Gyilkos és drága bérautók

ADAC Bérautó teszt, 2009

  2009. június 04. - TóthZé Címkék: teszt bérautó adac

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Kicsi vagy nagy? 911-essel ralizni jó.
2009-12-20 14:15:00

Szögezzük le az elején. Az előbb bejött a dolgozóba az Éva, a feleségem és aranyvasárnap ide vagy oda a

Egy év nirvana
2009-11-08 09:57:00

Eseménydús volt az elmúlt pár hónap a hátsókerekes, kocka Corollával . Karc nélkül megúszta a két

Hazaértek az extrém Insigniák
2009-09-30 08:25:58

  Kipróbáltuk az Opel Insigniák Ecoflex, 4x4 és OPC modelljeit, végre hazai pályán. Jó móka volt.

Magyar dráma Imolában
2009-09-19 13:39:00

Az élet a legjobb rendező, ilyet hollywoodi forgatókönyvírók egész hada sem találhatna ki. Az előzményekről

 

Az ADAC ezúttal nagyszabású bérautó inkognitó teszttel jelentkezett: 7 európai ország üdülővárosában béreltek kocsikat, megvizsgálták az állapotukat és szolgáltatás minőségét. Lesújtó a végeredmény.

 Vélemények az azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr641162653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ubul1 2009.06.04. 07:02:25

Röviden, a bérautó nem arra van hogy telebasszák extrákkal mert még rendszeressé válna hogy leleményesek úgy adják vissza hogy k van szedve belőle. Egy mediterrán helyen a klíma max ami még kellhet aztán annyi. A biztonsági tételeket meg elintézik annyival hogy ha mázliuk van akkor nincs rájuk szükség ha meg kellene akkor meg remélik meg ússzák élve, túrista szopjon ha egyszer vezet.
De azt is meglesném ha egyszer új gumikat tennének fel rájuk akkor meddig maradna rajta, benzinről meg a bérlő gondoskodik olyan hülye ki lesz hogy a következőnek megtankolja, új kocsit se szokás telitankkal átadni!
A fékre nincs mentség, és azért egy 50%-os abroncsok is elférnének rajta, de aki bérelt valamit vesz az számoljon ezekkel, a bérirodások nem gépészek, sőt inkáb hülyék az egészhez mint a segg és arra építenek hogy ha szarnak az egészbe is megélnek ebből mert nincs nagy konkurencia, hogy "a szomszéd sarkon találok jobbat" felfogás. ADAC megint értelmes témát talált, nyomorult lámák...

ipari_fostalicska 2009.06.04. 07:17:54

@Ubul1: Te se menj szolgáltatónak. Vagy ha igen, akkor remélem nem futunk össze :)

Rigris 2009.06.04. 07:26:04

Én eddig kétszer béreltem autót, egyszer Görögországban, egyszer meg Németországban, Frankfurtban. Mindkétszer előre, interneten, a görögöknél kis, noname kölcsönzőtől, a németeknél az AVIS-tól.
A görögnek még irodája se volt, a parkolóban várt a reptéren, a motorháztetőn húzta le a kártyámat. Vadonatúj volt a kocsi, 1500 km volt benne, én voltam a második bérlője - az első már meghúzta az elejét. Két hétig volt nálam, minden rendben volt, viszont az utolsó nap egy tüskés fa alá álltam be, és egy ág megkarcolta a csomagtértetőt. Emiatt rámvágtak még 100 Eurót - nem örültem (nagyon nem), de a szerződés szerint jogos volt, és még így is olcsóbbra jött ki, mint amit a cikk ír.
A frankfurti is teljesen rendben volt, centre annyit fizettem, amennyi a megrendelésben szerepelt - jóval kevesebbet, mint amit a cikk ír. Interneten foglaltam le, érdekes, hogy ha egyből az AVIS oldalára mentem, akkor jóval nagyobb árat ajánlottak, mintha a Lufthansa oldaláról indulva jutottam el hozzájuk - szerintem kb. feleannyi volt úgy az ár, és hát persze ezt fizettem. Az egy diesel Reanult Modus volt, kb 50e km-el, volt rajta néhány karc, de ettől eltekintve tökéletes állapotban.

Szerintem a neten kell rendelni, akkor biztosan van szerződés, és ott vannak az árak, a kocsik leírása. Persze ettől még a kocsi lehet ótvar, de én nem ezt tapasztaltam. Igaz, nem próbáltam végig 60 céget, mint az ADAC.

Kopi3.14 2009.06.04. 07:45:06

@Rigris: Azért Németország szolgáltatói színvonala nem azonos a mediterrán országokéval, így kissé sántít az a példád. A másik azonban helyes, de valószínű az ADAC sem tud végignézni midnen bérbeadót.

@Ubul1: van benne igazságod, csakhogy ettől nem kénemég trehány szarnak lennie. Ha nem is új abroncsok figyelnek a járműveken, de azért hazsnáltan is lehet venni olyat, ami még megbízható. Azt meg meg lehetne tenni pl, hogy teli tankkal kell a verdát visszavinni és akkor sem jár szarul senki, a kölcsönvevő sem, hogy a reptéri aranyárban mért naftából kelljen tankolnia.
Az a mentalitás a cégek részéről, hogy úgysem lesz konkurencia, átbaszással is megéri a szolgáltatás elég rossz, és tuti ha valaki visszamegy adott környékre akkor vagy másik céget keres, vagy saját autóval megy, esetlegi nkább tömegközlekedik, s nem fog kétszer ugyanoda menni. Szart maximum egy alkalommal vesz az ember, másodszor máár nem.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.04. 07:55:12

@Rigris:

Én életemben háromszor béreltem kocsit, mind a háromszor Hollandiában.
A bérleti díj úgy EUR6O körül volt, asszem EUR3OO körüli önrésszel.
A kocsi minden alkalommal tiszta volt, és tele is volt tankolva. Az egyik helyen 3 pöcök hiányzott a teletankból a benzinóra szerint, ezért EUR15 kedvezményt kaptam ( kb. 12L benzinről lehetett szó )

Egyszer valami kisebb kocsit akartam bérelni, de azt már elvitték de adtak helyette egy nagyobbat, asszem egy Peugeot 4O7est, a kisebb kocsi áráért.

Az autók karc és meghúzás nélküliek voltak, már amennyire láttam, nem álltam le ezt figyelgetni.

Rigris 2009.06.04. 07:58:09

@Kopi3.14: Persze, Németország nem mediterrán. De abban a példában az a lényeg - és ez független a cikktől, inkább jótanács - hogy nagyon nem mindegy, hogy a neten merre indulsz, sokszor egészen váratlan módon lehet sok pénzt spórolni.

Ami a tankolást illeti, én mindkétszer gondosan ügyeltem, hogy annyi üzemanyag legyen az autóban, amennyiben megállapodtunk - ez a görögnél kb. negyed tank volt, a németnél meg full tele.

Különben a görög nekem megmutatta az autó kezelését (pedig a cikk szerint ez is gyakori hiányosság), elvitt a legközelebbi benzinkútig, ő tankolt (én fizettem), ott átadta a kormányt, visszavitette magát a reptérre, és úgy engedett el. Tette ezt annak ellenére, hogy az első pillanatban mondtam neki, hogy ismerem az autót.

Rigris 2009.06.04. 08:00:56

@Scaramella: Én azért figyelgettem a karcot a németeknél, mert a görög rámvágta a 100 Eurót miatta. De könnyű volt, mert minden karc rajta volt a kocsi adatlapján, amit kaptam.

A görögnél meg azért tudtam hogy igaza van, és tényleg nálam lett karcos, mert az elején ő mutatta meg a már meglévő karcokat, én meg elővettem a fényképezőgépemet, lefotóztam, megmutattam neki a képeket, és megállapodtunk hogy ez a kiinduló állapot.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 08:07:45

@Ubul1: "benzinről meg a bérlő gondoskodik olyan hülye ki lesz hogy a következőnek megtankolja"

Öreg, te még a büdös életben nem béreltél autót. Teli tankkal adják át, és teli tankkal kell visszavinni, különben többszörösen fizettetik meg a tankolást.

"De azt is meglesném ha egyszer új gumikat tennének fel rájuk akkor meddig maradna rajta"

Téged leszámítva ki az a barom, akinek eszébe jutni ellopni a gumit? Az már megfordult a pici fejedben, hogy a kauciót nem véletlenül kérik?

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 08:12:43

Amúgy mediterrán vidékeken autót bérelni alapvetôen azért rizikós, mert mediterrán népek az üzembentartóik.

sunny_alberta 2009.06.04. 08:12:55

Nekem Mo-on tavaly jó tapasztalataim voltak az AutoGlobalRent Autókölcsönzővel, pedig nem nagy és nem túl ismert cég. Egy hónapra béreltük a kocsit, ingyen kihozták Ferihegyre és utána ki is jöttek érte a reptérre amikor lejárt a hónap. A kocsi szinte vadonatúj volt, a tank tele. A gyerekülés viszont röhejes volt, bele se fért a lányunk pedig előre jeleztük hány éves gyerekről lenne szó. (Megoldás: olcsó Tesco magasítóülés, nagyobb gyereknek bőven megteszi.) Nagyon értékeltem viszont, hogy az autópálya matrica és a Casco benne volt az árban és a számla fillére annyiról szólt mint amennyiben megegyeztünk. Engem részben a honlap győzött meg, egészen profinak nézett ki míg a hasonló feltételekkel dolgozó Yes honlapja akkor még szégyenletesen primitív volt. Nyaralóhelyen viszont mindig sokkal rosszabb a szolgáltatás: eddig az "autó nincs, nem tudjuk mikor lesz, de ha gondolja várjon" volt a mélypont: végül taxival mentünk a hotelbe. Amikor végre lett kocsi persze a mobilon hívtak és nem a szállodai számon, hadd szívjak még a roaming díjjal is.

msadmin 2009.06.04. 08:16:58

eccer béreltünk kocsit palermoban a reptéren. semmig gond nem volt , egy turhetö brava-t adtak. csak ha megálltunk vmelik nevezetteségnél egy olasz srác odajött és közölte h 10 eu és vigyáz a kocsira...hát igen ez szicilia.
én is meghuztam az oldalát a szűk utcákban de kutyát se

sq 2009.06.04. 08:22:18

mi áprilisban finnországban béreltünk egy kombi opel astrát egy kis helyi (illetve skandináv érdekeltségű cégtől, a scandia rent-től. helsinkiben vettük föl a reptéren (az iroda több más dologgal is foglalkozott, amolyan franchise-ként dolgoztak a scandia rent-nek is). a személyzet nem állt a helyzet magaslatán, például a nemzetközi jogsiról azt sem tudták, mi az, de azért 15 perc múlva már a kocsiban ültünk. előre foglaltuk le neten, és ott várt minket a megadott időpontban a reptéri garázsban. a kocsiban 36e km volt, egy két apróbb esztétikai hiba (csomagtérroló nyitókarját valamelyik előző bérlő kicsit letörte, illetve a szélvédőn volt egy kőfelverődés), de összességében makulátlan, tiszta és jó illatú volt, természetesen teletankolva (ahogy kell), új szöges gumikkal (volt ahol jól jött), és sok olyan extrával, amit nem vártunk az alsó-kategóriás modelltől (pl ülésfűtés, ami szintén jól jött a minuszokban). az autóval levezettünk 6 nap alatt 1060km-t, és rovaniemiben adtuk le, ahol még csak személyzet sem volt, egyszerűen be kellett dobni a kulcsot egy dobozba a reptéren.

az ár kicsit borsos volt, 500eur kaució és majd 600eur bérleti díj volt az 5 napra (azért csak öt, mert délután vettük fel és délelőtt adtuk le, szóval így lett 6 nap vezetésből 5 nap bérlet). ami megdrágította (150eur) az az volt, hogy máshol adtuk le, mint ahol felvettük.

az egyetlen hátulütő, hogy a kauciót nem vonták le a bérletidíjból, hanem a bérleti díj levonása után (miután leadtuk a kocsit) pár nappal utalták csak vissza (gondolom átnézték a kocsit), vagyis egy ideig 500eur minuszban voltunk a tervekhez képest.

de a kocsi tényleg makulátlan és biztonságos volt, látszott, hogy fel van készítve mindenre ami a skandináv fagyokban adódhat. úgyhogy bátran ajánlom őket (budget olcsóbb lett volna, hertz és europcar kb egál, avis drágább)

sq 2009.06.04. 08:23:35

ja igen, a hibákat feltüntették a bizonylaton amit a bérléskor adtak, hogy nehogy azt gondolja valaki a visszaadáskor, hogy mi okoztuk

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.04. 08:28:59

Ubul, le se tagadhatnád, hogy magyar vagy. Keblemre! :)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 08:51:41

@msadmin: "csak ha megálltunk vmelik nevezetteségnél egy olasz srác odajött és közölte h 10 eu és vigyáz a kocsira...hát igen ez szicilia."

...vagy csak gátlástalanul kihasználják, hogy a sok hülye turista túl sok Keresztapát nézett.

lamed 2009.06.04. 08:56:35

@Ubul1: Cataniában béreltünk autót (mediterrán!) és minden autó max 1 éves volt, új gumikkal. Europcar. A leszedett gumikkal mit csinálnál? Kiállnál vele a piacra? Vagy hoznád haza repülővel?
És persze a tank is tele volt átvételkor, úgy is adtuk vissza, különben magas felárral ők tankolták volna tele.

harcsaparcsa 2009.06.04. 08:58:46

Valki berelt autot az USA-ban? Az elmonthana hogy mennyivel elobre vannak ott, es mennyivel olcsobb, es magasabb a szinvonal. Europaba inkabb taxival, azsiaban robogoval erdemes kozlekedni. Szanalmas ez a "nem basszak tele extraval mert kilopjak" szoveg

V8 2009.06.04. 09:02:45

Külföldön eddig csak Rómában béreltem autót, de sokkal jobb tapasztalatom volt. Neten foglaltam Europcarnál egy Laguna kombit, mikor mentem, az pont nem volt, de ugyanazért az árért egy C220CDI kombit adtak, tökéletes állapotban. Minden feltétel ott volt a netes szerződésben, biztosítási limitek, stb.

Valószínűleg a netes foglalás jó előre egy csomó problémát megelőz.

dansun 2009.06.04. 09:04:20

Mindenkinek ajánlani tudom a www.carrentals.com oldalt, én itt szoktam autót foglalni.
Össze lehet hasonlítani az árakat, és még saját biztosítást is ajánlanak, ami sokkal olcsóbb mint a kölcsönző cégek ajánlata.
Persze jópárszor előfordult velem, hogy már kiadták az általam lefoglalt "olcsó" kocsit, ilyenkor kabrióval, vagy terepjáróval kárpótoltak, ugyanolyan áron. :)

okleveles naiv 2009.06.04. 09:15:16

"A Riminiben működő City Rent a Car duplán hívta le a 60 eurós bérleti díjat, a dubrovniki Kompas Rent a Car pedig 10 euróval toldotta meg a számlát – minden ok nélkül. Az utólagos reklamáció semmi eredményt nem hozott."

Pontosítsunk: hol reklamáltak? a kölcsönzőnél? Akkor érthető.
A hitelkártyát kibocsátó pénzintézetnél kell reklamálni!

Ottopappa 2009.06.04. 09:16:22

Mentetek volna a ruszkikhoz zsigát bérelni! Na az lehet még frankó!

dansun 2009.06.04. 09:18:14

@harcsaparcsa: Ami nekem szembetűnő volt, hogy a drágább kocsikban sincs navigáció. Persze nem azért, mert kilopnák, hanem azért plusz pénz kérhetnek, mint az egyéb biztosításokért is.
Amúgy már megválaszoltad magad, ott olcsóbb és magasabb a színvonal, de nem azért mert előbbre vannak, hanem mert nekik nem a turista szezonban kell megtermelni a hasznot, a "sohavisszanemtérő" vendégeken.

kafferbivalybalamber 2009.06.04. 09:22:57

Képaláírás:
"A törött lökhárító a kisebbik baj - műszaki gondok is akadtak a Suzukikkal"

A képen meg egy Jeep. Kerékanyákat emlegető képen meg kerékcsavarok.

dansun 2009.06.04. 09:31:51

@Ottopappa: Zsigulit már nem igen bérelsz, de napi 133 EUR-ért talán már venni is tudnál egyet.
Mivel ott is főleg nemzetközi cégek vannak nem hiszem, hogy nagy probléma lenne a kölcsönzéssel, főleg nem a személyzet angoltudásával.
Persze oroszban a taxizás az más, na arról tudnék mesélni!

r1attee 2009.06.04. 09:36:37

Tenerifen és Rodoszon béreltem eddig, de tenerifen lényegesn rosszabb tapasztalataim voltak:
C2 - 38€/nap -ért, kb. félig tankolva hozták, lefutott gumikkal, ütött-kopott kasztnival, koszosan. Tényleg, elsősegély-ládát nem is kerestem benne (szerintem nem is volt, nem olyan nagy autó, h ne vegyem észre), láthatósági mellény + térkép volt, amit kaptam hozzá.
Rodoszon egy Seicentot (35€/nap) hoztak, teletankolva, kicsit

szemeteske 2009.06.04. 09:39:03

Én 10 éve minden nyáron Spanyolországban nyaralok, minden esetben kocsit bérlek, de soha semmi bajom nem volt.
Kis helyi cégektől bérlek, nem kérnek kauciót, a kocsik max. 2-3 évesek, tiszták, és semmi probléma nincs velük.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2009.06.04. 09:53:43

a kerékanya elég durva, lehet a többi meg se volt jól húzva.. bizalomgerjesztő._))

karlmann 2009.06.04. 09:56:22

Nálam alapszabály, hogy mindig itthon bérlek autót, előre fizetek forintban, így nincs kínlódás az értetlen ügyintézőkkel, meg az apró betűs részekkel. A kocsit sokszor tényleg nehéz megtalálni, Madrid Barajas többemeletes óriás csarnokok, vegyesen a Hertz-Avis-Europcar kocsik soronként váltakozva. Minimum fél óra, ha emeleten van a kocsi még több.

Sok bőrönddel nagy szívás főleg ha egyedül vagy. Viszont tele van tankolva, le van mosva, tiszta. Műszakilag már vannak gondok egy Vito-ban pl. a felső nívó fölött 1cm-el volt az olaj, muszáj volt cserét kérni, mert nem célszerű bevállalni egy motorfelújítás árát. Az Avis és a Hertz OK az Eurpocar nehézkes és nem túlzottan ügyfélbarát.

Ottopappa 2009.06.04. 10:11:00

@dansun: Haver élesben kinn volt 1 hónapot Moszkvában télen. Beült a taxiba az 1500-ös Ladába, majd miután a taxis húzott egy jóízűt a vodkájából végig nyomta a jeges úton 90-el...

krumpl 2009.06.04. 10:12:05

Nekem is volt mar tapasztalatom, foleg Nemetorszaben. Egyszer egy kb 10ezer km-es Astra kombiba kellett ugy 120Km-es tav utan olajat utantolteni.. Nem voltam epp happy, hogy az autopalyan kell olajat vennem... De vegul kifizete a Sixt az olajat. A masik eset pedig egy Corsaval volt, sielni indultunk a hetvegere, es direkt teligumival foglatam. Hat en barom, csak az osztak matrica vasarlasanal lestem ra a gumikra, es nem volt rajta hopihe...Innen mar csak remenykedtunk, hogy nem lesz ho/kontroll a hegyekben.
Egybkent az meg vicces, hogy hiba berel az ember egy adott osztalyt, a legtobb esetben mast kap. Pl.: direkt 1es BMW-t foglatam a Sixtnel,majd B Mercit kaptunk. Volt ,hogy Focus helyett meg 1es allt a hazhoz 2 napra :) Es ezeket a foglalasokat nem is egyik naprol a masikra inteztem, hanem jo 2/3 hettel a kirandulasok elott interneten..

Lowtyo 2009.06.04. 10:25:36

boldogok a csórók
nekik nincs ilyesmire gondjuk

wgabor 2009.06.04. 10:27:54

Én Jordániában béreltem a Europcartól autót. Egy Chevy Sparkot vittünk el elsőre, pár nap után észrevettük, hogy a gumik szinte lyukasak, annyira el voltak kopva, rossz méretű kerékanya kulcs volt hozzá és nagyobb(!) pótkerék. Kis útvonal módosítással elvittük egy másik Europcar irodába, ott egyből, szó nélkül kaptunk új gumikat, de a pótkerék méretét megint elszúrták, kicsit veszekedtünk miatta, de a végén meggyőztek, hogy jó az, utána jöttem rá, hogy nem is, mind1. Kis veszekedés után a szívás miatt adtak egy ingyen napot. (Tulajdonképpen korrektek voltak, mert az átvételnél kellett volna figyelnünk erre.) Ezek után, már visszafelé, megállít egy rendőr éjszaka, hogy kéri a forgalmit. Forgalmit nem adtak a kocsihoz, csak kulcsot és a bérlési papirokat. A kesztyűtartóban találtunk valami fénymásolt, arab szövegű papírt, kiderült, hogy azaz, de ugye csak másolat és már a bérlés előtt lejárt. Negyed óra veszekedés, hogy el kéne koboznia a kocsit, blabla, de végül meggyőztük, hogy mi nem tudunk arabul meg ez az iroda hibája, jó arc volt, elengedett. Másnap vinnénk vissza időre a kocsit, iroda zárva. Telefonálgatás, egy óra múlva jött egy sofőr, vele elkezdtünk veszekedni a papirok miatt, ami nem vezetett semmire, közben telefonon veszekedtünk a másik palival, aki kiadta a kocsit, végül behívták az irodavezetőt, újabb egy óra, ő már szó nélkül felajánlott két ingyen napot és egy nagyobb (Peugeot 307) kocsit, amit tovább bérelhettünk ugyan azért az árért (30EUR). Összességében tök jól jártunk, én örültem neki, de azért durva az iroda felkészültsége.

wgabor 2009.06.04. 10:29:33

Ja és kaucióról szó sem volt, az elején levonták a bérleti díjat és pénzt se zároltak a számlámon. Szóval a számlázás is korrekt volt.

K0vasz 2009.06.04. 10:30:06

Én még csak itthon béreltem kocsit, a Foxnál, de akkor minden rendben volt. Interneten foglaltam, de előtte még volt 1-2 kérdésem e-mailben, és tökre meglepődtem, h pár órán belül válaszoltak is:)
Mondjuk a helyszínen derült ki, h a kért sima focus helyett csak focus c-max van, de nem reklamáltam:)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.04. 10:40:00

"pár nap után észrevettük, hogy a gumik szinte lyukasak, annyira el voltak kopva, rossz méretű kerékanya kulcs volt hozzá és nagyobb(!) pótkerék"

Szép dolog a bizalom, boldog lennék, ha érvényesülhetne is az élet minden területén, de kölcsönkapott autón első dolog ellenőrizni az ilyesmiket (kerék, fékek, villamos berendezések).

Nagyon fontos!

Sőt, ha a sajátodat adod kölcsön bárkinek is, miután visszakaptad, szintén át kell nézni mindent. Az ördög szeme, ugye, karikás.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.04. 10:42:33

"Sőt, ha a sajátodat adod kölcsön bárkinek is, miután visszakaptad, szintén át kell nézni mindent."

És előtte is, persze.

Iss 2009.06.04. 10:45:24

Sziasztok!

Nekem is vannak tapasztalataim autókölcsönzésből.
Walesben a National Car Rentalnal dolgoztam egy évet, és én semmi rosszat nem tapasztaltam az autókkal kapcsolatban. Mindegyik autótökéletes műszaki állapotban volt, illetve ha volt olyan kocsi amivel gond volt, azonnal javításra küldték és nem adták ki a kocsit.
Bérlésnél érdemes kifizetni a teljeskörű biztosítást (full insurance), mert abból baj nem lehet. Ha jól emlékszem 70 font volt ha nem tele tankkal viszed vissza a kocsit, ami akár jó is lehet, mert pl egy mondeot kibéreltem 2 hétre és többe jött volna ki tele tankolni a kocsit üres állapotból, mint 70 font.
Ott nálunk meg egész Walesben és Angliában én azt tapasztaltam, hogy jó kedvűen dolgoznak akik a kocsikat kiadják és tájékoztatás is megfelelő volt. Mindig csak tiszta külső-belsővel szállítottunk ki kocsikat.
Amit esetleg pluszba később számláztak ki az olyan autóknál volt, amelyek mérhetetlenül mocskosan voltak visszaadva.
Más lehet egyébként olyan helyen az autóbérlés ahol leginkább turistáknak adnak autót, mint ahol legtöbbször helyi lakosok bérelnek illetve cégek.
Szó se róla hogy Magyar országon is ellátogattam az Üllői úti Nationalhoz és egy lepratelep volt az Uk branchoz képest.
Ezek az autók 1 éves kornál tovább nem maradhatnak a flottában, de az is igaz hogy 1 év alatt minimum 5 évet öregednek.:)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2009.06.04. 10:57:41

az elmúlt 12 évben autót béreltem egyszer az USÁ-ban, háromszor Németországban (Hertz), háromszor Spanyolországban (ebből kettő Tenerifén volt, egy a kontinensen), és egyszer Olaszországban.
ebből kettőről post is van:
autoskartya.blog.hu/2009/05/19/fiat_500_menetproba
autoskartya.blog.hu/2008/07/18/fedel_nelkul_nyaralni

ezt a kettőt már neten foglaltam, a régieket még nem. gond semmivel nem volt eltekintve a Ka-nál az elsőként kapott beragadt kézifékes példánytól, de azt szó nélkül cserélték. lásd post.

primadonna 2009.06.04. 11:00:47

US székhelyű Autoeurope-nál béreltem autót Norvégiában munka miatt minden héten több hónapon keresztül. Szerintem a legolcsóbb cég, nincs irodájuk, interneten lehet foglalni. Teljesen korrekt volt mindig, minden. Egyszer hétszemélyes egyterűt kértem, de amikor odaértem kiderült, hogy éppen lerobbant, adtak helyette két középkategóriás dízel kombit (Toyota Avensis, Skoda Octavia - DSG váltóst!!) és csak az egyik üzemanyagfogyasztását kellett fizetni, ami kb 5,5l volt.:-)

pekmester 2009.06.04. 11:08:29

eddig kétszer béreltem autót, a franciáknál és a spanyoloknál. mindkét esetben az avisnál. párizsban egy VW Tourant kaptunk, 20 ezer kilométerrel, kifogástalan állapotban. Barcelonában egy V40-es Volvót, zsír új volt, 18 km(!) volt benne! A kiszolgálás kiváló volt, kauciót 1 fillért sem fizettem.
Ezért is volt furca, amikor tavaly londonban az auropcarnál azt mondja, a csóka, hogy ennyi-ennyi meg lesz a kaució. Mondom, hogy nekem arra nincs pémnzem, és ráadásul sehol a netes foglalás során nem volt feltüntetve, hogy kauciót kell fizetni, ami ráadásul több mint a bérleti díj.
Úgyhogy nálam marad az Avis!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2009.06.04. 11:11:17

nem csodalkozom, hogy igy neznek ki az autok

youtube tele van olyan "drift" videokkal, ahol berelt kocsikkal behuzott kezifekkel jatszogatnak, esznelkul autoznak (sajattal nem csinalna meg soha, itt viszont majdnem buntetlenul megtehet mindent, amit a fastandfuriousban latott)

tudom, a szolgaltato hibaja hogy nem cserelte ki a tovig kopott kereket, erre nincs mentseg :)

wgabor 2009.06.04. 11:14:09

@sipike78:

"Szép dolog a bizalom, boldog lennék, ha érvényesülhetne is az élet minden területén, de kölcsönkapott autón első dolog ellenőrizni az ilyesmiket (kerék, fékek, villamos berendezések)."

Mi is megnéztünk - legalábbis azt hittük - mindent, fel is írtuk a hibákat az átvételi lapra. A gumik kimaradtak, legközelebb már nem fognak.

otto78 2009.06.04. 11:25:07

Én tavaly nyáron béreltem egy Opel Corsat ('96-ost) napi 10 Euroért (!!), kaució és minden egyéb nélkül, Mallorcán. Akárhányszor hülyeséget csináltam (defekt, árok [rossz gumik, nem volt útfogás], akksi lemerülése) rögtön jöttek és ingyen segítettek. Az egyetlen bibi az volt, hogy egyzser "véletlenül" lehúztak a hitelkrtyáról 200 pénzt, de utána elnézést kértek, és visszautalták.
Ja, és ez egy kis helyi cég volt, kb 20 autóval. Szóval vannak a körülményekhez és árakhoz viszonyítva korrekt cégek!

harcsaparcsa 2009.06.04. 11:43:14

@dansun: arra akartam ramutatni, hogy az USA-ban mennyire maskent viszonyulnak az uzlethez... pont ezt a "sohavisszanemtero" turistat nem ismerik, hiszen mindent elkovetnek, hogy az visszatero legyen. Ezert vannak ok elobre... es az autoberlok is nagyreszt turistakbol elnek, es ott is szezon jellegu, ez nem kifogas, hogy nekik egesz evben gurul a szeker.

Bambano 2009.06.04. 11:45:55

milyen az a sívár nissan micra és honnan lehet látni, hogy hiányzik egy kerékanya?

dansun 2009.06.04. 11:48:19

@Ottopappa: Én is télen voltam kint, és az orosz taxis nyitja nekem a bal első ajtót. Kérdezem: Mi van, én vezessek? Benézek: Ja, hogy ez balkormányos, japán szürkeimport! Aztán az ajtót becsukva látom, hogy a keretnélküli ablaknál 5cm rés. Végig esett be rám a hó, közben a söfőr előzgetett, én meg a balegyen imádkoztam! :)

Amúgy kölcsönzésnél tényleg le kell ellenőrizni a kocsit. Én is mindig megnézem, de most már tudom, hogy kabriónál a tetőt is meg kell nézni, hogy működik-e. Egyszer vagy 200 mérföld után vettem észre, hogy beakad az automatika. Szerencsére volt nálam szerszám, így 5perc múlva már működött, de aki nem ért hozzá az csak pislogot volna, hogy csak csukott tetővel tud kabriózni.

korszellem 2009.06.04. 12:06:21

nekem Thaiföldön volt kalados bérlésem,(suzuki samurai)amikor elindulás után, az első lejtőn fékeztem,és nem történt semmi!vissza 2,kézifék nagynehezen megálltunk,két cigi és kis tanakodás után mentünk tovább.(koh panganon voltunk,ami gyakorlatilag egy hegy:)miután kitapasztaltam(sok pumpa+kf),egész jól lehetett vezetni...amikor visszavittük,közöltem a tulajjal,hogy nincs fék az autón,ő meg úgy csinált,mint aki meglepődött:)
a hátsó lökhárítót benyomtam kicsit,de egy útmenti motorszerelő megcsinálta 50! forintért(10 bath) lol

Suttora 2009.06.04. 12:06:29

@dansun: Jobbkormányost akartál írni, ugye? :DD

Ubul1 2009.06.04. 12:08:30

@lamed:
Neked is annyi a fantáziád, mint egy kiszáradt fahintalónak, mégis te mi a faszt kezdenél egy nagyvárosban egy komplett abroncsszettel, mikor épp pénzé kellene tenned, ökörhugyozás? Nem eladod egy maszeknak aki tesz helyette 30%os gumit a különbözetet meg kifizeti?!
A CD tárat is kivághatnád ugyanúgy aztán ellövöd valakinek, egyik se szembetűnő, abroncsot meg nem valószínű, hogy nyilvántartják hogy melyiken milyen.

@Hrzrasn:
akár be is foghatod a trágya bagólesődet, szart se tudsz... nem a rent-a-carnál vagy, háwer

@sipike78:
meg kell tanulni a másik fejével gondolkozni, kollega!
Összefoglalva ez ugyanaz mint mikor a hotelban leéled a szobát aztán megkummantod távozáskor megemlíteni, meg sík általános hogy textília, evőeszközök, poharak, porcelánok szívódnak fel a vendég távozásakor, bele kell kalkulálni.

dansun 2009.06.04. 12:09:57

@Suttora: Upsz, igen jobbkormányos! :)

Gerardus A. Lodewijk 2009.06.04. 12:10:45

Az autókölcsönző maffiának általában nem annyira az autók bérbeadása hozza a bevételt, mint inkább saját egykori bérautóik eladása. Ez bizony a hányaveti, 100%-osan ügyfélellenes hozzáállásukon meg is látszik.

Németországban béreltem a Suxttől (soha többet!) néhány éve. Interneten meg volt rendelve az autó. Az iroda az átvétel időpontjában (az internetre kiírt nyitvatartási időtől eltérően) zárva volt, telefonálni kellett, +50 eurót számítottak fel a rendkívüli kinyitásért, nem volt ott a megrendelt autó, csak jóval kisebbet tudtak adni, persze gyakorlatilag ugyanannyiért, a szerződéstől elállni nem lehetett. Gondoltam, majd az átvételi papírra felírom a panaszaimat, nos nem készült semmilyen papír az ügyletről, vagy legalábbis nekem nem adtak belőle. Amikor visszaadtam, hallani sem akartak arról, hogy igazolniuk kellene, hogy az autót kifogástalan állapotban adtam vissza.
Egy jó hónappal később (miután a kártyámra már rég ráterheltek egy gyanúsan nagy összeget) kaptam meg a számlájukat, amiből kiderült, hogy ráadásul az interneten feltüntetett áraik nem tartalmazzák az áfát.
Panaszlevelemre érdemben nem reagáltak.

Fulladjanak meg.
Aki csak teheti, nagy ívben kerülje őket!

megint 2009.06.04. 12:11:17

Ubul, senkinek nem jut eszébe ellopni, igazából hülyeségeket írtál, Krétán voltunk dzsip safarin samurájokkal amit ott adtak, igazából esélyes volt , hogy szétesnek, de ami nem semmi,hogy kötelező pálinkázás előtte, közben, és nem sokkal a vége előtt, érdekes volt fent a hegyekben ahol korlát sincs, meg út sem, a vezetőnk végig ivott. Plussz egy születésnap közben ami egy pohár bor volt, de igazából ott este is lexarják a rendőrök , hogy ki ivott , részegek simán motorral vagy quaddal mászkálnak.

asszem 2009.06.04. 12:15:23

@harcsaparcsa:
Az árra nem emlékezem, mert már több éve történt, csak az maradt meg, hogy nem volt drága.
A lényeg, hogy éjfél után szálltunk le Floridában a reptérre, a kölcsönzőben mindenki kedves volt és segítőkész. Angolul is elég jól beszéltek :)
Ezután kikísértek az előre behűtött és teletankolt autóhoz. Nem vicc, a kocsit állóhelyben járatták, hogy a klíma lehűtse az utas teret.
A visszavételkor csak az üzemanyagszintet nézték, "hisz úgy is megy a műhelybe teljes átvizsgálásra".

Ubul1 2009.06.04. 12:15:30

@Ottopappa:
Honnan tudta h vodka volt? Mikor az igazi orosz vodkának se színe se bűze, üvegbe meg lehet tölteni ásványvizet is :D
A jeges úton 90 más tészta, valszeg a pofa kiismerte a hátsókerekes zsiga tulajdonságát hogy nagyobb tempónál jobban tartja az egyenest, a kanyar meg majd jön valamikor.
És a tarifa utánozhatatlan, itthon buszra nem futja annyiból!

Ubul1 2009.06.04. 12:17:15

@megint:
Akkor ott a helyünk, még az időjárás is baráti!

Ubul1 2009.06.04. 12:17:35

@megint:
Akkor ott a helyünk, még az időjárás is baráti!

megint 2009.06.04. 12:19:11

Amúgy a Neckermann, meg gondolom a többi is elmondja mindig melyik céghez menjünk autót bérelni, melyikkel van kapcsolata, és azt is elmondják , hogy a többihez nem kéne menni, mert a biztosítás homályos, meg az autók is, ezek a kis irodák a part mellett általában szarok. Ubul tudod max a balkánon jut eszébe az embernek négy db abroncsot eladni miközben a városban nézelődik, a gumilopás már nem nálunk sincs nagyon, pénzt meg csak visz az aki nyaralni megy, és nem az ott eladott cd tárból fog nyaralni amit 20 euróért értékesít, nem beszélve arról ha megtalálnak.

zsoci 2009.06.04. 12:21:31

Hát ezért nem megyek sehova saját autó nélkül.

Így jár aki saját helyett bérel. Amúgy egy csomó dolog amit ADAC reklamál nem igazán fontos pl: kit érdekel a elsősegély csomag ? Vagy ki a francnak kell légzsák ?

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 12:31:54

@Ubul1: Itt pontosan te vagy az, aki szart se tud, csak faszságokat pofázik. Vérbeli cigány mivoltodat le sem tagadhatnád, egybôl azon jár az agyad, mit lehetne ellopni.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 12:41:16

@zsoci: "Így jár aki saját helyett bérel."

Rendben, okostojás. Akkor majd te leszel az, aki napokat basz el arra, hogy leautózzon Krétára elbenzinezve egy rakás pénzt, meg egy vagyont fizetve a kompra.

"Amúgy egy csomó dolog amit ADAC reklamál nem igazán fontos pl: kit érdekel a elsősegély csomag ?"

A sebeidet mivel kötöd be, Einstein? Lapulevéllel?

" Vagy ki a francnak kell légzsák ?"

Mindenkinek, aki nem szeretné arcába kapni a kormányt koccanásnál.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 12:45:02

Egyébként szinte hihetetlen, hogy 1-2 kretént leszámítva, 99%ban témába vágó és hasznos hozzászólások születtek. Nem lehetne ezt mindig így?

Bajusz. 2009.06.04. 12:51:32

Azért ADAC-ék is megnézhetnék, mibe nyúlnak bele. Néhány mediterrán ország 60 szolgáltatója nem igazán reprezentatív minta, ha figyelembe vesszük, hogy pl. Krétán csak Heralkion városában van kb. 60 különböző autókölcsönző, köztük nagyok (Herz, Avis), meg kis helyiek is. Persze ahol nagy a tömeg, nagy a lehúzás is, de néhány simlis szolgáltató miatt lehúzni a bérautósokat, nem fair dolog. Én eddig életemben egyszer béreltem autót, 2 éve Cipruson egy Kia Picanto-t (jobbkormányos!), és semmi baja nem volt, klímás, cd-s kis gép, amire kellett, tökéletesen megfelelt. Az iroda korrket volt, segített az útitervben az ügyfél, profin beszélt angolul, és az egész bérlést benzinnel, biztosítással megúsztuk 3 napra akkori árfolyamon átszámítva 38.000 Ft-ból. Láttam az előttem szólóknál is van ellenpélda bőven, szóval ez egy nem jó cikk, értelme se sok.

megint 2009.06.04. 12:58:07

Krétára repülővel kell menni, amit utálok, valahogy 11000 méter magasan nem érzem magam biztonságban, légörvényről ne is beszéljünk, akkor lever a víz, de 2 óra alatt ott volt, kaját, italt kapsz, mire vége a kajának már le is teszik a gépet.

megint 2009.06.04. 13:01:10

zsoci, ugye nem gondoltad komolyan amit írtál? Mallorcán épp láttam,hogy egy bérelt jeep-el ütközik négy fiatal, sofőr feje alig látszott a vérttől, a többi az út szélén feküdt, talán jól jött volna a légzsák.

megint 2009.06.04. 13:10:36

Ubul1, hát igen, ellennék én is ott, nagyon barátságos nép, és a szórakozás sem drága, csak ne lenne ennyi német meg holland, szörnyen igénytelen, viselkedni nem tudó népség, idegenvezető mondta ,hogy utálják is őket, csak hát az euró nagy részét ők hozzák.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.06.04. 13:18:51

2008 nyarán Oklahomába béreltünk egy új KIA faszomtudjamit,bejártuk a fél mexikói öblöt,semmi baj nem volt,teljesen korrektek voltak,teletankolva adták oda és ugyanúgy vittük vissza.
A benya természetesen picsa olcsó....

flamer 2009.06.04. 14:51:30

@Bajusz.:
Ennek a cikknek pont az az értelme, hogy rávilágít sok dologra. Például arra, hogy egy csomó kölcsönző olyan autót ad, amit nem szabadna útra engedni, szóval figyeljen oda az ember. Meg az is érdekes, hogy mekkora különbség van a kis kölcsönzők meg a nagy láncok tagjai között, ilyenek.

loláb 2009.06.04. 15:02:05

@Hrzrasn: Mondjuk ehez nem árt, ha nem mindig az unásig ismételt klisékről szóló cikkeket írunk, mint pl motoros-autós, használt-új, suzuki-bmw, márkaszervíz-szakik.

Ubul1 2009.06.04. 15:07:33

@Hrzrasn:
Látod taplókám, már megint te vagy aki itt vetítőgépet játszik, csak kontrázol itt mint a kemping bicikli, ha nem tetszik valami el lehet húzni(mivel más nem fog). Egyenlőre még nem vagy dirigátor se itt se máshol.
Bocs a szerk.-től nem tudom ezt a faszfejet szó nélkül elengedni.
@megint:
Most komoly nemzetiségi kérdést csinálhatna akárki a svábokból meg a hollandokból, ezek szinte mindenhol ott vannak és mindenhol nemkívánatosak, de nem lehet módszeresen kitiltani őket mindenhonnan (pedig komolyan jobb lenne) mert nekünk is hoztak nem keveset a konyhára. De érdekes valahogy a Balatonnál mégis a jobbikfajta csapódik le belőlük, valszeg az exNDK-ból szédölögnek ide és még nem felejtették el a Páneurópai pikniket. Meg csóró alapból nem illuzionál olyat hogy a talpa alatt átfúj a szél mert ő a kőgazdag a balkánon.

PPicur 2009.06.04. 16:00:45

Sziasztok!

2009. február végén voltunk Spanyolországban Malagán. Autót interneten a malagacar.com-tól béreltünk. (7 db) Kijöttek elénk a repülőtérre, elvittek a telephelyre, gyors, korrekt ügyintézés. Igaz nem a kért autót adták, de ua. kategóriát. Ott fél tankkal adják és üresen kell visszaadni. A mi autónk (Peugeot 307 diesel 45 000 km körül) díja: 96 EUR 4 napra, ebben benne volt a napi 3 EUR extra biztosítás és a fél tank üzemanyag ára. Tudom, ez nagyon előszezon. Később dupla, tripla az ár. Az autó karcos volt (mind minden autó Spanyolországban :-)). Mutattam az ügyintézőnek, erre: no problem. OK. No problem. Az egyik gumi kicsit laposabb volt. Visszavitte, gyors csere és indulás. Volt korrekt szerződés spanyol és angol nyelven. Amikor visszavittem csak azt kérdezte, hogy elvigyen-e a repülőtérre. Semmi visszavételi papír (ettől azért kicsit fáztam). Fél óra múlva az autó lemosva kitakarítva ott állt az udvaron.

PPicur 2009.06.04. 16:09:26

Adalék a mediterrán autóhasználathoz:
Este visszamentünk a csapat hiányzó részéért a kölcsönzőhöz. Amíg vártunk, láttuk, hogy indul a reptérre a srác utasokért egy 19 személyes busszal. Tolatás, csattanás, Ford K billenés. A srác egyesbe tette és anélkül, hogy kiszállt volna és megnézte volna mi történt elhúzott az utasokért. A Fordon kisebb sérülések (karcolás, lökhárító horpadás) Azon a tájon kisebb sérülésekkel nem foglalkoznak. Ha arra jártok saját autóval, akkor csak merőlegesen parkoljatok (ezt helyiek ajánlották) - különben az igazítások miatt elöl-hátul kocc. :-)

Cro166 2009.06.04. 17:25:40

Tényleg durva a kerékanya...főleg, hogy az nem anya, hanem kerékcsavar!:))

yard (törölt) 2009.06.04. 18:32:00

Qrva jó ez a balkáni gondolkodás....
-eladni az autóból a cuccokat..
-kifosztani a szállodai szobát...
Akkor mit várunk a balkáni kölcsönzőktől?
Gondolom Ubul1 mentalitásához igazodnak.
USA-ban, ahol természetes a kölcsönzés (és olcsó) senkinek eszébe sem jut az ilyen marhaság. És ha úgy tetszik tök új kocsit kapsz, amivel fingér-húgyér bejárod az államokat és ott adod le ahol akarod.

BushDoctor 2009.06.04. 19:33:43

Usában béreltünk egyszer egy Dodge Stratust Atlantában és keresztülvágtunk vele Floridán egészen Orlandóig...zsir új volt, kulcsot nem kaptunk, minden fullos volt benn, a kölcsönzőben a parkolóban az ajtó nyitva, kulcs a gyujtáskapcsolóban (!). Se kaució, se átverés, hiába a balkán onnan messze van :)
Ezzel szemben tavaly nyáron korfun nem mertem bérelni :))) Két kölcsönző is vagy le akart venni, vagy hihetetlenül ócska autókat akartak rámsózni..maradt a busz :) Mindenkinek ajánlom bérlés helyett!

megint 2009.06.04. 20:38:46

Ubul1, azért kérdezz meg pár tulajt a Petőfi Sétányon erről a kérdésről, poharakat, korsókat, sőt néha székeket is elvisznek, vagyis el akarnak vinni, de mióta van a biztonsági szolgálat elkapják őket az utca végén

greg_garcia 2009.06.04. 21:32:48

Nekem még rossz tapasztalatom nem volt autókölcsönzéssel, igaz, csak nyaranta és akkor élek vele, amikor valamelyik mediterrán szigetre megyek. Még zsoci kedvéért sem vagyok hajlandó napokat autózni és kompozni.:)
Legutóbb 2008-ban Krétán béreltünk kocsit, az interneten foglalva, ezen az oldalon:www.RENTAL-CENTER-CRETE.com. Két hétre €439 +€20 volt, mert a Wizz este repült, naná, ezért night delivery costot is felszámoltak. A görögöknél az üres tank a szokás, de írtam nekik, hogy legyen benne legalább annyi benzin, amivel a szállásunkig eljutunk, mondták OK.
Úgy is volt, a reptéren várt egy srác nevemmel egy táblán, félig megtankolva, a megbeszélt szinte új Toyota Auris-al. Ha előre fizetek, még kaptam volna 10%-ot, de ezt nem vállaltam be, pedig így utólag, semmi gond nem lett volna belőle. Ott lehúzta a kártyám a motorháztetőn. Szállást is előre foglaltuk a neten, pénzt is előre utaltam egy angol csajnak egy úszómedencés villáért és érdekes, ott sem volt semmi gond. Kb. ott volt árban mint egy 5*-os szálloda, csak sokkal jobban éreztük magunkat.
A kocsit egy kicsit kevesebb benzinnel adtuk le, mint kaptuk, de nem foglalkoztak vele. Viszont a leadáskor az első ülés alatt maradt az irattárcám, pénzzel útlevéllel, kártyákkal és már a reptérről hívtuk a srácot, hogy ez van. Megnézte az ülés alatt, azt mondja tényleg ott van, de épp most állt be a mosóba, de mindjárt hozza. 15 perc múlva hozta és a kezembe nyomta hiánytalanul.

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.06.04. 22:05:23

nekem itthon volt bérautózás, vagy sixt vagy budget. minden oké volt, mondták, hogy van matrica. valami csillogós matrica volt is, nem figyeltem.

egy-két hónappal később jött a dokument, hogy mégse. végül leleveleztem és nem tudom hogy boxolták le. csak a tanulság kedvéért írtam, érdemes lehet ránézni a kerékcsavar mellett arra is.

Mammut8 2009.06.04. 22:19:59

@Ubul1: ugyan milyen extrát szednek ki belőle?
az elektromos ablakemelőt?
kitépik a klímakompresszort, mert az emberek lopni mennek, nem nyaralni

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 23:18:36

@Mammut8: "az emberek lopni mennek, nem nyaralni"

Nyilván magából indul ki :)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 23:37:24

@Ubul1: Senkinek nem dirigáltam, mindössze rámutattam, hogy faszságokat hordasz össze, mint mindig, illetve egy putriscigány vagy, akinek kapásból a lopáson jár az agya.

Ha neked örömet okoz önmagad rendszeres szopatása és leégetése, kommentelj ide bátran, bármikor vendégem vagy egy körre :DDD

Hrzrasn (törölt) 2009.06.04. 23:41:28

@loláb: Egyetértünk, többnyire elég fos témák vannak.

GergőÁron (törölt) 2009.06.04. 23:45:30

Mi görögbe, krétán béreltünk kocsit, korrekt volt.
Valószínűleg az is közrejátszott, hogy egymást érték az autókölcsönzők, és hogy egy sziget, vagyis kevéssé valószínű, hogy elbúrják a kocsit, vagy leszereli a micslengumikat a bérlő, és felteszi a repülőre.

Egy kissé zörgős Getz volt, minden kutyafasza működött rajta, fék fogott, futómű nem góválygott, és ha leállítottad a motort, a tükreit behúzta magától, mint egy hetesbömbi.

Nem egészen teletankkal adták át, amikor kérdeztük, hogy a benzin hogy van, azt momdták, hogy kábé tegyünk bele annyit,ahogy a mutató állt eredetileg, érzésre.

Elvileg az ár tartalmazta a biztosítást is. Persze lehet, hogyha összetörjük, akkor kiderül, hogy nincs elsősegélycsomag meg háromszög, meghogy legombolnak még pénzt, de szerződésben nem szerepelt ilyesmi, (amit az összes nagyobb nyelven lehetett kérni). És nem is vót drága.

kujoon 2009.06.05. 00:21:01

Én eddig egyszer béreltem kocsit, Magyarországon, egy kis cégtől.Az egész magyar kínálatot átnyálaztam a neten, szinte mindenhol k. drága lett volna (pl Fiat Panda 10e/nap. Nooormális??) meg soxázezer forint kaució kártyára beterhelve (a nagy lóf@szt bízok én meg előre egy magyar cégbe...) , szó sem lehetett róluk.Épp lemondóan belenyugodtam, hogy marad a Volán-BKV romantika, esetleg néha a taxi.
Erre találtam olyat, hogy Opel Omega 6000 ft/nap (kb, nem emléxem pontosan; igaz tizen-egy-két éves volt a kocsi) és kaució se kell.Megbeszélt helyszínre kihozták, USDben előre fizetés, és hadd szóljon.Mivel első alkalom volt , nem is néztem gumikat, meg karistokat, elsősegélydobozt, de így utólag persze kellett volna.Kb annyi benzinnel adtam vissza, amennyivel kaptam, még le is gőzborotváztam előtte.Nagyon szimpatikusak voltunk egymásnak, kár hogy q. ritka az ilyen cég...Kocsival semmi gond nem volt, pedig elcsaptam egy seggfej fácánt, vert a víz, hogy biztos bebaxta a lámpát, de nem... :) Szegény idióta madár valszeg oda lett...

kujoon 2009.06.05. 00:30:52

Ja, még egy; valaki el tudná mondani, hogy miért sokkal olcsóbb a benzin amerikában, mint pl. európában?Borzasztóan érdekelne...
Egy pár válaszlehetőségre gondoltam, ezek:
-mert olcsóbb/nincs rajta annyi adó...de hogy lehet ez, az amcsi állam nem szeret adót kivetni? Nem hinném...

-mert az usa-polgároknak nagyobb az érdekérvényesítő képességük...akkor mér nem fogunk itt is össze eu-szinten az opec ellen?

-mert amerika nagyobb piac, jobb árat kapnak... az eu kb ugyanekkora piac, nem?


-van sok saját kitermelésű lelőhely... van euban is, pl norvégia, nem?


Aki tudja folytatni, hajrá? :D

A pontos válasz nem gondolom, hogy elhangzik , de bízom benne. :-)

Ja, és bocs az offért.

andand 2009.06.05. 09:55:51

2009 februar, Roma: berleunk egy autot az AutoEurope-on keresztul, egy helyi ceg adja (SicilyByCar), de valahogy kotodnek az AutoEurope-hoz, az o logojuk is szerepel naluk. Auto idead, papiron bejelolve a karcolasok, allitolag full casco-s, direkt a dragabbik arat valasztottuk. A papirokat az irodaban kellett alairni, az autot egy parkolohazban vettuk at, vagyis gyakorlatilag kaptunk egy kulcsot es meg kellett keressuk az autot es mehettunk. Aznap delutan vettuk eszre, mikor szembol sutott a nap, hogy van egy kofelverodes a szelvedon. Ket nap mulva 10 cm repedes volt. Telefon nekik, izgalom, visszahivnak fel ora mulva, hogy nem gond, a biztositas allja ezt. Mire leadtuk az autot, mar vagy 20 cm is volt a repedes, atvetelkor megneztek, leirattak mi tortent, megint nyugtatnak, hogy rendben van minden.
Errefel hazaeres utan egy hettel levonnak 600 eurot a hitelkartyamrol. Telefon, level, nagy sokara jon a szamla, hogy "a biztositas nem tartalmazza az ablakot es a kerekeket". A szerzodest tobbszor atolvastam, igen, van ilyen biztositas is, de nem derult ki, hogy nekunk milyen is van, mert mas "kodolast" (roviditest) hasznalnak az urlapon es mast a szerzodes felteteleiben (CDW 0% vs. Car Protection/Car Protection Plus). Ujabb level, emailre nem valaszolnak, ajanlott levelre nem valaszolnak. Level az AutoEuropehoz is, semmi, majd ujabb kerdezoskodes utan elkuldik ugyanazt a szamlat, szkennelve is. Amiben ok allitjak, hogy a biztositas nem tartalmazza az ablakot, de ez csak egy extra lapon szerepel, amit en nem irtam ala.
Szoval ilyen, szivas, ezentul tuzetes atvizsgalas es fotodokumentalas utan veszek csak at autot. Es alairni a seruleseket csak akkor fogom, ha elottem van az auto.
Hogy miert nem a banknal reklamaltam? Mert nekem sincs bizonyitekom (iras, fenykep, hangfelvetel) arrol amit ok mondtak, se arrol, hogy nem volt ott a kofelverodes az ablakon.

greg_garcia 2009.06.05. 15:06:29

kujoon: történelmi oka van. Itt egy kicsit hosszú, meg off lenne.

PeDro 2009.06.05. 16:27:21

kujoon: mert sokkal szarabb a benzin, mint Europaban. a normal csak 87 oktanos, mig otthon 95. autoberles Amerikaban: en eddig csak Kanadaban bereltem autot, de gondolom nem sok kulonbseg van. szoval, interneten auto lefoglal (Economical), megerkezeskor be a kis irodaba a repteren. ugyintezo mondja, hogy csak eggyel nagyobb auto van, ugyanazert a penzert. :-) elmodjak mi van az arban, papir alair, auto 5 perc mulva eloall. makulatlan, majdnem uj, teletankolva. ennyi. latszik, hogy itt ez resze a mindennapi eletnek es nem az a cel, hogy elnyuljak az ugyfelet...

greg_garcia 2009.06.05. 19:31:44

Természetesen nem azért olcsóbb az üzemanyag az USA-ban, mert szarabb, ellenben azért, mert kevésbé adóztatják. Európában az üzemanyag adótartalma 2,3-szor nagyobb, mint odaát. Itt a benzin/diesel árának 70%-a adó, míg ott ez csak 20%.
Na, hogy ennek mi az oka, az messzire vezet, de nem olyan eszeveszetten bonyolult.

AST 2009.06.06. 16:51:57

Horvátországban, Brac szigeten béreltünk egy Matizt, kaució nem volt. Cserébe retkesen adták át, sűrű bocsánatkérések közepette, amikor visszavittük este, szinte ki akarták fizettetni a tisztítást "Miért koszoltátok így össze?". Ráadásul téli gumival volt felszerelve, kint 36 fok volt árnyékban... 200 km után már elég melegek voltak az abroncsok. Átadás-átvételi formanyomtatvány sem volt, holott volt rajta (előző) sérülés is.
Végül túl pancserek voltak ahhoz, hogy a "hülye" magyarra rákenjenek mindent. Szóval vigyázzatok!

Veg_ 2009.06.09. 06:37:49

@Ubul1: Remélem, ha valaha kölcsönzőm, szállodám, éttermem, stb lesz, az árszinvonal kellően magas lesz ahhoz, hogy egy ilyen seggfej, mint te, ne is töprengjen azon, hogy átlépje a bejárat ajtajár... És remélem, mielöbb lecsuknak párszor lopásért, egyre hosszabb időkre, addig se rontod a levegőt.
süti beállítások módosítása