Bunkóbbak a nők?

  2010. január 27. - dukayroberta Címkék: vélemény

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Bunkóbbak a nők?
2010-01-27 06:51:00

  Csak a tendencia szomorít el. Ha tíz sofőr nem enged át, abból nyolc biztosan nő. Vélemények azonos című

 

angry woman

Csak a tendencia szomorít el. Ha tíz sofőr nem enged át, abból nyolc biztosan nő.

Vélemények azonos című írásunkról.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr241705651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toyotás 2010.01.27. 07:21:43

Igen a nőknek két dolog való a kezükbe a másik a fakanál. Mindenki vezetni akar az itt a baj.

MANO55 2010.01.27. 07:22:17

Férfiként nem ezt tapasztalom

Grg76 2010.01.27. 07:24:57

Egyetértek az irással, persze azért minket férfiakat sem kell félteni. :) De tény, hogy én is és a párom is ugyanezt figyelte meg.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.01.27. 07:27:43

Nekem van egy 30as női ismerősöm, A6-os dízellel megy, akárhányszor megyek vele, mindig csörög a telefonja, vagy smsezik. (utóbbiban már olyan profi, h szinte rá se néz csak pötyögi..)
Mindegy, ő tudja, pedig már évek óta széles a headset-ek választéka...

De a gyalogost mindig átengedi. Igaz, csak ha erre kijelölt helyen óhajt, mert azért ledudált már jó pár bunkót, aki épp nem ott akart átmenni.
Nem kell félteni egész magabiztosan vezet, viszont azért egyszer már egy SX4-et előrébb küldött, azóta még óvatosabb - állítja.

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.01.27. 07:28:12

nem bunkobbak csak kozunk nincs a VEZETESHEZ.

kezelnek egy gepet ( jol vagy rosszul ) tehat vezetnek, de az hogy kozlekedni hogyan kell ( szimbiozisban lenni masokkal ) azt nehezen fogjak fel.

amit irtam az a nok 90%-a igaz es a ferfiak 20%-a.

trixilw 2010.01.27. 07:30:53

A nők nem bunkóbbak, csak nagy részük sajnos nem olyan intelligens mint a poszt írója, hanem úgy gondolja, hogy neki jár az autó, pedig vezetni, azt nem tud.
Nem azért néz meredten előre, mert ő az atyaúristennek képzeli magát, hanem mert fél, retteg, nem tud gyorsan reagálni (lassan sem), nem tudja mi történik körülötte, nem is akarja tudni, legszívesebben becsukná a szemét és úgy menne végig. Na, ezek nem azért nem engednek át, mert bunkók, hanem mert azt sem tudják, hogy te ott vagy.
Aztán valamilyen szerencse folytán lehúznak 10 évet a volán mögött baleset nélkül úgy, hogy nem vették észre, hogy a napi három dudaszó amit kaptak azért volt, mert valaki éppen akkor mentette meg őket a totálkártól, csak annyit vesznek észre, hogy mennyire bunkó itt mindenki.
El tőlük a jogsit. És ilyen van férfiban is. de főleg nőben.

fogash 2010.01.27. 07:31:23

Bocs, hogy egy kicsit direkt vagyok, de ez egy szar cikk... Kit érdekel, hogy a szerző "nem érzi a kocsit", meg bkv-fetisiszta? Ha többet autózna, lenne esélye gyakorlatot szerezni.

A leggázabbak egyébként a cikkben nem említett 45-50 plusszos nők, akik aztán se istent, se embert, ha 1m előnyről van szó. :(

Egy valamit nem értek: az emberek nagy többsége nem tipor, ha egy ajtóhoz együtt ér oda egy másikkal. VElem legalábbbbis ritkán (se) fordul elő, hogy egy ajtónál ne kínáljuk fel mindketten (én + másik fél) az elsőbbséget.
Namost nézd meg ugyanezeket az embereket, ha egy sávelfogyáshoz érnek, vagy ha egyik kiteszi az indexet a sávváltáshoz. Sok istenbarma direkt rámászik az előtte menőre (tekintet persze szigorúan előremeresztve, nehogy szemkontakt legyen!): eszedbe ne jusson elém bepróbálkozni. Ekkora tudatmódosító lenne az automobil? :(

trixilw 2010.01.27. 07:32:25

@visszakettopadlogaz: Mire bepötyögtem az enyémet, te megírtad ugyanazt, érthetőbben és rövidebben :)

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2010.01.27. 07:32:26

A saját tapasztalataim totál egyeznek. Az okot viszont másban látom. A mindennapi életben a nők az udvariasság kedvezményezettei, a kegy gyakorlása a férfiakba jobbára belenevelődik a gyengébbek tiszteletével együtt (a bunkókat nem számítva). Viszont autóba ülve eltűnnek a nemi különbségek, ugyanolyan "erős" lesz a fehérnép, akinek kötelessége lenne odafigyelni a kisebb védelmet élvező, "gyengébb" társaira. De többségében nem teszi, mert nem is gondol erre, a dobozba ülve még mindig magát érzi kedvezményezettnek.
A dühítő az egészben, hogy a biciklisek és gyalogosok védelme, főleg az átkelőknél, nem kegy kérdése kellene, hogy legyen, hanem szigorú szabálynak (mint mondjuk Hollandiában). Azonban én még nem hallottam olyat, hogy bárki autóst megfingattak volna a rendőrök azért, mert nem engedett át valakit a zebrán (hacsak el nem ütötte). Az egész Kresz szigorítás csak porhintés, ha nem tartatja be senki.

MANO55 2010.01.27. 07:32:43

Toyotás, mindenkinek KELL vezetnie.
A nők átlagban jobbak mint a férfiak , észben és vezetésben is. Gyakorlatuk, szintén átlagban kevesebb, mint az átlag férfinak.
A legjobb szakácsok viszont férfiak.

ocsisajt78 2010.01.27. 07:34:03

hmmmz... ez erdekes :)

Amugy en atengedek mindenkit, akit csak tudok! amugy allitolag ferfi vagyok :D

amugy ha nagyon belemegyunk ezekbe az altalanositasba es elfogadjuk az irast, mint igazsagot(meg ha csajszi irta, tehat nem hiszem, hogy elfogult), akkor lehet azert van mert a nok egy picit el vannak "nyomva" es ott probalnak "kompenzalni" ??? hmmmz, fene sem tudja :]

ez a ket dolgos masik fakanalas beszolast, meg el sem olvastam... nalunk a csajok nagyon jol vezetnek! :) anyum mar nem vezet joideje(en viszem mindenhova) de sosem volt ekkszidentje, es minden ferfi megdicserte, hogy milyen jol nyomja (mondjuk varrono, tehat pedalkezeles az van skillbol, noverem detto varrono :D)... hugom total szoke, de plazaban segitett kiallni egy masik csajnak mert meghuzta parkolasnal a sajatjat :) teszem hozza, ha megtudta volna, hogy huginak meg nincs is jogsija... :DDD

ennyi :P

Rocko- 2010.01.27. 07:35:29

hmm, egyre több csaj ír TC-re. ez így pozitív, tetszik.

a publikációban szereplő sztereotipiára nem tudok mit mondani, nem szoktam se figyelni se kategórizálni hogy ki és milyen autóban ül. ha hülye akkor az nőként a Yarisban is hülye lesz úgy mint a férfi az Opelben.
hülye, hülye egyre megy.

fegyorgy (törölt) 2010.01.27. 07:36:20

IGEN, IGEN, IGEN! Én viszont pontosan ezt tapasztalom férfiként, csak nem a zebrán, hanem általában úgy a közlekedésben. Muszáj általánosítanom, ezért azt mondom, hogy kétféle nővezetőt ismerek. Az egyik ugye az, akiről már messziről kiszúrjuk, hogy nő vezet. Bizonytalanul, a forgalom ritmusától eltérően mozog, úgy megy keresztül rajtad, hogy észre sem vett, mert a kormányba kapaszkodás közben nem volt ideje másfelé nénzni, mint mereven előre egy 5 fokos szűk tartományban.
A másik, amelyik tud vezetni. Gyorsan megy, ügyes, de pofátlanabb is, mint a férfiak nagy többsége és soha, de soha nem fog beengedni sehová. Mondjuk ebből van kevesebb.
Szerintem nagy átlagban nem vezetnek jól a csajok. Rémálom az a délelőtt, amikor kirajzanak millomos anyukák és feleségek a budai oldalon a SUV-okban és a kis színes bizbaszokban.

froton 2010.01.27. 07:39:16

Amúgy az író jól látja a dolgot...Mivel pici gyerekem van akit gyakran tologatok babakocsival, én is ezt tapasztalom. A férfi vezetők közül 10-ből 8 átenged, amint meglátja a babakocsit, a női sofőrök közül kb fordított az arány és ezt feleségem is alátámasztja. De ha autóval közlekedek, akkor is azt tapasztalom, hogy a férfiak közül aki bunkó (pl akkor kezd el sietni, ha meg akarom előzni), az tudatosan csinálja (nehogymá megelőzzön). Nők meg sokszor észre sem veszik, hogy mi zajlik mellettük, csak mennek előre, mint a birka. Ez azért rosszabb, mert kiszámíthatatlanabb. Amelyik nő jól vezet, az viszont nagyon jól vezet. Biciklivel is gyakran közlekedek. Kerékpárutat keresztezve női vezetők szintén nem szoktak elsőbbséget adni, kb 9-1-re nyernek a szabálytalanok. Férfiaknál itt kb 5-5 az arány, jellemzően a kisteherautósok szoktak ráállni a kerékpárútra. Én meg szoktam csapkodni az autót (na nem úgy, hogy behorpadjon, csak hogy vegye észre magát az illető. Reakciók: Nő: észre sem veszi, hogy valami csattant az autója tetején. Férfi: ablak leteker, káromkodás, anyázás és már nem is olyan sietős neki, egyből lenne ideje kiszállni és agyonverni...
Egyszer épp átengedtem egy kerékpárost mert neki volt elsőbbsége. Én balra akartam fordulni, mellettem jobbos sávban jött egy suzuki, annak a macisajt nem számított. Közben a kisöreg átment előttem épp a suzukis nő elé. El is ütötte. Szerencsére nem lett komolyabb baj, éppen csak egy esés, de kiszálltam segíteni az öregnek. Kérdeztem a nőt, hogy akkor ez most mi volt? Válasz hebegés "nem vettem észre". Miért nem? Mert körül sem nézett, hogy jön-e valami, csak ment, mint a birka. A bunkó faxi mögöttem meg egyből ráállt a dudára hogy mé nem megyek má, holott látta mi történt (akkor még nem lehetett tudni, hogy mekkora a baj, csak hogy a nő elnyomta a biciklist), akár személyi sérülés is történhetett volna és segítenie is kellett volna, vagy tanuskodni stb... de csak nyomta a dudát a barma...

fegyorgy (törölt) 2010.01.27. 07:41:06

@trixilw: azért te is jól írtad, valszeg így van. A feleségem most tanult vezetni és sajnos így is vezet. De mit csináljak, szeretem. Közlekedni pedig sajnos muszáj, így nem tehetek mást, mint bízom a többi közlekedőben, hogy figyelnek rá és imádkozom, hogy ne törje rommá egyetlen vagyontárgyunkat. Nem jó ez így, tudom.

éppcsakkérdem 2010.01.27. 07:45:59

Az nem lehet, hogy arányaiban a nők ugyanúgy vezetnek és ugyanúgy bunkók, mint a pasik? Már tessék csak megnézni egy átlagos ordítozós dugót a Hungárián...
éppcsakkérdem

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 07:47:17

Részben egyetértek a cikkíróval.

Amit én megfigyeltem a női sofőrök egy részénél, az a következő:

Annyira leköti őket a vezetés maga, hogy kifelé már nem tudnak figyelni.

De sok olyat is láttam, hogy megy a nő, megy és semmit nem vesz észre. Szólok neki, -zebrán mentél át. -Igen?
-Ez itt egy jobbkezes utca volt.
-Nahát.
vagy
-Állj meg, ide jöttünk! mert menne tovább, fel sem tűnik neki.

Férfiban is van ugyanilyen.

Már ott tartok, hogy rengeteg embert tudnék kirántani a kocsijukból, nőket ugyanúgy, mint férfit.

sargarigo 2010.01.27. 07:48:36

Sajnos ez az igazság,naponta látom a rettegő suzukis anyát akit aztán valóban nem lehet megakadályozni semmiben mert csak előre néz,nem törődik semmivel és megy.Szerintem ugy gondolja ha ő nem lát senkit akkor őt sem láthatják,ergo nem lehet baja.Ezeket már messzire igyekszem elkerüli.Aztán ugye ott van a terepjárós,madam,akinek mindent lehet,és az audis,hondás,kiscsillag,az apuka alámtette tipus,--de melyik is a fék??Borzasztó.
A fajtám sem kutya,a kalapos cammogós suzukis,az anyuka változata,ő sem lát és nem vesz tudomást a mögötte araszoló kocsisorról,ő akkor is 40-el megy a 70-es táblánál.Ez persze nem lett volna baj 30 évvel ezelőtt.

Drcocteau 2010.01.27. 07:49:49

@fegyorgy: Én már nem engedem vezetni az asszonyt, főleg amióta az összes kitartott rib@nc és üzletasszony gigantikus méretű suvokkal közlekedik. Addig nem volt baj, amíg "női" autókkal jártak (smart, yaris), de ez már durva.

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.01.27. 07:52:45

ugyan az mintha mindenkinek muszaj lenne hegedulni es most azokrol kommentelnenk itt akiket nem hallgat senki szivesen....

amerikaban azt mondjak - ha nincs kocsid, nincs labad. --- de gondolom ez igaz a "fejlett" ( vagy annak hitt, de ez most nem ide tartozik ) vilagra.

trixilw 2010.01.27. 07:52:49

@fegyorgy: Majd vigyázunk rá! :) De igazából csak annyit kéne megtanulni, hogy kezdjen el mindenhová figyelni és máris jó a dolog. Semmi extra, csak nézzen néha körbe. Mondjuk folyamatosan :)
Másik amit tapasztaltam, hogy sok nő azért vezet így, mert az elején még nem tudja kezelni a kuplungot, váltót. Sok nőnek kell kb. 5 ezer km amíg megszokja. Erre koncentrál, nem a forgalomra és máris megszokja, hogy fej mereven előre, koncentráció a fordulatszámmérőn. Azt úgy marad.
Lehet elég lenne csak különórákat adni neki, mert az oktatók nem oktatnak, csak nyúlnak :)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.01.27. 07:52:58

@trixilw: @Vitez Belizar: @fegyorgy: @froton:

Na, ez egy jó poszt, a kommentek értelmesek és józan hangúak.

A fentiek kiemelendőek. Nagyon egyetértek.

Azért az is mond valamit, hogy ezt az egészet egy nő teszi szóvá.
Szerintem is az a baj, hogy a nők egyszerűen nem figyelnek. Észre sem vesznek. Engem is ütött el majdnem úgy biciklivel egy nő (én voltam biciklivel), hogy kb 5 cm volt a lökhárítója és a hátsó kerekem között, mert kanyarodott ki, és közben csak az egyik irányba nézett mereven. (Az út amire kikanyarodott kétirányú volt, és volt előtte keresztben egy kerékpárút is.)

És valóban kimaradt az az ötvenes-hatvanas kategória, akit korábban nem engedett vezetni az ura, de most már azért is, demokrácia van, és kuss. Ez a klasszikus görcsösen kormányba kapaszkodós, mereven előredőlve ülős, aki csak előre néz és lát kb. 30 fokos szögben. Szabályokról fogalma sincs, ő csak megy.

goes 2010.01.27. 07:53:10

Nem bunkóbbak a nők, csak bénábbak. Egyszerűen annyira koncentrálnak, hogy csőlátásuk lesz vezetés közben. Nem tudnak ellazulni, csak az utat nézik, a környezetét már nem. Ha gyalogos vagyok, meg sem próbálok nő vezette autó elé lelépni, látom a fején, hogy fel sem fogta, hogy ott vagyok. Féfiak közül a középkorúak (komcsi rendszerben szocializálódott) nem igazán udvariasak.

Manyizga (törölt) 2010.01.27. 07:54:45

Punettiruha?! :) ROFL :)

Egyébként a nők azért nem engednek át, mert az utolsó utáni pillanatig hisznek benne, hogy MÉGSE akarsz átmenni, ezért nem is kell csinálniuk semmit. A pirosra váltó lámpa előtt is csak az utolsó pillanatban vészfékeznek, hátha MÉGIS zöldre vált, mire oda érnek...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.01.27. 07:57:38

@fegyorgy: "Közlekedni pedig sajnos muszáj, így nem tehetek mást, mint bízom a többi közlekedőben, hogy figyelnek rá"

NEM, NEM, NEM!

Közlekedni muszáj, de nem feltétlenül autót vezetve! Az a baj, hogy mindenki így gondolja, ahogy az már fentebb is elhangzott. Semmi önkritikánk nincs. Van, akinek csak pár ezer kilométer kell, de van aki soha nem lesz képes normálisan közlekedni autóval. Ezek miért kaptak jogsit egyáltalán?

Az pedig, hogy bízol a többi közlekedőben, egyrészt kevés (mivel ők is csak ugyanezt teszik :-), szóval játékelméletileg nézve ez édeskevés), másrészt óriási naivitás.

(OFF: A Roberta, aki írta a posztot, az a totalcarospólóreklám bombázó?)

kismajom2 2010.01.27. 07:59:02

fegyorgy, miden szavaddal egyeértek

froton, sajnos az eset amit leírsz, tulságosan is jellemzi a hazai közlekedőket.

Dassler 2010.01.27. 08:01:26

@MANO55: Nem jobbak vagy rosszabbak a nők a férfiaknál, vagy fordítva, csak másképp működnek. Agyban is, ami normális. Vannak dolgok, amikhez természetükből adódóan egy férfi agy megfelelőbb, mint ahogy vannak oylanok is, amihez egy nő zsigerből jobban "ért".
Ami a vezetést illeti, ha a környezetemben körül nézek, sajnos véleményem szerint van némi valóságtartalma a bejegyzésnek. Viszont nemtől függetlenül igen magas a közlekedési bunkók aránya - közlekedési eszköztől szintén függetlenül -, de ehhez az utak túlzsúfoltsága is erősen hozzájárul, ill. az egymás iránti bizalmatlanság (úgyse enged be senki, biztos hogy nem áll meg stb.). Pl.: Nyilván, ha lenne hely elmenni akkor nem mennének bele életveszélyes előzésekbe stb. de ez már ey másik sztori

kismajom2 2010.01.27. 08:02:14

@éppcsakkérdem: nem. vannak a bénák akiket legjobb messze elkerülni és vannak az ügyesek, akik viszont cserébe sokkal aggresszívebbek a férfiaknál

ja, jó a cikk...

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2010.01.27. 08:03:01

Jövök ma be dolgozni, keskeny, kétirányú úton kocsival. Előttem egy Renaul Clio, benne vaskos, bundás hölgyemény, 40-es táblánál hússzal. Az még hagyján, hogy szegény 120L-em alig bírja mínusz tízben az ilyet, ugrál és köpköd, de most nem ez volt a legnagyobb probléma. Észreveszi a barma, hogy már hárman kullogunk mögötte - elég hosszú ez az út, és a szintén munkába jövők lassan feltorlódtak - és felgyorsít, úgy 40-re. E nagy tempóval sikerül lehagynunk egy biciklis komát, majd a Renaultos hölgy az előzés utáni pillanatban indexel jobbra és megáll, hogy felvegye a gyalogos imerősét. A baromnak eszébe sem jut, hogy szivatja a mögöttes forgalmat, a biciklist veszélybe sodorja, ésatöbbi. De én vagyok a hülye, az első pillanatban le kellett volna hagynom, de én előzékeny voltam, és nem akartam, hogy megijedjen a szűk úton, a sötétben. És lelkileg megsérüljön, szegény, ökör.

Lowtyo 2010.01.27. 08:04:01

fogalmam sincs kinek van igaza, de az a vörös dög, 10 pontos.

sargarigo 2010.01.27. 08:04:20

Azért ezt még ide írom aztán megyek,haverom suzukiját hoztam el a fényezőből,mert ne mért rá.Pirosra vált a lámpa,lassítok,megállok,egyszer csak bumm,hátulról,a frissen fényezett gépbe,nézek hátra a tükörbe,és mint a filmeken,a picsa még még fogja a sminkes tükrét,és görbül a szája lefelé.Fel sem fogta igazán,hogy mi történt.
Kénytelen voltam rávarrni a lökös újrafényezését.

misinator 2010.01.27. 08:05:09

Hivatásos gkv.-ként maximálisan elismerem a jól vezető nőket: némelyikük sokkal jobban vezet, mint sok férfi! /S akkor még nem említettem mondjuk Michelle Moutont/.
Ennek ellenére sokáig nem értettem, miért szúrom ki már messziről tízből nyolc-kilencszer a GIZIKET /ezt a párom is tanúsítja/.
Mert nem veszik fel a forgalom ritmusát s nem is érdekli őket a BÁRMILYEN módon közlekedő környezetük!
A KONKRÉT felismerést a fodrászomnál tette: Összevesztünk(!!!) azon, hogy minek nézné rendszeresen a tükröket menet közben, amikor előre megy!?
Próbáltam neki mondani, hogy helyezkedés, harmonikus beilleszkedés,időben felkészülés a sávváltásra, előregondolkodás, meg buszvezetésnél ugye... stb., stb. Válasz: Minek??? Figyeljenek mögötte levők!
NEM TUDTAM MEGGYŐZNI!:-(((

Hát ezért lehet "ezeket" kiszúrni.

efroland 2010.01.27. 08:05:11

Nem érdekel, hogy hogyan vezetnek a csajok, az én csajom jól vezet, bár ha belegondolok, a munkája se valami csajos. Smasszer a lelkem...
Nade, jó a vörös a Logitech Momóval!!!

esef 2010.01.27. 08:05:19

Nálam a női sofőrök nagy többsége a kalapos skodásokkal van egy szinten. Az igazán jó női vezető meg ritka mint a fehér holló. (pl. Jutta Kleinschmidt, Michéle Mouton, ott kezdődik...)

Stock 2010.01.27. 08:05:34

alapvetően kétféle női sofőr van:
a béna, akinek köze nincs a jármű kezeléséhez...
és a versenyző tipus, aki nyomja eszetlenül, mindenhova elsőnek akar odaérni, presztizs veszteség, ha nem ő sorol be elsőként, nem fordul ki eléd..

a második csoport jellemzően sokkal ügyesebb, mint az első, de nincs tisztában azzal, hogy mit csinál, ha baj van nem tudja lereagálni, nem gondolkozik előre.. és általában rettentően sok balesetet okoz!!

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2010.01.27. 08:08:09

"érdekes, engem még sosem próbáltak meg elütni a zebrán. illetve párszor megpróbálták budapesten (vagy bukarestben?), valami kelet-európai sárfészekben" tony stark, alias vasember.

van valami egyébként a zebra határozott megközelítésében, nekem eddig bejött. a női vezetőkről nem kívánok nyilatkozni, a kedvesem szerencsénkre (srácaim, autó + én) nem hajlandó a volán mögé ülni. a mérleg: sok-sok gyorshajtási csekk (egyre kevesebb) és biztonságos haladás.

Ciri 2010.01.27. 08:09:38

Ki a az pina (bocsánat hölgy) talpig vörösben.

Aranyos. (így is lehet mondani)

wattafilling 2010.01.27. 08:11:56

Azt hiszem, sok nő feltétlen szükségét érzi, hogy folyton azt bizonyítsa, a vezetés neki ugyanolyan jól megy, mint a férfiaknak. Épp ezek azok, akik pont olyan bunkók, mint a szintén folyamatosan bizonyítani akaró, kemény manuszok.
És vannak nők, akik egyszerűen csak vezetnek. Persze köztük is vannak szép számmal, akiknek nem nagyon megy a dolog, de ismerek sok férfit is, akitől simán elvenném a jogosítványt.

Parajpuding 2010.01.27. 08:11:59

Tisztázzuk: a nők sokkal kevésbé bunkóbb vezetők, mint a férfiak. Ne tessék összekeverni a bunkóságot azzal, ami nem az. Az egyik oka a jelenségnek főként a nők alkalmatlansága a vezetésre (nevezhetjük ostobáknak hozzá őket), ugyanis legtöbbjük képtelen az autó orra előtti 1-2 méteres körzeten túlra is figyelni, illetve gyakorlatilag a helyzetfelismerésük nulla. A vezetés nekik kifejezetten megerőltető szellemi munka.
Amelyiknek netán mégis tud vezetni valamicskét, az meg úgy van vele, hogy ne ők udvariaskodjanak, hanem velük legyen mindenki az (mint normál esetben pl. egy étteremben) vele. Nos én szinte soha nem engedek el női vezetőt. Miután mindig az egyenjogúságért vernyákolnak, én itt következetesen lehetőséget adok annak tapasztalására:)

pet77 2010.01.27. 08:12:03

szerintem nem direkt csinálják, csak egyszerűen annyira koncentrálnak a vezetésre,az utra,hogy észre sem vesznek semmit maguk körül.
...csak mennek előre...
Ez nem kritika,egyszerüen ez van.

gygaabor 2010.01.27. 08:13:00

Én nem általánosítanék. Nő és férfi is egyaránt van azok között akik szarnak a másikra a közlekedésben... Úgy általában olyan a közlekedési morál itthon, amilyen a sima közmorál. Mindenki magával törődik, siet, lökdös, furakodik, pofátlankodik. Így szocializálódtunk, különösen a rendszerváltás után, hiszen azóta csak így lehet előrébbjutni. A szerényebbek pedig ácsoroghatnak a zebránál...

Az lenne jó, ha nem engednének vezetni minden kretént, ha kooly elvárást állítanának a jogosítványt szerzők elé ha már egyszer autózni akarnak.

Azt mondjuk osztom, hogy a nők valóban ezerszer szarabbul vezetnek, mellette viszont pofájuk az van a volán mögött...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 08:13:28

Szerintem ez a dolog, amiről az írás szól szorosan összefügg azzal, hogy ha egy nőnek bármilyen kis hatalmat adsz a kezébe, azonnal visszaél vele, és csak a saját boldogulására kezdi használni.

dirige 2010.01.27. 08:14:10

A női bunkók és a férfi bunkók között az a különbség, hogy a férfi bunkó nem az átlag, hanem attól kicsit lejjebb van. A női bunkó az átlag, a tömeg, a többség.

ValleyFloydRoad 2010.01.27. 08:14:15

Semmi újat nem fogok mondani, mert szinte mindenki ugyanazt írta. Szerintem sem bunkóbbak, egyszerűen örülnek annak, hogy gurul az autó és ha muszáj, akkor meg tud vele állni, ha meg el kell indulni, akkor el tud indulni. Persze zebránál nem muszáj, hanem meg kell állni, ha van gyalogos, aki lelépne rá. Én autóból tapasztalok hasonlót. Reggel munkába menet a Víg utcából mennék balra a Bérkocsisra, ahol jobbról jönnek az autók. Ha nagy a forgalom, akkor udvariasan úgy megyünk, hogy valaki beenged maga elé, különben a Vígből sosem jutnál ki.Egyszer csak rádöbbentem, hogy aki kienged, az mind férfi, nő talán egy volt a 3 év alatt. Ezt a feleségem is meg tudja erősíteni.Vajon miért nem jut eszébe egy nőnek sem, hogy beengedjen? A nejem mondta, hogy a legtöbb nő szerinte csak saját magára koncentrál, de magára a közlekedés menetére már nem sajnos. De tényleg ezt írtátok le igazából mindannyian.

karlmann 2010.01.27. 08:15:28

A szerző van a képen? Jó lehet a Tc szerkesztőségben dolgozni. Mindazonáltal annyiban módosítanék a dolgon, hogy alapvetően háromféle női vezető van. Szerintem. Az első a félős, ő az aki a mélygarázsba sem megy le, mert fél, hogy nem tud elindulni az emelkedőn, amikor kijön. A húgom pont ilyen ez kb 60%. A második olyan, mint a cigány lova, nem vak csak vakmerő. Keményebb, mint a Rambo III és olyan magabiztos, hogy az már ijesztő. Sajnos ilyen a feleségem ez további 30%. A harmadik kategória az aki tényleg nagyon jól vezet, sokkal jobban mint a férfiak 80%-a. Az egyik haverom felesége ilyen, ők a fennmaradó 10%.

misi107 2010.01.27. 08:17:18

Froton!Teljesen egyetértek Veled.Apaként engem is ért az a szerencse,hogy babakocsival járom-illetve jártam-a várost (kéz a kézben zebra szélén is ugyanez a helyzet).A nők akkor se engednek át zebrán,ha a két-három poronty bent figyel a hátsó ülésen a q7-ben vagy Galaxy-ban.Gyalog járom a várost és csak úgy figyelem-szakmai ártalom-hogy ki mit csinál vezetés közben.A telefonáló,gyalogost leszaró autósok nagy része nő.Körforgalom?Megoldhatatlan talány...Egyenrangú kereszteződés?Ó jaj,melyik kezemben is van a telefon? Az,hogy az óvodák,iskolák előtt milyen dugót képesek csinálni,mert pár métert kell(ene) gyalogolni?Mert azt már neeem...De azért az ügyvédek és orvosok se maradnak el mögöttük...

loláb 2010.01.27. 08:19:27

Biztos, hogy a cikkiró hölgy többi nővel szembeni kisebbségi komplexusából eredő általános frusztráció egy autós újságba való?

bankár 2010.01.27. 08:21:05

A nők nagyon megszokták, hogy udvariasságból mindig nekik van "elsőbbségük", de azzal sajnos nem foglalkoznak, hogy a közúti közlekedés nem udvariassági alapon működik; talán pont emiatt vagyunk engedékenyebbek mi férfiak, mert nekünk már természetes, hogy előre engedünk mindenkit ajtónál, busznál, zebránál... A 30-as nőkre annyit, hogy - főleg ha nagyon kinyílt a csipája - talán ők azok, akik teljesen biztosak abban, hogy mindenhol elsőbbségük és igazuk van. Saját tapasztalatból tudom, hogy én sokkal engedékenyebb vagyok gyalogostársaimmal, mint barátnőm, talán azért mert férfi vagyok, talán azért mert tudom, hogy 16mázsa az üt. Mindenesetre örülök, hogy nem férfinak kellett ilyen cikket írnia...

esef 2010.01.27. 08:22:20

@MANO55:
"A nők átlagban jobbak mint a férfiak , észben és vezetésben is." => ekkorát már rég nevettem utoljára... Kérdés, hogy mi számít bele az átlagba? Síugrás, tetőfedés, villanyszerelés ugye nem?

Gomulka Béla 2010.01.27. 08:23:44

A no" társadalom-beli elnyomatása tu"kro"zo"dik az udvariatlanságban. Nem lehet szabad az a nép, amelyik más népeket tart rabságban, ugyebár. Ugyanezen az alapon amíg a no" egy pelcsa, amíg a prostitúció legális, amíg mindent pucér némberekkel reklámoznak, addig a no" el is hiszi hogy úgy kell viselkednia, ahogy a társadalom elvárja. Ugyanezen az alapon, a biciklist fo"ldho"z csapkodó nehézsúlyú apuka is azért bunkó, mert amíg a no"k pelcsák, a férfiak farokok, és úgy is kell viselkedni nekik. Ezt várja to"lu"k a Dolgozó Nép.
Akit, ezúttal is, u"dvo"zlo"k.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 08:25:16

@bankár: A legdurvább az, amikor egy ilyen 30-as nő lezúzza a kocsid. Ráadásul ha egy kicsit kétes is a helyzet, az életben nem fogja megérteni, hogy mondjuk jobbkezes utcánál miért kell elengedni a jobbról jövő autót, amikor nincs is tábla...
És persze mindig van egy kigyúrt kan ismerős, akit gyorsan oda lehet hívni, hogy segítsen szegény bajbajutotton...

Érdekes 2010.01.27. 08:25:20

@Ciri: hát ez a vörös elég GAGYI..., a kis sötétbarna luvnya kvval telóval szemcsibe, az a jó whehehe.

Nah komolyra fordítva a szót, valahol már láttam szuzukit megemlítve, nem is magyarhon lenne, ha még egy köze sincs cikknél is felböffen valamelyik komplexusos makinak.SZóval, ez csak úgy mint sok más, márkától független (gyk).Amit én tapasztalok gyalogosként az tökéletesen egyezik a cikkel, 10ből 9nő nem enged át a zebrán, kanyarodásnál olyan, hogy elsőbbség nem létezik nekik, egyszóval jó nagy parasztok tényleg, a kis megbuggyant 20 évestől az 50évesig.Volán mögött pedig, amit említettek is a kommentelők ugyanazt tapasztalom, hogy absolute nem tudják a forgalom ritmusát felvenni, sávváltásokat nem látják át, nem figyelnek hátra stbstb.Ezek alól kivételek a friss kis picsák, akik már érettségi környékén megkapták az autót és sokat gurigáznak a szoliba, vagy barátnőkkel soPPingólni és kölönböző ultra hasznos tevékenyégekre.EZ a fajta felveszi már nagyjából a ritmust, de a tükröt még mindig nem használja 100%ban, de klasszisokkal jobb mint a többi tipus fajtársaiból (forgalomban is, meg parkolásnál is). pafff

Wesszájd Gábor 2010.01.27. 08:25:57

@bankár: Nekem is ez a legszimpatikusabb: nő ír a női sofőrökről! Korrekt cikk, örülök, hogy az író be merte vállalni.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 08:28:23

@Gomulka Béla:
-A prostitúció legális, de a prostituáltak többsége ÖNKÉNT csinálja... Férfi prostira is volna igény, de abból valamiért nincs annyi...
-Mindent pucér nőkkel reklámoznak, a nők számára is. Egy modell számára a karrier és elismertség csúcsa, ha a fél világ az ő mellét bámulja, a férfiaknál ez általában valamilyen tudományos vagy sportbeli teljesítmény szokott lenni...

Stock 2010.01.27. 08:28:46

@MANO55: egyszer nagyon komolyan elgondolkoztam, hogy miben jobbak a nők, mint a férfiak (már csak azért, hogyha egy vita során összekerülök egy sovinisztával, vagy feministával, akkor tudjak mit mondani, legyen álláspontom)..
lényeg a lényeg, hogy arra jutottam, hogy amiben a nők egyértelműen jobbak:
-kitartás
-alkalmazkodás
-tanulás

ezen kívül nem jutott eszembe más, mert amihez ügyesség, kreativitás, problémamegoldás kell, ott a férfiak viszik a prímet..

Érdekes 2010.01.27. 08:28:55

@loláb: Kicsit fogalmazd át, főleg, h elég sok férfitárs ért vele egyet.Az általad lelkisérültnek beállított hölgy pedig, egy normális reálisan gondolkodó személy.Ismerettség nélkül minek fikázni?Csak hülyét csinálsz magadból.

MaCS_70 2010.01.27. 08:31:39

Halihó!

Úgy tíz éve történt. Egy perben az egyértelműen vétlen balesetet szenvedőt képviseltem, amikor a bírónő a fejemhez vágta, hogy nem lett volna semmi baj, ha az ügyfelem kellően előzékeny a „hölggyel”, aki a balesetet okozta, majd tartott egy kiselőadást arról, hogy a nőket hogyan elnyomják az udvariatlan férfivezetők. Erre bepöccentem, és a következő majd’ három hónapban statisztikát vezettem — striguláztam, hogy
- kik engednek el, azaz mondanak le az elsőbbségükről;
- kik köszönik meg, ha én engedem el őket;

A végeredményen, ami több száz esetből állt össze, magam is meglepődtem:
- elengedtem 115 férfit, ebből 104 meg is köszönte (90%);
- elengedtem 72 nőt, ebből csak 11 köszönte meg (16%)

- engem férfi 65 alkalommal engedett el,
- nő viszont csak 7-szer

A dolog háttere egyébként elég érdekes. A nők bizonyítottan sokkal jobbak abban, ha egyszerre többfelé kell figyelni, a vezetés ugyanakkor sokkal komolyabb stresszt okoz nekik, mint a férfiaknak. Ennek az lehet a hátterében, hogy eleve két, nekik nem túlságosan jól fekvő dologra kell folyamatosan és felelősséggel odafigyelniük: a tájékozódásra és az autó mechanikai kezelésére. A „nem megy ez nekem, de leszarom, vigyázzanak rám a többiek” hozzáállást viszont nem igazán értem (a józan eszemmel legalábbis nem, persze nyilvánvaló, hogy miről van szó), ellenben életem egy jelentős szakaszát színesítette.

Üdv: MaCS

mtk001 2010.01.27. 08:32:33

Végre egy reális cikk a női autóvezetőkről.

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2010.01.27. 08:33:54

Dehogy bunkók! Egyszerűen nem látnak. Akkor sem ha éppen rád néznek, fogalmuk sincs mit akarsz. A kormány és a pedálok full belepik őket, többre nincs kapacitásuk.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 08:34:03

@MaCS_70: Ez a duma, hogy a Nők sokkal jobbak abban, hogy egyszerre több felé tudnak figyelni csak önnön magyarázatuk a szétszórtságukra.

MaCS_70 2010.01.27. 08:34:20

Ja, egyébként mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe az "Agyszex" című könyvet. A nők és férfiak közti gondolkodás- és világlátásbeli különbségekről és azok hátteréről szól tudományos alapon de nagyon szórakoztatóan.

Üdv: MaCS

Carfan2 2010.01.27. 08:35:08

Gratulálok a TC "magas" színvonalához méltó cikk. Ki kíváncsi erre az irigykedős siránkozásra?

"A huszonéves általában telefonál, vagy nagyon koncentrál az útra, látszik, hogy egy órát sem dolgozott a kocsiért, csak megkapta."
Hogy függ össze a vezetni tudás és az, hogy kapta a kocsit??? Sz@r dolog az irigység...
Egyébként az alapkérdésre a válasz egyszerűen az, hogy azért "bunkóbbak" a nők, mert sajnos nagy részük annyira bizonytalanul kezeli az autót, hogy szinte minden figyelmét a vezetés köti le és a forgalomra sokkal kevesebbet tudnak figyelni. A gyalogosokra meg pláne.

MaCS_70 2010.01.27. 08:36:21

@newtehen:

Halihó!

Nem, a nők jobb képessége a többfelé figyelésre (nyilván nem személyre lebontva) tudományos tény. Sokat olvastam róla és tanultam is.

Üdv: MaCS

csorsza 2010.01.27. 08:37:27

Nagyon korrekt és bátos írás.
Szerintem egyébként nem bunkóságból nem enged át, legalábbis többségük. Egyszerűen rém bizonytalanok, nem tudnak több dologra figyelni vezetés közben, félnek minden szituációtól, ami őket kicsit is eltérítené a megszokott egyenestől.
Ezért mennek az M7-en a középső sávban, ezért nem néznek rád, ha be akarnál sorolni eléjük, csak kapaszkodnak két kézzel a kormányba, és néznek előre.
Egyfajta kisebbrendűségi komplexus ez a nőknél, kicsit sajnálom is őket érte.
Leszámítva a telcsizgető szőkepicsa vezetőket, meg az igazán jó női sofőröket :)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 08:38:12

@MaCS_70: Szerintem meg kimerül abban, hogy tudnak csámcsogás közben szipogni...

MaCS_70 2010.01.27. 08:39:06

@Carfan2:

Halihó!

Szerintem bizony van összefüggés. Ha valaki csak megkap valamit, sokkal kevésbé becsüli meg, nem is fog annyi energiát fektetni a megismerésébe, helyes kezelésére, mintha megküzdött volna érte.

Üdv: MaCS

zol! (törölt) 2010.01.27. 08:39:14

Láttatok már nőt parkolni? Nnnna...

Érdekes 2010.01.27. 08:39:44

@Carfan2: :D :D :D Általában a legutolsó proli kocsmában a szellemi mélyrepülők körében jön elő ez az irinykedés duma :D gratula :D A tc színvonala ok, a tiéd annál inkább nem.. :)

Macs: komoly a statisztikád! :)

pkrt 2010.01.27. 08:40:26

Egész jó hozzászólásokat lehet itt olvasni. Igen valami nem stimmel a nők vezetési stílusával. Legalábbis a legtöbbével. Tisztelet a kivételnek.
Én csak a saját környezetemet tudom lemérni. Édesanyám a tipikus 50+ aki ráhajolva a kormányra vezet és menet közben telefonál. Hiába mondom neki, hogy álljon félre inkább mert gond lesz.
Édesapám autóit kétszer törték össze. Mindkétszer nő. Az egyik egy teljesen üres parkolóban tíz métert tolatott hátra mert állt előtte egy autó és tíz méter tolatás után beledurrant édesapámba. Aztán még nekiállt cirkuszolni.
Én már elfogadom az emancipált nőket. Elfogadom, hogy a négysávos úton két sáv kell egy kanyar bevételéhez. De amikor elfogy a külső sáv útépítés miatt és se jobbra se balra se visszapillantóba nem nézve bejön a belső sávba ahol mellette megyek...

gnme 2010.01.27. 08:41:04

Keresztbekasul az országot egy héten háromszor átjárva csak amit én látok:

- relatív és abszolút közlekedséi helyzetfelismerési hibák

- bizonytalakodás, döntésképtelenség, másoktól várva a megoldást

- relatív és abszolút rutintalanság, veszélyhelyzetek előidézése

- rossz sebesség megválasztás, forgalomfeltartás, veszélyhelyzet előidézés ebből kifolyólag

enjoy

Dassler 2010.01.27. 08:41:17

@Carfan2: direktben tényleg inkább irigységnek hangzik, de sajnos ez a tény (kapja az autót) Mo-on sokszor összefügg a felelőség teljes hiányával, mert mindig más oldja meg helyettük a felmerülő problémákat és minden csak úgy jön magától. Összetöröm...majd apám/pasim elintézi...itt ugyan hölgy vezetőkről volt szó, de ez a hozzáállás ugyanúgy igaz a surmó aszfalthuszár hülyegyerekekre, akiknek 17 évesen 200+ lovas autót tolnak a fenekük alá emgfelelő nevelés hiányában. Sajnos.

Stock 2010.01.27. 08:42:32

@MaCS_70: Newtehennek adnék igazat!
ez csak egy női önigazolás a szétszórtságra..

Agent Cooper 2010.01.27. 08:43:20

1. Azzal a meglátással egyetértek, hogy a nők defenzívebben vezetnek. A miért sajnos nem derül ki.

2. A kategorizálások önkényesek. Sima egyszerű sztereotípiák, színesebben megírva.

3. Az eredmény egy autózzblog szintű sárdobálás lett.

4. Tudom, de sajnálom, hogy ez növeli az olvasottsági statisztikákat.

redriot77 2010.01.27. 08:43:24

@csorsza: ott a pont. Nem azt gondolja hogy "gyökér gyalogos, hahaha, úgysem engedlek át!", hanem inkább "átengedjem? Megálljak? Továbbmenjek? Lassítsak?" és hopp már nem is aktuális a téma. :)

"A huszonéves általában telefonál, vagy nagyon koncentrál az útra, látszik, hogy egy órát sem dolgozott a kocsiért, csak megkapta."

Ebből nekem az jön le, hogy az író nagyon örülne, ha apu hozzávágna mondjuk egy édes kis új Fiestát, csak úgy. Persze komolynős lakkfeketét, ne valami hülyepicsás pirosat vagy bordót.

nosferatu 2010.01.27. 08:44:17

Én azt a tipust utálom aki a saját járműve irányításán kívül képtelen másra is oda figyelni(pl. a forgalom többi résztvevőjére).lehet ,hogy ebből tényleg több a nő.szimpla parasztból is sok van...

2010.01.27. 08:44:38

Na ez az a poszt, amihez mindenki hozzá fog szólni...én se bírom ki.

Teljesen igaza van a cikk írójának és annak külön örülök, hogy nő követte el. Imádom a nőket, félreértés ne essék, még türelmes is vagyok velük, ha látom, hogy csak bénáznak (zavarban vannak, idegesek, mert zavarban vannak...). Egyszer egy öreg Varjúban akadt el előttem egy nő. Kicsi emelkedő, szűk utca. 17-szer fulladt le...nem anyáztam, kiszálltam, odamentem, beültem a Varjúba, arrébb álltam és már mentünk is tova.

De az agresszív picsákkal nem kecmecelek, ha valaki nem kooperatív, azt nem szeressem. Kedvencem a műkörmös, SUV-os cicababa típus... :) Csak el tőlük minél messzebb... :)
Ha pedig megállnak ott, ahol nem kéne, kibaszarintva az elakadásjelzőt ugye, most szólok, hogy igen, ÉN karcoltam végig a kocsit a kulcsommal...
ja, és tény, hogy sokkal kevesebb nő enged ki/be a forgalomba, mint pasi. Evvan.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.01.27. 08:45:52

Szvsz máshogy szar a női és máshogy a ffi közlekedési kultúra. Ahogyan a vezetési képességek is máshogy rosszak, ill. jók a két nem esetében.

Szvsz - és ez csak látszólag ellentmondás - a nők alapvetően sokkal kevésbé kockázatvállalók, mint a férfiak. Viszont a teremtés koronája inkább képes egy dologra összpontosítani, mint oldalbordája, aki a párhuzamos ügykezelésben jó. A tájékozódás, térbeli koordináció is inkább ffi.erény. A nő viszont alaphelyzetben empatikusabb, érdekes, hogy a közlekedésben ez valóban ellentétesen kezd alakulni.

Mert annyi okvetlenül igaz, hogy türelmetlenebbnek, ingerlékenyebbnek látszanak a nők, legalábbis a butapesti forgalomban.

Talán úgy lehet ez, hogy a nők közül többnek probléma a városi forgalom, és ez kívülről gyakran az előzékenység, a türelem hiányának látszik. Pedig szvsz egyszerűen a túl sok input és a túl sok feladat görcsöltet, elbizonytalanít, ebből egyrészt több feszkó lesz, másrészt mivel az ilyen vezető majd' minden forgalmi helyzetben frusztrálódik, így tulajdonképpen problémáról problémára küzdi végig magát egy akár pár saroknyi úton, egyre türelmetlenebb is lesz, vagyis mindenen mielőbb túl akar lenni, ergo ahol nem követelik kőkeményen a gyalogoselsőbbséget, ott törtet előre. Viszont autókkal szemben sokkal félénkebb, legfeljebb anyázni kezd, de beenged. Ilyen velem is fordult elő bőven, sűrű forgalomban, tök átlagos sávváltásra dudát, fénykürtöt, ökölrázást, kaptam. 40-50-es nőktől. Nyilván sok megpróbáltatáson voltak már túl aznap az autójukban. Csak sajnos a nagyvárosi forgalomban a jó átlagos képességű vezetőkre méreteződnek a követési-, meg oldaltávolságok, meg minden egyebek, nem szegénykéimre.

Carfan2 2010.01.27. 08:46:38

Lehet az én ismerősi körömben van a hiba, de én inkább azt tapasztalom, hogy ha valaki szülőktől kap autót megbecsüli, mert tudja mennyit dolgoztak érte, a hülyegyerek aki 10 év hitelre veszi meg a gépet pedig üti vágja.
Szerintem butaság általánosítani, akinek megvan a kellő intelligenciája az vigyáz az autójára, akinek nincs az nem. Teljesen független attól, hogy mi van a forgalmiba írva...

gnme 2010.01.27. 08:47:35

@Agent Cooper: naa csak kibújt a szög a zsákból.

:)

Legalább a bort szereted? :) (költői)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 08:48:21

@Dr. Zerge: "A nő viszont alaphelyzetben empatikusabb"
Volt Neked női főnököd? Vagy jártál már mondjuk az apehnál, önkormányzatnál, tb-nél, okmányirodában, ahol csupa magát nagyon fontosnak és nélkülözhetetlennek érző női ügyintéző van? :-P

Dassler 2010.01.27. 08:49:52

@Carfan2: nyilván van pozitív példa is, szerencsére akkor a te ismerősi körödben helyén van az emberek értékítélete. Nekem vegyesek a tapasztalataim ez ügyben.

panka 2010.01.27. 08:51:41

És van még egy másik kategória, aki aztán tényleg, soha nem fog átengedni: az anyuka, aki mögött egy-két kisgyerek ül a kocsiban. Akkor sem lép a fékre, ha a zebránál állsz, terhesen, kisgyerekkel a karodon, esőben. Soha. Nem tudom, miért, talán mert hormonálisan ő csak az övéivel van elfoglalva, vagy bármiért, de mindent és mindenki mást magasról leszar.

Dassler 2010.01.27. 08:53:48

@newtehen: az önbecsülés hiánya nemtől független. Egy kis általa hatalomnak hitt erővel rögtön érvényesülni próbál egy iylen ember. Újabban már pozitívan is csalódok az ügyintéző hölgyekben kedvesség tekintetében :-)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 08:54:19

@panka: Az ilyenek általában pajzsként maguk előtt tartva a gyereket loholnak át az életen. "Látjátok? NEKEM GYEREKEM VAN! Ezért legyetek tekintettel RÁM (véletlen sem a gyerekre), és NEKEM JÁR MINDEN!" Az, hogy a másik, akit épp eltapos szintén gyerekekkel rendelkezik, csak épp nem tolja a képedbe a nyomorát nem érdekli.
Nem minden nő ilyen, de aki ilyen, az nagyon ilyen.

gnme 2010.01.27. 08:54:26

...ez a zebránál megállás.

"..elsőbbség akkor van, ha megadják.."

Hát kisgyermekes fiatalok: az ovis gyereket arra kell nevelni, hogy ha megszerzi a jogsit, álljon meg a zebráknál. Meg a szemetet a kukába dobja. Meg köszönjön.

Kábé harminc év múlva meg fog változni a helyzet.

Kicsit Bob · http://anyamnak.blog.hu/ 2010.01.27. 08:55:15

Én is (és a feleségem is [(c) Brian élete]) észrevettük, hogy nők nem engednek besorolni, gyalogosként átmenni, még akkor sem, ha babakocsival vagy, kijönni a parkolóból, stb. Én hülyeségnek tartom, hogy alapvetően bunkóbbak lennének vagy rosszabbul vezetnének a nők. Azt viszont minden tiszteletem ellenére gondolom a tapasztalatok ismeretében, hogy benne lehet a jelenségben az, hogy "én nő vagyok, tessék engem elengedni, ne tessék elém bepofátlankodni, elvárom az engem megillető udvariasságot".

És még ezzel sem lenne baj, mert egészen addig, amíg ez kiszámítható vezetéssel társul, nincs vész. Az ember beletörődik, hogy nő nem engedi besorolni vagy gyalog átmenni a zebrán. Nem kell robbanásig feszülni, ha az ilyenek miatt akár egy egész perccel is tovább tart az utad. (Miközben indulás előtt megiszol mégegy kávét, meghallgatod még a híreket, elmész mégegyszer pisilni, kár úgy tenni, mintha emiatt késnéd le életed találkozóját.)

A baj szerintem ott kezdődik, ha ez az egész bizonytalankodással társul és kiszámíthatatlanná válik, hogy mikor mit fog csinálni. Aki főútvonalon megáll megadni a jobbkezet, az kiszámítható, csak ideges leszel, de nem töröd össze magad, függetlenül attól, hogy sminkel és telefonál -e közben.

A kiszámíthatatlan vezetőktől viszont rettegek.

krampácsoló 2010.01.27. 08:55:33

Maximálisan egyet értek.
Folyamatosan engedem, hogy hülyeségeket egymásra halmozva elém kerüljenek, ennek ellenére semmi köszönöm, vagy elnézést. (Még egy bömös tulaj is nyom egye laza elakadót)
A korosztály jellemzés is ül. A telefonálós kiparkolós a legrosszabb, arra még készülni sem lehet.
Ez így van, tudomásul kell vennünk.
A bunkó feleségem is elvárja másoktól.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 08:56:41

Egyébként megfigyeltem, hogy áruház pénztárnál, postán, stb is gyakrabban tolakodnak előre nők.
Főleg az idősebbek.

Meg sem tudom számolni, hányszor jártam úgy, hogy postán sorbanállva, hogy hopp bepattant elém egy nő vagy mama. Legszívesebben azonnal kib.sztam volna a sorból, de finom vagyok. Szemkontaktuskeresés... hiába. Vállmegtöcögtetés (hátha megfordul és akkor megkérdezhetem).....hiába.

Férfi még nem tolakodott elém.

A másik, amit erről gondolok, az az lehet, hogy a nőket nem szokás bántani. Ezzel sok nő visszaél. Sok nő megtesz olyat, amit pl. én férfiként nem, mert tudnám, hogy kapok érte egy nyaklevest.
Ők ettől nem tartanak és sokkal pofátlanabbak.
Gyalog is.

Carfan2 2010.01.27. 08:57:30

@Dassler: Így van. Van példa erre is arra is. Ezért baromság ilyen szemeteket megjelentetni. De hát egy ilyen színvonaltalan fércmű megírása 15 perc, ráadásul a kedves "újságíró" hölgy kiírhatja magából a frusztrációit. Nyilván egyszerűbb, mint egy TARTALMAS cikket írni. Egy autós portálon szerintem sokkal inkább helye lenne bemutatóknak, teszteknek, autózáshoz kapcsolódó termékek öszzehasonlító tesztjének (akksik, ablaktörlők, fejegységek stb) De hát ugye ahhoz némi munkát is kellene végezni, azt pedig Magyarországon senki sem szeret:D

davez 2010.01.27. 08:59:27

Szia mindenki!

Első kérdésem direktben a poszt írójához szól, csupán informálódás céljából :) Ki is vagy te tulajdonképpen? Amúgy jó látni, hogy alkalomadtán fel-fel tűnik egy új "arc" a TC hasábjain.

Az írással többnyire egyet is értek, és mindenképpen kiegészíteném: NAGYFALU! Vidéki városokban ez nem jellemző szerencsére (legalábbis Ny.Mo irányában). A legviccesebb az egészben, hogy az ilyenek -akik nem engedik át a másikat- vannak a legjobban felháborodva, ha netán őket nem engedi át valaki amikor gyalogosan vannak...

d.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 08:59:59

@Carfan2: Szerintem meg ez a cikk sokkal jobban szól AZ AUTÓZÁSRÓL, mint az, hogy pár túlfizetett nyomoronc milyen roncsra költ megint irgalmatlan összegeket.

Ringlósztár 2010.01.27. 09:00:28

Teljesen igaz a bejegyzés.
Nem egyszer láttam -sokat járok gyalog, de minden nap vezetek is Szegeden-, hogy anyukát gyerekkel a kezében + babakocsit tolva nem engedik át a női sofőrök a zebrán úgy, hogy már megkezdte az átkelést. Egyszer fröcskölt le autóval valaki olyan mértékben, hogy nem tudtam az utamat folytatni a munkhelyemre, hanem haza kellett mennem átöltözni, természetesen nő vezette.
És ezek nem ribancok voltak, akik a seggük kopásáért kapták az autót, hanem középkorú (ránézésre), középvezető családanyák.
Az általam tipizált egyed (van a baráti körömben is ilyen) az úgynevezett wannabi férfi, annyira mutatni akarja, hogy ér annyit és meg tud tenni annyit, mint egy férfi, hogy túlkompenzál. Az általam ismert egyed meg van győződve, hogy jól vezet (3 komoly kocsitörés) és nem engedi a barátomat vezetni. LOL
Amikor társaságban erről beszélek, sokan hitetlenkedve néznek rám, azonban ez a tapasztalatom.

Carfan2 2010.01.27. 09:01:28

@newtehen: Látom az irigykedős résszel sikerült azonosulnod:D

Dassler 2010.01.27. 09:04:47

@Carfan2: Tudhatnád, hogy Mo-on munkából nem lehet megélni, de vannak, akik szeretik a kihívást :-)
Komolyabban: valahol az iylen témáknak is van létjogosultsága, kell róla írni/beszélni, mivel ez is a közlekedés témaköréhez tartozik és egy létező jelenség/sztereotípia (nézőpont kérdése, hogy meyik).
A cikk hangvétele meg ízlések és pofonok. Neked nem szimpi az egész vagy egyes részei, ez is egy vélemény, tiszteletben tartandó, a szerző majd eldönti, hogy hasznosítja-e a kritikákat.

misinator 2010.01.27. 09:05:54

@Csumpi Hálidéj (Mk412): A kórházunk pszihiátere mondta el, hogy miért tolakodnak, mennek át átlósan az úton stb. az idősek:
Mert addig akar odaérni, amíg él.
S ezt komolyan mondta...

vivax 2010.01.27. 09:06:06

Vannak hölgyek, akik bizonytalanságukból, félénségükből fakadóan létrehozhatnak rázósabb szitukat. Nem kellemes jelenség, de mindannyian emberből vagyunk, hibázhatunk néha, van ilyen. Akik számomra igazán bicskanyitogatók azok az agyonemancipált törtető díszpéldányok.
Egyszerűen leszarják, hogy te is ott vagy (gyalogosként, autósként mindegy), kurvára nem érdekli őket, a nyomorod. Neki menni kell, haladni kell, és ez mindennél, mindenkinél fontosabb.
- Nehogymár átengedjem a gyalogost, majd az utánam jövő átengedi. - Majd biztos pont én foglak beengedni. Vannak még itt egy csomóan, ott maradsz.
Ha elsőbbsége van, azt mindenáron érvényesíti. Ha a forgalmi helyzetből adódóan, akadályozni merészelted - megelőz és büntetősatuval torol. Hiába, a női szuperegóval nem lehet kukoricázni.

Itt kell megjegyeznem, hogy mindezek mellett a hölgyek igen nagy része előzékeny és udvarias a közlekedésben, és mindezt rutinos biztonsággal teszi.

peterparker 2010.01.27. 09:07:07

@Csumpi Hálidéj (Mk412):
Pont ezt akartam írni. hogy nem kell autó egy nőnek, hogy pofátlanabb legyen. És olyanokat szólnak be, hogy én szégyellem magam.
Múltkor volt egy kis nézeteltérésem egy mutyukissal, megálltam mellette, ablak le ,hogy most ezt mégis, hogy ? A fickó meg sem szólalt bezzeg mellette az asszonyka a maga 21-22 évévél mint a parádés kocsis. Csak röhögni tudtam.

Más:
A klasszikus motoros balesetek (mész és kihajt eléd te meg nem tudsz megállni) 70-80 %-át nők okozzák. Szerintem.

Mostanában autópályán a nagy többség megy egy normális 125-135-ös tempót. Ha valaki levillog és megy mint az állat az majdnem tuti, hogy nő.

fajturista 2010.01.27. 09:08:00

jó poszt, és az még jobbá teszi, hogy nő írta. Mostanáig azt hittem, hogy valami különös paranoia, esetleg a férfisovinizmus láttatja velem azt, hogy a nők kifejezetten udvariatlanok a volánnál.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 09:09:00

@Carfan2:
Miért érzem azt, hogy te tipikus vásárló vagy, aki csak a bemutatókat, termékismertetőket várja és elmélkedni nem szeret semmin.
Csak úgy filozofálgatni...

Vecellio 2010.01.27. 09:09:07

Megerősítem én is MaCs statisztikáját, hogy a nők a legritkább esetben köszönik meg ha beengeded őket. Sőt, ha a gyalogosokat átengedem (miközben senki más) és történetesen 30-40-es nő, akkor nem hogy int hogy köszi, hanem felhúzott orral, "ez nekem jár, bunkó" képpel megy át előttem. Pedig, vazz, én álltam meg neki.

Az érem másik oldala, hogy a ffi vezetők egy nővel, főleg ha szőke és "nőcis" autója van ritka bunkók tudnak lenni, ezt többször tapasztaltam a barátnőm mellett. Minden OK nélkül dudálnak, "csakazértis" leelőzik. Lehet a kölcsönös ellentét eszkalálódott?

Önjáró Talajgyalu 2010.01.27. 09:09:33

Biztos van pelda az ellenkezojere is, es altalanositani nem kell, de mint jelenseg megallapitasaval, kenytelen vagyok egyeterteni a cikk irojaval.

Magyarorszagon ugye szokas a "savba beengedes" megkoszonese. Akkor is, ha amugy ez szabalytalan, es a KRESZ nem mondja. Szokas. Jo vagy rossz, ez van. 10-bol aki nem koszoni meg, 8 no.

Egyebkent eleg, ha megnezzuk hogy vezet egy atlag no. Kb. fogalma sincs, hogy mi tortenik *AZ AUTOVAL* mikozben o vezet. A csaladom notagjai (imadom oket, de ne vezessenek) rendszeresen 2-esben 60-al mennek vegig a varoson. Hidegen. Jo is az a motornak. Katyukba durr bele... Aztan meg panaszkodik, hogy a szar kocsi megint szervizben van. Egy noismerosom pl. addig jart katyu miatt serult, szalszakadt, "puklis" gumival, amig teljesen szet nem verte a felfuggesztest is... Aztan meg ment a siras, hogy miert hatjegyu a javittatas. A felvak-lampas, varosban felnyomott reflektorral maszkalok kozott is tobb a no, benyomasom szerint... (A ferfiak altalaban kodlampazni szoktak, ha van.)

Szoval amig az autoval valaki, amiben a segge ul ilyen szinten nincs tisztaban, addig hiaba is varjuk, hogy a kozlekedes lenyegevel (ritmus, masok minel kisebb feltartasa, udvariassag, jobbra tarts (B mint BELSO savra szolo jogsi, ugye), savvaltas szabalyai) tisztaban legyenek...

Es a fo problema nem is ez. A legtobb at sem erzi, hogy milyen szarul vezet, es a hiszterikussagig fel van haborodva, ha valaki a legkisebb modon kritizalni meri, vagy egyaltalan a szabalyokat betartva "akadalyozza" ot.

Bélabácsi 2010.01.27. 09:11:09

Egy aspektusa a cikknek nemcsak a nökre, hanem mindenkire igaz: a vezetés közben telefonálás - ha valamitöl, na ettöl idegrohamot tudok kapni, hogyha azért tököl valaki elöttem/mögöttem/akárhol, mert a k...a telefonjával szöszmötöl.

A legtöbb atózó embernek már csilivili bluetooth-os telefonja van, pár ezer forintért már lehet fülest, tizenöt-húsz rugóért meg korrektebb kihangosítót kapni. De a bunkója nem veszi meg, mert vagy még mindig azt hiszi, hogy "menö" egyik kézzel kormányozni, a másikkal telefonálni, vagy mert egy ignoráns paraszt, aki azt hiszi, ö telefonnal a kezében is ugyanolyan jól vezet mint mások, vagy esetleg még jobban is, höhöhö.

Na EZEKET büntetném 80-100 rugóval esetenként. Egy picit biztosan dobna a városi közlekedés sebességén, de a közlekedés-biztonságon mindenképp.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.01.27. 09:12:16

"Nem akarok vezetni, főleg forgalomban, amíg félek, amíg nem vagyok biztos magamban. "

És ezt így most hogy?

Pepepe 2010.01.27. 09:15:13

A férfiak lehetőleg 360°-ban látnak, hallanak, gondolom a millió éves "vadász" életmód miatt.

A nők kb 30°-ban látnak, hallanak, gondolom ennyi volt a barlang nyílásszöge.

Hülye elmélet? :)

Ennek ellenére van szórás bőven, mindkét oldalon, de én is azt tapasztalom, hogy túl sok az olyan esemény, amikor a női vezetők csak azért nem okoznak balesetet, mert a többiek "elkerültetik" velük.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 09:15:18

@Önjáró Talajgyalu:
Szerintem azt se tudják, hol az elakadásjelző kapcsolója, vagy egyáltalán azt, hogy amikor mindkét felé indexel az autó azt elakadásjelzőnek hívják, aminek van egy gombja a műszerfalon valahol.

primatus 2010.01.27. 09:15:26

Nagyrészt igazsága vagyon a cikkírónak. Szerencsére a nejem pl. jól vezet, de valahogy tökölésnek érzi, ha udvarias és defenzív vagyok. Látom, hogy fészkelődik és ideges lesz tőle, én pedig röhögök magamban... :-) Ezt a részét pszichológiailag nem fejtettem még meg.

mimegmás 2010.01.27. 09:16:16

1972.-óta vezetek, balesetmentesen. Ebből 18 éveig kamiont vezettem. Néhány kilométer már bennem van, tehát kezdem megtanulni az autóvezetést. A nők magabiztosságát csak irígyelni tudom. Azt ahogy kikövetelik maguknak az elsőbbséget, mert ők nők, ahogy tolakszanak erőszakosan, mert ez nekik jár. A gyalogátkelőheynél megelőz, nem érdekli, hogy épp gyereket toló kismamát engedek át, közben öklét rázva lemazsoláz. Nekik csak annyit üzennék, az ő anyukájukat is átengedtem magam előtt a zebrán amikor öket tolta a babakocsiban. Lehet, ha akkor nem állok meg, ma egy-egy agresszív vezetővel kevesebb lenne az utakon?

davez 2010.01.27. 09:16:37

@kolbászoszsömle:

de ő legalább beismeri, hogy fél a vezetéstől, és emiatt nem is ül kocsiba..
node az autósok fele ugyanígy fél a vezetéstől, mégis kocsiba ül, emiatt áll a forgalom, nem lehet normálisan haladni, mert 70-es táblánál 40-nel "száguld" és így tovább...

primatus 2010.01.27. 09:17:13

@primatus:

... ja és jók a képek :-))

sargarigo 2010.01.27. 09:17:48

ÁÁÁ,ne bántsuk a cikk íróját,a munkáját végzi,szerintem meg baromi jó lett,felkavarta az állóvizet,a tabut amiről nem mernek beszélni,vagy nem akarnak mert megsértődik a másik nem,és oda a vacsora.
Én is szeretem a nőket,de töketlenek és kész ,ez van tudomásul kell venni,lehetne példálódzni még kilométereket,a tény tény marad,igenis csak magukra figyelnek,és nem csak a volán mögött,otthon is.Van akinek ez bejön,(macsók,lenyalt hajú,kis pöcsök,)nekem nem.
A KRESZ mindenkire vonatkozik!
Meg kéne tanulni az együtt élés szabályait,a hülye bajaimat nem viszem,magammal a forgalomba,és nem ott vetítjük ki agresszíven és önző módon a gondjainkat.

Pepepe 2010.01.27. 09:17:58

Esemény: Egyik kezében youghrt, a másikban a mobil, szájából lóg ki a kanál a yoghurthoz, könyökkel próbál kormányozni. És mindezt forgalomban, haladva!!!

Na ok, hogy papíron több dologra tud koncentrálni, mint a férfiak, de azé' emmá sokk!!!

fpetyov6 2010.01.27. 09:19:28

Nekem az tetszik, hogy az idősebb hölgyek, a kormánytól 10 cm-re ülnek és se kép se hang mered előre és nyomja a gázt. Az hogy jobbkezes utca, észre se veszi, a váltó+kuplung+index dolgokról ne is beszéljünk.

Elég általános, de a jobbra tartást se nagyon ismerik (férfiak nők egyaránt).
Multkor M5 autópálya 2-en vagyunk az úton, a nő folyamatosan a belső sávban, eszébe se jutott a külsőbe visszamenni. Kb 80 km múlva leesett neki (egy kis közreműködéssel). Ja amikor előztem, ős is elkezdte nyomni...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.01.27. 09:20:18

@Bélabácsi: ez valami fetisizmus lehet. Bagózni enni, beszélgetni, gyereket verni szabad vezetés közben, csak pont telefonálni nem...
Az is egy tanulható dolog.

Az autós telefonálások közben nem a háromtest-probléma hatdimenziós hiperderiváltját kell levezetni, és semmi gond.
Automata váltó esetén meg annyira sem.

És utálom a kihangosítót, blútuszfülest.

steven seagull 2010.01.27. 09:21:26

Ha ki, vagy beengedsz egy női vezetőt (arány stimmel, 10/8), hajlamosak úgy érezni hogy nekik ez azért jár, mert nők. Mint az ajtóban az előreengedés. Ugyanebben az arányban nem köszönik meg.
Valamint annyira kikúrt jól vezet a többség, hogy parkolás közben is tud kézből telefonálni..

T-boy (törölt) 2010.01.27. 09:21:30

A KICSI,de drága/márkától függetlenül/
presztízs autóban ülő nők ugyan úgy
közlekednek,mint a NAGY/stb./kocsiban ülők!
Csak többnyire nem kopaszok..
Mivel ők a fontos üzletasszony,és halaszthatatlan sürgős tárgyalásuk van.
Úgy mint:fodrász,kozmetikus,manikűr,pedikűr,
plaza stb.Sajna ez egész napos elfoglaltság!
Maximális tisztelet a kivételnek!!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.01.27. 09:21:33

@davez: nem vezet, mert fél, a bátorságot pedig csak gyakorlással szerezheti meg, amit nem szerez meg mert fél.

Ez körbeér. Bölcsességnek álcázott ostobaság.

Önjáró Talajgyalu 2010.01.27. 09:24:14

@primatus: Hja, teljesen igy van. Az en asszonyom (bar nincs jogsija) is ramszolt regebben neha, hogy "ha beengedsz mindenkit, sose erunk oda". Multkor mar megmondtam, hogy atulhet ha akar, vezethet, de amig a jobb 1-en ul, addig valaszhat hogy igy, vagy BKV-val. Ket nap mosolyszunet volt, de azota kuss van. :)

Az ellenpelda az anyosom egyebkent, aki a jobbegyen teljesen hiszterikus lesz, a varosban 43 is tul gyors neki, az 500 meterre levo biciklisnel is sipakolni kezd, hogy vigyazz biciklis, es 30-al menve is kepes kitamasztani labbal magat, es befesziteni az ulesbe, ha kanyar jon es enyhen fekezek. :) Egyebkent o korrektul vezet, no letere. Nem gyilkolja a kocsit, es altalaban elenged mindenkit. Bar a dinamizmust nem lehet rafogni a stilusara. :)

biker_kolee 2010.01.27. 09:26:19

Majdnem elolvastam az összes kommentet.

Mostanság még egy réteget megfigyeltem a nők között.

Aki nem tudja, hogy felkapcsolta a fényszórót, ráadásul az országútival közlekedik NAPPAL, VÁROSON BELÜL (mert a szembejövőnek ez is zavaró, teljesen mindegy, hogy milyen napszak van), valamint ugyanez a hátsó ködlámpával.

Össze-vissza matatnak elinduláskor, kapcsolgatnak valamit, világít, oszt jól van..

Egyébként maximálisan egyetértek a cikkel, teljesen így van.

Tegnap du. történt vélem, egy sávváltást akartam megejteni, index már kint volt, apró utalással arra, hogy majd oda szeretnék menni, mellettem pedig anyuka a Zafirában, szinte eltörpültem mellette a Poloban, elkezdi eszeveszettül nyomni a dudát, mert megijedt, hogy ráhúzom a kormányt.. Viszont legalább észrevett, pozitív. :)))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 09:26:43

@steven seagull:

Én ezen a saját környezetemben próbálok változtatni.
Ugyebár szórakozóhelyre bemenet nem küldjük magunk elé a nőket. Ott én megyek be előbb. Mostanában egyre több helyet nyilvánítok szórakozóhelynek. Pl. magát az utcát. Tehát bárhonnan kijövet én megyek előre, "bocs, de az utca szórakozóhely és veszélyes" mottóval.

Higgyétek el, működni fog. Pár száz év kitartó nevelés.....

Rák Attantam 2010.01.27. 09:26:48

"Miért gondolják a nők, hogy ha volán mögé ülnek, mindenki kitalálja, mire gondolnak?"

Egyáltalán, miért gondolják ezt MINDIG, volán nélkül is? :D

vendriner aladár 2010.01.27. 09:28:16

Gyalogosan telefonáló női sofőr elé SOHA nem lépek le, többször jártam ugyanis, hogy simán elgázoltak volna, mert egy két dolgot, ne adj isten 3-at (fékezni) nem igazán tud. Telefonáló ember elé, amúgy sem lépek le, de basszus, mi a faxért kell állandóan telefonálni. 10-ből 2 autós tuti, hogy telefonál, 100-ból 5-nek van kihangosítója vagy headsetje.

sargarigo 2010.01.27. 09:30:19

@Rák Attantam: Milyen igaz!!Vérre menő vitákat szokott itthon az asszony produkálni ez ügyben,és kitart mellette,halálosan komolyan,hogy de igen is találd ki bazzmeg ,hogy mire gondolok.Na emiatt már 3 fürdőszoba ajtót törtem össze.

Junk1 2010.01.27. 09:30:36

Vannak női autóvezetők akik soha nem bunkók 2%, de a 98% biztosan az. Sajnos. :-(

Carfan2 2010.01.27. 09:31:25

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Nem vagyok tipikus vásárló, nagyon is szeretem a gondolkodásra ösztönző írásokat, csak az a szomorú tény, hogy számomra ez a "valami" nem az. Nem szórakoztató, nem tartalmaz információkat, nem késztet továbbgondolásra. Akkor pedig mi értelme volt megírni? Számomra olyan szaga van, hogy reggeli értekezleten odaszólt a főszerkesztő, hogy "Hu ma nincs egy értelmes cikkünk címlapra, valami szemetet dobjon már össze valaki 10 perc alatt" És ez a szomorú számomra.

Legslie 2010.01.27. 09:32:01

Ez baromi jó cikk... ez az! Még ilyet! :)

kaskala 2010.01.27. 09:33:06

persze hogy jó cikk,nő írta!!!:)

motoszka 2010.01.27. 09:35:46

A válasz az írásbeli felvetésre azt kell mondjam nem bunkóbbak a női sofőrök, de szerintem többen vannak! Másképpen vezetnek az egyértelmű. Napközben sokszor járok a városban és azt látom a lámpáknál állva, hogy 10 sofőrből általában 7 nő. Azért kiváncsi lennék egy olyan adatra is, hogy ténylegesen férfi vagy női sofőrből van e az utakon több. Mivel így könnyen előfordulhat, hogy több bunkó női sofőrt láthatunk, pedig százalékosan lehet ugyanannyi, mint a férfiaknál.

ladislaus 2010.01.27. 09:38:31

Sajnos szerintem is nagyszamban a nok azok akik nagyon nem tudnak alkalmazkodni a forgalomhoz, es valoban mas a reflexuk, mas az erzekuk a vezeteshez. Ez teny! Sok a hulye suhanc barmo taknyos srac is. Ez is teny.

misko 2010.01.27. 09:38:56

@Pepepe:

Az elmélet jó, de éppen ellenkezően van a dolog: a nők perifériális látása alapból jobb, mert így szemmel tudták tartani a gyereket egyéb elfoglaltságuk mellett. A férfiak viszont jobban tudják felbecsülni a távolságot ami a zsákmány elejtésekor jött jól.
Hogy ez vezetés közben miért nem érvényesül, @MaCS_70 adta meg a választ.

antimason (törölt) 2010.01.27. 09:39:04

És ezt egy nő írta.
Nem semmi.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 09:39:13

@Carfan2:

Ugyan már!

A cikk egy mindenki által tapasztalható és bosszantó dologról szól, amiről "kultúrkörökben", főleg nők jelenlétében nem illik beszélni, vagy balhéval járna. Miközben mint látod, mindenkinek van hasonló tapasztalata.
Erről itt nyugodtan, háborítatlanul lehet beszélgetni, vagy kiírhatja az ember magából a fájdalmát.

Ha valaki nőuralomban él, erre nagyobb szüksége van, mint egy falat kenyérre!

Nézd meg, hány komment van eddig és még nincs anyázás. Bármely más témában legkésőbb a tizedik kommentnél összevesznek az emberek.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2010.01.27. 09:40:48

Még nem olvastam végig a kommenteket, de szerintem a nőknek törvényileg csak automatás kocsit kellene vezetni. A nők akik a kormányba kapaszkodnak sebessôgváltáskor meg fullra a sebességváltót nézik, hogy hova tegyék,és még ez a jobbik eset, mert van aki a pedált keresi. Már csak ez biztonságosabbá tenné a közlekedést. D eugye a nöknek nem kell az automata, mert azt nem lehet megfogni, mint egy pén-iszt. :-)

Cradle 2010.01.27. 09:41:37

A férfiakat a falkaösztön vezérli. Amikor közlekednek, egy nagy egység részének képzelik magukat amiben benne van az is, hogy néha lemondok arról ami nekem jár, azért hogy másnak jó legyen.

A zebrás dolgot nem figyeltem, de úgy általában a nők jobban betartják a kreszt, csak éppen leszarnak közben mindenki mást, elsőbbségről lemondás a tapasztalatom szerint is nagyon ritka.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2010.01.27. 09:42:04

Roberta, ez most hatásos volt, látom rajtad a pozitív változást, de ne állj meg, folytasd a terápiát, hetente legalább egyet próbálj meg hajánál fogva kitépni a volán mögül. Az se baj, ha férfit sikerül.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 09:42:55

@E28 524TD:

Tipikus a videó. Mikor egy nő balesetet okoz, úgy kell rányitni az ajtót, hogy gyere már, szállj már ki és nézd már meg, hogy mit csináltál...
Miközben bőg, vagy elkezdni mesélni, hogy mennyire megijedt...

hmrc 2010.01.27. 09:43:41

Nem tudom a cikk irójának mi fáj jobban, az h biciglivel kell járnia és h 20 évesek kocsiba ülhetnek vagy h neki nincs olyan 30asa aki Q7tel jár. de mind1 is természetesen jelentős részével eggyett értek a cikknak viszont a szándékossággal vitatkoznék mert szerintem a nagyja nem veszi észre mi történik. a másik baj h a nők java része mint utalt is rá a tisztelt iró h alanyi jogon hiszik magukénak az elsöbbséget sajna a KRESZ és Etikett gyakran keveredik Náluk, azért mert az ajtón előre engedem attól még a jobbkezes jobbkezes marad:)
Kisautós vok nem kapok toleraciát egyik nemtől sem max ha a másik is kisautós de akkor is csak férfi társaimtól.

GG81 2010.01.27. 09:46:23

többen és durvábban is megírták... a gépet vezetni, ha tudják is, de közlekedni is kell... de tény, hogy a nők nagyobb százalékban állnak rosszabbult helyt, mint a fériak. ez egy ilyen sport, ennyi.

de a posztoló hölgy tényleg elég lemondó. méghogy nem megy bringával, mert egyszer ledudálták, másszor meg egy önbíráskodó fasz leugatta a járdán... mindkét helyen a szabályos sebességgel vagy akár tolva mehet... nem kell ezért bkv mártírkodni.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.01.27. 09:47:33

Szerintem az emberekkel van baj általában! Az én tapasztalataim alapján a nők is és a férfiak is nagyon nagy (75) %ban leszarják a többi embert közlekedés közben! Persze ez az élet szinte minden területén jelen van de az utakon jobban érzehető mint más területeken!

Ismerek pár nőt akik amikor a munkahelyükön "pozícióba" kerülnek azonnal elkezdenek ártani másoknak, embereket rúgatnak ki vagy üldöznek el... Talán ezen a területen látom egyértelműen veszélyesebbnek a nőket.

Tibike15 2010.01.27. 09:48:02

egyetértek a cikkel, nagyon sok az akaratos női vezető, van férfi is bőven természetesen, de az arányok mások

ebből vannak a balesetek, nem tudom mennyire tipikus, eddig négyszer koccantam, kétszer belémjöttek hátulról, amikor sárga-pirosnál meg merészeltem állni, mindekttő férfi volt

kétszer meg besorolásnál félreértettem a jelzést, azt hittem, ha megáll a kocsi és nagyobb helyet ad, az azért van, hogy beenged, túrót, mindkét esetben nő volt a sofőr és nem tudták megmagyarázni, hogy ha én már beraktam a kocsi orrát, akkor mi a francnak jöttek nekem, miért nem fékeztek inkább. Értem, hogy nekik van elsőbbségük, de az miért jelenti azt, hogy ökör hülye módjára beleszállnak a másik kocsijába. Ráadásul nagyon bénán vezetnek, találd ki, hogy miért hagy nagy helyet, miért van fáziskésés az inddulásában, mert be akar engedni vagy mert béna és neked jön, ha bemész eléjük

misko 2010.01.27. 09:48:18

@Cradle:

Pedig állítólag a nők azok, akik jóval fejlettebbek szociális téren.
Falkában meg különben is harcolni kell a pozícióért.
Csupa ellentmondás...:)

Önjáró Talajgyalu 2010.01.27. 09:49:30

Hja, nok es a vezetes kozbeni (meg ugy altalaban) tajekozodas. A kedvencem. Anyam 50 evesen is kepes eltevedni hazafele menet, ha o vezet... :)

Sztori: anyosommal megyunk multkor, rohadtnagy keresztezodes, aszondja: Menj a SPAR fele. Az merre van? Hat jobbra! Lekanyarodok jobbra. Erre: micsinalsz? Mondtam, hogy a SPAR fele! Kezicsokolom, nekem megis, aki nem ismerem annyira ezt a varost, megis honnet tudjam, hogy hol a SPAR? :) Kiderult egyenesen kellett volna mennem, es mar kb. 1km utan jobbra. :)

De persze akkor onnantol panik, navigation ultra fail error mert nem is tudja hol vagyunk, mert "hat erre sosem szoktam jarni". Amugy 25 eve lakik a kornyeken. :) Mindegy megfordultam es vegul meglett a SPAR. :)

GG81 2010.01.27. 09:50:05

@anyahajókabinajtóhajtogató: lehet, hogy te így látod ezt a 75%-ot, de ne hidd... a férfi autóvezetők többsége igenis defenzív, ami ugye azt jelenti, hogy a körülötte levő autósok fejével is próbál gondolkozni. erre jött az a megállapítás is még, hogy a nők alapnak veszik az elsőbbségüket. persze lehet elvakult férfi és defenzív nő is.
nekem csak a 75%-kal van bajom, szerintem kisebb az arány...

ján kádár 2010.01.27. 09:50:59

Jól van,nem csak én látom ugyan így a volán mögött ülő nőt!
Tudatosan nem írtam vezetőnek, mert többségük, - sok férfival együtt- soha nem fog megtanulni vezetni!
Ez egyfajta birkaság, ami a volán mögött agresszivitással is párosul. Ekkor még nem vettük számba azt a lehetőséget, hogy nem tudja megmondani mit miért csinál, mert nem tanították meg nekik.
Ezért felmerül bennem oktatók felelőssége is, mert mint tudjuk a pénz az nagy úr!

kaskala 2010.01.27. 09:51:18

ja!engem múltkor majdnem megvert egy!
egy főútról lekanyarodtam a suzuki gsxr-1000-emmel,szép lassan,50-el mentem,jobbrahúzódás,index,bekanyarodtam.mögöttem egy fiatal szőke nő audi q7-ben,és olyan türelmetlen volt,hogy hatalmas gázadással,miközben én kanyarodtam,ő is bekanyarodott utánam,de ő a kanyarban meg is alőzött,vagyis csak szeretett volna,mert húztam egy kövér gázt,és elhagytam a visszapillantóban,de a dudaszót még hallottam..

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 09:51:34

Mint 22 éve Budapesten sofőrködő nő, baleset nélkül, hozzászólnék a témához.
Az én tapasztalatom az, hogy semmivel sem kevesebb a béna pasi, mint a béna nő.
Ugyanúgy látok pasikat, akiknek fogalmuk sincs, hogy mi történék mellettük, mögöttük, csak néznek előre, és mennek pl. szorgalmasan a belső sávban, mert 5 km múlva balra fognak kanyarodni.
Udvariasság. Én mindig átengedem a zebránál lévőket, múltkor pl. a gyalogos nem és nem akart átmenni, én neki integettem, ő meg nekem. Jó kis patthelyzet volt!
Ja, és egyébként türelmetlen is vagyok. Utálom a Hungárián 50-60-nal poroszkálókat hétvégeken, mert egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mi a fenének van kint a 70-es tábla...? Nem látni, vak lenni, vagy mi a túró...?
És mennek mind a 3 sávban egymás mellett 50-nel. Na, ilyenkor tudok felrobbanni.
És még valami. A legcifrább sztorim két béna pasival esett meg. Az egyik szembejött velem az egyirányúban, a másik ugyanakkor nem adta meg macisajtnál az elsőbbséget nekem. Ha nem reagálok villámgyorsan, és nem sikerül átcsusszannom a két barom között 2-2 cm-re, miközben a dudát nyomom, gyönyörűen összementünk volna. Én utána leálltam, megállni, hogy a szívverésem lassuljon, ők meg mentek tovább, mintha mi sem történt volna. És még egyszer hangsúlyozom: férfiak voltak!
Tehát kedves férfiak, akik leküldenétek a nőket az utakról! Nagyon sok béna van köztetek is! De még mennyire! Ennyit erről.

Önjáró Talajgyalu 2010.01.27. 09:52:10

@Tibike15: ez nem igaz, hogy neki van elsobbsege, ha te mar beraktad a kocsi orrat. Sot, nekunk kulon azt tanitottak KRESZ-en, hogy a besorolas erdekeben a partnert *ENYHE* fekezesre lehet kenyszeriteni, es az nem szabalytalan. Na kb. ez az a szabaly, amit egy no keptelen ertelmezni, meg kevesbe a gyakorlatba ultetni. Marmint a betolakodas jol megy (kb. satufekezni kell miattuk), de hogy beengedjen? Huuu valami varatlan tortenik, PAFFF. :)

szalai 2010.01.27. 09:52:15

Na már megint egy megosztó téma. Lehet küldeni a kommenteket ezerrel.Szítsuk a feszültséget.

GG81 2010.01.27. 09:53:16

@Önjáró Talajgyalu: nah, igen a tájékozódásbeli és térképolvasási különbségek... a nők forgatják be menetirányba a térképet és úgy tudják merre is a jobbra/balra... és, hogy a piros-kék bódánál kell lefordulni. ;-) egyébként elvesztek. :-DDD

Önjáró Talajgyalu 2010.01.27. 09:55:01

@Önjáró Talajgyalu: Jo, ez altalanosito hozzaszolas volt. Elnezest. Van no, aki tudja ertelmezni. :) Csak nem jellemzo.

Orcinus Orca 2010.01.27. 09:55:02

Több oka is van annak, hogy a nők miért rosszabb vezetők (nem csak a volánnál) mint a férfiak. (Pl. térlátás hiánya, műszaki érzék hiánya, stb.) Hozzátennék még egyet: a tisztelet hiánya. A férfiak más szemmel néznek az autójukra, és azt gondolják, hogy az autóstárs(férfi) is ugyanilyen érzéseket táplál saját autója iránt. Ezért - alapból - tisztelettel bánik a másik autóssal. Nos ezt az ideális világot zavarta meg az, hogy nők is vezet(het)nek. Ugyan nem lehetsz biztos abban, hogy a másik vezető is férfi, de a tiszteletet - magad miatt - megadod. Nos a nők - alapból - mások. Nem érdekli őket az autó, az autózás, a műszaki állapot, stb. Ha hátulról v. oldalról belemennek a másikba, "majd vesz egy újat", vagy a pasim kifizeti - gondolja. Tisztelt azon igen kevés kivételnek, aki nő létére férfiaggyal született. (Nem tehet róla.)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 09:58:11

@kaskala: Igen, lehet csodálkozó arcokat látni egy-egy autós képén, amikor a több tízmillás tuningcsodájukat az ember egy közepes teljesítményű motorral könnyedén maga mögé utasítja.

belagezabela 2010.01.27. 09:58:20

egyébként tényleg bunkóbak.

Pepepe 2010.01.27. 09:59:07

@hmrc: Hali, nem csak azért biciklizhet valaki, mert szegény, így egyáltalán nem biztos, hogy irigy. Nekem volt időszak, hogy egy V8-as és egy V6-os autó mellett a bicót választottam, mert ahhoz volt kedvem. Nem azért, mert szegény vagyok.

A kerékpár teljesen jó eszköz, ott is nagyrészt az embertől függ, hogy "jó" vagy "rossz" közlekedő.

karolyist 2010.01.27. 09:59:07

Ez tényleg így van. Gyalogosként és autósként is azt tapasztalom, hogy a nők, nem túl figyelmesek.

Én azt érzem, hogy autóvezetőként is a nő dominál bennük, tehát egy csávó a zebrán várja meg, míg ő elmegy az autóval, hiszen ő a nő...

sargarigo 2010.01.27. 09:59:15

@Pettyes Szfinx: Na,végre egy jól vezető nő,sajnos te vagy példányod szinte utolsó kihaló félben lévő egyede,ha kérhetném fáradj be az első tudományos intézménybe klónozás végrehajtása végett,ezáltal nagyon sok az utakon közlekedő ember életét megmentenéd.:-)))
Nem kell komolyan venni:-)))

mükkemakk 2010.01.27. 10:00:39

Az a harci helyezet, hogy mi férfiak egész életünkben áldozatok vagyunk, áldozatai a női önkénynek (óvónő, tanítónő, tanárnő, barátnő, feleség pecheseknek -mint én- női főnök). :-)

Mint írtátok, kollektíve 30 fokban látnak, de ezt mégis oly ügyesen teszik, hogy az egyetemeken mutatóba akad hímnemű.

Ja, és a statisztika szerint még túl is élnek bennünket 20 évvel és mégis rinyálnak , hogy megint 55 évesen akarnak nyugdíjba menni.

Annyi a dolguk az életben, hogy szépek legyenek, tanuljanak, magoljanak, jól férjhez menjenek, aki eltartja majd őket. És az ügyesebbek kapnak majd egy nagy SUV-ot amíg apuci a sitten csücsül gazdasági bűncselekmény miatt.

Van amelyikük jól vezet, de az elsőbbségéről egyik nő se mond le, soha. Ez van. És még mi vagyunk önzőek.

Sziasztok: széles utat, olcsó benzint. Amúgy a cikk nem illik ide, ez egy autós újság, írjatok autóról, motorról, karbikról sperrdifiről, de ne a nőkről. Liener György, Rózsa György, Surányi nem írt volna ilyesmiket, jobban tisztelte a gyengébb nemet.

Negrogo 2010.01.27. 10:01:02

Az szep...mar ~200 kommment, ver fog folyni bar nem tudom milyen aranyban oszlanak a noi/ffi olvasok itt a belsosegen. Amugy a leritakat en uj Szuzis illetve uj Q5 -os kategoris nokon figyeltem meg. A kulombseg csak annyi egyiknak apa masiknak a ferj vette az autot.

Stock 2010.01.27. 10:01:37

@Pettyes Szfinx: "Az én tapasztalatom az, hogy semmivel sem kevesebb a béna pasi, mint a béna nő."

háát persze.. :-DD

tipikus bármi áron önigazolást gyártó nő lehetsz.. :))
és ez nem sovinizmus, hanem objektivitás!

steven seagull 2010.01.27. 10:01:57

@Csumpi Hálidéj (Mk412): ki érti ezt? mennyit küzdöttek az egyenjogúságért, aztán most hogy itt van, most meg az a baj hogy nem nézi őket senki nőnek..

kaskala 2010.01.27. 10:03:05

@newtehen: félre ne értsed,én nem akartam megmutatni,hogy én vagyok a gyorsabb,nem akartam visszaélni a helyzettel,csak egyszerűen haladtam,arról nem tehetek,hogy alapból sokkal gyorsabb egy motor mint egy autó.
de sokszor segített a menetdinamika.

robinhood 2010.01.27. 10:03:23

Nincs velük semmi baj, azonkívül, hogy fogalmuk sincs mire való a fék, a gázpedál és a sebesség váltó, a tükörről már nem is beszélve. Kezdjük az utóbbival. Nézd meg az előtted lévő hölgyet, a tükörben állandóan a haját igazítgatja, időnként rúzsoz (főleg ha kénytelen állni a jelzőlámpánál), valamint azt nézi milyen pasi van mögötte. A fékről: ha előtted megy és a sor megállni látszódik (de jó hogy a tető magasságában is van féklámpa így 2-3 kocsival is lehet előre látni)az utolsó pillanatban fékez, természetesen satuféket nyomva. Csak egy picit bambulj el, vagy csúszós legyen az út, már is seggbe k...d, és még nem is tudsz mit csinálni. A gázpedál náluk csak arra való, hogy nyomjad. Mindegy, hogy 1-ben vagy és szét pörög a motor, vagy 5.-ben 40-el mész, akkor is padlóig nyomja, mert hát ez szolgál arra, hogy gyorsan tudjon menni. Hogy ugrál a kocsi mint a bakkecske az nem érdekes, mérgesen kiált fel: mi van ezzel a szarral? A sebváltó az külön szám. Számára azért találták fel (hisz a nevében ez van), minél feljebb rakod elvileg annál gyorsabban megy. Tehát feladat, minél előbb 5.-be rakni (kihúzatás, nyomatékváltó idegenül hangzó szavak). Ha jeges úton megy és megcsúszik, első mondata: de hát miért, hisz olyan lassan mentem (a relatív sebességről fingja sincs). És végül legyen itt a tolatás, be állás két autó közé (az ipszilon számára egy betű az ABC-ből). Térlátásuk konvergál a 0-hoz, életveszély, ha szűk helyen nő jön veled szemben. Mintha lebénulnának. A tolatva beparkolást csak akkor várd meg, ha kivettél egy szabadnapot. Segíts neki, előbb tovább indulhatsz. És végül jöjjön az, amikor tűsarkú cipőben akar vezetni, mert utána bevetésre kell mennie. Nézd meg a női autóvezetők gumi szőnyegét. Találsz rajta néhány lyukat. Ha telefonál, jobb ha messzire kerülöd. Amúgy az udvariasságot csak maguk felé ismerik, így igaz. Végül egy pozitívum: piros kis Fiatban, főleg ha nyitott, k...va jó néznek ki.

karolyist 2010.01.27. 10:03:29

Ja, és ha két sáv egybe szúkül, és cipzár elv alapján egy innen, egy onnan sorolnak az autók, akkor a nők vannak legjobban felháborodva, hogy csak 1 autót engedek magam elé a megszűnő sávból, pedig ő is jönne másodiknak.

Hogyhogy nem engedek be még egy autót, hiszen ő nő!

A butább pinája ilyenkor még ki is üvölt az autójából, amire persze én általában a "Kapd be a faszom, te ótvar lotyó!" bocsánatkéréssel válaszolok.

Kulturált közlekedést kívánok mindenkinek!

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.27. 10:06:27

Végig olvasva a cikket, kommenteket,s az azokban rejlő statisztikai pontossággal leírt megfigyeléseket, valamint hozzáadva a saját és ismeretségi körben a témáról kialakult véleményeket, a címben feltett kérdésre a válasz: igen.

Minden velük szemben érzett szimpátiám és elfogultságom ellenére, sajnos.

Ez van lányok, ezt buktátok.

misko 2010.01.27. 10:06:38

@Pettyes Szfinx:

Minden tiszteletem a hölgyeké, és remélem, nem érzed magad "megtalálva", de szerintem most nincs igazad, ugyanis nem arról van szó, hogy valaki hibázik-e vezetés közben. Természetesen mindenki szokott hibázni.
A probléma az a jelenség, amikor bizonyos vezetők a külvilágtól tudomást sem véve közlekednek, ezzel okozva gondokat másoknak. Ezek pedig nők. Kizárólag.
Ez nem bénaság, hanem alkalmatlanság.

Pepepe 2010.01.27. 10:06:41

@Orcinus Orca: Ez aproblém fennáll minden céges autósra is. Mivel ő csak úgy kapta az autót, üti vágja, nem értékeli. Teljesen más lesz a hozzáálása mindenhez.

Szeritem hiba az ilyenfajta kényeztetés. Ez max a tűzoltók, mentők kiváltsága kellene, hogy legyen.

TotalD 2010.01.27. 10:07:43

Hello mindenki!
Nem volt időm sajna végigolvasni az összes kommentet, de be fogom pótolni ez biztos mert ameddig olvastam (első 40) addig normális hangvételű és teljesen reális hozzászólások voltak... talán csak azért mert nem írtak sértődött nők :D vagy talán csak 1, de ez mindegy is... Én azt figyeltem meg, hogy a legtöbb nőnek akármilyen finoman tanácsot akarunk adni hogy kellene csinálni a vezetésben bizonyos dolgokat, akkor hihetetlenül felmegy a pumpa és befordulnak mert az jön le nekik hogy peeeersze a pasik aztán rohadt okosak azt hiszik ők a legjobb sofőrök stb... A legtöbb még statisztikai adatokkal is elkezd dobálózni, hogy ki mennyi balesetet okozott... Szóval lényeg az hogy kényes a téma :D De csak azért mert a legtöbb nő azt hiszi hogy a lehúzásukra megy ki ez is mint sok más az életben. Alapvetően ott kezdődnek a gondok szerintem hogy műszakilag nem értik miről is van szó, hogy működik egy autó... Sok nő mellé ha beülök a következőket tapasztalom: kátyú nem számít, parkoláskor gumi és felni gyilkolás a padkán, kormány minimális autó mozgatás nélkül egy helyben tökig alászed, minden váltásnál képesek úgy leszállni a kuplungról hogy rántson az autó stb... :)a magassarkú cipők nyomát a küszöbön és a gyűrűkét a kilincs körül már nem is említem... Amíg a legtöbb férfi szereti az autóját és élvezi a vezetést, addig a legtöbb nő csak használja az autót és elmegy vele A-ból B-be éppen csak azért örül hogy van neki mert nem kell tömegközlekednie vagy gyalogolni, esetleg ha olyan akkor felvághat a barátnők előtt. Ahogy már elhangzott vannak akik félnek az autóban mert nem érzik és túl sok mindent kell egyszerre csinálniuk (úristen váltani kanyarodni indexelni odafigyelni ááááá :D) persze tudom erre a mondatomra jönnének a csajoktól a kommentek, hogy de a nők sok mindenre tudnak egyszerre figyelni a férfiak meg... Igen az lehet, hogy sok mindenre tudnak egyszerre figyelni, de maximum felületesen... És vezetésben valahogy mégsem működik a dolog. A jő sofőr az együtt él az autóval, a legtöbb nő meg nem és nem is nagyon akar:) A versengő fajtával meg imádok játszani... Kicsit még inkább feltornázni a vérnyomásukat... és hihetetlenül agresszívek vannak... Pl volt olyan eset, hogy egy nagy áruház parkolójában félreállt egy passatos hölgy feltartva a forgalmat mert várt egy helyre... Mindenki centizve kerülgette ki... Én is elhaladtam mellette gondoltam most van kedvem egy kicsit játszani... :) fogtam magam és visszatolattam elé. Persze nem akartam elfoglalni azt a helyet amire várt egyébként is gagyi hely volt csak húztam egy kicsik :D Az eredmény az lett hogy fél percig nyomta folyamatosan a dudát és anyázott láttam a tükörben... Végül kiszállt és elindult felém... Nem tudom az ilyen mit gondol kiszáll egy férfinek? Pedig nem vagyok kis darab 195 magas és 90 kiló, de legalább nem vagyok buta... Ha buta lennék és én is kiszállok mit csinál? Az addig oké hogy ő a kemény nő megelőz mindenkit és neki joga van a helyhez, de a helyzetfelismerés és mérlegelés... Nah mindegy fogtam magam előre gurultam akkor visszament a kocsijához, de hogy teljes legyen a játékom még villantottam egy tolató lámpát újra amikor visszaült :D:D de aztán utána már röhögve elgurultam...

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 10:07:48

@robinhood: Ezek hülye sztereotípiák. Sok nő nem ilyen. Vannak ilyenek is persze, és vannak, akik nem tudnak vezetni, de ugyanúgy vannak férfiak is, akik nem tudnak vezetni.
És pl. azt is pontosan tudom, hogy csúszós úton jobb minél feljebb kapcsolni. Hm... És mint írtam, 22 éve vezetek balesetmentesen Budapesten. Te pl. hány éve és hol?

MKati 2010.01.27. 10:08:02

Nem olvastam el az összes kommentet, ezért lehet, hogy feltette már valaki ezt a kérdést.
Milyen az arány a női és férfi vezetők között? Egy felmérésben olvastam, hogy kb. 1/3 - 2/3 az arány a férfiak javára, így nyilván több, vagyis kétszer annyi az udvarias férfi, mint nő a forgalomban.
Közel 20 éve vezetek. Nem állítom, hogy mindig udvarias vagyok a gyalogosokkal (sokszor vagyok gyalogos magam is), de általában igen, attól függ, hogy iskolába sietünk-e (akkor nem), vagy hétvégi szabadprogram van-e (akkor igen).
A vezetők "bunkósága" egymással szemben is érdekes téma lehetne, szinte biztos, hogy ott a férfiak maradnának alúl.
Gondolok itt a szabálytalan sávváltásokra, bevágásokra, kanyarodásokra, stb.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 10:09:44

Micsoda kommentvadász poszt ez!
Na EZ az elszomorító ...

Stock 2010.01.27. 10:09:54

@robinhood: :)))))))
szépen összeszedted!!

MANO55 2010.01.27. 10:10:03

@misinator: Ha hiszed, ha nem, én egy férfit láttam így egy balesetnél..

karolyist 2010.01.27. 10:11:15

A céges autó tényleg más tészta.

Kedvenc esetem, amikor a 6 kerületi (asszem Rózsa utca) Vám- és Pénzügyőrség előtt a szerv autójával éppen azzal szórakozott két egyenruhás fasz, hogy az előttük lévő kukát borítsák parkoláskor. Mikor rákérdeztem, hogy a sajátjukkal is így parkolnak-e, akkor persze jött a dúlás-fúlás, örülök, hogy túléltem... :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 10:12:28

@Pettyes Szfinx:

Na ezért nem lehet nők előtt ilyesmiről beszélni.
Mindjárt jön egy frusztrált nő, aki megmondja, hogy van béna pasi is. Ezt senki nem vitatja, van béna és bunkó pasi is rendesen, de az arányok közt mégis van különbség.

Micsoda PATTHELYZET... nem akar lelépni a gyalogos. Kiborító lehet egy napod az úton...

_wood_ 2010.01.27. 10:13:50

@MaCS_70: én is vezetem ezt a statisztikát pár éve és pont ugyanilyen arányokat figyeltem meg.
ez a fajta nemek közötti különbség az élet más területein is megfigyelhető amúgy. én úgy látom, mindez arra vezethető vissza, hogy a nők sokkal kevésbé tudnak együttműködni a fajtársaikkal, mint a férfiak. nyilván ez is a kőkori és korábbi törzsi társadalmakban kialakult munkamegosztás okozza, mint ahogy a nemek közötti különbségek jó részét...

TotalD 2010.01.27. 10:14:24

@Pettyes Szfinx: Látjátok ezt mondtam... Egyből jön a sértődött indulatos hangnem meg a statisztika, hogy ki hány éve vezet baleset nélkül... Nem is beszélve az én vagyok a fasza csaj kézifékkel csúszok minden kereszteződésben típusú megnyilvánuláson..:D Nem bírjátok a kritikát... Persze pasiban is van rossz sofőr... ez egyértelmű, de miért kell egyből mindent így felvenni és ugrálni? :D

_wood_ 2010.01.27. 10:15:22

@MKati: szntem nem. én az irodai munkában is azt látom, hogy a nők sokkal türelmetlenebbek, kegyetlenebbek és kevésbé kompromisszumkészek egymással, mint a férfiak.

Pepepe 2010.01.27. 10:15:22

Érdekes, hogy a gyorshajtást, pl üres autópályán 230-cal tütükőzek, büntetik, de a szándékos veszélyeztetést, oda-nem figyelést nem.

Ez igazságos?

Cradle 2010.01.27. 10:16:03

@misko: nem tudom ki mondta hogy fejlettebbek a nők sziciális téren. Szerintem a nők :)
A falkákban vannak belső harcok, de megvan az közös célokért való együttműködés ösztöne is.

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 10:16:36

@misko: Ha figyelmesen olvastad a hozzászólásomat, akkor azt is láthattad, hogy írtam arról is, hogy az én tapasztalatom az, hogy férfiak között is van olyan bőven, akinek fogalma sincs arról, hogy mi történik. És azért merem ezt biztosan állítani, mert mindig benézek az ilyen autók ablakán, hogy ki vezeti. Majd elkezdem strigulázni, jó?
Egyébként nem arról van szó, hogy sértődött nő, vagy ilyesmi... De nagyon nem szeretem az általánosításokat, sztereotípiákat, mert - még egyszer hangsúlyozom - nagyon sok béna, udvariatlan férfi is közlekedik az utakon.

S4mu3l 2010.01.27. 10:16:52

@trixilw:

"/.../ Aztán valamilyen szerencse folytán lehúznak 10 évet a volán mögött baleset nélkül úgy, hogy nem vették észre, hogy a napi három dudaszó amit kaptak azért volt, mert valaki éppen akkor mentette meg őket a totálkártól, csak annyit vesznek észre, hogy mennyire bunkó itt mindenki."

-Ezt gyönyörűen megfogalmaztad, magam sem írhattam volna szebben. :)

sargarigo 2010.01.27. 10:17:13

Na ez aztán a kábszer apukám.Még reggelizni is elfelejtettem.Szerintem a cikk írója pulizert fog kapni.

Érdekes 2010.01.27. 10:17:40

@Pettyes Szfinx: "Pettyes Szfinx 2010.01.27. 09:51:34
Mint 22 éve Budapesten sofőrködő nő, baleset nélkül, hozzászólnék a témához.
Az én tapasztalatom az, hogy semmivel sem kevesebb a béna pasi, mint a béna nő."

Mint ahogy, ugyanannyi a Nobel díjas nők száma is mint férfiaké, igaz?Ez csak egy sarkított példa a hülyeségedre.Mivel jóval több ffi vezető van, és így van kb annyi béna ffi vezető mint női.Így a 100x-os arányból..."Kitűnő" megfigyelő "képesség"... :D Ettől függetlenül egyértelmű, h két oldalon vannak bénák és nagyon bénák..de ez ált.. a rutintalanságból fakad, és a kevés vezetésből..Vitát eldöntendő, egyébként ált. a nők akik sokat vezetnek, azok ugyanúgy tudnak figyelni a másikra, és jól vezetnek, nyilván, ha nem kényszerből vezetnek, akkor bennük van az autó és vezetés szeretete valamennyire, és így feltudják venni a ritmust is...Na, de ilyen van kevesebb.

primatus 2010.01.27. 10:17:41

@MKati:

"Milyen az arány a női és férfi vezetők között? Egy felmérésben olvastam, hogy kb. 1/3 - 2/3 az arány a férfiak javára, így nyilván több, vagyis kétszer annyi az udvarias férfi, mint nő a forgalomban."

Ha igaz ez az okfejtés, akkor mitől van a cikkben említett rossz arány? :-)

halszájú 2010.01.27. 10:18:54

a munkahelyemen építik az uj irodákat, ezért páran itt a parkolókban felállított irodakonténerekben ülünk. a konténerek a parkolóhelyek rendjét is megváltoztatták.
nap-mint-nap megdöbbenve tapasztaljuk, mekkora problémát jelent egy-egy munkatársnőnél egy egyszerű "rükvercbe_két_konténer_közé" manőver. hó és jég a helyzetet nagymértékben rontja.
ez azért kellemetlen, mert a korábbi kifejezetten jó kapcsolatunk a hölgyekkel ezáltal megsérül, mivel bennük bűntudatot gerjeszt ha tudatalatt érzik, hogy halkan kuncogunk magunkban.

vakrep 2010.01.27. 10:19:32

valaki beírt egy statisztikát:
"
- engem férfi 65 alkalommal engedett el,
- nő viszont csak 7-szer
"

ez nagyon tetszik, gratutátok hogy volt türelme összeírni, de ez csak a kkor lenne teljes, ha közben a a nő férfi vezetők aránya is ott lenne a háttérbe

a cikk megírásakor is benne kéne legyen ez az arány, anélkül csak szenzációhajhászás meg kattintás maximalizálás, csak ugy érzés alapján senkire nem szokás ráhúzni a vizeslepedőt

kb 2óra utánazésébe került volna egy tollal meg a4-es lappal, egy korrekt több százas statisztika összeütése pl a láncid előtti nagy elipszis forgalomnál, ahol az autók megérkeznek a lámpa nélküli zebrára a bajcsi felől

ja és most olvasom a cikkírótól:

"Nem állítom, hogy mindig udvarias vagyok a gyalogosokkal (sokszor vagyok gyalogos magam is), de általában igen, attól függ, hogy iskolába sietünk-e (akkor nem), vagy hétvégi szabadprogram van-e (akkor igen)."

és nem gondolja, hogy mikor ő hétközben iskolába siett, akkor mindenki más jobban siett mint hétvégén, mert a gyalogos is iskolába kiséri akkor a gyerekét

ekkora klasszikus öngólt régen láttam már
csövi

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.01.27. 10:19:44

@MKati: A nők más típusú baleseteket szoktak szenvedni, és más típusú szabálytalanságokat szoktak elkövetni.

Egy nőnek az tűnik fel, amit ő nem szokott elkövetni (szabálytalan sávváltás), egy férfinek meg az, amit ő nem szokott (pl. index a megálláshoz).

Szóval mind nagyon szép és jó, de így nem lehet szétválogatni a vezetőket, hogy ki több, meg ki kevesebb.

ui.

véoeményem szerint kétféle női vezető van: az egyik, amelyik nagyon tud, a másik, meg amelyik olyan béna, hogy rokikocsinak használja a verdát, és gyakorlatilag nincs középmezőny.

A férfiaknál meg eltörpül a két véglet a középmezőnyhöz képest.

Szóval az, aki nagyon tud vezetni, mert tisztában van a közlekedéssel, meg tervez, előre lát, az gyakorlatilag láthatatlan. A probléma azokkal van, akik nem tudnak vezetni. Azok vannak a szem előtt. Azok ragadnak be az útkereszteződésben, azok szuttyognak induláskor, azok töttyögnek a belsőben, és azok indulnak csikorgó kerékkel, hogy aztán a következő lámpánál megállhassanak.

vivax 2010.01.27. 10:19:49

És az milyen, amikor a nagy loboncos hajú barom a bőven előzésben lévő autóm elé kibassza az indexet és húzza rám a kormányt olyan kilótizes tempó mellet, amikor mellé érek?
Le a padkára, adrenalintól fuldokolva káromkodok, hogy te hülye picsa miért nem nézel abba a szájba...tt tükörbe, majd a visszapillantóban látom, hogy egy hosszúhajú rocker fazon támasztja kormányt félig bebaszva - gondolom.

Ennyit a sztereóról;)

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 10:19:57

@Csumpi Hálidéj (Mk412): Aha... Tehát ti gond nélkül mondhatjátok, hogy milyen bénák a nők az utakon, milyen bunkók, ez teljesen normális és tényszerű társalgás. Ellenben ha egy nő kifejti az ellenvéleményét és a saját tapasztalatait, sőt ad absurdum megfejeli azzal, hogy le meri írni, mióta vezet, milyen tapasztalata van, az idegbeteg hülye pi..a.
És igen, tudok vezetni! És nő vagyok! És be mertem merni a férfiak kis homokozójába egy kis homokot szórni az arcukba. Hujjujjujjujujj! Azta...!

Stock 2010.01.27. 10:20:20

@MKati: az udvariasság egy viszonylag relatív fogalom, a járműkezelés nem!

először azt hiszem az utóbbival kellene foglalkozni, mert annak hiányában fölösleges boncolgatni az udvariasságot.. :)

számszakilag viszont igazad van, valóban több a férfi vezető, ezért nem valós képet mutat, hogyha számoljuk, hogy egy nap hány férfi, illetve nő volt előzékeny velünk, avagy sodort baleset veszélybe.....
ellenben te sem gondolhatod komolyan, hogy véletlenül alakult ki ez a sztereotípia, hogy a nők bénán vezetnek!!

(mellesleg azzal feltételezem tisztában vagy, hogy az autó nem előjog.. nagy valószínűséggel a gyalogos is sietne tovább (lehet hogy éppen iskolába).. tehát ez nem mentség, hogy sietsz (ráadásul ő a fagyban, esőben haladna tovább, ameddig te a meleg száraz autóban ülsz)! és pont ez a törtető céltudatosság a jellemző a nőkre, hogyha nekik dolguk van akkor nem létezik a külvilág, nem érdekli őket mások nyomora, nem akarnak a másik helyzetébe belegondolni...... ne vedd sértésnek, nem annak szántam)

Pepepe 2010.01.27. 10:20:21

Egyébként nem az a cél, hogy fikázódjunk, hanem azt kell megérteni, hogy ha van a forgalomnak egy ritmusa, akkor ahhoz kell igazodni, nem ellene.

Ha én főzni tanulok, tudnom kell, mi hol van, mihez mit hasznéljak, nem próbálom kalapácsal megoldani, mert annak a használatát má' megszoktam :)

isti77 2010.01.27. 10:20:47

Szerintem a leírtak nem bunkóságból erednek, hanem egyszerűen abból, hogy a nő úgy gondolja, hogy neki mindenhol elsőbbsége van, mert ő a NŐ. Nem bunkóság, ez van a génjeikben + ezt nevelik beléjük otthon, baráti körben, a médiában... mindenhol.

"Nemem adta jogom mindenhol elsőbbséget élvezni mindenkivel szemben. Ha a másik fél is nő, akkor azért, mert én vagyok a jobb nő."

Az idézett mondatokat egy - látszólag - eygáltalán nem elszállt, 30-as hölgytől hallottam pár éve, elég mélyen az agyamba vésődött. Nekik ez a természetes.

A cikk írójának a témában szerzett tapasztalatait egyébként szerintem az is nagyban befolyásolja, hogy ő is nő. Férfi szemmel a nők közötti kapcsolat annyira szélsőséges pontok között ingadozik, hogy az közöttünk elképzelhetetlen, és megdöbbentő.
Az egymással mindent mindent megosztó, összebújó, kézen fogva sétáló (egyébként hetero felek között :)), ruhát cserélő stb... fokozattól az egymásnak mindenben alátevő, egymás szemét kikaparásig. És az említett szélsőségek ugyanazon két nő között előfordulhatnak, akár pár perc különbséggel! Akár anya és lánya között is.

Olyan gyilkos és alattomos, mindent bevető rivalizálásra képesek, hogy ahhoz képest gyerekjáték, amikor mi férfiak összeverekszünk pl. egy nő miatt.
A fent leírtak megnyilvánulhatnak egy olyan egyszerű és semleges helyzetben is, mint a zebrán átengedés.

Gondolom, ti is tudjátok, mi a különbség a női barátság és a férfi barátság között:
Amikor a nő csak reggel megy haza, és a férje reggel végigtelefonálja a 10 legjobb barátnőjét, nem volt-e náluk az éjszaka, 10-ből 10 azt fogja mondani, hogy nem is látta.
Ha a férfi csak reggel megy haza, és az asszony telefonálja végig az ő 10 legjobb barátját, akkor 8 azt fogja mondani, hogy egész éjjel nála volt, a maradék kettő pedig azt, hogy még mindig ott van.

sargarigo 2010.01.27. 10:21:22

@halszájú: Nem szabad halkan kuncogni,rendesen ki kell röhögni,jó alpárian,ezzel sok életet megmentesz,mert holnap vagy busszal jön,vagy megtanul vezetni.

uni1002 2010.01.27. 10:21:41

Ami feltünt: Kismama, kinyújtott karral tolva a gyerekkocsit, körültekintés nélkül lép le a zebrára. Mintha azt mondaná, csak menj neki a gyereknek, majd meglátod hogy lesittelnek, nekem nem kell vigyázni, mert az összes jog mellettem áll, te meg egy senki autós vagy. A gyerek majd pajzsként elhárít minden veszélyt.
A másik, a 40-50-es nő, aki kocsit vezet. Megszokta, hogy mindenütt előre engedik, tehát ő senkit sehová nem enged el, csak nyomja a gázt. Semmi jóra ne számítsunk, ha meglátjuk a másik sávban.
Egyszer volt egy kivétel, kedvesen mosolygott, és elengedett maga előtt balra kanyarodni. Ezen úgy meg lepődtem, hogy nem vettem észre a +sávot mellette, egyenesen egy terepjáró elé kerültem.
A gép totálkáros lett...

kisrozi 2010.01.27. 10:23:33

Persze,hogy nem engednek át mert erre nevelték őket,hogy hölgyeké az elsőbbség csak azt nem mondja nekik senki,hogy ez a közlekedésre nem vonatkozik Meg aztán ahhoz meg kéne tudni állni a zebra előtt biztonságosan és utána megint elindulni gáz -kuplung elindulás sokuknak óriási problémát okoz ez főleg ha még állnak is mögötte páran(tiszta pánik betegek persze vannak kivételek)! Örülnek ha menni tudnak ezért nem állnak meg szívesen! Ugyanezt elmondhatnánk a segítségnyújtásról is:miért én segítsek majd segít valaki más!

_wood_ 2010.01.27. 10:24:37

"És igen, tudok vezetni! És nő vagyok! És be mertem merni a férfiak kis homokozójába egy kis homokot szórni az arcukba. Hujjujjujjujujj! Azta...!"

az ilyen megnyilvánulásokat szokták az un. péniszirigységnek tulajonítani.

Pale 2010.01.27. 10:24:49

Nem bunkóbbak, csak képtelenek átlátni a teljes forgalmi szituációt és megszokták, hogy a férfiak úgyis előreengedik őket mindenhol.

misinator 2010.01.27. 10:25:47

@MANO55: Igyekszek nem férfi soviniszta lenni, de hát itt is az arányok...

misko 2010.01.27. 10:26:23

@Cradle: Így elsőre Csernus dokit tudnám említeni. Meg talán Richard Dawkinst.

sargarigo 2010.01.27. 10:27:32

@_wood_: Nem érthetjük meg őket,soha,ezért van annyi pszichológusnak csodálatos háza,mert elhitetik velük,hogy megértették őket,holott még a felszínt sem kapirgálják.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.27. 10:27:42

@fogash:
Nem öregem, csak 10 vadbaromból 7 akit beengedsz ott fogja elszarni az egész napodat a bénázással előtted, 2-szer elalszik a lámpánál, zöldnél 1-szer lefullad, aztán kilő, te meg 2 pirosat nézel végig, vagy ha nincs lámpa akkor meg beragad a kereszteződésbe, na ezért nem szokás kocsival beengedni valakit, mert nincs kedvünk a másik javára elbaszni egy csomó pluszidőt meg üzemanyagot, mert az a saját pénzedből megy baszki, gyalog meg talán nem elég béna ahhoz hogy ne tudjon bemenni egy ajtón.
Megjegyzem, én ajtónál se engedek be előre senkit, hanem 2 lépéssel eléje kerülök aztán behúzok elé, mert ott sincs kedvem szarakodni fél percet míg eldönti egymás közt a 2 hogy akkor ki menjen be előbb.

@Vitez Belizar:
Figyu öregem, ha szerinted egy elbaszott infrastruktúrájú városban ahol minden kutyaszaros kereszteződésnél van zebra úgy 10 méterenként átlagban, és te mindenhol átengednéd a nyuggert a szenilis fejével vagy az ébrenjárót, aki elalszik a zebra közepén akkor hányszorosára nőne a menetidőd?
Na most akkor képzeld magad annak a helyébe, aki aznap már a 10. zebránál áll meg, de mégse akar a járdán kocogni, pedig akkor lassan már előbb érne oda, akkor a 11.-nél már kurvára nem lesz kedve megállni még egy lajhárnak.
Arról nem is beszélve h a kocsit gyakorlatilag 1.-2. fokozaton kívül másban nem is használja mert már állhat is meg ismét. Átlagfogy 13 liter, meg 1 órás út, köszi szépen.

Az a hájfejű tapló szarházi, meg aki kitalálta itt ezt a zebrás baromságot szórakozzon a saját idejével meg pénzével, mert ez max egy eszetlen korláta forgalom előtt. Vagy akkor át kéne gondolni az összes trágyakupac várost, hogy hány felesleges zebránk is van? Aki meg sérelmezi h nem állnak meg neki elmehet a legközelebbi lámpáig, és majd ott átengedi a zöld jelzés.
Kb ennyi, én is kibírom h 2 autóst elengedek gyalog a zebránál, mert nem fogom fenntartani őket, ha egyszer úgyis gyalogolok, akkor már baromira ráérek alapból.

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 10:28:49

@Érdekes: Bocs, hogy bele mertem szólni a beszélgetésetekbe. Nyilván, pl. szó nélkül kell elmennem olyan megjegyzések mellett, hogy "loboncos hajú barom". És mivel erősen általánosítotok, így kénytelen vagyok megvédeni magunkat.
Mint ahogy a minden nő ribanc kitétel sem igaz, így az sem, hogy a nők nem tudnak vezetni, és minek mennek az utcára. Nem egy ilyen hozzászólást olvastam. Tessék megmaradni a tényeknél!
Sok nő vezet rosszul, mint ahogy sok férfi is. Statisztikát pedig nem olvastam erről, legfeljebb a balesetekről. Ezekben az van, hogy a nők általában kevésbé súlyos baleseteket okoznak. Még mást nem nagyon olvastam. De ha betennétek valami linket egy felmérésről, ami hiteles...
Mert én meg azt gondolom, hogy a férfiak jó részébe az van beleivódva, hogy ha meglát egy béna sofőrt, és azt látja, hogy az nő, akkor rögtön beindul egy feltételes reflex nála, mégpedig a béna női sofőr sztereotípia. Ellenben ha azt látja, hogy az egy férfi, akkor azt gondolja, hogy biztosan még kezdő, vagy valami hasonló, és sokkal megbocsátóbban viszonyul hozzá, ezért sokkal gyorsabban el is hagyja a kis agyát az incidens. Én meg ezt gondolom.

Geolány 2010.01.27. 10:29:46

Már megint úgy érzem, hogy kiológok a sorból.... Átengedem a gyalogost- bár akkor sík ideg vagyok, mikor a járda szélén beszélget/ simogatja a kutyát/ nézelődik- tehát nem akar átmenni, aztán amikor 1 centire vagyok tőle akkor hirtelen kiegyenesedik és neki indul. Nem telefonálok csak headsettel, így van 2 kezem a vezetéshez. A tócsákat is igyekszem kerülni, bár van amikor észrevehetetlenül lapul a kis genya a sötétség homályában. Attól pedig én is kikészülök amikor összevissza megy mindenki, index vagy vészvillogó nélkül én pedig nem tudom, hogy akkor most mit akar a szerencsétlen.

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 10:31:10

@_wood_: Ne haragudj, ezen csak röhögni tudok!!! :-)))))

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 10:32:04

@isti77: Itt említette valaki a prostitúciót.
Nézd meg azt az esetet, amikor mondjuk egy strici 5-6 nőt rabszolga státuszban tartva futtat. Egész nap az utcán vannak, mégsem tudnak megszökni, mert egymást is marják, ha valamelyik szökésen gondolkozna, a többi rögtön felnyomja.
Próbálj meg 5-6 férfit ilyen sorsban tartani. Ugye egyértelmű a különbség? És ez nem a testi erő miatt van így.

De akár csak nézzük meg milyen hangulat van egy olyan irodában, ahol 3,5 (páratlan szám esetén fokozottabban) nő, vagy ugyanennyi férfi dolgozik.

pedro0630 2010.01.27. 10:32:07

Elém már halytott ki telefonáló emberke!Kiosztottam rendessen,aztán fülét farkát behúzva szó nélkül elhúzott.
Aki utálja a headsettet,az áljon félre!

EllaSalmon 2010.01.27. 10:32:46

A nő az NŐ a kocsiban is, ez világos. Baj is volna, ha nem így volna. De a KRESZ nemektől független szabálykönyv! Tényleg nagyon igazak a cikk megállapításai, ezzel szembe kellene nézni. Tényleg alapeset, hogy ha egyenesen vezet az út, a nőnek még az sem jut eszébe, hogy a kereszteződésben oldalra tekintsen, mert a buksijában genetikusan az van benne, hogy ha én egyenesen megyek, akkor nekem mindenkivel szemben előnyöm van. Na de gondoljunk bele, ha a pasik is genetikailag beléjük kódolt információk alapján vezetnének! Mi van? Ja, tényleg, van olyan, úgy hívják: zsírnyakú kopasz.

misko 2010.01.27. 10:33:11

@Pettyes Szfinx: Itt két strigulázó tapasztalatait olvashatod fentebb. Kérlek, kezdd el Te is, kiváncsi lennék, Neked sikerülne-e más adatokat szállítani.
(Részemről 12 év Budapesten, egyszer volt balesetem, nem az én hibám volt).
Peace :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 10:33:48

@MKati:
"igen, attól függ, hogy iskolába sietünk-e (akkor nem), vagy hétvégi szabadprogram van-e (akkor igen)"

@panka:
"És van még egy másik kategória, aki aztán tényleg, soha nem fog átengedni: az anyuka, aki mögött egy-két kisgyerek ül a kocsiban. Akkor sem lép a fékre, ha a zebránál állsz, terhesen, kisgyerekkel a karodon, esőben. Soha. Nem tudom, miért, talán mert hormonálisan ő csak az övéivel van elfoglalva, vagy bármiért, de mindent és mindenki mást magasról leszar."

Én csak figyelek....

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.01.27. 10:34:12

@GG81:
Igen, igazad lehet. Hajlok a kompromisszumra magam is , hogy jobban átgondoltam egy 60%-ban kiegyezhetünk.

Viszont úgy általában az emberek sajnos nem eléggé figyelnek oda egymásra! Sokat vezetek nagyon és több a negatív mint a pozitív élményem. Nagyon odafigyelek arra, hogy én előzékeny és figyelmes legyek de úgy érzem kevesen vagyunk.

MANO55 2010.01.27. 10:34:47

Valamit a cikk íróról az írás alapján:
buta, műveletlen, intoleráns, aggreszív.
(mint némely 1-es személyi számmal kezdödő embertársam)

misinator 2010.01.27. 10:35:09

@misinator: A viszonylag újonnan belépett hölgy társaknak - nem túl szerényen - szeretném felhívni a figyelmet az első hozzászólásomra.

misko 2010.01.27. 10:35:26

@Cradle: Jajaja és Alan és Barbara Pease könyvei:

-A testbeszéd enciklopédiája
-Miért hazudik a férfi, miért sír a nő

Kötelező!

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 10:36:06

ááá, ehhh.... nem figyel? Dehogynem - és ha már így előhoztusk a genetikát meg a törzsfejlődést: egész egyszerűen részletgazdagabban figyel meg. Mert így fejlődött ki a zagya :))) - emiatt aztán olyan dolgok ragadnak meg a fejében, meg a látóterében, aminek a vezetéshez kurvára semmi köze sincs. Ennek tudatában kell lenni, trenírozni lehet az agyat, aztán akkorkevésbé hajmeresztő megoldásokat lehetne látni nőtársaimtól az utakon.
Elég PC komment volt ez részemről? :)

MKati 2010.01.27. 10:36:52

@vakrep: Nem én írtam a cikket, és nem azt állítottam, hogy soha nem vagyok előzékeny iskolába menet, legfeljebb kevésbé. Szerintem az kritizáljon itt mindenkit, aki mindig! előzékeny. Szerintem ilyen sofőr nincs, legfeljebb nagyon nagyon kevés. Vannak jobb és rosszabb napok, kipihentebb, lazább és fársztó, ideges sietősek.
Kérem jelentkezzen az, aki minden zebra mellett álló, átkelni akarónak megáll, soha nem szabálytalan, mindig beengedi a parkolóból kiállókat, a kanyarodókat, a buszt, stb.

vivax 2010.01.27. 10:37:04

@Pettyes Szfinx: akkor azt is nézd már meg légyszives, hogy a "loboncos hajú barom" tartalmú történetnek mi volt a vége... köszi;)

_wood_ 2010.01.27. 10:37:11

@Pettyes Szfinx: nyilván. mi mást is tehetnél...?

TotalD 2010.01.27. 10:39:34

"És igen, tudok vezetni! És nő vagyok! És be mertem merni a férfiak kis homokozójába egy kis homokot szórni az arcukba. Hujjujjujjujujj! Azta...!"
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ez így ebben a formában kicsit szánalmas bocsi... :D az oké hogy kiállsz a saját nemed mellett de akkor legalább úgy tedd hogy ne nevettesd ki magad :D Vannak itt normális női hozzászólók is. de esküszöm ez amit írtál :D:D mintha valami amerikai gyenge romantikus filmből jött volna, ahol a nők egyenjogúságáért küzdenek és a pódiumról üvöltöznek a mikrofonba:D

Stock 2010.01.27. 10:40:08

@Pettyes Szfinx: "És mivel erősen általánosítotok, így kénytelen vagyok megvédeni magunkat."

a nők nem bírják a kritikát! ezt a feltevést (sztereotípiát) itt igazolod.. :)

nem, nem vagy köteles megvédeni "magatokat"..
kijelentheted, hogy te jól vezetsz, aki akarja elhiszi, aki nem akarja, az nem!!

a statisztikák meg gyakran tévednek, de még gyakrabban hazudnak! (tanultam statisztikát és bátran kijelenthetem, hogy napjaink legegyszerűbb és leghatásosabb befolyásoló ezköze, amely leegyszerűsíti a dolgokat, sőt sokszor már értelmetlenségig butitíja, hogy mindenki megértse!)
szted a statisztikák szerint hány rendőrnek küldtek az objektív felelősség bevezetése óta büntetést?? :))
következtetés: a rendőrök nem hajtanak gyorsan! :DD

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.27. 10:40:12

@newtehen:
Nem nőhet mindenkinek farka amivel játszhat egész életen át, nézd már el nekik hogy hülye hisztis qrvák ;)
Emellett még gyötri őket a folyamatos kielégületlenség is, meg a komplexusok.
Az apenia dolorosáról nem is beszélve :))

Rocko- 2010.01.27. 10:40:54

@bonifac: az a Dénes Dóra. <3
már nem velvetnél dolgozik. sajnos.

vakrep 2010.01.27. 10:43:11

@MKati: ok, bocsi nem vagyok profi irogató, azt hittem a sárga szín azt jelzi te vagy a szerző

egyébként továbbra is fenttartom, hogy az előzékenységünknek nem szabad azon múlni hogy mi pont sietünk vagy nem, mert nem tudjuk a közlekedő partner pont siet vagy nem

abban egyetérték hogy szinte nincs olyan ember aki mindig mindenki mindehol elenged mindenkit

qmatch 2010.01.27. 10:43:13

a fiatalka-agresszívka-kiskeményke lárvák tényleg veszélyesek, én őket vonatnám ki a forgalomból, a többiek nem kártékonyabbak, mint a manager-pasi-cégautóval típus.

Közöd?? (törölt) 2010.01.27. 10:43:38

Jó poszt és igaz, hozzátenném nem bunkók a nők, csak olyanok a volán mögött mint a mindennapokban: egyszerűen észre sem veszik, hogy rajtuk kívül is létezik valami.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.27. 10:45:16

@MKati:
Kati, előtted azért leborulok, én egy büdös nonkonformista tapló vagyok hozzád képest, ráadásul feleakkora autóbuzi faszi létemre mint te!
Komolyan már csak ezért is eszi itt a sárga mindenkit a Csiki miatt hogy ilyen párja van, hát beszarás mikor 2 ekkora fanatikot valahogy összeboronálnak, és még el is nézik egymás fóbiáját!
Aki ráadásul egy mittomén hány évtizedes robival kajtat bp-en majd egész évben az azért nem kicsit "tökös", szvsz minden tiszteletem!

MidlifeCrisis 2010.01.27. 10:45:28

20-as, fokhagymaseggű cucukák? Tényleg tengernyi tisztelet a kivételnek, de X3-as, Q5-ös, esetleg prémium mini illetve supermini méretű, négykerekű popsialátét felett no comment. Azért egy-kettőnek megnézném, hogy a sok térdelés hagyott-e nyomokat a lábikón... Vagy hány ehhez hasonló történetben vett részt, aktív szereplőként:

homar.blog.hu/2010/01/19/dorit_prostitualni_probaltak_las_vegasban

A cikkben vázolt 30-as és 40-es kategóriára egy tanult ismerősömet idézném:
"Az a bajuk, hogy nincsenek jól megb...va. Simán, meg púzóra, és ezt esetleg hintőporral..."
A fenti mea culpa hegyek a kapcsolódó megjegyzéssel persze itt is szigorúan állnak. Azt egyébként megfigyeltem, hogy az a korosztály a legmagányosabb, amelyik a leginkább igényelné a törődést (és itt nem csak a szexre gondolok). Hogy ennek mi köze a cikkhez? A kielégületlenségből adódó frusztráltság az élet ezen területére is rányomja a bélyegét. Képzeljétek csak el, hogy egy ilyen nő (leginkább női) munkatársaival hogyan viselkedhet...
Lassan végre tényleg át kellene gondolni viselt dolgainkat, mert mintha a zsákutca végén lévő fal előtt végeznénk helyben futást...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 10:45:40

@Pettyes Szfinx:
"hogy a nők általában kevésbé súlyos baleseteket okoznak"
A statisztika arra jó, hogy bármiről bebizonyítson bármit is, majd az ellenkezőjét is akár.
A nők által okozott balesetekre általában jellemző, hogy ők maguk nem sérülnek meg. Pld: egymásnak megy két autó, hogy őket kikerülje, lemegy az útról, amikor kihajt elé, stb.

Stock 2010.01.27. 10:45:42

@MKati:
"nem azt állítottam, hogy soha nem vagyok előzékeny iskolába menet, legfeljebb kevésbé..

..udvarias vagyok a gyalogosokkal (sokszor vagyok gyalogos magam is), de általában igen, attól függ, hogy iskolába sietünk-e (AKKOR NEM)"
:)

fenderazigazi 2010.01.27. 10:46:17

@sargarigo: Karácsonykor az ajándékkal a legrosszabb!:)Vedd azt, amit szeretne, de ne tudja meg; ne kerüljön sokba, de legyen drága és igényes!!:)
Ezt hívják üreshalmaznak!:)
Női ideál: Jóképű, mint George Clooney, jó testű, mint Brad Pitt, macsó, mint Banderas, ezermester, mint Mcgywer, főz, mint Ramsey, imádja a gyerekeket, mint egy óvóbácsi, keres, mint Bill Gates és intelligens, mint Hawking. Szeszt, haverokat, számítógépet, bulikat hírből sem ismeri....:))) A valóságban nem fogják fel, hogy Clooney kibaxott kétbalkezes, Pitt abszolút figyelmetlen, Banderas nem szeret fürdeni, Mcgywer-nek nincs kedve a szexhez, Bill apó sosincs otthon viszont tény, hogy Hawking bácsi egész nap csak "azt" csinálná!!:))
Üreshalmaz!!:)

TotalD 2010.01.27. 10:48:01

Szép Szép nagyon Szép :D:D 239 hozzászólás ennyi idő alatt... 650 felettire tippelek... Valaki más? :D

BX_TD 2010.01.27. 10:48:08

Valaki magyarazza el legyen szives a foltos hiuznak, hogy mit jelent a nemek szerinti gyakorisag, mert igy, az ennedik hozzaszolasa utan sem gyozott meg arrol, hogy erti, mirol szol a cikk... vagy a tobbi hozzaszolas....
En meg sem probalom... ismerem a korlataim, tudom, hogy nekem nem sikerulne...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.01.27. 10:50:39

@MKati:

>Szerintem az kritizáljon itt mindenkit, aki mindig! előzékeny.

Ilyen sofőr nincs, ha mégis, az nagyon hülye. Én igyekszem normális viselkedni az úton, ha adottak a körülmények, megállok.

Viszont nem állhatok meg a gyalogosnak, ha jön valaki mögöttem százzal, mert benne van, hogy ledarál hátulról, ha fékezek, én meg elkaszálom a gyalogosokat, esetleg ha megállok és nem jön belém, akkor sallangmentesen ránt egyet a kormányon és ő vasalja ki őket. Átgondolt udvariasság van, az kell is, de nem szabad ész nélkül megállni mindenkinek. Aki ezt nem fogja fel, az ne közlekedjen. Biciklivel se.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 10:52:22

@MidlifeCrisis: "Azért egy-kettőnek megnézném, hogy a sok térdelés hagyott-e nyomokat a lábikón..."

Ere csak klasszikust tudok idézni:

"60 éves papa ül a körúton a piros lámpánál a szakadt Zsiguliban, aminek az oldalára az van írva, hogy Csepeli Csőgyár Művek.
Nagyon meleg van, lehúzott ablakok, szegény nagyon izzad...
Megáll mellette egy jeep, felhúzott ablakokkal benne egy szőke cicával, akit látszólag nem zavar a meleg.
Erre a papa átszól neki:
-Kisasszony! Megkérdezhetem honnan van ilyen fiatalon ilyen szép autója? Én a harminc év kemény munkával nem tudtam ilyet venni.
-Hát, oral szexel.
-Az a szopás?
-Nem, a szopás a harminc év a csőgyárban! "

froton 2010.01.27. 10:52:30

Ha már így szóba kerültek a munkahelyi dolgok:
fősulis koromban pincérkedtem egy keveset. Fiúk el voltak, a lányok mindig összevesztek valamin. Ha a fiúk veszekedtek egyet, este egy sör mellett megbeszélték, szent volt a béke. Lányok látszólag lehiggadtak, valójában már tervezték, hogy hol rúghatnak bele a másikba természetesen hátulról (mószerolás a főnöknek, látványos kiakadások - min mondott nekem stb..)
Később egy elektronikai gyártó céghez vettek fel mérnökként. soron 62 nő dolgozott, mi férfiak voltunk 5-en. Heti rendszerességgel verekedtek össze a nők az öltözőben (többször rajtunk vesztek össze, pedig semmi nem volt :D), a futószalagra helyezett üzenetekben anyázták egymást...
Feleségem munkahelye tele nőkkel: örökké marták egymást, aki egy kicsit nem volt szimpatikus (mert nem vett részt a napi peletyizésben és nem árulta el a másik kolléga(nő) valamilyen "titkát") kiutálták a munkahelyéről, olyan volt, mint egy viperafészek...
Jóbarátom ex élettársánál ugyanez volt a helyzet...Aztán még az öltözködéssel is hergelték egymást, aki nem új ruhát húzott fel minden nap azt lenézték...
Jelenlegi munkahelyemen 3 nő van az osztályon, abból egy nagyon tahó (kapott is külön szobát és a névnapja is elfelejtődött), egyik az elég vegyes, jobb vele nem ujjat húzni, mikor olyanja van (gyakran van olyanja, mert nincs barátja :D) a harmadik meg teljesen normális. A férfiak meg el vannak. Nme vagyunk puszi pajtások, ha nézeteltérés van, megbeszéljük és nem fúrjuk a másikat. Persze volt női főnököm is, elfogadtam, mert jobb volt nálam, de tényleg. Ha viszont hülyébb nálam, akkor sem fogadom el, a férfi volt ilyenre is példa....

MKati 2010.01.27. 10:53:59

@Stock: Igazad van, pontatlan voltam. Előzékenységemről az általában mögöttem ülő gyerekeimet kellene kérdezni. Ők biztosan pontosabban fogalmaznak, írnak, emlékeznek mindenre.

aprókavics (törölt) 2010.01.27. 10:55:03

A hires noi empatiaba az sem fer bele, hogy egyes objektek mozgaspalyajat modellaljak. Szerintem azt gondoljak, hogy meg a kilott golyo is kikeruli oket. Es mindez a gyalogos kozlekedesre is ervenyes. Erdemes megnezni, hogy hol hagyjak el a nok egy bevasarlokozpontban a kocsijukat, vgy hogy utat engednek-e a felszallashoz tomegkozlekedesnel. (Ennel ugye fel kene fogni, hogy a felszallot a busz stb nem feltetlen varja meg, a jarda viszont ritkan indul el.)

_wood_ 2010.01.27. 10:55:31

@newtehen: tanulság a sorok között: ha nem szopik senki a csőgyárban, akkor nincs kit oralizálni a jeepért...?

misinator 2010.01.27. 10:56:53

@froton: Kórházban dolgozok, ezer nő...
Volt egy szanatóriumi részlegünk, ami nővéreknek is az volt. Ami fúrást-faragást, frakciózást azok rendeztek jó dolgukban???

robinhood 2010.01.27. 10:56:59

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 10:07:48
Piszokul nem akartam megbántani egy nőt sem, de tényleg igaz, hogy ha a probléma gyökerére világítanak rá, felkapják a vizet. Kommentemmel a női vezetés alap bajára kívántam rávilágítani, ha figyeltél, s ez más kommentekben is kijött. A baj, hogy nők nem ismerik az autó működését. Nem is akarja megismerni, mert az macerás, vannak szerelő műhelyek és neki ez elég. Hogy egy kocsiban, miért van a sebességváltó (a szakemberek nyomatékváltónak hívják), nem mitől, hanem hogyan működik a motor, mi az hogy automata váltó, mire való a tengelykapcsoló (kuplung) és egyéb kérdések. Sok nőt tanítottam vezetni, rajzoltam neki a kocsi működési mechanizmusát, hogy megértse az összefüggéseket és és a szerkezeti elemek funkcióját, zömében az volt a válasz: ez nem nagyon érdekel, úgy sem tudom megjegyezni, mond meg hogy kell elindítani és sebességbe rakni, gyorsítani és megállni. Ez untig elég nekem, hogy megtanuljak vezetni, hisz te is csak ezt csinálod vezetés közben. együtt élni az autóval, hát az más. Elgondolkodtál azon miért szeretik maguk mosni, takarítani, ápolni az autót a férfiak, miközben a lakás takarítást utálják? Ti azzal, mi az autóvak élünk együtt. sajnos ez az igazság, még ha elítélő is számotokra. Amúgy 42 éve van jogosítványom, magamtól, csak magamnak okoztam bajt (jégen megcsúszva a felnim hozzá ütődött a szegélyhez, de én vettem és cseréltem ki a felnit). Amúgy kb félmillió km-t vezettem, autóbusz kivételével mindenre van jogosítványom, és gépjármű mérnök a szakmám. Ezért mertem vállalkozni a tapasztalat megírására (ja harckocsira is van jogosítványom)

sargarigo 2010.01.27. 10:57:33

@fenderazigazi: Megreggeliztem,ezek szerint ma nyugodtabban fogok vezetni?:-))Számtalan trükköt próbáltam már itthon,és mindig kiderült a nagy racionális,mindent mindig meggondoló nösténytársam,kizárólag akkor nyugodtt:ha,megvolt az esti,van lóvé,működik az autó,és mehetünk shoppingolni!!
Ne akarja nekem megmagyarázni senki,hogy nem az érzelmeik vezetik őket,és nem kizárólag magukat szeretik egyes egyedül,ahogy ez megnyilvánul az utakon is!!!
Munkahely:Ott segitem a kollégámat ahol tudom,mert ebből van a lovénk(amit majd lehet elshoppingolni)de a felesége nyuzza,terrorban tartja ha nincs otthon 5-re,mert mit képzel,hogy nem foglalkozik vele,a gyerekkel,,a macskával,de miért nincs lové???

MidlifeCrisis 2010.01.27. 10:57:38

@scheerti:
"...aki mindig (!) előzékeny."
Na EZ egy igazi pesti urban legend...
Bár nem tudom, hogy pl. Prágában, Pozsonyban, vagy akár Ljubljanában miért létezik ez a fenomén, és Bp-n miért nem. De erről hozzám jobban értőknek kellene több száz oldalas szociológiai tanulmányokat írniuk.

Rocko- 2010.01.27. 10:57:57

@davez: "Ki is vagy te tulajdonképpen?"
és te?
őszintén: milyen választ vársz erre?

lockoutyear 2010.01.27. 11:02:05

nem bunkóbbak
nem tudja melyik a balkeze
szerinted észre vett?

Szódás Lova 2010.01.27. 11:03:43

Igen.

Ha nem enged ki valaki a kanyarodósávból: nő. Ha majdnem elüt a zebrán: nő. Ha feltartja a sort, amíg az öt méterre lévő parkolóhely helyett az út közepén áll meg pakolni: nő. Ha dudál, amikor én átengedek valakit, és megpróbál megelőzni: nő.

Sajnos ez így van.

A férfi vezetők máshogy veszélyesek: a boyracerek simán hülyék, a papák kóválygós -lassanmenős -jobbraindexelős -balrafordulósok, a hozzám hasonló úrvezetőknek meg a túl sok stressztől önti el az agyát a húgy, és olyankor még a boyracereknél is hülyébbek vagyunk.

De. Ha Budapest, akkor az autósok 70, a taxisok 99% -a soha nem indexel. Semmilyen körülmények között. Ezt rohadtul utálom. Én szoktam. Leszarják. :(

misko 2010.01.27. 11:03:58

Még katona voltam, amikor a nővérem megszerezte a jogsit, hát elkérte a Skodámat, én meg odaadtam.
Fordult be egy szűk utcába, csak két dolgot elfelejtett: levenni a lábát a gázról, és visszahajtani egyenesbe a kormányt. Így lett új eleje a Skodának.
Mondjuk azt sajnálom, hogy azóta nem mert vezetni, mert amúgy nem volt béna, biztos belejött volna.

CConstantine · http://www.xenu.net 2010.01.27. 11:04:30

én ha írnék valamiről akkor arról, hogy pasiknak tudományosan is jobb a tájékozódás képessége, és az a cikibb amikor egy pasi bénázik, kapaszkodik mint egy nyugdíjas és megy 40-el a belső sávban, mert ott nyugisabb, balról nem kell erőlködni, jobb oldal meg messze van, előzzék meg.

Gyalogost meg el kell engedni és kész. Ez nem Kresz kérdés, puhatestű, nincs más esélye :-))
Viccet félre téve, nem régen egy 60-as osztó tekintetű látta hogy hezitál a gyalogos a kereszteződésben (aki már a zebrán állt!!!) de csak rátekerte a kormányt és nyomott egy kövéret.
Villogok neki és mutatom hogy egy állat, majdnem hátraesett a gyalogos hölgy, de ő meg nekem mutogatja,hogy mi van mit foglalkozom vele.

Erről írjatok, a morális békaseggéről.
kevesebb bajt okoz pár gyorshajtó, mint a paraszt aki dafke nem áll meg a zebránál, vagy gázt ad amikor be akar valaki sorolni elé. Ez irritálóbb, mert kisebbségi komplexusos, sikertelen kisemberek kényszer vezetési stílusa materializálódik benne.

Take-it-Easy 2010.01.27. 11:04:33

Nőként én is hasonló megfigyelést végeztem, mint a posztíró: 25 éves koromig bezárólag két ujjamon (!) meg tudtam számolni, hogy hány nő engedett át a zebrán gyalogosként. Azóta autóvezetőként külön odafigyelek arra, hogy a hölgyeket átengedjem az úton. Amely néha nem a zebrát jelenti. Vannak kényszerítő körülmények, mielőtt valaki beleköt...

MidlifeCrisis 2010.01.27. 11:05:15

@newtehen: Ezek szerint felállítható a következő tétel:
csak a main stream által diktált nőideálnak megfelelő nők járnak jó autókkal. Ebből az következik, hogy a csúnya nők vagy kisebb kategóriás autókkal járnak, és ebből fakadóan előzékenyebbek csinosabb társaiknál. Vagy esetleg ők is csőgyárban dolgoznak... Tehát eegyenes arányosság van egy nő szépsége, az általa vezetett autó, és a csőgyár között. Szerintem Nobel-díj gyanús, nem? :)))

mumusrs 2010.01.27. 11:06:34

@fenderazigazi: ures halmaz :D
foleg szlovakiaban vezetek,igy az itteni forgalmat tudom jol megfigyelni,en most inkabb a varosi vezetokre mondanam hogy nem elozekenyek! egy relative kisvaros a szulohelyem de egyetem miatt Kassan lakom a het nagy reszeben!szoval a videki vezetok sokkal elozekenyebbek,talan ez attol van hogy videken nincs az a rohanas.ami valjuk be hianyozna is egy nagyvarosbol.nem is olyan reg megalltam egy hazasparnak a zebra elott es meg voltak lepodve komolyan hogy megalltam,lattam hogy meg a rendszamot is megnezik :) (ugye SKban jarasalapu rendszamozas van) es bolintottak hogy jaaaj nem Kassai a kiscsavo azert allt meg!jot rohogte magamban!gyalogosnak lenni itt nem egy leanyalom...

Krisi 2010.01.27. 11:08:56

minden komment nem olvastam el, bocs ha ismétlések lesznek benne.

"Miért gondolják a nők, hogy ha volán mögé ülnek, mindenki kitalálja, mire gondolnak?"

köszönöm!

és ezt egy nő írta le ráadásul :) mindig is mondom, hogy a legveszélyesebb közlekedők a nők. és pont ezért: mert még sokszor ők sem tudják, hogy mit akarnak csinálni. tipikus példa amikor egyszer csak ok nélkül megáll, majd amikor kerülném ki, akkor kirakja az indexet balra, mert hogy ő most megfordul. meg még sorolhatnám este hatig.

a másik dolog, meg hogy a nagy részük nem tud vezetni. jó, vezetni azt tud nagyjából, de közlekedni már nem. meg az is tipikus hiba, hogy külön figyelmet fordítanak magára a vezetésre, míg általában a férfiaknál ez ösztönös, hogy épp sebességet vált vagy kanyarodik.

ja és a halálom, amikor még tetézik mobiltelefonálással/esemesezéssel/sminkeléssel. csak hogy tényleg ne tudjanak összpontosítani semennyire sem. ilyenkor sok nő mondaná, hogy ők genetikailag képesek egyszerre több dologra figyelni. ez biztos igaz az élet bármelyik más területére, de a közlekedésnél alapból n+1 dologra kell egyszerre figyelni (gyalogosok, táblák, sávok, többi autós, stb).

ez most eléggé hímsovinisztára sikeredett komment lett, de természetesen tisztelet a kivételnek. nővérem pl. elég jól vezet :)

azzal viszont nem értek egyet, hogy a nők nem engednek át zebrán. most vagy én nézek ki gecijól, vagy valahol sántít a reprezentatív felmérés, mert engem nők is elég sokszor átengednek :D

a cikk szerzőjének pedig javaslom, hogy kerékpározzon bátran az úttesten, és szarja le, ha beszólnak neki. járdára pedig tényleg ne menjen kétkerekűjével, hiszen az a gyalogosoké. ne féljen, tavasszal annyi bringás lesz a főfaluban, mint a macskát szarni, akkor majd lehet nyugodtan közlekedni az úttesten.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 11:09:36

@//origin:
Arról az apró, de bosszantódologról is lehetne statisztikát csinálni, amit mindenki megfigyelhet egy áruház pénztárjánál várakozva.
Arról van szó, hogy amikor valaki kipakol a kosárjából a szalagra, utána a kosarat rendesen teszi-e bele az alatta levőbe, vagy csak beledobja ferdén.
Mivel az ember ritkán az utolsó vásárló aznap, mindenképpen jön mögötte más, akinek majd az ő kosarát kell megigazítania, hogy a sajátját el tudja helyezni. Aki erre nem figyel, az látszólag nem tudja, vagy nem érdekli, hogy rajta kívül más emberek is léteznek.

Apróság ez, de sokat elárul.

sargarigo 2010.01.27. 11:09:58

@mumusrs: Ez igaz,néha leugrom vidékre,haverral megyünk erre arra,50-nél már rám szól ,hogy ez itt nem divat,menjek lassabban,ez nem pest,itt nyugodtak az emberek.Ott biztos a nők is jobban vezetnek.

Stock 2010.01.27. 11:10:21

@MKati: az lehet az igazi keményvonalas kritika, amit az ember a gyerekétől kap.. :))

tundax 2010.01.27. 11:11:38

Talán kicsit off, de részben idevág,
mindig nagyon érdelkelt, hogy egy nő, aki 10cm-es tűsarkúban száll ki az autó vezetőüléséből, az tényleg abban vezetett?

misinator 2010.01.27. 11:11:50

@misko: A páromnak van érzéke a VEZETÉSHEZ: merthogy a Nagypolák nem tűrte pl.az aláváltást...
Albea, full direkt kormány, első út, felkapott egy a gátoldalra, enyhe jó szándékú dorgálás: azóta nem vezet.
Ugrott a buliban ivászatnak:-(((

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 11:13:18

@TotalD: Azt is nézd meg, hogy milyen hozzászólásra írtam ezt. Ha megfigyeled, annak, aki normálisan szól hozzám, én is normálisan válaszolok. Aki pedig úgymond a "földbe akar döngölni", azzal én sem bánok kesztyűs kézzel. Miért is tenném?
Egyébként szerintem egy teljesen normális hozzászólással kezdtem, csupán kifogásolni mertem az általánosítást, és hoztam ellenpéldákat. Meg lehet nézni.
Erre kaptam, amit kaptam... Asszem tőled is... Az ilyeneknek szerinted mit kéne mondanom???? Áruld már el!
Hogy lehet normálisan vitatkozni, ha a másik nem partner?
Egyébként meg nézd meg egyes férfitársaid kommentjét! Csak úgy süt belőle a nők irányába a lenézés, a - nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy - gyűlölet. Nem is értem. És én vagyok a hibás, ha megvédem a női nemet? Baj, ha "visszabeszélek"? Olvasd már el - még egyszer mondom - egyes férfitársaid hozzászólásait, és ha problémád van a reakciómmal, akkor talán velük is beszéld meg az övékét! Vagy ez most akkor hogy is van???!!!

LewisFM 2010.01.27. 11:13:26

@Pettyes Szfinx
Először azt hittem, hogy te azon kevés nők közé tartozol, akik tudnak vezetni, nem önteltek, de rá kellett jönnöm, hogy minden nőket negatívan érintő hozzászólást magadra veszel. Ennek csak két oka lehet:
1. Vagy tényleg jól vezetsz
2. Vagy bántja az önérzetedet

Nos a 2. az biztos, de ebből kiindulva túlértékeled magad, tehát legfeljebb csak közepesen vezetsz. Megnéznélek egy vezetéstechnikai tréningen.

A lényeg: vannak jó női vezetők is, de kevesen, a többségnek csak egy eszköz az autó. Az exem, amikor meghúzta a kocsit, még neki állt feljebb, pedig a kerítésnek ment neki. Mindig kiakadt, amikor szóvá tettem, hogy úgy bánik az autóval, hogy az már fájt. Aztán közöltem vele, hogy akkor amíg nem becsüli, irány a BKV. Erre ő lelépett, most pedig boldog ember vagyok.

Sterco 2010.01.27. 11:14:56

Hát sokaknak nehézséget okoz megállni, és újra elindulni. De nem feltétlenül csak a nőknek, sokszor az időseknek is.
De a gyalogosoknak is egyértelműnek kell lenni, ha át akar menni. És ha engedik, akkor meg menjen...

Közöd?? (törölt) 2010.01.27. 11:15:25

annó mikor fiatalon gyalogosan közlekedtem, zöld jelzésnél leléptem a zebrára és egy kanyarodó szuzukiból rámdudáltak, hogy legyek gyorsabb mert ő menne, két nő ült benne egy kurvadagadt az vezetett meg egy másik és mindketten röhögtek, mivel én kevésbé értem a humort odafáradtam az ajtóhoz, hogy pofánbasszam őket de gyorsba elszeleltek, még belerúgtam a kocsiba sajna nem találtam igazán jól el.

BX_TD 2010.01.27. 11:16:06

@MidlifeCrisis: Arrol nem szallnek vitaba, hogy mashol letezik-e vagy sem a MINDIG elozekeny autos, de az teny, hogy a MINDIG elozekenyseg korulmenyektol fuggetlenul, az birkasag... nagyon...
Zoldhullam van, autok egymas utan kis kovetesi tavolsaggal huznak el a szemafor nelkuli gyalogatkelo helyen, gyalogos all es varja, hogy vegre atmehessen o is... ha te utolsokent haladsz ebben a bizonyos autosorban, latod visszapillantoban, hogy a vilagon nincs tobb auto mogotted, megallsz es atengeded? Egyreszt fekezel, valtasz, majd ujra gyorsitasz, masreszt a gyalogos valoszinu egy masodperccel sem fog tobbet ott szobrozni, mint ha te is lenduletbol elhuzol elotte a sor vegen... sot... inkabb elkepzelheto, hogy kesobb kel at... amig fekezel, felfogja, elindul... stb.... Ez egy pelda volt, szamtalan hasonlo eset elofordul me'g....
Ezzel NEM azt akartam mondani, hogy nem kell megallni a gyalogosnak. Igenis meg kell, es en meg is allok. De nem MINDIG es nem minden korulmenyek kozott. A korulmenyek igenis kurvasokat valtoztathatnak a helyzeten. Persze csak ha logikusan latod az osszefuggeseket es kovetkezmenyeket....
Ettol fuggetlenul vannak olyan orszagok, ahol tobbnyire a minden korulmenyek kozott megallok van gyakorlatban, es tobbnyire az a tapasztalatom, hogy ott valahogy normalisabb a kozlekedesi moral, de ettol az meg sokszor birkasag... mas kerdes, hogy ha valasztanom kene az kozott, es az ami ma itt Magyarorszagon van, akkor valoszinu inkabb lenne'k neha kicsit birka... de akkor igenis az lenne'k...

sargarigo 2010.01.27. 11:17:03

@Csumpi Hálidéj (Mk412): A kosár még aprócska dolog,múltkor állok a postán,hosszú sor,megvan ugye?Szóval misszpicsa kétméteres csizmában simán előre vág,mondván ő csak egy csekket akar feladni,mondom neki,én is meg még 100-an mögöttem,húzzon vissza szépen a sor végére és melegedjen addig míg sorra nem kerül,de mintha a falnak beszélnék,tette mindezt abban a tudatban,hogy neki nem lehet baja,mert ő a misszpicsa.Nos laza mozdulattal hátrapenderítettem,kihasználva ronda kopaszságom,és 110 kilóm helyzeti előnyét,erre visítva elszaladt.Most mond meg,ki érti őket???

Jozsó_ 2010.01.27. 11:18:51

Én ezt nem bunkóságnak fognám fel. Egyszerűen olyan szinten lefoglalja őket a vezetés, hogy semmi másra nem tudnak koncentrálni. Reggel az iskolák környékén különösen sok az anyuci. Ha vki kivág elém hirtelen, az biztos nő volt. Nem volt rá kapacitása, hogy a tükörbe is nézzen. Ha megfordul az út közepén, mikor jövök, ha nem áll meg a zebránál, ha hirtelen fékezve félig az út közepén áll meg kirakni a gyereket az is nő. Egyszerűen 100%-osan leköti őket az, hogy az autót mozgásban tartsák. Nem marad semmi plusz arra, hogy a többiekre figyeljenek.

Tegnap pl. feleségem vezetett hazafelé. Mikor leparkolt megkérdeztem tőle, hogy vajon direkt megy-e bele minden kátyúba. Visszakérdezett, hogy milyen kátyúba. Észre sem vette! Pedig nem egyen ment keresztűl (ilyen fél méteresre gondolok, amit simán ki lehet kerülni). Ezek után persze kérdés, hogy valóban jobb-e egy autó, amit csak női vezető használt. :)

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.27. 11:19:19

Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

A nők 5-10%-a sokkal jobb vezető, mint a ffiak 90%. Az a nő, aki jól vezet, az sokkal jobban vezet, mint egy átlag ffi, már ha megkapta a reggeli kávéját, és a gyerek is jól szerepelt a suliban :)

TotalD 2010.01.27. 11:20:20

@LewisFM: Nekem is volt olyan barátnőm aki annyira hisztis volt... Nem tetszett neki valami apró hülyeség akkor aztán... Pl: nem a kapujukba álltam meg mert útban lettem volna, hanem 10 méterrel távolabb és ezért a hóban vizes lett a cipője... Reakció: csomagokat beszórta a hátsó ülésre ajtót pedig izomból beb@szta... többet nem kellett beülnie mellém... (megjegyzem már több dologtól is betelt a pohár...)

mumusrs 2010.01.27. 11:21:05

@sargarigo: hmmm szerintem jobban vezetnek ,nekem mindig csak a varosbol kilepve voltak gondjaim noi vezetokkel,de akkor a hajamat majd kiteptem mindahanyszor!

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 11:23:36

@newtehen: Tehát nincsenek statisztikák, vagy ha vannak, azok sem sokat érnek. Akkor itt álljunk meg! Amikről írunk, azt tapasztalatból írjuk, ami nyilván hordoz magában szubjektivitást. És erősen azt gondolom, hogy a férfiak részéről is. Ugyanis az van a köztudatban, hogy az autó - ugye lévén műszaki cucc - férfias dolog, és a férfiak jobban értik, jobban tudják kezelni.
Azt teljes mértékben aláírom, hogy nem értek úgy műszakilag egy autóhoz, mint egy férfi. Ha tehát a műszaki tudás feltétele a jó vezetésnek, akkor - legyen - nem vagyok jó vezető!
Egyébként meg próbáljátok már meg egy kicsit kevésbé szubjektív szemmel átolvasgatni a hozzászólásaitokat! Hát könyörgöm! És még csodálkoztok, hogy holmi "foltos hiúzok" mernek visszanyávogni??? Ja, bocs!!!

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.27. 11:23:59

@LewisFM: Dehát útban volt az a fránya kerítés.
A bunkója, aki oda építette.

sargarigo 2010.01.27. 11:25:14

@NDK-s copf-fogó befőttesgumi: Itt a hangsúly: ha már megkapta..........és ha nem?akkor ma ne merjek elindulni,mert van aki ma nem kapta meg az adagját,akármi is legyen az????Ha nekem hajnal 4-kor kell elindulnom,előbb kelek fel,mert tudom milyen fos vagyok reggel,kell egy óra mire volán mögé ülhetek,+a jégkaparás,autómelegítés,állapot ellenőrzés.A NŐ meg felkel,egy óra tükör,egy óra smink,aztán már nem marad idő semmi,kapar egy lőrést a szélvédőre,és nyomás,menni kell vásárolni,kozmetikushoz,gyerekért,gyerekhez,szeretőhöz,stb,és csak ez jár a fejükben,ezért nem figyelnek semmire.

Kúrcsány Ferenc 2010.01.27. 11:26:19

Minden gyökér proli leszarja a zebrát, nemcsak a nők. Kihangosítóra se tellik legtöbbnek, félkézzel "vezetve" mobilba ugatva jobb.

aprókavics (törölt) 2010.01.27. 11:26:51

@Csumpi Hálidéj (Mk412):

Ja, ilyenbol akad egy par (bevasarlasnal maradva, pl. hogy kipakolas utan odateszi-e valaki a cuccai moge a kovetkezo vasarlot jelzo hasabot, vagy 5 meteren szetteriti-e a 3 zacsko ropit), de ezek kevesbe nemspecifikusak. Mondjuk ugyanugy kurvara idegesitoek tudnak lenni.

Pettyes szfinxhez kapcsolodva, ebben a kozlekedes dologban az a rettento idegesito, hogy egy no nem bunko, hanem egyszeruen csak ignoral mindenkit magan kivul. A bunkosagon nem huzom fel magam, ha a masik ideges az sem gaz, ha no bunko vagy ideges az sem. De a teljesen alaptalan egoizmus (nekem jar, ezert megtehetem) irritalo. Ugyanezert a mentalitasert idegesitoek a politikusok es fajtarsaik, meg a "sztarok".

Nem a nokkel van problema, hanem az egoizmussal es azzal, hogy ha a tobbi embert nem veszi eszre valaki. Ez minden viselkedesben zavaro, de amikor valaki odaig jut bazmeg, hogy masok mozgasat nem veszi tekintetbe (amire kb egy egysejtu kepes) az azert tulzas. Mi a kovetkezo lepes? Nekimegyek a falnak is, mert a faszert van az a haz az _EN_ utamban?

Krisi 2010.01.27. 11:26:54

azt meg el kéne már felejteni mindenkinek, hogy a gyalogost átengedni jófejség vagy udvariasság kérdése.

faszt.

a gyalogost át KELL engedni. ahogy gondolom mindenki megáll, ha jön a vonat, nem megy át a piroson a 4*4 sávos utak találkozásánál. na ugyanígy át kéne engedni a gyalogosokat is. főleg ilyenkor télen, vagy esőben. nem arra kell gondolni, hogy "úgyse siet, hiszen gyalog van" vagy "majd a mögöttem lévő átengedi". arra kell gondolni, hogy én ülök a fűtött autóban, szárazon, szól a zene, nem halok bele, ha le kell fékeznem majd újra el kell indulnom. akinek ez hatalmas megterhelés, azt megkérném, hogy lője magát fejbe. köszönöm.

(mielőtt felkötnétek megjegyezném, hogy ha tudom, akkor mindig átengedem a gyalogosokat zebránál. természetesen ha valaki jön a seggemben 3cm követési távolsággal, akkor én sem állok meg. de máskor mindig. aki nem hiszi, járjon utána.
ja, és azt is utálom, amikor két gyalogos a zebránál beszélget, vagy ott várakozik. én meg megállok, az meg csak néz bután mint a gázpalack. szóval kedves gyalogosok ti pedig ne a zebránál várakozzatok, ha kérhetném)

TotalD 2010.01.27. 11:27:23

@Pettyes Szfinx:

"Egyébként meg nézd meg egyes férfitársaid kommentjét! Csak úgy süt belőle a nők irányába a lenézés, a - nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy - gyűlölet."

Tény hogy voltak bunkó hozzászólások... Csak akkor is olyan Amcsi filmes volt amit mondtál :D tudod az a homokozós:)

De arról hogy te vagy bárki milyen ,,hangnemben" írt itt felesleges beszélni mert ez csak egy gagyi fórum és nem jöhet át teljesen hogy ki, mit és hogyan mond/gondol... (ezek szerint nekem sem jól jött át az amit te írtál) Persze az igazán bunkó az itt is be tudja mutatni a bizonyítványát:D

Nusy73 · http://egyszeregy.blog.hu 2010.01.27. 11:28:08

Részemről egyáltalán nem érdekel, hogy a Nők miért csinálják úgy és azt, amit. Nem az én dolgom.

A cikkben leírtak meg stimmelnek, valóban ez a végeredménye az okoknak.

Ha kirabolsz egy bankot, senki nem kérdezi meg, hogy azért tetted. Ha elütsz valakit a zebrán nem kérdezik meg, hogy miért tetted. Meg fognak b***ni.

És az is igaz, hogy van jól vezető nő is, csupán olyan mint a fehér holló.

_wood_ 2010.01.27. 11:29:25

egyébként nem ártana definiálni, pontosan mit is értünk a jó sofőr alatt:
- azt, aki "dinamikusan" közlekedik, a két pont közötti távolságot a lehető legrövidebb idő alatt teszi meg a szabályok - vagy ha mást nem a szokások - figyelembevételével, vagy
- az aki az ötésfélliteres gyári fogyasztású kocsival 5,6 literes fogyasztást autózik és 20%-al később megy tönkre minden kopó alkatrész a kocsijában, mint a gyári étrék...?

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 11:30:03

@LewisFM: Neked is mondom. Olvasd el a hozzászólásaitokat, és próbáld meg abszolút korrekten átgondolni azokat! Mi süt a legtöbb hozzászólásból?! Ha kérhetem, őszintén!!!
Tehát zavar, ez tény. És igen, azért is zavar, mert nő vagyok, és úgy gondolom, hogy én egyáltalán nem vagyok olyan, mint amit ti írtok, és még sok nő nem olyan.
És hogy vezetek? Szarul, nyilván... :-)

Rocko- 2010.01.27. 11:30:14

@Pepepe: nem, nem az.
ellenben könnyen behjatható pénz.
te elhiszed h ezek az intézkedések a közlekedésbiztonságot fokozzák?

Stock 2010.01.27. 11:32:37

@Pettyes Szfinx: "Egyébként szerintem egy teljesen normális hozzászólással kezdtem"

nem!
egy sértődöttségből eredő hazugsággal kezdted, miszerint a férfiak ugyan úgy vezetnek mint a nők.. (muhaha)

és itt úgy érzem (sokakkal együtt) hogy te vagy alkalmatlan, a kultúrált vitára!!

ez nem sovinizmus, vagy gyűlölet, hogy a nők szarul vezetnek, hanem tapasztalat!
én elismerem a nők erényeit, nem esik nehezemre, mert tények!
kitartóbbak
alkalmazkodóbbak
tanulékonyabbak
(magasabb a fájdalomküszöbük) :))
de vezetni a legnagyobb részük abszolút nem tud és ezáltal ön és közveszélyes!!

férfival is találkoztam már ügyetlennel, félőssel, de ennyire bénával, mint amilynre csak az ismerőseim közül tudok hirtelen 10-et..... nah ez a szint csak a nőkre jellemző!!!!!!!!!

_wood_ 2010.01.27. 11:33:03

@Pettyes Szfinx: bár nem nekem szólt, de aki három felkiáltójelet tesz egy kijelentő mondat végére, és olyan sértettkamasz "És igen, tudok vezetni! És nő vagyok! És be mertem merni a férfiak kis homokozójába egy kis homokot szórni az arcukba. Hujjujjujjujujj! Azta...!" durcákat bír beírni, amihez már csak a visító fejhangot kell hozzáképzelni, annak számomra súlytalan a véleménye. tényleg bocs, de ezt tudnod kell, ha hatni akarsz másokra.
vitatkozni észből kell nem szívből (szntem)

vivax 2010.01.27. 11:33:09

@Kúrcsány Ferenc: felétek mit jelent az, hogy proli?;)

MidlifeCrisis 2010.01.27. 11:33:48

@BX_TD: Teljesen igazad van. És bár most messzire kanyarodunk, de azért a jobb közlekedési morállal rendelkező városokban azért valljuk be, sokkal értelmesebben építik ki (folyamatosan, a közlekedési körülményeket figyelembe véve) a közlekedésre szolgáló létesítményeket is. Pl. egy olyan úton, mint a Budafoki út, nem telepítenek zebrát (illetve a meglévőt felszámolják) egy rosszul belátható kanyar mögé 20 méterrel, amely előtt sebességkorlátozás sincs, ergo mindenki 70-el száll be átlagosan. Vagy ott van még rossz példának a Szerencs utcai kereszteződés zebrája... (Mondjuk annak a kereszteződésnek nem is szabadna léteznie.)
Szóval, ahol odakint minden esetben megállnak, ott azért a közlekedési szituáció is általában olyan, hogy a "birkaság" simán belefér...

GG81 2010.01.27. 11:34:26

@anyahajókabinajtóhajtogató: ehhez azért nagyban hozzájárul az is, ha a rossz méllyebb nyomot hagy az emberben... bár lassan azt is elérjük, hogy egy előzékenység is extra legyen és hagyjon némi nyomot a szürke mindennapos szabályok közé szorított kinek-mikor hol volt előnye szürkeségben.
nah, további jó közlekedést mindenkinek is!

T-boy (törölt) 2010.01.27. 11:34:36

Női sávváltás JOBBRA:középső,tükör-index,
jobbra ráhúz a motoros haveromra.Az dudál,
nő/óvatos/KÖZÉPSŐ tükör,nem lát senkit,
tovább jobbra!Haver térddel támaszt a sárvédőre,a nő vissza a tükörből,végre
észreveszi és RÁDUDÁL!

LewisFM 2010.01.27. 11:34:50

@Pettyes Szfinx:
Gondolom legalább átlagosan, ezért a b@szog@tás nem is neked szól, csak az, ha neked nem inged, ne vedd magadra.

De magadra vetted...

Krisi 2010.01.27. 11:34:58

@_wood_: ez is érdekes dolog. azt pl. soha nem értem, hogy a kocsinkkal én eljárkálok városban 6 liter környékén elég dinamikus tempóval, jóanyám viszont múltkor felvitte 8 fölé az átlagot. máig nem értem, hogyan sikerült neki. ráadásul vidékre ment, nem is végig városban használta.

@Pettyes Szfinx: Te meg ne vegyél magadra mindent, amit a nőkről írnak úgy általában. én se veszem magamra, amikor a megcsalt hölgy ismerőseim sírják, hogy az összes férfi egy bunkó állat :)

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.27. 11:35:25

A nők emocionálisabbak, szubjektívebbek, a térlátásuk sokkal gyengébb. A ffiak, objektívebbek, racionlásiak, célra tartanak, ebből sok minden következik. Az is, ha egy nő alapjáraton sokkal bunkóbb, mint a nagy átlag , akkor hihetetlenül paraszt tud lenni. Ha viszont egy ffi-ben több a női hormon (feminimebb), akkor hisztériázik, dudál, villog, rádmegy, letol, akár egy igazi fürdőskurva (valszeg mama kedvence volt, sokáig otthon lakott, és mindend megkapott; ez egy bizonyos embercsoportnál hatványozottan fennáll, ahol a gyermek az úr...). De ha egy ffi kiszáll és meg akar verni, vagyis túllép egy bizonyos társadalmi határt (a nő ilyet nem tesz, mert fizikailag gyenge, ezért másként operál: pl uszít, gyűlölködik, szervezkedik, összeugraszt, befolyásol, MANIPULÁL) akkor vagy felbaszták és csak meg akarja kérdezni, hogy "de mi a faszért csináltad, mert tényeg kíváncsi?" (mivel céltudatos, ezért az ok-okoztatokat keresi), vagy egy igazi kompenzáló vadparszt, akinek el kell venni a kibaszott jogsiját - ő többnyire a panel-urbanizáció mellékterméke.

Erre jön még az after-socialism kelet-európai szub-bunkóság, a kihaénnem faszagyerek attítűd, és "az én megtehetem, mert nekem drágább" (hitelre) tajtparasztság.

Akinek nem inge, ne vegye magára.

Luighi 2010.01.27. 11:36:05

"A nők egyszerre többfelé képesek figyelni" kivéve vezetés közben. Akkor csak magukra és a vezetett járműre többé kevésbé(alanya válogatja). Vagy az is lehet az alapgondolat HOAX és csak állítják a többfelé figyelést!? (mondjuk az olyan is!)

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 11:36:43

@Stock: Ezt most jól elmagyaráztad. Ha tehát más a véleményem, a tapasztalatom, mint neked, akkor hazudok, és abszolút jogosak azok a nem kicsit agresszív megnyilvánulások, amiket utána kaptam.
Tudod, nálam ez nem így működik. De ez meg nem az én problémám.

Luighi 2010.01.27. 11:38:22

@Froton: jó az esettanulmányod. Ül. :-)

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.27. 11:39:18

@misko: :)
@sargarigo: Ne akadj ki, a nők mások, tiszteletben kell tartani ezt! És többnyire megfelelő távolságban kell tartani őket a gazdasági ügyektől, és sokszor a kormánytól is (de, ahogy írtam, nem minden esetben) :)

Franky4fingers 2010.01.27. 11:39:33

@MaCS_70:

Egyetértek. Ezért tartom a legveszélyesebbnek a 40-50-es hölgyeket, akik meg vannak győződve arról, hogy az életben (amúgy jogosan és illendően) nekik kijáró előzékenység a KRESZben is jár nekik.

És ezeket soha nem fogod meggyőzni róla, hogy ez az utakon NEM ÍGY VAN! Ott megkapják az igazi egyenjogúságot, amit annyira akartak. Ja... Hogy az felelősséggel is jár? Hát igen...

zebraakcio · http://zebraakcio.blog.hu 2010.01.27. 11:39:52

Kedves posztoló és kedves mindenki, akinek elege van abból, hogy nem állnak meg neki a zebránál!

Csatlakozzatok a zebraakcióhoz, amely tavasszal újraindul (most az időjárás miatt inkább belső munkák folynak)!
Rendkívül szórakoztató, jó a csapat és társadalmilag is hasznos.

_wood_ 2010.01.27. 11:39:56

@Krisi: anyámnál ugyanez. amikor kérdezgettem, figyeltem hogy vezet, kiderült, hogy sosem vált ötösbe. nem akkora baj mondjuk, sosem megy ki a városból szinte, de a hungárián végigmegy hetvenöttel négyesben.

GG81 2010.01.27. 11:40:03

@misinator: ez amolyan olasz stílus... réges-régen odamerészkedésünk előtt sok ismerős mondta kb. ugyanezt, hogy nagyon kell előre figyelni, mert hogy ők nem szokták a tükröt nagyon használni és egy olyan szituban ugye az a ludas, aki utolér valakit. persze a reflexeim ott is megmaradtak, de épp az ő helyi berögződésük miatt sokkal könnyebb sávot váltani, mert ahogy kisasolsz épp egy autónyi helyet beválthatsz, mert a hátsó be fog engedni. ;-)

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 11:40:04

@Krisi: Nézd, mondhattam volna azt is (amit egyébként sok nőtől szoktam olvasni hasonló téma kapcsán), hogy tényleg bénák a nők, persze én nem tartozom közéjük. Én ezzel szemben azt gondolom, hogy egy nagyon általános és nagyon negatív képet sikerült ennek a posztnak a kapcsán is felfesteni, ami ellen en bloc kiálltam. Mert azt gondolom, hogy hozzám hasonlóan sok nő vezet viszonylag normálisan (nem baromi jól), és odafigyelve, és nem okozva balesetet. Ezért zavar ez a történet ilyen módon.

McK (törölt) 2010.01.27. 11:40:05

Gratulálok a cikkíró hölgynek a kibaszott nagy öngólhoz.

Meg van sértődve,hogy nálánal magasbbra pozícionált hölgytársai szabálytalanok,vagy csak nem előzékenyek,de Ő VAN MEGSÉRTŐDVE,HA A JÁRDÁN SZABÁLYTALANUL KERÉKPÁROZVA,nem virágcsokrot kap,hanem egy nagy maflást.

Majd ha az ő gyermekét,nagymamját löki fel a járdán egy beciklis,esetleg elktromos kerékpáros,akkor ő is leszedi a következőt róla!

Igenis igaza van az 50-es apukának,inkább egy ilyen paraszt biciklije törjön össze,mint a gyermekem képe,aki kilép a kapun..

A többire nem is reagálnék,tipikus sztereotípia puffogtatás hozzászólásszám generálásra..bejött.
Lesz majd még a Hondás hülyébb,mint a BMW-s,meg az új autó kontra használt is..
Hálás témák.
Huszadjára is..

Igen,létezik a napszemcsis picsa a telcsijével,de egyrészt senkinek semmi köze hozzá,hogy miből van az autója,pláne nem lehet általánosítani,hogy a pinájáért kapta,másrészt ebből nem következik,hogy tud-e vezetni,vagy sem.

Ez így igen hatásvadász..

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 11:40:43

@Jozsó_:
Muterom defekttel tett meg több kilométert.
Vártam a ház előtt, megérkezett, vigyorogva lefékezett. én meg csak megkérdeztem: mióta jössz defekttel?
Észre sem vette.

Volt olyan, hogy balrakanyarodó sávban álltunk a pirosnál. Előttem egy suzuki, benne két nő, lelkesen beszélgettek. Régóta mentem mögöttük, a sofőr végig lendületesen gesztikulált.
Állunk a pirosnál, emelkedett az út. A suzuki elkezd hátragurulni felém. Mire észbekapok: csattt. Nekemgurult.
Kiszállok, odaballagok. Úgy kellet bekopogni az ablakon. Megkérdeztem: elnézést hölgyem, mi történik?
Mire az arrogánsan: Mi, hát nekemjött.
Megszólalni sem tudtam, pedig szópárbajban ritkán maradok alul.

Peetee 2010.01.27. 11:41:27

Ez a kulcsmondat:

"...Miért gondolják a nők, hogy ha volán mögé ülnek, mindenki kitalálja, mire gondolnak?..."

Ma megvilágosodtam! Ezért vezeta nők EGY RÉSZE (nem álltalánosítok) úgy, ahogy. Mert ami számára a világ legtermészetesebb dolga (miért dudál ez a hülye mögöttem, hiszen én minden reggel itt kanyarodok le...), hogy mindenki más tudja,h mi történik most vele, azértm egy lassan, mert fáj a feje, azért fékez (és hozz NEM indexel), mert ő itt szokott lekanyarodni...

Kész vagyok ezektől, más krédés, hogy a nők egy jó része jobban vezet, mint a férfiak java!

GG81 2010.01.27. 11:41:28

@zebraakcio: nah, már itt is itt vagy? ez végképp nem a te pályád 3/3-aska! előbb szerelj azonosító jelzést a gyalogokra, aztán szónokolhatsz és lehet mindenkinek mindenkit feljelentgetni.

robinhood 2010.01.27. 11:42:23

Egy gondolat még eszembe jutott a tükörről. Nem tudom jártatok e már úgy, hogy az előttetek menő autó megállt (ebben még nincs semmi baj) de amikor kiakarod kerülni, hirtelen kinyílik az ajtaja és ő szőkesége mit sem érdekelve, hogy mellette elakarsz menni, kiszáll. Aztán elmondhatsz egy imát, hogy megtudtál állni és nem szakítottad le az ajtaját. ha már nem tud hátra nézni, hogy jön e autó mielőtt kiszáll, legalább a tükröt használná. Azt meg külön meg illik köszönni, ha ilyen helyzetben rád néz és széttárva a karját elnézést imitál. De a legtöbb esetben oda sem figyel úgy megy tovább miután becsukta a kocsi ajtaját. Hogy mi járhat az eszében: "Kiszálltam mert dolgom volt, neked meg az a dolgod, hogy erre oda figyelj. Mit bénázol, még egy ajtót sem tudsz ki kerülni?" Mind ezt olyan utcában, ahol már eleve 2 sorban állnak a parkoló kocsik, s alig van hely a kikerülésre. A férfiak (nézzétek meg) legrosszabb esetben a kinyított ajtó szűk résén kitekintenek, hogy jön e mögötte valaki. És ez már a figyelmetlenek közé tartozik.

froton 2010.01.27. 11:42:58

@Pettyes Szfinx: Kinek nem inge..:D Ez nem általában a nőkről szól, hanem a 80%-ról és ez nálam is személyes tapasztalat, feleségem is alátámasztja. Te nem vagy olyan, a feleségem sem olyan és még nagyon sok nő nem olyan, de elég sok köztük a hülye, ahogyan férfiban is. Olyat pl nőtől egyszer tapasztaltam (15 éve vezetek), hogy meg akartam előzni és gyorsított. Két fiatal liba volt egy apucitól kapott családi astrával, tudomást sem vettek arról, hogy mi zajlik mellettük, csak mentek egyenesen előre, a sofőr meg bambán bámult előre. aztán visszaálltam mögéjük, mert jöttek szembe, utána utolértünk egy ifát. kb egy kilóméterre jöttek szembe, nem mert előzni, én meg bevállaltam mindkettőt, mert bőven volt hely. Férfi vezetővel viszont már többször akadtam úgy össze, hogy előzéskor hirtelen sietős lett neki, ez abszolút tudatos tahóság...Zebrán átengedéskor viszont egyértelműen sokkal előzékenyebbek a férfiak (általában- persze mindkét oldalon van kivétel).

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.27. 11:43:03

@McK: "Ez így igen hatásvadász.." (nem gondolod, hogy éppen ezért írták?)

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 11:44:03

@_wood_: Bocs, hogy vannak érzéseim, és ezek egy ilyen poszt kapcsán is kijönnek. Főleg, ha kisebbségben vagyok és igazságtalannak érzem, amit mondanak.
Sajnálom egyébként, ha ennyi jött le a mondanivalómból. De vállalom az érzéseimet, és azt, hogy igen, fel tudnak idegesíteni. Ez már csak így van.

GG81 2010.01.27. 11:44:25

@zebraakcio: egy ideje már nem pörög a blogod, nincsenek akciók, attól még nem kell ide jönni reklámozni! jah, hogy hideg van...!? :-DDD

sargarigo 2010.01.27. 11:48:42

@Csumpi Hálidéj (Mk412):
Pár éve történt,hangsúlyozom,nem tehetek róla ,hogy csak női helyzeteim voltak,ez van,valahol vidéken követtem az előttem haladót,láttam,hogy nő,ezért kicsit távolabb maradtam tőle.
Egyszer csak minden előjel nélkül satufék,a két picsa körbenézés nélkül kiugrott,(anyja és lánya)és elkezdtek egymással ordítozni az út közepén.
De ez csak egy aprócska szemelvény a megtörtént esetekből amiben bizony nő volt a hunyó.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2010.01.27. 11:49:00

Az én megfigyelésem is az, hogy egy nő sohasem mond le az elsőbbségéről. Nem számít, hogy ennek okán esetleg dugó keletkezik, az ún. "horizont látása" (hány lépést lát előre) a nullával egyenló.

- Ha balra fordul a főutvonalról, és az ott várakozónak nagyon kilóg az orra, inkább felborul, de akkor sem engedi ki.
- Zippzárnál tuti, hogy a női sofőr nem enged be. Olyan mereven néz előre, mint egy szobor. Ugyanez ha az ő sávjába szeretnék besorolni. Már nem is próbálkozom, inkább megvárok egy férfit.

Aztán... Szerintem sem bunkóságból teszik, ilyenek és kész.

Az, hogy vezetés közben egyéb tevékenységet is végeznek, szerintem ez nem nő/férfi specifikus. Mindkét nem képviselői elkövetk ezt.

Amit Roberta a kikent-kifent csitrikről ír, ugyanúgy áll a kikent-kifent taknyos fütyikre is, csak nekük legfeljebb nem narancsos a bőrük, bár ezt eddig nem figyeltem. Szóval ez sem nem specifikus tulajdonság. Egyszerüen elkényeztetett, beképzelt kis majmok, akik azt hiszik ők szarták a spanyolviaszt.

OstOr71 2010.01.27. 11:49:05

Még nyáron történt velem. Ép egy zebrán keltem át gyalog mögöttem egy anya gyerekkocsival, mire átértem látom, hogy zöldről sárgára vált a lámpa. Hallom egyből a dudát ahogy nyomják a gyerekkocsis nőnek, hátrafordulok látom ahogy a kocsiból kipattan egy nő és elkezd menni a gyerekkocsis felé. Majdnem összeverekedtek. Én meg néztem mint egy barom pislogtam és nem értettem semmit, ezért ideg betegeskedni? Ilyenkor hol van a híres női empátia?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:49:47

Na, öntömjén bekapcs:
tudok tükörből tolatva parkolni, y-ban fordulni, megállok a stop táblánál, kanyarodáskor megtekintem, hogy a bicikliúton érkezik-e közlekedő, átengedem a gyalogost, nem váltok alá az autónak, mitöbb keleti gépjárműnél nem rettegek attól, hoyg olajos lesz a kezem, vagy letörik a körmöm. Cserében néha körömcipőben vezetek - úbakker, akkor ez most kizárta azt, hogy pasi legyek? :)
ejjj, srácok-lányok, nagy a hajtépés!

pedro0630 2010.01.27. 11:49:55

Az hogy egyes nők szerencsétlenek,arrol az oktató is tehet,nem is kevesset.Amikor kiosztották,hogy ki kinél jelentkezzen vezetésre a kresszvizsga után,az egyik oktató odagyűjtötte a rovidszoknyás lányokat a listájára.Igazábol azt sem tudom hogyan mentek át a rutin és a forgalmi vizsgákon.

gzozi 2010.01.27. 11:50:18

muszáj ilyen cikkeket kitenni? egyre kevésbé olvasom szívesen a TC-t ha ilyen cikkeket látok... lassacskán -1 olvasó :(

Stock 2010.01.27. 11:50:33

@Pettyes Szfinx: nem, nem azért hazudsz, mert más a véleményed! (ezt a nők játszák)
akkor hazudsz (mint tetted), amikor valami megbántja a fene nagy egódat.. és ahelyett, hogy beismernéd a dolog jogosságát... hamis önigazolást gyártassz!!!!

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 11:50:50

@froton: Még egyszer mondom, és szeretném utoljára mondani. A problémám a kommentek abszolút egyoldalúságával és hangnemével volt, és azzal, hogy milyen színben tüntetik fel a női vezetőket. Kívántam ellenvéleményt kifejteni.
Röpködnek a számok, ennyi százalék, annyi százalék. Közben azt is mondjátok, hogy nincsek felmérések és nem is lehet felmérni.
És itt szeretném befejezni a magyarázkodást.
Mert a lényeg nem az én hozzáállásom, hanem a téma, amiben nem értettem egyet a férfiak jó részével. Ezért le lettem hazugozva. Rendben, csak jólnevelten, jólfésülten... Ahogy itt a férfiak többsége teszi.

Layosh 2010.01.27. 11:52:11

Srácok nem a nőket kell bántani, van szegényeknek így is elég bajuk. Ha előttem szerencsétlenkedik egy kalapos női sofőr, akkor megelőzöm, vagy lelassítok és elengedem jóval előbbre. Nagyon fellehet húzni a női sofőröket, ha mosolyogsz rajtuk, akkor idegesek lesznek, pedig semmi rossz szándék nem volt a mosolyban, de tudja, hogy hülyeséget csinál.
Na de a kínaiak, azoktól óvjon az Isten! Mindegy, hogy nő, vagy férfi, hihetetlen dolgokra képesek. Életveszély amit az úton művelnek, már messziről kilehet szúrni őket. Valami genetika lehet ez is, mert én még ügyes kínai sofőrrel nem találkoztam. A legjobb, amikor 1-esben padlógázzal indul(motor már füstöl) és a kuplungot engedné a szerencsétlen.
A nőkkel még talán annyi lehet a baj, hogy nem tudják kezelni az autót, nem ismerik minden funkcióját, lehetőségeit. Meg azt, hogy milyen esetben mit kell tenni.

sargarigo 2010.01.27. 11:52:23

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Ha a számítógépet is szereted akkor randizhatnánk.:-))

_wood_ 2010.01.27. 11:52:59

@Pettyes Szfinx:
miért akarsz más nőket megvédeni? miért baj az, hogy ha - esetleg tényleg - rosszabbul vezetnek, mert más jellegű tevékenységre specializálódtak a társadalomfejlődés során, vagy mert a szocializációjuk kevésbé teszi őket alkalmassá a vezetésre?
miért baj, ha nem vagyunk egyformák? igazságtalan? nem hiszem, hogy ennek bármi köze lenne az igazsgossgához, ezek olyan dolgok, amik adottak, el kell őket fogadni. változtatni - esetleg - lehet rajta (ha már elfogadtuk), de ez sem feltétlenül szükséges, a jelenséggel együttélés is megoldás egy ideje.

az adott környezeti feltételek nem lesznek mások attól, hogy igazságtalannak tartod, az ilyesmi ellen ágálás elfecsérelt energia.

ezen kívül erős a gyanúm, hogy nem gondoltad végig a poszt igazságtartalmát, a vitában érzelmi alapon választottál térfelet. de ez csak feltételezés...

froton 2010.01.27. 11:53:02

másik sztori:Pesten keveregtem (ritkán járok arra), mogém keveredett egy fehér golf, tükörből látom, hogy "emancipált" nő, akinelk sok dolga van és nagyon siet, mivel folyamatosan járt a szája (elég közel jött) és tolt le az útról. Hát amíg ezt kifigyeltem, véletlenül elvétettem egy fordulót és egy 4 sávos útra fordultam, szembe a forgalommal. Oppá. Rögtön index, balra lehúzódtam, mázli volt, hogy üres volt az út, mert a következő lámpa fogta a forgalmat. Szal megállok, liba kikerül és megy tova egyenesen szembe a forgalommal. Én gyorsan megfordultam és megálltam a lámpánál, mert piros volt. Tükörben néztem, hogy meddig jut a csaj. Elment egészen addig a lámpáig, ahol a többi autós várt a zöldre, közben meg is kapták, el is idnultak, volt ám villogás, meg tülkölés....OK, én is bénáztam, de idejében korrigáltam, a nő meg ha nem sietett volna annyira és nem mászik a sejhajomba, illetve tájékozódik egy keveset, akkor nem jön utánam, így sokkal nagyobb hülyét csinált magából...

pedro0630 2010.01.27. 11:54:03

Hozzáteszem a feleségem nagyon jól vezet,már mentette meg a hátsómat,szóval jó helyzetfelismerő,körültekintő,és ha szügséges csak akkor szólal meg.

BX_TD 2010.01.27. 11:54:27

@Pettyes Szfinx:
Tenyleg nem veszed eszre, hogy ezredszer irod le ugyanazt a hulyeseget? Fogd mar fel, hogy nem a "minden no hulye" a tema... Ha meg vannak olyan hozzaszolasok, akkor legyen annyi eszed, hogy nem veszed fel a kesztyut... persze lehet, hogy nincs...
En barmikor vallalom, hogy az a tapasztalatom, hogy a nok kevesbe elozekenyek a kozlekedesben, mint a ferfiak... sot... ahhoz is adom barmikor a nevem, hogy gyakorlatilag ritkasag szamba megy a jol vezeto kinai... rendesen megjegyzi az ember, ha neadjisten talalkozik valahol eggyel...
Ezek olyan tenyek, amik teljesen vilagosak mindenkinek, akik tudnak szamolni, es meg tudjak kulonboztetni a not a ferfitol.... vagy az azsiait az europaitol...
Aztan az, hogy ezek a jelensegek MIERT vannak (neadjisten miert tunik igy), az egeszen mas tema.... vagy ha nem is mas, de sokkal tobb kell a magyarazatahoz, mint az egyszeru megfigyeleshez....
Az, hogy jogilag egyenranguak vagyunk nemtol fuggetlenul, meg nem azt jelenti, hogy minden szempontbol egyformak vagyunk.... ugye? Miert olyan kurva nehez ezt belatni? Ez nem is nezopont kerdese... Vagy neked tenyleg teljesen mindegy, hogy no vagy ferfi az illeto? Mindig es mindenkor?

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 11:55:56

@Stock: Meséld már el, mit kellett volna beismernem! Ezt most tényleg nem értem... Hogy rosszabb vezetők a nők? Mert ha beismerem, akkor nem kapok a pofámba?
Tudod, a múltkor is ott csoszogott egy elég régi autó, elég bizonytalan mozgással a Hungárián. Megnéztem, mi újság. Fiatal srácok ültek benne, akik abszolút magukkal voltak elfoglalva, és rohadtul nem vették észre, mi több, nem is foglalkoztak vele, hogy mi történik körülöttük, hogy mondjuk felvegyék a forgalom ritmusát. Ja, tudom, ez kivétel! Meg egyébként is...!

antika13 2010.01.27. 11:57:28

Láttam már nőt bénázni, láttam már férfit bénázni, bénáztam már én is. De az isten menten meg az úrvezetőtől, hétvégi vezetőtől. A másnapi vezetők pedig ne is üljenek autóba, ha én közlekedek.

Talán, ha segítenénk egymást, jobban menne a közlekedés. Akit zavar a sok zebra, rakja le a kocsit. Gyalog rájön, hogy talán kevés is.

sargarigo 2010.01.27. 11:59:12

@Pettyes Szfinx: Szerintem ha nem lennél ilyen makacs,és nem hajtogatnád ennyire konokul,hogy de akkor is nekem van igazam,biztos nem ugranának neked.Szeretünk téged ,meg minden,te jól vezetsz a többiek meg nem ,na jó így??

Silent Bob 2010.01.27. 11:59:35

Azért az kurva vicces, hogy a zebrán való elsőbbségadást egyesek "udvariasságként" vagy "előzékenységként" emlegetik.
Az ilyeneknek kívánom, hogy egy Kamaz is így értelmezze a jobbkéz-szabályt velük szemben, ha siet. Prosztók.

misko 2010.01.27. 11:59:45

@Pettyes Szfinx: Nincs baj az érzéseiddel. Csak -mint ahogy azt wood kolléga feljebb említette- vitatkozni ésszel kell, nem szívvel. Ugyebár, valami ellen en bloc kiállni, és kötni az ebet a karóhoz, nem túl, khm, konstruktív magatartás. A sértődés pláne.
De ne add fel, nagyon jól csinálod (nő létedre ;D ).

Érdekes 2010.01.27. 12:00:14

@Pettyes Szfinx: "Tessék megmaradni a tényeknél!
"

A tényeknél maradok, az pedig az, amit le írtam.De akkor TESSÉK LÁSSÉK! A feladat adott, a digitális jövő eljött, mindenki telefonjában van kamera!Aki szabájtalankodik fényképezze le, vagy idiótán vezet stb.És húzza a strigulákat :))))) hogy mennyi nő és mennyi férfi volt.Közben nem ártana átnézni az adatbázist, mennyi női jogsi és mennyi ffi van....A tények engem támasztanak alá, fölösleges a szájkarate, örülj, h te tudsz vezetni, a béna társaid miatti szapulást meg ne vedd magadra. ez van :)

jaffandi 2010.01.27. 12:01:22

Hogy bunkóbbak-e a nők vezetés közben azt nem tudom, mert nem vezetek, de az biztos, hogy a legtöbben nem állnak meg a zebránál.
Saját tapasztalatom az, hogy kb 30, zebránál megálló vagy lelassító férfira jut 1 nő. Ez azért szomorú.

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 12:03:41

@_wood_: Igencsak sok férfiismerősömnek volt figyelmetlenségből eredő balesete, koccanása.
De legyen igazatok! Ti jobban tudtok vezetni, nekem nem feladatom megvédeni a női sofőröket, főleg nem, ha olyan hangnemben és olyan általánosítva "utálják" őket, ahogy itt olvastam!
Folytassátok! Én hazudtam. A nők rosszabb vezetők.
Sajnos, úgy látom, nincs más opció. Vagy egyetértek veletek, és magamat csöndben kivételnek tartom, vagy hülye vagyok. Agyő!

Silent Bob 2010.01.27. 12:03:41

@GG81: Nekem egy marék apró is megteszi az ilyen faszkalapok szélvédőjébe, nem kell feljelentgetni mindenkit.

froton 2010.01.27. 12:04:36

@Pettyes Szfinx:
ez a női szolidaritás...nincs ezzel semmi baj...

batmodells5 2010.01.27. 12:04:51

Sziasztok!

Szerintem ez egy nagy általánosítás, tény, hogy sok olyan van, aki alá betolják a kocsit, mert jól tud térdelni, de az nem azt jelenti, hogy minden nő aki jobb kocsiban ül, máris csak magára figyel, csak ha már pár ilyen nő ezt csinálja akkor máris mindenki bunkó, én is napi rendszerességgel járok a városba és igen, én sem engedek át mindig mindenkit, de igyekszem, mert én is sokat közlekedtem gyalog és én azt tapasztaltam, hogy ha nincs kirakva a mellem vagy nem egy feszülős nadrág van rajtam, akkor nem sok pasi enged át, kb ugyan olyan arányban mint nő és télen amikor van rajtam anyag akkor inkább nők engedtek át, nem akarok védeni senkit, ez csak az én megállapításom.

üdv mindenkinek

Stock 2010.01.27. 12:04:56

@BX_TD: bazz, végre még valaki!! ezt már én is 4-5 éve figyelem, hogy kínaiak se tudnak vezetni!! :))

_wood_ 2010.01.27. 12:06:03

@Pettyes Szfinx: hmm, ja, ha már az elfecsérelt energiákat szóbahoztam: ideje lenne vágre, hogy én is fölnőjek... :)

Krisi 2010.01.27. 12:06:07

@Pettyes Szfinx: az egyszerűen tény, hogy a nők nagy része sokkal rosszabbul vezet, mint a férfiak többsége. ebben szerintem mindenki egyet ért. én elhiszem, hogy Te jobban vezetsz a női átlagnál, és ezért fáj neked az általánosítás.

ez pedig egy autós blog, amit kb 80%-ban férfiak olvasnak. és ezeknek az autóbuzi férfiaknak a 90%-a a jól vezetők közé tartozik általában, hiszen nem csak közlekedési eszközként kezelik négykerekű csodájukat.

az itteni tevékenységed olyan, mint ha elmennék egy női főzős blogba, ahol épp arról van szó. hogy a férfiak nem tudnak főzni. ez természetesen igaz, hiszen a férfiak nagy része azt se tudja, hogy hol kell bekapcsolni a sütőt 220 fokra légkeverőn.
és én hiába tartom magam jó szakácsnak, nem mennék oda bizonygatni, hogy bezzeg a férfiak.

remélem érted a hasonlat

vivax 2010.01.27. 12:06:22

Kész, ennyi volt;) Na megyek mosogatni.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 12:06:23

@Pettyes Szfinx:
Jajjmár Szfinx - ez egy kicsit gyerekesen sikerült!

@sargarigo:
Repülök! Várjál már, nem jó, a macskák vadásszák le a rigókat! :)

(na, eldugultam!)

Szakibandi 2010.01.27. 12:06:26

Cseppek a tengerbe, csak tőlem, csak nektek, kéretlenül:

A nők nem vezetnek rosszabbul.
A barmok előfordulási helye a mindenhol, azonosítója az akárki.
Sokak számára a világegyetem epicentrumát jelenti a saját autójuk.
Gondolkodni kell autóvezetés közben (is).
Amit nem értünk, még nem biztos, hogy ellenünk van.
Sok szónak is sok az alja.

Pettyes Szfinx 2010.01.27. 12:08:59

@misko: Ez az utolsó hozzászólásom (mert megsértődtem, mellesleg ebédelni megyek.) A Te kedvességedet köszönöm, és még azokét is, akik hozzád hasonlóan tudtak hozzám emberien szólni. pussz.

Krisi 2010.01.27. 12:10:44

@GG81: mi van barátom, fáj valami? elütöttél egy gyalogot a zebrán, az a szemét meg feljelentett? kegyetlen egy világ ez, jobb ha hozzászoksz :)

norbi2k 2010.01.27. 12:13:31

már vártam egy ilyen posztot, mert ez így van... egyik se tud megállni zebránál, inkább gyorsan áthuz....

sosrizs 2010.01.27. 12:14:03

Régebben amikor szállítottam( white van men) a kiskörúton az 1ik piros lámpánál egy suzukis hölgyemény kicsit tovább ment a kelleténél, én gondolván h vissza fog tolatni hagytam neki annyi helyet, h be tudjon állni a lámpa alá(hozzáteszem mindegy lett volna akkor is ha átmegy) mivel teherautóval voltam ezért a lámpám nagyjából a hátsó szélvédője magasságában volt. Látom h elindul hátra 1 kicsit nagyobb lendülettel(ekkor vmi rossz érzésem támadt)erre rávillogtam hátha észrevesz majdnem 3,5 tonnát a tükörben, DE NEM amikor csak 1-2 méterre volt rádudáltam erre leugrott a kuplungról és csatt.Gondoltam a majd legalább kifizeti a biztosító a már egyébként is törött elejét, de a nő nekemtámadt, hogy mégis mi a f*aszt keresek én ott. A kocsimnak szerencsére nem lett semmi baja de neki elég csálén állt a lökös, majd elkezdte magyarázni h ezt neki ki fogja kifizetni meg ilyenek és h van e nálam készpénz. Erre boldogan válaszoltam h esélye sincs de írhatunk 1 betétlapot de ha annyira azt hiszi h igaza van hívjon fel AKÁRKIT!!! mire megírtam a betétlapot mintha 1 másik nő jött volna vissza, h nem tudjuk e másképpen megoldani.......... és ezek után nem az a legbosszantóbb h valaki ennyire béna, annyi esze sincsen h arra nézzen amerre megy de még neki állt feljebb!!! na ennyit a nőkről...

antika13 2010.01.27. 12:14:19

Ja és az itt lévő szájkaratések közül ki volt az elmúlt öt éven belül vezetéstechnikai tréningen?

Szóval?

Persze ettől függetlenül ti vagytok a legjobb vezetők.

Én nem tudok vezetni, de szeretek.
Ettől függetlenül átengedem a volánt. Az asszonynak si és másnak is:))

misko 2010.01.27. 12:14:21

@Szakibandi: Köszi, nekem is van közhelygyűjteményem :)

**ADAM** 2010.01.27. 12:15:03

@McK: Bearanyoztad a napom. Te annyira hülye vagy, hogy ettől még Savanyú Jóska is jó kedvre derülne.

gnme 2010.01.27. 12:17:16

@**ADAM**: :D

Hát konkrétan ezt még így nem hallottam, de világbajnok. Beépítem a szókincsembe!

:)

Alf (törölt) 2010.01.27. 12:17:35

Én nem tudom, a nők rosszabbul vezetnek, vagy nem, mindenesetre kevesebb balesetet okoznak.

Ha beengedésről, tolakodásról van szó, akkor biztosan sokkal rámenősebbek, és igencsak ritkán engednek be, lehet, hogy ez valami bizonyítási kényszer, "csakazértis" hozzáállás. A zöldnél ezerrel kilövés a köv pirosig szintén nem csak férfi sajátosság.

off kicsit, mert nem tipikus:

Nekem gyalogosként volt egyik legviccesebb autós élményem,olyan, hogy az oktogonnál zöld volt a zebrának és egy 50 körüli nő piros suzukival olyan 2-vel folyamatosan haladt át a gyalogosok között, gondolom, zöldnél a zebra végétől akart startolni, így engem is elütött 2km/h -val, ami meglepően kellemetlen élmény volt. szóltam neki, de nem értette, lehet, hogy csak nem emelt ki rendesen a kuplung :). Körbeállta már vagy 5 ember, hogy mit csinál, de csak nézett előre mereven...

TPX 2010.01.27. 12:21:02

a nök nem bunkobbak egyszerüen csak nem tudják mi folyik körülöttük :P

froton 2010.01.27. 12:22:01

@antika13: Én voltam tavaly nyáron...

Alf (törölt) 2010.01.27. 12:23:17

@McK: általában egyetértek, ugyanakkor nekem 10 éves korunkban volt olyan (12 év alatt a járdán lehet csak kerékpározni), hogy egy bácsi hasonlóan indulatból fellökte a járdán mellette elmenő haveromat, aki kiesett egy kocsi elé, ami elütötte és majdnem meghalt, kulccsonttörés, stb.

szóval az ilyen faszságokkal vigyáznék

énis 2010.01.27. 12:24:57

öregpapa-mama kombótól, kopaszmercisbunkótól, árutszállítokboccááánattól mentsen meg az ég.. ezeknek tökmindegy, övék az út, figyeljen más!

antika13 2010.01.27. 12:25:52

@froton: És gondolom rájöttél mennyire tudsz vezetni . . . .
Sajna az itt lévő nagy többségnek fogalma sincs a képességeiről.
Én is voltam így:)

Nzoltan 2010.01.27. 12:26:24

Én utaztam nő mellett, aki a régi ötösön késő este 170-nél sms-küldött.

Égnek állt a hajam.

Krisi 2010.01.27. 12:26:30

@Alf: nekem a legdurvább esetem szintén nővel volt, azt hittem, hogy ilyen csak a filmekben van. Széna térnél ment a Margit híd felé, kétsávos út, rajta kívül (hálistennek) nem volt másik autó, én mentem csak mögötte biciklivel.
van ott gey lámpás zebra, autóknak zöld volt, néni csak áll bambán. már kerültem volna ki, amikor sárgára váltott a lámpa majd pirosra. erre a nő elindul, amikor már piros a lámpa. én meg csak néztem, és nem tudtam, hogy ez most valami készátverés vagy sem.
utána esett le, hogy valószínűleg a gyalogos lámpát nézte. és az a durva, hogy ezek köztünk vannak minden nap!

(az meg vicces, hogy így dél körül valahogy kevesebb komment érkezik, úgy látszik minden munkahelyen ebédszünet van. viszont több a férfi kommentelő, ebből következik, hogy a férfiak hajlamosabbak a munkakerülésre :)

Krisi 2010.01.27. 12:28:06

@Alf: nekem a legdurvább esetem szintén nővel volt, azt hittem, hogy ilyen csak a filmekben van. Széna térnél ment a Margit híd felé, kétsávos út, rajta kívül (hálistennek) nem volt másik autó, én mentem csak mögötte biciklivel.
van ott gey lámpás zebra, autóknak zöld volt, néni csak áll bambán. már kerültem volna ki, amikor sárgára váltott a lámpa majd pirosra. erre a nő elindul, amikor már piros a lámpa. én meg csak néztem, és nem tudtam, hogy ez most valami készátverés vagy sem.
utána esett le, hogy valószínűleg a gyalogos lámpát nézte. és az a durva, hogy ezek köztünk vannak minden nap!

(az meg vicces, hogy így dél körül valahogy kevesebb komment érkezik, úgy látszik minden munkahelyen ebédszünet van. viszont több a férfi kommentelő, ebből következik, hogy a férfiak hajlamosabbak a munkakerülésre :)

közlekedő edény 2010.01.27. 12:28:09

Az előző tc cikk megvolt? A skodás srácot lerombolta a piroson áthajtó nőci köszönés nélkül :D

Láttam már jó női vezetőt, de azt alá tudom támasztani, ami az egyik leggyakoribb hsz itt, hogy csőlátásúak. Mindig elgondolkodom, miért mondják, hogy a nők több mindenre tudnak egyszerre figyelni, mint a férfiak. A női vezetők előttem haladva sokkal kiszámíthatatlanabbak, mint a férfiak. Rabszodikusak. Talán az is beleszámít, hogy kevesebb a rutinjuk: önbizalomhiány. De ez meglepő, mert egyre több női vezetőt látok, a km-eket mégiscsak nyomják.

énis 2010.01.27. 12:28:20

ja és arról nem beszélve, hogy kurva szar a fiatal magasbeosztású férfiak reflexe... eleve olyan kocsijuk van, amiből nem látnak ki, merthogy én sem mindig látom, hogy ül-e valaki a kocsiban, szinte víztiszta szélvédőnél sem. Onnan "tudom", hogy talán mégis, mert részt vesz a forgalomban.. ezek is mind idióták!
Óvakodjatok a piros Ignises vezetőktől, kivétel nélkül szar sofőrök!

sosrizs 2010.01.27. 12:29:11

@Krisi: Akkor nézd meg hány nő ismerősöd van bejelentkezve vmilyen ismerőskeresőre :D ...

burger 2010.01.27. 12:30:48

A nők nem bunkók, hanem ostobák.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.01.27. 12:31:59

A nő funkciónálisan arra van kitalálva, hogy otthon szülje a gyerekeket.
Azért van rajta három megfelelő méretű lyuk, hogy amikor az egyik nem ér rá, akkor még mindig használható legyen a másik kettő.
Az egy környezeti ártalom, hogy autóba ülnek.
Be kellene vezetni a csadort, meg a csadorbanvezetés tilalmát, és minden rendben lenne!
A városok levegője kitisztulna, nem ütnének el annyi gyaleszt és lenne parkoló.

uff

közlekedő edény 2010.01.27. 12:34:32

énis : Tényleg, piros ignis, vágom :D egy védelmet tudok mondani, soha nem láttam még piros ignisest balesetet okozni, bezzeg a szürkék, nem tudom, múltkor is le akart nyomni egy az útról.

tz1 2010.01.27. 12:35:31

Szívemből szólt a cikk. Hasonlókat tapasztalok csak éppen autósként.
Csak egy tipikus példa ha nő van a volánnál és előtte valaki sávot akar váltani és indexel, akkor semmi esélye. Tuti rálép a gázra.
Sekélyes bosszúm, hogy nőkkel szinte sohasem előzékenykedek.(kocsiban) :)

Ottopappa 2010.01.27. 12:35:39

Hmmm... A rendszerváltás környékén, lehettem úgy 7-8 éves, anya jogsit szerzett. (a vizsgabiztos úgy engedte át, ha megígéri, hogy nem fog vezetni...) Akkor volt egy szép, okkersárga 1200-es zsigulink. És, hogy azért anya mégis gyakoroljon, hát irány Szegedről Sarkadra nagymuterékhez. Sztori a következő: utolértünk egy kamiont valahol Orosháza előtt. Kb 5 perc után fater szólt, hogy esetleg nem kéne - e megelőzni... Na, előzünk, erre az előzés kellős közepén anya felkiált, hogy "úristen már 100-al megyek?" - és elveszi a gázt... Szerencsére fater - kissé emeltebb hangon - rászólt, hogy akkor talán most kurvára nyomja tovább a gázt, és ha majd befejeztük az előzést, akkor ráér a szabályos sebességen meditálni...
Aztán Békéscsaba előtt, gyalogos az út szélén baktat velünk egy irányba a mi oldalunkon. Anya úgy ment el mellette, hogy egy hajszálnyit nem mozdult balra, szerintem jó, ha 10 centi volt a távolság. Mikor fater ezt szóvá tette, az volt a reakció, hogy "dehát nem is az úton ment, elfértünk..." - végülis... Akkor kezdtem már kicsit félni. Aztán szerencsére hazafelé már fater vezetett, én meg egy jót aludtam a hátsó ülésen... Utána nem emlékszem, hogy anya valaha is vezetett volna - szerencsére...

Érdekes 2010.01.27. 12:35:54

@Krisi: "viszont több a férfi kommentelő, ebből következik, hogy a férfiak hajlamosabbak a munkakerülésre :) "

Egy autós blogon csodálkozol?Nézz meg egy velvetet vagy cosmot, vagy főzőblogott mittomisén, de ne férfi blogból vond le, h nők kevesebbet trógerkednek hihi :D

énis 2010.01.27. 12:36:16

@közlekedő edény: akkor csak lehet, hogy az ignis közös... azért nem okozott még balesetet, mert én jól vezetek, úgyhogy szerencséje volt, hogy nem csapódtam bele és nem mindig ugyanaz,vagy cserélgeti a rendszámot a paraszt! :)

súllyospestisertés 2010.01.27. 12:37:18

Egyes Férfiak tehetnek erről.
Ők akarnak rinyapicsát,ők fizetnek a szex ért,ők vesznek Q7-et a Nőnek.
Más Férfiakat pedig bosszant hogy egy telcsis,napszemcsis,fitness baba aQ7-tel csapatva,romba dönti a fél várost.
Fakanalat a kezükbe,és egy 28-as Női Csepelt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

magique 2010.01.27. 12:37:36

Szerintem az, hogy a nők jelentős része rosszul vezet, adódhat abból is, hogy megpróbálnak megfelelni az elvárásoknak és frusztrálják magukat. :) Én is pl. sajnos nemegyszer rosszabbul vezetek ha ül mellettem valaki, lassabban-bénábban parkolok, ha néznek. Megfelelési kényszer, amit kisgyerekkortól jobban belenevelnek a lányokba, mint a fiúkba. Ehhez meg jön a "te úgyse lehetsz jó ebben, hiszen nő vagy" önbeteljesítő jóslat.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2010.01.27. 12:37:52

Asszem it van egy-két félreértés. A saját véleményetmet közlöm:

1. A nők nem feltétlenül kezelik rosszabul az autót, mint technikát.
2. A nők nem feltétlenül tudják kevésbé a szabályokat, mint a férfiak, sőt, ez inkább fordítva lehet. De nem a szabályok nem tudása a problémák oka.
3. A férfiak jó része a szemedbe néz és úgy nem enged be. Nagy különbség! Kérdés, melyik a rosszabb? A férfiakat (talán) rá lehet nevelni a helyes viselkedésre, ha másként nem, büntetéssel. Viszont a képesség hiányán (mármint a nők többságe szimplán nem lát a pályán) nem lehet segíteni.

Azt szoktam mondani, hogy ha választanom kellene a gonosz és az ostoba között, akkor én az előbbit választanám, mert az néha pihen.

Az a baj, hogy megint ott tartunk, hogy egyenlőek-e a nők a férfiakkal, vagy sem. Pedig nem attól lesznek egyenlőek, hogy ugyanúgy tudnak-e szarvast lőni, 30 kilós szívlapáttal szenet rakodni, vagy tömeggyilkolni, mint a férfiak. Itt megint az emancipuncik horkannak fel - teljesen feleslegesen. Nem azért szeretjük a nőket, mert jól vadásznak, vagy mert jól vezetnek az úton. Az emancipuncik ezt nem tudják.

Ottopappa 2010.01.27. 12:39:15

Egyébként egy autó is sokat tud sugallni. Pl mikor nagyfater kis narancssárga Chevrolet Sparkjával megyek, mindenki meg akar előzni, nem akar beengedni, stb... Ha ugyanúgy fater Octaviajával megyek, mindenki udvarias, nem akarnak letolni, stb... Pedig minkétszer ugyanúgy, ugyanolyan ritmusban megyek...

A szerelő 2010.01.27. 12:39:21

"Pettyes Szfinx 2010.01.27. 12:03:41"
ez nagyon lol :)
nagyon sok éve vezetek, városban napi kb. 100-150 km-t és úgy tapasztaltam, hogy sajnálatos módon a női bunkóságban nagy igazság van. azzal is egyet értek, hogy kevés női vezető jobban vezet, mint a férfiak többsége, de ugye ez abból következik, hogy kevés vezető jobban vezet, mint a többség. viszont az a kevés jó női vezető is bunkó, sőt, talán ők a legbunkóbbak.

Vortep 13 2010.01.27. 12:41:43

Jó ez a cikk.Habár a keménykedős,bemutatós ál-NŐ és a hasonló félszerzet társai miatt berágós leszek gyorsan.Kezdjük,ott,hogy miért is mutat be?Talán erős?Vagy netán agresszív?Ha így van,akkor ne csodálkozzon,ha jól megkergetik,majd a hajánál kihúzzák a kocsiból és összetörik az orrát.Mert ebben az esetben már nem a NŐ-t látom benne.Értem én,hogy sok a feszültség az utakon.Főleg Pesten.De egy nő maradjon meg nőnek és férfi a férfinak.Ha ez így van,akkor nincs felesleges indulat és retorzió.

énis 2010.01.27. 12:44:36

amit még szintén nem értek, és ez aztán végképp nem nemfüggő, miért kell a zöldnél felvenni a követési távolságot???? Miért nem lehet egyszerre indulni???

Myko 2010.01.27. 12:45:58

A szerző kihagyta még a "céges kocsim van,megyek,mint a világtalan,leszarom az egészet,ha Trabi,ha csőrös Scania,ha BMX-es kiscsávó eltiprom,legyalázom,ledudálom,leszorítom,ha összetörik,majd a flottakezelő megcsináltatja" típust. Az ilyen ismer mindenféle jogi furfangot,hogyha elüti a hegyről hazatekerő papát,akkor a papa legyen mindenképp a hibás. Ősszel votl szerencsém ilyennel találkozni,aki az Erzsébet-híd budai felhajtóan játszotta el (miután rádudáltam,mert kb 2 csuklós Ikarus befért volna már el,h mennyen már vagy vmit csináljon mááá) a "büntető satu" játékot. Az új Focuson azért jobb fék van,mint a 11éves Avensis-en. És szörnyű károkat okoztam a Focus-ban a kb 15km/h-s sebességgel. De ő kipattant a kocsiból és majdnem felsorolta a KRESZ követésitávolságra vonatkozó sorait,paragrafusokkal mindennel együt. Máskérdés,h szerintem ő volt a balf@sz...

sosrizs 2010.01.27. 12:46:44

@énis: én sajnos(vagy nem) olyan magas vagyok h csak akkor látom a magasra rakott lámpákat ha hagyok 1 autónyi helyet. DEcsak akkor ha 1. vagyok. a többit én se értem.

froton 2010.01.27. 12:48:54

@antika13:
Na ja. rántópadon 40-el simán megfogtam az autót. 50-el nagyon kellett küzdenem...Vészfékezés 40-el vizes pályán utána kikerüléssel KO....Másodszorra sikerült, 50-el már egyszer sem....Ott derül ki, milyen sok is az a 40-50 km/h. Ha az ember egyenletesen halad, a 160 sem sok. De ha hirtelen meg kell állni, vagy kerülni valamit....

énis 2010.01.27. 12:49:02

@sosrizs: én meg pont a többiről beszéltem, nyilván elsőként nem kell követési távolságot felvenni ugye..

Zorgo 2010.01.27. 12:49:09

Szerencsétlen Nők nem bunkók,csak egyszerűen figyelmetlenek!Egy szituációban halvány fogalmuk sincsen,mi miért történik,csak mennek előre,hátha abból nem lehet baj.Sokat motoroztam városban,de ha azt láttam,hogy száz méterrel előbb beül egy Nő a kocsijába,már tudtam,hogy 99% az esélyem rá,hogy kikanyarodik elém.Nem azért mert bunkó,hanem mert figyelmetlen Nő,ilyen egyszerű ez..Amelyik majdnem megölt végül,az sem volt rossz indulatú,csak éppen nem állt meg a STOP táblánál,így majdnem a kocsi alá kerültem.Szóval,éljenek a csajok,de jogsit csak traktorra adnék nekik. :)

Geolány 2010.01.27. 12:50:58

A térlátásunk tényleg szar, bár speciel kifejetzetten tértudományokkal foglalkozom. De tény, hogy parkolni azt marhára nem tudok. Viszont ha már figyelem, általában azt is tudom, hogy 3 autóval előttem mi történik, bár lehet, hogy csak azért, mert a párom megtanított erre. Igaz, volt egy oktatóm akinek épp ez lett volna a dolga, de még a tükör használata is csak akkor került elő amikor a vizsgabiztos a vizsgán elmagyarázta, mert az oktatóm ezt IS elfelejtette.

dorkoka 2010.01.27. 12:51:51

Sokan benézték a posztot értelmezésileg.

Alapeset az hogy gyalogos vagy és törvénysértők(kresz) a csajok a szituációban, nem ti fogjátok a kormányt, ők. És teljesen instabilak. Valószínűleg százalékosan ugyanannyi jó sofőr van férfiből, nőböl. Talán a szabálytalankodásban más lehet jellemző a nemekre. A cikkben leírtakat egyébként én is észleltem. A probléma az hogy ez életveszélyes.

Fakapa 2010.01.27. 12:53:13

Ti itt csak találgattok, meg teóriáztok, meg előítéleteztek...Hát elmondom hogy mi a nagy igazság, mert én testközelből tudom. Férfiként születtem, egy női testbe zárva. Egészen 25 éves koromig hímneműként vezettem,de miután nővé operáltak stílusom nem változott, ingerlékenyebb és türelmetlenebb sem lettem. Annyit vettem észre magamon hogy autóvásárláskor létkérdés a sminktükör a napellenzőben, illetve a kalaptartóra a Teddybear.És igen a zebrán is mindenkit átengedtem azelőtt is és most is. Eddig egy balesetet okozta, azt is férfiként, amikor is kiderült hogy megcsal a barátom egy másik férfival.Ideges voltam és elütöttem egy nőt. Így meddőnek tartom ezt a vitát.

sargarigo 2010.01.27. 12:55:38

@Fakapa: Még jó hogy nem pasit ütöttél el,lenne dilemma:-))

Zorgo 2010.01.27. 12:56:51

fakapa@

Akkor most mi is operáltassuk át magunkat,hogy javítsuk a statisztikát?

sosrizs 2010.01.27. 12:58:14

@Fakapa: Ez nem ér te 1ik oldalt se képviselheted!

MidlifeCrisis 2010.01.27. 12:59:09

@Fakapa: "Férfiként születtem, egy női testbe zárva. Egészen 25 éves koromig hímneműként vezettem,de miután nővé operáltak..." Mi van???

Krisi 2010.01.27. 12:59:14

@Fakapa: "Ideges voltam és elütöttem egy nőt"

te tökmindegy, hogy mi vagy, lényeg, hogy többé soha a büdös életbe ne vezess semmit, max váltóáramot. nem örülnék neki, ha a mostani párod szakítana veled, és idegességedben engem lapítanál ki. vagy valaki mást.

batmodells5 2010.01.27. 12:59:41

úgy látom kezdődik a "férfi" hozzászólások ideje, hogy a nő maradjon otthon míg az isteni férfi ugyebár(XD) megy az úton, nem szeretem az ilyen begyöpösödött gondolkodást.
sajnálom, ha bárkit is megbántottam, most közhely következik: akinek nem inge, ne vegye magára.

sosrizs 2010.01.27. 13:00:16

Kemény fordulatot vett a blog..........
asszem itt kiszálltam

énis 2010.01.27. 13:00:17

Tényleg meddő a vita, a mai világban már azt sem tudod eldönteni, hogy akit látsz, az férfi-e vagy nő, vagy egyiksem, vagy mindkettő...

lődörgő 2010.01.27. 13:00:24

Az ilyen posztok csak arra jók hogy az előítéletes sztereotip gondolkodást, hozzáállást erősítse.
Felállít az ember egy elméletet és azt "bebízonyitja"
Mert értelme nem sok, azonkívül, hogy az írója hátradőlhet , hogy
* dejólodamondtam a semmit,azannyát ! *

geert 2010.01.27. 13:00:44

ezek után milyen nívótlan kommentgenerátor post jöhet? "a piros autó jobb, mint a sárga"?

sargarigo 2010.01.27. 13:00:49

@Krisi: Csak a gondolat játszott a fejemben de te kimondtad:-)))Nem akartam gonosz lenni:-))

kukatr 2010.01.27. 13:02:42

10-ből hányan nem engednek át, csökkenő sorrendben: taxisok, nők, külföldiek, mindenki más. én ezt tapasztalom.

sargarigo 2010.01.27. 13:03:13

@geert: Tény,hogy több piros autót büntetnek meg,és több piros autóba koccannak bele.Ja és a sárga csak lamboban áll jól.:-))

Krisi 2010.01.27. 13:04:27

@MidlifeCrisis: én is valahol itt vesztettem el a fonalat..

sosrizs 2010.01.27. 13:05:15

@kukatr: A külföldiek MINDIG átengednek a külföldi rendszámos magyarok soha!!! T. a kivételnek

sargarigo 2010.01.27. 13:06:25

Ja és az én autóm jobb,bibibiiiii

geert 2010.01.27. 13:07:29

@sargarigo: lehet hogy mondasz valamit, a pirosomba másfél év alatt háromszor tolattak bele (2 férfi, egy nő). lambo-m még nem volt :)

imó 2010.01.27. 13:08:41

Épp a mai napon döngetett egy tündi-bündi mellettem az M6-ról M0-ra leágazásnál. Én toltam az autót, Ő mindenáron elém akart bejönni, majd miután satuztam egyet, legalább megköszönte. 110-zel mentem a furgonommal a80 helyett, akkor Ő??? Max. 25 volt. És az ilyenek egyre sűrűbben dobják el az agyukat, ha autóba ülnek. És belőlük lesznek az olyanok, mint ako Karácsony környékén - tán a Hungária krt.-on megcsúszva - felpördült a villamosmegállóba, ahol a vétlen várakozók közül 1-2 ember meghalt. Vérlázító, ahogyan egyre inkább tolják az autójukat, és közben NULLA vezetési tudásuk van, azonnal csapódnak mindennek és mindenkinek, ahogy megijednek. De rohadt magabiztosak, mert ez a trendy...
Reggelente a Lágymányosi hídon nem is próbálok meg besorolni a furgonnal a belső sávba, ha látom, hogy nő ül a volánnál, mert tényleg min. 80% nem enged be.

sargarigo 2010.01.27. 13:09:24

@geert: Az a mocsok statisztika:-)))csúnya helyen dolgozom,csúnya plakátokkal a folyosón(közlekedésrendészet)ezért éppen tudom a piros autós sztorit.

ikke i drift 2010.01.27. 13:09:53

Én egy dolgot látok szignifikánsan: a nők közül sokkal többen tartanak abnormálisan kicsi követési távolságot. A faszik általában akkor jönnek mögöttem kettő méterre, ha le akarnak nyomni és akkor a következő lehetőségnél meg is előznek, de szinte csak nőtől látok olyat, de minden nap, hogy jön a seggembe két méterre, ha lelassítok 100-ról 70-re a szögegyenes üres úton, akkor is, kérvényre sem előzne, egyszerűen csak jön. Ti nem tapasztaltatok ilyet?

Fakapa 2010.01.27. 13:10:31

Látjátok én megosztom veletek hogy a történetem erre meg kinevettek..... Előítéletetesek vagytok és kirekesztők. És elgondolkodtatok már azon, ha engem börtönbe zárnának akkor nőibe vagy férfibe ültetnének?

sargarigo 2010.01.27. 13:12:55

@Fakapa: Nem vagyunk előítélettel irántad,viszont ha sittre mennél teljesen mindegy lenne így is úgy is megdugnak.
Ne értsd félre ez csak a puszta tény.

McK (törölt) 2010.01.27. 13:15:42

@**ADAM**: Örülök,hogy örülsz.
Nem nagyon értem,mi a mulatságos számodra,de oda se neki,valahogy nem azon a szinten vagy,hogy ez érdekeljen..

énis 2010.01.27. 13:16:11

énis tudok egy statisztikát, ami szinte 100%-os pontosságú..
Minden 5 millánál értékesebb autó vezetője bunkó.. nyugodtan ki lehetne szerelni az ilyen autókból az indexkart, mert minek az, úgysem használják...

énis 2010.01.27. 13:17:53

@ikke i drift: de férfisofőrrel.. :-)) gondoltam kiállok előle, hadd menjen a paraszt, erre beállt mögém ugyanúgy, mert letolták.. mindezt tegnap..

mákospacal 2010.01.27. 13:19:00

Én eddig ehhez a témához csak félve és ritkán mertem hozzászólni, mert hölgyekről csak finoman mondunk rosszat, udvariasan bánunk velük meg hát nah...
De az utóbbi években én is kezdtem észrevenni, hogy kezdenek veszélyesen emancipuncik lenni a nők. Erre egyébként a feleségem (!) hívta fel a figyelmemet.
Zebrán, gyerekkel, babakocsival többször, majdnem nő ütött el és még ő ugatott.
A férfiak legnagyobb többsége azonban előzékeny, főleg, ha a mozgásommal kérem, hogy segítsen, bekéreckedek, igyekszem felvenni a ritmust és nem tolakszom.
A nők ezeket a jeleket észre sem veszik, vagy nem akarják észrevenni, csak mennek mint a tulkok.
10 tolakodó közül 5 biztos nő, a többi 5 az "férfi" (nevezhetjük mácsónak is), akiket az autójukról is mindannyian megismerünk, de nem mondjuk ki pontosan, mert kicsit sértődékenyek :)
A lényeg: velem nő SOHASEM volt előzékeny a forgalomban.

muhi 2010.01.27. 13:19:02

Nagyon kemény. Értem az indulatot és én is ismerem a leírt típusokat, talán csak annyit tennék hozzá, hogy a vezetéshez kapcsolható férfiattribútumokat (minimális követési távolság, index hiánya, rendszeres sebességtúllépés, bal kéz kormány tetején, telefon beékelve a fül és a jobb váll közé, felsőtest a kasztni középvonala felé döntve, ismerős?) legnagyobb részben a fiatal lányoktól látni.

Azzal viszont -férfiként- vitatkozom, hogy inkább a nők nem engednek át zebránál. Szerintem inkább a férfiak, mint ahogy minden szabályszegésben - egy főre vetítve is - elsősorban ők jeleskednek.

A nőket inkább az együttműködés hiányáért lehet kárhoztatni. A vezetési stílusukban jóval több a begyakorolt elem, ezért, ha úgy kéne jófejnek lenni, hogy azért a szokástól el kelljen térni, akkor lefagy a Windows (parkolás, sávváltás, stb.)

Alf (törölt) 2010.01.27. 13:20:44

@Fakapa: egy ilyen cikknél mit vársz, ez ugyanolyan előítéletes.

énis 2010.01.27. 13:20:44

sargarigo: :-DDD
Fakapa: tökmindegy, a börtön nem szálloda.. én szsz elintézném egy betonszarkofággal az összes sittest!

RaFT 2010.01.27. 13:21:08

Narancsbőr??? Ránézésre fiatalabb?!? Egek, Roberta, ez egy autós honlap! Nem érdekelnek ám minket, csalódott olvasókat az irigység-szülte csípősködések. Egyszerűen kicsinyes. Roberta, fogadd el, mindenki öregszik, Te is. Ne írd posztba ezirányú frusztrációd, nem jössz ki jól belőle. Írj inkább szellemes, jól összerakott cikket arról az - egyébként cáfolhatatlan - tényről, hogy a nők bunkóbbak, ha kormányt ragadnak. És hagyjuk a kinek ráncosabb a segge témát a Velvetre.

misinator 2010.01.27. 13:23:52

Szóba került az "integetés". Igen, én is integettem /ki nem?/
Újabban nem gyalázkodok: finoman tapsolok leereszkedő, megbocsájtó mosollyal...
Maróbb, mint a beintés, mégse lehet rá mondani semmit...

Dester 2010.01.27. 13:24:11

Eddig még eszembe se jutott, hogy a nők nem engednek át, de egyébként tényleg, nem emlékszem ilyen esetre. Viszont a ma reggeli KCK-440-es rendszámú fekete 5-ös BMW-s középkorú parasztnak üzenem, hogy ha legközelebb meglátom, körbetöröm az autóját. Ugyanis ha majdnem elüt a zebrán a Lehel úton, és szólok neki, hogy "zebra", akkor arra nem az a válasz, hogy "ki nem szarja le!".

sargarigo 2010.01.27. 13:24:12

@Alf: Egy a lényeg,tűzrevalók vagyunk mind,teli előítélettel,kiszámithatóak,amit egy ilyen cikk is jól kiaknáz,persze ez a dolga,nekünk meg,hogy ugorjunk rá.Vagy el tudjuk ezt fogadni,és küzdünk tovább,vagy kurva nehéz lesz az élet maradék része.

MidlifeCrisis 2010.01.27. 13:24:21

@Fakapa: Te pedig kicsit félreérthetően fogalmazol. Az utolsó kérdésedből pedig az is tisztán látszik, hogy a sztorid finoman szólva köszönőviszonyban sincs a valósággal... Ha egyébként ezért kirekesztőnek gondolsz, vállalom, sőt egyáltalán nem érdekel, hogy annak gondolsz... Szerintem ezzel vagyunk még így egy páran. A konkrét kérdésre válaszolva pedig mindegy, hogy milyen börtönbe zárnak, lényeg, hogy jó sok cigány közé kerülj, hogy megtudd, többek között miért is válnak kirekesztővé az emberek...

McK (törölt) 2010.01.27. 13:26:28

@Fakapa: Rohadjak meg,van fantáziád..

Negrogo 2010.01.27. 13:26:36

@muhi: Csak jo not engedunk at zebran, nem tudtad? :)

sargarigo 2010.01.27. 13:27:03

@énis: Azért ott is vannak jó emberek,gondolj bele aki mondjuk lelőtte a szomszéd kábszeres fiát,mert nem bírta már hallgatni az éjféli bulikat!Ezzel megelőzte,hogy a szomszéd kábszeres fia este a sötét utcán letolja a lányodat.
Ugye,hogy jó ember volt??

Fakapa 2010.01.27. 13:28:22

Egyéként nekem 3as bömcim van E92 320i. Én dolgoztam érte és nő vagyok(és már nőként is kerestem meg rá a pénzt). Akkor most én is a összeszoptam meg összekúrtam a pénzt rá? Vagy én vagyok az üditő kivétel? Vagy mindegy akinek 5milla felett van azm zikkej?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.27. 13:28:37

@trixilw: Úúúúú, ez piszkosul ismerős, volt több frissebb jogsis lány ismerősöm/barátosném. Ha váltás van folyamatban, akkor a kocsi elkezd hirtelen jobbra húzni :D Mert a váltót meg kell nézni alaposan közben, jó helyre kluttyan-e a kar :) Ilyenkor Isten segítsen, hogy ne legyen előtte valami vagy valaki...

Super aGyuri 2010.01.27. 13:29:11

Nem bunkóbbak a nők.

Az én tapasztalataim (nem reprezentatív minta, kizárólag Budapest, főleg Belbuda és Belváros):

10 férfiből 5 nem enged be, ha indexelve szeretnék sávot váltani. Ebből az 5-ből 4 bunkó, az ötödik vagy nem vesz észre vagy elvből várakoztat, mert ő is régóta áll már a dugóban (lásd: Mészáros utcai borzalom az Alagút felé). Leszarja, hogy egy mellékutcából szeretnék kikanyarodni, és a buszsávba nem szabad, azaz vagy életem végéig állok a mellékutca végében, vagy keresztben lezárom a buszsávot és várok a dupla sávváltásra (btw. ha mellékutca van, miért is nem lehet kikanyarodás után egy rövid szakaszon a buszsávot használni?)

10 nőből valóban 9 nem enged be, de ebből 1 bunkó, a másik 8 egyszerűen nem vesz észre. A nők nagyon sokfelé tudnak egyszerre figyelni (sminkelés a visszapillantó tükörben + mikor vált zöldre a lámpa), de periférikus és térlátásuk egyáltalán nincsen. Vagy előre figyelnek, vagy oldalra, vagy hátra. A három együtt nem megy.

(Tisztelet az egyik barátom feleségének, mint ritka kivételnek, de neki mindkét szülője raliversenyző volt a hetvenes években, Nagypolszkival, majd 131-es Fiattal, úgy könnyű...) :)

MidlifeCrisis 2010.01.27. 13:29:57

@Fakapa: Csak nem egy plasztikai sebész asszisztnse vagy? :))

sosrizs 2010.01.27. 13:30:11

@Dester: pár napja esett meg velem h át akartam menni a zebrán de 1 köcsög peugeot partneres inkább majdnem átment a lábamon és a zebra után 5 méterrel megállt és még elkezdett janiskodni a mocskos parasztja de hát ez van....(férfi volt)

sargarigo 2010.01.27. 13:30:30

@Fakapa: Ezt senki nem mondta,látod-látod,szinte kiharcolod magadnak,hogy piszkáljanak.
Halkan jegyzem meg utálom a BMW-t.

muhi 2010.01.27. 13:30:56

Egyébként meg egyszer ütöttek el, egy nő, két csendes mellékutca kereszteződésében, jobbra kanyarodott, index nélkül, ilyenkor a KRESZ szerint ugye a gyalogosnak van elsőbbsége. Nekikoppantam a kocsi oldalának és seggre estem a füves árokparton. A nő megállt, hogy mi volt ez a hang. Meglátott, rám vakkantott, hogy 'mi a faszt csinálsz?!'. Nem írom le, hogyan reagáltam, elég annyi hozzá, hogy az anyóson utazó férje a szégyentől nem látott, ki se szállt a kocsiból, anyu hiába követelte, hogy azonnal képviselje az ő érdekeit :)

Super aGyuri 2010.01.27. 13:31:35

@Super aGyuri: Anyuka volt a navigátor, de azért ő is tudja nyomni, ha a volán mögé kerül. A barátom felesége pedig olyan, hogy amikor elmentek egy használtautós próbaútra, a kereskedő először nem akarta engedni kiállni a telepről... aztán nem győzött csodálkozni. (RAV4-es volt, nem a rövid változat...)

Szóval, vannak Danica Patrickok Magyarországon is ;-)

közlekedő edény 2010.01.27. 13:33:27

Mókás, mikor ősdolgokkal magyarázzák a jelent, általában igaz is: A férfiak vadásztak, jól tájékozódtak, évezredeken át...miket beszélek, sokkal több időn át lovagoltak, hajtották a tevét, és tolattak az elefánttal. A nők otthon ültek és egymás idegeire mentek.
A parkolós videókon is mindig nők bénáznak, pedig szeretnék férfiakon is röhögni, aki tud jó férfibénázós parkolós videót várom a linket.

énis 2010.01.27. 13:34:38

@sargarigo:itt kényelmi szempontokról beszéltünk, nem bűnösségi fokozatokról.. betonszarkofágra is lehet szellőzőt vágni, kajáltatónyílással, ugye megoldható?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.27. 13:35:14

@ikke i drift: De. A legutóbbi barátnőm nulla rutinnal a két literes benzines gépben szintén ezt produkálta. Én meg nyomtam a taposólemezt a jobb egyben folyamatosan. Mondtam is neki, nehogy egyszer valaki megunja és ablakot mosson, vagy büntető féket nyomjon.

...

Ugyanez a lány: "nem megyek eléd a reptérre a Mazdával, mert túl erős nekem, nem érzem biztonságosnak" Mondja ezt egy légzsákerdővel ellátott, szervós, ABS-es, TCS-ses, nem alulmotorizált kocsira, miközben normál esetben egy 1.4-es, szervó-, ABS- és légzsák nélküli autónak nyomja ki a szemét.

Ki érti ezt?!

Alf (törölt) 2010.01.27. 13:35:23

@énis: azokban nincs is indexkar.

Super aGyuri 2010.01.27. 13:35:47

@muhi: Döbbenet.

Miért van az, hogy rendszerint annak áll följebb, aki hibázik???

Én is okoztam már balesetet (szerencsére nem sérülésest), de elnézést kértem érte és nem én ugattam a másikkal, hogy miért ment olyan lassan, hogy belerohantam hátulról...

sargarigo 2010.01.27. 13:36:08

@énis: Simán,mindent a kedves elkövető urakért.Rejtő jutott az eszembe,de nem tudok idézni.

GG81 2010.01.27. 13:36:21

@Krisi: vissza a kőkommunizmusba... oké, akkor hajrá plakettet a fejhez és koponyához szögezni! ;-) nah az fog fájni ezeknek a zebrán ugrándozó nyikhajoknak is.

misinator 2010.01.27. 13:38:27

@Super aGyuri: Barátom álomországban élsz!:-)
Én imádok Pesten vezetni: üdítő a miskolci belterj után!
A bp.-i beenged, ha láti' rajtad a ráutaló magatartást, semmi bénázás, ismerik a cipzárelvet, /a miskolci konkrétan nem is ismeri a fogalmat!!!/
Határozottan, pontosan és udvariasan vezetnek, Miskolcon fordítva.
Az Miskolcon teljesen elképzelhetetlen lenne, hogy aki a Nagy Lajosról sorol az M3-as bevezetőre, s be akar menni a legbelső sávba, az egypár méter alatt megteheti.
Bp.-n a dugók a gázok, egyébként szerintem hibátlan.
Gyertek le egy pár napra:-)))

Negrogo 2010.01.27. 13:38:44

@közlekedő edény: Azert van jo par ffi aki parkolni keptelen normalisan. Anno volt a Soforok cimu realiti a V3-on erdemes szemezgetni belole. www.youtube.com/watch?v=AcTGipvLuHM

jobb oldalt ott a tobbi a listaban.:))

coco@nuts 2010.01.27. 13:40:00

11évvel ezelőtt készült egy cambridge-i teszt, ahol 8000ember (50%nő, 50%ffi) viselkedését vizsgálták. A pszichológusok térérzékelési teszteket végeztettek a delikvensekkel, mind számítógépen, mind papíron és életben is. A végeredmény az lett, hogy a nők sokkal később észlelik a térbeli változásokat, mert agyuknak ez a területe nem olyan fejlett.. volt olyan példa, ahol a nők átlag reakcióideje 3sec volt, a ffiaké 0,8.. ( ellenben a memória-rész sokkal jobb a nőknél, pl szövegtanulásban verték a ffiakat egy másik ugyanitt indított tesztben)..

ezért tötyörög a többségük előttünk, és ezért nem engedik át a gyalogost sem, mert sokszor alig/nem észlelik azt.. (persze direkt-faktor is van) vagy annyira koncentrálnak, hogy ne rontsanak el valamit.
én türelmes vagyok velük, mióta tudom, hogy nem direkt csinálják.
én félmillió km-t vezettem már 15év alatt, de ismerek olyan nőt, aki legalább ilyen jól vezet, pedig alig jár vhová.. csak hát ilyenek kevesen vannak.

sargarigo 2010.01.27. 13:40:01

Na,nyomok akkor egy férfis saját esetet,pár napja,hugárián tolom legalább 60-al,mikor a csávó a Hős utcából a pirosból,simán oldalba vág.Igyekeztem úriember maradni,betétlap,eltekintettem a szondázástól,persze kollégák jöttek,csávó elismerte hamar.Egyszerűen nem tudta,hogy piros volt,és hogy hol van.

Fakapa 2010.01.27. 13:40:16

Különben még azon csodálkozom hogy nem jelent meg valaki azzal hogy azért vezetnek szarabbul a nők mert Trianon azt is elvette tőlünk. A kommentjeim színvonala pontosan a poszt színvonalával egyenértékü. (alámenni lehetetlen). A totalcaron normális autótesztet nem láttam má egy hete...Ekkora uborkaszezont nem baszott az ég hogy Csikós Travelcsenel Bécsi körutazását meg ilyen hokikat kell olvasni. teszteljétek le a szerkesztőségi használtkocsikat vagy a Transitot amibe a Biancsit nyomtátok.

McK (törölt) 2010.01.27. 13:41:34

@Fakapa: "3as bömcim "

Ezért a szóért kijár neked 20 perc akasztás..

Bömcim?!?!

Te szerencsétlen..
Hogy dugnád a telcsit a sejhajocskádba,miközben az üdcsid az orcsidon prüszized rá a nyakcsidban lógó napszemcsidre,te..te übertrendi.

MidlifeCrisis 2010.01.27. 13:44:20

@misinator: Párom okán eleget járok Miskolcon. Az utak minőségét leszámítva simán cserélnék bármikor. Én itt Bp-n vagyok tősgyökeres, és szívből rühellem, ami itt közlekedési morál, és közlekedéstechnika címszavak alatt folyik. Neked is azt tanácsolhatom, hogy néha látogass meg más nagyvárosokat is. Pl. Berlin, vagy Zürich, esetleg Amsterdam. Meg fogod látni, hogy a pl. cippzár elvet itt sem ismeri szinte senki... a legalapvetőbb viselkedéskultúra elemeiről nem is beszélve. És persze nemtől függetlenül.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.27. 13:44:28

@Fakapa: Egyetértek, teszteket as népnek! Tényleg röhej, hogy a TC mostanság inkább a Belsőség mellékhajtása. Fordítva kellene lennie...

Jó kis használt tesztet mindig lehet keríteni, tessék belehúzni, T. szerzők!

énis 2010.01.27. 13:44:32

Még valami ami nagyon-nagyon fontos kedves sofőrtársak: a "B" kategória, nem belsősávot jelent!!!

konti10 (törölt) 2010.01.27. 13:45:44

Állat ez a kép a cikkhez. Jól kijönnénk :)

MidlifeCrisis 2010.01.27. 13:45:46

Sorry, az előző bejegyzés így helyes!

@misinator: Párom okán eleget járok Miskolcon. Az utak minőségét leszámítva simán cserélnék bármikor. Én itt Bp-n vagyok tősgyökeres, és szívből rühellem, ami itt közlekedési morál, és közlekedéstechnika címszavak alatt folyik. Neked is azt tanácsolhatom, hogy néha látogass meg más nagyvárosokat is. Pl. Berlin, vagy Zürich, esetleg Amsterdam. Meg fogod látni, hogy a pl. cippzár elvet Bp-n sem ismeri szinte senki... a legalapvetőbb viselkedéskultúra elemeiről nem is beszélve. És persze nemtől függetlenül.

Pityorka1 2010.01.27. 13:46:11

Egyetértek az írással. Múltkor (2*2 sáv Debrecen, Thomas Mann úton) belső sávban voltam, láttam gyalogos át akar menni, megálltam, külső sávban fekete Peugeot kabrió, még akkor nem láttam, ki vezeti, a lámpánál utolértem, naná, hogy szőke cicababa. (Majdnem elütötte a gyalogost, le sem esett neki, hogy nem a semmiért állok a zebra előtt.)

Audi 100 C3 2010.01.27. 13:47:05

Bullshit az egész!!
A múltkor jöttem kifelé a 33-mason Debrecenből a belső sávban olyan 90km/h-val, és jött egy ezüst színű VW polo-s csaj az M3-mas lehajtóról olyan 70km/h-val.
Csendesen robogok a belső sávban, de mikor láttam, hogy egy napszemcsis huszon éves csaj közelít, hát összeszorult a gyomrom, pedig nem vagyok egy beszari tipus...
Mire a csaj kiviharzott a lehajtó felől szintén Kismacs, Hortobágy irányába, akkor pont odaértem én is.
Hát azt az érzést nem kívánom senkinek...
A csaj észre sem vette, hogy jövök és amilyen gyorsan jött olyan gyorsan vágott át a külső sávon be a belsőbe, fékezés és körültekintés nélkül az orrom elé...
Huh...
Kicsit meglepődtem, de már ösztönszerűen, hogy elkerüljem az ütközést fékeztem és kitértem ahogy lehetőségemhez mérten ez tőlem telt!!
Beletenyereltem a dudába és villogtam a távolsági fénnyel...
Mit ad Isten, még neki állt feljebb és visszadudált!!!!!!
Kedvem lett volna melléhúzni és átküldeni a másvilágra azt az ön és közveszélyes zombit!!!
Hihetetlen, hogy mit meg nem engednek maguknak ezek a disco-narkós, beképzelt, nagyképű, kisegítőiskolás szintjén álló és észt osztó párizsi és cola zabáló-ivó szörnyek...
A konklúziót mindenki vonja le...
NO COMMENT...!!!
Szégyen gyalázat...

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.27. 13:48:45

@Pityorka1: Férfit olyan autóban alapból nem találsz (mindig akad egy-két ratyisztáni ellenpéldának), így már a típusból azonnal kiderülhetett volna, hogy nő a sofőr :)

MidlifeCrisis 2010.01.27. 13:50:14

@KuKori: egyetértek!

Pl. szórakoztató lenne egy DKW Meisterklasse kontra IFA F9 összehasonlító teszt... Vagy ez így elsőre túl durva? Akkor megteszi egy Fiat 124 - Lada 2101 összehasonlítás is. :)

Seca81 2010.01.27. 13:51:30

@mennyi?husz!: Ezen estig dőlni fogok :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

közlekedő edény 2010.01.27. 13:53:40

Tényleg, volt egy ilyen műsor, igaz akkor alig láttam belőle valamit. Hát ez kész, Gyuri bácsi azt mondja az 5 sebis autóra, elég használni 3-at is.

Közben eszembe jutott egy esetem wartburgos bácsival, előttem ment, jött a körforgalom, ahova úgy hajtott be, hogy balra indexelt, és végül szépen be is hajtott balra, épp nem jött szembe senki, különben csak feltűnt volna neki, nem? hát nem?, azért remélem

Pityorka1 2010.01.27. 13:55:01

@KuKori:
Gyanúm már akkor volt, lámpánál bizonyosodtam meg. :))

misinator 2010.01.27. 13:59:36

@MidlifeCrisis: Úgy látom, mindenkinek a saját városával van tele a hócipője:-)

misinator 2010.01.27. 14:01:30

@MidlifeCrisis: Világ legrövidebb könyvei: összehangolt közlekedési lámpák Miskolcon...

MidlifeCrisis 2010.01.27. 14:05:08

@misinator: Ilyen című könyv kijöhetne mondjuk a Budafoki útról, a Szerémi útról és akár a Nagykörútról is...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.01.27. 14:06:45

@Pettyes Szfinx: Nem érted a bajt. Nem az a baj, hogy a nők nem tudnak vezetni. Hanem pld. az esetben az, hogy megmagyarázod, hogy ennek ellenére ezért is mi vagyunk a hülyék, mert rosszul állunk hozzá.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 14:07:51

@közlekedő edény:

El kell, hogy szomorítsalak.
Az ember nem a mai formájában jelent meg a porondon, hanem évezredek fejlődésének köszönhetően nyerte el a mai formáját, és ezzel még nem zárult le a folyamat, mert további evolúciós változások is vannak, lesznek.

A mai készségeinket az évezredes életmódnak köszönhetően nyertük el. Semmi hülyeség nincs abban, hogy a férfiak és a nők különböző életmód során más irányban fejlődtek.

Hogy vitathatja ezt valaki?
Gondolom, nem biológus vagy, csak egy lelkes amatőr.

krj 2010.01.27. 14:08:35

nem bunkóbbak, csak egyszerűen nem érzékelik maguk körül a forgalmat és nem látják másban a szándékot, hogy be akar sorolni, át akar menni, stb.

komancska 2010.01.27. 14:08:54

jó a cikk. és megerősíthetem tapasztalom ezt a tendenciát nap-mint-nap. mint gyalogos vagy úrvezető is.

de nekem már lejött, hogy nem bunkók ezek, hanem egyszerűek. nem kicsit. a nők a volán mögött nagyon buták. még az is, aki egyébként jó szervező a munkahelyén és otthon, esetleg előrelátó is a hétköznapokban.

a vezetés nem nekik való. túl erős koncentrációt igényel, túl sok veszély leselkedik rájuk, azokat meg a női agy nem ismeri fel, mert nem erre van kitalálva.

de emellet ők képesek megjegyezni a vezetés közben látott kirakatok árcimkéinek tartalmát: ha kell, ha nem.

a legtöbb balesetnél legalább az egyik érintett nő. a ráfutásosaknál az, aki hátul volt 90% hogy női vezető.

ez van. nem kell szeretni.

Audi 100 C3 2010.01.27. 14:09:34

@misinator: ÁÁÁÁÁÁÁhhhhhhh, dehogy, ez az egész országban így van sajnos!!
A nők agya másképp működik ugyebár és ez kihat többek között a viselkedésükre és az életfelfogásukra is...
Tisztelet a kivételnek, mert ugye bármennyire is hihetetlennek hangzik vannak kivételek is!!

PDTI 2010.01.27. 14:11:37

Egyetértek a posztolóval. A nők nagy többsége nem tud vezetni, meg azt is nagyon utálom amikor az utolsó perceben döntik el, hogy merre akarnak menni és az utolsó percben satuznak előtted.

b@szus 2010.01.27. 14:14:43

Olyan helyen lakom ahol egy elég szűk aszfaltos bekötő úton kell megközelíteni a főutat.

Rendszeresen találkozom ott női sofőrökkel akik előtte még bőszen tolták a vasnak és ledudáltak megelőztek a lóerőbajnok kocsijaikkal de abban a pillanatban amikor jön a szűk rész és jönnek szembe megáll az élet satu fék anyázás, hogy miért nem húzódik le aki szembe jön erre a szemből érkező mondja
a nőcinek "drága én már félig az árokban vagyok maga meg az szinte az út közepén"
erre a nőci valami rondát mondott és elhajtott. Fél kilométerrel később jött a kedvenc kanyarom amit elég jó tempóban tudok bevenni mondtam is magamnak most te jössz Nőci lassított keményen mert vége lett az egyenesnek meg a vezetési
tudásának én meg azzal a lendülettel el mellette és meg is volt a kanyar. Reagálás sem sokat váratott magára duda,
a tükörben meg a haragtól és az üvöltéstől eltorzult fej, jót röhögtem és mentem tovább.
Szépen megérkeztem és szállok ki az autómból mire megérkezik a kikerült versenyző és lehúzott ablaknál elküldött
a K anyámba utána közölte velem, hogy
az a baj, hogy ilyen kis patkányokkal van tele ez az ország mint én és ezért tartunk itt. Hoppá gondoltam ez elég kemény, hogy egy kb 50 kilós nőci így beszél velem megütöm oszt jóvan.
Persze más a gondolat meg a tett és nem tettem meg, de eszembe jutott egy régi cimborám mondata és idéztem neki:
"elég kemény szavak ezek egy 1500 forintos k.rva szájából". Ezek után kellett volna egy fényképező gép és most lenne min röhögni.

Audi 100 C3 2010.01.27. 14:16:53

@PDTI: én ezért szoktam a nők után dupla követési távolságot tartani, mert kiszámíthatatlanok, egyszerűen NEM a kocsit irányítja a sofőr hanem a kocsi önéletre kel és megy össze-vissza...
Ez a legveszélyesebb!!
Már láttam olyat is, hogy a csajnak egy döccenő kikapta a kezéből a kormányt...na ettől óvjon meg az Isten mindenkit!!!

Kisama 2010.01.27. 14:19:06

Ja, a nok szarul vezetnek.

Captain obvious to the rescue!

Avant1 2010.01.27. 14:23:54

Teljesen igaza van a cikknek, ugyanezt tapasztalom, főleg Bel-Budán tragikus a helyzet. A parkolási "szokásaikat" nem is említve...

Nünü 2010.01.27. 14:26:24

Ja, hogy nő írta a posztot?
Itt arról van szó, hogy a nők a többi nőben állandóan vetélytársat látnak, és nagyon geci módon viselkednek vele, lehetőleg szeretnék elpusztítani. Főleg a náluk jobban kinéző nővel ilyenek, mert az egy vetélytárs, aki elveszi majd előlük a pasikat.
Én is állandóan kapom a gyűlölködő pillantásokat, amiért magas és vékony vagyok. Érdekes módon a nálam alacsonyabb vagy dagadtabb vagy rondább nőktől.

Ottopappa 2010.01.27. 14:26:46

@coco@nuts: Mondjuk azt nem értem, hogy ha a nőknek szar a térlátása, és nem veszik észre a gyalogost, akkor hogy nem buknak meg forgalmi vizsgán? Csak mer sok nő vezet... Vagy ilyen szerencsés lenne mind, hogy pont nemjön a vizsgáján gyalog?

Zsola777 2010.01.27. 14:28:52

Rájöttem, hogy a nők ugyan egy pillanatban több dologra is tudnak figyelni, sajnos azok időbeli sorrendjét és következményeit nem tudják felfogni.
Ezért nem adnak elsőbbséget (mert az időbeli sorrendet még nem fogták fel, hogy a gyalogos le léphet, és akkor még előtte lassítani, megállni kell), de még az utakon se: azt se veszik, ha beengednének valakit, akkor esetleg gördülékenyebb lenne a másik sáv, és így mindenki közlekedése.
Hogy ez genetikai, jellembeli vagy tapasztalt dolog, nem jöttem rá.
De az is biztos, hogy a jogosítvány megszerzése sem volt mindenkinél szabályszerű.
Btw, az ötévenkénti kötelező vizsgát mindenkinél bevezetném. Ha nem megy, leadja a jogosítványát.

Ottopappa 2010.01.27. 14:32:04

@misinator: Jelentem, nem igaz, Szegedet szeretem mind közlekedési, mind egyéb szempontból. (jelen állapot kivétel, mer most a fél várost újítják, minden fel van dúrva - de ez csak átmeneti állapot).

énis 2010.01.27. 14:32:42

hát Nünü, ez egy kibaszott nagy LOL!!

szkepi 2010.01.27. 14:33:40

és nem gyujtanak fényszórót és nem irányjeleznek, és a beengedést nem köszönik meg és nem képesek parkolni és zöldnél inkább sminkelnek és sorolhatnám.
de szeretem őket ezzel együtt.

dekás dezső 2010.01.27. 14:35:16

Kedvencem a "hopp itt gyorsan megállok és ki tudsz szállni" manőver. Természetesen indexelés nélkül, a legváratlanabb szituban, a leglehetetlenebb helyen, hiszen Móci olyan frappánsan megold mindent.

antika13 2010.01.27. 14:37:51

Szerintem mindenkinek vannak esetei, hogyan bénáskodott egy nő.

Látnátok, hogyan káromkodik az asszony, amikor bénáskodnak előtte.

Szerintem mindenki közlekedjen azzal a tempóval, ami neki biztonságos. De ne az út közepén!!:))

Én sem mindig sietek, ilyenkor ha csak lehet elengedem a gyorsabban haladni szándékozót. Persze a lámpánál úgyis utolérem.
Pl. Váci út: kifele végig lehet menni 110-satu-110-satu-110 , vagy átlag 70-el. Mondjuk a fóti úti lámpát nehéz kiszámítani. Befele pedig a vasúti híd utáni ritmus váltást nehéz elkapni.

Krisi 2010.01.27. 14:38:45

@GG81: aha, persze. gondolom azért utálod ennyire a zebraakciókat, mert te lennél a célközönség, a Tipikus Budapesti Fasz Közlekedő. a paraszt, aki képtelen megállni a zebránál. engem valahogy nem zavarnak, mivel különben is megállnék.
van egyébként egy pajtásom, ő is ilyen akciókat folytat nap mint nap: a kezében általában aprópénz (100-as, 200-as érmék) vagy kavicsok vannak. amikor lelép a zebrára, és direkt majdnem elbassza egy kocsi, akkor csak simán rábassza a keze tartalmát a kocsira. (megjegyzem, csak akkor játszik ilyet, ha tényleg bunkó a sofőr) eddig egyszer volt, hogy valaki meg mert utána állni, de neki azt mondta, hogy "nyugodtan hívj rendőrt, és magyarázd el neki, hogy miért nem álltál meg a zebra előtt"

ezt persze csak a te érdekedben írtam, nehogy egyszer véletlenül összetalálkozzál vele. vagy ha mégis, akkor én szóltam... :)

emellett vannak még városi legendák olyan aktivistákról is, akik telepakolnak téglával egy babakocsit, és azt tolják ki bátran az út közepére zebránál.
(ha meg engem ütnél el zebrán, akkor én is feljelentenélek, és ettől egy percig nem érezném magam kommunistának, meg szerintem más se)

misinator 2010.01.27. 14:38:52

@Ottopappa: Legalább Rád, Rátok lesüt a nap:-)
(Konkrétan is ott a legtöbb napsütés)
Visszatérve a hölgyekre: én Bp-n se használok "dzsípíeszt", kihívásnak érzem a tájékozódást Bp.-n /anyagbeszerzés, ügyintézés pár havonta/.
Miért virít még az átmenő forgalomból kieső részeken is egy rakás autóban a csodakütyü??? Pláne a nőknél!!!
Én eltalálok a Nagy Faluban, a helyiek nem?

Audi 100 C3 2010.01.27. 14:39:54

@Ottopappa: én mikor vezetni jártam anno, akkor csajokkal is ültem 1 kocsiban a forgalomban.
Az a helyzet, hogy a forgalmi vizsgán annyira paráznak, hogy villognak mint c.... a templomban!
Meg az az igazság, hogy a vizsgabiztosnak ha bejön külsőre a csaj akkor sokkal elnézőbb az ilyen bakikkal is...
Amerikába olyan 4-ezer-párszáz Forint a jogosítvány megszerzése átszámítva, itt meg 150-160.000Ft-ba is belekóstál...
Magyarországon anarchia van, éppen ezért szinte bárki kaphat jogsit, vezetési tudástól és érzéktől függetlenül, sajnos ezek a száraz tények...! :-(((

2010.01.27. 14:40:53

Már leírtam: szeretem a nőket. Az érettebbeket is... :)
De az Isten szerelmére, valaki magyarázza már el nekik, ha ők a hülyék egy forgalmi helyzetben (sőt: szituációban...:)

Mint pl itt: Bosnyák tér, Zugló, kifelé a városból (Csömöri út, azt hiszem). 2 sáv, amelyből a belső balra kanyarodó lesz a Fűrész utcába, illetve vissza is lehet fordulni a város felé. Anyu előttem 100 m-rel, index balra, ahogy kell, elfordul 90 fokot, ahogy kell, index továbbra is villog balra, mintha nem bemenne egyenesen a Fűrész utcába, hanem visszafordulna a Bosnyák felé. A pozíciót is úgy vette fel (nem húzódott jobbra, középen tanácstalankodott, index villog balra). Lassan mellégurultam, jobbról nem jött semmi, ezt ő is látta, gondoltam akkor szupi, én előre, ő balra....hát nem. Irgalmatlan dudálás, miután beértem a Fűrészbe, anyu mögöttem dühösen villog, hogy ő is arra jön...csak olyan három ritmussal lemaradt a gázadásról és előtte értem be a keresztutcába. Lassítottam (amúgy is 30-as övezet) ablak le, vártam, hogy mellém érjen. Nem mert, vagy nem akart... Talán mellette elmagyarázta neki valaki, hogyha átverjük az autóstársat, után legalább ne dudáljunk rá, mert esetleg kiszáll és leakaszt egy hatalmas pofont. (Én még sose, akkor se, amikor belém szállt egy nőci, még csak nem is üvöltöttem. Sőt. De amikor megkérdeztem, mégis, hova nézett, azt mondta, hogy oldalra... :))

Szóval GONDOLATBAN kapott egy nagy maflást. Sajna a gyakorlatban ez közúti veszélyeztetés és önbíráskodás, a BTK szerint 3 évig történő szabadságvesztéssel jutalmazható. Szóval csak üvöltsetek, ha kell, de ne üssetek.

Dex777 2010.01.27. 14:41:05

Uhh... ez aztan a jo kis cikk! Kis belatast enged a nok fejebe, mindamellett jol megfogta a dolgok lenyeget.

Ehhez mar csak a kedvenc talaloskerdesemet fuznem hozza:

Mi a baj a noi vezetokkel?

Ha jobbra indexelnek, akkor se biztos, hogy balra kanyarodnak!

Roberta... respect a cikkert!

fagzal 2010.01.27. 14:41:39

Én is azt hiszem, hogy a nők nem bunkók, "nem direkt csinálják" ezt - egyszerűen csak "nemlineárisan" gondolkodnak, míg a férfi folyamatosan "algoritmizál", ok-okozat (ezért sem értik meg egymást :)) Az lényegtelen (sőt, személyeskedés), hogy 20-30-40 éves, meg honnan van az autója, stb.

Ottopappa 2010.01.27. 14:42:41

@misinator: Ez így van, feel the sunshine... :)) Éppen most is!... :)

Dex777 2010.01.27. 14:43:22

@Nünü: ... akkor teged biztos atengednelek! :))

Dex777 2010.01.27. 14:45:57

@Nünü: ... akkor teged biztosan atengednelek! :))

GG81 2010.01.27. 14:47:11

@Krisi: hűde magadra vetted, csak nem aktívista...!?

velem ugyan nem fognak talákozni károkozó barmok. ahoj! jah és egy kicsit ha utánanéznél a dolgoknak...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.01.27. 14:47:49

@ikke i drift: szeretik a szélárnyékot
úgy kevesebbet eszik a kicsi kocsi, és több marad kozmetikusra

:)

Bál 2010.01.27. 14:48:19

Az a durva h 1 hete velem kb pont a leírtak fordultak elő...
Múltkor el akart ütni a zebrán egy telefonáló passatos kurva, amikor rákanyarodott a nekem zöldre... Ő már piroson csorgott át és még nekem mutogatott h siessek már, közben tolta rá a gépet a lábamra... Először ütöttem volna nőt, ha megáll....

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.01.27. 14:50:07

A cikk néhány részét alá tudom támasztani:

Pasi vagyok, ha a nők észrevesznek a bringán, akkor tutti biztonságban vagyok.

A gond az, hogy nem mindig vesznek észre, olyankor mindig életveszélyben vagyok(amit még sokszor utólag sem vesznek észre).

A bármikori barátnőm, akiről már 500 méterről látszik, hogy jó csaj akár előttem bringázik, akár utánam, női sofőrök súlyos atrocitásának van kitéve.
Igaz a korukra nem figyeltem, de a dagadt női vezetők nem szeretik a szexi bringás csajokat az tutti. Ugyanolyan parasztok mint az IFA-ás sofőrök.

Ugyanakkor a nagytöbbség korrekt.

Bál 2010.01.27. 14:51:43

Az a durva, hogy velem pont 1 hete történt meg a cikkben leírtakhoz hasonló...
Múltkor el akart ütni a zebrán egy telefonáló passatos kurva, amikor rákanyarodott a nekem zöldre... Ő már piroson csorgott át és még nekem mutogatott h siessek már, és közben tolta rá a gépet a lábamra... Először ütöttem volna nőt, ha megáll....
Pedig szeretem a nőket

Bál 2010.01.27. 14:52:56

bocs ha 2x, de szarakodik a csodanet

Krisi 2010.01.27. 14:56:31

@GG81: ne félj, nem aktívkodok, van így is elég dolgom. csak simán nem szeretem a bunkó embereket, akiknek leszakadna a lábuk, ha le kéne nyomniuk a fékpedált.
mellesleg minek kéne utánanéznem? hogy kinek van elsőbbsége zebránál? nyugi, már tanultam kreszt kétszer is :)

Ottopappa 2010.01.27. 14:59:15

Ezért a cikkért amúgy hány gyűlöletlevelet kaphat majd a szerző? Már váromn a karácsonyt... :)
Amúgy ha már a nőknél tartunk:

ELEM NEVE: Nő
VEGYJELE: Fm
FELTALÁLTA: Ádám
ATOMTÖMEG: Optimálisan 54 kg, de változó 40-120 kg közt.
FELLELHETŐSÉG: Nagy mennyiségben található városi környezetben.

Fizikai tulajdonságai:
- Az elem ritkán fellelhető szűziesen tiszta állapotában.
- A felülete általában színes mázzal van bevonva.
- Erős hangokat hallat, ha a megfelelő helyre nyomást gyakorlunk.
- Azonnal forr és ok nélkül fagy.
- Megfelelő eljárás alkalmazásával olvad.
- Rossz izű, ha téves helyen kóstoljuk.

Vegyi tulajdonságai:
- Könnyen vegyül az arannyal, ezüsttel és más nemesfémekkel, valamint a drágakövekkel.
- Nagy mennyiségű értékes anyagot tud abszorbálni.
- Könnyedén felrobbanhat, minden előzetes figyelmeztető jel és világosan látható ok nélkül.
- Vízben nem oldódik, viszont vegyülésre való hajlama nagymértékben növelhető alkohol adagolásával.
- Az ember által ismert leghatékonyabb anyag, ami a pénz mennyiségének csökkentésére szolgál.

Leggyakoribb felhasználásai:
- Leginkább mint díszitő elem, főként drága sportkocsikban.
- Kitűnően alkalmazható relaxációs célokra.
- Nagyon hatékony tisztitóeszköz.

Végzett kísérletek:
- Színét gyakran vörösre váltja, ha csomagolás nélkül tálaljuk.
- Szinét zöldre váltja, ha egy jobb minta mellé kerül.

Veszélyek:
- Nagyon veszélyes elem, csak szakemberek tudnak bánni vele.
- Illegális több minta tulajdonosának lenni, de tartható több is belőlük azzal a feltétellel, hogy különböző helyeken tároljuk őket. Egyébként katasztrófális következményekkel kell számolnunk.

énis 2010.01.27. 14:59:28

bringáskáim, kéne a kulup meg a mellényke, meg jó lenne némi világítás is, főleg este..

énis 2010.01.27. 15:01:01

amúgy több gps-es férfisofőrrel ellátott autót látok, mert a nők tudnak tájékozódni.. én azt vettem észre..

Rettegett Ignore 2010.01.27. 15:03:53

Jó ez a poszt. Több nőci mellett ültem. Többféle csoportból, korosztályból. Pasiknál sokkal agresszívebb mindegyik. Csak vezetéstechnikailag picit gyengébbek. Illetve, dehogy. Pasi sofőröknél van átmenet. Penge sofőr, jó sofőr, elmegy sofőr, balfasz sofőr. Nőknél van a penge, és a vezetésre alkalmatlan. Az alkalmatlan azért agresszív, nem segítőkész, mert örül, hogy gurul. Anyjának se lassítani. A penge, meg ragadozó. Anyatigris.
Legjobb példa feleségem. Kis csendes nyuszi. Míg nem ül autóba. Kivívja magának a tiszteletet a többi autósból. Zebránál csak azt engedi el, aki ráutal, és kinézi belőle a kellő fürgeséget. Szidja a női sofőröket. Ezen röhögök a legjobban.
Viszont szépen parkol. egy autóval, csak egy autó helyét foglalja el. Ezt férfiak közül is kevesen tudják.
Szóval, a nők a pasik miatt agresszívak. Ha megáll udvariaskodni, hátul szidják, ha nem áll meg, akkor az szidja, aki elvárná az elsőbbséget.

2010.01.27. 15:04:04

Kíváncsi vagyok, mennyi nő olvassa a kommenteket...asszem nem sok. Aki olvassa, az valszeg szeret, tehát talán jobban is tud vezetni.

...kedves hímtársak, őszintén: mennyi időt töltünk "ANYU" trenírozásával? (Nem úgy...) Beülünk velük a kocsiba, hogy végigmenve többször a leggyakrabban használt útvonalain (Ha nem Bp-Liszabon, persze), elmagyarázzuk, hol mire érdemes figyelni? Hm? Hétvégén, kis forgalmú napszakban? Hogy a kölykeinkkel együtt épségben hazaérjen...és lehetőleg senkinek ne okozzon nagy kellemetlenséget?

Super aGyuri 2010.01.27. 15:05:37

@MidlifeCrisis: IFA F9... édes Istenem... a hasznaltauto.hu-n négy éve hirdettek egyet, csak sajnos félig volt csak összerakva és papírjai sem voltak.

Amúgy még egy DKW F109 - Wartburg 353 teszt is érdekes lenne.

Egyébként nemrég egy német veterános újságban összehasonlítottak egy I-es Golfot és egy kocka Wareszt, nagyon érdekes és korrekt írás volt. A Golfi nyert :) [de például térkínálatban, csomagtérben a Warci (alias Bömci) kapott több pontot]

Na mindegy, ez itt most OFF.

dekás dezső 2010.01.27. 15:06:23

Mondjuk nekem meg ahhoz nincs érzékem, hogy másfél órán keresztül együttérezzek telefonon Majával, amikor az a szemét tetű pasija már megint bunkó állat volt vele.

Egyébként utazás közben akkor tudok a legnyugodtabban aludni,amikor az egyik kolléganőm ül a volánnál. Nagyon jó tempóban, stílusban és atombiztonságosan vezet a csaj, öröm nézni.

Ottopappa 2010.01.27. 15:06:25

Ha már a nőknél tartunk:

ELEM NEVE: Nő
VEGYJELE: Fm
FELTALÁLTA: Ádám
ATOMTÖMEG: Optimálisan 54 kg, de változó 40-120 kg közt.
FELLELHETŐSÉG: Nagy mennyiségben található városi környezetben.
...tovább »
Fizikai tulajdonságai:
- Az elem ritkán fellelhető szűziesen tiszta állapotában.
- A felülete általában színes mázzal van bevonva.
- Erős hangokat hallat, ha a megfelelő helyre nyomást gyakorlunk.
- Azonnal forr és ok nélkül fagy.
- Megfelelő eljárás alkalmazásával olvad.
- Rossz izű, ha téves helyen kóstoljuk.

Vegyi tulajdonságai:
- Könnyen vegyül az arannyal, ezüsttel és más nemesfémekkel, valamint a drágakövekkel.
- Nagy mennyiségű értékes anyagot tud abszorbálni.
- Könnyedén felrobbanhat, minden előzetes figyelmeztető jel és világosan látható ok nélkül.
- Vízben nem oldódik, viszont vegyülésre való hajlama nagymértékben növelhető alkohol adagolásával.
- Az ember által ismert leghatékonyabb anyag, ami a pénz mennyiségének csökkentésére szolgál.

Leggyakoribb felhasználásai:
- Leginkább mint díszitő elem, főként drága sportkocsikban.
- Kitűnően alkalmazható relaxációs célokra.
- Nagyon hatékony tisztitóeszköz.

Végzett kísérletek:
- Színét gyakran vörösre váltja, ha csomagolás nélkül tálaljuk.
- Szinét zöldre váltja, ha egy jobb minta mellé kerül.

Veszélyek:
- Nagyon veszélyes elem, csak szakemberek tudnak bánni vele.
- Illegális több minta tulajdonosának lenni, de tartható több is belőlük azzal a feltétellel, hogy különböző helyeken tároljuk őket. Egyébként katasztrófális következményekkel kell számolnunk.

Ottopappa 2010.01.27. 15:08:41

Na, egyszer nem megy el a hozzászólás, aztán meg 2X is... Grat...

Voloka 2010.01.27. 15:10:50

Nagyon sok, nagyon jól vezető nőt ismerek. Annál inkább idegesít, amikor agresszív, káromkodó, mutogató nőt látok.Egyre több van belőlük....

Grifter 2010.01.27. 15:14:37

Típushiba.

Cserébe merném tartani 5, de akár 6 számjegyben is, hogy a következetes gyorshajtók között elenyésző számban akadnak nők, de lámparajtos fittipaldi, meg autópályán letoló/levillogó se sok akadhat a gyengébbik nem képviselői közt.

Kisördög:) 2010.01.27. 15:16:57

Ez azért nevetséges:)Én nő létemre sem igazán szeretem a női vezetőket,de ez túlzás volt egy kis irigységgel megspékelve:)Pasiból is van épp elég béna akire még egy fűnyírót sem bíznék:)Az én véleményem:vannak béna női sofőrök,de szerintem amelyik nőnek van érzéke a vezetéshez az 1000xjobb mint a pasik:)mint pl. én:)(3évig pizza futár voltam 5 fiú között és mikor leépítések voltak engem tartottak meg:) )És az írónak!!!Saját magamnak vettem az autóm!!!:):)sőt van ,hogy saját magam szerelem meg és Átengedem a gyalogosokat,ha épp zebrán akarnak átkelni,nem csak össze vissza átfutkosnak a forgalomba,de azért azt sem hagyjam szó nélkül,hogy havas csúszós időben át sem gondolják az átkelést,meg szerintem azt is kihagytad,hogy ha lelépsz a járdáról és autók dinamikus tempóban haladnak nem fog az első besatuzni,hogy téged átengedjen és esetleg ha a mögötte levő legyen az nő vagy férfi nem tarja be a követési távolságot nem fog besatuzni hogy összetöresse magát csak azért,hogy te jobban érezd magad,amit írtad nem sok érzéked van a vezetéshez akkor ne szól olyanhoz hozzá amihez nem értesz!!!!!:):):)

nsxtom 2010.01.27. 15:29:47

@froton: JO NAGYOTT LE KELLET VOLNA BASZNI 1-2 POFONT A DUDÁLOSNAK,OSZT JO NAPOT

mükkemakk 2010.01.27. 15:31:03

@KuKori: Ugyanez a lány: "nem megyek eléd a reptérre a Mazdával, mert túl erős nekem, nem érzem biztonságosnak" Mondja ezt egy légzsákerdővel ellátott, szervós, ABS-es, TCS-ses, nem alulmotorizált kocsira, miközben normál esetben egy 1.4-es, szervó-, ABS- és légzsák nélküli autónak nyomja ki a szemét.

Ki érti ezt?!

Örülj neki cimbora nem az új féltett kocsid zúzza le a nő hanem mást, még mindig olcsóbb a taxi mint a karosszérialakatos.

Bömci? Ez jó....Tegnap láttam egy hölgyet Porscheban, az Porschci? Index abban se volt, biztos feláras extra.

Krisi 2010.01.27. 15:41:36

@mükkemakk: akkor a Fiat Punto az Punci?

:D

hp1 2010.01.27. 15:44:32

Nagyon jó a cikk és abszolút időszerű is. Sajnos megfordult a világ, a nők lettek soviniszták, rettenetesen bunkók és agresszívak, szerintem ez látszik a közlekedésben is. A kivételektől természetesen elnézést kérek.

ember2010 2010.01.27. 15:47:34

A nők hatalommmániásak, ezért ha vélt vagy valós hatalomhoz jutnak, akkor átalakulnak dominává. A több kiló vagy több pénz nagyobb hatalmat jelent a nők szemléletében. Ez a magyarázata a cikkben leírt női viselkedésnek.

czinezine 2010.01.27. 15:49:49

Így van sok pasi is béna! Tötyörésznek... Az integetés meg nem szép. Bár én is megtettem már! Egy kéknek sikerült!4 :)) Utánamjött... egy 10-esbe fájt. De vicces volt.

McK (törölt) 2010.01.27. 15:50:49

@Kisördög:): Puszi drága,ezt élmény volt olvasni..:D

McK (törölt) 2010.01.27. 15:52:41

@Krisi: Áááááá....:D
Ez jó..Punto-Punci..
Az egyetlen eset,amikor ezt a fajta nyelvújítást el tudom fogadni..:D

Laurel 2010.01.27. 15:54:36

Ez egy ilyen ország. Ezeket a vezetőket be kéne utalni egy hétre észak Olaszországba,pl a Garda tó környékére, hogy megtanulják a normális közlekedést. Ott a gyalogos, a robogós, és a kerékpáros olyan, mint a szent tehén. Ha közelít a gyalogátkelőhöz már lassít és megáll az autóvezető. Ha nem így tesz, a többi autós dudálja le, kifejezve nemtetszését. De lehet, hogy az ottani Carabineriket kéne idehozni. Két hét alatt bírságból megtermelnék a fizetésük ötvenszeresét

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.01.27. 15:56:26

@McK:
Nekem puntóm van és én is gyakran hívom puncinak.

Kisördög:) 2010.01.27. 15:56:44

@McK: :)Köszi:),de pozitív vagy negatív élmény volt?:)

Roadkill 2010.01.27. 15:57:12

En azt vettem eszre, hogy a nok tobbsege ha eljut A-bol B-be, akkor boldog, es meg jol is vezet, a tobbi nem szamit. Csak akkor kerdojelezi meg vezetoi kepessegeit, ha nem jut el B-be. Az nem szamit, hogy ut kozben nem indexel, ket savon halad, tizen dudalnak, a gyalogosok mar az anyja szajat tomnek. Nem, neki az a fontos, hogy megerkezzen, megprobaljon leparkolni es mosolyogva kiszaljon.
Tisztelet a kivetelnek, lehet valahol, egy messzi helyen, van tobb jo noi sofor is.

Ja, es a legutobbi pelda:
- Te Roadkill, hogy ezek a ferfiak milyen bunkok!
- Komolyan! Nem mondod?!
- De, igen. Ma behajtok x utcaba(gyakorlatilag egy parkoloutca), erre a felenel jon egy Touareges barom, es mutogat, hogy tolassak vissza. Meg nevetett is, a pofatlan.
- Es sikerult hatratolatni?
- Igen, de aztan jol bemutattam neki, a bunkojanak.
- Az egy egyiranyu utca amugy, tilosba hajtottal.
- Dehogyis!!
- De igen, az.
< siri csend>

gygaabor 2010.01.27. 15:58:23

Ha már a nők vezetésénél tartunk: Érdemes megnézni egy általános iskola előtt tanítás végén a parkoló autókat... Olyan anyuka-parkolás van, hogy elájulok.. Mint az ökörhugyozás.

ibafaipap 2010.01.27. 15:59:03

Az a gond, hogy rengeteg női sofőr egyszerűen nem tudja természetesen viselni azt a hatalmat, ami a vezetéssel jár, vagy beszarnak és feltartják a forgalmat vagy túlkompenzálnak, tisztelet a kivételnek. A legrosszabb fajta a nő a terepjáróban, határozott léptekkel kelnék át a zebrán, erre jön 30-as szolis anyuka a Touaregben (hátul a pár hónapos csecsemő!),gyorsít,és vagy 120-szal robog el előttem. Köpni, nyelni nem tudtam, pedig valószínűleg látott, nem vagyok az a kis növésű ember.

önkéntes rendőr 2010.01.27. 16:22:17

Nője válogatja. Az biztos, hogy akad közöttük olyan, aki ha hibázott, inkább vállalja a buta liba jelzőt, semmint elnézést kérjen.

Cufter 2010.01.27. 16:24:58

Sajnos egyet kell értsek mind a kijelentéssel, mind az aránnyal.
Véleményem szerint nem is annyira jellem miatt, inkább képességek hiánya miatt.
Pont a nőknek jobb a multitasking képességük, és vezetésnél mégis nekik hosszabb a reakciójuk egy zebránál való megállásra. Lassabban fedezik fel a gyalogost, hozzák meg a döntést a megállásra, és reagálnak a fékre lépéssel.
Gyakorlat teszi a mestert, uh hajrá!

GG81 2010.01.27. 16:27:43

@Krisi: nyugi nem a bunkó átnemengedő alfajból vagyok, csak a feleslegesen zebrán ugrándozás miatt volt egy kis beszélgetés...

Dr. No 2010.01.27. 16:31:00

Létező jelenségről írt a poszt, én is felfigyeltem rá, bár az arányokkal vitatkoznék. Szerintem nem az az oka, hogy nem "dolgoztak meg" az autóért "a nők", vagy kompenzálnak. Inkább hozzászoktak, hogy autó nélkül udvariasak (próbálnak lenni; legalábbis van egy ilyen elvárás) velük az emberek, és a női vezetők általában nem vesznek tudomást arról, hogy az egy teljesen másik helyzet, amikor a volán mögött ülnek. Egyrészt nincs az autóra írva, hogy milyen nemű a vezetője. Másrészt meg a KRESZ-ben az elsőbbségadás szabálya (elmulasztása megfigyelésem szerint tipikus női vezetői hiba) nem az, hogy add meg az elsőbbséget a női vezetőnek.

A poszt megfigyelése egyébként pontos: tényleg az udvariassági helyzetekben jön ki a nők rosszabbik énje. (Pl. beenged-e maga elé, ha be akarok sorolni a szinte egy helyben álló csúcsforgalomban? Nőnél 90 % biztos, hogy nem. Férfinál a felénél kevesebb esély van ugyanerre.)

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.27. 16:31:24

Kedves Fajtársaim, Férfiak!

Tessék szépen beülni Anya mellé a jobb elsőre és tanítani, a helyes közlekedésre és viselkedésre, ahogyan ezt én is tettem. Sok konfliktussal jár, de megéri, mert így legalább egy potenciális veszélyforrással kevesebb az utakon. Igaz tolatni még mindig nem tud! :-)

Negrogo 2010.01.27. 16:32:08

@Seca81: Azert volt par resz ami kimaradt pl ez is :D
www.youtube.com/watch?v=F_4z_GU4Ha8&feature=related

Miert nem csinalnak ebbol 2. reszt? Hatalmas de egyben szomoru, hogy ilyen embereknek jogositvanyuk lehet.

Humberto (törölt) 2010.01.27. 16:32:17

Na azért a férfitársakat sem kell félteni ha parasztságról van szó!

Tokásnyakú kopasz, sötétített BMW-sek (kb. 8 általánossal) miket művelnek... játsszák az Istent, pedig csak jól bűnöztek ahhoz, hogy összeszedjenek egy 20 milliós autót. És direkt figyelem, 98%-ban BMW-vel, esetleg a feltörekvő minigengszterek Golffal (sötétített 1.4-es GTI felirattal, tuctuc zenétől zümmögő rendszámtáblakerettel), elvétve kivénhedt ál-typeR Civiccel. Na, ezek szinte mind FÉRFIAK.

Nem kedves Szerző, parasztságban nincs különbség nő és férfi között. Ez pusztán intelligencia kérdése, aminek mindkét nem bizonyos rétege erősen híján van.

Azt aláírom, hogy a nők ügyetlenebbek, kevésbé magabiztosak, de hogy bunkóbbak lennének, ez hülyeség.

PDTI 2010.01.27. 16:34:36

Audi 100 igazad van a nők után én is jóval nagyobb féktávolságot tartok, de esküszöm , hogy néha még így is tudnak nekem meg lepetést okozni. Meg a legrosszabb, hogy sok közülök azt hiszi, hogy jol tud vezetni, és tökön paszulyon keresztül megy mindenen és nem törödik semmivel na ez a legrosszabb.

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.27. 16:37:08

@PDTI: "és tökön paszulyon keresztül megy mindenen"

Ezt még nem hallottam, bár falun nőttem fel, de nagyon jó! Megjegyzem!

Kotit 2010.01.27. 16:41:38

A lényeget leírtátok már, sztorik:
2 sávos út a város szélén, egyik oldal majdnem végig elfoglalva parkoló autókkal. Ilyenkor elvileg adott, hogy a saját sávjában közlekedőnek van elsőbbsége azzal szemben, akit a parkolók átkényszerítenek a másik sávba, de némi tolerancia sem árt. Egyszer 2 nő találkozott az úton, egymással szemben, (az egyik sáv szokás szerint foglalt), megállnak egymástól kb. 5 méterre, az egyiknek persze vissza kéne tolatnia, hogy elengedhesse a másikat. A megoldás: néhány másodperc töprengés után egyikük megindult előre. Igen, csattanásig!

Állok a balra kanyarodó sávban, lámpa piros, mögém beáll egy 207-es női sofőrrel. Pár másodperc múlva (még mindig piros) nekem jött (az út enyhén emelkedik). Nem volt nagy koccanás, kiszálltam, megnéztem: semmi nyoma nem lett, de vajon miért indult el?? Meg nem kérdezhettem, mert őt nem érdekelte az eredmény sem...

Érdekes 2010.01.27. 16:50:11

@Humberto: "Azt aláírom, hogy a nők ügyetlenebbek, kevésbé magabiztosak, de hogy bunkóbbak lennének, ez hülyeség. "

Hát attól a paraszt gengsztertől, aki rádhúzza a kormányt, attól biztos nem bunkóbbak.De a többi része hülyeség, amit írtál.Egyrészt magánügy, másrészt, a közlekedést nem befolyásolja, balesetet nem okoz.Lehet van pár komplexusod.

megint 2010.01.27. 16:50:27

Nőkkel vigyázni, egyenes szakaszon is képesek komolyakat fékezni, a kanyarodáskor már 1 km-el előbb elkezdenek fékezni, majd szigorúan kettőbe fordulnak, mindegy, hogy négybe is simán menne, persze jobbra is nagy ívben nehogy ki tudjam előbb kerülni, parkoló nő mögé veszélyes állni, pár hete egy nő tolatott nekem a parkolóban, pedig volt mögötte és köztem kb 10 méter, úgy, hogy nem is fékezett, hátra sem nézett, a másik meg mikor traktort vagy hasonlót előznek, nem lehet tudni, hogy követik még 30 km-en át, vagy kirántják mikor mellettük vagy, ja és ha beengeded, udvarias vagy azt nem köszönik meg. Ez az átlagra jellemző, de van amikor én is meglepődök, és a szöszi csaj tempóját alig bírom tartani:)

megint 2010.01.27. 16:51:28

Kihagytam, hogy a 70-es tempót stabilan tartják nem csak a főúton, de az útba eső falvakban is.

Kisördög:) 2010.01.27. 16:58:25

@Kotit: Akkor én is storyzok:) Csak 2 a többől :)Csömöri út főútvonal és mit ad isten egyszer csak egy FÉRFI vezette autó nekem jött a mellék u.ból

2.Róna u.Állok egy trolibusz mögött kb már 1.perce épp indultunk volna el,mikor egy FÉRFI vezette Suzuki belejött a kocsim hátuljába :):)erre a magyarázata:azért volt mert az út pár méterrel arrébb még nem csúszott"száraz volt"itt már nem:D:D:D

Humberto (törölt) 2010.01.27. 17:00:22

@Érdekes:
"a közlekedést nem befolyásolja, balesetet nem okoz.Lehet van pár komplexusod."

Ezt kifejtenéd?

Krisi 2010.01.27. 17:02:54

@GG81: mondjuk igazad van, az is megéri a pénzét, akinek nincs jobb dolga, mint hogy egész nap a zebrán edukáljon (ahelyett hogy inkább sörözne a haverokkal vagy csajozna).

más részről viszont ha nálunk is úgy állnának meg a zebra előtt az úr és hölgyvezetők, mint teszem azt Svájcban, akkor nem lenne szükség ilyen eksönökre. de mivel nálunk 10-ből 7 autó simán tovább megy, sajnos szükség van ilyenekre.

@Humberto: ez egyéni tapasztalatom, de én a bunkó tolakodó kopasz gengsztereket meg sztrítrészinges kis pöcsöket inkább elviselem, mint a közveszélyes mobiltelefonnal vezető SUV-os picsákat. mert előbbiek legalább tudják, hogy hova mennek, és én is számítok rá, hogy be fog elém vágni vagy hogy le akar gyorsulni - hagyom is őket a francba.
ellentétben a mobilos kitartott anyukákkal, akik még ő maguk sem tudják, hogy mit akarnak csinálni 5 másodperc múlva, azt meg végképp figyelmen kívül hagyják, hogy mi történik körülöttük.

szóval inkább egy kiszámítható agresszív fehér furgonos legyen a közelemben, mint egy kiszámíthatatlan hölgy, aki bármikor csinálhat bármi meglepőt.

ha meg már mindenki sztorizik, akkor én is elmesélem mi történt komámmal:
motorral ment, útszűkület következett, neki volt elsőbbsége, be is ment. aztán látta, hogy a szembe jövő autó (női vezető) csak nem akar megállni, és az lett a vége, hogy összetalálkoztak a szűkület közepén, és megálltak mindketten egymással szemben.
erre a kisasszony kipattant, és elkezdte taglalni, hogy neki van elsőbbsége, mert - kapaszkodjatok - "a motor az alacsonyabb rangú jármű, mint az autó".
most komolyan, ilyenre mit lehet reagálni? :D

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.27. 17:03:46

"Kedvenc" reklámom volt úgy 1-2 éve, amikor is azt próbálták elhitetni velem, hogy a nők sokkal több mindent tudnak egyszerre csinálni, szemben a primitív fériakkal.

Ezt bizonyítandó a reklámbéli menyecske egyszerre telfonált, verte a billentyűzetet, miközben a lábával az asztal alá esett golyóstollat igyekezett kipiszkálni. Ezzel szemben a "buta" férfi nem tuda eldönteni, hogy a három csörgő telefon közül melyiket is vegye fel, miközben a gépén dolgozott.

Engem őszintén sokkolt a reklám, mert én addig észre sem vettem, hogy a nők már ennyire előbbre vannak a törzsfejlődésben és mi alsóbbrendű faj, így lemaradtunk volna.

Kismacska (BELLA) 2010.01.27. 17:10:21

@trixilw: akkor nekem szerencsém volt az oktatómmal. Még csak most volt meg hétfőn a rutinvizsgám, de nincs bajom a váltó kezeléssel.

Előttem áll még a forgalmi oktatás, de azt gondolom, hogy teljesen jól meg fog tanítani az oktató. Most őszintén: az, aki nem tudja ezeket kezelni, hogy a fenébe vizsgázik le?

Lefizeti a vizsgabiztost??!!

Ráadásul az a baromi fura, hogy a nők, akik (elvileg) több dologra is tudnak szimultán figyelni, pont ebben ne tudnának? Persze készséggel elhiszem, amit a posztíró ír, de mondjuk én se szoktam nézni ki bunkózik.

Sznob-nem sznob dolog, egyet figyeltem meg: budán ÁLTALÁBAN átengednek a zebrán. Mikor először tapasztaltam, csodálkoztam is. De itt tényleg átengednek. Valahogy más a mentalitás? :)

Humberto (törölt) 2010.01.27. 17:16:16

@Krisi: Van benne igazság amit mondasz!
A baj ott kezdődik, hogy pénzes apuka nagyon is tudja, hogy asszony csapnivaóan vezet, de mivel elkerülhetetlen, hogy ő szállítsa a gyereket, biztos ami biztos, vesz neki egy nagy debella terepjárót, mert az biztonságos.
Csakhogy az ilyen magas/hatalmas járművel a békés, szelíd emberekből is kihozza az állatot.
A képlet egyszerű: mivel magas, így nem csak fizikailag, minden tekintetben úgy érezheti, hogy a többi közlekedő fölött áll (ül). Vicces, de még szellemileg is.

Állítom, az ilyen Touareges anyuka ha átülne egy Honda Jazz-be (ami ugyanúgy biztonságos, tágas, csak éppen kicsi), egyből megszelídülne és emberibb módon közlekedne.

Humberto (törölt) 2010.01.27. 17:19:27

@Bésanyi: Márpedig ez így van.
Statisztikailag bizonyított tény, hogy a városban történő balesetek túlnyomó részét férfiak, míg országúton/autópályán történteket pedig nők okozzák.
Miért?
Mert a városban egyszerre rengeteg felé kell figyelni, ebben a nők a jobbak.
Az autópálya viszont egy monoton menet, ingerszegény környezet, egyfelé kell figyelni, viszont arra nagyon. Ebben a férfiak jobbak.

Köztudott, hogy a nők párhuzamosan több dolgot is tudnak csinálni (ezért tipikus női munka a titkárság), viszont képtelenek egy dologra annyira koncentrálni, mint a férfiak.

plszegy 2010.01.27. 17:19:58

Újabb érv:

A pasik szeretnek vezetni, és érdekli őket a vas, szórakozásból is elmennek ótózni.

A nőknek rideg közlekedési eszköz leginkább. Elvisz A ból B be. "vicből" nem ótóznak.

Kotit 2010.01.27. 17:21:10

@Kisördög:): Nem akartam hímsoviniszta dumát nyomni, csak ezek a mulatságos esetek jutottak eszembe, és mit ad isten mindkettőnél nő volt a hunyó.
De ma reggel pl. a kolléganőmnek (aki jól vezet) a seggébe ment egy férfi sofőr (az autóéba!), de ebben nem volt semmi vicces, ezért nem írtam le elsőre...

Ati232 2010.01.27. 17:34:31

@Pityorka1:
Éppen az olyanok miatt mint te ütnek el annyi gyalogost. Szerencsétlen gyalogosnak esze ágában sincs átkelni, megvárná az autók áthaladtát, de a túlzottan előzékeny emberek ilyenkor satufékkel megállnak a külső sávban a gyalogos meg kénytelen ekkor már lelépni. 1x majdnem így ütöttek el az Attila úton. Nem mindenknek van helyismerete, a zebrák felfestése nem mindig látszik...gondolkodj mielőtt megölsz valakit, mert az egészet te indítod el. Az már másik téma, h aki nem veszi észre a zebrát a hibás...és megy a dutyiba miattad.
Ennek a hatványozott esete, amikor teherautóval, busszal csinálják ugyanezt teljesen kitakarva a gyalogost és a zebra-táblát. Isten barmai.

Kisördög:) 2010.01.27. 17:37:12

@plszegy: Én imádok vezetni,ha süt a nap azért,ha rossz kedvem van azért,mert olyankor megnyugtat!@Kotit: :)

palacklakó 2010.01.27. 17:38:35

Maximálisan egyet értek veled.
Sokáig buszoztam.
A végállomáson a csukott busz ajtaja elé először érkezve, szinte soha nem sikerült az érkezési sorrendben felszállnom a buszra. Volt, hogy 5-6 nő is elém tolakodott, korosztálytól függetlenül.

Tapasztalatom szerint a nőket sokkal kevésbé érdekelte az érkezési sorrend, mint a férfiakat.
Valószínűleg úgy gondolták, hogy ők a NŐK és ez nekik jár, vagy ha nem, hát akkor elveszik.

VOGAben 2010.01.27. 17:44:44

És a pinnedlik a traffipaxot sem jelzik. Se villantással, sem kézzel. Köszi!

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.27. 17:51:05

Egyébként külön posztot érdemelne a műbőr kalapban (télen + nagykabátban) vezető retró-papi, mellete a jobb egyben ugyanígy (de kalap nélkül) retro-mami.

Periférikus látásról itt sem beszélhetünk, ezért csak óvatosan szabad őket megelőzni, mint a lovaskocsit, nehogy megriadjanak.

Ez a típus megrekedt a '70-es évek feljődési szintjén, mind a vezetői tudást, mind pedig a forgalomról kialakított világképét illetően!

Viszont egy nagy előnye van a posztban leírt tipushoz képest az, hogy a zebránál megáll és átengedi a gyalogost.

UnvincibleUbul!:[I] 2010.01.27. 17:54:59

@malenykij polgar:
pont ezt akartam kérdezni, h ki a fasz ez a dukay roberta?
Nem használna az itteni színvonalnak, ha rendszeresen átjárnának a szomszéd íróasztaltól bele turkálni ebbe az oldalba.

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.27. 17:59:20

@Humberto: Kérlek tegyél be egy linket erről, mert végignéztem jónéhány baleseti statisztikát, de ott nem volt szó a járművezetők neméről!

cintu 2010.01.27. 17:59:39

Ha beengedek valakit magam elé, férfi esetében tízből kilenc megköszöni, nőknél tízből kettő.

Sztori:
Múltkor szerettem volna a Váci útról elkanyarodni az Árpád hídra (két balra, egy jobbra sáv). Én rossz sávban voltam de szépen indexelve csorogtam, hátha beenged valaki. Egyszer csak egy nő mellé értem, mindkettőnk sávja állt. Látom, hogy magából kikelve üvölt, hogy mit képzelek én, majd a szeme sarkából észlelte, hogy megindul a sor, nyomott egy nyélgázt, nehogy véletlenül elé furakodjak és telibe verte az előtte megtorpanó autót. Mellégurultam ocsmányul kiröhögtem, majd szépen továbbálltam.

Dex777 2010.01.27. 18:01:41

@Nünü: Igazan nincs mit.
Tudod, es a cikk is ezt allitja, mi ferfiak udvariasabbak vagyunk a nokkel szemben, foleg a csinosakkal ;)

Alf (törölt) 2010.01.27. 18:38:48

@Bésanyi: aha, a 70 es évekebn nem tudtak vezetni az emberek.

;)

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.27. 18:39:27

Én ezt találtam, mint statisztikai adat, azonban az utolsó mondat elgondolodtató:

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2008-ban 17 619 személysérüléses közúti baleset történt, amelyet járművezetők okoztak. A nemek szerinti kimutatás szerint ebből 13 382 közlekedési baleset férfi, 3556 pedig női járművezető hibája miatt következett be. Vagyis a balesetet okozó járművezetők 76 százaléka férfi. Ez azonban még nem döntő érv.
A vezetői engedély nyilvántartás adatai szerint ugyanis 2009. január 02-án összesen 4,613 millió magyar állampolgár rendelkezett "B" kategóriás jogosítvánnyal, közülük 2,687 millió férfi és csak 1,925 millió a nő.
Így viszont ha a baleseti statisztikát és a vezetői engedélyek számát is összevetjük valószínűsíthető, hogy a férfiak átlagosan gyakrabban okoznak közúti balesetet, mint a hölgyek. Persze még így sem lehetünk biztosak, hiszen azt nem tudjuk, hogy mit mutat az egyének ténylegesen levezetett kilométereinek száma.

This_is_Sparta (törölt) 2010.01.27. 18:41:04

@Alf: Nem erről van szó! Arra gondoltam, hogy más volt a járművek műszaki teljesítménye és jóval kevesebben voltak az utakon!

gnme 2010.01.27. 18:49:13

@UnvincibleUbul!:[I]: hee' még az is lehet hogy valami jó anyag.

Eccer Csikós valami .izé .. miafaszt .. jaa tudom már a mínusz tízben megszoruló turbós grandét tesztelte aztán volt valami jólábú anyag a képen.

Tőlem maradhat, ha jók a bájai.

class 2010.01.27. 19:02:26

Van sok cicababa, aki apucitól vagy a gazdag,menő pasitól kap egy sok lóerős luxusjárgányt, csak éppen nem tanúlt meg vele bánni. De ő azt hiszi hogy őnála nincsen nagyobb király az utakon.

Gomulka Béla 2010.01.27. 19:03:49

576 bejegyzés! Ez rekord?

dr.oid 2010.01.27. 19:09:00

Megfigyeltétek, hogy a kommentező csajokat egyből ki lehet szúrni az avatarjuk alapján? Patiszon Róbert fővámpír és barátnője a Twilightból, jégkönnyeket hullató gádzsi stb.
Azt mondom a csajok ebben a fene nagy emancipációban hajlamosak a szereptévesztésre, kezdik elveszíteni nőiességüket, egyre durvábbak, erőszakosabbak, önzőbbek. Ezt a jelenséget szomorúan konstatálom, mert nagyon szeretem a nőies nőket és nem tudom eldönteni, hogy okádjak vagy röhögjek a mocskosszájú emanci tahókurvák műsorát hallva-látva. Hozzátenném nem vagyok feudális őslény.

A nőknek teljesen másként jár az agya mint a férfiaknak, másként is vezetnek autót. Tegye a szívére a kezét az aki találkozott már 100%-ig következetes nővel. Jókat mosolygok magamban amikor a csajom oktatni próbál autóvezetésből, holott tisztában van vele, hogy vezetéstechnikailag és képességek terén jobb vagyok nála de nem haragszom rá mert tudom, hogy jól vezet:)))

BOAR 2010.01.27. 19:16:11

Múlt nyáron kétszer kerültem motorral olyan helyzetbe, hogy csak a szerencsén múlott a csattanás(meg az üres szomszédos sávon).
Megyek hatvannal(hatvanas tábla+kamera az oszlopon). Előttem egy autó, ő is jó fiú, helybeli, ismeri a dörgést. Egyszer csak a bal térdem mellett feltűnik valami libafoszöld dolog, szőkeforma anyu a suzukival...sávon belül megelőz aztán azonnal nyom egy satuféket mert utolérte az előttem szabályoskodót, aztán ezzel a lendülettel(de index nélkül) átcuppan a szomszédos sávba-velem együtt, mert magam is ott kívántam elkerülni a borítékolható ütközést... Valahogy elkerültem, benéztem az ablakon...TELEFONÁLT a hülye kurvája, fel sem fogta, mit csinált. Szerencséje volt az idióta barmának mert a lámpánál, ahol megálltunk "beszélgetni", térfigyelő kamera működik így csak a balos tükör tört le "véletlenül" a buzukiról...én meg megtudtam, hogy a motoros az húzódjon le, mert az van a kresz-ben...
A másik kis ribanc meg elfelejtett elsőbbséget adni és kivágódott elém a védett útvonalra, a rádudálást pedig felemet középső ujjal nyugtázta...
Utána mentem, a nyálas kis pasija lázasan turkált valami esernyő után a hátsó ülésen, hogy majd azzal bökik ki a szememet ha a lámpánál melléjük állok.
Végül néhány sávon keresztülvágva elkerülte a lámpát és letért egy mellékutcába, ott aztán kipattantak és elkezdték osztani az eszet, hogy én egy motoros ámokfutó vagyok és ha lassabban jövök akkor lett volna időm MEGÁLLNI vagy SÁVOT VÁLTANI...nekem, a védett útvonalon...
Aztán a csávó elszaladt a kis kurva meg valami rendőrt emlegetett...
Nem azt mondom, hogy férfitársaim nem csinálnak ennél hajmeresztőbb dolgokat is, de ez az arrogancia, ahogy a két hülye ribanc megmagyarázta, hogy én vagyok a hibás, ez megdöbbentett...

Betteli 2010.01.27. 19:24:13

A nők tényleg a többi nővel a legbunkóbbak. A Coca-Colánál D.harasztiban pl. amikor elfogy a belső sáv, csak férfiak szoktak beengedni.
Kivéve egyszer, amikor a kisebbik hátul jól belebámult a mellettünk erősen nyomuló csaj képébe, aki látván az négyévest, mégis beengedett. Azóta rendszeresen belebámul mindenki arcába, ha be akarunk sorolni valahová és működik :)

karlov 2010.01.27. 19:54:25

Furcsa dolog ez ,biztos genetikailag van kódolva...
Persze ez a dolog itt ki van sarkítva de az biztos ,hogy létező "kasztok"-ról beszélünk.

ujjpeet 2010.01.27. 19:54:26

annyi a komment h nekem is írnom kell:D

Véleményem szerint arról van szó, h sok esetbn egy nő (mélységes tisztelet a kivételnek - van bőven) vezetés közben nem tud mással foglalkozni csak azzal, ami közvetlenül a kocsija előtt történik, és azt is csak kb 3-4 méteres távolságig! Mit foglalkoznak ők (nők) ilyen dolgokkal h kit lehetne esetleg beengedi, a gyalogossal előzékenynek lehetne lenni....csak neki ne menjen vkinek/vminek és kész....ez van.

donphobos 2010.01.27. 20:01:04

Elég sok km-t vezettem Budapesten és közvetlen közelében valamint egy időben napi szinten autópályáztam.

Az autópályán a nők nem sok vizet zavartak, ott inkább a nemtől függően agresszív idióták voltak veszélyesek.

A környéki közlekedésben a nők leginkább a kiszámíthatatlan és bizonytalan viselkedésükkel érdemeltek külön figyelmet.

A városi forgalomban viszont jobban kitűnik a bunkóság, itt gondolom könnyebb őket is észrevenni. Nincs nagy sebesség, meg lehet figyelni a kedves közlekedő partnert.

Én próbálom jóindulatúan feltételezni, hogy nem minden nő tudatosan bunkó, de az tuti hogy alapvetően alacsonyabb képességekkel indulnak neki átlagos esetben az autóvezetésnek. Nem érdekli őket, ezért nem is figyelnek rá igazából. És ez veszélyes is, valamint bunkóságnak látszó helyzeteket is teremthet.

Nem érdekli, hogy valaki rá vár, ezért nem lesz előzékeny mondjuk. Mert észre sem veszi. Vagy annyira lefoglalja hogy ne menjen neki mindennek és ne fulladjon le, hogy az már meghaladja képességeit hogy előzékeny is legyen és ezzel segítse a forgalom haladását.

Menyasszonyom átlagon felüli módon ért a műszaki témákhoz női viszonylatban, de az autóvezetést nem vágja annyira. Ő maga ismerte el harcos feminista létére hogy ez a férfiaknak jobban megy. Ugyanis a nők a mítosz ellenére nem tudnak több dologra figyelni hatékonyan. Lehetséges hogy több dologgal foglalkoznak, de ilyenkor a háttérben futó processzek elképesztően alacsony prioritást kapnak. Vezetés közben ez nem jó eredményt szül.

Szóval kicsit elnézőbbnek kell lenni a nőkkel, nem feltétlenül bunkók ők, csak nem érzik a térbeli dolgokat, nem érzik a távolságot. Félnek a többi autótól és megijednek ha valami hirtelen történik.

Persze van itt is kivétel, vannak kifejezetten paraszt nők is, de remélem hogy ők csak egy hangos kisebbség.

Legyen inkább az előzékenység és a türelem a vezérfonal a vezetésben. Nézzen mindenki magába és gondolja át hogy miben lehetett volna előzékenyebb mondjuk a mai vezetési szituációk tekintetében. Biztos van valami javítani való.

papa33 2010.01.27. 20:07:54

Az asszony vezetésre tanítása nem hiszem, hogy a férj dolga lenne, az állandó belepofázás a kapcsolatoknak sem tesz jót, na de mindegy. Mondjuk a hölgyet otthony kell jól tartani... hogy minden jó legyen.
Sok férj mire veszi a bátorságot, olyan k jól vezet? Mit szólna ha a vasaló vagy egyéb pici segítségbe belepofázna az asszony?

A hölgyek nem vezetnek rosszul, a mindenkinél csetlő-botló részt leszámítva, egy szaki szerint 30 000 km-ig az autó viszi az embert. Szal nem vezetnek rosszul.

Na ennek fényében szomorú, hogy milyen arrogáns-pimasz-tolakodó némely nő, és nem kevesen, tehát nem a bénaság, hanem tudatos magatartás. Egy hét alatt 3 akart elgombázni: egy már rég pirosban kis ívbe bekanyarodva szinte a járdát súrolva a lábamra majdnem, ugyanitt később balról átvág, elsőbbség a zebrán nekem, a szemből jövőnek, de mindet lesz@rta. Meg amikor áll a zebrán, nem előtte, mert ugye a főútra nem tud kifordulni.
A másik, szemből bekanyarodó szépen átenged a zebrán, MELLÉ bekanyarodik és megy, csak jön és ha nem ugrok el. Nem is értette.

Na a csúcs, mezei kereszteződés, a kiforduló ágon zebra, bal oldala elkerítve, felszedve, piros lámpa, nem hátrább, hanem pont ott áll meg, szemből aki jön nem fér el. Na jött is, neki sem tűnt fel nincs hová menni, megállt volna a zebra előtt, de nem, ment amig tudott. Fél méterre egymással szemben állt a 2 autó és nézték egymást egy percig, nem túlzok. Mindkettő hölgy. Énszerintem ez a mentalitás az élet egyéb területéről jön. Az a könyökkel félrelökni a másikat, stb...

És amennyivel több férfi vezet és amennyivel többet, annyit nyom a latba a közlekedési kultúránkra, ami nulla. Egyes helyeken írnak, mért nem enged el 110-nél, mért tart fel a pályán 140-nel, miközben mit is engednek a szabályok? Miről beszélünk? Kamionosok az utak királyai, hisz minden nap sokat vezetnek. Na minden nap alakítanak (felborul, elakad, keresztbeáll) és órákig áll a sor.

De ugye buliból hazafelé jól jön az a női jogsi? Különben ismerek női oktatókat és nagyon meg vannak velük elégedve.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.01.27. 20:23:56

Szerintem ez az írás nem sikerült.

soproni1 2010.01.27. 20:28:15

Az én tapasztalatom szerint a paraszt sorrend végén vannak a nők.
Első a körszakállas cégautós ( szigorúan Astra, Focus ). Utána a Vectrás tetőn létrás, aztán a kopasz tetovált nagymao matricás, tükör-feszületes.

A nők ritkán dudálnak.

Justice RAT 2010.01.27. 20:31:24

Nagyon kemény, mikor megadom az elsőbbséget a zebránál álló gyalogosnak, és a mellettem lévő sávban majdnem meghal.

ssssssssssss 2010.01.27. 20:40:53

Timike még jó hogy te nem vagy ilyen:)

mlt3 (törölt) 2010.01.27. 20:55:51

A cikkbol:
"Nem akarok vezetni, főleg forgalomban, amíg félek, amíg nem vagyok biztos magamban."

Miert nem mesz el vezetesi treningre az Allianzhoz? Kifizetteted a kiadoval es irsz belole cikket. Mindenki nyer.

IronLady 2010.01.27. 21:04:24

Én is nő vagyok,tehát vérig sérthetne a cikk.De sajnos igaz.Állítólag ritka kivétel vagyok vezetésben,aki figyel a gyalogosra,kienegedi a kocsikat.10-ből 9x nő bosszant fel azzal,hogy úgy ül a kocsiban,és úgy vezet,mintha övé lenne a világ.

Rocko- 2010.01.27. 21:10:40

@vakrep: "@MKati: ok, bocsi nem vagyok profi irogató, azt hittem a sárga szín azt jelzi te vagy a szerző"
őőő?
a Dukay Robertából hogyan lett nálad M Kati?

Rocko- 2010.01.27. 21:18:05

@Csumpi Hálidéj (Mk412): az a jobbik eset ha nem tud róla. múltkor suzukis mammer, hóesésben felnin gurult, szóltak neki többen, én is, erre mondta, h kösz, tudom. és ment tovább.

Rocko- 2010.01.27. 21:19:35

@antika13: "Ja és az itt lévő szájkaratések közül ki volt az elmúlt öt éven belül vezetéstechnikai tréningen?"
lévén h a bunkóságról szól a cikk, így inkább eteikai, erkölcsi vizsgáról kérdezni. már ha egyesek értik a szó jelentését.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.01.27. 21:25:46

@misinator:

"A KONKRÉT felismerést a fodrászomnál tettem: Összevesztünk(!!!) azon, hogy minek nézné rendszeresen a tükröket menet közben, amikor előre megy!?
Próbáltam neki mondani, hogy helyezkedés, harmonikus beilleszkedés,időben felkészülés a sávváltásra, előregondolkodás, meg buszvezetésnél ugye... stb., stb. Válasz: Minek??? Figyeljenek mögötte levők!
NEM TUDTAM MEGGYŐZNI!:-((( "

Na ez az az eset, amikor minden magyarázat nélkül kellene VÉGLEG elvenni a jogsiját.

És nemcsak neki.

Ezt szajkózom mindig: Nem kell minden kreténnek jogsit adni, és el kell venni a sok hülyétől, vezetésre alkalmatlantól.

Kevesebb jogsi = kevesebb autó. Ami mit jelent? Kisebb környezetszennyezést, kevesebb dugót, sok szabad parkolóhelyet, kevesebb stresszt, kevesebb balesetet. Hát nem hangzik jól?

fbal 2010.01.27. 21:35:13

Nekem is ugyanez a tapasztalatom mint a blog szerzőjének. Ha vki nem enged be vagy akármi, az esetek 80-90%-ban nőhöz van szerencsém. Ha kell az életüket adják, de nem fog beengedni maga elé.

Rocko- 2010.01.27. 21:43:24

@gygaabor: óvoda jobb, hidd el.

@bonifac: ez nem cikk és nem a TotalCar, de amúgy minden stimmel.

Rocko- 2010.01.27. 21:53:13

@malenykij polgar:
Na de ki az a malenykij polgar?

Rocko- 2010.01.27. 21:54:32

@UnvincibleUbul!:[I]: már miért lenen baj?
rendszeresen segítenek be TC-s srácok velvetbe.

Trob 2010.01.27. 22:00:31

Amúgy már a KRESZ alkotásakor is gondoltak a nőkre. Bele is fogalmazták gyorsan, hogy kirakatot bámulni, és ezzel forgalmat lassítani tilos :)

pog ma thon 2010.01.27. 22:17:07

Ottopapa: Te egy király vagy. Tanits mester.

pog ma thon 2010.01.27. 22:24:19

A leg látványosabb az mikor egy nő vezetés közben : telefonál , sminkel , dohányzik, matatja a mellét, és mindeközben cumiztatja a hátsó ülésen a két gyerekét egyszerre. Nos miért is csodálkozunk ,hogy nem tudnak vezetni normálisan.Szerintem nem erre születtek a nő élöhelye a konyha.

Rocko- 2010.01.27. 22:39:47

@bonifac: akkor ne vedd magadra. ;)

vinyi 2010.01.27. 22:56:21

Hát, Roberta, egyet tudok érteni a cikkel. Nem a férfi sovinizmus beszél belőlem, de nemrég pont ezt a témát elemeztük többen. Szörnyű, ahogy a nők viselkednek az utakon. Vezetni talán tud, közlekedni? Áááhhh.... állok a zebra előtt, intek az apukának aki egy szemre 3-4 éves gyerek kezét szorítja. Szemből 6 (!) szgk. ment el, ebből 3 nő, a maradék 3 férfi közül 2 az a fajta 50-60 éves, aki kvára ki tudja osztani a korombeli 30-35 éveseket vezetéstudományból....

biker_kolee 2010.01.27. 22:57:44

Ezigen, így estefelé 609 komment még túrógombócból is sok.

Nem olvastam el az összes kommentet, reggelig nem akarok itt ülni.

infrablu 2010.01.27. 23:06:16

az írás min. 100%-ban igaz, napi csúcsokat nem figyelembe véve. A nők hozzáállása borzalmas, kizárólag a környezetük extra alkalmazkodó képessége miatt nem mutatkozik ez a baleseti statisztikákban. A legijesztőbb az a tény, hogy a legtöbb súlyos szabálysértés elkövetéséről fogalmuk sincs. Ha a borhamisítás leleplezését a cukor eladónjánál kell kezdeni, akkor itt a jogosítvány szerzése körül segédkezőket pritanám meg lassú tűzön.

b0lha 2010.01.27. 23:06:53

en csak a zebran atkelos dologhoz szeretnek hozzaszolni. nem is kotodik nagyon a nemekhez, szimplan csak a modszerem szeretnem elmondani. nyilvan, nem vakra megyek neki a zebranak, korbe nezek szepen okosan, anyu megtanitotta. viszont elegge mozgekony embernek tartom magam, soxor lepek le ugy is a zebrara, h SZTEM az mar ugy jo, masok lehet nem lepnenek le, mert viszonylag gyorsan kozeledik az auto. erre nekem az a megoldasom h onnantol kezdve h leleptem, mar furom is bele a tekintetem a kozeledo auto soforjenek tekintetebe. amibol persze elsore csak a szelvedot latom, majd a figura korvonalat, jobb esetben itt mar at is ertem, ha kicsit gyoker, es kozelebb er, akkor meg a szemeit is latom. a lenyeg az egeszben az, h ugy kell nezni mar messzirol a sofort, mintha mar akkor elutott volna 1 alsotagozatnyi kisgyereket az oket terelo napkozis nenikkel egyutt. es akkor vhogy eszhez szoktak terni :D

2010.01.27. 23:09:50

Én eddig egy egyszerű módszerrel minden női ismerős vezetési stílusán tudtam javítani.
Ehhez tudni kell, hogy a nők nem szén, hanem kommunikáció alapú lények. Egyetlen nő sem fog használni pl. PC-t, amíg nem jön rá, hogy az nem számítógép, hanem kommunikációs segédeszköz. Utána győzzed levakarni róla.
Ugyanez közlekedésre: a közlekedés is kommunikáció, észre kell venni melyik autós a magatartásával mit üzen, te mit mondasz neki a tieddel, keresni a szemkontaktust, meg hogy kik vannak még az úton. Na ezt általában megértik, és utána sokkal jobban vezetnek.

Pasas 2010.01.27. 23:20:05

Bunkóbbak a nők?

A válasz: nem, csak sajnos nem jut el a tudatukig hogy amit lát, az egy zebra, és olykor meg kell állni előtte.

cintu 2010.01.27. 23:31:21

és ha motorozok a városban (Tuono1000 R), általában mindig a nők akarnak legyilkolni. Oké nem vagyok egy szent, de valahogy a férfiak mindig észrevesznek. És itt ki is térnék egy másik problémára: ha motoros vagy - a nők nem tudják felfogni, hogy létezel és egyenrangú vagy + az is urban legend, hogy a motorosokat direkt ki akarják nyírni, ilyennel én még nem találkoztam (csak egyszer).

mlt3 (törölt) 2010.01.27. 23:35:55

@Silent Bob: Errol van szo. Atengedni a gyalogost nem kegy, hanem kotelesseg, mert a zebran neki van elsobbsege.

Pasas 2010.01.27. 23:37:47

Hát az a másik: anyu Swifttel, Astrával, etc... Nagymotorral előzöm, és nyomja neki az állatja. Piros lámpa dettó. Nekiáll versenyezni. Vicc.

Pasas 2010.01.27. 23:39:00

Hát az a másik: anyu Swifttel, Astrával, etc... Nagymotorral előzöm, és nyomja neki az állatja. Piros lámpa dettó. Nekiáll versenyezni. Vicc.

2010.01.27. 23:45:40

A lámpánál telefonálós, közben tükörben rúzs igazítóst azt mondta már valaki? Messziről kiszúrom, hogy melyikük miatt fog fele annyi autó átférni a zöldön.

Amúgy valami örökletes dolog is lehet benne, mert pl. az édesanyám (Ő például óvatosan vezetett, még amikor vezetett, de csak addig amíg tolatni nem kellett. Kész hisztit lecsapott, ha valahova úgy álltam be, ahonnan neki aztán tolatva kéne elindulnia) és a nagymamám nem jó sofőr, ezt szerencsére időben belátták, és inkább járnak gyalog vagy fuvarozza valaki őket. Viszont az apai ágon lévő nőkre mind rámerem mondani, hogy tudnak közlekedni. Ki érti ezt...

Seca81 2010.01.28. 00:01:27

@mennyi?husz!: Most értem haza, de már sírok basszus :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Aszongya szögletes a benzin nem érted?

Hát nekem mára kész... :DDDDDD
Nem ismertem a műsort.

Igazad van amúgy.
Innen a monitor mögül tényleg jó poén, de élőben már szopás...

Húgom most vizsgázik ötödjére, de tényleg csak apróságok miatt húzták meg; (oké 2 éve csinálja és nem is érdekli annyira de azért nem analfabéta) buszsávot később vette észre a kelleténél, 2x gyalogos miatt úgy h a gyalogos nem tudta h lelépjen-e vagy nem. Nem talált elég kis helyet két kocsi között parkoláskor, szóval elég pitiáner dolgok miatt. Viszont nem fizette le egyszer sem a vizsgabiztost, holott felajánlották neki h ha fizet átengedik. Bekaphatják...

Nünü 2010.01.28. 00:17:04

@dr.oid: "Tegye a szívére a kezét az aki találkozott már 100%-ig következetes nővel."

Tegye Jessica Alba szívére a kezét, aki találkozott már 100%-ig következetes emberi lénnyel. Bármely nemből.

"A nőknek teljesen másként jár az agya mint a férfiaknak"

Minden embernek másként jár az agya, mint egy tetszőlegesen kiválasztott másik embernek. Más szempontból meg ugyanúgy jár az agya. Nem kéne élezni ezt a nemi kérdést, az egész csak általánosítás.
Annyi igaz belőle, hogy a nők többsége hülye. Ebben hasonlítanak a férfiakra, akiknek szintén hülye a többségük.

Seca81 2010.01.28. 00:18:37

Ezzel a zebra dologgal úgy vagyok ahogy... :)
Amikor lassítok a zebra előtt, 10-ből 9-szer azért állok meg h intsek a gyalogosnak h övé a terep! Egyszerűen nem mernek addig lelépni míg nem integetek mint egy félbolond... Pedig általában nem százzal érkezek a zebrához. Ja és pozitívum h megköszönik. Jól is esik, viszont egyáltalán nem lenne kötelező. De a gyalogos öntudatlanul is annak érzi. Nálunk kialakult az a helyzet h az úton az autós az úr, legyen akár zebra zöld jelzéssel (csomó kanyarodó kocsi le se szarja a gyalogos átkelő zöld jelzését), a gyalogos pedig nem mer mit tenni, persze h félti az egészségét.

De sebaj, Magyarisztán, én így szeretlek!

Karpathy · http://artofmax.com/ 2010.01.28. 00:28:44

A kutyákról fogok beszélni.

A kanok rettentően feszítenek, minden találkozás egy kis háború, meresztett szőr, peckes tartás, dominancia-fitogtatás. Bunyó ritkán, nagy sérülés alig, halálról nem tudok (elmebetegre tenyésztett gyilkológép fajtákat hagyjuk ki).
Szukák szinte sose mutatnak semmit, alig kommunikálnak, udvarias mellénézés, kis szagizás. Bunyó szinte soha.
Aztán ha egyszer összeverekszenek, akkor negyedórát kell feküdjek a hátukon, mire lemegy a vérgőz az agyukról, és nem akarják már megölni a másikat, engem, meg a világot.

Nők egyébként engem gyakrabban engednek át, mint férfiak.
Jut eszembe, kan-szuka találkozó: lelkes szagizás, ujjongás, játszi-játszi.

Ennyit a Harap utca három alól:)

[c] 2010.01.28. 03:56:07

"A huszonéves általában telefonál, vagy nagyon koncentrál az útra, látszik, hogy egy órát sem dolgozott a kocsiért, csak megkapta."

Miért érzem én ezt a kis megjegyzést olyan frusztráltnak? (Tudom, elcsépelt visszavágás.)

Faszkivan már ettől az összekacsintós nőisofőr-szidástól.

Valaki írta fent, hogy a nők bizonytalanabbak. Ez igaz.
Az is, hogy a nők kevéssé vezetnek pusztán a vezetés élményéért, többségük számára az autó pusztán eszköz.
De a bizonytalanság nem genetikai eredetű.
Ez egy ördögi kör. A nők azt gondolják, nincs érzékük a vezetéshez - részben mert a férfiak így gondolják -, ebből következik, hogy félnek tőle. Mivel félnek tőle, gyakorlatlanok maradnak. Mivel gyakorlatlanok, félnek tőle. Ilyen egyszerű.
Megfigyelhető, hogy a legtöbb családban Apa vezet, ha Hosszú és Nehéz Útra indul a család, és Anya, ha Csak a Sarki Teszkóig kell elugrani. Mert az még nem olyan vészes, attól nem fél.
Na, ez az, amit ki kellene irtani.

A legtöbb autóvezető akkor, amikor megkapja a jogosítványát, még elég messze van attól, hogy biztonságosan vezessen. Ha ilyenkor pánikszerűen abbahagyja valaki a vezetést, nehéz utána megint autóba szoknia, és felejteni kezd.

Esetleg lehetne ötévente frissítő-vizsga.

[c] 2010.01.28. 03:57:51

"A huszonéves általában telefonál, vagy nagyon koncentrál az útra, látszik, hogy egy órát sem dolgozott a kocsiért, csak megkapta."

Miért érzem én ezt a kis megjegyzést olyan frusztráltnak? (Tudom, elcsépelt visszavágás.)

Faszkivan már ettől az összekacsintós nőisofőr-szidástól.

Valaki írta fent, hogy a nők bizonytalanabbak. Ez igaz.
Az is, hogy a nők kevéssé vezetnek pusztán a vezetés élményéért, többségük számára az autó pusztán eszköz.
De a bizonytalanság nem genetikai eredetű.
Ez egy ördögi kör. A nők azt gondolják, nincs érzékük a vezetéshez - részben mert a férfiak így gondolják -, ebből következik, hogy félnek tőle. Mivel félnek tőle, gyakorlatlanok maradnak. Mivel gyakorlatlanok, félnek tőle. Ilyen egyszerű.
Megfigyelhető, hogy a legtöbb családban Apa vezet, ha Hosszú és Nehéz Útra indul a család, és Anya, ha Csak a Sarki Teszkóig kell elugrani. Mert az még nem olyan vészes, attól nem fél.
Na, ez az, amit ki kellene irtani.

A legtöbb autóvezető akkor, amikor megkapja a jogosítványát, még elég messze van attól, hogy biztonságosan vezessen. Ha ilyenkor pánikszerűen abbahagyja valaki a vezetést, nehéz utána megint autóba szoknia, és felejteni kezd.

Esetleg lehetne ötévente frissítő-vizsga.

A nick már létezik 2010.01.28. 05:13:22

Tényleg bunkóbbak a nők.

A cikk írója is hogy lehúzza a többit.
Azért egy egész alakos meztelen képet megnéznék róla, + kinagyítva a fenekét, hogy mennyire nem narancsbőrös, meg az arcát, hogy mennyire mutat jól smink nélkül.

Csak merő kíváncsiságból, hogy mire van ekkora arca.

Érdekes 2010.01.28. 08:35:48

@A nick már létezik: és neked mire van ekkora arcod? XD

sargarigo 2010.01.28. 09:06:42

@A nick már létezik: A fenekét én is megnézném:-))Amúgy éppen tegnap megint picsabénázás volt előttem,az ideg majdnem szétbaszott,40-el vánszorgott a 70-es táblánál,természetesen mikor melléértem a szemét sem merte mozdítani annyira koncentrált.Na most,akkor vagy én találkozom mindig a bénapicsa típussal,vagy tényleg mindegyik béna??Ezt simán levonhatnám eddigi tapasztalataimból,de komolyan mondom a következőt rommá fogom büntetni,a forgalom akadályoztatása miatt,és még a seggébe is benézek,hogy nem rejteget-e valamit.

Alf (törölt) 2010.01.28. 09:22:48

egyszer én is átmentem a piroson veszprém után, 2 stoppost vettem fel, és benéztem, ma sem tudom, hogy. A keresztező úton meg épp 2 sportmotoros volt, és a sárgára kistartoltak, szerencsére épp meg tudtak állni, de életem legszarabb autós pillanata volt. :(
nem történt semmi, csak annyi, hogy azt hittem, én körültekintő vagyok, és tévedtem. szegény stopposok eléggé beszartak, gondolom a hátralévő úton imádkoztak...
:)

vivax 2010.01.28. 09:45:15

A múltkor 150ig mertem követni egy amazont, aki egy 406os szemét tolta ki egy tolnai kétszámjegyű út nem túl egyenes és széles kb 20 km es szakaszán. Még az egyik településen álltam be mögé, akkor láttam, hogy tuti 30as csaj, de amit az lerendezett lakott területen kívül az nagyon komoly volt, biztos elgurult a gyógyszere, vagy mi. Gondolom az ilyen biztos jól tolja máshol is...

Kisördög:) 2010.01.28. 10:06:25

@sargarigo: NEM az összes nő béna!!!!!!!!!!!!!!!!!!ha gondolod be bizonyítom :)le gokartozzuk:D

Érdekes 2010.01.28. 10:43:54

@vivax: 150nel a visszafordítoba mi? XD

sargarigo 2010.01.28. 10:46:20

@Kisördög:): Oksi,nevezd meg a segédeidet,az időpontot és a helyet:-))
Párnacsata?Gokart helyett?

nekoashi2 2010.01.28. 10:50:59

A feleségem többször is elmondta, hogy a babakocsival kellett félreugrania a zebrán, és mindig nő volt a vezetője. Ezt én is tapasztaltam, ha én voltam a gyerekkel sétálni.

De azt is elmondanám, hogy ha lakott területen belül, lámpa nélkül közlekedő autót látok, 10-ből 8-ban nő vezet. Egyszer megkérdeztem egy nő ismerősömet, hogy miért nem kapcsolja fel a tompított lámpát lakott területen. Erre azt mondta "nem kötelező"! Az eszébe sem jutott, hogy ha felkapcsolja, akkor sokkal messzebbről észreveszik, és nem hajtanak ki elé!

NDK-s copf-fogó befőttesgumi 2010.01.28. 10:52:50

egyébként a nők egymást "nyírják" a legjobban. Szóval mi ffiak, sokszor hendikeppel indulunk, márha bejátszik Sherek-kes kandúrnézés. :D

laposhal · https://plakatfiu.com/hu 2010.01.28. 10:56:54

babakocsit tolva nekem még nő nem állt meg zebránál.de egyszer egy. kormányzó nemzeti empatikusok.

Pityorka1 2010.01.28. 10:57:47

@Ati232:
A gyalogos már a zebrán volt, méghozzá már elindult.

Krisi 2010.01.28. 11:40:40

@mlt3: ezt mondom énis. érdekes módon amikor a gyalogosnak kéne megadni a neki járó elsőbbséget, akkor sok fasz elkezd teóriákat gyártani, hogy ha megáll akkor feleslegesen kopik a fékbetét meg plusz benzin, vagy hogy nem jön mögötte senki szóval így még jobban is jár a gyalogos, vagy hogy simán csak ő siet, és nem ér rá megállni.

érdekes módon amikor a gyorsvonat jön, akkor neki mindenki megadja az elsőbbséget. ki érti ezt?

@A nick már létezik: bizonyára ő A Nő Aki Szépnek Látja Magát. ismerőseim közt egy ilyen sincs. a legszebb lányok is bemesélik maguknak, hogy nagy a seggük, nem jól áll a hajuk, kövérek, vékonyak, satöbbi :)

szcf 2010.01.28. 11:45:06

Olvasnak nők is totalcar-t. Ma lámpás kereszteződésben amikor az autóknak volt zöld, a kétsávos út belső sávjában állt meg egy hölgy hogy elengedje a pirosnál várakozó gyalogost. Totál piros volt nem pedig egy kicsit későn elinduló gyalogos aki nem ért át. Nekem satufék mivel lendületből érkeztem, a mellettem jövő teherautónak csak a dudálás maradt, nehogy elüsse a felesleges udvariasságot kihasználó gyalogost. Meleg volt de baj nem lett...

kaizennorczi 2010.01.28. 11:46:52

Nekem is van 1 kis történetem.
Tegnap este jövünk a munkából, cégautó, főnök felesége, adminisztrátor, 50 éves nő vezet.Országút, reflekor, egyszer csak megjelenik szemből 1 autó és sofőrnéni lekapcsolja a fényszórót, majd eszeveszett lámpázásba kezd, maj valahogy összejön a tompított.Kérdem mi történt?Hát hirtelen nem tudta hogyan kell refiről tompítottra kapcsolni.
Mindig ő viszi és hozza a csapatot és ilyen történetekből könyvet írhatnék már.

TotalD 2010.01.28. 11:51:13

Nah úgy látszik lassan bejön a tippem :D Úgy emlékszem olyan 280 komment körül írtam, hogy ez a téma annyira ,,vonzó", hogy 650 feletti hozzászólás lesz:D

Érdekes 2010.01.28. 12:04:57

@Krisi: azért...egy gyorsvonatot 1 db gyalogossal párhuzamba állítani, több mint költői túlzás, nem gondolod?

Tetű 2010.01.28. 12:18:24

A bunkóság legegyszerűbb mérési formája a LÁMPA. Ugyanis a LEGNAGYOBB TAHÓSÁG (nem a gyalogos át nem engedése, hanem) LÁMPA NÉLKÜL elindulni! Ebben (is!) toronymagasan a TAXISOK vezetnek. Elgondolkodtató, hogy 10 lámpa nélküli autóból 8 taxis! A bunkósági-verseny élén több utcahosszal a taxisok vezetnek. Második helyen a Mercedes tulajdonosok. Ami nem azt jelenti, hogy minden Mercedes tulajdonos bunkó lenne, de statisztika szerint ők állnak a második helyen.

Tetű 2010.01.28. 12:21:56

Gyengébbek kedvéért: lámpa = tompított fényszóró. És nem holmi helyzetjelző, meg parkoló fény. Akik az utóbbiakkal közlekednek, azok nem bunkók, ők egyszerűen csak buták.

Tetű 2010.01.28. 12:31:47

Ami pedig még elgondolkodtató, hogy az AUTÓOKTATÓK is az abszolút élmezőnyt képviselik!

Tetű 2010.01.28. 12:34:35

pedig:
1. nem bonyolult felkapcsolni (80-as iq-val is simán megoldható),
2. nem kerül semmibe,
3. lámpa nélkül közlekedni 10-szer veszélyesebb, mint gyorshajtani!

Tetű 2010.01.28. 12:37:59

Miért nincs a KRESZ-ben?
Ennek két oka lehet.
Egyik mert alaptalanul feltételez kellő intelligenciát az autósokról.
A másik, hogy a KRESZ, a biztosnságosság, és a logika 3 egymástól távolálló dolog. Sajnos.

zugyegee 2010.01.28. 13:47:03

@Ati232:
Ha te és barátaid nem ismeritek fel a forgalomban azt a helyzetet, amikor párhuzamos közlekedésnél valaki áll vagy feltűnően lassít és ilyenkor nem jut eszetekbe az az alapszabály, hogy ilyenkor nem száguldunk el mellette, akkor tépd szét a jogsidat!

dekás dezső 2010.01.28. 14:40:52

@Tetű: pedig lámpa nélkül, 2kilóval egy szénfekete biturbó marutival a feneketlen sötét országúton - na az az igazi. ha ez megvolt, akkor minden megvolt az életben;)

gigabursch 2010.01.28. 14:47:21

A nők vezetése tény: Primitív, és erről az aktívan vezető feleségem is meg van győződve.
Nemegyszer az ővé is hagy kívánnivalót maga után, s ha elmondom neki a szitut, hogy mire kellett volna odafigyelnie, akkor először rögtön az indulat tör ki belőle.

Az a szöveg, hogy a nők egyszerre többmindenre tudnak figyelni egy álszent hazugság.

Aki egyszerre többmindenre figyel, az semmire sem figyel.

dr.oid 2010.01.28. 14:53:35

Állíthatnak akármit a feministák a csajok különböznek tőlünk, ez a kétneműség szépsége:)) Tuti, hogy gyárilag más szoftver lett nekik telepítve és az másként is fut...hangsúlyozom nem vagyok hímsoviniszta barom. A nőkre nem jellemző a direkt vakmerőség ezért van kevesebb halálos baleset. Szerintem a vakmerőség, ismeretlen helyzetek megtapasztalása, brahiskodás, kockáztatás, jampizás, balhé tesztoszteronfüggő. Fontosak az autóversenyzésben, ezért nem Michaela a Schumacher. A nőknek a biztonság az elsődleges, ha száguldoznak azért teszik mert nincsenek egészen tisztában a korlátaikkal és nem mérik fel a következményeket. Tudatos kockázatvállalás, határok feszegetése nem jellemző. Egy nő tuti, hogy nem ugrik ki ejtőernyővel a hátán egy 35km magasan a sztratoszférában lebegő léggömb gondolájából:)))

ebfül 2010.01.28. 14:54:46

Végre egy jó kis női vezető-férfi vezető ellentét! Olyan régen volt már valami jó kis teszt pedig. Mondom én, hogy az autós szakújságírókat is utolérte az autóipari válság. Azért gondolom a kivétel erősíti s azbályt mindkét oldalon!

Kisördög:) 2010.01.28. 14:56:31

@sargarigo: Segéd???!Minek?bármikor:) Kozma u.3:):):)párnacsatát kihagyom,abba letörik a műkörmöm:d

ebfül 2010.01.28. 14:57:12

A szabályok betartása (zebra-gyalogos-elsőbbség) nem kellene, hogy nemfüggő legyen pedig.

dekás dezső 2010.01.28. 15:14:56

@dr.oid: ha kockázatot vállal, azt gyakran kompenzálási késztetésektől vezérelve teszi, miszerint ha egy férfi meg tudja tenni nehogy már' én ne legyek képes rá;) és leugrik a sztratoszférában lebegő léggömbből, sőt zuhanás közben súlyzózik is;)
ez nagyon jellemző korunk turbónőstény-trendiségét bőszen követő harcos amazonjaira

sargarigo 2010.01.28. 15:15:58

@Kisördög:): Az a kozma utca nekem ismerős.Akkor legyen csata a jacuzziban:-))

Krisi 2010.01.28. 15:19:20

@Érdekes: egyáltalán nem gondolom túlzásnak, mivel mindkettőnek meg kell adni az elsőbbséget.
csak ha a vonatra rádudálunk, akkor az nem ugrik vissza, ezért inkább megállnak az emberek.
a gyalogost meg mindenki leszarja, hiszen nálunk a "hamarabb jövök ki a börtönből, mint te a föld alól" mentalitás a nyerő jelenleg.

Kisördög:) 2010.01.28. 15:22:56

@sargarigo: Csak gokart!!!!:)attól függ miről,ha sok gyalogost gázolsz akkor a böri is itt van közel:D

2010.01.28. 16:15:22

UTOLSÓ!!! :))))))

Fiziqs (törölt) 2010.01.28. 19:12:52

" A nők átlagban jobbak mint a férfiak , észben és vezetésben is. Gyakorlatuk, szintén átlagban kevesebb, mint az átlag férfinak.
A legjobb szakácsok viszont férfiak. "

Hát MANO55, az az igazság, hogy illúziók közt élsz.
Szerinted miért megy az összes autós-motoros versenysorozatban szinte csak csak férfi? Nem, rosszul tudod, nem csak azért, mert férfias sport, hanem mert akár hányszor nőt ültettek a volánba, én még nem láttam olyat, hogy egy nő hozta volna a férdiak szintjét vezetéstudásilag, ez a kemény tény, talán 1000 esetből tudsz mutatni egy kivételt, az is megkérdőjelezhető.

Másik dolog: ész? Csak közlöm, hogy szinte minden tudományos és technikai dolog, ami körül vesz, nem női találmány, csak a törénelmet kellett volna komolyabban venned, lehet látnád, hogy a tudomány és a műszaki-mérnöki dolgok is jobbára férfi kreálmány. Vagy miért van olyan sok férfi nobel díjas, és olyan minimális nő?

Szóval hagyjuk ezt a női felsőbbrendűséget légyszíves...

Kisördög:) 2010.01.28. 20:32:49

@Lamborghini: Csak közlöm,hogy szánalmas vagy!!!Itt bizonygatod azt,hogy a férfiaknak több esze van és arra nem voltál képes,hogy a "válasz erre"kattints:D:D:D:D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.28. 20:39:34

@Kisördög:):

Helyesen:

A "válasz erre" feliratra kattints. ;)

imittto 2010.01.28. 21:05:31

na nem olvastam végog mind a 66x hozzászólást...elsőként: a cikk célja egyértelműen a fent említett hsz. szám generálása.

Viszont maximálisan egyetértek. Lakótelepen lakok, Nyírpalota, közvetlenül a Kavicsos köz mellett. Reggel fél nyolc körül igen jól meg lehet figyelni néhány X5-Q7-XC 90 stb. méretű vasba préselt anyukát amint megküzdenek egymással az épphogy 1 autó széles utcában, csak hogy a gyereknek a maradék 200 métert se kelljen gyalog megtenni. Csoda hogy még emberhalál nem volt.

Feleségem meg leszokott a vezetésről, pedig elég jól csinálta. A Twingo-t imádta vezetni, azóta egyre kevesebbet ül volán mögé. Az E38-at meg egyszer mozdította meg kb. 30 méterre majd közölte hogy ez neki nagy, majd akkor vezet ha Twingo lesz a háznál. Most vagy veszek neki Twingo-t vagy örökre lemondhatok apóséknál a borpincéről....

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.01.28. 21:07:22

@imittto: Én már kaparnám össze a pénzt a Twingo-ra :) (nekem is volt, szerethető kis jószág)

mek-lod 2010.01.28. 21:16:05

lehet, h. már más is írta...
csak a poszt címet olvastam el, utána rögtön arra voltam kíváncsi, mennyi komment született
nem lepett meg az eredmény és nem hinném, h. egyedül vagyok azzal a véleménnyel, h. szándékosan írnak 'ilyen' cikkeket
pont

csunyadiszno 2010.01.28. 21:36:30

@Karpathy: Figyelmen kívül hagytál egy nagyon fontos különbséget. A szuka kutyák csak akkor hajlandóak dugni ha tüzelnek. Tüzelésnél a szukák irtják egymást, rosszabbak, mint a kanok. Namost az emberi nőstények csak akkor nem dugnak ha tüzelnek, vagyis fordított a helyzet.

GGG77 2010.01.28. 22:07:11

Én inkább autótípusokban gondolkodom, íme a legbunkóbbak, szerintem:
pick uposok, fekete VW Passat (esetleg Jetta), piros Swift, SUV-s nők.
És mindenki, aki lámpa nélkül megy!!!

Elemir 2010.01.28. 22:17:03

"Miért gondolják a nők, hogy ha volán mögé ülnek, mindenki kitalálja, mire gondolnak?"

Azért, mert máskor is így gondolják.
Viszont nem akarok bántani senki azért, mert milyennek teremtették, és, hogy kinek mik az erősségei, de a Nők sajnos sokkalta kegyetlenebbek és érzéketlenebbek tudnak lenni, ha akarnak.

Annyi a nagy különbség, hogy ha én hallanám az említett megjegyzéseket, valószínűleg az ablakon benyúlva beszélgetnék ez vele, mert kb. van az a szint ahol eltűnik a nemek közötti különbség. Ez mikor van? Hát amikor a Nő elfelejt Nő lenni. Onnantól számomra sem az.

Végszó:
Vezetéshez 100%-os figyelem kell. Férfi 1 dologra tud figyelni, de arra 100%-osan. Egy nő nagyon sok dologra, de sohasem 100%-osan. Tehát nagyon veszélyes hibafaktor amikor 2-3 dolog is jár az eszébe ahelyett, hogy közlekedik és csak ez van.

Karpathy · http://artofmax.com/ 2010.01.28. 22:28:40

@csunyadiszno: Mit értesz tüzelés alatt?
(embereknél kérdem, kutyáknál vágom)

ontopik:
kétszer találkoztam személyesen kitűnően vezető nővel, az egyik egy taxis volt az átkosban, az uralta a gépet, de szétivott hangon káromkodott, cigizett és egyáltalán hormonzavarosnak tűnt, a másik... na arra már nem is emléxem :D
De tévében láttam női versenyzőt is, jól tolta.
hm...
igaz, nemrég láttam filmen ilyen kék indiánokat is valami idegen bolygón
lol
lányok, meg ne sértődjetek, csak szórakozom

Elemir 2010.01.28. 22:31:09

@MANO55: Úristen!:)

Nem akarok nagyon kitérni a képességekre, de egy kis önkritika igazán jól jönne.
Minden tiszteletem a nőké tényleg, hiszen anyák, dolgozók, vezetők, minden. Például szerintem minden cég vezetésbe szükség van nőre is. Viszont túlzásba sohasem kell esni.
Egy férfi logikus és igaz, egyszerű is egyben. Viszont gyors döntéshez igen vagy nem eldöntése szükséges, nincs talán, lehet, esetleg, stb.
Tehát visszakanyarodva a vezetéshez egy vészhelyzetben egy férfi mindig minimum fele annyi idő alatt fog reagálni és dönteni.

A legfőbb dolog pedig egy bizonyított tény, melyet el kell fogadni és nem bizonygatni, hogy a nők a jobbak. (mert a nők annyi mindenben jobbak a férfiaknál, ez például pont nem az)
Férfiak és nők agya másképp épül fel. Ezt akár nézheted az állatvilágból is. Egy férfinak az állatiasságból kifolyólag térben sokkal jobban kell mozognia, egy nőnek pedig iszonyat sok dologra kell figyelnie. A vezetéshez pedig térlátás kell. A nők iszonyat nagy százalékának elmondod, hogy jobb vagy bal oldal, nem tudja elsőre melyik-melyik, csak ha megnézi a kezét. Térképet fejjel lefelé képtelen értelmezni, fejben elforgatni.

Nekem, mint férfinak nem szégyen kimondanom valamire, hogy egy nő ebben jobb, akkor neked nagy dolog???

Elemir 2010.01.28. 22:45:15

@Elemir: Módosítok, nincs mese.
Belegondoltam hány nő mellett ültem és láttam milyen módon vezetnek, férfiak közül sem sok a jól vezetők száma. Az általam ismert vezető férfiak jó 50%-a szörnyen és félősen vezet Debrecenben. Pesten pedig magamon kívül 1-2-t tudok aki otthonosan mozog. Viszont igazán jó női vezető mellett 1x ültem életemben. :(

donphobos 2010.01.30. 09:59:02

Végigolvastam a kommenteket kábé 500-ig, szerintem elég kultúr kommentek jöttek annak ellenére hogy a bejegyzés nyíltan provokáló célból készült. Volt pár ultra-tahó beszólás, de nagyon kevés.

Asszonypajtást egy ideig próbáltam dresszírozni én is, a kritika itt is azonnali kiborulást eredményezett.

Az is igaz, hogy ha a műszaki részét próbálja az ember elmagyarázni akár sematikusan leegyszerűsítve is, akkor sem sok siker kecsegtet. Kábé 1 perc után már megunja és nem figyel. Pedig valami alap kellene hogy értse hogy miért van egyáltalán sebváltó és miért van kuplung.

"Nálunk" a legkomolyabb probléma az volt, hogy nem akart megállni STOP táblánál, mert utána nehéz elindulni!!! Azt hittem, hogy felrobbanok, amikor átment 3-as fokozatban 30-al a STOP táblán és a két oldalról érkezők oldották meg a feladványt. Utána leüvöltöttem a fejét, amiből komoly mosolyszünet lett.

Egy hétre rá látott egy balesetet, vagyis a műszaki mentést. Egy autó átment a STOP táblán, el is kapták oldalról és éppen vágták le a vérző emberről a roncsot. Ez térítette észhez, előtte hiába magyaráztam hogy felelősség van, hogy meg lehet ölni másokat és meg lehet halni. Amikor a vérző kar a papírgombócként összegyűrt Matizból kilógva még mozgott és a nagy harapóval vágták le róla a roncsot akkor eszmélt.

És megtanulta! STOP táblánál megállunk.

A kocsit eladattam vele ezután, ameddig fel nem nő agyilag, addig nincs vezetés. Nem vagyok hajlandó hagyni, hogy más vagy ő meghaljon, mert nem veszi komolyan a dolgot. Egy esély van a közlekedésben, ezt nálam eljátszotta. Ha majd megtanul gondolkodni, akkor lehet újra próbálkozni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.02.01. 18:31:59

a nőkhöz:
1) a nőknek azért nem való általában a vezetés, mert a forgalomban GYORSAN kell HATÁROZOTT döntéseket hozni.
2) a nők egzakt mértékekhez(távolság, sebesség, idő) való viszonya alapvetően kérdéses (ld. még: a férfiak hülyék, mert képesek fél órát várni egy nőre, aki két perc múlva kész). ez okozza pl. a klasszikus szituációt a kereszteződésből való kihajtásnál, amikor is meg kell várni, míg mindenki elmegy, és közel-távol senki sem jön...
3) bármennyire is nem úgy élik meg a mindennapokban, sajnos úgy vannak nevelve, hogy őket elsőbbség illeti meg. erről a forgalomban sem hajlandók letenni, pedig ott a szabályok (elvben) mindenkire egyformán vonatkoznak. emiatt van pl., hogy a nők a legritkább esetben köszönik meg az előzékenységet, hiszen az JÁR nekik.
4) az elmúlt időszakban vettem észre, hogy bár vezetni továbbra sem tudnak, egyre több nő tanulta meg eszetlenül nyomni a gázpedált. (miközben a lámpánál még mindig nem képesek jelentős fáziskésés nélkül indulni pl.)

a férfiakhoz:
1) Az egyik alapprobléma a férfiak hozzáállásával van. általában nincs türelmük "kivárni", míg a párjuk megatnul vezetni, ráadásul egy tekintélyes részük a KAN jogán belepofázik a női vezetésbe. így a nő nem tud gyakorlatot szerezni, ráadásul frusztrálni is fogja a feladat. pedig a vezetésnél is a legfontosabb a rutin!
2) vitatkozom a posztíróval: az ostoba kanjai akkor is átengedik a láthatóan attraktívabb nőket a zebrán, ha a csaj még Budaörsön jár, mi meg a Belvárosban közlekedünk. mert végig kell stírölni a muffot. MUSZÁJ.
3) félreértés ne essék: átlagban a faszik sem SOKKAL felkészültebbek. a múltkoriban fogalmaztam meg a páromnak: míg a nők 95%-a, addig a férfiak 60%-a alkalmatlan az autóvezetésre, a tapasztalataim alapján. a legrosszabbak a 20-30 közötti és az 50-en túli férfiak. és visszatérek a férfi 1)-es ponthoz: az átlagférfi is viszonylag keveset vezet, ez is baj.

LUKITO 2010.02.16. 16:44:19

hát igen...én férfi vagyok és a szép lányokat mindig elengedem, a többieket is általában csak nem nézem őket annyira! Hiába néha észreveszem magamon hogy diszkriminálok nem tudok mit tenni így érzem jól magam. egyébként meg a nők tényleg sokszor nem akarnak átengedni de nekik biztos megvan rá a magyarázatuk úgy mint nekem... Ja, és babakocsist (ha nő, ha férfi) meg kisgyerekest kötelező átengedni aki nem teszi ezt legszivesebben körbe babakocsiztatnám a városban! (Pesten)

SOLDI3R 2010.03.19. 17:09:09

@donphobos: Szerintem ha így kezeled mint egy gyereket, nem is fog. Sokan csinálnak akkora hibát a forgalomból, amiből halálos kimenetelű baleset lehet, csak van, akinek szerencséje van, másnak nincs. Biztonságban kicsit az van, aki mindig jól dönt, de ezt nem fogod elérni azzal, hogy asszony nem vezet. Legfeljebb végleg elfelejti hogy kell. Ha majd egyszer épp nem ülsz mellette, akkor derülne ki, hogy csak úgy tud már vezetni, hogy szinkronizálsz neki folyton. Szerintem.
süti beállítások módosítása