Kalandjaim a pécsi bíróságon

  2010. december 31. - Winkler Róbert Címkék: pécs máv baleset bíróság winkler hév

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra


Kaptam egy bírósági idézést Pécsre. Számíthattam volna rá, hiszen megadtam a rendőrnek az adataimat, és nálam közelebbről aztán senki se látta a balesetet, de mindez már másfél éve, 2009 májusában történt, úgyhogy szépen elfeledkeztem róla.

20090523094

Kérdeztem ügyvédemet, Bodolai doktort, mi a franc van ilyenkor, nem lehet-e például írásban eljuttatni egy tanúvallomást Pécsre, de azt mondta, a bírósági idézés nem vicc: ha nem tudom igazolni, hogy például külföldön vagyok, megszívom. Kis híján megúsztam, de sajnos az olasz csapatok gyengén szerepeltek az Európa Ligában, így a Sportorákulum lefújta a meccstúrát, én meg beletörődtem, hogy elkúrok másfél napot. Szokás szerint Csikós járt a legjobban, mert rájött, hogy ha nekem amúgy is Pécsre kell mennem, akkor miért szívna ő a dédelgetett projektjével, a Zsiguli-héttel, csináljam meg azt a szép OT-rendszámos Nivát, ha már úgyis arra járok. Ez engem is jobb kedvre derített, mert jó mulatság a bíróság, de nálam első a munka, második pedig rögtön utána a Niva.

20101201006

És ha már menni kell, az sem árt, ha van benne valami kaland. Mivel épp leszakadt a hó, úgy döntöttem, mehetnék ugyan a Swift tesztautóval, de az már túl nagy kaland lenne, végre mehetek valahová vonattal. Ha nem lehet motorozni, vagy nincs valami érdekes tesztautó, ilyen kötelező turnékon gyakran ábrándozok a vonatról: nyugodtan lehet nézelődni, olvasni, írni, biztos őrületes csajokkal van tele a vagon, és … és mégis, mi a franc kéne még?! Tehát megterveztem az utat, a szerkesztőségtől egészen Pécsig, a pécsi pályaudvarig szigorúan taxi felhasználása nélkül. A szerkesztőségtől gyalog a HÉV-ig, aztán metróval a Déli pályaudvarra, most legalább kiderül, érdemes-e vonatozni úgy általában.

20101201007

No para, gyerekek, a hó esik, a latyak locsog, a megálló koldust is tartalmaz, de három percen belül itt a HÉV, amint erről az utasok és gazdasági nyomozók kedvence, a digitális kijelző tájékoztat. Megkezdem egzotikus, közösségi közlekedéses utazásomat Európa Kulturális Fővárosába. A HÉV meghitten retró, belülről is. A kiszállást véletlenül sem ronthatom el: végállomás, Batthyány-tér. Innen két megálló a Déli pályaudvar. Megérdeklődtem anyámnál, hogy is megy ez, kell-e két órával előbb érkezni, mint például Ferihegyre, de az mondta, negyed óra elég lesz, csak jegyet kell venni. A negyedórát hozzáadtam a Nyegleo által prognosztizált szerkesztőség-Déli fél órához, saját hatáskörben megfejeltem negyed óra biztonsági tartalékkal, így a jegy megvásárlása után épp fél óra állt rendelkezésemre a peronon, az őrjító gyros-szagban. A zabáljunk mindenhol utcai árusoknál mozgalom lelkes híve vagyok, de Magyarország nekem kicsit túl egzotikus, úgyhogy inkább a zöldségesnél vettem három kivit, két körtét és egy datolyaszilvát, hogy hófúvásos elakadás esetén kivívhassam utastársaim irigységgel vegyes gyűlöletét.

20101201010

Mivel egyébként egy Swifttel jöttem volna, értelemszerűen a másodosztályt választottam, így négyezer forint a jegy. Az intercityn van ingyen wifi, a másodosztályon is, de ezt csak Pécsen tudom meg. 16:32. - felhívom anyámat, hogy megnyugtassam, a narancs riasztás ellenére sem autóval megyek. Örül, én pedig tesztelni kezdem a vonatot. Legutóbbi vonatutam óta vagy kihalt a műbőr ülés, vagy csak az intercityken tiltották be, de itt a másodosztályon is plüss a huzat. 80-as évekbeli a minta és a színvilág, de új a textil. A vagon belső borítása kopogós műanyag, az ülőlap magassága és a támla szöge nem állítható. Pohártartó nincs, de poharam sincs.

Automata, illetve inkább félautomata az ajtó a vagonok között, ami számomra hihetetlen fejlődés: csak megmozdítjuk a zárat és már nyílik is, öt másodperc múlva pedig magától becsukódik. Bele se merek gondolni, mit ki nem hozna a Jackass stábja egy intercityből. A fűtés jó. Pécsen taxiba ülök, mert nincs az a település, ahol busszal eligazodnék, főleg sötétben, és a nővéremnél töltöm az éjszakát. Másnap egy könnyű tíz perces sétával, utazókofferestül megyek a bíróságra. A bírónő családi okokra hivatkozva késik húsz percet, engem bezzeg fél tízkor már leteremt, hogy ne nézegessem az órámat. Nem jelzem neki, hogy én Budapestről jöttem, és ide bírtam érni 8.30-ra, ráadásul nem időparából kifolyólag nézegetem az órámat: ez egy új óra, nemrég cseréltem le a tizenéves Pulsart.

20101202014

Jó dolog egy tárgyalás így, hogy se alperes, se felperes, se vádlott nem vagyok, csak mint Pelikán elvtárs, egyszerű tanú, aki a tárgyalóteremben nem ülhet az első padba, az ugyanis a vádlottak padja! A tanúk padja ellenben a második sor. És miután behívnak a tárgyalóterembe, hallhatom a többi vallomást is. A polós csaj, aki anno az árokba esett, elég bátor, még most is ki van akadva, hogy a rendőrök mennyire nem csináltak semmit. Viszont most tudom meg, hogy máshogy történtek az előzmények, mint akkor hittem. A kozmetikuslány nem szemből esett az árokba, hanem velünk egy irányban haladt. Nem ment gyorsan, de a bukkanó tetején valahogy elvesztette uralmát a gépjármű felett – ő a téli gumit okolta. Ezt még kint, a folyosón beszéltük meg, ahogy azt is, hogy ha nem hajt gyorsan, egyenes úton a téli gumi nem okozhat ilyesmit. Tehát szerintem vagy gyorsan ment, vagy csak elmélázott, vagy valami után kotorászott a táskájában és egy pillanatra nem nézett az útra, vagy valami ilyesmi. Lényeg, hogy megpördült, és a menetiránnyal szembeni árokban landolt. A Polónak alig esett baja, ő viszont szépen megijedt, amit nem is csodálok.

Érdekes továbbá, hogy ő úgy emlékezett, már az autója mellett állt, ott várta rettegve a tömegszerencsétlenség bekövetkeztét, mely pesszimista jóslata kisvártatva be is következett, szerintem viszont még a mi balesetünk után is az autójában ült, én mondtam neki akkor ott, hogy nyugodtan állítsa le a motort. Arra egészen biztosan én emlékeztem rosszul, hogy a baleset Oroszló után történt: igazából Sásd és Oroszló között esett a nagy csattanás – egy faluval elszámoltam magam. Tehát szegény csaj, aki már a saját balesete miatt is sokkban volt, azon is kibukott, hogy a kiérkező rendőrök nem tesznek a világon semmit; ahelyett, hogy megoldanák a zárást, csak ténferegnek, miközben általuk szórakoztatónak és korszerűnek vélt szleng kifejezésekkel szórakoztatják egymást. A hitchcock-i suspense szellemében ekkor érkezett – szintén Sásd felől – a sárga Zsiguli, papával-mamával. A lány szerint nem a rendőrök állították meg, a rendőrök viszont később azt mondták, de igen, ők voltak. Más olvasatban ők voltak, akik egy beláthatatlan bukkanó mögött tök feleslegesen megállítottak egy autót, melynek utasa, a néni a későbbiekben maradandó egészségkárosodást szenvedett: ki kellett venni a lépét. Huh, ezt se tudtam. Így lett egyébként a balesetből büntetőügy.

20090523093

A kozmetikuslányt, aki így másfél év távlatából is a rendőrökre van kiakadva, hiszen neki végig kellett nézni, ahogy az ő töketlenkedésük miatt baleset történik, szintén figyelmezteti a tisztelt bíróság, hogy ez itt nem számonkérés, hanem a lagunás ember büntetőügye. A tanú többször is elmondta, hogy a rendőrök nem alkalmaztak zárást, a rendőrök meg, hogy igen, úgyhogy ezután a tisztelt bíróság szembesítést rendelt el. A szőke műkörmös cica elég karakán kis kozmetikus: szépen fél méterről a rendőr szemébe mondta a véleményét még egyszer. Mondtam is neki, hogy riszpekt, anyukám. És lassan elérkeztünk kedvenc részemhez: a rendőrök magabiztosan állítják, hogy zárásként felálltak a focus kombival a dobtetőre, a bírónő megkérdezi, hogy akkor a tanúk miért állítják, hogy a rendőrautó a sík részen állt. Erre a rendőr? Hát ez relatív, tisztelt bíróság, mert van, hogy egy rész nekem domb, másnak már síkság. Erre a tisztelt bíróság elővesz egy borítékot, és kihúz belőle egy fotót, amin tisztán látszik a domb aljában álló jármű. És mit mond erre egy felkészült rendőr? “Ne menjünk bele ilyen geodéziai kérdésekbe”. A rendőrök tehát egyértelműen a lagunás emberre vernék a balhét, aki beleszállt a bukkanó aljában álló Zsigába, amit átlökött a szemközti sávban álló rendőrautóba. Ami ugye már csak ezért sem állhatott a domb tetején.

Bonyolítja a történetet, hogy állítólag volt ott Sásd határában egy 70-es tábla, amire speciel egyáltalán nem emlékszem. A csaj aztán mellém ül a tanúk padjára, tőle kérdezem, hogy akkor most 70-nel kellett volna-e mennünk. Megnyugtat, hogy nem, valami bekötőút  feloldotta. Az ügyész úr szerint a bekötőútról látszik egy fatábla, meg helyrajzi szám alapján is tudni, hogy egy magán-sertéstelepre vezet, tehát nem oldja fel. Az ügyvédnő, mármint a vádlott ügyvédje pedig felolvas egy földhivatali állásfoglalást, meg a magyar Közútkezelő Zrt. állásfoglalását arról, hogy nincs ott hatályos 70 km/h.

Aztán megint én jövök: mennyivel mentem? Hát, mondom, szerintem olyan 100 körül haladtunk, mert a Lagunával együtt megelőztünk néhány lassabban haladót. Tehát olyan 100 körül, de sokkal többel nem, szerintem olyan 100-105 között. Nem tudom, hogy 90 km/h a megengedett sebesség? Miért mentem gyorsabban? Mindenkivel előfordul ilyesmi, mondom, és nem teszem hozzá, hogy akad, aki bíró létére a saját tárgyalásáról késik húsz percet. Egy tanú ne akarjon szerepelni, főleg hogy most a bírónő azt próbálja elmagyarázni nekem, hogy nem tartottam be a követési távolságot. Pedig éppen hogy még egy jelentős biztonsági tartalékot is képeztem, ezért tudtam megállni fél centivel a Laguna előtt. De akkor miért estem el? Pontosítanék: nem estem el, hanem már állva borultam fel, mert arra készültem, hogy nem bírok megállni, és már azt nézegettem, merre repülök majd a Laguna mögött. És a hátsó féket is nyomtam, attól meg teljesen instabillá vált a motor.

Itt jött a tárgyalás talán legértelmetlenebb része: a bírónő egy igazságügyi szakértővel arról faggatott, vajon milyen erővel használtam az első és a hátsó féket. Próbáltam elmagyarázni, hogy ezt nem csak másfél év elteltével, de frissiben is lehetetlen volna megmondani. Vannak emberek, akik gyerekkoruk óta versenypályán töltik az életüket, ők a forma 1-es autóversenyzők. Edzéskor kifejezetten arra kell figyelniük, mikor milyen erővel fékeznek, de még ők sem tudják pontosan, mit csinálnak, ezért is találták fel a telemetriát: számítógépekből olvassák, ki mit csinált, milyen erővel. Azt már nem is firtatom, minek ez az egész. Közben sunyiban írok egy sms-t Attilának, a nivás csókának, hogy kicsit kések a tesztelésről, ne várjon feleslegesen.

Juhé, elengednek minket, de a tanulságokat, melyeket anno a Kifékeztem, megúsztam című posztban levontam, az alábbiakkal egészítem ki. A rendőrre bizton számíthatunk, de kalkuláljunk azzal a statisztikai adattal, hogy a jogerősen elítélt rendőr-bűnözők nulla százaléka tett beismerő vallomást. Rendőr tehát sose fogja bevallani, ha valamit elkúrt, ez van. És hogy ha a körülmények szerencsétenül játszanak össze, így is, úgy is megszívjuk – mindnyájan Isten kezében vagyunk. Írhatnék még olyat is, hogy mindenki mindenhol menjen lassan, de ez is hülyeség. Sokkal fontosabb, hogy menjen ésszel, mert adott esetben, utólag még az olyan abszurdumoknak is jelentősége lehet, hogy egy bekötőúton elhelyezett sertéstelep-tábláról mit mond a földhivatal.

A tárgyalásnak vége lett, de az ügynek nem: a következő felvonás, és vélhetően az ítélethirdetés is februárban lesz, de ahhoz mi már nem kellünk. Kegyetlenül benyújtottam még útiköltségigényemet, amit a Pécsi Városi Bíróság flottul, a helyszínen ki is fizetett. Elég volt bemutatnom a vonatjegyemet, kifizették a dupláját, nyolc rugót. Akárcsak a kozmetikus csajnak, aki autóval jött. Ő bukott egy kicsit a kiránduláson, én viszont nyertem néhány százast, mert hazafelé nem intercityvel mentem, csak sima gyorsvonattal, ami négy óra alatt ért Budapestre.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr612549372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoone 2010.12.31. 13:24:50

Winkler, csodalom a turelmed.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2010.12.31. 13:27:50

Ha a rendőr a bíróságon, eskü alatt nyilvánvalóan hazudik, az belefér valamilyen büntetőjogi kategóriába? Bíróság szándékos megtévesztése, etc?

sealard 2010.12.31. 13:29:03

anno pont a Pécs-Pest vasút ára és lassúsága miatt vettem kocsit. Ha már ketten megyünk, még egy benzintemetővel is olcsóbb, és még a régi hatoson is nagyságrendekkel gyorsabb volt. És tényleg riszpekt a türelemért, és a mazochizmusért, de sztem a Niva-ért tuti megérte :D

Csibefogó · http://www.isitchristmas.com/ 2010.12.31. 13:30:38

Én nem értem, egyszer látott anyám egy balesetet, megadta az adatait, és másnap telefonon felhívta valami törzszászlós, és kikérdezte, az jó napot.
A másik véglet, hogy az egyik ismerősöm meg soproniként Kőszegen keveredett valamilyen balesetbe, és Debrecenbe kellett mennie.
Nem értem, de én csak már ilyen vagyok, majd jövőre megváltozok.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.12.31. 13:33:05

Bíróságra járni nagyon uncool. :(

devisionhun 2010.12.31. 13:35:57

@Winkler: teljes riszpekt a türelemért.
Hasonló közúti bíróságos történetben én is voltam és tényleg botrány, hogy ilyeneken izélnek emberek, hogy az most akkor papíron bekötőút-e. Mintha ezt a mindennap közlekedők azonnal lekérdeznék a földhivatalból. bazz.

A rendőr meg roaggyonel, hogy szar helyre áll meg és még hazudik is.

Leadfoot 2010.12.31. 13:41:28

Szép történet. De legalább remélni lehet, hogy a kedves bírónő (mondtam már, hogy nem különösebben szeretem a jogászokat? :-)) most olvassa, és jól pukkadozik.

Abszurd, ahogy teszi föl Winklernek a fasz kérdéseket...

(Remélem, a fordítási hibát nem vettétek észre a pécsi vasútállomáson kirakott táblán. Komolyan mondom, pécsiként én érzem kínosan magam... :-))

indapass90210 2010.12.31. 13:45:03

Winkler, a legfontosabbról nem írtál! Akkor most voltak csajok a vagonban, vagy sem?

A rendőröket is meg lehet valahol érteni, ha ugyanis bevallja, hogy hibázott, elmeszelik egy bűntetőügyben, akkor az jó eséllyel utilapu. Ezek után hová tud elmenni egy rendőr dolgozni? Szinte mindenki már, ha elbasz valamit, legfeljebb elmegy egy másik céghez dolgozni. Másik rendőrség meg nem sok van az országban.

Az, hogy a rendőrök hibáznak, kódolva van a rendszerben. Ugyanis mit várnánk el egy rendőrtől? Legalább egy idegen nyelv magas szintű ismeretét. Még két másik idegen nyelv elfogadható (ne tudják eladni) ismeretét. Megfelelő szintű pszichológiai ismereteket. Átlag feletti intelligenciát. Jó kommunikációs készséget. Jó megjelenést.

Mit tudunk adni ezért? 100-120 ezer jó magyar forintot nettóban.

Itt azért én érzek némi ellentmondást.

XGyurmaX 2010.12.31. 13:47:20

"én nem láttam nem hallotttam semmit:-))
ott sem voltam"
ilyenkor....
persze tudom hogy geci dolog...

négykarika 2010.12.31. 13:48:15

_elakadás_jelző_háromszög_

akár hülye a rendőr, akár nem

leontm 2010.12.31. 13:49:14

Sokát járok arra, ugyhogy tanulságos a történet: tehát a sertéstelep után már mehetek 90-el.
Egyébként a datolyaszilvát én is szeretem.

Winkler Róbert 2010.12.31. 13:50:10

@Dövan: Csajok természetesen nem voltak, pedig Lucy Liut elvártam volna.

ex-dr. vuk 2010.12.31. 13:55:38

Mondjuk attol fuggetlenul, hogy a rendorok hol alltak a Lagunasra kell verni a balhet, mivel a latotavolsagodon belul barmi elott meg kell tudnod allni, ami nem eledugrott, hanem mar ott allt. Sebessegkorlatozas ide vagy oda a bukkano miatt lassitani kell, ha eles a szoge, kulonben barmi is van mogotte belecsattansz.

Rhythmeen (törölt) 2010.12.31. 13:56:58

hiányolom a képeket a karakán kozmetikuscsajról!

indapass90210 2010.12.31. 13:58:33

@Winkler Róbert: akkor nem csak én jártam így, amikor vonatozásra szántam magam. Mindig reménykedtem, de sohasem jött össze.

Csak nyugdíjasok szoktak összejönni, akik úgy gondolják, hogy nem izzadnak, ezért aztán fürödni sem kell :D

A cikkhez még:

"Az ügyész úr szerint a bekötőútról látszik egy fatábla, meg helyrajzi szám alapján is tudni, hogy egy magán-sertéstelepre vezet, tehát nem oldja fel. "

Az ügyészség is kellőképpen gusztustalan tud lenni, hiszen akkor is nyomja a vádat, amikor nyilvánvalóan nem áll meg. Az egész rendszer olyan, mint amikor az sem számít, hogy a törvényt betartották-e (az igazságról nem is beszélek), hanem csak az, hogy az ügyész el tudja-e ítéltetni a vádlottat, vagy az ügyvéd fel tudja-e mentetni.

ex-dr. vuk 2010.12.31. 13:59:59

26. § (4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül ...

Innentol teljesen mindegy, hogy volt-e elakadasjelzo es hogy a rendorok biztositottak-e vagy sem. Persze kellet volna de ettol meg a lagunas vetkes lesz a buntetougyben.

vidéki suzukis 2010.12.31. 14:02:17

Azért ne avassunk már szentté esetlegesen hamisan tanúskodó rendőröket. Főleg, ha egy ember büntetőügye múlhat a vallomásukon.

2010.12.31. 14:02:41

Winkler vonaton? Respekt.

kerdesek05 2010.12.31. 14:04:32

4 ÓRÁS GYORSVONAT HAZAFELE? az miért gyors?:)
Winkler Úr, mit gondolt utána?:)

landcruisör 2010.12.31. 14:04:54

Hát már azt hittem, hogy az lesz a történet vége, hogy a bevallott gyorshajtás miatt megróják a Winklert, vagy azért, mert álló helyben eldőlt. Sőt tán csak nem miatta ment bele a Polo az árokba, mert Ő vadállat módján 105-tel ment ami a kedves úri hölgyet túl hirtelen mozdította ki narkotikus nyugalmából, majd a Laguna Őt kikerülni próbálva más lehetősége nem lévén bele hajtott a Zsiguliba ami az Ő motorján megpattanva nekivágódott annak a felbecsülhetetlen értékű Focus kombinak. Ami ugye a domb tetején állt. Ezt geodéziai szakreferensként ismerősöm véleménye is alá támasztja :D

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.12.31. 14:05:46

Sásdi "hullámvasútnál" történt?

hha96 (törölt) 2010.12.31. 14:06:04

Az a Sásd-Oroszló egyenes egy kész életveszély. Aki járt már arra csak abba gondoljon bele, hogy a traktor megy 10-el és kaszálja a füvet az árokparton a bukkanó mögött, Te meg megérkezel 90-100-al mögé. Van 30-40m-ed. Vagy abbyi se. Mázlim volt, mert gyanús volt a frissen kaszált fű illata és pár fűszál az úton, így egy lazább satuval és egy életreszóló tapasztalattal megúsztam.
De necces a biciklis "kényszerelőzése" szembejövő kamion/busz esetén is, mert keskeny az út.
120-130 körül már érezhetően negy csak a belsőség liftezik, hanem már az autó is "elkönnyül" a csúcson, ilyen sebességnél már iszonyat könnyű ott elesni egy átlag autóval.

vidéki suzukis 2010.12.31. 14:06:32

@vuk_:
A mondat valahogy úgy folytatódik, hogy: "és minden olyan akadály előtt, amire az adott helyzetben általában számítani kell". Lehet, hogy nem pontos, mert fejből írtam, de ez a lényege.
(A konkrét eset tényeinek ismerete nélkül nem akarok állást foglalni a Lagunás bűnösségéről.)

BlazeHun 2010.12.31. 14:07:05

A rendőrök úgy hazudnak mint a vízfolyás ezt sajnos tapasztalatból mondom!

Egy nő kocsijával elém tolatott a garázsbejárójáról és én hülye nem mentem neki hanem félrekormányoztam és fának mentem.

A rendőrök helyszíneltek, fotóztak (hóban nyomok voltak amik igazoltak, a nő bevallotta nekik hogy elém tolatott.

Ezután megkaptam a rendőrség papírját 3 hónapra rá, hogy nem tudják megállapítani ki a hibás!!!

Kiderült, hogy ügyvéd srác anyukája volt a nő, ügyészségi kapcsolatokon keresztül elintézték, hogy a fotók eltűnjenek, a rendőrök jelentésében már nem volt benne e nő beismerése, stb...

Azóta megfogadtam ha valaki elém jön nem kormányzok, hanem gázt adok, pusztuljon az idióta!!!

vidéki suzukis 2010.12.31. 14:09:55

@BlazeHun: És készíts be állandóra egy olcsó fényképezőt a kocsiba. Balesetnél fényképezz vele szorgalmasan, később jól jöhet még a saját dokumentáció.

gravi_t 2010.12.31. 14:10:11

@Dövan: Igen, végülis teljesen érthető, ha a rendőr eskü alatt hazudik a bírónak, mi mást tehetne? Ha keveset keresel, megszegheted a törvényt? Tudsz még ilyen ökörségeket?

Aztán meg ha egy idegen nyelvet magas szinten, két másikat meg elfogadhatóan ismer, nyugodj meg, hogy tud találni munkát magának.

indapass90210 2010.12.31. 14:10:24

@vidéki suzukis: ez egy olyan jó gumitörvény, amit mindenre rá lehet húzni. Ilyen alapon ugye bármelyik faluban számítani kell az úton fekvő részegre, hiszen az ország kb. 10%-a alkoholista.

Leadfoot 2010.12.31. 14:10:35

@hha96: És akkor ehhez hozzájön, hogy a sok boyracer élvezi a hullámvasutat.

Túlzottan azon se csodálkoznék, ha a kozmetikus cica is valami ilyesmi miatt fogott volna árkot.

Jeff 2010.12.31. 14:11:37

"a tárgyalóteremben nem ülhet az első padba, az ugyanis a vádlottak padja!"
Én ültem rajta, annak is megvan a fílingje :)
Ui.: Felmentettek.

indapass90210 2010.12.31. 14:11:43

@gravi_t: na olvasni már tudsz. Ez szép. Most meg kell még tanulnod értelmezni is.

ex-dr. vuk 2010.12.31. 14:13:37

@vidéki suzukis: igen igy folytatodik.
"es". tehat mindedn elott ami a latotavolsagodon belul van, ES amire ezen kivul szamitani lehet (pl. lakoovezet mellett atsetalo emberek, haromszogbenozike tabla utan ozikere, stb.)
A mondat elso fele csak arrol szol, hogy a latotavolssagod mindig legyen hosszabb, mint a fektavolsagod. Ha belerohantal egy allo autoba, akkor ez nyilvanvaloan nem valosult meg. Innentol felesleges azon vitazni, hogy milyen sebessegkorlatozas volt ervenyben, a relativ gyorshajtas megtortent.

nortonvincent 2010.12.31. 14:15:22

LeadFoot;
Nem ertem mi a gond a forditasal?
talan "to the" kellet volna?
Kivancsi leszek mi lesz az ugy vege?
Remelem tartasz egy kis beszamolot.

2010.12.31. 14:15:44

Ez a sásdi hullámvasútnál volt? Ott elég gyakran megfordulok, és volt rá példa hogy 140 felett verettem végig, hadd sikítozzanak az utasok. :)
Lehet hogy ezentúl óvatosabb leszek... Sokszor felmerült bennem hogy mi van, ha a domb után van valami akadály? De szerintem nincs az az óvatos tempó amivel kivédhető lenne, szóval elvetettem a dolgot... Inkább reménykedem hogy senki, és semmi nem lesz ott.

A sünöknek meg a kurva anyjukat. Meg azok is szívjanak gázt, akik elkezdték itt bekopizni a KRESZ-ből a kedvenc gumiszabályunkat, miszerint mindig az út és a látási viszonyoknak megfelelően kell menni. Menjenek végig ezen a szakaszon, és megértik miről beszélek.

Leadfoot 2010.12.31. 14:16:17

@nortonvincent: Pontosan. "to the" kellett volna.

Csavarhúzós 2010.12.31. 14:17:06

A pécsi IC-ken biztosan nincs wifi, hacsak nem egy hónapon belül vezették be. A gyorsjáratú buszokon (amik az M6-on mennek, és Szekszárd-Bp között nem állnak meg sehol) van.

powerup 2010.12.31. 14:17:08

@Dövan:
"Mit tudunk adni ezért? 100-120 ezer jó magyar forintot nettóban.

Itt azért én érzek némi ellentmondást. "

Azért a lényeget kifelejtetted: 140-150 nettó nyugdíjat, laza 20 év balfaszkodás után. Persze a fizetésükre még rájön a havi kb. 100 zsebrebünti.

"Ezek után hová tud elmenni egy rendőr dolgozni?"
Sehova, tesó. Az ilyeneket úgy basznák ki egy normális munkahelyről, hogy a lába se érné a földet.

Azért hozzáteszem: TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Jeff 2010.12.31. 14:17:31

@Dövan: "Ilyen alapon ugye bármelyik faluban számítani kell az úton fekvő részegre, hiszen az ország kb. 10%-a alkoholista."
Azért ez elég erőltetett hasonlat, mert az úton feküdni szabálytalan, egy bukkanó (vagy kanyar) után viszont nyugodtan állhat műszaki hibás autó vagy lehet lassan haladó jármű, amit ugye nem illik hátulról eltalálni.

b.f. 2010.12.31. 14:18:30

Mióta van az InterCity-ken wifi? Mert én hetente kétszer utazok IC-vel Szombathely és Győr között, de eddig egy olyan kocsi se volt soha, amelyiken lett volna ilyen szolgáltatás...

hha96 (törölt) 2010.12.31. 14:18:44

@GSX-R: A tratoros-kaszálós esetig én se foglalkoztam vele, azóta úgy intézem, hogy a terőre kb. 80-al érkezzek lábbal a fékpedál felett. Tudom beszari dolog, de evvan.

tec1 2010.12.31. 14:19:45

Ezek szerint a pecsi birosaggal masnak is van szep sztorija....

kozlekedunk.freeblog.hu

2008 fenruar 15-en ejszaka Pecsen frontalisan utkoztunk egy autoval. Egyertelmuen o volt a hibas, a blogon talalhato felvetel ezt egyertelmuen bizonyitja. Az altalam hasznalt autot eppen baratom vezette. Az ugybol a szemelyi serulesek miatt szinten buntetougy lett. Mi a Vectra vezeoje es utasai az erdi kapitanyasagon tettunk tanuvallomast. Itt adtam le a balesetrol keszult felvetelt is CD-n.
A mai napig nem kaptunk a pecsi birosagtol semmilyen hivatalos iratot ami a bittosito fele egyertelmuen kijelenti a masik auto felelosseget.

Tec1

Leadfoot 2010.12.31. 14:20:52

@GSX-R: Szerintem nincs olyan pécsi autós, aki még nem őrültködött kicsit ezen a szakaszon. :-)

Aztán ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy lehet, hogy nem nyerő.

Iustizmord 2010.12.31. 14:21:16

szokásos bírósági párbeszéd, rendőr tanúk kihallgatásánál:
Bíró: tanú, ismeri-e a vádlottat, emlékszik-e mi tört.nt 2008 május 25. napján 14:30 körül?
Rendőr tanú: nem
B: akkor maga helyszíni biztosítást végzett Bpest XIII.ker Váci út-Gogol u. sarkán
Rt:- lehet, naponta tucatnyi ilyet csinálok
B: emlékszik-e a részletekre:
Rt: nem, DE A RENDŐRI JELENTÉSBEN ÍROTTAKAT MINDENBEN FENNTARTOM? EGYEBET ELMONDANI NEM TUDOK
Védő: főtörzs úr, 3 tanú, a vádlott és 1 szakértő is is máshogy mondta el mint ahogy a jelentésben van. lehet hogy tévedtek, rosszil írták le a jelentést?
Rt: az kizárt, mert az közokirat-hamisítás, és mi sosem követünk el bűncselekményt

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.12.31. 14:23:44

@Csibefogó: ha polgári ügy volt, mondjuk kártérítési per, akkor nem csoda. A Polgári perrendtartás (§ nem megy fejből) szerint elsődlegesen az a bíróság illetékes, amelynek területén az alperes lakóhellyel (ha cég: székhellyel) rendelkezik - minden ettől eltérő eset speciális illetékességi szabály.

Iustizmord 2010.12.31. 14:26:44

@Dövan: Az ügyészség is kellőképpen gusztustalan tud lenni, hiszen akkor is nyomja a vádat, amikor nyilvánvalóan nem áll meg. Az egész rendszer olyan, mint amikor az sem számít, hogy a törvényt betartották-e (az igazságról nem is beszélek), hanem csak az, hogy az ügyész el tudja-e ítéltetni a vádlottat, vagy az ügyvéd fel tudja-e mentetni.

volt egy ügyem nemrég, amiben 1. fok felmető volt, 2. fok hatályon kívül helyezte ténybeli megalapozatlanság miatt (felmentő ítélet ugye fogalmilag van kizárva) , újratárgyaltuk. nem jött elő semmi új bizonyíték, az ügyész felmentést idítványozott maga is. és szemmel láthatólag rosszul esett neki...

@winkler: ilyenkor (kérdések a követési távolság, sebesség, szemrehányás) kell mosolyogva megjegyezni a bírónak: bíró úr, azt hiszem nem az én cselekmélnyem van vád tárgyává téve...

waterphone 2010.12.31. 14:26:54

Szép napos idő volt aznap. Mentünk busszal bajnoki meccset játszani, és pont útba esett a kérdéses szakasz. Akkor még csak a kozmetikus lány esete forgott fent.

Hosszan próbáltuk megfejteni vajon a Polo-val melyik irányból is érkezhetett, de nem tudtuk megállapítani biztosra.

Azóta elromlott az idő is...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.12.31. 14:28:55

@BlazeHun: ...és csodálkoznak az ilyen esetek után az önbíráskodásokon.

Kotit 2010.12.31. 14:32:50

"Ítélethirdetés februárban": ha a bírónő olvasta a cikket, még van 2 hónapja kitalálni valamit a Winkler ellen is...

Lowtyo 2010.12.31. 14:33:03

@Winkler Róbert: lucy liu aznap nálam volt és az egyel későbbi ic-vel jött. aztán három nappal később ment haza, mikor már tudott járni.

rush83 2010.12.31. 14:33:13

Én a Hungária körúton koccantam össze egy szolgálaton kívüli rendőrrel.Én érkeztem neki jobbról, tehát nekem volt elsőbbségem.Nem ismerte el, kihívtam a rendőröket, akik megállapították, h én vagyok a baleset részese,a másik fél az okozója.3 hónap múlva jött egy idézés és akkor tárták elém a helyszínvázlatot, meg a többi iratot(a lakhelyem szerinti r.kapitányságon).Mondanom sem kell, én vagyok az okozó.Ez 2009. decemberben volt.Következő bírósági forduló jan.14.Eddig 400.000-be van nekem ez az egyszerű ügy.Jaa, és a fallosz rossz végén fogok állni, mert nincs tanúm.Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!

nagylori 2010.12.31. 14:33:47

"És hogy ha a körülmények szerencsétenül játszanak össze, így is, úgy is megszívjuk – mindnyájan Isten kezében vagyunk. "
Riszpekt. Jó írás.

K0vasz 2010.12.31. 14:34:57

@vidéki suzukis: Nekem is ilyesmi rémlik. Mégpedig éppen azért, mert egy ilyen huplinál egészen addig, amíg a tetejére nem érsz, gyk. 0 a hupli utáni rész beláthatósági távolsága, az meg elég "életidegen" helyzet, h 5-tel mész fel a tetejére, hátha közvetlenül utána ott álldogál valami az út közepén

landcruisör 2010.12.31. 14:35:32

Már csak azt nem értem, hogy, ha se előttem, se mögöttem senki, én meg a saját hülyeségem miatt beesek az árokba, semmi bajom nem esik, az autómnak meg alig, akkor minek kell rendőr meg helyszínelés? Megvárom míg elillan az adrenalin, megállítok pár autóst és az első akinek van kötele kiránt és megyek tovább. Nem? Vagy csak én vagyok ilyen hülye, hogy így csinálnám?

tec1 2010.12.31. 14:36:30

@rush83: Latod ezert hasznalok en kamerat az autoban!

Steven85 2010.12.31. 14:36:55

"Kegyetlenül benyújtottam még útiköltségigényemet, amit a Pécsi Városi Bíróság flottul, a helyszínen ki is fizetett."

Megnyugtatlak, hogy ezt perköltség gyanánt be fogják hajtani a Lagunáson.

Garp 2010.12.31. 14:38:44

basszus Winkler, türelmed határtalan. Az, h a rendőr nem vallja, h elbakkantott vmit, érthető. De hogy olyan bíró tárgyalja az ügyet, aki totál inkompetens (ez még nem _akkora- tragédia), és az u.n. szagértők totál meg tudják vezetni, az botrány. Annak viszont örülnék, ha a magyar Igazságszolgáltatás visszásságai ennyiben ki is merülnének. Amikor ilyeneket olvasok, csak felmegy bennem a punepa. Ezért bizony mondom néked Winkler úr, türelmed csodálkozásra késztet.
Kalauz nénin kívül csaj volt-e a vonaton?

vnweb 2010.12.31. 14:39:45

a gyorsvonatról is vártam volna egy kis "gyorstesztet" :D

vidéki suzukis 2010.12.31. 14:41:37

@Kotit: Ahhoz az ügyészt kell megfőznie: bíró nem emelhet vádat, bármennyire is akarna tanúból vádlottat kreálni, csak az ügyész jogosult erre.

littlerock 2010.12.31. 14:46:31

csak egy kérdés... ilyenkor miért nem vetül fel senkiben, hogy egykm óra remekül csal kb 8%-ot...

amúgy azon a szakaszon párszor majdnem meghaltam... 3 évig hetente kétszer megjártam...

sok a hülye arrafelé...

egy cimborám azzal hülyéskedett, hogy el tudja -e emelni valamelyik bukkanón az első tengelyt...

egyszer mellette ültem, amikor a bukkanó után felpörgött a motor... azaz a kerekek elforogtak, majd csikorgással értek földet...

ha ő találja telibe a takarásban lévőket, akkor ott több halálos áldozat is van...

Kotit 2010.12.31. 14:46:38

@vidéki suzukis: Bíróság megsértése?
Mellesleg ismerek ügyész-bíró házaspárt is, mit ad isten pont Pécsen...

pocak 2010.12.31. 14:47:03

a pécsi intercityn még konnektor is csak dísznek van, nemhogy wifi.

Garp 2010.12.31. 14:49:11

@Lowtyo: gondolom az ínszalag-szakadására gondolsz...:)

kafferbivalybalamber 2010.12.31. 14:50:12

Winkler, emelem kalapom előtted! Egy ilyen bivaly, mint én, ingerlékeny állat, úgyhogy biztos hogy részben megtiportam, részben meg felökleltem volna kicsit előbb a rendőröket, aztán a bírónőt. Mert mind köcsög, és az édesanyjuk idejével, meg idegeivel szórakozzanak, különös tekintettel arra, hogy én fizetem őket az adómból.
Az viszont nem világos, hogy eredetileg mi szükség volt a rendőrökre? Ki volt az a marha, aki kihívta őket? Valami UFO, aki nem tudja, hogy a magyar rendőr az égvilágon mindenre alkalmatlan, kivéve a hazudozást?
(Bocs, előzményt nem olvastam, és nem is fogom, inkább iszok megint szilvapálinkát. :)

Kotit 2010.12.31. 14:50:36

Az ilyen útszakaszok megépítésekor mennyi plussz költséggel járt volna, hogy a huplik tetejét bedózerolják a völgyekbe? Hány összetört autó esetén lenne ez az összeg kevesebb, mint a kár? És akkor a sérülésekről, neaggyisten, halálesetekről ne is beszéljünk...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.12.31. 14:52:38

Hát ez szép! Ehhez csak azt tudom hozzátenni, hogy én felperesként találkoztam olyan rendőrtiszt tanúval, aki simán és nyilvánvalóan hazudott. A bíró meg neki hitt, se a logikus érvelés se semmi egyéb nem számított.

comp 2010.12.31. 14:53:41

Háhh rossz vonattal jártok! Az egyetemistajárattal kell menni, és akkor láttok csajokat. Pl ma reggel is jött fel 3 vihorászva gondolom szilveszterezni. :)

50peregy4 2010.12.31. 14:53:58

@Bockó: Nekik is joguk van hazudni..nem csak a politikusoknak.
Ráadásul ha bekerül egy zsaru a sittre--hát az nem egyszerű műsor-így akár hazugság árán is de a felelősségrevonástól félnek nagyon..

Gera 2010.12.31. 14:54:36

Én február 22-én 14 órára megyek tanúskodni Bpről Nyíregyházára, mert nyáron az orrom előtt gázoltak el (lábtöréssel megúszta) egy bicikliző kissrácot a zebrán, ami előtt én megálltam, de a külsőben haladó nem. Tanúskodni már voltam a mátészalkai rendőrségen ősszel. Sokba lesz nekem ez az ügy :)

-Gabi- 2010.12.31. 14:55:13

hiba ,hibás,hibátlan stb
közlekedünk és ez benne van ,sajnos.
a rendőr viszont hazug állatfaj,alig van kivétel és korrekt közöttük.és flegmák,kibaszottul flegmák.de nem baj....:)

gabe76 2010.12.31. 14:55:14

anno agyarországon elcsaptam egy robogóst, (index, karjelzés, sisak nélkül) mint kiderült rendőr volt...
nem általánosítok, volt jó néhány rendes rendőr ismerősöm, de..
mióta külföldi rendszámmal hajtok arra és megállítanak, egyből továbbintenek, nem jutunk el a beszélgetésig, ( pedig magyarul köszönném meg hogy elmehetek! :-) )

Leadfoot 2010.12.31. 14:55:59

@Garp: "basszus Winkler, türelmed határtalan."

Hát, ez egyfelől biztos igaz, másrészt viszont nem nagyon lehet emberkedni ott a bíróságon.
Mert ott ül egy idióta jogász, aki a teremben az atyaúristen...

-Gabi- 2010.12.31. 14:57:45

@vicsigabi:

nem feltétlenül neki "hitt",de neki KELLETT igazat adnia.Gusztustalan ez az egész

gerely89 2010.12.31. 14:58:19

nevetséges az egész. Egyrészt a hazug rendőr miatt, másrészt magát istennőnek képzelő bírónő miatt, aki késik 20 percet.

Gomulka Béla 2010.12.31. 15:00:18

Mi lesz , ha egyszer kifogy a foldbol a benzin? Mi lesz akkor a bíróságokkal?
Egyébként érdemes osszehasonlítani a vonatot az olcsó repulovel. (Ez azért jutott az eszembe, mert Winkler nagyon sulykolja, hogy o bizony nem tomegkozlekedett a pleisztocén óta - holott nyilván igen: repulon.) Máris rájon az ember, hogy a vonat miért drágább.

AciDuzzu 2010.12.31. 15:01:51

Hazafelé sima gyorsvonattal... Challenge day volt? Amúgy meg a jó csajok nem vonatozgatnak Budapest és Pécs között, mert már ITT VANNAK. Kivéve persze Lucy Liut.

vidéki suzukis 2010.12.31. 15:02:00

@Kotit: "Az ilyen útszakaszok megépítésekor mennyi plussz költséggel járt volna, hogy a huplik tetejét bedózerolják a völgyekbe? Hány összetört autó esetén lenne ez az összeg kevesebb, mint a kár? És akkor a sérülésekről, neaggyisten, halálesetekről ne is beszéljünk... "

Igazán tanulhatnál az M6-M7 építőitől: alagutak és völgyhidak egymásutánban. Az lenne az igazi. :-)

Gomulka Béla 2010.12.31. 15:02:37

@gerely89: Jobb a morcos bíró. Tudod, ha a bíró mosolyog, abból akasztás lesz. Egyébként persze, hogy leteremtette a Winklert, mert az óráját nézegette. Családi okai voltak!
(Vajon mennyit keres egy bíró egy hónapban?)

laverdasfc 2010.12.31. 15:03:21

Nem akarom én bántani a rendőröket, mert igen nagy szükség lenne rá, hogy növeljék a létszámukat. De azért az amúgy sem túl híres személyi állomány az utóbbi időben eléggé felhígult.
Felsőfokú nyelvtudás? Ezt azért nem gondolod komolyan. Két idegen nyelv ismerete? Honnan szedsz ilyeneket? És fizetésről ne beszéljünk, mert a rendőrök azért nincsenek rosszul megfizetve, mármint a magyar átlaghoz képest. Kezdő orvosnál sokkal többet keresnek. (nem ők keresnek sokat, hanem az orvos keveset). Azért ahhoz ugye nem ugyanannyit kell tanulni...
És 50 éves kor előtt mehetnek nyugdíjba. Az is csak álom az emberek többségének.

Kotit 2010.12.31. 15:05:50

@vidéki suzukis: Igazán tanulhatnál az M6-M7 építőitől: alagutak és völgyhidak egymásutánban. Az lenne az igazi. :-)

Bocs, én nem vagyok útépítő mérnök, ilyen úri huncutságok nem jutottak eszembe...

gmower (törölt) 2010.12.31. 15:08:11

Hát itt nincs túl sokminden amiről vitatkozni lehetne, Lagúnás nekiment egy álló autónak, egyértelmű az eset, ő a hibás. Cikkíró meg annyira betartotta a követési távolságot, hogy még az előtte történt ütközés ellenére is meg tudott állni, ezen sincs mit vitatkozni. A rendőrök meg ezesetben sem álltak a helyzet magaslatán, ezen sincs mit vitatkozni. Nyilván a rendőrök lehettek volna jóval körültekintőbbek, ha van rá belső szabályzatuk, hogy ilyen esetben hogyan kell eljárni, és ők nem úgy tettek, akkor az alapján felelősségre lehet őket vonni a munkahelyükön belül, de jogilag a balesetért nem lehetnek felelősök.

Ez kb. pont olyan dolog, mint amikor arról magyaráznak az esti híradóban, hogy sok baleset volt a hóesés miatt. Lószart, nyilván nem a hóesés a hibás, mint ahogy itt sem az álló útakadályok, hanem az aki képtelen megállni.

A sebességkorlátot meg egyszerűen nem értem minek feszegetik, teljes indifferens dolog, hajtűkanyarba se fordulok be 90-el, ha annyi a megengedett....

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2010.12.31. 15:14:06

@Dövan: Nálunk nincs "eskü" alatt, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne szankcionálni, ha a rendőr ennyire máshogy emlékszik...
(Egyébként láttam én már pöttyöt labdán, szóval nem mondom, hogy csak akkor hihetünk az ébereknek, ha ló legel a sírján, de hogy alapos forráskritikával kell a rendőri előadásokat fogadni, az biztos...)

Cymantrene 2010.12.31. 15:14:14

@Kotit: Az úttól pár száz méterre ott megy a vasút a völgy alján - tök egyenesen, egy darab hupli nélkül. Jó széles völgy...

beregelt 2010.12.31. 15:15:14

Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon bírom ennek a z álfrizurás szittyának az írásbeli stílusát. Riszpekt.
Lucy :-)

Naezatutti?! 2010.12.31. 15:16:18

Én október 17-én a este nem tudtam megállni a egy vészfékező autó mögött. Személyi sérülés nem történt, külföldibe rendszámú autóba rohantam bele, rendőri intézkedés, senki nem állt meg tanúnak (gondolták minek állnának meg vasárnap este a préri közepén). A balhé az enyém. Kocsi már megjavítattva, a rendőrségi papír tegnap futott be. Drága volt ez a szülinap... Kitartást kívánok a lagunásnak és remélem nem fogják minden ponton elmarasztalni. Senkinek nem kívánom azt az érzést amikor csak csúszik, csak csúszik és már látja hogy nem fog tudni megállni és csatt. Nehezen kiheverhető ez "csak" anyagi-károsan ás mindenért elmarasztalva...

Верховина 2010.12.31. 15:20:07

Minden tiszteletem a tiéd, Robi. Én az ilyen szőrözésektől hányni tudok.
Azt végképp nem értem: az ügy szempontjából miért fontos, hogy milyen erővel fékeztél? Nem mentél neki senkinek...
Az meg, hogy a rendőr szerint, ha egy vakondtúrásra áll, az már a domb teteje...:D

martinov 2010.12.31. 15:22:21

10-12 éve nekünk is volt egy balesetünk, mert elénk fordult egy részeg majom a kocsijával, és oldalbakaptuk. Nekem még nem volt jogsim fater vezetett, négyen ültünk a Ladában, de szerencsére megúsztuk pár lila csíkkal. Hozzáteszem, lehetett volna nagyobb baj is, mert a skodából kiszakadt a motor és mindkét szembesávot átrepülte, hatalmas szerencse, hogy épp nem jött ott senki. A rendőröket nem kellett hívni, mert a csattanást hallva jöttek a helyszínre, mint később kiderült előtte 5perccel igazoltatták a részeget, de mégis elengedték... A baleset után, már a mentőben tért magához az alkesz és reklamálni kezdett a 20000HUF miatt amit a rendőröknek adott... Kib*szott 20000HUF, ennyiért halhattunk volna meg a rendőrök szemszögéből. Az eset egy panzió előtt történt, a portás látta is az igazoltatást, jött is tanúskodni. Természetesen mindkét rendőrbűnöző hazudott, mint aki könyvből olvassa... Természetesen megúszták! Magyarsztán, ez van.

Rocko- 2010.12.31. 15:22:26

igen, a 4 órás vonatút után jöttem rá, hogy én ezek után soha nem ülök fel vonatra, ha Pécsre megyek. három óra után az ember vészesen kezd zsibbadni. szóval ezért - még ha tudatlanságból is fakadt - respekt jár Winklernek.

gmower (törölt) 2010.12.31. 15:23:41

@Naezatutti?!: Mivel belém meg már jöttek hátulról, el tudom mondani, hogy milyen szar érzés az ütközés után néhány másodperccel (miután a szembesávból, ahová átlöktek visszakormányoztam az autót) hátranézni a hátsó ülésre, és reménykedni, hogy a gyermekem helyén nem valami véres pacát fogok látni... Az, hogy ezután másik autót kellett vennem, már lófing, hogy úgymondjam. Nem nagyon sajnáltam meg a srácot, amikor jött a levél, hogy két hónapra elvették a jogsiját, meg kapott valami nevetséges pénzbüntit, inkább keveseltem, pedig már jópár hónappal az eset után volt.

Gera 2010.12.31. 15:23:51

@Naezatutti?!: Mire kéne tanú? Történt valami más azon kívül, hogy nem tartottad be a követési távolságot?

Cymantrene 2010.12.31. 15:23:57

@Dövan: Bíróságtól függ, van, hogy úgy veszik: igen, számítanod kellett rá.
Pár éve olvastam az ÉS-ben és/vagy a MaNcs-ban egy cikksorozatot az ítélkezési gyakorlat összehasonlításáról. Abban szerepelt egy szerencsétlen, aki éjjel, lakott területen kívül, 2 számjegyű főútvonalon 60-nal óvatoskodva halálra gázolt egy részeg, kivilágítatlan biciklistát. 3 év letöltendőt kapott, külön felemlegetve, hogy neki, mint helybelinek tudnia kell, hogy ott részegen szoktak biciklizni, nem volt elég óvatos.
Elötte is sejtettem, de azóta tudom, hogy éjjel bármikor elüthetek bárkit az úton, és szóbeli ejnye-bejnyétől letöltendőig bármit kaphatok. És 50 méterrel odébb, a megyehatáron túl, valószínűleg az ellenkezőjét :-(

Pepejoe 2010.12.31. 15:29:19

A rendőrök kevés kivételtől eltekintve nem érnek túl sok sz@rt.

dr. trafik nomac 2010.12.31. 15:32:03

@Jeff: Annyira nem, mert ilyen baleset miatt mar csuktak le sofort (szabalyos kozlekedes, de reszeg fekudt az uton akit elutott, indoklas: kocsma volt a kozelben szamitania kellett ra).

Waldorf Rolandó 2010.12.31. 15:32:37

biciklivel kellett volna menni, az ződ, az leggyors és legfőként: kúl.

Anti Anyag (törölt) 2010.12.31. 15:33:48

A Bp-eknek Pécseen szólnak, hogy van Wifi, a pécsről jövőknek meg Bp-en.

Aki rendszeresen utazik, azok meg tudják, hogy nincs.

Ügyes.

K0vasz 2010.12.31. 15:38:05

Basszus, ha ilyen olcsók ezek a rendőrök, akkor mingyár veszek magamnak egyet, oszt kiállítom ide az útra trafizni xD

Autódarublog · http://autodarublog.blog.hu/ 2010.12.31. 15:42:13

Én arra lennék kiváncsi 2011-ben elér-e Pécsre a Google Mapson az M6-os. (Hajdanán sokan jártak Bp.-ről Pécsre az M7-Siófok-Dombóvár útvonalon, amibe a baleset helyszíne is beleesik.)

plephyl 2010.12.31. 15:48:38

"Mivel egyébként egy Swifttel jöttem volna, értelemszerűen a másodosztályt választottam"

LOL XDDDD

Wizardus86 2010.12.31. 15:51:10

az élet abszurditásához türelem kell, hogy szórakoztató legyen :)

henrik77 2010.12.31. 15:55:29

A birosagon a rendorseg egy magasabb kategoriat kepvisel. Tehat ha egy egyszeru ember allit vmit, egy rendor pedig az ellenkezojet, ott vita nelkul a rendor a nyertes. Mint a kartyaban, a tok also ritkan ut...

prérikutya 2010.12.31. 15:56:43

"A rendőrre bizton számíthatunk, de kalkuláljunk azzal a statisztikai adattal, hogy a jogerősen elítélt rendőr-bűnözők nulla százaléka tett beismerő vallomást."

Mint ahogy a tisztelt cikkíró is elkezdte a mesét a sebességtúllépéssel, meg a követési távolság be nem tartásával kapcsolatban.

Magára nézve meg senki sem köteles terhelő vallomást tenni. Ezt a bíróságon elmondták, csak gondolom el tetszett felejteni, szóval eddig 1:1.

foolproof 2010.12.31. 15:59:43

Kínzó kérdések: mijóta jó nő Lucy L.? A szőkecicával ilyen hamar jóba lettél, hogy kiposztolva is így emlegeted? Akkor meg minek Lucy-ra várni?:-)

Nem értem amúgy, mit kell azon meglepődni, hogy a rendőr hazudik. Fejlettebb igazságérzettel(vö. némi becsület) már rég otthagyta volna a céget, amit egy nettó godfather igazgat.

Vu, de ja vu 2010.12.31. 16:00:50

Sajna, többször voltam már tárgyaláson, szerencsére csak egyszer voltam érintve, akkor is csak munkaügyileg...

Szerintem a bírói szemlélet és a való világ (a nézhető, nem a tévés) egymást kizáró fogalmak.

Pl: "Ön szerint mi lehetett a szándéka x-nek, amikor megmutatott Önnek egy hivatalos iraton lévő iktatóbélyegzőt (~4 éve)?"

Mit lehet erre mondani? Az illetőt futólag ismerem, beszédbe elegyedtünk, az életét nem tárta fel, én meg nem jegyzeteltem, tkp. lehet hogy udvariasan hallgattam és bólogattam, ahogy kultúrember teszi, mert nem-kultúrember vagy aki egy kicsit ideges, az lehet hogy gyorsan és messzire zavarja...

Munkaügyi perben: "az Ön megítélése szerint munkaidejének kb. mekkora hányadát tette ki az az idő, amikor közvetlen veszélynek volt kitéve?"

Csókolom, a vasút azért "veszélyes üzem", mert rejtett veszélyek leselkednek egy irodai munkásra is, aki naponta többször kénytelen sineken átmenni egyik irodából a másikra - mondjuk belső kézbesítőként. Többek között ezért tartalmaz egy vasúti menetjegy ára utasbiztosítást is.

"Meghaladta ez az idő a munkaidő 50 %-át?"

Hát... ha ez fontos... akkor IGEN!
De ezt sem naplóztam, sajnos...

Jogtanácsos: "szerinte kizárt"
Kérdem: ők naplózták ezt??? Akkor meg...

Ilyen kérdések után 2:1 arányban nyertem... csak már nem értem, hogy ilyen kérdések hogyan jönnek olyan témához, hogy "túlóra kifizetés elmaradása"... merthogy látszólag pont a lényeghez ezeknek köze nem volt...

Ezek után milyen lehet egy nemi erőszak tárgyalása, ha pl. a bíró otthon szado-mazo-t gyűjt vagy nimfomán???

Rosszabb helyeken szokták mondani a hülye főnökökre, hogy: "Remek vezető, mert szakmai ismeretek nem gátolják a döntéshozatalban"...

foolproof 2010.12.31. 16:06:10

@prérikutya: Hát igen, csak előtte tájékzódni se árt, hogy akkor ott mennyi is a szabályos tempó, mert mint láthattuk, azt sem olyan eccerű megállapítani:-)

Robi nyugodtan mondhatott volna más (gondolom kisebb) számot is, de ebben az esetben igazat mondott. Döntsd el te, hogy te mit mondtál volna a helyében.

Persze, Robi könnyen posztol itt, hiszen az eset egy bizonyos K. Szabival történt úgyis, vagy tévedek?

Vu, de ja vu 2010.12.31. 16:09:18

@henrik77: Szerintem orvosi műhibapert se nagyon tudnál annyit összeszedni 10 évből ahol elmarasztalták és megbüntették az orvost, hogy mind a két kezedre szükséged legyen:-(

Ismertem egy háziorvost, na őt eltiltották a foglalkozásától, mert részegen halálra gázolt valakit és cserben is hagyta... persze nem kapott letöltendőt, pedig ez nem az utóbbi 10 évben volt...

Úgyhogy szvsz nem (csak) a rendőr védett faj, hanem mindenki, akivel még macera lenne... van elég dolga az ügyésznek-bírónak, minek csináljon még magának külön:-(((

mtk001 2010.12.31. 16:12:33

Amikor rommá törte az autómat egy vakegér 'kurvanagyteherautóval', akkor a két szupermen rendőr fordítva (másik irányból) vázolta fel a balesetet, elfelejtették a tanút felírni stb..) Ezért aztán szabálysértési tárgyalást tartottak, amin a második mondata az volt az előadónak: Kívánok-e panaszt tenni Starsky és Hutch ellen ?
Mikor nem akartam, hatalmas kövek gördültek le róla és két perc alatt szuperkorrektül elintézte az ügyet.

Jó, hogy nem szóltál be a bírónőnek, mert hasonló esetben fizetett 10 ezret gyerekkori barátom, a bíróság megsértéséért. Még szerencse, hogy csak tanú volt ő is ...

bubibeka1.6 2010.12.31. 16:13:00

Sziasztok !

Amikor az első képet láttam, nem akartam elhinni h mit látok. Hiszen én is ott voltam a balesetkor, pontosabban utána.

Moziba vittem volna a barátnőmet, de "szerencsére" 3 autó és 1 motor karambol miatt nem tudtam.

Amikor Oroszlót olvastam a cikkben megdöbbentem, mondom magamban ez tényleg az a hely :D ott a 3 nagy bukkanó közül azt hiszem Sásd felől az első és a 2. között történt a baleset !

Furcsáltam is h egy Pesti gyerek-->Winkler ennyire pontosan tudja h hol van Sásd meg Oroszló.

Egyébként ami a cikkíróval megesett(azt hittem már elhagytuk Oroszlót)

Az velem kb minden 3. Dombóvár- Pécs szakaszon előfordul.

Magyarszékkel keverted sztem össze (én is azzal szoktam)

Egyébként én kb a sor közepén álltam, akkor még Navarával, egy fekete 7 es bömös mögött :D amiben egy kultúrált 20 as éveiben járó beszélni nem tudó fiatal ült, és valószínűleg a csóró apukáját vitte :D

bubibeka1.6 2010.12.31. 16:19:07

Kézenfogva felsétáltunk a dombon a napszemüveges ékszerrel borított testű vékony sráccal vietnámi papucsban mind2 en (tangapapucs) :D:D és megbeszéltük a dombtetőn a balesetet :D:D(kéz nélkül természetesen :D)

Amúgy már tökre elfelejtettem a balesetet, és nem is értettem, h hogyan lehettek ilyen idióták a rendőrök h a "gödörben" leállítják a forgalmat, miközben a beláthatatlan szakaszra éppen mind 2 oldalról 100-110 el érkeznek a kocsik.....

Aki nem ismeri ezt a helyet annak mondom h ez a kb 2 km res szakasz 3 hatalmas bukkanóból áll amik kb 20 % osak, és nagyon hirtelen esnek a túloldalon, szóval csak akkor látod h mi van a bukkanón túl, ha már lefelé mész, éjjel még a szembejövő fényét se látod.

és 3 ilyen természeti képződmény van szorosan egymás után és végül egy nagy emelkedőben végződik ahová az átlagsofőr kb 120 al bevágódik az Oroszló táblánál(mivel senki nem lép le a pedálról és ennyit tol a kocsin a lejtő)

indapass90210 2010.12.31. 16:29:53

@Cymantrene: nagyon jól összefoglaltad. Magyarországon bármi megtörténhet, és mindennek az ellenkezője is.

@powerup: "Azért a lényeget kifelejtetted: 140-150 nettó nyugdíjat, laza 20 év balfaszkodás után. Persze a fizetésükre még rájön a havi kb. 100 zsebrebünti."

Ez így nem igaz. A 20 év az 25 év. Itt a kérdés mindig azon van, hogy mi is számít bele a munkaviszonyba. Teljes nyugdíjat csak akkor adnak, ha elérte csórikám a nyugdíjkorhatárt. Pár éve talán miniszteri engedéllyel lehetett korábban is teljes nyugdíjat kapni. A másik, hogy rengeteg olyan beosztás van, ami mindenféle okokból (összevissza munkabeosztás, halottak, stb) igénybe veszi az embert. A 100 rugó zsebbe dologra meg nem lehet életet alapozni. Arról nem is beszélve, hogy mostanában hallani olyan híreket, amikor 2 év letöltendőt kapott a rendőr 5000 forint zsebbe miatt. Azt se sugalljuk, hogy minden rendőr korrupt.

Béla11 2010.12.31. 16:31:02

Szomorú történet, de ez tipikus szerintem. Soha senki nem foglalkozik azzal, hogy kitegye a háromszöget, vagy ha nincs más nála mellényt az autókra, hogy elkerülje egy újabb baleset bekövetkeztét!

Megérne egy cikket ez is szerintem, hogy mit kell tenni ha baleset ért minket.

A Lada sofőrje is hibás volt, fel kellett volna ismernie, hogy ott nem lehet megállni, de ha mégis muszáj akkor ki kell szállni az autóból!!!

donphobos 2010.12.31. 16:43:12

Milyen undorító tetű férgek már a rendőrök. Basznak tenni a dolgukat, inkompetens módon összehoznak egy balesetet, amiből maradandó egészségkárosodás is lesz aztán csak tagadnak. Hogy rohadnának meg a pokolban a büdös tetvek.

Ja, amúgy boldog új évet kívánok...

Az ember, aki mindent elhisz 2010.12.31. 16:43:45

A pécsi,illetve pécsváradi rendőrökkel nmekem is volt egy "vicces" sztorim.
Puttonyos, céges autóval mentünk Bp-Pécs útvonalon (6. sz. főútvonal, a kocsiban egy 5 millás műszer.
A hidasi útkereszteződésben (azóta már lámpás kereszteződés lett) balról, a település felől lassítás nélkül keresztül a hatoson egy teherautó, persze telibe kap minket, szerencsére csak a motorteret. Amúgy Stop táblája volt. Jellemző, hogy amíg én nem másztam ki a roncsból, a teherautós nem mert megmozdulni. Nyilván nem tudta, élek-e.
Elismerte a felelősségét, de céges autó (meg amúgy csak egy stop táblánál nem állt meg), így rendőrt hívtunk. Kifön az őrmester, körbenéz, van-e sérült? Nincs? Elismeri a hibát a teherautós? El.
Akkor meg mi a f@szé hívnak rendőrt, hát lopom én az időmet?
Se köpni, se nyelni nem tudtam. Ezzel be az autóba és eltűzött. Másfél percet töltött ott...

Naezatutti?! 2010.12.31. 16:44:47

@Gera:
Néhány perccel a baleset előtt őt és a többi sebességhatárt betartó külföldi előzőt be kellett hogy engedjem magam elé, mert úgy előztek hogy szemből jöttek már. Nekem se féktávom se tanúm... Ő előtte valaki úgy döntött hogy lekanyarodik így fékezés, index kirak, az előttem lévő vészfékez én meg utolértem ~20-25 km/h-val... Ennyi röviden...

Naezatutti?! 2010.12.31. 16:48:49

@gmower: Persze ebből a szemszögből is lehet nézni a dolgot. Azt azonban Te se feledd -és senki más sem aki autóba ül- hogy alakulhatnak úgy a dolgok egy szerencsétlen pillanatban, hogy hiába a sok éves vagy évtizedes (akár baleset és malőrmentes) vezetői tapasztalat (mint nekem is) egyszerűen nem tudja megoldani jól az adott helyzetet (akár mert alábecsült valamit de 1000 más tényező is lehet) és bizony a végeredmény az, hogy az ő hibája a kialakult szituáció és ő felelős a balesetért. Bárki kerülhet ilyen helyzetbe mint okozó mint elszenvedő...

MaciGabi 2010.12.31. 16:51:27

Tanúként én is lazán az első sorba ültem (: A bírónő röhögve közölte a tényeket hogy nem ott a helyem.

Alan Shore 2010.12.31. 16:53:46

@gravi_t: Magyarországon nem eskü alatt vallanak a tanúk. Az angolszász jogcsaládra jellemző a tanúk esketése vallomástétel előtt, ám ott is csupán formalitás a dolog. Természetesen ennek ellenére hamis tanúzást el lehet követni nálunk is, nem kell ahhoz semmiféle eskü.

bubibeka1.6 2010.12.31. 16:56:19

@Az ember, aki mindent elhisz:

Én így jártam Iregszemcse után, Siófok útirányban. Suzukis "úriember" kissé bealaudt mögöttem és egy kanyar után hátba talált.... az előttem lévő autó ki miatt a megálás egyáltalán létrejött, természetesen elhagyta a helyszínt...

Mondom neki: nem tartott elég követési távolságot így egyértelmű h ki a hibás.
De ő kötekedett picit.
Rendőrt hívok. 45 perc alatt odaérnek....

egy idősebb úr, és egy fiatal csaj a 2 rendőr. Az úriember megnézi mi történt, a vétkes még mindig védi magát, a csaj lebassza, elmondja a kresz x (asszem vmi 17 paragrafusát) és az úriember megnyugszik elismeri a hibáját, a férfi közben nekem magyarázza a papír kiköltését, a np meg lebasz h minek hívtunk rendőrt amikor tök egyértelmű a helyzet....

Kismacska nyárson 2010.12.31. 16:57:08

Kezdő bíró olyan nettó 200 ezret, több évtizede bíráskodó 300-at keres havonta.
(más kérdés hogy ez bruttóban jól hangzik, 500-600 ezer HUF)

Mit csodálkoztok rajta hogy nem értenek az ügyekhez ... úgy lesz vkiből bíró hogy először kiseggel 5 év egyetemet, ami abból áll hogy bemagol félévente 6 db vizsgára 300-500 oldalnyi olyan szöveget aminek nagyrészéből még könyvet se írnak, mert mire kijön a nyomdából, elavul.
Azután vmi csókosa benyomja titkárnak a bíróságra (gondolom nem kell magyaráznom hogy Agyarországban protekció nélkül semmilyen állást nem kapsz pláne államit)
Aztán ha ügyesen helyezkedsz, pár év múlva kineveznek bírónak.

De mondanom sem kell hogy a tisztségben levő bírók átlagéletkora nem 30 év, hanem inkább 50.

A lényeg: elvileg ugyan van bírói függetlenség, de gyakorlatilag az elöljáróid nagyon világosan éreztetik veled mit lehet és mit nem. Nyilván közlekedési ügyekben ez nem számít.
De azt nagyon jól tudják kire kell szignálni az ügyeket ahhoz hogy létrejöjjenek a móri, tánczos, vagy legújabban a balla irma féle elcseszett ítéletek vagy eljárások.
Jogbiztonság mint olyan jelenleg Agyarországon nem létezik.
A hatalomban levők lopnak csalnak hazudnak, de ha kiesnek a többiek kegyéből, mehetnek rögtön a sittre mint pl. Hagyó.

Amúgy meg nem kell irigyelni a bírákat, pl. a városi, megyei bíróságokon kerülgethetik a ci.gók szarát hugyát szó szerint, mert azok a folyosón végzik a dolgukat, és hogy-hogy nem, a bíróság elé kerülő "magyarok" 90%-a ci.gány manapság.

Mocsok egy meló, na. A hatalmukról meg annyit hogy ha pl. a ci.gó leköpi max feljelentheti a bíróság megsértéséért. De ha a tárgyalótermen kívül akkor az csak sima becsületsértés.

Ocsmány egy ország ez ... de mint tudjuk: "Ha nem tetszik el lehet menni "szlovákiá"ba." :P

Parajpuding 2010.12.31. 17:02:23

A gazságszolgáltatásban dolgozókról (különösen a bírákról) nem írok sokat, mert úgyis kimoderálják:)
Az különösen vicces, hogy jellemzően olyan bírónők bírálnak el közlekedési ügyeket, akiknek feltehetően közük sincs a gépjárművezetéshez, de legalábbis azért nem kerültek még maguk is bíróság elé baleset okozásáért, mert messziről elkerülik őket a forgalomban (mint a kalapos suzukist). Persze ez nem jelenti azt, hogy egy emberölési ügyben egy bírónak legalább ölnie kellett volna, a közlekedési ügyek azért mások egy cseppet.
A rendőrökről meg annyit csak: sz*rházi naplopó gyáva banda. Tudok példát arra, hogy a vétlen autóvezetőnek azt mondták, maga lesz elmeszelve, mert a vétkes sofőrrel (volt orosz tagköztársaságból való, aki elismerte a felelősséget) nem tudnak mit kezdeni (levelezés, eljárás stb.) Ehhez nem kell mit hozzáfűzni. Mind hivatásos semmittevő.

phranxinatra 2010.12.31. 17:05:13

@négykarika: elakadásT jelző háromszög. ha már...

kispista 2010.12.31. 17:08:30

Komolyan azt hiszi itt valaki, hogy nem a lagunás a hibás?

Komolyan azt gondoljátok, hogy egy bukkanón akkor is lehet száguldozni, ha nincs sebességkorlátozó tábla?

Mi van ha egy szimpla torlódás miatt áll a sor? Beleszálltok hátulról?

Ha a bukkanó miatt csak 40 m a belátható táv, akkor a max sebesség 65 km lehet. Ha meg 25 m, akkor 50 km/h. Ez ilyen egyszerű. Mégis mi az a hülyeség, hogy "életszerűtlen" lassabban haladni? Egy elsőbbségadás kötelező táblánál sem fékeztek?

kispista 2010.12.31. 17:13:16

"Leléptem: a csattanás helyszínétől olyan 70-80 méterre volt a pont, ahonnan meg lehetett pillantani az álló autókat."

"
110 km/h sebességnél a féktávolság nagyjából 91.06 méter, ebbõl a reakcióidõ alatt megtett út 30.56, a fékút 60.5 méter.
80 km/h sebességnél a féktávolság nagyjából 54.22 méter, ebbõl a reakcióidõ alatt megtett út 22.22, a fékút 32 méter."

Ha a faszkalap lagúnás 110 km/h helyett 80-nal megy, ami alig kisebb mint a max sebesség, akkor simán meg tud állni.

Legalább a beláthatatlan helyeken mellőzzük a gyorshajtást!

sznix 2010.12.31. 17:16:04

A magyar igazságszolgáltatás helyzetének részbeni alakítója a cikk írójának mentalitása.
Sokan panaszkodnak arról, hogy az eljárások elhúzódnak, és nálunk évekig tart egy tárgyalás. De nézzük mit tesz ehhez hozzá a cikkíró.

1. Megkapja az idézését amiben az áll, hogy ekkor és ekkor itt meg ott meg KELL jelenni személyesen, vagy előre kimentenie magát. Ehhez képest:

"Kérdeztem ügyvédemet, Bodolai doktort, mi a franc van ilyenkor, nem lehet-e például írásban eljuttatni egy tanúvallomást Pécsre"

- tehát első lépés, hogy eszem ágában sincs elmenni.

2.
Van kiút az ügyvéd szerint, ha külföldre megy. Evidens, ezzel élni kell:

"Kis híján megúsztam, de sajnos az olasz csapatok gyengén szerepeltek az Európa Ligában, így a Sportorákulum lefújta a meccstúrát"

3. A legjobb csak most jön, ha már el kell menni, ehhez így áll a szerző:

"én meg beletörődtem, hogy elkúrok másfél napot"

- tehát a tanúkénti megjelenés egyenlő a nap elkúrásával.

A tanúzás állampolgári kötelesség. És ha belegondolunk hogy a vádlottak a felmentésük miatt küzdenek, míg a sérült sértett nyilván valamilyen erkölcsi kárpótlásért, könnyű belátni, hogy ebben nagy segítséget jelentenek a tanúk is. Mivel sem a bíró sem az ügyvédek/ügyészek nem voltak jelen a balesetkor.
Más embereken segíteni persze egyenlő a nap elkúrásával.

És végül tényleg elkúrás volt ez?

" benyújtottam még útiköltségigényemet, amit a Pécsi Városi Bíróság flottul, a helyszínen ki is fizetett... én viszont nyertem néhány százast, mert hazafelé nem intercityvel mentem"

Kívánom hogy egyszer Winkler álljon a bíróság előtt, pl. sértettként és a tanúk majd elkúrásként értékelve a napot ne jelenjenek meg és az 5 év után lezáródó per hozza meg az igazát.
S.

qwertzu 2010.12.31. 17:17:23

"Az ügyész úr szerint a bekötőútról látszik egy fatábla, meg helyrajzi szám alapján is tudni, hogy egy magán-sertéstelepre vezet, tehát nem oldja fel."

Mivaan? Az ügyész szimplán gecizik, vagy ennyire hülye a joghoz? Vagy a bíró nem tud rászólni, hogy ne beszéljen hülyeségeket? Vagy ő se ismeri a kreszt?

Basszus a bekötőút mindenképpen feloldja a sebességkorlátozást, tök mindegy hogy magánút-e, vagy sem.

Bambano 2010.12.31. 17:20:49

már az első mondatoknál ledobta a jogérzékem a gépszíjat... több, mint másfél év után még mindig az aktát tologatják?

ne most 2010.12.31. 17:22:25

Ragyogóan visszaadja a bírósági tárgyalások hangulatát, olyan mintha kaptál volna egy csokor virágot, amit az út szélén téptek volna neked és ki kellene válogatnod a búzavirágot a parlagfűből. Ez most virág vagy gyom, esetleg zöld disznövény?

NGA 2010.12.31. 17:23:49

@kispista: Te szoktál arra járni? Én igen, sokszor. Ha valaki lelassit 65-re, hátulról feltolnak.

dr. trafik nomac 2010.12.31. 17:26:06

@kispista: Azert nem egeszen, egyfelol a bukkanokkal ovatosnak kell lenni, ez egy dolog, masfelol meg tipikusan ez a hozzaallas van, mikor kirohan a vadmalac az utra, es vadasz meg jon, hogy miert nem megyek lassabban, az a szep ebben ha 0-val megyek akkor is lehet nekemszalad, akkor mi van ? Nyilvan a lagunas is hibas, de hibas az is aki veselyezteti a forgalmat (kreszben benen van, amit mondjuk rafutaskor eleg nehez erveneyesiteni), szoval itt a rendor eleg erossen ludas, arrol nem is beszelve, hogy nyilvanvaloan hazudik, ami mar a bunozes kategoria. Az ugyeszt meg mar nem is minositenem.

kewcheg 2010.12.31. 17:32:04

Bírom a stílusod Winkler és a feleségem is,BÚÉK!Ami engem illet,napi kapcsolatban állok a magyar igazságszolgáltatással,ami egy vicc...a magyar ig.szolg.a való világot kívülről, egy buborékból szemléli,ahogy már itt írták is.Ennek lehet hogy egyik fő oka,miszerint zömük nő.A magyar ig.szolg.-nem akarok politizálni- de a prol.diktatúra alatt elproletárosodott, ami még most is, mindenen meglátszik.Az életszagú magyar ig. szolg.- amilyen most az angolszász- 1945-ben véglegesen kimúlt, a bírák, ügyészek állami csinovnyikok, megélhetési ítélkezők lettek,egyébként sok sebből vérzik a képzés és az alkalmasság is.( kb.nettó 270-et keresnek amúgy)
Egyékként a telefonodat hogyhogy nem vették el?(mármint amíg bent vagy)Most jut eszembe röhögve a múlt heti sztori, amikor a fazon ítélethírdetés után simán kisétált és a világ egy másik részére távozott, mire a bírónő!!! megkérte a vádlott ügyvédjét, hogy hívja már fel mobilon,lenne szíves visszatérni, hogy a karperecet rá tudják tenni a kezére:)))

Kegyetlen 2010.12.31. 17:39:57

"ügyvéd úr, csörgesse!!" lol. a bírónő kinézetre és viselkedésre is debill volt...

MaCS_70 2010.12.31. 17:42:58

@sznix:

Halihó!

Attól, hogy másnak sok múlik rajta, a tanú számára még a nap elkúrását jelenti egy vidéki tárgyalás. Különösen, ha a bíró annyira érzéketlen, hogy a messziről érkező részvételével tartott tárgyalást olyan időre tűzi ki, amire aznap tömegközlekedéssel lehetetlen megérkezni. (Több ügyemben ebből a bíró direkt sportot űzött és kaján vigyorral közölte a tanúval, hogy sem az autós közlekedés, se a szállás költségét nem térítik meg.)

A jelen ügyben egyébként valóban határozottan a lagunás a vétkes, de ettől a rendőrök még komolyan hibáztak.

Üdv: MaCS

yerico1 2010.12.31. 17:43:02

"Az intercityn van ingyen wifi, a másodosztályon is, de ezt csak Pécsen tudom meg."

Nincs. Szoktak telefonon netezni, wifi aktiválva, sose talál hálózatot, csak ha éppen valamelyik állomáson álldogál a terven felül az IC. Ha meg megy a notebookom, azon folyamatosan aktív a wifi, az se szokott találni. Úgyhogy meglepődnék ezen. A MÁV nagy újítása, hogy első osztályon van 230-as konnektor. Sokszor van benne áram is.

yerico1 2010.12.31. 17:47:17

A sásdi dombokon meg rendszeresen beleszállnak emberek ott álldogáló járművekbe. Mikor 100-as tempónál hirtelen emelkedőből lejtőre vált az út, és 20 méterre ott áll egy kocsi a lejtő alján, na az szimpatikus.

khaleeji 2010.12.31. 17:48:11

hogyan szólítják meg a jólöltözött cigányt?
vádlott álljon fel!

NGA 2010.12.31. 17:52:32

@yerico1: Én nem tudom, volt, hogy naponta jártam arra, de SOHA nem állt autó a lejtő alján. Egyébként azzal nem is lenne baj, ha ott állna autó, mivel azt ki lehet kerülni, ugyanis elég magas a bukkanó, a nagyobbik baj az, ha rögtön a pup teteje után áll az autó.

moonrider 2010.12.31. 17:58:48

....belém jöttek hátulról. Nagy baj nem esett, a vétkes bácsi, aki akkor vitte haza a feleségét a kórházból elismerte, hogy ő a hibás, a papírokat kitöltöttük korrekten, amikor odaért egy rendőrjárőr.
Látszott rajtuk, hogy örülnek, mert egy tiszta ügybe csöppentek. Elkezdtek intézkedni, szonda fújás, biztosítás ellenőrzés stb. még 2 óra múlva is ott voltunk a baleset helyszínén. 2 faluval odébb meg -a megélhetési bűnözők vigadtak.

s-s-s 2010.12.31. 18:01:38

Anyával múltkor sásdról tartottunk oroszló irányába, és az utolsó emelkedő után hirtelen satu, műszaki hibás kamion a sor elején. Kiszállás, és futottam hátra a domb tetőre "integetni". Az akció bevállt, hilux megköszönte a domb másik oldalán, miután minimum 90ről lassított a "teknőben". Arrafele vigyázzunk!

DeezL 2010.12.31. 18:04:02

@yerico1:
ismerős a sásdi cucc:D

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.12.31. 18:09:01

Egyértelmű, hogy bukkanónál bele kell kalkulálni a váratlan akadályokat.

De!

Aki egyértelműen beláthatatlan helyre akadályt tesz, azt közveszélyokozásért felelősségre lehet vonni.

keletisarok.hu 2010.12.31. 18:09:34

@Winkler Róbert: "Csajok természetesen nem voltak, pedig Lucy Liut elvártam volna."

Egyszer gyere el Debrecen-Nyíregyháza-Záhony felé, megkapod. Csak Lakatos Jennifernek fogják hívni. :)

Jó írás, tiszta Balkán. :(

tükörfúró 2010.12.31. 18:15:00

Azért kiváncsi lennék maga a sérült azt okolja-e közvetlenül, aki nekiment, vagy a rendőrség nevű xarkavaró naplopó bűnszövetkezetet.

Hiszen ő véletlenül se állt volna ott meg önszántábol, pláne nem az ut közepén, egy bukkanó után..

Az is érdekes számomra, hogyan lett ebből büntetőügy, innentől egy képzelt precedens esetén minden bukkanón lassítani kell 10-re, ha a bukkanó utáni betonfal előtt csak 10ről lehetne megállni...?

Undorító ez az ország, benne vinkli is, aki ugy viselkedik (pózol), mint akit most dobtak le totálkár indexjóistennek az ufók ide...

namindegy, ez utobbit nem cizellálom, mert kimoderál a faxba
(valoszinű igy is)

tükörfúró 2010.12.31. 18:24:28

@Csumpi Hálidéj:
"Egyértelmű, hogy bukkanónál bele kell kalkulálni a váratlan akadályokat."

Baromság, a vakvezetés tilalma csak egy iránymutatás, ami nem szó szerint, hanem erősen a bizalmi elv figyelembevételével értendő

Legtöbb kanyart 30al vagy alatta kellene autóuton bevenni akkor, mert lehetetlenség megállni, ha van egy biciglis kismama a sáv közepén keresztbe, és jönnek szembe.
Utpadka általában nincsen, csak árok vagy fa(fák)

A legtöbb erdős területen, ahol nem lehet belátni, gyakorlatialg MINDEN kanyar ilyen, és akkor még nincs tél, amikor a felfagyott havon ugyan beveszed 40el mondjuk, de 18-al kéne menned, ha ugy akarnál a kanyar közepére odacsempészett akármi előtt megállni, hogy biztosan ne csusz bele a szembejövőbe mondjuk, mert a vészfékezéstől elveszted a maradék tapadásodat is

Mc Master 2010.12.31. 18:28:07

rendőrök, ügyészek, bírók...
A barátommal eladtuk az addig 50%-50%-ban vezetett és birtokolt cégünket, új tulaj nem fizetett a régi alvállalkozóknak; egyik sértett anyja vidéki város igazgatásrendészetén dolgozik (talán ő a góré), az ügyet EZÉRT ott vizsgálták (ott kéne, ahol a "bűncselekményt" elkövették: Bp); a rendőrségi szakasz után külföldre költöztem, megírtam a címem, tessék idézni! Idéztek? Nem. BV megírta, hogy vonuljak be? Nem. A távollétemben elítéltek. Egyik nap a munkahelyemen, éppen végeztem a melóval, letartóztatott két rendőr (igazi uniósok, korrektek, barátságosak), 6 hét kiadatási eljárás: szlovák tolmács, magyarul nem tud, angolul megy a diskurzus, a konzulátusról senki nem jelentkezett, hogy mi van veled magyar fiú. Nyugtattak, hogy kérhetek perújítást. Kértem. A két év kettőt kedvezménnyel letöltöttem, szabadultam, a perújítás még mindig tart. A bíró az első eljárásban egy kétórás tárgyaláson elítélt, a megismételt eljárásban már volt 5 tárgyalási nap bő másfél év alatt.
Közben kiderült, hogy többen is vádalkusztak rám: ez az, amikor a rendőr elmondja a wamzernak, hogy mit kell mondania a jegyzőkönyvbe a kedvezményért cserébe és ez alapján ítélnek el.

Éljen a független magyar bíróság! Éljen Wamzerország!
A helyzet rosszabb, mint az ötvenes években volt! A gazságszolgáltatás teljesen politikai irányítás alatt áll(t az elmúlt 8 évben, most mi van, azt nem tom).

Az állam a legnagyobb bűnöző: a legtöbb börtönben nincsenek meg az alapvető higénia körülmények, nincsenek meg a fejadagok, a fogvatartottak jogai naponta sérülnek.
Baracskán folytatólagosan elkövetett jogtalan fogvatartás megy, mert nem tudják kiszámítani a büntetés hosszát!

11 börtönt jártam meg, jó iskola volt. A szabadulásom után ha pl. buszra szálltam, akkor mindig az volt a benyomásom, amikor végignéztem a "férfiakon", hogy "mennyi papagáj".

Most persze sokan mondják, hogy így a bűnözők, meg úgy a bűnözők. De ha a lagunást elítélik, akkor Ő is a gyilkosok, pedrók és tolvajok között fog ülni. Tehát Te is, aki kocsit vezetsz, bármikor bekerülhetsz!

Valaki felemlegette a Tánczos-ügyet és még pár másikat. A böriben az elítéltek 10%-a !!! ártatlan. Még kb. 20% nem egyértelmű, hogy bűnös vagy sem.

Egy fogvatartott 9000 Ft-ba kerül egy nap az államnak, tehát neked is, aki a kommentet olvasod. A legtöbb pénzbüntetést nap 150-300 Ft-jával ülik az elítéltek. Kész gazdasági csőd! A különbözetet a bíróval fizettetném ki!

tükörfúró 2010.12.31. 18:42:53

@Moka_Miki: Nincs ezen mit csodálkozni, közismert, a bírói hatalmi ág teljesen belterjes moslék, ha kicsit belelát valaki, még a politikánál is undorítóbb, ugyanis ez az a pillér, amire a politikában meglévő mocskos maffiatempó épül.

És inenn kerülővel visszaérünk oda, csodálkoznak milyen a közlekedési morál, az önkéntes jogkövetés nem létezik, milyen közállapotok vannak az országban?

Én azon csodálkozok, még valamennyire működik a törvényes rend, van még ember aki elhiszi, a rendőr az őrajta majd segit, a bíróság majd neki igazságot tesz..

Ritka nagy birka fajta a magyar, hogy mindazon égbekiáltó szemétségek és nem is tul titkolt vagy takargatott mindennapos, ezer cikkben, könyvben leirt, sokszorosan közismert embertelenségek után még szépen, lehajtott fejjel tűri, hogyha roszsorsa ugyhozza, simán a vágohidra hajtsák.

keletisarok.hu 2010.12.31. 18:46:54

@tükörfúró: "Ritka nagy birka fajta a magyar, hogy mindazon égbekiáltó szemétségek és nem is tul titkolt vagy takargatott mindennapos, ezer cikkben, könyvben leirt, sokszorosan közismert embertelenségek után még szépen, lehajtott fejjel tűri, hogyha roszsorsa ugyhozza, simán a vágohidra hajtsák."

Sajna ez van. Nálunk a hülyeséghez sunyi gyávaság társul évtizedek óta.

DestinyClassSpaceShip 2010.12.31. 19:00:20

Nem hibáztatnék senkit, de aki beláthatatlan kanyarba/bukkanó mögé 90-100-105 -el hajt be az ne lepődjön meg, hogy balesetet szenved.

Engem így készítettek fel a jogsira: annyival hajts, hogy mindig meg tudj állni ("mindig a kanyarban fekszik a részeg").

Persze a rendőrök ha tényleg rossz helyen állították meg a Ladát akkor azért kapjanak büntit.

De ha már azt írod Robi, hogy ÉSSZEL kell vezetni, akkor ehhez a Lagunás is tarthatta volna magát. És ha jól vettem ki Te sem ragaszkodtál a megengedett sebességhez...

jogokoska 2010.12.31. 19:16:02

LYaLY! Parajpuding: "Az különösen vicces, hogy jellemzően olyan bírónők bírálnak el közlekedési ügyeket (...)". Kedves Parajpuding ez tévedés! Az ilyen ügyeket tárgyaló bírók jelentős többsége a jogi szakvizsga után további képzésen vesz részt, amit az egyetemek szerveznek. Ott nem jogászok oktatják a jogászokat, hanem mondjuk igazságügyi orvosszakértő, gépjárműszakértők, azaz olyanok, aki az adott szakterületen jelentős tudást halmoztak fel. Ez két és fél éves képzést jelent, amit a bírók saját zsebből fizetnek ki úgy, hogy nem kapnak semmiféle térítést, kedvezményt, félévente vizsgáznak stb., stb.

Szinte mindegy, hogy egy bíró hány forintért "atyaúristen" a tárgyalóteremben a vádlottat védő ügyvéd mondjuk legalább a 2x-éért ül ott.

Közlekedési ügyek megítélése nem egyszerű, hiszen a másodpercek tört része alatt történik minden, így annak felidézése évekkel később tényleg nehéz.

Kismacska nyárson: "Mit csodálkoztok rajta hogy nem értenek az ügyekhez ... úgy lesz vkiből bíró hogy először kiseggel 5 év egyetemet, ami abból áll hogy bemagol félévente 6 db vizsgára 300-500 oldalnyi olyan szöveget aminek nagyrészéből még könyvet se írnak, mert mire kijön a nyomdából, elavul.
Azután vmi csókosa benyomja titkárnak a bíróságra (gondolom nem kell magyaráznom hogy Agyarországban protekció nélkül semmilyen állást nem kapsz pláne államit)
Aztán ha ügyesen helyezkedsz, pár év múlva kineveznek bírónak." Sajna ez sem igaz! Felvételi rendszer van. Már az egyetemen úgy kell "seggelni", hogy az egyike legyél a legjobbaknak, mert a diplomád minőségést is nézik. Utána nem a titkári kinevezés jön (ez is hülyeség!), hanem havi 90.000,-Ft-ért 3 évig fogalmazó vagy, ahol a rangsorban a bíróság kutyája után következel. Után kb. egy éven át tanulsz a szakvizsgára, majd jön a titkári kinevezés. Az legalaább egy év, majd pályáznod kell, ha nyersz a Köztelnök nevez ki, szóval tényleg "ügyesen kell helyezkednek". A bírói függyetlenségről csak az ír ilyen hülyeségeket, aki kb. sem ismeri a rendszert. (Hülyeségeket ne írj le lszi!)
BUÉK

Macs_70 "(Több ügyemben ebből a bíró direkt sportot űzött és kaján vigyorral közölte a tanúval, hogy sem az autós közlekedés, se a szállás költségét nem térítik meg.)" Ezt te sem hiszed el uyge? Azt jogszabály írja elő, hogy milyen költséget kell a tanúnak megfizetni. Utazás, ha kell szállás, munkabér kiesés stb. Tudni kell igazolni! Pl. vonatjegy, buszjegy, számla a szállóból, a munkabér a minimumhoz igazodik nem a saját jövedelmedhez. Mindez pont azért, hogy a tanúnak ne okozzon nagyobb gondot az egész, mint amennyit eleve az okoz, hogy el kell mennie.

Az, hogy Robi mennyivel ment egy további adat, ami a sok más adatot megerősíti, vagy cáfolja, szóval valóban jelentősége lehet. Egyébként nem köteles olyan kérdésre válaszolni a tanú, amivel saját magát bcs-nyel, vagy szabálysértéssel vádolja. A sebesség túllépés az szabálysértés, aminek 1,5 távlatából nincs semmi jelentősége, hiszen fél év alatt elévül.

Iustizmord 2010.12.31. 19:48:01

@Bambano: már az első mondatoknál ledobta a jogérzékem a gépszíjat... több, mint másfél év után még mindig az aktát tologatják?

ennek azért van speckó oka is: személyi sérüléses baleseteknél aktus után általában várnak 1 évet hogy lehessen orvosi szempontból vizsgálni, hogy maradandó-e a sérülés (van-e állapotromlás, javulás). nyilván egy amputációnál vagy lépkioperációnál ez evidens de csonbt- és ízületi sérüléseknél nem.

és igen, 1-1,5 éven belül az ügyhátralék miatt nem tudnak tárgyalást tűzni

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2010.12.31. 19:48:09

Annó a 6-os út hosszas felújítása és az M6 nem létezése okán sokat közlekedtem a kérdéses úton... a témához nem szónék hozzá, azonban...

...észrevettétek, hogy az Oroszló és Sásd közötti utat direkt a hullámos dombokon vezették? Az útpályától kb. 200 méterre nyugatra ott a sima szántóföld... azt se tudom képzelni, hogy 100 éve lovaskocsival járható volt ez az út, nincs az a józan paraszt, aki fel-le kergeti a lovait, amikor ott a sík szántó...

Érdemes lenne utánanézni az útpálya történetének, én már sokszor gondoltam arra, hogy utánakérdezek a helyieknél, de vagy hajnalban vagy késő éjjel jártam arra, akkor meg nincs lehetőség kérdezősködni... :)

Iustizmord 2010.12.31. 19:55:13

@jogokoska: Több ügyemben ebből a bíró direkt sportot űzött és kaján vigyorral közölte a tanúval, hogy sem az autós közlekedés, se a szállás költségét nem térítik meg

bezony van ilyen. mert a rendőr tanúk "véletlenül" sosem szolgálatban jelennek meg a tárgyaláson, hannem ÉPPEN szabadságukról jönnek be pestre, csak a tárgyalás kedvéért, nyíregyházáról meg zalalövőről, saját tulajdonú 2 literes turbós 12 éves toyota celica gt-jükkel (fogyasztás: 12l/100km), csak a forgalmi épp nincs náluk.

és akkor a bíró azt mondja: nem. vagy felepénzt ad. láttam ilyet, sk.

fityusz76 2010.12.31. 20:03:37

Azt is tudni illik hogy legtöbb zsaru nem tudja a "kresz"-t,tapasztalatból tudom,sőt meg is szegik rendesen,példát mutatva ezzel.Meg tök bénák ha baleset van ,annyi esze nem lenne leállítani egy rendőr autót a helyszíntől előbbre ááááá,nem.

ommm 2010.12.31. 20:14:44

@DestinyClassSpaceShip: Azért azt jegyezzük meg halkan, hogy az óra szerinti 100-105 messze nem annyi. Semmiben.

dtk74 2010.12.31. 20:25:08

Nekem egy őz ugrott jó régen a kocsimra. Oldalról, a motorháztetőn és a szélvédőben landolt. Kb 50-60-al mentem, pár méterrel arrébb meg is álltam. Kihívtam vadászt, rendőrt (jól elbeszélgettek buliról, haverokról), de hiba volt, azon agyaltak, hogy én nem a látási és útviszonyoknak... Fényes nappal, tiszta időben, belátható részen, egy őz kivágtat az út menti fasorból és ugrik... A kocsi elejét nem is érte. végül belátták, hogy nem hagyom magam, és békén hagytak. persze biztosítása nem volt a vadásztársaságnak, meg tábla sem volt kint az őzveszélyről.

yerico1 2010.12.31. 20:25:19

@NGA: Pedig 2 ismerősöm is törte már össze ott a kocsiját, az egyik GTK-ra. Valami csak lehet arrafelé.

ionsrác 2010.12.31. 20:28:29

@Winkler Róbert:

"Üdvözöljük Pécsen, KÉRJÜK, érezze jól magát!"

Ezt még még mindig bemondják a pécsi pályaudvaron?

:D

yerico1 2010.12.31. 20:32:32

@jogokoska: Maradjunk annyiban, hogy fogalmazónak bekerülni is csak protekcióval lehet, és előre egy évre pontosan ismert, hogy vesznek legközelebb fel JÖVŐRE. Aztán persze, hogy mikor neveznek ki titkárból bírónak, hát az megint nem a képességeken múlik. Ellenben nem árt, ha a papa bíró vagy ügyvéd.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.12.31. 20:35:07

@Az átok visszaszáll!!!: bár ez nem ide tartozik, orvosi műhibára van egy szakosodott ügyvédi iroda és nyernek is rendesen pereket. És mondják, hogy milyen az orvosok hozzáállása. No most mikor lesz ügyvédi vagy bírói "műhiba" per, vagy esetleg banki műhiba per, azt nem tudom...

Éhesló 2010.12.31. 21:00:38

@sznix: a szituban a bíró volt seggfej, mert elkésett, és jó pár embert megváratott az általa meghatározott időpontra történt berendelésükkel.

A többi meg hülye duma, mert végül is az idézett tanú elment a tárgyalásra, hogy ott egy senkiházi bíró, pár sokadszorra is büntetlenül hamistanuzó rendőr és egy semmitérő "szakértő" elszarja az idejét a semmiért(adófizetésért) cserébe.

a balfék 2010.12.31. 21:41:08

Nem akartam beleszólni,de azért sok dolog elhangzott a szabályokról,és sok nem.A jó meglátások,a Szabi jól választotta meg a követési távolságot,ügyesen megfogta a motort,de túllépte a 70-es sebességkorlátozást(sajnos igazat mondtak az a keresztezödés nem oldja a tiltást)és ami nem hangzott el a biróságon,lakott területen kivül föutvonal uttestjén csak akkor lehet megállni ha az utpadkán nem lehetséges,illetve egy másik szabályt is megszegettek a ladással,tilos megállni ha a megálló jármü és a záróvonal között nem marad egy forgalmi sávnyi (2,75-3m)széles hely.Az elakadásjelzö háromszöget féktávolságnyira el kellett volna helyezni jelen esetben a 90 km/h a mérvadó kb.70-80-méter.Azért nem irtam a paragrafusokat mert aki nem hiszi nézzen utána.BUÉK mindenkinek.

powerup 2010.12.31. 23:29:42

@Dövan:
"A másik, hogy rengeteg olyan beosztás van, ami mindenféle okokból (összevissza munkabeosztás, halottak, stb) igénybe veszi az embert."
Azért hadd ne sajnáljam őket : 17 éve "összevissza" beosztásban dolgozom, se hétvége, se ünnepnap, mégse mehetek 8 év múlva nyugdíjba.Ami engem zavar, az a látványos igyekezet, amivel a munka könnyebbik végét fogják meg. Még soha nem láttam, hogy közúti ellenőrzéskor Q7, S8, X5, vagy 730-at megállítanának.Hát kit kell, persze hogy a kettes Golfost,az F Astrást! A csóringert, azt kell megbüntetni, mert abból nem lesz baj, az egyszerűbb, és a kiadott büntetési kvóta is teljesül.Másik példa: felhív a lakásom közös képviselője, hogy két egyenruhás rendőr utánam érdeklődött, nála és a szomszédoknál, állítólag valami ajánlott levelet(büntetést) nem vettem át. (nem lakom ott, egy ideje másik városban dolgozom).Utána felhívott egy rendőr, megbeszéltem vele és bementem a levélért.Azért a lakásomnál megnéztem a postaládát, persze sehol egy ajánlott levél értesítő.De ezek képesek voltak EZÉRT két járőrt kiküldeni VASÁRNAP DÉLUTÁN, annyira remegtek azért a kibaszott BÜNTETÉSPÉNZÉRT!Amiből nem lett semmi, mert tilos parkolást és forgalommal szemben közlekedést akartak rámhúzni (faszság volt persze)de a megszüntető határozat szerint a fotók ezt nem bizonyították. Hát gratulálok, hogy ERRE volt két rendőr VASÁRNAP ebéd után..

egyszerüen 2010.12.31. 23:54:34

Boldog uj évet:DDD

én is hülye vagyok hogy mindjárt éjfél és itt olvasgatok, de egy megjegyzésem hadd legyen

Az egész biroi kart kirugnám a sejjhajba. Atyauristennek képzelik magukat.

Nekem egy ügyem 4 éve tart, a biroság direkt huzza az időt. Másra nem tudok gondolni. Az ügy tiszta és egyértelmü hogy én vagyok a nyerő, de eddig csak pofavizitre mentem be. Még az első itélet is a holdba, és ugye ezt mindenképpen meg fogja az ellen felebbezni. Szégyen az egész magyar biroság, az egész birosági mizéria is
Arrol nem beszélve én szaladgáljak bizonyos dolgok után, mert biroság ahelyett hogy tárgyalna, hiánypotlásra kér, bár megjegyzem be lett nyujtva minden, csak ugye hátha változik valami

Néha elgondolkodok azon nem lenne e jobb ha saját kezembe venném az egész igazságszolgáltatást. Gyorsabb lenne és én se öszülnék meg az idegekedéstől:DD

Brigi \"B. A.\" főnöke 2010.12.31. 23:54:39

"Még soha nem láttam, hogy közúti ellenőrzéskor Q7, S8, X5, vagy 730-at megállítanának."

Ha előásom a papírokat, amik tanúsítják, hogy megírták a két éves E60-at, mert a levehető vonóhorog átlógott a vonalon, elutalod nekem a büntit? :D

40EridaniA 2011.01.01. 00:41:37

@auth.gabor: Akkor nézz el arrafelé tavasszal, árvíz idején. Az a szántó víz alatt van minden egyes évben, ha meg nem látszik a víz, akkor mocsár az egész. Hát ezért megy az út a dombokon...

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.01.01. 01:10:06

@40EridaniA: Jártam arra gyakran, de árvíz-belvíz még nem tűnt fel, ennek ellenére simán lehet, azonban nagyon csalódnék az építőiparban, ha nem tudnák megoldani ezt a problémát... ott van példának a 6-os út Ercsi és Adony között, a Duna ott szokott figyelni árvíznél, még se építenek oda bukkanókat védekezésképp. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.01. 06:50:34

"Tehát szegény csaj, aki már a saját balesete miatt is sokkban volt, azon is kibukott, hogy a kiérkező rendőrök nem tesznek a világon semmit; "
Miért ismerős ez nekem? Ugyanott volt balesetem, hasonlóan, de ott legalább engem basztak meg, és a komlóiak tárgyalták a dolgot...

"Más olvasatban ők voltak, akik egy beláthatatlan bukkanó mögött tök feleslegesen megállítottak egy autót, melynek utasa, a néni a későbbiekben maradandó egészségkárosodást szenvedett:"
He? Igen, engem ugyanezért basztak meg; beláthatatlan bukkanó mögött, az úton megálló autó, amibe belementem, és a rendőrök szerint ez relatív gyorshajtás.
nekem is röntgenszemem van, naná.

Amúgy igen. Igaz már itt is, amit Péter Anna írt a mexikói postjaiban : ha baj van, csak rendőrt ne hívj! Valamiért úgyis büntetniük kell, és lehet, hogy téged fognak.

A töketlenkedés meg igazi magyarosch.

calamites 2011.01.01. 07:57:50

én nagyon sokat járok arra, de ahogy érkezek a dombok tetejére, mindig elveszem a gázt, nehogy később meglepődjek

Chiro2 2011.01.01. 09:10:51

@Moka_Miki: Mindig meglepődöm hogy mekkora szájuk van a bűnözőknek. Mert te az volnál.

XGyurmaX 2011.01.01. 09:17:46

Pécsig végig autópálya vante meg vonattal mész??? két napra???
ez egy félnapos megrázkodtatás lett volna mindennel együtt.

keletisarok.hu 2011.01.01. 10:08:07

@rush83: "Én a Hungária körúton koccantam össze egy szolgálaton kívüli rendőrrel.Én érkeztem neki jobbról, tehát nekem volt elsőbbségem."

Ha a kocsid bal oldalának ütközött, és látható a sérülés, nem kell tanú. Egy bíró, aki ilyen ügyekkel foglalkozik, azt mondta, nincs az az isten, aki a jobbkézszabály megsértőjét hozná ki vétlennek. Kiemelte, hogy extrém esetben (beláthatatlan kereszteződés), ha más nincs, az autóból kiszállva kell meggyőzőidni arról, nem érkezik-e valami jobbról.

PErsze, most már 2011. január elseje van, nem tudom, ma mit mondana. :)

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 11:43:16

@NGA: Az ilyenek a lámpát sem kapcsolják fel , hiszen úgysem szokott arrafelé éjszaka senki sem járni....de meg sokat is fogyaszt..... Szarok rá , hogy a sok öngyilkos-jelölt mit csinál , ha nem látom az utat, bármi miatt ( köd, bukkanó , kanyar , stb.)......addig lassítok amíg biztonságosnak nem érzem a sebességemet .

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 11:54:53

@Chiro2: ......eladtuk a céget és az új tulaj nem fizetett a RÉGI alvállalkozóknak...., - talán, mert a RÉGI tulajnak kellett volna.....

upiupi 2011.01.01. 11:55:53

Üdv Mindenkinek!!
2009 májusában az öcsém autóját vezetve, a házunkhoz történő balra kanyarodáskor fellöktem egy motorost (Kawasaki VN 1600, jó drága). A helyszínem elismertem a felelősségat, papírok kitölt, minde ketten haza, személyi sérülés nem történt.
Rá egy hétre a kocsit az öcsém GTK-ra törte. Kocsi forgalomból kivonat, biztosítónál bejelent.
Mivel a biztosítóm nem fizetett a motorosnak, így az perre vitte az ügyet. A tárgyaláson -gondolom- a szokásosakat kérdezte a bírónő és a motoros ügyvédje is.De a legszebb az volt mikor a biztosító ügyvédnője megkérdezte tőlem: -Milyen viszonyban állok a károsulttal, mert hogy együtt érkeztünk a tárgyalásra?
Később volt helyszíni szemle, szembesítés, gyakorlatilag ugyanazt mondtuk el a motorossal, csak más szemszögből nézve.
Úgyhogy szerintem teljesen mindegy hogy egyetértenek-e az adott ügy szereplői vagy sem, nem feltétlnül rajtuk múlik a végkifejlet.
U.I.: Szerintem azért nem akar fizetni a biztosító, mert az öcsém autója összetört, forgalomból ki lett vonva és a biztosítás szünetelteve lett, amit 2009 évvégén a biztosító felmondott. Így nem nagyon lesz lehetősége a kifizetendő összegből bármit is beszednie. Ja, és még a mai napig nincs ítélet.
Búék!

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 12:08:46

Én több tisztességes és korrekt rendőrrel is találkoztam már. Volt , hogy kijött a bírság , mert (állítólag )zebrán előztem. Mivel tudtam , hogy ilyet nem szoktam tenni, bementem a rendőrségre és kértem a bizonyítékot . Mutattak egy fotót , amin - ha akarom zebrán , ha akarom nem zebrán - volt látható a helyzet. Mondtam a rendőrnek , hogy a helyszínen bebizonyítom az igazamat , jöjjön ki , elviszem és vissza is hozom . A helyszín kb. másfél km- re volt . Én lepődtem meg a legjobban , hogy beleegyezett . A helyszínen látva , hogy valóban csalóka volt a fénykép , azt mondta , rendben , visszamehetünk , nem kell befizetnem mert igazam van !
Volt olyan , hogy túllógott a megengedett határon a csomagtartóban szállított tárgy , megállítottak , elmondták a tényt és még segítettek is a kocsiban keresni alkalmas rongyot , amit ráköthetek a végére. Nem minden rendőr genya, csak emberszámba kell venni Őket !

MacPhisto 2011.01.01. 12:22:36

Az összes igazságszolgáltatással kapcsolatos félinformált hozzászólás megalol.

Látom arra senki nem bírt rájönni, hogy miért érdekes, Winkler hogyan fékezett: azért, mert ha az ő sebességét bizonyítani lehetne, akkor megvan a Lagunás sebessége is.

Ennyivel okosabb nálatok a bírónő.

Lehet tovább acsarkodni a hülyeségeket, az nem balkáni XDDD

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 12:23:37

@upiupi: Az első káreseménynek a másodikhoz semmi köze. Azért nem akar fizetni a biztosító , mert összejátszást feltételez ! Más is eljátszotta ezt a színházat ...és ezt tudja a biztosító is . Jó pár éve Mi is megcsináltuk......drága autó - saját kár - olcsó autó alibiből bevállalja a károkozást ... elég egyszerű .

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 12:25:55

@MacPhisto: Szerintem semmi köze a Lagunás sebességének a Winkleréhez,.....ugyanis egyik motor , másik autó.... az almát sem lehet a körtéhez......

ex-dr. vuk 2011.01.01. 12:28:55

@ColT: "beláthatatlan bukkanó mögött, az úton megálló autó, amibe belementem, és a rendőrök szerint ez relatív gyorshajtás"

Pont azert relativ gyorshajtas, mert nincs rontgenszemed. Ha az lenne nyomhatnad.
Ld. 26. § (4)

Chiro2 2011.01.01. 12:29:31

@kíváncsivagyok: No meg az új tulaj véletlenül büdös bácsi volt.

MacPhisto 2011.01.01. 12:39:43

@kíváncsivagyok: Világos,ha Winkler követi a Lagunást elmondása szerint kilométerek óta stabilan, akkor nyilván más a sebességük :-DDDDD

kalman.kalman (törölt) 2011.01.01. 12:53:45

A magyar rendőr soha nem fog más rendőrre vallani és soha nem fogja beismerni a hibáját. Van a családban rendőr, sajnos látom, hogy minden helyzetben körömszakadtáig ragaszkodnak az igazukhoz, nem csak szakmai téren, tudják, hogy így megúszhatnak mindent.
Az orvosok ugyanez a kategória.

MaCS_70 2011.01.01. 13:30:05

@jogokoska:

Már hogy érted, hogy nem hiszem el?
Ott voltam, kértem a bírót, lesz@rta. Kitűzte a következő tárgyalást is 8:30-ra. Két konkrét ügyben is.
De olyan is előfordult velem, hogy egy nehezen megközelíthető kisváros rendőrsége kb. 30 tanút idézett be az ország minden sarkából (volt, akinek két és fél napja ment rá) egy kétmondatos tanúvallomáshoz — aztán az egészet megismételte, mert eszébe jutott még egy kérdés. A tanúk közül összesen talán kettőnek volt köze az ügyhöz, mert gyakorlatilag az történt, hogy a terhelt telefonfüzetéből mindenkit tanúnak tartottak. Aztán a bíró még ezek után is szükségesnek tartotta az összes tanú ismételt meghallgatását — szerencsére sikerült lebeszélni róla, de egy szerencsétlent azért csak sikerült 400 km-ről beidézni, akinek annyi köze volt az egészhez, hogy csak egy számmal tért el a telefonszáma az egyik jegyzetfüzetben szereplőtől, valaki aztán rosszul írta meg a tudakozványt.

A közlekedési ügyekről és a bírói képzésről meg annyit, hogy a szakjogászképzésen (a saját költségükön) részt vevő gyakorló bírók a műszaki előadásokon nem egyszer döbbentek meg a hallottakon és mondták, hogy akkor egy csomó embert ártatlanul ítéltek el — és ítélnek el változatlanul azok a kollégák, akik nem rendelkeznek az adott technikai, élettani, stb. ismeretekkel.

Üdv: MaCS

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 13:48:45

@MacPhisto: Nem a sebességük,......a tömegük és az egy cm2 gumiabroncsra jutó tapadási együttható , stb.......stb , azért alma - körte....

upiupi 2011.01.01. 13:51:11

@kíváncsivagyok:
Ahhoz túl hosszú a történet hogy betűről betűre leírjam, de az öcsém autója sem egy porladó bontószökevény volt. Később pont a bal oldala lett rommá törve a kocsinak. Mondjuk fotó nem csináltunk, hiszen megegyeztünk a helyszínen, azután ment mindenki a maga dolgára.Egyébként a motornak a "fékúton" lemeradt darabjait is ott szedtük öszze.

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 13:52:03

@MaCS_70: ...Ugyan , ...csak jó (és drága ) ügyvédet kell fogadni. Egy ismerősömnek a barátjának egyik rokona is ezt tette :-).......és kihúzta a Fiát a szarból . Csodát tudnak művelni , az élő fába is belekötnek.....

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 13:54:30

@MacPhisto: ....avagy , mióta lassul egyformán egy motor,....egy autóhoz viszonyítva .....és még nem beszéltünk a személyek számáról , a guminyomásról , a járművek tömegéről , stb......

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 13:58:03

@upiupi: Nem kell hosszabban leírni,....Én arra reagáltam , hogy miért akadékoskodik a biztosító.....

Luk Szájpóker 2011.01.01. 13:58:42

Sziasztok!
10 évig voltam vádlott egy politikai kezdeményezésű gazdasági ügyben, nemrég lett vége, az összes vádat ejtették az utolsó előtti (130.-ik) tárgyalási napon, kivéve egyet - ezért szóbeli figyelmeztetést kaptam. Hozzáfűzném, hogy teljes mértékben tisztáztam magam (be tudtam bizonyítani az ártatlanságomat, nem a bizonyíthatatlanság miatt ejtették a vádakat) Higgyétek el, nem lehet tudni soha, mi hogy alakul a rendőrségen-bíróságon. A gerinces rendes embertől kezdve az utolsó ganéig mindenkivel találkoztam, a legkülönbözőbb beosztásokban. A per iratanyagának mérete és a tanúmeghallgatások száma egy nagyságrendben van a nürnbergi perrel (a második világháború bűnösei ellen zajlott...) Érdekes helyzetből bőven volt részem: folyosón, csendben fenyegetőző-zsaroló ügyészke, korrekt nyomozó (azóta sem lépett feljebb a ranglétrán...), hazudó majd lelepleződő tanúk nagy tömegben, egy normális, nagy tudású bíró (minden tiszteletem az övé), egy pitiáner másik, egy állásával játszó normális ügyész, nulla kvalitású ügyvédek- zseniális ügyvédek. Szóval a legegyszerűbb, ha elkerüljük a problémákat. Persze a problémák viszont nem kerülnek el minket. Nincs jó recept. Bár megismertem egy-két gané embert IGAZÁN. Ez nem biztos, hogy jó lesz nekik egyszer. De én ráérek.
Jó mondás, át tudom érezni: minél több embert megismersz, annál inkább értékeled
a kutyádat.
Üdv

MaCS_70 2011.01.01. 14:08:41

@kíváncsivagyok:

Egy jó ügyvéd valóban nagyon sokat tehet. De ez sokszor kevés. Nem ritkán fordul elő, hogy hiába a kimerítő és meggyőző érvelés, az ítélet szerint mindez nem számít, mert a "töretlen ítélkezési gyakorlat” szerint fordítva van. Vagy a bíró szerint „nem releváns”.
A bíróság előtt a tények nem is olyan makacs dolgok ám! Gondoljunk csak a 98%-os váderedményességre!

Konkrét példa: az ügyfelemnek egy hülyén kitáblázott kereszteződésben mentek neki balról.
Fotókkal, vázrajzokkal, szakirodalmi idézetekkel bizonyítottuk, hogy az ügyfelem ott szabályos volt, a jobbkézszabály alkalmazandó. A bíró (aki a tárgyalásokon többször is hangsúlyozta, hogy nem tud vezetni) el is fogadta — aztán marasztalta az ügyfelemet, mert összecserélte a jobb és bal oldalt!

Üdv: MaCS

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.01. 14:09:50

@kíváncsivagyok: Tudom tanúsítani.
Az is nyerhet, akinek az ügyvédje jobb viszonyban van a bíróval... Mily' érdekes.

@vuk_: "Más olvasatban ők voltak, akik egy beláthatatlan bukkanó mögött tök feleslegesen megállítottak egy autót,"
Érdekes módon ezért nem szokott bünti járni, pedig ugye indokolatlanul teremtettek balesetveszélyes helyzetet. Máshol is elfért volna az az autó. Az én eseteben is, ha a sávban álló autó mondjuk 30m-t odébb gurul - telefonálni állt meg a szőkenő - akkor nincs csatt.
Ezt Winkler az eredeti postban is leírja, sőt, korábban már szidták is a relatív gyorshajtásos jogszabályt itt a TC-n.

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 14:11:36

@Luk Szájpóker: Egyet tudok érteni veled , Én 8 éve vesztettem el egy pert ( de érdekes módon azóta sem kérte senki sem számon rajtam a perköltséget , sem amit megítélt a bíróság,....remélem elévült !) egy Város saját cégét pereltem be,.....ugyanabban a városban , a Városi Bíróság előtt.....sokkal-sokkal később tudtam meg , hogy ezt nem lett volna szabad, de akkor már nem álltak fenn a perújrafelvétel kitételei... a bíró ( egy alkoholista öregasszony ) gyakorlatilag a városvezetés zsebében volt !

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 14:17:01

@MaCS_70: ....na erre mondtam hogy drága és jó.... :-) ugyanis az említettek megfordíthatják az ügy menetét is...

upiupi 2011.01.01. 14:19:53

@kíváncsivagyok:
Bocs! Igazad lehet! De én csak tanú vagyok az ügyben, remélem így is marad! Csak szegény motorost sajnálom, járhat még a bíróságra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.01. 14:20:28

@jogokoska: Ahhoz képest az én ügyemet is egy büntetőjogász bíró tárgyalta, aki nem szokott közlekedési ügyeket csinálni, de most épp' igen, és mily' érdekes, a másik fél ügyvédjének jó haverja.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.01. 14:22:40

@jogokoska: "Szinte mindegy, hogy egy bíró hány forintért "atyaúristen" a tárgyalóteremben a vádlottat védő ügyvéd mondjuk legalább a 2x-éért ül ott."
Akkor miért nem ment ügyvédnek... Nem ok a megkenhetőségre.

Luk Szájpóker 2011.01.01. 14:31:33

@kíváncsivagyok: Bátor kisérlet!! Elismerésem. 10 év az elévülés, az utsó üggyel kapcsolatos cselekményhez képest, persze nem vagyok ügyvéd. Az én esetemben az állam viselte a perköltséget. Üdv!

GGG77 2011.01.01. 14:43:15

1. Rendőr ellen nem nyerhetsz, gátlástalanul, pofátlanul hazudnak, védik egymást. Aztán 38 évesen szépen elmennek nyugdíjba, 100%-os nyugdíjjal. Hányinger...

2. A vonatnál (ha az kulturált) nincs jobb!

3. Nálam egy gyrosnak vagy hamburgernek sosem lenne alternatívája a gyümölcs. :)

MaCS_70 2011.01.01. 14:52:19

@kíváncsivagyok:

Fontos a feltételes mód.

Kétségtelenül baromi fontos a helyi viszonyok ismerete, a kapcsolatok ápolása. Gyakran fontosabb, mint a jogi ismeretek, a klasszikus ügyvédi erények. Főleg vidéken. Sokszor vagyok kénytelen azt mondani az engem megkeresőknek, hogy bízzon meg egy helyi ügyvédet, jobban jár vele, mint a legjobb budapestivel.

Ennek ellenére vannak kivételek. Nem egyszer láttam már vagyonokért eljáró, magabiztos nagymenőt vert hadként távozni ítélethirdetés után.

A magyar ítélkezés kaotikussága azért mindenkire érvényes, még ha a tájjellegű jogok erejéről sem feledkezünk meg.

Üdv: MaCS

MaCS_70 2011.01.01. 14:54:19

@Luk Szájpóker:

A büntető elévülés általában a felső büntetési tétel (tehát cselekményenként változó), de legalább három év.
A polgári elévülés pedig öt év.

Üdv: MaCS

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.01.01. 15:24:43

Sásd és Oroszló között egyszer tekertem még 2006-ban. Innen is gratula rendőréknek a két pucoktúrás közötti "zárásért", mert az egész vidékből csak arra emlékszem, hogy baromira nem lehetett belátni az utat és azt, hogy mi lehet a következő hupli túloldalán. Mondjuk engem akkor jobban zavartak a takarásból előző autók, de 100km/h-val pirítva egyszer csak belefutni egy útlezárásba - na az kapitális szívás.

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 15:42:03

@Luk Szájpóker: Azért , ha már nagyon akartak , kereshettek volna..... Nem kísérlet volt, csak akkor még azt hittem jogállamban élek......

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 15:47:43

@GGG77: 1.) A rendőrt (sem) támadni kell , hanem érvelni az igazad mellett...
2.) A vonaton nem válogathatod meg az utastársaidat, ülhetsz a csomagjaidon éberen ,mert etnikum magáévá teszi percek alatt,....míg 4 ember autóval megjárja Miskolc- Pestet 12 rúpóból ,...ugyanez vonattal 32 .....

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 15:48:45

@GGG77 3.) Erős , ....de Vitaminhiányos lehetsz.....

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 15:58:59

@MaCS_70: A magyar ítélkezésről , mint egységes rendszerről nem lehet beszélni , nem csak "tájjellegű" , de erősen materiális alapon működik...
A vagyonokért eljáró , de vert hadként távozó ......egyszerűen csaló volt, mert egy ügyvédnek , már az eset elvállalásakor PONTOSAN kell tudnia , hogy mi lesz a végkifejlet , -akár sumák, akár tudás alapon - mintegy 99 % - ban , ugyanis az , hogy "vagyonokért jár el " ,... magával hozza azt is , hogy nem érdekel , mire fordítja a "vagyont" - de NYERJE MEG A PERT !!

ex-dr. vuk 2011.01.01. 16:01:25

@ColT:
Azon jogszaballyal nincs baj, egyszeruen szabalyba foglaltak a fizikat... gyebkent ha nem utlezaras, akkor siman lehet torlodas is ugyanott, es akkor mindenki belerohan a kocsisor vegebe? Nem. Ez a jogszabaly jo.
A helyzet pedig azert "balesetveszelyes", ami miatt a zebra vagy a leallosav: a gepjarmuvezetok nagy resze szarik a szabalyra...

dr kíváncsivagyok 2011.01.01. 16:02:22

@MaCS_70: Kösz , Én is 5 - öt tudtam....

MacPhisto 2011.01.01. 17:28:30

@kíváncsivagyok: "egy ügyvédnek , már az eset elvállalásakor PONTOSAN kell tudnia , hogy mi lesz a végkifejlet"

Jézusom.

MacPhisto 2011.01.01. 17:30:47

@kíváncsivagyok: Ritka fárasztóan makacs vagy. Kurva mindegy, hogy lassul Winkler motorja az autóhoz képest. Ha Winkler motorjának lassulásából (vö. mekkora erővel fékezett kérdés) meg lehet állapítani, hogy Winkler mennyivel ment (eddig nincs autós tényező, hogy jön ide, hogy a motor másképp lassul?), akkor az ő baleset előtti sebessége megvan, az pedig EGYEZNI fog a Lagunáéval.

Nem biztos, hogy ez a bizonyítás eredményre vezet, de a bíró dolga a tényállás feltárása.

Chiro2 2011.01.01. 17:55:14

@MaCS_70: Mit értesz azon, hogy 98 %-os váderedményesség, és mire akarsz célozni ezzel a homályos kiszólással?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.01. 17:55:34

@vuk_: Aha... és akkor amikor meg belém jött egy idióta, akkor miért mondhatta a rendőr hogy ő nem tudja megítélni, hogy az relatív gyorshajtott-e? Pedig nyilván, mert 1. nem tudott megállni, 2. félrelökte a autóm, és a járdaszegély fogta meg -> kitört a kereke?

Nem azt mondtam, hogy engem jogtalanul b*tak meg relatív gyorhajtásért, hanem hogy fura, hogy a másik fél - ugyanúgy, mint a rendőrök a Winkler esetében - még csak egy ejnyebejnyét sem kapott?

Következik-e ebből, hogy akkor bármikor, bárhol megállhatok (Nagykörút közepe?) és simán behazudhatom, hogy műszaki hiba volt (ami 20 perccel később mondjuk "elmúlt", és hát bocs, hogy feltartottam a közlekedést?
Avagy ha megállok egy beláthatatlan kanyarban az úton, és ezzel egy frontális csattot okozok (ki akarnak ugye kerülni, vagy nem vesznek észre) akkor sem büntetnének meg? Kötve hiszem...

(Ja és hát a büntetőfékezők ellen is kéne a jogszabályba valami kitétel.)

indapass90210 2011.01.01. 19:15:17

@powerup: Amennyi nyudíjat egy utcán álló rendőr kap 25 év szolgálat után úgy, hogy még nem érte el a korhatárt, azért te sem szívesen mennél el nyugdíjba.

Azért még egyszer leírnám, mert sokaknak ez nem egyértelmű. Én nem a rendőrt védem, csak azt mondom, hogy ennyi pénzért ilyen rendőröket lehet venni. Nagyon sokan közülük kényszerből lettek rendőrök, a rendszer kontraszelektált, a hüjék miatt a társadalmi megbecsülés és elismertség minimális. Ennek nyilván következménye a sokuk által tanusított hozzáállás, kompetencia, ami megint csak nem segíti azt, hogy tömegesen a megfelelő emberek akarjanak rendőrnek menni. Önmaga farkába harapó kígyó :)

indapass90210 2011.01.01. 19:18:07

@ColT: szerintem a büntető fékezésre megáll a közúti veszélyeztetés, csak x+1 számú tanú vagy felvétel nélkül nehéz bizonyítani. Ha baleset sem történik miatta, akkor meg pláne.

VÉLEMÉNYVEZÉR1000 2011.01.01. 20:46:15

@moonrider: Azt kívánom, hogy bár hamarabb odaértek volna és megtudtátok volna mi ilyenkor az eljárás.

Bár felnyomtak volna mindkettőtöket Kresz 3 c"-ben és matekolhatatok volna fejenkénti 100.000 Ft-os bírság mellett, hogy miért telefonáltatok fölöslegesen ha meg tudtatok egyezni.
Ha meg más telefonált be, akkor meg mit szarozzátok az intézkedőket.
pf....

VÉLEMÉNYVEZÉR1000 2011.01.01. 20:48:27

@Dövan: Maximálisan igazad van!
Tanú nélkül még a hamis vád is megáll!
Na az a lol!

Chiro2 2011.01.01. 21:05:21

@MaCS_70: Csak azért, mert ez a 98 % teljesen mást jelent, mint amit a laikus gondol, illetve amit te sugallsz.

Pasas 2011.01.01. 21:22:16

Az én ügyembe a két rendőr írásbeli vallomást tett, hogy nem ültem a motoron, (be sem volt indítva), mégis megb.sztak engedély nélküli vezetésért, 70.000ft bírság, +4 hónap eltiltás. Ennyit a magyar igazságszolgáltatásról.

Chiro2 2011.01.01. 21:59:04

@Pasas: Betörtek a garázsba? Akkor tényleg nagy szemétládák. Vagy nem is a te motorod volt? Vagy megnevezni nem kívánt rokon vezette oda?

Ennyit a magyar igazmondásról...

Krisi 2011.01.01. 22:13:25

ó, nekem is előjöttek az emlékeim, tavaly voltam tanú mert láttam egy baleset még előző nyáron. annyi volt hogy srác teli piroson átment és telibekapott egy szabályosan keresztbe menő másik autót, mindkettő Totalcar-ra tört. én akkor csináltam a motoros jogsit, ez volt a legelső alkalom a forgalomban, jól indult :)
a baleset után látam, hogy mindketten sértetlenül kiszálltak a kocsiból (ha nincsenek bekötve akkor simán lehetett volna életveszélyes is, szóval öveket tessék csak becsatolni mindig!!!), szóval továbbmentünk és csak kb egy óra múlva mentem vissza tanúnak amikor vége volt az oktatásnak, a rendőrök még akkror is helyszíneltek bőven.

aztán rá kb fél évre volt a tárgyalás, beidéztek mint tanút - oktatómat is aki mögöttem jött kocsival, ő is látta az egészet - , mert az a pöcs aki okozta a baleset nem ismerte el a felelősségét és ott hazudozott, a kurva anyját. már a helyszínen is a szemembe mondta hogy márpedig az zöld volt és rosszul láttam, végig belepofázott amíg mondtam a vallomásomat a rendőrnek. már a rendőr szólt rá hoyg kussoljon.
a tárgyaláson is ez volt, csak ott nem ő hazudozott hanem az ügyvédje, remélem mindkét gerinctelen férget megbünteti még a sors. ja, a legjobb az volt, amikor a tárgyaláson a bírónő azzal kezdte, hogy nálam, mint tanunál néhány kérdésnél felmerülhet a cserbenhagyás bűncselekménye (!!) ezért nem kell minden kérdésre válaszolnom. hát kapják be, odamegyek tanúnak ,erre én leszek a végén a vádlott? akkorát néztem hogy csak na. köcsög ügyvédnek elmondtam hogy nem volt személyi sérülés, meg különbenis elmentem végül tanúskodni hiszen itt vagyok úgyhogy dugja fel magának a cserbenhagyását. persze más szavakkal.
végül hepi end lett, mert megkúrták a srácot és még a jogsiját is bevonták egy időre.
a bírónőnek pedig riszpekt, pont azt mondta a kihirdetésnél ami az én fejemben is kavargott, hogy simán lehetett volna egy gyalogos, bringás vagy motoros is a vétlen fél, szóval a lehető legsúlyosabb büntetést szabja ki.

ja, és nem éreztem úgy, hogy felesleges lettem volna. jól esettt, amikor a vétlen fél többször is hálásan megköszönte, hogy visszamentem tanúskodni, ha én meg az oktatóm nem tanúskodunk akkor simán kihozzák döntetlenre az egészet, így viszont egyértelmű volt az eset.
meg persze azt is megtanultam, hogy azt kell mondani hogy autóval érkeztem, mert megtérítik a benzinköltséget és leverik perköltségként a vétkes félen. ezt persze akkor nem tudtam, és bringával mentem, amire nem tudtak semmit se fizetni :)

Rocko- 2011.01.01. 23:53:23

@Krisi: "meg persze azt is megtanultam, hogy azt kell mondani hogy autóval érkeztem, mert megtérítik a benzinköltséget és leverik perköltségként a vétkes félen. ezt persze akkor nem tudtam, és bringával mentem, amire nem tudtak semmit se fizetni :)"
és azt h a benzinkúton felfújod a kerekeket?

vagy legalább egy nyamvadt szélvédőmosót.

MaCS_70 2011.01.02. 00:47:44

@kíváncsivagyok:

Bocs, de ez konkrétan baromság.
Csaló az az ügyvéd, aki egy peres ügyben bármit biztosra ígér.
Tizenhat éve játszom ezt a játékot és megtanultam, hogy semmi sem biztos. A jogszabályok is legfeljebb amolyan ötletgyűjtemények.
Talán egyszer ígértem valamit egy ügyfélnek: azt, hogy az ellene indított pert egy tárgyaláson belül lezárják, mert szilárd anyagi és eljárásjogi akadályai voltak a ügy érdemi tárgyalásának, illetve tárgyalás esetén is bizonyítási eljárás nélkül kellett volna elutasítani a keresetet. Nyolc éves per lett belőle, de szó szerint az lett a vége, ami az első tárgyaláson kellett volna, hogy legyen.
És bizony teljesen általános eset az, amikor egy jól felkészült ügyvéd végig jó munkát végezve bukik el egy ügyet, amiben az ügyfelének igaza van. És még csak nem is azért, mert elfogult lenne a bíróság.
Elképesztő indokolások hangzanak el elképesztő ítéletek végén, másodfokon is, amikor már nincs mit tenni. Gyakran azért, mert a bíróságnak nem volt ideje megfelelően foglalkozni az üggyel és félreértettek valamit a tényállásban.

Üdv: MaCS

MaCS_70 2011.01.02. 01:13:01

@Chiro2:

Akkor világosíts fel, kérlek! Komolyan!

Minden általam ismert forrás (szakmai fórumok, kollégák, rendőrök, ügyészek, nyilvános nyilatkozatok) szerint kb. azt, hogy a vádemelésekből születő ítéletek 98%-a marasztaló. Személyre lebontva.

És bár csak korlátozott területen foglalkozom büntető ügyekkel (informatika és közlekedés), volt szerencsém megtapasztalni, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban.
Nem olyan régen azzal dobott vissza a másodfok egy felmentő ítéletet első fokra, mert -- a szóbeli indokolás szerint -- a bíróságnak bizonyítania kellett volna a bűnösséget (!!!), hiszen az a vádiratban le volt írva!

Gyakorlatilag minden büntető ügyben a védőnek kell bizonyítania az ártatlanságot, megdönteni a vádirat állításait. Buktam már úgy ügyet (és ítélték el a védencemet), hogy a bíróság négy tanúvallomást (köztük az eljáró rendőrét) hagyott figyelmen kívül (első és másod fokon), mert azok ellentétesek voltak a vádiratban foglaltakkal! Az sem volt gond, hogy az elkövetés fizikailag lehetetlen volt, hiszen a vádiratban le volt írva!

Üdv: MaCS

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.02. 01:54:36

@ColT: "Avagy ha megállok egy beláthatatlan kanyarban az úton, és ezzel egy frontális csattot okozok (ki akarnak ugye kerülni, vagy nem vesznek észre) akkor sem büntetnének meg? Kötve hiszem..."

Nem büntetnek meg, ha indokolt a megállás.

Pl. mész az úton, vészfékezel, mögötted jövő belédmegy, ki a hibás?

Ha azért vészfékeztél, mert előtted átszaladt egy kutya, akor az a hibás, aki belédjött. Ha azért vészfékeztél, hogy lefényképezhess egy út mentén lévő virágot, akkor te vagy a hibás.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.02. 08:02:40

@Dövan: Ennyi...

@atpijkamo: Ja, csak a konkrét esetben a csaj megállt telefonálni... a rendőrségi jegyzőkönyvben is ez volt. A bíróseggen meg már azért állt meg telefonálni, mert az autó műszaki hibás lett - mint ahogy az ügyvédem is felvetette, mondjuk olyan kurva nagy műszaki hiba lehetett, ha utána még elment Pestig...

Szóval, ha indokolt a megállás...

Egyébként meg ugye, műszaki hibás autót is lehetőség szerint úgy kéne elhelyezni, hogy ne zavarja, veszélyeztesse a forgalmat, aminek az eset (Winkleré és az enyém sem) nem tett eleget.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.02. 08:04:10

@moonrider: JA hát ki van adva nekik, hogy ha esetet kapnak, akkor büntetni kell. Úgy meg ugye tiszta ügy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.02. 08:05:47

@atpijkamo: "Ha azért vészfékeztél, hogy lefényképezhess egy út mentén lévő virágot, akkor te vagy a hibás. "
Igen, a másik a megállás szabályai. Esetemben a "károsult" mondjuk indexelhetett volna, mert azt megállás esetén, mikor lehúzódsz (mondjuk leginkább az úttesten állt meg, szóval ja) az útpadkára, elvileg kéne.

Chiro2 2011.01.02. 08:41:41

@MaCS_70: Nem személyre, hanem ügyekre lebontva jön ki a 90 % feletti eredmény. Vagyis ha van egy ötvádlottas ügy, és abból négyet felmentenek, egyet elítélnek, a statisztika szerint az már eredményes vád. Ugyanúgy eredményes a vád, ha ha valakit 10 bűncselekménnyel vádolnak, de csak egyben ítélik el. Illetve akkor is, ha a bíróság nem felmenti a vádlottat, hanem valamiért megszünteti ellene az eljárást.

Elfelejtettél szólni még egy statisztikai adatról (vajon miért?): amit a rendőrség vádemelésre alkalmas ügyként küld át az ügyészségre, annak cca. az 50 %-ánál kerül sor vádemelésre.

Ha valamiben jelentősen eltérünk a Nyugattól, az inkább az ügyvédi kar morális állapota. Mutass egy országot, ahol okirat-hamisításért jogerősen elítélt ügyvédet nem zárnak ki rögtön (és örökre) az ügyvédi kamarából. Én mutatok egyet: Magyarország.

Chiro2 2011.01.02. 08:46:44

@MaCS_70: Az utolsó bekezdésre nem kívánok reagálni, az nagyjából az ezoterikus gyógykönyvek szintje.

MaCS_70 2011.01.02. 13:21:27

@Chiro2:

Nem igazán értem, hogy miért jó az, ha itt sértegetni próbálsz, de ha ez Neked jó, hát legyen!

Ettől függetlenül kitartok az állításom mellett. Tizenhat év tapasztalata alapján. Plusz az összes büntetős kollégám tapasztalatai alapján. Plusz néhány konferencia tapasztalatai alapján.

Egyedi esetekből ugyan valóban nem szabad általánosságokat levonni, de túl sok az egyedi eset.

Félreértés ne essék, nagyon tisztelem a bírókat és nagyon nagyra tartom a munkájukat. Jó viszonyban is vagyok velük a munkám során is és vannak bíró barátaim is -- és ők is a fentieket erősítik meg. Azt, hogy egyfajta marasztalási kényszer alatt dolgoznak. Azt, hogy a vádirat már önmagában valamiféle bizonyíték, és ha az ügyész nincs jelen a tárgyaláson, akkor a bíró egy kicsit őt is helyettesíti. (Ezt egyébként szintén többször hallottam már másodfokú ítélet indokolásában is!!!)

Többvádlottas ügyem nagyon kevés volt ugyan, de az egyikben az egyik vádlottat egyértelműen csak azért ítélték el, mert ha a másik bűnös, akkor ő sem lehet ártatlan.

A vádindítvány-vádelemelés-arány nálam speciel 100%. És sajnos nagyon sokszor az az érzésem, hogy érdemi elbíráslás nélkül folynak át az ügyek az ügysészségen. Olyannyira, hogy gyakran a vádindítvány nyelvhelyességi hibái is szó szerint megjelennek a vádiratban.

Nem tudom, hogy a súlyosabb ügyeknél ez hogyan megy, én csak kisebb jelentőségűekkel foglalkozom, letöltendő szabadságvesztésem jogerősen még nem volt. (Volt egy első fokon meghozott, ahol a bíró bizonyítékként a szóbeli indokolásban mellesleg pont a vádirat egy bizonyítatlan következtetésére hivatkozott, de ezt a másodfok szerencsére elvetette, amivel az egész vádnak buknia kellett volna, valahogy mégis maradt a bűnösség egy enyhébb büntetési nemmmel.)

Az ügyvédi kar morálját pedig tényleg sokan rontják. Túl sokan vagyunk. De nem az okirathamisító, korrupt ügyvéd az alaptípus. Sajnos ilyet is ismerek, de az ismert kollégáim döntő többsége az a talpas ügyvéd, aki az ügyfelei képviseletére tette fel az életét és dolgozik tisztességesen.

Üdv: MaCS

Pasas 2011.01.02. 13:28:14

@chiro2: ítéltek már el nemi erőszakért, bizonyíték nélkül? Mert az eszköz nálad van.(feltételezem férfi vagy)
Ennyit az ártatlanság vélelméről.

Chiro2 2011.01.02. 17:54:07

@Pasas: Az a kérdés, hogy vezetted-e jogsi nélkül a motorodat. Ha igen, akkor mire vergődsz? Az igazságosság is elég alapvető jogelv.

Mc Master 2011.01.02. 19:25:38

Chiro2: Köszönöm, hogy csak úgy "lebűnözőztél", pedig nem is ismersz. Nem vagyok bűnöző, csak éppen leültettek, a perújítás most is folyamatban van, jelenleg nem jogerős az ítélet. De megmondom én neked, hogy ki a bűnöző: az anyukád az, akit 20 Ft-ért megcsináltak a kocsma hátuljában kilenc hónappal azelőtt, hogy Te világra jöttél. Boldog Újévet! Haljál +!

EKF áldozata 2011.01.02. 20:30:11

Mit is várunk ott, ahol:
-A szabáysértési ügyekre lekorlátozott P. L .1957 novemberi sztálinvárosi születésű kb 150 cm magas pártállami diktatúrában szocilalizálódott bíró a koncepciós perek nagymestere. (Fogantatása nyilván az 1956-os forradalom feletti euforikus hangulatra datálódik.
-A fenti díszpéldány minden nap együtt zabál az SS legény tekintetű nem különb erkölcsiségű H.I-vel a Pécsi Bíróság elnökével. Olyan ez mint egy nagy szerető család fedezik egymás seggét.
-A mesterség apáról fiúra száll, az Itélőtábla a Barnya megye és Pécs bíróinál számtalan a vezetéknév egyzés. Beltenyészet, bíróklánok regnálnak.
-A Baranya Megyei Bíróság sem jobb: a büntető kollégiumban K.CS. egy marihuána fogyasztó bátyuskája...
-A várostábla alá talán nem véletlenül biggyesztették annak idején, hogy Moszkva....
-Rosszabbak mint a politikusok, azokat legalább 4 évente el lehet zavarni, ezek megingathatatlanok

Krisi 2011.01.03. 19:22:28

@MaCS_70: "az ismert kollégáim döntő többsége az a talpas ügyvéd, aki az ügyfelei képviseletére tette fel az életét és dolgozik tisztességesen."

ez akkor a legjobb, amikor mondjuk egy cserbenhagyásos gázolót kell megvédenie. mert ugye mindent az ügyfélért. nekem ehhez nem lenne gyomrom, nem is lettem ügyvéd.

EKF áldozata 2011.01.03. 19:35:19

Ja még egy adalék.

Bíró BAranya Megyi Bíróságon önkényesen hamisíthat tényállást. Ezt konkrétan Sz Katalin megtette ügyemben. Utánna pofátlanul letagadnak mindent és még le is hazugozik K.CS. mikor irásbeli panasszal éltem.
Pökhendi paraszt módon beszólogatnak.
A sunyi hazug nem tudhatta hogy a hallgatóságból rögzítették az esemémnyt.Eljárást indítani az ilyan sunyi hazug ellen felesleges annak csak jogállamban lenne értelme.
Talán Európában kellene megszégyeníteni ezt a komcsi rezsimből örökölt bírógarnitúrát, azt talán nehezen tűri a fajtája.

MaCS_70 2011.01.03. 21:32:13

@Krisi:

Ez valóban komoly dilemma lehet, szerencsére eddig nekem nem kellett vele szembesülnöm.

De egy tisztességes ügyvédnek egy anyagyilkost is kötelessége a legjobb tudása szerint védeni. Én személy szerint nem szeretnék ilyen pályán mozogni, de bármikor beeshet(ne) egy olyan kirendelés, aminek a terheljével nem tudok szimpatizálni, mégis mindent beleadva kellene ellátnom a védelmét.

Üdv: MaCS

Krisi 2011.01.03. 22:27:30

@MaCS_70: hát igen, egyik ismerősöm ismerőse járt így, hogy elvégezte a jogi kart meg végig is szopta az ügyvédbojtár éveket, aztán amikor elhelyezkedett valamelyik irodánál akkor még az elején odajött hozzá pár nem éppen bizalomgerjesztő alak, és felajánlottak neki többmillió forintot hogy valami bűnözőknek meg alvilági formáknak csökkentse le a büntetését.
ekkor eldöntötte, hogy inkább mégsem lesz védőügyvéd :)

szóval nem egyszerű egy hivatás, az biztos. főleg, amikor választani kell, hogy jó ügyvéd vagy jó ember legyen..

Pasas 2011.01.04. 16:37:39

Feltételezem hogy mentél már gyorsabban a megengedettnél, Feltételezem hogy mulasztottál már el irányjelzést, Feltételezem hogy vásároltál már számla nélkül, ... akkor nem kell bizonyítsam, csak elég ha feltételezem, és te máris fáradsz a kasszához?

Chiro2 2011.01.07. 21:52:08

@Pasas: Látom, hogy a prókátorod rendesen megetetett, még szerencse, hogy csak téged.

Chiro2 2011.01.07. 21:55:16

@Moka_Miki: Abban a kultúrkörben, amelybe tartozom, a nők nem járnak kocsmába. És nem is átkozódunk. Ez igazán érdekes folklórbemutató volt.
süti beállítások módosítása