Cougar: tisztul a gépház és fejlődik a futómű

  2010. október 10. - Winkler Róbert Címkék: cougar

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

A Cougar alakul. Avatatlan szemlélő azt mondhatná, hogy állandóan szerelőnél van, de ez csak az ő optikai csalódása. Néha szerelőnél van, és abból írok egy posztot, de azokról a napokról, amikor egész nap a Cougarral jöttem-mentem, nem írok. Amerikában sincsenek minden kukoricatáblában lácfűrészes gyilkosok, csak a gyilkosmentes kukoricaföldekről nem könnyű izgalmas filmet forgatni.

A Cougar egyébként megdöbbentően üzembiztos. Oké, a vásárlás után pár héttel beállt a motorja, aztán kiderült, hogy kell bele egy új hengerfej is, meg hogy a szilózás miatt tele vannak trutymóval a vízjáratok, meg hogy valaki fogalmatlanul állítgatta az előgyújtást, stb, stb, de a Zsolti-féle generál, meg egy önindítócsere óta az van, hogy beülök a Cougarba és megyek. Bármikor. És ezt az üzembiztosságot meg tudom becsülni, hiszen nekem volt Lada Nivám, és az alig tizenéves Nivával heti szinten volt valami gebasz. Folyamatosan cseréltettem ki rajta dolgokat, hátha egyszer összeáll, de egy tíz éves orosz és egy negyven éves amerikai között az a különbség, hogy a detroiti vas meghálálja a gondoskodást: a Cougaron érezni, hogy egyre összébb áll.

Kellemes társaságba került a Cougar

Most se elromlás miatt vittem ki a Last Baronshoz, el lehetne vele járni így is, de ki akarom próbálni, milyen lehetett új korában, és ehhez a futóművet kell rendbe rakni. Kap egy hátsó laprugózsírzást és szilentezést, elölról kikúrjuk a Zsolti által flexelt rugókat, mert ugyan lejjebb ment az orra, de ekkora vágástól még nem keményedik a rugó. Úgyhogy elég könnyen lekoppant az orra, bár hiába nézegettünk alá, nem láttuk, mi kopik. Szóval gyári rugók vissza, és a gátlók kapnak egy-egy segédrugót, hogy keményedjen. Meg persze lesz egy kis ültetés is, csak a rugóflexelésnél lényegesen szofisztikáltabban. Van egy elgörbült merevítő is elöl, azt kicserélik, hátulra bemegy egy állítható keresztstabilizátor, a látható dolgok viszont a motorházban lesznek.

Legutóbbi látogatásomkor az egyik klubtag fejcsóválva nézegette a klímakompresszoromat, hogy ejnye, de nagy kár a nem korhű alkatrészért. Miért, kérdeztem sértetten, milyen egy korhű klímakompresszor?! Hát, hogy is mondjam, valahogy más. De tudok is mutatni egyet, csak akkor leveszem a ponyvát a 68-as Galaxie-mról. Levette. Felnyitotta. Megmutatta. Majdnem sírva fakadtam. Hát igen, én se tudnék most személyleírást adni egy 1968-as Ford klímakompresszorról, de higgyék el, nagyon más. Olyan 1968-as. Visszasétáltam a Cougarhoz, és megkérdeztem Kölyöktől, mit szólna hozzá, ha kikúrnánk az autóból klímát. Nagyot sóhajtott, mint utóbb kiderült, fellélegzett: az ő Dodge Dartjában még a fűtés is ki van kötve, hogy kevesebb cső legyen a gépházban.

Ebben megállapodtunk, ahogy abban is, hogy amikor kihozom a Cougart, kint is maradok napközben egy kis barkácsolásra. Úgyhogy érkezésem után nem sokkal neki is láttunk. Elsőként a klímakompresszort szedtük le, aztán a konzolját. Az ember valósággal fellélegzik, ahogy felszabadul egy kis hely odabent, hiszen, ahogy Kölyök mondja, ez egy büszke motor, látsszon belőle minél több. Tiszta szerencse, hogy a Last Barons a tisztításban utazik: amikor egyszer odasétált Géza (a Báró), és megpendítettem, milyen vezetékek és csövek jelenlététől tekintenék el szívesen, bólintott, majd mutatott még néhány további csövet és madzagot, amit szépen láthatatlanul is el lehet vezetni.

Korhűtlen, japán klímakompresszor

Nagyszerű érzés volt tehát kiemelni a klímakompresszort, és meglátni a hátoldalán a Ford címke mellett a Fabrique Au Japon feliratot. Nem mondom, hogy a 60-as években Japán volt a mai Kína, mert nem, de kíváncsi volnék, miféle Fordból henkölhették át. A klímahűtőről először le kellett csavarozni a ventilátort, ahhoz viszont útban volt egy olajhűtő, ami gyanúm szerint képtelenség, hogy ebben a formájában gyári legyen. Már kezdtem is volna gondolkozni, nem kéne-e ezt is kiiktatni az egyszerűség jegyében, de Kölyök és Géza egyszerre nyilatkoztatták ki: az olajhűtő jó barát. Úgyhogy csak a tartójáról szereltem le, kiszabadítottam a klímaventilátort is, nahát, de jó, Spal, Coreggio Italy felirat van rajta. Fasza. Eladó egy komplett, amerikai klíma! Muhaha.

Lecsavaroztam még a dudát, nehogy elfelejtsük, mert szerintem egy szánalmas egyszólamú kürt nem méltó a Cougarhoz, és a neten láttam is eredeti kétszólamút. Addigra Kölyök kiszedte az egész hűtőt, mert a klímahűtő kioperálásához útban volt, amúgy is feketére eloxálják, mert folthatásban nekem egy fekete hűtő kell, hatásfokban meg alumínium, ez lesz a vállalható kompromisszum. Hogy a zsír új hűtő lamellái mitől lettek ennyire foghíjasak pár ezer kilométer alatt, nincs ötletünk.

Kölyök az alsó vízcsövet támadja

A klímahűtő nagyon nem akart kijönni, még a hűtő távozta után sem. Végül Ricsi hozott egy kombináltfogót, lehajtott két tartófület és szépen kiemelte az egészet, majd visszahajtotta a füleket. Nem volt szép látvány, Ricsi hozzá is tette, ez tipikusan az a fajta beavatkozás, ami előtt meg kell kérni az ügyfelet, menjen be, igyon egy kávét, addig kész. Egyengetett már így egy motorháztetőt, afféle karosszéria-csontkovácsként – maga a mozdulat nem szép látvány, de a gyógyulás azonnali.

Hogy az ördögbe ment ez át a veteránvizsgán? Na sebaj, legközelebb már csak kevesebb hibapontot kaphat. Pihenésnek megnéztem a Caprit, ami szép magyar történet: 600 ezer forintért újították fel valahol, de a fényezés is olyan jól sikerült, hogy puszta körömmel is meg lehet hámozni. Hamarosan ennek is nekiállnak. A Cougarnak most legalább két hónap kell, tehát mondjuk Mikulás, mire minden megjön és beépítik. A motorház átfestésének már lehet, hogy neki is álltak, mert fényes fekete lesz: mutattak egy vákuumdobot, hát olyan színű motorteret akarok a Cougarnak is.

Hűtő és klímakompresszor kint, klímahűtő még bent

Még tárgyalás alatt van a fordulatszámmérő (valószínűleg egy króm Autometer lesz), és egyelőre elvetettem a korabeli Shelby toronymerevítőt. Előbb kipróbálom a rendbe rakott futóművet, de már most is úgy képzelem, hogy nem lesz rá szükség. Ráadásul semmi látható tuningot nem akarok, maradjon az autó olyan utcai, amilyennek született. Egy naturálisan erős holmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1002320507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phrascarica 2010.10.10. 18:52:45

@last barons: "a klíma meg egyszerűen azért lett kivéve, mert a tulaj nem akarta a kocsiban.ennyi, ugye, milyen egyszerű?:)"
Értem én! ott van a szigetelés :)

butschq 2010.10.10. 18:57:08

@Bandi_jóválasztás: a hátsót mi a fenének kell? aki hátul ül és ki akar nézni, de párás törölje le vazze. ellustult a világ

last barons 2010.10.10. 18:58:58

@Baly-München: először is nem hinném, hogy jogod van a szellemi képességemet felülbírálni.
másod sorban nagyon örülök , hogy te sokat utazol münchen és budapest között. hűűűhaaa.

harmadrészt mint említettem, ez egy szleng.múltja van és indoka.amerikai autós körökben ismert is.

és végül már csak homályosan ugyan, de visszaemlékszem, hogy voltak idők, amikor ebben az országban nem nagyon volt embereknek nemhogy klímájuk a kocsiban, de négy ütem sem.

és még is túlélték valahogy. döbbenet, mi?

Rocko- 2010.10.10. 19:01:52

@gyvy: párás ablakra rápárázol? ejjj.

@Krisi: így-így.

Baly-München 2010.10.10. 19:04:36

@last barons:
A last barons már majdnem last baroms...
Csak viccelek, ne kapd fel a vizet! :)
Akkor te most a Winkler ügyvédje lennél ;)
Jol szorakozok igy vasárnap este! :)
Tisztelt biroság! A nép nevében klimát mindenkinek! :)Hütsük le a kedélyeket, csak hogy stilszerü legyek....:)

Teshow 2010.10.10. 19:07:45

@last barons: Bocs a tetkós dumáért, nem bántásiból volt, azért dobtam utána a vigyort. Csak ki szoktam szúrni a részleteket, ennyi - természetesen azt és oda varratsz, amit és ahova szeretnél. Remélem nincs harag! ;D

Phrascarica 2010.10.10. 19:08:20

@last barons: "és végül már csak homályosan ugyan, de visszaemlékszem, hogy voltak idők, amikor ebben az országban nem nagyon volt embereknek nemhogy klímájuk a kocsiban, de négy ütem sem."
De már XXI. század van, 2010-et írunk, WAKE UP!
"harmadrészt mint említettem, ez egy szleng.múltja van és indoka.amerikai autós körökben ismert is."

de így, vessző nélkül ;)

www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.touge.co.uk/ekmps/shops/tougeclothing/images/go-fast-or-go-home-touge-speed-factory-sticker-466-p.jpg&imgrefurl=http://www.touge.co.uk/go-fast-or-go-home---touge-speed-factory-sticker-466-p.asp&h=503&w=733&sz=207&tbnid=cJ9ow_xgf4KavM:&tbnh=97&tbnw=141&prev=/images%3Fq%3D%2522go%2Bfast%2Bor%2Bgo%2Bhome%2522&zoom=1&q=%22go+fast+or+go+home%22&usg=__7wLJOnjBBcV-hJk9IeyuEuGVQ8o=&sa=X&ei=UfKxTIb9OtHJswbqsKzADQ&ved=0CEoQ9QEwCw

Hurri Kán 2010.10.10. 19:08:26

@Rocko-: az is van olyan mint ronggyal karistolni :)))

Baly-München 2010.10.10. 19:11:37

Szégyenllem magam, de nem vagyok jártas az efajta "szlenges" körökben.
Ezért elnézésed kérném.
Hütsd le magad...
Nem érdekel egy elado klima? Winklernek ép akad egy....

butschq 2010.10.10. 19:14:46

nekem egy simson kuplung kosaram van, ugyanitt anyóst disznóra cserélnék:):):)

last barons 2010.10.10. 19:20:05

@phrascarica: minden szó felesleges.nem érted a lényeget...kár.
kösz a linket, de nem érdekel.:)
nem a vessző a lényeg, hanem ami előtte és utána van.csak sajnos pont ezt nem érted.wake up-amúgy a "rohattat" kifejezésre céloztam.

Hurri Kán 2010.10.10. 19:21:15

@kohlenbrenner: jó állapotú az az anyós ;-)?

butschq 2010.10.10. 19:27:37

@gyvy: cégünk csak prémium minőségű termékekekel foglalkozik:):)

Phrascarica 2010.10.10. 19:28:03

@last barons: valószínűleg nem értem, az a lényeg, hogy azért biztos hogy van aki érti ;´)
"kösz a linket, de nem érdekel"
pedig jobb lett volna előtte legalább, de utólag sem haszontalan :)

butschq 2010.10.10. 19:28:46

@kohlenbrenner: termékekkel
(úgy látszik még nem teljesen vagyok tiszta, megyek iszom is egy sört)

Teshow 2010.10.10. 19:30:07

Amúgy most olvastam vissza a délutáni adagot, és baromi jól szórakoztam. Ez a Winki mégis tud valamit, mert csak kiprovokált a csapatból jó sok hüeséget! :)))

Klímáról annyit, hogy 30 éve van jogsim és 20 éve vannak klímás autóim. A családi S105-ben és a kocka Wartburgban (amikkel eleinte csapattam) nem volt klíma, de azért használtuk ősszel és télen is. Nemhogy abs nem játszott, de még fékszervó (kormányszervó - muhaha) és téligumi sem, sőt a Wartburgokat - ha emlékeztek - még a '80-as évek közepén is volt pofájuk diagonál gumival árulni a Merkúrnál. És közlekedtünk velük, bakker! :O

Persze, hogy szeretem és fontosnak tartom a kényelmi felszereléseket és extrákat, de kijelenteni, hogy azok nélkül nincs autózás - nemááá!

Elárulom a hatékony páramentesítés egyik fontos trükkjét: TISZTA ablak! Poros (netán cigifüstös) felületre "tapad" a pára, sokkal nehezebben dolgozza le a ventilátor (a klíma is, tessék kipróbálni) Oldalabrakra sokat javít a RainX -szélvédőn csíkoz, ha nem vagy ügyes- az is jó a pára ellen.

last barons 2010.10.10. 19:37:11

@phrascarica: jó, akkor elmondom, bár nem hiszem, hogy vékonyka kis alkarom téma kell hogy legyen itt.:)
egy autóról néztem le-amerikai építés- és én döntöttem a vessző mellett: a "drámai :))hatásszünet" miatt.
és most szerintem hanyagoljuk a témát, mert már most is túl sok a szó esett erről a témáról.

Hurri Kán 2010.10.10. 19:41:05

@kohlenbrenner: köpd ki a fogalmazásgátlót :))

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.10.10. 19:41:38

@kohlenbrenner: akkor Te így spórolsz, hogy viszel magaddal 2 embert aki a hátsókat törölgeti?
Ha meg nincs ott a személyzet,a holttérben levőkre ráhúzod a skodát?:)

Phrascarica 2010.10.10. 19:43:20

@Teshow: szerintem szedesd ki a klímát te is, aztán páramentesíts Rain-X-el, meg szigeteld a sárkányt, aztán meleg sem lesz!

Phrascarica 2010.10.10. 19:45:07

@last barons: "én döntöttem a vessző mellett"
én is így gondoltam ;)

butschq 2010.10.10. 19:53:21

@Bandi_jóválasztás: szegény kamion sofőröket sajnálom, hogy a picsába képesek több százezer km-t menni hátsó ablak nélkül:):)
habár fekvő pozícióban vezetek többségben, ha az én ablakomon nézek ki, bőven belátom az egész kocsi körüli területet, nem igen kell a hátsó ablakokat vizsgálni. ja jobbra. bocs, én kérek elnézést (butabuta:-) ) komolyra fordítva a szót, apjuk mikor vette az autót, wartburghoz szokott életébe úgy gondolta nem kell a klíma (meg néhány nagyokos haverja a mai napig állítják, hogy veszélyes mert mindig megfázol stb), így kihagyta a kocsiból ezt a tartozékot- amit később megbánt- viszont ugyanúgy kocsikázunk vele télen nyáron, a fűtés lehúzza nagyon faxán a párát, oldalról is. hátulról is. mer -mivel falus gyerek vagyok- mire beérünk nyíregyre, vagy debrecenbe eltűnik a pára.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.10.10. 19:55:29

Mondjuk elég drámai hatásszünetet produkál a vessző, klíma témába is beékelte magát.

Baly-München 2010.10.10. 19:55:41

@last barons:
Eddig nem szoltam hozzá a tetkohoz.
Mert bár igaz, senkinek semmi köze a börödhöz, te a nyilvánoság elé kerültél ezzel a fotoval!
Ami lássuk be...a világ égése! :) :0
Tattoo egy helyesirási hibával?
(mert ezt a világon csak te irod vesszövel ugye)
Menny már....ès ezt megmagyarázod?
Tudod mit jelent a tetkoszakmában a cover up? Mikor és mire használják? :)
És, hogy van ez? Tényleg te vagy a képen?
Te szereled a Winkler kocsiját?
Te még irni sem tudsz baker! :)
Lefordultam a székröl W Robi!!!
Segitség! Mekkora Luser vagy!!!!
Beszarok a mulatozástol itt a totalcaron!!!!!
Ez nem autos portál! Ez maga a kabaré!!!!!

butschq 2010.10.10. 19:57:12

@Bandi_jóválasztás: amúgy sem vagyok egy spórolós fajta, pl nálam a kocsi egy jó fél literrel többet eszik mint apánál. de simsonnál is rendszeresen 3,5 literes átlagokat szoktam produkálni -na szúrom neki mint állat:D:D- ha meg zsigával tolom ugye a sok egyes kettes padlón, nyeli a benyát.

last barons 2010.10.10. 19:57:17

nem, nem gondoltad.
képekben: áll a két srác egymás mellett a lámpánál.dübörögnek a motorok, az egyik átnéz a rivális 55-ös kétajtós 210-es chevyére.az vissza, hányaveti arccal, miközben végigsimítja a tükrön függő kabaláját kezével és ad egy gázfröccsöt a nyitott rendszeres 327-esnek, amit egy 65-ös corvette-ből mentett ki a roncstelepen.
ekkor amaz átszól:go fast-----kipöccinti csikkjét az ablakon, és kifújja orrán a füstöt---- or go home!
majd felordítanak a motorok, és a két kocsi füstölgő kerekekkel kilő.

jobban nem tudom elmagyarázni, mire gondoltam.azt kinézheted belőlem, hogy szeretem a régi amerikai kocsikat, de azt ne, hogy nem tudom, mit csinálok.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.10.10. 20:02:03

Most jött el a pillanat, hogy lementettem az oldalt a kommentek miatt:)

last barons 2010.10.10. 20:03:49

@Baly-München: nem megy a távolsági buszod még?

Baly-München 2010.10.10. 20:05:42

@last barons: Szerintem a winkler nem tudja mit csinál..... :)
Te vagy a szerelöje?
(remélem félre értem az egész szituáciot)
És hagyod, hogy itt röhögjön rajtad a jonép?
És nem hagyod abba? Csak megfejeled mindig egy ujabb baromsággal?
Hát apám.....

bone · http://www.bernepper.hu 2010.10.10. 20:08:27

kölyök- kivenni egy működő klímát egy amerikai autóból pusztán a látványért barbárság.
Amúgy meg mindenki kapja be persze, aki nem tudja, mi a menni egy rohattat!

butschq 2010.10.10. 20:08:49

@Bandi_jóválasztás: pedig nagy szájkerete nem is volt. se bmw vs minden más; se elsőkerék vs hátsó, összkerék mindent visz; se öreg auót vs új autó. csak egy átlagos vasárnapi blogposzt:D:D

Phrascarica 2010.10.10. 20:09:23

@last barons: látom lelki szemeim előtt, és persze már-már látom a vesszőt is :)

Baly-München 2010.10.10. 20:11:25

Nem birom ki! :)Idézet: " vissza, hányaveti arccal, miközben végigsimítja a tükrön függő kabaláját kezével és ad egy..."
Érted miért bántanak?
Sem helyesirni, sem fogalmazni nem akarodzik magának.... :)
Ha nem érted, az baj. De a te bajod.... :)
Mi csak jot szorakozunk itt! :)

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.10.10. 20:12:19

@phrascarica: amúgy a legkeményebb börtöntetkó az csak simán egy vessző. Mindent elmond.

Baly-München 2010.10.10. 20:13:43

@bone: Na de kérem.....Most miért igy?

tade15 2010.10.10. 20:13:53

Bár etöl már kicsit elkanyarodott a dolog,de rájöttem miért van OT az autón.Akit érdekel elárulom.

Asphalt 2010.10.10. 20:18:04

@Baly-München: Mért te tudsz írni? Persze baromságokat :luser meg baker.LOL

last barons 2010.10.10. 20:18:35

@Baly-München: valójában nem tudok mit kezdeni az agresszivitásoddal.

Baly-München 2010.10.10. 20:26:35

@Asphalt: Sorry!
luzert akartam irni! :)ugye angolul loser...A bakerel mi a bajod?
Szerintem vicces...
Lehet, hogy értelmetlen, de legalább nem varattam magamra! :)
(megint csak vicceskedtem)
Mi van veletek? Miért kell mindenböl véresen komoly drámát faragni?
Mindegy...
További jo szorakozást mindenkinek!

Baly-München 2010.10.10. 20:30:55

@last barons:
Nem akartam agresziv lenni! Tut es mir ser leid!
Csak mulattatnak a kommentek.
Tölem oda és azt tetováltatsz magadra amit csak akarsz!(naná!:) ) Ha megbántottalak tényleg elnézést!
De ne vegyük már ennyire komolyra a dolgokat könyörgöm... :(

gnme 2010.10.10. 20:32:59

@Baly-München: akik itt élnek, azoknál ez zsigeri dolog

.. a büdöséletben meg nem tudod győzni őket az ellenekezőjéről, inkább felakasztják magukat

ha leszarja a légy az abroszt, az ombuccman megbüntet, mert leverted a legyet ... ez itt egy más világ, ezt kintről csak kiröhögni lehet ..tudom, hisz én is ezt szoktam :-D

nyomatom a jó anyagot, Marcikájával, kérsz? . cseresznye, tavalyi, már nem karcos

www.youtube.com/watch?v=iuAaPKF1eAU&p=03DF231A838E402C&playnext=1&index=86

Teshow 2010.10.10. 21:00:01

@Baly-München: Reggel nagyjából egyszerre kezdtünk kommentelni, és szerintem végig fogható volt, mikor poénkodsz. De a fórumokon sokan csak írni szeretnek, olvasni nem ;))

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.10.10. 21:00:27

Szerintem minden sikeres ember mögött áll egy vessző.

tade15 2010.10.10. 21:00:58

@Bandi_jóválasztás:
Igy nem kellett regadót fizetni rá,ami nem kevés pénz.Mert ha jól emlékszem ez Amerikából jött frissen anno.Na mármost ha OT-s lessz akkor kell fizetni egy elsö forgalomba helyezést vizsgával,olyan 30 körül,meg kell az OT vizsga ami 25 a FIVA 30.Rendszám forgalmi törzskönyv 3*6 és kész a Magyar papir.Ha nincs OT regadót kell fizetni nem is keveset.Vagy 500-at tuti.De lehet csak 400-at.Még ha adni is kellett a misösitöknek is valamennyit akkor is jóval beljebb vagyunk.

tade15 2010.10.10. 21:03:14

Bocs a Köbcenti dijat elfelejtettem.De ha a te nevedre szól a külföldi adásvételi,akkor azt sem kell kifizetni.

Baly-München 2010.10.10. 21:04:40

@Teshow: Ez igy van!
Nem hinném, hogy itt bárkinek életbevágo kérdés lett volna, hogy Winkler hütöszekrénnyel vagy az nélkül hasit...
A kommentek egy ilyen témában milyenek legyenek, ha nem viccesek?
Mindegy...èn jot mulattam!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.10. 21:11:14

@Baly-München: Remélem nem veszed túl komolyan a dolgot, de nem biztos, hogy a neked írásban kellene mások helyesírását bírálnod. Már ha érted, mire gondolok..:)))

RÁMBÓGECI 2010.10.10. 21:12:46

mi a fasz van itt???

grétsy-klónok befigyelnek?

+

ot fixa idea...

Garp 2010.10.10. 21:13:05

@Winkler Róbert: egyre jobban tetszenek az friss írásaid, kezd előjönni a régi hang. Grat.

@streetsta: dög vagy :D.

Azoknak, kik nem értik, hogy vannak olyanok, akiknek nem kell klíma: ugyebár Róbert Cougarja eleve nem klímás, azé' nem akar bele. DE. Tessenek megkapaszkodni: vannak olyan paréj népek, mint én is, akinek _van működő_ klíma a kocsijukban, és 2 év alatt mindösszesen 2x ment. Egyszer 20 percet, egyszer meg vagy 15-öt. És nem holmi Basgarten-Rádszarokszállás távon, hanem 2400km-t autópályázva. Évente 2x, nyári faszrohasztó melegben. Nem sültem bele az ülésbe, nem süketültem meg a szélzajtól és mégis szellőzött a kocsi.
Különben meg add döntse már el mindenki maga, hogy mi a jó neki. Kéretik nem belepofázni ilyen agresszív módon. Ha a szívformájú kipufogót rakat fel, mert az tetszik neki, tegye. Amíg nem mondja, hogy mindenki más hülye aki nem csinálja addig nem tök mind1? Komolyan nem értem az ilyen önelégült tudálékos egoista megmondójánosokat. F@szkivanmá....

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.10. 21:18:51

@cr500: Neked most itten viccelni méltóztatik, ugye? Azért remélem nem gondolod, hogy a Hot Rod építés Boyd Coddingtonnal kezdődött, vagy hogy vele ért véget. Arról már aztán ne is beszéljünk -különösen azért ne, mert nem vagyok szakértő-, hogy a Hot Rod irányzaton belül is hányféle egyéb stílus létezik.

Garp 2010.10.10. 21:18:52

@hp2: pollenszűrő cseréje megoldja a dolgot. Filléres, otthon végezhető.

Baly-München 2010.10.10. 21:19:01

@streetsta:
Nem vettem komolyan! :)Persze hogy nem!
Mit lehet ebben a témában komolyan venni? Itt csak komunikálgatunk szerintem.
Német a klavim...Igy is bajlodnom kell az ékezetek kibányászásával, ugy hogy ne idegelj!!! :)

hakapeszimaki1986 2010.10.10. 21:19:26

@Baly-München: Elég ingerszegény életed lehet ha ez volt a szórakozás számodra.
Szerintem poén az annyi volt benne,mint mackósajtban a brummogás.
Vagy csak nekem nem volt vicces,de ez nyilván engem minősít és nem téged.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.10. 21:23:21

@phrascarica: Csak egy esetet tudok elképzelni, amikor nem a bizottság, illetve az aláíró elnök felelőssége egy ilyen dolog, ha az "ügyintéző" maga írja alá a lapot. De nem hiszem, hogy ilyenre szükség lenne. Egész egyszerűen ebben az esetben el tudom képzelni, hogy a vizsgáztatók nem voltak tisztában az adott évjáratú Mercury Cougarok összes specifikációjával.

Baly-München 2010.10.10. 21:26:43

@
Igen sajnos ennyire ingerszegény.
De az megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül! Hisz példának okáért te is itt vagy! :)
Szedek gyogyszereket depi ellen nyugi! A mackósajtban a brummogás nyilván tökösebb duma nem?
Ezt ugy 86 körül halottam az àltalánosban... :)
Kreativabban ha kérhetném...
De majd küldök neked is gyogyszereket! Hidd el az segit a fapofákon!
:) Mi van veletek emberek? mindenki kardot nyelt???

Teshow 2010.10.10. 21:35:20

@Baly-München:
OFF: Érdemes beleolvasni a bulvár oldalak kommentjeibe - na az aztán az ideg- és elme! :D
A TV-kommentelők azzal kezdik, hogy nincs is TV-jük, de ha van, akkor se nézik azt a műsort! Érdemes átjárni röhögni!
ON!
@Garp: semmi bajom azzal, ha valaki nem szereti a klímát vagy a villanyablakot.
Szerencsére az emberek ebben sem egyformák.
Azt is levettem - mert én olvasok is :) - hogy Winkli kocsija eredetileg NEM klímás, le is akadtam a témáról.

Ezért is írtam, hogy ÉN szeretem a kényelmi extrákat, de autóztam eleget azok nélkül ahhoz, hogy tudjam: úgy is lehet.

Neked azért javasolnám, hogy ha már van, járasd meg időnként, különben kiszáradnak a tömítések, és elmegy a gáz belőle ;)

United Steaks 2010.10.10. 21:35:44

Na de Winkler a heti veresben...Ezt most megnézem, mert remélem, csak "pánkautóguruskodni" ment oda...

Krisi 2010.10.10. 21:36:42

most tényleg arról megy az eszmecsere hogy ki mit varrat a saját alkarjára? aztamindenit, nem gondoltam volna hogy idáig is lehet süllyedni. hát sikerült :)

@Rézmányi Balázs: mondjuk valahol megértem hogy nincs kedve végigszopni egy veteránvizsgát és hallgatni ahogy egy magát hozzáértőnek valló gyökér okoskodva taglalja neki, hogy mi rossz az autóján. lehet hogy én sem bírnám ki.
sőt, most jut eszembe hogy az egyik ismerősöm szintén nem akarja OT vizsgára vinni az MZ Trophy-ját hasonló okokból.

hakapeszimaki1986 2010.10.10. 21:39:34

@Baly-München: Tökös nem akartam lenni,a fórumokon izmozás a retardáltak szórakozása szerintem.

Baly-München 2010.10.10. 21:48:16

@Teshow: Teshow akarsz a tesowm lenni?
Köszönöm a tanácsot!Ránézek valami bulvárosabbra! Anno imádtam a Gyurcsány rajongok elmeháborodásait olvasgatni...De sajna már az is a multé.
( vagy nem???) Viktor meg nem annyira vicceskedik. ;)
Teljes az egység, teljes a királyság ugye... Itt kezdenek fáradni a dolgok!
Hajrá fapofák! :) 1000x :)

hp2 2010.10.10. 21:55:16

@Garp:
Jó, kösz, tudom, de nem ez volt a lényeg.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.10. 21:55:19

@Baly-München: Gyönyörű, még egy helyesírás vetélkedős versenyző a színpadon. Talán rászánhatnál te is egy percet az ellenőrzésre, mielőtt elküldöd a hozzászólásodat. Vagy nincsen Í és Ó betű a billentyűzeteden? (kódok: Alt+146=Í, Alt+161=í, Alt+162=ó, az Ó betűt nem találom még a táblázatban sem. Egyébként meglepő, mennyi idétlen karaktert elő lehet varázsolni az Alt gomb és néhány billentyű egyidejű lenyomásával:░▒▓ Forrás: www.alt-codes.net/ )

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.10. 22:02:14

@Teshow: Ne nyalizzál. :P :D Egyébként mifelénk épp jó oldalon lenne, lehetne még középső ujjat is kitartani mellé. :)

"Horn broken, watch for finger" Mostanában elég sok ilyen matricát látok, ez kicsit eltérés a tárgytól, de legalább vicces. :D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.10. 22:03:21

@308GTB: A kalap szartól azért kurvára messze van ez a kocsi. szerintem kölyök sem véletlenül írta róla, hogy alapvetően jó kocsi, csak még fésülni kell. Mint a hasonló korú autók 99 százalékát.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.10. 22:10:44

@Garp: Csak nem hazafelé? :) Ismerős ez a 2400 km mint távolság... :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.10. 22:13:40

@Baly-München: Hoppá, kiderült az igazság :) Akkor ezek szerint van é, á, ö, ü betű, csak hosszú verzióban nincsenek meg. Gondolom ä alapból van valahol, ahogyan ß is.

Krisi 2010.10.10. 22:16:27

@KuKori: mondok jobbat: alt+shift kombóval lehet váltogatni a nyelvek közt windózban. beállítod második (vagy első) nyelvnek a magyart és simán tudsz váltogatni.

@Baly-München: úgy tűnik nagyon nem értem az igényes humort, de nekem az jött le hogy amiket ideböfögtél meg nyelvtanszakértettél azokat nem viccből írod. na mindegy, lényeg hogy nem vagyunk egyformák

Baly-München 2010.10.10. 22:17:22

@KuKori: Ne már!!!!
Szerinted igy lehet gépelni? Most komolyan....
Helyesirás ide helyesirás oda, olvas picit feljebb, hogy is kezdödött.
Ugye a tetko, meg a rohattat szo egymás után kétszer leirva. Azota már felhivták rá a figyelmem, hogy ennek igy, ebben a formában van létjogosultsága. :)
Ám legyen... :)
De a forrást mentem!!! Köszi!

Baly-München 2010.10.10. 22:20:04

@KuKori: ä ß alap. :) A többivel vacakolni kell.....:(

Phrascarica 2010.10.10. 22:20:51

@streetsta: szerintem azért van több lehetőség is.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.10. 22:23:19

@Baly-München: Már elértem addig a hozzászólásig, válaszoltam is rá :) Egyszerű: kerüld az efféle betűket tartalmazó szavakat :D Ha meg nagyon kell, hát ott a kód :) A magyar Google Chrome és Mozilla Firefox amúgy felajánlja a lehetőségeket (amiket pirossal aláhúzott előtte).

De elég a kockulásból mára :D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.10. 22:26:37

@Krisi: Előkerült a megoldás a talányomra is... Amikor PS-t használok, gyakran előfordul, hogy a Ctrl és az Alt billentyű is kell egy parancshoz. Én meg csak néztem később, amikor már gépelni kezdtem, hogy most már megint mi a fene baja van a billentyűzetemnek?! :D

Phrascarica 2010.10.10. 22:28:03

@Garp: "Egyszer 20 percet, egyszer meg vagy 15-öt. És nem holmi Basgarten-Rádszarokszállás távon, hanem 2400km-t autópályázva."
Jó gyors autód lehet 15 perc alatt 2400km :)
De félre téve a tréfát a Brit szigeteken azért nem kell oly sűrűn használni a klímát (szerintem) mint itthon 36-40 fokban, nem beszélve mondjuk egy görögországi nyaralásról.
Azért egy klímás haverom tanácsára -isten nyugosztalja- 2 hetente mindenképp -ha kell csakazért felébresztem téli álmából- bekapcsolom még télen is a tömítések miatt.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.10. 22:37:59

@phrascarica: De kell (nem árt) sajnos. Októbertől áprilisig minden nap esik... Egyéb időszakokban pedig véletlenszerűen :D Írország pedig nem a Brit-szigetek tagja, a helyiek meglincselnének egy ilyen kijelentésért :DDD (Hivatalosan persze az, bár vannak a megnevezésnek alternatívái.)

A dupla szivárvány is unalmas egy idő után, hidd el :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.10.10. 22:39:31

@KuKori: "Horn broken, watch for finger" Beszartam!:)))

Titto 2010.10.10. 23:00:05

egy ismerősöm aki tetovál, mindig feldobja a friss műveit a netre a profilképei közé. egyik nap nézem az új alkotást, egy srác háta, rajta hogy Diesel Power Forewer
miután szóvá tettem, annyit írt: "majd kijavítom"
:)

Adam88 2010.10.10. 23:00:39

Jó cikk, tetszik a kocsi is, de könyörgöm, minek kiszedni a klímát? Szerintem egy amerikai kocsiba van akkora motor hogy ne okozzon gondot a működtetése, kár volt így megcsonkítani a kocsit. Nekem egy 3.5L es Chryslerem van, de sose jutna eszembe kiszedni a klímát, és milyen érdekes, még így is rengeteg hely van a motortérbe. Szóval a cikk jó, a kocsit tetszik, de ezt a kiszedek belőle minden részét nem értem.

Újlaki 2010.10.10. 23:02:10

Fabriqué au Japon. Ha visszakisbetűsíted, előjön az ékezet. És a franciák soha nem írják a prepozíciót nagy kezdőbetűvel; igazánból még az amerikaiak sem. Angolra fordítva ez is csak Made in Japan.

Dennis01 2010.10.11. 00:53:37

@KuKori: Ha mar matricak, nekem is jutott egy uj a hatso ablakomra:
"My Mini's been bored and ported
Mess with me - You gonna get sorted."
:)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.11. 04:07:52

@streetsta: @Dennis01: Van egy pár féle, lehet válogatni :D

www.zazzle.com/bumperstickers

(offensive és humorous/funny a két legjobb kategória talán, a többi kicsit belterjes)

Dennis01 2010.10.11. 05:29:12

@KuKori: Minihez kapcsolodo matricakbol Dunat lehet rekeszteni, annyi van.. :)

Amugy jo ez a Cougar, bar van egy-ket erdekes dolog korulotte...

DATSUN 2010.10.11. 07:44:21

A hozzáfűzni valóm csak annyi lenne,hogy ez az egész,minősíti az igentisztelt minősítő bizottságot! Ha akarom,leültetem,ha akarom emelek rajta, az extra vagy van vagy nincs, Ha akarom japán klím ha akarom gyári biszbaszhűtő ha akarom binden típusidegen és átalakított! GRATULÁLOK Ezekszerint a 76os évjáratú ladám BMW felnikkel, meg ezeröcsis lada műszerfallal,elöl volga rugókkal lehet minősitett veterán????? Mer ha lehet akkor még a lökhárítókat levenném!! RÖHEJ?SZÉGYEN?GYALÁZAT!!!! BASSZÁTOK MEG A VETERÁNMINŐSÍTÉSETEKET!!!(bár ezzel lehet,hogy magamat minősítettem)

Phrascarica 2010.10.11. 08:11:10

@KuKori: "De kell"- mármint klíma, neked, úgy látszik Garp megoldja másképp, hiába a klíma :)

szalai 2010.10.11. 11:47:39

Bocs, nem kötözködni akarok, de hogy ment ez át az OT vizsgán? Vagy ezek a cuccok azután kerültek bele?

Kifordított kacagány 2010.10.11. 12:01:41

@Baly-München: ahogy látom nem csak az ékezetekkel van bajod, sőt a vesszőkezelésed sem túl briliáns. ez még nem lenne akkora tragédia itt, csak szarul adja ki magát, ha pont ezt veted más szemére.

Garp 2010.10.11. 13:10:40

@phrascarica: peersze, cinkűjjé csak. :) Vitzet ha már félretetted: az Ír Szigeten igaz h max 30 fok, de a pár miatt olyan mint otthon a 38. 22 foktól tavasszal/nyáron vizipóló nő az ember gatyájába, meg az UV-A-B-Q-D-mittomén magasbb, mint otthon, üvegház hatás rulez. Na meg a hazautakat is nyáron abszolválom UK-Francia-Belga-Német-Oszták-Magyar útvonalon. Általában aug. végén. Szerinted akkor meleg-e van-e? :D Szélterelő a barátod, meg a jól szellőző gépjármű (kabrió nem ér:) ).
(Az előző példabeszédemben csak az igények diverzitására akartam felhívni a figyelmet, meg h ne pofázzunk már bele, hogy ki hogyan szereti.)

@KuKori: 2486. És már lassan minden bokornak előre köszönök. Egy Umleitung feldobja a napot. (Az megvan? Egyszeri, idősebb rokont visznek autóval a kint dolgozó gyerekei. 400km autópálya után megszólal: Mekkora nagy város lehet ez az Ausfahrt, mindenhol van lejáró hozzá. Nem urban legend, megtörtént.)

@hp2: értem én. de leszarom. ;D

@Teshow: a karbantartási üzemet nem számoltam, hamu a fejemre. Adj hozzá évi 30 percet. :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.11. 15:31:49

@phrascarica: Egyszerűbb és gyorsabb. Az első szélvédőm így kb. 15 másodperc alatt átlátható, amúgy meg kéne mondjuk 5 perc :) Lehet nélküle élni, de ha már van, hát használjuk :)

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.10.11. 19:47:31

Jobboldalt a lapát meg a seprű mögött, na ott van a lényeg!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.10.11. 20:31:09

@Garp: Ma nálatok is 20-22 fok volt? Majd' megpusztultam a melegtől. A szomszéd srác mondta, hogy egész héten ilyen idő várható, megy is három napra kajakozni-sátrazni :D

Szabi01 2010.10.11. 21:22:01

Szimpatikus ez a csapat, jó arcoknak tűnnek! Bár nincs amerikai autóm, de megjegyzem a nevüket, hátha egyszer lesz.
Az a hűtő tényleg elég szarul néz ki, nem mosta le véletlenül valaki magasnyomású mosóval?
Egyébként a lapát- seprű mögötti motorról lehet tudni valamit?

last barons 2010.10.11. 23:00:55

@Szabi01: köszönöm a srácok nevében.a motor egy merev vázas bobber lesz 1200-as /2006-os/sportster blokkal, amihez Jacktől vettünk egy 54-as springer villát.

persze szar is lesz, meg rossz is lesz, dehát... :)

Garp 2010.10.11. 23:51:13

@KuKori: verőfényes napsütés, alig tudtam netezni a kocsiban :). Élvezd, nem tart sokáig (Ismert ír mondás: nem tetszik az időjárás? Várj 10 percet.)

donphobos 2010.10.17. 15:06:47

Ha valaki külföldről ír annak javasolni tudom hogy használja ki a windóz egyik rendkívül praktikus funkcióját. Lehet telepíteni többféle kiosztást a billentyűzetre. Hűha, tényleg. Függetlenül hogy francia AZERTY vagy cirill a klaviatúra. Persze nem árt ha annyira tud gépelni az illető hogy ne kelljen egyenként keresni a gombokat, hanem "vakon" is megtalálja a lényeget. És ha valami céges gépről van szó akkor esetleg a rendszergazda letiltja az állítgatást. De ugye rendes emberek nem is neteznek munka közben...

Ha pedig Linux mániákus kötne bele: ott is lehet állítani, bár mondjuk egy kőkemény FVWM2 ablakkezelő alatt alighanem én fel is adnám a küzdelmet vitéz 5 percnyi harc után. Annyira nem értek hozzá sajnos. De KDE alatt simán beállítom :-)

Ez a megyek egy rohattat megtetszett. Most ettünk egy rohattat az asszonnyal. Volt fokhagymával tűzdelt disznóhús szalonnába göngyölve. Hozzá pirítottam pityókát serpenyőben, valamint a tegnapi maradék salátát és benyomtuk. Aztán most lappadok egy rohattat, aztán meg majd lefigarózom a hajamat 3 mm-re. Már a számba lóg lassan.

A Cougar legyen jó és írja már le valaki hogy milyen keverés volt az OT-vel, mert kíváncsi vagyok.

Üdv!

donphobos 2010.10.18. 20:06:10

Vártam hogy kommentel valaki egy rohattat de nem jött semmi válasz. Hát ennyire rohatt közömbös mindeki itt? :-)

A rohatt mindenit neki :-)
süti beállítások módosítása