Nincs mit ragozni: ez a legalja

  2010. március 23. - ommm Címkék: lada lopás rohadjanakmeg

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Az ember keze önkéntelenül is ökölbe szorul, mikor ilyen levelet kap, mint amilyet ma reggelre én. Olvassák:

Kedves István,
A csatolt képen látható autó édesapámé… Volt… Tegnapig… Aztán valakik úgy gondolták, hogy a továbbiakban nincs rá szüksége. Ellopták.

(Kattintásra nagyobb lesz)

Igazából semmi különleges nincs ebben, ez az autó csak plusz egy abban a statisztikában, amit azokról az autókról vezetnek, amelyeket eztán már egészében, vagy darabjaiban olyanok használnak, akik szerint normális az, hogy más dolgozik meg az ő javaikért. Az autó maga nem képviselt különösebb pénzbeli értéket, tudjuk, hogy mibe kerül manapság egy LADA. Egy LADA, amely igazából semmilyen szempontból sem különleges. Nem egyedi, nem versenyautó, semmilyen „luxus” tartozéka nem volt. Volt neki viszont egy szerető gazdája, aki az életét mindenféle gépjárművek vezetésével, illetve autóvezetők képzésével töltötte. És akinek egy szívműtét és egy stroke után ez az autó volt a mindene. Igazából az is az ő erejét dicséri, hogy egyáltalán vezet. Már nem olyan tökéletesen halálbiztos kézzel, mint azelőtt, de még mindig bőven az átlag felett, balesetmentesen. Ez az autó volt az elmúlt évek rokkantnyugdíjból meg plusz munkából félretett kis pénzeinek a gyümölcse, ha éppen nem dolgozott és volt egy kis energiája, akkor lement a ház elé, hogy megreszelgesse kicsit, mert „nem úgy szól, ahogyan igazából kellene neki”. Ez az autó, amely az elmúlt húsz évben kicsivel többet futott, mint 30000 kilométer, soha nem volt törve vagy fényezve, gyakorlatilag tökéletes műszaki állapotú gépezet, ez az autó testesítette meg neki mindazt a vágyat, szeretni való tárgyat, amit a mi harmincegynehány éves benzinnel fertőzött korosztályunk érez a maga által választott kedvence iránt, legyen az olasz, japán, francia, bármi, amit motor hajt.

De már nem. Minden, ami maradt, egy megtört tekintetű férfi, aki nem érti, hogy miért pont az övé kellett akárkinek is. Aki rokkantnyugdíjasként, állását elveszítve pillanatnyilag nem lát esélyt arra, hogy ismét az ő saját autójába fog beleülni, ami legalább számára egy különleges darab, és amiért ő dolgozott. Nagyon szeretnék segíteni neki, de túl messze vagyok ahhoz is, hogy egyáltalán bátorítóan megöleljem.

Emiatt írok most Neked. Nem kérem, hogy belsőség poszt szülessen belőle, mert ha akarjátok úgyis az lesz, ha meg nem, hát nem. De annyit szeretnék kérni, hogy Te és a kollégáid, akik több időt töltötök az úton, járjatok nyitott szemmel, hátha meglátjátok édesapám halványkék kedvencét, amit Csepelről kötöttek el illetéktelenek vasárnap hajnalban. Az egyetlen, talán különleges ismertetőjel egy-egy alig látható függőleges karc a hátsó sárvédőkön, amit még az előző gazdája hagyott rajta, amint sikerült egy utánfutót tolatás közben mindkét oldalra rácsuknia.

Továbbra is maradok hűséges olvasótok, előre is megköszönve a fáradságot, amit édesapámért tesztek,
Stier Károly

Ez a legkevesebb, Károly, bízunk a közösség és a Ladások erejében. Kedves olvasóink, járjanak nyitott szemmel, tán még nem késő és valamelyik autóbontóban ott áll még az öreg Zsiguli. Ha tudod, írd be a kommentablakba, honnan és mikor lopták el, sokat segítene.

Károly írt ma, tessék:

„Kedves Hozzászólók,

Köszönöm a rengeteg együttérzést, nemrég beszéltem édesapámmal, sokkal jobban érzi magát, bár a hiány az még mindig hiány.

Nagyon hálás a sok kedves, bátorító szóért, amit Tőletek kapott, már ezzel is rengeteget segítettetek, visszaadtátok neki a világba vetett hitét.

Ha egyszer hazaérek, mindannyiótoknak kijár egy baráti kézfogás, urak (tán hölgyek is?), le a kalappal előttetek. Büszke vagyok rá, hogy olvashattam a soraitokat.

Köszönöm és mégegyszer... Köszönöm.

Nagyon szívet melengető volt látni, amit többen is felajánlottátok (köztük Csikós Úr), hogy rakjunk össze pénzt egy másik autóra. Édesapám szerint és szerintem sem ez a jó megoldás, ha nem kerül elő a "strandkorlátkék" kedvenc, valahogyan majd megoldjuk családon belül. Az ő szavaival élve "annyi más embernek van sokkal nagyobb szüksége sokkal fontosabb dologra, mint egy autó"... Azt hiszem igaza van, így örömtől könnyes szemmel bár, de NEM élnénk ezzel a lehetőséggel.

(Apróbetűs rész: A fentiek azt jelentik, hogy semmilyen számlaszámot nem adunk meg, bárki aki ilyennel keres meg Titeket, vagy ilyet állít ezzel kapcsolatban, az nem mond igazat.)

Ez az egész poszt két dolgot szolgált:
- Visszadni édesapám hitét,
- És felhívni a figyelmet, hátha valaki meglátja az autót.

Az első célt elértük, hála Nektek és mindenképp hála a TotalCar csapatának.

Kérlek Titeket, figyéljétek továbbra is az utakat.
Nemcsaküresfrázisként TISZTELETTEL:
Stier Károly
karel_atya”

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr691861919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrewboy 2010.03.23. 11:37:50

Kezüket levágni és a segükkbe feltolni. Utálom az ilyet...

Ottopappa 2010.03.23. 11:38:00

Asszem ez nem kérdés... Én Ladásként ugye amúgyis szoktam figyelgetni a tesókat az úton, de mostantól itt Szegedn ha feltűnik egy ilyen halványkék példány, gyorsan megnézem azokat a karcokat hátul... Remélem meglesz!!!! A tolvaj meg, ha megkerül, bizzátok nyugodtan ránk, Ladásokra. Van hátul jó kis vonóhorog, 1-2 rákötött ember megse kottyan a 75 lónak... ;)

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.03.23. 11:39:13

ahh remélem épen és egy darabban visszakapja!! nem azért őrzi az ember, hogy holmi suttyók ellopják, aztán az első oszlopot lekaszálják vele... vagy rögtön fát szállítsanak vele ugye.. (előítéletes vagyok?)

6ai 2010.03.23. 11:39:28

Ommm! leírta a levelében: Vasárnap csepelről... :-)

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.03.23. 11:40:24

@Ottopappa: tegyél rá teniszlabdát, hogy ne sérüljön a foga a páciensnek!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.03.23. 11:42:03

valami kocsog elvitte, amig volt benne benzin hajtotta, majd a szantasban otthagytak

van esely arra, hogy megkerul. legalabbis remelem hogy megkerul

6ai 2010.03.23. 11:43:22

Soroksár és Tököl között figyelem a kék kockákat...

Ottopappa 2010.03.23. 11:43:29

Basszus, ez pont ugyanolyan 2105-3 - as Nova, mint az enyém, csak kék!... Asszem megyek a kocsiba kispárna alá beütött szögeket rakni, és gyújtókábelt kivenni...

Barkas 2010.03.23. 11:43:32

Rohadt tetves gyökerek...
Ezeket sajnos a hulladékvasasok lopják nem a bontók. Nekem is van ilyen ismerősöm, büszkén mesélte, hogy nem volt pénze(játékgépre meg hasonlók) így hát ellopott egy műszakis Lada-t és eladta vasnak.

saabi 2010.03.23. 11:44:36

Ugyanilyet loptak el Anyáméktól pár éve. Két hetet örülhettek a kocsinak. :-(
Ez egy ilyen ország. :-(

Ciri 2010.03.23. 11:44:39

A tisztelt Úr örüljön annak, hogy két ilyen súlyos betegség után is él.
Ölelje meg unokáit vagy gyerekeit és legyen attól boldog, hogy velük lehet és Ők (is) egészségesek.

A fia meg vegyen egy ennél mégszebb autót neki gombokért és mindenki boldog lesz.

Nem egy pótolhatatlan és nagy értékű autót loptak el, nem kell ezt ennyire túllihegni.

(természetesen költse gyógyszerre az a buzi a lada árát, aki elvitte)

Bástya et. 2010.03.23. 11:49:58

@Ciri: ami neked "gombok", az másnak nem kis összeg. Nem túllihegésről van szó, ahogy Te fogalmaztál, hanem egy - sajnos nem ritka- esetről, illetve a levélíró segítségkéréséről.

Párom autójáról néhány napja egy antennát tekertek le. Értéke nem nagy, nem is ez a lényeg, de az érzést csak Charles Bronson tudja visszaadni Bosszúvágyban...

Kezét apróra törni, kiváncsi vagyok, úgy el tudná-e kötni.

6ai 2010.03.23. 11:54:00

@Ciri: Bizonyos nézőpont szerint igazad is lehet... DE! Remélem Tőled sosem fognak ellopni valami olyan "tárgyat", amit nagyon szeretsz, megbecsülsz, és nehéz pótolni... Bár "ez csak" egy Lada, de óvta, védte, szerette, hozzá nőtt az évek alatt... Szóval asszem elég szomorú lehet most az öreg... A fia meg nem azzal akarta nyomatékosítani az egészet, hogy stroke meg stb... egyszerűen leírta a helyzetet... én megértem a fiát, én éccsapám ugyanilyen betegségeken ment keresztül, és sajnos el kellett adni az autóját, mert nem volt pénzük... megsiratta, pedig nem volt egy nagy szám verda... a szívem majd' megszakadt az öregemért... szóval asszem nem túllihegésről van itt szó, pusztán a keser szavai ezek...

deak.atti 2010.03.23. 11:56:00

Üdv!

Én ugyan szigetszentmiklósi volnék, de majd figyelek. Vannak nálunk elhagyatott bozótosok, hátha csak addig tartott ki benne a benzin, és félretolták.

Az a gond, hogy ha ugyanaz a csapat portyázott Csepelen, aki a Skodám rendszámát ellopta a házunk előtt álló kocsiról (a kocsit is vinni akarták, csak a feleségem az üvegtörésre felfigyelt, és kirohant ... még jó, hogy nem bicskázták meg ...), akkor nincs sok remény. A rendőrség szerint egy közeli, Duna-menti városka vasgyűjtésből élő csapata akarta a Skodámat elvinni. Kicsit szakadt volt már, meg mivel nyáron motorozok, így egy helyben állt már 2-3 hete, így talán azt hitték, hogy elhagyott autó, bár akkor sem kéne ellopni. Akku kivéve, hátsó ülés előrehajtva. Lehet, hogy ezért is jöttek egyből kötéllel + egyí Audival érte, látták, hogy simán nem tudják elvinni. Be is idéztek kettőt közülük, akik az elhúzáshoz (már össze volt kötve a 2 kocsi, de leakasztották, és eltűntek a 2 rendszámmal) alkalmazott Audit használták. Mindent tagadtak. Még jó, majd beismerik, nem? De a 2 rendszám nem lett meg, a Skoda megmaradt, a kár értéke nem érte el a 20 ezer forintot ... így "csak" szabálysértés ... és bizonyíték hiányában az ügy lezárva ... :o(((( Remélem, hogy a Ladának most nem az a sorsa, amit a Skodának szántak.

Kis segítség, hogy hol érdemes körülnézni: a RendőrKapitányság 2 betűje benne van a város nevében, és van ilyen ponty is, tejföllel tálalva ...

DA

Matiz212 2010.03.23. 11:58:22

@Ciri: Valóban egy nem pótolhatatlan autó?
Sajnos vagyunk elég sokan, akiknek igen. Azok az emlékek, történetek amik a történelem e kis darabkájához tartoznak, elvesznek szinte örökre.
Segítsük inkább bíztatással és nyitott szemmel járással ezt az EMBER-t (igen, magybetűvel), és egy beteg családtagját hogy visszakaphassa élete egy kis darabját.
Veszprém környéke megfigyelés alatt!

gnme 2010.03.23. 11:58:25

Áá, már rég ukrajnában van, azóta kapott új papírokat is. Így megy ez mádzsár'isztányban.

Dehát .. miért is hibáztatnánk a tolvajokat? Hiszen a példképektől tanultak. Ők nem tettekmást, mint követték pl. a lovardás-miki példáját.

Ennél már csak az a durvább, amikor március 15-én a fókuszban megkérdezték a fiatalokat mit ünneplünk. Gőőzük nem volt azoknak arról. (..az alkohol napját)

Jameghogy válassza ki a Petőfi képét. Azt a hóna alá csapta Kossuth képét.

Akkorát röhögtem b+ ..mint ide Buda. :-)

A tudatos butítás. Itt az megy. És ezt csak úgy lehet elérni ha az a "cél". (!)

sün58 (törölt) 2010.03.23. 11:58:33

@Ciri: Az fel sem merül benned, hogy talán nincs pénzük egy másikra, talán nem kéne pont egy beteg embertől sajnálni a helyváltoztatás jogát. A rokkant nyugdíjából biztos rohan az első kereskedésbe venni egy másikat, lehet hogy neked ez természetes csak nem mindenki burokban él.
Más szempontból egy bizonyos kor után az ember ragaszkodik a dolgaihoz apám is így van a samarájával, itt láthatóan neki is családtag volt az autó.
Amúgy a tolvajoknak névrokonaimat (sün) de egy egész családot farfekvéssel!!!

Viktus 2010.03.23. 11:58:50

Már v.hol furikázza véle falun az etnyikum a fát. Sosem lesz meg.

szabopsz 2010.03.23. 11:58:57

@Ottopappa:
Azt azért ne gondold, hogy így nyugodtan alhatsz. Valahol olvastam, hogy gyujtáskábelt is szereznek, szóval komolyabb indításgátlás kell. Elektromos AC-t is megtáplálják külön akksiról, ha esetleg annak a biztosítékát ráncigálja ki az ember(mint én). Egyedi és apró csalafinta megoldásokkal lehet megfogni az ilyen parasztokat.

szabopsz 2010.03.23. 12:01:05

@Viktus: Te sem borsodi vagy.:):):) Tudhatnád, hogy ilyenekre nincs pénzük, csak a két kerekét veszik ki felnistől, és megy a szeker alá... a purgyí meg húzza.

Matiz212 2010.03.23. 12:02:58

Azt hiszem @Ciri-nek gyűlik a feketepont:).

Ciri 2010.03.23. 12:04:25

@6ai:

"DE! Remélem Tőled sosem fognak ellopni valami olyan "tárgyat"

Ne reméld, megtörtént.
Éppen ma reggel tudtam meg, hogy a 8 hetes magzatunk nem fog élve megszületni.

Szerinted tudnék most más tartalmú kommentet írni a fenti levélhez?

Brucia (törölt) 2010.03.23. 12:06:23

Undorító...Meglehet, ugyanazok kötötték el, akik évekkel ezelőtt az én (szintén a nullához közelítő értékű) Fiat Uno-mat...Csepelen történt az is.
Kívánom, hamar meglegyen, nyitva tartom a szemem én is, bár a fityót majd' 10éve lopták el...

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.23. 12:07:06

Nem vagyok (csak voltam) Ladás, de figyelek a IV. kerületben! Plusz ígérem, hogy 126kilómmal ülök a mellkasára a tolvajnak!

UrQuattro 2010.03.23. 12:07:23

Csodálatos ez a szar ország.
Ezért dolgozik az ember, hogy jön pár állat és ellopja ezt a szerencsétlen autódat is .
....miért nem lep meg ez engem...

6ai 2010.03.23. 12:07:33

@Ciri: Kívánom, hogy egészséges gyermeked legyen mielőbb!

DBandesz 2010.03.23. 12:07:59

Emlékeztek a Kútfejek c. filmre?

"Elmondom, kinek milye van. Nekem kerekeim. Nektek a szaros életetek! A magántulajdon szent. Ha ti elveszitek a kerekeimet, én elveszem az életeteteket!"

Fenyő Iván előadásában persze. Teljesen át tudtam érezni.

Tekintettel arra, hogy teljesen őszintének tűnt a levélíró, és a sztori is hihető sajnos, a belsőség akár gyűjtést is szervezhetne nem?

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 12:08:22

"Ennél már csak az a durvább, amikor március 15-én a fókuszban megkérdezték a fiatalokat mit ünneplünk. Gőőzük nem volt azoknak arról. "

Én elit (?) középiskolában tanítok, pár hónapja egy gyerek azt írta a dogában, hogy Petőfi az I. vh.ban esett el... Ahogy öregszem, egyre nehezebben pöccenek be, de akkor belilult a fejem.

Amúgy eléggé összetett ez a kérdés is, és nincs benne autó. :)

Lada = némi anyagi + jó sok ESZMEI érték + együtt eltöltött évek

Minden másra ott a MasterCard.

citrix 2010.03.23. 12:08:30

Szomorú és felháborító,hogy bizonyos népcsoport egyedei a mások tulajdonát magukénak tekintik(...).A rendszámot már régen levették,rátették egy másik Ladáét,ez alapján nem lehet megtalálni.Az is valószínű,Ercsi környékén kell keresni,hogy-hogy nem az ilyen márkájú gépek számára egy Bermuda háromszög.Visszaszerzésére csekély esélyt látok,elég gyorsan lepukkan újdonsült (nem éppen jóarcú) gazdái alatt.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.23. 12:09:11

@Ciri: Érdekes egy ember vagy te... Majd ha neked lopják el az autódat (velem már megtörtént) akkor talán másképpen látod majd a dolgokat.

Amúgy inkább ajánlj fel pár ezrest a tulajnak egy új Ladára, ahhoz én is csatlakoznék!

Viktus 2010.03.23. 12:09:11

@szabopsz:

hevesi, de felénk megoldják okosban lopnak így lada le rendszám benyát is szívnak le éjszaka tankolás céljából a környéken, és megoldják így okosban ... :P

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 12:10:18

Ja, amúgy meg Hajdúhadházon a gyerekek közt terjed a szifilisz, és nem tüsszentéssel...

Fletó megmondta: kurva ország. Pont.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.03.23. 12:12:35

100-as szögekkel televert vékonyabb falapot hegyes felével felfele rakni az ülésre és egy vékony párnát rátenni. A tolvaj behuppan, majd az anális gyönyör után szerintem inkább otthagyja az autót:)

gnme 2010.03.23. 12:14:39

@sipike78: mért is ne? Nem látta senki hogy Segges'várnál mi történt. Lehet elkezdte szedni a csodálatos nonit .. vagy valami ilyesmit, ami akkor ment éppen a televízióban (:D) és túlélt az első világháborúig.

Bár kémeim jelentették, hogy Petőfi a Don-Kanyarban bukott fel. Túl gyorsan hajtott azt megfogta egy oszlop. A relatív gyorhajtás. Vajon volt műszaki azon a kocsin? Hmm.. már soha nem tudjuk meg.

Van ilyen. :-)

l4ller 2010.03.23. 12:15:40

lófasz ez nem ország...

Lajosbácsi 2010.03.23. 12:19:04

@Mr. Ray: ez jó modszer, csak nehogy elfelejtsd reggel, amikor sietsz...
Az sem rossz módszer, hogy egy kobrát tartasz a kocsiban, csak kicsit tovább tart elindulni, amig befogod az állatot.

Amúgy mást nem kívánok, mint a sária, kezét levágni a tolvajnak. Át kéne térnünk az iszlám hitre, kevesebb tolvaj lenne, olyan legalábbis, akinek van keze hozzá :)

Evil One 2010.03.23. 12:19:40

Még mindig nem értem, miért nem lehet az autólopást halálbüntetéssel jutalmazni, pedig ezer meg egy emberbarát próbálta elmagyarázni.
A modern társadalomban a magántulajdon = emberi élet. Arra fordítod az életed nagy részét, hogy tulajdonod legyen. Attól, h nem szimpatikus, még így van, jó lenne végre ennek megfelelően súlyozni a dolgokat. Egy autó egy ember több éves munkájának értéke, ez kb olyan, mintha pár évet elloptak volna az életedből, amit kidobtál az ablakon.
Ha már megölni nem lehet, legalább az autó értékét ülje le minimál órabérrel számítva. ÉS DOLGOZZON KÖZBEN, hátha átérzi, a pénzét meg utalja át a károsultnak.

Egyébként meg aki tudja, ölje ezeket, annak még jobban örülnék, egyszer csak elfogynak.

Lajosbácsi 2010.03.23. 12:21:09

Az kérdésem, hogy ilyenkor legalább visszadják a biztosítást meg a teljesítményadót vagy a szerencsétlen embernek még azt is nyögnie kell? Meg mennyibe kerül majd neki kivonatni az ellopott autót a forgalomból? Rendszámot nem tud leadni, azért külön megbüntetik ?

bud 2010.03.23. 12:22:14

Lehet egy ork ejtette túszul. Ők nagyon szeretik még az ilyen verdákat.
Amikor nekem ilyen volt, állandóan meg akarták venni. Mondjuk előbb löktem volna egy tóba, mintsem eladjam nekik.
Remélem azért meglesz nagyjából még egyben...
Amúgy persze rohadjon le a lába szára annak aki elkötötte.

Dev.id 2010.03.23. 12:22:20

Sziasztok!

Velem is most történt hasonló eset, most március 15 én reggelre ellopták a strandkorlátkék 1200 es karika zsigámat :_( Értéke nem volt olyan hatalmas mer tavaly kéccer feltörték már és kiszedték amit csak lehetett, sőt még az ember dioptriás szemüvegét is ellopják! Most mielőtt elvitték 2 nappal azelőtt leszivták a benzint belőle... Az eset kispesten történt, elég szomorkás vagyok mer nem lesz többé ilyenem, és autom se lesz jo sokáig. Egyszoval ilyen az országunk és lehet még szarabb is ahogy elnézem. (rendszámom volt: ALK-858)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.23. 12:22:20

én csak azt nem értem, hogy a rendőrség miért nem tudja megtalálni a lopott autókat

pont amiért a bordélyházakat sem tudja megtalálni

mert nem akarja

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.03.23. 12:22:54

@Lajosbácsi: Kockázat nélkül... :))) Élj veszélyesen.

szabopsz 2010.03.23. 12:23:01

Tény, hogy gennyes dolgok folynak itt, de még mindig azt mondom, hogy...

LEHETNE KIB*SZOTTUL SZ*RABB IS.

redriot77 2010.03.23. 12:23:41

@anyahajókabinajtóhajtogató: hagyd. Lehetett rá számítani, hogy bedugja ide is az orrát "jajmá, dehát az autó csak egy használati tárgy" klán egyik oszlopos tagja.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.03.23. 12:24:42

Reszvetem Karcsi..

a volt munkahelyedrol:

Betti es az IS

(koztuk Sipi, akinek 2 eve a 25 eves passatjat lopta el valami tetu...)

Purci Úr 2010.03.23. 12:26:59

Remélem előkerül, de aki most "használja" az már nem szállít fát (Itt a tavasz, dagad a f...), viszi kocamamát a esztékába mer jön 8. (sajnos nem a halál...)kölök gazsika.
Bízom benne hogy nem egy telepen marcangolják szét.
Nem kicsit lennék letörve ha az én Herbie-met lovasítanák meg. Van benne némi pénz, tip-top, de egy 4keréken guruló történelem az én Hősöm!

Csikós Zsolt 2010.03.23. 12:27:05

nem lehet, hogy az anno a Pontonra a fórumon virtuálisan összeszedett pénzt (amit nem vett fel senki, természetesen) megkapja az illető úr? Volt ott valami 500 ezer HUF elméletben.

keszatveres (törölt) 2010.03.23. 12:29:58

@GYUSZI BACSI: Jah, a bordélyba is csak az ügyfél talál be, rendőr nem. Kivéve, bizonyára, ha a két halmaz metszi egymást. :))) Autótolvaj népséggel is ez lehet. Néha elkapnak párat, abból hír lesz. Tény mondjuk, hogy valamit javultak a számok, de van honnan feljönni... Pfff.

szabopsz 2010.03.23. 12:31:29

@Csikós Zsolt:
Én szerintem meg egy pikk pakk Ladát kéne venni belőle, amit a TC jóindulatú olvasóitól kapna... Akár az OT expon.

Mariusz 2010.03.23. 12:31:40

Az én gondom nem ér fel a posztban szereplő autó eszmei értékével, az úr "gyakrabban borotválkozik nálam", de azért megosztom.

Húszas éveim közepén járok, egyetemen hallgatok, mellette 2 becsületes munkám van évek óta.
Szüleimtől nem kaptam semmit, mindent magamnak teremtek meg.
Születésem óta autós vagyok, alig vártam a jogosítványt 18 évesen.
Tisztában voltam mindig is anyagi lehetőségeimmel, így mindig olcsón fenntartható, praktikus autót akartam venni, bizonyos ismerőseimmel, kortársaimmal szemben, akinek apu megveszi az X3-ast vagy a sportkocsit.

Az volt a lényeg, hogy autó, bárminek úgy örültem mint egy maseratinak.Kellett is az autó, mert nagyobb távolságokat teszek meg a munkahelyeim és az egyetem között (nem drágább mint tömegközlekedéssel).

Az első autóm egy talpig lepusztított kisdízel volt, mindegy, akkor annyi pénzem volt, 4 literes fogyasztás. Úgy szerettem mintha egy TT-m lett volna.

Második hasonszőrű volt, az már szebb állapotban, úgy vigyáztam rá, mint egy kis gyémántra.

És eljött a 3. autóm. Itt már hosszabb távra gondolkodtam, értékállóbbat akartam, ezért megvettem az astrát. Szuper autónak tűnt, mikor megvettem: volt benne abs, cd-s rádió, légzsák, és fel tudott menni az emelkedőkre is ötödikben, nem csak másodikban.
Gyönyörű, luxusnak tűnt a metálszürke fény, nekem ez már rolls royce volt.

Úgy örültem, hogy saját munkámból vettem egy igazi autót, amit nem használtak le.

Csakhogy ez azzal is jár, hogy ha van szép autó, azt mások imádják tönkretenni. (ismétlem, egy szimpla astráról van szó, széria állapotban)
Eddig 3 lopási kísérlet volt rá, egyszer a zárat barmolták szét, egyszer beletörték a kerékcsavart az agyba, másszor a lökhárítót törték össze.
(mindez nap közben történt, vagy fizető övezetben, vagy munkahelyi parkolóban, otthon nem utcán áll az autó)

Jelenleg a jobb oldali két ajtón díszeleg végig egy alapozóig csavarhúzóval, vagy kulccsal vésett csík, családtagom ballagására mentünk el, fizető övezetben állt a kocsi.

Szomorúsággal tölt el, hogy amiért én becsületesen megdolgozom, azt miért kell tönkretenni, megrongálni.
Miért poén ez másoknak? Ott áll a járda mellet egy szép szürke autó, nincs rajta karcolás, csináljunk egyet! Elvégre nekem poén, és nem kerül semmibe.

Hogy az ilyennek eltörném mind a két kezét az hétszentség. Többet nem jutna eszébe más tulajdonát megrongálni.

Részvétem minden olyan autó tulajdonosnak, akinek becsülettel megdolgozott pénzéből megszerzett vagyontárgyát rongálták meg, vagy lopták el.
Rendet ebbe az országba!

Beton Botond (törölt) 2010.03.23. 12:35:38

Szerintem meg ez így jó mindenkinek. Két hét múlva meg is erősítik majd ezt az emberek.

Ottopappa 2010.03.23. 12:37:38

@Csikós Zsolt: Basszus, azért lefestem az enyémet kékre, és odaadom az öregnek... Még úgy is nyernék több, mint 300 ezret! :DDDD

levelboss 2010.03.23. 12:37:56

Segítek, amivel tudok. Imádkozom.

Remélem kisül vmi jó belőle.

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.23. 12:39:12

a rohadjanak meg tag nem tükrözi teljesen az indulatokat...

sajnos tök mindegy, hogy levágják-e a tovaj kezét amíg a yard nem találja meg. és most ne jöjjön egy rendőr sem, hogy sok a munka, meg nem csak ebből áll a szolgálat! említettem már régebbi kommentjeimben, hogy a haverom robogóját megtaláltuk a lopást követően, a rendőr tehát kvázi testőrnek kellett volna, de arra nem voltak hajlandók, hogy kijöjjenek velünk az - egyébként orgazda gyanús - "eladóhoz". ki kell mondjam, gyáva féregnek tartom őket, mert én ugyan nem áldoznám fel a testi épségemet egy használt robogóért, de őket ezért fizetjük, mi a károsultak.

amúgy 500-1500 Ft-ot én is felajánlok az úrnak, ha 2-300 ember megajánlja, tényleg lesz egy tip-top 2105/07 belőle!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.03.23. 12:39:44

@GYUSZI BACSI: mert eselye sincs, azert.
mire elersz a kapitanysagig, addigra az auto vagy szet van bontva, vagy mar elhagyta az orszagot.

amikor az en automat ellopptak, akkor reggel fel9 korul letettem egy pakroloban es melo es edzes utan mentem erte este fel9 korul. napkozben barmikor elvihettek. szetbontani egy autot legfeljebb 3 ora. atlepni egy hatart 1 ora.

sajnos tisztaban kell lenni azzal, hogy az autot tartani folyamatos riziko. ugy kell megvenni, ugy kell tartani, hogy barmikor ellophatjak, nincs rendorseg es nincs vedelmi rendszer, ami ezt 100%osan meg tudja akadalyozni.

Ottopappa 2010.03.23. 12:39:46

@Ciri: Látom, neked nem jött át az üzenet... Itt nem a hatalmas értékről volt szó, hanem hogy az öreg szerette, gondozta, szívéhez nőtt. És valami paraszt csak úgy elvette.

Ottopappa 2010.03.23. 12:41:36

@Ottopappa: De viccet félre téve, egy pár ezrest én is beadok a jó cél érdekében, ezen ne múljon egy szép Lada az öregnek...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.03.23. 12:41:53

@SpeedFreak: mert nem mehetenek ki hatarozat nelkul.

a rendornek ugyanis kotelessege magat a jogallamisag szabalyaihoz tartani, nem mehet ki csak ugy ukmukfu(c)k hazkutatni, amikor kedve tartja. ezert o a rendor es ezert nem bunozo. mert o a szabalyok szerint jatszik. es a szabalyok szerint jatszani mindig nehezebb es tobb akadalyt kell legyurni, mint szabalyok nelkul.

DG 2010.03.23. 12:43:09

@Ciri: bunko vagy Ciri. Ulj le.

Rendeket! 2010.03.23. 12:45:46

@Ciri:
Mi nyáron, hasonló idősen vesztettük el. Már 16 hetes a következő. A "főpróba" sikertelensége nem ok az aggodalomra, és arra sem, hogy emiatt más problémáját elbagatellizáld. Neki IS nehéz.
@DG: Te is

aszteccikmondani 2010.03.23. 12:46:10

@szabopsz:

Ez még jobb ötletnek tűnik, mint a pénzadományozás!
És micsoda PR érték a TC-nek! Persze nem csak az, hanem tényleg nemes gesztus lenne.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.03.23. 12:46:26

@DG: nem bunko, hanem racionalis...

amikor az en automat elloptak apam ugyanezt mondta nekem..
orulj fiam, hogy nem egy 5 millios autot loptak el toled.

es tudod mit? igaza volt.

2010.03.23. 12:47:00

Remélem megkerül az autó mert egy másik már nem lenne ugyanolyan. És bízom benne hogy tényleg csak pár suttyó vitte el amíg tartott a benzin akkor még van esély a megkerülésére, nagyon remélem, hogy nem a méhbe kerül.

Nagyapámék Trabiját most adtuk el a nyáron, mert sok volt az autó a családban és kapott egy Cliót helyette, hiába jobb autó, azért a Trabit megsiratták, sőt nem csak ők hanem én is pedig tudtuk, hogy jó kezekbe kerül. Lopásnál bele sem merek gondolni.

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.23. 12:48:14

@az igazi Sipi:

ne haragudj, nem vagyok jogász, de ez így tudtommal nem igaz! bizonyított, folyamatban lévő bűncselekményt hiúsítottak volna meg. tudtommal ehhez nem kell engedély. jogilag hasonló, mintha látnának egy verekedést és nem lépnének közbe engedély hiányában. érdekes, hogy az izzókészletért meg láthatósági mellényért bírságolásnál nem téma a papírmunka, hisz ott nincs veszély.

egy szó mint száz: jogállam ide vagy oda, a rendőrség nem áll hivatása magaslatán ha a saját érdekeik nem kényszerítik őket. persze ha "föntről" jön a füles, azonnal kiszállnak kétszázan akár. kár, hogy nem a MÁV meg a BKV működik ilyen formában, mintegy gazdálkodó szervezetként. a rendőrségnek nem ez a feladata, hanem a jogrend, a közbiztonság és az állampolgárok védelme.

szabopsz 2010.03.23. 12:48:41

@SpeedFreak:
Most halt meg édesapám, holnap temetés, és a lelki dolgokon felül, anyagilag is mélybe tasztítja az embert. Ebből adódóan nem fogom tudni lepapíroztatni a g astra bertone cabrióm, de azért szívesen felájánlok én is 500-1500 Ft összeget. Azt hiszem jobban érezném magam tőle...rám fér.

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.23. 12:49:52

@DG:

te mekkora paraszt vagy!

másnak is lehet nehéz, és magyarországon nem kell meglepődni ha a saját keserűségét hirtelen felindulásból másra vetíti valaki.

ha nem érted, hogy miért írtam, lapozz feljebb és kérj elnézést!

Seth Gecko 2010.03.23. 12:51:22

Maximálisan át tudom érezni az öregúr helyzetét! 2107-esem volt, orkék megtalálták. Azért sejtem, hogy ők, mert a módszer árulkodó volt. Kábelek kitépve, akksi kábelestől (!!!) kitépve, de csak az egyik kábele, mert a másik nem szakadt el, benzincső vagdosva, tanksapka lefeszítve, csomagtértető felhajtva, mint a levélpapír - benne volt a plusz acélelem, nem tudta felfeszíteni... Ja, ajtó felfeszítve, a csomagtartóból amit kézzel elért, kisztedte - gyári bőrtatyós szerszámkészlet, háromszög, izzókészlet, hátsó lámpát meg belül megtépkedte (!!!).

Sírtam, mikor megláttam.

Hangsúlyozom, eszmei értéke volt. Húsz évesen 89 ezer valós km, gyári szag, gyári állapot. Mit nem talált meg? A rejtett kapcsolót, amivel a gyújtást megszakítottam...

Élmények voltak abban az autóban, nevetés, barátok, emlékek...

Amit birtokolsz, az birtokba vesz. Sajnos igaz.

Kitartást a károsultnak, és hamar egy új szeme fényét!

Seth

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.23. 12:51:45

@az igazi Sipi:

igaza lehetett az öregednek, de azért egy magzat meg egy autó elvesztése mégsem ugyanaz... félreértettetek valamit feljebb...

ruhaszarito 2010.03.23. 12:52:39

@szabopsz: remek otlet, en tamogatnam a dolgot. Abbol a penzbol meg lopas elleni vedelmirendszer is beleferhet.

zajcev 2010.03.23. 12:53:56

támogatom az ötletet h vmi módon kapjon az öreg újra egy szép LADA-t!!! annyi itt már a mocsok meg a szar h tényleg jobb kedve lesz az embernek ha belegondol mit is jelenthet ez a kis gesztus tőlünk illetve a totalcar-tól.

DBandesz 2010.03.23. 12:54:31

@Csikós Zsolt: Benne vagyok, kérem a számlaszámot. Minimális összeget tudok ugyan felajánlani(építkezek + kocsin nagyszerviz) de akkor is!

kuki123 2010.03.23. 12:55:31

Olyat írnk ide hogy örökre kimoderálnának....

:/

www.hasznaltauto.hu/auto/lada/2105/lada_2105-3519228

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.23. 12:55:41

@DBandesz:

Zsolti bácsit kérjük, ha lesz ilyen akció, ne a kommentekbe, hanem külön posztba kérjük a számlaszámot!

wiseguy 2010.03.23. 12:56:39

midig mondtam, autótolvajt, autófeltörőt, út szélén tarkónlőni, családját felszámolni.

Ezek a társadalom legalja.

Gomulka Béla 2010.03.23. 12:58:13

@Ciri: Ne kommentelj. Van valaki akinek nagyobb szu"ksege van rád, mint a belso"ség unatkozó ko"zo"nségének. (Hogy ezt miért nekem kell eszedbe juttatnom ...)

Leadfoot 2010.03.23. 12:58:31

@Csikós Zsolt: Szerintem simán. Őszintén szólva én a Pontonba nem ajánlottam fel pénzt. Egyrészt tudtam, hogy úgyse fogadod el, másrészt amúgy sem értettem egyet a kezdeményezéssel (bocs, remélem nem érted félre).
De ha erre indulna valami ilyesmi, benne lennék pár Hercules kúttal...

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.23. 13:03:01

@DBandesz: @Leadfoot: @anyahajókabinajtóhajtogató: @volánrulz: @zajcev: @aszteccikmondani: @Ottopappa: @Csikós Zsolt:

ebből látszik, nincs veszve ez az ország!

ha 5 perc alatt összejött 30.000 Ft, meglesz az a Lada egy külön poszt alatt!

UltimateUbul 2010.03.23. 13:06:25

@anyahajókabinajtóhajtogató:
mivel hízlalod magad kollega? :D kipróbálom én is, mert kiestem a helyi sumo ligából ;)

vodi 2010.03.23. 13:09:14

ha kapok szlaszámot egy icipici összeggel énis hiozzájárulok.

vodi

Ottopappa 2010.03.23. 13:12:40

Tényleg kéne egy számlaszám...

frankoferyx(RO) 2010.03.23. 13:13:03

szomoruan olvasom a levéliro esetét,de ha Erdélyben meglátom tudatni fogom de remélem azelőt visszakerül kitartást(melékesen:bátyo Ujbringáját elopták a támbház elől jelentete az esetet a rendőrségen,a fakabátok válasza az volt h ha meglasa a bringát szoljon,azota sem került meg)

szabopsz 2010.03.23. 13:13:57

@SpeedFreak:

Nem a járművön múlik, lehet az ponton merci, vagy 2105 Lada. Nem is a személyen, hisz Lehet az a Zsolt, vagy az idős öreg úr. Lehet az a domsjö, vagy csepel.
Itt minden az embereken, vagyis rajtunk múlik! Ezt ne felejtsük el!

Vegyünk LADÁT!!

krampam 2010.03.23. 13:19:24

...gyilkos indulatok.

pedig békés ember vagyok, de ilyenkor megindul a fantáziám. pl. lánctalpassal maszatolnám szét egy murvás úton az ilyet!!!!! na jó, nem... csak a lábait.

Lajos63 2010.03.23. 13:20:07

@Mariusz: Sztem azért van ez mert nő az a sáv akiknek elérhetetlen bármilyen autó, a helyzetük kilátástalan. Az sem helyes hogy azért van a rendőrség hogy a hatalmat biztosítsa és a pénzt beszedje. Nálunk ha ellopnak valamit egyből azt mondják hogy ne is tegyünk feljelentést, úgysem lesz meg. Ez nekik jó mert javul a statisztika.
Ahogy nő az elégedetlenség úgy nő a súrlódás is a társadalom rétegei között. Egy ideje úgy érzem érdemes rakni egyedi rablásgátlót a 10 év feletti autókba is. Úgy fogok most autót venni hogy bele kalkulálom egy 200e lézer blokkoló árát, elég sokat autózom és így vagy úgy mindig belefutok. örülök én hogy a bankok megint jól járnak az új Fordok bérletével, csak az bánt hogy ezt megint nekem kell befizetni.

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.23. 13:22:43

@Csikós Zsolt:

Hallod ezt Zsolti bácsi?

Meglesz az a Lada, csak le kell vezényelnetek!

gnme 2010.03.23. 13:25:34

@Ottopappa: Nem rossz ötlet. Nekem a terminál program meg a kódok is kénének (az ortológusok ajánlásával), hogy le tudjak róla venni.

Mi értelme a számlának ha áll a pénz rajta? Ha áll a pénz, akkor nem hoz.

Le kellesz azt venni. Jó lesz borra. Mást úgysem érdemes venni. Minden drága.
(az legalább forog, már úgyértem visszaforog a természetbe :D)

:-)

desperado25 2010.03.23. 13:27:20

Nekünk a 25 éves kadettünket lopták el Dunaharasztiból a hévállomástól. Először meglett pár utcára (roszz volt a hőfokmérő), de rá pont egy hónapra nem. Sz.szentmiklósi romák állítólag! Ugyanazon a héten hétfőn délután 1-kor az egyik szomszédból az udvarról húztak el egy skodát egy Audival!! (fentebb már említették) A nénitől meg akarták venni vasárnap, de az nem adta el, mert az unokájáé volt, erre hétfőn benyomták a kaput és elhúzták. Az egyik szomszéd végignézte, de nem szólt, mert félt!!! SAJÁT OTTHONÁBAN!!
Felírta a rendszámot, stb, de nem mert szólni, mert attól tart, hogy megkeresik. De szép Magyarországon élünk, hogy azok akiket eltartunk, még meg is lopnak.
Rá kb. 3 hétre a skodától 50 méterre egy motorcsónakot vittek el az udvarból utánfutóval. Harsztiban, Taksonyban bejárnak a házakba fényes nappal, és ami van, azt viszik: táska, pénztálca, kisnyugdíj. Tökmindegy. Éjjel nappal zárni kell mindent.

HURRÁÁ!

Alhazred 2010.03.23. 13:27:56

szent lászló királyunk törvényeit kellene újra bevezetni ebben a szerencsétlen országban.

keepitretro 2010.03.23. 13:28:47

@Csikós Zsolt: Én tartom az ajánlatomat!

Csepelen a gyárban figyelünk!
Az INTERMETAL mögötti őserdőben körülnéztetek már?

ben1988 2010.03.23. 13:28:53

Sajnálom a bácsit, megértem hogy össze van törve lelkileg. Nekem a régi 2101-esemet fújták meg két éve, igaz már vizsga nem volt rajta, csak állt a ház előtt bontásra várva, de azt is sajnáltam azért. Ami most van 2105-ös abból meg képesek voltak az első szélvédőt kiszedni, hóesésben tavaly december elején. De elrepesztették ezért inkább berakták alá. Elvittek még egy rossz clarion fejegységet is amire az előlap kötöződróttal volt feltéve. Belül meg elázott az egész kocsi a hótól. Nem is a kár idegesített hanem az hogy semmi értelme nem volt az egész akciónak...egy fél nap utánajárás és volt új üvegem, záram, de rádióm azóta sincsen. Minek ha úgy is elviszik belőle. Kb ugyanolyan hülye elkövetők lehettek mint akik Csikós Zsoltnak betörték az Alfán a kisablakot régebben. Csak azt nem értem hogy egy 5000 forintos lada szélvédőért és egy ezer éves cds fejegységért miért éri meg a börtönt kockáztatni...

szalai 2010.03.23. 13:30:28

@desperado25: Ha dolgozol, becsületes vagy, de legfőképp magyar, akkor ebben az országban csak ahoz van jogod, hogy fizess és aztán kuss.

Aranyhörcsög 2010.03.23. 13:31:23

Végre utolértük "amerikát"... csak az a bajom, hogy a bűnözésben! Szomorú!

vuki z1 2010.03.23. 13:32:07

Szívesen adakozok én is. Annál is inkább, mert tavaly az én legénybúcsúmra kurva helyett kapott, utána hosszú hónapok alatt fullosan rendbehozott TS 125-ösömet is lenyúlták. Ezt itt, ni:

www.coyote.eoldal.hu/fotoalbum/motorok/Motorok/105

Mellesleg kerül a családban egy 2107 is, maximálisan át tudom érezni a srác meg a fater problémáját is.

SpeedFreak · http://speedfreak.blog.hu/ 2010.03.23. 13:35:02

@ben1988:

Nem kockáztatnak ezek semmit, tudják, hogy a yard vámolni van ilyenkor a 6-os úton, meg az M0-n. Ha mégis lebuknak jön a megélhetési bünözéses dumájuk... Komolyan mondom, ilyenkor azért ökölbe szorul a kezem!

gnme 2010.03.23. 13:35:28

Nálunk húsz évig lopás nem volt. Aztán az "ombucman ajánlásával" ..vagy csak szimplán anyagi okokból.. odatelepítettek egy kilenc fős füstöltcsaládot mellénk. (már a "hobbi"telekről beszélek, értitek, amin megterem a család zőccségje, ha nem ássák ki előttünk)

Az otthonuk egy statikailag életveszélyes, omladozó, cseréplecsúszott, nagyobbfajta szoba. Ott élnek ők. Éjszaka gondolom lapjával fekszenek, máshogy nem férnek a kunyhóban. Ezt simán engedik a hatóságok. Kilencen egy omladozó kunyhóban. De most már tiuzenhárman, mert a nagyfiúknak van élettársa is az is ott lakik. Lehet éccaka cserép helyett mán' ők takarnak fentről :D

Na. Lényeg. Azóta eltűnt kétszer a hús sütőnk. (méhtelepre vitték egyből, ..háát vasas embernek van ott is kapcsolattya :D) ..

Feltörődött a szerszámos tároló, az épületet szó szerint lebontották, már az egyik sarkát úgyértem. Eltűnt.

Nemtom .. sarkot nem találtam a háztartási boltban, tán újjá kell építeni drága pénzé.

Naéé'sa hab a tortán.. néhol felszedődött a kerítés és a kutyák oda járnak kakálni és kaparni a földiepresünkbe. Nyáron a veteménybe kakálnak a zöldségre, borsóra, tökre stb stb. Ami meg nem tetszik nekik, azt a zőccséget kikaparják.

Nemtom .. erről nem tud az ombucman? Már úgyértem hogy mellettünk kilencen laknak egy életveszélyes kunyhóban. Neszűr 10. délő.

SZDSZPistike 2010.03.23. 13:36:07

Olyan szép, megható hangvételű sztori
Kozsó írhatna egy dalt belőle!

Vagy a Barátok közt következő heti adagjában megjelenhetne

tónik 2010.03.23. 13:36:10

Haggyátok már Cirit, érthetően nincs jó passzban, valahogy megértem, hogy ma nem sírja el magát egy autó miatt...

Rettegett Ignore 2010.03.23. 13:37:12

@Ciri:
A bűnőzőnek van igaza. Minek áll ott az a kurva kocsi.
Magántulajdonhoz való jog. Semmit ne vigyen el tőlem, egy köcsög, mert az neki kell, és szerinte nekem arra már nincs szükségem. Teljesen megértem a levélírót. Nem veti fel őket a pénz. Te meg jössz itt azzal, hogy örüljön, hogy él. Te mit szólnál ha bármidet elvinnék?
Ha valakit meg akarsz alázni, vedd el mindenét, majd addj neki vissza valamit, törötten.
Az autó, vagy bármi más tolvajokat visszavinném az általuk megkárosítottakhoz, és ott hagynám egy órácskára.

Vin 2010.03.23. 13:37:32

@Ciri: Jó nagy parasztja vagy te az úristennek!!!!!

eDrive 2010.03.23. 13:37:58

Szombathely és környéke figyel!..bár nem hiszem hogy idáig elkerül a kicsikocsi:(

Vin 2010.03.23. 13:39:33

@tónik: És ki tehet most az ő nyomoráról???? Jó, jó, hogy most szar neki, és? Ez feljogosítja a fenti tapló, totálisan érzéketlen viselkedésre?? Ugyan már...

Rettegett Ignore 2010.03.23. 13:41:05

@Ciri:
Ez esetben elnézést! Ilyenkor tényleg minden átértékelődik az emberben. Így már megértem, miért írtad, amit.
Kívánok Nektek vígasztalódást, és mielőbbi gyrmekáldást!

szabopsz 2010.03.23. 13:43:14

@gnme:
Képzeld, egy kis borsodi falu fehérebbik felén lakom, és egy pár hónapja mi utcánkba költözött egy roma család. A környéken nem is igen voltak addig hálistennek. Élték kis életüket, mig egyik nap arra járva rendőrautót pillantottam meg a házuk előtt.
Hát nem betörtek oda??!!! Sírtam a nevetéstől...

tónik 2010.03.23. 13:43:21

@Vin:
Gondolom, el sem olvastad, mit írt. Nem feltételezem rólad, hogy utána ilyen kommentet írnál.

romesz 2010.03.23. 13:46:33

@Csikós Zsolt: en is pont ezt akartam javasolni, vagy valami hasonlo megoldast.Ha nem a teljes osszeget, de egy ilyen Ladat venni belole neki.
Jo otlet Zsolt.

Vin 2010.03.23. 13:46:59

Mit? Hogy elvetélt?

karel_atya 2010.03.23. 13:47:16

Kedves mindenki...

Köszönöm az együttérzést édesapám nevében is, aki ha csak kicsit jobban érzi magát lélekben az olvasottaktól, már megérte. Köszönöm.

Ciri, abszolút megértelek, kívánok mielőbbi egészséget és sok erőt a kedvesednek, remélem, hogy a családtervezési project nem marad félbe...

További szép napot mindannyiótoknak,

Stier Károly

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.03.23. 13:52:59

Gondoltam, segítek, és elővettem a kristálygömbömet, transzba estem, és kapcsolatot kerestem.
A kristálygömbben Király Andrást láttam és ezt hallottam, amint éppen egy bőrtangásnak meséli:

-Vasárnap Csepelen voltam, lekéstem a buszt.
Beültem egy autóba és hazamentem.

Egy elég jó karban lévő hátsókerekes gyösz volt. Valami hélótáé.
Csapattam vele egy keveset, azt ledobtam a parkolóba geca.
Majd a Centrum megmondja kétszázezerért, hogy hol van...

gnme 2010.03.23. 13:55:03

@szabopsz: tőlünk mindig megkérdezték a rendőrök kire gyanakszunk. Mindig kiröhögtük őket.

Itt húsz éve egy kapát nem loptak el ha kint hagyta az ember a szerszámos tároló előtt.

Az utóbbi két évben meg mindent.

Hülye kérédekre hülye választ lehet adni.

A rendőrség meg semmilyen válszt nem ad. Már úgyértem nekünk. Nyugtázzák hogy megtörtént.

Tán nem ettől élhetetlen az ország? (lásd még enyingi "bulit" a napokban)

A szeleiparaszt felléphetne már nagyobb erőkkel. Már úgy gyértem mielőtt az eszes parasztembert belegyalázzák a korrupálódásba, mint lovardás-mikit. Annak is egyszer mutatták meg, utána magától csinálta.

az eszes jászparaszt ..még arra is rájött, hogy a bankjegy nokia doboz méretű és olcsón megúszható (pénztárca nélkül) a pénzhordozás.

Habár kényelmetlen lehet egy zakóban a nokiás doboz. Kicsit nyom szvsz. Dehát emberünk meg puha volt (teli hájjal) lehet fel sem tűnt neki, hogy a doboz "nyomja".

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.03.23. 13:58:49

@gnme: "Itt húsz éve egy kapát nem loptak el ha kint hagyta az ember a szerszámos tároló előtt. "

Kapát nem lop a cigány. Az szerszám, azzal dolgozni kell.

Forrest2 2010.03.23. 14:02:43

@Csikós Zsolt:
Engem is nagyon szíven ütött a posztoló édesapjának a helyzete, így szívesen adakoznék pár ezer forintot arra célra, hogy a totalcar vegyen neki autót. Nem tudnád megszervezni Zsolt valahogyan?

gnme 2010.03.23. 14:03:20

@kolbászoszsömle: bazegh' milyen igazad van!

Tod mija legszörnyűbb? Egészen az egyévestől a húszig mindenféle van közöttük.

Aztán .. nem nehéz ugye kitalálni, hogy a kicsit azt látják, a postáról jön a pénz.

Azt a végén el is hiszik mire felnőnek, hogy így kell. Ez a módja. Dolgozni sose látták az apjukot', meg reggel ötkor felkelni.. ilyesmik. Csak a postára menni lóvéért.

Elnézést!

(kecske szarvai között)
:-)

Penya666 2010.03.23. 14:04:12

@kolbászoszsömle:

Ugyan, a feje vasbol van, valamint jo csaladni nezetelteresek rendezesere is. Lsd kapakkal kaszakkal felfegyverkezett felduhodott csaladok rontottak egymasnak ittmegitt

wm_fan 2010.03.23. 14:06:32

Jó ötletnek tartom Csikós Zs. felvetését.
Számlaszám?

alex1432 2010.03.23. 14:07:16

Mivel felülről nem fért hozzá,meg mert igy egyszerűbb volt a benzintankot megfúrva szivta le a benzint a kocsimból a parasztja.Remélem gyogyszerre kell majd költenie!!!!

Figyejjémmá 2010.03.23. 14:13:22

@Csikós Zsolt:
Jónap! Ez egy jó ötlet! Én szivesen adom a Dezsőnek szánt felajánlásomat. Számlaszámot vagy valamit írjatok.
Sz@r dolog ha lenyulják a gépet, pláne egy ilyen helyzetben lévő embertöl. Rohadjon meg az összes ilyen szemétláda.
a többieknek kellemes napot. :)

gnme 2010.03.23. 14:18:18

@theVIEW: nekema izé jut eszembe

vana ájgóban cigány navigálás

dzsaljá jobbra

dzsaljá balra

célnál: na mit lesel má' mint a huggyos malac, há' nem ide akartá' jönni?

Figyejjémmá 2010.03.23. 14:20:03

@Csikós Zsolt: Továbbá az összegbe beleférne egy normális riasztó is.

Figyejjémmá 2010.03.23. 14:21:48

na. eltünt a kommentem. :D

Dáwid 2010.03.23. 14:21:50

Körülbelül 1,5 éve nagyszüleim Ladáját vitték el. Nálam volt egy napra, mert elmentünk autót venni, és kölcsön kértem. Este hazaértünk az "új" szerzeménnyel, és a jó öreg ezerkettessel amivel visszafelé még egy defektet is összeszedtem. Este letettem a házuk elé, bezár, kulcsot felvisz, "új" autóba be, és eljöttem. Másnap nagyapám keltett telefonon hogy hova tettem a Zsigát, mert nem találják. Valaki éjszaka képes volt elvinni a szintén szeretett, 3 éve teljesen rendbe-rakott, pótkerekes, majdnem üres tankos 1200-est is. Hát örültünk... :-(

hypochloride 2010.03.23. 14:22:23

Én adtam volna a Pontonra is, adok erre is. Ha lesz számlaszám. Se szerintem nem egyszerűen a pénzt kellene odaadni, hanem egy másik szép Ladát. De arra figyeljünk, hogy az összegyűlt pénzből csak annyiért vegyünk autót, hogy maradjon az átírásra is valamennyi.

kennimekkormikk 2010.03.23. 14:22:35

Nofene
Beindult a cenzúra...

alex1432 2010.03.23. 14:22:38

Külföldön élek de ha adtok egy számla és IBAN számot beszállnék én is a gyüjtésbe.

InterHOOD 2010.03.23. 14:24:03

@Csikós Zsolt:

Nagyon jó ötlet Csík! :)

Segítek egy picivel ha tudok.
OT Expon át tudnátok adni az úrnak az "új" autót, és a makuláltlan Lada-vásárlásból is irhatnál nagyon jó cikket/cikkeket, :)

subtotal 2010.03.23. 14:24:45

Nekem meg tegnap este a jelet szedték le a hátuljáról. Szerencsére csak nagyon minimális karccal.
Az előzőnek meg az orráról 2x-er.

Nagyon ritkán nem állok be a garázsba egyből, most egy ilyen alkalom volt.

Nem mondom, zavar a 7eFt, amibe került ma a pótlása, de sokkal jobban zavar a mentalitás maga és hogy tönkreteszik a fényezést.

Szerintem nem kellene levágni a karját az ilyeneknek, elég lenne szilánkosra törni.

gnme 2010.03.23. 14:24:53

A pénzre is vigyázni. Ebbea nyomorúúlt kisvárosba ahol tengetem a napokat és lengeti a fa*om a szél, minden banknál vannak figyelő emberek. Ha az ember lóvét vesz fel utánna fordulnak a kocsik, mint a' ameriaki filmekbe.

Ilyen ez.

alex1432 2010.03.23. 14:24:59

De könyörgöm valaki találja meg a köcsögjét!!!!

InterHOOD 2010.03.23. 14:26:15

@Csikós Zsolt

Nagyon jó ötlet Csík!

Támogatom,ha tudok segítek is. A tulaj az OP Expon vehetné át az "új" kocsiját, te pedig megint élvezetes cikket,cikkeket írhatnál a Lada-vásárlásról és buktatóiról! :)

Figyejjémmá 2010.03.23. 14:26:33

@subtotal: nekem a multkor a tükröt törték le. Igaz, régi lakóhelyemen meg egy komplett játszóteret loptak el egy este alatt, meg egy szökőkutat.

tomee1968 2010.03.23. 14:26:46

felháborító 1000X!!!!!
velem is megtörtént 1997-ben egy hasonló eset.éjszaka történt,az otthonom előtt két suhanc kiugrott a bokorból és szó szerint kirángatott az autómból s elrabolta azt.jött a szokásos tortúra:rendőrség aztán persze bejelentkezett az alvilág azzal majd ŐK megtalálják és visszakapom.persze egy kis zsebpénz fejében!!vittek ide meg oda de az autó nem került elő/azóta sem/.igaz a váltság díjat nem vették el tőlem még szerencse.néhány hónappal később felhívtak a rendőrségtől azzal,hogy megvan az autó.óriás öröm,boldogság töltött el.csak később közölték velem az autó Moszkvában találták meg/interpol/.kiderült hónapokig nem is körözték az autót,elfelejtették!bocsika!ennyi volt a válasz rendünk őreitől.megpróbáltam vissza szerezni de az oroszok nem adták, a vevő jóhiszemű volt.ez volt a rövid és tömör válasz.by by szása!!!

egy törvényt nem tisztelő állampolgár lettem ezek után!!!

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.03.23. 14:27:59

Hogy száradna le a farka az összes nyomorult autótolvajnak!

Szomorú, de meglehetősen kicsi az esélye, hogy egészben meglegyen.

Amúgy meg milyen ember is az, akinek van szíve darabokra szedni, netán szétflexelni egy kincsként kezelt, szinte makulátlan, tökéletesen működőképes kocsit? Mert egy autó állapotán bizony tükröződik az, hogy a tulajdonosnak a mindene volt, hogy mennyire szerették és vigyáztak rá.

Ez nem az az eset, amikor a sokmilliós villa elől megfújják a 8 luxusautó valamelyikét. (Bezzeg az ilyeneknél sokkal kevesebben mernek próbálkozni, annál jóval gyávábbak és töketlenebbek ezek a férgek. Meg persze féltik a szaros életüket mert esetleg kijön a tulaj egy Berettával és lelövi őket mint egy kutyát...)

Az ilyen emberek egy szinten vannak a nyugdíjasokat üzletszerűen lenyúló szarzsákokkal.

Sajnos a mai világban amikor még a sírköveket is ellopják már semmin nem lehet csodálkozni.

gnme 2010.03.23. 14:28:03

@tomee1968: milyen törvények?

"...eszednél vagy édes fiam?..."

Azokat bűnözők hozzák.

kennimekkormikk 2010.03.23. 14:28:06

Az én kocsimat 4x törték fel, az egyik tolvaj 12 éves volt. A többi ugyanabba a rasszba tartozott.
Így jó lesz, kedves moderátor ?

hugsz 2010.03.23. 14:28:39

Részvétem az édesapádnak.

Grandmaster B. 2010.03.23. 14:29:20

Ciri: mint egy sok-sok évig gyermektelenséggel megátkozott, mára (6 év) apává serdült 35 éves kolléga mondom: megjön az a kiscsávó. Csak várjátok meg, hogy ő is akarjon.

A poszthoz meg annyit, hogy én beszállok. Mondjuk egy ezressel, simán. Nekem sincs sok, de falusi születésű gyerek révén tudom, mint jelent egy Zsiga (nálunk a Wartburg volt a fétistárgy...).
Szóval szvsz össze tudnánk dobni tényleg.

kennimekkormikk 2010.03.23. 14:31:00

Az ezrest természetesen én is megadom...

Figyejjémmá 2010.03.23. 14:31:14

@Grandmaster B.: Elég sokan tettünk felajánlást Dezsőre. Ha most csak a fele tartja az ajánlatát,és besegít egy ladába akkor már megvan a gép.

péntek17 2010.03.23. 14:33:01

Sajnálom az öreg Urat!
Apámnak évekkel ezelőtt a szakadt kocka Wartburgját vitték el, de meglett pár utcával odébb mert kifogyott a benzin:)
Bár 2 hétre rá sikerült elvinni azóta sem lett meg.A feleségem öreg kadettjából a rádiót vették ki csak az volt a vicc benne, hogy az előlap meg fennt volt a lakásban.Máig nem értem mit kezdett így vele a hülyéje?

Ottopappa 2010.03.23. 14:33:54

@Gringо: Az milyen ember? Hát az a fajta népcsoport, akikről itt már jópáran említést tettünk...

CsGergo 2010.03.23. 14:34:27

Most belegondoltam hogy ha a mi Samaránkat lopják el, fater kikészülne rendesen velem együtt.Már 7 éve nyúzzuk,nagyon sajnálnám szegényt.

Pupu 2010.03.23. 14:37:14

Halihó!

Akkor én most ezennel felajánlom az elfekvő Clarion CD-s rádiómat, egy pár vattaúj Blaupunkt GT Szériás 13,5 cm átmérőjű koax hangszórópárt, meg némi aprót. Mondjuk a jövőheti pókerpénzt. Ja, és ha megvan a tettes, akkor ha cserébe megkaphatom, azt külön megköszönném. Remekbeszabott ötleteim lennének. Mondjuk lekötözöm, és 6-os fúróval elkezdem kifurkálni a lábait 10cm-nként. lábfejtől. Szerintem 2-3 napig tuti elhúzom mielőtt megdöglik az aljas kis parasztja! Csak adjátok nekem... légyszi-légyszi!!!!!!!!
:D

péntek17 2010.03.23. 14:37:36

@Gringо:
Azokat akik szétvágnak egy autót baromira nem érdekli, hogy mennyire szerette a tulaj az autóját, mert akkor már el sem lopnák.
Az ilyennek nincs lelke!Szar alak mindegyik lényegtelen, hogy ladát lop vagy audit.

szalai 2010.03.23. 14:38:43

@SZDSZPistike: Hát igen a neved az sok mindent elárul. A kollegáid hibája is hogy a közállapotok ilyenek és a kissebbségi problémák a fejünkre nőttek.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 14:39:14

Először is: szörnyen sajnálom a Lada (volt) gazdáját. Ha a körülményei nem olyanok lennének, amilyennek a fia leírja, akkor is szörnyű tapasztalás, ha elviszik, feltörik azt ami az övé. Sajnos volt már részem benne, senkinek nem kívánom. Az emberben nagyon komoly indulatok ébrednek, és bosszúért kiált. Szerintem joggal.
De! Nagyon jó lenne, ha nem kezdenétek itt többen előre vizionálni, és gyakorlatilag teljes személyleírást adni az elkövetőkről. Nem biztos, hogy kreol a bőre, meg O-val kezdődik a neve és rsós-ra végződik. Szoruljon már belétek annyi tisztesség, hogy nem ítélkeztek előre. És ne is azokkal a történetekkel gyertek, hogy kinek mijét vitte el a helyi kisebbség. Sajnos megtörténik sokakkal, tisztában vagyok vele, de az ilyen hangulatkeltés nem méltó a Totalcarhoz, a Belsőséghez, sőt, gyakorlatilag semmihez. Nagyon jó lenne, ha a történet nem csapna át cigányozásba. Aki ezt a kocsit elvitte, nem cigány volt, hanem egy tetves szemétállat (visszafogott voltam). Akármilyen is volt a bőre színe.
Amit pedig Ciri mondott, nagyon is igaz. Talán nem mindenkinek úgy jött le, ahogy azt szerintem gondolta, de felesleges rosszindulatot feltételezni róla. A rokkantnyugdíjas úr egészsége ezerszer fontosabb, mint a Lada. Vagy Opel Astra, vagy Rolls Royce, vagy Ponton Merci. Még akkor is, ha ezzel a mocskos húzással örökre el is vettek valamit az öregtől (egy nehezen pótolható tárgyat, hiszen megkímélt, saját kezével gondozott autója volt a gazdájának, meg azt a biztonság érzést, amit eddig érzett).
Azt sem gondolom, hogy adakozni kellene. Nem lehet minden problémára adakozással válaszolni. Nem lehet minden ellopott autót adakozással pótoltatni. Nem is hiszem, hogy a levél írója azért írta meg a történetet.
Nem egy másik autót kellene az öregnek letenni, hanem a sajátját. Talán emlékeztek Prokee esetére. belsoseg.blog.hu/2008/11/08/a_trabant_visszatert
Az ö Trabantja előkerült, tehát van remény, járjon mindenki nyitott szemmel, vigye hírét az esetnek. Akkor már sokkal veszélyesebb, kockázatosabb lesz akár csak egy órára a garázsban tartani a forró árut, elvinni a vasashoz a maradék kasztnit, ha a fél ország figyel.
Kedves Károly, te pedig add át édesapádnak, hogy figyelünk, és szorítunk, hogy megtaláljátok a kocsit!

Figyejjémmá 2010.03.23. 14:41:30

@streetsta: Ebben is igazad van.
Reméljük előkerül. Zsolti felvetésére reagáltunk többen. A dezsőre felajánlott pénzre.
Tényleg! Van már Ponton ? :)

Jamesblond 2010.03.23. 14:41:56

Őrület hogy pont egy Ladát kell elkötni. Gondolom alkatrésznek jó lesz valakinek. Ezt a típust már nem nagyon éri meg áthamisítani... Őrület hogy az itt posztolók közül soknak ellopták már az autóját. Nem is tudtam hogy ilyen xar itt nálunk a helyzet. Eléggé el lehetnek titkolva a statisztikák ez ügyben. Mivel én is kqrva ruppótlan időszakot élek meg, belegondolni sem merek, mi lenne velünk ha elkötnék az autónkat. Sajnálom a Lada tulaját. A fateromnak is vannak olyan holmijai amiért megszakadna a szíve ha valaki lenyúlná tőle. Ennek tükrében 500-1000 Ft-ot be tudnék adni abba a Lada-projektbe. "Szabopsz" nevű kommentelő talált is egy jó állapotút és ráadásul kék is. Igaz hogy nem ugyanaz, nem ugyanazok az élmények, stb, de az összefogásból származó érték is szép dolog. 300-ból kitelne átírással együtt a gép.

szabopsz 2010.03.23. 14:43:50

Nyilván várni kell még ezzel, hisz az is elképzelhető, hogy előkerül a szeretett 4kerekű(persze ez lenne a legjobb).
De ha mégse, itt azért röpködtek szép számmal az ezresek.

ciel 2010.03.23. 14:45:15

Bar nem kek, de talan ez sem rossz:
www.duen.hu/hirdetes.php?o=hir_resz&hirkod=951efdf4c17b1f45b210afc030e3e8c6&s=32

Ha adnatok szlaszamot, en is beszallnek.

Jamesblond 2010.03.23. 14:46:13

Őrület hogy pont egy Ladát kell elkötni. Gondolom alkatrésznek jó lesz valakinek. Ezt a típust már nem nagyon éri meg áthamisítani... Őrület hogy az itt posztolók közül soknak ellopták már az autóját. Nem is tudtam hogy ilyen xar itt nálunk a helyzet. Eléggé el lehetnek titkolva a statisztikák ez ügyben. Mivel én is kqrva ruppótlan időszakot élek meg, belegondolni sem merek, mi lenne velünk ha elkötnék az autónkat. Sajnálom a Lada tulaját. A fateromnak is vannak olyan holmijai amiért megszakadna a szíve ha valaki lenyúlná tőle. Ennek tükrében 500-1000 Ft-ot be tudnék adni abba a Lada-projektbe. "Szabopsz" nevű kommentelő talált is egy jó állapotút és ráadásul kék is. Igaz hogy nem ugyanaz, nem ugyanazok az élmények, stb, de az összefogásból származó érték is szép dolog. 300-ból kitelne átírással együtt a gép.

Karcsi75 2010.03.23. 14:46:46

Druszám,ha van erdő a környéketeken érdemes kinézni egy kicsit hátha besegítenek az erdőgazdaságnak a tolvajok az új kocsival.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 14:48:54

@Figyejjémmá: Tudom, és értem is a dolgot, meg egy egészen nemes dolog lenne az ott összedobott pénzt valami jótékony célra felhasználni, csak ez sajnos nem megoldás. De természetesen becsülendő és szép az alapötlet.
Ponton olyan kicsit, mint Lenin. Van, volt, lesz.:)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 14:50:22

látom, működik a kettős mérce meg a cenzúra

apropó, BAZSÓ FELNIGARNITÚRÁJA MEGVAN MÁR?!

menjetek a picsába

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.03.23. 14:50:26

@péntek17: Nagy zsiványok ám ezek és nem biztos, hogy olyan hülyék mint amilyennek tűnnek. Volt egyszer egy cikk valamelyik autós magazinban, hogy az autórádió-tolvajok összejátszanak a zsebtolvajokkal, egyik megszerzi a fejegységeket, másik az előlapokat és összepárosítva eladják őket. Másrészt potom pénzért el lehet adni gondolom előlap nélkül is, szerintem vannak is ilyen hirdetések expresszen, vaterán stb.

ízirájderöcsém 2010.03.23. 14:52:54

Károly

Nem volt mostanában lomtalanítás felétek?
Mert akkor nincs több kérdésem...

Számlaszámot ide, de gyorsan, csikánók!
Nem ez a megoldás, de leszarom.

üdv
Turbók Imre

2010.03.23. 14:53:04

@Mariusz: Neked van egy jó nagy darab ellenséged. Széria Astrát ha akarnak elvisznek, nem összebarmolják, hidd el nekem.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 14:53:32

Ja, és még egy apróság: mindannyiunk jóindulatától függetlenül, biztos vagyok benne, hogy csak úgy nem lehet egy bankszámlára befizetni, aztán onnan kivenni a pénzt, majd valakinek átnyújtani. Nem lennék meglepve ha olyan 8-10 szabályt és törvényt sértene a dolog. Jogász és könyvelő olvasóink segíthetnek jótanáccsal!

gnme 2010.03.23. 14:54:03

@streetsta: Zoli jól nyomja. Indulatok vannak. Bennem is. Nem kevés. Adakozni mindig mindenre sem megoldás. Ezzel egyetértek.

De' .. akkor mi a megoldás? Szorítani kell? (...)

Vannak olyan országok, ahol nem lopnak. Tán onnét kéne "átemelni" 1:1 ablakban megoldásokat "az ellen", ha már itt nincsen szürkeállomány.

Lásd dekrás hozászólásomat. Omm tudja miről beszélek, vele vitattam ezt.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 14:56:32

@streetsta: Talán az adóhatóság állíthatja miatta szopóágra az ügyfelet, nem tudom, ez ajándéknak számít-e, és kell-e utána csengetni a jattot.

Figyejjémmá 2010.03.23. 14:57:27

@streetsta: Persze, mindenkiben megmozdul ilyenkor valami, aki csak járt így vagy kicsit is normálisan gondolkodik. Tudom, hogy nem megoldás, az övét kell visszakapnia, deilyen az ember. Próbál segiteni. Reméljük elő kerül a kék villám.

Továbbra sem találom a termékeitek közt a pontont. :D

2010.03.23. 14:58:24

@Csikós Zsolt:

Ez szép gesztus volt.
Persze mondhatjuk azt is, hogy sok-sok embernek volt úgy a szívéhez nőve a kocsija, mint az öregnek, ellopták és nem lett belőle gyűjtés...
De ez az egész csak azért is jó ötlet, hogy az emberek lássák: nem halt ki a jó érzés, van még összefogás és segítő szándék.

Attól függetlenül, hogy mindenkinek nem lehet összedobni a kocsija árát, én is adok bele, ha elindul valami. Rajtatok múlik (számlaszám nyitás, stb.)

B.

Figyejjémmá 2010.03.23. 14:59:06

@sipike78: 150 ezer felett, ha egy személytöl kapja.
több ilyen akcio volt már rászorulók részére, sima számlanyitással. azt nem piszkálták.
Remélem azért előkerül. Egyben.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 15:00:38

@Figyejjémmá: Ja, hogy úgy. Úgy még nincs. De igyekszem kitalálni valamit.

Figyejjémmá 2010.03.23. 15:01:37

@streetsta: A jóhogy úgy. Azt hiszem én kezdtem először rágni a füled ezért. :D

karel_atya 2010.03.23. 15:02:48

@Strretsta:

Köszönöm, ha kicsivel nyugodtabb lennék, én is így írtam volna le a helyzetet. Minden betúddel egyetértek...

Édesapám megdolgozott az autóért. A fájdalom egyik része, hogy pillanatnyilag nem lát esélyt, hogy ismét megdolgozhasson érte, ha már ezt nem kaphatja vissza. Ezért vissza szeretné kapni. Nem pénzre, nem másik autóra, hanem erre az egyre van szüksége igazából.

Nagyon kedvesek vagytok a felajánlásokkal, de ismerve édesapámat, nem fogadná el. Nem az Ő munkájának a gyümölcse.

Ha csak figyeltek az úton, már többet tettetek, mint amit elvárhatok.

Köszönöm,

Stier Károly

Figyejjémmá 2010.03.23. 15:04:00

@karel_atya: Igyekszünk. És bizunk benne, hogy meg lesz a gép!

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.03.23. 15:04:11

@Dáwid: ez már majdnem olyan, mintha ugyanaz a kocsi lenne

de ez 230-ért elég jó vétel, gyönyörű állapotban van

ciel 2010.03.23. 15:04:24

@streetsta:
vaze, 1 het alatt öszedobtatok a Domsjö projektet. Nem mulott sokon, hogy labon le is jött volna a 40+ eves Merga a sarkkörtöl.

Ezek alapjan ugye csak szandek kerdese osszegyujteni a TC-nek az olvasok penzet es azon venni egy Ladat?

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2010.03.23. 15:07:00

150 ezerig nincs apeh. Annyit úgy sem ad senki. Viszont akkor közvetlenül a tulajnak érdemes utalgatni, mert ha a máshová gyűjtünk, a végösszeg már nagyobb lesz. ja igen, utalni viszont lehet nagyobb összeget is!
Nincs ezzel semmi gond (szerintem)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 15:09:54

@gnme: sajnos most és itt csak ennyit tehetünk (persze az adakozás is lehetőség, én csak kifejtettem a véleményem). Amit meg lehet tenni, az a hatalomra való nyomásgyakorlás a törvények szigorítása, illetve a végrehajtók (rendőrség) kezébe egyértelmű és világos jogosítványokat letenni. Tudod, zéró tolerancia. Nem csak a gyorshajtással összekötött ittasvezetés káros az egészségre. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha az öreget jobban megviseli az eset. Már többször mondtam, többeknek, hogy ha valaki mondjuk lop, és megússza, majd megint lop, és megint megússza, és megint, meg megint, akkor az, aki hagyta elkanászodni a tolvajt, ugyanúgy felelős (természetesen nem ugyanannyira). Ha a gyerek megüti a másikat, és nem értetik meg vele, hogy ilyet nem lehet, nem magyarázzák el neki, vagy később nem büntetik meg érte, senki nem fog csodálkozni, ha mindenért pofozkodni fog. Leegyszerűsített hasonlat, de aki nem akarja nem megérteni, annak világos, mire gondolok. De ez már lassan politizálás lezs, arra meg itt baromira semmi szükség, szóval kerüljük.

deak.atti 2010.03.23. 15:11:31

@desperado25:
Üdv!

Ha esetleg az én ügyemre vonatkozott a "már említették", akkor az egy tavalyi történet. Nem a kertből, hanem a ház elől próbálták meg elvontatni a Skodát. Ha egy sötétkék színű gömbölyű 80-as Audival történt a mostani Skoda-lopás, akkor ugyanaz a csapat volt, aki az én GLS-emet akarta elvinni 2009 tavaszán. A borzasztó az egészben, hogy a feleségem színt, rendszámot, típust adott meg, felismerte az egyik elkövetőt képről, csak éppen 3 hónap múltán jött ki 2 rendőr a fotóalbummal. Ugyanis a rendszám Dunaújváros mellett volt regisztrálva, háromszor cserélt gazdát a kocsi, mire a rendőrök eljutottak a mostani fellelési helyére. Aztán megkaptuk a határozatot, hogy bizonyíték hiányában az ügyet lezárták. Persze ... bizonyára bedobták még akkor, melegében a Dunába a 2 rendszámot, hogy ne legyen náluk bűnjel. Nekem meg dagadtak az erek a nyakamon, mikor elolvastam a papírt. Azt hittem, összeesek. Hát mit kell még tenni itt, hogy egy bűnöst elfogjanak? Ha eszméletlenre verem őket, mert esetleg otthon vagyok, akkor meg még engem sittelnek le. Vagy leszúrnak, mint egy disznót, akkor meg 2 rendszámért cserébe engem elkaparnak, azok meg egy felfüggesztettel megússzák.

@streetsta:

Az én esetemben konkrét várost, meg egy foglalkozást mondtak a rendőrök, akik kijöttek felismertetni az asszonnyal a képeket. Én nem vizionáltam semiféle roma-kérdést, nekem a szervek mondták, hogy egy színesfém-gyűjtő famíliánál találták meg azt a kocsit, aminek a rendszámát megadtuk a feljelentéskor. Azt is mondták, hogy nagy számban lopnak Skodát (lásd a desperado25 által beírt esetet is), mert sok benne az alamánium, meg könnyű kinyitni, gyak. egy kerékpárküllő kell csak hozzá. Egy fél órát beszélgettünk, míg nálunk voltak, és nagyon elkeserítettek. Bőrszíntől függetlenül, semmi sincs biztonságban ma Magyarországon. Múlt 7végén is egy emberke odajött a házunkhoz, és érdeklődött, hogy a kert végében álló, éppen felújítás alatt levő Wartburgomat, illetve az alvázáról éppen leszerelt karosszériát elviheti -e a "vázsbá", meg hogy a másik (a járós) Wartburgom eladó -e? Sajnos nem velem beszélt, hanem anyósommal, aki persze mondta, hogy semmi sem eladó. Én meg egyből bepánikoltam, hogy akkor most melyik éjjel jönnek a cuccokért, ha már felmérték a terepet?

DA

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 15:11:42

Ez az adakozás dolog már a tettveseknél sem vált be. Kisujjad adod, a CARod is kéne.

babel 2010.03.23. 15:12:02

Ambivalens érzéseim vannak.
Amit sokan leírtak, azt nem írom le újra.

Leírom viszont a másikat, talán van értelme, talán nincs.

Az ember, egész életében tanul. Minden eseményből, ami vele történik. Ebből is. A kérdés, hogy mit? Sokan levonták fentebb azt, hogy még jobban kell védeni a szívünkhöz nőtt tárgyainkat. Nem kell leugatni azonban azokat sem, akik azt mondják, meg kell tanulni elengedni inkább. Mert nekik is igazuk van. Legfeljebb ezt nehezebb belátni.

Dühítő a lopás, a kár, a másik ember lelkiismeretlensége, önzősége. Mi lenne, ha természeti katasztrófa végzett volna az autóval? Akkor kire kellene haragudni? Tudom, hogy szentségtörés néhányak szemében, amit most mondok, de ez akkor is csak egy vasdarab volt. Azt a szeretetet, amit eddig kapott, most egy darabig lehet máshova tenni. Akár jobb az a hely, akár rosszabb. Egyetértek azzal, (ha jól értettem,) hogy ennek a szeretetnek helye van a családtagoknál is.

szabopsz 2010.03.23. 15:19:18

@streetsta: @streetsta:
Maximálisan igazat adok neked, találkoztam én is olyan esettel(erdőgazdaság), mikor a szedd meg magad mozgalom elvét alkalmazva a helyi traktoros és egy mentős ment ki fát szedni(nem kisebbségiek). Mi lebuktattuk őket a rendőrökkel, és a mentős annyira elszégyelte magát, hogy sírva fakadt.

@karel_atya:
...ha már végképp nincs remény, és az a tudat, hogy rengeteg emberben igen csak jóérzést kelthet, én bízom abban, hogy az öreged szíve megenyhül, és elfogadja. Még ha a szín is ugyanaz kicsit jobban magáénak érezheti. Aztán onnét kezdve pedig már sajátjaként tekinthet rá, és sok sok évekig nagy becsben tartva javítgatná kisebb nagyobb hibáit.

közlekedő edény 2010.03.23. 15:20:10

Tavaly errefelé is elvittek egy ladát, még a régi kereklámpás volt, abból is az első szériák egyike, idős bácsié volt. Nagyon szép megkímélt állapotú volt a kocsi, nagyon sajnáltam.

Igazi fasz, aki kocsit lop.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 15:21:13

@deak.atti: Én szabolcsi vagyok, itt is lazán végigstírölnek mindent, aztán meg lealkudnák a béka segge alá a vételárat.
Bizniszeltem én is velük, hihetetlen, hogy hány olyan család van, aki ebből (hehe) képes életben maradni... Persze, a legcikázóbb szeműeknek meg az utcabelieknek még időben elmondtam, hogy mi várja őket, ha engedély nélkül be mernek jönni a kerítésen belülre, és rajta kapom őket... (Nem publikus.)

Én nagyon-nagyon sajnálom ezeket az embereket (főleg a gyerekeket), mert nem nulláról, hanem -1-ről kell nekik az életet kezdeni. De sok olyan becsületes magyar és cigány embert ismerek, akinek sikerült normálisan zöld ágra vergődni, és ebben nagy szerepe volt a közösségnek, az önkormányzatnak, az államnak. Ezért streetsa felvetését tudom támogatni ezer százalékig Ne halat adjunk, hanem hálót. És ez egyben védőháló is legyen mindannyiunk számára.

2010.03.23. 15:24:37

@babel: Hasonlóakat gondolok, de...meddig fokozzuk a saját értékeink óvását? Amíg többe kerül, mint maga a megóvandó tárgy?
Nem az lenne a normális - legalábbis itt, Ojrópában - hogy ha lezárod a kocsid, az reggelig ott is marad...? Nem Szomáliában élünk.

Igaza van Sipos úrnak abban, hogy az is bűnös, aki hagyja "elkanászodni" az ilyeneket...lehet, hogy adminisztratíve megoldás, hogy a jegyző hatáskörébe utaljuk a 20 000 Ft alatti vagyon elleni bűncselekményeket, mert akkor a rendőrségi felderítés számai javulnak (kevesebb az esetszámuk...), de ez a dolgokon nem segít. Igenis erős, jól fizetett - és ezért nehezebben korrumpálható - rendőrség kell, és határozottabb büntetési tételek. Különben jönnek a Dredd bírók és teljesen érthető lesz a dolog. Utálom, amikor "szegény" menekülő tolvajról szólnak a hírek, aki betörés utáni menekülésében elhalálozik, mert beleesik egy kerítésbe, vagy megcibálja az áram. Muszáj rendet tenni, de ésszel.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 15:25:29

@karel_atya: nagyon szorítok az öregednek. Őszintén remélem, hogy előkerül a kocsi, vagy módja lesz saját magának(esetleg családi segítséggel) összehozni egy másikat.
Azt hiszem, annál összeszedettebben és elegánsabban nem lehet megírni a dolgokat, mint ahogy megtetted.

lasnagy 2010.03.23. 15:31:34

@misibacsi: Legénybúcsúra TS MZ?????
Mekkora ötlet!!!!

2-3 hónapja látam egy mercielejű Ladát a használtautón 150.000 HUF-ért, talán Celldömölkön.
Kb egy hét alatt elvitték, valamilyen hagyatékból volt, gondolom időseké. Majdnem sírtam, de nem tudtam megvenni..
Rikta szép volt! Ki kell fogni, és nem biztos hogy egy szép állapotú Lada fél milla. Figyelni kell mert ezeket még mindig elkapkodják! Sok sikert!

butschq 2010.03.23. 15:32:54

itt keleten (szabolcsban, és borsodban) van elég rézbőrű, tudnék mesélni...de nem teszem, mert kiakadna a vezeték, és kimoderálnának
annyit azé, az ekg legyen vízszintes mindegyiknek, aki ilyet csinál
a ladáért kár, igencsak a szívem csücske a márka

jujdejo 2010.03.23. 15:36:06

ez egy kib*szott nagy g*ciseg volt, pont egy ennyire semmit(anyagiakban) nem erö kocsit kell ellopni????jöjjenek romaniaba, talalnak itt hulladekvasnak eleg Dacia-t.sajnalom szegeny öreg urat, pontosan a veszitett eszmei ertek miatt.
nekem is törtek fel a kocsim debrecenben, 24eves golfot a kb. 3000forintot erö kazettas magnomert...tök jo volt karacsony elött egy nappal ablakot keresni a kocsira...
(viszont ha valaki megint Petöfivel jön... azok a marciusi ifjak kb. olyanok voltak mint az a csöcselek akik az MTV szekhaznal csinaltak a cirkuszt par eve, különben is, a marciusi ifjak es Petöfi miatt ilyen MO. ma amilyen, ha akkor nem csinaljak a balhet, akkor maradt volna a monarchia, rend es fegyelem...talan a kissebbsegi etnikum se telepedett volna meg ennyire...)

Marco von Ramius · http://www.fejesphoto.hu 2010.03.23. 15:36:21

Őszintén sajnálom az öreget, de ezzel újat nem mondtam.
Nem akarom elkezdeni a ciguzást, mivel nincs bizonyítva, hogy abba a fajba tartozott a tolvaj. (sajnos elég nagy rá az esély) Ismerek dolgos, becsületes cigányt és dologtalan bűnöző magyart is. Csak előbbi a "kissebbség" kissebbsége és az emberek - nem ok nélkül - előszeretettel általánosítanak.
Nálunk pl. bontottak már él úgy hétvégi házat (a faanyag a kályhában a fém meg a méh-telepen végezte), hogy a yard tudta kik a feltételezett tettesek mégsem tudtak/akartak csinálni semmit.
A hetenként más más kocsival - Audi A6-A8, Merci S-klasse, 5xx Bömbi stb... - járó szines egyéniségek nem hiszem, hogy nem tűnnek fel senkinek a yardon. (Volt, hogy a polisis csávó kedélyesen elbeszélgetet velük, hogy srácok, mik a hírek, mi a szitu... Ezek után higyjem azt, hogy ha baj van megvédenek??? Már nem vagyok naív kisgyerek, már nem hiszek a mesékben.
Mi letisztáztuk az utcában élő kb. 6 családdal (~150 fő), hogy a saját jól felfogott érdekük, ha nagyon gyorsan kiverik a kicsi fejecskéjükből, azt az ötletet, hogy bejönnek hozzánk csencselni... Így béke van. Viszonylagos és látszólagos, de egyelőre vér még nem fojt. Még...

Természetesen, ha a LADA-project megvalósulna a TC gondozásában, én is nagyon szívesen dobnék be 1-2.000 Ft-ot a közösbe. Tudom, nem EZ a megoldás, hanem az, ha az öreg a SAJÁT járgányát kapná vissza, de ha a megfáradt arcon a boldogság könnyei gördülnek le a fájdaloméi helyett már megérte. Boldogan adnék többet is, de sajnos a kereseti viszonyaim nemigen teszik lehetővé.

Amúgy Kaposváron 1 ember már figyel...

Ottopappa 2010.03.23. 15:38:50

@streetsta: Eddig mindig egyetértettem veled, most nem. Nagyon nem. A cigányozós részre még azt mondom, oké. De miért ne adakozhatnánk, ha akarunk?????? Ez olyan, mintha megtiltanád, hogy elmenjek a Tecsóba Vodkáért, ha épp nagy bánatomba le akarom inni magam, mondván, hogy van más megoldás is. Ekkor mondom én, hogy majd azt én eldöntöm... Neked károd ebből nem származik, semmilyen értelemben. Persze, nyitott szemmel járunk, hátha megismétlődik Prokee esete, de attól még járhatunk más utat is. Annál is inkább, mert az ötletet Csikós barátod vetette fel, nem??? Ehemmm... Cirit meg tényleg sajnálom, volt az övéhez hasonló eset a családunkban, és elhiszem, hogy nem úgy gondolta. De! Felnőtt ember, ergo ennek ellenére is meg kell tudnia úgy fogalmazni a gondolatait, hogy az mások számára ne legyen félreérthető, esetleg bántó.

szemeteske 2010.03.23. 15:40:59

@misibacsi: Látod-látod, jobban jártál volna a kurvával!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 15:43:22

@deak.atti: Csak azt tudom mondani, mint már máskor is: ilyenkor ismételgesse magában az ember, hogy azért van demokrácia, hogy az (elvileg) minket képviselők megtegyenek mindent, hogy a helyzet változzon. Törvényi, jogszabályi kereteket adni, a végrehajtó szervezeteket megfelelő jogosítványokkal ellátni. Természetesen kontrollálni is, mert tévedések és visszaélések is lehetnek. Nem az a legnagyobb baj, hogy vannak, akik másoknak kárt okoznak, hanem ha hagyjuk. De nem magánhadsereget kell állítani, meg önbíráskodni, viszont igenis ki kell követelni a választott, tökmindegy milyen színű képviselőinkből, hogy cselekedjenek. Csak az a kultúrált megoldás. Ráadásul azokat meg is lehet fenyegetni: visszahívunk, legközelebb nem rád szavazunk. Ennek így kell működnie. Amíg nem így működik, mi vagyunk a nyámnyilák.

Illés Béla 2010.03.23. 15:46:43

Remélem megkerül.
Azoknak akik nem értenék a "LADA életérzést" :

www.youtube.com/watch?v=Bz5ceNAdE2k

gnme 2010.03.23. 15:49:30

@streetsta: de Zoli, most őszintén, mit lehetne tenni? Amikor egy korosztály fog a "az ő nevüket nem mondjuk ki"-re szavazni, mert az elmúlt nyolc év alatt nőttek 18-26 évessé. Ők behúzzák majd a "az ő nevüket nem mondjuk ki"-ket. Ebből SOHA nem lesz így változás!

És ez annak a hibája aki hagyta odáig fajulni a dolgot, hogy a fiatalok nem tudják ki aza Petőfi, aki állítólag az első világháborúban halt meg. Tehát ..kvázi cél volt, hogy a dolgok idáig fajuljanak! Ebben nem Te vagy Én vagy Pistabá a hibás, hanem az a tíz ember aki ezt egy irodában eldöntötte!

Ez ellen nem lehet mit tenni, "ezek" érinthetetlenek!

monticello (törölt) 2010.03.23. 15:50:23

én is nagyon sajnálom, részvétem. De azt javaslom fel a fejjel, az élet több mint 1tonna vas. Lehet hogy a bácsi az eddig a ladára fordított idejét, szeretetét fontosabb dolgokra irányítja, s ki tudja, lehet hogy boldogabb lesz mint azelőtt. Azért a tolvajok tehetnek egy...

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 15:51:21

@Ottopappa: Félreértettél. Nem hogy nem tiltok meg semmit (mégis, ki vagyok én ilyesmihez?), de le sem fogok beszélni róla senkit. Csak a véleményemet mondtam el (@karel_atya: reakciója alapján asszem jól ítéltem meg a dolgot), de ha valaki(k) úgy gondolják, mindenképpen meglépik, hidd el, segíteni fogok a magam módján én is. A civil összefogás szép és nemes dolog. Csak nem biztos, hogy mindenkor megoldás.
Szerintem egy kicsit sarkosabbnak érezted a kommentemet, mint az valójában volt. Szerencsére a Csikós véleménye nem mindenben egyezik az enyémmel. Az lenne csak a szörnyű tudathasadás, ha lenne egy másik ember, aki mindenről ugyanazt gondolja, mint én:)

S4mu3l 2010.03.23. 15:54:08

ökölbe szorul az ember keze a történet olvasása közben a tehetetlen dühtől, szegény Papa

Ottopappa 2010.03.23. 15:55:08

@babel: Viszont szeretetet nem csak adni, de kapni is kell tudni. Én hiszem, hogyha az öreg kapna az itteni közösségtől egy "új" Ladát, akkor az igenis örömet okozna neki, és visszaadná az emberekbe vetett hitét. Legyünk most mi, akik adunk, és ő, aki kap.

Ottopappa 2010.03.23. 15:58:11

@streetsta: Okés, értem én és vettem - valahol neked is igazad van... Nem is tudom erre mit mondjak, talán annyit, hogy lásd a nekem adott válaszod alatt kettővel az én "babel"-nek adott válaszomat. Hátha így neked is érthetőbb lesz az álláspontom.

Nancsi 2010.03.23. 15:59:07

Volt 1x egy ember, autók álltak az udvarán, szakmája miatt. Mikor egy autót az udvarán feltörtek és kihúzták belőle a rádiót, másnap szólt a szakembernek, hogy telepítsen mozgásérzékelőt, meg kamerákat az udvarra, SOS. Meg is lett pik-pakk a cucc, mikor kész volt ásott egy gödröt a kert sarkába, majd átment a szomszédba, ahol egy "svéd" lakott. Áthívta egy sörre, közben megmutogatta neki, hogy nézzed öreg, itt vannak a kamerák, a mozgásérzékelők, meg itt ez a gödör. A svéd nem értette a gödröt, rákérdezett annak a funkciójára. Az ürge teljesen nyugodt hangon válaszolt: "Oda áslak el, miután a vadászpuskámmal keresztül lőttelek, ha még egyszer beteszed a portámra a lábad. És ezt meséld el a haverjaidnak is."

Azóta csend honol és nyugalom, egy csavar se tűnt el az udvarról. Sajnos olyan emberekkel, akik gyűjtögető életmódot folytatnak, és ismeretlen számukra a munka, illetve magántulajdon fogalma máshogy nem lehet beszélni. Mert ha erkölcsük nincs is, a büntetés lehetősége - na az mindenkire hatással van.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 16:00:00

@jujdejo: Ha a fővárosi modern kori csőcselék közül 5-10 év múlva kinövi magát egy új Petőfi, Irinyi, Jókai, Vasvári stb., és leteszi azt az asztalra, amit ők letettek, ÉN kérek majd elnézést visszamenőleg.

ocsisajt78 2010.03.23. 16:01:34

hogy rohadjanak meg akik elloptak! nem is irok mast, mert lefasisztaznatok :S

Panzer 2010.03.23. 16:03:21

Ha elindul a gyujtes az oregnek uj Ladara, 5000 forinttal en is beszallok.

A panzer99@freemail.hu cimen megtalaltok.

Udv,

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 16:05:29

@gnme: Hát, ez már az összeesküvés-elméletek közé tartozik, szerintem. A mi országunknak, és az itt élőknek nagyon sok lemaradást kell behoznia, nem csak anyagilag, de hozzáállásban, reflexek kifejlődésében is. Tudod, tavaly voltam Berlinben. Körülnéztem, és nem tudtam megmondani, ez most a keleti, vagy a nyugati oldal. Pedig húsz évvel ezelőtt nem hiszem, hogy gondot okozott volna megállapítani. És nem csak pénz kérdése, hogy a népek igényesebbek a maguk környezetével. Hazajöttem, és egyik-másik utcát, kiserdő melletti útpadkát elnézve, bizony világossá vált, hogy a fejekben nincs rendben a dolog. Ez nem politikai nézetek, vagy bőrszín kérdése, meg nem is anyagi helyzeté. Én már annyi, de annyi embert láttam a kocsijából öklömnyi szemeteket kidobálni, és volt köztük mindenféle, a szolizott műkörmös cicababától a sikeres külföldi vállalkozóig (meg a legcsodálatosabb, egy takarító!!). Ez egyszerűen a saját igénytelenségünket mutatja. Mint ahogy az is, hogy nem tudja a kölök, mikor halt meg Petőfi. Jó, én mondjuk a Petőfi miatt nem vonnék le túl messzemenő következtetéseket, mert se a tanárai, se a szülei nem valószínű, hogy mindent megtettek, de az is lehet, hogy a kölök volt menthetetlenül hülye. Esetleg kinövi.

Samuzia 2010.03.23. 16:08:07

@kolbászoszsömle:
Gratulálok! Ez a poszt nem a politikáról szól! fóbiád van vagy mi?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.23. 16:10:55

@Ottopappa: Tökéletesen értem, értettem én a legelején is. Mindenkinek jól esne, már csak a szándék is. Még akkor is, ha esetleg nem fogadja el. Ezen nem fogunk összeveszni, az biztos;)

deak.atti 2010.03.23. 16:14:50

@sipike78:

Üdv!

Én nem attól rettegek, hogy lealkudná a vételárat, hanem hogy miután kimondottan nem eladó, éjjel visszajön érte, és elviszi. Ezért nem örültem, hogy anyósomat kérdezte az ember (mivel Ő volt kint a kertben, szép napos idő lévén, gondozgatta a virágoskertjét), és nem engem, mert ha eltűnik valami, még el sem tudom mondani, hogy miként nézett ki az ember, aki legutóbb érdeklődött felőle. Bár, a Skoda esetéből kiindulva, abszolút nem biztos, hogy meglenne a kocsim, ha eltűnne. Életem során 2 Ladát loptak el a családban, az egyik meglett, a másik nem. Amelyik meglett, azt se a rendőrség találta meg, hanem a nagybátyám, akié volt a kocsi, és Lada híján kerékpárral ment dolgozni. Budapest egyik legszörnyűbb "nyóckeres" környékén lelt rá, otthagyva. Kíváncsiságból végigkerekezett egy pár mellékutcán, és láss csodát, meglett a Lada. Akkor szerencséje volt. Később, 1993-ban már nem, a másik Ladát is tőle lopták el. Azt a Népliget mellett egy P+R parkolóban hagyta, bement metróval a Belvárosba ügyintézni, és mire visszajött, a csili-vili "strandkorlátkék" 1200 S-nek hűlt helye volt. Azt valószínűleg ukránok vihették el, mert soha nem lett meg, még fődarabja sem (motor, kasztni, akármi). A szomszédos szállodában elég sűrűn szálltak meg akkoriban ukrán nepperek, rengeteg Z-s rendszámú Lada meg Moszkvics állt abban az időszakban a szálló előtt. Na, az egy szép példány volt, amit megbugáztak, 55 ezer km-rel, gyári fénnyel, Ő volt a 3. tulaj (a második meg apám, tőle vette át a kocsit), nem is csoda, hogy megakadt rajta a tolvaj szeme. 2-3 óráig távol volt a kocsitól, így biztosra ment, aki elvitte. Lehet, hogy figyelték, hogy ki áll be a parkolóba, és megy le a metróba: az biztosan nem jött vissza pár percen belül, szabad volt a pálya. :o(

DA

DA

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 16:16:05

@streetsta: A mi sulinkban pont most van egy kiállítás: régi, lepukkant német épületek/terek az egyik képen, és a másikon a felújított új. Rengeteg és nagyon látványos, a fél emelet ezzel van most kitapétázva. :) Rögtön össze is dugtuk a fejünket, hogy ezt pl. Nyíregyházával/Debrecennel is megjátszhatnánk.

A szemételdobálástól nekem is felmegy az agyvizem. Itt az iskola előtti csikkszórás a legfőbb szemet szúró gebasz. Mivel az már nem az intézmény része, a gyerekek szabadon szétszórhatják, egész a jegyzőig ajvékoltunk miatta, ő meg meglengette a passzust, hogy nem tehetünk semmit ellene.

Néha odavakkantunk, hogy tüdőropizás után odavonszolhatnák magukat az öt méterre kihelyezett csikkgyűjtőig, és oda is bedobhatná a papírkáikat vagy a fóliát, de falra hányt borsó.

gnme 2010.03.23. 16:16:53

@streetsta: én abban látom az elsődleges problémát, hogy nincsenek példaképek.

Tehát nincs olyan azok között akiket a tévében "mutogatnak" mint a bazár majmot, akire azt lehetne mondani: ez egy kőkemény racionális ember, lehet arra számítani hogy azért és úgy dönt hogy attól itt jobb legyen. Ez jó szakember, ez jó vezető. Attól hogy ő itt dolgozik, jobb lesz.

Helyettük mutogatnak mindeféle sztárnak nevezett aluliskolázott kulimajmokat.

Meg vannak ezek a za'tillás főzőműsorrá avadzsált magamutagó buzi-muzik sók, az ösztönlények műsorai a máónika mega fosibarát. És mindenki ezen szocializálódik.

Tehát kvázi az a jó, ha csak "élvezel" és nem gondolkodsz semmin. Azt majd helyetted tízen megteszik odafent. A károdra.

Tényként meg annyit közölnek a téynfeltárókban, hogy ez a ember lopott ennyit, már előzetesben van. Háttér semmi.

Én már átszoktam arra a csatornára amelyik mérnöki csodákat mutogat. Azok legalább érdekelnek. Ha rámondják hogy az jó lett, .. hopp egy pohár bor. Szt' mingyán jobban vagyok.

:)

Herman 2010.03.23. 16:20:45

Le kell lőni minden tolvajt, ha magánterületre lép.
Úgy, mint USÁ-ban.

Aztán bele a csomagtartóba, és el kell ásni a kiserdőbe.

Annyi meg a bambi.

Aki nem így jár el, az sajnos BALEK.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 16:20:56

@deak.atti: "Én nem attól rettegek, hogy lealkudná a vételárat, hanem hogy miután kimondottan nem eladó, éjjel visszajön érte, és elviszi." Nyugi, majd ő eladja. :)

Én akkor szívtam fel magam, mikor lebontattunk a kertben két nagyobb gazdasági épületet, másnap két melós (nem cigányok, magyarok) visszajöttek, hogy ezt meg azt elvihetnék-e a bontásból? Csak anyukám volt otthon, mondta, vigyétek.

Hát sikerült nekik elgurítani bicón a 40 cm hosszú üllőmet, amit még a nagyfater hagyott rám, meg egy fűrészt.

Tagadták, de biztos nem a szomszéd macskája ásta el.
Na, azóta nélkülem senki se be, se ki.

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2010.03.23. 16:21:05

Érdekes, hogy egy lopott autóból társadalmi vita lesz, ez mondjuk jól jelzi a közösség érzékenységét a témára, ami alapból jó jel.

Veszteséget felfogni iszonyat nehéz, de ez tényleg csepp a tengerben, ha mondjuk emberéletekre gondolunk. Igaz ez is az élet egy meghatározó része volt, de a legtiszteletreméltóbb emberi tulajdonság ha a tragédiák sora nem töri meg, és feldolgozva mindezt tovább tud lépni. Persze ez a legritkább, jobb ha kicsit elemelkedünk az egésztől, és együtt röhögünk a kaporszakállúval az általa emberiségnek elnevezett kurva jó viccen.

Herman 2010.03.23. 16:22:03

Ha pedig autót rongál, vagy próbálkozik, akkor szilánkosra kell törni az állkapcsát, és mindkét kezét.

Ez nálam már bejött.

El is kotródtak a környékről az orkok....

Shock12 · http://www.aniblog.hu 2010.03.23. 16:22:30

Beszállok én is ha van egy számlaszám.

pizsama 2010.03.23. 16:22:52

Bazzeg, bazzeg, bazzeg! Ilyen nincs.

Tegnap Pápán lomtalanítás volt. Ilyenkor persze grasszálnak rendesen a norvégok kiskocsikkal, utánfutókkal. Épp pakoltam ki a garázsból a felesleges dolgokat, mikor elhúz az utcán egy kocsi, az utánfutón egy fél Ladával, ami történetesen kék volt!

Nem jegyeztem meg pontosan a részleteit, de úgy rémlik mintha valamivel sötétebb kék lett volna a fent láthatónál, tehát nem vagyok biztos benne, hogy tényleg ez volt. Csak az eleje volt meg, meg talán még alápakolva pár darab, de esküszöm az életemre, hogy láttam egy kék, kibelezett, fél Ladát tegnap délelőtt Pápán egy utánfutóra felpakolva!

romesz 2010.03.23. 16:25:56

Nem ismerem az otthoni dolgokat, de egy ellopott auto eseten nem fizet a biztosito?
Itt minimum azt az osszeget fizetik ki amenyiert az autot a helyi hirdetesekben lehet latni.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 16:27:28

@Floyd: ott a svájci példa

a szakember frappánsan összefoglalta: a kimondottan jóléti társadalomban élés sem küszöböli ki feltétlenül a rasszizmust

Mindnhol, mindnkor van egy HATÁR, amit, ha átlép egy csoport, orrba kell kurocskázni, mert, ha nem, nincs mese, elszabadul a pokol.

romesz 2010.03.23. 16:27:56

@Junk1: haha, ez volt a mai legjobb vicc :D

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 16:29:46

@romesz: Nekem nem kell a Jobbik. Elég lenne végre egy Jó. :)

altgr 2010.03.23. 16:30:58

Részemről 2000ft felajánlva.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.23. 16:31:34

ahá, szóval már szavakra is tiltás megy?

akkor harmadszor is beírom: Nekem nem kell a yobbik, elég lenne végre egy Jó

Kívánjuk a cenzúra eltörlését.
(Amúgy a 12 pontból hány is valósult meg?)

repecs 2010.03.23. 16:36:39

Miért nincs a magyar weben olyan hely ahová a tulaj beirhatná ha ellopták a kocsiját? A nyomravezetőnek meg lehetne kis jutalmat adni valami jelképeset.

Hurri Kán 2010.03.23. 16:36:46

@romesz: sajnos nem... Egyrészt csak ha volt rajta casco, ami nem valószínű, ha volt is levonnak mindenféle jogcímen pénzt.

Peter67 · www.piac-inarcs.hu 2010.03.23. 16:40:15

En is tolnek ra par forintot neki.

gnme 2010.03.23. 16:40:41

@sipike78: én azt is fájlalom, hogy felénk az egyszeri emberek soha nem fogják megtudni, mit jelent a jóléti társadalom. Annak alapja a jól elvégzett munka. Ehelyett munkanélkülieket gyártanak a törvényalkotók. Olyan helyzetet teremtenek, olyan jogszabályi hátteret, olyan szakmai hozzá nem értőket felvéve a megfelelő szakmai pozíciókba, amik garantálják azt, hogy csak az tudja mi a történés aki ott ül a tíz között.

A többi kilenc millió ki van zárva magyarország helyzetének relatív és abszolút helyzetváltoztató képesség-ötleltelő folyamatából.

Nem megyek messzire. Ma itthon nem lehet híddaru kezelői vizsgát tenni. Ezelőtt lehetett. Mióta azonban "szakértő" ül a megfelelő helyen, nem lehet. Helyette adnak ideiglenes igazolásokat, amik nem állják meg a helyüket elenőrzés során, automatikusan büntetve ezzel a cégeket.

Na? .. ez csak egy szösszenet.

jujdejo 2010.03.23. 16:42:13

@Junk1: magam reszeröl siman arra szavaznek, csak "roman" vagyok...

Hurri Kán 2010.03.23. 16:42:32

Egyébként azzal valóban egyetértek hogy ez itt nem egy politikai blog, csak kérdem: nevezhetjük e demokráciának azt, ahol a tolvajnak vannak jogai, a magántulajdon jogos tulajdonosával szemben még akkor is, ha az a saját tulajdonát védi? Szent Lászlónak igaza volt...

gnme 2010.03.23. 16:42:53

@sipike78: én azt is fájlalom, hogy felénk az egyszeri emberek soha nem fogják megtudni, mit jelent a jóléti társadalom. Annak alapja a jól elvégzett munka. Ehelyett munkanélkülieket gyártanak a törvényalkotók. Olyan helyzetet teremtenek, olyan jogszabályi hátteret, olyan szakmai hozzá nem értőket felvéve a megfelelő szakmai pozíciókba, amik garantálják azt, hogy csak az tudja mi a történés aki ott ül a tíz között.

A többi kilenc millió ki van zárva magyarország helyzetének relatív és abszolút helyzetváltoztató képesség-ötletelő folyamatából.

Nem megyek messzire. Ma itthon nem lehet híddaru kezelői vizsgát tenni. Megújítani régről lehet csak. Érdekes.. ezelőtt lehetett.

Mióta azonban "szakértő" ül a megfelelő helyen, nem lehet. Helyette adnak ideiglenes igazolásokat, amik nem állják meg a helyüket ellenőrzés során, automatikusan büntetve ezzel a cégeket.

Na? .. ez csak egy szösszenet.

Ladapower 2010.03.23. 16:44:48

@Csikós Zsolt:
Rendben, összejön a pénz egy LADA-ra, megveszitek, felújítsátok( HugaroLADA akár segíthetne is ) ,átadjátok, mindenki boldog. Csak aztán nehogy Svédországba keljen menni a Ladáért ;)

andraszuzu 2010.03.23. 16:48:49

A cim igaz, ez talán már tényleg a legalja, mikor egy alulszocializált nincstelen barom lop meg egy másik szegény embert. Aztán a cuccot 20-50 pénzért eladva ott ül a "napközijében" kedvenc gyogyszerét szopogatva, tuc tuc zene ütemére belenéz a tükörbe és megelégedetten azt mondja:az anyám kenyerit, hogy lehetek én ilyen fasza gyerek. Idáig jutottunk,nincs tanito és nincs már példakép sem.Szinte csak egy kérdés marad lassan:mi van b..meg? értelmetlen borju arc,sok tetko, a teljes müveletlenség erövel probálkozo ellensullyozása, aztán a szappan a sitten.Igy kerek a világ!? A szöges falap nagyon tetszik alkalmazom,de nekem van,utjaimbol egy-két kicsit ütösebb megoldásom.Ebböl eggyet rendszám nélkül, mert ugy már nem érdekes.A váltorudba épitett 6mm széles és 72mm hosszu hátrafelé fogazott rugoerötárolos penge, mely nyomásra kiugrik,hatása irtoztato, Jelenleg jobbára délamerikában honos. Reggel a kocsit a helyén találjuk, hátránya a tolvaj is benne marad.Egy másik lada vételét az urnak támogatom, megfelelö megoldás esetén. Jo egészséget, egy öregedö csavargo.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.03.23. 16:53:49

@repecs: Van ilyen
Pl www.autolopasok.hu
www.ellopottautok.hu/
Csak szerintem nem nézegetik őket annyian, mint kellene.

vastagj 2010.03.23. 17:01:01

őszintén sajnálom..... 24,5 évig LADA-s voltam. Amennyiben kapok számlaszámot, egy szerény összeggel hozzájárulok az "új" járgányhoz.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2010.03.23. 17:02:41

Csak nem az uruk-hai orkok voltak a tettesek?

gnme 2010.03.23. 17:04:31

A rend kedvéért berakom már ide, ne csak keseregjünk.

www.larocosport.com/main.php

k_chris 2010.03.23. 17:05:01

a helyzet az hogy ha külföldi jóléti társadalom tagja (mondjuk az itt írt berlini lakó) idejön akkor UGYANÚGY viselkedik mint egy itteni, mert ez BALKÁN itt MINDENT lehet. Odahaza semmi korrupció semmi szemetelés stb, itt meg simán lehet mindent. Na EZ SEM mindegy!

2010.03.23. 17:07:43

mindenki tudja hogy mely kisebbség vihette el az autót...

Gomulka Béla 2010.03.23. 17:08:33

@gyvy: Igen, nevezhetju"k demokráciának.
A demokrácia kompromisszum. Szemben a diktatúrával bizonyos mértékben alakítható (sajtó- és gyu"lekezési szabadság, polgári engedetlenségre való jog, választások és általaban a népképviselet intézménye), és szemben az anarchiával nem igényel túlzott intelligenciát vagy odafigyelést.
Lopni attól még nem helyénvaló.

szabopsz 2010.03.23. 17:10:45

Mint már írtam:
Tény, hogy gennyes dolgok folynak itt, de még mindig azt mondom, hogy...

LEHETNE KIB*SZOTTUL SZ*RABB IS.

Szerintem ne azt nézzük, hogy így ez nem jó, meg úgy az nem, ettől nem jutunk előre. Ez egy szánalmas önsajnálat. Tipikus magyar mentalitás és hozzáállás.

Az utolsó élő felmenőm temetem holnap 25 évesen. Azon kívül, hogy lelkileg oda vagyok, még anyagilag is megvisel. Nem is marad pénzem a külföldi autóm lepapírozni.
DE...
Legalább valami apró de jó dolgot igyekszem tenni, és nem sajnálom erre a kis összeget, bízva abba, hogy az úr életét valamivel jobbá tegyem! Nem azért teszem, mert cserébe hálát szeretnék, meg hogy majd nekem is segítsenek hasonló esetbe. NEM.
Csupán csak azért, mert ettől kicsit jobban érzem magam!!!

Nem anyázom a kormány miatt, nem érdekelnek a romák, pedig mindkettő szívatott már meg. Az érdekel, ami előbbre vihet engem és másokat.

Ha az egy Lada, akkor legyen AZ!

kriszo 2010.03.23. 17:24:31

Basszus. Nekünk is ellopták a 19 éves Fiat UNO-nkat.

-Gabi- 2010.03.23. 17:29:28

@SZDSZPistike:
Mekkora szarházy vagy........

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.23. 17:37:22

@Karcsi75: Nekem 2003-ban lopták el a Honda Civic-emet. Kőbánya-Zugló határan lakunk, párszáz méterre a Keresztúri út melletti autobontó-karosszériás-szervízes aranyháromszögtől.
Vannak erdők is, ahol megfordulnak a roncsok.
Én is elindultam este egy öreg Skodával, körbejártam az összes utcát, látok-e valamit, lassítottam a bontók előtt, benéztem az udvarokra, stb.
De olyan figurák bukkantak fel mindehol, gyanús utánfutókkal álltak be-ki, hogy inkább hazamnetem, mert nem akartam, hogy kényelmetlen helyzetben magyarázni kelljen, hogy miért is nézegetem én őket itten.
Úgyhogy csak óvatosan a tolvajok után indulással, mert te többet veszíthetsz.

Sir Kolompár Obama 2010.03.23. 17:53:07

A románok és a szlávok után mi vagyunk Európa szégyenei... Rendet kellene már csinálni. Gyűjtést az öregnek. Ne add fel papa!

Sir Kolompár Obama 2010.03.23. 17:55:05

@SZDSZPistike: nyomi, húzz a népszabira :), ott vevők erre a nymorék stílusra

voszi 2010.03.23. 18:08:05

nevetséges. ha keletkezik bankszla, ahova lehet segítséget küldeni, én is szívesen hozzájárulnék ahhoz, hogy valaki visszakapjon valamit az álmaiból.

Rigómező 2010.03.23. 18:10:40

Maximálisan együttérzek az úrral, tőlem is loptak már el motort majd autót, a rendőrséget csak feltartottam a jegyzőköny készíttetéssel, eredmény persze semmi. Csak azért írok most mert aktuális olyan politikára szavazni amely rendet,( vagyon) biztonságot ígér.
A pénzösszedobás nem lenne igazságos, mert több hasonló eset van tán még szomorúbbak is.

Fércelt 2010.03.23. 18:47:04

Számlaszámot ide és én is beszállok!!! Szegény Öreg úr, szegény LADA. Legjobb lenne visszavásárolni. Hátha az a gyökér állat is olvassa aki elvitte. De remélem, hogy a haverjai hugyoznak majd a sírjára...
A qurva életbe de ideges lettem.

perszepersze 2010.03.23. 18:55:41

Támogatom a gyűjtést, habár tényleg nem ez az igazi megoldás a problémára. Ha elindul a gyűjtés, szívesen beszállnék én is 10e. HUF-al! Ezen megtaláltok: attila4783@yahoo.de

sünegér 2010.03.23. 18:59:09

Küldjetek számlaszámot, beszállok én is.Egyébként a keze száradna le annak aki szombat este a Campona parkolójában kilopta a kocsimból az összes PDC szenzort (BMW e65)REMÉLEM OLVASOD TE TETÜ! Természetesen csak a gyári jó hozzá, amiből meg 1 db egy kisseb vagyon.Ja és mikor nézelődök a neten, ember árul mindenféle színűt, meg tükörlapokat...biztosan sok BMW-je volt?Vagy most mire gondoljak????

Balt 2010.03.23. 19:05:41

Basszus, szinten ugyanilyen az enyém is. (Nem kék, beige, gzári fényezés, rétegvastagság megmutatja, na meg egyébként is első tulaj vagyok.) Antenna, kerékjárati ív, másik tükrök (az enyém Ritmo/Lada) pont ugyanígy. :)

Kukuriku 2010.03.23. 19:08:54

amig a biztosito tamogatja az auto lopast!!!!!!! addig ne is varjatok mast...

Ugyanis amig letezik egyesseg a biztositoval ( kezpenzben fizeti a kar egy reszet) addig itt mindent ellopnak alkatresznek. Meg kell nezni a torott auto arakat egyszeruen szanalmas:)

én"a"polgár 2010.03.23. 19:09:49

8-10 autótolvaj kezét nyilvánosan levágni, amelyik gyereküléses autót lop annak mind kettőt! orgazdákat dettó!
lenne sztem visszatartó ereje!
és nem kell senkinek az emberi jogokat emlegetnie, mert ember csak az tekinthető aki nem követ el bűnt embertársa ellen. abban a pillanatban mikor lop,csal, öl, onnantól Ő szándékosan feladta emberi mivoltát, ergo nem kell vele egyenrangúan bánni!

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2010.03.23. 19:13:47

Kitettem a blog-omra is:

www.darren.hu/blog/2010/03/ellopott-lada-kerestetik-rendszama-biz-025/

Remélem, előkerül a járgány! Legalábbis kívánom.

nzo88 2010.03.23. 19:19:10

Mi a reteknek kell elkötni egy zsigulit. 10-ért lehet venni..

Pajkos kisdömper 2010.03.23. 19:20:32

Ha összejön az autó,INGYEN átnézem, olajakat kicserélem, leszervizelem.Természetesen a folyadékokat stb állom......
Tavaly amikor autós találkozón voltam,akkor rámoltak ki a svédek.Mindent,amit 10 év alatt összegyüjtöttem+ egy BX Sport tartalék mocit elvittek.Keritést kivágták,ott vittek ki mindent.Rendszám nélküli ladával és utánfutóval voltak.Karóbahúzni az összeset!!

CernaGeza 2010.03.23. 19:20:38

Kevéssel beszállok, ha lesz egy szlaszám.

A történetre nem tudok mit mondani, nem férne rá a papírra és a moderatúrába sem.

nzo88 2010.03.23. 19:22:17

Mi a reteknek kell elkötni egy zsigulit. 10-ért lehet venni..

ZsigulisZsolti 2010.03.23. 19:27:07

faterom vadász haverja ült a konyhájában és reggelizett,mikor látta,hogy a saját udvarából sétál ki a stihl fűrészével a cigány.utána futott,és bebaszott neki kettőt.
ez kb 5 éve volt,most fogja visszakapni a fegyvereit.ez magyarország...

ZsigulisZsolti 2010.03.23. 19:29:16

ja,és természetesen ha lesz számlaszám,2-3 ezerrel énis beszállnék.a bácsinak meg fel a fejjel,lesz ez még így sem,sajnos

50fillér 2010.03.23. 19:31:19

Talán jobb lessz, ha nem találjátok meg a ladát. Értem ezalat azt, hogy egy viszonylag keveset érő (pénzben) autót xar úgy visszakapni, hogy hiányzik róla 1-2 dolog + a teljes belső kárpit, valakinek lehet, hogy megérte de utána ti mit kezdetek vele, csak még nagyobb gond az ember nyakán. Saját tapasztalat :(

martinov 2010.03.23. 19:33:06

Részvétem. 2008ig ugyanilyen Ladát hajtottam, még a színe is ugyanez a "strandkorlátkék", nagyon szerettem, sajnálom szegény embert hogy ellopták a mocskok! Egyszer az enyémet is feltörték, de csak a discman ugrott a kesztyűtartóból, szerencsére az autó nem kellett nekik...

RonJeremy 2010.03.23. 19:42:21

Az anyját ..... meg aki elvitte!

Van itt egy birka aki mindig írja, h. láttam ezt flexelték a f..omtudjahol.
Nem olvastam el minden kommentet, de remélem most kihagyta ezt a bornírt poént.

Vagyunk itt talán párszázan akik szoktunk kommentelni, meg ahogy átfutottam gyorsan a bejegyzéseket, annyit láttam, hogy felvetődött a gyűjtés gondolata.

Ha mindenki bedobna egy ezrest, és vagyunk elegen, akkor egy pöpec állapotú
2105-öst össze lehetne hozni a bácsinak.

Nézelödtem, egy kicsit pimpelt, de jól néz ki:

www.hasznaltauto.hu/auto/lada/2105/lada_2105_3-3107219

Na mi legyen emberek?

gepataki 2010.03.23. 19:44:11

regota agyalok egy "talålmånyon", most a segitsegeteket kerem;
lenyege, hogy az ules közepen, 15cmes acel, horgos vegu szurony, illetve szigony vågodik ki, (sezlonyrugo eleg is hozzå) ez kb a prosztata, es a vastagbel leszållo ågånak terulete. nem halålos, de sajåt låbon nemigen menne el.
namostan, ezert en buntethetö lennek?
ugy erzem, erkölcsileg jogos mindenkepp, de jogilag?
regi skodåm van, de nem tårgykent kezelem, több evnyi fåradozås, stb utån finoman szolva rosszul esne, ha elvinnek.
köszi!
(hasonlo valszeg a sokkolobol epitett "kormånyör" is, nem bizok ugyanis a tansapka lezåråsåban, de valamelyest kårpotolva ereznem magam, ha az ugyan feltört, de megmaradt autombol kellene mosnom az alvadt vert...)
ha van köztetek §vadåsz, pls!
udv
gep

szabopsz 2010.03.23. 19:49:52

@gepataki:

Ezt azért ugye nem gondoltad komolyan!!!!!!!!!!!!

DoubleGrin (törölt) 2010.03.23. 19:53:05

Srácok!

A cikket feldobom az LCH-ra (www.ladaclubhungary.hu), hátha valaki látta, vagy bármi. Rohadtul hiányoznak most a szavak nálam, remélem a többi ladás is pont azt érzi amit én (düh, harag), ha a "régi bajtárs" így vész el.

Sajnos azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy a régi, saját, szeretett orosz műremeket nem lehet pótolni sehogy - pontosan tudom, én mit éreznék, ha szeretett Zinámat bárki elvinné. Ennek ellenére bármilyen kezdeményezésben benne vagyok, ha ezzel segíteni tudok!

És respect a szerkesztőségnek, hogy a levelet megjelentette, respect mindenkinek, aki építő jelleggel szólt hozzá!

A magam nevében én köszönöm ezt.

DG

XSB 2010.03.23. 19:56:19

@Balchee74: Ha lesz ilyen akció, posztoljátok ki, adnék bele én is valamennyit

gepataki 2010.03.23. 19:57:01

@szabopsz: teljesen komolyan gondoltam.
az vesse az elsö követ, aki miutån volt hasonlo helyzetben, uriemberkent vårt a hatekony rendörsegre, es miutån elmondtåk, h semmi esely, håtradölve elegedetten csettintett, es megköszönte.

waffen55 2010.03.23. 20:08:19

A Jászság megfigyelés alatt!!

mateelvtars 2010.03.23. 20:08:53

Sziasztok!

Én is Ladás vagyok, és sziven ütött ez a cikk!

Országos elnökségi tagja vagyok egy ifjúsági szervezetnek (Magyar Ifjúsági Közösségi Szervezet - MIKSZ), és ha kell, több megyében tudunk segíteni gyűjteni!

Természetesen az eredeti autót volna a legjobb megtalálni, nekem is a sajátom nőtt a legjobban a szívemhez, és tudom, hogy én 1 év alatt mennyit dolgoztam rajta, mennyit törődtem vele, nem az, hogy 20 év alatt...

Szóval, ha bármi ilyesfajta segítség kell, nekem lehet szólni, és segítek, segítünk!

Üdvözlettel:

Kovács Máté

waffen55 2010.03.23. 20:09:28

JA ha én kapom el őket akkor nem fogom eltörni a kezüket - a kuzinom 300 db sertést tart...

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.23. 20:10:04

@UltimateUbul: :))) Az a poén, hogy nem hízlalom hanem fogyasztom magam! Diéta (csirkerízs) és heti 3 konditermi edzés meg heti 4× karate edzés és így vagyok 126! Durva mi? ELőtte 160 kiló voltam , mondjuk azért elég magas is vagyok;)

4Si · http://www.autoteszt.eu 2010.03.23. 20:16:02

Mi is kitettük a posztot az oldalra és reméljük, hogy megkerül az autó. :)

veteran55 2010.03.23. 20:16:11

A veteran.hu honlapra ki tudom tenni a képet meg a szöveget. Kérlek küldd el a veteran@veteran.hu-ra reggel

waffen55 2010.03.23. 20:17:08

Erre össze is lehetne dobni elég jónak tűnik

GGG77 2010.03.23. 20:18:38

Figyelek Budapesten, holnap a XIII., a XI., és az V. ker.-ben járkálok.

RonJeremy 2010.03.23. 20:21:20

Srácok a nyóckert figyeli valaki?
( Na, ezt biztos kihypozza a rendszergizda)

Sanszos, hogy valami ilyesmi lett sajnos
a verda sorsa azóta:

www.youtube.com/watch?v=9Oz18Kxhf1Q

Hogy picit jobb legyen mindenkinek a kedve, egy zsenialis IHM parodia.

GGG77 2010.03.23. 20:28:33

A lopás mellett az is elszomorít, hogy egyeseknek ez újabb alkalmat adott egy kiadós cigányozásra.
Srácok, a rasszizmusnál kisstílűbb, szánalmasabb dolog kevés van.

XSB 2010.03.23. 20:31:19

@GGG77: ez nem feltétlenül rasszizmus. Volt egy osztálytársam, akinek az apja elég sűrűn vitt el zsigákat....

Ottopappa 2010.03.23. 20:40:03

@GGG77: Nem rasszizmus, hanem tapasztalat. Sokan keverik a két szót...

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2010.03.23. 20:46:03

@gepataki: Hát én nem vagyok jogász, viszont egyszer a tévé ügyvédjében volt egy faszi, aki megrugdosott egy tolvajt és még ő itta meg a levét, sőt, úgy emlékszem felfüggesztett börtönbüntet kapott mert 8 napon túl gyógyult.
Vagy gondolj csak a kerítésbe áramot vezető gazdákra, ott is ők szívják meg általában.

Ez Magyarország, nem USA ahol ki is nyírhatod a házadba hatoló betörőt...

Én amúgy már azért se tennék ilyet a kocsiba, mert egyszer felejted el, hogy aktiválva van és egy életre megemlegeted magad is :)

czuczaij 2010.03.23. 20:54:16

Ez lada nem zsiguli.vagy ,hogy van ez ?Ennyi erőből az opelek nem opelek hanem mind astra vagy akármi.

Balt 2010.03.23. 21:00:32

@czuczaij: Lada az exportváltozat, úgy kb. '75-től kezdve. :) (Viccen kívül.) Aztán a belpiacon is. De lehet, hogy egycsapásra változott a név, végül is mindegy: Lada ~ ex-Zsiguli

Balt 2010.03.23. 21:03:44

@Balt: Emlékszem, gyerekkoromban, valahol Bolzanoban (nem részletezném, Csikós apósa úgyis jobbakat írt, RIP) egy olasz carabinieri betűzgette lehajolva a "124-es FIAT" hátulján a cirill betűs Zsiguli feliratot. :) Mi meg távolról mosolyogtunk rajta.

Harmatos Libaf.s 2010.03.23. 21:07:09

Benzint és gyufát az összes ilyen lopkodós shitházinak -,- ezek után már én is féltem nagyapám Trabiját. Mi lesz a családdal ha nem lesz többé jó kis Trabi szag ?:/

GGG77 2010.03.23. 21:08:39

1. Tudjuk-e, hogy kik lopták el a Ladát?
2. Ha cigány(ok) lopták el abból következik-e, hogy minden cigány tolvaj?
3. Ha netán így van, akkor vajon miért van így?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.23. 21:11:52

Hát a kurva anyját annak, aki egy ilyet ellop, hogy széthasználja!
20 év alatt 30000km? Tuti darab lehetett!

amatőr 2010.03.23. 21:23:01

@Csikós Zsolt:
Beírtam a pontos index fórum topikba amit írtál, kíváncsian várom a reakciókat. Amikor Dezsőért mentél, erőnek erejével neked akarták adni, nem tudom elfogadják-e ezt a megoldást. Ez szerintem sokkal szebb lenne, mint a Veteránexpón malacperselyesíteni Dezsőt.

XSB 2010.03.23. 21:24:31

@GGG77:

1.) nem tudjuk, csak elég valószínűnek tartjuk páran.

2.) nem, de vannak jópáran

3.) azért, mert egyes emberek képességeit meghaladja a munka

Most egyet kérdeznék tőled is. Muszáj hülye és provokatív kérdéseket feltenned?

JSHannibal 2010.03.23. 21:32:53

@Evil One 2010.03.23. 12:19:40:

Szívemből szóltál!
Ladás vagyok, 21053, Óbuda. figyelek..
Ha megkerül az illető, szeretnék én is részt venni jutalmazásában!
Ha az én autómat lopnák el, elvennék a fél életemet, ennek rendje és módja szerint, ha valaki csak megpróbálja ellopni az autómat, és ha erre rájövök, akkor a "ha megdobnak kővel, dobj vissza egy egész hegyet" elvet fogom képviselni, még akkor is, ha az életem másik felét ezzel saját magamtól veszem el. Ha meg netán még olvassa is az a paraszt ezt itt, aki ellopta, ha van neki töke, akkor vigye vissza az autót, vagy hagyja olyan helyen, hogy megtalálják, ha túl pipogya hozzá, hogy élőben megjelenjen a papánál, vagy a rendőrségen.. nagynak érzi magát mert ellopott egy autót, és nem bukott le (eddig)? Miközben egy pipogya beszari kis lófaxjancsi? Egy hulladék!

ColtCzT 2010.03.23. 21:36:44

szép volt a Lada, kár érte :(, nekünk is volt régen egy 1500os piros bestia, meg meg egy régebbi Zsiguli. Lehet szeretni ezeket az autókat az biztos
Aki meg ellopta, annak azt kivánom hogy.....ahh, inkabb le sem irom!

Chopper_Joe 2010.03.23. 21:40:07

Az ilyen f.sznak miért nem szakad az anyjába a feje születéskor?

Panem et Circenses 2010.03.23. 21:47:00

ommm felháborodása jogos. Sajna a vidéki Magyarország realitása ez. Cigánybűnözés mindenhol. Pl. a szomszédom édesanyját (74 éves) két cigány kirabolta és úgy összeverte pár hete, hogy egyik szemére megvakult. Az állam nem tud bennünket megvédeni, akkor viszont engedje meg, hogy megvédjem magam és családom.
Tojok rá, ha az index kitöröli a kommentemet, vagy kizár a kommentelésből, ettől a tény marad, a cigányság jelentős része bűnöző, beilleszkedni nem akaró normakövetésre nem hajlandó ember.

jelena szergejevna 2010.03.23. 21:49:57

@karel_atya: nagyon átérzem, és nagyon elszomorít, amit írtál! próbáld meg őket, hátha tudnak segíteni: www.zsarucar.hu. nem rendőr a cég vezetője, hanem civil ember, aki segít ellopott autókat előkeríteni. jókat hallottam róla. úgy tudom, ingyenes. bár vasárnap óta már sok minden történhetett :(

Tamerlan 2010.03.23. 21:49:57

Én is beszállok egy ezressel.Küldjetek számlaszámot:vassandras@vipmail.hu

jelena szergejevna 2010.03.23. 21:51:33

természetesen ha lesz bankszámlaszám, én is szívesen beszállok.

XSB 2010.03.23. 21:57:04

Mint írtam, én is beszállnék úgy 1-2 ezressel. Viszont, ha lesz bankszámlaszám, toljátok ki posztba pls

a márk 2010.03.23. 22:07:30

Pont egy ilyen kocsit vettem bontóból. Igaz ez már több, mint fél éve volt és nem ez volta rendszáma. Amúgy meg nem lepődök meg csak azon, hogy máris elindult a gyűjtés. Legyen számlaszám!

Bartrender 2010.03.23. 22:09:35

Én is beszállnék ha lenne számlaszám!

Ottopappa 2010.03.23. 22:17:25

@JSHannibal: Van egy tippem, hogy nem olvassa a posztot, aki ellopta. Hogy miért? Szerintem gyorsan rájössz... :)

Dennis01 2010.03.23. 22:18:42

Sajnalatos, mennyire elfajult a helyzet otthon. Az ember semmijet se erezheti biztonsagban.. Figyelem a Ladat, bar nem hiszem hogy Angliaig eljonne...

@Panem et Circenses: Erdekes, az ilyen embereknek csak idos es gyenge emberekkel szemben ekkora az okluk.. Nem tudom mi lenne, ha egyszer egy erosebbel talalkoznanak ossze.. Remelem az ilyeneket ugy osszeverik, hogy eletuk vegeig szivoszallal eszik a rantotthust.

mentobacsi 2010.03.23. 22:20:12

kihasználnám a lehetöséget. újszerü lada eladó, bár rendszám nélkül, de MEGSZÓLALÁSIG a képen látható állapotban.

na, most tolhatjátok!

(drukkolok!! meglesz az, vannak hepiendes sztorik)

ommm 2010.03.23. 22:24:35

Köszi mindenkinek a segítséget, rendesek vagytok srácok. Remélem, sikerül nyomára bukkanni valahol.

GGG77 2010.03.23. 22:31:56

@XSB:

Tképpen csak a 3-as kérdésre adtál rossz választ, ez nem rossz eredmény.

Sir Kolompár Obama 2010.03.23. 22:38:21

@gepataki: Bocs, h ezt mondom (nekünk nem egy autónkat elvitték már és rájuk olvastam már a halálos átkomat, amely ellen nincs ellenszer földi halandó számára), de te nem Hitler és Eichamann reinkarnációja vagy? Üveg kemény vagy ember :), tetszik, csak egy bibi van, ha beszarik a szerkezeted, akkor magadat halászod ki a zavarosból. Én nem mernék beülni egy ilyen végbéltükröző anomáliába.

JSHannibal 2010.03.23. 22:38:57

@Ottopappa:
Tudom jól :)

Az a baj, hogy a törvény védi az ilyen lényeket is, akik lopnak, csalnak, hazudnak. MIÉRT?
Igen, tudom jól, hogy miért :) Mert ezek a lények alkották a mostani törvényeket is.
Viszont gyakorlatilag, ha az egész nép nem fizetne adót a tolvajoknak, akkor mi történne? Mert én szívesen kipróbálnám! Majd ők kifizetik a hiteleiket, nem én kértem, hogy legyen. Nameg az adóm felét odaadnám a Papának a Ladára, a másik felét meg rákölteném flexre, kör- és láncfűrészre, hogy hadd kopjon azon, aki ellopta ezt az autót, meg másikat. Meg a többin, akik más autókat loptak, meg aranyékszert a szomszédomtól, kisnyugdíjat, stb. De mindenképpen föntről kell kezdeni a portörlést, ahogy a szekrény teteje esetén IS!!
Részemről lezárva.

JSHannibal 2010.03.23. 22:41:25

@Ottopappa:
Tudom jól :)

Az a baj, hogy a törvény védi az ilyen lényeket is, akik lopnak, csalnak, hazudnak. MIÉRT?
Igen, tudom jól, hogy miért :) Mert ezek a lények alkották a mostani törvényeket is.
Viszont gyakorlatilag, ha az egész nép nem fizetne adót a tolvajoknak, akkor mi történne? Mert én szívesen kipróbálnám! Majd ők kifizetik a hiteleiket, nem én kértem, hogy legyen. Nameg az adóm felét odaadnám a Papának a Ladára, a másik felét meg rákölteném flexre, kör- és láncfűrészre, hogy hadd kopjon azon, aki ellopta ezt az autót, meg másikat. Meg a többin, akik más autókat loptak, meg aranyékszert a szomszédomtól, kisnyugdíjat, stb. De mindenképpen föntről kell kezdeni a portörlést, ahogy a szekrény teteje esetén IS!!
Részemről lezárva.

Sir Kolompár Obama 2010.03.23. 22:43:16

@GGG77: Minden roma rovar, de nem minden roma bogár. :)

gepataki 2010.03.23. 22:45:32

@Sir Kolompár Obama: a jogi oldalt leszåmitva ez a leggyengebb darabja a furesz-szextologiåba illö tervemnek.
viszont nyomon követhetö, mert egyreszt azonnal abbahagyja amit csinål, måsreszt magyaråzkodhat a korhåzban is...
(adolf gyerek kiscserkesz, pedig nem emlitettem az uleshuzat alatti egerfogo-fitymacsapda-guillotin alvåltozatot)
ponyvaregeny, bruszvilisz az alagsorban leemeli a kardot-hangulat kell ide, a többi jön
:)

hypochloride 2010.03.23. 22:55:01

Lesz már számlaszám???

b-gabee 2010.03.23. 23:12:18

Gyerekek, ha meglátok egy cigányt benne, kiütöm belőle, mint öregapám a kocsmáros Antit!

Sir Kolompár Obama 2010.03.23. 23:20:29

@gepataki: Ember, besírtam, besírtam XD nagggyon keményen tolod az ipart. Isten vagy! :D A skandináv géped meg hal a tortán. Kész vagyok :D

Gomulka Béla 2010.03.23. 23:26:44

@Chopper_Joe: A fej jo"n ki elo"szo"r.

Ha minden cigány mindig bu"no"zne, akkor tényleg a cigánysággal volna baj. De amíg egy cigány is van, aki nem bu"no"zo", addig a bu"no"zéssel van baj. Józan paraszti logika.

Ladapower 2010.03.23. 23:39:29

szerintem hagyjuk békén az indiaiakat, akinek baja van velük, az menjen a napiszarra, ott bőveben foglalkoznak vele. És ne szennyezzük kedvenc oldalunkat, ez nem erről szól.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2010.03.23. 23:44:35

@XSB:

"3.) azért, mert egyes emberek képességeit meghaladja a munka"

Nem is értem, mi a francért nem az ilyenek tesztelik a mindenféle kísérleti gyógyszert, meg az atomvillanás hatásait...

XSB 2010.03.24. 00:15:45

@Darren79: igen, ezzel egyetértek. A tisztán látás kedvéért, ezt most azokra értem, akik nem AKARNAK dolgozni, és élősködnek a dolgozó embereken. Természetesen, ha valaki önhibáján kívül lett munkanélküli, és nem tud elhelyezkedni, azt támogatni kell, hogy talpra tudjon állni. Ellenben ezt nem segéllyel kéne, hanem munkával, falun még esetleg a hátrányos helyzetűeknek lehetne földet adni, hogy tudjanak magukra kaját termelni.

szenon 2010.03.24. 00:26:48

Az első autóm Lada volt, jelenleg egy A6 van. De a Ladát nagyon lehetett szeretni! Ha valaki gyűjt a bácsinak én szívesen beszállok! Sok kicsi sokra megy,de ez nem a pénzről szól!

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2010.03.24. 00:54:15

@XSB:

Utópia. Én elfogadom, hogy vannak, akik nem tudnak munkát találni. El tudom képzelni; remélem, én sosem kerülök ebbe a helyzetbe. De vannak, akik sötétebb képükkel az éj leple alatt Ladákat lopkodnak. Én rájuk értettem. Igen, általánosítok.

szilagyit 2010.03.24. 02:10:03

Ha lesz számlaszám részemről is megy némi kp. Remélem azért csodával határos módon megkerül a vas, ha nem akkor meg szerinem az eddigi felajánlásokból is kijön 1 hasonló szép állapoú gépezet.

szilardOZ 2010.03.24. 02:27:06

En is beszallok tobb mint orommel, jojjon az a szamlaszam

MB126 2010.03.24. 07:10:58

ÁÁÁ, biztosan nem az orkok voltak!!!! Szerintem, svéd bevándorlók!!!!

MB126 2010.03.24. 07:16:37

De részemről is nagyon sajnálom. Sajnos elég sokat járok olyan helyeken, ahol előfordulhat, majd figyelek.

MB126 2010.03.24. 07:27:28

Viszont jó lenne tudni az alváz-motorszámot is. Hátha!

komikus 2010.03.24. 07:29:17

Eddig 2 autómat lopták el.Tudom, milyen érzés keresni,tudom milyen érzés egy félalkesz rendőrnek jegyzőkönyvbe mondani...Amíg nem lesz itt 3 csapás törvény,addig valahol fakitermelő kocsiként szolgál rendszám nélkül ez az autó.Mi vetünk, ök meg aratnak.De meddig?
"Gondoljátok meg proletárok!" J.A.

Orffyreus 2010.03.24. 07:35:54

Tényleg ökölbe szorul az ember keze, ilyen történetek hallatán. Itt a 20 ker határ út felőli részén is sok a kissebségi, akik még a ház előtt útcán álló facsemetét(!) is elviszik. Mindezek mellett, a pénz gyűjtése számomra kissé értelmezhetetlen mivel:
1. Biztos vagyok benne hogy sok hasonló, vagy még szomorúbb dolog történik,akár az autós társadalomban, akár annak határain túl, csak nem kapnak ekkora nyilvánosságot. Mindenkinek gyüjtenétek lét?
2. Hamár lúd.. és ha már elindul a gyűjtés mi lenne ha az összegyűlt pénz felét, harmadát, negyedét valamilyen alapítványnak ajánlanátok fel? Pl. Tűzoltó utcai gyermekklinika, Gyermekrák alapítvány.

skorpiós 2010.03.24. 08:00:15

Egyébként állj meg egy forgamas úton a lámpánál (gyalog a zebránál), és számold meg, hogy az első 20 lada kormánya mögött milyen arcszínt látsz. Utána írd ide.

skorpiós 2010.03.24. 08:05:49

Autókereskedő ismerősöm mesaélte: Nyitáskor kisebb csoport, kisebbség. Nyitás -> indulás befelé. Kisebbségi csoport két részre oszlik
1. irány a lada szekció,
2. irány a merdzsó
No comment

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.03.24. 08:06:01

mi ezzel a baj?
a rendőrség majd elfogja a bűnösöket, a bíróság elítéli, a bv pedig gondoskodik róla, hogy soha többet ne tegyenek ilyet

az orvostudomány pedig meggyógyítja az öreg bácsit

hiszen ezért szed be pénzt az állam

ez a poszt csak felesleges síránkozás

Dennis01 2010.03.24. 09:32:58

@wmiki: Tobb ponton is santit a kommented.
1: A rendorseg senkit nem fog el, meg akkor se talalnak meg a szerencsetlen Ladat, ha a rendorors elott parkolna..
2. A birosag nem iteli el oket, mert odaig el se jutunk (lasd az 1. pontot)
3. A bv nem gondoskodik semmirol, ha ezt a Ladat megunjak az illetok, lopnak egy masikat.

Szomoru, de ez igy van..

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.03.24. 09:53:54

@Dennis01: akkor végülis minek szed be az állam pénzt, és tartja fent ezt a rendszert?

Phrascarica 2010.03.24. 09:59:53

@wmiki: na ez jó kérdés. A baj az hogy nem értünk van az állam, hanem az hogy mi vagyunk az államért, az állam szinte semmiféle problémamegoldásra nem hajlandó, csak a saját használt lesi (na meg a korrupció) :S

Viharszarok 2010.03.24. 10:20:29

@Dennis01:

Ugye tudod mit jelent az a szó, hogy irónia?:-)

Viharszarok 2010.03.24. 10:26:12

Borzalom ami ebben az országban megy minden szinten. Lassan eljutunk oda, hogy nem annak kell félnie aki lop, hanem annak akitől lopnak. Bár már mondta valaki korábban, hogy el lehet innen menni... Közeledünk Kolumbiához, Venezuelához.

Viharszarok 2010.03.24. 10:27:55

@wmiki: Ugye nem komoly a kérdés?:-)

Bocs, kicsit off de nincs valakinek egy üres Nokiás doboza???:-)))

Dennis01 2010.03.24. 10:39:37

@wmiki: Pont azert, hogy a sajat zsebuk teljen. De ne menjunk a politika iranyaba.. :)

@Viharszarok: Persze, hogy tudom. Csak elso olvasasra olyan komolynak tunt a komment.. :)
Nekem van Nokia dobozom, ha kell odaadom.. :)

Ottopappa 2010.03.24. 10:42:46

@wmiki: Te ütődött tudatlan naiv barom... Hupikék törpikéken kívül mást nem nagyon nézel ugye? Ha majd ellopják a kedvenc plüssmacidat, remélem akkor ilyen "racionálisan" nyilatkozol majd...
@skorpiós: Ezt kikérem magamnak a normális Ladások nevében.

Viharszarok 2010.03.24. 10:43:55

@Dennis01: :-))

Vagy jó lesz valami portársi állás is a BKV-nál:-) Csak minél hamarabb rúgjanak ki...:-)

Kifordított kacagány 2010.03.24. 11:05:31

@streetsta: pedig majdnem teljesen úgy gondolom én is a dolgokat ahogy te leírtad. akkor ez már baj?
annyit azért hozzátennék, hogy a probléma adakozással történő megoldása nem csak azért nem megfelelő, mert nem lehet ilyen módon mindenkit kárpótolni az elszenvedett kárért. azzal, hogy ezt tesszük, gyakorlatilag elismerjük a lopás helyességét is. persze szép dolog a segíteni akarás és talán enyhíteni is lehet vele az elszenvedett traumát, de megoldást semmiképp nem nyújthat.
a másik téma a problémák megoldásának törvényes útja. egy működő demokráciában nem lehet más utat választani, mint a törvényes, jogi háttérrel rendelkező szabályozást, ami a társadalmat alkotó egyének érdekeit szolgálja. ez vonatkozik arra az esetre is, mikor egy nem működő demokráciából szeretnénk működőt fabrikálni. egyszerűen másképp nem lehet. a diktatúra eszközeivel nem lehet demokráciát építeni. ugyanakkor látni kell azt is, hogy ma nálunk szinte már teljesen elvesztettük a lehetőségét annak, hogy ezt az utat járhassuk. ha túl lassan fogy az emberek türelme, elérünk egy olyan pontra, ahol már nem járhatjuk a demokrácia törvényes útját a céljaink eléréséhez(és emiatt a célt sem leszünk képesek elérni). én csak attól félek, hogy ezen a ponton már régen túl vagyunk, csak még nem vettük észre.

és még egy gondolat, anélkül, hogy bárkit is meg akarnék bántani. én megértem azt akinek nagy a bánata, de úgy érzem a bánat feledésének nem az a módja, hogy belerúgunk a másikba,

GZoli 2010.03.24. 11:13:09

Privátba ne kérjetek számlaszámot, mert a Lada új tulajdonosai fogják azt is küldeni, meg még vagy 5 hasonló "úriember", aki ezt is könnyű pénznek gondolja. A posthoz kéne kitenni, ellenőrzött forrásból.

stefiboy 2010.03.24. 13:43:34

sajnalatra méltó történet.szomorú h. ilyen országban élünk. azért az ilyen gyűjtésekkel csak óvatosan bánni...mer aztán jönnek mások h. ha neki gyűjtöttetek, nekem is gyűjtsetek, enyimet is ellopták. mint amikor egy kéregetőt megszánsz, adsz neki mondjuk 50ft-t, aztán legközelebb meg má követeli, sőt 100at kér.
remélem értitek.

karel_atya 2010.03.24. 13:49:44

Kedves Hozzászólók,

Köszönöm a rengeteg együttérzést, nemrég beszéltem édesapámmal, sokkal jobban érzi magát, bár a hiány az még mindig hiány.

Nagyon hálás a sok kedves, bátorító szóért, amit Tőletek kapott, már ezzel is rengeteget segítettetek, visszaadtátok neki az világba vetett hitét.

Ha egyszer hazaérek, mindannyiótoknak kijár egy baráti kézfogás, urak (tán hölgyek is?), le a kalappal előttetek. Büszke vagyok rá, hogy olvashattam a soraitokat.

Köszönöm és mégegyszer... Köszönöm.

Nagyon szívet melengető volt látni, amit többen is felajánlottatok (köztük Csikós Úr), hogy rekjunk össze pénzt egy másik autóra. Édesapám szerint és szerintem sem ez a jó megoldás, ha nem kerül elő a "strandkorlátkék" kedvenc, valahogyan majd megoldjuk családon belül. Az ő szavaival élve "annyi más embernek van sokkal nagyobb szüksége sokkal fontosabb dologra, mint egy autó"... Azt hiszem igaza van, így örömtől könnyes szemmel bár, de NEM élnénk ezzel a lehetőséggel.

(Apróbetűs rész: A fentiek azt jelentik, hogy semmilyen számlaszámot nem adunk meg, bárki aki ilyennel keres meg Titeket, vagy ilyet állít ezzel kapcsolatban, az nem mond igazat.)

Ez az egész poszt két dolgot szolgált:
- Visszadni édesapám hitét,
- És felhívni a figyelmet, hátha valaki meglátja az autót.

Az első célt elértük, hála Nektek és mindenképp hála a TotalCar csapatának.

Kérlek Titeket, figyéljétek továbbra is az utakat.

Nemcsaküresfrázisként TISZTELETTEL:

Stier Károly
karel_atya

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.24. 16:27:12

@Kifordított kacagány: A majdnem teljesen az nem ugyanaz:)) Ráadásul sok másban eltérően gondolkozunk. Te például szereted az égetett szeszt (jófajta házi), én meg nem élek vele. Szóval nem vagyunk egyformák, ergo a világ tökéletes.Nyehhe.
Én például azt gondolom, hogy az emberek természetes felháborodása, tenni akarása és a szervezett "felkelés", meg erőszakszervezet létrehozása között nagy a különbség. Mert az egyik csak politikai érdekeket szolgál és hangulatot kelt. Talán egyetlen előnye, hogy felhívja a népek figyelmét arra, hogy igenis lehet tüntetni, meg petíciót aláírni,meg nyomásgyakorolni. Ha a dolog mögött valós szándék áll, nem pedig valamilyen politikai erők malmára való vízhajtás (még ha nem is szánt szándékkal), ráadásul a tiltakozók komolyan is veszik magukat, felelősségteljesen cselekednek, sokkal előbb van hatása, mint ha érzed mögötte a hátsó szándékokat. Na, most majdnem írtam példákat, mire is gondolok, de nem idevaló, a delete gombbal öncenzúráztam.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.24. 16:31:36

@karel_atya: Ha sikerült egy kicsit is javítanod édesapád hangulatán, már megérte. Ha ráadásul megkerülne a Lada, az különösen jó lenne.
Az eredeti leveled és reakcióid példamutatók lehetnek sokunknak, hogyan kell egy ilyen szörnyű helyzetet méltósággal és helyén kezelni. csak gratulálni tudok hozzá neked és édesapádnak is.

pickapu 2010.03.24. 18:12:46

Nehéz erre a galád cselekedetre nem csúnyát mondani, még nehezebb az elkövetőknek nem akarni a megérdemelt szenvedést. Bízom benne, hogy egyszer erkölcsi értékrendjükhöz mérten hasonló veszteség és bosszúság éri majd a tolvaj bandát. Mindenesetre, ha arra gondolok, hogy ez az én édesapámmal is megtörténhetett volna, akit mérhetetlenül tisztelek, nekem is ökölbe szorul a kezem.

Kifordított kacagány 2010.03.24. 19:15:25

@streetsta: majdnem belemélyedtem a témába, de önmérsékletet tanúsítottam úgyhogy a felmerült gondolatokon inkább majd egy málnaszőr mellett elmélkedjünk, mondjuk nagyszerű gépparkod megcsodálása után. erre úgyis hamarosan sort kell kerítenünk:)

@karel_atya: maximális tisztelet neked és édesapádnak.

Paketa 2010.03.24. 19:46:46

Szaralakok ezek! Nem nézik, hogy néhány ezer forintért kinek mennyi kárt okoznak! Az én Ladámon betörték az ablakot, gépháztető föl, aztán erővágóval levágták az akkukábeleket! Ezek szerint még jól is jártam, hogy nem vitték el az egész autót a vasba.

timur69 2010.03.25. 10:00:47

Szorgos barna kezek! Erre van eszük! Mennének el dolgozni Indiába, addig sem lopnának meg minket! Tuti, hogy szétszedték már. Nálunk a feleségem bringáját lopták el. Neki munkába járáshoz kellett, a retkeknek meg ki tudja mire, de nem munkába járáshoz az biztos!

Prairie 2010.03.27. 08:29:06

Együtt érzek a tulajdonos bácsival,és kitartás talán meglesz a szeretet lada.Ezt talán autokázni vágyo suhancok vitték el ez lenne a legjobb eset,a másik meg hát tudjuk ki szerette anno a zsigulit,de kéket az ö szinük a piros 1200 gömbölyü volt ja valoszinü azok már kikoptak.Na szoval kitartás és az egészség fontosabb ne tessék idegeskedni a joistem megsegiti majd.

dennisthemenace 2010.03.27. 15:07:16

@timur69: Nezd, nem vedeni akarom a "szorgos barna kezeket", de feher kezek gyakrabban lopnak autot, szerintem..Bonto lett a sorsa,szerintem.

Kövér ellenőr 2010.03.27. 22:12:06

Kezdődik a rallye szezon! Kellett egy donor...

romesz 2010.03.28. 03:10:36

semmi hir a verdarol?

isti75 2010.03.28. 17:45:41

@gepataki: Teljesen iazad van! Az a legnagyobb baj ha te véded meg a saját tulajdonodat téged büntetnek meg. Na ez a szégyenek szégyene ebben az országban!

isti75 2010.03.28. 17:58:55

@dennisthemenace: Nezd, nem vedeni akarom a "szorgos barna kezeket", de feher kezek gyakrabban lopnak autot, szerintem..Bonto lett a sorsa,szerintem.

Szerinted a "fehér kezek" lopnak ladát??? Ezt ugye nem gondolod komolyan. Az általad említett fehér kezek nagyértékű autókat lopikálnak, nem kevésbé elítélendő módon.

Pali1984 2010.03.29. 18:49:12

A rasszizmus nem előítéleten, hanem tapasztalaton alapszik.
süti beállítások módosítása