Ha nem hazudsz, nem fizetek

  2008. február 18. - Balázs Viktor

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pöccre indult húsz év után az első magyar Astra
2012-03-01 06:00:00

Délután kettőkor szűk kompánia gyűlt össze a gödöllői Opel Gaál bemutatótermében, ahol egy öreg

Húsz év után újra beindítják az első magyar Astrát
2012-02-12 16:05:00

1992-ben óriási tömeg kísérte figyelemmel, ahogy az első Astra felhajtott a Közlekedési Múzeum rámpáján Ez

Végállomás, nem megy tovább
2010-03-08 14:33:00

14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja

Utolsó erővel
2010-03-08 09:29:00

Lejtőn megyek és csóvál ez a szar - jelentkezett be Csikós reggel 7:57-kor, Ausztriából. Bécs előtt 57


Két hete Spanyolországban voltam motorozni, velem volt Zsilják Lajos, a Motomix magazin főszerkesztője is. Amikor feladtuk a csomagot, Lajos csodálkozva megkérdezte:

– Te feladod a bukósisakot is? Én azt mindig kézipoggyászként viszem. Azt válaszoltam neki, hogy én eddig mindig feladtam és soha nem volt problémám.


Sajnos az ilyen válaszok mindig magukra rántják a végzetet. Amikor a hazaúton leszálltunk, a Ferihegyi váró csomagtovábbító szalagjánál hiába vártam a sporttáskát: amiben a sisak volt, nem jött. Úgyhogy szépen átballagtam az Elveszett csomagok feliratú pulthoz, felvetettem a jegyzőkönyvet, és az ott ülő hölgy elkérte a telefonszámomat is, hogy értesítsenek, amikor megjött az elkóborolt poggyász.

Két nap múlva csöngött a telefon, mondták, hogy négyre jön valaki a csomaggal. Jött is, egy leplombált nejlonzsákkal, benne mindenféle holmival. Mondta, írjam alá a papírt, meg is tettem szépen, és bekereteztem, hogy „a csomagot sérülten vettem át”.

Na, ettől elgurult az emberem gyógyszere és rám förmedt: Azt meg mér’ karikázta be? Mondom neki, hogy azért, mert sérült a csomag. De a nejlonzsák nem sérült, és az számít csomagnak, tőlem ezt most nem fogják átvenni! – morgolódott tovább.


A helyzet abszurditásától kicsit szédelegve megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy nekem a csomag az én csomagomat jelenti, és más módon nem tudom rögzíteni, hogy darabokban kaptam vissza. Ezzel meggyőzni nem tudtam, de más eszköze nem lévén, kikapta a papírt a kezemből, és haragosan elviharzott.


Bementem a házba, és számbavettem, mi van a zacskóban. Visszakaptam a motoros csizmám egyik felét, épségben. A bukósisakomat is, bélésétől megfosztva és rommá törve, az üvegszálas héjról lejött a festék és felpuhult, mint a szivacs. Ott volt a sporttáskám is, az összes varrása mellett széttépve, a végén kilyukasztva. Bónuszként – talán a hiányzó csizma helyett – kaptam még négy darab különböző méretű, fiúra és lányra való gyerekruhát, olajosan.


Tárcsáztam a Malévot, és az illetékesnek elmeséltem a történetet. Az illetékes kétkedett, azt mondta, hogy az ő kollégái semmiféle sérülésről nem vettek fel jegyzőkönyvet. Én kötöttem az ebet a karóhoz, ezért megígérte, hogy visszahív. Negyed óra múlva, már sokkal kedvesebb tónusban felhívott, és elnézést kért. A csomag tényleg sérülten érkezett, érkezéskor másfél kilóval kevesebbet nyomott, mint feladáskor, a gyerekruhákat dobjam ki (!) és írjak egy listát a kárigényemről.

A listát megírtam, fillérre annyiról, amennyit a cuccok értek, elküldtem, és felhívtam egy légitársaságnál dolgozó ismerősömet. Azt mondta, amire számítottam: hülye vagyok. Jóval többről kellett volna kárigényt írnom, mert nem fogják kifizetni. Én mondtam, hogy nem hazudok. Ő mondta, hogy akkor nem térítik meg a károm, aztán kacagva elbúcsúztunk.

Persze úgy lett, ahogy ígérte. Felhívtak a Malévtól, és mondták, hogy kifizetik a táskát, meg a többi felét. Ha van számlám, akkor az egészet. Én azt mondtam ez életidegen. Ők azt válaszolták, ez a szabály, egyébként próbálkozzak a biztosítómmal, majd ők kifizetik a másik felét.

Most itt tartok, és már előre hányok attól, hogy mennyi adminisztrációba fog kerülni, míg hozzájutok a károm összegének töredékéhez. Aztán szeretném, ha valamelyik maléves velem jönne, és velem maradna, míg nem találok 48-as krosszcsizmát és XXL-es krosszbukót, itt Magyarországon. Közben majd – szórakozásból – mérjük az eltelt időt, az elfogyasztott benzint, és beszélgetünk, milyen fontos az ügyfélközpontúság.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr85344384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rák Attantam 2008.02.19. 14:58:43

Na pl. ilyen postok kellenének a Tékozló Homárra, nem a teszkós félreírt árcímkés baromságok.
Tedd fel oda. Emlékeim szerint már 2 Maléves esetet is megoldottak (az anyázások)...

pimpike 2008.02.19. 15:01:11

Csak azt nem értem ,hogy a légitársaságok miért alkalmazzák a kőbányákból elbocsájtott alkalmazottakat ... poggyász rakodóként .

Lowtyo 2008.02.19. 15:03:56

A bal oldali gyerekruha hányas méretű?

hukk 2008.02.19. 15:17:22

Ez szívás. Én az ilyesmit elkerülendő tartottam meg minden számlát a motoroscuccaimról. Jól is jött, amikor augusztusban egy marha kikanyarodott elém, és tk-ra törte a motoromat, plusz a sityakot. Ráadásul garanciális problémák érvényesítése esetén sem hátrány, ha megvan a számla.

Rák Attantam 2008.02.19. 15:18:01

De azért van logikája a "megkerült" csomag összeállítójának, mi?
Adott egy bukósisak és egy motoros csizma. Ehhez valami furmányos módon kis agyával társítani tudta a valószínűleg nem a bukót és csizmát tulajdonló, talán még járóképtelen porontyra való rucikat.
Ja, hogy olajfoltos? Talán valami törlőrongynak nézte? Eszem megáll!
Szerintem ha talált volna egy picit horpadt Hayabusát a raktárban, akkor azt is belebaxxa a csomagba, oszt most vigyorognál és lapítanál, mint... :)

t5 1966 2008.02.19. 15:29:09

Két gyerekkel , négyen kint voltunk Barcelonában egy hétig repülővel. Praktikusan csomagoltunk, legalábbis azt hittem. Az összese cipöt, futocipö, gyerekeknek gyogy cipők, strand papucsok belekerültek az egyik olasz gumigyár feltünö sárga piros reklám táskájába. Mé láttam amikor e repülöhöz kivitték, közvetlen MALÉV járat volt. Budapestre nem érkezett meg többé. Amikor az irodában felvették a jegyzökönyvet kételkedtek.... Mondanom sem kell a kifizetett összeg cca. 1/4-t fedezte a kárnak.

Foximaxi 2008.02.19. 15:41:18

Hajigálók :(
Gyanús, hogy bombának nézték a csomagodat. Vagy bombakeresésnek álcázták a trehány munka eredményét.

karlmann 2008.02.19. 16:09:54

Januárban, életemben először ültem óriásgépen és repültem Madridba. Az odaúton, mint eminens mindent feladtam, szerencsére meg is kaptam. De mellettem négyen nem kapták meg a dolgaikat, és a gép közvetlen csatlakozású volt Chilébe. Amikor leültem a helyemre, a gép hátuljából erős dübörgést hallottam (727-es volt), mint rutinos kollégám felvilágosított, a hangok a csomagjainktól származtak. Akkor hajigálták be őket. A táskám olyan koszos volt, hogy a hotelben este csak egy fél óra ment rá a tisztításra. Talán nem kell mondanom, hogy a visszaúton mindent cipeltem magammal, mint egy málhás összvér.

Goped 2008.02.19. 16:11:12

Szerintem azt a részt felejtetted el hogy magyarországon vagy! Ez manapság teljesen normális. Most komolyan mit vártál? Legközelebb ennyit sem kapsz vissza! Ez az ÚJ magyarország. Nagy a szegénység és mindenki azt lop, amit tud!! Legközelebb motorral menj... :)

Szababo 2008.02.19. 16:23:41

Dortmundban sikerült darabokban összeszedni a böröndömet, oldalán kandikált kifele az alsógatyám szerencsére odafelé még tisztán. A reklamációs putnál a hölgy kérdezte, hogy milyen márkájú a tatyó és mivel noname volt egyből rávágtam, hogy ez bizony "szemszonájt" csak biztos letört róla. :) Így sikerült belőlük kiszedni annyi eurót, hogy abbol futotta egy közepes minőségő böröndre.

Máskor hallgas a barátaid és felebarátaid szavára! :)

giovanni 2008.02.19. 16:26:33

Körülbelül 5-ször repültem Spanyolországba, de olyan még nem volt, hogy ugyanazzal a bőrönddel jöjjek vissza, mint amivel odaindultam. (Pontosabban, 1x igen, de akkor Pesten kellett kicseréltetni.) Madrid-Barajas szerintem a világ legtrébb repülőtere.

sisqo 2008.02.19. 16:33:42

Én Párizsban jártam tavaly ősszel. Odafelé többen javasolták, hogy fóliáztassam be a bőröndömet. Nem is lett semmi baja. Hazafelé naívan azt gondoltam, a franciák csak vigyáznak rá. A DeGaulle reptéren, amikor feladom a bőröndöt, olyan meredeken megy a futószalag, hogy legurul rajta a bőrönd, utána meg beesik egy lukba. Amire hazaértem, annyira össze volt baszva a bőrönd, mintha 10 év használnám. Szerencsére nem nyúltak bele.

TMP 2008.02.19. 16:48:05

Elég sokszor repülök Finnországba, legtöbbször Helsinkiben szállok át egy helyi járatra. Eddig kb. egyszer volt, hogy nem maradt a bőröndöm Helsinkiben, Stockholmban vagy Münchenben(!), csak azt nem értem, hogy került oda frankfurti átszállással.
Még soha nem tört össze semmi, nem sérült meg, de általában 1-2 nap késéssel kaptam meg. A biztosító meg mindig kitalál valamit, hogy éppen miért nem fizetnek, pedig a késésre is járna 100€ a kötvény szerint.

okoska · http://www.necsaknezd.hu 2008.02.19. 16:58:23

Ejj, Viktor, Viktor!

1. Nagy arcod van hallod-e ? XXL-es sisak:))
2. Ahova autóval nem jutok el, oda nem megyek. Már az is macerás volt, amikor Calais ban a kompra álláskor a sofőr csajszi sikított, mert a mi autónkat állították a legelső helyre, előtte nyitott ajtó a tenger panorámájával. Mondom semmi gáz, a hajóból még van előtte több, mint egy méter:)

3. Nálunk mindíg van XXL-es méretben HJC cross sipka a boltban.

Renato 2008.02.19. 17:09:48

Hi

véletlenül van egy eladó 48 as cross csizmám. Teljesen uj nem volt használva cetli rajta Fox csizma képet tudok küldeni.
emilre válaszolok.

Zajcev 2008.02.19. 17:16:18

En meg nem utaztam sehova repcsivel, de multkor amikor jott a Mirja ferihegyre, akkor kimentem. Elotte jott par gep, es volt reszem benne hogy pakoltak ott. Kb 2-3 meterrol vagtak be a csomagokat a teherauto rakterebe. Ha azokban vmi torheto volt , akkor annak sanyi....

karlmann 2008.02.19. 17:47:59

Igen a fóliázás tényleg hasznos, de akkor is kibaszás, hogy fizess 5-6 Eurot csak azért, hogy a cuccod egyben maradjon. Mert azért láttam egy szerencsétlen német nőt, akinek a bőröndje úgy keresztbe volt vágva, mintha a hasfelmetszővel randizott volna.

zon 2008.02.19. 17:59:13

Lehet hogy túlkombinálom,de jobb ha tiltakozol írásban a gyerekholmik miatt,mielőtt rajtad kezdik el keresni a kiskorút:)

sebokz 2008.02.19. 18:42:19

Legyünk többen, akiknek semmi baja nem történt csomaggal repülőn! NEM VOLT SOHA!

baranyp 2008.02.19. 20:23:12

Szemét tróger banda!Az ilyeneket ki kéne dobálni a repülőből!
Nem értem a társaságok hogy engedhetik meg maguknak hogy ilyen elmebeteg dolgozókat foglalkoztatnak,pedig gondolom előttük sem ismeretlen a probléma.

Gabe 2008.02.19. 20:30:31

Nekem sem tortent meg semmi bajom, meg a borondjeimnek sem. Evente kb 6szor repulok, igaz, csak wizzairrel, easyjettel, meg neha British Airways-zel

Dörmi06 2008.02.19. 21:47:24

Hát ezt nem hiszem el! Már megint egy Malév fikázás és már megint részben igaza is van a fikázónak. Csak azért részben, mert ha Madridban még egyben volt a csomag, akkor valószínűleg az ottani reptéren szedték darabokra. Kevés az esélye, hogy az itteni kirakodásnál ilyen sérüléseket tudnának okozni egy sisakon (egyébként egyáltalán elképzelni nem tudom, hogy mivel lehet így tönkretenni egy sisakot). A másik része meg az, hogy valóban lehetne emberségesebben viselkedni pl. az elveszett pogyóban is (nem csak ott). Az a baj, hogy az ilyen helyeken befásult öreg nénik, vagy simán valóban tahók dolgoznak, akik mentségére annyit, hogy az a nyamvadt reptér tele van értelmetlen szabályokkal, amik nagy része persze nem az utasok érdekeit védi :(

Egyébként pár jótanács: mindig fóliáztassátok be a poggyászt!!! Megéri azt plusz pár forintot, hogy nagyjából biztonságban tudhassuk a csomagunkat. Ne tegyetek sem törékenyt, sem értékes holmit a feladott pogyóba!!! (tuti, hogy összetörik és nem biztos, hogy meglesz). Ja és ha nem muszáj, akkor egyáltalán ne adjatok fel poggyászt (ez jobb az utasnak is és nekem is :)

A rakodók védelmében csak annyit, hogy nem egyszerű egy 737-est (727-es már nagyon rég nem járt Ferihegyen) 45 perc alatt ki és berakni, szóval valóban repülnek a poggyászok. Ez nem csak itt van így, hanem a világon bárhol.

Részemről a témát lezárandó, remélem nem vont le messzemenő következtetéseket Balázs Viktor úr ebből az incidensből és fog még Malévvel repülni.

Üdvözlettel egy motoros maléves :)

[] (törölt) 2008.02.19. 23:57:48

a tortenet tanulsaga:

a becsuletes hulye mindig megkapja melto bunteteset :(

bandriszal 2008.02.20. 00:33:56

Elég sokat repülök Budapest-Dublin között és szerintem a Malév az egyik legjobb légitársaság (ezen a vonalon mindenképp). Az említett problémát valószínűleg a földi kiszolgáló személyzetnek lehet "köszönni" sajna nekem is tűnt már el vadonat új karórám a csomagból.Ez persze csak otthon derül ki mikor már késő.Addig azt hittem felesleges lezárni a bőröndöt mert ugyis felvágják ha úgy ítélik meg v.mi gyanús.Ma már tudom naiv voltam,akkor nyitják ki ha v.mi megtetszik belőle.

Pulai Istvan 2008.02.20. 00:44:00

Regi Yenki mondas: alapvetoen ketfele csomag letezik. Carry on or lost one.

diablo696 2008.02.20. 06:42:46

Én azt nem értem miért kellett a csizmát,sisakot feladni csomagban?Csimmának a lábon, sisaknak a fejen a helye!:)-Még crash esetén is jól jöhet.

McMaster 2008.02.20. 11:45:44

Nekem a bőröndöket törték mindig össze. Szerencsére a kárigény beadásakor még megvolt a számla, mivel a legtöbb nem élt pár hónapnál többet. Minden lomtalanításkor kidobtunk legalább 5-6 bőröndöt. A legtöbb teljesen összetört. Az egyéb károkat sajna nem térítették meg. Ez van.

Most már inkább kocsival járok...

PepeXVI 2008.02.20. 13:45:04

Én is elég sokat röpködtem, hol Malévvel, hol mással. Előfordult egyszer-kétszer hogy elveszett a csomag, de általában egyben elő is került. Úgy gondolom, sok helyen nem tudjuk, mi történik a háttérben a mi általunk birtokolt tárgyakkal (garanciális ügyintézés, javításra beadott cuccok). Valóban nem lehet dobálás nélkül ilyen rövid idő alatt telepakolni egy gépet, de ha én lennék a légitársaság, akkor a káron felül bánatpénzt is fizetnék (hiszen sérülés sajnos előfordul) hogy a kedves utasnak legközelebb is legyen kedve az én társaságommal repülni. A mi országunkban a nagy baj, hogy mindenki szivességet tesz, hogy kiszolgál pedig a képlet pont fordított, én teszek szivességet, hogy ott hagyom a pénzem.
Ja, és én így dolgozom a munkahelyemen, úgyhogy ha jó szolgáltatás kell, gyertek hozzánk mert nálunk a vevőnek mindig igaza van, akkor is amikor nem!

T-boy 2008.02.21. 09:16:31

Kanadából hazafelé a kézipoggyászból ki
kellett vennem egy cipőt/nem motoros/és
egy bukósisakot túlméret miatt.Kértem
kartondobozt,átkötöttem spárgával.A nagy
/vám/stressz miatt ottfelejtettem a reptéren.Kb egy hónap múlva érdeklődtem
naivan:megvolt hiánytalanul.
süti beállítások módosítása