Autómentés: vontatott rendrakás

  2010. május 24. - (X) Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Egy biztos: gumira nem lesz gondod. Nyereményjáték!
2014-11-20 15:23:27

Hihetetlen, hogy már három hét is eltelt azóta, hogy Totalcar lebilincselő cikksorozatot küldött

Lilla szerel: az erő nem velem van
2014-04-21 14:55:26

A Mazdám aksija célul tűzte ki magának, hogy az őrületbe kerget a random kamikaze akcióival. Gondoltam

Ilyet még nem láttál!
2013-12-23 18:33:19

Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos

WTCC, Monza. Belülről
2012-03-13 10:31:00

Sági Elemér, amolyan kiküldött tudósítóként mesél a hétvégi WTCC-futamról. Ezt látni kell! - a

Éveken át egymást érték a botrányok az autómentő-szakmában, úrvezetők durva lehúzásáról, tettlegességig fajuló konkurenciaharcról, balesetes kocsikról pénzért jelentő rendőrökről szóltak a hírek.

Vélemények az azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr132024322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DP@i 2010.05.24. 07:20:27

Idegen autómentő olyan, mint idegen szerelő. Megcsinálja, de jó eséllyel lehúz, vagy az eredmény gyalázatos. Tehát még messziről is inkább elvontatnám az ismerős szerelőhöz. És pont. Ja, a törést nem számítom, mert nem szokott törni (sem) :D

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 07:29:27

@DP@i: Sajnálom, ha így gondolod. Volt már konkrét rossz tapasztalatod?

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.05.24. 07:43:38

Az én kocsimat 10 km-t vitték 20 rugóért az autómentős haverjának a kertjébe, ahol még 30 rugóért megjavították annyira, hogy 50 km-t tudtam menni. Rohadjanak meg. Ez Tata mellett történt, hátha olvassa a csávó is.

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 08:04:20

@BGy: Milyen körülmények között vitték ennyiért, és milyen autót? Egyáltalán nem biztos, hogy túlzó a 20.000.- Ft. Ez nem taxiszolgáltatás, nem a következő sarokról indul az autómentő, és amikor végzett, nem a következő droszton pihen addig, amíg nincs még egy munka. Könnyen jelenthet a 10 km-es mentés 100 km megtett utat az autómentőnek, esetleg egy jó kis dugóban araszolva, hogy jobban fogyjon az üzemanyag is.
A javítás miatt én meg visszavitettem volna ugyanazzal a kollégával, és utána lehet brusztolni, ki fizeti megint a révészt.

evil. 2010.05.24. 08:12:22

Gyorsan lekopogom, eddig soha nem volt rájuk szükségem, és remélem nem is lesz, de szerelni lehetőség szerint én is csak ismerős szerelővel dolgoztatok.

Krucifixturmix 2010.05.24. 08:18:05

Valóban többet nyújt az assistance szolgáltatás, csak az a szépséghiba benne, hogy a "gereblyézők" azóta folyamatosan bolyonganak az autópályákon és megdumálják a lerobbant autósokat, hogy ők sokkal olcsóbban megjavíttatják az autót, mert az assistance 95 %-ban a márkaszervízbe szállíttatja még a garancián túli autókat is! Elég végigmenni az M1-en, vagy az M0-án, minden benzinkúton áll egy hiéna.

Rókakígyó 2010.05.24. 08:21:41

A borsodi esetnél a cél a rendőrségi vezetők leváltása volt. Úgy emlékszem, h a Zsanett üggyel egyidőben került elő ez a téma. A tények viszont tények. A közbeszerzésen győztes vállalkozó nem tudott munkához jutni, mert a konkurencia lefizette a rendőröket stb stb. Csúnya ügy.

kamionmentés · http://www.kamionmentes.hu/ 2010.05.24. 08:38:44

Azért ezt az "érdekképviselet" dolog erősen kérdőjeles...
Bár mi kamionmentéssel és nem autómentéssel foglalkozunk, de azt mint Peteetow is leírta: egy mentés telephelytől telephelyig tart. Tehát sokszor "becsapva" érezheti magát az, akinek 20 km-t viszik az autóját, mégis pl. 80 km-re van számolva a számla.
Egyébként ez sokkal messzebb nyúlik, mint minden...Nyugat-Európában egyszerűen _NINCS_ olyan, hogy az autópálya leállósávjában több napig is állnak személyautók, kamionok. Azonnal kirendeli a rendőrség a _szerződött_ szállítót.
És persze ott a tűzoltók sem végzik el helyettünk ezen munkák 80%-át...
Tehát a másik oldalon is van gond bőven.

lamed 2010.05.24. 08:46:04

"A szabad rablás időszaka – akad, aki így jellemzi a hazai autómentés rendszerváltás utáni húsz évét."

Helyesen: A szabad rablás időszaka – akad, aki így jellemzi a hazai rendszerváltás utáni húsz évet.

Minden területen ideje lenne a rendteremtésnek. Ez az érdeke a tisztességes iparosoknak és mindenkinek, kivéve egyes "élelmes" alakokat. Ez a megtisztulási folyamat nyugaton is lezajlott, remélem előbb-utóbb it is ugyanúgy kialakul a vállalkozási kultúra. És nem csak az állami beavatkozás miatt, hanem a tisztességes iparosok a saját érdekükben saját maguk lehetetlenítik el a kóklereket, hiszen ez a lehúzós módszer biztosan nem folytatható hosszú távon. Előbb-utóbb egy teljes iparág dőlhet be emiatt, lásd pl az építőipar.

Tomi1973Wien 2010.05.24. 08:53:31

sztem az assistance jelenti a tokeletes megoldast.... egy alap assistance szolgaltatast be kellene venni a kotelezo biztositas melle, hogy mindenkinek legyen, ha masra nem is, az adott helyrol torteno legkozelebbi biztonsagos helyre torteno elszallitasra (nem parkoloba, hanem pl. palyarol a legkozelebbi szerelomuhellyel rendelkezo faluba/varosba), s esetleg fix dijazasert az ugyfel kerhetne tavolabbi célt is...

bunko_jobbos 2010.05.24. 08:54:45

@lamed:
Így igaz. Ezért volt a szavazófülkékben forradalom.
MINDENT megváltoztatunk.

atesz 2010.05.24. 08:55:15

Azzal kezdődött, hogy nem mutatott jó értéket a benzinszint-mérő. Az M7-esen kifogyott az anyag éppen az akkor épülő Vályi-völgyi (ha jól írom) pihenő-benzinkút mellett. Az építők tudtak adni gázolajat, és mivel már nem először jártam így, tudtam mit kell tenni. Ám az autó nem indult. Testvérem jött mögöttem (családot telepítettünk merikába), kértem, szóljon az autóklubnak (mobil még nem volt) Fehérváron. És jött egy csóka, MAK rendszám, matricák, hogy ő lenne. Sok mindent megpróbált, de végül erősen csóválva a fejét felvilágosított, hogy minimum hengerfejes a gépegység. De lehet, sokkal nagyobb a baj...Azért nem indul. Mit csináljunk? - kérdeztem, erre ő, Fehérvárra ne vigyük mert LEHÚZNAK... Hát jó, próbáljuk meg közelíteni a baromi messze lévő otthonhoz. Egy havi fizetésemet kellett nála hagynom (kb. 50.000 Ft 1998-ban)azért, hogy az autó lekerüljön Hévíz mellé egy kis faluba. (Ott volt a szülői nyaraló.) Letette a kocsit, eltette a zsét és elhúzott. Közben persze azon járt az agyam, hogy te jó ég, mi lesz most. De nem hagyott nyugodni a dolog, állati mérges voltam, mert se előtte (és gondolom kitalálható) sem utána semmi jel nem mutatott arra, hogy gond lenne a motorral. A lényeg, hogy ott álltam Nemesbükön az udvaron és úgy gondoltam semmit nem vesztek, ha az üzemanyag-rendszert egy kicsit átnézem. Szűrők voltak kéznél, kicseréltem, felpumpáltam, és... gyönyörűen ment. Alig félórával azután, hogy lehúztak a szó konkrét és átvitt értelmében egyaránt.

Bird_ 2010.05.24. 08:58:18

Nekem egyszer volt lehúzós, de durván... Ifjú voltam, és bohó, és egy az autópályán keresztülszaladó vaddisznó tönkretette az estémet...meg az autót eléggé rendesen. Szóval, ahogy azt öregapámtól tanultam, ilyenkor az AUTÓKLUB a megoldás. na EZ volt a LEGNAGYOBB HIBA, amit elkövethettem. Egy igazi, szakadterepjárós, utánfutós mocskot küldtek (igen, az autóklub diszpécsere, köszi B+!!!!), aki laza 80 rugóra húzott le egy cirka 30 km-es útra. Iletve egynéhánnyal több lett, mert autóstul-trélerestől nekiálltunk bankautomatát keresni, mert ő addig le nem pakol, amíg nincs a kezébe a kp. KÖSZÖNÖM AUTÓKLUB, TI MOCSKOK!!! (Ja, és a faszi azzal "vigasztalt", hogy ne aggódjak, mert ad róla számlát, és mivel van az autón casco, a biztosító az alapján majd kifizeti....)

Ezzel szemben viszont néhány éve Esztergomban eldurrant alattam a szervópumpa, szilveszterkor. És némi netezés, két telefon után találtam egy vicces nevű, ám nagyon felkészült vállalkozást, akik igazi autómentővel nagyon korrekt áron, és gyorsan szállítanak. (_most_ kerülnek 9000 alapdíjba+ 200/km-be, anno ez még jobb volt.) Szóval megéri kicsit utánanézni.

lamed 2010.05.24. 08:58:48

@bunko_jobbos: Na hagyjuk már ezt....
Az első Orbán-kormány alatt éppen ilyen káosz volt, mint most.
El kel tellnie egy időnek, ami alatt lassan mindenki felfogja, hogy hosszú távon nem járható út a mutyizás.

swt (törölt) 2010.05.24. 09:01:14

@Krucifixturmix: Egy marka assistance szolgalata ertelemszeruen az adott marka szakszervizeibe viszi az autot, egy fuggetlen assistance szolgalat meg fuggetlen szervizbe. Azt hivsz, akit csak akarsz. Ilyen egyszeru.

www.autoklub.hu/assistance/partner-szolgaltatas

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 09:02:23

@Tomi1973Wien: És a garancián túli autók tulajdonosai biztosan szeretnének ezért egy átalánydíjat fizetni? Kötve hiszem.
De az autópályáról történő elszállításra jó példa lehet pl. az angliai: ott autópálya felújítás csak úgy kezdődhet, hogy a felújítandó pályaszakasz elején ott áll a kamionmentő és az autómentő éjjel-nappal. Bármilyen műszaki meghibásodás és baleset során azonnal a helyszínről a legközelebbi parkolóba, vagy kijáróig viszik az autót, buszt, stb., ingyen.
Külön díjazásért meg bárhová.
De ez csak a felújításra szoruló szakaszokon van így, és a szolgáltatás ára bele van építve a vállalási árba. Mindezt az élet- és vagyonbiztonság elsődlegessége miatt, amint azt táblákon jelzik is vagy 200 méterenként.
Na, ettől a szemlélettől tart igen messze kicsiny hazánk...

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 09:05:23

@atesz: Ha otthon megoldottad egyedül, akkor szerintem a helyszínen is lett volna ötleted. Szólhattál volna esetleg a szerelőnek, hogy szerinted mit kellene csinálni.
Sántít kicsit a sztori szvsz.

swt (törölt) 2010.05.24. 09:07:01

@Bird_: Tettel panaszt az autoklubnal? Mi lett a vege?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.05.24. 09:17:34

@atesz: hát téged tényleg jól lehúztak.

Etniez 2010.05.24. 09:22:06

Egyszer 25.000-ért bikázták be anyámékat. Igaz, ők hívták és ebben benne volt a hibakeresés és a kiszállás díja is. Cserébe elkúrta "Sőn" ellenállást.

nocigi 2010.05.24. 09:35:47

Sziasztok,

ezekre a problémákra nyújt megoldást a GoHelp. (www.gohelp.hu)

Pl. oda viszi az autót 50 km-en belül, ahova Te kéred és nincs plusz díja.

khaleeji 2010.05.24. 09:52:37

az nyílt titok , hogy a rendőrök jutalékot kaptak a fuvarostól(tisztelet a kivételnek!) .
de ne csodálkozzunk, az egész ország így működik!

mr.editor 2010.05.24. 09:58:42

@grakmaso: pár elgépelést leszámítva egész jó weboldalat rittyentettél össze.

no_holy_shit 2010.05.24. 10:16:04

1, ez Mo-n tenyleg a legnagyobb problema?
2, Nemetorszagban autopalyan 20percen belul ott a rendorseg es ha meg nem hivtal automentot, akkor hivnak neked egyet, mert a palyan nem allhat.
3, ADAC ingyen!!! elvontat az elso muhelyig (ha "ADAC plus" tag vagy(evi 75-80€), akkor europai union belul ingye hazaviszi a kocsit.) Azt hozza kell tenni, hogy neha meg akarnak gyozni, hogy mar szar a kocsid es nem eri meg. Havernak a 1990-s bmw 520-t 2-3 eve nem akartak ingyen visszatrelerezni franciaorszagbol nemetorszagba, de egy hosszabb telefonbeszelgetes utan megis ingyen visszaszallitottak.

Plero · http://plenter.atw.hu/ 2010.05.24. 10:29:05

Miből tevődik össze a "autómentés" díj?

Kiállás + mentés + szállítás.
A szállítás díja a km pénz. Ez mennyi?
Ezt meg lehet kérdezni az autómentőstől.
A kiállás díját megint meg tudja mondani.
A mentés díját is kb. meg tudja mondani.
Ekkor előre kb. lehet tudni mennyibe kerül az akció.

mtk001 2010.05.24. 10:32:11

Három saját esetem volt :
1. A rendőr adta a telefonszámot. Rendes volt a srác, bár egy kicsit drágább, mint számítottam rá.

2. Az AUTÓKLUB saját mentője : Dunaújvárosból drágán hozott haza, csak még előtte behorpasztotta a sárvédőmet, nem hozott semmilyen görgős emelőt a beregadt kormányzáras autóhoz és még ő volt felháborodva !!!
Ja, előtte a két barom autóklubos kiszállós 'szerelő' elbökte a riasztómat ...

3. Karosszériás szervíz mentőse: korrekt, gyors, segítőkész.

(Időrendben is így következtek az esetek.)

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 11:02:04

@Etniez:
Megint csak részinformáció: nem tudni honnan hová mentek bebikázni, és mikor: munkaidőben, este, hétvégén, hétvégén este. Munkaidőn kívül drágább, így még az is lehet, hogy kimondottan olcsó volt.
grakmaso: hol van Pátyon az a Várady József utca, ami a székhely?

nocigi 2010.05.24. 11:07:01

@Peteetow: Az iroda a Hidegkúti út 293 alatt van. A székhely van csak Pátyon (ott nem tudsz ügyet intézni). Egyébként az iskola mögötti utca az.

swt (törölt) 2010.05.24. 11:23:48

@Peteetow: "Megint csak részinformáció"

Itt kizarolag ilyenekkel fogsz talalkozni, keszulj fel ra. Persze a reszinformaciok senkit nem fognak gatolni abban, hogy megmondja a frankot, ez egy polihisztor-forum, mindenki ert mindenhez.

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 11:27:23

@grakmaso: Aha, az új utca valóban. Köszi!
swt: Igen tudom. Olvasom a blogot, de nem írok bizonyos okok miatt. De most húsba vág, hogy úgy mondjam:-)

ps3peter 2010.05.24. 11:28:03

Nem értem mit kell ezen annyit sakkozni. 15 éve ADAC Plus tag vagyok, függetlenül attól, hogy igénybe veszem-e vagy sem, nyugodtan alszok, tudom, hogy baj esetén számíthatok rájuk. Most néztem, a MAK Komfort tagság 13800 Ft egy évre, ha valaki ezt sajnálja (fél tank benzin ára), akkor húzzák le nyugodtan a hiénák, megérdemli...

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 12:15:54

@grakmaso: Aha, az új utca valóban. Köszi!
swt: Igen tudom. Olvasom a blogot, de nem írok bizonyos okok miatt. De most húsba vág, hogy úgy mondjam:-)

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 12:18:59

@ps3peter: Az énféle "hiénák" pl. nem egyszer olcsóbban dolgozunk, nincs tagdíj, és olyat is meg tudok oldani, amiről a klub hallani sem akar. Nem egy, többfélét is tudok ilyet mondani, és ami lényegesebb: meg is oldom.

nincs_nick 2010.05.24. 12:21:56

@ps3peter: A MAK-kal az az egyetlen gond (egyébként már régen tag lennék én is), hogy az szállítgatósdi nálunk csak 12 évnél fiatalabb autókra van. Egyébként teljesen korrektek a feltételeik és az áraik. Mivel sokat megyek ezért most éppen győzködöm őket, hogy plusz díjért, az autó átnézése után mégis tekintsenek el a 12 éves korláttól, mert az autóm állapota igen messze van az átlag 12 évestől pozitív irányba. (Persze évi 30-40ekm mellett már nem mer biztosra menni az ember és 20-30eFt-ot simán megérne a nyugalom, hogy baj esetén nem kell attól félni, hogy lehúzzák az embert a szállítással.)

Vágási Matyi 2010.05.24. 12:22:50

Nekem szerencsém volt.

A különleges tudakozótól kértem egy olyan trélerest, aki egyúttal megnézni, hogy járóképes-e az autó. 5eFt kiszállási díj ellenében fél órán belül jött az illető, tettünk egy próbakört.

Féltengely vagy váltó volt a diagnózis, utóbbi nyert...
Trélerezést javasolt.

Összesen 15 ezret fizettem úgy, hogy a Keletitől még elmentünk Óbudára, majd a célállomásra (25 km).

A kötelezőm assistance szolgáltatása BP-n belül lett volna 20, aztán kilométerenként 200...

tzzttzzt 2010.05.24. 12:24:06

Tudom, hogy ritka az ilyen, de ha valaki autója Bp.-en adja meg magát, és nincs ismerős, aki el tudja vontatni, akkor hívja a Taxi4-et. Többször is volt szerencsém velük sajnos, de mindig megúsztam 6.000-ből jattal, pedig volt, hogy a város túlsó felére vitettem.

ps3peter 2010.05.24. 12:27:30

@Peteetow:
Néhányszor már vettem igénybe az ADAC/ÖAMTC/MAK szolgáltatásait, az éves ADAC tagdíjon kívül még sohasem fizettem semmit. A MAK szolgáltatáskörével lehet versenyképes vagy, árban viszont nem hiszem, hogy versenyezni tudnál velük, ha te és céged mondjuk Budapesten vagytok, én meg Makón robbanok le.

ps3peter 2010.05.24. 12:28:57

@mauser:
Ezt a 12 éves határt a weblapon nem láttam, érdekes kitétel, bár a magyar autópark tekintetében én se csinálnám másképp...

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 12:32:13

Árban is. Pont ugyanazt a kollégát fel tudom én is hívni, akit a MAK.

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 12:33:17

De félreértés ne essék: nem a MAK fikázásáról akar szólni, csak jobb, ha tisztán lát mindenki.

Zsola777 2010.05.24. 12:43:14

A rendőrök tényleg beépültek, amikor lerobbantam a Keletinél, 2 rendőr is elment, a harmadik megállt megkérdezni, hogy kell-e autómentő. Éppen akkor beszéltem a klubunk egyik mentőjével, ezért gyors árversenyzést tartottam: a rendőrök Zuglóba 16 000 forintért vitettek volna el ("Nagyon magasak az árak, de amit mi tudunk, az igazán olcsó") egy ismerősükkel, a miénk pedig számlával 10 000-ért el is vitt.
Ez után tiszta, hogy a rendőrök zsebre dolgoznak, ők a felügyeleti szerv. Szuper.

ps3peter 2010.05.24. 12:43:31

@Peteetow:
Tehát ha neked adok évi 13000 Ft-ot, akkor bárhol bármikor lerobbanok elvontatsz, ha aznap nem javítható adsz ingyen csereautót, vagy fizeted a szállást, illetve fizeted az autóban lévö személyek busszal, vonattal történö továbbutaztatását. Vagy te csak arra gondoltál, hogy a nem klubtag hív MAK vontatót, és azzal vagy versenyképes? Hát az karcsú...

ps3peter 2010.05.24. 12:47:10

@Peteetow:
Én meg nem a MAK-ot akarom dicsöíteni, mert pl. az ADAC sokkal több szolgáltatást nyújt alig több pénzért, de nem tudom elképzelni, hogy ezzel egy snassz magánvállalkozó versenyre tudjon kelni.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.05.24. 12:47:15

nemrég kellett tesómat menteni külfödről, a határtól kb 25km-re volt a baleset. én itthonról szerveztem le az autómentőt.

8500Ft kiszállási alapdíj + 160Ft/km.

95km-ert ment a tréler, ebből ugye a fele táv odafelemenet volt üresen. nem volt egészen 24000 a mentés. számlával, biztosítótársaság által elismert szolgáltató manus volt. mindez ráadásul május elsején...

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 12:48:02

@ps3peter: Nem külföldről van szó, hanem M.o.-ról. De nem akarok jobban belemerülni, mert elbeszélünk egymás mellett. Mémelni, sértődésest játszani, bárkit megsérteni nem akarok, mert nekem a munkámról van szó ebben a posztban.
Más kérdés, hogy én ismeretlen emberről/munkájáról a saját tapasztalatom nélkül nem alakítok ki véleményt, pláne nem olya sarkosat, mint a Tiéd. Pl.: "akkor húzzák le nyugodtan a hiénák, megérdemli..."

ps3peter 2010.05.24. 12:53:36

@Peteetow:
A hiéna a cikkben írtakra vonatkozott, nem akartalak minösíteni. De végezhetsz te akármilyen magas minöségü munkát is, nem hiszem el, hogy árban versenyképes vagy bármilyen éves átalánydíjas autóklub ellenében, ha te minden kiszállásnál benyújtod a számlát.

nincs_nick 2010.05.24. 12:55:51

@ps3peter: Kissé kaotikus a weboldaluk, de az autómentés (ha jól emlékszem x kilométer és talán évi két eset foglaltatik benne a tagdíjban) már assistance szolgáltatásnak minősül, aminek kezelését a Generali végzi, ők csak a "végrehajtók". A Generali-s szerződésben viszont benne van a 12 év sajnos. De ahogy néztem más, független szervezeteket a 12 év elég általános, persze ezeknél szinte mindig opció az állapotfelmérés is és ilyenkor el tudnak tekinteni a 12 évtől. Azonban az ár és a lefedettség sajnos közel sem azonos.

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 13:05:42

@ps3peter: Tévedésben vagy. Nem az éves díjért dolgoznak, csak a tagoknak van kedvezmény. Ez nem az élet naposabbik fele, és nem a RAC Angliában. Ott valóban az éves díjért dolgoznak.

nincs_nick 2010.05.24. 13:06:18

@mauser: Hogy pontos legyek, megnéztem a honlapot és már írják, hogy 12 évesnél idősebb kocsira nem lehet Komfort kártyát kérni (www.autoklub.hu/files/mak_tarifak%282%29.jpg). Ebben egyébként max. 2x-i szállítás van benne esetenként 30eFt-ig, ami az árakat nézve esetenként 100km-t jelent mindössze, de ez ahogyan Peteetow is írja, a telephelytől és vissza számít. Így azért már nem annyira kedvező a leányzó fekvése...

nocigi 2010.05.24. 13:09:24

@Peteetow: A GoHelp az éves díjért dolgozik, nem trükk, nem kell utána még fizetni.

www.gohelp.hu

ps3peter 2010.05.24. 13:29:11

@Peteetow:
Olvasgasd a MAK honlapját (tényleg ritka szar kaotikus honlap), szerintem nem én tévedek, mauser leírta mit kínálnak ezért. Évi két szállítás 30 ezer Ft-ig, meg amit fentebb írtam, csereautó, továbbjuttatás, szállás, jogi tanácsadás, újság, stb.
Ha szerinted te még mindig vastagon versenyképes vagy, akkor mondd el hogy te mit nyújtasz 13000 Ft-ért. Egy elszállítást? Mondjuk 50-60 km? Hát igen, lehet a tények ismerete nélkül vitázni, de konkrét árakkal, vagy ajánlattal még mindig nem cáfoltál meg... Továbbra is fenntartom, hogy a MAK komfort kártyája ellenében nem vagy versenyképes. Pont.

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 13:43:37

@ps3peter: Hát igen, igazad van, fölösleges a tények ismerete nélkül vitatkozni. Én is így gondolom, meggyőzni meg nem akarlak, mert miért tenném.
Mint írtam, sértegetni nem akarok senkit.

no_holy_shit 2010.05.24. 13:53:13

a MAK szar, ADAC alig dragabb es többet nyujt.

(korbe kell nezni es osszehasonlitani. nekem 5eFt-ert vittek Bp egyik vegebol a masikba. volt meg 10eFt-s ajanlat is)

atesz 2010.05.24. 13:57:52

@Peteetow: sajnos semmi eszköz nem volt nálam, szerszámok, szűrők otthon figyeltek. Jött a pasas, oldotta az adagolócsöveket, hümmögött, próbálta beindítani, még meg is kérdeztem, hogyesetleg nem szívhatott-e fel valamit a tank aljáról... Nem, nem, mondta, ő szerinte itt nagyon nagy baj van. Tényleg így volt.

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 14:04:44

Na, most már le nem mosom magamról, hogy mindenkivel csak vitatkozni tudok:-)
Csak az volt a gyanús, hogy ha annyira értesz hozzá, és vagy is olyan bátor, hogy ezt otthon pikk-pakk orvosold, akkor minimum egy érthető felvilágosítást kicsikartam volna a helyedben a szerelőből. Nem arra gondoltam, hogy Te javítsd meg szerszámok nélkül, hanem ötletbörzét kellett volna rendezned. Nekem legalábbis kimeríthetetlen ötlettárral vannak felszerelkezve az ügyfeleim:D

nincs_nick 2010.05.24. 14:10:33

@no_holy_shit: Hülye kérdés, de van magyar kirendeltsége az ADAC-nak? Magyar autóval lehet velük szerződni? Nem véletlenül német rendszámos autóra van velük szerződésed? Mert az teljesen más sajnos.

Etniez 2010.05.24. 14:11:35

@Peteetow: Hétvége volt, délelőtt.

Swift05 2010.05.24. 14:16:04

vidéki város. 20éves csávó új 30milliós mercivel+ az utánfutó az autónak. 1km-ről jött mert ismertem hol lakik, az autómat a 102méterre lévő(le lett mérve) autószervízbe 10ezer forintért akarta vinni. 7-et adtam neki. gondoltam megúszom egy ezresből mert ez nem táv, ez egy vicc, ráaádsul ő sem jött értem 120km-t. ja igen, azért hívtam ekkora távra autómentőt, mert a kocsim kézikönyve külön kiemeli hogy ezt az autót automataváltóval még 2km/h-s sebességgel sem szabad vontatni.

ps3peter 2010.05.24. 14:21:20

@mauser:
Az ADAC-val nem autóra, hanem személyre szólóan szerzödsz, tehát lehet alattad újzélandi rendszámú autó is, ha azt te vezetted, akkor jogosult vagy a szolgáltatásokra. Magyarországon van irodájuk, de az csak a kapcsolattartást szolgálja, ott szerzödni nem tudsz.

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.24. 14:35:33

@Etniez: a hétvége eleve feláras. A távolság még mindig nem derült ki.
Swift05: a helyedben örülnék, hogy csak az alapdíjat /kiállási díjat/ kérte volna el.

ddrum77 2010.05.24. 14:40:25

A szerviz továbbra is rövid i.

no_holy_shit 2010.05.24. 14:46:35

"30milliós mercivel"

ki a fasz automentozik egy AMG-vel?

nem lehet, hogy vmit felreertettel?. Mondjuk egy 3-4 eves kocsi lehetett, szarratörve kintrol behozva es összetákolt allapotaban epp varta a vevojeloltet, amikor elgurult vele erted

no_holy_shit 2010.05.24. 14:49:58

@mauser:

magyar rendszamos a kocsim, haverome is magyar rendszamos volt (en meg soha nem vettem igenybe, ö viszont igen talan 2-3x)

kapsz 1 centet shell kuton, tehat 8 m3 uzemanyagnal mar ingyen voltal tag (mondjuk en csak 3 m3 korul tankolok)

Swift05 2010.05.24. 14:51:00

@no_holy_shit: ő:) 20éves, ez sok mindent elárul róla...

lutria 2010.05.24. 15:02:04

Nekem a hivatásos jogosítványomhoz le kellett tenni a belföldi árufuvarózói vizsgát hogy dolgozhassak vele,kissé meglepődtem hogy az igazoláson amit kaptam az áll-Fuvarozó(autómentő)-.A tanfolyamon szóba sem került az autómentés,nem is láttam trélert közelről mégis dolgozhatnék ebben a munkakörben.

nincs_nick 2010.05.24. 15:06:28

@no_holy_shit: Hmm, nézem az oldalukat, de német lakcímet kér... Ez így sajnos felejtős Mo-n.

Balazs5 2010.05.24. 15:41:18

Engem egyszer mentettek. Kérdezte hova vigye? Nem ajánlgatott semmi szervizt. Mondtam a saját szerelőmet, odavitt 8000Ft cakk pakk. kb 20 km es táv volt. Ez tavaly volt, szerintem ez korrekt ár.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2010.05.24. 16:33:55

Hát urak, pár kocsi már kidőlt alólam, de még soha, egyetlen egyszer sem jutott eszembe itthon hogy autómentőt hívjak. Épp elég pénzt otthagy az ember a szerelőnél, ha már odáig fajult a dolog hogy nem tudom én újra beindítani; a franc fog még valami hiénának is pénzt adni azért amit barátok ingyen megcsinálnak.

Röviden: ha gurul a gép, lófütyfürüttyöt az összes tréleres seggébe.
(Ja bocs akkor is ha nem gurul. Most jutott eszembe, hogy egyszer egy kiborult futómű után is inkább bezártam a kocsit, és fordultunk egyet a szerszámokért.)

Miért mondom mindezt? Nyolc éve egy Mk3-as Golf állt meg alattam az M5-ösön (benzinszivattyúból kiszakadt egy cső a tankban) 500m-re volt egy kút, betoltam, kértem egy telefonkönyvet. Ez volt... szombat este. 3 tréleres közül a legolcsóbb 35-ért vállalta volna. Persze rácsörrentem a haverra, egy óra várakozás, és szereléssel-anyaggal együtt nem került felébe.

Egyetlen esetet tudok elképzelni, amikor hívnék trélert: baleset. De azt eddig még mindig sikerült elkerülni, bár ha tovább romlik az átlagos magyar sofőr vezetési tudása, előbb-utóbb szükségem lesz rá. De ezt már egy másik posztba írom majd :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.05.24. 18:13:46

@Swift05: ne basszál már hogy 102 métert nem lehet eltolni azt a kocsit?

oké hogy a könyvbe benne van hogy vontatni tilos, de azért tolni csak lehet nem? mi baja lenne?

egyébként van olyan hogy rendelkezésre állási díj amit akkor is ki kell fizetni ha 1 métert tesz érted a tréleres. a nemrégi esetnél amit tudok 8500 volt. ha ment hozzád 2 km-ert, feltette a kocsidat vitt 102 métert, letette a kocsidat 1500-ért akkor az jó ár.

bár én biztosan eltoltam volna a helyedben...

clubman 2010.05.24. 20:06:14

@bunko_jobbos: Amelyik fülkében jártam ott csak golyóstoll volt. Mint máskor.

bandika57 2010.05.24. 20:48:19

Én valaha autómentőztem. Nem lehúzós díjakkal, de elegem lett belőle, mikor a sünök a tulaj akarata ellenére mással vitették el a szekeret.
Engem hívott, aztán a sünök szemet vetettek rá, híták az emberüket. Én előbb odaértem, de nem hozhattam el a kocsit. Kivártam a "kollégát" karbatett kézzel néztem végig mit görcsöl.
Később testületileg ránk szálltak függetlenekre.
Régen volt, de nem hiszem változott bármi is.
A megrendelő sem angyal nagyon gyakran.

Sootaanaa 2010.05.24. 21:17:51

Nekem van konkrét tapasztalatom. Több is. Engem mentett már autómentő a horvát határról. Ismerős szerelőt hívtam, ő ajánlotta a maszek mentőt Na ez a maszek mesélte, hogy szerződésben állnak a MAK-kal, ha rajtuk keresztül hívtam volna, akkor drágább lett volna a mentés. Plusz ehhez jön persze a tagsági díj, ha éppen nincs meghosszabítva. Ezen kívül kétszer hívtam MAK-os szervízt, egyszer a riasztó vacakolt, amire a szerelő testkábel hibát diagnosztizált, majd ottthagyott, persze megjavult magától. Másodszor az akkusaruról vált le a kábel, itt jeleztem előre a diszpécsernek, hogy csak egy akkusarura lenne szükség, filléres hiba az egész, erre kiküldtek egy autót, akinél nem volt alkatrész, pedig állítása szerint szokott lenni, ezért nem tudta megcsinálni, persze fizettem a kiszállási díjat. Nevetséges a szolgáltatásuk, és a szerződéses flottájuk...

dennisthemenace 2010.05.24. 21:26:59

@Peteetow: Nem csak ettol, minden mastol is...

tükörfúró 2010.05.24. 21:32:02

Mi az ami maffiozisztán banánldandban nem belterjes maffia, ahol maga a politika a legnagyobb....sallallallallaaaaa...

jóreggelt!

:DDD

dennisthemenace 2010.05.24. 22:01:13

En 132 fontot fizetek egy evre, ami nincs ket napi berem. Ezert barhol, barmiben segit a sarga angyal,ha nem tudja a helyszinen megoldani a problemat, elvontat szervizbe, vagy haza.
Ma lattam egy csajt, neki a benzin fogyott ki, a sarga angyal hozott neki egy kannaval.

Jamesblond 2010.05.24. 23:01:09

Autómentőzöm, egyik nagyobbacska városban lakom. 140 Ft-ért megyek kilométerenként, városon belül 4500 Ft egy menet számlával, mindennel, teljesen hivatalosan. A szolgáltatást egy gyári autómentő tehergépkocsival végzem, gyári minősített hydrocsörlő, plató, rámpák, stb... Nem tekerős futó... Ha távolabbra kell menni alapdíj sincs, csak a 140/km. Éjszakai, pótlék és hétvégi pótlék egyaránt nincs. Ez korrekt, nem azért olcsó, mert nagy a verseny, hanem mert az emberek errefelé inkább éjjel is az autóval maradnak és ha másnap nyit a bolt, vitetnek a helyszínre alkatrészt és megbütyköltetik a szállítás árából. Ami drága, az nem kell.
Mindenkinek ajánlanám hogy mielőtt odahívja a mentést magához, tájékozódjon az árakról! Mikor már fent az autó, annyit kérnek amennyit akarnak. Ettől eltekintve rengeteg szabálytalanságot kell egy autómentősnek elkövetnie. Legutóbbi eset amikor tgk-val behajtani tilos területen volt a szállítandó autó. Bementem érte, a rendőr meg jól megvágott. "A szabály, az szabály"
Vagy amikor szakadó esőben a Trabantos feleségét nem hagytam ott az úton, hanem 3-an ültünk a fülkében. A 4500-öt alig bírták összerakni, taxira már nem futotta volna. Hát őt is elvittem.
Volt olyan, hogy olcsóbban vittem a Transitot, mint a taxis a tulajt:) Hát így megy ez...

A Jutka férje 2010.05.24. 23:56:30

Nem tudom, kit mennyire húztak le, de 10 évvel ezelőtt az öcsém kocsija (Vw Passat) Sopronban letérdelt és nem akart elindulni, az Istenért sem. Vasárnap kora délután volt, autómentős 100 rugóért akarta hazavinni (Kecskemét mellett lakunk). Telefon nekem, én meg elmentem, hazavontattam egy kölcsön Vitoval. Lehet, nem volt szabályos, de akkor ott ez minket nem nagyon érdekelt. A szerelő átnézte itthon, valamilyen gyújtáskábel ment gallyra. Hülyék voltunk-e vagy sem, döntse el mindenki maga, de a negyedéből megúszta a testvérem (az én vasárnapi pihengetésem, szunyókálásom most nem számít).

Más!
Ismerek olyan autómentőst, akinek az összes családtagja, olasznak álcázott románok által, lerobbanás miatt itthagyott autóval közlekedik. Volt olyan Mercedes, amihez 10.000 HUF volt az alkatrész, már amikor nyitva volt a bolt, az autómentős megvette, a regadót kifizette, a családtagja meg egy széthajtott Suzuki áráért normális autóban ül.
Én eddig csak egyszer vettem igénybe tréleres segítséget, igaz, nem az autópálya mellett robbantam le. Telefonon felhívtam pár mókust, az egyik mondott egy általam korrektnek tartott árat. Az illető jött, felcsörlőzte, majd 100 km-rel arrébb letette az udvarba és kért 30.000-t. Szerintem tűrhető összeget kért.

hakapeszimaki1986 2010.05.25. 07:34:17

Az én szerelőm olyan,hogy Münchenből hozott volna nekem 100ért autót az kb 50Ft/km.
Hétvégi,ünnepnapi pótlék nincs,ha baj van jön,trélerez,autót megcsinálja pikk-pakk.Ha valamit kell cserélni,akkor telefonálok,általában azonnal fogad,útközben beugrom alkatrészért,ahol még nem tudtam olyat mondani,amit rendelni kellett volna..
Azt nem tudom,hogy milyen vizsgája van,de nem is érdekel!Szóval nekem jó ez a rendszer úgy ahogy van!
Szerintem ritka az ilyen ember manapság,olyan mint El Bundi-nak a fodrásza :)

ftibi 2010.05.25. 09:29:58

Hali!
Egy jellemző eset:Eger mellett hátulról megküldtem egy vonóhorgos astrát. Víz elfolyt, autómentő. Szeged mellé volt a szállítás (nem kis táv). Telefonálgattam, és megállt mellettem egy aviás mentő segíteni. Adott telefonszámot, szóljak ha kell.5 lehetőség közül Őt választottam 65000-ért.Visszajött T4-gyel+tréler és a család is elfért nem kellett vonatozni. A legtöbb a MAK volt 180000,-, de egy ismerősöm is 120-at kért volna(nem a legjobb ismerősöm). Tehát vannak tisztességes mentősök is, de nagy szerencse kell hozzá!

ftibi 2010.05.25. 09:35:47

"Egy jellemző eset" tévedés.
EGY NEM JELLEMZŐ...

no_holy_shit 2010.05.25. 09:51:47

a gyutjaskabeles es az elfolyt vizes esethez:

nem lett volna egyszerubb venni egy (gyujtaskabelt ill. egy)hutot es labon hazamenni?

ha eltrelezed akkor is kell huto... tehat a huto nem kidobott penz (a trelerezessel szemben)

havernak 130eFt-ert hoztak volna a kocsit haza Mannheimböl Bp-re. (vegul egy szamlas megoldast valasztott 300eFt korul, mert a casco igy allitolag fizette), de akarhogy is nezem, ez egy 2 x 1000km-s tavolsag)

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.25. 09:55:17

A fenti 3-4 esetben figyelembe kell venni azt is, ha valaki az adóhatósághoz bejelentve, tisztességgel minden adót megfizetve dolgozik, vagy csak vesz egy autószállító utánfutót /trélert/ 150-ért a vonóhorgos Passat után, és elvisz mindenkit üzemanyagár + 5000.-ért bárhová.
Gondolom belátható, hogy mi a különbség a számla után adózott jövedelem és az abszolút fekete jövedelem /ld.: autószerelő bármikor-bárhová trélerrel/ között.
Arról nem is beszélve, hogy egy normális autómentő tehergépkocsi kötelezője/súlyadója/rezsije nem hogy egy napon, de egy évben sem említhető együtt egy trélerével.

hakapeszimaki1986 2010.05.25. 11:09:17

@Peteetow: Ha befizetsz minden adót itt Magyarisztánban akkor éhen halsz...ráadásul látszata sincs a beszedett sarcnak.Tavaly készült egy felmérés kb. a világ összes országával és elsők lettünk.
A felmérés arról szólt,hogy hol a legrosszabb az adórendszer....

ftibi 2010.05.25. 12:28:58

"nem lett volna egyszerubb venni egy (gyujtaskabelt ill. egy)hutot es labon hazamenni?"

GONDOLOD, HOZZÁFOGOK HŰTŐT CSERÉLNI A PUSZTÁBAN ASSZONNYAL, KÉT GYEREKKEL. A MERCIMBEN MÉG SZERSZÁM SINCS (NEM IS KELL), NA MEG NEM IS VOLT A ZSEBBEN EGY TARTALÉK HŰTŐ.

BTO11 2010.05.25. 13:16:30

kb 500m vitte a lányom tört autóját .12eft átalánydij városon belül számlával, a biztositó kifizete mert nem a lányom volt a hunyó a balesetbe.
ja és másnap kapta meg a lótyit a mester a karosszéralakatosomon keresztül.
város???? Tatabánya.

no_holy_shit 2010.05.25. 17:50:12

@Peteetow:

"autószállító utánfutót /trélert/ 150-ért a vonóhorgos Passat után, és elvisz mindenkit üzemanyagár + 5000.-ért bárhová."

1, hol kapok 150eFt-ert treler, ami tud legalabb 1300-1400kg hasznosterhet? (egy golf 4 is mar 1,2-1,3T)

2, melyik (magyar papiros)passat tud fekezett 2T-t huzni? (ill. huzhat 2T-t)

(no meg ha jol remlik: golf 4: 1,2T, futo: 450kg =1650kg = vonojarmu össztömeg 75%-a => 2200kg, 2200kg + 1650kg=3850kg a jarmuszerelvenyre => BE vagy CE. ha nem hobbybol sportcelra => tachograf a passatba :-D)

(vagy összkerekes kell)

no_holy_shit 2010.05.25. 17:52:54

@ftibi:

"GONDOLOD, HOZZÁFOGOK HŰTŐT CSERÉLNI A PUSZTÁBAN"
en igen

" ASSZONNYAL, KÉT GYEREKKEL."
mindenki követ el az eleteben hibat. (most ez kiment a fejembol)

A Jutka férje 2010.05.25. 18:05:42

@no_holy_shit:
Én is ugyan azt tudom mondani, amit ftibi kolléga, csak gyújtáskábel ügyben. Vasárnap délután volt, egy kirándulás alkalmával, családdal a hátsó ülésen...
Akkor ez volt a legjobb döntés, azt gondolom, most is így csinálnánk.

no_holy_shit 2010.05.25. 20:17:02

@A Jutka férje:
neked azt tudom: elfelejtettem hogy csald gyerek stb (meg nem nötem fel). Valszin en is ugy dontottem volna

(meg altalaban a kocsik nagy resze sajnos 1 emberrel megy igy szamomra szinten kezenfekvo volt, hogy egyedul voltatok)

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.05.25. 20:35:43

@no_holy_shit:
Ha szőrt akarunk hasogatni:
1. legyen két, vagy akár három kiló;
2. legyen Transit, Ducato, T4;
3. lovaskocsit sem lehet vezetni /elvileg/ jogosítvány nélkül.
De így is kisebbek a költségek, mintha...
Szerintem.
süti beállítások módosítása