Bimmerek a lakótelepen

  2008. június 16. - Winkler Róbert Címkék: bmw x5

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra


Fordítottam egyszer egy könyvet, Kis útmutató az élethez volt a címe. Általában utálom az ilyen recept az életre-típusú szakirodalmat, nálam Márai Sándortól Balázs Show Balázsig mindenki azonnal elássa magát, aki ilyet ír, persze óhatatlanul is lehetnek bennük bölcsességek. A Kis útmutatót valami amerikai faszi írta a fiának, aki egyetemre készült, és először csak néhány alapszabályt akart lejegyezni az okulására, az dagadt később könyvvé.

És hát nem is rossz a könyv, bár mondom, őszinte részvétem mindazoknak, akik egy ilyenből akarnak megtanulni élni. A legmaradandóbb szabály, mármint ami bennem megmaradt, hogy a lakásod legyen a lehető legdrágább, az autód a lehető legolcsóbb. A fószer nem nagyon fűzött magyarázatot a bölcsességekhez, igazi orákulumként csak kinyilatkoztatta, aztán mindenki szűrjön le belőle, amennyit tud.

Ezt rögtön átláttam: normális ember a lehetőségeihez mérten legdrágább lakást vegye, hiszen egyrészt abban kell leélnie az élete jelentős részét, másrészt az ingatlan egyben befektetés is, ami minimum tartja az árát. Az autó meg épp ellenkezőleg. És itt még kivételeket se nagyon lehet mondani, hogy ilyen-olyan érdekes veteránok milyen jól tartják az árukat, mert ez még tőlünk nyugatabbra is elég nagy lutri.

Szóval ehhez már régóta tartom magam. Lakást vettem hitelre, hiszen az albérlet díját úgyis ki kéne fizetni, akkor meg már a sajátomba ketyegjen. Közben elég olcsó autókkal közlekedtem, de ha jól számolom, és nem kavarom a különböző lakás/autó/évjárat-árakat, az autóm sose volt drágább, mint az aktuális lakásom piaci árának tizede. Nyilván van egy minimum, ami alatt nem érdemes autót venni, de ez inkább üzembiztonsági minimum.

Vannak szakmák, ahol valamennyire virítani kell, hogy az embert komolyan vegyék. De azt leszámítva, hogy egy rozsdától málló nagypolszkival megjelenő üzletfél valóban riasztó lehet, egy új Octaviánál vagy Corollánál drágább dolog teljesen felesleges. Bennem legalábbis nagyobb bizalmat kelt valaki, aki nem az autójával akarja megmutatni, mekkora császár. Hátha mennek csődbe a jövő héten valami teljesen irreális nagyzási ökörség miatt, például.

Viszont azok az autósok, akik itt parkolnak szerkesztőségünk közelében, a panelházak alatt, valószínűleg nem a Kis útmutató szellemében nevelkedtek. Akárhányszor megyünk ebédelni, mindig áll ott legalább egy X5-ös, de inkább kettő. Legutóbb meg is álltam fotózni, akkor vettem észre, hogy ez igazából három. Plusz még egy 5-ös Touring. A lakótelepi parkolóban.


Mi van itt?!

Megnéztem egy ingatlanos portálon, hogy errefelé, Újpesten hogyan mérik a panel négyzetméterét. Hát tízmillió felett (11,5) már 70 négyzetmétert adnak, kilátással a víztoronyra. Bármelyik lakásban éljen is a tulaj, jóval olcsóbb a kéró, mint az új X5-öse. Oké, ismerek embert, aki a békásmegyeri lakótelepen lakik, örökölt egy belvárosi lakást, majd mindenki megrökönyödésére nem beköltözött a belvárosba, eladva a panelt, hanem eladta a belvárosit, az árából megvette a szomszéd panellakást, és egybenyitotta a kettőt. Gyakorlatilag lett egy vadászkastélya a 8. emeleten.


De milyen érzés megérkezni a tízmilliós lakás elé egy tizenötmilliós autóval? Jó? Ennyi erővel egy aktatáska pénzt is tarthat az ember az utcán; azt se sokkal könnyebb ellopni.


Van egy autóhifis barátom. Az egyik plázában volt neki boltja, de eladta. Egy ideig jó volt, mert jöttek ezek a kopasz, gyúrós-kokszolós fukszos csávók, hogy például az X5-ösbe rakjon nekik nagy zenét. Rakott, fizettek, hozták a havert, az csak kipróbálta volna, oké haver haverja, persze, vigye. Aztán csak eltűnt a csávó, az autóban félmilliónyi cuccal, vagy előkerült, de letagadta, és igazából ez az egész X5-ös/fukszos/gyúrós szubkultúta erről szólt, hogyan kéne lenyúlni a másikat. Mert ugye igazából a bűnözés is munka, egyszerűbb simán simliskedni, kölcsönkérni aztán eltűnni, majd csak lesz valahogy. X5-ös meg már csak csajozáshoz is kell, hisz’ anélkül ki az ördög kíváncsi egy behízott nyakú, lélekben félnomád tulokra?


Szóval ez így, mint életmód, eléggé feszített víztükör. Egyébként se túl életszerű ez az új X5-össel a panelparkolóban-helyzet. Persze ha valaki tud egyéb magyarázatot, és valójában panelban lakni és luxusautóval járni tök ésszerű, érdeklődve várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr85514898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martong 2008.06.16. 16:44:56

egyetértek, én is azt vallom, hogy az autód ne érjen többet a lakásod/házad 15-20% ánál, engem mindig cinkelnek, hogy Skoda Fabia-val járok (naja csak 384 négyzetméteren tengetem az életem :D ), mindig csak röhögök a 70-80 négyzetméter mellé vett A6-os audin, jah azzal lehet jaszkarizni a pláza előtt, de bazze egyszer haza is kéne vinni a csajt....

IQLight 2008.06.16. 16:45:36

van aki utazgat, van aki drogokra költ, van aki az egyháznak adja... mégis mi közünk hozzá?

malac 2008.06.16. 16:45:37

cégautó? a belvárosban élni egyébként sem egészséges, azt mondják...

jani 2008.06.16. 16:46:28

Nem biztos, hiogy nagyobb lakásra van szüksége az illetőnek, akármennyit keres. Ha egyedül él, és közben megszedi magát, miért ne vehetne úgy komoly autót, hogy nem vágyik más környékre (mert ez valamiért nagyon megfelel neki), nagyobb lakás meg nem kell neki, mert nem tudja belakni. Szerintem ez nem irreális dolog - legalábbis egy pár évig.

Káposztakukac 2008.06.16. 16:47:15

1) a fent mutatott bimmerek öbbsége gondolom jó óccsón került használtan az országba.

2) ha 1) nem igaz, akkor is könnyen lehet, hogy céges autók.

3) konkrétan az 1-es számú, vadi új X5 esetében arra tippelek, hogy a tulaj csak azért állt ott, mert valami dolga volt ott. üzlet, titkos szerető, kurva...

zon 2008.06.16. 16:49:24

Biztos,hogy ott laknak? Odajárnak cuccért,gyúrni,kúrni stb...

okoska · http://www.kalandrover.hu 2008.06.16. 16:51:57

Robi!

Nem ismered a magyar valóságot. Nem laknak ezek a népek ott a panelban. 1: Általában hölgyek adják a zongoraórát, aztán néha rájuk néznek a főnökök.
2: Ezekben a jó kis panelekben lehet igazán feltünésmentesen létezni egy "irodával", ahol iratok cserélnek gazdát, bankkártya olvasókat mókolnak, stb. A szomszédok sem ismerik egymást, hát még ha fél évente cserélődnek a "bérlők".

Ricky3153 2008.06.16. 16:52:19

Egyszer már volt egy ilyen kommentem: az asszony fele fizetése, meg az tetovált figura seftes haszna megy a bimmer törlesztőjére, a gyerek meg zsíroskenyeret visz az iskolába, a rezsit meg a nagyi nyugdíjából fizeti, amit akkor kér el amikor a hízott kacsát meg a zsák krumplit elhozza vidékről. Ennyi.

martong 2008.06.16. 16:53:55

mégvalami, az általunk olybá tisztelt, utált, félt nagy német cirkálók nagyrésze 5-10 éves részletre lett véve, na az tényleg gáz, ha már mutatni akarja mennyi pénze van, akkor vegye meg egyösszegben, vagy vegyen stílusosabb autót, ugyanaz a helyzet, mint a ruháknál és az ékszereknél
ismerek olyan gyártulajdonost aki, síma s60-as Volvoval jár, és karóürán kívül semmilyen ékszert nem hord, hozzá képest ezek a felfukszozott egybenyak barmok nagyon pici halak, csak ők azt hiszik többek ha vesznek nagykocsit, sokékszert aztán kvakemények a bankdenszhól vagy a bed előtt, és hazaérve eszik a bóti-hústsohanemlátott-párizsit, meg a fonnyadt paprikát a leértékelt kenyérrel, amíg én jóízűen majszolom a libamájamat, és járok egy tizedannyit érő kocsival, de az életszínvonalom messze fölöttük van, ezeket többnyire lúzernek hívják ;)

B 2008.06.16. 16:54:28

jó a szó IQ!

bugajózsi 2008.06.16. 16:54:30

Lehet a csajához jár,vagy annál lakik. :)

86c 2008.06.16. 16:56:57

megfelel neki a panel???!!!
jómultkorában volt hír hogy zuglóban kigyulladt /persze magától felgyulladt a csomagtartó meg a motortér külön/ egy s merci. na emberünk albérletbe nyomja és autókkal /nyílván adófizetéssel is foglalkozik nagy tételben/ seftel. mostmár csak 1 db szlovák rendszámos s mercije van. neki is biztos megfelel az albérlet.
el kell innét menni, ezek meg maradjanak itthon a segélyből élőkkel együtt aztán éljenek meg egymás adójából.
bocs

Zoz 2008.06.16. 16:57:16

Es akkor az 525d Touring meg nehany X5 csak a jeghegy csucsa! Eppenseggel azon a lakotelepen lakok, ahol ezek az autok parkolnak, igy az ablakbol allandoan latom a kulonbozo csodakat! Regebben honapokig allt itt egy M5, gyakran van itt egy M6-os, 530d, korabban egy 530xd Touring is. De volt itt mar Cayenne Turbo S, uj X5, uj S 320cdi, Boxster, stb. Es egyik sem alkalmankent, hanem hosszu honapokig pihent itt ejszakankent. Azt mar nem is emlitem, hogy az M6-os meg az egyik 5-os szlovak rendszamu!

System 2008.06.16. 16:57:51

Az utolsó touring egy E39-es. Használt ára kb 4 millió, ezért már 2003-2004-es évjáratokat kapni. Ez nem felvágás, csak 4 millióért ő nem egy Chevrolet Lacettit vesz, hanem egy használt BMW-t...
Az X5-sök valóban túlzások, de mit várunk Magyarhonban, ahol mindenki tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér?

ps3peter 2008.06.16. 16:59:22

Magyarországon igaz, de nyugatabbra nem. Én is társasházban lakom (nem panel) Németországban - albérletben. Pontosan ugyanúgy mint a népesség 60%-a. Viszont BMW-m van, viszonylag új.
Mert inkább kifizetem a fizetésem negyedét albérletre, minthogy 2-3-400ezer euróval eladósodjak 30-40 évre... A fizetésem maradékából (+ a feleségemé) meg meg lehet élni, a kocsi pl. böven az éves fizetésünk alatt van értékben.

Foximaxi 2008.06.16. 17:00:22

Nálunk is állnak érdekes autók a környékbeli lakótelepen. 2007 Subaru Imreza, 7-es BMW (már az új design), CLK Mercedes, hogy csak hirtelen említsek egy párat.

Zoz 2008.06.16. 17:00:38

a szurke 525d Touring a kremszinu bor belsovel egy kb. 50-es faszie, a fekete X5-tel egy szoke csaj jar! Az M6 pedig egy 30-as csavoe. A Cayenne Turbo S es az S 320 cdi ugyanaze kb. 40-es foszere volt, lenyegeben a Porsche-t valtotta a Merci.

Csabar 2008.06.16. 17:00:52

Kedves Róbert!!!
Lehet hogy elkerülte a figyelmedet de a 3 as számú bömbőlőtől jobbra is van egy bár lehet hogy nem X5?? De szerintem egy jobb X3 is van 10 guriga. Pl ahol én lakom ott a piríz őslakosok ált A6-E300-525 vonalon mozognak és kb 2 szobás kégligben nyomulnak az 5 pulyával!

AP (törölt) 2008.06.16. 17:01:14

Nem mindenki nyújtózkodik tovább, mint a takarója. Csak a hülyék.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.06.16. 17:05:17

OFF: ha valakit a régebbi vasak érdekelnek, kukkantson be a galériámba ^^ Tegnapi OT tali képei.

GiXXXer 2008.06.16. 17:05:23

Én ismerek egy IGAZI maffiózót, olasz, van neki 3 vágóhídja, meg még vagy 4-5-ben van részesedése, több hűtőháza, lakóparkokat, meg bevásárlóközpontot épít, fuvarozó cége van, asszem 17 kamionnal, és persze csak saját részre fuvaroz, mert az évi kb. 300 milliárdos!!! (és ez csak a helyi vágóhíd, összvissz 1000-1500 milliárd mehet át a keze között) forgalma mellett simán megéri. Most vett pár hete 8 vagy 10 élőllatos nyerges kamiont... :P
És mivel jár? Hol lakik?
Van pár céges autója, egy 3-4 éves C klasse, persze fullos, vagy!!! egy 10 éves E klasse van alatta! Tavalyig CSAK az E mergát használta, pont olyan, mint egy helyi szobafestőé, csak nem diszperzites! És 70nm-en éldegélt, nemrég költözött ki az általa épített lakópark egyik házikójába.
Jah, és még most is Nokia 3310-essel telefonál, nem vesz havonta százezres telót, pedig lazán megtehetné.
Persze ő könnyen van. Amikor legyalulta a Mercije elejét Fiat Uno 1.1-essel andalgott egy pár napig, kicsit mosolyra fakasztó látvány volt. De akárhova megérkezett, senki előtt nem kellett villantania, mindenki tudta, hogy Ő az!
Itt a nagy különbség a műmájer, és az igazi májer között.
Aki tudja, kiről beszéltem, megfejtéseit írja le ide, nyereményként egy láda 'Bőr nélküli nyesedéket' sorsolunk ki... :P

malac 2008.06.16. 17:05:41

és akkor most menjünk ki fényképezni budára a soxázmilliós paloták elött álló huszonéves rozsdatemetőket :)

Foximaxi 2008.06.16. 17:07:19

Panel Plusz program. :)

zajcev 2008.06.16. 17:10:33

németben egy 10 millás audi nem luxus és még a Winkler elmélete szerint sem mert ott egy 80nm lakás 100-120 millióba
kerül..
bár nem zavarnak ezek a tulajok,de engem már az bosszont ha évi 150ezret bukok egy autón, mert csak egy darab tárgy. a gondolattól hogy vki éventve 500ezer 1millát bukjon csak a kocsin felfoghatatlan, hát még ezen a luxuskocsin mit buksz..

System 2008.06.16. 17:11:51

martong! nincs igazad... Az hogy valki részletre vesz kocsit, az egyáltalán nem baj...A hitellel magával nincs gond, csak ha ész nélkül vesszük fel...
Mweg hogy valakinek panel lakása van de A6-al, 5-ös BMW-vel, netán Merciveél jár? valószínű mind használt, 5 év körüli autók, melyek használt piaci ára, egy jól felszerelt Suzukiéval vetekszik... Az meg hogy miből tartja fenn, az meg az ő dolga..
De ha most egy új Civicet látott volna a Winkler a parkolóban, azt mindenki leszarná, pedig az 80% hogy többe fájt mint a fentebb soroltak...

kariking · http://ralialfa.blogspot.com 2008.06.16. 17:13:09

kicsit arrébb egy másik lakótelepen lakott egy - gondolom - szintén nem sok adót fizető ember a családjával. Ő simán elmondta, hogy azért lakik a telepen, mert így nem robbantják fel a házát. Aztán a kocsiját robbantották fel egyik éjjel... bár érdekes módon akkor pont nem a sorban parkolt, hanem egyedül kicsit arrébb... Ja valami nagy merga volt ha jól emléxem.

Krisi 2008.06.16. 17:14:44

Sokan már megint nem afeltett - költői . kérdésre reagálnak:
Arról szól a cikk, hogy nálunk ennyire szánalmas emberek vannak, akik eladósodnak 10 évre egy szar státusszimbólum miatt, amit aztán rosszabb esetben ellopnak vagy Totalcar-ra törnek.

Ezekről az emberekről szól a bejegyzés, akik többet adnak a látszatra, mint a saját életük minőségére. Szánalmas.

De legalább vanmivel keménykedni a pláza előtt, biztos megéri. És most leht mondani, hog az irigység bszél belőlem, mert nincs X5-ösöm :) Napersze.

tudós 2008.06.16. 17:16:06

Most komolyan srácok azt gondoljátok ott laknak?

lakótelepi bűnözésről, örömtanyákról nem hallottatok még soha?

ez a munkahelyuk

sok sikert és gondolkodjatok mielőtt írtok 4 oldalt semmiről.

t

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.06.16. 17:21:02

ebből a cikkből nekem az jött le, hogy alulértékeltek a lakások. :P

Zoz 2008.06.16. 17:25:00

Miért ne lakhatna ilyen helyen? És miért lenne az szánalmas? Csak úgy van vele, hogy mindegy mit lát az ablakból, mert egy kétszobás panellakást is meg lehet úgy csinálni, hogy egy újépítésű lakás elbújhat mellette, arról nem is beszélve, hogy gyakran ott sem túl csodás a kilátás. És ezért úgy van vele, nem költ fölös milliókat, a kilátásra, hanem inkább autóra. És reménykedik, hogy nem űzik a panelhobbit minden nap a feje fölött (fúrnak), és akkor ugyanott van. Néhányról egyébként konkrétan tudom, hogy itt lakik, és nem üzletelni jár ide.

Cornucopia 2008.06.16. 17:28:25

Hát elárulom nektek hogy a lakás sem egy jó befektetés, mert ugye 10-15 millát be is lehet fektetni és -ha jól van befektetve- akkor többet hoz, mint amennyiért a lakást bérli na persze ebből lehet bimmert venni -részletletagadásra :))- meg aztán könnyebb is a tiplizés egy bérelt lakásból ugyi?

michlen 2008.06.16. 17:32:50

Nállunk vidéken a kínaiak nyomják így. Van 3db új X5-ösük meg 2db X6 ami a főnököké. A többiek(15en) új sharanokkal járnak. Lehet kaptak flottakedvezményt is rá :) Jah a főnökök gyerekei meg 350Z,RX-8,Lancer EVO IX-el mászkálnak

_sokadik 2008.06.16. 17:33:38

Nem életbölcsesség, hanem csak a szokásos sznob panelfikázás ez a "panellakó minek vesz 1 millánál értékesebb autót" duma.

A vidéki ház- és lakásárakat nézve, ilyen alapon fél M.o. nagyzoló lúzer. A 3-4 millió ft-ért (sem) eladható házban lakó falusi milyen kocsit tartson, mállott zsigulit?

Számos oka lehet, hogy valaki lakótelepi lakásban lakik + normális kocsival jár. Például, mert pont jó ott neki, a saját szempontjai szerint.

Esetleg egy másik életbölcsességben hisz: "hülyeség 25 évre eladósodni egy neogagyi lakóparki kégli miatt - inkább élj jól, amíg tudsz."
Ezért az "adósodjunk el könnyen, gyorsan 25 évig jelzáloggal terhelt lakásért" projekt helyett az éppen megfizethető és elfogadható minimállakásban gondolkodik, a fennmaradó pénzéből inkább jobb kocsival jár 25 évig, és beutazza a világot ezalatt.
A >10 millás bimmer valóban túlzás lenne, tippelem h. egyiknek sem ott lakik a gazdája.
Pl. az anyukáját jött meglátogatni:) Vagy beszedni a védelmi pénzt a panelalji kiskocsmától...

Előbb-utóbb (lehet hogy előbb) ugyanúgy elvisz a hullaszállító autó a panelből is, meg a drága lakásból is, akkor nem mindegy mennyit ér?

a 2008.06.16. 17:37:23

Nem az a gond, hogy valaki albérletben laik és drága kocsit vesz. Az volta vágya, megspórolta(?) a rávalót. Az a gond, hogy a drága kocsitól többnek érzi magát.

Korábbi sztori (kb. 6 éves): 750-es BMW-vel beállt mellém a benzinkúton egy fiatal gyerek, bőrnadrág, légyszemüveg, lakkcipő minden ami kell. Én teletankoltam az olcsó kocsimat, ő tankolt, vett egy doboz cigit, és kapott vissza 2000-ből.

Igazából ez a baj. A fejekben vannak gondok.

Balee87 2008.06.16. 17:39:45

"mindig csak röhögök a 70-80 négyzetméter mellé vett A6-os audin"

Azért 70-80 négyzetméter már nem olyan rossz. Na meg az már családiházba sem. Szal én simán bevállalnám ezt a kombinációt a mostani 50 négyzetméter és 10 éves autó helyet... :)

Balee87 2008.06.16. 17:41:09

Ja bocs még van egy új Sprinterünk... akkor most buzi e vagyok?

Dave 2008.06.16. 17:42:47

Szerintem sincs semmi gond azzal, ha valakinek több milliós autója van, de csak panelban lakik...

Egyébként a képeken, amit csatoltál, csak egy olyan autó van, ami 10 millió felett van, az új x5.

a fekete és az ezüst régi x5 már 6 millió alatt is lehet kapni, 525d touring meg 2-2,5 milliótól. kitudja milyen motorral, milyen felszereltséggel vették és egéyként meg ugye MINDENKI kaphat már hitelt...

jani 2008.06.16. 17:46:06

Ja és bocs: ha így gondolkodunk, akkor a panelben lakók ne menjenek el nyaralni se, csak a lakás árának bizonyos %-áért? Hiszen ha elmegy mallorcára a családdal (mert mondjuk erre spórol, nem új lakásra), akkor is nagyzol? El kellene már felejteni a kocsit és alakást összemérni. Ma megkereste az árát, költse, amire akarja. A múltkor olvastam itt az indexen Karotta egyik cikkét, amiben ízt írta, hogy kb. 6 kocsiból álló flottáját nézegette, és h. ebből egy budai lakás ára is kijöhetett volna. Most akkor Ő is hülye? Én nem hinném. Ez a hobbija, így tartja jónak az életét és jól érzi magát. Mások szerint mi vagyunk a szánalmasak. Szerintem mindenki úgy él, ahogy akar, amíg mást ezzel nem bánt (irigység nem számít bele!).

Cornucopia 2008.06.16. 17:48:03

Van egy ismerősöm 323-as bimmerrel jár (mert ugye az 6 henger) 10 éves részletre 10% beugróval kopasz kigyúrt és rádiotelefon boltja van. Ékszer: motorkiemelő csörlőnek a lánca (aranyból, vagy annak látszó anyagból), legföbb saját értéke a rádiótelefonja, meg a cipője !!! A többi rádiotelefon hozomra van nála, az újakért pedig "elugrom a nagykerbe, mindjárt itt vagyok", na Ő is lakótelepen bérel...

Geri 2008.06.16. 17:48:25

ezeknek az értéke az elsőt kivéve nem számot tevő..... asszem a Karinak volt egy cikke, ami pont a használtan elérhető luxusról szólt egy 3 gurcsnis 750 személyében.... a négyből 3 max 20-30%-kal drágább!
amúgy meg egyetértek a cikk lényegi részével, hogy mindez az eszetlen villantás jegyében zajlik. már én is sokat agyaltam régebben a jelenségen sztem is ha meg nem villantás, akkor komoly bújkálás, vagy nőjénél lakás
vagy egyszerűen nepper, aki kb akkora összeget forgata megélhetéséért mint a lakása, márha nem albérlet!

amúgy sok ilyen van ami nekem konkrétan rémlik: nem messze onnan a Gyöngyösi sétány végén egy új 911-es meg egy két Merci, meg egy tömbnyire onna egy Quattroporte.....
illetve csepelen szintén van egy ház ,ami előtt 911-esek, Cayennek, X-5-ösök, Evo-k.. meg hasonlók állnak!!
egyszer láttam egy konkrét tulajt is: egy három fős kis család állt be éppen a garázsba a Hős utcában egy pár hónapos Tuareggel a panel aljába... azon ledöbbentem, hogy ennyire igénytelenek lennének?? mert se nem belváros, se jó közlekedés, nagy zaj, bűz... és az utca másik végén a város egyik legnagyobb gettója!!!!!
de a legjobb mait láttam: Dzsumbuj (gubacsi-illatos kereszteződés) új Mondeo pár hónapig :)) pedig azok 70 éve is kényszer lakások voltak és amai napig még fürdő sincs!!

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.06.16. 17:49:47

ja, amúgy meg az életminőségemet erősebben befolyásolja, hogy hol, milyen és mekkora lakásban lakom, mint az, hogy kié az a lakás.
ugyanígy egy - saját szempontjaim szerint - jobb autóban jobban érezhete magam, de az autóbérlet mégiscsak rosszabb üzlet, mint a lakásbérlet. ja, és nem kell vadiújnak lenni annak a jóautónak, de ezt nem kell magyarázni Robinak

enthusiastic 2008.06.16. 17:51:16

Gixxxer a hiba most tényleg beütött nem tudom honnan beszélsz 300 milliárdos eredményről mikor a leggazdagabb magyar Demjánnak is "CSAK" 260 milliárdos össz vagyona van.

Valamelyikőtök elmondta, hogy melyik autóval ki jár, de az is elképzelhető, hogy a lopott autókat pihentetik egy kis időre ezeken a helyeken...

Kariking ezt robbantgatós dolgot sem értem, nem tudom miért kell ezért panelban lakni egy új társasházat ugyanúgy védhet a hely szelleme, és még mélygarázs is van, a magányos parkolás helyett...

Végezetül pedig: nincs mindennek feltétlenül értelme, két mondás mindig igaz: a látszat csal, a látszat nem csal.

xafbx 2008.06.16. 17:51:26

Miért ne lakhatnának ott? Nálunk is van egy csomó fószer aki panelba lakik. Ök is az miatt nehogy kinyirják őket.Mi előttünk redszeresen áll egy 3as audi, egy s6os audi,meg egy VW phaeton, de van a többi lakótelepen bmw x5, Q7 4,2quatro, ML merci, 2004es ford mustangok, Aston Martin Vanquish-ről nem is beszélve. És ez csak egy kis varos Pozsonytol délre...

raveman1 2008.06.16. 17:52:47

én azt szeretem bennünk magyarokban, hogy alapból fel sem tételezzük, hogy azért vette, mert neki ez tetszett. Egyébként meg az ő dolga, nem hiszem hogy bármelyikünknek is köze van egymás vagyonához.Nem mindegy ki mire költ?
Hm?
Én budán lakom a II.ker-ben, nem olcsó házban.
Én amit tudok, utazásra költöm, higyjétek el nem rossz januárban a níluson hajókázni.
A kocsim egy 9 éves mégane, kb. 800e-t ér.
Akinek x5-je van, egészségére, ha azért vette mert tetszik nekem az is jó, ha jaszkariból, engem az sem érdekel:))

Balu 2008.06.16. 17:55:34

IQLight-nak van itt igaza

szakmernok 2008.06.16. 17:56:34

Martong!

Fogalmazz már magyarul!

Egyébként most magadat igazolod a Fábiáddal meg a kastélyoddal. Ahol lehet a szüleiddel élsz.
De biztosan neked van igazad!

lego 2008.06.16. 18:02:31

én egyáltalán nem lepődöm meg a látványon. A főbérlőm XI kerben ugyanabban a házban lakik mint én, új Honda legenddel jár, 60 nmen lakik a panelban. Eccer lakásán fizettem a pénzt, és az belül nem panel, nem lakás, hanem puccos luxos tükörterem. Szal így áll a panelek elött a 3 bimmer.

Bobby Baccala 2008.06.16. 18:05:05

nekem egy bróker barátom mesélte, hogy egy ügyfelük lakókocsiban lakik, de M6 ossal jár! ott pont a verda ér 10szer annyit mint a lakás :)

Gabor 2008.06.16. 18:11:44

nekem is ML em van es alberletben lakom...mondjuk Angliaban....

csajozni vettem mert ebbe bugyi nelkul szallnak be a lanyok...meg itt is...magyarrol mar nem is beszelek...ott hozza az egyik bnojet is...
amig renault lagunakkal, mondeokkal jartam leszartak mert mindenkinek olyan van...

en azt mondom lehet azok az emberek akik magyarba x5 ossel jarnak szeretnek pl teli reggeleken meleg kocsiba beulni , kicsit jobb erzes mint egy 3 millios szaros szuzukiba kapargatni az uveget nagykabatba....

Bret 2008.06.16. 18:12:30

Ez most valami ingatlan vagy józansági fórum, vagy autózás iránt elkötelezett rajongók oldala? Nem örülni kéne ha valamelyik hozzánk hasonló autóőrült meg tudja venni álmai autóját? Kit érdekel, hogy hol lakik és fukszos e vagy sem? Tudjunk már örülni annak ha valaki meg tudja akarja valósítani az álmait. Aki pedig el van eresztve és Fábiával jár az rengeteg örömtől fosztja meg magát amit más komolyabb kényelmesebb, jobb autók tudnak nyujtani. Mindenkinek szíve joga ott lakni és olyan kocsival járni amilyennel szeretne. Hajrá mindenkinek vegyetek sok jó érdekes, drága és erős autót, fábiát meg ráértek venni majd a nyugdíjból. Éljenek az autók és az autóőrültek, nekik készül a Totalcar állítólag.

divatmotoros · http://divatmotoros.blog.hu 2008.06.16. 18:12:45

Arra nem gondoltok, hogy az egész lépcsőház a bimmeresé?? ;)))

jani 2008.06.16. 18:14:27

Az én társasházi lakásom egyébként kb. 12 milliót ér, és mostanában szeretnék venni egy használt s60R volvót. Egyszerűen nem kell nagyobb lakás, a környék jó, a lakás jó, a szomszédok jók, munkahelyem 1 perc. A kocsi kb. 6-7 milla sávban mozog használtan a hasznaltauto.hu szerint. Csak az a bajom, hogy nem tudom, melyik reális (a km. állások kissé gyanúsak), és bár vezetni szeretem a kocsikat, műszakilag nem értek hozzájuk. Tudom, h. off, és bocs, de ha valaki ért hozzá, nem nézne rájuk az említett honlapon, melyik lehet a leginkább reális vétel? Előre is köszi!

eltoro 2008.06.16. 18:15:39

Erdemes lenne peldat venni mas orszagokbol. Itt Angliaban az auto nem, vagy csak kicsit statuszszimbolum. Meglepo volt latni, hogy az autok nagyresze 1,2-2.0 kozotti. Hasznalt nagy autokkal szinte kivetel nelkul kelet europai bevandorlok jarnak. Itt az auto munkaeszkoz, mivel a tomegkozlekedes minimalis (nem London). Szerintem ez a normalis.

Dév 2008.06.16. 18:16:31

Ez megint a tipikus magyar mentalitás, hogy a másik így meg úgy, és ítéletet mondunk felette:

Mindenki azt csinál, amit akar!

Winkler, téged meg nagyon bírlak, de nincs jobb dolgod, mint ezen vekengeni?

jani 2008.06.16. 18:16:46

Ja és bocs, de kp-ban ki tudom fizetni (nem nagyképűsködni akarok), és nem is csajozni kell, hanem egyszerűen szeretnék egy q...va jó autót.

Szabi 2008.06.16. 18:18:28

Egy ilyen hülyaségről is cak magyarországon lehet fél kilométert vitatkozni. Mindenki azt vesz amit akar és amit tud. Gyerekek a kommunizmusnak vége lett. Legalább is nekem azt mondták.

GGG77 2008.06.16. 18:18:51

Én már a hevromat sem értettem 4 éve, amikor majd 4 milkót ölt egy 525tds-be miközben a szüleivel lakott és nem volt állandó munkája...

GGG77 2008.06.16. 18:20:58

De ez a ritkább, Robi.
Ezeknek az X5 tulajoknak hidd el, hogy nincsenek filléres gondjaik a BMW megvétele/fenntartása miatt. A telepen a csajok dolgoznak, vagy ott van az "iroda"...

Bret 2008.06.16. 18:21:14

Hát ez az hogy én pontosan értem a haverodat pedig nem is ismerem.

GGG77 2008.06.16. 18:22:22

Ja, és a 4 autóból 3 akár 6, illetve 10 éves is lehet.

Sam8888 2008.06.16. 18:23:50

"Persze ha valaki tud egyéb magyarázatot, és valójában panelban lakni és luxusautóval járni tök ésszerű, érdeklődve várom."

Magyarázok én neked olyanokat, hajjaj!

-Kopasz gyúrós barátunk nemszeretné ha a felesége előtt kéne a többi barátnőjét meghágni.

-kopasz gyúrós barátunk csak albérletbe adja a panelt és pont most jött beköltöztetni az új lakót

-kopasz gyúrós... szóval barátunk éppen jött biznicelni valami kisstílű dílerhez

-barátunk éppen csak arra járt és megállt rokonlátogatóba

-barátunké az egész panel, akkormeg miértne lehetne 15millás kocsija? :)

Lehet, hogy jó ügyvéd lennék? :D

GGG77 2008.06.16. 18:24:21

"Bret 2008.06.16. 18:21:14
Hát ez az hogy én pontosan értem a haverodat pedig nem is ismerem. "

Én a feléből vettem volna egy, 323-ast, Corollát vagy Civicet. És valszeg a szervízt se annyiszor kellett volna látogatnom...;)

Eco-t 2008.06.16. 18:25:11

Autó nepperek,ebben áll a pénzük,ennyi.

uhu 2008.06.16. 18:25:36

Miért kell már megint irigykedni ?
Nem vett nagy házat , mert elég neki egy nappali+háló meg a nyolcvanszorszázhúsz ...
Harmada a rezsije , mint egy két szintes családi háznak , az ára meg a tizede .
A különbözetből megvan a bömbi .

Egyébként ismerek egy srácot aki alig minimál bér felett keres , és 3 évig keményen spórolt hogy meglegyen a 350g-os fuksz... Mégse szólom meg - irigy sem vagyok .

Sam8888 2008.06.16. 18:26:44

Ja! És ma láttam egy 911-et (asszem 996 vagy 9997 lehetett...) a Gerand hotelnál az Etele tér közelében... Köztudottan nem egy drága hotel.

Sam8888 2008.06.16. 18:28:42

jani 2008.06.16. 18:14:27

Hozz be egyet külföldről, azok általában nem hazudnak km-óra állásban és valószínűleg olcsóbban is jössz ki a végén... :)

mobile.de

Jó böngészést :)))

velo · http://www.astra-coupe.hu 2008.06.16. 18:30:44

Nos, én azt látom, hogy mindenki szereti a másik dolgába ütni az orrát... én komolyan nem értem, miért fáj akárkinek, hogy valaki hol lakik és ehhez milyen autója van. Nekem is van olyan ismerősöm (és én messze lakok a fővárostól) akik 60nm-en élnek, de ehhez csúnyán tele vannak... az ok: nem az otthon lepzselő típus a család egyik tagja sem, mindenki dolgozik, annak ellenére, hogy nagyon televannak és arra, hogy hazajárjanak aludni, tökéletes a panel. A pénzt meg nem házba, hanem a vállalkozásba forgatják. Ha meg pihenni akarnak, elhúznak nyaralni, akár a saját weekendházba...

GGG77 2008.06.16. 18:33:24

Ismertem egy fickót, a VII. kerületi 30 nm-es garzonban volt egy kb 4 millás HIFI-je, meg kb 1000 db bakelit és 2-3000 CD (nem írott, gyári).
Akkor ő most hülye?

donaks 2008.06.16. 18:36:00

Ez megint a tipikus magyar mentalitás, hogy a másik így meg úgy, és ítéletet mondunk felette: hogy például elmondja azt a véleményét, hogy szerinte baromság 15millás 10éves részletre vett autóval 10mill panelban lakni:)

Mindenki azt csinál, amit akar!

Bret 2008.06.16. 18:36:35

GGG77,
igen igazad van és még ezer verziót lehetne itt felsorolni, hogy milyen OKOS megoldást lehetett volna választani, 3 Fábiát venni meg 4 Swiftet de az autó nem egy egyszerű használati tárgy. Sokkal többet jelent sok embernek mint egy racionális döntést. Én kijárok találkozókra nyálat csurgatni ahol az OKOS emberek számára teljesen idióták költenek például tizenéves hármas golfokra 2-3 millió forintnyi bármit (eurot) és élvezem a látványt amit a józanság sosem lett volna képes létrehozni. Erről a tőről fakad az is amikor emberek józan képességeiken felül drága és okos emberek számára érthetetlen autókat vásárolnak. asszem ennyi a magyarázat. Mindenkinek csak ajánlani tudom hogy próbálja ki egyszer mennyivel jobb érzés egy BMW-t vezetni mint egy kevésbé nemes vadat.

KissZoli 2008.06.16. 18:37:15

SZERINTEM EGY TITKOS KIS BMW-S TALALKOZO VAN VALAMELYIK PANELLAKASBAN!JOKAT SOROZGETNEK,SNAPSZEROZGATNAK,ULTIZNAK STB...STB....

Balee87 2008.06.16. 18:40:23

Vagy titkos kábítószerelosztó az egyik pincébe... :)

kkn 2008.06.16. 18:42:46

Sokan vannak így, a panel réges-régen kifizetve, a gyerekek kirepültek, füvet nyírni lusta, így a havi keresetéből vesz egy pár éves drága autót részletre, ha a többire amúgy is futja/futotta már.
Apósom is vehetne drága autót a pénzén, csak ő éppen megelégszik az Ignisével, és a gyerekeknek gyűjtögetnek. De más másként gondolkozik.

qualitaet 2008.06.16. 18:47:56

Fején csaptad a szeget ,Winkler koma!

"Typisch Ungarn"! Szoktuk erre mondogatni az amúgy "színmagyar" barátommal.
Tök jó a cikked ,nincs benne semmi demagógia ,csak a szánalmas valóság! Egy-két felvágós (valójában nincstelelen paraszt) biztos magára ismer.
A gazdasági válság egyetlen óriási előnye ,hogy ezek az álbéemwések és és hasonló "túlnyújtozkodók" számára is rohamosan szűkülnek a "lehetőségek".
Noha már nem laktam otthon és saját lakásom (szülői segédlettel,persze) is volt,'91 májusában, 22 évesen, két év frankfurti munka után 48000 Dm-ért ( a fele persze szintén megintcsak apai kölcsön ) vettem egy '88-as , ezüstszürke ,hibátlan, de természetesen 220 000 KM-es 750i -t.
(Azt ugye felesleges mondanom ,hogy a pénzügyőri szemlét követően már csak 80 ezret mutatott.)

Amíg élek nem felejtem el Apám szavait:
"Kisfiam ,te egy nagyon égő ipsze vagy! Egy 750i-hez tartozik egy ház is...."

Atom 2008.06.16. 18:48:06

És a pihentetett lopott autók? :)

eltoro 2008.06.16. 18:52:50

Egyebkent itt Angliaban ugy tapasztalom, es talan a tobbi Albionbol iro is megerosit, hogy ha mar valaki villogni akar a kocsijaval, akkor vesz egy egyedi rendszamot. Na, az qrva draga is tud lenni. Lasd L.Hamilton a LEW 1S rendszamert ketszaz ezer fontot (!) fizetett! Szoval azt szeretnem mar latni, hogy az auto ne minositse az embert, tekintsunk eszkozkent ra. Ha Sony tv-m van jofej vagyok, ha Pana akkor maffiozo?

cs0ki 2008.06.16. 18:53:12

már nagyon sokszor írtam, ez Magyarország 2008.. a zautó az státusz szimbólum.. megaruhamegafux

anaqer 2008.06.16. 18:58:34

Magam reszerol szinten a "kiafasznak miafaszkoze vanhozza" tabort erositenem.

Lilarépa · http://lilarepa.hu 2008.06.16. 18:59:29

"Lakást vettem hitelre, hiszen az albérlet díját úgyis ki kéne fizetni, akkor meg már a sajátomba ketyegjen."

Szerencsére Magyarországon fejlett a pénz befektetésének a kultúrája. Az ilyen jellegű, mélyenszántó gazdasági ismereteket tartalmazó mondatot valószínűleg nem a Kis útmutatóban olvasta a Robi. :D

Sam8888 2008.06.16. 18:59:35

a 2008.06.16. 17:37:23

A színesbőrű csak azért tankolt, hogy estig eljárjon az autóval. Este meg úgyis lehúzza a többi autóból a benzint. :)

Bret 2008.06.16. 19:06:21

Aha igen srácok. Az autóra eszközként a nőkre a fajfentartáshoz elengedhetetlenül szükséges
élőlényként. Persze igazatok van. Mindez egy autós szaklap fórumán. Nem lehet hogy az autó több mint egy eszköz? Csak kérdezem?

Ric e36 2008.06.16. 19:06:33

És az eszébe se jut a szerkesztőnek, hogy nem olyané az autó, aki a telepen lakik?? :S

qualitaet 2008.06.16. 19:07:31

ATOM

Kikérem magamnak!!!

Az én dolgom a vevők felkutatása volt Szetpétervárott...

martong 2008.06.16. 19:09:25

szakmernok
igazad van, legközelebb próbálok értelmesebben fogalmazni

nem, már nem a szüleimmel élek

ettől függetlenül szerintem nagyon sokan csak a látszat miatt használnak ilyen autókat, lakóhelytől függetlenül

volt már jobb, erősebb autóm, most egyelőre ez is megteszi

és tényleg örüljünk neki, miért irígykedünk, mennyire nagyszerű, hogy mások nem befektetik a pénzüket hanem beleteszik autóba

qualitaet: apukáddal teljesen egyetértek :)

qualitaet 2008.06.16. 19:09:36

Szentpétervárott ,sorry.

zooo 2008.06.16. 19:10:36

Szerintem ők egy bűnszövetkezet nagyágyúi, akik nagyszabású merényletre készülnek, csak nem tudjuk mikor, hol és, hogy mit...
Vagy csak grupiba vágnak nap mint nap 1-2 luxusqrvát... :)

Etye 2008.06.16. 19:18:48

Én ismerek olyan fazont, aki egy 7 éves Corollával jár, van benne vagy 300 ezer km, meg van nyúzva, szét van hajtva, de nem vesz S osztályost, pedig megtehetné..nem is egyet! Azt mondta, így nem feltűnő senkinek! Pedig szórja a lóvét, meg Afrikába járkál vadászni..erről ennyit!:)

peretyo 2008.06.16. 19:19:41

Had világítsak meg egy dolgot. Sok ilyen "fuxos, behízott nyakú, drága auitóval járó" embernek nincs bejelentett jövedelme:) Ergo minden anyuci apuci, családtag stb nevén van... Ergo lehet még ki is tellene(jóh nem vszínű, de tételezzük fel:D)akkor meg anyuci lenne gyanús az APEH, hogy milyen szép háza van anyucinak, mertugyebár barátunknak semmi nem lehet a nevén úgy h munkanélküli...

amavisca 2008.06.16. 19:22:53

Mi van mondjuk ha megvett 1 teljes szintet...3 vagy mondjuk 4-5lakással?!
Az máris min. 160nm és 30milla :)

Vaskalap 2008.06.16. 19:26:56

1. Lehet ők is ilyen netes tesztelős autós buzik azt csak azért állnak ott.
2. Egyébként meg télleg mi köze hozzá bárkinek ki mivel foglaslkozik, hol milyen autóval parkol?
3. Szerintem sokkal nagyobb gáz, amijor W.N. cíkkiró 10-20 milliós autokat fikázz, aztán részletre megveszi a használt szart és gyárt hozzá ideologiát.

Viktorio 2008.06.16. 19:39:19

Én inkább vagyok "vidéki paraszt" 250nm-es lakásban nagy kerttel, udvarral, 2 garázzsal, a gyerekeknek saját játszótérrel az udvaron, meg két idősebb autóval.
Mint 40nm-es panelpatkánynak lenni és élvezni a parkolóban álló 15-20 millás verdára nyíló kilátást...

Ja kb 1 hónapig volt szerencsém 5-ös Bmw használni, elég is volt... Inkább járok a kispolgári régi vassal és nem anyáz senki, senki sem keménykedik stb...

DonGatto 2008.06.16. 19:42:13

Egyébként szerintem sincs azzal gond, hogy ha valaki akar, akkor vesz magának egy jó kocsit a panelba. Azzal már inkább, ha a rávalót nem tisztán szerzi, de ez meg nem látszik a kocsin, mint ahogy az sem, hogy az illető mennyire közlekedik tapló módjára. Az utóbbi tényezőkkel van a probléma, nem azzal, hogy drágább kocsija van, mint lakása.

Leegor 2008.06.16. 19:44:45

Én magam a rendezett anyagi helyzet/új építésű lakás/Skoda Fabia újonnan vonalat erősítem, de ha valaki abban éli ki magát, hogy X5-öst tart a panel előtt, hát tegye. Ha beszarik a megkímélt kevés kilóméteres importkocsin valami komolyabb cucc, akkor meg azonnal felakasztja magát. Vagy lopat egy másikat alkatrésznek.
Én is tudnék venni egy használt S Mercit vagy X5-öst vagy akár egy zsírúj dízel Passat-ot, csak nekem egy autó nem ér annyit, hogy kicsontozzam magam anyagilag. Hogy a fenntartásáról ne is beszéljek. Inkább nyaralok szép helyen, szórakozok, költök a barátnőmre, de jó nekem a Fabia, még egy pár évig biztosan.

86c 2008.06.16. 19:54:26

no a sok kinekmiaközehülyemagyaririgykedik "liberális" remélem máskor is ilyen szabadelvű és akkor egy remek országban élünk.
vagy nem???

Karlóv 2008.06.16. 19:59:06

Mindenki tudja itt a tutit,meg,hogy Ő milyen jól csinálja mert így jut is marad is...Hát Itt szerinintem kevés üvegzsebű ember él.
Talán nem a gyűrött nyakuakról kéne blogólni...
(A Fábiát is kihagynám)

GiXXXer 2008.06.16. 20:01:39

agaras 2008.06.16. 17:51:16
Gixxxer a hiba most tényleg beütött nem tudom honnan beszélsz 300 milliárdos eredményről mikor a leggazdagabb magyar Demjánnak is "CSAK" 260 milliárdos össz vagyona van.

300 milliárdos forgalom nem egyenlő az eredménnyel. Asszem 500 millió volt a hivatalos nyeresége az egyik cégének... A Dél-Alföldön asszem az 5-ik legnyereségesebb cég, és akkor az elcsalt milliókról, a miliárdos beruházásokról nem is beszéltünk...
Jah, és azzal kezdtem hogy NEM magyar, hanem olasz az illető!

karexx 2008.06.16. 20:07:04

en szuleimmel elek es Logannal jarok...ez volt mig othon voltam..most kulfoldon elek havi 500e keresek es ha haza megyek sem akarok mast csak lakast es 1 Sorentot(Logan ma regi:P)..udv es birtam a cikket

T-boy (törölt) 2008.06.16. 20:07:45

Van egy NEM arab ország,ahol NAGYON értenek a pénzhez.Az egész fővárosban
nem látsz egy rendes autót.
A véleményük:az autó bukta.Ennyire egyszerű.

karexx 2008.06.16. 20:09:43

jha es bomos meg barki vehet..ahogy a suzukis holgy vette 10 evre a kocsijat hitelre..epp ugy vehette ez a muki vagy mukik a bomosuket...kinemsz@arjaleee

telekocsis 2008.06.16. 20:11:44

Az a vicc, hogy ez a post sokkal nagyobb érdeklődést vált ki, mint az előző (belsoseg.blog.hu/2008/06/16/az_utikoltseg_csokkentes_alternativaja)
Persze, jobb irígykedni meg fikázni... a Mónika showt is többen nézik mint a Discoveryt, nem véletlen :)

karexx 2008.06.16. 20:13:51

telekocsissal tejesen 1et ertek..jo komment volt

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2008.06.16. 20:18:11

Mély igazság, valahogy én is ezt akartam kiköpni a fejemből ,de sehogy se sikerült eddig. Lényeg, h nálunk még sokan nem hallották Taylor Durden szavait...

qualitaet 2008.06.16. 20:19:07

Telekocsis
Tiszta szerencse ,hogy te nem olvastad el...Nem hogy még hozzá is szólni..Na az már tiszta szégyen!

telekocsis 2008.06.16. 20:20:03

De van jobb ötletem: Nagymellű szőke bombázók luxuskocsikkal parkolnak a lakótelepen. Szép fotókkal illusztrálva. Kell ennél több, szerintem enné a nép :)

LOL

telekocsis 2008.06.16. 20:22:14

Elolvastam, konkrétan mert érdekelt, hogy miért vált ki kétszer akkora érdeklődést (ha feltételezzük, hogy a kommentek száma azzal arányos) mint az előző cikk, mely már reggel óta fenn van.
Már értem.

Karlóv 2008.06.16. 20:28:48

a hozzászólásokkal nincs baj szabad ország vagy mi...
Nekem csak az a fura,hogy mindenki osztja az észt,hogy ez a jó meg az a hülye.Miért?
Mindenki a maga igazát akarja bizonygatni.
Persze ez is normális.Képzeljétek el,hogy mindenki racionálisan döntene mindenben.
Kit hülyéznétek le,kitől éreznétek különbnek magatokat,hová tünne az a titkolt de bülülről fakadó felsőbrendű érzet?!
Mert valahol az se különbb a bőrnyakúaknál aki a raciónalitásra az "ész"-re (mert neki van annak meg nincs)hivatkozva képzeli különbnek magát...
Tehát hajrá autó őrültek,,,
Szóval inkább

charged 2008.06.16. 20:35:57

Már megint egy értelmetlen bmw-s post, és nem, valószinű egyáltalán nem irígy a cikkíró :D

Amúgy van itt a TC-n legalább 1 olyan újságíró, aki szerint érdemes új autót venni? Mert azt látom, hogy mindegyik tök jól meg tudja ideologizálni miért jó használt szarokkal járni és miért a)hülye vagy b)maffiózó akinek új/drága autója van. Hát nektek sem adnék tesztautót... mondjuk ezzel ahogy látom egyre több importőr van így :P

torzio-4 2008.06.16. 20:37:27

X5 5-6M között indul, X3 is 6 körül. egyébként én is azt venném az új akármilyen csupamüanyag eldobható
kocsik helyett.

Robotvagyok 2008.06.16. 20:42:21

Ez a post már megint egy akkora hülyeség, hogy az már valami kriminális...
LTP-n viszonylag jó négyzetméter áron lehet olyan lakást venni, amiben nem kell nyomorogni, mert van elég hely. Miért olyan fura, hogy valaki vesz oda egy X5-öst és nem költözik el azonnal?
Újpest nyilván nem a Havanna, ne legyél már fogalomzavarban kedves blogoló...

douwe · http://belsoseg.blog.hu/2008/06/16/bimmerek_a_lakotelepen 2008.06.16. 20:47:20

Én egy társasáhzban lakok aminek egy része önkörmányzati tulajdon. A lakásokhoz van pár garázs is. Az önkörmányzati részben senki sem használ garázst a legtöbb üresen is áll kivéve ketőt. Az egyikben régebben egy A6-os parkolt mostanában egy BMW. Néha láttom a tulajt estefele kiállni a garázsból de beállni még sosem láttam.


A másikat raktárnak használják. A bérlő egy kis köpcös figura aki havonta egyszer idejön pakolgatni vallamit. Neki egy citroen c2-se van ami a citron rally szineiben pompázik.

Rocko- 2008.06.16. 20:49:39

kocsival könnyebb csajozni, menőzni, mint a lakással. valahogy még a menőbb helyeken se értékelik, ha lakáskulcsot villantasz x márka helyett.
a postban említett békási lakás meg érthető. kispolgári gondolkodás, de érthető. inkább kinetebb, kényelemben él az ember, mint belvárosban, ahol mindenre rámegy a gatyája.

M paket 2008.06.16. 20:51:59

vidéki megyeszékhelyen 35nm panelban lakom egymagam. ház előtt parkírozó - nem fér be a panelgarázsba :( - 2005-ös 525D M Paket-es, magasan felszerelt szedánnal közlekedem. 6000 km-el lett véve a járgány, dízel, automata, kényelmes. a lakást pedig megszoktam és amíg egyedül lakom bőven elég. ennyi. előtte is ebből a környezetből kirívó autókkal közlekedtem, így a szomszédok már megszokták, plusz ismernek tizen4 éve...

Jetfighter 2008.06.16. 20:53:47

Ez egy megtörtént eset, nyilván semmi köze a leírt szituációhóz.
Lakótelep, parkoló, 1992-ben. Mindig ott áll egy tűzpiros Nissan 300ZX TT (zsír új), néha egy "kozmoszsvarcmetál" 850-es Bimmer (zsír új), néha mindkettő. Ha valaki élt már akkor, tudja, anyagilag mit jelentett ez 92-ben. Kb. 10-15 lakás ára volt mindegyik:)
Aztán egyszer csak eltűntek. A koránkelő népek fekete maszkos, Uzis kommandósokat láttak, és vérző orrú embereket térden, bilincsben. Állítólag. De a kocsik többet nem jártak arra, az az egy biztos.
És nyilván ilyen hibákat már nem követ el senki, tehát a Bimmer-tulajok egyszerűen polgárpukkasztó, dadaista fiatalok...

rATdrAgOn 2008.06.16. 21:00:41

Hehe, tipikus, van rola velemenyem, de megtartom magamnak. :)

Amugy meg panelban lakom. Nagykoru kocsim van. A TC flottaban is van olyan.
Nem vagyok sikeres ember. :D
Nem zavar. :)

exi 2008.06.16. 21:01:25

szokott ott az x5 sök mellett 1 Cayenne is állni...

Karlóv 2008.06.16. 21:03:11

Sikeres ember az aki elégedett magával és a maga környezetével...

laller 2008.06.16. 21:08:49

kecskeméten ue ez van pedig itt egy panel "csak" 6 millába kerül, de Cayenne Turbo S lent parkól, ami mellékesen min két helyet foglal és ki lóg még igyis a parkolóból (kommunisták csodákra lettek méretezve a parkoló helyek)

istvan 2008.06.16. 21:09:32

Hehe. 140négyzetméter össz lakótér, pesti külváros, két szint, és kívülről kicsinek és egyszerűnek látszik a házam. Mellette egy 200ezer forintot érő koszos autóval járok (munkahelyemen a presztízs nem számít).

Na, bmw-s köcsög népség, (tisztelet a maréknyi kivételnek), most ugassatok, mikor lenyomtok az utcán :D siessetek haza a lepukkant albiba :D

Más: van egy ismerősöm aki autókkal foglalkozik, clk mercik, a6os audik. Egyszerre 2-3 esetleg 4. Lepusztult havannai lakótelepen lakik, albérletbe, egy igazi szétesett lakásban lakik. Évek óta. Csak röhögök rajta, az igényt adjuk már meg! Ne csak a diszkó előtt. Sztem gáz ha hazaviszi vki a csajt és csak egy putriba tudja elvinni (kivéve ha a kocsiban reszeli :) ).
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy persze most kezdett építkezni - készpénzből.

Best 2008.06.16. 21:13:56

mivel újpesten vagyunk nincs messze a szemétégető ahol ugyebár lányok állnak lehet h a panelben a lányok laknak.

Engem is nagyon idegesít h mindenki megmondja a tutit!!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.06.16. 21:17:52

Nekem nincs lakásom :( Kocsim van, 7 éves rizskályha. Szívesen belemennék autóbuzi létemre is egy 20 éves éppen menő tragacs - kis kertes ház kombóba. Jelentkező van-e? :)

Andras 2008.06.16. 21:29:52

Gixxer :
Kometa vagy Pini a cég?

seagull 2008.06.16. 21:35:31

Engem nem érdekel:)
Őszintén szólva nem tudom mit csinálnék ha nagyon sok pénzem lenne. Na EZEN ráérek gondolkozni:))

dansun 2008.06.16. 21:38:32

Szvsz ezeknek az X5 májereknek nincs ott lakása. Csak azért parkolnak ott napközben, mert a panelban a szoptatós lányok laknak, akik egy kis pénzért lepippantják a kis kopaszt.

Ottopappa 2008.06.16. 21:42:35

Apátok nagy véreres faszát, miért bassza a csőrötöket, hogy valaki panelba lakik, és jó kocsit tart? Ha neki csak aludni/szarni/enni kell a pecó, de igazából szarik bele, viszont élvezi a jó autókat???? Biztos jó érezné magát egy nagy külvárosi kertes házban, a ház előtt egy takony Suzukival/Zsigulival, vagy mit bánom én... ehemmm... Winkler, te nem is vagy igazi autóbuzi, ha ezt nem érted!

Zoli 2008.06.16. 21:43:03

én is egy a6 2.8 avanttal járok és nem azért vettem mert "villantanék"! Kellet egy családi autó és ez tényleg az. Csak szánalommal tudok tekinteni a fenti irigy emberekre. Negyon jellemző ez a magyar társadalomra, pedig magukba nézhetnének egy kicsit! nem drágább ez sem mint a legtöbb autó ami a ház előtt áll(töbsége új). Nekem ez tetszett és ha már ugyanannyiba kerül mint egy fullos swift vagy bármej középkategóriás autó akkor én inkább ebben ülök.Az meg hogy megint emeltek 5Ft-ot a benzin árán ki nem szarja le!!! Számolj már utánna mennyit jelent egy teljes tanknál! Ja és panelban lakom. Oszt? A panel miért lenne igénytelen???Ja én sem szoktam teli tankolni pedig lehetne( havi Minimum 60E eltankolok).tudod miért mert nem mindig üti a benzin minősége az elégséges szintet,és ekkor nincs egy teli tank szar benzinem.

Ubul11 2008.06.16. 21:54:47

Előítéletek,sztereótípiák,és butaság,butaság végtelen butaság.Először is,ugye az tény,hogy mindenki azt csinál amit akar.Aztán,vki,vha megkérdezte az autó tulajokat arról,hogy mit keresnek ott?nem hiszem...Robi Te most komolyan,megkérdezted?Mi értelme ennek a cikknek?

Leeroy of SMV Design 2008.06.16. 21:54:50

GiXXXer: Ez a Pini nevű digó pacák, akié a Honvéd is volt egy időben?

austinpowers 2008.06.16. 21:56:48

Ez egy cikk a Totalcaron?
Komolyan?
Beszarok, hogy Ti mennyire unatkoztok! A nagymamám seprűjéről nem akar valamelyik egy kétoldalast pötyögni? Legalább ennyire érdekes!
Ha nincs mit mondanod, legközelebb aludd át a napot!

BB 2008.06.16. 21:58:42

Sziasztok !

Ez életem első hozzászólása illetve kommentje, annak ellenére, hogy mindíg lelekesen olvasom WR eszmefuttatásait, főleg ha BMW a téma.

Most is csak azért szólok hozzá, mert mérhetetlenül feldühített ez a felszínes hozzáállás és demagóg uszítás. Előre elnézést mindenkitől, nem olvastam el a hozzászólásokat, csak a cikket.

X5-el járok immár 1 éve, a "régi", maffiózó típussal. Nagyon sokszor érzem magam kellemetlenül éppen a leírt társadalmi reflexek miatt.

Én speciel a családom miatt vettem ezt a típust, nem vagyok kopasz kigyúrt, 2 kisgyerekem van, és feleségemmel együtt családi autónak használjuk. Tényleg drága volt, még használtan is, szerintem viszont megérte az árát az utolsó fillérig, amit valamikor 2014-ben fogok teljesen kifizetni a banknak.

Nem akarom részletezni hogy családunk milyen lakásban/házban lakik, mert szerintem éppen itt jár komoly tévúton a szerző. Nagy csalódás a magamfajta autó-bolondoknak WR-től az ilyen okfejtésből levezetett következtetés, mert éppen tőle nem számítottam volna erre.

Legalább egy "hangyányi" esélyt adjatok meg azon x5 vagy egyéb "maffiózó" bmw tulajdonosoknak, akik úgy egyébként normális emberek, csak valamiért nem törödtek a társadalmi konvenciókkkal amikor az aktuális autóikat kiválasztották.

Naponta találkozom ilyen megbélyegzéssel, kicsit unalmas már ...

Annyit minden esetre elérnek ezek az uszító cikkek és hangulatok, hogy amikor megállok egy zebra vagy más átkelő előtt és intek, hogy tessék, nyugodtan átmenni, általában nem hisznek a szemüknek ...

Herman 2008.06.16. 22:07:51

GiXXXer, nem a piero pini??

Vizet Prédikál 2008.06.16. 22:08:07

Vicces, mennyien tartják normálisnak azt, hogy egy 15 millás autóval jár az, akinek 10 millás lakása van. Nem mondom, ha erre vágyik, tegye, de ez igenis totál abnormális dolog. Hogy miért? Mert ha nem csak 25 milliós vagyona lenne, azért csak elenné a fene valami jobb lakásba, ha más nem azért, hogy a csaja előtt villantson. Nem sok embert ismerek, akinek van 100 milliója, de Újpesti panelban lakik, csak mert az a szíve vágya. Ha meg tényleg 25 millája van, akkor csak irreális évi 3-4 milliós érékvesztésű autóval járni. Ha az ember az orránál egy centivel messzebb lát, akkor azért igenis fontos, hogy ne az ablakon dobja ki a pénzt. Nem véletlen, hogy ez a jelenség csak a volt komcsi országokra jellemző, ahol minden gyerek ladában nőtt fel, és BMW-re csorgatta a nyálát...

A Béla 2008.06.16. 22:09:07

Persze , tényleg van olyan A8-as audis is, aki jogosan áll a rokkant parkolóba. Mindig vannak kivételek, de nem értem mit kell védeni ezeket a köztudottan nem becsületes életformából meggazdagodott egyedeket. Lehet felhozni érveket, meg nagyon frappáns magyarázatot, de kérdem én. miért nem áll ott akkor ferrari, meg lambo. lambo tulaj is TÖLTHET KEVÉS IDŐT otthon, ahogy egy két okos itt magyarázta.
tipikusan x5ös meg ötösbömös, dojcslandból, biztosítózva, okosba.

A Béla 2008.06.16. 22:10:31

BB: te meg vess magadra amiért ilyen autót vettél. ebből a pénzből olyat is vehettél volna amelyikben nem így néznek rád, és alternatívát jelentett volna. aki kurvának áll ne csodálkozzon ha dugják. valahogy így.

BB 2008.06.16. 22:19:08

Köszönöm szépen "A Béla", most végre megértettem.

Következő autóm vásárlásakor rögtönzött közvéleménykutatás utám fogom kiválasztani a megfeleleően "szürke" típust.

E38 2008.06.16. 22:20:25

nekem van egy ismerős 8 ba van egy lakásra fulra meg csinála magának és nagyon bele van szeretve a lakásba és ahoy egyre több let a zsé egyre jobban ki pofozta magűának és vet egy e60 de még mindig ott lakik mert azt ,mondja őő onana majd akkro költözik el ah családot alapít és kel a családi ház am ellet meg azok ha ottis laknak akkor is ien autót töbnyire azok vazsnak akik többet vannak a kocsiban mint a lakásba és oda csak aldni mennek akkor meg minek vegyen 30 guri gáért házat ha ugy is csak a hálót meg a fürdőt használja ? pedig valószínű h mindek telne rá (nekem már egy e65 van sé van egy feleésgem és családi házam )

floydian · http://floydian.blog.hu/ 2008.06.16. 22:20:25

A lakótelepi autópark felfejlőédse szintén megérne efy szociológia/kultúrantropológia disszertációt, mint téma.
Én Gazdagrét (Szomszédok) mellett lakom. Mostanában elég sokat mozgolódom arrafelé és vizslatom averdákat. Sok a rémes verda. W140, v6-os 15 éves Vectra ilyesmik. Egyiks sem túl okos választás. Van pár ~8 méteres amcsi szörny is. A hagyományosan szar autók versenyét a két darab Tavria nyeri. A szép új mercik me valószínűleg csak szekszualizálni jöttek a telepre.

Herman 2008.06.16. 22:20:56

Én pest kertes külvárosában lakok és semmi pénzért nem költözök panelba!

A kertes ház a legjobb, 10 év alatt közel 3X annyit ér amennyiért vettük!! Most olyan 90 milliót!

INGATLANBA KELL FEKTETNI A PÉNZT NEM AUTÓBA!!

Amúgy a témához annyit, hogy aki a kocsival akar egot teremteni, az tévedésbe van...nyugaton ez már nem műxik.

audigarage 2008.06.16. 22:21:34

"Operettgengszterek" én igy hivom a fajtájukat,igy kezdik mennyyyibee kerül a javítás?

charged 2008.06.16. 22:22:17

Ahogy az előző bmw-s postban kommentelte valaki:
"A BMW nem egy autómárka hanem jellemhiba"

persze, tiszelet a kivételnek, de ebben azért van valami :D

A Béla 2008.06.16. 22:27:17

BB: mi a szürkébb egy X5-nél? talán egy régi ML merga. Infinity, Volvo xc, cayenne? ezek nem alternatívák? és nem szürkébb. Persze ízlések és pofonok. De pénzhiány mellett ez is súlyos érv nálam, hogy az autó amiben ülök ne legyen sztereotípiák áldozata, vagy egyes társadalmi/szociális/faji hovatartozás védjegye.

Herman 2008.06.16. 22:27:22

BB, miért nem VOLVO-t vettél?? Az is elegáns, elit autó, és nincs negatív hozzáállás....pl. XC90.

Én Volvo párti vagyok!

VOLVO FOR LIFE!!

charged 2008.06.16. 22:31:24

amúgy mint autó jó autó a bmw, csak egy autó többről szól, mint a menettulajdonságok. ha tetszik ha nem tartozik hozzá egy image. ezért én inkább Audit vettem.

Herman 2008.06.16. 22:32:25

Egyik ismerősöm most cseréli le 3 éves 530 BMW-t egy Volvo XC70-re. Igazi manager, nem kismaffia típus. Azt mondta, hogy az üztleti körben, ahol mozog, a BMW már uncsi. Túl sok a sztereotípia. No meg, gari lejárt...

fatianegra 2008.06.16. 22:33:51

szerintem valamelyik kecóban kurváék szolgáltatnak. ezek a lerobbant gépek meg a törzsközönség seggét viszik A-ból B-be. lehet hogy kedvelik a bukakket....

fatianegra 2008.06.16. 22:37:37

+aztán pestre kell ám csak x5-ös igazán. itt lehet a legnagyobbakat csapatni, pl. rakpart du. fél ötkor...

BB 2008.06.16. 22:38:26

Köszönöm a tanácsokat.
Ne haragudjatok, akkor félreértettük egymást, vagy én magyráztam rosszul.

Éppen azért vettem x5-öt, mert tetszik. És egyébként jó is.

Ennyi, nem több, nem volt a vásárlás előtt lélektani mély-analízis, esetleg társadalmi elfogadottság/elutasítottság vizsgálat.
Ez olyan hihetetlen ?

Persze miután kiderült, hogy qrvás és esetleg megdughatnak, visszatérhettem volna a szürke kardigános hosszú-szoknyához. Ez igaz.

Funi 2008.06.16. 22:39:17

Elég egyszerű levonni a tanulsáokat. 1: a BMW-sek a "nép" szerint bűnözők. Itt megjegyzem, ezt azért kikérem a családomnak, a szüleim nem bűnözők (igaz, elégidős is a cápa...). 2: ha majd oda jutok, először közvéleményt kutatok és engedélyt kérek autóvásárlás előtt, hogy mit vehetek, mikor és mennyiért. Hát azért emberek...

Herman 2008.06.16. 22:41:46

Ottopapa, te nagy tévedésben vagy...egy nagy kertes ház egy panel többszörösét is megéri (kerülettől függetlenül)

Hiába van jó verdád, ha állandóan eső veri, szétbasszák a panelproli utcakölykök, meghúzzák, csöves ráül, stb....
ne meséld már be, hogy a panel az feeling....

Tudod, én nem cserélnék...nekem a dupla garázsom, az 1000 nm kertem, és a jó, cigánymentes, csövesmentes környék, és a szabadság sokkla többet ér, mint egy vadiúj X5, vagy X6 BMW, bár ha nagyon muszáj lenne, tudnék venni, akár kettőt is. Csak akkor 2 lakásomból ki kéne rakni az albérlőimet, és el kéne adni azokat....de hát nem akarom ismételni magam, a legjobb befektetés az ingatlan.

Ubul11 2008.06.16. 22:46:08

Mert a VOLVO az tuti.Az elvont,értelmiségi,intelektüllek,autója,meg a háziasszonyoké akik lótúrót sem értenek hozzá.Mitől elit egy volvó?Ekkora baromságot,hogy üzleti körökben a BMW uncsi!Hol?Milyen körök azok?Ilyen nevetséges hülyeségeket.És egyébként hivatalosan statisztikálta már vki,hogy BMWt a "maffiózók" veszik?látott vki ilyen dokumentumokat?BB nek igaza van,jól tetted,hogy BMWt vettél,ha Fordod lenne azért gyaláznának...

A Béla 2008.06.16. 22:46:21

bb: igen félreértettük egymást. részemről annyi, hogy ne csodálkozz hogy ilyennek vagy olyannak néznek egy autóban amiben bizony ILYENek meg OLYANok szoktak ülni. én csak azt nem értettem hogy ezen miért csodálkozol. velünk egy országban élsz te is nem?

Zoli 2008.06.16. 22:46:32

herman! Te egy igazi fa.. vagy. Hát nem érted! Van akinek ez kell. Nem tudod felfogni hogy az emberek különbözőek! Van akinek az kell hogy ha végre hazajut csak leüljön a tv elé és pihenjen és ne azzal keljen foglalkozni hogy éppen mikor nyírjon füvet vagy javítson valamit a kérón, stb...

Kivagyte??? 2008.06.16. 22:50:08

E38--- Szep komment. Gratulalok. Azert remelem a neved le tudod irni hiba nelkül :-)))))))))))
Amit kihagytal: ,,,,,....!!!!,,,, !!!! :-))

charged 2008.06.16. 22:50:55

Herman: Te mit keresel amúgy itt? menj azt kommentezzél egy befektetési blogon. ide autóbuzik járnak :D

Karlóv 2008.06.16. 22:52:29

Szánalmas ahogy itt bizonygatják az emberkék a vagyoni meg az rkölcsi fölényüket..."Az én apukámnak meg mégnagyobb autója van. Jól van fiam ülj le.."

holy 2008.06.16. 22:52:48

"németben egy 10 millás audi nem luxus és még a Winkler elmélete szerint sem mert ott egy 80nm lakás 100-120 millióba
kerül.."

hol? pl. berlin sem draga. de pl. ahol en vagyok (Aachen), ott tipikusan 1000€ (250eFt) korul van 1nm. Kollega most vett egy sorhazat 145.000€-ert - ami 36MFt. (Mondjuk allitolag meg egy 100e€-t ra kell kolteni - de akkor az egy felujitott sorhaz).
Amugy en is alberletben lakom - meghozza relativ kicsiben es nem is elit kornyeken, mert nem tudom meddig leszek itt. Igy viszont nincs kedvem, havonta 200-300€-val többet fizetni egy pucosabb lakasert. A kocsim viszont uj (volt 2 eve amikor vettem) - mondjuk felevi fizetesembe kerult akkor, de ez mindig nalam lesz, akarhova is megyek.

1, szerintem vmi felig legalis iroda lehet (pl. "konyvelo") ceg lehet ott.
2, Vagy holgyekhez mennek az ugyfelek. (de ezt nem hiszem, mert
a, a fukszos csavo bassza az asszonyt
b, aki valoban meno valalkozasbol vette az X5-t es asszonyt csalja az szerintem elitebb kornyeken mukodo exkluzivabb helyekre megy)
3, fukszos lakotelepi csavot azert nem hiszem, mert a fukszos lakotelepi csakoknak nincs ennyi penzuk

Zoli 2008.06.16. 22:52:50

charged! ez tuti volt épp ideje grat.

GiXXXer 2008.06.16. 22:54:30

Herman, Jude Finisterra, Andras: eltaláltátok... :) A nyereményetek postán fog érkezni, hűtetlenül... :P

Mélyen tisztelt Piero Pini Úr, akié volt a Honvéd is persze, csak azt kifelejtettem a felsorolásból (pedig még sok-sok mindent regélhetnék róla, annyi mindenben benne van a keze)... És szakadt E Mercivel nyomult sokáig, most az öccse, Romano, C Klasse kombiját használja, de van, hogy a rendesen lelakott Marea kombival látom. És 6 éve még 190E volt a gépe, persze nem túl szalonképes állapotú...Most épp árulják azt, 100-ért hirdetik, 60-ért már vheted, egy-két befenyített arc elképzelhető, hogy utazott a csomagtartóban.
Tehát a legfullosabb autója se ér jelenértékben 5 misinél többet, és van hogy jó esetben 10 perc alatt csinálok neki ÉN annyi bevételt, mivel alvállakozó vagyok nála (is).
A parkolóban némelyik hentesnek komolyabb verdája van, az E-s mercinél meg még az én kocsim is többet ér (mer' új, meg mer a merga a kutyának nem kéne).

Ennyit a kivagyiságról! Talán ezért (is) tud ennyi mindent felmutatni Pini bácsi...

remram (törölt) 2008.06.16. 22:57:56

Tök jó, hogy már a sajtó is táplálja az idióta előítéleteket :S Én két francia autóval járok, addig azért néznek le, mert lám nem telik többre. Aztán átülök a céges audiba, akkor meg azért néznek le, mert lám a paraszt újgazdag milyen flancos géppel jár már...ennek verbális megnyilvánulásai is voltak.
Nem minden audi cégautó persze az országban, de akinek telik, vegye meg, amit akar. Ha úgy gondolja, ő az x5öt jobban szeretné, mint a családi házat, hát bassza kutya, vegye. Mit kell ezen csámcsogni...

Winkler! A szegény megboldogult nagyim volt olyan, hogy állt a függöny mögött, és folyton kommentálta, melyik szomszéd milyen autóval jár haza, és milyenre festették a kerítést...

Herman 2008.06.16. 22:58:11

GiXXXer,tudom,ki ő....egy mocskos alak. A kedvenc csapatomat tönkre vágta, ráadásul csak pénzmosás volt.
De a kispestiek összefogtak, és elzavarták a macskazabálót :)

Lilarépa · http://lilarepa.hu 2008.06.16. 22:58:54

Jut eszembe, Vasmacsó :D
www.youtube.com/watch?v=Lgf_sz5yPpU

Ez úgy illik ide is :))).
(Véletlenül az előző BMWhez postoltam, de ott is megállja a helyét :))

Brányát 2008.06.16. 23:05:57

Tudom, hogy senkit nem érdekel, de az én szüleim 385 négyzetméteres kertes házban laknak vidéken, a telek kb. két hektár hozzá. Apám új A8assal jár, kb a felét se éri mint a telek, mégis kurva drága autó. Szerintem mindenki arra költi a pénzét amire akarja, és nem arra, amire (az amúgy mélyen tisztelt) Winkler Robi és a többi erkölcs-normameghatározó azt mondja, hogy szerinte jó...

X5-össel jár, de közben kilóg a segge a gatyából? Szánalmas... Járhatna nagy Mercivel, de 40 négyzetméteres lyukban lakik? Egye meg a szarját is... szerintem...

Jóéjt!

Herman 2008.06.16. 23:06:24

Ubul11, mert a BMW az isten, mi???

Szerinted.

Zoli 2008.06.16. 23:09:33

hermannak fogadjunk trabija van és nem kapta meg rá idén a zöldkártyát és most kiéli a fájdalmát. :)))

all ex 2008.06.16. 23:10:13

bmw+mafia??????? 10 millas lakasra is ra lehet kolteni 10 millat,az mar 20
de azert a csaladi haz az csaladi haz,szoval en sem igazan ertem.

all ex 2008.06.16. 23:11:39

bocsanat bmw=mafia????????

VAIOman 2008.06.16. 23:16:51

mondjuk azt azert vegyuk figyelembe h pl 3-4es bmws kepen kb 200 csalad lakik, ahhoz kepest 4bmw nem sok, meg azt is vegyuk figyelembe h 1 db volt csak uj ami kb 60000 euro, a masik 3 25000 euro korol lehet....

a márk 2008.06.16. 23:19:25

majdnem nekimentem 1 bmw-nek erre kiszáll a kopasz kokszos tetkós majdnem letépte a zsigám ajtaját, majd utánamdobott egy 40 cm-es bárdot...
-1 zsiga ajtó minusz
-1 bmwsről bisztosan tudom, hogy f@szkalap
-akárhol nem farolunk zsigával

szeretem ezt az országot tényleg

Csücsi 2008.06.16. 23:22:19

Hollandiában élő egyik kedves volt hallgatótárs mesélte: "addig amíg egy hollandnak nem voltál a házába, nem tudhatod, hogy mennyire gazdag!"
Mindezt azért, amit a Winkler is leírt!
Ott képesek havi 3-4000 eurót kereső emberek használt autót venni...és inkább a családra és a lakásra költik a fennmaradót! ÉS MÉGIS JÓL ÉRZIK MAGUKAT A BŐRÜKBEN! NAGYON IS!!!! Nem úgy mint egyes magyar idióták...a 3-4 milliós középkategóriást megveszik, a gyerek meg szakadt gatyába megy a suliba...tízórai nélkül :(

a márk 2008.06.16. 23:28:33

kell bmw meg sok kóla

holy 2008.06.16. 23:32:27

"Ott képesek havi 3-4000 eurót kereső emberek használt autót venni"

hmm. vagy megvenni ujonnan es 10-15 evig megtartani

Csücsi 2008.06.16. 23:36:46

Holy!
Na az meg a másik megoldás...de konkrétan az a bizonyos volt hallgatótárs főnöke most vett egy használt autót, nem volt egy havi fizuja se...egyébként meg aki feléjük bmw-vel jár (akárcsak egy 3assal) arra már ott is azt mondják hogy felvág, és valóban keres vagy 4-5-6 erzsinénit :)

ácsferi 2008.06.16. 23:36:56

nekem egy 5ös bmw-m van és még anyámékkal élek... az gáz? :)) e39, 3 millióért vettem, 50%-ot fizettem be. imádom az autókat...

Csücsi 2008.06.16. 23:37:52

mármint 4-5-6 ezet erzsinénit...

ShwartzWazul 2008.06.16. 23:38:12

Csak olvasok, olvasok, és már megint mellbelök a szellemi alultápláltság.
Talán vonatkoztassunk el attól, hogy milyen típusú személygépjárművek lettek kiemelve, mert nem ez a fontos.
A fontos - és Winkler erről beszél - hogy az emberi értékrend mivé fajul/fajult itt, k.európa szépreményű vidékén. A ki nem mondott párhuzam a lakótelepi lakás (értéke) és a luxusjárgány (értéke) hányadosa valamint a merdzsó a putri előtt hányadosa között, fel sem tűnik a sok kinekmiközehozzá stílusban válaszoló olvtársnak.
Kétségtelen, demokráciánkban mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de hogy ezt még nyilvánosan mellet döngetve hangoztassa is, hát ...

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.16. 23:38:33

Mi a baj azzal ha valaki kigyúrt nyakú és E 66-tal jár, sok kocsog kisbuzi, odamegye, késmegverlek.

(illeszkedem)

cbvwzd

charged 2008.06.16. 23:41:51

Csücsi: én speciel hollandiában élek, tehát nem ismerőstől, hanem első kézből van infóm. Itt 3-4000 eurót kereső emberek képesek albérletben lakni. Mindenre lehet példát találni. Amúgy az autó nem akkora státusz mint a magyaroknál, ez tény. De a prémium autó itt is prémium autó...

Best 2008.06.16. 23:43:06

Akkor inkább beszéljünk a hüvelygombáról!

mek-lod 2008.06.16. 23:44:29

pedig hányszor megfogadtam, h. csak 'gyulavitéz' cikkeit fogom elolvasni...
ismét feleslegesen húztam fel magam
ááá

pipi 2008.06.16. 23:45:02

Megint milyen zsebeturkálós értelmetlen degenerát blog ez?Ja és még mielőtt, egy w123-as Mercim van!Miért nem a teljessen magyar hibrid autóról van szó?Winkler Róbi!Nem ismerek rád!!!

Csücsi 2008.06.16. 23:45:28

Már nem húzom sokáig Én sem magyarföldön... engem is vár Hollandia...csupán néhány hét...csak kibírom már valahogy :S

pipi 2008.06.16. 23:46:10

Boccs, akartam írni Robi.

Zoli 2008.06.16. 23:50:20

igaz nem nagyon lehet már ráismerni erre az oldalra egyre semmilyenebb. már csak megszokásból nézegetem hátha lesz valami jó cikk.de egyre kevesebb, sajnos.
Vissza a régi TOTALCAR-t!!!
Hol vannak a régi jó TV adások???

:((((

Best 2008.06.16. 23:57:45

Szerintem is már egyre semilyenebb!!
Nem tudtok 1 normális cikket létrehozni!!
Tényleg ti ezért menyit kaptok??
Mert ezt bárki meg tudja csinálni!!

Zoli 2008.06.17. 00:01:18

pedig nem is olyan régen még a kedvenc oldalam volt.ki kellene rugni egy két embert hogy felébredjenek!

Én nem akartam beszólni... 2008.06.17. 00:01:37

Én nem akartam beszólni, de ha már a Winkler Robi is mások zsebében turkál, akkor ott kurva nagy gondok vannak... Miért kell lealacsonyodni már neki is erre a szintre?

Ha X5-tel jár, és közben egy kibaszott koszostalpú csóró, akkor előbb utóbb úgyis éhen hal, úgy is kell neki...

A másik, hogy minek már megint külfölddel jönni? 4-5 meg 6 ezer eurót kereső ember, aki közben 2 milliós használtautóval jár, az talán még szarért is sorba állna, ha ingyen lenne. Ez a fajta átesik a túloldalra már, annyira szarrágó. És ne mondja senki, hogy ez úgy a jó, mert EGYSZERŰEN NEM IGAZ!!! Én nem azért dolgozom, hogy ne élvezzem a pénzem.

Amúgy ott is csak az irigy, mindig a "másnak vajon miből lehet?!" stílusú fikázhatja ("felvágós" - ti mondtátok) a BMW-t, vagy akármilyen márkásabb autót vásárlót.

Persze, 60 ezerből élő ne vegyen már BMW-t, hogy többnek látsszon, de mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ezzel a cikkel is csak annyit értek el a totalcarosok, hogy ezentúl méginkább minden X5-tel járót ócsárolni és szidni fognak már csakazértis... gratulálok

1szerű 2008.06.17. 00:02:07

Sztem a kocsihoz adták a lakást ajándékba.. ;-)

EuraMobil 2008.06.17. 00:08:31

EuraMobil 745 (1993) ,5 hónapja a lakásunk és az autónk.
Most Spanyolba dolgozunk a párommal egy kempingben.
Vízért ,áramért,csatornáért,parcelláért 60 eurót potyázunk.
Ketten keresünk 2700 eurót.
Emellett ebéd vacsi a személyzeti ebédlőbe.
Brutálisan gazdaságos.
Az autó a 93-as év csúcsmodellje,van minden,minden van.
Két év alatt visszarántja az árát,ha 500 eurós lakbérrel+számlákkal számolok.
4,7 millióban van,úgy,hogy Hamburgból hoztuk,regadó,forg.helyezés,teljes szervíz,felújítás átbőrözés,1000W muzsika,új ágybetétek,szal full.
Előtető+sátor.
Teljesen belehabarodtunk a lakóautózásba.
Most ennek az ára otthon Kb.5,5 milla.
Két év mulva 4,5 milláért elpasszoljuk.
És veszünk valami amerikai 11 méteres dögöt.
Újabb két éves szerződéssel tán az is ingyé lesz.
De ha nem hát azt is leszarjuk.
Mert király ez így.
Panel,meg bömös.
A faszt ! Inkább egy Winnebago Georgy boy !

VAIOman 2008.06.17. 00:11:07

hat a regi totalcar tenyleg hianyzik, ha megfigyelitek, racz t.nek vannak csak tesztjei...

Zoli 2008.06.17. 00:14:45

Erről kellene egy rövid cikket írni. Miért is van így lepukkanva a totalcar?
hátha lenne egy két értelmes hozzászólás is, és talán visszakaphatnánk a régit!

pimi 2008.06.17. 00:19:49

A TC szerzoi akik ugye "autobuzik" mindig a mas farkaval verik a csalant ,fikazzak az uj autokat de leharcolt Toyota Runner,kiscapa,szaralfa,meg tudja a tokom meg mi a fene amibe boldogan belekapaszkodnak aztan meg megmagyarazzak ,hogy ez mer tuti.
Ha valaki a szar fizetesbol(orvos kozalkalmazotti ,az enyem volt amig otthon eltem)de osszekuporgatva megvettem az elso uj ,ezres suzukimat,keszpenzert(30 evesen)azt a boldogsagot semilyen hasznalt szar nem tudja visszaadni.Aki lehulyez,meg szamolgatja,hogy 2M ert milyen fasza hasznalt szart tudna venni az mindig ki fog maradni ebbol az erzesbol.Ugyanis: bemesz az "autoboltba" ,kivalasztod ,hazaviszed masnap.En igy vettem.Nem ment az okoskodas ,szamolgatas,nezzukmanmeg.
A cikkhez ez ugy kapcsolodik,hogy 8-tol negyig autobuzi vagyok,de autora azert nem koltok ,mert autot 2 M folott nem vesszunk.Azt hiszem ez W .ur hulyesege.A TC szerzoi-nek mar eleve csak hasznalt autokat kene gyartani ,az ujakat meg ugyis a kozonseg teszteli,legfeljebb nem irnak rola hulye cikkeket.

Balázs 2008.06.17. 00:20:38

1. Kinek mi köze hozzá? Ez a baj ebben az országban: az irigység, meg hogy mindenki a másik dolgával törődik, ahelyett, hogy a saját életét vinné előre.

2. Nem vagyunk egyformák: van, aki luxusingatlanra költ, autóra meg nem nagyon, mások meg luxusautóra, és közben elvannak egy normális, egyszerűbb lakásban (egy igényesen felújított, zöld környezetben lévő, 75 m2-es panel ugyanúgy betölti a funkcióját, mint mondjuk egy középkategóriás autó), megint mások egyikre sem, hanem utazgatnak a világ végére...

3. Vannak emberek, akik úgy dolgoznak, hogy csak aludni járnak haza, és egész nap az autóban ülnek, mert vidékre/külföldre járnak tárgyalásokra - ők az autóban töltik napjaik nagy részét.

4. Egész más egy astrával levezetni 10 órát egyhuzamban, és más egy 7-es BMW-vel. Akinek volt már jó autója, az pontosan tudja és átéli, miről beszélek. Így Európán belül reális alternatíva lehet havonta megspórolni egy-két (nem fapados) repülőjegy árát, és akkor a luxusautó mégiscsak jó befektetés.

ede 2008.06.17. 00:23:47

EuraMobil!!!

Ott a pont!Ennél több nem kell, csak kevesen tudják!Én is vmi ilyesmi jövőről álmodok!Dolgozni és ÉLNI!!! Feel FREE!!!

danken 2008.06.17. 00:25:15

pff, lassan az apeh a tc-ra fog járni, ha infóra van szüksége, készen kapják az információt rendszámmal is akár, szerintem jó lenne ha AUTÓKRÓL szólna a tc ismét nem azokról akik benne ülnek, azt hittem Winkler legalább kimarad ebből a lejáratózsdiból, az meg, hogy hol lakik legyen a magánügye mindenkinek, nem ingatlan.hu az oldal neve, két ismerősünknek is van x5-e, újonan vették, közük nincs az említett majmokhoz, idős emberek, most enghetették meg magunknak,tetszett nekik, megvették, de arra jó ez a cikk, hogy beskatulyázzák a normális embereket is.

Balázs 2008.06.17. 00:55:12

Még annyit, hogy én pl. szoktam olyat csinálni, ha vásárolni és cipekedni kell, hogy bemegyek a városba, és a Dózsa György útnál a lakótelepi parkolóban lerakom a kocsit, és megyek tovább a dzsumbujba metróval. Tehát a nonstop-dugós, fizetős-anáyzós parkolóöevezettel megáldott belvárosi zóna előtt megtorpanok, és belátom, hogy a metró egy igen hatékony közlekedési eszköz. Azt hiszem, ez a P+R rendszer, vagy mi a szösz. Érdemes kipróbálni, ha valaki agglomerációból jön be a városba. (Ez persze egy másik téma, úgy lyukadtam ki ide, hogy idegen autók is állhatnak metrómegállók közelében, lakótelepi környezetben.)

Botond 2008.06.17. 01:07:24

na akkor ehez szóljatok valamit. Borsod megye. Kazincbarcika. A csávó a mátyáson lakik egy panelba és egy gyöngyházfehér Lamgorghini Murcielago LP640-nel jár :) Előtte Ferrari F430-a volt. Németbe dolgozik nemtudom mit. A háza a kocsija árának a tizedét éri :) kb...

majom 2008.06.17. 01:25:37

biztos kurvához mentek dugni/pénzt beszedni.

majom 2008.06.17. 01:32:05

de amúgy IQLight-nak van igaza:

"van aki utazgat, van aki drogokra költ, van aki az egyháznak adja... mégis mi közünk hozzá?"

ideje lenne megtanulni mindenkinek csak a magáéval törődni és soha nem a máséval... kiskorú még ez a társadalom sajnos.

thetriggerhappy 2008.06.17. 04:16:44

szerintem ez egy velemeny blog. winkler leirja az ovet, amivel pld en a legmesszebbmenokig egyetertek, a tobbiek pedig a sajatjukat.
az autobuzi pedig nem vesz egy suv-t. legalabbis szerintem....

Kopasz kigyúrt 2008.06.17. 04:20:27

Már megint egy lázító cikk.
Itt mindenki jobban tudja miből van a másiknak pénze, sőt még azt is, hogy mire költse.

Hát én leszarom, hogy panelba lakok (10 évig laktam, most meg társasház), mert ott elférek bőven. Viszont nem fértem el se az A4-be se az s60-ba, pedig azt nagyon szerettem.

A másik dolog meg ami idegesít, hogy már megint a kigyúrt kopaszokat kell baszogatni.
Pont ezért választottam ezt a nevet (mivel tényleg ilyen vagyok), hogy néhányan felfogják, igen mi is olvasunk totálcar-t, dolgozunk, sőt ugyanolyan normális emberek vagyunk mint bárki más.
Nem a bűnözéstől lesz valaki kopasz kigyúrt, én például azért lettem mert így hozta az élet. Lehetnék kövér kopasz is, vagy hosszú hajú kigyúrt. Szerintem egyik se állna jól...

Ciri 2008.06.17. 05:06:55

Mi a pálya Winkler Úr?

Téged is elkapott a Rácz kór? Vagy már nem meritek az ilyen uszitós,kommentrekordokat generáló BMW-s "posztokat" azzal az idiótával leíratni?
Azt gondolod, hogy Neked senki sem fogja megmondani, hogy ennek a szarságnak semmi értelme?
Fentébb is megírták már egy páran, hogy postok kellenének, ne ezek a beteges, szánalmas szarok.
Egyébként nagy csalódás volt egy ilyen írást látni a te tolladból.Ezt tényleg meghagyhattátok volna Rácznak, vagy a másik nagytudásunak, ők MÁR nem tudnak hülyét csinálni magukból...

2,2Q 2008.06.17. 05:10:47

Off;
Kedves egymásnak válaszolgató kommentelők.
Miért nem szerveztek egy barátságos párnacsata bulit, aminek a végén mindenki véres orral mehetne haza...?!

Ciri 2008.06.17. 05:20:13

Még valami.
Azt hiszem Hofi mondta:

Nem mindegy,hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik.

prophet 2008.06.17. 05:32:54

Azért hülye az aki Agyarországban új autót vesz mert:

1. Az USAban 3-4 millió HUFnyi $-ért lehet megvenni azt a kocsit ami itt 8-10 millába kerül.
2. Míg az átlagkereset ott az itteni 8-10x-ese.
Vagyis: NEM vagyunk piac. Nem piacképes a keresetünk.
Mégis hány ember vesz itt gyémántgyűrűt? Csak:
1. a kocsival itthon jobban fel lehet vágni (fosvágen itt már presztízs)
2. a sok hülye nem ért hozzá ezért azt hiszi hogy az új autóval még mindig kevesebb pénzt bukik.

Az autós újságírók:
1. Értenek hozzá, tudják hogy az új autó árának fele az állam adója meg a kereskedő haszna, és hogy a garancia ellenére is könnyen befürödhet az ember.
2. Felvághatnak a tesztautókkal, nincs szükségük sajátra.

A fentiekre magától is rájöhet bárki akinek 80asnál magasabb az IQja.

huomate 2008.06.17. 07:05:12

Most butaságot írtál kedves W.R.

Andras 2008.06.17. 07:30:21

GiXXer:
Egy láda tokaszalonna tokatetővel érte? :-)

Lowtyo 2008.06.17. 08:06:19

Van egy haverom. Van pénze bőven, mégis "csak" egy panelba lakik. Az autója viszont lehet, hogy többet ér a lakásánál. Én sem értettem, Ő azt mondta, neki tökéletesen megfelel a panel, az autó pedig élvezeti cikk. Szarik rá, hogy rosz befektetés az autó. Azt mondja, neki megér annyit az hogy fülig érő szájjal autózhat, amennyit bukik a kocsijain.

zajcev 2008.06.17. 08:13:31

Igaza van Winklernek(lehet köpködni)
Németben egy éves fizetésböl vesznek egy A4-et,persze újat. ha itthon keressél netto 200at az évi 2,4millió. Mennyi is egy új swift klímával? 2,39M...
Azok akik egy új astra dízel kombiba ülnek ilyen fizetés mellett, mintha kinn egy középosztály új 7essel járna. Ők nem hüyék nem költenek ennyit autóra... kis pénz kis foci ez van. Nem azt mondom hogy vegyél suzukit, de ha csak ennyit keresel akkor muszáj használtat venned ha nem akarsz megszakadni az autótörlesztővel.

Áldozat 2008.06.17. 08:21:53

Alig , mert állóra kellet fékeznie a verdát, mivel jöttek szembe mikor kikkét hete verte kékre zöldre a fejem kissebségi BMW-s strici, miközben ezt üvöltözte: "-Te nem tudod ki vagyok én!Én nem ilyen csicska autóval járok mint te!" (12 éves lizingelt 520d , téligumival,a dizel Ignist nem tudta fizetni, becserélte)
Egy hónapja új 5-s BMW-s bakcigány lincselt meg kis híján kerékpártúrán, mert állóra kellet fékeznie a kocsit, mert nem tudott kikerülni a szembejövő miatt a keskeny úton.
Ne legyek elfogult???

Áldozat 2008.06.17. 08:23:44

Kicsit szétesett a mondanivalóm, de remélem érteni így is.

AP (törölt) 2008.06.17. 08:39:29

Tényleg leállhatna már a Totalcar ezekkel a fikázó cikkekkel.
Amíg az első szériás Belsőség futott, addig érdekes dolgokról lehetett itt olvasni, zseniális stílusú írások keretében.
Manapság meg egy hétre jut 2-3 fikaposzt, ahol beszóltok valakinek, legyen az szuzukis mama, lakótelepi bmw-s, motoros, biciklis.
Oda juttok, hogy tényleg csak gyulavitéz írásait lesz érdemes elolvasni.

eltoro 2008.06.17. 08:41:28

Prophet
Azert amit az amerikai atlagkeresetrol irtal az hulyeseg, ugye tudod? A hugom Amerikaban dolgozik egy ingatlan fejleszto irodaban osztalyvezeto es keres 36000 dollart evente. En Angliaban dolgozom egy raktarban csoportvezetokent es keresek evi 26000 fontot. Ami durvan 52000 dollar. Mo-n pedig termekmenedzser voltam evi 3 millaert bruttoban. A 36000 dollar az kb. 6,5 milla. Azaz az amerikai atlagkereset aranyosan kb. a duplaja a magyarnak. Az angol pedig a kb. a haromszorosa.
Angliaban atszamitva 356 Ft a benzin litere, ami a kereseti aranyokat figyelembe veve olyan, mintha otthon kb. 100 Ft-ba kerulne. Na, ez a nem mindegy.

AP (törölt) 2008.06.17. 08:47:07

Így van, és az angolok már így is sípolnak. Jönnének el ide dolgozgatni aztán megélni belőle..

Egyszer olvastam hogy valamelyik közép-ázsiai köztársaságban 1 dollár egy teletank. Akkor az ott élők mit szóljanak? Ez is egy relatív dolog..

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.17. 08:56:27

Miért biMMer? Mert a bimmerre az rímel hogy bummer, ahogy Amerikában élo kedves olvasóink azt jól...?
(Hacsak nem a német hívja így- azoktól minden kitelik.)

ejszarny 2008.06.17. 08:59:57

én egy citroen bx tzd turbo-val jarok és leszarom ki mit gondol :)
és szeretem latni ahogy beulnek ismerosok 3-4 millas uj autokbol és elcsodálkoznak a kényelmén és a dinamikáján :)

akoshi 2008.06.17. 09:03:24

Bele sem merek gondolni, hogy ezekre az ixötösökre mennyi lehet pl, egy garnitura télikerék... meg a többi alkatrész esetleg. Meg egyáltalán a fenntartása... :)

morc 2008.06.17. 09:26:45

Gyártjuk itt a sztereotípiákat tök feleslegesen. Nekem is van kopasz,kigyúrt haverom,tök normális. Lehet,hogy ránézésre emberevő,de imádja a fiaimat. Simán rá merném bízni őket egész napra is. Az, meg hogy ki milyen pecóban lakik ill. milyen kocsival jár,a magánügye. Hova lett a régi totalcar-os fíling??

akos696 2008.06.17. 09:27:38

Egy bizonyos összeg felett már csak úgy rakódnak rá a plusszok, az ember észre sem veszi, hogy lehúzzák. Mondok egy példát:
Egyik ismerősöm vett 1,8 millióért egy 1 éves motort (cbr600f). Ebből a pénzből én kihoznám a jelenlegi autóm( 13 éves, de hibátlan BMW) és a jelenlegi motorom (szintén annyi és szintén hibátlan, VFR 750F), ami ráadásul szerintem sokkal különlegesebb motor. Igaz, egyik sem új, de a kettő ér kb annyit, mint amennyiért ő a mociját vette. + Fizeti a részleteket egy új Renaultra. Én a motort kintről hozva 500ból megállítom, így 1,5m az összeg, a maradékból felöltöztetem magam motoroscuccba, elmegyek nyaralni és elmotorozok egy szezont a maradék árból. De kinek a pap, kinek a lánya....

twk004 2008.06.17. 09:36:23

Üdv!

Bocs, hogy beleugatok, de az ilyen cikkek csak erősítik a sztereotípiákat, amik a presztízsautók körül keringenek. Én most egy távol-keleti kombit használok, mlég van rajta 3 év lízing, de aztán erősen gondolkodom egy használt X5 megvételén. Kombi elad, pár éves X5 behitelez. Zsebből nem fog menni. Nem vagyok maffiózó, bérből élő dolgozó vagyok, egy pár fős csoport vezetője egy cégnél, kertes házban lakom, nem panelban (onnan költöztünk ki, mondjuk ...), de 190 cm/120 kg vagyok, és a mai autók 80-90%-a kényelmetlen nekem. Most akkor ne vegyem meg? Pedig tetszik ... Gyúrjam magam "rakott tarkójúra", hogy beilleszkedjek az autóba? Nem szeretném. Osztom BB véleményét: mi van azokkal, akik nem státusszimbólumnak veszik az X5-öt vagy XC90-et?

4Si · http://www.autoteszt.eu 2008.06.17. 09:37:36

Kicsit olyan Péter Annás beütése van a cikknek, ő szokott ilyen értelmetlen témákról írni.

Kopasz kigyúrt 2008.06.17. 09:41:03

Szerintem mindenki olyan kocsit vegyen amilyet akar, vagy amiben elfér. Három x5 a lakótelepen szerintem nem nagy szenzáció.

Nem kell rossz indulatúan hozzáállni ehhez.

Jobban belegondolva teljesen logikus az is, hogy nagy bömösbe, audiba nagydarab ember ül. Mert abba fér el. Nem igaz?

macardos 2008.06.17. 09:45:11

Azért milyen szemét ez a Winkler. Jól beugat, utánna meg rá se néz a posztjára. Pedig milyen szívesen megnézném azuokat a keretes hozzászólás-kommentárjait...
Amúgy: házban lakunk, 2 gyerekünk van, meg egy 20 éves nagy kocsi (sajnos nem BMW), de én nem férek be rendesen a két gyerekülés közé. Viszont a legjobb barátom panelban lakik, és lent áll a parkolóban a bömös. Akkor kettőnk közül ki a hülye?
Légszi Winkler, kicsit figyelj ide, azért a poszt olyan, mint a róka a kishercegnek, vagy mifene

Rotkiv 2008.06.17. 09:51:18

Panelban lakik és X5-össel mászkál, azt már meg kell szólni, hogy mennyire szánalmas... pff....
Nagyon jó X5-öt már 5 millióért lehet venni. Aki ilyet vesz, az gyengeelméjűbb, szánalmasabb, mint az, aki vesz 3 millióért egy Swiftet és panelban lakik, vagy 4 millióért egy SX4-et, vagy 5-ért egy Golfot??????
Ugyanmár...

cv 2008.06.17. 09:53:03

Sziasztok!

Érdekes, hogy mennyire felkorbácsolta a blog a kedélyeket. A TC a sárban, a TC-nem full igaza van. Szerintem ha a WRleírt volna, kevesbb lett volna az iszapbirkó:

Arányok.

Tényleg van, aki autób*zi, és szabad az autónak a lakás/ház árának 10 %-ába kerülnie. (Nekem kb 5 %-a. Jobbára otthon dolgozom, tehát az a fontosabb.) Az a furcsa, ha ez az arány nagyon (hangsúlyozom, NAGYON) felborul. Mondjuk tízszeresen.
Példák:
10M-s lakás (panel), hozzá:
1M-s autó (pl. 8 éves Corolla)
Helyette 100E- 20 éves Skoda? Vagy új V70-es Volvo?

40 Milliós ház, hozzá: 4 Milliós autó (pl. 2 éves Passat)
Helyett 16 éves Mazda? vagy full-full-full-full A8-as? Vagy Lamborghini?

És ezek csak egy nagyságrenddel vannak arrébb a Winkler-féle aránytól. Míg a blog X5-ei mégodébb vannak.

Szerintem Winkler arról írt cikket, hogy vannak emberek, akik máshogy élnek, mint mi. Érdekes, hogy ennnyire más lehet az értékrendjük.
Kedves autóbuzik! Nem rosszabb. Más. Ennyire. És ez ért neki egy blogot.

Bocs, ha főideológus voltam...

cv 2008.06.17. 09:54:33

A TC a sárban, a TC-nem full igaza van-

BOCS! Helyesen:

A TC a sárban vs. a TC-nek full igaza van

Kopasz kigyúrt 2008.06.17. 10:01:11

Már a post is eléggé egyoldalú (x5 = bűnöző), aztán még jönnek a jó kis hozzászólások. Biztos a kurváihoz ment, vagy védelmi pénzért stb...

Én senkit nem az autójáról ítélek meg, és igyekszek nem is a kinézetéről.
Elméleteket meg teljesen felesleges gyártani egy valhol parkoló autó tulajáról.

WesTM 2008.06.17. 10:22:33

Igen ez a hülye magyar mentalitás. Inkább vesz 10milkás verdát,aztán ha kifordul a háza elől máris ő a JANI,mert akkor senki sem tudja hogy 40négyzetméteres lyukban lakik,amit szégyell bevallani,de a lényeg,hogy IKSZÖTÖSE VAN. De ez nem csak a BÉEMVÉ-re igaz. Nekem is előbb lesz tóparti nyaralóm,meg normális kéglim,mint 10 milliós kocsim,amit nem tartok semmire. Akkor egy jó kis zafira.

ommm 2008.06.17. 10:30:34

Értékrend-borulás.
Vagy mi.

mind1 ki 2008.06.17. 10:46:38

sztem meg kúrvára nincs senkinek semmi köze ahoz ,hogy ki miwel jár meg ,hogy hol lakik és pláne nem h miből van a kocsi!! Az olyan embert meg csak sajnálni tudom aki dolgozik 3-om műszakban látástól vakulásig rabszolgamunkát végez és nem jut ötről a hatra(persze ez nem biztos, hogy az ő hibája)!! aki megvesz egy x5-öt vagy egy nagy 7-est lehet h nem tisztességes munkából van de mégis él mint marci hevesen!! erről Ennyit!

Tamás 2008.06.17. 10:51:30

Üdv!
Jogos a cikk "értetlenkedése" a panel fölött, bár van rá magyarázat:
A "kertes ház" nagyon jó mert nagy meg lehet vele dicsekedni, de ha nem uj építésű, vagy felújított, akkor minden szabad perc azzal telik hogy csinálsz valamit a házon. Sosem pihensz, csak spórolsz ráköltesz dolgozol egy éelten keresztül. Ennek fényében -nem a cikkben említetettkere gondolok- akinek közepes pénze van és néha pihenn is iakar az vegyen panelt. (Megjegyszem 5,5 millás lakásban lakom és kb 150ezret érő diesel Ladával járok)

harcsaparcsa 2008.06.17. 10:58:04

Volt egy szomszedom romaniaban, akinek egy vadiuj (most megfogozkodni!)
Audi S8 -asa volt. 450 le, bang&olufsen hifi, napelemes napfenyteto, 22" felnik, stb. Az auto ara kb 160 ezer euro volt, es a 8. emeleten lakott 66 lakasos panelban, 3 szoba 65 m2. Ami ronda azegeszben az az, hogy az illeto magyar volt, de sosem koszont, ha osszefutottunk, hiaba na, a bunkosagot penzert adjak :) Az auto nagyon szep, de de a plehgarazsban nem mutat valami jol...

Udv

Sascha 2008.06.17. 10:59:10

Tök mind1, h milyen kéróban élsz, milyen autóval jársz, Mo-on úgy is idióta vagy... :S Mindig akad, aki a Te zsebedben turkál, aki megmondja a frankót. Itt nagyon sok nyuszinak nincs füstszűrős sapkája, mégis rókát jáccik és mindenkit meg akar veretni a farkassal! :(
Vannak országok, ahol mindenki a saját dolgával törödik és a BMW nem gáz, hanem egy jó autó. Én is ilyen országban szeretnék élni...

Hunter 2008.06.17. 11:18:36

pimi 2008.06.17. 00:19:49

Pimi, ha új autó illatot akarsz érezn, nem muszály ezres suzukit venned 2 milláért. Lehet h kevesen tudnak róla, de a kocka ladát még gyártják és forgalmazzák. És újonnan 1,5-ös motorral 1 milla, és még csak nem is fogyaszt annyit amit a sztereotípiák harsognak. Na, erre varjál gombot. Kül meg aki ép ésszel él, az még az ilyen autónak is örül, mit majom a farkának, főleg ha az új. Autó nélkül 6-8 évig nem az igazi. Meg a sok használt feelinges autóba belefeccölni egy rakat pénzt, miután még szarabb, mint előtte.
Ezeket a felvágós barmokat meg hagyni kell a faszra, had feszítsenek. Nekem is a BMW-k tetszenek, de csupán a kis 3 sorozat ÉS??? Akkor mi van?

mv3 2008.06.17. 12:51:16

Én szeretem a Winkler R-Csikós Zs cikkeket, várom már Karottát is, mikor nyilatkozik meg végre a Francia-kapcsolatról, de mindezek mellett, hiányzik Orosz P.

oTTo$$ 2008.06.17. 12:57:13

lehet ok is ott ebedelnek?
en egy 730Dval jarok es eleg sürün parkolok panel elott.
a kozelben van a kajalda.
(es igen kerteshazban lakok)
ez nagyon nem volt jo poszt ...

UFF

isti77 2008.06.17. 13:03:29

"ismerek embert, aki a békásmegyeri lakótelepen lakik, örökölt egy belvárosi lakást, majd mindenki megrökönyödésére nem beköltözött a belvárosba, eladva a panelt, hanem eladta a belvárosit,..."

A belvárosba (már amennyiben Bp-ről van szó) én se költöznék be, még Békásról sem. Ha nem is ott, de a "mocskos terület"-kerületben lakom én is, semmi pénzért nem cserélném fel az 5.-9. kerrel.
Elég trauma, hogy dolgozni ide járok.

Speedway 2008.06.17. 13:23:34

Itthon ha meglátok egy bimmert a tükörbe, várom mikor villog vagy túr le, vagy nemtudom, nyugaton amikor tud megelőz, szépen... Imádom a bmw-t a merciket is, egyszer nekem is lesz, de nem azért h a diszkóóó előtt fasza legyek vagy napszemüvegbe buzeráljam a másikat. Sajnos itthon kezd egyenővé válni a bmw="kigyúrtköcsög", de erről ti tehettek "kigyúrtköcsögök" tisztelet a kivételnek persze.

Rotkiv 2008.06.17. 14:05:53

Re: 'Speedway 2008.06.17. 13:23:34'
"Sajnos itthon kezd egyenővé válni a bmw="kigyúrtköcsög", de erről ti tehettek "kigyúrtköcsögök" tisztelet a kivételnek persze."
Szerintem erről ugyanolyan mértékben tehet a sok szánalmas irigy magyar ember, aki azért utálja a BMW-st (mercist', stb.), mert annak telik rá, neki meg nem. Nem utálkozni és irigykedni kell, hanem dolgozni, tanulni.
Sokan el sem tudják sajnos képzelni, hogy valaki 25-30 évesen vehet egy több milliós autót magának, mert nem látja, hogy az a valaki tanult ezért 15-20 évet utána meg dolgozik napi 10-12 órát...
Szabad utána csinálni, nem sajnálkozni meg irigykedni kell.

nadavi 2008.06.17. 14:39:42

Érdekes!!! Én 25-éve lakok Újpesten és elég gyakran megfordulok az index szerkesztősége körül, de még egyszer sem találkoztam ennyi bimmerrel a panelház parkolójában. Lehet, hogy pont valamelyik irodaházban volt traccsparty!!! Egyébként nekem is BMW típusú az autóm és dolgozom is!!! (bejelentve + adót fizetek) Néhány hozzászólónak meg ajánlom, hogy inkább tanuljon tovább. Mindig is leszartam, hogy ki milyen autót vezet, ti meg itt veritek a nyálatokat! (Akinek nem inge…) Szánalmas.hu
Legközelebb az én autómat is lefotózzátok a nagy unalomban??? Inkább ugorjatok le a kávézóba (Cafe Five) inni egy presszót!!! Talán akkor megjön az ihlet néhány nívósabb cikkhez is, vagy fotózzátok megint a Viszlay kék ötösét.

dinan 2008.06.17. 14:52:02

ezaz..turkaljunk egymas zsebeben, mint mindig. csak ne lepodjetek meg ha netalantan csak egy nagy f@szra tudtok ramarkolni:D:D:D

Speedway 2008.06.17. 15:04:14

Rotkiv! Nem a bmw-sekkel van nekem bajom hanem azzal ami itthon van. És ez sajnos még egy ideig nem fog változni.. A cikkek pedig tényleg nagyon gázak már egy jó ideje, mindennel foglalkoznak csak azzal nem amivel kéne. Kit érdekel ha egy lususautóval valaki nyomi helyen parkol.. leszarom... vagy egy parkolóban egyszerre 5 X5-ös van azt is leszarom vagy valaki úgy csinálta meg a 124-esét ahogy neki tetszik... leszarom, de cikket kell róla írni, hogy mér nem tudom. (Az más kérdés akkor minek olvasom..)

Lilarépa · http://lilarepa.hu 2008.06.17. 15:23:04

Hogy némi értelmeset is csempésszek ide.

Nem tudom ki írta, hogy külföldön még akár x ezer eurós fizetés mellett is laknak albérletben. Hát bizony ez így igaz. Az ingatlan ilyen szintű tisztelete ami itthon folyik szerintem nem teljesen egészséges. Mielőtt felhorkantok nem azt akarom mondani, hogy mindenki lakjon panelben, csak azt, hogy mindenki gondolja meg 3x is, hogy akar-e lakást/házat venni hitelre, majd azt nyögni tizenX évig. Én értem persze, hogy a bérleti díj is pénz, de egy hiteles lakással rendesen helyhez tudod magad kötni.

Aztán jön a rinyálás, hogy nincs jó munkahely, persze azért nincs mert váltani már nem tud a delikvens, hiszen xy helyen fizetnie kell a hitelt. Külföldön teljesen normális emiatt a bérlemény, hiszen sokszor egy-egy városban csak 5-10 évet dolgoznak, és ha változnak a dolgok, akkor menni kell. Amerikában is sokszor csak a nyugdíjasuknak van saját házuk, amit öregkorukra vettek Floridában.

Lilarépa · http://lilarepa.hu 2008.06.17. 15:29:09

Akkor még valami. A postnak igaza van. Aki panel mellé ilyen autót vesz az szerintem hülye!. Én legfontosabb dolognak azt tartom, hogy ne nyújtózzunk túl a takarónkon, spórolni mindig kell, ha másnak nem, hát a gyerekeinek jó lesz. Aki nem így gondolja, és többet költ autóra (ami kvázi kidobott pénz), mint pl. lakásra/befektetésre (stb), annak bizony az értékrendje nem normális, szerintem.

ENNEK ellenére a post rossz. Egyrészt simán lehet, hogy ezek nem laknak itt. Másrészt jó lenne végre, ha tényleg nem egymás zsebében turkálnának a magyarok. Mért van az, hogy külföldön leszarja a szomszéd, hogy milyen autód van (sőt örül, ha szépet vettél), itthon meg azt nézi a többség mindenben, hogy hogyan tudnak a másiknak keresztbe tenni?..

Az a gond, hogy itthon mindenki a segítséget, a galambot várja, hogy a szájába repüljön, és ha valakinek jobban megy, az egyből gyanús. Ezek az X5ös kopaszok lehet, hogy adót csalnak, de ez mind1. A lényeg, hogy MINDENKI a saját szerencséjének kovácsa, szóval nőjjünk már fel, és élje mindenki a SAJÁT életét, ne másokét....

mind1 ki 2008.06.17. 15:50:10

A bmw wgy stílus egy életforma ugyanez elmondható a merciről is meg az audiról is! és a kopaszok is megtalálhatóak min a 3 márkában!! miért? mert ezeknek a kocsiknak tekintélye van az úton! és az a baj h sok az irigy ember meg a ráérős! akik ezeket a fotókat is készitették lehet unalmukban csinálták mert nem tudnak mit kezdeni magukkal nem h dolgoznának vagy valami egyebet inkább sajnáltatják magukat meg kötekednek mással!!

Smarci · http://www.endlessride.blog.hu 2008.06.17. 16:20:56

Nem vagytok normálisak ezzel a zsebben túrkálással... ezek bizonyára mind nyeremények. Valamilyen nagyáruház sorsolásán nyerték mindet.

AP (törölt) 2008.06.17. 19:07:40

életforma meg életstílus..
az összes kisdíler kétmillás audival rohangál, nagy életstílus :)
aztán meg ha beszarik valami, továbbadja a következő szerencsétlennek..

Humphrey 2008.06.17. 19:08:01

Már a Csikós úrnak is adtam egy virtuális pirospontot az autó/életszinvonal relációjáért Panda kapcsán.
WR-nek is jár egy, a post szinte minden sorával egyet értek. nagyon fontos, hogy helyiértéken legyen kezelve az autó(ra költött pénz) még autóbuzériával súlyosbitva is.

Igaz engem is mindig kérdezgetnek miért nem járok jobbal (amin a drágábbat értik), nem értik...

Azt azért mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy ez nem csak magyar jelenség. Közel-Keleten, a Cayanne-es, ferraris nyikhajok legtöbbje gyakorló nincstelen, 120%ban eladósodva, de Vertu telefonnal villognak... hihetetlenül röhejes, kivülállónak vagy helyi valóban tehetősnek egyaránt.

Ja, az fenti könyvet vmilyen furcsa okból én is megvettem annó, nem is tudtam, hogy Te forditottad.
A selling point egy másik 'tanács' volt, valahogy igy hangzott: Életedben egyszer legyen egy sportkocsid... :)

Arról fogalamam sincs otthon kik vesznek a lakótelepre nemcsak X5-t, de akár 5-8 millás autókat. Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki...

mind1 ki 2008.06.17. 19:15:11

AP-én is audival szaladgálok egy a6-ossal akkor ezek szerint én is egy kisdiler vagyok! úgylátom a ti felfogásotok szerint akinek van egy nagyautója az már vagy maffiózó vagy valami lehúzó ember, elég érdekes felfogás az ilyen csicska emberek miatt van a próbláma mindíg!

szsrobert · http://szsrobert.fw.hu 2008.06.17. 19:15:35

Mindenki vegyen olyan autót, amilyet akar.
Engem csak akkor zavar, ha valaki drága autót vesz,mikor állandóan sír a szája,hogy nincs pénze.
Ami igazán felidegesít,hogy kölcsönkérnek egy webkamerát egy hétre,és több éve leteltével sem hozzák.Persze megígérik,és még millió dolgom ellenére sem emgyek el otthonról,mert ma délután hozza.De nem.
Minél több embernek tudnia kell,milyen kétszínű hazugsággyár az illető.

Mert ilyen xar emberek is vannak.

A "webkamera" helyére bármi behelyettesíthető.

Karoly · http://belsoseg.blog.hu 2008.06.17. 19:59:40

Ez a Blog nagyon gaz. Meg a cikk is. Az a csoda, hogy meg olvassa valaki ezt a honlapot. Hova lett az a TC ami minden nap igenyes, uj cikkekkel volt tele. Manapsag csak az lehet olvasni hogy a BMW tuladonosok mekkora....-ok, meg mennyire messzire vannak a "normalis emberekrol, meghogy mar majdnem az egesz orszag egy barom kiveve aki irja a cikket. Erdekes nem?! Neha elgondolkozom mirol is szol ez a honlap. Merthogy egyre kevesbe szol autokrol. Amugy meg nem erdekel egyaltalan hogy hogyan lapatoljak ossze minden nap a tisztelt szerkesztosegi dolgozok a Miskolc es Hatvan kozotti eletkoru autoikat. Szerintem az egyeni szoc problema. Szeretnek ujra olvasni olyan izgalmas cikkeket mint ket evvel ezelott lehetett. Autokrol, nem emberiproblemakrol. Vagy ki miert engedhet meg maganak egy dragabb autot mint 100 ezer forint. Kar hogy ettol rossz ember valaki. Erdekes hogy a valamikor hihetetlen nezettsegu TC musor mar nem megy, valoszinu a honlapnak is lassan ez lesz a sorsa. Legalabb is en mar nem sokaig leszek olvaso.
Egy valaha lelkes olvaso.

Brányát 2008.06.17. 20:24:53

Humphrey 2008.06.17. 19:08:01

"Azt azért mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy ez nem csak magyar jelenség. Közel-Keleten, a Cayanne-es, ferraris nyikhajok legtöbbje gyakorló nincstelen, 120%ban eladósodva, de Vertu telefonnal villognak... hihetetlenül röhejes, kivülállónak vagy helyi valóban tehetősnek egyaránt."

Az a baj, hogy itthon minden Cayenne-est, Ferrarist, X5-ösöst, A8-asost stb. ilyennek lát a proli nagyközönség, aki jobb esetben a 8 osztályának köszönhetően valami "fasza" munkahelyen gályázik, vagy rosszabb esetben a seggét vakarja egész nap és szó szerint csak élősködik a társadalmon, és közben azon az egy dolgom morfondírozik, hogy "vajon a másiknak miért van ha nekem nincs, és ezért bizony a jó kurva annyát". Ez a hozzáállás a baj. Az egyfolytában a más zsebében turkálás.

Hogy már Winkler Robi is erre a szintre süllyed, hogy derékból mindenben a rosszat keresi, sajnos, tendencia. Az gondolom eszébe se jut a bólogatóknak, hogy mondjuk éppen a 60 éves anyukájához jött fel vidékről azzal az X5-tel a fia, hogy megnézze, mi van vele? Vagy éppen egy olyan srác, akinek jobban összejött az élet mint a barátjának a lakótelepen, de ettől még ugyanúgy a barátja?

Arról nem is beszélve, hogy a közhiedelem szerint nagyautóval csak tolvaj, hazug, másoktól lopó, drogdíler, strici köcsögök járnak. No comment... Amíg ez a módi a többségnél, addig nem is fog ez az ország tovább lépni egyről a kettőre, csinálhat itt bárki bármit... Nem is tudom mi a fasznak hergelem magam, biztos erre is jön majd egy értelmes "ez nem így van, és különben is kapd be" hozzászólás.

Na szép estét, inkább megyek megnézem a hollandokat!

BoDaJ 2008.06.17. 20:45:24

Szüleim elváltak.Édesanyámmal lakom ALBÉRLETBEN és ő most úgy gondolta h h vesz 2006 eclipset, de emellett van egy faszán működő vállalkozása, csak ezt nem látják csak azt h társasház+eclipse!Ház tudna venni ha akarna(!), de minek ha egyelőre itt érzi jól magát, meg nem talált még jót akkor most ő is csak azt mutaogaja h mennyi zséje van? nem hiszem neki ez tetszett szerelem első látásra..... Édesapám dettó ővett 1 2004-es 330cd-t deazt se látják h mi van mögötte. Különben is akiké az X5-t éhet h norm. család apák csak beugrottak boltba vagy fasz tudja

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.17. 21:03:46

Fogadjuk: a kovetkezo BMW topik is 200 folé megy majd.

(Mit mondjak? BMW rules. Hehe)

kádárjános 2008.06.17. 22:00:02

Emberek! Azt szeretem, amikor felületesen tájékozott emberek osztják az észt egymásnak a körülmények ismerete nélkül. Lehet, hogy WR talán nap mint nap arra autókázva felfedezni vélt valami rendszerességet. Sajnos kis hazánkban az illetékes szerveknek sem kapacitásuk, sem energiájuk arra, hogy a lábuk előtt heverő sz.rt megkapargasság és helyére kerüljenek a dolgok egy picit. Állítólag ezért van egy kicsit nyugodtabb légkör tőlünk nyugatabbra.

Humphrey 2008.06.17. 22:12:48

Brányát,
lehet, hogy azért van ilyen sztereotipia, mert gyakran disszonancia van a nagy értékű autók és a vezetőik megitélése között. majd megváltozik, ha itthon nem lesz ciki tehetősnek lenni adócsalónak lenni viszont az lesz.
emlékszel még, hogy 10éve bunkofonnak hivták a mobilokat? ma már furcsán néznének, ha valaki ilyet szólna.

Barna 2008.06.17. 22:25:46

Nekem az a meglátásom, hogy ma Magyarországon az autó tükrözi az ember habitusát. Akinek nincs kisebbségi komplexusa, az el tud járni egy középkategóriás kocsival is (ha arra fussa), de sokaknak ez túl snassz.

Inkább meg kell venni a külföldön leharcolt ocska Audit, BWM-t, Mercit 800.000 és 1.200.000 HUF között. Mert akkor ő már valaki lesz egyből. És akkor nem kell indexelni, lehet pofátlankodni, be lehet állni a rokiparkolóba,stb... Mert ő Audis/BMW-s, etc. Csak nem tudom, hogy mire verik, mikor az autója kb 1M, egy 5 éves középkategóriás meg mondjuk 1,5. De a középkategóriásnak mégsem jut eszébe bunkózni, meg tenni az agyát...

Namármost. Nekem kurvára mindegy, hogy ki milyen kocsival jár, csak szerintem nincs joga senkinek bunkózni, arcozni azért, mert nagyobb (de nem feltétlen drágább) kocsija van.

Amúgy azon meg csak röhögök, mikor vki meg veszi 1,2M-ért az A8-at, aztán megy a gumishoz használt gumiért, mert nincs arra már pénze. De kell az A8, meg a 7-es BMW, mert attól vki.

Megfigyelhető, hogy mennyi szar állapotú "prémium" kocsi van nálunk. Megveszik hugyért, szarért, de nem tudják fenntartani, aztán hamar leépül a nullára.

Mellesleg meg eléggé alulvezérelt az az ember, aki panelban lakik, de drága kocsival jár. Mutatja, hogy kell a státusz (ez a kocsi), de amúgy egy igénytelen paraszt. Lehet a kocsival vakítani a panelproli haverokat...
Szánalmas ez a fajta értékrend, hogy a kocsi az isten, de amúgy putriban lakok. De hajrá! Én leszarom magasról! Az igényesség ott kezdődik, hogy ha van pénzem, akkor nem szar helyen, panelban lakok.

Mellesleg a panel nem annyira szar, mint mondják, de azért nem laknék benne. Ha van pénzem, akkor lakást veszek, nem egy drága szar státuszautót. És NEM SUZUKIS vagyok! Mielőtt még ezzel jönnétek.

De nagyon utálom a tahó embereket. És a kopasz, hájas Audisok/BMW-sek között sok ilyen van. Mert ő mindent megtehet: szabálytalan, leszorít, beáll a mozgássérült helyre, ugat, átmegy a pirosban, stb. Az ilyeneket jól pofán kellene rúgni! Csak sokan félnek tőlük, mert kopaszok, kokszosak. De nem kell tőlük félni, mert a testük is olyan, mint a kocsi: külsőre nagy a látszat, de üres a tartalom.

TISZTELET A KEVÉS KIVÉTELNEK!!!

Meggy 2008.06.17. 22:29:32

Szasztok! 1. TC romlik...több hangsúlyt a verdákra... a különbőző anyagi - szociális problémákra gondolkodásmód-beli különbségekre máshol van hely és igény. Itt autók. Slussz. A témához azért hozzátenném, hogy mi is panelban lakunk. megközelítőleg 10 éve, ez a harmadik. Jóanyám, s apám szereti. Piac, boltok közel, remek közlekedés mindenhova gyorsan kevés átszállással át lehet jutni. A Fenntartás relatíve olcsó. Hely 3 embernek bőven elég, mot megyek saját lakásba így kettőjüknek nem kell más. Apám úgy döntött, hogy nyugdíjra megjutaémazza magát egy E - Mercivel. HOgy : legyen egy autója ami már végleg kiszolgája őt. Vett egyet a Jahreswagen-től két hónapja egy esztendős fekete E Merga. És az olyanok mint a cikk szerzője máris kombinálnak akérhányszor elsétálnak a panel alatt, és meglátják a gépet. Éljen. (jóapám majd 30 évet töltött egy önkormányzatnál. egyszerű köztisztviselő. Eddig volt suzukink almeránk és 2 skodánk -a'la 120 L) Értitek? Ne KOMBINÁLJ fölösen magyar......

pipi 2008.06.17. 22:44:40

Nem olvastam végig mind a 255 kommentet, de lehet, hogy a felével nők vannak.Mennyi csajt látni x5-tel?Van egy barátom itt lakik a mellettünk lévő lépcsőházban és volt már S8-tól kezdve az ML-ig mindene ráadásúl kaszni mühelye van.És a 8.-on lakik.Most egy amcsi S6-os Audija van, és akkor mi van?Semmi.Az X5 miért akkora autó?4.4 gurtnitól lehet már kapni.Miért kell 255 komment ehhez?Anno a Pajero?És a sok új Pick Up?Meg ez a béjemvézés!Nekem Mercim van, de már engem zavar.Miért kell mindjárt kostólgatni, ha valakinek BMW-je van.Ők büdösebbet szarnak vagy mi van?A sok degenerát sztereótípía.Mindenki márkázik és mindig ez jön ki minden témából.Én is burzsúj leszek ha majd elér egy bizonyos kort az autóm mert a veterán Merci drága lesz?Tiszta ciki ez a blog

thetriggerhappy 2008.06.18. 04:08:30

meggy,

most mit kell ebbol a peldabol leszurni?
pont arrol van szo, hogy sokak szemeben visszas az az ertekrend, amely szerint a panel boven eleg, de melle kell azert egy merga vagy bmw....
de nem lep meg a winklert nem ertok aranya, probald meg egy, a rantott hust kanallal zabalo sartiban nyaralo, kadar alatt szocializalodott hazankfianak elmagyarazni, hogy miert is nevetseges amit csinal....eleve lehetetlen feladat.

thetriggerhappy 2008.06.18. 04:11:50

pipi,
a 8-on lako "kaszni muhelyes" (az mi, egyebkent?) haverodra detto az vonatkozik mint a kanalas emberre sartibol...
szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagokban nem lakatosok jarnak "amcsi a6"-osokkal.....

majom 2008.06.18. 06:34:26

thetriggerhappy: "szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagokban nem lakatosok jarnak "amcsi a6"-osokkal"

jaj hogy ezt mennyire utálom! irigyled a pénzét? menj el kasztnisnak te is. vagy ez a meló büdös egy irodából nézve? akkor meg ne szólj be. esetleg értéktelenebbnek tartod a munkáját? hát sajnos a piac ezt másképp gondolja és csak ez számít. egyébként a jó szakmukik nyugaton is (gondolom ezek a "szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagok") jól keresnek, főleg ha saját praxisuk van.

- "egy irodista" -

ps.: a te beszűkült kispolgári gondolkodásod semmivel nem jobb mint másnak a különböző jellegű "kilengései" (mert gondolom attól is rosszul lennél ha egy panellakó évente millió fölött költene például utazásra). az meg már csak intelligencia kérdése h ki mennyire tartja etalonnak a saját kis világnézetét. itt válik el a szar a víztől, mindegy melyik oldalról nézzük.

Kövér Ellenőr 2008.06.18. 07:11:24

Az is benne lehet a dologban, hogy egy lakást-házat venni/cserélni kissé idő és IQ igényesebb feladat, mint egy autót.

Kamikaze 2008.06.18. 08:51:59

Ezt a sok irigy ge*it.. Ki a f*szt érdekel mivel járnak a többiek? Az a lényeg én mivel járok...

Dr.Genya 2008.06.18. 09:13:28


Kedves Winkler úr!

Igaz a felvetés, amiről a blog szól. Mo-n az autó az elsődleges státuszszimbólum. Az biztos, hogy nálunk nagyon kelendők lennének a 712-es BMW-k.
De a +1 kép inkább már csak a hangulatkeltés kategóriájába tartozik! Ugyanis egy 525d-s BMW, ami a képen látható annyiba sem kerül, mint egy 1éves Suzuki SX4! (alig több, mint 2millió)

E65 2008.06.18. 10:56:56

nah meg lehet h sokat autoznak és többet vannak a kocsijukban mint a lakásban és neki elég egy kis panel mert csak aludnui megy haza erre nem gondoltok? de lehet h csak őő a fö bérlő neem is van egy lakásom megegy családi házam isés 745i m van és ha meg állok a panelnál mert megyek a bérle ti dij ért már bizt os h felvágok a kocsival meg ha megyek valahol ki szálok be rohanok egy mekibe mert éhen döglök már néznek rám az emberek h fekete 7es ből nayg darab kigyurt gyerek és látom h vanak ember akik nek irigylő tekintetükl van vannak akik szimpatizűlnak és vanak akik nek le ríí a szemükről h uristen ez egy mekkoe egy bűnőző álllat lehet jah am épület gépészeti cégem van

malac 2008.06.18. 10:59:11

tul.képp, ha véletlen kopasz bmw-s vagyok, illendő-e lakóparkban élnem, vagy mindenképpen magánházat kell szerezzek? gondolom, a kastély kicsit túlzás, mert viszonylag alacsony számban fordul elő a parketterepjárók elterjedtségéhez képest.

szmoker 2008.06.18. 11:42:43

Nálunk az egyik idióta egy S80 T6-ot vett.
1 hónapja egy centit sem mozdult az autó, biztos nem tudja kiköhögni azt a 16-18 liter benyát 100 kilométerre :)

És még parkolni sem tud.

Lúzer.

szmoker 2008.06.18. 11:45:05

"jah am épület gépészeti cégem van"

Oszt te vagyol a biztonsági őr he?
Mer írni azt nemtucc he!

Iskolába-e jártál?

Hiteltelen-e vagy?

Bambano 2008.06.18. 14:08:06

Mi volna, van egy bimmerje, egy rendes lakása, egy felesége, egy barátnője, meg egy garzonja, ahol a barátnőjét rendezi le, most épp ott áll a bimmer.

Nem olyan bonyi ez...

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2008.06.18. 18:44:04

Komolyan mondom, nagyon ráharap a nép az úszításra. Szerintem Winkliék hozzászólások
szerint kapják a fizut, és azért szól mostanában a blog ily polgárpukkasztó, de alap dolgokról.
24 vagyok, három BMW-m van, amiből kettő elég fiatal, albérlet(ek)eben lakom. Ahogy gyűl a pénzem, jobb autókat veszek. Ha majd megházasodom, akkor eladok kettőt, és veszek egy lakást.
Szeretem az autókat. Min. 6 henger, benzin, és hátulkaparás.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2008.06.18. 18:46:50

Nem szeretem az olyan BMW-seket, akik nem túl műveltek. Úgy érzem szégyent hoznak a kedvenc márkámra. Csak úgy mondtam.

System 2008.06.18. 23:34:07

Nos, nos, már megint mindenki kombinál...
Nos akkor egy kis lakásárazás. Itt Szombathelyen egy panel lakás a központhoz igen közel kb 9-10 milla (70 m2 felújítva). A szomszéd utcában egy 70m2-es 2 szobás kertesház, pöcs kertel 20 milla... Tehát ha valakinek van egy jó lakása, az mérne költhetne autóra? És ne feledjük minden felsőkategóriás "panelkocsi" nagyrésze használt... Ami tekintve újkori áruk töredékét jelenti, mondjuk max 5 milla. Ha most ebből emberünk venne egy dízel SX4-et, a posztnak már semmi értelme sem lenne. Emberek elmúltak a szoci idők, ma nem CSAK a nagyfejes-maffiozó-strici-drogdíler félék járnak német felsőkategóriással... Attól még hogy valaki vesz egy 5ös BMW-t 3 milláért, attól ő még nem snob, buzi, köcsög... Csak szeretett vona életében egyszer egy jó autót, ami gyors kényelmes, biztonságos... ÉS van értéke, mertha egy 20 éves Mercedesért elkérnek 1-1,5 millát (jobb W126, esetleg pöpec W123), akkor itt felesleges beszélni a kocsi-lakás árviszonyokról. Mert ha télleg csak max 20%-át költenénk autóra, akkor a falusi 5 millás házak lakói kb egy rogyant 10 éves japánnal járnának. Szóval egy városi paneé majd kétszer annyit ér, mint egy falusi ház (persze ez nem vonatkozik minden falura!!)
Ez a post csak arra jó, hogy turkáljunk mások zsebében... Az araboknál ezért csuklótol kezet csapnak...

PepeXVI 2008.06.19. 11:39:20

Sziasztok!

Én sem értem, miért kell mindig a más dolgával foglalkozni, más zsebében turkálni. Nekem tök mindegy, hogy valaki X5-ben ül ha normálisan közlekedik és nem anyáz, ugyanúgy nem csípem a Suzukiban keménykedőket. Ember és nem autófüggő a dolog.
Azon pedig mit csodálkoztok, hogy Winkler ilyesmire "vetemedik", amikor szemmel láthatóan az ilyen posztok írása okoz neki élvezetet. Elszállt vele a ló, Kókát letegezte, de az igazán ciki kérdéseket nem merte neki feltenni, csak alaphangon fikázott neki is. Rég nem láttunk tőle jó cikket.
Akinek a TC-n értelme van még az Csikós Zsolti (igazi autóbuzi ami lerí róla, és még cikket is tud írni), időnként még Gyulavitéz is odateszi magát, de Péter Annáról és a többiekről ne is beszéljünk. (apropó Annától nem nagyon érkezik cikk mostanág, mivan vele? vissza a ruhabizniszbe? :) Bazsó Gábort pedig visszasírom, ezekszerint neki volt igaza (és esze) hogy tulajdonképpen otthagyta a díszes társaságot és elkezdett értelmes dologgal foglalkozni.

Acura 2008.06.19. 12:14:08

TWK004
miért BMW? elférsz egy Chevrolet CAptivában is..az legalább nem áll meg uton utfélen..na itt kezdődnek a BMW-s bajok....nehogy már ne Bömösben feszitsek....

enakivagyok 2008.06.21. 12:38:24

Lakásárak: XIII. Újlipótváros, Kárpát u. és keresztutcái: a Kleopátra-ház, meg a többi újépítésű 450-500 körül fut, mellette a régi tégla 350-400, a páros oldalon a panel 250-300. És ezeknek egymásra néznek az ablakai!!! A 80 nm-es panelnek 4 szobája, 3 erkélye, és dunai kilátása van. Inkább ez, mint ugyanennyiért 40-50 nm Kleopátra. De ez egyéni vélemény.
Meg csak a kommentek egy részét olvastam, én is majd új Subaru Imprezát szeretnék 2 év múlva, de NEM MINDEN Impreza, amit eladnak 10 milliós WRX STI, lehet kapni 4,5M-ért szalonból új 1,5 litereset (én azért nem azt szeretnék), ami ugyanannyi, mint egy Golf, Focus, Auris.
Más: most voltam 1 hetet Piemontéban. Minden ilyen helyen megnézem az ingatlanárakat. Alig drágábbak a lakások, mint itt, mégis elég drága autókkal járnak, sőt van ahol a márkáért fizetnek felárat: volt sok SX4 is, mégis megveszik a drágább Sedicit is, vagy Punto helyett Lanciát, Panda helyett 500-at. Akkor ők is hülyék?

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2008.06.22. 03:16:33

Azért az 5 millás bimmert ne hasonlítsátok
az új SX4-hez. Az utóbbit részletre veszik a csórók, az előbbit általában készpénzre. A költségek is másak. Nem akkor pénzes az ember, ha megvesz egy BMW-t, hanem akkor, ha azt fenntarja megflelő módon. Tudjátok, hogy menyibe kerül egy gyári első féktárcsa egy E39-re?

????? 2008.07.12. 18:13:29

Ezek sajnos az emberek!!! Hogyan fikázzunk másokat, csak mert nekik jobban megy mint nekünk!!! W. csak irigységből írja amit ír, és ha magába nézne, látná a sötét valót!
Persze vele együtt a többi idióta szánalmas ember is elgondolkodhatna, miért jó neki mást szidni, miért nem a saját életét próbálja jobbá tenni!!!

Ha valaki Bömössel boldog, legyen!!!! Senkinek semmi köze hozzá!!!! Ha pedig valaki egy Trabival boldog, ahhoz sincs senkinek semmi köze!!!

Sajnos ez a nagy magyar sajátosság, hogy irigyek az emberek, ahelyett hogy örülnének az életnek, és annak amilyük van!
Nem itt tartana az ország, ha nem a folyamatos pocskondiázással és más vagyoni helyzetével lenne elfoglalva!!!!
W-nek pedig nincs joga egy autót sem fikázni, ha nem lenne autó, mehetne gyalog, és írhatna a gyalogos közlekedés örömeiről:))))

süti beállítások módosítása