Ha szívatnak a tótok

  2009. augusztus 25. - ommm Címkék: szlovákia rendőr

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

Nem nagy titok, hogy amikor nemrégiben egyedül vertem sátrat Budapesten, családom Pozsonyban maradt. Ideiglenes megoldásként a hétvégi utazás mellett döntöttünk, hol én megyek oda, hol ők jönnek ide. Nincs is ezzel nagy gond, hiszen a Pozsony–Budapest távolság elenyésző, kényelmesen leautózható bármikor, akár hétköznap is.


Nagyobb térképre váltás

Így megy ez január óta, nem mondom, egyszer már véletlenül sikerült sztrádamatrica nélkül abszolválni a távot, a bírságot persze kifizettem, de egyéb problémám sosem akadt. Függetlenül attól, tesztautót hajtok-e vagy sem, magyar, ill. szlovák rendszám díszeleg-e az orrán. Egy dolog azonban biztos: amióta tart az idióta szlovák–magyar diplomáciai pofozkodás, fokozottan figyelek mindenre a határ másik oldalán. Én, a magyar nemzetiségű szlovák állampolgár a magyar rendszámos autóban. Tényleg, ha már ennyire benne vannak, miért nem engedik össze a nagyfejűeket egy jó kis ketrecharcra? Simán befizetnék egy Slota-Balázs meccsre, ahol Jancsi egy borókapárlatos üveggel hadonászna, míg Péterünk magasba emelt gulyáskrémes tubussal indulna harcba, vagy egy Fico-Sólyom fightra, ahol az egyszerű arcú szlovák államfő fröcsögéssel támadna, László pedig halk motyogással pusztítana.

Na mindegy is, a lényeg, hogy a határon átérve nagyon vigyázok. Egyrészt a helyszíni bírságok borzasztóan magasak, alapból 50 euróért áll velünk szóba a rend sztahanovista őre, helyben simán belefuthatunk egy 1000 eurós csekkbe is, ráadásul májusban meghagyta a belügyminiszter, hogy a rendőrök kötelező jelleggel a felső harmad számai közül szemezgessenek. Piásoknál ez egy 500 eurós rajt és mínusz 5 év jogosítvány, szalonspicceseknél 400-ról indul és három évre pihen a jogsi. Ha sietünk, akkor 300-800 euróért mondja meg a szerv, mennyire rohantunk.

Tavaly 34 millió euró folyt be az államkasszába a közúti bírságokból, idén többre számítanak. Hétfő reggel szembesültem a legújabb trükkel. Elmesélem.

Visszafelé tartottam Budapestre, a hétfői lapindító értekezletre. Erről nem érdemes elkésni, egyrészt valaki elfoglalja a helyem Winkler és Angéla között, másrészt lemarad egy csomó fontos infó, harmadrészt pedig: egyszerűen ne legyünk utolsók. Persze jó korán elindultam, három órát adok mindig magamnak, bőven elég szokott lenni, cigiszünettel, pössentéssel, kis kávéval. Most azonban majdnem elkéstem. A rajkai kis határon közlekedem, így elkerülöm, hogy a pár kilométernyi szlovák sztrádaszakaszra, ami Pozsonyba vezet, matricát kelljen vennem, ráadásul még közelebb is van a körgyűrű, amin eljutok a város másik végébe és vissza.

Na szóval, a kétsávoson hetven a megengedett, be is lőttem a tempomatot 75-re, a GPS szerint az 69-70 km/óra. A szembejövők villognak, biztos voltam benne, hogy mérnek, sűrűn szoktak ezen a szakaszon, úgy is lett. A felüljáróról lehuppanva látom is a felállványozott mókust meg a párját, nyugodt voltam, de azért vetettem egy pillantást a GPS-re: hetven, oké, baj nem lehet.

Na, ahogy végiggondoltam, már integet is a nyalókás ember, no para, csak beszélgetni akar. Persze, beszélgetni akart a bajszossal a citromsárga Corsában. Megállok, lehúzódom, vészvillogó bekapcs és már matatok a láthatósági mellény után, hátha azt akarja, hogy kiszálljak. Ősrégi trükk, hogy hátramennek az autó mögé a turistával, aki elfelejti a mellényt felhúzni, majd közlik vele, hogy ez ötven euró lesz a többin felül. Elméletileg már nem létezik ez a probléma.

De nem kell kiszállni, lehúzom az ablakot, megismertem a rendőrt. Az volt, akin már első pillantásra látszik, hogy szopatni jött. Tehetek bármit, ez pénzbe fog kerülni. Azért megpróbáltam csökkenteni a járulékos károkat és jó előre köszöntem neki hibátlan szlováksággal. (Anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet, az ottaniak is csak a nevem hallatán hiszik el, hogy magyar vagyok).

Bumm, Shrek arcáról gipszbe lehetett volna önteni a megrökönyödést. Annyira megzavarodott, hogy köszönés helyett csak annyit mondott, hogy hetvenkettő. Na ne, öregem, ezt nem eszem meg. Mutatom neki a GPS-t és a tempomatot is, uram, fix hetvennel jöttem, az lehetetlen, itt éltem hét évig, már csak nem gondolja, hogy hagyom magam ezen a helyen csőbe húzni.

De nem, most már muszáj végigjátszania a szerepet, pedig lehet, bánja már a dolgot, hiszen papírjaimat elkérte, azokból kitűnik, hogy nem turista vagyok, de valahogy nem tudja összeadni a két dolgot, ő meg akart büntetni és meg is fog. Szerinte a radar 72-őt mutatott.

Nem vitatkoztam, ha 72 akkor 72, tudom, hogy ha megnézem a képet, akkor 72 fog ott virítani, sőt, ha akarná, akkor 140 is viríthat a képernyőn, teljesen mindegy. Fizetek pár aprót, vagy lesz egy dádá és mehetek tovább. Aha.

Kezében forgatja az irataimat, küszködik a magyar forgalmi engedéllyel, fejjel lefelé tartva nem fog menni öregem, kezdek unatkozni, rákérdezek, hogy most mi a helyzet, ha 72. Mennyibe fog ez nekem kerülni?

– Uram, a helyszíni bírság 50-től 150 euróig terjedhet ez esetben, ön megússza hatvannal. Csekket óhajt vagy helyben kifizeti?

Nem hiszek a fülemnek, kezd bennem felmenni a pipa. Legszívesebben a homlokára csapnék egy taknyos százast, mint prímásnak a gömöri búcsúban, ha lenne. De nincs nálam csak pár eurónyi apró meg forint, ahol lehet, kártyával fizetek, ráadásul Magyarországra tartok, oda nem kell. A csekket választom, de megkérdezem, miért hatvan.

– Hát, húszeurós büntetőcéduláink vannak csak, negyvenet meg nem adhatok, ötven a minimum.

Kész, itt feladtam, el innen, gyorsan, itt az érvek nem számítanak. A népek közti barátság csodálatos. Majd közli, hogy a csekk választható opció, de ez esetben a hatályos előírások szerint be kell vonnia a jogosítványomat, helyette ad egy cetlit, ami azt helyettesíti. Belföldön. Miután kifizettem, 3-4 hét és már vissza is kapom a jogsim. Remek, sok választási lehetőségem nincs.

Egyem meg azt a trükkös, csálé fejedet, nem tehetsz te semmiről, – gondoltam magamban, kérdem, van-e itt ATM a közelben. Nem tudja, nem itteni rendőr, de valahol lehet, mert az előbb egy úriember is talált, hamar visszajött, addig a papírjaimat megtartja.

Elhajtottam, találtam is a közelben egy valamilyen automatát, megcsapoltam a számlám, visszaautóztam a tetthelyre, megkaptam a megérdemelt 20 eurós fecnijeimet és elhajtottam. Pestig próbáltam elhessegetni magamtól a gondolatot, hogy csak azért szívtam most meg, mert magyar rendszám volt az autómon.

De egy pár jó tanács, hogy Ön ne járjon így:
– a szlovák közúti ellenőrök ingerküszöbe alacsony, ne emelje fel a hangját
– tudatosítsa magában, hogy joga van elvenni a jogosítványát és valószínűleg nem fog tudni magyarul, valójában semmilyen nyelven nem fog tudni
– ha megáll, azonnal kapcsoljon vészvillogót és legyen kéznél a láthatósági mellény, ha ki kell szállnia, vegye fel friss infók szerint nem kötelező minden esetben
– ne próbálja megvesztegetni őket, felesleges, nem fog menni, a határ menti vidékeken elnézőbbek lesznek, a hegyvidéken nincs kegyelem, olyanok, mint a MacLeod-klán, csak egy maradhat
– tartsa be a korlátozásokat szigorúan, sok pénzt megspórolhat, egy vagonnyi új radart és civil rendszámos rendőrautót kaptak, sztrádán szeretik az ember seggébe bújva nagyobb sebességre provokálni a kevésbé tapasztaltakat
– kerüljék el az országot, a csehek sokkal jobb arcok és a sörük is jobb

Tapasztalt hasonlót? Ossza meg a többiekkel, hátha segítségére leszünk egymásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr321337461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leszezmégígyse (törölt) 2009.08.25. 21:47:59

"Pestig próbáltam elhessegetni magamtól a gondolatot, hogy csak azért szívtam most meg, mert magyar rendszám volt az autómon."
Pedig de.

a nevem nick 2009.08.25. 21:48:09

Első! Egyébként minden Szlovák Jard szarjon magyar sünt!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 21:49:18

"– kerüljék el az országot, a csehek sokkal jobb arcok és a sörük is jobb"

Ennél jobb mondatot keresve sem leltem a cikkben. A lényeget tökéletesen megfogja.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 21:52:09

Mellesleg kecskepásztoréknál nincsen tűréshatár? 70 és 72 közt 2,85% az eltérés, ennyit meg tévedhet a műszerek együttállása is! És de igaz, Pistám: a rendszámod, az volt a baljós...

Persze a mi felünkön meg semmi basztatás a tótok felé, hát ideje lenne elkezdeni! Amilyen az Adjonisten'...

cirrmurr 2009.08.25. 21:53:36

Mocskos tótok. A Földet tőlünk, a nyelvet meg a Csehektől lopták.

Mindegyik zsigerileg gyülöli a Magyart.


"kerüljék el az országot, a csehek sokkal jobb arcok és a sörük is jobb"

Ez egy jó mondat :-)

Jeff 2009.08.25. 21:54:00

Mostanság sokat járok Szlovákiába, nekem semmi bajom nem volt soha sem rendőrrel, sem más szlovák emberrel. Lehet hogy csak szerencsém volt?

akiak 2009.08.25. 21:54:35

akkor nem csak magyarba ilyen fajinak a rend őrei..ez még az itteninél is durvább...
én most voltam csehbe, motogp-n, mongyuk az autópályán szlovákiába meg csehbe se mentem 130-nál többel mert szétesik a kocsi olyan szar..
a régi M7-esünk, versenypálya volt ami most ott van..
méghogy jól élnek..

Balee87 2009.08.25. 21:56:05

Idióta politikusaink elmehetnének a jó büdös **** szét**** anyájájukba!!! :)
Azok a köcsög szarházik mitt szenved az átlag ember amikor áttesszi a seggét a szomszéd országba...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.08.25. 21:56:58

na ezért kell erős hadsereg mint izraelnek ahol kétszázmilló arab él a környező országokban de mégis a 7 millió rendet tart.
Ajándékba kaptak 20ban másfél millió magyart akiből még mindig megvan vagy 600 ezer.Pesze minden második szlovák beszél magyarul.
Szóval ha Izraelen kívül legalább 10 % százalék a zsidó akkor azt a területet el is foglalják.ezek meg a seggüket törlik belénk.

Balee87 2009.08.25. 21:58:12

@Jeff: Az átlag emberrel nekem sem volt még az életbe bajom.é Van egy rakás szlovák ismerősöm és haverom... a politika, meg az állami szervek... Hajajj... Na meg az a 10% állat, aki miatt a maradék 90% szenved...

robin77roy 2009.08.25. 22:00:34

jövö héten megyek Prágába majd inkább ausztrián keresztül

kalannenikalandjai 2009.08.25. 22:01:25

Legalább a tilosban parkolókat is szarrá büntetik? Itthon ezek nem csinálnak semmit. Még büntetni is félnek, annyira beszari egy banda.

kicsigonzalez 2009.08.25. 22:01:56

Szlovák-magyar határnál van egy eladó , felújítandó családi házunk (13ezer EUR).
Valakinek, esetleg?? :D:D:D:D:D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.08.25. 22:02:00

@KuKori:

Éppen ezt akartam mondani. Ha a tótok (azt hiszem, életemben először írom le ezt a szót) ilyen genyák, akkor a helyes reakció elkerülni őket, minél messzebb. Nem járni át sörözgetni, sielgetni, turistáskodni. Lengyelországba menjünk repülővel, minden egyéb esetben meg lehet őket kerülni simán. Nem tankolni náluk, nem fizetni sztrádadíjat, egyáltalán seggel fordulni az egész virtschaftnak. Ha ők jönnek ide, akkor meg tüntető udvariassággal kezelni őket! Ez nagyon, de nagyon fontos!!!

solfageman 2009.08.25. 22:02:22

Nemrég utaztam haza busszal Lengyelországból Szlovákián keresztül és el kell mondanom, h igen, ez az ellenséges hozzáállás mindenhonnan nagyon érezhető. Csak két helyen álltunk meg abban az országben, de mihelyst megálltunk ( szigorúan csak benzinkútnál) abban a pillanatban Polícia. Addig maradt, mint mi. Másodszori megállásnál is megjelent, a rendszámát nem néztem meg, de lehet ugyanaz volt. No comment... Nemtom ez a helyzet még hová fokozható, de lassan a pacifista életfelfogásúaknak is tele lesz a *****. na jóccakát!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 22:02:51

@Balee87: Tudod melyikek a legnagyobb patkányok? A magyarul beszélő tótok...

Érdekes, hogy amikor igazi (észak-)szlovák fiatalokkal találkozok a szakmám révén, valahogy mindig kiderül, hogy normálisak. Nem is beszélnek magyarul mondjuk...

De ezek az identitászavaros tót népek, pfejj, köpedelem. Magyarul recseg, még tán a neve is Kovác, de a szlováknál is szlovákabb akar lenni. Meg is lehet nézni őket, már külsőre is markánsan látszik (öltözködés, beszéd- és viselkedési stílus) hogy mifélék...

Autopeti 2009.08.25. 22:03:38

Pista, a rádiókban még a szigorítások előtt szó volt 10 kilométer per órás toleranciáról. Ezt mondjuk soknak tartom,de 2 miatt büntetni...

AzHofi 2009.08.25. 22:05:58

Mondjatok 3 szlovák királyt. :-)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 22:08:58

@AzHofi:

Janko Král
Frano Král

Jaj, nem! Mindkettő vagy költő, vagy író volt :DDD

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.08.25. 22:10:24

Addig szarba sem vesznek minket a környéken élők míg tudják gyengék vagyunk.frusztráltak a lopott ország miatt.Persze lehet hogy ez a cél elgyengíteni az országot ,lezülleszteni az oktatást,agyon segélyezni az orkokat,agyon adóztatni a becsületes magyar állampolgárokat.

ga 2009.08.25. 22:14:50

Te vagy a helyi, de mit szólsz ahhoz hogy szerintem mindig a nagy forgalmú határátkelőt kell választani, mert ott nem érnek rá szarozni. A kicsin puszta unatkozásból is basztatnak. Persze kérdés hogy jön ez a trafihoz?

zoles 2009.08.25. 22:17:53

Az a baj, hogy van egy ország Európa közepén, akinek egyetlen lakosát sem siratnák meg a szomszédai... igen Barátaim, Magyarországról van szó..

AzHofi 2009.08.25. 22:19:17

@KuKori: ja én meg három lengyel színészt ismerek: Stanislav Mikulski, Lolek, Bolek :-)

khaleeji 2009.08.25. 22:20:08

A cikk enyhén szólva erős túlzásokat tartalmaz, de az igaz, hogy a tótoknál sokkal gyakoribb a sebességmérés, mint itt, a bírságokat pedig most emelték meg drasztikusan, de még így is jóval alacsonyabbak,mint Magyarországon!

A fő különbség ,hogy ott megállítják az autóst, és a helyszinen kell fizetni, a külföldinek is, különben bevonják a jogosítványt.

Ugyanez a helyzet Ausztriában, és Németországban is, ahol a bírságok mértéke is hasonló a szlovákhoz.

bopat 2009.08.25. 22:20:23

@cirrmurr: Ne legyél már ekkora idióta, paranoiás.
A rendőr az rendőr, ebből nem kell megítélni a szlovákokat. Elárulom neked, senki nem utálja a magyarokat, csak az a pár elvetemült barom aki kihasznál minden alkalmat arra hogy uszítson és ártson. De ugyanez elmondható a magyarokról is. 1-1

zümmmi 2009.08.25. 22:20:38

@Balee87: hát sztem ez nem így van. pl. ugye nem a 10% alapján van náluk a jelenlegi kormány, hanem a TÖBBSÉG alapján. vagyis a többség nacionalista.
egyébként meg tényleg bunkók. én pár éve(!) fogadtam meg egy sítúra után, hogy köszönöm ebből a paraszthadból nem kérek többet. megsértődnek, ha tótozzuk őket. hahaha! de ha egyszer olyan de olyan tótok!

Vitya 2009.08.25. 22:23:56

Amint azt a kommentek is jól illusztrálják, ebben a helyzetben kevés dolog árt jobban, mint az ilyen cikkek. Még akkor is, ha igaz a sztori, nem pusztán full szintetikus olaj a tűzre. A Totalcar tényleg úgy érzi, hogy ilyen finom, árnyalt módon érdemes tevékeny részt vállalnia a feszkó enyhítésében?

Balangó 2009.08.25. 22:25:03

A víz kiver. Idén többször voltam Lengyelországban, döngettem oda-vissza (nem komolyan, de mondjuk olyan 20-szal túllépve a megengedett sebességet), és most kell megtudnom, mit úsztam meg.
Mondjuk rendőrt talán egyszer láttam, akkor sem ellenőriztek, csak álltak az út szélén.

bopat 2009.08.25. 22:25:26

@binrashid: Sajnos ebben igazad van, engem is 1 év alatt már 3x mértek be, mindig lakott területen kívül.
Sajnos nincs mit tenni, be KELL tartani a szabályokat, igaz ez a 72 km mese, emiatt NEM büntet meg. Ez tuti.
A múltkor 110 el mentem és meg is büntetett, akkor mondta hogy 100 alatt nem állítanak meg (90 -es táblánál).
Ommm, kellett ez a cikk? Nem elég a politikusok baromkodása? Olaj a tűzre, az össze szlovákgyülőlő barom most ide fog irogatni, itt fog a történelemmel előhozakodni, acsarkodni.
Gratulálok, ügyes vagy.

Wizardus86 2009.08.25. 22:26:04

de jó hogy idén nincs dolgom arra... de én most azon gondokodom, hogy akkor állok meg rendőrnek ha fegyvert fog rám. ezt így a sárgalámpás megoldás után jutott először eszembe. "A pénzem kell? harcolj meg érte, disznó!"

szitya 2009.08.25. 22:26:23

Nagyon bosszantó lehet, de nincs mit tenni...
Engem tegnap bemértek a 8-ason 90 helyett mentem kb 115-118-al mennyit kaphatok?:S

budvar 2009.08.25. 22:26:28

Még egy kis adalék: unokaöcsém rendőr Rimaszombatban (jómagam Tornalja mellől),tőle hallottam,hogy mostanság divat lett "fajtisztább" szlovák vidékről importálni a rendőrt a magyarok lakta déli területekre.A miérten nem kell sokat töprengeni.Na ezek az "import vitézek" keselyűként csapnak le az "RS"-es(rimaszombati) rendszámokra is és szinte lesik az alkalmat,hogy esetleg magyar akcentussal beszélik-e a szlovákot...No comment.Ha esetleg magyar is a rendszám az csak hab a tortán.Tuti plecsni a Matica Slovenskától!Pistám igazad van,a csehek igazán jó arcok és a sör... :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 22:27:11

@Vitya: Persze, megbékélés, mi? Hogy még mi nyaljunk be a meleg szarig? Azért van egy határ, amit már jócskán átléptek az utóbbi időben:

-magyarellenes nyelvtörvény
-a köztársasági elnökünk kvázi kitiltása

Ezek után még mi hunyászkodjunk meg? Na nem.

Koli 2009.08.25. 22:28:12

Nem kell odamenni, már nincs miért...

vivaitalia 2009.08.25. 22:28:35

@Vitya:
tökéletesen egyetértek. nagyon nem tetszik a tótozás. ha a politikusok és a rendőrök hibbantak, legalább mi őrizzük meg a józan eszünket és ne szítsuk jobban az ellentéteket.

szabopsz 2009.08.25. 22:28:55

Vicces történet, sokat járok komarno környékén, illetve ingázok Komárom és észak borsod közt, és persze szlovákián keresztül, mert csípek majd 50-60 km távolságba. Komárno vasútállomás, bekanyarodtam oda, ahová busz mehet csak. Jött is a metská polícia, azt tudom, hogy ők kis városi senki rendőrök, igazoltatnak, magyar rendszám, teszem a butát, nem értem a táblát, egy irgum burgummal megúsztam. :)

Második eset az Gyallán(Hurbanovo), a Kelt és fácán sörök otthonába történt. Egyik magyar barátom, ott talált párt, bérel egy garázst, ahol az ő b1b passat-ját építgeti. Féket cseréltünk az omegámon késő este végeztünk, indultunk a nyitrai úton, mikor bevág elém egy fabia combi, integet a nyalókával. Papírok minden ellenőrzés. Erre beleköt a xenonba. Bár utólagos, és projektoros lámpába van...mind1 ebbe kötött bele. Mert hogy sk-ba nem lehet, hát én mondtam, hogy nálunk feltételekkel igen, nézegetett, akkor eü csomag, igaz 95-be járt le a szavatossága, de nem találta, minden apró gézt végig nézett lejárati dátum után kutatva. Aztán közömbösen elengedett.

Harmadik dolog az Losonc(Lusenec) belvárosa, épp kifelé haladtam a 4 sávoson Rimaszombat felé mikor leérve a felüljáróról elgondolkodtam, lejtő meg minden, azt veszem észre, hogy ott állnak az ördögök, fék , de már hiába, lekaptak 82-vel 50 helyett. 200 euro.1 hét befizetni ott a rendőrségen, mert különbe kitiltanak sk-ból. Ekkor elkezdtem játszani a hattyú halálát, hétvégén esküvő, meg jön a baba, meg rossz a lelet...stb. A yard azt gondolta, nincs nálam euro kérdezgette, hogy ad-e nekem kölcsön valaki, én meg majd a komával elintézem. Nem tud mit tenni, valahogy szerzek 100 eurot, és kitépi a csekket. Ohh mondom veszek föl pénzt, dombornyomott bankkártyám van. Elmentem a belvárosba, vettem fe zsét, kifizettem.
Fehér tányérsapkások voltak, azt hiszem közlekedésiek. Ha nem állok meg utánam jönnek, épp hogy csak sikerült.

Én úgy tudom, hogy 70 euro alatt érdemes csekket kérni, mert azután nem igen jönnek át a határon behajtani.

Ugyanez a város éjszaka, 50 körül mentem, 40-es zóna mert suli van. Megállít, nem mért csak igazoltat szlovákul. Magyarul válasz... látta, hogy nem éri meg itt cseszni az időt velem, és elengedett..

A jól tévedek csak lakott területen kívül kell mellény plusz elakadás jelző.

SZP

gergoh90 2009.08.25. 22:30:31

Akit érdekel Szlovákia egész történelme, annak szívesen elküldöm egy sms-ben...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.08.25. 22:32:22

a földet tőlünk lopták... de vajon a paraszt mentalitásukat honnan? ehh... ezek még rajtunk is túltesznek, ha bunkóságról van szó..

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 22:32:28

@szabopsz: Mondjuk az ilyen notórius szabályszegőket -mint te :)- felénk sem virágesővel és vörös szőnyeggel várják...

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2009.08.25. 22:32:48

Voltunk Szlovákiában tavaly előtt, és sajnos én is buktam 13 000 Ft-ot. A sztori: közeledtünk településhez egy 2x1 sávos normál úton, elvileg 80-90-nel mehettünk volna és mentünk is, akár csak az előttünk haladó két szlovák kocsi, meg a mögöttünk haladó két szlovák rendszámú kocsi. Közeledtünk a településhez, lassítottunk 70-60-50, mire a táblához értünk már 50-et se mutatott mutató. Beérünk a településhez, szerv kivesz a sorból. Gyorshajtás. Mondom: English? semmi. Magyar? semmi. Deutsch? Ja, bisschen... végre. Akkor wtf? (németül). Gyorshajtás, 60-as táblánál 80-nal mentünk. Mondom milyen 60-as tábla? Meg mi hol a többi kocsi, akik előttünk, mögöttünk voltak, csak mi gyorshajtottunk? Semmi válasz. Mondom: hol volt a tábla? Válasz: ott feljebb... Mondom de hát nincsen tábla. Válasz: azt nem tudhatom, úgyhogy 50 euró... bakkkkkker... akkori árfolyamon ez 13 000 Ft-ra jött ki, amit befizethettem bőszen egy helyi postán, csekken. Mai napig nem gondolom úgy, hogy gyorshajtottunk, főleg mivel előzgettek is minket szépen a szlovákok az említett szakaszon, anyázva, hogy mit lassúzik a hülye magyar, tábla nem volt, mi már a település miatt lassultunk.

giorgio 2009.08.25. 22:35:16

Azért szép hogy egy darab tahó rendőr alapján sokaknak sikerül azonnal egy teljes népről képet alkotniuk... A fenébe az ilyen Fico-féle férgekkel, akik a saját mocskos érdekeik miatt népeket uszítanak egymásnak!

x 2009.08.25. 22:36:07

mostmár románia is sokkal jobb

bopat 2009.08.25. 22:36:22

@Balee: Csekket kérni, megígérni hogy befizeted, azonnal stb.
De mintha most már nincs meg ez a lehetőség, ha jól tudom már csak kp. van.

bopat 2009.08.25. 22:37:33

@x: például miben?

pfff_ 2009.08.25. 22:40:45

Az a baj, hogy a szlovák barátaink télen nem csak a saját hegyeiket részesítik előnyben. Én a legtöbjükkel sípályán találkozok. Arrogáns, hangoskodó, ordibáló népég. Volt itt aki paraszthadnak nevezte őket. Nem téved nagyot. Ja, és nincsnek előítéleteim, határközelben lakok. Ez csak szimpla észrevétel. És nem csak az enyém. Sokszor sorbanállásnál egy egy tolakodó, hőzöngő szlovák láttán csak összenézünk a mellettünk lévő osztrák/német túristával, és szavak nélkül is értjük mire gondol a másik.

Jeff 2009.08.25. 22:41:54

@ga: Milyen határátkelőn zaklatnak? Elég régen nincs ellenőrzés a határon...

ZsoltK 2009.08.25. 22:42:58

@KuKori: had írjak csak egy magyar mondást, a hagyományok őrzése jegyében, úgy általában a magyaros virtusról: "okos enged, szamár szenved".

bopat 2009.08.25. 22:44:02

Ommm csak azt nem értem, hogy miért nem álltál a sarkadra és nem nézted meg a fotót ill. filmet. Be kellett volna bizonyíttadnod hogy tévedtek. Nem utólag okoskodni, hogy " tuti azé állítottak meg me magyar rsz. volt az ótón"
Ha te elhiszed azt hogy 2 km es sebesség túllépésért megbüntethet a rendőr, akkor tévedsz. Ugyanis van egy hibahatár !!!!
Ha olyan nagy újságíró vagy, akkor utánajárhatnál ennek a szlovák illetékeseknél, és írhatnál egy cikket erről, nem egy ilyen nyafogós álbejegyzést a belsőségre....

bopat 2009.08.25. 22:45:45

@pfff_: Hehe a csendes, civilizált magyar megszólalt. Ebben milliószor több tapasztalatom van nekem, hidd el semmiben nem jobb a magyar a szlováknál, sőt.

koxi 2009.08.25. 22:46:23

Azért én mégsem szállnék repülőre ha Zakopane-ba akarok menni, hisz Miskolctól csak 200km!! Akkó most mi legyen? Eddig én mindig száguldoztam szlovákban, mert brutál jók az utak (amerre én jártam) és soha egyetlen rendőrt sem láttam még. Változott a helyzet a fronton? Pisti, erről a részről nincs infód?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 22:46:42

@ZsoltK: Igen, kérlek tedd még hozzá a "ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel" bibliai idézetet, hogy teljessé válhasson a klisé. Ezután már nyugodt szívvel viselem azt, hogy a lábukat törlik belém, lévén szellemi magasságosságom felettük :)

Kösz, kihagynám.

x 2009.08.25. 22:46:52

@bopat: rengeteg a rendőr ,de még soha nem volt bajom velük, pedig romániát kisbetűvel írom

pfff_ 2009.08.25. 22:48:15

@bopat:
Hehe...képzeld, csendes, civilizált vagyok.
Itt nem a magyarokról van szó, a kommentem nem róluk szólt.
És minden bizonnyal van igazságod.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.08.25. 22:49:20

ez is érdekes: "Eddig nem derült ki, mi baja volt annak a 24 éves szlovák férfinak, aki tört-zúzott Budapesten. A rendőrök kétszer vették őrizetbe.

Szabályosan végigzúzta az I. kerület egy részét egy 24 éves szlovák férfi hétfőn.
" /index.hu/

dennisthemenace 2009.08.25. 22:49:45

Mi az,hogy elveheti a jogsimat??? Apja faszat,maximum.

Lajosbácsi 2009.08.25. 22:49:59

Buta tahó komplexusos tótok engem is levettek már kétszer. Egyszer még a benzinkútra is utánam jött a parasztja, hogy "segítsen" pénzt váltani, mert a q kutas nem akart koronát adni, még az euró előtti időkben volt. Mentségére legyen mondva, hogy akkor még tudtak magyarul a rendőrök és nem voltak annyira bunkók, mint manapság. A hülyeségi sorrend megváltozott, rendőr, postás, vasutas, szlovák rendőr

Yoss 2009.08.25. 22:50:44

Nem tom, hogy ez a cikk mennyi valóságot tartalmazott, de azt gondolom, hogy nem kellene az átlag szlovák népességet elítélni és ellenük hangolni. Meggyőződésem, hogy az átlag ember minden országban többé-kevésbé hasonlóan normális, vendégszerető (nyilván a vendégnek is tudnia kell, hogy hol a határ) és általában szereti az embereket. Az ilyen helyzeteket a köcsög politikusok generálják, de nem szabad ebbe belemenni. Ha most elkezdjük szívatni a szlovákokat - nyilván azokat lehet csak, akik átlag emberek és baromira nem tehetnek semmiről - akkor az ellenségeskedésnek sosem lesz vége. Ez nem jó senkinek sem. Én részemről nem vagyok hajlandó utálni senkit csak azért, mert az ami (román, szlovák, cigány, zsidó, mittomén..) Ez az elvem még sosem hagyott cserben és javaslom mindenkinek.
A rendőr meg olyan, amilyen. A magyar rendőr is szopatja a magyarokat, mi ezen a meglepő? Egyik olyan, mint a másik.
Szerintem észre kéne venni - leginkább a politikusoknak - hogy itt kelet-európában inkább össze kéne tartani az erős nyugatot ellensúlyozandó és nem egymás torkán reszelni a kést. Együtt erősek lehetnénk, megosztva meg szét szívatnak minket. És ez ugyanúgy érvényes a magyar, mint a többi politikusra..Sajnos..

AgentO 2009.08.25. 22:51:35

Tavaly nyáron tátrai nyaralás utolsó napja, délelőtt megmásztuk még a Nagyszalóki-csúcsot (2452m), elköltöttük az utolsó koronáinkat és indultunk haza, szépen csorogtam lefelé Ótátrafüredről Poprád irányába, egyszercsak látom, hogy integet a nyalókás ember, de mindenkinek (kb. 300méterenként volt egy jármű az úton), az útról tudni kell, hogy 10%-os lejtő, nyílegyenes, széles, még egy repülő is le tudna szállni rajta, tehát tipikus pénzbeszedő hely.
A yardok előtt és után is 50m-re már fel volt telve a leállósáv a kiintett kocsikkal, mire beszólt a tag a mérőnek, hogy már kicsit lazítson, mert nem győzi szedni a jattot. Ötösben csorogtam, 90 helyet 94-el, pénzem nem volt, írt egy 1000 Koronás csekket, hazafelé nézegettem, hátha van valahol ATM/posta kombó, hogy kivegyem/feladjam a pénzt, szerencsére nem volt, meg fel is húztam magamat a dolgon, úgyhogy itthon szépen kidobtam a csekket és pont.

bopat 2009.08.25. 22:51:43

@x: Igen, mert betartottad a szabályokat, mert tudod hogy sok a rendőr Romániában. Egyszerű.
Sajnos Szlovákiában eddig egyáltalán nem volt rendőr az utakon, de most brutálisan sokan vannak, az új radarokkal.
Olyan helyeken mérnek, ahol eddig soha, és sajnos kimondottan a pénzre mennek, nem a biztonságra, ill. megelőzésre.
Miért mérnek mindig lakott területen kívül? Mert ott mindenki gyorsan megy...
Szerencsére nincs pontrendszer, így pénzbüntetéssel meg lehet úszni, bár ez megint csak a gazdagoknak kedvez, sajnos.

esef 2009.08.25. 22:54:05

@Bukowszky:
A paraszt mentalitást?
Náluk is vendégeskedtek a szovjetek egy ideig...

dextercapo 2009.08.25. 22:55:03

ez a diplomaciai hiszteria volt az egyetlen modszer arra hogy a nevetseges adorendszerunk , a regado , a teljesitmenyado ellenere jovore ne csak szlovak rendszamu jarmuvek legyenek az utakon .
sima gondolat : sarga matricas autot a nemetektol fillerekert lehet venni , de nem jarhatsz be vele a fovarosba oktobertol marciusig - ha viszont szlovak rendszamot szerzel , akkor a regado is jelkepes , oda mesz ahova jolesik ... nehez dontes . szopassanak a magyar vamosok , a szlovak rendorok (amig tart a hiszti) vagy mint eu polgar elfelejted az egesz bandat ?

bopat 2009.08.25. 22:55:14

@korpaállat: Csak azért meg megtanultál írni, nem kell ide firkálnod.

Atlasz 2009.08.25. 22:56:22

A szlovak rendornek _joga_van_ visszatartani a jogositvanyt. Ha nyugodtan es ertelmesen beszel vele az ember, akkor meg lehet egyezni ATM keresesben vagy csekkben jogsi vesztese nelkul is. Ha arrogans az ember fia, akkor gond nelkul elveszi a papirokat es meg ATM-be se enged elmenni penzert. Ha mar egyszer elvettek, ajanlatos betartani a 15 napos fizetesi hataridot. Azon tul sokkal hoszabb ideig tart visszaszerezni.
Regen cseszegetik a szlovak rendoroket es sajnos tul gyakran a "kliensek" fele engedik ki a parat. Csak egy erdekes pelda: Ha egy szlovak rendort szolgalaton kivul ittas vezetesen ernek, a fonoke is repul vele egyutt.
Mindig legyen nalad legalabb 60 euro keszpenz (ajanlatosabb a 100) es akkor nem kerulsz bajba veluk. Nehezen gyulik a kotakban megszabott buntetes penz, nincs idejuk vacakolni. Kulturaltan begyujtik, ha van nalad es mehetsz isten hirevel. Bizotsra mennek, csak azt allitjak meg, akitol lesz penz. Nem alligatnak minden masodik bokornal naponta, arra nincs ido.
...ellenben a magyarorszagi kollegaikkal akik megallitanak barkit barhol, hatha csoppen egy kis apro valamiert.
Mindket orszagban "nagyon" szeretem oket...

korpaállat 2009.08.25. 22:56:55

Idézőjel, kedves, egyszerű lelkű barátom, idézőjel!

budvar 2009.08.25. 22:56:58

kiegészítem a mondókámat.Nagyon sok szlovák barátom van,csak sajnos a politika ellen választásokig ők sem sokat tehetnek, mint ahogy nagyjából itt is tehetetlenek az emberek.Egyenlőre..Ők kicsit szégyenlik magukat a politikusaik miatt.Ilyen is van.Higyjétek el a többség nagyon jó ember.12 éve élek Pesten,nagyon rossz ezt az egészet látni.Pedig már határok sincsenek,EU van vagy mi.Hát "vagy mi".Mellesleg hihetetlen, hogy pár napja "leköcsögtótoztak" Zuglóban mert elengedtem a 7-es buszt és rimaszombati a rendszámom.Jól esett..Ha szlovák a rendszám és nem feltétlenül regadót kikerülő KN-es X5-ösről van szó akkor sanszos hogy esetleg felvidéki magyar ül a kocsiban.A köcsögtót különösen sértő tud lenni.Legalább a 7-es busz visszaigazolt egy duplaindexxel. :) Hagyjuk az acsarkodást,örüljünk a Debrecen sikerének... :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.08.25. 22:58:13

@KuKori:

>Persze a mi felünkön meg semmi basztatás a tótok felé, hát ideje lenne elkezdeni! Amilyen az Adjonisten'...

Persze, mert ha megállítanak a rendőrök szlovák rendszámos autókat itthon, akkor azoknak a 70%-a olyan magyar, aki sajnálta a regadót az államtól, 20% szlovákiai magyar, meg 10% tót.

Amúgy kezdem megérteni az afrikai rendszámos csávókat. Azok, akik ilyen banánköztársaságokban regisztráltatják a kocsijukat. Jó, a biztosítás biztos szopó, de talán azt is el lehet intézni valahogy. Oda küldjön csekket bármelyik EU tagállam rendőrsége. A rendőr eleve nem állítja meg, mert hátha idegenül' kell beszélni vele, olyat meg kevesen tudnak.

bopat 2009.08.25. 23:01:11

@Yoss: Végre egy értelmes hozzászólás, teljes mértékben egyetértek veled.
Kicsit elnézőbbnek kell lenni egymással.
Ha tudnátok, hogy az átlag szlovák egyszerűen fél MOra menni, akát turistaként, akár vásárlóként, meglepődnétek.
Sajnos ugyanaz a szöveg megy itt is, utálnak a magyarok, nem látnak szívesen, stb.
Pedig hiába magyarázom nekik, hogy ez csak politika, hiába.
Sajnos ennek nem lesz vége, amíg ez a 3 barom FICO-SLOTA-MECIAR el nem húz innen, de remény van rá mert azért itt is elég sok szemétséget műveltek, sokan megutálták a mostani kormányt.
Főleg hogy nem tudják kezelni a gazdasági krízist, nincs 1 szakemberük sem.
Akkora lyuk tátong a költségvetésben, hogy csak na.

konti10 (törölt) 2009.08.25. 23:01:31

ommm: A hétfői lapindító értekezlet hangulatán sokat dobott volna: Szevasztok! Bocsesz a késésért, busszal jöttem mert elvették a jogsim egy hónapra. Veletek mizú? Jövő heti bicikliseknek beszólós cikket írhatnám én? Meg az új bkv metrótesztet is vinném. Viccet félretéve, a hétköznapi emberek szintjén nincs gond a két ország között, mi sokat járunk oda. Ami a tévéből jön az manipuláció.

Ainult Mina 2009.08.25. 23:01:36

A cikkhez annyit, hogy Fico nem államfő, hanem kormányfő, a másik meg, hogy nem kéne már ilyen történetekkel hergelni a népet. A magyar rendőr nem ugyanekkora paraszt? Néhányuk intézkedését hivatalosan is bepanaszoltam, meg is fenyítették őket. A szabálysértéseket elismertem, de ők csak szívattak tovább. Elég ha van egy tanú, aki elmondja, hogy öncélú volt a vegzatúra: kinn álok a kibaszott napon a rendőrautó mellett, ők a kocsiban hűsölnek és forgatják a papírjaimat stb. Olyanokat kérdeznek, amihez semmi közük: milyen a hangulat Pesten, várjuk-e már az új kormányt stb. (Tényleg) Erre mit mondjak? Írtam a levelet, beidéztek, meghallgattak majd egy hónapra rá lírták, hogy igazam van és figyelmeztették a két fakabátot.

Önjáró Talajgyalu 2009.08.25. 23:01:55

Egyszer jartunk Popradon, ott a panzios (kora 50-es holgy) megtanult magyarul, allitasa szerint csak a magyar turistak kedveert akik oda jartak. Es egesz jol nyomta, csak egy ket bonyolultabb ragozast tort, meg azert a szlav szorendet tobbnyire sikerult prezentalnia. :) De ertheto volt. A nyelvtanulas sztori igaz vagy sem, mindenesetre fejedelmi kiszolgalast kaptunk.

En egyebkent egyetlen mondatot tudok szlovakul, de azt is csak kiejteni, leirni nem (ja csem jedno flaskove pivo), amivel 1 uveg sort lehet rendelni. Tapasztalatom szerint ezzel altalaban remekul el lehet simitani a nemzetisegi villongasokat. :)))

Atlasz 2009.08.25. 23:02:51

@dextercapo: Milyen regado? A szlovak adorendszer nem ismeri ezt a fogalmat! Egyelore.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 23:04:48

@Önjáró Talajgyalu: Proszim szi jedno mále pivo. Gyik! :)

"Kérnék egy nagy sört. Köszi!" :D

Régebben nem ilyen volt a hozzáállásuk.

Rathgo 2009.08.25. 23:05:15

Én a 13-as út mentén lakom, ott érdemes lenne egyszer kaszálni a magyar rendőröknek. Olyan tempóval, ahogy a szlovák rendszámos siet a lind-be, még az autópályán sem találkozhatsz!! Az 1.6D golfommal százas tempóval még épphogy megúszom az árkot amikor százhatvan és a halál közt előzgetnek a telekjárók, meg az octáviák.

Önjáró Talajgyalu 2009.08.25. 23:05:28

@Atlasz: "Bizotsra mennek, csak azt allitjak meg, akitol lesz penz."

Ja. Engem jol megneztek maguknak a faros Skodammal legutobb amikor kint jartam, de vegul nem buntettek meg. (Igaz nem is adtam ra okot, bar gondolom ugyis talaltak volna valamit.) Gondoltak a hulye szakadt csorot nem allitjak meg. Pedig ha tudtak volna, hoho... :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 23:05:52

@KuKori: Velké! Velké! Az a nagy! :D

2009.08.25. 23:06:03

Hogy veheti el egy szlovak (vagy akarmilyen, nem magyar) szerv azt a jogositvanyt, ami elvileg a Magyar Allam tulajdona? Vagy a jogsival nem ugy van, mint utlevellel, szemelyivel?

A masik, hogy mivan, ha csekket kerek, es nem fizetem be? Hogyan tilt ki, ha nincs hatarellenorzes? A kitiltasrol azert nekem is tudnom kene, es nem csak szlovak nyelven azt hiszem. Valamint ha be akarnak hajtani Magyarorszagrol, akkor a jo viszonyra valo tekintettel remelem ok lesznek az utolsok, akiknek kiadjak az adataimat a behajtashoz.

Amugy ernek revbe a szlovak rendszamos magyar vallalkozok, buntetlenul szaguldozhatnak nem csak hataron innen, hanem mar tul is :D

Önjáró Talajgyalu 2009.08.25. 23:08:00

@KuKori: Na most akkor hogy van pontosan? :) Baromira kene a tulelesi_kezikonyv_felvidekre.txt-be... :D

Rocko- 2009.08.25. 23:10:34

hát Pistám, értem én h okos enged, így szabadultál a legjobban ebből a szituból, de egyébként érdemes lett volna lefutni azt a kört, h ugyan, mutassa a fényképet, és ugyan, mondja el h hol hitelesítették a gépet, h nincs hibahatára.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 23:10:37

@Önjáró Talajgyalu: Mále helyett velké -t kell mondani, különben csak pohár sört adnak :)

Lenny 2009.08.25. 23:10:56

jAz összes bújkáló mérlegelő sünszxró rendőr elmehet...
A szlovák meg rxhxdt tirpxk kxltúra és ország nélküli McLoad klán népség...nem is kellett volna engedni,hogy létrejöjjenek.
...

_krampampuli_ 2009.08.25. 23:14:38

Nagyon vigyázni kell, megerősíthetem...

Céges autókkal mentünk ki évekkel ezelőtt Senicába, három kocsival, kb. azonos sebességgel.
Pechem volt, mert csak én mentem hármunk közül a belső sávban, a másik kettő a külsőben maradt, ők megúszták.
Szóval a Brno-i sztrádán, nyílegyenes helyen kint volt egy sebességkorlátozó tábla, (ismeretlen okból), és ott vártak a gyanútlan külföldiekre.
10-15 km/h-val túlléptem a 100-as korlátozást, és valami horror összeget kért a rendőr. (Hogy pontosan mennyit, azt végülis nem tudtam meg, mert a rendőr semmilyen nyelven nem beszélt, csak tótul.)
Az volt a szerencsém, hogy a pénzem két tárcában volt, és azt vettem elő, amiben csak 10-12.000 Ft-nyi korona volt.
Morgolódott, hogy milyen kevés, aztán eltette.
Természetesen nem kaptam nyugtát...
Pár nappal később a kollégámat kapták el: egy benzinkút mosója mögé rejtőztek el, és a városhatár-tábla után 2 m-rel mértek. mivel ekkor már gyorsított, így simán beleszaladt...
De ő legalább kapott nyugtát.

Atlasz 2009.08.25. 23:16:27

@KuKori: Rosszul jarsz, kis sort kertel :-D a "male'"-t "velke'"-re kell cserelni
Gy.k: A "gyik" arrafele nem anyazas, a cseh koszi szlengesen.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.25. 23:18:12

@Atlasz: igen, már javítottam, csak én pohár sört szoktam inni, mert amilyen lassan iszom, a korsó vége pont langyos és kellően szénsavmentes lenne :)

bopat 2009.08.25. 23:20:22

@Rousboy: Istenem milyen sötét vagy. Az a tábla azért volt ott mert fel KELL tenni a láncot a nyári gumidra. Érdekes hogy a magyarok nagyrésze jön nyárigumival síelni, és még ő panaszkodik hogy fel kell tennie a hóláncot. Na szép, ezért is a tótók a hibásak, ugye.
De ha elakadtál volna, vagy lecsúsztál volna az útról, akkor most itt acsarkodnál, hogy még tábla sem volt kint, nem is tudtál róla stb,
Szánalom, ennyi sötét embert...

ommm 2009.08.25. 23:24:27

@bopat: Elhiheted, így volt, ahogy leírtam. Valójában az egész májusi szigorítás egy rohadt nagy, aljas trükk, míg magyarországon teljesen kulturáltan el lehet beszélgetni a rendőrrel (volt rá példa, nem is egy), addig ott csak és kizárólag a pénzbehajtásról szól minden. Ilyenek és ilyen a helyzet, attól hogy homokba dugjuk a fejünket, még megmarad. Adja a Jóisten, hogy olyan is olvassa, aki esetleg tényleg tesz, és tud is tenni valamit ez ellen az idióta helyzet ellen. Hogy NE legyen ilyen többé senkivel, sehol.

És hidd el, hogy az értelmesek java része így gondolja odaát is, nem egyszer emelték fel a hangjukat ez ellen a diplomáciai huzavona ellen, de sajnos kettőn áll a vásár. Sosem növünk fel.

Elnézést, ami a szívemen, az a számon, volt, van és lesz is bajom belőle elég. Nem bánom.

bopat 2009.08.25. 23:24:47

@TaZ: Erre én is kíváncsi lennék, ezt hoztam fel én is a rendőrnek, de azt mondta elveheti a jogsimat.
Csekket már nem adhat a rendőr, ha jól tudom, (Omm, inkább ezt ellenőriznéd), eddig aki kapott csekket az ismerőseim közül, mindenkinek tanácsoltam hogy dobja el. Nem is lett belőle probléma, azóta sem, pedig van ami már 1-2 éve történt...
Az országból való kitiltás vicc, olyan nincs, nem is lehetne végigvinni.

Atlasz 2009.08.25. 23:25:13

@KuKori: Megertem. En Pragaban edzotem par evig :-D

@Rocko-: Szlovakiaban van 10%-s toleralncia, amit altalaban 9km/h-ra egyszerusitenek. Ha jol sejtem, melyik helyrol beszel a poszt iroja, akkor ott az feluljaro elott csendesen megszunik a 70-es. Igy meg olcson meguszta. Nekem kozuton a 112 majdnem a duplajaba kerult egyszer.

ommm 2009.08.25. 23:26:11

@budvar: Nocsak, tornaljai vagyok :)

Parajpuding 2009.08.25. 23:26:18

Én nem teszem be a lábam már régóta sem Szlovákiába, sem Romániába, sem Ukrajnába. Ettől függetlenül ne higyjük, hogy a magyarok különbek. Sőt. Csak míg ők másokat b*szogatnak, addig mi saját magunkat. Nekünk erre futja (úgy ezer éve).

kerzo · http://munkapad.blog.hu/ 2009.08.25. 23:28:22

Én egyszer úgy mentem Vácról Székesfehérvárra, hogy Letkésnél átmentem szlovákiába és Esztergomnál jöttem vissza. Nem töltöttem fél óránál többet szlovákiában, de sikerült magam megbüntettetni. Párkányban ugyanis elfelejtették kitáblázni, hogy hol kell elfordulni Esztergom felé és persze tovább mentem. Egy parkolóban visszafordultam és kereszteződésnél befordultam balra. Az egyetlen baj, hogy nem lehetett volna. Persze valamilyen véletlen folytán a híd elejénél ott álltak a zöldek és ki is intettek. Tudom, hülye voltam, meg záróvonal, meg zebra, meg balra fordulni tilos tábla. De gyanítom, hogy ez nem csak velem fordult elő és nem is a véletlen műve volt. Azóta nem voltam szlovákiában és nem is tervezem.

_Toto_ 2009.08.25. 23:28:40

Nincs ennek köze a diplomáciai csihi-puhihoz. A jó tót rendőr ott szopat ahol lehet.
Tavaly jöttem haza a Balti-tenger mellől, ezer km vezetés volt már a lábamban. Aki lenyomta már Lengyelországot északról koppanásig délig, az tudja milyen kínok kínja az az út.
Parassapuszta-Sahy határátkelő, pontosabban csak a helye, mert már ugye Schengen volt. Felvidámodunk, hazaértünk. A határátkelőnél teljesen értelmetlen 40-es, 20-as táblák, egy kumma lélek sem jár arra, megszűnt a határ. Az elhagyatott bódék közt szépen átgurulunk, utána már látom is a táblát: Magyar Köztársaság.
Azaz csak látom, de az országhatárt jelző tábla előtt 50 méterrel integet a jó tót zsernyák. Megállok, aszongya 40 helyett mentem 60-al. Mondom milyen 40 ember, egy lélek sincs itt, és 60-al sem mentem az is biztos. Ez akkor is 2 ezer korona, punktum - még az ojró előtti időkból volt. Nem volt mese, határ előtt visszafordul, ATM keres, korona kivesz, rendőrnek leszurkol, aztán 50 méter után Magyarország.
Mögöttem újabb autókat meszeltek le. Mind magyar, vagy más nációjú volt.
Egy kis szuvenír Szlovákiából, ne feledd, hol jártál.

Az utolsó tippel egyetértek, messzire elkerülni az országot ha csak lehet, én aszondom. Rengeteget járok külföldön, de a szlovák rendőrnél magyarvérre szomjazóbb kib.szós tetűt a világ nem hordott még a hátán. Még a román zsarukkal is csak pozitív tapasztalataim voltak, a legendásam zsebre dolgozó bolgárok sem szívattak meg ilyen gennyes módon.

_Toto_ 2009.08.25. 23:30:27

@kerzo: engem is megbüntettek így Esztergomnál. A pénzváltónál csak annyit mondtak: Na, magának is hídpénz?
Azóta megcsinálták egyébként a hídra forduló sávot, már lehet minden irányból ráfordulni.

ommm 2009.08.25. 23:32:39

@bopat: Figyelj, így is ráment egy fél órám. Ha 72, akkor nyugodj meg, hogy a kijelzőn is annyi lesz. Nem érdemes leállni szívózni, lehet, birka voltam, de tán még spóroltam is. Időt mindenképpen. Tudom, hogy van egy hibahatár, de nem hittem egy percig sem, hogy ott, akkor az út szélén reggel elfogadná az érvelésem. Csak feltart.

keptelenseg 2009.08.25. 23:32:53

ha megnézem a képet, akkor 72 fog ott virítani, sőt, ha akarná, akkor 140 is viríthat a képernyőn - bizonyíték?

Mert azt bemondásra nem hiszem el.

És akkor borul az egész cikk.


Jó napot.

Humberto (törölt) 2009.08.25. 23:34:00

Az összes sebességmérős díszsün elmehet az anyjába. De ha a kolléga éppenséggel 60-nal megy, és a sebességbe semmiképpen nem tudott volna belekötni, tuti, hogy kirámoltatja a fél autót, izzókészlet, háromszög, mentődoboz, istennyila... aztán ha ez sem hoz eredményt, akkor slusszpoénként szondát fújat. Lényeg, hogy minden lehetőséget megragad, hogy megszopassa a "rohadt magyart".

Én a lábamat nem teszem be hozzájuk, pedig a szlovák embereket kifejezetten barátságosnak tartom, de ugye a fejétől bűzlik a hal...

bopat 2009.08.25. 23:34:01

@ommm: Az rendben van, hogy a pénzbehajtásról szól a dolog, hol nem szól erről?
A múlt héten mentem Komáromba, az amerikai autós fesztiválra, és Komárno előtt, egy kis falu után (Bajcs) bemértek kb 115-el.
Nomármost a magyarul beszélő rendőr nem értette a helyzetet (hasonló mint a tied, csak fordítva) de szépen beszélt velem szlovákul, majd magyarul, teljesen normálisan.
Elmagyarázta hogy ez akár 200 € is lehetne, majd mondtam neki hogy na ez túlzás, majd leakudtam 60 ra.
Viszont nem volt csak 50 eurom, így megúsztam 40-el, mert ugye 20 euronként van a cetli..
Van normális rendőr, eddig soha nem volt velem bunkó senki, pedig elég sokszor megállítottak már.
Tisztelik azt, hogy magyar létemre megtanultam szlovákul és használom is.
Azt mondom ha normálisan áll hozzá az ember a rendörhőz, akkor nincs gond, lehet velül normálisan beszélni.
Aki egyből pökhendien áll neki az igazoltatásnak, hogy na bunkó rendőr mit akarsz, stb, az meg is érdemli hogy jól megbüntessék, akár itt, akár ott...

szaki2 2009.08.25. 23:36:40

Tele van a cikk pontatlanságokkal, lehúztam pár évet a rendörségnél /Sk magyar vagyok/ ami a lényeg, 2 km/h túllépésért nincs szankció, minimum 10 km/h túllépés a határ, lakott területen min. 6 km túllépés a határ, 650 euro a maximum gyorshajtásért stb., alkoholnál is mások az adatok de mindegy, biztos hogy vannak túlkapások, de az a mellény sztory is csak mese, nem kell vészvillogó, mellény is csak kényszer esetekben, baleset, motorhiba stb, ha a zsaru megállít, akkor nem.

ommm 2009.08.25. 23:36:46

@koxi: Tartsd be mindenütt, szigorúan. Nagyon komolyan veszik. A hólánc és a téli gumi kötelező. A hágókon biztosan. EÜ dobozt nézik, mellény az utastérben és ha nem arra kijelölt helyen szállsz ki, akkor vedd is fel. A te érdeked is.

bopat 2009.08.25. 23:37:47

@ommm: Az lehet, de legalább megpróbalhattad volna.
Tuti hogy nem hagytam volna annyiban, főleg nem 2km miatt.
Hoppá meg is lett volna a téma a következő cikkedhez.
De ezt hogy idő/siettél sb. miatt nem csináltál semmi, ne haragudj, de nem tudom elfogadni, elég gyenge kibúvó.
Főleg úgy hogy ide beírtál egy ilyen, hmmm, hogy is mondjam, bejegyzést...

itti 2009.08.25. 23:38:14

Csak egy gondolat.

Nem Szlovákiában hanem Ausztriában büntettek meg mikor ott nyaraltunk.

Rendszeresen áthajtottunk egy kis falun ahol egyik nap megállít a rendőr, hogy kint volt a 30-as tábla. (megjegyzem határozott volt de rettentő udvarias)

Aztán kérdezte, hogy túristák vagyunk? Mondjuk igen. Ja, akkor kevesebbet kell fizetnünk mert más kategóriába esünk. (így is elég volt kicsengetni)

A legszebb az egészben, hogy tényleg volt tábla, tényleg nem láttam, természetesen csak engem büntetett pedig előtte többen megelőztek legalább 70-nel. A táblájukat pedig nem lehetett látni úgy benőtte egy fa és a sövény.

Mindegy...

A lényeg, hogy nyert a DEBRECEN !!!

Jó autózást mindenkinek!

Atlasz 2009.08.25. 23:38:20

@Rousboy: Es jot rohogtek azon, aki holancot rak, mikor ho sehol :-D
Tudod, mennyi nyari gumival kozlekedo ember megy hegyekbe telen? Ha magyar rendszamu kamiont lattam morvaorszagban a sztradan, azonnal elojott bennem a halalfelelem es nem ok nelkul. Lehet, hogy az alfoldon elkorcsolyazik vele barhova, de ha valaki hegyeket akar megmaszni a kocsijaval, akkor nem szabad kereken sporolni. En a teli gumikra is felraktam februarban, mert elve akartam hazajonni a sielesbol.

lápi lidérc 2009.08.25. 23:39:25

@KuKori:
Mondjuk a kovács konkrétan szláv szó. Ahogy a mészáros és sok egyéb is.

altec 2009.08.25. 23:40:51

a sünök azok csak sünök, itt is és ott is! aki yardnak megy, az eleve komoly kisebbségi komplexussal küzd, általában mind buta mint a tök,biztos vagyok benne, hogy feladatuk kizárólag az autósok szopatása, ezt tanulják, ezért fizetik (fizetem) a majmokat!
ha szükséged van rájuk, soha sincsenek! ám mindig ott vannak, szabálytalanul lesben, ha zárt háromsávos úton, a kinn felejtett (szerintem szándékosan) sebesség korlátozást átlépőket kell lehúzni! ott vannak mindenhol ahol nyúzhatnak rajtad és soha sincsenek ott, amikor a forgalmat kellene segíteniük! nincsenek bekapcsolva az öv rajtuk és persze mobiloznak vezetés közben és naná, hogy gyorsan is hajtanak! szar világ, szarok a rendőreink is, mind!

bopat 2009.08.25. 23:41:45

@_Toto_: Egész Sahy Ipolyság területén 40 km sebességkorlátozás van ott a nagy tábla.
Tehát téged nem a határ előtt mértek be, mert ott nincs ilyen korlátozás, hanem még a lakott területen.
Ez kb 2 éve van így. Ja és a rendeletet a magyarok hozták, magyar faluban/városban, és magyar rendörők büntettek.
Akkor mi van?

lápi lidérc 2009.08.25. 23:42:12

@zoles:
Ország, aki? Te hol tanultál magyarul?

bopat 2009.08.25. 23:45:25

@szaki2: na végre valaki aki tényeket is tud mondani, nemcsak meséket.
Ommm esetleg egy kis utánajárás ezügyben? Ha gondolod segítek neked, ismerek egykét emberkét aki tudna neked ebben segíteni. Egy cikket megér...

_Toto_ 2009.08.25. 23:45:30

@bopat:
A határ előtti Slovnaft kút után mért elbújva a sün, visszafelé láttuk. Az meg már Sahy vége tábla után van.
Csaxoltam. :)

altec 2009.08.25. 23:47:21

majd elfelejtettem, nekik van 20 "munkával" telt évük (a rendőr iskola természetesen benne van) mint egy komoly sportolónak, hogy jól megszedjék magukat, aztán - fingom sincs mi a búbánatos faszért, de elmehetnek nyugdíjba, hogy a még hátra lévő 50-60 évüket én(is) fizessem! más ember még tanul és fejlődik ebban az életkorban, és nem ám a komoly melót végző zsernyákok mennek csak el (ha van ilyen), most olvastam, hogy a talán bon-bonos zenész, valamilyen péter, elérte a 37 évet, és elmegy nyugdíjba, mert elmehet, hiszen pikulás volt valami olcsó zsaru zenekarban...hát basza meg az az ország, amelyik ezt megengedi! basza meg!

budvar 2009.08.25. 23:47:53

@ommm:Igen Pistám,ismerjük is egymást,egy suliba jártunk.Na majd esetleg öszeröff egy sörre,ha má két földi ilyen távoli vad vidéken összefut.. hüpp-hüpp

Atlasz 2009.08.25. 23:49:17

@szaki2: Mint mar irtam, a feluljaro elott vege a 70-esnek. Igy 22-vel lepte tul a megengedettet.

@bopat: A Komarom-Ersekujvar szakaszon megeri betartani. Nagggyon szeretik ott tesztelni a radarokat.

bopat 2009.08.25. 23:49:45

@ommm: Még egy szó a téligumi/hólánc témában.
Ha kint van a hóláanc tábla (csak szükség esetén teszik fel) akkor fel KELL tenni. Punktum.
Télen naponta 120 km t megyek hágón, és hidd el, nem ok nélkül van ott.
A kamionosokról ne is beszéljünk, ők semmibe veszik ezt, de akkor sírnak amikor keresztbe állnak az úton, és a rendőr meg is bünteti őket. Ezenkívül még fizetnie is kell azért hogy kihúzzák/felhúzzk. Úgy kell nekik.

Nor- 2009.08.25. 23:51:37

Ez az egész nekem bűzlik. Nem azt mondom hogy nem kapott a szerző büntit, hanem azt, hogy szépen bepalizták mert nem mert a sarkára állni.
Én eddig 1x fizettem a zsolnai pályán, 130 helyett 152, a vége 2000 SKK lett. És egyáltalán nem voltak bunkók, megalkudtunk a büntetésen.
Ajánlom a szerzőnek hogy csavarja be a FUN RADIOt, ott bizony rendszeresen mondják hogy MOBILNY RADAR BIELA FABIA ittmegott ...

Egy kis párhuzam: nálunk a párhuzamos főutak esetében, amik pálya mellett futnak, rendszeres a mérés, hogy aki nem fizeti ki a pályát, az tartsa szépen be a sebességet és ne száguldozzon. Nincs ez másképp máshol sem, legyen az ausztria, németország, szlovákia, stb.

Alapvetően engem nem szoktak kiszedni a sorból szlovákiában, pedig szoktam menni magyar és szlovák rendszámmal is. Ja, igen, ahol tudom hogy mérni szoktak, lassítok. (pedig egyébként nem mondanám hogy általában lassan vezetek)
Ilyen pl. a csehek felé tartó pályán a parkolóknál kintlévő 80as tábla, rendszeresen beállnak a visszatérő út mellé, hátulról mérni, amit nem veszel észre, csak ha már elmentél mellette.

Amúgy (ezektől a 80as tábláktól eltekintve) a szlovákok okkal rakják ki a korlátozásokat, pl. a 40es táblánál eszembe nem jutna 50-60 körül menni, mivel többnyire brutális kanyar vagy egyéb váratlan helyzet követi azokat ...

bopat 2009.08.25. 23:51:52

@_Toto_: Na igen, de ott a másik tábla, ami a határt jelzi, ott is 40 -es tábla van. Közvetlenül a kút mellett van.
Nagyon gyakran járok arra, ismerem jól a környéket.

jobbekk 2009.08.25. 23:52:25

nekem, nekünk Sahy Ipolyság, srácok. Fico pedig nem állam-, hanem kormányfő (az Gasparovic, ha jól tudom...) amúgy minden tiszteletem Sólyomé.. büszke voltam rá!

Ferii 2009.08.25. 23:52:54

drága omm
1. a mellényes dolog nem igaz, állitolag tud szlovákul, link:
www.plus1den.sk/politika/2009/05/pri-dopravnej-prehliadke-vestu-mat-nemusite.html

2. ne próbálja őket megvesztegetni = a magyar rendőröket próbálja meg megvesztegetni??

3. máshol nem kell szigorúan betartani a korlátozásokat?

Bizos nem önt kéne összezárni a jancsival? minenki jöjjön nyugodtan pozsonyba, van cseh sör is :)
a zsaruk mindenkit szivatnak, nagy a gödör a költségvetésben..
üdv

ommm 2009.08.25. 23:55:20

@szaki2: Nem akarok veled vitatkozni, de akkor talán érted ezt:
spravy.pravda.sk/policia-pritvrdi-zmaze-nizsie-pokuty-d88-/sk_domace.asp?c=A090506_084128_sk_domace_p12

Tudod jól, mi volt a BM ukáz májusban, ahogy azt is, hány emberen lehet(ne) bevasalni a mellénypénzt. Biztos vagyok benne, hogy van emberbarátabb rendőr odaát is, én most kifogtam a habzószájút.

bopat 2009.08.25. 23:55:31

@Nor-: Még egy értelmetlen 60 as tábla van, Besztercebányáról Donovaly irányába.
2 sáv, simán lehetne 80-90 el hajtani, de ott a 60.
A Slovnaft kút totem oszlopa mögé beáll a rendőr a kamerával, állványon és eszméletlen sok autós belefut ebbe.
Mindenkit megállítanak, van hogy 5-6 rendőr is büntet futószalagon.
Egyik ok a csúszós aszfalt lehet, mert télen nagyon veszélyes, de nyáron, szárazon?

szaki2 2009.08.25. 23:56:44

@Atlasz: Köszi, akkor meg igazán jogos volt a dolog.

2009.08.25. 23:57:53

Nálunk bunkó, korrupt, tehetségtelen a kormány, náluk meg fasiszta. A rendőr meg igyekszik megfelelni a kormánya elvárásainak. Nálunk az itthoniakat szívatják, náluk a külföldieket.

Nor- 2009.08.25. 23:58:18

@_Toto_: konkrétan a kút még a 40es zóna végét jelző tábla ELŐTT van.
Egyszerű, ha arra jössz haza,
1) amikor átmész a hídon, nézd meg, hogy nincsen-e "kasszás kocsi" a kanyarban, ha van, azonnal taposs a fékbe mert baloldalt fent lesznek az egyik ház előtt a fűben.
2) amikor megközelíted a kutat, nézd meg, nem-e áll kocsi a kút oldalánál, a főút felöli részen. Ide KIZÁRÓLAG rendőr áll meg, mindenki más a kút túloldalán parkol ugyanis ...
Megjegyzem, a magyar kolegák meg a határ túloldalán mérik az átkelőre kitett 40es táblát, ami nem sokkal a 40es zóna vége után van kirakva ...

Nor- 2009.08.25. 23:59:58

@bopat: Ha jól emlékszem, arrafelé már kezd kanyarogni az út és kis falukon megy át.
Szerintem az a megfontolás, hogy nem engedik az embereket elkezdeni száguldozni, mivel akkor nem lassítanának a falukban sem.
Persze ettől még a sünt ...

ommm 2009.08.26. 00:00:20

@bopat: Míg a Plus7-nél dolgoztam, talán megcsináltam volna, itt már nem érdemes kavargatni. Arra vannak odaát emberek, sőt, vannak ismerőseim, akik rendőrök, de a hivatalos állásfoglalás sokszor csak finoman fedi a valóságot.

Eppúr 2009.08.26. 00:01:56

Én 1990-ben voltam Szlovákiában, a pápalátogatás idején, először és utoljára.

Akkor még román útlevelem volt csak, így nem lehet azt mondani, hogy magyarságom miatt szívattak.

A történet röviden:

Kifejezetten II. János Pál pápát látni utaztunk ki Pozsony mellé egy ismerősömmel. Én akkor nem tudtam, hogy a szlovákok nem nagyon szeretik a magyarokat, azt hittem, hogy csak a románokkal vannak gondok (bár "fekete március" előtt volt ez még, 1990. ápr. 21-22.).

A pápai mise helyszíne közelében volt egy bazársor, ahol képeslapokat, rózsafüzéreket és más emléktárgyakat lehetett vásárolni. Én egy pólót vettem, amelyen volt egy hármashalom, rajta kettős kereszttel. Gondoltam ez a pápai címer, hisz a pápa fogadására készültek az emléktárgyak.

A pólót, az átlátszó nejloncsomagolással együtt beletettem a hátizsákomba.
Amikor jöttem vissza a vonattal, a szlovák vámosok belenéztek a hátizsákomba, és semmi nem érdekelte őket, csak ez a póló. Forgatták, tanakodtak, töprengtek, végül azt találták, ki, hogy fizessek kb. ugyanannyi vámot a pólóért, mint amennyiért vásároltam. Én ezt megtagadtam, nem is volt már nálam korona, és odaadtam az ölükbe a pólót, kézzel-lábbal mutogatva, hogy tartsák meg, nekik ajándékozom. Végül visszaadták, és elhúztak a francba.

Én, miután hazaértem Erdélybe, a sógornőmnek ajándékoztam, mint pápai címeres pólót.

Kb. két év múlva jöttünk rá, hogy a szlovák címer volt rajta.
Egyébként a sógornőmék is voltak Szlovákiában, és ugyanolyan pocsék véleménnyel voltak a szlovákokról, mint én. Azóta picit jobb szemmel nézzzük a románokat. :-)

NoOne 2009.08.26. 00:01:58

Azér' leeshetne már az északi határ mindkét oldalán(!), hogy bár vannak államhatárok, az EU-ban élünk, elvileg oda vándorolhat bárki, ahová és amikor akar.
Innentől mi a f@sznak kell emlegetni, hogy vissza a Felvidékkel vagy éppen Erdéllyel stb.?
Az agyament szlovák politikusok, meg a marha követőik is elgondolkodhatnának azon, hogy gyakorlatilag a nagy büdös semmiért masszírozzák a sz@rt. Itthon meg azon kellene elgondolkodni, hogy miért van az, hogy a környezetünkben simán körberöhögnek bennünket, még akkor is, ha Brüsszelben keressük az "igazunkat". Sok hülye selejt, na!

szaki2 2009.08.26. 00:02:01

@ommm: Persze. A törvény nem változott, hanem csak nyomják azt, hogy az érvényes limiten belül a felsö határt adják, aztán az a 800 euro azt már csak bent adhatja az örsön a zsaru /správny orgán/, külömbség van a helyszíni bírság limitjeiben és azokban a limitekben, amit bent adhatnak /ez abban az esetben van, ha elutasítod a fizetést és bent tárgyalnak/, bent tényleg kaphatsz 800 eurot, de én a helyszíni bírságról írtam azt a 650 et, az úgy is van

Atlasz 2009.08.26. 00:02:25

@szaki2: Mas kerdes, hogy sok helyen nyugodtan lehetne 70-80 a megengedett es igy is biztonsagos maradna. Az is eleg ocska megoldas, hogy ujabban Oroszvar utan, egesz Bosnel er veget a szlovak fovaros, addig kene tartani a sebesseget. De hat ez mostanaban nem buntetes, inkabb ado. Ki kell futeni, ebbol fedezik a megement segelyeket..

szaki2 2009.08.26. 00:06:32

Én nem mondom hogy az a mellény sztory nem eshetett meg valahol, de ha igen, akkor jogtalan volt az eljárás, és mindig itt van a lehetöség elutasítani a fizetést és ha igazam van, megvédem magam bent a közlekedésrendészeten is, ott is csak emberek vannak, pont egy ilyen részleget vezettem 12 évig.

bopat 2009.08.26. 00:07:20

Miért ne lenne érdemes? Nem ér meg annyit, hogy ezek az emberek akik ide írnak (sokszor baromságokat) legalább valamennyire tisztában legyenek a dolgokkal?
Ha valami hivatalos, akkor azzal lehet takarózni, lehet rá hivatkozni.

Amúgy a Plus7 ről megvan a véleményem....

Eppúr 2009.08.26. 00:08:00

Egyébként, nekem soha nem volt gondom a magyar rendőrökkel. Igaz, keveset vezetek, és akkor betartom a szabályokat.

lápi lidérc 2009.08.26. 00:08:58

Egyébként nem is tudom, ennyire elfogytak az országban az írástudatlan autóbuzik, hogy az Indexnek már importálnia kell Szlovákiából?

ommm 2009.08.26. 00:11:34

@Ferii:
1. Ha te mondod főnök :) Úgy legyen, azért a kisördög nem alszik, én csak felveszem.
2. Emberek vagyunk, mindenki ott simít, ahol tud. A férfiaknál annyi hátránnyal, hogy sosem lesz belőlük hosszúcombú bombázó :)
3. De, tudtam, hogy eljutunk ide, ahogy azt is, hogyan közlekedünk nap, mint nap. Értsd.:kicsivel sem!
4. Benne vagyok.

Pozsony ettől függetlenül egész jó hely, a költségvetési hiány pont akkora :)

bopat 2009.08.26. 00:13:06

@Eppúr: ez mekkora story. Egy póló. El is hiszem, hogy vámot kértek kivitelkor a szlovák vámosok. Haha ennél nagyobb baromságot nem is hallottam.
Nem volt az véletlenül magyar vagy román vámos?
El sem hiszem hogy ilyen emberek vannak...

Remage 2009.08.26. 00:14:34

Mégiscsak szimpatikusak egy kicsit:
"ne próbálja megvesztegetni őket, felesleges, nem fog menni"...

lápi lidérc 2009.08.26. 00:15:43

@bopat:
"Amúgy a Plus7 ről megvan a véleményem...."

Miért, az Indexről nincs?

Eppúr 2009.08.26. 00:15:54

@NoOne:
"Innentől mi a f@sznak kell emlegetni, hogy vissza a Felvidékkel vagy éppen Erdéllyel stb.?
....a környezetünkben simán körberöhögnek bennünket, még akkor is, ha Brüsszelben keressük az "igazunkat"."

Mégis ki emlegeti ezeket? Mert még Csurka Pista sem akar határrevíziót. Esetleg álmodtál ilyent?
A környezetünkben hogyne röhögnének körbe, ha semmirekellő politikusaink vannak? Gondolod, hogy Kovács László (MSZP) adóügyi biztos a kezét fogja törni a magyar érdekekért, amikor itthon, Budapesten is magasról tett a magyar érdekekre?

Nem állítom, hogy Magyarország úgy pattoghat, mint Izrael, mert ahhoz nincs meg a háttere, de ezt a lejtőn való lefelé csúszást egyszer meg kell állítani. Nagyon örülök, hogy a Jobbik 3 képviselőt juttatott az Európai Parlamentbe, és remélem, hogy a jövő évi magyarországi parlamenti választásokon is jelentős, meghatározó helyet fognak elfoglalni. Egyre több hozzám hasonló értelmiségi sorakozik fel mögéjük, a szakértelemmel nem lesz gond.

ommm 2009.08.26. 00:16:02

@szaki2: Hát...az is fáj. De - kezet a szívre - hányan választják a "bemegyek és megdumáljuk" opciót? :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.26. 00:17:10

@bopat: Esztergomi vagyok és a szembe szomszédom az egykori magyar vámos (kirúgták, korrupció miatt - mellesleg már jó pár éve nyugdíjas, lévén ők is kedvezményezettek, meg is kapja a 170 ezer körüli nyugdíját... Tippelhetsz, melyik pártnak a szavazója :D) Tudnék is mesélni ezekről az évekről...

zippofcy6 2009.08.26. 00:17:14

Mivel én magyar vagyok és Magyarországon élek ezért az itteni pénzlehúzás sokkal jobban zavar mint a szlovákiai.

Szvsz tök mind1 mennyire gyűlöli az ember azt az országot, akkor is megéri szlovák rendszámmal járni Magyarországon mert megúszod az objektív felelősség nevű adónemet, az autópályadíjat, a teljesítményadót, az évenkénti vizsgáztatást és zöldkártyázást.
Németországból fele áron veszel sokkal jobb állapotban levő autót mint Magyarországon, 300-350 ezer HUFból megvan a szlovák rendszám (lakcímkártyás, nem céges) és kész.

Ha nincs magyarországi bejelentett munkahelyed akkod nem tudják ellenőrízni hogy a 181 napot kinn töltöd-e, csak a magyarországi lakcímedet kell töröltetni (hogy csak a szlovákiain legyél bejelentve itthon is)
Akkor aztán nem ér utol a magyar szerv, se az adóhatóság (külföldön élsz és ott is dolgozol, ott is adózol, ugye) ... sőt a szlovák se nagyon, de mivel ott úgyse leszel csak míg műszakiztatod a kocsidat ezért annyit kibírhatsz a szabályokat betartva :)

Wolfram 2009.08.26. 00:17:35

"tótnak csak délig van esze" tartották régen Magyarország ezen északi részén élő kis népcsoportról. Azóta kaptak egy darab földet, pár éve országt neveztek el magukról, mégis mit várunk tőlük? Nem nagyon tudtak még felnőni a helyzethez, és ahogy látom nem is fognak.

bopat 2009.08.26. 00:18:09

@Nor-: Nem, ez csak kb. 2 km-es szakasz, utána még kb 3 km.en keresztül már 80-al lehet vágtatni...
Stare Hory faluban 40 es tábla volt, de most 50-es lett, igaz majdnem mindennap mérnek, de ugyanúgy mérnek Dóvalban is, valamint Rózsahegy előtt is.

Alhazred 2009.08.26. 00:18:41

szlovákia denevérország

ommm 2009.08.26. 00:20:40

@bopat: Gondolom. De ottani emberek túrni tudnak, arra mérget vehetsz :) Monjduk a módszer az más tészta, de nem hinném, hogy nem dolgozták már fel ezerszer.

bopat 2009.08.26. 00:22:12

@Wolfram: Csak azt sajnálom, hogy nem vagyok járatos Szlovákia történelmében, akkor válaszolnék neked valamit, de így inkább csendben maradok, hátha valaki aki okosabb ebben a témában felvilágosít téged pár dologban, mert nem úgy van ez teljesen ahogy te gondolod...

bopat 2009.08.26. 00:24:14

@ommm: Na jó, látom nem akaródzik neked semmit sem tenni ezügyben, hagyjuk, bocs hogy szóltam.

Neszójábéé 2009.08.26. 00:25:07

meg kell tanulni szlovákul.. befosok nemá.

Ferii 2009.08.26. 00:27:25

@ommm:
persze senki sem tartja be a szabályokat-valaki irányjelzőt nem használ, valaki rosszul parkol, valaki meg túllépi a 70et. a gps meg biztos pontos?:)
a zsaruk bunkók és büntetnek ahol tudnak. szar ország ez, 0 szolgáltatás halom pénzért = szlovákia. ugyanúgy nem korrekt viszont szlovák rendszámosokat fokozottan ellenőrizni - olyan volt felétek is, ha jól tudom.


csak annyit akartam mondani, hogy nem kéne ebbe szlovák-magyar iszonyt keverni..

más: ha előzés közben 130ra gyorsulok, mert úgy biztonságosabb, gyorsabb előzni, utána besorolok és 90re lassulok, az rossz?

bopat 2009.08.26. 00:28:00

@Eppúr: "Egyre több hozzám hasonló értelmiségi sorakozik fel mögéjük, a szakértelemmel nem lesz gond. "

Az.Ki is lesznek veled segítve, kis értelmiségi aki nem vezet, nem szeg szabályokat és hazugságokat ír.
Bravó, jól elleszel ott.

ommm 2009.08.26. 00:30:41

@bopat: Most? Minek? Mit? Attól, hogy beszélek egy-két rendőrrel, neadjisten' szóvivővel nem változik semmi. 60 euróért megszabadultam egy kellemetlen embertől, tanultam a Bronxi meséből :)

De témázhatunk sör mellett, bármikor.

bopat 2009.08.26. 00:31:04

Itt is van cenzúra? Vagy miért nem jelent meg az előbbi hozzászólásom?

.Adrián. 2009.08.26. 00:31:54

@ommm: ezt a mémet, hogy ha nem veszed fel a mellenyt, es kiszallit a rendor aztan megbuntet mar en is hallottam. Eddig azt hittem vicc volt, kerdes: nappal is kotelezo a melleny?

ommm 2009.08.26. 00:32:34

Ja és persze: köszönjük DVSC!

bopat 2009.08.26. 00:33:21

@ommm: Ok majd szavadon foglak egyszer, meghívlak egy jó kis helyre sörözni, egy jó kis desiatkára.


Amúgy bocs, látom megjelent a hozzászólásom...

dextercapo 2009.08.26. 00:35:19

@zippofcy6: ugyanezt irtam , csak sargamatricas behajtasi tiltassal egyutt :)

ommm 2009.08.26. 00:35:26

@M. Adrián: a Ferii által linkelt cikk szerint egy lap utánajárt és szerintük nem igaz és szaki2 is azt állítja.

Elhiszem, hogy igazuk van, de egy biztos: ha felveszed, azzal rosszul nem jársz, már csak a saját érdekedben is. Ha büntetnek, ha nem.

ommm 2009.08.26. 00:36:42

@bopat: KAttints a nevemre és küldj egy üzenetet, megdumáljuk privátban.

Karnamantra 2009.08.26. 00:38:27

Na, holnap (ma) utazik apu kiváltani az anyakönyviét, amit 46-ban hagyott ott (merthogy szeptembertől már csak szlovákul tehetné, úgy meg nem tud). Írok nekik sms-t, mire figyeljenek.

Én októberben vonatozok Bratislavába a szlovák barátaimhoz. Írok a magyarnak is, összefutunk. Iszunk egyet a két nép fura barátságára.

szabopsz 2009.08.26. 00:39:35

Ha eléd raknak egy idegen nyelven íródott szöveget, és arra kér a yard, hogy írd alá, mert az egy büntetés Te aláírnád?

Haver belefutott, és ha már büntit kap, legalább kössön ő is beléjük, ezért kérte a magyar változatot. De a rendőr fordítását nem fogadta el. Végülis a barátnőja volt az a ki lefordította.

Amúgy komarno horbanovo nové zámky vonalon egyfehér g astra caravan a játszós autójuk...:)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.26. 00:41:05

@bopat:muhahaha!

Kofola, multivitamin nektar és a tízes sör az örök sláger!

nokedli99 2009.08.26. 00:42:16

"– kerüljék el az országot, a csehek sokkal jobb arcok és a sörük is jobb"

Van benne igazság sajnos.
2 éve átutaztam Szlovákián, mivel más nem lévén megittam pár doboz energiaitalt, amitől elkapott a hasmenés.
Buszt megállítottam, és bementünk egy benzinkúthoz.
Angolul köszöntem, elkértem a WC kulcsot.
Gond nélkül megkaptam.
Ekkor kinézett az ablakon, majd meglátta a magyar rendszámot és felhördült.
Hirtelen visszakérte a kulcsot, hogy nincs WC, menjek ahova akarok.
Illedelmesen felajánlottam hogy akkor elvégzem a dolgot a pult tetején, de nem tetszett neki.
Néhány mondat erejéig ápoltuk még a baráti kapcsolatokat, és inkább összeszorítottam a farpofákat a Lengyel határig.... Érdekes, hogy ott mennyire normális, és kedves embereket találtunk...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.26. 00:44:04

@Karnamantra: Ajánlom a Staropramen-t, Budweiser (Budvar)-t és a Krusovice-t, ha jót akartok inni. Persze mindhárom sör cseh :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.26. 00:46:37

@KuKori: Ja, meg lemaradt a személyes kedvencem, a Červený Drak - nem a film, a vörös sör :)

NoOne 2009.08.26. 00:48:04

@Eppúr: a semmirekellő politikusok jelzővel abszolut egyetértek, annak meg, hogy már senki sem emleget visszacsatolást, pláne nagyon örülök. Látod, milyen jó is az, ha megmondják, hogy rosszul vagy informálva... :P

Karnamantra 2009.08.26. 00:48:49

@KuKori: Nem a sör a lényeg! :) Nekem egyébként Pilsner (tudom, az is cseh:)

Más: ha itthon találkozom a visegrádi polgárokkal, messze a szlovákok a legbarátságosabbak. Vagy csak jó társaságba járok. A csehek és a lengyelek lenéznek minket.

NoOne 2009.08.26. 00:49:11

@KuKori: személyes sértésként élem meg, hogy a Gambrinust kihagytad! :)

The Good Boy 2009.08.26. 00:50:31

pár hete a lengyel tátra felé hajtva, kishiján belefutottam egy ilyen pénzgyüjtő csoportba a szlovákoknál, völgyben lévő faluban mértek, szerencsére szemből mindenki villogott, meg a mérőmókus éppen a kollégájával beszélgetett,igy lemaradt a 49 km/h-s fotómról:)
de ahogy ommm kolléga irja, lehet, hogy 55-el mentem én is:)))

Karnamantra 2009.08.26. 00:51:27

@nokedli99: Szüleim nászútján, 35 éve is így volt, ma mesélték.

szabopsz 2009.08.26. 00:52:55

Ajánlom kassán a dóm után a sétálló utcán balra a kelta éttermet, nagyon nagyon finomat főznek, és kelt sört adnak, ami nálam a legjobb. Régebben volt csattos üveges változata is. Vagy a szádelői völgy után krasznahorka felé a hegygerincen az éttermet is.
Horalky, a terska, a brindza, a disko keksz, margot csoki, a tatarska omacka..:):)
Ugye ott a 10-es góla, az alternátor, a jascserka, a karbofrézer.stb

Amit meg a nagyok csinálnak annyira hidegen hagy...

LAPoska 2009.08.26. 00:54:00

SLOVAKIABOL vagyok... NAGYON kell vigyazni az itteni rendorokkel, nagyon hulyek, es szivjak a penzt az emberekbol... a a tabla 70-et mutat 68-al kell menni.. nagyon debilek... ja... es olyan helyekre is leulnek merni, ahova meg a madar sem jar... es annyi van beloluk mint a nyu... UGYHOGY CSAK LASSAN!!! es ovatosan, mert uti komando is mar van, vigyeli a forgalmat, es az akadalyozasert is buntetnek...

series_one (törölt) 2009.08.26. 00:54:36

egyórä älätt megjártäm.
äpád orvos, ismerlek.
:))))

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.26. 00:54:46

@Karnamantra: Az a baj, hogy valahol okkal teszik mindezt. Elég csak összehasonlítani a fent említett országokat velünk :(

A sör pedig igen fontos! Egy jó beszélgetés legkellemesebb kísérője bárhol is légy! (nem bortermő vidékeken legalábbis) :D

@NoOne: Mea culpa, bár én nagy Staro rajongó vagyok, szeretem, mert jó nehéz sör és egyre szomjasabb leszek csak tőle, valamint az extra sötét arany színe is tetszetős :) Jó, még kimaradt a Pilsner Urquell, meg a Starobrno és még sokan mások, de hát végtelen a sor. Ha a bajor söröket kezdenénk el sorolni, ott se lenne rövidebb a lista hossza, sőt :)

LAPoska 2009.08.26. 00:56:02

@LAPoska: Javitok:
ha a tabla 70-et....
figyelik a forgalmat...

8Gbit 2009.08.26. 00:57:23

Sziasztok!

Nekem az az érzésem,h szándékosan játszanak arra politikailag, h "utáljuk a magyarokat". Valóban nem a nép utál minket, hanem valaki adja a politikusaik alá a lovat, pénzt miegymást! Csak mi meg spúrok vagyunk, hogy visszavágjunk és kitegyünk pár virágládát a határmentén a határátkelőhelyekre, ahogy az osztrák sógorok tették anno. Ha nem tetszik , nem muszáj ide jönni, akkor legalább lesz miért ugrálniuk. Szlovák rendszámú autókat, meg korlátozva beengedni az orszába ( pl. 100db/nagyobb határátkelő ) Rengeteg ilyen apró és bosszantó dolgot tudok még, amibe belekötni sem tudnak...

Én azt az elvet vallom,h minden emberrel úgy kell beszélni és bánni, ahogy ő bánik veled, ha bunkó én is az vagyok, ha normális én is az vagyok vele. Ilyen egyszerű az élet. Sztem.

NoOne 2009.08.26. 01:04:33

@KuKori: ááá, nem kell bajorlandig menni, bőven elég a Cseh-medence. Bár a tudnék mesélni a nem annyira régi Berlinben kora reggel vödörbe csapolt Wernesgrünerről és a drezdai társairól is -- az Oktoberfestről már nem is beszélve --, de hát az már nagyon régen volt. :)

ommm 2009.08.26. 01:15:26

@Ferii: Megvettem, mindjárt ki is javítom.

Más. Sör.

Elsősorban a Gemer, karcos, erős, böfögős, mint egy 40 éves V8.
Aztán a Starobrno és Pramen, precíz, finom sörök a mainstream széléről, soros, hathengeresek, japán v. német. Erős is, pörgős is, hangja is van. A tizes Gambrinus akkor jó, ha nagyon szomjas vagy és víz helyett iszod, jól csúszik, 0-ról százra rettenet gyors, legyen wc a közelben, ellenben nyomatékszegény az utóbbi kettővel kettővel szemben. Wankel.

szabopsz 2009.08.26. 00:52:55
Ha a Szoroskára gondolsz, akkor el kell hogy keserítselek. Nem olyan régen voltam ott és már csak a csülkös bablevesük a régi, a juhtúrós sztrapacskájuk szétfőtt és sótlan, ellenben nagyon zsíros. Mondjuk még így is rengeteg, pedig elveszik a tányéron. Trükkös kaja, imádom, de sokat romlott a színvonaluk az utóbbi években.

megint 2009.08.26. 01:24:37

bopat, jobb ha nem próbálkodsz erősködni, ezek gond nélkül kitiltották a közt. elnökünket, gondold el veled mit csinálnának, rádhúznák még azt is, hogy jöttél visszafoglalni az országukat, betegesen félnek tőlünk. Én nem voltam még a szlovákoknál, de nem is fogok menni, ezeknél még a románok is jobbak, sőt a szerbek is, ott is ilyenek a rendőrök, minket is megvágtak, de legalább röhögtek közben, mivel zsebre ment a dolog, így olcsóbban meg is úsztuk.

elyras 2009.08.26. 01:25:40

Ember, ez nem semmi!
Hat akkor maradok tovabbra is itt az Isten hatamegett, a teheszaros NyuMekszben(ABQ)

psmith 2009.08.26. 01:26:05

Kb 3 éve 6 autóval elmentünk Prágába sörözni, zabálni, meg várost nézni.

Szlovákiában a pályán mentünk konvojban, 150-160-al. Leintettek minket, de engem meg egy másik kocsit kiintettek, menjünk tovább. A többieket megmázsálták rendesen.
Biztosan semmi köze nem volt a dolognak ahhoz, hogy a két kocsin német tábla volt, a négy megbüntetett pedig magyar rendszámos.

Hazafelé viszont a csehek mindenkit megbüntettek. :)

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2009.08.26. 01:28:23

te jóóóó ég :( ez egy vicc... egyébként a csehek télleg jobbak :)

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.08.26. 01:28:53

Horvátország sem jobb ebből a szempontból. Ráadásul ott még kamuznak is: nap elején bemérnek valakit a szupermodern LED-es mérőpisztolyukkal, aztán estig azt mutogatják mindenkinek.

megint 2009.08.26. 01:41:28

Csak tudnám minek van az EU, engedik, hogy egy ilyen slota féle féreg hatalmon legyen, osztárkokkal meg mit műveltek mikor jól szerepelt a szésőséges párt.

NoOne 2009.08.26. 01:46:36

Aha. Ezek szerint érdemes beszélni a határmenti nyelveket. :) Én támogatom... :)
Bárm Pécsett lakom, nem mellesleg nagy volt a ledöbbenés, amikor szlovák szállásadó nénink tajparaszt kisfiának a poprádi kocsmában "magyaráztuk", hogy a mi pénzünkből érzi jól magát, tehát higgadjon már a nemnormális haverjaival együtt.

NoOne 2009.08.26. 01:51:35

Bocs, lemaradt a lényeg: 60%-ban szlovákul, 30%-ban oroszul és 10%-ban magyarul (tökéletesen értették) mondtuk el mindezt, úgy, hogy előző néhány este a srác anyjával könnyesre röhögtük magunkat az orosz vs. szlovák szóhasználaton (én még bőven tanultam az oroszt, és bár a környéken nem szerették, de megértették).

Lakatos Baltazár 2009.08.26. 02:22:19

@_Toto_: respekt.
múlt évben barátnőmmel lenyomtuk Hel félsziget, balassagyarmat távolságot.

Fragola 2009.08.26. 02:23:10

Ha elég figyelmesen olvastam a bejegyzéseket akkor azt hiszem a múlt hét rekordját én tartom. Soha nem írtam még Blogba, meg sehova sem, a jövőben sem tervezem, de még ma is hatása alatt vagyok a szombati horvátországi hazaérkezésem élményének.Hátha tudok valakinek segíteni. Már az odaúton deja vu érzésem volt a határon, mert elég régen szedték szét a csomagjaimat egy pár napos kirándulásra miatt. Nem egészen értettem mit keresnek.Mivel másnap volt feleségem szülinapja, némileg ideges lettem amikor szétszedették az ajándék díszcsomagolást. Ekkor még nem sejtettem hogy lesz még érdekesség. Szóval jövünk hazafelé, lépésben 20-30 km//h között. Split után egy leágazásnál egy álló motoros rendőr leintett. Gondoltam unatkozik, megnézi a papírokat. Hát nem
, angolul elmagyarázta hogy a fönöke látta hogy 20 km-el korábban(!) a leállósávban előzgettem a sort. Valóban láttam egy rendőrautót, csak éppen ő ment csorogva a leállósávban. Elöször azt hittem viccel, de csak erősködött, majd elővett valamilyen tarifát és kérte hogy fizessek 2.000(!) kunát azaz kb. 80.000 ft-ot. Na innen már nem volt vicces a helyzet.Először valamilyen bizonyítékot kértem, azt mondta hogy fönökének van fotója róla, ha akarom megmutatja, de nem most messze van csak telefonon éri el.Felhívtam a zágrábi konzulátus ügyeletét, ahol egy diplomatánk elmagyarázta hogy higgyem el akkor járok a legjobban ha kifizetem a büntetést, mert minden egyéb esetben csak több lesz az összeg, mindenféle ürügyet ki fognak találni, ha nem tudok fizetni, le fognak ültetni kb. 300 kuna/nap árfolyamon, de minimum plusz 5 óra múlva érek haza. Nem akar vigasztalni, de ezt csinálják a lengyel, szlovák stb. turistákkal is, azaz korántsem magyar ellenességről van szó.Amennyiben megreklamálom fel fogják ajánlani hogy tegyek panaszt a helyi birónál, természetesen majd a következő nap "rendel" csak és egyébként is soha nem ítéltek még turista javára. Ha itthon teszek panaszt ugyanez a helyzet, még senkinek nem adtak vissza pénzt. Közben beértek a barátaink is, akik szintén teljesen kiakadtak, egyszerűen nem hitték el hogy ez lehetséges.Mivel fotóra hivatkozott a rendőr barátaim erősködtek hogy menjünk be a rendőrőrsre nézzük meg a fotót és beszéljünk fönökkel, annak ellenére hogy elmeséltem mit mondott a konzul.Innentől szó szerint az történt amit a konzul mondott. Autóztunk plusz 50 km-t rendőri felvezetéssel, természetesen már szó sem volt fotóról, sőt a jegyzőkönybe már nem a leállósáv került hanem állítólag cikáztam az autók között. Felajánlották a birót aki ugye csak két nap múlva lesz stb.stb. Kifizettem a büntetést a rendőrség melletti automatából, még elkértek 40(!) kunát a postai feladás költségeire. Ezen a ponton mondtam néhány barátságtalan mondatot, az egyébként rendkívül udvarias "pénzbehajtóknak". Még megkérdeztem hány rendőrőrs van a határig, majd elindultunk, késő éjjel sikerült is hazaérnünk. Ma reggel meséltem egy barátomnak az esetemet, aki azonnal reagált hogy ugyanaznap egy ugyanolyan tipusú autóval egy barátnője 1.000 kunát fizetett állítólagos sebesség túllépésre és záróvonal átlépésért( autópályán ez elég érdekes)egy elé vágó rendőrautónak. Valaki azt javasolta hogy legyünk nagyon óvatosak, mégis hogyan?

szabopsz 2009.08.26. 02:48:02

@ommm:
Így van! Most már így a neve is beugrott. Kár érte, mert azért ott lehetett jókat enni. Jártam arra sokat,almás, rozsnyó, de nem volt időm megállni, vagy éjszaka volt.

Ami nagyon király környék az Rőce és Murány. Arra viszont rég jártam, egyszer el megyek újra arra,valami jobbféle autóval. Imádom azt az útvonalat, arra van azt hsizem a magnezit bánya is.
Arra történt egy poztív eset, igaz nem rendőrrel. Fenyőfa csemetéért mentem, rosszul volt leírva az erdész telefonszáma, bezavart a 0908 meg a 00421, lényeg: egy könyvesboltba kértem segítséget, és a nő mivel nem tudott magyarul fogta, a nap közepén bezárta a boltot majd biciklire pattant, intett hogy kövessem(autóval), és elvitt egy ismerőséhez, aki tudott magyarul és értette hogy mi a bajom, ő pedig segített felhívni.

Azért ez jó érzés volt.

SZP

fanni-222 (törölt) 2009.08.26. 02:56:29

Én szlovákiában élek, de magyarországon dolgozom. És bár ízig vérig magyar vagyok mindkét országban idegennek érzem magam. Sajnos elég sok a buta ember, köztük persze sok rendőr! Engem már jópárszor megállítotak, mondjuk az én hibám, mert minek sietek :-) Vannak persze kivételek is. Akik tudnak normálisan beszélni az ember lányával. Nem nézik hülyének. Magyarországon sokfelé jártam már. Eddig szerencsésen megúsztam. Most készülök borsodba, remélem nem szakad meg a sikersorozat! Az olvasottak alapján jobbnak látom magyarországon át, nem pedig szlovákián. Bár ki tudja! Jobb, ha betartom a szabályokat! Akkor nagy gond nem lehet!

visszakettopadlogaz (törölt) 2009.08.26. 03:00:38

:) az 1000 tot orszaga :)

eszakrol jovet mindig breclav shell kut - kolbasz eves, malacky strand - furdes volt a menetrend.

nem szeretem a szlovakokat, pontosabban egy jo fejet ismerek az meg totkomloson lakik bekes megyeben :) apropoez most aktualis: ott is van szt istvan szobor, "az egy nyelvu orszag gyenge es esendo " van a talpara irva

azt ismeritek: bemegy az ember a konyvtarba: - jonapot kivanok, szlovakia tortenelme c. konyvet szeretnem! mire a konyvtaros: - sajnos nincs meg mar, de hagyja itt a telefonszamat elkuldom smsben :DDDDDD

indapasssucks 2009.08.26. 03:05:58

valamit nem étek.
Gyorshajtáson fogtak, amit el is követtél, hacsak nem azt akartad állítani, hogy a rendőr meghamisította a mérést.
É még neked áll feljebb.

Szerintem láttam a fajtádat az úton párszor.
Parkolni is ott parkolsz ahol ugye...

na, ezért szeretem pl a németeket, mert ott téged az ottani polgár alapból lehülyéz és elküld a picsába, mert rossz embernek tart.

Itthon meg még van pofád postolni egyet, hogy te vagy a hős.

És van olyan majomszármazék, amelyik neked ad igazat.

Fura, hogy a Földön vannak ilyen gödrök, ahol ennyire elferdül az értékrend.

visszakettopadlogaz (törölt) 2009.08.26. 03:05:59

hat, egy mondatban a velemenyem:

KELETEN A HELYZET VALTOZATLAN

szabopsz 2009.08.26. 03:14:02

@fanni-222:

Ez így van, ott magyar vagy, és amint átléped a határt már mindjárt le is szlovákoznak. Én is borsodi vagyok, nagyon szeretem azt a vidéket. Ha autózni szeretsz, és szereted a hegyi szerpentines utakat, akkor ajánlom az miskolc-eger útvonalat lillafüreden és felsőtárkányon át. kb 60 km és abból 55km a kanyar.

SZP

szabopsz 2009.08.26. 03:22:30

@fanni-222:

Jaja, ott magyar vagy, itt szlovák!
Borsod nagyon jó hely, onnét származom, de ha van autókázni kedved, akkor a Lillafüred Eger útvonalat nagyon ajánlom, ott tuti nincsenek kint az ördögök, és kb 60 km, abból 55 km kanyar ..:):) A barlangfürdő szerintem gáz(lehet megszoktam), inkább akkor egerszalók!

szabopsz 2009.08.26. 03:23:45

bazze csak elküldte...

fanni-222 (törölt) 2009.08.26. 03:42:27

@szabopsz: Értem mit szerettél volna írni! Kár, hogy sokan nem is ismernek még és máris előítéletük van, mert szlovákiában élek. Itt meg azért, mert magyar vagyok.
Köszi az ötleteket. Még csak most nézegetem az útvonalat! Lehet itt megyek és ott jövök vissza, vagy fordítva. Sokat hallottam már arról a vidékről. Vannak arra ismerőseim is! Azt mondják gyönyörű ott minden. Nemsokára én is látni fogom. És hát a vezetéssel nincs gond, imádom. És ha még a környék is szép, na meg az idő akkor már nem is kívánhatok többet! Vagyis igen: rendőrmentes utat! ;-)

petru 2009.08.26. 05:48:10

@bopat: Mint irod:
"Aki egyből pökhendien áll neki az igazoltatásnak, hogy na bunkó rendőr mit akarsz, stb, az meg is érdemli hogy jól megbüntessék,..."
Te TENYLEG ismersz valakit aki igy tesz ha megallitjak? Vagy csak eliras volt?

petru 2009.08.26. 06:16:48

Csak most megy fel bennem... Hanyszor jelenik meg ebben a szovegben a "tabla" szo (marmint sebessegkorlatozas)? Nincs turelmem megszamolni. Valszeg nem csak ebben a vitaban, hanem a szlovak utakon is van jo sok. En is egy olyan orszagban elek (Szerbia), ahol a KRESZ nem azert van hogy a kozlekedest biztonsagossa (es egyaltalan LEHETOVE!) tegye, hanem hogy minnel tobb lehetoseg legyen az autosok buntetesere!
Amikor megallit a rendor, mi az elso gondolat: Uristen, mennyi lehet itt a megengedett?! Mert persze annyi tablat lattal hogy mar gozod sincs mennyi volt az utolson (jo lenne valami limiter az autoba, oszt ha uj tablat latsz, csak beallitod az uj ertekre). Kiveve ha naponta jarsz ott, akkor persze tudod, tudsz lavirozni a kulonbozo korlatozasok kozt. (Persze akkor is a legfontosabb hogy tudod, mekkora a megengedett, utana jon csak hogy ovatosan vezess stb.)
Osszesen 6 het alatt Finnorszag deli reszen, talaljatok ki, hany seb. korlatozast lattam? EGYET! Valami szukulet miatt, es attol a tablatol mar latszott is a feloldo tabla.
Persze nem szamitom a telepulesek tablait, amelyek mindeg ugyanakkorara csokkentik a megengedettet es nincsenek kilometerekre az elso haztol (tan hogy majd 2080-ban idaig er majd a telepules), hanem pontosan ott. Es ez a korlatozas is mindeg ugyanakkora, mig Szerbiaban vannak varosok ahol uk-muk-fuk kitalaltak hogy a varos egesz teruleten 50 a max. a megszokott 60 helyett, es ezt elintezik egy-egy tablaval, minden bevezeto uton! Es nem letezik elo ember aki behajt oda es nem fizet buntetest.

Shitting Bull 2009.08.26. 06:18:30

Tetszik ez a "tótozás"... az meg külön imádnivaló, amikor nagymagyarországos matricával megy valami istenverte barom Romániába, Szlovákiába, majd álszent pofával néz, hogy miért baszogatják őt az ottani rendőrök. (nem olvastam végig az förmedvényt, csak a címére reagáltam)

Szűcslaci 2009.08.26. 06:26:41

Szerintem meg be kell tartani a szabályokat - nem túl nehéz, tekintve, hogy egy óra alatt bármely irányba át lehet szelni Szlovákiát. A rendőrrel, - éppúgy, mint minden más emberrel - legyél udvarias. Évente kb. 20-25 alkalommal megyek Szlovákiába, kb 10 éve, de még nem büntettek meg.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.08.26. 06:55:24

@Shitting Bull: Neked sok mindenben igazad van, de hidd el, ommm nem az általad leírt ember, szóval a posztot nyugodtan elolvashatod!:) Sokféle következtetést le lehet vonni belőle, de legokosabb, ha a lényeget figyeli mindenki: pénzre utaznak, tehát nagyon óvatosan kocsikázni arrafelé (mindegy milyen a rendszámod, megállít így is -úgy is, megbüntet így is-úgy is, ráadásul igen vastagon fogó tollat szereztek be nekik központilag).

zöldi 2009.08.26. 07:14:27

Nem olvastam végig a kommenteket, de ha 3 óránál több időm van motorozni, én bizony mindig szlovákiában találom magam. Szuper utak, az itthonihoz képest szinte nincs forgalom, problémám sosem volt, rendőrt csak autóban vezetni láttam, igazoltatni soha.

jonnglenn 2009.08.26. 07:15:27

index szinvonal

hmmm.

zöldi 2009.08.26. 07:19:29

@ommm: Azért a Steiger az egyik nagy kedvencem. Pláne a Vyhnyei kocsmában a sörgyár mellett.

zauberpferde (törölt) 2009.08.26. 07:22:57

Nincs ebben semmi meglepő!
25 éve is pontosan így volt, csak akkor még Csehszlovákiának hívták az országot. A szlovák részen, kíméletlenül szívatták a magyar autósokat. A néhai NDK-ba utazván, sajna másfelé nem mehettünk. A magyar határ, és Pozsony között, lesben állva vadásztak a magyar rendszámú autókra a rendőrök. A büntetésre szánt pénz, már elő volt készítve, mert megúszni nem lehetett az átutazást a "dézsma" megfizetése nélkül, hiába tartottuk be, még a nem létező szabályokat is. Hozzáteszem, autópályát akkoriban még csak fényképen láttak arra felé. Megváltás volt átérni, a cseh részre. Ott legalább nem utaztak a magyarokra. Azóta sajnos csak durvább lett a helyzet. Persze nyilván néhány honfitársunk is segít abban, hogy ne is forduljon jobbra a helyzet, mert a közlekedési szabályok betartását, nem mindenki tekinti kötelezőnek magára nézve. Sem belföldön, sem külföldön


u.i. Akkoriban az országjelzés kötelező jelleggel, fekvő ovális, fehér alapon, fekete "H" betűs matrica volt. Mégis irritálta a "Tót atyafiakat"!

Dzsok 2009.08.26. 07:24:38

Az elmúlt hónapokban a szlovák rendőrök is rászálltak a magyarokra. Nekem több ismerősöm mondta, hogy pl. Párkányban kerékbilincset kapott ami önmagában nem probléma csak éppen az összes közelben levő magyar rendszámú parkoló autóra tettek belőle, míg a szlovák rendszámúakon semmi sem volt (sem szeretetcsomag, és persze parkolójegy sem az ablakban).

Aki teheti messziről kerülje el a szlovákokat, máshol kell erősíteni a turizmust.

fillérbaszó 2009.08.26. 07:25:48

Múlt szombaton mentem Lengyelbe mint majdnem minden hétvégén közel 3 éve. Tehát végig szlovákián oda-vissza, Sahy-Trstena egy nap. Valami rendőri akció lehetett mert nagyon sok helyen álltak kint a yardok. Amikor feltünt a fokozott intézkedés elkezdtem számolni a közegeket, 22 helyen igazoltattak vagy mértek, plusz a számolás előtti 4-5, plusz amiket nem láttam mert esetleg civil autóban voltak. 6 helyen állítottak meg, mindenem rendben volt (már figyelek erre szlovákiában, mert volt pár atrocitásom ha lesz időm leírom tanulságos és megdöbbentő esetek). Teljesen szabályosan közlekedtem mindenhol mégis kiszedtek. Ruzomberokban a rendőr állt közvetlen az út szélén a forgalom kb 30-al ment libasorban, a szlovákoknak intett hogy mehet-mehet magyar állj, szlovák mehet-mehet. Botrány! Minden esetben nagyon keresgéltek rajtam fogást de nem találtak hál' isten!

Dzsok 2009.08.26. 07:34:24

Én azt nem értem, hogy állami szinten miért nem reagálnak a szlovákok szemétkedéseire.

Már rég futniuk kellene közérdekű hirdetésként az anti ország reklámoknak magyarországon, hogy kerüljék el a magyar autósok szlovákiát.

A magyar rendőröknek meg minden szlovák rendszámú autót kötelezően meg kellene állítaniuk + magasabb bírságokat bevezetni főleg pozsony környékén ahol rengeteg szlovák lakik a magyar oldalon.

gameboly 2009.08.26. 07:36:32

Február környékén Pozsonyban jártunk két kollegámmal, magyar rendszámú céges Fabiával. Miután még a városba érkezés közben kihagytunk egy letérőt, és így nem az új hídra hajtottunk fel, új utat kellett keresnünk. Egy viszonylag forgalmas útról megláttunk egy másik hidat, arra is fordultam, viszont a hídra való felhajtás közben kiintett egy rendőr a többi kocsi közül. Nem akarom húzni a dolgot, a következő párbeszéd játszódott le, miután nagy nehezen rájöttünk hogy valaki ért náluk is németül, és nálunk is a kocsiban:
Rendőr: Olyan utcán jöttek keresztül, ahol nem szabad áthajtani. (mindeközben kb 10 szlovák rendszámú autó hagyta el ugyanazt az utcát) 100 euró lesz.
Magyar balekok: Csak pár órára jöttünk (ez igaz is volt), egy fillér euró nincs nálunk.
Rendőr: Akkor mijük van?
Magyar balekok: Forintunk.
Rendőr: És mennyi forintjuk van?
Magyar balekok: Ötezer (na ez nem volt igaz).
Rendőr (elővesz egy összefirkált cetlit, és egy tollat): Mennyi az euróban?
Elmondtuk, nagy nehezen kiszámolta, 16 euró.
Rendőr: Hmmm. 100 euró a maximum, 16 euró nincs még a minimum se, na jó, adják oda az ötezrest.
Odaadtuk, visszakaptam a személyimet, és mentünk utunkra, mikor elmeséltem a szlovák kollegáknak, csak röhögtek. Az összegre gondolva szerintem is jól megúsztuk, mondjuk.

beszélő 2009.08.26. 07:46:10

Sajnos a magyar turistákra fokozottabban utaznak a szlovák zsaruk.Talán a magyar rendőrök is ráerősíthetnének a magyarul nem tudó szlovák turistákra.A háború elkezdődött!!!Inkább a szlovákok támogassák a magyar rendőrséget mint a magyarok.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.08.26. 07:48:38

2004 -ben történt, Poprad után :

"...A lámpa alatt járok, negyven helyett 'nemnegyvennel', Tamás mögöttem, mikor sárgára vált a szemafor. Nagy gáz, átérek. Háromszáz méter. Felicia. Policia. Hogy élvezhető, és átélhető legyen, fonetikusan idézem párbeszédünk:

Rendőr - Juszpik inglis?
Én - Lidlö.
R - Ju gó in red.
Én - No, vi gó in jelló.
R - Áj szí, ju gó in red.
Én - Ju szí? From hír? Itsz forhándrid míter. Áj gó in jelló, itsz sör. (nem, nem kanizsai�)
R - Ok, in hángeri jelló iz gó, in slovekie jelló iz not go. Jelló iz sztop!
Én - Wát?! In ollov jurop jello iz oké takarodj anyádba!, bát in szlovekie iz nát oké?
R - (elbizonytalanodik, Tamáshoz lép) Oké, bár jú gó in red!
T - (már majdnem röhög) oké, áj gó in red�
R - Áj széj Méjbí tútázend koroná.
T - Méjbí?
R - Bát áj széj fájvhándrid.
T - Oké, tenksz, bát áj hev dzsászt frí hándrid (he-he).
R - (már ő is nevet) oké - és azzal el is teszi a lóvét...'

Kutyakulak 2009.08.26. 08:04:38

Szasztok.Jeeeee pont most jartam igy aug. 14en keso este. A troger tot gezak elkaptak Kassa utan,(amugy az egyik magyar volt tot ruhaban es pont ijen volt mint a posztolo.Csak a nevebol tudnak a totok megmondani,h magyar, en meg ha nem hallom,h mijen fojekonyan beszeli a hottentotta szlav nyelvet nem hiszem el) par km-re a magyar hatartol.Azt mondtak 100al mentem,ahol 50 a max.(Igaz tablat nem lattam) es le akartak csovelni 300 Eurora.be akartak venni a jogsimat,mivel nem volt nalam della.Visszakuldtek egy atm-hez,es vegyek ki 100 Eurot.Ha fel oran belul visszaerek visszakapom a jogsit.Igy is tettem.Ja es a 100 Eurobol visszaadtak egy 20ast.Tudok jobbat?Amugy enis elkerulnem a hihetetlenul paraszt,alja civilizalatlan allamukat,de nem tudom.Rendszeresen jarok Lengyelorszagba es rajtuk keresztul vezet az utam.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.26. 08:05:00

Na végre valaki leírta hogy miért seggfejek a rongyőrök. Én is ezért utálom őket főleg, mert eddig általában (Magyarország) addig basztattak, amíg megvágtak.
Amikor meg ki kellett jönniük (baleset) akkor meg nyafogtak hogy minek, és tessék-lássék intézkedtek.
Hát ezért kerültek bekaphassalistára.

Trash 2009.08.26. 08:08:00

Tavaly Prágából haza fele, Pozsony előtt, sztrádán 130-al mentem volt egy 80-as tábla néztem is, hogy miért megy mindenki ilyen lassan a külső sávban, mikor a szemem sarkából megláttam a sor végén egy fekete Audit, de már késő volt jött is utánam. 150.000 forintról indult az alku 20.000 Ft-ból megúsztam, sem papírt, sem semmit nem kaptam. A képeket előttem törölte ki a gépből. Csak szlovákul volt hajlandó megszólalni, a vége felé kicsit már beszélt angolul, és magyarul kívánt jó utat.

Libidó 2009.08.26. 08:15:38

@Eppúr: "Kb. két év múlva jöttünk rá, hogy a szlovák címer volt rajta."

Szlovák címer? Az ősi szlovák címer? A híres szlovák címer? Az bizony....


Nekem múltkor egy szlovák hölgy a következőket mesélte (Pozsony volt a téma): "....és Pozsonyban (bratislavának mondta) koronázták meg a szlovák királyokat....", ekkor rámnézett és gyorsan odavetette: "...meg persze a magyarokat is..."

A szlovák királyokat, ja. Gondolom az összes híres és nagy szlovák királyt ott koronázták meg, akik felesküdtek a már akkor is méltán híres és nagy szlovák címerre.

Ennél már csak az a jobb, hogy megjelent könyvben a "Szlovák nemesi címerek".

Ja, hogy ez autós/rendőrös poszt? Akkor elnézést.

Karlshorst 2009.08.26. 08:16:20

A magyar rendszám alapján történő öncélú büntetés régi műfaj északi szomszédunknál.
1983. nyarán részt vettem egy pozsonyi nemzetközi konferencián. Saját gépkocsival utaztam oda, amelynek magyar rendszáma volt, mivel magyarországi lakos vagyok.
A konferenciát a rendezők egy búcsúvacsorával zárták, amelynek helyszíne Szenc (szlovákul: Senec), egy Pozsony közeli kisváros egyik étterme volt. A résztvevőket busszal vitték oda, én a kocsimmal, melyben cseh barátaimat is vittem, a buszt követtem.
A késő délutáni csúcsforgalom ideje volt, amikor a környékről bejárók nagy számban tartottak hazafelé Pozsony környéki lakóhelyeikre. Az országúton a megengedettnél lassabban hömpölygött a sűrű járműfolyam, még kifejezett szándékossággal sem lehetett gyorsabban hajtani.
Na, egy helyen az út mellett állt egy csehszlovák rendőr, aki jelzett, hogy álljak meg. Megálltam, kiszálltam. Elkérte az irataimat. Miután megnézte őket, a jogosítványt magánál tartva a többit visszaadta, egyben közölte, hogy gyorshajtást követtem el. Kérdeztem, hol, hogyan követhettem el, hiszen egy lassan haladó gépjárműfolyamban haladtam, és ha én túl gyorsan mentem, akkor a többi járművet is meg kellene állítania ugyanazért. Őt semmi nem érdekelte, 100 korona bírságot állapított meg. Eddig tudott magyarul, utána nem. Akkor én a legmocskosabb magyar szavakkal kezdtem ecsetelni az egész rohadt, kib@szott országát, mire egy mellette álló civil ruhás férfi figyelmeztetett, hogy a rendőr tud magyarul. Erre csak azt mondtam, hogy valahonnan meg kell egyszer tudnia, milyen országban él. Utána, mivel mások is ültek az autómban, kifizettem a 100 koronát, visszakaptam a jogosítványomat és továbbutaztam.

Időnként Csehországba kell autóznom. Hogy az "ÚTAKADÁLY" dicsőséges címet kivívott Szlovákiát elkerüljem, inkább Ausztrián át közelítem meg Csehországot. Ugyanis nem kívánok ismét a kocsim rendszáma alapján büntetést kapni a szlovák tahóságoktól.

Phrascarica 2009.08.26. 08:16:20

Engem most nyáron szedett ki a szerb rendőr, mert az "autópályán" előztem egy kamiont és az utolsó 20! méter becsúszott a záróvonalba, amit ő kb 500m-ről sötétben nem láthatott. Utánam fordult, megállított, egy darabig próbáltam menteni, aztán megadtam magam :). Kiegyeztünk kb 50€ helyett 20€-ban -mivel kiderült hogy az egyik igencsak jól beszélt magyarul- és ez jó alkualap volt, na meg a papírmunkát is megkerülhették :)
Szerbiában még csak 1X volt hogy nem fizettem, de tulajdonképpen mindig igazuk volt 1 kivételével amikor azt mondta hogy piros lámpa volt az autópályán! és nem álltam meg, ez 50DM-be került vagy reggel bizonyíthattam volna a belgrádi policián igazamat. Kösz nem akartam...

Nor- 2009.08.26. 08:22:37

@Trash: Pontosan ezt a felhajtót írtam le korábban.
Aki nem tartja be a táblákat, és 130al megy 80 helyett, az fizessen.

Tessék mindenkinek felfogni, hogy sehol a világon nincs ez másképp: Oda állnak be, ahol tudják hozni az elvárt büntetési arányt. Ezt pedig az agyatlanul kitett, értelmetlen korlátozó tábláknál tudják megtenni.

Kutassatok picit az emlékeitekben:
Vas megye, leendő útépítés, 40es tábla 10 km hosszan, végén rendőr.

Sorolok még pár magyar példát:
Szerencs utcai M3 kereszteződés, 80->50
M3 bevezető belső vége, 80->50, buszmegállóba felállva
Zalaegerszeg, fő utca, 30(!)-as tábla, parkoló kocsik közé elbújva
M2 (2/a) BP-Dunakeszi szakasz, "fizessél" autóúttá minősítve, 2x2sáv elválasztott, hibátlan út, 90es tábla, felüljáróról lézerrel

stb.

felcsúti kimdzsongil fan club 2009.08.26. 08:23:57

3xor voltam náluk (tótoknál), a párommal. 1.3as régi swift gs, érezhetően gyomorszűkűletünk volt amíg áthaladtunk rajtuk. Köcsög fasiszta egy ország az. Hánynom kell tőlük. Poénra megnéztük egyszer Pozsonyt. Olyan sok a látnivaló, hogy 1/2óra után mentünk is tovább. Okádékok na. Egyetértek az íróval.

Havária 2009.08.26. 08:28:48

Most, 22-én jártunk arra - tehát másnap, hogy Sólymot nem engedték át a hídon - egy magyar rendszámú motorral.
Eperjesen megállítottak valami kommandós rendőrök, voltak vagy harmincan, golyófogó mellényben, feketében. Elkérték az iratokat és továbbintettek.
Ja, és a szlovák motorosok akkor is köszöntek, amikor előztek, azaz látták hátul a rendszámot.
Aznap Kassán aludtunk. Az egyetlen hely ahova be mertünk ülni egy ír kocsma volt, no meg a panzó bárja. Biztos ami ziher. :(

nokedli99 2009.08.26. 08:34:10

Miért nem b*ssza meg a szőröstalpú roman jeti k*rva anyját aki anélkül fikázza a postolót, hogy végigolvasta volna?
Vándoroljatok ki ti is Szlovákiába, oda kellenek az ilyen kis ....

Ami a szomorú hogy a magyar rendőrség sem sokkal jobb.
Fél éve megbüntettek 10 ezer forintra mert ott fordultam jobbra ahol nem lehet.
Megalkudtunk 10 ezerben, és kaptam egy csekket.
Befizettem.
Három hónap múlva jött egy levél, hogy amennyiben befizettem a lóvét, majd visszaautalják, ugyanis jogtalan volt a rendőrségi intézkedés, ezért a birság helyett mégis úgy döntöttek hogy feljelentenek...
Én így szeretlek Magyarország...

varietas1 2009.08.26. 08:39:37

Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet egy korábbi hozzászólás, de csak nekem nem kerek az, hogy 70 km/h-ás korlátozásnál 72-ért büntetnek? Ez a különbség mérési hibahatáron belül van, ráadásul nincs az a törvénytisztelő állampolgár, aki olykor-olykor gyorsításkor véletlenül - átmenetileg - ne lépné túl azt. Magyarországon a helyszíni bírság 10%+-tól indul, azaz 78 km/h már szankcionálható. Na de 72? Hogy is van ez?

KritikánAluli 2009.08.26. 08:51:25

Heti rendszerességgel járok Szlovákiába és már több büntetést is begyűjtöttem. Soha nincs nálam EUR, így mindig egy zöld kutyanyelvet kapok, hogy sürgősen fizessem be a legközelebbi szlovák postán. Eddig még egyet sem fizettem be. Az elsőt már hónapokkal ezelőtt kaptam, de még nem ért utol az igazságszolgáltatás. Szerintetek mi lesz a vége?

visszakettopadlogaz (törölt) 2009.08.26. 08:51:31

trianonra nem gyogyszer kell hanem mutet es akkor lesz tartos javulas.

ilyen vicc orszagot meg mint szlovakia.... multkor neztem egy regi terkepet, bukarest korul volt egy paca, na az volt az olah kiralysag...

tiszta vicc.

beszelgettem a multkor egy csajjal, kerdeztem hogy mikor szetvalt csehszlovakia akkor minden koltot-irot-festot-jo filmet-szoval minden kulturalis orokseget is szet osztottak -e? mondta, szinte kivetel nelkul mind cseh dolog volt...

es tenyleg, hrabal, vagy svejk a derek katona, de meg a kertesznadragos vakond a rajzfilmben, mind cseh.

ugyhogy elmehetnek a pcsaba a szlovakok, lehetnenek egy megye magyarorszagban aztan meg jol jartak!

Rousboy 2009.08.26. 08:56:36

@bopat: Igazi megmondóember vagy, nem semmi. Csak zárójelben mondom, hogy sosem megyek hólánc és jó téligumik társasága nélkül sielni, elég sokat járunk Osztrákokhoz is, szerinted nem vagyok tisztában a téligumi fontosságával.
Azzal is tisztában vagyok, hogy azért van ott a tábla, mert fel kell tenni, ez rendben van. De az már nincs rendben, hogy csak a magyarokat állítgatták félre, hogy addig nem mehetnek tovább, ameddig nincs fent a lánc, a tótok meg röhögtek az egészen (volt aki konkrétan a pofámba). Most majd biztos jössz azzal, hogy a magyarok nem tudnak hegyi utakon vezetni, erre csak azt mondom h sokkal megfontoltabb és óvatosabb a magyar vezetők többsége, mint a suicide idióta tótok, akik külső íven előznek kamiont hegynek felfelé egy háromhengeres fabia csodával.
A jelzőidet meg tartsd meg magadnak, én sem minősítelek.

screamoboy (törölt) 2009.08.26. 09:00:35

mi vasárnap jöttünk haza, és a sztrádán állított meg a szerv. közölte, hogy vaše rýchlosť 143 km/h, és hogy pät'desiat (50) euro. csak azért úsztuk meg, mert apám profi lengyelül én meg közepesen tudok csehül, valamint a rendszámunk kék színű. mi is arra tippeltünk, hogy azért állított meg és kekeckedett mert a DT előtt ott van hogy "H" és a trikolor, de amikor láttuk hogy a településeken 45 el mennek az autók 50 helyett, akkor már tudtuk, hogy megint bevezettek valamit.

lwcolors 2009.08.26. 09:03:46

Apám kamionos, 1970 óta jár Szlovákiába gyakorlatilag heti szinten (céges kapcsolatok miatt), soha semmi gondja nem volt.
Én is megyek egy évben 6-7-szer legalább, de még sohasem volt gondom.
Lehet, hogy az a baj, hogy külföldön (nemcsak Szlovákiában) minden szabályt betartunk?

Rousboy 2009.08.26. 09:07:13

@screamoboy: Teljesen jogos és jó kérdések, de tudod hogy ez a jelenlegi mocskos nacionalista kormányuk semmibe veszi az ottani magyar emberek alapvető jogait.
Én csak egy dolgot mondok továbbra is, aki teheti kerülje el őket, mert ez csak egyre szarabb lesz.

Dr. Trebitsch 2009.08.26. 09:11:41

@screamoboy: a trianoni békeszerződés a 2. világháború óta nincs hatályban. Az azt lezáró párizsi béke alapján vannak most ott a határok, ahol. (Bizony, a másodikban is a szopóágon voltunk.)

Dr. Trebitsch 2009.08.26. 09:14:04

"ne próbálja megvesztegetni őket, felesleges"

Ez a mondat azért megrendített. Nevetséges, komplexusokkal küzdő kis operettország, összességében valahogy mégis jobban működik. Lehet, hogy ezért?

Hátezmármi (törölt) 2009.08.26. 09:14:34

@zippofcy6: "Megúszod az objektív felelősséget". Drága barátom, a KRESZ-t azért kell betartani, mert ha nem teszed, potenciális rokkant, vagy potenciális gyilkos vagy. Autópályadíjat meg azért fizetünk, mert ha valami fizetős szolgáltatást ingyen akarunk igénybe venni, azt lopásnak hívják.

The Good Boy 2009.08.26. 09:19:17

@Libidó: "Ennél már csak az a jobb, hogy megjelent könyvben a "Szlovák nemesi címerek"."

Az egy jó könyv, ne szidd.:)) Benne van apósom családjának a régi családi cimere is:).
Meg van egy olyan könyvünk is, ami a szlovák nemesi családokról szól, abban is benne van az öreg összes felmenője elég sokáig visszavezetve.
A vicc az, hogy a kitelepitések (és jelentős vagyon elvétel miatt) apóséknak jogerős bírósági itéletük van a Strasbourgh-i bíróságról, elég komoly kártéritési összeggel, amit a drága szlovák kormány pár éve azzal utasitott el, hogy majd ha a Benes dekrétumot "elutasitják", akkor fogják kártalanitani őket. Nos, mivel a szlovákok eu csatlakozási tárgyalásain sem birták ezt kikényszeriteni, ezért nem valószinű, hogy valaha látunk belöle valamit is (mivel elvileg örökölhető a bíróságon szerzett jog), pedig nem 10 forintokról, meg 1-2 hektárokról van szó.

esde 2009.08.26. 09:29:42

72-ért jogsi? azt nevezem...

bohócvilág

bopat 2009.08.26. 09:32:51

Hogy itt mennyi elnyomott ember van..

Gondolkoztatok már azon hogy miért van az hogy mindenhol utálják a magyar autósokat? Ha Romániáról írnak egy hasonló cikket, akkor rohadjon meg minden román, ha Szlovákiáról, akkor minden szlovák, ha Ausztriában büntetik meg keményen a gyorshajtó magyart akkor az a baj. Ha Szerbiában történik akkor ugyanaz a helyzet.
Fel kellene ébredni, betartani a szabályokat és nincs gond. Nem itt verni a beleteket és acsarkodni. Azt tudtok, meg a történelemmel előhozakodni, azaz a múltban élni. De előrenézni és valamit tenni a rohadt országért, na az már nem megy, ugye jobbos balos acsarkodó kommentelők.
Szépen vagytok, egyszer tegyetek rendet a fejetekben, és utána lehet szapulni a szomszéd államokat.
Milyen régen is volt, amikor a solymikát nem engedték be Romániába repülővel, és a határon ellenőrizték, ugye? Vajon miért van az hogy ugyanaz történik meg vele minden szomszédos országban? Biztosan minden rendben van vele ugye?
Csak tudnám miért ez a fellengzős, arrogáns, lekezelő stb. magatartás a szomszédokkal? Miért nem tudjátok megadni a minimális tiszteletet nekik? MIÉRT?
Higgyétek el sokkal könnyebb lenne az élet, és sokkal kevesebb ilyen poszt illetve kommentszemét lenne, mint ami most van.
Uff, beszéltem.

Lacee83 2009.08.26. 09:32:59

Én a szlovák határtól kb 20km re lakom. Itt a közeli magyarországi strandra 60-70%ban szlovákok járnak. A multkor megdöbbentem amikor a hallottam hogy a hangos tájékoztató szöveget is szlovákul nyomták. A magyar rendőrök itt arathatnának amikor a kocsik konvojban tartanak hazafelé...

=Daniken= 2009.08.26. 09:37:39

Pistám:

én 2 éve voltam Prágában, abban az évben éppen másodszor.életemben olyan kanosszát nem kívánok senkinek.a cseh rendőr visszahajtotta a büntető csíkos füzetben a bünti összegeket tartalmazó részt, de pofátlanul megnéztem, csak velünk fizettettek 1000 koronát, mindenki más 500-at fizetett...
A Vencel téren, kékkel körbecsíkozott részen, csak cseh nyelven kiírva, hogy oda azok állhatnak, akik díjat fizettek, van vmi parkolási bérletük...vasárnap, délután.Ja, a bilincset úgy rakták fel, hogy leeresztett a hátsó gumim, erre felrakták az első kerékre.persze, nem ismerték el...úgyhogy én oda pár évig nem megyek, az biztos.mindezt azok után, hogy bezúzták a kocsit a panzió előtt, ahol állt mág két bmw, meg egy honda, pont azt a szakadt magyar rendszámos bérautó Almerát kellett lezúzni...:-DD

Én nem tudom, de rohadtul utálom ezt a politikai csatározást.szeretem Szlovákiát, odajárni is szeretek, főleg a Tátrába.mindíg udvarias vagyok és tisztelettudó.Pár éve annyira normálisak voltak velünk odakint, ami egyértelműen pozitív tendencia volt a régi időkhöz képest. miért kell ezt szétbaxni???

Inner Circle 2009.08.26. 09:39:18

@petru: "En is egy olyan orszagban elek (Szerbia), ahol a KRESZ nem azert van hogy a kozlekedest biztonsagossa (es egyaltalan LEHETOVE!) tegye, hanem hogy minnel tobb lehetoseg legyen az autosok buntetesere!
Amikor megallit a rendor, mi az elso gondolat: Uristen, mennyi lehet itt a megengedett?! Mert persze annyi tablat lattal hogy mar gozod sincs mennyi volt az utolson"

Nem kételkedem, viszont mikor tavaly Szerbián és Macedónián keresztül mentünk Görögországba, akkor onnan jöttünk rá, hogy visszaértünk az EU-ba, hogy piszkosul megszaporodtak a totál felesleges tiltó és korlátozó táblák :D a görögöknél minden sarkon volt egy totál idétlen tábla és minden nagyobb úton dupla záróvonal volt, igaz, hogy a helyieknél ez nem "előzni tilos!"-t, hanem "előzésre különösen ajánlott szakasz"-t jelentett, legalábbis a forgalom alapján ez volt a benyomásom :D

Jamesblond 2009.08.26. 09:42:08

Ú bazzz... Egyszer voltam csak, el is döntöttem többé SOHA!

Phrascarica 2009.08.26. 09:42:10

@Lacee83: már miért kellene kiüldözni a Szlovákokat. Megdöbbentél? A strand tulaj már felismerte hogy mindegy ki hozza a pénzt ha 70% Szlovák akkor szlovákul is kell karattyolni. A magyar rendőrök pedig azzal foglalkozzanak aki szabályt sért, ne aki (azért mert) szlovák. Jöjjön ide a sok szlovák, költsék a pénzüket, belőle van ÁFA és egyéb adók, abból pedig te is részesülsz valamilyen formában nem?

bopat 2009.08.26. 09:43:23

@Rousboy: Ami a hóláncot illeti, gondolom a rendőrök azért állítják meg a magyarokat inkább, mert tudják, hogy nem ismerik az utat, turisták, és talán azért tettetik fel a hóláncot hogy neked legyen könnyebb az út fel a hegyre.
De kétlem hogy csak magyar autókat állítottak volna meg, tuti hogy a külföldieket mind.
Mivel a téligumi kötelező Szlovákiában, (MOn nem) ezért kicsi az esélye hogy a szlovákok nem azzal járnak, és egy jó téligumival nem kell hólánc.(csak kivételes esetben, mellékutakon)
Ami pedig az előzéseket illeti: jómagam is ilyen helyen lakom, és be kell vallanom én is előzők úgy (természetesen szabályosan) hogy a megelőzőtt azt gondolja hogy őrült vagyok... de mivel naponta nagyon sokxor járok arra, úgy ismerem az utat mint a tenyeremet.
Tudom merre kell nézni, mit kell figyelnem.
Nagyon sok magyar turista totyog lefele, vagy fel de rendben van, soha nem tolom őket, vagy nem mászok a nyakukba mert tudom hogy nem ismerik az utakat.
Ha látok egy lerobbant magyar autót mindig megállok és próbálok segíteni nekik, mert tudom hogy itt nem sokan beszélnek magyarul.
Ja és ha valami történt velük ami miatt a rendőrséget kell hívni, mindig végig ott vagyok velük és segítek nekik.
Nem is kell mondanom, hogy volt olyan eset hogy 3 órát töltöttem el velük, és azt sem mondták köszi, hanem leköcsögtütüztak mindenkit.
Na az ilyen miért jön ide? Maradjon inkább otthon.

kispestipeti 2009.08.26. 09:45:31

fel kellene nőnünk ebből a k-európai kissebségi komplexusból mindannyunknak! magyarnak, szlováknak, horvátnak, stb. sokat járom a szomszédos országokat, még nem volt kellemetlen vagy igazságtalan afférom a heyli erőkkel. de teszek is érte! nem hergelem őket, nem adok alkalmat, hogy belémkössenek. sem autózva, sem gyalogosan turistáskodva, üzleti uton, stb. ne üljünk fel az összes ostoba, hazug politikusnak és mi cilek mutassuk meg, hogy tudunk egymás mellett, között élni normálisan. az utóbbi években én a szerbekben csalódtam nagyon pozitívan. ugyan üzleti kapcsoltban voltam velük, sokat utazam hozzájuk, és mindig korrektek, nyitottak és barátságosak(!!!) voltak velem és társaságommal. sok mindenben lazábbak is nálunk.

blaB 2009.08.26. 09:46:15

KEDVES SZLOVÁK RENDŐRÖK

Kassánál néhány hete későn szúrtam ki a pályán parkoló Passat-ot, ezért csak 155-re tudtam lelassítani. Nagyon kedvesek voltak, mondták, hogy 100, kérdeztem mi a minimum, mondták 50, odaadtam és mentünk tovább.
Teljesen korrektek voltak.

bopat 2009.08.26. 09:47:26

@phrascarica: Érted te ezt? Mert sajnos én sem. Ahelyett hogy mindenki örülne hogy a kedvezőtlen politikai helyzet miatt rekordszámú szlovák járt MOn vásárolni, nyaralni, ott költik a pénzt, még inkább ráküldené a rendőröket...
Ja és mi a gond, bántotta lacee fülét a szlovák beszéd MOn? Bezzeg amikor a magyarok járnak SKba akkor minden legyen magyarul....

Piaggiotto 2009.08.26. 09:48:50

Egyre jobban elbizonytalanodok a szlovákiai túrázásomban amit már régóta tervezek. . .lehet hogy inkább másfelé indulok. Pedig szeretem a Deli csokit

=Daniken= 2009.08.26. 09:50:32

@bopat: idefigyelj bopat, ne általánosíts baszki...

azt a sok nemzeti magyar seggfejt, akinek van pofája szomszédos országban verni a nyálukat, meg álmodozni a múltról, az én pofám is ég miatta.
én nem akarom vissza sem Erdélyt, sem Szlovákia felét.
úgyhogy engem ne is azonosítsanak ezzel a sok tahóval.és ezt meg a kinti szlovákok,románok jegyezzék meg.és többen vannak, akik normálisak, hidd el.
Szlovákiában büntettek meg gyorshajtásért, határ előtt...megnézhetük a videót, barom Zsolti haverom persze hogy 60-as táblánál 72-vel ment, fizetünk 1500 koronát.5-6 éve talán.kifizettük, elnézést kértünk, köszöntünk és mentünk haza.szerintem így normális.

likuzir 2009.08.26. 09:50:41

Az utolsó mondatról a Blöff c. film utolsó "párbeszéde" jutott eszembe:

- Anything to declare?
- Yea! Don't go to England!

Phrascarica 2009.08.26. 09:50:56

@kispestipeti: egyetértek, ha szabálytalankodtál alkudj és fizess, viszont ha nem akkor is, mert úgyis te húzod a rövidebbet jobb 10-20€-t kipengetni mint leállni arcoskodni.

esde 2009.08.26. 09:52:55

amúgy jelzem itthon különösen érdekes közlekedési szubkultura van...

és ezt nehéz levetkőzni külföldön...

ezek után csak hálát adok hogy van erő az autómban és nem vagyok kiszolgáltatva az itthoni bizonyításvágytól égő csíráknak...

külföldön 2 hét alatt kétszer kellett odalépnem mert valam bohóc próbálkozott...

itthon 1 nap alatt 10x... ez van

elborult emberek...

de nem csoda.. amit kapnak... csoda hogy még csak ennyi őrült van...

a legszörnyűbb hogy nem tudja függetleníteni magát az ember, mert körülveszik, rányomják a bélyegét az egész napjára...

komolyan mondom ennyi barom 1000-1400ccm kretén elferdült, rallyversenyzőt még nem láttam sehol... még jó hogy nagyobb autóhoz nem jutnak... addig jó...

Windgeorgee 2009.08.26. 09:53:48

Nem az a baj, hogy a szlovák rendőrök ennyire kemények hanem az hogy itthon kishazánkban a mi "őreink" nem. Én Szegeden élek és amit itt és a környéken a külföldiek megengednek maguknak az már elkeserítő és vérlázító. A híradásokba is bekerül néhány baleset de csak a súlyosabbak. Minden nap van több külföldiek által okozott baleset. Ezt lehetne egy szigorúbb, és nem csak a magyar autósokat érintő, büntetési módszerrel kordában tartani. Valahol ez a teljes országra is érvényes véleményem szerint. Ezt odaát sikeresen megváltoztatták.
Itt a rendőri vezetés alkalmatlan a feladatának ellátására !!
Egyszer már be kellene ezt látni.

Lacee83 2009.08.26. 09:54:46

@bopat: Engem ez azért bosszantott Szlovákiában meg ne beszélj már magyarul mert megbüntetnek, vagy lenéznek esetleg leütnek. Egyébként a román rendőrök is elég szopatósak, az ukránok sem a legjobbak de velük lehet tárgyalni a pénz nyelvén és szerencsére nem uniós árakon..még

Phrascarica 2009.08.26. 09:55:24

@Lacee83: én nem megyek arra, bár régebben semmiféle rossz tapasztalatom nem volt, pedig évente többször is jártam feléjük nyaralni és telelni is.
Ha azt akarják hogy ne menjek nem megyek, fél szavakból is megértem őket ;)
Szlovák rendszámot sem rakok az autóimra, adót sem fizetek nekik. Egyébként is láttam már mindent amit érdemes volt megnézni. Akkor miért is mennék?

MatNob 2009.08.26. 09:56:03

Valaki félreértett valamit.
Igenis nagyon jól tette a szlovák rendőr, amit tett.
Mi csináljuk rosszul, hogy engedjük nálunk a őket, meg az osztrák rendszámos román, török, bolgár vendégmunkásokat száguldozni.
A 81es-en ingázom nap mint nap, látok dolgokat.
A baj az, hogy ha pl egy magyar rendőr letrafiz egy szlovák kocsit, a büntetést nem tudja behajtani, mivel a szlovák állam megtagadja a rendszámhoz tartozó személy adatainak kibocsátását valamint nem partner a büntetés behajtásában. Igaz ez a többi kedves szomszédra, de még Ausztriára is!
És persze mi bevezettük, hogy nincs helyszíni bírság. Nem kis bevételtől esik el az állam.
Nehéz volt ezt a hszt úgy leírni, hogy ne legyen benne se tót, se bregyó. Hopsz... :)

Windgeorgee 2009.08.26. 09:58:20

@MatNob:
Na valami ilyenre gondoltam én is amikor azt mondtam a renőri vezetés alkalmatlan a feladatának ellátására

Phrascarica 2009.08.26. 09:59:30

@Windgeorgee: igen sajnos nem elég a magas büntetés, ha nincs rendőri jelenlét az utakon. Szerbiában sokkal alacsonyabbak a büntik, de amikor 500km alatt 1X szabálytalan vagyok akkor tutti hogy ott vannak a rendőrök, és így van rendjén.
Csak heti 1X-2X 1-2 órára kellene végigbüntetni a buszsávban haladókat, a záróvonalon és a leállósávban előzőket, és nem 100-150 ezerre hanem előszőr csak 10e és utána emelkedhetne 100e, 1M, elmenne mindenkinek a kedve az ilyen mókától.

Phrascarica 2009.08.26. 10:00:52

@MatNob: teljesen egyetértek, be kell hajtani, ha nincs nála pénz akkor szerezzen! Meglesz az a pénz...

Groszfater 2009.08.26. 10:02:17

Pozsonyi Tesco pénzváltónál cigányok kikapták a pénztárcát a kezemböl elszaladtak utánuk mentem kocsival kb.500m-re megláttam a buzi tót rendöröket segitséget kértem persze nem értettek se magyarul se németül és a mocsok buzik ráadásul megbüntettek egy százasra mert tilos helyen álltam meg.

Rousboy 2009.08.26. 10:02:31

@bopat: Nyugi, én inkább otthon maradok, pedig nem szoktam köcsögözni kintieket. Tipikus eset, ismered a környéket, peeersze. Láttam én már ilyen "ismeremakörnyéket" alakot kint, csak szegény nem élte túl a fás kamionnal való ütközést. Szabályosan hogy előzöl kanyarban, amit nem látsz be?
Szép dolog hogy segítesz, de sajnos a többség még inkább beléd is rúg kint.
Amikor szereltem a láncot csak kicsit tudtam félreállni és húzósan fértek el a parasztok, minden második autós vagy ordított rám, vagy beintett, a rendőr meg kussban nézte végig.
Abban meg ne legyetek biztosak h nálunk szarabb a vezetési kultúra, mint SK, SRB, HR országokban, mert ez egyszerűen nem igaz.

gyík (törölt) 2009.08.26. 10:04:02

Tavaly télen Pozsony és Tristice - remélem jól írom a nevét - közti útszakaszon este 10-11 fele lehúzódtam az út melletti bozótosba egy szlovákiai magyar lánnyal, akivel kb fél éve ismerkedtem meg és életem első szlovákiai útját miatta hajtottam végre. De nem ez a lénye.

Szóval este 10-11 a motor jár fűtés gyanánt a csaj meztelen, a nadrágom bokáig letolva, kb jó 1,5 órája elvagyunk a kocsiban az út mellett. Néha-néha egy-egy autó elsuhan és dudál vidáman. :)
Egyszer csak egy autó szintén el, majd satu, visszafordul és beáll mögénk refivel, villogó kék fény. Yard. Gatya felrángat, csajszi minden kabátot felhúz magára, mondom ez buli lesz.
Erre yard hátramenetbe kacsol és elhúz. :))))

Magyar rendszámú opel az út mellett a susnyásban eset 11-kor, és nem csesztettek. Imádom őket. :)

kispestipeti 2009.08.26. 10:04:56

nójünk már fel és hagyjuk el ezt a szerencsétlen, szomszédokat utáló k-európai komplexusunkat! szabályok mindenhol vannak, és mindenhol vétenek is ellenük. a nagy számok törvénye szerint próbálják megállítani a rendőrök azokat, akik hol valóban, hol vélten szabálytalankodnak. miért, kit állítsanak meg? az izlandi túristákat? kik járnak a legtöbben "horvátba, szlovákba, osztrákba, szerbiába, románba"??? plusz még van nekünk egy sólyom lászlónk, aki sokat tesz a szomszédos népek barátságának elmélyüléséért. szeressük egymást, élvezzük a szomszédok előnyeit, és bárcsak többen jönnének ők is felénk. így talán több esély lenne egyszer végre kibékülnünk. trianon miatt ne a románokra, szlovákokra haragudjunk. ők csak elfogadták azt, amit a lihegve imádott nyugati hatalmak osztogattak.

john.smith 2009.08.26. 10:06:46

most erre mit mondjak....
eloszor tisztazzunk par dolgot. itt elek a hatar szlovak oldalan miota az eszemet tudom, egyik nemzettel sincs semmi bajom, magyar az anyanyelvem, de mas nyelven sem adnak el. [es ez alatt nem csak a szlovakot hanem masik 4 nyelvet is ertek]
koztudott teny, h az itteni zsaruk nem a bartasagossagukrol hiresek, azert jarnak altalaban parban az autoban, h az egyik irni tud a masik olvasni...
engem is es csaladtagjaimat is allitottak mar meg tobbszor a sracok, szerintem fellepes kerdese az egesz [es nem kizart, h rendszam kerdese is]. egyszer allitolag 97-t mert be, foto termesztesen nem volt, de o penzt akart. szepen megmagyaraztam neki h a kozuti szabalyok alapjan [itteni nyelven szlova vyhlaska] akkor buntethet ha 10,20,30 vagy tobbel lepem tul a megengedettet. egy darabig meg eroskodott, de utana belatta, igazam van es bye bye. az itteni delszlovakiai zsaruk nagyreszt csak bloffolnek ha bejon ok ha nem ugyis ok alapon. szerintem siman kidumalhattad volna...

Bartoki 2009.08.26. 10:06:47

Namégegyszer... :)

Megkérem azokat, akik a szlovák autósok tendenciózus basztatására uszítanak, hogy gondoljanak néha az ott élő, és onnan szlovák rendszámmal ide járó magyarokra.

Phrascarica 2009.08.26. 10:08:19

@kispestipeti: trianon miatt szerintem inkább ők haragudtak meg ránk :)

saci02 2009.08.26. 10:09:58

Azért megérne egy fórumot, hogy a nagy magyar érzületünkkel, hogy egyeztethető össze a sok szlovák rendszámú autó, illetve a nagy magyar irigységünkkel (hogy ott már euro van), a sok áttelepített vállalkozás. Nekem úgy tűnik, mintha mi nagy magyarok Szlovákia szekerét tolnánk...
Valószínűleg ezt kint is tudják, azért lehet azt csinálni velünk, amit akarnak...

Rousboy 2009.08.26. 10:14:10

@saci02: Magyarország egy politikailag, jogilag, diplomáciailag, gazdaságilag egyaránt impotens ország, nulla tekintéllyel. Evvan, a mondatot mindenki be tudja fejezni :)

bopat 2009.08.26. 10:16:15

@=Daniken=: Így van, szerencsére ez a normális. Az általánosításról meg mit is beszéljünk? Ommmot megbüntették, erre dögöljön meg az összes szlovák, ugye? Nem ez folyik végig itt a kommentelők között? (tisztelet a kivételnek)

saci02 2009.08.26. 10:18:09

@Rousboy: En igazan az embereket nem ertem: amikor ott van hogy attelepiti a vallalkozasat, vagy ott vesz autot, akkor hol a magyar erzulet? Vagy rosszabb esetben a tót utálat??? Kerdesem: mi magyarok, hogy vagyunk összerakva?????

pet77 2009.08.26. 10:20:27

Olyan nincs, hogy engeded neki, hogy jelentsen fel?
70 km/h +-2km/h:mérési hibahatáron belül van!!!Igenis vitatnod kellett volna, ha biztos voltál a 70-es sebességedben.
Előre köszönni , majd bólogatni akkor kell, ha sáros vagy...!!!!!!!

nick: 2009.08.26. 10:21:34

azt nem lehet, hogy kibéreljük őket itthonra, hogy az autópályáinkon csináljanak egy kis rendet?

...és a tilosban parkoló seggfejek ellen is tudnak tenni?

mert az még jobb lenne :-)

apuc 2009.08.26. 10:24:03

Szvsz azért csinálják ezt a tótok,hogy a szlovákok ne jöjjenek hozzánk vásárolni,otthon költsenek ne nálunk,azt higyjék -akár joggal-hogy utáljuk őket vagy féljenek magyarhonba jönni,a lényeg ne v igyék el tótiából a pénzüket..-és a magyar autósokból sem kevés pénzt szednek el.Két legyet ütnek 1 csapásra...

bopat 2009.08.26. 10:24:06

@Rousboy: Miért te nem ismered a lakóhelyed környékét? Ahol naponta jársz-kelsz?
Akkor meg mi a bajod?
Nagyon sok olyan szakasz van ahol az utóbbi években zárovonalat festettek fel, pedig mindig is lehetett előzni, nagyon jól belátható szakaszon, nem kanyar. Na ott előzök, ezt be kell vallanom, ja az előzni szabad tábla ott van, azt elfelejtették levenni :)
Sajnos van tényleg egy-két barom, akik úgy előznek hogy veszélyeztetik a többieket, de sajnos itt nagyon hamar el lehet veszíteni a türelmet, annyira kevés helyen lehet előzni, a sok kamionról nem is beszélve. Na őket büntetik is rendőrök, nem félj, legyen az sk, hu vagy akármi.
Tény hogy az idén nyáron NAGYON sok rendőr van, a Funradióban van hogy 5 percig sorolják hol mérnek, igazoltatnak.
Nincs mit tenni, be kell tartani a szabályokat.
Ja azt nem értem hogy miért kiabáltak neked a többiek, ha parkolóban álltál? Vagy esetleg az út közepén feltartottad a forgalmat?

bopat 2009.08.26. 10:26:05

@apuc: van benne valami :))))
Ne félj mert sokan észbe kaptak itt a kereskedők közül, amikor látták hogy fél SK MO-ra jár vásárolni, jól jött ez a krízis ebből a szempontból :)

Phrascarica 2009.08.26. 10:26:08

@saci02: azok szerintem nem utálják a Szlovákokat, a baj sokkal inkább azokkal van akik utálják, mert ilyen szájkarate után egyre többen lesznek.

Rousboy 2009.08.26. 10:26:21

@saci02: Szerintem a válasz egyszerű. A magyar emberekben ott van a magyarság érzése, de egyre jobban ölik ki belőlünk. Gondolj bele mennyivel olcsóbb kint venni egy kocsit, ráhúzol egy rácsot kombira a csomagtartó elválasztóhoz és máris haszongépjármű, a regadóról nem is beszélve. Cégalapítás is 100x egyszerűbb, gyorsabb, zökkenőmentesebb és senki nem baszogat ha befizeted az adót, ami jóval kevesebb. Itthon mivan? Gyakorlatilag a vállalkozás bevételeinek felét elviszik a különböző adók, plusz fizess még adót a regisztrációra, amikor a már szénné adózott pénzedből akarsz vmi gyümölcsöt venni (kocsit). Nekem még nincs kint cégem, de lesz és ugyanezt fogom csinálni, amíg itt lehetetlen boldogulni. Mert hidd el, tisztán szinte lehetetlen.

john.smith 2009.08.26. 10:27:03

pet77: teljesen igazad van. vagy meg egy masik trukk: ugye a radaroknak at kell esni rendszeresen egy ujrakalibralason ami "hivatott" biztositani, h pontosan merjenek...a helyzet viszont az h a legkozelebbi kalibralo allomas Brunn, ahova kotve hiszem h elrangatjak a radarokat....eleg ha csak elkered a certifikaciot, ami persze valoszinu, h nem lesz nala vagy csak majd "az allomason maradt", es ha nincs certifikat akkor nincs is mirol beszelni....
de 72nek igy beugrani...vicces....ha meg 90el mentel volna akkor megertenem ezt az engedelmesseget, mert tudod h saros vagy, de igy nem igazan
a nemzetek kozti ellenteteket pedig el kellene tenni jo messzire, csak a politika uszito ereje csapodik le mindenkin velemenyem szerint. Ugyanolyan ember mindenki, legyen akarmilyen nemzetisegu vagy eljen akarmelyik orszag teruleten...

Rousboy 2009.08.26. 10:29:54

@bopat: Én is ismerem a környéket ahol lakom, sokat autózok Budapesten, a Bükkben és a Mátrában is. Mondhatni ismerem azt a két hegységet és szeretem is. De záróvonalon akkor sem előzök, ha tudom/látom hogy nem lehet semmi gebasz. Nem parkolóban szereltem, hanem félig belógva a szakadékba, mert az idióta rendőr ott állított meg. Veszélyeztetve ezzel sok embert, de az nem számít, csak h legyen fent a lánc plusz 15 fokban, esőben.

Negrogo 2009.08.26. 10:31:39

@fanni-222: A szoban forgo hely amugy mar atalakult par eve. 5* -os szaloda epult oda ami nem lenne baj de a sima furdo hasznalati dijja is megnott ezzel meg akkor is ha semmi kozod nem akarod, hogy legyen a szalodahoz.

Negrogo 2009.08.26. 10:34:56

@Fragola: Szep, mar elore felek ugyanis jovo het vegen indulunk horvatba, ujbol azt hiszem talan 4. alkalom lesz es bar az elott gyerek fejjel nem emlexem, hogy lettek volna ilyen esetek nem jo ezeket olvasni.

saci02 2009.08.26. 10:40:29

@Rousboy: ezt értem. De akkor miért nem dicsérjük őket, hogy milyen jól csinálják, példát vehetnénk róluk stb....? Akkor miért a kabaré- vagy operett-ország jelző, valószínűleg azoktól, akiknek már rég van kint vállalkozásuk, vagy kocsijuk. Mintha minden magyar embernek két énje lenne: egy nagy magyar és egy önös. És a legnagyobb baj, hogy a közös nevezőre hozzásukat mindenki leszarja, azt veszem elő, amelyik éppen jobban megfelel nekem az adott pillanatban...

apuc 2009.08.26. 10:44:12

@bopat: itt nem kevés pénzről van szó-lehet hogy a mostani hisztéria-keltéssel a szlovákok a saját érdekük szerint jót léptek.
Ez az ami hiányzik itthon.
A mi vezetőink nem tudnak a MI érdekeink szerint cselekedni.
Idegen érdekek a fontosak-hiszen onnan kapják ők is a zsebükbevalót.
Ficóék jól gondolkodnak.
Őket az érdekli hogy minél több legyen a bevétel,ha ezzel még alázhatnak is hőn utált magyar szomszédjaikon az már csak hab a tortán..
A lényeg a pénz.
Nem kevés pénz.
A többi a "cirkuszt és kenyeret a népnek"műsor a javából.
Ez a legegyszerűbb módszer megakadályozni hogy a szlovákok euró milliárdjai ne az Esztergomi Tecsóban landoljanak pl..
Javaslom próbáljon mindenki minden eseményt azon a szemüvegen keresztük szemlélni hogy:
Kinek áll érdekében??
Itt erősen javaslom a belpolitikai-folyamatokra,kisebbségi-ellentétekre is használni..

snail1982 2009.08.26. 10:45:36

Nekem a legutóbbi szlovák élményem (motorral a Magas-Tátrába), teljesen pozitív csalódás volt. A többi motoros nem azt nézte, hogy milyen a renszámunk, hanem azt hogy motorosok vagyunk. Véletlenül belecsöppentünk egy szlovák lagziba, és végigkínáltak minket sütivel (pedig hallották, hogy magyarul beszélünk). Senki egy rossz szót nem szólt hozzánk, kedvesek voltak mindenhol. Sőt meglepő módon a motoros rendőr aki éppen a háromlábú mellett posztolt már messziről intett nekünk (ilyet magyar motoros rendőrtől még nem láttam pedig szoktam nekik inteni, úgy látszik ők nem motorosok)

bopat 2009.08.26. 10:53:17

Most kaptam a hírt hogy molotov koktélt dobtak a szlovák nagykövetségre... kellett ez? Ez a méltó válasz?

Gaben006 2009.08.26. 10:54:51

Amúgy lehet benne valami...furgonnal járom Európát, kb. 1 hely van ahol le próbálnak villogni stb, amikor 110-el előzök kamiont, és az nem szlovákia, hanem szépséges kis hazánk.

Jeff 2009.08.26. 10:55:08

@bopat: Nyilván nem, de azért őszintén csodálkozni sem tudok rajta...

bopat 2009.08.26. 10:56:38

@Jeff: pedig csodálozhatnál, milyen intelligens is a magyar társadalom..

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.08.26. 10:56:47

Köcsög rendőr minden országban van. A szlovákoktól meg főleg kiráz a hideg.

lwcolors 2009.08.26. 11:00:15

15 év alatt eddig egyszer állítottak meg a szlovák rendőrök, tavaly télen, Rajka után az autópályán, szakadó hóesésben. A téli gumikat ellenőrizték. Mondanom sem kell, a magyar autósok 80%-a büntetést kapott, a nyári gumis autókat pedig visszafordították. Az én kocsimon új téli gumik voltak, megnézték, megköszönték, jó utat kívántak, majd intettek, hogy mehetek tovább.
Persze azok anyáztak a legjobban akiket tükrösre kopott nyári gumikkal büntettek meg...

v_holiday 2009.08.26. 11:02:51

@Shitting Bull: Gondolom jónéhány TV adó aznapi műsorának végén is feláll a szőr a hátadon a hallható zenétől. Ne frusztráld magad, előtte kapcsold ki a készüléket...ehh.

Humphrey 2009.08.26. 11:05:27

ommm, kösz a cikket. nem csak a szlovákok vannak ráállva a külföldiek szopatására.
tervezem megírni az én 120eurós kalandomat az osztráknál (szlovák határnál), te lehet, hogy ismered a trükköt: majd jót nevetsz a lúzerségemen.

v_holiday 2009.08.26. 11:05:33

@kispestipeti: Meg sodorjunk egy jointot "oszt" jól van. Ugye?

Jeff 2009.08.26. 11:05:42

@bopat: tudom, milyen, pont azért nem csodálkozom rajta. Egyébként meg hülyék mindenhol vannak, pár idióta tettéből nem kellene az egész társadalomra általánosítani.

bopat 2009.08.26. 11:08:20

@Jeff: Nem hát, de ez mindkét irányba legyen akkor érvényes. 1 rendőr miatt ne legyen már az összes szlovák hülye.

Jeff 2009.08.26. 11:13:05

@bopat: persze hogy nem, én pont azt írtam még a kommentek elején, hogy sokat járok Szlovákiába és soha semmi bajom nem volt a szlovák emberekkel. Én úgy vettem észre, hogy ott rendet akarnak, és aki betartja a szabályaikat azt nem basztatják (persze lehet kivétel a fenti hülye rendőr). És ez a cikk sem véletlenül íródott most...

zeneovi 2009.08.26. 11:18:53

Micsoda történetek! Mit gondoltok, mit csinálnak a Mi rendőreink a külföldiekkel? Ugyanezt pepitában. Sok-sok dolgot hallottam rendőröktől ilyenekről sajnos. Egy picit off, de miről is vagyunk híresek Mi magyarok? Mennyit szoktak számolni a külföldieknek a vendéglátóhelyeken? Azért gondolkozzunk el ezen is egy kicsit, Minket milyennek láthatnak a szomszédok, vagy a messzebbi külföldiek.

Cliff 2009.08.26. 11:20:35

jo cikk, akinek nem tetszik menjen a kurucra vagy az atv.hu oldalra!

Tipo16v 2009.08.26. 11:29:38

@Lacee83: höhh hát igen....az ukrán határőrt 700forintnyi rivnyával fizettük le, mert az egyik embernek előző nap járt le az útlevele.:P

zöldi 2009.08.26. 11:36:34

@amauja: bad food, worse weather, Mary fucking Poppins :D

orbital 2009.08.26. 11:38:24

Egy kis pontatlanság van rögtön a cikk elején:
Sólyomnak Gasparovics kell, hogy legyen a ringben az ellenfele, ugyanis ő az államfő (Fico kormányfő).

cbc 2009.08.26. 11:40:14

"Egyre több hozzám hasonló értelmiségi sorakozik fel mögéjük, a szakértelemmel nem lesz gond." (Jobbik)

Ja, értelmiségiek kapával-kaszával, lerombolni ami nem tetszik... Te hol voltál értelmiségi, a sarki kocsmában, bazz...

prez 2009.08.26. 11:53:22

Engem Szerbiában bűntettek meg. Már készültem, ezért minden volt nálam, (még az is, ami nem kellet volna csak a haverok mondták, hogy legyen nálam)a szabályokat betartottam. A helyszínen levizsgáztatta a rendőr az autómat. Nem vicc, rángatta a kormányt, körbe nézte a világítást, megnézte a motort nem ereszti valahol a olajat, behúzatta velem a kéziféket és indulnom kellet-lefulladt, tehát jó a kézifék. Ezek után a kötelező tartozékok ellenőrzése, izzó készlet 2db, elsősegély doboz, elakadásjelző (szerencsére 2 db volt nálam, előre és hátra), kréta (állítólag azért kell, hogy balesetkor be tudjam rajzolni a keréknyomokat vagy körberajzolni a hullát). Ezek után nem talált fogást, már ők is röhögtek, hogy mindenem van. Aztán jött a mindent megmentő ötlet. Koszos a rendszám !!! 50 euro. A végén 20-ban kiegyeztünk. Ilyenkor kéne nekik valahonnan hamis eurot adni, aztán magyarázkodhatna a köcsög.

R. Daneel Olivaw 2009.08.26. 11:54:31

... az egész szlovák-magyar sztoriban az a legszebb, hogy a szarháziak ahelyett, hogy végtelenül lennének hálásak a földterületért, melyet tőlünk kaptak, és amely lehetővé tette számukra, hogy 50 (muhhahahahaa) évvel ezelőtt államot alapítsanak, állandóan a vérünkből akarnak inni, kihasználva azt, hogy mennyivel különbek és kultúráltabbak vagyunk náluk, és retorzióként nem kezdjük el baszogatni a szlovák kisebbségünket, holott ha valakinek, hát nekünk sokkal alaposabb indokunk volna - pontosabban nekünk volna indokunk - szemétkedni velük, mégsem tesszük... de mit is várhatnánk el egy slota-ficó vezette kondától... vágóhídra velük...

ommm 2009.08.26. 11:56:51

@R. Daneel Olivaw: Hmmm...valaki Asimovot olvas? :)

MatNob 2009.08.26. 12:02:02

Korábban elhangzott, hogy ne bántsák a magyar rendőrök a szlovák rendszámú autókat, mert jajj szegény szlovákiai magyarok. Kérek valakit, hogy definiálja, mitől lesz valaki magyar?
Szlovákiában lakik, onnan van a személyije, oda adózik. Öööö...

MatNob 2009.08.26. 12:09:45

Visszaolvasva kicsit uszító, szélsőséges stb lehet az előző kommentem, de nem ilyesminek szántam. Úgy lehetne javítanom, hogy mikortól nem magyar az, akinek voltak magyar ősei? Meddig lesznek még szlovákiai magyarok? Mikor asszimilálódnak?

tom65 2009.08.26. 12:11:00

Hát most látom, hogy a szlovák rendőrfőkapitány neve Jan Packa! Ezért packáznak velünk...

megint 2009.08.26. 12:35:47

Mint írtam ezek betegesen félnek tőlünk, erre jó példa a két féreg, fico meg a slota, ezek komolyan elhiszik , hogy a tíz db tankunk megindul feléjük.
MatNob attól , hogy annak valja magát.

DMi 2009.08.26. 12:37:07

Lehet nem ez a jellemző, de nekem volt már jó élményem szlovák rendőrrel. Tavaly tavasszal négy egyetemista ismerősömmel egy vasárnap kiugrottunk Pozsonyba, és az autópályán mentünk, de matrica nélkül. Kifelé nem is volt semmi gond, de amikor késő délután jöttünk hazafelé, akkor nem sokkal a magyar határ előtt szlovák rendőrnő integet, megállok. Lehúztam az ablakot, és odajön, kopog a szélvédőn, és mondta tört magyarsággal, hogy nincs matrica, és tudom-e, hogy ezért ennyire meg ennyire büntethetne, de most elenged. Megkért rá, hogy legközelebb legyen matrica, és további jó utat kívánt. És biztos, hogy szlovák volt, mert nagyon törte a magyart.
Egyébként nekem eddig szinte csak jó élményeim voltak a szlovákokkal (kivéve pár securitys embert, de azok Magyarországon is parasztok), pedig már a kilencvenes évek közepe óta járok ki évente néhányszor.

Kankalin80 2009.08.26. 12:46:30

Minket is pár éve megszívattak. Egy falu szélén fényszóró nélkül mentünk és megállítottak, hogy azt márpedig fel kell kapcsolni lakott területen belül is. Hiába mondtuk, hogy nálunk nem ez a szabály. Ja, közben a szlovák rendszámú, mellettünk elhaladó összes többi autónál ez nem volt probléma....És az az arrogancia, ahogy beszéltek velünk. Azóta sincs kedvem oda menni......

autobahnvignette 2009.08.26. 13:10:40

oooooo a szlovakok! kedvenceim! ugye a hataron lehet matricat venni, de a kis bode a hatar utan 50meterre van... 25meterre beallt a rendor, es persze meg 25meter kellett ahhoz, hogy matricam legyen.. a tobbit talaljatok ki :)

don39 2009.08.26. 13:15:38

@bopat: Hú de nagyon okos gyerek vagy te.Nem arról szólt a cikk,hogy nem tartotta be a szabályokat az emberünk,ha figyelmesen elolvastad volna a cikket,és nem nagy röptű okostojáskodtál volna.Kivánon neked,hogy téged is basszanak meg jól a rendőrök,úgy,hogy semmilyen szabálytalanságot nem csináltál.akkor bezzeg már sírna a szád.mindig rüheltük az ilyen hozzád hasonlókat,akik nem tudnak objektíven értelmezni egy szituácíót.helyette hülye közhelyekkel bombáznak,és a valahol hallott,nagy "igazságokat" magyarázzák bőszen.közben meg az adott témához oly keveset adnak,csak jár a szájuk.szánalmas vagy öcsém

R@dioman 2009.08.26. 13:18:46

Hali

En éves szinten 60-70000-et megyek, magyar rendszámú autóval. Céges, saját, esetleg teszt ;) de eddig mindíg nagyon korrektül ment a dolog. Mondjuk Németországban szoktak minket körbevenni a rendőrök, dehát ez van. Szerencsére ott ami tény az tény. Persze mindig megtalálnak az ilyen túristahergelő harciszekerek Szlovákiában meg Romániában is, de megtanultam nem felvenni a kesztyűt. Az akadékoskodás meg okoskodás sose terem jót a közegnél. Szerintem a hozzáállás a legfontosabb mindkét részről, nem mindegy, hogy hogy adod elő az álláspontodat.
"Én megvoltam győződve, hogy zöld, de ha Ön mondja, el kell fogadnom, hogy esetleg sérgéra véltott...". Hamár politikusaink (mindkét részről) ilyen hülyék, legalább mi tartuk meg a józan paprszti eszünk!

petru 2009.08.26. 13:28:46

@Nor-:
"Tessék mindenkinek felfogni, hogy sehol a világon nincs ez másképp: Oda állnak be, ahol tudják ......"

Te bejartad a vilagot? En nem, megis tudom hogy van orszag ahol ez nem igy van (a mar emlitett Finn).

petru 2009.08.26. 13:35:09

@Inner Circle:
A tapasztalatod csak azt bizonyitja hogy nem az a lenyeg hogy egy orszag eu vagy nem eu, hanem hogy hulye vagy nem hulye. Gorogorszag lehet szaz eve eu-tag, attol meg hulye.
Mint ahogy a finneket se az eu tanitotta meg kozlekedest regulalni.
(ha valaki nem tudna, ott pl a birsag nagysaga a vezeto anyagi helyzetenek a fuggvenye)

psmith 2009.08.26. 13:46:34

@szabopsz: "a Lillafüred Eger útvonalat nagyon ajánlom, ott tuti nincsenek kint az ördögök, és kb 60 km, abból 55 km kanyar ..:):) "

És 2841 db kátyú. Nem ajánlom azt az utat se terepjáróval, se roadsterrel, se motorral.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.26. 13:51:18

@Kankalin80: De hát kinn van minden határon egy 16 négyzetméteres tábla, amin többek közt az is rajta van, hogy október 15-től március 15-ig kötelező a tompított fényszóró, lakott területen kívül és belül egyaránt. Egyébként ez egy 100 eurós mutatvány.

Sajnos az a baj, hogy lehet, hogy a magyar rendszámra amúgy is ugrik a tót yard, de a (helyi) kresz be nem tartása nem javít a dolgon.

Zorgo 2009.08.26. 13:51:29

Én a Cseheknél szaladtam bele 160 a trafiba,autópályán.Asszem 10e ft nak megfelelően bírságoltak meg,rendkívül udvariasan.Hozzá teszem a belső sávból képes volt kiszedni a rendőr,ami elég nagy bravúr. :)

Deuce Bigalow 2009.08.26. 13:53:34

ez szopoá!
mondjuk azt nem értem, hogy számodra is köztudott, hogy a szlovákok rendszeresen szopatják a magyarokat, akkor miért kell 75-re beállítani a tempómatot? mit számít az a + 5km/h???
a GPS-t meg hiába mutogatod, ráadásul visszameőleg hogyan?
persze, köcsögség + 2km/h miatt megb@szni az embert...
csöcs, na!

Zorgo 2009.08.26. 13:56:55

a másik,hogy eladom a BMW-t és veszek valami 1000ccm es szart amivel nem leszek folyamatos büntetés befizető.Próbált már valaki 50-el menni egy tökéletesen hangszigetelt,és simán gördülő hintóval?Néha aszt hiszem kiszállok menet közben meggyet szedni az út menti fákról ilyen tempónál.Akkor inkább prüszköljön valami kis szar alattam amivel úgy érezhetem 60-nál a csúcson járok :)

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.26. 14:05:05

Hát, fura egy állatfajta. Én egyszer mentem keresztül, istenigazából a szlovák hegyeken, mivel Lengyelországba tartottam. De annyi, előzgető, a sebességet rosszul megválasztó barmot még életemen nem láttam, mint a szlovákoknál. Rosszabbul vezetnek, mint a magyarok :)

karlmann 2009.08.26. 14:16:51

Az van sajnos, hogy a rendőr hazánkon kívül szinte mindenhol szigorú, csak nálunk nincs rendes felhatalmazása. A különbség csak annyi, hogy pl. egy német rendőr azért kemény, mert ez a dolga, be kell tartassa a szabályokat, a szlovák meg azért, mert neki az a dolga, hogy minél több pénzt szedjen be, a KRESZ másodlagos.

Legyünk őszinték, ha valaki gyorsabban megy, mint a megengedett, akkor ne hivatkozzunk már rögtön hibahatárokra, meg mérési pontosságra. Éppúgy szabálytalan a 72. mint a 110. Aki meg tempomattal és GPS-el megy, ráadásul tudja, hogy a rendőrök rámenősek, használja az eszét és állítsa be azt a k..va műszert 65-re egy 70-es táblánál, ne sírjon, hogy megsz..patták!

Aki meg külföldre megy, vegye a fáradságot és olvasson el néhány útikönyvet. Lehet, hogy meglepő, de még mindig vannak ilyenek, sőt a neten is lehet találni leírásokat, de az utazási irodákban is tudnak segíteni. Csak először gondolkodni kell, aztán utána kell járni a dolgoknak, nem utólag nyafogni.

gnme 2009.08.26. 14:57:41

..noénnemtom.

Eddig a szlovákokon és a cseheken mentem keresztül az északi tengerhez.

..ez most akkor 100%-ot változott. Többet nem megyek arra. Kiafasznak hiányzik a büntetés a semmiért? Nekem ugyan nem.

Köszi OMM.

bopat 2009.08.26. 14:59:32

@don39: engem nem b... ak meg a rendőrök, max megbüntetnek ha gyorsan megyek. Kész, ennyi, nem fogok ugrálni és elküldeni őket az anyjukba, mert még rosszabbul járok, de te megteheted, ha ilyen okos vagy.

GG81 2009.08.26. 15:10:54

hát eddig is kerültem azt a szarkupac országot, eztán is ezt teszem. ha él ott magyar, ha nem sajnálom őket az én pénzemből ők nemigen fognak bevételt látni, mert még szlovák terméket sem veszek. nem él arra sem családtag, sem ismerős, akinek igen támogassa őket!
krakkó felé autóztunk pont a hegyeken át, igaz én nem játszom azzal, hogyha 70-es a tábla akkor a tempomatot 75-re állítsam, mert az ördög nem alszik... miért nem lehetett volna 70-re állítani, mennyivel kevesebb, ha mondjuk 67-tel ment volna! ez blizzírozás volt és 72 lett belőle! mi betartottunk mindent és nem láttunk rendőrt sem, szerencsére, de a szívem a torkomban dobogott, amikor csak pár méterre volt a Poland tábla! nem beszélem a nyelvet, ha megállít valamiért úgyis meg fog büntetni a tót yard. köszönöm a hasznos tanácsokat, autópályán tolás, kiszálláskori teendőket (vészvillogó, mellény), kicsi a valószínűsége, hogy én újra arra, de ha mégis magyar a rendszámom és magyarul tudok, meg más nyelven, de ha ők csak tótul fognak tudni activity lesz!

az a baj, hogy most leírtam mindenfélét és majd biztos megszólnak is, de!!! nekem alapjába nem lenne bajom senkivel! de, ha ilyen szívózásról hallok kerülni akarom mégjobban a lehetőségét is, hogy konfliktus legyen. szlovák bojkot, nincs se szlovák cégem, se olyan rendszámú autóm, és ha kell tényleg nem fogok semmi olyan terméket venni! csak. miért kell szarul érezni magát valakinek csak a rendszáma, származása, állampolgársága miatt, ha átlépi a határt!? mondom eddig semmi atrocitás nem történt, és mindig betartottam minden szabályt, autóval is rendben minden felszerelés, papír..., de mi van, ha ilyenkor is megállít(ana) csak a rendszám miatt? és mert csak magyarul fogok tudni, tótul meg semmiképp. nézzen meg mindent, rendben fog találni, csak ne szivassanak és ne a pénzbehajtásra menjenek a H miatt!!!
szlovákia én kerülni foglak!

Posztoló Péter 2009.08.26. 15:48:10

Kerüld el a tótok latorállamát messziről!

citromhély (törölt) 2009.08.26. 15:55:31

"kerüljék el az országot" .... durva, de igaz

citromhély (törölt) 2009.08.26. 15:57:06

Tegnap voltam a Loki - Szófia meccsen. Nem is tudtam, hogy nem messze a stadontól van a szlovák követség. Hát, nem éppen karácsonyi üdvözleteket kiabáltak nekik... (a molotov koktélt akkor még nem dobták be)

snowman 2009.08.26. 16:00:09

Kíváncsi vagyok, hogy mikor szokik már le ez a nép a mindenhol megragadt mutyiról, a szabályok állandó megkerüléséről, és azoknak a jó, magyarosan agyafúrt megmagyarázásáról.
Sokkal könnyebb a szlovák rendőrt baxtatni a jó magyar embernek, mint pl. a maximálisan megengedett sebességhez képest mondjuk 2km/h-val alacsonyabb sebességgel közlekedni, és nem magasabbal, ugye?
Szerintem az ne is menjen Szlovákiába (és máshová se külföldre), akinek csak az a problémája, hogy nem hághatja át a szabályokat úgy, hogy azért ne kapjon büntit. Mart akkor csak az ország jóhírét rontják az ilyenek.
Egyik ismerősöm egyszer Amerikában, a sivatag közepén élvezkedett az autójával, persze a megengedett határ felett.
Aztán egyszer csak a semmiből, a homokdűnék közül felbukkant egy rendőrautó, és jól megbüntette.
A semmi közepén, ott ahol csütörtökön kell csak jobbra fordulni.
Ott, ha gyorsan hajtasz, már egyből gyanús leszel a rendőrnek, mert azt hiszi rólad, hogy azért sietsz, mert menekülsz.
Ilyenkor tedd szépen a kezed a kormányra és kuss!
Romániában pl. szép lassan minden falu mindkét végén ott vár a fix tarfi, csak valami botrány miatt most kikapcsolták őket.
De ha visszakapcsolják, akkor sok lóvé fog ott is becsorogni az államkasszába.
És ez így van jól, mert EZ A TÖRVÉNY!
Arra lennék kíváncsi, hogy a magyar törvény mikor lesz olyan, hogy van egy korlátozás, akkor azt be is tartassák a jónéppel.
Civil autóval egy hét alatt kikeresném a fél BRFK éves költségvetését, az tuti.

Phrascarica 2009.08.26. 16:00:49

@petru: ne már hogy a görögök a hülyék, én ott még packázó rendőrt nem láttam, és eléggé lazák a szabályok...

fabot 2009.08.26. 16:05:39

@=Daniken=: mekkora mimóza vagy, te becsületes kis stréber akárki. Egy biztos, Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Udvarhelyen nem kell 'égjen az arcod, mert összemosnak a nagyszájú magyarokkal'. Ugyanis ott az ilyeneket mint te TÁPOSNAK hívják, NEM magyarnak. Most már nyugodtan aludhatsz, a tanácsadásért járó pénzt nem kell megadnod, költsed gyógyszerre.

antika13 2009.08.26. 16:05:42

Nem olvastam végig az összes kommentet.
Jelentsen fel és kész. én nem fizetek egy fillért se.
Elveszi a jogsimat? vegye. Itthon bejelentem, hogy elveszett. a külügyminisztérium úgyis mással van elfoglalva, mint az én 60 eurós büntetésemmel. És tudomásom szerint 70 auró alatt nem is adható át a büntetés behajtása.

WhiteFalcon 2009.08.26. 16:08:39

@viktoor: lehet, én vagyok túl alapos, de mikor Prágába mentem ki, az Autóklubnál megvettem a szlovák és a cseh matricát, forintért. Ja, és a szabályokat próbáltam betartani, nem is volt gondom az úton.

Phrascarica 2009.08.26. 16:09:31

Egyik rokon mondta hogy az is nagyon megy a szlovák autópályákon hogy távcsővel figyelik hogy mindenki be van-e kötve, és volt hogy a 3. sorban nem volt valaki bekötve kisbuszban, és kisasolták :( na az is 100€ volt! A franciáknál pedig azt vették észre szintén ebben az autóban hogy tapadókorong nyoma van a szélvédőn, de nem a GPS-é!! mert más méret, és 2 db belenéztek a kesztyűtartóba!! és lám-lám egy radardetektor, 2000€-ról+gk foglalásról indult a licit 350€-nál állt meg, de azt viszont rögtön :(( (ott még a birtoklása is szabálysértés)

szakmernok 2009.08.26. 16:09:48

@bopat: teljesen igazad van. Mintha én írtam volna. Engem meg ezért anyáznak az origón.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.26. 16:17:14

@bopat:
Minden szavaddal egyetértek!
Jártam autóval nemcsak az osztrákoknál, de horvátoknál, szlovénoknál is, soha semmilyen gondom nem volt a rendőrökkel.
Az olaszoknál egyszer tilosban parkolásért jogosan büntettek meg. Igaz, az előttem ugyanúgy tilosban parkoló őslakost meg nem büntették... de ez részletkérdés.

snowman 2009.08.26. 16:19:12

@phrascarica:
Hol itt a gond? Ha egyszer ez a törvény, akkor ezt kell betartani.
Ugye az nem baj, ha valaki azért baxtat, hogy védd az életedet egy qrva övvel, nem?
Egyik hülye ismerősöm 3x szívott Németországban az öv miatt, jó pár évvel ezelőtt.
Fotózták, visszament érdeklődni, mondták gyorshajtás. Megfordult, elment szabályos sebességgel, megint katt. Kérdezte: gyorsan mentem? Mondták nem. Elindult megnyugodva, megint katt.
Aztán pár napra rá kapott egy rakat képet, amin nem volt bekötve az öve. :o)
És mindezt kézivel csinálták neki, harag nélkül!

Szotyi123 2009.08.26. 16:25:09

Hello! Én úgy tudom az ilyen radarok pontosság plusz-minusz 3 km/h. Engem is 151-el fogtak meg, de 150-nél van egy fizetési határ, így csak a 148 bizonyítható.150 altti részt fizettem. Persze, tökmindegy..

ducky321 2009.08.26. 16:28:34

@_krampampuli_: ugyanez megvan itt is magyarhonban, ebben nem különböznek a mieinktől...

bopat 2009.08.26. 16:34:02

@Hagalex: Igen csak ennyi az egész, be kell tartani a szabályokat.
Biztos van oka annak hogy téged megbüntettek, a másikat nem.

Áprilisban voltam Pesten, a Wesselényiből nyíló valamelyik kisutcában parkoltam, elugrottam a Subwaybe egy szendvicsért. Amikor visszajöttem, kb 10 perc múlva, már ott volt a bilincs az autómon, a faszi pedig 3 autóval odébb bilincselte az autókat.
Amikor megkérdeztem hogy miért kaptam, azt mondta azért mert az autó hátulja kilóg a fehér vonalból (a kerék nem, az még a vonalon belül volt) és amúgy is mejek el a postára (este kb 9 óra volt) fizessem be a csekket (csekket a 21. században) és majd utána leveszik.
Na ekkor eldurrant az agyam és odahívattam a főnökét aki nyájasan ugyanezt elmondta, röhögve hogy na itt a hülye külföldi...
Aztán addig dumált velem, amíg kifizettem neki a büntetést kp ban euroban, pontosan nem tudom mennyi volt, de 10e fölött volt, utána elsétált és még elismervényt sem adott.
Úgy érzem hogy nem voltam teljesen hibás, de mivel siettem, kifizettem neki a pénzt de eszembe sem jutott emiatt a magyarokat szidni, vagy általánosítani.
Sok ilyen esetről tudok még, az itteni ismerőseimtől, de ők sem mondták soha hogy nem mennek többet MO csak azért mert megbüntette őket a rendőr...

kivétel ellenes 2009.08.26. 16:38:46

1987-ben rajtunk kívül (egy magyar rendszámú trabant kombival voltunk ketten) mindenkit beengedtek a kempingbe. Nekünk azt mondták megtelt. Míg ott dekkoltunk 20-25 percet 15 másik - nem magyar - auto bemehetett... akkor sem szerettek azért mert magyarnak születtem és most sem szeretnek. De legalább meg kellene tanulni együtt élni...

ducky321 2009.08.26. 16:44:12

@NoOne:
:taps:taps:taps:taps szépen szólottál ember!!!

newname 2009.08.26. 16:44:50

ha nem így kezded "szivatnak a tótok", hanem "szivatnak a szlovákok" talán együttéreznék...
Mondjuk megszegni a szabályokat, utánna hörögni..., hogy, hú mert magyar vagyok..
Lószart, tiszteljük minden ország törvényét (az itthonit sem ártana).
Sajnos a magyarok nem igazán tudnak viselkedni külföldön (sem).
Amúgy kár innen hergelni a tömeget, mert többet ártunk a szlovákiai és romániai magyoknak mint gondolnánk...

szaporító 2009.08.26. 17:08:32

Atomot nekik.
Jó lenne, ha kiderülne, hogy Magyarország nukleáris fegyvert épít. Végre idefigyelnének a környező seggarcúak. Remélem az EU-s köcsögök akkor is legyintenek majd, mikor ezek a bénaajkúak rimánkodnak. Alul, felül.

bopat 2009.08.26. 17:16:19

@szaporító: Menj aludni.
S reggel ha felébredsz, ne felejtsd el felkapcsolni a villanyt.

szentfazék 2009.08.26. 17:25:56

szlovákia jó hely, a szlovákok is jó fejek (is tudnak lenni, ha akarnak:). sokat vagyok kint, és kevés rossz tapasztalatom van, bár inkább az önkormányzati (kb. csendőr-közters keverék) rendőrökkel érintkezek. meg kell próbálni szerényen és alázatosan, barátságosan kommunikálni, nem egyből pattogni. persze ez nem mindig hatja meg őket, de ha csak sportból csesztetnek, akkor szokott hatni a vigyorgás és egykét tréfa...

snowman 2009.08.26. 17:32:08

@szaporító:
Remélem a képességeid homlok egyenest ellentétesek a nick-neveddel.
Csak abban bízom, hogy amikor az atomot dobják oda, ahová te szeretnéd, akkor én Alaszkában leszek, te meg itt, a szeretett nukleáris nagyhatalmad közepén.
És akkor jöhet az északi szél, te nagyon okos.

A többiektől meg most én kérek elnézést a nemlétező stílusom miatt.

gyrgyvrs 2009.08.26. 17:44:53

Nos, csak annyit, hogy engem a kis falumban sárgahasú tótnak mondanak, mivel őseimet Kölcsey György telepítette be a Felvidékről. Nem ismerem a szlovák nyelvet, egyedül annyi, hogy őseim evangélikus vallásúak voltak és én is az vagyok.
De van mit tanulnunk tőlük.
Nézzétek meg, hogy bántak el a cigányokkal! 2004-ben megszüntették a segélyezést (nem ilyen "Út a munkához" programra gondolok, amit nálunk összehoztak, hát az szinte röhej. Közmunkás panaszkodott, hogy fáj a segge a sok üléstől!). Kitört egy "éhséglázadás", magyarul a cigányok elkezdtek fosztogatni. Gyakorlatilag rendőrterrorral törték le, szarrá vertek mindenkit, aki él és mozog. Utána befogták a pofájukat! Mindegy, milyen vélemények vannak az euróról, de náluk már az van!
Nem kéne elfelejtenünk Kádár János szavait sem, aki a falurombolás idején nyilatkozta belső körökben: Akár 1 millió ember lenne, aki nekitámadna Romániának, Erdély visszaszerzése érdekében. De ne felejtsük el, a XX. században kétszer táncoltak román katonacsizmák Budapesten, míg magyarok Budakarestben egyszer sem (lásd: Moldova György: Kádár János).

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.26. 17:49:47

@bopat:
"Biztos van oka annak hogy téged megbüntettek, a másikat nem."

Annak, hogy engem miért büntettek meg természetesen volt oka, TILOSBAN parkolás!
Ezzel nem is volt gond, viszont az olasz ott parkolt előttem, ugyanúgy a megállni tilos tábla után mint én, és amikor leparkoltam már ott állt, amikor eljöttem a "mikuláscsomagommal" ami ott fehér és nem piros... nnnna akkor is ott állt még az olasz Golf.
De ez mindegy, nem is érdekelt, csak ugye az igazságosság!

Arisztogatya 2009.08.26. 17:52:28

@gyík: Tessek csak meghagyni a massalhangzo torlodasokat :) A falu neve Trstice :) alias Nadszeg. Nagyon valoszinu h a yardok is magyarok voltak.

Sayniqua (törölt) 2009.08.26. 17:57:11

@newname:
Ember.

Maradjunk a tényeknél. Két darab elektronikus műszer is azt mutatta, hogy 70.
A zsarunál 72 és ez a kis csacsiság 60 euroba került.
Menjen az anyjába. Egyértelműen AZÉRT állította meg, mert magyar a rendszáma és utána csak nézett, mint a Bolíviai árva gyerek az új szüleire, amikor Ommm akcentus nélkül beköszönt neki szlovákul plusz a papírjai is odahazai voltak.
Ezt nem lehet kimagyarázni.
Remélem a sors elintézi az ilyeneket.

heraklész 2009.08.26. 18:07:25

Szlovákia nem akkora ország,hogy nem lehet kikerülni.Aki egy ilyen országba bemegy mindenre legyen elkészülve, még arra is , hogy estleg saját magát fogja megverni mint a Malina Hedvig.

heraklész 2009.08.26. 18:11:26

@gyrgyvrs: A tótok soha nem nyertek egy háborút sem, nem is háborúztak senkivel azért szaporodtak el mint a nyulak.

newname 2009.08.26. 18:27:36

@Sayniqua:
1. gps (mondjuk az pontos, adott pillanatban) a másik mi is?
2. a rendőré 72 volt- ezért itt is megállítanak. (és mindig nekik van igazuk)
GPS-el határon autózni MO-on is "kockázatos" (tapasztalat).
Úgyhogy kicsit lejjeb és nincs gond.
A többi csak feltételezés.
Csakhogy a tényeknél maradjunk.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2009.08.26. 18:29:42

cseheknél dolgoztam, hetente ingáztam. jól ismerem azt a környéket is. szlovák szakaszon én is jobban figyeltem mindig. volt olyan hogy 140-150el megyek, A6 meg a seggemben. mondom nem izgat, majd kikerül. osztrák nagymerdzsó meg elszáguld mellettem, A6 mögüllem szirénázva, visítva el. lekapcsolta.
rendőr állított meg többször, egyszer kicseréltette velem a jobb első izzót (de jogos volt, út közben égett ki). szivatni nem szivattak, szerintem fellépés kérdése az egész.....

Volvósgyerek 2009.08.26. 18:32:19

Itt a hatar szlovak oldalan is ugyanaz a helyzet, mint mashol. Ha nem tetszel a zsarunak, biztos, hogy megprobal valamiet megbuntetni! Teljesen mindegy, hogy magyar vagy szlovak autost kaptak el. Ami a trafikat illeti jogosan hasznaljak annyit. Ami ebben az orszagban az utobbi evekben volt az mar tulment mindenen. Mivel kamionos vagyok sok mindent lattam. Magyarorszagon az a tapasztalatom, hogy amig meg nem szolalok magyarul a szerv dorzsoli a tenyeret, hogy jol megszop...juk, aztan leesik az alla, hogy jee magyar, es minden ok, nincs csesztetes. A szlovak rendorokkel meg az a tapasztalatom, hogy ertelmesen emberi modon kell veluk beszelni, es akkor nincs baj. Lehet, hogy probalkozik ezzel-azzal, de vegul illedelmesen elkoszon es nyugi van. Pl a minap megesett, hogy utban Gyor fele meg SK teruleten Felpattant egy ko a szelvedore ami persze be is repedt rendesen. Nem volt kedvem visszafordulni, gondoltam nem lesz semmi gubanc, viszont a hataron (Vamosszabadi) mintha csak ram vartak volna a rend szlovak orei, es magyar kollegaik. A szlovak fel illedelmesen magyarul koszont,es meglepodott, hogy szlovakul szolltam neki vissza-aztan valtottam magyarra. Meglattak a torott szelvedot es megjegyeztek, hogy az bizony mar regi, mert tele van kosszal, stb. Elmondtam nekik, hogy mi tortent, nem nagyon akartak elhinni, de mivel bizonyitek nem volt figyelmeztettek, hogy mivel jar az ilyen dolog es elengedtek. A magyar kollega kozben minden szot hallott es o se mondta, hogy tessek mar megfordulni es nyomas haza. Szoval koszi fiuk! Szlovakiaban kulonben az utobbi idoben negyon elszaporodtak a zsaruk, szinte barhol barmikor ott lehetnek, de ha a szabalyokat betartjuk, nem szabad, hogy baj legyen. Ha ugyebar nincs gyorshajtas, nincs foto se. Ami meg a mellenyt illeti, ha a rendor megallit koteles biztositani a helyszint, raadasul ilyenkor meg veszhelyzet sincs, ugyhogy nem kene a veszvillogo sem! A melleny meg plane! Galanta kornyeken nagy divat volt ezert buntetni a hetvegi soforoket... Apropo Galanta! Dolgozik ott a rendorsegen egy nagy allat egy piros Octaviaval(Nadszeg, Kiralyrev kornyekiek biztos ismerik) akinek az a szokasa, hogy faluban 30-35, falun kivul 50, lehetoleg ugy, hogy senki ne tudja megelozni. Ha ravillogatsz csak rosszabb a helyzet. Ezt ugy hivjak mifelenk , hogy a forgalom korlatozasa, es ugyanolyan buntetes jar erte, mint a gyorshajtasert. Persze a SZERVnek semmi baja nem lehet belole. Azert jelzem, hogy hamarosan fent lesz youtubon, meg keznel van a kerekkulcs is... Remelem a feje is koppanni fog...

Phrascarica 2009.08.26. 18:34:41

@heraklész: viszont mostanság mi sem nagyon nyertünk háborút, csata nyerésére sem emlékszik már senki sem, úgyhogy mint tendencia ez eléggé elkeserítő, úgyhogy talán nem most kellene próbálkozni :(

raptorka 2009.08.26. 19:17:09

Romániában autózom hat éve. Magyar vagy román rendszám, pár szót tudok románul- tökmindegy: SOHA, de SOHA nem büntettek meg ok nélkül. SOHA nem szívattak, sőt legalább tíszer vehették volna el a jogsim, (jogosan) de nem tették. Erdélyben magyarul tanulnak a rendőrök, hivatalos nyelviskolában, ha nem megy se románul, se magyarul, simán megy nekik angolul. Ja, és udvariasan, nyugodtan, lazán. Na most akkor hol a Balkán?

nawazzeg 2009.08.26. 19:25:23

INNNNNYYYYYYYYEEEEEE!ATOMOTNEKIK!!!!!!!!!!

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.26. 19:32:19

@Sayniqua:
12 darab elektronikus műszer is mutathatja a70 -et, ha a traffi 72 -t mutat!
Én még soha sehol nem hallottam olyan hivatalos szervről, ahol helyt adnának a saját tulajdonú GPS által mutatott értéknek szemben egy hitelesített traffipax mért értékével....

Ez van... a kolléga ezt benézte, és ezt benézte volna a világnak bármelyik országában. Teljesen kár, és értelmetlen a fakabátot hibáztatni, a szlovákokat egyetemlegesen meg főleg nem! Szabályosan kell közlekedni, vagy ha mégsem akkor el kell fogadni a büntit!

hellsing 2009.08.26. 19:43:52

Egyrészt. Ha tudjuk, hogy a tót rendvédelmi szervek szivatóra vannak állítva, akkor óra szerint 68-cal megyünk a 70-re táblázott részen, a GPS meg le van xarva.

Másrészt. Én óra szerint 78-cal mentem 80-as táblánál. Megállított. Nagyot nézett, amikor sárga mellényben szálltam ki a kocsiból. Egyből odaadtam neki a forgalmit, jogsit, nemzetközi jogsit, nemzetközi (kgbf) zöldkártyát, útlevelet. Tudjátok mim nem volt? Az utólag beépített xenonomhoz tartalékizzóm. A csereszabatos halogént nem fogadta el, 50 eurót viszont elvett.

Szarjon hungaro-pannon-népi-nemzeti magyar sünt.

newname 2009.08.26. 19:52:40

@hellsing:
"A csereszabatos halogént nem fogadta el".
Hm..értett hozzá.(itt se fogadnák el)

Ottopappa 2009.08.26. 19:53:35

Ommm!

Ott basztad el, hogy szlovákul beszéltél. Semmilyen nyelven nem szabadott volna megszólalnod, még magyarul se, csak ingatni a fejed értetlenül... Ha tényleg olyan alacsony az ingerküszöbük, 10 perc után inkább elhajtanak a picsába.
Amúgy meg atomot a hülye tótoknak! Ja, nem, inkább mégse... :))

Nor- 2009.08.26. 19:56:50

@petru: Konkrétan amit tudok sorolni: Németország, hollandia (fix trafik), belgium (szintén), anglia (szintén), ausztria, csehország, szlovákia, lengyelország, thaiföld, kína.

Utaztam ugyan párszor romániába, horvátországba, de ott még nem akadtam össze trafipaxal. (nemcsak büntetés terén, amúgy sem, pedig van állítólag)

A franciáknál konkrétan a pályán ha akár 1 km-el is átléped a sebességet, villan a trafi.

És nem, ezeket nem hallottam, hanem saját tapasztalat.

Nor- 2009.08.26. 20:21:49

@Da Moon Iz Black a napfény belülről fakad :): Persze hogy fellépés kérdése.
Ha sáros vagy, akkor azzal illik kezdeni, hogy jónapot, dújúszpikinglis?
Mosolyogni, megkérdezni hogy miért állított félre, és amikor közlik a tényt hogy az ember bizony gyorsan ment, nem elkezdeni tagadni, hanem töredelmesen bevallani, hogy egy pillanatra elbambultál, és nagyon sajnálod, egyezzetek már meg valahogy.

Érdekes, ilyenkor szokott azonnal feleződni/harmadolódni a "gyári" bünti.

Egyszer osztrákoknál (nem én vezettem, én csak tárgyaltam) 100as tábla, 148-al bemérték a gyereket, amíg aludtam. 270 EUR volt a kiinduló, majd a végén, kb. 5-6 perc után elvonultak, és hoztak egy 70 eurós büntetést.
(megjegyzem, 151-nél a helyszínen bevonták volna a jogosítványt, akár DT-s rendszámú kocsiból is, erre is volt már példa)

A 140-150 környéke szlovákiában is eltűrt a pályán, ha nagyon beleáll a seggedbe, akkor lassítasz picit, ha ekkor nem előz ki, akkor követ, tehát 130 onnantól. (meg 80, ugye, ahol szükséges)

Nekem volt olyan is, hogy magyar rendszámmal, országúton (Nyitra körül valahol) olyan 110 körül mentem, amikor az egyik kanyar után kint volt egymásután 10 méterenként hogy 60-40-20, majd ott állt az árokparton kb. 30 kocsi amit kiszedtek. (kb. mindenkit aki arra járt)
Én már az utolsó tábla vonalánál álltam meg, mivel nem volt több hely, jókora fékezés után. Ránéztem a rendőrre, majd (kézzel) megkérdeztem, hogy most mi legyen, árokpart, vagy kerüljem ki és mehetek? Biccentett, hogy menjek csak tovább ...

Tipo16v 2009.08.26. 20:29:51

és mivan akkor hogyha pl olaszul kezdessz el beszélni a tótnak?
akkor mivan..megállít..te beszélsz olaszul..??
vagy átmenni egy gixxerrel rendszám nélkük. hahh:D
atom nemjó mert közel vagyunk:/

apuc 2009.08.26. 20:37:54

@ommm: Az alapítvány-sorozat a kedvencem ;o)

CSÖRR-CSI££ 2009.08.26. 20:43:06

A ketrecharc nagyon jó ötlet!!! :DDD

Nem hülye ember ez a "Vályi kolléga", már megint igaza van...
Tényleg nem lenne szabad senkit a parlamentbe (politikusként) beengedni, csak ha elvégzett egy gladiátorképzőt! Aztán, ha valami nem teccik, ne csak a pofáját jártassa, hanem b*sszon oda, ha komolyan gondolja! Ha meg csak populista rongyrázás az egész, de fedezet nincs mögötte, akkor hadd lehessen szétverni a pofáját a ringben vagy méginkább ketrecben, ahonnan nem tud elszaladni!

Háromszor is meggondolnák szeretett vezéreink, hogy dobálózzanak-e nagyképű kijelentésekkel meg ígéretekkel. Arról pedig, hogy más f***val verjék a csalánt, nem is beszélve...!!!

Bocs, ha valaki már megírta ezt előttem, sajnos megint nincs időm végigolvasni az összes kommentet (még a posztnak is csak az elején tartok :)))

a nevem rock 2009.08.26. 20:54:12

Hát Pista , jól megszivattak , ugyanis a rendőrszóvivő aszonta a rádióban , mármint a szlovák /Martin Korch/ , hogy 3 km/ órát még elnéznek az új müszerrel is. Annyiban álapították meg a toleranciáját.

Garp 2009.08.26. 21:04:11

Legutóbb a 100 helyett 130 fix 80 eurómba fájt. Meg küldtek 2 büntető pontot, amit a saját nyilvántartásukban vezetnek, és más országban nincs hatálya. A rendőr meg morcos volt elsőre, mert 6-7km-t üldözött mert nem vettem észre, és nem tudta, miért nem állok meg neki. Aztán a végén meg megkérdezte, hogy tetszett a meccs (azt se tudtam, hogy volt, és ha igen,milyen meccs). Kicsit hülyék az írek, na.

youlopukku 2009.08.26. 21:15:08

@snowman: Mit is mondtál,mit tennél ha a kedves horvát motorosrendőr téged szedne ki a sorból azzal az indokkal hogy jobbról előztél?Ha már a ki menjen külföldre kérdés felbukkant.

Ottopappa 2009.08.26. 21:19:40

@Garp: Én annó (2005) az íreknél az öreg Escorttal nyomtam 190-et is, de megúsztam. Még traffit se láttam soha. Egyszer lemeszeltek Dublinban 90-el éjjel melóból hazafele, de megúsztam egy "take it easy"-vel...

Lowtyo 2009.08.26. 21:22:25

na ja
kit érdekelnek a tót rendőrök, ha angéla mellet ülhetsz az értekezleten.
pár száz eurót megér, hogy odaérj.

butatót 2009.08.26. 21:25:00

Szerintem mindenképpen meg kellett volna nézni a sebesség-túllépésről készült fényképet. Semmibe nem kerül, a rendőrök meg szívesen megmutatják, feltéve, ha nem kamuznak, mert akkor inkább elengednek. Engem eddig vagy tízszer akartak megbírságolni, minden alkalommal mozgó autóból mértek. A legtöbbször készségesen visszahívták (!) a mérőkocsit, beülhettem a bal egybe a monitor mögé, amire addigra már ki volt készítve a fotóm és a sebességem. 4-szer azt mondták, hogy az autó nem tud visszajönni és kivételesen megúszom szóbeli figyelmeztetéssel, stb. Persze egyik esetben sem követelőztem, normális, baráti hangnemet használtam. A te esetedben csak két lépést kellett volna tenni a radarig. A bírság ellen meg jogod van fellebbezésre (csak olyankor érdemes, ha nagyon biztos vagy a dolgodban, mert második körben általában többet szabnak ki), a 2 km/h-s túllépést biztos, hogy elismerték volna mérési hibának.

Nor- 2009.08.26. 21:26:03

@youlopukku: Érdekes, engem még sosem akartak megbüntetni kamu indokkal, pedig nem mondanám hogy minden szabályt centire betartok ...
Ahol viszont indokolt, nem türelmetlenkedek, nem rángatom a kormányt, nem nézegetem jobbról a sort hogy el tudnék-e menni mellette a leállóban, és érdekes, nem is büntetnek meg miatta.
Az elmúlt 2 évben 2 esetben kaptam büntetést:
1) németország, 80as tábla helyett 104: 35 euró (+20 km-től büntetnek ugyanis)
2) magyarország, kisteherrel (2.8t) elmentem az M0-n 110el (110es szakaszon) a rendőr mellett, amire az kijelentette hogy a megengedett 70nek vagy a duplájával mentem (amire a kocsi fizikailag képtelen amúgy) - 20.000, mivel a szlovák személyimmel és a magyar jogosítványommal nem tudott mihez kezdeni.
Ha nem épp egy lerobbant kocsihoz mentem volna menteni, simán nekiálltam volna vele "kötekedni" a helyszinen, mivel nagyon nem volt igaza, és még paraszt is volt.

Tudom-tudom, 2.5T felett 70. (no persze, a 20 tonnás busznak meg 100, ugyebár) - azt is a nemzőszervénél kéne felaggatni egy rózsabokorra, aki ezt a 2.5T baromságot kitalálta magyarországon. (Szlovákiában érdekes 3.5T-ig 130 az autópálya ...)

butatót 2009.08.26. 21:33:11

Ami meg a jogsi elvételét illeti, ha nem tudsz azonnal fizetni, szerintem csak a szlovák állampolgárokra vonatkozik. Az osztrákok sem veszik el, viszont szívesen lefoglalnak bármi értéket, ami a kocsidban van és a bírság kifizetése után visszaválthatod. Annak idején ezt nem tudtam és arra próbáltam játszani, hogy nincs nálam zsé, adjon csekket, amit aztán majd sz@rok befizetni. A zsaru nem jött zavarba, lefoglalt két pár sílécünket, adott egy papírt, hogy hova kell menni érte. Erre persze azonnal találtam készpénzt, de csak valami olyat mondott, hogy a legközelebb szórakozzak a nénikémmel és elhajtott. Egy napom ráment, mire visszaszereztem a léceket. Jó lecke volt.:(

dennisthemenace 2009.08.26. 21:38:34

@Ottopappa: Gyere at Angliaba,itt van traffi boven..Csakhogy; a telepitettek meg az autosterkepen is fel vannak tuntetve,a zsaruk meg feltuno matricazasu furgonnal,messzirol lathatoan mernek.
Fuck Kelet-Europa...

butatót 2009.08.26. 21:39:36

Azt meg nem tudom, honnan szedted, hogy a szlovák rendőrt nem lehet megvesztegetni. Én életemben egyszer fizettem teljes összegű bírságot, azt is csak azért, mert olyan kis összeg volt, hogy nem volt képem alkudozni. Az összes többi zsebbe ment, általában olyan harmada-fele a kiszabott bírságnak.

Z o z ó 2009.08.26. 21:44:53

72ért nem büntethet meg...70es tábla a radar meg +/- 2km/ht tévedhet...

gnme 2009.08.26. 21:47:37

..Pista, készítsd össze a csekkeket visszamenőleg és a KGFB biztosítási kötvényed!

Meg fognak gyanusítani, hogy nincs a kocsidon kötelező felelősség biztosítás.

És ha nyolc napon belül nem ragálsz rá (nyaralsz pl.), mire hazaérsz automatikusan kivonják a kocsid a forgalomból.

..mert nem volt rajta már jóideje KGFB, és rajta vagy a minisztériumi listán!

Tiszta sor nem? (...)

CSÖRR-CSI££ 2009.08.26. 21:56:06

Annyit beszéltetek a sörözésről, hogy lecseréltem az öreg kapitány képét a legutóbbi István napi sörözős képre, hogy stílszerű legyek :D

Pajtás 2009.08.26. 22:03:59

én évekig kint diszkóztam. volt pár balhém, még ittas vezetés is. sőt, akkor még határ is volt, tornanádaskán, 8ig. fél kilencre értem oda, sötét volt, meg egy niva. 10 perc múlva rozsnyón voltam:D

sa saman 2009.08.26. 22:10:40

2-3 éve történt. Szélesebb családi körben látogattuk (volna) meg a betléri kastélyt.Három autóval érkeztünk, a kastély közelében parkolóőr szedte a parkolási díjakat. Mivel a látogatás hirtelen ötlet eredménye volt és ráadásul hétvégére esett, koronát nem váltottunk. Ezt jeleztük az őrnek, aki erre olyan durva összeget kért forintban, ami az akkori árfolyamon az eredeti összeg kb. duplája volt.Előtte jártunk a krasznahorkai várnál, ahol ugyanezt a helyzetet teljesen normálisan tudtuk rendezni. Kérték a korrekt forint összeget, mi pedig fizettünk. A betléri őrrel tudattuk, hogy ebből a szolgáltatásból így nem kérünk, a település egy távolabbi részén tettük le az autókat. Már gyalogosan közeledve a kastélyhoz, ismét ebbe a félhajléktalan megjelenésű őrbe botlottunk,felismert minket és meglepetésünkre továbbra is a parkolási díjat követelte. Mivel nem a kastélyhoz tartozó övezetben álltunk meg, ez teljesen jogtalan volt.Nem fizettünk,mire ő látványosan, elmutogatva - hogy mi is értsük - kérte a neki segédkező hajléktalan suhancokat, hogy keressék meg és szúrják ki az autóink kerekeit. Ez Fico Szlovákiája! A helyzet majdnem verekedéssé fajult, a kastélyt persze nem láttuk. Ezek a jelenségek nem most kezdődtek abban az országban, a legbékésebb emberek is (persze magyarokról beszélek)nagy eséllyel kerülhetnek hasonló szituációba, mióta ez az egyszerű képű tót parasztgyerek átvette a hatalmat. Az ő kormányzása hozta helyzetbe az ilyen jellegzetesen kelet-európai, alulművelt,végtelenül korlátolt sötét alakokat. Szlovákia jelenleg az övéké.Ez különösen azért szívfájdító, mert ami abban az országban érték, azt mind magyarok teremtették. Csak meg kell nézni a legszebb városokat, hamar rájön az ember, hogy amit ehhez a szlovákok hozzátettek, az egy óriási szarkupac!

Gaben98 2009.08.26. 22:26:00

Hogy azért a pozitív kimenetelű esetek számát növeljem egyel: a múlt héten a Magas-Tátrában, Tátralomnicon lemeszelt egy út szélén álló rendőr. Tudtam, hogy be nem mérhettek, mert nézelődve jó, ha 40-el mentem. Na gondoltam, ez meglátta a magyar rendszámot, ez biztos vérszemet kap, és valamit találni fog, hogy jól megbüntethessen. Megkérdezte tudok-e angolul, mondtam igen. Ezek után elkérte a papírokat, odaadtam, amit meg sem nagyon nézett, annyit kérdezett, hogy tudom-e, hogy náluk éjjel nappal, lakott területen belül is kell tompított fényszórót használni. Természetesen nem volt felkapcsolva. Mondtam, hogy igen tudtam, de elfelejtettem felkapcsolni. Na ezen az őszinte, beismerő "vallomáson" annyira meglepődött, hogy kérte, figyeljek oda máskor és jó utat kíván! Biztos vagyok benne, ha fellengzősen elkezdek ködölni, hogy én erről a szabályról nem tudok, akkor elémnyomta volna a jogszabályt, és jól megbüntetett volna. Lehet, hogy ez ritka kivétel, de az is lehet, hogy ők is emberek, és ha az ember nem kezd vitatkozni velük, jól is elsülhet a dolog.

Nor- 2009.08.26. 22:27:19

@sa saman: Odamentél helyi pénz nélkül, majd elkezdted játszani az eszed, hogy te akkoris forintban fizetsz.
Mire mondta hogy jó, akkor fizess forintban, de azt neki be kell váltania, akkor legyen kereken X, hogy neki is megérje azért a 100-200 forintért elgyalogolni a váltóért.
Gondolom erre jól elküldted a hegyitót nénikéjébe, amit persze elfelejtettél részletezni itt.
Ha hozzád a lakhelyeden odamenne valaki arcoskodni aki VENDÉG, te se hagynád annyiban.

Egyre inkább olyan érzésem van, hogy MINDEN OKA megvan rá a környező országok lakosainak, hogy utálják a magyarokat!

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.26. 22:29:11

@Nor-:

"megjegyzem, 151-nél a helyszínen bevonták volna a jogosítványt, akár DT-s rendszámú kocsiból is, erre is volt már példa)"

Azt én erősen kétlem, a nemzetközi egyezmény ugyanis ezt nehezen teszi lehetővé.

Nor- 2009.08.26. 22:30:33

@Gaben98: Ez általában így működik, ezt már korábban is leírtam ezen a blogon.
Ha nem arcoskodsz, akkor elnézőek.
Csak a magyar az szeret kihaénnem módon csakazértis ...
Utána meg jönnek ide, meg a homárra, és verik a nyálukat, hogy szegényeket hogy megbüntették, pedig ők aztán semmit ...
Megjegyzem, a tompított fényszóró használata 100%-ban támogatandó dolog, én sehova sem megyek nélküle.
"látni és látszani"

Nor- 2009.08.26. 22:31:41

@LipicaiCukorgyáros: nézz utána az index archívumában, valamelyik magyar parlamenti fejestől vették el a jogsiját valamikor most a télen.
túllépte az 50%-ot.
DT rendszám, diplomata útlevél --- nem érdekelte a rendőröket.

Nor- 2009.08.26. 22:35:06

Bocsánat, nem most, hanem tavaly télen történt. index.hu/bulvar/gyros5604/

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.26. 22:35:16

@Nor-: "

Csak a magyar az szeret kihaénnem módon csakazértis ..."

Ez tökéletesen így van. Az átlag (hangsúlyozom, az átlag, mert vannak baromi jó arcok is) magyarnál gusztustalanabbul viselkedő emberkéket nem hordott a hát az öreg Európa. Bárhol jársz a világban, mindenhol emberibbek az emberek. Kivéve a nagyon tirpák helyeket: Hamburg, Marseille, Dover és a többi kikötő, na ott aztán tényleg állatkák élnek, dögivel.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.26. 22:37:16

@Nor-: Vannak bizonyos kivételek. Ha olyan helyzetben érik tetten, ami bizonyítható és többnyire veszély okozással kapcsolatos. De azért ilyet még nem nagyon hallottam. Hm

dhrbikes 2009.08.26. 22:41:15

Mi egyszer sielésből jöttünk haza, nem éppen lassan, volt vagy éjjel 10 óra. 120-150 között ahol lehetett. Namost egy falucskából kifelé elkezdtem nyomni, 100 körül jártam amikor villanás, mondom, hátha nem jönnek utánunk, nyomás. Mire átszóltak a pár száz méterrel arrébb álló kollégáiknak, addigra 130 körül már biztos mentünk, és csak azt láttuk a tükörből, hogy ugranak ki az autóból. Nem jöttek utánunk. Egy Voyager benzinessel voltunk ők meg Fabiával :) Szóval így is meg lehet úszni :)

don39 2009.08.26. 22:48:40

@snowman: Itt nem arról van szó,hogy az emberünk szabálytalankodott volna.Olvasd már el értelmesen a cikket,és értelmezd!!!Itt nem egy notórius szabályszegőről van szó.Itt egyszerűen az van,hogy etnikai alapon,basztat,és büntet,a redvás szlovák rendőr.AZÉRT MERT MAGYAR VAGY!mehetett volna 40-nel is,akkor is talál fogást rajta.Teljesen felesleges ez az okoskodás,amit itt leműveltél,hogy a szabál.az szabál.Sajnos,sok ilyen hozzád hasonló vaskalapos,mindenkit kioktató ,magát kibaszott preciznek tartó,ugyanakkor tulajdonképpen a témához hülye,ill meg sem értő emberke van.Kívánom neked,hogy egxszer jól büntessen meg a közeg ,úgy,hogy minden szabályt betartottál,csak mondjuk azért,mert nem tetszik a pofád nekik.Vagy azért,mert történetesen magyar rendszámú kocsiban űltél a szlovákoknál.És ez a cikk is erről szolt,nem a részemről is elitélt idióta részeg ámokfutókról.Olvasd el még egyszer figyelmesen a cikket,és legközelebb remélhetöleg nem fogsz ilyen tudálékos hozzászolást írni

sa saman 2009.08.26. 22:59:13

@Nor-: egyrészt nem 100-200 Ft-ról volt szó, hanem ezres nagyságrendről. Másrészt ezek a helyek magyar vonatkozásuk miatt magyarok által közkedvelt úti célok, ahol a magyar nyelvű idegenvezetés is természetes. Az miért arcoskodás,ha nem kérek egy szolgáltatást? Egyetlen más országban sem kerültem hasonló helyzetbe.Malina Hedviget is biztos azért verték meg, mert nyilván arcoskodott. Ahogy nyilván Sólyom Lászlót is az óriási arca miatt nem engedték be.Komoly ember ilyen zagyvaságokat nem beszél! Szlovákia jelenleg a sötétség birodalma, ahol a miniszterelnök teljes komolysággal képes bizonygatni, hogy a magyar lány bizony magát verette meg!

don39 2009.08.26. 23:07:16

@Nor-: most magadból indultál ki?

Nor- 2009.08.26. 23:12:43

@don39: Nem, én nem magamból indulok ki, hanem abból a puszta tényből, hogy ha valahol járdán keresztbe parkoló kocsit látsz a világon, vagy hangoskodó nyaralókat, az elég sokszor magyar.
Legyen szó horvátországról, szlovákiáról, hollandiáról, vagy netántán baliról, thaiföldről, stb.
(nem, nem a haverok elmesélései alapján, hanem saját tapasztalat ...)

Utólag mindenki tud szépeket mondani, hogy ő teljesen normális volt, és nemis érti miért orroltak meg rá.
Csak azt hallgatják el nagyon sokan, amire lehet fel sem figyelnek, hogy ők kezdték el provokálni a külföldit, aki mellesleg otthon volt.

Nor- 2009.08.26. 23:14:11

@sa saman: Én akárhova megyek, viszek magammal helyi pénzt, mivel felkészülten megyek.
Nem akarok bankkártyával fizetni, nem akarok forinttal fizetni, nem akarok euróval fizetni ott, ahol nem az a hivatalos fizetőeszköz.
És nem várom el mindenkitől, hogy hasraessen előttem, csak azért, mert oda mentem "pénzt költeni".

sa saman 2009.08.26. 23:25:57

@Nor-: Öcsém te a saját történeted szövöd tovább, a valóság még véletlenül sem zavar meg.
Vendégként hagy döntsem már el, h. vmit igénybe veszek vagy nem.Nem akartam ráerőltetni a magyar forintom, pont ez a lényeg!
Egyébként pedig vedd már észre, hogy sokunk közül itt ki az, aki a legjobban arcoskodik.

Playmaker 2009.08.27. 00:27:11

A szabály az szabály, valóban!
De könyörgöm emberek, ki az, aki állandóan sebességhatár alatt tud vezetni??? Simán átlépheted úgy is akár a 70-et pár km/h-val, ha mondjuk a táblákat nézed, a forgalom erre kényszerít, vagy domborzati oka van!

nedudáljparaszt 2009.08.27. 02:01:16

Azért 2 km/h túllépésért 60 EURO mindennek a teteje. Nem ártana ezt is EU-szinten szabályozni, megadni azt a minimális tűrésküszöböt százalékban és abszolútértékben is, amit minden állam köteles eltűrni.

Crvoyager 2009.08.27. 02:42:31

Sziasztok!
Szerintem a szlovák rendőr sem másabb mint a magyar vagy a német.
GPS-re bizni a sebességbetartást igen morbid, mert köztudott, hogy az sem pontos.
megjegyzem még soha nem büntettek meg romániát kivéve és egyértelműen zsebre ment ugyhogy kb 1500 ft-ot fizettem.
érdemes lenne azon elgondolkozni, valami nálunk a fejekben nincs rendben. Mindenki hőzöng nagy dirrel durral aztán meg csak les mint Zoli a moziban hogy megbüntetik. Itthon is ez kellene hogy a sok közlekedési bunkó ha már a szabályokat nem akarja betartani legalább az államkasszát gyarapítsa.
Külön jó hogy a sok külföldön adót fizető szlovák és német rendszámos gyökér hazafi az adón megspórolt összegeket még pluszba is befizeti.
Máásik, hogy simán röhög rajtunk az eu. mert azt csinálhatnak velünk,amit akarnak a szomszédaink. Lásd osztrák határ kitáblázása, "Elnökünk" kitiltása. Nem diplomáciázni kellene,hanem azonnali határellenőrzés bevezetése és akit csak lehet visszaforditani ugyis lehet jogos indokokat találni.A másik amikor Esztergomnál jönnek a tömött szlovák melós buszok akkor bezzeg nem kiabálnak a magyarra, csak amikor hazaérnek.A megkeresett forint mégis jó nekik és vicc a magyar törvények asszisztálnak hozzá mert jobban jár velük a munkáltató mintha itthoni magyart venne fel.
Magam részéről biztos nem veszek szlovák terméket csak jól meg kell nézni mert már a debreceni kolbászt is szlovákiában gyártják. Az egyik multinál sikerült ilyet vennem.

petru 2009.08.27. 05:24:08

Ugy latom, a tisztelt hozzaszolok tobbsegenek az a velemenye (tehat ez ugyanakkor az igazsag is!) hogy a cikkiro nagyon hibazott hogy minden ok nelkul megallt a rendorok mellett es tragar szavakkal tamadta a nyajas kozegeket. Kulonosen meghatoak az olyan kommentek hogy "en mar sokszor voltam itt-meg-ott es soha nem buntettek meg" - tehat a cikkiro valszeg almodta az egeszet.

petru 2009.08.27. 05:36:41

@phrascarica:
Nem azert irtam hogy Gorogorszag hulye, mert szivatnak a rendorok. Hanem (az itt olvasottakra tamaszkodva) hogy az allam azt hiszi hogy a kozlekedest ugy kell regulalni hogy minnel tobb tilto es korlatozo tablat tesz ki.
Lehet hogy tevedek, de szerintem a KRESZ a vezetoket segiteni lenne hivatott, hogy biztonsagosan es zokkenomentesen vezessenek. Ha csak a tiltasokra koncentral, hat olyan is az eredmeny.
Mas dolog a szivatas, szvsz ugyanez a torveny kellene hogy foglalkozzon a szivatas megakadalyozasaval (persze esszel
nem nelkule, pl. az marhasag hogy nincs tobbe penzbirsag a helyszinen.)

a Nanga Parbat rabjai 2009.08.27. 07:56:06

Még, hogy nem lehet megvesztegetni?! :)

Szlovák rendőr nekem még nem adott elismervényt az átvett pénzekről, a nyelvi nehézségek sem képezték gátját a lenyúlásnak - a magyar határtól a lengyelig bárhol tarhálnak.
Jó hír, hogy nekem eddig sikerült 50 Eurokkal megúszni, pedig mindig sok százzal indítanak!
(viszont a mellényre, meg a villogóra figyelek majd, eddig sose használtam ilyenkor-mondjuk fizettem is minden alkalommal, de ez nem volt plusz tétel soha!)

zulu74 2009.08.27. 08:29:02

72?
Egész este ezen gondolkodtam..
Nem tudom komolyan venni az ilyesmit.
Nem létezik, hogy 2(!) kilométert ne csaljon az órád lefelé, vagy felfelé.
Nincs olyan Isten.
Ilyen alapon mondhatta volna azt is, hogy azért kell fizetni, mert kék szemed van.
Amúgy pedig kis hazánkban is nemzeti sport a külföldit szivatni, mert ugye az mind "hülye".
Szerintem az egésznek a pszichés háttere a következő: idegenül mozogsz, nem vagy biztos a jogaidban, sokszor a nyelvet sem beszéled, ha véletlenül mégis, akkor hirtelen ő nem beszéli a közös nyelvet... a lényeg, hogy minél hamarabb meg akarj szabadulni a szituból, és minél előbb fizess.
Számtalanszor hallottam már rendőröktől, hogy azért kell a "nyugati turistákra" utazni, mert azoknak ezek a büntetések "bagó" pénzek.
Lehet, sőt biztos, hogy Hans Regenkurt símábban kifizeti a fizetésének a 0,05% kitevő 20.000 forintot, mint én a fizetésem 1/4-ét.
A lényeg azonban az: mindenkit azért és annyit fizessen, amit elkövetett.
Ezért nem értem az alkudozásokat sem (bár magam is nagymester vagyok ebben), mert ha ugyanis van egy szabály, attól eltérni nem lehet, ha igen.. akkor valami bűzlik (vagy nem is követtem el, vagy nem volt egészen korrekt az első összeg).
A legdurvább:
telezöldnél balra kanyarodtam, szemből átcsúszott egy autó a sárgán, elengedtem, én már a piroson hajtottam ki a keresztből.
Rendőr:
Nyugi, csak a legkisebb büntetés szabjuk ki.
Jó, hogy nem tette hozzá:
Nekünk is produkálni kell ma valamit, bocsi.
Ez lehet

Dr. Eher 2009.08.27. 09:05:55

A kurva anyjukat a tótoknak. Takarodjanak a Felvidékről, az Magyarország része!

Dr. Eher 2009.08.27. 09:07:45

@zulu74:

Ilyen gecizések után én is szivatnám a tót, oláh meg rác köcsögöket, had érezzék csak hogy hiába olyan nagy az arcuk, itt csak egy kis senkik.

Spaul 2009.08.27. 09:22:04

Nem tudom 70-es táblánál milyen alapon büntetnek 72-nél. Elvégre az ember néha nézheti az utat is vezetés közben.
De autószerelő életemben úgy tanultam, hogy a kilóméterórák SZABVÁNY szerinti megengedett pontatlansága 5%, ami ha belegondolunk még nem is sok. (gumiméret stb.) Tehát az 5%-os eltérésig jogom van tévedni, elvégre nem írhatják (illetve nem írták) elő, hogy mindenki egy többmilliós hitelesített eszközt köteles bámulni az úttest helyett.

Nyelvész Professzor 2009.08.27. 09:33:00

Szivatnak rövid i. Sok paraszt.

don39 2009.08.27. 09:45:59

@Nyelvész Professzor: na ezért kár volt feljönnöd ide,sutyókám

Lucidum intervallum 2009.08.27. 09:58:00

kb. 5 éve 1* elmentem síelni szlovákiába.

a pálya is rossz volt - de a rendőrök...
vadásztak... 2ik alkalommal elegem lett és amikor mondta hogy mennyire akar lehúzni, mondtam hogy csak a negyede van nálam (ez nem volt igaz persze)... vigyen be vagy amit akar de ennyi van és kész. persze elfogadták a fiúk a kevesebbet is.
az egészbe az a legszánalmasabb, mennyire kicsinyes lehúzó arcok, ha azt mondja, hogy ennyi, akkor tartson is ki mellette...

azóta nem voltam abban az országban. és ahogy most áll a dolog nem is tervezek oda menni...

moonclown 2009.08.27. 10:15:26

Nem tudom idén 4X mentem át Szlovákián (csehekhez) se rendőr se senki, igaz autópálya végig, meg nem állok, ha vki gyorsan jön az autópályán elengedem.Pedig amúgy tolom 150-nel.Cseheknél 180-an toltuk végig, nulla rendőr.

kalapos 2009.08.27. 10:27:30

németország: barátom feleségét otthon felhívták hogy adja meg a férje mobilszámát, mert tilosban parkol és különben meg kell büntetniük... az én kocsimat lehet hogy elvontatták volna...

osztrák sógor: kézi lézerrel bemért állítólag "ott nem messze a bokorban" a kollega, vita nics, fizess...

magyarország, nyugati pu. parkoló:
napbarnított kissebségi vadul hadonászik nyugati rendszámú kocsimnak, hogy hol van parkolóhely, nem kapott fityiszt sem, a parkolóóra roszz, mellette cigánylány kéreget, majd ö vigyáz a kocsira, nem kapott, 20 perc múlva jövök vissza, büntetés, de csak az én kocsimon... késöbb levélben jön angliából (németül) a következö büntetés 70 euro, visszaírtam magyarul hogy nyasgem, óra nem jó, tanúk stb. - megértették :-)
de 2 km/h miatt büntetni valóban szemétség.
egyébként meg kell figyelni, ha valaki ausztriában pld 135-el megy, csak osztrákok és magyarok elözik meg...
az örült életveszélyes és agresszív száguldozás egyébként jellemzö magyarországra (bár mostmár kicsit visszább lett fogva - a barom motorosok kivételével).

kalapos 2009.08.27. 10:31:52

@moonclown: talán ha pihentetik a jogsidat egy-két évre + 1000 euro büntetés, talán megtanulod te is... nyugatikocsi már van, közlekedési kultúrát nem kapni a bótban...

Nor- 2009.08.27. 10:51:14

@kalapos: Nem a sebességgel van a gond hanem azzal hogy sokan a sebesség mellé még parasztok is.
A németeknél érdekes mód tudnak 200-300 között is menni, mégsincs több baleset mint nálunk.
Sőt. Ott a balesetek általában nem a gyorshajtásból keletkeznek, hanem a figyelmetlen, tapasztalatlan román/magyar/ukrán/stb vendégmunkások miatt, akik a belső sávban (JOGOM VAN HOZZÁ - pedig lóf@szt), 100-120-al (NEKEM NEM SÜRGŐS, NEKI SE LEGYEN AZ - paraszt) bénáznak, indexelés nélkül berántják a kormányt 100al a 200al jövő elé, stb.

A 150 az egy teljesen normális utazó tempó pályán, nagyobb személykocsival a 180-200 is kényelmes ÉS BIZTONSÁGOS, ha a sofőr is ura a helyzetnek, figyeli az elötte és utána haladó forgalmat, időben észreveszi ha valaki ki akarja húzni elé a kormányt, stb.

Ezt mondom kb. 400e km autópályán levezetett kilóméter után, aminek 50%-a németországban volt.

Elhiszem én hogy a suzukiból, ami szervízt utoljára akkor látott, amikor az uccsó kötelezőre betolták, soknak tűnik a 150 is, de higyjétek el, nem sok az.

zeddez 2009.08.27. 11:06:06

Akkor lene jogos a tót zsekák köcsögösködése, ha a SK rendszámú pilótákat is félreállítanak 20EUR-s bünticédlákat osztani.
Amíg nem így van, egyszerűen nem náluk kell eltapsolni a pénzedet, hanem pl Szlovéniában. Majd előbb-utóbb rájönnek a derék tótok, hogy Te magyarként eltudod költeni a pl sielésre szánt 5-600EUR-dat máshol is, ahol nem utaznak rájuk a rend éber őrei az autó rendszáma alapján további bőrt lehúzva mindenféle fake indokokkal, és majd itthon a rossz hírük miatt többen is máshova mennek inkább.
Nem hiszem a jelenlegi helyzetben ezt megengedheti magának bármilyen ország akárcsak dacból is, főleg ha valóban akkora fekete luk van a költségvetésükben amekkora.
Azzal egyébként meg kár védekezni, hogy de nálunk ez meg az nem kötelező, mert mindíg az adott ország KRESZ-e a mérvadó ahol vagy. Én itthon is mindíg világítok tompított fénnyel, ez a jobb láthatóság miatt egyébként sem baj, de hegyvidéken ahol gyorsabban változhatnak látasi viszonyok, köd vagy havazás miatt ez magától értetődő. "Én látok mindenkit, mert mindenki más világít", ja csak téged nem látnak, mert lopakodsz fény nélkül

WhiteFalcon 2009.08.27. 11:08:36

@moonclown: "Cseheknél 180-an toltuk végig, nulla rendőr. "

Azért csak óvatosan a cseheknél a 180-as tempóval! Van rosszabb is, mint a rendőri büntetés. Én még annyi megszáradt vértócsát életemben nem láttam, mint a Brno-Prága szakaszon. Aztán észrevettem, nincs vadkerítés a pálya mellett...
Így, ha a rendőr megbüntet gyorshajtásért, olcsóbb lehet, mintha az élet tenné.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.27. 11:11:58

@Nor-: Bocsika, én is szoktam No.-ban pályázni, és igazad van ebben a lassú autós dologban, de nem teljesen. Az európai autópályák nem 200/300km/h-ra vannal kitalálva. Persze egy jó kocsival biztonságosabbnak érezhető ez a sebesség. De, amikor ködben (sok van ilyen este No.-ban) megjelenik a nagy semmiből Hans Jürgen 200km/h-val a fostos kis kombi Astrájával, vagy kombi Passatjával én meg 120-al, mert még az is sok, az 50 méteres látótávolságban, akkor ne legyen már mindenki hülye. És igen, a németek nagy része érzi, hogyan is kell közlekedni nagy sebességgel, de az sem normális, ami ott megy. Sokszor ők is életveszélyesek, mint a bunkóbbik magyarja, amelyik a leállósávon előzget. Szerencsére a fritzek is visszavettek, amióta ck. 1,30€/l a gas. Ott sem általános már a 2kg

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.27. 11:16:14

@Nor-: Nálunk nem csak a közlekedés rossz, hanem az általános morál, a kultúra a béka segge alatt, a másik ember nem embertárs, hanem ellenség. Ez nem csak az autózás közben jelenik meg, hanem az élet minden területén. Simán pofán vágnak az utcán is, ha mondjuk nem tetszik a másiknak a hajad, vagy a szemed állása. Ez már nem is balkáni, mert ilyet pl Görögországban soha nem látsz. Ez inkább már a törzsi Afrika.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.27. 11:17:34

@don39:

Nem tisztem a kollégát megvédeni, de:

1. Ha valaki 70 helyett 72 -vel megy az szabálytalankodik! Még akkor is ha szerinted ez bagatell, és vaskalaposság mások részéről!

2. Honnan tudod, hogy a cikkíró nem notórius szabályszegŐ

3. Az sem derült ki a cikkből objektíven, hogy etnikai alapon büntetett volna a rendőr, ez csak a cikkíró feltételezése!

4. A hangnemed, a stílusod alapján Te nemcsak tudálékos és okoskodó vagy, de büdös bunkó paraszt módon viselkedő is, aki megpróbálja még azokat is a saját fröcsögő toprongy szintjére lehúzni akik értelmes módon tudnak viszonyulni a mindennapi élethez.

5. Először nézz szét idehaza, figyeld meg hogyan viselkednek saját honfitársaid, mennyire toleránsak más nációkkal, és utána alkoss véleményt:

6. a magyar rendőrt is le "buzi magyarozod" ha megbüntet "jogtalanul"
Nem? Ugyan miért nem??

7. Ha azt hiszed, hogy valamiféle szócséplésbe fogok veled bocsátkozni, tévedsz! Jó fröcsögést!

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.27. 11:25:51

@don39: Engem akkor sem basztak meg Szlovákiában, amikor Sturovónál a kettős záróvonalon befordultam balra a szlovák oldalon, a hídra(D-É), mert nem volt balra kanyarodó sáv. A faxnak sem volt kedve elmenni a Lidl, vagy Aldi parkolójáig és ott visszafordulni. Észlelték, megállítottak a határon, elismertem, majd elengedtek, pedig jogosan lett volna a bünti, habár szerintem szívatás volt, hogy nem lehetett közvetlenül balra kanyarodni.

talam 2009.08.27. 11:38:52

Sajna a tót az ilyen hegyi droid, az egész ország egy skanzen, csak semmi duhajkodás. (Ha hajtottatok már keresztül falvakon mondjuk Trencsény fölött, mondjuk este 8 után, na az igazán stephen kinges) Kár hogy emancipálódták, jól állt nekik a m. kir. csendőrség. Máskor 70-re kell állítani a tempomatot és kész. 200 éven belül várhatóan urbanizálódnak a tót testvérek is, addig meg ki kell bekkelni.

Ha én lennék a Magyar Király... 2009.08.27. 12:00:37

Az a helyzet hogy csak nálunk van szokásban hogy 50 a megengedett, de a trafi 60-ra van állítva, a veszélyes kanyarok előtti korlátozó tábla is csak nálunk maradt meg a trabik szintjén. Az Erzsébet hídi 40-es tábla erre a jó példa, 60-nal könnyen be lehet venni a kanyart. A trafiknak van egy hitelesítő matricájuk, azt esetleg meg lehetett volna nézni, de kétlem hogy lejárt volna az érvényessége. Ja! Szlovák rendszámú kisautóval is járunk, és bizony egymástól függetlenül, mindkettőnk megállapította, hogy ha "szlovákok vagyunk" a kedves autóstársak nem annyira kedvesek. Hangsúlyozom kisautóval, Corsával járunk, tehát ez a fajta unszimpátia nem keverendő azzal ami az "álszlovák" terepjáró-audi-stb-knek szól:(
Hát ilyen az, amikor egy kicsit megtapasztalja az ember a kisebbségi létet:(

zulu74 2009.08.27. 12:04:21

Pár dolog még eszembe jutott:
Bármennyire is rossz a viszonyunk Szlovákiával és bármennyire is jogtalanul bitorolják a Felvidéket (pedig nemzetközi szerződés alapján teszik), egy biztos: Nem lehet elvitatni, hogy a szlovák rendőr a saját államának a képviselője.
Ebből két dolog jön: egy - neki is ennek megfelelően kell viselkedni, mert ez is "országimázs", Kettő - nekem, mint autósnak ennek megfelelően kell hozzáállnom.
Viszont ha azt látom, hogy ő nem úgy jár el, akkor az nem ment fel az alól, hogy a kettes pont szerint járjak el.
Vagyis elég láma érvelés azzal foglalkozni, hogy lám a szlovák autókat nem bünteti meg (bár nekem HR-ban bejött).
Sajnos hozzá vagyunk szoktatva, hogy a rendőr mindig egy pöffeszkedő, hatalmával visszaélő, tudatlan bunkó, és ezt a szent meggyőződést visszük magunkkal, mint a kockás NDK szöszmöszplédet a világban.
Pedig egy olasz Carabinieri, vagy egy osztrák csendő, esetleg egy Bobby az többnyire jól képzett, idegennyelveket beszélő, a törvényeket ismerő és betartató rendőr
Ezért felesleges azon háborogni, hogy egy szlovák "köcsög" rendőr egy magyart ne firkáljon meg. Ezt ugyanis nem etnikai, hanem kulturális kérdés:
A szlovák rendőr nem egy gyarmati ország bábkormányának a pribékje, hanem egy szuverén köztársaság szuverén törvényeinek őre, melyek ugyanúgy kötelezőek a magyarokra, mint minden más nemzet utazóira is.
Más kérdés, hogy különös felhangot kap a magyaroknál az ismert incidensek óta.

kalapos 2009.08.27. 12:23:25

@Nor-: "A németeknél érdekes mód tudnak 200-300 között is menni, mégsincs több baleset mint nálunk."

Persze hogy nincs, mert nincs a tolakodás, kényszerítés, ha 140-el megyek nem jön rám valamelyik bunkó moszter terepjáró villogva két méterre, vagy bmw-s huszonéves suttyó. és még örülhetsz ha a következö parkolóban nem kurvaanyáz le vagy még pofán is vág esetleg. németországnak - ebböl a szemszögböl - igenis van közlekedési kultúrája, igaz sokkal régebbi a múltja is. magyarban a veszélyes virtuskodók többsége a papa trabijából ismerte meg a mozgó világot.
(na nem mintha a tokos németeket védeném, de miért nem a jó dolgaikat vesszük át - a ló másik oldalát elfelejtve...)

alte trottel 2009.08.27. 13:30:28

www.technet.hu/gps/20080312/cebit_2008_gps_es_radardetektor_egyben/
És veszély esetén lelassítasz. 70-nél 40-re, 100-nál 60, 130-nál 100.

snowman 2009.08.27. 13:33:24

@don39:
Kedves don39!
Én teljes mértékben értem a cikkíró mondanivalóját, és hidd el, én sem élek példásan törvényes életet a közutakon, néha az én lábam is "elnehezedik".
Egyáltalán nem vagyok precíz, és utálok 50-nel közlekedni (kb. az 56-ot szereti az autóm), de egyre gyakrabban teszem meg, és erőltetem magamra, mert utálok ilyenekért pénzt kidobni az ablakon.
És okoskodni sem szeretnék, mindenki úgy küzd a Yarddal, ahogy jólesik.
Egyszerűen csak az dühít, hogy Mutyiországban mindig megtaláljuk a módját annak, hogy árnyaljuk a bűnt, ahelyett, hogy azt mondanánk: igen bammeg, hibáztam, fizetek.
Te írod:
"Itt nem egy notórius szabályszegőről van szó."
Ezt a rendőrnek honnan kéne tudnia?
Miért teszünk különbséget a szabályszegés mértékénél?
Mi a differencia notórius és kevésbé notórius szabályszegő között?
Ha odamegyek hozzád az utcán és orrba váglak egy ütésből, az miért kisebb bűn, mintha még adnék utána pár gyomrost is egy fejberúgással körítve?
Szegtél, akkor fizess. Ennyi.
Persze lehetnek emberileg jobban megoldható verziók is, nem tagadom, de ne már hogy mindig az áll a hegy felől, akinek kicsi vagy nagy vaj van a fején.
Ha meg emberünk annyira tiszta lelkű, akkor álljon ki a kurva igazáért, és kérjen bizonyítékot, főleg akkor, ha tudja, hogy igaza van.
EU, demokrácia, jogállam van. Állítólag.
Ha meg netán szar a gumija, nincs mellénye és izzókészlete, akkor meg kussoljon, vagy fizesse ki az azokra vonatkozó büntit, de a gyorshajtást ne szopja már be, ha annyira vétlen, nem?
Figyelj, én éltem már Szlovákiában is, Romániában is, és itt Magyarországon is eleget ahhoz, hogy tudjam, nem mindig etnikai alapon megy a baszakodás.
Persze ilyen is van, nem tagadom.
Bármilyen bűnnel és bunkósággal persze lehet szívni, de nekem az az érzésem, hogy a drága jó magyar autóstársadalom egy kicsit már hozzászokott ahhoz, hogy manapság már sehol sem lehet igazából magyar rendőrt látni az utakon, ezért ha külföldön többet lát belőlük az ingerszintje mértékénél, akkor már rendőrállamot vizionál.
Én laktam olyan kis szlovák faluban, ahol még éjszaka is többször elment a ház előtt a rendőrautó, de ettől én csak nyugodtabban aludtam, nem arra gondoltam, hogy ők most vadászási céllal köröznek a mínusz 20 fokban.
Romániában láttam olyat, hogy egy parkban a közterületes rendfenntartóknak saját kis bódéja volt.
Nem is fetrengtek tonnaszám a csövesek, viszont rengeteg virág volt a parkban.
Még valami.
Nagyon soxor járom meg azt az utat, ami szlovák síterületekről hoz haza Magyarországra.
Nos ilyenkor (tapasztalat), az esti órákban, minden magyar autó (tisztelet a kevés kivételnek) 70-100-zal tép át a határ-menti szlovák (és magyar) falvakon.
Na, amikor ezeket vadásszák le a szlovák rendőrök, olyankor ne mondja nekem senki, hogy ez pusztán etnikai alapon megy, jó?
Arról már ne is beszélve, hogy ezeken a magyarok számára könnyűnek tűnő, ámde csalóka útszakaszokon láttam már jó néhány árokban landolt autót az utóbbi években.
Szóval egy olyan autós társadalomban, ahol megszűnt az index, a gyalogátkelő, és a betartott sebességlimit fogalma, és ahol a sok hülye azt sem tudja, hogy mi az a jobbkézszabály (a vezetőik meg nem hajlandók pénzt áldozni a macisajtra), na ott nekem ne osszon senki észt a szlovák rendőrök etnikai alapú cseszegetéseiről.
u.i.: már attól is feláll a szőr a hátamon, ahogy felpuhították itthon a gyorshajtásos törvényt.

smartdrive 2009.08.27. 13:41:08

én tudok egy még jobb tanácsot: 70-es táblánál nem 70-re állítjuk a tempomatot, mert olyat csak született lúzerek csinálnak

snowman 2009.08.27. 13:45:15

@smartdrive:
na erről már nem is beszélve. :)

snowman 2009.08.27. 13:52:29

Off:
@kalapos:
én nem tudom, hogy miért (esküszöm nem pikkelek márkákra), de az utóbbi időben azt vettem észre, hogy valaki leelőz 130-nál az autópályán, akkor azoknak az autóknak kb. a 70%-a BMW.
Mintha már az Audis és Passatos népség is visszafogottabb lenne egy kicsit, de a Bömösök azok nagyon tépnek.
On.

bopat 2009.08.27. 13:54:41

@don39: Ennyi rosszindulat összesen nincs a világon ami belőled áramlik. Most már őt is büntessék meg mi, nem volt elég hogy nemek is ezt kívántad?

Neked bárki bármit mond, meg sem hallod, csak fújod a sötét szöveget, oszt annyi. Mindenki utálja a magyarakot mi? Hát ha mindenki ilyen mint te, akkor nem csodálkoznék rajta, meg is érdemelnéd.
Tiszta paranoiás vagy...

bopat 2009.08.27. 13:55:45

@Dr. Eher: Te meg kussolj. Még hogy dr. haha

bopat 2009.08.27. 14:00:47

@Dr. Eher: Szivatnád a szlovák autóst mi? Ő a hibás azért mert a szlovák rendőr megbüntet valakit Szlovákiában?
Gondolkozz már egy kicsit dokikám ...

kalapos 2009.08.27. 14:14:05

@snowman: "Miért teszünk különbséget a szabályszegés mértékénél?"

eszembejut az a bmw-s ficsur aki amelyik az autópályaépítésnél 80 helyett 160-al ment, valami 2000 euro birság vagy kocsielkobzás, ügyvédpapa is kiutazott a sógorékhoz, nem tudott semmit lealkudni mert jólnevelt fiacskája még a rendöröknek is ellenállt, azt pedig nem szeretik sehol. hehe

én azért különbséget tennék a 2km/h túllépés és eközött, vagy?

=Daniken= 2009.08.27. 14:27:18

@Dr. Eher: Te barom állat, nem.Nem Magyarország része. Volt egy Trianon, azóta Szlovákiához tartozik, előtte meg Csehszlovákiához tartozott.vitathatatlanok a történelmi előzmények és az elcsatolás is.de tudomásul kell venni, hogy ez már nincs így, világos?
Sajnos pont az ilyen fasz megállapítások miatt utálnak odakint minket.
Szerinted egy olyan ország, amiről ha leválasztják a cseh oldalt és netán a Felvidéket is, nem maradna semmijük, csak a Tátra alja, szerinted mit tesz? Hát nyilvánvalóan védi a területét.Miért is? Hát mert pontosan tudja, hogy ő azt kapta.de ez nem az a módszer, sem gondolkodás, amivel ezt a helyzetet kezelni lehet a mi oldalunkról. Jó lenne ha eljutna végre az agyakig...

kalapos 2009.08.27. 14:41:24

@=Daniken=: vajon amikor csehszlovákia volt, miért nem volt ennyire kiélezve az ottani magyarság helyzete? nekem voltak ott ismeröseim (szinte) semmi bajuk nem volt - ellentétben az erdélyi magyarokkal, akiknak akkortájt is kemény problémáik voltak.

aki egy politikust nem enged be egyik eu országból a másikba, annak nincs keresnivalója az eu-ban, mert ez nacionalizmus, az idösebbek tudják hogy ez hova vezethet...

AD 2009.08.27. 14:43:41

70 helyett ha 72 vel megy valaki és megbünteti a rendőr akkor nemcsak a rendőrnek hanem az egész családjának azt kívánom h símuljon ki az EKG -ja!!!
és valóban +- 3 kmh a toleranciája trafipaxnak. Törvény az törvény, persze tartassuk be eszetlenül és áljunk olyan útszakaszra mérni ahol 120-szal is biztonságos lenne menni de elfelejtettek kirakni feloldó táblát a nagy semmi közepén!!! kell a pénz az államnak nem is tudom minek hőbörög a jónép. lehetne olyan is mint a kenó ... kihúznák kit büntetnek meg épp a héten minden ok nélkül. Juhú

AD 2009.08.27. 14:49:33

Ja és mégvalami: óvoda vagy iskola közelében ha mérik a sebességet az ellen semmi kifogásom, sőt!
Persze oda is valószínűleg iskolaszünetben mennének mérni a rend őrei, amikor 1 gyerek sincs a láthatáron aki veszélyben lehetne.

snowman 2009.08.27. 15:36:35

@kalapos:
Ok, akkor én mostantól mindenkit meglopok ebben az országban 1, azaz egy forinttal.
Naponta.
Ugye az nem is olyan sok?
Ugye nem fog szólni senki érte?
És remélem az APEH is szemet huny majd.
Ja, és néha leszaggatok, egy-egy védett növényt a tájvédelmiben.
Meg csórok egy almát.
Meg majd tendereztek is, csak kerüljek oda.
Szóval csak oda szeretnék kilyukadni, hogy a bűn, az bűn, mértékétől függetlenül.
A büntetés mértéke az természetesen lehet eltérő ebből kifolyólag, és legyen is.
De legyen.
Mert anélkül az már anarchia lenne.

snowman 2009.08.27. 15:41:53

@snowman:
remélem az APEH = remélem, az APEH
leszaggatok, egy-egy védett = leszaggatok egy-egy védett
tendereztek = tendereztetek

kalapos 2009.08.27. 16:20:19

@snowman: "Mert anélkül az már anarchia lenne."

még ennél is nagyobb??? :-)

ugyan nem ide tartozik, de a teraszomtól 3 méterre parlagfü virágzik - négyszer szólítottam fel a tulajdonost, de az egy volt tanácselnök és még mindig szava van a faluban, a kömüves órabérben reggelizik elöször mielött nekikezd, azután szarul csinálja meg - feketén, fát rendeltem, három köbméterböl egy fél hiányzik, számlát nem ad a szinesbörü, a nyaralómnál kikényszeríti a polgármester a csatornázást, mert építési vállalkozása van, az eu-ra hivatkozik és a 11 km-re fekvö balatonra, bár a legnagyobb szennyezödést a szöllös és egyéb gazdák okozzák az észnélküli permetezéssel (olyan szerekkel, amelyek ugyan az egész eu-ban be vannak tiltva, csak mo-n használatosak), a kisembert 100 ft-ért meghurcolják, mások 100 milliókat síbolnak... folytassam, vagy elég anachikus ez már?
/bocs az off-ért/

snowman 2009.08.27. 16:28:47

Off:
@kalapos:
Na látod, ezekért költöznék én már el ebből az országból (akár még a sokak által gyűlölt Szlovákiába vagy Romániába is!), csak sajnos a párom ezeket még nem érzi eléggé a saját bőrén, így maradunk még egy keveset.
Ha nem lenne családom, már nem itt élnék.
Inkább törjön ki a nyelvem a szlováktól, minthogy állandóan ezt a sok mutyist lássam nap mint nap, aki a saját fajtáját teszi tönkre.
On.

Dr. Eher 2009.08.27. 17:27:58

bopat:
Ja, szopatnám, had érezze a törődést. Ugyanaz jár neki itt mint nekünk ott. Nehogymár azt higgyék ők mindent bűntetlenül megtehetnek. 68-ban ott is kellett volna maradni, ha már egyszer visszafoglaltuk a Felvidéket, akkor nem lennének ilyen majmok mint a slota meg a fickó.

Dr. Eher 2009.08.27. 17:33:07

@=Daniken=:

A kurva anyád a barom állat te mocskos cigány! A trianon egy törvénytelen bűncselekmény, nem érvényes! A Felvidék, Erdély és a Vajdaság jelenéleg megszállás alatt áll. Az egy sajnálatos dolog hogy nincs elég erőnk felszabadítani. A Tátra alja se marad neki, mert az egsész szlovákia = Felvidék. A folyamatos magyarüldözéssel eljátszották a jogukat a magyar földön való létezésre. Takarodjanak vissza oda ahonnan ideszivárogtak!

Dr. Eher 2009.08.27. 17:50:26

@zulu74:
"Sajnos hozzá vagyunk szoktatva, hogy a rendőr mindig egy pöffeszkedő, hatalmával visszaélő, tudatlan bunkó"

És nem az? Ez a cikk is épp erről szól.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.08.27. 18:13:23

@Dr. Eher:
Höhö, te mekkora egy retardált hülye vagy.
Höhöhöhö.

dennisthemenace 2009.08.27. 19:39:35

@Dr. Eher: Ez egy autos topik,tudod..Menj a marhasagaiddal az Indexre,ott van meg par tucat ilyen hulye,mint te vagy.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2009.08.27. 19:57:00

De ha nekem Gdyniába kell mennem, akkor hogy a somba kerüljem tótékat? Nem akarom körbeautózni a fél Úniót!

Davide 2009.08.27. 20:15:36

Gusztustalan hülyeség, amiről persze többségünk nem is tehet.. Lassan egész europa gyűlölni fogja a magyarokat!
És még mi ne legyünk rasszisták.. :)

Nor- 2009.08.27. 21:11:27

@kalapos: A németeknél ha rámész a seggére és erőszakoskodsz, és neadjisten ezt kiszúrja egy civil kocsis rendőr, azonnal kiszed és csúnyán elmeszel.
Volt olyan is, hogy 2 méteres terelés, kiscsaj a tünci csillogó zsírúj golfjában a belső sávban türelmetlenkedett, elakart menni a kamion mellett, de mersze meg tehetsége már nem volt hozzá.
Itt értem utol olyan 90 körül, ő ment 70-el. (80 a limit)
Tartottam a távolságot, vártam hogy elmenjen, de csak nem mert.
2-3 perc után már kezdtem unni, rávillantottam hogy most már akkor menjen talán le és hagyja elmenni azt aki tud és mer menni.
Csak nem megy le.
Kimegyek a szélsőbe, hagyok neki *gazdagon* helyet hogy őis ki tudjon elém jönni, villantok neki hogy jöjjön ki, nemis egyszer.
Nem jön ki.
Vissza mögé, villogás, duda (jelzés értékű, nem beletenyerelve)
Nem megy le, csakazért sem. Innentől a terelésből hátralévő 5-6 km 70el ment, mivel nem ment le. (igen hosszú szakaszon volt terelés)

Vége a terelésnek, elindulunk, kamion után én ki a szélsőbe, kiscsaj marad a belsőbe, hiába üres a szélső.
Mögülem egy kopott A4-es el, sziréna indul, kiscsajt már szedték is ki az út szélére.

Ezt várnám el a magyar és a szlovák rendőröktől is, hogy a forgalomra veszélyes elemeket kivonják a forgalomból.

Balt 2009.08.27. 21:31:13

Nem kellene a hangulatot kelteni. (Nem a szerzőnek szól - elsősorban... :))

Egészen biztosan jobban ismeri a helyi viszonyokat és a szlovák néplelket, ez vitán felül áll, de a minap utaztam kb. 600 km-t Szlovákián oda és vissza, minden atrocitás nélkül. Pedig láttam rendőrt/traffipaxot bőven és nem állítom, hogy mindig akkurátusan betartottam a korlátozásokat, várakozási tilalmakat stb.

Ez az akció meg erősen balekságszagú, már bocsánat. A 72-t erősen vitattam volna, pláne, ha bizonyítékaim vannak, a nyelvet is beszélem és - a leírás szerint - 1 db rendőrrel kellett megvitatni a kérdést...

snowman 2009.08.27. 21:39:06

Off:
Csak azt tudnám, hogy ez a sok agybeteg, aki követeli vissza Erdélyt meg a Felvidéket, mi a sz@rért nem megy oda lakni?
Szabad mozgás van az EU-ban, mi tartja vissza őket?
Ott az ősi, gazdag magyar föld, legálisan vissza lehet foglalni.
Odamész, veszel házat, szaporodsz mint állat, és tied az elcsatolt ország.
Mi tart vissza baromarcú?
És akkor betelepítheted Szlovákiát is mutyizós rendőrökkel, hogy neked jó legyen.
(Édes Istenem, adj nekik egy kis eszet basszus!)
On.

bopat 2009.08.27. 21:51:27

@Dr. Eher: Te alapból utálsz mindenkit, legyen az szlovák, kínai, akárki, a cigánybarátaidról nem is beszélve.

Amint írtam, hazugságon kaptalak, így nincs mit beszélnem veled, mert neked az igazság nem jelent semmit, csak az acsarkodás, hangulatkeltés az elemed. Ilyenekbe csak belerúgni vagy még jobb, teljesen ignorálni szabad, mert TE ártasz a legtöbbet a hazádnak.

Csak hogy tudd, az átlag szlovák abszolút nem haragszik a magyarokra, persze kivétel mindig akad (SNS slota és hordája).
De hadd kérdezzem meg tőled, a Jobbik meg a többi majom, milyen példát mutat a világnak? Mit szólnál ha minden magyart ezalapján ítélnének meg? Jólesne?
Csak azt ne mondd hogy igen...

bopat 2009.08.27. 21:56:32

@Dr. Eher: Hehe előttünk szivárogtak oda ahol vannak...

Ajánlom figyelmedbe te nagymagyar, már ha tudsz a doktori diplomáddal angolul.

en.wikipedia.org/wiki/Slovakia

jozan 2009.08.27. 22:27:51

@Hagalex: engem itthon belőttek 50 helyet 72-vel. Ennél a sebességnél akár 3 km/h-t is csalhat a traffi, így 30 lett a vége. Ennek alapján kicsi jóindulattal a rendőr csak figyelmeztet hogy figyelj oda. Nem szeretem a szlovákokat. Igazság szerint nem ismerek embert aki szeretné őket se itthon se külföldön.

jozan 2009.08.27. 22:32:37

@Dr. Eher: Hahó! Béke van ember. A csatákat belföldön kellene vívni azokkal, akik a saját nemzetüket sanyargatják!

le professionnel 2009.08.27. 22:45:18

@snowman: Azért még jó, hogy ennél kicsit bonyolultabb a világ. Tudod, vagy te, aki ezt mondja, meg van, aki azt, hogy azonnal mindent vissza, meg vagyok én, aki azt, hogy ész, tudás, politika, megfontolt erő, példamutatás, és egészséges patriotizmus. A határok leomlottak, de nem szűntek meg.

le professionnel 2009.08.27. 22:48:04

@Dr. Eher: Akár igazad, van, akár nincs, ezzel a stílussal soha nem érsz el semmit.

nikó 78 2009.08.27. 22:52:22

Ja szerintem is aljas a 72.1,4% hiba.Ezt mondjuk nevezhetjük 0 tolarenciának.Felrémlik bennem a filmekben látott középkori inkvizíció rémképe.Súlyosan beteg kategória.

Azt inkább hagyjuk,hogy ők nagyon komolyan előttünk járnak,(pl nem hiába hívják Európa Ditroitjának),és azt is hogy ezt milyen eszközökkel érték el.

Nálunk, még mindíg létezik egy elég sűrű kategória,amelyik még arra sem képes,hogy a májusban kicsit lazított 15% hibát kihasználja,pro és kontra.

bopat 2009.08.27. 23:01:06

@jozan: ezt egy kicsit eltúloztad, vagy nincs sok ismerősöd...
Kérdezd csak meg a Balaton környéki szállásadókat, vendéglátókat stb. Hidd el jó vendégek a szlovákok, nem olcsó pitk mint pl. a csehek, vagy nem alkudozósak mint a lengyelek.
Mivel itt élek pár éve, elég jól ismerem, és tulajdonképpen egy dolgot nem szeretek bennük, mégpedig azt hogy sokat panaszkodnak, reklamálnak, illetve kevés pénzért minőségi szolgáltatást várnak el itthon de külföldön is.
No meg azt hogy a normálisabb vendéglátásban dolgozók mind külföldre mentek jópénzért, így aki eddig volt az nem állt a helyzet magaslatán.
Szerencsére változik a helyzet, jönnek vissza a fiatalok, akik láttak világot, tudják mi a szolgáltatás, és fognak neki vállalkozni. Tuti hogy ők jobban csinálják majd mint a sok öreg komcsi időkben felnőtt majom.

nikó 78 2009.08.27. 23:06:21

@jozan: Mondhatnám-Jó a szó tesó-neked van igazad mert ha még csak előttünk járnának.De nálunk kb akkor,fogják bevezetni az eurót amikor Horvátországban.Vagy szégyen szemre még akkor sem.Mellesleg ha jól tudom a bokros súgott nekik már ami a gazdaságpolitikát illeti.

Amúgy olvastam valahol,egy cseh publicista írta:Egy országnak nem lehet kreálni történelmet.Az vagy van vagy nincs.

Dr. Eher 2009.08.27. 23:27:29

@jozan:
Belföldön nincsenek sloták meg meciarok. ^^

Dr. Eher 2009.08.27. 23:30:50

@bopat:
Magadat kaptad hazudozáson.

Ahhoz képest hogy a tótok állítólag nem haragszanak gazdáikra, igencsak magyarellenes fasiszta führereket választanak maguknak, ott verik a magyart ahol érik, tövényekkel tiltják még az anyanynelv használatot is. Slota = Fico = Hitler.

Dr. Eher 2009.08.27. 23:35:28

@bopat:
Ja persze, mint a dákó-oláh kontinuitás hazugság... A 16. századig nem létezett itt olyan hogy szlovák. Inkább a magyar wikipediából kéne informálódnod, az hitelesebb mint amit a történelemhamisító tótok szerkesztenek.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.08.27. 23:45:44

@Nor-: Ez sajnos igaz. Én idén Passauban szégyenkeztem (mert ott nagy ám a válság, több Audi van, mint tavaly...) honfitársam miatt, aki a kókányolt sufnituningos Mondeoval (törött lökös + cápauszony imitálciós antenna included) az 5 perces várakozó övezetben parkolt két laza órácskát teljes nyugalommal, mindezt másfél felfestésnyi helyen... Magyar zászlós rendszámmal...

efhábé 2009.08.27. 23:59:02

@megint: Azé' vicces ez a nagy turbómagyar lendület, hogy még életedben nem jártál Szlovákiában, de oktatod a felvidéki magyart szlovák témában, aki ott nőtt fel :D

kalapos 2009.08.28. 00:43:57

@Nor-: "Ezt várnám el a magyar és a szlovák rendőröktől is, hogy a forgalomra veszélyes elemeket kivonják a forgalomból."

közben meg sem fordul a fejedben hogy TE voltál a forgalomveszélyes elem, ma úgy néz ki a dolog hogy még a jogsidat is elvennék... mert feltartani a forgalmat ugyan idegesítö, söt némelyik szándékosan teszi, de amit te csináltál az már nem szabálysértés. min. 3 hónap jogsi nélkül + szaftos büntetés.

megint 2009.08.28. 01:15:25

efhábé, messze vagyok én a turbómagyartól, de nagyon

Putyur 2009.08.28. 06:57:16

Az utolsó mondatban van a megoldás: "...kerüljék el az országot..."
Nincs olyan jó sör, ami ilyen mértékű rosszindulatot megér.

jozan 2009.08.28. 07:39:08

@bopat: Valóban nem ismerek sokat, sőt egyet se. Viszont idhaza sokkal futottam össze. Erőszakos, tolakodó és bunkó volt a 80%-a. Magyarul nem akarnak tudni mikor próbálod elmagyarázni, hogy barátom ne lépj már folyton a fiam lábára. De amint le bunkó köcsögözöm, azonnal érti mit próbáltam mondani. Persze volt ellenpélda is. Lehet hogy csak nekem és a baráti körömnek nem volt szerencséje velük. Nem akarom egy kalap alá vonni mindet, ez az én személyes tapasztalatom. :(

kalapos 2009.08.28. 09:51:44

@Putyur: pontosan ezt akarják. ne menj oda, ne erösitsd a nemzetiségieket, majdcsak eltünnek vagy beolvadnak lassan...

Nor- 2009.08.28. 10:52:05

@kalapos: Ha én lettem volna a szabálysértő, talán engem vett volna ki a rend őre, nem gondolod?
Nem a seggébe mentem, hanem tisztes távolságról jeleztem neki, hogy ÉN mennék.
Tudod, ez a német kresszben benne van!
Persze nem várom el tőled hogy ezt tudjad, ezért most leírtam.

És igen, általában pont azoknak a legnagyobb a szája, akik amúgy nincsenek tekintettel a másikra, pl. te is.
Kihúzod a kormányt a másik elé, nem mész le, utána meg csodálkozol, hogy letolnak az útról. Meg is érdemled!

Azt tessék már felfogni mindekinek, hogy NEM TE VAGY EGYEDÜL AZ ÚTON, és SEMMIVEL SINCS TÖBB JOGOD a belső sáv használatára, mint a többi közlekedőnek, valamint autópályán a JOBBRA TARTÁS nem lehetőség hanem KÖTELEZETTSÉG!
Csak ezt persze a szuzukisok rendszerint lesz@rják, és mennek 120al a belsőben, akkor is, ha senki sincs a külsőben.
Utána meg anyáznak ilyen helyeken, hogy levillogják őket.
Tudod, miért megy bele 2 méterre a seggedbe? Mert különben eszedbe nem jutna lemenni jobbra!
És most ne kezd el nekem magyarázni hogy te sosem, mert ugyanúgy saras vagy mint a post írója a saját bűnében.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.28. 16:24:32

@jozan:

Megkérdeztem a barátom feleségét, aki rendőr(nő):

Magyarországon általánosságban 10% -ot hagynak a sebességhatároknál...
Tehát 30 -nál 33 fölött, 40 -44 fölött, 50 -nél 55 fölött szedik ki az emberkéket.
Autópályán többnyire csak a 145 fölöttieket, de nem mindig.

Azt én nem mondtam, hogy a szlovák rendőr nem mondhatta volna Ommm kollégának, hogy: ejnye-bejnye!

kalapos 2009.08.28. 19:19:42

@Nor-: "Tudod, ez a német kresszben benne van!
Persze nem várom el tőled hogy ezt tudjad, ezért most leírtam."

csak mosolygok egyszerüségeden, igaz nem tudhatod hogy 27 éve élek németországban és 1974 óta vezetek autót balesetmentesen - pedig még taxis is voltam meg xx-es is és nem vezetek lassan...

a "német kresszben" az áll:
követési távolság (kb) a sebesség fele, be nem tartásáért nemcsak büntetés hanem pont is jár (filmezik a hidakon),
villogás és dudálásért szintén büntetés és pont.
120 km/h sebességnél tegyük fel 4-5 m-re rámenni viszont már nem szabálysértés hanem közlekedési büncselekmény (veszélyeztetés)

talán egy éve történt hogy egy mercedes-es tesztpilóta ráhúzott kétméterre egy kissebb kocsira, a nö megijedt és az árokban halt meg két gyerekével együtt.

"Kihúzod a kormányt a másik elé, nem mész le, utána meg csodálkozol, hogy letolnak az útról. Meg is érdemled!"

ezt nem kell kommentálom, elég hogy magadat minösítetted vele...

hosszú még az út az eu-ig.

Magyar Ember 2009.08.28. 19:26:48

www.youtube.com/watch?v=Q028QmhIYME
www.kerjenbocsanatot.hu/
Itt van ez a két honlap, azoknak akik azt hiszik hogy minden szlovák ellenes mozgalom a magyarok hibája.
(Elég szánalmasnak tartom ezt a szlovák "népet".)

Oldklu 2009.08.29. 11:43:32

Tapasztalatom: Mindenkit büntetnek, magyart, szlovákot egyaránt. Ez ott a "trendi"!
Engem Donovalynál a felfeléhaladó 2*2 sávoso szakaszon egy lengyel kamion kiszorított. Fékezhettem volna, de helyette a rosszab megoldást válesztottam és átmentem a kettős záróvonalon, ezzel,- bár akkor nem jött senki,- veszélyhelyzetet okoztam. Motoros rendőr leállított, 150 €-ról 100 €-re alkudtam le és csendesen fizettem. Nem óberkodtam, igaza volt. Ő is normális volt. Ennyi! Hibáztam. Más miatt, de akkor is. Vigyázni kell és ha "fenforgás" van, normálisan tárgyalni. Ne keverjük őket össze a "mi és ővék" politikusainkkal, plitikusaukkal! A lent lévő emberek többsége nagyon normális!

Oldklu 2009.08.29. 11:45:43

Tapasztalatom: Mindenkit büntetnek, magyart, szlovákot egyaránt. Ez ott a "trendi"!
Engem Donovalynál a felfeléhaladó 2*2 sávoso szakaszon egy lengyel kamion kiszorított. Fékezhettem volna, de helyette a rosszab megoldást válesztottam és átmentem a kettős záróvonalon, ezzel,- bár akkor nem jött senki,- veszélyhelyzetet okoztam. Motoros rendőr leállított, 150 €-ról 100 €-re alkudtam le és csendesen fizettem. Nem óberkodtam, igaza volt. Ő is normális volt. Ennyi! Hibáztam. Más miatt, de akkor is. Vigyázni kell és ha "fenforgás" van, normálisan tárgyalni. Ne keverjük őket össze a "mi és ővék" politikusainkkal, plitikusaukkal! A lent lévő emberek többsége nagyon normális!

Oldklu 2009.08.29. 11:47:24

Őszinte választ várok::: !!!
VAN A MAGYAR RENDŐRNEK RESPEKTJE???

Szerintem nincs, mert a politika megfélemlíti és csorbítja a jogaikat!!!
Egy lefeketített, városban 160-nal közlekedő Merci elé,- ezért a fizetésért,- joggal nem áll ki, hogy megállítsa! Marad a lassan haladő, őszhajú autós, motoros. Mert, hát dolgozni muszály, a főnökei elvárják, hogy tegyen jelentést, hány "+intézkedése" volt a munkaideje alatt. ....És valjuk be, ezzel mi is nap mint nap, vissza is élünk! Szlovákoknál, ha beérsz egy faluba, az előtted, addig 150-el menő szlovák autós szinte blokkolóra fékez és tuti 50-el kocog a falú végéig! Ott van respekt, kérem!
A "baszogatás" nem személyszerint a magyaroknak szól, hanem mindenkinet fegyelmeznek! Aki, meg kockáztat, hát néha veszíteni is tudni kell!!!!

dennisthemenace 2009.08.30. 19:46:39

@Oldklu: A baszogatas az baszogatas.A magyar rendornek a pitianer,szar stiklijei miatt nincs (es nem is lesz soha) respektje.

georges 2010.03.21. 12:53:35

Lengyel rendörök

SZEMETEK,AGRESSZIVEK,HORIBIRIS BÜNTETÉSEKET SZABNAK A MAGYAR KAMIONOSOKRA!
Sajnos saját börömön tapasztaltam!
Aki teheti, ne menjen arra!
üdv.minden kolegámnak.
parafenomen.

georges 2010.03.21. 13:06:31

Könyv kiadot keresek!

Kamionos élményeimet szeretném leirni,
22 év 40 tonnás kamionon eltöltött élménydus életemröl.
Garantálom mindenkit érdekelne a téma!

Email.maktrosz@freemail.hu cimre várom a segitséget.

Remélem van aki együtt érez velem!
süti beállítások módosítása