Sok vodka csipetnyi autóversennyel

  2010. március 13. - baowah Címkék: russia baja northern forest

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kell autót rajzolni!
2013-06-07 14:29:49

Mindannyian rajzoltunk már autót, legalább egyszer, a normális gyerekek többször is. De ilyen

Nem heroin, cukor
2013-05-19 08:53:02

Plakátként is kitenném! Egy Yamaha X-max 400 tesztje miatt péntek este ronggyá áztam Milánóban , így

Én nem is akartam autót venni!
2013-02-03 07:48:21

„Ha az iparban, mezőgazdaságban, illetve közigazgatásban végzett, felelősségteljes tevékenységünk mellett

Én is eladtam a legjobb autómat
2013-01-13 07:56:23

Mihályfán az út szélén Én is eladtam a legjobb autómat – úgy tűnik, ez most kezd rossz szokássá

Szeretjük női olvasóinkat, főleg, ha olyan elvetemültek, hogy téli, oroszországi ralikat látogatnak unaloműzésből. Kulcsár Gabi a Baja Russia - Northern Foresten járt. Úgy tűnik, az igazi őrültek oda járnak: hol másutt láthatnánk péppé tuningolt Volgát rajtszámmal a hóban keresztbecsúszni?

Nézzék végig a galériát, orosz csajok, elmebeteg gépek és vodka is van benne. Nazdarovje!

Kitálaltuk, hogy elmegyünk Oroszországig autóval. Az utat a Baja Russia - Northern Forest versenyre 1900 km-nek saccoltuk. Odafele megállás nélkül utaztunk, Lengyelország, Litvánia, Lettország, majd az észteken át Narvánál elértük az orosz határt. Az igazi kaland itt kezdődött. A határon megtudtuk, nem jó, hogy beálltunk a sorba, mert előbb két kilométerre a várostól - mert a narvai határátkelő a város kellős közepén van - valami jegyet kellett volna venni, csak azután sorakozhatunk be. Az észtektől gyanúsan könnyen kijöttünk, majd bepecsételtek az orosz belépésnél; mivel egyszeri belépő vízumunk volt, innen sok út már nem vezetett.

Miután beléptünk Oroszországba, kaptunk vámpapírokat oroszul. Nem nagyon értették meg, hogy nem tudjuk kitölteni. A végén nagy nehezen kaptunk angolt, de még ekkor is voltak problémák. Az volt a gond, hogy autónk a GarZone Racing Organization tulajdona volt; és nem érdekelte őket az, hogy a cég tulaja, Garamvölgyi Zoli ott ül benne. Meghatalmazást kértek, mondtuk, hogy nincs, ezért félreállítottak.

Annak ellenére, hogy ötkor érkeztünk, éjfélig senki sem jött vissza, pedig más forgalom nem volt a határon. Éjfélkor odajött egy tag, tört angolsággal elmondta, kell az a meghatalmazás, Zoli írjon saját cégéből magának, de vigyázat, csakis oroszul fogadják el. Hosszú telefonálás árán megtálaltuk Igor barátunkat, aki akkora már négy elveszett résztvevőt mentett ki négy különböző határról. A lengyel Holowcsicsék 14 órát, az olaszok négy napot, a Szalay Dakar Team két napot várakozott.

Igor elküldött egy orosz formanyomtatványt, amit ki kellett volna csak tölteni. Közben telefonált a vámossal, aki elmondta, mailt nem tud fogadni, csak faxot. Végül mobilnetről, egy vagyonért letöltöttük a cuccot, kitöltöttük, majd elküldtük három faxszal rendelkező ismerősnek Magyarországra, hogy küldje tovább. Kiderült, hogy a megadott faxszám helytelen, újabb telefonok után szereztünk egy helyes számsort. Hajnali kettőre megjött a fax, ekkor a határőr bejelentette, hogy „fax OK, computer kaput” – összeomlott a számítógépes rendszerük. Nem mehettünk sehová, amíg reggel ötig meg nem javították a hálózatot.

Irány Szentpétervár, reggel hétre érkeztünk a hotelbe. Mivel a hotelben előre foglaltunk, a becsekollás alig tartott egy óráig. Másnap következett a versenyközpont, Igora Sky Resort. Sem a GPS koordináták nem voltak megadva, sem a térképen nem volt rajta. Az első benzinkúton, egy nagyon segítőkész orosz telefonált a haverjának, aki otthon neten megkereste, nagyjából belőttek két falut, hogy arrafele lehet, majd ajándékba lefénymásolták a cirill betűs térképet. A síközpontban megtörtént a nemzetközi és a nemzeti versenyen induló autók adminisztratív gépátvétele.

Megismerkedtem Szergejjel, aki látta, hogy kínlódva tipródom a hidegben. Ajánlatot tett: ha lenyomok öt vodkát, kapok egy igazi orosz posztócsizmát. Nagyon meleg és kényelmes. Bár lehet, hogy a csoda az italban volt, de mindegy, a lábam nem fázott tovább. Felesége által gyártott helyi specialitásokkal tömött minket, ettünk céklás, halas majonézes salátát, sózott szalonnát és almás, fahéjas, káposztás rakott húsos kompótot.

Gondoltuk, síelünk, de megnéztük GPS-en a pálya legmagasabb pontját, ami 185 m tengerszint feletti magasság volt. Másnap folytattuk a bandázást Szergejjel és a magyarokkal a szervizparkban, néztük a versenyt és fürdőztünk. Az oroszok félelmetes bulit csaptak, minden résztvevő ingyen kaját és piát, sok piát kapott.

Az ország azt adta, amire számítottunk: a határőrök úgy viselkedtek, ahogy vártuk, olyan volt néha, mintha az egész világ ellenünk lenne. Ha az ember nem volt résen, bárki pikk-pakk lehúzta: gyévocska, gyévocska... nyepanyimáju. Ezzel szemben volt rengeteg pozitív élmény is, hihetetlenül kedves emberekkel. A város gyönyörű, a verseny szórakoztató és hihetetlenül vicces a Meki cirill betűkkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr491836205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beard 2010.03.13. 17:56:20

Összkerék hajtás, szögesgumi - finom kis párosítás.

yenoee 2010.03.13. 18:26:37

Assszta.
Nemsemmi.
Az a becsövezett újfajta UAZ elég abszurd :)
Meg a Pajeron-n a TATRA matrica (29. kép)
A Volga El Kaminov meg kéne, nagyon kéne.
Pedig nem vagyok a műfaj rajongója, de akkor is.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.13. 18:31:53

Nem rossz, de a Ladoga Trophy-hoz képest ez gyerekjáték a homokozóban. :)

malkolmcole 2010.03.13. 18:44:48

A határ már csak ilyen, az Ukrán se sokkal könnyebb. A meghatalmazás megléte szinte alapnak számít és nem árt, ha orosz nyelven van, de legalább angolul. De a benzin/gázolaj/vodka olcsón volt...

coord 2010.03.13. 19:05:38

De szívesen elmennék egy ilyenre! Még az orosz is megy valamennyire. Vonattal a határ egészen zökkenőmentes. Az új Uaz meg kéne!!!! Nagyon.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.03.13. 19:55:10

NA! Ismét valami faszaság keletről, kár hogy messze van =)

dansun 2010.03.13. 20:16:45

...нужно было учить русский! :)
akkor talán a határon se lett volna gond.
фотографии очень хорошие!

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2010.03.13. 20:20:13

Imádom Oroszországot, Szentpétervár a kedvenc helyem, de Moszkva se kutya..

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.13. 20:26:52

azt a blogmotoros mindenségit, már megint vérszegény...

evil. 2010.03.13. 21:04:30

hát ez nem lehetett semmi :D

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.03.13. 22:02:09

:DDD

meghatalmazas mi? KENOPENZ rol nem hallottal? kerdezz meg egy kamionost hogy mukodik oroszorszag ( belorus, ukran, kazah, azer, stb.. ) akkor fel ora alatt tudsz lepni hatart szemelyautoval.

sofiaban lattam cirill betus burger kinget, de kb 2000 tajekan kicsereltek. ott meg van ( volt ) cirill betus rendszam.

oroszorszagot nem lehet megerti, azt atelni kell!

Joey AK 2010.03.13. 22:16:32

Ez a verseny ott van, ott lehet megnézni. Kár. Nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy bevállaljam ezt a határon faszkodást.. pláne, hogy én önszántamból menjek. Kizárt.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.13. 22:34:20

@visszakettopadlogaz: Én ezt úgy ismertem, hogy oroszországot nem megérteni kell, hanem hinni benne. :)

Ladapower 2010.03.13. 23:22:02

csak úgy mellékesen: a magyarok hányadikak lettek? remélem lenyomtuk orosz "barátainkat" :)

Jamesblond 2010.03.14. 00:54:12

Ukrajnába jártam át 6 éven keresztül dolgozni (híradós anyagok) Volt olyan hét, hogy 5-ször mentünk át. Soha, de soha nem ment zökkenőmentesen az átkelés, valamilyen ügy elintézése, vagy a hazajövetel. Volt, hogy az igazgatóval le volt beszélve hogy megyünk, mondta, hogy vár minket az irodájában. Erre a takarító nem engedett be. Nem azért, hogy várjunk míg felszárad, hanem azért, mert azon a napon nem volt ügyfélfogadás. Nem hagytuk magunkat, rendőrt hívott. Hiába mondtuk, hogy le van beszélve a főnökkel, a takarító is, meg a rendőr is magasról tett rá. Attól függetlenül az emberek nagyon aranyosak minden perc kaland volt és élvezetes odakint. 5 éve nem járok már ki. Azért azóta meg sem fordult a fejemben hogy kinézzek.

dr800 2010.03.14. 11:45:30

Egy Uaz Hunter feketében keménytetővel nagyon kéne. Nagyon. :D

Dani0504 2010.03.18. 18:57:15

"Ha valamit nem tudsz megoldani pénzzel? Oldd meg sok pénzzel..."
Nem rossz, csak két dolog ne fogyjon el a pénz és a vodka... Vannak itt gépállatok szívesen elmennék egy ilyenre, de kellene mellém egy oroszul beszélő ember!:)

Dani0504 2010.03.18. 19:00:58

@dansun:
Lehetne magyarul is? Nekem már nem tanítottak oroszt az iskolában.
süti beállítások módosítása