Tízéves a Totalcar

  2010. március 12. - Winkler Róbert Címkék: totalcar ot expo 10 éves

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

 
Oké, még nem, de mindjárt. Konkrétan 2000. július 14-én, péntek délután 14.49-kor jelent meg első cikkünk, nem hivatalosan, de precízen tehát akkor, mármint 2010. július 14-én leszünk tízévesek. Az évfordulót mindenképpen szerettük volna megünnepelni. Gondolkoztunk sok mindenen, próbálkoztunk szervezőkkel, de sehogy sem tudtunk érvényt szerezni néhány alapelvünknek. Például hogy nincsenek csöcsök, részeg idióták és üvöltő zene; ilyen sarokpontokat fogalmaztunk meg. Tehát olyan legyen a rendezvény, ahol családostul, a halláskárosodás veszélye nélkül meg lehet jelenni, és eltölteni néhány kellemes órát.

10 eves a

Az, hogy magánemberként melyikünk hogyan viszonyul a csöcsös csajokhoz, természetesen más kérdés, a lényeg, hogy a Totalcar tízéves születésnapján senkit sem érhet olyan incidens, hogy váratlanul két paplanszájú prostituált kezdi dörgölni a szélvédőjét káddugó-mellbimbókkal, miközben kétszáz decibellel buffog a Brooklyn Bounce. Nagy örömünkre viszont Noszvai András, az Oldtimer Expo szervezője felajánlott nekünk egy kiállítási területet, meg egy egész napot az ünneplésre, és a magamutogatásra. Az Oldtimer Expo Totalcar napja április 16-án lesz, de természetesen egész hétvégén ki leszünk állítva, és váltott műszakban tartunk majd író-olvasó, tördelő-olvasó, adatbázisgondozó-olvasó és Angéla-olvasó találkozókat.

A Totalcar stand fő attrakciója természetesen a Domsjőből származó Csikós-Ponton lesz, de az csak a plusz egy. A Totalcar tíz évének emlékére szeretnénk kiállítani tíz szép youngtimert, vagyis nagyjából 20 és 30 év közötti autókat. Úgyhogy ezúton keressük azokat a tulajdonosokat, akik ráérnek áprilisban, és van egy szép youngtimerük, mondjuk egy gyári állapotú Opel Calibra, első szériás Mazda MX-5-ös, AE86-os Corolla, Golf II GTI, Saab 900 Turbo, egy jó SEC, Alfa GTV, Citroen BX vagy R5 Turbo, esetleg első szériás Range Rover, ilyesmik. És ugyanezt kérjük motorban, hiszen a Totalbike is a mi gyermekünk.

Mindegy: ami szép, azt visszük. A határidő április 5.

A baj természetesen nem jár egyedül: nem egyszerűen csak jelentkezési lapot kell kitölteni, de rendes fotókat is kérünk, Papp Tibi alább specifikálja, hogyan is nézzenek ki a képek. Ha elkészült a négy kép, az Indafotóra töltsék fel egy külön albumba, és így tageljék fel: 10_eves_totalcar, erre a linkre kattintva ez automatikusan megtörténik. Fontos, hogy a fotó leírás rovatot is töltsék ki. Erre azért van szükség, hogy a befutókhoz idejében tudjunk információs táblát gyártani. Azon pedig (illetve a kép leírásában) olyasmik legyenek, mint:

Pontos típusnév
Évjárat
Teljesítmény
Végsebesség
Saját tömeg
Modellciklus (gyártási időszak eleje-vége)
Gyártott darabszám
Az esetleges platformtársak és a konkurens modellek

Esetleg egy külön kis prózai mű az autóról, ha valakiben van ilyen 1-2 ezer karakteres késztetés.

Küldeni csak a linket kell, mégpedig ide, a kommentablakba (a jövő héttől a főoldal Indafotó-lepedőjében is bárki megnézheti a nevezett autókat) .
Köszönjük! Találkozunk a Vasúttörténeti Parkban.

Hogyan fényképezd le az autódat a Totalcarnak?

Roppant egyszerű képeket kérünk, de ha ez sem megy, kérj meg valakit.

Kezdjük az alapoknál! A fényképezéshez ideális időszak: a nappal. Bár csábító lehetőségnek tűnik a vaku használata este, ezzel diszkvalifikálod magad a versenyből, mert nem fog látszani semmi az egészből, maximum egy világító rendszám. Úgyhogy, már a fotózás elején kapcsold ki a vakut, és nem lesz vele több gondod.
Még egy apróság. az autó legyen tiszta, amikor fényképezed, nehogy trágyadombnak nézzük. A trágyadombokat ugyanis eleve kizártuk a versenyből.

Az első feladat
Az autó jobb elejének lefényképezése, 45 fokos szögből. Valahogy így:

Mit teendőd? Keress egy placcot, ahol ne  zavar senki. Ha süt a nap, úgy állítsd le az autót, hogy a nap valahol a hátad mögött legyen. Az autón ne legyenek árnyékok. Sétálj el az autótól annyira, hogy a fényképezőgéppel rá kelljen zoomolni, ennyi testmozgás kell. És nem lesz rajta az árnyékod az autón. Guggolj le, hogy viszonylag alacsony nézőpontból készüljön el a kép! Nyomd meg a gombot.

Nézd meg a fotót! Nem túl kicsi az autó a képen? Ha igen túl, messze mentél, vagy nem zoomoltál rá eléggé. Csináld újra!  Rajta van az autó minden porcikája? Nem lóg ki az orra, fara belőle? Mert ha igen, töröld a francba, és újra. Ha már kezd arra hasonlítani, amit itt látsz, nem sötét, nem túl világos, nincs elmosódva – akkor kész vagy.

Második feladat
Az autó bal hátuljának lefényképezése, 45 fokos szögből. Valahogy így:

Igazából ez ugyanúgy készül, csak az autóval meg kell fordulni, vagyis amerre eddig az eleje nézett, oda most a feneke kerül. Csábítónak tűnhet egyszerűen az autót megkerülve csinálni ezt a fotót, de bukta: ha eddig jó volt a fény, a másik oldalon totálisan szembe kapod. És rosz lesz a kép. Tessék csak forogni egy kicsit.

Harmadik feladat
Motortér fotózása.

Mindenek előtt, célszerű felnyitni a motortérfedelet. Ha alacsony, amikor kitámasztod, kérj meg valakit, hogy tartsa oldalról. Gázrugósok előnyben.
Ami a fényt illeti, választhatsz: vagy süssön be a nap teljesen a motortérbe, vagy legyen árnyékban az egész motortér. Ha félig ilyen, félig olyan, az úgyis rossz lesz. Ilyenkor kicsit a nap irányába fordulhatsz az autó orrával, vagy egyszerűen elvonulhatsz egy épület árnyékába. Célozz, és lőj! Ezt akár vakuval is próbálhatod, meg anélkül is – amelyik jobb lett, azt küldd el.

Negyedik, egyben utolsó feladat
Az utastér lefotózása

Akkor jársz a legjobban, ha egy épület árnyékába vonulsz az autóval. Nyisd ki az ajtót, mert úgy egyszerűbb lesz. Célozd be úgy a kocsi belsejét, hogy látszódjon a műszerfal, meg valami az ülésekből is. Nyomd meg a gombot. Ezt a fényképet is megpróbálhatod vakuval, és anélkül is, majd a számítógép képernyőjén eldöntöd, hogy melyik a jobb. Érdemes a fényképező derítő vaku/fill flash funkcióját bekapcsolni, ha tud ilyesmi, akkor nem villan túl nagyot és nem fog minden csillogni. Ja, és még egy, az elhasznált pzs-k, kotonok, sárkupacok nem mutatnak jól az ilyen fotón, legalább a fényképezés erejéig távolítsd el ezeket.

Ugye, nem is bonyolult? Ha majd el akarsz adni egy használt autót, hasznosak lesznek ezek az ismeretek. Sok sikert.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr801834063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronin_ 2010.03.12. 18:29:01

Wow!
Az én autóm már 44...

Ronin_ 2010.03.12. 18:30:16

A motorom meg 81. lesz. Szal kizárva.

Jé és életemben először 1. hozzászóló lettem!:-D

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.12. 18:33:10

@Ronin_: de csak mert utánaolvastam, hogy a Calibra hogy fér bele a 20-30 évbe. És belefér :)
1988-as kocka Lada kombi? 65000 km-rel?
Valahogy a listában nem véltem felfedezni :)

ommm 2010.03.12. 18:34:52

@yaffa: A lista csak a példák kedvéért van ott.

FeroxX 2010.03.12. 18:36:09

durván elment 10 év :)

gnme 2010.03.12. 18:37:46

Vattacukor ugye lesz? Meg lacikonyha!

Nehogymá! Odamegyek, a sok embertől oda se férek, aztán még a seggem össze sem ragadhat!

(még zuginni is úgy kell majd Csikóst, telefonon a susnyásba kihívni)

s-s-s 2010.03.12. 18:37:51

az első cikk linkje nekem nem müxik, pedig izgalmas lehet. Amúgy az egész 1. évadra kíváncsi lennék. :-)

romesz 2010.03.12. 18:37:55

ha tehetitek ne napos idoben csinaljatok a kepet, mert akkor arnyokos lesz a kep.

Drive_alive 2010.03.12. 18:46:10

Ha nekem ilyen autóm lehetne... Szemből RAV4, hátulról Avensis. Mindez Merci motorral.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.12. 18:46:33

Papp Tibi tippjei állati hasznosak, már ezért megérte elolvasni a posztot.

2,5mach 2010.03.12. 18:49:38

Április 16! Máris kérem a szabit. Ezt nem szeretném kihagyni.
Lesz Pontonsimogatás???

2,5mach 2010.03.12. 18:56:24

Az hogy van az???? (Boborján után szabadon), hogy a Winkler 17-től 19-ig élőben ezeröcsizik a Neo-n, 17.44-kor meg ideposztol?

fogash 2010.03.12. 18:57:31

de ki az a Kerekes Péter?...

2,5mach 2010.03.12. 18:59:17

@AtoszMester:
innivaló: tevetej, a "svéd"asztalon meg rénszarvassonka ponytkaviárral.

_phaidros_ 2010.03.12. 18:59:35

@2,5mach: Az úgy van az, hogy időzíti az írás megjelenését.

Alfato 2010.03.12. 18:59:50

Nekem van egy 67-es évjáratú Fiat 500 a garázsban idestova 1 éve. Nem mentem vele egy centit sem. 5 éve filmben szerepelt, és az új 500-as mintájára kapott színt, tetőponyvát és belső bőr kárpitot. 2 évet állt egy raktárban, majd mostoha 2 év köszöntött rá, mert a jobb oldalát verte az eső és a hó. Kalandos úton jött hozzám (pontosabban hoztam, mert a Tranzit benyelte úgy, hogy még egy raklap anyag befért elé :-D ) Elvittem fékpadra és 1%-os eltérést mutatott (khm-khm)de amíg a regadó él ebben a tetves országban, addig nem is fog menni sehova....(1 Eur-ért vett autó után fizessek 83 ezret????? Nooooormális?) a hétvégén be is fogom indítani, most hogy eszembe jutott :-)
Tamás

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.03.12. 19:14:16

dejó, szar az idő, a kocsi sincs lemosva. letöltök majd netről képeket és beküldöm =)

Garp 2010.03.12. 19:15:08

megvettem a jegyeket, én is megyek. Mindkét napra...áááá, de várom, idén az OTE lesz a nyaralás!

@ommm: tudtok majd részletesebb programot közölni még előtte? Melyik nap ki/mi lesz a standotokon?

Pajkos kisdömper 2010.03.12. 19:17:18

Elvileg mi is kiállitunk az OT Expon,(CACH),van egy 95%-ig felujitott S1 Bx,és nekem egy Sport.Na be is fotózom őket...:)Sajnos a 16v-m kiesik belőle,mert csak 18 éves:)))))

keepitretro 2010.03.12. 19:19:37

.... a jó dolgok végül találkoznak és együtt ünnepelnek TOTALCAR-OT EXPO :-)))

don't 2010.03.12. 19:23:01

'69 simson star?;'72 riga4?

ommm 2010.03.12. 19:25:39

Minimum 20, maximum 30 éves autók-motorok képeit várjuk.

A programon még dolgozunk.

vnweb 2010.03.12. 19:27:17

digó limó? :D biztos eljönne a faszi :D

2010.03.12. 19:27:28

83-as MZ Ts 125, bohóckodni.

66-os, első szériás, csíkműszerfalas, kétszínű kárpitozású, szürkeforgalmis, egyberácsos, színesműszerfalas, krómos, 34 ezer km-t futott, kocka Wart. Sajnos felújítódik, kívülről még lehetne fényesíteni.

De szívesen megmutatom, mert az enyém :)

puhosgyuri 2010.03.12. 19:29:09

Remek! Egy napon születtem a Totalcar-al! Ti 10 én 22 leszek. Boldog Szülinapot!!!

2010.03.12. 19:29:28

Ha max 30 akkor bukta a Wart :)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.03.12. 19:32:47

"És rosz lesz a kép. Tessék csak forogni egy kicsit."

Meg a helyesírás is, picit.

Kiscapa315 2010.03.12. 19:33:15

Előre is boldog születésnapot a Totalcarnak! A torta mellé Kiscápámat tudom felajánlani, szerintem megfelel a paramétereknek és állapotából adódóan méltó szereplője lehet a kiállításnak. Ha ti is így gondoljátok, szóljatok! :)

indafoto.hu/kiscapa315/

(remélem megfelelően paramétereztem, még nem használtam eddig az indafotót)

romesz 2010.03.12. 19:33:22

@ommm: Az autonak es gazdajanak is szemelyesen reszt kell vennie?

Phrascarica 2010.03.12. 19:35:25

@ommm: az auto modell legyen 20-30 éves vagy konkrétan az autó?

don't 2010.03.12. 19:35:31

mx-5öt összenyálazni? persze

Phrascarica 2010.03.12. 19:36:50

@Kiscapa315: gratula, ez télleg szép :)

Lowtyo 2010.03.12. 19:45:17

@Kiscapa315: nem figyeltél!
fordítva nyitottad ki a motorháztetőt, tibi nem így kérte.

Kiscapa315 2010.03.12. 19:45:40

@Lowtyo: Tudtam, hogy ebből baj lesz...

Hozom a flexet! :DD

Kavics_ 2010.03.12. 19:45:41

Gyári kocsi jöhet csak, vagy kicsit alakított? (gyári szpoilerek, más szín, és ennyi :D )
Mert akkor nevezném az avataromban szereplő autókát :P

Kavics_ 2010.03.12. 19:48:43

@Kavics_: bár ahogy nézem nem épp youngtimer korú, "csak" 15 éves :P

Lowtyo 2010.03.12. 19:49:31

@Kiscapa315: arról nem is beszélve, hogy lefalaztad az első ködlámpákat

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.12. 19:53:13

Veszek egy nyolcvan valahányas isuzu piazzát oszt jóvanaz...

Kiscapa315 2010.03.12. 19:58:35

@Lowtyo: Továbbá lerágtam a jobb oldali visszapillantót :)

Dkadett1.3 2010.03.12. 20:03:48

Ha elkészül addigra, ott a helyem.... :)
fényezésem friss, a beltér összeszerelés alatt, és www.kadettklub.hu tag vagyok... :D

Galván_Tivadar 2010.03.12. 20:11:50

@ommm: Max 30? Akkor Dezső is diszkvalifikálva lesz? ;)

Bazsi(HUN) 2010.03.12. 20:13:01

Boldog Születésnapot!:)

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 20:16:45

Jelentkezem én is a Citroen BX-emmel!

A 4 db kép a indafoto.hu/bxvalve/ címen.
Remélem sok BX jelentkezik még! :)

ommm 2010.03.12. 20:19:16

@romesz: Nem kell, de természetesen kap belépőt, mint kiállító.

ommm 2010.03.12. 20:21:28

@Kiscapa315: Remek, megvan az első jelentkező. (Szerencsére nem csak én döntök, mert akkor ott lenne biztosan:))

Patás 2010.03.12. 20:22:08

Mivel az enyém még fiatalabb ennél, így eleve kizártam magam.
Viszont ez a "Hogyan fényképezd le az autódat" című rész nagyon tetszett, mindig is szerettem volna normális képet csinálni a verdáról, de mivel nem értek hozzá, így elég fura eredmények jöttek ki. Szóval, köszi hogy ezt így leírtátok.

ommm 2010.03.12. 20:22:46

@phrascarica: Konkrétan az adott autó.

Pajkos kisdömper 2010.03.12. 20:27:05

@bx16valve: mi ez a xar?:))))))))))))bontóba vele:))

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 20:28:38

@Pajkos kisdömper: nem látod? ez már leadás utáni állapot :)

rognork 2010.03.12. 20:34:53

én azt hittem a kezdetektől olvasom, de fájdalom, kimaradt 1 év.

quiter 2010.03.12. 20:38:57

@Kiscapa315: upppsz, ez sziven ütött! :)

ShwartzWazul 2010.03.12. 20:40:19

'85-ös első szériás ütött-kopott, horpadt, kissé koszos, kissé rozsdás MR2 jöhet?
Vagy csak a patika tisztaság a nyerő?

Ez teccil 2010.03.12. 20:42:05

Hajrá totalcar remélem 10 év mulva is ki lesz irva az évforduló

Ronin_ 2010.03.12. 20:43:23

@Lowtyo: és a nap is süt:-D
vagy árnyékba rakta, azé nem jó!:-D

Morgó Muki 2010.03.12. 20:44:43

@bx16valve: Remélem, jelentkezik gyári állapotú BX. Sokat költhettél az autódra és sokat is dolgozhattál érte, de kár, hogy - többek között - stílusidegen körlámpákra költöttél. A kormány meg optikailag hánytató!

Ronin_ 2010.03.12. 20:45:15

@bx16valve:
Fakormány nem originális, kizárva!:-D

Morgó Muki 2010.03.12. 20:46:17

@Kiscapa315: Gratulálok az autódhoz! Pazar!

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 20:47:13

@Morgó Muki: köszi az észrevételt. Ez így jött ki a szalonból, a kereklámpa is rendelhető gyári tartozék volt! Mint ahogy azt a kép kommentben is írtam. A kormány valóban nem eredeti és nekem sem tetszik feltétlenül, de van gyárim is :-)

Pajkos kisdömper 2010.03.12. 20:47:17

@Morgó Muki: A körlámpa nem stilusidegen,gyári felszerelés.Lehetett rendelni.Ja,és benne volt az autóba,mikor annó magyarországra került.

Morgó Muki 2010.03.12. 20:48:51

@Pajkos kisdömper: Igen tudom! Köszönöm! Attól, mert gyári még abszolút nem illik az autóhoz. Nem tudsz mondani egyetlen részletet sem az autón, amivel harmonizáltak ezek a körlámpák.

Kiscapa315 2010.03.12. 20:54:06

@Morgó Muki: Köszönöm neked is és a többieknek is az elismerő szavakat a cápi nevében :)

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 20:54:08

@Pajkos kisdömper: na ebből bontáskor kéne nekem pár alkatrész :D

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 20:57:23

@Morgó Muki: ha tudnád, hogy abban is fakormány van! (tényleg)

The_Genius 2010.03.12. 21:01:43

Gratulálok a 10. évfordulóhoz.
alapvetően jók vagytok!
Csak így tovább!

És szokásomhoz híven azért: BLOKKOLNÁM! :D

Morgó Muki 2010.03.12. 21:02:00

@bx16valve: De miééért?? :) Az a "szép" egyküllős kormány... ne mondjátok, hogy sosem akartok olyat az autótokba.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.03.12. 21:05:05

kisdomper, hu de mennek a gepeddel egyet szerpentinen :)

Pajkos kisdömper 2010.03.12. 21:07:14

@éjszárny zöldi: van fönt a jutyubon egy felvétel,amikor a pécsi talin megcsapattam:)Ha érdekel,nézd meg:)

ChPh 2010.03.12. 21:07:22

De kár, hogy csak 13 éves autóm van :D

új év, új név 2010.03.12. 21:08:13

Sajnos Alfonzinho majd csak a 20 évesre fog tudni menni... Ritka példány, 13 évet megúszott karosszériás és buhera nélkül.

karlov 2010.03.12. 21:09:28

Mi a baj a csöcsökkel?!

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 21:10:44

@Morgó Muki: passz.. BX-es körökben a fakormány kincs (persze olyan, ami gyárilag is rendelhető volt), és legalább akkora, de inkább nagyobb kincs a kerek lámpa. Ez az utóbbi nekem tetszik is, de ez legyen az én nyomorom :-)

Morgó Muki 2010.03.12. 21:11:24

@Pajkos kisdömper: Rettenetes! Ezt nem tudtam! Bár szerintem ez 3 küllős.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.03.12. 21:12:02

mondjuk itt nem mondanam h tiszta, de hat horgaszni voltam:
ejszarny.hu/xm/v6.jpg
megmegegy:
ejszarny.hu/xm/lilikszem.jpg

Pajkos kisdömper 2010.03.12. 21:13:07

@Morgó Muki: ez igen, 3 küllős, a Bx Buffalo kormánya(Momo gyártymány).Az eredeti 16v-é 4 küllős.

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 21:13:08

@Morgó Muki: nem jól fogalmazott. Az övében van most olyan BX Buffalo kormány, ami a képen van.
A gyári 16V kormány pedig így néz ki:
images.trademe.co.nz/photoserver/med/1/109602801.jpg

105tc 2010.03.12. 21:13:11

Most bánom hogy nincs már meg a Ritmo
Amúgy lesz Ritmo tali ha jól hallottam
A fekete BX meg súlyos

Morgó Muki 2010.03.12. 21:14:00

@bx16valve: Mindig tanul az ember. Néha elgondolkodom, hogy milyen lehet egy BX-et tulajdonolni, de mindig az egyküllős kormány, meg az idétlen irányjelző jelenik meg lelki szemeim előtt. Igazából egy XM-et szeretnék egyszer birtokolni. Ugye abból nem volt fakormányos? :)

Pajkos kisdömper 2010.03.12. 21:14:12

@éjszárny zöldi: Milyen kevés jó állapotu v6 van már csak:((Összesen 1 db jár hozzánk:(

JSHannibal 2010.03.12. 21:15:07

Hm de Oldtimer expora miért Youngtimert kerestek? :S
Egyszer azok is úgyis lesznek oldtimerek.. nem?

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.03.12. 21:16:08

@Morgó Muki: igy van, 1 kullos kormany kiralysag, enyemben is az van:
ejszarny.hu/xm/v6_2.jpg

amugy bx-em volt 1 kullossel is, meg ujabb td amiben asszem 4 kullos volt.

Pajkos kisdömper 2010.03.12. 21:16:17

@éjszárny zöldi: nem röhögni...legalább nem hangosan:))Meg kellett autóztatni a fiatalságot:)
www.youtube.com/watch?v=s0tgqVwONV0

Pajkos kisdömper 2010.03.12. 21:17:15

@Morgó Muki: "idétlen" irányjelző az S1-ben volt,a 16v-ben normál karos.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.03.12. 21:17:42

@Kiscapa315: Nem szeretnélek szembe dícsérni, de ez...

Bakker, gyönyörű!

Vigyázz rá nagyon!

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.03.12. 21:18:06

@Pajkos kisdömper: en ugy vettem h nem volt benne 150ezer es no volt tulaj 15 vagy 16 evig.
mondjuk nalam azert amortizalodik rendesen.
most epp feltengely kene mert mar nagyon szol.

Morgó Muki 2010.03.12. 21:19:26

@bx16valve: A négyküllős nem is néz ki rosszul.

FAStra 2010.03.12. 21:20:10

Kiscápa315!
Ha nő vagy elveszlek, ha pasi, akkor átoperáltatom magamat ;)
Gratulálok hozzá, álmaim netovábbja!

szevrichard 2010.03.12. 21:21:18

Üdv!

Egyébként is mennék az Expora, gondoltam ne menjek hiába :)

Tessék, lehet nézelődni:

indafoto.hu/szevrichard/10_eves_totalcar_1

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 21:21:19

@Morgó Muki: bezony, és van is belőle. Majd kicserélem... Egyébként XM-ben is 100% hogy volt fakormány :D

Hóember 2010.03.12. 21:21:25

Hehhe.. a 206osom is pont tíz éves. Kicsit már unom, bevallom...

Veér Farkas 2010.03.12. 21:21:29

A 10 év megünnepléseként nem lehetne olyat, hogy innentől kikötitek: az íróitok mind megtanulnak helyesen írni, meg alapfokon magyarul?

bx16valve (törölt) 2010.03.12. 21:22:53

@szevrichard: gyönyörű, főleg a színe tetszik nagyon!

szevrichard 2010.03.12. 21:23:29

@szevrichard:
Tudom nincs kép a belsőről, de az szííp is barna :) Igyekszem pótolni.

Morgó Muki 2010.03.12. 21:25:32

@szevrichard: Ez odab.sz! A cápa mellé, de azonnal! :)

szevrichard 2010.03.12. 21:26:22

@bx16valve:
Köszi! Hát igen, nekem is nagyon bejön, pedig gyári szín, kevesen is hiszik el :)

TraJaSi 2010.03.12. 21:26:47

Hm... majd minden verdám beférne :D

Trabi(903ccm Fiat motorral, sok custom megoldással): '82
Jawa(472.4 váz, 634-9 blokk, Mad Max maszkkal): '81
Simson(S51, Star turbós blokkal, egyedi tank+üléssel): '83

Najó, momentán egyik sincs kiállítós állapotban, talán majd a 15.-re mind elkészül amilyenre szeretném ;)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.12. 21:31:01

Ha nem lesznek csajok, én nem is megyek.

Egyébként a Nysát ki lehet vinni fellelés-közeli állapotban?

Hz 2010.03.12. 21:31:12

1994-es Audi S2 Coupe játszik? :)
1990-től gyártották a szériát, tehát a modell épp 20éves.

dennisthemenace 2010.03.12. 21:37:51

Oke, ne legyenek uvoltozo reszegek,de csocsok azert legyenek..Legalabb Angelae...

rognork 2010.03.12. 21:46:13

@Veér Farkas: húzzál már a véres faszba bazmeg, hogy odaszemetelsz minden oldalra, te nyomorék.

travelnyuszi 2010.03.12. 21:48:32

Ez a kormegkötés mennyire szigorú? Ha olyan autója van az embernek ami elég ritka, nem forgalmazták itthon, 98-03-ig gyártották? És általában nyálfolyatós...lehet? Vagy csak a kor számít?

Rahsid 2010.03.12. 21:55:23

Néhány csecs csak elkélne egy ilyen volumenű buliba, nemdebár?

ommm 2010.03.12. 22:13:20

@Rahsid: Olvasd figyelmesen. Ez NEM az a buli, ahogy Winkler leírta.

Srácok, törekedjünk arra, hogy az autó gyári legyen, típusazonos, korhű kiegészítő nem baj, de ha lehet, legyen minél eredetibb.

AttiM3 2010.03.12. 22:22:05

az mennyire baj, ha vannak azért rajta kisebb karcok, az első lökös alján egy horzsolás és a hátsószárny tetején a nap megszívta a festést. a 21év azért 21év, még gyári a fényezés. meg 16-os BBS RS-ek a gyári 15-ös felnik helyett.

a rendszám alatt:
index.hu/cikkepek/totalcar/blogok/belsoseg/2007_11_27_e30m3/2007_11_27_e30m3_06.jpg

Ladapower 2010.03.12. 22:22:49

emberek..Zalából nem megy valaki?

Ladapower 2010.03.12. 22:24:11

@AttiM3: grat a Bömöshöz! Nem kerül sokba fenntartani? ;)

AttiM3 2010.03.12. 22:24:36

a gyári sárga indexeket már visszatettem, meg gyári a hátsó lámpa is. a cikkben még le volt festve pirosra az index, elől meg fehér volt benne.

yeti 2010.03.12. 22:24:55

20-30 éves?Sajnos nincs ilyen fiatal járművem:)

AttiM3 2010.03.12. 22:25:56

@Ladapower: köszi! most nem, mert nem használom. :)

szalai 2010.03.12. 22:26:39

@Veér Farkas: Süt rólad a káröröm. Ez az egész nem olyanoknak szól mint te.

új év, új név 2010.03.12. 22:34:25

Szegény Angéla... dehát a bögyös nőkre gerjedünk. Meg a kocsikra. :D

Morgó Muki 2010.03.12. 22:37:26

@AttiM3: Kecsegtető kép! Nehogy már elnézést kérj! Elsőre is jól néz ki az autód. Inkább csak a BMW kezd felülreprezentált lenni. :)

werebpecs 2010.03.12. 22:40:25

Golf II GTI 16V , patika gyári állapotban:

www.carstyling.hu/car_shower.php?id=14087

Sajnos a kiállítás idején külföldön leszek, csak meg akartam mutatni :D hehe.

Később viszont szívesen bocsátom a TC rendelkezésére, összehasonlító teszthez vagy ilyesmihez. ÜdVW

AttiM3 2010.03.12. 22:40:28

meg a felnik azóta teljesen fel lettek újítva.

1kutya 2010.03.12. 22:42:48

@vnweb: ha nagyon szeretnéd, akkor én Aldo barátomat egy üveg pálesszel ráveszem, hogy legyen ott a DL:DDD

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.03.12. 22:44:42

boldog születésnapot, így megelőlegezve is.

Papp Tibi majd kap egy szögmérőt is, hogy meg tudja különböztetni a 30 fokot a 45-től ;)

dennisthemenace 2010.03.12. 22:46:48

@ommm: Mit kap a legmesszebbrol erkezo???

misinator 2010.03.12. 23:12:42

Sajnos a Nagypolákom - lásd a képeimet - már nem érhette meg az eseményt:-(((

misinator.inda.hu/kepek

"Monjuk" nosztalgiaképpen lehetne valami villámhárítós, nyúlfarokslusszkulcsos, krómdísztárcsás - középen szigorúan piros pöttyel, bólogatókutyás, labdás, Videoton hifis,lengyel halogén-ködlámpás, Koppány-dobos, reluxás, stb, stb, EZERÖCSI is! Nem!?

Valaki ki tudná egészíteni a felsorolást?:-)

Morgó Muki 2010.03.12. 23:13:10

@AttiM3: @werebpecs: Vazz! Elképesztő mindkét autó. Gratulálok!

ommm 2010.03.12. 23:14:39

Aki nevezni akar, az töltse fel az Indára, ahogy az írva vagyon.

@dennisthemenace: Lesz miből válogatni, a szerencséseknek alanyi jogon jár majd, de a többiek sem lesznek megrövidítve.
Maradjunk egyelőre ennyiben.
Készül ez-az :)

mlt3 (törölt) 2010.03.12. 23:16:03

@Morgó Muki: Nagy kar, pedig ugy megneznek nehany japan veterant :D

Alf (törölt) 2010.03.12. 23:17:24

nekem csak egy lelakott 88as nissan micram van :(

szabopsz 2010.03.12. 23:18:16

@dennisthemenace:
Az a Csikós mercije lesz, na ha az űberelni tudod...

raja ram 2010.03.12. 23:19:13

A Totalcar júliusban lesz 19 éves, csak lenyúltátok a nevet. A Totalcar Rock Club 1991-ben nyílt a Krúdy Gy. utcában.

Alf (törölt) 2010.03.12. 23:19:37

Karotta Datsunja lesz-e?

Dennis01 2010.03.12. 23:19:38

@dennisthemenace: Remelem, egy 83-as Austin Minire gondolsz, mert ha igen, akkor benevezhetnenk! :DD

Garp 2010.03.12. 23:21:54

@dennisthemenace: ehhehe én is megyek! :P :D

Tommi 2010.03.12. 23:51:07

Samara játszik? Vagy az túl kommersz?

Holnap lövök pár fotót, aztán meglátjuk. ;-)

Maggi4 2010.03.12. 23:58:40

@AttiM3:

Atti, az E30 nekem valahogy sose volt a zsánerem, de ez valahogy kurvára odabasz! Nem találok rá jobb szót, odabasz és kész.

Garp 2010.03.13. 00:45:37

@Dennis01: nono! nem ülöm kockára a seggem! repülök...:) az csak 3 óra.

Dzso_bácsi 2010.03.13. 01:12:45

@bx16valve:
Hü! Nagyon zsír állapotú a BX! A karbik külön díjat érdemelnének, csak kár hogy miattuk szüretlen levegöt szív be a motor, aminek három hengere egyenesen a hütö által átmelegedett luftot kapja torokra...
Elég kellemes szívó hangja lehet, és az is érthetö, hogy a visszahajló szívócsonk (esetleges air box-al, termosztatos meleg levegö szívással) nem fért volna be a motortértetö alá. Viszont ez így... jajj:(

p.s. amint tudom felrakom én is a taligám "versenyen" kívül hogy legyen mit rajta kifogásolni...

Dzso_bácsi 2010.03.13. 01:17:40

@AttiM3:
WOV! Háttérben a historic S100... hogy került a sok bajor közé?:)))

CSÖRR-CSI££ 2010.03.13. 01:31:38

@misinator:

Ennél több nekem se jut most eszembe, de a '90-es évek elején, amikor még szinte bármivel lehetett maszektaxizni, volt egy srác egy fehér ezeröcsivel; na azon volt minden ilyesmi együtt! Amit felsoroltál, annak simán a háromszorosa.

Rémlik a koppánykipuff, a széles (lemez) felni, iszonyú hosszú, de alkarnyi vastag váltókar (valami rackaszőrrel bevonva), nagyonsport kormány (zsigánál beszarsz parkoláskor), szintén rackaszőr tetőkárpit, és minden, amit lehetetlen elképzelni is, nemhogy felsorolni.
(Ne felejtsük, akkor már túl voltunk a "világútlevél" -kiváltotta "mindenthozunkausztriából" őrületen)

Oda járt ő is drosztolni a sugár és a zikea közötti placcra (már nincs meg), oszt egyszer jött egy nyugdíjas-korú néni két nehéz cekkerrel.
A srác, (kb. mint omm, mielőtt kopasz lett, csak szőkében) készségesen segített a néninek, a többiek asszisztáltak, a néni kezéből pilanatok alatt kikerültek a nehéz szatyrok, be az ezeröcsi csomagtartójába, a nénit meg már a nyitott ajtó fogadta a jobb egyen.

Csak akkor vette észre, hogy mibe ült be... ijedtség ült ki az arcára.
Bemondta a címet, de nem állta meg, hogy megkérdezze: "Mi ez? Versenyautó?!!!"

-Persze, keziccsókolom, de ne tessék aggódni! -mondták a segítőkész kollégák az autó mellől.

Közben az egyikük a jobbegy ablakán át beszólt a sofőr srácnak: "Asztán figyejjé oda, nehogy főborújjá, mint a múltkor...!"

Egy pillanatra még láttam a néni arcán amint az aggódás igazi rémületbe csap át, és amint a jobb keze a kilincset kezdi keresni (a zsigának bokánál van, ezért nem találja :), de a sofőr addigra már feltúráztatta a "redná-redná"-t, a néni feje meg hátracsapódott (mert azokban még nem volt rendes fejtámla) és egy gumicsikkantás-majdnemlefulladás után némi olajfüstöt hagyva maga után elviharzott a Füredi út irányába.

Na, egy ilyen Zsigulit is szívesen viszontlátnék a találkozón, ha már nosztalgiázunk :D

vitya25i 2010.03.13. 01:35:18

@AttiM3: Atti hozd az M3-at, végre nem csak a garázsban látom porosodni :-D

vitya25i 2010.03.13. 01:40:57

@mlt3: hát ez még nem veterán, de ha beleférnék, be tudnám dobni a közösbe. Pár dolgot már finomhangoltam rajta :-D bár ez leginkább a belteret érintette.
1986-os RX-7, eredeti fényezés, sérülésmentes, vezetett szervizkönyves.
Képek róla:
indafoto.hu/vityaRX7/

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.13. 01:43:31

Fú gyerekek, mennyi gyönyörű autó... Már ezért érdemes kommenteket olvasgatni :)
@Pajkos kisdömper: Nagyon komolyak azok a felnik. Asszem talán a legtökéletesebb választás bx-re.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.13. 01:45:51

@misinator: Kindertojás-antenna? No Fear szélvédőmatrica? Mondjuk ez utóbbi inkább csak a 90-es évek elején kezdett el bejönni :)

CSÖRR-CSI££ 2010.03.13. 01:47:00

Amúgy teljesen egyetértek a főszerkesztő úrral, hogy a "paplanszájú- káddugóbimbójú pléh méjteket", meg az üvöltő "duci-duci"-t és fűrészmalom-zaj zenéket ki lehetne hagyni, hogy ne legyen már falusi búcsú, és egyéb vásári céllövöldés- körhintás gagyiparádé az egészből.

Jó a kezdeményezés!

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.13. 01:50:03

@CSÖRR-CSI££:
Sírok :D
Egyik taxis ismerősömnek 2 Recaro kagyló volt elől. Néni szállna be, srác mondja h csókolom, inkább hátra tessék, mert nem tetszik majd tudni kiszállni. Deeedeeeee, nemleszsemmibaj, jóleszezittnekemaranyoskám.
Aha. Érkezés után 10 percig bányászta ki a nénit...
Azóta már visszarakta a gyári üléseket :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.13. 01:53:04

@szevrichard:
indafoto.hu/szevrichard/image/7115343-78908caa/267739
Ezen a képen miért erbrássoltál egy Trabantot a kocsi elejére? :)
Egyébként viccen kívül, gyönyörű a gép...

szevrichard 2010.03.13. 02:20:28

@Maybe_:

Azzal is nevezek :D Az egy másik munkám volt...

szevrichard 2010.03.13. 02:22:54

@Maybe_: Viccen kívül, nagyon köszönöm! :)

calamites 2010.03.13. 06:33:55

Pécsről valaki nem keres utastársakat?

tittadili 2010.03.13. 06:48:37

Engem ne várjatok a 1o éves bulira. Ezzel a "nincs csöcs" szöveggel teljesen elvettétek a kedvemet. :-)

Dzso_bácsi 2010.03.13. 07:16:39

(csendben jegyzem meg: boldog szülinapot Totalcar)

2,2Q 2010.03.13. 07:31:27

Sziasztok !

Az gépemet egyszer szívesen látnám hasonló kiállításon. Sajna ahhoz még sok zsebpénzem fog rámenni..
Azért sok egyéb jó tulajdonsága mellett azért is bírom nagyon, mert nem jön minden nap ilyen szembe velem !

Audi 100 Avant 2,2 sor5 Q

kepfeltoltes.hu/100313/DSCN9544_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/100313/DSCN9545_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/100313/DSCN9547_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

bx16valve (törölt) 2010.03.13. 07:35:18

@Dzso_bácsi: szűrővel járok (nagy pipercross), csak az nincs a képen :-)

Kisatti 2010.03.13. 08:13:28

Sziasztok!

Én is jelentkeznék egy 1982-es Mazda 323-mal!

indafoto.hu/kisatti/10_eves_totalcar

Még nem veterán, de ahhoz képest hogy 82-es még nem kellett renoválni, szinte minden alkatrésze gyári :)

Cézé 2010.03.13. 08:18:13

Veteránkiállítás?

Nem is tudom. Az utolsó hivatalos fellépése az előző tulaj fiának a 10 évvel ezelőtti esküvőjén volt. Azóta a forgalomból ideiglenesen kivontan patinásodik.

Mindenesetre ha nevezek, a Bende és Csikós kollégákat zárjátok ki a szavazásból :-)!

indafoto.hu/collectioneditor/267807

kariking · http://ralialfa.blogspot.com 2010.03.13. 08:21:57

Boldog szülinapot Winkler és Asszúr :)

Devil2 2010.03.13. 08:24:57

Akinek van lehetősége polárszűrős optikát használni (vagy kérje el a haverét akinek van ilyen), az ne legyen rest ezt megtenni.

Dzso_bácsi 2010.03.13. 08:27:46

@bx16valve:
Zsír:) És behallatszik a hörgés ahogy illik?

evil. 2010.03.13. 08:36:03

Boldog szülinapot, előre is, kiállítani való autóm sajnos nincs, de igyekszem ott lenni:)

Garp 2010.03.13. 09:04:33

@Kisatti: váááá, és bogyósülés! Tutti! :))

ColtCzT 2010.03.13. 09:47:12

@AttiM3: gyönyörű a BMW-d 8P! Remélem ott lesz!!!

dennisthemenace 2010.03.13. 09:47:43

@Garp: Gyere velunk; most mondtam a lokott Minisnek,hogy mi lenne, ha trelerre raknam es a Pug elhuzna Gyorig; Lassabbak nem lennenk..DDDD

dennisthemenace 2010.03.13. 09:50:11

@ommm: Mondd meg a Winklernek, hogy az Argentan hat eve nincs muszaki,de lehet,megkockaztatom,hogy odamenjek vele a nosztalgia kedveert...)

Matenak · http://csipszerelde.hu 2010.03.13. 09:56:12

Sziasztok Totalcar,

Én még emlékszem az időkre, amikor még pár linkből állt az oldalatok, így visszagondolva már elég vicces. :-)

Én szívesen elviszem a 24 éves teljesen gyári (!) Toyota Cecíliámat, ha érdekesnek találjátok, napi használatban tartom. Még a gyári szervízkönyve is megvan. :-)

Sok kép és két cikk is megtalálható Róla itt:

indafoto.hu/csisz

stipistop.com/blog/2009/10/31/elso-hat-honapom-ceciliaval-egy-toyota-celica-val-csipszer-mate-vendegirasa/

Kellemes életet,

Mate

rpyd74 2010.03.13. 10:27:25

Még egy tanács a fotózáshoz: Ne délben fotózz! Lehetőleg 10óra előtt, vagy 16 óra után. Sokkal szebbek lesznek a képek! (persze ez a tanács csak akkor alkalmazandó, ha süt a nap)
Üdv!

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.13. 10:49:25

@ommm: csak vicceltem :) Nem a Ladával, a lista számonkérésével...

Wesszájd Gábor 2010.03.13. 10:51:40

@Pajkos kisdömper: Ember!!! ahogy már Maybe_ is mondta, az a felni... hát az nagyon-nagyon! Megtudnád mondani a márkáját és a tipusát?

Maci-Laci 2010.03.13. 11:03:23

Sziasztok!

Itt már láttam egy-két BMW-s havert, így én is úgy döntöttem, hogy megmutatom magam, idén először.

indafoto.hu/avusblau

P.S.: Egyébként ide kell bemásolni a linket, ami az autóm fényképeit tartalmazza, ahhoz, hogy esetleg bekerüljön Avus?

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.13. 11:03:39

@werebpecs: legszívesebben annyit kérdeznék csak, hogy mennyiért adod el?

de itt van két link, hogy lásd, hogy még ezt is lehet fokozni (előtte készíts pzs-ket a gép mellé)

Golf Limited 2.500 km-rel

www.vw-racing.org/cars/limiteds/frm_limited.asp?id=055

Golf Limited 18.800 km-rel

www.vw-racing.org/cars/limiteds/frm_limited.asp?id=034

Golf Limited 37.000 km-rel

www.vw-racing.org/cars/limiteds/frm_limited.asp?id=053

ezeknél szebb nincs

de sajnos az áruk megfizethetetlen, szerintem az elsőt 100.000 Euro alatt nem adnák el

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.13. 11:13:07

ez enyémről pár fotó (még a kutyával való találkozás előtt, azóta az első lökhárítóm sérült, hálistennek a karosszériának karcolás baja sem lett)

www.doppel-wobber.de/wbb2/jgs_galerie_userbilder.php?userid=11121&bildid=1308&sid=

1.8 GL automata, ABS, klíma, központi zár, szervokormány, motoros tükrök, zöld üveg, ködlámpa, Avus felnik és jelenleg 95 ezer km!

Maci-Laci 2010.03.13. 11:21:20

@Maci-Laci: bár az enyém még nincs youngtimer, de azért a szövegben úgy van leírva, hogy nagyjából...Hát ez nagyjából lassan majd, egyszer... :-) Próba, cseresznye!

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.13. 11:25:04

@Matenak: , @Maci-Laci:
Azzztak.rva!!!! :o

Ilyenkor azért ég a pofám, hogy hogy néz ki a saját szarom :(
Remélem akik nem kerülnek be a 10 szerencsés közé, azért egy belsőség találkozón megmutatják a gépeket. Mennék szívesen nyálcsorgatni.

@GYUSZI BACSI:
Lajhár a rendszámod? :)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.03.13. 11:28:00

@Maci-Laci: szép, a szemből készült kép simán elmenne gyári sajtófotónak is.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.13. 11:33:46

@Maybe_: a 7 éves lányom, aki most tanult olvasni/írni, azt mondta:

"Én úgy jegyeztem meg a Golf rendszámát, hogy LuJiz Hemilton" (((((:

ez 10 pontos, nem?

werebpecs 2010.03.13. 12:30:54

@GYUSZI BACSI: Hello, elképzelhető, hogy ősszel valamikor eladó lesz, már megfordult a fejemben. De annyit úgysem kapnék érte, amennyit ér :/

travelnyuszi 2010.03.13. 12:34:43

@ommm: nem lesz olyan helyetek, ahol nem 20-30 éves, hanem fiatalabb, de ritka autókat lehet megmutogatni? Igényes, gyári állapotú, tizen-, huszonévesen nagyon vágyós vasakat? Szerintem erre is lenne igény, sokan vagyunk akiknek most sikerült ilyen autóba ülni, és sokan vannak akik ezeket is szívesen simogatnák. Vagy tévednék?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.13. 12:41:56

"Ugye, nem is bonyolult? Ha majd el akarsz adni egy használt autót, hasznosak lesznek ezek az ismeretek. Sok sikert."

:):):):):):):)
Ehhez képest remélem csináltok majd egy bottom of beküldött képek - kiállítást is :D

ommm 2010.03.13. 12:48:27

@Speedman: Ha érintetlen, akkor midneképp. Elméletem szerint gyári Calibra ma már nem létezik, ami óriási kár.

ommm 2010.03.13. 12:50:02

@Cézé: Bende sírni fog... :)

Kiscapa315 2010.03.13. 12:50:47

@travelnyuszi: Például?

Szerintem most az OT Expó helyszíne miatt nem épp aktuális, de érdekelne egy pár szereplős lista mikre gondolsz.

ommm 2010.03.13. 12:53:36

@travelnyuszi: Van, úgy hívják: Belsőség-találkozó :)

Garp 2010.03.13. 13:06:08

@dennisthemenace: mondanám, h dobok le majd egy kis ingyen szendót, de a Ryanairrel megyek (SóhAir), szóval max sárga jégtömböt...:D

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.13. 13:08:23

@ommm: Viszont oda viszünk nagyzenét, meg csöcsöket is. :-)))

dennisthemenace 2010.03.13. 13:16:27

@ommm: Ahogy Moldova irta; "Az Elmelet nagy zenekar, de a Valosag arva hegeduje sokkal szebben szol..)))))"
En szoktam latni.

cartshee 2010.03.13. 13:17:07

Az én Ignisem senkinek nem érdekes, csak nekem........ Más akinek Hummere meg ilyen extrém vasa van.... nem baj jó ez így...

dennisthemenace 2010.03.13. 13:17:27

@Garp: En mindg az Air Lingussal utaztam..Egy utalat volt az a mubor uleses Airbus..))

cartshee 2010.03.13. 13:19:23

Az én ignisem senkinek nem érdekess, csak nekem.... Az más, akinek ummere vagy egyéb explorere van........de jól van ez így,..

travelnyuszi 2010.03.13. 13:23:03

@Kiscapa315: Golf III. VR6, Audi RS2, RS4 (első széria), E36 M3, E34 M5, C36 AMG, Lancia Delta Integrale, Nissan Sunny GTI-R, Volvo X T5-T5R, W124 500E, Escort Cossie, Sierra Cossie, ilyenekre gondoltam. Nekem például egy Bora Variant V6 4motion Highline-om van, és engem lepett meg a legjobban, hogy mennyi ember veti rá magát. Pedig nem egy nagy értékű autó, csak egyszerüen ritka, ezért nézegetik talán. Innen jött a gondolat, mert 10-15 éve sokan nem gondoltuk volna, hogy akkor elérhetetlennek tűnő autóink lesznek.

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.13. 13:27:51

@travelnyuszi:
Az általad felsorolt autók fele megfelel a youngtimer kategóriának.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.13. 13:30:01

@travelnyuszi: Nem akarlak megsérteni, mert abszolute személyes, szubjektív vélemény, de szerintem ezek nem ritkaságok.
Persze, mint típuson belüli kivitelek ritkák, mert csúcsmodellek voltak, vagy extra kivitelű autók, de egy kiállításon ez (legalábbis számomra) továbbra is csak egy hármas Golf, vagy egy mittoménmilyen BMW, esetleg egy E124 Merci, és egy halálra unt Ford Escort.
Szóval persze, kevés készült épp ezekből a kivitelű autókból, de amúgy az alap egy tucatautó.
Nekem pl. ebből "Bora Variant V6 4motion Highline" annyi jön le, hogy van egy VW Bora-d. Ami minden bizonnyal eszetlen jó autó, mert a v6 az összkerékkel nem egy hülye kombináció, de amikor meglátom az utcán, akkor valszeg "csak" egy VW Bora-t fogok látni, amit én személy szerint meg se nézek. Persze az autóbuzéria-találkozó, az más tészta. :)
Ez persze csak azt magyarázza, hogy én miért nem tudok ráizgulni egy-egy ilyen autóra.

travelnyuszi 2010.03.13. 13:35:14

@Tie: Kérdezd meg a Gergőt a Bora-ról Üdv. Gabus :)

Don_Matteo 2010.03.13. 13:36:54

Itt van pár kép a '83-as bx-emről:

indafoto.hu/bowdenbx/10_eves_totalcar

Remélem ott leszünk :)

travelnyuszi 2010.03.13. 13:39:21

@Maybe_: igazad van, de mégsem látsz belőle csak úgy. Ha meg van valami szervezve, talán jobban összeszedik magukat az emberek. De tényleg nem akarok vitát indítani, lehet hogy csak bennem nagy a vágy. Eddig az összes OT Expo-n kint voltam, veteránom is van. De ma már rohadtul nem dob fel a 876. állólámpás, Moszkvics, Zsiguli, és társaik. De most is kimegyek becsületből, mert az a pár ritka -nem annyira- régiség is megdobogtatja még az ember szívét...

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.13. 13:47:45

@travelnyuszi: Nade pont ez a lényeg, hogy ilyen autókat keresnek :) Egy Sierra Cosworth-ot én is megtapiznék élőben, a Delta HF Integrale is alap.
A '90-es évektől kezdve viszont már nem különböztek annyira a sportos változatok (kinézetre) a szériától, mint előtte, ez pedig egy kiállítás, itt a szem kényeztetése a lényeg. Egy Golf III VR6 is lehet szép, de az emberek 95%-a nem tudja megkülönböztetni a sima 1.6-ostól. Egy E30 M3 viszont már feltűnőbb jelenség. Ha érted, mit akarok mondani.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.13. 13:59:52

@travelnyuszi: Höhö. Kicsi a világ. :)
De nekem az akkor is csak egy Bora. ;)

travelnyuszi 2010.03.13. 14:00:49

@Tie: És most tudtam meg, hogy még ültél is benne. Kis hamis...:)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.13. 14:03:04

@travelnyuszi: Viszont az Erik 124-es kupéja, az mán finom. Abból hétköznap se lát olyan sokat az ember, az még nekem is tetcik. :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.13. 14:04:42

@travelnyuszi: Hűha, erre mondjuk nem emlékszem. Mikó lehetett az?
Valami rémlik, mintha valamikor lett volna a Gergőnél egy Bora...

travelnyuszi 2010.03.13. 14:04:58

@Tie: El is adta...de az meg nem a sima 124?? :) Na, majd a többit megbeszéljük élőben.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.13. 14:06:59

@travelnyuszi: Eladta az erik a 124C-t??? Pedig úgy bele volt buzulva, hogy még. Na ez meglepő, aszittem abból megy nyugdíjba. :)

Gyere majd a belsőség találkozóra, oszt jó lesz. :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.13. 14:07:54

@werebpecs: azt nálam sose tudhatod, az enyém 1,5-be van nekem (:

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.13. 14:11:47

@Tie: hát ez a Bora Variant V6 4motion Highline nem egy gyakori autó - készült belőle biztos 20-25 db (:

de ezt hívják understatement-nek, amikor direkt az a poén, hogy nem látszik rajta, hogy mit rejt a lemez

werebpecs 2010.03.13. 14:14:38

@GYUSZI BACSI: az igen! csavarjaiból építetted fel, vagy hogy sikerült ennyit beleölni? Vagy ezt úgy értsem, hogy ennyiért vetted?

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.13. 14:20:22

@werebpecs: 3 euróért vettem, még egyszer ennyi volt a behozatal meg a magyar forgalombahelyezés meg tettem bele 4 BOGE turbo lengéscsillapítót

a lámpákat meg a bőrkormányt nem is számolom (:

de 9 hónapig kerestem Németországban is, mire ilyen felszereltséggel kaptam egy kevés km-est

85.800 volt benne, mikor vettem, már több mint 10.000-et mentem vele, sajnos

nemsokára átfordul 100.000-re, azon a héten le leszek taglózva, az biztos

körbezártvillám 2010.03.13. 14:26:26

@AttiM3:

Nagyon odabasz a verda, rohadtul irigy vagyok tudd meg! Megmondalak anyukámnak....

Garp 2010.03.13. 14:26:28

@dennisthemenace: 1kutya sajna. De most komolyan...jöttök ti is, Elvileg 4TYRE jön még Dub-ból...

zéboy 2010.03.13. 14:28:49

Sziasztok! Volvo 480 turbom van,szép gyári átalakítás mentes állapotban,92-es frissített modell,gyári aluval,bőrrel. Szerintetek nevezhető?

voszi 2010.03.13. 14:31:19

szép, széria állapotú calibrára én is kiváncsi leszek! hol keresitek majd? a holdon is nézzetek körül.....

voszi 2010.03.13. 14:32:55

a 10 évhez nagy grat, a TC, minden hibája ellenére a legjobb ebben a szakmában, nincs vita!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.13. 14:39:33

@werebpecs: most megnéztem a mobile.de-n, 1.091.000 autóból 2 db olyan Golf 2 van, amiben van automata váltó, klíma és ABS egyszerre, de mind a kettő hulladék

az autoscout24.de-n 1.830.000 autóból szintén kettő hulladék

werebpecs 2010.03.13. 14:55:58

@GYUSZI BACSI: így már világos, gratula a kocsihoz, tényleg nagyon jó bőrben van :) Remélem sokáig fogod használni, mert itthon bármilyen Kettest 500e-nél jobb áron eladni művészet.

nem kéne... 2010.03.13. 15:01:38

@Don_Matteo:

meg ne sértődj, de én ezt a motort nagyon nem szeretem, egy igazi szemét.
:))))

Don_Matteo 2010.03.13. 15:21:44

@nem kéne...:

Van egy 16 TRS-em is, nem ilyen szép állapotban, én se akartam nagyon fekvőmotorost, de ez a konkrét példány meggyőzött. Aki hallotta járni, vagy ment vele az tudja milyen. :) Egyébként meg direkt tetszik, hogy a motor se úgy van benne, mint a többi autóban. :)
Emlékszem még a Bende hirdette az ő Leader fekvőjét eladásra és le volt írva, hogy alapjáraton valami csörög. Na az olyan bő 150 ezer km-nél kezd jelentkezni, az áthajtómű kopásából adódik. Ezen az autón még olyat se hallani. :) Kis üde.

Speedman 2010.03.13. 15:22:11

@ommm:

"Elméletem szerint gyári Calibra ma már nem létezik, ami óriási kár."

Pedig az enyém (majdnem) az. Semmi optikai tuning, csak a kerekek, meg az első lámpák (az eredeti is meg van, de a tompított foncsorának annyi-típushiba)nem eredetiek, és a mocitetőt festettem át mattulás miatt.

voszi 2010.03.13. 15:28:38

fönt van a gép a forum.calibra.net-en?

Kavics_ 2010.03.13. 16:16:05

@ommm: felkerült az enyém is, ha túl fiatalnak számít akkor majd belsőség talin :D
indafoto.hu/fiatcoupe/tag/10_eves_totalcar

nem kéne... 2010.03.13. 16:26:06

@Don_Matteo:

ilyent kosárból raktam össze egyet, de úgy, hogy előtte javították a motorját és amihez hozzányúltak, szar lett.
mindegy, azt gatyába ráztam, de sajnos utólag jutott eszembe, hogy lekövettem egy olyan hibát, ami miatt koppra szét kéne fűzni megint a komplett motort.
most már mindegy.
a motorról annyit, hogy a hengerfejben szemmel látható görbület volt, ami még nem is baj, de a blokk ugyanígy nem volt egyenes, ugyanannyira.
és működött, azzal sose volt baj, passzolt egymáshoz a két darab.
viszont ha valaha még egyszer hengerfejes lesz és megsíkolják a tetejét, végeláthatatlan szopás veszi kezdetét....

nem kéne... 2010.03.13. 16:29:51

@Maybe_:

sierra cosworth pipa, delta hf integrale pipa, golf vr6 syncro pipa.
:))))

Don_Matteo 2010.03.13. 16:31:41

@nem kéne...:

Kifeküdne se újítanám fel. Még nincs abban a korban. 88-ig csinálták ezt a motort bx-be, aztán pugból is beszerezhető. ki lehet fogni még jó állapotút.

BadMojo 2010.03.13. 16:32:45

@Kavics_: A képeid között a cikk, nincs meg nagyban?Olvasható méretben?

nem kéne... 2010.03.13. 16:42:40

@Don_Matteo:

ezt megcsapágyazták, alapméretes főtengelyre túlméretes csapággyal.
szorult.
meggyűrűzték, de az egyik gyűrűt berakáskor eltörték, visszatették az egyik eredeti gyűrűjét, ami miatt zabálta az olajat és a harmadik henger állandóan leállt.
visszatették a fossá nyúlt láncot törött vezetővel.
a hengerefejet állítólag felújította az ember (de ha görbe, akkor hogyan?), egy szelepszárszimmeringet se cseréltek, a hengerfejcsavarok a huszonéves eredetiek voltak.
tudnám még sorolni, de most hirtelen a legnagyobb bakikat.
aztán magán az autón még volt bőven hiba...

Don_Matteo 2010.03.13. 16:45:01

@nem kéne...:

Ez jellemző a magyar használt piacra... ilyen szarokból van 97 db jóból meg 3... és az ember meg csak szív

STVI-01 2010.03.13. 17:16:17

@ommm: Létezik még azért gyári Calibra, ha nem is sok.

pl. ez:
suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=121480604

Avant1 2010.03.13. 17:25:34

Audi 90 2.0 20V quattro sportlimuzin jöhet?

Ötleömlős, kat.mentes, szívó, mintegy 1387 példányban készült 1988-89-ben. Itthon van belőle kb 3-4 db. (2,3 20VQ-ból több van, talán olyan 12.)

Gyári kinézetű: tök gyári kipuffal, belsővel, 90% eredeti metálfekete fénnyel, felnivel,szpojlerrel, belsővel. Mivel nem egy vitrinautó, így vannak kb 1x1 cm-es szépséghibái (javítható lakkhibák, fényszórófoncsor már nem százas 1 oldalon)

Elvi síkon mit gondoltok?
Ha igen, akkor tudnám nélkülözni 2-3 napra, illetve szívesen megcsinálom ezeket rajta.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.13. 17:31:53

ez az... már kimoderált... éljen tovább a rózsaszín álomvilágában, a hű vazulusok fejbólogatása közepette. Legyen meggyőződve róla, milyen frankón csinál mindent. ááááá.... hagyjuk...

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.13. 18:02:11

@STVI-01: hát ez jó is basszus, csak ez is 2 millióban lenne, mire behoznád és utána mész vele 10.000 km-t és lenulláztad az értékét, mert ez így jó 12.000 km-esen

éppúgy, mint a Golf Limited amit belinkeltem 2.500 km-rel és oda van írva, hogy "never used on street"

de ha egyszer megveszed és használod, lemegy az értéke, ha meg nem használod, mi a tosznak veszed meg, nem?

BadMojo 2010.03.13. 18:13:12

@Kavics_: Nagyon szépen köszönöm:)))

dennisthemenace 2010.03.13. 18:17:15

@Garp: Elmeletileg igen,de ez a fonokomon mulik...Egyedul nem szivesen engednem el a Minist..

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.13. 18:31:15

@GYUSZI BACSI: Ez a baj ezekkel az autókkal, sajnálja az ember használni...

Garp 2010.03.13. 18:36:11

@dennisthemenace: hát, hó van még mindig a dajcsoknál, szóval egyedül magam se...remélem tudtok majd jönni.

Speedman 2010.03.13. 18:39:18

@voszi:

Nincs, de tettem fel két képet róla. Keress rá a hozzászólások elején.

Rocko- 2010.03.13. 18:44:06

@Avant1: jöhet.
addig használod a 2.3 100-ast. :)

dennisthemenace 2010.03.13. 19:23:04

@Garp: En is...Bar valtozatlanul inkabb trelerre raknam azt a kutyaolat..Amugy kinn szerel a sotetben,mert a vizpumpanal eldurrant a bypass cso es nem er ra reggel,vilagosban kicserelni,a,nem..DDD

Daev 2010.03.13. 20:40:43

@dennisthemenace: Akkor jó:) Köszi!
:):):)

Orizatriznyák 2010.03.13. 21:05:02

Csak gyári állapotú autó jöhet? Van egy cukorka, tuningolt Trabantunk. Meg egy gyári állapotú Citroen AX-ünk, bár azt nem tudom, van-e benne valami érdekes...? Talán az, hogy még működik.
:) 1.5-ös Saxo motor van benne.

No quarter 2010.03.13. 21:31:48

@Daev: Most akkor neveztél, vagy nem? Nekem nagyon bejön. Korabeli alkatrészek és tuning, vagy belekevertél újabb dolgokat is?

P928 2010.03.13. 21:32:10

Sziasztok! Felajánlom a gyári kivitelű, őszinte, megőrzött állapotú Porsche 928 S4 gépkocsimat. 23 éves, ismeritek, Csikós Doktor írt belőle használt tesztet Nálatok. (Szögeskorbácsot a csigaszeműnek)Így van pár kép is róla:-) Semmit sem változott. Szóljatok, ha érdekel Benneteket.

Dennis01 2010.03.13. 22:05:42

En is keszitek kepeket holnap, vagy holnaputan a kocsimrol, szeretnek nevezni. Egy jobbkormanyos 1983-as Austin Mini, British Racing Green (sotetzold :) ) festessel, feher tetovel, feher motorhazteto csikokkal. Es termeszetesen az elmaradhatatlan spotlampakkal a hutoracs elott...

krakéler 2010.03.13. 22:10:12

Isten éltessen Benneteket!

De azért tíz év alatt egy korrektorra igazán futhatta volna (esetleg magyarul jól tudó szerkesztőre...), mert az a tíz éves, az magyarul inkább tízéves lenne...

Ottopappa 2010.03.13. 22:10:32

Ezerötös kocka Lada? Na? :)

Dennis01 2010.03.13. 22:15:32

Amugy remelem, lesz a parkoloban elkulonitve egy nagyobbacska placc, ahova a kiesett nevezok autoival parkolhatnak. Igy meg tobb klassz jarmuvet latni... :)

dennisthemenace 2010.03.13. 22:15:37

@Dennis01: Meg az elmaradhatatlan tocsaval a motor alatt...

dennisthemenace 2010.03.13. 22:17:31

@Ottopappa: Csak ha hozod a hugodat,juliusi hosegnek megfelelo oltozekben..))

Dennis01 2010.03.13. 22:36:13

@dennisthemenace: Melyikre gondolsz? Az olaj, viz vagy szelvedomoso? :DD
A harombol remelhetoleg kettot kipipalhatunk, marmint mentesnek.. :DD

Ladapower 2010.03.13. 23:49:18

szerintem elő lehetne keríteni a régi hazai rally-autókat...Lada VFTS és társai...

ommm 2010.03.14. 00:44:01

@P928: Megfelel a kiírásnak?
Meg.
Benevezed?
Csak rajtad múlik :)

Garp 2010.03.14. 01:58:48

@dennisthemenace: "Hé, folyik a hűtőviz a kocsidból!" - "Ja, mer' van benne..." :D

@Dennis01: Állítólag lesz ilyen villanytöltő csonk is a parkolóban ;).

Garp 2010.03.14. 01:59:52

@dennisthemenace: na látszik milyen nevelést kapott...tiszta anyja, mi? :D

dennisthemenace 2010.03.14. 07:08:35

@Ottopappa: Most mit rohogsz???? Haa komolyan mondom,vazze!! DDDD

dennisthemenace 2010.03.14. 07:11:23

@Garp: Az hat...
De neha inkabb egy hires fazonra emlekeztet,aki itt lakik nem messze egy szep kis farmon es rengeteg klasszikus sportkocsija van; de mindenki csak a Minijet ismeri..Mr Bean neven lett hires..DDDDDDDD

Daev 2010.03.14. 09:11:08

@No quarter:
Szia!
Nem az enyém az autó ezt kihangsúlyoznám, de a gazdája megkért hogy nevezzem be. Andris nevében köszönöm a dícséretet!

Az autó többé kevésbé teljesen eredeti, komplett lakatolás fényezés és teljes felújítás utáni állapotban lehet látni.
Ha jól tudom, akkor csak a kipufogó és az ülések, amik nem Autobianchi-ból jöttek.

Üdv: Daev

P928 2010.03.14. 09:35:43

@ommm: Szia, beletettem vagy másfél órát, addig jutottam el, hogy regisztrált vagyok az indafotón, P928 alatt, alap albumban ott a 4 kép. Nem megy tovább, nem tudok regisztrálni, ha ezem múlik, sajnálom. (Az én logikám, ami olyan amilyen, erre nem jó...) Üdv.

P928 2010.03.14. 09:44:08

@ommm: Akarom mondani, nem tudok BENEVEZNI... Elvesztem mindenféle url, meg olyan szavak között, amiket most láttam életemben először.

Pajkos kisdömper 2010.03.14. 10:57:55

@Wesszájd Gábor: Ronal-Postert.A Ronal turbo elődje volt:)

ommm 2010.03.14. 11:34:24

@P928: Kattints a linkre (10_eves_totalcar, erre a linkre kattintva ez automatikusan megtörténik.) és válaszd ki a négy képet, majd töltsd fel.
Ha nem megy legalább az album linkjét küldd ide :)

Garp 2010.03.14. 11:44:45

@dennisthemenace: és olyan gyönyörű sasszézva is fut? olyan totyogósan? :D

Dennis01 2010.03.14. 12:03:02

@Garp: Nagyon vicces, de ha kesz lesz, eljut Magyarorszagra hiba nelkul! Latom, a draga jo apammal szepen kibeszeltetek, mig en kint a vizpumpaval jatszottam... :DDD

otomotor 2010.03.14. 13:21:25

Sziasztok!

Ezzel érdemes foglalkozni, szóba jöhet?

indafoto.hu/ototmoor

Köszi előre is a véleményeket.

Üdv

dennisthemenace 2010.03.14. 14:39:40

@Garp: Igen,foleg, ha tul sok kebabot evett..DDDD

No quarter 2010.03.14. 17:08:41

...de hol van Damon Hill és a motorosok? Nemcsak autókból áll a világ, jelentkezzenek a kétkerekűsök is, kiváncsiak vagyunk rájuk is.

Kisatti 2010.03.14. 18:09:51

Hát nagyon örülök neki hogy ennyi "régi" szép autó és motor van magyarországon, amik még használatban is vannak!! Jó lenne találkozni a tulajokkal és egy kis eszmecserét folytatni! Bízom benne hogy kijutok az expora és találkozom mindannyiótokkal és láthatom a sok szép autót és kétkerekűt!

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.14. 18:13:50

Szomorú vagyok, mert úgy tűnik, hogy pont az április 16-18-i hétvégén vidéken leszek.
De vidám is vagyok, mert a családommal és a barátainkkal töltünk el egy hétvégét...
Remélem Dezső és a többiek majd a Belsőség találkozón is ott lesznek :)

Garp 2010.03.14. 19:05:31

@Dennis01: vízpumpa? szííív-köp-szíííív-köp :D Mindig élmény a család, na...:)
@dennisthemenace: gáz üzemű Mini, nyehehe. :)

Dennis01 2010.03.14. 19:07:52

@Garp: Szevasz. Mini kesz, nulla vizfolyas, futes meg melegebbet fuj, mar nincs vibracio, csak mikor nagyon kihuzatom.. Csikoshoz hasonloan en is tovabb kutatok.. :D

Te meg vegyel mar egy szep nagy szaros kenyeret!
Mondjuk egy Fecske? Van vele eleg munka, ha kell, segitek! :DD

Dennis01 2010.03.14. 19:13:17

@Garp: A villanyossag tokeletesen mukodik (na jo, a tolatolampa nem mukodik).. :)
Amugy majdnem beszartam, mikor megalltam a parkoloban, mert lattam, hogy megy felfele a vizhomero, aztan egy pukkanas, sziszeges meg goz, plusz spricccel a viz ossze-vissza... Utana meg elmentem vele alkatreszert, persze 2 merfoldenkent megalltam vizet tolteni... :DD

Garp 2010.03.14. 19:46:36

@Dennis01: na a helyzet úgy áll, hogy több vas izzik a tűzben jelenleg. A legfontosabb, hogy legyen egy épp' veterán kombi. Mivel tapasztalatom finoman szólva nincs sok, nem mernék bevállalni vmi komolyabbat. Ha falatonként jön, lenyelem azt a szarok kenyeret. Most épp meghiggadtam, próbálom - elhitetni magammal, hogy - reálisan megközelíteni a dolgot, és nem elkapkodni. (Már csak azért se, mert a tőke is komolyan limitált. Sokat segítene, ha nem lenne az octi, de van. Közben baba, stb. Szóval nem fogok sietni semmivel.)

780bertone 2010.03.14. 21:55:19

Tisztelt Szerkesztőség!

Ha érdekli Önöket az autóm, szívesen kiállítanám az Oldtimer expón, a Totalcar standján.
A kért fotók linkje: indafoto.hu/bertone/image/7132287-d75b69e7/268277

A fotó leírás rovatot nem igazán sikerült megtalálnom, ezért az infó táblához szükséges adatokat, információkat itt a kommentben mellékelném.
E-mail címem: 780bertone@gmail.com

VOLVO 780 Bertone Coupe

Évjárat: 1988
Teljesítmény: 145 Le
Végsebesség: 185 Km/h
Saját tömeg: 1540 Kg
Modellciklus: 1986-1990
Gyártott darabszám: Kb. 8515 db.
Kivitel: Amerikai
Extrák: Korának összes extrája.

Leírás, esetleges platformtársak és konkurens modellek:
A Volvo 760 műszaki alapjaira épült. A teljesen egyedi karosszériát a Bertone cég tervezte. Újonnan kétszer annyiba került mint a Volvo akkori csúcsmodelje a 760. A Mercedes-Benz 124 Coupe és a Bmw 6-os sorozatának alternatívája. Ez az autó Kaliforniából származik. Teljesen eredeti állapotú. Magyarországon 3 db van belőle, de ezzel e felszereltséggel és kivitelben Európában is csak pár darab.

Ymmi 2010.03.14. 21:56:03

Tizenöt év múlva jelentkezek az enyémmel addig vigyázok rá.Az lesz ám a nagy kincs.

Kisatti 2010.03.14. 22:51:29

@780bertone: Nagyon szép az autód! Gratulálok hozzá! Egy osztrák ismerősömnek is ilyen Volvója van bár az már kicsit le van élve:)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.14. 23:02:03

@780bertone: Szép vas, nem rosz. :)

Nekem mondjuk a 200-as sorozat bertone coupe-ja a vonalam, de ez is zsír.

Most derül ki, hogy mennyi egyedi, és ritka vas van itt, és felmerül bennem a kérdés, hogy ezekkel a zsír verdákkal MI A FASZÉ NEM JÖTTÖK A BELSŐSÉG TALIRA???? :)

Dennis01 2010.03.14. 23:11:26

@Garp: Igy mar komolyan meg tudlak erteni. Viszont az Octival se tudsz mit kezdeni, mert ha hazavinned, ki tudja mennyi ido eladni. Itt meg ki vesz balkormanyost, mikor jobbkormanyos Octaviakbol Temzet lehet rekeszteni.. :D
Tudod, en sok sikert kivanok neked, barmilyen autod is legyen, es persze fotokat kovetelek priviben rola! :)
Apamnak meg ne higgyel, halistennek azon kivul, hogy Minim van, semmi masban nem hasonlitok Mr Bean-re. Na jo, neha egy kicsit ketbalkezes vagyok en is.. :DD
De nincs Teddy-m! :D

Dennis01 2010.03.14. 23:16:07

@Tie: Igazad van, nagyon kivancsi vagyok a Zod Szornyre... Ha a tied esetleg magasabb, mint az a teljesen gyari Range, amit a boltnal lattam, akkor hasznalhatom a tiedet mobilgarazsnak a Minivel... :DD

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.15. 00:23:41

@Dennis01: Hát a tavaszira nem hiszem, hogy kész lesz, de őszre talán igen.

A gyárinál meg kb 50 centivel lesz magasabb... :)))

ommm 2010.03.15. 00:44:04

Köszönjük, gyűlnek a szép dolgok, gyűlnek...
Még, még!

Dennis01 2010.03.15. 08:55:17

@Tie: Az szep, akkor talan be tudok ala allni, ha lehajtom az antennat.... :DD

Vhornet 2010.03.15. 13:01:39

Majd jövőre nevezünk, egy 1948-ban gyártott Skoda 1101 Tudor-al. Sajnos nyár közepénél előbb nem lesz kész. :P Remélem lesz helye a "fiatalok" között!

Vágási Matyi 2010.03.15. 13:28:39

Nem lesznek parizerbimbik? Nem is megyek. :)

780bertone 2010.03.15. 14:48:30

@Tie: Nem igazán vagyok képben a belsőség talival, de figyelek és ha legközelebb lessz, örömmel tiszteletemet teszem. :)

Krisi 2010.03.15. 15:18:40

@Tie: "Viszont oda viszünk nagyzenét, meg csöcsöket is. :-)))"

semmi személyeskedés, de a csöcseidre valahogy mérsékelten vagyok kíváncsi :D

@ommm: belső ség találkozó mikor, hol lesz? csak mer tavaly pont ilyenkor április közepén volt, remélem meg sem fordult a fejetekben, hogy ezzel fogjátok kiváltani, mert annak beláthatatlan következményei lennének! kezdjétek el szervezni minél előbb, hogy időben tudjon róla a nép, az isten adta nép!

@otomotor: teccetős szerkezet, végre motor! majd ha jövő hét folyamán hazatér az enyém is, akkor majd jóóól körbefotózom oszt benevezek, nehogy már kétkerekű nélkül maradjon a jónép! addig valahogy kitalálom, hogy melyik irányba nyissam ki a motorháztetőt...

indafoto.hu/skazlaszk/image/3322455-61201e04/102925

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.15. 16:05:52

@Dennis01: Ez a jelenlegi állapot:
indafoto.hu/nevemteve/image/2155453-bb2cb050/87079

(illetve a jelenlegi állapot most éppen per pillanat ez:
img.index.hu/imgfrm/4/9/2/5/IMG_0007114925.jpg )

De a lényeg, hogy már két éve is mókásan mutattak egymás mellett Baowah Pandájával, és ahhoz képes lesz még kb 30 centivel magasabb az autó, ugyanis kap majd két unimog portálhidat, ami kapásból emel rajta kb 20-25 centit (és ez a plusz magasság a difi alatt is ott lesz), meg 1m átmérőjű kerekeket kap (Gaz66-ról). Az még pl 6-8 centi. :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.15. 16:07:21

@Krisi: Ki mondta, hogy a sajátjaim lesznek? Bércsöcsök, kéremszépen, bércsöcsök. :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.15. 16:08:27

@780bertone: Itt lesz meghirdetve az is, mindég jó buli. Csinnadratta, szép autók, ki is próbáljuk mindet, aztán este ihajcsuhaj, iddogálás, sütögetés, beszélgetés. :)

Pasas 2010.03.15. 19:38:25

Gratula a 780-ért. Gyönyörű!

780bertone 2010.03.15. 19:58:43

@Pasas: Köszönöm. Igazából az előző tulaj érdeme. Egy 80 éves öreg úré. Ő tartotta ebben az állapotban 20 éven keresztül. :) Én csak szerencsés voltam, hogy végül hosszas alkudozás (5 év) után eladta nekem.

celsup 2010.03.15. 20:30:26

Sziasztok!

Elkészültem egy Toyota celica Supra restaurálásával (5 éve:)), Magyarországon ilyen állapotban lévő Supráról nem tudok. Ezen felül ebből az évjáratból nagyon kevés van tudomásom szerint. Az autó úgy lett felkészítve, hogy 4 év múlva veteránvizsgán vesz részt. A felújításkor ügyeltünk arra, hogy minden alkatrész, elem gyári legyen. Pl: a magnó is:) Megtisztelő lenne, ha a Totalcar 10. születésnapján a Supra a kiállítás résztvevője lenne.

Link a fotókhoz:
indafoto.hu/celicasupra84/alap_album

üdv
Tulajdonos

romesz 2010.03.15. 23:35:29

@GYUSZI BACSI: kosd ki az orat es nem fordul at

Krisi 2010.03.15. 23:54:40

@celsup: óbazz, ez meseszép!

@Tie: ha bércsöcs, akkor jólvan (kell egy póló ilyen felirattal, teccik ez a szóösszetétel. bércsöcs.)

ja, és még egy hason más:

www.youtube.com/watch?v=e4nr1UJfVWc

fpetyov6 2010.03.16. 11:44:49

@voszi:
pl itt az enyém :D
95ös gyári v6
(ami nem eredeti rajta, az a fém szelepfedél és a rádió ami benne van)

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.16. 12:16:22

@ommm:
én egy motort ajánlanék a figyelmedbe :
Hercules RX-9 (1984)
Rövid ideig gyártott, ritka széria.
80 ccm, 5 gang, 11,5 LE.
Teljesen gyári állapot,jelenleg a garázs mélyén pihen, bebugyolálva, ha érdekesnek találod kicsomagolom és töltök fel képeket az inda-ra.

www.motor-talk.de/bilder/technisches-datenblat-hercules-rx9-kann-wer-helfen-g538475/hercules-rx9-1-i202834582.html

[@Reszeg@] 2010.03.16. 12:41:46

@ommm: És lehet már tudni róla valamit? Gondolkodtatok már, hogy hol és mikor?

nem kéne... 2010.03.16. 14:12:41

@[@Reszeg@]:

praktikusan akkorra tenném, amikor már elmúltak a fagyok.

[@Reszeg@] 2010.03.16. 14:25:43

@nem kéne...: Én sem sürgetem, sőt. Egy balatonparti nyár elejei meet tetszene a legjobban.De ez elég szubjektív, beleszólásom sincs a dologba, szóval majd úszok az árral.

Seca81 2010.03.16. 16:21:49

@celsup: Ez nem semmi!!! Amikor szerezted a kocsit, ezekkel a felnikkel vetted és szépre megcsináltad? Vagy csak később raktad rá? Ha igen, hol találtál ilyet?

Krisi 2010.03.16. 18:02:44

@nem kéne...: ugyan mér? -2 fok + havazásban sokkal tréfásabb lemotorozni :D

Kisatti 2010.03.16. 18:30:25

@Seca81: Erre én is kiváncsi vagyok, mert ha jóltudom 4x114.3-mas az osztóköre van mint a Mazdának és nagyon tetszik a felnid:) Szép korabeli:)

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.16. 18:58:06

@baowah: nos, akkor előbányásztam a garázs mélyéről.
Kicsit poros volt, tükrök nincsenek raja hogy jobban elférjen, de a lényeg szerintem látszik :

indafoto.hu/mypics/hercules_rx9_1984

ommm 2010.03.16. 19:17:50

Húzzatok bele srácok, szűkül a kör bár eddig egy fix befutónk van.
Akik tag-re töltötték fel és még nen jelentkeztek, azok kommenteljenek ide, legyen egyszerű a kapcsolatfelvétel.

(cx,w123 kupé stb.)

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.16. 19:18:17

@kipe:

"Fontos, hogy a fotó leírás rovatot is töltsék ki."

...hát, én ezt sehol nem találom a kép feltöltésekor itt az inda-n :(
Plííííz, segítsen valaki hol van ez a funkció és mikor ?

misinator 2010.03.16. 22:01:48

@CSÖRR-CSI££: Nna, végre ide is eljutottam. Szétröhögtem az agyam a sztorin. Elkaptad a hangulatát:-)
Rackaszőr váltórúd...nagyon kemény:-))))

Maybe_: A no fear, meg a kinder antenna is tényleg milyen kemény tuning volt!

Rocko- 2010.03.16. 23:00:32

@nem kéne...: hát papírkutyák vagyunk mink? :)

Sanyi. · http://www.sopianaedeluxe.blog.hu 2010.03.16. 23:10:05

@Sanyi.: Jó nem gyári teljesen, de csak a kor volt meghatározva.

ommm 2010.03.17. 08:52:49

@kipe: Feltöltés után a sárga mezőbe (ha jól emlékszem) tudod beírni.
Adj a fotódnak leírást...
Ha nem megy, szólj itt.

Dennis01 2010.03.17. 10:49:07

@ommm: Szia!
Tehat ha szeretnem benevezni a kocsimat (jobbkormanyos Austin Mini), akkor ide kell belinkelnem az indafotos linket, ahova a kepeket raktam?
Udv

Pajkos kisdömper 2010.03.17. 20:14:39

Baxxa meg,nincs még kész a fényképezőm,nem tudom lefotózni a 16v-met:((

780bertone 2010.03.17. 21:26:03

Sziasztok!

Feltöltöttem még 1-2 új képet a Volvo 780 Bertone Coupe-ról, olyat is amin a motortér is látszik. Kommenetelni őket még mindig nem sikerült. :) A link amin elérhető: indafoto.hu/collectioneditor/268277

780bertone@gmail.com

Kalap 2010.03.18. 00:56:49

HölgyekUrak, Ehun egy kis MX5: :)

indafoto.hu/eunos/alap_album

Kalap

(ps.: lehet, hogy grátisznak lesz egy 72'es Honda Monkey. De még ne vegyetek mérget rá, nem beszéltem a gazdájával.. ;)

ommm 2010.03.18. 10:00:11

@easycash: Mindkettővel neveznél?

Cézé 2010.03.18. 11:13:28

@780bertone:

Meseszép. Fix befutó a Bertone. Ha Angéla meglátja, meglehet, vissza sem kapod.

Üdv!

780bertone 2010.03.18. 15:02:38

@Cézé: Köszönöm. Azért van még egy pár verda amitől lefeszültem és még holvan április 5...? Ha Angélának enyire tetszik és esetleg szeretné kipróbálni, szívessen kölcsön adom egy körre. :)

ommm 2010.03.18. 17:10:01

@780bertone: Kaptál egy emilt, ilyenkor remélem nem egy fake emilcímmel regisztráltál indára :)

roligyilok 2010.03.18. 19:15:31

Sziasztok,
feltöltöttem családunk szemefényét(vw golf 1.8)az indafotóra,hogy versenybe szállhassunk.Ha van időtök vessetek rá 1 pillantást.
Üdv

Suttora 2010.03.18. 19:17:56

@roligyilok: Linket tegyél be ide, asszem az is a nevezés feltétele.

roligyilok 2010.03.18. 19:27:07

@Suttora: szóval remélem,hogy így rendben van a nevezés...

Suttora 2010.03.18. 19:43:38

@roligyilok: A nevezés valószínűleg rendben van, az autó biztosan :D

roligyilok 2010.03.18. 19:46:23

@Suttora: hát izgulunk is hogy ott lehessünk a standon...a Volvo mellett...

easycash 2010.03.18. 19:55:32

@ommm:
Ha lehet, akkor igen. A CX az enyém, a Scorpio a páromé.

szevrichard 2010.03.18. 20:47:37

Tisztelt Totalcar!

Részemről vissza kell hogy lépjek a versenyből...azért nem írom hogy sajnos, mert klubszinten lesz kiállítva az autó.

indafoto.hu/szevrichard/10_eves_totalcar_1

üdv, és sok sikert mindenkinek, az expon találkozunk :)

Rocko- 2010.03.18. 21:48:06

@roligyilok: már ne haragudj, de miért érzed úgy, hogy ez az autó aminek mindenképpen szerepelnie kell a TC standján?

ommm 2010.03.18. 22:34:19

@roligyilok: Oké. Köszi.

@nb1973: Oké. Vettük, köszi. Nagy SEC harc lesz :)

roligyilok 2010.03.18. 23:12:11

@Rocko-: mondtam én ilyet?
1ébként mutass nekem még egy olyen állapotú golfot kicsiny hazánkban,ami teljesen gyári,vezetett szervízkönyves,68000 km van benne és soha nem volt semmilyen sérülése.ha van ilyen szívesen megnézem.

Rocko- 2010.03.18. 23:20:00

@roligyilok: nem mondtad, csak ajánlottad. :)
szépnek szép, maga makulátlan módján tetszik is, csak sajnos nincs olyan különlegessége, ami miatt érdemes lenne kiállítani. se nem GTI, se G-töltő, szal nincs benne semmi extra.

ommm 2010.03.18. 23:29:06

@Rocko-: Ha csak az nem, hogy hibátlan...

ommm 2010.03.18. 23:30:26

@Rocko-: A Golf játszik, gond nélkül.

Suttora 2010.03.19. 00:06:41

@Rocko-: "nem mondtad, csak ajánlottad. :)" Pontosan ez volt a feladat nemde? Ez a poszt arról szól szerintem, hogy az ilyen állapotú autóját linkelje be mindenki, aztán a srácok majd eldöntik. Ez a Golf mindenben megfelel a kiírásnak, és arra sem mernék fogadni, hogy nincs kevesebb 1.8 automata Golf II ebben az országban, mint GTI.

Persze Gyuszi bácsi, tudom, hogy véletlenül épp neked is van 1.8 automata Golfod, még innen a 100.000 km-en :))

roligyilok 2010.03.19. 08:14:33

@Suttora: Jó reggelt!Ha van Neki azt én is mögnézném....

Suttora 2010.03.19. 09:28:50

@roligyilok: Hú te, sokszor be szokta linkelni ide, de most nem biztos, hogy megtalálom...

Suttora 2010.03.19. 09:37:02

@roligyilok: Ja, nem is kell messzire menni, hiszen már itt is említve volt:

"GYUSZI BACSI · www.fizetesem.com 2010.03.13. 11:13:07

ez enyémről pár fotó (még a kutyával való találkozás előtt, azóta az első lökhárítóm sérült, hálistennek a karosszériának karcolás baja sem lett)

www.doppel-wobber.de/wbb2/jgs_galerie_userbilder.php?userid=11121&bildid=1308&sid=

1.8 GL automata, ABS, klíma, központi zár, szervokormány, motoros tükrök, zöld üveg, ködlámpa, Avus felnik és jelenleg 95 ezer km!"

Krisi 2010.03.19. 16:30:29

nem maradhatok ki ilyen mókákból énse, 24éves gyári állapotú MZ-met le is fotóztam gyorsan, csak hogy motor is legyen.

tükröket és fényezést leszámítva teljesen gyári, az eltört rendszámtábla keretet pedig napokon belül lecserélem :)

indafoto.hu/skazlaszk/mz

(bocs a kicsit tré minőségért, fényképező híján telefonnal fotóztam)

Sikiati 2010.03.19. 22:27:46

Sziasztok Totalcar!
Lehet, hogy nem youngtimer, lehet, hogy nem autó, de motor. Az is előfordul, hogy nem ide való, de legalább a miénk. Ugye Bástya Elvtárs!
A viccet félretéve, van egy régi NSU motorom, ha nem most akkor máskor, vagy máshol még lehet rá szükség.

indafoto.hu/siki/alap_album

Jó szórakozást:
Siki.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2010.03.20. 08:28:29

Boldog szülinapot a Totalcarnak. Ajándékként pedig én is jelentkezem.

indafoto.hu/Sidaries/totalcar_album

A képek nem most készültek, mert az autó egy kisebb felújítása kb. egy hét múlva készül el. Ami a képek elkészülése óta változott az egy kormánybőrözés és egy ajtóbeállítás.

Crazy_Horse 2010.03.20. 11:13:52

Sziasztok.
Jelentkezem én is egy hacsival:

indafoto.hu/CrazyHorse/alap_album

Sajnos egyelőre a leírást nem tudom a képekhez tenni, de nem adom fel.

Toyota Corolla AE86 GT, 1984.

Bartrender 2010.03.20. 11:51:09

Sziasztok,

Nagyjából Calibra korosztály (1994) csak kicsit kevesebb készült belőle...

Csak feldobáltam néhány képet, de ha nem túl fiatal a nevezéshez, akkor holnap megcsinálnám a képeket meg a leírást az instrukciók szerint :))

indafoto.hu/bartrender

ommm 2010.03.20. 14:00:27

@Sikiati: Hűha, ez Árpád asztala.

@Crazy_Horse: Vettük, köszi. A fényezés mennyire gyári?

@Bartrender: Jajj, jajj, hozd el, de nem állíthatjuk ki. Mindenképpen gyere ki. Mellesleg, szerintem találkoztunk már az E-Ringen egyszer...

Crazy_Horse 2010.03.20. 14:35:31

@ommm:

Amennyire 25 év után lehet. :)
Igazából biztosat nem tudok, mert csak 3 hónapja enyém a kicsike, a fekete rész újrafújt, a pirosban vannak javítások. Egyébként ez a gyári színösszeállítás.

Bartrender 2010.03.20. 16:13:07

@ommm: Okés! Vettem!:)

Igen, igen... akartam is mondani, hogy tavaly is legalább 1X futottunk ott össze... :) Asszem a Z4-et próbálgattátok legutóbbi alkalommal...

ommm 2010.03.20. 16:22:31

@Bartrender: Na, akkor megdumáltuk :)
Megtalálsz.

CX Break 2010.03.20. 18:01:58

indafoto.hu/CX_Break

Ez kombi, de ez minden szempontból egyben van. Az is igaz, hogy a Citroen az egyik legnagyobb úttörője volt a kombiknak.

Szép estét mindenkinek!

D

mareszka075 2010.03.20. 18:16:06

Hello!
Látom kevés a motor :-)
Én a következővel neveznék :

HONDA GYRO-X (1990)

egy nem mindennapi 3 kerekű járgány :-)

indafoto.hu/hondaGyro

csukastibi 2010.03.20. 18:28:58

Sziasztok!
Én is szivesen beszálnék a buliba,ezzel az autoval.
indafoto.hu/csukas_tibi/citroen_cx25_gti_turbo_2

roligyilok 2010.03.20. 19:41:05

Atyagatya azt az 520i-t láttátok???Atyaúr...naggyon egyben van,ha még szervízkönyv is van hozzá akkor végem...

roligyilok 2010.03.20. 20:03:13

Szerintem ottan a helye a 10-ben,Anyáám milyen gyönyrű a bele,meg a felni,meg az egész olyan naggyon komolyan bajor zsírkaraj...BMW Pávör persze az örök szerelem a fauvé...

nem kéne... 2010.03.20. 20:09:43

@roligyilok:

szervízkönyve az nincs sajnos.
de ha van benne félmillió kilométer, az sem igazán zavarna, az állapota igazolja a kilométerórát.

roligyilok 2010.03.20. 20:30:48

@nem kéne...: gondolom lehet egy észveszejtő érces hangja...

nem kéne... 2010.03.20. 20:36:51

@roligyilok:

ilyen:

www.youtube.com/watch?v=0VLxoUVHHCs
itt épp kapott egy végig kétcsöves gyári jellegű közép és végdobot, miután az eredetijének összefordult a bele és megzörgősödött.

www.youtube.com/watch?v=vTq-8sQGHiE&feature=channel
itten meg beszólt egy dizlis, hogy csakagázolaj, az a jó.
hát....
nem.
:))))

nem kéne... 2010.03.20. 20:42:51

@roligyilok:

ide tolok még pár mai képet, nem akarom teleszemetelni a tc főoldalt:

indafoto.hu/nem_kene/alap_album

roligyilok 2010.03.20. 20:47:45

@nem kéne...: hát ez tényleg igazi bayerischer motoren werke állatdisznó rozmárszimfónikus hangorkán!!Csodálatos és csak a 6 cylinder forever!ez az ami miatt imádjuk a BMW-t!

roligyilok 2010.03.20. 20:50:49

ok ok hogy patika motortér de a Gyári kulcskészlet!!ehh...

nem kéne... 2010.03.20. 20:58:49

@roligyilok:

folyamatosan frissül, lesznek még ott képek, valami ötven darab, az életlenebbeket meg majd kiszórom, de egyelőre mennek föl.
35%nál tart a feltöltés.

nem kéne... 2010.03.20. 21:50:03

@roligyilok:

nnna.
most ért föl.
selejtezek picit, innen most több már nem lesz.

CX Break 2010.03.20. 21:58:18

www.youtube.com/watch?v=AH2VjHddTUQ

Koszos itt a CX, de így is látszik, hogy a mozgása is milyen szép... talán nem elfogultságból mondom.
indafoto.hu/CX_Break

Rocko- 2010.03.20. 22:08:47

@nem kéne...: jajj, amikor írta hogy 520, akkor annyira éreztem h a Mazsola lesz az. :D

JohnDeere 2010.03.21. 03:05:37

@csukastibi: eddig nem nagyon írtam/reagáltam semmire (nagy hiba volt), de ez a cx gti belső, ez nagyon ott van!

JohnDeere 2010.03.21. 03:07:38

@nem kéne...: ehhez a Bajor kincshez is gratulálnék jó nagyot!

BartiS2 2010.03.21. 09:26:00

@nem kéne...: tavaly Yetron voltál esetleg? mert volt egy nagyon hasonló vas..

nem kéne... 2010.03.21. 11:57:19

@BartiS2:
még találkoztunk is.
a tiéden a hátsó kerék mögött volt a rajtszám.

BartiS2 2010.03.21. 12:29:16

@nem kéne...: ok akkor összeállt a kép és igen jól emléxel illetve te jobban emléxel én csak sejtettem, hogy te lehettél az..
www.youtube.com/watch?v=B6QoBd_08fM&feature=related

BartiS2 2010.03.21. 12:30:30

idén jössz/jöttök? ugy néztem somogyban lesz május végén....

BartiS2 2010.03.21. 12:33:25

@Rocko-: kösz, ja és jók ezek a képek! :-)

BartiS2 2010.03.21. 14:01:45

@ommm: csak nem te is ott voltál?

Dennis01 2010.03.21. 14:35:04

@nem kéne...: Latnom kell eloben is a kocsidat. Egyszeruen meseszep a forma es az allapot egyarant..

csukastibi 2010.03.21. 14:35:35

@JohnDeere:
köszönöm az üzit de,hozzá kell tennem
,hogy gti turbo belső :-)

ommm 2010.03.21. 14:47:38

@BartiS2: Most nem, de erre megyek.

Cézé 2010.03.21. 15:20:44

Sziasztok!

Bár a Papp Tibi s(p)ec-ének nem felelnek teljesen a fotók, gondoltam szaporítom a c126-os nevezőket.

indafoto.hu/ceze/126_cinquecento

(Előtte sajátként 70-es évekbeli Fiat 500-asokat nyúztam)

Well, SEC 500-as, 1983-as évjárat (Olaszországban az eredeti tulajdonosa, fiatalította a simafalú Sacco-lemezekkel, azok csak a 85-ös mopf után kerültek szériába). Én egy 69 éves nyugdíjbavonuló autószerelő flottájából vásároltam 3 éve. A csatornafedél felniket már én vásároltam hozzá. 2000-ben vonták ki ideiglenesen a forgalomból. Egyelőre tárolom, megmozgatom néha és várom, hogy betöltse a 30-at (mazochista alkat vagyok). Korhű "extra" a tetőn a cb-antenna (ennek nyomnélküli eltüntetése a következő projekt).

Teljesítmény: 231 paci
Végsebesség: 231 km/ó
Gyorsulás: 231 mp bullshit! 8 mp
Saját tömeg 1 634 kg
Gyárt ciklus: 1981-1991
Db-szám: 74 060 (380, 500, 560)
Konkurensek: BMW 635, Porsche 928, Jag XJ-S

Gratuláció az eddig kiválasztottaknak, gyönyörű példány mindhárom!

Üdv!

Cézé

ommm 2010.03.21. 16:12:24

@Cézé: Kicsit most meghaltam. Gyönyörű példány.

BartiS2 2010.03.21. 17:49:50

@Cézé: ez rendben van grat...

Cézé 2010.03.21. 18:02:29

@ommm:

@BartiS2:

Kösz szépen! Mint eddig számos példa mutatja, megéri autóbuzi "taták"-tól autót vásárolni :-)!

Üdv!

Cézé

Cézé 2010.03.21. 18:06:29

@Cézé:

bocs a 420-asoktól! Talán a legkevesebbet teszik ki a 74 060-as kontingensből, de nem szép dolog volt kifelejteni őket.

Lehet a saját kommenteneket editálni? Vagy mindent olvassak el 10-szer mielőtt elküldöm?

nem kéne... 2010.03.21. 18:48:14

@Cézé:

nem lehet.
de ha téved az ember, az előfordul, annyi baj legyen.

nem kéne... 2010.03.21. 18:49:35

@Dennis01:
kösssz.
egyelőre messze nem az én érdemem, így vettem. vagy valami hasonló állapotban.
ha majd tíz év múlva is ilyen lesz, akkor esetleg kicsit kihúzhatom magam.

zarquon 2010.03.21. 21:07:36

Jó estét!

Épp elmúlt 20 éves, benevezek!

indafoto.hu/Zarquon/alap_album/page/1

Üdv,
Zarquon

ommm 2010.03.21. 21:47:28

Hümm...mit alakítottál át rajta eddig?

ommm 2010.03.21. 21:52:42

A Lancia és az XT tulajdonosok jelentkezzenek be!

Továbbra is nagyon hiányoljuk az olasz és francia autókat. Német lesz elég de sehol egy R5 Turbo vagy egy hibátlan 75-ös Alfa.

sah mat · klip.blog.hu 2010.03.21. 22:33:40

XT?
indafoto.hu/vizkelety/alap_album

A szövegest a képekhez írtam, mert máshol nem találtam helyet. De szívesen elküldöm külön...

J

Hz 2010.03.21. 22:48:09

Audi S2 Coupe

indafoto.hu/hoze76/alap_album

Modelltörténetet meg el tudom küldeni ha kell, de itt van pl.: www.audis2.hu/index.php/modelltoertenet

zarquon 2010.03.21. 23:40:18

Mármint hogy én mit alakítottam át? A lámpák európai szabványosak. Nem gyári a hátsó kipufogó dob és a rádió. A gyári Bose-t lehet, hogy elő tudom kotorni a fiókból, csak az kazis és amúgyis csak sistereg. :) A többi része gyári és/vagy eredeti az autónak.

Rocko- 2010.03.21. 23:56:20

@Hz: végre! szexi a vdo! ;)

Dennis01 2010.03.22. 00:18:09

@zarquon: Szep kocsid van, gratula.

Konyorgok, jelenjenek meg az olasz autosok!!! Azt se bannam, ha az angolok is feltunnenek... Mondjuk egy Jag..

Dennis01 2010.03.22. 00:19:22

@Rocko-: Tudtam, hogy feltunsz az Audis jelentkezonel... :DD

SA22c 2010.03.22. 00:47:03

Sziasztok!
Én is neveznék:
indafoto.hu/sa22c
Üdv

Avant1 2010.03.22. 01:30:09

Feltöltöttem a 90 20V quattro-t.

Suttora 2010.03.22. 01:30:24

@ommm: Láttam én ott a képek között egy szép Alfa 75 V6 America-t....

Rocko- 2010.03.22. 07:17:36

@Dennis01: rossz beidegződés.

@Avant1: köszönjük. én legalábbis. most mán megnézném a C4-et is. :)
vagy ezetet menet közben.

Hz 2010.03.22. 11:04:57

@Avant1:
Wow, egy 5h 2.0.
Életemben ez a második amit látok!
Ezeket főleg az Olasz piacra csinálták.

sgab100a 2010.03.22. 12:53:28

Sziasztok

Én egy 22 éves Renault 21-est neveznék.

indafoto.hu/sgab/10_eves_totalcar

További szép napot mindenkinek.

Suttora 2010.03.22. 13:27:42

@sgab100a: Döbbenetes állapotú ez az autó is.

Annyira mellbevágóak ezek a megőrzött 20-30 éves autók, hogy az már szinte fáj. Ennél méltóbb 10. éves ünneplést el sem tudnék képzelni, nem tudom ki találta ki, de óriási ötlet, az egyszer biztos.

sgab100a 2010.03.22. 13:40:28

Köszi, és teljes mértékben egyetértek veled.

Avant1 2010.03.22. 14:20:31

Rocko, HZ: köszönöm! :)

Esztétikailag azért nem makulátlan, de ha
tényleg plusz pontot ér a kiírók szerint a lényegében napi használat (3 naponta 2-3-500km) akkor örömmel viszem. De senki ne számítson vadiúj fényezésre, meg van 1-2 felületi lakkhiba 1-2cm2en, és a lökhárítón össze kéne szakszerűen ragasztani egy 10cm-es darabon.
Várom, mi a döntés.. milyen 10 autó lesz :)

Egyébként koncepcionálisan nem nagyon értem, hogy mi a célzás. Álomautók, vagy jó reprezentánsak?

Ez két totál más szegmens. Meg nyilván a felhozatalon is múlik.

Opel Berlinát valószínűleg csak Rüsselsheimben találnának, ahogy Fiat Dunát is csak Itáliában, ennek branding és műszaki okai egyaránt vannak - ez ezek összekapcsolódnak.

Ha a 80-as évek bemutatása a cél, akkor a tudomány és technika akkori legújabb vívmányait mutatnám be, ötvözve azzal feelinggel és formavilággal, amely gyermekkorunk matchboxaiban öltött testet.

Szerintem ez lenne a legklasszabb.

Ezért volt nagyon jó választás a 928-as és a Citroen CX.

Köny 2010.03.22. 14:21:19

Sziasztok!

Ha ide vág, akkor ezzel a Skoda Rapid 135RiC-vel neveznék:

indafoto.hu/kony/tag/10_eves_totalcar

Ebből a típusból kb. 400db készült összesen, gyári injektoros.

Üdv.

Köny

RetroGer 2010.03.22. 14:38:29

Nvezni sajnos nincs mivel de ott leszek az biztos, bővítenem kell a gyüjteményemet. :-)
picasaweb.google.hu/retroger/Vasak?feat=directlink

ommm 2010.03.22. 14:47:32

@Hz: Ó, a mindenit. 94-es :( Viszont egy használttesztet szívesen bevállalnánk.

@sah mat: Játszik. Köszi.

@sgab100a: Gyári felnivel játszik! köszi!

@SA22c: Oké, vettük.

@Avant1: Megvan! (Audisok! Az összefogás jegyében nem tudtok nevezni egy szép T85-ös kupét? Az kéne, nagyon.)

@Köny: Ez is.

Avant1 2010.03.22. 15:23:25

Utánakérdezek - de melyikről van szó?

- A typ85 a quattro-t jelenti, vagyis coupe quattro szívóval (nagyon ritka) vagy turbóval (ma már ez is igen ritka..)

Erre gondolsz, vagy

- a facelift utáni typ81-re 1984 őszétől, FWD kivitelben (amit sokan typ85nek hívak - bocs ha erről van szó) 2.0 vagy 2,2 vagy 2,3 motorral?

Az előbbiből van kb 3 kiállítható darab az országban, amiről én tudok legalábbis. Tavaly gyakorlatilag mind látható volt. FWD-ből sincs sok, az sem egyszerű, mert a sok tizenéves racingboy már szétrúgta.

takip 2010.03.22. 15:31:17

@ommm: Egy 75 America feltöltve, remélem belefér a keretbe. Üdv.: Takip

Suttora 2010.03.22. 15:37:32

@takip: Én már ajánlgattam neki, de tegyél ide egy linket szerintem. Ja, és szép az autó :)

takip 2010.03.22. 15:46:12

Sziasztok!

Itt volna a nevezésem tárgya:

indafoto.hu/takip/alap_album

Alfa Romeo 75 3,0 V6 America

Nem túl gyakori kivitel, pontos gyártási mennyiséget nem tudok, azt majd otthonról, a házi könyvtárból... :)

Üdv.: Takip

takip 2010.03.22. 15:48:20

@Suttora: Igen, láttam az ajánlást. Köszönöm!

Turp 2010.03.22. 15:50:43

Szia!

www.indafoto.hu/Turp

szeretnék egy MX-5-tel nevezni ami 1990-es évjárat és gyári állapotban van csak egy szélfogó van rajta ami nem gyári a képeken nam látszik de a ponyva is hibátlan

ommm 2010.03.22. 16:11:05

@Avant1: Hű, hát ha ennyire ritkák, akkor mindegy is, melyikre gondolok, de kéne...

@takip: Küldtem egy emilt, Csik javaslatára.

takip 2010.03.22. 16:53:50

@ommm: Sajnos még nem kaptam meg...

Hz 2010.03.22. 17:11:12

@ommm:
Megpróbálhajuk..

Írtam egy szép 10VT Coupe tulajnak, hátha jelentkezik.

piszkosfreddy 2010.03.22. 22:09:36

Tádá: indafoto.hu/erno_rakmanyi/alap_album
Ford Capri 2.8i

Kiemelném a mai elbutított generációra gyakorolt nevelő hatását a formavilág tekintetében :)

ommm 2010.03.22. 23:17:26

@piszkosfreddy: Nem rossz :) A gyári kormány és váltógomb ha meglenne...:)

gzabrak 2010.03.22. 23:24:08

Kedves Totalcar!

Amennyiben nem probléma a jelentkezésem tárgyáról szóló rövid leírást ide is beilleszteném:

Alessandro (vagy spanyolul Alejandro, hisz argentin származású volt) De Tomaso által, a tulajdonos Citroen csődje után, a kapott állami segítséggel 1975-ben felvásárolt és a ’80-as évek elejére konszolidált Maserati e modellnek köszönheti újbóli felfutását.

Az alkalmazott technológia feltétlenül ígéretesnek és kellően innovatívnak bizonyult: a világ első szériában gyártott 2 turbóval szerelt autója, 90 fokos hengerszögű, hengerenként 3 szelepes v6-os motorral, amely az akkori olasz adószabályok miatt 2 literes hengerűrtartalmú volt. A motor száraz alumínium perselyes, a benzin levegőkeveréket egy 2 torkú Weber karburátor, a feltöltést 2 alacsony nyomású (0,5-0,7 Bar csúcsnyomás) japán IHI típusú turbótöltő szolgáltatja. Töltőlevegő hűtő nincs.
A sebességváltó ZF típusú „fordított” váltó (angol terminológiában: dog-leg; az 1-es fokozat balra lent – tehát a szokványos váltók 2-es fokozatának helyén – és így tovább felfelé, előnye hogy gyors váltásokat lehet magasabb fokozatokban eszközölni, állítólag az olasz notórius gyorsajtó sofőrök nagyon szerették). Természetesen hátsó kerék hajtású.
Felszereltsége az olasz autók tekintetében is bőséges, kiváló műszerezettség, elektromos ablakok, légkondícionáló etc.
A jobboldali tükör, a hátsó fejtámlák és biztonsági övek, a rádió és hangszórók az olasz piacon az extralistán szerepeltek.

Furcsa, nem probléma mentes, ritka, rajongásig szerethető olasz luxus/sport kupé:))

Pontos típusnév: Maserati Biturbo
Évjárat: 1984
Teljesítmény: 180 LE
Végsebesség: 215 km/h
Saját tömeg: 1086 kg
Modellciklus (gyártási időszak eleje-vége): 1982-1986
Gyártott darabszám: 9206
Az esetleges platformtársak és a konkurens modellek: platformtárs nincs, a 4 ajtós Biturbo modellek (420/422/425/430) hosszabb, míg a Biturbo Spyder rövidebb tengelytávval bírt.

indafoto.hu/gzabrak/10_eves_totalcar

Krisi 2010.03.23. 00:15:04

@gzabrak: ez valami elképsztően odabasz! a motortér perig egyértelműen mindent visz, beltér pláne.
csodaszép autó, remélem ott lesz! vagy legalább belsőség találkozóra hozd el :)

Cézé 2010.03.23. 08:44:57

@ommm: Lehet, hogy nem értettem meg teljesen a kiírást (nem olvastam minden kommentet, sorry). Nevezők esetében az is kívánatos/obligát, hogy április 16-án az OT-Expo nyitva tartása alatt "hostesskedjenek" (just kiddin') a TC-standon? Testfestés is kell :-)?

Üdv!

nem kéne... 2010.03.23. 09:16:14

@Krisi:

hát aki első bálozó, az lemaradt az utolsó móri találkozó legvégéről, ahol megjelent öt maseratis arc...
:))))

nem kéne... 2010.03.23. 09:19:21

az a capri pedig szép.

Krisi 2010.03.23. 13:23:25

@nem kéne...: tavaly tavasszal is volt kettő, de ez nem volt köztük ha jól emlékszem. meg különbenis, Maseratiból soha sem elég :)
nincs olyan, hogy "túl sok sör", "túl sok lóerő" illetve "túl sok Maserati"
:D

country hungary 2010.03.23. 17:37:38

indafoto.hu/riderauto
Sziasztok!
Hát én erre gondoltam, ha érdekes lehet szívesen megírom az 1-2 ezer karakteres leírást

country hungary 2010.03.23. 17:42:57

EZ a néhány sor még lemaradt, elnézést.
RALLYE GOLF
1989 évjárat
csak 1989 ben gyártották, 5000db számozott autó készült belőle. Főbb jellemzői :összkerékhajtás, ami csak a RALLYE-n megtalálható: , domborított első hátsó sárvédő, projectoros ikerfényszóró, rallye front, egyedi megjelenésű lökhárítók, koptató, karosszériával egybedolgozott küszöb spoiler, bőrkárpit, félbőr himzet kagylóülés.stb. Úgy tudom ritka autó nem csak Magyarországon

piszkosfreddy 2010.03.23. 19:33:03

@ommm: Ha csak ezen múlik, szerzek... :)

bikebutcher 2010.03.23. 19:48:50

sziasztok
én ezzel neveznék
ha mehet akkor belevések minden adatot meg pótolom a hiányosságokat fotó és leírás tekintetében

indafoto.hu/mattz/alap_album
isuzu gemini 1990
1488cm3 diesel
37kw 945kg

ommm 2010.03.24. 09:42:47

@gzabrak: Szép, szép, sőt, ha jól emlékszem, a HAndrásét még vezettem is. Ügyes, jól kiegyensúlyozott kis járgány.

ommm 2010.03.24. 09:44:41

@Cézé: Nem, egyáltalán nem kötelező.

@country hungary: Küldj egy privát emilt, ha tudsz :)

@belazm: Hűűű, ez Csikósért kiált!

Johnny Cash 2010.03.24. 10:47:19

Sziasztok!
A Totalcar-bike csapathoz íme egy jelentkező:

indafoto.hu/Johnny_Cash/image/7249739-d52b328f

Honda CB 750 Four

jano84 2010.03.24. 11:50:36

Sziasztok!

Szeretném emelni a standotok fényét kedves kis autómmal :)

indafoto.hu/panojano/image/7249917-b67aea80

Boldog születésnapot TC!

ommm 2010.03.24. 20:49:18

@Johnny Cash: Na erre nekem is feláll :)

@jano84: Szépszépszépszép :) Köszönjük. Ma is válogattunk, reméljük, nem sértünk meg senkit, nincs könnyű dolgunk.

bogreg 2010.03.24. 21:57:29

Itt van még egy:
indafoto.hu/bogreg/alap_album

Audi RS2. Tudom, hogy nem elég öreg, de azért nagyon 80-as évek. Elég különleges: 2800db, kézi összeszerelés Zuffenhausenben, az első sportkombi, 0-100 4,8s, Vmax: 262 km/h.
Külön bemutatót nem írtam a típusról, tele van vele a net.
A konkrét autón a képeken még a téli kerék, de legalább abból is a gyári eredeti. Az egyedüli dolog, ami nem gyári, az a turbónyomásmérő óra, de egy mozdulattal ki lehet szedni és visszatenni a gyári szellőzőt.
Szívesen odaadom tesztre is, fikázni is lehet.

nem kéne... 2010.03.24. 22:58:32

@bogreg:

ez igen fasza műszer, bizony mondom tenéked.
egyszer mentem egy ilyennel, eléggé haladós.
mondjuk limuzinban valahogy jobban bejön (ne), de hát az csak s2ből volt.

bogreg 2010.03.24. 23:44:08

@nem kéne...: Volt RS2-ből is: 2 darab. Azóta kedvelt átalakítás. Végy egy s2 limot meg egy rakás RS2 alkatrészt, kis szerelés és már készen is van.

Rocko- 2010.03.25. 00:21:13

@bogreg: nem vagyok RS2 párti, de ez nyam.

@nem kéne...: úgy gyárilag nem volt limo. csak építve. most adtak el/vettek meg egyet nemrégiben.

Hz 2010.03.25. 01:34:34

@bogreg:
Csodaszép!
Nem mi találkoztunk projektoros lámpa ügyben Óbudán? :)

Hz 2010.03.25. 01:35:39

@Rocko-:
De, tényleg volt 2db gyári Limo eRőS2.

ommm 2010.03.25. 02:04:01

@bogreg: Nem vagyok egy kifejezett Audi rajongó, de ez esetben le a kalappal tényleg. Jó gazdája van.

Rocko- 2010.03.25. 07:00:05

@Hz: hunn van erről valami info?

bogreg 2010.03.25. 08:28:12

@Hz: De mi. Azóta lett lámpa is.

bogreg 2010.03.25. 08:51:17

@ommm: Köszi. Ennek a soros öthengeres motornak azért valahogyan van lelke. Talán emiatt szerethető jobban, mint az újabbak, mégha azok objektív mércével jobbak is. Bár az RS Audik azért soha nem mondhatók unalmasnak...

nem kéne... 2010.03.25. 11:04:15

@bogreg:

Végy egy s2 limót.:-)
...egyet a háromszázhatból. :)

bogreg 2010.03.25. 11:52:49

@nem kéne...: Hát igen, nem olyan egyszerű azért... Ha jól tudom, Mo-gon is van vagy 1 db. (s2 limo) De ha valakinek még egy kicsit több türelme van, akkor bármilyen quattro b4-ből elindulhat. De akkor már jobban jár, ha egy komplett RS2-t is vesz hozzá rögtön alkatrésznek. Nem egy túl gazdaságos projekt, az biztos. Azért van aki a belevágott és a végére is ért. Hogy megérte-e az jó kérdés. Mint ahogy az is, hogy miért csak és pont kombi lett az RS2. Van aki szerint a Porsche nem akart közvetlen konkurenst csinálni magának, van aki a szerint az Avant volt legjobb alap, vagy egyszerűen csak ez tűnt jó ötletnek.

Avant1 2010.03.25. 13:04:06

@Rocko-: De volt.
2 fekete
1 piros
1 fehér

Ezekből kettő még mindig a cég alkalmazottaihoz tartozik (első tulajdonosak) az egyik piros már volt a mobile-n és a fehér sem cégalkalmazotti tulajdonban van.

country hungary 2010.03.25. 13:39:35

Sziasztok!
Küldöm a kedvencem linkjét, talán nem rontaná a stand összképét talán érdekesebb mint egy GTI !?!?
indafoto.hu/riderauto/golf_country

1db. VW GOLF COUNTRY 1990 ből. gyártási ciklus 1990-1991, 7738 db készült belőle, teljesen ebben a megjelenésben. Főbb jellemzői, 1.8 i 98 lóerő, segédalvázas, összkerékhajtás, gajtörő rács elől, motorvédő haspajzs acélből, rácsozott kör szúró és négyzet ködlámpa. szélesebb sárvédőperemek, küszöbborítás, "COUNTRY" felirat az ajtókon, pótkeréktartó, hátsó fellépő, SPEEDLINE alufelni 195/60x15 gumik , kagylóulés oldaltámasszal, SYNCRO himzés a fejtámlában, osztottan dönthető fejtámlás hátsó ülések, szürke kárpit, ülés ,szőnyeg, fekete tetőablakos tetőkárpit. Az autó rendelkezik az eredeti CONTINENTAL /szőrős/gumi garnitúrával új állapotban. A leítak a gyári felszereltségek, nem extrák és nem utólagos felszerelésűek.

Hz 2010.03.25. 13:41:05

@country hungary:
Grat hozzá!
Ez is k. szép!

bogreg 2010.03.25. 15:41:25

@country hungary: Ez kb. mintha zsír új lenne. Gyönyörű.

Rocko- 2010.03.25. 20:19:07

@Avant1: hmm, mondanám, hogy fotót!, mert keretsem róla infot, de nem találtam semmit.
viszont így utólag látva, @Hz: linkjét, eszembejutott, hogy IN NC 2246-ot láttam már, képen.
nekem ez nagyon kimaradt, kösz az infot srácok!
most már muszáj lesz hozzánéznem a magyar replikát. :)

Rocko- 2010.03.25. 20:20:14

@country hungary: tetszetős!
és mint ha láttam is volna párszor a Villányi úton.

ommm 2010.03.25. 20:57:12

@bogreg: Írjuk meg, ha már 95-ös.

ommm 2010.03.25. 20:58:41

Audisok!

Kéne egy kocka kupé. 80-as évekhez, nagyon kéne. Már majdnem teljesen összeállt minden.

jsb 2010.03.25. 22:48:31

Sziasztok! A mellékelt linken található egy finomság, mellyel nevezni szeretnék a 10 éves Totalcar jubileumra.
indafoto.hu/jabor/alap_album

Sajti - Audiklub 2010.03.25. 23:09:50

Ráálltunk egy olyan Coupe klubon belüli felkutatására, amit mi is szívesen delegálnánk.
Sajnos az ország túlvégéről nem biztos hogy idő és pénz függvényében fel tudna jönni egy autó, mivel majdnem napi használatban van.
Keresünk. Nekünk is jó érzés lenne, egy szép darab a 10-es listában.

bogreg 2010.03.25. 23:43:22

@ommm: Írjuk. Nem tudom az email címem publikus-e így az indapasson keresztül, ha nem, akkor "felhasználónevem"@t-online.hu.

Cézé 2010.03.26. 05:31:58

@jsb: Nagyon szép darab. Mint egy Jahreswagen. A színösszeállítás is telitalálat.

jsb 2010.03.26. 08:47:39

Cézé: kösz, igyekeztünk valami különlegesebbet keresni és választani. Fekete (bocs) és ezüst elég sok van.

ommm 2010.03.26. 08:51:20

@jsb: Hű, a szín (is) nagyon eltalált.

@Sajti - Audiklub: Ok. Szóljatok, ha sikerült.

Cézé 2010.03.26. 09:33:16

@jsb: "Fekete (bocs)". Jó-jó, de ki látott már ződ medvét :-))?! Amúgy a Tiéd 4 ezerrel kevesebbet is futott. Én amúgy a harmadik tulajdonos vagyok.

Vásárlási szándékkal szép állapotú SEC-knél a színek közt válogatni, well az egy elég dekadens dolog ...

Üdv!

jsb 2010.03.26. 09:54:53

@Cézé: Hát igen, könnyű annak, aki mögött egy hozzáértő férj van, aki képről is sok mindent kiszűr és meglát.:))) Egy nőnek meg a ződ medve is tetszik:)).

jsb 2010.03.26. 10:08:46

@Cézé: egy női léleknek a ződ medve is medve:-)))) Amúgy meg egy hozzáértő férj mellett még a színek között is lehetséges a válogatás, bármennyire is dekadens:))) Well.

nb1973 2010.03.26. 10:29:33

@Cézé:
@jsb: Ezért is jó, hogy van ez a 10 éves szülinap, szép gépek kerülnek elő a garázs mélyéről. Remélem olvassátok a mbybk.blog.hu/ blogot, és részt tudtok venni a majálison is! Ajánlom még figyelmetekbe a mercedesyoungtimers.hu oldalt, jó csapat gyűlt össze a klubban. Tessék csatlakozni :))

SürkeSEC

jsb 2010.03.26. 11:16:09

@nb1973: kösz az écát, továbbítom az emberemnek.

ommm 2010.03.26. 15:46:48

Audisok!
Lesz külön quattro-stand, szóval ne keressetek!

Tomyyy 2010.03.26. 23:20:07

Sziasztok.

Nevezésem tárgya egy 1981 évjáratú Opel Mancona lenne. Ilyen néven az Opel nem gyártott autót. A kocsi egy B Ascona és egy Manta összeépítéséből született. Innen kapta a Mancona nevet. Tudomásom szerint az országban egyedülálló darab. Németországban több darab készült belőle, a www.mancona.de oldalon többet olvashatunk róluk.

"Pontos" típusnév: Opel Mancona
Évjárat: 1981
Teljesítmény: 110 LE
Végsebesség: 200 km/h
Gyártott darabszám: 0

indafoto.hu/Ascona_B/alap_album

Üdv. Tomi

Cézé 2010.03.27. 06:27:50

Szasztok!

Gondoltam, az utolsó pillanatban követ hajítok a dögunalmas :-))) SEC-ék állóvizébe, és nevezem a nyugat német GT-k közül eddig amúgy is fájóan hiányzó, amúgy meglehetősen ritka cápát (M635CSI).

Adatok:

Gyártási év: 198X
Teljesítmény: 286 paci
Vége: 248 km/ó
Gyorsulás: 6,4 mp
Önsúly: 952 g
Futásteljesítmény: max. 5 m (néha a gyerekek kezébe kerül)
Első tulajdonosa vagyok.

indafoto.hu/collectioneditor/259335

Üdv!

Cézé 2010.03.27. 08:24:37

Scusi fiúk!

Láma voltam. Kétszer-kétszer töltöttem fel erről a 80-as évekbeli ikonról a képeket. Megeditálná valaki?

SA22c 2010.03.27. 09:07:02

Sziasztok, egy kis komment az autómhoz (indafoto.hu/sa22c):
A Mazda 1978-ban (Európában 1979-ben) mutatta be Wankel-motoros sportkocsiját, az SA22c kódú, első generációs Rx-7-et (japán piacon: Savanna). A kocsi, mely a 12A kódú, 1146cm3-es, 105 LE-s, 4-torkú Nikki karburátoros motort kapta, a hazai és az ausztrál piac után az amerikaiakat is hamar meghódítja. A modell két ráncfelvarráson megy keresztül. Először 1981-ben (Mark II), mikor a fém lökhárítókat a kor divatjának megfelelően műanyag borításúak váltják, a legtöbb piacon alap lesz a hátsó tárcsafék, a kis hátsó lámpák helyett nagyobbakat és új üléseket kap, valamit a műszerfalon és a középkonzolon is kisebb módosításokat végeznek, végül a teljesítményt 115 LE-re tornázzák fel. A második, visszafogottabb módosítás alkalmával 1983 második felében (Mark III) újragondolják a belső teret, 13 colos helyett 14-es kereket kap és a teljesítmény 113 LE-re csökken. A Mark III-t 1985-ben váltja az második generációs Rx-7. Az első generációból összesen 471.018 db talált gazdára – ebből 377.878 db az Egyesült Államokban.
Míg az európai piacon hivatalosan végig csak egyféle („közepes”) felszereltséggel volt elérhető és csak néhány extra közül választhattak (el. ablak, kivehető tető), addig az amerikai és japán vásárlók számára rengeteg verzió állt rendelkezésére (S, GS, GSL, Limited, GSL-SE, GT-J, GT, GT-X, SE, SE-GT, stb.) és az elérhető opciók száma is jóval nagyobb volt. A japán (bel)piacon pedig még motorok terén is választhattak a vásárlók. Az alap motor mellett 1981-től elérhető volt a 12A 6PI motorral (tárcsánként a 2-2 helyett 3-3 szívónyílással), 1983-tól pedig az első befecskendezéses, turbós wankel motorral a 12AT-vel (165 LE), azonban a motorblokk kisebb módosításokkal ugyan, de végig a 12A maradt. Az amerikai piac az első generáció utolsó nagy dobásaként 1984-ben megkapta a következő generáció blokkját (13B) a GSL-SE verzióban 135 LE-vel.
A gyári verziók mellett sportkocsi lévén kisebb műhelyeknél elérhetőek voltak készletek mind az erőforrás, mind a hajtáslánc, mind a karosszéria módosításához. Az egyik angol forgalmazónál, az Elford Engineering-nél, blow-thru rendszerű, SU-karburátort és Garrett turbót (160LE), különleges Wolfrace felniket és spoiler-készletet, valamint erősebb első fékeket kapott az alap Rx-7-es.

A nevezett autó (indafoto.hu/sa22c) egy eredetileg Németországban forgalomba helyezett 1983. májusi gyártású modell. A két első ülésen kívül (melyek típus azonosak, csak két évvel későbbi autóból valók) eredeti gyári állapotú.

Adatok:
Hengerűrtartalom: 1146 cm3
Teljesítmény: 115 LE
Végsebesség: 200 km/h
Gyorsulás: 0-100 km/h: 8,8 sec
Tömeg: 1040 kg
Abroncs mérete: 185/70 R13
Csomagtér 112 l / 448 l
Fogyasztás: 14,5 l / 7,7 l / 9,1 l város / 90 km/h / 120 km/h

Főbb felszereltsége:
-Gyári Clarion rádió elektromos antennával
-Elektromos tükör
-Elektromos csomagtér és tanksapka nyitás
-Lámpamosó
-Nyitható / kivehető fém- és üvegtető tokkal, mely rögzíthető a csomagtérben

Üdv,
SA22c

Sajti - Audiklub 2010.03.27. 13:18:01

@ommm:
Szentpéter Zsolt ezek szerint kiszervezi a quattro klubot idén is :)
Nem sikerült beszélni még vele. Gondolom akkor Audiból lesz bőven elég is odakint.

ommm 2010.03.28. 08:31:05

@Sajti - Audiklub: Igen, erről van szó. Köszönöm a megértést. A szervezők nevében is.

havazoo 2010.03.28. 16:28:35

Sziasztok!
Elsőre le kell szögeznem: az első autóm. Hozzá tenném, 17 éves korban ez nagy szó! 1986-os Corolla, még jó pár évig magázom, mert azt úgy illik. Az autó természetesn Japánban látta meg a napvilágot, onnan Németországba, majd rokoni kapcsolatokon keresztül került hazánkba (ezt a típust nem forgalmazták nálunk). Rendesen bántak vele, és ebben a korban minimálisnak tekinthető, 155 ezer kilométer megtett úttal maga mögött került hozzám. Az autón minden eredeti, első generációs, "szőrös" pótkerék, és gyári Toyota kazettás magnó. Sehol rohadás, rozsda, még alul sincs sehol (szervízben lett megemelve), mint ahogy horpadás sincs. Az üléseken eredeti huzat van, kopásnak se ott, se egyébb helyeken (pl váltógomb, pedálsor) nincs nyoma. Természetesen jelen van a kvarcóra, s vele együtt minden kar, és gomb működik. 75 lóerő, korához képest (is) meglepően jól megy, még magasabb fodulaton is. A váltó pontos, a fékek tökéletesek, nem húz egyik irányba sem, egyszóval műszakilag (is) tökéletes. Pár napon belül cserére kerül egy-két gumi alkatrész, (első motortartó bak pl), meg az ilyenkor szokásos olaj, illetve a szűrők. A jövőben ezen kívül nem tervezünk egyébb változtatást az autón, marad jelenlegi (szalon) állapotában.
Azt mondják, az első autó talán a legmeghatározóbb az ember életében. Nem látok előre, de az biztos, hogy gondos kezek alatt, és hatalmas imádat közepette fogjuk együtt magnk alá gyűrni a kilométereket az elkövetkezendő években! Egy minden szempontból hibátlan autó biztos társ ebben.

Gyártó, típus: Toyota Corolla DX 12V
Évjárat: 1986/4
Tömeg: 935 kg
Hengerűrtartalom: 1295 cm3
Teljesítmég: 75 Le/55 kW
Üzemanyag: Benzin
Fogyastás: 6 l
Végsebesség: kb. 170

indafoto.hu/havazoo/10_eves_totalcar

ommm 2010.03.28. 23:47:55

@havazoo: Ó, tisztes darab, vigyázz rá!

nem kéne... 2010.03.29. 19:09:29

tyujjbazz, az a nissan figaro.
:))))

Krisi 2010.03.29. 21:53:19

óbazz, arra a bukólámpás Katanára komolyan mondom felállt! ha nem lesz ott a totálbályk standon akkor soha többé nem olvaslak titeket!
(najó, nyilván nem, de azért mégis. az valami kegyetlen, pláne ezzel a színösszeállítással)

ommm 2010.03.29. 22:48:19

@Apatikus: OMFG, OMFG, kijöhetnél vele, körbecsöpögtetném nyállal :)

@nem kéne...: Az.

AutoUnion · http://retroaudi.blogspot.de/ 2010.03.30. 13:15:03

Igaz még nem 20 éves, de 1988-tól 1993-ig gyártották:
Spoilerek eltüntetve, fehér index is a múlté, 3 dolog van ami nem gyári, hátsó lámpa, felni, és a hifi.

Pontos típusnév: Audi V8 4.2 D1
Évjárat: 1992.04
Teljesítmény: 206KW 280Le
Végsebesség: 250Km/h
Saját tömeg: 1710Kg
Modellciklus (gyártási időszak eleje-vége)1988-1993
Gyártott darabszám: össz 21,000 manuváltós kb 400db
Az esetleges platformtársak:Audi 100/200 C3
És a konkurens modellek: Lexus LS400, Mercedes S klasse, BMW 7.

indafoto.hu/audiparts/alap_album

Rocko- 2010.03.30. 20:58:07

@AutoUnion: ha érdekel, tudok egy eladót. de siess, még mielőtt elviszik és rallyautót flexelnek belőle!

Jimmy - R5 GTT 2010.03.31. 21:02:22

Sziasztok!

A Renault 5-ösömet szeretném bemutatni.

indafoto.hu/Jimmy_GTT/alap_album

Renault 5 GT Turbo. 1987-es.
Teljesítménye 115Le (88-tól 120Le). Garrett T2 turbó, Solex 32dis karbi.
Tömege 820-850kg. Erről sok különböző adatot olvasni.
A darabszámról sajnos nincs adatom.
Elődje a Renault 5 Alpin Turbo, mely még hosszmotoros volt, utódja a jól ismert Clio Williams.

Ez a darab 6 éve van nálam, de anno az első autóm is ilyen volt. Azóta is tart számomra a Renault mánia. ;)
11 éve vagyok a Renault Club aktív tagja.

T-bee 2010.03.31. 23:47:20

Sziasztok!
Szeretném nevezni az Audi V8 4.2 quattro-mat.
Az autó teljesen gyári állapotú, mindene olyan, mint amikor megvásárolták, kivéve az A8-as felnik, melyek ideiglenesen vannak rajta, amíg az eredetiek - amelyek már felújításra kerültek - vissza nem kerülnek a helyükre.
Rádiója most is szépen szól.
Azt szeretjük benne, hogy ez a diszkrét megjelenésű, ugyanakkor minden irányból teljesen harmonikus formájú autó, a rendkívül kultúrált autózás élményét adja. Hangja nem feltűnő csak az hozzáértőknek kelti fel a figyelmét. A többség csak egy koros autónak látja.
Gyorsulása, az észrevétlenül működő ZF váltóval egy élmény, különösen sportfokozatban, amikor hármasból negyedikbe 200-nál közel 6000-es fordulaton - csodálatos motorhang kíséretében - felvált.
Az ajtó csukódásának hangja egy igazi fémes csatlakozás kísérőjelensége.
Elől, hátul fűtött üléssel, hátsó utasokhoz történő klímavezetéssel nem megterhelő a hosszabb utazás sem (amire mi ezzel a kocsival nem járunk).

indafoto.hu/tbee

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.04.02. 00:57:30

Nuhátakkor.

Range Rover Classic 1981 3.5 V8 carburettor, 3 door model
Motor: V8 Pushrod OHV
Hengerűrtalom: 3528ccm (215cubic inch)
Furat: 88,9mm (3,5")
Löket: 71,12mm (2,8")
Kompresszióviszony: 8,13:1
Legnagyobb teljesítmény: 97,08kW (132le) @ 5000rpm
Legnagyobb forgatónyomaték: 255,7Nm (185lb.ft) @ 2500rpm
Végsebesség: 155km/h
Gyorsulás 0-100km/h: 14sec
Menetkész saját tömeg: 1895kg
Legnagyobb össztömeg: 2510kg
Modellciklus: 1970-1995
Gyártott darabszám: ~357.000db

A vas 29 éves, az elmúlt 15 évben sokszor megfordult Afrikában, Tunéziában, és még délebben is. Nem restaurált, ma is hétköznapi használatú autó, szép állapotban.
A kiskompressziójú karburátoros V8 mindmáig bontatlan, a 700ezredik kilométere felé jár, gyönyörűen indul, és mechanikai zajok nélkül jár.

Extralista, az nincs, viszont megvan a gyári Shelley emelő, ami ritkaság, sőt még a gyári kurblija is. Ha beválasztjátok, lehet rendezni versenyt, hogy ki bírja beröffenteni a kurblival. :)

indafoto.hu/tie/rrc_81_35v8

(beraktam egy elég kimerítő típustörténetet is [köszönet érte Elf kartácsnak], ha kell, tudom prezentálni nyomtatott formában is, képekkel, miegymással, ahogy természetesen az ízelítőül feltöltött 1981-es gyári prospektust is)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.04.02. 00:58:43

@Tie: Nem írok mostan többet, mer ismertek, úgyis órákon át tudnék mesélni róluk. :)))

ommm 2010.04.02. 11:46:28

OKé srácok. Megvagyunk.

Suttora 2010.04.02. 12:02:05

@ommm: Akkor csepegtessetek még némi információt, mert a mi listánk még eléggé foghíjas...

W.Andrew (törölt) 2010.04.02. 12:46:20

Ha minden jól megy ma én is küldök még egy autót.

Krisi 2010.04.02. 16:02:21

@Tie: nebhassz, neked Range-ed van? nem is tudtam.. :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.04.02. 18:24:51

@Krisi: Hogy mi? Miről beszélsz? Nekem? :))

Krisi 2010.04.02. 20:09:36

@Tie: ja várjá, akkó mégse, összekevertelek a diszkávöricsenölös fazonnal

l.viktor02 2010.04.02. 21:18:29

Sziasztok!
Neveznék a Jawammal a 20 és 30 év közötti motorok versenyére. Ha gondoljátok nézzétek meg :).
Jawa CZ 350 472
1981.07.08
344 cm3
13 KW(17,68 LE)
125km/h 144kg
gyártották:1976-86
indafoto.hu/10_eves_totalcar/image/7265667-44b24a55

W.Andrew (törölt) 2010.04.02. 22:42:55

Sziasztok, én is neveznék!

indafoto.hu/wandrew/audi_80_16_b2

Az Audi 80 B2-t 1978-tól 1986-is gyártották. Két időszakra bonthatjuk a modell történetét, 1978-tól 1984-ig és 1985-től 1986 szeptemberéig. A képeken látható modell már a facelift-es változat. Az autó megkapta az Audi 100-aséra hasonlító első és hátsó lámpákat, díszléceket, valamint új hűtőrácsot. A csomagtartó ajtó már egészen a lökhárítóig nyúlt. Újratervezték a beltér kialakítását, és az ülésekhez felhasznált anyagok minőségén is javítottak.
Az autó különleges mivoltát adja, hogy egy limitált „SC” modell. Az SC felszereltséghez 12 extra tartozott a sima CC modellel szemben. Az SC felszereltséghez tartozó extrák, zöld árnyalatú színezett ablakok, központi zár, fekete ablakkeretek, fekete Blende a két hátsó lámpa között, Stereo Gamma kazettás rádió, állítható magasságú vezetőülés, ködzárófény, nagy középkonzol, zárható kesztyűtartó világítással, keretes fejtámla elöl, belülről állítható jobb oldali tükör, és 6 féle szín.
Ezt tetőzi, hogy egy ritka, 1.6-os szabályozatlan katalizátoros SA motorkódú motor található az autóban. A többi 1.6-os 80-ashoz képest a 75 helyet „csak” 73 lóerőt teljesít, és a megszokott Pierburg karburátor helyét egy Khein tölti be. A módosítások révén, egy keveset fogyasztó, megbízható, az átlagnál tisztább üzemű autót kaptunk. Valamint, hogy ne fogyjunk ki a ritkaságok sorából, az autót gyárilag szerelték szervokormánnyal (gyárból lekért extralistával bizonyítható), ami tényleg ritkaságnak számít, mert csak a 80 CD és a 90-es modellhez volt rendelhető a szervokormány.
Belül plüss, „marine” kék ülések várják az utasokat, valamint gyári Audi sportkormány, és 3 VDO kis óra fűszerezi a hangulatot.
Az autót 1986. májusban gyártották, majd 1986 júniusába gördült ki a gyárból, mint az utolsó darabok egyike.

Audi 80 SC 1986
Motor: 1.6 soros 4 hengeres hosszába beépítve, Khein karburátor, szabályozatlan katalizátorral
Hengerűrtartalom: 1595 cm³
Legnagyobb teljesítmény: 53 kW (73 LE)
Legnagyobb nyomaték: 125 Nm
Végsebesség: 175 km/h
Saját tömeg: 950kg
Legnagyobb össztömeg: 1410kg
Modellciklus: 1985-1986

Hz 2010.04.03. 22:15:25

@Jimmy - R5 GTT:
Grat!
Szép kis méregzsák.
Mindig is ki akartam volna próbálni egy ilyet.

kekvillam 2010.04.04. 20:13:31

Úgy látom még nem járt le a nevezési határidő.
Talán a TC szerkesztőségének a tagjaiban is ébreszt egy kis nosztalgiát ez a járgány. És nem foglal sok helyet :-)

indafoto.hu/kekvillam/image/7380125-5ccb7c20/user

digeden 2010.04.05. 21:49:59

Sziasztok!

Gondolom, késve, de miért is ne neveznék a "Sárga Villámmal"? Úgy tudom, kifejezetten városi használatra, elsősorban taxinak szánták. Valószínű.

indafoto.hu/digeden/volvo_240

Ha vendégként is, de ott leszek az OT Expón!

nem kéne... 2010.04.05. 22:52:29

@digeden:

ez igen.
egy időben nézegettem én is ilyesmit, na jó, nem pont automata szívódízelt....
szép az autód.

werebpecs 2010.04.06. 15:48:33

@country hungary: Gratu a Country-hoz, látom restaurálva lett. Valóban kivételes autó :) Hogyhogy ez is és a Rallye is a Rider Auto nevén fut: Talán ugyanaz a tulaj?
Érdekességképpen itt van pár kép az én GTI 16V-mről:
www.carstyling.hu/car_shower.php?id=14087

üdvw!

werebpecs 2010.04.06. 15:55:59

@roligyilok: Álomszép Golf, gratulálok! :) De azt tudod, hogy ez Kettes, nbem Egyes? ;)

roligyilok 2010.04.06. 22:55:48

@werebpecs: Köszönjük szépen,de miért gondolod hogy nem tudom?

ommm 2010.04.07. 10:30:04

Rendesek vagytok srácok, sőt! A pedálos Moszkva odaver, de megteltünk, köszi!

werebpecs 2010.04.07. 15:19:24

@roligyilok: hali, mintha az egyik kommentedben Egyest írtál volna. Biztos véletlen volt.

hirtelendi 2010.04.08. 13:35:28

Látom kékvillámnak is eszébe jutott már, de ártani nem árthat : indafoto.hu/thebigcat
süti beállítások módosítása