Falnak küldte BMW-jét a tél tündére

  2011. január 02. - Koncz_János Címkék: bmw kislány

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Gázt neki, hadd piruljon!
2014-07-15 16:32:56

Figyelem! Az út paraméterei miatt személygépkocsival nehezen járható! Behajtás csak saját felelősségre!

Ne baszakodj a sorssal! +18
2014-02-01 18:02:05

Egy kellemes nyári napon négy rokonszenves ausztrál diák meglóg a suliból, bedobják a szörfdeszkát meg a

Időutazás nyolcvan DeLoreannel
2011-06-17 07:00:00

Alapvető spirituális tapasztalat, hogy a világon minden mindennel összefügg – ez teszi rejtelmessé

Tedd meg, értük
2011-02-23 12:08:45

Vagy ötszáz soros ódát írok erről a pár másodperces szpotról, vagy semmit. Inkább semmit, Önök anélkül


Ismét leesett a hó, így már szinte megkerülhetetlen számunkra a jól ismert kisfilm.

A helyszín az általában ködös, most azonban konkrétan havas Britannia. Ezt azért fontos tudni, mert tavaly ilyenkor a saját szememmel láttam, hogyan bénul meg kétcentis hó miatt a közlekedés, és úgy általában az egész ország, mert a vasutasok, a boltosok, a tanárok a hatalmas hómennyiségtől megijedve egész egyszerűen nem mennek be dolgozni.

A videó hősnője tehát – nevezzük Claire-nek – nem áll egyedül azzal a problémával, hogyan kell havas úton autót vezetni, és erősen valószínűsíthető, hogy a hátsókerékhajtásos 1-es BMW-jén nem téli gumiabroncsok vannak. Claire azonban nemcsak csinos, de határozott egyéniség is: mindenáron el akar menni a műkörmöshöz, vagy a pasijához, esetleg a nőjéhez, de azt se zárhatjuk ki, hogy egyszerűen csak dolgozni menne. Közbeszól azonban a fizika: a kocsi hátsó kerekei egy kis dombocska túloldalán tartózkodnak, a csekély súrlódás miatt a bal hátsó hajtott kerék lediferál, és vidáman pörög, míg a szemben levő ház ablakában sunyin meglapulva egy kamerás fickó röhög.

Claire megpróbálkozik a BMW hintáztatásával, illetve inkább csak úgy ösztönösen ráérez, hogy talán ez lenne a megfelelő módszer, de nem faragja elég hatékonyra. Így is majdnem sikerül kikeverednie a csapdából, de aztán mégse. Ekkor valami kópé kobold sugallatára megvalósítja a lehető legrosszabb módszert, ami az adott szituációban alkalmazható: a sebességváltót D-ben (vagy első fokozatban) hagyva kiszáll, és szexis szoknyácskájában a pörgő kerekű kocsi mögé tipeg, megtolni. Az akció sajnos sikerül, a kis Bömös szép nyugodtan neki is hajtja magát a szemben levő ház falának, miközben a szemmel láthatóan meglepett és megszeppent Claire az ajtóba kapaszkodva elkíséri. Be kéne gyorsan ugrani, és fékezni, nyilván. De jelentkezzen, aki úgy gondolja, hogy egy havat talán még soha nem látott, miniszoknyás, magas sarkú csizmában tipegő nő helyében ő meg tudta volna tenni. A történet vége tehát, a Bob Marley dallal ellentétben, hogy van asszony és van sírás, a kontrát pedig egy borzasztó hanghordozású némber szolgáltatja a kamerázó lakó háta mögül. A kedves neje, feltehetően.

Ennyi a sztori, mint arról a saját szemével is meggyőződhet bárki, és akkor most nézzük: vajon mi lehetett volna a helyes megoldás?

1.Tovább kellett volna hintáztatni az autót, szinte biztos, hogy kiszabadult volna.

2. Jó volt a megtolós módszer, csak az A-oszlopnál kellett volna tolni a kocsit, onnan könnyű gyorsan beugrani, és kontroll alá vonni a járművet.

3. A szemben lakónak inkább le kellett volna szaladnia, és megtolni az autót, ahelyett, hogy nevetgélve, lesből videóz.

4. A szemben lakónak le kellett volna szaladnia, és megtolni a lányt.

5. A lánynak be kellett volna látnia, hogy veszélyes ilyen viszonyok között autóval elindulni, és hívnia kellett volna egy taxit. 

Kommentelőink figyelmébe: az dobja Claire-re az első, kővel bélelt hógolyót, aki nem próbálkozott még az autója betolásával, hasonló módszert követve. Egyébként meg, aki azt hiszi, csak a nők találják szembe magukat megoldhatatlan közlekedési problémákkal, tekintse meg ezt a friss New York-i videót.

Egy érdekes adalék a történethez: Norbert Reithofer, a BMW CEO-ja szerint az 1-es vásárlók 80 százaléka nem tud a tényről, hogy autójuk hátul hajt. Őt magát is meglepte a hónapokig tartó felmérés eredménye.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr422552323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dennisthemenace 2011.01.03. 17:22:28

@Dövan: Szerintem is.. Ezért én útszéli bufékocsikban eszem csak hamburgert, jó sok hagymával..))

indapass90210 2011.01.03. 17:23:51

@dennisthemenace: és az még hagyján, hogy szar, többször észrevettem, hogy rámtette a fosást.

Bezzeg Veszprémben, a Kossuth utcán, egy kapualjban volt egy hamburgeres (vajon meg lehet-e még), ott milyen király volt a csalamádés hamburger!

Phrascarica 2011.01.03. 18:05:59

@Dövan: "milyen király volt a csalamádés hamburger! "
Az lehet hogy király, de az tutti hogy nem nevezhető -jogosan- hamburgernek, legfeljebb sandwich :), mint a legtöbb magyarországi étteremben készült pizza melyet ha pizzaként eszel akkor nagy csalódás, ellenben meleg szendvicsként finom!

Magyar[HUN] 2011.01.03. 18:50:15

@Dövan: De meg van ám:) Fehérvárról járok be az egyetemre,és ha nem hozok kaját otthonról akkor annál a hamburgeresnél eszek. Valami eszeveszett finom és nagyon nagy a kínálat.

Krisi 2011.01.03. 19:09:05

hús témához: most akkor hasonlítsuk össze a kolbászoakt sé felvágottakat azonos(!) árkategóriában. a spanyol 9€/100g sonka vagy az ír koboldok által kandallóban érlelt füstölt jóság nyilván jobb egy háromnapos kétszer átcímkézett Zalainál :)
viszont mondjuk egy Tarjáni házias kolbásznak vagy egy akármilyen piacon beszerzett bármilyen termelői kolbász vagy disznótoros bármivel felveszi a versenyt.
A Pick meg nyilván nem olyan finom mint 150 éve, amikor lóhúsból készült, de szalámiból mai napig etalon. próbálkozhatnak az olaszok de minek? nyilván elfogult vagyok, ez persze tény. vagy mondjuk egy jó magyar tömött libának a mája, az egyszerűen a mennyből érkezett hozzánk! nem véletlenül próbálták betiltani a külföldiek állatvédőket felhasználva, hogy a jó kurva anyjukat, már elnézést. magyar libamáj = a jóság definíciója.

most pedig rá is nézek a tegnap bekevert fasírtra, mostanra bizonyára jól átjárta már a kalocsai pirospaprika ízvilága.

(abban amúgy legalább egyetértés van, hogy a zöldség nem étel: a zöldség az, amit az ételek esznek :D)

Krisi 2011.01.03. 19:11:33

@Dövan: klasszikus:

- uram, hogy tehetett ilyet! egy halott nővel??

- halott? azt hittem angol...

:)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 20:08:18

@Dövan: Azt nem tudom, mert csak akkor láttam őket élőben, amikor vezettem ott és ők meg sétáltak a járdán, szóval nem reprezentatív a felmérés, de elég sok csinos nőt láttam.

A mi környékünk viszont hemzseg a jó csajoktól, eddig magyar-lengyel vonalon voltak próbálkozások, de meguntam a sok idiótát, magától elszálltat (igen, utóbbiak a magyarok), most már ír kell. Van miből válogatni :)

A mekis kajától konkrétan fél óra múlva enyhe hasfájás gyötör és egész hátralévő nap folyamatosan borzasztókat fingok.

@dennisthemenace:
A chorizo-tól szó szerint hányingerem volt, többet nem is vettem. Nem tudom, mi váltotta ki, de az volt az érzésem, hogy 100% nyers disznóhúst eszek és hiányzott a fokhagymás-erősen paprikás íz. Meg hogy látványra sem volt bizalomgerjesztő abból a szempontból, hogy nem tűnt eléggé finom darálásúnak. Olyan ránézésre, mintha beletépkedték volna egy kondérba a húst, kicsit megkeverték volna és mehet töltésre. Persze lehet, van jobb minőségű, más gyártású, más fűszerezésű, de nincs bizodalmam kísérletezni már.

@Krisi:
Fasírt! Imádom. Hiányzik. (lusta vagyok csinálni)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 20:13:39

@gyvy: A piacon van esély, aláírom. Itt is van minden szombaton délelőtt farmer's market, ott is jó cuccok vannak. Persze épp akkor dolgozok, de volt már példa, hogy át tudtam szaladni :)

A Trappista is lengyel már évek óta, a tej szlovák, a marhahús brazil, a fokhagyma kínai, a paradicsom holland, magyar cukor nincs többé,...

Megölték Magyarország élelmiszer iparát. Tudatosan. Tessék, megérkezett az EU egy velejéig korrupt országba...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 20:18:15

Kommentmotor megint összefosta magát, 100 komment fölött. Egy programozó, az kéne, de szarból nem lehet várat építeni...

Virago_1000 2011.01.03. 20:21:23

@keletisarok.hu: "És büdös is. Még mindig szórnak vele?"

Nem tudom, mert vagy 8 eve nem voltam telen gyorben. Kit erdekel ha budos? De sokkal jobb, mint a so, a kornyezetre, a cipod talpara es az autod kaszni- es futomualkatreszeire gyakorolt hatasa miatt.

Krisi 2011.01.03. 20:31:03

@KuKori: amikor Írországban jártam láttam pár nem kicsit szép helyi vörös démont, arrafelé azért nincs gond. mondjuk még mindig nem olyan kiemelkedő a szép lányok aránya mint itthon, de azért nem rossz :)

Virago_1000 2011.01.03. 20:45:53

@Garp:
"De ettől még nem rosszabb az ír/angol. A vörös hús készítményeik (soknák pl.) kifejezetten jobbak. "

Akkor ketten vagytok mar ezen a velemenyen az Angliaban elo magyarok kozul. Ez meg mindig statisztikai hibahataron belul esik. Ha nem igy lenne, nem elnenek meg ilyen cegek, mint pl:
bolt.magyarizek.com/site/index.php

A kozhiedelemben elo hulyesegeket en is cafolom, mint pl hogy a magyar lanyok szebbek, a magyar oktatasi rendszer jobb, de azert kajakban minket az angolok 200 ev mulva sem fognak utolerni.

Virago_1000 2011.01.03. 20:54:21

@cindbl: Gratulalok az uj jovevenyhez :)))

@dennisthemenace:
TE kamionsofor vagy?
A magyaroknak persze, hogy nem lehet hinni, nem is komolyan irtam, amit irtam, ne is higgy el ilyeneket, hogy 300-at keresett. Akkor itt sosem vegezne suttyo munkat (amilyennel te is kezdtel) hanem egybol talalna normalis melot.

"FOLYAMATOSAN romlik a magyar élelmiszerek minosége,ha twetszik, ha nem. "
Hat nem gyakran eszek kajat otthonrol, de mikor hazamegyek es belepek egy Tescoba pl akkor azt erzem, hogy fel akarom vasarolni az uzletet. Annyival finomabb minden otthon.
Lehet hogy romlik a magyar kajak minosege, de igy is fenyevnyire megelozi az angliaban kaphato muanyag szaroket. Illetve lehet jo kajat itt is venni, bioboltokban pl de az annyiba is kerul.

Virago_1000 2011.01.03. 20:55:20

@KuKori: mit melozol, ha nem titok? Johet privatban is.

Garp 2011.01.03. 20:58:50

@Dövan: pont annyira említésre méltók, mint amennyit beszéltünk róluk eddig ;D

Virago_1000 2011.01.03. 20:59:40

@Dövan: "Mit lehetne, vagy lehetett volna Afrikában termelni? Bogáncsot? "

- inkabb te ne legyel hulye, mielott lwl-t lehulyezed te nagyokos. Afrika a bolygonk talan legtermekenyebb kontinense, az sem kizart hogy a leg. El tudna latni elelmiszerrel a lakoit bosegesen, ha nem haboruznanak allandoan/nem lennenek lustak/stb.

"Afrika nagy része arra jó, hogy kitúrják a földből amit csak lehet, és ennek az árán visszajárjanak szafarizni."

- mielott ilyen okorsegeket irsz, gyujts informaciokat. Jo hely erre az altalanos iskola, meg talan nem keso.

dennisthemenace 2011.01.03. 21:02:13

@KuKori: Én is vettem már pocsék chorizót, de mióta rátaláltam erre, happy vagyok.. LEgutóbb a román boltban vettem román csipos szárazkolbaszt, az is nagyon finom.

dennisthemenace 2011.01.03. 21:04:08

@Virago_1000: Igen, sofor vagyok. Imádom ezt a melót..
Most az a nagy divat a magyarok kozott, hogy felvesznek mindenféle gyorskolcsont , telefonokat vesznek elofizetéssel és lelépnek..

Virago_1000 2011.01.03. 21:05:04

@Krisi: "nyilván elfogult vagyok, ez persze tény. vagy mondjuk egy jó magyar tömött libának a mája, az egyszerűen a mennyből érkezett hozzánk! nem véletlenül próbálták betiltani a külföldiek állatvédőket felhasználva, hogy a jó kurva anyjukat, már elnézést. magyar libamáj = a jóság definíciója."

- igy van, aki ezt ketsegbevonja, az vagy nem probalta, vagy lobbierdekek hajtjak.

Virago_1000 2011.01.03. 21:06:09

@dennisthemenace:
"Most az a nagy divat a magyarok kozott, hogy felvesznek mindenféle gyorskolcsont , telefonokat vesznek elofizetéssel és lelépnek.."

- meg mindig 1000x jobb, mint otthon a ciganyok, amikor agyonverik a nyugdijasokat par forintert.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 21:06:12

@Krisi: Ha van kedved, csüccsenj fel egy járatra, irány Cork megye. Aztán majd hitelesen tudod elmesélni otthon, hogy "Dehogyisnem, sőt!!!" :)
@Virago_1000: A Market Green (Tesco) service yard-ján. Nem titok, egyrészt az angolom ugyan fluent, de nem anyanyelvi szintű (ez a cél), másrészt lusta is vagyok - utálok 8-11 órát egyfolytáben lenyomni :) De valamelyik nap beballagok majd a welfare office-ba, hogy a kevés órám miatt kapok-e valami zsét tőlük? :)

De tavaszra mindenképp nézek még valami part time munkát.

Virago_1000 2011.01.03. 21:08:03

@Krisi:

"- uram, hogy tehetett ilyet! egy halott nővel??

- halott? azt hittem angol...
"

Akkor sem irnek ilyet, ha mar 30 angol meglett volna, mert meg az sem reprezentativ minta.

Virago_1000 2011.01.03. 21:10:21

@KuKori: "A mi környékünk viszont hemzseg a jó csajoktól, eddig magyar-lengyel vonalon voltak próbálkozások, de meguntam a sok idiótát, magától elszálltat (igen, utóbbiak a magyarok), most már ír kell."

Es neger? Azt sem kene elszalasztani, amig kint vagy :) Bar magyon konnyen hiznak :)

Virago_1000 2011.01.03. 21:11:51

@dennisthemenace: Itt tenyleg meg lehet kapni (majdnem ) minden kajat a vilag minden reszerol, de ugye, hogy te sem veszel angol kajakat. Na latod.

Krisi 2011.01.03. 21:14:43

@Virago_1000: nyugi, ez csak egy vicc :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 21:15:57

@Virago_1000: Kevés olyan korú és férjezettségi állapotú van (párosával jönnek, vagy a törzsükből találnak párt maguknak, nem keverednek igazán), ami passzolna, meg nem is nagyon bízok az afrikai bevándorlókban, betegség-nyavalya téren .

Bár van egy csaj, aki szerintem úgy 18 lehet, de az megint kissé fiatal nekem, meg hát még az is lehet, hogy csak fejlett 14-15 és akkor meg még jól le is csuknak érte :D (17 alatt NO-NO)

indapass90210 2011.01.03. 21:18:54

@Virago_1000: hát persze, szájensz fiksön. Valóban vannak termékeny részei, de a nagyobb része vagy sivatag és félsivatag, vagy annyi víz jön alkalmanként, hogy mindent elvisz. Plusz ott vannak még a négerek is, tehát soha sem fog kiderülni, hogy mire is lehetne ott menni.

indapass90210 2011.01.03. 21:31:15

@KuKori: az még hagyján, hogy lecsuknak, hanem amikor egyik este vár a család, bozótvágókkal felszerelkezve, és elvisznek nősülni.

Virago_1000 2011.01.03. 21:33:08

@KuKori: Ha megcsinalom a Tatrat, lehet atugrok korzozni Irorszagba, ugysem voltam meg ott...

"egyrészt az angolom ugyan fluent, de nem anyanyelvi szintű (ez a cél)"

- az majd akkor lesz anyanyelvi szintu, ha min. 5 evig egyutt vagy egy helybeli csajjal. Ha egyaltalan. De lehet, hogy meg igy is 20 ev kell neki. Nem tudom, rohogjek-e vagy sirjak azokon a magyarokon (es mas nemzetbelieken is) akik szerint par ev alatt meg lehet egy nyelvet anyanyelvi szinten tanulni. Az ilyeneknek fogalmuk sincs arrol, hogy egy beszelt nyelv mennyire mely, hatalmas ezerarcu dolog.

Virago_1000 2011.01.03. 21:36:56

@KuKori: "Kevés olyan korú és férjezettségi állapotú van (párosával jönnek, vagy a törzsükből találnak párt maguknak, nem keverednek igazán)"
- Ez is igazolja azt a tenyt, hogy mindenki a sajat fajtajabol probal part talalni maganak. Az egy dolog, hogy (mi ffiak) kiprobalnank szivesen (nekem volt pl japan baratnom) de komoly kapcsolatot csakis nemzetunkbelivel tudunk igazan elkepzelni. Itt (is) megdol az osszes hulye liberalis elmelet, amelyik a keveredest meg a sokszinuseget allitja.

Garp 2011.01.03. 21:40:10

@Virago_1000: a környéken élő magyarok, akiket ismerek, osztja a véleményemet, de biztos jobban tudod. Amúgy Írország, nem Anglia. :) Nem nagy különbség, de fontos. :)

Szalámi, kolbász, hurka otthoni kishentes üzletből, "házi" recept alapján. Na azokban sose csalódtam. Volt már 2xPick, amit megvett nekünk a cimbora (teljes rúd), kihozta, azaz összesen 40 órát töltött hűtő nélkül, de hűtődobozban. A penészes légzárványok miatt kidobtam. TolnaTej-es trappista régen simán tűrte, hogy lefagyaszd, kiolvaszd, olyan volt, mint a friss. Most kapok egy grízes-gumis masszát, ami a reszelőn is áthajlik.

A másik: se az ír konyha, se az angol nem csak sültbékünből, félnyers hús szeletekből, babból és fűrészpor ízű krumpliból áll. Ahogy a magyarok se csak goulasht, pürkűttöt és fehér kenyeret esznek sok paprikával és hagymával. Ha az ember veszi a fáradtságot és kísérletezik, esetleg van vki helyi, aki főz egyszer, rá lehet jönni, h baromi jó kajáik vannak. Engem az otthoni vadász-konyhára emlékeztet.

Ésmielőtt: nem, nem akarom magasztalni az itteni és szapulni az otthoni konyhát/dolgokat. Csak azt sem értem meg, miért kell (esetenként látatlanban) pont a fordítottját elkövetni.

dennisethemenace-nak van igazsága abban, hogy bizonyos időbeli távolságból figyelve látszik minőségi romlás a jónevűnek mondott magyar élelmiszereknél (is). Az említett chorizo nekem pl savanyú volt, nem jött be. A helyi kaján tök jól el lehet lenni, a fűszerek hiánya inkább bosszantó.

@KuKori: "Woop Woop - Az Isten háta mögött" c. film megvan? :DD (Welcome to Woop Woop) Ajánlom a témában :DDDD

Virago_1000 2011.01.03. 21:40:28

@KuKori: "Kevés olyan korú és férjezettségi állapotú van (párosával jönnek, vagy a törzsükből találnak párt maguknak, nem keverednek igazán)"
- Ez is igazolja azt a tenyt, hogy mindenki a sajat fajtajabol probal part talalni maganak. Az egy dolog, hogy (mi ffiak) kiprobalnank szivesen (nekem volt pl japan baratnom) de komoly kapcsolatot csakis nemzetunkbelivel tudunk igazan elkepzelni. Itt (is) megdol az osszes hulye liberalis elmelet, amelyik a keveredest meg a sokszinuseget allitja.

Virago_1000 2011.01.03. 21:42:41

@Dövan: "de a nagyobb része vagy sivatag és félsivatag"
Na ez a szajensz fikson. Mert Afrika termekeny (barcsak europa lenne annyira), ahol meg nem, ott negerek sincsenek, tehat eltartani sem kell semmit. Azt hiszed egesz Afrika = szahara?

Mondom en, kimaradtak neked a foldrajzorak.

Virago_1000 2011.01.03. 21:45:13

@Garp:
"A másik: se az ír konyha, se az angol nem csak sültbékünből, félnyers hús szeletekből, babból és fűrészpor ízű krumpliból áll."

Nem mondtam, hogy csak ezek vannak, csak azt, hogy a magyar konyhahoz semmilyen tekintetben nem er fel.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 21:49:24

Na igen, de az ázsiaiak se nagyon hajlamosak a keveredésre, úgy tudom. Egy jó kis vietkong törpillát én is szívesen kipróbálnék, rájuk nagyon dudorodik a nadrág :)

A nyelvről. Elbeszélgetek velük, de mindig előjöhet valami olyan, amit nem tudsz. Például elkezdenek mindenféle állatokról beszélgetni, hogy milyen cukik, vagy bármilyen szakszöveg mélységeibe belebonyolódni és akkor ott, kurva hülyének érzed magadat, pedig amúgy folyékonyan beszélsz velük bármilyen általánosabb témáról.

@Garp:
Nincs meg, de rákeresek :)

Garp 2011.01.03. 22:02:00

@Virago_1000: asszem itt jutottunk el az "ízlések és pofonok" kategóriához.

@KuKori: Kínaiak+"Például elkezdenek mindenféle állatokról beszélgetni, hogy milyen cukik." - karácsony előtt költözött be 2 kínai a lakóparkba. Félkész házat vettek, hát kicsit belsőépítkeznek. Este sétáltatom Gusztávot, illedelmesen rájuk köszönök, mire vissza se köszönnek, csak néznek, majd az egyik: - Szép kis kutya! (35kg-s ír szetter-labrador keverék, a csípőm fölött van a feje) Mennyi idős, milyen fajta? Kicsit lefagytam, csak annyit tudtam kinyögni: Not suitable for human consumption. Az volt a szerencsém, h ahelyett, h agyoncsaptak volna, kegyetlenül elkezdtek röhögni. Én meg iszkoltam. :)

Hárjá, házjugó, nárábárá, házdkrech? Na így tanuljon itt az ember anyanyelvi szintre :D.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 22:10:08

@Virago_1000: Van nagyon hasonló ízvilágú ételük is (irish stew), engem egy sűrűbb, érdekes fűszerezésű gulyásra emlékeztet. Persze van ezerféle alfaja, de ebből még nem tudtam mellélőni.

A magyar kenyérhez (nem a kovászoshoz) leghasonlóbb ízt pedig franciának ismerik, a teszkós bagette tök ugyanolyan ízű, meg a sparban is lehet kapni ilyen kis 30 deka kürüli mini kenyeret, az is egy az egyben otthoni íz.

A lengyel kovászos uborka is fincsi (de a két népszerű közül csak a lentebbi linken lévő képen ábrázolt igazi, otthoni ízű kovászos uborka), meg a lengyel sajtok. Az itteni megfizethetőbb cheddar típusú sajtok mind botrányosak, mintha porból és vízből készülnének + színezőanyag.

Az ilyen black pudding és hasonló mókák viszont, jááááj, a gyomromat forgatják :-/

Az Aldiban van viszont rohadt jó Brie sajt 1.15-ért, aztán a "Brussels Páté" 99 centért, ami egy rohadt jó májkrém amúgy :)

Én mindig Robinsons szörpöt iszok az ingyenes vízzel, az őszibarackos "Fruit and Barley - No added sugar" kb. kenterbe veri a Sió őszilevet mindenben, de a sima Mango&Orange is finom. Kettő darab litereset kapsz 2.50-ért, amiből épp 14 liter friss őszilé ízű üdítőt kapsz a végén :)

Így néznek ki:

img5.imagebanana.com/img/mc7wf4fy/Photo0250.jpg

img5.imagebanana.com/img/4dek6xhq/Photo0249.jpg

img5.imagebanana.com/img/eeo24oq4/Photo0248.jpg

Garp 2011.01.03. 22:15:28

@KuKori: Club Orange, a tej verhetetlen, akár csak a teájuk (Barry's). Na és a striploin steak, meg a tengeri halak...ahhh. :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 22:16:03

@Garp: Én már ezer éve nem pazarlom a szót, letudom egy "Hey"-jel és kész. Lehetne fokozni:

Háj, há(r)já?
Há(r)já, bádi?
Há'ár tingsz, máét?
Hávz goin máét?
Hávz di fóm? (How's the form - ezen mindig felröhögök, mert néha FARM-nak hangzik :D)
Héj há'árja duin?
Ár já órájt, máét?

Ezek mind előfordulnak naponta velem :) Szóval csak tömören, Hey! :)

Krisi 2011.01.03. 22:17:30

@KuKori: oszt pacal meg szalontüdő van-e ott aíreknél?
:D
(az amúgy vicces, amikor külföldi ember kérdezi, hogy mi a kedvenc ételem, én meg sehogy sem tudom elmagyarázni hogy harcsapaprikás túróscsuszával, mert ebből egyedül a hal meg a tészta az, ami még nagyjából megvan egy átlag külföldinek, de ilyenek mint túró, tejföl, zsírszalonna, hegyes zöld csípőspaprika meg pirospaprika már eléggé ismeretlen dolgok másfelé :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 22:19:23

@Garp: Érdekes, mert nekem is nagyon ízlik a full fat tej, de a lengyelek szerint menjek le a lengyel boltba és vegyek lengyel tejet, ha extra jót akarok inni. Még nem szántam rá magam eddig.

indapass90210 2011.01.03. 22:21:50

@Virago_1000: bazmeg, azok után, hogy ezt a következtetést vontad le, még te akarsz valakit földrajzra tanítani?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 22:23:36

@Krisi: Nem ismeretlenek, csak nem úgy hívják őket :DDD

Tényleg, azért mióta itt vannak a lengyelek (tizenéve már), sok új dolgot jegyeztek meg és került be a köztudatba, meg ugye kaphatóak is végre. Már kezdik végre a "paprika" szót is használni és meg is értik, a "green pepper" helyett. Amikor valaki direkt értetlenkedik a "paprika" miatt mindig megkérdezem, hogy akkor mi is a neve rendesen? Aha, és akkor a zöld bors mi is? :DDD

Garp 2011.01.03. 22:28:03

@KuKori: mondd hay, és akkor a japán is érti :).
Lengyel kaja: nejem bnőjének férje ilyen ÁNTSZ-es élelmiszer vizsgálós laborguru. Asszem 4-5 éve mondta, h a lengyel zöldségeken és húson még mindig mérhető csernobil hatása. Nem giga méretben, de ami a magyarnál 0, az néluk kimutatható (azért fogalmazok ilyen sután, mert hülyeséget nem akarok írni.). Csak annyit mondott, hosszú távon (évek) nem fogyasztana lengyel eredetű élelmiszert.

@Krisi: pacal van, sőt, vesével is ismerik néhányan. Kis hentesnél simán kapni. Ne kérdezd, elfelejtettem a nevét, de a fűszerektől eltekintve ugyanúgy is csinálják.

indapass90210 2011.01.03. 22:28:15

Másnak is szarakodik a blogmotor? Minden kommentet 5.szörre sikerül elküldeni.

Dennis01 2011.01.03. 22:32:59

@KuKori: Mi Tiger Bread-et, vagy szezamos kenyeret szoktunk a Sainsbury-ben venni, nagyon fincsi.

En ragcsaimado vagyok, ezert az otthonrol legjobban hianyzo dolgok a kovetkezok: Chio hagymás-tejfolos chips, Mogyi Mexicorn es napraforgomag.
Bar a Mogyi termekeiben is csalodok az utobbi idokben, az osszes eddig vett zacskoban talaltam apro agszeru mutyuroket, a Mexicornban is olyan darabokat, amit el se lehetett ragni..

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 22:33:22

@Dövan: Nekem minden harmadik kommentemet eltünteti, vagy a belsőség főoldalra dob át...

Amikor írok egy hozzászólást, már alapból Ctrl+C van, mert hátha megint...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 22:36:57

@Dennis01: Hagymás tejfölös itt nálunk van, meg Chio Chips is :) Az ecetes-sós (összerándul a képem tőle) és hagymás-sajtos (büdös, mint a kolera és az íze is olyan, mint a szaga :D) szemeteket viszont még a mai napig nem tudom megenni...

Sima, sós, valódi (nem Prinkles = porból nyomott szar drágán) chipsre viszont vadászni kell, mindig eldugják a kis piszkok :D

Dennis01 2011.01.03. 22:43:44

@KuKori: Pringles-t akkor veszek, ha akcioban van. :D
Az ecetes-sostol ketteall a szemem, a hagymas-sajtossal nincs gondom, de a kedvencem magasan a garnelarakos, abba bele tudnek fulladni.
Miota kinn elek, minden alkalommal viszek egy doboznyi garnelasat haza, barataim nem birnak betelni vele..

Rocko- 2011.01.03. 22:46:44

@Krisi: ha már tél meg felvágottak, akkor én a TÉLIszalámit hasonlítgatnám. :)

Garp 2011.01.03. 22:52:10

@Koncz_János: elnézést kedves János, sikerült angolszász gasztro-posztot csinálnunk, azaz szétOffolnunk ezt a témát. Annyit profitálhat TC belőle, h nyilvánvalóvá vált: sok külföldön élő olvassa Önöket. Így mondjuk érdemes lenne megfontolni, hogy idén emberi időben kerüljön nyilvánosságra pl a belsőség-tali időpontja, hogy oda is érjünk mind. Kb 4-5 hét elég lenne. NyOmmmatékosan kérném az érintett kollégáját! :D

Dennis01 2011.01.03. 22:54:45

@Garp: Egyetertek, bar a madarak a hazamban azt csicsergik (faterek muhaha) hogy a 2012-es Mini vilagtalalkozora a Balaton partjara egy fekete-piros Mininek is el kell jutnia, igy nyari idopont jo lenne.. :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 22:55:15

Még egy "érdekes" dolog eszembe jutott. Mióta itt élek, azóta vannak műsoros CD-im. Ugyanaz a (dupla Madonna válogatás) lemez itt 8 euró, ami otthon 12, mai árfolyamon. Bon Jovi - Crossroads 6 euró, otthon meg 18. Artisjus békaphassa, vagy mi az oka? A legdrágábbak a dupla aktuális sláger válogatások szoktak lenni, max. 15 euróért.

De a reptéren szoktam venni még így CD-ket akcióban, hogy 3 for 20, vagy 2 for 10...

Szóval itt, ahol a minimálbér (idén még) 8.65, itt olcsóbb 25-75%-kal a CD/DVD. Mi van?!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 22:58:22

@Garp: Kéne egy Brit-szigeteki Belsőség tali, szerintem vagyunk rá már páran :) 3 vagy 7 euró a Ryanair jegy Angliába (Corkból Londonba vagy Liverpoolba megy), ott is lehet felőlem :)

Dennis01 2011.01.03. 23:12:11

@KuKori: Nem is rossz otlet, bar meg allatabb lenne, ha kocsival jonnetek. Mar amugy is nagyon erdekel pl Virago Tatraja, vagy a te Lagunadra is kivancsi lennek.. :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.03. 23:17:22

@Dennis01: Jó, de a kompozással együtt már nem olcsó móka :D Meg semmi különleges nincs egy Laguna 1.-ben :D

Dennis01 2011.01.03. 23:35:29

@KuKori: Sose volt igazan alkalmam kozel kerulni egyhez, pedig olyanban is gondolkozottt fater a Pug 406-osa helyett. De vegul 406 lett. Szeretnem megtudni, jobban jartunk-e. :D

Garp 2011.01.03. 23:52:43

@KuKori: nem lenne hülyeség. Csak hol tudnánk megszállni Angliában: Ó, bárcsak volna valaki, akit ismerünk ott...:D
(viccet félre téve: ha az asszony megtudná, hogy itthon akarom hagyni mondjuk egy hétvégére a 3.5hónapos gyerkőccel, hát kinyírna.)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.04. 00:15:02

@Dennis01: Az oda-vissza utam árából majdnem tudsz is venni egyet nálatok :DDD

www.autotrader.co.uk/classified/advert/201047374056932/sort/priceasc/usedcars/transmission/manual/fuel-type/petrol/maximum-age/over_10_years_old/model/laguna/make/renault/page/2/postcode/le174fp/radius/1501?logcode=p

Ez a legolcsóbb, phase 2, amit itt találtam, emberi felszereltséggel.

Érdekes, hogy így felment az áruk? Jó motor-felszereltség kombóval 1000 alatt alig találni.

Illetve van egy gyanúska, jó felszereltséggel, de pár bibivel:

pistonheads.co.uk/sales/2364527.htm

Virago_1000 2011.01.04. 00:38:17

@Garp: "Not suitable for human consumption."

- mert azok ugye csak kutyat esznek. Ugye-ugye, az otthonrol hozott hulye sztereotipiak. (felre ne erts, nem hibaztatlak, csak sok hulyeseget belenk neveltek, arrol nem is beszelve, hogy iskolakban olyanok tanitanak nyelvet, akik ne mis voltak a celorszagban.

Garp 2011.01.04. 00:47:15

@KuKori: tudod te, mi az a 3.5hónap? 4 óránként eszik. Tiszta apja, csak nem önellátó :D.

@Virago_1000: örülök, h megint lehülyéztél és kioktattál. Kérek még! Olvasd el talán megint, h miért is mondtam nekik. Nem sztereotípiák végett. Bocsi öreg, de eljutottál egy szintre nálam, amikor ki kell mondjam: talán nem te sz@rtad a spanyol viaszt, van rajtad kívül is művelt ember. Jókat kommentelsz, de általában nagy arccal rossz embereket osztasz. Csókoltatlak.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.04. 00:52:30

@Garp: Ahhoz te nem kellesz, egyedül is megtalálja a kedvesed dekoltázsát ;-)

Virago_1000 2011.01.04. 00:54:09

@Garp: Nahat a tengeri halak....mmm azt szeretem.

@KuKori: "Ezek mind előfordulnak naponta velem :)"

mert te a magyart nyilvan ugy beszeled, mint az akademiai lexikonban, ugye? MEg a mondataidat is ugy epited fel. Meg minden magyar ugye? Jotanacs, joindulatbol mondom, mindig nezz magadba (ill. a mi kulturankra), mielott masra mutogatsz.

@Dövan: En a helyedben inkabb bazmegozas helyett, olvasgatnam a foldrajzkonyvet, de a neten is megtalalsz minden informaciot.

@Dennis01: "Mi Tiger Bread-et, vagy szezamos kenyeret szoktunk a Sainsbury-ben venni, nagyon fincsi."
Ezeket en is imadom. KEnyerbol sokkal nagyobb a valasztek itt. Meg mindenhol mashol. A napraforgomagot en torok boltban szoktam venni, filmnezes, otthon netezes kozben szokasom .

Virago_1000 2011.01.04. 01:00:01

@Garp: Leirtam zarojelben igaz, hogy ne erts felre. Bocsi ha igy sikerult, csak most itt a kommentek kozt nem egyet olvasok, ami alapjan az a kovetkeztetesem, hogy a kommentelo kijott, egy keppel az elmejeben az adott emberekrol, es abba probalja oket beletuszkolni. (sokszor ez igen nehez)
Holott szerintem a normalis az lenne, ha felretennenk feltetelezeseinket, es csak ugy, mint ismeretlent probalnank megismerni a mas kulturakat, mert sokszor gyokeresen elternek attol, amit hiszunk roluk/amit tanitottak roluk.

A spanyol viaszt nem en csinaltam termeszetesen, bocsi megegyszer is.
Beke veled, buek, jo ejt.

Virago_1000 2011.01.04. 01:10:40

@Garp: A belsoseg talalkozo nem hulyeseg. Lassan tobben olvassak a TC-t kulfoldrol mint otthonrol, szoval Ommmek ki fognak utazni, meg mindenki mas es itt lesz megtartva :)))) Ha kesz lesz a Tatra, en atruccanok szivesen Irorszagba, Dennis johet a jobb1ben ha van kedve.

"Ó, bárcsak volna valaki, akit ismerünk ott." - nalam 1 ember elfer, illetve a garazsban akarmennyi :))))))))

@Dennis01: Mehetsz is a Tatraval, felteve, ha en is a Minivel. Augusztus 1-ig el kell keszulnie. Amugy szekereimet barmikor johetsz, megnezheted, invitaltalak mar :)))

@KuKori: En meg koncertekre jutottam el itt, olyanokra, amikrol csak almodoztam. Az adott eloado turne soran termeszetesen fellep otthon is, de a jegy ara 1.5-2x annyi atlagosan. Ez az ami durva.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.04. 01:15:35

@Virago_1000: Szerintem félreértetted, amit írtam. Azt akartam ezzel mondani, hogy kb. mindegyik ember, akivel naponta kapcsolatba kerülök, máshogyan köszön. A "Hey!" egy mosollyal kiegészítve viszont mindenkinél működik, legalábbis itt :) De harapós ma valaki :D

Koncerten még nem voltam, lemaradtam, mert Dublinban lett volna, ami érdekel, de későn tudtam meg, így jegyet sem lehetett már szerezni. De így van, ez IS durva.

Garp 2011.01.04. 01:23:13

@Virago_1000: nincs harag, csak gondoltam szólok. Ha jössz errefelé, szólj előtte mindenképpen. Hogy el tudjunk utazni :D. Na szóval szólj, aztán koccolhatnánk, meg azt a Kukori gyereket is összeszedjük majd. :)

Koncz_János 2011.01.04. 01:56:42

@Garp: Én személy szerint örülök ennek, jól esik látni egyrészt, hogy így egymásra találtak a külországban élő honfitársak, másrészt csorog a nyálam, ha kijutok, kifosztok egy szupermarketet.
Belsőség-találkozó lesz, több alternatív helyszín és időpont között hezitál egyelőre a csapat, ha megvan a dátum, időben szólni fogunk, nagybetűkkel, hogy mindeki észrevegye. :-)

Krisi 2011.01.04. 08:36:05

@Virago_1000: naigen, ez mondjuk egy tagadhatatlan előny, hogy minden hónapra jut egy olyan koncert, amire itthon vagy 10 évet kell várni (mint mondjuk a tavaly májusi Metallica koncert) vagy egyáltalán nincs is. mondjuk ide meg közel van a Novarock, ahol viszont minden évben van valami odabaszós koncert, idén talán eljutok SOAD-ra, ejj, az jó lenne.

@Koncz_János: idén ugye nem marad el a tavaszi találkozó az OT expó miatt? na nem mintha za nem lett volna jó, de azért mégiscsak na.

indapass90210 2011.01.04. 09:06:40

@Virago_1000: pont ezt tettem, ezért nyilvánvaló, hogy olyan nagyságrendű beruházás kellene, mire ott valamit termelni lehet (hatékonyan), amilyen soha nem fog megtörténni.

donphobos 2011.01.04. 10:56:47

Érdekes olvasni az angliai tapasztalatokat. Szerintem ne marjátok egymást, többet ér ha szépen leírjátok objektíven a tapasztalatokat. A magyar sajnos hajlamos egymásra acsarkodni, ahogy azt az István Király rockopera is említi. Ezt külföldön is tapasztalni, nem is tartom a kapcsolatot a helyi magyarokkal emiatt.

Üdv!

hüle 2011.01.04. 13:06:24

Wick78

Hát sajnos kétségtelen,hogy sok alulfizetett munka van nagyon lennt vannak a berek az arak meg fennt, nem konnyu normalis eletet elni ha csak 7-8-900£-os lakasberleti dijjakat nezzuk.Egyedul nehez lehet de egy par azert elvan ha nem minimalberen van.Marad az alberlet akkor lehet felre tenni en egy evet se birtam de muszaj volt amig ki nem fizettem az adossagomat utanna lakasberles jo elet de akkor nem lehet szazezreket felretenni de akkor ha jol erzem magam nem is sietek vissza ha mindenem megvan lakas kocsi nincs frusztracio.

galex82 2011.01.04. 13:06:54

@KuKori: ez tok egyszeru
kevesebbet tudnak eladni , es hogy meglegyen a kivbant profit, dragabban adjak. aztan hogy emiatt meg kevesebbet tudnak eladni az mar meghaladja az okosok szintjet

galex82 2011.01.04. 13:11:31

@donphobos: erre csak annyit hogy nem csak a magyar ilyen. pl angolok is ostorozzak magukat mennyire nem osszetartoka stb. vagy pl a lengyel is mondja milyen jo nekunk magyaroknak, hogy osszetartunk itt kint, bezzeg ok, hogy szethuznak. a lenyeg: nemzetekre ilyen eloitelettel nem beszelhetunk. embere valogatja.

Virago_1000 2011.01.04. 13:41:50

@KuKori: akkor tenyleg felreertettem, nem eloszor... nem vagok harapos kedvemben, sokkal inkabb felreertos...:))

Virago_1000 2011.01.04. 13:46:54

@@Krisi: Ja, ezaz Pl Malmsteen koncertre otthon 9500 volt a jegy ,itt meg £17.50. Aztan megy a hulye szoveg a koncertszervezok reszerol otthon, hogy "nem kifizetodo", "nincs ra igeny".
De volt szerencsem latni eloben szegeny Diot, Isten nyugosztalja bekeben.

Hurri Kán 2011.01.04. 13:58:50

@Virago_1000:
"De volt szerencsem latni eloben szegeny Diot," no ezért irigyellek, nekem sajnos kimaradt...

Cappyka 2011.01.04. 14:00:03

Udv minden autokedvelo sorstarsnak Irorszagban! Jo a tema...
Garp es Kukori, nektek nem volt gond a vizzel??? Kicsit nagyobb problema volt minthogy ki hasznal teligumit vagy sem...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.04. 15:15:06

@Cappyka: East-Cork rendben volt, valami csövet cseréltek Midletonban a Main Street-en, talán egy fél délelőtt nem volt víz, utána meg a maradék fél napban néha zavaros volt. Ennyi történt felénk.

De hát ingyenes ugye. Miért reklamálnék? :D

Cappyka 2011.01.04. 15:26:37

@KuKori: Midleton? Az jo. Nekunk Fermoy-ban 3 napig nem volt vizunk mert a council lezarta. Kellemes unnepeket! A fonyomocso durrant el... Hihetetlen. A szomszedos lakoparkban 15 hazat arasztott el az "attic tank" (nem tudok ra jo szot, talan kiegyenlito tartaly) mert szetnyomta a jeg a rezcsovet.

Cappyka 2011.01.04. 15:28:58

@KuKori: Ingyenes viz. Na jah. A kulonbozetet kifizetjuk a Road tax-ben meg a mindenfele levy-kben :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.04. 15:35:29

@Cappyka:
A road tax nem tudom mire költődik, de hogy nem az utakra, az tuti :) Amilyen drága, már minden faluba autópályának kéne vezetnie :D

Kellemes Ünnepeket így utólag is! :)

Cappyka 2011.01.04. 15:51:38

@KuKori: Koszonom! Neked is minden jot!

dennisthemenace 2011.01.04. 20:00:27

@Cappyka: Az nem kiegyenlíto tartály. Az egy tartalékvíz-tartály, hogy ha valamiert le kell zarni a vizet, legyen annyi, amivel a wc-t pl. lehet használni.

dennisthemenace 2011.01.04. 20:07:28

@KuKori: Nektek.. Mi itt vastagon fizetunk a vízert..)

Virago_1000 2011.01.04. 20:47:20

@gyvy: Ezert ne sajnald a jegyre a penzt azt mondom, mert ez mar az a korosztaly, amikor barmi tortenhet, es nem jatszanak tovabb.... Gary Moore amit meg latnom kell

Garp 2011.01.04. 22:15:32

@Cappyka: nem, új estate, az egész faluban gond volt, itt nem. Csoda. :)

@Koncz_János: neeem a nagybetű volt eddig se a gond, hanem h 1-2 héttel előtte :). 2-300euróért nem szívesen repülök haza 2-3 napra. Ha 4-5 héttel előtte (illetve minél hamarább) ki lehetne szivárogtatni, akár 40eurobol is megfordulok. Azért ez nagy különbség.
Nem hiszem, hogy szállás gondja akadna bármelyikőtöknek, ha a brit szigetek felé veszi az irányt. Akár a kicsi, akár a nagy a cél. Szóval tessék privátban nyomni, mikor jöttök, a fogadó bizottság vár Titeket! :D

Hurri Kán 2011.01.04. 22:29:54

@Virago_1000:
Egy barátom volt Gary Moore-on. Alsóörsön... Igaz, csak a koncert végére ért oda mert útközben kissé berúgott és elaludt :))

Viszont Joe Cocker itt Debrecenben megvolt (koncert ;)), előtte nap Deep Purple...

Akit nagyon szeretnék még élőben meghallgatni, az Meatloaf.

Garp 2011.01.04. 22:37:27

@Cappyka: nem, új estate, az egész faluban gond volt, itt nem. Csoda. :)

@Koncz_János: neeem a nagybetű volt eddig se a gond, hanem h 1-2 héttel előtte :). 2-300euróért nem szívesen repülök haza 2-3 napra. Ha 4-5 héttel előtte (illetve minél hamarább) ki lehetne szivárogtatni, akár 40eurobol is megfordulok. Azért ez nagy különbség.
Nem hiszem, hogy szállás gondja akadna bármelyikőtöknek, ha a brit szigetek felé veszi az irányt. Akár a kicsi, akár a nagy a cél. Szóval tessék privátban nyomni, mikor jöttök, a fogadó bizottság vár Titeket! :D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.04. 23:26:17

@Garp: Így van, szállást megoldjuk!

Koncz_János 2011.01.05. 10:07:18

@KuKori:
Hát, srácok, köszönjük! És még az sincs kizárva, hogy egyszer élünk vele. :-)

Garp 2011.01.06. 00:15:16

@Koncz_János: no problem. anytime, boss! ;)

o6r6v (törölt) 2011.01.07. 06:29:20

@KuKori: jot nevettem a blogodon meg a kommenteiden, le sem tagadhatod honnan jottel :-D
pont emiatt a hozzaallas miatt ruhellik a kelet europaiakat, es meg eszre sem veszik magukat az emberek :-D
"fluent" az angolom, hehehe ... van ra szep magyar szo is ... udv nyugaton
anyanyelvu szintu angolod meg ebben az eletben mar nem lesz, vess csak egy pillantast a 2. generacios indiaiakra, igy is torik az angolt hogy itt szulettek, a szappan meg meg mindig ujdonsag, es orulnek, ha a tecsoban dolgozhatnak napi 10 orat :-D
szuper, bejott az elet nekik is meg neked is.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.07. 13:18:23

@o6r6v: Az, hogy szeretem ekézni őket kicsit, nem jelenti azt, hogy ne szeretnék itt lenni :) Csak arra világítok rá, hogy azért nem a csodák birodalmát kell elképzelni :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.07. 13:23:13

@o6r6v: Másrészt nem tudhatod, hogy ír lesz-e a barátnőm/feleségem :DDD

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.07. 13:26:06

@o6r6v: Másrészt nem tudhatod, hogy ír lesz-e a barátnőm/feleségem :DDD

o6r6v (törölt) 2011.01.10. 06:14:41

@KuKori: ez perfect valasz, es sejtet nemi inteligenciat :-D
ps: ha az ir csajok is olyanok, mint az angolok akkor jobban jarsz ha passzolod ;-D
süti beállítások módosítása