Vegyünk-e autót nőktől?

  2008. október 28. - Koncz_János Címkék: használtautó daewoo matiz hölgytulaj

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Gázt neki, hadd piruljon!
2014-07-15 16:32:56

Figyelem! Az út paraméterei miatt személygépkocsival nehezen járható! Behajtás csak saját felelősségre!

Ne baszakodj a sorssal! +18
2014-02-01 18:02:05

Egy kellemes nyári napon négy rokonszenves ausztrál diák meglóg a suliból, bedobják a szörfdeszkát meg a

Időutazás nyolcvan DeLoreannel
2011-06-17 07:00:00

Alapvető spirituális tapasztalat, hogy a világon minden mindennel összefügg – ez teszi rejtelmessé

Tedd meg, értük
2011-02-23 12:08:45

Vagy ötszáz soros ódát írok erről a pár másodperces szpotról, vagy semmit. Inkább semmit, Önök anélkül

 

Autót hölgytulajdonostól - közkedvelt mondat a használtautó-hirdetésekben. Azt igyekeznek sugallni vele, hogy a kérdéses jármű évente négyezer kilométert futott, azt is egyetlen útvonalon, a garázs meg a hipermarket között, nap nem égette, szél nem fútta, eső nem áztatta, viszont folyton folyvást takarították, patikatiszta állapotban tartották.

Vélemények az azonos című cikkünkről.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr58735336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2008.10.28. 08:20:29

Ez a hölgytulajos duma a hirdetésekben a legnagyobb vakítás, és hányan benyelik. Ott a Maserati-k között a borsodnádasdi, az is "hölgytulajtól" jön, mi megnéztük, uhhhh.

loláb 2008.10.28. 08:21:19

Ezek tipikusan azok a sérülések, amiket egy használtautó vásárlónak le kell szarnia. Nem ezek miatt lutri ma használtautót venni, hanem a nyolc darabból összetákolt, kiflibe hajtogatott romok miatt, amiket sérülésmentesnek hirdetnek.
Ezek olcsón javíthatóak, és lehet, hogy a kishercegnő nem fogja jobban érezni a tolatást, de ha én megveszem az autót, akkor én majd igen.

zooDoo 2008.10.28. 08:23:02

Ilyen vakítás még:
Dr vagy idős személy használta, nem volt törve, nem dohányzó, stb stb stb.

ja, és a km órákat is visszatekerik kereskedésbe. Aki autót akar venni, ne használt kereskedésből tegye, mert nincs becsületük.

twng 2008.10.28. 08:32:16

Hasonló kétértelmű szöveg az "öreg, nyugdíjas söfőrtől" is. A 40ekm vett kocsimon elöl nemcsak fékbetétet, hanem tárcsát is kellett cserélni 60ekm-nél. Csere után én elhajtottam 150ekm-ig, mikor újra cserélték csak a betéteteket, tárcsákat nem!
Szintén saját szemmel láttam, amikor konszolidált öregúr lazán keresztülküldte a bevásárlóközpont parkolójában a padkán a kocsit, mert nem volt kedve tolatgatni.
De volt 20-as éveiban járó ismerősöm is, aki városban nem kapcsolt 2-es fölé, mert szerinte csak így lehet dinamikusan autózni.
Ami tanulság, nem kell általánosítani, csak bohón hinni a szebb jövőben. ;)

B0ka · http://rcpilot.hu/galls/227 2008.10.28. 08:33:51

Ez a tolatásos ügy csak azért lehet mert vannak olyan oktatók akik a vizsgán átjutni tanínak meg nem pedig vezetni

erről ennyit...

petyo 2008.10.28. 08:36:04

Hát ti direkt keresitek a bajt. A férfi - nő összehasonlítás egy biztos trigger.
Bájdevéj, az is egy nagy legenda, hogy a nők tisztábbak. Senki nem tud úgy teletömni szeméttel egy autót, senki nem tud akkora koszban élni mint egy (humán irányban tanult) nő.

Speedway 2008.10.28. 08:37:39

Másik dolog a kuplung, a nők valahogy jobban szeretik égetni =) de hát ez is orvosolható, használt autót meg inkább kézből, kíváncsi vagyok pl mobile.de-n mennyit vakítanak, de nem véletlen, hogy a képeken sokszor külön kiemelik a sérüléseket, leírják mik a hibák és nem minden autóba 114ezer km van.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2008.10.28. 08:38:03

Hölgy tulajdonos hajlamos ötösben 30-cal menni hosszú távon. Engem ez idegesít a legjobban. Vagy éppen hármasban 70-nel.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.10.28. 08:41:24

Van igazsága a posztírónak. Néhány hölgy csak csukott esernyőként tekint az autójára, műszakilag olyan analfabéták, hogy csak na! És némelyik még büszke is rá, hogy tankolni sem tud...
Ismerek olyan asszonyt, akinek elég nagyvérű az autója, de egyedül még életében nem tankolt, és nem is tudja, hogy nyílik a tanksapka.
Az ilyenektől hogy lehetne minimálisan is elvárni bármit műszaki dolgot?! Ja, ugyanez az asszony múlt héten megállt az autójával, mert hipp-hopp felforrt a hűtővize. Mer' az csak úgy pillanatok alatt történik, persze...

Szóval a nők vezetni tudnak, de az autót kezelni, karbantarta(t)ni nem.

PepeXVI 2008.10.28. 08:41:34

Szerintem kétféle női vezető létezik: aki a sokkal rosszabbul vezet a férfiaknál, és aki sokkal jobban. Átmenet nincs. (pár kivétel ami erősíti a szabályt).

Én az ilyen történetek olvasásakor csak mindig attól félek, hogy egy szép napon majd egy ilyen kis "hercegnő" fog fellökni motorral, mert neki nem evidens hogy kanyarodás előtt tükörbe/előre/oldalra/stb. nézünk. Ekkor a dolog kétesélyes: ha még fel tudok kelni, vagy kihúzom az ablakon "hamupipőkét" és nem őszinte mosollyal beszélgetünk, vagy ha jól néz ki, akkor megiszunk valami édeset...

Faby 2008.10.28. 08:41:41

A hölgy tulajdonos (főleg, ha nincs mellette más, kicsit jobban hozzáértő) eleve predesztinálja az ilyen "csekk endzsin" hibák figyelmen kívül hagyását, olajcsere és egyéb feleslegesnek tűnő, ám szükségszerű karbantartások, ellenőrzések elmulasztását. Persze tisztelet a kivételnek, lássuk be, hanyag, nemtörődöm tulajdonosok szépszámmal akadnak férfiak is.
Csak nők valahogy többen vannak, akik a tisztaság, csilli villi külső mellett a belbecs (műszaki tartalom) rendbentartását hanyagolják.

Ismeretségi körömben egyébként minkettőre (hanyag, hozzánemértő, nemtörődöm nő és férfi) tudok példát, általában igyekszem is segíteni (olajcserét megcsinálom, ha kell). Alapvető különbség, a csajok hálásak a segítségért, a férfiak sértésként élik meg a "beleszólást", aztán amikor a benzines motorból koromfekete olaj jön le, vagy a venti 4. fokozatban sem fújja le a párát az eltömődött pollenszűrő miatt, akkor azért egy halk köszönöm szokott sikerülni.

PepeXVI 2008.10.28. 08:44:45

Ja, és létrejött egy új faj a Földön:
a belvárosban Smarttal, Puntoval, Suzukival, Matizzal, Corsával döngető managernők, akiknek telefon lóg a fülén folyamatosan, üveghangon túrják a gépet és állandóan cikáznak a sávok között. (vicces hogy az összes ilyennek össze vissza van verve és karcolva az autója)
Hívjuk akkor őket girl-racernek? :P

Faby 2008.10.28. 08:47:04

A posztban szereplő kicsi kocsihoz meg annyit: szerintem nem nagyon érdemes foglalkozni a kaszni apróbb hibáival, a horpadásoktól nem lesz kevésbé jó az autó. Bár az a rozsda folt az egyik képen beavatkozásért kiált. Engem jobban izgat(na) a hűtővíz elfogyás, melegedés és a motor állapota a lámpa figyelmenkívül hagyása miatt. Bár egy ekkorka motorka felújítása sem lehet egetverő összeg...

gftamas 2008.10.28. 08:50:16

És ha az ember felesége el akarja adni az autóját, amivel évente kevesebb mint 5 ezer km-t megy az asszony, akkor azt hogyan hirdessem meg?

hülegyerek 2008.10.28. 08:56:17

Speedway:A mobile.de-n van már magyar nyelv,utánanézhetsz.
Engem a hirdetésekben az idegesít hogy az embert hülyének nézik.Mindegyik autó garázsban tartott,nem dohányzik!!!(én még dohányzó autót nem láttam),és vagy nőé,vagy öreg orvosé volt.Perszepersze.A hölgyek nem bénák,csak bizonyított tény hogy a férfiaknak jobban megy a tárgyak forgatása képzeletben,és ezt jobban tudják átvinni a gyakorlatba.És hát a parkolás erről szól.Sok női sofőr mellett ültem már,és nehezen jöttek rá,hogy a kormány tekergetése tolatva más hatást kelt.A másik nagy gond,hogy a nők többsége fél a volán mögött.

ChPh 2008.10.28. 08:57:41

hjah, asszony is fél, és igyexem türelmesen tanítani, egész jól halad, csak így is maradjon

forumuser 2008.10.28. 09:02:18

"Néhány hölgy csak csukott esernyőként tekint az autójára, műszakilag olyan analfabéták, hogy csak na!"
Egen, de ezt valahogy szűrni kellene a vizsgán, nem? Másrészt nem belenevelni az emberekbe egyik oldalon sem, hogy "majd apa megoldja" (hiába kényelmes ez anyának, és hiúságlegyezgetés apának).

hülegyerek
"A másik nagy gond,hogy a nők többsége fél a volán mögött."
Igen, és ezért gyakorlatlanok. Továbbá gyakorlatlanok, mert félnek. Ez egy öngerjesztő folyamat. Apu megy a nagyautóval, az összes 20km-nél hosszabb utat ő vezeti le, anyu megy a szappantartóval a boltig meg onnan vissza. Így nem lehet gyakorlatot szerezni, pláne ha közben még cseszegetik is az embert, hogy jajdebénavagyszívem.

forumuser 2008.10.28. 09:03:50

"Továbbá gyakorlatlanok, mert félnek." helyett: továbbá félnek, mert gyakorlatlanok.

p_p 2008.10.28. 09:07:07

Jó ötlet a cikk, sokat gondolkodtam már azon, hogy a hirdetők miért gondolják egyértelmű pozitívumnak a hölgy tulajdonost. Lehet hogy kevesebbet padlóznak a hölgyek, de hát az a fránya parkolás meg a csilivili villogó lámpák a műszerfalon...

Noinfo (törölt) 2008.10.28. 09:15:40

Ezek a nők. Bezzeg az autós újságírók, akik eygetlen eréken félig fogó berohadt fékkel közlekednek, vagy pillepalackkal javítják az ablakmosót vagy az ülésre szaratják a kutyájukat (miközben csekkendzsinnel közlekednek) ők igazi Gondos Tulajdonosok. :-)

ettike 2008.10.28. 09:16:57

Azt kellene már kicsit jobban vizsgálni, hogy valaki alkalmas-e a vezetésre vagy sem. Az, aki vért izzadva, századikra teszi le a kreszvizsgát, utána meg rutinon úgy megy át, hogy nem néz oda a vizsgabiztos, a forgalmi vizsgán meg már úgy vannak vele, hogy kapja meg a jogsit, mit érdekel minket, addig se mi idegeskedünk vele, úgysem lesz jobb, soha nem fogja beismerni, hogy alkalmatlan. Ez független attól, hogy nő az illető vagy férfi. (Láttam már néhány balf@sz férfit is vezetni, hát mit mondjak...) 60 év felett meg évente-kétévente szűrném a már jogsival rendelkezőket, hogy meghosszabbítható-e a jogsi vagy sem.

lzh6k4 2008.10.28. 09:22:22

És ha ezt a kis Matyit is kijavítgatják, újrafújják, eladásra kínálják, nagy valószínűséggel kereskedésben, mert háztól senki sem viszi el, akkor is azt fogják rá mondani, hogy rommátört kiflihajtogatott autó?!

9mmPara 2008.10.28. 09:22:32

Noinfo!
A cikk nem arról szólt, hogy vegyünk-e használt autót autós újságírótól.

Voyager 2008.10.28. 09:24:23

érdekes...
nő létemre egy autók bérbeadásával és üzemeltetésével (is) foglalkozó cég vezetője vagyok... biztos átoperáltattam magam!!
még a férfi kollégák is hozzám jönnek mi lehet az autójuk baja és mit javaslok stb, meg autóvásárláskor is kikérik a véleményemet stb stb...
Lehet hogy én egy csodabogár vagyok :) mert állítólag még igen jól is vezetek sőt hovatovább nagyon is szeretek vezetni!!
Nem mondom hogy némileg nem hülyébbek a nők az autókhoz, van olyan is de szerény meglátásom szerint van ugyanilyen pasi is nem is kevés! Vettem én már ki autót férfikolléga hátsója alól úgy hogy felnin járt vele (!!) mert nem vette észre hogy defektes a verda....
Ja és nem vagyok egy brünhilda mindehez közel sem :)

hülegyerek 2008.10.28. 09:26:03

Volt nekem egy barátnőm,neki fix 3.-ban volt szegény marutija.Úgy indult,ment városba 50-nel,és városon kívül 80-nal!!
Ja,és nem parkolt olyan helyre ahonnét tolatni kell.Egyszer beült mellém,és megkérdezte hogy mit babrálok középen azzal az izével annyit?(izé=váltókar)
Jaj de féltem.

Nolet 2008.10.28. 09:28:44

Nekem mindig furcsa volt ez a hölgytulaj dolog. Akárhányszor autót vettem és kiderült, hogy tényleg hölgytulaja volt sokkal gyanakodva néztem az autóra. Persze kivételek vannak, de igen kevés.

Hogy miért is?

1. Rövid távon autózás:

Sokkal jobban eszi a motort és az egész hajtásláncot a sok hidegindítás, városbanpötyögés, mint a hosszú távú autózás

2. Gondatlanság: Nem tudom az okát, miért, de a legpedánsabb nők is olyan mocsokban tudják tartani az autójukat, hogy az valami undorító. Nem beszélve a kiömlött gyümölcsléről, amit hagynak belerohadni a szőnyegbe

3. Álértelmiségi álhozzánemértés:

A nők nagy része (műveltebbje különösen) valamiért fontosnak tartja az hangsúlyozni, hogy nem ért hozzá. Ezért a műszereket teljesen figyelmen kívül hagyja. Simán eljár ezer- kilométereket világító olajlámpával, forrásban lévő hűtővízzel, ablakot karcoló ronggyá szakadt ablaktörlővel, leeresztett gumival stb stb. Ha rákérdezel, a válasz "nem értek én ehhez"

3+1. ÁLértelmiségi gondatlan közlekedés:

Valamiféle megszégyenüléstől való félelemből sok nő izomból old meg közlekedési helyzetet a kocsi kárára. Kapubejárón lendülettel át, padkán átugratás,parkolóházban oszlop mellé beállás stb stb. Ezeknek mindíg sérülés a vége, sokszor nem látható futóműsérülés.

Szóval autót, hölgytulajtól? Nem. Köszi inkább nem. Akkor már "gondos öreg bácsi, aki csak a telekre járt vele":))))))

Redline (törölt) 2008.10.28. 09:29:49

"nő létemre egy autók bérbeadásával és üzemeltetésével (is) foglalkozó cég vezetője vagyok... biztos átoperáltattam magam!!"

Ez a gyanú csak akkor merülne fel, ha papírtologatás helyett autót szerelnél ;)

Zorgo 2008.10.28. 09:32:52

A páromnak kerestem tavaly 2-3 éves Nissan Micrát.Egy idő után az ország összes Micráját személyesen ismertem,mivel elmentem megnézni.Nem lehetett olyat találni ami ne lett volna fiatal kora ellenére gyászosan összekarcolt,körbesérült állapotban.A belsőterek karcosan,koszosan,elhanyagolva...2 éves autókon öklömnyi horpadások,újra fényezett elemek sokasága.Teljesen ledöbbentem,mivel azt tudtam,hogy a Hölgyek pocsékul vezetnek,na de ennyire széles mintavétel után még én is elképedtem.Talán a 40. autó volt olyan aminek nagyjából elfogadható volt az állapota.Az én 5 éves autómról-ból enni lehetne,de a baráti körben sem ismerek olyan pasit aki úgy amortizálná a gépjárművét mint a csajok.A cikk írójának teljesen igaza van az autómosás,takarítás terén is.A pasik kézimosóba hordják a kocsijukat,a Hölgyek pedig sehová.Olyan szín kell amin nem látszik a kosz.

Nolet 2008.10.28. 09:33:18

Voyager 2008.10.28. 09:24:23
érdekes...

Voyager!!!!

Olvasva a hozzászólásod, kicsit módosítanom kell az enyémen. Ez a fajta "értelmiségi vagyok, ezért nem értek az autóhoz" hozzáállás valóban sok férfinél is előfordul. Ritkábban mint a nőknél,de igazad van, nagyon sok ilyen férfi is van. És persze van sokolyan nő is aki nem igénytelen az autójára...

Eszembe jutott egy vicces sztori. Egyszer egy magát nagyon értelmesnek, műveltnek okosnak stbstbstb tartó hölgynek a fent okok miatt lerohadt az autója, és kifejtette, hogy azért nem figyelt oda, mert "nemértőehhez"

Gonoszul felvezettem neki, hogy hogyan lehet, hogy szakmunkást végzett fiatalemberek képesek megjegyezni, hogy ha piros lámpa világít az jót, nem jelenthet, ő hogyhogy nem... Látni kellett volna azt az arcot.

hülegyerek 2008.10.28. 09:34:02

Voyager:HOZZÁM JÖSSZ FELESÉGÜL?
Bocsi de ritka a csinos,jól vezető hölgy.
Az ilyet becsülni kell!És igazad van,van egy barátommal,együtt vizsgáztunk(férfi),de azóta sem vezetett,elég balfék szegény.Pedig már 11 éve van jogsim.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.10.28. 09:34:10

"gondos öreg bácsi, aki csak a telekre járt vele"

hetvennel a földúton, traktornyomokat kerülgetve.

Noinfo (törölt) 2008.10.28. 09:34:21

9mmPara: Valóban nem. De milyen információt lehet ebből a cikkből levonni? Vegyünk nőtől? Ne vegyünk nőtől? Bizonyos nőktől vegyünk? Vagy nem jobb nőtől venni mint férfitól? Mindezt egyetlen egy darab példán keresztül bemutatva? Nem túl sok értelmét látom a cikknek, azon kívül, hogy lehet benne olyan fikákat írni, hogy a bölcsész nem nézi a hőmérőt. (Nem vagyok bölcsész egyébként.)

Voyager 2008.10.28. 09:34:30

Redline! na valóban nem járok le szerelőruhában az aknába az autóinknál de ha arról van szó volt már hogy bepattantam és mentem egy kört hogy lássam hogy mit produkál az autó :)
mégpedig azért mert nem szeretem ha a szervízben hülyének néznek minket és ránkhúznak mindent
volt már egy két elképedt pillantás amikor betipegtem szervízárakról tárgyalni :) /mondjuk ehhez hozzáadódik hogy ált 5-10 évvel fiatalabbnak is néznek pedig nem sportcipőben farmerben víritok/

Rocko- 2008.10.28. 09:36:15

haha, belülrôl ismerôs a téma. :)

Sealland 2008.10.28. 09:36:38

Csak gyorsan végigfutottam a képeket és hát szerintem egy igen sarkalatos példát mutattatok be, ahol a sofőrnek ugyan van autója, de vezetni sajnos nem állt módjában megtanulni tisztességesen.
Én is árulom az autómat (és én is nő vagyok :-) ) mégsincsenek ilyen sérüléseim az autón, mitöbb 3,5 éves a járgány és törés, illetve balesetmentes.
Belül is makulátlanul rendben van, hetente mosóba jártam vele, ahol mindig megkapta, ami járt neki :-) ápolás terén.
Szóval vannak a nők között is olyanok, akik nem csak az amortizálásban jók. :-))))

Adrian Mole 2008.10.28. 09:37:46

Nolet:
Írni akartam, de aztán a hozzászólsod után már nem. Benne van, amit akartam.

Dr.Genya 2008.10.28. 09:39:11

Kedves hülegyerek!

A mobile.de-n nincs magyar nyelv... utánanézhetsz! :)
Lehet, hogy te az olasz zászlót nézed magyarnak??? :)

Gergow · http://gergow.wordpress.com/ 2008.10.28. 09:40:15

Szegény autó. Mivel érdemelte ki vajon ezt a bánásmódot? Nőknek - Tisztelet a kivételnek - csak úgy adnék autót ha van ott egy férfi is aki karbantartja. :D

Zorgo 2008.10.28. 09:41:37

Tegyük hozzá,hogy azért a vidéki Hölgyeknek nagyobb a sansz,hogy nem pusztítják el az autót,úgy mint Budapesten.

Voyager 2008.10.28. 09:41:59

hülegyerek! megtisztelő a felkérés :)

bár édesapám már nagyon fiúnak várt az tény,érthető hisz van két nővérem, abból mindkettő jól is vezet szerintem, bár az egyikük egy kicsit tipikusabb nő, őt nem érdekli annyira mi van az autójával, csak menjen, a másiknak meg autószerelő a férje :)

sokat vezetek, s szeretem ha az autó alattam nem csak megbízható és relatív gyors is hanem azért nem egy trágyadomb, ha kell nekiállok én magam kiganajozni bár általában erre nincs szükség

örököltem meg már a cégtulajtól 166-os (3e-es) alfát használatra amit én rakattam rendbe (klíma, olaj, szivárgások stb) mert úgy el volt hanyagolva a "kicsike" (s a parkolással sem volt gondom soha, pedig nem egy matiz)

igazából eddig minden autómat nagyon hamar el tudtam adni s valószínű azért mert jó verda került ki alólam és nem csak azért mert tiszta volt

gftamas 2008.10.28. 09:42:31

Szeretnék leszögezni pár dolgot, még ha megköveztek is. A feleségem tök jól vezet, soha egyetlen karcolást se csinált egyik kocsiján se. Épp most akarjuk lecserélni a kocsiját, 4 éves és 15 ezer van benne. Tényleg annyi, minden évben vittük a kötelező szervizre, vezettük a kis könyvet, benne vannak a km-ek. Ha valaki megnézi a kocsit olyan, mintha tök új lenne. Bármilyen hihetetlen, de van még némi új szaga, ami olyan jellegzetes a valóban új kocsiknál. Az autó egyébként csak kézi mosóban járt. Szóval bármennyire is utáltok, de a hirdetés hamarosan "hölgytulajdonostól eladó, nagyon megkímélt, extra keveset használt" jelzőkkel fog megjelenni. Vagy inkább hazdujunk? :)

gftamas 2008.10.28. 09:45:08

Ja, egyébként láttam olyan autót áruló sportos felsőtestű, izomagyú teremtés koronáját, akinek a BMW-jén nem volt ép lökhárító darab és messze szarabb vezetési kultúráról és tudásról árulkodott, mint a cikkben kicikizett kis fehér Matiz. :) Kedves csajok, ne hagyjátok magatokat, nem mindenki béna kacsa közületek. :)

Redline (törölt) 2008.10.28. 09:45:10

"de ha arról van szó volt már hogy bepattantam és mentem egy kört hogy lássam hogy mit produkál az autó"

Ehhez természetesen hatalmas mûszaki tudás kell. Nem is tudom, hova legyek az ámulattól hirtelen.

"még a férfi kollégák is hozzám jönnek mi lehet az autójuk baja és mit javaslok stb, meg autóvásárláskor is kikérik a véleményemet stb stb..."

Dilemmában vagyok. Antracit színû mûszerfalamhoz a krémbézs vagy a grafitszürke szônyeg menne jobban? Mit tanácsolsz, bölcs sensei? :)

"/mondjuk ehhez hozzáadódik hogy ált 5-10 évvel fiatalabbnak is néznek pedig nem sportcipőben farmerben víritok/"

Ez a "mindig fiatalabbnak néznek" nem véletlenül az "én vagyok a legkeményebb vazze" nôi megfelelôje? Mit szeretnél kompenzálni? Akarsz róla beszélni? :)

ekkerjoz 2008.10.28. 09:48:54

Újabban motort is hirdetnek "hölgytulajdonostól" jelzővel.
Egyszer talán majd buszt, darus nyergesvontatót, vagy árokásó-kotrót is lehet majd így venni.
Az emberek mindent elhisznek, amit el akarnak hinni.
Van aki csak tanyasi csirkét meg tojást keres a piacon.

hülegyerek 2008.10.28. 09:51:34

Nolet:bocs,de a "szakmunkást végzett fiatalemberek KÉPESEK..."kicsit sértő.Én csak (családi okokból,pénzt keresni fontosabb volt mint érettségizni)szakmunkással rendelkezem,de nem érzem magam butábbnak másoknál.Sok egyetemistát,bölcsészt ismerek akik(emberileg)butábbak nálam,és lenéznek mert vannak gondjaim a kvantumfizikával.Ja és én cserélek nekik izzót a kocsiban,mert ők ezt komplikált feladatnak tartják.Mégsem nézem le emiatt egyiket sem.

Voyager 2008.10.28. 09:52:59

Redline, az ilyen kisfarkú agresszorokat mint te vagy :)

guni 2008.10.28. 09:53:10

"Kedves hülegyerek!

A mobile.de-n nincs magyar nyelv... utánanézhetsz! :)
Lehet, hogy te az olasz zászlót nézed magyarnak??? :)"

www.mobile24.hu ;)

Voyager 2008.10.28. 09:55:15

ja és red ha gondolod nagyon szívesen beszélgethetünk róla de ne feledd szellemi párbajt fegyvertelen emberrel vívni nem lehet ;-)

na most jöhet részedről a MNK meg a hülyepicsázás

Fitz 2008.10.28. 09:56:20

Basszus, milyen régóta szúrt aa szemem ez a "reklámszlogen"! :)))
Miért jó, aha 90%-ban nulla műszaki érzékenységgel megáldott nők a tulajok?
Ha csak Anyukámból, meg a barátnőkből indulok ki...
Még az ablakmosót sem töltik újra.
Szóval kösz a cikket!

g.apollinaire 2008.10.28. 09:56:51

Eddigi tapasztalataim nőismerőseimmel, rokonaimmal kapcsolatban:
- lakásuk tisztaságára mégoly igényes hölgyek mozgó szemetesládának tekintik a kocsit.
- általában széttapossák a kuplungot.
- mindenfajta kátyúba, gödörbe, padkára gondolkodás nélkül belehajtanak, volt, hogy a motortartó bak leszakadt ilyenkor (fekvőrendőr megközelítése fénysebességgel).
- a karosszéria csupa karc, horpadás, persze nem emlékeznek rá, hogyan történt.
- ordító hibákat sem vesznek észre (pl. már majdnem leszakad a bal első ajtó, mert a torx fejű csavar meglazult).
A női sofőr számomra a brutálisan gyors amortizációt jelenti: nagy ívben tesznek az autóra, ez biológiai jellegükből fakad. Nem vagyok nőgyűlölő, ezek egyszerű tények.

hülegyerek 2008.10.28. 09:57:30

Dr.Genya:bocsi benéztem,az automobile.be-n van magyar nyelv,ami a Német használtautó.
Te a Belgát irtat.Sorry

Redline (törölt) 2008.10.28. 10:06:49

"Redline, az ilyen kisfarkú agresszorokat mint te vagy :)"

Van egy népi bölcsesség, miszerint akinek rendben van az emésztése, nem beszél a szarásról. Ennek analógiájára akinek nincs szexuális problémája, nem foglalatoskodik azzal, hogy kinek mekkora a farka/csöcse. Tehát, mi a probléma a szexuális életeddel? Zavar az az enyhe túlsúly?

"ja és red ha gondolod nagyon szívesen beszélgethetünk róla de ne feledd szellemi párbajt fegyvertelen emberrel vívni nem lehet ;-)"

Nem gondolnám hogy rosszak a szellemi képességeim, heves reakcióidból ítélve elég fájó pontra tapintottam. Hát akkor kezdjünk neki. Zavar a korosodás, ezért van szükséged a "10 évvel fiatalabbnak néznek"-kényszerképzetre? Nem tudod elfogadni önmagad? Mi a gond?

"na most jöhet részedről a MNK meg a hülyepicsázás"

Ne magadból indulj ki, nem mindenki kezd el alpári módon azoknak a gatyájában turkálni, akiknek nem tetszik a véleménye ;)

Wick 2008.10.28. 10:08:15

Nekem ez kimaradt, mi a szentséges szinkrongyűrű az az MNK?

(a hülyepicsát már kiszótáraztam) :-)))

Fitz 2008.10.28. 10:09:27

Voyager 2008.10.28. 09:24:23

A kivétel, aki erősíti a szabályt. :D

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2008.10.28. 10:10:59

Legjobb a kereskedésből vett autónál az a már nyugdíjas, svájci, orvos, női tulajos, aki nemdohányzó...
(Valójában meg a 60e -t futott céges autóban van 180e, és ez valós történet...)

IQLight 2008.10.28. 10:12:25

Láttam már olyan nőt, aki jól vezetett, de olyat, aki a szervízkönyvet értené, még nem. Műszakilag igénytelenek (dízel Fiestával elment 30.000 km-t egy olajjal), autóápolás kimerül a gépi mosó (messze kerülendő) használatával és még sorolhatnám. A "Hölgy tulajdonostól" számomra negatívum.

bervas · http://mt10.blog.hu 2008.10.28. 10:13:16

Voyager drága, ha az előző jelentkező nem jön be, én is feleségül vennélek :-)

Egyébként gépkezelésnél az adott ember műszaki érzéke számít, nemtől függetlenül.
- Van, aki ért hozzá, és tudja kezelni.
- Van, aki nem ért hozzá, de betartja a használati utasítást, és tudja kezelni.
- Van, aki nem ért hozzá, de be nem vallaná. Mindig rossz az a vacak gép.
- Van, aki ért hozzá, de letojja.
- Van, aki szimplán letojja.
Bármelyik halmazba tartozhat férfi, nő.

Kocsivásárlásnál érdemes beülni a tulaj mellé, és vitetni magunkat egy próbakört. Sokat elmond.

Redline (törölt) 2008.10.28. 10:14:07

"Nekem ez kimaradt, mi a szentséges szinkrongyűrű az az MNK?"

Minden

Kurva

csak hogy mûvelôdj :)

hülegyerek 2008.10.28. 10:14:08

Elnézést,de én ide egy kultúrált beszélgetésre,véleménycserére jöttem.Nem túlzottan vagyok kíváncsi mocskolódásra.Az értelmes emberek nevében:nem lehetne kulturáltan?

Voyager 2008.10.28. 10:18:46

Kedves Red! már látom hogy te vagy az élet császára...

beszólsz (miért is?) aztán csodálkozol hogy valaki felveszi a stílusod és visszaszól

lehet véleményed, hogyne lehetne neked mint férfinak ez fundamentális jogod ugyebár

nem hiszem hogy a magad fajtának kéne bizonygatnom hogy van e túlsúly vagy hogy öreg vagyok e vagy mi a szösz ... :)) lehet hogy egy 90 kilós 180 centis tehén vagyok, na és??

szívesen összefutnék veled személyesen azért .. de csak azért hogy utána sűrűn kérhess elnézést (persze azért ez maradjon teoretikus szinten)

de tudod mit drágacsillag, legyen szép napod mert valszeg attól érzed magad FÉRFINAK ha beszólogatsz, ha beletaposol másokba (s még te irogatsz nekem kompenzálásról.. :)) cool)
Freudnak azért lenne néhány kérdése hozzád, hogy miért is van ez az "egészséges" hozzáállásod a nő nemhez....

Alf (törölt) 2008.10.28. 10:19:26

Csajom szőke, fiatal, 4 éve vezet, eddig egy karcolást sem ejtett semelyik autón, amit hajtott (ford transit, honda jazz, vw caddy)

Kreszt ismeri, autót takarít.

adieu

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.10.28. 10:19:53

az ilyen körbesérülek városi használatban sajnos összejönnek. mondjuk ilyen tempóban, ilyen alcsony futásteljesítnél azért má tehetség kell hozzá.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.28. 10:20:25

Én azon akadtam ki hogy vazze ÉRETTSÉGI ELŐTT AUTÓT? Kisé elkényeztetett lehet a ribanc vagy mi.

Hát nekem érettségi után se nagyon volt autóm. Amikor megörököltem (nem új vásárlása miatt) a családi járgányt, akkor lett. (Úgy 8 éve.)
És erre vigyázok is, mert a hibái nagy részét már kikupáltuk, és elég megbízható. Újat, másik használtat venni meg pénzem úgysem lenne (nem is lesz).

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.10.28. 10:21:21

ja, nem magamról beszélek, csak körbekoptatott használtautót vettem :)
ez legyen a legnagyobb baja

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.28. 10:25:04

@Mindenki a "rommátört kiflihajtogatott autó" dumával : Valszeg azt fogják rá mondani, mert manapság olyan autót találni (pláne neppernél!) aminek nincsenek rejtett stiklijei, gányolási, rohadt nagy mák.

Én mindenkinek aki tanácsot kér azt szoktam mondani hogy tegyen félre 100-150 ezret az ilyenekre, és örüljön ha nem fog kelleni... A legtöbben nem azért adják el az autójukat mert megunják hanem mert költeni kéne rá.

Wick 2008.10.28. 10:25:41

"szívesen összefutnék veled személyesen azért .. "

esküvő lesz itt akárki meglássa :-P meg egy csúnya válóper.

Ebben a kuplungégetéses dologban amúgy lehet valami, az istennek nem sikerült megtanítani a volt csajomat gumit füstölni rendesen, folyamatosan ki akarta kuplungozni az autót pörgés előtt. Még jó, hogy a húzókuplung strapabíróbb, mint a csoffadt nyomók. :-)

bervas · http://mt10.blog.hu 2008.10.28. 10:25:53

Én biza érettségi előtt kaptam bőven a velem majdnem egykorú 2102-est. Mekkora kalandok voltak vele... :-) Sajnos már menthetetlen volt, szétrohadt pár év alatt.

Bq 2008.10.28. 10:26:12

Szerintem a vezetésre való képesség nem feltétlenül van elválaszthatatlan összefüggésben a műszaki (szak)tudással. Ott van pl. anyám, nem vezet rosszul, de az is biztos, hogy nem fog nekiállni olajat cserélni/szintet ellenőrizni, akkut kiszerelni-tölteni, hűtővizet nézegetni. Más kérdés, hogy ha kigyullad egy qrva nagy piros lámpa a műszerfalon, valószínűleg nem megy tovább a jószággal:)
Megint más kérdés, hogy egy mai, korszerű autón lassan tényleg nem lehet semmi mást házilag karbantartani az ablakmosóvíz utántöltésen kívül, egyrészt, mert szervizkönyv/garancia, másrészt, mert egy gyertyacserékez is szét kell kapni a fél motorteret...:) Aki meg a kötelező szervizeket is elhanyagolja, az legalább ilyen gondossággal bánik bármi mással is, nemtől függetlenül.
Motoroknál női tulaj: nem értem, hogy ezzel mi a probléma. A motorosok között is egyre több a lány, nyilván van nekik motorjuk, nyilván el akarják adni ők is ha lecserélnék...

Eb 2008.10.28. 10:29:17

Mit vártok egy "több nyelvvizsgás, világirodalmilag igen tájékozott bölcsész"-kétől aki még csak most készül az érettségire?

Elektro (törölt) 2008.10.28. 10:31:28

Az én autóm esete hasonló a postban szereplő járgányéhoz, azzal a különbséggel, hogy a "hercegnő" tudhatott vezetni és barmolta össze. Szerencsére "apu" volt a kocsi igazi gazdija, ezért remek műszaki állapotban volt (van most is).
Ellenben a saját családom hölgy tagjainak a kocsijai, igazi női autók: extrém alacsony futott Km (10 éves autóban 40e!!! Km), meghúzva itt-ott és olyan dzsuva belül...
És, hogy miért vennék nőtöl autót? Mert általában nem 110 kilósak, mint én, ezért nem ülik ki az ülést, nem markolják olyan erővel a kormányt, mint a férfiak, ezért nem annyira kopott a kormánykerék, meg a váltógomb, nem kiváncsiak, hogy max mekkora sebességgel lehet még egy kanyart bevenni, ezért valszeg a futómű is jobb kondiban van és kevésbé izgulnak zöld lámpánál gyorsulási versenyezni, ami nem egy utolsó szempont ha a motor és a kuplung állapotát nézzük...
Nekem vásárlás után kb 40e HUF költségem volt a kocsira (olaj, szűrők, 1-2 filléres apróság), azóta (1,5 éve) hibátlan. Nem túl rég volt műszakin és és egy ruppót nem kellett költenem a vasra.
Messzemenő következtetéseket persze kár lenne levonni az eladó korából és neméből, de egy biztos: kocsit csak tulajtól veszek, nem kereskedésben. Lehetőleg nőtől...

hondacivic 2008.10.28. 10:32:12

En pont most keszulok hasznalt autot venni az asszonynak. Nos a hirdetesekben en is, es o is messzire keruli a "holgy tulajdonostol" jelzot.

Biztos van olyan holgy is, aki

1. mindig idoben viszi az autojat olaj, legszuro, vezermuszij stb. cserere
2. tokeletesen parkol a legszukebb bevasarlokozpontban is
3. felismeri (de min. felhiv egy hozzaertot), ha barmi furcsasagot eszlel menet kozben (pl. vilagit egy visszajelzo lampa, furcsa hangot ad a motor, stb)
4. teli ablakmoso folyadekot idoben betolti
5. idonkent memgeri az olajszintet, hogyha kell utantolthessen
6. a tengelykapcsolot rendeltetesszeruen hasznalja, es idoben le is szall rola (csuszos kuplung, felig benyomott pedallal kivaltott reccsenesek elkerulese)
7. a gyermek gyerekulesbe helyezesekor a nem veri neki az ajtot a masik -kicsit szukebben- parkolo autonak
8. a valtot rendeltetesszeruen hasznalja es nem extrem, korkoros mozdulatokkal helyezi kettesbe, hogy aztan csak ugyanazon a bejaratott extrem mozdulaton legyen hajlando bevenni azt a fokozatot
9. idonkent kitakaritja az autot, es az esetlegesen keletkezett horpadasokat nem egy napocska matricaval tunteti el
10. kello tavolsagra megall a magas jardaszegelynel (mintha az egy fal lenne), nem pedig az elso lokharitot leszakitva maszik fel ra
11. eszreveszi ha egy a 30cm-es utpadka, ill. egyeb tereptargy pont beleesik a kanyarodasi ivbe (hatso kereknel is!)
12. nem torte meg ossze a kocsi elejet sminkeles, szemezes, sms olvasas miatt

DE EN ILYEN HOLGGYEL MEG NEM TALALKOZTAM. Igaz ferfibol sem mindenki ilyen, de sajat "himsoviniszta" (bar inkabb maradnek a realista jelzonel) statisztikambol, ill. tapasztalatombol kiindulva aranyaiban joval tobb ferfi teljesiti a fenti pontokat. De ha mast nem, legalabb tobb pontban teljesitenek.

Multkor lattam egy Nissan Micra-s holgyet parkolni. Nos a kemeny 5 perces muvelet alatt valtott kb. 20x, ebbol a valto 21x olyat reccsent, hogy a szivem szakadt meg. Meghuznia akkor eppen nem sikerult a kocsit, biztos jo napja volt.

Mivel draga nejemnek is pont a Nissan Micra tetszik, lattam is lelki szemeim elott, ahogy ezeket a kis Micrakat vezetik a hetkoznapokban. Szoval holgy tulajdonostol hasznalt autot? Kosz nem!

Kedvenc videoim:

www.youtube.com/watch?v=u6YkqTzCGew

www.youtube.com/watch?v=5xyn-9cn0nE

www.youtube.com/watch?v=l2Tc5DfVUnY

www.youtube.com/watch?v=33ssAnMCudQ

www.youtube.com/watch?v=MhMKGtRM8gM

Desko 2008.10.28. 10:33:20

nekem is sikerült első autónak vennem egy '99es coltot, 6kilóért megérte, motor-futómű tokéletes, bár kívülről látszik rajta h nem naon van olyan elem rajta amit ne javítottak volna, ráadásul vmi überbalfasz szaki végzett igen ronda munkát.. de azt hiszem a külcsín kevesebbet számít, a karosszériát olcsóbb javíttatni-újrafényeztetni mint ha a fent említett dolgok lennének rajta darabokban.

stellaz1 2008.10.28. 10:37:33

Én is mindíg azt mindíg azt mondtam, hogy nőtől sose vegyük autót.

Nem a akarcok miatt, hanem mert minusz 20-ban is üveghangon pörgő motorral tolatnak ki a parkolóból egyből indulás után, mert a hűtővizet sose nézik, stb, stb.

Wick 2008.10.28. 10:39:51

Desko: Így van, sőt, végszükség esetén a kasztnit le is lehet sz@rni, csak szét ne hulljon a bódé. Mert inkább nézzenek ki a színház előtt a parkolóból, semmint hogy gyalogg menjek oda (csapágyas motor vs. rozsdás kasztni esete). :-)))

Bq 2008.10.28. 10:40:03

"Eb 2008.10.28. 10:29:17
Mit vártok egy "több nyelvvizsgás, világirodalmilag igen tájékozott bölcsész"-kétől aki még csak most készül az érettségire?"

A másik fele a történetnek, hogy a papa se lehet épp egy nagy talentum, ha egy "Check Engine" lámpa kigyulladás után nem veszi ki a kislyány alól a verdát és viszi szervizbe, vagy legalább nem csap vele egy kört, hogy lássa, mi lehet a gubanc, hanem hetekig hagyja a fenébe...
Meghát, az is magára vessen, aki friss jogsis hercegnek-hercegnőcskének úgy ad autót, hogy "tessék, itt a kulcs, vigyed", aztán csodálkozik, hogy a nagyvárosi forgalomban sérül az autó...

JaniV 2008.10.28. 10:42:52

A feleségem és a lányom is jól vezet!

Szerintem a lányom lassan jobban vezet, mint én (tízéves jogsival), büszke is vagyok mindkettejükre.

Érteni a (mai) kocsikhoz? Szerintem csak vezetői/üzemeltetői szinten kell. Sok ffi társammal együtt komoly gondban lennénk, még az egyszerűbb hibákkal is, az agyonelektronizált korszerű kocsinkkal. (A számítógép minden szarért letilt és mozgásképtelen a kocsi, egy apró izzócsere is komoly szerszámozottságot igényel, stb)

Ki hogy viszonyul a kocsijához? (saját, vagy nem): kinek mire kell, mire használja. Nyílván egy üzletasszonynak másra kell, mint egy virágosnak és egy állatorvosnőnek, sorolhatnám. Természetesen lehet igényes magával szemben, de lehet, semmire sem becsüli, csupán munkaeszköz, úgy is néz ki a kocsija (kívül-belül). Ismeretségi körömben van példa mindegyikre.

biker_kolee 2008.10.28. 10:44:15

Tényleg nem vall magas autós intelligenciára, hogy még a férfi társunknak nevezett édesapa sem vágja, hogy mi lehet a királynői hintó baja. Így korán reggel kicsit felhúzott a cikk. Hogy lehet így elhanyagolni egy autót, és nem törődni vele még a minimálist sem.. Azt vártam a cikkben, hogy mikor fogy el az olaj, és adja meg magát a motor... :) "Ja,mert azt is kell nézniiii?!"

Sir Zet 2008.10.28. 10:45:26

Véééégre már előkerült ez a téma! Én mindig baromságnak tartottam ezt a "női tulaj"-dolgot, pl. anyukám vezetési módjából is kiindulva inkább hátrány a női tulaj. (Váltani mindig utál, piros lámpánál kuplung benyom+sebváltó egyesben, parkolás problémás stb.)

=Daniken= 2008.10.28. 10:46:04

remek a cikk!

Tipikus:-)

Sajnos még élénken emléxem sznob bölcsész exbarátnőmre.hamar kapott egy céges autót, amit alig 3/4-ed év alatt körbezúzott.váltani-csúsztatni nem tudott, undorító retkes volt az autója, tele zacskókkal,flakonokkal, kutyaszőrrel..a kocsi hónapokig nem volt lemosva..mondván úgyis tél van.a hátulját úgy zúzta le, hogy feltolatott egy járdára, de miután megnézte a helyet eltelt egy kis idő a műveletig és NAHHÁÁT, egy szemét Transitos odaállt és ő meg beletolatott.:-DD egyszer felakadt két virágágyásra elölről és hátulról is, egyidőben.egyszer reggel rajta hagyta a világítást a kocsin, persze hogy délután 5-ig lemerült az akksi.de ő persze okosabb mindenkinél, társaságban észosztás,"nagyon művelt vagyok" de legegyszerűbb dolgokhoz...a céges autómat úgy koccolta le, hogy kereszteződésbe behajtás előtt persze hogy a kutyát nem hátra rakta be.mivel vezetni nem tud, minden váltásnál bólint az autó, a kutya egyből kidobta a taccsot.ülésre, konzolra, komplett reggeli.ő meg lehajol hozzá miközben gurul be a kereszteződésbe és meg volt lepődve, hogy az az Opel egyszercsak ott volt előtte...
megértem azt is,hogy van akinél ez nem szempont.
legyen okos, kirakat, otthon lehet hülye?? szíve joga.
jó példa is van: másik ex okos, csinos, jól vezet, jó fej, belevaló nő.Hát nem férjhez ment már??:-))))
Nem is lenne baj egyébként,ha vki ügyetlenebb, különbözőek vagyunk.Csak az a gőgös, "ki ha én nem" nagyképű lenézés ne lenne, akkor könnyebb lenne elfogadni.
Másik horror eset:
szőke, kedves, sokak szerint impozáns partíciókkal megáldott hölgy, megvette a BMW-t, majd autópályán megfőzte a motort, nem tűnt fel a vízhőfokmérő lámpa piros fénye.Jujj, de drága, milyen szar ez a BMW..;-)
Amúgy én egy kezdő vezető nőnek pont ezt a Matizt venném.megtanulni pont jó, csak aggódnék az EURO NCAP miatt...

gnme 2008.10.28. 10:49:26

Utastér hogy néz ki? Minden összekarmolva? Kapcsolók kapcosak, sebváltó körül szoknyaköröm által szétszaggatva, kézifék kötél elszakadva ilyesmi? ...

stellaz1 2008.10.28. 10:53:37

Kiváncsi vagyok, hogy ezután a cikk után csökken-e a használtautó piacin a "hölgytulajdonostól" szlogen :))

Én is néztem nemrég egy használt opelt. Od avolt írva, hogy hölgy tulajdonostól, majd megjelent a kocsival egy férfi, mint tulajdonos. Mondom, akkor hogy is van ez a hölgy dolog? Azsongya, ja a barátbője használta, és éppen szakítottak, ezért adja :)

Hát persze :)

Auto-InterCont 2008.10.28. 10:55:43

Az alábbi autó pedig pont az ellenkezo képpen van hírdetve.
www.hasznaltauto.hu/2467659_peugeot_206_2000
Igaz nem az van eltitkolva, hogy holgy a tulajdonos, hanem az, hogy nyugdíjas. Úgy dontottunk, a tulajdonossal /aki mellesleg az édesapám/, hogy nem kell ilyeneket írni egy autóra, mert ha valaki látja, az tudja, hogy mit vesz. Nekem kereskedonek is az a meglátásom, hogy autót magánszemélytol érdemes venni, vagy olyan kereskedotol, aki megbízható ismerosunk. Igaz én az autókat Németországból hozom és 3 éves BMW-kre azonnal lecsapnak nálam, pedig 150-160 ezret futottak. Nálam nincs eltitkolva semmi, sem a futás, sem a sérulés. Utóbbit egyszeru kivédeni, nem hozok sérult autókat. Ezt csak azért írtam le, hogy nem minden holgy tulaj és nem minden kereskedo egyforma. Nincs szukségem magyar reklámra, hiszen nem ott árulom az autóimat, ez a Peu azért kivétel, mert édesapám kért meg, hogy tegyem fel hírdetni. Az árát megkéri ugyan, de azt mondta, ha nem megy el, akkor ennyit neki is megér.

Wick 2008.10.28. 10:56:21

Daniken, ha AUTÓPÁLYÁN megfőzte a bömbit, akkor ott tényleg a kocsi volt a hibás. Városban, dugóban határeset, az lehet önhibás is.

A 75-ből is tűnt el a hűtővíz, mert, mint később kiderült: elektronyikagond miatt nem kapcsolt a hűtőventillátor. Csajos egyből félreállt vele, és hívott mifaszvan. Mondtam neki: milenne, ottlakik egy utcányira valamelyik barátnőd, kotorj fel hozzá, nagy pletykafészek ő is, mire kidumáljátok a világot lehűl a motor, lehet bele borítani a 10 liter vizet, és mellesleg dugó sem lesz, hogy a ventillátor hiánya gondot okozzon. Irány haza, és majd jól megnézem. Ennyi.

:-)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2008.10.28. 10:56:22

Szerintem ezekkel a hibákkal semmi baj nincs, ha megjelennek alku képében.

Ha javítás nélkül adják el, akkor a sok horpadás, karc, miegymás, vízforralás, kezdődő hengerfejesség mind-mind kiváló alkualap, ha meg javítják, akkor a motor rendbe' van, a fényezés meg ugye kétféle lehet. Vagy megmutatja a rétegvastagság mérő, és megintcsak alkualap, mert nem sérülésmentes, vagy nem mutatja meg, és akkor örülünk, mert normálisan javították a fényezést is.

Amúgy meg régi terepjárós mondás, hogy "Csak az első karc fáj." :))

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 10:56:48

Egy autót úgy lehet legjobban vezetni, hogy az ember együttél a géppel, érzi és tudja, mi miért történik.
Egy nő erre képtelen. Ha benyom egy gombot vagy pedált, fogalma sincs, mi történik gyakorlatilag, csak az ablaktörlőt látja mozogni, vagy érzi, hogy lassul.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 11:04:29

..legközelebb anyámnak automata váltós kocsit fogok javasolni.
Szeret váltogatni, csak nem tud. Lefelé gázfröccs nélkül, nagyon lassan, felbúgó motorral.
Előzés előtt ötösben 100-ról 1.2-es motorral én mondtam neki, hogy váltson vissza, és ne féljen padlót nyomni, azért van akkora útja a gázpedálnak.
Jaj.

maripán 2008.10.28. 11:04:55

Anyádnak palánkot igaza van....

Az autónak lelke van...amivel foglalkzni kell :) nő létemre még soha egyetlen autót nem húztam meg (toyota,peugeot, seat) és parkolni is tudok ! tolatva....olyan helyekre beállok ahová a párom csak kínok közepette képes. El is ismerte, jobban vezetek mint Ő :) Nekem ennél nagyobb elismerés nem kell...

hátramozdító 2008.10.28. 11:05:31

Volt szerencsém egy olyan Astrához, aminek hölgytulajdonosa sosem váltott a 3. fokozat fölé. Soha. Beletett így 50000 km-t. De ugye használt autót csak nemdohányzó hölgyek árulnak. Én inkább vennék egy egy olyat, amivel vagány srác járt, mert róla jobban el tudom hinni, hogy nem keverte össze az ablakmosó tartályát a hűtőével...

=Daniken= 2008.10.28. 11:06:20

Wick:

igazad lenne, csak azt nem írtam bele, hogy már napok óta égett a lámpa..a szép keményre fővés pedig az M3 kivezetőn történt...a kocsiban alig volt 40 000...újonnan vette, csak ugye a többihez már hülye volt.amúgy más baja nem volt, amennyire tudom, nem törte az autót soha.ez például nagy + pont:-)

hülegyerek 2008.10.28. 11:08:28

Nők-nők.konyha,háló,o.k.
Autó,nem o.k.
(tisztelet a kivételnek)

=Daniken= 2008.10.28. 11:10:59

Wick:

jó a 75-ös sztori:-)))realista látásmód, nagy életismeretre vall.de ehhez rá is kell érni:-)))

Grafithuszar 2008.10.28. 11:11:31

Hát igen. Múltkor kölcsönkértem édesanyám kisautóját. (Ami egyébként egy 2 éves autó, és egy karcolás nincs rajt) Nézegetm a forgalmit: a zöldkártya 2 hónapja lejárt...Mielőtt elindultam, átnéztem az autót, az ablakmosótartály csont száraz volt...

Auto-InterCont 2008.10.28. 11:13:58

AnyádnakPalánkot 2008.10.28. 10:56:48

Én is így gondolom, de nyílván nem csak nokre vonatkozik, hanem mindenkire, aki azért nyomja ki a kuplungot váltás elott, mert így tanulta. Ha viszont megkérdezzuk, hogy mi torténik kozben a hajtásláncban, fogalma sincs. Amikor a csajom arra kért, hogy tanítsam meg úgy vezetni, ahogy én tudok, egybol itt kezdtem, a mechanikánál. Képtelen volt felfogni és nem is igazán érdekelte. Én mondjuk magammal sem vagyok elégedett. Nagyon sokféle autót vezetek és egyes autókban, ahol nem tokéletes a kilátás elbizonytalanodok és sokkal vontatottabban megy minden. Igaz ez azért lehet, mert soha nem váltok sávot csak tukorbol. Talán, ha így tenném minden gyorsabb lenne?

hottentotta 2008.10.28. 11:15:20

Koncz János újabb remekkel örvendeztetett meg minket. Bravó, János!

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 11:16:36

Próbáld meg elmagyarázni, hogy ha hátultekerős autóban esőben rárúgunk a kuplungra, akkor mitől csúszik meg a hátsó kerék.
Én ezt konkrétan megpróbáltam, de van egy olyan érzésem, hogy nem voltam elég meggyőző.

Cook kapitány 2008.10.28. 11:17:31

Ez engem kísértetiesen emlékeztet a némely hölgy- és bölcsésztulajok számítógépeire. :-))

Indításkor 4 hibaüzenet amit "csak le kell OKzni", egy csomó program ami "valamiért" nem indul el, csurig tele lévő vinyó, kukában tárolt fontos fileok, feltelepített de nem működő víruskereső, emiatt 5 vírus és végül 1650 db. ikon a desktopon. :-)

Szerencsére ezek egy újratelepítéssel általában javíthatók. :-)

ui.: tisztelet a kivételnek.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 11:18:12

Persze hatalmas titszelet annak, aki ezekkel a dolgokkal nő létére tisztában van.
Bár ha lehet választani, hogy könyékig olajos nagypofájú raliversenyző csaj legyen, vagy műszaki analfabéta kis finomka, akkor én az utóbbit preferálom.

=Daniken= 2008.10.28. 11:20:40

petyo:

nem tudtam, hogy ez axióma, én is megtapasztaltam már testközelből.eddig ez megállja a helyét.
mostantól vigyázok a bölcsész nőkkel:-)

hülegyerek 2008.10.28. 11:22:57

:) azért küldök néha egy mosolyt,mert csak így frissül a blog.Tapasztaltabbakat kérdem normális ez? ha nem látom az utánam jövőket nem tudok rájuk reagálni.

Bq 2008.10.28. 11:23:28

"AnyádnakPalánkot 2008.10.28. 11:18:12
Bár ha lehet választani, hogy könyékig olajos nagypofájú raliversenyző csaj legyen, vagy műszaki analfabéta kis finomka, akkor én az utóbbit preferálom. "

Nem lehet a kettő közötti félút?:) Vagány, talpraesett, nem muszáj, hogy menjen neki fél óra alatt egy blokk szét-össze, de mondjuk villanykörte cseréhez ne kelljen pasit hívnia:)

=Daniken= 2008.10.28. 11:25:03

Anyádnak Palánkot:

egyetértek, én is az utóbbira szavazok, de ha nem kérek sokat az élettől, legyen inkább a középút.találkoztam már nem egy ilyen csajjal, sajnos nem is túl sokkal.nagypofájú rallyversenyző csajt is ismertem, inkább kerülendő kategória:-)

Auto-InterCont 2008.10.28. 11:25:12

Cook kapitány · rantotta.blog.hu/ 2008.10.28. 11:17:31
Némiképp magamra ismertem a számítógépes témában, na jó nem ilyen súlyos, de ha nem tárolsz a gépeden olyan dolgokat, ami pótolhatatlan /nem tudom, hogy jó-e, de én azokat egyik mailboxombol, a másikba kuldom/ akkor nem fogsz vagyonokat kiadni, ha valaki rendbe szedi.
Hála Istennek én az autókhoz érzek nagy vonzalmat, így az nem is úgy néz ki, mint a számítógépem.

Auto-InterCont 2008.10.28. 11:27:41

Bq 2008.10.28. 11:23:28
De bizony legyen kis finom tundérke és hívjon csak engem, ha ízzót kell cserélni!!!

jojoka 2008.10.28. 11:27:42

Hali

Női vezetőkről :
1. eset Wartburg 1.3 áron alul hölgytulajdonostól eladó. Fék alig, olaj kevés, kézifék egyáltalán nem működik, ajtó-tömítések szétszakadva, motorban 35 ezer km 6 évesen (tényleg). Megvettem (röhejes áron) olcsón megcsináltattam és boldogan használtam amíg egy kedves hölgy vezető belém nem jött az alfájával rommá törve ezzel a warbit.
2. Citroen Xara, szépen lemosva , rengeteg plüss állatka included parfűmszag olyan, hogy jobb lett volna ha dohányzik a csaj. Fék semmi, kérdezem a hölgyet, hogy szerinte mi ez borzasztó fémes hang. Ő nem tudja, de a fékpedálban lehet kevés a zsír mert mindig olyankor hallja.
Én is ennyire röhögtem mint most a kedves olvasó. :-)
Féltengelyek is csikorognak mint állat. Elképzeltem a javítási költségeket és inkább csak elmondtam neki, hogy miért olyan nehéz kanyarodni az autójával. Két hét múlva már 20%-al olcsóbban hirdette... Gondolom a szerelő mondott neki egy összeget ami felemésztette volna a következő száz műkörmös látogatás költségvetését.

Manyizga (törölt) 2008.10.28. 11:36:43

Tavalyi eset. Édesapám és öcsém autózott hazafelé a HiLuxszal, lakott területen kívül. Az út szélén állva egy Yarist láttak, két jól öltözött hölggyel, anya-lánya konfigurációban valszeg.
Azok integettek, hogy álljanak meg. Kicsit gyanakodva (mer' ugye a reklámok szerint a Toyoták nem romlanak el) megálltak.
A hölgyek panasza: nem tudják elindítani az autót, elgyengült, rángatott, majd leállt.
Megpróbálták ők is. Gyújtás rá, indítózás: semmi. A sárga fény meg a szintjelző veszettül mutatja, hogy nem sok benzin lehet benne. Rákérdeznek, hogy "mióta világít a lámpa?" Ó, már két napja! "És nem kellett volna megtankolni inkább? Mert, elfogyott a benzin!" AZ NEM LEHET, mert az autó még nincs két hetes!!! :)))

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 11:38:00

..aztán nehogy csak akkor hívjon, amikor taxizni van kedve, egyéb szükségleteit pedig más elégíti ki. Abban nincs semmi biznisz.

Auto-InterCont 2008.10.28. 11:47:38

Hulegyerek!
Próbálkozz a lap fissítése gombbal! Lehet, hogy megoldás a problémádra!

Teleszkop 2008.10.28. 11:52:37

Redline:

"Ez a gyanú csak akkor merülne fel, ha papírtologatás helyett autót szerelnél ;)"

Ez fájt :)

Nem áll tőlem messze egy olajcsere és égek a vágytól, hogy minél több dolgot megtanítsanak nekem (mármint autószerelést). Kotorásztam már miniszoknyában a motortérben, mert lecsúszott a kábel az önindítóról. Férfi-e vagyok? :)

Auto-InterCont 2008.10.28. 12:01:15

hbarby! Szeretném határozottan cáfolni a felvetést, miszerint férfi-e vagy! Egy beszélgetés után referálnék itt a tobbieknek, hogy Te igazán no vagy!

Labancz 2008.10.28. 12:13:04

Háát mit lehet még elmondani? Használtautót "hölgytulajdonostól" soha!Lagalább annyira gyanús a dolog, mint a "BMW 745 fullextrásan, megkímélt állapotban, kevés km-mel motorospostástól eladó" :-)

evilke 2008.10.28. 12:18:01

Hbarby!
randevú? együtt tanulhatnánk meg hogyan
kell szerelni.
régebben középiskolában irni kellett egy verset, aminek a "Szerelem" címet kellett adni. Megtettem, arról szól hogy fékbeállítás zajlik, mivelhogy szerelem.
de persze közben tele szexualitásra -de a szerelésben használt szavakkal- utaló hasonlatokkal, metaforákkal. egy csajnak sem tetszett akkor...

Koncz_János 2008.10.28. 12:24:19

Evilke!
Láthatnánk azt a verset? :-)

hülegyerek 2008.10.28. 12:25:06

Labancz:a motoros póstás sokat csencsel ám,a simsonból árulja a benyát,és inkább 745-tel jár.:)
Auto-InterCont:A frissítés gombot nem találtam,de van itt fent egy olyan hogy aktuális oldal frissítése.Az is jó.Köszi.
Én nem értek az ámító...(bocs) számítógépekhez,de az autókhoz igen.most akkor számtec spíler hölgyeim lehet hurrogni.

Nolet 2008.10.28. 12:28:39

hülegyerek 2008.10.28. 09:51:34
Nolet:bocs,de a "szakmunkást végzett fiatalemberek KÉPESEK..."

hülegyerek: aki a szövegemből nem érzi ki az iróniát, amivel a talán szükségtelen iskoláira felfuvalkodott álértelmiségi libát helyretettem, jobban teszi ha elgondolkodik, függetlenül attól, hogy milyen iskolát végzett. A humor sokat segít az élet elviselésében.

hülegyerek 2008.10.28. 12:43:22

Nolet:bocsi csak többször érzem az emberek megvető tekintetét ha boltba megyek,melósruhában.Sőt a boltos egyszer megkérdezte hogy:"nem találtad a kommersz páleszt,hogy nem vettél?"
Ez egy kicsit rosszul esik néha.Bocs az egész múltidőben,mert egy ideje nem Magyarországon dolgozom.
Kicsit túlspiláztam o.k. ne haragudj.
Egyébként biztosíték a becenevem,haverok között:mindig oldom a feszültséget:-)
A humorral nincs bajom,csak még reggel volt.kávé,pisi előtt.

invad3r 2008.10.28. 12:44:44

Aki hölgytől akar autót venni, annak legyen elrettentő példa anyám, aki:
-hónapokig nem tudta, hogy kell 5-ösbe rakni az autót (hiába magyaráztuk..)
-heti többször jár vele a tescóba (kb 1km-re) és persze ugyanúgy forgatja 3000-ig a -10 fokos motort
-ha közvetlen utána ülök autóba, feltűnően csúszik a kuplung...
-eddig kb 5-ször hajtott fel a padkára, mert a szembejövő szerinte nem húzódott le (út szélén parkoló kocsik miatt)

Pedig sokak szerint jól vezet :)

hülegyerek 2008.10.28. 12:55:13

Amúgy tűzoltó ismerősöm azt mondta hogy matizból komoly balesetnél,még élő embert nem szedtek ki.Ezen elgondolkodva,arra a következtetésre jutottam hogy:matizt nem veszek.Se nőtől,se férfitől.
Megyek dolgozni,valakinek azt is kell.
További jó blogolást.

Bambano 2008.10.28. 12:57:05

Azt nem értem én ezekben a nem értekhozzá nőkben, hogy mi a rossebért nem bírják azt mondani hetente/két hetente apucinak, pasinak, tesónak, hogy ugyan nézz már bele a szekérbe, mi van vele... Az, hogy műszakilag nem ért hozzá, tolerálható (bár akkor hogy ment át jogsinál a műszaki vizsgán? A bokája a füle mellett volt?), de hogy nem kér segítséget abban, amihez nem ért, az szerintem idiotizmus és hozzáállási problémát mutat.

Ismertem olyan magas beosztásban dolgozó hölgyet, aki addig nyomta a gázt, amíg ment az autó. nem foglalkozott semmivel, szállította a kutyáját. Majd amikor, a motorolaj utolsó cseppje is elfogyva, összesült a motor, kapott egy széééééép bazi nagy kerek számlát. De a szerelő nem volt hajlandó beleülni a kocsiba, annyira koszos volt belül. Szóval női sofőr... khm.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 13:05:55

..a legjobbak akkor is azok a padkát felszántó szuzukisok, akik azt hiszik, nem fér el a szembejövő, pedig de.

(idézet az Anyám Suzukijából)

Nolet 2008.10.28. 13:12:11

hülegyerek:

korrekt.

Aki meg ilyen fasz, hogy ezért lenéz, az magát nézi le, magával van baja.

"Az hogy mások hülyének néznek, nem azt jelenti, hogy ez így is van"


Matiz:

Érdekes, én is azt gondoltam, hogy a MAtiz töréstesztje nem lehet jó, ehhez képest egy ismerősbe (Passat) belecsattant oldalról egy Matiz, nem lassan. A Passat hátsó hídja egy az egyben kiszakadt, a Matiz eltűnt a szélvédőig (motor kuka) de a nő egyben kiszállt. (be volt kötve+zsák)

pimpike_ 2008.10.28. 13:14:28

Én csak annyit mondok :

" Három dolog van ami a legtöbbet árthat egy autónak : nő , gyerek , kutya ...."

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 13:20:52

"de a nő egyben kiszállt"

Melyik üvegen keresztül?

zöldi 2008.10.28. 13:52:52

Múltkor megyek a motorért a garázsba,, helyes kiscsaj tipródik egy Twingóban.Odaszól:
-Szia! Bocs, nem tudom elindítani, segítenél?
- Immobiliseres?
-??%#&?
-Mindegy...
-Nem lehet a kulcsot elfordítani.
-Aha, akkor kormáynzáras :D
-???
Megmutatom, hálás tekintet.
-Megmutatod, hogy kell rükvercbe tenni?
- ??!!!?!?!
-Barátnőmé, megyek érte a reptérre.
-Jó utat!

WP12 2008.10.28. 14:13:53

Számomra a "hölgy tulajdonos" eleve elrettentő a hasznaltauto.hu-n. Mindig olyan érzésem van, hogy a "hölgy" és "idős" tulajdonosok "autóit" a nepperek árulják, miután ki tudja hány donorból összeállítottak egy "megkímélt" autót.

Másfelől pedig családon belül sincsenek jó tapasztalataink a hölgyek vezetési szokásaival. Anyukám is, és hugom is okozott már apróbb, de annál bosszantóbb károkat. Beletolattak, neki mentek, meghúzták, stb.

Ráadásul, hiába magyaráztuk, hogy hidegen a turbo-diesel motort nem szabad pörgetni, valahogy mindig "úgy sikerült", hogy 4 ezer fölött kapcsolták a kettest.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 14:18:06

Hehe!

Max anyámtól vennék autót, más nőtől nemigen.

Megy a husika 50-nel egyesbe, hideg motorral, hogy gyorsabban bemelegedjen, hagyja, hogy a benzinkúton megnézzék az olajszintjét, és utántöltsék, elviszi a szerelőhöz, és kicserélik neki az irányjelzőfolyadékot.

Meg össze van karmolva a kilincs, kormány, sebváltó.

Szal egy nő jobban lelakja az autót, mint egy tapasztalatlan bagós.

Sztem. :)

Shadowbull 2008.10.28. 14:22:38

"mondjuk ehhez hozzáadódik hogy ált 5-10 évvel fiatalabbnak is néznek pedig nem sportcipőben farmerben víritok"

Ez csak annyit jelent hogy nem vagy mar 20, mert 10evesnek megsem nezhetnek :)

Egy jol karbantartott 50esre tippelek.

Eddig meg csak ettol a korosztalytol hallottam, hogy 10 evvel fiatalabbnak neznek :)

sb

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 14:30:09

Anyósom drága.

Megnézném-e mi baja a kocsinak, mert olyan furcsa hangja van. Mondom oké, de mégis mi furcsa? Aszongya nem tudja, de a macska mászott ki alóla, oszt azóta nagyon hangos. Na, lecsekkoltam, mondom is a mamának, óvatosan etesse a macskát. Szegény cirmos valszeg szétrágta a kipuffdobot, irigylem a fogait.
Kocsicsere, Warnyú megy, Fabia jön. Ezerszer el kellett mondanom, hogy mindent ott talál benne ahol lennie kell. A jobb oldali továbbra is a gáz, és így tovább. A legjobb: mikor feladta a váltóval vívott csatát aszongya, jó neki a negyedik is, úgyis csak 90-el jár max. Nna, itt az 1.2-es Fabia 13 literes fogyasztással.

Most meg Asszonnyal bírkózok. Nemrég törtem el a bokám, kénytelen vagyok rábízni az életem. Pár hete vették le a gipszet, de nekem kellett felvinnem a kocsit a parkolóház ötödik szintjére, mert csak ott volt szabad hely, a lelkem meg az első rámpánál vissza akart fordulni. Érdekes, a balos közlekedés nem zavarja (Írország), de mindig megkérdez mikor váltson. A kuplung meg ugye se nem lábtámasz, se nem kétállású kapcsoló, hogy a többiről már ne is beszéljek. Mondtam is neki, ha felépülök nem lecseréljük az autót, hanem majd én veszek magamnak egy másikat, ez meg lesz az övé. Ha meg kikopik alóla és nem találunk olyan idiótát aki megvenné, megy a bontóba. Remélem inkább megtanul autót használni.

Bambano 2008.10.28. 14:34:43

Még az átkosban történt, ladában felnőtt hölgy ismerős életében először vezet kölcsön trabit nyaraláskor. A problémák a kúton csúcsosodtak, nem találja a tankolási pontot :) Kutas csak annyit mondott: legközelebb olyan autót lopjon, amihez ért:)

aGinger 2008.10.28. 15:04:05

Nő vagyok, hölgy nem :) - 19 éves UNO-val, így parkolni nekem is nehézkes. DE - nem tolták a fenekem alá a kocsit, megdolgoztam érte, EZÉRT karban tartom, figyelek rá, és még mosom is, mert büszke vagyok rá, hogy az enyém, és nem másé :). Ó igen, és anno az oktatóm szíveskedett felhívni a figyelmemet arra, hogy nem csak a sebességmérőt érdemes nézegetni a műszerfalon, szerintem ez a tétel mostanában kimarad a rutinon...de ritka madár lehetek, főleg a pesti vezetési morált nézve...én sem vennék 'hölgy'től autót :D

aGinger 2008.10.28. 15:05:07

Nő vagyok, hölgy nem :) - 19 éves UNO-val, így parkolni nekem is nehézkes. DE - nem tolták a fenekem alá a kocsit, megdolgoztam érte, EZÉRT karban tartom, figyelek rá, és még mosom is, mert büszke vagyok rá, hogy az enyém, és nem másé :). Ó igen, és anno az oktatóm szíveskedett felhívni a figyelmemet arra, hogy nem csak a sebességmérőt érdemes nézegetni a műszerfalon, szerintem ez a tétel mostanában kimarad a rutinon...de ritka madár lehetek, főleg a pesti vezetési morált nézve...én sem vennék 'hölgy'től autót :D

aGinger 2008.10.28. 15:06:20

Igen, ellenben az internettel néha vannak gondjaim... :]

JaniV 2008.10.28. 15:07:44

Ötvenes éveiben járó (elvált) óvónő tavaly nyáron jött: A régi ismeretségünkre tekintettel, nézzem meg, mi van a kocsival, mert égett ugyan egy piros a műszerfalon, de egy éve már nem, (ÖNJAVÍTÓ???) úgyis menni kell műszakira. Akkor volt hat éves a Punto55, amit a volt férje vett neki újként. A kocsi simán vette az első műszakit, utána a zöldkártyás mérést is.

Soha senki nem foglalkozott a kocsival, így természetesen a nívópálcát sem húzta ki senki, gyári eredeti állapotában volt! Az eredeti olajtöltet annyira kifogyott, a kb 1kg olaj a nívópálcát sem érte el!!! A kontrollizzó is egy éve kiégett!!! (60ekm volt)

Fiat motor, Selenia olaj OK!

Friss olajat, új olajszűrőt, légszőrőt vettem bele és +1 izzót tettem be azonnal.

Azóta sikeresen vizsgázott (NKH-nál), a kocsi túlélte, azóta is közlekedik vele.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2008.10.28. 15:09:43

'Metálalmazöld' színű, 2003-mas évjáratú Daewoo Lanos.
A Párom, az anyja, és a huga használják/vezetik.
Az autó belülről úgy néz ki mint egy szemétkosár, kívülről meg mintha megjárta volna a II. v.h.-t.
Mindhárman diplomások, és csak a városba bejutásra és az azon belüli közlekedésre használják a kocsit.
(a hűtővizre és a szervízciklusokra én figyelek, mert ők eljárnának olaj nélkül is...)

Sabc 2008.10.28. 15:09:48

Anyám orvos. 62 éves. Azt nem tudom, hogy ha egyszer el kell adni a Fabiáját, mi az istent írok a hirdetésbe? :)))

adt 2008.10.28. 15:09:50

Tökéletesen egyetértek a cikk írójával.Igaz nem mindenben.Pl, a barátnőm nagyon jól vezet neki egy kiskategóriás autója van.Ő még szerencsére egy karcolást sem tett rá, ellenben hajtani hajtja rendesen.Sokszor úgy kell rászólni, hogy ne nyomja városba 70-ven fölé, ne rugassa meg minden kereszteződésbe, és hasonlók.Nekem felső-közepes autóm van, de én kímélem, nem nagyon hajtom,mivel turbódízel, mindig járatom, még nyáron is hidegindítás után, és amíg a hőfokjelő nem lendül normál tartományba, addig nem is tolom neki.Ellenben ez az a dolog, ami a barátnőmet tök hidegen hagyja.(így nem is engedem az én autómat vezetni neki)Én is megdöbbenve olvasom mostanság a hírdetéseket, hogy mennyien árulják"hölgy tulajtól" dumával az autóikat.Az biztos, hogy ez nálam kb az a kategória, mint a tízenéves suhanc, aki agyon vissza tuningolja, és ami a csövön kifér módjára ész nélkül hajtja az autóját.Az ilyet inkább alapból kerülném, ha tehetem...

Szűcslaci 2008.10.28. 15:17:31

Én csak idős orvos házaspártól veszek autót. Előfordul, hogy néha véletlenül kettőt vesznek és az egyiket méltányosan eladják - mert nem használják. Addig is a garázsban van.

imittto 2008.10.28. 15:18:50

Nagyanyám Marutijának rövidke története mindent elmond:

Felhív telefonon, hogy menjünk, nézzük már meg az autót mert nem indul. Lementünk, mielőtt hozzáfogtunk mondta, hogy úgy FÉL ÉVE furcsa hangja van, de mivel működött, nem zavarta...a gyújtáskapcsoló beragadt indításkor...forgatta szerencsétlen önindítót állandóan. Ezt aztán megunta szerencsétlen, mikor a forgórésze elszabadult porrá darálta a szénkefetartó házat, szénkefék maradványait, saját magát...

Kicsit feljebb már beszúrták a linket:
www.hasznaltauto.hu/2475403_daewoo_matiz_1999
tessék összehasonlítani:
index.hu/gal/?dir=totalcar/magazin/kozelet/holgytulaj/

És a hirdetésben: "első tulajdonostól, immobiliser, keveset futott, nem dohányzó, rendszeresen karbantartott"

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 15:37:19

..egyébként egy ilyen városba szánt gyösznél egy-két karcolás meg horpadás nem téma. A baj tényleg a több darabból összerakott rémekkel van.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2008.10.28. 15:42:46

Annak idején a Yogi asszem úgy hirdette a nagy fehér bálnát (régi 3.5-ös karbis háromajtós Range Rover), hogy idős vak mozgássérült orvos házaspár negyedik autója, amivel csak templomba jártak vasárnaponként, mindehhez meg berakott egy képet, amin a fóti patak után két perccel volt látható az autó, matt barnán (értsd tetejéig sárosan), miközben a kipuffogóról diszkréten gőzölög a patak vize. :-D

WP12 2008.10.28. 15:51:30

Nem tudhatod hány patakon keresztül, milyen úttalan utakon lehet eljutni a templomba. :-))))))

WP12 2008.10.28. 15:56:51

"először vezet kölcsön trabit "

Bambano, má' bocs, de a kétütemű trabi/varnyú üzemeltetéséhez nekem is külső segítséget kellene igénybe vennem :-))) (Valahogy ez kimaradt az életemből hál' istennek).

Tarkin kormányzó 2008.10.28. 16:15:18

Egy nő képtelen vigyázni az autóra. Főleg ha nem ő vette. Családunk női tagja egy Toyota Aygo-val rója a km-eket. Vadonat újan vettük. Megkértem, hogy ne legyen olyan trágyadomb benne és rajta, mint a G Astrában/Astrán volt. Nem is volt, amíg én takarítottam. Aztán meguntam a dolgot. Ugyanis aki nem tesz semmit az autó tisztasága érdekében, annak meg sem fordul a fejében, hogy miért nem szabad saras lábbal a köszöbön taposni, miért kell a gyerekre rászólni, hogy na mocskolja össze az ülést ésatöbbi. Magára hagytam szegény kisautót és kíváncsian vártam, hogy mikor lesz annyira tragikus, hogy kitakarítsa vagy lemossa. Hát nem tudtam kivárni. Megint csak nem tudtam nézni szerencsétlent, kitakarítottam. A nő a legigénytelenebb lény a földön ha autóról van szó. Felejtsük el ezt a női tisztaság és rend szeretetet. Én nem ismertem olyan nőt, akinek erre igénye lett volna. Minden takarításnál egy zacskó szemetet dobok ki a kocsiból. Aztán megy a csodálkozás, hogy a BMW-ből mindenki ki van tiltva. Az új módszerem az, hogy ha koszosnak látom a kocsit, elviszem az ismerős autókozmetikushoz. Ja, hogy ez több ezer Ft? Ja, hogy ez akár két naponta előfordul? Ja, hogy ez hiányzik a családi kasszából? Hát igen... Talán el lehet akkor kezdeni vigyázni a tisztaságra.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 16:22:03

Miért nem szabad sáros lábbal a küszöbön taposni?
Azé' ezek használati tárgyak ám, nem ereklyék.
Elmondanám, hogy én se szoktam a belsőt takarítgatni. Néha kirázom a gumiszőnyeget, 3-4 havonta. Meg ujjal letörlöm a port az indexkarról.

qmatch 2008.10.28. 16:24:50

Nem érdekel, hogy 1 nő hogyan teszi tönkre az autóját, csak az enyémet kímélje meg !!!
Nincsenek előítéleteim - csak tapasztalataim....
Hála Istennek, hogy a legtöbb nőről messziről látszik, hogy AZ, így a bajok megelőzhetőek - a parkolóban hagyott autók persze továbbra is potenciális célpontok. Talán meg kellene szüntetni a koedukált parkolókat...?

Sabc 2008.10.28. 16:33:39

Igénytelen vagy AP, azért. De nembaj, téged már így szeretnük. :))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.28. 16:37:49

@AP : Akkor te nem szoktál indexelni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.10.28. 16:39:28

Abban mondjuk igazad van hogy az autó használati tárgy, én is beülök sáros cipővel, de azért amint alkalmam van rá (sajnos néha 1-2 hónap is :( ) akkor kitakarítom + lemosom.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 16:40:15

Ez nem igénytelenség.
Vagy használunk egy autót, vagy díszítjük.
Az index végét pöcögtetem, egy ujjal.

isti77 2008.10.28. 16:46:31

"Miért nem szabad sáros lábbal a küszöbön taposni?"

Egy kicsit zavarba jöttem, amikor az utolsó néhány kommentet, főleg az idézett mondatot olvastam.
Én 14 éve vezetek, de most hirtelen egyetlen olyan helyzet jut eszembe, amikor RÁLÉPEK a küszöbre: amikor nagy ritkán a tetőcsomagtartót felteszem, és a pókot rátekerem a "teherre" (utoljára az előző autómnál tettem így, évekkel ezelőtt).
Ettől eltekintve mindig átlépem, ki-és beszálláskor is. Sőt, még a sáros lábamat sem rugdosom le rajta (inkább az utcán törlöm le, mielőtt beszállok).

Mindennapi használatnál miért kell a küszöbre rálépkedni??

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 16:47:33

Ha az ember folyamatosan mossa, meg prszívózza, meg törölgeti az autót, elkopik.

A jótékony porréteg megvédi az UV sugárzástól a műanyag elemeket, a hátsó ülésen lévő dzsuva meg a mindenféle vigyélelideoda rokonoktól a futóművet.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 16:49:05

A küszöb meg azért van az autón, hogy legyen mit rugdosni, ha sáros az ember lába, és azt azé má mégse akarja bevinni.

WP12 2008.10.28. 16:49:07

AP, igazad van az autók használati tárgyak. Én a saját jó közérzetem érdekében tartom kívül-belül tisztán azt a helyet, ahol naponta 1-2 órát vagy esetenként jóval többet eltöltök.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 16:50:59

pont leveri a nagyját, a gumiszőnyegen meg összegyűlik az apraja, oszt, ha porcog, ki lehet önteni az útszélén, ha eszébe jut az embernek...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 16:52:41

De tényleg, miért nem szabad rálépni egy autó küszöbjére, meg rugdosni? :o

papracing 2008.10.28. 16:52:59

Nőtől,meg öregembertől SOHA!!!

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 17:08:03

Kábé kéthavonta esek neki én is kozmetikázni a kocsit, de akkor kockásfülűné is beszáll. Ez nem igénytelenség. Nem taxi, ha valakinek nem tetszik, nem ül bele oszt kész. Viszont a kozmetika nem karbantartás, azt akkor kapja amikor szüksége van rá. Rendszeresen csekkolom Rózsit, igaz ebben nincs társaságom.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 17:12:04

Nem az ülés vagy a kormány poros, hanem a padlószőnyeg.. Ott elfér a kosz.
Nálam a műszaki dolgokon van a hangsúly, nem azon, hogy kopogós-e a műanyag, vagy dzsuvás-e az alja (igen, és igen)

El Curros 2008.10.28. 17:53:21

Tipikus történet,nem veszek nő keze alól autót.
Továbbá nyugdíjastól sem,aki buszkén jelenti ki,hogy ehhez még szerelőnek nem kellett hozányúlnia.
Hidegen padló vs.kritikusan alulterhelt motor.50e-nél hordós a henger,szippantja az olajat,erő már semmi.
Inkább veszek fickósan vezető,de műszakilag "szabálykövető" egyéntől.

El Curros 2008.10.28. 17:54:52

hozhattam volna magammal még egy Z-t...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.28. 18:12:20

Gondolom már elment valami anyázásba a topik, de leírom:

Nőtől soha. Műszakilag szétdőlt, esztétikailag megcsonkított és belülről szemétdomb hangulatú kocsi nem kell...

A nők a legigénytelenebb tulajok, elég betekinteni egy női kocsi utasterébe, az maga a hányinger. "Majd a Józsi kitakarítja"

A legszebb az volt, amikor nőismerősöm kocsijában el akartam tenni kis aprót a hamutálba (én kis naív, mert én is dohányzom, csak a csikket kipattintom és kifelé hamuzok), kihúztam a hamutálat és a meglepi: Olyan tele volt, mint amikor kibontasz egy csomag cigit és felülnézetből rátekintesz. Az ablakokra nem kellett hővédő fólia, sötétbarnák voltak a nikotintól...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 18:16:04

El Curros: momentán nem árulok autót, de szóljak ha eladó lesz?
csivik vötöji hecsbekk

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.28. 18:16:52

Ja, családos embertől is necces, mert:

a., anya is használja, tehát az előző bevágás
b., a gyerekek belül szétcsokizzák, kiszakítják, tetőkárpitot kinyomják
c., a babakocsi és egyéb családos tárgyaktól (gyerekülés elöl) az ülések, a csomagtér is agyon van karistolva.
d., alig van meghajtva, ellusul a vas, mert "jajj Bélám, a gyerekek, a nagyi fél, óvatosabban)

Alternatív 2008.10.28. 18:31:01

Elárulom a nagy titkot: a nőnek az autó egy baromi nagy retikül.

Ugyanolyan rumli, kosz, ottfelejtett vagy valamire még esetleg jó vickek-vackok tömege van benne, mint a retiküljében. A csomagtartóban nylonszatyrok, összecsukott ládák - megkérdeztem, hogy szándékozik-e mostanában ötven kiló almát venni, azt mondta: nem, de bármikor úgy adódhat.

Feleségem jól vezet (pl. ügyesebben tolat, mint én), de már az is nagy szó, hogy elmegy tankolni. A kocsi időnkénti ellenőrzése, keréknyomás, stb. az én dolgom, ilyenkor ellenőrzöm a többi rendszert is. Minden évben megkérdi, biztosan kell-e minden évben olajat cserélni... Pedig szintén műszaki, csak egyszerűen nem hallotta meg pl. azt, hogy kezd lyukadni a kipufogó.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.28. 18:31:15

Hehh, 1.2-es Ignis? Biztos nem kamu, áááá, dehogy... Loller faszláma...

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 18:45:19

Ez annyira jellemző ám, a "férfi karbantart, nő lepadkázik", hogy nagyon nem is érdemes beszélni róla..
Mind tudjuk, hogy így van, hihetetlen módon ez az első téma amiben össznépi konszenzust vélek felfedezni.
A Dacia Logan meg egy fos kétmillióért.

Agr3ssor 2008.10.28. 18:52:23

A "hölgy tulajdonostól" számomra ezt jelenti:
-a kuplungja valószínűleg szarrá van égetve.
-a motor sokat pörgött hidegen, mert ugye 4000-es fordulattal kell reggel elindulni, nehogy lefulladjon.
-a váltó fogaskerekei valószínűleg nap, mint nap meg lettek számlálva...
-a kinyomócsapágy valószínűleg a lábpihentetés miatt ment szarrá...
-nem sok olajat tudott a szőke tünemény a nívópálca kicsi lyukán beönteni...
-valószínüleg aki kereket is az első szerencsétlen balfasszal cseréltet, biztos képes odafigyelni a fontos műszaki dolgokra.
-valószínüleg a lehető legjobb olajat kapta, a többi alkatrészről nem is beszélve... (nem az ár dominált)
-meg arról, hogy a sok köcsög autószerelő úgy bassza át a laikusokat, mint a huzat
-az autóra való költekezés kimerült a "Hello Kitty-s" üléshuzatban.

De megvan az "idős úrtól" féle szövegre is a reakcióm... Én vagyok az autókereskedők réme!! Ezt sokan mondták már nekem, és soxor ki is derült...

Persze tudom, hogy vannak nagyon erős kivételek, de általánosságban szerintem ez megállja a helyét...

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 18:54:02

Há pedig én a következő Bond alá Logant raknék. Hű, hogy rakétázna má!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.28. 18:58:37

Az öreg tulajok a másik kedvenceim. Az isiásztól nem tudják a kuplungot használni és csak visít a motorr 8000-en indulásnál és az utca végéig egyesben, szigorúan! :P

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 18:59:12

Az "idős úrtól" szövegre mi a reakció?
Ezek után érdekelne.. :))

kockásfülűnyúl 2008.10.28. 19:03:09

AP-

ABBAN TEMETNI EL AMIT SZÉTKÚRT!!!

Ubul1 2008.10.28. 19:27:01

Anyád, ejj ez a fránya kissebbségi komplexus már megint kikezdte az eszed helyét...

Loona 2008.10.28. 19:30:43

Nő létemre tuti nem vennék autót nőtől... Soha. Tuti szétbarmolta, nem figyelt semmire... Hallottam én már olyat is, hogy hölgyike a saját autójáról azt se tudta, hogy benzines vagy dízel!!!! (Minek is, kutas úgyis megtankolja.)
Tuti nem ellenőrzi hetente az összes folyadékszintet, nem figyel az apró jelekre.

(Idős úrról: terepjárómat öreg pesti doktor!!! bácsitól vettem. Az autó állítólag soha nem volt terepen, unokákat hordtak vele suliba... Na, mint utólag kiderült, ebből semmi nem igaz...)

Ubul1 2008.10.28. 19:34:34

különben tényleg csodálatos látni egyes vén alkesz taták gánydombjait látni, kocsiban, ívheggesztővel felheftelt sárhányókonzol, belül szigszalaghegyekkel összegányolt elemek, spárgával összehúzott szakadék az ülésen... stb stb. "mert hogy arra nincs mibül, a kevís nyugdíjbul kitartást is alig nyögünk!"
A másik kategória a motor nyugdíjastól,, azoknak az eredeti színét a rászáradt évtizedes dzsuvarétegtől már nem is látni... Ami lehet hallé a helyi pocsolyából pecázva, kannyásbor szárazanyagtartalma, meg káposztalé. Persze ezek szigorúan a KGST hálósszatyrából a kormányra akasztva ráfolyatva. A blokkot meg lehetetlen megállapítani hogy ki is készítette az olajsártól diszkréten elrejtve ami a gyártás időpontjától gyülemlik rajta.

Ubul1 2008.10.28. 19:36:38

Loona, minek is neked terepjáró? Tán az aktatologatás mellett amatőr triál versenyző vagy?
UNIMOG rulez!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 19:55:03

Azt nem tudja senki, hogy miért nem szabad rugdosni a küszöböt?

Бабаяга 2008.10.28. 19:58:34

Mint azt nevem is elárulja, a gyengébb nem képviselője vagyok. A cikkben leírtakkal teljesen egyetértek. Pl.: anno kaptam a páromtól egy trabit, amit örömmel használtam, majd amikor már a gyermekektől nem fértünk el benne, anyósomnak ajándékoztuk. Anyósom ápolta a kocsit: 98-as benzint tankolt bele és újra fényeztette, bár kilakatoltatni elfelejtette előtte. Féket, aksit soha nem ellenőriztetett, ő modern nő, így ügyesbe oldotta meg mindig a vizsgát és a zöldkártyát. Közben nőttek a gyerekek és munkába álltam, amihez gyakran vittem a családi autót, de a gyerekeket nem, így a férjem visszasírta a trabit. No, akkor döbbentünk: kormányozni a párom se tudta, mivel amióta átadtam nem kapott zsírzást szegény, a gumik is azok voltak, amiket tizenkét éve én vettem. A második piros 3 ajtós szamarát fogyasztjuk, mindkettő női autó volt, ez egyet jelentett azzal, hogy kuplung beteg.
Ami a mosatást illeti: A férjem kocsiját egy év alatt egyszer mosattam én le, amikor már utasként se volt kedvem beleülni. Én rendszeresen mosatom, mert utálom, ha koszos leszek a kocsimtól.
Az autó szerelők engem utálnak, mint női tulajt, mert én tudom, hogy mikor volt olajcsere és eleve nem hiszik el, hogy évente nő létemre több, mint 20 ezret teszek a kocsimba. Sőt, elvárom, hogy a használt autómat úgy javítsák, hogy az mindig menetkész legyen. (Tud valaki olyan szerelőt, aki nem néz le egy 10 éves 2110-s ladát és elhiszi, hogy nem csak tecsóba járok vele?)

Бабаяга 2008.10.28. 20:05:29

Életem első felében két pasinak is meg kellett mutatni, hogy miként kell trabiba tankolni. Pedig az elsőnél még jogsim se volt, de már láttam, hogy mások úgy tankolnak, hogy felnyitják a motorháztetőt. Az első trabim (6v-s volt és nagykorú) úgy indult, hogy csavihuzival kellett rövidre zárnom. Karácson előtt szakadt el a kuplung bowdenem, vettem újat, kicseréltem, atrix krémmel zsíroztam. Ünnepek után szerelők jót röhögtek a krémen, de mengdicsértek. Amíg nem tudtam elmenni a szerelőhöz, néhány napig úgy jártam. A wartburgunk fűtés csöveit pedig manikür készlettel szereltem, hogy ne folyjon tovább a víz. (Aztán persze irány a szerelő.)

no_holy_shit 2008.10.28. 20:28:28

1, mocsok/rumli:
- mutterom: takarit(at)ja
- fateromnal rumpli es kosz. Takaritva akkor van ha evente 1x kitakaritom
- sajat kocsim: rumli, de takaritok

2, serulesek:
- sajat kocsim hosszutavon hasznalva: egy karc sincs, cserebe egyszer alaposan csattantam vele
- mutter kocsija:
- egyszer nekiment a kapunak
- egyszer fater nem vette eszre hogy epp csukodik a kertkapu es vegig huzta a kapu a hatuljat
- egyszer nekimentem vele a jardapadkanak

- Fater kocsija:
- egyszer nekiment vele az Auchannal egy karonak
- egyszer nekitolattam egy fanak (ferfi letemre :-P)
- a varoban folyamatosan nekimentek (lerongyoltak az egyik oldalt, parkolaskor, stb stb) az ilyen (tolunk fuggetlen) parkolasi baleseteknek koszonhetoen sokkal rosszabbul nez ki mint a fenti Matiz

3, Technika
- mutterom: valtas... valtani kene. lefele es felfele is... (lampamagassag allitas mindig alacsonra allitva...)
- ismeros csaj(en kocsimban): 3-sban 2000-2500 fordulat kozott gazelvetelre nagyot rant a motor (1.3 diesel CR). Egy ido utan rajottem hogy a laba a kuplungon es ilyenkor nem aktiv a terhelesvaltasi csillapitas (PT1 szuro), (meg ugye en ilyenkor mar 4-semben jarok ha nem kell gyorsitani...)
- en: 45 ekm utan neha mar csuszik a kupplung, kopog a futomu, es neha sikerul megszamolni a fogakat a valtoban
- faterom: 180ekm budapest utan kellett kuplungot cserelni
- ismeros srac 1 (gepeszmernok mint en): ugy jart, hogy kb 2 liter hutofolyadek hianyzott
- ismeros srac 2 (szinten gepeszmernok mint en, öve volt a az a kocsi ami most az ismeros srac 1-e): behalt a vetilator, szethult a futesradiator, (atkototte egy kollega neki), majd igy jart vele addig amig le nem hulott a jarokerek a vizpumparol. Ekkor leszedte rola a rendszamot es vett a bordo B3 audi 80 2.0 8V helyett egy bordo B4 audi 80 2.0 8V-t. szetszerelte, hogy majd megjavitja. (2 ev utan rajott, hogy nem fogja megcsinalni es draga a garazs amit berel neki es nekem adta)
- haverom kocsijaban akkor mocsok volt hogy az anyja vitte el autokozmetikaba. Viszont karc nincs a kocsin, cserebe az elozo kocsijat 3 naposan TK-törte
- masik haveromnal mindig pöpec a kocsi. de neha felek melette.

Бабаяга 2008.10.28. 20:39:32

Az én kocsim se makulátlan. 1. a verda a kertben áll, a gyerekek bicajozni tanultak. Többször is találkoztak a kocsimmal. 2. Az utcából akartam beállni a kertbe. Szemből jött egy kiscsaj drága autóval, nagy önbizalommal. Gondolta elfér mellettem. Hát nem meghúzta a kocsimat. Majd elhajtott. Két elem sérült.
(Az előző kocsimmal egyszer nekem is sikerült figyelmen kívül hagynom egy tűzcsapot.) 15 év alatt egyszer.

Nolet 2008.10.28. 20:42:50

MÉg valami eszembe jutott:

Az a legdurvább, ami sokszor fordul elő nőtulajokkal, hogy az iszonyú mennyiségű por annyira felgyülemlik az autóban, hogy a szellőzőrendszer azt fújja, illetve keveri az utastérben. Én azonnal köhögőrohamot kapok...

Elektro (törölt) 2008.10.28. 20:43:19

Élvezetes olvasmány... Yókat röhögtem

Ivan Kozirev 2008.10.28. 20:44:22

Kíváncsiságból beírtam a használtautós keresőbe, hogy "orvos". Vicces, hogy ezt tényleg kiemelik sokan. Egyáltalán, mitől jobb tulaj egy orvos? Ha elromlott, meggyógyította vagy megröngenezte, mielőtt szerelőhöz vitte?

Ilyen is volt: "első tulajdonos hölgy volt, a második orvos" :)

Redline (törölt) 2008.10.28. 20:45:58

"Miért nem szabad sáros lábbal a küszöbön taposni?
Azé' ezek használati tárgyak ám, nem ereklyék."

A klotyó is használati tárgy, mégsem szarunk az ülôkére. Kultúra.

T-boy (törölt) 2008.10.28. 20:46:53

A "könnyű" kuplung hátrány pl.VW Polo
esetén:nőismerősöm 10! percig simán
álldogál rajta végeláthatatlan dugóban.
Enyhítő körülmény,hogy alapjáraton.
Egyébként jól vezet,az 5 éves kocsi
karcmentes.

Бабаяга 2008.10.28. 20:48:52

Szerintem azzal kéne reklámozni inkább a használt kocsikat, hogy gyermekmentes volt egész eddigi életében. Nálunk a gyerek a fő mocsok forrás a kocsiban.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 20:53:15

Az orvos finom ember, precíz, igényes.
Elvileg..

Redline (törölt) 2008.10.28. 20:54:32

"első tulajdonos hölgy volt, a második orvos"

A harmadik meg nyugdíjas. Esetleg nyudíjas doktornô. Békenobeldíjas.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 20:57:13

Ubika: a Dácsiát kizárólag azért hoztam fel, hátha lesz egy jó kis kommentözönös vitatkozás. De nem haraptak rá.
Nincs köze a komplexusaimhoz. Kisebbségi pont nincs, egyébként azt egy S-el írják, te bunkó fasz. :)

Krisi 2008.10.28. 20:57:13

Gondolom már mindent kitárgyaltatok, bocs ha lesz ismétlés.

A sérülések szerintem a pont "le kell szarni" kategória, főleg egy olcsó fehér autónál. Kell venni esszeh forintért fehér festékszórót, ráfújni a horzsolásra, és ha nem 30 centiről nézik, akkor senki meg nem mondja, hogy karcolva volt.

Ami gond, az a motor. Sok nő egyszerűen nem tudja, hogy a váltónak és a kuplungnak mi a szerepe, csak úgy megszokásból nyomogatják, amikor már szenved az autó, akkor 5 perc múlva felváltanak 6000-es fordulatról. Új autókban pláne, ahol 5000 alatt nem is hallatszik a motor búgása.
Műszerfalat meg szintén nem nézik, sok hülye mutató minek van rajta?

És hogy végképp elkönyvelhessen mindenki hímsovinisztának, elmondanám, hogy szerintem a forgalom legveszélyesebb résztvevői a 40 feletti mobiltelefonozó hölgyek. Ha meglátok egy ilyen kombót, akkor legszívesebben arrébb teleportálnám magam egy másik kerületbe.
Ez nem vicc, már többször törtek az életemre! Főleg a kétkerekűekre veszélyesek, biciklisek, motorosok vigyázzatok!

A jól vezető hölgyek meg most gondolom jót nevetnek ezen, és nem veszik magukra :)
(Nővérem pl. férfiakat megszégyenítő módon jól vezet, csak hogy ellenpéldával is szolgáljak)

Inka70 2008.10.28. 21:10:40

A blogot végigolvasva jókat röhögtem, szörnyülködtem. De szerintem csak két féle tulajdonos létezik:
1, aki odafigyel a járgányára, takarít(at)ja, javít(at)ja ha kell ha szükséges. Itt a hangsúly az odafigyelésen van.
2, akit nem érdekli az autója működése, karbantartása, csak használja. Aztán ha valami grimbusz van szét teszi a karját.
Egyébként tisztaság ügyben Barbarával értek egyet. Legfőbb szemétforrás a gyerkőc. Bár szerintem ez is odafigyelés és nevelés kérdése.

Redline (törölt) 2008.10.28. 21:16:15

"A sérülések szerintem a pont "le kell szarni" kategória, főleg egy olcsó fehér autónál. Kell venni esszeh forintért fehér festékszórót, ráfújni a horzsolásra, és ha nem 30 centiről nézik, akkor senki meg nem mondja, hogy karcolva volt."

Hogy lehet valaki ekkora igénytelen állat?

qualitaet 2008.10.28. 21:18:23

Apám már kicsi koromban is megmondta:

Egy autónak a három dolog árthat a legtöbbet.A nő,a gyerek és a kutya...

LyukasBogrács 2008.10.28. 21:31:01

Ez a cikk ramutatott arra, hogy mi a kulonbseg a kozott, ha egy kocsinak csak tulajdonosa van, gazdaja viszont nincs.

Бабаяга 2008.10.28. 21:32:56

Kedvenc nyugdíjas korú doktornéni ismerősöm jut az eszembe: Fábiája 17 alatt nem nagyon fogyasztott, mivel körzeti orvosként a betegeket látogatva 2-3 km-nél nem tett meg többet soha és a bevásárlásait is útközben bonyolította. A kocsi belsején pedig sokat rontott, hogy az unokáit is gyakran fuvarozta.
Az én kocsim akár egy hónapig is kultúr, ha nem ülnek bele a gyerekek, de ha én fuvarozom őket, akkor a semmiből is tudnak morzsát gyártani, papírfecnit szétszórni.
Igazi, autójával összenőtt férfi ismerősöm, pedig büszkén mesélte, hogy tett olajat a kocsijába, mivel rájött, hogy mit jelent az a kicsi lámpa a műszerfalon. Tőlem tudta meg, hogy 10-15 ezrenként kéne cserélni és nem 40-50 ezer után. Nem nem függő a dolog. A vezetés se. Csoda pacikkal bíró autó képtelen volt nagybajszos soförrel besorolni a gyér szombati forgalomban az M0-ra, mivel nem volt rutinos vezető. Család férfibarátja nem áll velem szóba amióta kiderült, hogy 130-nál durrdefektet kapva én álltam félre egy karcolás nélkül az M7-n. Ő pedig két-három havonta kozmetikáztatja az Octáviáját az apróbb parkolási malőrök miatt.

LyukasBogrács 2008.10.28. 21:55:08

Nekem egyszer volt egy ismerosom (hogy), neki volt Mazda MX-3-asa.

-negy kereken negy kulonbozo abroncs
-horpadasok korbe
-onzaro biztossagi ov visszajelzoje hol sipol, hol nem. nekem kellett kiiktatnom
-bokaig ero kosz: posta, hajkefe, beszaradt koromlakkos uveg, zacskok

Felnyitottam motorhaztetot:
-a fekfolyadek-tartaly zarosapkaja hianyzott, a folyadek minimumon.

Menettulajsonsagok:
-sebessegmero nem mukodik
-motor: folyamatosan akadozik (benzinszurot en csereltem)

De azert kedveltem. Fozott nekem, torlgette a homlokomat, amikor a kocsit szereltem.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 22:09:43

Redline 2008.10.28. 21:16:15

Nemá egy városi autót fényeztessen valaki, csak mert kicsit lecsapták a sarkait...

Megállsz a tecsóban, és kezdheted előröl az egészet.

A fösték meg azért kell rá, hogy ne lukadjon ki a vas a rozsdától.

Igénytelen akkor lenne, ha kályhaezüstöt ajánlgatna. :D

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 22:15:08

Monnyuk volt egy haverom, amelyik a szürke metálfestéket azzal javítgatta itt-ott.

Nah, az kicsit tényleg sokkoló volt, de abban is volt igazság, mert a betonkeverő a tetőn, meg a brigád a kocsiban, úgyis leverte újra meg újra.

Így viszont nem lukadt ki.

Aztán némi rendesebb fényezés után a hölgy tulajdonosától elkerült valami másik emberhez, aki még mindig vidáman hajtja -kb 6 éve- és örül neki, hogy milyen jó vásárt csinált... :D

LyukasBogrács 2008.10.28. 22:17:42

Egy masik ismeros holgy eppen arulta a kocsijat. En pedig kocsit kerestem megvetelre.

Megtekintettem, es szoltam, hogy alacsony a hutoviz szintje. O, neki van egy kannaval, mar hozta is es tekerte volna le az olajbetolto sapkat...

Mar banom, hogy szoltam. Olyan vicces lett volna a feher kocsi feker kodben...

Ubul1 2008.10.28. 22:19:30

AnyádnakPalánkot 2008.10.28. 20:57:13
Dehogy nincs komplexusod. És amiért megtalállak:
mindig szem előtt vagy mint egy darts-tábla, pláne hogy szerencsére edel haverod azóta a halál faszán rohad,
és mert még mindíg szórakoztat a hónaljszagú erőlködésed.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 22:19:48

És tényleg jó vásár volt, mert a munkaeszköz autó rendben volt tartva.

Egy centit nem ment túlhasznált olajjal, a ciripelő fékek azonnal ki lettek cserélve, a szilentek is, az alvázvédelme is rendben volt, mert minden tél előtt alámászott, és bekente, ha kellett, stb.

Szal lehet igénytelenezni, de előbb vennék egy olyan autót, amelyikkel dolgozni jártak, mint egy olyat, amelyik csillivilli, de nem tudok róla semmit, csak azt, hogy orvos, nyugger, vak nénié volt.

Redline (törölt) 2008.10.28. 22:20:03

"Nemá egy városi autót fényeztessen valaki, csak mert kicsit lecsapták a sarkait..."

Életemben nem csaptam le egyetlen kocsi sarkát sem (sem az enyémet, sem másét). Hogy lehet valaki akkora béna állat, hogy egy álló tárgynak nekimegy?

"Megállsz a tecsóban, és kezdheted előröl az egészet."

Lehet azért nincs összebaszva az autóm, mert nem állok meg a tecsóban ;)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 22:27:30

Redline 2008.10.28. 22:20:03

Jahkérem, aki tanyán lakik, és csak focipályán vezet, annak nincsenek ilyen gondjai.

;-)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.28. 22:53:04

Redline 2008.10.28. 22:20:03

Én úgy vettem a vasat, hogy a lökös négy sarka le volt karcolva. Hja, budapesti autótól nem lehet csodát várni. Viszont gyorsan átnéztem a motorteret és gyári, tiszta légszűrő, gyári olajszűrő és szép tiszta és megfelelő mennyiségű folyadékszintek voltak és nem volt lemosva a motor (az nekem mindig gyanús). A sarkokra visszatérve, nem is javíttatom ki, mert a Tuskónál hiába állsz messzebb, mindig jön egy barom, akinek az üres parkolóban is _melléd kell_ állnia. Egy karist nem oszt-nem szoroz a sarkának már.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 23:26:44

Íme, vásároljatok idős hölgy tulajtól automata váltós, megkímélt Suzukit!


www.langlovagok.hu/html/galeria/2589.shtml

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 23:27:54

Komplexusom van a rám vadászó internetes névtelen bunkóktól. Irtózom tőlük, mint a leprától.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.28. 23:30:04

Aki képes leírni 24 óra leforgása alatt a "kissebbségi" és "Purlitzer-díj" kifejezéseket, továbbá mindenben megmondja a frankót, lefikázza a komplett luxusautókínálatot, és egy mondatban három szarvashibát ejt el, az nekem ne ugasson se stílusról, se komplexusokról, se semmiről.
Befejeztem, a továbbiakban nem reagálok a provokációidra.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.28. 23:32:41

Visszasírjátok már Edelweiss-t, ugye-ugye? XP

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.10.28. 23:45:28

Anyádnakstb

Már az elején mondtam, hogy gyanús az, aki mossa az autóját...

Rocko- 2008.10.29. 00:09:04

AnyádnakPalánkot 2008.10.28. 23:26:44
nem Te akartál anyukádnak automatát? ;)

Krisi 2008.10.29. 00:09:47

Redline, látom nem jött át a mondanivalóm, fussunk neki mégegyszer :)

Adott egy fehér(!) színű koreai tömegautó legolcsóbb modellje városi használatra, amin van pár apró, de látványos karc.

Ekkor választhatsz, hogy elviszed szervizbe, ami drága és átvernek, vagy megcsinálod magad.
Amennyiben utóbbit választod, akkor fogsz egy smirglit, kicsit megdörzsölöd, letisztítod, és ráfújod a fehér festéksprét. Ennyi.

Az igénytelenség meg nem tudom mi kapcsán jött szóba, nem egy milliós autóról van szó, ahhoz én sem kókányolnék ilyet, de egy Matiznál szerintem simán belefér.
Igényes ember más kategóriás autóval jár :D

Rocko- 2008.10.29. 00:10:10

KuKori · csendrendfegyelem.blog.hu/ 2008.10.28. 23:32:41
Dehogyis. VISTA.

hülegyerek 2008.10.29. 00:39:01

AnyádnakPalánkot:csá,ne legyen komplexusod.Én erre azt szoktam tanácsolni:soha ne ereszkedj a szintjére mert a rutinjával simán legyőz.

D e n i e l 2008.10.29. 01:29:24

Azt az autót kerülni kell amit eleve hangsúlyozottan úgy hirdetnek, hogy hölgy tulajdonostól eladó! Ki kellene próbálni, de szerintem 95%-ban egy férfi veszi fel ilyenkor a telefont és ad le egy jó szöveget, hogy az autó az Ő nevén van, de a felesége vezette mindig..... A legtöbb nőnek semmi érzéke a vezetéshez, számukra ismeretlen az autó működése és nem is érdekli őket. Ezért nem foglalkoznak semmivel addig amíg megy az autó alattuk. Csapágy, fogaskerék, futómű, váltó, kuplung részleteiben ismeretlen, de anyaguk miatt (vas vagy mi) tartósságot sugárzó kifejezések számukra. A hosszabb élettartam miatt nem fognak elkövetni semmilyen átgondolt kíméletes használati technikát. Simán felhajtanak a több centis padkára is akár 20-al, "ja csak egy kis döccenő a gumi majd csillapítja a zökkenést, mert azért van".....

Agr3ssor 2008.10.29. 07:39:32

Anyádnak Palánkot: Hát erröl most nem tudnám a gyűjteményt előhozni, de közel hasonló, mint a nőké...
-Vidéki idős bácsitól való autó, aki 3. kocsiként használta...
-Azok a botlábú műszaki analfabéták, akik megálltak a fejlődésben a 4 sebességes Ladánál. Főűton szigorúan 60-al közlekednek (szigorúan másodikban), az autón spóroló Olcsójánosok, akik az olajon szarrágóskodják ki a Cavinton árát a szánalmas nyugdíjukból... Elindulás hidegen reggel csakis tiltási fordulatszámon... Kuplung persze fixen megtartva közben, ott ahol éppenhogy fog, csak inkább szénné égeti az egész szart... Ja, és elindulás után kulung 3/4-ig felenged, onnantól lábrtartó funkció...
Az a baj, hogy a két réteg elég közel áll egymáshoz... De a keverék, az öreg nénike... Szemüveg a kormány felső részét súrolva... Ezek nem tudják, hogy az autó elejét érezni kell, nem pedig látni???

XSun (törölt) 2008.10.29. 09:44:03

A nők vs tiszta autó.
Na hát igen az én ismeretségi körömben lévő nőknél ez valahogy nem jön össze.
Az egyik emserősnek egy Renault Scenic -je van a másiknak pedig egy X3 -as BMW.
A két autóban annyi a közös hogy belülről olyan állapotban van, hogy félek bármihez hozzáérni mert hátha elkapok valami halálos fertőző betegséget.
A belső tér tökig sáros koszos, mindenféle csikk és ételmaradékok mindeneflé a kocsiban. A belső terek összekarcolva, rugdosva.

szusza 2008.10.29. 09:54:39

Drága Férfiak!

Ennyi okos hsz után hadd kérjek tőletek valamit. Legyetek szívesek szervezni nekünk, vezetni szerető (tudó), de műszakilag alig hozzáértő (mert a tanfolyamon nem tanították meg), szép, okos, ügyes és érdeklődő nőknek egy tanfolyamot, melyen megtanulhatnánk az autók lelkének ápolását és a vezetéshez szükséges műszaki ismereteket, fortélyokat. Plíz.
Köszönöm.

kockásfülűnyúl 2008.10.29. 11:02:01

Mélyre ható műszaki ismereteket nyújtó ingyenes tanfolyam!

Tisztességes szándékú férfi vagyok, van egy feleségem, meg lesz három gyerekem.

töröttszárnyú angyal (törölt) 2008.10.29. 12:53:50


KuKori

te meg paraszt vagy....
"(én kis naív, mert én is dohányzom, csak a csikket kipattintom és kifelé hamuzok)"

szóval még szemetelsz is.
Köszönöm szépen a hálás utókor nevében.

Koncz_János 2008.10.29. 13:17:06

Asszem, ezt a dohányzásos témát is kedvem lesz feldolgozni a közeljövőben.:-)))

kockásfülűnyúl 2008.10.29. 13:32:33

Ez a csikkes téma nekem is tetszik!

Én akkor hagytam fel ezzel a rossz szokással, mikor egy ilyen kipöckölt csikk anyám hajában landolt, aki mögöttem ült. Elfelejtettem, hogy a hátsó ablak is le van tekerve.

Azóta az utcán is inkább fél óráig szorongatom ha nem találok kukát.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.29. 15:16:22

Köszönöm a tanácsokat. Én is hallottam már, hogy nem szabad lesüllyedni a szintükre, mert ott legyőznek a rutinjukkal. Innentől ignore, aztán meglátjuk, mennyi idő után kopik le.

Automatát javasoltam anyámnak, de nem stiftet.. Az már volt neki kettő, utálta őket, mint a szart.
Egyébként gyorsabban jár, mint én. :))

Super aGyuri 2008.10.29. 21:22:30

Hát először is: gratulálok a cikkhez, nagyon jól szórakoztam és találó, de komolyan.

Másodszor: valóban nem szívesen vennék hölgytulajdonostól autót, de még kevésbé 18-20 év körüli férfi tulajtól. Legkevésbé meg céges "kulcsos kocsit" vennék.

Apropó, tegnap szignáltam egy szerződést, melyben egy alig 4 éves, ámde 225,000 km-t futott, életciklusa végéhez ért (benzines) Focus Kombit adott el a cégünk 500e + Áfáért. Kíváncsi vagyok, mennyiért és hány kilométerrel lesz meghirdetve a hasznaltauto.hu-n. Nagyon megkímélt, 45.000 km? Mondjuk?

Harmadszor: a volt főnököm (FÉRFI!!!) alatt az M7-esen porig égett a Saab 9000-es (98-ban történt). Az autót újonnan vette, talán 94 környékén. Az eredeti olajszűrő volt benne.

Szerencsénkre pár hónappal az eset előtt volt (nem szak)szervizben a kocsi (nem olajcserén, hanem pont egy ilyen check engine lámpa miatt) - így sikerült megnyernünk a kártérítési pert -, de őszinte leszek: tőlem tudta meg a főnök, hogy az autóban bizonyos időközönként olajat és szűrőket kell(ett volna) cserél(tet)ni. Ő azt hitte, csak akkor kell szervizbe vinni, ha elromlik :)))

Anyukám viszont évente szervizelteti a 15 éves Daihatsu Cuoréját, 96.000 km-rel ;-) (2001-ben használtan vettük 93.000-rel, és ez hótkomoly)

Super aGyuri 2008.10.29. 21:31:39

Kedves Szusza!

Bocs a gyenge tréfáért, de Murphy törvényét idézve: ha minden kísérlet csődöt mondott, olvasd el a használati utasítást. :)

Az autóhoz kapott kezelési kézikönyv végén van egy táblázat arról, hogy milyen karbantartási feladatokat milyen időközönként (illetve hány kilométerenként) kell elvégeztetni.

Olajcsere (szűrővel együtt!!!) mindenképp évente javasolt, bár mondjuk anyukám esetében (450 km/év) talán nem hal bele az autó, ha csak kétévente.

Érdemes zöldkártyával együtt megcsináltatni, azt is úgyis évente kell (de hogy azt minek, azt ne kérdezd, azon kívül, hogy 8000 Ft/év sarc az államnak).

Üdv,

SaGy

Super aGyuri 2008.10.29. 21:40:14

Közben eszembe jutott egy jópofa kérdés. A múlt heti autós Expresszben olvastam egy Ferrari-hirdetést, mely szerint az autó "nagyszerviz után" eladó. Zárójelben pedig egy 2,5 millió Ft-os összeg szerepel.

Na most, fogalmam sincs, mit jelent a "nagyszerviz után" (mondjuk vezérműszíjat is cseréltek?), de szívesen végigbogarásznám a ferraris számla egyes tételeit.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.29. 23:38:29

töröttszárnyú angyal 2008.10.29. 12:53:50

Te méregzöld tökéletesség, te... Pff...

Evita1 2008.10.30. 14:04:03

ÉN csak szeretném ha nem csak a rossz vélemény alakulna ki a női vezetőkről. Ugyanis vannak nők akik nagyon jól és ügyesen vezetnek. Ennek példáján hozom fel anyumat: 20-on valahány évesen tanult meg vezetni, még az apu tanitotta. Abban az időben még lehetett ilyet... S csak vizsgázni kellett elmenni. Anyum nagyon sokáig egy autósszervizben ill autósboltban dolgozott,tehát ismeri ezeket az autós kütyüket. Nagyon sokáig trabija volt, nagyon szerettem én is ám!
Szóval: nem olyan régen vett/ek anyumék egy kis suzukit.Ez egy 13 éves zöld kis kicsi kocsi volt,de munkába menni,meg vásárolni jó volt. Idős,orvos házaspáré volt. A hátsó ajtót pl ki se nyitották. De anyum a mai napig nagyon vigyáz rá,s én is le vagyok szidva ha nem porolom le a lábam belépés elött.
S egy karcolás van rajta összesen,de azt is valaki "poénból" meghuzta kulccsal. NAgyon vigyáz rá ez a lényeg! NEm kell rögtön elitélni a női (suzukis) vezetőket,mert van a ki jól vezet. (Ismerösöm minden suzukisra azt mondja h béna szuzukis...De már ő is látta hogy anyum nagyon jól vezet:D) Multkor is nem ment 1 1/2 hétig fura hangot adott ki a Suzuki amikor elindultunk és a legközelebbi benzinkútra álltunk is be és mindent egyedül ellenőrzött. Ez alatt pl keréknyomás meg ilyeneket értek.

szusza 2008.10.30. 14:18:57

Kedves Super aGyuri!

Köszi a tanácsokat, bár én konkrétan nem erre gondoltam... Évente viszem szakszervizbe a verdát, olajat, szűrőt, meg ami kell, cserélnek, szóval nincs az autó elhanyagolva. Inkább arra gondoltam, hogy jó lenne azokat a műszaki ismereteket alaposabban ismerni, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ember (lánya)ne tegye tönkre idő előtt a motort, a kuplungot stb. Szeretem az autókat, kezdő autóbuzerina vagyok, és érdekel a technika.

Üdv, Szusza

Kockásfülűnyúl:

ki mondta, hogy ingyenes????

2008.10.30. 18:48:58

Evita1 ez nagyon durva, ugye ez ilyen stílus paródia féle dolog volt?

Super aGyuri 2008.10.30. 21:34:45

Kedves Szusza!

Nagyon szívesen, de ezek szerint ezeken az alapinfókon már fényévekkel túl vagy.

Ha a karbantartást rendben elvégezteted, akkor a motort - hál'Istennek - elég nehéz normál használatban tönkretenni. Egyébként is, én csak olyan általánosságokat és ál-okosságokat mondhatnék, hogy 'nem tesz jót az autónak, ha sokáig áll' (ezt Anyukámnak is magyarázom, hogy legalább kéthetente egyszer járassa meg), meg hogy 'érdemes néha hosszabb útra menni vele'.

A kuplunggal kapcsolatban pláne nincs jó ötletem, mert én magam is azért vettem automata kocsit, mert a pesti csúcsforgalomban az ember mást sem csinál, mint a kuplungot gyötri.

Viszont ha ilyen komolyan érdekel az autó(d), érdemes lenne bejelentkezni egy olyan vezetéstechnikai tréningre, ahol saját kocsival vehetsz részt, és egy nálam sokszázezerszer avatottabb, profi oktató biztos sok érdekeset tudna mondani.

Egy biztos: nem szabad azokra hallgatni, akik szerint 'nyomni kell neki, hogy el ne lustuljon' - mert nem lustul el. Persze a 'sose menjen 3000 fölé a fordulatszámmérő' típusú megszállott a másik véglet.

Üdv,

SaGy

eszkep 2008.10.31. 10:45:02

Többször előforduló szitu:
Télen, -6 fok, reggel fél hét, budai vároldal emelékedőn felfelé. Nő beül a diesel autóba, indít, majd AZONNAL elindul padlógázzal, emelkedőn felfelé.

kockásfülűnyúl 2008.10.31. 14:32:42

szusza-

én adnám a leckét, de hogy így rákérdeztél, gondolkodóba estem:D

szusza 2008.10.31. 15:15:37

kockásfülűnyúl

:)))))))))))))))
ej, de messze van Írország.....

kockásfülűnyúl 2008.10.31. 20:15:15

Jja, há egy csöppet le vagyok szabályozva.

Ped Noisser 2008.11.02. 00:42:03

Hali,
Nekem is van orvos ismerősöm. A kocsiját hetente takarítja, szakszervízbe viszi az eső kotyogásnál/villanásnál/sípolásnál, és íratja a szervízkönyvet szorgalmasan. Garázs, sem cigi, sem evészet, sem sáros láb a kocsiban, koszos és nagy dolgok szállítása szigorúan megtervezve.

Nekem is van kisautóm. Időnként lemosom, és takarítani is szeretem, és kell bele illatosító is :) Amúgy szívesen foglalkozom vele, csak a guminyomás-ellenőrzést útálom, és egyáltalán nem bízom a szerelőkben, mert biztos vagyok benne, hogy csak azért, mert nő vagyok, trehány munkát végeznek ("úgysem veszi észre" indokkal). Szemetek.

Egyszer húztam meg az oldalát még az előzőnek egy lökhárítóval, mikor úgy kellett kiállnom a kertből, hogy colra körbeállták a kocsikihajtót, de az egyik még bele is lógott. Itt is én hibáztam, végig kellett volna csöngetni az összes szomszédot, éjfél tájékán, hogy húzza el a belét a kocsikiállónkból. Most is úgy állnak kint, hogy belógnak, egy percet sem haboznék.

weres 2008.11.03. 10:17:28

Jó múltkor sógornőm végignézta, ahogy a Mamut parkolóházban szőke kiscsaj 5-ös golffal úgy parkolt, hogy megakadt az autó egy másikban, mert szar ívben akart parkolni, de ő erőltette tovább és végighúzta az oldalát. Na az ilyenektől ments meg URAM! Én többet meg nem állok parkolóházban. A suzukis gyökér a múltkor olyan helyre állt be, hogy nem tudta kinyitni az ajtót és 6-szor nekibaszta izomból a mellette állónak. Felment a vérnyomásom, pedig csak néztem. Na az ilyenek törlik a lábukat a küszöbbe szerintem.És hány nő vezet jogsi nélkül, mert bevonták neki, mivel 8 hónap alatt 6 balesetet okozott és fingja nincs a kreszről. A nyugdíjasok, meg azért balfaszkodnak, mert nem látnak. Ezért mennek 40-nel. A papa be is vallotta, de legalább nem ül autóba, csak ha muszáj.
Én hetente lemosom az autót, belül törölgetek és nem a felni a legfontosabb számomra, hanem, hogy üzemmelegen nyomjam csak neki.
Na az asszony is a másik fele. Még jó hogy külön autónk van. Neki szerencsére egy 20 éves unoja van. Soha ki nem takarította, le nem mosta, semmi. Egy idő után én sem nyúltam hozzá. Ha neki nem fontos, nekem mindegy. Majd lemossa az eső. Olajat nem cserélt benne 3 éve, mondjuk nem is nagyon használta. Taknyos zsepik mindenhol, undorító fertő!
süti beállítások módosítása