Három autós újságíró és egy alanyi életművész-autóbuzi, Szözsi beülnek egy étterembe. Még a főétel szervírozása előtt tisztázzák a pincérrel, hogy a göngyöleget, mármint az ásványvizes üvegeket lenyúlják, mindenki egyet-egyet.
Vajon miért?
Igen, elég szép üveg, Csikós kolléga mintha gyűjtené is a különleges üvegeket, de a többiek?
Nézzék meg közelebbről: Mattoni, cseh ásványvíz Karlovy Varyból, úgy is, mint Karlsbad. Szép a dizájn, nem úgy, mint mondjuk a Daewoo Tacumáé. Na? Melegszik? Nézzék csak az üveg alját!
Magyarországon nem láttunk még ilyet, ezt is a Felvidéken, Révkomáromban (Komarno), a VW Tibi révén felfedezett új étteremben, az Arany Sasban. Mindenkinek ajánljuk, látványos, nagynak tűnő adagok, de épp a telítettségérzet felső határáig, a rosszulléten innen. És milyen finom volt minden!
Én a fóliában párolt pontyot ajánlom salátával, de a knédliző kollégák sem csalódtak. Csikós még egy somlóit is ráküldött. És hogy mit kerestünk ott? Passatért mentünk, hogy összehasonlítsuk vele az új Mondeót és a Toyota Avensist. A tesztet itt olvashatják, Mattonit tartalmazó Pininfarina üvegekért pedig keressék fel az Arany Sast, Révkomáromban.