A nagy fában maradt fejsze?

  2008. december 08. - ommm

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Pontosan senki meg nem tudja mondani, mikor, hol, és főleg ki kezdte el az egész „Nürburgring-kör”-őrületet. Sokak szerint épp a Porsche volt az, amelyik szelet vetett és persze ezúttal is vihart aratott, hiszen azóta egymást túllicitálva dobálják az autógyártók a jónép felé az egyre jobb időket. Sportautók és sportos limuzinok valamirevalóságának talmi mércéje lett egy versenypályán elért köridő. Igaz ugyan, hogy a legendás Nordschleife az egyik legkitűnőbb hely az egyes modellek finomhangolásához, hiszen kevés olyan épített pálya van a világon, amelyik komolyabb próbának vetné alá a futóművet-hajtásláncot-fékeket és magát az autó egyensúlyát, nagyon gyorsan hozzátenném azonban, hogy a vásárlók sem tesztpilóták, nem Walter Röhrlök adják egymás kezébe a kilincset a szalonok ajtajában.
A jó köridő sokat elárul ugyan, mégsem mond semmit. Az is bolond, aki ez alapján választ autót magának.

Az autógyártók azonban ráharaptak a dolog presztízsértékére, talán ennek is köszönhető az idei év egyik legvérmesebb története is, amelyik – úgy látszik – végre kiteljesedett.
Történt ugyanis, hogy a Nissan – az új idők szavára hallgatva – szintén beleaprította sajátját a levesbe és kijelentette, hogy az új GT-R 7:29:03-as köridőre volt képes.
Hohohó! Ennél vörösebb posztót nem is lengethettek volna meg a stuttgartiak előtt, hiszen ez azt jelentette, hogy egy 473 lóerős, 1740 kilós Nissan (számukra) súlyos 3 másodperccel gyorsabb, mint az 523 lóerős, 1440 kilós 911 GT2. Egy majd' 21 kilométeres pályán ez ugyan hangyafasznyi különbség, a marketing mérlegén azonban legalább 3 tonnányi túlsúly a németek számára.
Achleitner úr, a Porsche termékfejlesztési igazgatója gyorsan ki is jelentette, hogy ez lehetetlen egy szériautóval.

Telt, múlt az idő, mint egy jó mesében, jött is az infó Németországból, hogy bizony a Nissan „csak” 7:54-et tudott, a másik oldal válaszolt egy videóval, melyen Toshio Suzuki 7:29:03-at fut egy, általuk teljesen szériaautónak mondott, GT-R-rel, ám itt is kicsit kilóg a lóláb, hiszen a videófelvételen a pálya egy kicsit...hmmm...hiányos. Objektív és precíz mérést azonban nem vállalt senki.
Egészen addig, amíg a brit Driver's Republic meg nem elégelte a dolgot.

Mielőtt továbbmennénk, azért illő pár szót ejteni a DR-ról, ami ismeretlensége ellenére messze nem lelkes amatőrök gyülekezete, hanem egy nagyon is professzionális alapokon nyugvó portál. A szerkesztőség gerincét Richard Meaden és Chris Harris alkotják, előbbi az EVO magazin egyik alapítója, aki indult már Pikes Peak felfutón és 24 órás nürburgringi futamon is, Chris pedig az Autocar magazin oszlopos tagja volt, Nagy-Britannia egyik legelismertebb autós újságírói közé tartozik. Tény, hogy nincsenek annyira szem előtt, mint a Clarkson–Hammond–May-trió, mégis legalább olyan nevük van a szakmában.

Szereztek egy GT2 hivatalos tesztautót és magánkézből egy GT-R-t, majd a legmodernebb technikával felvértezve (VBox stb.) két napra birtokukba vették a pályát, majd írtak az egészről egy alapos és kitűnő cikket – tele zseniális fotókkal, amit Önök is elolvashatnak itt (tényleg érdemes megnézni-elolvasni), valamint készítettek temérdek videót, ez közülük a leglényegesebb:

Ennyi. Hat-egész-kilenc-tized másodperc. Ennyivel volt gyorsabb a Porsche.
És hogy ez mire volt jó?
Arra, hogy bizonyítsa a tényt, hogy a GT-R márpedig nem gyorsabb és a japánok talán füllentettek egy kicsit? Talán, nem biztos.
Arra, hogy megmutassa, a még csak fele annyiba sem kerülő, négyszemélyes GT-R lehet majdnem olyan gyors, mint a top-Porsche? Talán.

Engedjék meg, hogy idézzek az írásból, satnya fordítással:

„A végeredmény nem egzakt és mérvadó, a pálya nem volt teljesen száraz és a külső hőmérséklet is mindössze 7 Celsius-fok volt..., mégis két különböző autó relatív teljesítményének több mint fair reprezentálása volt ez. Még akkor is, ha nincs győztes és nincs vesztes, csupán kérdések sora, melyekre választ kaptunk és újabb kérdések, melyek eközben felvetődtek. Maguk a válaszok a következők: a GT2 egy gyakorlott Nürburgring-sofőr kezében gyorsabb, mint a GT-R. A körülmények inkább a Nissannak kedveztek, mégis a Porsche volt gyorsabb, jobbak a fékjei és kevésbé hajlamosak a fáradásra... A Nissan rendkívül meggyőző 1740 kilós utcai autóként, mégsem érződött sehol olyan gyorsnak, mint a GT2.”

„Mindez persze nem kell hogy érdekeljen senkit, ha tudatosítja, a Nissan 70 000 fonttal olcsóbb, mint a Porsche, négyszemélyes és magától vált sebességet. Ha teljesítményét összevetjük a 130 000 fontot érő sportautóéval, melynek gyártójánál senki nem ismeri jobban ezt a helyet, akkor bátran emelt fővel távozhat e teszt végén.”

„De szó se róla, mikor a második nap végén elhagytuk a ringet, a GT2 volt a főnök. Időt mértünk és a Porsche győzött.”

Lehet vitázni, ahogy Chris is említette, a kérdésre választ kaptunk, helyette újabbak kerültek előtérbe. Megéri a pénzét a GT2 a GT-R -rel szemben? Hogyhogy nem bírta a hajtáslánc a GT-R rajtelektronikáját?
Két eltérő filozófia eltérő szülötte találkozott egy helyen.

Én bizton nem adok választ ezekre a kérdésekre, erősen szubjektív véleményem talán nem is ide való, de személy szerint jómagam a tradíció győzelmét látom ebben a feltörekvő high-tech ellenében. Igaz, valószínűleg sosem lesz akkora mázlim, hogy vegyek egy 911 GT2-t magamnak, és valószínűleg akkor sem vennék, ha tellene rá (GT3-at annál inkább), viszont az is biztos, hogy egy elektronikai kütyüvel telezsúfolt, számomra már erősen a giccs és a parasztvakítás határát súroló 1740 kilós GT-R-t sem.
Ettől függetlenül – persze objektíven nézve – le a kalappal, a GT2-ről eddig is tudta mindenki, hogy jó, a GT-R-ről pedig kiderült, hogy az. Az azonban biztos, hogy aki eddig Porschet akart, az ezek után is azt fog, aki pedig a Skyline utódot keresi, az GT-R-t vesz.

Ha eszükbe jut ezen kívül más is, osszák meg velünk bátran!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr17807866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seca81 2008.12.08. 15:08:42

Ezen vitáztam pár nappal ezelőtt trigger-rel.
Tudva, hogy a Nissan ennyivel olcsóbb végképp az kéne. Sőt, azt sem tudtam h a Porsche ennyivel könnyebb és erősebb. Amúgy le a kalappal mind2 gyártó előtt, rég nem örültem ennyire új sportkocsinak! Na majd az új RX-7 :)))

w a s d 2008.12.08. 15:20:21

Nem szoktam sörözni, mert akkor nem vezethetnék, de ha a Porsche vagy a GT- R birtoklása azt jelentené, hogy nincs többé nyári sütögetés baráti társaságban, akkor inkább a sütögetés akár sörrel...

Lowtyo 2008.12.08. 15:31:30

Az jutott eszembe, hogy ha elmész egy találkozóra és kidobod az asztalra a porsche kulcsot, nincs mit magyarázni. Erről meg eszembe jutott egy antiszociális barátom, aki, ha kidobná a gt-r kulcsát, biztos hozzátenné, hogy ez egy micra-é.

Damavend 2008.12.08. 15:34:13

A Drivers Republic-ot nem szabad olvasni,mert önkényuralmi jelkép van a logojában és itthon tiltott a használata.lol.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.12.08. 15:45:13

Lowtyo, én még nem voltam olyan találkozón, ahol az emberek kidobálták az asztalra a kulcsot, pedig voltak, akik nemrossz autókkal jöttek. biztos nem elég menő körökkel találkozgatok

hülegyerek 2008.12.08. 15:51:11

Nem tudjátok a porshénak hány csillagos a töréstesztje?
Mert én személy szerint feláldoznám azt a 9 tized másodpercet a biztonság érdekében.
Meg hát az emberek 90%-a aki ilyet vesz valószínűleg utcán használja majd.
A nissan nem véletlenül olyan nehéz.

Dörmi06 2008.12.08. 15:57:20

Idén kétszer voltam a Nürburgringen és GT2-ből láttam vagy 10-et, de GT-R-ből sajnos egyet sem. Amúgy ezek a Porschés arcok nem viccelnek, úgy mentek el mellettünk a beláthatatlan kanyarokban, mintha mi nagyon gyorsan tolattunk volna :)

Egyébként ha választani kellene, akkor nem tudnék, de ha mondjuk Nissan, akkor a GTR R32, ha meg Porsche, akkor a 928 GTS ;)

Ja és köszi ommm, nagyon tetszett ez a DR írás.

dani 2008.12.08. 16:00:53

hülegyerek 2008.12.08. 15:51:11
Nem 9 tized, hanem 6,9 másodperc. :)
Amikor idáig eljutottam az olvasásban, hogy gyorsabb a Porsche, akkor azért helyre állt bennem a világ rendje. :)

Polki00 2008.12.08. 16:05:34

NAGY BAROMSÁG!! Béna volt a sofőr! Mivel a GT2 valóban gyorsabb mint a GT-R de a Nissan sose állította az ellenkezőjét!
a TURBONÁL gyorsabb!

ÉS Béna volt a sofőr: GT2-nek több 9.30-as ideje is van. Szóval a GT-r tudhat 9.29-es időt egy NORMÁLIS sofőrrel aki nem 20 kört ment a nissannal HANEM TÖBB ezret TÖBB hónapon át! Szóval a Németek meg most ez a brit próbálkozás is jól beégett...

Lowtyo 2008.12.08. 16:09:01

Hammer: én csupa olyanra járok. Ha nem állsz be az udvarra, akkor még le is kísérnek, megnézzék mivel jöttél. Jól befűtenek, hogy le kelljen venni a zakódat és megnézik a cimkét benne. Megkérdik hány óra van, hogy lássák az órád. Valakivel megcsörgettetnek, hogy elővedd a telefonod. Kifelé menet fellocsolják az aszfaltot, hogy miután átmentél rajta lássák a cipőnyomodat. Hej, ha tudnád. Kellett vennem, egy csomó Armani cimkét, az összes kínai ingemről le kellett szednem a hímzést, nagymama már profin tudja hímezni a YSL jelet, vettem kínai Panerait, mer az talán nem annyira feltűnő, mint egy rolex, az 5110-es nokiámat beleraktam egy E90-es házba, lecsiszoltam a cipőtalpat és belemartam a Vass cipő jelét, mer most az a menő, egyedül az autóval vagyok gondba, így inkább taxival megyek.

Dörmi06 2008.12.08. 16:09:38

Az inkább 07:29, nem? 09:29-et egy erősebb dízel is tud szerintem. Egyébként meg kíváncsi lennék te milyet mennél egy szép novemberi napon a Nordschleifén nedves pályán kedves Polki00.

ommm 2008.12.08. 16:11:15

Polki00 2008.12.08. 16:05:34

Azt hiszem Harrisre sokmindent mondtak már.
Most azt is, hogy béna.
Persze, az, a videó egyértelműen erről árulkodik.
Olvasd el figyelmesen a linkelt anyagokat-híreket, hogy képet kapj, igyekeztem objektív lenni.

Polki00 2008.12.08. 16:14:49

Termesztésen 7.29 és 7.30:)

Zsomatograf 2008.12.08. 16:16:36

Hmm... itt mindenki GT2-ről beszélt, csak Polki00 beszél a Turbo-ról. Most akkor mi van?

Meg béna volt a pilóta? Érzem én, hogy ki kell menni a Vectrával erre a pályára, biztosan nekem is meglesz 10 percen belül 20. körre... :-)

Polki00 2008.12.08. 16:21:04

Ommm:

"Béna" ez itt most relatív. MÉG 1x a GT2 gyorsabb mint a GT-R de a Nissan ennek ellenkezőjét sose állitott! Annyit mondtam hogy a Nissan GT-r képes 7.29-es időre!

És ha azt figyelembe veszem hogy a

Porsche 997 GT2:
7:31 Walter Röhrl
7:32 Sportscars

ilyen időket produkált SIMA tesztek alatt akkor a GT-R is tudhat 7.29 ha egy hivatalos pilóta TÖBB 1000Kört megy vele(Nissan hivatalos közleménye).
Szóval ajánlom kicsit több anyagot olvasni és gyűjteni. ;) Egyéb iránt a Gt-r Minden összehasonlító teszten veri a Porshét legutóbb Bruno Senna Tesztelte őket....

Üdv

ommm 2008.12.08. 16:21:45

Zsomi84 2008.12.08. 16:16:36

Ja, Polki00 más autóról beszél.

De, kedves Polki00, ha a 911 GT2 Walter Röhrl-el a kormány mögött, száraz időben 7:32-őt futott (ha tudsz más hivatalos időt, ami jobb, akkor kommenteld be), akkor -mondjuk- nedves pályán császárnak érezném magam a 7:49-emmel is.

Indy_ 2008.12.08. 16:25:04

Na bumm. A Dacia Logan meg 9:09 alatt tudja le a Nordschleife-t. Közben meg huszadannyiba kerül mint ezek. Emelt fővel távozhat? Igen!

www.youtube.com/watch?v=VB5wjgp_6Tg

ommm 2008.12.08. 16:26:27

Polki00 2008.12.08. 16:21:04

A Nissan "hivatalos" anyaga oda van linkelve a cikkbe, és a DR-en is megtalálhatod.
A videón 7:29-et fut úgy, hogy a pálya egy-két része egyszerűen ki van vágva a videóból, az időmérő pedig reál időt mér.
Ennél alaposabban nem lehet utánajárni, holmi fórumos fecsegést nem tekintek hivatalos infónak. A Nissan kiadott valamit, amit nem lehet bizonyítékként kezelni. Ezek megcsinálták, a világ talán legtapasztaltabb autós újságírói, egy olyan országban, ahol lehet szívből, szubjektíven is írni bátran. Nekik hiszek. Győzz meg és hiszek neked is.

Egy Röhrl-kör pedig nem hinném, hogy "sima" teszt. Lebecsülöd te azt a sebességet, van egy olyan érzésem.

Polki00 2008.12.08. 16:26:45

Na látom mindenki megragadta a lényeget...
Természetesen Én sehol se vagyok Harrishoz képest nem is ez volt a lényeg. a Pálya meg helyenként volt nedves ki ne találjuk már hogy vizesen pályán ment! Arról nem is beszélve akkor meg minek okoskodnak ha nem megfelelőek a körülmények( Mert azt is írta hogy el nem tudja képzelni hol talált a Nissan -20 mp-t az Ő idejéhez képest) Olvastam a 13 oldalas cikket...

hülegyerek 2008.12.08. 16:27:47

Na lesz itt vagy 300 komment.
Éjfélre már a fiat regatta TD is tudni fogja a 7.31-et:)

ommm 2008.12.08. 16:28:48

Polki00 2008.12.08. 16:26:45

Lényegében tennék rá, de ütöd a vasat.
A Nissan nem tudta bizonyítani mind a mai napig a 7:29-es idejét.
Ennyi. Számomra itt lejárt a lemez.

007 turbozva nem keverve... 2008.12.08. 16:29:38

"Szereztek hát egy GT2 hivatalos tesztautót és magánkézből egy GT-R-t, "
A hivatalos tesztautó fel volt készitve és beálitva ehez a pályához -irják svéd autós szakértők, az ereje az vitataható ,kicsit több volt a papirformánál, a GT-R meg magánkézböl....... korekt lett volna ha a porche is bolti árusitásu volna.....

Polki00 2008.12.08. 16:33:23

Ommm

Mennyivel ment jobbat a Gt2 ezen a teszten? 6,9 mp-vel vegyük ezt alapul

Tehát akkor ha Walter Röhrl ment 7.31 a Gt2-vel a GT-r Tudott volna 7.38-at.

na akkor most vegyük alapul azt hogy Ő ment kb 50 kört a Porschével( ami kb 6,5 óra...) De szerintem fele annyit nem ment. Na most a Nissan hónapokig ott tesztelte minden porcikáját ismerve a kocsinak! Szerinted nem lehet 10 mp-t javítani?... Dehogy nem... Arról nem is beszélve hogy az 1000ből a legjobb nem mindegyik lett annyi ... a Porschénak fáj hogy a turbó fasorba sincs(pályán) aztán elkezdtek pattogni:)

Lowtyo 2008.12.08. 16:34:58

hülegyerek: tudja is
csak annak meg ciki kidobni az asztalra a kulcsát

Polki00 2008.12.08. 16:35:49

Ommm


"Lényegében tennék rá, de ütöd a vasat.
A Nissan nem tudta bizonyítani mind a mai napig a 7:29-es idejét.
Ennyi. Számomra itt lejárt a lemez. "

na ez a fene nagy objektivitás! És ennek miért hiszel? ez is vágott anyag..LooL

Na jól van leírtam amit akartam innentől kezdve mindenki hisz amit akar. Majd mikor kijön a LEXUS LFA meg az NSX a Porsche megint sírva fakad:D:D

ommm 2008.12.08. 16:39:34

Polki00 2008.12.08. 16:35:49

Ott van szeparé a két videó külön-külön is.
Vágatlanul.
Písz.

rooster 2008.12.08. 16:40:32

Használt 993 Carrera 2 [x]

Na jó, 997 Carrera 2 [x]

Don ZOZI 2008.12.08. 16:41:33

Engem annyira nem érdekelnek a köridők. Az látszik hogy a fele annyiba kerülő GT-R meg tudja szorongatni (hogy le tudja-e hagyni, mint láthatjuk nem egyértelmű) a Porsche autóit.

Ami viszont érdekelne, hogy mit is állítottak eredetileg a Nissan-nál?
Én úgy emlékszem azt mondták hogy gyorsabbak mint egy 911 Turbo. GT2-ről szó sem volt.

Valaki tudna egy nyilatkozatot linkelni, mert a google a turbora adja a találatokat.

ommm 2008.12.08. 16:43:22

Don ZOZI 2008.12.08. 16:41:33

Köridőt állítottak, ami alapján jobbak minden Porschenl. Ez vágta ki a biztosítékot stuttgartban.

megint 2008.12.08. 16:43:48

Nissanék olyanok mint a szlovák rendőrök, állítanak valamit, de bizonyítani azt nem tudják, 300 kilóval nehezebb, és gyengébb fékekkel rendelkezik, ezután még mindig van olyan idióta aki szerint gyorsabb volt a gt-r, természetesen a vizes pályán a gt-r még gyorsabb, mint más autó szárazon, ennyiért jó autó, de kamuzni nem kellett volna.

Totalcar.hu 2008.12.08. 16:44:45

hülegyerek:
ne viccelj már...én 7.28.9975684-et mentem tavaly télen!!!de nem ám egy turbóval felhúzott dízel versenyre felkészített Regatta-val!!1.3 D UNO!hóban,slick gumin,4-en ültünk benne és nem volt rajta 4-ik...de ha rendes gumókon,szárazon,jó 4-el mehettem volna....ejjjj...talán még a 7.28.9975683 is meglett volna...na majd idén!készülünk a fiúkkal,bakon van a verde és most tutira megyünk!!!majd holmi 911 fog lenyomni amit 40 éve reszelnek nálunk sokkal hülyébb és csak cirka 60 éves verseny múltjuk van!idióták ezek ott Stuttgartba...

megint 2008.12.08. 16:46:26

Polki, amilyen ütemben készül a keleti csodád, 2060-ban meg is érkezik, bár most már a nissantól ellesték , hogy kell fejből gyorsabban menni.

Polki00 2008.12.08. 16:46:49

DON ZOZI!!

EZ A LÉNYEG!

Igazából a NISSAN nem állitota azt hogy bárminél is gyorsabb a Nissan csak annyit tett hogy azt mondta:

7.29.03 at tud a GT-R...
de mivel a porsche ha jól rémlik "csak" 7.38-at ment a TURBÓVAL a sajtó egyből elkönyvelte hogy a GT_R gyorsabb mint a Turbo ami egyébként igaz is mert minden teszten elveri. a GT2 gyorsabb de annak a za ellenféle a Gt Spec-V lesz:D ami 200 kilóval könnyebb és 40Le erősebb lesz..Sok sikert Gt2:D:D

hülegyerek 2008.12.08. 16:47:41

Addig nem lesz itt rend amíg nem viszik mind a két autót független pályára,független sofőrrel.
Vagy jobbat mondok.
Független pályán,a porshe is a saját tesztpilótájával,meg a nissan is a saját tesztpilótájával.
Elindul a porshe,majd utána 2 perccel a nissan,így nem lenne az hogy más a pálya hőfoka,esik,meg nem esik,meg a nissannak kedvez,meg mittomén.
Most itt hajnalig vitázhatunk,akkor sem lesz semmi.
Ezek az eredmények nem teljesen korrektek.

Polki00 2008.12.08. 16:49:52

MEGINT:

Szerintem a fékeken és súlyon múlik a köridő? Te se vezettél még autót cimbora...

Le és Súlyon max a gyorsulás múlik a kanyar sebesség nem..

Ja és a Porsche igaz hogy legendás fékeket gyárt Én is azt vettem anno az RS4-es audimara de nem vagyok benne biztos hogy ennek a GT-R nek rosszabb a féke..

Sam8888 2008.12.08. 16:49:55

Láttam egy videotesztet valahol az új GT-R-ről, amin a kéziváltós Nissan odaverte a "váltófüles" pajtását...

hülegyerek 2008.12.08. 16:50:36


Totalcar.hu 2008.12.08. 16:44:45


De akkor ne felejtsd el kiengedni a kéziféket,meg a 4 zsák cementet is dobd ki a csomagtartóból:D

kabrijoska 2008.12.08. 16:51:46

Nem ártott volna tudni milyen gumival mentek, mennyi és üzemanyaggal?

ommm 2008.12.08. 16:51:53

"Most itt hajnalig vitázhatunk,akkor sem lesz semmi.
Ezek az eredmények nem teljesen korrektek. "


Így van. Nekik ez jött le belőle. Ennyi.
A 7:29-es kört egészben mindazonáltal még senki sem látta.
Maradtam szkeptikus.

Totalcar.hu 2008.12.08. 17:04:00

itt sok embernek van 70e fontja egy gtr-re?és 130 egy gt2-re?vajon hányan van Walter Röhrl-i szinten?
1740kg egy "sportautó"?akkor már inkább egy 220 lóvas Caterham,ami 500kg...
na ez olyan mintha azon menne a vita,h Rolex vagy Seiko...biztos jó a Seiko,talán nem is rosszabb csak sajna nincs presztízse...,pedig én bírom a japókat,jobban mint a németeket de ez a küzdelem pár évtizede eldőlt...

Totalcar.hu 2008.12.08. 17:09:48

hülegyerek:
vazze bráter,jó hogy szólsz!!!!ha nem mondod marad a cement a csomibaés megint lőttek a "lap record"-nak...a kéziféket kiengedtem de azért "danke"! :-)

csöcsfej 2008.12.08. 17:14:44

érdekes, azt nem említette senki, a Porsche a két hátsó kereket hajtja míg a másik mindet. Miért is ne lehetne a két autó így ilyen közel egymáshoz időben és nem élvezetben.

karexxrookie 2008.12.08. 17:16:14

nekem jobban bejon a GT-R
sztem pofasabb....a GT2 meg sportauto..enyit o rolla.
Masik....ha jol emleszem..aszem itt a totalcaron olvastam h a rekord az nem valami turbos vteches ize sajatja hanem bizony a Corvett C1/Z1...pontosan nem emlekszem.
Ommm tudnal errol infot adni?
de ha igazam van akkor meg mind2 kocsi(GT2 , GT-R) tanulhat sooookat....

csöcsfej 2008.12.08. 17:16:27

a Nissan meg egyen faszt, ha ezt így adják elő. A Skyline branddel a zsebükben felfoghatatlan, miért.

karexxrookie 2008.12.08. 17:20:03

most olvasok valamit...20 milkas sikkasztas a gyori audi gyarban...na ott van a GT2 6,9 mpes elonye :D

thetriggerhappy 2008.12.08. 17:21:53

seca81,

már akkor is elmondtam: nem érdekel, hogy ki a gyorsabb, a vezetők 99,99% soha nem fog vele versenyezni és nem tudják megközelíteni sem ezt az értéket. ha a nissan lett volna a gyorsabb, akor sem lehetne összehasonlítani egy porschéval, hogy egy valóban komoly sportautóról, mondjuk egy ferrariról vagy lamborghiniról ne is beszéljek.
de még csak nem is gyorsabb.

thetriggerhappy 2008.12.08. 17:26:06

totalcar.hu,

az utolsó mondat kivételével tökéletesen egyetértek.

w a s d 2008.12.08. 17:32:34

@ hülegyerek 2008.12.08. 15:51:11
"Nem tudjátok a porshénak hány csillagos a töréstesztje?
Mert én személy szerint feláldoznám azt a 9 tized másodpercet a biztonság érdekében.
Meg hát az emberek 90%-a aki ilyet vesz valószínűleg utcán használja majd.
A nissan nem véletlenül olyan nehéz."

Szerintem ezer %, hogy a Porsche biztonságosabb.

karlov 2008.12.08. 17:32:42

Ez fáj,hogy enyire korlátolt legyen valaki,az a baj,hogy nem azt tudod elolvasni amit szeretnél látni...
De talán nem is a köridők miat vesz valaki ilyen autót.
Nekem a Nissanról valami régi Jaki film jut eszembe A flúgos futam ahol egy karácsonyfát megszégyeníttően csillogó,villogó japán csodával hasítja az utat.
Úrnak születni kell paraszt meg terem ,mint a gomba.
Persze most nagyon kisarkítottam a történetet.
Sorry...

karexxrookie 2008.12.08. 17:36:15

Utanna neztem....Corvette ZR1 veri mind a 2 gyartot....hahaha
Cadillac is 8 perc alatti korrel a rekord tarto a sok AMG,RS meg mittomen mien mereg draga izek kozt.
tehat a a dragabb nem mindig gyorsabb!!!

Harmatos Libaf.s 2008.12.08. 17:37:04

háth jah azért mert vizes volt a pálya az ijenkor sokat számíthat és sz a gyári pilóta a GT-Rnek meg futja (hatja ) azt a bizonyos kört. Bár most már ey picit kételkedek de azért még hiszem h tugya a GT-R a 7:29et. De ha uram bocsá télleg lassab egy hangyafasznyival(cask h a szerkesztő urat idézzem XD) a Nissan akkor is őt vinném és csak is azért h pipícsam a Ferrarikat Porschekat és a többit mert azért jónéhányat ott hagy rendesen :P:D

w a s d 2008.12.08. 17:39:14

@ Polki00 2008.12.08. 16:35:49
De nehéz elfogadni, hogy ez a "GT- R mindennél jobb" mekkora humbug...
:D

Sam8888 2008.12.08. 17:43:11

Polki00 2008.12.08. 16:49:52

Súlyon azért múlik a kanyarsebesség.

Ottopappa 2008.12.08. 17:44:20

Hülyeség itt ilyen hülyeségeken vitázni, mindkét gép jobb a maga nemében, azt annyi. Kinek ez, kinek az jön be. Én pl. a Nissant venném, de én én vagyok, és nem más, aki a Porschét venné... Mert ő ő...
Azt doszta.

Alhazred 2008.12.08. 17:45:04

én meg örülnék, ha lenne egy 69-es chargerem, és leszarnám, hogy kibaszott másodperccel hagynak le a porschés meg nissanos enberek a nordschleifén.

foolproof 2008.12.08. 17:45:46

Na Pista, ha megengeded, becses figyelmedbe ajanlok egy kis Wikipediat:

"During the industry testing sessions in which sport auto( german car magazine) records its "Supertest", the track can not be traveled at full speed past "Tribüne 13" (T13, grandstand 13) in order to allow safe access from the old exit/entrance there. Thus, sport auto Supertests cover only about 20.6 km (12.8 mi), which in average yields a 7 s shorter lap time compared to a full lap."


Forras:en.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrburgring_lap_times

Ez valami hulye nemet biztonsagi szabaly miatt van, gyakorlatilag kb. 300m-rel megroviditik igy a palyat.A nemet "Sportauto" lap szokott igy idot merni, biztositasi okobol leroviditk a palyat, de gyakorlatilag mindenki igy mer koridot, ezert hianyzik ez a resz a videobol.

Teudom, hogy a Wikinek a qrvaanyjat, en se szoktam hivatkozni ra, de ez kivetelesen tenyleg igy van.

Remelem segitettem eme oruletesen fontos problema kontextusba helyezesevel.
Azert tenyleg nagy a jolet, van mivel foglalkozniuk a parasztoknak, hal`stennek. GT-R vs. GT2, uramatyam, mire csereljem a kettesgofot?!!

Gergow · http://gergow.wordpress.com/ 2008.12.08. 18:00:09

Azt miért nem veszi senki sem számításban, hogy a GT-R-ből nincs 2 egyforma teljesítményű? Az USA-ban mértek több mint 520LE-s GYÁRI állapotút is. Az nem lehet, hogy a 7:29-et egy nem egy 473LE-s változattal menték?

w a s d 2008.12.08. 18:00:29

Eszembe jutott az a South Park rész, amikor elkezdenek az amcsik létrát építeni a mennyország felé. Aztán a japánok bejelentik, hogy ők is elkezdtek ilyen létrát építeni, sőt, föl is értek előbb, mint az amerikaiak. Mutatják a TV felvételt, hogy ott röpködnek az angyalok, aztán összedől a díszlet.:D

Harmatos Libaf.s 2008.12.08. 18:03:17

Kedves Lowtyo !
Ha meg a Lambó kulcsot vágom ki az asztallra akkor meg jöhettem akár traktorral is :/:D:D:DXD d

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.08. 18:16:52

Gyorsabb vagy nem gyorsabb a GT-R, engem aztán rohadtul nem érdekel. DE! ha valakit egyszer hazugságon kapnak (Nissan), annak kurva nehéz visszaszerezni a bizalmat... szerintem ennyi :-)

Jó mindkettő, de a Porsche az Porsche lesz mindig is.

w a s d 2008.12.08. 18:20:16

Amúgy ha már hétköznapokon használhatatlan autók, akkor legyen nagyon használhatatlan, láttam az egyik indexes blogon- safetyarea.blog.hu (azt hiszem, nem gond, ha itt kiírom, hol láttam, és "reklámozom" valakinek a blogját, hiszen a totalcar címlapjáról is van link hozzá a külsőség résznél)- Top Gear- es tesztjét a Caterham Superlight R500 2.0L- nek. Nem mondom el, hogy gyorsabb- e a műsor saját pályáján, mint szinte minden más utcai autó :D, de minden esetre olcsóbb még a GT-R- nél is. (Amúgy mondja meg valaki: jól tudom- e, hogy ennek szívómotorja van?)

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.08. 18:27:24

A cikkíró nagyon jól megfogta szerintem a lényeget: "Az is bolond, aki ez alapján választ autót magának."

Jól pofán kéne verni, aki először kitalálta ezt a köridősdit (lehet hogy éppen a Porsche volt), teljesen felesleges rongyrázás az egész. Javarészt (elsősorban Amerikában) olyanok veszik ezeket a bivaly autókat, akiknek egy normális országban jogsit se adnának. Ettől csak még jampibbaknak érzik magukat ezek az emberek, ebből lesz a sok baleset.

Szerintem nem attól lesz jobb egy autó (sportkocsik sem), hogy egy ilyen-olyan pályán jobbat meg 7 másodperccel vagy sem. Leveri a GT-R az AMG Merciket? Szerintetek ez érdekel valakit a AMG-vásárlóközönségéből? Szerintem az égegyadta világon senkit... Értelme semmi az egésznek.

Szép estét, szerintem garantált a 400 komment és az olasz-japán-német sárdobálás végeredményként :-)

Seca81 2008.12.08. 18:28:42

trigger: jaja, én sem köridő szerint választanék, de az előző postban ezt már megtárgyaltuk. Használhatóság, kinézet, ár alapján döntenék, vszínű megbízható mind2, a presztízs meg nem érdekel. Persze ha lenne feles 25misim :)

Riasom 2008.12.08. 18:30:35

Igen, ez a tegnapi epizódban volt! :)
Annyit azért talán el lehet árulni, hogy a normális árú Caterham R500 a Top Gear tesztpályán gyorsabb, mint az egymillió eurós Veyron. Aminek persze nem is az a lényege, hogy egy technikás pályán gyors legyen.
Amúgy meg ugyanezen a pályán, a világ legelfogolutlanabb pilótájának kezében a GT-R 1:19,7, a 997 GT-2 1:19,5 részben nedves pályán - ha figyelembe vesszük a súlykülönbséget, szerintem önmagában elképesztő, hogy ennyire közeliek az eredmények.

qualitaet 2008.12.08. 18:33:40

"Majd mikor kijön a LEXUS LFA meg az NSX a Porsche megint sírva fakad:D:D"

Egyszer már kijött az NSX, '90-körül, a Nissan 300 ZX Twin Turboval egyetemben. Akkor is vízionáltak egyesek mindenféle sírva fakadást...

Az NSX-ből két-három, a 300ZX-ből vagy két tucatnyi is volt idehaza, "ömlöttek" US-ből '91-92 körül.
Utóbbiból volt alkalmam anno párat kipróbálni még új állapotban.
Igazi gagyi szar...
Két-három éves korukra szanaszét hullott a motorjuk és az egész mechanikájuk tokkal vonóval. A kutyának nem kellettek a biztosítási csalók kivételével.
Mára szinte nyom nélkül eltűntek nem csak itt, hanem mindenütt.

A japánok évtizedek óta úgy próbálkoznak a kategóriában mint kezdő buzi a gőzfürdőben, a Porsche eközben meg sírás helyett folyamatosan fetreng a röhögéstől...

Seca81 2008.12.08. 18:35:05

Kiváncsiságképp: egy ezres pályamoci mit megy ezen a pályán? Adatok vannak ilyenről? Nem az autókhoz hasonlítanám, hanem csak úgy általában.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 18:35:19

Hogy ért mindenki ehhez is..
Lenyűgöző.

Riasom 2008.12.08. 18:39:07

Honda RC30 7:49, de 1994 óta nincs hivatalos motorverseny, tehát időmérés sem a Nordschleiféen. Amúgy Wikipedián minden fent van.

qualitaet 2008.12.08. 18:43:05

De a Promenade des Anglais-n sem tesznek másképp amikor egy ilyen nisszánnal rajoskodik valaki egy Porsche Turbo árnyékéában. Azt a presztízst az életben meg nem döntik:)

Auto-InterCont 2008.12.08. 18:45:12

A francba!!! Jól átbasztak a japók! Most vehetek megint Porschét! Utálok mindig autóra várni!
Valakinek nem kell egy alig használt GT-R?

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 18:48:22

Milyen vicces, hogy az első ötben van kettő darab amerikai is.
Lesajnált, elavult technikás, műanyag belsős, puritán paraszt technikával épített pazarló szarok. Ugyebár..

Ez nem az eleje, de ez is jópofa:

7:56 Chevrolet Corvette C5

7:56 Honda NSX-R (NA2) Motoharu Kurosawa

7:56 Porsche 911 Turbo

7:56 Ferrari 360 Challenge Stradale f1

7:59 Chevrolet Corvette C6 Z51

7:59 2009 Cadillac CTS-V

megint 2008.12.08. 18:51:21

"Javarészt (elsősorban Amerikában) olyanok veszik ezeket a bivaly autókat, akiknek egy normális országban jogsit se adnának." Ez tetszett, és igazad is van.

Riasom 2008.12.08. 18:52:43

AP,
ezek a szabályt erősítő kivételek :)

megint 2008.12.08. 18:58:52

Polki, te meg biciklit sem vezettél, nem múlik a köridő a súlyon, meg a fékeken??????????????? Ezt komolyan gondoltad?

berliner 2008.12.08. 19:04:24

Az egész értelmetlen, csak marketingeseknek fontos.
De most nem is ez a lényeg (erről szól a cikk, szóval ezt nem akarom tovább mondogatni)
De a kommentek közt van egy nagyon gyenge érv. Mégpedig az, hogy a Nissan jobb, mert olcsóbb.
Könyörgöm, ne keressünk ár és sebesség közt egyenes arányosságot. Egy kispolszki is megy 100-zal, aztán mégis kicsit olcsóbb, mint egy Ferrari harmada!
ettől persze még lehet, h valakinek a nissan jobban bejön (és arról álmodozik a 0,8-as matizban), csak ne az árra hivatkozzon.

Riasom 2008.12.08. 19:04:40

OK, az amerikaiak megtanultak kanyarokban is versenyképes autókat gyártani, de miért kellett nekik ehhez ennyi idő? Európában ez ment 40-50 éve is. És az azért tagadhatatlanul igénytelen, hogy pl. a Corvette hátulján kézzel benyomkodható a borítás (lásd Top Gear).

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 19:07:04

Ha nehéz vaslemez lenne, akkor meg az a baaaaj.

GGG77 2008.12.08. 19:07:11

Rohadtul nem érdekel a köridő.
Ha az eszemre hallgatok, persze, hogy Nissan.
De a Porsche, akkor is Porsche...

gramercy (törölt) 2008.12.08. 19:07:13

1. a Nissan nehezebb, kevesebb ereje van és mégis alig marad el
2. a Nissan-t sokkal könnyebb vezetni
3. feleannyiba kerül
4. nem tudom a szerző melyik európában nőtt fel, de itt az összes parasztvakító köcsög német autóval jár, aki meg vezetni is tud az vesz japánt

GTR!!

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.08. 19:07:38

Polki00 2008.12.08. 16:49:52

"Szerintem a fékeken és súlyon múlik a köridő? Te se vezettél még autót cimbora...

Le és Súlyon max a gyorsulás múlik a kanyar sebesség nem..."

Tehát egy Kamazt simán neki lehetne indítani a szerpentinnek, csak nincs elég hely, hogy előzgesse a sportkocsikat :-)

Ezen gondolkozz még egy kicsit.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 19:08:35

Nem is csak a súly az érdekes, hanem a

SÚLYPONT

Riasom 2008.12.08. 19:11:19

AP,
hát ja, ez az egész ízlés dolga.

Ez a fékes dolog nekem is feltűnt, de nekem nem volt még RS4-em, Polkinak meg igen, úgyhogy neki van igaza.

Harvey mar van 2008.12.08. 19:12:18

Azért az ár/érték az igazi mérvadó!

Harvey mar van 2008.12.08. 19:13:54

Ha bármit veszel az életben nem azt nézed megéri-e?
Lehet a teljes prémium dolgok piacán szinte tök mind1, de ott kevesen lennénk potens érdeklődök

Auto-InterCont 2008.12.08. 19:14:19

gramercy 2008.12.08. 19:07:13

Nem osztom a véleményed!

egy parasztvakító köcsög

ommm 2008.12.08. 19:15:55

gramercy 2008.12.08. 19:07:13

A szerző japán autűval jár.
Szeret vezetni.
Ezért kell neki egy Caterham. Álom. Talán egyszer összejön.
Addig finom játék egy jó kis Lada is.
Tovább?
:D
Béke!

f--e--w 2008.12.08. 19:19:50

Nah szerintem én is bedobom magam a mercibe, 2.0 szívódízel, ha haverok nem jönnek dobok bele cementes zsákot, mert attól lehet jobban kanyarodik, de lehet jobban is gyorsul...ki tudja, az hogy totalcar unoját lenyomom, alap, de nem szenvedek itt a tizedekkel, szerintem futok egy 6 perc alatti köridőt, hogy jó ideig ne kelljen ezen vitatkozni, ki a gyorsabb!!!!

w a s d 2008.12.08. 19:19:52

@ Riasom 2008.12.08. 19:04:40 :

Véletlen nem műanyag az a Corvette? A műanyag meg már csak ilyen...

(A Lada lemezeinek vastagságát meg egy kalapáccsal demonstrálták a top gearben.:D)

Auto-InterCont 2008.12.08. 19:22:04

Harvey mar van 2008.12.08. 19:12:18

Azt, hogy mi az ár látjuk. Az, hogy számodra mi az érték, azt nem tudjuk. Az, hogy a Porsche gyorsabb, látjuk.
Bevezethetjuk ezek után a kg/Le helyett egy más, sokat mondó hányadost. Ez lesz az ár/idö.
Születnének furcsa dolgok.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.08. 19:23:44

gramercy 2008.12.08. 19:07:13

"4. nem tudom a szerző melyik európában nőtt fel, de itt az összes parasztvakító köcsög német autóval jár, aki meg vezetni is tud az vesz japánt"

Még jó, hogy nem vagy irigy, elfogult és önelégült egy kicsit sem :-)

Giulio Karmann 2008.12.08. 19:26:31

Gyááááá!
mennyi komment, és mennyien vitatkoznak...
és "gyáááá" de bírom mikor egymást figurázzátok ki..... :):):)

Giulio Karmann 2008.12.08. 19:29:27

imádom a német meg a japán párharcot, és hogy mennyire egymásnak tudnak ugrani az emberek:D:D:D:D

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.12.08. 19:32:01

népítélet,

"Jól pofán kéne verni, aki először kitalálta ezt a köridősdit (lehet hogy éppen a Porsche volt), teljesen felesleges rongyrázás az egész."

Nehogy már sportkocsiknál ne lehessen köridöröl beszélni.

ps3peter 2008.12.08. 19:39:50

"4. nem tudom a szerző melyik európában nőtt fel, de itt az összes parasztvakító köcsög német autóval jár, aki meg vezetni is tud az vesz japánt"

Kemény vagy öcsi, mint a kenhetö sajt...

ShwartzWazul 2008.12.08. 19:41:10

gramercy:
"4. nem tudom a szerző melyik európában nőtt fel, de itt az összes parasztvakító köcsög német autóval jár, aki meg vezetni is tud az vesz japánt"

Aki meg ezt leírja az meg valahol a saját kis belső világában él, nem vezetett még rendes sportautót és valószínűleg az orránál nem is akar tovább látni. Mert ha tudná hogy mi is az a sportautó, akkor rájönne, hogy aki tud _és_akar_ vezetni, az angol, német, olasz, holland, svéd sportautót vesz, esetleg brutál amerikait, de semmiképp sem agyonelektronizált playstation-klón japót.
Mondom ezt úgy, hogy 21 éves német diesel batárral járok és ökörködésre egy 23 éves japót (no hárombetű) használok.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.08. 19:43:45

malenykij polgar 2008.12.08. 19:32:01

Nem erről van szó. Sportkocsi, tényleg fontos, hogy mit tud, de ezt nem egy mocskos köridő határozza meg. Szerintem.

Egyértelműen kimondható, hogy a Ferrari jobb a McLarennél, csak mert mondjuk Monzában jobban ment? Szerintem nem. Ha elviszik őket mondjuk 10 pályára, és abból 8on a Porsche a jobb, akkor azt mondom van egy kicsi értelme, de akkor sem sok ennek a köridőzésnek. Ezeket az autókat utcára veszi döntő többségben a célközönség, akik szintén nagy többségben félig sem tudnak felnőni a feladathoz, így ott meg aztán még annyit sem számít a köridő. Marketingfogás az egész, amivel harsoghatja magáról egyik-másik gyártó, hogy "én vagyok a leggyorsabb", még ha nem is igaz, vagy ettől nem is lesz feltétlenül jobb az autója.

Szerintem ezért baromság dobálózni holmi köridőkkel.

GGerg · http://gergoblogja.blog.hu 2008.12.08. 19:43:59

ommm, a GT-R a Turbo ellenfele, nem a GT2-é. Egyébként szemmel láthatóan stabilabb a Nissan.

Vortep 13 2008.12.08. 19:45:22

A Porsche kellene jobban.Egyébként meg legjobban M6 kéne.Meg egy M5 Touring a csomagok miatt.----------->BMW POWER!!

Harvey mar van 2008.12.08. 19:49:08

Swartz ezt miért írtad?
A 90-es évek japán autóiban megvan a nyers mechanikai élmény.
Azok a váltók, motorok...
Colt 1.6 glxi, előtte ugyanez csak lándzsa (lanci). Volt golf III 2.0 8v gti edition is, az sem volt rossz.
Én azonban a japán minőségben hiszek, és azt gondolom, hogy nem véletlenül járnak a műszaki beállítottságú emberek sem távolkeleti gépekkel.
Persze minden ami itt elhangzik, nem tény, csak egy vélemény. Szubjektív persze. Pont a porke jön be a németek közül, amúgy meg sky inkább a nissantól, vagy legyen nsx mit bánom én:)

Coupeboy 2008.12.08. 19:51:22

porsche kéne már csak azért is mert szebb:)
a nissan meg otromba, főleg az oldala, hihetetlen gusztustalan.mondjuk leginkább egy Ferrari 430 scuderia kéne:)

ommm 2008.12.08. 19:51:30

GGerg 2008.12.08. 19:43:59

Ha jól látom minden Porsche ellenfele már.
Darázsfészket piszkált meg a Nissan a Nürburgringgel. Az egyértelműen német felségvíz, az volt itt a gubanc.
Viszont ezzel elérték azt, hogy a fél világ a GT-R-ről beszél.
Ez pedig nem elhanyagolható reklám is egyben. Ez is benne van a pakliban.
Nincs olyan bajnokság, ahol ezeket egymásnak lehetne ereszteni?
Inkább azt nézném, mint a Forma-1-et.

Shadowbull 2008.12.08. 19:51:52

Polki00 2008.12.08. 16:49:52

"Le és Súlyon max a gyorsulás múlik a kanyar sebesség nem.."

Ugye te megbuktal fizikabol?

sb

ps3peter 2008.12.08. 19:56:14

Hát igen a Forma 1 már egyre kevésbé szórakoztató, föleg ha lassan elfogynak a csapatok a pénzügyi mizéria miatt.
Egyébként a japánok technikai fölénye az utóbbi években egyértelmüen látszott a Honda és a Toyota szereplésén :)))))

mcsoma 2008.12.08. 19:56:50

Ploki, szerinted min múlik a kanyarsebesség ha nem a súlyon? :D

Shadowbull 2008.12.08. 20:00:58

Jol emlekszem, hogy a Nissan szerint a GT-R jobb koridot meg a Nordschleife-n mint a Carrera GT?

Nalam itt bukott a mutatvany.

sb

Riasom 2008.12.08. 20:02:02

ommm,
bár ugye azt mondják, nincs olyan, hogy rossz publicitás, ha netán mégis kiderül, hogy valamilyen értelemben nem volt tiszta az a bizonyos 7:29, akkor az szerintem hosszú távon mégiscsak többet árt a Nissannak, mint használ.

w a s d 2008.12.08. 20:06:22

Egyáltalán a GT- R termel- e "közvetlen" hasznot, vagy olyan, mint a Veyron, hogy inkább a reklámértéke a fontos, és veszít rajta a gyár?

ommm 2008.12.08. 20:06:37

Riasom 2008.12.08. 20:02:02

...vagy mindenre a feledés jótékony homálya borul majd.

Riasom 2008.12.08. 20:07:03

Shadowbull,
azt nem mondhatták, a Carrera GT 7:28-at ment még 204-ben, Walter Röhrl vezetett. Forrás: Wikipedia.

angolo 2008.12.08. 20:07:16

A kanyarsebesség pont h az autó súlyán és a súlypont elosztásán múlik de nem gááz:)Am engem a Nissan így is meggyőzött!A súlykülömbség nem elhanyagolható a két autó között de az időhátrány amivel befutott az már igen!A Porsche-t is tisztelem h méltó ellenfélként vette a fáradtságot a tesztekre és hoztak kissebb izgalmakat életünkbe ezzel az oda vissza verésekkel:DD
Hozzáteszem én ezt a videót is egy kicsit hiányosnak láttam de lehet csak pislogtam : D
Mindkét autó nagyon jó de a Nissan kitett magáért és ha a GT2-őt nem is de a GT 3ast elveri!

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.08. 20:08:46

Aki ilyet vesz az nem pályákon száguldozni akar hanem presztizsből.
A kettő közül melyik a nagyobb pina mágnes?? ugye nem kérdés hogy a pasik ezért is vesznek jó kocsikat.kivéve a buzikat azoknak jó egy nissan is aMELYIKET FÉLIG MEGVETT A DÁCSIA GAZDÁJA.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.08. 20:10:00

szóval aki a nissanra szavazott az buzi:-))

ShwartzWazul 2008.12.08. 20:13:36

Harvey mar van:
"Colt 1.6 glxi, előtte ugyanez csak lándzsa (lanci). Volt golf III 2.0 8v gti edition is, az sem volt rossz."

Bocs, én sportautókról beszélek, nem sport(os)nak tartott népautókról.
A jó öreg MR2-őmben is akad némi nyers élmény, de azért én nem nevezném sportautónak.

Shadowbull 2008.12.08. 20:15:11

Riasom 2008.12.08. 20:07:03

Es szerinted az realis, hogy a GT-R-re csak 1 masodpercet ver a Carrera GT?


sb

Shadowbull 2008.12.08. 20:16:24

Egyebkent nekem tetszik a GT-R.

A transaxle meg kulonosen.

Ha penzem lenne ra, persze csak Porschet vennek. :))


sb

Riasom 2008.12.08. 20:16:25

Gyurma73,
de aztán vannak, akik kinövik ezt a megközelítésmódot, és azt veszik, amelyik szerintük, nekik, az ő kezük alatt jobb.

Riasom 2008.12.08. 20:20:01

Shadowbull,
halvány fogalmam sincs, én is csak egy rajongó laikus vagyok :) De tényleg fura, elvileg annyira más a Porsche Carrera GT meg a Nissan.

Pal85 2008.12.08. 20:22:44

Miután nem rég meg volt említve hogy jön a teszt, már nagyon vártam. És nem csalódtam sem a posztban, sem a teszt eredményében. Nem kérdés, hogy jó-e a GT-R. De nem lehet jobb a 911-nél. Nem is lehet jobb, az az autó, ami egy kisbusz tömegével büszkélkedhet. Az meg végképp nem tetszett, hogy a Nissan enyhén homályos bizonyítékokkal hangoztatta, hogy márpedig jobb a GT-R a GT2-nél. Legalább közelebb kerültünk az igazsághoz, amit igazából sejtettünk. .
Üdv.

Auto-InterCont 2008.12.08. 20:25:49

Gyurma73 2008.12.08. 20:10:00
szóval aki a nissanra szavazott az buzi:-))

Ez nagy volt! Beszartam ezen a levezetésen. Valóságtartalma ugyan megkérdöjelezhetö, de poénnak akkor is jó volt!
Most buzi-e vagyok?

ommm 2008.12.08. 20:26:01

Ugye a tegnapi Top Geart nem hagyta ki senki?
Már csak a kockalada miatt sem.
:D

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.08. 20:26:02

egyket sem lehet kihasználni itt nem a sebességek számítanak meg a törésteszt.ütközzél 250 nel esélyed sincs hogy túléld.Egy Porshcéról antarktisztól szibérián keresztűl dél-afriáig mindenki tudja hogy mi az.Egy Renault-dacia-Nissan gyárban készült csodára meg muszály ráírni.:-))

GGG77 2008.12.08. 20:27:14

A GT-R atlétában mutogatja tetovált bicepszét.
A diszkó előtt oké, de én szeretek operába is járni... ;)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.08. 20:27:16

"Ez nagy volt! Beszartam ezen a levezetésen. Valóságtartalma ugyan megkérdöjelezhetö, de poénnak akkor is jó volt!
Most buzi-e vagyok? "
nem csak hazudós:-))

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 20:29:44

A háromajtós Nivát is ismerik mindenhol..
Meg az összes diktátort..
Ez még önmagában semmit se jelent :)

ommm 2008.12.08. 20:29:50

Hammond a Caterham R500-ban:

"This is something else"
:)

Erről van szó...

Gomulka Béla 2008.12.08. 20:31:37

OMM mester, aki a sokszázadik megjegyzés után is még nekiáll írni, annak nem a béke kell. Hagyj fel vele, ez egy ilyen világ.

Ami az összehasonlítgatást illeti, a GT 2 és a Nissan egy helyen találkoznak és méretnek össze: a Nürnburgringen.Sehol mashol. Egy rakott tányér Wellington bélszíntõl majdnem pont ugyanakkora gyomorrontást lehet kapni mint egy rakott tányér disznóöléses oldalastól, de az összehasonlítás ezzel nagyjából véget is ért. A Nissan biztosan gyorsabban megy körbe mint teszem azt a Carrera kábriolé, de lesz valaki aki emiatt nem Carrera kábriolét vesz?

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 20:32:57

ommm:
"Nincs olyan bajnokság, ahol ezeket egymásnak lehetne ereszteni?
Inkább azt nézném, mint a Forma-1-et."

Ajánlom a japán Best Motoring International dvd-ket.
Ilyenekkel múlatják az időt, hogy Tsukubára összeszedik az elit sportautókat, és körözgetnek párat. Utána meg különféle épített szörnyetegekkel hegyiverseny..

Riasom 2008.12.08. 20:34:20

ommm,
engem mindig zavar egy kicsit, amikor a TG-ben a volt komcsi autókat figurázzák ki, mert ők azt soha nem tudhatják meg, milyen, ha valakinek még egy ilyen autóra is éveket kellett várnia, vagy, hogy milyem az a világ, ahol az ezerötös Lada számít a királynak. A Nivával pedig egyszerűen bénák voltak, bár az azért így is kiderült, hogy még szerintük is az a leginkább autónak nevezhető "keleti blokkos" autó.

Ja igen, meg innen Kelet-Európából nézve fura volt az az epizód is valamelyik korai évadban, amikor egy csóró angol srác gyári 2105-öséből a Lotus műhelyében iszonyat pénzért "VFTS"-t csináltak, feltalálva a spanyolviaszt.

w a s d 2008.12.08. 20:38:33

Aki Best Motoringot néz, az készüljön föl rá, hogy a Ferrari Enzot megveri épített versenypályán pl. egy gyári Integra, ha japánok tesztelik őket.:D

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 20:38:42

Naa, ne lőjétek le a poént. Most jutok hozzá a tegnapi részhez..
Amúgy abban a Lotus-Ladában egy kétliteres, Lotus által húzott Fiat blokk volt, egyéb részei se voltak VFTS cuccok.
(mé hívnak minden erősladát vöftinek itthon?)

ommm 2008.12.08. 20:41:23

Riasom 2008.12.08. 20:34:20

Na igen, puhány angolok, angol puhák.
:D
Veszíteni tudni kell. Valaki tényleg adhatna alájuk egy valamirevaló tolókerekes VFTS-t :)
Más világ, más mérce.
Azt azért tudni kell, hogy egy finom 1000 MB semmivel sem rosszabb, mint egy korabeli angol autó. Sőt! Annak idején az angol szaklapok a "Lot of a car for less money" szlogennel fejezték ki elismerésüket.
Aztán lemaradtunk ill. elszigetelődtünk inkább. Talán nem is baj, most én is sírnék, hogy nincs tej a teámba :)
Jó ez így.
De a rész ettől függetlenül újfent zseniális.
Kenik rendesen, és pár másodprecnyi motorhang többet mond tíz perc süket szövegnél. Ezért szeretem.

Riasom 2008.12.08. 20:42:50

ommm,
jaaaaj az a Caterham. És nem is a hihetetlen körideje miatt, hanem úgy általában! Csak azt nem értettem, miért tartja Richard Hammond kínosnak, ha az ember ilyenben jelenik meg. Szerintem ennél menőbb nem is lehetne semmi a ma elterjedt autók között, amikor minden autó egyre jobban elrejti a vezetőt és/vagy olyan magas, mint SUV-ok.

Gomulka Béla 2008.12.08. 20:44:37

Egyébként, ahogy megnéztem a képet, legyen is gyors a GT 2. A sima turbóhoz képest rettenetesen buheráltnak néz ki. (De facto buherált, még ha a buherálás mesterszakácsi fokon zajlott is.) A Nissant pedig buherálásra teremtette a japánok jóistene. Az elõzõ szériák gyári példányai a rovarok bábállapotban lévõ példányaihoz hasonlíthatóak csupán.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 20:48:36

Az R35 bódéja gyárilag elbírja a 330-at is állítólag.
Ha kicsit belepiszkálnak, ezt-azt kihajítanak, szörnyeteg lesz.
Igazából a GT-R kultuszt az épített példányok keltették életre.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.08. 20:49:19

itt az volt a kérdés melyik kéne -gondolom ingyen -hát én as porsche árából több birkát tudnék venni.

mianicked? 2008.12.08. 20:50:15

[x] Maserati MC 12
mert tetszik a színe 7:24.3

...de lehet néha ezzel a majdnem utcai Viper 7:22.1 -es köridejével álmodnék. :S

www.motortrend.com/features/performance/112_0808_2009_dodge_viper_acr_nurburgring_record/preparation_and_adjustments.html

Nehéz az élet!

Riasom 2008.12.08. 20:51:28

AP,
bocs, én is csak úgy általában használom a VFTS kifejezést.

De ez az epizód leginkább az új Fiesta tesztjéről lesz emlékezetes, szerintem ebben az amúgy kicsit már ellaposodási tüneteket mutató évadban ez volt eddig összességében a legjobb rész.

Amúgy kicsit kivesztek a sorozatból azok a nagyon eredeti, agyament de őrületesen szórakoztató momentumok, mint pl. amikor beálltak egy éjszakára egy olyan ittas embereket hazaszállító sofőrszolgálathoz, aztán az így tök véletlenszerűen a kezeik alá kerülő autókat elemzték az illuminált sofőrök jelenlétében a hazaút alatt.
Vagy amikor Clarkson lebetonozza és kicsempézi a bálnamercit.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.08. 20:52:44

Amúgy meg nem mindegy hogy német vagy japán mindkettő lúzer vesztes a világháburút elvesztették nem birtak az orosz-amerikai gépekkel.

Shadowkiller 2008.12.08. 20:58:20

Azt senki nem veszi észre, hogy a GT2 csak hátsókerék-hajtásos, a Nissan pedig 4WD-s? Ilyen körülmények között nem csoda hogy (közel) azonos köridőket futottak... 1ébként megnézném hogy "ideális" körülmények között mit tudna felmutatni a Nissan... Mondjuk mindkét autó messze van az 1983-ban felállított rekordtól (6:11.13, 20,832 km hosszú pálya) amit egy 956-os Porschével értek el...

Totalcar.hu 2008.12.08. 20:59:37

f--e--w
hogy nyomnád már le az Unomat?dili vagy gyerek?most töltjük bele a legmenőbb -1000 fokig jó gásoilt!!! :-) ettől 4 percet megyek vele 2 körön...ugy megyen mint a csuda!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 21:01:38

Nekem nagyon tetszik ez az évad is.
A Ferrari Daytona alatt végig rázott a hideg..

Riasom 2008.12.08. 21:09:05

Persze, még mindig nagyon ott van, ahol egyetlen más TV-műsor sem, James May-t pedig epizódról epizódra még jobban megkedvelem ebben a sorozatban. De régen többször volt ilyen elementáris, hidegrázós, gyomorösszehúzós vagy akár röhögőgörcsös hatása.

Amúgy meg az én Géessímen akkora spoiler van, hogy bárkinél gyorsabban megyek vele százhússzal itt az utcában.

ommm 2008.12.08. 21:09:09

AnyádnakPalánkot 2008.12.08. 21:01:38

...és az alagutakban mindig letekerte az ablakot :)
Angol beteg.

ShwartzWazul 2008.12.08. 21:12:09

AP:
Jahhh... a Daytona nálam is ott áll a megszerzendő álom toplista 2. helyén. Az a rész tényleg borzongató volt.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 21:14:00

Én meg 80-al bárkit megelőzök, aki 65-el megy.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 21:17:10

Amikor James May rátolatott a kamionnal a zongorára, és Jeremy annyit mondott, hogy "Run!", na én ott lettem kész.

yoshida 2008.12.08. 21:17:47

Baszki ennyi kommentet nem lehet végigolvasni...

Lehet azt mondani a japánokra, hogy beégtek, de szerintem ők leszarják :)

Nakajami szan visszavonul a barlangjába 1-2 évre, és előjön egy új tervvel, (vagy csak átdolgozott mind1) voilá r36 gt-r, fut egy jobb időt a PÁLYÁN. Mostmár tényleg mindenkit otthagy.

Az eddig harsogó tömeg elhalkul.

De Nakajami-t nem hagyja nyugodni a köridő. Lehetne ezt még egy kicsit jobban, gyorsabban is; ő is érzi.

Ígyhát újra elvonul a magányba, farag itt-ott a súlyból, talál még pár lóerőt itt-ott. És végül kijön az r37, majd az r38, tovább már nem is folytatom.

Kérdés hogy addigra a többi sportkocsi gyártó mit talál ki, mert a japók ebben is a fejükre fognak nőni.

Nekem ez a szimpi a japánokban, és ezt látom a gt-r kocsiban is, r33-óta hova fejlődött már? Mutassatok egy másik márka sportkocsiját ami ennyit fejlődött volna.

Nézzétek meg hol állnak a II. VH óta. És mi hol. :) (és úgy utolérni se lehet senkit ha csak nő a különbség...)

Persze ha a pénz nem számítana kellene egy Porsche is a garázsba. :)

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.12.08. 21:18:45

szerintem a két kocsi nem is egy kategória, mer GT-R nevébe is benne van granturismo, igaz a GT-2ébe, de ez porschééknál mást jelent, nevezetesen a Turbo erősebb és szimpla hátsókerekes változatát, tehát a csúcs 911est, ami már-már versenytechnika. Nálam ezért is volt fura hogy a GT-2vel akartak a japók szembeszállni. Viszont szerintem a "sima" 911 Turbot odacsapja. nem mintha bármit is számítana az a körözősdi. mert az kiderült a videóból, hogy bár 1770 kiló a nissan, tömegét meghazudtolóan kezes és állatul tapad hála a négykerékhajtásnak, amivel jó kis kanyarsebességeket lehet elérni, és ha valaki elolvassa az összehasonlító tesztet, akkor láthatja hogy több kanyar is volt ahol verte a GT-2t és az egyenesekben kapta igazából a hátrányt, ugyebár a hajtáslánc és a nagy tömeg miatt. remélem lesz majd egy Light Edition a GT-Rből :)

Riasom 2008.12.08. 21:21:31

Én nyolcvannal is százhússzal megyek.

yoshida 2008.12.08. 21:25:03

Lesz gt-r vspec, az lesz a light edition talán.

yoshida 2008.12.08. 21:26:08

Azt le se merem írni milyen köridők repkednek a v-spec körül :D

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 21:31:30

Az első NSX-ben az volt a truváj, hogy a végletekig csiszolták gyárilag.
Súlyelosztásra, súlypontra, motor karakterisztikára. Azt mondják egyedül az első szériák abs-e volt fura.
Az, hogy egy autóban üreges aluötvözet legyen a váltógomb, a súlycsökkentés miatt, mennyire durva?
Az volt a leg-kompromisszum-mentesebb japán ótó. A 280 le-s limit miatt nem volt szegénynek esélye Japánon kívül.
Az NSX óta folyamatosan egyre inkább a piaci igények szerint fejlesztik a kocsikat, nincs már idő és pénz a perfekcionizmus ilyen szintjére..

Riasom 2008.12.08. 21:31:56

miluman,
jaja, ezt valahogy nem hangsúlyozták túl a DR cikkben (de azért le van írva feketén-fehéren), hogy a Porsche azokon a helyeken volt egyértelműen jobb, amik "már egy kis jóindulattal egyenesnek voltak mondhatóak". És mivel ezek sportautók, nem valami hízelgő a németekre nézve, hogy a Nissan az 1700+ kilójával éppen a kanyarokban gyorsabb tud lenni, mint a lesoványított telivér-Porsche.

Harvey mar van 2008.12.08. 21:34:47

Swartz, szerinted azt hittem a colt meg a golf sportkocsi?
Köszi.
De az átlag alsóközép kategóriában a 995 kg 114 le nem rossz.
Viszont az mr2-d mi ha nem az?

Rocko- 2008.12.08. 21:35:05

haha, én 3 perc alatt véggimegyek a pályán. igaz a gyorsulásom 20 perc közeli, de kit érdekel ez egy T72-esben?! :)

karlov 2008.12.08. 21:35:18

Egy 911-es tulajt ha nekiálsz az ár-érték arányról győzködni max csak mosolyogni fog.Ez olyan,mintha a csajsziról beszélnél élvezet-tömeg arányról.
Ha felszeded a csajszit és kér egy italt akkor kielemzed,majd meggyőzöd,hogy ne azt kérje mert nemjó az ár-érték aránya?!

gnme 2008.12.08. 21:47:49

Sokan sokmindent ajánlanak:

"...ajánlom a Smith and Wessont..."

A Porsche miért kerül annyiba?

(az én szememben egy ötvenes évek óta formatervét őrző, a sajtó szerint kiváló teljesítménynek örvendő konzervatív luxusautó, óriásfogyasztással)

karlov 2008.12.08. 21:52:16

Vezettél már 911-est?

karexxrookie 2008.12.08. 21:53:15

5:12.659839473622 mp
:D

Shadowbull 2008.12.08. 21:59:46

"A Porsche miért kerül annyiba?"

Mert annyi az ara.

Oriasfogyasztas?

Lattad mar az NEFZ-ertekeit? A Turbonak 12,8 az atlaga...

Ez sok?

sb

w a s d 2008.12.08. 22:06:12

De az a Caterham- es kör a tesztpályán a Top gear- ben...
Minden kanyarban sodródott a kocsi segge.:D

censor013 2008.12.08. 22:10:24

Egyszerű a recept.Venni kell pár hektár erdőt, építeni bele egy 18 km-es Nordschleife vonalvezetésű pályát, és a 7.10 is közel kerül.Ki venné észre?

w a s d 2008.12.08. 22:10:39

Vidám dolognak nézett ki.:D

nemondomeg (törölt) 2008.12.08. 22:28:20

tizedek nyitott pályán ember sofőrrel???
ugyanmár semmi laboratóriumi körülmény!
kérdezzetek meg egy futót kajakost evezőst vagy nehézatlétát, h egy kis fuvallat mit művel a futamok közti versenyeredménnyel. nincs két azonos pálya. legközelebb lehet fordítva lesz. (am sűrűn nem érdekel az egész. főleg h amikor előveszed annál a 2előzésnél amit lejátszol valami tisztább úton tök nem fogod érezni h 1 vagy 2 miliméter mélyen karcol meg a szembejövő kamion.)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.08. 22:32:20

Mit csináltak azzal a Fiestával, hogy nem állt meg a másfél méteres vízben?
Amúgy ez a legrosszabb rész talán.

Riasom 2008.12.08. 22:37:53

AP,
szerintem jó volt, én szeretem, amikor kicsit önmaga paródiájába fordul, mert mindig marad benne önirónia is. És hát bármikor üldözhetnek a rosszak Corvette-tel egy plázában.

silurus 2008.12.08. 22:48:14

Érdekes, függetlenül az eredménytól, nekem a Porsche STABILABBNAK is tünt, a Nissan vezetőjének néha elég vadul mozgott a feje, meg az autó is jobban "dülöngélt", a porschés nagyon tisztán vezetett...

Merida001 2008.12.08. 22:50:24

Elnézést kérek mindenkitől, mert nem olvastam végig az irásaitokat...Szóval a cikkben "A" Porsche és egy "népi" Nissan márka által viszonylag szolid szériaszámban legyártott modell verseng egy "osztályon" felüli szakmai minőséggel ellátott "pályán".Porsche egy nagymúltú német klasszikus kizárólag sportkocsikat gyártó cég (a terepjárója is sportos azért habár a diesel blokkot még is csak megkapja a jövőben) a Nissan meg a Micrájával és Almerájával is a piacon levő elérhető japán népautó márka.Nem rossz, de a Porsche-hoz túl messze van szakmailag amit be kell látni.Sky-line, Silvia, GTR, 350Z...szépek, jók, de közel nem Porsche-k.Ezt azért csipőből letisztázhatjuk...

madbalee 2008.12.08. 23:11:53

1 Skyline az 1 Skyline úgy ahogy 1 Porsche mindig is Porsche marad.
Szerintem a vita elve meddő. Mind a 2 autó instant get!

Rocko- 2008.12.08. 23:21:48

gramercy 2008.12.08. 19:07:13
"4. nem tudom a szerző melyik európában nőtt fel, de itt az összes parasztvakító köcsög német autóval jár, aki meg vezetni is tud az vesz japánt"
nekem egy hindustan ambassador kell. az pont félúton van a kettő közt.

Riasom 2008.12.08. 20:07:03
"azt nem mondhatták, a Carrera GT 7:28-at ment még 204-ben, Walter Röhrl vezetett."
ilyen régi a kocsi, 1804 éves? nem semmi, ott van ám tapasztalat! meg Röhrl is jól tarCSa magát! :DDD
elírás volt tudom, písz. :)

ST220 2008.12.08. 23:27:55

A GT-R egy remek autó, szép is, jó technikával, remek menetteljesítményekkel!!!!
Ugyan gyorsabb mint a 911 Turbo, amivel inkább pariban van lóerő meg tömeg szempontjából, de a Turbo nem tud annyira kemény lenni, mert akkor feleslegessé válna GT2. Ha a turbo megkapná a GT2 motorját, (tudom ugyanaz, csak apróbb módosítások) meg kapna egy fasza kemény futóművet, meg az új PDK váltót, a GT2-est verné köridőben.
De mivel a GT2 van, ezért a turbó nem lehet annyira jó. eddig elég volt a turbó mert mindenkinél jobb volt.
A teszt nedves pályán készült, mivel a GT-R összkerekes, a GT2 meg hátsó, 4 kerék mindig jobban tapad mint 2, főleg nedves pályán, valszeg a GT2 nem tudta annyira útravinni a teljesítményét, mint a GT-R. Kíváncsi lennék egy szárazpályás eredményre is.
Mondom jó a GT-R, meg tetszik is, de az hogy 200 kg-mal nehezebb tömeggel, rosszabb fékekkel, kisebb kanyarsebességgel, rosszabb gyorsulással, rosszabb rugalmassággal mégis hogy az édes faszomba tudna jobb időt menni mint a GT2???
Már elnézést, de csúnyát mondattok velem!!!!
Ha egy valamiben jobb lenne mint a GT2, de semmi!

megint 2008.12.08. 23:49:40

Gyurma, nem a technikával nem bírtak, hanem a mennyiséggel:)

Seca81 2008.12.09. 00:06:23

yoshida: "
Nézzétek meg hol állnak a II. VH óta. És mi hol. :) (és úgy utolérni se lehet senkit ha csak nő a különbség...)"

Ez így is van. Csak ők kaptak nem tudom hánymillió dollár Marshall segélyt, mi pedig nem... A buzi oroszok nem engedték, hogy amerikai segítséggel fejlődjünk. Pedig felajánlották. A németek kaptak, és hol vannak? Nem kell részletezem. Magyarországon manapság kb mindenki röhög... Szánalmas amit itt a kormányok megtehetnek pofátlanul.

Seca81 2008.12.09. 00:07:50

De hagyjuk a politikát, hamarosan lesz Danuviánk!!! :))) Némi külföldi segédlettel de lesz!!!

Pasas 2008.12.09. 00:08:00

Nem vagyok Porsche-buzi, de meglepő hogy szinte minden összehasonlító tesztet a Porsche nyer. Ha választani kéne, egy bivaly limuzint választanék, akár kombiban is. Mondjuk M5 vagy RS6. Azért egy NS-X is jó lenne.

Bell & Sebastian 2008.12.09. 00:27:45

A marketing egy szakma. De kell hozzá célközönség is! Nekünk itt Posványos-Alsón nem mindegy, hogy ki a gyorsabb? Ez a cikk Amerikának szól. Az angol megmondók meg nyalják ki a seggem! Sok szempont szerint értékelhető egy kocsi, de mindig a TERVEZŐ MÉRNÖK dönt, még a gyártás előtt. A német autóipar is az amerikai sorsára jut. Szánalmaz erőlködés az egész, de hogy megvegyék jó sok pénzért a réteg-modelleket, kell a hírverés.

Norbergh 2008.12.09. 00:29:46

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.08. 19:43:45

Nem értek veled egyet és úgy látom már nem én vagyok az első. Ilyen autóknál van értelme és némi információ tartalma a köridőnek. Nem szentírás, de egy adat. Mennyivel van kevesebb értelme, mint 1.4-es autóknál megadni, hogy milyen a rugalmassága 80-120 közt 5-ben? Na ugye. Akármilyen hihetetlen, de vannak országok (ha nem is sok), ahol egy új Porsche elérhető egy valamivel átlag felett kereső bérből élőnek. Itt aki megvesz egy ilyen autót, képzeld el, 50-nel megy vele a városban. Hétvégén meg megy a Nürburgringre vagy Spaba. Nekik a köridő egy adat. Mikor azt írod, hogy a megadott köridő miatt lesz sok baleset... ha azt mondják, hogy 7.29 akkor 3 baleset lesz, ha meg 7.28 akkor 4 baleset, ha meg nem mondják meg, akkor egy se lesz???
A cikkre reagálva: a Nissan elérte amit akart, blöffölt egy erőset ebben a póker játszmában, csak gyenge lapokkal.
Még egy szubjektív mondat, itt a helyi Porsche kereskedőhöz, ha bemész és (miután elvitted pár órára a kiszemelt példányt próbára) bármilyen más autót szóba hozol, a válasz mindig ugyanaz: "Igen-igen, de ez egy Porsche."

ommm 2008.12.09. 01:54:09

Bell & Sebastian 2008.12.09. 00:27:45
A német autóipar is az amerikai sorsára jut. Szánalmaz erőlködés az egész...


Soha meg nem bántanálak, de ahogy elfigyelem, elég ügyesen erőlködik a Porsche még a fene nagy válság közepette is...
Meg úgy már pár éve...

Shadowbull 2008.12.09. 07:31:42

"Sok szempont szerint értékelhető egy kocsi, de mindig a TERVEZŐ MÉRNÖK dönt, még a gyártás előtt"

Mirol is dont az a szerencsetlen tervezomernok?

sb

diablos 2008.12.09. 08:08:12

BESZÓLOK MINDENKINEK!
Kész röhej azon vitatkozni, h. melyik gép a gyorsabb egy versenypályán.
Ha nyert a porsche, ha nem, ez az egész mizéria csak nekik lehet kínos!
Miről is van szó?
Van egy cég ami évtizedek óta farigcsálja, csiszolgatja a kezdetben szinte vezethetetlen, kifejezetten gonosz viselkedésű 911-est.Több mérnökgeneráció végre tökélyre vitte a konstrukciót!Erre jön egy szemtelen japcsi gyár és saját pályájukon megszorongatja őket kevesebb LE-vel, nagyobb súllyal, egy vadiúj konstrukciójú, első kiadású gápsárkánnyal, aminek tervezőgárdája sz.tem harminc év alatt van!Hát én is bepöccennék!!!!
Még a laikus is láthatja a filmen, h. a Nissan mennyivel nyugodtabban fekszik az úton!Mivel még nem ültem GT2-ben csodálkozom, hogy milyen "imbolygós" az eleje!(S105,120)- két cementeszsákkal a csomagtartóban (már, ha beférne) kevésbé mozogna az eleje..:))
A Porsche sikerére meg csak annyit, hogy ameddig ennyi gazdag sznob létezik a Földön a biznisz garantált!

loláb 2008.12.09. 08:31:30

OFF

Nem a blogposzthoz, hanem a téligumiteszthez egy észrevételt:

"...A nyári gumi optimális működésének hőmérsékleti tartománya nagyjából 7-5 Celsius-fok körül kezdődik, ez alatt anyaga jelentősen veszít rugalmasságából. A keménnyé, rideggé váló gumi pedig rosszabbul tapad, mint a kifejezetten hideg hőmérsékleti viszonyokhoz fejlesztett téli gumi. A különbség már száraz aszfalton is érezhető, de hideg időben vízen meg persze havon már tragikusan vacak egy átlagos nyári gumi...."

Pont a Michelin mutatta ki egy tesztben, hogy VIZES aszfalton a nyári gumi jobban tapad kb. 0 celsius fokig, mint a téli (ezt egyébként bárki aki vezet, megerősítheti). Viszont száraz aszfalton 7 fok alatt a téligumi a jobb.

ON

Lehet tovább fikázni a porschét és a GT-R-t

Polki00 2008.12.09. 09:09:33

"Polki, te meg biciklit sem vezettél, nem múlik a köridő a súlyon, meg a fékeken??????????????? Ezt komolyan gondoltad? "

Számít a a fék meg a súly de nem mérvadó.

ha igazatok lenne akkor a GT-r nm tudná elverni a Porsche 911 Turbot- hiszen nehezebb és gyengébb is. Mégis elverni minden pályán.

futomű...

Polki00 2008.12.09. 09:12:53

St220

"Mondom jó a GT-R, meg tetszik is, de az hogy 200 kg-mal nehezebb tömeggel, rosszabb fékekkel, kisebb kanyarsebességgel, rosszabb gyorsulással, rosszabb rugalmassággal mégis hogy az édes faszomba tudna jobb időt menni mint a GT2???"

ILYET ki állított? Senki a Nissan se...

a Nissan közölt egy tényt hogy az autójuk képes 7.29-es időre de Ők nem mondták hogy a GT2 ezt nem tudja produkálni. a GT2 gyorsabb mint a GT-R.
de neki a GT-R Spec-V az ellenfele.

Polki00 2008.12.09. 09:16:38

Shadowbull :

Nyilván ezek is számítanak a kanyarsebességnél de egy nehezebb és gyengébb kocsi kanyarodhat sokkal gyorsabban mint egy erősebb könnyebb. itt most ne szélsőséget nézzünk hogy Kamion vs Lotus.

Bell & Sebastian 2008.12.09. 09:36:41

egyik sportkocsi vs. másik:
Valamilyen oknál fogva az amerikai és a német kocsik előállítása többe kerül, mint amennyit érnek.
A mérnök tervezi az autót a megadott paraméterek szerint. Jó mérnök + kevesebb belepofázás = jó autó. Na, melyik nemzet autóiban több az innováció?
téli gumik:
Középkatágóriásra tökéletes a Goodyear Vector 5 négyévszakos. (A 4-et nem gyártják már.) De ha mindenki ezt venné,
sokan éhenhalnának. A teszt javára szól, hogy észrevették és bevallják.

Riasom 2008.12.09. 09:51:20

Polki,
ha az erősebb és könnyebb autón jobbak a fékek, akkor szerintem semmiképp, mert a kanyar előtt később kell fékeznie és jobban tud kigyorsulni. Hangsúlyozom, nem értek igazán ehhez a témához, csak vezetni szeretek. De ha így jobban belegondolok, légyszi írj már egy példát arra, hogy bárhol is gyorsabb lenne egy nehezebb ÉS gyengébb autó, mint egy könnyebb ÉS erősebb! Mert szerinted akkor pl. egy 2.0 8v Calibra jobb kéne, hogy legyen, mint egy pont ugyanilyen motorral szerelt, de kisebb-könnyebb Kadett?

Bell & Sebastian 2008.12.09. 10:25:36

Válasz a bölcs kádinak, ommm-nak:
Ismerem a Porschét, elzarándokoltam még a múzeumba is. Az alapkoncepció az Adolf-bogáré. Jó. De azóta sok-sok év eltelt már. Abból élnek (ők is), hogy megveszik azok, akik ki tudják fizetni és fenntartani. Mivel a használati értéke a nullához közelít, játékszer nagyfiúknak, avagy státusz-szimbóleum(szimbólum). Mint a Ferrari, 1 óra autókázás után 3 óra karbantartás, egy TU 134-es aránya.
Ez az autó képzőművészeti kategória, mozgó szobor hedonistáknak. Lásd még: Harley. Náluk is működik a Gábor Zsazsa effekt: Mindegy mit, csak beszéljenek róla! És ennél a pontnál leszünk megvezetve... (Újságíró által) Ja, vezettem egyet, beláttam, egy sportmotor kevésbé veszélyes másokra. Ilyenre nem adnak jogsit senkinek, egyszerűen halálközeli élmény.

Speedman 2008.12.09. 10:27:33

Riasom:
" ha az erősebb és könnyebb autón jobbak a fékek, akkor szerintem semmiképp, mert a kanyar előtt később kell fékeznie és jobban tud kigyorsulni."

Azért nem ilyen egyszerű eldönteni, melyiknek jobb a kanyarsebessége. Függ még a súlyponttól és annak eloszlásától, valamint a tengelytávtól is. A nagyobb tengelytáv a hosszú elnyújtott kanyarokban, a rövid tengelytáv az élesebb, rövidebb kanyarokban előnyös. Hiába tudsz fékezni késöbb, ha az autód csak kisebb kanyarsebességet enged meg. Szerintem ezek kiegyenlítödtek a kanyarokban és az egyenesekben a jobb gyorsulásával nyert a GT2. És azt sem tudjuk, hogy mindkettő azonos márkájú gumival ment-e.

29 Palms 2008.12.09. 10:37:36

Végre lehetett nyárra, sörre meg húsra szavazni. :) Plusz egy karton cigi, meg 50 topless rabszolgacsaj, aztán felőlem szaladgálhat a világ összes verdája a Nürburgringen látástól vakulásig.

ommm 2008.12.09. 10:39:30

Bell & Sebastian 2008.12.09. 10:25:36

Inkább amatőr müezzin.
Azt mondod, hogy
"Mivel a használati értéke a nullához közelít, játékszer nagyfiúknak, avagy státusz-szimbóleum..."

rendben, csak rá szeretnélek vezetni, hogy itt egy sportautóról beszélünk. árpedig használati értéket emlegetni ebben a kategóriában nem szerencsés, szerintem.
Az élményfaktor, inkább az. Nem véletlenül szeretik elővenni alapként az összehasnlító tesztekben a Porschet. Hogy aztán van-e nála jobb-rosszabb, az más kérdés.

Játékszer nagyfiúknak? Miért? Bárki hozzájuthat egy-egy régebbi modellhez, sőt, továbbmegyek, a Yetrón megismertem srácokat, akik szabadidejükben egy 944-est ápolgatnak (igaz, nem levegős-farmotoros szóval sokak szerint nem is igazi), és azt hajtják szeretettel-élvezettel. Abszolút normális, közvetlen arcok voltak. Csakúgy, mint a Carrerával begördülő srác. Ja, igen, azok régi Porschek, igaz.

Arról pedig sosem az autó tehet, hogy olyanvalaki kezébe kerül, aki nincs tisztában azzal, mit és hogyan vezet.
Az biztos, hogy egy 911-eshez fel kell nőni fejben.

Ez a kategória NE legyen már az, ahol felüti a fejét a "használati érték" szóösszetétel.
Éppen ezért szeretjük.

Seca81 2008.12.09. 10:39:52

Bell & Sebastian: Jó könyv! Anyukám olvasta gyerekkoromban :)

Polki00 2008.12.09. 10:41:59

Riasom:

Több példát is tudok de akkor maradjunk
a GT-R vs 911 nél:


Pálya: GT-R 911 Turbo
Nordschleife 7:29 (FC) - 7:49.0
Tsukuba 1:01.94 - 1:04.12
Vairano Handling Course 1:17.600 - 1:19.963
Bedford Autodrome West Circuit (pre 06/2008) 1:21.7 - 1:23.55
Laguna Seca 1:40.453 - 1:42.507
Virginia International Raceway 2:55.6 - 3:05.8
Buttonwillow Configuration 13 1:56.9 - 2:02.1
Rockingham 1:22.20 - 1:23.20
Twin Ring Motegi (Conf. 2) 2:07:600 - 2:11.633
Willow Springs - Streets of Willow 1:25.09 - 1:30.69

Gtr-472Le és 587Nm 1740Kg
911-480Le és 620Nm 1540kg

Riasom 2008.12.09. 10:42:10

Speedman,
a DR cikkben írják márka szerint is, nem ugyanolyan gumikkal mentek, de mind a kettőn a pályának megfelelő, de bárki számára elérhető utcai gumik voltak. Talán Michelin Cup a Porschén és valami Bridgestone a Nissanon, de nem vagyok benne már biztos.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 11:33:48

Polki: te nagyon nem értesz ezekhez a dolgokhoz..

Shadowbull 2008.12.09. 12:07:37

Polki00 2008.12.09. 10:41:59

Na ez az a 7:29, amit nem hiszunk el.

sb

Polki00 2008.12.09. 12:09:16

AnyádnakPalánkot

Viszont ez egy igen szakértői hozzászólás volt tele ténnyel és bizonyítással!

Gratulálok hozzá;)

Én Tényeket közöltem ezt alá is támasztottam.

Azokba nem tudsz belekötni mi?
Pech..

Polki00 2008.12.09. 12:10:58

ShadowBull:

ej ez nagyon gyenge volt:D

oké azt nem hiszed el, de mi van a többivel?...

Nyilván azt se:D

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 12:12:05

Ne nevettesd már ki magad ennél jobban.

Én speciel azért nem vitatkozom ennyire amatőrökkel, mert beismerni úgyse fogja, maximum én húzom fel magam rajta.

A súly és a lóerő nem befolyásolja a kanyarsebességet :))

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 12:13:19

"egy nehezebb és gyengébb kocsi kanyarodhat sokkal gyorsabban mint egy erősebb könnyebb"

Egyetlen példát azért tudnál írni erre? Csak egyet..

karexxrookie 2008.12.09. 12:23:58

Aza jo kocsi amelyik gyors..jelen esetben GT2.
minek eza cirkusz???
A mult heten mindeki cigizett a kocsiba,aztan meg midneki veteran felujitotanacsadova valt,utanna jott a pandatmindekiszereti dolog...mosmeg ez..mindkei GT-R meg GT2 szakerto meg a Nordschleife vagy hogy kell irni szakertoje..ugyanmar

karexxrookie 2008.12.09. 12:25:56

a rekord ugyis a spaghetti hazajaban van...kar a gozer.
Maseratti

Bell & Sebastian 2008.12.09. 13:18:22

könnyebb-nehezebb probléma:
Gondoljunk a havas úton vígan előző kamionra, meg a súlypontra, erő- és gyorsulásvektorra, guminyomásra és legéscsillapításra. (Tapadófelület.) Van az a helyzet... Gondolom, aki többet finomhangol, az üdvözül. Másik pályán meg más.
Ommm-nak:
Csak azt szerettem volna mondani, hogy álproblémát csócsálunk, de ráharaptunk sokan. A konzumálás legnagyobb ünnepe előtt (Szent Karácsony), megosztom Veled a végső igazságot: a 19. szd. minden tudása a katedrálisokban összpontosult, a XX.-é az autókban, a XXI. szd. a számítógépé, amely betette a "lábát" az autóba is. Ezért érezzük hogy egy régebbi kocsinak-motornak még volt lelke.
Magunk javítjuk, értünk hozzá. Az új járgány használati eszköz. Racionális érvek nélkül aranyborjú. Hogy vágná hozzá Mózes a kőtáblát ahhoz, aki azt sugalmazza, hogy vedd meg... kell ez neked! Elérkeztünk az újságíráshoz. Szponzor, hirdetők, tesztautók, álproblémák.

Coupeboy 2008.12.09. 13:59:33

Hát aki arról ír h a kanyarsebességben nem számít bele a súly az még nem vezetett autót.Aki meg arról beszél h ár érték arány az teljesen elvan tájolva.Most nem egy 3-4 millió forintot érő kocsikról beszélünk a családnak:) Ezek sportkocsik és ha van egy ember akinek van felesleges 25milliója kocsira(Nissan), akkor annak van felesleges 45(?) millája porschéra is.és hülye lenne nissant venni.amúgy észrevettem hogy ez a skyline mizéria a halálos iramban részek után kezdett itthon eldurvulni:) azelött senkise beszélt róluk csak ,,műértő körökben,, azóta meg csak az megy h a skyline így, meg úgy.szerintem ocsmány.porsche rulez:D

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 14:18:33

Így van, azóta vannak így elszállva az emberek, hogy hűű, szkájlájn, aztaaaa..
Előtte meg fogalmuk se volt, hogy létezik ilyen a világon.
Az is ezt igazolja, hogy a magyaroknál egy olyan autónak van iszonyatos kultusza, amiből 2-3 példány van az országban, azok is régebbiek..

Polki00 2008.12.09. 14:44:49

Coupeboy

"Ezek sportkocsik és ha van egy ember akinek van felesleges 25milliója kocsira(Nissan), akkor annak van felesleges 45(?) millája porschéra is."

Ezt az mondja akinek 10 millió is álom.
Hogy ne lenne különbség 25 és 45 millió közt gondolkodjál már...
Ez kb. olyan mint aki tud venni lakást 15 millióért az tud venni házat 30 ért. Már mit is tudna?


"Hát aki arról ír h a kanyarsebességben nem számít bele a súly az még nem vezetett autót."

Senki nem mondta hogy nem számít annyit mondtam nem ettől függ!

Polki00 2008.12.09. 14:47:53

AnyádnakPlaánkot!

"Egyetlen példát azért tudnál írni erre? Csak egyet.. "

Nissan GT-R vs 911 Porsche turbo

;)

oda leírtam hogy minden pályán veri a 911 Turbot. Szerinted hol veri meg egyenesben?

"Én speciel azért nem vitatkozom ennyire amatőrökkel, mert beismerni úgyse fogja, maximum én húzom fel magam rajta."

Ez a legjobb kifogás annak akinek 1 árva érve nincs. De nagyon okos csak éppen még semmit se támasztott alá!

Azt mondod meg hogy lehet a GT-R minden pályán gyorsabb mint a 911 turbo hallgatom okoska.

Seca81 2008.12.09. 14:58:16

AP: nem teljesen értek veled egyet. Skyline kultusz volt régebben is, csak nem a mi országainkban /EU-s országok többségére gondolok/. Hisz jobb kormányos, nem is lesz elterjedve sosem. Ellenben a GT-R-rel, őt már gyártják EU-ba is, pár éven belül többet fogsz látni mint a régebbiekből valaha is (itthon).

Shadowbull 2008.12.09. 15:30:15

Polki00 2008.12.09. 12:10:58

A tobbi nem erdekel, akar igaz is lehet.

A bajom az, hogy a Nissan 7:29-es ideje csak 1 masodperccel rosszabb mint a Porsche Carrera GT ideje.

A gyengebbek kedveert:

A Carrera GT 1380kg es 612 lo!

ez nem lehet mindenfele beallitasokkal magyarazni.

Ha nem manipulaltak az idot, akkor minimum slickek/versenygumik voltak az auton, es nem katalogus szerinti volt a teljesitmenye. Amit egy turbonal nem nagy ugy allitgatni.

sb

Coupeboy 2008.12.09. 15:30:25

Polki00:Ezt az mondja akinek 10 millió is álom.
Hogy ne lenne különbség 25 és 45 millió közt gondolkodjál már...
Ez kb. olyan mint aki tud venni lakást 15 millióért az tud venni házat 30 ért. Már mit is tudna?

hát azért nem mindegy, nem egy házról/lakásról van szó:)
olyan összegekbe kerülnek (magyar viszonylatban) ezek az autók mint egy vagy két lakás/ház:D
Gondold csak el ha valakinek van kp-re 25 millája.szerinted elkezd sírni h mien drága a gt2 ezért csak gt-rt tudok venni?:D ezt te komolyan elhiszed?
akinek ennyi kpje van az simán rátud szánni még egy ,,keveset,, és akkor már a presztízs,szebb,jobb,EURÓPAI sportkocsit veszi:D az vesz majd gt-rt aki japán fanatic,aki japán, vagy akinek egy 4 üléses öszkerekes gép kell nagy teljesítménnyel:)

loláb 2008.12.09. 16:00:24

Nyugat-európában valszeg csak az vesz 25 millióért sportkocsit, akinek a többszöröse van mondjuk a vállakozásában, vagy befektetésben. Aki ilyen, annak nyílván majdnem mindegy, mennyiért vesz játszósautót(második-harmadik autónak).

Csak magyarországon megszokott, hogyha van x milliód, akkor x+5-ért veszel autót.

Groove 2008.12.09. 16:04:29

omm: hát most TÉNYLEG nagyot csalódtam benned... :(

Eddig azt hittem autós újság/blog író emberek képesek olyan dolgokkal foglalkozni, amiket objektíven szemlélnek - vagy legalábbis próbálnak.

Egy majd 50lóerő és 300kg hátrányban lévő autót egy másikkal összehasonlítani sokminden, csak nem objektivitás. Azt írni a cikk végén, hogy a Skyline 'egy giccs és parasttvakítás' megintcsak durva számomra, pláne egy állítólagosan hozzáértő embertől...

Azok után pláne furcsa ilyet olvasnom, hogy a legutóbbi Hring nyíltnap alkalmával egy életében először a Hungaroringet kipróbáló új Skyline GT-R hülyére verte a 2db becsövezett bolgár pályaverseny Porsche GT-t, gyönyörű volt látni, ahogy több körön keresztül küdöttek a Porschék hogy megfogják de nem jött össze a dolog. :)

Az pedig hogy tradíció megint érdekes kérdés, a Porsche kb. semmit nem újított az utóbbi időben, ezzel szemben - és ez megintcsak tény szígú - a Nissan a régi Skyline-nal olyan nevet szerzett magának, amit az egész világon elismernek és igencsak kitűnő tuningalapnak tartják az RB26DETT erőművet, aminek egyik nagy erőssége, hogy nem hullik szét 500le-sként utcai használat közben. Reméljük, hogy az új Skyline ezt a hírnevet csak öregbíteni fogja, többek között azzal, hogy igen sok olyan extrát belepakoltak az autóba és új fejlesztést ami ezen az áron még nem nagyon szokott járni - lásd rajtelektronika.

Szóval omm, a magam nevében csak arra szeretnélek kérni, hogy objektívebben nyilatkozz kérlek, mert ekkora marhaságot mint ennek a két autónak a fej-fej melletti összehasonlítása...ez összesen egyetlen konklúzióval zárulhat, ami pedig az, hogy a Nissan csinált egy olyan sportkocsit amit egy Porscheval lehet csak egy lapon említeni, ami pedig azt hiszem elég egyértelmű konklúzió! ;-)))

ommm 2008.12.09. 16:12:36

Groove 2008.12.09. 16:04:29

Nem kellett volna.
Olvasd el figyelmesen a posztot.
A végét elhagyhatod, az az én szubjektív véleményem, amire fel is hívtam a figyelmet.
Az, hogy számomra nem a túlsúlyos, elektronikai ketyerékkel az úton maradó, G-erőket és hereszögállást mérő, sofőr szempontjából igénytelen autók jelentik az élvezetet, na az az én heppem és "hibám". Az összehasonlító teszt nem az én ötletem volt, de érdekes és tanulságos, az biztos.

De a "a Porsche kb. semmit nem újított az utóbbi időben" -mondatoddal azért nem értek egyet de hosszú lenne most itt mindent felsorolni és dolgoznia is kell az embernek.

Vállalom a szubjektivitásomat, itt a felület, ahol mindenki elmondhatja a véleményét. A pőre vezetési élményt keresem, és meg is találom, nemsokára, az biztos. És nem kell hozzá sok, hidd el.

ommm 2008.12.09. 16:14:10

Groove 2008.12.09. 16:04:29

Arra rajtelektronikára gondolsz, amelyiket már évek óta használ többb sportautó?
És amelyik garanciális gondjairól a linkelt hírben olvashatsz?
Písz.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 16:21:14

Seca: itthonra gondolok!
A pár fanatikuson kívül azt se tudta kb senki, hogy ezek a világon vannak.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 16:22:39

Ez a legjobb kifogás annak akinek 1 árva érve nincs. De nagyon okos csak éppen még semmit se támasztott alá!

Neked nem is fogok alátámasztani semmit:)
Aki azt mondja, hogy a súly és a lóerő nem számít kanyarban, azzal nincs miről beszélgetni.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.09. 16:28:12

Coupeboy 2008.12.09. 15:30:25

Szerinted dílereken és stirciken, meg amerikai fekete bőrű "zenészeken" kívül van még valaki, aki készpénzre vesz huszon-harminc milliós autókat...?

Polki00

Most már az összes GT-R köridőnél feltehető az a kérdés, hogy "biztos nem csaltak a Nissannál?". És lehet akár milyen jó a GT-R, én egy ekkorát hazudó gyártótól inkább nem vennék autót. Hitelesség - nagyon fontos. És az, hogy a Carrera GT-től is épphogy marad el, finoman szólva is mesébe való...

Norbergh 2008.12.09. 16:31:41

Coupeboy
"Ezek sportkocsik és ha van egy ember akinek van felesleges 25milliója kocsira(Nissan), akkor annak van felesleges 45(?) millája porschéra is."

Ezen nagyon jót röhögtem :)

Lehet, hogy nehéz elképzelni, de leírom mégegszer: van néhány ország ezen a világon, ahol ezek az autók elérhetőek az átlag felett kereső bérből élőknek. Tehát ha valakinek ez a hobbija, akkor győjt rá mondjuk két évig, kipróbálja az autókat és megveszi, amelyiket tetszik neki és amelyikre van pénze.

hogy érthető példával éljek: aki vett 3 milliórért egy Swiftet az vehetett volna 6 millióért kettőt, ugye? :)

karlov 2008.12.09. 17:24:11

Ez a pénz téma kicsit uncsi.
Miért turkáltok mások zsebében?
Nálunk azt tantitották gyerekkortól,hogy tanulj,dolgozz,legyél szorgalmas,használd a fejed,ne csak a kezed és viszed valamire az életben.
Na a végén ha ez mind sikerűl akkor meg elkezd mindenki utálni mert te jobb módban élsz,mintő-
Hát hogy is van ez?!

Krisi 2008.12.09. 17:44:46

Nagy szar mind a kettő, én Simsonnal mentem ónos esőben 7:11-et egy keréken, ezek itt bénák, nem is tudnak vezetni, én vagyok az isten!

:)

Agr3ssor 2008.12.09. 18:20:16

Köszönjük Krisi!!! :)

Igazából ez a poszt csak megerősítette bennem, hogy márpedig megéri Nissant venni, és hogy egy mennyire helytálló autó... Az effektív végeredmény kit érdekel?? Az lett volna ciki, ha nem így alakul...
De végül... A Porsche, az Porsche... Ami minden ember szemében csúcstechnika volt, mióta létezik a márka... És a hozzá nem értők körében is nyilván...
Ha viszont valaki azt mondja, hogy "Skyline", akkor 10 emberből 6-7 azt sem tudja miröl van szó... (lehet azt hiszik, hogy a Micra felszerletségi szintje)
Ez az autó annak a szemében sok, aki tudja mit takar ez a név. De annak a szemében rengeteg...
Tetszett a poszt!! Mert a lényege azt takarja, amit gyakran szeretek hallani/látni: A kevésbé hangzatos nevű, gyengébb, sokkal olcsóbb, autó is lehet majdnem olyan jó...

Polki00 2008.12.09. 18:28:20

ShadowBull nekem a Carrera Gt a kedvenc autóm és biztos vagyok benne hogy Tud jobb időt mint 7.28!!! csak azzal senki nem ment hónapokon át 1000 kört ennyi a magyarázat azzal egyszer oda mentek 1 napot és ez lett a legjobb idő ennyi.

Arról nem is beszélve hogy egy "lassú " manuális váltó van benne:) és 2004 óta fejlődött valamicskét az autó gyártás is:)

Pálya Carrera GT GT-R
Top Gear Track 1:19.8 1:19.7
Nordschleife 7:28 (IT) 7:29 (FC)
Vairano Handling Course 1:17.349 1:17.600
Bedford Autodrome West Circuit (pre 06/2008) 1:19.70 1:21.7
Bedford Autodrome West Circuit (post 06/2008) 1:23.30 1:23.60

Azért látszik hogy gyorsabb...

de a Top Gear-ben is kikapott pl...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 18:46:50

Polki neked amúgy milyen kocsid van?

Polki00 2008.12.09. 19:08:02

AnyádnakPalánkot:

Számít? írok valamit akkor jobban hiszel majd nekem? Azt hiszed Japán autókat szeretem? 2 autóm van mindkettő Meci az egyik AMG CLK55 a másik "terepjáró".

Most hitelesebb lettem?
vagy most az jön fotózzam le egy mai újsággal?

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 19:36:36

Például lefotózhatnád egy újsággal a clk-t, ja.

Polki00 2008.12.09. 19:43:49

Oké mindjárt rohanok;)
addig állj fél lábon:)

Krisi 2008.12.09. 19:44:41

Amúgy az egész mizériával csak a Porsche égeti le magát de nagyon csúnyán. Adott két autó, ami két külön kategória - főleg árban. Adatok alapján egyértelmű, hogy a Porsche a jobb (könnyebb és erősebb is) köridőben.

Viszont csupán pár másodperccel kikapni egy négyszemélyes, fele annyiba kerülő autótól szerintem ciki.
Ezzel az egésszel csak ők is beismerik, hogy méltó ellenfele a nagy német presztízsmárkának egy sima japán tuningautó, ami ráadásul egy Nissan. (Arról nem is beszélve, hogy vajon hány Skyline fog gyári állapotban maradni? Szerintem legalább a háromnegyede a vásárlóknak azzal fogja kezdeni, hogy viszi chip tuningra és felhúzzák 5-600 lóerőre. Akkor majd a gyári GT2 a hajára kenheti a köridőit.)

Egyébként mindkettő jó autó, de mondom, más kategória. A kopaszodó német üzletember továbbra is Stuttgart-ba fog járni sportautóért, a tuningmániás gyerekek meg egy percig sem fognak azon gondolkodni, hogy mást vegyenek, mint a GT-R.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 19:46:55

Az a baj, hogy nekem meg egy kéthónapos M3-as BMW-m van, és csinálnék róla újságos képet, csak most nincs kedvem.

Shadowbull 2008.12.09. 19:52:47

Groove 2008.12.09. 16:04:29

"Egy majd 50lóerő és 300kg hátrányban lévő autót egy másikkal összehasonlítani sokminden, csak nem objektivitás."

Bocsi, de a Nissan kezdte magat a Porschekhoz merni, meg mindenfele idoeredmenyeket publikalni.

A legtobb sportos gyartonal a Nordschleife egy alap tesztpalya, evidens, hogy hasznaljak es mernek ott. A GT-R ota kezdodott a szamhaboru.

Amugy ha en lennek a Porsche, nekem is baxna a csorom, hogy olyanokat nyilatkoznak a Nissan-nal, amit egyszeruen nem tudok elhinni a sokeves tapasztalataim alapjan. Es ezt a Porsche nagyon elegansan megoldotta: Vett egy GT-R-t, es megmerte.
Elhiheted, hogy nem nyilatkoznak a koridot, ha nem lennenek benne 1000%-ig biztosak...

"a Skyline 'egy giccs és parasttvakítás' megintcsak durva számomra"

Nezd meg belulrol. A szamitogepes jatekdizajner altal tervezett kozponti kepernyo mi ha nem parasztvakitas? Gyorsulasmero, meg tokomtuggya mi? Erre csak a Need for Speed-en edzodott tizenevesek gerjednek, aki vezetett mar autot versenypalyan, az nemigen....

"a Porsche kb. semmit nem újított az utóbbi időben"

Ez egy baromsag. Te meg nem lattal kozelrol Porschet. Nekem mar volt szerencsem peldaul GT3-motort szetszedni, elhiheted, hogy a mernoki tudomany csucsa, ami benne van.

"aminek egyik nagy erőssége, hogy nem hullik szét 500le-sként utcai használat közben. "

Be is baxna. Ha nem adja le a maximalis teljesitmenyt, mitol hullana szet?

"igen sok olyan extrát belepakoltak az autóba és új fejlesztést ami ezen az áron még nem nagyon szokott járni - lásd rajtelektronika."

Jo pelda. Szethullik tole a hajtaslanc, ezert ki is szedik, valamint nem vallalnak garanciat, ha sokat hasznalod.

Amugy mar egy Audi TT-ben is van rajtprogram, ez nem urtechnika. Ugy megcsinalni, hogy a dógozó ne tudja szejjelrugni, na az mar inkabb.

sb

w a s d 2008.12.09. 19:53:13

@ Krisi 2008.12.09. 19:44:41
Ha azt nézzük, Porsche- t is eléggé sokan tuningolnak. Pl. ha jól tudom, ami a Lamboval együtt összetört abban a nevezetes balesetben, az egy Techart- 911 volt, jó sok lóval. És még számtalan más cég is készít 600 LE feletti 911 turbókat, ezért valószínűsítem, a Porsche- k erősítésére is megvan a kereslet.

Shadowbull 2008.12.09. 19:55:51

"Viszont csupán pár másodperccel kikapni egy négyszemélyes, fele annyiba kerülő autótól szerintem ciki. "

Semmi ciki sincsen benne. A Porschet ugyan nem erdekelne ez az egesz, ha a Nissan nem jott volna foldontuli idoeredmenyekkel.

A masik meg az, hogy fogadni mernek az eves fizumba, hogy a Nissan massziv veszteseget szenved minden egyes GT-R-en.

"A kopaszodó német üzletember továbbra is Stuttgart-ba fog járni sportautóért, a tuningmániás gyerekek meg egy percig sem fognak azon gondolkodni, hogy mást vegyenek, mint a GT-R."

Naja. Csak a kopaszodo uzletembernek van penze Porschera, a tuningmanias gyerek meg max a GT-R plakatra verheti.

sb

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.09. 19:57:47

"Most hitelesebb lettem?
vagy most az jön fotózzam le egy mai újsággal? "
A duna plázában szokott parkolni egy ,csak hogy könnyebb legyen fotózkodni.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.09. 20:07:11

Amúgy meg mindig az a kérdés "MELYIK KÉNE?"és nem az hogy melyiket vennéd meg.
Akinek az olcsóbb kéne az egyszerűen hülye .Mert ha megkérdeznék melyik kéne és megkapnád akkor mindenki a Porschét választaná de akinek a Nissan kéne az venne az árából kettőt.

Polki00 2008.12.09. 20:08:04

AnyádnakPalánkot:

de kit érdekel mid van?
Azt hiszed érdekel mit gondolsz rólam?
felőlem gondold azt hogy busszal járok ha az téged megnyugtat. Én nem kérkedtem Te kérdeztél Én leírtam mim van. már akkor tudtam hogy ugy se hiszed. De elég ha Én tudom min van. Mivel nem a szomszédnak vettem ezért baromira nem érdekel ki mit gondol;)

Gyurma:

Köszi majd megyek lekapom;)

csak az a baj nincs újságom:D

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 20:11:53

Én azt furcsállom, hogy az összes fórumon az összes ilyen "nagyfiú" először elmeséli, hogy milyen fullos verdája van, aztán egy képet nem képes róla lökni. Két hozzászólással később meg vagy megsértődik hogy nem hisznek neki, vagy a másik változat, hogy előadja a kivagyi bunkót, miszerint ő leszarja mit gondolnak róla.
Ezek nagyon komolytalan dolgok bizonyos életkor fölött..

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 20:15:28

Edelweiss reinkarnációja ki lehet?
Nincs valakinek tippje?
Eléggé megsokasodtak az "érdekes arcok" mostanában, sokra ráillene az a fazon..

Polki00 2008.12.09. 20:16:04

AnyádnakPalánkot:

Jó ember Te kérdeztél:D

Trabim van de sajnos azt se tudom lefotózni.

De Tudod mit ha csinálsz egy képet a házadról és az autódról egy mai újsággal lemegyek a garázsba.

Na?

Coupeboy 2008.12.09. 20:27:49

Szerintem itt nem az a lényeg h a porsche kétszer drágább a gtrnél.
mondok egy példát. m3 bimmer újonnan megvan kb 20 milla(ha nem több).egy trabit megkapsz 100ezerért is. a bimmer mondjuk menjen végig 8perc alatt, a trabi meg mondjuk tudjon 16 percet.időben a bimmer kétszer jobb mint a trabi, viszont árban 200szor drágább.na most kérem az ár/érték arányokat, látszik az adaton, hülyének is megéri a trabant, hisz vagy 100szor jobb az ár/futott idő a nurburgringen aránya.... :DD

Seca81 2008.12.09. 20:34:12

AP: igen igazad van, előtte nem sokan tudtak róla itthon, egyik pillanatról a másikra lett kultusza. Ha kultusznak lehet nevezni azt, hogy megnézték a Halálosabb iramban-t és nyomták az NFS Underground-ot :)

Edének nincs reinkarnációja, ha megfigyelted volt egy kimondott reagálási formája melyet csak ő használt. Megfigyeltem. Ha érdekel kifejtem bővebben :)

Seca81 2008.12.09. 20:37:01

Mert ugye milyen géppel nyert a Halálos iramban c. filmben Vin Diesel? :) Az éjszakai versenyre gondolok...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 20:37:03

Na ja.. Aikor megjelent az NFS Underground, egy csomó típus volt benne, amikről addig nem is hallottam..
Sőt, amikor kijött a "2", akkor még röhögtünk a 86-os Corollán, és már csak poénból is azzal kezdtem.. De én legalább bevallom :)

Érdekel a dolog, de az emailem nem funkcionál, úgyhogy ide kérném.

Seca81 2008.12.09. 20:58:43

AP: na ja, Nissan Sentra, Pontiac GTO - ezeket legalábbis nem nagyon ismertem...

Nem is email-re gondoltam, nem zavar ha látja más is.
Szóval. Ede, mikor látott egy kommentet ami legalább egy icipicit is szúrta a szemét, késztetést érzett annak megcáfolására és kijavítására, akkor is, ha rohadtul nem úgy volt ahogy ő gondolta. Ezért volt az, hogy mindenki rámászott, mert a végén már saját írásaiba is belezavarodott. A stílusa a következő volt: Önálló véleménnyel jóformán nem rendelkezett, mindig a többi kommentező hozzászólásaiból vágta ki a szövegeket (ctrl+c ctrl+v idézőjel) és ezekre reagált bosszantó módon, megzavarva a kommentezőt; áttekinthetetlenné vált az egész. 1 szó mint 100, sok emberbe belekötött és sokaknak nem tetszett az okoskodás. De ez az én véleményem.
Anno nem is vitáztam vele, csak megfigyeltem, hogy nincs önálló hozzászólása, mindig reagált mások kommentjeire. Ami nem baj, mint mondtam én csak ezt figyeltem meg. A baj, AHOGYAN reagált...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 21:20:52

Van, aki hobbiból vitatkozik..

Ja megcsináltam a képet.
Sajnos errefelé ilyenkor még süt a nap, de a lényeg a lényeg, háttérben a ház, elől a géppark.

pictures.topspeed.com/IMG/crop-380x285/garage_1_ew.jpg

Shadowbull 2008.12.09. 21:28:40

"Edelweiss reinkarnációja ki lehet?
Nincs valakinek tippje?"

En tudom ki az, de nem arulom el.

sb

Shadowbull 2008.12.09. 21:30:18

Seca81 2008.12.09. 20:58:43

Latod-latod, figyelhettel volna jobban.

Edelweiss volt egy azon kevesek kozul errefele, akik valoban ertenek ahhoz, amirol beszelnek.

Neha persze o is tevedett(ki nem?), de a szakteruleteben sohasem.


sb

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 21:31:16

A hozzáértését nem is vitatja senki, de a stílusával vótak gondok..
Effektíve kereste azt a félmondatot, amibe bele tud kötni.

Gomulka Béla 2008.12.09. 21:36:19

Jesszusmáiám, hagyjátok már békében nyugodni a szerencsétlen Edét. Meghótt, ez van. Tehén lett, pillangó, márna, burmai macska.

Seca81 2008.12.09. 21:39:47

sb: természetesen. Én sem vitattam sem most, sem régebben, hogy nem ért hozzá. Ahogy te is írtad, nem mindenhez értett; viszont szinte mindenbe belekötött. Egy idő után idegesítő lett sokaknak... A stílus elsősorban.

Másrészről: a kommentezők közül csak nagyon kevesen ismerik el ha hibáznak vagy hülyeséget mondanak. Bevallom néha én sem. Ede végképp nem.

Seca81 2008.12.09. 21:41:39

Hogy hiányzik-e valakinek döntse el maga, acsarkodások, okoskodások, anyázások nélküle is lesznek :)

karexxrookie 2008.12.09. 21:44:01

enis lefotoznam a ceges autot es azt mondanam h az enyem..szegeny vitara viszont tenyleg az enyem...vagyis a hasznalati joga:D

Shadowbull 2008.12.09. 21:44:56

Seca81 2008.12.09. 21:39:47

Hat en tobbszor is lattam, amikor beismerte hogy rosszul tudott valamit.

Na mindegy, abszolut nem akarok Edelweiss fogadatlan prokatora lenni, nincs is raszorulva :)

Béla, mar keso :) Ede visszatert mint Schwarzenegger :)

sb

Seca81 2008.12.09. 21:48:02

Akkor sorry, lehet, hogy én nem olvastam el az összes hozzászólását :)

Seca81 2008.12.09. 21:49:12

AP: kamuzooool!!! Ezek nem is igaziak! Replikák! :))))

Shadowbull 2008.12.09. 21:56:41

Edelweissnak megvolt raminden bizonnyal az oka, hogy nevet valtson.

En ugyan nem akarom leleplezni.

De rajottok majd ti is.

sb

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 22:00:31

sb az.

És nem replikák.
Azokat egy másik udvaron tartom..

Seca81 2008.12.09. 22:12:21

A videó láttán kedvet kaptam egy nfs-hez :)
2 éve nyomtam utoljára!!!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 22:22:22

Az nfs és e között akkora különbség van, hogy ha el tudnám hegedálni, én lennék a Mága Zotyó.

Krisi 2008.12.09. 22:22:30

SB:
Az igaz, hogy a faszkodást a Nissan marketingesei kezdték, és erre akart rácáfolni a Porsche, de szerintem rosszul jött ki a dologból.

A giccs és parasztvakítás meg tök relatív, már Ommm is megmondta, csak úgy tűnik, mint ha ezt tényként akarná közölni, pedig ez csak saját vélemény. Sokak szerint meg a Porsche a parasztvakítás, ennyit erről. Ez megint csak ízlés dolga.

Annak szintén kevés köze van az autóhoz, hogy a cég veszít-e rajta vagy sem. A Veyronnal is rengeteget buktak, meg még rengeteg autón a történelem során.

A "tuningmániás gyereken" meg nem a 12 éves NFS kölkökre gondoltam akiknek most a játékok meg filmek hatására épp ez az aktuális kedvenc autó (mint régen az autóskártyán a Lola-T).
Hanem azokra, akiknek ez jön be.
Ők meg azt nem értik, hogy mit szeretnek az emberek egy farmotoros autón, ami 30 éve ugyanúgy néz ki.

Szerencsére az emberek különböznek, különben minden autó ugyanolyan lenne, és most nem tudnánk miről beszélgetni :)

Shadowbull 2008.12.09. 22:37:16

"Annak szintén kevés köze van az autóhoz, hogy a cég veszít-e rajta vagy sem."

Ezt csak arra irtam, hogy a Nissanra gyakran az az erv, hogy feleannyibol kihoztak, mint a Porschet.

Mi meg csak annyit tudunk, hogy mennyi az eladasi aruk.

Amugy meg egyetertek.

sb

Seca81 2008.12.09. 22:43:18

AP: nyilván, nem kell elmagyarázni... Viszont el tudnám hegedálni, nyóc évig nyomtam :)

A gépemen a carbon sem ment már normálisan, kimondottan az undergroundhoz kaptam kedvet a vedejó láttán, főleg, hogy porosodik a szekrényben a kormány :)

foolproof 2008.12.09. 22:46:09

Shadowbull 2008.12.09. 21:28:40
"Edelweiss reinkarnációja ki lehet?
Nincs valakinek tippje?"

En tudom ki az, de nem arulom el.

sb

Igeeeen??? Tudod-e, hogy a bunpartolokra is lesujt a torveny teljes szigora?!:-)

Amugy szerintem Ubul1 az. Igy legelebb Ede Mr. Hyde-oldala is kielheti magat. Vagy Mr. Gomulka borebe bujt? Tenyleg, a magyar web legnagyobb miszteriuma: Ki lehet Ede? Lehet, elobb-utobb olyan kultusza lesz, mint The Stignek.

Amugy biztos jomunkasember, csak hat khm, elegge erdes modorral aldotta meg a Gott-ja. Meg biztos van egy kis aldozatkomplexusa is. Ilyen helyre visszajarni, ahol egyszer mar annyian szerettek es csodaltak...

foolproof 2008.12.09. 22:55:17

Ja, ha mar "parasztvakitasrol" van szo, azert a stuttgartiaknak se` kell a szomszedba menniuk erte. Olvastam valamilyen tesztben, amikor kijott a 997 GT3, hogy kizarolag gyomorforgato szinekben lehet kapni alapbol,(haragoszold, barackvirag) ha valami nyugisabb arnyalatot akarsz, pengesse`, mint a katonatiszt! Hja, kerem, a Porsche-nel az egyeniseg alaparas, a szurkesegert meg tejeljen, aki arra gerjed.

w a s d 2008.12.09. 23:40:15

Volt egy összehasonlító teszt caranddriver.com- on, benne 997 Turbo, GT-R, e92 m3. Ugyan az m3 volt a leglassab, de az m3- as győzött az összehasonlításban: "The Verdict: Every other manufacturer should give up on building their own cars and just make M3s instead."
:D

ommm 2008.12.10. 00:06:15

foolproof 2008.12.09. 22:55:17

Azok a színek -tudtommal- az ős-Carrerák versenyszínei voltak.
Láttunk az idén a FIA GT-n egy első Carerra RS-t olyan zöldben.
A pillanat legszebb dolga volt.

Gomulka Béla 2008.12.10. 07:39:03

Én vagyok Edelweiss. Sajnos nem tudok saját-kínaiul, de hiszek neked.

(Ezért ettem én annyi fokhagymát?!)

gin74tonic 2008.12.10. 10:15:20

ket vilag a ket auto, de meglepo hogy ilyen jo a nissan

RisingSun 2008.12.10. 11:38:04

GYurma73!
A Nissannal kapcsolatos lekicsinylő hozzászólásaiddal kapcsolatban csak annyit tennék hozzá, hogy a két autó ára, 70 ill. 130 e font. Na most a különbözet töredékéből olyan szintű, átfogó tuningot tudsz a GT-R-be építeni hogy a puncimágnesedet Szibériától Antarktiszig lesajnálják (veled együtt), mikor meglátják, hogy alulmaradsz a lámpánál. A csaj meg, aki ült melletted, mert szép autód van, megmosolyog, és legközelebb ha meglátod a Nissanos "buzi fiút", már valószínű mellette ül majd...

Shadowbull 2008.12.10. 12:06:06

RisingSun 2008.12.10. 11:38:04

Te hany eves is vagy?

Olyan 15-nek tippellek.

sb

Shadowbull 2008.12.10. 12:07:08

Arrol nem is beszelve, hogy az atfogo tuningos GT-R ed ha behal a lampanal, akkor fognak igazan kirohogni a csajok :)

sb

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.10. 12:12:37

Az "átfogó tuningos GT-R" hasonló szinten lehet, mint az itthoni tuningszcénában (ha van ilyen..) a spoileres-neonos-szárnyas ezres swift..
Jól érzem én eztet?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.10. 12:19:21

RisingSun 2008.12.10. 11:38:04

Hány éves vagy, ha szabad megkérdeznem? :-)

(A hozzászólásod mondanivalója és értelmi világa alapján olyan 14 és 18 közöttire tippellek, ha mégsem, akkor elnézést kérek.)

w a s d 2008.12.10. 13:47:30

Arról nem is beszélve, hogy akkor az átfogó tuningos (trigonometria?:D) GT- R- t ugyanennyi erővel meg megveri egy szarrá húzott öreg Audi a lámpánál.:D

Krisi 2008.12.10. 19:06:20

RisingSun:

Veszel egy kispolákot 50 ezerért, veszel hozzá egy kétliteres turbómotort, a kettőt egyesíted, felesleges alkatrészeket kidobálod és csinálsz hozzá rendes futóművet meg fékeket, akkor nem sok ellenséged lesz a közúton.

Olyan nő meg nem kell nekem, aki arra gerjed, hogy hány autót nyomsz le a pirosnál, de ez már csak ízlés dolga :)

Amúgy a felvetéseddel egyet értek, mely szerint ha a Porsche alapárát ráköltjük egy GT-R-re, akkor azt nem sok utcai autó fogja megszorongatni a ringen. Sőt, mondhatni nagyon kevés.

Krisi 2008.12.10. 19:08:32

SB: azt a pillanatot én is megnézném, amikor beszar a rajtelektronika a széthúzott Skyline-on. Azt hiszem erre mondják, hogy "priceless" :D

Palánk: A tuning ezres Swift neonnal azért nem egy kategória a GT-R-el, szerintem ezt mindenki belátja (rajtad kívül:)

Shadowbull 2008.12.10. 19:25:28

Krisi 2008.12.10. 19:08:32

Az a baj, hogy a szeria GT-R-en is beszarik, es nem az elektronika, hanem a hajtaslanc.

Ciki.

sb

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.12.10. 19:26:34

ja a komoly nőket ilyen gyerekes dolog nem érdekli mint a lámpánál való gyorsulás.A nők inkább biztonságra vágynak.kivéve 20 év alatt.

Shadowbull 2008.12.10. 19:39:09

Nyilvan aki sportkocsival akar not fogni, annak nem fontos attributum hogy komoly-e :)

jenko80 2008.12.10. 20:18:20

tegnap lettem tizennyóc, és csak azt akartam mondani én, hogy az AP-nak üzenem, hogy a drága autók mellé igazán futhatná már olyan fényképezőre is, ami sarkosat tud villantani, mert ez így tiszta ciki.

A nők meg arra vágynak, hogy olyan autód legyen, mint az apukájáé volt (ha tisztelte), vagy pedig legyen metálbordó.

De a lényeg, hogy örülök, immár nem a műszerfalkopogáshang alapján hasonlítgatunk, hanem köridővel. Feljődik a világ, ráadásul jófele :)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.10. 20:54:25

Bocs szivi, de csak arra költök, ami felizgat.
(pár példa ami nem: te, fényképezőgépek, virágföld)

Gomulka Béla 2008.12.10. 20:56:04

A GTR-en bekakál a rajtelektronika ha ilyen meg olyan köridõket megy vele a tulaj, vagy ha legyorsulja a mellette álló porschebéemvét. Valóban. De rossz híreim vannak. Nem megy vele köridõket, hanem munkába jár az autópályán, meg lódoktorhoz viszi a luvnya pincsikutyáját,vendéglõbe a luvnyát, és a bõrgyógyászhoz amit Thaiföldön összszedett. A lámpánál pedig százbók kilencvenkilencszer ott állok én, elõtte kettõvel, a Micrával, úgyhogy a hajára kenheti a rajtelektronikáját. Innentõl fogva viszont, fiatal és náív barátom Jenko, baromira fontos hogy kopog-e a mûszerfal, holnap is avval néz majd szembe, és nem a következõ s-kanyarral. Ez egy igen-igen kemény világ.

jenko80 2008.12.10. 21:04:27

mindjárt lemegyek, és lefényképezem a százmegapixeles fényképezőgépemmel (amit szintén lefényképezek és azt is idelinkelem), hogy az én kocsim műszerfalja nem kopog! Meg se tudjátok majd nézni a mütyűr gömbmonitorjaitokon, olyan sok a pixel, fillérbaszók!
Méghogy náív...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.10. 21:26:19

Könyörgöm valaki mesélje már el, hogy ez az Ubul honnét került ide.

jenko80 2008.12.10. 23:23:03

Mindazonáltal Skoda 105 S típusú gépcsocsival szerzett tapasztalataim alapján egy zsák virágföldbe le merném fogadni, hogy a Porsche vezetési élmény tekintetében többet nyújt, és ez fontosabb, mint a köridő. A Nissan nagyon szép és jó, de ha mernék nagyot álmodni, akkor az a Porscheről szólna. Le is fekszek, hátha sikerül.

Gomulka Béla 2008.12.10. 23:26:49

Szinesztéziás fényképezogép. Na, erre vargyál gombot, Palánk!

Gomulka Béla 2008.12.10. 23:29:48

Ubul? Ede született bele. (Beleszületett Ede a gyerek!)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.10. 23:31:34

Mármint valaki letépte a fejét, beleokádott a tüdejébe, és abból az okádékból fejlődött ki?

Gomulka Béla 2008.12.10. 23:46:17

Ez nem volt szinesztézia. (Bár, és bár ne, szinte látom és szinte érzem a szagot. Honnan szeded te az ilyeneket?)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.11. 00:03:08

Ezt bóknak veszem.
Ne akarj belém látni.. Rosszakat álmodnál.

Krisi 2008.12.11. 00:09:44

A személyes véleményem a hasonló kocsikról meg úgy általában nekem is az, hogy az a jó élményautó, amit élvezet vezetni és a tulajnak tetszik. A többi nekem mellékes (pl. hogy mások mit gondolnak róla meg hogy mennyit ment profi pilótával a Nürnburgringen.)

És az a vicc, hogy ez lehet kétütemű Trabanttól kezdve hegesztett difis Ladán át az M6-os BMW-ig bármi. A lényeg ugyanaz: a vezetés öröme. Csak több ember vágyakozik Porsche meg Skyline után :)

Ez amúgy a népítéletekből is kiderül, hogy sokan jobban szeretik a tizen-, huszonéves régi vasaikat mint mások a vasiuúj csilivili járgányaikat. Bocs, ez már tényleg OFF volt, de kikívánkozott :)

Gomulka Béla 2008.12.11. 00:18:29

Mi az hogy hegesztett difis Lada? (Azt tudom hogy mi a difi, és azt is hogy mi a hegesztés, meg Ladát is vezettem már, illetve még, de valaki magyarázza már el a fogalmat! Kösz.)

Shadowbull 2008.12.11. 00:31:02

gondolom az akar lenni, hogy valamit belehegesztenek a difibe, hogy ne diferaljon, azaz difizar paraszt modra :)


Igaz allando, de sebaj.

sb

Gomulka Béla 2008.12.11. 00:47:59

Hegesztett difi. Az ott nem csupa olaj belül? Persze nyilván ki lehet mosni, meg el is ég, de – tényleg? Mennyi gumit megehet egy olyan!
Egyébként ez a differenciálzár nem rossz dolog. A Citroen csinált egy Kacsa-alapú dzsípet, a’szem Mehari volt a neve, és abban állítólag zárható volt a differenciál. Elõl, és más semmi. Állítólag annyi elég is.
(Vajon mennyi lehet a körideje a Niebelungon?)

jenko80 2008.12.11. 11:45:30

"Mármint valaki letépte a fejét, beleokádott a tüdejébe, és abból az okádékból fejlődött ki?"
Porsche helyett ezt álmodtam. Igazán köszönöm. Csak nem okádékkal, de ezt most itt nem fejteném ki.

Minek hegesztett difi a ladába, mikor kopott gumival kettesbe is pörget, sőt, hármasba nyikkan az ezerhárom 66LE vótvalamikó? Nem értem.

Shadowbull 2008.12.11. 11:47:49

Ha nem zar ossze a differencial, akkor peldaul nem lehet szepen iveseket driftelni, mert az egyik kerek kiporog, a masik meg nem kap hajtast.

ezert van mechanikus differencialzar a job sportkocsikba, a rosszabakban meg elektronikus.

sb

Shadowbull 2008.12.11. 11:49:00

...jobb sportkocsikban...

ommm 2008.12.11. 12:03:21

jenko80 2008.12.11. 11:45:30

Mert ha a nagy csapatás közben lediferál könnyen rosszul végződhet dolog.
A hegesztett difi low-cost megoldás, tényleg csak hülyéskedni jó.
Lehet Ladába bőven kapni tisztességes lamellás sperrt.

Krisi 2008.12.11. 19:05:26

"Lehet Ladába bőven kapni tisztességes lamellás sperrt. "

Annyiba kerül kb, mint egy Porschébe az elektromos ablakemelő :)

ommm 2008.12.11. 19:49:11

Krisi 2008.12.11. 19:05:26

Nyolcvanért adnak újat. Bőven. Nem a colotti-féle szorított butaságot :)

RisingSun 2008.12.11. 23:57:42

Úgy érzem magyarázatra aszorul néhány dolog.
1. A puncimágnes jelzőt Gyurma írta, én erre reflektáltam az - ugyan igen sarkított, szerintem mégsem érthetetlen - hozzászólásommal. Ami engem illet, nem vágyom ilyen nőre, elhiheted, annál is inkább mert nem 15 éves vagyok, hanem 26, de ez most mindegy. Másrészt viszont, míg Téged az érdekel, hogy mit mondanak az emberek Rád ill. az autódra, ha meglátnak, addig engem az, hogy a számomra tökéletes autóban üljek, és nem befolyásol, hogy nem egy Ferrari, Porsche, Lamborghini, mert NEKEM ez AZ AUTÓ.
És igen, számomra imponál, ha megversz valakit a lámpánál, úton, vagy bárhol. De aki vesz egy Porschét (kiemelten igaz ez a GT2-re), annak is, és aki ezt tagadja, hazudik. Persze nem egy Suzukinak vagy egy Calibrának fog felállni. De ha találkozik egy "hasonszőrűvel", elkeni neki, elhihetitek. Mert nem lehet minden nap a Ringre menni.
2. Az átfogó tuning alatt, nem az RS tuning-ra, és nem Suzukikra gondoltam. Hallottál már olyanról, hogy Nismo? Na az a Nissan GYári tuningcége. Vagy, ha stílusosak akarunk lenni, tudod mi az a Techart? Ezek nem Suzukira való, kiegészítőket gyártanak ám. A tuningot, Magyarországon, a (és ezért most bocsássatok meg nekem) a tudatlanok, azzal azonosítják, de semmi köze nincs ahhoz!

bunk R 2008.12.12. 00:41:47

"hozzátenném azonban, hogy a vásárlók sem tesztpilóták, nem Walter Röhrlök adják egymás kezébe a kilincset"

Nem olvastam végig ahsz-eket, így nem tudom szólt-e már érte v.ki, de legalább a nevét learhatná rendesen!
Walter Röhl vazze...

Rocko- 2008.12.12. 10:02:21

sb most mit akarsz ezzel. hogy Ô se tudja leírn ia saját nevét rendesen? :DDDD

Krisi 2008.12.12. 10:33:24

Valaki bemásolhatná már a személyi igazolványát, és akkor egy hosszú ideje tartó vita dőlne el :)

RisingSun 2008.12.12. 10:44:40

Gyurma73!
"Amúgy meg mindig az a kérdés "MELYIK KÉNE?"és nem az hogy melyiket vennéd meg.
Akinek az olcsóbb kéne az egyszerűen hülye .Mert ha megkérdeznék melyik kéne és megkapnád akkor mindenki a Porschét választaná de akinek a Nissan kéne az venne az árából kettőt."

Ezt most komolyan gondoltad?! Szerinted -és itt most visszatérnék arra, hogy Te mondtad rám, hogy 15 vagyok - az ovin, és na jó, még az általános iskola alsó tagozatán kívül még valaki gondolkozik azon, hogy mi lenne, ha ingyen megkapná az autót?!? Szerintem senki! A kérdést, hogy melyik kéne, nyilvánvaló, hogy a mögöttes ár lecsengetésével együtt kell figyelembe venni.

A Dacia-Renault vonalra pedig a következő a válaszom. A Ferrari Enzoban szerinted Fiat Punto gyújtáskapcsoló van? :) Nem szeretem a fracia autókat, a Daciat pedig különösen nem, viszont a globalizáció ilyen. A Porsche VW tulajdon, és olyan márkákkal került egy istállóba, mint a Skoda vagy a Seat...de attól még nem az, ugye?

Pal85 2008.12.12. 11:45:51

"A Porsche VW tulajdon"
Ennek azért még nézz utánna.... (:

Üdv.

RisingSun 2008.12.12. 12:19:10

a Porsche újabb 4,89%-ot vásárolt a Volkswagen részvényeiből, így most már 35,14%-ot tudhat a magáénak.

A Stuttgarti sportkocsigyártó vezetése eleinte tagadta, hogy hatalomátvételre készülne, most azonban már nem csinálnak titkot belőle, hogy még az idén 50% fölé szeretnék növeli a tulajdonrészüket a Volkswagen csoportban. Wendelin Wiedeking, a Porsche vezérigazgatója azt mondja, lényegében már most az övék a valós hatalom a cégen belül, bár egyelőre kérdéses, hogy mit kezdenek vele. A VW csoport vezetése egyelőre még a helyén van, és ahhoz, hogy ez változzék, egyelőre a többi tulajdonos beleegyezésére is szükség volna. Ugyanakkor a Porsche SE, a VW és a Porsche részvényeket formálisan birtokló holding már most kénytelen volt beengedni vezetőségébe a VW munkás-érdekképviseletének képviselőit.

A részvényvásárlás persze nem olyan egyszerű, mint gondolnánk: minden egyes alkalommal engedélyeztetni kell a hatóságokkal, és a német törvények szerint vásárlási ajánlatokat kell tenni a többi tulajdonosnak. Most például az Audi részvényeiért kínálták fel a kötelező minimumot, 487 eurót papíronként. A Volkswagen - az Audi 99,14%-ának birtokosa - persze nem fogadta el a felkínált összeget, hiszen így legjövedelmezőbb részlege felett veszítené el az irányítást, de a fennmaradó 0,86% - mintegy 370000 részvény - mások kezében van, azaz elképzelhető, hogy a Porschének így is ki kell majd fizetnie bő 170 millió eurót a VW részvények árán felül.

Én ezt így tudom, bár lehetséges, hogy a hír óta változott valamit a helyzet. A lényeg nem ez. De akkor maradjunk a Ferrari - Fiat tulajdonviszonynál, az biztos helytálló. Nem gondolom, hogy ezen oknál fogva, egyetlen Ferrariról is, legyen az akár egy F430, akár egy Enzo, az jutna valaki eszébe, hogy hűűű ennek papíron köze van a Fiathoz. Szerintem ugyanez a helyzet a Nissan-Renault-Dacia vonallal is. De ez legyen

RisingSun 2008.12.12. 12:24:06

a Porsche újabb 4,89%-ot vásárolt a Volkswagen részvényeiből, így most már 35,14%-ot tudhat a magáénak.

A Stuttgarti sportkocsigyártó vezetése eleinte tagadta, hogy hatalomátvételre készülne, most azonban már nem csinálnak titkot belőle, hogy még az idén 50% fölé szeretnék növeli a tulajdonrészüket a Volkswagen csoportban. Wendelin Wiedeking, a Porsche vezérigazgatója azt mondja, lényegében már most az övék a valós hatalom a cégen belül, bár egyelőre kérdéses, hogy mit kezdenek vele. A VW csoport vezetése egyelőre még a helyén van, és ahhoz, hogy ez változzék, egyelőre a többi tulajdonos beleegyezésére is szükség volna. Ugyanakkor a Porsche SE, a VW és a Porsche részvényeket formálisan birtokló holding már most kénytelen volt beengedni vezetőségébe a VW munkás-érdekképviseletének képviselőit.

A részvényvásárlás persze nem olyan egyszerű, mint gondolnánk: minden egyes alkalommal engedélyeztetni kell a hatóságokkal, és a német törvények szerint vásárlási ajánlatokat kell tenni a többi tulajdonosnak. Most például az Audi részvényeiért kínálták fel a kötelező minimumot, 487 eurót papíronként. A Volkswagen - az Audi 99,14%-ának birtokosa - persze nem fogadta el a felkínált összeget, hiszen így legjövedelmezőbb részlege felett veszítené el az irányítást, de a fennmaradó 0,86% - mintegy 370000 részvény - mások kezében van, azaz elképzelhető, hogy a Porschének így is ki kell majd fizetnie bő 170 millió eurót a VW részvények árán felül.

Én ezt így tudom, persze lehet, hogy azóta bekövetkezett némi változás az ügyben. A lényeg nem ez. De maradjunk a Ferraris példánál! Egy Ferrarit meglátván, senki nem fog arra gondolni, hogy húú ez szar, mert papíron köze van a Fiathoz. Ellenkezőleg! A Fiat tömegautói teremtik elő az összeget, amit aztán fejlesztésre tudnak költeni. Mert nem maga a gyártás emészti fel a pénz nagy részét, hanem a fejlesztés. Ugyanez igaz a Lambo-Audi párhuzamra is. Be kell látni, hogy a man

RisingSun 2008.12.12. 12:26:15

folyt.: Szóval be kell látni, hogy az autóipari manufaktúráknak, 2008-ban igen nehéz saját erőből megélniük. A Porsche sem a 911-es bevételeiből jött egyenesbe, hanem a jóval szélesebb rétegnek eladható Cayenne viszi a prímet az eladásokban.

w a s d 2008.12.12. 12:26:45

"A Porsche VW tulajdon" - ez azt jelenti, hogy a Porsche a VW- é.

"a Porsche újabb 4,89%-ot vásárolt a Volkswagen részvényeiből, így most már 35,14%-ot tudhat a magáénak." - ez azt jelenti, hogy a VW (részben) a Porsche- é.

Shadowbull 2008.12.12. 12:55:36

RisingSun 2008.12.12. 12:24:06

Fogalmad sincs mirol beszelsz.

A Porsche sohasem volt VW-tulajdon.

Most lett a VW AG egy nagy reszenek a tulajdonosa a Porsche Automobil Holding SE.

sb

RisingSun 2008.12.12. 13:11:16

Az előző hozzászólásommal kapcsolatban,azt kell mondjam igazatok van,rosszul értelmeztem a dolgot.

Mindemellett a véleményem, és a Ferraris példám, úgy gondolom helytálló.

Shadowbull 2008.12.12. 13:31:08

Nemtom, szerintem a Ferrari boven onfinanszirozo, nem a Fiat penzebol dolgoznak.

A Lambanal mar talan jobban all, de ott meg rengeteg fejlesztes az Audi csinal sajat hataskoreben.

sb

RisingSun 2008.12.12. 14:16:43

Ezt érdemben, csak a Ferraris főkönyvelő tudná elmondani, én sajnos őt nem ismerem... :)

Minden esetre tény, a Lamborghini, az Aston Martin, és szerintem a Ferrari is nem tudott nyereségesen működni, egészen addig amíg egy, náluk jóval hétköznapibb, ha úgy tetszik kevésbé csillogó presztizsű céggel nem fúzionáltak. Ez persze mindemellett csak részben igaz a Nissanra, mert nem kizárólag egzotikus autóket gyártanak, de egy 350Z, egy Skyline, vagy egy Silvia autóőrültek millióinak álomautója, ellentétben egy Renault Megane-nal, tehát hiba lenne azonosítani a GT-R-t a mögöttes céggel, mivel nem hiszem, hogy sok átfedés lenne egy Renault és közte. A Lambo egyébként számos esetben került csődbe, amíg az Audi nem karolta fel, pedig minőségi gépeket gyártott mindig is.

tRebroN 2008.12.13. 21:01:46

Shadowbull: Ha egy kocsit nap mint nap arra használnak, hogy állóból gyorsulgatnak vele azt semmi sem bírja sokáig vmelyik elöbb vmelyik késöbb, de elöbb utóbb mindegyik megadja magát.
Ami a parasztvakítás részét illeti szerintem mindenki úgy adja el a portékáját ahogy tudja, az meg hogy ki tervezi meg a fedélzeti számítógép kijelzőjét nem mindegy?? Szavaidból is látszik, hogy nem igazán érted mi is a gtr valójában sokaknak nem giccs meg parasztvakítás hanem sokkal inkább egy olyan sportgép aminél nem az volt a cél ahogy csináljanak vminél egy 25 lóerővel erősebb autót hanem tényleg csúcskategóriás autót tudjanak piacra dobni a konkurensekhez képest lényegesen olcsóbban.
Nürburgringi teszten kívül még sokan tesztelték a gtr-t és a Porschét és szinte kivétel nélkül mindenhol alul maradt a 911 turbó is meg a GT3 is mert, hogy az alap gtr tudtommal a 911 turbónak szánták ellenfélül a gt2 ellen majd a V Specnek kell helytállnia. Szerintem mind a Porsche mind a GTR kiváló autók egy jó cimborám jóvoltából nekem szerencsém volt ülni egy R32 GTR-ben és hidd el felemelő élmény persze a Porsche is kiváló de az másképpen jó szerintem.
Nyilván egy Nissan tesztpilóta jobban kitud autózni egy Nissant mint mondjuk egy Porsche vagy nem tom én milyen pilóta.

Shadowbull 2008.12.13. 21:43:16

tRebroN 2008.12.13. 21:01:46

"Ha egy kocsit nap mint nap arra használnak, hogy állóból gyorsulgatnak vele azt semmi sem bírja sokáig vmelyik elöbb vmelyik késöbb, de elöbb utóbb mindegyik megadja magát."

Aham.

Az a nem mindegy, hogy mennyi az az elobb-utobb.

"Szavaidból is látszik, hogy nem igazán érted mi is a gtr valójában "

Igen, ez lehet a baj.

"csúcskategóriás autót tudjanak piacra dobni a konkurensekhez képest lényegesen olcsóbban."

Naja. A baj csak az, hogy csak az eladasi arat ismerjuk. Hogy mibe kerul a Nissan-nak, mar nem.

"az alap gtr tudtommal a 911 turbónak szánták ellenfélül"

En is ugy tudom. A gond az, hogy a Nissan altal megadott idoeredmeny a Carrera GT szintjen van. Remelem erted, hogy mi ezzel a gond.

"Nyilván egy Nissan tesztpilóta jobban kitud autózni egy Nissant mint mondjuk egy Porsche vagy nem tom én milyen pilóta. "

Na latod ezt nem hiszem.

sb

ommm 2008.12.13. 22:10:21

tRebroN 2008.12.13. 21:01:46

Szerintem az R32-vel nincs is semmi baj. Az egy őszinte autó, nem az FF és a Need for Speed generáció yuppieainak digitális játéka.
(Remélem Radir még nem kezdte szétszedni a sajátját és sikerül tető alá hozni valamit.)

szilx 2008.12.14. 03:18:50

A nissan biztosan örül a reklámnak, akármit írok Nürburgring-el kapcsolatban a google-ba egyből ott a gt-r ideje az első 3 találat közt. A célt ezzel elérték.

ezen a listán is bőven ugrottak előre. Lehet hogy pont a F&F visszhangja végett kezdték komolyan venni, hogy milyen jó reklám is a cégnek ha Európában is tudják, hogy van egy ilyen modelljük (még ha itt nem is árulják). Nálunk a nissan megítélése szerintem egy jó minőségű [rönó előtt az is volt :) ] átlagos (talán unalamas jellegtelen) japán autó. A 350Z valamit javított ezen de egy wrx sti aktális evo szögéből nézve kevés (tudom hogy nem az volt a cél vele, azok az x-esek) . Ezzel egyből két "kategóriát" ugrottak azok agyában ahol kellett, és ott a pont. Az idő nem is számít igazán (a qrva nagy sajtó visszhang megvolt). Bárkit kérdezel az autóról a porsche val fogja egy lapon említeni. Akár mi is az igazság de jól csinálták! Ez kell nem az amit a honda csinál pl...

Big.Ist 2008.12.14. 17:05:18

Hello,

Szerintem annyira nincs értelme összehasonlítani ezt a két autót, hogy az már fáj.

Azt bírom hogy a japán autókkal szimpatizálók azzal érvelnek, hogy 4 személyes, 1700 kilos es sokkal olcsóbb auto majdnem olyan gyors kört megy mint egy GT2.

Igen, ez igy van.

De azert ne röhögtessetek már, szerintetek egy autó (autómárka) minöségi megítélésében mekkora részt tesz ki a Nordschleife-n futott kör ideje ? :)

Nem lehet egy Nissant egy Porschehoz hasonlitani. Ha megnézem a Nissan belterét, hát rámjön a röhögögörcs, vagy sírógörcs, értitek hogy miért.
Erre majd azt fogja mondani a sok japanfan hogy nem az szamit :)

Nem azt mondom, biztos jo auto a Nissan, kivulrol elég pofás, de nincs az az Isten amiért azt venném.
Inkább vennék egy "szimpla" 911 Coupét, ami franctudja hány másodperccel lassabb mint egy GT-R.

Próbálom a japán hívök szemszögéböl is megérteni az ö elveiket, de nem egyszerü:)
Tegyük fel hogy ha valaki megnyeri a lottót, van olyan akinek az álomautója egy Nissan GT-R, High-tech csilivili techno autó, nulla presztizzsel ?:)
Ja, de az persze a nagy érv, hogy csak 6 mp-vel lassabb mint egy GT2 :)

A legjobbak a tisztelt japan autos "ujsagirok" cikkei, es tesztvideoi, legyen szo akarmilyen autokrol.

Mindegyik el van csalva, youtube-on meg lehet nezni egy csomo japan zart versenypalyas tesztvideot, az osszes europai erögépet lenyomjak a Skyline-ok meg a Honda NSX-ek :) Komolyan megmosolyogató az egész.

Ezek utan hisz meg valaki nekik ?

bocs ha tul offenzivre sikerult a hozzaszolas, csak nem ertem hogy ezt a ket autot miert kell hasonlitgatni egymashoz :)

Big.Ist 2008.12.14. 17:22:25

Amúgy januar 31.-en nyit meg Stuttgartban az új Porsche Múzeum, állítólag nagyon jó lesz :)

tRebroN 2008.12.14. 20:51:32

Shadowbull: a lényeg az, hogy a R35 GTR helyzete sokkal bonyolultabb mint az, hogy gyorsabb legyen egy adott 911 Porschénél. Az eladással kapcsolatban pedig pont emiatt szerződtették le Carlos Ghosn-t ha valaki akkor ő sikeressé és még inkább nyereségessé tudta/tudja tenni a Nissant a Renault-al karöltve. Az előző GTR-ek baja pont ez volt annyira nyomott áron kerültek a piacra, hogy nem érte meg őket gyártani. Nyílván valóan ha globálisan akarsz bekerülni egy kész piacra egyértelmü hogy nagyot kell alakítani mind gyártás mind tervezés mind pedig a marketing szintjén hisz senki nem veszi ha nem tud róla. Ha megnézed pont ebbe az irányba mozog a GTR is hisz megy fel az ára és már most 1 évre előre elfogyott az összes.
A Gran Turismo videó játéksorozat, a Poliphony Digital bevétele az üzletbe majd a tervezés egy részének a kiadása nekik (ugye a fedélzeti compot ők tervezték) ezek mind-mind egy Globális marketing része aminek, ha tetszik a R35 GTR lett a nem is akármilyen végterméke.

Big.Ist: Szerintem semmivel sem rosszabb minőségü az új GTR mint egy új Porsche. Szerintem te még nem láttál R35 GTR-t élőben mert nem mondanál ilyen hülyeségeket. Sok japán szarrol meg annyi, hogy kevesebb gond van velük mint bármelyik más ország autóival. Az is megfigyelhető, hogy főleg azoknál a japán autóknál van gond amik a szigetországon kívül készülnek. Azon is röhögőgörcsöt szoktam kapni amikor jönnek a faszságaikkal hogy mennyire drága az alkatrész egy japán autóhoz. Ez igaz lehet akkor ha japánból kell rendelni vmit mert mondjuk megtöri az autót, de a kötelező szerviznél semmiképpen sem. Nézd én nem akarok senkit meggyőzni erről vagy aról mindenki azt hisz meg használ amit akar meg amit a pénztárcája megenged. Ha vki presztizst akar vásárolni tegye azt, ha vki másra vágyik mást vesz ilyen egyszerü, de ne próbáljunk már a tények elferdítésével vmi egészen kitalálni.

tRebroN 2008.12.14. 21:46:09

ommm: pedig Boo (Gyuri) barátom pont, hogy egy videójáték miatt kezdett nézelődni GTR után (gran turismo) és évekkel később megvalósult az álma.

w a s d 2008.12.15. 01:21:30

Őszintén szólva, nekem akkortól tetszett a GT- R, amikor (talán 2001- ben) megjelent egy cikk egy angol (ha jól emlékszem) R33- asról, meg ugyanazon ember Supra- járól, 1000 meg 700 LE körül voltak, addig nem ismertem, és nem folyt a csapból is a "mindennél jobb a szkájlájn" dolog, azóta viszont már nem vagyok oda érte.

A japán autóban meg szerintem az a szép, amikor olyan egyszerű, puritán a beltér, mint az előző Swiftben, vagy pl. az 5.- 6. generációs Civicben.
süti beállítások módosítása