A világ leggazdaságosabb autója?

  2010. december 04. - Ender Gábor Címkék: totalcar flotta citroen saxo

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Gazdaságos-e a világ leggazdaságosabb autója?
2011-08-14 09:13:00

A Saxo története ott kezdődött, amikor a motorozásé véget ért. Szinte napra pontosan egy éve történt a

Karácsonyi Hiéna: Angéla dudái
2010-12-11 20:00:00

Persze, tudjuk, hogy megőrülsz a repi-ajándékokért, de erre a posztra biztos nem egy újabb töltőtoll

Karácsonyi hiéna: Bűzlő output
2010-12-11 18:50:00

Van egy elég gyakran használt mondás a szerkesztőségben. A kifogás olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de

Karácsonyi hiéna: Csak a stupek
2010-12-11 17:50:00

A 10 éves fennállás alatt rengeteg utólag módosított, nem összeillő alkatrészekből összetákolt, nem

IMG 3865

 

Aki érdekes autókról akar olvasni, nyomja ki a jobb felső sarokban az ikszet, és menjen ki az utcára. Bárhol is legyen lakóhelye, biztosra veszem, hogy ezen az átlagos december negyedikén maximum tíz percet kell várnia, hogy valami sokkal autószerűbb, izgalmasabb, kedvesebb jármű jöjjön önnel szembe.
 
Nem akartam én kicsi, városi autót. Nem akartam, mert az augusztusban beszerzett Honda robogó tökéletes eszköznek bizonyult a napi bejárásra. És amikor az embernek napi szinten húsz gondja van, amiből jó esetben, pengévé feszülve tizenötöt meg tud oldani, akkor baromira nem mindegy, jön-e egy huszonegyedik, amikor beáll az Üllői út. A Honda bólusban adott keserűvízként folyt át a városon – és folytam át vele én is, és spóroltam a napi egy, másfél órákat a bkv-s menetidőkhöz képest.
 
A kisautós kényszerpályára két, egymással igen szorosan összefüggő dolog terelt rá. Az első, nagyon prózai ok a Hondával való esés, amiben a robogó épp csak annyira tört össze, hogy soha többet ne lehessen használni. A második pedig az iménti esés egészségügyi következményei, melynek láttán azt mondták a sebészeten, hogy válasszak: vagy ők, vagy a motorozás. Ilyen felállásban nem is tűnt annyira fontosnak a bubogás-mentes százharminc, meg a háttámlás utas ülés, amire annyira hegyeztem magam pár hónappal korábban.
 
A tömegközlekedés nem volt alternatíva. Illetve volt, de két hét után lehetetlennek éreztem. Az egyetemi évek alatt tökéletes eszköz volt a BKV. Ha az ember levadászik egy jó ülőhelyet, ott olvasni, zenét hallgatni, tán még tanulni is lehet, a havi költsége pedig minimális, pár ezer forint. Azonban ha az ember meghallgat egy-két előadást, bemegy egy-két gyakorlatra, meg egész nap a barátaival lóg, az idegrendszere és az izmai nem feltétlenül ugyanabban az állapotban vannak, mint amikor végigállja a napi hat óráját a műtőben. Egy-egy ilyen nap után a hármas metrón való ácsorgás olyan volt, mintha a vállamra fektettek volna két sittes zsákot, meg a nyakamra egy villamost.
 
A hobbi, vagy inkább játszós autónak vett Mercedest nem akartam közlekedési célokra befogni. Így is sokkal több kilométert mentem vele, mint amennyire először gondoltam. Mondjuk a várthoz képest nagyon jól fogyasztatott, 12 litert az elmúlt tízezer kilométeren, és alkatrészekre sem kellett, csak negyvenezer forintot költeni a háromnegyed év alatt, úgyhogy a horror fenntartásokról szóló tanmesék eddig megdőlni látszanak – le is kopogom. De akkor is végtelenül irracionális dolog egy ötezer köbcentis, V8-as döggel napi szinten bejárni, egyáltalán nem is erre vettem.
 
Ráadásul a legpesszimistább kalkulációk szerint is napi fél óra megtakarítást láttam reálisnak, ha a tömegközlekedést autóra cserélem. Ha azt a sok fél órácskát összeadom, és mondjuk, a felét ledolgozom itthon, akkor már réges-rég behoztam a havi benzinpénzt, és még mindig marad idő három mozira. És az autót nem kell letenni télen sem, az autó elmegy a hóban is, egy jó kisautóra lehet számítani. Az ember legjobb barátja lehet egy ilyen szerkezet, de tényleg.
 
Csupán félre kellett dobni az érzelmeket. A spórolós autó megvásárlásához nem szív kell, hanem számológép.
 
Szóval a történet ott kezdődött, hogy az esés után két nappal besántikáltam Balázshoz, a versenyautó szerelőhöz, hogy ugyan, mondja már meg, milyen válságautót vegyek magamnak a motor helyett. Százezerből, maximum százötvenből, és persze ne rohadjon szét, egyen keveset, legyen megbízható, ne legyen alkatrészigénye. Meg ilyenek.
 
9
 
Ebben az ársávban persze szinte csak a szétütött, négyszer, öt különböző árnyalatú festékkel átfújt, horpadt, karcos, kiélt szakadékok vannak, azokból mondjuk rengeteg, óceánnyi – milyen kár, hogy nem ilyenre volt szükségem. Persze volt itt is néhány üdítő kivétel, például ez a Cinquecento, ami azóta – most látom, hogy – elköltözött egy nepperhez. Pedig azt egy vidéki bácsi hirdette, ő volt a második tulajdonos. Finom, karbantartott kis autó lehet ez, de a szövegben említett négy literes fogyasztás igen erős túlzással is csak a városon kívül tartható, ráadásul ennél a kilencszáz köbcentis benzinmotornál sokkal jobb, dinamikusabb, megbízhatóbb és takarékosabb az eggyel újabb ezeregyes.
8
 
De hopp, ott már ugrik felfelé az ember még egy százassal, ennyi pénzt pedig nem ért meg nekem egy bádogkoporsó, ami pár év múlva Csilla tulajdonába vándorol, és amivel nem szívesen engedtem volna el sehova. Ráadásul tényleg, ez az 1,1-es Sporting nem spórolós autó: egy ilyennek ki kell nyomni a szemét, azt szereti, de egy ilyen Fiatnál a városi szemnyomás simán hét literes fogyasztást jelent, az meg nem hiányzott.
 
Balázzsal lepörgettünk egy-két Peugeot 106-os hirdetést, mondta is, hogy volt ebből egy szupertakarékos, igénytelen, piszok gyenge dízel, de azokból négyszáznál kezdődtek azok, amiket napi szinten csatába lehet küldeni. A benzinesek meg nem szeretnek nagyon koplalni, amiben Papp Tibi erősített meg, amikor elkezdett remegni a szemhéja, és odasúgta, kicsit remegő hangon, hogy ő használt ilyen PUG-ot, ezer köbcentis motorral, de ne kérdezzem meg, hogy nyolc litert evett-e, mert felköti magát.
 
Kezdett körvonalazódni a jó, klímás, első generációs gömbölyű Swift sziluettje. A japánok már akkor is tudták, hogyan kell kis fogyasztású, soha el nem romló, fillérekből javítható autókat csinálni. Viszont Swiftből olyan használatautó dömping van, hogy az éjszakába nyúló maratoni Swift pettingbe csak akkor akartam belekezdeni, ha semmi jobb nem jön. De jött.
 
Ezen a ponton már a szerkesztőség többi tagja is bevonódott az ügybe. Kezdetét vette a levelezőrendszert leterhelő Kisautó-saga.
 
A jó Motordoki, a bigott volkswagenista 1,6-os szívó dízel Golfokkal spammelte tele a listát. Aztán küldött néhány képet a sajátjáról, meg mondta, hogy 4,5 litert evett, és bejárta vele Európát. Meg hogy teszkós olajjal járkált, és hogy étolajjal is elment volna szerinte, sőt, talán akkor is, ha csak simán belepisál a motortérbe. És higgyem el, ehhez aztán tényleg három fillér bármilyen alkatrész, és ha valami kell, akkor lehet válogatni, hogy a bontott, a kínai szar utángyártott, a kínai közepes utángyártott, a kínai jó utángyártott, vagy a gyári kell, és egyik sem horror pénz. Aztán amikor végre élőben is megnéztem pár átlagosnak mondható, tizenéves használt autót, akkor megijedtem attól, hogy bármelyik húsz éves Golf végtelen mértékben lehet lelakva, amelyik meg nem, arra simán bemondják a nyolcszázezret. Elkezdtem jegelni ezt a vonalat.
 
A másik volkswagen alternatíva a Polo lehetett volna. Azokban is egy ősrégi, 1,9-es szívó dízel motor van. A Doki szerint egymillió kilométert is elmennek megbontás nélkül, négyfélnél többet azok sem esznek, kivéve városban, ahol mondjuk ötöt. Azonban az összes olcsó Polót, nem is tudom, miért, de
Deutsche-Post-sárgára fényezték a gyárban, és persze mindegyiket szigorú kétszázezres futás alatt kínálják most itthon. A jobbak hatszázezer felett mennek, vagy még felette.
 
4
 
Pedig a Polo, az már egészen autószerű valami, légzsákkal, kis szerencsével klímával, a Peugeot 106-nál mindenképpen finomabb, kevésbé koppanós, kevésbé rágógumi-szerű futóművel. Ha az ember ki tud fogni egy Polo Classicot, az meg már családi autó is egyben. Nekünk volt olyan, csak 1,6-os benzines, azzal jártunk síelni, nyaralni, gyakorlatilag mindenhova, és az 1,9-es szívódízel abban sem túl iszákos – a nagyobb kasztni miatt számoljunk három deci többlettel száz kilométeren. És én hülye, volt is egy ilyen, kihasználatlanság, vagy anyagi gondok miatt adták el, normális állapotban – persze lekéstem, pár nap alatt elkapkodták.
 
5
 
Aztán a Pista becsempészte a beszélgetésbe a Lancia Y vonalat. Ültem már olyan autóban, jópofa is az, főleg az alcantara belsővel, na, az tényleg odacsap. A egy csupa-kényelem autó, Csillának is tetszett volna, de ezek jobban is tartják az árukat: nagyjából félmillióért lehetett volna szépet venni. Papp Tibi, aki feleségautót keresett a hónapokban, meg is nézett egy négyszázezer forintost, utána egy hétig nem lehetett hozzászólni, annyira felhangolódott idegállapotilag.
 
6
 
Ami a képeken elfogadhatónak tűnt, olyan kettő volt. Az egyik ez a metál fekete, bordó béllel, faberakással, klímával, szervóval. Fincsi, mind a tíz ujjamat megnyaltam egészen addig a pontig, amíg Gyuri nem közölte, hogy ez az 1,4-es Fiat motor volt a gyár életében az egyik legnagyobb zsákutca. A Bravóba fejlesztették igazából, de annyira szar volt, hogy pár év után leálltak vele. Ráadásul higgyem el neki, hogy a kényelmességéért cserébe városban benyeli a hét litert, ami egy idő után nem fog tetszeni. Az 1,2-es tizenhat szelepesekért pedig ennél jóval több pénzt kértek, ha nem lógott a belük.
 
A Kisautó-saga folytatódott. Egyre lehetetlenebb fejezetekkel, egyre nagyobb baromságokkal. Gondolom észrevették, hogy már az Ypszilonnal is alaposan elkanyarodtunk a Cinquecento vonaltól, illetve az eredetileg kitűzött filléres fenntarthatóságtól, mint alapkövetelménytől. Valószínűleg ennek az elkanyarodási hullámnak a legcsúcsosabb taraja lehetett a Mini-láz, ami úgy söpörte ki a fejemből a racionális érveket, mint amikor az ember műgonddal rendezett paksamétáitól egy méterre beindítják az F18-as vadászrepülő sugárhajtóművét.
 
12
 
Persze teljesen világos volt, hogy egy ilyen autó inkább hobbi, mintsem munkásautó. És hobbiautóm már van. Ráadásul a Mercit vezetni jobb, méghozzá ezerszer, mint bármi mást, a Mini meg soha nem volt az élményautózás fellegvára. Vezettem olyat, és egy nehézkes, kizárólag izomból kezelhető, kényelmetlen, rugózatlan koporsóra emlékszem. Nagyon kedves kis koporsóra, és ez baj volt, mert a kedvességet nehéz visszautasítani.
 
És a nehéz visszautasítást még nehezebbé teszi a kibic ügyvezető igazgató, aki rátelefonál esténként a rabszolgára, hogy Gabikám, vedd meg a Minit, legyen két kultautód, szopni fogsz vele, de amikor megy, akkor add kölcsön, vagy kocsikázzunk a városban. Én meg benne láttam magamat, és persze egyáltalán nem a Bendét, hanem Csillát, ahogy hátratolt vászontetővel kocsikázunk a Balaton-parton, a tetőn két kidugott vizsla fejjel, napsütésben, boldogan.
 
Aztán végül, igaz, csak áttételesen, de a Mini felett is Gyuri mondta ki a végítéletet, amikor megosztotta a mellékesnek nem mondható információt, miszerint egy ujjal sem fog hozzányúlni, ha bármi baja lesz. Márpedig a Motordoki szerint hiába a hat literes fogyasztás, ennek baja lesz, higgyek neki, volt neki ilyen, befonta a haját, mire egy hétig használhatóvá tudta tenni. Hát letettem róla.
 
Ekkor már persze több ezer hirdetést megnéztem, és kezdett belém hasítani az a súlyos érzés, hogy négyszázezer, rosszabb esetben félmillió forint alatt nem lesz autóm. Csikós a 190-es dízel Merciket ajánlgatta, ami nekem is nagyon megfelelt volna: családi autónak. Amire Csík is használja, de nekem most nem ez kellett, márpedig a 190-esnek akármennyire is szuper a dízele, a városban az is hét literrel megy, jó esetben. Ezt Zsolt sem tagadta.
 
3
 
Visszatértem a Peugeot 106-okhoz. Az elején olyan háromszázezer forintnál mindig behúztam a féket, de most tovább mentem, és sokkal jobb autókat találtam. Ott már bejöttek az újabb modellek, az 1,5-ös dízellel. A régiekben még a Citroen AX legendásan keveset fogyasztó 1,3-as szívó dízele volt, ami egy korábbi használttesztünkön 2,99 litert evett vegyesben. Csak azzal az a baj, hogy szeret hengerfejes lenni, és éves szinten nagyon hamar elmegy az üzemanyagon megspórolt pénz, ha javítani kell az autót.
 
Az 1,5-ös viszont már egy újabb, megbízhatóbb konstrukció. Az sem eszik kifejezetten sokat, autóúton be lehet menni négy liter alá, vagy akár megközelíteni a hármat, és a szakértők szerint félmillió kilométerig nem kell megbontani a blokkot, ha betartják az olajcseréket. Nincsen bennük drága alkatrész, nincsen típushibájuk, egyszerűek, mint a faék. Megkockáztatom, hogy a világ legolcsóbban fenntartható autói ezek – legalábbis a szerkesztőségben nem merült fel jobb alternatíva. Az egyetlen költséges javítás a hátsó futómű lehet: ha nem tartják be a szervizintervallumokat, elkopnak, és a felújítás ára megközelíti az új alkatrésznek a beszerzését, ami valami százötven-kétszázezer forint között van. De megfelelő karbantartással azzal sincs gond.
 
Na, és félmillióért már volt 106 1,5D. Vidéki kisautó, rendezett béllel, nyerő színben, téli gumikkal, ami így decemberben akut költségcsökkentő tényező. Szívem szerint meg is vettem volna ezt az autót, de nem tudtam elérni a tulajdonost. Pár napig próbálkoztam, soha nem vette fel, és soha nem is hívott vissza. A legutolsó csörgetésnél valaki véletlenül megnyomta a felvevő gombot, és elkezdett a háttérnek ordibálni, hogy há’ bázmég, égész nap csöng a telefonod, mit csinálják má vélé? Ekkor eldöntöttem, hogy ettől a háztól akkor sem veszek semmit, ha Ferrarit kínálnak Swift áron.
 
2
 
Ez a fekete már a horror árkategóriában volt. Amikor lementettem a hirdetést, már csak 630 ezerért kínálták, de 700 ezerről indultak. Biztos voltam benne, hogy annyiért nem kell autó, főleg nem ilyen, de ha másnak nem is, összehasonlítási alapnak megérte megnézni. Szép volt, sérülésmentes, új gumik, megkímélt belső tér, egy tulajdonos, légzsák, elektromos ablak, százhatvanezer kilométer. Szuper volt, egy bő fél liter nyálat elfolyattam a nepper udvarán, aztán eljöttem. Ha találok bármit négyszázért, a különbözetből két évig tankolom az autót, ami perdöntő.
 
A Saxókat már előtte is nézegettem, de furcsa módon drágábban mentek, mint a PUG-ok. Papp Tibi szerint a három literes fogyasztású AX-ek legendája futatta őket. Mindenesetre a Saxo ugyanaz, mint a 106, csak más az első és a hátsó lámpája, meg más gombok vannak a műszerfalon. Volt is egy vállalható, egy zöld, Egerben. 540 ezerért kezdték el hirdetni, aztán egy hét után levitték 490 ezerre, én ekkor telefonáltam.
IMG 3820
 
Nem láttam benne sok fantáziát, pedig az autó tetszett. Viszont elriasztott a hirdetés szövege. Leírták, hogy kopottas az első gumi, és hogy az utóbbi évben ezt-és-ezt cserélték ki rajta, tételesen felsorolva. És nem, nem a gumicsere költségével van bajom, hanem azzal, hogy aki javítási listával hirdet meg járművet, az általában az utóbbi fél év véres kínjait veti a képernyőre: gyakorlatilag az eladás okát, vagy okait.
 
Például a frissen hengerfejezett Golfokat azért akarják eladni mind, mert a közelmúltban rá kellett költeni az autó árát a motorra, és amikor erre rájöttek, hirtelen meggyűlölték az addig szeretett kocsit, és gyorsan meghirdették. Rengeteg ilyen van, és azt hittem, a zöld Saxo is ilyen lesz. Viszont a telefonos beszélgetés alapján nagyon korrekt eladóval álltam szemben, és értelmes emberektől mindig sokkal jobb vásárolni, mint a pszichopatáktól.
IMG 3813
 
Elmentünk Egerbe hát, ahol ott várt, maga, a nagybetűs CSODA. A bal első sárvédőt és a motorháztetőt kivéve gyári fényezés. A géptetőt ő maga fújta le, mert kőfelverődések voltak rajta, nem akarta, hogy elkezdjen csipázni a védtelen területeken. A belseje, mint az új. Sehol egy kopás, sehol egy foszlás. Ebbe nem hányt bele egy kölök sem hátul, ebben nem nyiszatolta szét százötven kilós férfitest a vezetőülést. Százkilencvenezer őszinte kilométer. A motortér porszáraz, a kis dízel félfordulatra indul. Az alja is ép, sehol egy rohadás, és ja, mondta az eladó, jut eszébe, vett már rá új gumikat, csak még nem volt ideje felrakni, de az persze benne van az árban.
IMG 3848
 
Gyurival nem hittünk a szemünknek. Egy teljesen megkímélt autó volt előttünk, amit a kopottak árában adtak.
 
Nem hiszem el, hogy két hét alatt nem vitték el, hitetlenkedtem. Hát, ne is mondjam, válaszolta az eladó. Volt itt egy gyerek, aki nem is magának vette volna, hanem egy haverjának, akinek Eger túl messze volt autónézés ügyileg. Úgyhogy elküldte ide ezt kopasz, tirpák barátját, aki negyvennyolcas bakancsban érkezett, összesarazta az autót, aztán bemondott négy kilót. Elzavartam a fenébe. Meg kirándulók jöttek, délre ígérték magukat, csak közben elmentek ebédelni, meg megnézték a várat, én meg délután ötig otthon ültem, mert fél óránként mindig idecsörögtek, hogy még fél óra. Bennetek sem bíztam, azt hittem, nem jöttök. Ezeket mondta az eladó, aki egyébként félelmetesen korrekt volt, állt neki egy szép Mercedes a garázsban, meg egy VW Caddy, meg egy Yamaha XT660, meg egy Triumph Tiger 1050.
IMG 3855
 
Azt mondta, ha mi sem jövünk el, bedobja egy nepperhez, neki nincs ideje idiótákkal beszélgetni, meg alkudozni. Ha tényleg ilyen autó kell, mondjak egy ne túl pofátlan árat, és vigyem el. Ha majd a mínusz húszban nem akar elindulni, szóljak neki, ugyanezen az áron visszaveszi, erre garanciát vállal, ugyanis az autó tökéletes. Öt perccel az után, hogy kimondtam a négynegyvenet, már meg is írtuk a papírokat, és döcögtem hazafelé.
 
Nem vettem rosszabb autót, mint amit hétszázért kínált a nepper. Viszont spóroltam bő negyedmillió forintot, vagy saxo-nyelvre lefordítva két év menést.
 
Az eladónál (akinek ezúton is még egyszer nagyon-nagyon köszönöm, hogy egy ilyen jó kisautót vehettem át tőle) négy litert evett vegyesben a Citroen, az azonban már csak otthon derült ki, hogy ezt folyamatosan fogó kézifékkel tette. Utóbbit tízezer forintból megjavítottuk.
 
IMG 3863
Most van egy teljesen költségmentes, szuper kisautóm. Vettem rá négy gyári acélfelnit tízezerért. Meg négy vadi új téligumit, huszonhatért. A városi ritmust simán bírja, autópályán 120 km/h-val könnyedén elgurul bármeddig, és ott még csak nem is zajos, simán lehet beszélgetni, rádiót hallgatni, barkóbázni. Egyedül a szervokormány hiányzik, meg a klíma, bár az nyilván nem most, hanem majd csak nyáron.
 
Fogyasztási adatom egyelőre nincs: az első tankolás (45 liter) óta 960 kilométert mentem vegyesben, és még nem feküdt el a mutató. Szerintem jól döntöttem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr932492318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

askthemeatguy 2010.12.04. 11:21:17

nekem bal felso sarokban van az iksz

Nigger bácsi 2010.12.04. 11:26:18

Ennyiért, ilyet, nekem is szerezhettek.. :)))
Amúgy a fűtés mennyire combos benne?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:27:13

meg kell nézni a haszonjárművek közt is citroen saxót.2003 ast kapsz 300ezerért.
vagy es punto 1,9jtd-t az is keveset fogyaszt viszont megy a 80 lóerejével.

Ender Gábor 2010.12.04. 11:29:21

@Nigger bácsi: Meglepődtem, de 2-3 km után dől belőle a meleg.

Ender Gábor 2010.12.04. 11:32:13

@Gyurma73: Néztem, de nem volt köztük szimpatikus, és abban kevesebb a kárpit, hangosabb, kongóbb, és csak kétszemélyes.

Néztem 1,9 JTD-t, de ennyiért nem volt, és azon sokkal több minden elromolhat, drágább a javítása, satöbbi. Egy jó 1,9jtd Puntó személyautó 900ezertől indul, haszongépjárművet sem láttam 600alatt.

benkoo 2010.12.04. 11:33:04

Jól döntöttél.... étolajal majd próbáld ki:D Tisztán is elmegy vele nyáron....bármeddig

DrSzoke 2010.12.04. 11:33:33

Az AX-rol: a 90-es evek elejen ex fonokom vett egy 1.4d-t ujonnan.Orban teren teletankolt /talan 40 liter/ kiment Pragaba.Ott elmaszkalt valamennyit egy hetvegen,majd hazajott es akkor ert a mutato negyed tank ala es tankolta tele megint.Hihetetlen volt az 1,6-os zsigulimhoz kepest.Ma mar nem ulnek bele abba a kocsiba,de akkor csodajara jartunk.

McK (törölt) 2010.12.04. 11:33:41

Beszarok.

Kicsit kezdem unni az önkritikus vonalat,ahol bevalja,hogy 100 ezerért csak szart kapni,ezért vett egyet 440-ért.
Természetesen nem soha el nem romló,sőt.
De egy jó választás,mert egyszerű,mint a faék,és tényleg nem eszik semmit.
Hátsó futómű hullaszar,villamosság tré,de gurul,és nem eszik.
Ennyi pénzért pont ezt lehet elvárni.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:36:09

@Ender Gábor: nekem is volt ilyen saxom,igaz haszongépjármű ,de megoldottam vettem bele bontottan ülésgarniturát és úgy használtam tudom tilos de akkor kb féláron volt így.

Ender Gábor 2010.12.04. 11:37:48

@Gyurma73: Volt egy ilyen Renault Clio, második generációs, klímás, 1,9 szívódízel, 480ezerért, azt el is felejtettem betenni a posztba. Azt is pár nap alatt elvitték. Utánaolvastam, és eléggé megbüntetnek az ilyen átalakításért.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:38:19

@benkoo: és miért jó a 400forintos étolajjal szarozni amikor a benzinkúton 320 gázolajat is kapsz??

Babocza 2010.12.04. 11:38:35

mint "boldog" saxo tulajdonos egyetértek McK-val :(

hátsó futómű az tényleg nagyon gáz, az elmúlt 1 évben 2x történt meg, hogy _menet_közben_ egyszercsak elment a teljes elektromosság!

viszont az autószerelőm gombokért javítja, és tényleg nem kajál.

McK (törölt) 2010.12.04. 11:38:40

@Gyurma73: Pont kitiltják a forgalomból,ha megbuksz..
Regdíj befizetése ,átalakítási engedély,és vizsga után okmánycserével kerülhet vissza a forgalomba..

zoli_ 2010.12.04. 11:38:52

Hmmm, tudom hogyan lehet eljutni a Garda tóig 15000-ből.

Volvo V70 D5. Megtankoltam Szombathelyen. Onnan eldöcögtünk, mindenhol az engedélyezett sebességgel (kb) 140-es tempóval Mestrébe. Mestérből Jesolo-ba. majd vissza. Ezt 3x, majd a következő nap elautóztunk a Garda tóhoz, és ott kezdett kigyulladni a sárga lámpa. Végig ment a klíma, 57 liter gázolajból elautóztam picit több mint 1000 kilométert.

Maggi 2010.12.04. 11:39:50

Jól látom a képen? 485672 Km van a Citroenben?
Ez egy Mercedesnek is sok!

Szerintem drága volt!

Ender Gábor 2010.12.04. 11:40:51

@Maggi: Nem. Az nem négyes, hanem egyes. De a szövegben is benne volt.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:40:57

@Ender Gábor: én megúsztam:-))Amúgy végül is ki sem használtam mert szinte csak ketten mentünk vele.jó volt.
ÉS MÁR MENETLEVÉL SEM KELL RÁ!!

Maggi 2010.12.04. 11:41:53

@zoli_: szia,
én is ilyen autót néztem ki magamnak, meg tudnád írni, hogy mennyibe kerül az éves fenntartása (üzemanyag nélkül), előre is köszönöm.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:42:39

@zoli_: és eladod 400ezeért a volvódat?
??
mert ezt bármelyik mai autó tudja csak épp nem 400ezebe kerül.

McK (törölt) 2010.12.04. 11:42:45

Nem beszélve arról,hogy TGK-ként 3-szor annyi a kötelezője..

Maggi 2010.12.04. 11:42:52

@Ender Gábor: rendben, látom az csak egy fénycsík, köszi a választ, így már kicsit máshogy fest.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:44:21

@McK: hát én megúsztam meg amúgy is le volt döntve mindig az ülés meg bent volt egy mobilrács:-))az ablakok meg lesötétítve hátul.

Ender Gábor 2010.12.04. 11:44:39

@Maggi: Semmi gond. Viszont egy régi Mercedesnek nem gond a félmillió km :)

LucziI 2010.12.04. 11:44:58

Nagy mák kell ilyen fasza kiskocsit kifogni.
Én egy autószerelőttöl vettem egy Polski Fiat 126-ost. Arany árban mérte, mert 2007-ben 120ezret kért érte, de megérte. Pöpec kis gép volt, motorikusan brutál, kortásait simán vertem vele. De egy nap egy barom nem látott és jól megtörte a gépest.(((((
Mai napig hiányzik a filléres alkatrészekből otthon javítható kicsi-kocsi. Fogyasztása volt magas 5-5.5 körüli.

Xero 2010.12.04. 11:45:36

A hátsó futómű mintha kicsit terpesztene. PSA betegség, érdemes ránézni mielőtt komplett csere a vége!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:47:22

@McK: miért lenne 3x annyi??
nézd már meg a bizosítást.6000 forint negyedévre.Igaz nem BP.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:49:08

@LucziI: a fogyasztásra nagyon jó a 5,5 egy kispóktól márha igaz mert télen a miénjk bizony 7-8 litert evett,és mindenkié akitől csak hallottam.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 11:54:22

szóval városinak ez jó választás volt.

stofilol 2010.12.04. 11:55:07

egy évig voltam AX 1,4d 95ös uccsószériás hibátlan tulajdonosa, és imádtam. egyrészt a fogyasztását, másrészt azt, hogy annyira semmijen,hogy akkor mentem vele ha nagyon kelett)

(4 liter alá ... lehet menni, de az már nem haladásnak minősül, felülröl 4, alúlról 5 a reális, odafigyelés nélkül)

jelenleg 84es golf 1 td még boldogabb tulajodonsa vagyok. :D

20ével öregebb, de fényévekkel jobb futomű,fék,váltó,kormány,nem nyöszög a kaszni hanem autó érzete van. 10sec alatt megfutja a 100at (citroennek ehez legalább fél perc kell) és, egy literrel eszik többet a citroennél, egyharmad annyi a biztosítása, megbizhatóbb, és olcsobb az alkatrész (negyede kb.)

jah: uccsó évjáratos AX = saxo

Azért sok sikert :D

Morgó Muki 2010.12.04. 11:55:22

Nagyon jó autót vettél gratulálok. A hátsó futóműve se szar csak gondozást igényel, ha figyelsz rá, nem lesz vele bajod.

k13 2010.12.04. 11:57:06

nekem az 1.7d B Corsa volt ilyen elnyűhetetlen 4 litert fogyasztós...és ment is :)

Terméstesen az is szívódízel :)

Hauzer 2010.12.04. 12:01:40

@Gyurma73: Te komolyan gondoltad,hogy a bolti bontatlan étolajra célzott?? Ááááááá!!

stofilol 2010.12.04. 12:03:14

@Nigger bácsi:

fütés nagyon jó benne, hajszáritó szinten nyomja a meleget, kb 3 percel indulás után is.

oka: elképesztően zsufolt, szigetelt ,és minden oldalról burkult motortér.

(ajánlom, tegyél bele egy mechanikus hőfokmérőt, és egy kézi kapcsolót a hütőventilátorhoz nyárra, mert a gyári hőkapcsolóval évente hengerfejes leszel! -kis túlmelegedéstől is ledobja-)

ot: biztosításom citromra 86k/év volt, most golfra 12k/év ..... sok egy liter/100km különbözet kijön belőle.

tiramiska 2010.12.04. 12:06:05

Hasonló gondal küszködöm...kellene egy ilyen autó, de az elözővel nagyon megégettem magam.... swift sedan 1.3 1994 összesen 660 000huf, 6 hónap és crtl+alt+DELET Havi 100000ért jobb autóm is lehetett volna u.hogy következőt nagyon +kell nézni......

VOGAben 2010.12.04. 12:07:20

Felícia 1.9d. 4,2ből elmegy, és hátul is elfér két felnőtt.

És abban szervó is van. Amúgy fapad. De ami nincs, az nem is romolhat el...

stofilol 2010.12.04. 12:08:46

hátsó futómő: menny alá, a hídtestbe középen furj egy zsírzógombot, és időnként nyomjál bele híg zsír-olaj (akár gázolaj) keveréket. kint fosni fogja a csuklónál ha rossz a szimering (nemlesz jó) , de azzal ne foglalkozz.

csak akkor cseréld a hátsó futómüvet, ha terhelten eléri a hátsó gumi a belső sárvédő ívet, előbb felesleges.

(ha van jó esztergályos ismerősöd, veszel tőgörgőt-szimeringet , csináltatsz vele csapot, és 20ezerből és pár óra szerelésből megvan a hátsó futómű felújítás)

tiramiska 2010.12.04. 12:09:48

Egyébként, a témához tartozik, hogy szerintem erősen túl vannak árazva ezek az autók...... a legtöbb 15-20 éves. Regadóval mostmár tényleg kellene vmit csinálni......

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.12.04. 12:09:56

roverbe is szerelték ezt a blokkot, a négy literhez taposni kellett a száját - ez a takarékos autó, nem a hibrid.

Ender Gábor 2010.12.04. 12:10:15

@stofilol: Köszönöm a tanácsot. I-es Golfot is néztem, de nem volt olyan, ami jó lett volna.

Chimorin 2010.12.04. 12:12:41

Mindig kicsit irigykedéssel olvasom ezeket a cikkeket, mert kispénzűként szintén valami hasonló alternatívában gondolkozom.
Azt viszont nem értem sosem, hogy hogy van az, hogy a kezdeti 100-(najó)150-ből hogy a viharban lesz 490? Mert én úgy gondolkodom, hogy annyit szánok egy ilyen autóra, amennyi pénzt tudok nélkülözni. Sajnos az igen ritkán fordul elő, hogy ez a pénzmag hirtelen megháromszorozódik, -négyszereződik.

Illetve kollégám is mostanában vett autót, mert kellett egy munkába rohangálós neki is, ha már az asszony használja a már meglévőt.
200 volt a teteje, amit szánt rá. 180-ért vett is egy Hyunadi Pony-t (azért Hyundai, mert olyan szerviznél ismerős, és már ismeri a márkát, mert ez a 3. ilyenjük).

Amúgy gratula a kocsihoz mert tényleg aranyos, és szerintem is szeretni fogod. Csak a pénz... a pénz a kérdés mindig :)

stofilol 2010.12.04. 12:14:47

@tiramiska:

csak halkan:

veszel egy rom golf kettest (70ezeforint értesd), átiratod , csinálsz rá műszakit (kis pénzért jobb esetben csak a papírt kell vinni, szóval állapot nem kérdés)

majd:

veszel egy ugyan ojan szinű hibátlant osztrákból (elképesztő mennyiségű van!) ,és ráteszed a rendszámot, és voilá! összesen 250-300ezer forintból ojan patika golf kettesed van , amiért itthon 700ezret kérnek.

(minden kocsival eljátszható, de jellemzően golf van rengeteg odakint, már csak főleg golf hármas)

Ender Gábor 2010.12.04. 12:15:11

@Chimorin: Mert nem 150ezrem volt rá, csak a Honda összetörése utáni csalódottságban dühből be akartam bizonyítani, hogy 150ezerért tök jó autót lehet venni. A kék Chinque tényleg jó lehet, de hosszú távon ez SOKKAL kifizetődőbb. Lesz. Remélem :)

Chimorin 2010.12.04. 12:17:33

@Ender Gábor: Így jogos :)
Csak már kikívánkozott belőlem ez a kérdés, mert ahogy emlékszem itt a TC-n rendre minden ilyen autóvásárlós poszt úgy végződik, hogy legalább 1-200 ezer rámegy a tervezett összegre. Aztán lehet, hogy csak rosszul emlékszem...

Mitya Ivanov 2010.12.04. 12:18:50

Tudnátok valamit mondani a Fiat Punto I 1.7D illetve 1.7 TD motorokról? Megbízhatóság, fogyasztás stb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.04. 12:19:51

"Például a frissen hengerfejezett Golfokat azért akarják eladni mind, mert a közelmúltban rá kellett költeni az autó árát a motorra, és amikor erre rájöttek, hirtelen meggyűlölték az addig szeretett kocsit, "

Pedig ha gondolkodnának egy kicsit, akkor van egy fasza autójuk, ami ugyanúgy elviszi őket mindenhova mint addig, rejtett hibák nélkül, ha meg eladja, akkor bukta, és vesz vagy hitelre egy autót -> fizetni jó sokat, vagy egy szemétdombot, amivel szopni fog.

Persze, pörögjön a fogyasztói társadalom, csak ha az ember nem a szomszédnak akar villogni, akkor kiderül, hogy nem kell 2 évente lecserélni egy autót.

Most én az Escort 3x összetörésével, büntikkel, nagyobb szopások abszolválásával (szar diffi, kormánymű, kasztni, lengéscsillapító, rugók, idióta szerelők kifogása, stb., stb). 10 év alatt tartok úgy 3 millánál, de az autó rendben van (nem hiszik el, hogy 19 éves), és akkor most mit tudnék venni az árából? Swiftet? Azzal hogyan költözködtem volna kollégista koromban? Vagy hogyan hoztam volna el ágyakat a lakásba?

Ha meg eladom, és veszek valamit 300-ért (100-ért megy az autó, van mondjuk 200 ezrem még), akkor vehetek egy széthajtott, szopatós hulladékot. És pénzem sem lesz megjavítani.

Hurri Kán 2010.12.04. 12:19:51

Ezek a régi szívódízelek, ha nem tapossák szét őket kb. örökéletűek. Meg ahogy néztem sok elektronika nincs ebben a Saxoban ami el tudna romlani :)

Reméljük beválik!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.04. 12:20:58

@stofilol: Ja, csak ki ne derüljön a hatóság felé ugye, mert akkor bukó...

GGG77 2010.12.04. 12:27:48

Döbbenetesek ezek a mo.-i árak! 250-300 ezer forintot tartanék reálisnak egy ilyenért.

Kis ember 2010.12.04. 12:28:15

@zoli_:

Aki útiköltségnek csak az üzemanyagot számolja, az sikeres ember nem lehet. Vagy de, de akkor céges autója van.

stofilol 2010.12.04. 12:29:06

@ColT:

motorcsere -maradjuk a golf példánál- egy délelőtt, zsíros reggelivel és tízóraival együtt. (innentől motorszám: OK )

alvázszám, nem annyira egyszerű, DE, - szintén golfon - olyan helyen van hogy kevésbé extrém lakatos tudással is úgy át tudod rakni hogy ember nem jön rá.(tűzfal teteje)
DE, ha nem vagy ennyire extrém, egyszerűen olvashatalanná teszed, és ha esetleg balesetben ellenőriznék ( AKKOR SEM FOGJÁK ! ) , akkor hivatalos eljárás: olvashatatlanság miatt, AF-eset kapsz.

kérdés?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 12:30:36

@stofilol: 700ezer egy GII ért??
ajaj annyiért már autót adnak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.04. 12:33:28

@stofilol: Nem csak belaeset miatt ellenőrizhetik, pl. elzavarják hatósági műszakira.

Amúgy 250-300-ból, vagy olcsóbban megvan akkor is, ha behozod németből a jó állapotút, és lepapírozod...

Ender Gábor 2010.12.04. 12:34:51

@BeeTm: De, néztem ezt is. De ebben sincs klíma, meg talán szervókormány sem, és ez gázzal eszik kb. annyi pénzt, mint a Saxo. Viszont a Saxót ezer kilométerenként kell tankolni, egy ilyen Lanciát pedig gyakrabban, ha gázzal használod. És akkor a csomagtartód megszűnt létezni. Azt nem tudom, hogy az Ypsilonban a pótkerék a csomagtartóban van-e, ha igen, akkor mehet bele a pótkeréktartály, de akkor meg nincs pótkerék, és még rövidebb a hatótáv.

Ez a konkrét darab pedig nem volt annyira szimpatikus, de mondom, én is nézegettem :) A gázhasználat szimpatikus lett volna, megnéztem rengeteg lpg-s autót, volt egy fehér Cinque, a 900-as motorral, gázzal, GOJ rendszámmal. Na, az brutál lehet :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.04. 12:35:48

@stofilol: Viszont amúgy akkor (közben utánanéztem) a magyar szabályozás újfent a helyzet magaslatán áll, kb. lófaszt nem ér az ellenrzés... LOL

Nindzsaa 2010.12.04. 12:37:57

Méghogy a 190-es 2.0d merco jó esetben 7 literrel!!!??
Ja lyukas tankkal,vagy nagyon szar már.
ÁÁ mégsem legyen akármilyen szar akkor sem.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 12:42:18

@Mitya Ivanov: havaromnak volt unoban ilyen 1,7D ütötte verete de szerelte is.
Gondolom ha vigyáznak rá bírja.

Hauzer 2010.12.04. 12:43:15

@stofilol: Ja persze..majd az átlagember a panel parkolóban alvázszámot taknyol..Tudja mindenki,hogy ez is egy út,de túl rizikós mamár egy sima műszaki vizsga is..Persze átlehet tolni,de akkor már álladnóan haver kell egy vizsgázhoz..persze plusz pénzel a zsebben.Lehet ezzel bohóckodni,de egy idő utána unalmas és feleslegesen veszélyes.

Hurri Kán 2010.12.04. 12:45:29

@Gyurma73:
Azért azt sejted, hogy ebben az autóban mikor volt 195.000 km?

Valamikor 2001-2002 táján...

stofilol 2010.12.04. 12:48:20

@ColT:

ha nem jársz ordítóan szar kocsival sosem küldenek hatósági műszakira.
( engem , családom , ismerőseim még sosem küldték.)
amugy az ilyenek , teherautókra szoktak ráállni, nem személyautóra.

de, ezt is megoldja amit leírtam :)

@: golf kettő rossz példa volt, itthon is kilehet fogni olcsón. nézzük az egészet golf 3 példán, mindjárt szépen hangzik.

@colt ? milyen ellenőrzésre is gondolsz? ezek nem ellenőrzések, hanem pénzbeszedés, kutyát nem érdekli mit tolsz eléjük. műszakit-eredetvizsgát mindent ideértve.

@gyurma: golf2 sincro gt > frissített malacpassat :) amugy a 700ezer csak hasracsapás volt.

persze igen, ismerősök és korrekt felszerelés nélkül ezek megoldhatatlanok :D elismerem

rackr 2010.12.04. 12:49:09

Nekem is ilyenem van, hihetetlenül jó autó. Mindenki szidja a francia autókat, de szerintem nagyon jó típusok. Elektronika azért van benne rendesen, de nem kell tőle megijedni. Egyébként az akkortájt épített összes szívódízel nagyon korrekt lehet olcsó szaladgálós autónak.

Hurri Kán 2010.12.04. 12:53:11

@rackr:
Az biztos!

Ismerősöm évek óta használ egy Citroen C15-öt szaladgálós-cuccolós autónak, jó öreg szívódízel.

Tankol bele meg cserél olajat meg szűrőket kb. ennyi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.04. 12:53:28

@stofilol: "ezek nem ellenőrzések, hanem pénzbeszedés,"
Na mondjuk ez igaz.

Rekspa 2010.12.04. 12:54:00

@Gyurma73: A válasz nagyon egyszerű!:) Azért jobb a 400 forintos étolaj, mert ha előttem megy(motorral közlekedek), akkor lefordulok a motorról olyan büdös!:D Egyszer már volt úgy, hogy másik útvonalat kellett választanom egy ilyen kocsi miatt.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.12.04. 12:56:40

@Ender Gábor:

Pótkeréktartály van benne+friss műszakival adjuk. :)

stofilol 2010.12.04. 12:57:51

@Gyurma73:

okos :D

tipikus példa a magyar használt autó minőségre!

gagyi felni , kamei lol hűtőrács , fehér számlapos műszer , gagyi üléshuzat= boyracer

boyracer = tescós olaj , semmi szerviz olajcsere , semmi bemelegítés, utángyártott alkatrészek csak ha nagyon tönkrement, kopott féltengejek a rugatástól, leégett -utángyártott kuplung-.

125ezer ahogy előttem mondták, 2000 táján volt benne.

látatlanban - de szivesen eskü elmegyek veled megnézni - :
-húzni fog valamerre
-logni fog a kormány
-recsegni fog az eggyes - kettes -hármas, lógó váltórudazattal
-ugrálni fog a fékpedál
-"becsöpögős" lesznek a porlasztók
-filléres noname tükör gumik
-fossá nyuzott beltér
-nehezn csukódó vezetőoldali ajtó

stb

mennyünk el , nézzük meg, és az itt irt 8 pontból 7 biztos :)

de vegyél olcsón barátom, az kell neked :)

Ender Gábor 2010.12.04. 12:58:29

@BeeTm: HE-HE-HE :-)

Na, akkor itt a hiteles forrás. Mennyit fogyaszt gázból, és mennyi a hatótáv? Szervokormány volt ezekben mind, igaz?

Hauzer 2010.12.04. 13:00:45

@Rekspa: Ha motorral mentél miért nem előzted meg egész egyszerűen?:)

Hurri Kán 2010.12.04. 13:02:28

@stofilol:
Ezeknek volt egy olyan kivitelük, aminek a műszerfala fehér számlapos volt.

Nem is az a gond, meg hogyha egy-két dolog kopog vagy zörög a futóműben, mert az filléres kiadás ezeknél, hanem ki tudja milyen üzemanyaggal használták, és mikor fog kidőlni az adagoló, a porlasztócsúcsok plusz a turbó...

Ha ezeket mind cserélni kell, máris jobban jártál egy hasonló korú benzinessel, ami 2 literrel többet kér de kb. örökéletű.

Feltéve ha nem mész évente rengeteget akkor előbb-utóbb visszajön a javítás ára.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.12.04. 13:02:47

@Ender Gábor: Nem az enyém,de ha gondolod rákérdezek.
Egyébként nincs benne szervó,de megvan hozzá a pótkerék is.
Csak egy baja van,hogy olasz.

rognork 2010.12.04. 13:09:13

a cím alapján AX-re tippeltem egyből. jó választás.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.12.04. 13:09:16

Méltánytalanul alulértékelt kis verda ez.

Rekspa 2010.12.04. 13:10:41

@Hauzer: Mert 50-es és nem megy többet mint 60, de azt is csak 15 fok felett!:)

stofilol 2010.12.04. 13:21:40

@gyvy:

ős vw td-tdi zseniális dolog, nemnagyon lehet megenni... adagoló-turbó-porlasztócsúcs sem drága, pláne ha te csinálod.

futómű,és egyéb nyuzottság tünetek, is addig javíthatók olcon ha te csinálod, szerzed be az alkatrészt.

nemtudom, ezt az üzemanyag kérdést sem értem, rengeteget, ősidők óta használunk étolajjal - fáradt olajjal golf és mercedes w123-124 dieseleket, semmi bajuk nincs. (kamrás dieselnek, étolajjal például sokkal finomabb hangja van)

ot: benzines vw-ről, nekem nagyon rossz véleményem van, senkinek nemtom ajánlani ...

zeddez 2010.12.04. 13:22:56

@ColT: Kibérelsz egy dobozos Transit-t egy napra 15k-ért.

Hurri Kán 2010.12.04. 13:24:24

@stofilol:
a régi, 1.6-1.8.2.0 kétszelepes VW benzinesek, amik a sima elejű Passatban és a kettes, meg egy darabig a hármas Golfban voltak, azokat nem lehetett kinyírni... (persze ésszel használva és olajat cserélve).

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.04. 13:29:25

@Ender Gábor: az index szerk. közelében van az egyik legolcsóbb LPG kút :) egyébként sem értem, hogy a városi bejárós autónál miért szempont az 1000km hatótáv.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 13:30:05

@stofilol: látom sikerült megértened a mondanivalóm lényegét:-))
nem baj.kb 100 foswagen belinkelhettem volna 700 ezerig.Maga a tipus a lényeg nem a hirdetés.
Kb 100 foswagwen van ami autóbb egy GII nél ilyen áron.
Azért majd 40 év alatt ott is fejlődtek ám.
a GII kb a GI frisitett változata.Fiatal koromban volt ,nem kéne már.

stofilol 2010.12.04. 13:30:37

@gyvy:

elismerem, nem megölhetőek, de: harmatosan gyöngék és rengeteget esznek.

karburátorokkal pedig rengeteget lehet szopni: alapjárat-automata szivató kérdés.

később a központi innyektoros valóban elnyühetetlen, talán már fogyasztás is ok. De a gyöngeség marad...

valójában annyira nem is rosszak, csak a td annyival jobb :)

Ender Gábor 2010.12.04. 13:32:56

@d'oh: Mert a Honda hatótávja 200 km volt, és mindig a legrosszabbkor fogyott ki belőle a benzin. Nem a legfontosabb szempont, csak mint hátrányt említettem. Szerintem nagyon jó dolog a gázüzemű autó, de egyelőre "szeretni" kell, hogy gázzal menj. Figyelni, hol lesz lpg-s kút, ha elmész kirándulni, stb. Bár most már egyre elterjedtebb.

min 2010.12.04. 13:33:28

Lehet, hogy nem olvastam figyelmesen de mik azok a gombok számokkal a sebváltó előtt?
Amúgy jópofa kisautó.

Hurri Kán 2010.12.04. 13:33:31

@stofilol:
Barátomnak volt 1,6 kettes Golf, injektoros, vegyesben 8 körül elment vele, ha autópályán nagyon tolta akkor 9-10 között.

Egy darabig használtam 1,8 Ventót (benzin) kb. ugyanennyit evett.

Ma egy 1,4-es kompakt ugyanezt megeszi, mert nehezebb vagy 200-250 kilóval és azt cipelni kell, ha tetszik ha nem.

biker_kolee 2010.12.04. 13:33:45

@Ender Gábor: Jól választottál a Saxoval. :) Szarfosfrancia, de motorikusan elnyűhetetlen.

Nekem 1.4D Polom van (1991), az 1000km/1 tank (42L) nem lehetetlen. :))) Békéscsaba-Fonyód-Békéscsaba 3,8L/100. Vegyes tempó, 4 személy. :)

Leadfoot 2010.12.04. 13:34:50

"Leírták, hogy [...] ezt-és-ezt cserélték ki rajta, tételesen felsorolva. [...] az utóbbi fél év véres kínjait veti a képernyőre: gyakorlatilag az eladás okát, vagy okait."

Hajjaj, az ilyen hirdetéseket én se szeretem. Ezzel a tulaj azt üzeni: szoptam vele, mint a gép, de még mindig szar, feladom, vigyed!

Mondjuk az "elmúlt három évben nem kellett semmit cserélni" típusú szöveg se jobb. :-)

Ender Gábor 2010.12.04. 13:35:11

@biker_kolee: Igen, az is egy nagyon jó autó.

Mit csinálsz te Fonyódon?

Ender Gábor 2010.12.04. 13:36:19

@min: Számkódos indításgátló. Állítólag már a tíz évvel ezelőtti autótolvajoknak sem volt kihívás :)

biker_kolee 2010.12.04. 13:36:42

@Ender Gábor: Koncertre ugrottunk le nyáron.

Krisi 2010.12.04. 13:37:22

@stofilol: Golf II használtan 80 000. ausztriából donor 120 000. mókolás az alvázszámmal: 10 000.

hatósági eljárás orrrgazdaságért lebukás esetén:
megfizethetetlen!

:)

Pufibá 2010.12.04. 13:38:58

AX 1.4D ből volt 2db is,de elektromos gond nem volt.Hengerfej gond sem volt,pedig volt időszak,hogy minden nap kapta a 150-160-at német autópályán természetesen.Bár csak 300 000km-t alig kerülte el.Hátsó híd felújítás 40E píz,vagy bontott 25E.Kreszt betartva 43L full tankkal 1150km volt a rekord.

Leadfoot 2010.12.04. 13:39:31

Viszont azok a hangszórók az ajtóműanyagon randák mint a világháború. Gondolom a műanyagot faszányosan szét is fúrták hozzá.

eko 2010.12.04. 13:39:55

Egy ismerősöm szerint "F" betűs autót nem szabad venni!
(Fiat, Ford, Francia)
:-DD

Rocko- 2010.12.04. 13:40:23

hohoóóó, egy újabb traktoros a brigádban! mennyi földet tud felszántani óránként?
a szarfosfrancia nem romlik el?

(vicc vót. :) )

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.04. 13:40:37

@Ender Gábor: értem. most én is gázosban gondolkozom, az óbudai kút pont útba esne melóba menet, meg rosszabb esetben a házunktól 200 méterre van egy LPG fejes MOL kút, odáig még eltolni is el lehet :D

olcsó 15 éveseknél nem mertem dízelben gondolkodni, meg nem is lett volna fél millám egy jó állapotúra. így maradt 200ért egy benzines 6 liter fogy, 0 szervízköltség. fél év alatt 10 ezret költöttem alkatrészre + olajcsere.

biker_kolee 2010.12.04. 13:41:15

@Ender Gábor: Ja, és 90-es tempónál még tudja a gyári 4.2-t, most van benne valós 298e Km. :) Nekem még nem kellett hozzányúlni motorikusan, egyelőre a mínuszokban is pöccröff. :)

ostlere 2010.12.04. 13:41:38

Egy ilyen kis Fiatnál a városi szemkinyomás főleg télen inkább 9-10 l :)
Egyszer mertem télen lemérni 9,5 lett...
Jó időbe vegyesbe 5-el is elvan.

gu-la 2010.12.04. 13:41:43

@Ender Gábor: gazzal lehet takarekoskodni,de telen sokat no a fogyasztas,ha egyaltalan beindul...
Megneszhetted volna, hasznaltan
Dacia Logan 1.5D ,olcso fentartani, kicsi a
fogyasztas, mindenki belefer,nem lopjak el...(csak CIKI vele jarni)

stofilol 2010.12.04. 13:42:25

@gyvy:

1,6os 75 lóerős motortól sokallom a 8-9 litert erről beszélek , abból egy akkori VT blokkos 150 lovas civic vígan elmegy :)

de még egy 2ezres 122 lovas accord is, klímával.

biker_kolee:
részvétem a 1,4d poloval, még nem halottam emberről aki azt nem gyűlölte :D

egy literrel többől elmegy egy td golf, ami ahhoz képest egy subaru impreza, annyival jobban megy-megáll-viselkedik az úton ésatöbbi :D

min 2010.12.04. 13:42:44

@Ender Gábor: Gondoltam, hogy valami ilyesmi de arra nem, hogy pont egy kisautóba teszik gyárilag.

Pufibá 2010.12.04. 13:44:38

@Leadfoot: Rossz beidegződés ez a kifúrt műanyag.Ez nem ÚJ autó,tehát bontottan 1-2 000ft-ért hozzádvágnak egy kazallal.
De ha valakinek ezen múlik...

Hurri Kán 2010.12.04. 13:45:32

@gu-la:
Miért lenne ciki?

Egy 8-10-15 éves egykori "prémiumautóval" nem ciki, aminek lóg a bele és kilométerről ordít róla hogy a gazdájának nincs pénze fenntartani?

@stofilol: Ja, de a Civic is akkor, ha nem toltad neki.

Városban az Accord azért többet kér.

Amúgy valamit valamiért, kicsit nagyobb fogyasztásért cserébe ott a megbízhatóság. Kinek mi fontos.

Ender Gábor 2010.12.04. 13:45:59

@min: Mindegyikbe benne volt. A PUG 106-osokban is.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 13:46:39

@stofilol: persze hogy nem annyi km van benne.A kollégám ilyen tdi jében kb 550 ezer km van és semmi baja.A GII azért nem bírja ilyen jól.

eko 2010.12.04. 13:47:13

Köcsög fórum motor!
Aszittem elnyelte a hsz.-t..

Leadfoot 2010.12.04. 13:47:15

@Pufibá: Nem mondtam, hogy ezen múlik, nyilván inkább ez legyen szar/randa, mint bármi más.
Meg az is vágó, hogy van bontott cucc, csak aki olcsón fenntartós autót vesz, ott nem az ilyen apró szépészeti beavatkozás lesz a listán az első.

Mindössze azt mondom, hogy én sose furkálnám széjjel a kocsimban a műanyagokat, pláne nem egy pár ilyen nyamvadt hangszórócskáért.

Rocko- 2010.12.04. 13:47:55

@Ender Gábor: "be akartam bizonyítani, hogy 150ezerért tök jó autót lehet venni."
hahahaahhahahaahahahahah
:)

Ender Gábor 2010.12.04. 13:48:16

@Rocko-: :-) Bende mondta ezt minden este. Hogy persze, és biztos nem azért van rajta vonóhorog, mert trágyát húztak vele vidéken. Aztán kezdett gyanússá válni, hogy MINDEGYIK dízel pug106on és saxón ott van a vonóhorog. Az eladónak is gyanús volt, megkérdezte egy márkakereskedésben, ahol azt mondták, hogy szinte mindegyikre rárakták itthon, még eladás előtt, mint "extrát".

papa33 2010.12.04. 13:49:22

Minden ország a magáét dícséri kivéve a magyar népet.
Azért a mindnél kevesebb gondot okozó hazai Suzuki nagyobb teret érdemelt volna a cikkben. (Nyilván nem dízel 4 literes fogyival-mielőtt beleköt valaki.)

Ender Gábor 2010.12.04. 13:49:58

@Leadfoot: A hangszórón Winklerék betegre röhögték magukat. De bevallom, eddig még nem is néztem szét a belsejében ilyen szándékkal, hogy mi az, ami tetszik, és mi az, ami nem. Most, hogy mondod, tényleg gázok a hangszórók. Vagy csipogók, ahogy Stump Band, meg Papp Tibi mondta röhögve. :)

Rocko- 2010.12.04. 13:50:03

@Ender Gábor: "és ez gázzal eszik kb. annyi pénzt, mint a Saxo"
www.holtankoljak.hu/
gáz: 182Ft/l
dízel: 323.9Ft/l
na mindegy, én nem akarok hittéríteni, no meg úgyis megvan már.

stofilol 2010.12.04. 13:51:55

@Gyurma73:

mért ne bírná ojan jól ?

egy platform - motor - váltó - futómű - anyagok satöbbi.

ha nemis egy az egyben -motor váltó igen- de minden ugyan az , ugyan abból a minőségű-mennyiségű anyagból.

Rocko- 2010.12.04. 13:52:05

@Ender Gábor: hahaahahah, reélem Pista is fogja szívni a véredet. :)))
amúgy érthető a választás.

@gyvy: átértelmezem a városi KISautó fogalmát.
mondjuk tényleg nem írta oda hogy 150 ezer forint vagy euro. :))))

Ender Gábor 2010.12.04. 13:52:10

@Rocko-: Igen, tudom. De a Saxo kb. 4,5-t fog enni városi használatban. A Lancia benzinnel enne 6-ot. Vagy 7-et. Gázzal 8-at. 8 liter gáz kontra 4,5 gázolaj?

Pufibá 2010.12.04. 13:52:26

@Ender Gábor: Enyémen is rajta volt,6 év alatt 2x húztam futót egy db robogó (95kg) miatt.Élmény volt,fele olyan erős lett az autó.:-))
@Leadfoot: Ok!

Krisi 2010.12.04. 13:54:36

legjobb válságautó az 1.1-es UNO/Panda vagy a Charade. ha városba kéne akkor biztos ilyet vettem volna, de napi 120re már sajnos kiestek, így lett Escort a vége. sokat zabál, drága a kötelező, de legalább megy, tudok vele előzni, viszonylag kényelmes és egész autószerű élmény.

@eko: és a F-asztra? :)

Rocko- 2010.12.04. 13:55:48

@Ender Gábor: 8*182=1456
4,5*323,9=1457,55.
tehát dízellel drágább. 1,5 forinttal. ilyen ínséges időben én bizony lecserélném. :)

Rocko- 2010.12.04. 13:56:52

@Krisi: legjobb válságautó az 1.4D, gázzal.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.12.04. 13:58:42

Szerintem is Jó vétel volt, végre egy jó döntés (ami nem motorral történik és esés a vége :-)).

És még ötajtós is.

Irigylem is ám. Megvettem volna én is. Mennyiért adod el?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 13:58:56

@Ender Gábor: nem fog 4,5 öt enni csak ha nagyon odafigyelsz rá amúgy inkább 5-5,5 a reális.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.04. 13:59:22

@zeddez: Hát, az a 15 rugó jó volt másra is...
...nem beszélve arról, hogy amikor nagyobb dolgot kell pakolni, lazán behajítom... Az utasok elférnek mögöttem... (Ültem már új Swiftben hátul, az enyém nagyobb).

És akkor egy nem is túl nagy autóról beszélünk. Fogyasztás meg 7 lityi, vagy alatta.

eko 2010.12.04. 14:00:20

@Krisi:
Nem tom, majd megkérdezem.. :-)

Krisi 2010.12.04. 14:01:11

@Rocko-: legjobb ha felemeled a hátsó futóművet, az elejét pedig leülteted, és akkor folyamatosan lejtőn mész, tehát kevesebbet eszik!
tuti tipp, itt olvastam még valamikor :D

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 14:03:01

@stofilol: ha mert ha nem nagypapásan akarsz vele menni ugyanolyan tempóban bizony jobban kell forgatni mint egy TDI-t.
Teljesen máshol van a nyomatékcsúcsa ezért a váltó is lényegesen hosszabb benne stb stb.
Nekem volt mindkettő anno egy 1,6 D vagy TD sehol sincs egy 1,9 TDI hez képest.

Rocko- 2010.12.04. 14:06:07

@Krisi: persze, meg a hajóskapitány vizisíelni akar, ezért van dupla adag rum kiosztva. :)

Rocko- 2010.12.04. 14:08:22

@stofilol: mindenben lehet bármilyen hiba.

@Ender Gábor: azért sztem egy benzin PLUSZ gáz hatótávja több, mint egy sima gázosé. tehát ha kifogy a gáz, akkor is ott a benzin. plusz nem motor, bocs, robogó léptékű. :)

Rocko- 2010.12.04. 14:10:02

@biker_kolee: na a fő traktoros. milyen vót az ide termés Kolikám? :)))
egyébként itt van az átfolyásmérőd még mindig, mikor akarod elvinni?

Rocko- 2010.12.04. 14:12:55

@Gyurma73: na nem erre alapoznék, ennél hihetőbbekre, de valóban létezik pár ilyen.

@biker_kolee: "Nekem még nem kellett hozzányúlni motorikusan"
hogy is volt az a motorszétdöntős album, Fricikém? :)

Ender Gábor 2010.12.04. 14:15:22

@Rocko-: Persze, de benzinnel meg 6-ot eszik.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2010.12.04. 14:15:36

A régebbi motor 1.4-es, nem 1.3-as.

Mourinho már nem a király 2010.12.04. 14:17:19

Majd 1/2-1 év múlva kiderül mennyit kell még rákölteni, és hogy jól döntöttél-e.
A fogyasztásról annyit, hogy nekem is 1.6-os benzines Golfom van (96-os), és az városban 10-et megeszi, aki mást mond egyszerűen hazudik vagy nincs tisztában a realitással.

delle 2010.12.04. 14:21:26

Volt egy 205-ös Peugeot 1,8D, 320-ért vettük 13 évesen, 168 ezerrel. 2 évig használtuk második autóként. A kötelező karbantartáson kivül csak egy kopogás miatt került szervizbe, amit kb 6-8 ezerért megoldottak. A fogyasztás 4,8-5,3 volt. A rugózása, kényelme veri a mai kisautókat, a fűtés viszont alapban nagyon gyenge ( nem termosztáthiba )

biker_kolee 2010.12.04. 14:24:06

@Rocko-: A szelepdekli tömítéscsere? Ha egyszer kell.. :)

biker_kolee 2010.12.04. 14:28:04

@Rocko-: Ja, a folyóméterek meg várhatnak még egy ideig..

Rocko- 2010.12.04. 14:29:46

@biker_kolee: árválkodnak szegények...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 14:31:19

@Rocko-: most csak ezt találtam ,de a gáznak az a lényege hogy nincs öngyulladási hőmérséklete ,akár 20 as kompressziót is lehet csinálni,igaz akkor benzines módban nem lehet használni.
nem is értem miért nem tuningolják a turbó benzineseket.LPG vel.

Ejoy 2010.12.04. 14:31:55

Kimaradt a Nissan Primera. Megbízható, olcsón fent tartható, elég nagy autó.

Верховина 2010.12.04. 14:32:05

Jó lenne ha több hasonló mentalitású eladó lenne az országban...

Én is ennyiért nézegettem autót (igaz, hogy még eléggé fikció stádiumban van az, hogy nekem autóm lesz), 200000-es plafonnal. Mondjuk nálam az olajkályhák kiesnek, nem fűteni akarok. Egy idő után rájöttem, hogy a legelfogadhatóbb állapotban ennyiért a szoci gépek vannak... Úgyhogy én most 4T Trabivan szemezek...:D

Ender Gábor 2010.12.04. 14:33:15

@Верховина: Huhuhú, vigyázz! Az Autódokink írt erről egy olvasói levél cikket, keress rá. Tényleg. Jót akarok.

luck66 2010.12.04. 14:36:19

én megnéztem volna a Renault 19-eket is!
utolsó szériást,1,9 szívó,szervó
2-300 ezer, igaz az taposva megeszi a 6 lityit,de megy cserébe

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 14:39:43

4x4online.hu/hir/666
Az egyik legnagyobb darabszámban gyártott típus, a Ducato 2008 óta készül Natural Power változatban is. A földgázhoz áttervezték a gyári dízelmotor hengerfejét és benzinüzeművé alakították. A padló alá épített gáztartályokba töltött 36 kg sűrített gáz 400 kilométeres útra elegendő, ha a gáz kifogy, a vezérlő elektronika automatikusan, zökkenőmentesen átvált benzinüzemre. A Ducato-nak csak 15 literes a (tartalék) benzintankja, ezért szmogriadó esetén is korlátozás nélkül közlekedhet."

váév építők (törölt) 2010.12.04. 14:40:04

@Ender Gábor: most adtuk el anyám trabiját 50 ezerért. műszaki előtt állt, rá kellett volna költeni 50 ezret + műszaki.
a megspórolt pénzből vett egy swiftet 200-ért, ami 5 litert eszik neki, úgy hogy túráztatja, mert megszokta, hogy a trabit kell.
amúgy 7-8 literből állt meg a fogyasztás, sok gond nem volt vele, másfél évig még víz sem kellett neki! lyukas volt a hűtő és nem szólt róla, hogy hiába tölti utána a vizet, mindig üres a kiegyenlítő tartály...:)

Peetee 2010.12.04. 14:43:37

Hát persze ,hogy jól döntöttél!!!!!!

3 évig volt ilyen autóm, 272.000km-el vettem, ezután én is elmentem vele még 160.000et és 1 kurv@ fillért nem költöttem rá.
Két olajcsere között 1 decit sem kellett rátölteni! Amit beleraktam, aztán a következő cserénél leengedtem, és KÉSZ!
4,0-4,5litert evett nekem (85% város), de télen sem tudtam vele 4,6liternél többet megetetni, úgy ,hogy én hideg autóba nem ültem be. Néha 20-30percet kotyogott a pizzéria előtt, aztán a meleg autóba szálltam be zárás után (napközben folyamatosan mentünk, nem tudott kihűlni az utastér).
Egyszer voltunk vele a Szlovéniában, kint végig alsóbbrendű utakon kirándultunk, akkor 2 személlyel, csomagokkal 3,78litert mértem 2 teletank után!!!
Az enyémben volt szervo, de vezettem szervo nélkülit is, talán utóbbi jobb, az enyémnek elég puha volt a kormányzása, a parkoláson kívül jobban tetszett a nem szervo-s.

1 fontos dolog: Dízelmotor van az orrában, nagyon tehermentes a hátulja, ami vizen-havon gázelvételre is könnyen elúszik!!!!!!!!!! Ezt sose felejtsd el!!!!!!! Az elejében van a nagy súly!!!

Ettől fügetlenül fantasztikus autó, mind közül ezt imádtam a legjobban és a csajom is ezt szerette vezetni, pedig 57 szívódízel lóérő nem sok, de mégis.....

100pontos jármű!!!

sowi 2010.12.04. 14:44:33

"keveset fogyasztó 1,3-as szívó dízele volt, ami egy korábbi használttesztünkön 2,99 litert evett vegyesben. Csak azzal az a baj, hogy szeret hengerfejes lenni"
fail, 1.4-es az az 1.3-as es ha hulye vagy akkor szeret hengerfejes lenni, az enyemben 280e km volt eladaskor es a blokkhoz sose kellett nyulni, kiveve az olajcsereket

henrik77 2010.12.04. 14:44:36

Normalis esetben ez egy masodik szamu auto, akkor lehet jo. Viszont annak is kell hasznalni!

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.12.04. 14:53:48

@Ender Gábor: vagy kérdezzétek meg Prokee-t.

Tényleg, Ő merre van mostanában?

victor vacendak 2010.12.04. 14:59:05

Hálát adok a teremtőnek, hogy legalább azt megengedhetem magamnak, hogy a benzin árak miatt ne kelljen szívódízellel járnom. Csak is a benzines turbó. :-)

T54-44 2010.12.04. 15:03:15

Daewoo Tico-t 300 000ért lehet kapni 4 litert fogyaszt, az más kérdés, hogy előzni művészet vele, de autópályán tartja a 120-at, megbízható csak rohad, és nem jó vele ütközni:). Meg lehetett volna nézni azokat is!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 15:03:16

amúgy egy magyar Nobel díjas tudós kitalálta hogy leget CO2 ből metanolt csinálni!!
mégegysze széndioxidból metanolt!!!
mannvit.hu/Megujuloenergia/Biogazesbiouzemanyagok/Metanolszendioxidbol/

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 15:05:25

@T54-44: semilyen BEnzines autó nem tud 4 litert fogyasztaniu városban télen.
Országúton 70 nel lehet de városban nem.A dízelnek aza nagy előnye hogy részterhelésen sem ugrik meg a fajlagos üa. fogyasztás.

McK (törölt) 2010.12.04. 15:06:14

@stofilol: Szeretnék gratulálni a remek ötleteidhez.
Amít írsz,az nem egy egyszerű kis trükközés,HANEM BŰNCSEÉLEKMÉNY!
Tetsuik érteni?
Mintha személyit hamisítanál,vagy bankot rabolnál..
Lehet csücsülni érte jó sokat..
100 ezerért..
Marha.

McK (törölt) 2010.12.04. 15:11:48

@Верховина: Nagy ötlet,gratulálok.
Egyedül sikerült kiötleni?
Papír kaszni(szó szerint) kurva magas fogyasztás,emellé még magasabb alkatrészárak,de legalább nem is lehet kapni,mert nincs hozzá.
Az év balekja címet megkapod,ha megveszed.
Próbálj keresni egy benzines Unót,swiftet,esetleg tipót.
Alkudj meg,és főleg..MOZDULJ KI PESTRŐL,mert ott csak szart kapsz.
Ilyet pedíg, sajnos tényleg ezt kell mondanom,háznál kell nézni.
Legfőképpen pedíg ennyiért BÁRMI megvehető,aminek az állapota ezt indokolja,és egyszerű,GYAKORI típus.
A 4T Trabi az utolsó miatt vérzik el..

esef 2010.12.04. 15:13:56

@Ender Gábor:
Nagyon remélem, hogy ez a masina nem fog a motorok sorsára (= rommá törés) jutni...

McK (törölt) 2010.12.04. 15:15:57

@Peetee: te..
hány pontos nálad egy TDI Passat?
3000?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 15:18:04

Kinában kb 150 milliárd dollárt fektetnek be abba ,hogy megújuló energiát állítsanak elő.Vagyis csökkenteni akarják az olaj függést.Nálunk is emelkedik a Bioetenol aránya a benzinben.

T54-44 2010.12.04. 15:21:35

@Gyurma73: városban 4.5 átlagosan, de mindig kevesebb mint 5! városon kivül 90-100 között 4 liter... ne értsd félre nem isteníteni akarom a ticót, de tényleg jó a fogyasztása, és lehet vele tartani a forgalom tempóját

sowi 2010.12.04. 15:23:04

@T54-44: a masik kulonleges tulajdonasaga, hogy rettenetesen kenyelmes, rettenetesen

B45524D N3K1 2010.12.04. 15:29:49

Érdekes hsz-ok ...
a múltkori poszt után még mindenki előzni akart, meg jó, ha van plusz lóerő, meg csipsztuning, meg venni kell egyel nagyobbat, bla-bla ...
... most meg kiderül, még a végén, hogy a többségnek olyan autója van, ami termeli a naftát ...
:-D

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 15:31:25

a kis turbós benzinesek nagy előnye hogy LPG-s üzemben jóval olcsobban használható mint a dízel.
Ráadásul a nagyobb turbónyomást lehet LPG vel adni.

Ender Gábor 2010.12.04. 15:34:02

@sowi: 1,3-as, vagy 1,4-es.... 1360 köb volt, ez meg 1527. Én a maradékokat levettem, igaz, ha kerekítünk, tényleg 1,4, meg a típusjelzésben is az van.

GalloG 2010.12.04. 15:38:43

Én nem ismerek olyan embert, akinek a bármilyen benzinmotorral szerelt autója városban 6 literrel (vagy akár 7-tel) eljárna. Nyáron. A tél még rátesz 10-20 százalékot. Soha sem lesz olyan alacsony egy benzines üzemanyagköltsége, mint egy dízelé.

Olyan embert viszont már ismerek - többet is -, aki nem kis pénzen szereltetett gázrendszert a kocsijába, majd hosszas szívás után (vagy sokat fogyasztott, vagy nagyon nem ment) eladta és vett egy másik benzinest (gáz nélkül), vagy dízelt. Tényleg jó az autógáz, de szerelőnek kell lenni hozzá a napi állítgatás miatt, és nagyon kell figyelni, ki ne fogyjon, mert akkor jön a drága benzinüzem. Ráadásul rövid városi utakon a benzines hidegüzem miatt nem is gázzal megy, így nem is olcsó.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 15:39:34

a Punto 1,9JTD (80Le) is jól fogyaszt mert nem teljesítményre hanem nyomatékra van hangolva.Ráadásul van egy baromi hosszú váltója 2,9 es difiáttétellel:

www.spritmonitor.de/de/uebersicht/16-Fiat/137-Punto.html?fueltype=1&powerunit=2

mükkemakk 2010.12.04. 15:43:26

T. Uraim!

A Fordokat elfejtettük, 1.8 diesel fiesta, escort vagy 1.1 benzines nem rossz kisautó. Egyszerű megbízható és nem túlárazott.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.12.04. 15:43:36

Haverom nőjének épp ilyen van, csak más színű.
Tavaly megjártuk vele a Garda tavat meg Veronát. 4 személlyel.
Nekem nagyon tetszett.
Ment, mint az ördög és alig evett.
Éjjel benne aludtam, elfértem.
Nem tudom, ilyet ma miért nem gyártanak.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.12.04. 15:44:45

@mükkemakk:
1.8D fiesta.
Ez az!
Öntöttvas hengerfejjel. Elpusztíthatatlan.

Fishtax 2010.12.04. 15:54:06

Én is kíváncsi lennék a hétfői tankolás eredményére! Mindig irigykedve olvasom a t. olvtársak tapasztalatait az 1,5-ös Saxo 4 liter körüli fogyasztásáról.

Nekem is ilyen van lassan öt éve, de az átlagfogyasztása 4,8 liter (70% városon kívüli használat, kicsordulástól porszáraz tankig szoktam használni). Ettől még persze szeretem, így is 1100 km-t elmegy egy tankkal.

Néhány elektromos hibája már volt, az indításgátlót ki is kellett iktatni, mert keresztbebeszélt a gyújtásnak (nem kár érte, az előző - női - tulaj úgyis beleírta a kódját a napellenzőbe :-) ), de motorikusan rendben van, 125-130 km/h-ig bírja a kényelmes tempót, felette már hangos, és nem is gyorsul. A városi tartományokban használható, a min. 20 éves motorkonstrukció ellenére elég dinamikus. Kell hozzá egy értő szerelő, rendszeres olajcsere (meg beletörődni, hogy a hátsó futómű 250 ezer km táján megadja magát), akkor egy szerethető autó marad.
(Nem tudom, típushiba-e, de az enyémnek a km-órája 5%-kal felfelé csal.)

Amit még szeretek benne, hogy belülről sokkal nagyobb, mint amilyennek kívülről tűnik, két bringa és két ember 4-5 napi cucca kényelmesen elfér benne. Ha eladó lesz, majd felteszem ide is. :-)

Sok-sok baleset- és hibamentes km-t kívánok hozzá!

loláb 2010.12.04. 15:54:51

Ez egy korrekt vétel volt.

romesz 2010.12.04. 15:57:47

En ertem ezt a jo vasarlast es valoban jo is volt.

amit nem ertek, hogy mi tortent a mercivel, amivel nem lehet beferni az egyetemi parkoloba?

belsoseg.blog.hu/2010/03/14/nem_ferek_be_az_egyetemi_parkoloba

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 16:00:00

Valakinek van/volt tapasztalata a Daihatsu Charade 1.0 TD-jével? Mert a számok alapján valami egészen röhejes fogyasztásra tippelnék.

A Saxo 1.5 D csettegő meg jó kis munkagép, elmegy a világ végére, kétszer, és vissza is jön - egy tank gázolajból :) Bár nekem a fészliftelt modell tetszik jobban, de a PUG 106-ból is (undorító a három csavaros felfogatású felni is).

Abban viszont valamelyik fenti hozzászólóval értek egyet, hogy irreálisak az árak Magyarországon. Minden rozsdás, három másikból összetákolt foskupacért el mernek kérni fél milliókat. Itt meg 2000 euróért olyan rozsdamentes autót kapok, hogy leszopom magam. Pl. Honda Accord 2001 év végéről, 2 literes vtec motorral, első tulajtól, gyári Type-R külsővel. Ez ráadásul irányár.

Sck: 2010.12.04. 16:00:13

Kár a manuális váltókért...

mükkemakk 2010.12.04. 16:02:16

Az 1753 cm3 diesel fordoknál a vezérműszíjra ügyelni kell! Azon kívül a hátsó sárvédőív korrodálódhat, ezen kívül megbízható, tartós, ár érték aránya rendben van.

De ne a klinika előtt állj meg vele, mert azt hiszik megjött a pizzafutár. :-)

Ender Gábor 2010.12.04. 16:05:12

@Fishtax: Köszi. Hétfőn majd írok egy villámposztot, hogy mennyi az annyi.

mükkemakk 2010.12.04. 16:05:18

Elveszett a kommentem, a lényeg, a diesel fordok vezérműszíjára ügyelni kell.

Jótanács! A klinika elé ne állj be vele, mert pizzafutárnak néznek.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 16:05:28

@Csumpi Hálidéj: Mert túl takarékos, túl tartós és túl könnyű vele helyet találni a parkolókban.

Egyébként a rendes kisautók valóban kihaltak. Ma, amikor egy Corsa nagyobb, mint az első Astra. Pedig lenne rá igény, nem csak otthon. Főleg, ha megfizethető lenne.

Amúgy nem tudom ki emlegette már megint az elektronikát ebben a kocsiban, a cikkből? Komolyan, tessék elmesélni, milyen elektronika van benne, mi az a nagy bonyolultság. (az immó nem játszik)

mükkemakk 2010.12.04. 16:09:44

Ez a blogmotor egy rejtély....

kultúrpesszimista 2010.12.04. 16:14:11

Szívből gratulálok a vételhez, szerintem jó döntés volt! Sok-sok balesetmentes kilométert! Az utolsó Citroenek közé tartozik a Saxo, ami még Citroen volt! Én azért esetleg elgondolkodtam volna egy ZX-en, az nagyobb és kényelmesebb is, és nem feltétlen drágább... De mindegy, ez is tökéletes! Grat!

kultúrpesszimista 2010.12.04. 16:16:01

"Az utolsó Citroenek közé tartozik a Saxo, ami még IGAZI Citroen volt!"

A Xsara után a Citroen értékelhetetlen számomra, beleértve a mostani túlárazott DS-hülyeséget is...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 16:16:41

@KuKori: azért, vannak... :
Panda,Splas,Spark.ezek kis autók.

mükkemakk 2010.12.04. 16:17:53

Az új C5-ös nem rossz, vezettem már, jól vezethető.....az 1.8 benzines volt, hidró nélküli, azaz nem is igazi citroen.

Rocko- 2010.12.04. 16:21:09

@romesz: olvasd el a post. le van írva.

Leadfoot 2010.12.04. 16:23:27

@Ender Gábor: Tényleg... 205D-ket nem néztél? Az öcsémnek volt pár éve egy egynégyes benzintemető változata. Imádtam. 18 évesen makulátlan volt a futómű, a hajtáslánc, az utastér is korrekt volt, kedves, jópofa autó. És 250 körül lehet egész jó utolsó szériás szívódéket kapni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 16:24:23

@Gyurma73: Oké, igazad van, ezek jó példák, de kevés maradt belőlük. Meg hát ott van az egész fizimiskájuk: egy Matizt jóindulattal sem vagyok képes autónak nézni, nevezni, az egy kurva idétlen vicc négy keréken, ellenben egy PUG 106, Saxo teljesen autószerű benyomást kelt.

A méretek növelésénél meg tudom, tudom, biztonság, meg minden, de azért már van olyan technológiai fejlettség, hogy meg lehessen oldani a kisebb méreteket, ésszerűen. Csak az akarat hiányzik?

kultúrpesszimista 2010.12.04. 16:28:04

@mükkemakk:

A C5 sem az az igazi, hagyományos Citroen-vonal már. Van ismerősöm, aki a Citroen szervizben dolgozik évek óta: nagyon szidja... Nem blöff, tényleg. A ZX pl. egyszerű és nagyszerű, kényelmes és ha nem is az a nagyon egyedi autó (erősen hasonlít az Astrára), de még franciás erényekkel bír...

kzolika 2010.12.04. 16:29:05

15 ezerből a Garda-tóig? Dzsízász, az rengeteg pénz...
Céges 1.6 TDCi 110 LE Fóka, Mo-on korlátlan tankolással. Na, ezt überelje (vagy inkább unterelje) valaki. Nem véletlenül van tele a világ legdrágább benzinkútja folyamatosan (gyk. M1 - Mosonmagyaróvár - MOL, mondjuk ez nem feltétlenül a Garda-tavas "utolsó" benzinkút, de jellemző példa).

nyelv-ész 2010.12.04. 16:31:34

@GalloG: "Én nem ismerek olyan embert, akinek a bármilyen benzinmotorral szerelt autója városban 6 literrel (vagy akár 7-tel) eljárna. Nyáron."

Jópár év városi Swiftezés után mondom: 1.3-as régi Swift 6,2-6,5 literrel elmegy nyáron a pesti forgatagban, ésszel.
Országúton 5,5-tel is, ha nem padlózod.

Persze tavaly télen, mikor 20 centis hó volt, felment 8 literre, de akkor úgy bedugult a város, hogy a járókeretes néni egy órával hamarabb hazaért gyalog, mint én kocsival.

Hozzáteszem, nem vagyok fanatikus, nagyotmondó, ledlámpás-koppánydobos Suzuki-rajongó. A Swiftet főleg a rettenet fővárosi utakra használom, mert bírja, és nem sajnálom.

kzolika 2010.12.04. 16:32:51

Ja, szerintem a magyar céges autós szubkultúrában léteznek az "utolsó" benzinkutak. Mint az ausztriai síelős utolsó benzinkút, Prágába sörözni kiugrós utolsó benzinkút, Münchenbe leárazásra kiugrós utolsó benzinkút, Bécsben Glühweint ivós és adventi vásárban sétálgatós utolsó benzinkút, lemegyünk "Horvátba" augusztus 20-ai hosszú hétvégére utolsó benzinkút, meg ilyenek.

GalloG 2010.12.04. 16:39:52

@nyelv-ész: Igen, ez az egy modell, amit kifelejtettem, és valóban ezt tudja. Nekünk is volt egy 1.3-as a páromnak munkába járósnak, valóban ilyen paraméterekkel közlekedett. Csak lecseréltük egy BX 1.7D-re :-), mert rosszul volt szegény a földön üléstől és a komfort(mentesség)től. Ez a csere-kocsi tisztán városban 5.0-5.2 között fogyaszt és kényelmes. El se nagyon romlik rajta semmi a hiedelmekkel ellentétben.

GalloG 2010.12.04. 16:45:29

@kzolika: Attól, hogy nem a sofőr fizeti az üzemanyagot, még pénzbe kerül valakinek... Ilyen esetben pedig nem az autó érdeme, hogy olcsó vele jármi, merthogy nem olcsó. Csak nem a használó fizeti, így neki nem kerül pénzbe. Nagy különbség.

Valóban vannak még itthon ilyen állások, ahol büntetlenül lehet eltankolni a cég pénzét nagyjából korlátok nélkül? Számomra meglepő.

Egyébként a Garda-tó oda-vissza valódi, kifizetett 15 ezerből eléggé bravúros bármilyen kocsival.

deepwing 2010.12.04. 16:50:24

Aki esetleg egy igazán megkímélt 106ost akarna venni, nekem van egy. Második tulaja vagyok hatodik éve. Jelenleg is garázsban áll. Igen megbízható kisautó, ha nem került volna mégegy kocsi a családa, el se adnám.

www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/106/peugeot_106_xn_classic_igazan_megkimelt_tulajdonostol-4310102

mükkemakk 2010.12.04. 16:54:58

@kultúrpesszimista: A piac már nem vevő az avantgard megoldásokra, ezért nem lenne kelendő egy űrhajó Citroen, lássuk be a C6-os se lett sikerautó. A DS széria a bemutatásakor űrhajónak tűnt, a C5-ös szürke egyenautó, normál használatra.

"valóban vannak még itthon ilyen állások, ahol büntetlenül lehet eltankolni a cég pénzét nagyjából korlátok nélkül? Számomra meglepő."

Igen, vannak ilyen állások, több mint gondolnád.

A saxo egy sótlan funkcionális kisautó, de benzinessel se fogyaszt(hat) sokat, főleg etanolból. Egy ismerős Bx dieselje 400.000 km-en túl van, újonnan vették, csak nem lehet annyira rossz konstrukció.

titkosgyilkos 2010.12.04. 16:55:52

"az első tankolás (45 liter) óta 960 kilométert mentem vegyesben, és még nem feküdt el a mutató"

Azért be kell valljam, amikor ilyet olvasok, az valahol picit fáj... :)
A célnak megfelelő gépezet, és nem Suzuki, ha már ez is szempont volt.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 17:00:20

@mükkemakk:

Egyetértek. Hozzátéve: nagyon sajnos...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 17:04:10

@roland826: Finom állapotban van a kis gép.

Nekem egy szett egy szezont futott téli gumi garnitúrám van eladó olcsón. Drága lenne kihozatni ide...

185/65 R 15 Daytonok (Bridgestone leányvállalat) G-Astrára, meg pár típusra jó. Én 32 pénzt kérek a szettért, még mindig 8 mm-es a futófelület.

kzolika 2010.12.04. 17:12:06

@GalloG: Vannak ilyen állások, nem is kevés. És tudod mi még benne a jó? Veszel az ebay-en egy 3nap/2 éj szállás vouchert Salzburgba 40 EUR-ért, felszeded a nagymellű, butaarcú Melcsit a könyvelésről, kiviszed, csak az osztrák matrica kerül még pénzbe, meg benne is van annyi önérzet, hogy a bruttó 270-ből meg akarja mutatni és fizet ezt-azt, de azért kinn még beleteszel valamennyit a projektbe. Végeredményben 40 ezer HUF-ból 3 napig szopatsz, mert Melcsi hálás lesz, az kurva isten. Sőt, mikor belengeted neki, hogy kiviszed, már akkor rábukik, meg amikor hazajöttök, még akkor is köszönetképpen. Fizetős kurva ez is, de melyik kurvát tudod 10-szer megszopatni ennyi pénzből, meg talán Melcsi még nem is fogott annyi faszt, mint kilincset. És utána ugyanezt el tudod játszani a marketinges Ritával Prágában, a beszerzésről Gabival Krakkóban és a sornak nincs vége...

Myko 2010.12.04. 17:14:17

@kzolika: Kraz a Balatonra odavissza Pestről 500 liter. Teljesen jó,a cég fizette. Nahogymááá egy kocsinak pozitív tulajdonsága legyen,h a korlátlanul tankolható ü.e.-mennyiséggel odamegy ahova a vezető akarja. Hehh...

Myko 2010.12.04. 17:15:55

@kzolika: Nehogymáááá egy kocsinak az legyen a pozitív tulajdonsága,h a vezetője annyit tankolhat bele amennyit csak akar,mert a CÉG úgyis kifizeti...hehhh...

romesz 2010.12.04. 17:16:07

@Ender Gábor: akkor elkerulte a figyelmem

mükkemakk 2010.12.04. 17:21:20

@kzolika: Aztán majd jön a gyerektartás, viszik a fele házad, tv-d, ezek a kontroller, marketinges, könyvelő csajok nem olyan ostobák...rácuppannak a vagyonodra, mielőtt kettős pislantasz.

Ja, és ekkor kezdődik az igazi fizess....

Tetű 2010.12.04. 17:21:48

""Meg négy vadi új téligumit, huszonhatért.""

Kérem szépen a címet, telefonszámot, honlapot!

Köszi!

263 2010.12.04. 17:26:20

Volt dízel 106-os Peugeotom, a régebbi 1,4-es, nekem nem volt a motorjával bajom.Igaz nem sokat használtam.Németországból hoztam, a pesti-környékbeli utaktól a hátsó futóműve fél év alatt kezdett zörögni.Nyilván nem új volt, amikor vettem, de nem is ezért adták el, mivel az oldala volt kicsit sérült.

Állítólag sokszor hengerfejes lesz, nem tudom.Mondjuk az 1,5-ös motor sem egy teljesen más konstrukció, ha jól tudom.

A lényeg az, hogy utána szereztem rohangálós autónak egy Corsa 1,5D-t(1990-es "A" Corsa, csúnya, semmirekellő, talán nem is autó). Később tettem bele egy TD motort(Isuzu motorokról van szó), na az az elpusztíthatatlan, kis fogyasztású, és kifejezetten jól menő autócska. Rengeteg kilométer, szinte végig erőltetve, volt vontatás is bőven, és sok budapesti útminőség.Én nem tudom, ezekre a motorokra is mondják, hogy hajlamos hengerfejességre, nekem egyszer fújta át finoman a tömítést, más gond nem volt vele.Saját kezűleg cseréltem, 10 ezer altt megvolt.Az olaj mindig folydogált a blokkján, de azért nagy tócsa nem lett alatta.A futóműve primitív, Unixos alkatrészekkel összerakva is működik elég sokáig fillérekből.

Nem tudom a TC miért nem foglalkozik ezzel a típussal, amikor az említett összehasonlítós cikket írtátok, én küldtem levelet a cikkírónak, felvetve, hogy próbáljanak ki egy A, vagy B Isuzu diesel Corsát, de nem érdekli őket.Gondolom.Nem értem miért nem ajánlotta senki.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a hátsó futóművet miként lehet karbantartani a kis franciánál.Írja már meg akinek ez sikerült a gyakorlatban!

Köszönöm előre is!

Верховина 2010.12.04. 17:28:29

@McK:
Nem is rossz, akkor legalább lennék valaki:D De van egy gondom. Először Pestre kellene mennem, hogy ki tudjak mozdulni onnan. Viszont nem fogok odamenni:))
Mint írtam, nagyon gyerekcipőben jár a dolog. Egyelőre a vételár van meg, fenntartani nem tudnám/tudnánk, ahhoz kevés lesz az ösztöndíj. Én úgy működök (sokak szerint hibásan:D), hogy nem tudok olyan dolgot megvenni, ami iránt nem érzek semmit. Ezért nem lenne sose mondjuk 2-es Golfom. A Trabi nagyon nem jó/logikus választás arra, amire nekem kellene (heti 2*90km), de most az kell(ene). A Swift is jó lenne, de eszméletlen lelakottak vannak itthon ennyiért. Akkor már osztrák import, ami plusz sz*pás. A Tipo is tetszik, de ha olasz, akkor már Alfa. Itt megint lehet hülyézni, mert pl. 33asból messze nincs annyi, mint Tipoból. De a 33ast vinném.
Viszont most úgy beszélünk a dologról, mintha holnap indulnék elverni 200k-t. Nem így van, ez csak fikció. Egy 19 éves agy hülyeségei. Szóval kérem szépen nem legorombítani, csak mert álmodozok:))

@Ender Gábor:
Köszi, de egyelőre nem kell lebeszélni semmiről:)) Olvastam Prokee-koma írását anno, nem is lenne logikus nekem egy Trabi. De mivel érzelmi alapon választanék autót... Inkább sz*pok egy Trabanttal, mint unatkozzak egy Golfban...;)) De mivel hogy nem fogom mostanában ótóba ölni a zsebzsét, így Trabantom se lesz.:)

Rocko- 2010.12.04. 17:34:15

@roland826: "igazán megkímélt tulajdonostól"
mitől kíméltek meg? szervízszámlától? fogyasztástól? :DDDD

a márk 2010.12.04. 17:36:51

Édesmuterom 10 évig használt anno ezres benzines AX-et. Eddigi tapasztalatim legkedvesebb járműve volt súly nélkül...

Gab X 2010.12.04. 17:37:40

Corsa 1.5 TD 4 lityi
Astra 1.7 DTI 4,5 lityi
Ezek voltak a legjobban fogyasztó autóim, a lehető legjobban odafigyelve.
Méretéhez képest ST220 Mondeo -m is nagyon jól fogyasztott. 3.0 V6 -ot városon kívül le lehetett szorítani 10 lityire 100 -as tempóval.

=Daniken= 2010.12.04. 17:42:11

@Kis ember: de akkor nem számolná a naftát sem:-D

Dennis01 2010.12.04. 17:43:01

Aki jobban megismer egy Minit, rajon hogy nem is olyan bonyolult auto. Persze aki metrikus szerszammal probalja javitani, az szop vele komolyakat.
Az enyem 1.3-as Mayfair, miota a karbi be lett allitva, jobb idoben elkotyog 6.1 koruli fogyasztassal. Mostanaban mikor kell a szivato se eszik tobbet 7 liternel.

Tetű 2010.12.04. 17:43:08

@Gab X:
100-as tempóhoz ST220 3.0 V6?? Minek?
100-as tempóhoz elég 55 LE is...
;)

Ihatebullshit 2010.12.04. 17:56:17

A cikkben jó sok tévedés van. A hátsó futóművet 60.000-ből fel lehet újjítani, szívódizel nem szeret hengerfejes lenni, VW Polo ebben az árkategóriában klímával olyan gyakori mint a lotto 5-ös,egy Minit vezetni ezerszer nagyobb élmény mint a te Mercidet, a VW 1,6D annyira megbízható, soha el nem romló autó, hogy régen fejből tudtam a főtengelycsabágyak cikkszámát,a benzines VW motorok felejtősek. Szóval a végkifejlet jó, jó autót vettél, a franciák mindig jó dízel motorokat csináltak és a közhiedelemmel ellentétben tudnak autót is csinálni. Én megrögzött japánautós vagyok de volt már 7 francia autóm (306TD,Xsara VTS,Pug 4062.2HDi,406Coupe,205GTi,205 1,1,Xsara1,9D) és soha-semmi bajom nem volt velük. Csak olyannak szabad hinni akinek volt már francia autója.

Peetee 2010.12.04. 17:59:52

@McK:

Mivel a cikk a létező legalacsonyabb fogyasztásról szól, és mivel akkor pizzériában dolgozam....ehhez mérten 100pontos.

Természetesen ha az innovációt és a technikai újdonságokat nézzük, akkor az új BMW 7es, vagy az Audi A8 a 100pontos, a Saxo meg ~22.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 18:07:59

@Peetee:

Azért ez megint egy vaskos sztereotípia. Egyáltalán nemcsak a "nagy németek" innovatívak technikailag. Ott vannak a japánok és az olaszok is, hadd ne soroljak példákat.

kzolika 2010.12.04. 18:08:13

@mükkemakk: Egy családi Lifestylesra még be kell ruházni. Tényleg, ez mitől családi, hisz pont azért van, hogy ne legyen család.
Volt egy kollégám, ő 7 év alatt 12 csajjal csinálta meg csak bentről és akkor még nem számoltam a külsősöket. Szó mi szó, sokat utazott meg wellnessezett a srác. Szóval csak okosan a sok ésszel, aztán akkor a káposzta is megmarad, meg a tartály is egészségesen ki lesz ürítve.

Lacman68 2010.12.04. 18:16:25

@Ihatebullshit: Ez pont így is van...! Egy márkát (amit ráadásul 93'- 2007-ig töretlenül gyártottak) kifelejtettetek! Ez a Twingo.( Ha már kisautó ! )Januárban lesz két éve,hogy vettem,121 ezerrel,most 195 ezren áll.Nyáron 5 l.,most 6 ! SEMMI probléma nincs vele,soha nem kell szerelni,csak akkor áll meg,ha kulccsal leállítod...Minis feeling",sokkal nagyobb belülről-mint kívülről,( inkább ne kérdezzétek mi fér bele egyszerre...)Igen jól megy,hangulatos,mindent kibíró kis autó! És persze ez a saját véleményem,és biztos elfogult vagyok...

mafos 2010.12.04. 18:17:51

Bátyámnak volt AX dízele, fater 3,6l átlaggal lement Debrecenbe(~240km) meg vissza...aztán hazafelé az utolsó előtti városban megbüntették valami hülyeségért. Nesze neked spórolás.

Gab X 2010.12.04. 18:24:52

@Tetű: :) hétköznap kitaposva a lelkét max 13 litert evett, hétvégén meg családdal amikor nem sietek sehova...nincs értelme nyomni

Gomulka Béla 2010.12.04. 18:35:26

@Gyurma73: Faszesz. Napenergiával. Az megint más kérdés, hogy nincs az a fejlett ország, aki engedné, hogy a magánember autója metanolt tankolhasson, mert a metanol tényleg csúnyán mérgezo. Persze, a ki hulye ... - de a torvénykezés más vonalak mentén operál.

romesz 2010.12.04. 18:37:20

@Gomulka Béla: ez a megoldas "downdrafting gasifier"

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 18:48:13

@Gomulka Béla: ha megiszod:-))
de a gyorsulási autók pl azzal mennek amerikában.

Gab X 2010.12.04. 18:51:03

@Gyurma73: volt 3.0 V6 Alfa GTV -m, azonos teljesítmény mellett 2 literrel többet evett. Ford -nak ez a motorját nagyon eltalálták.

Laci_76 2010.12.04. 18:53:10

Nekem volt több darab is. Sokat autóztam vele. Városban is elment 5 liter alatt. Télen 5,2 körül. Persze lehet többet is etetni vele. Hosszú úton 120 alatt a maximum 4,5 liter volt nekem. Nekem hátsó futóművel nem volt gondom. Elektromossággal igen. De bagóért lehet hozzá sok bontóba venni cuccot. Pl szervószivattyú ami elektromos 10e. Amúgy Egyikben 400E km volt. 10e km alatt evett meg egy liter olajat. Szerintem nem vészes. Amúgy 250E előtt egyik se ette az olajat egy dekát se.

Pajkos kisdömper 2010.12.04. 18:59:36

@stofilol: "(ha van jó esztergályos ismerősöd, veszel tőgörgőt-szimeringet , csináltatsz vele csapot, és 20ezerből és pár óra szerelésből megvan a hátsó futómű felújítás) "
ezt a hülyeséget.....legalább hülye ötleteket ne adj.felületi edzésről hallottál?
Hihetetlen......

B45524D N3K1 2010.12.04. 19:02:31

@263: "Arra azért kíváncsi lennék, hogy a hátsó futóművet miként lehet karbantartani a kis franciánál.Írja már meg akinek ez sikerült a gyakorlatban!"

Használattól függően 80-120 ekm után cserélni KELL a lengőkar csapágyakat, akkor is, ha jónak tűnik, mert mire látható/hallható hibát produkál, addigra berágódik a tengelycsonk és jöhet a hídfelújítás!
Amúgy 42.000 Ft-tól lehet kapni felújított kopasz hídtestet, + kb.20.000 Ft a csapágyszett, + munkadíj (ha szilentek jók).

Pajkos kisdömper 2010.12.04. 19:03:59

Ender Gábor:
Jópár éve citroenezek,ha valami gondod van szolj,504laci tudja a számom.Őt A Csikós ismeri:))
Ne dőlj be a sok hülyeségnek!Adok pár tanácsot.

Pajkos kisdömper 2010.12.04. 19:06:58

@B45524D N3K1: Végre egy értelmes...:))
Most csináltam a héten egy francia Saxo-t,99-es,megelőző hidkarbantartás.Tűgörgők cseréje+szimmering.Oldalanként 8800Ft+20e munkadij.És a hidat nem kell kivenni.

B45524D N3K1 2010.12.04. 19:11:10

@Pajkos kisdömper:
:-)
volt már pár ...
Autó vásárláskor bele szoktam kalkulálni az árba ezt a tételt és nincs meglepetés .
Mert, főleg itthon, senki sem cseréli.

keletisarok.hu 2010.12.04. 19:13:15

"Viszont Swiftből olyan használatautó dömping van, hogy az éjszakába nyúló maratoni Swift pettingbe csak akkor akartam belekezdeni, ha semmi jobb nem jön. De jött."

Majd megbánod 100x. Csak azt már nem fogod ide befirkantani.

Pajkos kisdömper 2010.12.04. 19:16:29

@B45524D N3K1: Aztán mondják hogy milyen szar hid.Csak oda kéne figyelni....

Waldorf Rolandó 2010.12.04. 19:17:19

fura, hogy a ford fiesta kimaradt a sorból

w a s d 2010.12.04. 19:18:35

"Hatalmas"(- nak beállított) 7 literes városi fogyasztásokon a bejegyzésben jót mosolygok.:D

Polly-pudli-pötty 2010.12.04. 19:20:20

@Gab X: A 2.0 8V DOHC-t is nagyon eltalálták.
Sierra kombiban mt75 váltóval országúton 7liter,városban közelebb a 9hez mint a tízhez.

Engem lebeszéltek ilyen árkategóriában a dieselekről.
Az öreg dieselekkel mindig több baj van,mint egy benzinessel.
10ekm-en meg lehet spórolni egy ugyanilyen teljesítményű benzinmotorral szemben kb. 70eFt-ot.(2literes többletfogyasztással számolva)
Az öreg diesel költségeit meg kezdjük ott,hogy 10ekm alatt inkább 2x kell olajat cserélni benne.
+1olajcsere,közepes minőségű olaj+szűrők=15eFt

Waldorf Rolandó 2010.12.04. 19:24:20

@Polly-pudli-pötty:
"Az öreg dieselekkel mindig több baj van, mint egy benzinessel."
Azért ez így erős, még ha benzines-párti is vagyok.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 19:26:19

@Waldorf Rolandó:

Ugyan már... Hol jön az egy francia autó szerethetőségéhez, kényelméhez?! Fapad.

Dexman 2010.12.04. 19:27:34

No most minimum 5cikket olvastam a szerzőtől.. remek nyelvezetű írások! Holnap folytatom és grat az autóhoz! Legyen ilyen véleménnyel róla még sokáig!

Hauzer 2010.12.04. 19:32:12

2.4td E30 touring. Van benne erő.Hátul hajt:) Picit megpiszkálva mechanikus adagolóval.Hétféllel járok vegyesen és hozzá 1270 kiló..

kultúrpesszimista 2010.12.04. 19:33:53

@Waldorf Rolandó:

Azt nem tudom, de szerintem nem igazán alternatíva. Ezzel az erővel jó lehetett volna egy ilyen is, ami szintén jó, de egy Saxo jobb azért:

www.hasznaltauto.hu/auto/mitsubishi/colt/mitsubishi_colt_1800_gld-4275715

Waldorf Rolandó 2010.12.04. 19:39:40

@kultúrpesszimista:
szerintem simán alternatíva, még olcsóbb is jóval (ha már 100 meg 150e volt a kezdő gondolat - mondjuk, érdekesnek találom, hogy ilyen könnyű szívvel megszaladt aztán a cerka 550-ig...):
www.hasznaltauto.hu/auto/ford/fiesta/ford_fiesta_ghia_1.25i-16v_zetec-4339994

vagy, ha a 4 (vegyes 5) literes fogyasztás a cél:
www.hasznaltauto.hu/auto/ford/fiesta/ford_fiesta_1.8_d_flair-4203596

Polly-pudli-pötty 2010.12.04. 19:40:23

@Waldorf Rolandó: Volt már "kimegyavilágbó" 1.6D FiestaII-ünk,biztos hidegindításhoz két akksit elfogyasztott 5év alatt,pedig a töltés tökéletes volt.
Kipufogó leömlő tömítés szintén 2x lett cserélve.
Hiába volt új izzítógyertya -10 alatt fél óra légsugárzózással indult,mert 200e után nem olyan a kompresszió ugye..
Én innen szoktam fogyasztásokról tájékozódni,szerintem nagyon pontosan leírják:www.mobile24.hu/index.php?pid=details&type=C&damaged_vehicle=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&advertisement_type=DEALER&make0=CITROEN&model0=SAXO&price_to=all&year_from=all&fuel=DIESEL&mileage_to=all&vehicle_search_form=Keres%C3%A9s&vid=138244357&source=MDE&record_index=2&total=47&tab=overview&called_from=list

mobile24.hu/index.php?pid=details&type=C&damaged_vehicle=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&advertisement_type=DEALER&make0=CITROEN&model0=SAXO&price_to=all&year_from=all&fuel=PETROL&mileage_to=all&vehicle_search_form=Keres%C3%A9s&page_number=4&vid=139159209&source=MDE&record_index=67&total=559&tab=overview&called_from=list

Ekkora fogyasztás-különbségért tuti megéri a dízel! :)

Sergiohu 2010.12.04. 19:42:29

Toyota Starlet. 1.0 vagy 1.3 benzin. Sok fos régi dízel helyett.

Waldorf Rolandó 2010.12.04. 19:42:39

@kultúrpesszimista: uhh, azt a coltot én nagyon utáltam vezetni, rohadt kényelmetlen volt.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 19:44:22

@Waldorf Rolandó:

Ismerem a típust. Csak a magam nevében beszélnék, E.G. nevében nem: a Ford nem pálya, főleg ebben a kategóriában. Furának tűnik, de egy Saxoban (sőt, még egy AX-ban is!) sok-sok száz km-t lehet lenyomni akár hátfájás nélkül, mert jobb az ülés, kvázi nagyautósan finom a futómű. Egy Ford, Opel vagy egy VW (hogy a három legkommerszebb gyártót említsem) nem jön egy Citroen vagy Peugeot kényelméhez. Renault-ból is csak a régebbiek voltak ennyire szerethetők és kényelmesek... De ismétlem, ez nekem szempont, E.G.-nek könnyen lehet, hogy nem számított.

l. r. 2010.12.04. 19:45:14

A japán vonal miért maradt ki?
Robogó helyett ez pl. simán jó lehet:

www.hasznaltauto.hu/auto/daihatsu/cuore/daihatsu_cuore_glx-4303433

Ketyeg mint a svájci óra és szerintem nem eszik 5 felett ez sem. Teljes elmebetegek még gázt is belerakhatnak. :)

Jó akkut, olajcserét ne sajnáld majd a Citromtól!

kultúrpesszimista 2010.12.04. 19:46:27

@Waldorf Rolandó:

Így van. De egy Ford se jobb... (Vezettem.)

Különben egy régi kocka (benzines) Civicon is el lehet gondolkodni. Kimegy az is a világból és szerintem fajlagosan nem kerülhet sokkal többe a fenntartása. Bár a fene tudja...

kultúrpesszimista 2010.12.04. 19:47:47

CivicEn...

A Daihatsu Charade is kiváló választás lehet különben, már ha nem számít a komfort...

Waldorf Rolandó 2010.12.04. 19:50:02

@Polly-pudli-pötty: ehhez képest télen egy ütött-kopott kasztnis 1.8d fiestával járok pestre, egy noname 74Ah akku, még csak nem is gondozásmentes, 4 noname izzítógyertya (összesen 3500Ft volt a négy), gyári bosch-rendszerű gázolajszűrő, a hideggel semmi gondja, pedig a 20 év alatt garázst sose látott.
vegyesben 4,9, városon kívül 4.

Waldorf Rolandó 2010.12.04. 19:54:50

@Polly-pudli-pötty: nyárra van másik, de azt sajnálom már, hogy minden télen ledózerolja valaki.

BallyS16 2010.12.04. 19:55:29

@Ihatebullshit: Rájt.
----------------------
A T. cikkíró nem vett rossz autót, sőt.
Nekem csak 1.4 benzines volt, 6 évig, de az sem akart meghibásodni, és ugyan sokat evett (6.2 liter) egy SD-hez képest, de mivel a kopókon kívül másra nem kellett költeni, megérte. Jah, klímás mindenes volt.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 20:01:31

@Gab X: de nem tiporva.A tiporva nálam egyes 50 kettes 90 hármas 120.
vagy a tiprást úgy érted hogy a Nagykörösin 3 perc alatt gyorsulsz 70ig?
mert akkor tényleg fölösleges a 220 lóerő.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 20:05:13

@F/: hát igen csak hát Kőszeg is város meg Budapest is:-))
de én is kiprobálnék egy olyan benzines autót amelyik ilyenkor 7 liter alatt elmegy itt Budapesten hétköznap.Mert hétvégn éjszaka elég kevesen járnak a városban.
A Suzuki sem tudja.(van nekünk egy ilyen szaladgálós)

kultúrpesszimista 2010.12.04. 20:06:25

Én megnéztem volna a P306-okat is (a ZX mellett). Árban szerintem azok is vállalhatók és azért egy kategóriával nagyobbak. Fogyasztani meg nem fogyasztanak többet.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 20:06:53

volt ilyen Saxóm ha nagyon odafigyeltem levittem 5 alá,ha meg nem akkor 5,5 felett evet Bp-n.Úgyhogy leszartam inkább a fogyasztást.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 20:09:57

@kultúrpesszimista: ez érdekes ,nehezebb autó,nagyobb motorral és ugyanannyit fogyaszt mint ez??
Akkor ezt a tipust(saxot) dirert elronthatták a PSA nál:-)))

kultúrpesszimista 2010.12.04. 20:14:24

@Gyurma73:

Tény hogy nehezebbek, de a dieselek nem fogyasztanak érdemlegesen többet. (Ahogy pl. egy régebbi Ford Orion 1.8D is simán elment annyival, mint egy Fiesta vagy Escort, pedig nehezebb volt valamennyivel.) De mindegy is, semmi jelentősége. Jó lesz ez a Saxo!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 20:17:11

@kultúrpesszimista: csak ott ugyanaz a motor volt bennük de itt a Saxo 1,5 a ZX,306 meg 1,9 .

kultúrpesszimista 2010.12.04. 20:19:31

@Gyurma73:

Az 1,4-es benzines állítólag 6-7 liter körül elment nyáron és mégis benzines (igaz, én benzinpárti vagyok). Szóval az se rossz és jobban kihasználható autók...

Waldorf Rolandó 2010.12.04. 20:20:13

@kultúrpesszimista: egyszer láttam valahol katalógusadatot, talán '83-'84 körül, 1,3D Ford Orion, 3,9l/100km. :) Ilyen autóval konkrétan viszont nem találkoztam, nem tudom, miért:)

- LA - 2010.12.04. 20:23:08

SUZUKI SWIFT
--------------
Mellette:
olcsó
1.0-s 6 litert kér városban
megy is, még pályára is ki lehet vinni
sose fog elromlani

Ellene:
tucatautó
nulla kényelem

200-300 körül már találsz egy egész jó példányt, most én is azokat nézegetem

valaki írjon már egy példát arra, hogy az 1.0-s vagy az 1.3-as verziót ajánlja?

w a s d 2010.12.04. 20:23:26

@Gyurma73: Igen, meg magamból kiindulva, Budapestnél egy nagyságrenddel kisebb városban, ~9 literes fogyasztású, ennél a Citroënnél gyengébb autóval mászkálok, úgyhogy a 7 szerintem már az "azt a rohadt, milyen takarékos" kategória, főleg benzinesben.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.12.04. 20:27:35

emberek.. egy Citroen, mint a megbízhatóság szobra?!

a válaszom, mint minden másra is: swift 1.0 occsóé

RAH-66 2010.12.04. 20:27:48

Lehet a facliftelt Saxo-t vettem volna, mondjuk az egy 100-assal drágább, de jobban néz ki. A kocka Saxo-kal állítólag hűtési gondok voltak, ezért is tervezték át a front részét, de amúgy jó autó ez, ha megkímélik nincs vele gond.

Polly-pudli-pötty 2010.12.04. 20:28:23

@Aaron Ross: Az 1.0-ás fogyaszt botrányosan keveset.Az 1.3 plusz egy henger +12le és nagyjából +1literes fogyasztás.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 20:29:52

@Gyurma73:

Nem feltétlen. Ma már nincs áruk igazán:

www.hasznaltauto.hu/auto/citroen/zx/citroen_zx_1.4_reflex-3598422

www.hasznaltauto.hu/auto/citroen/zx/citroen_zx_1.4_avantage-4184772

www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/306/peugeot_306_xt-4296679

stb.

A 306 és a ZX szerkezetileg különben ugyanaz.

Vezettem ezeket, komolyan mondom, egy kategóriával nagyobb autókat kenterbe veri a kényelme! Ma már - állítom - se a 307-es, de még 407-es se olyan kényelmes, mint volt a 306-os!

Ender Gábor 2010.12.04. 20:30:06

@kultúrpesszimista: Nézegettem, de nem találtam olyat, ami tetszett volna.

deepwing 2010.12.04. 20:30:17

@KuKori: a 185ös túl széles gumi erre az autócskára. Egyszer vettem 3csavaros alufelnikkel együtt ilyet, és úgy tűnt beleért volna a sárvédőbe így eladtam. Mellesleg sokkal nehezebb volt az a kerék mint a gyári lemezfelni

kultúrpesszimista 2010.12.04. 20:31:21

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:

A jó kis előítélet, igaz? Az eligazítja az embert az élet nagy dzsungelében... Fogadjunk, hogy életedben volt még soha francia autód.

igor77 2010.12.04. 20:32:35

Szerintem érdemes szót ejteni a corsák-ról,de csakis az Isuzu dízelekről tudok véleményt mondani.Nekem 8-éve van Opel combo-m 1.7d.Négy evet töltöttem egy kétülésesnek az ülésében,230.000km-el vettem,7-éves volt400-al adtam el.Mínusz 19-ben pöccre indult,amikor elvitték,4 hónap állás után.A mostanit vele párhuzamban vettem,5 üléses tour verzió(született egy fiam,ezért kellet még ülés).Ez is négy éve van meg.Fogyasztási rekordját a feleségem állította(én kórházban feküdtem,hozzám járt vele)970 kilóméterre 43litert tankolt(egyharmada város volt).Nálam 5,2 az átlag,generátoron kívül semmi baja nem volt soha,az viszont összesen 3db.Senki sem fogja elhinni de barátom 120kg én is annyi csomiban3mázsa faanyag ami nyitott ajtónál egy métert kilógott hátul és 175-el mentünk az M3-on.Max terhelése 85db 30-as tégla(hidd el belefér).A tüzépen azt mondták,hogy egy raklap(70db)980kg.Nagyon szeretem,amig el nem málik használni fogom

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.04. 20:32:54

@Aaron Ross: már megvette ezen kár gondolkodni:-))

Ender Gábor 2010.12.04. 20:33:21

@kultúrpesszimista: De szempont volt a kényelem. Sok népítéletet elolvastam, meg külföldi oldalakat. AKinek bejön a valószínűtlenül puha ülés, és az ugyanilyen futómű, akkor az imádja ezt, és kényelmesnek tartja. Külön-külön fos mindkét elem, a futómű és az ülés is, de együtt valahogy egy egységes fost alkotnak, amitől mégis nagyon jó lesz.

Fordot nem akartam venni.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.12.04. 20:35:28

Nem volt ez rossz vétel, remélem nem lesz vele sok gondod.

josys 2010.12.04. 20:35:59

Jó választás !
Bírja a strapát. Még a feleségemet is kibírta, pedig őt aztán a műszaki ügyek nem hatják meg ...

Szaby81 2010.12.04. 20:36:21

Nekem is volt Saxo-m, csak a facelift-es modell, 2002-es 1.1i. Először mindenki hülyének nézett a családban. Citröen, az 1 francia sz*r-mondták. De 4 év és 45 e km után, fájó szívvel váltam meg tőle. Soha nem hagyott sz*rban, az égvilágon semmi baja ne volt, csak a kötelező szerviz erejéig látta a szerelő. A Békéscsaba-Biograd(HR) kb: 850 km, első 600 km-es szakaszán mértem a fogyasztást és az is tudta az 5 litert!! Autópálya tempón, ketten, csomagokkal!! Békéscsaba-Berlin kb: 1100 km, 5,7l/100 km, négyen+csomag!!!!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.12.04. 20:40:04

@Ender Gábor:

"Fordot nem akartam venni."

Azt elhiszem. muhahaha:)

Polly-pudli-pötty 2010.12.04. 20:41:22

@igor77: Nekem 1.2 8V x12sz Corsám van.
Nálam is 4.6 a rekord és olyan 5.3körül járok vele én is.
Igaz nagyrészt országúton.
A futóművében azt szeretem,hogy nem billen nagyokat,mint mondjuk egy Pug 206. Kisautók között nagyon jól hangolt futóműve van.Szerintem.

keletisarok.hu 2010.12.04. 20:41:35

A hasnyálautón ennyiért van 1.3-as Swift Sedan GLX klímával, elektromos faszságokkal. Csak éppen az fele ennyit futott (óra szerint), és a legutolsó bokorban is van hozzá alkatrész.
(Bár, inkább 5 ajtósra szavaznék, ha már tutira akar menni az ember.)

Kérdés: 1. ha van egy másik "játszós" Merci, akkor hogy lehet ilyen fillérbaszó valaki? Adja el a picsába, és vegyen egy rendes autót. Most akkor van zseton vagy nincs?

2. Most akkor hogyisvanezkérem? Óvodás vett autót vagy felnőtt ember? Jól nézzen ki, ne legyen tucatautó, ne fogyasszon, de menjen is a pályán blabla... Álmodj, királylááány.

3. Kényelem: nem tom, arrafelé mi a módi, de itt nem szükséges agyérsebészi képesítés egy üléscseréhez vagy upgrade-hez...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 20:45:46

@roland826: Nem, a gumikat függetlenül írtam :)

kultúrpesszimista 2010.12.04. 20:49:55

@Ender Gábor:

Szóról-szóra egyetértek. Én mondjuk sajátos örömet vélek felfedezni magamon ezekben a régi "klasszikusan franciás kényelmű" autók vezetésében. Már az AX is egy csoda volt a maga nemében, pedig az aztán tényleg még hidros sem volt, egyszerűen csak hintószerű komfortja volt. Szóval nekem bejön, de simán megértem, akinek nem ez a világa és kanyarban már a kapaszkodót keresi, nehogy felboruljon (nem fog). Annak jó lehet egy feszes japán vagy német, zömében minősíthetlen ülésekkel.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 20:52:12

@Gyurma73:

Vannak újabbak is, nem sokkal drágábban. És ezeknél mindegy (még) a kor: ha nem rozsdásak és rendben van a szervizkönyv, (amit egy kb. 10e Ft-os független állapotfelmérés tud alátámasztani), odafigyeltek a kényes részekre (hátsó híd tipukusan), akkor nincs velük nagy baj.

Gab X 2010.12.04. 20:53:06

@Gyurma73: :) szerencsére nem városozom...ott értelmetlen is lenne. Nem esztelenül szoktam használni az autókat, de kiforgatom 6000 -ig, előzök amint lehetőségem van rá. Tudom mi az esztelen tiprás, vagy hogy pályára kivinni a vasat. Nyári autóm 870 kg 2.2 szívó benya. Ha esztelenül használom akkor 15 lityit is nyugodtan ki lehet belőle hozni. Sőt, ha csak körbe-körbe driftelnék...effektív távolságot nem is tennék meg vele, mégis csillagos ég lenne a fogyasztás.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 20:53:55

@keletisarok.hu:

1. Miért turkálsz más zsebében? Egyébként logikus, van egy hobbiautó, ami hétvégén jár és tök mindegy mennyit eszik, illetve van a szomjatlan autó, ami BKV helyett kellett (ha elolvastad volna a cikket kiderült volna számodra is.) és kb. megspórolja a Merci hétvégi költségeit hétköznap. Mellesleg nem a "szépótót" basszák össze hét közben.

2. Azért csak talált egy egészséges kompromisszumot, nem? :D Az meg miért fáj, ha valaki különbözni akar az átlagtól (Suzuki, minden sarkon 40 db - nem rossz az ettől még, csak ha valaki nem akar...), ha csak egy picit is?

3. Ülést meg cserélgessen az, aki balfaszul választott. Szerintem.

;)

kultúrpesszimista 2010.12.04. 20:54:07

@kultúrpesszimista:

Hú, de magyartalanul írtam. Ragozási anomáliák, szóismétlés... Bocs mindenkitől.

mükkemakk 2010.12.04. 20:54:45

Nekünk nem volt bajunk a Ford diesellel, mivel garázsban állt, mindig indult, jól ment, keveset evett! EFX-981 nem ismerős senkinek?

Én ajánlani tudom, nem egy merdzsó, de jó kisautó.

atiz 2010.12.04. 21:01:32

@263: hali. ki tudnad fejteni nekem, hogy mi az az isuzu diesel corsa? meddig gyartottak azt a tipust? bocs, de nagyon nem vagyok kepben.

kosz!

antika13 2010.12.04. 21:02:51

@Waldorf Rolandó: Gondolom a tied még nem egr szelepes. Szoval nemtom hogy csinálod, az enyém 5 lityi alá nem megy.

Rocko- 2010.12.04. 21:09:28

@Aaron Ross: ellene: MÁR VETT AUTÓT.

keletisarok.hu 2010.12.04. 21:11:35

@KuKori:
1. Nem turkálok. Ő írja ki ország-világ előtt. Aztán meg picsog, mint a fürdős k.va. (A többi kollégájával egyetemben.)

2. Nem fáj, hogy különbözni akar, csak éppen akad ismeretségi körömben is pár különbözni akaró, aki végül a suzukinál kötött ki, vagy éppen a 3-4. fostalicska levedlett francia, olasz, német szarral szenved, mert a suzuki az a "ti autótok".
Ezt most nem a márkafanatikus csóró magyar mondja belőlem, hanem ez TÉNY.

3. "Ülést meg cserélgessen az, aki balfaszul választott. Szerintem."

Erről eszembe jut a régi borbélyos vicc: "Feltalálnak egy új, szuper, csodás, különlegesen gyors borotválógépet a hapsiknak. Csak be kell dugni a pasas fejét és pillanatok alatt megborotválja.
- Na de mindenkinek más formájú az arca!- volt a kifogás.
- Hát eleinte igen."

Csak ülésnél nem így van, úgyhogy, lehet, ami neked kényelmetlen, az nekem nem az (vagy fordítva). Vagy mittudomén.

Ender Gábor 2010.12.04. 21:12:14

@KuKori: Köszönöm. Ezek szerint van, aki érti.

Virago_1000 2010.12.04. 21:14:46

Ender Gabor:
"Nem láttam benne sok fantáziát, pedig az autó tetszett. Viszont elriasztott a hirdetés szövege. Leírták, hogy kopottas az első gumi, és hogy az utóbbi évben ezt-és-ezt cserélték ki rajta, tételesen felsorolva. És nem, nem a gumicsere költségével van bajom, hanem azzal, hogy aki javítási listával hirdet meg járművet, az általában az utóbbi fél év véres kínjait veti a képernyőre: gyakorlatilag az eladás okát, vagy okait."

Nem hogy orulnel, hogy becsuletes eladoval talalkozol, a tobbi auto is mind ilyen, csak ott nem soroljak fel. Akkor meost melyik a jobb?

"Például a frissen hengerfejezett Golfokat azért akarják eladni mind, mert a közelmúltban rá kellett költeni az autó árát a motorra, és amikor erre rájöttek, hirtelen meggyűlölték az addig szeretett kocsit, és gyorsan meghirdették. Rengeteg ilyen van, és azt hittem, a zöld Saxo is ilyen lesz. Viszont a telefonos beszélgetés alapján nagyon korrekt eladóval álltam szemben, és értelmes emberektől mindig sokkal jobb vásárolni, mint a pszichopatáktól."

Na latod. Ahogy kesobb be is ismerted, hogy jo dontes volt tole venni.

forumnick 2010.12.04. 21:17:13

@kultúrpesszimista
A ZX és a 306 között van egy igen apró különbség.
Kíválló érzékkel elrontották a ZX-et, esőben használhatatlan. Céép egykaros ablaktörlője van.
Pont a vezető elé hozza fel a menetszél a letolt vizet. Esőben a magasabb ember pont ott néz ki, ahol már nem töröl a kar. A velem utazók szinte féltek, mikor nem használtam az ablaktörlöt. Kedvükért néha töröltem egyet, nagy esőben meg behúztam a nyakamat. Elbeszélgetnék a jóságos tervezőjével.
Utáltam!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 21:19:19

@keletisarok.hu:
"Csak ülésnél nem így van, úgyhogy, lehet, ami neked kényelmetlen, az nekem nem az (vagy fordítva)."

Ezért szokás kipróbálni, mielőtt az ember megveszi ;)

Ender Gábor 2010.12.04. 21:19:41

@Virago_1000: Ugyanarról beszélünk.

Kellemesen csalódtam az eladóban. És szerintem a legtöbben úgy értelmezték a hirdetést, mint eleinte én, ezért nem ment el hamar az autó.

A hirdetést rengeteg embernek megmutattam, mindenki azt mondta, hogy ez egy boy-racer lesz. Akinek már nem volt pénze a két első gumira, mert kicserélgette benne az ezt meg az azt, amik az utóbbi időben elromlottak.

Egyáltalán nem volt baj, hogy őszinte volt, és leírta. Mindenkinek ilyennek kéne lennie. Csak van egy "típus", aki beleírja ezeket a cserés dolgokat a leírásba. És ezek tipikusan azok, akiknek ezek a ráfordított költségek fájnak. És olyan embertől nem jó félmillió forintos autót venni, akinek fájt kicserélni egy gumibizbazt ötezer forintért. Mert akinek az ötezer forint fáj, az sok mindent megpróbált elspórolni.

Szerintem. És akiknek megmutattam a hirdetést, mind ugyanígy gondokodtak.

Rocko- 2010.12.04. 21:20:17

@keletisarok.hu: 1) télleg nem érted sipike? a jáccós autót nem basszuk szét a hétköznapokban. szerintem értheő ez.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 21:21:52

@forumnick:

Ez kétségtelenül így van... De pl. a 190-es Mercedesen is egykaros az ablaktörlő emlékeim szerint vagy sem? Ott jó lenne? A méret a lényeg vagy hogy kétkarú legyen?

antika13 2010.12.04. 21:22:16

@KuKori: Csatlakozom az előttem szólóhoz. Gondolja a parasztgyerek, kicserélem az ülést és milyen jó lesz.
Hát barátom a fapad golf II-III, fiesta ugyanúgy pattog az úton. De megkockáztatom, hogy a golf IV és az A4 is.

keletisarok.hu 2010.12.04. 21:23:16

@KuKori: Na, ne kábítsuk már egymást, mert lehet, gyerekek is olvassák a blogot. Hány száz km-es próbakört szoktak lenyomni az érdeklődők?

@Rocko-: Akkor meg minek vette? Én azért veszek dolgokat, hogy használjam is azokat.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 21:24:48

@keletisarok.hu:

Nem meddő fontoskodás ez most már? Csak kérdezem.

keletisarok.hu 2010.12.04. 21:26:49

@antika13:

gátlócseréhez is elég egy kisdoktori
de, ha pl. ennek ilyen rinyálós a hátsó futóműve, akkor nem tudom, mire a nagy ajnározás

de leszarom, használja egészséggel
csak majd legyen enderbabában annyi gerinc, hogy beszámol arról hányszor nem tudta megtankolni a játszósautót, mert a citromba kellett feccölni a túlórapénzt

keletisarok.hu 2010.12.04. 21:28:33

@kultúrpesszimista: de, úgyhogy megyek vacsorázni :)

balesetmentes vezetést mindenkinek

Rocko- 2010.12.04. 21:28:42

@keletisarok.hu: ő is használja. egyiket hétköznaop, igáslónak, a másikat hobbiautónak.
lépj már ki a szűk látókörödből.

forumnick 2010.12.04. 21:29:12

@kultúrpesszimista:
Nem érdekel a karok száma. Rövid a kar, a szélvédő tetején nem töröl. Magas vagyok, ott nézeki ki.
Ha töröltem, akkor a kar átment az utasoldalra, ha kicsit csíkozott a gumi, akkor pont felhúzta a vezető elé a vizet, a menetszél meg a többit, ami letolt.
Ja, céges flotta volt, szal volt pár, aminek a tapasztalata alapján írtam. Az ablaktörlő szerintem konstrukciós hiba ezen a kocsin. Kis hiba, de kifogsz pár nap országjárást esőben és máris utálod.

Rémálmaimban jön elő a ZX, a Xsara I jobb volt, sokkal. Még talán a Xsara II-nél is jobb volt az I-es.

Persze a hírének az sem tesz jót, hogy láttam egykori céges kombit pár éve egy hírdetve nemdohányzónőiorvostól, kevesebb kilómétererrel, mint amit 10 éve irogattam a menetlevélbe. :-)

forumnick 2010.12.04. 21:32:45

Azé' mikor ajánlgattok itt öregebb verdákat azt is vegyétek figyelembe, hogy ha a főpógi' úgy ébred, pont papírnehezéknek lesznek jók az öreg autók Budapesten.
Ez még pont megkapja a két plecsnit, pár éve már csak talán majd piros, ha változik a törvény.

Ez is megérne egy cikket btw.

De kár filozofálni, mert az egész értelmetlen a dugódíj miatt. :-)

antika13 2010.12.04. 21:33:11

@keletisarok.hu: Kicseréltem - újra, nem használtra - nem lett jobb.

Virago_1000 2010.12.04. 21:35:17

@Ender Gábor: Mindegy, jol jartal, jo vetel, gratulalok. Teli kocsinak tokeletes, a mercit meg ugysem akarnad a latyakban amortizalni.

Dennis01 2010.12.04. 21:44:59

En se szeretem a dizelt, de kar benzin+gaz uzemu autot ajanlgatni, mert:
Ha jol tudom, gazuzemu autok nem mehetnek le melygarazsokba. Marpedig tudomasom szerint a Totalcar irodahaza is melygarazsos rendszeru, igy az Ender nem parkolhat benn.

Garp 2010.12.04. 21:47:05

@Ender Gábor: "12 litert az elmúlt tízezer kilométeren" ejha! :D (na jó, értem én, csak jólesik, na)
Amúgy meg tök reális az autó választás. Értem én, hogy fingmentes ülés, meg újautó szag, meg sokköccenti-sokhenger. De ismétlem: teljesen _reális_ választás.

antika13 2010.12.04. 21:48:11

@Dennis01: Kár. Pedig a 7 lityis lpg fogyasztás se rosz.

Waldorf Rolandó 2010.12.04. 21:48:22

@antika13: mint írtam, 20 éves. Sima, hóteccerű szívódízel. Ramaty kasztni, de ami kell, az jó.
Nekem az volt a lényeg a vásárláskor, hogy ne vérezzen a szívem, ha nekimegy egy lopakodó tűzcsap, sávváltáskor gondolja meg a telekjárós, hogy megéri-e neki, ill. ha már kell egy ilyen muszájvalami, ne lássam a pénztárcán.

Ender Gábor 2010.12.04. 21:48:24

@Dennis01: Még soha nem álltam be oda. Önmagában az, hogy (még továbbra is) kitiltják az LPG-s autókat a mélygarázsokból, nem ellenérv. Illetve ellenérvnek az, de nem döntő.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 21:48:30

@forumnick:

Na, ez simán spekuláció. (Rosszabb esetben hívhatnám paranoiának is.) Ha egy ilyen döntés születne, azzal a saját végítéletét írná alá a kedves mindenkori főpolgármester úr, a következő választáson belebukna... (Egyébként én tennék rá magasról. Ha tilos lenne a használata egy youngtimernek, én akkor is mennék a hobbyautómmal néhanapján. Nem érdekel a morál meg a jog. Komolyan.)

kultúrpesszimista 2010.12.04. 21:53:59

@forumnick:

Veled is az a baj (már bocs), hogy valamely konstrukciós hiba alapján kiterjeszted magára az autóra az egész szubjektív véleményedet. Még ha történetesen részigazságod is van. A Skoda 120l sem amiatt nevezhető rémálomnak és rossz autónak, mert hajlamos volt felforralni a hűtővizet (amit amúgy lehetett orvosolni). Az egész autó úgy volt borzasztó, ahogy volt, minden ízében. Namost tény, hogy a ZX kellemetlen tud lenni esőben, de ettől még mint autó abszolút rendben volt a kategóriájában. Más autóknál meg más jelentett kompromisszumot. (Vezess le pl. 600 km-t egy kortárs Astrában és utána mehetsz is a masszőrhöz és a gőzfürdőbe drága pénzért.)

Garp 2010.12.04. 22:04:03

OFF @Rocko-: te, nem lehet, maga miatt kérdezte? :) OFF igaz, de látom élből ugrasz a Suzukira :)) ON

@Ender Gábor: +1

@KuKori: 80ezret futott, olajcserétlen Passat? 3. hengerfej tömítéses Punto, elszállt turbos laguna _tömegével_? Mindez megsképelve berohadt chipses zacsival, bébitápszerrel, sosem takarított belsővel? Ja és a kedvencem: vezérműszíj nincs cserélve a 6 éves autón, mert még nem futott 70ezret. Ugyanmár mi ezekhez képest egy visszapörgetett km óra? :D Ismerős, nem?

Rocko- 2010.12.04. 22:07:10

@Garp: nem, nem ugrok. valszeg én is stiftet ajánlottam volna, gázzal. de a postban is írja az ellenvéleményt, és ezt el is fogadtam.

Rocko- 2010.12.04. 22:10:33

@Dennis01: van nem mélygarázsos része. és manapság elég ritka a gázeresztés. szal hülye indok ez általában. (nem személyre szólóan, hanem akik csinálják a garázst.) ennyi erővel lgérugósat se. meg mondjuk 20 évesnél idősebebt se, mert ott meg a tartály lukad ki.

forumnick 2010.12.04. 22:16:46

@kultúrpesszimista:
Olvasgass, és rájössz, hogy nem para.
Módosították a szmogriadóról szóló rendeletet, tervek szerint októbertől márciusig nem lehetne járni EURO2-nél régebbi motorral.
Már néhanapján jönnek az eldugott hírek, miszerint x eu direktíva szerint y napon lehet magasabb a szennyezetség, és ez jelenleg a duplája, ami miatt eu-s bírság várható.
Nem kell hozzá jövőlátónak lenni, hogy nem a buszokat cserélik le vagy tiltják ki a városból.
Értelmet ne keress.

A dugódíj pedig szintén az eu-s támogatáshoz köthető, megígérték. A hogyanokról még nincs hír.

Én azért nézem, mert van öreg autóm a sós utakra, és nem szívesen dobnám ki. :-(

Leadfoot 2010.12.04. 22:17:34

@kultúrpesszimista: Nekem volt 306-os szedánom, és nagyon szerettem, remek autó volt, pár apróságon kívül (ajtókitámasztók elfáradása, nyekergő szellőzőventi) nem volt gond vele, pedig nyüstöltem csúnyán.

És a 98 lovas 1.6 benzinessel eljártam városban 7-7,5 literrel, jellemzően 7,2-vel.

Viszont az ülése az pont nem annyira tetszett, kicsit rövid volt nekem az ülőlap.

Előtte viszont volt Xsara II-m, az tényleg kényelmes volt.

Egy szívódezső 306-ost bármikor vállalnék ilyen válságautónak.

Dennis01 2010.12.04. 22:18:18

@Ender Gábor: @Rocko-: En se ertettem sose ezt a kitiltas-dolgot, csak gondoltam, ez is benne lehet a pakliban, miert vettel dizelt..

kultúrpesszimista 2010.12.04. 22:21:20

@forumnick:

Igen, hallottam én is... Meglássuk. A szmog eléggé periférikus jelenség. Ki az, aki akkor használná a féltett AUTÓját? Nincs érdemi relevanciája... Teljesen meg nem fogják kitiltani a városból, ehhez túl sok ilyen autó van az utakon (remélem minél tovább), és erős lenne az ellenlobby is szerintem.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 22:24:49

@Leadfoot:

Én az 1,4-es ismerem, az is nagyon rendben van (nem szedánt vezettem). Ha Citroen, akkor még a Xantia nagyon tetszik, mármint az utolsó igazi Citroenek közül. Mondjuk magamnak nem vennék francia autót ebben a kategóriában (sem?). Távolról tetszenek, elismerem az erényeiket, de nekem az autózás szerelem minden szinten. Ebben a kategóriában előbb kéne egy Lancia Dedra vagy egy Alfa, még ha kényesebbek is. Vagy még inkább Volvo, Saab... Persze mindez más világ már.

sowi 2010.12.04. 22:25:09

@forumnick: nem tudom te milyen magas vagy (azt meg foleg nem ertem, hogy mit nezegetsz a szelvedo tetejen, elore kell nezni...) az en 185 centimmel nem igazan zavaro esoben sem a ZX egykaru ablaktorloje, mellesleg az AX-en is az van, es azon sem volt zavaro egy masodpercig sem

forumnick 2010.12.04. 22:25:42

@kultúrpesszimista:
Bakker, ha egy autóból nem látsz ki, az nem biztonságos. Ha nem látok ki, akkor nekimehetek valaminek. Ha nem látok ki, akkor módosítok az üléshelyzeten, kényelmetlen, akkor rosszul ülök heti 5-6 napon, napi 5-600 kilométeren át, heti 4 héten.
Ha ezt nem érted meg, sajnálom.
Mielőtt elkezdenéd, pl. a Xsara I-et szerettem, a Berlingot imádtam (16 hónap/120000km), jelenleg is C5-öt is hajtok (amiből az új megint rossz szerintem).

És hogy szjam a vw-t is. A 4 ajtós Polo vállban szűk, úgy kell vezetni, mint a lakótelepi hülyegyerekek, középre hajolva. Az ülést hátratolva a vállam pont az ajtóféfánál van, vezess le egy napot féloldalasan dőlve.

Tényleg, ilyen bakikról nem lesz cikk? :-)

Garp 2010.12.04. 22:28:39

@Rocko-: a kompokon is annyit kérnek, zárd el a manuális csapot. Meg esetleg nyitott deckre rakják az embert. Nem értem, ha vizsgát kap az autó, akkor mit aggályoskodnak a szivárgással? Pláne egy huzatos garázsban.

malkolmcole 2010.12.04. 22:31:45

Ha szabad egy pillanatra!

1998-as 1.0 benzines, piros, háromajtós Saxo-m van. Nincs benne még 90.000 km sem. Nagyon szép állapotban van, és tényleg 4-4.5 között van a fogyasztásom (télen is). Nem kell taposni a lelkét és ennyit eszik. Most szögezném le: nem volt még vele soha semmi baj. Sem elektromos, sem semmilyen. Egyszerű mint a satu. A lengéscsillapítók tényleg szarok, de nagyon nem érzem a csere fontosságát. 4 db téli Debica téligumit 10e Ft-ért vettem rá. Annyira "szegény" kocsi, hogy téli gumival járok nyáron is, mert a gumit 3e Ft-ért cseréli le a gumis nyárira, viszont 3 cseréből veszek egy új szettet ismét. :-)

Olajszűrő 800 Ft, olaj (Mannol 10w40) 3300 Ft/5 liter (3 liter kell bele.)

Évente ezeken kívül semmit nem költök rá.

Aki nem hiszi, járjon utána! :-)

Köszönöm!

Rocko- 2010.12.04. 22:32:13

@Garp: balfasz hidelmek. kb. mint ne mobilozz benzinkúton.

forumnick 2010.12.04. 22:33:01

@sowi:
195 magas vagyok.
Előbb mentem Saxoval, mint a ZX-szel. Nem volt vele bajom más részről, de emiatt utáltam. (mint írtam nem az éves nyaralás volt a leghosszab utunk vele - 2x éve volt már).

Az alapkonfliktus onnan jött adódott, hogy hiába azonos a 306-tal, de ebben a pontban nagyon más.

forumnick 2010.12.04. 22:34:27

@kultúrpesszimista:
Szmogban ki használná féltett autóját?
Ha élne a törvény kb. 70-80 napon álltak volna a piros plecsnis autók!

kolombusz 2010.12.04. 22:35:23

Kedvenc szerzőmmé lépett elő mostanában ENDER MESTER. Bizonyára az is benne van a dologban, hogy én is orvostanhallgató vagyok, de az írásai is nagyon szórakoztatóak.

Sok boldog és balesetmentes km-t kívánok!

w a s d 2010.12.04. 22:35:30

@kultúrpesszimista: "Az egész autó úgy volt borzasztó, ahogy volt, minden ízében."
Lótüdőt! Vannak szar dolgai, de hogy minden ízében az lenne? Azt azért nem. Inkább pár hiba, ami néha elront egy egyébként kellemes autót.

sowi 2010.12.04. 22:35:59

@forumnick: akkoriban a citroennek maniaja volt az egykaru ablaktorlo :)
de ezek szerint en az evek soran mar vagy megszoktam, vagy ugy ulok, hogy nem zavar, mindesetre mai napig orulok amikor visszaulhetek a sajat automba par modern csoda hatzsibbaszto kenyelme utan

Garp 2010.12.04. 22:36:30

@Rocko-: az, meg ne tankolj járó motorú autóba, és ne is dohányozz közben! Marhák. Nem tom mit képzelnek. :D

kultúrpesszimista 2010.12.04. 22:46:29

@forumnick:

Nálam a VW (a Corrado és a régi Scirocco kivételével) eleve nem létezik, soha nem volt és nem is lesz a porondon, úgyhogy nem is kell meggyőznöd.

És oké, ha számodra nem jött be a ZX, hát nem. De azért fura, hogy nem hallottam arról, hogy annyira balesetveszélyes lenne az autó, hogy EMIATT halálesetek százai, ezrei történtek volna Európa útjain. Akkor nyilván megváltoztatta volna a gyár az ablaktörlő elrendezést...

kultúrpesszimista 2010.12.04. 22:49:53

@F/:

Ugyan már... beszélsz hülyeségeket, bocs. Bő 10 évig volt a családban. Szívből gyűlölöm! Talán a kormánya, az kellemesen könnyű volt, ami nem meglepő a súlyeloszlás miatt. Egy igazi égetnivaló kispolgári csökevény, csak sajnos a 80-as években nem volt sok alternatívája...

igor77 2010.12.04. 22:54:34

Nagyon szeretek kanyarodni,több utasom mondta,hogy ő már rég felborult volna a sajátjával(ismétlem combom van ami magasabb is mint a corsa).

Chrysippos 2010.12.04. 22:58:13

Nekem volt ilyen autóm a ráncfelvart szériából. 2001-ben vettem a szalonból 0 kilométeresen. Ez az autó egyszerűen silány, pedig nem voltak nagy elvárásaim.
A féktárcsák egy szlovén kirándulás alkalmával a hegyekben történő kocsikázás után elvetemedtek. Természetesen nem cserélték garanciában, mert nem hűtöttem rendesen a fékeket, szerintük.
Az autó 1 hónapos korában nem indult, mert megbolondult az izzítást vezérlő elektronika. A fényezett lökhárítóról már 1 év után elkezdet leválni a festék. A kocsinak zörgött minden porcikája.
Az antenna kilazult a kocsi tetején. A csavarja belső világítás alatt volt. Miután kiszereltem a belső világítást, már soha nem lehetett visszaszerelni rendesen. Egyszer a Thököly úton az ölembe eset az egész. Majd egyszer csak vezető oldali ülés leszakadt a sínről, mert a ponthegesztés elengedett (pedig csak 90 kg vagyok, nem 150). Ekkor telt be a pohár, eladtam a vasat 2 évesen 62000 km után. Két pozitív dolog volt vele. Jó áron adtam el és a forint ép erős volt, ezért a CHF hitelből majdnem nyereséggel szálltam ki.
Még annyit a költségmentes autóhoz, hogy a hátsó felfüggesztés egészen sajátos megoldású. Ha ott valami elromlik akkor lehet zsebbe nyúlni.

Garp 2010.12.04. 23:06:03

@kultúrpesszimista: "Szívből gyűlölöm!" - na látod, ez megmagyaráz sok mindent. Nekem volt 105 és 120 is. A-B kislóvés autónak tökéletes volt. 3 év alatt egyik sem forrt fel. Mondjuk télen igencsak óvatosan hajtottam. Kinek a pap, kinek a papné, kinek meg a kántor.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 23:07:46

Amúgy (mint minden második magyar állampolgárnak) nekem is volt Suzukim. Semmi baj nem volt vele, csak amikor "feljebb léptem" és utána megint ültem benne, nagyon érződtek a komfortbéli hiányosságai, a zajossága, a természetelllenesen kis erővel mozgatható pedálok, gyenge fékek, satöbbi. Megszokható, de inkább eszköz, mint szerethető autó.

Dennis01 2010.12.04. 23:09:14

@Garp: Allitolag ha evente csereled a fagyallot es jofele termosztatot raksz bele, a vizforralas ismeretlen dolog lesz.

263 2010.12.04. 23:09:20

@atiz: Az Opel Corsákat szerelték Isuzu dieselmotorokkal. Az első szögletes"A" corsát is kb. 1987-től. A gömbölyű "B" típust is, az újabbakat nem tudom.Volt még a Kadett 1,5 TD Intercooler, az újabb Opelekben 1,7 literes D, TD ezek Isuzu motorok.A Kadettbe, Astrába nem csak Isuzu motort tettek, hanem saját Opel motort is.Az biztos, hogy ami Corsa 1,5 literes és D, vagy TD az Isuzu motoros. Eredetileg az Isuzu Geminiben volt ilyen. Jópofa kis motor, vízhűtéses turbóval, gyárilag kb.0,6-0,7 bar nyomással( ezért tart sokáig!), BOSCH adagolóval!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 23:11:05

@keletisarok.hu: Aki nem tudja nagyjából belőni elsőre, pár kilométeren, hogy kb. milyen érzés benne ülni és vajon milyen lesz, az régen rossz. Egy rossz ülésben én az első perctől fészkelődök. Persze lehet, hogy másoknak nincs meg ez a képesség(?).

Garp 2010.12.04. 23:13:15

@Dennis01: így-így! :) Mi újság a törpeautóval? :D

Dennis01 2010.12.04. 23:19:18

@Garp: A torpeautoba kellett egy teli termosztat a nyari helyett, a nyarival a futes eleg halovany volt. Most meg nem lehet benne megmaradni olyan meleget fuj..
Mig volt ho es jeg, elemunkben voltunk, csuszkaltunk keresztul-kasul mindenen, a kezifeket is cincaltam eleget.. Az ocsem nagy megelegedesere.. :D

kultúrpesszimista 2010.12.04. 23:20:06

@Garp:

Sajnos alaposan kiismertem magam a skodán, kényszerűségből... Soha többet semmit, amin skoda embléma van. Kispolgári rettenet, semmi jó, szerethető nincs bennük. Amiből nem következik, hogy akkor Lada. :-) Egy Zastava vagy egy Polonez már inkább, de ezek anno elérhetetlenek voltak.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 23:22:47

@Garp: Átlagos ír autó, felismertem a leírásból :D

NEM illusztráció:
indafoto.hu/kukori/egy_ir_atlagauto

Nekem is pár hétbe telt gatyába rázni a Rönót, ennyire azért nem volt gáz. De megérte, mert tudtam mit veszek: egy alapvetően jó autót kisebb, de ismert hibákkal, helyrehozható külsővel, olcsón, komolyabb mechanikai-elektromos gondok nélkül :)

Három mosás + kis karceltávolítás itt-ott, első lámpapolír és waxolás után a külső rendbe is jött :) Az írek mindig megjegyzik, milyen szép állapotú - látták volna előtte. De én megláttam, hogy alapvetően egy tök jó autó rejtőzik alatta, csak ki kell kaparni :)

A kötelező és megelőző dolgokat is letudtam pár hét alatt, szépen lassan. Most már át fog szállni NCT-n, mint a huzat. Bár csak májusban esedékes.

w a s d 2010.12.04. 23:26:36

@kultúrpesszimista: Hadd ne kelljen túl licitálnom azt a 10 évet, főleg ne úgy, hogy öreg darabokról van szó...

igor77 2010.12.04. 23:27:16

Hozzá kell tegyem az Isuzu dízel megy napraforgóval is (tesco 229 ft volt nyáron)valamint bontok egy házat amiben nem laktak 16 éve.Ott találtam 4db olajkályhát azokat megcsapoltam(valószínűleg HTO volt mert piros)azt is minden zokszó nélkül elfogyasztotta.A pincében van még 800liter ismeretlen eredetű folyadék ami gyúlékony ugyan de nem tudom mi.Most azt fogom kipróbálni.Remélem a kályhákban használták mert akkor jó lesz.

kultúrpesszimista 2010.12.04. 23:28:14

- Nagyon off, elnézést -

Istenem, mennyire tetszett ez nekem gyerekként:

commons.wikimedia.org/wiki/File:FSO_Polonez_1500_2.JPG

www.lfsmods.com/img/FSO_polonez_1.jpg

Hunyorítva szinte Lancia Delta. A szocialista barakk csodája!

Dennis01 2010.12.04. 23:34:13

@KuKori: Miutan megvettem a masodik Minit, kivettem uleseket, karpitokat, muszerfalat egy alapos takaritas kedveert. A jo oldal az volt, hogy a muszerfal es a futodoboz koze be volt ragadva £5 fontnyi apro, a rossz oldal pedig a tonnanyi cigarettaba valo szuro a karpitok es az ulesek alatt..

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 23:42:55

@Dennis01: én is terveztem egy nedves porszívós takarítást a padlón, de három sima porszívózás után egyáltalán nem tűnik vészesnek. Meg beütöttek a mínuszok is ugye :)

Dennis01 2010.12.04. 23:47:21

@KuKori: Ajjaj, ne is mondd.. Gyulnek a szendvics dobozok a hatso terkepzsebekben, plusz a morzsa amit az ocsem hagy maga utan minden ut utan, de ebben a hidegben nem tudom magam ravenni hogy kitakaritsam rendesen...

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2010.12.04. 23:51:00

@Peetee: háát, öregem, nem ennék onnan pizzát, ahol te fél óráig kormolsz állva a környéken. Hideg autóba ülj felöltözve.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.04. 23:54:14

@Dennis01: Nézd meg az általam készített és belinkelt fotókat kicsit feljebb :) Egy egy rosszabb, de még átlagos ír belsőtér :)

Dennis01 2010.12.04. 23:55:58

@KuKori: Annyira messze azert nem megyek koszugyileg.. :D
Amugy nagyon szep a Lagunad, gratula!

Garp 2010.12.04. 23:58:55

@Dennis01: na, jó hallani, hogy megérte a vásár. Na csak óvatosan!

@KuKori: hadd ne mondjam, hogy az 03-as OCti a le nem szedett keréktárcsa miatt bukott meg, meg a fényszórók miatt, amit abban a műhelyben állítottak be és prizmáztak, amit a vizsgaközpont ajánlott :S.
Jótanács: ha viszed a kotlát, külső-belső takarítás, az _összes_öv_legyen_becsatolva(!), ne legyen hibalámpa a műszerfalon és át fog repülni a vizsgán....;)
Ja és a neten valami késő délutáni, lehetőleg szombati időpontra regisztrálj.

igor77 2010.12.04. 23:59:34

@rozsdapeti: A szotyiolajtól max az étvágyad jön meg.A többiről ne beszéljünk,hogy a kutasok mit locsolnak az autódba.Vajon miért eszik az autóm kevesebbet külföldről hazafele rakottan,sietve.Mint kifele üresen ráérősen????

kultúrpesszimista 2010.12.05. 00:01:14

@Rocko-:

Hűha, ezt nem is tudtam! Na igen... Köszi!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 00:02:06

@Dennis01: Az még az angol volt, amit fél évig használtam, az ír sajnos nem ennyire jó állapotú (ugyanazzal az évjárattal, kevesebb mérfölddel), de köszönöm :) Az angolon nem volt egy ajtórányitásnyom, egy karc sem. 11 évesen nem rossz eredmény :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 00:05:25

@Garp: Oké, köszi, meglesz :) Ja igen, a felnikupakokat majd el ne felejtsem levenni.

Garp 2010.12.05. 00:08:15

@kultúrpesszimista: áhh, ki mibe fut bele...én a VW Jetta II-m miatt mondtam azt, hogy VW-t sose többet. 570be' volt és a végén 25ezerért adtam el.
Ehhez képest most egy Octaviánk van. 90 lovas dízel. Pont arra való, mint az Ender Citromja: nullához közelítő költséggel (szinte csak a kötelezők+tankolás) fentartható, nagy, A-B kényelmes családi szutyok. Buszbelső, ha lecserélnék a logot, észre sem venném. Racionális választás. Nekünk ez jött be.
A cimborámnak meg pl a Kia Sedona :D. Én meg azért nem adnék pénzt.

Még egy kis OFF: említett barátomnak szólt a főnöke, hogy nézze át az 5-ös Bmw-t. Többek között vegyen rá új antennát, mert szar a rádió(!). Na amikor a 3. 20centest bányászta ki a fejegység belsejéből már fuldokolt a röhögéstől. Persze szarrá volt zárlatosodva belül. Ha valakik, akkor az írek tényleg annyiba veszik az autóikat, mint más, civilizált ember a vasalóját. Bár nem, mert a vasalóba desztvizet használunk, az írek az autójukban csapvizet. Ilyenkor is. Na ON

Fantozzi.ie 2010.12.05. 00:10:12

@KuKori: Pedig milyen jó lenne most a téli gumi! Hallom pénteken le volt zárva az út felétek

Rocko- 2010.12.05. 00:11:42

@kultúrpesszimista: nekem Lanos - DMC-12 ellentétpárja tetszik.

Krisi 2010.12.05. 00:14:11

@GalloG: egy éves ezres Yaris városban dinamikus közlekedés mellett 5,2-5,4-gyel eljárkál, ráadásul úgy, hogy hegyen lakunk. azért írom csak halkan mert nem egy árkategória az itt szereplő Saxo-val, tizen éves autók közül nem tudom hogy melyik gép tud ilyet.
de ez valós adat, nem átlag népítéletes önigazolás. meg persze cserébe országúton nem lehet vele előzni csak ha van egy kilométer belátható útszakasz, pályán meg óra szerinti 140-nél meghal, de tényleg nem kér benzint. rekordom 100% országúton 80-90-nél 3,9 liter.

csak persze tudni is kell hozzá vezetni, anyám simán belerak 6-7 litert százon :)

vasgyuszi 2010.12.05. 00:14:51

@Gyurma73: Itt Münchenben 250 Ft-körül van az akciós napraforgóolaj (kéthetente van mindig egy üzletlánc, ahol épp akciós).

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 00:15:20

@Garp: A műhelyben volt már 7-es BMW, tengervízzel kipótolt hűtőközeggel... Ne feltételezd a legjobbat egy írtől :D

Az is vicc, hogy mennyi hengerfejtömítés átégett autó van itt, otthon csak legendákban hallottam ilyenről, itt meg minden harmadik autónak csere érett, vagy már cserés. Akár 60 ezer kilométeren, de hogyan?!

Garp 2010.12.05. 00:16:07

@Dennis01: rávettem magam, hogy kipucoljam a cégest (Transit Connect). Apám, épp hogy vakond családot nem találtam a kupi alján az anyós ülés előtt....brrrr. Most számoltam ki, eddig az évben 59ezer km-t mentem. Nem csoda, ha felgyűlik a szemét, nincs idő takarítani.

kultúrpesszimista 2010.12.05. 00:16:12

@Rocko-:

Ja! :-)
Mondjuk a Lanost nem tűzném a kalapomra, de nem is nekem kell... Giugiaro egy zseni, a másik, Pininfarina és Bertone mellett. Nincs tucatnyi európai típus, amelyek úgy időtlenül szépek, hogy nem valamelyik olasz zseni keze lenne a formatervben... Angol és svéd kivételek jutnak eszembe leginkább. Az amerikai gépek persze megint más világ.

vasgyuszi 2010.12.05. 00:16:40

@vasgyuszi: Amikor nam akciós, akkor meg 300-320 Ft között mozog, persze még indig saját márkás termékrol beszélünk, de a Vénusz-nál érezhetoen jobb minoség!

Fantozzi.ie 2010.12.05. 00:16:52

@Garp: Igen a gyerekek azt hiszik hogy slot-machine -:)) De ez itt mindennapos szokás . Azt hogy csapvizet raknak bele az hagyján, de utána megkérdezik a fórumban hogy milyen kárt is okozhat ez!!! LOL

Garp 2010.12.05. 00:18:16

@KuKori: nem cserélnek olajat, csapvízzel járnak - nem elég? Meg hajtják hidegen is őket.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 00:19:00

@Fantozzi.ie: Nem tudom, csak azt, hogy egy hete jégpálya van (most is) az egész környéken. De nem bánom, hogy nem sóznak, mert kevesebb idióta mer kijönni :D Viszont kora délután kicsit felolvadt, le is rohanták a teszkót gyorsan :D

A gumival meg az a baj, hogy 60 euróért hoznák ki ide és 40 lenne felszereltetni... Ennyiből lehet két újat is kapni, de nem érdemes erre a pár napra megvenni.

263 2010.12.05. 00:19:04

@igor77: Tényleg elfelejtettem, használt napraforgóval, repcével is megy, indul.Szerintem a kis Citroen is,bár, ha ROTO(Lucas) adagolós, az nem sokáig bírja állítólag.

kultúrpesszimista 2010.12.05. 00:19:57

@Garp:

Nyilván így van. Az eszem természetesen megérti a racionális autóválasztást (következésképp az Octaviát is), de az biztos, hogy én legfeljebb a következő inkarnációmban lennék képes ilyesmire. Hiába kongana a zsebem, akkor is inkább érzelmi alapon választanék autót. Lefordítva: előbb kéne egy 146-os Alfa családi autónak, mint egy Skoda, Seat vagy valami hasonló steril céljármű. :-)

w a s d 2010.12.05. 00:20:33

@kultúrpesszimista: Mondjuk azért mégis kíváncsi lennék, mi volt azon a Škodán olyan szörnyű?

Fantozzi.ie 2010.12.05. 00:20:43

@KuKori: Nálunk a szervízben is sok hengerfejes autó van ,szerintem azért mert nem állnak meg ha felforr hanem addig mennek amíg meg nem áll a motor .
Gumikat is addig használják amíg a fémszál ki nem látszik .

Fantozzi.ie 2010.12.05. 00:24:59

@KuKori: 60 euró az olcsó
nekem van otthon 4 kerekem és az írfutár 100 ért hozná ki ! Durva ár
Mi feltankoltuk a kajakészletet mert félek hogy nem lesz ellátás ha nagyobb havazás lenne.

Garp 2010.12.05. 00:25:45

OFF @KuKori: ááá Limerick körgyűrű épp hogy nem száraz, de a külső sávban 50-el, a belsőben 60-al kilométereken! De hagyjuk is, köteteket lehetne velük megtölteni. De az biztos, hogy némelyik autós fúrumot olvasgatva minden magyarnak kötelezővé tennék egy évnyi itteni közlekedést. Meg az íreknek is ugyanezt Magyarországon. Nem tom ki fakadna sírva hamarább. :D ON

@Fantozzi.ie: az megvan, hogy a TodayFm-ben a vezetéstechnikai szakértő(MUHAHAHAHA) arra a kérdésre, hogy cserélje-e le a hallgató a gumikat télire így válaszolt: Not-at-all! Csak eresszen le a guminyomásból és vezessen lassabban, ugyanaz a kettő. Üvöltöttem a van-ben.

kultúrpesszimista 2010.12.05. 00:27:36

@F/:

Minden. A szag. A silány kapcsolók. Hogy soha nem volt normális fűtés. Az akadozó váltó. Hogy az autó eleje idétlenül magasabban volt a hátuljánál. Hogy akadozott a slusszkulcs. A kis csomagtér. A búgó motorhang, amely 5 és 140 km/h között permanensen jelen volt, még ha a dB értékek változtak is (a kellemetlentől az idegesítőig). De talán leginkább az, hogy úgy gyorsult, mint egy terhes csiga. Ehhez soha nem voltak erősek az idegeim, kisgyerekként se. Apámnak persze jó volt, ő sokmindenben az ellentétem, ma is nagyjából úgy vezet (objektíve nézve nagyon helyesen), hogy ha ő menne előttem és nem az apám lenne, ráereszteném a reflektort folyamatosan...

Kész, van ilyen. Pedig nosztalgikus alkat vagyok, de a Skoda önmagában nem kelt fel bennem semmilyen édeskés nosztalgikus élményt, ahogy mondjuk képes erre egy korabeli magnó, tv, video, hifi-cucc vagy millió más mementó a 80-as évekből...

igor77 2010.12.05. 00:29:03

@263: Állítólag a használt sütőolaj jobb mint az új a polcról??

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 00:32:35

@Fantozzi.ie: Te nem kaptál levelet az iwiwen? Ez valami új futár srác, magyar. Ha gondolod, majd áttolom az elérhetőségeit.
@Garp:
Igen, ez nekem is eszembe jutott. Mármint hogy ki mit kezdene a helyzettel. Én ezt vizionálom: pirosnál kirángatott ír turisták Magyarországon, agyvérzést kapott magyar turisták Írországban :D

Fantozzi.ie 2010.12.05. 00:41:56

@Garp: Sógorom mesélte hogy a kollégája le akarta cserélni a gunijait télire de előtte felhívta a biztosítóját hogy megteheti-e Erre az volt a válasz hogy ha száraz úton karambolozik nem fognak neki fizetni!! MEGALOL!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 00:44:21

Amúgy aláírom szeretem ekézni az íreket (mert megérdemlik :D), de azért ettől függetlenül jól érzem magam itt. Sosem röhögtem még ennyit előtte, meg olyan nyugis minden (csak először meg kell szokni), hogy nem tud semmi sem felidegesíteni. Illetve egy dolog tudott: mire a biztosításomat elintéztem. AXA=soha!
@Dennis01:
Ez a mosatni, meg a lámpa megbűvölése. 100 eurót alkudtam emiatt rá és egy óra + 5 euró költséggel olyan lett, amilyet a képen látsz :)
Előtte:
img3.imagebanana.com/img/xq5c6y7x/Photo0033.jpg

Utána:
img3.imagebanana.com/img/jeb6ocan/Photo0044.jpg

Beltér:
img3.imagebanana.com/img/8jm02seq/belter.jpg

Külső:
img5.imagebanana.com/img/28iwe26k/Photo0185.jpg
img5.imagebanana.com/img/cgrysdri/Photo0181.jpg

Még majd tavasszal újrafújom a díszléceket és a lökös tetejét, meg addigra pótolom a letört tetőantennát is.

Krisi 2010.12.05. 00:47:48

@Ender Gábor: amikor vettem az Escort akkor nálam is az döntött, hogy ki az eladó. azzal kezdte, hogy felsorolta a dolgokat amik nem jók. persze ezeknek a nagy részét leszartam, pl volt egy horzsolás az első lökhárítón (ki nem szarja le hogy néz ki a kocsi, majd egyszer veszek egy fehér festékszórót és lefújom - fehér autó előnyei), meg a villanyabla kemelője is szarakodik, de amíg működik addig marad.
a csúcs az volt amikor beszálltam, és rögtön mutatta, hogy nézzem meg mekkora luk van az ajtó kéderben! ha nem mondja akkor csak a vétel után egy héttel veszem észre amikor először mentem 100 felett :)

a többi kinézett autónál meg az is komoly kizárási tényező volt, hogy hülyének néztek az eladók. az egyik egy tetves nepper volt, nem találtam meg a telepet valahol Esztergom kervárosánál, és felhívtam, hogy konkrétan hol van az autó, mert megnézném. mire 3-4 perc múlva odaértünk a faszi már melegítette a motort. aztán meg elkezdte a rizsát nyomni, hogy persze, matt a fényezés, de ötezer forintból kijön egy polírozás és akkor szebb lesz mint amikor a gyárból kijött. aha, mondom teljesen valószínű.
egy másiknál meg azt magyarázta a tulaj, hogy amik fenn vannak frissen vásárolt négyévszakos gumik azok mennyivel jobbak télen mint egy téligumi, vele már nem is kötekedtem, csak szépen elbúcsúztam tőle a tesztkör után (ahol ő vezetett, mert nem engedi ám át a kormányt másnak)
volt még Autocitynél csepelen egy fényképek alapján igéretes példány, de a rétegvastagság mérő kimutatta, hogy minden eleme 600-1200 körül mozog, meg sem vártam hogy odajöjjön valaki, indultam is tovább :)

szóval szerintem az az egyik legfontosabb autóvásárlásnál, hogy kitől veszünk. aztán ha majd bedöglik a kocsim párezer km-en belül akkor lehet hogy megkövetem magam és új teóriát állítok fel, de eddig bejött :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 00:49:07

@Fantozzi.ie: Neeeee :D Ez milyen kemény :D És miért nem vagyok meglepődve :D A kínai nyári gumi oké, a téli télen pedig nem :D

w a s d 2010.12.05. 00:49:35

@kultúrpesszimista:
Értem, mondjuk ezek közül van, ami egyénfüggő, pl. hogy a motorhang tetszik- e valakinek, vagy kicsinek találja- e a csomagteret, talán még a szag is, ha nem oldószerszag persze (újkori szagról fogalmam sincs, milyen lehetett). A magasan lévő orr tényleg bután néz ki (amúgy ez az korábbi 120- asoknál mintha nem lenne annyira jelentős). A fűtés, ha minden rendbe van téve, akkor képes működni, mondjuk több, mint 10 liter vizet fölmelegíteni időbe telik...
A váltó akadósságával még nem nagyon találkoztam, persze kivéve, ha hiba volt a szerkezetben. A gyorsulása meg, hát, 76- ban még szerintem elfogadható volt, igazából városba ma is elég többnyire, országúton már kell hozzá türelem.

Garp 2010.12.05. 00:53:05

@Fantozzi.ie: nem kenyerem a reklám, de a silkroadtrans.eu -t nem ártana megkérdezni telefonon. Azt mondják otthonról itthonra általában kevesebb a csomagjuk, szóval lehet h lehet velük alkudni. Nekünk kiscsomag jött-ment már és elég jók/olcsók.

Fantozzi.ie 2010.12.05. 00:54:22

@KuKori: nem kaptam ilyet, 60 ért kihozhatná nekem is a kerekeket

Én itt használt autót semmilyen pénzért nem vennék csakis UK ban

Krisi 2010.12.05. 00:55:47

@KuKori: ír vezetők türelme tényleg végtelen. pár éve voltunk ott, béreltünk autót, és egy csaj ismerős vezetett. oylan szinten béna volt, hogy annak a kifejtésére 30 oldal sem lenne elég, maradjunk annyiban hogy idegesítően alkalmatlan volt közúti közlekedésre. szóval össze-vissza bénázott, de soha nem dudáltak ránk, mindig előzékeny volt mindenki.
egyetlen egy kivétel azért volt, 100-as táblánál mentünk olyan 40, maximum 50-nel már vagy 4-5 perce, amikor valaki mögülünk ránkdudált. de azon kívül tényleg semmi, nagyon nyugis népség. itthon a Bende félék már akkor is dudálnak meg seggbe másznak amikor 90 helyett csak 95-tel megyek :)

Garp 2010.12.05. 00:57:46

@Fantozzi.ie: :S :DDDD hülyék-ezek-az-írek. Illetve a bürokratáik.
OFF megint.
@KuKori: nekem meg az Axa jött be, de csak telefonon szabad náluk kötni. A netes, meg az irodai méregdrága. Megnéztem a NoNonsense.ie-t (amiegyébként FBD) mondván náluk nincs lehetetlen és gombokért biztosítanak. Ajánlat tétel közben kiírja: hívjon fel minket. Mondom OK, lehet 10ezredik vagyok, nyerem autót. Erre közlik, h nem biztosítanak, mert az autóm balkormányos. Nesze neked no-nonsense.... ON

Csak sikerül szétoffolni Ender úr amúgy remek posztját! :D Elnézését kérem....

LucziI 2010.12.05. 00:59:44

@T54-44:
Nekem is Tico-m van 5 liter alatt eszik, 0.8-as benzines. 143 a gyári vége, etanolos benzinnel 150. Olcsó, aránylag, kicsi, és életveszélyes, jól gyorsul, előzni nem lehetetlen, csak 90 feletit.
Takarékos, nekem a szemétkinyomom módon vezetéskor is 4.9 volt a max fogyi.
Festék olcsó, könnyen javítható, már ha van tapasztalata koreai(suzuki utánzat) autóval az embernek, mert van érdekes dolog a kocsiban. Amúgy szeretem, kényelmes, Nekem(164 cm). Csak folyamatosan kell karban tartani, felügyelni. Majdnem annyit mint az öreg ETZ-m, de legalább bármikor mehetek vele, akár ki a világból is. :D

Fantozzi.ie 2010.12.05. 01:00:11

@Garp: OFF nononesense a legolcsóbb
mi is ott vagyunk ON

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 01:03:04

@Fantozzi.ie: Elküldtem privátban. Angol kocsim volt, de ott meg rejtett rozsdával kell sokszor számolni (Csak tudnám, hogy ott miért és itt meg miért nem rozsdásodnak a tengerparti autók? Mert mindkettő egy idétlen sziget a tengerben.). Meg beregisztrálni, kompozni, NCT-re vinni, stb. Ez összesen elég sok tud lenni, inkább időben, mint pénzben (de abban is). De szép állapotúak viszont.
@Krisi: Érdekes, hogy megszokható. Jó, néha "magyar vagyok" és kicsit szlalomozok előre, de bírják, ha nem vadállat módjára csinálod, hanem csak finoman, rutinosan, ügyesen :)

Garp 2010.12.05. 01:08:05

@Krisi: a leírtak alapján simán helyi is lehetett az említett hölgy...:D

ja a legszebb akik kb 60 évesek, vagy felettiek azok tuti nem tettek le semmilyen vizsgát. Az utánuk jövő korosztály meg tőlük tanult, mert azoknak is csal elmélet volt :D. A magyar, germán logikával agyonszabályozott agynak ez felfoghatatlan. De tényleg borzalmas. Egy busz jogsi 50 euro, vizsgával együtt. Annyi, hogy ha ebből akarsz megélni, le kell rakj egy 150eurós 2 napos tanfolyamot is :D.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 01:10:47

@Garp: Nekem az AXA miután nem fogadta el a(z angol nyelvű, eredeti) bónuszigazolást 1200 eurót/év ajánlott (röhej) a megbeszélt 5-600 helyett, hitegettek előtte hetekig, hogy elfogadják, aztán elkezdtek buziskodni, meg le akartak húzni, miután szerződést bontottunk. Küldtek levelet, hogy akkor legyek szíves még 180 eurót átadni - pedig előtte az irodában lezártunk mindent és direkt meg is kérdeztem, hogy akkor nem lóg senki senkinek, ugye? Mert addig temporary cover-rel jártam, amit vontak a számlámról vastagon (kb. 1000/év-nek megfelelő értéken, a jó arcok). De megint lementem, kivertem a görögtüzet és egyből "Please, just ignore that letter." :D

Aztán az FBD ajánlott valami 7-800-at, az 123.ie 550-et, az Aviva 8-900-at, végül az Allianz 500-at és el is fogadta a magyar Allianz igazolását. Online intéztem azt már.

Full comprehensive-ről van szó.

Garp 2010.12.05. 01:17:35

@KuKori: na nekem az FBD 1960-at mondott, a nononsense elhajtott, az allianz nem volt jó más okokból :), a többi meg drága. Az Axa-nál is 800-ról indult, de most valami 540euro/éve. Ott lehet még megtakarítani, ha egyben kicsengeted. Meg ha megkötöd pl egy puntora és utána transfer a lagunára. Adott évben nem fogsz többet fizetni, csak köv. évtől!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 01:25:34

@Garp: Balkormányosra, no claims bonus nélkül a full comp. a 800 egészen remek induló ár. Itteni viszonyokban legalábbis.

Garp 2010.12.05. 01:36:49

@KuKori: á, nem az volt a gond, csak h személyesen mentem be. Aztán kértem tőlük egy árat on-line, de végül a legolcsóbb a telefonos lett (540). Az Axa lesz*rta, h balos a kocsi. Ja és 2 év ncb :). Anno.

drzsoo1 2010.12.05. 09:16:25

Nagyon jó autó, nagyon jó vétel. Valaki írta, 2-300 E lenne a reális ára. Nézz körül a mobile.de-n Németo-ban ennél drágábak a hasonló autók, pedig ott volt újautó-támogatás. Nekem AX D volt 7 évig, 4-4,5 között fogyasztott, 4 személy+csomagok, pályán 140-150 es tempó tartósan, igaz itt már 7 liter körül fogyasztott. A saxo megbízhatóságban a német autók fölött, a japánok szintjén van, csak relatíve sok van belőle, emiatt az alkatrész is jóval olcsóbb, szóval igazi best buy.

DeezL 2010.12.05. 09:42:23

@drzsoo1:
azért ezt nem mondanám....jó elismerem ezaz 1.5 szívódiesel motor ez strapa de a Citroen egy nagy fos alapban.... aztnemmondanám hogy megbízhatóbb... mert a VW 1.9 SDI motorjai nagyon sokáog elmennek elmegy az 700ezer km-t is meg a régi 1.9 TDI 90és 110lovas motorok nagyon kiválók... nekem volt a Golf 3,Vento,Audi 80amban ez a sima TDI motor...

DeezL 2010.12.05. 09:45:48

de amúgy ezek az új 1.6os Turbo dieselek is jó fogyasztású autók Fiatnál meg a VW-nél is amit nézegettem... 105 120lóerő 280-320nm között és városban 5,8-6,4 közt esznek.... teljesen jók ezek az új 1.6os TD-k tudják azt amit a 2000-2002 körüli 1.9 2.0 TD-k

Walgoo 2010.12.05. 10:05:07

Hogy érkezhett ennyi comment egy ilyen gyenge cikkhez! :(
Ha már gazdaságos autóról írsz akkor legalább említést szintjén említsd meg máskor a Smart-ot, amivel azon kívül, hogy parkolni is lehet (akár keresztben is) valóban 4-4,5 liter között fogyaszt városban is a diesel változat. Igen valóban nem 200-300 ezer forint, hanem minimum 800 e Ft, de biztonságos (lásd a törésteszteket) és egy kis Mercedsz. Mindent tud a 2003-ban gyártott gépezetem ABS, kipörgésgátló és emetstabilizátor.

DeezL 2010.12.05. 10:08:42

@Mitya Ivanov:
az 1.7 szívódiesel ritka inkább a TD 70-es gyakori de van 1.7 TD 60... fogyasztása ahhoz képest h egy nagy nulla menetteljesítményű autó sok... vegyesben 6-6,5 közt van.... csak 134nm... ezt úgy értsd hogy a Tipo 1.9 TD az 186nm é sazeljár nekem 5-5,5 literrel.....

DeezL 2010.12.05. 10:19:12

@stofilol:
ebben úgy látom teljesen egyet értünk!én meg fűtőolajjal tankoltam őket mindig is!meg ha volt rendes gázolajam akkor azzal!
nekem is votl benzines Vw-m 1 Jetta I 1.6 szart nem ért.... megbántamakkor mert vmi dieselt kellettvolna vennem...

DeezL 2010.12.05. 10:22:57

@Krisi:
az 1,1es Unot felejtsd el legjobb válság autónak!:D igaz h alapból jóa fogyasztása... de... városban 7litertől van afogyasztása mondjuk ha nem tapsodo akk 7

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.05. 10:28:52

@Walgoo: miért nem ajánlasz neki egy 730d BMW-t az sokkal jobb mint akármi amit itt írtak,ja hogy 25 millió??
ha valakinak 400ezre van egy kocsira tök mindegy hogy egy autó 800ezer vagy 2 millió,nincs rá pénze és kész.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.05. 10:31:00

@forumnick: és miért nem vettál rá 2 cm rel hosszabb ablaktörlőt??

DeezL 2010.12.05. 10:32:23

@Ihatebullshit:
nekem ahány ismerősömnek votl francia autója az mind egy nagy rakás szar volt...családban is volt több minddel csak a probléma volt....

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.05. 10:35:30

@igor77: melyik nyáron??
mert most kb 380forint a legolcsóbb ami nyáron sem volt 250.

DeezL 2010.12.05. 10:36:00

nem tudom már ki írta hogy inkább a 33as mint a Tipo... de hidje el nem akarna ő 33ast:D nekem volt egy 1.7es Boxer még régen pár hónapig...csattogott mint az állat...pedig szétszedtem többször is... ahhoz hogy h jó legyen egy alfa romeo boxer motorja,kell egy higanyos műszer....
a dieseljei az alfának ezek a régiek meg lapát szarok ebben a 33asban is volt 2db diesel 1.8 szívó és TD 3 hengeres... pffff...
hidd el inkább a Tipo csak ne digites műszerfalas legyen:D

benkoo 2010.12.05. 10:36:41

@Gyurma73: azért, mert környezetbarát, jobban megy tőle a kocsi, kevesebbet eszik és és 30 forintért is kapható literje.

DeezL 2010.12.05. 10:37:59

vagy ink a Lancia dedra....

DeezL 2010.12.05. 10:39:30

@benkoo:
ez micsoda? mert lemaradtam:D

Krisi 2010.12.05. 10:39:52

@DeezL: ez igaz, ráadásul azzal úgysem lehet kibírni, hogy ne tapossuk neki :)

@Walgoo: sőt, ha vesz egy lakást ez egyetem közelében az még gazdaságosabb. ja, hogy az 15millió? az már csak részletkérdés :D

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.05. 10:57:12

@vasgyuszi:
az érdekes lene hogy ott majd felébe kerül az étolaj.1 éve nagyon megugrott aZ ÁRA SAJNO A világpiacon.
itt kb 1,4 Euro ott csak 0,8 lenne 1 liter??
Bár ha belegondolok Kairóban 32 forint a gázolaj akkor minek menjek münchenbe tankolni?:-))

forumnick 2010.12.05. 11:51:31

@Gyurma73:
Szerintem itt hagyjuk abba, mert értelmetlen....
Azért nem vettem rá hosszabb ablaktörlőt, mert:
1. Céges flotta része volt, kaptál egy forgalmit (postit-on az indítókóddal :-D), kulcsot, üzemanyagkártyát. Ha valami gondja volt, leadtad a kulcsot, kaptál másikat.
2. Ha raksz rá nagyobbat, akkor pont beleér a tetőbe is. Kb. kis túlzással úgy képzeld el, mint a mai autó hátulján a hátsó ablaktörlőt. Pont azon a felső/oldalsó karéjon néztem ki, amit már nem törölt. A Mercinek is volt egykaros ablaktörlője, de ott volt egy csuklós mechanika, ami miatt a lapát kiment a sarkokba is.

Egyéb ötlet?

Phrascarica 2010.12.05. 12:18:49

@Gyurma73: én odaadom a használtat neked annyiért, inkább kárba mint pocsékba, egyébként meg csak a környezetkárosítás folyik vele

DeezL 2010.12.05. 12:27:22

@Krisi:
ezt mire is írtad? mert már elfelejtettem amit neked írtam:D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.05. 12:47:52

@igor77: "gyúlékony ugyan de nem tudom mi.Most azt fogom kipróbálni"

Használt éolajat megeszi? Le kell előtte szűrni? Sima papír szűrő megfelel?

Xero 2010.12.05. 13:00:58

@stofilol: Na igen és így lesz szar a futómű. Ha hagyja teljesen bedőlni akkor búcsút lehet mondani a lengőkarnak is. A zsírzógömb megint csak MekkElek megoldás.
Meg lehet azt becsülettel gondozás mentesre csináltatni, jobbra mint a gyári. Igaz nem is 20e Ft lesz!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.12.05. 13:01:35

@forumnick: én is magas vagyok és 2 centivel több még elfér anélkül hogy beleért volna.
Vagy most azért nem raktál rá nagyobbat mert céges autó vagy mert nem fér el?:-))
meg ha céges ha nem az első autósboltban vettem volna kb 1000ft megért volna hogy kilássak.

Xero 2010.12.05. 13:10:28

@Xero: Ja és hogy ne a levegőbe beszéljek: peugeot-hatsofutomuvek.hupont.hu

Nekem is időszerű a felújítás 206-on pusztán ezét szúrtam ki! ;)

drzsoo1 2010.12.05. 13:34:34

@DeezL: Nekünk csak citroenenk vannak, családon cégen belül összesen 8 db (xantiák Berlingok, xsara, picassok, C5) mindegyik remekül megy teszi a dolgát, szervízbe nem rohangálunk velük. Ezeket is ki kell fogni mint a többi márkánál. Lúzer embernek lúzer autója van, lehet szidni akármelyik márkát, alattad a Toyota is meg fog állni.

263 2010.12.05. 17:44:57

@igor77: Ez hülyeség szerintem.

263 2010.12.05. 17:50:36

@atpijkamo: Persze, hogy megeszi.Harisnya, többször szűrni.Én hidegben nem szívesen használnám, de ismerek olyant, aki csak ezzel megy télen-nyáron.

konti10 (törölt) 2010.12.05. 19:29:37

Azt hiszem , minden napot utálnék, ami úgy kezdődik, hogy egy ilyennel kell melóba menni. Akár milyen patika fényevő is. Minden reggel ezt meglátni a garázsba, engem rohadtul frusztrálna.

Dennis01 2010.12.05. 20:14:42

@Garp: Ajjaj, azert muszakin csak kaptam egy oldalnyi problemat a nyakamba... :)
De nem mondom, ennyi penzert a leheto legjobbat vettem..

@KuKori: Ocsem, olyan a belseje mint egy szalonautonak... Mennyit futott??

@Walgoo: Persze, es ha ket haverjat is vinni akarja, az egyiket felulteti a tetore, mi?? Lehet abban egy doboz papirzsepinel tobbet tartani?? :D

Mlmjoc 2010.12.05. 21:03:03

1. Balesetmentes kilómétereket vele!
2. Azért nem vett smartot, mert autót keresett nem karácsonyfa díszt, h úgy nézzen ki mint majom a köszörű kövön!

Hurri Kán 2010.12.05. 21:18:28

@Walgoo:
Nézd már meg mennyi egy Smart, és mennyi ez. Melyiket mennyiből lehet javítani ha kell.

Azonkívül ez a Saxo -ha némi kompromisszumokkal ugyan- de teljes értékű autó, ha kell elfér benne 4 ember + némi csomag, vagy 2-3 ember és több csomag.

A Smarttal a keresztben parkolás jópofa dolog de előnye nincs (nem olcsóbb).

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.05. 21:20:04

@Dennis01: Hát azért nem makulátlan, de még feljavítható (a hátsó üléseken nem feszül rendesen a bőr, meg a bal hátsó ülőlapon valahogy ki kell javítani valami kifolyás foltot), a kocsiban 90 ezer mérföld van most.

Krisi 2010.12.05. 21:52:33

@DeezL: :)
arra, hogy az Uno városban 7-et bekajál :)

Dennis01 2010.12.05. 21:57:41

@KuKori: Nem rosszak ezek a batar franciak.. Faterom 406-osaban 143.000 merfold van most, semmi nyuszoges, csorges-zorges, minden nagyon jo allapotban van. Hazafele az 1700km-bol kb 1000-et en vezettem le, egy szavam se lehet az ulesekre, nagyon kenyelmesek hosszu tavon is.

nick2005 2010.12.05. 22:25:14

Biztos, hogy jól jár ezzel a kocsival, aki megvette, nagyon úgy tűnik jó vétel volt. Ha magam gondolom a helyzetébe, akkor az az igazság, hogy én nem tudnék ilyen lenni. Ha akarok venni egy kocsit, amire megvan a pénzem, azt akkor is megveszem, ha 7 litert fogyaszt, hiába jön valaki egy jó tippel, hogy egy másik típusú kocsi esetleg csak 6-ot, vagy 5 és felet. Valahogy nem tudom megérteni azokat, akik mindenen spórolnak (ha durvább lennék azt írnám, hogy X Ft-ért kivel mit csinálnak:), mondjuk biztos én nem is gazdagszom meg soha. Dehát mindenki maga tudja.

igor77 2010.12.05. 22:53:07

Tisztában vagyok vele,hogy 380-a legolcsóbb napraforgó.Ezért vagyok kénytelen kúton tankolni.Hidd el nyáron229 volt,sőt az aldinak volt vasárnapi akciója 219-ért.

igor77 2010.12.05. 23:01:49

@atpijkamo: Szerintem megeszi,de nem tudtam még normális mennyiségben szerezni.A szutykos folyadékokat kávéfőzőbe való papír filteren szoktam szűrni.Egyszerűen egy tölcsérbe teszem.

263 2010.12.05. 23:14:45

@igor77: Az, hogy a használt sütőolaj jobb, mint az új.Az hülyeség.

igor77 2010.12.05. 23:17:44

Ezt én is csak hallottam,nem próbáltam.Nem volt még annyi használt olajam

joetaylor 2010.12.05. 23:51:31

Minden Eire-be szakadt magyar autósnak ajánlom a www.eiretyres.com/ oldalt. Nekem is innen vannak a téli gumijaim és a webes árban benne van a szállítás is. Ami jó benne, hogy a gumik mellé belinkelik az adott típushoz elérhető teszteredményeket is, így könnyű a legolcsóbb és jó eredményekkel rendelkező abroncsot megtalálni. Sajnos legutóbb három hétbe telt a kiszállítás. Én télivel járok /Dunlop WR SP/ egész évben és az itteni aránylag hideg időjárás nem koptatta el a gumimat nyáron se. Simán megfutja a 40 ezret ezzel a gumival. Az az autós aki itt télen nyári gumival jár az ugyanolyan igénytelen autós mint a bennszülött Írek.

Fantozzi.ie 2010.12.06. 01:28:52

@joetaylor: Köszi ismerjük
Sajnos most nagyon elszálltak az árak mert hiány van egész európában
A téligumi gyártást augusztus körül zárják le. Utána már a jövő évi nyárigumikat gyártják
Egyébként nekünk az egyik autón téli a másikon nyári gumi van...

Fantozzi.ie 2010.12.06. 01:30:51

@KuKori: köszi megkaptam az infót
Azért nem rohadnak itt az autók mert nem nagyon szoktak sózni Angliában meg sóznak

Dennis01 2010.12.06. 02:01:14

@Fantozzi.ie: De hogyan.. A fo utvonalakra rateritenek egy tonna sot, a mellekutcakra, lakotelepekre egy grammot nem raknak. Ahol en lakom, a haz mogotti parkolobol egy remalom kijutni mikor havazik...

Fantozzi.ie 2010.12.06. 02:59:43

Itt az M8 ast sózták de pl a rávezető körforgalmat már nem !
Ott simán el lehet dobni az autót

Garp 2010.12.06. 03:09:46

@joetaylor: az igénytelenséggel nem értek egyet. Szimplán hülyék hozzá. :) Hiába magyarázod, miért kell a tgumi, a válasz: lassíts le. Grrr.

vasgyuszi 2010.12.06. 08:54:40

@Gyurma73: talán, mert München közelebb van. Egyébként nem lehet ezen nagyot nyerészkedni, minek? Több a leves, mint a hús. Csak érdekességképpen megjegyeztem, hogy itt mennyivel olcsóbb az étolaj (amennyiben akciós, márpadig valahol mindig az). Ennyi. Pl. az albérlet meg egy 74 nm-es 6. emeleti lakásra rezsi nélkül, teremgarázzsal 935 Euro. Ez is München, csak a félreértések elkerülése végett (kolbász-kerítés esete...) :)

vasgyuszi 2010.12.06. 08:57:02

Csakhogy a témához is szóljak: a legutóbbi két kocsim Citroen volt/van. Egy 2006-os Berlingo 1.6 hdi (fogyasztás város jó, autópálya sok), jelenleg meg egy C8 az új EURO5-ös 2.0 hdi-val (fogyasztás elfogadható a 2 tonnás sajáttömeghez képest...)

Ger6ő 2010.12.06. 09:32:22

APÚÚÚÚÚ LÉCCCÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ........ :-DD

Peetee 2010.12.06. 12:06:00

@rozsdapeti:

ZÁRÁS UTÁN TE ELMEHÁBORODOTT!!!!!!!!
Nem munka közben.....Okosf@sz.

gigabursch 2010.12.06. 12:55:24

Ez tetszett:

"Papp Tibi, aki feleségautót keresett a hónapokban, meg is nézett egy négyszázezer forintost, utána egy hétig nem lehetett hozzászólni, annyira felhangolódott idegállapotilag."

Igen. Egy Lancia az könnyen tesz ilyet az emberrel. Nem hagy érzelemmentesen, még a legvaslelkűbb embert is megfogja.
Engem öt éve tart rabságban, de nem bánom.

DeezL 2010.12.06. 16:45:53

@Krisi:
ja értem..:D hát de nem?:D

@drzsoo1:
kössz a jó előítéletet velem szemben fasza gyerek vagy....végülis hülye vagyok a témához mert édesapám Citroen-Peugeot szalonban dolgozik raktárvezetőként alkatrészeladóként...meg autószerelő az eredeti szakmám meg 68 autóm volt idáig meg végülis csak 100ezer km-t vezetek egy év alatt.....több autómmal....a munkám miatt....szerintem van vmennyi tapasztalatom hogy melyik mit bír nem gondolod?

DeezL 2010.12.06. 16:50:49

plusz elvből nem veszek csigazabáló fost... Trianon... stb... utálják a magyarokat....elmehetnek a faszomba a franciák....

don't 2010.12.06. 19:15:57

+kell tanulni motorozni....olcsobb.

Spiritmonger 2010.12.06. 21:21:30

T. cikkíró!

minek neked autó, ha a városi hét literes fogyasztás soknak tartod?
ha több, mint a duplája lenne, az érthető, de ez már nettó szarrágás, nem poszt témája

DeezL 2010.12.06. 22:00:05

@Spiritmonger:
nem tartjuk soknak...csak arról volt szó hogy vki írta hogy az Uno 1.1 jó válság autó,csak írtuk h nem az mert 7-et bekajál...és ha azt nézed hogy az 1.4es Turbodiesel változata 5.8at eszik városban akk melyik a jobb? csak ennyi volt... amúgy persze hogy nem sok a 7 liter városban...volt több 25i BMW-m azok ettek a városban 11-12őt:D tudom mi az hogy sokat eszik az autó,de az relative semmi mert alapból volt 192 paci és 245 nm:D

DeezL 2010.12.06. 22:38:03

@Dennis01:
na ezt elismerem...nagyon kényelmes autók....még régebben amikor sűűrbben cseréltem az autóimat mert ezek adás vételével is foglalkoztam félig meddig, akkor néztem a kényelem miatt egy BX-et 1.8 vagy 1.9 TZD Turbo-t rossebb tudja már...de végülis nem vettem meg mert sok panasz volt a hidraulikájára...volt apósomnak volt BX-e meg az egyik barátomnak még van is:D meg 1x néztem utána egy 1.9 TD R19 Chamade-t abból sem lett semmi....helyette lett németből egy fapabod Golf 2 1.6 GTD:D amit akkor meg is bántam mert nem volt kényelmes meg kicsi volt a melóhoz....

Dennis01 2010.12.06. 22:40:28

@DeezL: Faterom munkatarsanak volt BX-e, egyszer faterom eljott vele haza, hogy megcsinaljon rajta valamit. Mikor hazaert, kihivott engem a kocsihoz, mutatta ahogy a hidraulikat allitva emelkedik-sullyed a verda.. Jokat bohockodtunk vele, mielott visszavittuk volna a gazdajahoz.. :D

DeezL 2010.12.06. 22:41:21

@forumnick:
igen igen... a w124es mercin is egykaros volt...nem rég adtam el a gépet...:D

DeezL 2010.12.06. 22:45:44

@Dennis01:
csinálgattam bőven BX-et:D csak drága volt a francia autókhoz mindig is az alkatrész meg sok dolga kibaszott bonyolult volt...meg mondtam az elveim a franciákkal kapcs. meg hogy rengeteg ismerősöm szopott velük... persze van kurva szar német autó is nem azt mondom... mert a PD TDI-től is égnek áll a hajam:D volt 3db is...erősek meg minden alapjában nagyon jó csak ha beszarnak a PD elemek...ajajj... na de atémához visszatérve...vezettem is BX-et sokat az az 1.8 vagy 1.9 TZD Turbo elégh kellemes volt és amitén akartam venni az fullos volt...4x el.ablak. el.tető stb meg rhadtkényelmes ülései vannak...meg a fútóműve fasza nagyon....a szar magyar utakból nem érződik semmi..csak ha ugye elmegy a hidraulika akk a szervó vagy a sima kormánymű meg a fék is....bár az új C5nél nem így van....

Dennis01 2010.12.06. 22:47:36

@DeezL: Ez erdekes, hogy otthon milyen draga otthon az alkatresz. Tavaly nyaron csereltetett vezermuszijat, feszitogorgoket es vizpumpat a 406-oson faterom otthon, de az alkatreszt innen vittuk. Az utangyartott alkatreszek dragabbak voltak otthon, mint itt a gyari!

DeezL 2010.12.06. 22:52:35

@Dennis01:
hát ja... ez van....én anno olasz bontókba jártam alkatrészekért...de hát ugye ott megzömében olasz autók vannak:Dmeg akkoriban Fiathoz nagyon olcsó cuccok voltak....

Dennis01 2010.12.06. 23:05:06

@DeezL: Faterom mikor az Argentat ujitotta fel (amit Winkler tesztelt hajdanan, a lila verda :D), Olaszorszagban is jart muanyag elemekert...

Spiritmonger 2010.12.06. 23:54:43

@DeezL: más fogalmaink vannak a válságautóról

szerintem ilyen időkben erős motor, nagy nyomaték, kicsi szervizigény kell, meg nagy kaszni, hogy ha kel, akkor erőből is menjenek az ügyek, ugye, válság van...

nagyköbcentis szívómotor, nagy kaszni, kéziváltó, lehetőség szerint mechanikusan vezérelt összkerék, és kész az ideális válságautó
nem megy tönkre, a világból kimegy, olcsó a szerviz, biztonságos, van tömege egy balesetnél

Fantozzi.ie 2010.12.07. 00:38:10

@KuKori: ezt olvasd el:
Ezen beszartam a röhögéstől

Bocs mindenkinek az OFF ért de én lefordultam a székről a röhögéstől:

www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056106722

ON

Hurri Kán 2010.12.07. 00:40:28

@Fantozzi.ie:
áááááááááá.... :DDDD Ez olyan mint a 710-es számú alkatrész...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.07. 01:21:43

@Fantozzi.ie: Ennél csak egy jobb volt nemrég, amikor az Aldiban vett fagyálló szélvédőmosót és a hűtőbe akarta önteni, azt hiszem ez is itt volt, vagy Pistonheads-on találtam, már nem emlékszem XD

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.07. 01:31:26

@Fantozzi.ie: és meg is van :DDD

www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?p=69228517

Az egyik hozzászóló összefoglalta:

"Whats the moral of the story ?

1. If you cant read the manual, dont use it.
2. If you not sure about what are you doing, leave it for professionals.
3. Stay away from ANY car products in Aldi/Lidl.

And you have no troubles :) "

Dennis01 2010.12.07. 10:17:23

@KuKori: @Garp: Azert ne higyjetek, hogy otthon nincsenek ilyen IQ bajnokok. Egyik benzinkuton apam munkatarsanak a felesege megkerte a kutast, toltson valamennyi fagyallot a hutobe. A kutas ugyesen feltoltotte a szervotartalyt fagyalloval...

tükörfúró 2010.12.07. 10:53:48

Szívódízellel? Hungária köruton belülre nejárni? höhöhöhöh...
nem tudsz te barátom semmit, akkora lesz a szemed, mikor majd jön a tarlósriadó és buszozol heteken át, mint a zsebóra, hátmég, ha 1012 körül (szűk másfél két év) végleg csak a kékzöld autó mehet be, meg a taxi, meg a fuvaros meg a békávé.

Dennis01 2010.12.07. 12:23:24

@tükörfúró: Ez is mekkora hulyeseg... A rendesen beallitott, jo emisszioju oreg autok nem mehetnek be a varosba, bezzeg a kehes, fustot okado BKV-s roncsok tomegevel jarnak varosszerte...
Miert nem lehet egy normalis europai varos rendszeret hasznalni, mint pl London? Ha fizetsz, behajthatsz a belvarosba is.

Vágási Matyi 2010.12.07. 13:15:21

A motoros cikkhez visszatérve:
Az előzmények ismeretében egészen biztos hogy Ricconak, és nem Rocconak hívják a haverod? :)

DATSUN 2010.12.07. 13:45:25

TOTALCAROSOK!!!!! HA érdekel valakit esetleg a hirdetés szövege elég tuti!!!!! www.hasznaltauto.hu/auto/opel/omega/opel_omega_ls_turbo-4226473

DeezL 2010.12.07. 14:05:29

@Dennis01:
láttam azt a Tv adást,bár a Fiat Argentából nem sokat láttam életem során...annyira nem ismerem... voltak Fiatjaim de olyanom nem volt soha

DeezL 2010.12.07. 14:21:25

@tükörfúró:
egyébként ki beszélt szívódieselről? mert ha rám célzol akkor én Turbodieselt írtam... ha meg nem akkor meg ne vegyed ám kötekedésnek:D

DeezL 2010.12.07. 15:34:17

de mindegy én majd lassacskán tervezek autót venni... de nem ilyen régi autókat.. igaz most régi autóim vannak...de gyűlik lassacskán a lóvé,aztán sztem ismerősömtől németből hozok vmi autót... múltkor kaptam volna egy 2.7 TDI A4est 2008as 60ezer km-el 2,9millába....regadóval mindennel együtt megállt volna olyan 4millió FT körül...azon bőven lehetett volna keresni..:S de

Specialized78 2010.12.07. 21:21:58

Látom,a cikk írója odáig van a szerzeményért.Biztosan jó vétel is volt.
Ugyan akkor kis fogyasztású autóból lehet venni "autószerűbbet is".Amivel hosszabb utakra is el lehet menni.Persze,ha csak városba kell,nagyon jó vétel a Citrom.Én 2 éve vettem 300.000Ft-ért egy A Vectrát.1995-öst,az utolsó darabok egyikét.200.000Kilóméterrel.C16NZ motorral,ami még az Asconában mutatkozott be,tehát bő 10 év alatt volt ideje kiforrni.5.08Literes az átlagfogyasztásom,főleg a 4-esen megyek vele.Karcag-Érd viszonylatban,sokszor Budapesten használva és városban.100.000Ft-ot költöttem rá olajpumpára,vez.szíj,feszítők,termosztát,meg 1-2 apróságra.Pöccenésre indul mára,elöl van akkora hely benne,mint a családi Mondeóban/2006/,530Literes a csomagtere,van benne ABS,szervokormány,tetőablak,közp.zár,2 lufi.Metálkék,a forgalomban még mindig jól néz ki.És nagyon megbízható,15.000Km-t mentem eddig vele,semmi gondom,nagyon megszerettem.Semmi nem zörög,csendes.10.000Km alatt fél liter Valvoline Maxlife olajat eszik.Szóval nagyon megszerettem,nem fogom eladni.

Specialized78 2010.12.07. 21:29:53

Még csak annyit,hogy a szerkesztőségben néztem Vectra A tesztet,eléggé lehúzzátok,pedig a Népítéletben rengeteg hozzászólás és pontozás van a modellről.Azt TI hoztátok létre pont azért,hogy támpontot adjatok vele másoknak és vélhetően magatoknak is.Nézzetek szét,hogy hány FIAT Tipot,Regatát,Peugeot 405-öst,vagy épp Lancia-t láttok még a 90-es évekből.Igen keveset,ellenben rengeteg Vectra szaladgál még.

pimpike_ 2010.12.07. 21:54:20

Gábor!!!
Már kedd -este- van !!!
Még ha nem is kellett volna tankolni (szerintem 4.5) még akkor is kell mert 2 óra múlva megy fel az üzemanyag ár ! :D
Mi a pálya?

DeezL 2010.12.07. 22:32:33

@Specialized78:
az A vectra nagyon fasza...:Degyszer akartam venni egyet németből abarátomtól meg egy F astrát is néztem de aztán nem lett belőle semmi...igaz én nemmentem volna vele sokat mert városi autónak lett volna a Regata helyett:D

am akk ez helyfüggő!Itt Kaposváronés környékén rengeteg Tipo van...megUNo...én erre szoktammondani ha szaraz olasz autó akk miért van ennyi Tipo Uno és miért nincs pl R5ös Renault vagy AX stb..de valóban az A vectrából is sok van

Ender Gábor 2010.12.07. 22:34:40

@pimpike_: Sok egyéb dolgom volt, de ígérem, holnap este kimegy a poszt. A tankolás is megvolt, annyit elárulok, hogy kevesebbet evett, mint a SEC, de többet, mint Csikós 50 ccm-es robogója :)

DeezL 2010.12.07. 22:37:42

mondjuk most is vennék egy A vectrát lótifutinak...de mem találtamnormálisat mindegyikben amit néztem több mint 300ezer KM volt...és jó lenne találni erre a célra egy olyant amiben olyan 160-200ezer körülvan és 200-220ezerHuf-ért meglehet venni,de ez vonatkozik az F astra Caravanra is

DeezL 2010.12.07. 22:41:37

audi a6 v6 2.5 TDI-ről mik a vélemények?
mert sok audis szidta nekem....hogy az szar....h inkább 1.9 sima TDI-t vegyek...a 110lovasat...vagy az újabb kasztnisból 3.0 TDI-t

Dennis01 2010.12.07. 23:01:13

@DeezL: Faterom elso kinti autoja egy Vauxhall Cavalier (A Vectra) volt.
Hazament vele haromszor oda-vissza gond nelkul, vezermuszij lett cserelve meg az olaj egy-ketszer. A holgy akitol vette, tanitott a helyi iskolaban. A kocsi 2 eves koratol 15 eves koraig naponta egyszer elment az iskolaig ahol a no tanitott, hazafele megallt az egyik boltnal, aztan hazament. Ennyi volt a kocsi futasteljesitmenye..
Hibatlanul ketyegett, eladas utan a hulye aki megvette szethajtotta..

Hurri Kán 2010.12.07. 23:04:32

@Dennis01:
Az a baj, itthon már alig találsz A Vectrából elfogadható állapotút.

Pedig -még mai szemmel is- abszolút vállalható méretű utas -és csomagtere van, az 1,6-1,8-2,0. benzinesek (jó kis kétszelepes technika :)- ha cserélsz bennük olajat meg szűrőket elpusztíthatatlanok.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.08. 03:49:08

Aha, 5.08 liter 100 kilométeren az 1.6-os Vectrától. Keltsetek majd fel, ha igazzá válik :) Nem volt az rossz kocsi, de ne írjunk már hülyeségeket le.

DATSUN 2010.12.08. 07:27:33

Tisztázzuk,hogy a magyrországi autók,túlnyomó többségét németből hozták be tehát egyértelmű hogy több a német tipus. A másik,hogy a legolcsobb autokat hozták,ami valahogy kinézett eró sokat futott..nálunk(komlón) rengeteg olasz származék futkos,föleg nagyok, (croma,thema,tempra,tipo) Tipoból elég sok a taxi-színű diesel és a legtöbbnek még "A" val kezdődik a rendszáma....belegondolni nem merek mennyit futhattak.. nekem volt 405ös pugom,aminek 199999ről nem fordult tovább a számlálója(ott is az első karakter volt piszkálva) az asszony 305ös diesel pugjában 1.380.000km volt mikor eladt ez is taxiszínű volt :-)Szóval nem kell csodálkozni,hogy ezek a gépek eltűnnek az utakról,a kilóméter és a kor megeszi őket,bár ha vidéken körülnézel találsz belőlük...Pl a croma 2.5 ös td nek mi baja lehet,ha ducato kasztnikat rángat 6-800ezer km-en keresztül hiba nélkül,az hogy mind megfutotta már a másfél,kétmillió kilóméterét....

DATSUN 2010.12.08. 07:29:43

ja!!! amire egy opel sztem sose lesz képes,mert előtte a kasztni lerohad róla...

Specialized78 2010.12.08. 09:02:15

Kukori!
Elnézést kérek,láttam,hogy elírtam a fogyasztást.5.8L/100Km.Városban és városon kívül 100-110-el,nem tojással a láb alatt.Mikor kifejezetten a fogyasztásra figyelve mentem vele,akkor kijöttem 5.3-ból vegyesben.Tudni kell,hogy az autó tömege csak 1080Kg,a motor pedig 78Le.Valaki írta,hogy 2 szelepes,no igen,de elnyűhetetlen,igazi igásló.Ha sikerül kifognotok egy jó példányt,csak ajánlani tudom,az alkatrészek nevetséges áron vannak hozzá mindenhol Remélem,nem voltam sok senkinek.Üdv!

Specialized78 2010.12.08. 09:04:46

Datsun!
A 90-es években melyik autó nem rozsdált?A Passatok nagy része is!!,meg bármi más.Az én autómon a bal hátsó sárvédő rohadt,40.000Ft ból megcsináltattam gyári színnel lefestve.Sehol máshol nincsen rajta rozsda.Már most ott se:)

Dennis01 2010.12.08. 11:11:39

@gyvy: Faterome 1.8-as volt, 5 ajtos hatchback. A csomagtarto hatalmas volt, az ulesek kenyelmesek, az egyetlen furcsa dolog az ules magassaga volt. A Peugeot-hoz kepest olyan volt, mintha a foldon ulnel..
Itt is lassacskan kikopnak a forgalombol, de amik meg megvannak, azok altalaban szep allapotuak.
cgi.ebay.co.uk/Vauxhall-Cavalier-Blue-1-8-LS-5-DOOR-/230551580063?pt=Automobiles_UK&hash=item35adf1ed9f
150 rugo, egy honap muszaki, egy honap tax, a motorhazteton kivul semmi gond nincs vele.

Poáró 2010.12.08. 13:45:15

ha'bazz gratulalok. egy meno haromszazas robogorol a sajat faszsagod miatt (mert mentel esz nelkul mint allat) beulsz egy nyugdijas mukormos transzvesztitanak valo dugototymorgo fostalicskaba. klassz valtas, ugyes gyerek vagy.

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2010.12.08. 19:26:06

@Peetee: a te agyad lehet zárás után, Piti, ha félórákig szoktad elrákosítani korommal a pizzéria környékét. Olvass picit a légszenny miatti halálokról.
És kíméld magad is, dízelautóban ülve közel annyi kormot nyelsz, mintha mögötte sétálnál.

DeezL 2010.12.08. 22:19:40

@gyvy:
hát igen ez a baj az A vectrával,bár nekem Diesel kéne.....TD isuzu

@DATSUN:
ezzel egyet értek jó motor a Croma 2.5 TD-je...ilyent is vettem volna de ebből sem nagyon találtam normálisat....ami meg fasza volt elvitték mindig előlem....
@Specialized78:
egyébkéánmt igazat ír Ő mert egy 75-78 lovas autó kinnt nem eszik sokat nincs nagy ménes ami bekérné az anyagot!de a városban ez is szereti az anyagoit mert 1.6os én még normálisan fogyasztó 1.6os benzines autót nem láttam...de vegyesben sem nagyon....az 1.6 TS 145ös alfám megeszik annyit mint a 2.0 TS 155ösöm...sőt az 1.6 van aholtöbbetis... vicc...
am nem minden autó rozsdált ám...mert az E36os BMW-k E34esek méár nagyon faszák voltak ahhoz képest meg a 155ös alfából sem láttam rohadtat.... azt elismerem h az A vectra,Escort,Fiesta,UNo,F Astra,Csepp Kadett,Golf I-II,Ritmo,Regata,Tipo pl rohadni tudtak mint a szemét...de pl az AUDI 80asok semvoltak mér vészesek...

atiz 2010.12.09. 00:31:25

@263: hi. kosz szep a reszletes leirast, eltettem jobb napokra: hamarosan nekem is ilyen ugyekben kell aktivalnom a konyhapenzt.

Specialized78 2010.12.09. 22:18:51

Deezl!
Valószínűleg nem foglak tudni jobban meggyőzni,de amit írtam a fogyasztásáról,teljesen igaz az A Vectrának.De hogy nem "csak" az én véleményemre adj,szánj pár percet a Népítéletekben leírtakra is.Ott hasonló fogyasztási adatokat fogsz látni.Nem árt azt tudni,hogy 75 paciról van szó,1080 kilóról és nagyon áramvonalas kasztniról.A 90-es években több gyártó is erre gyúrt rá.Az A Vectra,illetve az arra épülő Calibra a legfényesebb példa erre,a Calibra légellenállását csak pár éve tudta lepipálni valamelyik Mercedes,addig tartotta a rekordot.

DeezL 2010.12.09. 22:53:28

@Specialized78:
te hiszen irtam h a kintit elhiszem:D

Burgermeister 2011.04.08. 21:33:31

Gábor?!
Hogy halad a kis citró? Problem? Gond? Hogy áll a fogyasztás?
Burg.

Ender Gábor 2011.04.09. 08:43:04

@Burgermeister: Majd írok róla egy poszt, pont most lesz aktuális, mert a héten lesz a 10ezres olajcsere. Valódi gond nincs, a legjobb fogyasztás csak városban (Pestlőrinc-János hegy távon megtett 1200km) 4,08 liter, az átlag 4,22. A legnagyobb téli hidegben (-20) is egy izzításra, egy féltengely fordulatra röffent.
süti beállítások módosítása