A bányagépektől még hugyozni sem lehet

  2009. december 06. - baowah Címkék: telapo

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kell autót rajzolni!
2013-06-07 14:29:49

Mindannyian rajzoltunk már autót, legalább egyszer, a normális gyerekek többször is. De ilyen

Nem heroin, cukor
2013-05-19 08:53:02

Plakátként is kitenném! Egy Yamaha X-max 400 tesztje miatt péntek este ronggyá áztam Milánóban , így

Én nem is akartam autót venni!
2013-02-03 07:48:21

„Ha az iparban, mezőgazdaságban, illetve közigazgatásban végzett, felelősségteljes tevékenységünk mellett

Én is eladtam a legjobb autómat
2013-01-13 07:56:23

Mihályfán az út szélén Én is eladtam a legjobb autómat – úgy tűnik, ez most kezd rossz szokássá

Hideg van: a fák törzsei között átfúj a vihar, nem nagyon tud hova bújni Gyed Maroz, pedig cefet jól esne egy kis zug – az pisáljon fagyos szélben, akinek hét anyja van. Muszáj volt leszállnia, az elszopogatott vörösboros csipkebogyótea már kikívánkozott, föntről meg mégsem engedheti ki – ilyen öregen mégsem kéne a szán oldalán egyensúlyozva jaszkariznia. 

Köntöse alól előkotorta az összefagyottat, és koncentrálva spriccelni kezdett a fenyőfa törzsére. Zajt halott, ijedtében majd' kipisálta a vesekövét. Remegést érzett talpa alatt. Hátrafordult: mögötte óriás teherautó közeledett halványan pislákoló lámpákkal. Tudta, hogy nem látják őt, tudta, hogy félre kell ugornia. A nehezen megindított sugár csak nem szakadt meg, nem merte így visszarakni – flekkes gatyával mégsem rohangálhat egész nap; ebben a hidegben órák alatt sem száradna meg a húgyfolt.

A nagy sárga Belaz egyre közelebb ért. A gyémántbánya egyik fejtéséből a másikba guruló autószörny már szinte mindent kitakart, amikor az utolsó cseppek lerázása helyett félreugrott. A besárgított havon, bokája mellett gurult el az óriási kerék. Szeme sarkából látta, ahogy a szarvasok riadtan röppennek odébb: a 130 tonnás dömper kis híján elsodorta őket is.

Mikor nagy nehezen visszacsalogatta a réneket, remegő lábbal visszamászott a szánra. A fák fölött szállva figyelte, ahogyan bizonytalanul kacsázva halad előre a majd négy méter magas dög. „Ez biztosan bevodkázott” – gondolta magában és számolgatta, hogy mennyi ajándék férne el a vaskosárban.

Alatta nagy telep volt. Bánya, mögötte javító- és szerelőműhely. A nyíltszíni fejtéséhez érve megállt a Belaz, kiszállt a sofőr, hogy bizonytalan lépésekkel a többiekhez menjen. A kabát alól üveg került, mohón ittak, nevettek és vitatkoztak. A sofőr hátralépett, visszaszállt a kocsiba és a szinte siratófalszerűen meredek bányafalra hajtott.

A férfiak fogadtak. Az összkerekes gép lassan kapaszkodott, majd a cél előtt megtorpant. Elfogyott a tapadás, és a haladás csúszássá változott. A dömper visszabucskázott. A lángokat már meg sem nézte – a katasztrófaturizmusra nincs idő. Ide úgysem hoz csomagot, de még virgácsot sem: hozzon csak fejfát kollégája, a halál.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr371573326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.12.06. 16:18:14

Kizárt, hogy ekkora autóban meg lehessen halni.

gyrgyvrs 2009.12.06. 16:22:01

Egyik tszcs-ben a T150-essel silózást végző traktoros fogadott a többiekkel (orosz traktor, állítólag rakétákat vontattak vele, csak kivettek a sebváltóból egy fogaskereket, azért nem ment 80-al). Szóval a silózásnál a kukoricát apróra vágják, majd két betonfal közé tömörítik, ezt nehéz traktorokkal csinálják (ez legalábbis az egyik módszer). A traktor, ha középen ment, kb fél méter volt még kétoldalról, fickó fogadott, hogy becsukott szemmel végigmegy. Mellé ült egy fickó, hogy szükség esetén bevágja a kéziféket. Traktor kezdett félremenni, fickó úgy bevágta, hogy lángvágóval szedték szét a féket :-)

Fomics 2009.12.06. 17:37:46

@Mk412: Bármekkora autóban meg lehet halni.

Dagiszabi 2009.12.06. 18:05:10

Nagy autó nagyot üt.
Ennek egy kerekét megtaláltam a csigaevőknél:
mbybk.blog.hu

Garp 2009.12.06. 18:39:01

Pffff. Ezt kár volt. :(
süti beállítások módosítása