Balkáni nyomor

  2008. május 24. - Gulyás G

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Megúszható a bünti a harmincas táblánál!
2011-11-29 17:22:00

Hiba a mátrixban – gondoltam először, mert más ésszerű magyarázat hirtelen nem jutott eszembe, mikor

Injektor és szeneslapát
2011-07-21 06:00:00

– Melegszik a főtengelycsapágy! – Kenünk, vagy állítunk? – Állítunk! – 30-32-es kulcs, pajszer

Megvesztegethetetlenségeskedéseitekért
2011-06-27 18:05:00

  Legalább tizenöt vodkát ivott aznap este egy bárban az a tiroli férfi, akinek egy közúti ellenőrzésnél

Közveszélyes az öko-kamion
2011-05-22 08:00:00

Az ECO-üzemmódba kapcsolt kamion ugyanis nem más, mint egy gördülő forgalmi akadály. A mögötte tucatszám

Demagógia azt állítani, hogy ebben a nyomorult országban mindenki, aki böszme BMW-vel terpeszkedik a rokkantparkolóban, az élősködő, csaló tahó.
 
Tudjuk, hogy nem így van. Számtalanszor láttuk, hallottuk, hogy vannak szerencsétlen embertársaink, akik kénytelenek jogosan használni a rokkantigazolványt és a parkolót, s történetesen nagy BMW-vel szeretnek járni.
 
Valahogy mégis makacsul tartja magát az a nézet, hogy a böszme BMW-s / Audis / Mercis az így-úgy megszerzett rokkantigazolvánnyal (vagy anélkül) alapvetően jogtalanul és igazságtalanul foglalja a rászorulók helyét.
 
Tőlünk egy-két piros vonallal nyugatra ilyesmi nem fordulhat elő. Egyrészt mert az első arra járó rendőr megbírságolná a tilosban parkolót, az esetleg hőbörgő kopaszt pedig udvariasan, de nagyon határozottan megbilincselve állítaná elő. Ha lenne. De nincs.
 
Arrafelé ugyanis az autó sokkal kevésbé számít életcélnak és státuszszimbólumnak. Az X5-tel és a Cayenne-el anyukák hordják oviba a gyerekeket, az A6-A8-cal pedig közép- és felsővezetők sietnek a dolgukra, akik ugyan tudatában vannak saját fontosságuknak, mégsem állnak a rokiparkolóba, mert az nem nekik van és kész.
 
Egy piros vonallal délebbre viszont minden kétséget kizáróan a Balkánon járunk. Kellemes meleg, pálmafák, tengerpart – és a rokkantparkolóban terpeszkedő böszme BMW. Úgy tűnik, ez a helyi kultúra része. Megnéztem: három pedál, kézi váltó. A dolognak különösen pikáns ízt ad a mellette parkoló rendőrautó. Persze elképzelhető, hogy a helyi szolgálók és védők alig várják már, hogy kérdőre vonhassák a szerencsétlent, vajh jogosan használja-e a kártyát és a parkolót. De valamiért nem tűnik ez a verzió életszerűnek. Hiszen a Balkánon vagyunk.
 
Időnként az az érzésem, túl korán csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Oké, hogy teljesítettünk néhány száz feltételt, de valahogy mégsem az igazi. Talán valami olyasmi hiányzik, mint az amerikai vízummentességnél: amíg a rokkantparkolóban parkoló luxusautók több, mint 10%-a arcátlan csaló, nem állíthatjuk, hogy Európához tartozunk. Balkán ez. Igazi balkáni nyomor.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr82481996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor · http://www.vikiszava.net 2008.05.24. 10:49:12

Régebben nem annyira foglalkoztam ezzel a kérdéssel, főleg, hogy vidéki kisvárosban élek, és itt annyira nem drámai a helyzet, ha a város 20-30 rokkantparkolójából 29 tömve van. Beálltam néha én is, ha máshol nem volt hely.
De pár hete az egyik barátommal elmentünk a Miskolc Rali prologjára. Parkolót keresve (amiből ugye a nagyszámú nézősereg miatt nemigen volt) ráfordult egy rokkantaknak fenntartott helyre. Amikor viszont észrevette a felfestést, kitolatott, mondván, hogy oda ő nem áll be. (Nem is gondoltam róla, hogy foglalkozik az ilyennel, úgyhogy ez akkora hatással volt rám, hogy soha többé nem állok meg én sem ilyen helyen.) Ahogy kitolatott és mentünk tovább, a mögöttünk jövő, véletlenül pont BMW már állt is be az üres helyre. Mi meg legközelebb két utcányira találtunk helyet, egy lakótelep mellett. Voltak öblök kialakítva az út szélén parkolásra, de mind tele volt, így csak az öböl után, az úttól padkával elválasztott, üres füves területen álltunk meg. Járda nem volt, csak padka, füves rész, kerítés. Ott az égvilágon senkit nem zavartunk, kivéve, ha épp le akarták volna ott vágni a füvet. Visszaérve az autóhoz ott figyelt a Mikicsomag, 8 ezres ajándékkal. Megbüntettek, meg az ott parkoló további 30-40 autót is, akiknek gondolom szintén fogalma sem volt, hogy hol máshol álljon meg. Beállhattunk volna a szomszédos lakótelep parkolójába is, dehát szerintem oda sem akart bepofátlankodni senki. Lényegtelen, a miskolci rendőrség aznap jót kaszált azokon az embereken, akik a városukba látogattak. Kíváncsi vagyok, a bmw-s kapott-e büntetést. Nem hiszem, mert a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyeket nálunk a szellemileg rokkantak is ugyanúgy használhatják.

series_one (törölt) 2008.05.24. 11:08:05

csak megjegyezném, hogy van olyan ismerősöm, akinek kivették a fél tüdejét aztán a maradéknak is a harmadát.
aztán kézi váltó, három pedál, rokikártya, volvo s70. cserélnél vele?

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2008.05.24. 11:17:13

szerintem a kozterulet volt az aki megbuntatett, a rendorok nemigen foglalkoznak semmivel. :-(

Ugy kb tavaly lehetett, hogy elkezdtek a jardak szelet, a padkat a zebraknal leereszteni (szoval ilyen fel-le hajto izet, hogy a babakocsit ne kelljen emelgetni).
Na a sok mocskos fasz autos pedig kapasbol azt gondolta, hogy hoppa!, uj parkolo nyilt, raadasul az ingyenes is (mig a 2meterrel odebb, a korlaton tul parkolok meg orankent 200-ert allhatnak)!
Na es mit csinalt a kozterulet?
Ha a szabalyos parkoloban valakinek lejart a cedulaja, az egybol 5rongy, de a jardan, a szeles aszfaltozott teren parkolokra ra se neztek!
Rohadt buzik.
Iden ez annyival javult, hogy ilyen korlatokat szereltek fel a jardaszegelyhez, igy a gyalogos, babakocsis at tud menni, de az auto szerencsere mar nem.
Miert nem lehetett ezt egybol megtenni? Miert van az, hogy fel-1ev mulva, hogy a teljes utat ujraaszfaltoztak, ujra felturjak, mert akkor jonnek ra, hogy hoppa, egy csovet ki kene cserelni ugy 1.5m-rel a fold alatt?
:-(
Balkan ez.

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2008.05.24. 11:18:26

series_one:
rokikartya nem csak mozgasserulteknek jar?

jacks_colon (törölt) 2008.05.24. 11:22:06

A "balkáni nyomor" része természetesen az is, hogy az emberek azzal lépten-nyomon azzal foglalkoznak, azt lesik, hogy a másik embertársuk mikor és hogyan szegi meg a szabályokat. Ha netán ez az embertárs kicsit tehetősebb, akkor már az is terítékre kerül, hogy mikor kötötte be rosszul a cipőfűzőjét.
Persze nem mondom, hogy nincs alapja, de azt azért jó lenne már észrevenni, hogy az általánosítás, az előítélet, a mások szarán való mérgelődés ugyanúgy a balkáni szellemi nyomorunk része. Úriember nem foglalkozik ilyesmivel. Csak hát úriembernek lenni egyelőre még nem "trendi".

series_one (törölt) 2008.05.24. 12:18:50

B-road 2008.05.24. 11:18:26

szerinted az az ember, akinek fizikai nehézséget jelent öt méter helyett negyvenet menni egy bevásárlóközpont parkolójában, NEM rokkant?
mert szerintem de.

Titto 2008.05.24. 12:47:42

johogynemmár kórházi zárójelentést kell kitenni az ablakba ahhoz h ne b.sztassák valakit. ha trabival állt volna ott akkor tuti nemkészül poszt róla. egyébként is, ha nem rászoruló, akkor is a kb 7 helyen áll 2 autó...irigylem a problemaitokat. biztos az lenne az idealis hogy aki rokkant az ne csak testileg hanem anyagilag is legyen hátrányos

Titto 2008.05.24. 12:49:39

*tassák = tassanak

csoki 2008.05.24. 12:54:19

titto: pedig lehet azt kéne, sajnos itthon rengeteg olyan ember van, (jó ez a kép pont Ho-ban készült, lényegtelen) akik szerint a törvényt megszegni nem bűn, hanem erény!! És szerintem ez a legnagyobb baj az országgal!

csoki 2008.05.24. 13:23:24

picit off: a totalcar errol nem is szol?

www.youtube.com/watch?v=rbdZSLmfsXg

on

Dr.G. 2008.05.24. 13:24:36

Saját fülemmel hallottam, amikor a TESCO egyik vezetője felhívta a Rendőrség vezetőjét, hogy ne ba**tassák többet a TESCO-parkolóban a rokkant helyre parkolókat a járőrök, ha nincs rokkantkártya, mert így az ő vásárlóikat üldözik el. Meg egyébként is az magánterület, mert a TESCO megvette, és ha mégegyszer a rendőrök ott ólálkodnak a vezető fel fogja jelenteni a Rendőrséget!!!
Ennyit arról, hogy a multik, hogy viszonyulnak a mozgássérültekhez, és a rend őreihez, akik komolyan veszik a munkájukat.
Szemét egy világ ez, én mondom!

Kálmán 2008.05.24. 13:31:22

Főleg az a baj Mo-n, hogy az autó státusszimbólum, és a közlekedési szabályok megsértése is kb. az. Ezzel lehet ugyanis könnyen többnek látszani mint, ami vagy.

És még egy megjegyzés ehhez: szerintem abból is látszik, hogy státusszimbólum a verda, hogy a magyar fizetések általában nem tennék lehetővé, hogy ennyi új autóval járkáljanak az emberek. Elég abba belegondolni, hogy egy jónak számító bérből (bruttó ~300-400e) mennyit kellene spórolni, hogy hitel nélkül megvegyél egy összegben egy családi 4-5 milliós autót, pláne egy 100-200e-s fizuból. Szerintem az átlagbér kb. arra elég, hogy fájdalommentesen, hitel nélkül megvegyél egy 10 éves, jobb állapotú kocsit. Szerintem jobban menne mindenkinek, ha nem lenne státusszimbólum az autó. Az értékvesztés irracionalitásáról, ugye, még nem is beszéltem.

Dr.G. 2008.05.24. 13:47:20

Azokat a Pö**öket bírom a legjobban, akik úgy (és akkor) játszák el a kemény "maffiózót", amikor megveszik a 15 éves BMW-t. Akkor nekik bejött az élet. Pedig az én alsó-középkategóriás kocsim a dupláját éri az övének. Onnantól ők az érinthetetlenek, és mintha a fuszik 15 éves 712-es :) BMW-vel együtt mentességet is vásároltak volna a törvények alól.
Ha veszel egy BMW-t Mo-n, akkor azzal együtt veszel egy életformát is, ami nálunk azt jelenti, hogy tilos betartani a törvényeket, és szarni kell az embertársainkra!

Ja, szeretném megkérdezni valami hozzáértőtől itt a TC-n, hogy a felsőkategóriás autókba pár éve tényleg nem szerelnek indexet?
Vagy ez is csak egy divathullám?

The Good Boy 2008.05.24. 14:11:54

Kérdésem: Prága az már balkán???
mert én tavasszal az egyik belvárosi 5*-os hotel elött több napon át láttam a rokkant parkolóban állni egy RX-8-as Mazdát rokkant kártyával, cseh rendszámmal. Mivel állandóan más-más helyen állt, ezért gondolom napközben jártak is vele.
Én az ilyenen megbotránkozok - Titto-val ellentétben - ,de soha nem állnék ilyen helyen meg. Az nem az enyém, nem nekem van fenntartva! Ennyi! És örülök neki, hogy nem vagyok rászorulva, remélem nem is leszek.

Cs.L. 2008.05.24. 14:20:37

Az, hogy Magyarország szinte élhetetlenné
vált, annak csak a felszine a rokkant parkolóhelyek jogtalan használata. A közállapotok-közerkölcsök romlása nagyrészt a rendszerváltás utáni alapvetően tisztességtelen politikai elitnek köszönhető.
De miért nem szólunk rá mi, a (remélem) jóérzésü többség a szemetelőkre, a rongálókra, azokra, akik szemmel láthatóan jogtalanul foglalják el a rokkantak számára fenntartott helyeket ? Miért szavazunk olyan pártokra, melyek ellenérdekeltek a közpénzek elköltésének teljes átláthatóságában, tiszta közéleti viszonyok megteremtésében ? (pozitiv példák: Svédország, és más országok is) ?

foolproof 2008.05.24. 14:36:09

Kedves Cs. L.! Ott a pont! Tobbek kozott a csajomat mar ezert nem tudom visszacsabitani Londonbol, meert undorodik a kozallapotoktol, meg mindentol ami kis hazankban folyik. Neki bejott egy szolidarisabb, elhetobb hely. Most mondjam azt, gyere haza kalandvagybol?

Kopi3.14 2008.05.24. 14:53:10

Rokkantkártya jár a csíőprotéziseseknek is, pl. elég széles a paletta.

AP (törölt) 2008.05.24. 15:16:34

Jó reggelt!
Ezt már sokan észrevettük, megoldás nincs.

Kicsijoe 2008.05.24. 15:58:05

Tudjátok,mi a vicc?Hogy mindenki,aki anno a rendszerváltás miatt ilyen-olyan indokokkal leszázalékoltatta magát,kaphat rokikártyát.Ellenben barátnőmmel esett meg,hogy a 8 éves fia eltörte a lábát,méghozzá elég csúnyán,csavarozták,minden ami kell.Mivel olyan helyen laknak,hogy nem lehet szabályosan megállni a ház előtt,akart kérni "valami ideiglenes" igazolványt,mivel a gyereket (35-40 kilo,anyuka meg jó,ha van 60) így is ölbe cipelte a harmadikra lift hiányában,hogy legalább a kapuban megállhasson a parkolni tilos tábla ellenére.Szerintetek kapott?Innentől beállt a rokiparkingba.Konkrétan egy 1998-as 3-as bömivel.Akkor most egy szar alak?Szerintem nálunk ez is túl van lihegve.Az én zsebembe is kinyílik a bicska,amikor az "álrokkant" peckesen beáll a rokiparkolóba anyuci rokikártyájával,miközben én a gyereket+ a nagybevásárlást húzom át a parkoló másik végébe a szakadó esőbe.Ha csak az olyan kocsik kaphatnának rokikártyát,amibe tényleg rokkant ül,nem olyan pl,akit cukorbetegségre vagy epilepsziára százalékoltak le,akkor az ember komolyabban venné azt,hogy akinek kártyája van,az jobban rászorul.10 kártyabirtokosból kb max 1,aki tényleg rászorul...

jürgen baromartz 2008.05.24. 16:46:10

aki olyan paraszt hogy beáll a nyomorékok helyére az megteszi egy ezres buzukival is. erről ennyit

gergo 2008.05.24. 18:06:05

Dr.G. 2008.05.24. 13:47:20

Van ilyen is igen aki a 15-20 eves bomosben arcosokid de semmivel nem tobb mint aki az uj suzukival vagy golfal a tdi tuningos 2-es golfokrol meg nem is beszelve. (amugyh meg mostansag a passat es oktavia tulojok a durvak en azt latom az utakon)

En inkabb azt tapasztalom, hogy rengeteg buta paraszt ember van. En pl. egy 1997-es E39-et (5-os) bimmert vezetek. A sok birka meg kinezi allolam es maffiozonak nez(peig qurvara nem olyan fejem van) mert ilyennel jarok. Fel nem fogja azt, hogy az o kis fabiaja vagy thaliaja tobbe kerult ujonnan mint a bomi. Azt latja, hogy jol nez ki 2x akkora mint az ove es az emblemat es maris 10 millas auto a szemeben es latni az irigyseget es megnemertest es ezt igy hogy??! Na nekem meg ezekbol az emberekbol van elegem.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.05.24. 20:12:07

A korához képest jó karban van a bmw. Nyilván ido''s ember tartja a garázsban, és lehet hogy nem is megy vele sokat: egy ekkora autó biztosan sokat fogyaszt. Szépen le is mosták, és szerintem bólogató kutya is van a hátsó ablakban, meg fehér mu''szalmakalap. Minden jel rokkantra utal.
Akinek attól jó hogy bmw-t vezet - a fene tudja, szerintem vannak ennél tartalmasabb élvezetek is.

G. 2008.05.24. 20:31:11

Én csak azt kívánom minden jogtalanul rokkantaknak fenntarott helyet használónak, hogy egyszer tényleg szüksége legyen arra a helyre!

Ákos vagyok 2008.05.24. 20:48:56

A8-asom van, új. Előtte sem álltam rokkantak helyére, és ezután sem fogok soha az életben, még ha 200 métert is kell a teszkóóó bejáratig gyalogolni.

Kérdem én: minek már megint egy demagóg, néphergelő cikket az "nagyautósok általános bunkóságáról" bedobni? Persze, van akinek elég vastag a bőr a képén, hogy beszerezze a rokikártyát a kamu betegségére, miközben X5-tel jár. De aki tahó, az suzukiban meg alfában is tahó, és beáll a rokkanthelyre. Akkor minek már megint úgy beállítani, hogy "a BMWs/Audis/Mercis maffiózók már megint mekkora tahók!"? Istenem...

Érdekes 2008.05.24. 21:06:34

Hm...Érdekes..Nemtudom ki találta ki ezt a státusszimbólum faszságot, de látom itt nagyon menő ez.AKkor akik a neten játszanak/gépekkel foglalkoznak és új gépük van minden pénzt ráköltve, akkor már az is státusszimbólum?(sok ilyen van).Ami az embert "kielégíti" akkor az már státusz szimbólum?Szaladgáljanak 10-15 éves roncsok, az utcákon?MERT AKKOR ELMONDHATNÁNK,H MILYEN KÚRVA JÓK VAGYUNK, hogy nem az autó a státusszimbólum????MOst komolyan, ki volt az a faszkalap aluliskolázott aki ezt kitalálta?Vagy talán nem tellett neki, normális kocsira és ezzel fikázza azokat akiknek meg igen???Vagy mi??Én eskü nem értem ezt...Hogy, miért baj, ha kevesebb károsanyagot kibocsájtó és kevesebb benzint fogyasztó új autók szaladgálnak az úton..Lehet, hogy én vagyok a hülye...És az a normális amikor ezeréves benzinfaló csotrogányok szaladgálnának amikből ömlik a benya...Az a nagyeszű rájöhetett volna, hogy ez nem egy emberi debilencia, hanem a FEJLŐDÉS RÉSZE.De gondolom, aluliskolázott lévén, erre elég nehezen jönne rá.Amcsiba mivan?Ott vannak a nigger repperek vagy kosarasok..Van amelyiknek még jogsija sincs..És van 5 hammerja 4 ferrárija 5 Lamborghinije..Stb egy 15 hálószobás 10 garázsos házzal..Ha itt már ilyen csicskák sírnak, hogy státusszim. az autó, akkor OTT MI? :D:D:D:D De az ilyeneknek javaslom, menjenek el indiába csacsit kergetni, ott majd verhetik a farkukat mert nem lesznek új verdák.

Érdekes 2008.05.24. 21:14:44

"gergo 2008.05.24. 18:06:05"

Hát, én tuti nem lennék rád irigy :D:D:D:D Én sem szeretem az irigy embereket, mert unintelligenciára utal...Én nagyon jól megvagyok az enyémmel, gondozgatom ápolgatom..TUNINGOLOM, de csak finoman :PPPP Bmw-ből 1 fajta tetszik, az új M3as..És itt kifújt..Nem vagyok sajnos oldschool rajongó, tehát a régebbi autókra max bökök egyett, hogy jó-jó elmegy..A merci új C, meg az Új audi A4-esek meg ez a Kupé új 3as bmw dobogtatja meg a szívem :) Szépek..
A cikkhez hozzászólva..No comment.Ez van, ilyen világban élünk..Amikor a rendőr inkább egy szuzukist állítmeg, csakúgyból, hogy megbassza, viszont a kurva gengszter Béemvésre meg oda se mer nézni...Pedig az jóval több kárt okoz mint szerencsétlen lúzer szuzukis,skodás vagy akármelyik pojáca aki 50 helyett 57.5-tel ment....Na dehát..Korrupció, csokolom :) Rokkanthely még nem érdekel, sokáig nem is fog remélem (kopkopkop), a tahóknak akik beállnak minimum 50-ezres birság, és figyeltetném kamerával, rendszám megvan, csekk menne ki.És leszarnám, hogy teszkó vagy nem teszkó (a romlott húsaikkal, átcetlizett szarságaikkal együtt..akkor huzzon ki a gecibe romániába), megbüntetném azt is aki elhajtja a rendőröket.

szg 2008.05.24. 21:15:15

ááááááááá...
Megint itt vagyunk, hogy aki "nagyautóval" áll roki helyre az tuti az ecserin vette a roki kártyát, és egy büdös szemétláda maffiózó!

Arra nem is gondoltok, hogy nem az övé az autó, hanem egy olyan emberé, aki rokkant rokonát szállítja, és a rokkant embernek nem mindegy, hogy 20 métert, vagy 50-et gyalogol?
Én önmagamtól soha nem állok roki helyre, de egyszer, mikor a nagymamámat szállítottam, simán beálltam a Volvoval, kiraktam a mamám kártyáját, és ennyi.
A mamámnak volt jó hogy végül kevesebbet gyalogolt, nem nekem!

akarki 2008.05.24. 21:21:03

Khm... Szerintem státuszszimbólum csak az lehet, amik feltűnő dolgok. Anno például amikor a mobiltelefonok közt bejöttek a színes kijelzők, mindenki a nyakába tette, hogy mindenki láthassa. Autónál is sokan ezt teszik. Miért vesznek sokan öregebb autót? Talán mert ugyanannyi pénzért nem Suzukiban akarnak ülni, hanem egy kényelmesebb biztonságosabb autóban? Vagy mert tetszenek neki a régebbi autók, és irtóznak a mai gömbölyű, egymást másoló, műanyagmotoros gurigataknyoktól? Talán mert kifejezetten egy-egy modell megmaradt a szívükben kiskorukban? Több oka is lehet. Ezzel nincs is baj, amíg karbantartja rendesen, nem áll rokkantparkolóba ok nélkül, vagy nem veszélyeztet másokat az utakon. Márpedig aki ezeket teszi, az másik autóban is megtenné. Nem az autó miatt teszi a "megmutatom"-ságot, hanem már az autót is azért azt veszi, mert azzal is meg akarja mutatni. Szerintem kár egyből a negatívot keresni. Külföldön (nyugaton) érdekes módon nem a rosszat szokták először feltéteéezni elsőre. Ehhez még fel kellene nőnünk. Illetve kérdés, egy "csiptuningolt" autó mennyivel környezetvédőbb, mint egy öregebb, ami alapból tudja azt? Hiszen aki "csippeltet", az szokta is nyomni neki, De rokonságban is, ismerősök között is van, aki inkább 15 éves autóval jár. Miért? Mert nem volt szokás anno cserélgetni az autót. Miért cserélgesse? Amit ő használt, azt tudja hogy rendben van, mert figyelt rá. Nekem az a fura, hogy manapság attól hiszi magát valaki nagynak, hogy újat vesz. Igaz, nem úr aki nem herdál. Nyugodtan lehet hőbörögni, majd ha eleget vesztettél az autódon és adod el, mi megvesszük. Persze, ha normális autód van...

Nagysusu 2008.05.24. 21:31:07

Nem értem miért kell leszolni azt akinek nagy autoja van. Lehet hogy kényelmesen, biztonságosan szeretne közlekedni az autojával. Nekem Omegám van, ami nem a kis müanyagmotoros 3 évre gyártott kocsik közé tartozik. Gyárilag anyira szinezett az üveg hogy szemböl nem lehet belátni. Akkor ezek szerint kinézetre maffia auto lenne? Aki ugy nyilatkozik hogy minden "maffia" autos egy szemétláda az csak irigy. Még valami a nagy autokat tartosságuk miatt veszik, egy 10 vagy 12 éves "maffia" auto bármiben átugorja a "normális" bevásárlo sz@rokat. Egyébbként a BMW-s forumon az elöitéletek ellen többször részt vesznek véradáson, hátha megváltozik az emberek elöitélete. Én is találkoztam agrassziv BMW-s-el de buzukissal is.

macardos 2008.05.24. 21:44:57

Most egy Fiatom volt, előtte meg két BMW-m. A Fiatot azért vettem, mert kellet egy autó a családnak, gyorsan és olcsón. Azóta is vágyom vissza a bömösbe. Mihelyst megtehetjük (a feleségem a két gyerek után visszamegy dolgozni), le is cseréljük az autót. És nem fog érdekelni, hogy mindenki leszólja és lenézi a 15 éves ötöst, nekem sokkal rosszabbul esik, mikor kanyarba a kocsi tollja le az orrát az ívről, mint egy pár megvető pillantás.
A rokkantparkolókhoz pedig: A kisvárdi TESCO rokkant-parkolóban láttam már (optikai)tuning Wagon R-t, egy 20 év körüli srác ült benne. Persze lehet, hogy csak várt, de igen érdekes látvány volt.

macardos 2008.05.24. 21:51:11

Érdekesnek:
"...Béemvésre meg oda se mer nézni...Pedig az jóval több kárt okoz mint szerencsétlen lúzer szuzukis,skodás vagy akármelyik pojáca aki 50 helyett 57.5-tel ment...."

Hallottátok ki volt az első, akit gyorshajtásért 300 ezerre megvágtak? Csak nem egy ártatlan autós, aki egy kinnfelejtett 20-as táblánál 55-el ment?
Akit érdekel, járjon utána

Érdekes 2008.05.24. 21:56:52

"Hallottátok ki volt az első, akit gyorshajtásért 300 ezerre megvágtak?"

Azt kit érdekel, hogy valahonnan suttyomba lefényképzik és kiküldik a csekket?Okostóni, egyértelműen közúti intézkedések (megállítás,ellenörzés)-re gondoltam.És arra amikor a kereszteződésbe parkolnak....Elég végig menni a körúton, majdnem minden kereszteződésbe parkol, mercis,bmws, vagy akármi...

Érdekes 2008.05.24. 22:12:14

"akarki 2008.05.24. 21:21:03"

Nem mindenki teszi ki a nyakába...Ez megint egy hülye párhuzam.A másik : Minek vegyek régi autót, ha NEM tetszenek?MINEK?Azért mert valaki vesz egy új autót, az már csak sztátusz miatt veszi..Minek vegyek olyat AMI : TÖBBET FOGYASZT, ÉS ISTEN TUDJA, hogy tartotta karban a gazdája..Biztonság?Hát nem tudom...Ha tudsz vezetni, akkor mindegy mibe ülsz, és nem kell 5 tonnás, bolondbiztos suv.Ha meg nem tudsz vezetni, akkor ja..kell a biztonságos autó.De én inkább, az olyat nem engedném vezetni..Szerintem a mostani sofőrök minimum fele, nem tud normálisan vezetni..DE már vak pistabának is adnak jogsit sajnos.Visszatérve, én inkább beülök egy új szuziba amit tudom, hogy karbantartok, és még tetszik is mert nem őskövület formája van (ezt a 3 éves baromságot nem tudom hol hallottad, de az ilyet nem terjeszteném, mert értelmes körökben minimum hülyének néznek), nameg fogyasztásra és co2 kibocsátásra se rossz.Én nem tudok józan érvet öregebb kocsik mellett...Annyit csak, hogy NAGYOBB kocsit tudsz venni, az új kisautó árából...A külső szubjektív, van akinek a multipla hányadék formája is tetszik..sokféle ember van.

Forest Gump 2008.05.24. 22:13:48

Sziasztok.
Én elvbőlsosem állok a tolókocsis parkolóba, mert az Én kocsim nem odavaló.
De viszont nekem van egy olyan ismerősőm ki egy fekete, 10 évnél öregebb 7-es BMW büszke tulajdonosa, és rendszeres használója. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden fekete BMW jogosan áll be ilyen helyre, de ne ítéljünk előre.

macardos 2008.05.24. 22:21:29

Érdekes 2008.05.24. 21:56:52

Ha úgy gondolod, hogy a pöcsetlen magyar rendőrség képtelen ellátni a feladatát, akkor ne csak a feltételezett elkövetőket cseszegesd, hanem nyomd fel a szervet!
A közúti rutinellenőrzésekkel meg, hogy is mondjam: ha nem razzia, akor nem igazán értek vele egyet. Ismered a sztorit: posztoló tagnak nincs gyufája, megállítja a csávót, kap tüzet meg zsebbe ötezret. Tavaly (hála Zsanettnek) ebből nagy botrányok kerekedtek, azóta vagy megjavultak a rendőeök , vagy titkolóznak.
Ja és annyit: a körútra közösségi közlekedési eszközök és biciklisek valók. Ha tehetem, nem autózom városban. És ebben nem szégyellek példát mutatni.

macardos 2008.05.24. 22:25:19

Érdekes 2008.05.24. 22:12:14

Ezt későn olvastam: ha te megszállot Suzukis vagy, kérlek felejtsd el amiket írtam. Úgyse értheted...
Ha nem vagy elvakult, hanem csak egy viszonylag olcsó és igénytelen (+ és - értelemben is) közlekedési járművet használsz, akkor ideje levetkőznöd az előítéleteidet

Nagysusu 2008.05.24. 22:37:57

Érdekesnek:

Az uj buzukidat megnézheted 10 év mulva, és az én automat 10 év mulva akkor lesz 24 éves! Amit ma drágán lehet megvenni az 10 vagy 20 év mulva is auto lesz, mig egy 2 vagy 3 millios személyivel elhozhato (csak vigyék már el) meg sem éri ezt az idöszakot. Hacsak nem arra használják amire kitalálták: a gazdaságosban bevásárlokocsinak használva. Amikor szegénykém szervizben volt buzukiztam (3 éves!), alig vártam hogy kész legyen az autom, és a családomat biztonságosan, és nem utolso szempontbol kényelmesen fuvarozzam. A fogyasztásrol annyit az átlagon 7.5L, országuton minden szabályt betartva (nagyon ritkán száguldozok) 5.5L. Mielött bármit nyilatkozol probáld ki a másik "maffia" autot is hogy legyen viszonyitási alapod.

Mégvalami: amikor egy kicsit erösebbet kell fékeznem elötte a tükörbe nézek mert ha buzuki jön utánnam akkor tuti hogy nem tud megálni. Biztonságos?

Érdekes 2008.05.24. 22:39:00

Nem egy bmw-m volt már, és?Nem vagyok megszállot szuzukis, mert nagy részük hülye.De kb ugyanennyien vannak a másik oldalon is, akik inkább veszek ajudit vagy béjemvét 100 éveset, nehogy azt vegyem ami effektive nekem való lenne.

A rendőröket minek jelentsem fel?Főleg, ha korruptok..Inkább azokat jelenteném fel a redőröknek, akik szabálytalankodnak..De ha egy "nagy" halat fogok ki, azt csak én bánhatom meg...

Nagysusu 2008.05.24. 22:43:20

100 éves audi, bmw, miért nem inkább 100 éves buzuki?

Érdekes 2008.05.24. 22:44:54

Nagysüsü-nek

"országuton minden szabályt betartva (nagyon ritkán száguldozok) 5.5L."

Aha, akkor mindenhol 50-nel és 90-nel mentél..Nemtom, az én béjemvém 12-t evett országúton is..Igaz, nem öregapásan vezettem, h ne tartsak fel mindenkit, hanem a kettő között.Na mind1, gondolom, evett a kocsid már 3L-t is.Szeretem az ilyeneket.

"Az uj buzukidat megnézheted 10 év mulva,"

Ja, ez vicces.Azonkívül, h a kasztnid nem rozsdásodik el, a motor nem fog bírni annyit soha.De a kedvencem, amikor a MÁRKA (béjemvérőlvanszó) szervizbe beviszed, és csak azért, hogy felnyitották a motorháztetőt és ott parkolt két napot, már ezért elkérnek 20ezret, jah és még hülyék is hozzá..Ennyit erről..Dehát, pont ilyeneknek való, a használt cucc.Az új bömösökkel nincs bajom.

foolproof 2008.05.24. 22:54:45

Huuuu, de lementunk gazba fiuk, innen nehez lesz visszajonni. AP altalaban egy kis nyomulos taho modjara irkal mindenfele marhasagot, de most egyet ertek vele: JO REGGELT! fEL KENE EBREDNI, ES NEM EGYMAST FIKAZNI, HANEM PELDAT MUTATNI, MEG ELNI + ELNI HAGYNI!
Peace, angry Hungarians.

bexxter 2008.05.24. 22:57:22

Érdekes ez a használt/új-autó téma..
Mindenkinek vannak érvei az új használt mellett és ellen is.
Részemről maradok a régebbi használtnál.. miért? mert nem kell hitelt felvenni ahhoz, hogy egy jól felszerelt biztonságos autót kaphassak. Igen, bmw-t, vagy valamely egyéb "nagyobb" márkát. Mert ezekről van megbízhatósági tapasztalatom.
Szervíz: azért illene jobban körülnézni, és átvinni másik márkaszervízbe, hogyha a parkolásért kérnek 20ezret. Dolgoztam egy nem hivatalos, de márkaszervízben, és ha csak vmi kisebb gond volt, amit az udvaron megállva megoldottak, akkor köszi gyere majd átnézésre és ennyi. Ugyanígy a parkolás se került pénzbe.. Nem kötelező a hivatalos márkaszervíz (legalábbis nem ugyanaz, van több is szinte minden márkának).

Nagyusu 2008.05.24. 22:59:53

Érdekes

Keress meg és megmutatom neked mi az az AUTO! nagysusu@freemail.hu Persze a fogyasztást is le lehet ellenörizni. A szivem BMW

nagysusu 2008.05.24. 23:02:25

Még valami: drága a BMW alkatrész? Bmw kuplung szett 55e.ft ugyan ez a szett opelbe 130e.ft.

Érdekes 2008.05.24. 23:07:23

Nagysüsü :

Figy, itt nem szuziki vs bmw vita van..Nem kell felkapni a vizet, bármi lehetne ott egy fábia,vagy corsa,vagy punto..Akármi.Nem az a lényeg.Hanem, hogy amit te veszel 0 KM-esen, és gondozod, az autó lesz sokáig (mégha buzuki is...hidd el), hameg használtan veszed, az LUTRI.Haverom vett bmw-t használtan igaz kupé volt 2.8-as..és átkurták, kapásból féltengely..+ xar volt az elektronika is...De naív volt, és szepen megcsinálták a kocsit akkorra mikor lement érte...Nincs a biztonságos nagy autókkal bajom csak 10+ millió, nekem nincs 10-20 millióm egy normális kocsira..ez van (sajnos nem keresek havonta fél milliót tisztán).Egyébként, nem kenyerem a luxus, én a sport kocsikat szeretem.Ha lenne pénzem egy EVO X-et vennék..A fogyasztással annyira nem foglalkozom még, amig nem 500 ft a benzin..

akarki 2008.05.24. 23:22:13

Érdekes: nem mindenki státuszszimbólum mivolta miatt vesz autót, telefont, de attól még azok lesznek. Nézd meg hányan ülnek egyedül autóban, hányan autóznak, miközben tudnának buszozni, gyalogolni, stb. A kényelem miatt csupán, meg mert jól mutat. Nekem szimpatikusabb például Németország (nem csak a németek), ahol megbecsülik az autót. Nem dobják el, hanem használják öregebb koráig, meg vigyáznak rá, karban tartják. Ha tudnak, akkor bicikliznek, motoroznak, illetve tömegközlekednek. Mérnökök is, nem csak az átlag! Nálunk ennek nyoma sincs. Már mennyivel más lenne a kép, ha a melegebb/enyhébb nem esős időkben nem autóval járna az ember, hanem motorral, biciklivel, gyalog, busszal (aminek a városi üzletága elég ráfizetés sokszor, hogy a lakónak könnyebb legyen) ami amúgy is jár. De nem, mert azért autó a király. Van aki csajozás miatt vesz autót. Igen, nem egyet ismerek. Akkor nem státuszszimbólum? Ha te nem amiatt veszed, akkor miért háborodsz fel? Nincs rá okod (vagy mégis, csak találsz más magyarázatot?). Te magad mondtad ki az igazat, hogy neked nem tetszik a régebbi. Másnak meg a maiak. Emiatt nem ítélheted el őket. Van öreg autó is a családomban, de még sosem volt semmi, ami nem lett azonnal megcsinálva rajta normálisan. Miért kellene eladni 5 évesen 50e km-rel egy autót? Miért vegyek egy másikat újonnan, amibe párszázezerért én fingok bele először? Figyeld meg, hogy mennyit esik egy autó ára, aztán nekem nem baj ha azt veszed, mert pont te leszel az egyik, akin nyerni fogok annyit. Már ha sikerül hozzászoknom a BMW mostani förtelmeihez. Nem vagyunk egyformák. De aki használ egy euro2-es dízelt, amikor muszály, amúgy meg sétál, biciklizik, esetleg motorral megy, arra mit mondasz? Tudod mennyi hőt bocsát ki az autód? Tudod hogy az autók kipufogógázainál az üvegházhatásban nagyobb szerepe van a vízpárának, ami megszaporodott (ezt elég komolyan kutatják sokfelé, amerre dolgozok ott is)? Ha valaki nem használja az autóját sokat, akkor miért dobja ki? Mert neked nem tetszik? Mennyi áramot fogyasztasz? Tudod hogy milyen környezetszennyező, ha megugrik a fogyasztás? Mert akkor már nem olyan egyszerű kitermelni. Elég sok módon lehet óvni a környezetet. Van akinek nem sikerül (ízlés, vagy anyagi kelyzet miatt) új autót vásárolni, de lehet hogy jobban odafigyelnek a környezetvédelemre. Azok általában nem állnak be a mozgáskorlátozott parkolóba sem, és az sem megterhelő számukra, hogy elengedjenek egy-egy embert. Mert általában az élethez való hozzáállás hozza a viselkedést is. Tehát teljesen érthetetlen az indoklásod. Egyébként te is alapnak tekinted a benzinmotort. Én például dieselpárti vagyok. Teljesen magánügyem ugyebár. Annak nyomhatom, mert érzéketlenebb a fogyasztásra. CO kibocsátást említetted. Elárulom, hogy EURO1-es dízelnek 2,72 g/km volt a megengedett kibocsátása. EURO2-nek 1, EURO3-nak 0,64, EURO4-nek 0,5, EURO5-nek is maradt a 0,5. Nem ezen van a hangsúly, mert már nem is szigorítják. A benzinesnél és dieselnél is maradt EURO5-nél az EURO4-es előírt szint (benzines 1 gramm, diesel 0,5 gramm)... A koromkibocsátás a lényeges. Azt EURO2-nél 0,08 g/km, EURO3-nál 0,05, EURO 4-nél 0,025, EURO5-nél 0,005!!! (Illetve a NOx EURO3-4-5, 0,5-0,25-0,2.) Tehát ezen van a hangsúly. Egyébként a benzineseknél 0 volt az engedélyezett szilárdanyagkibocsátás, de EURO5-nél nekik is megemelték 0,005 g/km-re. A közvetlen befecskendezésű benzinmotoroknál ugyanis nehezebben keveredik az üzemanyag, mert nincs annyi ideje, a közvetett befecskendezésnél ugyanis a szívócsőben is tud keveredni szelepnyitás előtt az üzemanyag a levegővel. Aki például diesel autóval jár, és karbantartja, az nem szokott füstokádó autóval járni. Igez, ez nem jelenti azt, hogy tiszta lenne az üzeme. De egy kérdés feléd, mert látom nagyon érted miről beszélsz. Miért van, hogy a zárt technológiás környezetvédelmi vizsgán a benzinesek (2 éves új BMW-k, Mazdák, Nissanok...minden új autó) sorra buktak meg, míg az öreg dieselek könnyebben átmentek mint előtte? Mert 3 mérés van korom miatt, de zárttechnológiásban már nem kellett csak kettőt, mert annyira egyforma volt a 2 eredmény. Előtte 3x kellett. Másik. Ahhoz hogy kisebb kibocsátású autót gyárts, mennyivel kell jobban megterhelni a környezetet? Próbáltál már belelátni? Elmondom neked, ezekre a szigorításokra nagyrészben azért van szükség, mert egyre szaporodik a belsőégésű motorok száma. Tehát a szorzó. Te mennyit teszel azért, hogy óvd a környezeted? Hányszor mész gyalog munkába, boltba? Hányszor biciklizel? Esetleg ugyanarra az útra, amikor lehetőséged van, hányszor mész inkább motorral? Futni kijársz erdőbe, vagy elemtromos áramot fogyasztasz futógéppel? Annyi oldalról meg lehet közelíteni, hogy az autó máris csak töredékét teszi ki a környezetszennyezésnek. Hányszor használsze egy nejlonzacskót? Ha semmi baja, akkor összetűröd, vagy eldobod? Nem is sorolom tovább a dolgokat, mert annyi ilyen mindennapos helyzet van amikor tudnál tenni... Elárulom ha nem lenne vili: öregebb dízel autóval fogok járni, és kismotorral kiváltom, ha tudom. Gyalog járok munkába ha tehetem. Használom a tömegközlekedést arra amire való. Ha pedig elkezdik az öregautók büntetését, akkor le OT-ztetek valami öreg autót, és azt használom. Legalább megmenekül egy példány abból a korból. Szeretem a régi zenéket is (zene= emberek csinálják hangszerrel), de nem érdekel az in da house 563. Meghagyom nektek. Hamarosan jön az 1000 forintos üzemanyag, akkor meg úgyis teret nyer az alternatív hajtás...

akarki 2008.05.24. 23:36:00

Tények: E39 525 TDS automata váltóval télen sem evett meg 8 liter gázolaj felett. E39 530D automatával nem evett 7,6 felett télen. Nem gyilkolva, de hajtva. Persze ha csak kimész havas pályára állatkodni, akkor el lehet gyalulni 15 litert is egy óra alatt...

Szerintem nem érdemes azért bomolni, mert valakit átvernek használt nagy autóval. Ebből él a nepper, hogy eladjon. Ha valakit meg lehet vezetni, meg is fogják. Nem a használtautópiacon, hanem az élet minden területén! Nincs pénzed nagy autóra? Tehát nem keresel eleget? Akkor miért nem 2 éves autót veszel, amit rendesen szervizeltek? Az értékéből sokat vesztett, még van egy év garanciája. Ezzel sokat spórolhatnál. Ha egy öregebb autóra vigyáznak, karbantartják, akkor semmi baja nem szokott lenni.

muhahaha 2008.05.24. 23:41:50

ebben a cikkben egy szánalmas van: hogy annak a bmwnek ott van az ablakában a rokikártya!!! Aki rokkant az csak lepusztult roncsokkal járhat?? Ha vki kártya nélkül beáll (akinek csak ugyanakkora része bmws mint a többi szar, csak az sokkal jobban csípi az irigy szemetek) az természetesen bunkó tahóság, de nehogymár egy autós újságíró ilyen sztereotíp elítéletekkel jöjjön...

akarki 2008.05.24. 23:41:55

Érdekes módon engem még nem vertek át autóvételnél. Mert alábújok a parkolóban is, megnézem mi volt cserélve rajta, a kárpitokat felhajtom ahol kell és kész. Igen, értek hozzá. Nekem könnyű, mondhatnád. De nem az, mert nekem akarják megmagyarázni, hogy miért jobb ha nem használtat veszel. A haverod vitt magával normális autószerelőt? Mert gondolom kenyeret sem süt magának, hanem pékségben vásárol. Persze vannak rejtett hibák, de sokszor annak is nyoma van, ha már próbálták javítani, vagy gyilkolták. Persze ehhez olyan ember kell, aki nem restell mindent átnézni, még ha 10-15 percet igénybe is vesz. Ha valaki az autó belsejéből, tisztaságából, tulaj viselkedéséből nem tudja leszűrni az autó használatát, akkor bukta. Nem muszáj a használt, de ezért lenézni valakit? A kenyér is lehet hogy összeesik, elmorzsálódik, észreveszed hogy nem is barnakenyés hanem valamivel színezett...

Érdekes 2008.05.24. 23:49:22

akárki :

Hát...Pár dolgot te is elmondtál azért..Hát, mindent nem találtál el, de közel "puffogtattál" :) Azt még gyakorolni kell.. :p :D A mostani helyzetemet nézve, vehettem volna öregebb nagyobb kocsit, de nem tetszenek.Ennyi.Egyébként, írtam, hogy ez szubjektív..Erről külön regényt tudnék írni, ezt kihagynám itt...Te arra gondoltál már, hogy miért ül 1 ember abban a kocsiba?(Mert már a másik 3-at esetleg kirakta..)Ettől függetlenül, én sem vagyok híve a "magányosmunkábamenőknek".Én speciel bkv-val járom, és?Most, hogy jó az idő, az út felét pedig le gyaloglom..és?Futni is eljárok, nyáron..és? :D Megtehetném, h autókázzak, de a közlekedés egy kalap**ar, másrészt, ezzel is óvom egyfokkal a környezetem.Zacskókkal nem foglalkozom, mert annyi van mint a nyű..kidobom.Szelektíven gyűjteném a hulladékot, de itt pesten fölösleges..SAJNOS.Abba belegondoltál, HOGYHA MINDENKI ÍGY csinálná, akkor is lenne éghajlat/klíma(divatosan) változás?Az, hogy most 1 órával tovább gépezek, vag 5 kmrel tovább kocsikázok a csajommal..Ez semmi ahhoz képest, amilyen kozmikus sugárzás ér minket, vagy amit egy VULKÁN kibocsájt magából...De ha mindenki így csinálná, kicsit lassítanánk ilyen-olyan folyamatokat, persze nem mindet.Egy kérdés, szerinted minek városba 5ezres motorral terepjáró?Mondjuk X5 vagy Q7, egy menedzsernek?Egyébként korom...A korom ott van az út szélén, azt nem fogod belélegetni, de a szén-dioxidot igen...A benzin ára, azért megy fel mert mi birkák megfizetjük, és ez egy jó lobbi, a manadzserék se hülyék, ha látják, hogy fizetünk a sokért is akkor emelik...Mert senki se lázad..De nem is baj, mert ez megindítja az alternatív hajtások jövőjét ami talán jobban védi majd a környezetet, és elérhetővé válik olcsobb kategóriákban is.Ja..A motorosakat UTÁLOM :) ne bántsd az indahouset :D Arra nem is gondoltál, hogy azt is élőhangszerről felvett mintákkal csinálják EMBEREK, mi? :D Csak van egy adott ütem végig..Ne csak a dobra figyelj :) zenére Mozartot ajánlom...

fonak 2008.05.24. 23:51:47

"Aki rokkant az csak lepusztult roncsokkal járhat??"

Dehogy. Nálunk a rokkantak az átlagnál gazdagabbak, többnyire prémiumkategóriás autókkal járnak, legalábbis a rokkantkártyás kocsikat elnézve :))
Egyébként meg ezerszer lerágott téma ez már nem? Nem volt megint miről írni? :)

Érdekes 2008.05.25. 00:04:14

"A haverod vitt magával normális autószerelőt?"

Nem.Mert nem úgy indult még neki anno, hogy őt most át fogják ba*zni.Egyébként az ilyen ember nem márkafüggő és sok van belőle.Én börtönbe csukatnám ezeket.

BMW-s vagyok 2008.05.25. 00:07:59

Már megírtam hosszabban ,de F...ng rendszer nem küldte el indapassal sem.
Szóval megint egy "értelmes" poszt kb 100000-jére. A balkáni gondolkodású posztíró képtelen utánanézni, kérdezni egyszerű dolgoknak. Inkább marhaságokat ír.

Sajna valóban előfordul a jogtalan használat is, de nem csak a béjemwéseknél.
Példa erre egy régebbi napló adása, ahol csak 1 helyet figyeltek pár órán át és 1db BMW vagy egyéb "maffiózós" márka sem képviseltette magát a kisfilmen.
Hmm. Érdekes. Ráadásul még igazolványuk sem volt.
Csak a begyepesedett gondolkodásban összeférhetetlen a rokkantság és egy felsőbbkategóriás márka használata, amik mellesleg a kb azoknak az autóknak az árából is megvásárolható már amelyekből azok a bizonyos tekintetek sugároznak.
Mellesleg egy felhasználóbarátabb Küschal (nem biztos hogy helyesen írtam) szék ára 1-1,5millió forint. Akkor azt is irigylik a tulajdonosától???
Nekem van 2 felnőttkorú BMW-m,és nem szeretnék átülni más márkába, főleg, hogy ezek még 10-20 év múlva is engem szolgálnak.
Az autóim és az előítéletek ellenére sem állok sem rokker, sem családi parkolóba. Inkább megállok a legszélén. Ott legalább kissebb eséllyel nyitják rá az ajtót.

Lényeg: Aki rokkant, csak suzukit vehet, mert posztolnak róla. Akkor is ha rokkantsága ellnére sikeres és megteheti, hogy prémium márkában utazzon, még akkor is, ha csak szállítják!!!!
Na ez az igazi Balkáni Nyomor Kedves Gulyás G.

te mennyit? (off) 2008.05.25. 00:15:55

én csak az elmúlt 4 évben (azóta írom a fogyasztást: 8,76L, cseppfolyós gázból)
- 5,8 TONNÁT -
égettem el a kocsimmal. Nem tudom a kipufogógázból mekkora lufit lehetne fújni.

elgondolkodtató...

Honer (törölt) 2008.05.25. 02:32:08

Én munka közben 2percre beálltam a rokkant parkolóba, motorral, igazából csak a szélén a vonalra álltam. Pont jött akinek nem kellett volna... 120font többet nem állok oda még 1másodpercre se. Otthon is így kéne ezt!

prophet 2008.05.25. 04:38:21

Mivel Agyarországban az összes politkus egyetlen célja csak a saját ill. az őt támogatók ill. az őt szolgálók zsebének degeszre tömése ezért NEM lehet olyan pártra szavazni mely(ek) "érdekeltek a közpénzek elköltésének teljes átláthatóságában, tiszta közéleti viszonyok megteremtésében" Mivel a nemlétezőre nem lehet szavazni, ugye.

Íme egy primitív példa a szellemlileg csökkent értelműeknek:
Ha az apám és az anyám is pedofil hiába válnak el, attól én még seggbe leszek baszva kiskoromba. A különbség csak az hogy műkrokival vagy valódival.

Amúgy ma Agyarország így néz ki gazdaságilag: 2 millió állami alkalmazott
(köztük az elit: a politikusok ill. vezető beosztásúak, és a többi: rendőr, tanár, stb) 2 millió szocpolból és egyéb segélyből élő, 2 millió nyugdíjas és gyerek. Ezeket mind az állam tartja el, annak a max 2 milló szerencsétlennek az adójából aki nem az állam alkalmazottja és fizet adót (az hogy foglalkoztató vagy foglalkoztatott most mind1).
(a fenti számok csak az arányok érzékeltetésére szolgálnak)
Na most mindenki beláthatja hogy az ország egyötöde nem bírja eltartani a négyötödét.

Agyarországban nem volt rendszerváltás: a szocializmusban is az állam beszedett minden pénzt (csak akkor nem adó formájában hanem mindenkit ő foglalkoztatott) aztán visszaosztotta azt (fizetés formájában)

88-89ben az akkori vezetők összeültek és generáltak egy rendszert ami névleg más, de valójában ugyanaz.
A probléma az hogy így aztán ugyanúgy működésképtelen.
Antal Józsi megmondta mikor már tudta hogy neki úgyis mind1: "Tetszettek volna forradalmat csinálni"

Forradalom itt nem lesz, mert aki meg akarná csinálni az elvesztené az összes nyugdíjas ill. segélyből élő ill. az állami alkalmazottak felének (mert a bürokrácia egyszerűsítése miatt ezeket ki kéne rúgni - különben marad az állam túlköltekezése) támogatását / szavazatát.
A maradék egyötöd népesség támogatása pedig semmire se lenne elég. (okés hogy az állami alkalmazottak is keveslik a fizetésüket, de ha választani kell az elbocsátás ill a mostani helyzet között tutira az utóbbit választanák)

Innen csak menekülni lehet. Minél előbb, míg össze nem omlik az egész kártyavár.

A szocializmus 40 éve alatt nem épült életképes gazdaság, ami képes lett volna fenntartani önmagát. A rendszer alapeszméje (mi vagyunk az uralkodó réteg, de nem vagyunk tőkések - elvégre az ellenük való harcra épül az uralmunk - mivel nem a saját hanem az állam tulajdonán uralkodunk) nem engedte.

A "rendszerváltozás" óta sem épült ki ilyen. A politikai elit megelégedett a privatizálással, ami egyet jelentett az állami vagyon eladásával és az így befolyt pénz szimpatizánsainak való szétosztogatásával ill. az állam általi felélésével. (működési költségeit ebből fedezte - mint pl. ha hitelt veszel fel vállakozás indítására hogy annak a hasznából megélj, de nem indítanál semmit hanem magából a hitelből élnél meg - amíg tudsz)

Mára már nem maradt semmi amiből az országot eltartani képes gazdaságot lehetne építeni. Mindent eladtak és feléltek, plusz csináltak annyi tartozást ami az iraki háború finanszírozásához is elég lenne.

Ez van. Elkúrtátok, barmok!
(Ha létezne felelősség ebben az országban, lámpavasra kéne húzni mindenkit aki a politkának a közelében volt az elmúlt 20 évben. Mert "vétkesek közt cinkos aki néma")

AP (törölt) 2008.05.25. 08:59:42

Szuzukis-Béjemvés-Orbán-Gyurcsány-agyfasz

DRtorgyi 2008.05.25. 09:05:38

Horvátország nem a Balkán. Szerbia pedig ezek szerint Európa, ott senki sem áll a rokkant-parkolóba.

Jocco 2008.05.25. 09:23:27

Szanalmas. Mert kell mindig a BMWseket szidni? Nekem is BMW-m van, nem 20 eves, hanem uj. Es nem allok rokkant parkoloba. Soha.

erdélyi magyar 2008.05.25. 09:43:28

Ákos vagyok 2008.05.24. 20:48:56

Tökéletesen egyetértek veled!
Bár soha nem volt luxusautóm és semmilyen BMW-m, nem értem miért jó a TC-nek az, ha szítják az emberek közti gyűlöletet, erősítik a beskatujázást mindenféle vélt vagy valós különbség esetleg az alapján, hogy az illető milyen kocsit vásárolt...
Illetve, hogy őszinte legyek, valamennyire értem: így legalább van élet az oldalon, mert a jónép idejön másokat anyázni olyanokat akikre irigy vagy csak szimplán nem ért meg, a TC meg mocskosul kihasználja, hogy az emberek erre vevők...
Történetesen apám is mozgássérült, igaz csak Thaliával jár, de abban sincs automata váltó, sőt még hikomat sem :)
Ettől még el tudja vezetni annak ellenére, hogy menni csak (enyhén) sántikálva tud. Úgyhogy nem értem azt sem, hogy a mozgássérült igazolvánnyal rendelkező 5-ös BMW-t vezető autóst mi alapján nevezik csalónak itt a TC-n! Ha nincs rá bizonyítékuk akkor ez közönséges rágalmazás!
Ismétlem, az egész cikk nem egyéb, mint az emberek közti ellentétek elmélyítése és lázítás! Pontosan az ilyen mentalitás (a cikkíróé) miatt vagytok ti most ott, ahol vagytok...
Most tuti sokan le fogtok hülyézni, de akkor is ez az igazság.

akarki 2008.05.25. 09:49:03

Érdekes: te kezdtél kitérni a károsanyagkibocsátásra, pontosabban a CO-ra. Ezért villantottam meg előtted, hogy a CO tartalmat egyre kevésbé csökkentették, és EURO5-ben marad annyi amennyi EURO4-ben. Igazából ha erről beszélesz, akkor nem árt tudni a tényeket. Ha autóval kevesebbet mész, ahol tudod kiváltod motorral, biciklivel gyalog, tömegközlekedéssel ami amúgy is jár, akkor ugyanannyit szennyezel mint akinek újabb környezetvédelmi normás autója van, de mindenhova azzal megy. A telekjárókat nem szeretem, fogalmam sincs miért vam embereknek "szüksége" rá. Ezta kategóriát egyáltalán nem szeretem. Terepjáró teljesen máshol kezdődik. Ezeket sosem dicsértem, de észrevettem, már másodszor említed. Ha pedig elkezded az öregebb autókat használókat leszólni a környezetszennyezés miatt, akkor ne lepődj meg ha kapsz ellenvéleményt is. Ha egy EURO3-as autóval valaki fele annyi km-t megy mint te az EURO4-gyel, akkor te több CO-t bocsátasz ki mint ő. Sőt ha EURO2-es motorral autózik valaki fele annyit mint te EURO4-gyel vagy EURO5-tel, akkor ugyanannyi CO-t bocsátotok ki. Ha már a CO-t említetted. Illetve a környezetvédelmet is szóba hoztad, akkor vajon miért példálózóok az ötösével osztogatott aztán eldobált nejlonzacskóval? Igazán lényegtelen, hiszen 50-60 év és hipp-hopp elbomlott... Ha nem vagy vele közelről sem tisztában, hogy miről beszélsz, ne ezzel támaszd alá a véleményed. Az üvegek visszaváltásánál például annyi vegyi anyagot használnak fel tisztításra, hogy olcsóbb eleve bezúzni őket. Budapesten pedig tudom hogy semmi értelme szelektíven gyűjteni. Ezt tudom, ott másképpen működnek a dolgok. Budapestnél nagyobb városokban működik, akár az 5 milliós Párizsban is, de BP-en nem. Gondolom a fizika törvényei sem mind működnek ott. Talán Demszky nem engedi nekik... Ha lenne aki kiépít egy használható rendszert, akkor mindenhol működhet! Csak ezért mindenkinek tennie kellene. Ezért nem megy. Én minden héten elsétálok egyszer a tárolóhoz. Nem kötelező, de időmből kitelik, mert fél óra mindenestől és legalább megpróbálom. Próbálok úgy élni, hogy amennyire tőlem telik védjem a földet, erre jönnek valakik, akik kérdőre vonnak a CO-val, de fogalmuk sincs a kibocsátási normákról. Nem véletlenül tudom persze ezeket. Nem véletlenül gondolkodok másképpen mint sokan, de szerintem sokat teszek a környezetem megóvásáért. Nem fogok mindig ezen aggódni, de a lelkiismeretem tiszta. Az életszínvonalam és kényelmem nem fogom egy szint alá adni, de így is jóval többet teszek a környezetemért mint az emberek nagyrésze. Pedig megtehetném hogy tegyek rá magasról. Ezt mindenkinek szíve joga eldönteni, nekem ez a döntésem.

akarki 2008.05.25. 10:03:24

Erdélyi magyar: annyit hozzátennék, hogy van egy réteg, akit kikiáltanak hibásnak. Általában azt a réteget sokan kritizálják. Érdekes ennek a kritizált rétegnek nem jut eszébe fikázni a másikat. Azt szoktam észrevenni, hogy akinek nem telik nagyobb autóra, vagy nem meri bevállalni mert nem tudja melyik autó mikor mennyit veszít az értékéből, stb az mindig szidja azt aki megteszi. Aki pedig nagy autóval játszik, nagy része csak védekezik, de nem kezd ki a másikkal. Ez nem igaz a 100%-ra, mert kivételek vannak. De nem nagyon látok olyan cikket ahol a kisautóst fotózzák a mozgássérült parkolóban, pedig én sokszor látok ilyent. Meg szabálytalankodó kisautóst is...

gergo 2008.05.25. 11:23:08

tegnap is jo lepda volt erre. mozgasserult parkolo egy market mellett...3db. mindharomban alltak, egyiknek se volt kartya. az egyik auto a szemem lattara erkezett oda. egy ford kisbusz. a mellette levokben meg egy suzuki es egy fiat. szoval...

de gondolom ezt senki nem fogja lefenykepezni.

Gt 2008.05.25. 12:29:34


mekkora bunko csocselek gyulik itt ossze. szanalmas h ugy veszekedtek mint a kislanyok. nem is lepodnek meg azon h tennyleg azok vagytok!
ugy latszik mindenkinek van valami problemaja a himtagjaval...
szanalmas, tipikus hulyekvagytok.
mindig az iq es a penz a tema, de ez itt egy autos blog. szoval gondolkozzatok mielott irogattok!
udv!

Érdekes 2008.05.25. 13:02:03

"mekkora bunko csocselek gyulik itt ossze. szanalmas h ugy veszekedtek mint a kislanyok. nem is lepodnek meg azon h tennyleg azok vagytok!"

Elvégezted a 8 (nyolc) osztályt?Vagy csak egy bevándorolt fekete munkás vagy?8 osztály "nélkül".

CS 2008.05.25. 13:21:26

Ez Magyarisztán, ennyit mondok... sok értelmetlen ember...

Engem az is zavar, hogy akinek BMW-je van azt lenézik, hogy te köcsög, bunkó BMW-s. Igen, sok bunkó BMW-s létezik, de nem mind az. De ezt hiába írom, az emberekkel van a baj, akik xarják le magasról a törvényeket! grr

Érdekes 2008.05.25. 14:01:54

"Ez Magyarisztán, ennyit mondok... sok értelmetlen ember..."

Mennyi hülye jár ide, istenem...Figyelted a képen szereplő autó rendszámát?Mit szólsz a 7es bömösökben csücsülő kopaszokhoz és cigányokhoz?

Akárki :

22k km-et mentem 2 év alatt...bkv/gyalog járok melóba.Aki ettől kevesebbet megy, annak minek kocsi?Ez az egyik, vagy öregember.Ne ezt vegyük már alapúl.Amúgymeg ha lehet, ne engem oktass már ki ilyen faszságokról, hanem akik 4ezres audival/bömössel járkálnak még szarni is.Köszi.

"Nem véletlenül gondolkodok másképpen mint sokan"

Annyira rohadtúl te sem gondolkodsz másképp, nehogy azt hidd, h különc vagy.Úgyanúgy kocsikázol, ugyanúgy bekapcsolod a géped és felkapcsolod a lámpát, majd ugyanúgy TVzel, ha nem te akkor vmelyik családtagod.Az meg, hogy elsétálsz a szelektívig?Na bumm...Végülis ez is jelent valamit..De csak akkor jelentene, ha mindenki minimum ennyire, odafigyelni.De sokan odafigyelnek, nehogy azt, hidd, h te vagy az egyetlen és kiválasztott.Egyként mi is elsétáltunk a szelektívig..Csak értelme nincs, sajnos..már írtam.

szg 2008.05.25. 19:36:05

Érdekes 2008.05.24. 22:12:14

"Biztonság?Hát nem tudom...Ha tudsz vezetni, akkor mindegy mibe ülsz, és nem kell 5 tonnás, bolondbiztos suv.Ha meg nem tudsz vezetni, akkor ja..kell a biztonságos autó."

Aha, ezek szerint aki balesetet szenved az tuti hibás és nem is tud vezetni. Vagy szerinted olyan fogalom nem létezik, hogy "vétlen fél"?
Mert akkor most én elárulom neked a "Nagy Titkot" :))
Nem azért van Volvom, mert félek a vezetéstől, és ha csinálok valami baromságot, akkor életben maradjak, hanem azért, mert ha egy (tegyük fel) súlyos karambolban vétlenül veszek részt, AKKOR NE DÖGÖLJEK MEG, MINT EGY PAPÍRAUTÓBAN!!!!!!


"Én nem tudok józan érvet öregebb kocsik mellett...Annyit csak, hogy NAGYOBB kocsit tudsz venni, az új kisautó árából"

Akkor én mondok párat:
Valaki sokat használja az autóját, mondjuk évi 30-40, sőt 50k km-t, netalántán sokat vezet egyfolytában. Na ekkor nem mindegy, hogy egy hihetetlen kényelmes nagy autóban ülsz, vagy egy olyanban, ami csak a reklámban kényelmes. Netalántán az ország másik felébe megy rendszeresen rokonlátogatásra, és nem mindegy, hogy 4-5 ember kényelmesen, vagy kucorogva tesz meg 150 (vagy több) kilométert, és esetleg még csomag is fér az autóba.


Hihetetlen, hogy egyeseknek csak az az "igazság", amit ők látnak a világból, és más nem is létezhet...

Molibden 2008.05.25. 22:20:49

Mondjuk egyesek ezert nem szeretnek papirautoval jarni: www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/motoros-vesztette-eletet-a-35-oson/cn/news-20080525-0600342094 Erdemes megnezni a kepeket, nem tudom mi maradt volna a kocsibol ha egy masikkal utkozik..

akarki 2008.05.25. 22:57:56

Érdekes: okés, innentől akkor ezek szerint nekem sem kell visszafognom magam... Egyedül te emlegeted a 4000-es autókat, nem tűnt fel eddig??? A cikk nem arról szól, de ha már elvitted ebbe az irányba, egy szóval sem mondtam hogy egyet értek azokkal az autókkal. Pont az ellentétjét írtam párszor annak, hogy szarni is azzal kell járni. Mit lehet ezen nem érteni??? Különc nem vagyok. Az a különc, aki elkezdi írogatni a "faszságait" olyanról, amihez köze sincs. Ha példálózol valamivel, legalább nézz utána. Annyira hihetetlen hogy olyan is olvassa ezt a blogot, aki ezzel foglalkozik? Említetted, hogy aki nem a legújabb autót veszi meg, az környezetet szennyez. Erre visszakérdeztem, amire felháborodtál. Ez ilyen, vannak eltérő vélemények. Képzeld el nem csak én viszem vissza a szelektívhez, tisztában vagyok vele. Szoktam találkozni közben másokkal is. Itt senki sem kiválasztott, de te egy autóválasztás alapján elítéled az embereket, de fingod sincs róla, hogy amelett hogy élnek. Ezért említettem meg olyan dolgokat, amikre kiakadtál. Nem muszáj egyet érteni, de művelt emberek a környezetszennyezést nem autóválasztásban gondolják. Amit csak úgy felsoroltam közel nem az összes dolog természetesen, de kis ízelítő. Ne akard itt kurva okosnak érezni magad, ha eddig sikerült eljutnod! Menj és szépen titokban utáld az összes embert akinek nem elég/tetszik a kis karosszériás autó, vagy nem telik újra, és vesz egy régebbi autót.

akarki 2008.05.25. 23:00:13

Érdekes: nem, te nem jutsz el a szelektívig. Korábban írtad, hogy nincs értelme Budapesten, és nem mész el. Tehát ne keverd a Kossuthot a vasúttal.

McJames 2008.05.26. 01:01:56

A cikk valóban említi a nagy autókat, de pont azt írja, hogy nem kell általánosítani. Ami igaz is, teljesen vegyesen vagyunk hülyék az országúton, a járdán, az sorbanállásnál, stb. Kár.

nagysusu 2008.05.26. 07:33:19

Én mint nagy autos nem vagyok agressziv, de ha egy akármilyen autos beszol vagy integet képes vagyok utánna menni és megkérdezni mi a baja :-)

Mellesleg soha nem állok a roki parkoloba, és még az is felháborit ha a családos parkolot jogtalanul veszik igénybe.

CSaB · http://www.domain.hu 2008.05.26. 17:05:53

Nem értem mit kell ennyire foglalkozni a rokiparkolókkal..habár, ha roki lennék biztos zavarna engem is.

BMW, MB 2008.05.27. 09:39:58

Most úgy tényleg őszintén. Ki a faszt érdekel? Amúgy meg annyi tolószékest látok minden nap ,hogy még megszámolni sem tudom őket. Akinek meg mankója van annak nem kell koppig kibasznia az ajtót. Ennyi...

Az igzi okokat nem feszegetittek csak a felszinen maszatoltok.

BMW, MB 2008.05.27. 09:49:14

Dr.G. 2008.05.24. 13:24:36

Ezt örömmel hallom. :) Szerintem is magánterület.

BMW, MB 2008.05.27. 10:00:09

Érdekes 2008.05.24. 21:14:44

Te kajak hülye vagy.

BMW, MB 2008.05.27. 10:10:43

Érdekes 2008.05.24. 22:39:00

Neked soha nem volt BMW-d. Sőőőt Mercid és Audid sem.......

Dezso 2008.05.27. 12:24:43

Kár, hogy minden médium azt neveli az emberekbe, hogy Magyarország egy szar, bezzeg a külföld....

jenko 2008.05.27. 15:57:01

Dezso 2008.05.27. 12:24:43
a magyar média a szar. Úgy ánblokk. Meg akik megnyilatkoznak benne, akár napkelte, akár webkettő. Valahogy ilyeneket vonz (és most éppen hozzáteszek :-))
Kicsit le kell szakadni a vízfejről (BP) és akkor lehet találkozni szép dolgokkal is, pl. üresen hagyot rokkantparkolóhelyekkel, élhető településekkel (legalábbis közlekedés szempontjából).

[] (törölt) 2008.05.27. 21:03:16

"Tehát nem keresel eleget? Akkor miért nem 2 éves autót veszel, amit rendesen szervizeltek? Az értékéből sokat vesztett, még van egy év garanciája. Ezzel sokat spórolhatnál."

na ez az. csak magyarorszagon itt sem a jozan esz gyozedelmeskedik, hanem a faszveresi hajlam. egy egyeseknel az "uj auto" iranyaba megy el, mig masoknal a "nagy auto" iranyaba.

ha nem engedhetnek meg magamnak nagy es uj autot, tuti hogy egy 2 eves kozepkategoriasat vennek, kereskedotol. utszeli neppertol autot venni ongyilkossag.

[] (törölt) 2008.05.27. 21:07:42

"Kár, hogy minden médium azt neveli az emberekbe, hogy Magyarország egy szar, bezzeg a külföld...."

nem kell ehhez media - eleg, ha csak korulnezel.

süti beállítások módosítása