Megyeri-híd: a négy az majdnem öt

  2008. szeptember 30. - baowah Címkék: chuck norris elkúrtuk megyeri híd

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kell autót rajzolni!
2013-06-07 14:29:49

Mindannyian rajzoltunk már autót, legalább egyszer, a normális gyerekek többször is. De ilyen

Nem heroin, cukor
2013-05-19 08:53:02

Plakátként is kitenném! Egy Yamaha X-max 400 tesztje miatt péntek este ronggyá áztam Milánóban , így

Én nem is akartam autót venni!
2013-02-03 07:48:21

„Ha az iparban, mezőgazdaságban, illetve közigazgatásban végzett, felelősségteljes tevékenységünk mellett

Én is eladtam a legjobb autómat
2013-01-13 07:56:23

Mihályfán az út szélén Én is eladtam a legjobb autómat – úgy tűnik, ez most kezd rossz szokássá

Ferenc tízre kiment, mosolygott és szalagot vágott. Kész a híd, boldogság van, vigadjatok magyarok. Az internetező és rádióhallgató polgárok örültek is: na, ma délután kipróbáljuk a Csák Norisz hidat.

Négy előtt pár perccel a pesti oldal bevezető szakaszához gurultam. Már a leállósávban várakoztak a népek, még mosoly és türelmes békesség volt arcukon. A sajtó prioritására hivatkozva előrementem, és a BMW-jén pihenő rendőrt kértem meg, engedjen a kordonon belülre. Fotózni kell, mondtam, az első autót, ami átmegy a hídon. Válaszára, hogy soká’ lesz az még, fel sem kaptam a fejem.

Naplemente és pillérek - ettől minden hídépítész ellágyulna, csak a várakozók nem. Négykor a kordon tövében tappogtam, dudálás, torlódás és furakodás fogadott. Akkor méltóztattak szólni: a híd nincs kész, csak ötkor nyitják.

Amilyen halkan csak lehet, átóvatoskodtam az üres hídon; egy órám volt rá, már nem siettem. A dudálás és a magyarázkodó rendőrök elmaradtak, a pillérek alatt csend volt. Senki sem zavart a fotózásban, csak a bicajosok mosolyogtak rám, ők már rég birtokukba vették a 63 milliárd egyik költséghelyeként hullámvasútra aszfaltozott kerékpárutat. A Duna túlsó partján ott volt a késés oka. Túlságosan nem siető munkások csavarozgattak.

A szalag átvágva, a korlát meg sehol? Fényvédő háló tekercsben a földön? Így sikerült, magyarosan, halogatva, féligazságokkal. Hol a határidő, hol a MEO, hol van a négy óra? Ezt valaki elkúrta.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr97689369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paprikajancsi 2008.09.30. 21:25:03

Azt sem értem, hogy a Budakalásziak miért most keztek el csak hangoskodni? Már elég régóta világos lehetne számukra, hogy az elkerülő út nem fog elkészülni, tekintve, hogy még egy kapavágást sem ejtettek. :)

A Szigetmonostoriakat sem értem miért kell nekik annyira az autós híd. Ha én ott laknák, örülnék, hogy nem zúdul a fél Dunakanyar az ő útjaikra szentendrei elkerülőnek használva azt. Egy kerékpáros és gyalogos híddal szerintem sokkal jobban járnak.

zbzbzb 2008.09.30. 21:26:39

dshk:

na emiatt nincs készen az a kurva elkerülő.

merthogy hova merték tenni a nullást.

bazdmeg, a tervezett útvonal már a 2001-ben vásárolt térképemen is rajta van.

benne van az összes rendezési tervben.

mi a faszért veszel ott telket/házat/lakást ahol ilyen nagy utat építenek?

ja, hogy hülye voltál és nem néztél utána?

ehh, most jól felkúrtam magam, pedig hát ebben az országban mindenki ilyen hülye....

Kifordított kacagány 2008.09.30. 21:29:40

azért az is jó nagy marha volt aki odament sorbanállni csak hogy átmehessen rajta

paprikajancsi 2008.09.30. 21:30:10

dshk:
Na ha nekem van egy ingatlanom akkor csak tájékozódom már, hogy milyen fejlesztések, útépítések fognak történni a környéken. Az M0-ás nem 1 nap alatt lett ott. Éveid lettek volna rá, hogy eladd a lakást.

BandW (törölt) 2008.09.30. 21:30:25

Hát, vazze,

Ebből ilyen postot. :-))))

Jó, az ember legalább nem csudálkozik azon, hogy miért olyan elbaszott az ország, amilyen.

Mindenki erős kényszereket érez magában, hogy amennyiben gondolatokat akar közölni, az mindenképpen legyen közhelyekkel zsúfolt.
Azt legalább majdmindenki megérti. :-)

Ja, meg mindenki ahhoz ért a legjobban, amit más csinál, és soha nem ahhoz, amit ő maga.

nynfus 2008.09.30. 21:30:57

Nem lehet, hogy haza akartak menni? De mindegy. A lényeg hogy megvan a híd! A sok hülye négyre odamenő, meg kussoljon! Minek mentek oda! Nem is értenek az útépítéshez.
Az a baj, hogy amíg néhány ember büntetlenül hülyét csinálhat néhány száz, ezer vagy millió másikból, addig itt nem fog változni semmi, jöhet bárki.
De én is csak egy átlag, semmihez nem értő fikázó vagyok, úgyhogy megyek is tvt nézni.

paprikajancsi 2008.09.30. 21:34:27

Egyébként az M0 folytatása közel sem a környezetvédők miatt késik. Addig jó nekünk ameddig van 1-2 környezetvédő aki pampog néha, különben egyszer csak utak dszungelében találjuk magunkat jó kis kipufogófüstben, zöld terület nélkül. Az útépítő lobbi elég erős kis hazánkban, nem kell őket félteni a zöldektől. Egyszerűen nincs lóvé a folytatásra. Majd ha lesz rá zsé, meg fognak egyezni a nyomvonalban is, addig meg hadd vitatkozzanak.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.09.30. 21:36:33

öö... szabolcsi kisvárosban élek, 4 szoba, konyha, fürdőszoba, garázs, gazdasági melléképületek, udvar, 1000 m2 kert...

Ha 15 milliótól többet kérek érte, kiröhögnek.

Ennyiből a fővárosban talán egy egérlyukat se adnak. Az utak erefelé is kritikán aluliak (a mi utcánkban még szilárd burkolat sincs...), az autópályára felhajtáshoz 30 km-t kell utazni, az üzemanyag mindig minimum 10 Ft-tal drágább, mint Bp-en... soroljam?

De a világ kincséért nem araszolnék naponta dugóban, úgyhogy jó itt nekem, köszönöm szépen...

Csak ne sírjon senki, mert a böcsületes állampolgárok sehol sem fonják kolbászból a kerítést.

hydrus 2008.09.30. 21:37:14

Egy kicsit figyeljünk a tényekre mi is történt az országban az elmúlt 6 évben(ami hirtelen az eszembe jut):épűlt több száz km autópálya,3 híd,alsóbbrendű utak felújítása,szélesítése,Bp útjainak egy nagy részének helyretétele,Szabadság-híd rekonstrukció,4-es metró építése(folyamatban) Mercedes gyár Kecskemétra,Hankook Dunaújvárosba és lett volna Apolló Tyres is Gyöngyösre csak ugye a kedves ellenzéki önkormányzat egy kicsit "elkúrta"...most hirtelen ennyi autós,közlekedős téma jut eszembe...ja,a sokat emlegetett Combínok, amik valjuk be nem is olyan rosszak,Siemens vonatok...na van itt még...és ez csak a fejlesztések egy kis szelete...lehet, hogy nem jó ez a kormány de ha az ellenzék csak egy kicsit is foglalkozna az ország sorsával és a "zemberek" hangulatával nem szítaná a tüzet egyfolytában és mindíg hanem vinne rá talán egy kis vizet...Gyúrcsánynak egy hibája van:az öszödi beszéd,oké..de tett is le az asztalra...Viktor mit is csinált amikor kormányon volt?Na...valaki?

majke 2008.09.30. 21:37:22

paprikajancsi: sebaj, addig a ház meg szarrá reped a sokszorosára növekedett forgalom miatt, hol nem szarja le az a 2 millió.

áhh, felrobbanok...

ui: 21:36, jelentem, a forgalom még most is folyamatos, és ezek már nem az "átmegyek pestre, megnézem milyen az új híd" emberek...

dshk 2008.09.30. 21:39:02

a 2001-es térképeden biztos rajta van az M0 jövendőbeli útvonala, de ezt a lakást majd 30 éve vették a szüleim. Persze mondhatnánk, hogy az M0-ást már 80 éve kigondolták... De az is igaz, hogy van itt nem messze egy kisebb városrész, amire évtizedekig építési tilalom volt valami eljövendő nagy és szép átrendezés miatt - amire persze ma már senki nem is emlékszik, viszont a területből gettó lett.

Amúgy nemcsak elkerülő nem lett, de az M0-ás is késett pár évet, úgyhogy mondhatjuk, hogy legalább ennyi ideig megúszták az ottlakók. Miért nem lehet ezt inkább kulturáltan elintézni?

toce 2008.09.30. 21:48:41

Az ingatlan értékvesztése miatt perelni kell! Fogadj ügyvédet! Meglásd jól jársz még ezzel...
(Az autópályák, hidak stb. ára ezeket a kártérítéseket, kisajátítási díjakat is tartalmazza, azért sem olcsók...)

Bakter 2008.09.30. 21:48:50

Az M0 utolsó szakasza már vagy 15 éve ki van jelölve, kis tűréshatárokkal, semmi újdonság nincs benne, merre vezetne.
Szigetmonostornak meg azért kell a kis híd, mert a mentőnek, tűzoltónak, ügyeletes tejeskocsinak vagy 20 kilométert kell kerülnie, hogy odajusson. Az igény jogos, csak hát az elmúlt évek veszekedései helyett meg kellett volna egyezniük Szentendrével a számbavett hat helyszín közül, hol is építsék meg azt a bizonyos kishidat. De hát nem tudtak megegyezni, ennyi.
Egyébként tényleg nevetséges volt, hogy a sok lúzer ott állt a dugóban a hídon még úgy hat óra tájban is, hogy aztán a Szentendrei úton befelé folytassa tovább eme tevékenységét. Le merem fogadni, hogy nagy részük csupán kíváncsiskodó volt, nem valós használó.

dshk 2008.09.30. 21:50:42

paprikajancsi, ha időben eladom a lakást, akkor a felesleges plusz költözés miatt ugyanúgy elvesztem ezt a pénzt, ráadásul akkor a vevő fog ugyanúgy ráfaragni.

Amúgy itt sem az m0-ával van önmagában gond, hanem az M0-val és egy helyi út együttesen okozza a problémát, azt meg azért ne várja már senki, hogy lakásvásárlásnál az ember megjósolja a következő 30 évben tervezett beruházások hatását. Ezt még egy szakember se tudja, nemhogy egy átlagpolgár.

toce 2008.09.30. 21:53:06

Amúgy én is utálom, hogy felújították a külső Bartók Béla utat, és most minden köcsög erre jár. Tegyéb vissza a szar macskakövet!
;-)

zbzbzb 2008.09.30. 21:54:56

dshk:

el kellett volna adni 2001-ben.

én 20 éve élek itt a 3. kerületben a szentendrei mellett, de ha kitalálnák, hogy 5-10 éven belül a szentendreiből 2x20 sávos hiperpályát vagy repülőteret csinálnak, én bizony eladnám ezt a lakást, pedig nagyon szeretem.

azzal együtt megszoktam, hogy azért a szentendrei mellett lakni sem egy leányálom.

de nem akarlak kioktatni, csak jelezni szeretném, hogy máshogy is lehet.

viszont már ma délután lehetett érezni, hogy jobb a híddal a helyzet.

szigetmonostor pedig.... hát igen, el kellett volna menni egy sörözésre az endrei meg a monostori polginak, és már rég meglenne a híd, ami amúgy tényleg kell.

_Tomchy 2008.09.30. 21:57:09

Segítsetek már, mert én ezt nem értem. Egy órát csúszik egy híd átadása, és mindjárt cikket kell írni belőle? Pestországban ennyire precízen zajlik minden? Itt lenne már a kánaán, csak már megint nem szóltak nekünk vidéki prosztóknak?
Értem én, hogy nem akkor, mikorra igérték, de megkapt(uk)átok. Nem lehetne kicsit is örülni neki? Piszok mindegy, hogy ki adja át.

billkapitány 2008.09.30. 21:58:33

komolytalan ez az ország..csáknorisz hid bazzeg... mondjuk talán a técének se kéne így írnia, aztán lehet, h valakinek mókás

baowah · http://baowah.blog.hu 2008.09.30. 21:59:11

Sajnos az ünnepi és felemelő pillanat az első autóval elmaradt, mert mint az utolsó képen jól látni a narancsszínű felvezetőautók vezették a sort negyvennel - vagyis az utolsó kép az első polgári áthaladók seggét mutatja.

és igen, az egy 24 órás Aviator, a 614/999.

zbzbzb 2008.09.30. 22:00:07

Tomcsi, itt az a problémája a cikkírónak, hogy sokan mentek oda a meghirdetett időre, de rábasztak.

Mondjuk szerintem neked van igazad :)

És még mindig várjuk a képeket az első autósról, kedves cikkíró!!!

zbzbzb 2008.09.30. 22:01:23

ehh, alig 1 percet késtem :)

t.smith 2008.09.30. 22:01:51

Hát végigolvastam.... Érdemes volt...
Fogalmaztam magamban a választ egy csomó hozzászólásra, de hydrus kommentje feltette a koronát a hangulatomra, úgyhogy csak ez jön ki belőlem: VAZZE, hol a f@szban élnek itt néhányan????? Mivel off, ezért nem fogom részletekbe menően taglalni, hogy a MB és a Hankook gyárak létesítése mennyi pénzébe került az országnak, és hogy hány magyar vállakozó teremtene munkahelyet örömmel akár tizedannyi támogatásért is, amit ezek a gyárak kaptak (per kopf számolva, természetesen, mielőtt demagógiával bélyegeznének...)

Majke, gondolom max 500 méterre lakhatunk egymástól, láttam és szenvedtem én is a mai estét. A 3. kerület szerencsére fellélegezhet, mert a Szentendrei út terhelése mostmár nem ingadozó lesz, hanem kiegyenlítődik. Békáson délután 5kor is olyan dugó volt befelé, mint reggel 8kor.

Az új híd szép és jó, nem fikázom, mert lefikáznak. Biztos vagyok benne, hogy a délután négy (öt) óta eltelt pár óra tapasztalata csak az érdeklődők kezdeti lelkesedését mutatja, és később minden híd környéki településnek megoldódnak a gondjai....

Úgyhogy csak megköszönni tudom az országunkért példátlanul sokat tévő miniszterelnökünk briliáns ollókezelését, mellyel átvágta délután a szalagot, valamint Ferenc (ex)barátjának, Jánosnak azokat az ígéreteket, amiket a gkm azóta sem teljesített (de ez már nem is az ő gondja, ő valszeg a másfaszávalvalócsalánverés nemes hagyományát gyakorolja most éppen máshol).

Bakter 2008.09.30. 22:04:25

"Tomcsi, itt az a problémája a cikkírónak, hogy sokan mentek oda a meghirdetett időre, de rábasztak."

Néhány übersztár koncentjére is sokan odamennek időre, oszt hányszor csúszik egy-két órát a kezdés. Egy sok hónapja épülő híd esetében egy órás csúszás talán megbocsátható. Aki meg csak nézelődni akart, úgyis ráért, nemde...

nynfus 2008.09.30. 22:05:04

t.smith: Köszönöm!

dshk 2008.09.30. 22:05:44

toce, igazad van, és amilyen pofátlanul elbántak velünk (szemünkbe hazudott a polgármesterünk anno), már csak amiatt is megtenném. De egyszer volt már részem pereskedésben, 5 évig tartott. Egyedül már nem akarom, összefogni meg nem sikerült a helyieknek. Sok embernek pénze se lett volna finanszírozni a pert.

Én is csúnyákat gondoltam az északi M0-snak keresztbe tevőkről amíg egyrészt velünk is eljátszották ezt a többség érdekében ti ráfaragtok, de a többség nem kártalanít játékot, másrészt amíg meg nem hallgattam egy rádióriportot, amiben szépen elmondták hogyan próbáltak a helyiek békésen megegyezni először, és milyen undorító, aljas módon játszották ki őket a hivatalok. Utána persze a helyiekre kenik az egészet, és aki nem jár utána, még el is hiszi, hogy biztos csak pár hülye környezetvédő akadályozza meg népünk boldogságát.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.09.30. 22:42:53

majke 2008.09.30. 20:28:42

Pedig ez kurva egyszerű... Elkezdődött a kampányidőszak már. Mostantól még másfél évig mindent avatni és átadni _kell_ most Ferkónak, hogy erre emlékezzen a pógár az urna előtt, meg amikor az ikszet húzza.

ommm 2008.09.30. 22:45:34

Ej, Árpád, ebbe belenyúltál, mint szűzlány a farkas tálba.
Ja, hogy ezt nem szabad.
Bocs :))

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.09.30. 22:55:46

paprikajancsi 2008.09.30. 21:25:03

Akkor talán mondjuk indulj el onnan Budapestre, vagy csak Szentendrére, ahová a Duna fölött amúgy könnyen át is köphetnél. Rá fogsz érezni. Iskolába vinni a gyereket, vagy csak a Corába elugrani (ami légnonalban lenne 2.5 km, a megígért és meg nem adott híddal meg 3.5 km, de nem 30km...), ne adj isten, szül az asszony, vagy beteg a papi, szívroham netán és mentő meg hol is? Sebaj, égjen csak le a ház, mire kiérnek szentendréről? De lehet a kompért fizetni is... Csak hogy átérezhető legyen.

Ezt pedig jegyezzétek fel és emlékezzetek: ott kurva nagy ingatlanspekuláció van folyamatban és ne érjen a nevem, ha 5 év múlva, amikor szarért-hugyért eladják az ottani telkeket egy izraeli lakópark nem kezd el épülni... És a híd is, rögtön...

mademan 2008.09.30. 23:07:36

Azért egy kicsit pontosítsunk már: az Index írta, hogy !VÁRHATÓAN! 4-kor adják át, de 2-kor már az Útinform 6 órát mondott, csakhogy az Index elfelejtett updatelni, aztán fél négy körül már 5 óra lett az info, ehhez képest háromnegyed ötkor megnyílt a híd. Basszus, micsoda skandallum, 45 perc késés! Kiabáljuk egyszerre: KURVAORSZÁGKURVAORSZÁGKURVAORSZÁG!
Ha azt mondjuk, hogy mennyire magyaros ez a húdenagy csúszás, akkor azt is mondhatjuk, hogy mennyire magyaros ez a fikázás háromnegyed óra miatt.
Sokszáz ember, nem kevés munkája fekszik ebben a hídban, erre ti azon álltok neki háborogni, hogy 45 perccel késett az átadás.
Fogadjátok őszinte gratulációmat!

mademan 2008.09.30. 23:10:35

Kukori: Bármennyire jólértesült vagy, fogadjunk, hogy azt még te sem tudtad, hogy az átadás azért csúszott mert izraeli (milyen más?) ügynökök ürgebőrbe varrt kémjelentéseket dobáltak a dunába az ellenséges békaembereknek?!

Csontos Szigfrid 2008.09.30. 23:15:09

Az az érdekes, hogy a Googlemaps-on még nem látható a Megyeri-híd egyáltalán. Talán kisatírozzák a műholdas képből, vagy mi?

mademan 2008.09.30. 23:19:47

Calyx: A Google maps-on még az M7 új szakasza se látszik, pedig azt nem ma adták át. Pár hónap még frissül a térkép, a műholdkép meg ki tudja mikor.

Perillustris 2008.09.30. 23:30:49

Forgalmat csökkenteni útépítéssel olyan, mint az elhízást megakadályozni az öv kijjebb engedésével.

mademan 2008.09.30. 23:32:50

Perillustris: Látom ezt a nagy okosságot mindenhol elhinted, hátha attól igaz lesz.

Gabo1000 2008.09.30. 23:36:08

Ferencünkre hívatkozva sokan úgy vannak mintha az asszony hazaállítana egy trabanttal, és ők azt mondanák rá, nem baj drágám igaz 2 millió forint volt de milyen szép kék színe van, örülünk neki. Miért gondoljátok, hogy neki köszönhetitek??? Ez a mi pénzünk! Persze ha kell a két millás Trabant, szavazzatok rá legközelebb is.
A híd szép, jó, kell, őrülünk neki. De ha drágább volt és tovább tartott az építése mint kellett, annak már nem.

[] (törölt) 2008.09.30. 23:47:10

"anyadbol hajadont csinalok, szavazz ram!" - hofi

:)

VDaNi 2008.10.01. 00:25:40

Este átmentem rajta, tök jól néz ki a híd, semmi gond nem volt vele! :)

vauvauvau 2008.10.01. 01:55:53

De nem szeretem ezt a mindenbe belekötős-kritizálós szövegelést!
Egy híd felépítése nem pikk-pakk megy.
Ezen az ünnepélyes napon legalább örüljünk, hogy lett egy szép hidunk!

diablos 2008.10.01. 06:59:00

Szerintem mi magyarok a Hungaroring építése után elfelejtettünk sima utat késziteni!Öregebbek emlékeznek milyen szenzáció volt egy szoci országban olyan rövid idő alatt elkészíteni a pályát.Lehet, akkor még nem húzott kétfele a tábor!!!
Sajnos felénk is ilyen ordenáré hullámos a kerékpárút és csak rosszabb lesz.Remélem gariban orvosolják a problémát."az első lámpám le is tört a remegéstől, a rend őre meg 5 rugóra büntetett":((
Szentendrei úton lakóknak javaslom a bugaci tanyákat, szépek és csendesek!
URBANIZÁCIÓ=ZAJ

bande\' · http://kardigan.blog.hu 2008.10.01. 08:26:49

1. Szerintem a hullámos kerékpárút is kerékpárút. És talán akiknek itt nagyon fáj, hogy hullámos soha nem bicikliztek még 20 m-nél többet, főleg nem földúton.
2. Az, hogy egy órával később nyílt meg: a sírás érte tipikus pesti tempó. Ugyanez van amikor nyáron a Balatonnál dugó van Bp felé az k*rva nagy katasztrófa, de utána fel se tűnik, hogy araszol a jóember a Hungárián még 2 órát hazafele.
3. Ha ez a sok jó politikus nem akarna mindíg választások előtt szalagot vágni sokkal jobb munkát lehetne végezni, normális határidőkre.
4. Egyébként emlékszik valaki arra, hogy ki vágta át az M1 vagy az M7 szalagjait? Szerintem senki. Ennyit ér.
5. Itt is lehet látni amit mindenhol: épüljön autópálya a házamig, de a szomszéd telkén keresztül, és csak én használhassam mert k*rvára beperelek mindenkit ha hangosabb lesz a zaj.
Uff.

bande\' · http://kardigan.blog.hu 2008.10.01. 08:46:56

Ja és még valami:
ha még1x valaki elkezdi a témát, h. melyik kormány hány km autópályát épített...vazz értse meg már mindenki, hogy egy autópálya megteveztetése, területszerzése, engedélyeztetése több éves folyamat(és nem csak 4 éves) és nem úgy megy semmi h. Fletó(Viktor) kitalálta és holnap épül.

Maci_GSXR1000 2008.10.01. 09:02:03

"Ezen az ünnepélyes napon legalább örüljünk, hogy lett egy szép hidunk!"

vau: te láttad már sötétben ezt a hidat? szerintem nem, úgy néz ki mintha valami cigány vidámpark táborozna ott.

Nem értem miért nem lehet minimalista stílusban valami szét dolgot létrehozni, miért kell mindig ezeket a giccsparádé szarokat csinálni.. pl nemzeti + mellette a monstrum Művészetek Palotája...

toce 2008.10.01. 09:10:28

"toce, igazad van, és amilyen pofátlanul elbántak velünk (szemünkbe hazudott a polgármesterünk anno), már csak amiatt is megtenném. De egyszer volt már részem pereskedésben, 5 évig tartott. Egyedül már nem akarom, összefogni meg nem sikerült a helyieknek. Sok embernek pénze se lett volna finanszírozni a pert."

Meg kell tanulni demokráciában élni, és összefogni a szomszédokkal. Nem vagyok sem jogász, sem ügyvéd, de a kártérítés szerintem borítékolható, így tehát egy jó ügyvéd boldogan vállaná, kifizetni meg lehet a kártérítés összegéből. Én 1-2-5 MFt reményében biztos megpróbálnám....

toce 2008.10.01. 09:19:21

Hogy melyik kormány hány km autópályát épít, az valóban elég hülye versengés. Főleg mert nem ők építik, ráadásul nem is ők finanszírozzák, az ugyanis, hogy mennyit költhetnek el autópályára az ország teljesítményén múlik, amiben a mindenkori kormány munkájának hatása elenyésző. (Az előző kormány munkájának hatása már sokkal jobban látszik, mert a folyamatok közép és hosszútávúak. Ezek után gondolja végig mindenki, hogy mit jelent az, amikor egy adott oldalhoz tartozó politikus azt mondja, hogy amikor mi voltunk kormányon akkor...)

Viszont a mindenkori kormány az építtető, azon belül a közlekedési miniszter és az ő főnöke a miniszterelnök felelős mint építtető. Így többek között neki kéne elszámolni azzal, hogy kérem a megépült objektum ennyibe került, és miért annyiba, miért nem 30%-kal olcsóbba. Ezt kellett volna megkérdezni az átadáson.

Amúgy a GVH bírságolta rendesen az autópálya építőket, és a döntése alapján pont a főváros, azt hiszem, kártérítési pert is indított. Azaz ezek az építkezések utólag is olcsósíthatóak, csak akarni kell. Más kérdés mi van akkor, ha a GVH döntése ellenére nem látszik ez az akarat.

red87 2008.10.01. 09:27:41

nem csak a bringaút hullámos, hanem a sima útszakasz is... legalábbis pest felé a magaspilléres szakaszon elég durván...
viszont éjjel nagyon szép a kivilágítása!

2008.10.01. 09:40:20

Demagógia, hogy a híd árát nyugdíjban kellett volna szétosztogatni. Meg lélegeztetőgépben mérni. Szánalmas agyalágyult konzumidiotizmus.
A szétosztogatott pénz csak két napig elég, egyszer telezabálják magukat csirkefarháttal és már el is fogyott.
A lélegeztető gép meg a tipikus magyar életszemlélet, hogy csak a betegségnek van társadalmi elismertsége: a sikeres, egészséges és tettrekész embernek nem.
Itt a pénz akkor van jó helyen, ha temetőket meg kórházakat építenek belőle.
Haldokló társadalom, siralomház, búsmagyarkodás nézzünk a pohár fenekére.

semmi semmi 2008.10.01. 09:45:18

nekem teccik, hogy olyan szép nagy
azér tervezték ilyen giccsesre hogy belesimuljon, mer a táj is giccsesen szép

Humphrey 2008.10.01. 09:52:36

Hello Árpád,
miközben padlógázzal fikázol nem árt odafigyelni, hogy legalább a címlapon képesek legyetek betűkihagyás nélkül írni.
01/10; 9:51: "A beharangozott időponthoz képest egy órát késett a Megyeri-híd menyitása."

mademan 2008.10.01. 10:03:59

Maci_GSXR1000: Ha rajtad múlna, akkor gondolom az összes hídnak olyannak kellene lennie mint a Árpád híd és az összes épületnek pedig olyannak mint egy panelház. Milyen felháborító, hogy a Lánchídat is ilyen csicsás izére csinálták, a parlamentről meg nem is beszélve. Gusztustalanok! Éljen a funkcionalitás!

Ha már funkcionalitás: Azok akik a bicikliutat fikázzák, hányan látták élőben is? Komolyan azt hiszitek, hogy hanyagság miatt lett hullámos? Gondolkozzatok már egy kicsit könyörgöm!

balazst 2008.10.01. 10:05:43

Tök jó, hogy mindenki olyan okos és csak fikázni tud. Pedig csak Én vagyok az okos. :-))

A bringaút a kerekesszékesek miatt hullámos, ahogy már írta is valaki. Így max csak pár méter gurulnak vissza ha baj van, nem kétszázat.

Inverter 2008.10.01. 10:20:29

A fikázás oka sokaknál rém egyszerű: Ami a Fidesz kormány alatt épült az szép, precíz, tökéletes munka, ami pedig nem, az mind otromba, gusztustalan, elbénázott, felesleges luxusberuházás. Másoknál persze ugyanez fordítva. Elég szomorú, hogy ide süllyedt a magyar társadalom.

capa 2008.10.01. 10:25:42

Érdekes szociológiai megfigyeléseket lehet levonni, hogy frusztrált kis társadalmunk milyen messzemenő gondolatmeneteket tud levezetni egy hídátadó kapcsán... Ha naiv lennék, csodálkozva szemlélném az eseményeket.
Amúgy éjfél körül én is átmentem a hídon, igen, oda-vissza, Budáról (nem Budakalászon át, mivel óbudai vagyok), és igen, én is megálltam (szabálytalanul) a leállósávon, és csak bámultam, mert igen impozáns látvány volt számomra a fényárban úszó hatalmas pillér.
De ez úgy látom, off-topic komment volt, lehet folytatni a kicsinyes politikai vitáitokat, tessék.

BruceWillis 2008.10.01. 11:12:30

Miért véditek Ferit?

Arról van szó pártállástól függetlenül, hogy átadott egy nem-kész hídat. Miért nem ma adta át (ma már október van, és ő azt ígérte szeptemberben átadja, nem baj hogy nem készült el), miért mondja be a rádió, hogy elkészült, miért nem szólnak az embereknek, hogy a szalagvágás megtörtént, de ne menjenek arra, mert a híd még nincs kész, úgyse tudtok átmenni rajta?

A cikk írója szerintem ezekre a szemfényvesztésekre próbálta felhívni a figyelmet. Nagyon helyesen.

mademan 2008.10.01. 11:39:36

BruceWillis: Te miről beszélsz? Hallgattál akkor rádiót? Olvastál bármilyen újságot? Ott voltál egyáltalán? Mint feljebb is írtam konkrétan bemondták (InfoRádió) már 2-kor, hogy 6-kor lesz az átadás. Senki, sehol nem mondta, hogy 16:00:00.00000-kor nyitják meg a hídat, az volt a hír az Index-en is, hogy VÁRHATÓAN akkor.
Amúgy hidd el, elkészült a híd, arra kellett várni, hogy az átadási ünnepség cuccait elhordják. Ez késett kemény 45 percet.

Nem akarok én védeni az ég világon senkit, (főleg nem Ferit, bár fingom sincs, neki mi köze volt pont ehhez) de az ilyen műháborgás baromira idegesít.
Én is ott voltam, én is vártam, mégse azt éreztem a legfontosabbnak, hogy "Basszus 45 percet késtt ez az szar".

De te csak örüljél annak, hogy lerántották a leplet erről a HATALMAS szemfényvesztésről! :)))))

basszus 45 perc... imádom ezt az országot!

histar007 2008.10.01. 11:41:23

Én este 7 után mentem át csap próbaképpen. Hatalmas dugó, és miért????
Mert a kedves magyar állampolgár még mindig nem tudja használni a 2 sávos körforgalmat. Körforgalmat, mivel ez a vége az útnak a Cora előtt. Bénázik mivel gyakorlatilag 2 irány az ami keresztezi az utat: Belváros -> Cora és a Cora -> Szentendre. Vagyis az áruházba menő teljes forgalom fele képes visszaduzzasztani egy autóútnyi forgalmat. Talán az index(irányjelző) használata lenne üdvözítő, akkor tudná a szerencsétlen, hogy becsatlakozhat a körforgalomba. Vagy az még jobb lenne, ha aki a külsőben halad, az automatikusan lemenne az első lehetőségnél jobbra. Hülyét kapok a külső sávba körbe körbe autózóktól.

ccorsa (törölt) 2008.10.01. 12:31:59

Csak Magyarországon, nem engedik ki a belső sávjából. Ezért inkább be sem hajt.

zebu_ba 2008.10.01. 12:53:44

Tegnap nekem az avató ünnepségen is azt mondták, 6 órára tervezik a nyitást. Ezért is lepett meg az MTI-hír a 4 óráról. No mindegy. 4 óra előtt kicsivel ott álltam a pesti oldalon, előttem parkolt az MTV meg egy iszonyat szakadt BKV-busz 204-es viszonylatszámmal, állítólag az lett volna a protokollbusz, ami először megy át... De amikor mondták a sofőrnek, hogy 4-kor nincs átmenetel, elment. Háromnegyed után nem sokkal elindulhattunk. Szépen, lassan, lépésben. A dugót zömmel az okozta, és ahogy elnézem, okozza most is, hogy a budai oldalon körforgalomba torkollik az út, és a magyarok nem tudnak körforgalomban közlekedni. A barom belemegy 60-nal, és ugyan a következő lyukon ki is hajtana, de indexet azt nem használ, így aki be akar hajtani, az jól megáll és várja az időrést, mert azt hiszi, jön valaki... Hiába, évtizedekig nem volt idehaza körforgalom, még szokni kell...

A másik tragédia a HÉV-keresztezés. Békásnál dugó, Csillaghegynél dugó, emiatt a 11-es út is beáll.

Ma reggel viszont Csillaghegyről pontosan 20 perc alatt értem a Pólus Centerhez az M0-án, normális tempóban, ami eddig több, mint egy óra szokott lenni araszolgatva és sok-sok lámpával... A mi utcánkban, ahol pedig minden reggel 0-0,5 km/h átlagsebességgel áll a kocsioszlop, ma kb egypercenként, mutatóba húzott el egy-egy autó kb 60 km/h-val... Csak maradjon is így :-)

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2008.10.01. 16:02:41

>>majke "könyörgöm, csak ebben az utcában lakik cirka 2-3000 ember. elköltözni sem lehet innen, mert ki veszi meg az egy héttel ezelőtti piaci árért a házat?"

KEDVES MAJKE! A HUNGÁRIA KRT-ON 1 HÁZTÖMBBEN LAKNAK ENNYIEN...JA, ÉS AMIKOR 20, 30, 40, ÉVE ODAKÖLTÖZTEK NEM GONDOLTÁK, HOGY "KAMIONSÁV" LESZ A HUNGÁRIA...MOST AZ Ő ÉLETÜK LETT PICIVEL KÖNNYEBB...VALAKINEK MINDIG ROSSZ LESZ, OLYAN NINCS, H MINDENKINEK JÓ LEGYEN...AMMÁN A KOMMJÚNIZMUS LENNE...

Editor Bob 2008.10.01. 16:07:07

Nem értem, miért rinyálnak a Budakalásziak. A Hungária krt. mentén lakókat se kérdezte meg senki anno, mit szólnak ahhoz, hogy 30 tonnás kamionok araszolnak majd az ablakuk alatt napi 16 órában, a lakásaik meg eladhatatlanok lesznek (legalábbis én nem tudom elképzelni, hogy normális ember megvegyen lakás céljára egy Hungáriára néző lakást). Minden ingázó, meg átutazó, természetesnek vette, hogy ott rontja a környéken élők levegőjét.

Ez van, a Hungária szívott 15 évig, most az M0 új szakaszának átadásával egy kicsit szív más is. Kíváncsi lennék, a most síró Budakalásziak hol dolgoznak, és autóval járnak-e be dolgozni. Mert ha igen, akkor ők ugyanúgy pöfögnek mások orra alá, amiért meg a 3. kerületiek anyázhatnak.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.01. 17:27:25

balazst 2008.10.01. 10:05:43

Igen, a kerekes székkel élők bizonyára a puszta közepén rodeóznak "gyalog", hobbiból. Mert ők akarnak a székkel 5 kilómétert bicepszből átnyomni, nem? Ne legyünk már naívak... Az a gusztustalan, hogy el elbaszott kivitelezést gyorsan ilyen alávaló módon rögtön a kerekes székkel élőkre akarnak húzni, mondván, őket mindenki megsajnálja majd és bekajálják, hogy tényleg csak értük teszik. (állami épületek akadálymentesítése közben hogy is áll? Ja, sehogy?)

mademan 2008.10.01. 17:34:27

KuKori: Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak most megjátszod? Jártál már a hídon?

zazoo 2008.10.01. 17:42:39

re: KuKori 2008.10.01. 17:27:25

te tényleg azthiszed hogy ott betonozott a józsi vízszintező nélkül, és az egész konzorciumot művezetőkkel meg mindennel együtt meggyőzte hogy hullámos lett de, jó az úgy? lefizette őket hogy ne kelljen visszaszedni, az autóút is ilyen volt, csak ott rájukszóltak hogy az azért legyen sima mi? hülye...

mademan 2008.10.01. 17:53:57

Ráadásul még arra is figyeltek, hogy pont azonos távolságokra legyenek egymástól a hupák - mindezt persze teljesen véletlenül, puszta hanyagságból. :-))

Elképesztőek az ilyen Kukori félék akik mindenkinél mindent jobban tudnak. Őt aztán ne akarja senki meggyőzni (bocs: félrevezetni!), hogy az úgy jó és szándékosan olyan mert Ő aztán jobban tudja, mert ő látja - ebben is - a nagy mocskos összesküvést.
Nem vagyunk méltók rád, kedves Kukori!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.10.01. 18:15:42

Ironizálhatsz, de a helyzet életszerűségére akartam felhívni a figyelmet. Nézegesd pár napig és számolj be kérlek, mennyi kerekes székes ember kelt át a hídon. Nem kocsival...

a kertész tömlővel 2008.10.01. 18:32:36

majdnem az összes kommentet elolvastam,,egy dolog nem jött át annyira:

miért jó az ha valaki az első órában az első közt megy át egy új hídon csak úgy kíváncsiságból ?

gondolom nem a híd lábánál lakik oda út vissza út ,környezetszennyezés , torlódás okozás stb .
van olyan ember aki ettől boldog?(huh de még mennyi)
ennél jobb programot nem lehet kitalálni?

amúgy a másik híd promoja jobban bejött,meg is fogadtam ha egyszer arra járok éjjel, leszedem a rendszámokat azt áttmegyek rajta 245-tel,sajna csak ennyit megy az autó.

2008.10.01. 18:45:38

kertész:
lehet azt hitték holnapra összedől

Rocko- 2008.10.01. 19:13:54

haha, Perillustris msot megkaptad. :D

balazst 2008.10.01. 19:50:39

KuKori!

Ha meg nem gondolnak a kerekesszékesekre akkor az a baj...

A szomorú az persze, hogy emiatt a PoliDiliben külön topikot nyitnak.

Rocko- 2008.10.01. 20:32:47

bande\' · kardigan.blog.hu 2008.10.01. 08:26:49
"1. Szerintem a hullámos kerékpárút is kerékpárút. És talán akiknek itt nagyon fáj, hogy hullámos soha nem bicikliztek még 20 m-nél többet, főleg nem földúton."
nem, itt nem ez a baj. 63 milliárd forint. számold ki mennyi pénz ez. oszd el a fizetéseddel/zsebpénzeddel. mennyi ideig lenne elég? és ennyi pénzbe nem fr bele, h JÓL csinálják meg? ez a baj kérlek.

balazst 2008.10.01. 10:05:43
"A bringaút a kerekesszékesek miatt hullámos, ahogy már írta is valaki. Így max csak pár méter gurulnak vissza ha baj van, nem kétszázat."
most bringautat csináltak vagy mozgássérültpályát? félre ne érts, de akkor miért nem a járda lett ilyen. vagy úgy gondolták, h a mozgássérültek a kerékpátúron mennek - "kerék-kerék, egyre megy"?

mademan 2008.10.01. 20:37:13

KuKori: Bárhogy csavarod, ebből már nem fogsz jól kijönni, egyszerűbb lenne ha annyit mondanál: bocs, tévedtem.

Te nem az életszerűtlenségre akartad felhívni a figyelmet, hanem a szerinted "elbaszott" kivitelezésre - mert nem létezik, hogy nem baszták el, hát el kell valahol baszniuk, nem létezik, hogy ne lehessen már belekötni. Mivel ezt bebuktad, most jössz azzal, hogy úgyse fogják mozgássérültek használni, tehát ne is legyen alkalmas erre, sőt egyenesen felháborító, hogy úgy építették meg, hogy mozgássérültek is használhassák, mert úgysem fogják = luxusberuházás. Gondolom a te fejedben már eleve az életszerűtlen, hogy egy mozgássérült közlekedni akar. Az más kérdés, hogy egyáltalán kinek rossz az, hogy ilyen az út, megint más kérdés, hogy te még egyszer sem tekertél át rajta és csupán fotóból levont következtetés alapján osztod az észt.
Azt hiszem, nem vagyunk mi méltók a te bölcsességedre.

mademan 2008.10.01. 20:41:56

Rocko-: Én végigtekertem rajta és képzeld, nem haltam bele a hatalmas gödrökbe. Te már próbáltad vagy te is csak egy fotóból ítéled meg, hogy húde nagyon el lett rontva?

"most bringautat csináltak vagy mozgássérültpályát"
Igazad van, külön kellett volna nyilván, sőt külön kellett volna lassú és gyors bringásoknak is, persze eltérő lejtéssel.

balazst 2008.10.01. 20:45:34

1.Most komolyan azt hisszük, hogy azért ilyen ez a hülye kerékpárút, mert így sikerült? Én nem nézek ki sokat a magyar útépítőkből (az M0 új része például használhatatlanul rossz), de azért ezt nem hiszem.

2.Gondolom azért a bicikliútra tették, mert ide lehet felhajtani a kerékpárútról, a járda meg a híd másik oldalán van. Nemmindegy??

Rocko- 2008.10.01. 21:46:20

mademan 2008.10.01. 20:41:56
képen láttam csak. nekem az bőven elég.

balazst 2008.10.01. 20:45:34
1) tök mindegy, h akarták vagy sem, ez kerékpárútnak alkalmatlan.

2) persze, megmagyarázni lehet. ha én meg sárga lennék, és csiligelnék, akkor Combino lennék. :)

Alvarez 2008.10.01. 22:35:31

(az M0 új része például asználhatatlanul rossz)

És mi rossz benne? Azért napi több tízezer autó mégiscsak használja, nem?

A bicikliútnál pedig nem az a baj, hogy hullámos, hanem az, hogy a külső Váci úton egyáltalán nincs bicikliút, ezért nem lehet odáig eljutni. De az a hígagyú Derce természetesen nem emiatt veri a nyálát, kit érdekelnek a biciklisek.

mademan 2008.10.01. 22:38:37

Rocko-: Azért elég nevetséges, hogy egyetlen fotó alapján te tudod, hogy az kerékpárútnak alkalmatlan, miközben nemhogy nem tekertél még rajta, de még csak élőben sem láttad. Gratula, nagy tehetség lehetsz.
Azért mondjuk megtisztelhetnéd azzal az építőket, hogy legalább kipróbálod mielőtt fikázni kezdesz, dehát van akinek ennyire fussa.

rexter 2008.10.01. 23:16:12

a kerekesszeken nincsen fek?

Rocko- 2008.10.01. 23:31:05

mademan 2008.10.01. 22:38:37
lehet hoyg az én elvárásaim magasak, de hullámos úton gyalogolni sem szeretek, nem hogy kerékpározzak. de ha szerinted ez így rendben van...

mademan 2008.10.01. 23:34:58

Nem az elvárásokról van szó, hanem arról, hogy te ezt csak képen láttad, én meg kipróbáltam, mégis azt hiszed, hogy te jobban tudod, hogy az nem jó és én vagyok a hülye.
Ezen a képen jól látszik, hogy milyen eszeveszettül hullámos:
index.hu/cikkepek/totalcar/magazin/kozelet/megyerihid/DSC_1610.jpg

Káposztakukac 2008.10.02. 01:03:51

a pillérek közti üvegezett részen mi van? milyen fasza kis irodákat lehetne ott kialakítani. vagy nem is...inkább penthouse lakásokat:D

hegyipetymeg 2008.10.02. 07:29:29

Na akkor itt az ideje, hogy felhomárosítsam a kedves "szakértő" Belsőség kommentelőket.

1. Szeptember 30-ra a forgalombahelyezéshez szükséges elkészülés (koronaélen belül) van a szerződésben. Vagyis a forgalmat nem zavaró munkák (pl.: híd alatt) még 21 napig folyhatnak.

2. Minden egyéb szerződéskötés után felmerült igény, (pl.: Cora körforgalom átépítése a hídról érkező forgalom torlódásmentes levezetésére) új szerzédés részét képezi a későbbiekben.

3. A kerékpár út azért "hullámos", mert a kerekes-székeseknek szabvány szerint emelkedőn bizonyos távolságonként vízszintes pihenőt kell kialakítani. Ez terv szerint készült.

4. A fenti képen, miszerint átadás előtt még nem volt fent a korlát (sinus eleme) és a netlon (fényvédő) háló csak annyit fűznék hozzá, hogy az átadási ünnepség miatt kellett azt leszedni, majd a forgalom ráengedése előtt újra visszahelyezni.

Tisztelettel:
Az építő

Rocko- 2008.10.02. 07:35:49

mademan 2008.10.01. 23:34:58
igen, kétség kívül csak képen láttam.
és igenis, az embernek legyenek már elvárásai egy ekkora (anyagi, közlekedés szempontjából fontossági, méretű) beruházásnál.

Káposztakukac · felsulooktatas.blog.hu/ 2008.10.02. 01:03:51
toronyőr. :)

hegyipetymeg 2008.10.02. 07:29:29
3) el kéne dönteni, h kerékpárút vagy kerekesszékesút.
ha az a terv, h a tolószéekseket beküldi a kerékpárosok köz, hát hadd gratuláljak.

hegyipetymeg 2008.10.02. 07:55:10

Rocko:
Akkor ezentúl legyen a robogósoknak és motorosoknak is külön sáv, mert én mint autós nem tolerálom, hogy ott bóklászank a sávok között, a kreszre magasból téve.
Döntsük el...

szakmernok 2008.10.02. 11:37:26

Ki a francot érdekel az a redvás megyeri híd. Ebben a kurva országban üzemeket zárnak be, emberek kerülnek az utcára, de mi jópofizzunk a kurva jó hidunkal.
Vásárosnaményban 600 embert küldenek el.

szakmernok 2008.10.02. 11:38:48

De legalább van hídunk!

Sopánka76 2008.10.02. 12:59:32

kedves baowah!
Egy kissé skizofrén lett ez a mai cikk a hídról. Először szidod, aztán aszondod, jó, aztán arról kezdesz beszélni, hogy igen de mi van a többi híddal meg a körgyűrű többi részével. Nem világos, mit is akarsz mondani. Lehet, hogy cikkírás közben még te sem tudtad, csak a végére jutottál el idáig?

Én is átjöttem tegnap a hídon. Hát végre elkészült! Örültem neki. Persze bennem is ott van a másik oldal: miafranc került ebbe 63 mrd-ba? És miért csak most jutottunk el idáig? És a többi, és a többi. Le vagyunk maradva, mint a rosseb.

És hogy biciklizni égő? Fütyülök rá. Szerintem nem jó propaganda a bicikli ellen ágálni.
A biciklis
- fitt
- kevesebb zajt csap
- kevesebb balesetet okoz (már csak az alacsonyabb sebessége miatt)
- kevesebb benzint éget (egész konkrétan 0-t)
- kevesebb zsúfoltságot okoz (mert kisebb helyen elfér)
- olcsóbb üzemeltetni
Tehát tessék felnézni a biciklistákra, mert használnak maguknak és másoknak is!

baowah · http://baowah.blog.hu 2008.10.02. 13:12:57

Sopánka, nem szidtam én a hidat, hisz jó, nagy és fallikus. Csupán a jó magyar fejetlenség ellen emeltem fel szavam.

Ma is azon jöttem, még mindig jó.

majke 2008.10.02. 13:26:38

Peacock, Editor Bob:

1) nem autóval járok dolgozni, HÉV-ezem, veszek BKV bérletet, aminek árából elvileg Budapest tömegközlekedését fejlesztik.
2) ne gyere a Hungária körúttal, mert valószínűsítem, hogy 20-30 évvel ezelőtt is 2x3 sávos út volt, tehát aki oda költözött, az tudta, mire vállalkozik. ráadásul nem családi házas övezetről beszélünk.
3) ez az utca, illetve a kijelölt útvonal alkalmatlan a forgalom elvezetésére. épp ezért elkerülő utat terveztek, melynek elkészülte alapfeltétele volt a híd átvételi engedélyének. de ezt valaki fogta, és egy tollkanyarintással elintézte, és enélkül adott ideiglenes engedélyt.

így sem azok nem jártak jól, akik itt laknak, sem azok nem jártak jól, akik a 10-es és 11-es között közlekednének, mert áll a dugó, ismétlem, családi házas övezetben.

amúgy meg mindkettőtöknek addig nagy a szája, amíg nem kerül hasonló helyzetbe.

Vizet Prédikál 2008.10.02. 13:29:22

Mostmár többször átmentem a hídon, oda-vissza (autóval), és igenis, a burkolat a hídon zavaróan hullámos. Azt még talán elhiszem, hogy a bicikliút szándékosan az (és ez tök biztos? honnan származik az infó? Valóban kerekesszékel fog valaki átmenni a 2km-es hídon?), de az út egészen biztosan el van cseszve. Persze nem szép, hogy húzzuk itt a szánkat, örüljünk neki, hurrá, én pl. egy órát spórolok naponta - de azért ez nem az "ajándék ló" esete - 63 milliárdért ne legyenek már ilyen alapvető hibák!

Bajusz. 2008.10.02. 15:10:19

üdv fórumozók! Nem írtam még ide sose, de most asszem osztok észtet.
Jójó, hogy lett megyeri híd, meg nullás északon, és hogy átér budára, übersirály. De. Tán kéne folytatni, vagy legalább törekedni arra, hogy minél hamarabb nem "talán 2020 után" (!) körbe érjen! Hahó! A 10-es 4 évvel ezelőtt is 160%-os kihasználtsággal "működött", és igaz ez a Hűvösvölgyi, Budakeszi utakra is, reggel befelé, este kifelé. A tömegközlekedésről nem is beszélve, lásd még esztergomi vasútvonal. Le a a kalappal az építők,meg mindenki előtt, kurva jó ez a híd, de nehogy már megnyugodva hátradőljenek, hogy na, ez is kész van. Nincs kész, egy körgyűrű attól kör, hogy körbeér. Tessék törekedni erre, kedves illetékesek!

Rocko- 2008.10.02. 15:41:49

hegyipetymeg 2008.10.02. 07:55:10
mert hogy miért is?
egyforma a motoros/robogós sebessége. az viszont már a saját hülyeségük és szabálytalanságuk (egyelôre), h sávok közt mennek.
amúgy itt nem a toleranciáról van szó, hanem a használhatóságról. sajnos nem jó példát hoztál fel.

mademan 2008.10.02. 16:11:28

Rocko-: Továbbra sem értem, hogy te milyen alapon beszélsz bármilyen elvárásról, bármilyen használhatóságról egy olyan úttal kapcsolatban amin életedben nem tekertél végig, sőt élőben sem láttad? Nem érzed mennyire nevetséges ez? Úgy érzem, hogy valami különlges komplexusod van ami miatt mindenáron fikáznod kell, csakmertcsak alapon. Mondom sokadszor én próbáltam, hidd el, hogy semmi gond nincs a bringaúttal, teljesen használható.
Komolyan fel nem fogom, hogy te mi alapján állítod velem szemben hogy az használhatatlan amikor én használom te meg még csak nem is láttad?

Vizes:
"Valóban kerekesszékel fog valaki átmenni a 2km-es hídon?"
Miért mit gondolsz, a kerekesszékeseknek szerinted mennyi a hatósugara?
Elég sajnálatos, hogy ebben az országban ennyire felfoghatatlan egyesek számára, hogy nem csak az Ő érdekeik léteznek.

majke 2008.10.02. 16:54:54

mondjuk vicces ez a két szál a commentek között:

1) budakalásziak - pestiek: 2000 ember kontra 2000000
2) kerekesszékesek - biciklisek: 2000 ember kontra 20

akkor most a kisebbségnek kell elfogadni a többség érdekeit, vagy a többségnek kell alkalmazkodnia a kisebbséghez?

majke 2008.10.02. 16:55:56

bocs, természetes a második pontban fordított a viszony.

balazst 2008.10.02. 17:05:05

Most láttam újabb fotókat a bringaútról (index címoldal) és ezek alapján azt kell mondjam, tényleg lehet hogy egyszerűen el van cseszve. :-))

Ui: Ami az M0-t illeti, valószínűleg a hosszanti bemarások miatt úgy megvezeti a kocsit, hogy első alkalommal majdnem félreálltam megnézni, nem akar-e kiesni valamelyik kerék. Mást is hallottam már erről panaszkodni, gondolom nem az én egyéni problémám.

majke 2008.10.02. 17:06:14

na most meg szarul érzem magam.

természetesen ha tényleg azért huplis a bicikliút, hogy a kerekesszékeseknek könnyebb legyen, akkor engem aztán komolyan nem zavar, pedig bringázom is, és biztos fogok arra is bringázni.

csak azt akartam szemléltetni, hogy egyes esetekben milyen egyszerű azt mondani, hogy lenyelem a huplis aszfaltot akár azért az évi _egy_ kerekesszékesért is, aki átmegy a hídon, ellenben mennyire egyszerű másoknak meg azt mondani, hogy "HAHA, beszoptad, eddig a Hungárián volt nagy a forgalom, most meg a házad előtt. ez van, ez a _többség_ érdeke"

Rocko- 2008.10.02. 17:19:38

mademan 2008.10.02. 16:11:28
nem, nincsen fikázási kényszerem. és nem kell mindent látni ahhoz, h az ember tudja: nem jó. pl. téged se dugtak seggbe, de tudod, h neked az nem jó. (bocs ha csaj vagy :D)

mademan 2008.10.02. 18:32:13

Rocko-: Azt hiszem ehhez felesleges kommentárt fűzni, ha valakinek ez a szintje, akkor ez a szintje. Egyszerűbben szólva szánalmas vagy, dehát ilyenekre is szükség van, különben nem lenne kin röhögni.
Azért ha nem baj, én továbbra is örömmel fogom használni a szerinted látatlanban használhatatlannak nyilvánított bringautat, te meg dühöngj tovább örömmel, hogy a világ egy általad sose látott pontján -szerinted- milyen szörnyű körülmények között kell kerekezniük az embereknek és persze legyél büszke magadra, hogy te bezzeg milyen okos vagy.
süti beállítások módosítása