Sírjatok velem!

  2012. február 05. - Gyulavitéz Címkék: honda totalcar opel combo integra flotta gyulavitéz tc flotta

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Sírjatok velem!
2012-02-05 07:38:00

Már vagy két hete túl vagyok a dolgon, de egyszerűen nem bírtam leülni, hogy megírjam. Majdnem sírtam. Nem

Hogyan lesz a sportautó-szakíróból hitetlen kutya?
2011-11-21 13:21:00

12 év elteltével sem csúnya Nos, igen, nem sietem el a dolgot. Tavasszal találtam ki, hogy megválok tőle , de

Ki fog tejelni, ha betartjuk a szabályokat?
2011-09-07 06:00:00

Egyre több a traffipax. Belegondolt már, mi lesz, ha az autósok a sok kamera miatt egyáltalán nem mernek majd

Halál a macskákra!
2011-08-27 17:30:00

Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők

1

Már vagy két hete túl vagyok a dolgon, de egyszerűen nem bírtam leülni, hogy megírjam. Majdnem sírtam. Nem vicc. Az Integra előtt nem volt olyan autóm - pedig volt hat -, amit egy évnél tovább használtam volna. Nem telt bele fél év, és vagy elkezdtem utálni, vagy elkezdett szétesni, vagy mindkettő.

Az Inti bezzeg állta a sarat, én meg egyszerűen nem untam meg. Pedig nyolc év nagy idő, igen, ennyi telt el azóta, hogy megleptem magam karácsonyra. No, mindegy, most már mindez múlt idő. Jelenleg rengeteget kutyázom és pont egy sportkocsi az, amire a legkisebb szükségem van, úgyhogy döntöttem: feladtam a hirdetést.
 

3

Összesen hárman jelentkeztek. Az első srác megnézte, nem mondott semmit, aztán nem hívott többé. A második egy hölgy volt, ebből már izgalmasabb történet kerekedett. Kérdezte, hogy igazi-e a Type-R. Mondom, hogy nem pontosan értem, mire gondol. Hát, hogy igazi-e a Type-R – ismételte meg a kérdést. Mondom: igazi, nem tudtam, hogy hamisítják.

Na, csak mert neki is volt ám Type-R Civicje, de azon csak a matrica volt Type-R. Ja, mondom, úgy! Ez igazi, nem kell aggódni. Kérdi, akkor miért piros az első két ülés, mikor hátul meg fekete. Mondtam, hogy ki kéne telefonálni Japánba, és ha megfelelő a nyelvtudása, akkor valószínűleg készségesen elmagyarázzák neki a Hondánál, hogy miért alakult ez így, bevallom, én nem tudom a választ. De nem én cseréltem ki? Nem, ez gyári. Ezen az autón minden gyári.

5

No, ez nagyon jó, mert ő valójában egy kereskedésből hív, és van egy vevője a kocsira. Remek, mikor vigyem? Nem úgy van az, itt kéne hagyni. Mondom, hogy az nem jó, én ugyanis ezzel a kocsival járok nap, mint nap, nem tudom nélkülözni, de nem látom, miért ne beszélhetnénk meg egy időpontot, mikor odaviszem, kapok egy kávét, melyet jóízűen elfogyasztok az irodában, ők megbeszélik a vevővel, és ha tetszik, elintézzük a papírokat, mindenki megkapja, amire vágyott, aztán kalap-kabát. Az úgy nem jó. Mondom, akkor nekem sem. Azért ő elküldi az elérhetőségét, hátha. Mondom, hogy oké. Elküldte. Kitöröltem. A mai napig fogalmam sincs, mit akarhatott.

7

A harmadik telefonáló aztán elvitte. Két fiatal srác jött, megnézték, mentünk egy kört és 15 perc múlva ott álltam a Vásrosligetben zsebemben egy valag pénzzel, de autó nélkül, Péter barátommal az oldalamon, aki tulajdonképpen nem is nagyon akart vigasztalni; pontosan értette, mit jelentett nekem ez az autó, meg az a nyolc együtt töltött év huszonnyolctól harminchatig. Elmentünk, ettünk egy indiait, a csípős kaja állítólag javítja az ember kedélyállapotát. Állítólag. Ütni tudtam volna, de csak üvöltöttem. Egyet-kettőt.

Estére jobb lett. Így kellett lennie. Nem kellett már nekem az a sportkocsi. Neki sem kellettem már én a két kutyámmal, csak az állandó vánszorgás meg a sáros ülések. Váltani kellett. Elkerülhetetlen volt. Az autó egyébként köszöni szépen, jól van, új tulajdonosa már túl van az első háromezer kilométeren és nagyon szereti. Mint a fotókon is látható, alaposan kipucolták, még a piros kárpitból is szépen kijött a dzsuva, amit a kiskutyák kentek belé hosszú évek szorgos munkájával. Balázs, vigyázz rá, és persze magadra is!

IMG 0107

Mivel meglehetősen egyszerű szempontok szerint voltam kénytelen dönteni, vettem egy olyan autót, ami nagyon olcsó, nem kell rá vigyázni, jó eséllyel nem kell rá költeni és nagy hely van benne a kutyáknak: egy 94-es Opel Combót 1,7-es dízelmotorral. Se rádió, se klíma, se villanyablak, de megy, megáll és még fűt is, vagyis a célnak tökéletesen megfelel, és a kutyák is szeretik. Végül is ez is fehér, és bizonyos szempontból még vagányabb is, hiszen kétüléses. Na, jó, tudom, ez nem az a tipikus csajozós autó, de most mindegy is. Sokkal jobban fájt eladni az Integrát, mint megvenni ezt.

IMG 0108

Nos, ez van. Egyik végletből a másikba estem, nyolc év száguldozás után most ki tudja hány év vánszorgás következik. Ezentúl nem arról dumálok majd, ha szóba kerülnek a kocsik, hogy mennyivel esek be az Árpád híd lehajtójánál a kanyarba, hanem arról, hogy mennyit megyek ötezer forintból. Bő 170 kilométert egyébként.

Egyelőre nem is tervezek váltani, két kocsit továbbra sem szeretnék fenntartani, úgyhogy a teherautóval fogok járni mindenhová. Ha pedig egyszer majd sok pénzem lesz, veszek egy utánfutót meg egy Radicalt, az utcán többé már nem akarok gyorsan menni. Vagy most éppen nem akarok gyorsan menni? Majd meglátjuk…

IMG 0119

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr484059117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törökátok 2012.02.05. 07:59:43

A kereskedéses p*csa a jutalékot akart :) ezt nem kapja meg, ha te adod el az autót :)

calamites 2012.02.05. 08:13:32

A kutyák is szomorúak veled együtt.

GregDzsi 2012.02.05. 08:16:02

Mingkettő fehér, kétszemélyes és elöl kapar .. Nyomjál a Combóra egy GSI matricát, piros üléshuzatot:) A tréfát félretéve a kutyusok tekintete azért sokért kárpótol. A puttonnyal új perspektívák nyílnak: bárhová vihetsz bringát/kvadot/motort + 10 heti élelmet. Bamakó?:-)

CuCu 2012.02.05. 08:22:41

A kereskedo egy rumlisat akart vele menni :).
Miert nem vettel egy utanfutot/vonohorgot. A kutyik bisztos elveztek volna hatul :D

sunblind 2012.02.05. 08:26:09

A Radicalt évente kétszer-háromszor elhúznád egy pályára, aztán még annál is ritkábban. Vagy esetleg beneveznél az european masters-be, oszt jól leosztanának a húszévesek. :)
De senki nem húzkod minden hétvégén versenykocsit. Márpedig egy közel mindennapi szükséglet egyértelmű frusztrációt szül, esztendőnként néhány kielégítéssel.
A rosszhír: Hogy most. Éppen nem akarsz az utcán gyorsan menni. Háromnegyed év múlva be fogsz ülni utasként valamibe. Aminek sebészpontos váltója, zseniálisan hangolt futóműve, és karakteres szívómotorja van. Azt fogod gondolni, hogy ahhoz, hogy ezt szeresd, minden sarkon a jogosítványodat kéne kockáztatnod, de minimum százharmincezerért tudnál hozatni mindennap Szombathelyről csekket.
Úgyhogy jó ez így.
De a szíved mélyén tudni fogod, hogy a felszínen tárgyilagos vagy ugyan, de a mélyben meg egyértelműen nagyon szomorú.
;)

Frw 2012.02.05. 08:28:02

A tetőn az a fém spoiler roggyá fog rohadni. Egyébként inkább kombit vettem volna klímával, mint egy teherautót két kutya miatt. Abban legalább lett volna még két hátsó ülés is és civilizáltabb volna.

világváros 2012.02.05. 08:29:02

Ez egy siralmas story: "nem kell mar nekem sportkocsi..." Gratulalok a posztolonak, hogy ilyen konnyen eli meg a sorsat. Kovetendo pelda lenne egy ilyen sokaknak kilatastalan orszagban (talan az indiai koszttal egy kis hindu szellemiseget is magaba szippantott;)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.02.05. 08:32:45

Nincs miért veled sírni. Volt egy frankó autód, amit gyönyörűen leharcoltál. (kíváncsi lennék, h mennyiért ment el)

Van egy másik hobbid, a kutyázás és a kettő nem fér meg egymással. Választottál és ez jött ki. Miért kéne sírni?

De döntöttél, fogadd el.

ZYLO 2012.02.05. 08:38:06

Az írás alapján az a típus vagy, aki fél év múlva visszaveszi és boldog lesz, noha az új tulaj fél év alatt jobban lelakja az autót, mint te a nyolc év alatt...

G75 2012.02.05. 08:41:29

Azért remélem a menetlevelet vezetni fogod, csúnyán büntetnek érte, ha nem. Kivéve, ha személyautónak van vizsgáztatva.

robian 2012.02.05. 08:43:50

Gyulavitéz: Felnőttél. Racionális döntést hoztál. Fontossági sorrendet tartottál be. És ez olykor fájdalmas. Egy tökéletes világban megtarthattad volna mindkettőt, innen kicsit nyugatra akár egy rendszámmal is. De ide születtél, annak ódiumával és örömeivel együtt. Ugyan ez egy autóbuzériás blog, de ennek a két kutyunak a tekintete azért sok mindenért kárpótol, el nem cserélném lóerőkre, kanyarsebességre.

Lomha 8V 2012.02.05. 08:51:52

@világváros: Hallod te "világváros" ezért nagyon kár ám ide írogatni. Tudod mennyibe kerül egy ilyen autó, te szerencsecsomag??? Ez nem Bentley, öcsém! A legtöbben drágább Suzukival járnak. De ha Te ekkora volumenű ember vagy, akkor talpalj ki szépen a konditerem parkolójába és vond felelősségre azokat, akik nagy értékű autóval érkeznek! Te internethuszár, te. Az ilyen baromságaidat inkább oszd meg a fészbúkos pajtásaiddal, mert ide nem való.

BUBISBUBLEK 2012.02.05. 08:52:42

a fene adta volna el. no persze ezt így könnyű mondani. nyilván ezer racionális oka volt. ilyenkor az jut eszembe hogy az egy rendszámos cserélgetős dolog meg ilyenek. ugye mert adott az embernek mondjuk 2 vagy 3 autó egy veteránosdi,egy sportosdi,meg terepjárósdi meg ennek bármilyen variációja ,és hát egy seggel 1 loval lehet megülni alapon, mégis csak lehetne 2 vagy 3 autója egy usernek így aztán lehet hogy sokunk nem adná el a kedvencét .ami nem is biztos hogy egy drága valami de hát a nyavalyás srárga csekkek csak jönnek még ha nem is használom egy évben csak pár hetet napot. van olyan biztosítás hogy az autódat csak te vezeted és ezt kijelented akkor olcsóbb is lehetne okosítani pár ilyen dolgon ami egy vasdarab fenntartását illeti . na de hát éhesek a méltóságos urak .... ne megyek iszom egy kávét hátha felébredek :) szép napot mindenkinek :)

evil. 2012.02.05. 08:54:56

@ZYLO: Erre nem vennék mérget, az írásból az derült ki, h a kiglancot képek az új tulajtól vannak, a hirdetési képeken volt anno lelakva a kocsi...

peter.csizi 2012.02.05. 09:04:04

azert kitakarithattad volna eladasra.

stig70 2012.02.05. 09:06:14

Tudom mit érzel ilyenkor. Én 9 évig nyúztam a crx-emet.
És most egy 1.5 dci megane scenic-kel járok. Ég és a föd a különbség de hát a család mindenek felett.

motor77sport 2012.02.05. 09:09:33

Én pár éve egy Alfa 155 2.0 TS-ből ültem át egy diesel mondeo kombiba, tudom mit érzel. Próbáltam én is megideologizálni, hogy de nekem most ez KELL, ilyenre van szükségem, meg milyen jól fogyaszt, meg variálható, fél év után eladtam... Miért nem vettél angol kombi civicet az 1.8-ast?

Don Marcus Hibiscus 2012.02.05. 09:17:26

Ne haragudj meg érte,de hülyeség volt eladni a 426-os Hemi-t.

United Steaks 2012.02.05. 09:21:36

@G75:
Magánszemélynek nem kell menetlevelet vezetni.

Hauzer 2012.02.05. 09:23:33

Ha csak nem voltál pénz szűkében,akkor szerintem semmi értelme nem volt eladni..

Fefi 2012.02.05. 09:24:18

@G75: Magánszemélynek kisteherre már 2 éve nem kell menetlevelet vezetnie. :)

klacus 2012.02.05. 09:37:11

Ostobaságot tettél. Biztos kellett a lé, mert a két gép között nem 10.000 ft a különbség. Egy ilyen Opelt 300 k körül osztanak.

Miért nem vettél valami újat? Úgyis úgy tudjátok fikázni a kocsikat, mintha ti minimum 10-20 millás autókkal járnátok. Aztán nicsak, gondot jelent egy második kocsi? Erre a célra pl jó lett volna egy Tacuma. Hátsó üléssor kikap, vagy előrehajt és máris befér a dög.

sztrugackij 2012.02.05. 09:37:59

Öö..,eladtam volna a két kutyát.Úgy gondolom, ha már olyan szerencsés lettem, hogy eljutottam a táplálkozási lánc csúcsára, nem hiányzik, hogy kutyák, macskák, menyétek, aranyhalak irányítsák az életemet.
Természetesen tiszteletben tartom mások rajongását az állatok iránt,de ugyanakkor a kutyásoktól is hasonló toleranciát várnék el.Ezt csak azért jegyeztem meg, hátha kevesebben fogják leordítani a fejem.

Ha spórolni akartál, az más.

nyikk 2012.02.05. 09:38:20

Vettetek volna valami turbós kombit, a kecske is jól lakott volna, meg a káposzta is....:))
De ha már, akkor vegyél valaminő mocit, hogy legyen néha egy kis izgalom:))))

Gomulka Béla 2012.02.05. 09:39:52

Nem kell sportkocsi, még kocsi sem: a sebességhez elég az, ha két kutya félreért valamit. (Nem tudom, milyen gyártmányúak, de az egyiknek foleg állkapcsa van, a másik meg akkora, hogy az ember csodálkozik, miért nem halt ki a Pliocénban.)

EasyBenefits 2012.02.05. 09:40:26

2 kutyám van, kurvara nem kell hozzájuk kocsi évente 3-4x alkalommal max. Tudnak futni, járni :) a bicaj mellett is nagyszerűen. Egy integra ami kuriózum és zseniális autó és ráadásul láthatóan jó állapotban megkimelve, kb gyűjteni való, örökre megtartani, unokáknak mutogatni... Sose lett volna szabad eladni. Ne szépítsük, ez egy javithatatlan hiba, életed leghülyébb döntése.

azt amúgy miből gondolod, hogy a rozsdás leharcolt szardarab opelnek sose lesz baja ??? azt végkép nem tudom megérteni, hogy miért nem próbáltal havi 10ezret felrerakni és fenntartani egy első szériás Suzukit. Amit valóban fillérekért lehet javitani és pont jó kutyát vinni és megtarthattad volna az integrat. Ebben az opel szarban 2 embert nem lehet elvinni 5 metert. Az Opel 1.7d- mivel 20 év+ konstrukció, hidegen szarul indul - ereje & nyomatéka nincs, de legalább nem is fogyaszt túl keveset. Nem értem, a cikkből nem derül ki - szimplán meghülyültél, vagy mi történt? Előbb adnám a kutyákat anyámékhoz gyamsagba, mint az integramat

ps3peter 2012.02.05. 09:41:22

Majd lesz másik, úgyse fogja sokáig kibírni. Nálam is bizonyos külsö körülmények miatt meg kellett válnom az E60-tól, utána majd egy évig G-Astráztam, bizonygatva magamnak, hogy elég ez. Nos nem elég, amint az embernek lehetösége van másra, azt meg is lépi.

Ja és a több rendszám egy autóra témához egy kis szösszenet: Németországban is be akarják vezetni, mindenki hurrázott. Aztán a pénzügyminiszter kijelentette, hogy nem mond le a gépjármüadóról, a biztosítók, hogy nem mondanak le a bevételeikröl, így szépen gyakorlatilag megdöglött a téma...

Rák Attantam 2012.02.05. 09:41:39

A kereskedő visszatekerte volna és úgy adta volna el.
Ha meg nem sikerül, akkor "előre megbeszélt időpontban" mehettél volna érte. Addigra persze megint előretekerik neked, hogy ne vedd észre a változást.
Komolyan mondom, ezek után már az a lépcső jön, hogy a nepper nem telefonálni fog, hanem címre megy, agyonbasz egy bunkósbottal és viszi az autót. Itt tartunk kb.

Írták itt a kommentekben, hogy felnőttél, jól döntöttél, nem kell már neked sportkocsi. Na de éppen ez a baj. Sportkocsi nem a hülyegyerekeknek kell, hanem pont a felnőtteknek.

Én úgy érzem, hogy felnőttem.
Kéne egy sportkocsi... :)

voszi 2012.02.05. 09:44:50

én vettem inkább a feleségemnek egy ilyen nagyon gyerekkori vágy kocsit, az én napi dolgaim és a preferenciám is messze túlhaladta azt a szintet, hogy magam tegyek tönkre egy ilyen álomautót.... viszont ezzel a megoldással kaptam cserébe egy múzeumot, komplett személyzettel (ez a feleségem lenne :D), ahol nézegethetem a mindig makulátlanul tiszta és karcmentes kocsit. az esztétikai élmény ezzel letudva, az autó napi karbantartása is, és még néha el is viszem, de ez egy évben néhány alkalom kb., ezért saját kocsit fenntartani otrombaság lenne. tény, hogy egy ilyen mutatványhoz szükséges a kiváló minőségű személyzet. :D :D :D

Matyi21 2012.02.05. 09:50:13

Nem kell ezt a kis opelt lehordani. Nekem 1.5td volt 2 évig és csak göbfejt cseréltem mert szerintem még a gyári volt benne (94es volt). bekukázol egy turbót coolerrel egy astrából fillérekért(isuzusat). fogyasztani nem fog többet de vagy kétszer jobban gyorsul majd. nekem a corsa 4-5öt fogyasztott feltekert adagolóval és simán lenyomtam a szivó 1.9 dizel polo-t meg az 1.6os benzineseket.naggyon tud menni főleg ez egy 1.7es. de a fűtése az naggyon jó!!

kiss_atti 2012.02.05. 09:51:31

A kereskedő árualapot kívánt bővíteni, engem tavaly nyáron találtak meg pont ugyanezzel a módszerrel.
Vidd be hozzájuk, hadd legyen a telepen rohadt sok autó, majdcsak elmegy valamelyik - jutalékért persze.

Én bedőltem, mentségükre legyen mondva, hogy 3,5 héten belül tényleg elment a Passat..

GiXXXer 2012.02.05. 09:57:15

Én is inkább kombit vettem volna, még a Combo árkategóriájában is találni sportosabbakat. Persze lehet, annak a fenntartási költségei magasabbak, de kellemesebb kompromisszum.

Index Elek 2012.02.05. 10:01:13

Próbálok nagyon PC lenni, pedig az előző bejegyzés kihúzta a gyufát gyémántosan.

Az előző bejegyzésben látottak alapján úgy gondolom, hogy ez egy jó választás lesz. Ennél jobban lelakni nehéz lesz, igazából ez kellett volna elsőre is az Integra helyett amikor a "kutyázás" kérdése felmerült. Az olajra itt kell majd azért figyelni néha.

Nem vagyok benne biztos, de szerintem a Combo nagyobb nyomatékkal bír, így legalább előrelépés az Integrához képest.

United Steaks 2012.02.05. 10:01:50

"Az Opel 1.7d- mivel 20 év+ konstrukció, hidegen szarul indul - ereje & nyomatéka nincs, de legalább nem is fogyaszt túl keveset."
Jajj, de hülyeségeket írsz. Nekem 15 éve mindíg van egy ilyenem is, és amíg lehet, életben tartom a mostanit is.
Tegnap a -16-ban 3x izzítás és simán beindult.4 és 6 liter között fogyaszt, jó időben ennek a fele használt sütőolaj.
Mondjuk tényleg nem egy repülő...

tök mindegy 2012.02.05. 10:05:24

akkor most feleslegesen vezeti két éve a menetlevelet?:-)

Magyar[HUN] 2012.02.05. 10:06:12

Ha megint sportos autóra vágysz,majd fogj egy nagy V8-ast,be a raktérbe plusz megcsinálni hátulhajtósnak. Kész is a Combo sleeper. :) Mondjuk a kutyáknak megint nem lesz helye. :)

Begami 2012.02.05. 10:06:21

G60-as Corrado-t cseréltem egy 1.4-es Golf 3-asra tudom mit érzel...
Viszont öröm az ürömben ,hogy az új tulaj láthatóan jobban megbecsüli a gépet mint te és ez is valami.
Mindig is furcsálltam azokat az embereket akiknek az életük a kutya körül forog.De nem ítéllek el az enyém is forog valaki körül.A fiam..:-)

United Steaks 2012.02.05. 10:07:19

@tök mindegy:
Ne, mert bármikor megnézheti, hol volt tavaly február 5.-én.

dekás dezső 2012.02.05. 10:23:04

baaszki. jó csere.
de megértelek...

nov2016 2012.02.05. 10:23:31

Sose bánd az Integrát, majd egyszer talán összejön a zsé hogy legyen egy normális autód olyan ami nem pattog, nem üvölt, a megfelelő oldalán hajt, van nyomatéka is, nem olyan mint egy fűnyíró.
Lehet hogy a kutyák is megdöglenek addigra és akkor a hellyel sincs probléma. :)

samot 2012.02.05. 10:24:21

Örülj,hogy eladtad!Ha a kutyàkat fuvarozgattad megse vettem volna!Mondjuk arra allkalmasabb egy kombi és nem egy sportauto!

NEXUS6 2012.02.05. 10:26:05

Én sem értem a cikkből ezt a kisteher dolgot.

A neten egy ehhez megszólalásig hasonlót találtam 2 misiért.
www.hasznaltauto.hu/auto/honda/integra/honda_integra_1.8_type-r-5484937
De már 1.2-ért is látni.

A kisteher meg mondjuk 2 kilóért megszerezhető.

Biztos jól jött a pénz, de annyiért amennyibe a kisteher volt, (meg pár százezer rárakva) szerintem is van racionális(abb)kompromisszum lett volna egy kombi, de akár egy hasonló évjáratú kevésbé sportosabb kupé is.

PdS 2012.02.05. 10:40:35

Opel Combo 2004, 1,7 dti, 370.701 km, 5000Ft=230 km:-) Nem annyira rossz ám ez......

dekás dezső 2012.02.05. 10:41:39

mondjuk a raktérbe mehetne egy brutál turbós nissan sor6 a hátsó tengelyt hajtani, aztán akkor a kutyusok sem fáznának ezekben a nagy szibériai hidegekben - már ha be mernének mászni oda egyáltalán;).

subtotal 2012.02.05. 10:43:02

@ps3peter: idén be fogják vezetni a fritzék.

Idézek: soll ab Mitte 2012 für 2 Fahrzeuge genuzt werden können. AB 51/52-2011

Mourinho már nem a király 2012.02.05. 10:43:26

Ilyen hülyeséget, kutya miatt lecserélni az álomautódat, pfff..
Na de legalább egy száguldozóval kevesebb az utakon.

GroundHog 2012.02.05. 10:43:34

hülyék az emberek. "vegyél erős kombit, elférnek a kutyák és megy is" erős kombi, sportos terepjáró, minek? ezek olyan kompromisszumkocsik, amik igazán semmire se jók. az integra célszerszám, a combo célszerszám, ha összekevered egy darab szart kapsz metálfénnyel.

Gyulavitéz jól csinálta eddig is, most is. a belem kifordul "a fehér furgonnal lenyomom a bmw-t" fickóktól. kutyás lett, cammogni fog. ha meg gyerekei lesznek csapatszállítót vezet. ha meg olyanja lesz, vesz majd sportkocsit megint. vagy nem. a váltás többnyire nehéz, de aztán, ha igazán jól találtad ki, könnyebb lesz.

subtotal 2012.02.05. 10:44:55

@ps3peter: még valami: Die Kfz-Steuer wird für beide Autos faellig, hier besteht noch Nachbesserungsbedarf.

Epercsibe 2012.02.05. 10:45:50

Mindig rossz érzés, ha lefelé cserél valamit az ember. Gondolj arra, kiskorodban egy birngának is mennyire örültél, kicsit később meg egy Bringának. Most meg kocsik miatt szomorkodsz :)

Jaguart cseréltem majdnem Fiat Uno-ra építkezés miatt, de amikor meglátta az asszony kiborult, így lett belőle Lybra (láttad volna a ragyogó arcát, az Uno után, ahogy a Lybrát meglátta belülről :)). Évekkel később láttam a Jag hirdetését, attól az anglomán gazdától, akinek eladtam. Elmentem megnézni, +20eKm volt benne és 2.-3. autó volt, majdnem megvettem újra :). Lehet hogy 2-3 év és lesz még Nálad ez az Integra újra...

zmzm 2012.02.05. 10:45:58

én egy e-46 M3- ból ültem Citroen picassóba , hát nem egy élmény ,de nem a benzín mérő az egyetlen műszer amit figyelek. Éc a napi 5-10-ezret nem kell benzínre költenem főleg a mai árak mellett 98-ból. Az élet ilyen tudni kell alkalmazkodni A tahók kekeckednek , de a versenyzőknek már nem vagyok célpont.
Azért szivesen vissza ülnék egy sportosabb de fenntarthatóba,de egyenlőre ez még praktikus és egy kicsit tetszik is.

subtotal 2012.02.05. 10:48:25

@GroundHog: szerintem hülyeség, amit írsz: RS6 Audi? E55 AMG?
Ezekből egy kombi vállalhatatlan kompromisszum?

A cikkhez: Gyulám, ezt lehet majd slaggal takarítani, ha még ennyit sem csinálsz vele, akkor sem baj. Jó lesz ez neked.

ps3peter 2012.02.05. 10:48:30

@subtotal: bevezetik, csak a kutya se fogja használni, mert mindegyik autónak ki kell fizetni a teljes adóját, és minimális kedvezménnyel a biztosítását is.
Forrás:
www.spiegel.de/auto/fahrkultur/0,1518,809617,00.html

dekás dezső 2012.02.05. 10:49:13

@GroundHog: van, akinek a kombi a tökéletes célszerszám.
bérgyilkosok pl.;)

dekás dezső 2012.02.05. 10:50:39

@zmzm: ha a benzinmérőt figyelted, nem az M3 a te autód...

Gru 2012.02.05. 10:51:27

Egy biztos! Minőségi csere volt... :)))

GroundHog 2012.02.05. 10:51:31

@subtotal: szerintem igen, de nem vagyunk egyformák. és ez jól van így.

tom111 2012.02.05. 10:52:43

Amit nagyon meg fogsz bánni, az, hogy a Combóban csak két ülés van. Két saját autó mellé kaptam egy céges Combót (az újabbat, ugyanezzel az 1,7 motorral), sokszor olyan, mintha nem is lenne (igaz, két gyermekem is van).
Azokkal értek egyet, akik kombit ajánlanak helyette (hogy olcsót mondjak: Volvo 850, Carina E, Kadett/Omega/F Astra stb.). Egy klímás sem elérhetetlen, donorautót meg olcsón kapsz hozzájuk, ha nagyon kéne.

ZYLO 2012.02.05. 10:53:34

@evil.:

Hmm, jogos. Figyelmes olvasásból egyes, leülök.
Azért megnézném fél év múlva is...

Dr. GGG77 2012.02.05. 10:53:48

Ha a csere mögött nem húzódnak anyagi okok is (merthogy jelentős összegnek kellett a zsebedben maradnia, vagy máshová kerülnie...), akkor nem értem teljesen. Túl éles a váltás, mintha az egyik végletből a másikba estél volna.

dekás dezső 2012.02.05. 10:55:55

biztos ajándékba kapta a kombót, aztán itt jappánkodik:PP

subtotal 2012.02.05. 10:56:03

@ps3peter: azért nem keveseknek van wunschkennzeichen-jük, mondjuk ők így is használhatják, de ebből így több gépjármű nem lesz (ugye az eredeti elképzelés az volt, hogy főleg a városi használatra optimális autók is legyenek a családokban, ezzel csökkentve a szennyezést és dugókat)

ps3peter 2012.02.05. 11:04:35

@subtotal: Az eredeti elképzelés nekem nagyon jó lett volna, megspóroltam volna az Astra adóját és biztosítását, fizetve a Nissan magasabb terheit. Ebböl így semmi sem lesz, nekem annyi jött le az egészböl, hogy a német politikus pont olyan hülye mint a magyar...

ecch 2012.02.05. 11:06:47

Én egy ezerkettes sima gyári nem tuningolt zsigából ültem át Partner 2.0 HDi-be, még nem tudom mit érzel, de lehet hogy igen. A fordítottját! :DD

bekman · http://bekman.blog.hu/ 2012.02.05. 11:07:17

Esküszöm, hogy nem trollkodni akarok, de frankón nem értem, hogy hova kell cipelni a kutyát autóval, mondjuk 5-nél többször egy évben? Munkahelyre? Bevásárolni? Nem hiszem. Vagy a parkba sétáltatni? Mert annak meg értelme nincs. Esetleg mindig, minden alkalommal a barátnőhöz, barátokhoz? Vagy hova, miért? Nem mintha rám tartozna, de tényleg érdekel. Elképzelésem sincs.

8001A 2012.02.05. 11:07:18

Isten nem ver bottal.

Gabber_ 2012.02.05. 11:08:51

jó ez a gép, csak mi van ha majd jön a jóidő? akkor megjön a száguldozhatnék aztán gebasz lesz!

Coyote82 2012.02.05. 11:10:43

Szerintem faszságot csináltál.

Én tavaly májusban adtam el a Celicámat, de még nem hevertem ki. Pedig nagy a szerelem az új autóval is (BMW), sőt, most télen egyre nagyobb.
De azt tudom, hogy ha egy unalmas, szürke egeret kellett volna vennem helyette, akkor gyűlölném. Magamat, az életet, és az autót is.

Szerintem nem szabad így visszaváltani, ekkora lépésben. Esetleg egy kombi Impreza nem lett volna megfelelőbb választás? vagy ha mindenképp Opel, akkor egy kombi Omega vagy Vectra?

Integráról spórolós kocsira váltani így... egy autóbuzi rémálma.

Részvétem.

dekás dezső 2012.02.05. 11:11:51

@bekman: munkakutya. akármilyen. (mondjuk rendőr...pl.)

Tomihuszár 2012.02.05. 11:13:21

Te beteg vagy! : o
Azt az Integrát el kellett volna tenni az utókornak! Olyan kevés normális van belőle, hogy pár év múlva vagyonokat fog érni.

zmzm 2012.02.05. 11:13:51

@Gru: @dekás dezső: ez így igaz erre én is rájöttem , miután 10 millát elköltöttem

dekás dezső 2012.02.05. 11:15:45

@zmzm: 10 milla az nem túl nagy pénz, azt ugye te is tudod...

- Szerzet - 2012.02.05. 11:23:37

Az Integrára kellett volna bódét rakni.

zmzm 2012.02.05. 11:26:54

@dekás dezső: ja és egy m3 ma csak annak való akinek nem fáj évente 400.000- ért gumit venni havonta 200- ért tankolni és félévente kapni 30.000.40.000 gyorshajtást- már ameddig lehet. különben értelmetlen mer fakír aki ezzel mindig betartja a sebességet. Akkor meg minek. Villantani arra túl nagy ár ez. Csak hogy fogyjon a pénz? Ma nem ez a világ van.

dekás dezső 2012.02.05. 11:27:48

@zmzm: de mire költöttél 10 milliót? benzinre? fruttira? szervizre, gumira? pályabérletre? lakótelepi lakásra?
nincs tárgya a mondatnak....

dekás dezső 2012.02.05. 11:31:46

@zmzm: meg is válaszoltad a kérdést.
az M3 nem neked való, viszont belekóstoltál...
és ez feltétlenül pozitívum, az élmény életed végéig megmarad;)

Negrogo 2012.02.05. 11:36:18

@Coyote82: Vmi ilyesmit akartam en is irni. Nem hiszem, h egy E46 325i Touring v ne adj isten 530i Touring (M sportcsomagos ha lehet) ne lett volna jo? Ugy ment volna mint a honda, jobban, rwd btw. Ja meg egy nagy pokroc hatra es mehetnek a kutyak. Ezek az autok pont ezert jok. A fogyasztasuk meg atlag 10 korul az se lett volna tobb mint a hondaje volt.

corpus alienum 2012.02.05. 11:39:02

@ps3peter: szerintem bőven elég lenne, ha a második autó nem ragadna A0-ban :(
A teljesítményadó adott, sose legyen több pénzük, de abban semmi ráció nincs, hogy az egyik autóval B10-ben, a másikkal A0-ban.

Álmodtam egy világot magamnak...

Pasas 2012.02.05. 11:43:20

Nekem is van Combóm. Ha a rozsdát nem számítjuk, elpusztíthatatlan.

renesis 2012.02.05. 11:50:49

kutyából nem lesz szalonna

subtotal 2012.02.05. 11:54:56

@ps3peter: azért ott legalább kijelentik, hogy nem mondunk le a bevételekről, de ha nagyon akarod, itt a lehetőség, hogy legyen wechselkennzeichen.
Azon kívül az átiratás például bagó ott az itthonihoz viszonyítva és fix, nem beszélve arról, hogy 13euro a wunschkennzeichen.

bekman · http://bekman.blog.hu/ 2012.02.05. 11:59:59

@dekás dezső:

Nyilván nem erre gondoltam! Tudom, hogy ilyen is létezik, sőt van kutyás rendőr és kutyás vámos ismerősöm is, de az más tészta. Gondolom itt nem erről van szó... Ha mégis, akkor tévedtem. :)

m3246 2012.02.05. 12:14:52

mostanában amúgy sem túl rózsás sehol semmi, ne írjatok ennyire szomorú cikkeket... az ember kedve is elmegy... az a maradék...
sokkal jobb lenne ha 10-15 éves frankó gépeket tesztelnétek és szívbemarkolóan szép teszteket írnátok róluk... erre lenne szerintem szükség!

dekás dezső 2012.02.05. 12:16:02

@bekman: nyilván nem, bár sosem lehet tudni...

világváros 2012.02.05. 12:21:52

@Lomha 8V: Sajnalom, hogy frusztralt vagy. Itt a recept: tobbet es jobban kell dolgozni (elotte persze szorgalmasan tanulni). Visszaterve a targyhoz: szerintem nagyon jol viseli a posztolo ezt a kellemetlen valtast. Egy erdekes auto helyett, vett egy utott-koppott aruszallitot. En biztos sirtam volna a helyeben. Respect!

altimus 2012.02.05. 12:25:02

csak csendesen kerdezem;

minek ket kutya? raadasul ez a ketto?

hogy minek egy integra r azt erteni velem :)

Hauzer 2012.02.05. 12:35:30

Jól van..akkor nem csak én látom úgy,hogy ez egy f@szság volt:D Tényleg belegondolva..egy kétüléses dizel combó...egy integra után..anyámborogass..

Coyote82 2012.02.05. 12:35:31

Le kéne venni ezt a cikket a TC címlapjáról, mert ahányszor ránézek, felbasz.

Remélem a boldog vevő jobban megbecsüli, neki szívből gratulálok!

h4z4rd 2012.02.05. 12:36:55

Szerencsés vagyok, efféle törést nem kell megélnem, vagy legalábbis ritkán. Eleve a sleeper kombikat és a hosszú terepjárókat kedvelem. Így aztán a kutya mindig velem van.

Mondjuk, amikor hegyre költöztem, eladtam a '68-as Taunusomat, de nem viselt meg.

Azt viszont nem értem, hogy miért puttonyos lett a kiválasztott egy kombi helyett.

Waxolo 2012.02.05. 12:38:24

te szerencsétlen, mit tettél?

dekás dezső 2012.02.05. 12:39:00

@világváros: jót nevettem rajtad, köszi;)

h4z4rd 2012.02.05. 12:40:56

@altimus: nagyjából pont annyira van gyakorlati "haszna" egy kedvtelésből tartott kutyának, mint egy Integrának.
Ha az érzelmi rész felett elsiklunk, kiderül, hogy semennyire.
Csak ugye ember(!) nem válik meg a kutyájától.

S8 Phantom 2012.02.05. 12:43:25

Tudom nem vagyunk egyformák és különböző módon látjuk a világot, mások a az elvárásaink a dolgoktól de akkor sem értem, hogy mit lehet szeretni olyan nagyon egy autón ami kicsi, szűk, és nem is megy pedig az lenne a dolga. Tehát semmire sem jó. Akkor már inkább a puttonyos, azt legalább lehet használni valamire, nem csináltál rossz cserét.

Tomchy 2012.02.05. 12:43:57

@GroundHog: +1

Értetlenkedőknek: Miért kellene minden döntését megmagyaráznia a posztolóknak? Volt egy Type-R -je, szerette, eladta. Pont. Vett egy Combo-t. Pont. Miért? Ő dóga.

Reméljük az Opelnek csak a kalapja rozsdás.

dekás dezső 2012.02.05. 12:49:11

@Tomchy: baszki, a legszomorúbb az, hogy egy autós blogon sokan azt sem tudják miféle autó egy type-r...
faszom ford s-max a valagatokba b+

zmzm 2012.02.05. 12:50:41

@h4z4rd: es a legjobb barátjától, de egy vasdarabtól lehet majd lesz másik helyette - lehet hogy jobb.( bár tényleg szar érzés )De ez sem volt már egy mai technika még ha kítűnő is volt mikor készült. Az idő elszáll minden és mindenki felett. De a kutya az ember legjobb barátja marad. Csak a kinaiak zabálják meg a legjobb barátjukat.

ps3peter 2012.02.05. 12:52:51

@corpus alienum: itt a második autó megkapja ugyanazt a biztosítási bonus besorolást, mint az elsö, ez jó. Viszont még így is jelentösen magasabbak a díjak mint Magyarországon.

Coyote82 2012.02.05. 12:54:36

@dekás dezső: "faszom ford s-max a valagatokba b+ "
ennyi :-)

qmatch 2012.02.05. 13:17:47

Nem is tudom , mit értek kevésbé:
azt, hogy eladtad az Integrát, vagy azt, hogy egyáltalán volt egy olyanod. Ez így nem fér bele...
Úgy igen, hogy kellett a lé.

Index Elek 2012.02.05. 13:23:38

Lehet gyűjteni egy BMW 550xd Touring modellre. 3 turbó, 3 liter, 6-henger. Az egyedüli szükséges extra az alapon felül:

- mosható műanyag csomagtér szőnyeg
- csomagtér elválasztó rács a hátsó ülés fölé

Keveset fogyaszt, megy, a sz*revő kutyák pedig elférnek benne. Aztán már csak egy link kell a halál a macskákra topikhoz és minden a helyére kerül.

belsoseg.blog.hu/2011/08/27/halal_a_macskakra

Zen nyugalom...

Index Elek 2012.02.05. 13:26:21

Az Integra gépház teteje és az első elem között van egy olyan rés, mint a Lexus LFA esetén. Ott is a hűtés érdekében van, ugye?

pictures.topspeed.com/IMG/crop/200910/2010-lexus-lf-a-4_460x0w.jpg

Tom4444 2012.02.05. 13:43:35

A kereskedőnek nem is volt vevője, ugyanezt csinálják az ingatlanosok is, kamu a vevő, de ahhoz hogy ez kiderüljön először kössél szerződést, jelen esetben állítsd az udvarukra az autót. Hányinger...
Az Integráért részvétem, de egyrészt pénz beszél, másrészt a pénz élmény(-re váltható, amit megspórolsz), ha úgy vesszük ez a Combo egy élményautó :).

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.02.05. 14:00:19

@Tomihuszár: Ha jól emlékszem az autóról szóló korábbi posztra ez a példány sem volt normális, sőt.

Csoda, hogy elment...

kitiltott, de seráfütty 2012.02.05. 14:16:03

De édes pofájuk van ezeknek a kutyusoknak, megzabálom őket :)

mi nem foglalt még 2012.02.05. 14:24:37

Nem értem én ezt.
Azért mert kutyázik valaki még nem kell eladni a szeretett autót.
Kell mellé venni egy olcsót amivel a kutyákat viszi.
Én sem teszem be a kutyákat a mercibe, erre tartog egy Peugeot-t

Bambano 2012.02.05. 14:31:39

mi van, esélyt akarsz adni a kollégáknak az évi rendes tc gyorsuláson? :P

nortonvincent 2012.02.05. 14:34:29

@Matyi21: igen nagyon megy az 1.7 dizel...de mihez kepest?

foolproof 2012.02.05. 14:45:30

Fészpalm level 99999.

mv3 2012.02.05. 14:45:36

Remélem Te nem olyan szomorú fejjel fogsz majd az autóban ülni, mint az utolsó képen a kutyák. Amúgy teljesen érthető húzás volt, most a racionalitásnak van itt a helye, de reméljük lesz még olyan időszak is, amikor ismét lesz lehetőség az álmok megvalósítására. Persze, gondolom ma már amúgysem az integra típusú autókról álmondál, szóval jó hogy eladtad, neked egy korszak ezzel lezárult, de cserében másnak pedig most kezdődik.

foolproof 2012.02.05. 14:55:44

Sírjon veled a radai rosseb. Mivel úgysem olvasod a kommenteket - gondolom a kutyák sokkal megértőbbek, mint a csúnya simabőrűek - ezért hiába is írnám le faterom réges-régi bölcsességét ide: soha ne adj le az igényszintből, mer' rábaszol. Ezért én is inkább nyomom az upgrade-et, ( from '86 Moskwitch 1500 to 2010 Honda CR-V 2.2 in 10 years), kicsivel jobban tudja értékelni a dolgokat az embör. Mondjuk ha úgyis meg tudod ideologizálni, nem szóltam.

Csizirájder 2012.02.05. 15:03:33

Kicsi Honda végre fellélegezhet, nem kell többé a bolhafészkeket szállítania, és talán jóval igényesebb tulajdonoshoz került most. :) Végre valaki normálisan kitakarította, eszméletlen hogy milyen nyúlól lett szegény Integrából az évek alatt. :( Valahogy sosem tudtam azonosulni az ilyen elvakult állatbarát emberekkel, nekem pl. eszembe sem jutna a kutyánkat az autómba beültetni. A kutyának kinnt van a helye, a házba sem teheti be a lábát, nemhogy az autóba. Ez a kis Combo mondjuk pont jó lesz erre a célra, ennek nem számít a kutyaganyé meg a kutyaszőr. :)

Kovacsla 2012.02.05. 15:13:13

@bekman: A kutyát, amíg kicsi, elég sokat viszed állatorvoshoz (ha szerencséd van, nagyobb korában már csak évente egyszer). Ahhoz, hogy jól funkcionáljon a mindennapokban, járhatsz vele iskolába - alapból több hónapig hetente egyszer-kétszer, aztán ha komolyabban akarsz vele fejlődni, akkor akár további évekig is, a kutyától meg a szándéktól függően ez lehet vadászat, nyomkeresés, őrző-védő, agility, terelés, dog-dancing, ahogy tetszik. Ha a kutyád jó fej, márpedig ezek után már tutira az, szívesen jön veled ide-oda kirándulni. Erdei, mezei sétára, piknikezésre bármikor, múzeumba és templomba nem feltétlenül :) A kutya is szociális lény, és ha összejöttök grillezni a cimborákkal, ő is szeret ott lenni és bandázni. Szóval ok lehet arra, hogy autózzon veled a kutya, én ismerek olyan állatot is, amelyik már járt az Alacsony-Tátrában, fürdött az Adriában és utazott a bécsi metróban. :)

Lomha 8V 2012.02.05. 15:13:34

@világváros: Elég félreérthető volt amit írtál, azért reagáltam úgy, ahogy. De ebből már látom, hogy nem erről van szó. Én is megkaptam a magamét, kvittek vagyunk. :)

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2012.02.05. 15:16:24

hahh, a sok szar Opel, mi? amikor meg kell egy pattintószerszám, akkor ugye milyen racionális?

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.05. 15:23:09

Ha választanom kéne hogy az autóm, vagy a tacskóim, akkor gondolkodás nélkül a tacskóimat választanám.

@Csizirájder: "Valahogy sosem tudtam azonosulni az ilyen elvakult állatbarát emberekkel"
Van, aki családtagnak/társnak/barátnak tekinti a kutyát. Van, aki meg kint tartja az ÁLLATOT, láncon.

Kovacsla 2012.02.05. 15:30:05

@Csizirájder: Pedig egy állatbarátnak pont a te azonosulásodra lenne szüksége, enélkül nem élet az élet :)

Kovacsla 2012.02.05. 15:35:16

A másodikként telefonáló hölgyhöz (vagy egy kollégájához) egyébként nekem is volt szerencsém, egy éppen hirdetett autóra jelentkezve hasonlóan előadta, hogy ő kereskedő, és lenne vevő az autóra, de csak úgy, hogy ott kellene hagyni az autót, és később fizeti ki. Én meg elmondtam, hogy ha kifizette, természetesen bármikor otthagyom az autót, és azt csinál vele, amit akar, bármely más esetben nem viszi sehova. Furcsa volt még, hogy nem emlegetett cégnevet, és nem írt ki telefonszámot sem. Én arra tippeltem magamban, hogy összegyűjtenek pár autót, aztán bezárják a kereskedést, felszámolják a céget és eltűnnek az autókkal együtt. Másnak volt már esetleg hasonló esete?

palinkasa 2012.02.05. 15:38:18

@Begami: igaz!
Ezzel az opellel indulsz a negyed merfoldon?Holnap bemesz dolgozni,vagy mar felmondtak?Az egy dolog hogy lorol szamarra valtani,de ha neked jo akkor jo.

Csizirájder 2012.02.05. 15:45:53

@szmoker (Homo Trollicus):

A megoldás valahol a kettő között van. Aki láncon tartja a kutyáját egy sáros udvaron, naponta 1 szelet kenyeren és egy tál vizen tartva a kutyát, azt is felakasztanám. A ló túloldala amikor a kutya a gazda ágyában döglik, szerintem egy állatnak semmi keresnivalója nincs az ember ágyában, lakásában, autójában, ez alapvető higiénia, illetve igényesség kérdése. Nekem ne legyen kutyaszag meg kutyaszőr se a lakásomban, se az autómban.
Nálunk a kutya kinnt van az udvaron, láncot sosem látott. Van fajin házikója, élettere, egy 400 négyszögöles füves telken kedvére mozoghat, de ezen kívül ki szoktunk vele menni az utcára is játszani. Rendesen főzünk rá, nem holmi maradékot kap, hanem reggelire száraz kutyakaját +2db háztatrtási kekszet, vacsira meg fasza csirke far-hátat, illetve ha valami kaja, csont megmarad, azt is megeszi. Nyáron ha jön a fagyis, mindig kap 1 gombócot ő is, ha a kertben nyáron csemegézünk valamelyik gyümölcsfáról, abból is kap, szinte kinézi a szádból a kaját. :) És foglalkozva van a kutyával, tanítva van, ha azt mondom ül, akkor ül, ha fekszik akkor fekszik, ha ott maradsz akkor ott marad. És nem ugat egyfolytában mint a sok faszkalap szomszéd kutyái, csak akkor ha akció van. Ilyenkor tudjuk egyből hogy valaki van a kerítés előtt, mert a kutya jelez. Szóval azért mi is családtagként kezeljük a kutyát, mert jó sora van, de a lakásba autóba sosem lesz beengedve.

Csabby 2012.02.05. 15:50:59

Tiszteletben tartom a döntésed, de ez az Integra azért mégiscsak egy Honda....tudom az ésszerűség kell hogy domináljon,de a rohadt életbe, hogy lehetett egy ilyen autót venni???

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.05. 15:51:06

@Csizirájder: hozzám hasonló panelprolinak a lakótelepen ez némileg problémás lenne :)

Amúgy ja, a tacskók qrva jó ágymelegítők, pláne most ebben a hidegben.
Persze nyilván tiszták, rendszeresen fürödnek / lábukat letöröljük, meg a szőrük is rövid, nem hullik, stb stb.

Jackie Treehorn 2012.02.05. 15:53:52

Láttuk a képeket eladás előtt, mi is pontosan tudjuk mit jelentett neked az autó = épp csak bele nem szartál!
De ez már neked való választás, ennél jobb kocsid az életben ne legyen. Büdös, mocskos kutyákat szállítani már eddig is egy ilyen kellett volna.

Jackie Treehorn 2012.02.05. 15:58:35

@szmoker (Homo Trollicus): Persze, nyilván tiszták. Fürdés után egy kiadós seggnyalás aztán mehet a bundára, aztán be apuci mellé az ágyba. Kampós férgekről hallottál már. Tele lehetsz velük már te is!

Ez az új Nick 2012.02.05. 16:01:03

@EasyBenefits: Így jártam a 944 S2-esemmel. Soha, de soha nem adunk el ilyet. Hülye voltam, azóta is bűnhődök. Örökre...

Jackie Treehorn 2012.02.05. 16:01:05

@szmoker (Homo Trollicus): Panelban amúgy is csak igazán ostoba, alacsonyrendű faszkalapok tartanak csak állatot.

Ez az új Nick 2012.02.05. 16:04:27

@Macibb: Itt másról van szó. Gondolzz kicsit és leesik...

dik_ 2012.02.05. 16:48:47

@Csizirájder:
majd ha egyszer elviszed a kutyádat egy elhagyatott dunaparti részre sétálni; majd ha együtt túráztok a hegyekben és látod, hogy a sok új szagtól, ismeretlen helyeken történő rohangálástól milyen boldog lesz, akkor nem írnál olyan faszságot, hogy kutyát kocsiba sose.
Egy normális kutyatulajdonos nem csak addig szereti a kutyáját, amíg csak otthon kell vele lenni... (egyébként a kutya-a-házban metódus se egyértelmű... A sajátom jól elvan most is kint a kertben, de egy frissen nyírt palotapincsit ilyenkor kiengedni az egyet jelent a halálos ítélet kimondásával.)

Index Elek 2012.02.05. 17:02:39

@Jackie Treehorn: Ez 10-pontos hozzászólás volt, jól összefoglaltad a tulajdonosi szemléletet. Amiatt nem kell aggódni, hogy választ kap az ember. Gyulavitéz annyira szarik erre a blogra mint amennyire az Integrára szart. Ha nem így tett volna akkor nem úgy nézett volna ki a kocsi, nem állt volna be benne a motor.

Begami 2012.02.05. 17:09:29

@Jackie Treehorn:

Pontosan!A szerző elég furcsán fejezi ki a szeretetét..
De itt be is fejezem a fikázást a hirdetős posztnál tiltották ki az előző nickemet is...

LAPoska 2012.02.05. 17:27:48

Anyaaaam... Nem volt a matracod alatt valami apro arre a budira? Szolhattal volna, kolcsonadtam volna valamit, megha nekem sincs sok, de eladni az ITR-rt egy ilyen fostalicskaert, meg ha meg is ertem a kutyusok miat... Meg fogot de meg ezt banni joparszor... ;-)

peter.csizi 2012.02.05. 17:29:26

@Index Elek: nalad a pont. az a cikk megmutatta hogy milyen igenytelen o meg az egesz totalcar.

Begami 2012.02.05. 18:02:08

@peter.csizi:
Azért, hogy az egész totalcar igénytelen lenne az kicsit erős.
Van egy-két nagyszerű autó is a társaság tulajdonába.De még Gyulavitéz-t se igénytelenezném le csak egy bizonyos szint felett az autótartás ezen módja nem engedhető meg!:-)

szpsz 2012.02.05. 18:15:46

Brűhűhűhű....

Veled sírok, kedves Szerző, ezt kérted. És mindezt őszinte empátiával teszem. Ha nem bánod és többiek, Ti sem, akkor megosztok egy hasonló ríkkató történetet Veletek az én életemből. Szóval én egy abszolút nem autós beállítottságú srác voltam iskolásan, majd egycsapásra lettem a világ legmegszállottabb Porschebuzija. Elég volt egy fekete 911-est (964) akkor még új típusként meglátnom az utcán. Onnantól se éjjelem se nappalom nem telt úgy, hogy ne az járt volna az eszemben, hogy NEKEM KELL EGY FEKETE 964!!!. Ekkor 19 éves voltam és iszonyúan szenvedtem, hogy nem pottyintott oda a sors, ahol egy Porschét megvenni nem ördöngősség. Szóval aztán öt év múlva lett egy 924-esem, mint reális kompromisszum. Jól megvoltunk egymással, míg egy év használat után megsemmisült egy balesetben. Ezt követte egy 944S2, mely 6 évig volt elválaszthatatlan testrészem. Vele nagyon összenőttünk. Mielőtt eladtam volna, két hónappal korábban összejött az, amiről immáron 12 éve álmodtam, a fekete, 964-es szériájú 911-es. Pár hónapig két Porschém volt, de a negyvennégyesnek mennie kellett, mert hát kettő azért ne legyen. Hét feledhetetlen évet töltöttünk együtt a kis "békával" (a párom hívta így a lámpái miatt), de sajnos meneszteni kellett. Nagyon prózai okból. 19 éves lett, egyre drágábban volt alkalmas a napi használatra, én magam meg kicsit úgy voltam, mint a hózentróger nélküli nadrág: lecsúsztam. Lett egy Boxster, az meg is van, szeretem is nagyon, de amikor eladtam a 911-est, az nálam felért egy családtag elvesztésének traumájával. Igazából a hátam közepére kívántam mindenkit, aki komoly vevőként jelentkezett, holott a válság közepén, korrekt áron eladni egy majd 20 éves Porschét nem kis dolog. Sikerült. Meg sikerült utána napokig nem aludni, gyászolni és minden egyéb, "trendiskedni akarás esetén" igazán férfiatlannak vallandó lelkizéseken átesni. És sajnos néha most is összeszorul a torkom, pedig már két éve, hogy eladtam. Mivel ez volt az életem nagy álma. Hogy jó döntés volt-e? Anyagi és észérves szempontból - minden bizonnyal. Lelkileg? Nem. Nagyon nem, de most már ez van...

bacondesign 2012.02.05. 18:16:13

Háh ,te szerencsétlen. Két büdös szőrös dög miatt eladni az Integrát. Mondjuk ahogy nézem legalább jobb helyre került. Bele fogsz dögleni, ha egyszer tényleg rájössz, hogy mekkora marhaságot csináltál.

fistic 2012.02.05. 18:17:11

Hát nekem kurvára nem úgy tűnik mintha a kutyáknak bejönne ez a bádogdoboz. Kifejezetten depressziós mindkettő.
Mehetsz az árkülönbözetből kutyapszihológushoz.

peter.csizi 2012.02.05. 18:26:07

@Begami: olykor errol adnak jelet. szerintem sajnos nem tulzas. az autojara meg az volt ,autobuzi elvileg es szetesett alatta?! ez volt a szegenysegi bizonyitvany rola,meg ez a combo most.

Swind 2012.02.05. 18:28:32

Kedves Gyulavitéz! Engedd meg, hogy egy rövid történetet elmeséljek neked, mert bizony ideillik.

Egy régi barátom eladta a sportkocsiját (sl) és vett helyette egy családi autót (s-max), mert az asszony rávette. Beült, megfogta a kormányt, majd szomorú mosollyal ezt mondta: Buktam.

nekemtökmind1 2012.02.05. 18:29:50

Hasonló helyzetben voltam, én vettem 2kiloért egy egyes golfot kutyázni meg játszós autónak. Annyival nem több fenntartani, mint amennyi könnyebbség hogy van két verda.

Atarist 2012.02.05. 19:37:45

Ahogy én látom hoztál egy döntést, eladtad. Most már előrefelé pislogj ne hátra. De ha ez vigasztal brühühühüüüüü.

Barnabigyó 2012.02.05. 20:12:31

Nem szoktam trolkodni,ezt se annak szánom.Sőt negatív véleményt se írtam eddig semmilyen cikkhez! De ez most nagyon kikívánkozik!
A poszt is szar,meg te sem vagy normális. Hoztál egy döntést,akkor nem értem mit nyávogsz itt. Azt se értem,hogy minek hurcolod a kutyáidat,de ennek sok oka lehet,hagyjuk is.
A kocsi szép volt,egy jó autó. Vettél egy kupac szart,inkább hagytad volna a fenébe az egész írást,ha kellet a pénz.
K..a nem sajnállak,eszembe sincs!Volt Caddym,Niváam,BMW E36-osom,de mindet kívántam valamiért.Nem vagyok egy nagyon tehetős ember,de most van egy 635CSi,szabad időnek és egy Opel Astra G járni,nem sírok,hogy mennyibe kerül,ha erre vágyom.
Legközelebb inkább ne posztolj,ha jobb dolog nem születik a "tolladból". Sikerült a korábbi színvonalas irományokat hazab...od.Köszi! Egy darabig megint jöhetek azzal az érzéssel olvasni,hogy milyen unalmas írás született megint. Kívánom,hogy a kollégáid helyre hozzák ezt!

Barnabigyó 2012.02.05. 20:13:42

@peter.csizi: Ott a pont,de mekkora!!!!!!!! :)

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.05. 20:36:35

@Jackie Treehorn: téged hol tartanak, 4-hozzászólásos (kitiltott?) professzorom? :)

tonalcar 2012.02.05. 21:50:00

Autótartás, kutyatartás... Ezen túl a két kutyának kell kielégítenie minden "tartási ösztönödet". Jobb lett volna fordítva. Állatot nem tartunk elzárva különböző helyeken, kivéve, (ha esetleg létezik ilyen?) Ő akarja. Állatot ELTARTUNK azért, hogy megegyük és-vagy munkára fogjuk. Nem hazudunk neki>át vitt értelemben<,a tiszteletünkkel szeretjük. A hobby állattartástól kifordul a... Ja, kb. 15 fajta állatot tartok el a tanyámon, onnan üzenek.

Krisi 2012.02.05. 22:00:10

@Macibb: ez akkor kezd érdekessé válni, amikor egyszer csak oda jut az ember, hogy az egész életét nem maga, hanem a kutyája irányítja. mert a kutyájától függ, hogy mikor kel fel, fekszik le, mikor jár dolgozni, mit csinál szabadidejében, és hogy pl. milyen autót tart - csak hogy a cikknél maradjunk.

ez a combo amúgy jó autó, de mire? ahogy jön egy gyerek rögtön ki is lehet dobni. bár aki ennyire imádja a kutyáit annak inkább nem kell gyerek... :)

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.05. 22:16:56

@tonalcar: mit is akartál írni? Kicsit kusza lett, pedig többször is elolvastam.
Ha jól értelmezem, számodra az állat tartása csak akkor elfogadható, ha hasznot hoz (dolgozik neked, vagy megeszed).
Kedvenc, társ, hobbi - az nem elfogadható?

Továbbá jelzem, hogy nem te tartod el az állatokat, hanem ők téged, azáltal hogy kihasználod őket (levágod, leölöd, dolgoztatod, tojást tojik, tejet ad, stb stb). Egyértelmű, hogy ez morálisan sokkal elfogadhatóbb, mint hogy valaki kedvencet tartson, csak úgy.

svéd. 2012.02.05. 22:27:13

Az én véleményem az ,hogy venni kellett volna egy idősebb nagymotoros 3BMW kombit...Pici pénzekért vannak már szépek, különösen a nagy benzinmotorosokból,Bele ,Páhiba egy vérprofi gáz szett, és a kutyik is rendben vannak , csapatni is lehet vele ha néha rád jön, és a gyerekek is biztonságosan szállíthatok....Sztm még pénz is marad bőven...:-)) Hiba nem lenne,az vállalható kompromisszum...ezt hamar elfogod takarítani meglátod...Gazdaságosság ide ,oda , megöli a lelked....

tonalcar 2012.02.05. 22:27:19

@szmoker (Homo Trollicus): Tapasztalatom szerint az állataim (és valóban, azért teszem, mert később ők is eltartanak engem>ez szép) a társaim is, és nem csak a kutyáim. És igen, a fölös érzelmi kötődéssel érdemes csínján bánni.

szaguldo buherator 2012.02.05. 23:15:04

"az utcán többé már nem akarok gyorsan menni. Vagy most éppen nem akarok gyorsan menni? Majd meglátjuk…"
Ugyan ez megvolt. Bő év múlva már a falat kapartam. Kellett valami, bármi, csak menjen mint a barom.
De az már csak hobby az én "opel combo"-m mellett, így semmilyen egyéb szempontnak nem kell megfelelnie.

Kovacsla 2012.02.05. 23:19:25

@CuCu: Nagyon jó kutyaszállító utánfutók vannak, akár szigeteléssel, hűtéssel, saját elektromos hálózattal is, mint pl. ez itt: www.gla-wel.de/tier_dogsport.php

gumifust 2012.02.06. 00:08:53

Kár az integráért.

1regisztrált 2012.02.06. 00:52:17

A kutya az ember legjobb barátja.
2 kutya 2x legjobb barát.
Az Integra nem barátja az embernek.
A Combo egy sz@r.

1regisztrált 2012.02.06. 00:58:06

Embert Combojáról ...

brob 2012.02.06. 01:54:20

és mivan, ha annó szerez egy jó kis pokrócot a hátsó ülésre(vagy amennyi kell)? esetleg hetente-kéthetente porszívózás? És akkor nincs kompromisszum. Gondolom a kutyákat nem viszi a szerző magával nonstop, szóval vannak ebmentes időszakok, amikor lehet kövéret nyomni.Persze nem egyszerű a beszállás hátra, gondolom ez is szempont volt... Azthiszem a nagy átlag aki Tc-t olvassa, nem érti a miérteket(énsem)

brob 2012.02.06. 02:01:27

Állatbarát témához meg annyit, hogy legelőször azok kezdenek el hőbörögni a kutyatartáson, aki panelben tart 2-3 kutyát(akár nagyobb testűt, vizslát,stb)...Vidéken pedig zömében a kutya azért van, mert kutya, nem azért, hogy legyen kihez hazamenni a lakásba...

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2012.02.06. 05:06:17

@szmoker (Homo Trollicus): csizivel rtek egyet, kutya nem valo az agyba.
hiaba tunik tisztanak, teljesen mas mint az ember... mas bakteriumkulturak elnek benne, mas betegsegek stb egyszeruen nem higienikus.

csajismeros allandoan pusziltatta magat a kutyajaval, mondtam, h koszi, akkor en nem nyalogatnalak ha a kutya is teszi... tovabba javasoltam nezze meg mit eszik meg, mibe hempereg bele a kutyaja - segitek, pl mas allatok szaraba szivesen (ragadozok sajatszag-rejtesi osztone zsakmanyallatok szagaval...)

van kutyam, imadom, de udvaron van, a szolgalati kecoja is. nagyon hidegben alhat az eloszobaban, de ennyi a lakasban levese.

tavasz17 2012.02.06. 08:29:52

Kedves Gyulavitez,
Eljottek Nalad is a tisztes evek, a kor amiben a ferfi ember racionalis dontesek menten erzi jobban magat, de ezzel egyutt bulvar eletednek is vege! (Totalcar of course)
Lesz meg egy korszak: amikor rajossz, hogy jobb lenne ha ujra "hulyesegek" tarkitanak a donteseid, mert akkor a nep ujra szeretni fog!
Az olvasok es a kommentelok azt varjak Toletek, hogy gyerekkori vagyaikat-almaikat helyettuk is meglepjetek (zum beispiel Csikos), a kozepszeru lepesekre a kitya se (sic) kivancsi...
Kerjuk vissza matchbox imagot!!!

esef 2012.02.06. 09:00:59

annyira tudtam, hogy valami ilyesmi lesz az "új" autó... :D

IFA_L60 2012.02.06. 09:28:12

Jesszus, a címlap alapján már azt hittem, Smart lett (a kutyák terén nem voltma képben)! Nem lett igazam, hála az égnek!

Eclect 2012.02.06. 10:09:29

Egy éve engem is keresett a telefonálós brigád, ugyanolyan homályos körülményekkel, mint a posztban. Nevet nem, de címet (Könyves Kálmán körút vmennyi) sikerült kihúznom belőlük és az alapján a gugli sokadik találataiban, egy fórumon meg egy cikkben (most nem találom, pedig a cikk hitelesnek tűnt) olvastam, hogy beviszed, aztán ellopják egyik éjszaka a telephelyről, pont a Tiédet. Az illetékes kerületi kapitányság meg épp letojja, ahogy szokták. Én többször beszéltem velük, bizományosi szerződést emlegettek, de szerződésmintát nem akartak küldeni emailben (épp foglalt a gép, hazament a kolléga, stb), de majd menjek be és helyben aláírom, bizonyítsam hogy érdekel az eladás, ne a szerződést elemezgessem. Na itt küldtem el őket a faszba, bár már az elejétől büdös volt az a behízelgő stílus. Ja, és expresszen csak 1 kép volt az autóról (hahun több, de ő expresszre hivatkozott), de a vevőjüknek pont olyan kell, mint az enyém. És a hirdetett ár teljesen megfelelő a vevőnek, bár kb-ra sem tudta, hogy az mennyi. Vigyázzon velük mindenki! A kereskedés nevében nem vagyok biztos, asszem Smaragd Autó néven futott. Méretre nem volt kicsi, de már nem találom őket neten, talán nem véletlen...

valerossi46 2012.02.06. 10:10:58

a nő érdeklődő nagyon vicces:D

huleaks2 2012.02.06. 10:58:47

Egy percig nem sajnálom Gyulavitézt! A képeken is látszik, hogy a srác aki megvette rendbehozta az autót. Gyulavitéz meg a kutyáit furikáztatta vele.

Egyébként nekem még él az emlékezetemben a "Tolvaj magyarok" című írása. Ahol a szinesfémtolvaj norvégokat a magyar emberekkel vonta egy kalap alá.

M2,5 2012.02.06. 13:27:06

Ekkora hülyét! Nemhogy azt a két kutyát adta volna el! Azt sem értem, miért kell a kutyának autóval járni? Használja a lábát! Azt sem értem, pestieknek miért kell kutya, pláne ekkora? Nem lehet sétálni a városban a sok kutyaszartól.
Na, hagyjuk is...

Don Marcus Hibiscus 2012.02.06. 14:12:22

@M2,5: Ez így igaz,ahogy írtad! Igaz leveszik ezt a kommentet,de a Drágsz Báni szerint szar a belsőség és igaza is van.

volutx (törölt) 2012.02.06. 14:34:23

Végre, megjött az esze! Egy sportkocsit tartani manapság felelőtlen luxus!
Nekem egy 6 éves Daewoom(Chevym) van, újonnan vettem, végre kifizettem a devizahitelt rá, úgyhogy mostmár végleg az enyém! Semmi pénzért nem cserélném le semmire, bárhová elvisz a kis családdal meg a sok pakkal együtt, kötelező, éves súlyadó, éves akciós szervíz is összesen 30-ból bőven megvan, 45 ezernél még SOHA nem költöttem rá többet (azt is csak azért, mert klímás a gép, max 7 literből megvan a 100 kilcsi, az órája nem visszatekert, én személy szerint még vagy 15 évig szeretném használni! Faternak is 98 óta Daewoo-ja van, ez a legszuperabb kocsi szerintem. A puttonyos Opel is jó, csak abba a család nem férne be (kéne még legalább két ülés rá).

AnyátoknakPalánot 2012.02.06. 15:19:36

Még egy nő lenne a dologban, azt megérteném. Neki bármit..
De egy szutyok kutya? Vagy kettő? Pesten? Jaj.

tonalcar 2012.02.06. 15:26:25

@volutx: Kinek is luxus? Ne haragudj ez igen csak nézőpont kérdése>pl.aki egyedül álló és jó módú, neki is az? Ja hogy csak le akartad írni ide valahogy>Te mennyire jól és okosan választottál=élsz>akkor semmi baj! :)

Dr.Beverneki 2012.02.06. 16:00:56

@Csizirájder: Végre egy normális állattartó,aki tudja hogy egy állat az állat és nem az emberrel egyenrangú társ az életben.Attól még szerethető egy állat,hogy nem engedem be az ágyamba,nem etetem a számból,nem nyalatom vele a csecsemőt stb... , mint egyes kutya "barát".

bekman · http://bekman.blog.hu/ 2012.02.06. 16:16:40

@Macibb:
Így már érthetőbb, bár én nyilván betokosodott vagyok, de szerintem (gondolom, most sokan köpködni fonak) a kutya, az kutya. A kutya van az emberért és nem fordítva. Megjegyzem, szeretem a kutyákat, meg úgy általában az állatokat, de mindenova cipelni, meg dog-dancing, meg mittudom én... Mert azt értem én, hogy speciális célokra iskola, meg ilyesmi, de az más tészta, mint mondottam korábban. Ha nem ilyen célok miatt viszi valaki iskolába, hanem csak azért, hogy meg legyen nevelve, annak nem való kutya (mert ezek szerint nem tudja betanítani, illetve megnevelni). Azt is értem én, hogy szociális lény a kutya, de akinek csak úgy van ideje a kutyára, hogy mindenhova cipeli, annak minek? (Oké, én vidéki vagyok, nagy udvar, falu, stb.) Ismrek olyan városit (panelben lakik), aki a kb.3km-re lévő vízpartra/parkba kocsival viszi a kutyát sétálni. Ez netto röhely... Nem szabadna átesni a ló másik oldalára. Persze ez csak az én csendes véleményem! :)

bekman · http://bekman.blog.hu/ 2012.02.06. 16:22:41

@Csizirájder:
Köszi, nagyjából megfogalmaztad a kutyatartással kapcsolatos vélményemet. Szerintem is kb. ez a normális módja.

tonalcar 2012.02.06. 16:29:01

@Csizirájder: Korrekt. Nem is szabadna másként. :)

Don Marcus Hibiscus 2012.02.06. 17:06:11

@bekman: Ez így is van rendben,ahogy leírtad!Viszont vannak akik azt a bizonyos animal szex-et részesítik előnyben és nem a klasszikus fiú-lány-t.Na ezért van ez úgy ahogy van.(vagy úgy ahogy nincs,mert nem is biztos,hogy igaz ez a szar) Tudom,hogy leveszitek ezt a kommentet,de akkor is leírtam! :)

bekman · http://bekman.blog.hu/ 2012.02.06. 17:10:40

@Don Marcus Hibiscus:
Nomeghamárugyebár, akkor legalább 426 HEMIvel furikázzák nem?! :)

B.GY. 2012.02.06. 18:27:28

Nem értem hogyan lehet egy szaros vasdarabot egy kutyához hasonlítani.Ha kutyázik nem kell az a száguldó koporsó,illetve kellhet ha 2 autót tud tartani.Én is most akarok venni valami kombit,hogy tudjam a kutyákat vinni.Azért ilyen puttonyos szart nem vennék ami ráadásul 2 személyes

Don Marcus Hibiscus 2012.02.06. 18:46:56

@bekman: Hát ha már szereti,akkor nyilván adja meg neki a legjobbat! :)

"streetfighter" 2012.02.06. 20:30:37

Nagyon jó választás! Az opel sosem kop el. ;)
De mit várunk egy olyan sofőrtől, aki besüti az Integra motorját. Ez való neki. :)

Index Elek 2012.02.06. 20:37:51

@svéd.:

Nem gáz kell a BMW-be, hanem HHO-generátor. A megfelelő topikban teljesen jól megindokolják, hogy miért jobb :-)

Esetleg egy Hemi 426-os, ha jól értem az is jó.

Don Marcus Hibiscus 2012.02.06. 21:22:58

:))))

Meg az a cím: "Sírjatok velem!" :)
Minek adtad el,ha most meg itt rinyálsz csak azér,hogy posztolj? Bár szerintem továbbra is kamu a dolog.

_Roll_ · http://www.gumimester.com/ 2012.02.06. 23:40:26

@Don Marcus Hibiscus: Még sosem váltál meg semmitől, amihez kötődtél? A címből, meg az első képből egyből levágtam miről van szó...

M2,5 2012.02.07. 00:29:03

Na még egy: ha a két kutyát elcserélte volna egy nőre (aki szintén meg tudja neki adni azt, amit a szőrösök:), megtarthatta volna a hondáját is:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.02.07. 00:51:36

Mondjuk én csak azt nem értem, hogy egy ekkora dobozban a két kutya össze vissza ütődik, csúszkál kanyarban, fékezéskor, indulásnál.Akár mekkora óvatosság mellett is.Aki röhög, próbálja ki, hogy beül egy ilyenbe.A kutya nem tud kapaszkodni, ráadásul nincs is mibe...Maximum ilyen szűkre szabott kutyabörtönben lehetnének fixen, de azt meg az Integrába is lehetett volna csinálni, gondolom.Valszeg télleg ésszerűbb lehetett volna egy egyterű/kombi...De hát nem kell nekünk itt mindent érteni...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.02.07. 07:02:48

Figyelemmel kísérve a kommenteket ez a belsőség történetének egyik legkevésbé elfogadott posztja, azt kell, h mondjam teljesen érthetően.

Ez rossz csere volt, de ahogy elnézem a posztoló szóhoz sem jut, nem tudja, vagy nem akarja megvédeni a döntését.

Index Elek 2012.02.07. 14:12:59

@klarky:
Ha megnezed a többi posztjat, akkor latszik mennyire erdeklik a reakciok. Semennyire, kar is kommentelni igazabol a posztjait.

AnyátoknakPalánot 2012.02.08. 21:02:26

@B.GY.: te miért nem a kutyabaratok.hu-t nézegeted? ez autóbuzis fórum, ahol egy szakadt rühes dögnél többre értékelünk egy ilyen koporsót

geniue parts 2012.02.09. 00:36:43

Ahogy látom megmenekült egy gondatlan gazdától egy ITR!!!! Öröm és boldogság!

GBL 2012.02.09. 13:20:12

Jaj, mennyire emlékszem arra cikkre (főleg a közig. határos beszólásra, olyan autóm nekem is volt már:), és banyek, eltelt 8 év! Amit vettél, az meg annyira undorító, hogy bőven elég megérdemelt büntetésnek, most már nem is irigyellek az Integráért, muhaha.

Illetve VAU!!! :P

McK (törölt) 2012.02.10. 00:24:34

@G75: meg a paci f@szát büntetnek..hol élsz te?

McK (törölt) 2012.02.10. 00:29:14

@Rák Attantam: Öcsééém...:)
Darwin díj a tiéd!

"A kereskedő visszatekerte volna és úgy adta volna el.
Ha meg nem sikerül, akkor "előre megbeszélt időpontban" mehettél volna érte. Addigra persze megint előretekerik neked, hogy ne vedd észre a változást."

Már bukott is 40 ezret,nagy kereskedő lennél..:D

"Komolyan mondom, ezek után már az a lépcső jön, hogy a nepper nem telefonálni fog, hanem címre megy, agyonbasz egy bunkósbottal és viszi az autót. Itt tartunk kb."

Így van,móricka..

"Írták itt a kommentekben, hogy felnőttél, jól döntöttél, nem kell már neked sportkocsi. Na de éppen ez a baj. Sportkocsi nem a hülyegyerekeknek kell, hanem pont a felnőtteknek.

Én úgy érzem, hogy felnőttem.
Kéne egy sportkocsi... :)"

Na menj szépen vissza az osztályba,nem való neked még semmilyen autó..

McK (törölt) 2012.02.10. 00:39:49

Most akkor beállt benne a motor,vagy minden gyári benne?

McK (törölt) 2012.02.10. 00:40:59

@klarky: A döntése nem szorul rá,hogy neked megmagyarázza..

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.02.10. 07:30:35

@McK: "Most akkor beállt benne a motor,vagy minden gyári benne? "

Látom tájékozott vagy az autóval kapcsolatban.

"A döntése nem szorul rá,hogy neked megmagyarázza.. "

Nem hinném, h tőled kérdeztem, de köszönöm a reakciót.

McK (törölt) 2012.02.10. 14:31:37

@klarky: Nagyon szívesen. Tudod egy blog arról szól,hogy amit idekörmölsz arra reagálni lehet..;)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.02.10. 16:24:17

@McK: Persze, nincs is semmi gond! Mondjuk jobban szerettem volna ha a szerző reagál, de így sem rossz!

Köszi még egyszer az értékes gondolatot!

:-)

teflonfejűrém 2012.02.11. 23:08:44

Egy Integra márpedig tökéletesen alkalmas ezeknek a helyes kis kutyiknak a szállítására. Csak egy jó erős kötél kell, és már lehet is csekkolni, hogy milyen gyorsan tudnak futni a mutyikák. Megoldhattad volna, mint a macskakérdést: belsoseg.blog.hu/2011/08/27/halal_a_macskakra

Hunyadi Pony-s 2012.06.26. 14:39:09

@Macibb:

3 éve, mikor autót szerettem volna venni, kinéztem egyet, amiből a kereskedőnek 3 is volt. Felhívtam, kimentem megnézni, de furcsa módon már csak 1 volt, sebaj. Körbenéz, elmegy, próbakor, ő vezetett... Sebaj, de az út során mivel pörögtek előttem a 10.000-sek (a jobb hátulja üt, fűtés nincs 20 perc járatás után sem, aksi kuka, stb) jobbnak láttam távozni.

Másnap esti hírekben hallottam, hogy a rendőrség felszámolt több olyan kereskedést is, amelyik lopott autókat értékesített a cikkben is leírt módszerekkel szerezték meg és próbálták legalizálni őket.
A felvételeken az a kereskedés is szerepelt, ahol előző nap majdnem vettem egy kocsit.
süti beállítások módosítása