Ütött az egérarcú mopedautós

  2011. január 27. - (X) Címkék: baromállat mopedautó pofozás

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Egy biztos: gumira nem lesz gondod. Nyereményjáték!
2014-11-20 15:23:27

Hihetetlen, hogy már három hét is eltelt azóta, hogy Totalcar lebilincselő cikksorozatot küldött

Lilla szerel: az erő nem velem van
2014-04-21 14:55:26

A Mazdám aksija célul tűzte ki magának, hogy az őrületbe kerget a random kamikaze akcióival. Gondoltam

Ilyet még nem láttál!
2013-12-23 18:33:19

Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos

WTCC, Monza. Belülről
2012-03-13 10:31:00

Sági Elemér, amolyan kiküldött tudósítóként mesél a hétvégi WTCC-futamról. Ezt látni kell! - a


Nézek ki aranyvasárnap az ablakomon a kertbe, és a teremtés egyetemességén, a lét hiábavalóságán, továbbá a diós bejgli metszetének és a spirálgalaxisoknak az alaktani hasonlóságán merengek. Szabadidőm eltöltését a felületes szemlélő semmittevésként, a beavatott taoista intenzív nemcselekvésként azonosítaná, egy bölcs viszont tudná, hogy ehhez a pillanathoz, sőt, általában minden pillanathoz csakis ezek a kérdések méltók. Volna-e szándékom ebben az állapotban arra, hogy karácsonyi vásári kavalkádba merüljek alá? Dehogy volna.

Felülírhatnák-e vajon ezt az állapotot külső hatások? Például egy kedves ismerős felvetése, miszerint volna-e hajlandóságom vele a karácsonyi kavalkádba indulni, a kocsimmal. Akitől nem áll messze a determinizmus, tudja, hogy a válasz már a világegyetem keletkezésének pillanatában nyilvánvaló volt, a szabad akarat élharcosai viszont gondolhatják azt is, hogy önként, fontolgatás után indultam el otthonról.

ligier

Sztoikus bölcshöz illő defenzív vezetéssel, és ennek megfelelő lelki felszereléssel érkezem utasommal a karácsonyi kavalkád közvetlen közelébe, ahol (topográfiai érdeklődésű olvasók kedvéért: a Budapest V. kerületi József Attila utca és Erzsébet tér sarkán, az Andrássy út felé haladva) a piros lámpánál elsőként várakozunk, és a világra nyitott éberségünkben potenciális parkolóhelyet fedezünk föl. A kereszteződés túlsó oldalán egy a helyéről kiállni készülő kocsi kezd mocorogni. Zöldnél tehát áthaladunk a kereszteződésen, és irányjelzővel megállunk a kocsi mögött, számára kényelmes távozást biztosítva. Mély intellektusú emberekként felebarátaink képességeinek felmérésekor nem teszünk különbséget azok neme szerint, és hangjelzésekkel sem noszogatjuk a hosszú időn át kikecmergő jármű vezetőjét. Türelmünk megtermi a maga rózsáját: alig fél perc után saját használatunkra birtokba vesszük a téridő 10 m² x 2 órás darabját.

A rózsa egy másik közmondásból ismert töviseként ekkor válik a történet résztvevőjévé egy ún. mopedautó (járműipari érdeklődésű olvasók kedvéért: olyan, a forgalomban 45km/h korlátozással használható gépjármű, amely segédmotor-kerékpáros jogosítvánnyal, rendszám nélkül használható) sofőrje – nevezzük ismeretlennek. Ismeretlen úgy áll meg fenti járművével, mint Morvai Petőfi sírjánál, de nemcsak hogy megáll, hanem az általa letekert ablakon torkaszakadtából szidalmazza agg felmenőimet, amit Morvai nyilván nem tett Hrúz Máriával kapcsolatban. Én az őszinteségében egyenes, bár legjobb ismereteim szerint ok nélkül való előadást mosollyal jutalmazom, ám a gesztus cél téveszt, miszerint az ismeretlen szúrós tekintettel hátrahagyja járművét és kocsim ajtajának feltépésével személyesebb kontaktust alakít ki. Ezt, mint minden, akaratom ellenére történő, de engem érintő változtatást sérelmezem, és az indulat okát kezdem firtatni. (Napokkal később átgondolva a gyorsan pergő cselekményt utólag arra jutottam, hogy talán az udvarias érdeklődést az ismeretlennek mérsékelten rendelkezésre álló érzelmi apparátusa miatt nem volt módjában valós időben feldolgozni, és ez vezetett a tettéhez.) Ismeretlen ököllel szemen vág, majd a felelősségvállalás legkisebb szikrája nélkül távozik a történetből, járműve gumiabroncsainak ugyanolyan hanghatásai közepette, mint amilyenekkel megérkezett. Két okból is nehezemre esik utána tekinteni: egyrészt, mert jobb szememből könnyként folyik a vér (és ez esetben a hasonlat meg is fordítható), másrészt, mert maradék szememmel az ismeretlen teljes azonosíthatatlanságával (ti. a rendszám hiányával) kell szembesülnöm.

Később, a műtőasztalon töltött két óra alatt (klinikai érdeklődésű olvasók kedvéért: könnycsatorna rekonstrukció ill. szemhéj összevarrás Uzsoky utcai kórház, operációvezető: Dr. Milibák Tibor oszt.vez. főorvos, ügyeletes: Dr. Kőhalmy Katalin, áldassék a nevük!), egy-egy felszisszenés között elmémet két, egymással viaskodó gondolat nyomasztja. Egyrészt hiszek az ok-okozat páros alakította világban, tehát érdekelne, hogy mi vezetett szenvedéseimhez, másrészt hogy az emberi megismerésnek vannak-e objektív határai, megismerhető-e legalább az általunk érzékelt világ, s benne egy rendszám nélküli autó tulajdonosa.

Kérdéseimre napokkal később az V. Kerületi Rendőrkapitányságon találok választ: nem ismerhető meg. Attól az elhanyagolható valószínűségű esettől eltekintve persze, hogy külső segítség nélkül, magam találom meg az illetőt, ennek azonban körülbelül akkora az esélye mint hogy egy ősember a barlangrajzai mellett külső segítség nélkül kiszámolná a Higgs-bozon spinjét (részecskefizikai érdeklődésű olvasók kedvéért: a Higgs-bozon spinje 0). A kérdést, hogy a térfigyelő kamerák abban az időben nevükre szégyent hozva azért nem figyelték a teret, mert valami mással voltak elfoglalva, vagy talán azért, mert jól láttak volna 2-3 rendőrautót a téridő fent jelzett darabja, a rendőröknek integető utasom és a villogó mentőautó mellett lassítás nélkül tovasuhanni, nos ezt spekulatívnak, a diadalmas tudományos módszerrel összeegyeztethetetlennek és összeesküvés-hívők lapjaira tartozónak ítélem. Ezen túl legalább azzal a jóleső megállapítással vigasztalódom, hogy az emberi megismerés határaihoz értem.

Mindezeken felbuzdulva indulok haza. Kisvártatva ismét otthon vagyok, ablakomon át a havas kertre tekintek. Megpödröm a könnycsatornámból kackiásan kikunkorodó sínt, elmorzsolok alatta egy könnycseppet és nyugovóra térek. Rendszámtáblákról álmodom.

Röviden:
2010 dec. 19-én ismeretlen tettes az V. ker. József Attila u. és Erzsébet tér sarkán megtámadta a saját gépkocsijában, parkolóhelyen tartózkodó XYZ-t, és 8 napon túl gyógyuló súlyos testi sérülést okozott, majd a helyszínről az Andrássy út irányába távozott. A támadás oka ismeretlen. A rendőrség súlyos testi sértés miatt keresi az ismeretlen tettest. Személyleírása: 28 év körüli, kb. 190 cm magas, sportos testalkatú, „egérarcú”. A távozáskor használt jármű: kék (de lehet, hogy zöld) mopedautó, valószínűleg Aixam (esetleg Microcar, JDM, Puli vagy
ezekhez hasonló) típusú, a hátsó csomagtartó ajtaján 45km/h korlátozást jelölő matrica, jobb oldali ajtaján angol nyelvű felirat (talán az if és a you szavak is köztük lehettek).

GY.I.K.:

Biztosan bevágtál elé, azért volt rád dühös, nem?
Nem, nem vágtam be elé, a pirosnál legelöl voltunk a sorban, előttem senki nem jelezhette, hogy oda akar parkolni.

Lehet, hogy összetévesztett valakivel, akivel konfliktusa volt menet közben?
Lehet.

Biztosan azért volt rád dühös, mert várakoznia kellett mögöttetek, nem?
Lehet, bár a József Attila utca 2x2 sávos, könnyedén kikerülhetett volna, mint ahogy mások meg is tették. Amúgy kb. 20 mp-ig tartottuk föl a sort, amíg az autó kiállt a parkolóhelyről.

Miért nem írtad föl a rendszámát?
Mert mopedautókra nem kell, és ezen sem volt.

Hívtál rendőrt?
Hívtunk rendőrt kétszer is, meg is ígérték, hogy jönnek, de nem jöttek. A mentők viszont gyorsak, kedvesek voltak, ők vittek be a kórházba.

A térfigyelő kamerák látták az esetet?
Sosem fogjuk megtudni, mert nem engedtek be megnézni az adott időszak felvételeit (melyek alapján lehet, hogy az esemény nem, de a következő kereszteződés kamerái segítségével legalább a kocsi típusa könnyebben azonosítható lett volna). A rendőrség állítása szerint a kamerák abban az időszakban más irányban álltak.

El fogják kapni a tettest?
Reméljük, igen. A személyleírását és a kocsi paramétereit megkapták a járőrök, és ha elsőre nem is kerül elő az illető, súlyos testi sértés miatt a rendőrség 3 éven át bármikor tovább folytathatja a nyomozást. Jobban jár az elkövető, ha önként jelentkezik a rendőrségen.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr292618411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napoleon83 2011.01.27. 18:15:03

Hat ez durva, tobbek kozott emiatt is tartom mindig magamra zarva az ajtot

jürgen baromartz 2011.01.27. 18:16:42

a kedves szerző irritálóan ripacskodó stílussal írta le a történteket, de emellett őszintén drukkolok, hogy meglegyen a faszkalap, aki ezt művelte.

valószínűleg máshol sincs ez másképp, de nagyon úgy tűnik, mi magyarok toplistások vagyunk az egy négyzetkilométerre jutó tahóparaszt amőbák számát tekintve. a jard "buzgó segítőkészségén" már meg sem lepődöm.

KGyurka197 2011.01.27. 18:20:26

Tahóból van bőven.
A mopedautókat meg nem fogom megérteni, ugyanolyan autó mint a többi, városban csak 5 km/h-val megy lassabban (dehogy megy lassabban) igenis legyen rajta rendszám, és kelljen hozzá jogsi... attól hogy kis köbcenti, még ugyanakkorát üt egy gyalogoson.

para_noir 2011.01.27. 18:20:52

Nem tudtam végigolvasni, annyira katyvasz az írás. Fejfájdító.

B3NZiN 2011.01.27. 18:20:58

nagyon kevés moped autó van pesten, szín alapján esetleg ha van klubjuk ott érdeklődj, nem hiszem hogy megtalálhatatlan lenne az illető.

Franky4fingers 2011.01.27. 18:21:08

Rosszabb, mint a Balkán. Mert itt az európai viselkedésű emberek, folyton szívnak a balkániak miatt.

Rendőröktől számon kérném, hogy miért nem működtek a kamerák.

(stílus, valami tragédia, az írója jó fejnek képzeli magát, vagy azt gondolja, hogy szórakoztató? - olvasok, sokat, nem újságot elsősorban - válaszolnék: Nem. )

Opelfan 2011.01.27. 18:21:31

Minden együttérzésem a tiéd, de kár volt ilyen hosszú lére engeded a történetet.
Egyébként kizárt hogy meglegyen...

Taxomükke (UK) 2011.01.27. 18:23:47

Ha mobiltelefonoztál volna a járó motorú, álló autódban, akkor bizonyára azonnal megállnak a rendőrök...

Grifter 2011.01.27. 18:24:49

Akkor is hozzá lehet szólni, ha csak ismételni tudom önmagam? :]

kika66 2011.01.27. 18:24:52

sztem zseniális a cikk

zeugma 2011.01.27. 18:24:53

Jó, hogy emberi nyelven összefoglaltátok a lényeget, mert egyébként ez a dagályos és idegesítő stílus fogyaszthatatlan, nem is volt türelmem végigrágni magam rajta.

Az eset amúgy szomorú, még szomorúbb,hogy jó eséllyel sosem lesz meg a tettes, pláne szomorú, hogy ehhez az illetékesek töketlensége, lustasága és nemtörődömsége is nagyban hozzájárul, meg a hülye szabályozás (rendszámnélküliség, felelősségrevonhatatlanság).

Taxomükke (UK) 2011.01.27. 18:25:04

... viszont ha ilyen stílusban beszéltél a nagydarab faszinval, akkor ne csodálkozz a végkifejleten...

djjosehu 2011.01.27. 18:26:20

Legalább most már nem feltétlen a BMW-s/Mercis/Audis a köcsög, hanem a matchboxos is. :) A szerzőnek kellemes lábadozással eltöltött perceket és sikeres hajtóvadászatot!

Kezdő Laikus 2011.01.27. 18:26:28

A szerző kapta a maflást? Amúgy meg az olvasás során különös nyugalom uralkodott rajtam, lehet ez a fogalmazásmódtól? Más is van/volt így vele?
Amúgy meg ki olyan baromállat, hogy képen töröl egy nőt, azért mert le szeretne parkolni...vagy csak en látom így a helyzetet?
Nem tudom, jó lenne tudni a támadó álláspontját is...

skyrangr 2011.01.27. 18:26:54

a patológus csukja az ajtót az ilyenre...

Franky4fingers 2011.01.27. 18:27:05

@Tibi bácsi:

ott a pont.Ez az! Lehet, hogy ugyanebben a stílusban beszélt a mopedessel, ahogyan ide ír és ezért kapta a sallert.

(nem mondom, hogy ebben az esetben megérdemelte, mert ez akkor sem eljárás, de egy virtuális maflás kijár a stílusért)

FaZon 2011.01.27. 18:30:06

Mindenre is mindenkire rendszámot,azonosítót. Csak így mehet ez tovább.

Magyar[HUN] 2011.01.27. 18:35:07

Szerintem is érdemes a mopedes klubban érdeklődni,mert nem olyan gyakori "autó",még Pesten sem.
A stílus meg tetszett nekem ebben a mai rövidítgetős,külföldi szavakat egyre inkább használó időkben.
Nem kell már rendszám rájuk? Mert Fehérváron már láttam egy-két rendszámos mopedet.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.01.27. 18:35:48

Kedves szerző! Nem kell minden mondatot szalvétával fogni, szerintem nyugodtan leírhattad volna kevésbé barokkosan is, hogy szemközt csaptak ismeretlen okból.

1, ha máskor jönnek feléd, első dolgod legyen lenyomni az ajtózáró gombot. Igen, tudom, pánik van olyankor, de ez legyen reflex. Szélvédőt az ilyen kemény fiúk is ritkán törnek. Kézzel pláne.

2, Nem baj, ha van nálad valami, amivel adott esetben meg tudod magad védeni. Egy 3/4 colos edzett acélcső remek választás. Esetleg gázpisztoly, ami szabadon tartható.

kika66 2011.01.27. 18:37:50

Tibi bácsi: ha nem érted a cikkben, hogy szimplán mosolygott a mopedautós szövegelésén, akkor nem vagy sokkal okosabb a rendszámtábla nélküli baromnál.

Pláne, ha emiatt szerinted valaki megérdemelne egy ököllel arconcsapást a saját kocsijában :(

Magyar[HUN] 2011.01.27. 18:38:11

Nekem a 2,4,5,10,11,14,15 képek jönnek be. A 12-es képen látható csaj nálam abszolút 100%-os:)

Magyar[HUN] 2011.01.27. 18:39:19

@Magyar[HUN]: LOL,ezt a Ducatis poszthoz írtam és ide rakta ki...

zeugma 2011.01.27. 18:39:43

A B125-öt nem támogatom, de ha azért kampányolnátok, hogy a robogókon és mopedautókon is legyen rendszám, örömmel aláírnám. Ez az amúgy nehezen olvasható sztori is jól mutatja, hogy rendszám nélkül majdnem bármit megúszhatnak at ilyen "egérarcúak"; ha pedig ellopnak egy ilyen járgányt, simán továbbadhatják, sose lesz meg.

Devil2 2011.01.27. 18:40:06

Na most amelyik mopedautón van rendszám az miért van, ha nem kell?

=Daniken= 2011.01.27. 18:40:28

A cikk stílusa rohadtul idegesítő, ha a valóságban is ilyen körmondatokban beszélsz, asszem a 3 mondat után megmondanám, hogy térj a lényegre, vagy nem érdekel....amúgy sajnálom ami veled történt.remélem elkapják a szemétládát. Egy dolgot jó ha megjegyzel: a Magyar Rendőrség csak az aktuális kormányt védi meg, s habár a Te pénzedből finanszírozzák, magasról szarnak rád.sajnos.

Amúgy nem tudtam ki Morvai Ferenc, legalább ma is tanultam vmit.

Jobbulást kívánok Neked és hogy ne nyomasszon ez a dolog sokáig, ha lehet.Tényleg borzasztó.

s17 2011.01.27. 18:40:32

Tudom, hogy ez a legkevésbé sem vigasztal, de a bejegyzés stílusa zseniális. Ha nem ilyen véres dráma lenne a végkifejlet, és ha ez nem az Erzsébet téren, hanem egy távoli agresszív galaxisban történik, még azt is bevallanám, hogy jókat mosolyogtam rajta (főleg azért, mert akkor valóban jókat mosolyogtam volna rajta). Nem ad értelmet a történteknek, hogy ezáltal jött létre és jelent meg egy ilyen írás, de tényleg gratulálok hozzá. Mindenekelőtt jobbulást és a tettes elkapását kívánom. ui: a Higgs-bozonos rész volt a kedvencem :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2011.01.27. 18:45:18

a stílus borzalmas. kár volt egy hónapig faragni. bőven elég lett volna szürke kiemelt rendőrségi cucc, illetve 5 mondat. nem kell kisregény, pláne nem tér-idő kontinuum 10m2×2órás szeletével hasonlítani egy kibaszott parkolóhelyet. ez autós blog nem irodalmi.

itt olyat kell írni hogy: jött a köcsög mopedautós, pofázott, ránéztem, begerjedt, feltépte az ajtót, lebaszott egyet ököllel, és felrepedt a szemem, kórházba kellett mennem...

light22 2011.01.27. 18:45:30

Állj ki a múltkori időpontban -1 től +1 órára, és figyeld az autókat. Általában mindig arra megy közel azonos időpontban.
Ha megvan, akkor követed...........

klacus 2011.01.27. 18:46:10

A cikk szerintem kiváló gratulálok érte.

Tanulság:
Legyen nálad egy kerékkulcs, lehetőleg teleszkópos, az azért a vadbarmokat is visszariasztja. A rendőr se szólhat, mert nem vipera...

Azért a hozzászólások feléből simán az jön le, hogy az állami oktatás teljesen feleslegesen kidobott pénz volt. Biztosan meg vannak győződve róla hogy az irónia az nem egy műfaj hanem valami íróeszköz...

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.01.27. 18:46:42

A helyszín közelében szokott parkolni egy mopedautó a Révay utca előtti szakaszon a Bajcsyn. Isten ments, hogy bárki ártatlant gyanusítsunk, de az áldozatnak érdemes lenne elmenni és szemügyre vennie a gépsárkányt.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2011.01.27. 18:48:59

Mondjuk ha valaki 20 másodpercig áll előttem indexelés nélkül, majd kiderül, hogy nem forgalmi okból állt, csak pakolóhelyre várt, tehát ha jelez, már rég kikerülhettem volna, majd amikor szóvá teszem a bunkóságát még röhög is rajtam...

Nem állítom, hogy így történt, de a szövegből az sem derül ki, hogy nem így történt.

Ettől függetlenül bárki, aki BÁRMILYEN OKBÓL elsőként üt meg egy másik embert, annak keze levágassék.

Верховина 2011.01.27. 18:49:52

Nem értem azokat, akik szidják ezt a stílust. Szerintem marha jó, és érthető:D

Amúgy az ilyen agresszív bukóknak, mint ez a mopedótós, a könnyűbúvárok pucolják a szélvédőjét. Mellesleg azoknak a rendőröknek is, akik nem hajlandók segíteni. A térfigyelő kamerával meg biztos csinos hölgyeket stíröltek:D

Gőzsy Kati 2011.01.27. 18:50:20

@Hurrá Torpedó: jaja, bár ha így írta volna, akkor úgy folytatta volna, hogy:
én meg utánamentem, visszabasztam neki, benyomtam a betonba, aztán áthajtottam a fején. börtönben vagyok, csak most jutottam géphez, de kurva jól esett.

jürgen baromartz 2011.01.27. 18:51:27

@klacus:

azért ennyire virágnyelven nem kellene már fogalmazni egy netes médiumban. a kevesebb néha több, az egyértelműség meg mindenképpen jobb az öncélú arcoskodásnál.

a szerző ezzel csak annyit ért el, hogy a lényeg (alaptalanul törölt képen valami alja faszfej egy nőt) helyett olyasmiről folyjon a diskurzus, aminek alig van köze a tárgyhoz.

-Gabi- 2011.01.27. 18:51:28

@megapöpi:

én meg egérpofájúakkal:)

-Gabi- 2011.01.27. 18:53:44

@Sam. Joe:

jaja,szoktam látni én is!!:)

Kezdő Laikus 2011.01.27. 18:53:49

@klacus: Ez azért kemény oltás volt, vigyázz, mert ráduszítják a mopedautóst :P
Amúgy ne vedd támadásnak én veled vagyok :D

elég.volt 2011.01.27. 18:55:10

Én belefáradtam ebbe, úgyhogy idéntől az autómban gázspray-t, boxert (nem a kutyát) és négyszögletes fa asztallábat tartok. És használom is ha kell. És nem érdekelnek sem a jogi sem az egyéb következmények. Túl rég óta tűrünk, ha másnak bármit lehet, akkor nekem (nekünk) mindent.

klacus 2011.01.27. 18:57:24

@jürgen baromartz: Szerintem akkor is nagyon jó a cikk.

de akkor menjünk le egyszerűbe.

Minden mopedautós egy egérarcú vadbarom? Aligha.

Szerintem ez egy BMW-s volt, de most vitte el a bank az X5-öt. Azért volt ideges, mert nem bírta utolérni, index nélkűl leszorítani, meggyalázni az ácsorgó "köcsögöt" azaz a cikk íróját .

r3d 2011.01.27. 18:58:22

@jürgen baromartz: En elveztem. Alapbol en is irtozom az ilyesmitol, de foleg azert, mert a szoviragok nyilasanak orometol eltelve az elkoveto hajlamos hibasan fogalmazni, esetleg elveszik a tartalom a folyamat soran. Itt ilyesmit nem talaltam, tehat az elso par mondat gyanakvo elemzese utan - kicsit megnyugodva - atadtam magam boseges szokincs es a szellemes hasonlatok elvezetenek.
A sztorihoz: bahh. Aki kepes meglatni a hasonlosagot a bejgli, meg bizonyos galaxisok csavarodasanak hasonlosagaban, sot, azt is tudja, hogy a bozon az nem egy zsele-marka, az ne akadjon fenn egy leakadt szemhejon :)

klacus 2011.01.27. 19:00:46

@Kezdo Laikus: Nálam mindig vannak kellékek, kerékkulcs, szöghúzó ilyesmik, azért vidéken is sok a Rambo, én pedig kimaradtam a 2 méteresre növök divatból. Csórók voltunk nem futotta húsra, biztos ez az oka. :-)

Ben[d]ő... 2011.01.27. 19:04:14

Mit kell sírni, hogy nincs rendszám a kismotoron/mopedautón??Már elnézést, de BASSZÁTOKMEG, még a színét se bírta megjegyezni, nemhogy a rendszámát...Amúgy is...Ha nem egy rendszám nélküli zöld mopedautóból, hanem egy rendszámos hupilila Bugattiból pattan ki a zsebninja, akkor se lenne meg!

Saratoga V6 2011.01.27. 19:04:26

Pont erre az esetre van kitalálva az ülésem alá egy 32-es villáskulcs. Csodákra képes. Edig csak egyszer vettem elő de már a puszta látványtól is visszaült a tuaregbe barbija mellé ken. És nem b*sztathat miatta a yard.

-Gabi- 2011.01.27. 19:04:40

@klacus:

hasonló nálam is a helyzet.de barátom ,a vaskampó mindig a jobb egyesben utazgat velem:)

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.01.27. 19:04:49

Elolvastam a cikkből fél bekezdést (tovább nem bírtam), valamint a "Röviden" és a "GYIK" részt. Valahol kiderül, mire vonatkozik az (X)? Mopedautó-márkákra?

Ben[d]ő... 2011.01.27. 19:07:11

@Hurrá Torpedó: Brávó!Nem te voltál véletlenül??

Winston Smith 2011.01.27. 19:08:58

A poszt és a stílus k*rvajó.

Az eset meg sajnálatos.

A Rendőrséget pedig csókoltatom.

Krisi 2011.01.27. 19:10:36

én egy láncfűrészt tartok az anyósülésen ilyen esetekre, és az ülésem alatt is van egy fénykard

nyehehe 2011.01.27. 19:11:34

bocs, de ezért az írásért megérdemelted a pofont. :-)

w a s d 2011.01.27. 19:15:35

Az miből derül ki, hogy a sértett nő, ahogy azt páran írják? Mert én nem találom, és kíváncsi vagyok.

Hilux94 2011.01.27. 19:16:01

A poszt szar, stílusa az nincs.
Az eset tipikus 12/tucat.
Mivel az éremnek mindég két oldala van, ezért a posztoló valszeg hazudik (picinkét/közepeset/orbitálisat).
Legközelebb tuti zárt ajtóval közlekedik, ahogy minden városi emberszabású.
A rendőr az nem szeret dolgozni.

Zz_ 2011.01.27. 19:16:17

Egy 190es faszi egy mopedautóban az nem lehet gyakori. Biztos meglesz.

Laciii 2011.01.27. 19:17:56

@klacus:
Nem olvastam végig, hol volt ebben irónia?

blaiser 2011.01.27. 19:18:15

Tanulsag: dominans beallitottsagu es eros fizikumu ember ne vegyen mopedautot, mert a felgyulemlo frusztracio elobb-utobb bajt okoz.

Nem mintha mentegetni akarnam, sot, csak azon filozom vajon megfontolt bunelkovetovel allunk-e szemben aki a rendszamtalansaggal jaro "elonyok" miatt vett mopedautot, vagy egy atlag polgarral, akit a mopedauto vezetese kozben elszenvedett "serelmek" kesztettek tettlegessegre.

Amugy a stilus tok jo, nekem tetszett, ha nem ersz ra olvasni twitter-elj, az porgosebb.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.01.27. 19:19:55

@Krisi: A láncfűrész nem mindig indul be. De ha kerítesz egy használt motor vagy bicikliláncot, esetleg vezérműláncot, vagy fűrészláncot, és teszel rá egy nyelet, akkor nagyszerű nonfiguratív tetkókat lehet vele csinálni.

fbal 2011.01.27. 19:20:23

Tényleg annyira idegtépő az írás stílusa, hogy én is abbahagytam az olvasását az elején.

Winston Smith 2011.01.27. 19:21:39

@F/: Kizárt, hogy nő lenne.

Nincs olyan nő, aki tudná, hogy mi a Higgs-bozon. :)

És amúgy én hiszek annyira a modepautós izomagyúakban, hogy nőt nem ütnek meg.

nyehehe 2011.01.27. 19:21:43

@F/: hát hogy ne ütött vissza :-)
(egy igazi férfi legalább rámozdult ha már valaki bemos egyet)

fandrew 2011.01.27. 19:21:59

@Hurrá Torpedó és tsai:

Számomra az a műveletlenség is hozzátartozik a balkániassághoz, hogy a poszt üzenetét kihangsúlyozandó irodalmi stílust jó páran nem tudják feldolgozni, és saját korlátaik miatt az írójára dühösek. Hab a tortán, hogy még büszkék is rá...

Személy szerint gratulálok a szerzőnek, így nem csak az elsődleges tanulságot vonhatjuk le. :D

2011.01.27. 19:24:43

A stílust én is megvédeném. Az ütlegelő tahót meg nem. De sajnos a sünök megvédik. Lehet, hogy lustaságból, lehet, hogy ismerősük. De hogy ők nem fogják megtalálni, abban biztos vagyok.

Leadfoot 2011.01.27. 19:25:23

Még nem olvastam végig, csak két bekezdést, de egy építő jellegű észrevételem lenne:

Hanyagold ezt a stílust! Idegesítő, nem vicces és erőltetett.

nyehehe 2011.01.27. 19:26:21

Azt kellett volna mondani a sünöknek, hogy gárda-ruhában volt az elkövető.

tlacka 2011.01.27. 19:27:19

Én ilyen estekre 185 cm magas és 120 kg vagyok.:)
Napalmot a mopedautókra!

halló figyel valaki? 2011.01.27. 19:30:30

Igen, ez egy tök normális hétköznapi jelenség. Bár velem vasárnap esett meg.
Rakparton hátulról jön, repeszt, előzget, de nem jut át rajtam egy igencsak sietős fiatal, leültetett valami rommal. Én sem vagyok lassú... Végre, a Lánchíd előtti (Dél felé) felhajtónál fél liter pluszt elégetve megelőz, de annyira agresszív, hogy harmadikként fér el, szemből is, mögöttem is dudaszó kíséri a produkciót, a szembejövő alig kerüli el a korlátot.... A felhajtó másik fele után után vészfék, megáll előttem keresztben, mivel indokolatlan volt, ezért majdnem beleszállok, de centikre megállok, mögöttem dettó, fogva vagyok... kipattan, ajtót feltép, te dudáltál??? Kérdezi... Üvölti... Nem, nem én dudáltam, nincs dudám. (tényleg nincs, nem működik, mióta megvettem...) De te ne dudálj rám, mert agyonváglak!!! de nincs dudám értsd már meg... De akkor se dudálj, mert kinyírlak... Lányom átszól jobb egyből, de értse meg, nincs dudánk, és mutatja, nyomja... Közben felmérem a fiatalt, tízzel fiatalabb nálam, és ülve pont akkora vagyok (192...) mint kint állva a verekedésre jelölt... Alighanem, a szóbeli vetélkedésben neki is pont ez jár a fejében, miért nem csatolja ez ki az övet legalább??? Ha ülve ilyen magas, mi lesz, ha kiszáll??? Vagy miért nem üvölt vissza? Rámvágja az ajtót, majd lecsapja a tükrömet, beszáll az autóba, és elhajt. Megnyomom a tükörvisszahajtó gombot, nem tört el, kár semmi, kösz az adrenalint, feltorlódott sortól elnézést kérek, és jajj de jó, hogy nem szálltam ki, most ott heverne egyikünk... Nem értem, mi értelme volt... Mellesleg logikailag: Ha sietett, miért nem állt meg? Ha nincs dudám, miért nem érti meg, hogy nincs? Ha nem én dudáltam, miért nem érti meg, hogy másoknak is sok volt már...
Áh. Jobban jártam.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.01.27. 19:31:38

Nekem tetszett az írás stílusa, de a történet elszomorító. Már nem csak a Blue eye-t kell figyelni a tükörben, meg a kunhetest, hanem a pöcsköszörüket is?

tükörfúró 2011.01.27. 19:32:03

Hordjál fegyvert, járjál gyurni, esetleg egy kis zen kungfu...
az nem ellenkezik semmiféle taoista vilégnézettel

ilyen világ jön, a gyengét ledarálják, most még csak 1 pofont kaptál, legközelebb lehet belőle 1hónap kórház vagy akármi

ennek sok köze a mopedautóhoz nincsen, üthet a biciglis, a gyalogos, robogós, és akinek van rendszáma, annak sem feltétlenül látszik, vagy találják meg

klacus 2011.01.27. 19:32:08

Statisztikám szerint 35 % nem tudja mi az a Higgs-bozon és valszeg Morvairól is csak a Kriszta ugrik be...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.01.27. 19:33:54

@nyehehe: Ha váratlanul jön egy ilyen ütés, és előtte még sose volt hasonló helyzetben, akkor valószínűleg percekig azt se tudja, hogy mi történt vele, és miért ütötték meg. Az írás stílusából pedig nem az jön le, hogy minden héten a kocsmában verekedett..

Tozonborz (törölt) 2011.01.27. 19:34:38

A sztoriban azt furcsállom, hogy lehet az autóba behajolva akkora lendülettel ütni valószínűleg bal kézzel (hiszen a jobb szem repedt fel), hogy ilyen súlyos szemsérülést okozzon.

tükörfúró 2011.01.27. 19:34:57

@halló figyel valaki?: Sokaknak nincsen igazán vesztenivalójuk ebben a lecsúszófélben lévő pöcegödörben, egyre többeknek

mikor ez egy kritikus tömeget elér, az csúnya lesz
aki kiváncsi milyen, irány rió nyomornegyedei..

tessék ezen elgondolkodni

énjobbantudom:) 2011.01.27. 19:35:18

Szeretném betömni az általános műveltségemen tátongó réseket:mijaza a Higgs-bozon spinje?

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.01.27. 19:35:38

@halló figyel valaki?: Jól csináltad, de azért jó volna az ilyen ember seggéből kihúzni egy kinyitott esernyőt.

pet77 2011.01.27. 19:35:38

Na, hallod, aki ezt "Férfi"létére így benyeli, s csak egy ilyen Mikszáthi nyelven megírt posztban vigasztalódik...:((((

Ezen beszarok, nameg az örjöngő mopedautóson!!!:)

Utánadzsaltam volna, aztán a következő pirosnál úgy rátolom a cégas transittal a sorra, hogy rendőrért sírt volna...

2011.01.27. 19:36:54

Egy tipp: a posztíró autós újságíró. Feltételezem, hogy több benzinkutas ismerőse is van, tekintettel arra, hogy valszeg sok tesztautóba sokszor kell tankolni, sokszor látják egymást, talán rosszban sincsenek. Ha a mopedautón rendszám nincs is, tankolni csak kell azt is. Túl sok mopedautó nincs, és ahogy a cikkből leszűröm, elég jellegzetes pofája van a tahónak. Ezért jó eséllyel emlékeznek rá a kutasok. A kutaknál videofelvétel is készül, mert fel vannak készülve a nemfizető vendégekre, és mivel ezeket a kamerákat nem a sünök kezelik, jó eséllyel fel is van rájuk véve a tahó. Hivatalosan ugye csak a sünök kérhetik ki, de ők biztosan nem fogják. Kis ismeretséggel és több jóindulattal viszont lehet, hogy megmutatják másnak is. És akkor megbukhat a tetű.

nyehehe 2011.01.27. 19:37:05

@halló figyel valaki?: azért ilyenkor nevelő célzattal illet volna kárt tenni a rohadt suhancban, hisz a következő áldozatát majd a nevelés elmaradása miatt fogja megtalálni magának. Én alig várom az alkalmat, neked meg az öledbe hull, és nem ész vele! :-(

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.01.27. 19:37:46

@halló figyel valaki?: Jól csináltad.

Asszem csúnyát írtam, azért nem ment be?

GiXXXer 2011.01.27. 19:37:50

Egyszer nekem is be akart verni egy tulok, mert nem gyorsítottam a 30-40 m-re lévő, épp pirosra (!!!) váltó lámpa előtt. Szerencsére gyors az ablakemelőm... :D

Egyébként egy tanács: ezekre a szutykokra is kell biztosítást kötni, és 28 év körüliek nem sokan használnak ilyeneket. A rendőrség lekérheti a biztosítók adatbázisát.
Én úgy tapasztaltam, hogy bizonyos nyomozók örülnek, ha adsz ötleteket: egyszer egy részeg társaság belerúgott a kocsimba (nekiestek), a riasztó bekapcsolt, és mire kinéztem, már egy taxiban ültek. Másnap már megvolt a taxis, délutánra már megvolt a szám is, amiről a taxit hívták, úgy mentem be a rendőrségre feljelentést tenni. Meg is lettek, vallottak is... :) De aztán beszéltek valami ügyvéddel, és bizonyíték hiányában: most is ott van a horpadás... :S

klacus 2011.01.27. 19:38:25

@énjobbantudom:): szubatomi részecske amely a részecskék tömegét adja meg a kvantumfizikában.

mi legyen a nick? 2011.01.27. 19:38:56

Szerintem a cikk nagyon jó, a történet a fájdalmas. Üzenném, hogy azok, akik nem bírták végigolvasni és nem találták szórakoztatónak (a stílust - nem a történetet!), azok gondolkodjanak el, hogy nem a tőmondatos FókuszNapló (s társaik) a követendő példák, hanem az ilyen kissé nyakatekert, de gondolkodásra serkentő írások.
Valaki jelezte, hogy az író nem jelezte, hogy jelzett-e, neki üzenem, hogy jelzett és ez jelezve van a szövegben nem sokkal a kép alatt.

biker_kolee 2011.01.27. 19:39:46

A stílus a mai nap után engem még inkább lefárasztott, a holnapi vizsgán jelentem, eredménytelenül fogok szerepelni.

Na jó, nem csak ezért, de ez jelenleg kiütött.

Az ütlegelő meg sz@rjon tankot.

kipketer 2011.01.27. 19:39:54

EPIC FAIL "a téridő 10 m² x 2 órás darabját"

The_Genius 2011.01.27. 19:40:12

1. Ajtó zárva belülről, Budapest és peremkerületei környékén is!

2. Engedélyes, viselhető, csőretöltött gázpisztoly, vegyesen CS és PEPPER-rel tárazva. (Ember közelít - ez ráutaló magataratás - ablak leteker, azonnal lő szó nélkül arcba)

3. Előbbi hiánya esetén legalább egy 1.500 HUF-ba kerülő pepper gázspray. (Ember közelít - ez ráutaló magatartás - ablak leteker, azonnal peppert fúj szó nélkül arcba)

4. Kormányzár. Ajtónyitogatókat arcon- s kézencsap erővel.

5. Fentiek a biztonságérzet növelése érdekében szabadon variálhatóak.

zootyo 2011.01.27. 19:40:17

Naggyon gáz a stílusa az írásnak!

theutat villám 2011.01.27. 19:41:34

biztos azért kaptad, mert kibaszott hosszú értelmezhetetlen körmondatokat írkálsz

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.01.27. 19:42:43

Higgs bozont még senki nem látott, de mindenki tudja, hogy a spinje 0. Erre varrj gombot :)

halló figyel valaki? 2011.01.27. 19:45:36

Errata:
Ha sietett, miért XnemX állt meg
ileltve belerúgott a bal első kerékbe... ennek miértelme lehet, kinek fájt???

pet77 2011.01.27. 19:45:38

@theutat villám:

Azert legalább ismeri az írásjeleket...
...a vesszőn túl, pl: a mondat eleji nagybetűt, mondat végén a pontot, felk. jelet, stb.Valószínűleg így érthetőbb, miért nem vett elégtételt a suhancon, hanem inkább kibuggyant belőle a költő:)))

2011.01.27. 19:48:17

Ez a stílus biztos jobban tetszene egyeseknek:
Képzeld el vazze, tegnap parkolni akartam, kikúrtam az indexet oszt megálltam. Egyszer csak lesatuzott mellettem egy kibaszott tetű, kiugrott a verdájából, lebaszott egy kurva nagy mokkát, aztán visszaugrott és elhúzott a gecibe. Még rendszáma se volt, mert egy rohadt kis szar rollerautóval volt a geci.
Tessék, ezt akartátok, élvezzetek.

pet77 2011.01.27. 19:49:00

@BOSCHtechnikus:

Ki ez az eltúlzott G.I. Joe???

kerdesek05 2011.01.27. 19:49:54

szar az írás, nem bírom ezeket a hullámos triplamennnyiségű sztorikat.
Az egészből elég lett volna szürke doboz, kocka kivonata.

Gyógyulást és köcsög elkövető megkerülést kívánok

irmscher |D| 2011.01.27. 19:51:43

Ne haragudj de egy fárasztó nap után nem voltam képes végigolvasni a posztot.Kicsit fel is dühített hogy az értelmes magját a mondani valódnak nem tudtam kihámozni a szemétből.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.01.27. 19:52:50

BASSZUS! 100 HOZZÁSZÓLÁS UTÁN SENKINEK NEM JUTOTT ESZÉBE HOGY KAMU A CIKK?
KÉT ÉVE MÁR KÖTELEZŐ A RENDSZÁMA MOPEDAUTÓRA !!!!
BARMOK.

halló figyel valaki? 2011.01.27. 19:53:50

Tükörfúró: teljesen jogos, de az autós nem elfelejteni, státusz, nem nincstelen.
Bosch: Okés, vagy sünt. És kösz a halakat :)
Nyehehe: Azért... hidd el nem bánom...
Ami kínos: Bár ismer lányom, de majdhogynem gyávának láthatott. Remélem, csak megfontoltnak, az erőmet ismeri, látott pl. emelés közben...
És... Jobbulást, a szem az nem pótolható. A parkolóhely igen.

klacus 2011.01.27. 19:54:55

@kermi: Áh ez bonyolult.

Megálltam, mellém tépet, rámnyította vazze, majd pandává csapott mielőtt lelépett a köcsög.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.01.27. 19:56:17

@pet77: Az egy sokat látott SEAL harcos. Ő tényleg durva arc. Írt is néhány könyvet, anno, amikor még én is kemény akartam lenni, olvastam párat.

klacus 2011.01.27. 19:56:35

@Gyurma73: Ja már amelyiken van. Kisfalumban is van kettő, egyiken sincs.

bozót lajos (törölt) · http://bozotorszag.blog.hu/ 2011.01.27. 19:58:28

érdekelt a téma de nem olvastam el a cikket csak a "röviden" részt. sajnálom amit történt, gáz :(

Mr_Gratyx 2011.01.27. 20:01:52

@kermi: na látod ezen legalább röhögtem!

nyehehe 2011.01.27. 20:02:46

@Gyurma73: nem kell üvöltözni! Sok kocsin amúgy sincs hátul rendszámtábla. Amúgy a "törvény" csak az újonnan forgalomba helyezett mopedautókról, és quadokról szól.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.01.27. 20:02:50

Most komolyan! Ki indul el úgy otthonról, hogy:
- bekészíti a viperát az oldalkárpitba,
- beteszi a gázsprét a váltóboxba a sokkoló mellé,
- a feleségének a kezébe ab egy mobilt, és utasítja, hogy tárcsázza a 112-t, és legyen az ujja a zöld gombon,
- egyébként meg a múlt hónapban tért haza Mogadisuból, egy titkos kommandós bevetésről,
- és amúgy is foggal heréli a birkát.
Ha valakit vertek már orrba váratlanul rendesen, az nem mondja, hogy "bezzeg én utánamentem volna"!

Kowalski76 2011.01.27. 20:04:55

pff... hat ha mr "X" az "egerarcuval" is olyan stilusban beszelt amilyenben a cikk irodott, akkor van egy tippem miert szabadultak el az indulatok. Ettol fuggetlenul bizom benne hogy elobb-utobb az egerarcu kedvesseget is hasonlokepp viszonozzak majd.

halló figyel valaki? 2011.01.27. 20:06:02

Az (X) általában hírdetés... Kivéve, ha valakinek ez a nickje... márpedig alighanem Nyegleo-nak pont ez... Lásd az X-re kattintva, ami élőszál. Amíg ki nem találod, hogy mit reklámozhatnak, ezt megteheted.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.01.27. 20:08:24

azt a mindenit. Ilyen rosszul, modorosan, élvezhetetlenül megírt posztot azt hiszem még nem olvastam, még ha sajnálom is azt ami történt a posztolóval, de könyörgöm, vagy ne erőltesd, és ne írj többet, vagy mielőtt elküldöd, olvasd át, és húzd ki a felét, úgy erősebb, érthetőbb, élvezhetőbb. Persze van egy két kivételes író akinek jól áll az ilyesmi, de sajnos Te egyáltalán nem tartozol közéjük. Igazán sajnálom, de jobb az őszinteség! Ne töltsd többet az idődet ilyesmivel, felesleges...

(de ugye most nem az a tanulság hogy akkor minden mopedautóra kell rendszám? mellesleg végül is kell, vagy nem kell? Mert a rendőrök ha jól tudom szemétkednek néha!)

Krisi 2011.01.27. 20:10:49

@BOSCHtechnikus: tudhatnád már, hogy itt mindenki keményebb, mint Jack Bauer! most már énis megtudtam, hogy Budapest durvább mint Fokváros, gépfegyvert kell tartani az ülés alatt és kevlár mellényben kell vezetni.
ja, és aki nem üt vissza az csicska, ezt el ne felejtsük, hiszen az igazi férfi ilyenkor utánamegy, és vállalja a következményeket, hogy vagy őt verik meg mégjobban, vagy ő veri félholtra a másikat és megy az eset után börtönbe.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.01.27. 20:13:04

@mi legyen a nick?: no persze, vannak j stílusban megírt posztok, cikkek, de ne mááár...ez tényleg élvezhetetlen..egyszerűen rossz, a mondatok öncélúan stilustalanok, a poénok nem ülnek, a körmondatok javarészt indokolotlanok, mert nem lesz tőlük több. Mondjuk például Váncsa azért jó ebben, mert végtelenül okos, és van értelme a körmondatainak, sőt, az határozza meg a lényeget, segíti, fokozza stb. De itt semmi értelme. Rossz, nem jó. SZERINTEM! de ahogy olvasom mások így érzik...

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.01.27. 20:13:34

Kezdjük el sajnálni Mr Egérarcot, hogy biztos megfájdult a keze!

gerely89 2011.01.27. 20:13:47

vicc ez az ország. Személyiség jogokra hivatkozva nem lehet megnézni térfigyelő kamerák felvételét. Embert autója és külső leírása alapján vissza lehetne keresni.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2011.01.27. 20:20:17

Az esetet nem minősíteném, megtették ezt már számosan előttem. Viszont, az író jó tollú lenne, azonban a témához nem illik ez a túlzott cirkalmasság, legalábbis itt nem. Az ÉS-ben jó lenne.

ajuci 2011.01.27. 20:20:51

@Krisi: én vagyok a "nőbarát", aki a posztoló mellett ült a kocsiban. A srác elindult az egérarcú után, csak én fogtam le, mert én már láttam azt, amit ő még nem érzékelt: hogy dől a szeméből a vér.

soproni1 2011.01.27. 20:21:15

Lélekben nagymagyarországmatricás-kisebbségikomplexusos tetovált félcigó.

2011.01.27. 20:21:31

A stílussal semmi bajom, majdhogynem tetszik.

Nem véletlenül járok mindig bezárt ajtókkal... A posztoló miért nem tette ezt? Valamint ha már látta hogy közeledik a némber, miért nem nyomott rá a kp. gombjára? Ezek alap dolgok, megúszhattál volna egy arconb@szást.
Egyébként én biztos megkeresném, ha velem is megesett volna ez (ami majdnem lehetetlen). Mopedautó kevés van, kivennék pár nap szabit, és járnám a környéket. De az biztos hogy addig nem nyugodnék, amíg ki nem csaptam mind a két szemét, és nem tekertem a lábát a nyaka köré. Hülye, nyomorék, frusztrált, mopedautós köcsög.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2011.01.27. 20:23:27

@Krisi: Olvastam egy könyvet régen Viktor Ostorovszkitól. Ő egy Moszados ember volt. Azt tudni kell, hogy ide csak olyan emberek jutottak el, akik több katonai éles bevetésen voltak, és több embert is megöltek már. Kiképzésen volt, elméleti oktatáson. Berontott a terembe néhány ember, normális öltözetben álca nélkül, és vaktölténnyel lőttek rájuk. Persze ez váratlan volt, és utána kérte őket az oktató, hogy adjanak személyleírást. Mondanom sem kell, hogy ez meg sem közelítette a valóságot, a végén megmutatták nekik a támadókat, és semmi közük nem volt az általuk leírtakhoz.

mormix 2011.01.27. 20:26:32

Meg lehet találni, de nem kell önbíráskodni, még nem vagyunk a Balkánon, de ez rajtunk múlik. Évekkel ezelőtt meglepetésszeűen hátulról félreértésből összevert, megrugdalt és fojtogatott egy (délszláv származású) ember az utcán. Látlelet, feljelentés ismeretlen ellen. Sokáig kerestem, soha nem felejtettem. Egy évre rá felismertem, követtem, sőt lefotóztam hétvégén. Rendőrségre már ügyvéddel jött, külsejét alaposan elváltoztatta,hogy ne ismerjem fel, de pechje volt, már csak a fotó is ellene szólt. Így már csak összevissza tudott hazudozni. Kiderült, nem ez volt az első ügye. Bíróságon kivételesen ügyes bírónőnél folytatni próbálta a hazudozást, de a keresztkérdésekre végül bevallott mindent és még bocsánatot is kért, bár biztos nem őszintén.

werzzz 2011.01.27. 20:28:18

Hali!

Úgy tudom, hogy mopedautóra tavaly júliustól kötelező a rendszám és B-s jogsival vezethető 17 év felett..
Ha nincs levizsgáztatva, rendszám nélkül közlekedik már eleve szabálysértés és büntethető..
Egyébként meg én is találkozom hasonlókkal az utakon..

equium 12345 2011.01.27. 20:31:19

Nekem tetszett a cikk, meg eppen fel birtam fogni.

Rák Attantam 2011.01.27. 20:32:22

Szerényen javasolnám, hogy akik az írás stílusát nehezményezik, talán vegyenek elő hetente... nem, az mégiscsak barokkos túlzás lenne... szóval havonta - két havonta egy-egy szépirodalmi regényt és olvasgassák. Tehát mégegyszer: nem Kiskegyed, nem Bors, nem Playboy, hanem Tolsztoj, Krúdy, Edgár Apó (Edgar A. Poe) és a többiek.
Ha egy-egy könyvvel eljutnak borítót és címlapokat is beleértve mondjuk a 17. oldalig, veregessék vállon magukat! Jó úton járnak afelé, hogy egy-másfél év múlva a fentihez hasonló írások stílusa is élményt jelentsen számukra a nyers, egy mondatba sűríthető mondanivaló mellett.
Ha mégsem jutnának el erre az amúgy legkevésbé sem elérhetetlen szintre, akkor talán mégiscsak megfontolandó lenne a középiskola elvégzése.

Egyébként meg csókoltatom a szerkesztőket: mérjék már fel végre az olvasóközönség szintjét! Pl. ez az írás nem idelentre való...

Hozzászólás © 2011.01.27. 20:33:15

Nos én évek óta zárt ajtókkal közlekedem. Nem véletlenül.

De nem is ezt akartam elsősorban megjegyezni. A négy kerekű mopedautókra kötelező a rendszám már egy ideje. Persze csak itthon. Furcsa mód a legtöbb nyugati országban nem...

lotaten 2011.01.27. 20:36:21

mit jelent az X a szerzőnél?

parasztgyerek 2011.01.27. 20:37:09

Jellemző a rendőri hozzáállás a térfigyelő kamerák tekintetében!
Tavaly pár percre megálltam a Közlekedési Múzeum előtti téren az út szélén hétköznap déli gyér forgalomban, hogy átprogramozzam az úticélt a naviban, de mivel nem volt meg a kereszteződéstől (szerintük) az 5m, a térfigyelő kamera képe alapján olyan 30ezer Ft közigazgatási bírságot b@xtak rám, hogy csak úgy zizzent, hiába fellebbeztem. Ott és akkor bezzeg f@szául működtek a kamerák! Nyilvánvalóan csak pénzbegyűjtésre használják őket :(

ZON 2011.01.27. 20:38:46

Egérarc?
Bayerzsóti?
Hova lett a szlovákrendszámos terepjárója?

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.01.27. 20:38:47

a poszt olvashatatlan.

a mopedautókat be kell tiltani, ilyen szarok regisztrálatlanul, képzetlen, felelőtlen idiótákkal nem közlekedhetnek a forgalomban!

Hozzászólás © 2011.01.27. 20:40:21

Ja és üdvözlöm a cikket és a stílusát.

Sajnálom azokat akik nem olvasták, sőt nem találták meg az összefoglalót.

boldii10 2011.01.27. 20:40:48

@halló figyel valaki?: Kresz szerint az előző autó előzését akár lassítással is elő kell segíteni. Szóval miért 3.-ként előzött?

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.01.27. 20:42:03

Most beírhatnám a szokásos szövegemet:
" Engem akart volna szemen vágni, jobban jár ha agyvérzést kapok és lebénulok, különben hazavágom a kurva anyjába" ! De most inkább azt írom, hogy ahogy tudok, segítek megtalálni az egérarcú mopedautós faszkalapot! Ha látok hasonlót akkor ráhívom a rendőrt, és szerintem ha kell vissza tudom tartani :)
Ja és a srác nagyon jól ír, néha írhatna más, vidámabb dolgokról is!

JOBBULÁST!

Rebca 2011.01.27. 20:42:55

nah akkor mégse én vagyok műveletlen? fájt olvasni ezt a zagyvaságot. persze valaki mindjárt beszól, hogy de ;D

grandaw 2011.01.27. 20:43:55

Ennyire jól megírt postot már régen olvastam. Kicsit röstellem is magam, mert remekül szórakoztam. Őszintén jobbulást kívánok!

barbie83 2011.01.27. 20:45:50

Aki így ír és ilyen buziarc, én is szónélkül pofánvágtam volna. Ezek már fejre kiverik a jóérzésű embereknél a biztosítékot. Annyira öntelt a manus a mindennapokban, hogy nem veszi észre, ha bunkó. Ok nélkül senit sem ütnek meg.

taktikuser 2011.01.27. 20:47:27

A stílus briliáns!

A hőzöngőknek, a tér-idő összefüggés röviden:
ha jó az idő - akkor sokan vannak a téren.
(remélem még nem írta ide senki, ha igen akkor bocsánat)
Jobbulást a cikkírónak!

Hozzászólás © 2011.01.27. 20:47:37

Petyhüdt Petymeg a dimanikus kritikus:
"a mopedautókat be kell tiltani, ilyen szarok regisztrálatlanul, képzetlen, felelőtlen idiótákkal nem közlekedhetnek a forgalomban! "

" 2009. április 1-től változnak a négykerekű segédmotoros kerékpárok – quadok, illetve mopedautók - közúti forgalomban való részvételének szabályai. Kötelezővé válik az újonnan használatba vett, a közúti forgalomban való részvételre alkalmas kivitelű quadok, illetve a mopedautók rendszámmal való ellátása."

"A mopedautók vezetéséhez - a járművezetői felkészültségből fakadó biztonsági kockázat csökkentése érdekében - „B” kategóriájú jogosítvány szükséges (minimum 17 éves kor)."

A törvény pontos szövegét nem idézem, lehet azt sem olvasnák akik még a cikket sem...

Másrészt szerinted akkor be kéne tiltani a bringásokat, gyalogosokat, macskákat sőt még a fákat is a közutakról és környékéről... Tipikus erőszakos hozzászólás. Tiltsunk be mindent ami téged zavar.

barbie83 2011.01.27. 20:47:42

Szerintem kicsi a pöcse, azért ír nyilvánosan. Én csak azt hiszem, hogy nekem kicsi, ezért csak kommentelek.

vitya25i 2011.01.27. 20:48:00

@klacus: nem bírjátok ki, hogy még egy mopedautós cibből se maradhasson ki a "köcsög béemvés" személye?
Miaf***ért nem tudsz mással példálózni? Kezdek már kibukni ezen. Ha a sajtban lévő lyukak számáról szólt volna a cikk, ahhoz is tuti hozzáfűzött volna valami értelmiségi egy "bunkó béemvés" részt.
Vagy elképzelhetetlen, hogy valakinek bmw-je van, de nem vezet állat módon, átengedi a gyalogost, stb.?

Solaren 2011.01.27. 20:56:06

Az írás számomra kifejezetten szórakoztató volt, a tartalma már kevésbe.Nagyon sajnálom az esetet és tényleg szülne az ilyen tapló egy egész süncsaládot.Én még bízom az igazságszolgáltatásban,hátha csoda történik és megtalálják.

Viszketeg · http://zagyvasag.blog.hu 2011.01.27. 20:56:18

Szokott parkolni egy ilyen ződ mopedautó a Zsigmond tér és a Komjádi között az Árpád fejedelem útja parkoló részén.
Hogy nézett ki a fickó?

fogash 2011.01.27. 20:59:27

a post szar. az (X) hirdetést jelöl a sajtóban, csak tudnám, mi a fenét akar reklámozni? Motoregér-ellenes propaganda?

Amúgy ez a mopedautó akkor veszélyesebb, mint a robogó? Eddig az volt a duma, hogy 45kmh az veszélyes, ezért hadd menjen mindenki 125ccm-es motorral B jogsival. Ha a robogóra húzunk egy tejfölöspoharat, akkor már oké és a városi közlekedés megmentője?

A mopedautó gumija mikor csikorog már? főleg gázadásra? Autóba úgy beütni ököllel, hogy a vezető JOBB szeme (ami a kocsi közepére esik, még az ütés előli elhajlás nélkül is) repedjen fel? Mi volt ez az egérarcú? Orangután?

Kamu-ízű ez az egész, vagy valami nem is úgy volt...

conmorientes 2011.01.27. 21:02:16

Nem értem, hogy minek foglalkozik bárki is a stílussal ??? Túlzó, überbarokk ? Nem számít, csak az amit leír.
Ettől pedig a hócipőm van tele. Ebben a városban annyi idóta jár, hogy ha töb lenne a park és körbe lenne kerítve akkor ideggyógyintézetnek gondolhatnánk.
Hasonló tárgyból töltöttem a héten két órát az V. kerületi rendőrkapitányságon, ahol hasonlóan egérfejű, de nem ennyire bátor pógártárs szeretné magyarázni azt a bizonyítványt hogy mifaszomnak tolatott belém és különösen miért hajtott el onnan. És láss csodát álláspontja szerint amit szabadon ki is fejthetett Ő szabályosan jért el és én vagyok a biztosítási csaló.... Mondjuk volt annyi eszem hoyg azonnal fényképeztem, autót, madarat helyszínt, így egy kicsit nehezebb dolga lesz.
Sokat gondolkodtam hogy egy hasonló cikket írok ide az esetről és még nem tettem le róla teljesen.
Egérarcú ütlegelőkkel, Csak hozzáértem az autódhoz, nem történt semmi balfaszokkal, mérpedig le kell számolni, és ennek itt van szvsz a legjobb helye.
Magam ígérem nagyon figyelek és ha megtalálom az embert biztosan kiokumlálom a módját hogy rendőrkézre jusson ha már ezek az idóták önállóan képtelenek megtalálni.
Úgyhogy ismeretlenül is innen üzenem a kőkemény utcai harcosnak, hogy alkalmasint jobb lenne ha besétálna a legközelebbi rendőr örsre.
Nagyon szeretném ha adnátok arról is hírt hogy meglett az elkövető.

Nincs még nicked 2011.01.27. 21:06:14

@klacus:
'Azért a hozzászólások feléből simán az jön le, hogy az állami oktatás teljesen feleslegesen kidobott pénz volt. Biztosan meg vannak győződve róla hogy az irónia az nem egy műfaj hanem valami íróeszköz... '
Ez, ecsém, akkor lenne irónia, ha nem sütne belőle a görcsös erőlködés. De - sajna - ordítva süt. (Csak hogy tartsam az elvárt képzavar-szintet.)
A kevesebb több (lett volna), valóban.

csuvel 2011.01.27. 21:08:09

Ekkora szart már régen olvastam!

Nincs még nicked 2011.01.27. 21:09:58

@fogash:
'az (X) hirdetést jelöl a sajtóban, csak tudnám, mi a fenét akar reklámozni? '
Vagy parkolóhely-bérfoglalást, vagy sebészeti magánrendelést. Szerintem pár napon belül megtudjuk.

Matthäus25 2011.01.27. 21:12:25

na az ijeneknek kell utána durrantani 2-t a .44 esből, egy átszakadt motroblock ülés szélvédő kombő talán észre téríti

iszkiri 2011.01.27. 21:12:58

@Hilux94: ha ennek az írásnak nincs stílusa, akkor minek van?
mondjuk a te hozzászólásod kétségtelenül stílusosabb. a baj csak az, hogy szar a stílusod.
peace.

grandaw 2011.01.27. 21:17:24

Ez nem irónia, hanem szarkazmus.

Rák Attantam 2011.01.27. 21:17:52

Ahogy nézem, a totálkáros "X"-nevű posztoló nem feltétlenül csak hírdetéssel összefüggő dolgokat ír. Ez inkább valami közös "írói álnév" lehet. Akkor használják, ha a jól bejáratott publikálók egyike sem szeretné nagyon a nevére venni a szóbanforgó cikket (vagy épp nem is velük történt az esemény), viszont közlésre ettől még érdemesnek tartják.

(a többieknek: azé nem az va odaíva, hogy "ommm", vazze, hogy ne legyen mostan itten országos ommm fikázás)

2011.01.27. 21:18:31

@Rák Attantam: Edgar Apó! Ez mekkora! :D

lanyi 2011.01.27. 21:21:19

Ez a post olvashatatlan...

Nem tudom ki írta, de ha többet egy betüt sem vet a monitorra azt is túl fogom élni:)

sikeres-e 2011.01.27. 21:23:05

@conmorientes: az írás kegyetlen rossz, nem tudtam elolvasni, csak kiszedegetni a lényeget (gondolom a végén a szerző is érezhette, hogy tök fölösletgesen cseszett el 1,5 órát ennek megfogalmazására, azért tette a végére a "Röviden" részt). Szóval ezért foglalkozunk többen is a stílussal, mert hiába a jó tartalom (amúgy itt az is gáz, lásd lentebb), ha nem lehet elolvasni. Tudod, mint az olyan film, aminek jó az alapötlete, de amúgy nézhetetlen.
A sztorihoz: gondolom azért került ide a cikk, mert a pofonvágós csákó mopedautón menekült. Most már én is rühellem az ürgét, mert ha csak simán felszívódik a tömegben, vagy elhajt bringával, netán békávén továbbáll, akkor megspórolhattuk volna ezt az írást. Szóval Budapesten felpofoztak egy ártatlant és elmenekült a tettes. Ez ám a hír!
Ja igen, és az egészről értelemszerűen a mopedautó tehet, iletve az a tény, hogy nem kell rájuk rendszám. Mert a bűncselekmények nagyrészében ilyen kocsikkal menekülnek a bűnösök, és ezért van a világvállság. Ehh...

Ako5 (törölt) 2011.01.27. 21:23:21

Hát én adok neki egy megbízást, hogy megírja az életrajzi regényemet. Egyszer bevágtak nekem is - ez elég is lesz a tartalom feltöltésére

Tomchy 2011.01.27. 21:26:19

@pet77: De bakker, hogy szó szerint ezt gondoltam erről a tagról!!! :O)

norgul 2011.01.27. 21:26:22

Jó az írás, tetszik. A párpeszédeteket illetve, hogy mit mondott beírhattad volna, megdobta volna a postot.

Ettöl függetlenül én is kiütöttelek volna.

Jótanács: ha valakit felidegesítesz kérj elnézést, és semmiképp se mosolyogj rá!!!

halló figyel valaki? 2011.01.27. 21:26:25

@boldii: mit nem írtam jól? Mert az adott helyen két sáv van, egymással szemben. Autósorban mentem, tempósan, szemben jöttek, ez annyit jelent, hogy harmadiknak tud csak befurakodni az igyekvő. Ha lassítok, akkoris, ha gyorsítok, akkoris, ez nem Kresz kérdése. Plusz tény, láttam előre, ez lesz, de, ha leállok, akkor sincs neki hely. Már bocs, de kivételesen én nem hibáztam.

domi0318 2011.01.27. 21:29:56

megy itt a TC-n nagyban a szervezkedés, erről a B-125-ről, mondván egy sima 50-es robogó tempója nagyvárosban, például Budapesten sokszor már veszélyes. akkor ezen a logikai vonalon, lehetne aláírást gyűjteni a mopedautók ellen is... vagy?

a stílus egy autós oldalon szerintem is mellékes, valóban eltúlzott, de csak azért mert a szerző szarul adja elő, még felháborító ami történt. ami emellett még szép: hányan siettek a srác segítségére...

nekem is volt hasonló sztorim: Győr, nyár, délután 3, forgalmas zebra, megyek át, fekete Pathfinder jön erősen, kb 5 centivel a lábam mellett, de úgy, hogy a nadrágszáramat érintette a kocsija. reflexből küldtem el jó hangosan a qrva anyjába, satufék, kopasz ogre mezítláb kiugrik, habzó szájjal jön nekem, miszerint: túl nagy a pofája a gyalogosoknak!, és fellök a zebrán. mire reagálnék, elhajt, de azt is bevallom őszintén, max egy, becsületbeli ütésem lehetett volna. a szatyraimból szétgurult cuccokat összeszedtem a flaszteron, majd a kb 40, kussban, lehajtott fejjel üldögélő autós között, mentem tovább csendben... :(

butschq 2011.01.27. 21:30:22

még szerencse, hogy én az az alkat vagyok, akinek csak addig ugatnak, míg a kezem nem teszem ki az ablakon:D:D sok félbeszakadt mondatot hallottam már:D

Garp 2011.01.27. 21:31:39

@BOSCHtechnikus: hogy ki? valszeg (az ilyen cikkeknek is köszönhetően) egyre többen. Pedig ugye tudjuk, hogy kard által vész, ki maga is kardot ragad. Meg aki nem, az is, csak az gyorsabban. Szar ez mindenhogy.

@halló figyel valaki?: szép volt. én az ilyeneknél 10x gyengébb szituk miatt kapok olyan adrenalin-fröccsöt, hogy majd behányok. Biztos, mert sose verekedtem egy jót.

(X): A stílus jó, legalább is egyedi, kell ilyen is. elfér. Gyors jobbulást (gondolom a lélek nehezebben viseli az ilyet)! A mopedautós tahó...áhh azt már leírták itt sokan. Ha csak a fele bejön, nyomorékként öregszik meg.

AkarkiJ 2011.01.27. 21:33:17

nem értem, a mopeautó rendszámmentességének mi köze van ahhoz, hogy leütöttek valakit?

ha nincs mopedautó, és úgy ütnek le és úgy nem tudják azonosítani az embert, hogy gyalog lemegy a metróba, mennyivel jobb a helyzet?

bulvárcsávó az rtlklub sztárja 2011.01.27. 21:37:42

Láttam már kacifántos dolgokat Pesten. Bár velem még nem fordult elő ilyen, noha a közel kétméteres 145 kilós testem és a kedélyesen kicsattintott vipera nem éppen figyelmen kívül hagyandó tényezők ilyen agresszív helyzetek hatásos és sikeres kezelése során.

2011.01.27. 21:38:46

nekem tetszett az írás. a szituáció nem annyira. mindenesetre, ha engem vert volna pofán a fazon - ha az erőviszonyok felmérése után nem ütöm meg - akkor előveszem az autóban erre a célra tartott 18 lövetű légpisztolyt és seggbe/térden/combon lövöm. ezért le nem csuknak, de a koma lecsücsül abban a pillanatban...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.27. 21:41:26

RenCámot a biciGlire!

Az írás émelyítően idegesítő. A tömör összefoglaló verziót ajánlom. A mopedautós meg egy frusztrált faszkalap, nyilván a gépjárműnek nevezett fos az oka, amivel jár.

donphobos 2011.01.27. 21:44:36

Kis móka:

Előbb kell ütni és aztán kérdezni. Egy esetben vallhat kudarcot az erőszak: ha túl keveset alkalmazol belőle. Vissza az ösztönökhöz, aki erősebb az b*szik. Meg eszik. Meg mittudomain...

És most a komoly:

A poszt stílusa nekem túl mesterkélt, a történet viszont elszomorító. Nem jó irányban mennek a dolgok Pesten, nagyon nem jó irányba. Ez nem polgárosodás, ez Vad-Kelet így...

2011.01.27. 21:45:35

Lehetne két Totalcar is. Egy olyan, mint általában szokott, meg egy olyan, amiben legfeljebb 3-4 tőmondatban lenne elmesélve a lényeg, hogy hátrányos helyzetű embertársaink is találjanak élvezetet az olvasásban.
A mostani poszt pl.: Egy ember leparkolt. Egy másik ember megütötte. Aztán elment.
Vagy mondjuk ez: totalcar.hu/tesztek/2011/01/27/nehogy_benzinnel_tankoljuk/
Tömörebben: Van egy Nissan. Dízel. Jól néz ki. Jól megy.
Ennek az az előnye is meglenne, hogy definiálni lehetne a mondatokat, mint konstansokat, minek következtében roppant mód leegyszerűsödne az újságírás. Pl.
#1 Van egy '...'. /A pontok helyére bármilyen szöveg illeszthető/
#2 Dízel.
#3 Jól néz ki.
#4 Jól megy.
Ezzel a metodikával pl. így nézne ki a szerkesztett szöveg: #1 'Nissan'.;#2;#3;#4. A végeredmény pedig mint fent.
Aztán nagyon gyorsan lehetne Új cikket is szerkeszteni.
Define #5='Benzines.'
Az új cikk:
#1 'BMW'.;#5;#4;#3.
Kinézete: Van egy új BMW. Benzines. Jól megy. Jól néz ki.
Felhívom a figyelmet, hogy a második cikkben #3 és #4 fel van cserélve. Így a változatosság is könnyedén generálható.
20-30 konstans mondat elég is lenne. Ugye?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.27. 21:45:40

@AkarkiJ: Te direkt nem akarod érteni, mi? Gépjárműves közlekedési szituációról van szó, nem séta közbeni orvtámadásról. Ha ilyen esetben pedig van rendszám, beazonosítható a másik fél. Érteeeeem?

Garp 2011.01.27. 21:45:42

ON @KuKori: nem jársz LK körül? Lenne nálam aláírni való :). ON

baloghge 2011.01.27. 21:45:48

Sziasztok.
Mi a baj az irassal?

Rák Attantam 2011.01.27. 21:46:15

"a stílus...valóban eltúlzott, de csak azért mert a szerző szarul adja elő,..."

Khmmm, inkább szarul fogadják egyesek. De végülis igaz, egy pornómoziban is kifütyülnék az Emanuelle 5-öt. ;)

Garp 2011.01.27. 21:47:08

@kermi: b+, te nagyon kocka vagy :D

butschq 2011.01.27. 21:51:03

két fekve nyomás közt mondja L.A. cimborájának H.B.-nek, hogy a frissen vásárolt tepsihetessel épp krúzolt a zuton, mikor egy f.sz fabias tötymörög előtte 50-el. na hát ki vagyok én alapon megelőztem, besatuztam, oszt jól helyben hagytam, nehogymá holmi skodások a béjemvém előtt araszoljanak.
H.B.-nek nincs se BMW-je, se Mercije, csak egy mopedautója, na de hát a holnapi válledzésre neki is kéne vmi történetet vinnie....
több éves izomerőnövelő helységek látogatásának rutinjából beszélek, sok furcsaságot hallani ott, és direkt írtam eme 3 általam favorizált márkát

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.27. 21:51:22

@kermi: A "jól megy" részt kéretik törölni belőle! Az a 10,5 másodperces gyorsulás szánalomra méltó 2011-ben, amikor a Touran az 1,4T motorral tudja ugyanezt 9,5 alatt hozni. Hogy hová tüntették abban a vietkong békában a 190 lóerőt és a 450 Nm-t, azt nem tudom. Mindezt több, mint dupla áron előadva :)

2011.01.27. 21:52:56

@KuKori: Hé, hé, nem én írtam. Én csak összefoglaltam. :)

ekutya 2011.01.27. 21:53:02

Megnézném ahogy Dél-Afrikában adja elő ezt a mutatványt:

www.youtube.com/watch?v=fDrzMGdYWZc

Amúgy, le a mopedbűnözőkkel! :P Meg kell szüntetni Magyarországon a mopedterrort, ami megkeseríti a békés polgárok életét! Valaki pártot alapítani rá esetleg?

halló figyel valaki? 2011.01.27. 21:53:04

@Nincs még nicked: Neked, akinek nincs nicked, észre kellene venni: Neki, a cikkírónak van, ennyi: (X)
Bocs, de már írtam egyszer, ez élőlink, ha rámész, rátalálsz a bejegyzéseire.

odanézz 2011.01.27. 21:54:16

A cikk stílusában az a zseniális, hogy aki nem tudja elolvasni/nem érti ezzel automatikusan a saját butaságát árulja el, és még büszke is rá.
Finom és elegáns, elgondolkodtató részekkel. Respekt!
Ilyen is kell! De ebben az esetben minimum ráhajtogattam volna az A oszlopig a matchboxot!

Ha látom valahol az egérarcú tahónkat mindenképpen beborítok egy fehér diszperzittel teli vödröt, mint a note-ban :)

Amúgy a minap láttam a dózsa-damjanich kereszteződésében/ahol az újévi, máig vitatott gyalogosgázolás történt/ egy elég csúnya manővert, konkrétan 3mp alatt 4 szabálysértést követett el, csak a szemem sarkából figyeltem mit művel de ekkora faszparasztot is ritkán lehet látni, bordó szakadt 5ajtós rover 45-ös kolléga, vesztére tudom hol parkol, Tudom mikor történt az eset, és a szarminőségű felvételeket készítő térfigyelő is pont rálátott. Nos bordó 5 ajtós rover 45-ös kolléga nyereménye is 16l fehér diszperzit amit futárszolgálatunk február 1 és 14 között fog kézbesíteni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.27. 21:54:27

@Garp: Limerickbe többet nem megyek! Amióta az a tetves ír bunkó megkocsikáztatott linkre, utálom az a helyet :D Történt augusztusban ugyanis, hogy majdnem -megint...- vettem egy cápa Galantot. Nekem az a típus sosem akar összejönni régi kedvencem létére sem, hiába alkudoztam már háromszor eddigi életemben FELFELÉ rá.

Nincs még nicked 2011.01.27. 21:56:58

@Rák Attantam:
'Egyébként meg csókoltatom a szerkesztőket: mérjék már fel végre az olvasóközönség szintjét! Pl. ez az írás nem idelentre való...'
Nem kellene a többiek intellektuál-nívóját becsmérelned, amíg te magad is kihívásokkal küzdesz az írásjelek és ékezetek terén (is).

@pet77:
'Azert legalább ismeri az írásjeleket... ...a vesszőn túl'
Azért ne túlozzunk. Éppenséggel akad ott elég probléma, még a vesszőzésben is.

Giraffa 2011.01.27. 21:58:14

... a sértett helyében én úgy láttam volna a vérfüggönyön keresztül, hogy egy automata pisztoly volt a támadónál, azzal ütött le és meg is fenyegetett, hogy agyonlő.
Val'sz'eg a várost is lezárták volna, ahogy bankrabláskor szokták. :)

Garp 2011.01.27. 21:58:16

OFF @KuKori: lehet úgy volt vele az eladó, hogy ha már ennyire felfelé nyomod az árát,akkor tuti kocsija van, csak nem tudott róla, inkább nem adja el, nem? Elküldenéd a telefonszámodat? Ha Corkban járok, megcsörgetnélek...ON

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.27. 22:01:21

@Garp: Nem, donedeal-en találtam a verdát 950-ért (túl olcsónak is tűnt), felhívtam:

-Eladó a verda? Igen.
-Megvan a verda? Igen.
-Mehetek megnézni? Igen.

Aztán mikor odaértem felhívott, hogy az asszony meggondolta magát. Mondom anyád... 100 km linkre oda, 100 vissza.

A számot küldöm mindjárt.

Rák Attantam 2011.01.27. 22:02:06

@Nincs még nicked: ....de van már inged. Látom, szépen feszül rajtad! :)
Az intellektuál-nívóért külön elismerésben részesítelek. Nehéz volt?

Egyébként említettem én valahol, hogy tökéletes vagyok? Látod, én is itt kommentelek köztetek. ;)

Garp 2011.01.27. 22:02:51

@Giraffa: végre egy építő jellegű hsz. Igazad van :) (már amennyire így utólag okos lehet az ember) teljesen.

Nincs még nicked 2011.01.27. 22:06:12

@halló figyel valaki?:
'Neki, a cikkírónak van, ennyi: (X)'
Halló, jobban kéne figyelned: egy pillanatig sem foglalkoztam a ckikíróval.

Nincs még nicked 2011.01.27. 22:10:41

@Rák Attantam:
'Nehéz volt?'
Nem. Fölösleges túlbonyolítani. A posztolónak sem kellett volna, és akkor az ő inge sem foszladozna az izzadságtól.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2011.01.27. 22:13:27

Szuper írás, tökre beleéltem magam.
Komolyan tatszett.

Az ismerősöd (akivel voltál), nő vagy férfi? Ha férfi, mit csinált ezalatt?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.27. 22:19:03

Na, a Totalcar most kicsit skizo lett, mert eddg a mopedautók mellett voltak...
Kicsit LOL :)

"Jobban jár az elkövető, ha önként jelentkezik a rendőrségen."

Szerintetek most besz@rt? A rendőrök leszarják, azonosítani nem lehet...

Sajnos a rendőrség hozzállása meg az általános.
Pintér Sanyika mit mondana erre?

Kowalski76 2011.01.27. 22:19:33

baloghge 2011.01.27. 21:45:48

Hali.

Az a baj az irassal, hogy a szepirodalmi stilus nem ide illik (a tartalom igen). Ez egy autos blog, nem szinhaz!

keletisarok.hu 2011.01.27. 22:21:48

@scheerti: Gázpisztolyt tarthatsz szabadon, de viselni nem viselheted, csak engedéllyel.

AkarkiJ 2011.01.27. 22:23:14

@KuKori:

és ha valaki odalép a kocsihoz, és pofánbassza?

vagy ha biciklin van, vagy ha robogón?

értelmetlen dolog kattogni, hogy nincs rendszám

Büszke_troll 2011.01.27. 22:24:21

Rendszámtáblát minden gyalogosra!

halló figyel valaki? 2011.01.27. 22:25:29

Nos, a mopedautók főforgalmazója szerint az elmúlt 5 órában a zöldes kék idehaza forgalmazott 19 darabból 18-at raktak fel a hasznaltauto.hu-ra, még egyet várnak :)

Waldorf Rolandó 2011.01.27. 22:25:55

a szöveg igényes és szellemes, a törzsközönség pont az ellenkezője, ez okozza ezt a nagy feszültséget, kérem szépen.
persze, megértem az utóbbiakat, egy twitteren gazdagnak számító szókincs birtokában ilyenkor kissé elfogy a magabiztosság :)

jocóka 2011.01.27. 22:26:35

a szerzőnek jobbulást kívánok, és azt hogy legközelebb jobban gondolja át a stílust, és ha mindenáron ilyen terjengősen akarja kifejezni magát, akkor legalább arra figyeljen oda, hogy a 10m2 x 2óra az nem a téridő kontinuum egy szelete, ugyanis a tér 3 dimenziós, a 10m2 pedig sík (2 dimenziós) mértéke. továbbá javaslom a 36-os nyomatékkulcsot a sofőrülés alá.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.27. 22:26:43

@AkarkiJ: Ugye direkt csinálod ezt? Mármint a szándékos értetlenkedést. NEM gyalogosról, robogósról, kerékpárosról szól a történet, hanem egy négykerekű, autónak tűnő dologról és arról, aki kipattant leverni egyet az emberünknek.

Ha Mariska néninek pöcse lett volna, Józsi bácsinak hívták volna. Teccikérteni? :)

Rák Attantam 2011.01.27. 22:26:48

@Nincs még nicked: Ha már Petőfi, azt ismered, hogy Falu végén kurta kocsma?
Na, az a szerencsétlen "költő" is hogy kicicomázta meg versszakokba szedte meg izzadt vele. A marhája, ahelyett, hogy leírta volna mindenki számára érthetően, hogy buli vót a falusi italmérésbe, oszt a pogózást valami köcsög szomszéd megzavarta a sirámaival. El is hajtották a gecibe. Ment tovább a dizsi, erreföl megint gyött egy szerencsétlen, akinek a dögrovásos annya sokallta a póvert szubládán. Na, erre valamiképp hallgattak (nyilván a többségnek vót annya valamikor) és abbahagyták a banzájt és hazahúzták a belüket.
Na, ennyi a sztori, ezért kellet ennyit ezt cizellálni? Micsoda fassság! Intellektuál-nívó, az. :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2011.01.27. 22:32:52

@AkarkiJ:
@Büszke_troll:
Épp ezt akartam írni. Ha az utcasarkon pofánvernek, ott is simán elszaladhat a tettes, hogy soha meg nem találod. Hiába emlékszel a kabátjára.

Épp ezért akkor a gyalogosokra is lehetne tenni azonosítót.
Bár lehet, hogy javítana a morálon. Ha holnaptól nem kellene rendszámot viselniük az autóknak sem, akkor el tudjátok képzelni, mi lenne az utakon.

De ha a rendszám csak azért van, hogy azonosítani lehessen egy esetleges visszaélés esetén, akkor ilyen alapon tényleg a gyalogosokra is ki lehetne rakni.

keletisarok.hu 2011.01.27. 22:36:38

"akkor előveszem az autóban erre a célra tartott 18 lövetű légpisztolyt és seggbe/térden/combon lövöm. ezért le nem csuknak"

légfegyvert sem viselhetsz közterületen, használni pedig végképp nem használhatsz!

Krisi 2011.01.27. 22:38:06

@jocóka: pedig de.
modern elméletek szerint van negyedik dimenzió, ami az idő. így már az idézett mondat is megállja a helyét.
namegaztán mégújabb elméletek szerint van vagy minimum 35 dimenzió is, de azt már átlag ember (legalábbis én) nem nagyon fogja fel ésszel :)

butschq 2011.01.27. 22:39:23

@Rák Attantam: lol ezt elmentem vmi szöveges dokumentumba:D:D bazz:D:D

csunyadiszno 2011.01.27. 22:41:52

Azért vágtak pofán, mert taoista bölcsnek képzeled magad. Ez is a tao része volt, mint minden.

jocóka 2011.01.27. 22:46:18

@Krisi: ezt mondom én is. az első 3 a tér, a negyedik az idő. de itt csak sík van, meg az idő, tehát 1,2,4. a harmadik hiányzik. helyesen 20m3 x 2 óra lett volna.

Nincs még nicked 2011.01.27. 22:54:57

@Rák Attantam:
Ja, szerinted ez ugyanaz a színvonal? ):o
Akkor nem is szóltam, élvezd csak tovább. Legfőképpen magadat.

B.GY. 2011.01.27. 22:59:56

Engem eddig csak egyszer talált meg egy ilyen agresszív köcsög.Gyorsan kipattantam a kocsiból,aztán levettem a platóról a vasvillát.Mindjárt nem volt nagylegény.Egyszer egy ilyen faszfej miatt fogok ülni vagy 15 évet.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2011.01.27. 23:03:41

@B.GY.:
"Egyszer egy ilyen faszfej miatt fogok ülni vagy 15 évet. "

:D

Úgy érzem, eltökélt vagy a kérdésben.

boldii10 2011.01.27. 23:11:05

@halló figyel valaki?: Sajnos még azt is el tudom képzelni, hogy igazad van :(

Rák Attantam 2011.01.27. 23:11:59

@Nincs még nicked: Ki beszélt itt ugyanarról a színvonalról?
Pusztán elképzeltem, mi lenne, ha néhány itt megnyilvánuló azt a feladatot kapná, hogy interpretáljon pár verset olyan intellektuál-nívón, hogy azt a(z ezek szerint hétköznapi) kommentelők is megértsék.
Nagyon bepöccentél, látom. Anyázás mikor lesz? Vagy egy kis könnycsatorna-repesztés inkább? Csak azért, mert mosolyogtam? :) Nyugi van, mester.

Fricibá' 2011.01.27. 23:20:38

Hát...
Akit egy egér pofánvág, az jobb ha lehúzza magát a WC-n, mert a végén még egy kolibri letépi a karját, vagy egy pók felfalja.
Akkor már nem cirkalmazhatja barokkosan...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.27. 23:21:09

@Kowalski76: ???? Ezt most hogyan? Kurva jó stílusban van írva, és arról szól, amiről.
Egy blognak pont az a lényege, hogy kötetlen.

Akinek bassza a szemét a kicsit igényesebb, avagy dagályoskodva vicceskedő fogalmazás, az húzzon a Puruttyára.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2011.01.27. 23:27:40

@ColT:
Na ez a lényeg. Első mondatnál tudni lehet, hogy terjengős írást fogunk olvasni. Úgyhogy én ki is mentem pisálni, hogy ne legyen bennem semmi feszültség és hátradőltem.

Nem ez az írás lesz, amit a hátamra tetováltatok, de szórakoztató volt és jól éreztem magam közben.
És csak ez számít.

Kowalski76 2011.01.27. 23:34:56

@ColT - 2011.01.27. 23:21:09

Kerdeztek mi a baj a cikkel, hat valaszoltam.

Egyeseknek bejon a dagalyos stilus masoknak nem. Lehet ezen ertetlenkedni, felhaborodni, kapalozni de ez van. :)

LucziI 2011.01.27. 23:59:53

@keletisarok.hu:
Az gáz-riasztó és töltve nem tarthatod magadnál csak ha viselési engedélyed van rá. Töltetlenül meg nem sokat ér. Viselésivel is inkább egy frankó kis revolver a nyerő. A drága g-r öntöltökbe sem lehet egészen megbízni.

LucziI 2011.01.28. 00:01:34

Nekem csak a tipikus nyáva nyúl figura ugrik be, és ez már a sokadik. Lehetne végre valaki akinek van vér a pucájában és leveri a támadóját és ezt meg is írja hasonló módon.

pickapu 2011.01.28. 00:04:48

@B.GY.: Igen, a platón sok minden elfér. Szívlapát, vasvilla, hegesztőtrafó... :) De ne legyen rá ilyen értelemben szükség. Én sem hagynám szó nélkül az efféle atrocitást, ám amíg elkerülhető, inkább kerülöm.
Az írás mikéntje meg így késő este jól megfacsarta az agyamat. :)

Paulybird 2011.01.28. 00:08:59

van elgépelés az írásodban,
szégyen, hogy ma ilyen amatőr bénák újságírónak hívhatják magukat,
szerintem aki ennyire slendrián, hogy nem tud magyarul, az meg is érdemli, hogy betörjék a pofáját.
Nagyon jól tette, hogy pofánvert.
Gondolom valami drága autóval közlekedtél, te adócsaló geci, míg másnak egy szaros axiamra alig telik.

megérdemelted, úgy kellett neked, máskor majd jobban vigyázz. Visszanyalt a fagyi, köcsög

MutánsTehén 2011.01.28. 00:11:22

Újbudán, a Tétényi úton, az Etele után is szokott állni egy mopedautó, de mivel mindig csak este látom, nem tudom, hogy bordó színe van, vagy kék:(

Csikós Zsolt 2011.01.28. 00:12:46

@Gyurma73:

Az indexes kolléga ismerőse, aki írta, konkrétan öltéseket hord azóta a szeme alatt. Persze - kamu divat-öltéseket.

MCG 2011.01.28. 00:14:35

Én ennél ilyen durván nem jártam és az nem moped autó volt,hanem egy Audi típusú autó benne a "tulajdonos" egy rendkívül "szimpatikus",bizalomgerjesztő,triplatarkójú,kb.160 kilós,klozetláncos úriember.Aki bekopogtatott az öklével (ami akkora volt,mint a fejem) az ablakomon és tudomásomra hozta,hogy ő nagyon nehezményezi azt,hogy én csak harminccal megyek előtte.Én meg mondtam neki,hogy én lennék a legboldogabb,ha át tudnám repülni a harminccal haladó,kb.2km-es kocsisort és nem lenne ilyen gondja.Ezután személyemet negatív kritikával illette,közben rövid krákogás után orr- és nyálváladékának tetemes tartalmát az autómra és -mivel az ablakot résnyire lehúztam én hülye- rám juttatta.Én meg mondtam magamnak,hogy nem kell kiszállni és megverni,mert annyit kapnál mint egy rendes emberért. :)))) Ez csak vicc volt,a szar is meghűlt bennem!Ismerőseim mondták,hogy örüljek,hogy nem verték szét a kocsit,vagy engem.Mondom:Hurrá!Bekarikázom ezt a napot a naptáron,"Ma is csak leköptek!" szöveget alá.
Ilyen világot élünk és az egyszerű ember nem tud semmit tenni!
U.i.:és ha nem én,hanem egy idős házaspár ül a kocsiban,azoknak is lejátszaná ezt?

Csikós Zsolt 2011.01.28. 00:16:33

@ColT:

Nem skizó. Ha hülyeség miatt nem engedik a mopedautót, megpróbálunk tenni ellene.

Ha a mopedautós egy orbitális köcsög, megpróbálunk tenni ellene.

Az vallás lenne, ha minden mopedautóst védenénk, aki pofénbasz másokat, mert alapvetően felkaroltuk a mopedautó-témát.

És kibaszott nagy idiótaság, ami sajnos nagyon sok emberre jellemző Magyarországon.

Mármint a csakazértis arra az oldalra állok, amire egyszer eldöntöttem, mert ha nem, hát hülye leszek.

Egy oldal van, a jó.

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2011.01.28. 00:21:44

Nekem bejön a stílus, üdítő változatosság.

agylízing 2011.01.28. 00:24:02

@Rebca: Tudod, az írott szónak is megvan a varázsa, ha az ember érti azt. Feltéve persze, hogy az olvasó az anyanyelvét nem netes fórumokon igyekezett elsajátítani, ahol az angol nyelvből ismert "nah" tagadószó tévesen, divatból felváltotta a magyar na vagy no indulatszavakat.

Gratulálok a szerzőnek!

speedy15 2011.01.28. 00:30:20

Hogy fér be egy 190 centis ember egy ekkora "kocsiba"?

zeugma 2011.01.28. 00:32:21

Sem a fábrysta körmondatolás, sem pedig a bazmegelés amúgy örvendetes hiánya nem tesz egy szöveget irodalmivá. És ha valakinek ez a cirkalom nem tetszik, az ettől még nem bunkó. Vagy ha igen, akkor az is mind bunkó, aki nem lelkesedik a kínai boltok dúsan aranyozott dísztárgy-kínálata iránt.

Berkut 2011.01.28. 00:46:25

Talált már meg valaha valakit a rendőrség?

KenSentMe 2011.01.28. 00:51:42

@jocóka:

"akkor legalább arra figyeljen oda, hogy a 10m2 x 2óra az nem a téridő kontinuum egy szelete, ugyanis a tér 3 dimenziós, a 10m2 pedig sík (2 dimenziós) mértéke"

el kell hogy keserítselek.. a három dimenziós térnek a sík egy bizonyos értelemben a "szelete".. olyan értelemen, hogy a teret fel lehet szeletelni egymással párhuzamos, végtelen számú síkra.. a négy dimenziós tér-idő kontinuumot pedig az egyik térirány mentén végtelen számú, háromdimenziós "szeletre" tudnánk felszeletelni..

még akkor is így van, ha itt nem a "szelet" a helyes kifejezés.. matematikailag szabatosabb volna úgy mondani, hogy a négy dimenziós téridőnek van egy olyan háromdimenziós altere, aminek két sík, és egy idődimenziója van..

A stílus szvsz is mesterkélt, ennek pedig egy oka van: a történethez semmi köze a tudománynak. Kivéve, ha az eset egy, a világtól teljesen elidegenedett fizikusprofesszorral történt.. bár szerintem még az is élettelibben tudta volna előadni a saját elidegenedését.

guszti 2011.01.28. 00:54:57

Miért van az utcán sokszor sokmillióért telepített kamerarendszer, ha a nagyságos rendőrség úri kedve szerint ignorálhatja? Én már buktam karambolban milla körüli összeget - ami akkor évekre hazavágott egzisztenciálisan - pedig egyetlen képkocka igazolhatta volna hogy én mentem át zöldön.

Értem én az összes ombucmant meg személyiségi jogot, de ha már szinte mindenhol van kamera, szvsz a leginkább az sérti az emberi méltóságot, hogy amikor téged védhetne a felvétel, akkor valamiért pont mindig nem hozzáférhető, illetve valakinek nincs kedve dolgozni a fizujáért.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.28. 01:04:29

Szerintem az érthetetlen, tenyérbemászó stílusa miatt kapta. Súlyos sérülést nem érdemelt, inkább a haját ordította vlna le.

Jossarian 2011.01.28. 01:07:16

A mopedauto jobb ajtajan ez volt a felirat: " IF YOU come in to my way, i´ll kill YOU!!! "

:D csak talalgatok, de valami ilyesmi lehetett... Szegeny posztolo, kar, hogy nem egy Q7-el szerettel volna parkolni, akkor jol raparkolhattal volna az idiotara.

jocóka 2011.01.28. 01:07:39

@VRbagoly: pontosan, csak egy altere, ha úgy tetszik egy projekciója, és így, mint ilyen nem pontosan meghatározott, hiszen adott időben ez a síkszelet bármilyen tengerszint feletti magasságon előfordulhat.

ze11 2011.01.28. 01:23:09

Ismerős autósnak egy robogós két éve karácsonykor zúzta be a letört tükrével az ablakát - piros lámpánál, a térfigyelő kamera előtt/alatt. Rendőrök semmit sem láttak az egészből. Szintén v. ker...

Jó lenne tudni, hogy ezek a kameratokok valóban rejtenek működő eszközt, és a túloldalon valóban figyeli valaki az eseményeket, vagy sem...?

Krisi 2011.01.28. 01:49:30

kommenteket olvasva azért vicces pár jellemző reakció a kommentelőktől:

az egyik nem bírja értelmezni a szöveget mert túl hosszú mondatokból áll, és ez már leterheli az agyát. nekik tényleg kár volt iskolába járni

a másik viszont még viccesebb: ők azt hiszik, hogy ez a modorosan megfogalmazott, nem hétköznapi szavakkal bőven ellátott iromány már rögtön maga a művészet, és ennek kapcsán bizonygatják, hogy ők mennyire művelt és igényes emberek.

@zeugma: nekem pl. egyáltalán nem jön be ez a stílus, de ettől még nem érzem magam bunkónak :)

Donquijote 2011.01.28. 01:49:58

KÖSZÖNET a cikkért!!!!!

Jobbulást kívánok a szemednek... Remélem a suttyó paraszt által az önbizalmadon okozott seb is gyógyulóban van azóta....

A mai magyar dzsungelben sajnos nagyon sok vadállat rohangál szabadon. Nekem minden esetben egy erős traumával ér fel, amikor külföldröl ismét hazai utakra érek...

Vannak olyan országok, ahol a különböző véleményeket érvekkel alátámasztva megvitatják, és van ahol mindenben csak a harcot látják. Ma Magyarországon sajnos a legegyszerűbb konfliktusból is - mint egy parkolás - akár tetlegesség is lehet. Szerintem legalább még 50 év, hogy ez kikopjon...

De ez csak attól tűnhet el, ha valaki, mint Te az ilyen eseteket leírod... Nem mintha, a Te suttyó paraszt támadód ezt olvasná; csupán azért, hogy egy ilyen szomorú eset beszéd téma legyen...

Ezért köszönet azért, hogy ezt leírtad, és külön köszönet azért, amilyen iróniával ezt megtetted!!!!

Le a Kalappal!!!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.28. 01:53:44

@Csumpi Hálidéj: Ja, nekem sem volt bajom vele, csak értetlenkedtem.

@Csikós Zsolt: OK, érteni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.28. 01:56:21

@Csikós Zsolt: Ja igen, ezt jó leírva látni. Mármint, a cikk elejére nem írtátok oda, de asszem csak én tettem fel a kérdést - a töbeknek vagy nyilvánvaló volt, vagy csak jöttek ugatni, az utóbbinak jó ha le van írva.

X20XEV (törölt) 2011.01.28. 02:43:41

akkor is bocsánatot kérhetsz falból ha nem érted miről van szó, de a tag ránézésre is simán szétveri a fejed.

2011.01.28. 03:22:39

@X20XEV: keress fel egy elmeorvost, talán a látszat ellenére mégsem vagy menthetetlen

Rebca 2011.01.28. 05:32:50

@agylízing: jajj most azt hiszed hogy te vagy a művelt, én meg a tuskó :) olyan aranyos, amikor félmondatokból ítélnek. a magadfajták miatt én nem fogok pedálozni, nem is ismerjük egymást, hogy számítson a véleményed.

most beleolvastam megint, de egyszerűen _unalmas_ az egész. van, akit élvezet olvasni, de ez inkább fárasztó.

klacus 2011.01.28. 06:24:39

@vitya25i: Te is write only üzemmódban vagy. Ez a nagy bajod. Olvass egy kicsit visszább, értelmezz aztán majd rájössz. Ha nem érted akkor neked már késő...

vaskereszt 2011.01.28. 06:27:06

erdekes,mindenki mast ir,lenyeg h nem vagyunk allatok,nem megyunk csak ugy oda a masikhoz es vagjuk pofan,zsarukra kar is varni,azok soha nincsennek ott mikor tortenik is valami,velem ilyen meg nem tortent,de jobb felkeszulni az ilyen lelkironcsok ellen,kezifek mellett vipera,ajto rekeszebe meg egy 35 os villaskulcs beszoritva,megut,fejen is vagtam,amugy meg 2011 ben ki az a marha aki lenyomja a zarat mikor vezet?sosem tudod mi tortenik es ki kell pattanj,tegyuk fel baleset,felgyul az auto,akarmi.

neodd 2011.01.28. 06:51:02

Nagyon jó a cikk (mármint a stílus, a témája inkább kellemetlen, mint jó).
Szóval erősítem azok táborát, akik szerint jó! :-)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.28. 06:59:02

Van egy tippem, a szerzo egy a TV-bol is ismert total car-os figura, ekkeppen vilagos, hogy miert vagtak pofan!

Egy kis onkritika kellene a szerzotol a nagy ertetlenkedes helyett :DD

Ez olyan mintha mondjuk 10 ev mulva valaki eltori a demszky (kez)fejet az, meg majd azt nyilatkozza, hogy fogalma sincs miert tortent az eset haha.

Egyebkent mopedautora nem kell rendszam? ha, mar latom ahogy feltuningoljak oket szazas sebessegre es mennek vele bankot rabolni meg uzemanyagot lopni :)) Hiba.

Egyebkent itt Kinaban meg a 600SL Benzre vagy az M5-os BMW-re sem kell rendszam.

A vasarlastol szamitott ket hetig.

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2011.01.28. 07:09:03

Ilyenkor nem lehet felvenni a kapcsolatot azzal az úriemberrel, aki ezeket a kocsikat Magyarországon forgalmazza? Nem azt mondom, hogy tutira tőle vette ez a faszkalap is, de egy próbát megér...

A helyében nyilván én sem szívesen szarnék a saját fészkembe, de talán van annyira jófej, hogy ha ismerős neki az "egérarcú" srác, akkor ad róla infót...

konor 2011.01.28. 07:09:16

Bonyolult körmondatok!? Kell ez ide?

Szűcslaci 2011.01.28. 07:25:16

Terjengős, pongyola, másoktól kölcsönvett(??) stílus-utánzat, identitás válság, jófej-komplexus.
***********
Ha mindenki ennyi időt szánna egy bekapott balhorogra, hova lenne a világ??

A szóban forgó ütleg szerény előtörlesztése lehetett az itt megjelent fércműnek.

szabi1983 2011.01.28. 07:42:46

Nekem ugyan nincs mopedautóm de az irásod alapján tőlem is kaptál volna egy monoklit az biztos. Ilyen érthetetlen és nagyképű irást rég nem olvastam. Szerintem pont a lényeg maradt ki. A miért. És ugyancsak szerintem tudod te azt nagyon jól hogy miért. Ilyesmi nem történik csak úgy véletlenül. Bár az igaz, hogy ilyen nem kellene történjen semmilyen körülmények között.

irinyeahétszentségit 2011.01.28. 07:44:17

@Pál a postoló: ott a pont!
Ezeket használtan hozzák be, mert ujonnan túl drága lenne. Van amit kicsit kipofoznak. Egy kézem meg lehet számolni a kereskedőket, de a szervízelőiket is.
Egyébként miért csak most, aranyvasárnap után pár héttel jelent meg az a cikk, szerzője x-szel jelölve. Akkor ez most hirdetés, reklám az Uzsoki szemészetének?

Fekete Szurok 2011.01.28. 07:48:25

Csikós szokott ilyen hosszan írni. Na azokat se olvasom el! Nyilván a nyomtatott sajtóban nem tudott labdába rúgni, így maradt az online.

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2011.01.28. 07:50:28

@irinyeahétszentségit: Ha jól emlékszem, pont itt a TC-n jelent meg egy nagyobb lélegzetű írás a paliról, amiben azt ecsetelte, hogy kb. minden új mopedautó-tulajdonost komplett bírósági dokumentációval a hóna alatt indít útnak, mert úgyis leinti őket a rendőr a következő sarkon. Tehát aki egyszer már vásárolt nála, azzal elég jól ismerik egymást.

Még mindig nem arról van szó, hogy ennek a fasznak is ő adta el a kocsit, de ha a szerkesztőségben elő lehet túrni az elérhetőségeit, akkor én azért felhívnám.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.01.28. 07:56:59

@r3d:
@mi legyen a nick?:
@Krisi:
(A többiektől bocs, de nem tudom most a 250+ hozzászólást végigolvasni.)

Ez most valami rejtett PISA-teszt, ugye? A felmérés eredményeit (kor, iskolázottság) majd ugye láthatjuk lebontva?

Aki fennakad a stíluson és nem érti, az elég szomorú. Bizonyára sosem olvasott rendes könyvet, SMS-t tud írni legfeljebb, egy adóbevalláson simán feladná, egy Füles gyerekoldalán elvérezne.

És valahol mélyen irigy, mert ő több napos agymunkával sem tudna ilyen körmondatokat összerakni.

Igen, bonyolultak a mondatok, nem egyszerű megérteni, de legalább kicsit dolgozik az agy. Nem árt az néha.

Hogy miért kellett, az más tészta, a témához valóban nincs köze. Ettől eltekintve engem egyáltalán nem zavart, elolvastam, felfogtam, helyenként még élveztem is egy-egy csavarosabbat. (Csikós körmondatait jobban szeretem, de azért itt is voltak jók.)

Le a funkcionális analfabétizmussal!

2011.01.28. 07:58:22

@klacus: ez igaz, rendszeresen látok én is nagyvárosban mopedautót rendszám nélkül

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.28. 08:03:45

@Chaoyang: Azert nem irta ala a szerzo, mert attol felt, hogy a hozzaszolasok nagyresze igy fog szolni: MEGERDEMELTED!

Azt allitja SEMMI OKA nem volt a tamadonak. Ilyen nincs. Ha csak a nagykepu de kozben tehetsegtelen elfuseralt lenott festett seroval ingerlo atitudre gondolok, sokan megertenek, hogy a krapek miert vagta pofan a foszarkeszto urat :) A terulet idegen szarmazasa nyilvan masodlagos, de annal irritalobb, hogy ilyen nulla tehetseggel (beszedkezseg, kreativitas, hozzaertes) ennyire eloterbe kerulhetett a mediaban. Nem egyedi eset. Minden pofan kene vagni.

jujdejo 2011.01.28. 08:06:10

nekem se a kedvenceim a mopedautosok, itt(Temesvar) most kezd terjedni mint a kolera, multkor allok a zebranal, hallom az iszonytato zajt, nezem hogy mi lehet, hat jön a srac(max18eves)a mopeddel, latja hogy nezem erre kezd orditani hogy mi a kurva anyamat nezek...zsaruk helyeben raszallnek egy kicsit ezekre, mert tuti hogy 95%-uknak nincs semmilyen jogsija, nem veletlenül nem tudnak közlekedni...amugy meg potencialis katasztrofa az összes. Tanacsos zart ajtokkal közlekedni es az ajtozsebben nem art valami önvedelmi cucc is, nekem egy 3D maglite is megteszi, egy jol iranyzott ütessel akarkit leterít...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.28. 08:08:35

@bonifac: "Ettől eltekintve engem egyáltalán nem zavart, elolvastam, felfogtam, helyenként még élveztem is egy-egy csavarosabbat. "

Élveztél egy-egy csavarosabbat?? Szerinted ezt pont itt kellett megosztanod velünk?

Különösen tréfás, hogy elötte azokat kritizáltad aki szerint a poszt szarul volt megírva. Funkcionális analfabéták, ha? lol

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2011.01.28. 08:22:08

Milibák Tibi jó ember és jó orvos.

Az egérarcúnak pedig szeretettel küldöm a Kovbojok együttes Egérfejű c. számát (és mindenkinek, aki szereti):

www.youtube.com/watch?v=4Ml4VhqjXjs

ujpesti pasi 2011.01.28. 08:24:41

Valami gumiabroncs hangról is szól a cikk .Lehet úgy érteni ,hogy gumit csikorgatva elhajtott ? Kb. 5 lóerővel ? Ékszíjhajtású " automata váltóval " ? Ez a rész meseszerűre sikerült !

Puch 2011.01.28. 08:27:31

azt nem értem, hogy minek kell ugrálni a rendszámon, ha a kamra úgy se látott szart se, ill. a kollega sem volt vizuális képességei csúcsán

conmorientes 2011.01.28. 08:33:35

@sikeres-e:

Én már tudom magamról, hogy lassan lelki nyomorék vagyok pont az ilyen naponta átélt esetektől, de ahogy látom te még ezt nem mérted fel, holott írásodból ugyanerre lehet következtetni.
Nagy kár.
Persze hogy nem a mopedautó a lényeg, hanem a saller. Ezt az esetet pedig a kékfény nem fogja lehozni, mert általánosan érdektelen nekem pedig pont ez a bajom. Mivel közlekedési szituációból eredő inzultusról van szó a TC jól tette amiért magának érzi a dolgot.

stofilol 2011.01.28. 08:36:41

rettenetes ez a cikk, eleve totalcarosok is -winkler és csíkós kivételével- számomra élvezhetetlen műirodalmi módon -gyakran egészen elképesztő baromságokat- szoktak irni, de ez valami teljesen más dimenzió...

témához: ahol lakom félig (egerszeg) rászálltak ezekre a mopedes majmokra (eleve az osztrákok közelsége miatt, kintről könnyebb olcsóbb szerezni nálunk, rengeteg van), nem látni egy darabot sem (!) az új mopedautós kis rendszám nélkül (ami persze olyan kicsit, hogy esélyed sincs leolvasni, ez teljesen biztos)

Zuzimama 2011.01.28. 08:56:09

Egyszerűen nincs közlekedési kultúra Mo.-n! Akik azt hiszik, hogy egy ökölcsapással elintézhetnek bármit, azoknak mondjuk rendszámos autót sem adnék, azzal még veszélyesebbek lennének.
Rendszámot minden nyomiautóra és kész!

Hollandiában igazán elterjedt ez a nyomiautó, egyiken sincs rendszám. Mondjuk nem is 18-28 éves köcsögök (akinek nem inge nem veszi magára) hajtják őket, hanem idősebbek, akik ki sem mozdulnak a városból, és így nem kell útadót fizetniük. Nem száguldoznak, főleg, hogy javarészt a bicikliutat használják. Az autópályák mellett pedig ki van építve mindkét oldalon 1-1 út, amin elmehetnek egyik városból a másikba, ha már olyan elvetemültek, hogy kirándulni akarnak vele, meg kitart a benzinjük két város között. :D

Nincs még nicked 2011.01.28. 08:58:22

@Rák Attantam:
'Ki beszélt itt ugyanarról a színvonalról?'
Ez a baj, látod. Hogy nem is lehet.

'Pusztán elképzeltem, mi lenne, ha néhány itt megnyilvánuló azt a feladatot kapná, hogy interpretáljon pár verset'
Mi lenne? Semmi. Zanzásítva már úgyszólván tökmindegy, hogy Petőfiből indultunk vagy Szabolcska Mihályból.

'Nagyon bepöccentél, látom.'
Ezt kb. pont annyira látod jól, mint a poszt színvonalát. Hogy rögtön rá is térjek erre: nem azzal van igazán baj, ahogy ír a posztoló, az nem rossz, csak - szemmel láthatóan sokak szerint - feleennyi cikornya sokkal frappánsabb le(hete)tt volna. És ha valakinek nem igazán tetszett, az lehet ám attól is, hogy olvasott már ebben a műfajban *igazán jót*.

'Anyázás mikor lesz? Vagy egy kis könnycsatorna-repesztés inkább? Csak azért, mert mosolyogtam? :) Nyugi van, mester'
Szerintem igyál valamit.

tomnemtom 2011.01.28. 09:09:02

@Rák Attantam: miért pont a 17. oldalig ? hogy megtudják, a kötet eredetileg melyik könyvtár tulajdona volt ?

kimi-2 2011.01.28. 09:18:39

Stuart Little-már 190cm magas?

Aladdin 2011.01.28. 09:19:46

A mopedautóban pont az a jó, hogy nem húznak le a törzskönyvvel, a rendszámmal, a műszakival, és a hasonló fasságokkal.
Aki tirpák baromnak születik, az tirpák barom marad egy Q7-ben, meg egy velorexben is.
Aki nem tudja megvédeni magát, az így járt, sajnos ez van, jelenleg Magyarországon ilyen ez a popszakma.............
Ezért kár cikket írni, a mopedautó nem tehet semmiről, ha meg rendszámoztatják, akkor meg nem éri meg tartani....

labi 2011.01.28. 09:22:25

Hát, kurvannyát a mopedautósnak...

Bár megjegyzem mire ezt a postot végigolvastam, én is ingert éreztem rá, hogy megüssem az íróját... :)

r3d 2011.01.28. 09:27:37

@bonifac: nem nagyon ertem, hogy kerultem a cimzettek koze... de mindegy is. Mar akkor egyetertettem, amikor te meg le sem irtad a kommented :)

cartshee 2011.01.28. 09:28:48

Hát sajnos itt tartunk... közlekedési morál, közbiztonság..

wjozsi 2011.01.28. 09:38:18

Kiváló a post stílusa, bár azt belátom, hogy IQ100 alatti olvasók elé akadályokat gördít.

ZYLO 2011.01.28. 09:50:35

@szabi1983:

"Szerintem pont a lényeg maradt ki. A miért."

Hát ez az. Hogy nincs miért. Nem tudni, mi bosszantja fel az egybites usert. Talán várnia kellett tíz másodpercet, vagy akár a kocsi színe.

Krisi 2011.01.28. 09:50:40

@bonifac: szerintem meg pont az nem olvasott még rendes könyvet, akinek ez a szépirodalom, és ez a stílus a mérvadó.

amúgy el tudtam olvasni erőlködés nélkül, egyből megértettem a mondanivalóját is, de attól még nem tetszik a stílus, ennek adtam hangot.

"Le a funkcionális analfabétizmussal!"

jól mondod, legközelebb mondjuk olvasd el hogy mire válaszolsz, mindenkinek jobb lesz

Tóth Ágas 2011.01.28. 09:55:43

mopedautós reggel már eleve idegesen indul el az "autójával". mert látja, hogy a többség képes összeszedni egy autóra valót, míg ő nem, mert ekkora lúzer.
kisebbségi érzése miatt ráadásul folyamatosan azt képzeli, direkt mindenki őt szívatja a forgalomban.
ezért aztán félóra után már bármi miatt képes ütni. ami egy idő után törvényszerűen rosszul végződik és még nagyobb lúzer válik belőle.

butschq 2011.01.28. 09:56:47

én csak a bekeretezett részt, meg ami utána volt azt olvastam el, így nem értem, mi baj az írással

don39 2011.01.28. 10:00:41

sajnállak,bár ha ilyen tudományosan kezdtél neki is magyarázkodni,mint ahogy ezt az egyszerű,és sajnálatos esetet leírtan..hát akkor kezdem érteni,miért is ment fel a mopedes pumpája.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2011.01.28. 10:05:46

@Ben[d]ő...: @fandrew:
1. azért mert káromkodok, még nem vagyok tapló, és kéretik nem hasonlítani ahhoz aki a posztban a rosszfiú volt. alpári lehetek ezt aláírom, viszont senki nem szólhat érte úgyérzem, csak a moderátor amennyiben túllőttem egy bizonyos határon.

2. tudom értékelni az irodalmi stílust, ezt is fel tudtam dolgozni, csak furcsa volt. és azt írtam kommentbe, hogy nekem nem jött be. nem szidtam a posztolót, honnan vetted?

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.01.28. 10:13:31

@Krisi: Igaz, nem válaszoltam, hanem 'hozzátok csatlakoztam', veletek értettem egyet. Szerintem rá lehetett jönni.

A válasz miért jelentene feltétlenül szembenállást, ellenvéleményt? Reagálás, gondolat továbbvitele...

Coyote82 2011.01.28. 10:13:41

Rakjanak rendszámot ezekre a szarokra! És az összes segédmotorra!

Mi ez már!!!

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.01.28. 10:14:48

@r3d: Tudom. Nem címzett vagy, hanem veled is egyetértettem.

Lásd "Igaz, nem válaszoltam, hanem 'hozzátok csatlakoztam', veletek értettem egyet. Szerintem rá lehetett jönni.

A válasz miért jelentene feltétlenül szembenállást, ellenvéleményt? Reagálás, gondolat továbbvitele..."

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.01.28. 10:16:15

@Chaoyang: Aha. Erről beszéltem. Olvass feljebb, bővebb választ nem érdemelsz.

Krisi 2011.01.28. 10:17:00

@bonifac: ezt írtad, erre reagáltam:

"Aki fennakad a stíluson és nem érti, az elég szomorú. Bizonyára sosem olvasott rendes könyvet, SMS-t tud írni legfeljebb, egy adóbevalláson simán feladná, egy Füles gyerekoldalán elvérezne."

szerintem nincs összefüggés a "nem érti" és a "fennakad" között. én értettem, de mégis fennakadtam a stíluson :)

r3d 2011.01.28. 10:23:02

@bonifac: Eegen, ez is egy valtozat volt, de elvetettem. Ugy hangzott, na :)
A lenyeg mar ugyis megvolt: egyet vagyunk ertve :)

files32 · http://www.youtube.com/watch?v=qeCgElxLKaw 2011.01.28. 10:35:16

Nem ez volt az ajtón :Árvimembör ifjú dzsedáj?

Dirty 2011.01.28. 10:42:59

Valaki húzzon egy rovátkát a nevemben a "van stílusa az írásnak, értem is, csak nem jó" oldalra. Amúgy egy nagyon érdekes, spontán irodalom szakkör alakult itt ki! Oltári jó!

ZYLO 2011.01.28. 10:48:31

Gratula a szerzőnek a fanyar humorért. Kár, hogy sokaknak nem jött be az írás stílusa, pedig jó. Nekik egy képregény-változatot kellene csinálni, csak az macerás, azért a lényeget összefoglalom:

"Vasárnap bambultam ki az ablakon, amikor a barátnőm megkért, hogy vigyem be a városba. A X és Y utca kereszteződéséhez közel leparkoltam, bár fél percet várni kellett, míg az előttünk ott parkoló autó elmegy. Ezután egy mopedautóból előugró egérarcú fazon minden előzmény nélkül úgy pofán vágott, hogy a sebészeten két óra kellett az ellátásomhoz. Nem tudom, miért ütött meg, a járművön pedig nem volt rendszám, hogy a tulajt később megkereshessem és beszélgethessek vele. A rendőrség sem biztat, ezért csak csendben merengek a sorsomon."

prunoki 2011.01.28. 10:56:47

Reméljük elkapják. Szólj majd hogy mi van.

yomsisi 2011.01.28. 11:12:25

Szóömlésed élvezhetetlen.
A kocsit meg zárd magadra, akkor nem jársz így.
Faszok mindig is lesznek.

karvalytöke 2011.01.28. 11:12:40

Rendszámot MINDEN közlekedésben résztvevő nem puhatestűre!

Remélem elkapját az egérarcút, tömlöcbe vetik és a Dunába dobják a kulcsot.

nyehehe 2011.01.28. 11:20:06

Ez az írás a bizonyíték arra, hogy van időutazás. Hogy a jövőnk befolyással lehet a múltra. Ugyanis a pofont ezért az írásért kaptad. Higgs-bozon, mi? Haha... Eltaláltad!

satu44 2011.01.28. 11:21:33

Azért van minden ilyen kigyúrt barom ugy elszállva mert tudják hogy nincs mivel megvédened magad(fegyver),és a rendőrség ugysem fog csinálni semmit!
Közbiztonság=0

nyehehe 2011.01.28. 11:21:36

ez egy válasz a "miért"-re is.
Ajánlott olvasmány a témában: index.hu/tudomany/2010/11/18/latjuk_a_jovot/

paca78 2011.01.28. 11:25:03

A történetet és a GYIK-okat elolvasva arra a következtetésre jutottam, hogy a mopedautóban egy szolgálaton kívüli rendőr ült. Persze ez csak egy feltételezés, de nem csodálkoznék rajta.
Autó magadra zár, arc kifejezéstelen. Szerintetek ilyen Németországban is van?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.28. 11:35:28

@bonifac: Szerinted nem értettem??' Rávílágitottam csupán, hogy bénán fogalmaztál. Hogy is ismernéd el, hogy az egy elfuserált mondat volt, hisz nem látsz a gőgtől :D

betula83 2011.01.28. 11:38:17

Teljesen jó az írás. Szellemes és értelmes. Csak az a baj, hogy az átlagpolgár felfogóképességét már meghaladja, ha nem csak tőmondatokat lát.

Der_rosarote_Panther 2011.01.28. 11:40:10

Nekem bejön az írás stílusa, tetszett! :-) Sajnálom a történteket, remélem, nyomtalanul gyógyulsz. Néha szoktam látni a környéken egy mopedautót poroszkálni (a 11-es úton!), majd jól megfigyelem, hátha a kickboxos egér vezeti, "If you stop I hit your eye" felirattal.

keletisarok.hu 2011.01.28. 11:45:14

Megmondjam, ki az igazán sunyi hunyó a történetben? A rendőrség és a gazdáik.
Mert az ő dolguk lenne az ilyen verekedős gecik földba taposása, ugrálás egy kicsit a hátukon, aztán be velük a kóterba.

EZÉRT KAPJÁK A FIZETÉST ÉS A KORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJAT.

A technológiai háttér is kinek legyen meg, ha nekik nem? Tartson fenn minden város egy Charliet 3 angyallal? Vagy egy Pókembert vagy Batmant...?! :/

Nem minden nagydarab száll ki visszaütni, mert szerintem az vérmérséklettől is függ. Az ilyen hirtelen haragú suttyóból is az a fajta az igazán veszélyes, aki a késes típusból való, mert az addig nem nyugszik, míg valakit meg nem lékel. (Kb. helyszíni agyonverést vagy akasztást tudnék nekik kiosztani.)

Nem szabad elbagatellizálni egyetlen ilyen esetet sem, mert láttam én már olyan jelentést, ami egyetlen ilyen ütésről szólt, és az volt a végén a lényeg, hogy a szemgolyót takaró hártyák elrepedtek, a csarnokvíz kifolyt...

jujdejo 2011.01.28. 11:53:10

egy dolgot nem ertek.
a mopedautonak 4 kereke van mint egy autonak, az uton közlekedik mint egy auto, bezint tankol, mint egy auto, ugyanugy 2 parhuzamos kereknyomban halad mint egy auto, akkor miert is nincs rendszam rajta??? akkora ostobasag az egesz mopedauto gondolata hogy hihetetlen hogy egyaltalan megengedett. hany mopedauto soförnek van ervenyes barmilyen kategoriaju jogositvanya???

2011.01.28. 11:58:24

Vadkelet.

Egyúttal csatlakozom az
"Egyszer egy ilyen faszfej miatt fogok ülni vagy 15 évet"-klub tagjaihoz.

berija 2011.01.28. 11:58:42

Miért nem vetted fel a harcot ?

dukeekud 2011.01.28. 12:02:00

@nyehehe:
"Ez az írás a bizonyíték arra, hogy van időutazás. Hogy a jövőnk befolyással lehet a múltra."

Eleg valoszinu, hogy a blog olvasoi kozott van a tettes. Valaki ugy felhuzta magat,az ertelmetlenul korulmenyes fogalmazas miatt, hogy kihasznalva a ter-ido kvantum bizonytalansagat,(a kvantumterben, nem mindig logikus idorendben kovetik egymast a tortenesek) visszamenoleg megverte a postolot. Jo latni, hogy a fizika torvenyei,nem hagyjak buntetlenul, az ilyen iromanyokat.

jujdejo 2011.01.28. 12:08:37

@Gyurma73: itt(romania) kötelezö is a rendszam es van is rajtuk...

keletisarok.hu 2011.01.28. 12:13:23

@dukeekud: kontinuum
@Gyurma73: én kb. két hete láttam egyet, volt rajta rendszám, de nem három betű három szám

AzHofi 2011.01.28. 12:18:39

Teljesen olvashatatlan a cikk ebben az ostoba stílusban. Normálisan is le lehetett volna írni, olvasmányosan, nem csak ilyen gügyén.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.01.28. 12:21:57

Ja és minimum A1 kategória kell,vagy B,Tehét ha rendszám nélkül megy valaki ilyennel az szabálytalan ugyanúgy mintha kocsival tennéd.

skyrangr 2011.01.28. 12:22:12

amúgy... ha nem fizet a mopedautós parkolási díjat, mire állítják ki a csikkesek a büntetőcédulát? színre-gumitípusra-akármire (merthogy rendszám nincs, más azonosító meg nem látható kívülről (alvázszám, motorszám, már ha van ilyen...))!? :D

skyrangr 2011.01.28. 12:32:00

amúgy a téma érdekes, mert itt svédben is vannak rendszám nélküli autók, 'epatraktor' (vagy hasonló) a neve (valamint mopedautó is), megkötések: 2 személy, max 40km/h.
általában pickup szerű járgányok, a földművelők között elterjedt. legalábbis ahogy hallottam. tapasztalat szerint meg az olyanok vezetik, akik képtelenek voltak országúti jogsit szerezni (vagyis traktor jogsival hajtják a 'szekeret') :D
rohadtul idegesítő járgányok, mivel ugye személyautó méretűek, és lassúak, forgalmas utakon szép sort össze tudnak gyűjteni

Tigrisszív 2011.01.28. 12:32:32

@Csikós Zsolt: "Egy oldal van, a jó. "

Többet nem is kellett volna írnod. Így kell ezt.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.01.28. 12:43:23

@Krisi: a "fennakad ÉS nem érti"-t úgy értettem, hogy azért akad fenn rajta, MERT nem érti. Ha érted, és fennakadsz, az más. Ott függetlenül akadsz fenn, azt lehet. :-)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.01.28. 12:45:14

@Chaoyang: Ha egyszer nem látok a gőgtől, hogyan várod el, hogy olvassam és értsem amit írsz, nemhogy belássak valamit.

Lehetetlent kérsz, érted, ugye?

(Ezt is úgy diktálom a titkárnőmnek, ő írja. Én igazából olvasni sem tudok, de okoskodni, na azt nagyon.)

tbs1001 2011.01.28. 12:46:02

Aki dagályosnak képzeli a posztot, az olvasson egy kis Norman Mailert... Bár azt hiszem pont rossz a célcsoport. Olvasót képzeltem. Bocs... :(

Zuzimama 2011.01.28. 12:51:20

@Gyurma73: szerintem Mo.-n szükség volna rendszámos mopedautókra. Bocsásson meg a világ, de én nem érezném magam biztonságban, főleg nem a gyerekeimet, ha minden hülye rendszám nélküli mopedautóban bízná el magát, hogy úgyse kapják el, bármiféle szabálysértést, balesetet okoz. Ez nem más szerintem, mint névtelenül részt venni a forgalomban, VICC!!!!
Ugyanezt gondolom az elektromos bringákról is.
A 3,5 éves gyerekemet ha elüti egy mopedautó, basszus ő simán belehal!!!!!

Mondom, hogy a mopedautót nem alapvetően arra találták ki, hogy baromarcú állatok furikázzanak vele. Azért írtom Hollandiát példának, mert itt élek és itt nagyon sok mopedautó van. Ahogy írtam itt azért használják az idősek, hogy ne kelljen fenntartani egy rendes (rendszámos) autót, mert útadót kell fizetni akkor is, ha fel sem megy az autópályára. Erre nagyon jó megoldás egy mopedautó, tata, mama beleférnek, 45-tel mennek, bevásárolni, dokihoz tökéletes. És egyáltalán nem olcsó dolog, szóval nem ez az oka az elterjedésének.
Mo.-n nem tudják, hogyan kell, MIRE kell(ene) használni, mert nincs útadó, aztán egy halálos gyerekgázolás kell ahhoz, hogy elinduljon valami.

Zuzimama 2011.01.28. 12:56:02

@Gyurma73: szerintem Mo.-n szükség volna rendszámos mopedautókra. Bocsásson meg a világ, de én nem érezném magam biztonságban, főleg nem a gyerekeimet, ha minden hülye rendszám nélküli mopedautóban bízná el magát, hogy úgyse kapják el, bármiféle szabálysértést, balesetet okoz. Ez nem más szerintem, mint névtelenül részt venni a forgalomban, VICC!!!!
Ugyanezt gondolom az elektromos bringákról is.
A 3,5 éves gyerekemet ha elüti egy mopedautó, basszus ő simán belehal!!!!!

Mondom, hogy a mopedautót nem alapvetően arra találták ki, hogy baromarcú állatok furikázzanak vele. Azért írtom Hollandiát példának, mert itt élek és itt nagyon sok mopedautó van. Ahogy írtam itt azért használják az idősek, hogy ne kelljen fenntartani egy rendes (rendszámos) autót, mert útadót kell fizetni akkor is, ha fel sem megy az autópályára. Erre nagyon jó megoldás egy mopedautó, tata, mama beleférnek, 45-tel mennek, bevásárolni, dokihoz tökéletes. És egyáltalán nem olcsó dolog, szóval nem ez az oka az elterjedésének.
Mo.-n nem tudják, hogyan kell, MIRE kell(ene) használni, mert nincs útadó, aztán egy halálos gyerekgázolás kell ahhoz, hogy elinduljon valami.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.28. 13:01:31

@guszti: Ezzel maximálisan egyetértek. Lusta, nemtörődöm banda :(

szemétláda 2011.01.28. 13:05:52

folytatva ezt az elméletet a bringákat is meg lehetne rendszámozni. 3,5 éves gyereket bringával is halálra lehet gázolni. az emberek viselkedését nem fogod rendszámokkal befolyásolni sztem.

a posztolónak meg jó idegesítő mosolya lehet, ha bevertek néki.

nyehehe 2011.01.28. 13:23:01

@Gyurma73: igazad van. (korábban írtam neked, hogy csak új autókra vonatkozott a rendelet), de megnéztem a linked, és valóban 2009 júliusától minden quadra és mopedautóra rendszám kell. Tehát akik a rendszámnélküliségen hőbörögnek, azoknak már másfél éve "teljesült az álma".

**ADAM** 2011.01.28. 13:23:45

Ilyenkor szeretnék ott lenni, éppen csak véletlenül. Egyetlen ütéssel (persze téglával) fejen ütni egérarcú barátunkat, utána begördíteni őt az arra haladó busz alá, és együtt, mosolyogva, egyáltalán nem rossz lelkiismerettel megenni egy süteményt a sértettel egy közeli cukrászdában.

Éljen Charles Bronzon! Mopedarcú egéremberek, aranyWCláncos tarhülyék, őrjöngő furgonosok: nincs kegyelem.

Mozgalmat hirdetek, csatlakozzon akinek van kedve! Segítsük egymást a hasonló helyzetekben, a nagydarab kopaszt hátulról üssük le, és csak aztán kérdezzünk. Tegyük jobbá a világot.

Béke :)

nyehehe 2011.01.28. 13:24:39

@Gyurma73: igazad van. (korábban írtam neked, hogy csak új autókra vonatkozott a rendelet), de megnéztem a linked, és valóban 2009 júliusától minden quadra és mopedautóra rendszám kell. Tehát akik a rendszámnélküliségen hőbörögnek, azoknak már másfél éve "teljesült az álma".

Truck 2011.01.28. 13:33:43

Miért nem lehet normálisan leírni egy történetet?Mért kell körül írni mindenféle hasonlatokkal és fa**ágokkal?Ja,mert úgy nem lenne elég hosszú...

szalai 2011.01.28. 13:37:11

Milyen stílus ez? Majd elhánytam magam olvasás közben.
A tetteset remélem elkapják. Betiltani a mopedautót!!!!!!

Surci 2011.01.28. 13:40:41

Először is kezdjük ott hogy a mopedautókra kell rendszám.
2. Nagyon ismerős az autó leírása.

szalai 2011.01.28. 13:41:57

@ZYLO: Azt azért elhiheted, hogy mindenki megértette a szöveget és nem csak a mélyen intellektuálisan fejlett emberek. Csak éppen ide nem való és az író saját sérelmeit tette kisség bagatellé ebben a stílusban.

Zuzimama 2011.01.28. 13:45:55

A blogmotort is be lehetne zúzni....

skyrangr 2011.01.28. 13:54:46

@newtehen: amit büntetlenül levághat a tulaj!? merthogy mi alapján büntetnék meg (hiszen ha nincs rendszám, nem azonosítható az üzembentartó...)
furcsa eset :)

Maul 2011.01.28. 14:03:01

@KuKori: OFF Gyere le Uk ba vannak eleg szep Galantok es meg valasztek is van

keletisarok.hu 2011.01.28. 14:11:09

Zuzimama, Dániában nincs ismerettséged? Főnököm lányának kellene minél olcsóbb albérlet Koppenhágában vagy közvetlen közelében.

keletisarok.hu 2011.01.28. 14:22:35

A csaj most szolgálati bringával jár be (nem vízivel) :) a munkahelyére, így nem mondható, hogy messze lakik. Ellenben az albérlete talán 8000 korona/hó. Ettől kellene olcsóbb. Sajna, egy évekig Dániában lakó barátom nem sok biztatót tudott mondani.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.28. 14:26:39

@Maul: Egyszerűbb lett volna itt egyet elhozni, mert mire átrepülök, visszakompozok és honosítom, addigra ugyanoda jutok költségben, plusz a ráfordított idő :) De vettem mást akkor, ez van :)

bizé 2011.01.28. 14:26:39

Eme történet megfogalmazójának szeretnék meg előlegezni egy Kazinczy díjat! Nagyon tetszett!! Az egérarcúnak rossz napja volt, rosszkor voltál rossz helyen ennyi!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.01.28. 14:29:44

@Maul: Egyszerűbb lett volna itt egyet elhozni, mert mire átrepülök, visszakompozok és honosítom, addigra ugyanoda jutok költségben, plusz a ráfordított idő :) De vettem mást akkor, ez van :)

Zuzimama 2011.01.28. 14:33:55

@keletisarok.hu: nincs. :D
Ami eszembe jutott, hogy az iwiwen és a facebookon szoktak szerveződni olyan klubok, amiket kifejezetten külföldre "szakad" (menekült) magyaroknak hoznak létre. Csak holland vonatkozásban és csak az iwiwen van vagy 3-4 ilyen csoport. Javaslom, hogy a főnököd lánya próbáljon keresni egy ilyen klubot, ott hátha tudnak neki segíteni. Sok szerencsét.

Zuzimama 2011.01.28. 15:06:44

@szemétláda: bocsi, nem vettem észre, hogy "rám" reagáltál. :D

Azért vegyünk észre két lényeges különbséget a bringa és egy mopedautó között. Az egyik a súlyuk a másik a sebességük.
És elképzelhető egy olyan nagyon szerencsétlen ütközés/esés, hogy egy 3,5 éves belehal egy biciklivel való találkozásba, de szerintem kisebb a valószínűsége, mint egy nyomiautós ütközésnél.
De amúgy az elektromos bringákra tennék valami azonosítót, annyira halkan és olyan gyorsan közlekesnek vele egyesek, hogy az megint tök veszélyes.

A poszt stílusáról meg azt gondolom, hogy biztos van olyan réteg, akinek ez bejön, nekem személy szerint nem. Szeretem a szépen megválogatott, igényesen kifejezett írásokat, posztokat, de ezt feleslegesen túlbonyolítottnak és nagyképűnek érzem.
Nem mellesleg a míves szavak és kifejezések, túlcifrázott szóvirágok között elveszik a lényeg, vagyis a poszoló nem érte el a célját, nem juttatta el a mondamivalóját az olvasóhoz.

hpty 2011.01.28. 15:15:35

@odanézz: Mi van, sok a lejárt diszperzit? LOL

yomsisi 2011.01.28. 15:15:47

@betula83:
Nem teljesen! Csikós miért tud úgy írni, hogy a tőmondatokhoz szokott olvasót is lebilincseli? Mert Ő tud írni! A posztoló csak beöntötte ide szókincsét, amire rém büszke. Az írása viszont irritáló, követhetetlen, feleslegesen és rossz helyeken duzzasztott. Valaki azt írta itt, hogy ha érthetően leírta volna a sztorit, úgy nem lett volna elég hosszú. Igaza van!
Itt az igazság. :-)

keletisarok.hu 2011.01.28. 15:20:29

@Zuzimama: "De amúgy az elektromos bringákra tennék valami azonosítót, annyira halkan és olyan gyorsan közlekesnek vele egyesek, hogy az megint tök veszélyes."

Miért, ha lenne rajta rendszám, hangosabban menne? :)

Amíg a tisztelt hazai autóstársadalom egyre nagyobb hányada veszi fel azt a köcsögbunkófasz népszokást, hogy nem jelzi sávváltási vagy kanyarodási szándékát, mert biztosan ínhüvelygyulladást kapna a gyengébbik keze, addig aggathatunk mi matyóhímzéses terítőt is a járművekre, nem lesz előrelépés.

indapass90210 2011.01.28. 15:24:32

"az ismeretlen szúrós tekintettel hátrahagyja járművét és kocsim ajtajának feltépésével személyesebb kontaktust alakít ki. Ezt, mint minden, akaratom ellenére történő, de engem érintő változtatást sérelmezem, és az indulat okát kezdem firtatni. "

Baszod, ha ilyen stílusban álltál neki firtatni, akkor ne csodálkozz, hogy képentöröltek!

Az első pár sor után felmerült a kérdés: ez az ember normális?

Azt, hogy pina, írta már valaki?

tnz 2011.01.28. 15:25:32

Egérarcú? Nem Grabovszky pöccent be véletlenül? :-)

borisfedor 2011.01.28. 15:38:31

Durva egy eset.
Jobbulást.
Az írás szerintem jó.

Jetstream 2011.01.28. 15:59:36

@skyrangr: "ha nem fizet a mopedautós parkolási díjat"

A1 gépjárműkategóriára nem vonatkozik pl a budapesti parkolási rendelet. Motorra sem kell fizetni, robogóra sem.

Halál Bika 2011.01.28. 16:11:55

@**ADAM**: "Ilyenkor szeretnék ott lenni... ...Egyetlen ütéssel (persze téglával) fejen ütni egérarcú barátunkat, utána begördíteni őt az arra haladó busz alá, és együtt"

v.ö.: "28 év körüli, kb. 190 cm magas, sportos testalkatú"

Jaj, ilyenkor én is úgy szeretnék ott lenni amikor a 190cm magas,a sportos testalkatú, agresszív arcnak nekimész, én azt úgy szeretném végignézni.

Biztos jó magas vagy hogy fel is érnéd, és még sportosabb hogy szembeszállhass a 190cm-es arccal. Én majdnem 10centivel alacsonyabb vagyok az elkövetőnél, az 10kg súlykülönbség, én nem mennék oda kötekedni vele ha nem muszáj...

Fúúú, de jó lehet neked hogy te ilyen nagyon bátor vagy! Téglával, aszta! Tőled aztán lehet harcművészetet tanulni!

betula83 2011.01.28. 16:14:38

@yomsisi: Hát, ebben nem értünk egyet. Írási stílus kérdése. A szerzőnek most ehhez volt kedve. Az ilyen stílushoz amúgy én is alapból kritikusabban állok hozzá, de ennek ellenére néha spontán kacagtam egyet, tehát átment a vizsgán. Engem nem irritált, és nem esett nehezemre követni. Sőt, élveztem. És írni is élvezetes így, ha megvan hozzá a hangulat. Szerintem nem karakterszám növelés miatt alakult így. Ízlések, és pofonok. Nekem ez bejött.

Zuzimama 2011.01.28. 16:43:18

@keletisarok.hu: nem menne hangosabban, de ha elcsapna valakit, akkor esetleg lehetne azonosítani.
A húgomat kismotorral csapták el több, mint 20 évvel ezelőtt, bokaficam, trauma, miegymás. Azt sem lehetett azonosítani, pedig vagy 10 szemtanú volt.
Az elektromos bringával is lehet bokaficamot (vagy még komolyabb sérülést) okozni, akkor miért ne adjunk lehetőséget egy azonosításnak? Lehet, hogy 10 esetből csak 3x eredményes, de az is valami, nem? Ha lehet megelőzésképpen tenni ellene, akkor bocsi a kifejezésért, miért szarjuk le?

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.01.28. 19:12:42

"Jobban jár az elkövető, ha önként jelentkezik a rendőrségen."

Tartok tőle, hogy erre vajmi kevés az esély.....

hpty 2011.01.28. 19:38:51

@vaskereszt: A centrálzárat oldja a kilincs is, nem lakat van kivül!!! :D:D:D:D:D

Inkább ki az, aki nem nyomja le!
Én direkt úgy állítottam be, hogy induláskor minden ajtó záródjon.
Páncélököl ellen nem véd, de pirosnál sem veszik ki a táskám a hátsó ülésről, vagy bármit a csomiból.

hpty 2011.01.28. 20:00:52

@Szűcslaci: Ott a pont! :D:D:D
RESPECT!

PamPalini 2011.01.28. 20:16:48

Faszom, nem hiszem el, hogy a kommentelők egy része még mindig itt tart: "Levertem volna", "megtoltam volna", "utánamentem volna", "kiütöttelem volna", nomeg az "erre a célra van nálam asztalláb, kerékkulcs, villáskulcs, kormányzár, vipera, légpisztoly, gázpisztoly, gázspré... " Nem is értem miért maradtak ki olyanok, mint a tézer, uzi, kézigránát, vagy a mérgezett tű.

Lószart.

Rohadtul kíváncsi lennék, hogy a sok önjelölt rambo közül ki csinálna a gatyájába és ki ütne vissza. Valamiért azt gyanítom ez utóbbiak lennének kevesebben. (Például mert eleve nem a szúnyogtestűek szoktak kiugrálni az autókból hanem a húzósabb arcok, akik nem csinálnak be egy asztallábtól)

Nem nagyon volt még olyan poszt sem itt, sem az autozz blogon, ahol másként lett volna. Annál több az "elkenték a számat, de pont nem tudtam..." meg a "megütöttek, de legközelebb majd..." jellegű sztori. Innentől no komment.

Szájkarate szakosztály bazzeg

Nincs még nicked 2011.01.28. 20:49:14

@tnz: 'Nem Grabovszky pöccent be véletlenül? '
Nem. Az övé piros.

mondeoford 2011.01.28. 22:15:37

Lehetne a következő aláírásgyűjtés a Nyomikocsik forgalomba engedése ellen!
Ezek az IZÉK rettenetesen fel tudják tartani a forgalmat.
Nem sokkal foglal kisebb helyet mint egy autó de a menetdinamikája 80 éves öreganyáméval egyenlő.
Az meg főleg irritáló , hogy kevés épeszű ember vezet ilyet.(lásd fentebb a cikkben)
A rendőri segítőkészség kritikán aluli. Abban a helyzetben 5 percen belül utolérték volna a "száguldó" szellemifogyatékost ha megállnak a vérző emberen segíteni.

B.GY. 2011.01.28. 22:59:36

@IHateTV:

Én már láttam elég sok kocsiből kiugrálós faszkalapot,de több volt közte az elmebeteg,mint a nagydarab.Általában az ideggyengék ugrálnak ki a kocsiból és ugatnak.Én csak azért nem pattogok ki mert csendesőrült vagyok.Az a legrosszabb fajta.Remélem nem akadok össze egy magamfajtával,mert akkor vagy ő ül 15 évet,vagy én.

Bad Santa 2011.01.29. 14:05:42

Nem értem minek kell a mopedautosok elleni lázításra használni egy ilyen precedenst. Teljesen mindegy, hogy hol, és milyen járművel történt volna az eset, a rendőrség akkor sem segítene. Ez alól csak egy kivétel van, ha a sértett maga a rendőr.
A cikkből nem derülnek ki az ok-okozati viszonyok (talán tényleg nem is voltak), így akár gyalogos is üthetett volna. Akkor tiltsuk be a gyalogos közlekedést is? Vagy rendszámot a mocskokra!
Sajnos az élet minden területén akadnak idióta emberek, és bizony néha nehéz védekezni az általuk generált konfliktusok ellen.
Pont tegnap láttam egy terepjáróst amint a budai alsó rakpartra próbált rákanyarodni az északi irányba. Csak az volt a bibi, hogy egy előtte álló autó is ezzel próbálkozott, és épp nem volt hely. A kedves delikvensünket ez nem zavarta, záróvonalon át jobbról kikerülte a szabályosan a sorára várót, és a rakpart délre menő sávjában majdnem nekiment egy kocsinak, aki persze satufékkel dudálva érkezett, hogy elkerülje a bajt. Eddig még ez is csak egy tipikus budapesti tolakodós pofátlankodós idióta baleseti szituáció, de ami engem igazán megdöbbentett, hogy a terepjárós bocsánatkérés helyett ordítva tombolt a kocsijában, hogy őt nem engedték be, sőt rádudáltak.
Az ilyen tulkokkal nem nagyon lehet semmit kezdeni, mert úgyis túl bunkók, és önzők, hogy fel/el-ismerjék a saját felelősségüket a dolgok menetében.

josip 2011.01.29. 15:17:56

A poszt kiváló.

Az egérarcúra a pap szórjon egy marék földet.

Autopeti 2011.01.29. 18:12:29

Aki ilyen stílussal szeret írni, az tipikusan minden iskolai szavalóversenyen ott volt, de biciklizni még 22 évesen sem tud és úgy általában nem érti, mi zajlik körülötte a világban:)
És szándékosan írtam, hogy "szeret" írni és nem "tud", mert tudni sokan tudnak, de ily módon felesleges.

Szsrobert 2011.01.29. 21:49:53

Egérragacsot, sajtos chipset próbáltátok?

MittuDomain 2011.01.29. 23:14:18

@Rák Attantam:
Rohadt műveltnek érzed magad "idelenn" a sok setétség között, mi?

Rák Attantam 2011.01.27. 20:32:22
Szerényen javasolnám, hogy akik az írás stílusát nehezményezik, talán vegyenek elő hetente... nem, az mégiscsak barokkos túlzás lenne... szóval havonta - két havonta egy-egy szépirodalmi regényt és olvasgassák. Tehát mégegyszer: nem Kiskegyed, nem Bors, nem Playboy, hanem Tolsztoj, Krúdy, Edgár Apó (Edgar A. Poe) és a többiek.
Ha egy-egy könyvvel eljutnak borítót és címlapokat is beleértve mondjuk a 17. oldalig, veregessék vállon magukat! Jó úton járnak afelé, hogy egy-másfél év múlva a fentihez hasonló írások stílusa is élményt jelentsen számukra a nyers, egy mondatba sűríthető mondanivaló mellett.
Ha mégsem jutnának el erre az amúgy legkevésbé sem elérhetetlen szintre, akkor talán mégiscsak megfontolandó lenne a középiskola elvégzése.

Egyébként meg csókoltatom a szerkesztőket: mérjék már fel végre az olvasóközönség szintjét! Pl. ez az írás nem idelentre való...

Rák Attantam 2011.01.27. 22:02:06
..."Egyébként említettem én valahol, hogy tökéletes vagyok? Látod, én is itt kommentelek köztetek. ;) ..."

No comment..

Simán mehetnél a posztolóval a Modorosra bammeg :)

Az Edgár Apózásoddal meg szarjál farfekvéses sünt!
Pfhh...

KenSentMe 2011.01.30. 02:44:49

Azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy tulajdonképpen egy időhurokkal állunk szemben.. a cikk modorossága okozta undortól az emberek tömegével válnak egérarcúvá, és ettől elvesztik az állásukat.. olyan helyzetbe kerülnek, hogy hamarosan csak egy mopedautóra fog nekik telni. Na most simán előfordulhat, hogy ezek között a sértettek között van egy elméleti fizikus, aki feltalálja az időutazást, és visszamegy a múltba, majd beveri a cikk írójának az orrát az elszenvedett sérelmek miatt. Ez egyébként magyarázat volna arra is, hogy miért nem lesz meg a tettes.

Tamil Tigris · http://www.caucasianchallenge.com 2011.01.31. 17:16:57

Ha még olvassa a posztoló a hozzászólásokat, vagy valaki továbbitani tudja neki - talán hasznára lehet.

Sokáig a környéken dolgoztam és szinte mindig láttam az emlitett helyszin közelében parkolni egy (talán) zöld mopedautót és úgy rémlik az emlitett 45 km/h matrica is ott figyelt a hátán. Pontosabban az Andrássy elején állt, a jobb oldalon, a 7-9-11 szám környékén.

Az, hogy egérarcú-e a tulaj, nem tudom megmondani, mert csak az autóval találkoztam.

Egy próbát mindenesetre megér...

Csigafattyú 2011.09.23. 00:16:33

Nyúlárnyék, szálltál volna ki, és verted volna ki belőle a szart! Hát férfi vagy te, hogy az interneten picsogsz, hogy megütöttek? Szégyelld magad!

Csigafattyú 2011.09.23. 00:24:23

Most visszaolvastam a kommentek némelyikét, és látom, páran azon sipognak, hogy de hát egy 190 centi magas kisportolt férfi ellen mit lehet tenni... Mit? Hát mondjuk olyat ráversz, hogy többet sem sportol. De legalább megpróbálod. Az ilyen "fú de kemény vagyok az utcán" faszfejek rendszerint csak gyúrós barmok, akik fel vannak fújva, mint a lufi, de verekedni nem tudnak, sőt. Tessék elmenni egy rövid önvédelmi tanfolyamra, nem kell feketeövessé képezni magunkat, és mindjárt máshogy látjuk az ilyeneket. Ezeknek is fáj, ha beléjük rúgnak, és ha késsel szurkálják össze őket, véreznek. Ahol egy ilyen barom büntetlenül verekedhet, ott te is. Ahol nem látja senki, hogy téged megütnek, ott azt se látják, ha te ütsz. Vagy szúrsz. Vagy csinálsz akármit. Ja, és gázspray 800 forint, ha már ekkora punci vagy, hogy ütni se tudsz. Nagyszerűen leredukálja amúgy a túlsportolt ellenfél testi fölényét - utána már csak egy vipera kell. És leszarhatod, hogy ki mit gondol a "sportszerűségről". Nem lovagi torna.

csunyadiszno 2011.09.27. 13:44:59

@Csigafattyú: Te tényleg ennyire hülye vagy? Talán nem, talán te vagy a világ legkeményebb csávója, aki bárkit leüt, lefúj gázzal vagy szétcsap viperával. Szánalmas ez a korlátoltság, mintha te mindig mindenkivel szemben fölényben lennél az utcán. Bohóc.

Csigafattyú 2011.09.27. 18:31:44

@csunyadiszno: Igen, valami ilyesmiről van szó, impotens barátom. Ha valaki meg akar ütni, annak visszaütök, és ha lehetőségem van rá, egy életre el is veszem a kedvét a keménykedéstől. Ezzel szemben a magadfajta "civilizált" nyuszikák bátorítják ezeket, hogy alfahímet játsszanak. Bohóc? Lehet, hogy az vagyok, mégis én röhögök most rajtad.

csunyadiszno 2011.09.28. 13:32:32

@Csigafattyú: Figyelj kisfiam. Miért nem indulsz nemzetközi K1 vagy ketrecharc bajnokságokon? Már rég milliomos lennél és kidolgozott testű néger buzikkal tömethetnéd a kitágult és elhasznált segglyukad, ahelyett, hogy a virtuális térben, elméletben mindenkit szétütsz. Gondold végig te géniusz, hogy mi lenne ha mindenki követné a te emelkedett nézeteidet és mindenki teljesen és 100%-ig kemény lenne. Akkor ki nyerne ha két ilyen világ legkeményebb embere verekedne össze? Ezen kívül, bármilyen hihetetlen is, vannak olyan emberek, akiktől távol áll az agresszió, nem tudják kezelni, sem így fellépni.Nem hordanak magukkal viperát és nem akarnak megkéselni senkit. Nos, ezek ugyan szerinted puncik de próbáld végiggondolni hogy hol tartanánk mint faj ha mindenki olyan kemény és primitív lenne mint te. Itt van pár név: Stephen Hawking, Galilei, Beethoven, Einstein. Ezek közül melyik tudott verekedni? Ezek a legnagyobb puncik, ellenben veled, mert te az élet sugárzó császára vagy. Persze majd ha 80 éves leszel, akkor is keményen odacsapsz a kigyúrt gengszternek, mert nálad nincs akadály. A te értelmi képességeiddel és mentalitásoddal még mindig a barlangban ütnénk egymás fejét bunkósbottal te gyökér.

Csigafattyú 2011.09.28. 19:39:20

@csunyadiszno: Most miért kell sértegetni? És miből gondolod, hogy amúgy nem küzdősporttal foglalkozom? Történetesen ugyanis tényleg azzal foglalkozom. De mitől lennék buzi? Sajnálatodra nem vagyok, te viszont szégyelld magad, hogy homofób vagy.

Elhiszem, hogy frusztrál a saját kisszerűséged, de attól még nem kell arcoskodnod. Az ilyenek, mint te, szoktak kipattanni a kocsiból óberkodni. És az ilyenekkel szoktam felmosni. Röhögök rajtad, ugye tudod?

csunyadiszno 2011.09.29. 10:43:31

@Csigafattyú: Tudom hogy küzdősporttal foglalkozol. Épp ezért kéne tudnod, hogy van, amikor az ember veszít, bármit is gondol magáról. Mindenkivel előfordul. Te is sértegetted a cikkben szereplő csávót, holott azt is tudnod kéne, hogy egy ötven kilós szódásüveg szemüveges könyvelő vagy ügyintéző semmiképp sem fog odaverni senkinek, bármiféle jótanáccsal látod is el vagy fikázod, mert nem áll ki magáért. Mint ahogy Tölgyesi Csabát is összeverte három hülyegyerek vascsővel, pedig szigorú gyerek volt. És van amikor jobb csöndben maradni akkor is ha kemény vagy de mondjuk egyedül állsz egy halom bodzaszedővel szemben, akik nem szarnak be a határozott fellépésedtől. Úgy írsz, mintha ezekkel a dolgokkal nem lennél tisztában, hanem azt hinnéd, hogy bármikor bármilyen zűrös helyzetből nyertesen tudnál kijönni.

Csigafattyú 2011.09.29. 12:44:27

Álltam már egy halom bodzaszedővel szemben, és mégis itt vagyok. Na jó, nem mondom, hogy én nem kaptam, de mégsem öltek meg, pedig ez volt a szándékuk. És miért? Mert a leghangosabbat úgy fejen térdeltem, hogy az intenzíven kötött ki. Ha olyan nyuszi lettem volna mint te, vajon mi lett volna a vége? Megbasznak és körbehugyoznak, az. Pontosan azért tanultam küzdősportot, amiért már az apám és a nagyapám is, hogy ne tudja minden kis faszszopó belém törölni a szaros csizmáját. Ellenben társadalmi feladatomnak tartom, hogy az ilyen kis mopedautós gyökereket addig rugdossam, míg kimegy belőlük a tesztoszteron. Miért? Azért, nyuszika, hogy legközelebb veled se csináljanak ilyet. Ezt úgy hívják, hogy társadalmi felelősség, és bizony ez is hozzá tartozik. Azt pedig, hogy milyen helyzetbe mehetek bele és milyenbe nem, bízd csak rám, te nem vagy az anyám, és én tudok magamra vigyázni. Azt ne mondd, hogy az én testi épségemért aggódva kezdtél az imént szidalmazni, és nem puszta irigységből.

csunyadiszno 2011.09.29. 23:07:20

@Csigafattyú: Nézd, ha azt állítod, hogy minden éles konfliktusból győztesen jöttél ki eddig az életedben, akkor az csak annyit jelent, hogy kurvára megválogatod, hogy kinek állsz fel. Remélem ezt így érted. A testi épségedért nem aggódom, épp eléggé aggódsz azért te:) Az én érdekemben pedig nem kell szigorúan bánnod senkivel, kérlek kíméld meg a társadalom tagjait atyai haragodtól. Végül világosíts fel, hogy az edzéseiden te kaptál e ki bármikor az ellenfeleid bármelyikétől és ha igen, akkor gondolkodj el, hogyan lehetséges ez. Aztán pedig azon, hogy mi történik ha egy nálad képzettebb verekedővel akadsz össze. Látom, hogy következetesen kerülöd ezt a teljesen egyszerű kérdést de ha olyan nagyon kemény vagy, akkor légyszíves szedd össze magad és férfi módra legalább így személytelenül válaszolj.

Csigafattyú 2011.09.30. 12:21:37

@csunyadiszno: Persze hogy megválogatom. Életösztönnek hívják. De nyugi bele, aki a forgalomban kipattan a kocsijából "igazságot tenni" anélkül, hogy körülnézne, az se nem erős, se nem képzett. Különben nem tenné. A küzdősport lényege az önfegyelem.

Tudom, hogy most azt szeretnéd hallani, hogy bizony előfordult már, hogy elbasztam, és olyasvalakivel álltam fel, akivel nem kellett volna, de el kell hogy keserítselek, mert ilyesmi kb. 12 éves korom óta nem fordult elő. Miért? Mert a képzett harcos - amilyet te valószínűleg még sosem láttál - meglátja a másikban a szintén képzettet, és ott csak akkor lesz hirig, ha tényleg muszáj. Nincs olyan, hogy két hozzám hasonló csak úgy, egy elsőbbség vagy egy rossz pártpreferencia miatt összeakaszkodjon a sarkon. Ha mégis, abból valószínűleg nem verekedés lesz, hanem rendes küzdelem, annak íratlan szabályaival együtt, mert azt a szintet, ahol én vagyok, egy egyszerű kakaskodó fasz sosem fogja elérni. Azért nem, mert olyan önfegyelem kell hozzá, ami kizárja, hogy kakaskodó fasz legyen.

Szóval igen, természetesen vannak nálam képzettebb verekedők, ez nem vitás, de igen kicsi az esélye, hogy a piros lámpánál egy shaolin mester vagy egy Krav Maga Master Instructor ugorjon ki a volán mögül vörös fejjel kurvaanyázva.

A te érdekedben pedig megígérem, hogy senkit sem fogok lepofozni. Ha legközelebb látok valakit, amint keménykedésből verekszik az utcasarkon, az áldozatot előbb meg fogom kérdezni, hogy nem ő írt-e a belsoseg.blog.hu-n csunyadiszno néven. Ha igennel felel, hagyom agyonverni. Más esetben azonban, fájdalom számodra, továbbra is az eddigi módon fogok eljárni, amit az áldozatok meg szoktak köszönni. Húztam már ki ötvenes suzukis hölgyet dagadék kancigány markából, ami után a roma polgártársat bizony a mentő vitte el, és azóta torz az arca. Baj?

csunyadiszno 2011.09.30. 14:54:56

@Csigafattyú: Hát erre már nem tudok mit mondani. Ha mindezt komolyan gondolod, akkor egy mesevilágban élő pattanános kiskamasz vagy. Shaolin mester:) Hol élsz te bakker? Láttál már életedben egyszer is szabályos kung-fu mozdulatot éles verekedésnél vagy komoly (pl ufc) meccsen? És vajon miért nem? És igen, igazad van csak a szellemileg emelkedett emberek -az olyanok mint te- tudnak igazából verekedni az ostoba, agresszív faszkalapok nem tudnak thai edzésre járni, mert nem tudják hogyan kell felszállni a buszra.Mondjuk itt van pl. floyd mayweather, akinek pont annyi esze van mint egy majomnak a modora pedig bármelyik borsodi cigánysoron megállná a helyét de mivel nem igazi harcos -mint te- csak remélni merem, hogy nem szól be neked, mert akkor aztán egy világklasszis profi boxolóval kevesebb lenne. Te egy tipikus frusztrált hülyegyerek vagy, aki a neten izmozik aztán délután meg valami kung fu suliban huhog meg varázsol. Szerezz valami igénytelen nőt, aki nem röhög ki és próbáld megcsinálni, attól megnyugszol.

Csigafattyú 2011.09.30. 14:59:02

Nem, nem vagyok pattanásos kiskamasz, és az utcán valóban nem szabályos harcművészet a jellemző, te viszont valószínűleg funkcionális analfabéta vagy, mert nem is ezt írtam.

Szellemileg emelkedettnek neveztél? Mintha korábban más jelzőkkel dobálóztál volna. Mi változott meg? Ja, hogy a bejegyzés végére már megint "frusztrált hülyegyerek" lettem. Döntsd már el.

A bokszolókat ne tekintsük harcművésznek, ha lehet. A boksz nem harc, hanem kötött formájú sport. Egy bokszoló lehet, hogy kurva nagyot üt, de védekezni ösztönösen csak az ellen tud, amire képezték, tehát öv alatti támadásra általában nem véd jobban, mint egy rövid önvédelmi tanfolyamot végzett átlagember. A harcos önuralma egyébként nem intelligencia függvénye. Ismerek pár arcot, aki hülye mint egy féltégla, mégis kitűnő harcos, és nagyszerű ember.

Ami pedig a nőket illeti, köszi, már nős vagyok, és a feleségem sem igénytelen. Ne vetítsd már rám az elrontott életedet, jó?
süti beállítások módosítása