Nem a harag mondatja

  2008. szeptember 03. - papptibi Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A XI. Blitz Weekend képekben
2015-07-27 19:29:36

Gabi, akit az udvari dohányzóhelyen csak Mantás Gabesz néven szólítanak, az idén újabb fejlesztéseket hajtott

Itt sem Ferrariból van a kerítés...
2015-07-16 17:43:31

Az autósport a hőskorban még a városokban zajlott, de idővel száműződött onnan. Aztán az autósport gondolt

A legkirályabb ötlet, amit gumin láttam
2015-06-06 14:02:50

A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz

Kéne egy Tesla?
2015-05-15 18:19:48

Vagy beérnéd egy villany-Golffal is? Netán utálod a villanyautókat, mert az autó benzinnel megy? Az sem baj. A

 

Túl jó lenne az, ha papírpénzzel is fizethetnénk a parkolásért. És úgyis jön az euró.

Vélemények az azonos című cikkünkről.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr48645845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rodenbach 2008.09.03. 01:18:25

Pont ma szoptam ezzel. A kártyám "érvénytelen" volt valami miatt az automata szerint (mindenhol máshol elfogadták eddig és jó volt), apró meg nem volt elég.

R.Emil (törölt) 2008.09.03. 02:00:15

és persze én oldjam meg, hogy munkaidöben amikor nekem is dolgozni kell(ene) toljam be a hátsomat az irodába, ha a parkolásért rendes áfás számlát szeretnék... bár olyan rég vettem igénybe ezt a "szolgáltatást", hogy lehet, azota az automatábol kicsordulo höpapir, ami föleg nyáron seperc alatt olvashatatlanná amortizálodik, már elfogadhato könyvelés szempontjábol...? felejtös, inkább vészvilogo ki, mert ilyenkor az auto értelem szerüen "elromlott", nem pedig parkolok... mit is mondhatnék... évek ota bringával járok a városban, az autot "elegánsan" már csak turázásra használom :)

Cook kapitány 2008.09.03. 03:16:34

Japánban egy ideje bevezették a metrókon a chipkártyás fizetést. Kis "műanyag" kártya, automatánál rá lehet tölteni pénzt (papírpénzzel is működik), a metrókapunál pedig csak oda kell érinteni és már fizettünk is. Két különféle kártya is van (Suica és Pasmo), de ezek szinte 100%-ban kompatibilisek.

Aztán rájöttek, hogy ez jó máshol is, most már egy csomó automatánál is használható (üdítő, cigi, stb.), sőt rengeteg boltban is lehet vele fizetni. Nem csak közértekben, nagy elektronikai áruházakban is. A legújabb fejlemény, hogy már taxikba is telepítik.

Létezik ehhez egy ún. automata feltöltő szolgáltatás is. Ha 2000 jen alá esik a kártya egyenlege, akkor a korábban megadott bankkártyáról automatikusan rátesz még pár ezret.

Hogy tovább fokozzam, van mindennek mobiltelefonba épített változata is, ilyenkor nincs kártya, hanem a mobilt kell az érzékelőhöz tartani (nincs gombnyomás), és minden ugyanúgy működik, mint a kártyánál.

Szerintetek 10 vagy 20 év múlva lesz ilyen itthon?

rognork 2008.09.03. 04:55:05

ilyen NEM lesz itthon
szívni fogunk mint mindenhol, ezt érdemeljük.

Secnir 2008.09.03. 06:49:41

cook kapitány:
"Szerintetek 10 vagy 20 év múlva lesz ilyen itthon?"

persze, csak tégy mögé egy 0-t...

korzo 2008.09.03. 06:54:49

Debrecent meg azért baxtatják a népek, mert az elmúlt 10 évben Kósa csak úgy engedett nagyobb dolgot építeni a belvárosban, ha mélygarázs van alatta (bíróság, szálloda stb.) ahol ráadásul kb. felébe-kétharmadába kerül a parkolás mint az utcán. Bár a többség mégse megy le, pedig a mélygarázsban utólag fizetsz kb. tízperces alapon (akár papírpénzzel is), míg az utcán ugye előre kell a kitudja mennyi időre. Egyszerűen nem értem az embereket.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.09.03. 06:56:07

Ősrégi megfigyelés, hogy csóri országokban a hétköznapi kereskedelemben csak a készpénzt nézik valamibe, mert azzal bárhol bármikor fizethetsz. A kártya elegánsabb, kulturáltabb, biztonságosabb, de ezek a fogalmak lassan köszönő viszonyban sincsenek ezzel az országgal.

A parkolásról: Nyíregyházán őrzés és szilárd burkolat nélküli helyre is csont nélkül kipakolták a P táblákat és a fizetőautomatákat (lebontott házak helyére). Mióta megbüntettek az egyiknél(kissé messzebb álltam, és nem tudtam, hogy az már díjköteles hely lett), fenem a fogam arra, hogy kamatosul visszakérjem a pénzemet, MI A FASZT KAP AZ AUTÓS CSERÉBE?! felkiáltással.

qmatch 2008.09.03. 07:06:28

Tévedés, ezt nem ÉN érdemeltem ki, ez apáink öröksége. Ők voltak azok, akik a kilencvenes évek Nagy Törvényességi Vákuumában a kurva nagy szabadságtól megmámorosodva megalapitották ezeket az uzsoracégeket, lehajolva széthúzott farpofákkal megalapozták a plázakorszakot. Kontroll nélkül, önkontroll nélkül, csak mert SZABAD volt. Köszönjük szépen !

stars7726 2008.09.03. 07:49:33

Felháborító ami ebben az országban "parkolás" alatt évek óta folyik.Nem lehet papír pénzzel fizetni .pedig ugye a magyar nemzeti bank által kibocsájtott hivatalos fizető eszköz,aztán a bevásárló központokban tudtak olyan automatákat telepíteni,ami alkalmas a bankjegy elfogadására.felmerül a kérdés az utcákon miért nincsen így?valószínüleg,nem érdeke senkinek.ahogy már megszokhattuk a mi kis országunkban.az összes korrupt-mert ne áltassuk magunkat mind az-vezetőt elzavarni.

fkorbi 2008.09.03. 07:49:47

A VII. kerben van egy csomó parkolóház, tarifa kb azonos az utcaival, és utólag fizetsz, papírpénzzel is akár. Én mindig ott parkolok, ha nagy ritkán arra járok, autó nem a dzsuvában figyel kint, nem kell a forgalmat feltartva betolatni a zsebkendőnyi kutyaszaros placcra a többi közlekedő dudakoncertje mellett.

A hétvégén viszont voltam Szegeden, ahol kipróbáltam az automata parkolóházat, baromira kényelmes (a totalcaron is tesztelték a Bp-i megfelelőjét) és Szegeden a hétvégi parkolási díj 40 HUF/óra. Nem hittem el először (a cég honlapján olvastam) de tényleg annyi. késő délutántól másnap kb de. 11-ig fizettem vmi 700 HUF-ot. És ott is lehet mindenfél kp-vel fizetni, termszetesen utólag. Bankkártyával asszem pont nem.

OFF - tegnap láttam Rácz újságíró urat Újpesten az Árpád úton a kiscápával. Kiscápa rulez, élőben is jól néznek ki a fehér felnik :)

Lally 2008.09.03. 08:04:45

Csak érdekességként: Tata városában, egy a gyerekem technika csomagjában is található műanyag órán kell beállítani a kezdeti parkolási időt, majd azt a műszerfalon hagyni.....ezenkívűl sok a sima parkolóhely is.
Lehet,hogy nem mohóak, és nincs ezirányú korrumpáltságuk a vezetőknek?

kelemenlajos 2008.09.03. 08:07:58

Nem lehetne valami postban összeszedni a kulturált parkolókat/parkolóházakat/mélygarázsokat? Esetleg még egy honlapot is megérne... Lassan már azzal kell kezdeni a hivatalos ügyintézést, hogy körbetelefonálunk az ismerősök között hol környékén. (Hacsak nem akarunk 15 percet keringeni parkolóhely után kutatva)

Andris25 2008.09.03. 08:31:48

A ferihegyi parkoláshoz csak annyit tennék hozzá, hogy igen tényleg baromi drága, de azért azt vegyük figyelembe, hogy ez egy nemzetközi repülőtér parkolója, nem közterület. Persze teljesen jogos, hogy miért kell azt olvasni az automata kijelzőjén egy 100-as bedobása után, hogy még 500 Ft a MINIMÁLIS díjig. Ha 10 percet szeretnék maradni, milyen jogon fizettetnek ki majdnem egy egész órát? Illetve felháborítónak tartom, hogy az ember odafárad a géphez amely azzal üdvözöli, hogy TESSÉK FIZETNI! Nem üdvözöljük, jó napot, jó repülést vagy ilyesmi, hanem, hogy fizess azt' húzz el!

ipari_fostalicska 2008.09.03. 08:37:29

fkorbi: Szegeden az utcán a parkolási zónákban is ingyenes a parkolás hétvégén. Persze az a negyven forint per óra sem hajmeresztő összeg. Az más kérdés, hogy a város parkolási rendszere egy kalap szar ezzel a boltban megvevős cetlis rendszerrel.

Chaos · http://www.videosmart.hu 2008.09.03. 08:38:55


Az árak elképesztőek idehaza. Tavaly Monte Carloban jártunk autós túrán, ami nem számít éppen a világ legolcsóbb városai közé.
A kocsit a parti sétány mellett az utcaszéli parkolóban tettük le óránként 1, azaz mindössze egy euróért, a szintén sétány-menti pizzériában 9 euróért ettünk sajtos-sonkásat.
És ahelyett, hogy élveztük volna a naplementét, azon bosszankodtunk, hogy milyen balfasz nemzet is vagyunk mi - már több mint 1000 éve.

darthyoda 2008.09.03. 08:41:23

ami szerintem probléma, hogy a köcsögök már olyan helyen is pénzt szednek, ahol semmi létjogosultsága. Múlt héten parkoltam a II. kerületben Budán, egy szaros kis utcában. Automata sehol, pedig alaposan körülnéztem. Persze ott volt a kis kék csomag, mire visszaértem. Végül megtaláltam az automatát kb. 200 méterrel lejjebb, a fák közé rejtve. Kénytelen voltam feladni a csekket, pedig rendszeresen fizetek mobillal, és havi kb. 10 rugót elparkolgatok. Telefonos érdeklődésemre azt mondták, hogy ilyen az élet, és őket nem érdekli, hogy igazolni tudom számlával, hogy amúgy egy talicska pénzt betoltam már nekik. Büdös patkány társaság

dy

karlmann 2008.09.03. 08:48:06

Vidéken azért némi javulás tapasztalható. Korzonak igaza van, Debrecenben tényleg sokat javult a helyzet, pl. az önkormányzatnak az Új Városháza előtt van vagy 10 parkolóhelye, de a Plaza 150m-re van és ott az önkormányzat dolgozói havonta 2000Ft!!! parkolási díjat fizetnek.

A másik nagy királyság és ebben Debrecen-Eger-Nyíregyháza van benne most még, egy feltöltőkártyás rendszer. Befizetsz pár ezer forintot megadod a kocsi adatait és a mobilszámodat (többet is lehet), majd ha parkolni akarsz, az automatán lévő ingyenes mobilszámot felhívod, és onnantól ketyeg a parkolási idő addig amíg megint fel nem hívod. A szélvédőre meg ki kell rakni egy kis kártyát, hogy lássa az ellenőr.

Ezt Pesten még sokáig nem fogják bevezetni, mert akkor túl kevés embert lehetne megbüntetni. Az más kérdés, hogy az a pénz amit ott parkoltatnának náluk, ettől jóval több, de ebben az országban fontosabb, hogy először, másodszor, és harmadszor, kib...anak az emberrel és majd csak utána kezdenek gondolkodni azon, hogyan lehetne másképpen is.

darthyoda 2008.09.03. 08:50:23

karlmann
Bp-en is működik ez a rendszer

bagoj ur 2008.09.03. 08:50:37

Hétvégén Badacsonyban szívtam: 240/óra, vagy megállni tilos. Összedobtuk minden aprónkat, és így is pánikszerű rohanásban tudtuk megmászni a hegyet, nem pihentető túrát tettünk. Persze papírpénzt egy helyen fogadtak el: félúton a hegyre, 500/nap a parkolási díj és ott. Szóval senki ne a faluban parkoljon lehetőleg...

Leginkább a cikk végkövetkeztetése a szomorú, de én is azt mondom, hogy aki úgy érzi hogy szerencsét próbál, menjen el külföldre, hasznos.

Lxa 2008.09.03. 08:56:30

Pécsi helyzet - csak hogy dicsérő szabak is elhangozzanak: mParking nevű telefonos/java progis rendszer (regisztrálni 1x kell, meg pénzt felölteni), megállok, fölhívom, elindul, majd dolgom végeztével megint fölhívom, megáll. Tök kultúr, "egyszerű". Az tetszett, hogy itt legalább gondolkoztak alternatív megoldáson, miután mindenki panaszkodott az aprópénzes/csipkártyás (nem)működésre... Haladunk...

fishermansfriend 2008.09.03. 08:56:35

Voltam Izraelben. Érdekes hely Európai szemmel. Van fizetős autópálya, de nincs matrica, kapu, egyéb infrastruktúra. A fizetés normális menete az, hogy az ember használja, majd hónap végén megkapja a csekket. Ott ez így működik. A benzikútnál van csipp az autóban, leolvasó a kútfejben. Az ember tankol, a csekk meg jön hóvégén. Gondolom nem kell részleteznem miért nincs piaca a prepaid mobil előfizetésnek. Vannak dolgok, amik Magyarországon sose lesznek jobbak. Itt simán pl. fuvaros céget alapítanának ami egy hónap után megszűnne jogutód nélkül, még mielőtt megjött volna bármilyen csekk... Azt gondolom csak szégyellnivaló ahova 18 év alatt eljutottunk (kontra Izrael 60 év alatt).

Barlow (törölt) 2008.09.03. 08:56:55

Eger abszolút nem gáz csak tudni kell hol kell megállni.
Van elég sok ingyen vagy nagyon olcsó hely, és mostmár az Agria Park parkoló is ingyenes.
Debrecent viszont naygon utáltam amikor még ott éltem (1999-2006). Azóta lehet jobb a helyzet, de akkor csak annyi volt, hogy "állj meg ahol tudsz és fizess".

Barlow (törölt) 2008.09.03. 08:58:09

Igazán még parkoló hely sem volt, csak az út széle, de ott is fizess.

darthyoda 2008.09.03. 09:00:49

Lxa
neked is szólok, Bp-en is lehet ugyanígy fizetni.

dy

[] (törölt) 2008.09.03. 09:01:05

"Debrecent meg azért baxtatják a népek, mert az elmúlt 10 évben Kósa csak úgy engedett nagyobb dolgot építeni a belvárosban, ha mélygarázs van alatta"

igaza van, jol csinalja. aki nem tudja megoldani az epuletehez valo kozlekedest es parkolast, az ne epitsen semmit. orultem is mikor bebukott a szinhazepites az Erzsebet teren, hogy a baszott nagy godorbe majd parkolohazazat epitenek, es nem kell nyomorogni a belvarosban. erre mit epitenek az istenbarmai? lepcsot meg szokokutat bazmeg, gratulalok. (meg melle egy minimalis meretu parkolot)

a papirpenzes automata nem ertem miert novum, a kantinban mar 10 eve is papirral toltottem fel a kartyamat. nem egy elerhetetlen urtechnologia, le kell baszni az automata uzemeltetojet, hogy rendes gepeket vegyen.

Alf (törölt) 2008.09.03. 09:19:30

a parkolómaffia meg megfúrja a biciklisávot, mert akkor hol parkolnának az autók (vámház körút).

vau · http://www.holdkomp.hu 2008.09.03. 09:37:26

Mobilparkolas mond valakinek valamit?

Maradjunk mar a tenyszerusegnel, kurva kenyelmes, azonnal ujra lehet inditani, es teli lehet tolteni zsetonnal, es kb minden parkolotarsasagnal lehet hasznalni, nem csak a centrumnal.

Ezt hasznalom, es minimalis vele a bajom (a maradek az tobbnyire a szopatos mikulascsomagok miatt van, mert az ellenoroknek kell a zs).

Ettol fuggetlenul elmennek a kurva annyukba a parkolotarsasagok, es enis tobbszazezerrel logok nekik, 1-2 perces lejart szemetkedesek miatt (meg az aproval parkolasos idobol tobbsegeben)

Morph29 2008.09.03. 09:39:28

Itt németbe lehet a bankoktól ún. Geldkarte-t kérni, ami teljesen ugyan olyan, mint a normál bankkártya, csak van rajta egy a Shell pontgyüjtő kártyákon lévő chip. amit a bank auomatáknál külön fel lehet tölteni pénzzel. Na ezzel a kártyával lehet pl. parkolóautomatánál fizetni, tömegközlekedési eszközön jegyet venni, stb. pin kódozás nélkül. Nagyon praktikus, mert soha sem kell apróért szaladgálni. Ja és a villamosmegállókba lévő automatáknál is lehet ezzel fizetni, na meg papírpénzzel is. Nálunk mikor lesz ilyen?

Csubakka Junior 2008.09.03. 09:47:29

Társasházas utcában lakunk vidéken, szinte mindenkinek van garázsa. Egyéb forgalom szinte nulla, se egy cég, semmi nincs az utcában. Egyedül az idelátogató ismerősök, rokonok állnak a parkolókban, ami fizetős. A legközelebbi ingyenes parkoló fél km-re van, amit egy db lámpa világít meg éjszaka. Az itt lakók vehetnek éves parkolókártyát 5eFt-ért. Van nekem is - annak ellenére, hogy van garázsom, mert előfordul, hogy csak felugrok valamiért, és nem állok be arra a 2 percre a garázsba, illetve jól jön a garázs, ha jönnek az ismerősök. Azért egy vidéki kisvárosban elég érdekes ez.

Kifordított kacagány 2008.09.03. 09:48:12

rossz a hozzáállás. a népek elfogadták, hogy közterületen nulla szolgáltatásért is fizessenek. van olyan környező ország, ahol ezt alkotmányellenesnek tartották. itt is azt kellene. csak ehhez azoknak is tenni kellene valamit, akik pl itt is bosszankodnak.
az a parkoló legyen fizetős, amit őriznek, vagy legalább amit takarítanak.

[] (törölt) 2008.09.03. 09:49:53

"Japánban egy ideje bevezették a metrókon a chipkártyás fizetést."

12 eve letezik ilyen rendszer europaban is:
de.wikipedia.org/wiki/GeldKarte

minden, Nemetorszagban kibocsatott EC kartyan van ilyen chip, de szinte minden EU tagallamban letezik hasonlo rendszer.
de.wikipedia.org/wiki/Electronic_Cash

az is az evszazad vicce, hogy a balfasz magyar penzintezetek meg mindig a sajat bena homebanking alkalmazasait tukmaljak az ugyfelre: van 3 banknal szamlad, felraksz 3 kulonbozo szoftvert es kartyaolvasot. mashol 1 azaz EGY db HBCI-kompatibilis szoftverrel tobb mint 2600 penzintezetnel vezetett szamlakat lehet kezelni:
de.wikipedia.org/wiki/Homebanking_Computer_Interface

es nem az a legszomorubb, hogy nincs nekik, de meg halvany fingjuk sincs rola, mi az. amikor megkerdeztem magyar bankokban, hogy tudnak-e HBCI hozzaferest nyujtani ha nyitok naluk szamlat, ugy neztek ram, mint a marslakora. hogy a faszba lehet valaki ennyire segghulye a szakmajahoz?

[] (törölt) 2008.09.03. 09:51:22

"a népek elfogadták, hogy közterületen nulla szolgáltatásért is fizessenek."

ezzel semmi gond nem lenne, ha a befolyt penzt a kozterulet karbantartasara forditanak.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.09.03. 09:51:58

én csak ehhez szólnék hozzá:

"Sokkal rosszabb, hogy a városházán törik a fejüket, vajon miért menekülnek az emberek Budapestről, az ország vezetése pedig hogy miért menekülnek Magyarországról."

NEM törik a fejüket ilyesmin. ehhez túl hülyék és kapzsik. azon törik, hogyan tömhetik tovább a saját zsebüket

chandalen 2008.09.03. 09:59:22

Szeged: "Az más kérdés, hogy a város parkolási rendszere egy kalap szar ezzel a boltban megvevős cetlis rendszerrel."
Ez igaz, de T-Mobile és Pannon ügyfelek fizethetnek SMS-ben is, teljesen kényelmes és működik.

vau · http://www.holdkomp.hu 2008.09.03. 10:03:48

edelweiss:

Azert, mert sosem adoptaltuk azt a szart. Kartyaolvaso meg a fszomat azt. A nemetek elnek a kozepkorban, nem mi. Itt a Vasco token, es browser based application a divat, meg az sms one time password. Amivel kurvara semmi baj nincs, sot, ezerszer biztonsagosabb mint a hulladek kartyak.

Nehogy azt hidd mar h kulfoldon szarjak a spanyolviaszt.

Lxa 2008.09.03. 10:23:03

dy, nem tudtam, de most már tudom. :) de tartok tőle, hogy sokan nem tudják, hogy létezik a "mobillal parkolok" rendszer.
más kérdés az, hogy mire használják föl ezt a sok sok pénzt. ugye ez a világ legnagyobb biznisze, egyszer fölfesti a csíkokat és naponta dől a lé. de mit kapok cserébe? tényleg? mit kellene kapnom? miért van ez? hogy kevesebben parkoljanak? a munkahelyem előtt fizető zóna van, mellette meg egyetem :) nyáron még csak-csak van hely, de szeptembertől reggel 7 után zéró. max 3 utcával arrébb. tehát biztos parkolóhelyet nem kapok. oké, akkor legyen tisztaság. esőben a (volt) zöldsáv mellett csak sár van (egirányú utca baloldali parkolás); télen meg 4 parkolóhelyet foglal el az odakotort hav, ősszel meg a lomb. hát tisztaság sincs. aha! biztos útalapba megy! most cseréltem gumit, mert a tripla kátyus sikánt nem sikerült abszolválni, kicsípte a szélét. hát utak sem ebből lesznek jók. akkpor kérdem én: hová megy el / hová kellene elmennie a sok lóvénak, amit parkolásra befizetünk. gondolom annak idején sem nullszaldós munkahelyteremtő beruházásnak gondolták...

Egyszerű 2008.09.03. 10:33:02

Nem értem, mi olyan bonyolult a dolgon. Az alábbi linken bárki regisztrálhat, egy árva érme nélkül teljesen európai módon lehet intézni a fizetést, jön az sms a parkolás kezdéséről és végéről is, azonnal hosszabbítható, ha nem értél vissza az autódhoz, amikor lejárt az idő, kulturáltan leveszik a bankszámláról az összeget (és pontosan). Amit hiányolok, hogy pár vidéki városban pl. Győr még nem csatlakozott a helyi sápmester cég ehhez a rendszerhez. Akinek gond a sok vas -vagy annak hiánya - regisztráljon, kb. 10 perc. Engem azóta nem büntettek meg. Cédulát ugyan kaptam, de azt is interneten keresztül lehet reklamálni, és egyszerűen rendezik a helyzetet. És mielőtt valaki azt gondolná, nem, nem vagyok sem az alkalmazottjuk, sem a csókosuk, és ugyanúgy utálok fizetni nemszolgáltatásért, de ha már el nem kerülhetem, azt el kell ismerjem, ez a rendszer kulturáltan működik

www.fizessenmobillal.hu/eme/

pimpike_ 2008.09.03. 10:50:30

A pestitől sokkal durvább a miskolci rendszer...
Korábban itt is a "fecnizős" (lsd. Szeged) system volt -előre bevásárolt az ember trafikban- amit aztán leváltott az "ótómatás" rendszer (ja így még nyomda költség sincs) . Természetesen a fel nem használt parkoló jegyeket dughatta a ******-ba az ember ... akárcsak a tömegközlekedéshez használatos jegyeket -ugyanis áremelés után az sem használható fel .

A fizető parkolókban alig állnak ,de nem azért mert mindenki tömegközlekedik , hanem mert inkább nem mennek a belvárosba .(a bevétel kiesés meg legyen a boltosok baja )

Egyébként 70Ft a minimum és szombaton is kell fizetni . Sőt pl. a Tiszai Pu-nál MINDEN NAP 8-18 között !!!

Szolgáltatás TERMÉSZETESEN itt sem jár a parkolási díjért !

krumplifejűpalacsinta 2008.09.03. 11:08:07

"Nyugaton is a haver kapja a megrendelést, de ott jól kell szolgáltatnia, különben megbukik a politikus, aki neki adta a bizniszt"
na ez itt a bökkenő...hogy ebben a cigányországban minden így működik. Helyesebben nem működik. Ebben az országban minden "szolgáltatás" baromira drága és mindegyik középkori szinten tengődik.
Voltam fönn v.melyik nap a citadellán. Benn ültem a zótóban, amíg vendégek körülcsodálkozták az ojjektumot. Igen ám, de a parkolóőr felvilágosított, hogy ott az is parkolásnak minősül, nem várakozásnak. Persze megegyeztünk kultúráltan, nem vettem jegyet, de azért az, hogy ott egy másfajta KRESZ érvényes, azért nagyon durva.

nick: 2008.09.03. 11:09:29

külföldön NEM a haver kapja, 10-ből legalább 9 esetben - az 1 maradékban lehet...

...de még azt az egy havert is úgy b@sszák s@ggbe, ha vmi nem helyénvalót tesz, hogy öröm nézni, ráadásul legtöbbször a pártfogója csak azért nem repül vele, mert maradt benne annyi morál, hogy MAGÁTÓL LEMOND...

na ezek idehaza mind hiányoznak, és még hosszú évtizedekig így is fog maradni, mert SEMMI nem kényszeríti rá ezeket, hogy ne tegyék, amiket most is

én a magam részéről ezért megfogadom a (még) miniszterelnökünk egyetlen jó tanácsát, és ha nem tetszik, elmegyek innen

...mert hát szép hajó ez a Titanic, meg a mienk, de már akkor is nagyon furán áll, mióta szembejött a jéghegy... :-S

A-tech · http://www.oszkar.com 2008.09.03. 11:16:35

A városi parkolási díjnál már csak az idegesít jobban, mikor a semmi közepén lévő dolgoknál szednek pénzt (amúgy megállni tilos), ahol 0 Ft a szilárd burkolat nélküli parkoló kialakítási költsége. (pl Szent Anna tó, Erdély)
Egyértelmű, hogy a parkolóőrök megélhetését kell kifizetni, szánalmas.
Már többször elhatároztam hogy nem idegesítem fel magam ezen a témán...

Salvia Divinorum (törölt) 2008.09.03. 11:23:35

Hallottatok már tömegközlekedésről, bicikliről?

Lustábbak robogóról(persze csak nyáron)?

Még lustábbak lepattintható rendszámról? :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.09.03. 11:44:12

Te Tibi.

Most az egyszer jó írtál na. Bár parkolási szidásosból nem lehet roszat írni :D

Szóval az egyetlen hiba az ott van benne hogy a kedves honatyák elég gyakran jártak már nyugatabbi nagyvárosokban. Ez ziher.

Sztem egy magyar tanulmányút kéne ezeknek, Audi és sofőr nélkül, mondjuk egy átlagos kompakt gépjárműben (hm, Swift I) meg egy kis BKV-zás, stb.
Nemtom milyen arcuk lenne amikor az első ork mevágja őket amikor van jegyük :D
Vagy amikor a parkolóőrökkel fightolnak :D

martong 2008.09.03. 11:46:43

én már rég letettem a parkolásról, városban kerékpárral járok, ha sietek akkor motorral
nem adok ezeknek egy forintot sem, tíz perc türelmi idő? mi?
a köcsög ellenőr 2, perc után már nyomta is az ablaktörlő alá, odaértem és megkérdeztem, ezt miért? elküldött a k***a anyámba
ennyit a szinvonalas szolgáltatásokról

Nick Leeson 2008.09.03. 12:04:00

A telefonos fizetéssel annyira nem kéne példálozni (fizessenmobillal.hu) ugyanis ez egy plussz szolgáltatás, ami szintén pénzbe kerül!!!!!!!! Tehát ha ezzel a módszerrel fizetsz akkor még többe kerül a parkolás!!!!!!!

Röviden ha 5e Ft van a mobilos fizetős kártyádon akkor nem tudsz 5e Ft-ért parkolni, mert valaemnnyit levonnak magáért a szolgáltatásért!!!!!

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.09.03. 12:10:19

stevo, van az a parkolási gyakiság, mennyiség, ami felett a telefonos nem drágább.

ha pénzt dobálsz be, de korábban végzel, amit nem parkoltál le, azt az időt elbuktad. telefonossal annyit fizetsz, amennyit parkolsz.

qmatch 2008.09.03. 13:20:23

Nem az itt az érdekes, hogy tudok-e mobillal, kártyával, bármi huncutsággal fizetni, hanem az, hogy egyáltalán mi a f@xért kell fizetni, pl. a belvárosban. Ott nem épültek parkolók, csak parkolóórák, egyszerűen gyarmatositották a belvárost. És pl. télen a hóhegyeket sem hordják el onnan - na ennyit a valós motivációról, meg "szolgáltatás"-ról.
El kellene ezeket zavarni messzire...még hogy ők fenyegetőznek perekkel, birósággal... Dunába velük.

Kifordított kacagány 2008.09.03. 13:31:59

Edelweiss 2008.09.03. 09:51:22
de az akkor már nem nulla szolgáltatás lenne.

Faby 2008.09.03. 14:04:40

Steevo nál a pont!
Én addig nem fizetek elektronikusan szolgáltatásokért, amíg az nem lesz olcsóbb, mint az offline mód. Majd ha a parkolás olcsóbb lesz mobilon neadj isten neten keresztül fizetve, mint az ótómatánál, na akkor én is úgy fogom intézni. Addig b@szhatják, mint az autópályadíjat is. Micsoda szemétség, hogy még pluszban fizessek akkor, amikor az elektronikus úton olcsóbbnak kellene lennie!

sipka 2008.09.03. 15:27:23

Ja, sajnos mutyiorszag vagyunk, ahol sogor, koma, jobarat alapon mukodik majdnem minden. Ami nem lenne baj addig amig a szolgaltatoa penzem ellenertekenek megfelelo SZOLGALTATAST (figyelem nem osszekeverendo a lehuzassal, atb*szassal stb.) nyujt. En jelenleg Madridban elek (sajnos mar csak kevesebb mint 1 evig), de itt ezt a kerdest nagyon kulturaltan oljak meg. Meg a belvaros kozepen is szamtalan parkolohaz talalhato, ahol a tenylegesen eltoltott ido utan kell fizetni realis osszeget. Aki nem akar autozni, az metroval + max 5 perc setaval a belvaros barmely reszet el tudja erni (10-es gyujtojegy: 7 euro, egy kezelessel annyiszor cserelsz vonalat ahanyszor akarsz).
A repteres peldanal maradva: ott ugyanez a helyzet. Nem kurjak fel a dijakat az egbe mondvan: "kerem, ez egy Nemzetkozi Repter".


Talan egyszer ez (is) valtozik otthon...

a_balazs 2008.09.03. 15:45:12

es az milyen, amit a minap eltem meg? 12.ker. onkormanyzat, utcai bedobos parkoloora. 17:15 korul, 115huf/ora.
dobom a szazast, ki kene irnia, hogy meddig eleg, de nem tortenik semmi. 50-est dobok, 17:40. gondolom, ez keves, probalom ujra a szazast, befogadja, de most sem ír semmit. summa summarum, addig kellett 10-essel es 20-assal varialnom, amig 17:59-et ki nem lehetett hozni. ha egy perccel is tulfizetnem, mar nem ad jegyet. ez hulye??

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.09.03. 17:02:38

Nem reklámozni akarom, de vagy fél éve én mobillal fizetek a parkolásért, és sokkal kényelmesebb, eddig nem is volt vele gondom (sőt, ugyanazzal a rendszerrel autópálya "matricát" is szoktam venni.)

Annyiért fizetek, amennyit ott parkoltam, nem kell x óránként újra bedobálgatnom, cetlit őrizgetnem.

Sheff Bácsi 2008.09.03. 17:35:11

Örömmel látom hogy nemcsak az én fa**om van ki a rohadék élösködő parkoló-"örökkel", meg az egész el**ot parkolási rendszerrel. Vidéken lakom, de szinte már sehol nem lehet beparkolni a városban ugy hogy ne keljen fizetni. A másik hogy azért hogy összeba**am a kocsimat sárral meg latyakal vagy a kavicsokat kapirgálhassam a gumiból egész nap, mert se aszfalt se semmi, csak sár megszórva troszkakövel, ezért fizessek? A másik hogy a fényképezős bunkók meg nem emberek, (valami élősködő parazita létforma lehet, hasonló az adóellenőrökhöz), nem lehet velük érvelni hogy 2 percre áltam meg akkor mindek fizessek 1 órát?? A társoságokat persze elérni nem lehet hogy van-e ugyan fényképük a kocsimről. Telefonon meg megy a Mozart 2 órán át, a cimen senki. Hogyvan ez? a törvény felett álnak? Rájuk nem vonatkozik semmi, mert van valami istenverte kommunista politikus féreg haverja a fantomcéget üzemeltetőnek?

Cornucopia 2008.09.03. 18:04:09

Egyet értek daily sharkkal, bár nekem már volt hogy úgy hagytam és a figyelmeztető SMS-t sem vettem észre, így 10perc parkolás 520Ftba került...

Doubledeceker 2008.09.03. 19:40:51

Kb. 2 hónapja, hoztak egy törvényt, hogy minden 1 évnél régebbi parkolási ügyet automatikusan dobniuk kell a biróságoknak.

Ez teljesen komoly, ha valakit ennél reégebivel basztatnak, mehet panaszra a törvényt lobogtatva. Tehát, mégis csak történt valami.


De egyébként nekem is ki van a faszom, hogy a parkolásért fizetni kell, ahol lakom ott is kell, így reggel siethetek munkába, este meg nem rohanoko haza.

Keszthelyen voltam a hétvégén, ot a kastély előtt szombaton és vasárnap is fizeteni kell 300 Ft/ óra, ez a magyar vendég szeretet, hogy minden keszthelyi képviselő dugná a pöcsét az autómatába.

De a törvényt keresse már meg valaki és linkelje be.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.03. 20:41:17

elmondom, szar a legtöbb automata szoftvere.
ugyanis 17:55-kor már nem tudsz fizetni parkolást.
miért is?

mert 18-tól már nem kell.

de van minimum díj, pl 30-120 Ft.

Az automata feldolgozza a bedobott pénzt, és rájön, hogy ez már átér a következő napra, és előről kezdi ezt a buzi számolgatást. tehát az utolsó öt percért legalább 2x minimum díjat akar behajtani.

az ember, meg nem érti, hogy mi a franc van, miért nem elég neki a 100 HUF, amikor 90 a minimum és egyébként is csak 5 perc van hátra. de az automata csak nyekeg, hogy nem érted el a minimális összeget.

ez akkora bug, hogy a legtöbb helyen tanítani lehetne, mint a lúzerség mintapéldáját.

B.Petike 2008.09.03. 20:46:36

20 éves vagyok pár éven belül elhúzok innen minél messzebb el ebből az elbaszott országból...

jah nem elbaszott hanem ELKÚRT ahogy drága jó ferink mondaná hogy fordulna a Dunába az Audijával együtt

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2008.09.03. 20:56:55

Anglia vagy Franciaországi tanulmányút...
2008 augusztusi tapasztalatok:
Angliában a parkolás fizetős, a legtöbb helyen pl.: Londonban olyan, hogy "utcán parkolás" nincs is.(lakóházak privát helyei de ezek ugye privátak,nagy táblákkal jelezve, oda ne állj!)Ahol lehet a díjak alig magasabbak az ittenieknél...parkolóőrt mondjuk nem láttam, de ott vhogy betarcsák szabályokat...
Párizs: mindenhol fizetős volt ahol jártunk (belső részeken) de:
senki nem tud a francián kívűl semmilyen nyelvet...
és ezen kívűl senki sem tudja, hogy mennyi a parkolás vagy, h mikortól meddig kell fizetni,hogy van e napijegy vmi TABAC nevű izében...agyrém...vannak mélygarázsok ha már parkolni kell, este 7kor kihozod kocsit akkortól már ingyen áll az utcán!Hotelekhez se nagyon "jár" parkoló pari-ban
Jótanács: A belvárosban olyan, hogy "bolt" nincs...városnézéshez itókát, csokit szenyát vigyetek...franciákhoz sok türelem, ölég tuskók...angolok jobb fejek...

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2008.09.03. 21:10:53

Ja: és fanciáknál a Dunkerque - Párizs- NÉMET határ útvonal ha autópályázol az 52,6 euro-ba kerül!
12.360 Ft - 235-ös árfolyammal számolva!!!...autósbarát árak...k@cs@g franciák

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.09.03. 23:14:28

Passauban is attól kaptam agyfaszt, hogy a belváros (látnivalók, idegenforgalomra kihegyezve) közelében van ugyan parkolóhely, csak NEM NEKED. Mindenhol ez fogad: "Bewohners" - lakosoknak. Tök jó. Csak amikor eldobom a vasat a parkolóházba, az fél óra séta, ami nem is ártana meg, ha nem esne mindennap az eső/jégeső (azon a héten 3 jégeső volt utoljára...) és tökig ázva nem szaladhatnék vissza a másfél kilométerre lévő kocsimhoz. A kávézóba beülés sem szárít meg csurom vizesen. Ez is tapasztalat...

amc 2008.09.03. 23:24:42

"A belvárosban olyan, hogy "bolt" nincs..."

nekik az a "bolt", ha kávézóban, étteremben
veszed meg ezeket.... :O

akira2 2008.09.03. 23:29:38

Cook kapitány, secnir!

Szerintetek miért van japánban chipkártyás fizetés? Mert a császár vagy a miniszterelnök úgy rendelkezett? Vagy csak úgy lett?

Szó sincs róla. Vannak ott vállalkozók, akik kitalálták ezt a szolgáltatást, aztán terveztek, pénzt különítettek rá, fizették a mérnököket, akik megcsinálták a prototipust, aztán elmentek a hatóságokhoz, hogy engedélyezzék. A bürokraták mindenhol bürokraták, az újdonságokat japánban is utálják, úgyhogy biztosan nem volt könnyű dolguk, de végül megcsinálták.

Akartok chipkártyát? Járjatok utána, és valósítsátok meg az elképzeléseteket, ne csak a szátokat jártassátok, meg tíz-húszévezzetek!

Vagy Ti is csak várjátok, hogy a sültgalamb berepüljön a szátokba, másoktól várjátok, hogy nektek jobb legyen?

akira2 2008.09.03. 23:55:30

Mindenkinek,

Az a cél, hogy a belvárosban egyre több autó hajtson be, és egyre többen parkolhassanak, vagy az, hogy egyre kevesebben menjenek be autóval?

Ugye ez utóbbi? Akkor minek mentek be autóval? Akkor minek építenek egyre több utat, minek festenek egyre több helyen parkolóhelyeket a belvárosi utcán és minek építenek mélygarázsokat? Aki belvárosban lakik, minek tart autót?

Szerintem, ha abban egyetértünk, hogy kevesebb autó is elég a belvárosban, akkor nem utat és parkolóhelyet bővíteni kellene, hanem csökkneteni a sávokat, buszsávokat, biciklisávokat alakítani az autós helyett, a parkolókat pedig megszüntetni. Az menjen a belvárosba autóval, akinek van ott saját tulajdonú garázsa! De ne parkolja körbe a műemlékeket, mert azokhoz nem illik, senki sem kíváncsi pl. a budapesti belvárosban parkoló autókra, sokkal inkább kíváncsiak a túristák magára a belvárosra...

Remélem, értitek mit akarok mondani, és nem félreértitek...

Szóval a belvárosba való behajtást vagy megnehezíteni kell pl. behajtási díjjal, vagy megtiltani a behajtást, megszüntetni a parkolóhelyeket, és egyre több sétálóutcát kialakítani, meg biciklisávvá alakítani a külső sávot, szélesíteni a járdát.

A londoni polgármester 6-8 évvel ezelőtt drasztikus lépésekkel, drasztikusan megnehezítette a behajtást, akkor politikai öngyilkosságnak nevezték az intézkedéseit. Aztán a londoniak belátták, hogy autó nélkül jobb, és a következő választáskor jelentős többséggel újraválasztották. (Más kérdés, hogy újabb négy év múlva egy majom verte meg a választásokn...)

Számos nagyváros ilyen utat választott, azaz egyre nagyobb területről kitiltott minden autót, felszámolta a parkolókat, de vannak még Budapesten kívül is olyanok, akik ezt még nem tették meg...

Csak így lehet a forgalmat drasztikusan csökkenteni, nem a parkolóövezetek növelésével...

kujoon 2008.09.04. 01:19:24

akira2
vazze, persze igazad van, csak ahhoz először meg kéne teremteni az alternatívákat; elővárosi, városi közlekedés fejlesztése, éjszakai ,(kényelmes, tiszta, normál sűrűséggel közlekedő) járatok; jegyváltó, bérletellenőrző rendszerek (nem alkalmazottak!), illetve akinek az a dolga (munkája) vagy létszükséglet vmiért, az be tudjon azért menni...
Ezt szerintem mindenki elfogadná, ha lenne ilyen törekvés, de inkább csak visszafelé van fejlődés...jó magyaros megoldások:
a szigorítást átveszik a nyugattól, de az alternatívákat, helyettesítő infrastrukturát b@sznak kiépíteni...gondolkozzál már egy kicsit ezen is el, lécci...

jenko80 2008.09.04. 09:05:49

kujoon a számból vetted ki. Esetleg még annyit tennék hozzá, hogy a tájékoztatásra is kellene adni picit: kétnyelvű táblák már a pályán pest felé, + kombinálni bankkártyával megvásárolható parkolójegyet BKV napijeggyel ésatöbbi.

Berlinetta 2008.09.04. 10:01:07

A reptéri parkolásról - egy korábbi hozzászólás mellé - még csak annyit: az nem lehet indok, hogy ez egy "nemzetközi repülőtér" (már ha annak nevezhető ez a libalegelő). Elég, ha Bécsig mész el, ahol a nyitott parkoló, ami összehasonlítható a miénkkel 17.50 euróba kerül 1 napra, nem félre... ez testéverek közt is kb. 4.300 Ft. Még a zárt, sorompós, tiszta, liftes parkolóház is csak ~6.000 Ft/nap. Lehet ezt kultúráltan is csinálni, de ez nem az a hely...

[] (törölt) 2008.09.04. 21:14:21

"A belvárosban olyan, hogy "bolt" nincs..."

mert bezzeg a Vaci utcaban van Tesco, nem?

cso zsi 2008.09.05. 13:04:17

" amc 2008.09.03. 23:24:42
"A belvárosban olyan, hogy "bolt" nincs..."

nekik az a "bolt", ha kávézóban, étteremben
veszed meg ezeket.... :O"

Nem tudom, nyugaton hogy megy ez, nálunk az önkormányzatok a maguk bevételét csökkentik ezzel.
Már a tágabbb belvárosból is pusztulnak/pusztítják a kis élelmiszerboltokat, a bérleti díjak emelésével. A metrósított főútvonalaink környékén normális felszíni közlekedés nincs.
A birkanép menjen plázába, vagy városszéli nagyáruházba.
Kocsi nélkül?

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2008.09.05. 17:06:22

Liebe eDELWEISS! A Váci utca környékén
2-3 perces sétatávra vannak boltok...Nem csak KVzók... Rég jár6tál arra...
Bookoljak neked 1 jegyet a reggeli vonatra?
süti beállítások módosítása