Erdélyi Dzsoni: Egy napom a Totalcarnál

  2010. július 23. - (X) Címkék: szerkesztőség

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Egy biztos: gumira nem lesz gondod. Nyereményjáték!
2014-11-20 15:23:27

Hihetetlen, hogy már három hét is eltelt azóta, hogy Totalcar lebilincselő cikksorozatot küldött

Lilla szerel: az erő nem velem van
2014-04-21 14:55:26

A Mazdám aksija célul tűzte ki magának, hogy az őrületbe kerget a random kamikaze akcióival. Gondoltam

Ilyet még nem láttál!
2013-12-23 18:33:19

Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos

WTCC, Monza. Belülről
2012-03-13 10:31:00

Sági Elemér, amolyan kiküldött tudósítóként mesél a hétvégi WTCC-futamról. Ezt látni kell! - a

Ma délelőtt betoppant egy fiatal srác a szerkesztőségbe. Senki nem tudta, honnan jött, nem tudtuk, ki ő. Aztán kiderült, hogy Winkli hívta meg, mert ő egyszerűen kíváncsi volt egy napunkra, mi pedig - minden feltételezés ellenére - nem vagyunk olyan elfogadhatatlan gyökerek, hogy ez bármi gondot is okozna számunkra. Erdélyi Dzsoni (a kolozsvári Babes-Bólyai Egyetem diákja) tehát itt volt ma velünk, cserébe elmesélte, milyen idegenként itt a gépházban. - omm -

Hogy hol volt nekem az eszem, amikor emailt írtam Winklernek... Tudtam én, hogy nem lesz egyszerű, de ennyire? Ki vagyok, mi vagyok? A Totalcarnál az én nevem Dzsoni Erdélyből. Böcsületes nevemen Lévai János. Semmi közöm nincs az autós újságíráshoz, sőt, semmilyen újságíráshoz. Én csupán nyári gyakorlatozok Budapesten informatikából, és mivel a messzi Kolozsvárról érkeztem, kíváncsiságból bekönyörögtem magam a Totalcar szerkesztőségébe.

DSC 5449

Az erdélyi Totalcar Fan Klub-ot képviselem, egyelőre csak egyszemélyes, de idővel talán az otthoniak is ráharapnak. Legalábbis én személy szerint nem ismerek senkit, aki otthon olvasná, de biztosan vannak páran. Hogy mire számítottam mikor beléptem? Szétszórtságra, lazaságra. És mivel szembesültem? Azzal. A rúdtáncosokat és a vizipipákat halálbiztos, hogy kivitték a teremből, ahogyan a portán lejelentkeztem, de a piát és posztereket elfelejtették kukába dobni. (Kettes számú szabály: Piát sosem dobok ki! -omm-)

Winkler és Omm fogad, udvariasan megmondják, hogy nekem itt végem van, mert posztot kell írjak. Dehát nekem dél körül el kell mennem, meg kell írnom egy kutatási jegyzőkönyvet. Az igazat megvallva nem érdekel... Ki tudja hányan lennének képesek ölni, esetleg tájföldre utazni és prostitucióhoz folyamodni azért, hogy a Totalcar igavonói lehessenek, legalább egy napig, izé, pár óráig, mert aztán nekem mennem kell...

DSC 5473

Szemezek is az asztalon levő húsztrillió inch-es Mac-el, majd NEM ülök le oda. Nem is engedtek volna, Csikós helyét kapom meg. Csikós ugyan nem volt bent, de messziről látszott, hogy ez az ő helye. Ki másnak az íróasztalán szerepelne egy Veled vagyunk, Kopasz! felirat? Meg egy régi sebességmérő. Meg egy miniatűr, ősrégi Alfa Romeo. Meg a világ lekisebb Ponton mercije? Ha tovább sorolom, fényt derítek Csikós titkos magánéletére. Egyáltalán miért nincs itt Csikós? Gép van, felhasználó/jelszó nincs, amíg erre várunk, kényszercigiszünet. Én természetesen kemény passzív dohányos vagyok. Valahogy olyan ez, mint egy informatikus munkakörnyezete. Ha úgy fáj, kimegyünk kicsit felfrissülni, mert abból semmi jó nem sül ki, hogy a képernyőhöz ragasztjuk a szemünket. Reménykedtem, hogy megszáll az ihlet, mert olyan emberek között vagyok, akikkel minden nap találkozok. Igaz, ők a képernyő másik oldalán vannak. Hiába szívtam el két cigeretta füstjét, vegyítve egy kis friss, budapesti szmoggal/levegővel, jelszó csak nincs a géphez. Nem gond, amíg van laptop, dolgozni lehet. A többiek közben autókról beszélnek, irgalmatlan mennyiségben. Még arra is képesek, hogy vitába kezdjenek egy energiaital dobozán levő Forma 1-es autó beazonosításával. Végülis csigatészta főzesről nem beszélhetnek, nem?

DSC 5485

Hiába foglalom le magam, máris terepre hívnak: ebédelni. Már dörzsölöm is a tenyerem, hogy milyen elmebeteg tesztautóval fogunk előre néző kilincsekkel odacsúszni az étterem elé. Egy Skoda Fabiával. Nem gond, a pofám lapos, laza szerkesztőségi látogatásnak ígérkezik. Nekem egy Fabia is tetszik. Miközben az irgalmatlanul nehéz fényképzőgép a nyakamban teljesen kimozdítja a második csigolyámat, megjegyzem, hogy becsukott szemmel Volkswagen-nek mondanam ezt az autót, főkepp az új-Volkswagen szag miatt. Mennyire fontos is az, hogy az ember érezze az autó karakteres szagát. Egy használt autó is lehet jó illatú, sőt, mégjobb. De mikor beülunk egy szalonból érkezett új vágenbe, orrbavág az újautós fíling. Mindjárt dél, és még csak most megyünk ebédelni, Uramisten, nekem mennem kell.

DSC 5487

Nem baj, ennyi még belefér, legalább a kaja finom, csak sok bogarat kell kihalászni a szalmakrumpliból (sültburgonya) és hamburgerből. Úton vissza kommentálják a Fabiát, Winklernek jobban tetszik az előző. Ez az 1.6-os Common Rail nagyon jó, de kicsit kerregős. A hátső futómű csúnyán szól az erős huppanókon (óujee, sikerült becsempészni egy rövid autós tesztet is a posztba). Ahogy visszaérünk, érezhető, hogy mindenkinek agyára ment a kalória ebben a hőségben: Sípos tankokkal állít be. Még mielőtt bárki a szívéhez kapna, és azt gondolná, hogy a Totalcar átment harcászati módba, üljön csak szépen vissza a forgós székbe, a fotelbe, a bilire. Kicsik, távirányítósak, de lőni azt tudnak. Olcsó játék hülyegyerekeknek? Á, dehogy. Mindenki elszórakozhat vele, tényleg jópofák. A szomszédos szerkesztőségből a Földesnek annyira tetszett, hogy szólt, maximum 5 percig hajlandó elviselni a kurjantásainkat és esztelenségünket. Mi mélyen tiszteljük a kolléga gyenge koncentrálóképességét, ezért csak 15 percig játszottunk a tankokkal. Miután lábon is lőttük egymást, elpattant a cérna, és kivitte a T72-est a folyosóra. Legalább újra nekiállhatok a munkának, mert már lassan 2 óra, és nekem már 12-kor mennem kellett volna...

DSC 5500

Közben megérkezik Karotta azért, hogy egy perc múlva el is húzzon. Csikós már nem is jön be, ő nyaral. Papp Tibi meg nemtom, ő csak úgy nincs. Mégis mit vár az ember az péntek délután? Mindenesetre jó móka. Kicsit feszélyezve érzem magam ennyi ismert ember között, de megnyugtat az, hogy mindenki olyan felszabadult. Persze néha elhagyja az ember száját egy-egy kollégához vagy kommentelőhoz intézett szidalom, de mindenki végzi a munkáját. Látszik, hogy többé-kevésbé ez a társaság összenőtt, és mindenki élvezi azt, amit csinál. Bárcsak mindenki azzal kereshetné a kenyerét, amit szeret, ami érdekli és leköti, amibe még szabadidejében is beledugja az orrat, anélkül, hogy a főnök odanyomná a lyukasztógépet a halántékcsontjához. Nincs öltönynadrág, félcipő, inkább csak személyes tárgyak, pucér női képek a falon, meg valami lógó ejtőernyő amelyet minden bizonnyal valamilyen elfajult szexuális játekhoz használnak (na jó, csak Angéla szokott rajta néha-néha hintázni a fiúk örömére). A mellékhelységet igénylők a következő nemekre oszthatóak: volvósok és rönósok. Gondolom ebből mindenki tudja, hogy hova nyit be. Zirig Árpi megpróbálja eloszlatni a rózsaszín felhőt. Azt mondja, hogy hétköznap a fiúk szorgalmasan gombot pötyögtetnek és árad belőlük a munkának nevezett tevékenység. Szerintem ők hét közben is csak így szórakozgatnak, és a munkanap végén meseszerűen összeáll a cikk a kezük alatt. Ez van, legyünk reálisak. Jó, hogy nem csak én faggatom őket, ez nem egy riport, hanem ők is kérdezősködnek a keleti határ túloldaláról. Mégsem tudok modani sok szépet a Dacia Poroló hazájáról. Kolozsvár gyönyörű. Ennyi.

DSC 5481

Hogy engem átvertek? Nem. Pedig én nem erre jelentkeztem. Én csak körül szerettem volna nézni, kezet fogni pár ismert arccal és kérdezősködni. Ők csak tudták, amit én nem, vagyis mit tehetne egy magamfajta, más bolygóról érkező programozó a Totalcar-nál. És nagyon jól tették. Nincs is annál nagyobb élmény, mint az, hogy beépülsz a gépezetbe, ahelyett, hogy csak messziről kattintgass a Nikonnal és hümmögj. Remélem nem rémisztettem meg őket a nevetséges frizurámmal, ez csak egy idióta fogadás eredménye, ígérem, legközelebbre eltüntetem. Mármint ha lesz legközelebb, én nagyon remélem. Erdélyi Dzsoni búcsúzik tőletek, mert neki most már tényleg mennie kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr662171219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

no_holy_shit 2010.07.23. 18:16:09

wazz lekestem az elso HSZ-rol...

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.07.23. 18:16:37

Na ez igazi Belsőség :)
Erről van itten szó.
Lehet is megalapítani a kolozsvári kirendeltséget...

Lustee 2010.07.23. 18:38:42

Szerintem vegyétek fel a srácot! :)

Dávidkirály 2010.07.23. 18:43:20

Bárcsak ilyen munkahelyem lenne...
Nézzétek mi van az asztalokon a közös fényképen.

gnme 2010.07.23. 18:48:18

@Dávidkirály: csak bedobnak valamit. Hogy meglá'ccon.

gnme 2010.07.23. 19:00:39

pszt, láttátok amit én?
a 18-as képen, oldalt .. az ott nem a Zodiákus?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.07.23. 19:02:18

Erdélyi Dzsoni, jól megleptél! Helyre kis poszt lett, gratulálok!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.07.23. 19:03:41

Mondjuk ha én mennék be, akkor nem lenne ilyen zökkenőmentes a nap, mert a Fabiaval délben nem ebédelni menne a csapat, hanem engem bebetonozni valahova:)

zUlU 2010.07.23. 19:08:33

Jó kis bejegyzés gratulálok! :) Igazi Belsőség.

(Azért a fényképeket nézegetve felötlött a kérdés bennem, hogyaszongya most a klíma megdöglött az épületben, vagy egyszerűen nincs, vagy van, de Ti nem akartok megfázni, ezért nincs beröffentve? Mindenki csatakosra van izzadva...vagy csak a lecsó vert ki mindenkit. :))

yeti 2010.07.23. 19:18:20

Csikós asztalán Cirtoen Visa műszerek vannak?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.07.23. 19:32:41

@zUlU: Harci események voltak, az leizzaszt mindenkit. Egyes lelketlen Indexes újságírók tettleg inzultálták a T-72-est.
Meg ugye a kemény munkában kimelegszik az ember.

zol! (törölt) 2010.07.23. 19:51:31

kurva irigy vagyok dzsoni :D

-phaidros- 2010.07.23. 20:00:52

'Johnny a mocsokban'?:)

Frantic8910 2010.07.23. 20:15:14

Na sikerült regisztrálnom nekem is..:D Eddig csak csendes megfigyelő voltam.Tetszik a poszt igazán belsőséges..:D

Frantic8910 2010.07.23. 20:26:39

Amúgy srácok nem gondoltatok még arra hogy tartatok néha nyílt napokat..?

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.07.23. 20:28:46

Ha én mennék,akkor rágerjednék Papp Tibi avensisére,aztán megkocsikáztatnám Winklert az f asztra kombimmal,elvinném kínvallatásra,kiszednék belőle minden titkos infot!
Vinnék egy mopedautót és ott randalíroznék a teremben,míg el nem veszik tőlem a randalírt.

Akarjátok?

szunyii 2010.07.23. 20:37:02

Irigyellek Erdélyi Dzsoni :D

blackbird2000 2010.07.23. 20:53:56

Sziasztok,
Csatlakoznek en is az eredelyi Totalcar Fan Clubhoz, nagyon jok vagytok, es sokan vannak itt Erdelyben is akik nap mint nap rituale-szeruen olvassak a totalcart!
Csak igy tovabb TC! Udv. Kezdivasarhelyrol!

digistyl3 2010.07.23. 20:58:39

@blackbird2000: Jó tudni, hogy mások is vannak :D

röntgenszeműlány 2010.07.23. 21:07:03

Én nem hiszek a szememnek. Félhülye mcs előtt az ott tényleg nem Apple monitor?

2010.07.23. 21:08:25

rohadt életbe hogy egyesek a bohóc polírozásáért kapnak fizetést.

Tomchy 2010.07.23. 21:09:05

Én már voltam bent korábban!!!! :OP
Még pólót és sapkát is adtak!

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.07.23. 21:21:20

..bocsánat, elnézést!..izé..
..lemaradtam valamiről .... ki a faszom az a Dzsoni Erdélyből?

Garp 2010.07.23. 21:25:53

@Lyuk! Én vagyok az Apááád!: ott van a post elején....

Dzsoni gyerek, neked csak megszületni volt nehéz! Vagy azt se! (<-irónia). Irigyellek gecc :).

gnme 2010.07.23. 21:31:40

@Lyuk! Én vagyok az Apááád!: neeem tom, de émmá nem is láááÁÁÁtom

hukk' homályos a kontaktlencsém (megkérdem asszonyt rajtam van-e..)

dobok egy relaxot

www.youtube.com/watch?v=eTIXouaIhUk&feature=related

kicsmocs 2010.07.23. 21:33:29

Szép volt Dzsoni - Gratulálok!

Rocko- 2010.07.23. 21:34:54

@Lyuk! Én vagyok az Apááád!: olvasd el a poszt.
általában hasznos, hogy ha az emebr tisztában van mihez kommentál.

kitfisto 2010.07.23. 21:35:50

szivesen mennek en is totalcar latogatasra, es megn em is kene messzire mennem :D

ChPh 2010.07.23. 21:49:20

Nem vagyok irígy, írtam már többször is :)
De idén ez már a második mocsok mázlis ember itt TC-n, az első Karotta volt az M3 teszten :D :P :D

ChPh 2010.07.23. 21:54:20

@ChPh: Ja, majdelfelejtettem:
Tisztelt Winkler úr!
Én is szeretnék pár órát eltölteni, szerénységem is informatikus, de látott már olyat, aki hallott menni autót :D
Cikket, ő párdőz blogot is írok :)
Mikor mehetek? :D

(Nemár, hogy csak egyszer volt Budán kutyavásár :D:D)

Csontos Szigfrid 2010.07.23. 21:56:39

A legnagyobb királyság, ha valaminek a hobbyja (érdeklődési köre) a munkája, és ezt baromi lazán végezheti.

gnme 2010.07.23. 21:59:25

Robi, szervezzél már egy nyílt napot vazze'

épp itt az ideje

kikiláltó 2010.07.23. 22:28:16

Nekem rönyóm van, így elég sűrűn rányitnék az Angélára - de legalább meg tudnám magyarázni...:)))

ommm 2010.07.23. 22:34:08

Ahogy lefut a nyári nyaraló-tesztautóoverload-dmping, biztosan szervezünk nyilt napot, talán többet is. Egy-két embernek egyszerre, több helyünk nincs. Tervben van.
Ja, és a találkozó is közelg, augusztus vége. Jövő héten több infó is lesz.

Tomchy 2010.07.23. 22:38:00

@ommm: 20-a előtti hét? Sukoró mellett leszek épp!!! Naaaa, léci!?!?!

karexxrookie 2010.07.23. 23:27:54

romaniaban lakom...debrecenhez mindossze 40km es allandoan olvaslak beneteket. Meg az OT expora is kepes voltam pentek ejszaka elindulni tesommal h lassunk beneteket.....tehat vagyunk 1 paran, vagy 153an

sealard 2010.07.23. 23:31:26

volt szerencsém két (lehet kicsit több) éve vendégül látnom a srácokat, nem is messze a mostani munkahelyüktől, de szégyen-gyalázat, csak kajáról és borokról beszéltünk, azt sem túl sokat, mert úúúúúúúúúsztam mint az állat, de a fiúkat nem hagytam étlen-szomjan!

equium 12345 2010.07.24. 00:22:06

Heee! Miert nem huztok fel a szerkesztosegben egy valaszfalat?
Vagy miert nem leptek le kulon irodaba?
Aszt akkor beke van.

florentino 2010.07.24. 00:31:27

ki is sorsolhatnátok az embereket. lehetne megint valami jópofa játék.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.07.24. 00:44:13

@ommm:
Figyel csak!

Mi az egyes számú szabály?

Z o z ó 2010.07.24. 07:43:09

Koncz helyére jöhetne simán a srác.

Amúgy jó fejek vagytok hogy így "bevettétek":)Ha csak 1 napra is.

Autopeti 2010.07.24. 08:21:05

Ezért szeretem olvasni a Totalcart, mert a cikkek mögött olyan emberek lapulnak, akikről többet is megtudunk, mint a nevüket. Szinte velünk kelünk, az ő történeteikkel fekszünk le. Én is egyre gyakrabban veszem észre, hogy autós könyv helyett Totalcarról kinyomtatott cikkel a kezemben húzódok az ágyba az esti olvasásra. Közben a cikkirók nem restek beleszólni a kommentekbe, vitázni, magyarázni. Tudom hogy ez sok időt vesz igénybe részükről, de megadja a színvonalat!
Csak így tovább srácok!

Slavedriver 2010.07.24. 09:47:08

Hey, mikor lesz talalkozo? Augusztus melyik napja? Es hol? Pont augusztus masodik feleben megyek haza, mennek!!!

samyy 2010.07.24. 09:57:08

szálljuk meg a totalcar épületét!!!!

és Erdélyi Dzsónit a belsőségbe!!!!

Hanyes 2010.07.24. 10:25:43

Szegény Dzsoni, de hol van Árnika? :-)

red87 2010.07.24. 10:36:53

ez meglepően jó lett! tényleg igazi belsőség, Dzsoni, nagy gratula!

modav 2010.07.24. 11:24:50

Nagyon jó kis poszt, gratula!

De egy nagyon nagyon fontos infót kérek: milyen távirányítós tankok? Hol lehet kapi?
Mots, hogy önnálló keresetet szórhatok, végre iélhetem gyerekkoromat:)

CSÖRR-CSI££ 2010.07.24. 16:49:34

@ommm:

Egy ilyen nyílt napra nagyon beneveznék! (ígérem csöndben leszek, nem zavarom a melót :)
Tehát, lécci, kéretik előjegyzésbe venni a csörrcsillt!

(a poszt is mingyá elolvasom, mert látom a pozitív fídbekkeket)

digistyl3 2010.07.24. 17:07:09

Mit tettem, mit tetteeeem... I've created a monster :)

CSÖRR-CSI££ 2010.07.24. 17:36:19

@gnme:
"pszt, láttátok amit én?
a 18-as képen, oldalt .. az ott nem a Zodiákus?"

Én jobb oldalt egy fejet látok (félig), a nyaka nem látszik, de lehet, hogy "red" ne(c)ki ott hátul is... (télleg, nem lehet, hogy úgy rémlik, mintha már láttam volna valahol traktort vezetni? :)))

(na, ezután már ha hívnak, se mehetek be a szerk.-be, mert Winkler bemutatja rajtam az anal attackert működés közben) :D

CSÖRR-CSI££ 2010.07.24. 17:40:50

@kikiláltó:
"Nekem rönyóm van, így elég sűrűn rányitnék az Angélára - de legalább meg tudnám magyarázni...:)))"

Nálunk pár napja rámnyitott az egyik kolléganő. Én felordítottam, ő meg vidáman aszonta: "Ne izgulj, semmi olyant nem láttam, amiről ne tudtam volna, hogy mi az!:DDD"

CSÖRR-CSI££ 2010.07.24. 19:06:41

Ja, és a lényeg: Erdélyi Dzsonit jó 5let volt posztírásra kényszeríteni.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.07.24. 23:57:35

@mdavid: Csak annyit mondhatok, én vittem a tankot. A többire magadtól kell rájönnöd!:)))

thebest00 2010.07.25. 13:24:40

Hidjétek el vannak emberkék, akik erdélyiek és napi rendszerességgel olvasnak totalcar-t :P mint példáúl én is.

huniorgti 2010.07.27. 00:45:07

ohohoho sokan vagyunk Erdelyben akik olvassak a Totalcart...mar hosszu evek ota:)
mikor lesz erdelyi totalcar?
süti beállítások módosítása