Technón innen, bling-blingen túl

  2009. április 11. - ommm Címkék: tuning show 2009 tuning show

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Jó napot mindenkinek! Kinn süt a nap, remek az idő, a Tuning-show pedig elkezdődött. Sikeresen vettem a bejutással járó akadályokat és jelenleg menekültként az O.CT Tuning standjára húzódtam be. A rengeteg KW futómű-alkatrész közül jelentkezem, talán nem hiába.

Kicsit Loveparade-es a hangulat, minden oldalról üvölt a gépzene, bevallom, egy ideig bírom, de most már minden egyes kósza bugyborékolás és pittyegés a gerincoszlopomig hatol. De mindegy is, majd elvándorlok a csarnok hátsó felébe, ott nagyobb a nyugalom.

A lényeg, hogy remek hely ez, hiszen már a bejáratnál egy ilyen gyönyörűség fogadja az embert.

Nem ismerek senkit, akinek ne tetszene a 635CSi, ráadásul ehhez még diszkréten az AC Schnitzer is hozzányúlt, akiről tudjuk, hogy nem csak a műanyagozik, hanem bizony az erőátviteli rendszerhez, motorhoz is ért. Azóta sem volt szebb bajor GT.

Már ezen a ponton gyilkolni tudtam volna, na de menjünk beljebb.
A tegnapi cult-társaság újabb tagokkal bővült, az alamzöld 944-es Porsche kicsit kiszorítja a szuszt az emberből, de ez a piros-fekete VW Caddy ezeken a 8x16-os Porsche felniken egyenesen odabasz. Eszméletlen jól eltalált, látszik rajta a rengeteg munka, kéne, pedig dízel, 1.9 TD.

Persze nem minden móka és kacagás, van ám ratyi és ízléstelenség bőven, de szerencsére az "olcsón sokat" trend lassan visszavonulót fújt és egyre több az igényesen megépített autó. Persze az igényesség és a jóízlés nem okvetlenül jár kéz a kézben. De hát kinek a pap...

Na és a lányok. Azok bizony dolgoznak, de mivel ez még csak az első nap, így mosolyuk még őszinte, lelkesen pucsítanak és csücsörítenek, kellenek ide, mint tanyára a villany, nélkülük sivárabb lenne az egész rendezvény. Persze életvédelmi szempontból nem biztos, hogy jó ötlet, mivel rengeteg fiatal srácnak szereznek majd álmatlan éjszakákat. Még szerencse, hogy holnap nincs tanítási nap, elcsodálkoznának a tanárok a sok félsüket, véreres szemű, bedurrant alkarú fiú láttán.

Örömmel láttam viszont régi ismerőseinket, az SRT8-as Chrysler itt feszít mellettem, erős birtoklási vágyat keltve, mellette az azóta már beállított futóműves Cupra S. Ahogy átverekedtem magam a porig ültetett nagy zenés, nagy felnis, rikító festésű...hmmm...kiállítási tárgyakon, végre nyugodtabb és csendesebb környékre értem. Elnézést, a show-car nem az én világom, de majd igyekszem bepótolni a hiányt.
Bezzeg az aprócska Bogár-szekció, na az igen. Először is itt ez az épített Speedster.

Ezerhatszáz köbcentis motorral, DeSoto (talán) orral és küllős felnikkel maga a mikroszkopikus amerikai csoda. Makulátlan fényezése és finom, csillogó díszlécei vonzzák a tekintetet, minden tiszteletem az építőké, de mégis inkább a mellette lévő...

...kamu rendőrjárőr kéne. Sárvédők nincsenek, top-chop, tuningboxer azonban igen, na és persze az elengedhetetlen kellék, a láncos kormány és váltókar. Nem az a fajta, amit okvetlen markolászni szeretnénk visszapörgéskor.

Ettől függetlenül nagyon zorall egy darab, a vaskereszt formájú hátsó lámpák és visszapillantótükrök pedig akár Winkler új autóján is megállnák a helyüket. Na de mostanra már tökéletesen tele a hócipőm a hátam mögött hangerő-versennyel. Mai napig nem értem, hogy miért ilyen idióta zenét kell nyomatni decibelméréskor, a Hells Bells mennyivel jobb lenne? Vagy a decibelbajnokok nem hallgatnak rockot?

Első bejelentkezésem végéhez értem, megyek megkeresem Winklert, legutóbb mintha Indián tömeg fölé magasodó ZIL-e mellett láttam volna. Elhagyom jelenlegi támaszpontom, mivel már órák óta nem hagy nyugodni a szomszéd sor, egye fene a hostesseket meg a fűnyírókat, megyek a V8-asokhoz. Remélem, ott szól majd a rock 'n' roll.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr181059253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.04.11. 12:49:10

első?

az ott egy De Lorean a Bömbi mogott? a vilag legszebb rosszautoja, akarom!

gbrn 2009.04.11. 12:51:14

@baowah: Az bizony az! képeket róla mééég!!!

sunblind 2009.04.11. 13:21:10

... nincs a szerkben valami kotvány aprónetes külső vaku, meg valami fehér kartonlap hozzá befőttesgumival? 1/6s-ot a jóisten se fog meg kézből bemozdulás nélkül. Borzasztó sz@rok ezek a képek, bár anyukámat még meg is dicsérném érte, azért egy ilyen volumenű publikálásnál már megremeg a léc nem?

biker_kolee 2009.04.11. 13:29:54

@sunblind: Ne várj baowah szintű képeket ommmtól. :) Ő még mindig az írásban és a tájszólásos beszédben van otthon. :D Ami nekem kifejezettül tetszik. :)

comp 2009.04.11. 13:35:56

Ott egy delorean te meg fókszvágeneket meg buzukikat posztolsz???

sunblind 2009.04.11. 13:53:35

@biker_kolee:
... szó sincs kritikáról, és bár sok éve fotózom, de máig, pláne mikor hivatásszerűen, reflexből csinálom, bőven csinálok trágya képet énis. Technikailag csak egy könnyen orvosolható kérdésről van szó. Hiába 5d, meg 2.8, meg IS, meg minden xar, az adott paraméterekkel igen nehéz lett volna ezt a képet szépen megcsinálni nekem is, meg bárkinek is. A hangsúly inkább a publikáláson van, márpedig pontosan azért, amit említesz, hogy a fickó jól ír, meg használható a stílusa. Ezek után kidob a nevével egy ilyen pikszelkupacot? Biztos vagyok benne, hogy elgondolkodott, hogy ezt most kirakja-e vagy ne, és az igen gomb alatti indokokat is megértem, persze. Persze az egésznek messze nincs ekkora jelentőssége, csak szemet szúrt nekem, nyilván más nem veszi ezt még ennyire sem komolyan. Az írás jó, kedvcsinálónak pláne. :)

w a s d 2009.04.11. 13:59:46

Azt hiszem ennek a Caddynek nem is lehet szóvátenni, hogy dízel, hiszen teherautó.:D

yomsisi 2009.04.11. 14:13:34

Vegyétek már ki légyszi az életlen fotókat!
Rossz nézni az ilyen amatőr hibákat!

[@Reszeg@] 2009.04.11. 14:17:09

Nekem a képek közül csak a 2 db csajos és a bmw-n a turbo feliratos tűnik életlennek...úgylátszik a posztírónak a BMW és a lányok jelenléte megingatta a kezét

Rocko- 2009.04.11. 14:24:42

Deloreanről képeket kérünk!
de sajnos nem ő ment ki: delorean.blog.hu/

A Laci 2009.04.11. 14:38:15

Jááájjj de kár a homályos képekért, a csajokat megnéztem volna "élesben"!
Sok-sok képet a jányokról, meg a sok-sok köbcentis vényócakról, a sárga dodge nagyon ott van!

Riasom 2009.04.11. 15:20:55

@sunblind: ha volt vaku azon a gépen, amikkel ezek a valamik készültek, akkor onnantól nincs mentség. Az ilyen képeknek minden kétely nélkül a kukában a helye, akár blog, akár nem, ez nem vállalható. De az index.hu környékén valahogy mintha amúgy is kicsit alacsonyan lenne a léc (nem a fotósok, hanem a képszerkesztők részéről), "Hét képei" válogatásban is nem egyszer volt már olyan kép, aminek nem szabadott volna túljutnia a fotós laptopján. (És a téma fontossága nem indokolta, hogy minden áron berakják.)

Ja igen, és részleteket , fotót stb. a DeLorean-ról, légyszi!!! Remélem, nincs tuningolva... :()

ommm 2009.04.11. 15:50:13

@sunblind: Bocs, nyomom, mint a süket, örültem, ha éppen nem gyalogol át valaki a képen. Ez van.

Kiwicake 2009.04.11. 15:53:38

A fotók is ratyik, de a szöveg is az, nagyon kapkodva készült ez a poszt. Az a bekezdés, hogy "nekem már itt gyilkolni lett volna kedvem" arra vonatkozik, hogy turbo feliratot ragasztott valami fakezű a 635csi-re? Oké, de a gyengébbek kedvéért ezt meg lehetett volna említeni. Meg hogy a TIBCSI fedőnevű Suzuki lenne az illusztráció a gagyira? Vagy honnan találjam ki? Összevissza kapkodás, és igen, igen, ilyen fotókkal az ember a suliban villant másnap a folyosón, a mobiltelefonja képernyőjén. Lazák vagyunk, belterjesek, de igényesek is, úgy tudtam.

Kiwicake 2009.04.11. 15:55:13

Na jó, enyhítek az ítéleten: nem mindegyik fotó xar...

sunblind 2009.04.11. 15:59:00

@Riasom:
... van rajta, de az vajmi kevés szépen deríteni, vagy rendes záridővel exponálni ... ilyen helyzetekben én neki sem állok gatyázni a tükrössel, hanem előfeszegetem a kis kopottas g5-öt, könnyebb vele a pillanatnyi helyzet, az 5dt, meg a nagy fehér obikat csak vagizni vettem úgyis, tulajdonképpen habszivacsból van az egész szett. Na persze épp múlt hétvégén fotóztam a g5-tel végig egy komplett fitnesszdíjkiosztót, mert a nagy géptől egész nap után már lerohadt a nyakam, és sajnos minden második kép xar, ki is kellett dobnom az egészet. Szóval van, hogy az ember mellényúl.

sunblind 2009.04.11. 16:03:40

@ommm:
... világos, semmi gáz. Amúgy meg nyilván az pofázzon, aki veszi a fáradtságot, és kimegy jobbat csinálni. És eleve a Delorean-os blog címe miatt is nagyon megérte nekem már ez a poszt :)

Hanzsi 2009.04.11. 16:36:35

Na ezt a Delorean-os blogot én is elolvasom az ünnepekben. Ahogy igy végig görgettem, még valami Tatraról is van szó ottan. Nyammm.

Hanzsi

Riasom 2009.04.11. 16:41:52

@sunblind: nem is derítésre gondoltam (ilyen fény(-telenség)viszonyok között ez úgyse nagyon értelmezhető), hanem arra, hogy ilyenkor, ha nincs jobb megoldás, akkor a vaku lesz a főfény, tehát a villanás ideje adja az expó-időt - így legalább tuti éles lesz a főtéma, és azért némi felkészültséggel megoldható általában az is, hogy emellett ne legyen tökfekete a háttér.
Ja az meg nem kunszt, hogy kisgéppel nem sikerült jó képeket csinálnod azon az eseményen, nekem néha nagygéppel-nagyobjektívvel-vakuval is sikerül ugyanezt elérni. :()

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.04.11. 16:59:27

Attól a lánvkorműnytól kiver a víz. Amikor ilyesmit látok, mindig azon általános iskolai élményem elvenedik meg alőttem, amikor hintázás közben a lánc becsípte a hártyát a hüvelyk és a mutatóujjam között. Addig üvöltöttem, amíg meg nem álltam a lendületből... brrr...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.04.11. 17:01:12

@Gee Halen: Na, lánckormány - akartam mondani :). Ebből is látszik, hogy az élményre még emlékszik a jobb kezem és félregépelek... :D

Make Valamit · http://make.blog.hu 2009.04.11. 18:41:40

Basszus, a low rider Chevynél jól rászaladtam, mondtam is a spanoknak, hogy némá, eredeti Dayton felni van a verda alatt, nahát milyen autentikus.

Itthon megnéztem a képet.
Eredeti Dayton: farm1.static.flickr.com/159/346558132_3e4beacfb7.jpg?v=0
Ez alatt:
tctech.hu/temp/p4110122_tn.jpg

Váááázzz.

ZON 2009.04.11. 21:41:15

A hátsólámpa formája p.c. módon: máltai kereszt. A jóindulat emblémája, lásd: Máltai Szeretetszolgálat.Sajnálatos, hogy a gonoszok ezt is kinézték maguknak, anno. Jól meg is szívták...:(

switch 2009.04.11. 22:13:34

Már megbocsásson a cikk fotósa, de ezek a fotók elég színvonal alattiak: bemozdult, életlen képeket látok bőven...
Azért ezt nem kéne...

Carfan 2009.04.12. 14:52:23

"Mai napig nem értem, hogy miért ilyen idióta zenét kell nyomatni decibelméréskor, a Hells Bells mennyivel jobb lenne? Vagy a decibelbajnokok nem hallgatnak rockot?"

Mint valami nagymama aki kimegy "vigyázni" az unokákra a Szigetre.:D Ez ilyen stílus, ehhez a tücc-tücc tartozik.

bopat 2009.04.12. 19:16:59

Ommm a Deloreant miért nem fotóztad le?
Az sokkal jobban érdekelt volna, mint bármely más ...
Én is nagyon fenem a fogamat egy ilyenre...

insidera 2009.04.12. 21:25:24

@bopat: Üdv minden DeLorean rajongónak. :)
A DeLorean a CarsAndGirls.hu standon került kiállításra, így már most találtok képeket fent az oldalon és folyamatosan frissül a galéria. Pár órán belül sok-sok kép lesz kint a látogatók által "Vissza-a-jövőbe-autó"-nak titulált autóról. :)

insidera 2009.04.12. 21:27:42

@bopat: Tehát DeLoreanról, a lányokról és persze a csodaszép BMW 635 CSi-ről rengeteg képet találtok itt:

www.carsandgirls.hu/cars_and_girls.php?mod=gallery&GalleryID=525&m=4

csi turbo 2009.04.13. 22:49:52

@[@Reszeg@]: Szia a bmw az enyém,és biztosíthatlak róla hogy egy szép nagy turbos motor van benne,mondjuk igen a felirat az lehet hogy erőtlen...

ommm 2009.04.14. 12:15:06

@csi turbo: Gratula. Csoda darab. Valamikor megállhatnál nálunk. :)
süti beállítások módosítása