Tényleg ilyen lesz? Tényleg

  2008. december 05. - ommm Címkék: konkurencia panamera

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy


Négyajtós nagy sportlimuzin. Nem akármelyik gyártó engedheti meg magának. Egy új modell fejlesztése rengeteg pénz, a vásárlókör igényes és bár nem nagy, annál hangosabb tud lenni, ha akar. A szédületes számok és a luxus legalább annyira fontosak, mint maga a forma. Most pedig arról lesz szó. Nézzük. (A BMW CS persze még nem végleges, de nem sokban tér el a végső 8er Reihe külsejétől, ha hinni lehet az AB fotóinak - feltéve ha gyártásba kerül)

Melyik a legszebb? Mindenki döntse el maga. Melyik a legjobb? Sosem tudjuk meg. Melyik a legrondább? A Porsche Panamera.

Elnézést. Leszögezném: szeretem a Porsche majd' minden autóját és eszem ágában sincs megkérdőjelezni a know-how-t, kalapot emelek a menetteljesítmények és a mérnöki tudás előtt. Az azonban biztos, hogy a stuttgartiak utcai modellei sosem megdöbbentő gyönyörűségükről voltak híresek. (Na jó, 928 kivétel.) A funkcionalitás formai szépsége a 911-es vonalát követve megkérdőjelezhetetlen és már védjegy, de ez a kategória azért többet kívánna holmi 20 éves formatervnél.

Persze a Projekt 989 Ulrich Bez 1991-es távozásával hibernálódott, és a közben eltelt 20 év alatt finomodtak, csiszolódtak-formálódtak a részletek, de...
Szerettem volna, ha ebből azért többet kihoznak és lezizzennek végre a 911 vonalról. Tény, hogy az Aston-Martinnál sem gondolkodtak sokat a Rapide-on, de ott már eleve adott volt az egyik legszebb mai GT, nem volt lehetetlen feladat. (Más tészta, hogy áruba még nem bocsájtották ők sem.)

A gazdasági válság közepette is az egyik legsikeresebb és legügyesebb játékos a Porsche. A VW sikersztori jól ismert, ahogy a tény is, hogy a Nissan GT-R mégsem gyorsabb a 997 GT2-nél a Nürbugringen (végre egy független -naná, hogy brit- lap megejtette az összehasonlító tesztet, videóval együtt és Istenüccse - körbeugráltam az asztalt örömömben). Biztosan jól átgondolták nálam sokkal okosabb emberek, hogy ennek pontosan így kell kinéznie. Biztosan van rá millió+egy indokuk, hogy ilyen legyen.

De egy indokot mondjanak, hogy miért azt a valamit vegye meg az akár minimális esztétikai érzékkel bíró kuncsaft bármelyik másik helyett?

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6804900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BMW4EVER 2008.12.06. 00:14:56

cső mindenki,
trigger olvasva a hozzászólásaid egyetértek veled,a lényeg hogy volt itt egy srác aki azzal rajol, hogy nissan micra...ööö bocs nem,hanem a gt-r otthagyja a porschét...
nos a tesztekből kiderül, hogy egyszer a nissan győz,máskor a porsche,szóval még nem lehet eldönteni,de kiváncsi lennék mit produkálna a kis gt-r egy veyronnal szemben...nagyjából állva maradna,remélem ebben egyetértünk?
+ismerjük már el,hogy a német presztízst,technikát,megbízhatóságot SEMMI sem múlja felül...lássátok már be!
jó8 :)

Érdekes 2008.12.06. 00:31:03

"BMW4EVER 2008.12.06. 00:14:56"

Lásd már be, hogy egy sötét fanatikus vagy.Köszi.A jappók elég jók, és a németek is.Tényleg csak az szajkozza ezeket a baromságokat aki ilyen idióta.Mint pl a focicsűrék.Ha láma a sofőr akkor mindegy mi van alatta, ha pedig gondozva van a gép, akkor mind2 sokáig bírja.

Egyébként mit akarsz a veyronnal?Az mennyibe is kerül?Azt a porséval vesd már akkor össze léci.ok?Akkor legyen nagy a szád.Egyébként ez a panamizé egyáltalán nem tetszik.Értem én, hogy porse vonalak meghát meg kell tartani a formát, de ebben semmi fejlődés, semmi futurisztikus, semmi fantázia nincs.Csupa sallang, egy átmázolt kupé.Akinek ez tetszik egészségére.

Nekem a bmw tetszik, a túlnyúlása ellenére is.

gramercy (törölt) 2008.12.06. 00:37:38

egyáltalán mi értelme van a 4-ajtós sportkupénak? három ribancot furikázzak egyszerre? arra inkább limo

a porsche egyetlenegy szép autót csinál, a 911 turbót

egyébként nissan gtr!!

BMW4EVER 2008.12.06. 00:48:29

elfogult vagyok ez biztos mivel eddig csak német autóm volt, és most is egy 320d bmw-t hajtok (hibátlanul).egyébként nem vagyok focicsűrhe,ezt benézted,a lényeg,a német technikát kell észrevenni,most komolyan hol lenne a gt-r a veyronnal szemben????és most ne az árakat hasonlítgassuk össze.valamint nem azt mondtam, hogy szarok a japánok,ha neked ez jött le akkor olvass vissza,és rájössz,de ha még akkor se jönnél rá a borsó méretű agyaddal,akkor húzzál vissza az általános iskolába(szövegértés)...
csá

Krisi 2008.12.06. 00:59:27

Trigger:
"a kínai büfések és a munkanélküli libanoniak is ez a réteg, én valamiért nem szeretek velük közösködni."

Hát ezen jót röhögtem. Ha német presztizsautót veszel, abban hidd el még jobban lenéznek. Vagy a lecsúszott ukrán maffiózó stílus az most menő? Egyszer egy hosszú budapesti autókázás közben nézd meg, hogy milyen márkájú autók azok, akik bepofátlankodnak a buszsávból, dudálnak, villognak, szoli előtt állnak vészvillogóval, zebrán vagy bicikliúton parkolnak, kamu mozgássérült igazolványuk van, ésatöbbi ésatöbbi.
Hidd el, nem Nissan lesz.

Meg egyébként is, a két autó két teljesen más kategória. Ennyi erővel olyan teszt is lehetne, hogy gyorsulást néznek, és egy literes szpídmotor lenyomna mindenkit. Nem attól lesz jobb/rosszabb egy utcai autó, hogy hány tizeddel megy jobb időt a másiknál. Legalábbis szerintem nem.

Ha meg az alapján akarod, hogy megítéljenek, hogy milyen autód van, akkor sikeres ember nem lehetsz :)

Krisi 2008.12.06. 01:08:49

BMW-s:

És hol lenne a Veyron egy F16-os vadászgéppel szemben?
Kb. annyi köze van a kettőnek egymáshoz. A Veyron azoknak való, akik már nem tudnak mit kezdeni a fölösleges milliárdjaikkal, és kell valamivel villantani a lovaspóló klub előtt. A GT-R meg a kevésbé pénzel kitömött emberek sportautója, ami a "gyengébb" Ferrarikat és Lambokat megeszi reggelire.
Ez fáj sokaknak, hogy a 40+ milliós csodamasináikat egy "japán szar" legyorsulja.

És mielőtt még valaki kiforgatná a szavaimat: mindkét autó jó, de máshogy.

TPZ 2008.12.06. 01:14:05

Namost, nekem tetszik a Panamera. A ronda autó, amit a Porsche csinált, az a Boxster, az egy szánalmas kis korcs. Na, az gáz. A Panamera egészen izgalmas.

Érdekes 2008.12.06. 01:14:05

"BMW4EVER 2008.12.06. 00:48:29"

"elfogult vagyok"

Ennyi.Borsóka pedig neked van az agyad helyén.Köszi.A neved és a micrázásod, tökéletesen elárúlja, h azért mert egy propellert vezetsz, te vagy itt az übermencs (jah, amúgy pont Krisi is említette, hogy milyen autóval is szabálytalankodnak/fellengzősködnek a legtöbbet..és az a német..abból is inkább a bmw, a sok nagyarcú, tisztelet a kívételnek).Eként, ezen az általános iskola sem segít.Mert ez egy emberi probléma.Neked emberileg úgy tűnik csak ennyi adatott meg a természettől, nyílván a környezetedben is fellelhető ilyen komplexussal küzdő egyén, vagy a hajlamaid neked erre fogékonyabbak voltak.

Ellenben a szövegértéssel max neked van problémád, mert én olyat nem írtam, hogy te lexaroztad a japó kocsikat.(gyk:csak nem tetszik a fellengzős stílus).Ennyi.
Jó8

diablos 2008.12.06. 06:18:20

SUBJECTIV
Panamera: "sváb" bogár :))/csótány/
Maserati: őszülő halántékú dzsigoló
Lamborghini: túl sok /pedig imádom/
Aston: szimpla brit
Bmw: befejezetlen történet../tán nem is baj!
Ha az árat is nézzük egyértelműen még mindig a QUATTROPORTE!
A Nissan GT-R sajnos többet akar mint amit elbír a hajtáslánc!Állítólag a sok garis gond miatt kivették a rajtprogramot, mert a sok zsurmó csak tolta-tolta neki.Igy száll el a japán dicsőség!
/Ilyet egy Porsche azért nem engedne gyártásba!/

Jetfighter 2008.12.06. 07:22:49

Előrebocsátva, hogy a "nem" gombot nyomtam meg, biztos vagyok benne, hogy a Panamera sikeres lesz. Ugyanis legalább annyira nem tetszik, mint a Cayenne, és azt is viszik, mint az ingyensört.
Az újabban eltúlzott BMW-vesék magyarázatát az új 7-es videójában vélem meglelni: az úton messziről egybemosódik a két nagy vese, folthatásban olyan, mintha egy QP vagy egy Jag jönne szemből. (Mér' pont két, német nézőpontból "ipari hulladékra" akarnak hasonlítani, azt már csak ők tudják.)
Egyébként az olasz luxuskocsik között vannak meglepően jók és hibamentesek, azt meg én tudom - Jagem még nem volt. :)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.06. 08:34:23

A Caterham nem hosszabbítja a péniszt?
Ebben nem vagyok biztos..

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.06. 08:38:51

Érdekes, hogy az R34, és főleg az R33 hajtásláncáról ódákat zengenek, és utcai szintre ki tudják húzni belőlük a 6-700 pacikat. Ez az új meg a gyári beállítástól széthullik..
Ezen is gyönyörűen látható az autóipar szenvedése. Igazi mechanikus tervezés helyett ott is betörtek a számítógépes kütyük meg a parasztvakítás.
Egy GT-R-nak korábban mikor volt szempont, hogy hogy néz ki, meg milyen vevőkört céloznak meg vele?
Mindenki tudta, hogy autóversenyzők edzőautója lesz, esetleg éles versenyautó, ergo mindegy, hogy néz ki a belső, vagy hogy van hajlítva az eleje. (jelzem embertelen jól néz ki ennek ellenére az összes, éljen a kockaforma)
Ez az új meg?? 1750 kiló, a kompaktabb blokk ellenére több mint egy százassal több az eleve túlsúlyos 34-esnél..
Ezen már a kibelezés+karbon se segít.
Fenti ismeretanyagom jórésze a japán belpiacos bmi dvd-k angol feliratos változatából származik :))

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.12.06. 09:27:15

Megmondtad a frankót. A japán mérnökök készíthetik a tantot.

mindennickfoglalt 2008.12.06. 09:46:33

Mire kijön, és tesztelitek, fog tetszeni.

BMW4EVER 2008.12.06. 09:50:42

Éredekes:
1.szerintem nem fellengzős a stílusom.erre miből következtettél?mondom én menj el tanárhoz és kérdezd meg hogy a te csöpp méretű agyad hogyan értsen meg egy kb.10 soros szöveget,jobban jársz.:)akkor nem írsz baromságokat.
2.abban talán egyetértek,hogy sok a bmw-s "szabálytalankodó",és ez nem az ő hibájuk, hanem az a sok köcsögé akik a forgalomban nem tudnak vezetni csak feltartják a forgalmat,nem hiába mászik rá a bmw-s meg villogtatja meg stb.szabálytalan helyen való parkolás+vészvillogó: ez is csak a presztízs miatt van ha egy olasz autó csinálná már rég elvontatták volna, egy németet pedig nem:)
buszsávban való előzés néha nekem is becsúszik,amikor már az idegeimre megy a sok borsócska.:)
BMW4EVER

Sunburst 2008.12.06. 10:04:30

Ugyse lesz ilyenem egyik se, de ha
lehetne akkor az Aston Martint
választanám. Tudjuk, hogy minden szubjektiv, az ízlés pláne.

Krisi 2008.12.06. 10:23:13

BMW-s:
Gratulálok, a 2. ponttal átmentél a vizsgán! Mielőtt megvetted a BMW-t gondolom ki kellett töltened egy nyilatkozatot, hogy "Alulírott (Lófasz Jóska) fogadom, hogy mozgássérült kártyával fogok parkolni, kötelezően használom a buszsávokat, stb.

:)

loláb 2008.12.06. 10:58:39

BMW4EVER,

Te nem olvasod vissza amit írsz?Gratulálok, mindent megteszel a "minden BMW-s bunkó paraszt" előítélet elmélyítésére.

ps3peter 2008.12.06. 11:03:01

Szerencsére nem minden BMW-s ilyen :)
Bár lehet egy 320D-re büszkének lenni, de elszállni nem kéne töle, föleg presztizsre nem hivatkozni, mert a BMW 6 hengertöl kezdödik (lehetöleg benzinnel), az alatt csak akar prestizs lenni...

BMW4EVER 2008.12.06. 11:07:16

egyáltalán nem bunkó parasztok a bmw-sek, ez a stílusunk, akinek nem tetszik az csak féljen tőlunk.:D a másik nem mindig használom a buszsávot csak néha.:)
ps3peter,neked milyen kocsid van?

storyline :) 2008.12.06. 11:25:32

Nekem a Panamera seggéről, így oldalnézetben, a Chrysler Crossfire segge ugrik be.

storyline :) 2008.12.06. 11:27:56

"kiváncsi lennék mit produkálna a kis gt-r egy veyronnal szemben...nagyjából állva maradna"

Azért ez már erősen almát a körtével...

storyline :) 2008.12.06. 11:31:02

BMW4EVER 2008.12.06. 09:50:42

Szerintem meg arányaiban pont ugyanannyi balfaszul vezető bmw-s van, mint suzukis ))

loláb 2008.12.06. 11:32:51

Félni, tőled? Ugyan már...inkább szánok egy olyan embert, akinek az autója alakítja a stílusát...Érdekes módon engem nem alakított át a 316 compactom.

karlov 2008.12.06. 11:33:37

Azért ez a BMW-s stílus vagy mitudom én mi kicsit árnyaltabb.
Én is BMW-t használok de,hogy egy cicás,mókásmobilsofőrhöz hasonlítsak,,,, nekem ez fáj.
A"BMW-s" elég tág fogalom lehet e21 meg x5 30 éves vagy épp új.
A sok önjelölt versenyző meg inkább no komment.

ps3peter 2008.12.06. 11:36:54

Mondjuk úgy, hogy az enyém már nem csak akar presztizs lenni, hanem az is. Csak én soha nem hivatkoznék rá úgy, mint te...
Amúgy E60 30i

Érdekes 2008.12.06. 11:41:18

Hát, azért BMW4EVER meg peter között van némi különbség :) Agyilag...míg 4ever a 320as darálójával, félistennek érzi magát, addig peter a 3ezres E60nal sem száll el..Ezért mondtam, hogy tisztelet a kivételnek, mert van, csak kevesebb itt is.

4Ever leírtam, h miből következtettem, rágd át, olvasd el még1x, hívj tanárt stb, ha nem fogod fel.Vagy hagyd inkább, és ne erőlködj, inkább menjél teszkózni egy kis rokkantparkolózás meg buszsáv meg másik elé bevágás biztos megfog nyugtatni.... ;)

ps3peter 2008.12.06. 11:49:14

Ö azért vesz BMW-t, mert attól lesz (szerinte) nagy presztizsü ember, szerintem meg nem az autótól függ, hanem belülröl jön... Én azért vettem BMW-t, mert sokat, gyorsan autópályázok, ezt szeretném kényelemben, és megbízható jármüvel tenni, és erre a célra (nekem) ez volt a megfelelö.
Városba az asszony stiftjével járok, mert erre a célra meg ez sokkal megfelelöbb. Célorientáltság. Ennyi...

loláb 2008.12.06. 11:51:15

Kár, hogy egy 4ever féle hülyegyerekek mellett észre se lehet venni a normális bmw-seket. Ezért (is) adtam el az enyémet...

BMW4EVER 2008.12.06. 11:59:43

hülyék vagytok,én nem rajoltam a bmw-mel.
egyébként befejeztem,ez csak idő pocséklás.:)
cső

ccorsa (törölt) 2008.12.06. 12:11:22

Ez egy ronda krumpli lett.
Főleg a riválisok mellett.

Gomulka Béla 2008.12.06. 13:01:12

Ha OMM mester arról írna posztot hogy a sisegõ füzike jobban rezegtet násztánc közben mint a csilpcsalp füzike (lehet hogy nem rezegtet jobban; lehet hogy nem is rezegtet) abból is az jönne le, hogy a beemvés bunkó, a suzukis szarházi, és a 316-os nem is béemvé. Egyéb bajotok nincsen?

(Qualitat, arany kutyám, hol vagy?!)
(Tudom, Ede sírjánál, egy csokorral.)

ps3peter 2008.12.06. 13:10:11

"Egyéb bajotok nincsen?"
De van, az hogy nem telik se Maseratira, se Astonra :)))
Meg hogy tényleg randa a Porsche...

Agr3ssor 2008.12.06. 13:29:10

"BMW4EVER 2008.12.06. 11:07:16
egyáltalán nem bunkó parasztok a bmw-sek, ez a stílusunk, akinek nem tetszik az csak féljen tőlunk.:D a másik nem mindig használom a buszsávot csak néha.:)
ps3peter,neked milyen kocsid van?"

Stílus: Buszsáv, mozgásérülteknek fenntartott hely, elzárt terület... Vészkijárat elötti rész... Útban parkolás... 150-nél türelmetlen paraszt villogás az autópályán, mert ugyen 220-al kell menni... Legfrissebb tapasztalataim: az autójuk teljesítményének gyakori túlbecsülése... Egyre több szemböl jövő, lassító autót látok villogtatva, meg mutogatva BMW ultrapresztizs előzések miatt...
Továbbá a kutya nem fél tőletek... Sőt várom a következő presztizspöcsöt, aki kiszáll az autójából nekem, majd a pisztoly láttán visszaül... (igaz csak gázpisztoly) Indok: Ez elém veszélyesen bevágódó BMW-sre rá mertem dudálni... Ennyi elég is a verekedéshez egy virslinyakú "kiafaszomvagyte" típúsú köcsögnek... Főleg ha még a plázacica csaja is ott van vele...

És hogy mi a szomorú?? Hogy az olyan embereket, akik nem "Pöcshosszabító"-nak veszik a BMW-t, hanem mert tényleg a márka szerelmesei (pl. Q), azokat is minősíti a közvélemény szemében a sok paraszt... Ez a baj... Kár hogy a kissebb arány, aki a BMW-ben az autót látja, nem egy lehetőséget a felvágásra...

Auto-InterCont 2008.12.06. 13:47:07

Akkor is a Maser és az Aston! Annak ellenére, hogy BMW-m van és a Porsche régóta a legkívánatosabb autó a számomra. A Cayman S-nél nekem nem kellene sem szebb, sem jobb. Talán, ha nagy leszek lesz egy ilyenem!

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2008.12.06. 14:14:26

Szép jó napot!

Nekem az jutott eszembe most a Panameráról, mintha egy Bentley Continental GT-re hasonlító autót akartak volna csinálni, de a végeredmény kicsit gnúm lett. Hát nem tudom, nekem valahogy olyan elb...ott lett így az autó, főleg oldalról. Szerintem ebbe a 911 formába nem illik beletoldani középre két ajtót, azt' jóvan, ennyivel elintézni...

Bár ahogy látom sokaknak tetszik itt is, szóval ha összegyűlik a pénz, akkor lesz rá itthon is kereslet szépen :-)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.06. 16:28:18

pisztolyok, bmw-k meg izéhozé..
sokszor az az érzésem, hogy rajtam kívül mindenki a videoklipek világában él.

Agr3ssor 2008.12.06. 17:38:04

"AnyádnakPalánkot 2008.12.06. 16:28:18
pisztolyok, bmw-k meg izéhozé..
sokszor az az érzésem, hogy rajtam kívül mindenki a videoklipek világában él."

Palánk!! Ne vedd sértésnek, de ha az ember kimegy az utcára, akkor véget ér a tévéműsor... Nem nekünk kellene leszokni a videoklippekről, hanem Neked kimenni az utcára...
Én különben egy abszolút békés/beszari ember vagyok... (mint az átlag) És nincs kedvem a három első fogam nélkül leélni a hátrelevő életem, valami erejét fitogtató kigyúrt sittes balhéra vadászó köcsög miatt... Ezért marad a jogtiszta önvédelem...

VPR 2008.12.06. 18:05:40

ronda a lóf@szt...

Ciri 2008.12.06. 18:51:14

"(Qualitat, arany kutyám, hol vagy?!)
(Tudom, Ede sírjánál, egy csokorral.)"

Béla bátyám, te szabin vagy? Olyan kipihentnek tűnsz! :D

Egyébként tényleg, hol van Edelweiss?

foolproof 2008.12.06. 18:51:43

Nem az a baj, hogy ez a negyajtos P. egyaltalan letezik, csak hogy a balfek formatervezok mindig a "Posh Beetle" formai jegyeibol indulnak ki, pedig alapvetoen az se` egy matyohimzes. Ez igy bena. Ez a dolog mar a Cayenne-nel se jott be. Szegyen, hogy az alapjaul szolgalo VW jobban nez ki, mint a Porsche verzio. Miert nem lehetett valami mereszebb formatervet bevallalni? Nagy esely van ra, hogy ettol azert rajabbul nezne ki. Reszvetem a designernek, akarki is kovette el.

A Maserati erre nagyon jo pelda. Az elozo gen. Negyajtos semmiben nem hasonlit a mostanira,( na jo, az ajtok + hengerek szama) megis mindketto megallja a helyet. Viszont ha Modenaban "hagyomanyorzes" cimen csinaltak volna egy atsimogatott, akkori stilusu autot akkoriban, a mai modell nem is lett volna ekkora siker. Vagy ezek a qrafi digok mernek 19-re lapot huzni?!

Egeg 2008.12.06. 19:00:02

Gyerekek!
Lexus IS-F! Ennyi!
Japán technika!

Gomulka Béla 2008.12.06. 19:13:43

Egyébként tényleg, hol van Edelweiss?

Zed is dead, baby. Zed is dead.

Sógun 2008.12.06. 19:45:26

Egy gyönyörű autó amiről a "drága" panamerát mintázhatták volna:
www.youtube.com/watch?v=QRf5p-H5CyE
Formában én ilyesmiben gondolkoztam volna a Porsche mérnökök helyett. Hát igen az Olaszok! Ez igen! Japán és Olasz autók. A két véglet,ez jön be nekem.
Panamera egy drága őskövület.

Sógun 2008.12.06. 20:01:53

Még egy ötlet az 5 ajtós kivitelhez.
Itt már van némi hasonlóság,főleg a farrésznél.
www.youtube.com/watch?v=jwYEcLQh9Fs&feature=related

Sógun 2008.12.06. 20:11:11

Az ürge el van szállva a panamerájától:
www.youtube.com/watch?v=vQHCSk4TZQI
Pedig elcseszett egy autó!

ps3peter 2008.12.06. 20:28:44

Jópofa videó, de a vonóhorog a Porschén, hát az hüdeciki...

Sógun 2008.12.06. 20:30:31

Olaszul a panamera szó jelentése:

-panama: (botrányos,csalás)
-mera mente: (pusztán, csupán, csak)

A szótár szerint valami ilyesmit jelenthet.
De lehet hogy valami másra asszociáltak a névválasztáskor.

=Daniken= 2008.12.06. 20:42:23

Szerintem a sorrend:

BMW, Aston,Panamera, Lambo, Názáreti.
A bimmer atom jó, az Aston sem rossz, a Panamera nem tudom miért, de rohadtul bejön ez a bogárpáncél fenék.Van benne vmi izgalmas és retro.a szokatlan formája miatt van ez a hajcihő...majd megszokjuk.
A Lambo...hát, most már van Lambo sedan is, a domborítás miatt nem rossz, de amúgy semmi extra.A Názáreti viszont a legbénább, pedig milyen klassz formaterveik voltak...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.06. 20:44:40

Milyen tévéműsor ér véget?
Ki ne találd már bazdmeg, hogy te pisztollyal lövöldözöl minden nap holmi kopasz bmw-sekre, mert beszarok.
Egyébként elegem van a "normális, utcán zajló" életből. Unom..
Az internet izgalmasabb és színesebb :)
Mert még nem nyertem a lottón.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.06. 20:46:02

Edelweiss megdöglött végre?
Hála az égnek!

Zoltec 2008.12.06. 20:51:11

Érdekes, hogy a lenti, 90-es évek beli képen láthato Porsche jol néz ki, a végleges verzio iszonyat gnom... Tényleg olyan, mintha 5 tonna lenne.
Viszont vinni fogják, mint a cukrot, az biztos. A Cayenne sem szép, mégis sikeres lett. Van, akinek nem az a lényeg, h mennyire szép, vagy jo a kocsi, hanem hogy ez egy Porsche (pláne, mint a Cayenne esetében egy "jonagy" Porsche). A gyár pedig jol kihasználja ezt...
(amugy mindentöl föggetlenül sportkocsiban tényleg a Porsche a legjobb)

Gomulka Béla 2008.12.06. 20:56:17

Edelweiss Edelweiss formájában már nincs velünk. Más létformában fog visszatérni. Sértett suzukisként, stukkert lengetõ százkilós verõlegényként, elszánt kerékpárosként, mindenttudó opelügynökként. Lehet hogy már visszatért. Lehet hogy te vagy Edelweiss. Lehet hogy én vagyok Edelweiss! Doktor úr, olyan bizonytalan érzésem van újabban. Vagy nem is?

Agr3ssor 2008.12.06. 22:02:35

"AnyádnakPalánkot 2008.12.06. 20:44:40
Milyen tévéműsor ér véget?
Ki ne találd már bazdmeg, hogy te pisztollyal lövöldözöl minden nap holmi kopasz bmw-sekre, mert beszarok.
Egyébként elegem van a "normális, utcán zajló" életből. Unom..
Az internet izgalmasabb és színesebb :)
Mert még nem nyertem a lottón."

Még csak az kéne... De egy jogos dudálásra úgy reagálni, hogy kiszáll az illető "most megdöglesz te csicska geci, kiafaszomvagyte?" szöveget harsogva... Szerintem az ilyen megérdemelné a golyót a fejébe...
Palánk! Kíváncsian várom, hogy Te mit csináltál volna!! Mert ugye aki fegyvert tart az videóklippeken nőtt fel... Te biztos megoldottad volna máshogy, és biztos nem rángatott volna ki a kocsiból az ökör állatja... És nem verte volna szarrá a fejed sem...
Akkor meséld el nekem, hogy kell az ilyen szituációt megoldani!! Légyszíves!!

A minden nap szövegre meg annyit, hogy másfél éve van meg... És egyetlen egyszer kellett elővennem, az említett esetben... A fegyver olyan, mint az óvszer... Inkább legyen, és ne kelljen, minthon kelljen, és ne legyen...

Egyébként a gúnyoskodókat megkérdezném: Ha elétek bevágódik valami gyökér, és satuznotok kell, akkor meghunyázkodtok és még ti kértek elnézést vagy mi???

Vágási Matyi 2008.12.06. 22:04:47

Sógun 2008.12.06. 20:11:11

ezen a vidin oldalról messziről sztem kissé emlekeztet az ötösre.
amúgy sztem nem annyira nagyon ronda, lehet elvinném. de inkább a QP.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.06. 22:15:46

Én nem szoktam senkire rádudálgatni.
Eleve hallgatom a zenét, élvezem hogy remeg az egész belsőm, szarok én rá hogy ki hova vág be.
Ne jöjjön nekem.. Mivel az eleve gyanús mozgású autókat elég jó aránnyal tudom kiszúrni, és azoktól megpróbálok minél messzebb kerülni, ezért ritkán kerülök ilyen bevágós szituba.

Egyébként abban a konkrét esetben valószínűleg ki se szállok, keresek valami menekülőutat, és padló.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.06. 22:16:51

Ja meg még annyi, hogy kösse fel a gatyóját az, aki elém be akar vágni, ha hangulatban vagyok.. :)
Ha nem vagyok, akkor meg csak tessék.

karlov 2008.12.06. 22:28:58

Hát kritikán aluli ez a fajta pro és kontra reakció.Mik vagytok ti?!Igazság osztók?Ti nem közlehedtek,hanem küzdötök az utakon....
Qp mindörökké.

Sógun 2008.12.06. 22:36:35

Mit mond a télapó, mikor átgázol egy emberen?
-Ami a szíveden, az a szánom!

Papa, papa! Mikor jön a Mikulás?
- Mindjárt, kisfiam, csak előbb leütöm azt a csúnya bácsit, aki az előbb mászott ki a kandallóból.

Móricka! Mit hozott a Mikulás?
- Lófaszt!
- Jaj, de hülye vagy, hát miért a seggedet tetted ki az ablakba?

Kellemes Mikulás napot!

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.12.06. 23:35:11

a Panamera labdába se rughat a többi felsorolt mellett - szépség terén. ez tény.

Agr3ssor 2008.12.06. 23:48:50

"karlov 2008.12.06. 22:28:58
Hát kritikán aluli ez a fajta pro és kontra reakció.Mik vagytok ti?!Igazság osztók?Ti nem közlehedtek,hanem küzdötök az utakon....
Qp mindörökké."

fél kilóméter per órás átlaggal nehéz is lenne közlekedni szeretett fővárosunkban.
Mellesleg egy férfiember álljon ki az igazáért, és ne zsugorodjon össze 2 centisre... De lehet én gondolom rosszul... És hidd el, az egyik legnyugisabb sofőr vagyok... Tegnap is 2 óra dugó alatt vagy 20 autót magam elé engedtem... Az elakadásjelző, és a "köszönöm" kézmozdulat, ami nekem erőt ad...

gof 2008.12.07. 00:02:55

ommm, van konkrét indokom:
A Porsche az egyetlen "shooting-brake". Persze, tudom, ez nem pont 2 ajtós, de a forma stimmel, és ez jónéhány piacon sok-sok vásárlót hozhat.
Amúgy a Maser szép, az Aston buta, a Lambo kartonpapírból élre hajtva, a Porsche egy Bogár, a Bimmer pedig Lancer EVO

madbalee 2008.12.07. 00:14:03

:(

Honda Stops All Their Formula One Activities... Official Announcement

__________________________________________


www.nihoncar.com/en/news-975-Honda+Stops+All+Their+Formula+One+Activities...+Official+Announcement.html

Ciri 2008.12.07. 06:16:29

"Gyerekek!
Lexus IS-F! Ennyi!
Japán technika!"

Itt most autókról van szó, nem TV-kről.
Kevered a fórumot. :D

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.07. 10:07:49

Most néztem a 12-05-ös Top Gear-t, és bizony a mester is megaszonta, hogy jójó az is-f, de az csak néhány dologban tökéletes, az m3 pedig mindenben. :)

Krisi 2008.12.07. 11:31:20

Palánk: én azért mindkettőt elfogadnám :)

karlov 2008.12.07. 12:24:12

Én "sokat" vezetek Rómában" ott mi lenne veled?!
Ember ne mond már,hogy a hülye BMW-s tahóskodik mindíg elötted,van még hülye ember más tipusú autóban is .Sőt elárulom neked ,hogy hülye ember még gyalog is jár,meg biciglivel is.
De az se biztos,hogy hülye akit te épp annak hiszel,lehet,hogy épp siet mert az állása múlik rajta vagy kefélik a feleségét de bármi miat lehet te is beválalósabb.
Pár éve egy Trabis lelőt egy kamionsofőrt mert bevágott elé.Kérdem én így kell csinálni?!
Rómában ha van két sáv egy irányban azon legalább három sor autó megy vagy éppen áll meg még két sor robogó.
Még se lőnek le senki ,pláne nem azért mert BMW-s .
Az emberek biztos úgy születnek,hogy te hülye vagy BMW-s leszel.
És te akkor menyire vagy más ha lövöldözni akarsz?

Seca81 2008.12.07. 13:24:05

Ez itt Magyarország drága testvéreim...

Seca81 2008.12.07. 13:39:56

Amúgy nem tudom ki, hogy van a dudálgatással, mióta megvan a jogsim csak egyszer kellett használnom; egy nőci rohadtul benézte a jobbkezest és majdnem lezúzott.

Sok emberke mellett ültem az anyósülésen és elképedve tapasztaltam, hogy semmi/pitiáner dolgokért tudnak dudálni meg szitkozódni. Lehet, hogy csak előttem csinálták, de vszínű egyedül is ordibálnának.

Nem tudom az okát, valahogy még nem igazán jutottam el odáig, hogy mindenképp ráfeküdjek a dudára. Akár öreg nénis Suzukira, akár "behajtós" bömösre. Mindenkinek más a türelemküszöbe...

Érdekes 2008.12.07. 13:59:01

"karlov 2008.12.07. 12:24:12"

"Pár éve egy Trabis lelőt egy kamionsofőrt"

Én az összeset lelőném.(Jah, kérem, nem azért mert magyarisztán, azért mert szarházi barom a legtöbb, és semmi fegyelem nincs ezen a téren itt.Se a főnökkel szemben aki hajtja őket, se velük.10 évre minimum leültetném a baleset után.A főnökét is meg őt is.)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.07. 14:18:12

Pár év, és ott fognak tartani a tisztelt honfitársak, hogy a pirosnál rádszegezi a puskát, kirángat, beül és elhajt.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.07. 14:19:34

Ha az embernek arra van reakciója, hogy a dudát megnyomja, akkor az elkerülő manőver végrehajtására is lenne..
Tehát mi értelme dudálni?

Érdekes 2008.12.07. 14:25:19

"AnyádnakPalánkot 2008.12.07. 14:18:12"

"és ott fognak tartani a tisztelt honfitársak, hogy a pirosnál rádszegezi a puskát, kirángat, beül és elhajt."

Ez amerikában menő.

Seca81 2008.12.07. 15:13:42

AP:Tehát mi értelme dudálni?

Biztos tetszik a hangja az illetőnek. Főleg ha dallamos a duda :)

Gomulka Béla 2008.12.07. 15:28:54

Ó, azok a híd-a-Kvai-folyón dudák a hetvenes évekbõl! Városi legendák szerint Olaszból hozták õket, és a kresz tiltotta. Nem egyezett a szocialista erkölccsel. De akiknek volt, keveseknek és bátraknak, folyton nyomták. Mint a maiak a gázpisztollyal. Ha megvette, ne poshadjon ott a kesztyûtartóban.
Tényleg, mi az a gázpisztoly?

Seca81 2008.12.07. 16:19:26

Gomulka: guglizz kicsit, de gondolom csak viccből kérded...

Ma már nem tiltják az ilyen dudát? Ja és hol lehet kapni? Kedvet kaptam hozzá :)

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.07. 16:25:32

nekem general lee-féle duda kőne

Gomulka Béla 2008.12.07. 17:26:32

Egy távoli és sok szempontból elmaradott országban lakom, és odahaza sem mozogtam ilyen körökben, nem tudom mi a gázpisztoly. Légpisztolyról tudok, és a levegõ ugye gáz – tehát olyan légpisztoly amiben valami más gáz kerül sûrítésre és az lövi ki a golyóbist? De mi a baj a levegõvel? Nem különösen oxidatív, rengeteg van belõle és ingyen, és táguláskor minden gáz lehûl, nézd meg a szódáspatront.
Genral Lee… Tudom hogy a filmsorozat abszolúte ártatlan (múnsáán), de a konfederációs zászló Délen mára fajgyûlölõ jelképpé vált. A nyáron beszéltem egy Georgia-i egyetemistával, valami kisvárosból valósi, õ azt mondta hogy ha holnap végigmenne az utcán kézenfogva egy fekete lánnyal, a lányt talán nem vernék meg, de õt biztosan. És hogy ilyen Lee féle autók mozognak az utcán, lepedõnyi konfederációs zászlóval, és szól bennük a rap. Õ se érti, pedig odavalósi.

Gomulka Béla 2008.12.07. 17:53:33

Ok, megnéztem. A google talált egy a szakmai látogatók számára való lapot. Nem látogattam. Volt egy másik, a szakmai látogatós lapra való linkkel. Van továbbá számtalan youtube film, és abból én úgy látom, hogy de facto egy gázsprérõl van szó, amelyik jó messzire fújja a könnygázt a szerkezetet fogótól. Kivéve persze ha a hülye a falra lövi, két méterre, mert akkor neki is jut, az amatõr kisfilm tanúsága szerint. És persze hatlövetû. (A gázspré hány lövetû? Tulajdonképpen a gázspré egy CVT gázpisztoly?) Golyó ezek szerint nincs, és a gáz nem lehet levegõ, mert akkor elmarad a közlekedésrendészet szempontjából oly fontos hatás. Megint tanultam valamit.

Seca81 2008.12.07. 18:06:36

Mire jó a gugli! :) Végülis egy riasztópisztoly... Semmi több. Bankot is lehet rabolni vele, hisz a laikus éles fegyvernek is gondolhatja. Az igazság az, hogy én sem vizsgálgatnám banki alkalmazottként, hogy "csak" gázpisztoly-e.

Ha már fegyver akkor kizárólag: LAHTI 20mm

www.cnccookbook.com/img/OthersProjects/lahti.jpg

:)))))

Seca81 2008.12.07. 18:08:19

És egy rövid ízelítő:

www.youtube.com/watch?v=nrD_GnkG7dI

100x megnéztem már!!! :)

Krisi 2008.12.07. 18:10:06

Dudából olyan kéne, amit nem rég láttam egy esküvőre feldíszített Citroen Kacsán:
A Teqila szám (nem tudom mi a címe, gúglizni meg luta vagyok) dallamát játszotta le :)

Seca81 2008.12.07. 18:10:33

Amúgy komolyan! Hol lehet beszereltetni zenélő dudát? Tudom, gugli...

Gomulka Béla 2008.12.07. 19:53:44

Seca, de úgy festett hogy csípi a delikvens szemét, nem?

Krisi 2008.12.07. 23:00:46

Seca: pontosan :)

Visszatérve az alaptémához, csak hogy én is megmondjam a tutit az autókról:

A Maserati nem rossz, de mióta nem biturbo, azóta számomra átlagautó.

Aston Martin meg semmiben nem tér el a többi DB akárhányastól, nekem az is határeset, számomra mindegyik tök ugyanolyan. (új angol autókról meg csak annyit, hogy legutóbb egy Jaguar-t simán Fordnak néztem hátulról. Ez már a vég kezdete, ezeknek már nincs közük a dicső XJ sorozathoz)

A Lambo mérnökei meg úgy látszik csak vonalzóval dolgoztak, ennek ellenére egész jól néz ki, de nem a legjobb.

BMW: első ránézésre olyan, mintha egy Mazda RX-8 belerohant volna hátulról egy új Lancer-be, és a tűzoltók még nem szedték külön a két autót. Így oldalról nézve egyáltalán nem BMW.

A Porsche viszont kegyetlen jól néz ki, szerintem pont eltalálták az íveket, ráadásul bármely autókhoz nem értő női rokonom rávágná gondolkodás nélkül, hogy ez bizony egy Porsche. Pedig nem szeretem a gömb autókat, de ez nagyon ott van.

Ez persze az én személyes véleményem volt, lehet beszólni nyugodtan, de ízlésről vitatkozni nem sok értelme van :)

Shadowbull 2008.12.07. 23:30:28

Gomulka Béla 2008.12.06. 13:01:12

"Qualitat, arany kutyám, hol vagy?!
Tudom, Ede sírjánál, egy csokorral."

Nyugi, Ede harmadnapra föltámadott :))

sb

Shadowbull 2008.12.07. 23:38:07

Egeg 2008.12.06. 19:00:02
"Gyerekek!
Lexus IS-F! Ennyi!
Japán technika! "

Van azon meg nemi csiszolnivalo :)

www.youtube.com/watch?v=b3IQNp1tE0I

sb

Shadowbull 2008.12.07. 23:48:15

A CS Concept nem Bangle, hanem van Hooydonk.

Es tenyleg megdoglott. Sajnos.

A Panamera meg szep. A Lamboval nem birtam meg megbaratkozni, a tobbi meg hidegen hagy.

sb

Gomulka Béla 2008.12.08. 07:48:37

Mint buddhista lamák, keresem Ede reinkarnációját. UBUL lenne az?!

A BMW concept, és ezt én mondom, tele van jó formatervi elgondolással. Mi a baj a hosszú motorházzal? Az Istók nekem továbbra is tévelygésnek tunik, a marketingesek által forszírozott dolognak. Ha nagykocsit akarnának, és rájuk lenne bízva a dolog, van az Espadának számos mai utórezgése. Audiék, ugye...

Humphrey 2008.12.08. 11:19:12

jól lemaradtam, de azért én is leírom a gondolataimat (lehet, hogy mások már írták, bevallom nem olvatam végig az összes kommentet):

- szomorú de jogos, hogy a jaguár-teremtette kategória reinkarnációjátban maga a jaguár már is igazán van jelen
- kicsit hiányoltam a listáról a cls-t (ok, nem überstratosféra-kategória, habár a maserati ott van, hogy passat cc-ről, ne is beszéljünk)
- a pana engem nagyon emlékeztet a Bugatti EB112-re, és örömmel látom.
- széria (érett) autó, nagy különbség.
- a Porsche szerintem nem nem akar hanem nem tud a 911-től szabadulni, a piac egyszerűen nem hagyja. és még mindíg a világ legjobb autója a britek szerint.

egyébként nekem: tetszik, legalább annyira amennyire a cayanne nem : )

Humphrey 2008.12.08. 11:26:38

ja, hogy válaszoljak a kérdésedre, ommm:
- objektiv: azért mert Porsche, és a Porsche nézzem ki ugy mint egy Porsche (ezt a piaci elvárást a Porsche is elfogadja már)
- szubjektív: nagy karakteres touring formája van, cseppnyi retro, de semmi túlzás
- az am-nal és a bmw-vel szemben ez létezik :)
- a létező versenytársak (mas, cls, vwpcc) más szintet képviselnek (-1, -2)

Agr3ssor 2008.12.09. 11:39:09

"karlov 2008.12.07. 12:24:12
Én "sokat" vezetek Rómában" ott mi lenne veled?!
Ember ne mond már,hogy a hülye BMW-s tahóskodik mindíg elötted,van még hülye ember más tipusú autóban is .Sőt elárulom neked ,hogy hülye ember még gyalog is jár,meg biciglivel is.
De az se biztos,hogy hülye akit te épp annak hiszel,lehet,hogy épp siet mert az állása múlik rajta vagy kefélik a feleségét de bármi miat lehet te is beválalósabb.
Pár éve egy Trabis lelőt egy kamionsofőrt mert bevágott elé.Kérdem én így kell csinálni?!
Rómában ha van két sáv egy irányban azon legalább három sor autó megy vagy éppen áll meg még két sor robogó.
Még se lőnek le senki ,pláne nem azért mert BMW-s .
Az emberek biztos úgy születnek,hogy te hülye vagy BMW-s leszel.
És te akkor menyire vagy más ha lövöldözni akarsz?"

Ide figyelj komám... Utoljára írom le... Anyám tanár... Hallgatok rá... Akinek eredendően gyenge a felfogása, azzal komolyabb szinten nincs értelme foglalkozni... De légyszíves most jól figyelj!!!

Egy bunkó pöcs bevágott úgy elém, hogy a fél gumimat otthagytam, akkorát kellett fékeznem... Erre nem ám bocsi, vagy vészvillogó, esetleg kézmozdítás... Hátra sem nézett...
Erre én voltam olyan balkáni marha, hogy egy rövid dudálással jeleztem neki, hogy "hé haver itt voltam ám, figyeljél"... Erre volt az a reakció, hogy kiszállt az autóból, és elindult felém az anyukám nevét emlegetve jelzőt is melléklve, és "megöllek te geci, kiafaszomvagy" szöveggel dobálózva... Mivel nyilvánvalóan veszélyben éreztem magam, (és a 3 utasomat, akik a satufék óta alig voltak maguknál) ezért elővettem a teljesen jogtiszta, és papírozott gáz-riasztó fegyveremet... Több rendőr ismerősöm szerint teljesn szakszerűen jártam el... És miután "meggondolta magát" elraktam én is a stukit... És békében tovább haladtunk.
Az "elmondom neked" szövegedre pedig annyit, hogy ne mondjál légyszíves semmit, mert újat nem nagyon tudsz, hülyeséget meg felesleges...
Én amatőr létemre csak Ukrajnába járkálok rendszeresen... Tehát biztos te vagy a raj, és a tapasztalt vezető a romániai kirándulásaiddal...
Meg van a fegyvervislésim, a szakmában dolgozom, úgyhogy köszike... Nem kell kioktatnod, hogy mit szabad, meg mit nem.... (Ez a kedvencem... Hozzá nem értő ugat bele olyan témába, amiröl figja sincs) Te csak menjél, aztán szard össze magad, ha valaki netán csúnyán néz rád...
Egyébként mi ez a "mindíg BMW-s tahóskodik elötted" szöveg?? Ott a lista olvasd végig... Elzárt rész, mozgássérült parkoló, vészvillogó akadályozva a forgalmat... Legalább olvass vissza, mielött a nagyokos megjegyzéseiddel szépíted mások napját...

Különben mire reagáltam a hozzászólásommal: "nem baj, féljenek is csak tőlünk..."

Szóval vagy olvasd el legalább azt, amire nyomod a fikát, vagy végezd el a 8 általánost! Köszike!!!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.12.09. 19:45:36

Pár éve egy Trabis lelőt egy kamionsofőrt mert bevágott elé.Kérdem én így kell csinálni?!

Abban a lövésben benne volt sok év elfojtott idegessége és haragja..

Agr3ssor 2008.12.11. 15:01:42

Te nem tudsz különbséget tenni a jogos önvédelem, és az agyatlan fegyverrel lövöldözés között??? Legalább ne reklámozd!

Spiritmonger 2008.12.12. 00:36:47

szóval, a felsorolt gépek közül csak a panamera, más szóba sem jöhet, noha egyikre sincs most pénzem

1, fenntartom a véleményem, és a bmw az jellemhiba, nem autómárka

2, A quattroporte gyönyörű, de öreges

3, Az aston Martin a legszebb, de nem öszkerekes

4, A Lambo túl szögletes, és vw termék, az meg nem nyerő

5, A Panamera az egyetlen, ami egyszerre adja a kéziváltót, a kettős bolygóműves állandó központi diffis összkerékhajtást és az 500 lóerős motort
ráadásul a formája is nagyon egyedi, és biztos ez lesz a legolcsóbb az összes közül

azért egy cls amg sem lenne rossz, ha lenne benne kéziváltó és összkerékhajtás
süti beállítások módosítása