Rendőrök a leállósávban

  2008. szeptember 21. - Winkler Róbert Címkék: rendőrség balesetmegelőzés

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Érdekel az valakit, hogy ******** ******** ***** rendőröket kiküldenek az autópályán integetni, út szélén autókat megállítani és papírokat nézegetni?

 Erősen csodálkoztak, amikor mondtam nekik, hogy életveszélyben vannak.

 Igen komoly érvük az volt, hogy erre kaptak parancsot, és a hatósági

 személy integetése különben is szentírás. legközelebb helyből rájuk

 küldöm az ügyészségi nyomozóhivatalt, hogy megfingassák a nekik

 parancsolgató észlényt. Vagy majd elfelejtik ezt a bohóckodást, ha

 néhány halomra hal közülük valami ukrán Kamaz alatt, és annyi lesz a

 havi 90 rongyért lízingelt Skodának is. Kukásmellény nem volt rajtuk, csak a fehér kimonójuk meg a főhatósági tányérsapka.

 

 Az M0-ról az M7-re besoroló sávon álltak, ahol elég szar belátással a

 púp felső végén 3 sávból lesz kettő, aztán egy. Ott a balfelől eltűnő

 sávba állítgatták le az autókat, félig a padkán, mert így fasza.  Visszamentem kicsit később megörökíteni őket. Bemutattak még az egyik

 autóval autópályán tolatást és index nélküli elindulást, a másik

 elindulásához a haladó autók teljes megállása kellett, mert nem tudott

 besorolni. 200 méterrel tovább az M7-en nagy pixeles felirat okosítja

 az embereket, hogy leállósávban állni veszélyes.

 de ez itt magyarisztan b+.

Olvasónk, Gábor leveléhez hirtelenjében csak annyit tudtam hozzátenni, hogy

 

Kapcsolódó kérdésem, hogy ilyenkor előszedik-e a felettest, aki oda küldte őket ellenőrizni, és egyébként mi történjen olyan esetekben, amiket magam is gyakran látok, amikor rendőrök indokolatlanul veszélyes helyen állítanak le autókat. Például amikor azt látom, hogy a Szentendrei út forgalmas felhajtóján turkáltatják a mamát az autója csomagtartójában az izzókészletéért vagy a láthatósági mellényért, hol, kinek milyen telefonszámon és email címen jelezzem, hogy ez szerintem közveszélyes hülyeség, és az adóforintjaimon zaklassák inkább az autóban mobilozókat?

 

Majd mindezt elküldtem az ORFK sajtóosztályára. Ahonnan nem is sokára megjött a válasz:

 

Tisztelt Winkler Róbert!

Levelére válaszolva tájékoztatom, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint a megadott időpontban és helyen nem teljesítettek szolgálatot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei. A további intézkedés megtételéhez szükség lenne a bejelentő elérhetőségére, rendszámtöredékre, egyéb információkra. Amennyiben ez rendelkezésére áll, kérem küldje meg részünkre!

Tisztelettel:

Bényi Mónika r. főhadnagy
sajtószóvivő
PMRFK

 

 

A tanulság tehát, hogy valószínűleg érdiek vagy törökbálintiak voltak a maguk és mások testi épségét súlyosan veszélyeztető közegek. Adjunk hálát az Úrnak, hogy ezt most mindnyájan megúsztuk, és effajta intézkedésnél írjuk fel a rendőr jelvényszámát, autójának rendszámát, a helyszínt és az időpontot. Mégiscsak a mi pénzünkön intézkedik a mi biztonságunkért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr77657373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.09.21. 11:37:29

pffff.....nálunk rendszeresen beállnak a benzinkútra kanyaródó-sávra traffipaxozni....(51-es út, Kalocsa, OMV kút. Múltkor teherautó mögül kisorolok, és tőlem 10 méterre szemben ott áll a traffipaxos kocsi (zöld toyota corolla, kereklámpás, BAW-XXX rendszám) , szemben a forgalommal... Satufék, megállás, mire a rendőrcsaj ingerülten integet, hogy kerüljem ki...
Idióták.

nukleotid · http://www.youtube.com/watch?v=WbhmgwkeBOk 2008.09.21. 12:02:02

és azzal mi van, hogy full civil autóval járnak...például engem megállásra kényszerítenek, de nem állok meg, mert hát nincs police felirat....ilyenkor?

bed!ke 2008.09.21. 12:18:18

"A további intézkedés megtételéhez szükség lenne a bejelentő elérhetőségére, rendszámtöredékre, egyéb információkra. Amennyiben ez rendelkezésére áll, kérem küldje meg részünkre!"
ez bájos. hogy aztán a bejelentő meg ne csodálkozzon, hogy úton- útfélen az izzókészletét akarják nézegetni a rend hős őrei, akik nem félnek életüket (és másokét) kockáztatni némi elégtételért...

ze11 2008.09.21. 13:00:33

Megállnak ezek a csodalények bárhol -- a multkor (szeptember 8, 17:12) a KVZ-49X frsz.-ú skodával várták vészvillogóval ácsorogva a vásárlásból érkező civil ruhás úriembert a Tompa utcában (Tompa-Liliom sarok). Innen is üzenem, hogy a sztárfotó sikerült :-P

dextercapo 2008.09.21. 13:20:30

M7 , saveltolasos tereles - a belso savban max 2 meteres szelessegi korlat es a megallosavban (a megallosavon haladt a forgalom , tehat lehuzodni a szalagkorlattol nem lehetett) allitottak meg - aztan kozoltek hogy menjek veluk , a kovetkezo parkoloba ellenorzesre. ott miert nem tudtak megallitani ? elozni nem lehetett , nem kovettem el semmit - minden rendben volt - persze rovid ellenorzes volt , mert ha mar ilyen hulye helyen allitottak meg akkor magukra vessenek alapon a masik savban beszelgettem egy kicsit a rendorrel . bedugult mindket sav es igy hamar rajottek hogy ez nem igazan nyero megoldas . koszonjuk emese .

vadparaszt 2008.09.21. 13:30:39

Ezek a rendőrök szegény emberek, akik gyalog járnak munkába, forgalmat, forgalmi dugót,balesetet csak rendőrautóból látnak. Onnan meg másképp néz ki.

laci1964 2008.09.21. 13:41:12

Ei.Finnországban élek és természetesen itt autozik.Egyetlen esetre emlékszem,hogy megállitottak a rend őrei ellenörzésre.Udvariasan,körültekintően.
Vannak magyar tapasztalataim is(nyaralás)mikor nemtudnak mit kezdeni a Finn papirokkal,és jön a piszkálodás.Ilyenkor a csomagok alól elöbányászom az izzó készletet stb.Ez eltart 30-40 percig,aztán ad egy csekket mert kivan furva a rendszám(Finn rendszám).Persze én nem fizetem be,és minden megy tovább.

JaniV 2008.09.21. 13:43:44

Ti láttatok már szabályosan közlekedő, leparkoló, rendőrt/rendőrautót? Direkt és pont annyival lassabban sétakocsikáznak, hogy megelőzd: ekkor jön a szívatás. Vagy megkülönböztető jelzés nélkül, 80-al, 100-al, lakott területen belül (40-es tábláknál). Vagy, az igazoltatások is mindíg a többi jármű lehető legnagyobb feltartásával történnek, Vagy:

kb egy hónapja Pákozd és Sukoró között (M7re fel/lekanyarodási lehetőségnél, 60-as tábla, záróvonal, az egyébként enyhe dombtetőn és kanyarban, beláthatatlan, mi van a másik oldalon a szembejövők sávjában), én jövök Szvfár felől. Szemből, busz, utána három szgk, de az egész sort, a kritikus helyen megelőzi egy sietős rendőrkocsi. Ketten ültek benne, ki sem volt világítva, (pedig lakott területen kívül kötelező) indexet sem használt (minek), a kék villogókat sem (annyira mégsem volt sürgős) és velem szembe, találkozunk a dombtetőn. Én mentettem meg a helyzetet, vészfékezéssel és erőteljes jobbra lehúzódással, nekik nem volt hová besorolni! Elfelejtettek megfordulni, utánamjönni, megköszönni, hogy élnek! Pedig vártam egy szusszanásnyit. De ismerve a magyarországi helyzetet, úgyis én lettem volna a hibás. Ugyanis ők (és a politikusaink) törvényfelettiek. És mivel demokráciánk is gyermekkorú, hiába közlekedtem szabályosan, ha tul is élném az ilyet, senki nem adna igazat nekem.

[] (törölt) 2008.09.21. 14:44:04

"Ez eltart 30-40 percig,aztán ad egy csekket mert kivan furva a rendszám(Finn rendszám)."

ahhoz sajnos a magyar rendornek kurvara semmi koze, mert a finn rendszam a finn allam tulajdona.

amugy nekem is ki van furva elol-hatul, mert nem hasznalok rendszamtablatartot. utalom azokat a zorgos szarokat.

Quattroman 2008.09.21. 15:08:14

Miert?
talan tilos kifurni?
akkor talan nehezebben veszik el mint mikor parkolasnal megnyomjak es eltörik a tarto.
Egyebkent meg a magyar rendszam a sajat tulajdonom! megvetetik velünk, ezert nem is veszik el csak a forgalmit.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.09.21. 15:21:26

Ragasztott rendszám... Tesco, tökörragasztó csík, 400 Ft.

Íme:totalcar.hu/nepitelet/kep.php?id=39439

Se csavar, se zörgés, se fúrkálás.

[] (törölt) 2008.09.21. 17:40:56

"Tesco, tökörragasztó csík, 400 Ft."

rendszamcserenel majd amikor le kell kaparnod a lokharitorol a cuccot, nem foglak irigyelni. egyebkent a tukorragaszto nem idojarasallo, belteri hasznalatra valo. inkabb ne kiserletezz vele, mert elobb-utobb elhagyod a rendszamodat.

Ciri 2008.09.21. 17:44:30

"turkáltatják a mamát az autója csomagtartójában az izzókészletéért vagy a láthatósági mellényért"

Magyarországon a láthatósági mellényt nehezen lehetne turkáltatni, mert nem kötelező a kocsiban hordani.

"Egyebkent meg a magyar rendszam a sajat tulajdonom!"

Nem, nem a saját tulajdonod, feltéve ha rendelsz magadnak egyedit és kőkemény pénzekért (70-250e Ft) megvásárolod.Azt akár száz saját tulajdonodban lévő kocsira is továbbviheted.

JaniV 2008.09.21. 17:53:26

Quattroman! A rendszám olyan hatósági jelzés, mely a hivatal tulajdona.


Egyébként a csomagolásában bent van a felszerelési utasítás: tartókeretben, vagy fúrva és csavarozva, szegecselve (egyetlen kikötés, a csavar színe egyezzen meg a felület színével, ahol átfurtuk), ragasztva. Tehát nem tilos átfúrni. Utóbbi megoldásoknak sok előnye van: némelyik kocsin esztétikusabb, nem könnyű elveszíteni, szerszámok nélkül nem lehet ellopni, nem lötyög, zörög, stb.

Én a járműveimen csavaroztam (+1 indokom: nem reklámozok senkit, a tartókereten, ui nem kérték előzetesen a hozzájárulásom és nem fizetnek érte). Nem ide kapcsolódik, de sok kocsin látom, hátul az embléma mellett a kereskedés cimkéjét, ízléstelen, idétlen emblémáját, nevét, stb. utólag ragasztva. Én nem venném át a kocsit, ha nincs mellétéve a szerződés, az akciójukról és hogy mennyit fizet ezért.

Ciri 2008.09.21. 18:02:28

"Én a járműveimen csavaroztam (+1 indokom: nem reklámozok senkit, a tartókereten, ui nem kérték előzetesen a hozzájárulásom és nem fizetnek érte). Nem ide kapcsolódik, de sok kocsin látom, hátul az embléma mellett a kereskedés cimkéjét, ízléstelen, idétlen emblémáját, nevét, stb. utólag ragasztva. Én nem venném át a kocsit, ha nincs mellétéve a szerződés, az akciójukról és hogy mennyit fizet ezért."

Ne haragudj JaniV,nem akarlak megbántani, de ekkora szarrágó idiótaságot még nem hallottam.
Arról nem is beszélve,hogy a kereten lévő telefonszámmal az adott kereskedésnél általában közvetlenül kapcsolni tudják a segélyszolgálatot is (mondjuk éjszaka).

Megnyugodhatsz, hogy senki nem fog érte 1 fillért sem fizetni a Nagyságos Úrnak, max leszedik...

JaniV 2008.09.21. 18:17:34

Ciri! Nem haragszom. Nálam ez elvi kérdés és sokan vagyunk így.
És egyébként nem arról híresek, hogy akár éjjel is kapcsolják a segélyszolgálatot. Sajnos. Én pl. a negyedik(!) napon kaptam segítságet, kb. tizedik telefonálás után, a huszonnégyórás segélyszolgálattól a még garanciális kocsimhoz (maradjunk márka megnevezés nélkül, 7 milla fölött volt az ára).

JaniV 2008.09.21. 18:20:43

Ciri! Ha érdekel a történet, privát üzenetben megírom.

Ciri 2008.09.21. 18:23:24

Jöhet, várom !
Katt a nevemre.


Bár szerintem ide is kiírhatod, nincs ezen titkolni való, legalább tanulunk belőle.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.09.21. 19:00:47

Edelweiss 2008.09.21. 17:40:56

Régebben én is ezen az állásponton voltam, de a gyakorlat azt mutatta (mindhárom kocsinkon), hogy kiválóan bírja (Tesa). A két és fél éve eladott Seatomon így már öt és fél éve stabilan rajta van, ez referenciának elfogadható, azt hiszem. A Mazdán két és fél éve van ragasztva (azóta van csak meg). Úgy tudom, Edelweiss, hogy nálatok a rendszám az "saját tulajdonnak" tekinthető (tehát viszitek a következő kocsitokra át, ha jól tudom. Ha tévedek, örülnék, ha adnál valami infót.), nálunk viszont az autóval együtt adod át a következő tulajnak, vagyis a kocsi "tartozéka". Így a cserék száma elhanyagolható az egy-két uniós rendszám lázban égő (mintha attól javulna a kocsija állapota, vagy nagyobb farkúnak tűnne)emberkétől eltekintve :)

qualitaet 2008.09.21. 19:18:35

"és azzal mi van, hogy full civil autóval járnak...például engem megállásra kényszerítenek, de nem állok meg, mert hát nincs police felirat....ilyenkor?"

:))))))))))))))

Hát hogy most hogy van azt nem tudom, de mindenesetre én ugyanezzel még '99-ben megszopattam őket.

Újhartyánnál mentem föl az M5-re Pest felé, és olyan 170-180-as tempóval szúrhattam.
Pár perccel később egy előző kamion miatt lassítani kellett. Egyszer csak "lógó nyelvvel" mellettem termett egy civil Astra, tetején egy mágneses kék villogóval, halovány vijjogás közepette. Három tarkopasz nyominger foglalt bent helyet, akkori "divat"-nak megfelelően, a jól megszokott bőrmellényben ill. hajléktalansárgára koszolódott gagyi farmerjakóban.
Miközben a bal hátul ülő piszkosul hadonászott a tácsájával, a kamion letakarodott a jobb sávba, nekem meg több sem kellett, nyomtam egy parkettát, és egy erősen 2 kg fölötti tempót abszolválva elszeleltem a fenébe.

Pár hét múlva annak rendje és módja szerint kijött egy határozat, hogy 178 Km/h-val, ekkor és ott videófelvétel készült a szabálysértésről. Tekintve, hogy az azt megelőző két esztendőben a hatóságnál elmarasztalva nem voltam,ezért szíveskedjek "csak" 30000- ft. bírságot illetékbélyeg formájában befizetni.

Egy hosszú,udvarias és kicsit körülményes levélkében vázoltam az ügyben eljáró előadó hölgynek, hogy Kojak-lámpát Austriában bárki bármelyik benzinkútnál vásárolhat, egymást érik (99-ben) az autópályákon történő fosztogatások, ahol ugyebár nem ritkán a nagyértékű autókat is elrabolhatják.
Ennek tudatában igencsak megijedtem amikor egy ócska(sic!)autóból három rosszarcú(sic!)egyén megállásra akart kényszeríteni és ezért elmenekültem.
Becsület szavamra: Gyakorlatilag a fülük botját sem mozdították többet, soha semmilyen válasz nem érkezett a mai napig!!!

JaniV 2008.09.21. 19:23:06

KuKori! Egyik kocsimon én is ragasztottam, hasonló mint a Tesa, de fekete, víztaszító és jobban ragad. A színrefestett lökhárítóról a festékkel együtt jött le (mikor kölcsönadtam valakinek műszakira). Túl jónak bizonyúlt, utána már csavaroztam.

peti.olah 2008.09.21. 19:25:30

Esetleg vmi egyéni pénzszerzési akció lehetett a rendőröktől?
Egyébbként ha megbüntethet, ha leesett a rendszám (nem leveszem, hanem eltörik a szar keret), akkor ne büntessen meg, ha csavarral rögzítem.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.09.21. 19:40:06

JaniV 2008.09.21. 19:23:06

Lehetséges, nekem speciel a fémre van ragasztva háromból hármon hátul, a Seaton meg elöl a rendszám felfogatása alatt (a lök fekete vízszintes sávja) natúr fekete volt, tehát ezt a problémát így nem ismerem eléggé. Amikor lekoccolták a verdát és le kellett venni festéshez az első lököst, mondjuk anyázott a kasztnisom, de megoldotta ügyesen :D Szóval szerencsésebb együttállás esetén még mindig javaslom (fém felület, matt fekete felület, gyári fényezés), egyéb esetekben meggondolandó :)

Ivymike 2008.09.21. 20:34:41

kultúrált rendőrrel eddig egyszer találkoztam - ausztriában, mikor öcsém ráfutott az előttünk fékezőre...emberi hangnemben beszélt, és segített, amiben tudott, holott mi csesztük el...

itthon bezzeg a lekezelő, arrogáns, kioktató stílus dívik. ezt a "közúti ellenőrzés"-nek becézett intézményesített kötekedést, hovatovább szopatást meg már nagyon unom. idő és energiapazarlás, inkább álljanak be valami híd alá sunyni egyet, ahogy Győrben szokták, mindhárman jobban járunk; én nem szúrom el az időt lejárati dátum, izzókészlet (mondjak pár autót, amikben az út szélén szerszám nélkül ők sem cserélik ki?), meg kukásmellény mutogatásával, ők meg kipihenik magukat a sok (minden erőfeszítés dacára saaaajnos fel nem derített) uborka, bicikli, és kocsilopás utáni fáradhatatlan nyomozásból...

mélységesen szomorú, hogy ennyire nevetséges nyomoronc bandának tartom őket, de ezért a legtöbbet ők tettek...

Dzseri 2008.09.21. 21:19:49

Egyébként tiltja valamilyen szabály azt, vagy bűncselekményt, szabálysértést követek el azzal, ha egy rendőr köcsög módon viselkedik, én meg azt mondanám neki, hogy fogdd vissza magad, vagy hogy de nagy a pofád, vagy ilyesmi? Tudom, hogy utána szopatna, de alapvetően rendőrrel "pofátlankodni ( felvenni a stílusát) " hivatalosan is tilos?

[] (törölt) 2008.09.21. 21:38:05

"nálatok a rendszám az "saját tulajdonnak" tekinthető (tehát viszitek a következő kocsitokra át, ha jól tudom"

nem, itt a rendszamcsere eleg gyakori. ha masik varosba koltozol -> csere.

de csere van akkor is, ha ugyanazt a rendszamot akarod atvinni az uj autora. az egyedi rendszamodat nem tarthatod meg, hanem az ugyintezo jelenleteben megsemmisited a rajta levo TÜV pecset miatt, aztan rogton kikerheted ujra ugyanazt (tizenpar EUR illetek elleneben). viszont magat a rendszamot ujra le kell gyartatnod.

[] (törölt) 2008.09.21. 21:44:14

"Egyébként tiltja valamilyen szabály azt, vagy bűncselekményt, szabálysértést követek el azzal, ha egy rendőr köcsög módon viselkedik, én meg azt mondanám neki, hogy fogdd vissza magad, vagy hogy de nagy a pofád, vagy ilyesmi?"

a kocsogolest meg a tegezest hanyagolnam, mert intezkedo rendorrel szemben alapvetoen nem tehetsz semmit, utolag tehetsz panaszt. azt viszont feltetlenul jeleznem, hogy a minosithetetlen hangnem miatt utolag panaszt fogok tenni a kapitanysagon a jelvenyszamaval egyutt.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.09.21. 21:46:08

Annyit láttam kinn gyakran, hogy van egy 3. rendszám némely utcai parkolókon, jelezve, hogy kié. A cigányabbik énem rögtön gondolkodott egy példány hazahozatalán, hogy jujj, de cselesen parkolhatnék butapesten és mindenféle szabályokat hághatnék át :D De a kultúrált énem azt mondta, ilyet nem csinálunk, eléggé utálják már a magyarokat, meg amúgy nem is szorulok rá, konstatálltam :D

Dzseri 2008.09.21. 21:48:19

"a kocsogolest meg a tegezest hanyagolnam, mert intezkedo rendorrel szemben alapvetoen nem tehetsz semmit"

Hát ezaz. Ezt tudom. De csak tisztán hivatalosan, ha én tegezem, vagy flegmázok vele, vagy netán azt merem mondani, hogy b*szd meg, azt tiltja-e bármi is. Vagy ez a becsületsértés nevű dolog?

[] (törölt) 2008.09.21. 21:50:01

"Annyit láttam kinn gyakran, hogy van egy 3. rendszám némely utcai parkolókon, jelezve, hogy kié."

ezeken nincs TÜV pecset, ezert nem szamitanak okiratnak, szabadon gyartathatoak (mivel eleve ervenytelenek). en is csinaltattam egyet a biciklitartomra. de minek neked egy ilyen?

Szendwich 2008.09.21. 21:50:30

"A további intézkedés megtételéhez szükség lenne a bejelentő elérhetőségére, rendszámtöredékre, egyéb információkra."
Ha az ember rendőrségi bejelentést tesz, akkor 3* is elkérik a bejelentő adatait. Azt, hogy mit jelent be, azt sose ismételtetik el.
No comment.

Ivymike 2008.09.21. 21:52:14

Dzseri 2008.09.21. 21:19:49

tudtommal igen, hatóság megsértése, vagy mi...
én inkább birka módon behúzom fülem-farkam, engedelmesen teljesítem a követeléseiket (mert kérni nagyon rég hallottam őket, akkor is inkább szarkazmusnak hatott), és igyekszem mihamarabb szabadulni. se kedvem, se időm emiatt időt elcseszni (utólag sem), meghagyom őket abban a tudatban, hogy ők a janik - talán meg is érdemlik...ha valaki 30 év alatt oda jutott, hogy az út szélén álljon és "ismerkedjen" (hú, ez a szitu nagyon hasonlatos egy másik szakmához :D), annak legalább ennyi jó jusson...
bár amikor anyummal szemben nyilvánult meg az említett módon a nemes szerv, én is elgondolkodtam....

[] (törölt) 2008.09.21. 21:55:41

"ha én tegezem, vagy flegmázok vele, vagy netán azt merem mondani, hogy b*szd meg, azt tiltja-e bármi is"

erzesem szerint ez a bazdmegek szamatol es jellegetol fugg, hogy radhuznak-e egy hivatalos szemely elleni eroszakot, nem ismerem az idevonatkozo biroi gyakorlatot. viszont Btk. 229. § szerint a fenyegetes mar annak szamit.

en udvariasan felhivnam ra a figyelmet, hogy nem oriztunk egyutt birkat.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.09.21. 22:12:57

Hát, mindenféle Demszky-közeli rablócég ellen talán hatásos lehetne :D (a nem hivatalos, de annak látszó rendszám)

[] (törölt) 2008.09.21. 22:16:25

annyira azert ok sem hulyek, a pecset hianya le fog esni nekik, mert a magyar rendszamokon is van.

raadasul a rendszammal valo varialasert (ami ugye elvileg kozokirat) tobbet varrhatnak rad, mint pl egy tiltott parkolasert. en Pesten mindig berakom egy melygarazsba a kocsit, es metrozok, mert a Kuppergeciekkel nekem sincs lelkierom szkanderozni.

[] (törölt) 2008.09.21. 22:24:21

latod ha nem ragasztottad volna ra a rendszamot 1-1 pesti latogatas alkalmaval siman kivehetned a tartobol, amig parkolsz :)

29 Palms 2008.09.22. 00:59:12

Másik kérdés. 2007 április 13.-án a reggeli órákban az M1-esen nyugat felé haladtunk 2 másik autóval vonatozva. Előztünk, amikor feltűnt a tükörben két gyorsan közeledő fekete kormányautó A8-as, jóval nagyobb tempóban mint a miénk. Bőven előttük kimentünk a külsőbe, mehettek akadálytalanul. Ámde ahogy közelebb értek, a hátsó Audi áthúzódott a külső sávba, és elkezdett reflektorozni. Persze mi húzódtunk ki a leállósávba. Úgy is mentek el mellettünk hogy a hátsó autó a sávelválasztó csíkozáson haladt, majd visszament a belsőbe mikor elhagyott minket.
Annyi kérdés merül fel az emberben, ha valaki tudja a választ, elmondhatná. Az első: mi ennek az oka? Nem haragból, csak tényleg kíváncsi lennék miért kell ez? Miért a hátsó autó "takarít"? És ha mondjuk veszélyesnek ítéltettünk akkor éppen, miért? A sorban haladó Renault Laguna, Nissan Primera, és a Toyota Camry közül melyiket vélhetik a tipikus terroristajárműnek?
A másik, amit már sohasem tudok meg: a kormányt a megfelelő pillanatban balra rántva most egy nemzet hőse lehetnék vajon...?

Kenseth 2008.09.22. 01:29:37

"Tisztelt Winkler Róbert!

Levelére válaszolva tájékoztatom, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint a megadott időpontban és helyen nem teljesítettek szolgálatot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei. A további intézkedés megtételéhez szükség lenne a bejelentő elérhetőségére, rendszámtöredékre, egyéb információkra. Amennyiben ez rendelkezésére áll, kérem küldje meg részünkre!

Tisztelettel:

Bényi Mónika r. főhadnagy
sajtószóvivő
PMRFK"

én ezt nem értem, eszerint nem lehet csak úgy általában szétküldeni egy tájékoztató körlevelet, hogy "leállósávban csak akkor, ha nagyon muszáj, az ott igazoltatást felejtsétek el"? miért van bármiféle szükség a bejelentő adataira?

Gomulka Béla 2008.09.22. 07:41:55

A kocsogozést meg a tegezést kihagynám, mert az bunkóság.

JaniV 2008.09.22. 08:09:30

29 Palms! Mert a politikusaink és a rendőrők törvényfelettiek (-nek hiszik magukat, aszerint cselekednek). Semmilyen szabály nem vonatkozik rájuk (civil életükben sem). És az egészben az a borzasztó, Te bármilyen szabályosan közlekedsz egy ilyen szituációban, csak Te lehetsz a hibás! Ráadásul nem is mindíg használják a megkülönböztető jelzést, csak mennek mint az állatok.
Ne feledd, pár évvel ezelőtt, Ordacsehinél egy minisztériumi kocsi szabályosan letarolt egy (trabantos) fiatal párt. Dr Szőgyényi kiállt a tv kamerái elé, majd ő... Egyhétre rá ugyanő, fülét-farkát behúzva, visszatáncolt! Miért??? (éljen a demokrácia)

Észre kell venni, mennyire másképp közlekednek pl a mentősök, tűzoltók, pedig ők is megkülönböztetett jelzéssel mennek. Nagyon korrektek a közlekedésben.

Leadfoot 2008.09.22. 08:59:45

Komolyan mondom, irigylem a problémáitokat...

Egyébként marha nagy divat lett a rendőröket baszkurálni mindenféle miatt.
Félreértés ne essék, nem mondom, hogy az ilyen dolog nem baj, sőt.

Csak az egészben az a vicces, hogy mindig az hőbörög, akinek vaj van a fején, miközben a mellét veri, hogy az ő jogai így meg úgy, a kötelességeit meg hajlamos elfelejteni.

SsPL71 (törölt) 2008.09.22. 09:05:07

29 Plams!
"A másik, amit már sohasem tudok meg: a kormányt a megfelelő pillanatban balra rántva most egy nemzet hőse lehetnék vajon...? "

Részemről igen :)

SsPL71 (törölt) 2008.09.22. 09:16:04

Velem történt(nem most, pár éve):
Pesti alsó-rakpart, Margit híd alatt, igazoltatást végző motoros-rendőrök, (előző nap esett) a híd alatti elzárt területen már 2 teherautót igazoltattak, mikor az utolsó pillanatban, kiugrik elém a rendőr, ki int jobbra.
Próbálok lehúzódni, kicsit taknyos a híd alatti terület az előző napi esőzés és a híd alatt található porréteg vegyületétől.
ABS nélküli autóval sikerült félméterre az előttem lévő ifa típusú tgk. mögött megállni.
Elkezdődik az igazoltatás, közben az előttem lévő rendőr végzett az ifással, épp engedné el, de az ifa előtt még van egy másik teherautó, ezért ifásunk megkezdi a tolatást, én persze teljes takarásban mögötte....hát, sikerült a motorháztetőm (amit 2hete csináltak meg) átszúrnia 2 helyen egy hátulra felhelyezett vasvillával.
Egyik hülye rendőr sem szólt volna neki, hogy vigyázz mögötted is leállítottunk valakit. Sőt, mi több, még az ifásra htk-zták az egész felelősséget.
Az esemény után betétlap kitöltés..stb.
Ennyit a tisztelt urak körültekintéséről, emberi gondolkodásáról, segítőkészségéről.

gigabursch 2008.09.22. 09:19:17

A legaranyosabb, amikor a rendőrtől számon kéred, hogy most milyen eljárást akar megindítani veled szemben. Közigazgatásit avagy rendőrhatóságit. Nem tudja a különbséget egyik sem. Azt meg különösen nem tudja, hogy melyik eljárás megindítását hogyan szabályozza a hazai aktuális jogrend.
Ezután a következő kérdés az az felé, hogy ismertené-e a pontos jogszabályhelyet, ami megállapítja a hatáskörét és az illetékességét, mert ennek hiányában feltételezed, hogy hatáskör elvonást kíván gyakorolni, esetleg illetéktelen területen van.
Közben persze szépen türelmesen leírod az azonosítószámát, megkéred hogy igazolja magát. Csak türelmesen.
Ha azt látják, hogy te baromira ráérsz, már elkezd izzadni a gatyájuk.
Közben felhívod a 107-et, leellenőrizteted, hogy valódi, avagy álrendőrőkkel állsz-e szemben. Közben perzse kérdőóre vonnak, és elmeséled azt, hogy látom engem meg tudnak állítani, de az időközben elment piros zsigát, benne négy kancigánnyal, láthatóan katasztrófális mászaki állapotban, stb nem merik megállítani, és ezt jegyzőkönyvezni szeretnéd. Mármint azt, hogy GYÁVÁK. és hogy félnek a cigánybűnözőktől, és félnek a rend őrzésétől, ugyanis lett volna alkalmuk megállítani.
Közben elejted, hogy semmi gond, uram, önnek jogában áll bírságolos határozatot készíteni, nekem meg jogomban áll fellebbezni.

Illedelmesen elksözönsz, stb...

Az eü csömag erre jó példa. A 6/1990-es KöHéM rendelet alapvetően a közlekedési hatóság hatáskörébe utalja a kérdést, nem pedig a rendőrségébe. Ekkor tájékoztatod, hogy jogában áll soron kívüli múszaki vizsgára küldeni, de legyen szíves ne lépje túl a hatáskörét, és reflexből visszakérdezni ismét, hogy hol is van leírva ebben a rendőrség hatásköre...

Nem szeretik az ilyet. Különösen akkor, ha fogod magad, és lefényképezed azt, hogy hova intettek le (pl. forgalomtól elzárt területre ismereteim szerint rutinellenőrzést végezni nem inthet le, és szépen leféynképezed őket. Ez nem tilos, ha elkezdenek hőbörögni ismét pontos jogszabályhelyet kérsz, és tájékoztatod őket, hogy semmi gond, majd a megfelelő hatóságnál jogszabályi és szakmai továbbképsésüket fogod kérni, mert vélelmezhetően elavultak az ismereteik.

zlaboncz 2008.09.22. 11:51:17

Ciri:
Magyarországon a láthatósági mellényt nehezen lehetne turkáltatni, mert nem kötelező a kocsiban hordani.

Ez biztos? Én úgy tudtam, hogy nemhogy az autóban, hanem az utastérben kell tartani, hogy gond esetén már abban tudj kiszállni.

Z.

zlaboncz 2008.09.22. 11:57:45

Dzseri:
Egyébként tiltja valamilyen szabály azt, vagy bűncselekményt, szabálysértést követek el azzal, ha egy rendőr köcsög módon viselkedik, én meg azt mondanám neki, hogy fogdd vissza magad, vagy hogy de nagy a pofád, vagy ilyesmi? Tudom, hogy utána szopatna, de alapvetően rendőrrel "pofátlankodni ( felvenni a stílusát) " hivatalosan is tilos?

Hivatalosan nem, de szerintem nem érdemes: Ott, akkor, az igazoltatáskor mindenképpen te leszel szopóágon, ha kell akkor mondvacsinált okkal. Nem érdemes felesleges rendőrségre és/vagy bíróságra járást kockáztatni egy barom miatt.
Egy kultúráltan, normálisan kommunikáló emberen sokkal kevéssé tud fogást találni, legyen akármilyen bunkó. Ha meg még a gigabursch által javasolt lájtos szakmai tudásról teszel tanulságot pláne nem.

Tapasztalatom szerint jól működik a dolog, annál a rendőrnél, aki szimplán csak egyszerű, annál nagyon, aki bunkó, annál is bejön.

Ismered a mondást: Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintjükre ott pedig legyőznek a rutinjukkal" Na, ez hatványozottan érvényes ebben az esetben...

Z.

foolproof 2008.09.22. 12:38:23

Nagyon fasza, hogy meg mindig a Rakosi-korszakban vagyunk bunuldozesileg. Aki nem gyanus, az a leggyanusabb! Persze, egyszerubb belekotni valakibe, akinek szemmel lathatoan van vesztenivaloja, ha mas nem is, akkor az ideje.
A kozuti igazoltatas ebben a mai, gyakran ad-hoc formajaban teljesen szar. Abbol indul ki, hogy valamit ugyis talalni fogunk, elolunk nem logsz meg, kis takony adofizeto!

Unom mar, hogy Mo.-n minden hatosag, kivetel nelkul abbol indul ki, hogy oket MINDENKI at akarja baszni, es ezert ahol tudnak, szopatnak. Nem kene mindig magatokbol kiindulnotok, kedves torvenyhozok, kozhivatalnokok, es egyeb ingyenelok. Igy varhatjatok, hogy barki is tapsoljon nektek. Hja, kerem az ember esendo, a jo peldat nem mindig, a rosszat azonnal elsajatitja.

románc cuvée 2008.09.22. 12:38:40

Még gimis koromban a strandról hazafelé jövet kiszívott fejjel átsétáltam a zebrán a piros jelzésen, mire egy fehér Astraból vmi faszkópé az öklét rázta felém. Kitártam a kezemet, és mondtam h: Mi van? A zebrán átértem, és a fehér Astra RENDŐRSÉG felirattal leparkolt mellém, az egyik kiugrott, és elkezdték a szokásos rezsát:Tudja h, szabálysértést követett el, estébé,estébé, majd +kérdezte van magának gyereke?- voltam 18, és a sokadik hülye kérdés után azt hittem, h viccelnek, ezért bediktáltam: Miért, úgy nézek én ki??? Erre a rendőr fantáziátlan válasza: Hát a mai világban már nem lehet tudni. Csekket megkaptam 12 ezerről, majd egyik nyomozó ismerősöm közbenjárásával elsimították a sztorit. Tehát lehet velük szellemeskedni, csak általában nem érdemes.

JaniV 2008.09.22. 12:45:13

gigabursch!

Nem tudom, de érzésből: A Rendőrség Közlekedésrendészete innentől a közlekedési rendőr is a közlekedési hatóság embere és jogosult intézkedni. És nem is keresnék rá rendeletet, mert biztos. De mindenki eldönti...

Más: Van egy ismerősöm (ügyvéd). A picike gyorshajtásocska ügyéből (amit mindenki korrektül lerendez 30eFt környékén, kb. két tank benzin ára és elfelejti), csinált magának több mint félév eltiltást (a következményeivel: magánsofőr, stb), jogsibevonást, százezer Ft fölötti büntetést, két és félév hercehurcát, ill. a bírósági ügymenet költségét is ráterhelték. Saját elmondása szerint is több, mint félmillába került.
Mert kb ugyanilyen módon oktatta a rendőröket. Megérte?

fishermansfriend 2008.09.22. 13:07:20

Nem sokszor állítottak meg, de egy napszaknak megfelelő köszönés után mindig sokkal kedvesebbek voltak a rend őrei. Még egy hulladék trabival is elengedtek kétszer is. A hátsó kereke úgy állt, mintha bármikor kiesne. Ha azt mondta volna, hogy 5000, akkor reflexből rávágtam volna, hogy annyiért a magáé, ha meg kivonja a forgalomból, akkor örültem volna, hogy nem kell amiatt mennem az okmányirodába...

[] (törölt) 2008.09.22. 23:48:28

"Unom mar, hogy Mo.-n minden hatosag, kivetel nelkul abbol indul ki, hogy oket MINDENKI at akarja baszni"

es nincs igazuk?

no csak azert kerdem, mert ahogy igy a magyar forumokat elnezem, a "hogyan bujjunk ki a felelosseg alol" kezdetu orokzold igen sokak kedvelt slagere.

"es ezert ahol tudnak, szopatnak"

ha zsaru lennek, nekem is ledobna az agyam a szijat, ha uton-utfelen hulyenek neznenek, es osszevissza hadovalnanak a kedves allampolgarok, es en is megfingatnam oket alaposan.

gondolom ismered a magyar mondast az adjonistenrol meg a fogadjistenrol.

foolproof 2008.09.23. 22:48:18

Edelweiss 2008.09.22. 23:48:28

Ha eltel volna felnott fejjel is Mo.-n, esetleg neadjisten` u.n. vallalkozasra is adtad volna a fejed, akkor gondolom te is tapsolnal a magyar hatosagi (hivatali) "kulturanak Minden tiszteletem a posztos zsarue, Mancikae a hivatalban, stb. Nem ez a lenyeg. Ok "parancsot" teljesitenek, legyen az barmennyire eletszerutlen, elavult, EU-uncompatible, balkani, you name it. Az "adjonisten-fogadjisten" problemakor csak tunet, nem a baj okozoja.

A problema az egyenlo merce hianya. Hogy Kadar nepeben mindig vannak "egyenlobbek", es meeg diktalni is akarnak atlagjozsinak. Hogy mutyizni nem bun, sot nem mutyizni egyenesen ellenjavallt. A kovetkezmenyek nelkuli orszag, ugye. Ezert szabalykerulo a magyar, nem a specialis "ungaro-sunyi-mutyi-genek" nagyszamu elofordulasa miatt. Ezt megvaltoztatni csak kihalasos alapon, vagy kovetkezetes pozitiv pelda mutatasaval+ tisztesseges, objektiv ellenorzesi hatterrel lehetne megvaltoztatni. A pozitiv peldakat meg a tobbit kenhetjuk a hajunkra a meltosagos urak reszerol, akkor marad 1. option, ami nem is rossz otlet, csak sajna eleg sokaig tart. Hat ezert unom azt, amit unok.
süti beállítások módosítása