Mazda MX-5 NA – Roadster egymillióért

  2008. augusztus 22. - Gyulavitéz Címkék: mazda japán mx 5 autonánia kabrió

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Sírjatok velem!
2012-02-05 07:38:00

Már vagy két hete túl vagyok a dolgon, de egyszerűen nem bírtam leülni, hogy megírjam. Majdnem sírtam. Nem

Hogyan lesz a sportautó-szakíróból hitetlen kutya?
2011-11-21 13:21:00

12 év elteltével sem csúnya Nos, igen, nem sietem el a dolgot. Tavasszal találtam ki, hogy megválok tőle , de

Ki fog tejelni, ha betartjuk a szabályokat?
2011-09-07 06:00:00

Egyre több a traffipax. Belegondolt már, mi lesz, ha az autósok a sok kamera miatt egyáltalán nem mernek majd

Halál a macskákra!
2011-08-27 17:30:00

Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők


Tulajdonképpen egyáltalán nem vágyom semmilyen autóra. Persze jól jönne valami sima 1,6-os kombi, amikor Horvátországba utazunk és nyilván nekem is megáll a szívem, ha Ferrarit látok, egészében véve remekül érzem magam az Integra volánjánál, de…

Van egy barátom, a Messiás, aki él-hal az Alfákért. Volt is neki egy gyönyörű szép, kék GTV-je, V6-os. A Mess megértette, mi a jó egy japán autóban, elismerte az Integra összes jó tulajdonságát, mégis magasról leszarta a japán kocsikat – nyilván jóval fejlettebb az esztétikai érzéke az enyémnél.

Aztán jött valaki, aki jó árat kínált a GTV-ért, és a Mess eladta az autóját azzal a nem titkolt szándékkal, hogy vesz egy MX-5-öt. Hoppá, mondom, akkor most hányadán is állunk? Mert hát az MX-5 roadster, meg jópofa, meg bukólámpás, kinézetét tekintve azonban mindezek ellenére is sokkal közelebb áll az én Integrámhoz, mint az ő GTV-jéhez. Nem számít, mondta ő, kell egy hátsókerekes.

Az első perctől támogattam a projektet. Az MX-5-öt nagyon szeretem, és bár az NA-t sosem próbáltam, titkon régóta szemezek vele. Gondoljunk csak bele: jó futómű, jó váltó, a kocsi tömegéhez képest elegendő erő a motorban, tartós konstrukció, és hátul hajt. Mondom még egyszer, ha valaki nem figyelt volna: HÁTUL HAJT. Akárki akármit mond, akkor is a hátsókerék-hajtás a tuti. Persze a hajtás nem minden, ha mondjuk kivinnénk az én Integrámat egy 125i Cabrióval egy versenypályára, mindenki, aki kipróbálná őket, azt hinné, hogy a BMW hajt elöl, de ebbe most ne menjünk bele.

Szóval adott az NA, ami mindent tud, amitől egy autót élvezetesnek szokás nevezni, ráadásul alig drágább egymilliónál - még marad is pénz a GTV-ből. Gyorsan megnéztük a Winklerét, ami közel a kétszázezerhez még mindig tip-top. A Messiás faggatta, a Winkli meg válaszolgatott: – Nem, a váltó is egyben van. – Nem, a motornak sincs semmi baja. – Nem, az olajat sem zabálja. És el is dőlt.

Kezdődhetett a minden használtautó-vásárló számára oly ismerős élethelyzet, a szopás. Egyrészt nem sok NA-t találtunk a használtautón, másrészt a magyarországi MX-5-ösök vagy rettenetesen lepukkantnak bizonyultak, vagy az áruk volt meglepően magas. A Mess arra számított, hogy nagyjából egymillióért talál egy használható darabot, ehelyett szinte csak romokat látott; ami nagyjából egyben volt, az meg 1,2-1,4 millióba került.

Néhány szánalmas kísérlet után úgy döntött, nem fog itthon kínlódni. A mobile.de maga a Kánaán, már 1500 euróért (360 000 Ft) kínálnak MX-5-öst. Itthon 750e volt a legolcsóbb és nem is voltak hozzá magyar papírok. A 4000 euróig-kategória több mint 150 autót dobott ki, szóval volt miből mazsolázni. Én egy kicsit húztam a szám:

- Ott fogtok kóvályogni, ha nem találtok normális kocsit, buktad az útiköltséget, szopni fogsz az átírással, satöbbi-satöbbi. De a Mess rám se hederített. Kiment Németországba és másnap hazajött egy gyönyörű, lakkfekete NA-val, amit pontosan 706 ezerért vásárolt meg.

Azonnal meg kellett néznem. Az elején volt egy kis törés, de szépen csinálták meg, egyébként szemre rendben volt. Végre kipróbálhattam az NA-t! Nem túl erős, de egyáltalán nem gyenge, pont elég ereje van, hogy lehessen vele autózni. Szép a motorhang, pöpec a váltó, naná, hogy jó a futómű. Játszadoztam vele, füleltem, figyeltem, de semmi rendelleneset nem fedeztem fel – később kiderült, feleslegesen erőltettem érzékszerveimet az autó ekkor ugyanis már átment Mazda Mester értő kezein, és ő is elégedett volt vele. Annyival summáznám a történteket, hogy a próbakör után irigykedve szálltam ki a roadsterből.

De az öröm még korai, a szopás természetesen nem ért véget azzal, hogy megtalálták, megvásárolták és hazahozták a kocsit, ellenkezőleg, csak ekkor kezdődött el. Nagyjából ismertetem a költségeket: 15 napos ideiglenes rendszám biztosítással 120 euró. Származási igazolás 8500, eredetvizsga 18 500 – érdemes ebben a sorrendben ügyintézni, akkor olcsóbb lesz a műszaki – 40 ezer. A műszaki vizsgánál egyébként érdemes jelen lenni, hogy az olyan utólag már nehezen elintézhető problémákat - amilyen például az autó D-s illetve B-s rendszáma illetve környezetvédelmi besorolása – elintézhessük.

MX-5-ösből például van Euro 1-es és 2-es is, értelemszerűen az alacsonyabb besorolás miatt a regadó sokkal több lesz. Vannak további apróságok, forgalmi, törzskönyv, rendszám, útiköltség, meg ami még esetleg nem jutott eszünkbe, a lényeg, hogy nagyjából 20-30 nap alatt magyarítani lehet az autót, a 700 000 forintos vételi ár pedig nagyjából 1,1 milliós valós árnak felel meg.

A Messiásnak sikerült a lehetetlen, képes volt rá, hogy egymillióból – na jó, 1,1 millióból - élvezetes hátsókerék-hajtású kocsit vásároljon, ráadásul nyitottat. Még a tető vásznának sincs baja, ez a kocsi, eltekintve a rettenetes japán ócskapiacos beltértől iszonyatosan egyben van. Az elmélet persze nem mindig működik a gyakorlatban, itt is volt gond a környezetvédelmi besorolással, ezért egyelőre nincs magyar rendszám, csak E-s, de a lényeg, hogy meg lehetett volna csinálni. Ebben is van azonban valami jó: egyelőre nem kell regadót fizetni. Az is valami.

Idén már biztosan nem veszek autót, de nem lennék meglepve, ha jövő tavasszal azon kapnám magam, hogy párezer ropogós euró társaságában elindulok München felé, hogy egy Mazda MX-5 NA-val a hónom alatt térjek vissza. Talán pont egy ugyanilyen feketével, nem is tudom.

Az Autonánia rovat emblémája

Autonánia

Gyakran bóklászunk a Mobile.de-n és a Használtautó.hu-n érdekes autók nyomában, amiket aztán nem veszünk meg. Ismerős? Ha ön is szokott ilyet csinálni, írja meg nekünk!

A konkrét használtautókra mutató linkeket a posztok publikálásakor ellenőrizzük, utána azonban lehet, hogy eltűnnek, mert eladják az autót vagy leveszik az oldalról.

Ha nem szeretne lemaradni egy részről sem, tegye el a sorozat okos könyvjelzőjét (RSS).

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr90625644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remil 2008.08.22. 01:46:14

Számomra ez az elsö széria a legtutibb roadster a kategoriában, de ha a késöbbi generáciokat vesszük, akkor is. A mazda ezzel hatalmasat alakitott, és emlékszem a korabeli kritika is ugy illette, hogy "ennyire angolos/brit roadstert" legutoljára is csak az angolok tudtak évtizedekkel korábban. Gratulálok a vételhez :)

qualitaet 2008.08.22. 02:06:55

"Persze a hajtás nem minden, ha mondjuk kivinnénk az én Integrámat egy 125i Cabrióval egy versenypályára, mindenki, aki kipróbálná őket, azt hinné, hogy a BMW hajt elöl, de ebbe most ne menjünk bele."

Tényleg ne! Példátlan tudatlanság lenne egy 1200kg-os utcai versenyautót egy 1600 kg-os prémiumcabrioval összehasonlítani.
Míg az egyik tervezésénél kizárólag a lámpától-lámpáig gyorsulás, és a derékszögu kanyarok bevétele volt a cél 1998-ban, addig a másiknál a kellő karosszériamerevség, hogy ne kelljen nyekleni-nyaklani,és a 2008-as biztonsági és emissziós követelmények abszolválása az egyéb katagóriabéli kényelmi és minőségi követelmények teljesítése.

Ezt a marahságot!

Jut eszembe, az önálló kategóriát képviselő Mazdával már egyszer meg is tettétek!
Az ,hogy a BMW mindennek a tetejébe automata volt az csak hab a tortán.

Hogy-hogy nem,véletlenül sem egy kéziváltós,2.8-as Z3-as jut eszedbe ellnfél gyanánt.
Érthető. Belegondolni is rossz, milyen ruhát kapnál...

[Walaki]D`Lair · http://ae86levin.blog.hu 2008.08.22. 02:22:22

Télleg szép Mess autója, ültem már benne az új tulaj kezei között :) Persze nem cserélném el vele a japán "szaromat", de jó hangja van :DD

Wick 2008.08.22. 02:27:18

azé azt a ruhát ne borítékold. A bimmer kábé 100 kilóbal nehezebb, hasonlóan erős igaz nyomatékosabb, de legyünk őszinték, a Z3 nem épp a vezethetőség csúcsa. Emellé tenni az Integrát... háát nemtom.

vagy az 1.6-os mazdát képzelted mellé? :-))) Akkor idéznék:
"Ezt a marahságot!"
:-PPP

danken 2008.08.22. 02:51:41

Megbízható autó, japán nem olasz, de a gtv után ez egy gnóm, bmw-t ne hasonlítsuk ezekhez, honda puritán igénytelen belsővel készült, most az accordal próbálják összeszedni magukat ezen a téren, vezetni viszont van olyan jó mint az ÚJ bmw-ket, szal nem biztos , hogy nyerne a bmw, kanyarok is vannak, utanzni viszont sokkal jobb egy bmw-vel

rush 2008.08.22. 03:51:31

Mazda koci lenni jó.Körforgalomban rúgni rá kuplung nadon finom.:)

josh 2008.08.22. 06:24:01

Hát...

Azért ezt nem értem! Jobbra balra cikkeztek a szlovák rendszámokról! Aztán magyarítani akarjátok ezt a jó kis Mazdát???

Annyi autóbuzi barátotok van... Tessék kérem csinálni egy céget szlovákiában (800€ - 1 hónapja csináltattam). Felveszitek a rent-a-car a cégbe (vagy biztos van más módja is én más miatt alapítottam céget kint).

Ha tízen összeálltok 80 € koponyánknét a cégalapítás.

Nem tudom elképzelni, hogy a cikkekért kapott honoráriumot zsebbe kapjátok. Tehát már jól jöttök ki ha kintről számláztok!

Egyébként átlagosan 200.000 Ft az ügyintézés, kintről hozott kocsira!

De ahogy látom a Winkler sokat jár ide hozzánk a Reál-osokhoz kocsit tesztelni, így biztos tudna átírást is intézni a kapcsolatok révén. Mert nem mellékesen ha te magad járod végig az átírás útjait Szlovákiában akkor bőven 100.000 ft alatt megúszod, de azért oda is kellenek a kapcsolatok.

Tehát...

700.000 a Mazda, 200.000 az átírás és már nagyon bőven 1 millió alatt is vagyunk!

Plusz ha valami tevékenységet is folytatnátok a céggel (cikkírások számlái) akkor az autóval tett kilómétereket szépen le tudjátok írni. Ugyanis ha köt a cég szerződést egy magyar benzinkúttársasággal (Shell, OMV ha jól tudom elfogadják) akkor az áfa leírható az adóalapból!

Ismerős Octavia kombiját 3.5 millióért vette (1.9 pdtdi, elegance). a 330 ft-nak megfelelő korona árú benzinből visszakap mindig 19%-ot! Számoljatok!

Üdv: Josh

Ras · http://futo.blog.hu 2008.08.22. 07:43:33

Josh ugye kórházba is Szlovákiába járjanak?

Tschaby 2008.08.22. 07:48:55

Ajjjajjjaj
1.9pdtdi-be benzint tankol? :)
Ajjajjjajjjajjajjjajjjaj

Az MX-5 egyedi ne hasonlítgassuk semmihez. Az NA meg különösen. A két utód annyira nem egyedi, de akkor is szépek.

A Mazda jó. Nekem most másik M betűs japo van, de fogok én még Mazdicsekkel járni ....
Gratula a szép MX-5höz.

Pat 2008.08.22. 07:50:25

Josh, te büszke is vagy rá, hogy kivonod magad a közösből? Remélem ha ha összetöröd magad szlovák mentő jön érted... Miért nem kérsz mindjárt segélyt is? Hiszen itthon még munkanélküli is lehetnél. Aztán már csak le kell költöznöd Gilvánfára.

NIGHTRIDER 2008.08.22. 07:58:49

Te kedves cikk író!Mit hablatyolsz itt a sza...os integrádról?? Az én E-30 as 325i-s M-tech BMW-vel a porig aláználak bármilyen szituációban!!!

mizie 2008.08.22. 08:02:56

hú hát harmadik autónak (a nagy és a kicsi mellé) én is valami hasonlót vennék. Kár hogy eddig csak a kicsiig jutottam el, az is bnőm anyukájáé :)

bgy 2008.08.22. 08:03:35

Még mielőtt a félreértések tengerébe fulladnánk: a mentőt a TB finanszírozza az általatok TB járulék ként befizetett összegből. Semmi köze a regisztrációs adónak ehhez.

phaidros · http://konzervatorium.blog.hu 2008.08.22. 08:05:31

Pat,

a mentőnek nem sok köze van az eszement bürökráciához, és az irreális regisztrációs adóhoz. Az az eho, tb, stb.

Tudod, az EU-ban vagyunk, oda mehetünk, ahol jó nekünk,s ebben semmi sem törvénytelen, valamint el lehet menni, megmondta a főnök is. Itthon cégnek nem jó lenni, abban viszont igazad van, hogy segélyezettnek igen. Csak van aki nem akarja ezt finanszírozni. Nem az a "közös", hogy én fizetek, más meg él az adómból, és közben még cseszeget is az APEH.

attesz 2008.08.22. 08:08:26

Off, de ha már itt tartunk...
A közösből kivonni magunkat morális kérdés. És morális kérdés az is, hogy a közöst vajon mire és hogyan költik nagyjaink.

Lowtyo 2008.08.22. 08:09:01

izé
Az én apukám meg erősebb és nem adom a homokozó lapátot, meg a körteformát.

bgy 2008.08.22. 08:09:55

nyelvtanóra: a járulékként természetesen egy szó

Lilarépa · http://lilarepa.hu 2008.08.22. 08:10:58

Viszonylag régi autó, viszonylag kis motor > az mx-5 esetén a regadó nem is olyan vészes, ha egy kalkulátorban megnézitek. Amitől sok lesz a 700e felül, az inkább a sok apróság amit el kell intézni a behozatal kapcsán.

200e Ft miatt aki meg szlovák rendszámot vesz az hülye. Egy-két műszaki/zöldkártya stb külföldi intézése lazán elemészti ezt az összeget pár év alatt.

mv3 2008.08.22. 08:13:31

Alapvetően az a baj, hogy a magyar autóvásárláson edzett ember, nem könnyen tudja belelátni magát ebbe az egész külföldről vásárlok autót élethelyzetbe. Kimegyek Németországba, ott állok Münchenben, megnézek egy nap öt autótelepet, két nap alatt mondjuk 10-et, és mi van, ha egyik autó sem hozza azt az állapotot, amit a képek alapján sejthető volt?! Annyiszor futottam már bele a képeken, telefonban megkímélt, szép állapotú az autó, majd vidéki út, nagy csalódás variációba, hogy szinte már az a meglepő, ha valami tényleg úgy néz ki, mint amilyennek mondták. Vagy tényleg kolbászból van a kerítés, és a kinti autókereskedők megbízható emberek, a megkímélt autó valóban megkímélt, stb.?
Mert mondjuk a németországi jóléti körülmények persze optimizmusra adnak okot, de vajon az autókereskedők között is minőségi a különbség?

mehemed 2008.08.22. 08:13:59

mazda 6 annyira roadster, mint amennyire a trabant limusine. Valamelyik amcsi hulyegyerek mondta hogy az 1.6 az nem motor merte hanem soft drink. ez eseteben igaz is. Akkor mar az opel tigra is rodtszer :/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.22. 08:16:18

Amúgy meg a Messnek se sírjon a szája hogy 1,1 milla volt a kocsi MAGYARÍTÁSSAL együtt... Azt írtátok hogy az itthoni egben levő autók 1,2 - 1,1 körül voltak - na akkor azt még át kellett volna íratni, ez-az tuti rossz lett volna rajta, és akkor ott vagy hogy 1,4, 1,5 milla, ez meg megvolt annak a vételárából...

Egyszer lenne annyi pénzem hogy így váltogassam az autóimat vazeg... De a 150 nettóból nem futja rá, pedig egy deka hitelem nincs... :S

Timba 2008.08.22. 08:17:49

Gyerekek, gyerekek....
Senki ne hasonlitgasson egy BMW-hez holmi japán "csoda autót" , bár nekem is tetszik az MX-5, és az integrát is (valamennyire) elismerem. De ne felejtsétek el hogy a derék "svábok" már akkor a világ legjobb autóit gyártották amikor honda, vagy mazda úr még a riksa kulit huzgálta tokió (vagy hiroshima) belvárosában és az angol turisták véresre verték a hátukat nádpálcával. Persze remek kis autókat gyártanak a japcsik, de illik figyelembe venni hogy ezek REPLIKÁK az autót mindig is ott gyártották ahol feltalálták.

A-Ttack 2008.08.22. 08:22:08

NIGHTRIDER!
...és apukád is erősebb ugye?
Szerencsétlen marha..

hókuszpók 2008.08.22. 08:26:05

Olybá tűnik, hogy lassan visszaállítjuk a monarchiát! Gondoljátok el, hogy magyarnak vallom magam, de egyik dédnagyanyám még folyékonyan beszélt szlovákul a másik kettő mög németül, és mégis itt a Ká. medence közepén magyarnak vallom magam. /nem vagyok éber, sem stréber....így anyagilag sikertelen ember lévén én is kihasználnám a TÖRVÉNYES kiskapukat/

Hogy állnak az ilyen korú Mazdák rozsdásodás ügyileg?

StationW 2008.08.22. 08:29:34

Timba, a friccekkel mindíg is az volt a baj a világtörténelemben, hogy a nagy arc mögött azé' nem volt olyan magabiztos az a technikai/eszmei/anyagi/stb... háttér.

Ha egyszer valaki lenne olyan bátor, hogy a "világ valaha gyártott legjobb autója" versenyt hirdetne, gyanítom nem fritz masina vinné el a pálmát. Ideje lenne kinézni néha Europa nyomoronc napellenzője mögül:)

je 2008.08.22. 08:29:54

Pat: a "közös" akkor közös ha Te is hozzáférsz... majd szólj ha a befizetett adód miatt jobban megy a mentősöknek...
Tudtommal uniós tagok vagyunk nem?
Tessék menni céget csinálni bárhol, annál hamarabb jönnek rá itthon, hogy nem mindenhol csinálnak hülyét az állampolgárokból "regadó" megnevezéssel!!!

je 2008.08.22. 08:38:00

"Persze remek kis autókat gyártanak a japcsik, de illik figyelembe venni hogy ezek REPLIKÁK az autót mindig is ott gyártották ahol feltalálták."

Aha. Japán robotokkal...
+ Ki kell csak menni csepelre a prec. öntödékhez. (fémalk, pr-pro, stb) Majd csodálkoznál hány "prémium" autónak gyártanak ott alkatrészeket.

grimm 2008.08.22. 08:38:23

Sziasztok!
Létezik valahol leírás, hogy tételesen felsorolja a külföldön vásárolt autó "honosítását"? Ahol leírják, mi intézni való van egy pl. Németországban vásárolt autóval, ugynis nálam is tervbe van véve autóvásárlás és ha ismerném az összes velejáróját és ki tudnám számolni (viszonylag pontosan, mert ugye egyéb költségek felmerülhetnek) az itthoni forgalomba helyezés költségeit, akkor nézelődnék a mobile.de-n is.
Előre is köszi!

Timba 2008.08.22. 08:49:22

Station W, tisztelem a véleményedet......bár ilyen versenyt nem lehet hirdetni mert nekem biztos hogy más autó tetszik , mint neked vagy másoknak. Viszont ha kategoriákra bontjuk akkor nyugodt lehetsz hogy nagy százalékban az agyon szidott megbizhattalan VW, OPEL, STB. tipusok jönnek ki nyertesként. Én autókkal foglalkozom már lassan húsz éve, dolgoztam több márkakereskedésben ergo foglalkoztam már több japán , ill. több német tipussal is, hidd el ég és föld. Persze én is olvasom a nagy elemző cégek megbizhatósági tesztjeit és számomra érthetetlen hogy jönnek ki azok az eredmények. Én elfogyasztottam már két toyotát, három seatot, és egy vw-t. de a nem csak a szakmai tapasztalatom ez hanem a magán véleményem is. Amiben egyértelmüen jobbak a japánok és ez talán befolyásolhatja a teszte eredményeket is , az a garanciális elszámolás. Ha te a falábad miatt elkoptatsz egy kupplungot a garancia idő alatt , a japán márka simán benyeli gariban és gurulhatsz tovább!! Egy német pedig elhajt mint a nem kivánt gyereket és lehet zsebbe nyulni. Ezt sokan hajlamosak összetéveszteni a megbizhatósággal.

Alajosh 2008.08.22. 08:55:17

Pat! Josh nem a közösből vonja ki magát! Csak eleget tesz történelmi és hazafiúi kötelességének és visszafoglalja a Felvidéket. Az, hogy ez még meg is éri neki anyagilag, külön szerencséje. Én is reménykedem a szlovák mentőben, merthogy az VAN. Felvidéki MAGYAR cég csinálja... Akárhol baj van, legkésőbb 15 percen belül ott vannak :-) Tudod, itt, ha lopják az uborkádat, lőhetsz. És nem csuknak be...

llneo 2008.08.22. 08:55:30

A-tactk

ott a pont!

Aki nem tud cikket írni az fogja be a p... fját. Azt hiszitek, hogy leül az ember azt megírja.... Háát a nagy b..d..s l..f..szt. Én Az egyik impőrnél dolgoztam és nem egyszer voltam forgatáson 2-3 nap simán elmegy csak a vezetésre és utána az összegyűjtött infóból megírják a cikket. A sok kedves BMW tulajdonos meg hisztizik egy ilyen provokáción és meg is érdemli ha neki ez jött le a cikkből... Értelmi színvonal megint a toppon van. Gratulálok!

Akkor kritizálj ha tudsz külömbet, ha még anyukád ezt nem említette volna, akkor én most megteszem!

Márko001 2008.08.22. 08:56:03

Én sosem vennék ilyen autót.Én 1 milló körül egy gyönyörű BMW-t vettem amivel eddig 2 év alatt semmi bajom nem volt csak olajat kellett cserélni meg szokásos..

Timba 2008.08.22. 08:57:13

Még annyit hogy sajnos nem fedhetem fel melyik márkánál és milyen pozicióban(talán ugy hitelesebb lenne) dolgozom de döbbenetes dolgokat tudnék mesélni neked a megbizható japán tipusokról.....bár hangsulyozom hogy jó autónak tartom öket.De az összahasonlitásuk komolytalan.

StationW 2008.08.22. 09:01:28

A tapasztalatodba nem kötök bele én sem, nyilván mindenkinek más az értékrendje. A garanciális szolgáltatás viszont éppúgy a termék része mint mondjuk a légzsák. Egy autóval nem csak egy tárgyat vásárolsz meg, hanem az adott márka kiszolgálórendszerét is, és ez sok nyűgöt, vagy kellemes kényelmet is jelenthet. Szóval fontos része az egésznek - azt viszont kötve hiszem, hogy bármelyik márka ingyen cserélne kuplungot, mert valaki falábú, de ha mégis így tennének, hamar tönkremennének, pláne ha idehaza ez a gátlókra is állna:(

A nagy cégek nagy mintákból dolgoznak, neked lehet mázlid volt...

Nekünk (én+családtagok) sajátban meg csak japánunk volt, cégesben használtam már több európai kotlát... rönyótó-merciig

antalbal 2008.08.22. 09:03:03

Yet another mx5 teszt. Megint kiderült hogy jó. Megint kiderült, hogy ami a világon mindenütt olcsó és jó, az itt drága és szar. Mire volt jó ez a cikk?

ommm 2008.08.22. 09:03:33

Öööö...lemaradtam valamiről?
Itt Mazda kontra BMW háború folyik?
De miért is?
Ja, hogy valaki vett egy MX-5-öst Németországból?

Szíve joga. Ő autója, azt csinál vele, amit akar. Mi közünk hozzá? Én spec. gratulálok Mess-nek, igazán szép darab kultautója lett. Kitűnő móka, fülig vigyor x száz lóerő nélkül. Legyen neki! Egy szép autóval több lesz az utakon.

w140 2008.08.22. 09:05:59

Timba, nekem más a véleményem, eddig volt 4 Toyotám, és számtalan német autóm is.
Most is német (nem kicsi) autóval járok, de megbízhatóságban egy Toyota messze megveri a német autókat.
A legutóbbi Camrymat 500.000 km körül adtam el (230.000-el vettem), de fékbetéten és a kötelező szervízeken kívül semmi baja nem volt soha.
Fogalmam sem volt róla hol a diagnosztikai csatlakozója, vagy hogyan kell benne égőt cserélni.
Nekem egy bajom van velük, a jellegtelen szappanosdoboz feeling.
Azt a fantasztikus érzést nem tudják produkálni mint egy német prémiummárka, amiben érzed, hogy VAS vesz körül.
És itt nem a vw csoport autóira gondolok, az nem ez a kategória.
Igaz, hogy mindíg van velük valami (főleg elektronikai) nyűg, de az érzés ahogy 2 tonna acél megindul az emberrel az leírhatatlan.

StationW 2008.08.22. 09:07:06

A lényeg a lényeg, ez a cikk amúgy arról szól, hogy az mx-5 mekkora királyság. Van nála nagyobb, gyorsabb, drágább, olcsóbb, erősebb, kényelmesebb, szebb, dögösebb, ecetera-ecetera, de ez az egyetlen, ami épkézláb áron egy olyan érzést ad, amit gyakorlatilag semmi más nem, és az egész abból ered, hogy ez a sok "hátrány" összeáll egy iszonyat feelinggé, mert remekül van megtervezve és összerakva. Ennyi:)

Acura 2008.08.22. 09:12:58

Tipikus BMW-s szemlélet..1,8 Integra 2,8 motoros BMW...hát ti olyanok vagytok mint a cigányok....ha többségben vagytok akkor mertek kekeckedni.....
Miért nem 1,9 Z3 az ellenfél...félsz hogy porig lesz alázva???? vagy egy 2.0 literes cabrio...???? Muszály mindig dupla akkora motorral fenyegetőzni......nevetséges....

Ybl 2008.08.22. 09:14:39

Ha jól látom az évjárat lemaradt... És valahogy, ha egy ilyen kocsiban faszit látok megmosolygom... Egy csajnak jobban állna !

Barbarossa 2008.08.22. 09:14:51

Azért azt is említsük meg, hogy 180 cm magasság feletti embernek az autó "szinte" használhatatlan. Tehát csakis hobbitoknak... :)
Amúgy valóban klassz autó, gratulálok hozzá!

Timba 2008.08.22. 09:16:46

Station w
Ebben egyetértek veled hogy egy autóhoz hozzátartozik a háttérszolgáltatás is azzal együtt képez egy nagy egészt.De ha szigoruan az autót nézzük akkor nincs miröl beszélnünk. Vagy ha azt nézzük hogy az egekig magasztalt "NG" japán dieselek amik kategoriájuk legjobbjainak tartanak sokan, durván 10-20 % lemaradásban vannak a németektől, megbizhatóságban pedig még rosszabb a helyzet. Persze erre mondhatod hogy "de ott vannak a remek benzines japán motorok", ezek valóban jók ott viszont az a gond hogy amig egy 100 lóerős mnémet motor 130 newton métert tud addig egy 100 lóerős japán 97-et.
Amig egy 100 lóerős német 110-et, addig egy 100 lóerős japán 96-ot, és ha ehezz hozzá vesszük hogy az egyik 2000-en adja le ezt a másik pedig 6000-en akkor komolyan elgondolkodtató.Ezért van az hogy mondjuk egy 150 lóerős F astra Gsi fej-fej mellett halad egy type-r -el 100-ig. Én egy 180 lóerős ibiza cuprát használok ez gyakorlatilag a teljes honda modell palettát lenyeli, az S2000-t is beleértve.

Márko001 2008.08.22. 09:19:32

Ne cigányozzál Acurácska.Meg egy hondat se hasonlitgass egy BMW-hez.Bármilyen nagyobb BMW-t mondok neked aztán a Hondácska csak brömmöghet a nagy kipufogojácskájával:).M3,M5 stb..nincs ellenfele a Hondánál,szal nem kell itt menőzgetni.Egyedül egy 316-ost meg egy 320-ast lehet lenyomnak.de annál nagyobbnál nincs esély:)

[] (törölt) 2008.08.22. 09:20:38

"Aha. Japán robotokkal..."

el vagy te tajolva. a BMW gyar robotjait a Kuka kesziti, Augsburgban:
www.kuka.com/germany/de/

Márk 2008.08.22. 09:23:07

Nightrider,

Te megnézted, hogy mit írtál le ? Egy E30 325i vs Honda Integra... Az E30 nagyon jó auó volt a maga korában, nekem volt 4 db belőle, és mindet nagyon szerettem. De már nagyon eljárt felettük az idő. Gyengék, sokat fogyasztanak, és futóműben sincsenek a toppon. Egyetlen előnyük van, az hogy hátsókerékhajtásúak, de ez önmagában nem sok. Az integra kb ugyanazt tudja motorerőben és futóműben mint egy E30 M3, és még valamivel könnyebb is. Azt ugye te sem gondolod hogy a 25i felveszi a verseny egy M3-al ?

[] (törölt) 2008.08.22. 09:23:54

"Öööö...lemaradtam valamiről?
Itt Mazda kontra BMW háború folyik?
De miért is?"

mert gyulavitez mar megint jott a teljesen felesleges, irrelevans faszsagaival.

egy 4 uleses kabrionak semmi koze egy 2 uleses roadsterhez. ha mindenaron a "kinek a pocse hosszabb" c. ovis jatekot szeretne jatszani, hasonlitsa ossze az MX-5ot egy Z3assal.

azt se mondd nekem, hogy ha valaki "BMW elol hajt"-jellegu baromsagokat ir a Belsosegen, nem boritekolhato, hogy mi fog tortenni.

[] (törölt) 2008.08.22. 09:25:33

"Az E30 nagyon jó auó volt a maga korában, nekem volt 4 db belőle, és mindet nagyon szerettem. De már nagyon eljárt felettük az idő. Gyengék, sokat fogyasztanak, és futóműben sincsenek a toppon."

igy van.

[] (törölt) 2008.08.22. 09:28:27

"Ha jól látom az évjárat lemaradt... És valahogy, ha egy ilyen kocsiban faszit látok megmosolygom... Egy csajnak jobban állna !"

ratapintottal.
MX-5 = Hausfrauenporsche :)

Ákos vagyok 2008.08.22. 09:29:40

Most biztos nem leszek egy közösségkedvenc, de én az MX-5-öt egy hóóóóóót ratyi autónak tartom...

Ember (ami 180cm-nél kezdődik) nem fér el benne normálisan, gyenge kis szar motor, németekhez közel sem mérhető igénytelen belső, és a minden fan által kiemelt élménydús futómű közúton mit sem ér, hiába jó zárt pályán...
Feeling? Ha már "olcsó" autó kategória, akkor egy Caterham pár nagyságrenddel nagyobb fííííling. Szerintem. Igaz, hogy nem pont egy kategória, de én sosem értettem, hogy mitől kell így hanyatt esni az MX5-től.

w140 2008.08.22. 09:30:05

Edelweiss, Igen a KUKA gyártatja őket Malayziában,mexikóban,az oroszoknál, és a hozzánk hasonló egyéb elmaradott országokban :)

[] (törölt) 2008.08.22. 09:32:00

"Kimegyek Németországba, ott állok Münchenben, megnézek egy nap öt autótelepet, két nap alatt mondjuk 10-et, és mi van, ha egyik autó sem hozza azt az állapotot, amit a képek alapján sejthető volt?!"

eszedbe ne jusson, a jugok meg a turkok meg a gatyadat is leszedik murvas placcon, es eladnak neked valami hulladekot aranyaron.

hasznaltautot csakis maganszemelytol vagy markakereskedotol.

Ákos vagyok 2008.08.22. 09:32:14

Valamint ahogy valaki korábban mondta, nők vagy puhapöcsűek autója...

Ákos vagyok 2008.08.22. 09:33:19

Valamint jól mondta valaki korábban, nők vagy puhapöcsűek autója...

Timba 2008.08.22. 09:33:40

W140
Az mindegy hol gyártják, a magyar audi motorok is kifogástalanok , a skoda pedig a legjobban összerakott vw. csoportos autó, pedig az elmaradott csehek gyártják. Egyébként meg Több tiszteletett a hazádnak!!!!

G. 2008.08.22. 09:34:02

Srácok most vettem egy 120D coupe BMW-t. 177LE, 350NM nyomaték, 6.5literes fogyasztás. Ha bárki nem hiszi hogy ez az egyik legjobb autó a világon jöjjön el egy próbakörre, garantáltan nem lesz más a véleménye utánna :)

[] (törölt) 2008.08.22. 09:34:37

"Edelweiss, Igen a KUKA gyártatja őket Malayziában,mexikóban,az oroszoknál, és a hozzánk hasonló egyéb elmaradott országokban :)"

lenyegtelen, ki all a szalag mellett, amig nemet tervek alapjan, nemet szerszamokkal, nemet munkamodszerekkel keszul a termek. hogy a csavart Abdul vagy Jozsi huzza meg, tokmindegy. mindketto munkajat ellenorzik.

ez tovabbra sem valtoztat a tenyen, hogy a BMW gyarak robotjait NEM a japanok keszitik, van ra hazai gyarto es teljes iparag.

[] (törölt) 2008.08.22. 09:37:27

"Srácok most vettem egy 120D coupe BMW-t"

ez a dizel sportkupe, ez fajt.

snblnd 2008.08.22. 09:38:47

... vezettem egyhatos NA-t ... szerintem iszonyú jó kis kocsi ... egy hétig volt nálam integra, eszelős jó autó ... többször vezettem e36 328i-t, bitang jó verda ... de azér persze annyát mindenkinek ...

möszijő 2008.08.22. 09:38:55

a nyelvtan tanárok meg menjenek a picsába!
ott oktassák a népeket!
Inkább figyelnének a mondanivalóra.
Magyartanárkodni meg menjenek más ügyes magyartanárokkal valami közös helyre!
Meg ezek a közös sajnálók!
Szerintem sem a külföldi adóparadicsomba menekülés a jó dolog, de úgy látszik , hogy nincs jobb megoldás.

ommm 2008.08.22. 09:46:39

Edelweiss 2008.08.22. 09:23:54

gondolom gyulavitéz (aki azért vezetni tud, hidd el) a "BMW elol hajt" -ot annak okán írta, hogy alulkormányzottként viselkedik, hiába hajt a jó oldalon.

zöldi 2008.08.22. 09:47:06

Bocs az offért, de nem tudok máshova kommnetelni:
amit a totalcaros különítmény cikk gyanánt összehozott a 4 jdm-es motorról, az csodás élményt jelentett. Felidézte, milyen volt '91-ben motrrevüt olvasni.
Komolyan srácok, szedjétek már össze magatokat, ez kritikán aluli volt.

kempelen 2008.08.22. 09:51:32

Elismerem amit StationW írt a japán autókról és osztom Timba véleményét is azon a téren, hogy vannak gondok a japán autókkal is, legfőképp a megbízhatóságról írtakat. De ezt már leírták a cikkben is eképpen:

"A Mess megértette, mi a jó egy japán autóban, elismerte az Integra összes jó tulajdonságát, mégis magasról leszarta a japán kocsikat – nyilván jóval fejlettebb az esztétikai érzéke az enyémnél."

Nos én ezzel az idézettel értek egyet száz százalékig. De mivel ez is szubjektív vélemény, ezért más azt gondol és azt szeret amit akar.

Testament 2008.08.22. 09:53:38

Lehet fikázni az MX-5öt, de én spec örülnék egy ilyen autónak, mert piszkosul élvezetes lehet, és ha jót fogsz ki akkor megbízható is, amellett, hogy egy kuriózum:).

mephi 2008.08.22. 09:54:39

Timba:
BMW 318i 1995ccm(!!!!): 105kW/6000
190Nm/4250
Honda Civic r18a 1799ccm: 103kW/6300
174Nm/4300
Vagyis a honda 10%-al kisebb motorból hozza nagyjából ugyan azt a teljesítményt ugyan azon a fordulaton (a nyomaték kicsit a BMW javára billen, de nem annyival amennyivel nagyobb a motorja)Ezek a tények!

seagull 2008.08.22. 09:55:35

Nagyon szép ez az mx-5 meg biztos jó is, de én túl magasnak érzem magam egy ilyenbe...nincs 2 számmal nagyobb?:) Nem szeretem ha nagyon passzentos az autó, akkor inkább veszek bőrdzsekit:)

Timba 2008.08.22. 09:57:02

"Nos én ezzel az idézettel értek egyet száz százalékig. De mivel ez is szubjektív vélemény, ezért más azt gondol és azt szeret amit akar."

Igazad van, én is igy gondolom csak annyit hallok a környezetemben a csodálatos japán autókról hogy felspannolom magam mindig.
Ha megtapasztalták volna amit én......szivesen megosztanám velük de nem lehet, inkognitó mindenek felett

mehemed 2008.08.22. 10:03:45

mark olyanrol hgy nsx hallotal mar? vagy az usa accord 3.0 hibrid? 5.5Mhuf atszamitva. az van hogy a honda magasrol szarik az eu piacra es ide csak a kozep jon. egyebkent egy huzott integra 350..400lom 1200 kiloval korbepisili akarmelyik bmw-t. bar nekem is inkabb a bmw kene pl 335i.

[] (törölt) 2008.08.22. 10:04:09

"BMW 318i 1995ccm(!!!!)"

hiaba 2 literes, butitott hengerfej van rajta, mas fotengely, mas dugattyuk, mas valto, koze nincs a 20i-hez.

legkozelebb olyasmirol szakerts, amihez ertesz is.
(nincs a BMWnek 1.8as blokkja, ha nem tunt volna fel. a 3asnal minden benzines valtozatot a 2 literes (N46) es 3 literes (N52) blokkbol csinalnak, illetve szabalyt erosito kivetelkent van meg kelet-europai piacokra echte 1.6os, az N45.)

Timba 2008.08.22. 10:06:11

Mephi ne ragadj ki egy példát, én a nagy átlagról beszéltem. És figyelj az évjáratokra is. Az egyik jó barátom mühelyében van teljesitmény mérő pad. Az ő véleménye szerint a papiron mért és a valos teljesitmény közti különbség egy német autónál kb. 10% fel, a japánnál pedig 10% le. Ez nem vicc nézz utána.
Mondom még egyszer én szeretem a japán autókat volt nekem is, de nem lehet egy súlycsoportban emliteni öket. Egyfelöl teljesen más iskola, másfelöl olyan német fölény van ami nevetségessé teszi az egészet.....

[] (törölt) 2008.08.22. 10:06:38

"vagy az usa accord 3.0 hibrid? 5.5Mhuf atszamitva. az van hogy a honda magasrol szarik az eu piacra es ide csak a kozep jon."

mit akarsz egy 3 literes motorral egy olyan piacon (Magyarorszag), ahol az uj eladott BMWknel a 316i legnepszerubb modell?

miert a Honda a hulye azert, ha nincs fizetokepes kereslet?

kempelen 2008.08.22. 10:07:51

Timba írta:
"Igazad van, én is igy gondolom csak annyit hallok a környezetemben a csodálatos japán autókról hogy felspannolom magam mindig."

Persze ez pontosan így van. Én is dolgoztam az egyik M-el kezdődő japán márkaképviseletben. Nem Mazda ugye. AZ autók megbízhatósága elég szélsőséges volt, de elismerem ehhez képest megbízhatóak voltak. A minőség már hagyott kívánni valót maga után, de ez nem egyenlő a megbízhatósággal. Tehát összességében elismerően tudok nyilatkozni a japár autókról, de akkor sem a kedvenceim és magasan tojok arra hogy mit tud egy interga. Mindíg is német autóim voltak...

StationW 2008.08.22. 10:07:55

uhhhaaa....bázz, hogy pont most nem érek rá:)))

Timba, ezt még folytatjuk, tök jó hogy érvrendszer! bár a nyomatékos fejtegetés sztem nem áll, mert gyártótól függ, meg lökettől, és vannak nyomatékos japánok is...nekem spec nem egészen 120Le-vel volt 190Nm a szívó benyás 20 éves...hogy egy ellenpéldát említsek

mehemed 2008.08.22. 10:09:32

lol timba fogadjunk hogy nemet szutymot arulsz.. menj be egy bmw-shez es szamold meg hany hengerfejes 5/330d all ott. aztan menj be a cifraskodahoz es szamld meg hany passat, odi all ott a 2.0 tdi verziobol.

csak hogy szokd: a japok kinyirtak az usa autogyartas talan a frd fog megmaradni egyedul. szted kik lesznek a kovetkezok? es meg ajobbik eset ez mert ha a kinaiak veszik meg a becsodolt gyaraka akkr maj juan fogja nadpalcaval a hatad veresre verni mikozben a riksajat huzod.

mephi 2008.08.22. 10:10:08

Edelweiss: Tudom hogy nincs 1.8as blokkja a BMWnek. Timba arról értekezett, hogy a japánok kisebb teljesítményt hoznak ki ugyan abból a ccm-ből. Akkor hasonlítsuk a 320i hez az integra motorját. Ugye az is egynyóc. Az egyébként igaz, hogy nyomatékban szegényebb. Krumplit krumplival, almát almával hasonlíts össze!!!!

mehemed 2008.08.22. 10:10:42

Itthon a dizel megy a barmok kepesek 1.6-s dizelt is megvenni.

rnie 2008.08.22. 10:11:25

Mephi!


Állíts ide légyszives egy ósdi, 12 éves E36 M3 3.2 motoradatot is, hol van a nyomaték, lóerő, illetve tedd mellé a korabeli 1,6VTi adatokat.

Azt nem említem, hogy az M3-asomban óra szerint volt 200.000, mint kiderült későb inkább 300.000 és semmi baja nem volt, nem kellett újraépíteni, mint az Integrát...
A kasztni sajnos sokszor volt törve, nem nálam:), ezért nem tartottam meg. Ráadásula fogyasztása is jó, különösen a teljesítményéhez képest. Nem arról van szó, h a japánok nem tudnak autót gyártani, de minden autó egy kompromisszum eredménye, és a nagyobb cégek kb. ugyanazt meg tudnák csinálni, ha a piacuk azt indokolja és igényli. Tehát BMW, Merci, VAG, Toyota, Honda kb azonos szintet tudna bármikor, bármiből hozni, de a presztízs-piaci pozíció ezt nem indokolja

MR. · http://totalcar.hu/nepitelet/?op=modell&cat_id=23377 2008.08.22. 10:11:51

Skacok! Az Mr2-ről mikor írtok ilyen szépeket? Hajtás hátul, motor középen, 2ülésés roadster, 950 kg, 140 LE.
Igaz nem 1,1 M de a középmotor mégiscsak középmotor.

mehemed 2008.08.22. 10:12:42

hat az s2000 is 1.8 de 220lo.

mehemed 2008.08.22. 10:14:47

japoban nincs presztizs kategoria. az acura meg a lukszusz sem az. hiaba mondjak. de kozepkategoriaban a legjobbak. es abbol kell a legtobb.

mephi 2008.08.22. 10:14:58

rnie: én is így gondolom, pont ezért nyílik ki a bicska a zsebemben, amikor megy a fikázás a japánokra. én szeretem a német kocsikat, nekem is volt és elégedett voltam vele, de a japán is van olyan jó. persze 30 éve sehol nem voltak, de ugye mindenki fejlődik valahova.

w140 2008.08.22. 10:15:03

Timba szerintem az az ország ahol az Audikat olyan emberekkel rakatják össze, akiknek a havi fizetését egy német munkás 3 nap alatt megkeresi az igenis elmaradott.
A csehek pedig messze fölöttünk állnak minden szempontból.
Sajnos még a szlovákok, és lassan a románok is...

mehemed 2008.08.22. 10:17:09

30 eve a legkeresettebb auto a civic volt az usaban biztos mert szar.

TOMEK 2008.08.22. 10:17:11

ÜDV.!
MEGMONDANÁ V.KI, HOGY MIT JELENT PONTOSAN A CIKKBEN EMLÍTETT "utólag már nehezen elintézhető probléma - amilyen például az autó D-s illetve B-s rendszáma???
NAGYON KÖSZI!

Timba 2008.08.22. 10:18:10

És még valami a legdöbbenetesebb különbség a luxus kategoriában van ahol az egekig emelt LEXUS van. Szóval egy ilyen autót hasonlits össze egy 7-es BMW-vel vagy egy S-klasszéval, A-8-al...mindegy.
De ne csak ugy hogy látod elsuhanni az üllöin , hanem ülj bele vezesd, használd- Nekem volt szerencsém mindegyikhez(sajnos nem tulajdonosként), a legynagyobb szakadék ebben a kategoriában van a németek javára.
És ne gyertek az amerikai piaccal, az az ország amelyik hisz szeptember 11-ben ahozz nem tudok igazodni.

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.08.22. 10:18:27

Egy MX5 vásárlásából hogy lett Honda-BMW háború? :/
Az MX5 meg kb. az egyetlen japán autó, amitől megindul a nyálelválasztásom, szóval sárgairigység és gratula... :)

A

[] (törölt) 2008.08.22. 10:19:51

"Timba arról értekezett, hogy a japánok kisebb teljesítményt hoznak ki ugyan abból a ccm-ből."

ezt igy en bloc nem lehet kijelenteni. mind a nemet, mint a japan gyartok motorpalettaja kurva nagy, ha tenyleg meg akarnank allapitani, hogy ki hoz ki tobb loerot, egy hetig itt ulnenk, mire az osszes motort es varianst vegigragjuk.

arrol nem beszelve, hogy nem ettol lesz elvezetes egy auto.

[] (törölt) 2008.08.22. 10:21:06

"Timba szerintem az az ország ahol az Audikat olyan emberekkel rakatják össze, akiknek a havi fizetését egy német munkás 3 nap alatt megkeresi az igenis elmaradott."

erre a faszsagra leszel szives valami bizonyitekot prezentalni.

itt sem milliomosok a melosok.

? 2008.08.22. 10:22:39

Ha eladod az Integrát ne ide dobd fel, mint a Karotta, hanem szólj nekem. Nem mindig tudom nézni a Belsőséget. Köszönöm. :)

w140 2008.08.22. 10:24:04

Timba
"És még valami a legdöbbenetesebb különbség a luxus kategoriában van ahol az egekig emelt LEXUS van. Szóval egy ilyen autót hasonlits össze egy 7-es BMW-vel vagy egy S-klasszéval, A-8-al...mindegy."

Na ebben viszont teljesen egyetértünk, ezért döntöttem én is az S-klasse mellett.
Elolvastam a népitéleteket és a teszteket, leszűrtem a tanulságot, hogy csakis japánt veszek.
Ezután beleültem egy lexus LS400-ba, és egyszerűen csak egy nagyobb Camry volt.
Aztán beültem egy 5 literes Mercedesbe, és kicsordult a könnyem.....

[] (törölt) 2008.08.22. 10:24:32

"30 eve a legkeresettebb auto a civic volt az usaban biztos mert szar."

ha 2008ban autot akarok venni, ki a faszomat erdekli a 30 evvel ezelotti Civic, most oszinten? hogy jon ez ide?

Timba 2008.08.22. 10:25:47

mehemed
Nem németet árulok, és nem árulok....
Müszaki vonalon mozgok, és történetesen japánozok jelenleg.
Egyébként foglalkoztam már , vw, audi, seat, porsche, rover , land-rover, bmw, mini, toyota, mazda,mercedes, opel, daewwo, tipusokkal igy ebben a vitában azt hiszem komoly véleményem lehet.
Aki hasonlüó körökben mozog az nagyjából poénra meg tudja mondani melyik cégeknél dolgoztam.

Káposztakukac 2008.08.22. 10:27:56

mephi: kb. 10 szazelekkal nagyobb motor, kb. 10 szazalekkal több nyomatek. marpedig a hetköznapokban a nyomatek dönt a vezethetösegröl. biztos vagyok benne, hogy a bmw a kellemesebben vezethetö auto, amit nem kell szetpörgetni, mint a hondat, hogy menjen.

Bélashx · http://Honda.hu 2008.08.22. 10:35:51

Sokan tudnak erős autót gyártani.(A BMW is.) Tisztelt BMW-s kollégáknak: Honda Civic 1.6 vti vs. BMW 323 "teszt" (totalcar). Nagyjából minden szavával 1-et értek. Kötekedőknek: Nissan GT-R

MR. · http://totalcar.hu/nepitelet/?op=modell&cat_id=23377 2008.08.22. 10:35:55

TOMEK!
"az autó D-s illetve B-s rendszáma"
Amit az utakon látsz normál magyar rendszámot (nagy téglalap alakú pléh lemez) az a "A" jelzésű rendszám. Ami ettől eltér (négyszög alakú (B), mint a motorokon vagy nagy matrica (C), kis matrica (D)) azt különböző betűkkel jelzik.

"utólag már nehezen elintézhető probléma"
Ha a forgalomba helyezéskor a vizsgán nem szólsz, hogy a te autódra nem normál rendszám való, akkor a magyar hivatalokban megszokott szopás lesz a jutalmad x2-es 3x-os formában ha egyáltalán sikerül ismerős nélkül elintézned a módosítást.

zöldi 2008.08.22. 10:36:06

Amúgy végre egy újabb post, ami megmutatja, hogy hol kell használtautót venni, vesszenek az itthoni ótapörgető kókányművészek!

w140 2008.08.22. 10:37:02

Edelweiss tessék:

ma.hu/tart/rcikk/a/0/122085/1

"A magyarok átlagosan 5910 eurót visznek haza, ezzel az összeggel csak a szlovákokat, a letteket, a litvánokat és az észteket sikerült megelőzni."

"Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint az EU mostani 25 tagországában 2002-ben az éves átlagkereset 26850 euró volt. A britek után Luxemburg volt a második évi 35010 eurós átlagkeresettel, a harmadik pedig Németország 34620 euróval."

hatszoros a különbség.
Pár éves adat, de szerintem most sem jobb a helyzet.
Egy hónapba 20 munkanap van cirka, ez alig több mint a hatszorosa a 3-nak.
?

Közben találtam frissebbet is, itt már majdnem nyolcszoros a különbség!!
www.mon.hu/hirek/im:all:health-family/cikk/rosszul-allunk-mihez-kepest/cn/haon-news-ed01-20061202-075319

Bélashx · http://Honda.hu 2008.08.22. 10:37:04

Sokan tudnak erős autót gyártani.(A BMW is.) Tisztelt BMW-s kollégáknak: Honda Civic 1.6 vti vs. BMW 323 "teszt" (totalcar). Nagyjából minden szavával 1-et értek. Kötekedőknek: Nissan GT-R

MR. 2008.08.22. 10:37:35

zöldi
Na ja!!!!!!!!!!

[] (törölt) 2008.08.22. 10:40:29

"menj be egy bmw-shez es szamold meg hany hengerfejes 5/330d all ott."

na mutass nehany hengerfejes E60ast.

csiky944 2008.08.22. 10:40:53

izéltek itt a szaros BMW-kkel meg Hondákkal,az ezre swift akkor is kevesebbet eszik,a Daciába meg nagyobb hely van.......ennyit tudtok

[] (törölt) 2008.08.22. 10:42:22

"Közben találtam frissebbet is, itt már majdnem nyolcszoros a különbség!!"

nem hadovalasra vagyok kivancsi, hanem arra, hogy egy ingolstadti melos 3 nap alatt megkeresi egy gyori melos havi keresetet.

fuss neki meg egyszer.

[] (törölt) 2008.08.22. 10:43:31

ha es ha mar itt tartasz, nyugodtan osszehasonlithatod a lakbereket is. csak hogy a netto fizetes konkret vasarloerejenel maradjunk.

mehemed 2008.08.22. 10:47:27

edel, hol van mar a tavalyi ho.

egyebkent kozben juttt eszembe:

anno csunyan beszopta a merdzso a radaros tempomat-ot. az accord-ban meg szeria 3 eve. most az uj accord-ban van savtarto automata is mar. a multkor teszteltem, az m3-on. bementem a belso savba 190-re belottem az adaptiv tempomat-ot benyomtam a savtartot es felment pestre miskolcrol. talan 3x kellett a kormanyhoz nyulni. ennyit a fejletsegrol.

Zolo 2008.08.22. 10:50:11

Most megint elgondolkodtam a dologon. Kb két hónapja nem tudom eldönteni, hogy egy 91-es E30 325-i cabriora vagy egy 98-as 1.8 MX5-re cseréljem le a 2.0sV6os 323F-esem. Megmondom az egyetlen okot, amiért az E30ast fogom választani. 2 ülés hátul... Tény, hogy az MX5 igazi roadster, de amellett kéne még egy autót tartani, az pedig nem fér bele a büdzsébe sajnos. Azt hiszem, nagyrészt olyan emberek védik a Mazda mundérját, akik szintén nem engedhetik meg, hogy két autót tartsanak, ergo semmi értelme a nyálverésnek. B-) Kompromisszum embere, KOMPROMISSZUM! B-) A lényeg, hogy van 4 kereke és megy, nem is akárhogy. Az, hogy mi van rá írva, részletkérdés szerintem. Megbízható legyen és meglegyen benne a megfelelő erő az autózáshoz. Amúgy a japókra már nincs büntetővám? Régebben úgy volt, hogy az union kívül gyártott kocsira büntetővám van... Ez már nem áll így? Nos?

Kelemenn 2008.08.22. 10:50:28

szerintem monnyon le a regadó, meg a forgalomba helyezés tipikusan magyar lenyúlós herce-hurcája úgy ahogy van!
Én is már rég hoztam volna mocit magamnak, ha nem szemétkednének ilyennel!

Márko001 2008.08.22. 10:58:24

csikky 944 vegyél akkor daciat vagy szuzzzukit te csicskaveréb.Az való neked.

[] (törölt) 2008.08.22. 10:58:29

"anno csunyan beszopta a merdzso a radaros tempomat-ot."

mit szopott be rajta? a mai napig rendelheto es mukodik.

"az accord-ban meg szeria 3 eve. most az uj accord-ban van savtarto automata is mar."

savasszistenseket mar jo ideje gyart a Valeo, a Bosch es a Contintental, ezzel kisse elkestel.

hol is van az uj Accordban HUD? mert a BMWnel akarhogy is szamolom, mar 5 eve rendelheto :)

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 10:59:33

(A nevemben szereplő ítélet tőlem származik, csak hogy nehogy szó érje a ház elejét, hogy kibicnek semmi se drága alapon beszólok)

Bármiféle nagyképűség távol álljon tőlem, de el nem tudom képzelni, mi az a baromi nagy feeling egy 116 (vicc) lóerős roadsterben... Persze, nem ez az elsődleges szempont egy ilyen autónál, de engem személy szerint nem kicsit zavarna, ha a roadsteremet egy 1,3as Swift megverné autópályán.

A BMW és japán fanoknak meg mindegy, hogy hol, de csak egymásra találnak mindig :-)

w140 2008.08.22. 11:02:47

Számolj kicsit, aztán rájössz.

Beaujolais 2008.08.22. 11:11:27

Semmi sértő nem volt ebben a cikkben.
A BMW-sekre semmi rosszat nem mondott és nem is nyavajgott hogy ennyibe került az autó.
Olvasni nem tudtok, vagy nem értitek, hogy mit ír?

Szerintem nagyon rendes gyerek, hogy magyaríotta az autót. Én sem keresek sokat de magyar rendszámos autóval járok:-D Ja és VW rulez csak, hogy én is mondjak valamit.

Lowtyo 2008.08.22. 11:11:38

Januárban vettünk egy céges E60-at. Szerettünk volna bele gyári kihangosítót, erre elénkraktak egy listát, amelyen egy rakás ezeréves telefon volt rajta, hogy ezekhez létezik gyári motyó. Picit röhejes volt, hogy ennyire el vannak maradva a srácok.
Amúgy tényleg jó autó, de a mérnöki remekmű nem kicsit lenne túlzó jelző. A futómű és a szélzaj például idegesítően magas.

Nosziii 2008.08.22. 11:14:27

valaki meg tudná mondani mi az a D-s, vagy B-s rendszám?
kössz

csiky944 2008.08.22. 11:14:28

Márko te is csakegy gyökér vagy,aki kapott egy E30matchbox-ot és most is arra vered

zooo 2008.08.22. 11:14:40

De sok hülyegyerek gyűlt itt össze! MX-5-öt hasonlítják egy M-es BMW-hez! Vicc. Miért nem a Lexus ISF-et vagy egy Nissan GT-R-t hasonlítotok pl a 120d-hez? Így már savanyú a szőlő mi? Nagyokos, tudálékos banda aki mindenfajta autóban ült már és persze tulajdonolt is minimum 10 évig. Na persze mesemondók...

_gram_ · http://www.miata.hu 2008.08.22. 11:14:42

uncsi uncsi uncsi...
Az én apukám meg mindenkit ki fog zavarni a homokozóból, és a csúszdára se enged fel senkit.

Sopánka76 2008.08.22. 11:20:18

"Akárki akármit mond, akkor is a hátsókerék-hajtás a tuti."

Hát ez nagy igazság! :)
Szívesen hajtanék én is MX-5-öt, de egy kétüléses, csomagtértelen autó nem fér az életembe. Inkább egy kombi! A BMW meg szintén túl nagy luxus, sokba van. Marad a Lada meg a Ford Sierra. Hát akkor már inkább a Ford. Tom kőművesautó. Fütyülök rá. Én szeretem! :D

Samy 2008.08.22. 11:25:19

Timba: a BMW bajor (München), nem sváb. A Mercedes az sváb (Stuttgart).

Márko001 2008.08.22. 11:27:06

kis csikky csicskám ülj a román daciadba:)

zooo 2008.08.22. 11:29:29

Márko te mekkora egy önelégült pöcsfej lehetsz! Húúú lenyomok mindenkit a bömivel, azta, te aztán nagyon vagány srác vagy apucitól kapott játékautóddal! Gratula! Én bármikor mellédállok és csak a kipuffomat lesed már az első másodpercben! :) Igaz én két kerékkel vagyok...
Ha már "dicsekvő" napot tartunk...

Timba 2008.08.22. 11:29:34

Teljesen tisztában vagyok vele hogy melyik tájegység sváb, melyik bajor.
A svábot nem a bmw-re hanem a németekre mint gyüjtőfogalmat értettem. Ha visszaolvasod a leveleimet láthatod én nem bmw fun vagyok hanem a német autókat éltettem. Elnézést ha kifogásolható a fogalmazás de munkahelyen vagyok és sietve irok mert dolgozom közben.

mehemed 2008.08.22. 11:32:01

edel. minek hud nem vadaszrepulo auto. kulonben abban mi a sansz? 1000eves ocsaksag. ha a beszopast nem erted nezz utana, hogy elo adasban hogyan tortek meg a mergat.

zooo 2008.08.22. 11:32:22

Tudom most jön az ész nélküli anyázás, de kicsit vegyél vissza és próbálj egyetlen értelmes kommentet írni, ne rögtön mások lealázása legyen a cél.

Márko001 2008.08.22. 11:32:50

zooo te fasz te vagy az az igazi szánalmas emberke aki motorral harcol a kocsik ellen gyorsulásban:).Kis szar.Amugy meg egy M6-al lehet lenyomják a szar motorodat

Márko001 2008.08.22. 11:35:20

zoo te kezdeted igy a nagy fejeddel ezeket az összehasonlitásokkal:D pfff.Dolgozz inkább te csicska hogy a szar motorodat leválthasd egy autóra

Zahal 2008.08.22. 11:35:54

tipikus kelet-európai, betonagyú, és dilettáns hozzáállás, hogy "A bömös az isten, a japán kocsi szar!".
kicsifiúk, elmondom nektek, hogy a parasztvakító extrákon kívül (pl. nem annyira kemény, hanem puha műszerfal; kék világítás a disco-patkányoknak) a japánok réges-régen lehagyták a németeket az autógyártásban. teljes Bmw 7-es szériát hívtak már vissza, az Opel most is szar, a VW úgyszintén. nézzetek már meg egy Hondát, vagy akár Toyotát, Mitsubishi-t...

csiky944 2008.08.22. 11:36:05

Márko,boldogok a lelki szegények.....
sztem te egy Logannak is végtelenül örülnél,úgyis passzol a nevedhez,olyan oláh beütése van

Timba 2008.08.22. 11:38:20

totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059

Elolvastam a népitéletedet , ha utcán látnálak valoszinüleg meg lenne a véleményem rolad az autóddal együtt, de a szöveget elolvasva normális fazon lehetsz. Elnézést az előitéletért.

Márko001 2008.08.22. 11:40:22

csikky te szomorú anyádnak beteg lelkű kisfia vagy.Menj...

Bélashx · http://Honda.hu 2008.08.22. 11:40:30

Márko, gratula. Ez mire jó? Nem mindenki engedhet meg magának 1 M6-ost. Képzeld van annál is gyorsabb JAPÁN...

29 Palms 2008.08.22. 11:40:55

w140, segítek mert ez így nem fog menni...

Edelweiss, tegyük fel van 22 munkanap egy hónapban. A különbség majdnem nyolcszoros, de bánja fene legyen csak 7-szeres, biztos fejlődött Magyarország ennyit mióta úgy dübörög a gazdaság. Akkor hány munkanap alatt keresi meg az ingolstadti melós a győri 1 havi keresetét? :)

Timba 2008.08.22. 11:43:37

zahal

A visszahivásokról ne nyissunk vitát, mert esetleg haza visszek a munkahelyemről két dugig rakott dossziét a japán munkahelyem egyetlen modelljének a visszahivásaiból.
Aztán ha gondolod megmutatom valamelyik este egy sőr mellett. De ha igazam lesz te fizeted. Utána pedig sürgösen eladod a japán autódat.

csiky944 2008.08.22. 11:45:32

iggen megtaláltuk a posztírók legnagyobb parasztját,üdv Kolompár Márko

Márko001 2008.08.22. 11:46:28

Bélashx én nem akartam semmi rosszat.Ők kezdtek el ba_ogatni.Nem szóltam senkinek sem rosszat.Én szeretem a német autókat és ennyi.Nem mondtam hogy nincs az M6-nál gyorsabb japán.

mikepatton 2008.08.22. 11:46:49

Timba!

A BMW-t nem svábok csinálják, hanem bajorok... Ha egy német BMW-fannak elsütnéd ezt, asszem nem örülne... A Merci, na az sváb, ugyanis a svábok Stuttgartban és környékén élnek... Bayern meg freie Staat...

Amúgy meg a Honda és BMW is másban jó szerintem. Amúgy én hányok a német prémiumkocsiktól, de ez csak magyar betegség... Az E30-as amúgy jó kis kocsi szerintem...

Mindenesetre az igazán nagy különbség, hogy eredetileg a BMW prémium-márka, tehát eezekből a modellekből ellentétben íz összes japán gyártóval, akik a tömegautók mellett csinálnak gyilkos gépeket. A megbízhatóság más kérdés, ebben a németek elég sz*rok mostanában
Még az ADAC statisztikákban is jobbak a japánok.

Timba 2008.08.22. 11:47:14

A szar opelről pedig annyit hogy aki kis pénzből akar jó új autót venni (2-3 mill) annak ajánlom a lengyel országban gyártott 1,4-es, vagy 1,6-os g astra classicot . Gyakorlatilag a garancia idő alatt nincs regisztrálható hibajelensége. Kiforott tipus.
Pedig mindenki lesajnálja az opelt.

Timba 2008.08.22. 11:48:38

mikepatton

Csak idézni tudom magam:
Timba 2008.08.22. 11:29:34
Teljesen tisztában vagyok vele hogy melyik tájegység sváb, melyik bajor.
A svábot nem a bmw-re hanem a németekre mint gyüjtőfogalmat értettem. Ha visszaolvasod a leveleimet láthatod én nem bmw fun vagyok hanem a német autókat éltettem. Elnézést ha kifogásolható a fogalmazás de munkahelyen vagyok és sietve irok mert dolgozom közben.

Mongi 2008.08.22. 11:50:16

Mindenkinek más az összehasonlítási alapja, de ennyi elvakult embert egyrakáson...
Tisztelni a másikat, na ezt felejtitek el.

Amúgy pedig a cikk egy olyan autóról szól amely A VILÁGON A LEGNAGYOBB DARABSZÁMBAN ELADOTT ÉS EGYBEN LEGNÉPSZERŰBB KABRIÓJA!

Lehet nyálat verni egyéb dájcse nagyköbcentis talicskákra, na ezeknek az emberek a cikket nem azért olvassták, hogy érdekesség, hanem hogy belekössenek.

Lehet puritán a belseje, szappantartó a formája, alulmotorizált!?, akkor mégis miért ilyen népszerű!?? Talán pont ezért a végtelen egyszerűsűgért ami páratlan.
Abba pedig kár lenne belemenni, hogy ezek a ~18 éves autók igényesebb anyagokból vannak összerakva mint az új konszernfélék...
Mindenkinek ajánlom, hogy egyszer minden előítéletét félre rakva próbáljon ki egy ilyen kis MX5-t. :)

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 11:52:16

Timba 2008.08.22. 11:38:20

eeeeeehh, kösssz :-)

Semmi gond, mint írtam is, én már nem húzom fel magam nap mint nap az előítéleteken, bár megtehetném, de még a végén a szívemre megy az ideg, szóval inkább nem teszem :-)

StationW 2008.08.22. 11:55:56

Timba, neked kell tudnod a legjobban, hogy ez magyar betegség... a "májerség" az mindíg a valós igényeg és értkelhető parktikumok előtt jár.

Viszont megvan az a mókás tulajdonsága a népnek, hogy BÁRMIBŐL képes már-már kultusztárgyat csinálni, és ahhoz feddhetetlen alátámasztást gyártani, az igazért pedíg ölni szokás, de min. szájkarate:)

Bélashx · http://Honda.hu 2008.08.22. 11:56:04

Márkó. Nem ezzel van a baj.hanem a stílussal. Én a japókat szeretem,de el tudnék képzelni 1 BMW-t is. Szóval csak nyugodtan. :-)

ommm 2008.08.22. 12:05:57

totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059

Vicc? Ja, hogy "csak" 116 lóerő. És lenyom a sztrádán az 1.3-as Suzuki.
Na nehogy már a vezetés élménye egyenlő legyen a sztrádázással.
Nem az erő számít. Egy pillekönnyű, már-már angol hagyományokat követő roadsternél biztosan nem.
Az R8 minden bizonnyal sokkal-sokkal durvább.
De ahány ház, annyi szokás, az élményautózás midnenkinek mást jelent.
Písz!

Devil 2008.08.22. 12:08:45

Nem tudom hogy ez a módfeletti örömködés az MX5 felett minek szól, annak hogy 1 gurigáért már a seggünk alatt van vagy abszolútértékben is tényleg olyan jó e.. Szerintem ha már japó roadster akkor S2000. Bár az nem az 1 millás világ..

karexx 2008.08.22. 12:10:27

ez a cikk arrol szolt h mien klasz uzletet csinaltak a MX5-el...minek akor megint a bmw contra japo cirkusz???szanalmas....mindeki japcsi jarganyal es bomosokkel jar nem is kicsikkel hanem egynyoc meg 3 liter....hat akkor mi sem vagyunk elmaradva ha tellik iuen benzinszamlara..mert azer nem dizel 3 liereseket hajtotok....en maradok a Sanderomnal..uj eleg a cucc is ami van gyarilag..es A-bol B-ig nekem meg felel..es mellesleg megyen 170-et :P

Lanceres 2008.08.22. 12:21:00

Timba!

Lássuk mit hoz ki egy japán és egy
német 2 literből.

Új Mitsubishi Lancer Evolution:
1998 ccm
217 kW (295 le)/6500,
366 Nm / 3600
!!!
:)

BMW 320i:
1995 ccm
125 kW (170le)/6700, 210 Nm / 4250
:(

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 12:21:22

ommm 2008.08.22. 12:05:57

Én nem azt mondtam, hogy a vezetés élménye egyenlő a sztrádázással, de azért érted... (Elvileg) élményautó, és úgy megy mint egy teljesen hétköznapi Opel Astra??? Szerintem egy ilyen autóba legalább illene egy 170-180 lóerős motor, de a minimum is 150.

Valamint (szerintem amúgy röhejesen néz ki benne egy férfi) a vásárlók fejében biztos megfordul, hogy azért a csajoknak biztos bejön majd egy jó kis kabrió alkalomadtán, és akkor ne mondja senki, hogy nem vicces, ha odalépsz neki, de nem történik lényegében semmi. Na szerintem ez szülhet kínos pillanatokat.

Természetesen megértem én azt, hogy itt nem a legnagyobb teljesítmény, sebesség, gyorsulás a lényeg, csak hát ez kicsit arra hajaz, mikor a hatalmas szárnyakkal és üvöltő kipufogóval megáldott tuningautókban befigyel egy 1,4es motor.

"De ahány ház, annyi szokás, az élményautózás midnenkinek mást jelent." - ez tökéletesen igaz :-)

zooo 2008.08.22. 12:25:01

Márko: ja, lenyomsz az M6-tal mi? :) Előbb vegyél egy M6-ot és utána magyarázz. Ülhetsz akár egy Veyronban, akkor is állsz a dugóban míg én vigyorogva elhúzok melletted kb 20 kmh-val...
Amúgy csak olvass vissza, nem tudom ki kezdte a német autó istenítést.
Ja és van autóm is, igaz nem 300 lóerős de nekem pont elég...

StationW 2008.08.22. 12:26:21

Lanceres!

Szívót turboval összehasonlítani szerinted mennyire???? :))))

zooo 2008.08.22. 12:30:17

Amúgy sztem is az MX-5 inkább a női vásárlóközönséget célozza meg. Attól még nem olyan gáz, ha pasi vezeti, ez az autó nem erőgépnek született, pont elég ami benne van, csk mert roadster, minek bele 200 ló? Nem hinném, hogy MX-5-tel mennek éjszakai gyorsulásokra...

Beaujolais 2008.08.22. 12:30:42

Lanceres:

Lancer evo vs. 320I? Na ez sem normális összehasonlítás egy turbós két literes gyári tuningos autót összehasonlítani egy szívó alap BMW-vel gratulálok.......

sdfg 2008.08.22. 12:31:48

Az MX5 a szegény ember Boxstere. Amúgy, ha nem fontos a presztizs, egy nagyon élvezetes, bár kissé vérszegény sportkocsit kapunk,ami a hétköznapokon egyébként a többi roadsterhez képest használhatatlan( lerázza a veséket a magyar utakon, kétüléses, minimál csomagtér stb).

StationW 2008.08.22. 12:31:48

totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059

Az mx lényege pont az elérhetősége. Nincs kétség, hogy egy nagyobb teljesítményű autó nagyobb élvezet. Esetünkben a gokart effektus játszik. Olcsó, elérhető. Nyilván egy S2000 nagobb élvezet (nincs tapasztalat mielőtt valaki belémállna), de az mx sokkal olcsóbb, és ugyanazokat a lehetőségeket kínálja, szűkebb helyre kell vinni, és megvan ugyanaz az élvezet:)

Sőt, ha elégy szűkek a kanyarok, akkor akár egy Vipert is lever:)

Watcher 2008.08.22. 12:33:21

Vicces, hogy mindenki egybol egyes markakra tamad es/vagy a sajatjat isteniti.. Ez a problema ezzel az orszaggal is, mindenki a maset tartja szem elott.. Foglalkozz a sajat oromoddel/banatoddal! Ki nem szarja le, hogy te csak teuton vasakkal foglalkozol, ha o nincs 180cm magas, es tortenetesen minden visegradi tura utan vigyorogva szall ki a kis mazdabol. Neked 540i, neki MX-5, nekem semmi momentan.

Ha valaszthatnek, akkor pedig en is az Integra Type-R / MX-5 / S2000 / Lotus Elise / MR2 (2. szerias, bukolampas "japanferrari") vonalon indulnek el, mert ami konnyu az jol vezetheto es pont (respectaah a Trabi 601-Warnyu vonalnak amiert kivetelkent emlithetem oket..)!

A legviccesebb koztetek a Mercis forma (asszem w140 neven irogat), aki a balnarol szerzett tapasztalatait idevarrja egy roadsteres-elmenyautos cikk vegere, meg a BMW-s arcok akik soha nem fogjak elismerni, hogy olcsobban is lehet sok boldogsaghormont/adrenalint kapni.

Raadasul nagyobb valoszinuseggel talalni olyan regi japan vasat amin nincs "sniccer-hamann-bajorparasztkolbasz" ultetoszett/bodykit/playboy-nyuszis-uleshuzat [ld. meg a zoldsegesmerci/ciganybomos (E34 524dA, krom kerekjarati "diszekkel", hatso "szarnnyal" stb.) kombot (no offense romak..!).

En szemely szerint a kovetkezo autora vagyom : 120-150 Le teljesitmeny / 800-1100 kg onsuly / 1.6-2.2L hengerurtart / hatsokerek hajtas. Nyilvan ebbol kiderul, hogy nincs nagy valasztasi lehetoseg, es az is, hogy nem epitkezni kell a gep vagy felulreprezentalni magam, hanem csak kiszabadulni a budai hegyek/Mecsek/Eszaki Kozephegys. szerpentinjeire kicsit mosolyogni es 5 evesnek erezni magam megint.

A CEL (ebben az esetben) SZENTESITI AZ EZKOZT!

Timba 2008.08.22. 12:36:43

lanceres
Neked is sikerült kicsipned egy darabot a nagy egészből.
A lancer evó egy rally autó utcai változata. Mig a 320-as bmw egy kis családi limuzin. Az egyik mindennapi használatra a tehetős középosztály számára , a másik az unatkozó, kitömött zsebű "sportkocsistáknak"!
Nem egy kategória a kettő. Próbáld meg összehasonlitani mondjuk a japán és a német 1,4 -es kis autókat, aztán ha ezel megvagy akkor az 1,6-at, aztán igy tovább. És ne felejtsd el a dieseleket sem , ott vannak a "sütik".
Ez a japán örület onnan indult, hogy ab toyota 80-as évek végén kitalálta legyünk mi a legmegbizhatobb autó és ezt tudatositsuk a világban. Aztán elkezdett iszonyatos összegeket belenyomni a reklámba! De nem az autó reklámba hanem ennek a szlogennek a reklámjába.Szerintem örület.
Még valami az evohoz. Képzeld el ha a nevetséges skoda megcsinálná a fabia wrc utcai változatát összkerék hajtással, ugyanilyen teljesitménnyel! Kinek kéne aszfaltra egy behemot másfél tonnás lancer evo??? Esetleg neked.
Sajnos ezeket a lebutitott utcai wrc-ket csak a japánok nyomják utcára a németknél valamilyen okból ez nem divat , sajnos.Pedig mindegyik wrc-t angliában fejlesztik, majdnem ugyanott.(tudtommal)

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 12:43:11

StationW 2008.08.22. 12:31:48

Ha már az elérhetőséget és olcsóságot vesszük, akkor szerintem egy MR2-es Toyota viszont lazán üti az MX5-öt. (Természetesen kb. azonos évjáratban, nem a mostani MR2 a tizen x éves MX5-öt.)

Nekem is volt valamikor 1995 körül, kivehető tetejű, 160 lóerő körül mozgott a teljesítménye, de az egy isten ehhez a langyos roadsterhez képest. Jó, nem tökéletesen egy kategóriában játszik a kettő, de a célközönség és a vásárlóréteg szerintem nagyságrendileg ugyanaz. Az egyszerre volt egy élményautó, és mellett már komoly sportkocsi. Imádtam :-)

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 12:46:04

ommm 2008.08.22. 12:39:43

:-)

Watcher 2008.08.22. 12:46:04

Jah, Lanceres vitahoz : IMADOM az Evo soroztot 1996 es Tommi Makkinen ota, de :

- utcara kenyelmetlen
- hihetetlen draga fenntartani (25-35L / 100km, ha hasznalod is az erejet, na es az alaktresz.. pfff..)
- a yard is kilometerekrol eszrevesz/meghall, mig az mx-5 pl. total atlagos latvany itthon is

Amugy ez a cikk es a kapcsolodo forum az

OLCSO, FENNTARTHATO, SZERETHETO ELMENYAUTO

kategoriaval foglalkozik, hogy nemet (E30 320i Cabrio) vagy japan (MX-5) az mindenkinek maganugye.Ezt csak az 5-os es 7-es szeriakkal, Lexusokkal, meg S klasse-kkal dobalozok kedveert emeltem ki..

Amugy leragott csont, de : EVO v. SCOOBY?
(valasz : probalj meg elmenni Becsig es vissza egy akarmilyen GT/WRX/STi valtozattal, garantalt fejfajas..)

StationW 2008.08.22. 12:55:53

totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 12:43:11

Ja, MR2:) Tény hogy nagyon jól is néz ki, meg jobb a motorizáltsága. Az árat gondolom a népszerűség viszi, meg talán a félelem az MR2 alkatrészellátottságátol - ha az problémás egyáltalán.

Az MX-ről úgy gondolom, hogy jobbindulatú különben, az MR meg sportosabb és több figyelmet igényel, igaz csak Mx-hez volt szerencsém sajna.

Amúgy ezt az elvet újra elővehetnék: Olcsó kommersz "sportauto". Kő egyszerű megoldások, kis súly (1t max), nem agyon elektronikusvezérelt 150Le-s motor.

Persze, nincs benne biznisz., meg nem vakarja a tökét az embernek a zautomátiká:)

Egyszer majd valaki ledob egy EMI-t, és lesznek sokan akik többé nem találnak haza, mert nem működik a navigácijó...

Timba 2008.08.22. 13:00:02

Az mr2 alkatrész ellátása tényleg gáz , vagyis inkább az ára. A motor alkatrészekkel nincs gond mert más toyotákban is van.

Timba 2008.08.22. 13:05:01

Viszont roadsterben azok kmözül amit már probáltam,(s2000, z3, z8, mx-5, mr2, opel speedster.............nekem az utobbi jött be, valoszinüleg azért mert én a minél egyszerübb annál nagyszerübb elvet valom. A speedster a puritán tökéletesség.

Vágási Matyi 2008.08.22. 13:05:08

nem volt rossz vétel! játszani bőven elég az 1.6, az 1.8 pedig már 8 mp környékén gyorsul százra, ami szerintem tökéletesen passzol ennek az autónak a karakteréhez. szerintem nem kell bele több. mondjuk nekem NB kéne, bármennyire is az NA a legenda.
vagy méginkább egy MG TF, középmotor, hátsókerék, legerősebb 160LE és van hozzá 1-1,1 tonnád. 2,5-3M körül fáj, szóval nem veszélyes. annyi, mint az utolsó MR2, ami szintén egy jó autó. vagy ha hirtelen több jutna autóra, akkor egy elise :)

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 13:06:09

StationW 2008.08.22. 12:55:53

A mobile.de-n lehet válogatni rendesen, az imént megnéztem, van vagy 200 darab fent, pár jóval 150.000km felett. Vannak 4-6000 ezer eurós sávban is még használható darabok. Az alkatrészellátottságot meg az ár mikéntjének alakulását sajna nem tudom kommentálni, már feljebb váltottam azóta :-)

(Azt csak zárójelben tenném hozzá, hogy néhány céges autós köcsög a mostani Passat népítélet rovatában el van ájulva, hogy után kell töltenie nem saját költségén 1-1 litert. Nah az ilyenekért egyből a halottaskocsi jönne, mert ahogy az MR2-es itta az olajat, azt csak egy szivacshoz tudnám hasonlítani. Toyota... :) )

"Az MX-ről úgy gondolom, hogy jobbindulatú különben, az MR meg sportosabb és több figyelmet igényel" - ebben lehet valami

zbn 2008.08.22. 13:06:27

Szerintem nagyon szépek az MX-5-ösök. Ez is az. Csak gartulálni tudok hozzá. Mazdákról meg szinte csak jót hall az ember.

Nekem egyetlen dolog érthetelen. Ez pedig a hátsókerék-hajtás állandó magasztalása. Nyílván az a gond, hogy túlságosan átlagos autós vagyok. Szeretek vezetni, gyorsan menni, kanyarogni, stb. Farolásra, keresztbe fordulásra.... viszont nem vágyok. Bennem mindig előjön aza kép amikor az egyik haverom 530-as BMW-jében két centi hóban nem tudtunk felmenni az alkotás utcán. A 15 éves Suzukik és társaik közben vígan szaladgáltak.

Ettől függetlenül szívesen elfogadnék egy szép MX-5-öst.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2008.08.22. 13:11:42

"Akárki akármit mond, akkor is a hátsókerék-hajtás a tuti."
Vazze Vitéz Gyulának elgurult a tablettája:)) Ez egy jó kijelentés.

Szerintem is egy fasza autó az MX5, de én inkább egy 1.8-as 148 lovas Z3-at vennék helyette. De csak helyette, mert a négyhenger gyerekeknek való. Igazából egy 2.8-ast vennék, szerencsémre már pár éve nem kell négyhengeres porszívókkal mászkálnom. Hiszem és vallom, hogy egy négyhengeres autó soha nem érheti el egy 5,6 hengeres autót sem hangban, sem nyomatékban.

Timba 2008.08.22. 13:13:09

totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059

Az összes toyota zabálja az olajat 1,4 és 2,0 liter között. 80-100 ezernél kezdik és onnan rémálom szerüen felugrik az olaj fogyasztás 1 liter/1000km-re. Az ok több milliót legyártottak ezekből a motorokból hordó alakú hengerrel! Nesze vegyél toyotát. Az én két literes celicám volt hogy másfél litert lenyomott 1000 kilóméteren. Aztán cseréltem rajta gyürüt és szelepszár szimmeringet onnan megusztam 1000-t fél literrel....:(
Az első autó 1992-ben egy 10 éves scirocco volt (ha még emlékszik valaki rá) 1,6-os 110 lóerős volt, és hozzá 800kg.
Szóval az az özön víz elötti darab olajcserétől - olajcseréig (kb 10000km)
egy deci olajat nem evett , pedig 240000 volt benne.

Watcher 2008.08.22. 13:13:18

Aszondom tehat a konkluzio reszemrol : ami nekem kell (kis roadster, 1,1t tomegig, 120-150Le, hasokerek hajtas /mert sajnos pont a fritzek gyartanak olyan vasat ami elsokerekes es ok a roadster kategoriaba teszik [VW EOS, Opel Astra CC, stb.]/) azert japan vagy angolszasz markahoz kell fordulni, erzelmeket ne akarjunk a nemetektol (R8, Boxster nem jatszik!). Esetleg olasz, bar egy 156-os Alfaval megtett Budapest-London-Budapest utan erre sem eskudnek meg. Jatszoautonak igenis 5-10 eves japan vagy brit roadster kell es kesz.

StationW 2008.08.22. 13:13:24

Ja, hát a hátsókerék az néha a perverz öröm kategória, vizes jeges autópályán kanyarogni pl. rémálom lehet....bár mi nem, ellenben ha van lehetőség pályán akkor olyan élményt ad amit egy elsőkerekes sosem gog tudni a hajtása miatt...gázkormányzás rulez:)

Az viszont tény, hogy átlagos sofőrnek az első kerék praktikusabb és biztonságosabb.

De ez most nem az a blogspot:)

Az Mx-hez különben - pont az USA beli kedveltsége miatt - kintről "effektíve" piti pénzért lehet komplett plug&play feltöltő készleteket vásárolni. Akkor meg már más a rajz.

StationW 2008.08.22. 13:17:23

...márminthogy versenypályán:)

josh 2008.08.22. 13:19:36

Sziasztok!!!!!!

Írtam ide reggel egy érdekes hozzászólást, amivel segíteni akartam néhányatoknak!

Szépen meg is jelent!

Most nézem írt-e valaki rá valamit!

Látom ám, hogy már nincs itt..

Valakinek nem tetszett és letörölte!

Éljen a demokrácia!!!!!!!!!!

Hajrá Totalcar!

Szólásszabadság....

Jah... csak nem itt a TC-n!

Watcher 2008.08.22. 13:25:49

Josh, te "agysebesz". Mivel nem a legprimitivebb forum-engine-t hasznaljak, csak az utolso 100 comment latszik allandoan, hogy ha holnaputan visszajossz ne kelljen fel oraig nyomvatartanod a PgDn gombot ha erdekel mive fajult a tarsalgas. Amugy megnezheted, ott van a regiek kozt, ha nem is erdekfeszito anyyira..

Timba 2008.08.22. 13:26:14

Nyert A VIZILABDA CSAPAT!!!!!

Watcher 2008.08.22. 13:27:52

ZSIIIIIIIIIIIIIR! Az az orszag amit megvertunk nem is letezik amugy, ami csorbit kicsit a jo hiren, de a teljesitmeny nem volt rossz, gratulalok fiuk.

Timba 2008.08.22. 13:29:43

Szlovákia sem létezett soha.....csak kiszakadt belölünk....

Lowtyo 2008.08.22. 13:29:53

ha már vizilabda

olimpiáról tud valaki valamit?
lesz, vagy elmarad?

kempelen 2008.08.22. 13:30:43

StationW írta:
"Timba, neked kell tudnod a legjobban, hogy ez magyar betegség... a "májerség" az mindíg a valós igényeg és értkelhető parktikumok előtt jár.

Viszont megvan az a mókás tulajdonsága a népnek, hogy BÁRMIBŐL képes már-már kultusztárgyat csinálni, és ahhoz feddhetetlen alátámasztást gyártani, az igazért pedíg ölni szokás, de min. szájkarate:)"

Ez egy csillagos ötös jellemzés a jelenlegi hazai állapotra, függetlenül ki melyik márkét szereti. 5*****

Lanceres írta:

"Lássuk mit hoz ki egy japán és egy
német 2 literből."

Te pont a fenti idézet tárgyát képezed azzal hogy össze nem illő dolgokat hasonlítasz össze. Ezzel a hozzáállással mehetne a vW polo 1.0i és a honda CBR 1000F is. Egyik német, másik japán, mindegyik ezres. No comment.

Timba 2008.08.22. 13:33:08

Tényleg szellemes! Station miben utazol ha nem a neten lógsz?

StationW 2008.08.22. 13:42:41

Timba 2008.08.22. 13:33:08

Fő profilom az mélyépítés (út, közmű) projektvezetés/előkészítés.

Második vonal (egyenlőre) az autóbuzéria, írogatok, szervezek, ill. épp egy új Magyarországon talán szokatlan funkciókkal is bíró - autós weboldalon dolgozom.

Coming soon:)

Konkrétan meg egy barna 626 kombiban:)

Szuptnyik 2008.08.22. 13:44:42

Előző Audi TT-m volt, szerettem, olyan mint egy tank, 220 pályán... 225LE quattro, stb. de mai eszemmel nem volt örömautó, max annyiban hogy a többieket le lehetett vele nyomni pályán vagy pirostól pirosig. Most van másodautónak egy MX-5-öm, és túrázni egészen más mint egy erős kupéval (vagy limoval, mind1). Olyan mint motorozni: kicsi, könnyű, érzed az autót mintha a tested folytatása lenne. Ilyet semmilyen nagy és ilyenolyan erős nehéz vas nem nyújt.
(Ja, a 330 is megvolt, és csodás autó, de az is más kategória)

TéZé · http://hacsiroku.blog.hu 2008.08.22. 13:45:05

Watcher 2008.08.22. 12:33:21

"En szemely szerint a kovetkezo autora vagyom : 120-150 Le teljesitmeny / 800-1100 kg onsuly / 1.6-2.2L hengerurtart / hatsokerek hajtas. Nyilvan ebbol kiderul, hogy nincs nagy valasztasi lehetoseg, es az is, hogy nem epitkezni kell a gep vagy felulreprezentalni magam, hanem csak kiszabadulni a budai hegyek/Mecsek/Eszaki Kozephegys. szerpentinjeire kicsit mosolyogni es 5 evesnek erezni magam megint."

Íme: www.hasznaltauto.hu/2159817_toyota_corolla_1984

Az R8-as Audis kollégának pedig megarespekt. Sorolhatnám hosszan, hogy miért, de autós szempontból talán az a legérdekesebb, hogy az irigykedés közepette is megvette és használja az Álmát. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy hol-hogyan tudja kihasználni az autó tudását, de akkor is gratulálok, ha "csak" az Andrássy-n korzózgat vele.

Timba 2008.08.22. 13:47:25

626?? Akkor kereshetsz nyugodtan...

StationW 2008.08.22. 13:50:56

? :) Ezt most így ebben a formában asszem még nem értem. :(

StationW 2008.08.22. 13:52:13

...de asszem leesni készül:)

Timba 2008.08.22. 13:53:12

Ha gondod van vele...

StationW 2008.08.22. 13:54:54

Szerinted van? :))) '90-ből való, rég por és hamu fogja borítani a bolygót, amikor ez még sértetlenül ott fog figyelni alatta.

Timba 2008.08.22. 13:56:46

Legyen igazad...:)

StationW 2008.08.22. 14:00:07

Jó, persze nyilván túlzás, de azért gatyába lett rázva, kapott megint 20 évet. totalcar.hu/magazin/szerelem/mazda626sw/

ommm 2008.08.22. 14:01:35

TéZé:

épp linkelni akartam :)

kempelen 2008.08.22. 14:07:41

StationW írta:
"Konkrétan meg egy barna 626 kombiban:"

Emlékszem már. A neved alapján gondoltam, hogy a kombi a zsánered, de barna 626 kombi csak egy van/volt mostanság itt a totalcaron. Gratulálok a verdádhoz és értékelem a sok befektetett munkádat! Igaz nekem nem kellene, mert japán, de tiszteletem a beleölt pénzért, munkáért, magánéletért!

kempelen 2008.08.22. 14:10:47

Nekem az E kadett-el volt egy ilyen korszakom. Ingem gatyám, ráment és egy év míg tetőtől talpig rendbejött. De mégegyszer, azt már soha! :-) Gyönyörű az a 626 SW pedig nem is a link után mentem, hanem emlékezetből. :-)

Timba 2008.08.22. 14:13:10

Grat. tényleg szép.

TOMEK 2008.08.22. 14:21:16

MR.!
Köszönöm az infót. Szóval a tábla típusáról / méretéről volt szó. Most már értem.

Egy rövid szösszenet az okmányirodás "szívásról". 3 éves verda kis koccanás, márkaszervízes javítás. Márkaszervíz (ott vettem a gépet) jelezte, hogy nem stimmel a kocsi színe és a forgalmiban lévő adat, de nem ők szúrták el, utána néztek. Nagyon kézségesen adtak is egy igazolást róla, s mivel nem ők voltak a hunyók, ezért nem vállalták be a forgalmi intézését. Szóval: hívom az okmányirodát (Gödöllő), hogy gáz van, kellene egy időpont. Kb. 10. hívásra sikerült időpontot kapnom. Már előre felhúztam magam, hogy milyen bonyolult lesz ezt elintézni, meg biztos le fognak húzni v.mi hülye dolog miatt. 8h-ra mentem, s 8.18-kor (!!!!) léptem ki az okmányirodából kezemben az új, javított forgalmi engedéllyel, s mindezt teljesen költségmentesen. Nem is beszélve az ügyintéző kedvességéről. Csak néztem, hogy biztos Mo.-on vagyok!?!?! S végül a csattanó: 3 nappal (!!!!) később csengetett a postás, kezében az új, javított törzskönyvvel. Lehet, hogy tényleg megérkeztünk EURÓPÁBA???? :-)

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 15:04:49

TéZé 2008.08.22. 13:45:05

köszönöm az elismerést :-)

(Itthon őszintén szólva félig sem lehet kihasználni, amit tud valójában. Egyszer-kétszer voltam egy barátommal Kunmadarason a repülőtéren, ott próbálgattuk, de be kell vallanom, néha kevésnek éreztem a tudásomat az autóhoz, tudott volna jóval többet avatottabb kezekben... Mondom ezt úgy, hogy időről-időre voltak/vannak nagyon erős autóim!
Korzózni nem szoktam az Andrássy-n, lévén viszonylag messze lakom Budapesttől, meg amúgy sem szereti a budapesti krátereket, MagneticRide ide vagy oda, a terméskőre UAZ való :-).
Autópályán, ahol nincs kamera, meg lehet kicsit ereszteni, ez viszont azért rizikós, mert ha mondjuk megérkezem egy kevésbé gyakorlott sofőr mögé 220szal, hirtelen csak feltűnök mögötte, az lehet megijeszti és ebből szokott lenni a baleset... Főúton, mikor emelkedőnek senki nem mer kilépni, oda-odalépek neki, gyorsan eltűnik mindenki a visszapillantóban, aztán visszaállok normális tempóra (100-120), az jó érzés :-).
Na meg persze, az örökzöld német autópálya (egyszer volt eddig arrafelé a gép). Ha van hasonló kategóriás "haladó" autó, arra rá lehet állni és menni, de viszonylag ritkán jár azért az ember Németországba, hogy megjárassa az autóját, meg hát ugye valamikor dolgozni is kell :-).

Annak viszont nagyon örülök, hogy még vannak, akikből nem az "újgazdag köcsög" bukik ki először egy ilyen autó/tulaj láttán először :-)

Watcher 2008.08.22. 15:27:16

Koszonom a linket a corohoz, megfontolando... amikor olvastam a linket, eloszor azt hittem a Karotta megunta a csuszkalast :)

Watcher 2008.08.22. 15:29:18


drunkenmunky 2008.08.22. 15:13:35
Az én hozzászólásaimat is törölték...talán azért mert fikázom az autókereskedőket? Álszent köcsög vagy te moderátor.
Ld. :

Watcher 2008.08.22. 13:25:49
Josh, te "agysebesz". Mivel nem a legprimitivebb forum-engine-t hasznaljak, csak az utolso 100 comment latszik allandoan, hogy ha holnaputan visszajossz ne kelljen fel oraig nyomvatartanod a PgDn gombot ha erdekel mive fajult a tarsalgas. Amugy megnezheted, ott van a regiek kozt, ha nem is erdekfeszito anyyira..

Peti86 2008.08.22. 15:30:50

Na akkor ímhol halljátok az én véleményemet:
kétütemű 353-as fehér kocka wartburga legjobb. Annyi hely van benne, mint egy S-klasse-ban :D
A gyorsulását ne firtassuk :)
VISZONT:
1. nem hitelre vettem
2. retro feeling
3. "óccsó"
4. elvisz A-ból B-be, pont amire egy kocsi való.
:)

Watcher 2008.08.22. 15:44:44

R8 - biztos nagyon kemeny a gep es orulok, hogy sikerult megszerezned es hatalmas elismeres, hogy kibirod az irigyeket. En ebben a kategoriaban valami kevesbe exhibicionistara mentem volna (Aston Martin V8/Porsche 911) bar el kell ismernem, itt Angliaban ahol elek, siman vallalnam barmelyik helyett. Egyszeruen uj kategoriat nyit, mind kinezetben, mind minosegben, szeretik is errefele a nepek :). Felek otthon megorulnek attol, hogy ha be akarok ulni elobb oszlatni kell a tomeget, es akkor jonnek a kerdesek... Egy Aston is van olyan elegans, kevesbe agressziv ugyan, de szerintem a hangja barmiert karpotol. Megegyszer gratulalok es csak igy tovabb!

Jah, valaki korabban irta, hogy kiprobalna a majdani 10 hengerest. Nos, ez valoszinuleg nem fog megjelenni egyhamar (benzines V10 mar van a cegnek, Gallardo a neve), esetleg egy diesel V10, de kerem egy R(ennsoprt) nevu autot diesellel... Lehet regimodi vagyok, de ha sportkocsi, akkor benzines. Amugy a motorja ugyanaz a 4,2L-es gyori eromu mint ami az Audi palettajan meg kb.20 helyen elofordul (A8, RS4, stb.) es mellesleg egy mestermu.

thema · http://thematurbo 2008.08.22. 15:55:46

uncsik vagytok! nekem volt 520as BMW-m,úgy volt szar,ahogy 1év után eladtam /8évesen/ most hogy fellendült a gazdaság,most....egy18éves lanciával járok,mert azt mondták,hogy szar az elektonika.....igazuk volt! Mert az összes ki....szott elktronika made in germany,vagy bosch! És ugyanabba a szarba tenyereltem bele! Olasz alkatrész még nem volt cserés benne.....csak a benzinszűrő!/ha az olasz volt/

saki01 2008.08.22. 16:05:51

Jó az Mx5 egyszer volt szerencsém ülni a haver 1991es autójában csak éppen kipróbálnom nem sikerült mert kb akkora az utastere mint a kisgyermekkoromban használt pedálos Moszkvicsban. A kormányt sehogy sem sikerült eltekernem amiben a lábam akadályozott viszont a váltója semmihez sem foghatóan precíz.
Haverom egy 165cmes teremtmény ő gond nélkül elfér benne és rettenet amilyen figurákat megcsinál a kis rizsszemmel :)

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 16:09:22

Watcher 2008.08.22. 15:44:44

én köszönöm :-)

kevésbé exhibicionista Aston V8 :-) ez jóóóó :-)

Eddig nálam is úgy volt, hogy a sportkocsi benzines. Viszont amióta belerakták a Q7be a V12-es dízelt, a maga szerény 500 lóerejével és 1000 (!) Nm-ével, hát, őszintén szólva elbizonytalanodtam :-) Bár ahhoz kétséges, hogy lesz-e automata váltó (DSG) a hatalmas nyomaték miatt, én meg kényelmes vagyok...

A 911es Carrerán én is sokat gondolkodtam, teljesítményre szinte ugyanaz a kettő, ám ez jobban tetszik, és sokkal egyedibb, kevesebb van belőle. Viszont ha megérem, akkor lehet az 50.re kérek majd egy 911 Turbo-t :-)

A 4.2 Audi benzines valóban a világ egyik legjobb motorja, az előző A8amban olyan volt, nagyon szerettem azt is. Abban ugyebár szívó, semmi turbó, semmi kompresszor, csak maga a nyers erő, gyönyörű hanggal. Nagyon eltalált, kiforrott motor, nem nagyon lehet belekötni semmilyen téren.

Pasas 2008.08.22. 16:29:51

Japán fanok! Ti még mindig a 90'es évek ADAC listájából éltek. Frissítsetek! Egyébként meg azért gyártanak ezerféle autót, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Akinek MX-5 kell vegye meg azt, akinek BMW az meg legyen boldog vele.
www.origo.hu/auto/20080123-adac-a-nemet-autok-megbizhatobbak-a-japanoknal.html

PP 2008.08.22. 16:51:10

Elolvasván sok-sok kommentet, nagyon vicces, hogy olyanok szídják a legjobban, akik nem hogy ültek benne, de eddig legfeljebb távcsővel láttak Mx-5-öst. Nekem 1.8-as NB-m van. 1100 kg-hoz 142 ló. Szerintem pont megfelelő. Egy ilyen kicsi és lapos autóban sokkal másabb a sebességérzet, mint egy tepsi M6-osban. Szóval 140-150 felett nyitott tetővel azért elég huzatos élmény. De addig...Huhú! Normál autók 200 lóerőig szinte nem ellenfelek. Az 1.6-os NA is szépen megy, mivel bő 100 kg-val könnyebb. De itt nem az a lényeg, hogy kit tudsz lenyomni és mennyivel, hanem a feeling. Az, hogy hihetetlen szabadságérzeted van benne nyitott tetőnél, hogy gokártos érzés vezetni, eszméletlenül kanyarodik. Az 1.8-as motor elég arra is, hogy mindenféle kézifékes és egyéb beavatkozás nélkül lehessen vele keresztbe menni, vagy ha valakit ez hoz lázba: madmax kört is lazán nyomja, elég a gázzal játszani. És mindemelett nagyon-nagyon jóindulatú.
Az Mx-5 nem a sztráda királya, főleg nem nyitott tetővel. Na de a kanyargós hegyi szerpentineken...Ott egy Bmw-s is elsírná magát, hogy miért nem ér utol, vagy miért vagyok még mindig rajta, pedig már a szemét kinyomja az 5xx gépnek... Mx-5 ban ülve a legtöbb autó annyira "bénának tűnik kanyarban:)
És teljesen jól használhati napi viszonylatban, feltéve, hogy az ember nem akar hűtőket cipelni.

Az MR-2 legutóbbi változata menetteljesítményben jobb volt mint az 1.8-as Mx-5, de majd 200 kg-val könnyebb és csomagtartója gyakorlatilag nincsen. Szóval még használhatatlanabb és szerintem csúnya volt. A régebbi igazán erős MR-2-esek pedig nem voltak túl toleránsak, ha hibáztál.

Nagy álmom nekem is egy MG volt. Aztán elkezdtem olvasni a német népítéletet és azt mondtam, hogy nekem ilyen nem kell. Volt aki 6.000 EUR-ért vette és egy év alatt ráköltött mégegyszer ennyit. Ráadásul alkatrész alig van. Nem véletlenül olcsók annyira azok a roadsterek... Végül vettem egy angolos belterü japán roadstert.

qualitaet 2008.08.22. 16:57:16

"Egy MX5 vásárlásából hogy lett Honda-BMW háború? :"

Úgy, hogy a szerző belefűzte -az önmagában valóban élményt nyújtó, és joggal népszerű - MX 5 -ről szóló cikkbe:

"Persze a hajtás nem minden, ha mondjuk kivinnénk az én Integrámat egy 125i Cabrióval egy versenypályára, mindenki, aki kipróbálná őket, azt hinné, hogy a BMW hajt elöl, de ebbe most ne menjünk bele."

című, rendkívül suta megjegyzést, összehasonlítva egy pihekönnyű, boyracereknek készült, tíz évvel ezelőtti, 1200kg-os,utcai versenyautót, egy sportos túrakocsikázásra készült 2008-as normákat hiánytalanul teljesítő 1600 kg-os cabrióval,tökéletesen lerontva, és hiábavalóvá téve a
(amúgy jó) cikkre fordított fáradozását.

Ha nincs ez a csacsi elszólás, most a kommentelők is vélhetően a Mazdával,és a vele szerzett tapasztalatokkal foglalkoznának foglalkoznának.
Elég egy mondat tönkretenni mindent.

Bevallom szándékos, szubjektív provokáció volt a 2.8-as Z3-mal példálózni.
Természetesen nem állja meg a helyét.

A BMW-nek is volt utcai bohócoknak szánt csúcsmodellje,mint amilyen az Integra.
Úgy hívták : Z3 M.
Ezzel kell összevetni.

Ja,hogy drágább, erősebb?!

Na és? Ugyanazok az elvek csak az egyik BMW-s pénztárcához a másik meg minimálrakéta a népnek.

Nincs ezzel az égegyadta világon semmi baj, azzal a kitétellel, hogy a BMW meg a Honda NEM EGY KATEGÓRIA!!

Ez a Honda erényeiből cseppet sem von le.
Egészen más szempontok alapján gyártja minkét gyártó bizonyos termékeit,legalább annyira különböző vásárlói rétegeknek.

A Z3 M egy tesztben megverte ( összpontszámban is!)a alap 993-as Porsche
Carrerát.

Mindettől függetelenül egy ilyen bohócautót egy Porschéval egy lapon emlegetni egyszerüen RÖHEJ!!!

Az acsarkodás elindítója szinte mindig a szubjektív hasonlítgatás.
Esetleg ebböl lenne célszerű a konzekvencia levonása...

qualitaet 2008.08.22. 17:09:00

"A 4.2 Audi benzines valóban a világ egyik legjobb motorja,"
"Nagyon eltalált, kiforrott motor, nem nagyon lehet belekötni semmilyen téren."

Ha az alacsony fordulaton relatíve kevés nyomatékot, és a kategóriájában kissé egyenletlen járást nem nézzük : valóban.

mikulasbacsika+1 2008.08.22. 17:09:37

Olyan pöcsök azok az emberek akik elkezdenek fikázni minden cikket, és hát az totál nevetséges, hogy egy elismerten jó kis kocsit, mint az MX-5, elkezdenek mindenféle bömcikkel meg lancerekkel, TÖK MÁS CÉLÚ autókkal meg fasztudja mivel összehasonlítgatni... Az ebben az egészben a legszánalmasabb, hogy ha megjelenik egy cikk, rögtön megjelennek a japó-vas rizscsiptuning fanok és jól megdobálják minden szarral a szintén rögtön felbukkanó béemvé a zsírkirály hercegeket és megy az oda-vissza baszkurálás minden értelem nélkül :S Ennél már csak az a szebb, amikor valamelyik face benyögi hogy fauvé forevör, hát ez van, gagyi ország, még gagyibb emberekkel. Meg ez mekkora faszarcú már aki aszondja hogy bazzeg a szar béna 320 bmw némmámmeg csak ilyen fos gyenge de figyu, odasüss vaze ott az új zsír lancerem, az mekkora kemény fasza verda, sokkal erősebb, geci! Az ilyenek szerintem már az általánosban is a wc-ben megvárták hogy sokan legyenek és akkor előrángatták a kis faszukat hogy megmutassák mekkora baszott nagy zsírcsávók, és most 10-20 év múlva zselézett hajjal vagy kopaszon, meg kemény tetkókkal és szőke pénzherdáló-kiskutyás-plázalődörgő-automataszopógéppel az anyósülésen ott tolják a váci úton plázától plázáig a wrx sti-nek meg a ódi Q7-nek meg a hasonló nem nekik való autóknak... De a legdurvábbak akkor is az 1.4 astrás-golfos-stb. matricás bigszárnyas kálhyacsöves ócskaságok :D
Nem az a baj hogy valakinek kurva jó vagy szar autója van, hanem ha azt hiszi, hogy ettől ő olyan okos meg szép meg mindenféle lesz, és a többi takarodjon a picsába az útjából "mert megöllek vaze". Igen, jó lenne látni az utakon egyre több jó autót, és főleg értelmes sofőrt, de mondjuk az se ártana ha nem áfa-csalásból terpeszkedne a dagadt disznó gecigány meg a gengszter-maffiózó politikus az A6,8-asok, bálnamergák nagy többségében....
Amúgy én szívesen látnék több amerikáner verdát v8-as mocikkal a mostaninál természetesen jobb utakon (meg főleg magam alatt pl mustang gt-t), a hangjuk és karakterük szerintem verhetetlen, de hát ez is csak egyéni véleményem, szóval aki esetleg véres hangnemben hangot adna egyet nem értésének ezzel kapcsolatban és meg akarna győzni, hogy úgeci az milyen szar és az mennyire jobb és hülye is vagy, az.... gáz

GGG77 2008.08.22. 17:10:35

Én a BMW-k nagy részét imádom (az 1-es kabrió nem tartozik közéjük), de az MX-5-öt is szeretem/szeretném. Ilyenkor mi van?

Pasas 2008.08.22. 17:41:45

Akkor most ki van rá fizetve a regadó, vagy az még csak ezután jön?

én_e 2008.08.22. 17:51:26

jól kátom, hogy a megvett példányban 321 e km van? nem sok az?

én_e 2008.08.22. 17:53:05

kátom=látom

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.22. 18:11:51

qualitaet 2008.08.22. 17:09:00

Miről beszélsz? Relatíve kevés nyomaték alacsony fordulaton és egyenetlen járás? Nem a beszólás és kötekedés a célom, de gyanítom, hogy 3km-nél többet te sem mentél ilyen A8-assal, mert amiket írsz, az kissé megmosolyogtató :-) (és valótlan)

GGG77 2008.08.22. 18:44:02

Én A6-ost próbáltam 4,2-es V8-al. Engem meggyőzött. :)

GaSa 2008.08.22. 18:44:10

Nem kéne a másikat lehülyézni mer mást tart jónak, és nem kéne ráerőltetni a saját igazadat(ne vegye magára senki se könyörgöm, ne legyen ebből is vita). Erre mondják azt hogy ízlések és pofonok, fogadjátok el hogy valaki bmw-t szeret valaki japánt stb.

Amúgy szvsz elég a lóerő ehez a kocsihoz, lehet vele élvezetesen közlekedni, az a lényeg, sztrádán úgyis 130al lehet a 1800 meg a 120 Lóerőssel is(elvileg)menni.

Hátha érdekel valakit BMW párti vagyok, egy E28-as bimmer az álmom, a japán autók nem az én világom, valahogy más a légkör benne mint a németeknél, de ettől függetlenül gyártanak ők nagyon állat kocsikat, és sztem egy ae86osba minimum be fogok ülni :P
Amúgy mint láthatjátok újautó nekem nem kő...újbéemvő főleg nem mer nem jön be bangle úr stílusa, ettől függetlenül biztos nagyon jó autók és biztos nagyon sok embernek teccenek.
STOP.

S2000 2008.08.22. 19:19:18

Örömautózáshoz nagyon jó választás volt, használja Mess egészséggel, és vigyen el Téged is Gyulavitéz pár jó kirándulásra a Mátrába. :)

qualitaet 2008.08.22. 19:45:06

"Miről beszélsz? Relatíve kevés nyomaték alacsony fordulaton és egyenetlen járás? Nem a beszólás és kötekedés a célom, de gyanítom, hogy 3km-nél többet te sem mentél ilyen A8-assal, mert amiket írsz, az kissé megmosolyogtató :-) (és valótlan)"

Nos, az "ilyen" A8 nem tudom nálad mit takar...

Kétségeid eloszlatása végett közlöm csak, hogy egy '98 év végi, magyarországon újonnan vásárolt S8-asom volt 2001 tavasza és 2003 vége közt.
Originál 82000 km-rel vételeztem és 170'-el adtam el.
(Tehát véletelnül sem pusztulat .No meg nem is a 2-3 gurigás kategória.)
Gyors autó volt, de 2.5-3000 alatt messze nem érezted,hogy egy 360 lóerős autóban ülsz.
Mindennek a tetejébe kézi váltós volt, ami ugyebár valmit "segít".
Az is igaz, hogy relatíve keveset fogyasztott.

Az automata, normál A8 olyan, mint a reumás éti csiga. Ha nem huzatod ki kickdown-nal, csak szenved, és össze vissza váltogat.
Az új kasznisom nem volt (vélhetőleg nem is lesz),de próbáltam. Alig egy fokkal jobb.
Ha már a feltételezgetésekbe bocsáátkozunk egymást illetően,képzelem, hogy te miből és milyen kondíciókkal ültél át, a mumesz A8-ba. Más magyarázat nemigen van, hogy így hasra esel...:)

Az meg nem túl luxusautós, hogy lapjáraton finoman rezeg az ajtó csücske, mint egy valami vibrátor.
Legalábbis a '7-esehez, és az S-Klasséhoz képest. E tekntetben sajna még a régi Lexus is jobb.
Persze, ha nekem nem hiszel, nézd meg ,milyen randa (éles) a nyomatékgörbéje.
Mint egy esernyőbot...

Super aGyuri 2008.08.22. 19:48:45

Nekem egy NA vagy NB MX5-ös az álmom. (Jelenleg Subaru Impreza kombi nemturbó - az ötödik japán kocsim, igaz tíz év alatt, de minden gond nélkül)
Persze azért, ha nepitelet.hu..... kolléga úr egyszer megunná az R8-at és hozzám vágná, nem utasítanám vissza :-))))

Super aGyuri 2008.08.22. 19:49:52

Nálatok hogy-hogy van ENTER? Nekem ömlesztve írja az összes hsz-t... Csak nem a Mac/Safari miatt van?

qualitaet 2008.08.22. 19:52:00

"Hátha érdekel valakit BMW párti vagyok, egy E28-as bimmer az álmom"

"Kamaszkorom legszebb nyara" (i)

'82-84 közt 528i-nk volt (Interag) :)))

Super aGyuri 2008.08.22. 19:54:09

Bangle úr nekem sem jön be, de a régi Bömik, a nagy lapos hajók annál inkább...

Az enyémet állítólag eredetileg japánok tervezték ("New Age" Impreza, 2000), aztán az első facelift David Richards keze munkáját dicséri (könnyzacskós szemű), de nekem az a "szárnyas vagina" hűtőrácsos van, amiért Andreas Zapatinast rövid pályafutás után kirúgták a Fuji Heavy Industriestól :)))
(Ő egyébként repülőgép-propellernek képzelte) :)))

Watcher 2008.08.22. 20:10:59

Re: qualitaet 2008.08.22. 19:45:06

Bar nem nekem szol a komment, bele kell szoljak, mert az en temamba vag.

Eloszor is :

"Kétségeid eloszlatása végett közlöm csak, hogy egy '98 év végi, magyarországon újonnan vásárolt S8-asom volt 2001 tavasza és 2003 vége közt.
Originál 82000 km-rel vételeztem és 170'-el adtam el."
/akkor hogy is volt ez? ujonnan, 82K-val?/

Masodszor :

"Gyors autó volt, de 2.5-3000 alatt messze nem érezted,hogy egy 360 lóerős autóban ülsz."

/360 paci sok egy 2 ulesesbe, de egy 2,2 tonnas tankot lehet, hogy nem fog repiteni/

Harmadszor :

"Mindennek a tetejébe kézi váltós volt, ami ugyebár valmit "segít"."

/ez csak a vezetotol fugg, ha az jol vezet, segit, ha nem, akkor akadalyoz/

Vegul : az ember akire a flamet nyomod kedves autokereskedo baratom (csak igy magyarazhatom a kilometerekkel valo jatekot) egy vadonat uj R8 tulajdonosa, tehat nem "olyan" kondiciokkal ult at es nem A8-ba. Miert? Mert abbol is van mar neki egy peldany. Amugy az a motor nem szar, bar en ezt foleg mernoki ertelemben mondtam (ketlem pl., hogy egy RS4-ben is lomha lenne, akar turboval akar anelkul, automata vagy kezi valtoval..), ugyhogy helyesbitek : egy mernoki muremek az Audi 4,2 literes nyolchengeres motorja.

U.I. > jo hasonlat szerintem a Toyota 1,8 vvti motorja, melynek 192 Le-s valtozata a Celica TS-t 7,7 , a Lotus Exige-t pedig 4,7 alatt repiti szazra..

[] (törölt) 2008.08.22. 21:13:21

"Bangle úr nekem sem jön be, de a régi Bömik, a nagy lapos hajók annál inkább..."

mar jo ideje nem Bangle felelos a BMWk designjaert, hanem Hooydonk. az E82 es az E92 designjaert minimum szobrot erdemelne.
www.flashwar.de/BMW/e92/2.JPG
www.1addicts.com/goodiesforyou/ed13.jpg

tenyleg nem tunt fel, hogy ezek koszono viszonyban sincsenek Bangle gecironda E65osevel es E63asaval?

[] (törölt) 2008.08.22. 21:19:55

"ekem volt 520as BMW-m,úgy volt szar,ahogy 1év után eladtam /8évesen/"

te guberaltal magadnak valami szethajtott visszatekert szart, ergo ebbol kovetkezik, hogy az osszes BMW szar. ulj le fiam, segghulye vagy, 1es.

"egy18éves lanciával járok,mert azt mondták,hogy szar az elektonika.....igazuk volt! Mert az összes ki....szott elktronika made in germany,vagy bosch!"

ne zavarjon, hogy kb az osszes nemet autoban tokeletesen mukodnek ezek a komponensek. na akkor ki a balfasz?

ha az Alfa baszik rendesen leszigetelni az ajtot, es beszarik az ablakemelo, akkor nyilvan a Bosch a hulye, nem?

[] (törölt) 2008.08.22. 21:22:50

"Az Mx-5 nem a sztráda királya, főleg nem nyitott tetővel. Na de a kanyargós hegyi szerpentineken...Ott egy Bmw-s is elsírná magát, hogy miért nem ér utol, vagy miért vagyok még mindig rajta, pedig már a szemét kinyomja az 5xx gépnek..."

szerinted mi a rak koze van egy utazolimuzinnak egy roadsterhez?

egy Z4-gyel izmozzal, ocsisajt.

qualitaet 2008.08.22. 21:37:03

""Kétségeid eloszlatása végett közlöm csak, hogy egy '98 év végi, magyarországon újonnan vásárolt S8-asom volt 2001 tavasza és 2003 vége közt.
Originál 82000 km-rel vételeztem és 170'-el adtam el."
/akkor hogy is volt ez? ujonnan, 82K-val?/"

(...)

Úgy te buta fiú, hogy '98-ban megvették újonnan, 2001-ig mentek vele 82000 kilométert, aztán jöttem én.

Ez a fentiekből szerintem csak neked nem világos...


"/360 paci sok egy 2 ulesesbe, de egy 2,2 tonnas tankot lehet, hogy nem fog repiteni"

Kétségkívül, hisz az S8-ban sem volt az igazi...

AUDI S8 önsúly: 1780 kg

"/ez csak a vezetotol fugg, ha az jol vezet, segit, ha nem, akkor akadalyoz/"

Az automata váltó működési elvéről és az abból adódó teljesítményvesztésről még gondolom sosem hallottál.
Bár ha a fenti és a további észveszejtő baromságokat nézem alapul kész csoda lenne.:)DDDDDDD


"ketlem pl., hogy egy RS4-ben is lomha lenne, akar turboval akar anelkul, automata vagy kezi valtoval.."

Én is. De itt az A8-ról van szó.
De gondolom szerinted súlyban, áttételben, stb. egy és ugyanaz, Szakértő úr!

"Vegul : az ember akire a flamet nyomod kedves autokereskedo baratom (csak igy magyarazhatom a kilometerekkel valo jatekot) egy vadonat uj R8 tulajdonosa, tehat nem "olyan" kondiciokkal ult at es nem A8-ba. Miert? Mert abbol is van mar neki egy peldany."

Hát persze...

Attól még a 4.2-es egy jottányit nem lesz erősebb, és te is ugyanolyan segghülye maradsz műszaki kérdésekben.

[] (törölt) 2008.08.22. 21:39:42

"A BMW-t nem svábok csinálják, hanem bajorok... Ha egy német BMW-fannak elsütnéd ezt, asszem nem örülne... A Merci, na az sváb, ugyanis a svábok Stuttgartban és környékén élnek... Bayern meg freie Staat..."

nem egeszen, Bajororszag delnyugati reszen is elnek svabok:
de.wikipedia.org/wiki/Schwaben#Volksgruppe_und_Dialekt
de.wikipedia.org/wiki/Bayerisch-Schwaben

Ulm keleti fele (Neu-Ulm) is Bajoroszaghoz tartozik. a Duna nyugati partja meg mar Württemberg.

Timba 2008.08.22. 21:59:59

Ha a 4,2-es alapjáraton rázza az ajtót mintha vibrátor lenne, akkor ott valami nincs rendben müszakilag mert döbbenetesen kiegyensulyozott motorról beszélünk. Egy szakembert megérdemelt volna a probléma.

qualitaet 2008.08.22. 22:20:57

"Ha a 4,2-es alapjáraton rázza az ajtót mintha vibrátor lenne, akkor ott valami nincs rendben müszakilag mert döbbenetesen kiegyensulyozott motorról beszélünk. Egy szakembert megérdemelt volna a probléma."

A "döbbenetes kiegyensúlyozott" motor jelzőt talán tartogassuk a V12-E-es 750 i- nek.
Első napokban szóvá tettem az akkor az egyik budai service hírhedt munkafelvevőjének.
" Ez ilyen.Ne csodálkozzak. Főleg a 750-es után" Ő mondta, a "fauágés", nem én..

Tomi 2008.08.22. 22:43:24

Jó ez mazda és szép is!!! Igazi japán!
Tök jó!

[] (törölt) 2008.08.22. 22:55:02

"Számolj kicsit, aztán rájössz."

W140, nem a hadovalasodra vagyok kivancsi, hanem hogy bebizonyitsd, hogy egy ingolstadti melos 3 nap alatt megkeresi egy gyori melos havi fizeteset. hallgatom.

[] (törölt) 2008.08.22. 23:05:47

"edel. minek hud nem vadaszrepulo auto. kulonben abban mi a sansz? 1000eves ocsaksag."

talan nem kene faszsagokat beszelned olyasmirol, amirol halvany fingod nincs. a HUD az egyik legnagyobb talalmany a xenon es a tempomat utan. mindent a latoteredbe vetit, egy pillanatra nem kell levenned a szemedet az utrol.

ahhoz kepest, hogy szerinted 1000 eves, a japok meg mindig nem tudjak, ugyhogy kurvara le vannak maradva :DD

"ha a beszopast nem erted nezz utana, hogy elo adasban hogyan tortek meg a mergat."

na es mi a faszom koze van az 1 db megort eloszerias autonak az utcan kozlekedo szeriahoz?

[] (törölt) 2008.08.22. 23:30:58

"Edelweiss, tegyük fel van 22 munkanap egy hónapban. A különbség majdnem nyolcszoros, de bánja fene legyen csak 7-szeres, biztos fejlődött Magyarország ennyit mióta úgy dübörög a gazdaság."

konkret szamokat, leszel szives. brutto kereset, netto kereset, megelhetesi koltsegek.

ez utobbival szarban leszel, mert ha lenne rola fogalmad, nem beszelnel ilyen hulyesegeket.

majom 2008.08.23. 05:15:28

sok ilyen cikket még!!!
a bmw-s beszólásért kár volt, de ettől szaporodnak a klikkek, nem igaz? :)

Ciri 2008.08.23. 05:35:22

qualitaet

" Ez ilyen.Ne csodálkozzak. Főleg a 750-es után" Ő mondta, a "fauágés", nem én.. "

Sziasztok!
Na azzzér mindannyian tudjuk,hogy a 750-nek nem a 4,2 V8 az Audis megfelelője...

Egyébként tényleg rettenetesen kiegyensúlyozott a 4,2-es, én még nem tapasztaltam,hogy bárhol is rázna,mi több a finom járását mindenki dicséri.

Az meg,hogy egy pesti ex-porschés fikáz egy Audit,ne csodálkozzunk, illetve ne vegyük készpénznek,ismerve a fővárosi szakszervizek tudását...

Ciri 2008.08.23. 06:16:24

Ja egy szösszenet a japán-német vitához:
Friss, mai élmény.Hívogatni szoktam a régebbi (pl.2003-as) ügyfeleimet, hogy nem-e akarnak autót cserélni.Az emberünk egy Golf IV tulaja.

Én: Üdvözlöm, blablabla, hogy van megelégedve a kocsival?
Ü:Hát szar!Én mondom magának,szar!Soha nem veszek mást,csak japánt legközelebb!!
Én:?? Mi a baj a kocsival?
Ü:Nem vagyok vele egyáltalán megelégedve,csakis japánt veszek (Toyotát)legközelebb!!
Én:De hát árulja már el miért?Mik romlottak el rajta?Hány kilométer van benne?
Ű:175.000km van benne, és a múltkor (2004-ben)az első ablakemelő mechanikát is cserélni kellett benne!!
Én:?? És ezen kívül mit kellett cserélni még?Esetleg nem jó az úttartása,kényelmetlen,rossz a fogyasztása?
Ü:Inkább az asszony hajtja, ő imádja. (egy pici szünet..) Én mondom magának,japán autót kell venni??
Én:?? Azt mondta, hogy szar! Mi romlott még el benne?
Ü:Más nem romlott el rajta.(megint pici szünet..)Én mondom magának, japán autónál nincs jobb!!
Én:Van a családban japán, amivel jobban meg van elégedve?
Ü:Eddig még nem volt japán, de az ismerősöm azt mondta,(vidéki autószerelő,aki Ladán kívül mást nem látott),hogy japánt kell venni.
Én:De ha csak ennyi baja volt a kocsinak,miért mondja, hogy nem jó?
Ü:Mert nem vagyok vele megelégedve,és a japán autónál nincs megbízhatóbb (Toyota)!!
Én:Valahol már lerobbant vele?
Ü:Dehogy is, de egy japán autó sokkal megbízhatóbb !!!
Én:Milyen japán autót próbált már ki?
Ü:Toyota Corollát (2008) és az értékesítő is azt mondta, hogy szar a VW, a Toyota sokkal jobb.
Én:...beszartam

Ez csak egy sarkított példa a Japán autó megbízhatóságának misztikumáról.Viszont szinte szóról-szóra így folyt le a beszélgetés.Nincs konkrétum,nincsenek számok, jelen esetben nincs szar,megbízhatatlan német autó sem a képben.
Csak urban legendek, meg "azt mondták,hogy" duma.
No comment.

zsolesz 2008.08.23. 07:58:50

ÉS egyébként azzal minden rendben van, hogy az autó árának 60%-át még leperkálod az államnak? :(

Gyurma73 2008.08.23. 08:00:54

mennyi kint a gázolaj,egy liter tej,egy üveg sör,az autópályadíj,a regisztrációs adó,szervízköltség,alkatrészárak,használt autó árak,ugye nem gondolod hogy ezek 7 szer annyiba kerülnek mint nálunk mert a fizetés nettóban lehet 7 szeres.

Gyurma73 2008.08.23. 08:05:27

ha annyira rossz kint miért vagy kint????
innentől kezdve a fizetéssel ne gyere mert nem hihető tőled ,hogy azért mentél ki mert jobbak a keresetek.Gondolom a német nyelv szépsége vonzott.
mert ha most azzal jössz hogy jobban élsz akkor hiteltele az eddigi írásod.

Gyurma73 2008.08.23. 08:09:10

nálunk a nettó fizetés kb 500 euró kint mennyi?600?

Pinyo 2008.08.23. 09:17:32

Azért a turbóst szívóssal összehasonlítani. Grat Lanceres...

ps3peter 2008.08.23. 09:17:39

Egy 2500 eurós (megfelel a német átlagnak) bruttó fizetésböl kb. 1800-at kap meg az ember családdal, gyerekkel. Egyedülállóként kb. 1400-at. Egy normál háromszobás lakás havonta rezsivel közel 1000 euro. Egyedülállóként kisebb lakás is elég, az mondjuk 600. Egy háromtagú család éttermi ebéde 60-80 euro. Egy félkilós kenyér 3 euro. Egy lakás kifestetése kb. 2000 euro. Az autóm éves biztosítása 800 euro (nem cascos), adója 200 euro.
Kicsit számolgassátok át ezeket az összegeket forintra...
Ja és az össz. átlagkereset ugye úgy jön ki, hogy nagyon sokan keresnek kevesebbet, és viszonylag kevesen sokkal többet...
Szóval szerintem is könnyebb itt, de közel sem annyival, mint azt Magyarországról képzelik.

w140 2008.08.23. 09:20:40

Megmondom én mennyibe kerülnek.
Az élelmiszer nem drágább.
A benzin sem.
A használt autó olcsóbb.
Az új autó sokkal olcsóbb.
Az alkatrész is olcsóbb (én is onnan hozatom)
Pl. egy 200-as turbo A-classe nálunk 7.436.000, odakint pedig 6.105.000
(egy ismerősöm vett ilyent)
Itt vannak az árak:
www.mercedes-benz.de/content/germany/mpc/mpc_germany_website/de/home_mpc/passengercars/home/new_cars/advise_purchase.0002.html
www.mercedes-benz.hu/content/hungary/mpc/mpc_hungary_website/hung/home_mpc/passengercars/home/new_cars/models/a-class/_169/catalogue_tariff.0001.html

Egy 90 nm-es kertes gyönyörű lakást 160e-ért lehet bérelni ottkint.
Biztos van olcsóbb megoldás is, ez már nagy családnak való.
Ahol legalább két felnőtt dolgozik.
A rezsije 45e.
Annyi mint nálunk egy panelé.
Garázst havi 11e -ért lehet hozzá bérelni.
Szintén mint nálunk. www.markt.de/partner/immowelt/expose/show.cnt?url=markt.immowelt.de/immobilien/immodetail.aspx?id=11527258&category=300
Ezek vitathatatlan tények.

ps3peter 2008.08.23. 09:30:29

1. Nem kertes, sima bérház
2. A föbérlö általi Nebenkostenabrechnung csak a víz, csatorna, szemét költségeket tartalmazza, ehez nyugodtan adj még hozzá kb. 200-300 euro villanyt és gázt/olajat...
3. még konyhabútor sincs benne, kapásból min. 2000 euro hogy be tudj költözni...

ps3peter 2008.08.23. 09:33:03

Ja a benzin jelenleg 1,41, de három hete még 1,60 volt. Lehet én nem tudok számolni, de nekem böven többnek tünik mint Magyarországon...

w140 2008.08.23. 09:38:30

Tehát nálatok 1100 euróból megvan a lakás, a rezsije, és az autó költsége.
Így megmarad havi 700 euró a megélhetésre.
Továbbá mivel családosokról beszélünk, megmarad még a feleséged teljes fizetése is.
Az étterem már nálunk sem olcsóbb, 20.-án voltunk családosan étteremben, igaz 4-en voltunk, de 17e ft-ot fizettünk.
Nem ettünk előételt és desszertet sem, és szeszesitalt sem kértünk.
A festés azért drága, mert meg van fizetve a szobafestő is!
Amúgy Te is tudod, hogy nálunk egy átlagcsaládnak eszébe sem juhat étteremben enni, festetni és 90nm-es lakásban lakni.
Kiváncsi lennék arra is, hogy mennyi családi pótlékot kap egy anya, amikor otthon marad a gyerekekkel.

w140 2008.08.23. 09:45:20

Nálunk jelenleg átszámítva cirka 10 centtel olcsóbb.
De itt is ingadozik.
10% az nem különbség.

ps3peter 2008.08.23. 09:49:54

Persze, csak az a maradék 700 nem is olyan sok. Kb. 200-ért tankolok havonta, pedig szinte csak dolgozni járok. A lányomnak kb. 3 éve kell fogszabályzó, eddig 2500 euróba került. Vagy egy sima szülinapi buli 7-8 gyereknek (mert elvárják ugye a barátok barátnök) némi programmal - 2 óra falmászás - 250 euro...
De mint írtam, nem vitatom hogy itt könnyebb (föleg 1,5-2 keresettel), csak nem annyival, mint sokan gondolják.

29 Palms 2008.08.23. 09:54:55

Edelweiss, konkrét számokat írtam, a 22-t kellett volna elosztanod 7-tel. Matematika, általános iskola első osztály megvolt?

A dolog úgy indult, hogy w140 írt a bérek közötti különbségekről, te meg kapásból faszoztál. Írhattál volna annyit, hogy "azért óvatosan ezekkel a statisztikákkal, mert nem mindegy hogy egy hegesztőről, vezérigazgatóról vagy mittudomén beszerzőről van szó. Valamint a megélhetési költségeken is sokat dob a magasabb lakbér pl., ezért a 6-8-szorosnak vélt előny jelentős része elolvad." Ebben az esetben azt mondanám OK, értelmes emberrel állunk szemben.

Ezzel szemben faszoztál, bizonyítékot követeltél, és amikor w140 belinkelte a bizonyítékot, elkezdtél félrebeszélni. Tehát nem azt kérdezte senki, hogy mire költi a fizetését a német meg a magyar, miután megkapta, hanem azt, hogy mennyivel kap többet az egyik, mint a másik, illetve ennek megfelelően mennyi dő alatt keresi meg az egyik a másik fizetését? Nos akkor mennyi 22/7?

Gyurma73 2008.08.23. 10:02:56

ja ha annyira rossz ott gyertek haza és megtudjátok mi a rosz.
számoljátok már ki hogy ki mennyi gázolajat!!! tud venni egy havi fizetéséből.
azért a 3 eurós félkilós kenyeret te sem gondoltad komolyan.a nagy átlag meg még 100at sem kap nettóban vidéken meg pláne nem.jó ha 200-300 euróból el tud tengődni havonta.

w140 2008.08.23. 10:03:01

Hát én cserélnék az biztos.
Az extrák nálunk is drágák amúgy, pl. az én 6/1 megás netem 10e ft...

w140 2008.08.23. 10:04:58

A kenyeret én is megnéztem 2,5 és 3,5 között van KILÓJA, de ez csak részletkérdés.

Gyurma73 2008.08.23. 10:05:44

az óra béreket meg pláne ne nézzük ugyanis az átlag magyar nem 8 órát dolgozik hanem inkább 10 et.nálunk is 10 óra a munkaidő utána kezdődik csak a túlóra.Ja ha nem tetszik akkor szevasz.

Gyurma73 2008.08.23. 10:13:47

a nyugdij minimun pedig 150eurót sem éri el,és van hogy abból 15ezer ft csak a gyógyszer úgy hogy egész életében dolgozott.

Gyurma73 2008.08.23. 10:15:23

múltkor volt egy műsor a Naplóban hogy ausztriában olcsóbban lehet vásárolni mint itt.Ez igaz?

ps3peter 2008.08.23. 10:15:28

Gyurma73 2008.08.23. 10:02:56
Most erre mit is írhatnék? Ha annyira rossz ott, gyere te is ide... A lehetöség mindenki elött ott van... Nem fogok sajnálni senkit csak azért mert az országra, a rendszerre, meg úgy általában mindenre panaszkodik.

Gyurma73 2008.08.23. 10:24:27

itt arról volt szó hogy összehasonlítottunk két országot.A magyar meg állandóan panaszkodik.(van hogy okkal)

joebácsi 2008.08.23. 10:41:13

Szomorú, hogy egy-egy idősebb, jó állapotú autóra "mikroszkóppal" kell vadászni. Sajnos az emberek többsége elhanyagolja, széthajtja az autóját, viszont mikor eladná meg van sértődve, ha leroncsozzák a szekeret. Az ilyenek persze szóban fényezik a portékát, amelyekről rendszerint személyes vizitkor kiderül, hogy az autó szétesőben van, a külsején szemet szúró, kijavítatlan sérülésnyomok, a belsejében pedig szeméttelep van.

Jack 2008.08.23. 10:53:59

Ciri! Elmondom mi a baj a 4-es golffal.
A szomszéd megvette, garázsban tartotta, szépen pasztázta, normálisan járt vele,4 évesen meghalt a váltó benne, 950 ezerért cserélték volna neki,de inkább beadta,mert valahogy elment a kedve tőle. A poloknal (diesel 1.4 2 db) (classic 1.4 le) ugyanilyenről személyesen tudok.
Egyébként ez volkswagen volt,csak mondom.
V-ös Golfnál nemtudok ilyen hibáról, a német autóknál kicsit jobb a fék a festés erősebb,a japánoknák a motor és váltó összhangja csodálatos és kinyírhatatlanok. Német autók is a megbízható autók közé tartoznak,de a japán tényleg megbízhatóbb ,viszont nézzük azt,hogy valószínűleg a japán és német autók a legjobb vételek,ha mindent számításba veszünk!
Figyeljetek a Japán és Német autók mások,de jók! Az olasz gépek ratyik,a franciák bejönnek,de ott is akadnak megbízhatósági gondok, igaz gondolom valakinek az olaszok is bejönnek,de ott nagyon sok a megbízhatósági probléma! Amúgy Japán vagy Német autó ma már szerintem aránylag megbízható mind!

Peti 2008.08.23. 10:54:28

Szégyen ez a regsztrácios cirkusz,ami megfelel a szigorú német előirásoknak az nem jó nekünk nálunk csak a szivatos bürokrácia maradt. na meg a lehuzás..Ez EU ??

Hilfy 2008.08.23. 11:07:01

Az MX-5 jó autó, határozottan kéne.
Más kérdés, hogy nyilván csak második, vagy harmadik autónak, arra meg tudok olyat, amit jobban bírnék.
DE: ettől függetlenül a világ legnagyobb példányszámban eladott roadsterét fikázni nem feltétlenül átgondolt dolog. A tetszik-nemtetszik, az persze más tészta..
Csak ez a stílus nem értem miért kell.
Azért mert egy autónál (cipőkanálnál, WC kefénél,bárminél) létezik jobb, akkor az már rögtön szar lesz??

Japán-német háború: ennek komolyan van még bármi értelme?
Pár éve még volt, de ma, amikor egy überdajcs VW Golf V alkatrészeinek a fele Romániában, a másik fele Olaszországban készül (és itt sajna nem az elektronikáról beszélek), egy Toyota Corolla (pardon: Auris) meg Nagy-Britanniában kerül összegányolásra?

A karakterek ettől persze még mindig különbözőek, de a nagy általánosítás már szerintem értelmetlen.

Hondám van, imádom. Ha BMW-m lenne, azt is imádnám.
R8-as Audit mondjuk én nem vennék soha, de ha vezethetném valaki másét, nyilván magam alá sárgítanék.
Szal ha egyszer mind szeretjük az autókat, miért kell elharapni egymás torkát?
A cikk pedig tetszett, és hajlok elhinni, hogy az ominózus BMW-s beszólás nem fikázásnak indult. Miért is lenne, hiszen Gyulavitéz nem az a kifejezett fanatikus Hondabuzi.. Tudtommal.(Kia jelvénnyel..)
A kolbászból épült kerítés pedig csak a szokásos magyar gondokodásmód :)Maygarnak lenni szerintem máshol is lehet ugyanilyen szopás :(
Respect

marian 2008.08.23. 11:30:58

megszallott:
negyhengeresem 350 Nm-t ad gyarilag, tuning nelkul.

gg46 2008.08.23. 12:06:51

marian: arra a 4 hengeresre én kíváncsi vagyok! Melyik autógyár csinál 3-3,5 literes négyhengerest?

gizmo 2008.08.23. 12:08:04

Sokkal hamarabb lehet rá magyar rendszámot váltani, nem kell egy hónap hozzá....

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.23. 13:22:20

traktor?

Sanyey 2008.08.23. 13:22:35

1. kit érdekel h hátsó kerekes?
2. Japán, tehát:rideg, lelketlen, csúnya (viszont el kell ismerni a megbízhatóságát)
3. 1 millió a vételára, viszont erre nem 20ezer egy vadiúj Y leömlő mint a jó kis 1.6 16V Astrámra, hanem 100... szal ha kell valami az gondolom zsebbenyúlós, ha nincs az embernek ismeretsége..

All in all, nem vennék semmi pénzért se japánt, se MX 5öt (amit mellesleg inkább egy szőke cicababa játékszereként tudok elképzelni, mint komoly ábrázatú férfiak kiskedvenceként).. kicsit már túl van lihegve világszerte ez a japán-autó és kultúra imádat, és tököm tele van már mindenkivel, aki a japó piac kedvére tesz.. Vegyetek német autót, (Urambocsá Volkswagent) (Opelos létemre ilyet mondok), vagy bármit, csak japánt ne.. Az autó fogalma németországban született, és ott is ér véget... ennyi.. :)))

pixa 2008.08.23. 13:46:41

Sanyey:

Köszönöm, és hangoztassátok ezt az igét mégtöbben!!! Ezért lesznek mindíg olcsóbbak a japán használt vasak mint a németek, és ezért tudok olcsóbban autót venni :D:D:D

Alkatrész meg annak drága aki hülye, tudni kell, hogy mit hol kell beszerezni. Tény, vw bontó minden sarkon van, de némi intelligánciával és rátermettséggel bármilyen autóhoz lehet bagóért cuccokat szerezni.

egyébként a vw-toyota párbeszéd télleg vicces :D és az a gáz, hogy sok az ilyen ember, aki a semmi miatt majmolja hogy ezt vagy azt kell venni.

w140 2008.08.23. 14:05:35

Sanyey
Azért egy legalja népautó (a németek közül) alkatrészárait nem lehet összehasonlítani egy ritka élményautóéval.
Amúgy kicsit módosítanám az egyik mondatodat:

"Az autó fogalma németországban született, és ott is érT véget olyan 10 évvel ezelőtt... ennyi.. :)))

w140 2008.08.23. 14:08:36

Annyit még hozzátennék, hogy ez a cikk is autóbuziktól autóbuziknak szól, és egy ilyen ember csak muszályból ülne egy astrába.
Egy golf gti-be vagy toyota suprába inkább.

qualitaet 2008.08.23. 14:32:18

CIRI

"Sziasztok!
Na azzzér mindannyian tudjuk,hogy a 750-nek nem a 4,2 V8 az Audis megfelelője..."

Természetesen tökéletesen igazad van, bár
mindenki tudja, hogy anno a 4.0/4.4-es BMW V8 is sokkal finomabban járt.
Az első Audi W12 6.0 meg végképp nem egy sikertörténet.
Olyan tény ez, mint pl. az Audi megkérdőjelezhetetlen trakciós előnye taknyos úton, 160 alatt.
Én a akkor 750-esből ültem át,azért hasonlította ahhoz. Nekem meg csak a "döbbenetes kiegyensúlyozottság"-ról jutott eszembe.

"Egyébként tényleg rettenetesen kiegyensúlyozott a 4,2-es, én még nem tapasztaltam,hogy bárhol is rázna,mi több a finom járását mindenki dicséri"

Az új nyílván.
Én elődlegesen a régire céloztam. Az S8 meg értelemszerűen egy fokkal rosszabb volt a "kihegyezettségéből" (más vezérlés, stb.)adódóan.
Te szakember vagy. Tedd a szívedre a kezed, "alul" az új sem az igazi...
Sietve hozzáteszem, a BMW V8 2000.09-ig (Vanos nélkül)egy hajszállal sem volt rugalmasabb az Audinál.

"Az meg,hogy egy pesti ex-porschés fikáz egy Audit,ne csodálkozzunk, illetve ne vegyük készpénznek,ismerve a fővárosi szakszervizek tudását..."

A csirkefogó Sz. Gabi akkoriban pályája (és lehúzásai:) )csúcsán állt, az Audi volt számára az isten.

Utóbbiban teljesen egyetértek. Amikor kifordultam a szervízkapun, mindig a Muppet Show stáblistája jutott eszembe:

"Szakértő : Az nem volt"

Sanyey 2008.08.23. 14:56:21

Persze az "Astra" kifejezésen nem konkrétan egy 1.4 60pacis szutykot értek, hanem pl egy jó kis Kadett GSi-t, vagy Astra GSi-t.. lehet h 150 pacival, meg 0,3as cw-vel már érdekes dolgokat lehet tenni :) mindkettő köztudottan csúcs-Golf evő, olcsóbb is mint amaz kettő, és ha mákod van, fillérekért megkapod mindkettőt, nem szétgyilkolt állapotban.. nesze.. élményautó! Ha még rax alá valami jobbféle sportfutóművet, verhetetlenek! Szépek, erősek, olcsók!

Clio 2008.08.23. 16:16:56

Sanyey!!
Ekkora luser balfaszt ,mint te nagyon ritkán lehet látni itt. Örülök,hogy ilyen ritka pillanatot átélhetek. Vered itt magad a szaros astrádra,ha tudnád németországban ,hogy tekintenek az opelra,akkor biztos sírnál és nyöszörögnél. Nem akarlak lehervasztani,de a német autók közül is az opel a legalja.........
Inkább szerezz egy barátnőd,mert kezd beteges lenni ez amit csinálsz..............
biztos most is vered egy opelra............

w a s d 2008.08.23. 16:34:38

@gg46:
feltöltött- benzines vagy diesel motor ~2 litereres lökettérfoggattal szerintem több is van 350 Nm körüli nyomatékkal.

@Sanyey:

cgi.ebay.com/ebaymotors/Exhaust-Headers-89-97-Mazda-Miata-MX-5-1-6L-Header_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33631QQihZ022QQitemZ350089116640QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

68 USA- dollár a (4-2-1?) leömlő, + kb. 120 dollár a szállítás az USA- ból. (

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.23. 17:05:04

Qualitaet Úr!

Elnézést, de ahogy az emberekkel beszélsz, azok után nem is csodálom, hogy fikázol egy 4.2es A8-at... Lehet nem vagyok egyedül azzal a nézetemmel, hogy gyakorlatilag beleszarsz abba, amit más mond :-) Műszakilag nagyon a toppon vagy.

Az A8 témához: kb akkora köze van a régi S8-nak az egyel ezelőtti (2003tól) A8-hoz, mint az új A4nek a régihez... Nem tudom, mégis milyen húzásra vársz egy üresen is majd' 2 tonnás autótól, amit ugyebár arra találtak ki, hogy az utas észre se vegye benne a sebességet. Nyilvánvalóan egy Porsche ugyanezzel a motorral ezerszer hátbavágóbb lenne, de ez a kategória nem erről szól. Amúgy meg igenis nagyon ment az alacsony fordulaton is, 2 év és 85.000 km után én legalábbis nem találtam kevésnek.

Azt, hogy hogyan és miből ültem át az akkori A8ba (2003-ban), és hogy ez a véleményem róla, nem neked fogom bizonygatni, és különben is, semmi közöd hozzá... Volt előtte nekem is 745-ös BMW-m, nagyon nagyon jó autó volt, nem kétség, de SZERINTEM az A8 sokkal jobb volt és ma is az.

Szép hétvégét

Ciri 2008.08.23. 17:13:21

"qualitaet:
Tedd a szívedre a kezed, "alul" az új sem az igazi..."

Szia !
Mármint az új S8 vagy az új V8? (hehe)

Minden dolog relativ de az biztos, hogy úgy cibálja a Q7-et is, mint egy darab rongyot.Alul tényleg nem az igazi, de bőven elég (és itt nem az R8 vagy az RS4 verzióra gondoltam.)

Illetve amikor a múltkor elmentem egy felnyitott motorházú Q7 mellett aminek járt a motorja, bele akartam ülni, hogy beindítsam mert azt hittem le van állítva...
Nyilván a műhely alapzaja mellett és itt nem három kikopott szíjas csáp és két légkulcs kombóra gondolok.

Ciri 2008.08.23. 17:42:09

Ez meg külön tetszett:

Utóbbiban teljesen egyetértek. Amikor kifordultam a szervízkapun, mindig a Muppet Show stáblistája jutott eszembe:

"Szakértő : Az nem volt"

...Te sem vagy tiszta fialás ilyen pihent aggyal:)

Watcher 2008.08.23. 17:50:52

Ciri 2008.08.23. 06:16:24

Ember ! Ha erdekel a minosegi kulonbseg, (nemet-japan vita) ne a VW A.G.-t vedd alapul, hanem a masik kettot. Elobbi oriasvallalat a vilag legmegbizhatobb autojaval alapozta meg hirnevet, persze, hogy onnan nehez rontani (ld. VW Kafer - azaz az eredeti bogar) amugy megkerdeznek nehany PDTDi tulajt, hogy mi a velemenyuk a megbizhatosagrol (pumpe-duse suxx). A Mercit v. BMW-t veve alapul - persze nem lehet altalanositani - eleg silany a stat. Erdekesebb darabok :
- ML Merci, akarmelyik, akarmilyen teren..
- A Klasse, javorszarvas teszt..
- Audi TT, aero frissites, hogy ne legyen eletveszelyes..
- E Klasse, elektronika (kormany mozgatas, muszerfali fenyek : mint egy regi Alfa v. Peugeot, csak ez egy 2006-os E320 Cdi)
- BMW akarmelyik, futomu kopas (tudom, Balkan, de azert 17M Ft-ert talan megse essen szet)
- VW A.G., akarmelyik gep PDTDi motorral
- Es vegul a kedvencem : egy baratom 2004-es S-klasse-jevel 4 orat vart !Stuttgart! mellett a hivatalos szerelore (ne jojjon mar az ADAC berhelni, ha itt van a gyari kepviselet 5 km-re), mert lemerult egy akku ami kulon a fedelzeti szamitogepet taplalja, ezert hogy indothato legyen megint, 8 ora toltes !konnektorrol!...

azert a japanoknal is van problema :
- Toyota, 4AFE jelu motor pl. uj koratol eszi az olajat
- Subaru, regi Impreza GT (WRX elod a gyengebbek kedveert) egyszeruen elegeti a hengerfejtomitest

Amugy a problema legtobbszor elektronikus a nemeteknel, mig a japanoknal mechanikus. Ki mihez ert... And if the machine brakes down, we brake down...

PS. inkabb allok az ut szelen egy szetrepedt turbo miatt, mint egy elektronika miatt ami "azt hiszi" nem szabad inditani, mert az egyik szenzor beszart.. Japan autot minden nemet mernoknek, nemetet minden japannak, hatha tanulnak valamit.. :)

Sanyey 2008.08.23. 18:53:15

Clio:

Kurvára leszarom németben hogy tekintenek az Astrámra, mert Magyarországon élek, nem ott... viszont ha te kicsit elgondolkodnál azon, hogy a te szutyok Cliodra hogy tekintenek mindenhol a világon, én inkább tarkónlőném magam a helyedben :)) Csigazabálók készítette autóval járó engem ne osszon már azért.. előbb végy autót komám... jaj, meg kérdéssel fordulok a japó gépeket imádókhoz: Ha annyira kibaszott jók, akkor miért nem a japán gépek vezetik a világ országokra lebontott újautó eladási statisztikáit? Oroszban, meg Kínában is a Foswagen van az élen :-) M.o.-n pedig első a Buzuki, szorosan második az Opel :PPPPP

Ciri 2008.08.23. 19:07:50

watcher

Majdnem mindenben egyetértünk,hol a problémád??
Erről pofázok,amióta felregisztráltam ide, hogy nincs különbség, hibát találni bárhol lehet,akár német akár japán.
Csak sajnos a japán autók zömének a használati értéke (mint AUTÓ), tehát ötletesség,vezethetőség,kényelem,netán luxus a faszba sincs a németekhez képest.

Pdtdi: megjegyzem,iszonyatos darabszámban eladott motorról beszélsz,amit már akkor gyártottak,amikor még a japánok zöme nem is árult dízelt.
Ja, hogy eszi az olajat? Eszi, de nem mindegyiket.
Azt tudtad, hogy a dízelek nagy része (kb. 140 LE felettiek) márkától függetlenül eszik az olajat?

Az ADAC-os témát marhára kevered, ezt inkább ne feszegetsd.

Az S osztályos történet is igen sok sebből vérzik, általában lemerült akksinál beáll az elektronika egyfajta vész üzemmódba és mondjuk például nem forog többet a motor 1000/min felett.Ezt géppel (valamint feltötltött akksival) törölni lehet.Olyanról, amiről te írtál, még nem hallottam, de valószínüleg nem is fogok.

Ha te az alapján veszel japán autót (tehát ennyi az összes érved mellettük/ellenük), akkor te sem vagy különb a fentébb említett történetben szereplő ügyfelemnél.

Ciri 2008.08.23. 19:13:38

Sanyey

Európára vetítve pedig konkrétan a Golf V

Ciri 2008.08.23. 19:21:16

"- A Klasse, javorszarvas teszt.."
gumiprobléma volt...
"- Audi TT, aero frissites, hogy ne legyen eletveszelyes.."
melyik/milyen frissítésre gondolsz?

Sanyey 2008.08.23. 19:22:49

na.. erről van szó... :)

StationW 2008.08.23. 19:32:51

Látom van még parázs:)

Havasi Gyopár HUD témájához:

Biztosan letör a hír, de a Mazda Eunos Cosmo 1990-ben szériában HUD-os verziókkal került piacra...meg érintőképernyős fedélzeti számítógéppel és kétezres turbos wankellal!

Ezt az a gyökér JayLeno mondta:
"Well appointed from the factory w/memory system, HUD, sport seats, .... 1995 Mazda Eunos Cosmo."

és van is egy a szemétnek:
www.jaylenosgarage.com/your_garage/cars/7179.shtml

...ezért írtam az elején, hogy néha érdemeskinézni a korcs európaipiacról.

Gyurma73 2008.08.23. 19:49:21

melyik országban használnak japán autót protokol célokra Japánon kívűl ?.tényleg érdekel.

qualitaet 2008.08.23. 20:03:59

"gyakorlatilag beleszarsz abba, amit más mond :-)"

Csak a dilettantizmusba..
de ha tudod cáfolni,kiváncsian várom


"Műszakilag nagyon a toppon vagy."

Nézőpont kérdése. Egy olyan műszaki alfabétának
(lásd Watcher vagyis Te, lévén rendre egyforma helyesírási hibát "vétetek" ) szintjéről nézve kétségkívül.

"Az A8 témához: kb akkora köze van a régi S8-nak az egyel ezelőtti (2003tól) A8-hoz, mint az új A4nek a régihez."

Gyakorlatilag egy és ugyanaz a motorblokkja az akkori és a 2003-as 4.2-esnek. A mechanikus vezérlés valamennyire eltér, az elektronikai jelentősen.De hát ezt te honnan is tudnád...

"amit ugyebár arra találtak ki, hogy az utas észre se vegye benne a sebességet."

Ja,ezek szerint ezért is hívják sportlimuzinnak.
Amúgy nem sebesség a kifogás hanem a rugalmatlanság.

"BMW akarmelyik, futomu kopas (tudom, Balkan, de azert 17M Ft-ert talan megse essen szet)"

Hogy-hogy nem aki újonnan vesz kocsit vagy csak lengőkarokat, és nem 20'-os kerekkekel jár annak sosem esik előbb szét mint egyéb, kategóriában is egyforma márkában.

"inkabb allok az ut szelen egy szetrepedt turbo miatt, mint egy elektronika miatt ami "azt hiszi" nem szabad inditani, mert az egyik szenzor beszart.. "

JA, egy széthullott turbo cseréje incl. munkadíj pont megegyezik egy szenzor cseréjével vagy egy hibatároló törléssel.

Apukám, micsoda egy címeres, prospektuslapozgató, tulok vagy te!

qualitaet 2008.08.23. 20:18:03

ANALFABÉTÁNAK ,bocs.

BTO11 2008.08.23. 22:59:05

multkor állok Tb kenyergyarnál,es halom a mellettem állo Yarisos nő teflonál veszettül mert a Yaris a bedugott kulcsra se kep se hang.kb 2003s evjatu volt a gep es monja a csaj a teflonba e má 2x fordult elő.

vigyorgok is a kalos mellett.

D:))))

rockric 2008.08.24. 00:25:44

Mazda 4 Ever!
Egy jó autó: megbízható, kemény, finoman zabál éééés... MAZDA:)
Az Mx-5el egyetlen bajom h női autó sztem eléggé...
Főleg mikor a winkler Robiék csináltak 1 totalcaros cikket és katicabogárnak nevezték el.:)
Ettől függetlenül persze még lehet férfi a tulaj, de inkább RX-el kezdődik az izom...:P

zooo 2008.08.24. 00:37:40

Na én meg vadiúj 3-as Bömöst láttam 1 hónapja Pécs felé. Motorháztető felnyitva, enyhe füst, emberünk csak telefonál és néz értetlenül a motortérbe... Hú basszus erre bizony nem készült fel.

Viszont én nem vigyorogtam, és nem is lettek egyből előítéleteim a márka iránt, lehet, hogy egyszer épp bömit veszek, mert igencsak tetszenek, főleg a régebbi 3-as coupe-k.

Német vagy japán? Mindegyik csinál selejtet is, az arányokat lehetetlen megmondani, ezért nincs is értelme vitatkozni rajtuk.

Előzőleg írta valaki (nem keresem meg a 300 komment közül), hogy "vajon a kormányautók -akár magyar, akár más orszg béli- miért használ többségben Audit vagy más német gépet.
Jó haverom az őrezrednél dolgozik, hát bizony ezeket a csoda Audikat van, hogy félévente dobálják ki ill. cserélik mert nem bírják a kiképzést. Másfelől meg az állam épp a VW csoporttal kötött szerződést, ettől függetlenül nem biztos, hogy a legjobb választás. De nekik van pénzük a cserére, ha már ferkó páncél A8-asát 3 misiért festették át, miért ne lenne zs cserekocsikra. Hát bizony van! És szarnak is rá nagy ívben.
Sajnos ez van. Ettől még nem kell elájulni az Auditól, mert az örezred épp őket választotta. Vagy ők tökéletesek? :)

zooo 2008.08.24. 00:44:01

rockric: Na ja! RX-7-tel kezdődik az izom, viszont az étvágy akár a triplája is lehet a "kistesóénak". Tapasztalat, de az élmény leírhatatlan...
/2nd gen. szívó FC GXL sport változat/
Felejthetetlen évek voltak :(

Ciri 2008.08.24. 05:21:03

"zooo
Jó haverom az őrezrednél dolgozik, hát bizony ezeket a csoda Audikat van, hogy félévente dobálják ki ill. cserélik mert nem bírják a kiképzést."

Idiótaságok, már megint tényként kezelve!
Ettől kapok agyfaszt!!
Mond meg a haverodnak,hogy kérdezze meg még egyszer mennyi is az a fél év, mert úgy látom egyáltalán nincs képben!


Nyilván azok is elromlanak,ezt nem is mondja senki,de legközelebb gondolgozz légyszi.

zooo 2008.08.24. 12:50:28

Ciri:

Olvasd végig az egész hozzászólásomat aztán te is gondolkozz egy kicsit...

Az őrezredes téma egy példa a sok közül. Ezért írtam feljebb, hogy nem lehet általánosítani. Nem tudom, hol írtam, hogy az ÖSSZES Audi elromlik. Méghogy tényként kezelve...
Gondolom akkor te ott dolgozol és csak Audit hajtasz.
Na persze.

foolproof 2008.08.24. 14:34:25

Ciri 2008.08.23. 19:21:16
"- A Klasse, javorszarvas teszt.."
gumiprobléma volt...
"- Audi TT, aero frissites, hogy ne legyen eletveszelyes.."
melyik/milyen frissítésre gondolsz?

Gumiproblemara rogton ESP? Jo vicc...

Az elso szerias TT meg konkretan fel akart szallni nagy sebessegnel, a kis hamis, egyem a szivet. AZ a csinos kis segg, ugye, csak sajnos nem maradt downforce. Egy joparan belehaltak, mire az Audi visszahivta az osszeset.Spoiler a seggre, athangolt felfuggesztes, vastagabb stab.palca elol, vekonyabb hatul. Van meg kerdes? Vorsprung durch Todesfall.

De irhatek meg az E46 hatso-futomu leszakadasrol, vagy a kis VW-blokkok fagyhalalarol.

Maradjunk annyiban, hogy mindegyik autogyar csinal boven hulyesegeket, csak sajnos nem mind szereti bevallani.

w a s d 2008.08.24. 15:05:46

Én úgy emlékszem, nem felszállni akart, hanem azt írta a sajtó, hogy a seggén nem volt leszorítóerő, ezért az pl. az Autobahnon nagy sebességnél kitört. (Volt állítólag olyan külföldi újságíró, aki azt mondta, hogy dehiszen ez egy sportautó, az pedig nyugodtan lehet rosszindulatú:D)

foolproof 2008.08.24. 15:34:42


F/aki átírta a nevét visszamenőleg és volt オオカミ is 2008.08.24. 15:05:46

A felszallast en se ugy ertettem. Azert annyira nem volt combos gep. Bar a downforce, amit irtam, elmegy leszoritoeronek is.Az igazi gaz az volt, hogy terhelesvaltasnal dobta ki a segget, minden kulonosebb elorejelzes nelkul. Ezt azert meg lehetett volna csiszolgatni a "Zold Pokolban"...

Berci 2008.08.24. 15:38:44

Sanyey! nagyképű vagy egy astrára? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Te nagyon hülye, lefikázod a cliót, le fosvágenezed a volkswagent le buzukizod a suzikit, pedig mindegyik jobb a szaros astrádtól! fasztra!!!!!!! :))))))))))
Elég fika vagy hülyegyerek!!! ovodás gyökér!!!!

qualitaet 2008.08.24. 16:10:54

Foolproof
(expertise-proof)

"De irhatek meg az E46 hatso-futomu leszakadasrol, "

Ha totál hülyeséget akarnál írni akkor végépp....

Az E46 első modellévben készült néhány daradbjánál valóban előfordult, hogy a hátsó híd rögzítésénél, a karosszérián repedést találtak.
Nos, ez annyira távol áll egy futómű kiszakadástól mintha mondjuk egy enyhe megszédülést kevernél össze egy koponyaalapi töréssel végződő hanytvágódással.
Az ettől még a büdös életben ki nem szakad. Arról meg értelemszerűen fingod nincs, hogy a hátsó híd és futómű ezen felül kb. még vagy 8-10 helyen rögzítve van.

foolproof 2008.08.24. 16:26:41

Azert enyhe megszedulesbol is lehet am koponyalapi tores, te kis BMW-arkangyal.Egyebkent a soher BMW-tulajoknak nem is az fajt hogy repedt valami alul, hanem hogy egyik-masikat a szakszerviz ugy foltozott meg, mintha totalkaros lett volna az auto. Ha valaki alanezett, es latott is valamit a nezesen kivul, tuti nem vette meg ezeket a verdakat. Egyebkent lehet, hogy neked, kedves qualitaet nem szamit egy kis repedes, de tudtommal a BMW nem egy budget kategoria, mondvan ennyiert repedhet is egy kicst itt-ott. Fuggetlenul attol, hogy szakad-e vagy sem, en ezt nem tartom egyertelmuen presztizsnovelo dolognak. ES akkor a besult E46 M3-as mocikrol meg nem is irtam egy szot sem (forgacs itt-ott). Persze ahhoz sem ertek, de lagalabb azokat is kicsereltek biztosan uk-mukk-fuck.

gg46 2008.08.24. 17:33:00

foolproof: az S54-es motorral kapcsolatban Shadowbull már egy másik belsőségben leírta a dolgokat: belsoseg.blog.hu/2007/10/06/az_s54b32_es_akta

qualitaet 2008.08.24. 18:22:15

"Azert enyhe megszedulesbol is lehet am koponyalapi tores, te kis BMW-arkangyal."

Hogyne. De nem lett. De lehetett volna,ha valóban kiszakad a futómű, ami mint írtam ebben az esetben fizikai képtelenség.

"Egyebkent a soher BMW-tulajoknak nem is az fajt hogy repedt valami alul, hanem hogy egyik-masikat a szakszerviz ugy foltozott meg, mintha totalkaros lett volna az auto"

A sóher BMW-tulajok hozzád hasonlóan nem tudták, hogy egy ilyen hibát a karosszéria alján történő hegesztéssel javítanak, ami teljességgel szakszerű.
Mint ahogy azt sem, hogy általában totálkár kell hogy a kaszni ezen része normál esetben sérüljön. Valóban,csak, a korábban totálkáros autókon lehet ilyen javítások nyomait fellelni.Ez esetben az analógia helytálló.
A sóher BMW tulajok és a magadfajta, műszaki értelemben ártatlan-tudatlan kis puttók azt is jó ha tudják, hogy a karosszéria sem a fán érik, hanem préselt darabokból hegesztik. Tehát a tízcenetis repedés eltüntetésnek is a hegesztés a szakszerű gyár által előírt módja.

"Ha valaki alanezett, es latott is valamit a nezesen kivul, tuti nem vette meg ezeket a verdakat"

Ehhez képest az E46 a használtpiac egyik slágere ennél sokkal "sötétebb" múlttal, szanaszét javítva is.

"Egyebkent lehet, hogy neked, kedves qualitaet nem szamit egy kis repedes, de tudtommal a BMW nem egy budget kategoria, mondvan ennyiert repedhet is egy kicst itt-ott. Fuggetlenul attol, hogy szakad-e vagy sem, en ezt nem tartom egyertelmuen presztizsnovelo dolognak.
de tudtommal a BMW nem egy budget kategoria, mondvan ennyiert repedhet is egy kicst itt-ott. Fuggetlenul attol, hogy szakad-e vagy sem, en ezt nem tartom egyertelmuen presztizsnovelo dolognak."

Én sem,sőt. De bírósági szakértők is megállapították a joggal felháborodott tulajdonosok által indított pereket követően, hogy a hiba a hegesztéssel történő orvoslás után teljességgel veszélytelen.
Ettől függetelenül, hogy te a fenti hibát futóműkiszakadásként aposztrofálod ugyanolyan párját ritkító sületlenség marad...

"ES akkor a besult E46 M3-as mocikrol meg nem is irtam egy szot sem (forgacs itt-ott). Persze ahhoz sem ertek, de lagalabb azokat is kicsereltek biztosan uk-mukk-fuck."

Valóban nem értesz hozzá, hisz semmilyen forgács nem jelentkezik sehol amikor egy motor olajozási problémák miatt megáll.
Nos, egy besült motor nemigen javítható.Fiatal, szavatossági időn belüli példányok esetén a cseréje természtes és kötelező.
A fenti esetekben is így történt, tehát az ügyfél szempontjából teljesen indifferens. Az M3 akkoriban egy kisszériás, szar versenymotor volt mindemellett. A BMW motorok jó híre sem ezen alapszik.
Hozzá nem értésedet tetézi, hogy karosszériacserét látsz indokoltnak egy tízéves autón, egy tízcentis repedésért ,mindezt egy garanciális motorcseréhez hasonlítva.

qualitaet 2008.08.24. 18:32:01

Látod már asszimilálódok a hülyeségeidhez, csak írás szinten.
Természetesen olajozási probláméktól megállt motortól van spén,az általad említett besülés, a termikus probléma miatt megszoruló dugattyúk esete, amokor nincs

Ciri 2008.08.24. 18:47:03

"Egy joparan belehaltak, mire az Audi visszahivta az osszeset.Spoiler a seggre, athangolt felfuggesztes, vastagabb stab.palca elol, vekonyabb hatul. Van meg kerdes? Vorsprung durch Todesfall."

Igen, van:
Miről beszélsz te szerencsétlen?

Ciri 2008.08.24. 18:57:03

Idézek:

"Egyes források tapasztalni véltek bizonyos menetbéli instabilitást nagyobb sebességek mellett. Az igazat megvallva azonban ezt normális és még a sportosabb vezetési stílus mellett sem nagyon vesszük észre, kivéve persze ha mondjuk 160 km/h-s sebességgel vesszük be a kanyart és ezután a fordulóban még rágyorsítunk? Mindenesetre az Audi az 1999. novemberében értékesített példányokat a felfüggesztés cseréje miatt visszarendelte, valamint ma már a jobb stabilitás végett a hátsó spoilert minden autóra felszerelik."

Ciri 2008.08.24. 19:03:47

Száz százalékig bizonyítható baleset nem volt a hátsó felfüggesztés hibájából, amit egyébként egy, az az 1 modelléven belül javítottak.

Timba 2008.08.24. 19:32:09

A barátnöm vett magának egy 0 km-es corollát 1,4 alap. Finom nőies vezetés alatt 4500 km-nél váltócsere!! Ha nem mhuzatja ki rendesen a mindennapokban akkor totál ellustul, ez még nem lenne baj de elmegy az alapjárat és kigyorsitáskor lyukak vannak benne. ezért havonta néhány napig autót cserélünk és mivel én temposabban vezetek eltünik minden baja. Történetesen viszont ha ő jár az én ibiza cuprámmal (akár hatekig is) annak semmi ilyen gondja nincs.
Jómagam még néhány éve toyota márka kereskedésben dolgoztam, 10 db 0 km-es yarisból 6-7 darabnak fékezéskor rázz a tárcsája mert hullámos!!! Még mielött kitaláljátok hogy európai a beszállitó közlöm hogy "J"-s az alvázszám vagyis japán gyártásuról beszélek amiben nem ate fék van. Aztán beszélhetünk arról is hogy kb. 80-100 müszaki dokumentáció van különböző hibajelenségekről csak a yarison belül !! A toyotánál ezt müszeki infonak hivják nagyvonaluan!!!!! A németeknél KORREKTEN visszahivási akció!! Aztán ha van időtök fussatok körbe tiz-tiz német és japán márkakereskedést, és számoljátok össze melyikbe hány darab féktárcsa szabályozó készüléket találtok , de hogy időt sporoljak nektek megsugom a németekben egy darabot sem fogtok találni, a japánoknál minden kereskedésben van és napi szinten használják!!!!!
Nagyon gáz.....
Néhány levéllel feljebb olvastam valamelyik felkelő nap mániás a mazda wankeljáról áradozott!!! Megsúgom nektek az összes RX-8-ban 25000 km-ként motort kell cserélni mert összefolyik a hütőviz a motorolajjal!!! Tudok olyan rx-et amelyikben 75000 van és a 4.ik motor!!!!!!!!!!!!!
Szóval azt ajánlom minden rizsrajongónak attol hogy nincs pénzed komoly német autóra bátran vegyél 5-6 éves opelt vagy skodát esetleg seatot az is jobb mint egy új ferdeszemű.
Az autókat továbbra is ott gyártják ahol feltalálták, bár van néhány türhető replika ......toyota, honda , mazda

foolproof 2008.08.24. 19:51:48

Turelem, csak szep sorjaban, mindenki sorra kerul.

Mi van Ciri, te is felcsaptal Audi-PR-osnak? En csak azt irtam le, amit az angol nyelvu szaksajto akkoriban. Arrol nem tehetek, hogy az is hazudik. Ezen kar vitatkozni, nezz utana, google, vagy kuldd el, szivesen leforditom neked.

De egyebkent sosem ertettem, milyen indokkal vedelmez pl. valaki egy automarkat foggal-korommel? Talan reszvenyei vannak? Rajongani lehet epeszu keretek kozott is. Mas kerdes, hogy nem teszek ugy, mintha ezen autogyarak bizony tevedhetetlenek lennenek.


Te qualitaet! Azt a a forgacs dolgot valoban elneztem, mentsegemre szoljon, en erre emlekeztem, valami gyartasi hibara. Meg nem pelenkaztak bomosben sem;-)De azert remelem meg jo soxor felnyitod artatlan szemeimet!Ne erts felre, akitol erdemes, szivesen veszem!

qualitaet 2008.08.24. 20:23:02

"De egyebkent sosem ertettem, milyen indokkal vedelmez pl. valaki egy automarkat foggal-korommel? Talan reszvenyei vannak? Rajongani lehet epeszu keretek kozott is. Mas kerdes, hogy nem teszek ugy, mintha ezen autogyarak bizony tevedhetetlenek lennenek."

Azt én sem. Pláne, hogy én effektíve rajongója nem vagyok senkinek és semminek.
DE legalább annyira érthtetlen, hogy oly sokan téves információk és szterotípiák alapján törnek pálcát,úgy, hogy fogalmuk sincs mit beszélnek.
E mellett nehéz elmenni.
Megalapozott tényekkel és információkkal köll érvelni, vagy azzal, hogy ez vagy az a márka számodra elfogadhatatlan.
Egyböl csend lesz. Ízléssel meg ugye nem lehet vitatkozni.

"De azert remelem meg jo soxor felnyitod artatlan szemeimet!Ne erts felre, akitol erdemes, szivesen veszem!"

Szívesen, feltéve ha értek hozzá.
By the way,a további információk későbbiekben történő megszerzésének útja nagyságrendekkel rövidülhet abban az esetben, ha nem állítasz csak szimplán kérdezel...:)


"De azert remelem meg jo soxor felnyitod artatlan szemeimet!Ne erts felre, akitol erdemes, szivesen veszem!"

Sanyey 2008.08.24. 20:24:02

Timba! Erről a fék dologról még nem hallottam a rizsmobiloknál, viszont haverom Mazda márkakereskedés szervizében melózik, és azt mondja, CSAK NÁLUK a raktárban van 4-5 kidobott komplett RX 8 blokk... gariba cserélve.. meg olyat mesélt, hogy ha jóideig (2-3 hónap) áll egy RX 8 a garázsban, akkor első indításnál összefossa a gyertyáit (amiből égésterenként 2 van, és mocsok drága..) és go to márkaszerviz, ahol lánggal megmelegítik, vissza a kocsiba, és mehet.. Csak neméppen 2 fillérért játsszák ezt végig vele a márkaszervizben :DD 15 liter felett eszik ,fos a blokk, az olajat literszám zabálja.. .szal egy semmirevaló drága fos...

BERCI:

Én Opel márkaszervizben dolgozom, ahol még hengerfejet sem sűrűn kell levennünk.. ez egy 9 állásos műhely, szal nem gagyi, mégsem találkozunk napi szinten olyan meghibásodássokkal, mint azt az emberek feltételezik az Opelröl.. Rengeteg más itteni autószalonban dolgozó haverom van, napi szinten beszélgetünk a saját munkahelyünkön előfordult problémákról. A következtetésem a következő: ha megbízható, örökéletű Opelt akarsz, végy 1.4 60pacis F Astrát.. motor örök élet, futómű mocsok jól bírja a magyar utakat,nem eszik sokat stb.. B Vectrát elfelejteni, főleg a dízeleket, G , és H Astrának a fútómű kopó elemei ami fogyóalkatrész, viszont cserébe nagyon precíz, és komoly! Előfordulnak computer problémák, viszont többségében ez is a dízel (multijet alapú olasz fos motorok) változatoknál.. Ha jó autó kell, vegyetek benzines H, G, vagy akár F Astrát, vagy egy gyönyörű C Vetrát! Franciákról nem kívánok szót ejteni se, mert a rengeteg elektronikus probléma, és szerelhetetlenségük miatt egyszerűen legszívesebben azt is felgyújtanám, aki kitalálta, hogy a franciák hozzanak létre autóipart! Miért nem építettek inkább még egy Eiffel-tonyot????

pixa 2008.08.25. 01:15:37

Ciri:

Azért vitatható, hogy a japán faszba sincs a kényelemmel.

90-es évek: japán autók ezerszer kényelmesebbek mint a német (pl. vw) autók, plusz nem is kell százat tekerni a kormányon hogy bekanyarodj valahova. sok japán autóban ekkor már volt plüss ülés is. mitsubishiknél sok volt a vellanyablak, szervó is.

2000: A 4-es golf és társaiban továbbra sem lehet utazni sok kilométert, mert az embernek olyan hátfájása lesz hogy beszarsz. A 98-as mitsu lancernek továbbra is kényelmes az ülése.
Skoda octavia, a4, egykutya, ülésük SZAR.

Ma: Passat comfortline: alakul, a németek elkezdtek használható üléseket gyártani.

Megjegyzem, a 20éves corollámban az ülés egymilliárdszor jobb mint az átlag német MAI autókban. És igen, utaztam vele 500km-ert, és semmi bajom nem volt.

persze van ellenpélda, a nissan (amit nem tartok japánnak, mégha az is) olyan fapad ülést rakott a 2003 körüli almerába hogy sírás.

Tény, a németek inkább rámentek a sok kütyüre, sok gombra, "technokrata" autókra, míg a japán autók unalmasak, bénák, se-nem túl lágy, se nem túl kemény futómű, stb.

pixa 2008.08.25. 01:20:44

ja és továbbra is: aki ÚJ autót vesz MAGYARORSZÁGON az továbbra is lúzer: Mégis mit vártok? Azt, hogy gyári új alkatrészeket is kaptok a kocsitokba? Asziszitek nem lopnak ki semmit se a kocsiból, és rakják bele a szarokat?

Szar a wankel motor? Nem túl érdekes hogy csak egyvalakinek esik szét 25000ként?
Szomorú, de ha a gazdája szerelte volna össze, lehet még most is menne, de magyarországon amúgy sem értenek hozzá sokan, nem pont a márkaszervíz...

Széthullik a toyota? Namert egy vw, opel, bmw, merci, lexus nem lehet """gyári""" hibás?

Vicces... Aki új autót akar, vegyen külföldön, és HAVERNÁL szervízeltesse, ne a rabló márkaszervízekben... érdekes, azok nem szoktak széthullani csak úgy...

József 2008.08.25. 01:41:43

Sanyey és Timba egy és ugyanazon személy!
Igen a toyoták tényleg megbízhatatlan autók! whehehehehehehehehehehehehe:))))))))))))))
A német autók egyedül karosszéria területén tudják a japánokkal a lépést tartani.
A Ford csinálta az első autót 1896-ban, Te paraszt,ha mondasz valamit nézz előtte utánna.
A Ford ugye meg amerikai! Viszont látszik,hogy hasraütésszerűen mondasz mindent,ha opel szalonban dolgoznál tényleg tudhatnád,hogy az 1.4-es 60lovas opelok amikről beszélsz szarok és többet esznek ,mint egy 1.6-os vele egy korú az 1.6-os hengerfejtömítése állandóan szétég és falja az olajat a motor,.......tudok még hibát sorolni bőven,mert aki tényleg tudja milyenek az opelek,tudja mi van velük,mert nekem is volt,de meguntam,hogy többet költök rá,mint az egész családra és vettem egy Toyota Corollát (2003-as). Semmi baja,negyed annyi nincs rá költve ,mint az opelre,mert bár igaz,hogy a japán alkatrészek drágábbak a németektől,de már rájöttem miért. Azért tudod,mert valahogy sokkal tovább jó,mint egy német és nemkell anyiszor venni!
Egy japán autóban szervízkor max. ezt fogják neked panaszolni,hogy jaj szar a műanyag,zörög a kesztyűtartóban valami....ilyen kis dolgok,de egy németben meghall a motor 150-200 ezernél nagy átlagban,a japán meg akkor kezd élni,na ez különmbség, az az igazság,hogy munkaigényes autók,még a király bmw-k is ,pedig azok gépek,azt mindenki elismeri,de egy Lexus...........na igen...
Van egy kis astrád pajtás és akkor mivan? Semmi...
Az astra csak egy astra..........emiatt nemkell idegeskedni,nekem is szar volt ,vettem egy toyotát és nincs problémám.
Vegyél egy japánt és addig fog futni,mint 2 német. Ez tapasztalat.....ezt mindenki tudja aki japánra vált......megölhetetlenek...

Sanyey 2008.08.25. 02:22:16

Komám.. te nem vagy tisztában néhány dologgal.. Tudtommal Daimler és Benz készítette az első 3 kerekű, robbanó motoros automobilt.. Akár Daimler, akár Benz volt előbb, akkor is német volt azt első autó, szal hülyeségeket beszélsz.. 2.: nekem KONKRÉTAN 1.6 16V F Astra sedanom van, 166ezer kilóméterrel, volt céges verda, és SEMMI BAJA NINCS! EGY KIBASZOTT CSEPP OLAJAT NEM ESZIK, ÉS SOSE HAGYOTT AZ ÚT SZÉLÉN (annyiban igazat adok neked, hogy ha fellép az olajzabálós probléma, az valóban ennél a mocinál lép fel a legnagyobb valószínűséggel, de csak az én-féle X16XEL motorkódúnál, és egy szelepszár-szimering csere meg is oldja..)! Ha az ember szereti az autóját, és mindent megad neki, esetleg akkor is ha nincs is szükség rá (pl idő előtti olajcsere), akkor bármilyen német gép 1 örök élet.. a 26 éves 1.3 S D Kadettomat használtam, mikor elköteleztem magam az Opel márkánál! 1 nyár alatt futottam le vele 7000km-t szerte az országban, és SEMMI BAJA NEM VOLT!! jaj, majd' elfeledtem a lényeget: valahogy NAGYOBB VALÓSZÍNŰSÉGGEL FORDUL ELŐ MEGHIBÁSODÁS 100000 ASTRA KÖZÖTT, MINT 2000 COROLLA KÖZÖTT, AMENNYI AZ ORSZÁGBAN FUT KISKOMÁM.. azért ne felejtsük már el, hogy astrából 10X több van az országban (tehát annyival több hiba is lehet köztük), mint a senkit nem érdeklő Corolládból.. ismét felteszem a kérdést: AZ ORSZÁGOKRA LEBONTOTT ÚJAUTÓ ELADÁSI STATISZTIKÁKAT MIÉRT NEM A JAPÓ VERDÁK VEZETIK??? MIÉRT A VW EURÓPÁBAN, OROSZORSZÁGBAN, KÍNÁBAN A LEGELSŐ???? :DD ennyit szerettem volna elmondani...

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.25. 07:53:01

qualitaet: rólad egyszerűen csak az jut eszembe, hogy bunkó vagy, de nagyon... Többet nem szeretnék rólad nyilatkozni, mert felesleges, úgyis reagálsz valami frappánsat a (vélt) igazad 1000%os tudatában.

A8 témában annyira vagy kompetens a 80.000-res előző S8-asoddal, mint egy Suzukis. Az értelmezésed pedig szelektív, mindent úgy értelmezel a saját szájízedre, ahogy akarsz, nem ahogy le van írva.

Kár is lenne folytatni a vitát, értelme semmi

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=83059 2008.08.25. 07:59:42

...és az már csak egy adalék, hogy nem tudom miből jött ki, hogy Watcher és én egy ember vagyunk, közöm nincs hozzá...

És ne analfabétázz amíg nem tudod kivel beszélsz. "Apukám, micsoda egy címeres, ... tulok vagy te!"

Timba 2008.08.25. 11:33:33

Kedves József!

Timba és Sanyey nem egy ember garantálhatom.
Másodszor az első autót nem a ford csinálta hanem a németek. Bár a dátumot eltaláltad.....
Ezek után le parasztoztál mert nem voltam ezzel tisztában.......bár igy utolag te nem voltál vele tisztában én mégsem mondom hogy paraszt vagy viszont szívem szerint álcsucson pattintanálak mint ligeti kurvát a körhinta...egyszerü gyermeke anyukájának.

zooo 2008.08.25. 12:30:02

Méghogy elbaszódik a Wankel motor? Na ja! Annál baszódik el aki nem megfelelően használja! Babáim, ti nem tudjátok miről beszéltek, lefogadom, hogy nem is volt még RX-etek, csak "a haver azt mondta, hogy szar mind"...

A Wankel motor más hozzáállást igényel, aki pedig ezt leszarja vessen magára. Nem egy nagy ördöngősség, megfelelő kezekben elnyűhetetlen...

Laikus vásárlónak is egy perc guglizás és megtudja mennyi a fogyasztás. Valamiért mégis kelendő...

Laja 2008.08.25. 12:49:06

"Ha az ember szereti az autóját, és mindent megad neki, esetleg akkor is ha nincs is szükség rá (pl idő előtti olajcsere), akkor bármilyen német gép 1 örök élet.."
:))))))))))))))))))) hááááát ,tényleg nevetséges,hogy aztmondja,hogy megbízhatóbb egy opel,mint egy toyota. Nálunk a cégnél Toyota hiace van 580ezer km van benne,építkezéssel foglalkozik a cégünk. Van egy opel vivaronk is....na az haldoklik minden hónapban szinte.
Soha nem vennék opelt,ha német és átlagos autó akkor inkább volkswagen.
Azért nem véletlen,hogy a kolegák opel corsáról,astráról váltottak, mazdára,toyotára,nissanra,kia-ra, hyundai-ra.......
Igaz az,hogy megbízhatóbbak a japán autók! Mondhatsz bármit testvér,de a tapasztalat teljesen mást mutat. Nem véletlen,hogy szinte mindenki azt fogja mondani neked egy toyota atombiztos autó, mint egy svájci óra megy neked több 100ezer km át. Szomorú,hogy a Japán legyomták az európai márkákat,de ez nem a mi hibánk. És azért ,mert európai vagyok nem fogok venni egy megbízhatatlan opelt.
A zsír új astránáknál mikor kihozod a benzinszintmérő rögtön szar, az első teleszkópok nyomják az olajat 130000 után,de már 50ezernél kagylósan koptatják a gumit,fogyasztják a motorolajat.......köszi inkább megveszem a japán megbízható és jó teljesítményű autókat kicsit drágábban és nem költök rá százezreket utána. Köszönöm opelt nem kérek!

Karesz 2008.08.25. 12:52:24

jaja! Japán megbízható és jól megy és ugyanolyan sivár ,mint egy német,szóval,ha már autó,akkor dögös olasz vagy ,ha már sivár kell akkor olyat veszek amit lehet ütni vágni......
Sajnos rég volt,hogy egy golf a stapabíró autókhoz tartozott ,1-es2-es golf jó volt,az opelek meg nagyon munkaigényes autók,hülye lennék németet venni.

Timba 2008.08.25. 13:22:54

Laja
Hát pedig a német gép örök élet!!!!
Jó a japán is nem tagadom, de összehasonlithatatlan......aki a japánokra esküszik az szépen bedől a hatalmas reklámkampánynak , én dolgoztam müszaki vonalon toyota kereskedésben is, és vw csoportnál is.....ég és föld a németek javára.
Semmi sem az aminek látszik....a toyota éves szinten 3 milliárdot költ arra hogy ő a legmegbizhatobb autó a világon. Igen de nem az autót reklámozza, hanem a szlogent.....nevetséges.

Róbert 2008.08.25. 14:07:55

Igazat adok,hogy Timba és Sanyey ugyanaz!
Sanyey opel szalonban dolgozott Timba dolgozott a vw csoportnál és a toyota szalonab is . Rájött,hogy a toyota csak a reklámok szerint megbízható és azért mert 3 milliárdot költ reklámra. Ja a 3 milliárd reklámra honnan jött? Amúgy Én több volkswagen,opel sőt még bmw reklámot is többet látok,mint toyota reklámot.

ja figyelj!

"Nemrég hozták nyilvánosságra a német minőségellenőrzési egyesület, a TÜV 2008-as jelentését, mely szerint két Mazda modellnél tapasztalták a legkevesebb hibajelenséget."

TÜV ugyebár meg német az meg köztudott,hogy nagyképű ország és saját autóit mindig igazságtalanul egekig magasztalja mással szemben.

Szóval szó mi szó,a német gépek jó pár éve a japánok nyomába se tudnak érni,csak hátulról szagolják őket,ez tény!

Cheeco 2008.08.25. 14:17:07

Mondjuk ja, nagyon hasonló stílusban ír timba meg sanyey..................
Elég szánalmas,hogy egy opel astrát állít szembe egy corollával. Olyan,mintha egy régi dácsiát hasonlítanánk egy mai bmw megbízhatóságához.
Elég nonszensz. Azért azt tényleg tudja mindenki,hogy egy toyota corolla jóval megbízhatóbb,mint egy opel astra. Elég kétségbeesetten véded az astrád hírét,pedig már rég leírta magát az egész német autóipar. Minden figyelmüket a felső kategóriára írányítják: Egy audi bmw vagy merci jó autó nagyon,de a hétköznapi autóik már rég nem német minőségről szólnak. Magam ellen beszélek,mert egy régi jettám van ami korában nagyon jó autó volt,de a mai német autók silányak sőt olyan 95-től az átlag német autóktól nem a japánok,de a koreai autók is megbízhatóbbak. Sajnos ideáig jutottunk. A Lengyelországba összerakott astrák meg katasztrofálisak: eszik az olajat, az első teleszkópok meghalnak hamar,meg az összerakás minősége is átlagon aluli.

Ottó bácsi 2008.08.25. 14:32:57

Tudod Timba Én mai napig az Opel Nagyváradinál dolgozok és nincs igazad,van munkánk bőven. A cégnél 18% kedvezményt adnak a szerelőknek,ha opelt veszünk,de így,hogy ingyen tudnánk intézni a szervizt magunknak és az alkatrészek is nagyon jó áron beszerezhetők még ígyse vesznek opelt csak néhányan akiknek nagyon számít a pénz.
Nagyon jó a fék bennük ennyit tudok a javukra írni egyébként nagyon változatos a hibapaletta.
A legújabb Corsa is járt nálunk motorvezérlés elektronika meghibásodása miatt,de a G-s astrák mindennap jönnek valami miatt.A legagasztóbb hiba a váltók meghibásodása,ami pár nap várakozási időt jelent a tulajnak autó nélkül. Olyan sok munkánk van,hogy nemsokára váltok is szerintem,mert sok a munka és kevés a pénz. Az egész GM ágazat bajban van. Az opel,a koreai chevrole,amerikai chevrole.... Nekem egy 1998-as Mitsubishi lancerem van. Mondhatom,hogy télen nyáron jól teljesít.

Bmx 2008.08.25. 14:46:32

Én az amerikai autókra esükszöm!!!
Német kizárva! Mostanában szar a német autóipar!
Japánból Subaru, Honda,Toyota....... van pár amit elfogadnék. Az opel nem német már a GM tulajdona, szinte egy az egy olyan,mint egy Daewoo/chevrole,csak máshogy néz ki. A disel motorokat japánoktól és olaszoktól veszik az opelnál.

w140 2008.08.25. 15:14:35

Sanyey
Sok hülyeséget beszélsz, de legalább azzal a két dologgal tisztában lehetnél, hogy az Opel nem német autó, hanem GM.
ugyanaz mint a daewoo-ból let chevi.
A másik pedig az, hogy már nagyon régóta a toyota a legnagyobb autógyár.
És nem kicsit..:
www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=376103

A német autók minősége már 15 éve egyre nagyobb mélyrepülésben van.
Érdemes megnézni összehasonlításképpen a népitéletek pontszámait.
Ha már német autó, akkor legyen mercedes, ha japán, akkor pedig toyota.
A 3 évnél újabbakat nem érdemes nézni, mert azok még garanciálisak, és a tulajdonosaik még nagyon örülnek nekik.
A népitéletek pontszámai típus szerint:

Mercedes E osztály:
84 - 95 8,2
95 - 02 7,7
02 - 06 6,1

Mercedes S osztály:

72 - 80 9,0
79 - 91 8,8
91 - 99 7,6
98 - 05 5,9 !!!

Toyota corolla :

79 - 87 8,1
83 - 88 7,8
87 - 93 8,0
92 - 97 8,7
97 - 02 8,6

Toyota Camry :

83 - 88 8,3
86 - 91 8,4
91 - 96 8,5
96 - 01 8,9

Timba 2008.08.25. 15:24:39

Róbert , checco, otto bácsi.....stb

Bármire megesküszöm hogy én és Sanyei nem ugyanaz, de ezt nem bizonygatom tovább mert lényegtelen , lehet hasonlit a stilusa de akkor sem tudom ki ő...

Otto bácsihoz hasonlóan én is dolgoztam opellel több éven keresztül egészen ez év elejéig, jelenleg japánozok egy szintén márkakereskedésben de ezt nem szeretném felfedni hol....gondolom értitek.
Amig opeleztem én is sok szart láttam az biztos, de messze nem annyit mint mondjuk egy toyota kereskedésben ahol 2000-2003 között dolgoztam. Ha darab számra nézzük a szart akkor persze az opel hátrányban van, viszont ha azt nézed hogy arányaiban mennyi a rossz akkor már más a helyzet. kb. 10-15 X annyi az opel mint a toyota, mazda , honda....stb az utakon.
Döbbenet jó a japánok marketingje,a 3 milliárd dollárt a volt fönökömnek mondták amikor kint volt tokióban néhány éve egy két hetes továbbképzésen. Ennek az összegnek a nagy része un. passziv reklám amit a japán előadó mosolyogva ugy mondott hogy nem feltétlen reklámban látod viszont az összeget hanem becsempészik az emberek mindennapjaiba ....? Én sem értettem teljesen de ha szét nézel magad körül és kicsit figyelmesen hallgatsz tévét, rádiót akkor összeáll a kép. Ez nem összeesküvés elmélet.....gondoltok amit akartok.....
És ha ehhezz hozzá vesszük hogy a toyota 2003-ban 200 milliárd dollár szabad pénz tőkével rendelkezett akkor már teljesen hihető ez az összeg.
Abban egyébként igazad van hogy a gm nagy szarban van.
A másik dolog hogy , bár tudom én is elkövettem ezt a híbát de az opelt bárgyuság a japcsikhoz hasonlitani mert semmi köze már a németekhez, akárcsak az eu. fordnak.
Attól függetlenül hogy felveszi velük a versenyt, no mindegy ....
Én ugy érzem elég reálisan látom a kérdést mert dolgoztam gyakorlatilag az összes német márkával és majdnem az összes japánnal. Arrol nem is beszélve hogy több toyotám volt, és néháhy germán is kiszolgált már. Nem összehasonlithatóak....a japánok kárára....

Timba 2008.08.25. 16:13:32

Most olvastam el Sanyit figyelmesen , tényleg hasonlit a stilusa az enyémre, de akkor sem tudom ki ő....

Ottó bácsi 2008.08.25. 16:16:53

Tényleg nem összehasonlíthatók.
Az opelel szegény kollégáimnak és nekem is annyi dolgunk van nap ,mint nap,hogy azt nem is gondolnátok. A 30ezres olajcsere intervallum teljesen irreális,annyi olajat fogyasztanak,hogy az már veszélyes a motor élettartamára nézve.
30ezres gyári olajcsere periódussal az opel motorok 200ezer km-t bírnak főbb alkatrészcsere cseréje nélkül. Fordítom,ha opeled van 200ezer km után motorátvizsgálásra kell hoznod az autód és,ha probléma van főbb alkatrészt kell cserélni,ha nem cseréltetsz garancia vesztéssel jár ,de érdemes ,mert tönkremegy a motor. 15ezres olajcserét látunk jónak a kollégáimmal együtt.(Ők így is tesznek)
Az baj,hogy pörgős motor van bennük és a nyomatékot fennt adják le,mint egy japán autó,de a max. lóerőt lejebb,ez gyakorlatban azt jelenti,hogy a motor erőteljesebben kopik.
Egy átlag japán autó max. nyomatékot szintén későn adja le,de a max. lóerőt 6200 körül ami azt jelenti,hogy nemfogod addig pörgetni,mivel nyomatékkal autózol,tehát az élettartam hosszú lesz,vizsont,ha kell odalépsz neki és mivel magas fordulatszámon adja le a lóerőt jobban megy majd,mint egy német. Hangsúlyozom a hétköznapokban a nyomaték a megahtározó,és mivel nagy a szakadék a nyomaték és a max. lóerő között a japánoknál,nem aknázod ki a teljesítményét annyira a hétköznapokban,mint egy átlag németnél,ez a "nagy" titka a japánoknak amit a szerencsétlen németek nem tudnak átvenni immáron több,mint 10 éve......
ezzel sok vevőjük életét megkeserítve.

Ottó bácsi 2008.08.25. 16:23:09

Egyébként tényleg összehasonlíthatatlan egy Corolla és egy astra. Azonfelül,hogy megbízhatóbb sokkal a corolla még sokkal kényelmesebb is. Jobbminőségű az autó minden alkatrésze beleértve a belsőtér anyagait is.
Az ülések a corollában hoszabbak és kényelmesebbek.Hallkabb a corolla és alapból 4 tárcsafékkel jön,ami az opelnál felszereltség függő. Timba nemtudom milyen feladatokat látsz el, vannak kétségeim műszaki munkád felől,vagy elég felelőtlenül vettek fel,ha netán mégis,mert elég furcsa dolgokat állítasz.

Timba 2008.08.25. 16:25:35

Gyerekek, gyerekek....
Senki ne hasonlitgasson egy BMW-hez holmi japán "csoda autót" , bár nekem is tetszik az MX-5, és az integrát is (valamennyire) elismerem. De ne felejtsétek el hogy a derék "svábok,bajorok" már akkor a világ legjobb autóit gyártották amikor honda, vagy mazda úr még a riksa kulit huzgálta tokió (vagy hiroshima) belvárosában és az angol turisták véresre verték a hátukat nádpálcával. Persze remek kis autókat gyártanak a japcsik, de illik figyelembe venni hogy ezek REPLIKÁK az autót mindig is ott gyártották ahol feltalálták.

Big Jo 2008.08.25. 16:28:50

Német autók már az igaziak! :(
Nem ajánlom,mert sok bajom van nekem is vele.(2004 IV.Golf)
Nem írom a hibákat végig,de,ha esőbben nem tudom visszahúzni az elektromos ablakot,mert beesik az elég kellemetlen és ez sok márkatárs szomorúsága is volt. A Váltó nagyon szar....:(
Nem mondom,hogy a japánok az isten autók,de a németek nem jobbak a franciáktól az biztos.

Timba 2008.08.25. 16:29:28

Kedves barátom müszaki igazgató vagyok.
A te hozzá értésedet viszont egy percre sem vonom kérdőre ,de ez csak szerintem neveltetésbeli különbség.
Én nekem ez a tapasztalatom, neked az.....én tiszteletben tartom a tiéd, igy kérlek te is az enyémet.....bár könnyü lenne "visszaparasztoznom" mégsem teszem....

Timba 2008.08.25. 16:32:13

Timba 2008.08.22. 08:49:22
Station W, tisztelem a véleményedet......bár ilyen versenyt nem lehet hirdetni mert nekem biztos hogy más autó tetszik , mint neked vagy másoknak. Viszont ha kategoriákra bontjuk akkor nyugodt lehetsz hogy nagy százalékban az agyon szidott megbizhattalan VW, OPEL, STB. tipusok jönnek ki nyertesként. Én autókkal foglalkozom már lassan húsz éve, dolgoztam több márkakereskedésben ergo foglalkoztam már több japán , ill. több német tipussal is, hidd el ég és föld. Persze én is olvasom a nagy elemző cégek megbizhatósági tesztjeit és számomra érthetetlen hogy jönnek ki azok az eredmények. Én elfogyasztottam már két toyotát, három seatot, és egy vw-t. de a nem csak a szakmai tapasztalatom ez hanem a magán véleményem is. Amiben egyértelmüen jobbak a japánok és ez talán befolyásolhatja a teszte eredményeket is , az a garanciális elszámolás. Ha te a falábad miatt elkoptatsz egy kupplungot a garancia idő alatt , a japán márka simán benyeli gariban és gurulhatsz tovább!! Egy német pedig elhajt mint a nem kivánt gyereket és lehet zsebbe nyulni. Ezt sokan hajlamosak összetéveszteni a megbizhatósággal

Timba 2008.08.25. 16:33:26

egy autóhoz hozzátartozik a háttérszolgáltatás is azzal együtt képez egy nagy egészt.De ha szigoruan az autót nézzük akkor nincs miröl beszélnünk. Vagy ha azt nézzük hogy az egekig magasztalt "NG" japán dieselek amik kategoriájuk legjobbjainak tartanak sokan, durván 10-20 % lemaradásban vannak a németektől, megbizhatóságban pedig még rosszabb a helyzet. Persze erre mondhatod hogy "de ott vannak a remek benzines japán motorok", ezek valóban jók ott viszont az a gond hogy amig egy 100 lóerős mnémet motor 130 newton métert tud addig egy 100 lóerős japán 97-et.
Amig egy 100 lóerős német 110-et, addig egy 100 lóerős japán 96-ot, és ha ehezz hozzá vesszük hogy az egyik 2000-en adja le ezt a másik pedig 6000-en akkor komolyan elgondolkodtató.Ezért van az hogy mondjuk egy 150 lóerős F astra Gsi fej-fej mellett halad egy type-r -el 100-ig. Én egy 180 lóerős ibiza cuprát használok ez gyakorlatilag a teljes honda modell palettát lenyeli, az S2000-t is beleértve.

Timba 2008.08.25. 16:37:03

Timba 2008.08.22. 10:18:10
És még valami a legdöbbenetesebb különbség a luxus kategoriában van ahol az egekig emelt LEXUS van. Szóval egy ilyen autót hasonlits össze egy 7-es BMW-vel vagy egy S-klasszéval, A-8-al...mindegy.
De ne csak ugy hogy látod elsuhanni az üllöin , hanem ülj bele vezesd, használd- Nekem volt szerencsém mindegyikhez(sajnos nem tulajdonosként), a legynagyobb szakadék ebben a kategoriában van a németek javára.
És ne gyertek az amerikai piaccal, az az ország amelyik hisz szeptember 11-ben ahozz nem tudok igazodni.

Jock 2008.08.25. 16:37:04

Timba! Te a múltról beszélsz! Mi meg a jövőről.
Már a németek utánoznak! A Pdti motorjukat senki nem utánozta,ehelyett a japán változó geometriájú dieseljeit kezdik gyártani már Ők is. Ugye az opel a japánoktól veszi már régen.
A vvt-i technológia szintén japán. A múlt tényleg a németeké volt,de a japánok mára otthagyták Őket ahol találták. :)
Az előbb aztmondtad amúgyis,hogy összehasonlíthatalanok a németek a japánokkal,most aztmondod replikák! :) Szerintem kicsit belebonyolódtál már Te is abba amit mondasz. De egyébként tényleg nem összahasonlíthatók. Egy sivár és megbízhatatlan autók a németek, amiket 6millió alatt kapni lehet. Egy mazda..................na hát igen,igazi megbízható olasz dizájnos autó.
A német autókat szerintem a koreai autók is útól érték már.
Igen a múlt a Németeké,de jövő az már a Japánoké!

Timba 2008.08.25. 16:41:14

Az összes toyota zabálja az olajat 1,4 és 2,0 liter között. 80-100 ezernél kezdik és onnan rémálom szerüen felugrik az olaj fogyasztás 1 liter/1000km-re. Az ok több milliót legyártottak ezekből a motorokból hordó alakú hengerrel! Nesze vegyél toyotát. Az én két literes celicám volt hogy másfél litert lenyomott 1000 kilóméteren. Aztán cseréltem rajta gyürüt és szelepszár szimmeringet onnan megusztam 1000-t fél literrel....:(
Az első autó 1992-ben egy 10 éves scirocco volt (ha még emlékszik valaki rá) 1,6-os 110 lóerős volt, és hozzá 800kg.
Szóval az az özön víz elötti darab olajcserétől - olajcseréig (kb 10000km)
egy deci olajat nem evett , pedig 240000 volt benne

Timba 2008.08.25. 16:43:02

jock

A replikát (utánzat ) a japán autókra értettem....szerintem te bonyolodtál bele...

Niki 2008.08.25. 16:43:44

Timba ez kicsit bunkóság szerintem!

"És ne gyertek az amerikai piaccal, az az ország amelyik hisz szeptember 11-ben ahozz nem tudok igazodni."

A családba van német és japán autó is, a japán többet bír,de ezen csak Te problémázol. Viszont bunkóskodni szerintem nem kéne.
Te is meghalhattál volna akkor,nekem volt rokonom aki látta mi volt ott.
Hagyátok a saját kis összeszűkült világában Timbát. Közlekedjen az 1.6-os astrájávan. Akinek annyi esze van,hogy corollával is közlekedhetne (bár kételkedem ebben,szerintem kamu) és astrával jár az sajnálatot érdemel.

Timba 2008.08.25. 16:50:07

Niki

Én nem bunkoságból mondtam ezt , hanem egyszerüen lehetetlen az államokban 1 óra alatt 7 gépet eltériteni.
Persze sokan meghaltak ott és nagyon sajnálom öket, de azt senki ne gondolja komolyan hogy csunya arab terroristák csinálták. Ha kicsit foglalkoztál a világ történelemmel akkor olvass néhány sort pearl harborról, és arrol hogy egy hónappal előre tudták a jenkik mi fog történni mégis hagyták hogy szét löjjék több ezer katonájukat igy volt indok belépni a háborúba. Még egyszer mondom drága én senkit nem akartam bántani de ezt a amik szervezték hogy letarolhassák a keletet....

Ottó bácsi 2008.08.25. 16:53:26

Azon felül Timba,hogy sületlenségeket beszélsz még bunkó is vagy! Te nem vagy szerelő ebben egészen biztos vagyok már Énis,mert hülyeségeket beszélsz. A hasadra vágsz és írsz valamit amit gondolsz. Igaza van Nikinek. AKi járhatna Corollával,az nem astrával járna. Aki megnézi jobban a hozzászólásokat bizony rájön ,hogy Timba és Sanyey egy és ugyanazon személy.
Senki nem vitatja,hogy a japánok ma már nagyon otthagyták a németeket,akinek német autója van az is a feeleng ,miatt veszi. Tényleg sajnállak Énis,hogy ilyen értetlen vagy és nem nyugszol bele a nyílvánvalóba. Nembaj járjál astrával....neked való......akinek jót akarok azoknak autószerelőként a japán autókat ajánlom 1.3-1.4-es motorral,ezek a legmegfizethetőbbek és jólmennek,de megbízhatóak is nagyon.
Köszönöm aki megtartja javaslatomat,csak jót akarok nekik.
Aki meg nem lája,be,hogy a németek mára alulmaradtak,sokmindenkivel szemben,azok úgyis megfizetik ostobaságuk árát és egy darabig még lehet össze is futunk és lehet Én fogom cserélni az opeljükben a váltót.

zooo 2008.08.25. 16:55:27

Timba: "Az összes toyota zabálja az olajat 1,4 és 2,0 liter között. 80-100 ezernél kezdik és onnan rémálom szerüen felugrik az olaj fogyasztás 1 liter/1000km-re."

Ne haragudj Timba, de te vezetted az ÖSSZES Toyotát? Vagy esetleg ezt mondta neked az ÖSSZES Toyota tulaj? Öcsém, milyen általánosítások...
Ettől tudok a falra mászni!


"És ne gyertek az amerikai piaccal, az az ország amelyik hisz szeptember 11-ben ahozz nem tudok igazodni."

Szept 11? :) Minden negyedik megkérdezett amerikainak fogalma sincs arról, hogy mi volt 2001 09 11-én... Erről ennyit.

Ottó bácsi 2008.08.25. 16:56:06

Na Timba az összeesküvés elméletedből látszik az elmeállapotod! :))) háát havar ezek után már nem kell veled vitázni ,nincs értelme,elintézted magad rendesen. Fordulj orvoshoz! De komolyan! :/

Timba 2008.08.25. 16:56:46

Egy szóval nem mondtam hogy szerelő vagyok, és azt sem hogy astrám van.........és továbbra sem én vagyok sanyi........

Timba 2008.08.25. 16:58:06

És ne bunkozzatok légyszives én sem bántottalak benneteket....

Lacikoma 2008.08.25. 16:58:55

Timba Te kész vagy!
V. Golfom van,a japán-német vitába nem szálok,de mert leégetted a némethíveket! Öcsém Te orvosi eset vagy!!!

Niki 2008.08.25. 17:02:26

Hagyátok is magára,zaklatott személyiség!
Össze vissza beszél,ez már nem a japán és nemt autókról szól. Ez az ember egyszerűen BETEG!
Ne is írjon senki vissza neki,mert nem tudja értelmezni amit írunk neki.

Timba 2008.08.25. 17:06:13

Dolgozom közben több helyre kell figyeljek nem tudom mindegyik hozzászólást elolvasni.........lehet nem pont arra válaszolok amit akkor irtatok.
Viszont egyikötökre sem mondtam semmi bántót....csupán a véleményemet.....az utobbi irásaim közül pedig volt néhány amit régebbről kopiztam be........elolvashatjátok az elejétől és akkor megértitek.....
A világ nézetemről tényleg nem kellett volna irnom , még nem értitek...

Ottó bácsi 2008.08.25. 17:36:22

Az orvosod megfogja.....
A műszaki dolgokról nem kellett volna írnod,mert kabaréba való hülyeségek,de igaza van Nikinek,hagylak pihenni én is.

Gyurma73 2008.08.25. 18:00:31

az opel sosem kop el.

Timba 2008.08.25. 18:12:33

Otto

Nem vonom kétségbe hozzáértésedet, de kicsit nézd át a szakirodalmakat mielött másokat kritizálsz, ez egy fórum millió véleménnyel.
Meggyözni meggyözhetsz, ahogy én is téged, de egyikötökről sem állitok ki kórlapot ahogy ti rolam.
Közel húsz év alatt elég komoly szakmai tapasztalat halmozodott fel bennem.
Te milyen autókkal foglalkoztál eddig??

(Igazából már nem akartam erre a fórumra irni de olyan csúnyán , és fölényesen lekezeltetek hogy muszály volt...:)

Kezd tetszeni....:)

Timba 2008.08.25. 18:31:20

Elfogytak a rizsimádók?????
Nyertünk....

Rozden 2008.08.25. 19:03:38

Timba,Te is tudod,hogy jobbak a japán gépek,csak húzod mindeki agyát! :)
Vágom Én! :)
Tudod,te,hogy a megbízhatóság dologba a japánok bucira verik a németek fejét! :)
Azt minden statisztika bizonyítja,szóval nekünk nem kell! :))
Mondjuk van olyan stat. ahol a németek vezetik a megbízható stat.át,de az már több,mint 15 éves felmérés valószínűleg.
Amúgy jó szlogen olvastam ám!
A múlt a németeké a jövő a japánoké!
Annyit hozzátennék,hogy ezt a háborút nem az oroszok ellen bukták el,hanem a japánok ellen.
(mondjuk a franciák,koreaiak,olaszok ellen is kezdik szerintem)
JÖVŐ a JAPánoké!!! :)

Kovács 2008.08.25. 19:09:43

Timba!
Világnézeted?!
Inkább összeesküvés elméleted van! :)
NEmigaz,hogy mennyi hülyeséget tudsz összehordani,Te gyík! :)
Nekem C4-em van és ,ha kipróbálnád(bár nem adnám oda ekkor lúzernak,mint Te) lecserélnéd a fosod ilyenre.
Te amúgy ,ha nem ide írnál még vicc mesélőnek is elférnél,mert annyi hülyeséget tudsz rögtönözni,hogy Fábri megirigyelne! :)
Amúgy jó nagy paraszt beszólásaid vannak!
Biztos trágyás a monitor bekapcsológombja is!
Van jogsid egyáltalán! Lóval biztos nem állítanak meg! Szept. 11.én nem röhögnél,ha anyád halt volna meg gyík!!!

Timba 2008.08.25. 19:26:47

Kovács

El vagy tévedve én egyáltalán nem röhögtem 11-én, csak nem hiszem hogy az arabok csinálták.....ennyi. Engem is megrázott a dolog......csak valoszinüleg nem olvastad el figyelmesen amit irtam.
A c4 tényleg egész türhető autó, de már vezettem igy nem tartok igényt a tiédre.
Milyen paraszt beszolásom volt , kérlek nyisd fel a szemem??

Timba 2008.08.25. 19:32:20

rozden

Sajnos tényleg német autó párti vagyok, de nem fun hanem meggyözödéses.
Szeretem a japán autókat is , volt nekem is, és lehet lesz is mert ha lecserélem a kocsimat japánra fogom lévén japánnál dolgozom.
Igy olcsobb.....
De ezt a kérdést ne a médián keresztül bitéljétek meg hanem az elfogultság nélküli tapasztalat utján......

zooo 2008.08.25. 19:35:21

Vigyázat! Timba a világ összes autótípusát vezette, tulajdonolta is minimum 10 évig (nyilván így alkotott véleményt róluk), illetve az összes Toyota eszi az olajat!
Gyerekek, ez nagyon durva! :)

Timba 2008.08.25. 19:39:50

Az összeset nem , de egy nagy részét igen.
A toyoták 1,4-2,0 között tényleg hordó alakúra voltak furva.A müszaki infot is láttam rola amit a Toyota Motor Hungary kiadott.
Itt század milliméteres méret pontatlanságban gondolkozzatok, szabad szemmel nem látható....de ahozz elég hogy 100000 -nél elkezdje zabálni az olajat....

Timba 2008.08.25. 19:41:26

...jaa csak néhányat tulajdonoltam...sajnos

Timba 2008.08.25. 19:44:16

niki drága neked mi a véleményed???

:)

w a s d 2008.08.25. 21:26:30

Itt mindenki gusztustalanul elfogult. Ennyi.

Tákó 2008.08.25. 21:49:49

Timba tényleg! Sofőr vagy egyébként,hogy ennyi autót vezettél? Elég nagy hülyeségeket hordasz össze az a probléma. Néhány embert betudsz csapni,de aki ért a műszaki dolgokhoz nagyából az átlát rajtad. Szerintem Te se gondolod komolyan amiket írsz,mert ,ha elhiszed akkor az már nagy probléma. Most azt mondod alószínűleg
japán autót fogsz venni. Teljesen össze-vissza beszélsz....... áááááá...hallod ekkora gyíkok ,mint Te ritkán születnek. Az ilyen emberek ,mint Te szítják az ellentéteket! Undorodon az ilyen gyökerektől!

Timba 2008.08.25. 22:09:15

tákó

Nézd én is pénzből élek mint sokan mások, igy ha japán cégnél dolgozom érdemes japánt tartani mert sokkal olcsobban kijövöK, dacára hogy német rajongó vagyok.
EZT NEM ÉRTED TE TIRPÁK PARASZT?....SZÓLJ ANYÁDNAK NEVELJEN MEG ...TALÁN MÉG NEM KÉSŐ TE GYÖKÉR

Frankó 2008.08.26. 00:00:17

belsoseg.blog.hu/2008/08/18/mar_a_nemetek_is_kokanyolnak

Timba az női név amúgy? :)
Csak ,mert nem akarok durva lenni,de lököd is a hülyeséget,ahelyett,hogy olvasnád a megbízhatósági statisztikákat.
Az jól mutatja a japán autók fölényét!
Nem kell vitatkozni senkinek veled, mivel a statisztika független vélemény,azt mutatja ami van.
Most az van,hogy a japánok fölényesen a legmegbízhatóbbak,javulnak az olaszok, a németekhez meg zárkóznak fel sokan. A koreaiak törnek fel,mint a talajvíz. Egy hyundai c30 ma már jobb autó,mint egy golf vagy astra.
Régen tényleg jók voltak a németek,de változnak az idők. Most a japánok csillaga ragyog, egyszer talán megint fog a németeké is vagy jönnek a franciák vagy mások. Én a kínai autóipartól tartok. Olcsón jó autókat fognak adni. A japánok is lentről kezdték,most meg Ők ülnek az autóipar képzeletbeli trónján.

Timba 2008.08.26. 06:54:24

Persze ezeket a statisztikákat olvasom én is, viszont mind a magán , mind a szakmai tapasztalatom teljesen mást mond.Nekem teljesen mindegy ki gyártja az "autókat", de szerintem a németek. Persze másnak lehet más a véleménye, tiszteletben tartom nem ugy mint ők az enyémet. Ezeket a dolgokat én nem az ujjamból szoptam. Mégis mit nem hiszel el abbol amit leirtam??? Kiváncsi vagyok ez mégiscsak egy vita fórum...érvelj

Károly 2008.08.26. 12:21:08

Szerintem az a baj Timba,hogy olyan dolgokat írtál ,amik nem valósak. Szerintem,most mented a menthetőt,mondjuk ezzel semmi baj,de nemrég még azért küzdöttél,hogy egy astra megbízhatóbb,mint egy corolla és hiába mondtak neked teljesen nyilvánvaló dolgokat,Te olyan dolgokkal próbáltad lehúzni a Toyotát,amik valójában kitalált dolgok (,de ezt neked is tudod kell), és elég csúnya dolog kreált hibával lehúzni egy autót. Ezt arra írom,neked ,hogy rendelkezem egy 2002-es Toyota Corollával van benne 123000km,de mivel a társaságnál ahol dolgozom ott is van pár ilyen autó és egyik se eszi az olajat,arra kell következtetnem,hogy kitalált dolgokat írsz,mivel más ,meg a többi kritikádra is azt mondta,hogy nem valós és ezek után inkább Énis hiszek inkább egy szerelőnek,mint neked.

Timba 2008.08.26. 12:37:31

Toyotánál dolgoztam müszaki vonalon, 3 évet.......ha hiszed, ha nem.
41 éves vagyok nem életem célja hogy itt osszam az észt, nem is célom.
Amiket itt leirtam nem kitaláltam.
Én azt állitottam hogy bármelyik német autó jobb mint egy toyota.Ezt továbbra is tartom.....mert megtapasztaltam.
Én például mindkét toyotámmal végig jártam az olajfogyasztos történetet 100-150000 között. Ehezz még adalékként hozzá tartozik hogy ha szigoruan betartod az olajcsere intervallumokat akkor valamelyest kitolhatod ezt az időt, mert a második legfőbb hiba forrás ezeknél a motoroknál az az hogy nagyon szorosan vannak illesztve a gyürük a dugattyun ezért nem szabad csuszni az olajcserével mert az elhasznált , koszos olajtól hajlamos megtapadni a gyürű a dugón. Ha megtapad akkor pedig müködés közben nem tud forogni a dugattyun. Ebböl az következik hogy a hengernek ugyanazon a pontja fogja koptatni és néhány ezer vagy akár néhány száz kilométer alatt elkopik a gyürü a legterheltebb pontján. Az tény hogy a toyotáknak nagy elönnye abban rejlik hogy a hengerfalatt keményebbre gyártják mint a gyürüt igy elöször a gyürü kopik el, tehát elég azt kicserélni. Praktikus szó se rola .........viszont egy német autó kétszer annyit elkettyeg jelentösebb olajfogyasztás nélkül és ezt nem tudja ellensulyozni a praktikum.
Ezt a dolgot elsősorban bvenzines autókra értsd......diesel egy teljesen más történet, ott mindkét ország más gyerek betegségekkel küzd.......de a német elöny ott még markánsabban jelentkezik....

Károly 2008.08.26. 13:25:42

"Az összes toyota zabálja az olajat 1,4 és 2,0 liter között. 80-100 ezernél kezdik és onnan rémálom szerüen felugrik az olaj fogyasztás 1 liter/1000km-re."

Nemrég ezt írtad!!!!

toyotámmal végig jártam az olajfogyasztos történetet 100-150000 között

Most ez!

Folyamatosan még magadnak is ellent mondasz.
Nem nehéz rájönni,hogy miért. ELhiszem,hogy Sanyey is Te vagy ,mert érdekes módon már nem ír vissza azelőtt meg "mindig" itt rontotta a levegőt. Tiszta szégyenletes amit művelsz.
Ezzel magadat járatod le............

Timba 2008.08.26. 13:31:12

Sanyi nem tudom ki, továbbra sem én.....
A céged toyotáival pedig várj még néhány ezret.....És egyáltalán nem szégyenletes amit müvelek, mert nem össze-vissza beszélek.
Te mivel foglalkozol megkérdezhetem??
Erre a kérdésre szoktatok eltünni....ti SZAKEMBEREK

Károly 2008.08.26. 13:52:08

Biztosítónál dolgozok, van egy 2002-es Toyota corollám 123000 km-rel,de a cégnél van több ilyen autó és egyik sem eszi az olajat,de egyszer azt írod 80-100 között eszik egyszer 100-150-et írsz,na nálunk van ilyan autó és bizony akar olyan ami a 80ezer kétszeresét futotta már és semmi olajat nem eszik.
Egyébként a Németek számtalan dolgot vesznek át a Japánoktól,mert pl. nézzük csak a VW Pdti motorját senki nemvette át ,de mára a Vw is rájött,hogy szar és cserélte és mire? SEgítek! Japán technológiára ami a változó geometriájú diesel. Persze az opel már régen olasz(fiat) és japán (isuzu) motort használ. A vvt-i technológiát szintén kezdni mindenki átvenni.
Persze a német autók jó (BMW,Audi,Mercedes),de a japán autók (Subaru,Lexus, Infiniti) Szintén presztizs autók csak megbízhatóbb kivitelben. Nemtudom miért nem nyugszol ebbe bele,olyan mintha Te lennél egymagad németország. Bele kell törődni,hogy mára a JApán autók megbízhatóságukat tekintve a világ legjobb autói. A németek régen nem tudják követni őket,inkább átveszik pár ötletüket!

Dszí 2008.08.26. 14:02:12

Timba Te nagy gyökér vagy!!!
Kamuzol össze-vissza,de vágja mindeki Te meg nembirsz leállni. Tiszta gyökér vagy tényleg!
Azt se szabad elhinni amit kérdezel,nem dolgozol Te sehol. Egész nap a gép előtt ülsz és hazúdgálsz,ez simán lejött már mindenkinek.
Ekkora balfaszt ,mint Te! :))))))))))))))
Átlátszó vagy ember!!!! Balfasz!!!!!

Timba 2008.08.26. 14:02:59

KÁROLY
Az autóiparban használt technikák, és technologiáját 80%-ban a németek találták fel. Persze ők is hibáztak, lásd pdti. az valoban nem a legjobban sikerült . Viszont az új dieseleket nem a japcsiktól vették át, ha mégis akkor az érdekes lenne mert a német tipusok 10-20% teljesitmény többlettel rendelkeznek.
A luxus kategoriáról pedig csak annyit hogy ott a legnagyobb a különbség....próbálj ki egy új hetest, vagy s klassét , utána pedig egy lexust.....
Az olaj fogyasztással pedig ne szőr szál hasogass, van amelyik elkezdi 80000-nél bvan amelyik 110000-nél. jelentős a különbség?
Tisztellek hogy nem parasztozol, te legalább érvelsz....nem ugy mint az elődeid

Timba 2008.08.26. 14:06:19

Dszí
Te sötét gyermeke anyukájának.........gyönyörü a hozzá szólásod grat. érte.....:)

Timba 2008.08.26. 14:16:26

Károly
Még valami a vw a változó geometriájú dieseleket már 1997-8 körül elkezdte forgalmazni , ezek hagyományos "adagolos" dieselek voltak !
(Lásd: AFN motorkód. 1,9cm, 110le)kimentek a világból különösebb hiba nélkül....
A toyota és a mazda pedig csak 2000-2001-től kezdte nyomni a változót....

Tomee 2008.08.26. 16:04:36

Timba,baszki.......ne haragudj,de nemtudom jobban kifejezni rólad a véleményem Te hyüle vagy!
Beszélsz itt,hogy érdekes lenne, ha a németek a japánoktól vennék a disel technológiát ,mert erősebbek a németek,bár a technológiát tényleg a japánok találták ki. (vált. gem. diesel.)
A japán gépeket meg lereplikázod,holott a német gépek a fasorban sincsennek a benzines motorokat nézve. Egy 1.4-es golf 90lóerő és még ellátál FSI betűkkel is,amúgy az átlagos 1.4 75le.
Annyira lenézed a franciákat is pedig a legalja náluk is 90le. Ott a Toyota corolla 1.4 97le ,megane 1.4 98le. colt 1.3 95le swift 1.3 92 le, hol vannak a németek!
Hagyd már abba a félrebeszélést,mert már nevetséges a vergődésed! sehol nincsennek a németek a japánokhoz! De Te lexust 7es bmw-t meg minden autót vezettél már amit megemlítenek itt...............flúgos vagy haver. Semmi fogalmad nincs a műszaki dolgokról,ha komolyan is gondolod amiket írsz, akkor Te egy műszaki analfabéta vagy!
A múlt a németeké a jövő a JAPÁNOKÉ!! :))))

Tomee 2008.08.26. 16:06:31

Amúgy Te mivel foglalkozol pontosan???

Tomee 2008.08.26. 16:08:41

Azt írtad a toyotánál dolgozol (nemhiszem),de ha mégis megint magad ellen beszélsz,mert mindig írsz ide mikor valaki elmondja a véleményét,tehát nemsok munka lehet a toyotánál!
TÉnyleg sok baj van velük............
:))))))))))))))))))) najó mindenki tudja rólad,hogy kamúgép vagy.

Timba 2008.08.26. 16:29:51

Tomika olvasd el még egyszer légyszives amit irtam......hátha akkor átmegy.....
Ha figyelmesen elolvastad volna akkor feltünik hogy most nem toyotával foglalkozom..... és a változó geometria nem a japánoktól lett átvéve......
Továbbiakban pedig tanulj egy kis jó modort te is....esetleg anutátol....

Timba 2008.08.26. 16:31:31

Rátok untam tudatlan csőlátású , és neveletlen csürhe vagytok....:)

Niki 2008.08.26. 16:35:00

Mi már régen megutunk a kamúidat Timbucska!
Meleg vagy egyébként ilyen névvel?
Mindegy ez már a Te dolgod.

Ottó bácsi 2008.08.26. 16:42:14

Egyébként majd ráfogsz Te jönni saját károdon,hogy a japánok jobbak lettek a németektől,nekem is sok pénzembe került mielőtt rájöttem,de majd a tapasztalat segít. Így 56 évesen sokmindent megtapasztal az ember,hidd, és válts japánra,ha jót szeretnél magadnak,bár a dieseles (ÚJ) 1.7 opelek tényleg nagyon jók!
Isuzu motorosok tenném hozzá!

Ottó bácsi 2008.08.26. 16:48:42

A Benzinmotorok közül viszont nagyon nagy japán fölény van! Dieselet szerencsére tudnak más országok is jót csinálni! Franciák,olaszok is.
A kis dieselek közül pl. egy olasz a legjobb 1.25d olasz 90 le. az opelokba is teszik. az 1.4 vw diesel jól megy,de megbízhatatlan nagyon, ua. ,mint az 1.9 csak egy hengerrel kevesebb, nagyon csúnya munka.

Timba 2008.08.26. 16:58:52

Szia Niki

Mostanában már el szoktad olvasni figyelmesen a kommenteket?
Vagy csak másokat sértegetni vagy itt?

Otto foglalkoztál már japán tipusokkal?
De nem csak ugy érintöleg hanem napi szinten?

Ottó bácsi 2008.08.26. 18:38:19

Igen,mivel nekem is japán van!

Azt szeretném megkérdezni,mait már más megemlített neked,de nem is vettél róla tudomást!
A Toyota Corolla eszi az olajat azt írtad,de elősször 80-100ezer km között azt írod máskor pedig 100-150-et írsz! Nem közeli számok ezek. Bár nekem sincs tudomásom ilyen problémáról,pedig sok corrolával találkoztam már 150ezer km felett is,de nem találkoztam még ilyen problémával ,pedig pár éve autószereléssel keresem a kenyerem.
Szeretném megkérdezni,hogy Te mivel foglalkozol? Én is és néhányan elárultuk kérdésedre a szakmánkat,Te viszont nem nekünk,ezt most pótold,hogy hitelesebbnek tűnjél,bár írtál sok olyan dolgot amik sok helyen hibáznak. Szóval mivel foglalkozol,hogy ilyen sok típusú autót vezettél,de nem csak,hogy vezettél még értesz mindegyik műszaki részéhez is. Tisztelj meg válaszoddal.

Niki 2008.08.26. 18:45:15

Az a baj veled Timba,hogy nemelég,hogy kamuzol,de ragaszkodsz a bunkó dolgaidhoz.
A szept. 11.-i beszólásodból látszik az is,hogy nemcsak,hogy nemtudsz a japán márkákról semmit,de bunkó is vagy.
Anyukád megtaníthatta volna neked,hogy halottakról vagy jót vagy semmit,Te meg a szept. 11.el kapcsolatba cinikuskodsz.Paraszt.

Niki 2008.08.26. 18:53:57

Igen,ezzel egyetértek.

Niki 2008.08.26. 18:55:19

Azzal.hogy Te nem írtad le egyszer se ,hogy mivel foglalkozol.

Niki 2008.08.26. 18:59:30

De mindegy jobban hiszek,egy szerelőnek,mint egy olyan embernek akinek már többen megdöntötték a szavát. Egyébként is kiderült,hogy szófosásod van és nem ismered el a hibáid,hanem mindig elbeszélsz a valós dolgok mellett.

Ottó bácsi 2008.08.26. 19:02:55

A szept. 11-el tényleg nem szabad játszani,mert illetlenség a cinikus magatartás ilyenkor.

Timba 2008.08.26. 19:07:44

elöször nikinek válaszolok mert sértő amit álit rolam ráadásul figyelmetlen is mert nem olvasta el eddig figyelmesen a leveleimet.
A halottakat én is nagyon sajnálom de én csak annyit állitottam hogy nem hiszek benne hogy az arabok csinálták. Ez az én véleményem , de ezzel senki emlékét nem sértem....ha rosszul emlékszel olvasd vissza és aztán bocsánatot kérhetsz.......figyelmetlen kislány.... ?
Megdöbent az ostobaságod....

Otto
Köszönöm hogy végre normális modon válaszolsz.
Kb. eddig foglalkoztam vw csoporthoz tartozó márkákkal, toyotával, mazdával,
bmw-vel, opellel, rover, land-rover, mercedes. Csak márkakereskedésben, és csak müszaki vonalon dolgoztam igy elsősorban visszahivási akciókkal , reklamációkkal foglalkoztam. Nem szivesen fedném fel a poziciomat, bár már egyik levelemben megtettem.....
csak nem hitted el. Te bajod
A végzettségem középiskolai végzettségem van autószerelőként , ezek után pedig müszaki szakoktatói szakon szereztem diplomát.
Ha végig olvasod az életemben hány tipussal foglalkoztam talán érthetővé válik hogy vezethettem ennyi autót, és honnan meritem a véleményemet.

egy volt MX-5 tulaj 2008.08.26. 21:33:55

Azért "jó" látni, hogy páran (Nikivel és Timbával az élen) pár napja olyan jól elszemélyeskednek maguk között, és közben egy kurva szó nem esik a topic tárgyáról :-) Értelmi szintetek hatalmas magasságokba csap...

Ottó bácsi 2008.08.26. 21:35:36

A toyotás Önlebuktató bakidra nem válaszoltál,de opel mellett toyoták, mitsubishi-k és fiat szereléséhez teljes tapasztalattal és továbbképzésekkel rendelkezem,szóval ezeken a területeken vállalom a véleményem és tudom amit tudnom kell ezeken a területeken és tapasztaltam hozzászólásaid során sok hiányosságot és furcsa számomra egyszer sem tapasztalt dolgokat,de még hallomás szintjén se,pedig ezzel keresem a kenyerem szóval próbálom továbbképezni magam minden lehető módon.......szóval van egy két bakid ezt kijelentem 100%-os biztonsággal. Az pedig,ha autóiparban dolgozol,akkor teljesen egyet kell értened abban ,hogy a benzin motorok terén a japán autók fölényesen a legjobbat nyújtják,ezt még a főnököm is elismeri akinek opelen kívül soha nem volt még más autója és mindenki aki igazán jártas az autóiparban.

Ottó bácsi 2008.08.26. 21:41:03

Az mx5-ról amiről a topic eredetileg szólna jó tapasztalataim vannak,nemhiába ez a legnagyobb darabszámban eladott cabrio a világon!
Jó autó!

Timba 2008.08.26. 22:44:29

Otto nem mindegy hogy hol kezdi el enni az olajat 80 vagy 130 ezernél ?? Ha egy német 200-nál???? Engedjétek már el a szőr szál hasogatót....
Egy volt mx5 tulajnak üzenem hogy én nem akartam személyeskedni csak minden féle parasztnak, gyökérnek elhordtak, kiforgatták a szavaimat stb.
Csak vissza szoltam nekik , nem személyeskedni akartam hanem értelmes emberekkel beszélgetni de ez itt sajnos nem megy.....
Az első leveleimben leirtam hogy bár én elismerem a japán autókat, volt nekem is, de a német kocsikat többre tartom mert jobbak. Ennyi.....
Egy szót nem hazudtam amiket leirtam, ezeket én láttam és megtapasztaltam nem mindenféle tesztekben és hülye autós ujságokban olvastam....

Az mx5 valóban nem rossz az eladási statisztikákat viszont szerintem az ára miatt vezeti , hiszen jobb és szebb roadster is van nála......persze elismerés a mazdának érte hiszen jó autó.....de a németeknek nyomába sem ér.

egy volt MX-5 tulaj 2008.08.26. 22:59:51

Szerintem is jó autó (volt), de német márkára váltottam róla (BMW 330 kabrió), mert SZERINTEM azok a jobbak. Szép volt, jó volt, de úgy hiszem többé nem veszek Mazdát.

Amúgy azok is az agyukhoz kaphatnának, akik "a japánok fényévekre vannak a németek előtt" és hasonlókkal dobálóznak. Annyira azért nem, sőt. A megbízhatósági és mindenféle statisztikát meg mindenhol úgy állítják össze, ahogy éppen a megrendelő szája-íze kívánja. Meg kell venni az adott típust, használni legalább 40-50.000 km-t, és utána levonni a következtetéseket. Autószerelő meg talán ne ossza olyan vehemenciával a megbízhatóságot, mert ő csak annyit lát az autóból többnyire, amikor beviszik hozzá. Az, hogy a kis köcsög gazdája azt hazudja, hogy "pedig nem is hajtottam" és közben kitapossa már bejáratósan a belét, még nem feltétlenül kell elhinni. Ebből lesznek az olyan balesetek, hogy egyoldalúan elkezdi valaki isteníteni a németeket vagy a japánokat.

Ui: a sok tahó elgondolkodhatna kicsit a másik mondanivalóján is, értelmezhetné, átgondolhatná, nem csak visszaböfögne valamit, mert így aztán kibaszott sok értelme vagy fórumozni. Az egyik elküldi a másikat a picsába, az meg viszont. Bámulatos...

Timba 2008.08.26. 23:03:11

Nem ez volt a célom hidd el, az első huszat benyeltem utána elszakadt a cérna.....viszont ezzel a leveleddel azt érted el hogy meg fognak engem gyanusitani azzal hogy álnéven irtam.......hidd el betegek némelyek... Na jó éjt mindenkinek!

Ciri 2008.08.27. 05:42:47

Timba ne szenvedj,felesleges.

Magadra húztál öt-hat idiótát,ezek nem eresztenek.

Timba 2008.08.27. 08:00:38

kösz...:)

gg46 2008.08.27. 15:40:19

Én nem mondom, hogy minden Corolla eszi az olajat, de az általam ismert 2db 1.6-os (plusz 1db ilyen motorral szerelt Avensis) már 100.000 km megtétele előtt ette.

CStr4 2008.08.27. 19:08:07

Ottó bá ne is fáradozz,aki hülye haljon meg! Ennyi mi tudjuk,hogy a japánok hiba nélkül elmennek 400-500ezer km-t a német autók ,ilyenkor már a bontóban rohadbak sok éve. :)

Ottó bácsi 2008.08.27. 19:22:32

Több dolgom van annál,hogy egy lajikus magánvéleményét hallgassam.
36 éve szerelő vagyok, és már egy jó ideje szervíz vezető. Nagyon sok autó megforult nálunk,még vizsgátatás miatt is és tapasztalat,hogy a japán autók SOKKAL jobban bírják az idő vas fogát és a km-eket. Mivel vizsgán a németautók (tisztelet a kivételnek) általában "segítséggel" tudnak átmenni,míg egy japán autó könnyedén átmegy ugyanolyan használat mellett,mint egy német,de mondom többet nemtudok megtenni,aki új autót vesz az vegyen japánt,ha sokat akarja használni és mind ezt kevés szervízköltséggel akarja megúszni.
A tapasztalat igazolja a szavaim,valaki később fog rájönni van olyan aki megfogadja és örömmel fogja használni autóját és nem a költségek és a szervíz telefon száma jut majd eszébe. Ez a tanács ingyen volt,aki akarja megfogadja aki nem egy 36 éve autókkal foglalkozó szakember jóindulatú tanácsát.

Timba 2008.08.27. 22:03:08

...konkrétum sajnos most sem hangzott el.....értékelhetetlen

Timba 2008.08.27. 22:20:46

Jut eszembe mi is vizsgáztatunk rengeteget, 70 %-ban japánt, 30% vegyes tipusokat köztük németeket, ezt amit mondtál még nem tapasztaltam.Ha mégis igen akkor az nem gyártmány hanem életkor függő volt.
Viszont ebben az évben a kis japcsi márkánknál volt 7!!! motorcsere. A tipust továbbra sem fedhetem fel nem nézné jó szemmel a cégtulaj, kicsiny nyugatmagyarországi városunkban gyorsan mennek az infok.
Persze most le leszek parasztozva hogy hamukázok össze vissza.....pedig nem.

Golf V 2008.08.27. 22:41:30

Nekem Golfom van szeretem a márkát,bevált és semmi bajom vele,de azt aláírom,hogy a japán gépek megbízhatóbbak,nekem nem jön be a pörgetős vágtázás,ezért nem veszek japánt,meg maradok a beváltnál,de azt tudom,hogy egy Toyota nem áll meg és főleg nem kell motort cserélni benne. Jó Én a német autókat szeretem jobban,de elismerem,hogy a japánok megbízhatóbbak általában. Eddig nevettem,de Timba azért átesett a ló másik oldalára és a német autó kedvelők nevében mondhatom nem értünk egyet Timba szavaival és úgy gondoljuk a német és japán márkák nagyon jók ez a két ország csinálja a legjobb autókat. És Timba se írt konkrét dolgokat, szóval bukott ember a szemünkben. A motorcserés dolgokat pedig nem nevetségesnek,hanem kitaláltnak mondom,semmi konkrétum, Ottó bácsi legalább leírta hol dolgozik és konkrétumokat is írt aki átolvassa írásait. Mondom még egyszer szerintem a német és japán autók a legjobbak,tényleg volt néhány rossz német konstrukció váltóhibás szériák stb, elismerem,de japán autóknál is volt egy két baki csak a karosszéria terén ,szóval aztmondom csinálják a japánok a motort és a váltót,de adják oda a németeknek tegyék be az autóba és csinálják Ők a többit. Így találtam frankónak, le is írtam,de Timba nagyon elvakult,provokáló,konkrétumokat nélkülöző és a két tábor autóit szerető embereket uszítja egymás ellen buta szavaival,amit még egyszer írok konkrétumokat állandóan kerülnek,fars nem bizonyított adatokat dobál ,még egy nicket se dobot,be ami bizonyítaná akármelyik állítását.
Szóval személy szerint a japán-német autókat tekintem a legjobbaknak,mind a két országnak van komoly húzása!

Károly 2008.08.27. 23:04:05

Ez szép és okos blog zárás lenne, maradjon így.
Okos sorok.
Ez a legreálisabb értékelés eddig.
Egyetértek. Zárjuk ezt a vitát ezzel.

w140 2008.08.28. 00:10:41

Golf V
hozzászólásával értek teljesen egyet.
Most német autóm van, imádom, de volt már számtalan japán (főleg toyota), és tényleg megbízhatóbbak.
Ez különösen igaz az elektronikára!
A Bosch sehol sincs a japánokhoz képest.
Előző japán autómnál pl. egyetlen égő nem égett ki 5 év alatt, a mercedesen viszont egy marék égővel kezdtem a vétel után.
A japánon azt sem tudtam, hol a diagnosztikai csatlakozó...
VASAT viszont a németek tudnak csinálni a technika köré, de azt nagyon.
Manapság viszont már nem ilyen egyszerű a helyzet, amikor a mitsubishi új terepjárójába 2 féle dízelt szerelnek, egy vw féle 2 literest, és egy francia 2,2 literest, a mercedes pedig francia és olasz elektronikával szereli az autóit...
Így a vita már régóta értelmetlen.

Ciri 2008.08.28. 05:13:53

GOLF V

Áruld már el légyszi milyen évjáratú és felszereltségű Golfod van!

Ciri 2008.08.28. 17:49:17

Tehát egy nap alatt sem érkezett válasz egy egyszerű kérdésemre...

Ahogy sejtettem...

Változtatjuk a nicket, hazudozunk....

És még ti bántjátok Timbát, akinek egy mondatában több konkrétum volt,mint a tietekben összesen?
És még őt nevezitek kamusnak?

Szánalmasok vagytok tisztelt "japán pártiak", ezzel a primitív viselkedéssel azokat is égetitek, akiknek valódi okai/érvei is vannak a japán márkák mellett.

Golf V 2008.08.28. 19:50:16

Nem ül mindeki a gép előtt,mint Te,valaki dolgozik is.
2006 Comfortline. Motorszám is kell?
Szerintem tudom ki változtatja a nevét,de engem nemtudsz bevonni az úszitgatós játékodba.
Engem nem érdekel a dolog rajtad kívűl mindeki normális véleményeket írt az utolsó írásom óta.
Szerintem nem kell kavarni, normálisan is lehet....leírtam ,mit gondolok...többet nem szeretnék az cinikus megjegyzésekre válaszolni.
Van aki nemtud belenyugodni,hogy "vesztett" magyarul a valóságba. Egyébként mindeki magát minősíti. Aki nem kavarja a szart elfogadja utolsó kommentnek ezt,mivel ebből a rongyból már nemigen lehet vizet csavarni........

Ciri 2008.08.29. 05:27:34

Golf V

Köszönöm a választ.
Három kérdésem maradna:

A tiédben mindkét oldalon van gerinctámasz?
Milyen színű a gombsor a rádión (fekete,szürke,ezüst)?
Az szériaszereltségen (Comfort,2006)túl milyen extrák vannak még a kocsidban?

Ciri 2008.08.29. 05:36:43

Ja,még három kérdés ha nem haragszol:

A wvwzzz1kz után milyen szám van (1db)az alvázszámon?

Milyen fényezés van a B oszlopon?

Milyen a hátsó beltérvilágítás ? (két olvasólámpára osztott vagy egy darabból van)

Timba 2008.08.29. 08:11:48

..Csak csendben figyeltem, de nem birom megállni szó nélkül ...... én csak ezen a néven irogatok!!! Nem hazudozom, és nem vonom kétségbe senki véleményét még akkor sem ha valaki elvakult csőlátásban szenved, vagy óriási baromságokat hord össze.

Egyébként meg kösz Ciri.

Károly 2008.08.29. 14:42:37

szerintem Ciri nem értette meg ami golfos mondott............
gondolkozz....feltett egy költői kérdést kicsit cinikusan vagy viccből,de kicsit többet vártam tőled, a végén még tényleg elkéred a motorszámot is ,meg a személyigazolvány számát mindenkinek. nevetséges........aki normálisan beszél annak rendesen igazolni kell magát,aki fanatikusan német barát annak nem??? ..........na jo,átolvastam oda-vissza a kommenteket,mert volt időm most. Nemírok semmi úszítót Énse inkább ,viszont az,hogy Sanyey erősen korteskedett a német autók melett,utána Timba jelent meg eltűnt és Ciri folytatta NYAGYON hasonló stílusban picit érdekes és a kommentek egy két időpontját is átvizsgálva kicsit meglepő dologra jutottam +még van néhány infó amiből rájön az ember sokmindenre, ezt nekem munkából adódóan tanították. És végülis több érv meg személy NORMÁLIS kommentje szól a japánok mellett,de fanatikusok mindig voltak,lesznek szóval Golfos megkérlek ne írj vissza,mert ez fog folytatódni sokáig,pedig a fórum nagyon régi és az érdemi dolgok "kicsivel" inkább a japán technika jó hírnevét öregbítik. Megköszönöm aki normálisan írt nekem ez 100% utolsó komment,aki kicsit is kulturált az nem foglalkozik már ezzel az elfajult kommenttel.

Ciri 2008.08.29. 14:51:41

???

Ez most hogy? Mi? Merre?

Ciri 2008.08.29. 15:04:24

Csak annyi kérésem volna kedves Károly, öööö bocsánat Golf V,hogy válaszolj arra a vacak hat apró kérdésre amit feltettem.
Ezzel már csak nem bántalak meg..
Ugye?

Viszonylag régen jártatom már a pofámat itt a Tc-on, de még senki nem vádolt meg azzal, hogy több néven írogatok mert nem is volt rá oka.
Ezért megkérlek kedves Károly, hogy ezt te se tedd a jövőben.

Köszönöm.

Timba 2008.08.29. 15:40:14

Majd rájössz Ciri!

Én állitolag napok óta több néven irogatok........érdekes.
Most pedig te vagy én, esetleg forditva....
Ahelyett hogy érvelnének gyanusitgatnak mindenkit aki mást állit....
Gyakorlatilag az a 30-40 ember aki német párti itt az lehet hogy mind én vagyok....

Súlytalanok mint a japán autóik.

Ferrari 2008.08.29. 16:39:36

Én többe nézek egy olasz kocsit,mint bármi mást,de a németek semmilyen listát nem vezetnek.
Az olaszok a legjobbak valamiben,de a japánok a legmegbízhatóbbak.

Egy kis idézet:

"A Volkswagen csoport vezetése egyébkényt komoly ambíciókat növesztett, és ebből nem is csinál titkot: az elsőségért szeretnének harcba szállni a Toyotával és a General Motorssal. Ettől a céltól persze még nagyon messze vannak: a Toyota 4,82 millió autót adott el 2008 első felében, és a GM is csak 280 ezer járművel van lemaradva japán riválisával szemben, így a VW-nek durván a másfélszeresére kellene növelnie az eladásait, ha fel akarja venni a versenyt a két óriásvállalattal"

Olvastam,hogy Timba szerint a statisztikák úgy alakulnak a toyota javára ,mert nem Ők adják el a legtöbb kocsit és ,ezért jó a megbízhatósági statisztikájuk.
Viszont eszerint nem kevés kocsiból kevés rossz,hanem sok kocsiból kevés rossz.
Nem vagyok japán fan,sőt,de az biztos,hogy egy japán ,jobb ,mint egy német. Sivár szarokat gyártanak,elmegy az életkedvem,ha vezetek egy fasista vagont. Akár a népautót akámilyet,egy 7-es bmw árából meg kijön egy Maserati. Amúgy nemakarom senki kedvét elvenni a hazúdozástól,de,ha összeszámolom mennyien álltak a japán autók mellé és a német autók mellé,akkor bizony valaki nemtud számolni,mivel többen dicsérik a japán vagonokat. Az legyen a japánok javára,hogy lenyúlják a szépet és van szép autójuk (pl.mazda),de a német autóktól elkap a sírógörcs,semmi vezetési élmény.......

Ciri 2008.08.29. 18:09:13

Hűha !

Van még egy Károlyunk !

Hány márka nevével küldesz még kommentet !

Ja ! Tisztelettel várnám a válaszokat !

(volt rá egy egész napod, hogy utánanézz)

Ciri 2008.08.29. 20:38:04

Na Károlykák, hol a válasz?

Szánalmas kretén kamugép vagy b.meg, semmi több.

Mi a f.szt feszülsz annyira?
Máskor ott kell az eszet (baromságot) osztani, ahol el is hiszik Te szerencsétlen.

Érvelj basszus, de tisztességesen, ember módjára. Azzal, hogy hazudozol össze-vissza meg már a huszadik nicket változtatod, csak hiteltelen leszel.

Ha van saját tapasztalatod, meghallgatja bárki, netán még igazat is adnak neked, de ne a légből kapott kamuiddal gyere!

Te ötös Golfot (is) még csak kívülről láttál, nem hogy japán autókat nem ismered.

A névtelenség úgy látszik nagy hatalom.

w140 2008.08.29. 21:35:39

Ciri te beteg vagy :D
Nehogy szívgörcsöt kapj a gép előtt :)
El tudlak képzelni, ahogy ülsz a monitor előtt, és körömrágcsálva várod a választ.
Jobb egér- frissítés, jobb egér-frissítés :)

Timba 2008.08.30. 00:55:25

Egy újabb jelentkező aki figyelmetlenül olvasta el a levelem.....kész vagyok töletek.....

Ciri ne vedd át a stilusuk!

Ciri 2008.08.30. 06:05:24

w140

Avagyte ! :D

Azért bízom abban, hogy az ilyen Károly féle elhúz innen a picsába az "érveivel" együtt.

Várj,frissítek!

Ferrari 2008.08.30. 11:32:14

Ciri szerintem tuti nagy kamus! Timba néven is nyomul és full idegbetegen várja a választ.

Szóval a toyotás dologra visszatérve!

"A Volkswagen csoport vezetése egyébkényt komoly ambíciókat növesztett, és ebből nem is csinál titkot: az elsőségért szeretnének harcba szállni a Toyotával és a General Motorssal. Ettől a céltól persze még nagyon messze vannak: a Toyota 4,82 millió autót adott el 2008 első felében, és a GM is csak 280 ezer járművel van lemaradva japán riválisával szemben, így a VW-nek durván a másfélszeresére kellene növelnie az eladásait, ha fel akarja venni a versenyt a két óriásvállalattal"

Olvastam,hogy Timba szerint a statisztikák úgy alakulnak a toyota javára ,mert nem Ők adják el a legtöbb kocsit és ,ezért jó a megbízhatósági statisztikájuk.
Viszont eszerint nem kevés kocsiból kevés rossz,hanem sok kocsiból kevés rossz.

Utálom a sivár német autókat amúgy,tiszta gáz vezetni őket,elmegy az ember életkedve. 7-es bömös árából veszek olyan olaszt,hogy jobban megnézik ,mint egy sivár német fost.....
amúgy hiábafikázzák az olasz gépeket a németekkel nagyából egy szinten megbízható,egy bmw is nagyon munkaigényes,de az olasz legalább vérpezsdítő! :) várom ideges kretén válaszodat többnevű! Te nem bírsz magaddal amúgy itt mindenki más normális és nagyábból csak Te bizonygatod,hogy ilyen fasza anémet ,meg megbízhatóbb ,mint a japán.... :) jaja
na írjál idegbeteg választ nekem is!

Timba 2008.08.30. 17:01:36

Beteg mindegyikötök........

szerintem ferrari, niki, otto, károly egy és ugyanaz!!!!!!!!!

Átvettem a stilusotokat!!!!!

Mindenki gyanús !!!!!

HÜLYÉK VAGYTOK EGYTŐL EGYIG

Niki 2008.08.30. 17:22:12

Szerintem Te egy denegerált ,tuskó vagy aki merényleteken (szept.11) viccelődik.
Ferrari 2x leírt neked valamit a Toyotáról ezt:


"A Volkswagen csoport vezetése egyébkényt komoly ambíciókat növesztett, és ebből nem is csinál titkot: az elsőségért szeretnének harcba szállni a Toyotával és a General Motorssal. Ettől a céltól persze még nagyon messze vannak: a Toyota 4,82 millió autót adott el 2008 első felében, és a GM is csak 280 ezer járművel van lemaradva japán riválisával szemben, így a VW-nek durván a másfélszeresére kellene növelnie az eladásait, ha fel akarja venni a versenyt a két óriásvállalattal"

"Olvastam,hogy Timba szerint a statisztikák úgy alakulnak a toyota javára ,mert nem Ők adják el a legtöbb kocsit és ,ezért jó a megbízhatósági statisztikájuk.
Viszont eszerint nem kevés kocsiból kevés rossz,hanem sok kocsiból kevés rossz."

Semmi linkel nem tudtad bizonyítani egy állításod sem (persze,hogy is lehetne mivel kamú mind)
Lelkibeteg vagy! Frissíts! :)))

Niki 2008.08.30. 17:26:55

Egyébként Te vagy az egyedüli aki minden nap jár ide és sokat ír mindig! Azt hinném,hogy egy 41 éves embernek van már felesége,bár lehet ez is kamú, de ez nembiztos,viszont érdekes ,hogy éjjel nappal itt ülsz. Szóval ,úgy gondolom,ha este inkább ide jársz és van feleséged(szegényt sajnálnám nagyon),akkor nem nagyon elégíted ki az igényeit,mert este itt lógsz mindig,ha impotens vagy elnézést kérek,mert arról nem tehetsz az betegség és megmagyarázná a lelki problémáid.

Károly 2008.08.31. 11:04:40

Igen tényleg valami komoly probléma lehet.
Egy 41 éves fiatalembernek már van általában felesége és tényleg nem helyes,hogy itt ül szinte mindig. Nem hibáztatom Énse ,lehet komoly válságban van és valahol ki kell adni a gőzt.
A toyotás dologra persze ,hogy nemjött válasz.
Egyébként az mx5 egy nagyon jó autó,mint általában ezek a megbízható japán autók.
Igaz,hogy a japánok a legmegbízhatóbbak,de joggal tekinti valaki az olasz autókat a legjobbnak vagy franciát ,amerikait. Ízlések és pofonok,döntsön mindeni maga.

Ciri 2008.08.31. 16:19:21

Károlyka, te még mindig itt beszélgetsz saját magaddal?

A Golfos történetre mikor szeded össze a válaszokat?
Vagy esetleg nehéz dió? ...pedig csak olyanokat kérdeztem,amit egy valódi tulaj tényleg meg tudna válaszolni..

Az egyik "éneddel" ezt írtad:

"Ferrari 2008.08.30. 11:32:14
Ciri szerintem tuti nagy kamus! Timba néven is nyomul és full idegbetegen várja a választ."

Hehe, csak nem kapok.
Szánalmas kis pöcs vagy.

Niki 2008.08.31. 16:38:02

Kínos válaszolni erre a kérdésre?
Már sokan szeretnénk látni,ezt régen említetted te kamú király!


"A Volkswagen csoport vezetése egyébkényt komoly ambíciókat növesztett, és ebből nem is csinál titkot: az elsőségért szeretnének harcba szállni a Toyotával és a General Motorssal. Ettől a céltól persze még nagyon messze vannak: a Toyota 4,82 millió autót adott el 2008 első felében, és a GM is csak 280 ezer járművel van lemaradva japán riválisával szemben, így a VW-nek durván a másfélszeresére kellene növelnie az eladásait, ha fel akarja venni a versenyt a két óriásvállalattal"

"Olvastam,hogy Timba szerint a statisztikák úgy alakulnak a toyota javára ,mert nem Ők adják el a legtöbb kocsit és ,ezért jó a megbízhatósági statisztikájuk.
Viszont eszerint nem kevés kocsiból kevés rossz,hanem sok kocsiból kevés rossz."

Niki 2008.08.31. 16:46:51

van egy jó furóm téma: Már a németek is kókányolnak. Igen nem csak az oroszok,ukránok. A német márkák ma már kínosak egyébként. Voltunk a párommal autót vásárolni, a férjem érdeklődött egy barátjának,egy Passatról. A nepper azt mondta inkább nézzen mást a barátja, lagunát, 407-et ,avensist,de német autót nem ajánl ,kevés is volt nekik,mert sokat visznek vissza,sok a probléma vele,nem egyszer előfordult,hogy sok használat után egyszerűen elgyengült az autó,állítólag nem bírják jól a sok km-t. Ezt egy tapasztalt nepper ismerős mondta. Sajnálom,hogy van olyan aki ebbe nem tud beletörődni,de attól még így van. A toyota adja el a világon a legtöbb autót és mégis ez a márka vezeti a megbízhatósági statisztikát. Ez tény. Ezzel nem sok mindent lehet kezdeni.

Ciri 2008.08.31. 17:17:42

"Olvastam,hogy Timba szerint a statisztikák úgy alakulnak a toyota javára ,mert nem Ők adják el a legtöbb kocsit és ,ezért jó a megbízhatósági statisztikájuk.
Viszont eszerint nem kevés kocsiból kevés rossz,hanem sok kocsiból kevés rossz."

Kedves Niki! (vagy nemtom ki)

Igaz, hogy nem nekem szól de utána olvashatnál néhány dolognak.
2006 óta igen komoly mélyrepülésbe kezdett a Toyota a megbízhatóság terén.Például az ADAC szerint is, ahol gyakorlatilag minden kategóriában a VW mögött van a Toyota, és nem fogod elhinni de a BMW az egyik legjobb.

Már ne haragudj, de én magasan leszarom, hogy az USA-ban vagy a belpiacon mennyit adnak el Toyotából, hiszen itt élek Európában.

Annak pedig a Toyota csak örülne, ha valaha is több autót adna el Európában, mint a például a VW..

Tomas 2008.08.31. 23:10:26

Az adac szerint 2 mazda a legjobb most néztem,de az csak a Németországban szervizelt autókból indul ki. Viszont a legnagyobb mindenre kiterjedő megbízhatósági statisztikát egy Lexus vezeti, és az "átlag autók" mezőnyében a toyota prius vezet. A volkswagen csoportot amibe a skoda,seat..........beletartozik megelőzi eladásban a GM,és a Toyota is. A VW csoport egyébként rafkósan csinálja a meghibásodási dolgokat ,mivel külön csoportba teszik a skodát ,seatot.....-ot,viszont eladásokat tekintve a vw szegmenshez veszik. A skoda ami valóba vw technika pl. nagyon megbízhatatlan autókat csinál,de a seat se a legmegbízhatóbbak egyike,de a seat legalább dögösen néz ki. Na nagy vonalakban ennyit akartam.

Timba 2008.08.31. 23:49:17

Sziasztok , a hétvégén nem nagyon voltam gép elött.....hála istenek.
Niki drága mégegyszer elmondok neked pár dolgot mert látom vállon felül komoly kihivásokkal küzdesz.
1 Nem viccelödtem merényletekkel
2 Soha nem állitottam hogy a vw (vagy az opel mindegy )több autót gyárt mint a toyota. Ha figyelmesen olvastad volna észreveszed hogy valami olyat irtam több opel van az utakon mint toyota ezért beszélhetünk több meghibásodott opelről.
3 Nem tudok semmi bizonyitékot feltenni nektek ide.
A mostani munkahelyemről nem tudok hiszen elég nagy viszhangja lenne ha valami hivatalos adat felkerülne ide!Valoszinüleg másnap már nem lenne munkahelyem, ezért egy ilyen végtelenül setét nő miatt mint te vagy nem rugatom ki magam. A régiekről meg nem raktam el semmi müszaki infot.

Timba 2008.08.31. 23:53:07

TOMAS
Az angol autóklub felmérése alapján, az angol autosok az octaviát választották a legmegbizhatobb autónak 2007-ben.

Volt már skodád? Vagy seatod?

Szerintem megdöbbenél mennyire jó autók.

Timba 2008.08.31. 23:58:50

És még valami ..... hogy jön ide a feleségem?? Ebböl látszik mennyire olvastátok el amit irtam! Többször leirtam hogy a "barátnőm corollája"
Ez valoszinüleg nem jutott el az agyatokig! Valoszinüleg azért mert utána azt irtam hogy 4500 -nál kellett benne váltót cserélni!!! És hogy ha nem hajtod az autót akkor ellustul, és ingadozik az alapjárat.......persze lehet nem tudjátok mi az az alapjárat.
Niki te mivel foglalkozol? Ezzel még nem dicsekedtél el? Valoszinüleg valami komoly müszaki területen dolgozol!

Ciri 2008.09.01. 05:36:27

Tomas

Fussál neki még egyszer, mert marhaságokat írsz,több szempontból is.

Szólj,ha nem megy és küldök linket.

Timba 2008.09.01. 08:04:39

Németországban vége a japán autók fölényének a megbízhatóság terén: a német autóklub friss kimutatása szerint a hazai személyautók kiszorították az élmezőnyből a távol-keleti gyártmányokat.


Az ADAC által adományozott megbízhatósági díjat, a Sárga angyalt legutóbb a BMW X3 nyerte, mögötte az Audi A2 és a BMW 1-es széria végzett a dobogós helyeken. A negyedik a BMW által gyártott Mini lett, és csak az ötödik helyen következik egy japán kocsi, a Mazda3-as. Az első tízben nyolc német autó és mindössze két japán található. És sehol egy Toyota - az a márka, amely a korábbi években szinte kibérelte magának a megbízhatósági ranglista csúcspozícióit.

A változás annál is megdöbbentőbb, mivel 2005-ben még 9 japán autó szerepelt az első tíz között, ahová csupán egy német tudott beférni. A német autógyárak nem csodát műveltek, hanem jócskán tanultak a távol-keleti konkurenciától. Az eredmény: a BMW X3 típus tavaly 1000 autóra számítva alig 1,1 meghibásodást produkált, ami "gyakorlatilag hibamentes kocsit jelent" - mondta Thomas Kroher, az ADAC szakértője. Az egyezrelékes érték olyan hibákat takar, amelyekről a gyártó cég nem tehet - például az akkumulátor kimerülését egy bekapcsolva felejtett fogyasztó, például rádió vagy lámpa miatt.

Ennek tükrében különösen mellbevágó a Toyota statisztikája. Az egykor a megbízhatóság mintaképének tartott japán márka esetében jelentősen növekedett a meghibásodások száma: az ADAC statisztikája szerint a Yarisnál például, amely 2005-ben még elnyerte a Sárga angyalt, tavaly 7,5 lerobbant autó jutott ezer példányra. A Corolla esetében 8, az Avensisnél pedig 7,1 ezrelék volt a meghibásodási ráta (korábban a Ford produkált hasonló számokat), ami kifejezetten rossz mutatónak számít a múlt fényében.

(MTI)

Timba 2008.09.01. 08:08:22

Küldöm a forrást is, mert még rám fogjátok hogy én irtam a cikket(bár igy is azt fogjátok hinni):


www.origo.hu/auto/20080123-adac-a-nemet-autok-megbizhatobbak-a-japanoknal.html

Károly 2008.09.01. 09:41:13

Ez talán kicsit frissebb és nem egy német szervezet csinálta német autókat is belevéve és talán némi elfogultsággal saját autói felé,hanem a BBC-közölte. Talán ez kicsit hitelesebb,de csalódás lehet,ilyen elfogult embereknek,mint amilyen a CiraTimbaSanyey,aki egy ember! :)

Na itt az oldal és szégyeld magad!

www.autoipari-klaszter.hu/2008/06/20/a-japan-autok-a-legmegbizhatobbak-autoipari-minoseg/

Timba 2008.09.01. 10:23:28

Which? autós magazin szerint.


Károlynikiotto.....ez az autós magazin ez egy komoly fórum......megint felhoztál egy adu ászt!! Grat érte.

Egyébként meg ne legyél már ennyire korlátolt hogy nem érted meg SENKI NEVÉBEN NEM IROGATOK!!!!!
éS MIÉRT IS SZÉGYELJEM MAGAM TE KORLÁTOLT BAROM????
Sikerült megint kihiznotok belölem az állatot....ügyesek vagytok....keveseknek sikerült eddig....de hát ti valoszinüleg ezért vagytok itt.....lévén az autókról fogalmatok nincs.
Probáljatok a lényegről beszélni és olyan stilusban mintha anya nevelt volne fel....

Lottó 5-ös 2008.09.01. 11:59:04

Bejönne a lottó 5-ös biztos vennék egy lexust. :)
Min megy a vita,mert e topic az mx5-ról szólna,de mind1. A japán autók úgy általában megbízhatóbbak kicsivel,mint bármi más,de amióta több országba gyártanak több féle autót is így eltűnt a nagy szakadék. Így lehet,hogy a japánok a legmegbízhatóbbak,de egy német olasz francia......autó is kb. egyformán megbízható,biztos van különbség,de ez elhanyagolható ugyanis ,Oroszországban is raknak össze sok autót,nem csak a ladát. Szóval amivel a japánok a többiek előtt járnka az max. a tervezés,az összeszerelés már tök mind1,ezek miatt amiket írtam.
Amúgy timba ne idegeskedj,mert egyszer fent -egyszer lent,régen a német autók legalább annyival a japánok előtt jártak,mint most a japánok a németek előtt,fog ez még fordulni egyszer megint.

Lottó 5-ös 2008.09.01. 12:08:04

Egyébként a BBC nem korlátozza le egy országra a felméréseit,ezért közölhetett mást az adac (bár kicsit régebbi az adac felmérése). A sárgaangyal meg kimegy yarisos nőkhöz gyakran,még ha a benzin fogy el akkor is! :))) Kicsit túlozva,de a lényeg,hogy érdekes felmérés ez,hogy úgy nézik ,hogy melyik tipúshoz hányszor megy ki a sárgaangyal, furcsa. :) Mindegy a németek egyébként is "kicsit" mindig a minden "szentnek maga felé hajlik a keze" gondolkodás szerint csinálnak mindent,de ez érthető valamennyire.
Semmi baj nincs ezzel,hogy a japán gépek megbízhatóbbak a németektől,nekem példáúl Megane-om van és semmi bajom vele,biztos nemfut annyit ,mint egy japán,de cserélem 5 évente úgyis a kocsiamimat.

BMWMiki 2008.10.17. 20:30:53

Egy BMW és egy Mazda ég és föld.
A vita fölösleges a BMW a jobb az E30 318-cam bármikor lever egy mazdát nem kell 2.8 cas motor hozzá ja amúgy meg a sofőrön is sok múlik

_RaZeR_ 2009.08.07. 09:41:09

@Timba: A tied 1.9 turbo, egy honda meg sima szivo. Egy 1.6vti Turbo-val gondolom meggyülne a bajod neked is nem véletlen hogy 2000cm3 alatt az első 3 helyen európába honda van. 1. pont egy magyar egy 680 lovas Civic! Ültem erős seatba, faxa volt, de egy 1.6vti itr szelepekkel tartja nálam eddig a csúcsot, mikor megforgatta a 4-est és társai...

_RaZeR_ 2009.08.07. 09:44:16

@Timba: Az adac német... érdekes hogy a németek lettek a megbízhatóbbak :D De... nézzetek meg 3 autószervíz udvarát és tele német kocsival japán meg sehol, 1-2 max
süti beállítások módosítása