Befogadtam egy románt

Tartósteszt: Dacia Logan MCV (1. rész)

  2007. július 19. - RT76 Címkék: dacia kombi logan dacia logan tartósteszt

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Miért nem a ... lett az év autója?
2008-11-17 17:43:00

Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb ? Abban legalább van egy

Harci bálna Amerikából
2008-11-14 11:08:00

Aszongya Zoli nevű olvasónk, hogyaszongya: "Szia, a Mercit vagy egy honapja kaptam le Julian-ban. Vagy 60-70 km-re

Az autóbuzi szemüvege
2008-11-12 01:17:00

  Nem tudom, mihez kötöttem volna a dolgokat az automobilizmus előtt. Talán névről ismertem volna a falu

Családi barátkozás a Mazda6 kombival
2008-10-30 13:00:00

Miután Winkler kissé fanyalogva, minden lelkesedés nélkül számolt be magazinunk hasábjain kalandjairól a

Történelmi nap ez a mai: a Totalcar első tartóstesztjének kezdete! Lakva ismerszik meg az ember, mondja a köz, és igaz ez az autókra is. Egy hét, pár nap alatt nehéz biztos alapokon nyugvó ítéletet mondani egy olyan tartós fogyasztási cikkről, amelynek sokévi használatban, kíméletlen nyúzásban is helyt kell állnia. No de hat hónap már távlat a javából, ennyi idő alatt sok minden kiderülhet.

Hűsölő Dacia a vértesboglári templom árnyékábanHűsölő Dacia a vértesboglári templom árnyékában

Kaptunk fél évre egy Dacia Logan kombit, dízelt, klímásat, ezüstszürkét, hétülésest. Pontosabban kaptam, én. Miért pont én? Elmondom.

(Papírújságunk, az Expresszel közösen kiadott magazin legutóbbi számunk olvasói már tudják, milyen viszontagságokkal jár, ha egy nem túl jómódú családapa nagy, olcsó, megbízható autót keres megszaporodott családjának. Ők felmentést kapnak, bátran átugorhatják a következő bekezdéseket!)

Budapesttől ötven kilométerre élek egy fejér megyei faluban, Vértesbogláron. Van egy feleségem, és március óta már két gyermekem. A nagyszülők Debrecenben élnek, tehát eleve sokat autózunk. Viszont nincs normális autónk. Az öreg BMW inkább az én játékom, mint családi jármű. A kis Twingót, ami két gyerekhez már maga a négykerekű nonszensz, eladtuk, és zsebünkben a vételárnak a bankhitel visszafizetése után megmaradt részével új, haha, értik, ÚJ autó után néztünk.

A képen két anyuka és öt gyermek látható; beférnénekA képen két anyuka és öt gyermek látható; beférnének

Legyen tágas, megbízható, maximum tízéves, klímás, dízel, jöjjön ki 1,7 millióból. Nem kellett sok idő, hogy belássam, ilyen autó nagyjából annyira létezik, mint Süsü, vagy Hófehérke. Például a Passat kombik: kiült ülések, porhanyóssá rothadt kormányok, lógó ajtók, és a típusszöveg: „magamnak hoztam be pár éve, nem adnám el, annyira jó, de hát cégautót kaptam”.

Vagy a teherautóból készített kis puttonyosok: Berlingo, Partner, Kangoo. Zajosak, zörgősek, túl ipariak, minden róluk szóló pozitív kicsengésű mondatot úgy kell kezdeni, hogy „ahhoz képest, hogy teherautó, …”. A PSA-modellekről ráadásul az új közös nyomócsöves motorokkal kapcsolatban horrorisztikus javítási költségekről számol be számos tulaj a Népítéletben úgy 150 ezer km körül. Mennyi van a legtöbb eladásra kínált autóban? 140 ezer.

68 lóerő nem sok, de elég a legális csúcshoz68 lóerő nem sok, de elég a legális csúcshoz

Első szériás Sharan, Galaxy, Alhambra. Remek autók, meg is néztem vagy húszat. Egyik szétültebb, elhasználtabb volt, mint a másik, az eladó mindig az első magyarországi tulajdonos. Tipikus szöveg volt a „ha nem megy el, jövő héten beszámítják a kereskedésben az újba xxx-ért, ennél olcsóbban nem adom oda”. Aha. És két héttel a köszönöm, nem után már a mondott összeg alatt kínálták őket a használtautón. Világos: behozta magának öt éve, elhasználta, döglődik, eladná. Adja, de nekem ne.

És a favorit: a Chrysler Voyager. Fórumokat olvastam, utánanéztem minden típushibának, megtudtam, hogy a gömbölyű, ’95-től ’01-ig gyártott modellből csak a ’98-ast, vagy későbbit szabad megvenni, mert a koraiak láncos vezérlése bármikor beadhatja a kulcsot – míg az újabbak már fogaskerekesek. Ráleltem a magyarországi Voyager-gurura, meg is egyeztünk másfélben egy kocsiért, ami bár ’96-os, de motorcserés, és egy ’98-as blokk került bele, már csak apró simítások vannak hátra a műtét után, és vihetem.

Beég? Beválik? Fél év alatt elválikBeég? Beválik? Fél év alatt elválik

Csak nem lett kész soha. A következő hétre se, a rákövetkezőre se, meg azután se. Aztán adtam egy ultimátumot: vagy a jövő héten, vagy inkább nem. Hát, most sincs Voyagerem.

És akkor jött a deus ex machina. A Renault Hungária felkínált nekünk fél éves tartóstesztre egy Logan kombit. Ami most itt áll az udvaromban.

Találkoztunk már, a Dacia Logan MCV nemzetközi sajtóbemutatóján, dél-Olaszországban. Akkor hosszan fejtegettem, hogy miért is nem veszem meg; dióhéjban: mert az én nevemen ne legyen már egy Dacia.

Hazafelé már ki is használtam a méreteit, a Platformban vett háromméteres cső simán befértHazafelé már ki is használtam a méreteit, a Platformban vett háromméteres cső simán befért

Most nincs, és mégis használhatom fél évig. A Nagy Kérdés: meggyőz-e annyira, hogy esetleg januárban akár őt magát, akár egy új klónját a nevemre vegyem. Vagy visszasüppedek a magyar használtpiac bűzölgő posványába, hogy tovább kutassak egy alig olcsóbb, ellenben tízéves, garancia nélküli, de márkásabb kocsi után. Meglátjuk.

Az átvétel

Nem vágtam se piros-fehér-zöld, se kék-sárga-piros, se kék-fehér-piros szalagot. Nem fogtam kezet igazgatókkal. Nem volt tortából kiugró meztelen nő, sem tűzijáték. Fanfárok se szóltak. Géza, a PR-es hátravitt a parkolóba, beindította a kocsit, bekapcsolta a klímát a 38 fokos meleg enyhítésére, és ideadta a forgalmit. Aztán hosszan szabadkozott.

Simán rácsuktam az ajtótSimán rácsuktam az ajtót

A kocsiban most 11 ezer kilométer van, tehát a Renault Hungária tesztflottájának tagjaként látott már egyet, s mást. Legutóbb a Hungaroringen volt fellépése, vezetéstechnikai tréningen csúszkáltak vele ügyfelek. A Gerhard Bergerről elnevezett tanpályán nem tiszta vízzel, hanem valami fura vegyszerrel locsolták az utat és a kocsikat. Száradás után aztán kiderült, az összes autót bevonta valami vízkőszerű trutyi, ami nem jön le a legádázabb kefélésre sem.

Megbeszéltük, hogy ha a Renault jön rá hamarabb a megoldásra, szól, és visszamegyek lepucoltatni az autót, ha én, akkor én szólok. Én nyertem! Ecet. Kell vele dörgölni a foltokat hosszasan, de lejön.

Vízkőszerű bevonat lepi az autót. Ecettel lejön.Vízkőszerű bevonat lepi az autót. Ecettel lejön.

Ez az ecetes savanyítás volt az első kalandom a Daciával. Ígérem, a többiről is beszámolok majd, tervezek családi nyaralást, Piteştibe való megtérést, téli túrát és persze sok-sok unalmas rutinkilométert az autóval. Hetente, kéthetente jelentkezem itt a Belsőségen, és elmondom, most éppen mit gondolok, vegyen-e mindenki azonnal Daciát, vagy esetleg inkább a halál. Egyelőre úgy néz ki, nem rossz választás magyar csóróviszonylatban.

Dacia Logan MCV tartósteszt

Dacia logó

Mától (2007. július 16.) decemberig nálunk van egy hétszemélyes Dacia Logan MCV, Laureate felszereltségben.

Minden héten pénteken olvashatnak róla itt a Belsőségen.

Ha nem szeretne lemaradni egy részről sem, tegye el a tartósteszt okos könyvjelzőjét (RSS).

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr10120260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pityke 2007.07.19. 07:17:13

Szerintem nem tudom... Az a gáz, hogy tényleg Daciának hívják, de az még nagyobb, hogy a Renault gyártja. Nem tudom, hogy javították-e már a hibát, de ezek a dci-k hibásan szűrték az üzemanyagot, és folyamatosan porlasztócsúcsokat kellett cserélni bennük. Egyébként az ára jó, annak örülök, hogy mára már elérhető szerényebben élők számára is egy hétszemélyes autó. Én részemről mondjuk két gyerekkel vennék a helyedben egy 2001-2002-es Carismát 1,6B-t, azt jónapot. Nekünk is volt, 6,3-at evett nyugodt stílusban... Az még bírható. Amúgy meg, nem romlott el sosem...

axsrml 2007.07.19. 07:32:23

"az én nevemen ne legyen már egy Dacia"

:)))

Ezzel így vagyok én is, ezért van most Octavia.
Pici pénzért bármikor lecserélhetném egy brand new lépcsőshátúra.
Csomagtere kb. ugyanakkora, hátul több hely van, viszont nagyon műanyag...

De ha kinéznék az ablakon, elsírnám magam hogy egy Dákó áll a ház előtt :)
Meg ugye nem sok bizodalmam lenne egy francia-román valamiben...

JMC 2007.07.19. 07:39:41

Két gyerekkel még annyira nem bonyolult a választás, alsóközepestől felfelé el lehet férni mindenben.

A Daciaról viszont eddig csak jót hallottam. Állítólag azon kevés 7 személyes autók egyike, amelyben a leghátsó sorban is el lehet férni különösebb komprumisszumok nélkül, bár hét személlyel nem nagyon marad csomagtér. A franciák meg motort tudnak gyártani, autót úgy egészben nemnagyon. Viszont a Dacia nem igazán van túlzsúfolva mindenféle elektronikus kütyüvel, úgyhogy van rá esély, hogy egész működőképes lesz. Árban pedig egyelőre igencsak verhetetlen. Noés ne feledjük, a futóműve kifejezetten a harmadik világ számára készült, ahová közúthálózatunk minősége miatt mi is tartozunk (tekintve hogy nincs negyedik világ). A nevétől eltekintve szerintem nincs különösebb gyengéje az autónak.

duci 2007.07.19. 07:49:44

Én egy olasz 7 személyest birtoklok multijet motorral 4 milláért, ha hamarabb ébredtem volna ma én is a Dacia volánja mögött ülnék.

bakos richard 2007.07.19. 07:52:05

Valahogy így lehettek az angolok a Skodával is pár éve mint mi most a Daciaval... És lám, a skoda a viccek célpontjából a legsikeresebb, legjobb ár-érték arányú autóvá nőtte ki magát a szigetországban. Félre kéne tennünk az előítéleteket, a Dacia (vagy ezzel az erővel a törökországban gyártott Renault Thaliat is mondhatnám) JÓ ! (tapasztalat)Ár-érték arányban verhetetlen. Pláne az 1,5 dízelek, 5,5 l alatti ÁTLAGfogyasztással.
Szerintem nem kérdés, hogy mások által nullára leirt mekkmesterek által barkácsolt 10 éves hulladékot vegye meg az ember, vagy egy ilyen garanciális új autót. Bár aki szivatni akarja önmagát...

Hajdú Tamás 2007.07.19. 07:59:38

A hibás szériákon már javítottak a gyártók, így ez a széria szerintem tuti lesz, de ez majd elválik.
Vezettem már ilyet; nem Ferrari, de megy és nem is olyan rosszul. Az autó tulaja meg probléma nélkül megy vele évente 85000 km-t !!!!!!! ami azért nem kevés
jó ár - nem kapsz érte keveset egyáltalán,
és az, hogy Dacia nem annyira gáz, szte az autót használni kell nem dicsekedni vele!!!

rognork 2007.07.19. 08:00:39

szerintem ez kell a népnek, kár hogy a kedves állam bácsi keresztbe tett az 5000 euros autó projektnek. én is ilyet akarok, ha lesz már kb 2-3 éves használt. addigra úgyis kiderül minden. meg meglesz a többi gyerek is.

Pityke 2007.07.19. 08:01:06

Azért ne ájulj már el a Skodától annyira... 3,5guriga egy új 1,4 klímával sacperkábé. Drága érte. 75Le az alapmotor, röhejesen rosszul megy. Tudom, mert egy barátomnak az van. És igencsak hordja-viszi a garanciális javításokra. 3,5gurigáért azért már lehet olyan autót is venni, aminek nem Skodajel van az elején és nem 75 le.

Dácsia 2007.07.19. 08:02:16

Nekem nem kellene. Azért mert ronda és azért sem mert szándékosan rondára csinálják. Még ha 1000 éves jóminőségű és bevált anyagokat is tesznek bele. Nem régen jutott az eszembe egy olyan, hogy mostanában az autók többségénél pár ezer km alatt előjönnek a tíoushibák. A régi szériásoknál esetleg csak több 10 ezer km alatt. Egyszer egy taxi Loganban ültem, az meglepően csendes volt és annyira nem is volt kényelmetlen.
De sohasem kellene.

Pityke 2007.07.19. 08:05:28

Csak a példa kedvéért: míg a Skodát az előző hsz-ban jellemeztem, akkor jöjjön a !szerintem! jó megoldás:

Lancer 1,6 digit klímával alufelnikkel, 6 légzsákkal 3,7... és akkor nem egy Skodában ülsz, hanem egy japó autóban, ami hogyismondjam... kicsit más minőség mint egy Octavia.

F. 2007.07.19. 08:05:49

Sziasztok!

Csupán annyit fűznék hozzá azoknak akik fikázzák, hogy a szrevizekben Daciaval csak akkor találkoznak a szerelők, ha meg van törve vagy ha kötelező szervizekre hozzák.

GiXXXer 2007.07.19. 08:06:35

Valahogy én se komálom a Daciát, nekem nem kéne... Presztízse nem hogy nincs, még inkább negatív kisugárzása van, nem az a csajozós kocsi... :) Szerintem kár volt erőltetni a Dacia nevet, ha Renault-nak hívnák, jobban fogyna, mint a Thalia, nyakamat tenném rá. Jó példa erre a Daewooból lett Chevrolet, ami egyszeriben vált amerikai, szuper, megbízható, miegymás autóvá. Egy komolyabb facelift, és egy logócsere sokat segítene a kocsin, nemtom hogy gondolta mösziö Rönó, hogy egy életveszélyesen szar összeszerelésű, echte román márkanévvel jól el lehet adni a kocsit egy olyan piacon, ahol igencsak rossz híre volt az előző generációknak.
Ha ezt olvassa valaki a Renault Hungáriánál, próbálja meg tuninglökössel Renault emblémával picit drágábban eladni, én biztos lennék a sikerben. Még alaból is szebb, mint a Thalia.
Kíváncsi vagyok a tartósságára!
A trutymót, ha még nem jött le teljesen, vagy nem szépen, próbáld meg szélvédőmosóval! Én az egész kocsit azzal szoktam mosni, ha összeszarják a bogarak, igaz olyan szaga van utána a kocsinak, hogy a bogarak leszédülnek róla, meg az igazoltató rendőr is csuklik egy nagyot... :)

bgy 2007.07.19. 08:14:13

Valószínűleg jó vásárt csinál aki Dacia-t vesz, a Renault azért annyira nem szar, mint ahogy a származási országa alapján gondolnánk. Inkább Dacia mint Dévó. Sajnos én sznob vagyok, pénzt nem adnék érte, de még cégautónak sem kellene. Rondának tényleg ronda, de hát ez izlés kérdése, a feleségem szerint a w124 is ronda, szerintem meg szép.
Kiváncsian várom a fejleményeket, részletes hibalistát (ha lesz), beszámolót, fogyasztási adatokat készünk!

JMC 2007.07.19. 08:16:52

Ellátogattam közben a Dacia honlapjára. Lehet, hogy alapáron olcsó, de mire beleveszek mindent \"extrát\", amitől szerintem autó egy autó, a vége 3.899.000, és még lemezfelnim van, nem könnyűfém. (utasoldali és oldallégzsák, klíma, rádió meg hátra is elektromos ablak az a sok extra). Annyira azért nem olcsó. Könnyűfémmel már 4 milla a vége, annyiért meg autót is adnak sztem. Igaz, hogy ennyi pénzért egy fullos Daciank van, de ekkora összegnél már érdemes alternatíva után nézni.

F. 2007.07.19. 08:17:57

Jelezném a 3,5 milliósoknak, hogy annyiért Megane Limousine-t vagy Grandtour-t is lehet venni, ha valakit derogálna a dacia jel, amúgy szerintem PRAKTIKUS a DACIA.

Géb 2007.07.19. 08:19:32

Hát itt nem is a névvel van baj, hanem a Renault-os összeszereléssel. Tök mindegy milyen nevet írnak rá, ha a Renaultnak köze van hozzá 60000 km után minden baja elő jön majd.

Egyébként Koreaiban nem gondolkodtál? Nálunk a családban van egy 5 ajtós Accent 2002-es, az Apám használja és azt tönkretenni nem lehet. Sosincs semmi baja, 4 ember minden cuccal elfér benne és viszonylag kényelmes is. A szomszédunknak van egy 10000 éves Pony azon kívül, hogy rohad a sárvédője semmi gond vele. Egyébként apám eladja jövő nyáron a Hyundai-t, ha gondolod lehet a tiéd is majd megalkusztok rá :) Gls, full extra, 1,5 benya, most 52000km, vezetett szervízkönyv és ez tényleg első tulajos. Én a magam részéről egy Mjet. Puntóval járok de annak két év alatt ezerszer több baja volt Mint az Accentnek 5 év alatt. Már mondtam apámnak, hogy cserélnék vele szivesen...

Máskülönben olasz kocsikkal nem járnál rosszul. Egy későbbi évjáratos Marea dízel, -NEM JTD- örök élet egy normális tulaj mellett. Szerintem a németeket meg franciákat felejtsd el használtban.

bgy 2007.07.19. 08:19:52

A Daewoo-Chevrolet átnevezés szerintem gáz, ezzel tulajdonképpen elismerték hogy szart akarnak eladni és nem bíznak a termékben magában, csak a márkanévben. A Renault azt csinálja, mint a VW már többször is, először a minőséggel próbál bizonyítani, és majd az "tisztára mossa" a márkanevet. És szerintem nem is rizikós a dolog, mert ennyi pénzért nem Mercedes tartósságot várnak a vevők (ettől függetlenül még megkaphatják), a standard Renault minőséget pedig simán hozza majd.

papesz 2007.07.19. 08:20:32

Nos a Daciáról annyit, hogy nekem van, még 2004 decemberében vettem át 1.4-est. Tisztességgel szolgált, soha semmi gondom nem volt vele. Csupán anyagi megfontolásból lecseréltem Dieselre, megmaradva a márkánál. Vannak természetesen ellenlábasok, akik leszólják, holott nem ismerik. Lenézik, csakazért mert Dacia. A forgalomban nagyon sokan csak azért előznek meg, mert Dacia. Aki ezeket el tudja viselni, az megbizhatóság és kényelem szempontjából nyugodtan vegye meg. Van jópár ismerősöm akinek szintén ilyen járgánya van, és elégedettek vele. Nem szégyellem az autómat, és még csak csúnyának sem tartom. Sztem el van találva. A futóműve remek, jól birja a Magyar kátyúkat. Összegezve, nekem bevállt, és ez a saját egyszerüségével ugyanoda visz, sokkal kevesebbért mint egy azonos kategóriájú sokkal drágább, és közel nem biztos, hogy jobb márka!

F. 2007.07.19. 08:22:20

Kedves JMC!

Mondj még 1 új autót ilyen felszereltséggel dízel motorral (86 Le) amibe befér 7 ember kényelmesen 4 millió alatt!
Előre is köszi a válaszod.

femc 2007.07.19. 08:23:09

"Vagy a teherautóból készített kis puttonyosok: Berlingo, Partner, Kangoo. Zajosak, zörgősek, túl ipariak, minden róluk szóló pozitív kicsengésű mondatot úgy kell kezdeni, hogy „ahhoz képest, hogy teherautó, …”."

Bocsi de ezzel nem értek egyett, nekem partnerem van, nem zörög és nagyon halkan jár, igaz nem diesel 1,4 benzin, családi kocsinak vettük, a fent emlitett extrák benne vannak és 3milla alatt volt az ára.
ez a 2. partnerünk az elsöt 6 évig használtuk és semmi baja nem volt.
üdv.

NO DACIA 2007.07.19. 08:26:45

Nem soha DACIA!!!Elvből soha, inkább gyűjtögetek.

NO DACIA 2007.07.19. 08:28:39

Ja és tényleg miért is támogatnám a román gazdaságot?

Pityke 2007.07.19. 08:29:08

Azért az a Partner se egy normális dolog egy 1,4 75 lovas motorral, bár ti tudjátok....

janker 2007.07.19. 08:34:02

40000 km-t (120000-160000között) gyűrtem egy korábban cégutó 1.9 D R19-et, majd évekkel később 140000-ig egy Mégane 120 lovas 1,9 dci-t és soha nem volt komoly bajuk. A Mégena hátsó ablakemelője romlott el egyszer gariban cserélték. Másra nem emléxem. Viszont a jelenlegi melóhelyemen kollektív utáljuk a világ legmegbízhatóbb alsó közepesét (corolla, több is van), annyira hogy visszasírjuk a G Astát.

Daewoo-s 2007.07.19. 08:35:12

Kicsit off, ezért bocsi, de már nem egy ember szidja a Daewoo-kat, de én azt használok 3 éve (lanos 1,6), és elégedett vagyok vele. Tény, hogy néha lenéznek, meg előzés után egy-két "presztizs-autós" csakazértis visszaelőz, (mondjuk mindegy mert 10-15 km múlva úgy is lemarad...), de ezen kívül semmi bajom vele, 80 eKm alatt, csak kötelező, meg 1-2 apróság, ami ráadásul összegben sem volt sok. Nem mondom zsír új bérelt autókkal mikor megyek, az szebb belülről, meg halkabb... Természetesen majd ha lesz pénzem nem Chevi-t fogok venni, de a Daewoo Lanosommal maximálisan elégedett vagyok, akit persze zavar, hogy daewoo-ban ül, az ne vegye, de akinek kevés pénze van és megveszi elégedett lesz vele.

Na mindegy, ez itt inkább a Loganról kéne hogy szóljon, így arról is írok pár mondatot: biztos verhetetlen ár/érték arányban, de nekem nem kellene, mert nem tetszik kívülről. (Egyébként hülyeség, mert amikor vezetem akkor a belsejét látom, de nekem a külső miatt kizárt, hogy ilyet vegyek.)

Sir Shame 2007.07.19. 08:42:35

A Dacia Logant valahol, talán egy másik földrészen árulják Nissan néven is.
Nem hiszem, hogy a Nissan a nevét adná hozzá, hogyha annyira sz*r lenne.
Akkor ez már szinte japán kocsi.

vincent 2007.07.19. 08:43:56

"És a favorit: a Chrysler Voyager. Fórumokat olvastam, utánanéztem minden típushibának, megtudtam, hogy a gömbölyű, ’95-től ’01-ig gyártott modellből csak a ’98-ast, vagy későbbit szabad megvenni, mert a koraiak láncos vezérlése bármikor beadhatja a kulcsot "

najórregeltkivánok.
előre is elnézést kérek, utálom az alapból fikázós magyar mentalitást, de ha már így szóba került hadd jegyezzem meg hogy az amúgy nagyon fasza műsorban mi az aminek éppen _SEMMI_ értelme nem volt; légyszi ezt továbbítsátok a Winklernek is:
amikor szóba került hogy segítetek autót választani a kevésbé tájékozott családapáknak/anyáknak, az alap indíték nyilván az a háttér volt ami körétek épült az elmúlt pár évben. Nagyon jó ötlet különben, talán az egyik legjobb újítás.
DE.
van-e gyakorlati haszna annak, ha a Robi bemutatja azokat a lépéseket amiket bárki amúgy is megtenne egy használtautó megnézésekor? Mondom: bárki, tehát a 60 éves Pirimami is, akinek most lett jogsija és utoljára ökrös szekéren ült? Okosabb lett-e ő a műsor után?
Nem-e pont olyasmikre kéne rámenni amit Te is összeszedtél a Voyagerről? A Ti kontaktjaitokkal, tapasztalatotokkal, rálátásotokkal (Népítélet-esszenciákkal :) kb 50-szer kevesebb idő alatt lehetne felderíteni egy-egy típusról az árnyékban bújkáló részleteket, mint akár annak aki amúgy nagyjából figyeli az autós-világot...
Nem kell szőrszálhasogatni, félreértés ne essék; de azért a fenti idézetben szereplő tapasztalathoz hasonlóakat megoszthatnátok a műsorban is...
Annak _kifejezetten sok_ értelme lenne :)

feri2360 2007.07.19. 08:47:14

Ezek után emberszámba vesznek a szerkesztőségben? Winkler azt írta egyszer, hogy ilyen 60+ lovas kocsival életveszélyes autózni, Karotta szerint az autózás csak az élmény (nem pedig a közlekedés) és gátlás nélkül fikázta pl. a Volvókat. Szerintem el fogod veszíteni az állásodat. Nincs helyed egy olyan szerkesztőségben, ahol nem autó, amivel biztonságosan, üzembiztosan el lehet jutni A-ból B-be. Csak az az autó, amivel csapatni lehet, kanyarokra lehet vadászni és lelke van (értsd: rendszeresen lerohad). Nem autó a Volvo, a Toyota, stb… Nevetséges. Anyagilag amúgy sem becsülnek meg, ha a fizuból nem vagy képes egy ilyen autót hitelre megvenni, már bocs. A fentiek miatt megelőlegezem, hogy hiteltelen lesz az egész teszt. Amúgy sem a szakmai hitelesség miatt olvaslak titeket, mert az nulla (pl. Winkler nem volt képes elmagyarázni Bochkornak, hogyan hat egy villamos fogyasztó bekapcsolása a motorra a generátoron keresztül), csak a jó dumákért. Pl. Karotta autónepperes cikke zseniális volt, de a volvós cikknél megfordult a fejemben, hogy többé nem olvaslak titeket.

specko 2007.07.19. 08:48:50

Azt nem teljesen értem, hogy miért kell két gyerekhez 7 személyes autó, de gondolom úgy volt a cikkíró, hogyha seggealá teszik az autót, akkor nem utasítja vissza.

Én nem vennék új autót. Mostanában biztos nem. Kinek van erre pénze?

Poénból kipróbálnám a Dacia-t, de nem szívesen fizetnék érte. Ha már ennyi pénzt kiadok, akkor legyen valami fílingje is a kocsinak.

ommm 2007.07.19. 08:49:45

Tomi, előre is sok gondtalan kilómétert neked és a családnak is! Remélem nem lesz bajotok, sem nektek sem az autónak.
De (és most jön a DE) én mint japánautó-tulajdonos kissé csalódottan olvasom, hogy nem vettél tudomást olyan kocsikról sem, mint pl. a 626-os dízel kombi (vagy 6-os), esetleg egy finom Legacy vagy Outback, Carisma vagy hasonlók.
Félsz?
Nem kéne. Nincs annyi széthajtott példány dízel 626-ból sem és az utolsó évjáratúak nagyon jó kis autók.
Igaz semmi cicó és formai játék, valamint a beltér is kicsit lehangoló, de azért a Logant kenterbe veri.
Lehet fikázni.
omm

Keri · http://www.nemetauto.extra.hu 2007.07.19. 08:52:24

A szomszédomnak Loganja van, és nagyon utálja:D Pedig am ő is román származású. Én azt ajánlom am, hogy gyűjtöges egy kicsit, és vegyél egy e46 kasztnis 320d-t. Max 3 milióért kapsz egy szép állapotú félbőr üléses sedant. Nekünk is volt egy, és 7 körül evet. 4-en kényelmesen elfértünk, akár gyereküléssel is. Diesel ellenére, nagyon jól gyorsult. 151 lovas:D NAGYON MEGVOLTUNK VELE ELÉGEDVE. Nekünk am ez szolgálati autó volt avagy így megérte. Most egy új Mercedes Vianó van a családban, az is nagyon jó, csak az már nagyon drága:S

JMC 2007.07.19. 08:56:48

Kedves F.!

Amennyiben valós kritérium a 7 személyes befogadóképesség nincs alternatívám az újautó-piacról. 6 illetve 5 főnél (legfőképp 5) azért már akad.

A szerzőnek pedig üzenném, hogy a majdnemsógorom ült a tréningen a Logan MCV-ben, terheletlenül tolja az orrát nagyon. (szlalompályán kormányfordítás után még az eredeti irányba ment az autó orra fél-egy másodpercig). Figyelj majd oda, nehogy meglepődj :)

axsrml 2007.07.19. 08:56:49

specko,

"Azt nem teljesen értem, hogy miért kell két gyerekhez 7 személyes autó"

Azert mert ha 5 személyesként használja 700 liter a csomagtartó.
Én két gyerekkel telenyomom a saját autóm 530 literes csomagterét.
És nem fér be minden amit szeretnék...

Pityke 2007.07.19. 08:57:04

Teljességgel egyetértek ommm-mal, az eleje fele én is hasonlókat írtam. Vegyél egy jó Carismát azt jóccakát.

axsrml 2007.07.19. 08:58:30

mármint két gyerek és a magunk cuccaival :)

csiky944 2007.07.19. 09:02:24

Az az érdekes,hogy a koreai chevyk tervezésénél a szépre törekedtek,ennek ellenére legalább olyan csúnyák,mint a direkt csúnyácska Logan.Sokan itt írjátok,hogy nem egy igazi csajozós autó,meg nektek nem kéne(valszeg mind család alapítás előtt álltok),de ez az autó direkt családi autó.Vizsgáljuk meg h mennyibe is kerülne egy új Aveo max felszereltséggel és h mennyibe kerül a kombi Dacia fullosan,igen olcsóbb az Aveo nem sokkal,csak abban még négy felnőtt sem fér el,míg az MCV meg 7 teljes értékű ülőhellyel rendelkezik.Ennyi pénzért ekkora személyautót(teherdögök kizárva) nem kapsz,lehet ez akár még szar is,akkor sem kapsz mást ennyiért.
Hm Renault szar?Viszont a Chevrolééé meg egy igényes autó?
Csak annyit a Rönóról,hogy ők azon kevés gyártók közé tartoznak,akik már több mint száz éve gyártanak autókat,tehát akkor biztos,hogy szar.......

Izsi 2007.07.19. 09:02:45

Pityke komentjére reagálva. Én is használtam Mitsubishit és Skodát is (Carisma, Octavia). Carisma állandóan szervízben horribilis árakon és a legrosszabb tapasztalatom is a Mitsubishi márkaszervízel volt, de szerettem nagyon. Utána jött az Octávia, sokkal olcsóbb és megbízhatóbb szervíz, még soha nem hagyott cserben, és személyes véleményem szerint sokkal jobb választás. Így lett belőlem Mitsubishi rajongóból Skodás.

Géb 2007.07.19. 09:03:56

Mindenkinek távolkeleti autót!!! Az is hülye aki európai kocsival jár (velem együtt). Ide értem az Európában gyártott japánokat, koreaiakat is...
Egyébként mindenki a saját kárán tanul. 1-2 "fasza" EU kocsi után mindenki belátja, hogy megbízható gépeket csak a felkelő nap környékén képesek csinálni. És a Dacia az egy Renault, ahogyan a Nissan is manapság, tehát újkorában jó, kicsit később meg összeomlik. Mondom ezt egy Twingo, Megane és egy gömb-Micra tartós használata után. Gondolom a Dákó se fényesebb ezeknél. Persze van akinél egy Francia autó elmegy 150-200 ekm-et, de ez kb. annyira gyakori mint a lottó 5ös.

Géb 2007.07.19. 09:06:41

Izsi! Kalapot beszereztél már? :)

bocs...

Zoleepapa 2007.07.19. 09:11:28

"Dália" Nekem kéne. Hogy vennék-e? Az már nem is olyan biztos. Viszont kell adni neki egy kis időt hogy bizonyitson. Nagy és olcsó újautó nem nagyon van a piacon. Ahol már vannak gyerekek, szeretnek nyaralni, amihez sok cucc kell, azoknak jó választás lehet.Sőt.! Amig meg garanciális, sokat kell vele menni,hogy jöjjön elö minden esetleges hiba ami lehet.Ingyen megjavítják, ami nem mondható el egy többgazdás, elnyűtt,sokszor törött, márkásabb hulladékról. Persze mindeki meggyőzi magát, hogy milyen jó is a használt kacat. Szerintem nem olyan rossz ez a dália. Pár év múlva majd alakítgatnak rajta, aztán szép lassan megszokjuk. Van itt jópár felkarolt modell, ami napjainkra közkedvelt lett. A dáliával se lesz másképp. Megér egy próbát.

specko 2007.07.19. 09:17:08

axsrml:
Én is majdnem telerakom az kb. 500-as csomagtartót egy gyerekkel:)
De attól még sose fogok "kisbuszt" venni.
Maximum valami kombit, de egyelőre nem látom szükségét.

Gekko 2007.07.19. 09:18:40

Mert a kt gyerekhez jár: sok cucc, két pr nagyszülő, meg egyéb típusú rokon. Tudod akinek két gyereke van, annak ált. a családi programok is fontosak.

Amúgy a hülye sztereotípiák a különböző autókról viccesek. Emlékszem, már rég Subaruval jártm, mikor itthon mindenki behányt a japántól, mondván, hogy szar és papír. Bezzeg a szakatt Golf II GTI belgából :-) az a tuti, me német.

Van Alhambram, meg Clio II-m, diesel mindkettő. A kicsibe 18 hónap alatt belement 50e Km, 3 olajcsere, 1 kötlező. Ennyi. 4-5 literes fogyasztás, tankolás és nem computer szerint (klímafüggő).

Nagyon jó a motor, kulturált az autó, céljának tökéletesen megfelel. Annyival nem több a szervízköltség, amennyivel egy elvben jobb minőségű autó többe kerül. Emblémára meg szarok.

Szóval, jó az a Logan. Mondjuk a 80 lovas motorral jobb volna.

specko 2007.07.19. 09:27:15

Zoleepapa:
Lehet, hogy egy használt autóval több gond van, mint egy újjal, de mennyivel többe kerül egy új?
Nem akarom részletezni, mert ez annyira egyértelmű.
Amit egy új autóval kapsz:
- elmondhatod, hogy új autód van
- tényleg újnak néz ki, új technológiákkal
Mindezért mennyit fizetsz?

Homie 2007.07.19. 09:30:02

Bármennyire is talán a legésszerűbb választás a Dacia ebben a kategóriában,soha,de soha nem vennék.Az,hogy francia-román,már eleve kizárja,hogy megvegyem(francia autót sem vennék semmi áron),de hozzájön még az a bődületesen ocsmány kinézete.Ilyen szánalmas külsője kevés autónak van,inkább utaznék egy szűkös,kicsi dél koreai valamiben.

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.07.19. 09:30:44

lehetne szebb a hutomaszkja, amugy kene.
nem egy instant get, de azert praktikusnak tunik zenekart, csaladot hurimpalni.

atomgape 2007.07.19. 09:33:28

Lehet, hogy iszonyatosan jó és praktikus egy Dacia, de - már bocsánat - bottal se piszkálnám meg. Ronda és nem elég olcsó az alacsony presztízshez képest. Illetve lehet hogy azért is undorodom, mert anno a Spirálban többek között azzal foglalkoztunk, hogy a frissen átvett Daciakkal egyből bekoppantak hozzánk, hogy ellenőrizzünk le mindent, mert különben atomjaira hullott volna. A csavarok nem voltak meghúzva, és hallottam olyan sztorit is (ami lehet hogy csak legenda) hogy találtak olajdekniben román munkás által ottfelejtett szendvicset. :-) Namost ezt elfelejteni nagyon nehéz. Ha fröccsöntő cégem lenne, mást se gyártanék csak új elemeket Logan-hoz (meg persze nem csak Dacia-hoz).

RoDacia1310 2007.07.19. 09:37:49

Szerintem semmi baj nincs a DACIA-kal.Én már csak tudom.Nekünk 1310-esünk van.Meg vagyok elégedve vele,különben is itt romániába másat nem látni.Az MCV sokoldalú felhasználhatósága és 7 ülése és ára kiemeli a konkurencia közül pl.:CITROEN BERLINGO,PEUGEOT PARTNER és RENAULT KANGOO.Bárki bármit mond,nem a szó számit hanem a cselekedet.MEGÉR EGY PRÓBÁT

dhrbikes 2007.07.19. 09:42:45

Nekem Logan 1,4-es van, 2004 novemberi, az elsők közül való, most 78000 km van benne. Eddig csak a kötelező szervizek voltak, meg a saját hibámból kiszakadt a féltengely gumiharangja. (Köves úton mentem vagy 70-nel és hallottam is hogy felcsapódott valami nagyobb kő) Ezt garanciálisan kicserélték! Ezen kívül még kiégett két fényszóróizzó, meg két rizsszem izzó a középkonzolon. Valóban nem csajozós autó, és? (Pedig fiatal vagyok most épp 26) Viszont barátnőm is szereti, mert tele tudja pakolni :) A következő autóm is Logan lesz, csak 16 16v kombi. Tudjátok én magamak veszek autót, nem a szomszédnak és az önbecsülésem sem kisebb attól, hogy esetleg valaki lenéz miatta :) (Egész pontosan lesz*rom, hogy ki mit gondol)
Amúgy jópár barátom vett ilyet, senkinek nem volt semmi eddig baja vele. (ja de, az egyikben pár hetes korában kormányművet cseréltek, mert valami furcsa hangja volt, de azóta semmi gond. 60pár e KM )

. 2007.07.19. 09:44:18

Sir Shame, mivel a Nissan a Renaulté ezért érthető h miért forgalmazzák nissnaként a logant...
A renault meg nem tud normális megbízható autót gyártani.Vezettem fél évig cliot(1,5 dci), porlasztócsúcs csere meg a lágkondi is besz*rt.Fiatot hajtok 6 éve(közben volt a clio), kötelezőn kívül nem kellett szervizelni.SZÉP ÉS MEGBÍZHATÓ.Nekem ez kell egy kocsiba.

Kistván from tatabánya 2007.07.19. 09:46:33

Hogy jó-e a DACIA avagy sem, az erősen nézőpont kérdése.
Azt gondolom, hogy RT kolléga Vértesbogláron nem lesz közutálat tárgya az autója miatt, igaz viszont, hogy be fog dilizni, ha ténylegesen is be akar járni dolgozni a szerkesztőségbe.

És csak egy apróbb érdekesség:
Ez az autó tegnapi megjelenéssel még egy (vagy ha úgy jobban tetszik "a másik") autós tesztelgetős website-nál volt. Mondom, csont ez, rendszám stimmel:-)

Ja, és még valami. Próbáljatok berakni egy kombiba hátra két gyerekülést. Megvan? Okés, ez még mindenkinek megy. Na most ülj be közéjük. Merthogy anya nem hagyja egyedül a kicsiket.
Kopp, ez nem megy.
Kipróbáltunk sok autót, kevés tudja ezt. Azok mind hátúl direkt 3 egyforma üléssel kialakítottak.
És nem tudja pl az Octavia, a Passat, de Toyota Avensis sem.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a DACIA ülése hátul milyen. Tényleg Rácz kolléga, milyen is?


(Nekem ezért is lesz Galaxym most, meg azért mert jó helyen dolgozom.)

yamakawa 2007.07.19. 09:56:25

Állítólag Nyugat-Európában fogy a legtöbb Dácia. Csak ennyit szeretnék hozzátenni a fanyalgóknak....

RoDacia1310 2007.07.19. 09:56:47

Azzal semmi bajom nincs hogy a DACIA LOGAN Renault darabokbol készül,de az bánt hogy ha arra tervezték,hogy a DACIA-t ujra piacra dobják akkor ne forgalmazzák más néven.Ha más márkanéven is forrgallmazzák akkor azért nem fog kelni a LOGAN,mert egyesek azért fognak pl. NISSAN APRIO-t(a NISSAN féla LOGAN) venni mert azt hiszik hogy jobb,tudják már maga a név is.Esélyt,utat kell adni a még nem ismert márkák számára,dehát már késő.

Nassár Tumes 2007.07.19. 09:58:15

Szerintem Fiat Multipla.
Nekem 4 gyerekem van, kényelmesen elférnek, dízel, fogyaszt vagy 5,5 litert, elég jó csomagtartó, kényelmes ülések, barátságos belső.
A szembejöbők pedig mosolyognak.

iLane 2007.07.19. 10:01:31

A megoldas: TOYOTA PICNIC
9 eves, dizel, 6 uleses, legkondis, 1,4M-ert pl ez:

fr.autoscout24.be/Details.aspx?id=96253224

Nekem is ilyen van. Semmi baja. Toyota.

bgy 2007.07.19. 10:03:00

Azért a régi dácsiás időket ne hozzuk fel. Nekem is volt anno 1310-em, a jó autótól fényévekre volt. Mire hazahoztuk a merkurtól kiesett a jobb ajtóból a zár (eltört), onnantól külön kulcs a jobbegyhez. Másfél éves korára (kb 20.000km) ki kellett cserélni a féltengelyeket, az akkumulátort, a vezérműláncot, a vízszivattyút. El is adtuk hamar.
Ez a Dacia viszont már nem az a Dacia. A név ugyanaz, meg esetleg a portások közül még vannak néhányan, akik nem mentek nyugdíjba. Más közös szerintem nincs.

XaB 2007.07.19. 10:05:59

ok. rendben a cikk teljesen jó, de mi ez a baromság hogy első tartósteszt nekem gyanús hogy volt már jónéhány???

boyzee 2007.07.19. 10:09:13

Hááát nem is tudom.Gondoljátok hogy hiteles lesz ez a féléves teszt?Gondolom olyan nagyonnagy hibákat nem fog mondani a srác, végülis kapott ingyen egy autót fél évre. earketingfogásnak sem utolsó ám.

bgy 2007.07.19. 10:10:57

Marketingfogásnak annyira nem utolsó, hogy ez marketingfogás.
Komoly hibák valószínűleg nem lesznek, azért is merik odaadni.

AP (törölt) 2007.07.19. 10:14:06

rácz úr és egy dácsia egyszerre, ez nekem már sok! ráadásul a lambóblogon? anyám ments meg!

AP (törölt) 2007.07.19. 10:17:48

Ja, ha nem dácsia lenne, hanem rönó lenne ráírva, akkor se változna semmi, anyám kliója heti rendszerességgel áll meg az út közepén, egyszerűen leforog a motor és megáll.
Egy másik Twingo alól kifordult a kerék a parkolóban állás közben, utána jött a Clio. Jaj.

rooster 2007.07.19. 10:21:17

(Basszus! Eddig mindig csak olvastam, most végre írtam egy hosszú kommentet, erre persze elveszett, mert regisztrálnom kellett.)
Szóval GiXXXer-rel egyetértek, fene érti, hogy miért a lehető legrosszabb emlékű névvel kellett hozzánk bevezetni, máshol meg Rönóként futhat. Szerintem az importőr 2x ennyi autót adna el, ha az autó ugyanennyibe kerülne, de Rönó márkanévvel. Én biztosan kirúgnék ezért valakit... ugye egy előítéletekkel ennyire terhelt országban, persze, hogy megy a fikázás+sznobizmus (Nekem sem kéne, részben ezek miatt sem; kicsit sem :-)). Amúgy nekem a kombi egy fokkal jobban tetszik, mint a szedán.
Sokáig volt G Astra kombink (Apámnak), 1.6 benzin, korrekt verda volt! Napi használaton túl soxor mentünk vele Horvátországba apartamos-plafonig pakolt csomagtartós-3-4 bicajos nyaralásokra; soha semmi gond nem volt vele! Szerintem ekkora autó bőven elég egy 2 gyerekes családnak (pláne, hogy Tominak még kicsik a srácai). Amúgy én Tomi helyében talán használt Octaviát vennék, akár 1.4-est is (csajoméknál nagy megelégedéssel használnak egy 1.4-es cégautót, nem megy azért rosszul, pláne családapu stílusban). És abból az okos hátsó ajtó miatt a szedán is nagyon praktikus, ha valakinek nem tetszik a kombi kasztni; a hátsó lábtér pedig átlagos méretek esetén nem gáz.

AP (törölt) 2007.07.19. 10:25:14

rooster: 1.4 octopus?
te be mernéd ültetni a családodat egy olyan kocsiba, ami nem gyorsul?

any · http://elephant.com 2007.07.19. 10:34:16

Nekem nincs daciam, de nem is vennék. Nem tetszik, gyengus a motor, aztán meg ki tudja 100.000 KM után nem hullik -e szét?
Merthogy akkor mi us a drága?

Dornbi · http://dornbach.blog.hu/ 2007.07.19. 10:34:34

Kedves Tamás - a Multipla szóba se került? Igaz, egy üléssel kevesebb, de praktikumban pótol. Mondjuk előbb bele kell ülni, mert kívülről nem túl meggyőző :) Kedvenc manőverem: 2 felnőtt + 2 gyerek felállásban anya hátramászik menet közben a gyerekekhez. Még egy: Népítélet átlag 8.5 (régi) és 8.3 (új). Ezzel simán veri az összes cikkben vázolt használtat és a Daciát is.

rooster 2007.07.19. 10:34:42

Én általánosságban tartom elfogadhatónak az 1.4 Octit, és azt gondolom, hogy a Dákóval összemérve nem megy rosszul. Persze országúton kamiont előzni nem alkalmas, ebben egyetértünk. Ezért én magamnak 2.0 benzines Fóka 1 kombit vennék, manuális váltóval (de asszem a kisöreg Fiestát előbb egy ugyanilyen de ferdehátú - 5 ajtós - Fókára fogom cserélni). Kicsit több lesz a benzinköltség, asszonypajtás majd kevesebb csecsebecsét vásárol :-)

dez1 2007.07.19. 10:34:51

Helló!

Javaslom nézz meg pár Fiat Multiplát is.....

toddzsa 2007.07.19. 10:36:57

Nekem a Logan 4 ajtósban kevésbé tetszik, mint az MCV! Bár ha jól meggondolom, hogy egy Thalia vagy Logan között lehtne választanom akkor természetesen a Logan, mert az 4 ajtósnak van tervezve, nem úgy mint a "csomag-faros" Clio! :) Viszont az MCV sokkal egységesebb tervezés (szerintem), bár a Dacia sztereotípia még mindig nagyon él! :) Én eljárkálnék vele, ha lennének gyermekeim...de minden eljön egyszer, úgyhogy még nem tudhatom! Várjuk az észrevételeket Tamás! :)

AP (törölt) 2007.07.19. 10:38:51

rooster teljesen egyetértünk. valami kétliteres kombit köll venni családi kocsinak, amiben el is férsz, megy is, és bennevan minden extra ami kell. én mondjuk s40 kétliteresre gondoltam, de a focus is jó.
na ezek mellé tedd oda a dákót.:)

rajongó · http://www.index.hu/dad 2007.07.19. 10:43:10

Én ha tehetném ujra Dácsiát vennék!
Eléggé olcsón vettem újjonnan, igaz a szervízben meglehetősen sok pénzt hagytam ott. Ezzel együtt is elégedett vagyok, mivel szép lassan szinte csak 2 hetente - havonta kellett szervízbe vinnem és fizetnem érte.
Mivel eléggé konzervatív vagyok szeretem a lomha autókat. Nem előzgetek, sőt élvezem ha engem előznek meg.
A kocsi formája észbontó, más autót meg sem látok. A felhasznált anyagokra sem lenne okom panaszkodni.
A fogyaszás pedig átlagos, semmivel sem több vagy kevesebb mint hasonló kategóriás társaié.
Hát ezért szeretem én a Dáciámat.

bgy 2007.07.19. 10:43:35

Bár még soha nem vezettem, de teljesen kizártnak tartom, hogy az 1.4-es Octavia jól menjen, még trabanthoz mérten sem. Egész egyuszerűen a fizika törvényei ellen való kijelentés.
Kb. 3 éve mentünk egy haverommal (+csajok) egy közös haver esküvőjére. Külön autóval mentünk, csak útközben csatlakoztunk össze konvojjá. Ö egy Ventot hajtott, én egy R19 rönót. Késésben voltunk, sietni kellett. Mentünk (volna), de a haver elöl sorra kihagyta az előzéseket, egy ideig bírtam, de aztán felhívtam, hogy kicsit csipkedni kellene magunkat. Aszonta: neszójjábe, ez csak ennyit tud, 1.4-es a motor, 60 ló.
Szóval egy kör alatt kettőt vertem volna rá a röncsivel, pedig az is 1.4-es volt, igaz katalizátor nélkül, és talán egy kevés kilóval könnyebb is (R19: 968 kg, Vento nemtudom). Az Octavia ugyan 75 lovas, de szerintem nehezebb, mint a Vento, cserébe viszont 8 litert biztos fogyaszt.

Manyizga (törölt) 2007.07.19. 10:46:07

Csatlakozom "dhrbikes" véleményéhez: magamnak veszek autót, nem a szomszédnak. Így vettünk 1,5dci Thalia-t. Az első perctől vezetem, hogy mennyit költök rá, és mekkora a fogyasztása. Az átlag 5,7 liter. A csúcs (végig autópálya, két személy, klíma, 150km/h) = 3,58).
Semmi bajom nincs vele, most múlt két éves, 32.000 km. Van a családban egy "tesója" egy Clio II, ugyanezzel a motorral. Az 1-1,5literrel kevesebbet eszik, és már túl van a 80ezren, gond nélkül.
A két gyerekkel megpakolva is vígan elférünk a csomagokkal együtt. Két éve akcióban 2,6M -ért vettem, újonnan.
Nagyobb autót csak akkor vennék, ha ennyit fogyasztana. :))

mapo 2007.07.19. 10:49:03

Nem értem. Miért kell egy négyfös családnak hétszemélyes autó? Illetve értem, de öt-nyolc éve miért nem kellett? Mert az autógyártók beledöngölték a családosokba, hogy nem vagy sikeres, ha a két gyerekes szülöpárként nem viszed magaddal a fél házadat is, ha meglátogatod a szülöket. Tudom, hogy anakronizmus erröl értekezni, de anno limuzinokba (söt, kisebb járgányokba) is belefértek a családok gyerekekkel, csomaggal, Fifivel és Micivel. Kényelmesek lettünk, magunkkal visszük a gyerek müanyag motorját, lavórját, plüssarzenálját, magunknak meg két hütötáskát. Ja, meg a peca felszerelést, meg a görkorit, mert lehet, hogy lesz rá idö. Egyterüt minden családnak, mert akkor minden megoldódik.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de az én feleségem robogót is meg tudja pakolni, meg a platós IFA-t is meg tudná, ha azzal indulnánk el. Szerintem az utazások higgadt és bölcs tervezése pont az autógyártók marketingje ellen hat: nem kell mindent magaddal vinni. Persze a gyártók azt sugallják, hogy vegyél nagy autót és akkor megteheted.
Konkrétan: max. tízéves tágas megbízható klímás dízel 1,7 millióért?
Lehet, hogy nem ismerem a hazai használtpiacot, mert régóta külföldön élek, de pl. Focus Tournier.
Vagy egy 124-es MB, ami ugyan kilóg a tízéves kategóriából, de ha rendben tartották, akkor ideális: megbízható, olcsón üzemeltethetö és biztonságos családi autó.
Persze ha a magyar használtpiacon kicsi ezekböl a kínálat, akkor nem szóltam. De Focus kombik csak vannak eladósorban, nem?

Kacsa 2007.07.19. 10:51:02

Nem is tudom, Dácsia névvel Mo.-n eladni ezt a bódét valóba nehéz feladat... Én sem venném meg, pedig én francia autó párti vok (Laguna 2.2dCI 2004, 145000km) Megjegyzem ebbe befér a két gyerekülés és közé az asszony, a csomiba pedig a gyerekek üzemeltetéséhez szükséges- nem kevés-motyi!

zoli 2007.07.19. 10:53:36

kicsit unalmas már ez a versenyfikázás a psa autóikkal kapcsolatba,tíz éve nyúzom őket nagyobb gond nélkül,88" óta nem rohadnak még a 19 éves 405 se, pedig ez az autók legdrágább hibája.én nem fikázok hallomásból autókat,pedig autókkal foglalkozom,a népítéletekben egy csomó olyan ítélettel találkoztam,hogy ugyanaz az ember beírt egy jó pár autóhoz + két napos bérautó használat után lehúzta az autot,pedig nem romlott el neki.a daciarol annyit,hogy valószinű bőven megéri az árát bár a dci az említett 150e km-nél már túl lesz kb 8 porlasztón stb. az összes újkori diesel rövid életű még a "híres" japánok is.

rooster 2007.07.19. 10:54:53

Jaj-jaj, újra csak azt tudom mondani, hogy az 1.4 Octit nyugis családapus vagy stabil 130-as sztrádás tempóra tartom Ok-nak, nem pedig virgonckodásra (lásd fent 2.0 Fóka kombi). Azért nem 1.6, kétszelepes Oktit írtam, mert ugye magasabb biztosítási kategória, és sokaknak az számít (bár biztos, hogy sokkal jobban megy - bár talán úgy sem túl jól).
Anyádnak: v40 kombi nekem is tetszik, cimborám s40 2.0 benzinessel pár éve szladtunk egy kört, nagyon zsír volt!

Karlos 2007.07.19. 11:01:30

Boyzee:
Szerintem olvasd el az előző totalcar újságban található Auris tesztet. Meg fogod érteni mire céloztam.

Loganról:
Bár tudom hogy megbízható autó(mert az ügyfélszolgálaton dolgozott egy jóbarátom) , mégsem vennék. Egyrészt zavarna a kormányon a felirat, másrészt románokat nem támogatok az összekuporgatott pénzemből...

UFO74 2007.07.19. 11:01:47

Három nagy gond van vele:
Renault: nekem van, vannak vele gondok. Valahogy olyan rossz érzésed van benne, hogy bármikor történhet vele valami. Néha szokott is. A Fordomban, Volvomban sokkal nyugisabb voltam/vagyok.
Dacia név itt: Szerintem a román gyár embereinek egy kis oldalbaszúrása a magyarok felé (látjátok, mi már autót is gyártunk). Még szeretném nekik ajánlani, hogy a csúcsfelszereltség legyen Maniu fanbtázianevű, akkor le is köpik a parkolóban.
Törésteszt: Baromira gyenge a kasztni, pedig sokat számít a passzív biztonság itt a megmagyarázisztáni közlekedésben. Na az neki nincs.

Rocko- 2007.07.19. 11:04:26

egy kérdésem lenne: ki kapta a kocsit?
Rácz Tamás, Totalcar vagy Rácz Tamás, autógondokkal küszködő apuka? :)

oszkar 2007.07.19. 11:04:55

"Ja, és még valami. Próbáljatok berakni egy kombiba hátra két gyerekülést. Megvan? Okés, ez még mindenkinek megy. Na most ülj be közéjük."

Volvo 850 kombi tudja ezt. Kell is hogy tudja, mert tervezzük a harmadik gyereket, és ugyan neccesen, de befér hátra a harmadik gyerekülés a másik kettő közé.

Robert_GTI 2007.07.19. 11:13:15

UFO74 ha biztonságos autót akarsz vegyél Mercit vagy 1 Passat-ot stb, ezért a pénzért szerintem ez a legjobb ajánlat!

JMC 2007.07.19. 11:13:44

Azt sose fogom megérteni mondjuk, hogy egy kétnapos nagyszülős látogatásra minek felpakolni a fél házat. Vagy mondjuk 8-10 napos családi nyaralásra minek vinni fél köbméter pelenkát. Mintha a Libero vagy a Pampers ősmagyar márka lenne és sehol máshol nem lehetne venni csak nálunk. Lehet ugyan hogy drágább kinn megvenni, cserébe viszont nem foglalja el a fél csomagtartót. Nagyszülőknél meg lehet hagyni játékot, jut is marad is. Vagy két akár három példányt venni. Még mindig olcsóbb, mint a sok szir-sz@r miatt sokkal nagyobb autót venni nagyobb motorral. Egyébként meg alternatívának ott lesz a Fiat Linea pl. Az 1,4es T-Jet gondolom nem megy rosszul, ha nem padlózzák annyira nem is fogyaszt, a biztosítása se horror, 500 liter a csomagtartó és sztem még szép is. Azt a nem-lambos megvezetésű váltót meg csak meg lehet szokni :). Kiindulva a Bravo árából, illetve abból, hogy a Linea papíron egy kategóriával kisebb gyanítom jól felszerelve is 4 milla alatt marad. Megfontolandó alternatíva szerintem. Nomeg mire vissza kell adni az MCV-t már forgalmazni is fogják :)

dez1 2007.07.19. 11:13:51

A multiplába kényelmesen befér 3 gyerekülés hátra, merthogy 3 külön egyforma teljes méretű ülés van benne, ráadásul 10 mp alatt kivehető bármelyik... illetve amíg kicsi

Pityke 2007.07.19. 11:14:42

Szerintem meg nagy autóban nem érdemes benzinest venni... Jóval másabb kategória, de az Accord(2006.11hó) 2,2 i-ctdi 4 személlyel 6,2-t evett átlagban a Horvát nyaralásunk alatt. És hozzáteszem, hogy már nem a gyári 140ló hajtja, hanem úgy negyvennel több... Kollegám szintén akkor vett Accordot, csak 2.0B-t Jól megy, de 9-10liter a fogyija. Ez levonatkoztatható egy Focusra is, inkább megvenném TDCi-vel, mint 2.0B-vel...

Ban_D 2007.07.19. 11:16:40

Én anno Suzuki Swifttel voltam ugyanilyen dilemmában - ohne zseton de kellene valami _megbízható_ a kispolák helyett. Persze akkor már nagyobb is.
Rábeszéltek, hogy próbáljak ki egyet mielőtt fikázok. Beültem egy ötajtós GLX-be próbából és úgy szálltam ki negyed óra múlva, hogy hol kell aláírni...
Kb. szerintem ugyanez lehet ez az új Dacia is: neve rossz reflexeket kelt (még), de alapvetően azért használható, csak nem a három-négyszer annyiba kerülő kategóriákkal feljebb lévő autókkal kell összehasonlítani.

cseta 2007.07.19. 11:17:00

Mennyire nem alternatíva egy kombi G Astra?

cseta 2007.07.19. 11:18:03

Vagy akár egy kombi F Astra?

bgy 2007.07.19. 11:18:18

Pityke, mennyivel került többe a 2.2cdti mint a 2.0 benzines? ÉS mennyi a tényleges (tehát nem a horváth tengerpart oda-vissza, hanem városi-országúti-autopálya) átlagfogyija a dízelnek?

lechó 2007.07.19. 11:19:36

mi is hasonló helyzetben voltunk 2 és fél éve, 3 gyerekkel, sokáig nézegettük a netet, majd egyszercsak az egyik kereskedésben egyszerre szeretettünk bele egy volvo v40-be, akkor 7 éves volt, gyönyörű (természetesen még most is), aránylag jól felszerelt, és másfélért elhozhattuk caklipakli.. az 1.6os motortól persze nem kell csodákat várni, és 9-10et eszik városban, de ezt egy gázrendszer beszereltetésével orvosoltuk, így már gazdaságos is, és mivel hengerenkénti befecskendezésű, szóval pörgetve azért megy ha mi is úgy akarjuk. Ez idő alatt soha semmi baja nem volt, csak kopóalkatrészeket kell cserélni. Ebből az 1.9 dízli nagyon jó választás lehet, vagy ugyanezt eljátszani egy nagyobb motorral.. Ennyi pénzért nincs jobb autó!

volvo for life

lechó 2007.07.19. 11:23:04

ja és 8 napra kényelmesen el tudtunk menni sátorral(!) Svájcba, minden csomaggal, kajával és egyébbel együtt. persze hátul a lábtér egy felnőttnek nem éppen a legkomfortosabb, rövid úton kibírják, hosszún, meg úgyis a gyerekek ülnek hátul

Taxis 2007.07.19. 11:23:43

UFO74, a kasztni nem gyenge, simán hozta a 3 csillagot, oldallégzsákkal (már van, a teszteltben nem volt) és övfeszítővel együtt sima ügy a 4 csillag. Bezzeg az 1 csillagos Chevi Aveo a teljes biztonsági arzenáljával.... Na az a szánalmas. Taxizom egy Logannal, túl vagyok a 145.000 km-en, most cseréltem két hátsó lengéscsillapítót, azon kívűl csak a kötelezőkre költöttem, meg kiégett két garnitúra fényszóróizzó és hátsólámpa világítás. Sznobok vagytok ti, nem is kicsit, ez a legnagyobb baj. :( Csak a kifogásokat kerestitek, holott csak annyit kellene mondani, nem kell a Dacia mert csak, a többire senki nem kíváncsi. Amúgy most rendeltem meg az MCV-met, mert az jó. :)

Hajdú Tamás 2007.07.19. 11:25:07

Kedves Pityike!!

Sztem értened kéne az autókhoz egy picit mielőtt lehurrogsz mindenkit.
Nem minden széria sikerül a gyártóknak fényesre Pl:skoda oct 1,4
de ott van octavia 1,9 tdi,/ pdtdi
lehet, hogy mennek már pár éve és nagyon jók!!
Te lancer függő!!! nyisd ki a szemed és nézd meg hány szériát hívtak vissza a híres lancer-eidből, mert nagy rakás szar módon voltak megcsinálva.
Nem észnélkül kell összebaszni egy autót, mert attól mind1iknek baja van.Ha rendeltetés szerűen használod a hibák száma jelentősen, szinte minimumra csökkennek

Diablo 2007.07.19. 11:29:22

Keri, ettől a hsz-től eltekinthettél volna. Jössz ezzel a németautó-imádó szöveggel, pedig nem ide tartozik. Mellesleg nekem S8-asom van, fullos, másfél éves. Kp vettem, nem hitelből. Beamer vagy merdzsó nyomába sem érhet. Na és?!
Egyébként a szomszédod erdélyi MAGYAR, legfeljebb. Te nagyon egyszerű!

AP (törölt) 2007.07.19. 11:33:26

Simán hozta a három csillagot? Na bravó, ebbe bele mered ültetni a családodat?

Az kicsit röhejes, hogy a dácsiások találtak egy még gyengébb verdát, a sevit, és most azt fikázzák.
Végülis a Trabantosok is fikázzák a kispolskit..:))

pranzo 2007.07.19. 11:33:30

Persze nem kell elfogadni a véleményemet, de magyar ember ne vegyen semmit ami román...meg francia...

Windows NT 2007.07.19. 11:33:47

Én is elfoganék egy ilyen dieselt, még ha már van benne pár kilométer akkor is, a foltokon túltenném magam.
Habár 7 éves 55 pacis felíciám van de az a Dáciához képest zabál, a dízelé a jövő, benzinest nem szabad venni.

Igaz van új FSI meghasonló, de a dízelek akkor is keveset fogyasztanak, a felíciával már nem merünk menni azért nem mindegy, hogy 8-9 liter vagy csak 6 körül eszik.

A logan is jól néz ki szerintem nekem tetszik is, de a fenekén azon lehetet volna módosítani még, hogy kicsit szebb legyen.

Mike 2007.07.19. 11:35:21

Az F betűs autókat kerülni. Ford, Fiat, Francia

Hajdú Tamás 2007.07.19. 11:36:30

Tisztelt mindenki!!!!
Aki azt hiszi, hogy egy autó motorja 100000 km-re van megcsinálva, mert idézem
"széthullik" az tudja meg, apámmal évente 130000km-t teszünk meg, de volt már több is. Ez min 3 évente autócserét igényel. nem megyünk mi sem lassan sehol , nem kíméljük , de még 1 autónknak sem volt komoly baja.

EURONCAP · http://www.euroncap.com 2007.07.19. 11:39:51

AnyádnakPalánkot, soroljam a 3 csillagos autókat, nesze:

Alfa 147 (2001)
Audi A3 (2003)
Citroen Xsara (1998)
Kia Cerato (2006!)
Toyota Corolla (1998)

És itt vannak a 2 csillagosok:

Daewoo Lanos (1998)
Fiat Brava (1998)
Ford Escort (1999)
Honda Civic (1998)

Az ennél kevésbé biztonságos autókat nem is sorolom fel. Tudod te mennyi futkároz ezekből az utakon??

ZoliTesó 2007.07.19. 11:41:45

Hali! Nekem 4 gyermekem van. Meg egy 13 éves Ladám (21053) A KRESZ változása szerint legálisan csak akkor ülhetünk be a kocsiba, ha vagy Anyát, vagy az egyik gyermeket otthon hagyjuk. (Engem nem lehet otthonhagyni :))
Ezért komolyan fontolgatom az MCV megtekintését...később a vételét is. Ha lesz rá pénzem. De ez még a jövő kérdése.

Sok magyar nagycsaládos fog illegálisan utazni a rozzant Ladájában, Wartburgjában ezentúl...mert a 99%-nak nincs pénze új autóra, de még használt sokszemélyesre sem...Üdv! ZT

Hajdú Tamás 2007.07.19. 11:42:35

Kedves EURONCAP!!!
VÉGRE MEGJÖTT AZ ÉSZ!
vki tudott végre normálisat írni !
Nem sokan vannak itt olyanok!
tisztelet a kivételnek.

RoDacia1310 2007.07.19. 11:43:35

Igazad van TAXIS.A márkanév nem fontos.Amiért CHEVROLET,azért nagyon gyenge.Inkább veszek egy uj daciát,ami 3 csillagos eredménnyel van,minthogy egy szar,gyenge 1 csillagosat vegyek.

Hajdú Tamás 2007.07.19. 11:46:39

Akinek nem tetszik ez az autó, az így járt. Ha neki jobb van akkor hajrá!
de ennek az autónak nem ŐK a vevőköre, hanem akinek ennyi személyes autó kell olcsón, alacsony fogyasztással, újan!!

Tamas · http://www.beeline.ro 2007.07.19. 11:48:56

Na szoval ez ugy van, ahogy lennie kell. Ha annyira sznob valaki, hogy az auto neve erdekli, nem pedig az ar/ertek arany, akkor gorcsoljon eveken at egy markasabb hasznalter, aztan tulorazzon es eheztesse csaladjat a szervizszamlak miatt. Megerdemli! A Logan, ugy ahogy van, egy gazdasagi remekmu, egyetlen autonak sincs a vilagon ennel jobb ar/ertek aranya. Tessek nyugodtan konkret ellenpeldakat felhozni emilen! Ha csoro vagy, miert kell alufelni? Meghalsz-e nelkule? Uj 5-os Golfunkrol direkt leszereltettuk a konnyfem felnit, mert az acelt: ki lehet kalapalni godor utan, olcso, disztarcsa zuzodik parkolaskor, nem a felni, nem lopjak, nem torik, csak hajlik. Lenyegtelen. Velemenyem az, hogy aki csoro is, buta es/vagy sznob is, az halmozottan hatranyos helyzetu, es meg is erdemli! :)

dhrbikes 2007.07.19. 11:52:47

És pont.

Magyar használt autót nem vennék, még a sajátomat sem.

Amúgy legalább nem egy szürke autó, mindenki ismeri már és mindenkinek van véleménye róla :)
Egyébként a Renault szerelők szerint is jobb mint bármelyik Renault, talán a kézi összeszerelés miatt. (ebben hasonlít a Lambóhoz :) )

Amúgy a Nagy-Magyarország hittérítőknek egy kis adalék: ha tényleg visszaállna, akkor a magyarok lennének kisebbségben, szóval inkább kihagynám :)

De ez csak az én véleményem, lehet fikázni tovább a Daciát:)

Csabi 2007.07.19. 11:57:42

Sokan írták itt, hogy milyen autókat lehet kapni 3,5 milla körüli áron...lehet "jobb minőségűt", de nézzék meg, hogy azok mekkorák és ez mekkora.Családi autónak, amiben el lehet férni(három FELNŐTT a középső sorban és két FELNŐTT még kényelmesebben a harmadik sorban)biztos sokan ezt választanák.
Amúgy a loganokat tényleg csak kötelező szervíznál kell szervízbe vinni, amúgy meg semmi bajuk.Strapabírok, ezekre az utakra ajánlott futóművel !
Jah, és ár-érték arányban a legjobb !!!

Pityke 2007.07.19. 12:00:48

Bgy: 600eFt-tal. De ebben így már volt félbőr, xenon, 17"-os felni. Amúgy átlag használatban sem éri el a 7litert.

Pityke 2007.07.19. 12:04:46

Kedves Hajdú Tamás!

Szerintem meg nem beszólnosd kéne, hanem elolvasni rendesen a hsz.-t. Mennyibe kerül egy új PDTDi Octavia? Nalátod, Mi feljebb a 3,5millás kocsikról beszélgettünk.

Amúgy meg, ha tetszik, ha nem, egy Mitsu megbízhatóbb autó egy Skodánál.

Amúgy kitalálom... Skodás vagy, ugyi? :D

Rolls1977 2007.07.19. 12:05:38

DACIA

Sokaknak a régi kor régi emlékei jutnak eszépbe.NEkem egy 4 ajtós sedanom van.A legelső szériából ami Mo-ra került.MEgnéztük, körbejártuk, kiprobáltuk.Sok mindent lehet mondani pro kontra.A fogyasztása forszírozott temponál 7 körül alakul.HA kell elvisz 5 felnőtt embert, és minden csomagját.NAgy feneke van, ami a parkolást erősen gátolja...NEm egy nagy csoda...de amennyibe kerül, annyit tud.Se többet se kevesebbet.Eddigi szervíz látogatások nem voltak jellemzőek.A kötelezően kívül.Illetve egy esetben, amikor a jobb napellenző rögzítése adta meg magát, és folyton le jött a helyéről.Ezt gariba meg is oldották.Sok más nagyobb márkánál, ezeknél jóval komolyabb hiba listák vannak.Nálam van, közel 3 éve az autó.Mondhatom, hogy megismertem.

Tamas · http://www.beeline.ro 2007.07.19. 12:07:35

\\\"romanokat nem tamogatok\\\", \\\"pitesti mukasok oldalbaszurjak a magyarokat\\\" stb...
Vagytok ti legalabb annyira bunkok, mint a legbunkobb roman! Ilyen alapon nem vennek nemet autot, mert nacik.

A gyenge kasztni dologrol meg csak annyit, hogy nem a badog lemez menti meg a szaros eletedet utkozeskor, hiaba nyomogatod butan az ajtot, abbol nem derul ki mennyire jo a passziv biztonsaga. Ami szamit az a merevites az ajtokban es utkozeskor az energiaelnyelo zonak, meg az aktiv bizti. Modus-om kulseje joresze plasztik, megis 5 csillag.
Logan van mar oldallegzsakkal is.
No kesz, tobbet nem kommentezem a sznobokat.

bakos richard 2007.07.19. 12:09:20

Pityke - olvasd el Taxis hozzászólását, ő leírta a lényeget. Sznobok vagytok mert azt hiszitek hogy különb emberek vagytok ha tízéves lancerban ültök. Taxis hiteles, gondolom 145000 alatt gyűjtött elég tapasztalatot a Logannal...
Skoda (és Logan meg egyéb más) fikázáshoz:
nekem a 90-es években egymás után 4 db új skodrim volt. Soha semmi baj nem volt a kopó alkatrészeken kívül. "Átlag magyar" mentalitás sajnos: ha neki lenne egy új akkor imádná mert jó olcsó és keveset fogyaszt és nem mellesleg van rá 3 év teljes körű garancia. Ha a szomszédnak van akkor fos mert ő azt hallotta egy haverja ismerősétől hogy... Szánalmas.
Nem baj, vegyetek a nepperektől lelakott kint a kutyának nem kellő átirt km órájú bizonytalan roncsokat és költsétek rá a gatyátokat is. Inkább a neppert támogasd mint a románokat :)

Pityke 2007.07.19. 12:10:01

Tamás, kábé minden szavaddal egyetértek!

Pityke 2007.07.19. 12:12:20

Bakos Richard!

A cikkben 1,7 értékű használt autóról írtak, amit keresett emberünk. Arra írtam, hogy jó választás lehet egy 4-5 éves Carisma. Amúgymeg, kicsit feljebb leírtam, hogy én milyen autót használok.. Olvass már vissza, ember, belepofázás helyett.

Tamas · http://www.beeline.ro 2007.07.19. 12:13:46

Na jo, nem vagytok mind elveszve! :)

AP (törölt) 2007.07.19. 12:16:24

Köszönöm a felsorolást, az A3-as meglepett..
Őszintén szólva egyikről se volt az a képem, hogy egy tank, hát tényleg nem azok. Ezért mondtam, hogy a Volvo-ban bízom. Hol itt a gond?

bakos richard 2007.07.19. 12:23:24

Pityke - az arrogáns stilusod minősit téged. Teljesen véletlenül a családban volt Carisma, de inkább nem írok róla semmit. Szerintem nem kéne senkinek ajánlani ha nem az ellenséged. Az jobb ha hollandiában a bejointozott feka csinálja mint ha a román? :) Olvass kicsit a népitéletben a carismások között... Most Picassom van (lehet fujjolni) és tökéletes, szeretem. Lehet hogy a köv. egy Logan lesz?

BushDoctor 2007.07.19. 12:29:35

Nekem Clio II Techrunom volt... szalon auto, null kilométertől egészen 5.5 éves koráig használtam (130 ezer km-t tettem bele) mig egy szép hajnalon el nem lopták.

Relative sok baja volt, kétszer szarban hagyott a világ végén, méregdrága volt szervizelni és csillagászati ára volt az alkatrészeknek hozzá, beszéljünk csak a 40 rugós gumicsikról ami az első lökháritó aljára volt kapcsozógéppel, feltűzve, mintha pont leszakadásra tervezték volna...a kevesebb mint 64000-nél szarrá ment mindkét hátsó lengéscsillapitókról, a 92000-nél menetközben elszakadó ékszijról, stb, a kilopásra tervezett, 60000 ft-os ködlámpákról, hosszan sorolhatnám.

Ezen okokból kifolyólag nemhogy Renault-ot de semmilyen francia kocsit nem fogok venni sem most sem a jövöben. (közeli jóbarátom a Citroen-nél van fontos beosztásban, nem részletezem) Nem vagyok sznob, egy szerintem nagyon király 1.5-ös 2007-es SX4-essel futkrászok, de a Daciat nem a Dacia hanem a Renault név miatt nem venném meg SOHA. Ha a clio II techrun kvázi egy fos volt(az alapvetően király motortól eltekintve), el birom képzelni egy low-end clio elemekből épitkező inkarnáció milyen lehet. Nem fél hanem 3-5 évig kellene tesztelni. persze kinek van arra energiája :)

Kiváncsian várom a tartósteszt eredményeit.

rognork 2007.07.19. 12:31:32

doki lassan lehet zárni.

Pityke 2007.07.19. 12:33:26

Bakos Richard

Na, megnéztem a Carisma népítéleteket. Van 59db, ebből olyan négy, ami negatív hangvételű... Az, hogy nektek volt egy szar Carismátok, élég sok dolog miatt alakulhatott így. De a lényegen nem változtat szerintem, hogy egy jó autó. Akármennyire is bizonygatod, hogy nem az...

rosszcsont 2007.07.19. 12:35:40

Pityke írta:
" a dci-k hibásan szűrték az üzemanyagot, és folyamatosan porlasztócsúcsokat kellett cserélni bennük."

Érdekes, mert nekem Megane dci-m van, 2 éves, 170 000 km-mel és semmi baja nincsen

hogyan lehet ez?
Lehet, hogy a hülye franciák elcseszték és jót csináltak?

JMC 2007.07.19. 12:36:27

Jaja, lassan elfogynak az érvek és jön az anyázás. Az meg nem hiányzik.

Pityke 2007.07.19. 12:40:11

rosszcsont: 1,5dci-ről beszéltem, ami a Dákó kombiban van.

Vick 2007.07.19. 12:41:47

Úgy tudom, egy 2005 utáni sevi aveo azért biztonságosabb, mint 3 csillag, csak a tények kedvéért.

autos.msn.com/research/vip/safety.aspx?year=2006&make=Chevrolet&model=Aveo
www.carseverything.com/257/2007-chevrolet-aveo-crash-test-ratings.html

Roppant sznobok vannak ebben az országban ám. De gondolom mindenhol, az ember már csak ilyen.

cash 2007.07.19. 12:47:46

Haha, én ezt az autót vezettem akkor a vizespályán a ringen a WSR rendezvényen :) hátsó üléssorokon is jártam, elmondhatom, hogy 193 cm-mel elfértem... nem lehet ez rossz gép szerintem, eccerű, igénytelen (jó értelemben), erre mondják a terepjáróknál. hogy kívül-belül slaggal tisztítható

****/***** (feltételesen) kéne

Géb 2007.07.19. 12:59:06

Mennyi sznob barom van itt.... Oktávija kombikat hasonlítanak Logenhez. Meg Volvokat... Normálisak vagytok????? Hasonlítsátok már össze az árlistákat. Ezen az áron jó a Dákó. Vedd meg újonnan, használd 80-100 ekm-et utána dobd el, cseréld le. Nem lesz vele gond.
Egyébként magyarországi használt kocsit én se vennék. Ezektől a nepperektől...
Máskülönben mi a tökömet dobálóztok itt csillagokkal, millióan nőtttünk fel Wartburgok, Ladák hátsó ülésén gyerekülés és biztonsági öv nélkül. Azok az autók hány csillagosak voltak, baromarcúak??????
Nem tudom minek osztja az eszet akinek kocsija sincs. Van egy olyan érzésem, hogy az itt szövegelők 60%-a 20 év alatti, aki az apja ismerősének a sógora lányának az öccsénél látott egy Volvót aztán az az Istencsászár. De próbálna meg napi munkából összespórolni egy autóra, kíváncsi lennék mennyire hevesen rakosgatná a csillagokat, amikor a spórolt szar pénzét a lehető legjobbra szeretné költeni....
Az ég óvjon a milliomos apukák elfajzott csemetéitől és az ő véleményüktől...

No more comments...

gyz 2007.07.19. 13:00:53

múltkor láttam egy új Daciát az Auchan parkolójában Nagy-Magyarországos matricával. :))

egyébként, ha már új kocsi, és tágas kell, ugyanennyiért (már ha nem a full fapadot nézzük) kapható xsara picasso. azért eszembe nem jutna a daciát választani helyette

EURONCAP · http://www.euroncap.com 2007.07.19. 13:01:40

Vick, az Euro NCAP 2006-ban törte össze az Aveot, itt láthatod az eredményt:

www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

1 csillag (sokan rosszul tudják és másfél csillagosnak mondják, de nincs ilyen értékelési lehetőség). Ameddig újra össze nem törik, addig bizony 1 csillagos marad, még ha idén gyártották is. A Chevy-nek érdeke lenne egy újabb teszt ha módosítottak rajta valamit. Várjuk meg az MCV eredményét is! :)

bgy 2007.07.19. 13:11:41

Azért baromarcúzni nem kellene, ez nem az index.hu, itt cimbik vannak.

Régen tényleg öv nélkül utaztunk a Skoda 105S-ben, de az régen volt. Sokkal kevesebb autó járt az utakon, lényegesen lassabban. Ma már mindenkinek van autója (nagyon helyesen), relatíve többet használjuk, sokkal nagyobb a forgalom. Gyerekülés, sok csillag, deffenzív vezetés szükségeltetik.

Bicsak 2007.07.19. 13:18:41

Hááhá

Egyetértek Gébbel :)

AP (törölt) 2007.07.19. 13:19:23

Attól vagyok sznob barom, hogy egy új Logan árából inkább V40-es Volvo-t vennék?
Az a barom, aki ennyi pénzt kiad ezért a román-francia csodáért.. A gond nem az, hogy milyen, hanem hogy mennyiért van! A nulla presztízshez, a műanyagokhoz és a márkanévhez képest nagyon drága.
És igen, tényleg nincs más hétfős kocsi, na de nézzük már meg, hogy a szerencsétlen alapmotor hogy vonszolja hét fővel, telepakolva! Na ki a barom ezek után, aki Volvót venne? Én az vagyok..

AP (törölt) 2007.07.19. 13:21:28

Ja, Ladám van, ha még nem mondtam volna. :)
Ezekre az utakra, meg a sok tajparaszt közé nem fogok milliós kocsit venni.
És ezt se kaptam, hanem megdolgoztam érte.. Ezt a milliomoscsemete dumát most kicsit elbasztad.

Most jön az, hogy csóró irígy geci vagyok, ugye? Ha jól sejtem..

naccsaládos 2007.07.19. 13:30:42

Véleményem szerint a Népítéletben leírtak 80-90%-a szélsőségesen elfogult véleményeket tükröz, vagyis igazán kár abból kiindulni, hogy aszerint mennyire megbízható ez vagy az a típus. A legtöbben hazabeszélnek, vagy éppen fordítva; lehúzás gyanánt a hitelesség látszatát kelteni szándékozó - 2 mondatnál hosszabb - fikázásokat írnak le.

Mindenesetre érdekes szociológiai tanulmányként is felfogható a kommenteket olvasni. Zseniális, hogy a nacionalista felhangoktól ("nehogymá' támogassam a g*ci románokat") a kispolgári sirámokon át ("próbálj meg összespórolni akár két millát egy autóra bérből és fizetésből") az elvakult márkaimádatig és/vagy -gyűlöletig bezárólag mindenféle hozzászólásokat lehet itt olvasni. Sok nagyon jó gondolatot láthat az ember, de - lássuk be - többségében olyanok szólnak hozzá, akik nem igazán emelik a színvonalat a "nem is igaz, hogy sz*r a ..., mert nekem/nekünk is van/volt, és bizony..." hozzászólásaikkal.

És hogy a tárgyhoz is szóljak - nekem 3 gyermekem van (mind 2 év alatti), és én is éppen autócserén gondolkodom, mert a jelenlegibe (középkategóriás régebbi japán gép, természetesen nem ajrópai méretekre tervezve) nem férünk bele egy hosszabb távú utazáshoz babakocsival és csomagokkal együtt (ráadásul klíma sincs benne), így aztán szóba jöhetne a Dacia MCV mint egy normál méretű kombinál tágasabb autó, ám nincsenek millióim erre a projektre, és hitelt sem akarok túl sokat felvenni, tehát fel sem merül bennem, hogy felvegyek vagy 2 milla hitelt egy alapkivitelű, extrátlan, klímátlan kombira...

Magyarországon sajnos ez úgy működik, hogy vannak azok, akiknek igényeik vannak, meg azok, akik fizetésből élnek... Én az utóbbiak közé tartozom, ezért vélhetőleg ismét bele fogok vágni abba, hogy ~10 éves használt nagy dög, aztán javíttatom apránként, és reménykedem, hogy csak irritáló, de ne megállást okozó hibákat produkáljon.

U.i.: A TotalCar honlap egyik jó vonása, hogy öreg sz*rokat is bemutatnak néha, aminek azért örülök, mert bár általában a tehetősebb (inkább kevésbé elszegényedett) embereknek van csak lehetőségük netezni, mégis sokszor az az ember érzése, hogy nem az átlagembernek, de még csak nem is a jobbmódú rétegnek, hanem egyenesen a milkósoknak szólnak a tesztek és bemutatók. (Talán még a flottakezelőket ide lehetne sorolni.) És nem mindig az új autó a jó autó. Kivéve, ha ingyen adja a céged. :)

Géb 2007.07.19. 13:31:03

Megigértem, hogy nem kommentelek többet, de:

Egy Dákó akkor se Volvó. És egy új autó az új autó. Általában az szídja az új kocsikat akinek sosem volt. Az én ismeretségi körömben senki nem ülne át egy használt csodába mondjuk egy vadi új átlagautóból. Egy új az akkor is új, ha Dácsija, egy használt meg mégiscsak 6 éves, lehet akármi. Nálam inkább egy Dácsesz újonnan, mint egy "első-hölgytulajos-nemdohányzó-garantáltan 50000-et futott-sérülésmentes Audi, Volvo, vagy bármi más hasonló. Amikor az ember 4-5 év alatt spórolt pénzét költi akkor igencsak megnézi, hogy mire adja ki. Előtte persze pofázunk ezt-azt, benézünk pár nepperhez, de a végén jön a Dacia, Suzuki, Fiat, stb szalon. Mert az azé' új, meg garis, meg stb. és 6 év múlva még csak 6 éves lesz...nem pl. 10-12.

rosszcsont 2007.07.19. 13:31:30

AnyádnakPalánkot

ennyiért akkor már vehetsz a volvónál is lepukkantabb S Mercit vagy 7-es BMW-t az mégfelszereltebb mint a Volvód.
Az nem értem, hogy miért a saját új versenytársaival hasonlítod össze ezt a szerencsétlen autót?
Nyomorogj 7 fővel sok csomaggal a Volvódban!

Új autó azért drága, mert abba még nem fingott bele senki, pl. egy félig leivott korsó sört is megvennél féláron mint teljesáron a frissen csapoltat?

Zolo 2007.07.19. 13:36:20

Japán autóra szavaznék én is, bár semmiképp nem 1,6-osra, sok a kötelező rá, kevés benne a ló vagy legyen 1,5 alatt, vagy legyen legalább 1,8-as, esetleg tádé. Egy '98-as évjáratú Mazda 323F-et nyúzok két éve. 73000km-el vettem, most lassan 100000km van benne. 2.0V6, eszik is 12-t, de az újabbakból már van dízel is. A forgó-kopó dolgok cseréjén és karbantartásán kívül semmi gondom nem volt vele, de beszéltem már klubtárssal, márkatárssal, aki ugyanezt mondta a 160000km-es autójáról. 2 kis gyerekkel bőven jó. A Dacia ellen nekem is elvi kétségeim vannak - sznob vagyon na! - de az autó tetszik, formára, egyszerűségre, még minőségérzetre is. Ha lenne benne komolyabb - pl 1,9-es - dízel, amivel már vontatni is merek, és esküszöm komolyan elgondolkodnék rajta, mint jövő beli alternatíván, ha a család miatt aktuálissá válik pár év múlva. A minimális elektronika, ami elromolhat benne valóban megbízhatóságot sugall, de sajnos tény - 3 francia autó után tudom - hogy amiben valahol rossz helyre lehet tenni egy földelést, ott a franciák tuti hogy rosszhelyre teszik. Egyelőre kíváncsian várom, hogy a kocsik fussanak bizonyos kort és kilómétert, lehet, olyan taxialternatívává válnak, mint a fent említett Octaviák, amik valóban elnyűhetetlenk és sok taxisnak, családnak hű társai hosszú ideje. Tény, hogy egy izmosabb dízel jól esne bele...

Windows NT 2007.07.19. 13:38:16

Géb-nek annyiban igaza van, hogy ki-ki a gazdagsága jövedelme szerint ítélkezik, én a szegényebbek közé tartozom és eszerint adok is tanácsot másoknak, de akinek annyi a pénze mint a pelyva és azt se tudja mit vegyen rajta és hová tegye mert hülyére keresimagát, vagy milliomos csemete ők nyilvánvalóan az ő mércéjükhöz képest adnak tanácsot pl: ezt és ne ezt vegyed mert így és úgy, ezért mindig lehetőleg a saját \"megélhetési\" szintünkkel megegyező egyéntől kell tanácsot kérni, mert a gazdagabb azt mondja vegyél volvót, jó de miből hiába szuperkocsi akkor sem tudsz kicsengetni annyit, ő azért mondja azt mert az ő szintjén méri a dolgokat és \"szoftveresen\" az az agyilag eszébe sem jut, hogy te neked éppen most akarnak felmondani és különben is bruttó 80-100 ból kell megélned és nem min. 600 ezres havi a nettód. (példák csak a jöv. szintek)

Én másként gondolkozom és az is aki a szegényebb réteghez tartozik és az aki ide tartozik az azt fogja mondani, hogy nyugodtan menj be egy DACIA szalonba és nézd meg, mert sok igazságot olvastam a használtautók neppereiről (sajnos vannak).

A Skoda új fábiája 2.5 milla alapáron a logan mégis dízel és szinte ugyanannyi, jó nem WV minőség, de szerintem nem rosz igaz csak kiállításon láttam, de őszintén szólva, ha megadatna az autóvásárlás még egyszer akkor gondolkodás nélkül bemennék egy dacia szalonba, pláne írom azért mert a hitel nálam kizáró ok semmilyen körülmények közt nem is vennék hitelt fel még ha lehetőségem lenne rá, istenmencsen meg a hiteltől, megérdemli az aki felveszi és aztán zsíroskenyér van otthon ne agy isten visszakell adni az autót mert nem bírják fizetni.

Sajna nekem is jönnek elő a hibák motorikusan jó, de nyikorgás már van.

ommm 2007.07.19. 13:40:45

na, jó magyarokhoz méltóan ismét ugatunk egymásnak.

lesz alkalmatok rá, lesz, csak nyugalom.
kíváncsi vagyok mennyi arc lesz a szöveg mögött:))

andras244 2007.07.19. 13:41:15

Tutti én is ... A...Palánkot igazad van!

Windows NT 2007.07.19. 13:43:25

Ja és utcára még sok is. itt a kékgolyó és társai utcáiban mindig valami hülye vonóhorgos bezúzza a rendszámomat elől, erre a magyar vezetési és parkolási morálra nem is kell jobb kocsi.

raffayhun 2007.07.19. 13:44:17

Szerintem meg a sajnálatos magyar átlag anyagi helyzet határoz meg mindent. Amíg egy tanár vagy egy becsületes munkás nem keres annyit, h egy lakást meg egy gyereket eltartson egyedül, addig aki egy pici volvoval jár Dacia helyett az SZNOB... az igazság az, h alul vannak fizetve az eu átlaghoz képest az emberek, és kénytelenek egy indiának gyárott "5000 ojrós" kocsit megvenni és harcolni az igazukért
a családosoknak jó választás, őket megértem, de aki totál egyedül akar járni vele :/

Ja, és szerintem lehet kommentelni értelmes keretek között is, mert: "... itt cimbik vannak. "

üdv

specko 2007.07.19. 13:47:35

Az egyik jobban érzi magát vadiúj kocsiban, mert az biztos nem romlik el, meg hú de jó, hogy elmondhatom, hogy új autóm van, a másik meg nem akar újat venni, mert az kétszerannyiba kerül és bízik abban, hogy ha valami elromlik, akkor meg tudja javíttatni normális költségeken, és mindegy neki, hogy a kárpit kicsit kopottabb.

De hát így van ez jól, mert ha mindenki újat venne, akkor mit csinálnánk vele, ha le akarjuk cserélni. És viszont, akkor ki venné meg a gyártól az autót?

Mindenesetre ha az lenne a fontos, hogy legyen, és guruljon és olcsó legyen és új, akkor én megvenném a Logant.

Pityke 2007.07.19. 13:47:37

Na nehogy már egyértelmű legyen az, hogyha hitelre vásárolsz, akkor zsíroskenyeret eszel miatta. Ez csak azokra a szerencsétlenekre igaz szerintem, akik túlvállalják magukat, lásd új autós Il Ferrósok. Lehet a hitelt is okosan bevállalni.

bgy 2007.07.19. 13:49:29

Egy autóban hova kell kötni a földelést?

AP (törölt) 2007.07.19. 13:50:26

Géb: eddig a családban öt kocsit vettünk újonnan, és a húszéves ladám az egyetlen, ami hibátlan..:))
Erre mit mondjak, volt közte Suzuki, Renault, Ford.. Ugyanúgy be lehet szopni régivel és újjal egyaránt, csak engem valahogy megnyugtat, ha a régit alapból nem olcsó kocsinak szánták, hanem egy szinttel jobbnak. Az talán használtan is jobb, mint egy új fapados. Persze ha megveszel egy szart, akkor mindennel be lehet faragni.

Calzaghe 2007.07.19. 13:50:30

7 hónapja vettem egy 1999-es évjáratú Skoda Octavia 1.9 TDI-t 289ezer km-el(!!), azóta 13ezret mentem vele, csak a kötelezők cseréjét csináltattam meg, semmi baja nem jelentkezik, tankolásnál sem számoltam még ki 5,3-nál magasabb fogyasztást. Amúgy egész jól felszerelt és 1,45M-ba került(!!) Szerintem jól jártam...(lekopogom)

specko 2007.07.19. 13:51:18

De én nem vennék legolcsóbb kocsit, mert akkormár járok tömegközlekedéssel.
A kocsi az luxus.
A költségei miatt.

AP (törölt) 2007.07.19. 13:55:17

bgy: minek a földelését? Kasztnira, akksira szokás..

Pityke 2007.07.19. 13:55:21

Másfél milla egy 300ezret futott, 8éves autóért? Ehhez csak gratulálni tudok baszki...

Calzaghe 2007.07.19. 14:02:44

Köszönöm a gratulációt Pityke! :) Ha rendelkezel némi jártassággal erről a VW konszern motorról akkor tudhatod hogy ezeknek 6-700ezret megfelelő karbantartás mellett megbontás nélkül el kell menniük ezenkívül ha nagy baj lenne egy komplett motorcsere sem több 250-300ezer Hufnál, bár remélem ilyenre nem lesz szükség. (Német hirdetőoldalakon nem ritkaság hogy 6-700ezres futásteljesítménnyel árulják az 1.9TDI-ket, (ott még kevésbé divatos az óratekergetés) Ja és az autó kopó alaktrészeit is harmadannyiért be tudom szerezni mint akár egy francia kisautóét. Tudod az autót nemcsak megvenni kell, fenn is kell tudni tartani :) Egyébként ilyen idős dieseleknél nehogy azt hidd h 150ezer km az átlag, az csak a hirdetőoldalakon létezik :)

gyz 2007.07.19. 14:03:58

Calzaghe,

289 ezer km-es Octavia másfél M-ért? bocsáss meg, de te át lettél b.va

gyz 2007.07.19. 14:03:58

Calzaghe,

289 ezer km-es Octavia másfél M-ért? bocsáss meg, de te át lettél b.va

atesz 2007.07.19. 14:05:21

Komolyan felháborít, hogy mekkora hülyeségeket lehet itt olvasni azok tollából, akik semmit nem tudnak az autóiparról. Csak néhány megjegyzésem lenne: egy autó minőségét a technológia, a tervezés és az alapanyagok határozzák meg kb 99%-ban. Tehát tök mindegy, hogy egy Toyotát Angliában, vagy egy Opelt Lengyelországban gyártottak-e, az gyakorlatilag ugyanaz.
Valaki írt arról, hogy a Daciát kézzel rakják öszze. Miért? A többit mivel. Senki ne képzelje már, hogy robotok építették az autóját.
Harmadszor, hogy milyen egy autó minősége, az leginkább a VEVŐ-től függ, azaz mik az elvárások. Ha valakinek tetszik, járjon Daciával, mi a baj ezzel?

gyz 2007.07.19. 14:05:36

egyszer akartam csak

maszületett 2007.07.19. 14:08:19

Szervusztok! 2005-ben 1,8 M-ért vettem újonnan a full fapados Loganomat. (1.4 MPI) Kormányművet cseréltek garanciában, mert gyári hibás volt, de azóta semmi gondom vele, csak kötelező szervízekre járok. Túlvagyok a 72.000-ik km-en, ami nem sik, de ha lemosom a kocsit, olyan mint újkorában. Diesel vs. benzines kérdésről... Dieselt nem vennék, mert ott tiltanak le ahol elkellene kezdeni húzni egy motornak. Használt vagy újautó kérdésről... Sajnos én is vagyok annyira sznob, hogy az új DACIÁT válasszam, más levetet vacka helyett. Annyir sznob vagyok, hogy szégyelném magam egy 1996-os "I"-s, "J"-s, vagy Uram bocsá "K"-s rendszámú kocsiban, amiről mindenki tudja, hogy 7 éve nincs gyártásban... (1.7 M-ért kb ilyenek voltak a menő kocsikból) Ennyit az érzelmi alapokról, az, hogy 100.000 km vagy 3+2 év garancia az már racionalitás... Persze megértem, hogy van akinek ilyenre van szüksége. Sajnálkozva is nézem őket a forgalomban, de észt nem adhatok nekik... üdv mindenkinek u.i. A tapsztalataim annyira jók, hogy valszeg MCV lesz a következő autóm, persze 1.6 16 V benzines 107 lóerőval, ha addig nem lesz valami erősebb...

Windows NT 2007.07.19. 14:09:57

Van a családba olyan aki annó nem is rég vett egy Opel Astrát classic 1, 60 pacis motorral hitelre a hitelt mindig fizeti, a kocsi 2 milla volt akkor 19999... ezerért volt vadiúj kitéve én mondtam miért nem újat vettél, igaz opel szalonba vette 15.000 km volt benne 1 éves egy cég adta vissza, de szinte új árában és 2,7 millát kell a hitel miatt visszafizetnie, na ezért mencsen meg az isten a hiteltől akkor inkább dacia vagy nem kell kocsi. Ja szervokormányos hővédőüveg stb. klima nincs.

Ráadásul köszönöm szépen, de nekem nem kéne, ha a fene fenét enne akkor sem kéne reklámos kocsi.

Calzaghe 2007.07.19. 14:11:37

Na ha átlettem baszva akkor nézzétek meg pl a www.hasznaltauto.hu 1999-es Diesel Octavia hirdetéseket :) szerintem 1,7M alatt nem nagyon találtok bár azok még csak a visszatekert órások lesznek :) Ja és felszereltség ABS ASR 4x légzsák manuális klíma 4el. ablak :) Nade mindegy ez nem aza fórum ahol ilyeneket kéne megvitatni, de én nyugottabb szívvel írnék erről féléves tartóstesztet(GYAKORLATILAG MÁR MEGÍRTAM!) mint egy új Logan dCi-ről :)

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2007.07.19. 14:15:07

jóég mennyi állatság van itt összehordva, vicces dolog ez a szólásszabadság :) az emberek alapvetően mások...más igényekkel...más izléssel...més célokkal...én nem azért fogok autót venni hogy gazdaságos legyen, mert én nem azért akarok autót, ezért fogok benzinest venni, mert nem érdekel hogy a dízel kevesebbet eszik, nem bírom elviselni a hangjukat és azt hogy nem pörögnek...és igen, nyögni fogom a benzin árát, te meg vigyoroghatsz az olajkályháddal, ha neked az kell, az kell...én nem egy kockát akarok ami elvisz Aból Bbe,sajnos a mai világ egyre inkább erre tolódik...és új autót pénzkidobás venni...mikor már pár hónaposat, néhány ezer kilométerrel tudsz venni akár, sőt több mint fél millióval olcsóbban, pont ezért soha nem fogok addig új autót venni...a 3 csillag meg nevetséges, mostanság a gyalogosvédelemre kapnak annyi csillagot autók :) akinek 7 személyes autó kell, az vegyen azt, ő dolga legyen,melyiket választja, mondjuk a választék se valami hűde nagy...akinek 7 személyes autó kell, vegyen dízelt, mert valószínűleg családapa és nem akar sokat költeni benzinre ha nem muszály, nekik a Logan tökéletes alternatíva...más kérdés hogy én nem vennék, mert engem is zavar a Dacia név, de sokkal inkább a 3 csillagos törésteszt...meg hogy nem néz ki sehogy, egy doboz, és a tudat is zavar hogy mikor tervezték az olcsóság volt az elsődleges szempont...de még minidg inkáb b ezt mint egy Thaliát...számomra ezek amugy is nonszensz autók, én fentebbi kategóriákból választok...pl egy első szériás A6os simán odabassza őket a fogyasztáson kívül MINDENBEN, de mondhatnék akár Honda Legendet is, nem ez a lényeg...hanem az hogy ezeket már 1,5 millától megkapod, csak meg kell őket rendesen nézetni és tudni az előéletükről...mondjuk az új autóknál ez ugyanúgy jelen van típushiba formájában amik ugyanúgy bármikor előjöhetnek...mindenki azt vesz amire pénze és szüksége van :) további szép napot

Pityke 2007.07.19. 14:17:38

"Dieselt nem vennék, mert ott tiltanak le ahol elkellene kezdeni húzni egy motornak."

Hát te aztán jó sok dízel autót vezethettél, barátom... A mai közösnyomócsöves dízeleket 3500-4000rpm fölé nem érdemes pörgetni. Nézz meg egy nyomatékgörbét.

csufar 2007.07.19. 14:23:06

nekem is egy mazda323f-m van, 1999-es. két éve használom, szinte kizárólag budapesten. semmi baja. az első futóműben most kell cserélni valamit, gondolom kinyírta demszkigrád. ez a dákó egy nagyon értékes autó. a sznobok meg kussoljanak.

vp 2007.07.19. 14:31:07

3 gyerekülés hátra, csak \"nagy\" autóba? Nekünk 4 ajtós ford focus-unk van és így közlekedük; a gyerekülések meg römmer-k (nem csak magasítók). A csomagtartóban meg 3 gyerekbringa elfér. (F astra-ba már macerás a hátsó sor, de még cipőkanállal befér, biciklik már a reménytelen kategória)

Sztem, akinek a praktikusság a fontos, annak jó választás lehet a Dácia.

AP (törölt) 2007.07.19. 14:31:54

miluman jól tudom, hogy te 16 körül vagy? én nem akarok személyeskedni vagy basztatni téged, jó arc vagy, de ne írj má' ilyeneket plz.

Zolo 2007.07.19. 14:32:06

Mondom én, hogy a Mazda a király... 8-)))

dhrbikes 2007.07.19. 14:39:00

Az én Loganom 2,1M volt, és nem volt pénzem egyben egy autóra, de valami kellett, mert használtam munkához. Mást ebben az árkategóriában új autóként nem találtam amiben kényelmesen tud utazni 5 ember. (nem 4, nem 2!) Mert igaz, hogy ritkábban, használjuk 5-en mint kellen, de akkor jó, hogy nem kell szorongani az utasoknak. Vehettem volna pl. Volvót, de akkor zsíroskenyeret ennénk 10 évig, így a fizetésem nem túl nagy részét költöm csak el havonta a részletre és garanciális az autóm. Még két év és kifizettem, aztán veszek egy újat. (80% hogy Logant, de majd meglátjuk mik lesznek akkor)
Szerintem ennyi, van akinek csak egy autó kell, van akinek státuszszimbólum, vagy fontos. Van ismerősöm, aki 2-3 Swift árát keresi havonta és mégis csak egyet vett, hogy tudjon vele járkálni. Nem mindenkinek életcél egy autó, azért ezzel tisztában kell lenni.

AP (törölt) 2007.07.19. 14:42:15

én amúgy használt volvóról beszélek még mindig, nem újról amitől zsíroskenyeret eszel tíz évig

Zolo 2007.07.19. 14:43:34

A gond az, hogy ebben az országban még azt kell az embernek nézegetni, hogy mire van pénzem, mire tudok spórolni, hol lehet leszedni a családi kasszából egy kocsira. Az ideális állapot az lenne, ha minden családnak lenne egy kis autója, városi rohangászónak, egy nagy autója a családnak utazni meg valami az asszonynak. Ezt sajnos nehezen engedhetik meg maguknak, midnenki azt nézi inkább, hogy mindent tudjon az autó, de olcsó legyen és a fenntartás se legyen sok. Jelen pillanatban mindenki oylan autót akar, ami nem fogyaszt sokat, belefér a család, ha kell, jól néz ki, jól felszerelt, ha éppen olyanom van akkor lehet neki nyomni, ja és lehetőleg ingyen legyen, vagy amilyen olcsón csak lehet... Amíg ezt a mentalitást nem növik ki az emberek, addig az ár dominál és akkor mindenre van piac, ami olcsó.

DPet 2007.07.19. 14:43:57

Egyetlen ok amiért nem vennék az az, hogy nem egy eszközt akarok ami elvisz Aból B be hanem autot, amit élvezet vezetni. Egyébként meg semmi baja. Totál megértem azt aki ilyet vesz. Chevi Daewooról meg csak annyit, hogy a GM nem ösznántából cserélt, nem kevés pénzt öltek bele, hogy reklámozzák és javítsanak a márka megitélésén. A gond ott volt h nem vettek át minden gyárat a Daewootól és kb 2 még gyártott ua márkanévvel az autokat, mert volt hozzá joga és örült a reklámnak. Azt meg egyszeri vásárlónak nehéz beadni, h a mi dawoounk nem az a daewoo ami ugyan így néz kis csak itt és itt gyártották.

Trash 2007.07.19. 14:44:55

2007.07.11-én ezt az autót mutatta be a vezess.hu.
Elfogadnám, bár megvárom az erősebb diesel változatot.

Géb 2007.07.19. 14:49:00

Csak nem bírtok lenyugodni ezekkel a csillagokkal.... Legyen már eszetek!! Ez az EuroNCAP egy kitalált valami. Kitalált helyzetekkel. Minden ütközési paraméter adott, centiben és km/h-ban megadva. A gyárak meg erre gyártanak autót. Ezek a sokcsillagos csodák csak NCAP-s laboratóriumi környezetben produkálnak jól. DE mutassatok egy olyan baleseti szituációt ami pontosan fedi az NCAP körülményeit. Ilyen nincs. Ezért van, hogy a régebbi 7-10 éves tipusok max 1-2 csillagot kapnának az NCAP-s törésteszten mivel azokat még nem erre a tesztre fejlesztették, hanem csak úgy általánosan erősre. Pl. egy régebbi légzsákos Escort pontosan olyan szépen megtervezetten törik mint egy új Focus, persze vannak különbségek, de nem akkora mint a csillagok alapján gondolnátok. Ez a csillagozás egy nagy parasztvakítás. Kíváncsi lennék, hogy a 4-5 csillagos NCAP-csodakocsik hiteles, hétköznapi baleseti körülmények között milyen törési és merevségi mutatókat produkálnak. Ja és NCAP-n rengeteg plusz pont jár mert van sipoló és villogó jelzés az övnek, ajtónak, felhuzatlan kotonnak, stb. Ettől nem lesz merevebb egy utascella, és mégis egyel több csillag jár a sok plusz pont miatt. És akkor ettől egy fasza 5 csillagos kocsim van mert akkor is sípol, ha túl büdöset szellentek????
Egyébként a Logan is kaphatott volna több csillagot, ha lenne benne minden utasnak öv jelző hang meg fény és első oldallégzsák (ez már van most). Akkor mit fikáznátok????
Egyébként az utascella merevsége rendben van és ez a lényeg.
Ja és a sok okos megveszi itthon a full fapad új kocsit mert 5 csillagos NCAP-s. Csak azt felejti el, hogy a tesztekben a full biztonsági extrás gépek vannak, nálunk egy alap új Focusban meg két légzsákkal kifújt a biztonsági arzenál. Ezzel a felszereltséggel az se kapna 3 csillagnál többet. De azé' csak ötcsillagos kocsija van a parasztnak....

gyz 2007.07.19. 14:52:06

Calzaghe,

bocs, tényleg ilyen árakat kérnek el, ezen mondjuk meglepődtem, bár az a majd' 300 ezer km akkor is ijesztően hangzik.

sokan vitatkoznak itt, hogy használt-e vagy új. szerintem a legnagyobb gond, hogy én pl. hajlanék a használtra (olyan kocsi, amibe 3 gy. ülés befér és csomagtere is van, újonnan nekem sok pénz), csak nem vagyok autószerelő, szart se értek hozzá, hogy mi romolhat el egy kocsiban, de soha még nem hallottam olyat, hogy egy használtautó kereskedés megbízható lenne. Vennék én használtat, de ki mondja meg, hogy nincs-e mondjuk 100 ezerrel több a kocsiban. Ott basznak át, ahol akarnak.

maszületet 2007.07.19. 14:55:04

\"Hát te aztán jó sok dízel autót vezethettél, barátom... A mai közösnyomócsöves dízeleket 3500-4000rpm fölé nem érdemes pörgetni. Nézz meg egy nyomatékgörbét.\"

Nem érdemes, mert felrobban... (:-)))

A szakértelmedről meg annyit, hogy nem a közösnyomócső miatt, hanem a TURBO megléte miatt nem kell pörgetni őket, és ezért olyan anyomatékgörbéjük amilyen, nem a dieslesség miatt...
Nézd meg egy benzines turbo Volvo nyomatékkörbéjét. (Biztos az is közös nyomócsöves...)
A turbós benzineseket sem kell pörgetni, hogy menjenek, viszont, ha úgy van kedved, akkor lehet. A dieselt meg egyszerűen nem lehet...

Mégegyszer: Nekem nem kell diesel, de még turbodiesel sem, mert a motor ozt tilt le, ahol el kellene kezdjen húzni!
Ettől még lehet, hogy másnak ez jön be, de ha valaki a továbbiakban itt szretne vitázni a diesel vs benzinesről, akkor csak annyit kérek, hogy feltöltöttet- feltöltöttel, szívót-szívóval hasonlítson össze.
Ugyanebből a szempontbó hibás az új MCV-t 10 éves VOLVO-khoz hasonlítani. A ma kapható újautókkal kellene végre összehasonlítani, vagy a hasznalatauto.hu-rol idecitálni a használt Logan hirdetéseket és azokat összevetni a használt Volvo hirdetésekkel. Bár ennek sem itt és most van a helye és ideje...

Szerintem.

gyz 2007.07.19. 15:00:04

Semmi gond gyz!

Tényleg nem egyszerű ez az új vs. használtautó vásárlás. Én is 2 autószerelő-autókereskedő barátommal nézegettem az autókat két hónapig, ebben volt a legtöbb kilométer (bőven a legtöbb) én is megijedtem a közel 300ezer km-től de mindketten mondták hogy hidd el ezzel jól fogsz járni, és hát egyelőre őket igazolja minden. Laikusnak semmiképp sem szabad egyedül használtautót vennie, kell legalább egy minden hájjal megkent szerelő is oda.

Calzaghe 2007.07.19. 15:03:42

jajj, véletlenül 2x ment a Te neved az enyém kimaradt :) Bocsánat természetesen az előzőt Calzaghe írta...Meleg van...

zorroka 2007.07.19. 15:04:28

Gyerekek. Lehet itt fikázni meg magasztalni új és használt járgányokat egyformán. Közhely, de ami elromolhat az el is romlik. Rányúlhatsz 0km-esből is olyanra amivel mindig csak a bosszúság van (hiába a garancia, a méreg a Tied) és vehetsz használtból is szinte hibátlant. Persze az anyagiak határoznak meg mindent, de azért 10év körüli járgányt szerintem már nem nagyon érdemes megvenni. Azt akárhogyan használtak, bármilyen óvatosan az már 10éves. Olyan meg csak mindig mindenkinek a haverjával történik, hogy 8éves, garázsban álló hibátlan 20Ekm-t futott verdát vesz. Szidnak meg dícsérnek itt minden márkát. Ma már majdnem minden típus u.azon a 4-5 tervezőasztalon készül. A motorok gyártásában már olyan összefonódások vannak, hogy a japán autóról derül ki, hogy franciák csinálják meg fordítva. Dícsérsz vagy szidsz egy japánt közben nem is az. Csaka LOGO. Vagy szeréncsém van a járgánnyal vagy nem. Ez van. Lehet okos elméleteket gyártani, mindenre u.annyi ellenpélda adható.

rooster 2007.07.19. 15:20:40

Géb: NCAP igaz, hogy laboratóriumi körülmények közötti törést jelent, de azért próbálják életszerűvé tenni: a félfrontális ütközés (sajnos)a leggyakoribb súlyos balesetek forrása. Sípolásban stb. részben igzad van, de százalékosan rettentő sokat asszem nem jelent. 7-10 éves típusok, pl. Golf IV ('98), Astra G ('98), Focus I. 2 frontlégzsákkal 4 csillagos eredményt produkált. A Logan sok évre rá 3-at... Akkor melyik a biztonságosabb? Sajnos valószínűleg itt (is) jelenik meg az olcsó gyárthatóságra törekvés.

Más: szomorú, hogy mi megy itt... azért mert más márkákat kedvelünk; dízelt vagy benzinest (naná, hogy én a magam részéről benzinest :-)), új fapadot, vagy másodkézből igazi(bb) VASAT (bízva abban, hogy csak kicsit ba**tak át...). Hiányos tapasztalatokkal eröltetjük a magunk igazát, aki nem ért egyet az ellenség... Pedig (remélem) mind autóbuzik vagyunk, különben minek olvasgatnánk ezt itt.

Kultúr kommentelőknek respect!

Balee 2007.07.19. 15:20:41

Sokmindenkit érdekel a téma és nagyon sok vélemény is olvasható itt. Egyetértek azzal aki korábban írta, hogy talán az a legrosszabb a dákóban, hogy szándékosan csúnyára csinálják. Na most aki nem akar menőzni az autójával, hanem azt tényleg csak arra használja amire kitalálták annak az egyik legjobb vétel. De ha valaki kicsit is érzékeny a szebb formákra az biztos nem veszi meg még ennyiért sem. Az összeszerelés meg valóban javulhatott már hiszen a 21. században vagyunk vagy mi.

zorroka 2007.07.19. 15:20:42

Miluman?
Hol a bánatban kapsz Te 1,5 milláért A6-ot? Ha igen akkor csak vedd meg. Jó lesz az Neked.

zorroka 2007.07.19. 15:23:36

Azmár biztos igaz, hogy családapa dízelt, 16-28 éves pögős benzinest vesz. Így van ez rendjén.

specko 2007.07.19. 15:24:58

gyz: Ez egy olyan dolog mint bármi más.
Ha nem értesz hozzá, akkor csak a szervízesek, meg kereskedések jóindulatában bízhatsz, ami nem igazán jellemző, mivel ők is pénzt akarnak keresni.
Vagy veszel újat, és akkor tuti hogy a gatyád is rámegy, vagy megkérdezel másokat is, kicsit kiokosodsz a témában, amennyire tudsz és akkor már kicsit több esélyed lesz arra, hogy nem roncsot veszel, mint arra hogy a feldobott érme fej legyen.

Gaben 2007.07.19. 15:27:31

1,7 milló Ft-ért megbízható max. 10 éves dízel kombit? Létezik ilyen pl: BMW E36 318
tds. Digitális klimával! 90 Le-vel és számos extrával... (ismerősöm vett egyet épp most, alig 110 ezer kilométerrel)Van néhány tényleg jó állapotú darab(főleg az utolsó példányok 97-98')! Érdemes megfontolni . Inkább ez mint egy jellegtelen Dacia.

. 2007.07.19. 15:31:55

Taxis: 3 csillag az neked jó???????
Grande Punto 5* és elfér benne 4 felnőtt kényelmesen hosszú távon is, csomagokkal.És az legalább még szép is, nem úgy mint a dacia

maszületett 2007.07.19. 15:33:46

35 éves egygyermekes, aki nempörgős benzinest venne (:-)))
A negerenként 2 szelepesek nem annyira pörgősek, persze villanymotorok a dieselekhez képest... (:-)))
A magam részéről - mint egy elégedett logan tulajdonos - nem várok nagy történéseket a tartósteszt alatt... Ha meg lesz is valami malőr, az nagy valószínűséggel egyedi probléma lesz...

Egyébként az ellensuenvet a Daciaval kapcsolatosan nap mint nap tapasztalom. Nehezen viselik a tisztelt autóstársak, hogy ha egy Logan siet a pályán, megpróbálnak betenni neki mindenképpen. Szerintük egy Loganos soha nem siethet, biztosan csak versenyezni akar, ezért közeledik a tükörben 160-al... Márpedik fel kellene nőni, ez a Dacia már nem az a Dacia, és nem szégyen lehúzódni előle, ha neki a sietősebb!

Géb 2007.07.19. 15:34:05

Érdekes...már megint egy ismerős vett jó kocsit...írjon már valaki aki saját maga csinált nagyon jó üzletet használt autóval!

Egyébként a Dákó nem csúnya, csak olcsó. Direkt olcsó, tehát direkt olyan amilyen. Csóringer K-európai járjon olyannal ami úgy is néz ki. Pedig teljesen mindegy, hogy a fröccsöntő gépet milyen formára állítják be. A szép is annyiba kerül mint a drága. Csak akarni kell.... Egyedül belül a középkonzol ótvar a 20 éves Rönyó billenő kapcsolókkal.

AP (törölt) 2007.07.19. 15:37:45

Géb: írtam már, húszéves orosz autó hibátlan.. 300e ft-ért, az igaz, de kurvára megérte! Sehol egy rozsda, egy rohadás, vagy valami. 67000km-el..
Na ilyet újabb kocsiból már nem találsz :)

. 2007.07.19. 15:38:44

EURONCAP amely autkról beszélsz azom már nem mai darabok.kivéve a KIA meg az audi.De nézted már a mostani autók listáját?(2006-07) 4 és 5*. ez a fostaliga meg 3.
És a német rajongóknak elmondanám h a Volkswagen egy tavaji megmérettetésen alul maradt megbízhatóságban.A franciák közelében volt, de a FIAT lenyomta.Megbízhatóbb.

maszületett 2007.07.19. 15:40:51

Anyám!

Grande Punto (kényelmesen 4 ember) vs Logan MCV (kényelmesen 7 ember.)

Hát innentől kezdve tényleg nem sok hasznos infóra számítok a hozzászólóktól. Bocsi azoktól, akik megértették az eredeti kérdést, és a témához kapsolódóan tudtak és akartak kommenteket írni.

Hogy stilszerű legyek.

Logan MCV???

Akkor inkább egy 10 éves használt német robogó, mert azzal ingyenes a parkolás!

Szűzanyám!

Géb 2007.07.19. 15:43:12

A.P.!

Ritka szerencsés dolog ez! De rajtad kívül nem sokan jelentkeznek....
Egy ilyen kocsit meg kell tartani veteránnak

zorroka 2007.07.19. 15:48:07

Kedves Géb. Többször is csináltam jó üzeletet használt autóval. Először 6 évesen vettem japánt, majd 2 évesen. Mindig csak azért adtam el mert nagyobb kellett. Most fél évesen készülök egy Renault venni, Sokkal olcsóbb mint new korában és jó boltnak tűnik. Leinformált nem 80E-ről visszapörgetett 30-ra. Egyébként a japánok is csúsznak le a megbízhatósági listán.

maszületett 2007.07.19. 15:48:08

Húsz év alatt 67.000 km, az évi 3.350 km.

Ezt bármelyik mai autó tudja, akár 30 éven át, ha van hozzá garázs.

Amit bizton állíthatok. A Logan tudja a HAVI(!) 2880 km-t legalább 25 hónapon át!

Az én tartóstesztem itt tart!

Speer 2007.07.19. 15:53:39

Na azért már nehogy az EURONCAP-ot hozzuk ide... 64 km/h-val neki tolják egy deformálódni képes puha szarhoz... egyébként ha jobban megnézed a teszteket, láthatod, hogy nem egy prémium(abb) márka szedett össze 1 csillagot a biztonsági öv figyelmeztetőn, meg a nem leszedhető matricákon...
Ennek ellenére 7személyben, dízelben, nincs vetélytárasa, főleg ilyen áron...

Attila 2007.07.19. 15:55:25

Dacia 3,8-ért közel full extrásan. Kb ennyiért vettem egy fullos Citroen Berlingo 1,6 Hdi-t. Igaz az csak 5 üléses, és ebbe sincs még alufelni, de a 92 lóra butított motor igazi gyöngyszem. 1,6-os és 1,8-as európai szívó benzinesek nem ellenfelek egy 400 méteres gyorsulásban. És akárhogyan nyúzom 6,5-7 liternél többet nem kér...

AP (törölt) 2007.07.19. 16:00:08

Szerintem meg egy mai műanyagautó 20 év múlva sehol se lesz.
Futásteljesítménytől szinte függetlenül..

Géb 2007.07.19. 16:00:27


A japánok sajna azért csúsznak a listán, mert Európában gyártatnak. Nemhiába vitték vissza most a Mazda 2 gyártását Japánba. Sajnos az európai koreaiakkal is ez lesz a helyzet... a sok remek europai beszállító meg minőségellenőr....

Egyébként gratulálok a jó üzlethez! Viszont még mindig csak ketten vagytok :)

AP (törölt) 2007.07.19. 16:01:20

Amióta nálam van, 20.000-et tekertem bele úgy, hogy ütöm-rúgom-vágom, és semmi baja.
Egyébként meg nem veteránnak vettem, hanem közlekedni, annyira nem megy jól, hogy veteránozzak..

Karlos 2007.07.19. 16:05:01

Alterntívának itt egy dög nagy kocsi a családnak. Az árkülömbözetből (3M Ft?) lehet tankolni meg szervizeltetni, és mellesleg nem egy fapad ;) . Érdemes megnézni a képeket is és össze lehet hasonlítani a fullos Loganéval...

www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1322586&command=ugras&screenwidth=1024

Véleményem szerint használtból minél nagyobbat kell venni, mert azokat nagyobb futásteljesítményre tervezik. Totalcarék is azt szajkózzák, hogy egy használt autót meg kell nézetni egy szerelővel mielőtt megveszed. Valamint Totalcarék is azt szajkózzák, hogy egy használt autót meg kell nézetni egy szerelővel mielőtt megveszed.

Gentle_Man 2007.07.19. 16:15:04

Tudom, hogy egy Zafira nem a legolcsóbb választás ma már a 7-ülésesek közt, de amikor három éve megvettük, még igen. És nagyon örültünk neki (4 gyerek), és most is minden rendben van vele. 70.000 km, csak a kötelező szervizek, nem vészes.
Viszont már akkor is sokan mondták, hogy elavult, Astra vázra épülő, benzinfaló, inkább vegyek Espace-t vagy Galaxyt. Igen, de azok 8mFt körül voltak már akkor is.
Ma lehet hogy megfontolnék egy Logan MPV-t.

ZSOLTI 2007.07.19. 16:18:33

Na sziasztok !
Nem értem mi bajuk van eggyes embereknek a SKODÁVAL??? fogadni mernék hogy azoknak az embereknek a 2/3-a akik lemondják,kigúnyolják a SKODÁT azok nem is
ültek,vezettek,isten ments birtokoltak új SKODÁT. A maradék 1/3-a pedig nem lát tovább egy lancer EVO-tol vagy egy imprezatol pedig egy 1.8T octavia kinyomja a szemgolyót az RS -ről nem is beszélve .
Ami a megbizhatóságot illeti a közeli rokonságban van, volt 10 skoda 100-octaviáig és valahogy az eggyiknek sem volt semmi komoly baja!!!!!! A mi octaviank 7 éves,és az olajon kivül semmi semmi nem volt benne cserélve 70 000 km alatt megy mint az óra! Az eggyik fabia sedanban 190 000 van semmi baja. Mellesleg vezettem 542 000-el biró fabia 1.2-est,és lám ment.
Ja még el nem felejtem nálunk szlovákiában egy negyedév alatt több mint 20 000 skodát adnak el a 2. vw 4000 valami van akkor nem 20 000 embert csak nem basznak átt!
Ja és..
Amúgy jövőre veszek használt superB-t 350 000 sk-ért (2600 000FT) úg hogy ti csak vegyetek 3 000 000-ért valamit !
TIsztelet a KIVÉTELNEK.

maszületett 2007.07.19. 16:27:09

Karlos!

A scorpio volt a Fordnak az a legsikertelenebb modellje, amibe majdnem belebukott...

Ha már tényleg mindenki 10 éves nyugati autóhoz hasonlítgatja az új Logan MCV-t, (de mindenki másik használt nyugatihoz), Javaslom nyissatok egy topicot annak, hogy melyik használt autó éri meg jobban, a Volvo, vagy a Scorpio, de miért itt kell ilyenekkel fárasztani a népet??? Abban a topicban mindenki megírhatná, azt is hogy az ismerősének az ismerőse milyen jó kis 12 éves turbódízel kocsit vett szinte ingyen, kevés kilóméterrel...

Hogy a hozzászólásodat mégis megpróbáljam megmenteni, szerintem nagyobb hülyeség 3 M hufot költeni egy 760.000 Huf-ért kínált kocsira, mint venni egy újautót ennyiért. Én legalábbis otthon előbb beadom a "kocsit kéne venni 3,7 M-ért" dumát, mint a "kéne 3 M, mert viszem szervízbe a kocsit" dumát...
Ja, és azt a kocsit azért árulják 760.000 Huf-ért, mert 600.000-et sem ér. A logan MCV-t meg azért annyiért, mert lagalább annyit meg is ér, a 100.000 km-es 3+2 éves garanciával, asistance-val stb.stb.

rognork 2007.07.19. 16:29:51

mondom megint hogy zárni kellene. mingyá itt lesz a mindenkinek a kurvaanyja hangulat.DOKI! NINCS SZOMBATI OFFLINE!CSÜTÖRTÖK VAN!

2007.07.19. 16:35:34

> mondom megint hogy zárni kellene. mingyá itt lesz a mindenkinek a kurvaanyja hangulat.DOKI! NINCS SZOMBATI OFFLINE! CSÜTÖRTÖK VAN!

Halló, halló. Senkinek nincs kurvaanyja, egy Dacia egyszerűen szenvedélyes diskurzust indukál. Részt lehet benne venni vagy nem: your choice.

ommm 2007.07.19. 16:40:36

ja, apuuuu, kezdőőődiiik!!!

olyan hülyemotoros topic déja vu...
mit eszitek egymást? a Rácz Tomi hajtja, majd megmondja milyen.

Zolo 2007.07.19. 16:42:40

Én továbbra is csak annyit mondok, hogy kivárom, amíg a Logan-ek elérnek egy kort, böngészgetem tovább a népítéleteket meg diskurálok a taxisokkal. Új hétülésesként, nem autó- és teljesítmény-mániás ember számára hibátlan alternatíva. Tény, hogy új autót sosem vennék, de két-három évesen, megkímélten valóban elgondolkodtató lesz. Majd egyszer. Kábé akkor, amikor szükségem lesz rá. 8-)

rognork 2007.07.19. 17:01:33

omm. egyetértünk.
az brutál volt, na.

Victory 2007.07.19. 17:06:06

Autóvásárlás után vagyok 1 hónappal. Yarist kellett lecserélni családi nagyra a nyaralás(ok) miatt. 4M-óm volt az autóra, ezek jöttek szóba : 0km-es Logan MCV (fullos verzió), Peugeot 407 SW, Toyota Avensis Kombi, T. Corolla Verso. Az utóbbiak kb. max 3 évesen, 2000-es diesel formában. Magyon csábított a Logan, új autó, 3+2 gari + 7 személyes, azaz jöhetnek a nagyszülők is, stb... A következő volt a baj, bárkinek mondtam, hogy ezek között vacilálok, azt hitték poénból mondom a Logant. Hiába mondtam, hogy komolyan gondolom, nem hitték el.

Az egyik munkatársam miatt mondtam le végleg róla, azt mondta, hogy ha a Logant veszem, akkor a fél cég azt fogja hinni, hogy flúgos vagyok. Másik indok ami segített a lemondásról, hogy az 1.5-ös diesel motor gyönge egy ekkora autóhoz. Vettem egy 2004.12-es Avensis D4D Kombit, a célnak teljesen megfelel, autópályán 5.8 az átlagfogyasztás és megy mint a veszedelem, jó érzéssel ülök be az autóba. Ha Dáciát vettem volna ez szerintem nem így lenne. A kisyarisba is csak tankolnom kellett + kötelező szervíz, remélem itt se lesz másképp.

Dákesz 2007.07.19. 17:10:30

1 dolog biztos, ez más csak nevében emlékeztet a régi dákóra. Azt meg csak szeretné elhinni az ember, hogy van 10 éves NORMÁLIS használt autó is a piacon. És Winkler mamája is csak ritkán cseréli az autót(de ha igen, abban is járt már \"egyéb\" olaj totalcar.hu/magazin/velemeny/benzinkut070/ )szóval lutri az egész használt piac. Az új kocsira legalább garanciát vállal a gyártó.És jó lesz sietnie a Dácia értékesítőknek fejekbe vésni a márkanevet, mielőtt a szemét olcsó Kínai kocsik lerohanják a hozzánk hasonló poszt-balkán országok kispénzű \"mindegymilyencsakolcsólegyen\" sorsú polgárait.

toyota estima 2007.07.19. 17:15:48

japan auto! ket eve az orromig se lattam a nemet kocsiktol, most vegre felnyilt a szemem:))) dacia? nem, nem, soha! akinek tavolsag lekuzdo szerkezet egy auto es megbukott toribol az vegyen egy jo Dakot:DDD

Karlos 2007.07.19. 17:19:00

maszületett:
Téged így át szoktak k@rni a szervizekben? :) Fogadjunk, hogy a Placebo-ért is 15e-t fizetsz a gyógyszertárban :) .

Akinek tetszik az vegyen belőle jó sokat! Legalább olcsóbak lesznek a használt kocsik. Engem kirázott a hideg amikor kipóbáltam a Dacia-t, annyira igénytelen és stílustalan.

mondeo 2007.07.19. 17:28:33

Az 1.5 dci egy ekkora autóba annyi, mint a Fabiában a 3 hengeres 1,2: molyfing.
Ha az ősdízelem ilyen lusta lenne az árokparton felgyújtanám.
A rondaságát meg már említették elegen.
Inkább legyen használt Ford,Toyota vagy egyéb, mint Dacia. Francia taknyolmány.

Dákesz 2007.07.19. 17:33:13

Minden attól függ hogy ki mit vár el egy autótol.Ha faháncsot cipelsz zsákszámra vagy ebédet hordassz és megkeresi az árát hamar, akkor nem tök mind1 hogy hogyan néz ki meg hogy mennyire igényes? Szamarat sem azért használtak mert dögösen néz ki vagy mert király a hangja, hanem mert olcsóbb és igénytelenebb volt a lónál. 3mft ért úgysem kapsz szerelem kocsit...És persze ha minden verda stílusos lenne és igényes, akkor mi különböztetné meg az olcsót a drágától?!?

AP (törölt) 2007.07.19. 17:35:56

Dákesz ez alapvető tévedés, minden jó és élvezetes autó 3 millió forintba kerül.
(ezt valami Totalcar nevű tévéműsorban hallottam)

Egyébként az jutott még eszembe, hogy anno ugye mindenki szidta a szoci autóipart. Most? Mindenki veszi a dácsiákat, skodákat és ladákat, mintha kötelező lenne. No, mégse volt olyan szar?

Dákesz 2007.07.19. 17:46:44

AnyádnakPalánkot: tedd már közzé az URL-jét annak a Totalcar-os adásnak, igazán érdekelne... :DDD

Egyébként meg 20-30 évvel ezelőtt nem 5-10 évre terveztek autót,azért megy még a 20 éves lada is, mert akkor még nem a fogyasztói társadalomnak készítették őket. De ugyanúgy megy még a 20 éves VW meg Opel is.

edemsz 2007.07.19. 17:51:55

kb 1,5 éve vettünk autót. ugyanezekkel a feltételekkel( max 7-8 éves,dizel, 1,5-1,7 millio, 5-en vagyunk a családban). vettünk egy Fiat Marea 1.9jtd sedant 1,7-ért. Eddigi nyűgjei: önindító, generátor, égmennyiségszabályzó. Ezek kb 50e be kerültek összesen. Jól elférünk benne. Jól megy( 190 5 emberrel + csomagok). SZÉP és minden ésszerű extra benne van. szerintem ebben a kategóriában a legfaszább választás (talán még egy alfa156). Lehet hogy elfogult vagyok(imádom az olasz autókat) de nekem így jó.

indep 2007.07.19. 17:52:25

nekünk a családban csak peugeotok vannak (407 mellett 106 volt, most 206). Egyikkel sem volt soha semmi gond, csak kopo alkatrészek és kötelezö szerviz, a 106ost is csak azért cseréltük le, mert totálkárosra tört. Úgy gondolom, ha egy típussal szemben az az előítélet, hogy megbízhatatlan, akkor igyekszik olyan autót gyártani, ami eloszlatja az emberek előítéleteit... Persze nyilván "csak szerencsénk volt és kifogtuk a kevés problémamentes francia autó egyikét".:)

Amúgy ha nekem azt mondanák, hogy adnak egy ilyen daciat fél évre, és csak tankolnom kell, én is gondolkodás nélkül elfogadnám, addigsem a saját kopik :)

Véleményt meg mondjon róla aki használja..

AP (törölt) 2007.07.19. 17:58:59

Nem akartam felhozni ezt az "akkor még az örökkévalóságnak csinálták a kocsikat, most meg eldobhatóra" témát, de igen, gyakorlatilag ez van. Szerencsére.:)

Hú, most konkrét adást nem tudok, pár részben ez a hárommilliós dolog így bennevan.

ShwartzWazul · http://p4pbyx 2007.07.19. 18:28:55

Nem szeretnék elfogult lenni egyik irányban sem, és javallanám a t. társaságnak, hogy senki se legyen az.
Első lépésként, mielőtt az MCV-t bárki elkezdené fikázni, bróbálja ki. Bármelyik kereskedésben lehet testdriv-ot kérni. Én megtettem, és azt kell hogy mondjam, meggyőzött. Alapból szerintem is randa, de családi autónak szinte tökéletes. A futómű kényelmes, az ülések jók, (nekem kicsit magasak), az 1.5-ös dízel hozza azt ami elvárható tőle. Ha valakinek - mint nekem - a neje képes a Granada kombit kicsinek találni az utazáshoz, és nem kell 5 ülésnél több, akkor ezt az autót neki találták ki.
Ja, használtautó kérdésben én is elégedett vásárló vagyok. 5 éve vettem meg a ma 20 éves Sierra 2.3D Sapphire-t, és egyenlőre nem is akarok megválni tőle.
Valaki írta, hogy egy családba milyen felosztásban kellenek autók. Kis módosítással egyetértek vele. Kell egy családi autó, amiben elfér a két tinilányom (Sierra-20), kell valami, amivel az asszony tud járkálni (Favorit-17) és kell egy autó, ami azért van, hogy élvezkedhessen az ember (MR2-22).
No, ez a három autó, az eddig ráköltött javítási összegekkel együtt sem került a felébe sem egy új Suzuki Alto árának. És nem vagyok autószerelő. :-)

AP (törölt) 2007.07.19. 18:36:41

Azért elég merész egy 20 év átlagéletkor körüli autóflottát fenntartani..
De te tudod persze.

Dákesz 2007.07.19. 18:41:31

Nekem is volt már 20 éves autóm, VW és Audi de egyikkel sem mertem volna elindulni a horváth tengerre...

MOGOOSE 2007.07.19. 18:42:51

Sziasztok!Tanulságos végigolvasni a véleményeiteket!Hál Istennek nem vagyunk egyformák,de szerintem meglehet érteni mindenkit.Én csak annyit kérek, hogy legyetek toleránsabbak az autómárkákkal szemben.Nyugateurópában tőbb pénnzzel ellátott,általában előitéletekkel nem rendelkező embereknek megfelel nagyon sok egyszerű autómárka.Szerintem ma a mi fizetésunknek elérhető autók vagy használtak,vagy kicsik,vagy stb... Tapasztalatból mondom hogy sok ember mindenféle ismeret nélkül mond véleményt autókról és néha saját magából csinál bohócot a véleményével.
Nem nagyképüség de nagyon sok autót vezettem,használtam,adtam el,és elhihetitek hogy a Dacia is sok toleráns embernek megfelelő autó.
És ha szidjuk egyik vagy másik márkát mindig lehet ellenpéldát találni(a kivétel erősíti a szabályt)
Szerintem egy pár év mulva a Dacia modellváltása után egyre nagyobb piacot fog hasítani magának a márka. Erre talán a legjobb példa a Skoda ,bár azt nem szabad elfelejteni hogy a Renault nem a presztizsmárkáktól fogja elvenni a Daciaval a piacot!

Dákesz 2007.07.19. 18:50:12

MOGOOSE: Egyetértek Veled, de a dácsia szerintem picit más kategória, csak mert ott gyártják ahol. Franciáknál nem tudom arányaiban mennyi Angol autó szaladgál...Sajnos ezt az előítéletet nehezen vetkőzi le a Magyar, ahogy ez sok kommentből ki is derül.

Dákesz 2007.07.19. 18:52:37

MOGOOSE: Egyetértek Veled, de a dácsia szerintem picit más kategória, csak mert ott gyártják ahol. Franciáknál nem tudom arányaiban mennyi Angol autó szaladgál...Sajnos ezt az előítéletet nehezen vetkőzi le a Magyar, ahogy ez sok kommentből ki is derül.

ShwartzWazul 2007.07.19. 19:00:58

Dákesz: ez csak azon múlik, hogy rendesen karbantartod-e a gépet, ill. odafigyelsz-e rá. Horvát tengerpart Sierrával öt személlyel, úgy megbuggyantva hogy két bukkanón is leért a vonóhorog - igaz autópályamentesen - 5,5 l átlag.
Ugyan ezt hozta télen egy személlyel Bp-Krakkó-Bp viszonylatban többször is.
Még soha nem hagyott ott.
Lomha, meg borzasztóan hangos. És? Olcsón, kényelmesen elvisz oda ahova kell, ráadásul ha nem autópályán száguldozik az ember - én amúgy is utálom a dögunalmas autópályákat, inkább előbb indulok - akkor többet lát.

MONGOOSE 2007.07.19. 19:04:54

Annyit felejtettem el hogy a Renault üzletpolitikája szerintem érthető. Ha Renault lenne a Dacia magyarországon,akkor rövidtávon lehet hogy növelné a darabszámot ,de szerintem hosszútávon két lábon állni sokkal kifizetődőbb.Egy új márkanévvel a semmiből lehet hogy nehezebb lenne elindulni de így a Dacia név mindenkiből kivál valamilyen érzelmet,tehát hasonló a szerelemhez.És gondoljunk a vezető autógyárakra hogy hány márkanév van a páncáljukban elásva!
Vagy a lónak négy lába van de néha mégis lelövik(Samsung,Oltcit... stb).

trucsi 2007.07.19. 19:06:01

Nagyjából végigolvastam a hozzászólásokat és mit mondjak elég vegyes. Szerintem az autó nem csúnya, bár ez ízlés kérdése, de nekem tetszik. Annyira hogy már meg is rendeltem. Most skodám van mát 5 éve és nem nagyon volt gondom vele. Én nem vagyok előitélettel, volt alkalmam beleülni. Kicsit mezitlábas de nekem nem csajozni kell,nem zavar milyen embléma van rajta, hanem hogy kényelmesen beférjen a család. Az újban én jobban bízom mint a használt visszatekert autókban, bár ez szerencse kérdése.

Dákesz 2007.07.19. 19:09:12

ShwartzWazul: Lehet hogy igazad van, nem fikázom az öreg verdákat, nekem is volt, szerettem is, karban is tartottam amennyire keretből futotta. Csak nagyobb az esély egy sok kilómétert futott autónál, hogy olyan hibával robban le amire nem számítassz. Sajnos ez a mai autóknál is egyre gyakrabban előfordul, csak szerintem kisebb az esélye. Én a 12. autómat használom, és azért van nisszanom mert elegem lett hogy hol ezért vittem szerelőhöz a kocsit, hol meg azért. Erre reagálva említettem, hogy akárhogyis dácsia, de mégis új.

lechó 2007.07.19. 19:10:18

nos,nem szeretném feltépni a már gyógyulóban lévő sebeket, de azért visszatérnék a logan vs volvo témára:
mi a volvonkba egy 4 ütemű warbiból ültünk át, és azt hiszem nagyon helyesen döntöttünk, hogy nem egy új fapadot választottunk (a mi autónk, és a logan ára kb megyekezik, sőt..). és hogy miért: mert a volvoba egyszerűen minden egyes út örömmel tölti el a család minden tagját, az igényes belsővel, a plüss fotelekkel és az egyéb kényelmi extrákkal együtt. ezenkívül nagyon biztonságos, (és bár ez szubjektív, nem hiszem hogy van ellenvélemény) sokkal szebb mint a logan. Lehet hogy a loganban elfér hét ember, de szerintem a tulajdonosok csak nagyon kis százaléka jár nagyszülőkkel együtt, egy autóban utazva nyarlani, mert a csomagok ugyse férnek be, max egy tetőcsomival, de akkor abbol meg egy jo nagy kell, ami megint csak enm kis összeg. Szóval akárki akármit mond inkább vadászok időt nem kímélve egy szerethető és "presztidzzsel" rendelkező autóra minthogy üljek egy új, de fapados, nme túl minőségianyagokból összerakott autóba, amit ráadásul mindenki kenyszeresen le akar tiporni..

üdvözletem

ShwartzWazul 2007.07.19. 19:22:41

'Erre reagálva említettem, hogy akárhogyis dácsia, de mégis új.'
Ezzel nem is kívánok vitába szállni. Csak azt szerettem volna jelezni, hogy öreg autóból is ki lehet fogni jót.
Mint az előző hozzászólásomban jeleztem, engem az MCV meggyőzött, de az ára számomra még mindig magas. A hivatalosan kiadott árajánlat (MCV 5 üléssel, 1.5 dci, elektromos csomag, tetősín, klíma) 6 éves részletre havi 53kHUF.
Ja, és megvárom amíg az index visszajelző borzalmas sípolását lecserélik valami kulturált kattogásra. :-)

horváth lászló 2007.07.19. 19:23:38

egyébként tényleg ki jön a logan nissan emblémával.

MONGOOSE 2007.07.19. 19:23:41

Dákesz!Szerintem a globalizált világban már nem oszt nem szoroz hogy mit és hol gyártanak,csak az a kérdés hogy mit és hogy akarok gyártani!Pl:Kárpát medencénkben állítólag nagyon jó minőségű indiai kendert gyártanak,termelnek(persze nem kötélveréshez).Vagy vannak olyan hajók amik kikötnek valahol a világon alapanyagért és két hét mulva pár ezer kilóméterrel odébb kiraknak 500 konténer valamilyen terméket amit pár nap mulva a Harodssban horror áron szétkapkodnak.
Az előitéletek teszik tönkre a társadalmat!Aki az előitéletei vagy más véleménye miatt vesz drágább terméket mint amit megengedhet magának az meg is érdemli.Előző évben ha jól emlékszem minden tizedik finanszírozott autót lefoglalta a finanszírozó.Lehet hogyha elérhető árú autót vásároltak volna ,még ma is használhatnák őket a tulajok!
Nálunk elég sokan jönnek be hogy nem tudják az autót fenntartani,fizetni,de Dacia tulaj ha jól emlékszem még nem jöt be ezért!

Dákesz 2007.07.19. 19:35:46

MONGOOSE: "Szerintem a globalizált világban már nem oszt nem szoroz hogy mit és hol gyártanak" - ez általánosságban lehet hogy igaz, de szeretném tudni, hogy ha a Logan nem dácsia lenne hanem mondjuk tata, akkor mennyivel többet adnának el belőle. És pusztán csak azért mert nem a délkeleti szomszádnál készül. Nem akarok belemenni a témába, ez nem az a fórum. "Az előitéletek teszik tönkre a társadalmat!Aki az előitéletei vagy más véleménye miatt vesz drágább terméket mint amit megengedhet magának az meg is érdemli." - ezt a véleményedet viszont 100%-ban osztom.

rognork 2007.07.19. 19:40:30

vki legyenszives ossza meg velem a tudást: mire jó ez a pici dízel? tényleg nem értem, hogy egy 1,6 benzines mellett mire jó? a fogyasztást ne hozzátok, az biztos nem fog kifizetődni.

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2007.07.19. 19:41:41

Anyádnak: most kicsit össze vagyok zavarodva, az írásom tartalma nem tetszik vagy terjedelme? :D

Kutya 2007.07.19. 19:52:04

Tisztelt Mindenki!
Őszintén bevallom:igen, én egy Renault Dacia servízben dolgozom.Bármennyire is hihetetlen ezek a Daciák már nem azok a Daciák amikkel Nikolau bácsi idejéből fakasztott a román ipar.Csak annyit az előttem szólókhoz ,ha ennyi pénzért, ekkora, új ,kombi ,hétszemélyes ,diesel, mindenjóval felszerelt, autót vásárolna nyugodtan vegye meg ajánlom bárkinek ,mert JÓ.
Nemhiszik el az emberek ameddig ki nem próbálták, mennyire kezelhető strapabíró és praktikus .Próbáljon valaki 7tagot elcipelni csomagostul a Balcsira,vagy Horvátországba pl.egy zafirkával KÍNLÓDÁS KILÓMÉTEREK SZÁZAIN ÁT ,jameg millákkal drágább MCV-vel meg egy tetőboxal sima ügy.
Dióhélyban ennyi.
U.i.: próbáld ki mielött lehordod ,a szalonokban BÁRKI rástartolhat egy tesztútra és még kérdezhet is!!!!!
Pá!!

Snike 2007.07.19. 19:52:53

"axsrml 2007.07.19. 07:32:23
"az én nevemen ne legyen már egy Dacia"

:)))

Ezzel így vagyok én is, ezért van most Octavia."

Mert a skoda aztán istenesen hangzik...
Hiába VW akkor is ratyi!!!!

zsolti 2007.07.19. 19:59:55

Gondoljatok bele hogy abban az autóban amiben ültök mennyi munka van ? A fém bányászásától a festék bekeveréséig mennyi minden?? Egy új autót nem csak a semmiből gyártanak ezt neked kell megfizetni mert a tiéd úgyhogy ne akard semmi pénzért!!
Mindenki mindenből a legjobbat akarja de nehogy fizetni keljen érte. Az a baj hogy ez teszi tönkre a gazdaságot,gondoljatok bele hogy ha ti árulnátok az autótokat eladnátok-e negativ haszonnal??????

AP (törölt) 2007.07.19. 20:01:23

miluman a tartalma
de mondom, nem basztatni akarlak, csak cseles észrevétel akar lenni

JMC 2007.07.19. 20:13:04

Ez a másik néven indítunk egy márkát dolog általánosan elfogadott jelenség mostanában. Ha valamelyik gyártó készít egy olcsó típust, a drágábbra óhatatlanul is úgy gondolnak hogy ez egy olcsóbb valami. Lásd a Chevrolet példáját: a Daewoo Chevrolet lett, aztán már a Corvette-re se úgy néztek az emberek, el is hagyták előle a Chevrolet nevet. Ennek okán a Renault inkább feltámasztotta a Dacia nevet, hogy ne azonosítsák a Logant mondjuk a Vel Satissal vagy a Laguna-val. Lehet hogy így kevesebb Daciat adnak el de több (legalábbis nem kevesebb) Meganet, Lagunat stb. Inkább ott rontották el a dolgot, hogy a Dacia név ugyan egyet jelent az olcsó, igénytelen autóval, de errefelé van nemkevés negatív felhangja is. Talán szerencsésebb lett volna egy teljesen új márkanevet létrehozni (lásd a Toyota esetében a Scion). A formaterve pedig azért sikeredett ilyen "érdekesre", mert ha még szép is lenne az autó, a kutya nem venne többé se Thaliat se Cliot (év autója cím ide vagy oda). Valószínűleg az alulmotorizáltság is emiatt van. Azon sem lennék egyébként meglepve, ha a Dacia megbízhatóságban maga mögött hagyná az anyacég termékeit (bár tegyük hozzá alacsony a léc :) ).

Sityou 2007.07.19. 20:15:50

Nekem szimpi, még aha Dacia is. Sok az előítélet. Renault Scénicem van, nagyon jó, nincs semmi gondom vele. Ennyit a Renault-előítéletről.
Octaviát vezetek sokat a munkahelyemen (1,9 TDi), nem rossz, de a Scénicet kettőért sem adnám oda. És a Loganban SOKKAL több hely van hátul. Az Octaviában rövid távon is kínszenvedés felnőttnek utasként ülni. Tudnék még írni, de erről ennyit most.

Heavy Mental 2007.07.19. 20:17:21

Öööö... Én a Toyota Previára szavaznék ha 7 ülésesre lenne szükség. Bár nekünk elég egy sima kombi...

sanyag 2007.07.19. 20:30:34

elismerem, hogy olcsó és nagy meg, hogy a magyarnak jó ár érték arányú kocsi kell, meg kicsi a fogyasztása.
de könyörgöm a hozzászólók közül hányan ültek benne????? és aki tényleg ült benne nem látja mennyire szar műanyag belül az egész. előítélet nélkül mondom, hogy nagyon csúnya.

nemnemsoha 2007.07.19. 20:37:56

A románoknak dákó autó, nekünk meg legyen önérzetünk, és ne mindig csak az árat nézzük! NEM NEM SOHA!

Dákesz 2007.07.19. 20:39:39

Sanyag! Az lehet hogy csúnya, de ez szubjektív fogalom. Az ár/ccm/üzemanyag/száll.személyek száma/gari, stb... obejktív.Kinek mi a fontos.

AP (törölt) 2007.07.19. 20:48:30

nem nem soha?
pont tegnap láttam egy ilyen hátulján árpádsávos-turulos-nagymagyarországos matricát.. a tulajnak agybaja lenne? vagy csak leszarja, hogy ki minek tartja azért mert román-francia kocsit vett?

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.07.19. 20:52:10

Mi a faszt lehet vitatkozni egy román 7 üléses kocsin? Ez a téma annyira izgat fel mint mestercukrászt a sportszelet. Láttam/hallottam róla,de bottal sem piszkálnám meg. És nem azért mert román,henm mert NEM ÉRDEKELNEK AZ ILYEN KOCSIK. Autóbuziként talán rajonganom kellene ezekért is,de NEM TUDOK! Pont arra jó,hogy a harmincon felüli kötöttpulcsis oldalra fésült hajú apuka bepakolja a csemetéket meg az asszonyt aztán GO a mammerékhoz a nyaralóba keszeget falatozni koviubival. Nem vagyok SUV párti de ezekhez képest kész áldás mind. Mégegyszer hangsúlyoznám,hogy nem azért mert román,hanem mert érdektelen( számomra) és felettébb unalmas.

csarlee 2007.07.19. 20:56:29

Hááát... Tényleg különbözőek vagyunk. Szerintem jó választás ez a Dákó! A családban eddig 3 volt, még a régi modellek de nem emlékszem, hogy túl sok baj lett volna velük. Az újak meg, gondolom, már igényesebb módon készülnek (anno volt a TV híradóban a Pitesiben a Dákó gyárról egy riport: félsötétben nők(!) rakták össze a verdákat!!!
Én inkább bevállalnék egy ilyet mint egy össze-vissza berhelt régi "nagy" márkát!!!

lechó 2007.07.19. 21:04:07

scheerti: szerintem ez inkább az új autó vs használt autó dologról szól, csak éppen konkrét a példa (illetve az egyik fele)

ommm 2007.07.19. 21:13:30

ja, hogy arról? és hét mebert kell levinni valahová úgy, hogy közben még autóbuzi is maradhassak?
akkor egy ilyet légyszíves:
www.autoscout24.de/Details.aspx?id=jirgwsx223q

ja, hogy dízel?
akkor ilyet:
www.autoscout24.de/Details.aspx?id=jirgwsyx23k

Halál a hétköznapi, formátlan, unalmas szarokra.
Ez legalább érdekes. És leszarnám, hogy menniybe keerül a benzin vagy a nafta.
Veszekedtek a szarról...

úgyis mindenkinek igaza van és mégsincs senkinek.

Hajdú Tamás 2007.07.19. 21:16:46

Kedves Pityke!!!!

Te fikáztad az összes autót, köztük a skodát
olvasd vissza magad!!!!!!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.07.19. 21:18:30

Nos,igen. Ha a méltán népszerűtlen regadót sikerülni kiírtani és végre EU szinten bhozni rendes autókat akkor szerintem mindenki találna magának megfelelő járgány odakinn. A magyar használtautópiac még mindig inkább az India-Pakisztán vonalat juttatja az emberek eszébe mint egy EU országtól elvárható szintet. Katasztrofális a helyzet mindenféle használtautó esetében. Szó se róla,lehet kifogni jót csak épp nem mindenkinek van hozzá türelme vagy épp szerencséje. Mindig is lutri lesz használt kocsit vásárolni,de talán jobban megéri mint újat. Szidjatok mint a bokrot,de én simán vennék egy Logan áráért egy 120 000 km-t futott használt A4 vagy A6 kombit( ha az kellene) Németországból. Vagy bármi mást,ami dízel és megbízható. Ott is lehet nagyot bukfencezni,ez tény de talán mégis inkább azt választanám. És pont azért mert ott becsületes művezetők autója volt a fent említett két típus akik ha folt került a kárpitra akkor éjszakákon át álmatlanul forgolódtak,hogy hogyan lehetne rendesen eltüntetni. Itthon az Audik/Passatok jó része kendácsolt-henkölt "drímkár"-tudjátok,fő a látszat,leszarom ha füstöl és villog mindenféle műszer mint a karácsonyfaizzó de ez KOCSI bazze,kemények vagyunk. Márcsak ezért is megérné szíjat hasítani a regadó megálmodójának hátából,mert elveszik a lehetőséget az RT-hoz hasonló kétkedőktől akik nyilvánvalóan tudják,hogy buktába mennek bele mégis kényszerpályán mozognak,mert hajózni kell. Vagy valami ilyesmi....

rognork 2007.07.19. 21:20:05

scheerti basszadtelibe most kurvára a májamba tapostál bazze. majd ha te is eladod a pörgős hondádat mer kell a lakáshoz, aztán pengeted a lakáshitelt, és könnyet morzsolgatsz a kisfiad első nevetésén, akkor mondjad hogy koviubi zabáló oldalra fésült fasz vagyok. milyen legyen egy telibevert családi autó? basszátok abba gyerek ül bele, meg a babakocsi! rába-steiger izgalmasabb lenne? nekem is áll a faszom egy angol roadsterre mint a healey, vagy egy s2000re.

ne fikázzátok anyósékhoz pattanó apucit, mert ti is azok lesztek, és egyszer ráis jöttök erre.

bocs s, de ez kommentod leakasztott

akos696 2007.07.19. 21:21:39

Én is nézegetem az autókat és, ha most kellene lecserélnem 94-es -egyébként kiválló egészségnek örvedő, de kicsi- 3 as BMW-et, 1.8m körül, akkor csak is az 5er(E39) kombi jöhetne szóba. Igaz keresgethetnék 1 darabig valószínüleg jó állapotút, de előbb utóbb rálelnék. És az a világ egyik legszebb és legjobb autója. Igaz nem 7 személyes, de nekem nem is lesz 5 gyerekem( erősen valószínü). Menjen le valaki (mondjuk én 528i-ben gondolkodom, városon kívül 8L/100km-193LE) egy Daciaval a tengerre egyszer pedig egy BMW vel, mégha közel 10 éves is! Asszem többé nem akarna daciat soha az életben! Ja és az a BMW 5 év múlva többet fog érni, mint a most új Dákó!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.07.19. 21:26:02

rognork ez pont nem arról szólt,hogy kiakasszam a családapákat hanem arról,hogy családi autóban is lehet izgalmasat találni. Nyilván hülyén néz ki az ISOFIX gyerekülés egy sportkocsiban hiszen nem arra való de családi autóban is lehet jót találni. 7 személyes kocsit? SOHA!

specko 2007.07.19. 21:26:53

Megbízhatóság.
Sajnos egyetlen olyan típust nem tudok mondani amiröl mindenki úgy vélekedik, hogy megbízható.
Mert ami elromolhat, az el is romlik. Ha Dacia, ha Renault, ha Toyota, stb.
Hallani ilyen álomtörténeteket, hogy 10 évig csak olajat kellett benne cserélni, stb, de egyik autóról sem terjedt el, hogy hú ez nagyon tutibiztos.
Miért? mert nem azok. Sajnos.
Vagy jót fogsz ki, vagy sem.
Vagy úgy döntesz, hogy jó állapotban tartod, és újítgatod, vagy hajtod amíg meg nem áll.

rognork 2007.07.19. 21:28:42

lehet h ennyire gyökér vagyok, de mi nem jó ebben az autóban? milyen az izgalmas családi verda? persze tudom espada. de azon kívül?

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2007.07.19. 21:37:29

zorroka: www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=449166&command=ugras&screenwidth=1280 itt :)
Anyádnak: oké, nincs gáz :)

a mai autókat nem azért tervezik manapság mint anno..nagyon nem...a másik amit sose fogok megérteni az az egységes márkaarculat: kiölnek minden egyéniséget belőlük...mért adnak az autónak más nevet ha pont olyan mint az eggyel nagyobb vagy kisebb? tegyenek rájuk méretjelzést mint a ruhákra...mindezt kicsinyes okok miatt...de hát ahogy érzik...

rognork 2007.07.19. 21:39:27

miluman ugye ez nem komoly. egy ilyen audit a családnak? ajjaj.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.07.19. 21:42:00

Mondtam már,egy kb 2000-es évjáratú BMW-MERCEDES-AUDI dízel motorral körülbelül kimerítené az ilyen irányú igényeimet. 150-180 lóerő, nem túl magas fogyasztás,nagy beltér,jó felszereltséggel,120-150000 km-el nem túl magas áron jobban kellene mint a román legó.

rognork 2007.07.19. 21:49:09

s, most komolyan kérdem. mi az izgalmas egy kiült merciben? kitépi a kezedből a kormányt? csapja a seggét, a család meg visít?

ommm 2007.07.19. 21:57:32

rognork: legalább úgy-ahogy szép:))

nekem sem lenne bajom a Logannel, de ronda nagyon.
rognork: Isten ments, hogy megbántsalak, de manapság egy élményautó nem drága, még családos, hitelfizető embernek sem.
és mivel egy élményautó ritkán szól a megbízhatóságról aránylag olcsón is hozzá lehet jutni mindenféléhez.
mondom ezt úgy, hogy én is hitelt fizetek és egyszer majd családapa leszek.
písz

csiky944 2007.07.19. 22:03:48

15000km alatt azért nem lehet kiülni sztem a Merciket

pimi 2007.07.19. 22:04:24

amikor en voltam gyerek (most 34 vagyok)akkor a tesommal es a szulokkel egy trabant kombival bejartuk a vilagot es mindig minden belefert,most ha valakinek van ket kisgyereke akkor rogton egyteruben kell gondolkodni?szalljunk mar vissza egy kicsit a foldre

Blaga Janos · http://janlogan 2007.07.19. 22:05:51

Velemenyem szerint mielott beszelunk valamirol azt jo lenne kiprobalni - csak azt javasolom probaljatok ki ti is az uj Loganokat - csak a neve Dacia kulonben teljesen szinvonalas minosegi kivalo futomuvel rendelkezo auto - nekem 2005 szeptembertol van 40000 km alatt semmi gond nem volt vele - osszejartam M-orszagot, Romaniat - az igaz nem vagyok sznob es nagyon jo uzletnek tartom a megvasarlasat. Azt hogy magyarazzatok hogy az utobbi evben tobb Logant adtak el kulfoldon mint Romaniaban? szerintetek annyi hulye ember van vagy tenyleg jo a roman auto!

ommm 2007.07.19. 22:08:05

bízzuk a dolgot Rácz kollégára, majd megmondja.

trucsi 2007.07.19. 22:13:30

Szerintem itt generációs különbségek miatt soha nem lesz egyöntetű vélemény. De ha mindenkinek ugyan az tetszene akkor elég lenne egy típust gyártani. 20 vesen én sem értettem mire jó egy ilyen és ekkora autó. De az az igzság hogy lényegesen jobban kihasználható mint egy sedan. És az sem hátrány ha a babakocsit nem kell 15 percig gyimálni a csomiba. Persze kinek a pap kinek a papné.

hatos 2007.07.19. 22:15:49

A Dacia ősi román autó!

Gecko · http://www.nincs.hu 2007.07.19. 22:18:33

bgy: azért a VW-ről és a minőségről beszélhetnénk... Egyszer vettem egy új Skodát, hároméves korára szét is "esett": folyt az olaj a váltóból, a motorzaj megnőtt + el is gyengült és még ezer apróbb hiba. Azóta megfogadtam , semmit sem veszek a VAG-tól, se újat, se használtat.
Gébnek igaza van, a Hyundai az jó. Volt alkalmam a szervízükben "dolgozni" (tanulni) még a '90-es évek elején, és már akkor is nagyon fejlett technikát képviseltek. Két éve egy H100-ashoz volt szerencsém (lehet, hogy H200???), cégautó volt, mindannyian csak nyúztuk. Olaszba kellett vele lejárni, 130 alatt mindenki szédült, de sokszor a 160 sem volt ritka, mindezt utánfutóval, rakottan. És bírta! Már 200.000 km volt benne, de még mindig bírta a gyűrődést. Ergo, az autó az vagy japán vagy kistigris (de nem Dévú!)

Skodás 2007.07.19. 22:20:20

Cső!

Jelen pillanatban egy Skoda Fabia-t hajtok, ami lassan kicsi lesz, valamint elér abba a korba amikor költeni kell rá...

Számomra a jóautó = újautó. A Fabia első pillanattól kezdve a legotthonosabb autó amit eddig vezettem (nem a méreteire értem). Három éves korára kinőtte gyermekbetegségeit teljesen jó autó lett belőle. Vezetési stílusomat jellemzi, hogy az autó 77e km-t futott, gyári fékalkatrészekkel rendelkezik (felülvizsgálatnál azt mondta a szerelő, ha ilyen tempóban kopik tovább, akkor majd csak 120e-nél kell komolyabb beavatkozás)... Elkalandoztam, bocs...
Számomra egy autónál a megbízhatóság és a fenntartás, valamint a véltelára az elsődleges.

Az a baj, az itt hozzászólók nagy többségével, hogy nem az elvárásokhoz és a lehetőségekhez igazítják az autót (én is estem ebbe a hibába).

Nos, hogyan lett tervezve ez az autó? Olcsó autónak.
Nem hiszem, hogy szégyenkezni kellene bármiért. Az autó takarékos, eddigi tapasztalatok szerint megbízható. Szervizháttere elfogadható és megfizethető.

Azoknak üzenem, akik a származási hely miatt fikázzák a Logan MCVt: Hamarosan csak lesünk azon, hogy ahonnan az autó származik (Románia) lelép minket kb 3-4 lépéssel.

Véleményem az, hogy nem szabad addig ennyire pálcát törni egy termék felett, addig ameddig nem tapasztalta, nem használta. A munkatársaim is elég furcsán néztek rám mikor érdeklődtem az autó iránt, aztán vittem néhány prosit, és elképedve látták az autó képességeit. Ettől már csak akkor volt nagyobb meglepetés amikor a "valódi 7 személyes képességet" is tapasztalhatták.

A motorról: 1.5 dCi-t anyagilag összehasonlítva a gyengébb 1.6-os változattal, elég kevés használat mellett is a teljes költségekben 300e Ft különbség van 3 év alatt (lehetőség szerint minden anyagi tényezőt kiszámítva). Ha valaki kihasználja a diesel lehetőségeit akkor nagyon költségkímélő autó lehet.

Kipróbáltam három alkalommal a dízelt, más utakon. Nem hittem a 68 Le-nek. De meggyőzött. Én nem vagyok lóerőmániás, kihaénnemvagyokleggyorsabb az utakon... Számomra fontos a megérkezés is.
Akinek nem elég ez, az 150e Ft felár mellett már a 86 Le-s változatot is választhatja.

Beltér. Nekem ez a legnagyobb fájdalmam. Sajnos nem otthonos és praktikus. Nem véletlen rontották el direkt módon. Kanyarodjunk csak vissza: olcsó autó. Nem bírom elviselni ezt? Hát, más autót kell választani. Szebb lehet, ez biztos. Milyen áron?

Itt kanyarodtunk vissza, a kirobbantó vitához!

Kedves negatív véleménnyel rendelkezők! Ki tesz hozzá az összekuporgatott Logan MCV árához még 2 milliót, hogy a számomra legjobban tetsző járművet megvegyem (VW Touran)?
Senki? Gondoltam! Szájunk van! Objektív vélemény? Elvétve.
Inkább maradok, jólfésült 30-as apuka aki a gyermekével leszalad a nagymammerhoz, és a megmaradt pénzemen (amit az üzemanyagon és más egyéb dolgon takarítok meg) veszek a gyermekemnek egy Logan jatékgokartot és nagyokat játszok vele. Valamint megpróbálom helyes értékrendre nevelni...

Skodás voltam...

pimi 2007.07.19. 22:31:00

a dacia csak annyira gaz Mo-on,mint harmincas yuppie -nak a mazda cabrio Angliaban(foleg ha male)

AP (törölt) 2007.07.19. 22:39:28

de könyörgöm:

EZ NEM OLCSÓ AUTÓ!

(fullextrásan 3.7-ért meg egy vicc)

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2007.07.19. 22:48:29

Ej-haj emberek

Attól, hogy sznobok vagytok, még nem kell basztatni a józaneszűeket.
Kb 2 éve a haverommal autót kerestünk. Keret: 6-7 ezer euró. Mindketten 22évesen. Ő vett egy új Logant, én egy E36ot. Ő semmit nem költ az autójára, én mindent. Én soha nem kérem, hogy adja ide egy körre, ő mindig. Én irigylem, mert qurva olcsó fenntartani, s még nincsen nyűgje (pont 200K km külömbség van most köztük), ő irigyel mert az enyém 7.5 alatt van százon. Egyikünk sem bánta meg, de a következő neki 10 éves E46 lesz...
Kinek mi a fontos!

Bubi 2007.07.19. 22:48:29

Aki azt gondolja, hogy a törésteszt eredménye mérvadó egy autó biztonságosságát illetően, az téved. A vezető az, aki minden eldönt. Minden más (autó, útviszonyok, többi közlekedő) csak másodlagos. Ezen körülményeket romlását a biztonságos vezető tudja kompenzálni, a nem biztonságos meg nem.
Nekem tetszik a Dacia, mert tudok szakítani az előítéleteimmel. Éljenek a takarékos autók !

lechó 2007.07.19. 22:50:27

scheerti: kérlek mutass egy 2000+ évjáratú, kombi, német presztidzs modellt 1,7 misiért.. (az említett teljesítményről és a km-ről nem is beszélve!!!) nos mennyi is az első találat? 2,7? persze 1,7ért is vannak, azok mondjuk öregebbek, egy 320d-t nem is tartanék rossz megoldásnak, de én az a "csakazértsem" ember vagyok, úgyhogy inkább v40 1.9TD. ennyiért még nem nagyon lehet kapni családi élményautót, azt be kell látni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne átmenet.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2007.07.19. 22:54:28

Emberek! Akinek loganra van pénze, az ne vegyen használtbéjemvét, mert könnyen rámegy a gatyája.

ommm 2007.07.19. 23:02:13

és közben senki sem dumál a japán autókról.
vajon miért?
mert nem ismerik őket!
mert az első dolog, ami beugrik nekik, hogy úristen drága a szerviz.
hát megsúghatom: nem.
és semmivel sem unalmasabbak, mint egy német "presztízs" akármi...
mindenki vegyen amit akar és kész.
akinek elég a 68 lóerő annak elég, akinek a 86 elég, annak is jó.
ha meg majd jól jönne a plusz lovacska mert felé tart a belőtt köcsög és ugrani kéne, de ugye tele az autó családdal, cumóval, akkor ráér gondolkodni, hogy hej, de takarékos kis dízelem van.

Káeurópai szemellenző: kis motor keveset fogyaszt.
hát lóphaszt fogyaszt keveset, akkor ha állsz vazze.
kezdek bepipulni.

Sanya 2007.07.19. 23:05:18

"Vagy a teherautóból készített kis puttonyosok: Berlingo, Partner, Kangoo. Zajosak, zörgősek, túl ipariak, minden róluk szóló pozitív kicsengésű mondatot úgy kell kezdeni, hogy „ahhoz képest, hogy teherautó, …”."

Szerintem ez bődületesen nagy marhaság!
Bár nekem nem francia autóm van, hanem egy 1 éves Volkswagen Caddy Combi, de a kényelmen (3 gyerek + több mint 1m3 cucc lötyögősen befér) alig érződik a teherautó feeleng. Sőt. Ezek kifejezetten jól bírják a kátyús utakat, kényelmesek, megbízhatóak.
A népítéletben írtam róla "A luxushordár" címen...
Eddig 1.4-es benzines hajtja, s amint lejár a garancia, teljesen hivatalosan belekerül vagy egy 1.9 TDI, vagy ha sikerül kijárni egy 2.5 TDI, 550-600 ezerért... Autó ára 3.5 mila volt, s lehet akár 7 személyes is!
Tehát 4 milla körül van más alternatíva... (a 104 lovas gyári diesel is megkapható 4 milláért, de sokak jobban kedvelnének egy 150-200 lovas dieselt, olcsón, mint én is)
A Daciáról... Egy kollégámnak van. Akarom mondani volt. Utálta. Mindenki cikizte miatta. Állandóan bosszantó problémák jöttek elő rajta. Ha az autóval megjelent valahol, mindenhol lesajnálták. Használtan alig tudta eladni, csak árához képest, százalékarányaiban jelentőségteljes veszteséggel.
Lehet, sznobnak gondolhat bárki, de szerintem bolond az, aki ilyen bizonytalan minőségű, kétes autót vásárol, sőt, egyenesen idióta.
Emlékezzetek a régi "dácsija" történetekre.
Olaszországban ezt az autót Renault Logan néven forgalmazzák, és úgy sem fogy. Tán miért lehet ez?
Üdvözlet az uraknak.

pimi 2007.07.19. 23:07:03

Orvos vagyok Angliaban ,par hete egy betegem Lada(!)2107-tel jott kontrollra(igazi ezusthaju angol oregur) a 90-evek elejen vette es mikor beszelgettunk a kocsirol azt modta ez volt elete egyi legjobb autoja.Na bazzeg sznobizmus.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2007.07.19. 23:12:20

omm
és semmivel sem unalmasabbak, mint egy német "presztízs" akármi...

Nem-e?

Hülyülök:) Nekem is van japóm, sőt éppen mazda, de az hátsókerekes és sperres, és nem mai gyerek...

Sanya 2007.07.19. 23:15:28

Szia PIMI!
Életem első autója egy 14 éves ikerlámpás 1500S Lada. 1992-ben.
Az nagyon jó autó volt! Még mindig meg lenne, ha nem kötik el!
Egy Ladához még véletlenül sem szabad hasonlítani a Dacia-t!!
Más minőség. Azok a tajgára készültek... :)
Üdv.

Homie 2007.07.19. 23:20:35

Nem teljesen hasonló a dacia-rönó viszony,mint a skoda-volkswagen? Mindkettő nagy autógyár felkarolta a hanyatlófélben lévő két szemétgyárat,és saját kocsijait gyakorlatilag más emblémákkal látta el.
Azonban ez nem jelenti azt,hogy a Dacia valaha is fel fog jutni arra a szintre,mint a Skoda,bár nem hinném hogy a gyártóknak az lenne a céljuk a Daciával,hogy középkategóriás autóvá váljon.

pimi 2007.07.19. 23:22:53

Igazad van Sanya ,de most nem errol van szo.A magyar melos orul ha atul a skodabol ,trabantbol,wartburgbol az elerheto suzukiba ,daciaba, daewooba.Ne razzuk a rongyot feleslegesen,ez egyenlore meg a magyar atlagnak is csak az "alomauto".

Sanya 2007.07.19. 23:30:01

Szia PIMI!
Az új 3.87 milliós Dacia-t sem az egyszerű melós fogja megvásárolni!
Az egyszerű melósok 1 millió, de inkább csak 5-600 ezer forint alatti autót tudnak üzembiztosan megfizetni.
Üdv.

pimi 2007.07.19. 23:40:18

Na errol van szo! felhaborit amikor fikazzak a legkondis es sok harombetus szarral felszerelt Daciat, de ha kimesz az utcara akarhol Mo-n sokszor a lovasszekeret kell megeloznod.Az asszisztensemnek(22 eves mezei apolono) mazda mazda mx5 cabrioja van ,mert ott a szakkepzettsegenek(?) es az eletkoranak ez a megfelelo auto.Es most megkerem a cikk irojat ,hogy becsulje meg magat es oruljon a dacianak ,mert a sok fikazassal nevetsegesse teheti magat!(a dacia ugy nez ki a lerobbant epuletek kozott a kepen mint grofkisasszonny a fonoban!!!

Sanya 2007.07.19. 23:57:07

Szia PIMI!
De miért ne fikázhatná bárki is a Dácia-t (én is fikázom!!), amikor van más alternatíva is a a választható autók kínálatában.
A 3.87 millió forint, az nagyon, de nagyon sok pénz!
Főleg egy Daciáért!
Lehet, csúnya a véleményem, de a hasonlatod nem jó. Nem gróflisasszony a fonóban.
Szerintem inkább betanított fonónő a fonóban. Ott van, s onnét nem is tünik ki.
Feleségem idén is még egy 10 éves mondeot használ (helyette 2000 körüli Galaxyt fog kapni, hiába, nővekszik mind a 3 gyerek). Állítom, az a 10 éve ellenére nagyobb és jobb biztonsággal, megbízhatósággal, kényelemmel, komforttal, menetdinamikával, presztizzsel rendelkezik, mint a Dacia új korában.
Nem csak Magyarországon...... Pedig nem ér többet 1 milliónál.
Tehát alternatíva van.
Üdv.

pimi 2007.07.20. 00:15:36

a grofkisasszony tenyleg eros!:-)
De nezd akinek nincs szerelo haverja es nem ert az autohoz(mint az en apam) azokna jobb alternativa az olcso ,de uj auto garanciaval,mint egy presztizsmarka ami persze jobban hangzik (lehet ,hogy jobb is ) de igen melyen kel a zsebbe nyulni ,ha fodarabot kell javittatni.
En itt angliaban vettem magamnak egy 2002-es puntot (kevesebb mint 1 havi fizetesem)ezt fogom hasznalni amig le nem jar a szerzodesem es haza nem megyek.Mukodik ,szeretem ,olcso.De otthon elgondolkodnek egy nevnelkuli olcso auton ami garancialis es 5-6 ev utan eldobom , mint 2x annyit fizetni egy nemet vjapan autoert.Itt angliaban a hasznaltauto nevetsegesen olcso(pl.2000 suzuki grand vitara 1600 font)otthon viszont sokkal dragabb.Minek kockaztassak?

Sanya 2007.07.20. 00:29:02

Szia PIMI!
Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy míg nyugat-Európában a használtautó árak a helyükön vannak, addig itt, Magyarországon nagyon magas szinten mozognak. Ez több okból van így .
- jóval alacsonyabb életszínvonal
/ és ami ezzel jár, pl jóval alacsonyabb bérek/
- borzasztóan magas adók, járulékok az új, illetve a használtan behozott autókra
/ ezzel természetesen a fizetőképes kereset milyensége is módosul/
- mesterségesen manipulált használtautó árak
De még fel lehetne sorolni jópár olyan apróbb okot, ami hatására nem csökken megfelelő ütemben a használt autók ára.
Üdv.

csarlee 2007.07.20. 00:57:53

Skodás! Nagyon igazad van!!! Miluman-nak meg üzenem, hogy kiváncsi lennék, hogy járnál mondjuk nap mint nap a linken lévő Audi S6-tal (4,2 L benzines motor)??? Ha csak arra kell a kocsi, hogy a diszkó előtt jaszkarizzál vele az gáz...
Meg az "élményautós" kollégáknak mondom, hogy vannak olyan emberek is akiknek az az élmény, hogy bevágja a famíliát a verdábe és elmegy kirándulni vagy a nagymutterhoz. És tudjátok nem azért élnek ezek az emberek, hogy az "AUTÓRA" keressenek.

Roló 2007.07.20. 01:02:51

Roli vagyok. Melós. F Astrával járok. Hát nehogymán kemény ne legyek! :-) A Logen jó, mert nagy. Az asztra meg azért jó mert olcsó :-). És ha valaki elmagyarázza Nekem hogy csóró, de meg tud venni 4Milláért egy bármit, az meg bekaphatja, mert álszent. Az én példám: 1M ért vettem, 1M három év alatt alkatrész+karosszéria+ilyesmi. Tehát 2M 3év és kétszer javíttattam tk-ból, mert ugye kemény vagyok. Ha ezt kihozza valaki a logenből vagy bármiből ami új, akkor én kapom be neki. Remélem egyszer én is leszek olyan csóró, hogy a szerszámosládát a zsir logenembe dobáljam. Ja még valami. Ezzel a csórósággal leminősítik azokat akik nem tudnak 4M-es autoval közlekedni. Szét kellene nézni Rácz úr, hogy mi az a csóróség, én itt a Tiszántúlon olyan helyeken szerelek, ahol irígylésre méltóan gazdagnak számítok. Naggyon sokszor. És ez is baj! :-(

pimi 2007.07.20. 01:12:12

Sanya de szerintem nagyjabol ketfele autos van (maganvelemeny)
1.kispenzu ,de uj autot szeretne bemegy a szalonba ,kivalasztaja a fapadost esetleg klima es fizeti a reszlete 100 evig ,de orommel tolti el az uj kocsi.
vigyaz ra ,felti ovja ,azt se tudja milyen marka joforman,majd 10 evig (legalabb )hasznalja.Ot nem erinti az ertekvesztes,ritkan ,de folyamatosan kolt az autojara.Na nekik valo az alap Dacia,Ignis,WagonR,Lacetti

2.dorzsolt autotulajdonos,haverokkal,magazinokkal,mindig napra keszen az uj es a hasznalt arakkal.ar -ertek arany specialista,konnyen ad es vesz autot.Az auto csak2-3 ev es le lesz cserelve.Na nekik nem valo a Dacia,Balea,Ignis.
ez csak ket szelsoseg ,de dontsd el melyikhez allsz kozelebb.En kicsit maradibb vagyok,lehet,hogy az elsohoz.

Ádám 2007.07.20. 01:12:16

Öhh, valaki itt 7 férőhelyes autót keres 4 misi alatt,70 lóerővel? nos, olyat nem találtam, de 4,4-ért 307 sw-t, 90 lóval (dízel), JOBBAN megy, mint a logan, még ha külön is kell bele megvenni a két pótülést, egy kivételével az összes fogad gyerekülést is, és a pözsó is elég régóta gyárt autókat... Szerintem ha már így merül fel a kérdés, ezt a fél milliót megéri. És akkor még formáról, töréstesztről, kétzónás klímáról és üvegtetőről nem is beszéltünk.

Ádám 2007.07.20. 01:19:56

Kieg. Franciaországban élek egy rövid ideje, látom elégszer: itt is dacia a dacia. Ha itt nem rönóként forgalmazzák, akkor hol? (ez nem jelent semmit, csak valaki említette, hogy valahol rönóként árulják. de úgy néz ki, a rönó bevállalja ezt a nevet itt. más kérdés, hogy itt elvétve sincs 1310, itt az eredeti rönók futottak helyettük, és 1920 óta tudjuk, a franciák imádják a románokat... itt nem ciki daciának hívni egy autót.)

Bali 2007.07.20. 01:31:34

Tenyleg nem egy grofkisasszony... Sot... Soha nem vennek Logant. Kivancsisagbol egyszer beultem egy Logan MCV-be a leghatso ulessorba es a magam 190 centijevel kenyesen elfertem. DE amikor kb 70 km/h-s temponal egy erosebb fekezes alkalmaval fekete gumicsik maradt az uttesten (pedig "van" benne ABS) es ehhez hozzagondoltam a toresteszt eredmenyeit is, vegleg leirtam magamban az addig is ruhellt Logant. Jo, hogy 7 szemelyt kenyelmesen tudsz vele szallitani (csomagok nelkul, persze), de egy esetleges balesetet abbol hanyan elnenek tul???
Jot nem tudok rola mondani, tobb rosszat pedig nem akarok...
Nekem a "kiscapa" (a cikk elejen az "oreg BMW") kene! Rajongok az E21-esekert. 7 eves voltam, mikor apam eladta a mienket. Egy hetig nem beszeltem vele egy szot sem... Ez tenyleg szerelem.
A Logannal kapcsolatban pedig en is hatarozottam a mas alternativat javaslom!
Udv!

Ádám 2007.07.20. 01:38:21

Rognork-nak:

ez a pici dízel alapvetően nem rosszul mozgat egy olyan kasztnit, amihez eredetileg kitalálták: clio, thalia, micra, más márkáknál: 206, fiesta, c3, panda, punto, stb. Aztán tervezőék tervezték ezt a logant, és kellett bele egy dízel moci. mégsem tehetnek bele egy 1,9-est, olcsó is legyen, meg euro IV-es is... ez van. Mármint raktáron. oszt megyen ahogy megyen, leszarjuk, mert több pénzt már nem tudunk költeni a tervezésére... És az az igazság, hogy a használati helyzetek többségében (városban, illetve 80-90-ig)ezek a kis dízelek még az ilyen böszme homlokfelületű autókat is egész jól mozgatják, a gondok a légellenállással nőnek az égig... de sokaknak nem erre kell, ha igen, akkor van 1,5 dci akár 106 lóval is :) extra delláért.

pimi 2007.07.20. 01:41:41

Nem a Logan-t akartam magasztalni,de nezzetek meg a cikk masodik kepet(2anyuka 5 gyerek)es a dacia helyett kepzeljetek oda egy trabantot vagy egy regi ladat!Melyik tunne termeszetesebbnek?

Ádám 2007.07.20. 01:54:47

Szóba került: dél-Franciaországban az autók 60-70%-a francia. meglepően sopk oldtimer fut, kacsák, 104-esek, 504-esek, nagyon régi rönók. A maradék autó kb fele VW konszern (VW, utána audik, és elvétve egy-két skoda is), a maradék fele toyota, és a maradékon osztozik mindenki más, elsősorban minik, másodsorban kínaiak, koreaiak, stb. Elvétve van egy-két SwiftI, alto, Ignis, több Swift II és egy két SX4. Az autók kb 3/4-e dízel, az öregebbek közül éppúgy, mint a commonrail-PD-érából. A gázolaj ezidőtájt kb 30-35 centtel, azaz 75-90 forinttal olcsóbb a benzinnél.

Ádám 2007.07.20. 01:59:24

Upsz. Opel kimaradt, van belőlük, leginkább meriva-zafira. valamiért se astrákat, se vectrákat, se régi corsákat... Új corsát viszont sokat :)

rozsef 2007.07.20. 02:35:04

Fölösleges ezen vitatkozni. Akinek arra van igénye, hogy egy auto olcso legyen és elvigye A-bol B-be az ugyse fog soha 6 éves E39-et vagy 2 éves Astrát venni, mert totál megfelel neki a dácsia is.

dhrbikes 2007.07.20. 06:09:46

Ja egy dolog kimaradt, törés:
Egy Opel Astra G-nek mentem neki a Logannal, eredmény ott tk, nálam kb 200e Ft kár, a futóműhöz pl. nem kellett nyúlni pedig kapott a kerék is. Szóval lapozhatunk, ez tény, nem vélemény....

Amúgy szerintem nem hülyeség a biztonsági öv csipogóért plusz pontot adni a törésteszten, mivel sokkal gyakrabban hal meg valaki ha nem használja. Márpedig ha csak a balesetek 10%-kal nagyobb részében lenne ilyesmi miatt bekapcsolva az öv, máris 20-40%-kal kevesebben halnának meg.

rognork 2007.07.20. 06:51:25

omm, nekem is volt japó gépem, olcsó volt a szerviz, mivelhogy nem kellett szervizelni. jövőre e carinát veszek, ha lehet kombit. 600k lesz rá. ez is egy alternatíva.

monjuk ha a hondát beleállítottam volna egy szokványos kátyúba itt pesten, akkor 150 alatt nem állt volna meg, az tuti.

licsa 2007.07.20. 07:34:06

Két használt Astra Caravan 1.7 D-vel (egy F-es és egy G-s) történ mérhetetlen szívás után váltottam 2003-ban Thalia dci-re. Az egyetlen negatívuma a kis méretű utastér volt. 3 és fél év után (1,5 hónapja) ezért (már bízva a Renault technikában) a Thalia lecserélődött egy Dacia Logan MCV 1,5 dci-re. (Nekem tehát már van tapasztalatom a tesztel járművel kapcsolatban.) Lehet, hogy az Opelben, vagy más német (japán) gépben ülni más érzés (valakinek), de biztos, hogy én többet nem veszek használt németet. A Logan MCV tökéletesen megfelel az igényeimnek (és még tetszik is). Nem értem a hozzászólások alapján, hogy ez miért baj? Én senkitől nem várom el, hogy Daciát vegyen, dícsérje azt. Ha neki jobb vegyen németet, japánt (amit akar) és élvezze, hogy nem Daciában ül.

stinger 2007.07.20. 08:33:22

Szerintem is feleslegesek ezek a vitak. Ugyis mindenkinek mas auto tetszik. Most 28 vagyok. 18 eves korom ota vezetek, vezettem anno apam Audi 80-at (szornyu volt, rossz tapasztalatok), apam halala utan ram maradt a Croma (16 eves, 2,5 TD). 9 eve hajtom, mindig elfertunk benne, megpakolva is megy palyan 160-at es elozni is lehet vele barmikor, fogyasztasa is korrekt. De a kor meglatszik rajta is, na meg az olasz autok elektronikai es egyeb problemai, viszont mindig mindent megkap - szervizek, alk. cserek es meg mindig nagyon jo allapotban van. Sajnos nekem sem fog senki mas a seggem ala rakni 4-5-6 milleres uj autot, ugyhogy ha csere lesz vmikor en is csak vmi olcso ujban vagy 5-6 eves hasznaltban gondolkozhatok (az is 1000eves hitelre), de a hasznalt is lutri sztem. Barmibol ki lehet fogni a sz*rt, ujbol is es barmilyen tipusbol is.
Azt mondom, ha a Logan elvisz A-bol B-be es megbizhato, akkor nem erdekel mi van az elejere irva. Bizonyos eletkor utan eljut az ember oda - ha nem sznob -, foleg ha csalados lesz, hogy nem a csajozas, meg menozes az elso az autok teren. Akinek meg az a fontos, olyat vesz. Japan kocsibol is lattam mar rosszat, meg nemetbol is, meg olaszbol is. Az auto temaban is minden relativ.

canaris 2007.07.20. 08:36:45

Szep jo napot holgyeim uraim,
Nekem van egy, igaz nem 7 szemelyes,de belenyomtam mar 115 000 ropke 2 evalatt es egyszer csereltek a futomuben diot mogyorot.Ahogy fennebb emlitette egy ur, hasznalni kell, tehat az auto van ertunk nem mi oertuk.Velemenyem, leheto legkevesebb befektetessel venni uj autot az jo bot (garancia stb), de ha villogni kell, akkor gyujtogess, ne Skodat vegy (nekem volt az is, de futomu az padlon volt 35000 km utan) hanem Alfat vagy valami hasonlo gyonyoruseget:)

maszületett 2007.07.20. 08:46:42

Karlos 2007.07.19. 17:19:00
maszületett:
Téged így át szoktak k@rni a szervizekben? :) Fogadjunk, hogy a Placebo-ért is 15e-t fizetsz a gyógyszertárban :) .

Akinek tetszik az vegyen belőle jó sokat! Legalább olcsóbak lesznek a használt kocsik. Engem kirázott a hideg amikor kipóbáltam a Dacia-t, annyira igénytelen és stílustalan.

Nem karlos! Te írtad, hogy vennél 760.000 ét egy használt kocsit és a 3 millás differencia megmaradna a szervízelésére...

Ha érdekel privibel elküldöm az eddigi kötelező szervízeken fizetett számláimat... (:-)))
Lehet, hogy meglepődnél, de a szervízekben a placebóért (15.000 km-es és 45.000 km-es átvizsgálás) 2.800 és 4.600 forintot kértek! (:-))) Szerintem nem annyira lehúzós összegek ezek...

Baráti üdvözlettel:
maszületett

ommm 2007.07.20. 08:47:28

rognork: a trükk, hogy nem kell belemenni:) mármint a kátyúba. Pozsonyban sem rózsásabb a helyzet.
Carina jó bolt, csak ne legyen szétverve.

Hogy egy autóbuzi blogon mindekit ennyire lázba hozzon egy Dacia???

Sylc 2007.07.20. 09:24:23

Lacettim van arban ennyi :D Csomija sehol sincs ehhez kepest, sot meg a "sose vennek Dacia-t" tabort is erositem :D

DE

Apam Acs sok munkast cuccol regi kadettunkal neki idealis alternativa lenne a kombi 7 uleses... :D Elete legjobb autoja egy Opel Kadett 1.6 D (regi kocka) megis azt mondja nem venne Daciat mert egy Xar :D

Szal azt mondjatok apam sznoB? :D

Jo auto ez jo tulajdonsagokkal megis sztem egy par eves Kombi Astraja lesz :D

R.Tomi grat a felevnyi kisbuszvezetoi tanfolyashoz :D

ricsi 2007.07.20. 09:30:16

1 hete vettem autot, kinottuk asszony swiftjet. 1 baba es 2 nagy kutya van, csak kombi johetett szoba. sokat tiprodtam hogy milyen legyen, uj / hasznalt / hitel / kp / benzin / dizel stb stb.
vegul egy 1 eves 1.4-es uj focus kombi lett markakereskedotol. a motor kompromisszum, a kor kompromisszum, viszont hitel nelkul tudtam elvinni es meg van ra 2 ev garancia. vannak rajta karcolasok, de se torve se visszatekerve nem volt, nem ugy mint a nemet/olasz/franciao-bol behozott, 2-3-eves nagyobb kategorias dizel kombik 3m koruli arban. jo sok kereskedest vegigjartam, a kintrol hozott autok kozott nem talaltunk olyat amin az olajcsere matricat ne kapartak volna le.
elgondolkoztam a logan mcv-n is, itt bukarestben az autok fele logan, szepen megfer az autok masik felevel ami tuareg, x5, grand cherokee vagy regi dacia pl supernova :) amit otthon nem igen latni. ha tehetem csak logan taxiba ulok, mivel kenyelmes, nagy, a csomagok siman befernek. megsem ezt vettem, es nem a presztizs miatt, a swiftnel meg a logannak is nagyobb a presztizse. a logan olcsosaga a belteren erosen meglatszik, formailag is csak az mcv ami elfogadhato, raadasul 60-100e km korul mar elegge viseletes tud lenni belul (mondjuk csak taxikat lattam).

specko 2007.07.20. 09:31:24

maszületett:
Ezt jó látni, hogy ilyen olcsó a kötelező szervíz, de a tény az, hogy a különbség még mindig
3m-2.800-4600 = 2.992.600.
Már ennek a feléből olyan zsír kocsit csinálok abból a használtból, hogy sírni fogsz.

Más.
Szerintem meg lehet találni a középutat az élményautózás és a családi autózás között.
Nekem Opel Vectra-m van, 1.8-as benzines.
Lehet, hogy nem túl gazdaságos arra, hogy a WC-re ezzel menjek, de a nagy helyzet az, hogy ha nem kell a kocsi, akkor biciklivel megyek. Csak azért, mert egészségesebb, olcsóbb és a környezetet sem szennyezem. Meg leginkább azért, mert utálok a dugóban csücsülni.

Géb 2007.07.20. 09:37:20

Tényleg...ennyi komment egy témában már régen volt, tán sosem.

De azt azért leszűrhetjük az egészből, hogy mi magyarok szeretünk menőzni. Az autó az valami státuszszimbólum, faroknövelő, diplomapótló. Sajnos... És ez alapján néznek hülyének, menőnek, stb...
Mi lenne emberek, ha mi, egy kis közösség nem az autónkal akarnánk valakik lenni.
Egyébként a kivagyiság nagyon megfertőzi az embert ha a mi kis fővárosunkban él és dolgozik. BP.-en kicsit eltolódtak az értékek autók, lakások, stb tekintetében. Én pár évet lehúztam Pesten az egyik minisztériumban dolgoztam, de utána felüdülés volt visszajönni a vidéki nagyvárosomba. ÉS sikerült észhez térnem. Én azt javaslom a kedves Vértesbogláron élő cikkírónak, hogy normális emberként tegye helyre az értékrendjét és ne hagyja az agyát bezúzatni a fasza budapesti el***szott értékekkel, ahol a Dacias ember nem ember, mert röhög rajta a sok tahó.

Egyébként ha már ilyen off voltam, utóiratként:
Nem érné meg jobban Boglárról Fehérvárra járni dolgozni???? Pár órával kevesebb az utazás, normálisabbak az emberek, pénzben meg sokkal nem kevesebb és ott egy Daciát se néz ki senki az irodaház parkolójából a tulaját meg nem lúzerezik úton útfélen.... Bár tudom, az nem Budapest...vidéken nem lehet menő arc az ember....

tildy 2007.07.20. 09:39:48

Kedves sanya!
Ismerősödet nem tudom sajnálni, válogassa emg jobban a barátait. Az olyna emebrekről meg megvana magam véleméyne, akik autója alapján ítélik emg az embert.
Daciaval nicns túl sok gond mostanában, olcsó a fenntartása is, és főképp csak azok fikázzák, akiknek nincs is.
Loganklub oldalán vannak vele kapcsolatban észrevételek.
Apróbb hibái vannak azért, de ez inkább tervezési: nincs merev csomagtértálca a sedan loganokban, illetve az ajtókbelső oldalát is lehetne kicsit designosabbra venni.

Gábor 2007.07.20. 09:48:46

Üzemanyagcellás Hondát mindenkinek!
Le a torkunkat szorongató olajmaffiával! ;)

De tényleg, kétféle autó létezik:
- a szeretem és drága illetve
- a nem szeretem és drága
Mindent beleszámolva (autó, üzemanyag, díjak) egy 1 órányi autózás nem áll meg 4-5 ezer forint alatt. Tegye fel a kezét, akinek ilyen jó a nettó (ugyanis a fenti költségek is adózott jövedelemből fizetendőek) órabére.

tildy 2007.07.20. 09:51:49

Accent meg jó autó (nekünk is az van, 2001es(páromé), meg egy öreglány pony(enyém)), de max a ygerekek kiskorában családi. 4 felnőtt embernek még kényelmes, de azért lehet már nem indulnék el vele ennyi emberrel Németországba (volt már ott , ennyi emberrel, elfértek, de olyan hosszú útra már inkább nagyobb autó a kényelmes).
Tehát az accent jó meg szép , meg minden, de nem túl nagy . Nem akkora mint pl. egy octavia. (Bár a fabiahoz képest mondjuk azért nagyobb)
Horvát utunkon ketten mentünk vele, csomagtér tele(~400L) , de még a hátsó ülésre is jutott a cuccokból. PEdig csak ektten voltunk.

Ha már hunyadit ajánlasz, akkro érdemesebb inkább az elnatrát megnézni. Bár belsőleg kicsit régies hatású, külsőleg meg nem midnenkinek tetszik (nekem kicsit sznobos az orra) , viszont kényelems és jól megy.
Mi egy 5 ajtósat nézegettünk, az még szép is. Méretre kb. octavia kaliber.

Amikor egyébkétn a sajátunkat vettük, akkor gondolkodtunk loganban is. Tetszetős volt, meg nem is drága, a nműszerfala pedig kifejezetten tetszik. Jahm és a kátyúkból semmit nem érezni.
Ha jól emlékszem próbáltunk normált , meg tavaly dieselt is , és meggyőzött.
Sznobokra meg nem hallgatunk, azok a sajátunkról is le akartak beszélni, mert sz@r koreai. Tévedtek:D

specko 2007.07.20. 09:53:49

Gábor:
Az autó drága az tény, de miért ne élvezzük, ha megtehetjük?

Amúgy én is nagyon támogatom az alternatív meghajtású gépeket, de még nagyon gyerekcipőben járnak.
Majd ha ki lesz építve a háttere a sűrített levegő hajtású, stb gépeknek, akkor én olyat akarok majd.
És kicsit félek tőle, hogy nem lesz bennük erő:(

stinger 2007.07.20. 09:54:38

Ja, meg vmi ami a regi autok mellet szol: anno a 80-as evekben azert nem olyan rovid idotartamra csinaltak a kocsikat, mint ma. (ugye-ugye, fogyasztoi tarsadalom) ... az en Cromamban pl. ora szerint van 260e most, ami valosagban vszeg 500e feletti ertek es igy megyek vele ma is ha kell 160-at, meg siman alazok uj Passat-okat is. Mindezt kenyelmes kagyloulesekben, konyektamasszal es klimatizalt belso terben. De ez sem lesz fiatall es en is koltok ra. Melyik mai auto tudja ezt majd 17 ev mulva? Melyik mai autoban van benne ez mind? Max a 7-8 milleresekben. Vagy meg azokban is felar a klima meg a konyektamasz. Ez a duhito.
De az meg duhitobb, hogy azok is sz*rok. Hat a Saab a Vectra alvazara epul, vagy mi, nem? Csak par millerrel dragabb. Ue: Volvo-Ford. Akkor vegyel Opel-t, Ford-ot. Meg lehet nezni a nepiteletben miket irnak sokszor a presztizs csodakrol is.
Bocs, ha en is off voltam. :(
Rokonszenvezem Specko kollega hozzaszolasaval: igenis tessek tobbet biciklizni es kimelni a kornyezetet. :)

maszületett 2007.07.20. 09:54:40

Géb volt a gondolatébresztő, de innentől az én gondolataim következnek azokhoz, akik 10 éves dízel kombikat hoznak fel alternatívaként a cikk főszereplőjével szemben, ahelyett, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező, a magyar piacon megtalálható ÚJ(!)autókoz hasonlítanák. (Mert gyanítom, hogy a Renault vezetősége amikor az autó árát belőtte, nem az 1997-es sierra dízel kombik bekerülési árából indulhatott ki, bár biiztosan lehet úgy is számolni, hogy vajopn mennyit fog érni a a cikk főszereplője 236.000 km-el az órájában 2017-ben, és azt jelenidőre számolva összevetni a ma 10 éves diesel sierra árával...)
Na mindegy is. A magánvélemény!
Akinek az a fontos, hogy milyennek gondolják őt, ha egy 10-12 éves, 760.000 Ft-os (:-)))fekete-kombi-diesel autóban feszít és leparkol a panellakása előtt a parkolóba, akkor elárulhatom, hogy nem sok Logantulajdonos fogja őt irígykedve faggatni arról, hogy "Hogyan sikerült mindezt elérnie ilyen fiatalon ebben a nehéz gazdaségi helyzetben?"
Szóval nem is értem, hiogy itt miről folyik a vita, mert ez a használtautó összehasonlítgatást unalmas, fárasztó és értelmetlen.

MOST DIREKT SARKÍTOTTAM, DE AKI A HASZNÁLT FEKETE DIESEL KOMBIKAT FAVORIZÁLJA, JELLEMZŐEN ARÁNYTALANUL NAGYOBB JLENTŐSÉGGEL RUHÁZZA FEL AZ AUTÓJÁT, MINT AMENNYIVEL AZ VALÓJÁBAN BÍR!


Most nem kiabáltam, nyomatékosítottam.,

holadna 2007.07.20. 10:04:32

Nekem spec 11 éves Mondeo 1.8TD-m van kombi, egészen megbízható, de Én csak még 50000km-t vezettem (tudom ez egy rakás ócska vas, de akkor ez 1 misi volt a "csúcs szuper japó, VW konszern, Volvo" meg úgy 1,5 misi), most gondolkodunk másik autó vásárlásán és bizony inkább szeretnénk újat mint használtat. Ezért kipróbáltuk a Logan MCV-t is (Seat Alhambrat is) és nekünk tetszet, igazi 7 személyes, a 3. sorban bátyám (190cm, 110kg) és Én (188cm, 80 kg) is KÉNYELMESEN elfértünk. Plusz a hét személyes erősebb szelőző rendszerrel készül, ezért is jobb mint az öt személyes (7 több mint 5). Tehát fikázni lehet, de igazi hét személyes ilyen áron nincs a piacon.

Géb 2007.07.20. 10:07:58

Csak megerősíteni tudom, hogy nagyon jól dönt aki Hyundait vásárol. Mi négyen megjártuk vele Svédországot, full csomagokkal, tetőboxal. Minden hiba, gond nélkül, német pályákon 150-160-al, 8 literes átlaggal. Szerintem az említett terhek fényében ez kifejezetten jó eredmény. A kocsi 5 éves de minden évben megjárja a Horvát tengerpartot 1-2 alkalommal. Egyébként apám használja nyugdíjasként városban viszonylag keveset. Jövőre i30-ra vagy C'eed-re cseréli. És ha én majd eladom a most kétéves Fiatomat valszeg hasonló koreai tipus lesz belőle. Daciát csak azért nem fogok vásárolni mert annyi pénzért Koreait is kapok és az már bizonyított, meg ez a Renault háttér engem nyugtalanít, na! Bár ha 7 személyes kocsi kéne akkor a Logan tuti befutó ennyi pénzből...

specko 2007.07.20. 10:08:28

maszületett:
Lehet, hogy nagymenősködésről is van szó, de ha 760e-ért jobb autót (extrák, kinézet) kapsz mint 3misiért, és nincs kidobnivaló 3 misid, akkor melyiket választod?

maszületett 2007.07.20. 10:32:25

specko!

Én abban nem hiszek, hogy egy autó aminek az ára 760.000 huf, az jobb volna mint egy autó aminek az ára 3.7 M. Pedig ezt írod, hogy ennyiért jobbat veszel. Ha most igazad volna, akkor szólni kellene a Daciának, hogy az új(!) MCV reális ára 750.000 Huf környékén van, mert 760.000 ért már "jobb autót" kapni a piacon.

Szóval szerintem hagyni kellene ezt az újautó vs. használtautó vitát, mert értelmetlen. A Logan MCV-nek az új(!) ára a 3.7 M, ha mindenképpen fordokkal kell összehasonlítani, akkor jöjjenek a hétszemélyes ÚJ(!)Fordok árai, és győzzetek meg...

rognork 2007.07.20. 10:33:37

omm az a baj, h időnként nem lehet kikerülni. tegnap akkorát koppant a villamossínen a jobb elsőm bal kanyarban, hogy aszittem ladásan kikönyököl a kerék. viszont suzukiba csak 9k egy lengőkar. persze ha helikopterem lenne akkor nem lenne gond...

Secnir 2007.07.20. 10:49:37

Első autóm 99-ben egy VW Santana 1.6 classic ára 340.000 motorgenerál 160.000, 6.5 átlag. tágas, nagy ótó volt. totálkárra törve.
Második 2003 telén egy 12 éves Ford Sierra volt. mált időben 6 hónapig bírtuk egymást. NEM NEM SOHA
Harmadik D. Matiz '99-es (2004-ben vásárolva) 1.3m-ért. jól gyorsult, aztán 2006-ban (kb 80e kmnél) havi 1 liter olaj + 9-10 literes átlagfogyasztás. Szomorú búcsú tőle és a neppertől.
Következő 2001-es VW polo classic1.4. 1.4m ért volt tavaly tavasszal. rendszeres motorhibajelzés, kuplungcsere, váltócsere, jó (sok) fogyasztás.
Most egy egy VW golfom van '91-es, 200.00 volt az ára. ráköltöttem új féltengely kerékcsapágy +40.000. Most van egy jó ótóm.
tapasztalat? az az érzésem, hogy a (nagyon) használt autókkal jobban járok. Én a Santanat sírom vissza nagyon. Méretre mint az audi80 vagy 100, megvéd , van benne anyag, csak a klíma hiánycikk belőle. Most a golffal egyelőre ki vagyok békülve, aztán majd meglátjuk.
Cimborámnak volt (sorrendben)
Barkas- Zsuk- Lada samara- Vw golf-D. Kalos- Honda Civic- Seat altea XL. Ő a golfot sírja vissza.
Én is megnéztem az MCV-t egy hete, hmm. ronda, de a funkciónak megfelel és ez a lényeg, nem pedig az, hogy milyen színű-szagó emberek gyártották. Lehet hogy ő lesz a következő...

akos696 2007.07.20. 11:03:11

Ha már japán: Haverom vett egy Mazda 6 os kombit 2004 est, full extrásat (bőr, 140le dízel), 4,2 ért. Elég ütős kis gép.

Egyébként a 94' es e36 316i compactomra 4 év és 75e km használat alatt kb 150e ft ot költöttem(olaj-,és szűrőcserék, fékbetét, két első lengéscsill., talpas, tolatólámpakapcsoló+majd most szíjjak, hátsó toronyszilent.). Az is igaz, h egygazdás volt 60e kmrel, törésmentesen. Szóval szerintem ki lehet fogni....

zoli 2007.07.20. 11:32:38

33 éves vagyok 3 gyerekkel nincs oldalra fésült hajam,berlingom van 16\\\"-os alufelnivel mélynyomóval 47000 km padlógázon hiba nélkül,egy két agyoniskolázott érdekesen képzeli el azt ha valakinek gyereke van,a sportos autohoz sofőr is kell egy hondás se jött még utánam kanyarba,persze utána megelőznek sértődött arcal.a daciaval is lehet pörkölni egy komolyabb garnitúra kerékkel ha nem ül bent a család ,úgy,hogy apukák vegyétek nyugodtan!

Zolo 2007.07.20. 11:55:49

A hárommilliós sportautó az Opel Manta - Ford Capris műsorban hangzott el, valami \"német sportkocsik\" lehett a címe. Winkler pajtással nem sok dologban értek egyet általában, de abban mindenképpen, hogy egy normális autóért ökörség 2milliónál többet adni. Abból kijön egy egészséges kisautó, terepjáró, családi autó akár még 1 diszkrétebb, de nem széthajtott könnyebb sportkocsi is (nem, nem Porscheról és Ferrariról beszélek). Lehet hogy nem új, de attól nem rosszabb semmivel. Nem tart még ott ez az ország, hogy mindenki megengedhetné magának az új autót. 10éves hitelre. Perszeee! De abban mi a jó?
A régebbi autók tartósságát valóban visszasírom én is, akkor még hosszútávra terveztek, fantáziával, kreatívitással. Ma már csak átrajzolnak egy konkurens modellt egy kicsit, megy rá a nagy embléma és szia. Meg van kötve a tervezők keze a sok előírás miatt... Anno én is egy 2,3-as Sierrán kezdtem, szerettem a jó öreg olajkályhát, 350000km taxiüzemmódban volt benne előtte, motorgenerál és ment, mint a huzat. 8-) Szerintem ma is vígan rója valahol a kilómétereket. 8-)))

AP (törölt) 2007.07.20. 11:56:56

mondjuk az egy vicc, hogy berlingóval lekanyarodod a hondákat.. ezt te se gondolod komolyan :)
azok, akik nem bírtak utánad menni, vagy beszarik voltak, vagy bénák, vagy nem volt kedvük egy kisteherrel "versenyezni", vagy éppen orális szexben részesültek, vagy nemtudom..

bratyesz 2007.07.20. 12:08:34

Na fejezzük be a francia autók fikázását!
A családomban hat éve csak (jelenleg is kettő, egy Citroen ami '93-as és egy Renault) francia van autó és korábban is volt már nem is egy. Egyikkel sem volt komolyabb probléma. Nem hinném, hogy bármely más autómárkánál nincsenek problémák.

Dákesz 2007.07.20. 12:09:03

Zolo: "egy normális autóért ökörség 2milliónál többet adni. Abból kijön egy egészséges kisautó, terepjáró, családi autó akár még 1 diszkrétebb, de nem széthajtott könnyebb sportkocsi is" - én azért a terepjárót és a sportautót kivenném a felsorolásból, ha a normális jelzővel meg a 2mft együtt használom. A 3 feltételből nem lehet mind a 3 igaz, legfeljebb 2. Vagy attól függ mit értünk sport kocsi vagy terepjáró alatt...

stinger 2007.07.20. 12:11:28

szerintem nem biztos, hogy viccel a kollega... tortent mar velem is olyan, hogy en nem mertem a 2.5TD-vel belemenni olyan elozesbe, amibe mogullem a koma belement puttonyos autoval 2 autot elozve es lass csodat, megcsinalta, igaz csucskosen... csak azt nem tudom, hogy ha csattant volna, mi marad volna meg az emberbol, ...haza is kell erni, es nem csak nekunk, autostarsainknak is ... aki meg birkan vezet, az birkan vezet, nem tudsz vele mit csinalni

Secnir 2007.07.20. 12:20:35

Ó és amit nem mondtam: én egy új Dacia MCV és egy használt Tata telcoline között vívódom.

tistedur 2007.07.20. 12:23:37

az új dacia inkább..nekem a tata autókról csak szőőőőrnyű emlékek jutnak az eszembe:pedig nem is vezettem,csak utaztam..

Secnir 2007.07.20. 12:27:15

na végre valaki, akinek vanna élményei róla. melyikben utaztál?

tistedur 2007.07.20. 12:31:21

a tata terepjárójához volt szerencsém 2000-ben:17 méteres volt a fordulóköre és állandó volt benne a por..lehet,hogy nem én vagyok a te embered,de ezek után minden autójuktól elment a kedvem..

Secnir 2007.07.20. 12:54:14

melyikhez? telocline cab, safari, etc.

Zolo 2007.07.20. 13:01:46

Dákesz, terepjárókat már simán lehet kapni két milláért, normális állapotúakat. Lásd Toyota Landcruiser, Mitsubishi Pajero, sportkocsi alatt - mint írtam is - természetesen nem egy Ferrrarit értek, de egy szép Mazda Mx5-öst simán be lehet újítani ennyiből kintről.8-)

zoli 2007.07.20. 13:15:20

még nem láttál vezetni az örs környékén hírhedt vagyok, a hondát csak példaként mondtam,volt sok más is, a80% nem tud vezetni főleg a kölyök gólyák,azért van ennyi törött honda ami egyébként egy jó auto,gondolom nem vezettél még berligot egyik ismerősöm szlalomversenyt nyert vele, amióta az eszemet tudom autokkal foglalkozom,most is egy szervízt vezetek.

Valki a tanyárúl · http://www.kuruc.info 2007.07.20. 13:51:19

Szasztok!
Csak még egy adalék a használt/új autó vitához.
Azt mindenki elfelejti hogy pl átlagban egy új autó 4 éves korára az új értékének 45-60% elveszti.(alacsony inflációt nézve; devizahitelnél az sem számít; ami a legtöbb) És manapság igen sok ember veszi 10 évre hitelre az autót, beszámíttatná egy másik újba, de se nem fizette ki az autó felét, sem az egész kamatot, úgyhogy még ő tartozik ha leadja az autóját.
Itt vidéken falun ezért vagyunk jól el tizenéves III diesel passatokkal; meg a huszonéves II passatokkal; amit ráadásul egy tanyasi öreg autószerelő mester is hozzá mer kezdeni!

AP (törölt) 2007.07.20. 14:00:27

zoli a felsorolásban bennevolt az is, hogy beszari aki a hondákat vezette..
én elhiszem hogy úgy odakened szegény berlingonak hogy majd szétesik, de ahhoz, hogy lehagyj vele egy akármilyen hondát, ahhoz a hondásnak nem szabad kennie. na.:)

Atka 2007.07.20. 14:05:41

Nna! Okoskodom bocs! Lehet hogy teljesen triviális de leírom. Akár új akár használt kocsit vesztek, nézzetek utána, hogy a gyártási ciklus hányadik évében készült a verda! Persze sok kivétel is van, de az a tapasztalatom, hogy annál megbizhatóbb a technológia, minnél régebben gyártják már. A gyártók rendre tesztelik a már piacra dobott modelleket is, és figyelik a szervízek visszajelzésit, médiavisszhangot, baleseti statisztikát. Csiszolgatnak, visszahívnak, faceliftelnek. Az új Dacia-ban, Skodában az a jó, hogy régebbi, kipróbált, esetleg már levetett megoldásokat, sokszázezerszám legyártott alkatrészeket örökölnek az anyakonszernektől. Ezek az autók nem az innovatív megoldásokról hiresek, és a vevőkör sem igényli ezeket. Egy VW-t Renault-t ciki lenne manapság ezekkel piacra dobni, illetve nem lenne mit fennhangon hírdetni róluk, nem keltenének figyelmet. Meg lehet figyelni, hogy a felgyorsult fejlesztési ciklus, a jelenlegi piaci verseny diktálta folyamatos újitás-, fejlesztéskényszer jelentősen háttérbeszorította a megbízhatóság szempontját még patinás, híresen megbízható gyártók esetében is. Sztem jó példa az aktuális Merci E-osztály, ami fantasztikus kocsi, de sokan szívnak vele, mert nagyon lassan érik be a technológia úgy, hogy azt le is tudják gyártani tisztességgel. Gondoljunk vissza azokra az időkre, amikor a W-124-es E-merdzsóhoz feláras extra volt a jobb oldali tükör, meg az ötsebességes váltő (persze az alapmotorhoz (meg a 2.3-ashoz is asszem), ami porlasztós volt és kétezer köbcentiből jó 100 ló körül hozott ki. Döbbenet hogy milyen masszív járgányok voltak azok, nem kevés még most is rendesen jó állapotban van. Akkoriban a német gyártók általában kullogtak innováció terén a japánok mögött. Sztem, akit nem izgat a presztízs, és a dögösség, viszont fontos, hogy keveset szívjon nyugodtan vegyen Logant, Skodát. Ezeknél kevésbé fontos (de meggondolandó) a kivárás, hogy már kb. három éve gyártásban legyen, mert régi technikák sora van bennük. Bár az új Oktavia (már nem új) sorra megkapott egy pár friss dolgot (golf V platform, Tfsi 200 lovas motor az RS-ben stb). Egyéb márkáknál javaslom, hogy új esetében legyünk türelmesek. Tapasztalatom szerint megéri. Használt autónál is nézzünk utána. Aki türelmetlen az meg legyen szerencsés, mert erre van leginkább szüksége mkindenkinek, aki autót szeretne. Ja és pár évig vígasztalja a garancia.

Dákesz 2007.07.20. 14:22:13

Zolo, ezzel vitatkoznék veled, hogy : "terepjárókat már simán lehet kapni két milláért, normális állapotúakat." Lerántottam a www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1364747&command=ugras&screenwidth=1280 listát és ez az egy volt ami egyáltalán 2-vel kezdődött. És te bevállalnál egy 267.500 + "megamennyimégbennevan" autót?! Ha meg külfödről hozod akkor meg regadó meg mittudoménmi. Ha lenne normális SUV vagy terepjáró 2mft körül, sokkal többen vennének, köztük én is különösen ide a balkáni utakra. Az MX5 meg sztm nem sportkocsi, hanem legfeljebb "élmény autó", bár ez tényleg megítélés kérdése.

Zolo 2007.07.20. 14:23:36

Fiat 500-as, 500000km garancia...
8-))))))))))))))))))))))))))))

Rf 2007.07.20. 14:35:55

Én ebben a témában tényleg csak azt az egyet nem értem, hogy manapság minek kell 2 gyerekhez 7 személyes autó... mi hárman vagyunk testvérek, és mindig elfért a család (rengeteget mentünk kirándulni, nyaralni, sokszor sátorral is), pedig a kocsik sorban a következők voltak: 353W Wartburg, Skoda 105S, végül Mitsubishi Tredia (Kb. Astra méretű lépcsőshátú cucc)
És hogy a használtautó szívás lenne... hát jól kell választani... nekünk sose volt új, de nagyrészt pozitívak a tapasztalatok: Warnyú, Skoda: olcsó, igénytelen, sose hagyott ott minket sehol, Misubishi egy igazi csoda, 23 éves korában ment a bontóba, 10 volt már amikor megvettük is (húgyér fingér adták), költeni szinte alig kellett rá, karbantartva meg sose volt, mert apám igazából tojt rá. Én meg 3 éve vettem egy F Astrát (most 15 éves), eddig szervízre költöttem össz. cirka 40000 Ft-ot tokkal vonóval. Előtte volt kocka Ibizám az volt a családban az egyetlen kocsi amivel szívás volt, azelőtt meg nálam is Skoda 105 amit 45000-ért vettem és 2 évig kiszolgált, utána ment a bontóba, közben nemigen költöttem rá.

zoli 2007.07.20. 14:39:52

anyádnakpalánkot,végre érted mire gondoltam,olyanok beszélnek vezetési élményről akiknél ez csak a kanyarig tart,nem vagyok ámokfutó olyan helyen szoktam "csapatni" ahol nem nyírnék ki senkit,az örs"környéke meg a nyikorgos good year miatt"hírhedt". arra akartam célozni,hogy az autótesztekben a vezetési élményt már lassan a csuklós busztól is elvárják sőt elsődleges szempont,a vészhelyzetek megoldása általában nem az autón mulik bár az esp azért segít.

holadna 2007.07.20. 14:42:15

Nos, nekem eddig mindig csak használt autóm volt, de az hogy nem igen költünk rá már önmagában vicc. A családban volt Fiat Uno, W124 Merci, VW Jetta II, Golf I-II, Ford Escort, Mondeo, de hogy nem igen költünk rá, hát? Persze a családunk nem ért hozzá hiszen csak két autószerelő + gépészek használják az autókat. :-)))

Zolo 2007.07.20. 16:11:13

Dákesz, számodra mi a sportkocsi? Mi a lényege? Az élményautó nem sportkocsi?
8-)))

AP (törölt) 2007.07.20. 16:22:50

Ne hülyéskedj zoli, értelek..
Nekem a vezetési élmény a kanyarban kezdődik..:)
És nem azt jelenti, hogy hűt a klíma, meg jól szól a zene. Csak én ilyenkor a hegyekbe járok fel, és ott kenem. Éjszaka..
Amíg nem jön nekem, addig tőlem a ház előtt is jaszkarizhat mindenki, nehogy elkezdj magyarázkodni. Én maximálisan amellett vagyok, hogy tanuljon meg mindenki úgy vezetni, hogy akkor se álljon meg a tudomány, ha esetleg meg találna csúszni.

RedRiot 2007.07.20. 18:35:24

Nem vagyok sznob, de szerintem új Dákót több okból nem érdemes venni.

Legjobb vétel szerintem egy kevés kilométeres 2-4éves autó.Már jelentősen olcsóbb az újtól, de még ilyen korúban még jóeséllyel lehet megkímélt autót találni.

Dacia: szerintem még a Dacia tulajok 90%-a is szarul érzi magát kicsit az autójában. Azért csak rányom az emberre egy alap negatív hangulatot a Dacia logo a kormányon és az egy darabból fröccsöntött belső. Hiába ismételgetném mint egy mantrát hogy "nem is ronda, nem is gagyi, keveset fogyaszt, ennyipénzér más újat nem kaptam volna"- csak szarul érezném magam benne! Ha nem is mindig, de néha, és ennyi pénzért már lehet sok minden mást is választani!

Az én ajánlatom:

www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1245476&command=ugras&screenwidth=1280

A Hyundai jó minőségű,megbízható kocsikat gyárt, az utóbbi években nagyon sokat javult a márka. (Olvasson pár népítéletet aki nem hiszi!) Inkább egy bizonyított koreai márka, mint egy román lutri. A Matrix ha nem is 7 személyes, de öt ember nagyon kényelmesen elfér benne csomagostól, és létezik dízelváltozatban is.

A belinkelt autó úgy másfél millával olcsóbb az új Logantól. Én csak akkor választanám a Dákót, ha minden nap kihasználnám a hét ülést!

A maradék másfél millából még jutna egy 3-4 éves Hyundai Get-re is pénz az asszonynak! :)

maszületett 2007.07.20. 20:31:57

Redriot!

Akit zavar a DACIA felirat akocsi elején, az nem vesz DACIAT. Ebből kifolyólag egyik DACIA tulaj sem érzi rosszul magát a kocsijában. Próbáltam egyszerűen fogalmazni, remélem sikerül megértened amit írtam...

üdvözlettel

1 Loganos

u.i Előző kommentekben volt róla, szó, hogy valakinek a kollégáj eladta végül a Loganját, mert cikizték a kollgák miatta és elkezdte szégyellni magát. Na, ha ilyen van, akkor a kollégái is szégyelhetik magukat, őt meg csak sajnálni tudom, hogy nem magának vesz autót, hanem a kollégáinak.
Gyanítom, hogy a legmagasabb iskolai végzettség közöttük a középiskola 2. osztálya... max.

wejni 2007.07.20. 20:44:26

Sziasztok!
Az a helyzet hogy eddig csak német autóim voltak alsó közép és felső kategória, ez alapján azt kell mondjan a paasát a világ legjobb autója de csak ha újan, vagy a faterodtól veszed meg egyébként lutri.
Az opel még a szívem csücske, most is az van , de sajnos már az sem az a minőség mint az ára
Ez a logan hát nem tudom nem szép nem márkás de praktikus és jó én sem hallottam komoly gondokról még ha feszítik is, az 1.5 dci meg nem rossz motor, szóval két gyerekkel, ütni, vágni szerintem jó vétel, de egyenlőre én sem tudom rászánni magam.

pimi 2007.07.20. 21:02:54

Szerintem egy kozel alapfelszereltsegu ,gazdasagosan fenntarthato, esszeru reszletre vett Dacia(vagy hasonlo) lehet a "szegeny ember" autoja.A "fullos" Dacia olyan mint a gumicsizma cilinderrel(talan meg emlekszik valaki 1 regi AUTO 2 cikk cime volt).Na de aki 2 millaert vesz hasznaltat az ne menozzon az elott akinek 2 millas Daciaja van.Meg ,hogy sznobizmus! Teccene 10 millas AUDI vagy BMW roadstert venni!Akkor igen!:-)

MONGOOSE 2007.07.20. 21:30:12

Sziasztok!Ennyi hozzászólást én még nem láttam egy ily lehordott autó miatt!
Szerintem mindenki nézzen a saját autójára,és tegye fel a kezét akinek olyan autója van amire mindig is vágyott!
Hm...Nem sok kezet látok!
Miért? Talán azért mert az eladások használt autónál döntően 1-2 milla között,újnál pedig 2,5-4milla körül alakulnak.
Legyetek magatokhoz őszinték!
Ennyi pénzért nem lehet x5-öt venni!
Akkor meg miért nem lehet megérteni hogy a Dacia is lehet valakinek jó autó!
Tapasztalatból mondom hogy egy átlag családnak hosszú távon(6-10 év)a legjobb választás egy Új autó!
Ha kétévente autót cserélsz ne vegyél újat!-tehát biztos nem lesz Daciád! De ha szereted a kiszámítható dolgokat akkor jó választás egy akármilyen új autó(márkától függetlenül)!!!
Aki két évesen lecserél egy autót az meg ne sírjon hogy értékvesztés meg egyebek!
Aki sír, attól el kell venni!
Más: a Dacia Logan MCV induló ára 2,349,000,-ft
Nem hallom! Milyen és mekkora Új autót veszel eggyi pénzért?
JA HOGY CSAK DACIÁT! AKKOR MEG MIRŐL BESZÉLÜNK?
A Dacia nem a használt bömbi ellenfele!Csak szegény népwagen tulaj akarja a kissebségi komplexumát levetkőzni a Dacia fikázásával!Azt tudom hogy az alap Loganben nem sok minden van de mivel van több ennyi pénzért bármelyik új autóban!
Az újautó vétel hosszútávú döntés!
De a hosszútávú dolgok a legkifizetődőbbek!
Más .Fenntartási költségek:
Márkaszervíz tulajdonos mondta "Hogyha a Dacia szervizeléséből kell megélnünk becsukhatjuk a boltot!" Ennyit a megbízhatóságról!Persze ellenpéldát mindenki tud mondani(ismerősömtől hallottam,szomszéd rokana öccse járt úgy,mondták a rádióban,régen volt Daciánk az is szar volt,romániában szellemi fogyatékos mindenki stb...)
NEKÜNK BIZONYÍTÉK KELL NEM IGÉRET!!!
JA HOGY AKÁR 5 ÉV GARANCIA? BIZTOS A RENAULTNÁL HŰLYÉK VANNAK HOGY EGY ROMÁN AUTÓRA ADNAK ILYET! (PERSZE X Y PRESZTIZSMÁRKA AD KÉT ÉV GARANCIÁT! JA A GARANCIA ÚGY IS CsAK ÁTBASZÁS!
BOCS HA VALAKIT MEGBÁNTOTTAM DE HŐGUTÁT KAPTAM!
SZERINTEM ELŐBB UTÓBB MEGFOGJÁTOK ÉRTENI:
NEM VAGYOK HÜLYE VETTEM!!!

Sanya 2007.07.20. 21:31:29

Szia MASZÜLETETT!
Én írtam a kollégámról.
A figyelmedet az elkerülte, hogy állandóan baja is volt az autójának.
Szakmánk miatt évente sokat autózunk, ezért a megbízhatóság alapfeltétel egy autó vásárlásánál. Van más gond is. Az emberek sznobok. Sokkal hamarabb fizetnek ki egy soknullás végződésű munkadíjat azoknak a szerelőknek, akik egy "AUTÓVAL" jelennek meg. Mert látják, hogy komoly szakemberrel van dolguk. Olyannal, aki nem csak hulladékot tud megvásárolni. Ismerős a képlet. Jó autó - jó szakember, rossz autó - rossz szakember. Így vélik.
Volt olyan majom, aki a kollégát be sem engedte a kapun, mert egy öreg, szakadt régi Suzukival ment dolgozni.
Szerény véleményem szerint is a német és a japán autók az "AUTÓK".
Nem véletlen, hogy használtként is ezek tartják leginkább az értéküket.
Szia TILDY!
Az emberek nem csak rosszindulatból, hanem poénkodásból is cukkolják egymást. És ha tudják azt, hogy valaki lazán megvásárolhatna pl egy új Tourant, de smucigoskodásból Daciát vesz, amivel csak baja van, akkor jön a poénkodás.....
És nincs okom szégyellni magam érte. A kollégámnak pár napra az én feleségem Mondeóját adtuk kölcsön az autókeresgéléshez. Bele is szeretett. Mondeót vett. 1.8 TD-t. Azóta áldja azt a percet, amikor látóterébe került ez a modell, mert csak szuperlatívuszokban képes emlegetni.
Tény, a feleségem is jobban szereti a Mondeóját, mint az új VW Caddy-met.
Üdv.

gnme 2007.07.20. 21:39:32

Hátt.. így most a FIAT fosgané egyik "szegény az eklézsia" szervízének vezetőjeként azt mondom: találtál egy autót vazze.

Örülj neki és el ne add!

MONGOOSE 2007.07.20. 22:00:51

Nagyo sok autót be lehet még linkelni, de legalább egyet szeretnék látni ami:új,garanciális,5000 ft a cascója,olyan színű amilyet akarok,olyan motor van benne ami nekem jó stb...
Ja és 2,349e ft!

Sanya 2007.07.20. 22:29:18

Szia GNME!
Az őszinte véleményér kár megsértődni. :)
Örülj annak, hogy vannak olyanok, akik az olasz autókért rajonganak.
Csak kevesen… :P (a Ferrárit kár említeni, az nem az átlagember tucatautója)
Tudod, kinek a pap, kinek a papné.
Üdv.

Sanya 2007.07.20. 22:34:03

Szia MONGOOSE!
Nem látunk a fejedbe, így nem tudhatjuk, hogy mire vágysz TE!
De ha a Loganra, akkor szaladj, vegyed, használd. S viseld........, oszt ne lepődj meg a reakciókon. :)
Üdv.

Bagoly 2007.07.20. 22:52:51

Szerintem a Logan szemböl egszerűen ronda, hátulról elmegy, sőt még oldalról is elfogadható. De én újat tuti nem vennék , két év alatt nézd meg mit buknak a hasonló kategóriás fabiák, thaliák. A felét érik és gyengén felszereltek. Új autót az vegyen aki lusta egy jó állapotú használtat keresni (az öreg autóbeszámítós taták). Én is sokat gondolkodtam és egy Zafirát vettem 3,5 évesen bő két éve. Fullos elegance felszereltség (1,8 125 Le), az akkori ára 2,6 milka volt azóta semmi bajom vele. 30 ezret mentem vele. És még most is kb 2,2 milka körül ilyen állapotban és felszereltséggel el lehet adni. Ez is 7 személyes ám, és néz is ki valahogy! Erre senki se mondta hogy csúnya. Praktikus kocsi csak kicsit sivár a belseje. Igaz ezek új ára is 5 milla körül volt, de én majd max 50 éves koromban veszek egy új autót mondván "ez lesz az utolsó". Na egyszóval inkább egy fullos 3-4 éves Zafira mint egy új kopasz Logan, és az áruk kb ugyanannyi. Szerintem a legtöbben 3-4-5 évente cserélünk autót (20-40 év közt)és nagyon is számít, hogy addig mibe ülsz (kinézet, biztonság, motor, felszereltség) meg mennyit buksz rajta. Na ha valakinek tényleg teccik akkor is min két év múlva vegye meg minimum egy millával olcsóbban. Addigra úgyis kiszeretsz belőle mert annyi lesz mint a nyüh!

pimi 2007.07.20. 22:58:26

Megmondom oszinten engem nem lep meg a sok komment (en meg pl.eletemben nem irtam ennyit autorol) ugyanis lassan,de biztosan ,romanellenes ,nemzetisegi kerdest is csinalunk egy szar autobol.Ha a Dacia marokkoi lenne akkor a faxomat se erdekelne.Olcso ,hasznalhato oszt jovan.Az nem az auto hibaja ,hogy a roman az szitokszo 1000eves tortenelmi hazankban,(csak lasd a cikk cimet)de a nyugateuropaiak szemevel a ket orszag(Mo es ro) presztizse kozotti kulonbseg olyan mintha a Tata versenyezne a Daciaval vagy forditva.Egyebkent ma az angol lapok azzal foglalkoztak,hogy egy indiai ceg meg akarja venni a a Jaguart , a (doglodo)Lotust meg mar evek ota a malajziai Proton birtokolja.Ezek eleg patinas markak? (a faxom se irja nagybetuvel az r-t):-)

MONGOOSE 2007.07.20. 23:04:49

SANYA! ÉN SOHA NEM CSINÁLOK SEMMIT MÁS VÉLEMÉNYE ALAPJÁN.
A TANÁCSOT MEGHALLGATOM ,AZ ÉSZÉRVEKET ELFOGADOM A MÁS HÜLYESÉGE MEG NEM ÉRDEKEL!
Hidd el én sem Loganra vágyok de az én helyzetemet én tudom, és eldöntöm mi a jó nekem :Még nincs Loganom de nem zárkózok el tőle, persze mástól sem,pedig volt CARISMÁM ,ASTRÁM ,LANCEREM,
SKODÁM STB!

mondeo 2007.07.21. 00:33:20

Dacia LÓGANÉ! Benne van a nevében! :)
Megnézném 320 000 km után.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.07.21. 06:39:53

Kurva érdekes ,hogy ha vesz valaki egy új autót 10 év hitelre,kollégák,barátok,ismerősök sógorok,szomszéd ismerősének keresztlánya is azt tanácsolja,hogy cserélje le max 3 éves korában mert egyébként sokat fog bukni. Hát ez nem így működik. Pont az első három évben bukik az ember a legtöbbet az autóján,aztán mikor kinézi magának az újat nagyon-nagyon bután néz mikor az EUROTAX kidob egy olyan árat ami 1-1,5 milával kevesebb mint amennyit kifizet érte. Tehát én azt mondom,hogy használtat érdemes venni,főleg olyat amiről tudni lehet,hogy nem gyilkolták,egyszerű családi verda volt. Bátran állíthatom,hogy hibátlan használtautó NINCS. Egyszerűen minden kocsin van valami hiba. Ezért HASZNÁLTAUTÓ! A hitellel kurvára le lehet húzni mindenkit aki nem lát bele a dolgokba. Mo-n hajlamos mindenki 1-2 kategóriával nagyobb autót venni mint amit megengedhet magának. A bank meg nem fog ám szarozni urak! 3 hónap alatt felbasz a BAR listára aztán a kurva életbe se kapsz hitelt se lakásra se autóra. Ezt érdemes figyelembe venni. Minl jobban ismeri az ember a hiteleket annál jobban ragaszkodik a kp-s vásárláshoz. Ja,hogy nincs rá elég kess? Akkor tessék olcsóbbat választani...

licsa 2007.07.21. 07:08:49

Úgy látszik itt mindenki szakértő autó témában...ennyi baromságot még nem olvastam egy helyen. Hogy lehet egy új autót a használthoz, Daciát (pl.) a BMW-hez mérni. Aki nem vette még észre, annak elárulom: EZEK KÜLÖN KATEGÓRIÁK!
Azok közül akik NEM-et mondanak a Logan-ra, hányan ültek már benne, hányan vezették? Ha pedig (eleve) nem tetszik valami, akkor miért foglalkozom vele. Autót eddig még mindig magamnak (nem a szomszédnak, nem a kollégáknak, nem a rokonságnak) vettem. Ami NEKEM tetszik az jöhet, a többiek véleményét pedig lesz.rom. Majd ha bejön a lottó (az eszem pedig elmegy), akkor veszek ajándék autókat. Majd akkor megkérdezem a "megcélzott" személy véleményét. Érdekelne, hogy aki a kollégák (stb.) véleménye alapján nem mer Daciát venni, az hogy választott társat (feleséget, férjet, barátnőt, barátot) magának. (Ha nem modell, vagy filmsztár a feleségem, akkor ne menjek vele az utcára? Vagy inkább válasszak ebből a két kategóriából egy húsz évvel öregebb, használtat?) Az izlésemet, az érzelmeimet nem a kollégák befolyásolják, az van és kész.

U.i.: Egyébként Daciám van és jól érzem benne magam. Mielőtt környezetem tudomást szerzett volna arról, hogy Logant veszek, már tudtam, hogy kik azok akik hülyének fognak nézni, és kik azok akik szerint jó döntést hoztam. Az előző csoport az én értékítéletem szerint inkább negatív (pl. külsőség mindenek felett, emberi kapcsolatok: nulla), az utóbbi inkább pozitív jegyekkel rendelkező csoport. Néhány kivétellel feltevésem beigazolódott.

MONGOOSE 2007.07.21. 08:15:27

Jóreggelt mindenkinek!
Örömmel látom hogy az éjszakát nem a Dacia kérdéssel töltöttétek!
Mondeo:spanyolban a Pajero fa..verőt jelent ezért ott az autót Monteró néven forgalmazzák,de láttak már olyat amin Pajero felirat van és szerintem ez senkit nem izgat(hanem az hogy ki nyeri jővőre a dakart)
Ha a Dacia Logan Nissan Aprio,Renault xy lenne akkor az lenne a baj hogy románok rakják össze(persze marokkóban,braziliában,indiában,pakisztánba,oroszországban mert ott is vannak románok).
Viccet féretéve nagyon sok embernek nem a Dacia a baja,hanem az hogy lehet kevés pénzért nagy és új autót venni,neki meg egy használ valamilye van ugyan ennyiért 320,000 km-rel ami sokkal biztonságosabb,mert k..va nagy. Az hogy egy 8-10 éves Ford szarrá van rohadva az nem baj mert ingyen karosszériázok,festetek meg el se kell vinni műszakira csak a forgalmit mert kemények vagyunk,és a rohadt autó biztonságosabb mint az új!
Ja a Renultnál nem tudják hogy mi az a töréstesz,csak véletlen öt csillagos a legtöbb autó.Persze tudom hogy a Dacia csak 3,de ti már rengeteget láttatok szarrá törve amiben meghalt a román család!
Feljött a Lada minőség!
Mennyivel jobb állapotú egy 20 éves Lada mint egy 20 éves Dacia?
Szerintem hadjuk ezt a témát!Inkább azt nézzük hogy ma hány új Ladát és Daciát adnak el!Pedig ha jól emlékszem láttunk egy pár új tervezésű Ladát!Lehet azt is fikázni de kiváncsi vagyok hányan vezetek ilyen autót!
Persze mindenki hülye aki Daciát vesz.
Ja és saját szememmel láttam 2,5 éves dákóban 190.000 km-t,tudom elnéztem egy nullát!
És tudod mi a vicc? 48,000 km-esnek adták el két hónapja ! Persze minden Móndeóban hiteles a 320,000 km.
Linkesek!Szeretnék egy olyan autó linket látni ami :új,garanciális,5000 ft a cascója,olyan színű amilyet akarok,olyan motor van benne ami nekem jó,190 centimmel öten elférünk stb...
Ja és 2,349e ft!

AP (törölt) 2007.07.21. 10:16:03

Annyira vicces, ahogy a dácsiatulajok felhúzzák magukat az írásokon..
:)

AP (törölt) 2007.07.21. 10:20:31

Feljött a lada, mert felhoztam.. Ár/élmény arányban verhetetlen, alkatrészárban verhetetlen, ráadásul az enyém tökéletes. 20 éves korára.. Na innentől pont leszarom, hogy milyen román műanyagcsodát lehet venni 12x annyi pénzért.:)
(igaz, abban huszonöten elférnek kalapban, tudom)

AP (törölt) 2007.07.21. 10:21:24

Ja, és nem "hadjuk", hanem hagyjuk, kedves tanulatlan barátom.

Dákesz 2007.07.21. 11:07:53

Zolo:"Dákesz, számodra mi a sportkocsi? Mi a lényege? Az élményautó nem sportkocsi?
8-)))" -Nem, mert ennyi erővel a VW Buggy lehet hogy nagyobb élménnyel kecsegtet, és mégsem sportkocsi.Nem aljazom am MX5 kategóriát,mert legenda és tényleg nagyon jó autó. De a sportautó lényege a nevében van. Minden sportkocsi nyújthat élményt, de nem minden élményautó sport is egyben. Egy 160le-s kabrió nem sport szerintem, legfeljebb sportos.Ennyi erővel egy erősebb diesel BMW compakt is lehetne sportkocsi... de ez csak az én véleményem.

licsa 2007.07.21. 11:09:29

Úgy látszik a magyar ember bármely témában képes a politika szintjére süllyedni, és a másik torkának esni mert nem osztja az Ő (szent) véleményét.

bagoly 2007.07.21. 11:22:04

Látom a sok dákós vérbe forgó szemét! Maguk se merik bevallani, hogy ronda. Az lehet hogy praktikus, de hitelre egy ilyet, aztán a végére 3,5 milió az ára, mire kifizeted. Az lesz mint a Thaliákkal, az veszi aki fél használtat venni (pl. anyósomék de ők már 60-on túl vannak és nekik tényleg ez az utolsó azt megértem),de megjegyzem az első szériák ára már egy milla fölött mozog nemsokkal. Ne mondja senki, hogy ezt az autót húsz évre veszi! Az hazudik! És ha eladod, mer úgy is eladod egyszer olyan sokkal kell megpótolni, hogy rossz rágondolni. És az mit fog venni? Na mit? Vagy újbol dákót vagy occsó suzukit, skodát megint hitelből ha a bank addig vissza nem veszi, mer van ám olyan bőven! Azzal nincs baj hogy mindenki egy kicsit jobbat szeretne vagy újat, de baszki ne hitelből! Arra is kell gondolni sajnos hogy a talicskát egyszer el is kell adni! Tényleg az vegye akinek nincs semmi műszaki és szép érzéke. Nem is azzal van baj hogy dacia ,csak a sok kisember elhisz mindent és szerintem még ennyi is sok érete! Ha az új ára kettő alatt lenne akkor megértem, hogy sokan veszik, de egy klíma meg egy -két plussz oszt három millió azért az sokkk! Csak arra jutok, hogy inkább egy használt családi kombi vagy egyterű! De mindegy, mert mindenki a saját autóját dícséri úgy is! Ez ez én véleményem és nem az autóval van bajom, hanem ahogy azt az emberek elvakultan megveszik!

lechó 2007.07.21. 11:38:55

jaj, csak a rönyó öt csillagot nee...
egyébként meg pont arról van szó, hogy ugyanennyi pénzért (2,38M) egy kis utána járással igenis lehet venni nem túl öreg, jó állapotú, színvonalasabb AUTÓT, ment ez, ezt kéne megérteni végre tépont nagyérdemű!
Ja és még valami: ugye azt mondják hogy az ember hosszútávra vesz új autót, mer úgy éri meg, amivel maximálisan egyetértek, és pont ezért nem venném meg, mert nehogy már 5-6 évig keljen néznem azt a rusnyaságot, úgy kívülről, mint belülről!!!

licsa 2007.07.21. 12:27:31

De ki mondta, hogy vegyél Daciát ha nem tetszik? A lényeg csak annyi, hogy ne nézd hülyének azt, akinek bejön a Dacia! (Vagy nézd, de akkor ne várd el tőle, hogy ő ne gondoljon hasonló szépeket rólad.)

MONGOOSE 2007.07.21. 13:18:10

Kedves AnyádnakPalánkot! Elhiszem hogy mindenhez értesz,lehet hogy zseni vagy!
De !
Ezért még nem kell másokat basztatni!
Találgathatok én is hogy egy húsz éves lada mellé milyen diploma jár!
Na mindegy. Egy ilyen fórum nem a mások,vagy autójuk fikázásáról hanem érvekről és ellenérvekről szó.
Szerintem egyik Dacia Logan tulajdonos sem 20 éves Ladával hasonlítja össze az aztóját(remélem)! Egyébként most nincsen autóm(szociális problémák miatt)de nem mondom hogy Dacia Logan soha nem lesz a nevemen, mert soha sem mondom hogy soha.
Naponta átlag 5-10 különböző tipusú autót vezetek!
Hidd el hogy átlehet ülni a 730D-ből egy Loganba és nem halok bele.
És ami alegfontosabb: nem akarom őket összehasonlítani őket!(persze egy 1500s-el se)
Kiváncsi vagyok észérvekre és ellenérvekre!

nick 2007.07.21. 13:35:25

A Daciarol nem tudok véleményt mondani, de az biztos, hogy nekem nem lesz, mert nem tetszik. Az autós újságíró elég hülyén állt neki autót vásárolni 1,7 millióból. 2 gyerekhez minek 7 üléses? Elég egy középkategóriás kombi, vagy egy egyterű. Én a dízelhez sem ragaszkodnék annyira. Amit hoz a fogyasztáson, az elmegy az egyéb költségekre. 1,7-ből lehet venni jó kombikat (Opela Astra, Renault Megane I, Ford Focus), benzinesben akár 4-5 évest adnak ennyiért, de 3 éves is kifogható néha 100 ezernél kevesebb kilométerrel. De dízel kombi is kapható 1999-2000-res évjáratú. Egyterűben is kapni ennyiért Picassot, és Megane Scenicet is (dízelt is). Az autós újságírónak nem tetszik a kiült űlés, az elhasznált kormány, de ugyanakkor megvenne egy motorcserés, ki tudja milyen sufniban össze(?)dobott Chrysler Voyagert. Nemááááá
A cikk bevezetője szerintem csak kitalált körítés, és elég gyengére sikerült.

zolee59 · http://dmpartner.hu 2007.07.21. 13:48:03

Ma beugrottam az egyik "vegyes" autókereskedésbe egy ismerősömhöz, és beszélgetés közben megakadt a szemem egy autón: Na átdolgozták a Logant? -gondoltam magamban, majd kisvártatva rá is kérdeztem... Nem - mondta a kollega - az egy Nissan Tiida négyajtósban. Majd odanéz, eltünődik: Te ez tényleg hasonlít! Négy millától indul! - mondta nevetve. Kiváncsi vagyok ezt is annyian fogják é szapulni?! -DDDDDDDDDDDDDDD

MONGOOSE 2007.07.21. 13:57:22

Végre valaki(nick) nem írt hülyeségeket.Az ilyen hozzászólást meglehet érteni.
Az én véleményem:
Az alacsonyabb árú új autó helyett lehet jó választás egy jó állapotú,fiatal,reális árú használt autó(bármilyen márka)!
Csak azt ne felejtsétek el hogy nem mindenki autószerelő,autónepper,fényező,és lehet hogy nem is ismer senkit akire számíthat használtautó vételnél!
Egyébként lehet venni Daciát használtan(tudom,még újat se!),de 2-3 éves autó kevés kilóméterrel 1,2-1,6 milla körül szerintem igen reális a mai használt árakat figyelve!

mondeo 2007.07.21. 22:34:29

Az enyémben tényleg 320 000 van.
Ha lecserélem azt is Mondeonak fogják híni.
Ez az én márkám, nekem bejött.
Daciások ne húzzák fel azon magukat, hogy nekem nem kell.
Itt ki is léptem ebből a témából.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2007.07.22. 00:02:03

Sziasztok!

Nem a legjobb keresők közé tartozom(havi 100 nettó),trabi után bevállaltam egy 97-es F astra 1.7td kombit(214 eKm-rel,de sztem több,végsebességre még tudja a 160-170-et,nem kormoz kékeset,nem is füstöl mint gyárkémény,kasztni csak a hátsó ajtónyitó gombjánál rohad) hitelre (havi húszas),egy évig kuporgatott nyaraláspénzünkböl az asszonnyal ma jöttünk (07.21. 18.00 óra fele) meg Zadarból két személy+full csomag+tetön két db bicikli 6.5l/100km 120-as tempó autópályán.Igaz, nincs régóta nálam (kb. 4 hónapja) vételkor cseréltem egy kuplungszettet(31.000ft) mert full lent fogott,meg lecseréltem a szervószijat/olajat,mert sikitott az ékszíj végállásban,autót átnézettem indulás elött.Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve.

Valaki Dezso 2007.07.22. 00:21:42

Na, ugyanez az auto tolunk joval keletre mar NISSAN neven, NISSAN emblemava, NISSAN garanciaval fut.
Ismetlem megegyszer, UGYANEZ !!!!

raffayhun · http://qwerty.blog.hu 2007.07.22. 01:03:31

izgi a semmin vitatkozni uraim?
mindenki csináljon, amit akar és ne itélje el a másikat azért, mert ő mást csinál :/

true 2007.07.22. 08:30:54

Nekem szimpatikus az autó. Én sem ítélek el mást mert pl. még mindig trabanttal jár. Szerintem mindenki annak megfelelően válasszon mire szeretné használni és ne fikázzon mást azért mert más a véleménye.
Monjuk arra kíváncsi lennék hol árulják ezt az autót nissan néven mert én ilyet nem találtam.

voiture 2007.07.22. 11:05:06

Én trueval értek egyet.
Szerintem egy remek autó a Logan.
Mexikóban forgalmazzák Nissan Aprio néven.
Október folyamán érkezik az MCV-böl kialakitot VAN változat és az erősebb 85LE-s dízel motor. Kiváncsian várom.

SKODA 2007.07.22. 12:19:04

Hát nem is tudom nekem a Logan egyáltalán nem tetszik. És hát a Renault sem egy meggyőző márkanév az én számomra ákár a társai a PSA konszern (van vele tapasztalat), illetve az olasz rémálmok. Jó egy biztos akinek erre van pénze én is azt mondon, hogy inkább egy garanciás új autót vegyen mint egy régi kiélt 10 éves Passatot, vagy egyéb ocskavasat. Amúgy ha aki megtheti én is az Octaviát ajánlom. Igényes szép belsőtér megbízható, jó összeszerelés. 3,8-ért akciós modell van most ami nagyon jól felszerelt. Valaki említette a M. Lancer, meglehet hogy jó motorikusan az az autó, de a kinézet, és a belső kopogós műanyagok. Kérem ez azért már nem az a kategória ami ezt megengetheti magának. Meglehet nézni hogy mennyi adnak el belőle és a Skodából.

true 2007.07.22. 13:57:45

A sima logen nekem sem tetszik de az mcv már igen. Részemről a thalia is elég érdekes de több ismerősömnek meg tetszik. Nem vagyunk egyformák.
Megnéztem a mexikói honlapot és tényleg.

Valaki Dezso 2007.07.22. 15:26:12

True !

Itt nezd meg:

totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.07.16.&320526

Nem is bonyolult megtalalni, eleg a google-ba beutni nissan dacia es egybol kiadja :):):)

true 2007.07.22. 16:36:37

Köszi a linket. Akkor már csak azt lenne érdekes tudni, hogy aki nissan (dacia)-t vesz azt is leszolják a többikek vagy pedig gratulálnak neki az új autóhoz?

whatthisno 2007.07.22. 17:47:58

Én nem kívánok pálcát törni egyik tábor mellett sem a pro ill. kontra érveket biztos lehetne naphosszat sorolni, ezért is örülök ennek a tesztnek. Elég sokat olvasok autós újságokat, illetve a neten is sok időt töltök autós cikkek nézegetésével és az a tapasztalatom(sajnos), hogy egyre kevesebb az ilyen jellegű tartós teszt, ami szerintem pedig a legjobban szimulálja a valós, mindennapi körülményeket(mivel ez maga teszt is).
Manapság 1-2 nap, vagy pár óra mond egy muksó véleményt autókról, ami nem túlzottan segíti elő az objektivitást, míg egy ilyen tesztben különféle körülmények, szituációk, több tesztelő, de itt lagalábbis utasok véleménye is fog lecsapódni, valamint az autó "elhasználódásáról" is képet lehet kapni.

zöldi 2007.07.23. 08:13:49

Sziasztok!

Fél éve van lépcsőshátú Daciánk, 2 évesen vettük. Szerintem jó vétel volt full extrával, vonóhoroggal 1.5 millióért. 40ezer km van benne, eddig egy kiégett izzó volt az összes műszaki probléma. Megbecsülése 0, ha valakit nagyritkán megelőzök, az tutira visszaelőz:)))) Aki beleül, az ámuldozik, milyen nagy, milyen kényelmes, meg milyen ronda belül. Apósom Renault szervízben dolgozott pár évig. Ő javasolta, hogy vegyük fontolóra, mert Daciát csak a kötelezőn láttak. Úgy érzem jó döntés volt. Az 1.4-es motor megfelelő nyugalmat kíván, az előzéseket át kell gondolni, dehát mindent nem lehet...cserébe 6.3-6.5öt fogyaszt kombinált üzemmódban.
Jó ötlet ez a teszt, nagyon kíváncsi vagyok.
Engem egyébként nem nagyon izgat, milyen autóban ülök. Ha tehetem, motorozok.

ooz 2007.07.23. 11:42:22

olyan érzésem van ezzel az új daciaval, hogy titokban mindenki venne magának ilyet, mert nemsok rosszat lehet olvasni, tapasztalni róla, de mindenki be van szarva hogy mit szólnak majd mások, h ő daciaval jár.
olyan ez mint ahogy a győzikét sem nézte senki, persze mégis mindenki tisztában volt a legapróbb részletekkel.
képmutatóak és sznobok vagyunk mi magyarok. mmint a többség. és mindenki többnek akarja mutatni magát mint ami

Zolo 2007.07.23. 13:51:56

Tehát akkor Dákesz értelmezésében az élményautó nem sportkocsi, de a sportkocsi lehet élményautó. Ezekszerint egy Lotus Elise ls egy Caterham sem lehet sportkocsi, hiszen élményautók. Dákesz, mondj már egy példát a sportkocsira, hogy mindenki értse Te mit értesz ez alatt... 8-)

HPG 2007.07.23. 16:53:00

Annyira igazad van ooz :) Erdekes egy fajta vagyunk mi. 3-4 millas kocsikrol megy itt az eszosztas ami legtobbunknek tobb cca 2 eves tiszta bere. Jomagam is regota filozok milyen kocsit vegyek es bar szerintem netto 400al talan mar tul is vagyok a magyar atlagon megse gondolom, hogy megengedhetek magamnak egy egy kocsit 3-4 milkaert.
Azt mondja mar meg nekem valaki mirol (nem) kell lemondani ahhoz, hogy feszits egy kuul kocsiba netto 200bol???

specko 2007.07.23. 23:40:00

HPG:
Szerintem ezzel majdnem muindegyikönk utálatát kivívtad:)

Hát sztem a következöröl kell lemondani:
- Lehetöség egy szép nagy házra/lakásra.

Szerintem egyetlen nagy dolog van a kocsi mellett, ami hasonlóan sokba kerül és az a lakás/ház.

És sztem a legtöbb embernek fontosabb, hogy olyan házban/lakásban lakjon, amiben a családja elfér, mint hogy 300 lóerö legyen a kocsijában, ill. más kocsibuzik megbámulják.

tamaska 2007.07.24. 07:34:15

Egyszer olvastam egy nagyon jó gondolatot, amely valahogy úgy hangzott, hogy autó és autó között sokkal kisebb a különbség mint a VAN autó és a NINCS autó között.
Én is nagyjából ezt az álláspontot vallom. Ettől függetlenül persze nem ülnék bele szívesen egy Daciába, de az biztos, hogy egy adott felszereltség árkategóriájában a legracionálisabb döntés. Azt meg sajna nem mindenki engedheti meg magának, hogy érzelmek alapján vegyen autót...
Meg abba gondoljatok bele, hogy ki ült volna bele 6-8 éve egy KIA-ba, és ki ülne most bele mondjuk egy CEED-be. Szerintem többen lettünk. Igaza volt valakinek az elején, hogy majd az autó idővel bizonyítani fog, és ledolgozza a neve által okozott hátrányát. Csak az a kérdés, hogy ez mennyi idő...

Dákesz 2007.07.24. 08:22:10

Zolo: ha figyelmesebben elolvasod amit írtam: " Minden sportkocsi nyújthat élményt, de NEM MINDEN élményautó sport is egyben" szemben az Általad írt idézettel ami "az élményautó nem sportkocsi". Nem azt írtam hogy az élményautó és a sportautó kizárja egymást, csak hogy nem feltétlen esik egybe pl: MX5. De a dácsia biztos nem fér egyik kategóriába sem... :DDDD
De mind1,a kommentem lényege továbbra is az, hogy 2mft sem normális terepjárót, sem sportkocsit nem lehet venni. Ismétlem: NORMÁLISAT.

Dirk 2007.07.24. 14:17:56

Francia autók önmagukban fostaligák, pláne ha még a románok is izélnek benn,,, szóval nemá.

Chrysler Grand voyager · http://www.nethirlap.hu 2007.07.24. 21:19:50

Ebből a hatalmas Dácia dicséretből hiányoltam a biztonságot.
Persze gondolom ajándék lónak ne nézd a fogát ezért csak a szépet szabadott írni hisz mégis csak valahol reklám ez az egész.
De azért ha szembe menne egymással úgy 40-50 km/h val a Dáciád és egy Chrysler Grand voyager te melyikbe érneznéd jobban magad????
Azért egyszer ha tudsz próbálj ki egy voyit is, majd ülj vissza a kedves Daciádba mert a Voyi az más világ.

stinger 2007.07.25. 07:19:05

Lehet, hogy a Voyi az más világ, de amikor egy taxi Voyi vitt ki Bécsbe a reptérre és a pályán 130-nál megállt a motor, majd a srác ráindított és ment tovább, rámnézett, vigyorgott és közölte, hogy ez van, akkor azért elgondolkodtam. Aztán az eset után egy-két évvel az egykori holland főnököm Voyi-ja is megadta magát, hengerfejes lett, továbbá Ő is küzdött hasonló problémákkal, mint az előbb említett taxis. Most ha jól tudom KIA Sorento-ja van, amit használtan vett, és már kellett bent vmi nagyobb motor-alkatrészt cserélni. Szóval: kényelmes, meg nagy a Voyi, de annak is megvannak a dolgai/problémái, mint minden autónak. Az meg teljesen természetes, hogy mindenki azt favorizálja, amiben Ő eddig nem csalódott és ez így van rendjén.

Trash 2007.07.25. 07:46:03

Ez az autó szerepel az RTL biztoságtechnikai tanácsadó filmjében.

BuXY 2007.07.25. 17:17:46

Lehet, hogy DAcia, vagy nem, de mindeképp praktikus és nagy!
Ennyi pénzért ekkora autó nem drága, pl Skoda Roomster tényleg annyira nappali, hogy hátul összeér a vállunk öcsémmel, a próbaút során. Tényleg baromi nagy.
DCI-kel csak az a baj, hogy gyengék, de nagyon. EGy KIA CEED alapból 115 lovas, nem 70 majd ugyanabból a köbcentiből reklám nélkül.
Ettől függetlenül Dacia lesz itthon, a 86 lovas DCI, nem szeretnék csalódni benne, engem végülis nem zavar, hogy Dacia, nem villogni akar az ember a szomszéd előtt. Legalábbis én lebarnázom, hogy mit gondol, nagy legyen és megbizható és olcsó. Ebből kettő már megvan, remélem az utsó is meglesz!

CSak belülről annyira ronda szegény!

szocreál 2007.07.27. 21:39:05

nem értek az autóhoz. (tulajdonképpen egyikhez sem)
viszont azt hiszem: félév, egy év, 28 év után is úgy mész a parkoló autók között a tiedhez, hogy az utolsó pillanatban, amikor nyomod a távirányítót, arra gondolsz: de kibaszott ronda ez az én daciám. aztán beülsz és elhajtasz azzal a kis savanyú szájízzel. ami az első saroknál elmúlik.

UFO74 2007.07.27. 23:21:17

A kedves töréstesztes válaszolóknak szeretném folytatni:
Nem sokra tartom az EURONCAP-ot, mert egyrészt marha kevés olyan eset van, hogy 30-l megyek és szemben 33 kmh-val előznek szabálytalanul, másrészt baromságnak tartom azt, hogy matricákért adnak csillagokat. Az egyetlen amire jó, hogy megnézi az ember a KÉPET. (az amcsincap sokkal reálisabb, pl. pontozzák a súlyt is...)
A Logannál az első kerék a pedálok helyén, az A oszlop sz.rrá törve, az első ajtó gyűródve, talán még a C oszlop is hajlott.. (Persze ennek ellenére nem egy lapon említhető a régi swifttel, mert itt már van valamennyi esélyed)
Érdemes megnézni egy hasonló ócsó árkategóriájú autó képét, mondjuk az új focusét (tehát nem Merci vagy passat).
Ég & föld.

(persze őszintén kívánom minden kedves Logan tulajdonosnak, hogy sohase győződjön meg az igazamról)

UFO74 2007.07.27. 23:25:05

Ja és a szidott Lajosnál sokkal zöldebbek a bábuk, mint a Logannál, nem véletlen. Mielőtt lepapírautóz valamit az ember, nézze meg a súlyát.

enakivagyok 2007.07.28. 01:40:15

Én is növelem egy hozzászólással.
1. Valaki regélt a KHR-ről (na jó, köznyelven BAR-lista). Azért lássunk tisztán, a bank nem 3 hónap alatt "basz fel", hanem:
1996. évi CXII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról
130/C. § (1)
2. Viszonylag sok autó volt a legszűkebb családban, ebből négy Pug. 1 kivételével mindnek volt olyan elektronikai hibája, amire százezreket lehetett volna költeni, ha nincs garancia vagy szavatosság. Legdurvább a saját első 206-om a vezérlő computer cserével (anyagdíj 250e HUF). Tehát van haszna az új autónak.
3. Habár nem nőttem ki a francia autókból, de jelenleg egy Nissant hajtok. Fél éves, de 5 ezer a Cascoja (meg kell találni a jó konstrukciót).
4. Autót CSAK hitelre! Betéti kamat 7-8%, betét EHM kb ugyanennyi, hitel THM 4-5%. Ha megvan cash-ben az autó ára, akkor 2 milliós hitellel évi 40-80e HUF-ot nyerek = ingyen kötelező + Casco. És az első 60-80 ezer km-en csak olajcsere van, téligumi vásárlás nagy kiadásként, meg ablakmosó folyadék. Gáz esetén ingyen javítás, nagy gáz esetén csereautó. És 3 év után, amikor lejár a hitel, vagy cserélem újra, vagy ha épp szarul állok, még mindig egy csak 3 éves autóm van.
5. Habár egyszer már leírtam, de újból: csak új autó. És az ára? Én mindig azt mondom, hogy az éves bruttónak megfelelő árú autó 40% befizetve - 30% hitel 3 évre - 30% maradványérték konstrukcióban . Annyiból azért már lehet venni ezt-azt.

Kujáni Gábor 2007.07.28. 11:13:27

Én egy pár hozzászólást olvastam, de sok nem tetszik amelyik fikázza a DACI-át.
Mi igen csak alsó mégcsak nem is közép osztályhoz tatozunk. Nagy nehézségek árán sikerült venni egy LOGANT. Ezt megelőzően egy 19-éves Samaránk volt.Tele volt a bugyrom, az állandó kis hibákkal. Gondolkodtunk a használt atón is, de mivan ha kifogom a rosszat? Ez egy lutri! 5-en vagyunk a családba és nevetnek rajta, de úgy mentünk körülnézni, hogy hátra kényelmesen beférjen 3 gyerek ülés, keveset fogyasszon, olcsón lehessen fenntartani.
Sokat megnéztünk elhihetik. Nagyon sokba még az Oktáviába is szűkösen fért el a gyerek ülés. Az árakról már nem is beszélek. Egy hasonló felszerelésű, diesel minimum kb.500-e ft-al mint a Logan diesel. Ha ezt az összeget beteszem "bankba" akkor is jobban járok, és a kis családom is kényelmesen ül hátul.Már csak annyit, hogy pont a héten volt az 1 éves vizsgálaton 7800km-rel és a vizsgálati díj 9900 ft. Ha előbb jött volna a 7 személyes biztos azt választom, csak az idő sürgetett mert a ladára jött a műszaki ami kb150-e ft lett volna. Én nem bántam meg csak az fáj, hogy az emberek leszólják, lenézik más autóját. Biztos, hogy nem ez a legjobb autó, de hogy 3 gyerekkel ez a leg olcsóbb, és legkényelmesebb az is.

arpad · http://Velorex 2007.07.28. 13:30:46

Nagyon erdekes volt olvasni a kommenteket,nehany gondolatot en is hozzafuzneek ha szabad.
RONDA a Dacia.Ezzel en is egyet ertek azzal az eszrevetellel ,hogy ennel sokkal rondabbak leteznek garmadaval (Daihatsu Sirion SSangyong osszes tipusa,rengeteg Toyota, Ford stb) .Megis kit erdekel!Persze ebbol kifolyolag "csajozni" sem lehet vele.De konyorgom milyen csaj az aki auto utan valaszt maganak krapekot? Ezen kivul autot nem azert kene venni,hogy azutan gyonyorkodhessunk benne,nem ezert talaltak fel,nem erre valo,ezt mar a marketing es a reklamok vestek a tudatunkba.Gyonyorkodjunk inkabb a szomszedeban ha mar olyan hulye volt ,hogy beleugrott egy heteves reszletbe es zsiroskenyer evesbe azert hogy az elvarasoknak megfeleljen,szep autoja legyen stb.
SZAR MERT FRANCIAK TERVEZTEK. Nezzuk mar meg az elmult 5 evben milyen megbizhatatlan autok kerultek ki az europai gyarakbol,legyen az nemet francia vagy akarmilyen.Nekem is volt 12 evig egy 80-as evekbeli Peugeotom szoval van osszehasonlitasi alapom. De ha egy Golfban megy tonkre a vizpumpa ,5 evente lengescsillapito kell bele stb az nem baj! Attol az meg jo auto marad,ha ugyanezt megcsinalja egy francia az mar azert van mert ok csak szarokat kepesek gyartani! Azt hiszem nem kene ennyire altalanositani es bedolni a kozhiedelemnek. A valosagban a minoseg fugg a tipustol ( nem a szarmazasi helytol!!), azon belul sokszor az evjarattol is ,meg az eppen aktualis beszallitotol (aki mellesleg beszallitoja lehet mindket felekezetnek beleertve a dacia romaniai gyarat is ),a szerencset,penteken es kommunista szombaton keszitett autokat mar nem is emlitem.Javaslom mindenkinek a vasarlas elott olvassa el a vonatkozo nepiteleteket.De ne az olyanokat hogy "fostalicska" mert letort az ajtokilincs es kopog a muanyag muszerfal mert ezektol falnak megyek.Azt alairom ugyan,hogy az ilyen hibak 3milka vetelar kicsengetese utan eleg bosszantoak lehetnek.Probaljuk kiszurni a markaszervizek altal elbarmolt autokat(apro hibaval megyunk be es vegelathatalan szervizbe latogatas lesz az eredmeny) is mivel ezek sem adnak realis iteletet.
Szerintem a magyar nep elerkezett arra a pontra amikor mar szalonbol vasarolhat maganak es nem Svajcbol behozott ,ugyancsak nem hibatlan taligakon kell kozlekedjen.Szoval most tokeletes autora szamitunk mivel szalonbol kapjuk ,holott ilyen soha nem volt,nincs, es nem is fog letezni!Epp ellenkezoleg ,ott sporolnak a gyartok ahol tudnak es foleg a szerkezeti elemeken.Azert a pohartarton nem szoktak sporolni mivel ez semmibe nem kerul,viszont a hianyatol a marketingesek kifogynak az ervekbol, az ujsagirok pedig nagyon zokon tudjak venni a hianyat es emiatt lehuzzak az tesztjarmuvet.
Egyetertek az elottem szoloval,mindegy mi van a segged alatt, a lenyeg az hogy legyen valami,varni a buszt -10 fokban es szelben az a nagyon kellemetlen.Abol Bebe eljutashoz pedig eleg valami, aminek jo fekei,motorja valtoja,rozsdamentes kasznija van es nem fogyaszt 10 litert (ill ez se szamit evi 5-10e km hasznalatnal)
Ja es igen ,ha valaki nagyon Daciat akar venni mert annyira megbizik benne tegye de az legyen 4-5 eves ezeknek mar realisabb az ara es ha tenyleg olyan fasza minoseg, akkor az jo marad 5 eves korara is.
Koszonom ,hogy elolvastak.
Szep napot!

mondeo 2007.07.29. 11:46:10

Aki egy éves szervizre 7800 km-el viszi az autóját, annak mindegy mi van a segge alatt.Soha nem lesz rá panasz.Nekem a múlt héten belement 5660 km, mert munkaeszköz.
Erre a Logant nem merném befogni.

krronoszinklasztikus infundibulum 2007.07.29. 23:25:01

A Loganből alig bírnak annyit gyártani, amennyit el tudnak adni. Szerintetek mennyire érdekli őket, hogy a sznob tízmilliós Magyarországon, ahol 200 forintos folyékony virslit zabálnak, de közben tíz éves részletre vásárolnak fullfapad egynégyes oktáviákat négymillióért, amelyeket egy év múlva fizetésképtelenség miatt visszaadnak, szóval mennyire érdekli őket, hogy hány darabot adnak el nálunk?
Minden jel arra mutat, elsősorban nem a magyar piacra szánták ezt az autót a románok (és a Renault), bármennyire is hisszök azt, hogy mi vagyunk a világ közepe; amit viszont ide is szántak gyártói, azt Daewoo Matiznak nevezték el, és vették is nálunk rendesen, pedig azt is Románföldön szerelték...

TISTV 2007.07.30. 12:58:00

Volt szerencsém a múlt héten a Cote d'Azur-on bámészkodni és annyi Logan MCV egész Mo-n nincs, mint ott a tengerparton (Juan, Antibes, Cagnes, Nice). Mind F rendszámú és szemmel láthatóan veszik a csaladosok, mert nem hulye sznobok és minden belefér egy tengerparti nyaralashoz

Loganfan 2007.07.30. 14:35:22

Egy kis hozzáfűznivaló: téves az az állítás, hogy a klíma nem volt rendelhető a dízel (benzines) Loganokhoz! A klímaberendezés a forgalmazás kezdete óta rendelhető volt a dCi Loganhoz, az úr maximum sajnálta rá a pénzt, vagy olyan modellt választott, amiben nem volt...

EURONCAP · http://www.euroncap.com 2007.07.30. 15:00:11

Kedves Chrysler Grand voyager! Pont ezzel az autóval nem példálóznék a helyedben, hiszen rendkívűl gyatra eredményt produkált, mindössze 1 csillagra futotta, ami rendkívűl gyatra eredmény! :( Az EURONCAP pedig iparági szabvánnyá nőtte ki magát, az ütköztetést nem 30, hanem 64 km/h-ás sebességgel végzik, deformálódó acélborítású tömb ellenében.

Sanyo 2007.07.31. 08:38:08

Kedves kommentálók!!!
Az a baj, hogy mindenki(tisztelet a kivétel) rosszul áll a témához. Az a gond hogy rossz körben hasonlitgatjuk a Logant a többi autóhóz. Elösször is a saját korosztályába tartozo autokhoz kellene hasonlitani!!!Minden megvetés alaptalan, amit egyesek fent összehordtak! A logan a maga kategoriajaban jo(kivalo)auto. Nem a dusgazdagok autoja, az igaz. És én Logan 1,4-es tulajdonosaként semmi rosszat sem mondhatok rola.Nem annak talaltak fel hogy autoversenyekre jarjanak vele és 250-el repesszenek vele. És hogy az 1,4-es motor gyenge? az bizony nem igaz. Nem szabad leócsárolni! Bizony bizony a magyarorszagi és meg a romániai utviszonyokhoz bőven elegendő.(az mas tál teszta hogy egy RS4 után vagy egy M3 as után ulunk bele)Nem kell elitelni én meg 2005 ota semmit sem kellett csereljek rajta. A klimas mese sem igaz ugyanis amiota forgalmazzak a logant, azota van rendelheto legkondi.Az illeto maximum fapadost valasztott amibe nem szerelnek. A valamenyem az hogy hogy valojaban jo auto, nem kell megvetni a neveért. Akinek nem tetszik, probaljon jobb autot épiteni ilyen (vagy kisebb )áron, ennyi pénzért. Kivancsi vagyok tud e??

Zolo 2007.07.31. 13:06:47

Dákesz, mondj már nekem egy olyan autót, ami szerinted sportkocsi és nem élményautó! Lehet olyan is amit Mo-n nem forgalmaznak! Bármi lehet, ami átlag ember számára elérhető - ne 30-60milliós csodákban gondolkodj!
A Mazda MX5 ről pedig annyit, hogy bármelyik szériája elismerten nagy vezetési élményt nyújt, sok esetben erősebb autókat meghazudtoló módon. Amennyiben kívánod, ellátlak az idevágó bibliográfiával is. Amúgy pedig csak írd be a goggle-ba hogy "Mazda MX5 vezetési élmény" (persze idézőjel nélkül) és böngészgess.
Ízelítőnek parancsolj: www.vezess.hu/teszt/vezettuk_mazda_mx5_/7569/

és ajánlom figyelmedbe ezt is, ahol - több más forrással egyetemben - sportkocsiként említik a Mazda Mx5-öst

www.automagazin.hu/szamok/2005/08/cikk080.html

Petman 2007.08.03. 09:44:00

Én Daciat nem vennék, elvi okok miatt!Francia autót meg pláne nem!

Akkor már inkább egy használt mercsát, vagy audit!Egy 4-5éves A3-ast már lehet kapni új Logan árban, és azért minőség terén is ég és föld, a menettulajdonságokat meg már nem is említem:)

hpepe 2007.08.03. 10:25:59

Ha esetleg nem elégít ki a teljesítménye, és van rá 80 EFt-od, csak szólj bátran, ezekből a dízelekből jó dolgokat lehet kihozni.....

peregrin · http://www.peregrin.hu 2007.08.03. 17:08:10

Mindenekelőtt... nem vagyok autóbuzi, számomra az autó az a gép, ami elvisz A pontból, B pontba, az se baj, ha kényelmes és az se, ha keveset fogyaszt.
A márkák hidegen hagynak, viszont most születnek meg az iker lányaim, már van két skacom, tehát leszünk 6-an tehát számunkra ez a járgány igen frankónak tűnik.
El tudnám képzelni ABS nélkül, klímával (vhogy nem tudom megszokni az ABS-t, öreg vagyok hozzá, de nekem egy autó ne szóljon bele a fékezésembe).

Bogus 2007.08.03. 22:03:30

peregrin
>(vhogy nem tudom megszokni az ABS-t, öreg vagyok hozzá, de nekem egy autó ne szóljon bele a fékezésembe).

Ezt az egy elektronikus kütyüt megéri megszokni. Tudom hogy tudod ;)

Laca 2007.08.05. 08:07:06

Nekem egy életre elegem lett a Dácsiából,mikor anno 17 éve megvettem!Nem a neve miatt,hanem a románok trehány mócsingolása miatt,ami egy életre elvette a bizalmamat a terméküktől akkor is,ha netán valaha Lexusokat fognak olcsó pénzzé gyártani!!A jó magyar káromkodásra is megtanított az a szartalicska, az állandó és kifogyhatatlan hibáival! Ja,5 éve van japán autóm és egyszerűen nem akar elromlani,csak megy és megy! Szóval akinek kell a román árú vegye,de később ne sírjon a szája ha nem tudja eladni csak bagóért,vagy úgy kb.65 ezer km után jönnek a bajok.

Lui 2007.08.06. 12:09:39

Gyerekek, ez az autó kevesebbet eszik mint a suzukik, akkor meg miről beszélünk? (és kétszer akkora)

Végre egy kis fenntartású autó, amit eltaláltak, aki meg audihoz vagy hasonlóhoz hasonlítja az bocs, de hülye. (a legkisebb szervizdíj is szorzóval megy)


Sok ember előítéletek miatt megy csődbe , bizony :)
A visszavett autók ritkábban kis fenntartású autók.
Bár ajánlom használtan ezt is beszerezni, mert nagyot veszít az új értékéből, nem hinném hogy széthajtanák nagyon pár évesen.

Suzy44 2007.08.06. 17:56:04

Csá!
Attól függ melyik suzuki-ról beszélsz.
Ha a régiről Swift-ről és ráadásul 1.0-ról akkor nem igaz, hogy kevesebbet eszik. Ha az újról (Swift SX4)akkor igaz de abba jóval erősebb motor van.
Egyébként szvsz nagyon gáz egy ilyen kocsi. Én semmi pénzért nem járnék vele. A multkor láttam egyett egy parkolóban. Pakoltak éppen a csomijába. Hát a rúgós csomitartótetőn ami már most úgy nyikorgott mint a nagymuterék budiajtaja még most is röhögök.

Keri · http://www.kericars.com 2007.08.12. 11:30:17

Elmondom neked, hogy anyám hajt egy 1,3-as swiftet, és adalék anyaggal, amitől tényleg semmi baja nincsen, sőt jobban is megy. Na térjünk rá a fogyasztásra. 5,5. A legnagyobb átlag fogyasztása 6,5 volt. Sokan modnják, hogy fogyaszt az új swift 8-9 litert klímával. Hát nekünk állandóan bevan kapcsolva, és semmi baja. Igaz saját használatra, én sem tom, hogy vennék e suzukit. Inkább 3,5 milióért akkkor már egy 320d vagy vmi másabb családi kombi. /használtan:(/

suzy44 2007.08.13. 13:52:36

Nekem ne mond mert nekem is új Swiftem van. Nekem átlagba 7-7,5 eszik de én autópályán nem megyek 140 alatt. És nekem is 90%-ba megy a klíma. Én használt autót nem vezsek az tuti főleg nem BMW-t. Nekem amire kell arra a Suzi tökéletesen megfelel.

hafez 2007.08.17. 21:19:18

A kommentek egy részét átfutva egyre nyugtalanítóbbá válik arra gondolnom, hogy magyar vagyok.

A "nem sok bizodalmam lenne egy francia-román valamiben" és ehhez hasonló beszólások sajnos lassan egyre több külföldi számára mintegy jellemzik és minősítik a magyar embert: beszűkült mentalitású, látens idegenygyűlölő meghasonlott embereknek gondolnak, kimondatlanul is. A "vendégszerető, vidám, nyílt és kedves" jelzőket tessék lassan kitörölni a fejekből...

Persze ez is csak ostoba sztereotípia, ami nagyon-nagyon sok magyarra nem vonatkozik. Mint ahogy nagyon-nagyon sok román vagy francia dologra sem vonatkozik az, hogy kötelező módon kétes minőségű...

Kedves büszke honfitársaim, azon már elgondolkodtatok, hogy nekünk még egy nyomorult sajátgyártású autómárkánk sincs??? (nehogy valaki a Suzukit kezdje emlegetni) Meg úgy egyáltalán, egyre kevesebb dologgal büszkélkedhetünk a világban - az oltári nagy magabiztosságunkat leszámítva.

oTo 2007.08.23. 01:14:07

:-DDDDDD
Szimplán én most már csak röhögök azokon, akik sokezer évre megvették a 4-5millás autóikat csak azért, hogy mások le ne szólják, nehogy csúnyán nézzenek rájuk!
Azokon is röhögök, sőt, a földön fetrengek, akik a sznobizmus ködjétől az orruk hegyéig sem látnak! :-DDDDD
Emberek, több, mint 1 éves a Loganom (15ezer km-el), amivel a versenyenduro motoromat húzkodom össze-vissza az országban (mert versenyzem ügye), vígan, kényelmesen, klimatizálva, a majdnem 2méteres magasságomal együtt 2milláért. Eddig csak az első kötelező évenkénti Assistance miatt voltam szervizben, ahol úgy adták vissza, hogy "uram, mint ha gyári lenne".

Iszok egy jó pofa sört, és röhögök! :-DDD
Ilyen népet, mint a miénk, ki kéne találni...
Tudjátok mi kellene? Mindenkinek a kezében egy talicska, aminek nyikorog a kereke... aztán meg majd arról megy a vita, hogy kié nyikorog hangosabban, és nézi le a másikat! :-D

Mindenki azt vegye, amire futja! Aki e miatt lenézi a másikat, az lesz csak igazán lelki szegény!!!

Példának okáért... az MCV-t úgy viszik a nálunk jóval gazdagabb országokban, mint a cukrot. Na igen, ők lehet, hogy egy olyan szemléletet tesznek prioritásban előre, hogy "praktikusság"?! Pfff...
Még ilyet?

Gecko 2007.08.25. 00:01:03

Pimi! Angolban (Nagy-Brittaniában) én is láttam több Ladát és régi Skodát. Pl. az egyik Samarának a riasztóját mutogatta a tulaj éppen a kollégáinak, amikor ott voltam. Kicsit csodálkoztam is, ki akarná ott azt ellopni? :DDD Valóban, a használt kocsik ott roppant olcsók, de általában ez igaz egész Nyugat-Európára. Persze, igyekeznek itt is mesterséges hiányt teremteni, pl. Afrikába hajózzák a 6-8 éves és öregebb kocsikat , ezért csak többezer Eurós kocsik vannak nagyrészt a kereskedések kínálatában. Néha magánembertől lehet venni öreg de jó kocsit 300-500-1000 Eurért plusz vizsgadíjért. :((( Számomra ez azért szomorú, mert alig használom a kocsit, szinte csak a hétvégi bevásárláshoz, azért pedig nem akarok sokezres autót venni, hogy a ház előtt álljon.

kovacs peter 2007.09.16. 12:50:10

A ti autotokat kell venni akkor,marmint....suzukit(ami igazabol nem is magyar,hmmm.. nincs is magyar auto marka) ha az autó egyáltalán,nem kell lenezni mert roman.

lala31 2007.10.03. 22:45:41

Vettem a bátorságot hog logan MCV tulajként én is írjak ide.Mondhattok sokfélét fikázhatjátok a dáciákat én attól még nem fogom sem rosszul érezni magam sem mások véleményére adva eladni az autómat mert másoknak nem tetszik.Ha annak alapján vennék esetleg kocsit hogy ki mit mond akkor nem lenne semmilyen sem,mert olyanra úgysem telne ami mindenkinek tetszik.Nekem tök megfelel ez az autó.Hónap közepén lesz 2 hónapos eddig mentünk vele 3370 km-t és semmi gond vele.Mondjuk a mienk 1.6 105le-s úgyhogy az előzéssel nincs gondom.Szóval nekem bejön....

gazsi 2007.10.07. 21:40:42

szvsz ez a szegeny ember uj autoja, mint a suzuki. Falun, ahol az auto csak egy kozlkedesi eszkoz bevalhat, raadasul tagas es lehet utni-vagni. Presztizse viszont zero, egy kezen meg tudom szamolni hany logant lattam a budapesti utakon. Ezzel nem lehet pl ugyfelekhez jarni. Tetszik vagy nem, a magyaroknal a presztizs (nagyon) fontos szempont, majdnem mindenki eggyel nagyobb autoban ul mint igazabol megengedhetne maganak. Szoval varosban sztem inkabb egy hasznalt csaladi auto ezert az arert aminek az ertkvesztese mar kicsi. tovabbi szep napot.

veta 2007.10.07. 22:08:28

Hát igen. Tőlünk nyugatabbra (nem elírás és nem is hiányos földrajzi ismereteimnek köszönhető a tájolás), valószínűleg Mucsán a sok tahó érthetetlenül raccsoló mucsai hivatalnok, meg más ilyen aljanépség képzeld el, olyat is csinál, hogy többen, akik egy hivatalba járnak, egy autóval mennek dolgozni. Na, ezeken a tájakon valószínű, hogy ugyanezen sudriparasztok az autót nem státusszimbólumnak tartják, hanem járműnek, ami leginkább a benne ülőt kell érdekelje, hogy milyen. Még az ügyfelet se kell, hogy érdekelje. Rendben van-e tartva? Mert azt még értem, hogy minősíti a viselője figyelmességét, szociális voltát, stb. az, hogy trotli-e és mocskos, horpadt kocsival jár v. nem, de ez a márkabuzulat... nem vagyunk hozzászokva ezekhez a dolgokhoz! Kicsit olyan nyolvanasévek-szaga van a dolognak - akkor számított kincsnek az a ma már jeelntését vesztett, szemre vacak cucc, ami nyugatról volt. Na ez van a márkákkal is. Statisztikusok. kérdés! Mikor fogjuk már ezt kinőni a fenébe??

hopofo 2007.10.11. 19:23:56

Én csak annyit mondok, hogy mint megfontolt családapa ezen autó mellett döntöttem lassan 2 éve (2006. febr. 1-én vettem át). Most több mint 30 ezer van már benne. Úton nem hagyott, a Magyarországon engedélyezett sebességhatárokat tudja kényelmesen. A rossz utakat jól viseli és így még a fogyasztása is jó. Nekem, nekünk (család) megfelel. Eddigi költségeim csak a kötelező szervíz, meg ami vele jár (olajcsere, stb). Ma sem döntenék másképpen, csak lehet dízel lenne nem benzin, no meg nagy a család ha hazamegyünk, így jobb lenne a 7 személyes MCV. Amúgy klubtag is vagyok és jól érzem magam benne, mert ezt az autón is hirdetem. Remélem tavasszal még többen jövünk össze és sokan maradnak, mi mindenképpen. Amúgy meg ítélkezni akár az autóról vagy a klubról csak utána illik ha már próbálta bárki.

Üdvözlettel mindenkinek, jó egészséget és sok balesetmentes kilómétert kívánok.

Babaloo 2007.10.16. 23:58:18

hello
segítsetek
féléve 1gyerekesből 3gyerekes családdá váltunk, és kábé félévünk van arra, hogy találjunk egy olyan autót, amibe befér egymás mellé három becsületes gyerekülés, csomagtartóba ikerbkocsi + 3 évesnek motor/bicikli/kisvonat, na meg esetleg a nagyi, aki jön hozzánk idegbajt kapni.
amit ne ajánljatok, mert már túl vagyunk rajta: kispolszki (na az tényleg igénytelen), ford sierra (2literes 120le automata)- imádtam, de 15 évesen kámpecdoloresz
most egy 7 éves corolla sedanunk van, mondhatnám, hogy elégedett vagyok vele, mert nem vagyok hülye, hogy egy nem túl jó döntést elismerjek (még hogy nem kell javíttatni - kuplungcsere+elektromos probléma 100ezer és még mindig világít a kijelzőn a motorikon, hogy rám hozza a frászt)
japánautó-rajongó vagyok, egy previát bármikor hazavinnék, de még hétévesen is több, mint három millába kerül, amiért gondolom már magától beparkol bárhová.
az újabb autó legyen olcsó, ne kelljen rá költeni, ne hagyjon az úton, bírja a bébipapit, a sáros cipőket, a koszos kis kezeket úgy öt évig.
nem vagyok nagy igényű, túl vagyok már a mindenkit lenyomok az útról, mert én vagyok a király korszakon, de azért egy suzuki stiftet-ignist-wagonR-t le bírjak nyomni vele.
ha a dacia logan mcv erre képes, már érdekel...
mindent fikázó-megmondó véglények hozzászólásaikkal kíméljenek!

Figyelem!!! 2007.11.23. 12:55:13

Mindenki olvassa el legalább 1x az összes hozzászólást! Helyenként nagyon muris! Jobb, mint egy kabaré! Hát emberek!? ekkora ügyet csinálni egy Dacia márkájú autóból… Micsoda sérelmek és fricskázások! Hol a jóindulat és a megértés? Áh értem szólás szabadsága gondolkozás nélkül.
„És mond: Honfi, mit ér epedő kebel eklektikus Dacia láttán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess összve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a Dacia fényre derűl!”
(K.F. – Huszt / régi szövegzet, újító gondolatokkal).
-Hatás: irományok olvasásakor nevetéstől könnyező szemek ;D
-Alkotás: értelmes hozzászólások talán csak a Dacia tulajdonosok tollából fakadt (Ez itt az ellenlábasok köpködési lehetősége………… Remélem jól esett :)
-Gyarapíts: bármit ami boldogsággal és büszkeséggel tölt el!!!
Üdv.: egy Dacia-s Fun, s közben meg Ariel atomom van, értik ezt? (az is egy autó!)
Ui.: remélem mindenki a szellemességet látja az idézetben!!! Talán+1 gondolat még: a Skoda is „hasonlóan” kezdte nem? És lőn mára?! A márka sikere „nagyközönség” döntő többségnél a folyamatos K+F-ek és az alattomos marketing eredményességen múlik.

sega 2008.03.14. 21:01:07

Daciát????????
Ti betegek vagytok????
Erről beszélgettek?
Románolnak sem kell!!!!!!!!!!!!!!!!!

icsek 2008.05.01. 17:00:51

Jokat rohogtem a "hozzaszolasokon", lefogadom, hogy aki ide irt annak nincs,nem vezetett, sot meg nem is latott ilyen autot ....
Nekem van egy belole ... jo Romaniaban elek ... volt alkalmam vezetni 1,4/1,6 MPI-t,1,5 dci-t, servosat, nem servosat, klimasat, nem klimasat ....

De egy dolgot nem ertek ... itt pozitivumok/negativumok kellene szerepeljenek ... TENYEK ... emberek !!!

Pozitivumok >
1. Nagy utaster
2. Nagy csomagter
3. Klima
4. Jo fenyek
5. Nagy hasmagassag

Negativumok >
1. Kis nyomatek
2. Csomagter nem varialhato ill. az a ket belogo zsaner ...
3. Nagy fogyasztas (a benzineseknel)
4. A tukrok hatalmasat csalnak!
5. Rengeteg a "holt pont"

Szemelyes velemenyem a sajat 1.4 MPI - (LOGAN) - mrol .....kicsi a motor az autohoz, elozni vele ... ketszer gondold meg ..... , fogyasztas .... hosszuban 6,75....7,25 varosban 8,2....11,2, de az atlagom 12000 km alatt 7,12 l/100 km.

Vegkovetkeztetes ... kompromisszumauto, viszont ezt a penzt megeri .... es nem szeretnem az Opel Zafirahoz hasonlitani ... mert nem egy kategoria ...
Aki megis ilyent szeretne ajanlanam az 1.5 dci -t, vagy az 1.6 16V -t (nagyot megy (a tobbihez kepest!)

sziasztok!
süti beállítások módosítása