Nyírjon ön is kutyát

  2007. június 19. - Winkler Róbert Címkék: morzsa

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Morzsa kutyám februárban töltötte be a tizenhatot. Hülyeség a hetes szorzó, hiszen Morzsa eszerint 16x7, azaz 112 éves; nagy testű kutyák 8 év körül már eléggé kész tudnak lenni, miközben egy tacskó akár húszig is elég jól elvan. De azért a 16 elég sok, és Morzsa a meleg idő beköszöntével elég nehézkesen vonszolja magát.

Morzsa a parkettán

Még pár éve kérdeztem a kezelőorvosát, nem kéne-e nyárra megnyírni, de azt mondta, a szőr nemcsak hideg, de meleg ellen is védi a kutyát, tehát nem. Lakik viszont a környéke egy nő, akinek ugyanolyan fekete spicce van, és ő megnyíratta. Viccesen néz ki a kutya, de állítólag így már nem liheg éjjelente.

Morzsa liheg

Márpedig Morzsa borzalmasan szokott éjjelente lihegni. Voltunk a múltkor EKG-n és szívultrahangon is, hogy precízebben be lehessen lőni a gyógyszereit. Unalmas mindig megdöbbenni a modern orvostudományon, de nem tehettem mást, amikor láthattam Morzsa szívbillentyűjét ide-oda csapódni. Morzsa felfelé nézAzt mondta az orvos, ez önmagában nem jó, mert azt jelenti, hogy az egyik szívbillentyű kicsit meg van vastagodva, ezért nem zár tökéletesen. A véráram így nem teljesen egyirányú, ezért lehetnek oxigénhiányos állapotok. Persze összességében a leletek nem vész, de azért elég para hallgatni az éjszakai lihegést. Már arra is gondoltam, veszek valami hegymászóboltban oxigénpalackot, és barkácsolok Morzsának oxigénsátrat. Ha éjjel elkezd lihegni, csak megnyitom a csapot, oszt’ mindketten alhatunk.

Ekkor jött a nyírás, mint ötlet. Fogtam a szakállvágómat és nekiláttam. Van rajta távtartó, magamat például a kétmilliméteres állásban nyesem, de a kutyaszőrt pont annyira simítja félre a kis rátét, hogy semmit se visz. Úgyhogy simán, a nullás alappal toltam. Kicsit foltos lett, mert ahogy megszabadítottam az első két csík szőrtől, egyfolytában izgett-mozgott, aztán mióta befejeztem, egyfolytában ez megy. Semmi éjszakai lihegés, még a durva melegben is idétlenül és szinte fáradhatatlanul szaladgál – összességében fiatalodott vagy 13 évet. Anyám a hétvégén levitte a telekre, míg én a Pécsi Színházi Fesztiválon ökörködtem, mely egy későbbi poszt témája lesz. És anyámnak mondták a szomszédok, hogy aranyos ez az új kiskutya, de mi lett szegény Morzsával?

A Morzsáról lenyírt szőr

Mindenkinek ajánlom: hálás és kreatív elfoglaltság a kutyanyírás. Profi kutyakozmetikus biztos szebben megcsinálja, de előbb-utóbb én is csak beletanulok, egyébként meg minek stresszeljem Morzsát egy idegennel, aki furcsa vasakat zümmögtet a bőrén. Egy nagy reklámszatyornyi szőr lejött róla, azok után, hogy tavasszal már hetente keféltem ki belőle egy-egy kézilabdányit. Oké, kicsit foltos, de a képeken még a múlt csütörtöki állapot látható, mára a tisztásokat egész jól benőtte az aljnövényzet.

Morzsa elmenőben

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr65101908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adi 2007.06.19. 19:39:58

csak megerősíteni tudom ezt a feltevést. márhogy kutyát nyírni jó - kutyának is embernek is.

nekem szálkás tacskóm van, aki szintén lógatja a nyelvét + liheg egész nap ebben a nagy melegben, így őt is megnyírjuk évente akár 2x is.

igaz, minimum(!) kétemberes meló egy nyírás nála, mert folyamatosan menekülne, amikor meg nem, akkor ketté akarja harapni a gépet...

Idomszerész 2007.06.19. 19:49:13

Ijj, azért az jó, hogy nem fodrásznak mentél! :D

DonGatto 2007.06.19. 19:59:28

Hát, nekünk is mindig fiatalodik tőle. De a kozmetikus tényleg szebben csinálja. 0-ás géppel nekimenni a kutyának, na most melyikük az állat ;)?!

HaDes 2007.06.19. 20:01:50

te jó isten, hogy néz ki :))))

Balage 2007.06.19. 20:04:40

Heh Winkler nem vagy valami jó "fodrász" :D Jó hogy a fuxos mercis 'tesztnél' nem te nyírtad meg karottát kopaszra. :)
Amúgy aranyos lett Morzsa, tényleg fiatalabbnak néz ki :)

JMC 2007.06.19. 20:09:26

Inkább legyen foltos a kutyus egy kicsit mintsem vége legyen szegénynek :)

Az hogy a sok szőr nyáron hűt elég nagy marhaság volt az állatorvos részéről. Valószínűleg fizikából éppcsak átcsúszott az áoten:)

Nekünk egy puli van otthon, és igencsak nagy szőrkupacot növesztett magára, ami aztán be is gubancolódott, elrasztásodott, szal nagyon fincsi volt. Aztán egy sugallat érkezett és a nővérem és a szüleim lenyírták a nagyja szőrt róla. Mikor hazaértem azt hittem másik kutyát vettek, de nem. A kutyát viszont mintha kicserélték volna, azóta sokkal aktívabb lett. Állítólag jól tűrte a nyírást is (nem voltam jelen).

winters 2007.06.19. 20:19:34

a nyár közeledtével nálunkis mindig le van nyírva a két kiskutya :) az egyik 13éves a másik 8 és sokkal jobban érzik magukat.ma nagyon megijesztett a fiatalabb.egyszercsak nem mozogtak a hátsó lábai és kb a háta közepétől nem érzett semmit csak húzta a lábait meg csúszkált.alig tudott állni,de nem adott semmi hangot.ebéd közben vettem észre aztan ott hagytam mindent és elrohantam vele az állatorvoshoz,azt hittem mérget evett mert kertes ház és bedobhatnak valamit...aztan ezerrel át a városon a dokihoz mert gondoltam hogy ilyenkor minden perc számíthat.megröntgenezték meg gyorsan vettek tőle vért és kiderült hogy becsípődött neki valami ideg a gerincén és azért zsibbadt el.mint amikor beverjük a könyökünket.kapott injekciót és mostmár vígan rohangál semmi baja hálisten.mondta a doki hogy ilyen 8 órán belül kell megkapni ezt az injekciót különben súlyosabb lehet.pokoli perceket éltem át szegénnyel :/

AntiAzAtom · http://epitkezunk.blog.hu 2007.06.19. 20:32:20

Még jó, hogy ezzel a nyírással meghosszabbítottad Morzsa kutyád életét, hiányozna a cikkeidből...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.19. 20:34:41

Ebben a témában nem vagyok otthon,így nem tudom kell e nyírni,de mivel szeretem az állatokat örülök,hogy jobban érzi magát.Nemrég láttam egy kutyát aki nemigazán kap vizet,szerencsétlen 2 méteres láncon van és a kutyaól műpadló tetejéről nyalogatta a vizet. Gondolkodta,hogy szólok a gazdájának,hogy illene neki vizet adni de végül nem tettem...

AP (törölt) 2007.06.19. 20:36:07

Sokkal jobban néz ki.

Én meg most vágattam le a négy hónapja növekvő sörényemet 7 milliméteresre, hát nem semmi a különbség.

Legyen ön is kopasz!:)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.19. 20:46:07

Winkler! Holnap a Bumerángban beszélhetnél néhány szót Morzsáról. Sőt vidd is magaddal:)

tistedur 2007.06.19. 20:51:30

scheerti!
szólj az állatvédőknek..akár fel is jelenthetik az illetőt (amit meg is érdemelne)

ommm 2007.06.19. 20:53:12

Robi!

Nem vagyok ortodox állatvédő (és remélem nem téved ide egy sem), de van egy kutyám. Törpeschnauzer és fekete (Károly, Bütyök), na most egy két jótanács:
1. kutyát gépollóval nem nyírunk, amellett, hogy idegileg kikészíti sokat árt, főleg a fenekén lévő két kis jelzőmirigynek.

2. helyette veszünk pár száz forintért trimmelőkést és stresszmentesen, finoman tépkedjük az öreg, elhalt szőrt (ami a kutyabunda elég nagy részét teszi ki)

3. gépollóval max. a golycsi környékét, ogy jobban luftizhasson és ne pisálja le a szőrét

4. az állatorvos nem is mondott olyan nagy hülyeséget, ugyanis bizonyos fajokat egyáltalán nem nyírnak (hanem éppen trimmelnek a késsel), mivel az aljszőrzet egyben az állat hőháztartásához is hozzátartozik.

5. ha túl hosszú a szőr és nagyon melege van, akkor a sima olló is csodákra képes, ujjad közé fogod a levágandő mennyiséget és ollózol.

6. BŐRIG NEM SZABAD nyírni! simán megfázik ilyenkor, meert mindig a hideg, hűvö helyet keresi és abból 16 évesen komoly baja is lehet.

Mindazonáltal Morzsa jófej és vigyázz rá, hidd el ő az egyetlen igaz barátod.

Stefano 2007.06.19. 20:59:45

Hol lehet bejelentkezni? én is ilyen frizut akarok! :D

niches 2007.06.19. 20:59:59

Hát nekünk is pulink van nem gyengén összenemezesedett szőrrel :) És annyira aktuális a post, hogy pont holnap lesz a nyírás napja.
JMC akkor nektek szerencsétek van, mivel a miénk _abszolút_ nem bíra a nyírást, 3 ember is kevés hozzá, így a tervek szerint le lesz kicsit nyugtatva jó kis népi módszerrel: egy fél házival :D állítólag működik, mi holnap teszteljük. Az állatorvos szerint a legnagyobb gondunk csak az lehet, hogy hogy nyeletjünk le vele, baja nem lesz tőle :D Kíváncsian várom a holnap reggelt :D

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.19. 21:06:25

>szólj az állatvédőknek..akár fel is jelenthetik az illetőt (amit meg is érdemelne)


Ebben egyetértünk,viszont nem egyedi eset és attól tartok,hogy az állat rejtélyes okok között eltűnne ha valaki megbüntetné őket(agyonütnék mint a huzat) Ráadásul a névtelenül feljelentgetés nem az én műfajom,azt meghagyom másoknak,inkább fogok egy flakon vizet és adok neki.

csiky944 2007.06.19. 21:32:39

Ha valaki megtudja nyírni a kan palotapincsinket,annak veszek egy Miurát :D
Kutyáról néhány adat.Név:Ponpon,szín=szürke,félszemű és idegbeteg :D
Csak annyit mondok neki h "Elveszem" és egy pitbullt meg tudna ölni,de helyette a lábamat kapja el,múltkor kipróbáltam egy ásót és azt is ugyanolyan vehemensen harapta,aztán rájött h ez fáj neki és inkább abbahagyta.Namármost fürdetni nem lehet,mert szétszedi a kádat amibe fürdetnék vagy megharap vkit.Ő i szegény küzd a nagy bundájával,de olyan betegesen agresszív h a rasztás szőrt se engedi levágni.Szóval sok sikert annak aki megpróbálná :D

Stefano 2007.06.19. 21:36:28

csiky944: Rámennék a damilossal, miközben az ásót rágja! :D Na jó. neeem én is szeretem az állatokat. Nekem egy ilyen agresszív tacskóm volt.na azzal sem lehetett bírni

tistedur 2007.06.19. 21:39:54

csiky!
altatás a megoldás..:)

scheerti!
talán az állatvédők el tudnák érni,hogy elvegyék a gazdájától...de az sem egy életbizosítás a jószágnak..(én az ilyen embereket olyan szívesen odaadnám egy kutyaismerősömnek "játszani".)

csiky944 2007.06.19. 22:00:18

Nah ja,de az ásónak nem a nyelét harapdálja.....
Egyszer fater átment a farkán kocsival,persze csak azért mert Ponpon őfelsége nem volt képes arrébb menni,nah erre begerjedt és megtámadta az autót :D A kerekeket harapdálta és a kipufogót ugatta :) mikor Fater megállat a kocsival a kutya mint győztes került ki a csatából,és ő büszkén lehuggyozta a balhátsó kereket,majd hátat fordított és emelt fővel távozott... :D
Asszem blogot kéne írnom Ponpon mindennapjairól :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.19. 22:16:56

Én is láttam már elmebeteg kutyát. Csak az egy komondor-kuvasz keverék volt ha jól emlékszem. Igazi őrkutya. Éjszaka a saját gazdáját is megtámadta ha nem ismerte fel.Kurva masszív kutya volt,szerintem egy ember alkarját egy harpással átharapta volna. Olyan erővel rontott mindig a kapunak,hogy senki nem mert bemenni a kertbe.Na őt nem nyírtam volna meg pénzért sem!

AP (törölt) 2007.06.19. 22:23:14

csiky: én középkori lovagi páncélban bevállalom, ha biztosítasz egyet..
És akkor nem tartok igényt a Miurára, helyette egy E30M3 elég lesz. Megegyeztünk?

leaf 2007.06.19. 22:31:13

A nagy fekete bundában Morzsa olyan volt mint egy kis PIMP. Most meg mint egy hajlékony. :)
De sebaj majd újranő :)
Morzsa nagykirály!

Misi 2007.06.19. 23:02:27

Nalunk a dagadt tacsko szerut szoktuk nyirni. Amikor visszuk akkor nagyon nem elvezi es sir es nyuszit es mindent megtesz, h megussza, de aztan amikor vegeztek vele akkor marha buszke magara es mindenkinek mutogatja, h milyen szep a bundaja. De azert nem lehet hozza nyulni akarkinek es uveltve neki ugrik mindenkinek aki meg akarja nezni:)))

GiXXXer 2007.06.19. 23:06:25

csiky944: nekünk is hasonló palotapincsink volt, csak szuka. Félszemű volt, mert nekiment egy bernáthyegyinek(!!!), idegbeteg is volt, mégis megnyírtuk. Cherrybe áztatott kenyér csodákra képes, de egy jó vastag munkáskesztyű akkor sem árt... :)
Nekem egy 1:24-es Miura makett is megteszi, már annyiért is elintézném.
A mienket ollóval nyírtuk, szép csíkos volt utána, de az új bundája aztán sokkal szebb volt, mint a régi. Sajna elkóborolt szegény, így már csak macskánk van, de azt tényleg képtelenség lenne megnyírni, de nem is akarom. :D

serialkiller01 2007.06.19. 23:09:26

Nekem kutyát nyírnom nem kell soha hál'istennek, mivel rövidszőrű van, de azért a 70kg-s kan Cane-Corso fürdetése... na az mindig egy élmény, mivel utálja a vizet, ráadásul utána mindig belehempergőzik a homokba, mintha kötelező lenne, mint az autómosás utáni hirtelen zivatar.

oli 2007.06.19. 23:33:46

léghütéses kutyus.

Zolus 2007.06.19. 23:40:03

Szegény Morzsi:) Most eléggé hasonlít rám, nekem is ilyesmi a hajam csak nem a nyírás miatt. Ilyenkor nyáron a legjobb kopasznak lenni.

bgy 2007.06.19. 23:46:14

Nagy csoda volt nálunk is, mikor az öcsém megnyírta a puliját... a lányom így kommentálta: "Figura (így hívják a kutyát - a szerk.) összement."

velo · http://www.astra-coupe.hu 2007.06.19. 23:57:10

Nekem Shi-tsu-m van, azt is szoktuk nyiratni, mondjuk mi kutyakozmetikába hordjuk, ott egy csaj 1800-ért lenyírja, levágja a körmeit, meg megfürdeti.
Előtte állatorvostól mindig beszerzünk ilyen nyugtató tablettát, bekajolja, 2 napig off, és viszonylag könnyedén meg lehet nyírni, mert amúgy nem hagyja magát, viszont tény, hogy sokkal jobban érzi magát a nyírás után. Igaz, előtte jobban nézett ki (főleg tavaly, idén már nagyon összetapadt a szőre)

szóval a kép:
img253.imageshack.us/img253/9114/kutyank0.jpg

mik 2007.06.20. 00:19:16

hádde' a kocsi hun maratt ebbe a sztoriba'?

stonedraider 2007.06.20. 01:06:59

ettől a posttól jókedvű lettem:)

tiszta gasperini

c 2007.06.20. 08:45:42

bazmeg w, ez nagyon durva :-)

efg 2007.06.20. 09:51:04

Ez mind OK urak, de nekem németjuhászom van, azt azért csak nem nyírhatom meg, pedig nehezen viseli a meleget szegény...

Velo, aranyos a kutyus nagyon :)
Morzsa meg ugye nagy király...

baki 2007.06.20. 11:21:16

ja ja
nemetjuhaszhuteshez varnam en is a hozzaszolasokat/jotanacsokat
hova is kene egy klimakompresszort elhelyzni a kutyan....

nad 2007.06.20. 11:35:48

Happy Brithday Morzsa!
Meg hogy ontopic legyek: haveromék komondora is rendszeresen kapott nyírást nyáron. Tökkopasz lett, kivéve a szemek előtt (uv protection és polárszűrő a komondornál gyári tartozék), meg a tappancsain, hogy ne legyen gond az egyensúlyával (ne kelljen kopaszon újra megtanulnia járni, ez egy 80+ kg-os állatnál ugye nem elhanyagolható) és az esetleges felfázással. A kutyáról egyébként több, mint 10 kg szőr szokott lejönni. És ahogy kinézett, az volt a legnagyobb jóság: mint egy hatalmas, rózsaszínű vizsla, kivéve persze a napszezsót és a tappancsokat.

Zolus 2007.06.20. 11:39:29

Nekem is németjuhászom van. Szeret befeküdni a garázsba, mert ott hidegebb a beton. Meg szereti ha fellocsolom neki a platzot. Valami árnyékos helyet locsolj fel, hátha a tiednek is tetszene.

GiXXXer 2007.06.20. 12:05:54

Vagy áss neki egy gödröt, nem véletlenül szokták a kutyák felásni az udvart, mivel a föld 20-30 centi mélyen már hűvös.

baki 2007.06.20. 12:42:40

locsolok mindent de meg mindig nem eleg hideg
a kert meg egy bazi nagy lyuk szinte kb 5 centinkent egy 30 centis lyuk szet van asva az egesz mint egy tankcsapda

baki 2007.06.20. 12:45:52

locsolok mar mindent az egesz kert egy sartenger mert termeszetesen a 2 jomadar szetasott mar mindent 5 centinkent egy 30 centis godor
az egesz kert egy tankcsapda

Misi 2007.06.20. 12:57:50

Nalunk a nagyobbik Del-Dakotai pingvin terelovel (fekete nemet juhasz szeru, csak igy komolyabbnak tunik) ilyen nyiras gond nincsen. Mintha meg nyaron is fazna. A fekete bundajaval kifekszik a tuzo napra a betonon es ott liheg, mi mar a latvanyatol megsulunk es izzadunk a huvos szobaban de o istennek sem mozdul el a naprol akarhogy hivjuk...

breitling 2007.06.20. 12:59:08

Ez a Winkler egy állat!Hogy néz ki a kutya?!10 perce vinnyogva röhögök:D

ommm 2007.06.20. 12:59:10

nagy testű kutyáknak kitűnő dolog a vízzel teli pléhkád (tudjátok az a mosókonyhai fajta) a mi kuvaszunk imádott benne hűsölni.

efg 2007.06.20. 13:20:34

Naejgen, ezek mind megvoltak már, kivéve a gödörásást (ugye azt elintézi ő magának). Kádja is van neki, de nem fér bele :)
Lehet kap majd egy saját úsztató tószerűséget :)

GiXXXer 2007.06.20. 14:07:12

Ezért jó vízparton lakni, tasóm boxere imádja a közeli kanálisban vadászni a kacsákat, utána nincs melege... :) De azért a cipőfűző mindig lóg a szájából. :D

ommm 2007.06.20. 14:07:46

akkor itt-ott slagozd le. az is jó.

gcsikos · http://www.szem.tv 2007.06.20. 15:43:03

Nagyon jól tetted, hogy megnyírtad, nem szép, de nem liheg. Különben egy másik kutya észre sem fogja venni a ti foltjaitokat, ezek számítanak nem?
A mi Samunkat (szálkásszőrű tacskó)évről-évre el kellette altatni nyírás előtt,de most egy fiatal, jó reflexű, bátor kozmetikus is elbír vele. 16 éves nem lát és nem hall, de védi a felületét. Már mindenkit megharapott a családban, úgyhogy pár évet még várok a tiedhez hasonló házi munkával.

Tommi 2007.06.20. 17:35:36

Szegény Morzsa... Nálunk régen egy angol szetter volt, de néhány éve elhunyt, pedig alig 10 éves volt. Neki is jó hosszú szőre volt, de ő sem hagyta magát megnyíratni... Pedig egy nyugodt szuka volt...

kareshu 2007.06.20. 21:32:01

Nekem skót juhászom van. Hát elég nehezen viseli a Kárpát-medence éghajlatát! Mégse merném megnyírni, hátha nem nő ki többet a jellegzetes bundakabátja. Meg rajtunk röhögne az utca :)

nad 2007.06.20. 22:01:38

Pedig a skót juhász gyönyörű rövid szőrrel. Miután kitörölgetted a szemed sarkából a könnyet a röhögés után, meg lehet állapítani, hogy tényleg van benne valami izmos agárszerű. Nekünk volt, fürdetés után betegre röhögtük magunkat mindig. De tényleg szép, csak akkora a kontraszt, hogy nem lehet kibírni ROFTL nélkül.
A szőr meg kinő, legfeljebb abban az évben már nem viszed kiállításra.

Zolus 2007.06.20. 23:43:04

Elfelejtettem mondani, hogy Morzsi az első képen kib*szott aranyos. :)

szpál 2007.06.21. 02:31:54

Valahogy nem látom az összefüggést hogy morzsa kutyád hogy jön egy autós blogba, de lehet én vagyok a tudatlan, buta, aki nem látja az összefüggést... amugy király a blog... Pál

skania 2007.06.21. 03:50:44

én nem nagyon értek hozzá de a gyanta szoba se johet?:) finom meleg krém, egy másodperc vonyitás és kész is Morzsa a Börkutya.

skania 2007.06.21. 03:52:29

én nem nagyon értek hozzá de a gyanta szoba se johet?:) finom meleg krém, egy másodperc vonyitas és kész is Morzsa a Börkutya.

skania 2007.06.21. 03:54:07

ja, amugy innen már csak egy lépés a Nyirjon ön is fanszörzetet cimu tanácsado elbeszélés (uj mufaj:) de kérlek, a muveletet fényképekkel NE illusztrald.

Hula 2007.06.21. 23:45:49

hello! aranyos lett a kutyád, bááár kutyakozmetikusként találok némi kivetnivalot :) a doki nem mondott hülyeséget, de bizonyos kutyákat géppel nyirunk pl:spicc, pekingi palota vannak mmellyeket ollozunk pl: bichonok és természetessen a trimmelős kutyák pl:schnauzer, orosz fekete terrier, szetterek stb
a hosszu szőrű kutyákat kiskoruktól kezdve hozzá kell szoktatni. ha egy kutya rendszeresen fésülve van máris jobban érzi magát hiszen szellőzik a bőre! nno jo oldalakat tudnék irni, de nem fogok . a blog pedig jó

manka 2007.06.23. 14:57:19

Hali!
Nekem egy westim van. Neki is nagyon melege van ilyenkor és én is gyakran nyírom. Eleinte nehéz volt rá venni, hogy megálljon. Pár nyírás után hozzá szokott és jól tűri. Minden nyírás után szinte felfrissül, és olyankor csuda boldog. Kis állatkereskedésekben lehet kapni trimmelő ollót és kést. Ezekkel viszonylag szépen és egyenletesen meg lehet nyírni őket. Bár nem olyan gyors, mint a 0-ás gép. Az ilyen nagy meleget könnyebben elviselik, ha naponta megfürdetik, vagy csak lelocsolják őket langyos vízzel. :)

UB · http://birding.hu 2007.07.01. 20:36:17

Épp most olvastam ezt a részt a Svejkben, valahogy úgy érzem ide kívánkozik:

A főhadnagyot kezdte nagyon érdekelni ez a kutyászati előadás, s így Švejk zavartalanul folytathatta:
- A kutyák nem tudják saját maguk befesteni a hajukat, mint a hölgyek, erről mindig annak kell gondoskodni, aki el akarja adni őket. Amikor a kutya olyan öreg, hogy egészen ősz, és mint egyéves kölyköt tetszik akarni eladni, sőt ha egy ilyen nagyapát kilenc hónaposnak tetszik mondani, akkor tessék durranóezüstöt vásárolni, vízben feloldani, és feketére festeni vele, hogy úgy nézzen ki, mintha új volna. Hogy megerősödjön, tessék arzénikummal tömni, mint egy lovat, és a fogát tessék smirglipapírral dörzsölni, olyannal, amilyennel a rozsdás késeket pucolják. És mielőtt el tetszik vinni őt eladásra valami vevőnek, tessék neki szilvó­riumot tölteni a pofájába, hogy a kutya berúgjon egy kicsit, és mindjárt eleven és fürge lesz tőle, vidáman ugat, és mindenkivel barátkozik, mint egy részeg városi tanácsnok.

lawbabe 2009.01.30. 14:26:19

nekem tetszik! én most gondolkozom a kutyavásárláson, és elhatároztam, hogy én fogom nyírni :-)
süti beállítások módosítása