Autót nyitni a netről?

  2009. április 12. - ommm Címkék: wc pumpa távirányító autólopás

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Tény vagy kitaláció a sztori, mely szerint az ős-kocka Passat kulcsával az összes korabeli Audit és VW-t ki lehetett nyitni? És mi a helyzet manapság? Mit csináljon az ember, ha az autóban felejti a kulcsot? Keressen egy garantáltan bevált trükköt az interneten?
Francokat, hívjon segítséget. Minden jóravaló autómentő vállal bezárt autó kinyitást, de legrosszabb esetben is elviszi a szervizig. Rutinosabbaknak marad a fogas, vagy az ügyes szomszéd. Mi is kipróbáltunk két tutinak mondott módszert. Időtöltésnek jó volt, másnak nem.

Először tán a WC pumpáról. Érdekes módon mindenki így nevezi a lefolyótisztító gumiharangot, én is, de jóformán nem láttam még senkit, aki a retyóban turkált volna vele. Na jó, nekem múltkor sikerült, úgy látszik a cső keresztmetszete nem bírta az ebédről megmaradt lecsó (ha nincs itt a nő, férfiember ilyeneket eszik) és a temérdek wc-papír által támasztott terhelést és eldugult. Legyen hát wc-pumpa, az jól hangzik és kellő undort is vált ki az emberből.

Elméletileg ugyanúgy kéne működnie, mint a teniszlabdának, amiben már akkor sem hittem. Mert hogy a fenébe tud egy teniszlabdányi lég mechanikát mozgatni? Láttam már szétszedett ajtót, raktam is össze, de halvány lövésem sincs, mi bírná rá a zárszerkezetet, hogy elmozduljon. Felnyomja a pöcköt (már ha van), vagy a rudazatot  amit amúgy csak dróttal tudunk mozgatni? Vagy kiakasztja a zárnyelvet? Vagy hogy? És ha szervómotor is van? Kulcsérzékelő? Hirtelen sokkot kap a zár és szétdobja magát? Millió oldalra szökik a levegő odabent a szerkezetben, szerintem lehetetlen olyan nyomást csinálni csak így, ami akár csak megmozdítana bármit is benne. Persze lehet, hogy én tudom rosszul és tényleg lehetséges a nyitás, de nagyon nem hiszek benne.

Azért persze kipróbáltuk a pumpával, de az egész mélygarázsban nem találtunk olyan autót, melynek zárja köré tökéletesen illeszkedne a harang pereme. Ott a kilincs, az övvonal, a díszléc, akármi. Egy darab dróttal többre mentünk volna, de az sem garantált, autófeltörési tudásunk a nullához közelít. Igaz ugyan, hogy megboldogult kocka Ibizámat egyszer fel kellett törnöm, de órákba tellett, míg sikerült a művelet, ha éjszaka a parkolóban csináltam volna más autójával, már tucatszor pofán vertek volna.
WC pumpa kilőve.

Egy másik – videómegosztók szerint bevált – módszer az univerzális távirányítóval történő kinyitás. Csókolom, nem vagyok egy elektronikai géniusz, de azt azért tudom, hogy ezen távirányítók infravörös fénynyalábot sugároznak, a riasztók pedig rádiófrekvencián üzemelnek. Ráadásul szinte kivétel nélkül mindegyik ugrókódos, sosem sugározza ugyanazt a jelsort. Ha jól emlékszem, valamikor réges-régen voltak infravörös autóriasztók, de nagyon hamar véget értek. Talán igaz sem volt.
Univerzális távirányító kilőve.

Különben is, a tolvaj nem fog vesződni semmiféle gombnyomogatással és pumpázással, fog egy fél téglát vagy egy baseball-ütőt, bedurrantja az ablakot és máris pakol kifelé. Öt másodperc és mire az autóhoz érünk, már oda a fejegység vagy az utastérben felejtett érték Aki pedig nem csak feltöri, hanem el is akarja vinni, az már tudja, hogyan kell, sajnos.

Legnagyobb valóságalapja a mobiltelefonos városi legendának van talán. A mendemondák szerint az amerikai Ford és GM autókat lehet kinyitni úgy, hogy telefon hangszóróján keresztül küldetjük el a jelet a pótkulcsról az autóhoz. A közismert MythBusters ezt cáfolta, ennek ellenére vannak olyanok, akik bizonyították. Hol az igazság? Fene tudja. Talán valahol a sok, rendőrség által kiadott közleményben és szórólapban, amit oly előszeretettel dobunk a kukába, ahelyett, hogy elolvasnánk és megértenénk tartalmukat. Itt a jó idő, szívesen hagyjuk lehúzva az ablakokat, míg elugrunk a trafikba újságért, otthagyjuk az autóban a napszemüveget (ez is bőven elég ahhoz, hogy feltörjék, láttam már ilyet), elhúzva a tetőablakot.
Tálcán kínaljuk fel a lehetőséget az enyveskezűeknek. És higgyék el, azok jóval ügyesebbek, mint mi ketten, Árpáddal a mélygarázsban.

(Jaj, most látom csak, elnézést a vákuumért a teniszlabdás módszer taglalásakor. Tudják, a lámpaláz.)

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr291061695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

napiszlovák 2009.04.13. 13:20:52

pár éve vettem egy kettes Golfot bontásra, annak a kulcsával lazán nyitottam a sajátomét, fordítva valamiért nem ment a mutatvány :)

Bambano 2009.04.13. 13:23:38

A teniszlabdás trükköt tegnapi adásban cáfolták a mythbusteresek.

Ez az ugrálunk kicsit a rámpán, hogy csörögjön a riasztó ezen szétröhögtem az agyam :)

Bambano 2009.04.13. 13:27:03

@Tsutsi: az hagyján, de egyszer Kepes András műsorában egy orvos elmesélte, hogy berúgva sunnyogott haza a golfjával a mellékutcákon, amikor látott egy balesetet és nem vitte rá a kötelességtudat, hogy elmenjen. Megállt, hogy kell-e segítség, rendőrök mondták, hogy nem, meg hogy eltekintenek a szondáztatástól, de gyalog menjen haza. Fickó elsunnyogott, majd visszaosont, beült a golfba és tűz haza. Fél óra múlva rátörték az ajtót a rendőrök, hogy mondták, gyalog menjen haza, mégis kocsival ment. Fickó vitatkozott, lekisérték a garázsába, ott állt egy fehér, felmatricázott rendőrségi golf, fényhíddal, szirénával, ahogy kell :)

Yolsos 2009.04.13. 13:31:17

egy olyan 8 éve leparkoltunk a trabival pesten és mikor kijöttünk dolgunkról beültünk minden nehézség nélkül! Akkor vettük észre, hogy ez nem is a trabi amivel jöttünk, mert az 2-vel odébb ál. De a kulcs jó volt bele :D Szerencsére a másik trabi tulaj látta mit csinálunk de észlelte, hogy nincs tolvajlási szándékunk és jót röhögtünk a történteken. Oda nem kellett volna semmilyen szerszám :D:D

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.04.13. 13:35:38

Annak idején rengetegszer nyitottam ki a Ződ Szörnyet, volt, hogy csepelen a művek előtt zártam bele a kulcsot, aztán még jó, hogy volt nálam fogó. Kerítés középső drótjából kicsíptem egy darabot, azzal ott bűvészkedtem, közben a rendőrök karbatett kézzel álltak mellettem, és várták, hogy kinyissam, hogy meg tudjam mutatni a forgalmit, hogy tényleg az enyém, és nem ellopom épp. :)

Felaca 2009.04.13. 14:38:17

Ez a volkswagenes kulcscserelgetés sajnos tényleg jól működik, épp tegnap zártam be a 2-es Passatom kulcsát a kocsiba és a másik 2-esem kulcsa tökéletesen jól nyitotta. Meg Golfokat is jól nyit, hasonló korúakat. Múltkor valaki más kulcsa is nyitotta a verdámat, a magnón kívül képesek voltak ellopni a szarrákopott napszemüvegemet és egy headsetet is. Ja és voltak annyira mókásak, hogy egy hét múlva ugyanott megint kinyitották a kocsit, de semmi mozdítható nem volt benne, viszont találtak rólam egy igazolványképet, azt kirakták a motorháztetőre.
És még boldog is lehetek, hogy tényleg nem kővel b...ták ki az ablakot!

=Daniken= 2009.04.13. 15:03:33

Mekkora állatok vagytok!!:-DDD

cart: Te két frászt megérdemelnél a paraszt utalvány mellé....micsoda egy tapló vagy öcsém...

Ronald 2009.04.13. 15:07:50

Én mai napig idegsokkot kapok, amikor a filmekben kitépnek 4 drótot, ebből kettőt ősszeérintenek (figyelem, csak kettőt !) és máris vidáman elautóznak.

És a kormányzárat ki a faszom oldja fel?

A laptopos bandák is a laptopról nyitják a kormányzárat - 30 méterről?
.

McK (törölt) 2009.04.13. 15:07:55

Még Daewoo szalonban dolgoztam.
Volt egy állatorvos pali,aki kifejezetten szórakozott emberke hírében állt.
Minden servíz idején pisáltam a röhögéstől,olyanokat mesélt,amit kitalálni sem lehet.
Anno vett egy full leganzát bőrrel mindennel,és vett rá trikó üléshuzatot..:D
No de zárnál tartottunk..
Volt egy swiftje,fehér fekete lökhárítók,alap.
Még tesco sem volt,talán skála vagy mi,ott parkolt a parkolóban.
Kijött,beült,az autóba,elindult..300 méter után megérezte az illatosító szagát,amit ki nem állhatott..
Pumpa fel,hogy az asszony már megint vett egy ilyen szart,amikor ő megmondta,hogy utálja..letépte,sutty ki az ablakon..ment még 300 métert,lenyúlt a magnóhoz,hogy bekapcsolja..nincs magnó..!
Ellopták! Nem jó,nincs luk se..döbbenet,megállás..
Hátranéz,hátsó ülésen szalmakalap,női táska..:O
Ajjjaj..
Ez nem is az Ő kocsija volt..:D
Vissza a parkolóba,ahol egy megszeppent kis hölgy várta a saját autójánál,miszerint nem megy bele a kulcs...:D
Ennyit a zárakról.
Szórakozott állatorvosunk meg legközelebb elmesélte,amint fennt felejtette az autóját Ferihegyen Dél-Dunántúliként..:D
Hazajött busszal a repülőút után,és hazaért,mire rájött,hogy kocsival ment fel,mert lekéste a buszt felfelé..:D
Bírtam a kis Öreget.

McK (törölt) 2009.04.13. 15:10:27

Jah..kopott VW zárat minden VW kulcs nyit,egyes Golfok,kettes Golfok elindulnak egymás kulcsával.

Rocko- 2009.04.13. 15:14:06

ezek a "beülök a más kocsijába" sztorik jók. kérdésh ezek az emebrek hogyan vezetnek, ha a saját kocsijukat se ismerik fel, még rendszámmal se.

sötét levegő nyomja az agyukat? :DDDD

tóbiás · http://poorn.hu 2009.04.13. 15:17:16

Ubul1: A Dóri az a szőke szőrös a vidi elején? Nekem nem jön be. :D

McK (törölt) 2009.04.13. 15:23:47

Rocko

Döbbenet,de az emberek nagyon nagy része olyan hülye az autóhoz,mint én a számítógéphez..
Fogalom nélkül.
Azt se venné észre,hogy elhagyta a hátsó futóművet.
Defektel megy előtted 100-al a pályán defektel,és nem veszi észre..azt se fogja fel,hogy mutogatsz..

sosrizs 2009.04.13. 15:47:00

a legegyszerűbb módszer amivel marad az ablak ha a túlodli kilincset meghúzod 1 hosszú dróttal(az emberek 80százaléka ugyis 1 résnyire nyitva hagyja az első ablakot:D)

Ciri 2009.04.13. 16:04:30

"Ubul1
@Ciri:
tegyed takarékra az agyad"

Hozzád meg ki a tököm szólt, te retardált csóringer ??
Vagy magadnak pofázol taplókám?

series_one (törölt) 2009.04.13. 16:20:28

@sosrizs:

ühüm.
és mi van akkor, ha a kilincs nem nyitja a zárat?
mert általában nem nyitja.

w a s d 2009.04.13. 16:24:43

@series_one:
Tippem, hogy index- búra széttöréssel.:D

Hogy ér- e vele valamit az ember, az más kérdés.

Rocko- 2009.04.13. 16:33:20

McK 2009.04.13. 15:23:47
na az ilyen emebreknek nem szabad autót adni.
túl alacsony a kerítés.

sosrizs 2009.04.13. 15:47:00
sosem hagyom nyitva az ablakot.

ergerberger 2009.04.13. 16:44:46

Fospunepával autót próbálni nyitni sikertelenül, az nem sikeresség.

series_one (törölt) 2009.04.13. 16:46:34

@F/:
azt egy darabig kalapálhatod, mire összetöröd...
:))))

Negrogo 2009.04.13. 17:03:41

@zootyo: en se hittem el. de aztan kibrobaltuk ertelem szeruen olyan tavolsagbol ahol mar nem mukodott a nyitas normal modon es a telefonnal kinyilt. konretan egy c vektranal.

series_one (törölt) 2009.04.13. 17:08:36

@F/:

polikarbonát. azt ilyen pici felületen nagyon nehéz összetörni.
próbáltuk.
más típuson is próbáltuk, ugyanez a tapasztalat.

Pasas 2009.04.13. 17:21:15

Bocs az off-ért, azzal az amerikai autós tombolának mi lett a vége?

Rocko- 2009.04.13. 17:25:18

series_one 2009.04.13. 17:08:36
erősebb mint a Trabant lámpakarika? :)

w a s d 2009.04.13. 17:34:01

@series_one: Csavarnyúzó + kalapács?

zalkapone 2009.04.13. 18:33:23

Régi Ford kulccsal bármilyen Fordot be lehetett zárni. Nyitni viszont már nem. Hödlmayer-es tréleresek jókat játszottak mindig, mire kinyitogatták a hozott kocsikat...

perszepersze 2009.04.13. 19:06:11

semmi sem új a nap alatt!szerkezetileg a zárak és a gyújtás zárszerkezete, relatíve primitív. akik profin nyitják az autókat pl. segélynyújtás miatt, azok a zárfésűlés elvét használják!80-as, 90-es évek autóit egy profi, károsodás nélkül max.15 másodperc alatt nyitják, de a mai autók is nyithatók 1 perc környékén. bármi, ami belemegy a zárba és ott "játékra" és forgatóerő átvitelére képes, az nyitja a zárat, fordítja a gyújtáskapcsolót....

fogash 2009.04.13. 19:26:20

A teniszlabdás módszer max a régirégi 100as audikon (C2, C3) működhetett, mert ott sűrített levegővel ment a központi zár. Ott viszont nem kizárt, hogy működik, ellentétben a mostani elektromágnessel működő zárakkal.

Az infra távirányító nem feltétlenül riasztóhoz tartozik, a franciák (konkrétan Peugeot 106) és az olaszok (Fiat Tempra) távirányítós slusszkulcsa a visszapillantó alatt elhelyezett vevőre tolja az infrajelet, ami nyitja a kpi zárat. Ennek semmi köze a rádiós riasztó-távirányítóhoz, se az ugrókódhoz.

Kicsit több körültekintést az észnélküli posztolás előtt, fiúk! :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.04.13. 19:27:54

@series_one: oldalindex kézzel is kipattan (max kell egy lapos csavarhúzó), izzófoglalat kicsavar, izzó kivesz, két érintkező rövidre zár. Mi ebben a bonyolult?

Kukimustáros 2009.04.13. 19:46:34

A tenisz labdás verziót már az állitolag is megnézte és kamu de már 1 éve!BAKKER NEM HITTEM VOLNA HOGY KAROTTÁNAK ILYEN XAR RENAULTJA VAN!

dred bíró 2009.04.13. 20:23:16

Hát, ezzel a videóval sikerült egy öngólt fejelnetek. Úgy érzem.

dred bíró 2009.04.13. 20:34:02

@Kukimustáros: nekem is van 2 xar rönyóm, de az egyik tuti kiütne a gatyeszból ecsém!

SumQuiSum 2009.04.13. 20:40:27

@zalkapone: Ez így teljesen igaz, de csak akkor, ha oldalhelyesen vannak berakva az ajtóba a zárak. Ha valakinél régi fordon zárat cserélnek, feltétlenül bizonyosodjon meg róla, hogy jól rakják be az új garnitúrát, különben úgy jár, hogy a világ összes Ford kulcsával ki lehet nyitni, de zárni csak az övével...

IreCar 2009.04.13. 21:26:57

Itthon a ház előtt simán nyitva lehet hagyni az autót akár éjjelre is, a kutya nem nyúl hozzá...ha nem zárod bé, a kulcs sem marad benn:DD

Justice RAT 2009.04.13. 21:41:25

Feleségem huga benn hagyta a kulcsot, és egy arra járó kamionos letörte a saját antennáját, hogy segítsen kinyitni.
Ezúton is köszöni a család, hogy nem kellett érte menni.

Nekem meg a kulcson van a riasztó távirányítója. Gondolkoztam már, de elég nehéz bezárni az autóba a kulcsot. :)

prowler 2009.04.13. 21:49:36

Ilyen vicces történet kb 5-6 éve történt velem. Akkor egy 81-es D Kadettunk volt, 5 ajtós. Jóanyám valami fenomális módon mindig be tudta valahogy zárni a kocsiba a kulcsot, pótkulcs meg persze otthon pihent. 10 perc szenvedés után poénból belepróbáltam a lakáskulcsomat a csomagtartó zárjába - láss csodát! Bármilyen kulccsal ki tudtam volna nyitni, úgyhogy a "kicsuktam magamat a kocsiból"-tól nem kellett tartani. Persze ez csak akkor működött ha én ott voltam, mert akkor 16 évesen még éppen be tudtam mászni a csomagtartón keresztül az utastérbe. Szegény anyámnak erre esélye se lett volna... Még mindig jót röhögök rajta ha eszembe jut.

Rocko- 2009.04.13. 22:27:04

Justice RAT 2009.04.13. 21:41:25
"Nekem meg a kulcson van a riasztó távirányítója. Gondolkoztam már, de elég nehéz bezárni az autóba a kulcsot. :)"
kinyotod az ajtót. bezárod a zár nyelvét. kulcsot bent hagy. ajtót becsap.
sírva ír levél TC-nek.

herodes · http://www.gamblers.hu 2009.04.13. 22:40:02

képzeljétek, velem meg mi történt.
nem is tudom, talán 89-ben volt, amikor a cimborámmal átugrottunk monacóba a csóka camaro-jával, és a szerencsétlen fasz becsukta a kocsiba a slusszkulcsot. Hát jól megszívta, mert még a ruhafogasa is odebent maradt, úgyhogy az módszer kilőve, ezért kénytelen voltam én felhúzni a zárat az egyik keményebbre vaxolt hajtincsemmel, mikozben a cimbi meg az ajtót feszítette kifelé egy
törött hurkapálcával, amit a segglyukában tartott.. hát az mekkora blama volt..

Amos 2009.04.13. 23:05:20

Egyszer a VW bogárban sikerült benne hagyni a kulcsot egy hollókői kirándulás alkalmával. Az egyik kertben kapálgató figurától kértünk egy csavarhúzót, elefántfület kinyitva, feleségem kitornázta a kulcsot. Megköszöntük és továbbálltunk. Saját trabimat csak úgy kedvtelésből nyitottam ki és zártam be 20 mp alatt! Ehhez csak egy kisméretű svájci bicska körömreszelője kellett!

ave 2009.04.13. 23:14:22

Gyerekkoromban nem ertettem, Petrocselli meg Kodzsak miert nem zarja le az autojat, amikor kiszall.
Ma mar ertem. :)

bowrain 2009.04.13. 23:31:50

Apám divatos fehér ladáját zártam le, úgy h benne maradt a kulcs. Apám hozta az utcányira lévő ismerőst, aki egy-két perc alatt nyitotta ki. Az illesztés résénél bedugott egy hosszúkás műanyag izét, olyan hajlékony, amivel kartondobozokat szoktak lekötözni. Mai napig nem értem azzal a vacakkal ez hogy történhetett. Ha valaki érti, írja meg.

series_one (törölt) 2009.04.13. 23:44:03

@KuKori:
az octaviánál együtt van az index a lámpatesttel, kihúzni nem lehet, mert hátulról csavar és oldalról egy betolós retesz tartja, csak nyitott motorháztetővel oldható.
a tükörindex meg ledes, gyakorlatilag lófasz villany nem fut át rajta, azt zárogathatod egy darabig, amíg a buszos rendszeren keresztül visszafelé bármit tönkreteszel.
:))))

r4hu 2009.04.14. 02:08:16

jómagam, mikor többedszerre is el kellett hogy "lopjam" a saját autómat, begörcsöltem, és szétkúrva a gyújtáskapcsolót, az összes lamellát sikerült kiszednem, azóta bármelyik kulcsommal sikerül bejutnom és indítanom. a típust amúgy se lopják, legendás trehányságom miatt, néha még bent is felejtem az egész kulcscsomót, szakmai ártalom, sokat dolgoztam mint ebédszállító a kilencben, a kisebbség csak inkább vigyázott a mamók kajáira, előre köszöntek: mit főztél testvérem...?

Ronin_ 2009.04.14. 07:48:05

Akár komolynak, akár viccesnek készült a videó, én jókat röhögtem rajta és kész!:-D
Az autómat eladtam, mert cégessel járok, úgyhogy félni sincs okom hála Istennek.

miezitt (törölt) 2009.04.14. 08:38:01

Tenyleg ez a video, hogy nem tudtatok felnyitni az ajtokat?
Gratulalok a teljesitmenyhez!

EgoRemZona 2009.04.14. 08:54:04

"Hatvanba harap a kacsa!" :)

Kalti · http://kalti.blog.hu 2009.04.14. 09:24:13

Nagy ötlet volt a lámpán ugrálás;)

Amúgy az F Astrákkal vigyázni kell, tényleg nyílnak egymás kulcsaival. Tapasztalat. Egyszer bezárták a mosóban a kulcsot az autóba, már elindultunk haza a pótkulcsért, mikor fél úton jött a telefon, hogy a mögöttünk álló másik F Astra kulcsával ki tudták nyitni.

Utasoldalról kell próbálkozni, és a kulcsot nem kell tövig benyomni, az utolsó pár fognál meg kell állni és szó nélkül nyílik az ajtó. :)

Karotta Avantime-ja meg instant get.

Don Quixote de la Ferko 2009.04.14. 09:46:18

Jó ez a post. Okosgyerek leír hülyeségeket az autónyitásról, oszt megjelenik a felháborodott, "jólértesült nép", és szépen elmondja a tutit.
Még 100 hozzászólás, és a TT-n kívül szinte minden típushoz meg lesz adva a megfelelő módszer, amivel el lehet vinni.

LewisFM 2009.04.14. 10:06:52

@ps3peter:
Nekem Golf II volt. Annak a kulcsával vagy egy tucat másikat ki tudtam nyitni, ugyanis haveri körben sokunknak az volt, s azzal szórakoztunk, hogy kinek a kulcsa nyitja a másikét. Az enyém az összesét nyitotta, de az enyémet egyik sem!

Aztán évekkel később feltörték az enyémet a CD-Rádióért, a vezető ajtó zárját feszegették, s úgy sikerült. Viszont a záron meg is látszott.

A dolog érdekessége, hogy pont rajtakaptam a srácot, meg is fogtam. Visszaesőként 2 évet kapott...

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.04.14. 10:37:41

@bowrain: már az elején leírták olvass vissza

olaffpiffpaff 2009.04.14. 10:58:12

na nekem kettő ilyen esetem volt az egyik a régi moszkvács, azt be lehetett úgy csukni hogy még kulcssal sem tudtad kinyitni!!!!!! ilyenkor csomi kinyit, hatso üléstámla kicsit benyom és fakír ozdulattal hátsó kilincs kinyit, eccer osztrákoknál eccer erdő közepén lejátszva.Toyota carina e.ott a hátsó kicsi ablakot lehet svájci bicsakkal kiszedni kb 1 perc alatt.ismerek viszont olyan fazont akit meghívott egy napilap parkolóba ott állt cls legujabb merga 2 perc 35 mp után be volt indítva menetkészen, na az nekem szaki bácsi

becsibacsi 2009.04.14. 11:14:05

Egyszer, jo nehany eve ugy jartam, hogy egy parkoloban nyitottam a sajat automat, es erre a mellettem levo masodik auto is kinyilott. Nezegettem, hogy mi a fene ez, de sehol senki, annak az autonak a tulajdonosa sehol sem volt. Alaposabban persze nem mertem megvizsgalni a dolgot, nehogy "autolopason" kapjanak. :) (Az erdekes a dologban, hogy az en autom francia, a masik auto japan gyartmanyu volt.)

Kispista (törölt) 2009.04.14. 11:16:34

szégyeljétek magatokat. ez egy igazi szar volt.

Lowtyo 2009.04.14. 11:58:26

szép is az, amikor a lecsó visszaúszik
meg amikor csak néhány paprikahéj marad, ami nem akar lemenni, csak lebeg, mint a bubiscsoki a vízben.

Timúr Lenk-e? 2009.04.14. 12:31:11

Asszem ez a Pista gyerek írásban erősebb mint videón. De legalább le lehet venni a hangot. Ha ezt a videót poénosnak találja valaki az költözzön az Irigy Hónaljmiriggyel egy házba.

Remélem Csikósnak hamarosan lesz ideje folytatni a motorszerelést....

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.04.14. 12:40:43

Bocs a ...-ért!
Szóval: anno volt egy ponyvás "felépítményű" Vitaránk. Azon mondjuk nem kunszt kinyitni a kocsit, ha benthagytad a kulcsot, mert hátul kicipzároztad a fólia-ablakot, és bemásztál a hátsó ajtó fölött, és kivetted, ami kellett. De amikor ezt a párom csinálta miniszoknyában, és mire kibűvészkedte a kulcsot az első ülésről és visszatalált a szilárd talajra - mögötte meg addigra két rendőr, aki szívesen megnézte a forgalmiját, hogy vajh' miért is nem az ajtón jár be a kocsiba - nos, az jó móka volt! :-))

gnme 2009.04.14. 12:57:19

A tizenéves fókák egymás kopott hengerkulcsival simán üzemeltethetők.

Kinyitni - Becsukni (na nem zsákba a fényt:D)

Indítani.

Simán.

gigabursch 2009.04.14. 13:05:57

@mennyi?husz!:

Akkor próbáld ki előtte.
Több GSM szolgáltató, több mobil típus esetében ki lett próbálva a sztori, és sokféle európai autó esetében nem ment a dolog.

marhaság az egész.

zootyo 2009.04.14. 13:37:48

@gigabursch: Persze hogy nem megy! Nincs alapja hogy menjen. bizonytsa be valaki nekem. Írja le, hogy pontosan hogyan müködik ez és elhiszem. Másként nem, még akkor sem ha előttem kinyílik ilyen mobiltelefonos átjátszással. Mert fizika az fizika.

series_one (törölt) 2009.04.14. 13:55:07

@gnme:
meglepne, ha egy másik focus kulcsával saját lábán akár egy métert is arrébb tudnál menni az autóval.

series_one (törölt) 2009.04.14. 13:56:22

@Lowtyo:
neked is megvan a lényeg.
:))))

Kivancsi 2009.04.14. 14:48:16

A varosi, jugeli tulekedeshez vettem egy 20E ft-s wartburgot es kulcs sem kell hozza.
Tarva nyitva ott hagyom barhol.
Abba csak hozni lehet de vinni nem.
Remelem valaki nem hoz bele egy kukanyi szemetet :):):)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.04.14. 14:53:47

@Rocko-: van még ilyen debil, aki így zár autót?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.04.14. 14:56:54

@series_one: Ja, hogy ÚJ Octavia! Azt nem mondtátok! :P

Rocko- 2009.04.14. 15:09:14

KuKori · csendrendfegyelem.blog.hu 2009.04.14. 14:53:47
nem debilség, de biztos van.
a zárnyelv bezárást helyettesítsd be azzal, h a szar központi bezárja magát. v a kocsi automatice bezárja magát (lopsávédelem címós alatt).
fordult már elô ilyen.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.04.14. 15:26:53

A távirányítós és mobiltelefonos nyitás nem működik. Egyszerű fizika az egész. Vákuummal és nyomással sem lehet zárat nyitni, mert hiába nyomja be esetlegesen a nyomás a zár lamelláit, attól még nem lesz semmi ami a zárat elfordítaná
A legegyszerűbb megoldás az ajtókeret elhúzása és dróttal rányúlni a belső kilincsre. Az egész max 2 perc. A bejutás után 1 mozdulattal vissza kell tolni az ajtókeretet és már kész is.
Ráadásul a fényezés se sérül.
Az újabb autóknál is működik ez a módszer kivéve az erősebb ajtókerettel megáldottakat.

W123qp 2009.04.14. 15:33:26

Háááát én nem tudom. Ennyi hülyeséget összehordani.
FIGYELEM! Csak az hurrogjon aki előttem bizonyítja az általam leírtak ellenkezőjét.
Szerintem minden ilyen pumpás labdás dolog hülyeség.
Merciknél(W123): A kulcsot el kell FORDÍTANI, ami által egy rudazat átvált egy szelepet és nyitja ki a többi ajtót. Hiába fújsz bele levegőt a zárba és ESETLEG visszanyomod a lamellákat(Amiket a rugó azonnal visszanyom), akkor is még el KELL FORDÍTANI a zárat, hogy a nyitható legyen. Illetve a Mercikbe is VÁKUUMOS a közbontizár, nem pedig túlnyomásos. Tehát a teniszlabdával először annyi levegőt kellene a rendszerbe pumpálni ami ezt kiegyenlíti és utána még annyit ami kinyitja. Ez nulla vákuumnál a motornak is időbe kerül, nemhogy egy teniszlabdás Kurnyikovának. + Egy teniszlabdába akkora nyomás lehet, mint egy fosos szúnyogba...
Ahol pedig szivattyú van ott mitől indulna el a szivattyú? Megijed a relé, és összezár...
Telefon: 900, 1800, 1900 MHz-n működnek szabványos autóriasztók 433Mhz-n. Tehát már a frekvencia sem jó + még el kellene találni a kódot is a pár millióból...
Az Audik bicskakulcsánál ténylegesen "Csak" pár ezer variáció van, de mi van akkor ha kinyitottad. Még mindig ott a riasztó + az immobilizer. Ahol már csak az aktuális kódot kell tudnod + a logaritmust megfejtened, amivel a következőt számolja. Bagatel... Smafu.
PDA-ra felvenni a jeleket:
Milyen jelet? Infrát? Szerintem csak olyan jeleket képes fogadni a PDA amit értelmezni tud. Ha pedig arra gondolsz, hogy a tv távirányítójának a villogását is látod a telefonodon, és akkor mi van?
Tegye a zárhoz a telefont és kinyílik. Ja. Annyi a gond, hogy pl. Audiknak a vevő antennája nem a a zárban van, hanem a hátsó szélvédőben.
Zárd rövidre az indexet és akkor kinyílik. Ha igaz lenne akkor is miért nyílna ki? Ha már nics tápfesz, akkor tényleg nem riasztana, de nem is tudja az ajtót nyitni, tápfesz nélkül, nem? + VW konszern mostani autóiban, ha éles riasztónál lehúzod a szirénát akkor beriaszt az autó, mert a szirénában is van akksi.
Nagyjából ennyi.

W123qp 2009.04.14. 15:39:11

Ja, és ki tudom nyitni a barátom kulcsát a saját kulcsommal. De a maradék pár 100 millióbpl nem tudok mondani még egyet...

W123qp 2009.04.14. 15:51:46

@R.T:
Ez sem működik az Audiknál, mert a központi zár nem csak a külső kilincset akasztja le a zárról, hanem a belsőt is. Szóval ha bezárod a távirányítóval és bent ülsz hiába húzogatod a kilincset, nem csinál semmit.
Az előbbiért bocs, te voltál a gyorsabb.

W123qp 2009.04.14. 15:54:18

@W123qp:
Garázsát a saját kulcsommal.

ecch 2009.04.14. 16:37:18

Én a ladánál nem a feltörhetőséget előztem meg, hanem az elvihetőséget. A kocsiban eleve érték nem volt, még rádió sem. Viszont a motortérből elvittem a fő gyújtás kábelt :D:D

gnme 2009.04.14. 16:53:55

series_one: hát még engem hogy meglepne :D

kartoffelpuffer 2009.04.14. 17:18:13

Na, visszatérve a főcímhez: Autót nyitni a netről?
Igen. A GM kinál ilyen szolgáltatást USA és Kanada területén. www.onstar.com

salapapa · http://salapapa.hu 2009.04.14. 17:58:53

LOL! :DDD
20éve (és egy kicsi) foglalkozom autók biztonságtechnikájával, aokat hallottam, láttam. Nem szégyen, hogy van ismeretség mindkét (tolvaj és zsaru) oldalon. Én pedig kihasználom amit tanulok. ;)
Nnnnajó... zsarugyerek szokik néha kérdezni, hogy "te sala, ez mi a tök?" ha épp van valami újabb szerkentyű...
Lényeg, hogy a zárszerkezetek nyitására is kitaláltak nagyon sok dolgot, a neten is elérhető 1-1 leírás milyen alakú és micsodát hol alkalmazzon a tolvajegyed.Olvastam valamelyik kommmentben, hogy pár féle kis lemezkével, drótocskával a rádiók nagyrésze vihető.
Sajna igaz.
Kivételt képez, ha be van csavarozva. (Daewoo, Toyota, Merci, honda, Suzuki...) ilyenkor már csavihuzi is kell hozzá.
Szentelnék 2 mondatot a telefonos riasztókra: szart sem ér, mert 6ezeré' rendelhető GSM blokkoló.
Hmmm?

salapapa · http://salapapa.hu 2009.04.14. 18:08:34

W123qp 2009.04.14. 15:33:26

Ha az ajtót kinyitod, ezzel nagyrészt (sok a selejtes riasztó"szerelő") a rinyálót is kikapcsolod. OK, marad az immo. ÉS? 8)
ugye hallottál már a laptopról? OBD-n keresztül még a frankó km-számot is megmondod. ;)
Valamennyi védelem az, ha nálad szól a riasztó (nem GSM!) és te magad teszel a 2db kétajtós szekrénnyel valamit.
De komolyabban: az okosságok a leg tutibbak. Az az, amire a tolvaj nincs felkészülve.
Nekem úgy van, hogy riasztó off, majd elkezdek "mocorogni" (nyomok ezt-azt) és hozzá a távircsi másik gombja. Jól hangzik?
Jól.
Anno étteremből kijövet (Hortobágyon) leejtettem a távircsimet és eltörött benne az elem. Pótelem... ahha!
20 perc után (saját szerelés, tudom mit, hová tettem!) indítottam el az autómat.
AC, önindító és egyéb blokkolások kilőve... én a computert részesítem előnyben hacsak lehet. ;)

salapapa · http://salapapa.hu 2009.04.14. 18:15:16

becsibacsi 2009.04.14. 11:14:05
18-20 éve még szereltük a MOSS security MS-740-es szerkezetét. Drága volt, nagyon sokat tudott...
...aztán jött vissza üffél, hogy kinyitotta ótóját a domusnál és nyílt egy másik is...
Nem hittük, de kicseréltük hogy megnyugodjon. Fő a béke és az elégedett üffél. :) Aztán egyre többen jöttek vissza. Hjakérem, ha az ugrókód csak 100 "ugrást" tud?
Nem volt ráfizetés... ááááááádehooooogy...

Nos, sok autónak sajna elég közel van egymáshoz a frekije, sok cég ugyanazt a kódrendszert használja a gyári távircsiben. Néha elég a felharmonikusa is és nyílik...
Ezért szeretek pár dolgot, amit igen kevesen ismernek. :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.04.14. 18:29:56

@Rocko-: Ha benne van a kulcs a gyújtáskapcsolóban, nem zárhatja le magát. Kivételek lehetnek esetleg a régi-régi vasakba bekendácsolt utólagos központi zárak, ha épp akkor és épp úgy fosnak be. Ezt vegyük mondjuk 0.02%-nak :) A többi 99.98% pedig simán emberi hülyeség szokik lenni :D Szerintem...

Rocko- 2009.04.14. 19:33:22

KuKori · csendrendfegyelem.blog.hu 2009.04.14. 18:29:56
nézd, nálam volt olyan, h járó motor, bepakoltunk vásárlás után kocsiba, motor melegíti az utasteret, majd ajtó bezárta magát. utólagos fos központi volt.

viszot újabb autók bezárják magukat x mp után (kb. abban a rendszerben, mint az ajtó nyitás után még ég 15 mpig a lámpa), nehogy niytva hagyd. elég ha csak kinyitod a kocsit, kulcs ülésre dob, ajtó becsap (pl. esőben), mire kiérsz a következő adag csomaggal, már be is zárt.

zootyo 2009.04.14. 19:39:11

A seat-nál és az audinál biztos, de szerintem a többi vw systemnél is, hogy a központizár bezárása után belülről sem nyithatóak az ajtók, se a gomb felhúzásával, sem az ajtónyitóval. Így az ajtókeret feszítős módszer sem megy. A sajátomban zárbetétek sincsennek. :-)

zootyo 2009.04.14. 19:42:35

@Rocko-: Jól müködő rendszernél ha egyszer kinyitottad bármelyik ajtót onnattól már nem fog visszazárni. Ha mégis igen akkor ott az ajtóhoz tartozó nyitásérzékelő rossz.
Ennek a visszazárós dolognak pont az a lényege, hogy ha nem történik ajtónyitás akkor ne tudd véletlenül nyitva hagyni a kocsit.

W123qp 2009.04.14. 20:59:57

@salapapa:
Igen, hallottam. Korábban az Audiban dolgoztam.
De lopásnál, szerintem nem működik. Hiába dugod rá a laptopot. A motorvezérlőt, a kombit és a kulcsot egyszerre kell bűvölni. A kulcsot viszont csak egyszer lehet tanítani, szóval a lopáshoz már egyből vinned kell egy nyers kulcsot is vinned, ha össze akarod tanítani. És most a mechanikai akadályokkal nem foglalkozunk, eltörték a gyújtáskapcsolót stb.
De ez az összetanítás műhelyben, vagy Audiban is sok időt vett igénybe, nem pedig egy sötét parkolóban.
Ha a motor vezérlőt, illetve a kombit ki akarja cserélni, akkor az is megoldás, de egy fél délelőtt eltart.

Rocko:
Ez egyetlen kocsinál sincs így. Ez egy baromság lenne. Ha nem nyitod ki az ajtót, akkor visszaélesít a riasztó. De ha egy ajtót már kinyitsz, akkor nem. Ez a germánoknál ios így van, de nekem rizsrakétám van annál is így működik.
Sőt, a japán piacra készülő autóknál mág a kulcsban lévő rádió adó teljesítménye is kisebb.(Közelebbről lehet nyitni.)

W123qp 2009.04.14. 21:02:19

Egy a lényeg, egy tockost a lavorszájú Cicamanónak a Pláza parkolóban oszt tied a verda.

Rocko- 2009.04.14. 21:45:04

zootyo 2009.04.14. 19:42:35
leírtam: előfordulhat szar rendszernél és gyárilag is.
"Ennek a visszazárós dolognak pont az a lényege, hogy ha nem történik ajtónyitás akkor ne tudd véletlenül nyitva hagyni a kocsit."
ezért bezárja magát - lehet kulcssal együtt.

W123qp 2009.04.14. 20:59:57
"Ha nem nyitod ki az ajtót, akkor visszaélesít a riasztó."
van amelyik ajtónyitás után is.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.04.14. 21:48:36

@Rocko-: Az csak akkor zár vissza, ha az ajtót nem nyitottad ki. Nekem is ilyen van.

L-K 2009.04.14. 21:55:33

Tegyetek 2 rejtett kapcsolót/rejtett kábelokkal/,1 riasztót,1 váltó zárat,és tutira tréleren lopják el a kocsitokat.hehe

Rocko- 2009.04.14. 22:41:36

KuKori · csendrendfegyelem.blog.hu 2009.04.14. 21:48:36
tapasztalni nem tapasztaltam még, nekünk nem ilyen van.

meakzs 2009.04.14. 23:08:01

Ismerősöm 2003-ban a FORD nál dolgozott szerelőként, és tudni kell akkoriban a ford zárak hibásak voltak , ha kinyitoták önmaguktol visszazártak miközben a kulcs benne volt a kormányzárban, sorra cserélték az ijen zárakatt.
A szervizben meg az volt a SZABÁLY ,hogy ha a kocsiban van a kulcs akkor legalább félig legyen lehuzva az ablak , hogy nekeljen feltörni a kocsit.

Plusz oktatták öket hogyan kell egy DRÓTTAL kinyitni az ajtót FÉL PERCEN belül kinyitotta az összes bezárt FORD-ot

meakzs 2009.04.14. 23:15:08

@KuKori: A FORDOK képesek voltak arra is hogy ha a kulcs a kormányzárban volt akkor is bezáródhatot, Ismerős mondta SZERVIZES volt a FORD-nál minden hétre jutot neki legaláb 1 zár csere az ijen hiba miatt.

És tanitották neki hogyan tőrje fel a bezárt ajtót 1 dróttal FÉL percen belül kinyitotta a FORDOKAT.

PomPomPinpong (törölt) 2009.04.14. 23:21:47

@W123qp: bár a mobilos módszer tényleg nem működik, azért kicsit Te is el vagy tévedve. :) a gsm-nél a működési frekvenciának nem sok köze van ahhoz, hogy milyen frekvenciájú hangot tud továbbítani az "éteren" át. mindenesetre tudni kell, hogy a mobilok mikrofonja közel sem csúcsminőségű. közelről beszél bele a felhasználó és a beszédhangok frekvenciájára van optimalizálva. (feleslegesen terhelné a rendszert, ha szélesebb tartományt kellene továbbítaniuk.) ebből következik, hogy képtelen a riasztó jeleit átvinni a túloldalra. igaz amit írtál, csak az oka más egy kicsit. :)

Morfologus59 2012.03.30. 14:36:20

Minden autót ki lehet nyitni ha akarnak. Hallottam egyszer egy olyat lehet hogy csak urban legend, de a Merci kihozta egy felső kategóriás autóját aminél beletettek egy olyan részt, hogyha füstöt érzékelne az autó belső terében kinyitja az összes ajtót a biztonság érdekében... Na erre jött a magyar lelemény és úgy jártak a magyar bandák németbe meg svájcba mercit lopni, hogy égő füstölő rongyot dobtak az autó alá és várták a kocsi mellett, hogy mind a 4 ajtó kinyíljon nekik miután az autó füstöt érzékelt! Mondanom se kell pár hónap után vissza lettek hívva a mercik és kapcsolták ki ezt a rendszert. Szóval hiába felső kategória meg minden, de nekem akkor is van plusz védelem a kocsimban a gyári megoldásokon kívül.

randell 2012.03.30. 15:25:12

@Morfologus59:
Amúgy a legjobb az lenne,ha már a buherálás ideje alatt tudomást szerezhetnénk magáról a lopásról. Tehát kisebb lökdösésekre,helyzetváltozásra kapnál valami jelet,amiről a tolvaj semmit se tud és végzi a munkáját tovább.

zetalax 2012.04.02. 15:14:32

@randell: Ilyen megoldás van, méghozzá FamilyGuard a neve! Pár hónapja olvastam róla az index egyik fórumában. Nagyjából ugyan ezt csinálja, sms-t küld neked ha az autó megmozdul + GPS-en tudod nyomonkövetni ha esetleg megtörtént a baj és már ellopták. Nem kell beszerelni mert elég kicsi, oda rakod ahova kb. szeretnéd. A vicc az egészben hogy ez a kütyü nem csak kocsikhoz jó de kutya és gyermek nyomkövetésre...!

randell 2012.04.02. 16:11:35

@zetalax: és adnak hozzá gps-t is? ez annyira nekem nem tiszta. vagy külön kell hozzá venni gps-t?

Roland74 2012.04.02. 17:06:38

ha jól tudom akkor ezt akár okostelefonról is tudod követni de ebben nem vagyok biztos...a másik hogy szerintem gps-t nem adnak hozzá de valószínűleg a rendőrségen be tudják mérni..és mivel van olyan előnye ennek a familyguard-os dolognak hogy az autódban bárhova elrejtheted ezért valószínűleg a tolvajok nem fogják észrevenni...és sms-t elvileg azonnal kapsz a lopásról ezért elég gyorsan lenyomozhatod hogy hol az autód...

zetalax 2012.04.03. 22:45:02

Nem olyan bonyolult ez:) Maga az eszköz nagyon kicsi, ez tartalmazza a GSM/GPS modult, ezáltal tudod otthonról a gépedről nyomonkövetni, illetve ha megmozdul a kocsi(akár nekitolattak) akkor kapod az sms-t! Igazából a rövid lényegét leírtam, én is csak most tervezem egy ilyen beszerzését, de akit érdekelt itt tud utána olvasni: www.familyguard.hu/familyguard_drive_.html
süti beállítások módosítása