Viszlát Alfa! Szervusz unalom?

  2011. március 14. - ommm Címkék: tc flotta alfa au revoir

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


- Te, figyelj, van egy kis gond a papírokkal.
Szívemben nagyot moccant a rozsdás kés, a következő pillanatban pedig éktelen harag öntött el. Most ülök autóba, verem pépesre a szemétláda fejét, kicsinálom, ütöm, amíg meleg, megtaposom, a korláthoz csapkodom... Nyugalmat erőltettem magamra, majd nagyon halkan, de határozottan csak annyit kérdeztem.

 

- Ezt most magyarázd el, légy szíves - koppantak a szavak, ridegen, érzelemmentesen, a hideg gyűlölet pedig felkúszott a torkomba.
- Tudod az történt, hogy végrehajtási eljárás folyik ellenem és erre csak most derült fény, tényleg nem tehetek róla, intézem is gyorsan, ne haragudj, nem tudtam, ezek a fa...
- Szóval nem tudtad? Most azt állítod, hogy nem tudtál arról, hogy végrehajtókat küldtek rád?!
- Nem, nem tudtam, most derült ki az irodában, mikor le akartam jelenteni az autót a nevemről a tiédre.

- Jó, ezt itt fejezzük be, mennyi időre lesz még szükséged? A kötelezőt már megkötöttem rá, nem volt kevés, az idő fogy, a biztosítónak szüksége van az új rendszámra a végleges szerződéshez...
- Egy hét és készen lesz, kifizetem a tartozásaimat, 3600 euró, pénteken jöhetsz a papírokért, ha nem sikerül, akkor visszakapod a pénzed és megtartom az autót.
- Jó, pénteken megyek, szervusz.

P1030743

Kinyomtam a telefont és ott helyben vettem egy nagy levegőt. Nyugalom, Pista, nyugalom. Vegyük szépen sorban, mi történt: vettél egy autót, amit a kereskedő főnökének fia árult, de a nepper nevén volt. A srác talán nem sáros, egyedüliként ő emelte fel a telefont, ha kerestem valamelyiküket. Ellenben a nepper - aki jogilag az autó tulajdonosa - hazudott, illetve nem mondott el mindent, amit kellett volna.

Mert olyan nincs, hogy valaki nem tud arról, nyakán vannak a behajtók, ez világos. Így aztán természetes, hogy ingóságait sem mozdíthatja, ez ki is bukott most. Persze semmi garancia nincs, hogy az autót nem szedi ki alólam valamelyik végrehajtója. Ez így nem jó, nagyon nem jó. Adtam neki még egy hetet, pedig már így is kettőt csúszott. Bár nem voltam nyugodt, a biztosításom élt, ez fontos. Szerencsére csak egy jobb első-alsó lengőkart és kerékcsapágyat cseréltünk ki idáig. Számla van róluk. Adok neki még időt, mert ez az autó nekem kell, irgalmatlanul megszerettem minden porcikáját még így, tökéletlenül is, imádom.

P1030764

Nyugtattam magam, de evidens volt, hogy baj van, ilyenkor már lassan eljátszik az ember a hogyan tovább gondolatával.

Péntek. Telefon. Csönd. A sunnyogó fajtáját, hogy az a.... Oké, nyugi van. Kitartóan hívtam hol az egyik, hol a másik számot, ha kikapcsolja, azzal bevallja, hogy még mindig nem történt semmi, ha felveszi, tisztázhatjuk a felállást. Vasárnapra elértem. Ekkor már tudtam, hogy a Bende-féle hideg nyomasztás technikáját fogom alkalmazni, amíg csak lehet, kiszívom a vérét, folyamatosan keresem majd az üzletben, odahaza és a mobiltelefonján (amit nem kapcsolhat ki, hiszen azon keresztül üzletel), mindig ott leszek, érezze a törődést.

Persze nem sikerült kifizetnie a behajtókat, naná, hogy az autóért tőlem kapott pénz sincs már meg. Azzal akarta befogni a pénzintézetek száját, de kevés volt.

- Figyelj, tudom, hogy nincs meg a pénz, de hidd el, már csak pár nap és elintéződik minden, idejössz és viszed a friss papírokat, mindent.
Gyorsan, hadarva beszélt, persze időt akart nyerni.
- Nem. Holnap felhívlak, ha már te nem tudtál a múlt héten, addig gondolkodom, de tudd, hogy ez már most sokba kerül nekem.

Letettem és meghoztam életem egyik legfájóbb döntését: az Alfának - az ÉN Alfámnak - mennie kell. Bármennyire is szeretem és imádom, de nem, így nem játszunk. Smucig trükközést nem csinálunk, más nevén lévő autóval nem közlekedünk, pláne úgy, hogy bármikor elvihetik idegen emberek, aztán se pénz, se autó. Visszaadom annak a szemétládának, de kiveszem a pénzem tőle az utolsó centig.

Látják, sosem az autó tehet róla.

P1030790

Minden eshetőségre készen kidolgoztam egy taktikát: ha nem veszi vissza, először is feljelentem. Minden nekem játszik: van adásvételim, dátummal, bélyegzővel, világosan látszik, hogy a törvény által előírt 15 munkanapban nem történt meg a tulajdonosváltás, ha megkérdezik, miért, készséggel elmesélem a rendőröknek. A nyilvántartásukban amúgy is ott villog a végrehajtás alatt-mező, könnyen rájönnek, hogy ki melyik oldalon állt. Ha pedig ez sem működik, felkeresem a cégben.

Sőt, odamegyek pár nap múlva, az a biztos. Másnap felhívtam és közöltem vele, hogy szerdán ott leszek (pedig egy nap szabadságomba kerül), addig szerezze meg a pénzt, amit még a minap emlegetett. Konkrétan az autó árát és a beépített alkatrészekét, euróban.

- De honnan szerezzek szerdáig pénzt, érted, ez nem ilyen egyszerű... - Mesélte, de ekkorra már nagyon-nagyon elegem volt mindebből: a hercehurcából, a szövegéből és a stresszből.
- Figyelj, téged nem érdekelt, hogy nekem honnan volt pénzem az autóra, engem sem érdekel, honnan szerzed meg szerdáig.

Gondolkodhatott egy kicsit, mert eltelt pár másodperc, amíg újra búgni kezdett a telefonba:

- Értem, akkor szerdára szerzek egy másik vevőt, akinek eladom és abból kifizetlek jó?
- Nem érdekel, hogyan csinálod, csak kerüljön hozzám vissza a pénzem.

Ebben maradtunk, nekem pedig volt két napom végiggondolni, mi történhet. Először is az, hogy megpróbál befenyíteni. Nem voltak illúzióim, ha egy kis esze van, nem lépi meg. A második lehetőség, hogy ismét könyörgőre fogja a dolgot vagy megpróbál valami új trükköt, hogy időt nyerjen... Nem tágítok, amíg nem jutunk előbbre, addig biztosan nem.

Szerdán kora reggel indultam Budapestről, 11 órára már a telephely előtt voltam. Várt. Egyedül, aggodalmas arccal. Nincs pénz, sem vevő. Illetve utóbbi van, de fél négyig dolgozik és ki van kapcsolva. De nyugodtan hagyjam itt az autót és a papírjait, ő ad erről egy átvételi elismervényt és ha eladta, küldi a pénzt.

Nem hittem a fülemnek. Ennyire hülyének nem nézhetek ki, még ha nem borotválkoztam, akkor sem. Kikhez szokott ez az ember? Ebihalak vesznek nála autót?

- Figyelj Marek, ugye nem gondolod komolyan, hogy azok után, hogy ideutaztam 300 kilométert, most egy általad kiállított cetlivel a kezemben ülök vonatra hazafelé? Úgy, hogy se pénz se autó?

Látszott rajta, hogy de, ezt gondolja. Széttárta a kezét, hogy nem tud mit tenni, a vevője fél négyig a munkahelyén van, nem tudja elérni, hiszen most is próbálta. Addig mégsem állhatunk itt...

- Nem is, ez tény. Most fél tizenkettő van, én bemegyek a városba, ebédelek egyet, aztán fél négyre visszajövök, időm, mint a tenger, addigra tán a vevőd is megérkezik. Ja, itt a számla az alkatrészekről, ezeket is mutasd meg neki, mert ugye, kifizeted?

P1030749

Otthagytam, megebédeltem, majd volt még időm, bementem egy könyvesboltba, könyvet venni mindig jó, azt olvasgattam a parkolóban negyed négyig, mikor is visszaindultam a tetthelyre.

Szó szót követett, autóztunk egyet, megtaláltuk a srácot, akit szintén érdekelt az autó, az ő orra elől halásztam el anno. Látszott, hogy ismerik már egymást régebben, ahogy az is, hogy automatát nem igazán vezetett még a vevőjelölt, mert párszor nagyot bólintottam mellette a próbaúton.

Bár nem kellett volna, hiszen magam alatt vágtam a fát, felhívtam a figyelmét a közelgő vezérlés-cserére és annak várható költségeire, de kikötöttem, hogy nekem csak annyi kell az autóért, amennyit én adtam érte. Plusz az alkatrészek. A többit meccselje le cimborájával, a nepperrel, akitől - mint kiderült - már két 166-ost vett régebben, össze is törte mindkettőt. Azok négyhengeresek voltak, ezért nem csoda, hogy tetszett neki a V6-moraj. Lelke rajta, bár az autót iszonyúan sajnáltam egy ilyen barbár idióta kezébe adni, de ha ez az ára annak, hogy ebből a kalandból jól szálljak ki, akkor legyen...

Aztán egy hétig nem jelentkezett, én pedig közöltem a nepperrel, hogy következő hét péntekén becammogok a rendőrőrsre és feljelentést teszek, ha nem keríti elő a dellát, ilyen egyszerűen, csókolom. A történet innentől kezdve rövid: kedden hívott a vevő, hogy nem sikerült összeszednie maradéktalanul a vételárat, ezért nem jelentkezett eddig, de nagyon kéne neki az autó. Közöltem vele, hogy semmi gond, menjen nyugodtan a nepper cimbije után (aki ekkor már tudta, hogy pénteken megteszem a feljelentést), az szívesen kölcsönadja neki a hiányzó 800 eurót. Nem hitte el, hiszen amaz sosem adott hitelt senkinek. Majd most fog, válaszoltam.

Úgy is lett, nem hiányzott neki még egy gond a nyakára, inkább megtámasztotta a havert, aki aztán el is vitte tőlem az autót, melyre azóta sem hagyok mondani egy görbe szót sem.

Mert a 166-os Alfa, az utolsó nagy, milánói limuzin egy eszméletlen jó dolog. Véhatos benzinmotorral pedig... eh, kár a szóért, aki tudja, az tudja, aki eddig nem hitte, ezután sem fogja. Semmi nem tud úgy megszólalni, mint egy Alfa sei cilindri, ha elkezdik rakni alá. A mai napig feláll a szőr a karomon, ha eszembe jut...

Azonnal elkezdtem keresni egy másik 166-ost, de nem volt. Facelift utániakból akadt pár mutatóba, de tán csak egy benzines, méregdrágán, a többi jellemzően JTD, ami méltatlan. Ráadásul az nem is tetszik úgy, mint a rovarlámpás, de utóbbiból csak négyhengeresekkel voltak tele a hirdetőoldalak. Ráadásul automata-bőr-fa kombinációban nem akadt egy sem. Nem mondom, hogy egy világ dőlt össze bennem, mert tudtam, hogy lesz még ilyen autóm, ebben most, ebben a pillanatban is teljesen biztos vagyok, de ettől még családi autó híján vagyunk, ez így csak félvigasz.

Elkezdtem hát újra keresni és túrni. Fantasztikus mélységekbe és élettől elrugaszkodott magasságokba emelkedtem, ahonnan jellemzően józanabbik énem (feleségnek hívják) tudott némiképp lejjebb rántani. Szerencsére.

Így történhetett, hogy a légies, méltóságteljes és kifinomult, selymesen duruzsoló szerelem-Alfa után vettem egy hétköznapian unalmasnak látszó, formaterv nélküli 98-as Volvót. Ami biztonságos, családbarát, nagy a csomagtartója és meghal az unalomtól, aki látja. Ráadásul ezüstszínű. Beadtam a derekam.

Illetve majdnem.

Mert valójában egy fújtató-prüszkölő, üvöltő szörnyeteg, a harminckilós, falbontó kalapács minden finomságával egyetemben. És ez jó.

A végletek csodálatosak és sokba kerülhetnek. De legalább addig sem unatkozom. És 500 euró pluszban maradtam. (Ami persze majd rámegy.)

De ez egy másik történet. A Volvóm története.

FIGYELEM! Egyszer s mindenkorra szeretném leszögezni, hogy a sztoriban említett kereskedő szlovák állampolgár és semmi köze nincs az egyazon becenevű hazai ex-márkatársamhoz. Mielőtt még újabb vádak érnék, ezúton is elnézést kérek tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1002734540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sausage 2011.03.14. 08:05:17

A majd megadom cetli...az mindent visz. És tényleg hitt benne. :) Másfelől viszont kár a verdáért, már csak azért is, mert jó alapnak tűnt a károgók szájának befogására. Most majd az az idióta szétrúgja, és 2 éven belül beteszi egy árokba. (De legalább sosem tudjuk meg)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2011.03.14. 08:17:15

de jól megy.. a V6-os alfa után T5-ös Volvót venni..

bervas · http://mt10.blog.hu 2011.03.14. 08:21:48

Jól kijöttél a helyzetből.

Nekem is végrehajtós volt a kocsi, amikor vettem, és nekem is csak átíráskor derült ki. Szerencsére egy hét alatt kifizette az előző tulaj az Apehet, és akkor átírták. Aggódtam pár napig.

sunblind 2011.03.14. 08:21:57

... szép történet, és persze kár érte.
A Volvo is automatikgetríbe?

Shadowbull 2011.03.14. 08:23:45

A kerdes az inkabb, hogy hogyan lehet ezt elkerulni?

Van valami kozponti hely, ahol az ilyeneket le lehet kerdezni?

sb

kafferbivalybalamber 2011.03.14. 08:29:52

@Shadowbull: Én úgy szoktam, hogy kereskedésből csak névre írva hozom el az autót. Leginkább az ilyesmik miatt, de azért is, mert utálom a bürokráciát, adminisztráljon a nepper.

Pista előtt viszont kalap le, a cikket ahogy olvastam, majd a legvégéig a "se pénz, se posztó" mondás járt a fejemben.
Aztán mégse. :)

toncsi64 2011.03.14. 08:32:19

Sajnálom, hogy ilyen peches voltál, de végül - relatíve - jól jöttél ki belőle. Mázli, hogy volt másik veréb és persze az is, hogy a nepper nem akart a yarddal beszélgetni :), mert a feljelentéstől még nem nagyon jutottál volna a pénzedhez.
Számomra egyébként az Alfa is bátor húzás volt, de a Volvo részemről még azt is übereli.

calamites 2011.03.14. 08:32:58

Nagyon sajnállak. Ez olyan, mint amikor a gyerektől elveszik a legkedvesebb játékát, és a szülő is sajnálja, a gyerek is sajnálja, de mégis mennie kell, mert mérgező, vagy a fasz tudja.
Jó egészséget kitartást, és ilyen hasonló posztokat.

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.03.14. 08:33:22

Sajnálom:(
A volvohoz viszont gratulálok! Írd meg hamar!

cr500 2011.03.14. 08:40:06

Jaja egy volvos beszámolót de gyorsan!!!

gnme 2011.03.14. 08:42:40

ez olyan ... "szerbuszbácsi"-s történet

Tomchy 2011.03.14. 08:44:36

Háát... remélem minden másban szerencsésebb leszel, mint ebben az olaszlimó-sztoriban.

Kiwicake 2011.03.14. 08:45:07

Akkor ezért volt ilyen nagy csönd a Bella Macchina körül... Rémtörténet, a gyomrom is összeszorult az izgalomtól és a dühtől. De túl vagy rajta, ez a lényeg, sok szerencsét a Volvóhoz, várom a történetét!

Garp 2011.03.14. 08:45:10

Sajnálom Pista. Ugyanakkor nagy szerencséd is volt, h "ennyivel" megúsztad. Nem lesz rossz az a Volvo se, meglásd, legalább lehet bele pakolni. Babakocsi, cumók, esetleg később kutya, a gyerekülés is sok helyet visz ám.

domeq 2011.03.14. 08:46:01

Szívás! Túl szép volt és nem is lett igaz.

last barons 2011.03.14. 08:48:00

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
Szeretnéd, hogy összedobjunk neked valami komoly kocsira?
Vagy miért volt ez most fontos közölnöd?
Irigy vagy netán?

Kiwicake 2011.03.14. 08:48:58

Öööö... de izé, hogy vehette meg más, ha nálad sem maradhatott az autó? Ha te most eladtad, az nem orgazdaság?

válasszmásikat 2011.03.14. 08:51:13

Áááááááá :D

Gratula a Volvóhoz!
Sok balesetmentes kilométert!

szabbbolcs 2011.03.14. 08:51:42

Szerintem dühítő a hozzáállásod, elszomorító hogy ez egy cikben ennyire egyoldalúan van leírva, mert veled is megtörténhet az ami magyarországon gyakorlatilag bárkivel? Ha hazználtautót vásárolsz, használtautó kereskedőbe jó eséllyel belefutsz, és ha valamennyire képbenvagy -miért ne lennél- akkor tisztában vagy vele hogy az manapság nem könnyű kenyér. A másik pedig az apeh, ami bizony engem is elfelejtett kiértesíteni a végrehajtás előtt a szükséges eljárásról, így nem kerülhettem el azt. A harmadik tényező maga a végrehajtó, aki mérlegelve a kapott dokumentunokat, gyakran a saját KÉNYELMÉNEK kedvezve hoz meg bizonyos döntéseket, amik másnak aztán igénypert, és hónapokig tartó tortúrát jelentenek, hogy aztán megkapják azt ami a jogos jussuk.

Lowtyo 2011.03.14. 08:53:36

vettél volna daciát, nyúlketreccel.
mégis csak családos ember lettél...
mondjuk a volvo állati
www.youtube.com/watch?v=CGpqT50gPgs

w a s d 2011.03.14. 08:56:57

Ha az autócsere teljes folyamatától eltekintünk, akkor- ha ugyan másképp is, de- gusztusos kocsik a Volvok is mind, amelyik típusok eszembe jutnak hirtelen, persze a maguk nemében.

kafferbivalybalamber 2011.03.14. 08:58:13

@szabbbolcs: Hogy úgy van! Ommm kicsit belátóbb is lehetett volna, és a nepperek sanyarú helyzetének ismeretében bánatosan keresztet vet a pénzére is, az autóra is. Oszt mindenki jól jár. Kivéve őt.
Így gondoltad? :)

whale 2011.03.14. 09:01:15

Háááát, öööööööö..... Az Alfa is szívás, de ÖREG TURBO VOLVOT fenntartani, háááát.
Mi jól fogunk szórakozni és végül is ez a lényeg....:DDDD

biker_kolee 2011.03.14. 09:01:23

@szabbbolcs: Szlovákiáról van szó (Ommm is szlovák állampolgár, nem trükközik), és ha olvastad a vétel posztját, tudhatnád, hogy erre pedig nem sok tényező mutatott, hogy ez így fog történni...

@last barons: Én már hozzá se szólok, a varrógépmotoros Swiftjével ő a világ leggazdagabb meg legboldogabb embere. Csórikám, ha tudná..

skyrangr 2011.03.14. 09:01:51

szép. V6 után I5 :)
véleményem szerint nem rossz üzlet, az ülései kategória elsők, a forma örök (a 'torslandai konténer' :D )... és az a motor! :D
lehet hogy a V6 szebben jár. de aki ismeri a T5-öst, főleg a nagy turbóval... alul semmi, még mindig semmi, még mindig... aztán hopp, és már el is törte a gerinced :D :D :D
méghogy családbarát :D
najó, csak az irigység :)
amúgy a T5-el is el lehet közlekedni nagypapisan 9-10 liter alatt :)

w a s d 2011.03.14. 09:05:27

@skyrangr: Csak a (mai) tulaja a gyárnak más lenne...

biker_kolee 2011.03.14. 09:05:35

Pista, ezzel a svéddel is boldog leszel. Tudom, az "igazi" után már nem olyan, pótolni nem tudja, helyettesíteni talán. Balesetmentesen és hibamentesen használjátok, sokáig! :) (Most már értem a Volvo turbos füstölőskaparós videjót. :))) )

Tomcsie 2011.03.14. 09:06:47

Bizony, várjuk a volvós történetet is!

Ciri 2011.03.14. 09:08:19

@szabbbolcs:
Drága barátom. Az az eljárás már korántsem két napja tart, ahol a gépkocsit már eladni sem lehet...
Tehát az eladónak volt némi fogalma már akkor is az eseményekről, amikor Pista a kezébe nyomta pénzt.
Csak szólok.

Leadfoot 2011.03.14. 09:09:23

Látod, Pista, az Alfa megvásárlása után még épp csak lecsillapodott a fikázókórus, de most sikerült elérned, hogy már megint hangolnak a trollok... :-D

Én veled vagyok, a turbó is ugyanúgy jó dolog, mint a V6.

szabbbolcs 2011.03.14. 09:09:27

@kafferbivalybalamber: El lehet ezt viccelni, de sajnos ilyen dolgok előfordulnak. És meg is tudnak oldódni, pont úgy ahogy megoldotta Ő is. Viszont amennyi előítélet van benne, az nem médiába való. Ha végrehajtás alá kerül a frissen vásárolt autód, mert ne adj isten kihasználod a törvény biztosította 15 napodat az átírásra, akkor majd látod magad is. De elég egy nap is, ez a helyzet, és a szabályozás nem megfelelő. Szerintem ez a szakma (az újságírói, mielőtt megkérdezed viccesen hogy mire gondoltam)jár ilyen fajta felelősséggel, ezért írtam le a véleményemet, nem azért mert jogtalannak tartom az igényét az autóra vagy a pénzre.

skyrangr 2011.03.14. 09:09:44

@F/: na igen. de hát globalizáció, ez van. ettől függetlenül a minőség még mindig svéd. :)
mondjuk sosem voltam Volvo-fan, a maiak már közelednek az oly gyakran emlegetett gyurma formához.
de őszre-télre beszerzek egy 740-940-est... az itteni piacon 2-3-4000Sek körül mennek, melóba járni, csapatni szöges gumival, tökéletes :)
(és elég kicsi az esély a meghalásra vele, masszívak mint egy teherhajó)
ha meg megunom, betolom a Bildemonteringre, fizetnek is érte, és le van tudva :)

Ciri 2011.03.14. 09:11:51

@szabbbolcs:
"Ha végrehajtás alá kerül a frissen vásárolt autód, mert ne adj isten kihasználod a törvény biztosította 15 napodat az átírásra, akkor majd látod magad is."

Nyakamhoz a rozsdás bökőt, hogy ezt az autót már az átvétel napján sem lehetett volna átíratni.

kafferbivalybalamber 2011.03.14. 09:12:48

@szabbbolcs: Igazad lehet, tényleg nem megfelelő a szabályozás. (Ebben az esetben a szlovák, de mindegy.) Kötelezővé kellene tenni a neppereknek, hogy csak névre iratva adhatják át az autót.
Oszt akkor nem fordulnának elő ilyen dolgok. Én törvény nélkül is így csinálom, és ezt javaslom mindenkinek, Ommmnak is.
A nepperek meg oldják meg a problémáikat az én pénzem igénybevétele nélkül, vagy ahogy akarják.

skyrangr 2011.03.14. 09:14:34

@szabbbolcs: milyen előítélet van benne? vett egy autót, az eladó pedig nem járt el a szerződésnek megfelelően. leírta a sztorit. ennyi.
hidd el, humánus eljárás.
jópár ember valószínűleg hogy legkésőbb ott megütötte volna, amikor a 300km autózás, az 1 napi eltékozolt szabadság után a nepper odanyögi, hogy hagyja ott az autót, majd du jön a zsé! :)
véleményem szerint még jófej is volt, mert simán feljelenthette volna, ahogy be is ígérte.
azt meg ne mondd, hogy ne tudná valaki, ha vaj van a füle mögött. az adóhivatal (legyen az akármelyik országban) nem egy kapkodó idegbeteg, szóval mire behajtásra kerül a sor, lefolyik egy pár liter víz a Dunán!

skyrangr 2011.03.14. 09:15:55

@Ciri: sanszos, ja. ezért húzta az időt, hátha lesz közben zsozsó, és leveszik a behajtást a kocsiról. csak ugye valószínű valami nem jött össze.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.03.14. 09:17:49

Pista, örülök, hogy sikerült megoldani. Akkor talán jobb is, hogy nem zargattalak az elmúlt hetekben.
A Volvohoz gratula, és örülök, hogy Volvóra váltottál az egy nagyon szimpatikus autó.

Ciri 2011.03.14. 09:18:27

@skyrangr:
"jópár ember valószínűleg hogy legkésőbb ott megütötte volna,"

Részemről ezzel kezdtem volna. Biztosan nem én lettem volna az első...
Köszönés nélkül ezzel kezdtem volna a tárgyalást.
Ezt halál komolyan mondom.

Poll 2011.03.14. 09:19:04

Én egy percig nem bánkódnék, azért egy volvo mégicsak komolyabb benyomást kelt, legalábbis nekem.

szabbbolcs 2011.03.14. 09:19:12

@biker_kolee: Egy autós szakmában dolgozó ember szerintem meg tudja oldani, hogy rálásson a nyilvántartásra, ahova ezek a terhelések is rögzítve vannak, emiatt sem tudná átírni. Mert ha megpróbálná, végrehajtás alá vonnák az eszközt hivatalból, és mehet a pereskedés. De az ember szólt előre, ha jól értem a storyt, és ezzel meg lett úszva a nagyobb tortúra. És mivel erre ezen kívül általában semmilyen tényező nem mutat, így BÁRKIVEL előfordulhat, nem csak vele meg azzal a nepperrel.

Poll 2011.03.14. 09:21:16

@skyrangr: "amúgy a T5-el is el lehet közlekedni nagypapisan 9-10 liter alatt"

Simán, még egy R-el is megoldható a 9-10 vegyesben :)

Garp 2011.03.14. 09:22:26

Anno Vitray kommentálta a kamion versenyeket a Hunaroringről, következetesen Vóvó-nak nevezve a márkát :).

biker_kolee 2011.03.14. 09:23:29

@szabbbolcs: Az emberünk nem szólt előre, végig a fiával intézte a dolgokat, épp ezért nem tudott róla..

Na de mindegy is, a lényeg, hogy ez a része megoldódott. Igaz, nem happy end, de van helyette svéd acél.

Ciri 2011.03.14. 09:24:10

@szabbbolcs:
"Egy autós szakmában dolgozó ember szerintem meg tudja oldani, hogy rálásson a nyilvántartásra,"

Ez viszont igaz. Ritka hülye volt, ha így történt. (jó indulattal mondom ezt)
De azért ne Ő legyen már a köcsög, mert elmondja a trógerről a véleményét.

mtk001 2011.03.14. 09:27:29

Malacod volt, hogy visszajött a pénzed.

Fox888 2011.03.14. 09:37:33

R.I.P. Alfa. Jó ez a volvo is. Keress hozzá R es felnit. Azért autóvásárlákor neked a "megbízható"keresési kritérium nincs az első 5 ben: -) de jó is ez így. Különben mindenki békalámpás corolla-val járna.

GekTDS 2011.03.14. 09:39:33

OMM ez durva helyzet volt. Óriási szerencse hogy kimásztál belőle. Hogy a francba tudtál olvasgatni? Engem szétbaszott volna az ideg..

szabbbolcs 2011.03.14. 09:44:10

@Ciri: Pont ez a bajom. Lehet hogy tróger, de az is lehet hogy nem. Ezt ki tudom jelenteni mert az én saját autómra is rákerült egy foglalás egy évekkel azelőtt késve beifizetett lakás illeték miatt, amit csak akkor tudtam meg mikor az apehben dolgozó régi osztálytársam a nevem alapján rákérdezett, a foglalás pedig már rákerült a tudtomon kívül. És hogy az alfánál ez hogy zajlott közülünk senki nem tudja, még a cikk írója sem. A rossz szándék feltételezése sajnos elég általános dolog kis hazánkban, engem nagyon zavar, és szóvá is teszem amikor csak tudom, hátha változik valami.

Leadfoot 2011.03.14. 09:44:52

@szabbbolcs: Azt ugye tudjuk, hogy két országon is átível a sztori?

skyrangr 2011.03.14. 09:45:58

@Poll: persze. csak ki a f@sz tötymörög, ha ott van alattad az a böhöm vas :D :D
ezért nem veszek ilyesmit. túl sok drága fénykép készülne rólam :D
mondjuk ez még a jobbik eset lenne. mert ha a rendőrségi helyszínelő készítené a fényképeket, akkor a család is szomorú lenne :D

pickapu 2011.03.14. 09:46:16

Akkor ez a pofon érett, ugye Pista?

rekszem 2011.03.14. 09:46:29

@szabbbolcs:

tetszik ahogy meggyőzől mindenkit, hogy neppertől nem szabad autót venni, mert a fenti sztori bárkivel simán megeshet :D:D:D

tulajdonképpen igazad van, átbaszós neppertől semmit sem szabad venni

zootyo 2011.03.14. 09:48:09

Nézegetve a képeket amik az autó megvásárlásakor készültek, nem úgy tünik hogy az árának a visszafizetése akkora gondot okozna anyagilag nekik. Nem egy putriból vette az autót.
Nagyon türelmesen járt el Ommm. Sokan sokkal durvábbak lettek volna.

whale 2011.03.14. 09:49:05

@Leadfoot: Ha az egyik romot veszi a másik után....)) Jók a turbo volvok, nekem is az van, majd a pista is megtuggya...:)))

ommm 2011.03.14. 09:49:19

@szabbbolcs: Igaz, amit mondasz, de Szlovákiában kicsit másképpen működnek a dolgok. Az első gond az, hogy emberünk NEM az adóhivatalnak tartozott, hanem mindenféle pénzintézetnek és kölcsönadó cégnek. Nem egynek, többnek. Egyszerre több behajtási eljárás is folyt ellene. Ergo a banki BAR-listán nem volt rajta.

A rendőrségi adatbázishoz nem egyszerű hozzáférni, az ilyesmiben turkálást még az ismerősök sem teszik meg a kedvedért, mert tudtommal minden belépést logol a rendszer.

Na meg nem is feltételeztem, hogy valaki megpróbálja úgy eladni az árut, hogy tisztában van vele, 15 napon belül így is-úgy is kibukik a dolog.

És persze köszi mindenkinek, lesz még szó a Volvóról, a komplex állapotfelmérés bizonyosan eredményez némi listát. De erre fel vagyok készülve.

pet77 2011.03.14. 09:49:32

OMMMMMMMMMM!

Megvetted már a tartalék síkolt hengerfejet meg a cseréhez kellő egyéb sallangokat?????
Nem szemétség, de tipushiba:)))

durca2 2011.03.14. 09:50:06

Vegyetek csak olasz!!! Bármibe! Ha valaki utálja a nyugalmat, és szereti a hobbiautót olaszt neki. Ha megunta ott a német iveco hasonló genetikai hibákkal. Emberek a szar autó nem olyan szexepil mint az indiai nőn a szépsépötty. Betiltanám öket, és az alpokat 6 km re feljebb falaztatnám nehogy a repülőt átfúja a szél, a hegy gyomrába betonvasat hogy lyukat se lehessen fúrni.
Hajrá olasz, de csak a csizmában!!!!!

Poll 2011.03.14. 09:51:05

@skyrangr: Engem az R például kimondottan megnyugtatott. Ezek már nem olyan autók amivel meg kell mutassad minden lámpánál, hogy te vagy a gyorsabb. Anélkül is te vagy :)

De ha valamelyik idióta emberkedik, akkor iszonyatosan le lehet alázni, a "dögunalom", "nagypapás" volvoval :)

Phrascarica 2011.03.14. 09:51:41

ommm: 2011.01.22 "A motorszalonban rend és tisztaság. Sokat elárul a tulajdonosáról"
Vagy mégsem -illetve nem azt árulja el amire következtettél?
Szerencse a szerencsétlenségben hogy a pénz nagy része visszajött! Több szerencsét a következőhöz :)

karlov 2011.03.14. 09:52:26

Azon rugózni,hogy melyiknek nagyobba presztizse,hát így tízen évesen szerintem nem sok értelme van...
A történet elég kalandosra sikerült ,ilyet nem kívánnék senkinek.Álom...rém álom...

adam 28i 2011.03.14. 09:52:55

"Szóval nem tudtad? Most azt állítod, hogy nem tudtál arról, hogy végrehajtókat küldtek rád?!" Hát Pista, akárhogy is fáj, nem fogod tudni hogy mikor indul ellened behajtási eljárás. Csak Kb húsz nap múlva kapod az első levelet. És ha rögtön ki tudod fizetni, még azután is több hét mire leveszik a elidegenítési tilalmat a vagyonodról. Elég frusztráló. Ja, és akár ötezeré is megjárhatod. :-(

telkoe 2011.03.14. 09:54:05

@szabbbolcs:
Ne vard mar el hogy barki mentegesse az ilyen gagyi taktikazast amit a nepper muvelt. Ha korrekt elado lett volna akkor nem nezi hulyenek az ugyfelet es nem jatssza a majd hivlak, majd jonnek erte adok papirt trukkozest. Aki ilyen gerinctelenul uzletel az meg majd sajnalom ha raerek.

ommm 2011.03.14. 09:56:04

@2799: Itt megtudod, már jó előre, először a számlakezelő bankodtól. Nem hiszem, hogy ez ilyen rövid lefutású sztori lett volna, de most már mindegy is.

@pet77: Majd síkoljuk ezt, ha kell. Vagy veszünk egyet alaktrésznek. A turpisságok még hátravannak.

Ciri 2011.03.14. 09:59:05

@2799:

"Csak Kb húsz nap múlva kapod az első levelet."

Persze persze. Vajon miért nem kap a normálisan dolgozó és hiteleit sorra kifizető cég ilyen húsznapos leveleket?

Sam8888 2011.03.14. 09:59:30

Én is hasonlóan jártam, mikor megvettem a kis bimmert. Szerencsémre pár hónap alatt az előző tulaj rendezte adósságait, végig teljesen korrektül viselkedett és át tudtam íratni az autót, pont mielőtt még lejárt volna az eredetvizsga érvényessége. :)

misi107 2011.03.14. 09:59:58

Volt itt Szegeden is egy ugyanilyen Alfa,850e-ért.Egy cimbi akarta megvenni az asszony nyomására,mert abban jobban mutat mint a hármas mondeoban.Ugyanez a kasztni,motor,bőrbelső,automata váltó.Csak épp itt-ott szemmel láthatóan hibás volt a verda,szerencsére nem adta be a derekát.Azt hiszem,egy oltári nagy szopástól kímélte meg magát.Én meg maradok a saját szaros kenyeremnél...

jujdejo 2011.03.14. 10:00:53

ez nem kis mák!
romaniaban ha eladsz egy autot akkor hoznod kell az "apeh"-töl egy szep kis igazolast a vevönek hogy nincs semmilyen hatralekod a gepjarmüre, ezt az igazolast meg akkor kapod meg ha tiszta vagy.
viszont az itteni rendszer se ok, nekem volt titokban hatralekom egy befizetett birsag miatt, csak eppen mas megyeben törtent a birsagolas(ott is fizettem ki) es hianyzott a felek közötti kommunikacio. Merö veletlenül derült ki hogy "listan" vagyok.
A volvohoz hatalmas gratula! majd jol kipihened magad a szekeiben, miközben szamolod a szerviz dijat, meg a fogyasztast...nekem is öreg volvo van, igaz csak 2.0motorral es turbo sincs, de varosban nem hiszem hogy fogyasztott 2szamjegy alatt. multkor bepuszilt 210 kilometer alatt egy tankkal...akkor baja is volt, nem volt alapjarat, meg is volt a szerviz majd 100ropibol...
viszont jo a volvoban hogy lehet hozza vonzodni, senkinek nem tünik fel, es kevesbe (kis)polgarpukkaszto mint az alfa.
amugy milyen 850 vagy v70?

Jermann Kálmán · http://jermann.blog.hu 2011.03.14. 10:01:28

Szomorú sztori. Abban viszont biztos vagyok, ha az Alfa turbó lett volna, inkább vár ommm addig, míg átírható. :-)
Végül is nem baj, ha a törzsfejlődés ezen fázisán (értsd: V6-os szívó) ilyen gyorsan átlendül az autóvásárló, és a következő fejlettségi szintre (ti. turbó) lép. :-)

=Daniken= 2011.03.14. 10:02:19

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ne haragudj már, de mekkora bunkó vagy...mi közöd hozzá hogy miből mit vesz? ez ilyen szar káder duma...felháborító ilyet még megemlíteni is.senkinek nincs köze a másik anyagi helyzetéhez...
ha elolvastad volna Pista előző cikkét, amikor megvette az Alfát, tudnád, hogy kifejezetten utazni vette és nem mindennapi használatra.De akkor is tudhatnád, hogy pont amiatt, hogy benzines és nagy, ezért ezeket nem sokért árulják, mert az 1.2 körbe és keresztbe tört Fiat Bravohoz szokott boyracer fijúcskák nem tudják megfizetni...

whale 2011.03.14. 10:06:02

@Jermann Kálmán: Jaja. Nálam ugyanez volt a sorrend. Nagy V6 atutomata szedán, most meg kis, turbos gyösz. Igazi kis sleeper.:)))
A következő lépés valszeg a NAGY turbos romboló lesz.:)

akos696 · www.focusauto.hu 2011.03.14. 10:06:11

Éjj Pista, kaptál egy második esélyt az élettől, hogy legyen egy jó kis sor6 vagy V8 BMW-d, de ezt is elszúrtad... :D

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.03.14. 10:06:39

Nekem is volt egy hasonló esetem, bár sokkal kisebb volumenekben. Egy torzítópedált szerettem volna venni egy sráctól (mint kiderült, egy feltörekvő zenekar gitárosa, Ámérikában készült lemezzel - gazdag szülők, ondolom). Lebeszéltük a dolgot, nagyvonalúan elküldtem neki a pénzt, aztán a pedál csak nem érkezett meg sem jövő héten, sem utána. Közben írtam két teljesen normális hangvételű e-mailt, hogy egyrészt marha szarul állunk anyagilag, ez totál luxos volt részünkről, de az asszonnyal megbeszéltük, hogy most ezt a pénzt erre költjük, úgyhogy tiszteljen meg már azzal, hogy elküldi a pedált. válaszolgatott is, hogy most beteg volt, és abban a városban fekszik betegen, ahova egyetemre jár, a cucc meg otthon van. Aztán egy ideig semmi, írtam egy oromba hangvételű levelet, hogy ha következő hét hétfőig nincs itt a cucc, megnézheti magát - mivel közben meg láttam, hogy sorra hirdetgeti a koncertjeit.
Persze nem jött meg, erre a YouTube-on levő összes róluk szóló videóba bekommenteltem, hogy legyen szíves elküleni részemre a pedált, vagy a pénzt utaljam vissza.
Erre kaptam tőle egy a-milt, hogy milyen gyerekes vagyok, meg milrt nem hiszem el, hogy ő beteg, de ne patogjak, mert visszakapom a pénzem.
Megmondtam neki, hogy akkor milrt nem kéri meg valamelyik rokonát, ismerősét, hogy adja már fel postán, ha úgyis otthon van a cucc.
Nem telt el egy hét, kaptam egy "jogi" levelet (nem hivatalos volt, gondolom valami jogász haver írta), hogy rágalmazás és becsületsértés okán perelhető vagyok, amennyiben nem távolítom el a kommenteket.
Végül a pénzem visszakaptam, de sík ideg voltam, hogy hogy lehet valaki ilyen.
Megírtam neki, hogyha egy koncertjük elmarad, azért nem fizeti vissza a rajongóknak a beugrót mert nem ért rá?

karlov 2011.03.14. 10:07:14

A legjobb V6 a sorhat....

Polly-pudli-pötty 2011.03.14. 10:08:05

@szabbbolcs: Pedig ha Ommm tudta volna,hogy nálatok is van V6 166 7kilóért. :D

ommm 2011.03.14. 10:08:38

@=Daniken=: Hááát...azért ez az autó nincs olyan állapotban, mint az Alfa volt, de majd lesz. Nem volt drága, ennyi belefért.

Péter Anna 2011.03.14. 10:09:45

de sajnálom Pista, éppen ajánlani akartam, amig szerzel valami gyorsat, vidd el a Volvót, szürkének ez is szürke, aztán a végére értem
hát heló a szürke Volvósok között
:)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.03.14. 10:11:15

@Gee Halen: Na, tele vagyok gépelési hibával, megint elkapott a hév :)

Autopeti 2011.03.14. 10:15:38

De ha tőled nagy eséllyel elvitték volna az Alfát, akkor az új tulajtól nem fogják?
Ezt magyarázzátok el pls!

MembraN.para 2011.03.14. 10:15:43

Szia!

Szerintem ez a cikk igazán káeurópai, mind a szereplőket, mind a motivációkat, mind a benne szereplő autókat figyelembe véve. Az autó a fejlett társadalmakban használati tárgy, ilyen kocsikat pl. londonban a bangladesi, arab, és egyéb igen mélyről jövő (apu szamáron járt) emberek használnak. Gondoljunk csak bele.. Benzines, régi, olasz, autómata, bőrös.. Igazi proletár álom. Egy civilizált, nem mélyszegénységben fetrengő társadalomban az autó egy egyszerü használati tárgy, olyan mint a wckefetartó, vagy gördeszka. A másik dolog, hogy egy autós ujsábíró autóneppertől vásárol? Itt ingott meg végleg a bizalmam a józan eszedet illetően... Te egy gyerek vagy. De komolyan.... nagyon butus dolog a pénzünkön egy darab szart vásárolni, ami semmivel se tud többet, mint egy másik, csak hogy nem 3 szor, hanem 10 szer erősebb, mint amit kihasznál az ember, meg hogy milyen hangja van...

blinyo 2011.03.14. 10:16:29

Ezért van egy oldal ahol kb 45 mp alatt meg lehet tudni, hogy a kiválsztott gk forgalmi tilalom alatt áll, körözés alatt áll-e vagy éppen forgalomból kivont. Meg lehet tudni, hogy megfelelőek-e az adatok, tényleg frankó-e minden. Egy használt autó vásárlónak szerintem megér 3000 Ft-ot az ahogy az adásvételi előtt ellenőrizze mindezt. A cím: www.railkft.hu Ott segítenek abban, hogy vagy online, vagy a legközelebbi kereskedésben már várják a használt autó vásárlót és 1p alatt minden info ami az adatnyilvántartóban hozzáférhető a vevő rendelkezésére álljon.

Schütii 2011.03.14. 10:18:17

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Nem megvenni "fájdamas" ezeket az autókat.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.03.14. 10:19:53

@Péter Anna: Szürkének szürke, de király a rendszáma.

Hilux94 2011.03.14. 10:20:59

@durca2: Abbiztos, az olaszoktól maximum pizzát... Még élénken (és hangosan fel-felröhögve) emléxem, ahogy alfabuzi ismerős zsírúj 166-osát kőkemény 3000km után trélerezni kellett, mink penig mehettünk érte egy Corollával, amivel azóta sincs baj.

Alfábul-Volvóba, cseberből-vederbe.

karlov 2011.03.14. 10:21:23

Bírom a külhonba került "magyar" emberkék (főleg Angliába szakadt)honfitársaink felsőbb rendű már ,már arisztokratikus hozzászólásait.
Kioktat,hogy milyen egy másod,mit másod sokad rendű kis szürke pontok vagyunk mi itthon.bezzeg Ő ,már látta amiről mi csak hallottunk hiszen Ő már ott mosogat...

vmaast 2011.03.14. 10:24:14

@ommm: Hát barátom, sajnálom hogy így jártál :(
Igaz hogy nem a galaxis legjobb vasa a 166 (mert az a 164 :DD), de azzal nagy igazságba tenyereltél, hogy más ilyen autód többet nem lesz... Jó cucc, a T5, de ahogy mondod, abban nem a baleseti halál fenyegeti az embert, hanem az unalomtól való. Fékkel, hátsó szilentekkel lesz gondod... Sok sikert azért hozzá, és várjuk a póóószt ;-)
vm

jujdejo 2011.03.14. 10:26:10

@MembraN.para:
inkabb az a k-europai ahogy gondolkodsz, meg nemetben az elsö piros 1,8as C merci meg ugyanilyen parameterekkel 3as bmw, na az k europai, de nehogy má´ azert ne vehessek valami exkluziv autot mert az k-europai... furcsa egy ertekrended van neked.

vmaast 2011.03.14. 10:26:53

@Hilux94:

És ebből az egy esetből, te tévedhetetlenül meghatározod az olasz autók minőségét... De jó lenne, ha mindenki olyan okos lenne, mint te... Vagy mégsem?

skyrangr 2011.03.14. 10:27:11

@ommm: www.bildelsbasen.se/ ha kellene alkatrész :)
van dögivel, szállítanak külföldre is. ;)

whale 2011.03.14. 10:27:46

@Autopeti: Dehogynem. Csak ez már nem Pista gondja...:)

Jermann Kálmán · http://jermann.blog.hu 2011.03.14. 10:29:58

@whale: ezt magyaráztam ommmnak is - akkor nem hitt nekem. De megtért, a fenti sztori meg átlátszó kifogás. :-)
Nagy turbós romboló: mint pl.? Egy tipp: Jaguar V8 kompresszorral? :-)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2011.03.14. 10:31:07

hát Pista qrva nagy mázlid volt, hogy visszakaptad a pénzt

egy 540i kombi azért csak lett volna amit megvehetsz (:

egyszer, még évekkel ezelőtt én is vettem egy 420-as Mercit, amit két nap múlva visszavittem, mert kiderült, hogy áll az olaj a légszűrőben

két óra rábeszélésre visszakaptam a pénzt, de éreztem, hogy ez a határon volt, hogy megszívjam

azóta motorgenerált csináltak az autón és még a mai napig nem adták el, mert úgy hirdeti, hogy új motorral (és persze olyan áron is akarja adni), de ez persze nem igaz

Schütii 2011.03.14. 10:36:08

@Hilux94: Az Alfa luxuskurva, az Corolla meg a jó háziasszony. Mindenkinek szíve joga hogy melyiket választja. De ha már kiválasztotta, akkor nem ér a másik után sóvárogni.

Schütii 2011.03.14. 10:36:27

@Hilux94: Az Alfa luxuskurva, az Corolla meg a jó háziasszony. Mindenkinek szíve joga hogy melyiket választja. De ha már kiválasztotta, akkor nem ér a másik után sóvárogni.

poa ogapo 2011.03.14. 10:36:50

Nem értem!

- Akkor most aki a tulaj lett az tudja miről van szó vagy ő is a te helyzetedbe került?

- A jelenlegi vevő ha tudta mi a helyzet átírási nem lehetséges) miért vette meg ilyen formában? Szereti a kalandot, a veszélyt?

- Azt írtad, hogy pénzintézetnek tartozott banki BAR listán nem szerepelt. A pénzintézetek például a bankok is vagy ebben is tévednék?

- Ha mondjuk valaki nálunk ekként venne részt fedezet elvonásában akkor az bűncselekmény lenne. Mert te megvetted ez le is írtad, de miután nem tudtad a nevedre íratni ott voltál egy eladásnál, ahol valójában te voltál az eladó.
Mi lett volna a helyes eljárás? Visszaszerződsz a nepperhez, majd te nem is tudod mi történik később stb. A biztosítás kötésekor bemutattad az adásvételit (vagy odaadtad annak másolatát) mert ez alapján itt Magyarországon mondjuk komoly bizonyítékot szolgáltatnál magad ellen. Hacsak nem lett a valós tényeknek megfelelően leírva egy szerződésben (megállapodásban), hogy mi az oka annak, hogy a jármű tulajdonlását, hogyan rendeztétek.

Ezt olvasd el figyelmesen, mert nagyon tanulságos a haza körülményeket ismerve:
OLVASD EL: www.lb.hu/joghat/jb0500.html

karlov 2011.03.14. 10:36:57

@Jermann Kálmán: Nagy turbós romboló....Kompresszorral?!

2011.03.14. 10:37:37

jó az a T5, csak ne kelljen rákölteni... amúgy nagyon szerethető (nem a dugóban 14l fogyasztásra gondolok, az sztenderd)

Jermann Kálmán · http://jermann.blog.hu 2011.03.14. 10:40:04

@karlov: jogos; vegyük úgy, feltöltéssel. Annak már megfelel az említett jármű, nemde?

Schütii 2011.03.14. 10:43:36

@karlov: Nagy feltöltött romboló..

Schütii 2011.03.14. 10:45:19

@Gibbons: Még ha csak dugóban lenne 14 liter...

karlov 2011.03.14. 10:45:39

Ez a turbó vagy kompresszor pedig örök dilemma a gyártóknál is hol ez ,hol az kerül előtérbe...

Dr. Pornó Ottó 2011.03.14. 10:46:03

Nem értem.

Ebben a történetben 2 sáros dolog volt. Az előző tulaj és az autó. Volt ezen kívül egy vevő, ommm. Ha ebben a nem éppen bizalmi körben kicseréljük a vevőt, akkor mi változik? Egyáltalán sáros kocsinak hogyan lesz másik vevője? Csak úgy, vagy netán átb@szással? Mert ez utóbbi esetben már mindenki sáros. Csak akkor ezt nem posztolnám... Ha tévedtem, elnézést!

Schütii 2011.03.14. 10:48:16

Ja, ez a legjobb üzlet, valamit többször eladni egymás után...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.03.14. 10:49:09

Pista drága, minden elismerésem, gratulálok, hogy visszajött a pénzed. Én már nem sok jót reméltem. Mázli, hogy az a másik vevő létező személy volt.
Ami a végrehajtást illeti, persze a szlovákiai rendszert nem ismerem, de itthon kapsz előtte pár levelet. Tudom, mert parkolásért kaptam én is. Mondjuk, azt, hogy terhelték az ingóságodat, csak utólag tudod meg, ez tény. És tényleg, akár húsz-harmincezer forintért is terhelik az autódat.

poa ogapo 2011.03.14. 10:49:19

@Brownfinger: kicsit fentebb kb. ezt írtam le egy érdekes jogegységi határozattal alátámasztva

Rocko- 2011.03.14. 10:50:53

hát Pista, nagyon de nagyon higgadtan kezelted a problémát, jár érte a hatalmas hátba veregetés!

kuki123 2011.03.14. 10:51:19

itt a rendszerben van a baj.

úgy kellen hogy kocsit csak egy igazoló lappal lehessen átadni amit a netről ki lehet nyomtatni, egyben ez lenne az adásvételi is.

az igazoló lapon pedig rajta lenne hogy az eladó nem áll vagyon vizsgálat alatt nincs tartozás hitel a kocsin stb

Schütii 2011.03.14. 10:52:35

Aszongya: "cimkék: alfa au revoir"... és ezt most hogy?

Talán ciao Alfa, vagy mi...

Rocko- 2011.03.14. 10:52:53

@biker_kolee: boldogok a lelki szegények...

TSiga · http://alfaamore.hu 2011.03.14. 10:57:20

Sajnálom,Pista, hogy milyen szemét nepperek vannak. De szerencsére jól kimásztál a xarból.

Leadfoot 2011.03.14. 11:00:06

@phrascarica: Azért volt tisztaság, mert már kipucoltak a behajtók. :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.14. 11:01:10

Basszus, ez nagyon meredek. De a megoldás ügyes volt!

Kérdés, ha valaha autót akarok venni, belevágjak-e?! Ezek után, amiket itt olvasni...

Bambano 2011.03.14. 11:01:45

@ommm: most akartam írni, hogy a volvóhoz nem síkolt hengerfejet kell venni, hanem piros mintás gumicsizmákat, de látom, már itt van a "tettes":)))

Roll1983 2011.03.14. 11:02:19

Nem értem mi bajod a JTD motorral, főleg egy 2.4-es öthengeressel, megy, mint a barom és jó a hangja, ráadásul nem eszik sokat.

whale 2011.03.14. 11:03:20

@Jermann Kálmán: Neeem. Nem az autó lesz nagy, hanem a turbo.:))) Az is lehet, hogy a jelenlegi kasztni marad, csak a mechanika durvul kicsit...:DDDD (imádom a sleeper fílinget:)) De ez nem idén lesz. Legkorábban jövőre. Talán...

Rocko- 2011.03.14. 11:04:04

@whale: @Jermann Kálmán: kizártnak tartom, hogy Pista úgy szeressen egy feltöltöttet, mint egy szívót.

Roll1983 2011.03.14. 11:06:12

Kíváncsi lennék arra, hogy aki itt fikázza az Alfákat, annak volt-e vagy csak ült már olyan mellett a villamoson, akinek a szomszédjának volt?

Véleményem szerint mindent szét lehet gyilkolni. Egy Alfa 156 sw-m van (2005), 1.9 jtd, és tök nyugodtan elindulok vele 2000 km-es nyaralásra, és hiba nélkül haza is hoz.

@Hilux94
Toyota meg megölhetetlen?
Hozz egyet megmutatom, hogy megölöm. :D

Bambano 2011.03.14. 11:07:22

@Roll1983: mi a baj egy jtd motorral? Hogy dízel.

ommm 2011.03.14. 11:10:45

@MembraN.para: "nagyon butus dolog a pénzünkön..."

Elnézést, a saját pénzemen vettem és igen, ilyen lett, jól érzem magam mindazzal együtt, hogy benne van a szopás is. Písz.

Halálos_fogkefe 2011.03.14. 11:11:26

naja gondolom hiányzik az alfa. nekem is hiányozna.
de azért amikor a soröt pruszköl, az azért hú
huhúúúú

vmaast 2011.03.14. 11:12:10

@Roll1983: Még nem is annyira fikáztak, csak 1 db zseni.
Ne húzd fel magad ;-)

ommm 2011.03.14. 11:14:06

@poa ogapo: Az autó sosem volt a nevemen, az új tulaj pedig tisztában volt a nepper barátja helyzetével. Őt látszólag nem zavarta, hogy nem a saját nevén furikázik majd.

poa ogapo 2011.03.14. 11:15:33

@ommm: Az autó nem akkor a tiéd ha a neveden van. AZ csak egy nyilvántartás!!!!!!!!!!!!!

Roll1983 2011.03.14. 11:17:08

@Bambano: Nekem ez az első dízelem én is mindig azt mondtam, hogy az autó benzinnel megy, de nem minden dízel olyan, mint a pdtdi, ami alapjáraton szétráz és szar a hangja. Az alfa jtd nem ráz alapjáraton, és ha kicsit megpörgeted morgós hangja lesz, és mindezt 5-6 liter között teszi. Persze, ha nem számítana a fogyasztás jöhetne egy turbós benzines, de sajnos a mai világban számít. Próbáltál már jtd-t?

Roll1983 2011.03.14. 11:19:11

@vmaast: Nem húztam fel magam, csak nem értem az ilyeneket. Ezek szerint Ferrariba se ülnének, mert olasz. :) Amíg sok ilyen van, addig én olcsón veszek jó autót magamnak. :)

SolymosD 2011.03.14. 11:24:18

Hát racevét, ez nem volt hosszú szerelem:(

De marha nagy mákod volt hogy visszakaptad a pénzed, az ilyen lecsúszott emberek aki mindenfele tartoznak, legkevésbé sem arról híresek, hogy elvarrják a szálakat, hanem ígérgetnek, húzzák, halasztják. Nagyon nagy szerencse hogy ki tudtad belőle fenyíteni a zsetont, illetve talán szerencsés érdekek vezettek oda.

Azt hittem a cikk elején akkor valami takarékosabb után nézel, erre egy száguldó telefonfülke:D

Ebből mi sül ki?:D Hajrá!

poa ogapo 2011.03.14. 11:24:29

Az adás-vétel számít, nem a névre írás a nyilvántartóban. Az állam nyilván akarja tartani a tulajdonost és erre határidőt szab.
Bár ki tudja, mi a szabály Szlovákiában nálunk egy közokirat-hamisítást megalapozott gyanúja felmerülne :)))))
OLVASD EL: www.lb.hu/joghat/jb0500.html

kafferbivalybalamber 2011.03.14. 11:26:39

@ommm: Hát ezt hibáztad el úgy alapvetően. Mármint hogy kifizetted a teljes összeget, mielőtt a nevedre került volna az autó.
"Most azt állítod, hogy nem tudtál arról, hogy végrehajtókat küldtek rád?!
- Nem, nem tudtam, most derült ki az irodában, mikor le akartam jelenteni az autót a nevemről a tiédre."

Foglaló, nem túl nagy, nepper írassa a nevedre, aztán szóljon ha készen van. Megkapja a vételár hátralékát, te meg elhozod az Alfát, öröm, bódottá, o' sole mio meg ilyenek. :)

Leadfoot 2011.03.14. 11:27:24

@ommm: Rájöttem, miért esett a választásod a Volvóra. Nagy Nicolas Cage rajongó vagy.

"Az egész eseménytelen, szürke életemet egy üvegkalitkában töltöm. Van egy Volvóm. Az is szürke."

(A szikla, 1996)

:-D

Schütii 2011.03.14. 11:29:08

@kafferbivalybalamber: Aha, aztán se foglaló, sa autó, most jó az?

Leadfoot 2011.03.14. 11:29:48

@kafferbivalybalamber: Szerinted az emberek többsége úgy vesz autót, hogy csak az átíráskor fizet? Elmondom, a vételárat az adásvételi aláírásakor szokás kifizetni.

Mert nézzük a másik oldalról: te hajlandó lennél úgy odaadni a kocsidat, hogy mondjuk a fele pénzt plusz egy papírt kapsz érte?

ommm 2011.03.14. 11:31:40

@poa ogapo: Akkor a tiéd, amikor a forgalmiba be vagy jegyezve, mint leendő v. aktuális tulajdonos. Legalábbis Szlovákiában.

kafferbivalybalamber 2011.03.14. 11:32:29

@Schütii: Még mindig jobb, mint a se teljes vételár, se autó, mert a pénzt odaadtad a neppernek, az autót meg elvitték a behajtólegények. Ezen kívül egy foglalót vita nélkül be tudsz vasalni, _duplán_, minden különösebb macera nélkül. Ezt persze tudja a nepper is, tehát ebbe a megoldásba nem megy bele, ha ilyen büdös a biznisz, mint ez volt.
De nekem mindegy, végülis van aki szereti a kalandokat. :)

Péter Anna 2011.03.14. 11:34:10

@malenykij polgar: a legkirályabb, úsztam már meg büntetést miatta
höhö ez a rendszáma, nézd már Lali, höhö, na jól van menjen és ne siessen annyira
:)
mintha lehetne vele sietni

karlov 2011.03.14. 11:34:54

@ommm: Na ez szörnyű a szlovák kormány mondjon le ...
Ez a kálvária meg nagy cumi....
de akkor miért nem újra Alfa!Ha már egyszer szerelem...

kafferbivalybalamber 2011.03.14. 11:37:25

@Leadfoot: Hát hogy az emberek többsége mit csinál, azt nem tudom.
Én a magam részéről _neppertől_ csak így veszek autót. Nem szoktak tiltakozni, és az átírás költségeit legtöbbször simán bele lehet alkudni a vételárba.

A kocsit meg nem kell odaadnia, csak amikor már megkapta a teljes vételárat. Ha a foglaló kb. egy átírás költségeinek a duplája, akkor nem kockáztat semmit, mert ha nem fizetek határidőre, buktam a foglalót, ő visszairatja a saját nevére, aztán eladja másnak.
Ha nem iratja át határidőre, akkor meg bukta a foglaló dupláját.

AtoszMester 2011.03.14. 11:39:24

Detto ugyanezt a sztorit játszottam végig egy Lagunával, de ott 280-300-at buktam az akción. De nekem is az volt a lényeg, hogy megszabaduljak a tehertől, és ne legyenek álmatlan éjszakáim.

Aki nem olvasta:

autozz.blog.hu/2009/11/04/hazugsaggal_konnyebb_eladni_egy_autot

Bambano 2011.03.14. 11:41:52

@Roll1983: nem próbáltam. amikor autót kerestem, körbekérdeztem, főleg taxisokat, mindegyik utálta a jtd-vel egyívású cdti motorokat, úgyhogy addig sem akartam modern dízelt, de meg is erősítettek benne.

Se a gazdasági előnyét nem látom, se a teljesítmény előnyét... Viszont hátrányát látom, sokat.

Leonardo300ST 2011.03.14. 11:44:41

@ommm: Használd egészséggel a sorötöst! :)) Állítom, hogy szebb a hangja mint akármilyen V6-nak. :)))

ommm 2011.03.14. 11:46:29

@karlov: Mert nincs olyan, ami kellene.

AtoszMester 2011.03.14. 11:49:30

Egyébként ennek az Ommm féle Alfának pontosan úgy néz ki a belseje, amit bármilyen autóban elvárnék. Egyszerre sportos, otthonos, családias, és ordítja magából a kényelmet. Tudod mit, inkább leírhatatlanul szép, nem ragozom :)

HenteSS88 2011.03.14. 11:57:07

Alfát venni eleve hülyeség használtan... :DDD hát még így :DDDD

Amúgy az autoscout most is tele van automata , bőrős , v6 os 166 os alfákkal ebben az árban, nem értem a visítozást

MembraN.para 2011.03.14. 11:59:40

@karlov:

Sajnos még nem költöztem ki, csak sok időt töltök ott. De nem csak ott, németország, ausztria, románia, moldávia.

tudod mit vettem észre? ahogy megyünk kelet felé, egyre miniszteribb autóval járnak egyre szegényebb emberek... mi ugy középen vagyunk, sajnos.

jujdejo: Egy átlag német a megtakaritásának az 5-10% án vesz autót..
Az átlag magyar pedig behitelezi. Remélem érted mire gondolok.

kran72 2011.03.14. 12:02:19

Hááát!(Tudom háttal nem kezdünk mondatot,de..)Nagy szerencse,hogy a tájékozott,nagy mennyiségű információval és tapasztalattal ellátott autós újságíró(k)ilyen kalandokba kerülnek és így lehet róla cikket írni.A magamfajta ,csak józan paraszti ésszel megáldott egyszerű emberke pedig megveszi 8-10 évenként az új autóját aztán csak használja mindenféle kavarás,átverés ,idegeskedés nélkül.Tudom csak a hülye vesz új autót,értékvesztés meg egyéb,de nem érdekel.Nekem többet ér hogy nyugodtan autózok az egyszerű használati tárgyammal.(Egyszer vett a család használt autót,mondva tanuló kezdő autónak jó lesz, ,na kb hasonlóan jártunk vele,soha többet!!!

misi107 2011.03.14. 12:03:11

@poa ogapo: az előzményeket tekintve mire átirathatná úgyis összetöri...

The Great Destroyer 2011.03.14. 12:03:11

A sztori tanulsága: vegyél volvót :)

MembraN.para 2011.03.14. 12:04:03

@ommm:

Oké, csináld, de ezt a nagyvilágba kürtölöd? Értem én, hogy gőzmozdony, de mi hajtja?

Bambano 2011.03.14. 12:07:29

@kran72: ha te azt hiszed, hogy új autó vásárlása közben nem vernek át, akkor igen kék lehet a szemed...

Sword 2011.03.14. 12:09:48

Ezt igencsak szar volt olvasni :(
Pedig gyönyörű ez a gép.

karlov 2011.03.14. 12:15:52

@MembraN.para: No de ez nem fáj se nekem és gondolom se neked...
Tegye mindenki azt amit jónak lát,Az anyagi helyzet meg azért árnyaltabb,noha messze nem él olyan jó anyagi körülmények közt a társadalom itt.
Viszont itt az emberek 65% családi házban lakik,panelben 15%.
Ez viszont nem mondható el Német országban...

kran72 2011.03.14. 12:20:07

@Bambano: Eltaláltad ,tényleg kék-világos kék a szemem.Lehet,hogy átvertek de eddig még nem vettem észre.(9 újonnan vett autó és egy használt autó eddig a családban)

isti77 2011.03.14. 12:26:42

"Így aztán természetes, hogy ingóságait sem mozdíthatja, ez ki is bukott most. "

Na ez az, ami miatt nem értem a sztorit. Akkor másnak sem adhatta volna el, nem? Hogy keríthetett rá új vevőt? Az egyedüli (legális) megoldás az lehetett volna, hogy visszaadja a pénzedet, és övé az autó.
Vagy az új vevő vár, amíg meg nem szüntetik a végrehajtási eljárást, akármeddig tart is?
Persze, ez már nem a te gondod, de akkor is furcsa. Ráadásul a második vevőt otthon találta, így még hamarabb kibukik, hogy akkor írta az adásvételit, amikor eljárás alatt volt (amiről akkor már bizonyíthatóan tudomása kellett, hogy legyen).

Rocko- 2011.03.14. 12:27:39

@Halálos_fogkefe: minnyá lemegyek prüszköltetni. :D

enthusiastic 2011.03.14. 12:27:49

ne haragudj ommm, de én kiszálltam volna ebből az egész autóvásárlásdiből főleg hogy plusszosan jöttél ki az alfából, itt a líbiai háború meg a japán katasztrófa..
but yunno. a volvo meg ha automata olyan lassan vált mint a halál.

Bambano 2011.03.14. 12:42:06

@kran72: pedig a nóta is mondja: "láma szeme láma szeme sötét kék" és, gondolom, tudod, kit neveznek lámának a neten...:)))

ommm 2011.03.14. 12:43:34

@kran72: Látod, látod. Én pedig úgy vagyok vele, hogy akkor és olyan autót veszek, amire pénzem van, hitelre soha. Mivel még nem sikerült összeszednem 15 milliót egy akármire, így nekem marad ez.

@enthusiastic: Utóbbi nem tűnt fel.

@isti77: Melyik részét nem érted? Eladta a haverjának, akit amúgy is a hideg rázott érte. Annak pedig - úgy látszik - mindegy, hogy nincs a nevén. Hogy mi lesz vele tovább, na az már nem érdekel.

ommm 2011.03.14. 12:45:15

@HenteSS88: Sajnos nem volt időm a külföldről hozott autóval bíbelődni. A szabadnapom kevés, a munka sok, a család meg utazna. Kockáztattam, naná, de rászámoltam a harmadát még minimum.

Roll1983 2011.03.14. 12:45:51

@Bambano: A taxisok szerintem már extrém felhasználók, annyit egy normál ember nem megy a kocsival.
Dízel Opel (cdti) nincs a környezetemben, azokról nem tudok nyilatkozni, így én nem is teszem. ;)
Én annyit tudok mondani, ha nem egy legyilkolt jtd-t veszel, akkor nincs vele baj.

mittudomé 2011.03.14. 12:57:36

@MembraN.para:
Nem szükségszerű az unalom!

nem kéne... 2011.03.14. 13:00:10

@Péter Anna:

mondanám, hogy van lejjeb.
:)))
a srác, akivel többször neveztünk, vett egy kombi dízelt.
a tiéd se egy gyorsvonat, de ez rettenetes.
:))))

Bambano 2011.03.14. 13:13:26

@Roll1983: a taxisok egyik fő baja az volt, hogy a dízeleket időnként meg kellene hajtani, hogy tisztuljon a koromtól, de az automata váltó hamarabb felvált, így gyárilag programozva van a kocsiba az agr/egr/katalizátor csere. Ezt, szerintem, nem csak a taxisok szívják meg...

Schütii 2011.03.14. 13:16:41

@Bambano: Dízelből te soha nem égeted ki a kormot meghajkurászással, minél jobban nyomod, annál jobban kormol.

Halálos_fogkefe 2011.03.14. 13:18:19

@Rocko-: ehhe ehhe majd ha legalább 0,5 baron tölt, tőlem addig tolhatod neki a parkolóba míg hengerfejes nem lesz ;)

Rocko- 2011.03.14. 13:21:06

@Halálos_fogkefe: 1.9 baron tolt.
annyi van a kerekekben. :D

Roll1983 2011.03.14. 13:23:51

@Bambano: Én szeretek magam váltogatni, szóval nálam ezzel nincs gond.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.03.14. 13:24:17

@Shadowbull: Én azt nem értem egyedül, hogy ez hogyan lehetséges egyáltalán, hogy adott esetben meghurcolhatnak egy vevőt, miután hivatalosan megvásárolta a gépkocsit és kifizette a vételárat?

Az lenne szerintem a tiszta megoldás (ha már a vevő nem tudott róla), hogy a kocsit márpedig átíratják, hiszen a tulajdonába került, bárminemű követelést pedig az eladón kell leverni.

Küldjék rá az APEH-t, a VPOP-t, A rendőrséget, mit tudom én.

Ilyen röhejes helyzet előfordulhat, hogy kivesznek a saját, kifizetett kocsimból, mert az előző tulaj sáros? Ez aztán a joggyakorlat...

RoFä 2011.03.14. 13:24:36

Mindig azon gondolkodom, hogy az agyhalott trollok aranya a tarsadalomban is ennyi, vagy a forumokon felul vannak reprezentalva. Remelem az utobbi.

A Volvohoz gratula, gyerekkori almom volt egy 850R, ez nincs is olyan messze tole :)

Ciri 2011.03.14. 13:27:16

@KuKori:

"Én azt nem értem egyedül, hogy ez hogyan lehetséges egyáltalán, hogy adott esetben meghurcolhatnak egy vevőt, miután hivatalosan megvásárolta a gépkocsit és kifizette a vételárat?"

Pont az a lényeg, hogy NEM vásárolta meg hivatalosan.

atabi 2011.03.14. 13:35:26

érdekes ez hogy 2900+áfáért leinfózható a jármű BM adatbázisból.miafaxnak kerül a rohadt eredtevizsga 18 ezer forintba?

Schütii 2011.03.14. 13:35:26

Ommm, 45. kép, "minden bilincs eredeti" khmm... szerintem azok ott épp kivételt képeznek. Ritkán tesznek már csavaros AWAB bilincset autókba, nem is egyformák és az egyiknek rozsdás a csavarja. Ennél nagyobb "baj" viszont soha egy autóddal se legyen.

Schütii 2011.03.14. 13:38:03

@KuKori: Nem hurcolják meg a vevőt, az csak "így jár", mert lefoglalják tőle az autót. Még akkor is ha közben át tudta íratni.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.14. 13:45:55

OMM

Nem teljesen értem a problémádat, jogász vk, felvidéki. Vettem már autót, nem egyet. Belerakod a szerződésbe, hogy eladó átadja a hitel és tehermentes autó tulajdonjogát. Lehet, hogy az átírásnál probléma, ebben nincs tapasztalatom, de a tulajdonjog rád szállt, tehát a behajtó mehet anyjába. A rendőrökkel meg előbb utóbb minden elintézhető. Vagy neked milyen szerződésed volt?

Kismacska nyárson 2011.03.14. 13:48:12

Szerintem aki évi 20 ezer KMnél kevesebbet megy annak RÁFIZETÉS dízel autót vennie.
Újonnan a brutális felára miatt, használtan meg azért mert az emberek nem hülyék, aki dízelt vesz az megy vele évi 30-40 ezret, így mire eladósorba kerül van benne fél millió km, amit visszatekernek 150-200ra, aki megveszi használtan az meg amit megspórol az üzemanyagon azt DUPLÁN rá kell költenie a szervizelésére.
Ráadásul a dízel kulturálatlanabban jár, remeg, csúnyább a hangja, rövidebb tartományban pörög ezért gyakrabban kell váltogatni, stb.

Szvsz városba Jazz / Yaris / Swift2, országútra és autópályára meg egy közép vagy felső kategóriás szívó benzines 1.8-2.5 liter között. (2 liter felett már legyen automata, illetve a 2.5-ös japók zabálnak annyit mint a 2 literes német / francia / olaszok.) A nagy benzinesbe mehet felesbe etanol ha elbírja, ha meg sokat mennek vele akkor gáz. De eleve gázos kocsit nem szabad venni mert abban annyi a KM mint a dízelekben.

vasgyuszi 2011.03.14. 13:49:11

Azér' a DTM-et Deutsche Tourenwagen Masters-nek fordítani... kell ész rendesen. Csókoltatom a hírszerkeszto elvtársat!!!
totalcar.hu/magazin/hirek/2011/03/14/hat_bmw_tamad_az_audira_es_a_mercedesre/

Meisterschaft lesz az az M, bassza meg a pongyolaság keresztül-kasul az indexen...

Lucky Larry Silverstein 2011.03.14. 14:00:17

OMM

+ Szlovákiában érdemes belevenni a szerződésbe, hogy adásvételitől számított 3 munkanapon belül eladó kijelenti az autót. A kocsi ettől nálad lehet. A kilométeróra-állást sem árt rögzíteni, jól jöhet. Nyilván nem feltétlenül az eladó vagy kerekedő szerződésével érdemes dolgozni. Tapasztalatom szerint aki el akar adni, bármit aláír, amit viszel.

forlan 2011.03.14. 14:09:03

Ugyanezt itthon is megszívhatod.. márkakereskedés,régi ügyfél telefonál,tönkrement,nem bírja fizetni a hitelt,segítsünk..egy éves autó,árban megegyeztünk,hitelt kifizettük,törzskönyv nálunk,új vevő megvan,hitelt elintéztük nekik,meg is kaptuk,nosza,írassuk át...és jött a feketeleves...átíráskor kiderül,gyámhatósági meg még valami egyéb tartozás miatt elidegenítési tilalom van rajta..frankó..nagy levegővétel,mennyi?...270...az jó..mindegy,kifizetjük,majd behajtjuk a régi tulajon...gondoljuk mi..régi tulaj elérhetetlen...mindegy,majd...akkor fizessük ki..kolléga nekiiramodik a lóvéval az illetékes hatósághoz..fizetnénk..nem lehet..mi van?...hozzunk meghatalmazást...elmeséljük mi történt...együttérzően bólogatnak,de fizetni nem lehet..nem mindegy ki fizet?..nem lesz tartozás,oszt ennyi..nem lehet...döbbenet...ez szívás..régi tulaj elérhetetlen...nagy nehezen,fenyegető sms-ek hatékony gondolatmódosító hatásának köszönhetően előkerül..autóba beültet,irány a hatóság,a nevében a mi pénzünkből tartozás rendez...közben az új tulaj hitelező bankjával küszködés,a pénzt utalták,miért nincs átírt forgalmi..szóval ez nagy szívás ...az apeh és a többi "nagy" intézmény jogköre,hogy elidegenítési tilalmat tehet ingóságra...persze,nem kell lefoglalni,tárolni,árulni stb...és tudom,sokszor a tulaj sem tud róla...tapasztalat..a törzskönyv,minden megvan...de átírni nem lehet...persze,be lehet sétálni az okmányirodába...adatokat lekérni..akkoriban(2008) elhajtottak,ki a meredt f...sz vagyok én...milyen jogon kérdezősködök...szóval mindenki le van védve...csak az a szerencsétlen vevőjelölt nincs..

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.03.14. 14:19:22

@karlov: Mondja az, akinek még nem volt V6-ja ;)

De a legtutibb akkor is a V8, csak végre lenne már egy nekem is...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.03.14. 14:27:23

@Ciri: Oké, akkor így mondom:

Van adásvételi szerződés, a vételárat kifizette. Miért neki kell szopnia, ha a másik elsumákolt valamit? Verjék le azon, szerintem.

Bár legtöbbször az igazság és a jog nincs összhangban egymással :-/

nem kéne... 2011.03.14. 14:40:00

@forlan:

na.
pont ilyesmit akartam írni.
használta autónál ha BÁRMILYEN elidegenítési tilalom van az autón, ott már szép lehetsz, de okos nem.

Hurri Kán 2011.03.14. 14:47:09

Pista, most nem irigyellek...

@Ciri: Miért nem? Hivatalos adásvételivel vette, tudtommal az ügyintézési határidőn belül volt és jóhiszeműen járt el... Persze a törvény nem mindig a jóhiszeműen eljárók oldalán áll.

Amúgy azt nem értem, hogy az ingatlannyilvántartáshoz hasonlatosan, miért nincs az autóknál is egy olyan nyilvántartás, ahol a tulajdonlaphoz hasonlóan egyből látszik ha valami terhelés vagy korlátozás van bejegyezve.

V12 Power 2011.03.14. 14:58:43

@ommm: részvétem, de ha jól értettem szerencsére legalább nem buktál rajta anyagilag. Próbáld úgy felfogni, hogy biztos nem volt ez véletlen, karma és társai, ez nekem is segít! :-)
Hasnoló sztorit éltem át egyébként egy hónapja. Hirdettek a hahu-n egy magyar papíros E34 530i V8 Touringot hiányos állapotban 180ezerért. Pont, amire nekem szükségem van. Elautóztam Győrbe (Debrecenből), megnéztem, kicsit próbáltam alkudni, de végül úgy ahogy van, lefoglalóztam, és megegyeztünk, hogy jövő héten értejövök trélerrel. A srác, akitől vettem igazi, örök vesztes típus, aki ha aranyhoz nyúl, akkor is fekália lesz belőle. Bebukta az összes autó-, lakás-, stb hitelét, tartozik a szüleinek, stb., stb. Az autó a szülők udvarán állt, majdnem agyon is ütötték a gyereket, amikor megtudták, hogy 180-ért veszem, hisz' az anyja 800ezret adott bele. Az autónak persze nem volt meg a lízingtörlője, meg kettős átírás, meg súlyadótartozás miatt van forgalomból kitiltva, de ez nem az én gondom. Jövő héten mentem volna az autóért, felhívtam a srácot, hogy akkor megyek, megvan-e már a lízingtörlő? Mondta, hogy nincs, de nagyobb baj is van. APEH tartozás miatt lefoglalták az autót, nem adhatja el. Mérges voltam, de sajnáltam is szerencsétlent, mondtam, hogy jó, akkor ha a 20ezremet befizeti a számlámra, akkor elküldöm neki a foglaló papírt és széttépheti. Teltek a hetek, valami kifogás mindig volt, hogy miért nincs még a számlámon a pénz. Az autót meg továbbra is hirdette. 3 hét után (mivel ugye 2 hét után törlik a hirdetést, ha nem hosszabbítja) egy barátomat megkértem, hogy mint érdeklődő, hívja fel. És láás csodát, az autó eladó, meg lehet nézni, szó nincs APEH-ről. Na itt elgurult a gyógyszer, kiveszett belőlem a jóindulat utolsó szikrája, és felhívtam a srácot, hogy akkor egy hete van, hogy a foglalóm dupláját (mivel ugye az ő hibájából hiúsult meg az adásvétel) befizesse a számlámra, különben megyek, és az utiköltséggel együtt kibontom az autójából, magyarán körbeflexelem az alvázszámot, azt megkapja, a többit visszük. A pénzt persze hülyébbnél hülyébb kifogásokkal nem fizette be (már úton volt a bankba a pénzzel, de kifogyott a benzin, muhaha). Úgyhogy végül el kellett menni érte. Akkor persze nagyon kétségbe volt esve, összekaparta a 40-et (ezresekben), és vittünk még egy pár alkatrészt útiköltség címén. Csak tudnám, miért kell ezt csinálni? Nem lehetett volna kultúráltan visszaadni a 20ezremet?

Bambano 2011.03.14. 15:14:47

@Schütii: legyen igazad, én ezt a véleményt hallottam. és tény, sosem fogok dízelből kormot égetni, nekem mindig benzines autóm lesz:)

Puch Cavette 2011.03.14. 15:16:43

Eddig is kerültem a neppereket, ezután is fogom.
Még szerencse, hogy a sztori nem a bölcsészfellépésű Csikóssal esett meg. Abból lett volna vagy tíz poszt, mire valóban pont kerül a végére.

vidéki suzukis 2011.03.14. 15:25:32

A napokban kísrtem eel egyik ismerőst kocsit venni egy olyan embertől, akit minden oldalról szorongatnak a hitelezők. Az üzlet végül nem jött össze (a gerinces eladó a 60 km-re szervezett találkozó kezdete előtt 3 perccel mondta azt le telefonban, kevesellve azt a vételárat, amire pedig már szóban áldását adta), de végig a fejemben motoszkált, hogy mi van, ha vh. alatt áll a kocsi? Kiderül ez az okmányiorodai lebőgés előtt, vajon az eredetvizsga kiterjed ennek lekérdezésére is? Ezután autót úgy kell venni, hogy pénz átadása csak névre írás után van, akár az okmányiroda folyosóján, de csak utána.

Skodába születtem 2011.03.14. 15:50:07

Hát ez elképesztő. Mindegy, a lényeg, hogy megoldódott. A Volvóról meg miharabb kéne kaparni egypár sort. Már kiváncsi vagyok :D

Waxolo 2011.03.14. 16:11:48

@Puch Cavette: "Még szerencse, hogy a sztori nem a bölcsészfellépésű Csikóssal esett meg. Abból lett volna vagy tíz poszt, mire valóban pont kerül a végére." 10/10

Mikrobi 2011.03.14. 16:23:09

A kereskedők, akiktől az új autót szoktam venni, sose kerülnek végrehajtás alá, az autót pedig úgy kapom meg, hogy a forgalmiban az én nevem van.

Ciri 2011.03.14. 16:24:04

@KuKori:

"Van adásvételi szerződés, a vételárat kifizette."

Az adás-vételi semmis. Olyan autót nem lehet elidegeníteni, amit bármilyen opció terhel. (de ezzel gondolom nem mondok újat)
Lopott autóra is írhatsz adás-vételit, ki is fizetheted jóhiszeműen, akkor sem a tiéd...

@gyvy:
"Amúgy azt nem értem, hogy az ingatlannyilvántartáshoz hasonlatosan, miért nincs az autóknál is egy olyan nyilvántartás, ahol a tulajdonlaphoz hasonlóan egyből látszik ha valami terhelés vagy korlátozás van bejegyezve."

Okmányiroda. Ismerős.
Ha meg a hivatalos vagy, az eladóval együtt mentek be és még aznap átíratod az autót. Ha ez így nem megy, fizetsz egy átírónak.

Ciri 2011.03.14. 16:25:22

@Mikrobi:

"A kereskedők, akiktől az új autót szoktam venni, sose kerülnek végrehajtás alá, az autót pedig úgy kapom meg, hogy a forgalmiban az én nevem van."

Ezzel most mit is akartál mondani?

vmaast 2011.03.14. 16:31:09

@Ciri: Hogy mindenki lúzer, aki nem új autót vesz, mint ő...
Végül is nagyhétvége van, had örüljön :DDD

tlacka 2011.03.14. 16:51:09

A héten voltam hatósági tanuként egy autó elszállításnál (NAV ügylet). Kb két éve foglalták le, de még most viszik el.
Tulaj nem jön ki, a függöny mozog. :)
"Nem baj, mejd kijön, ha áll befelé a tréler." Nem jött ki.
A pitbull féleség meg beengedte őket egy kis császárszalonnáért. Mondjuk ezen jót röhögtem.
Ja, azon még hitel is volt.:)

PiszkosFreddy 2011.03.14. 17:07:52

Hát igen...ha úgy vesszük,szerencsés voltál,és bölcsebb is lettél 1 izgalmas élettapasztalattal...amit ingyen megosztottál velünk.
Izgatottan várom a Volvód történetét!
Merhogy kevés használtautós történetet írtok erről a márkáról(vajh'miért?)
ill.nekem is ilyen van.

equium 12345 2011.03.14. 17:12:36

Az nem lehet, hogy nem is folyt eljaras a faszi ellen, csak le akartak huzni rolad a kocsit? Ha otthagyod a cetliert nagyon rabaszol.

tlacka 2011.03.14. 17:13:57

Ja elfelejtettem az előbb:

A varjúk károgjanak a teste felett a csávónak.

SkoDana 2011.03.14. 17:22:16

Majd a T5-ről kérnénk videót, hanggal ha lehet :)

vmaast 2011.03.14. 17:28:14

@SkoDana: A v6 után úgyis csak vásári kőrhintanyekergés ;-)

vmaast 2011.03.14. 17:29:36

Különben is elnyomja a motorhangot Omm horkolása :DDD

pet77 2011.03.14. 17:31:12

PISTA!!!
Mi az, hogy a nemjapán v6 elveidből leadva lesz egy svéd soröt?????

....Habár optimistán tekintve ez felfogható egy sajátos evolúciónak, mejnek végén eljutsz oda, amit a legelején eleve kizártál...
...egyszóval Camry V6, vagy pl:Maxima QX

SkoDana 2011.03.14. 17:31:55

@vmaast: Kinek a pap... igaz sajna a turbó tompítja a motorhangot, de én maradok tisztelettel sor5 párti :)

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2011.03.14. 17:35:38

Ne bánkódj, a V70-nek gyönyörű a belseje, a sor ötös szól a legszebben, hasonlít a V8-hoz. A V6 sehol sincs hozzá..

vmaast 2011.03.14. 17:37:16

@SkoDana: annyira, hogy én konkrétan sornégyelek, de azért ha meghallom ezt a 2.5 v6-ot, elmorzsolok egy könnycseppet a szemem sarkában ;-)

SkoDana 2011.03.14. 17:40:59

@vmaast: Én is :)
Jelenleg épp fekvő solexes sor4-et építek, azért én annak a hangjával ki vagyok békülve :)

De V6 kontra sor5, nálam az utóbbi a befutó.

zolihgt 2011.03.14. 17:53:18

A sorötöt támogatom és már értem a tegnap előtti Fakkbúkos videót is....

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2011.03.14. 18:11:32

baszdmeg pista, ez rosszab, mint valami brazil szappanopera!

miért nem ezt vetted meg? :)

kepfeltoltes.hu/view/110314/skodacockpit_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hilux94 2011.03.14. 18:13:39

@Roll1983: Hátegen, a Mongóliát megjárt alfabuzi is nyilván azért választotta a 300e+ km-t futott Land Cruisert, mert az olasz technika az igazi. :))

Valaki picsogott itt a Ferrariról... Megértem, hogy az ecceri parasztnak nagy dolog, ha beleülhet egy vérvörös páviánfaszba, én max. a lóganajos lábam törölném bele. Autóskártyában, valamikor a dedóban még érdekes volt, felnőtt ember max kiröhögi a Ferrarit, a taljánokkal egyetemben.

karlov 2011.03.14. 18:18:40

Ha már a hengereknél tartunk a V8 mindent visz,lehet hogy az egyik visít a másik hörög vagy,hogy milyen finoman jár de a V8 hmm az valami tökéletes főleg ha lenyomod a gázt és a motor szívja befelé a levegőt...

vasgyuszi 2011.03.14. 18:20:13

@Shadowbull: köszi az infót, elolvasva megállapítom, hogy döntetlen: "Die seit dem Jahr 2000 ausgetragene Serie ist der Nachfolger der Ende 1996 eingestellten Deutschen Tourenwagen Meisterschaft bzw. der internationalen Version ITC."

:)

porshe 2011.03.14. 18:37:57

végülis kijöttél egy digo mobilból bukta nélkül! ez már megérne a guinness bizottságátol valamiféle elismervényt:D
a volvóról meg nagyon várom a beszámolót, mert épp autót keresek(már5 éve..:) és
hasonlókat sasoltál mint én..

nem kéne... 2011.03.14. 18:42:43

@Hilux94:

te, haver, mondanám, hogy ismerem azt az embert aztán nem a toyotát használja naponta, mit lépnél rá?

Mr Neanderthal 2011.03.14. 18:55:22

azért a szlovák rendszám is befigyel ahogy kell ...hihi

nem kéne... 2011.03.14. 18:56:34

@fejo:

te új vagy errefelé, he?

gigabursch 2011.03.14. 18:58:25

Könnyen jött - könnyen ment.

De legalább az emlék szép...

Kirándulás · http://www.adventures.hu 2011.03.14. 18:59:36

@Shadowbull: Azt nem tudom, de így csak egy barom vesz autót. Egy olyan barom, aki aztán azt számolja, hogy huh, egy nap szabadság... Kispolgár és idióta.
És persze végtelenül becstelen - hisz bár érthetően fut a pénze után, de becstelenségébe azon az áron is, hogy az más kárára térüljön meg. Magyar paraszt 2011. Én jobban örültem volna, ha bukja a kocsi meg a ló árát is. Akkor szép történet lett volna, kövér tanulópénzzel. De hát sajna.

gigabursch 2011.03.14. 19:01:27

@fejo:
Gyengeelméjű.
Tudod azért a népi Slotákiában minden küzdelem ellenére még mindig lakik úgy 700.000 magyar lélek, s van aki közülük idejár dolgozni, mint ommm pajtás.

ommm 2011.03.14. 19:06:16

@Kirándulás: Tudod, barátom, ha van otthon egy háromhónapos fiad és feleséged, ráadásul a médiában dolgozol, akkor az az egy szabadnap is többet jelent sok mindennél.

nem kéne... 2011.03.14. 19:12:19

@ommm:

szar alak vagy pista, mert a magad érdekeit nézed.
pedig az olvasó érdekei mindenek előtt.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2011.03.14. 19:19:46

@replikátor:
mondjuk ez inkább vizuális környezetszennyezésnek számítana...

Rocko- 2011.03.14. 19:25:23

@nem kéne...: így van. elég Csikről példát venni!

Garp 2011.03.14. 19:26:07

@ommm: értem már miért viszketett a tenyered a pofontól, ma napközben leesett. Most már ne pörögj rajta. Meg az ilyen kommenteken se.

Верховина 2011.03.14. 19:27:06

Kúrjon kecskét, aztán szüljön farfekvéses sünt az ilyen!
Részvétem Pista!:((
Bár azért az S70 se csúny jószág. Igaz, az Alfát nem tudja überelni.

motorsport77 2011.03.14. 19:34:24

A szegény muzsik negyvenöt évet lehúzott a kolhozban, közben gyűjtögette a kis rubeleket, kopejkákat gyűjtögette, végre nyugdíjba ment, magához vette egész életében összekuporgatott vagyonát, amiből hátralevő nyugdíjas napjain meg kell élnie, és elment a kaszinóba. Feltette az egészet a piros hetesre, forgatott... vesztett. Az egész pénz elúszott. Ő pedig délcegen megvonta a vállát: Hm könnyen jött, könnyen ment.
Azzal elment és vett egy volvót. :)

Bambano 2011.03.14. 19:37:42

@replikátor: a polákot tervezi ilyenre:)

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2011.03.14. 19:44:05

@Bambano: jah! akkor nem szóltam... vagy inkább inspirálom ezzel? :)

subtotal 2011.03.14. 20:06:33

:DDDDDDDDDDDD

Olvasom itt a sok "csakbenzineskellszardízelpfujsokbakerül" kommentet és arra gondolok, vannak, akiknek még mindig olcsó a benzin és nem számít a 100km-en realizálható 2 (országút) és 5 (város) liter fogyasztási különbség. De éljen a benzin-fetisizmus!

Én meg lassan 4 évvel az 5 évesen hitelre PROBLÉMÁK nélkül megvett és azóta is probléma nélkül törlesztett, valamint motorikus és más probléma nélkül hajtott - pedig a közhiedelem szerint 'széjjelhajtott' - prémium sor6 dízelből hangosan nevetek. Ha valaki nem mer belevágni, akkor megideologizálja miért ő az élet császára.

Hogy az eredeti bejegyzéshez is hozzászóljak: anno mikor az első autómat vettem egy nepper sráctól, azt mondta: 'Vidd az autót, aztán majd ha holnap rendben átírattad, utald az árát.'
Kocsit másnap átírattam rendben, a pénzt átutaltam. Deal done.

vmaast 2011.03.14. 20:10:36

@subtotal: Hát ilyen nepperről sem sokat hallani ;-)

vmaast 2011.03.14. 20:13:56

@subtotal: Mondjuk ilyen nepperől sem sokat hallani ;-)

vmaast 2011.03.14. 20:15:20

Haha...Csókoltatom a blogmotort :)
Öt frissítés után semmi, újraírtam, megjelent...

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.03.14. 20:17:31

@Gee Halen: Sejtem kiről beszélsz. Nekünk egy (szerintem) tőle vásárolt gitárral volt hasonló esetünk....

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.03.14. 20:20:11

@Kirándulás: Nem tudnám elítélni azt, aki a hozzászólásodat elolvasva csak annyit reagálna, segg.
Ha vennéd a fáradságot, hogy elolvassad a hozzászólásokat, meglátnád, hogy gyakorlott kereskedőkkel is megeshet hasonló malőr. Mindent nem lehet kivédeni. Ha meg szerinted egy nap fölösleges elbaszása (mindegy, hogy szabadság terhére-e vagy sem) említésre sem méltó, akkor neked nagyon jó. Másnak, mint szürke kispolgárnak a sok munkanap mellett nem vágya, hogy más hülyesége miatt elpocsékoljon akár egy órát is, nem hogy egy egész napot. Mert a szabadidő is pénz!
Azon meg nagyon elgondolkodnék a helyedben, mi is volt a történetben Pista részéről a becstelenség.
Ami pedig a magyar paraszt 2011 mondatodat illeti: vicces az ilyen jellegű kinyilatkoztatás egy olyan ember szájából, aki másnak a kárán szeretne örvendezni.
Remélem a kirándulásaid során nem gáncsolod el direkt az embereket, hogy jókat röhöghessél rajtuk.

Virago_1000 2011.03.14. 20:21:25

@ommm: Hat cimbora, szivbol sajnalom, ami tortent Veled. Azert a gyonyoruseges Alfaert nagy kar. Nekem is a szivemhez nott volna nagyon hamar.
Volvohoz sok sikert kivanok, nekem is tetszik, de az a par aprosag, amiben kulonbozik az S70 a 850-tol eleg ahhoz, hogy inkabb a 850 kelljen.
Pl egy ilyen brutalis csaladi-sport limuzin (LPG-t tennek bele):
pistonheads.co.uk/sales/2523411.htm

De az en szivemnek a legkedvesebb az utolso igazi klasszikus Volvo:
pistonheads.co.uk/sales/2297322.htm
Hatul kapar, sorhat, mi kellhet meg?

Talan egy sportos kis ingazoauto:
pistonheads.co.uk/sales/2493083.htm

Aki szerint meg unalmasak a Volvok, azokat pedig korberohogom.

Tanulsag: szomoru, hogy ebben a szemet vilagban a legjobb emberismeret sem eleg, gondolj csak arra hogy mit irtal amikor megvetted, tok jo benyomasaid voltak a rendezett szerviz stb alapjan.

Virago_1000 2011.03.14. 20:23:15

@Virago_1000: Arrol nem is beszelve Ommm, hogy en nem tudom, hogy te hogy birtad, en biztos hogy nem tudtam volna turtoztetni magam, amikor meg visszavittem volna az autot, akkor vittem volna magammal 2-3 ketajtos szekreny havert.

Johny the mocsok 2011.03.14. 20:31:10

Szlovák rendszámmal gépkocsi, te kis adócsaló! Téged kéne feljelenteni a NAV-nál!

subtotal 2011.03.14. 20:38:09

@Johny the mocsok: adócsalás az, amit a törvények nem engednek meg. Mivel a törvények lehetőséget biztosítanak bizonyos feltételek mellett erre (ilyen például a szlovák állampolgárság, ami ommm-nak megvan), ahogy mondjuk offshore cég lérehozására is, ezért húzdd le magad, plíz.
Azonkívül úgy látom ommm-nak is sárga-tábláznia kellene, persze csak ha nem cél a sok komment :).

Roll1983 2011.03.14. 20:39:57

@Hilux94: Nem tudom kiről beszélsz, de én aszfaltozott úton használom az autómat, nem megyek Mongólia felé, szóval emiatt nem veszek gumicsizmás Hilux-ot. ;)

joe1234 2011.03.14. 20:41:41

Hát ne bánjad az alfát, olyan helyen dolgozok ahol ezekből elég sok megfordul, mindig csak nyűg van velük.
A volvo jó választás, imádnám az 5 hengert, turbóval meg főleg, (köztünk szólva szebb hangja van mint a v6 alfáknak) ezek szinte soha nem mennek tönkre ha szervizelve van normálisan.
és igen írhatnál pár sort róla, de ha egy közepes állapotút sikerült kikapnod nem sok baj lesz vele.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.03.14. 20:47:04

Vissza kell kérni a pénzt, majd a végrehajtótól megvenni az autót a becsérték 25 %-áért.

motorsport77 2011.03.14. 20:50:10

Életem legjobban szeretett és gyűlölt autója egy Alfa 155 2.0 TS volt, mindig brutálisan jókat autóztam vele, de mindig volt valami apró baja, valami kis hajszál levesben. Ja és rohadt sokat buktam rajta, pedig nem lett lepusztítva.
A Volvó vonalhoz is volt szerencsém, 760 2.4 Td sorhatos, ez már akkor is lom volt mikor hozzám került, de nagyon nagy, és tekntélyes, lom. Megszállta valami földöntúli nyugalom az embert, mikor a másfél méteres motorháztető mögött ült. A kettő kombinációja lenne az igazi, ami megy is, meg biztonságban is érzed a családot.

nem kéne... 2011.03.14. 20:50:30

@Roll1983:

nem hilux, henm lc, ami annyira nem gumicsizmás, de egyébként sem vállalhatatlanul szar az az autó. kicsit nagy, de tulajdonképpen jó autó. nem nagyon tudnám fenntartani meg olyant sem tudnék most mondani, ami mindenképpen és kizárólag ezt az autót indokolná, de tulajdonképpen kicsit tetszik is.

perszepersze 2011.03.14. 20:51:44

@enthusiastic: 850-s60-v70 t5, pláne t5r csak olyan lassan vált és megy, hogy lazán ráver egy kört egy olyan mezei autóra mint a 911.-es, a porsche-éktől....:)
Próbálj ki egy tuti T5R-t, és tényleg nem akarsz majd kiszállni belőle és más autóba beszállni utána!

motorsport77 2011.03.14. 20:55:21

@Kirándulás: Biztos nem kellett még soha egy büdös vasért sem megdolgoznod mi?
Remélem mindig esni fog az eső, mikor kirándulni mész :)

vmaast 2011.03.14. 20:59:52

@Roll1983: Hagyd már... A írásából lejön hogy neki csak olyan japó pickup jó, amibe nem gáz ha állandóan "lóganajos" lábbal ül be. Szerinted neki való egy 166??? A szélvédőmet sem moshatná le :DD

Virago_1000 2011.03.14. 21:00:36

@nem kéne...: "szar alak vagy pista, mert a magad érdekeit nézed.
pedig az olvasó érdekei mindenek előtt. "

kepzeld, Pista az olvasokbol el, tehat igen. Ne legy gunyoros.

Amugy meg ebben a posztban szo sincs az olvasokrol, meg az erdekeirol.

vmaast 2011.03.14. 21:01:03

@motorsport77: Apám, ha holnap esik, véged! T.túrázni megyek ;-)

Roll1983 2011.03.14. 21:01:11

@nem kéne...: Hilux-ot még csak tudtam, hogy mi az, de Lc-re már rá kellett gugliznom, mert elképzelésem se volt. :) De bármennyire megbízható, nem venném meg, mert számomra ez egy autónál még kevés. Ennyi erővel nőből is csúnyát kéne választani, mert az megbízható, de nekem a csúnya nők se jönnek be. :)

jujdejo 2011.03.14. 21:01:43

@Virago_1000: hat a 480as sportos az tuti, ingazni is jo vele, mar ha müködik...sajnos sajat börömön erzem milyen kis hisztis kurva tud lenni:-)

Virago_1000 2011.03.14. 21:04:50

@Johny the mocsok:

"Szlovák rendszámmal gépkocsi, te kis adócsaló! Téged kéne feljelenteni a NAV-nál!"

Ha uj vagy itt, akkor szokas koszonni. Tudod a bika is bog, mikor belep az istalloba.

kispaci_S80 2011.03.14. 21:04:58

Üdv a Volvo világában.....hidd el jó helyen vagy.

És hogy sivár kocka?

csatlakozz és meglátod izgalamas világ ez -> www.volvowiw.hu

Garp 2011.03.14. 21:05:51

@Johny the mocsok: te most szándékosan trollkodsz, vagy csak ennyire gyopár vagy? Ha olvasol belsőséget/totalcart tudhatod, h ommm szlovák állampolgár. Ha meg nem olvasol mit ugatsz bele kellő körültekintés nélkül? Dinnye.

nem kéne... 2011.03.14. 21:07:40

@Roll1983:

csúnya lenne az az autó?
hátöööö
inkább olyan semmilyen.
mondjuk a belsejében a műfa az inkább afféle korabeli jellemző és a bőrnek is van egy furcsa műbőrszerű jellege, egészen más, mint az európai autókban, de igazából tök jó kis autó.
:))))

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.03.14. 21:07:42

@Süni25: Egyenes magyarra fordításban: "piszkos papucs" zenekar :D

Roll1983 2011.03.14. 21:08:16

@vmaast: Igazából unom, hogy mindenki fikázza tapasztalat nélkül. Haveri körben is az az első kérdés, hogy megy-e még? De egyik okosnak se volt, csak a haver haverjának az öccse mesélte, hogy szar. Fárasztó na, de gondolom, neked nem mondok ezzel újat.

50peregy4 2011.03.14. 21:09:22

@ommm: Azért Tótiából idejárni dolgozni- nem semmi..Riszpekt.

Virago_1000 2011.03.14. 21:10:35

@motorsport77: Alfakon durva nagyot lehet bukni anyagilag, ertem, hogy nem tartja az arat. De a Maserati se :)

@perszepersze: "850-s60-v70 t5, pláne t5r csak olyan lassan vált és megy, hogy lazán ráver egy kört egy olyan mezei autóra mint a 911.-es, a porsche-éktől....:)"

- Hiszem ha latom, ha van egy ilyen alkalom, szolj, utalom a belepojegy arat.

Virago_1000 2011.03.14. 21:12:31

@jujdejo: Tetszik formailag, kivulbelul, aranyos kis kupe, de tudom, hogy Renault technika. Persze ez nem jelent alapbol rosszat, meg akkor sem, ha sokan itt a forumon azt hiszik.

Roll1983 2011.03.14. 21:14:01

@nem kéne...: "inkább olyan semmilyen"

Na látod, már neked se tetszik. Akkor minek vennél, mert megbízható? Bármikor kiveszem az Alfát a garázsból jó kedvem lesz, és ez nem valami marketing duma, nincs Alfa szalonom. És továbbra is az a véleményem, hogy minden kocsit tönkre lehet tenni, illetve mivel tömeggyártás van sz@rt is ki lehet fogni, de azt bármelyik márkából.

Virago_1000 2011.03.14. 21:15:29

Pista!!!
Ha annyira beleszerettel az Alfaba, miert nem nezel egyet a nemeteknel? Hazaviszed, uzembehelyezed, nalatok meg regado sincs.

vmaast 2011.03.14. 21:17:55

@Roll1983: Cserélj haveri kőrt :DD
Amúgy megértelek. Munkatársaim is a véremet szívják állandóan. Aztán emlékeztetem őket, hogy az ő autójuk (Astra, Zafira, Passat, stb) már megint a szervízben áll, az enyém meg kint a parkolóban... ;-)
A fél karjukat adnák, ha olyan kevés gondjuk lenne, mit nekem...

Roll1983 2011.03.14. 21:21:46

@vmaast: Asszony unokatestvére, vw függő, abból is csak passat. Meg akart győzni, hogy nekem is passat kell, mondanom se kell, hogy nem sikerült. Kb. 2 hete én hoztam haza a budaörsi vw szervizből, mert meg se moccant a passat, mert meghülyült az immobiliser. :) Hát hazáig néhányszor elmondtam neki, hogy mivel is utazik most. :D Ő azóta csöndben van. :)

nem kéne... 2011.03.14. 21:28:27

@Roll1983:

na jó,de mutass már egy igazán szép terepjárót.

az meg, hogy egy autó megbízható, mitől lenne nagy kunszt?
meggyőződésem, hogy minden autó tud megbízható lenni, esetleg hiányzik a megfelelő akarat, hogy ezt elérjék.

Garp 2011.03.14. 21:30:40

@vmaast: franc tudja, szerintem autó és gazda függő. Nálam egy 03-as octavia áll kint 194ezerrel az órában (reálisan sztem 230). Eddig olajcserék, most volt szíj és telók. Egyszer adta be a kulcsot, de ahhoz is az kellett, h 130-al pont középen elüssek egy bazinagy macskát. (Összes hűtő oda, meg a műanyag szarok).
"a szervízben áll, az enyém meg kint a parkolóban." - na látod, van akinek fussa fedett helyre, neked nem :). (amúgy mid van?)

Oh, igen. Múlt héten csütörtökön beszéltem egy taxissal, ugyanaz a 90lovas tádéja van, mint nekem. Életemben először láttam személyautót 364ezer MÉRFÖLDDEL az órájában (ok, tepszon merci nem ér, most új típusokról beszélek)! Kérdem ezt így hogy? Mutatja a _végig_pecsétes_ szerviz könyvet, 7-8 ezer mérföldenként olaj és szűrőcsere, minden időben elvégezve, vagy egy kicsit hamarább. Azt monda egyszer nem hagyta ott. Nem, ezzel nem a Škodát akarom fényezni, hanem csak annyit, hogy ha rendesen karban van tartva és épp nem hétfői gyártású a kocsi, el fog az menni normális használat mellett jó sokáig, bármi legyen az.

Roll1983 2011.03.14. 21:35:06

@nem kéne...:

Nem tudom, te mire használod, amennyit én terepeznék vele ez jó lenne:

www.drivearabia.com/news/wp-content/uploads/2010/02/2011-BMW-X5.jpg

:D

nem kéne... 2011.03.14. 21:35:26

@Virago_1000:

tekerj vissza a posztra, hogy mennyi volt az az autó és nézz mondjuk egy mobile.de kínálatot hasonló paraméterekkel.
és ugye még az is benne van, hogy egy autó van, nem nagyon tud autó nélkül eljárkálni németországba jelöltet nézegetni, ha meg még a segge alatt ott az autó, az tök jó, mert nézegetni ugyan lehet (bár kisgyerekesen azért ez is kurvasok idő, én legalábbis nem baszakodnék vele, amikor a kiccsávó otthon vár), de akkor meg pénzem nincs autóra.
szerintem valahogy így.

The Great Destroyer 2011.03.14. 21:35:39

'98, T5, VOLVO, kombi, akkor ő biza egy V70 lesz :). Már nekem is indulófélben van a nagykocka projekt, mondjuk én 850 T5 kombira pályázok.

tlacka 2011.03.14. 21:38:44

@Johny the mocsok: A Pista szlovák állampolgár. Az lenne a gáz, ha magyar rendszámossal járna.

nem kéne... 2011.03.14. 21:41:32

@Roll1983:

ez egy kompromisszumos terepjáró, inkább egy emeletes személyautó.
az lc meg egy eredeti terepjáró, enyhén kompromisszumokat igénylő kényelemmel.

subtotal 2011.03.14. 21:46:42

Ommm - majd lassan visszajutsz az eredeti, jó gondolathoz, ami jó kompromisszum az Alfa nyújtotta sportosság és a Volvo nyújtotta kényelem között, valami hátsókerekest sorhatos atmoszferikus motorral. ;)

Mondjuk ezt a Volvo-t nálad nem értem: elsőkerekes (korabeli tesztek szerint komoly hajtási befolyásokkal), nem atmoszferikus a motor, nem éppen sportos a futómű. De majd a következő posztban elmagyarázod.

subtotal 2011.03.14. 21:48:48

@autodidakta agysebész: a poszt utolsó képe alapján nem kombi. Tudod, annak nincs az ajtón lámpa, csak mellette vertikálisan.

kispaci_S80 2011.03.14. 21:48:48

@kispaci_S80: éshogy öröm bódogság legyen ezt az oldalt egy Szlovák cég üzemelteti, fejleszti :)
Hibába...minden út SK-ba vezet :)

vmaast 2011.03.14. 21:52:44

@Garp: Fedett parkolónk van :DD
Értelek én, nem is szólom le azokat a vasakat, csak a történeti hűség kedvéért írtam(A.6, Z.3, és P.4 éves). (amúgy '97/01-es AR164, 266 000 km)

V u, de ja vu 2011.03.14. 21:59:52

T. Ommm!

Bár én magam is eredetileg egy V6-os XM-re hajtottam, végül egy T5 lett belőle...

Hatodik éve hajtom, nem mondanám hogy problémás autó, pedig engem is átk.rt a nepper, utolsó 5-8 tulajai fél-egy évig birtokolták, gondolom minden tulajváltáskor tekertek egy kicsit a kmórán ELŐRE, így van most 270 ezer benne:-o

Amikor megvettem, a turbó csövében is állt az olaj, kb. harmadik olajcsere után kezdett el megállni az olajfalásban, gondolom ennyi kellett hogy a TG olaj eltűnjön a rendszeréből... hiába, a gondos előző tulajok:-(

Most 17 évesen kapott új kipu-rendszert, amikor aknából végigkopogtattuk: nem, nem rohad:-)))

A sor5 tényleg nem V6, nem lehet semmihez hasonlítani, egy jó kidurrantó kellemes dörmögő alapjáratot és másodikban is elforgó kerekek mellett iszonyú ordító robajt is tud, de valahogy az ember nem érzi szükségét annak hogy ezt állandóan fitogtassa...

Tény, hogy az én autómon sem a márkaszervíz, sem az alkatrész-kereskedő nem épített balatoni villákat (konkrétan több kopó alkatrésze olcsóbb, mint egy mai középkategóriásé), ráadásul amióta a berzin ott van ahol, az ember megtanul a gázpedálon szappanbuborékot formázni... így az extrém fogyasztásban a legkevesebb 7.8 volt (klíma, teli kocsi, rep.napról az első 30 km 1.-2.-ben), illetve 9.2 (Bp-ről péntek du. régi hármason tréleren egy másik autót húzva)... lámpánál így is nemegyszer ellépett trélerestől a 'tolakodó' armada elől (hova siet, amikor Gödöllőig áll a sor, egyébként meg a következő presszóig megy???)

A felső határt nem ismerem, 210 körül már muszáj ötödiket váltani (manual), de 230-nál még menne, ha én merném tovább nyomni, ilyenkor a fogyi már 26-30 liter körül van (igaz, csak pillanatnyi, mert tartósan ennyivel képtelenség járni).

Az biztos, hogy ahol az 1.6-os Bora már 18-at eszik és kifulladt, neki elég 15-16 is... és még van benne tartalék:-)

Futómű-fék-szilentek-minőségi alkatrészek, gumik!!!

Minden tipusnál vannak jellemző hibák, de minél jobban ismeri valaki az autóját, annál kevésbé fogja meglepni... A Volvo-s közösségekben gyári és utángyártott alkatrészek is beszerezhetők gyorsan és jó áron, egyik-másik specialitása miatt érdemes a márkát jól ismerő szerelőhöz, szakszervízhez fordulni, kapcsolatot építeni... de hát ez minden tipusra igaz:-)

Sok sikert a géphez!

V u, de ja vu 2011.03.14. 22:06:52

@subtotal: "...Mondjuk ezt a Volvo-t nálad nem értem: elsőkerekes (korabeli tesztek szerint komoly hajtási befolyásokkal), nem atmoszferikus a motor, nem éppen sportos a futómű. De majd a következő posztban elmagyarázod."

Ugyammá'...

Aki TUD, az mindennel tud:-D

Hajtási befolyás??? Egyszer olvastam, hogy egy időben ESP-ABS-ASR (itt: TRACS) nélkül is gyártottak autókat, mégse halt ki az emberiség...:-)))

Az utat figyeld, meg a radar-detektort!!! :-DDD

subtotal 2011.03.14. 22:14:09

@V u, de ja vu: ESP-ABS-ASR nem nagyon véd az ellen, hogy kiráncigálja a kezedből a kormányt a hajtás. De értem mit akarsz mondani. Asszem...:D

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.14. 22:24:15

@V u, de ja vu: hátsó kerék hajtással:-))
komoly autók hátsó kerékhajtásuak(BMW,Mercedes,Lexus,AMcsi gépek,MX5,S2000,Ferrari,Porsche)

nem kéne... 2011.03.14. 22:36:05

@Gyurma73:

a komoly autók és az amerikai autók így feltételek nélküli összemosása kissé megmosolyogtat.

szalai 2011.03.14. 22:39:03

Adjátok itt agyba-főbe a tanácsokat a jónépnek, közben meg titeket is ugy húznka le ahogy nem szégyenlik. Csak egy kérdés: azzal a feljelentéses dumával mit akartál? Mintha érne valamit is. Szerencséd volt, hogy került egy másik balek. Ha olyan kedve lett volna, hogy nem adja vissza a pénzt akkr nem adja. Ez a magyar és a szlovák igazságszolgáltatás vagy pereskedhettél volna egy pár évig. Pedig, hogy dícsérted a kereskedőt még pár héttel ezelőtt.
Na meg az a szöveg,hgy jól tette amiért nem fenyített be. Huha? Mi vagy te a szlovák maffia.

nem kéne... 2011.03.14. 22:43:52

@szalai:

a motorkereskedőnek szerencsétlen módon sok köze nem volt a sztorihoz, az autó az egyik alkalmazotté volt.
aki meg nem kereskedő, hanem nepper.
aztán meg van olyan helyzet, hogy az ember inkább fizet, mint őrizzék szorgalmasan, szóval a feljelentés is járható út.

V u, de ja vu 2011.03.14. 22:45:57

@subtotal: Zsigerből ellene vagyok ezeknek az intelligens autó-elektronikáknak, nem azért mert haszontalanok, hanem mert meggyőződésem, hogy ezek miatt mára nem tartják fontosnak megtanítani az embereket vezetni!!!

Az említett Bora volt az első komoly autó, amit vezethettem, abban az értelemben, hogy intelligens motorvezérlése, könnyű szervókormánya volt, így két dolgot nem tudott, amit a hagyományos - talán még egyes szoci - autók is tudtak: dinamikusan elindulni ha kell (pl. szűk előzésnél a Bora nem ugrott ki, szép lassan pakolta egymásra a lovakat), illetve nem adott elégséges visszajelzést a kormány/futómű, így egy 353 Waresszal tudtam keresztben venni százzal egy kanyart, a Borával meg sem mertem próbálni, mert semmi visszajelzést nem adott, hogy hol vannak a tapadási határok:-(((

És bár egy 850 T5 pont annyi szervót cipel amennyi kell, átülve újra kell tanulni a határokat, a dinamizmust, sőt: ha sok a ló, hirtelen fontos lesz az is, hogy melyik keréken milyen gumi van és hogyan tapad, adott tempóban melyik fokozatban van a váltó gyors kanyarban, stb-stb...

Persze, fontosak ezek egy alulmotorizált Swiftnél vagy Astránál is, de állítom hogy nem mindegy, hogy a 60 lovas Escort vagy a 225 lovas T5 segge tör ki kanyarban, mert nagyon mások a lehetőségek (már ha van idő meg rutin meg szerencse...)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2011.03.14. 22:51:07

@V u, de ja vu: egy kisebb (fék, motor, lángnyelvesmatrica) autóban lényegesen kevesebb a lehetőség a korrigálásra.
nincs motorerő ami kihúzna a bajból, és nincs futómű ami megoldaná magától..

Garp 2011.03.14. 22:52:50

@vmaast: imádom, amikor azzal jönnek, h a "sokat futott, autók, mint a tied", meg hasonlók :) 19x ezernél...piha! :))

V u, de ja vu 2011.03.14. 22:52:59

@Gyurma73: Volt és van háccsókerekes gépem, de alapvetően elsőkerekesre szocializálódtam:-)))

A felsorolt tipusok - kivéve amcsi gépek - nem egy ligában játszanak egy Volvoval, talán nem meglepő, hogy a közúti barbárság fogalmát sokan hajlamosan bizonyos német márkákkal azonosítani.

No nem mintha nem esne egyre több híradás 'állat Volvósról', de ez számomra csak azt igazolja, hogy a Volvo egyes barmok számára jobban elérhető/elfogadható autó lett, mint szeretnénk:-(

Ami az amcsi gépeket illeti... ha az a rengeteg beleölt pénz tudással is párosulna, már nem lenne európai autógyártás... DE VAN!!!:-DDD

kurpulio-bongo 2011.03.14. 22:53:12

@RoFä:
az agyhalott trollok aránya a társadalomban magasabb :-(
, mert többségük ide sem tud írogatni :-D

Virago_1000 2011.03.14. 22:59:38

@nem kéne...: "a komoly autók és az amerikai autók így feltételek nélküli összemosása kissé megmosolyogtat. "

-erdekel a velemenyed, miert

ommm 2011.03.14. 23:44:10

@V u, de ja vu: Köszönöm, ha valahol elakadnánk, akkor visszatérek ehhez a poszthoz és küldök egy HELP ME-emilt. Egyelőre kicserélünk minden folyékony dolgot. vezérlést szerencsére nem kell. De lesz még turpisság a hajtásban, a féltengelyekre lélekben felkészültem (teszem hozzá gyorsan, hogy nem vállalhatatlan költség, a Mazdámra lett volna ennyi...)

nem kéne... 2011.03.14. 23:49:40

@Virago_1000:

valahogy jobban lázba hoz, ha egy autóval lehet kanyarodni és fékezni is, nem csak haladni, illetve nagyobb csodálattal tölt el, ha egy motornak nem negyven lóerőhöz közelít a literteljesítménye, hanem százhoz.

nem szükséges megemlítened, hogy vannak kivételek, de hát néha az amik is hibáznak, van ilyen.

ommm 2011.03.14. 23:52:25

@subtotal: Ez nagyon népnevelő és emberbarát autó. 3000 fölött emlékeztet arra, hogy a kormányt két kézzel kell fogni, fő a biztonság :) Annyira nem vészes amúgy, egy Mazda 3 MPS jobban megtépked, itt azért van tömeg is a hajtot kerekeken.

ommm 2011.03.14. 23:55:13

@ommm: hajtotT, elnézést

@szalai: Nézd, ha itt valakit feljelentesz, akkor újabban nem vacakolnak sokat. Először is beidézik, ami egy ilyenfajta embernek, aki nem járhat napon, mert sok vaj van a fején, nem kellemes. Kérdésed második részéhez csak annyit teszek hozzá, hogy nem vagyok ijedős. Vidéken történnek dolgok, főleg, ha az ember fiatal és magyarként kemény szlovák helyre sorozzák be.

Tomcsie 2011.03.14. 23:56:16

@ommm: Mégmégmég. Postot videóval képekkel! :)

ommm 2011.03.14. 23:57:59

@V u, de ja vu: 240, kikérem magamnak :) (Illetve amennyi maradt belőle :)

Virago_1000 2011.03.15. 00:06:52

@nem kéne...: Egyetertek, csak kivancis voltam mit mondasz. Valamikor nagyon odavoltam az amerikai autokert, de aztan lediplomaztam.
Nem bolcsesz, nem menedzser, es nem is kommunikacio szakon.

@ommm: igen, vannak meg normalis orszagok. Barcsak eltunt volna Magyarorszag a foldgolyorol az elso vilaghaboru utan, es osztottak volna fol maguk kozt a totok racok, dakok, sogorok. Neha ezt kivanom.

V u, de ja vu 2011.03.15. 00:18:21

@ommm: A T5 motorgenerációt 200-tól 300 LE-ig, 2000-től 2500 (2400?) ccm-ig is gyártották ugyanazzal az öthengeres blokkal, csak más a turbó, a váltó, az elektronika... az S60R-ben is ez van:-)

Tuningolni sem nagy etwasz - más tipusokhoz képest - de minek? Autópályán a szabályok határain táncolva is kímélő-módban fut, aki ki akarja autózni a teljesítményt, először egy tipusidegen elemmel fog találkozni, Határozat a neve és sárga csekket szoknak mellékelni hozzá... ez a T5 legdrágább alkatrésze:-(((

Dennis01 2011.03.15. 00:24:35

@ommm: Olasz auto imadokent a szivem szakad meg, hogy az Alfanak menni kellett..
Azert remelem, az uj jovevennyel tobb szerencsed lesz..

@Garp: Ejnye, de buszke vagy arra a 19x ezer kilometerre.. Mikor eladtam a zold szornyet, 250.000-dik kilometeren volt tul.. :)

tlacka 2011.03.15. 06:54:10

@nem kéne...:
"a komoly autók és az amerikai autók így feltételek nélküli összemosása kissé megmosolyogtat."

Jajj, de szépen mondtad!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.15. 07:56:33

@nem kéne...: hát pedig vannak jó amerikai kocsik.Azért egy új Corvettel odaállnék a kocsid mellé.11 millióért lehet kapni kint,itthon ezért mit kapsz??
316 os BMW-t ,vagy A4 Audit??
www.chevrolet.com/corvette-family/

Shadowbull 2011.03.15. 08:04:25

@Gyurma73: Ertelmetlen kinti Corvette-arat magyar arakkal osszevetni.

sb

khaleeji 2011.03.15. 10:09:10

a fotó szerint szlovák rendszám van az alfán, vagy ez a kép csak dekoráció?

így pedig nem stimmel a dolog , ha az autó szlovák, akkor nem állhat magyarországon végrehajtás alatt.
vagy szlovákiában ment csődbe az eladó?

Hurri Kán 2011.03.15. 10:11:44

@binrashid:
Igen, ott. Pista szlovák állampolgár, ott vette, ezért az ottani rendszám.

subtotal 2011.03.15. 10:39:59

@Shadowbull: részben igazad van, de azt elmagyarázhatnád, hogy a SpaceGrau fényezés miért is kerül kinn $550-be (110eFt), míg Németországban 840euro-ba (227eFt), itthon pedig 245200Ft?
Ugyanaz a modell, teljesen érthetetlen különbségek.

Az alapárak is dúúúrva különbséget mutatnak (M3 Coupe): itthon 23,6mFt, kinn $58,9T (11,5mFt), Németország 68,7Teuro (18,5mFt).
Regadó ugye 3,2mFt, valamennyi különbség van az ÁFA tartalomban is, tehát nem a magyar és német árak közti különbség a fő kérdés. :)

Shadowbull 2011.03.15. 10:44:33

@subtotal: teljesen mas az arkepzes a kulonbozo piacokon, minden arat az adott piac egyedi sajatossagai is befolyasolnak, ez egy.

A masik meg az, hogy az USAban teljesen eltero az adok szerkezete.

sb

subtotal 2011.03.15. 10:53:30

@Shadowbull: szép megfogalmazása annak, hogy Európában szépen lehúzzák a vásárlót a gyárak is és az állam is :).
Ha leveszem a 20%-os német ÁFA-t, akkor is $77T jön ki nettó árra. Miközben még hajókáztatni sem kell. :)

A fényezés árára pedig ez nem magyarázat.

Shadowbull 2011.03.15. 10:56:02

@subtotal: mindent annyiert adnak el, amennyiert megveszik.

Lehet ezen haborogni, de nem erdemes.

Egy megoldas van, el lehet koltozni az USAba :)

sb

subtotal 2011.03.15. 11:04:47

@Shadowbull: Ne kísérts :)
Voltam már párszor kinn több részében (Chicago, Austin, keleti part Boston-tól Washington-ig) és meg kell mondanom Connecticut nagyon tetszett.

De szerintem nem csak ez az 1 megoldás van: mint tudjuk lehet itthon is annyit keresni és olyan megoldással élni, hogy legalább a magyar állam hoppon maradjon.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.03.15. 11:31:31

@subtotal:
>Európában szépen lehúzzák a vásárlót a gyárak is és az állam is

Cserébe Európában jópár helyen van olyan szociális háló (egészségügy, munkanélküliek finanszírozása, olcsó vagy ingyenes oktatás, stb.), amiért Amerikában kemény pénzeket fizetsz .
Ebbe kellene belegondolni, mielött Amerikázunk.

Hurri Kán 2011.03.15. 11:34:47

@malenykij polgar:
"Cserébe Európában jópár helyen van olyan szociális háló (egészségügy, munkanélküliek finanszírozása, olcsó vagy ingyenes oktatás, stb.),"

MÉG van...

Ednet 2011.03.15. 11:37:30

Az egy más kérdés hogy etikus volt-e ugyanazt megcsinálni egy 3. féllel, de az emberek többsége megtenné a pénzéért, ez tény. Na de a 3. fél(aki megvette) tud róla, hogy végrehajtás alatt áll az autó? Mert ha nem és amikor Ő rá fog jönni és szintén a pénzét visszakövetelni akkor a Cikkíró is bűnrészes lesz a dologban...

Ednet 2011.03.15. 11:41:53

Valamint elhangzott, hogy egy alkalmazott volt aki eladta, ezek szerint inkább a kereskedő fia: "motorkereskedés tulajdonosáé az autó, ő hozta be magának, jelenleg a fiánál van, vele fogok találkozni a szalonnál"

Ednet 2011.03.15. 11:44:53

Tehát az újságíró is ember és ugyanúgy át lehet b@szni... Ez nekem a tanúság belőle. És az, hogy nagyon-nagyon oda kell figyelni, mert a túlzott kedvesség is feltűnő. Furcsa is volt a nagy kedvesség a vásárláskor!

subtotal 2011.03.15. 11:45:53

@malenykij polgar: igen, ott kemény pénzeket fizetsz opcionálisan érte, itt meg kötelezően van, csak az emberek nem fizetnek érte (pedig kellene adó formájában), inkább csalják az adót.
De ennek semmi köze az árképzéshez az autók esetében. Meg ez nem is olyan blog, ahol ezt kellene végigbeszélnünk.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.03.15. 11:50:39

@subtotal: Te hoztad fel, hogy Amerikában milyen olcsó az autó. Arról szeretünk megfeledkezni, hogy mibe kerül ott rendben tartani a testi-lelki egészséget, a fogaidat, tanulni, stb.
Európában meg más van kedvezöbb áron, ami szerintem fontosabb mint az olcsó autó.
Az egészség nem opció, hanem egyéntöl vagy kortól függöen b@szott fontos dolog. De tudod mit? Legyen igazad. Amerikában húdeolcsó az autó.

subtotal 2011.03.15. 12:03:26

@malenykij polgar: "Európában meg más van kedvezöbb áron, ami szerintem fontosabb mint az olcsó autó. "
Legyen igazad. Magyarországon húdeolcsó és jó az oktatás, az egészségügy és a munkanélküli ellátás.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.15. 13:02:49

@subtotal: ahogy néztem a Corvette 48ezertőül indul,az 1es M coupe meg 46 tól az M3 coupe 58e től.10 ezerrel több azért az elég sok pénz.Kategóriában inkább a Z4-es nek felel meg .

Gpety 2011.03.15. 18:51:20

Jól értem? Van olyan, aki nem csak hogy előre fizet egy autóért, de még úgy is javíttatja, hogy nincs nála? :O

Krisi 2011.03.15. 18:59:54

E! soröt, turbó? ennek még jó vége lesz!

(nepperekben eddig sem bíztam soha, ez az írás sem erősített meg túlzottan az ellenkezőjéről. tisztelet persze a kivételnek- igen neked McK :)

navera 2011.03.15. 21:15:54

és még egy dolog: seres mester a cserebogár utcában, nem messze csíkéktól.....

Virago_1000 2011.03.16. 00:21:00

@malenykij polgar: "Cserébe Európában jópár helyen van olyan szociális háló (egészségügy, munkanélküliek finanszírozása, olcsó vagy ingyenes oktatás, stb.), amiért Amerikában kemény pénzeket fizetsz ."

Amerikaban sem voltal meg.

Virago_1000 2011.03.16. 00:23:18

@malenykij polgar:" Arról szeretünk megfeledkezni, hogy mibe kerül ott rendben tartani a testi-lelki egészséget, a fogaidat, tanulni, stb."

-mert itt nem ugye? A kozeposztalynak sincs eselye fenntartani a TESTI-LELKI egeszseget, nyugat-europaban sem. Tapasztalat.

Virago_1000 2011.03.16. 00:26:19

@subtotal: Ja, igy van. Ajanlom Malenkij Polgar figyelmebe.
Az oktatasrol nem is beszelve. Ha nem vagy milliomos csaladbol, akkor vagy hitelre, vagy sehogy. Tehat ha szegeny(ebb) csaladba szuletsz, akkor az ordogi kor. Ez az isteni Nyugat-europa, az egeszseg biznisz, az oktatas biznisz.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2011.03.16. 09:49:12

@Virago_1000: De voltam. Továbbá rendszeresen találkozom amerikai munkatársakkal. Továbbá 12 éve Nyugat-Európában élek. Osztod még az észt?

Virago_1000 2011.03.16. 13:51:33

@malenykij polgar: detto ugyanez ram is igaz, csak a 12 nem stimmel.
Sot, konnyen meglehet, hogy tobbet eltem Magyarorszagon, mint Te.
Osztod meg az eszt?

jujdejo 2011.03.16. 15:39:03

@Virago_1000: nekem hihetsz, fel eve van meg egy sötetzöld 480ES es azota többet volt szervizben mint az uton...

Herman 2011.03.16. 20:30:39

Gratulálok, hogy te is beléptél a Volvo klubba!

Gyere el majd Volvo talira:D

Ja, a T5 az jó választás volt:D

Nekem is T5 ös moci van a C70-ben, a 241 lovas verzió.

Ha kell valami szólj! Ismerek minden fontos embert a Volvos körökben!

Herman 2011.03.16. 20:34:19

Még annyit, hogy egy igazán megbízható, legendásan biztonságos, nem feltűnő, de bármikor munkára fogható gépet vettél!

A Volvo örök!

Lásd: Guinness Rekord, P1800, Volvo

Garp 2011.03.16. 21:06:15

@ommm: egy _kis_ kellemetlenséget ugyan el kell viselni, de nem lenne alternatíva? Leszállítom...
www.gumtree.ie/dublin/40/71764340.html

vagy
cars.donedeal.ie/for-sale/cars/1902360
:D

GGG77 2011.03.16. 21:07:18

SOHA ne add fel, kell egy 166 V6! A Volvo a főkönyvelők autója!

Garp 2011.03.16. 22:20:42

@GGG77: sztem ezt magyarázd a 250 lóerőnek a motorháztető alatt. :)

GGG77 2011.03.16. 22:48:38

@Garp: Ültem ilyen Volvoban, megy mint a barom, azzal nincs gond. Csak a feeling, az nekem akkor is öreguras, kötött kardigános...
Egy első generációs C70. Na, az oké... Az egyetlen Volvo, ami nekem oké.

Garp 2011.03.16. 22:54:41

@GGG77: :)
Szép esténk lesz, ha egyszer majd megöregszünk,
sose' veszekszünk,
ülünk a kandallónál, s fogjuk majd egymás kezét.
A lámpa ég.:D

2011.03.17. 11:03:51

Legalább a népek biztonságban vannak.
Legalább visszajött a zsé.
Nézzük a pozitív oldalát.

Nem rossz az a svédacél...

B

kultúrpesszimista 2011.03.20. 11:54:58

"Így történhetett, hogy a légies, méltóságteljes és kifinomult, selymesen duruzsoló szerelem-Alfa után vettem egy hétköznapian unalmasnak látszó, formaterv nélküli 98-as Volvót."

Ezt így ebben a formában nem mondanám. Egy Alfából (Lanciából) átülve voltaképp majd' minden autó használati tárggyá lesz. Az érkékek egy Alfa okozta ingerkavalkád után eltompulnak és érzéketlenné válnak a finomabb szépségek felismeréséhez. Ez hasonló lehet ahhoz, mint amikor valaki egy hibátlanul finom, de még pont nem gejl Szamos sütemény után próbálkozik egy másfajta sütivel. Ami másképp, de nem kevésbé finom.

Egy Volvo (vagy egy Saab) soha nem az arcbamászóan, fájdalmasan szép esztétikummal operál. Nem erről szól a skandináv design és életérzés. (Ha már itt tartunk, a francia sem. Ennek értékeléséhez egyfajta rafinált, az avantgarde-ot értékelni tudó ízlés szükségeltetik.) Talán az angolok tudják azt a szívszórító szépséget reprodukálni autóikban, mint az olaszok. De ezt egy svédtől ne várjuk el. Azonban. Aki kellő időt tud hagyni magának és képes elmerülni egy autó "személyiségében" (beleértve természetesen magát a formatervet, arányokat, a felhasznált anyagok milyenségét, ergonómiáját stb.), az meglepődhet, mert egy Volvo vagy egy Saab ugyanazt (!) képes kiváltani a tulajból, mint egy Alfa. Csak több idő kell hozzá. Egy Alfa Romeo egy topmodell: azonnal letaglózza az embert. A Volvo/Saab egy kevéssé feltűnő, de részleteiben izgalmas lányhoz hasonlít az iskolából, aki egy nap arra eszmélteti az embert, hogy - hoppá! - nekem ő kell. Mit nekem Ms. Toyota és társai: a Volvo/Saab egy különutas csaj, finoman titkolt külső és belső tartalmakkal. Hát valahogy így... Az S70 belseje, formái összetéveszthetetlenek. Nincs még egy autó, ami hasonlíthatna hozzá. Szép, egységes, tartós, ergonomikus, praktikus. Svéd.

Gratulálok az S70-hez, jó választás. Remélem tovább kitart, mint az Alfa 166.

kultúrpesszimista 2011.03.20. 11:58:01

@GGG77:

Ülj be egy Volvo 480-ba. Vagy egy 780-ba. Azok is okék lesz, azt garantálom.

kultúrpesszimista 2011.03.20. 11:59:19

@GGG77:

Ez az az idióta, idült magyarosch sztereotípia, ami áthidalhatatlan világokat ver köztünk. És örülök, hogy nem vagyok te.

kultúrpesszimista 2011.03.20. 12:02:14

@jujdejo:

Egyszerűen csak egy viseltes szart vettél. Ennyi. Nem hisztis az.

kultúrpesszimista 2011.03.20. 12:07:39

@vmaast:

" cucc, a T5, de ahogy mondod, abban nem a baleseti halál fenyegeti az embert, hanem az unalomtól való."

Baromság, bocs. Ezt hagyjuk meg a német, japán autók "privilégiumának". A Volvo NEM unalmas!

kultúrpesszimista 2011.03.20. 12:12:54

@Gyurma73:

Nem kéne terjeszteni a hülyeséget.

kultúrpesszimista 2011.03.20. 12:19:41

@Virago_1000:

Nem. Renault a hajtáslánc. De Porsche a turbo és a módosított hengerfej, Lotus a futómű.

Lásd még:

" the car had excellent handling, due in no small part to its Lotus-designed suspension, and a series of reliable Renault engines, tuned by Porsche."

en.wikipedia.org/wiki/Volvo_480

És:

www.freewebs.com/andonisite/revolvo480ution.htm

kultúrpesszimista 2011.03.20. 12:25:19

@jujdejo:

Tanulság:

Máskor jobban nézd meg, mit veszel. Nem az autó a hibás, hanem a gazdája, aki elhanyagolta. A típust nemcsak fanatikusok istápolták, hanem külvárosi-telepi-fordított baseball sapkás boyracerek is... Pláne idehaza.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 15:11:35

@kultúrpesszimista: nem is tudtam hogy a Porsche gyárt turbót..
eddig csak Garett,kkk,IHI,stb turbóról hallottam.

kultúrpesszimista 2011.03.20. 18:37:49

@Gyurma73:

Elnagyoltam fogalmaztam. A Porsche nyúlt a turbóhoz, részt vett anno a fejlesztésben. Az angol szöveg már helyesen fogalmaz:

"tuned by Porsche"

kultúrpesszimista 2011.03.20. 18:41:30

@Gyurma73:

A 480 Turboja amúgy a jól bevett Garrett T2. A A Porsche finomhangolt rajta valamit (és a hengerfejeken), ennyit tudok.

kultúrpesszimista 2011.03.20. 18:46:04

@Gyurma73:

Egész pontosan:

"Ha azt hittük, hogy a külső designban ki is merülnek az érdekességek a 480ról, akkor alaposan tévedtünk. Még csak most kezd igazán érdekessé válni a 480as. Az F1 világbajnok, a Renault szállította az 1. 7es alapmotort, és mivel így is elégedetlenek voltak, megbízták a turbószakértőt, a Porschét, aki akkoriban az F1es világbajnokság megnyerése után éppen Dakarban tarolt, hogy vegye kezelésbe. És a Porsche kezelésbe vette. A beavatkozás eredményeként a hengereket áttervezték, a hengerfejeket kicserélték, a motorelektronikát átprogramozták, mindez számokban kifejezve 125 katalizátoros lambda-szondás turbólóerő. Igen ám, de a svédeknek ez még mindig kevés volt. Hihetetlenül jól sikerült jóval (!) 0, 34 alatti CW értékű testnél nem volt mindegy a kanyarsebesség. Szintén F1es hírű műhelyhez fordultak. Colin Chapman hírhedt Lotus cége tervezte a futóművet. Így az úttartás olyan jóra sikerült, hogy az oldalerők legnagyobb értéke 0, 95g, ami a szériagyártású autók között unikumnak számít és messze több mint amennyit társai nyújtanak. A gyakorlatban lefordítva ez ijesztően magas kanyarsebességeket jelent. Összehasonlításképp a nem széria 2003as Focus WRC - 0, 94g. Hát igen. És ez még csak a kezdet."

www.freewebs.com/andonisite/revolvo480ution.htm

Egy 1980-as évek elején (!) fejlesztett, 1986-ban debütált autóról beszélünk.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 19:17:45

@kultúrpesszimista: a 86 ban megjelent omegának 0,29 es a cW je.
a 87es kadett GSI 16V 160 lóerőt tudott turbó nélkül,,,katalizátorral 150 et,hasonlo 0,29 es cW értékkel.
Egy haveromnak 88 as 16V-s GSI -je volt a 90 es években,óra szerint ment 240 et:-))

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.03.20. 19:20:17

de a 85 ös 1,8 as Golf 16V is tudott 130 lóerőt turbó nélkül.
És akkor nem beszéltem még a CRX ről .

kultúrpesszimista 2011.03.20. 19:38:22

@Gyurma73:

A cW önmagában semmit nem jelent, ahogyan egy lóerő adat sem. Az autó vezethetősége, élvezetessége szempontjából ezek egy-egy paramétert jelentenek csak, amit sokminden más befolyásol. Ezért kár egy határon túl a katalógusadatokat, számokat turkálni. Hiába pl. a sok lóerő és a jó cW, ha az autó futóműve nem támogatja a kanyarokat, ha az autó nem elég alacsony stb. Annyi minden más, sokszor szubjektív szempont van. A 480 sok tekintetben megelőzte a korát, és ez a futurista, de kiforratlan jelleg sajnos az első széria megbízhatóságában is megnyilvánult, amit később orvosoltak.

Karottának volt ilyen, íme a cikk:

totalcar.hu/tesztek/volvo480t199/1/

Ja, igen. Egy Opelt soha ne említsünk egy Volvo mellett. Egy típusát se.

kultúrpesszimista 2011.03.20. 19:57:24

@Gyurma73:

Az élmény, a tudás szempontjából nincs jelentősége. Ettől még nem jobb autó. (Pláne egy CRX, aminek a motorja ugyan a korának egyik legelőremutatóbb motorja volt, viszont ami már a biztonságot illeti, siralmas volt. Nagyon szép, nagyon kívánatos autó, de soha nem kéne már. Ahogyan másik nagy kedvencem, a Prelude sem.)

Egy kis érdekesség:

1.:
www.youtube.com/watch?v=wT-9GOaig2o

2.:
www.youtube.com/watch?v=6W8XDDI3mPs&feature=related

3.:
www.youtube.com/watch?v=qg4cDLRNs8Y&feature=related

4.:
www.youtube.com/watch?v=wpNvIKp9B2M&feature=related

kultúrpesszimista 2011.03.20. 20:00:11

@Gyurma73:

A 480 Turbonak van egy félhivatalos tuningja. Az ECU-nak egy kis bütykölésével úgy vihető fel a teljesítmény 120LE-ről 170-175LE-re, hogy azt sem a váltó, sem a motor, sem a kuplung, sem a futómű nem sínyli meg. Eredetileg 170LE lett volna, de a Volvo lefújta a dolgot, mondván, túl sportos lett volna így és nem illett akkor a márkaimidzsbe ez. (Ahogyan ma sem.) 170LE 1 tonnához pedig már nagyon finom eredményekre képes, ezt elhiheted. ;-)

kultúrpesszimista 2011.03.20. 20:36:04

Visszatérve a családi kocka Volvokra, nekem ezért is a kedvencem:-) :

www.youtube.com/watch?v=aN4o8TERuoY

Ezt egy Alfa, Lancia se tudja! Ami nem utolsó szempont...
süti beállítások módosítása