Húsz év trágyadombja

  2009. augusztus 28. - Balázs Viktor

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Pöccre indult húsz év után az első magyar Astra
2012-03-01 06:00:00

Délután kettőkor szűk kompánia gyűlt össze a gödöllői Opel Gaál bemutatótermében, ahol egy öreg

Húsz év után újra beindítják az első magyar Astrát
2012-02-12 16:05:00

1992-ben óriási tömeg kísérte figyelemmel, ahogy az első Astra felhajtott a Közlekedési Múzeum rámpáján Ez

Végállomás, nem megy tovább
2010-03-08 14:33:00

14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja

Utolsó erővel
2010-03-08 09:29:00

Lejtőn megyek és csóvál ez a szar - jelentkezett be Csikós reggel 7:57-kor, Ausztriából. Bécs előtt 57


Akárhogy is nézzük, a szerkesztőségben én kezdtem legkorábban az autótesztelést, pontosan húsz éve. Bizony furcsa látni, hogy azoknak az autóknak a többsége, amiknek pezsgős-puccos-sokcsillagos szállodás bemutatóján ott voltam egykor, mára csoffadt ócskasággá degradálódott. A valaha vágyott újdonságok ma már rozsdásak, lenézettek és perifériára szorultak az autós társadalom égett olajtól bűzlő gettójában. Némelyiknél persze nem csak az öregség okozza a nyomorúságot, mert már új korukban is szánni valóan rosszak voltak. Ezekből gyűjtöttem össze én is tízet, ahogy a többiek is tették az elmúlt hetekben. A sorrend nálam nem minőségi, hanem időrendi, ennyi kegyeletet talán megérdemelnek ezek a szerencsétlenek.

1.)

A rendszerváltás után nem volt könnyű tesztautóhoz jutni, a viszonyok még meglehetősen kialakulatlanok voltak, sokszor magánszemélyek autóit fényképeztük és próbáltuk ki rövid tesztutakon. Ezért is örültem, amikor egy salgótarjáni cég meghívót küldött, hogy amerikai autók importjába fogtak, menjek le hozzájuk. A megnyitón talán még papi áldás is volt, meg egy ígéret: kapok tesztautót is rövidesen. Amit kaptam, persze annyira volt amerikai, mint Arnold Schwarzenegger, vagy még annyira sem. A Ford Festiva egy átemblémázott Mazda 121-es volt, méghozzá annak is a Koreában, a Kiánál gyártott változata.


Nem egy téli autó

A sárga kiskocsiban a biztonsági övet egy, az ajtókereten körbefutó automata kapcsolta be – lassan és idegesítően. Hátsó ablaktörlőt hiába kerestem, és a fűtés pont olyan sebességfüggően fújta a langyos levegőt, mint egy Trabantnál. Az ablaktörlő-kapcsolóra nem csináltak intervallum állást, ráadásul törölni és spriccelni csak külön-külön lehetett. A fűtőszál sziszifuszi harcot folytatott a párával, és az egész valahogy úgy tűnt, mintha az autóba szánt szándékkal egy anti-tél csomagot szereltek volna. Ez fel sem tűnt volna, ha júniusban adják oda a kocsit, de sajnos ’91 februárja volt.

Mindennek tetejébe az ajtókereteken hangosan befütyült a szél, de a kegyelemdöfést mégis az adta meg, amikor anyámék előtt felálltam a kocsival a járdára. Ahogy az első kerék felkapott a szegélyre, kigyulladt a belső lámpa: a papír vékonyságú lemezből készült bódé úgy megcsavarodott, hogy az ajtó nem nyomta már a belső világítás áramkörét megszakító gombot, és elálló kerete mellett kidughattam az ujjamat a csípős téli levegőre.

2.)

Egy fisifosi koreaitól persze akkoriban végképp nem várt sokat az ember, de amikor egy guruló istenként imádott Alfa Spider szar, az letaglóz.


Nézni szép, menni vele illúzióromboló

Boldog és büszke voltam, ahogy a Mercator Kft. telepéről kigurultam a hátsókerék-hajtású Alfa Spider utolsó változatával, valamikor ’92 késő tavaszán. A gyönyörű forma okozta varázs rövid ideig tartott, mert már a Thököly út macskakövén a bal lábamra esett a komplett biztosítékdoboz, bal lábfejemet belökve a fékpedál alá, képzelhetik, izgalmas volt.

És a kalandok folytatódtak. A gyatrán hangolt, merev hátsó tengelyes futóműnek hála a kocsi pattogott, túrta az elejét, aztán néha kitört – brr, még visszagondolni is szörnyű rá. A karosszéria még jó úton is összevissza csavarodott, egyenesfutásról szó sem volt, állandóan korrigálni kellett az übergagyi, randa műanyag közepű kormánnyal. A váltó műbőr szoknyája is tovább rondította az utasteret, ami a szörnyű üléshelyzet miatt amúgy sem volt egy kívánatos hely. Aztán a nyúlós fék, a döglötten reagáló befecskendezős motor – igazi rémálom volt, de gyönyörű. Nem is gyártották sokáig, jól tették, kár volt egy ilyen borzalommal rombolni a legelső generáció renoméját.

3.)

A kilencvenes évek eleje a Fiat mélyrepülése volt. Szinte az összes új kocsijuk randa volt és unalmas, ráadásul ekkor kezdődött a digitális-elektronikus korszak, ami sok baj okozója lett. A betegséget kiválóan szemléltető állatorvosi ló a Fiat Tempra kombi változatának csúcsmotorizáltságú, 2.0 i.e. modellje volt.


Ez volt az olasz gyár történetének legdicstelenebb korszaka

Az utastérben rossz szagot árasztó, nyirkos tapintású műanyagok okoztak azonnali és visszavonhatatlan diszkomfort-érzetet, ráadásul ezek a műanyagok olyan durván és pontatlanul voltak kidolgozva, mintha a Daciától sajátították volna el a gyártási technológiát.

A modernséget egy hasznavehetetlenül agyonkomplikált digitális műszerfal volt hivatott demonstrálni, zölden villódzó számokkal és grafikonokkal. A bajuszkapcsolókat úgy telepakolták funkciókkal – a legyen minden kéznél mottó jegyében –, hogy az ember folyamatosan valami olyat is bekapcsolt, amit nem szeretett volna.

Szintén a haladást demonstrálta a kocsi nevében is szereplő iniezione elettronico, az elektronikus befecskendezés. Hangolása olyan jól sikerült, hogy az első néhány száz méteren nem volt alapjárat, aztán egy ideig torpanva vette a gázt a kétliteres − nem éppen csúcsmodellhez illő viselkedés. Nem is véletlen, hogy a fénysebességgel rohadó Temprák és Tipók nagyon gyorsan eltűntek az utcákról, holott más márkájú kortársaikból még jó néhány vígan szaladgál.

4.)

Saját hipotézisem, hogy ha egy tárgyat nem szeretettel készítettek, akkor az nem lehet jó. Alátámasztásul a Lada Samarát tudom felhozni, ezt a rettenetes szörnyeteget, amiből jó autó is lehetett volna.


A gyári fotón minden szépnek tűnik

Az alapok megvoltak hozzá: csinos formaterv, a motorba még a Porschénál is belepiszkáltak, de a végeredmény rettenetes lett. Mindez azért, mert a gép/tulajdonos interfészre magasról tojtak a tervezők. Minden, amit szagoltál, tapintottál, hallottál vagy a fenekeddel éreztél ebből az autóból, borzasztó volt. Pedig ha a belső borítások színe és anyaga szép lett volna, ha nem zörgött és búgott volna, ha az ülései kényelmesek lettek volna és nem bűzlött volna olyan orrfacsaróan, simán felvette volna a versenyt a konkurenciával. Így viszont – ráadásul hihetetlenül ócska anyagokból, vasvillával összedobálva – horror volt.

Egyszer egy tartósteszt-Samarával kellett kimennem a Genfi Szalonra. Münchennél már a könnyeim folytak, úgy fájt a fenekem. Egy ideig a családban is volt egy, gyűlöltem minden benne töltött másodpercet. Szegény Samara, én sem tudtam adni neki egy csepp szeretetet sem.

5.)

1993 a koreaiak európai betörésének éve volt Európában. A Daewoo és a Hyundai után a Kia is partra szállt az öreg kontinensen, így ’94 tavaszán beleülhettem életem első Kia tesztautójába, egy Sephiába.


Dőlt, mint a pisai ferde torony

Erre a kocsira is az volt a jellemző, mint a legtöbb korabeli koreaira: néhány éves, avult japán technikát használt, végtelenül unalmas designba csomagolva. A Sephiának azonban nem ez volt a legnagyobb baja. Valamikor régen egy autófejlesztő mérnök mondta nekem, hogy dugattyút meg fogaskerekeket lehet másolni, de futóműhangolást nem. Hát, a Sephiának olyan tragikusan gatya futóműve volt, hogy azt igazából be kellett volna tiltani.

A kocsi már üresen is úgy viselkedett, mintha kétszáz kilóval túl lett volna terhelve, dőlt, billegett és hintázott a karosszériája. Erős fékezésnél kitört a fara, kanyarban vaddisznó módra túrta az orrát, csak lassan volt szabad közlekedni vele, úgy elviselhető volt. És mit hoz a sors? A koreaiak szépen belehúztak, a Sephia kései utódja, a Cee’d pedig komoly fejfájást okoz az európai és japán konkurenciának.

6.)

Nem, ez nem lehet igaz – borzongtunk, amikor a szerkesztőség megkapta az első kémfotókat az új Ford Scorpióról, valamikor 1994 közepén.


A limuzin még szörnyűbb volt

A kocsi úgy nézett ki, mint valami sötétben élő, mélytengeri szörny, amely bánatában túlette magát planktonokkal, és úszói helyett kerekeket növesztett. A Ford-dizájn ideológiája az volt, hogy „függesztett” formai elemeket alkalmaznak a kocsin. Csak azt felejtették el, hogy minden, ami lóg, legyen az csöcs, segg, orr, toka vagy zászló, az emberben visszatetszést kelt, miért ne lenne ez így az autóknál is.

Sajnos a műszaki tartalom is a formának megfelelően rettenetes volt, és akkoriban bizony azt hittük, hogy a Fordnak mindörökké vége. Aztán jött a Focus meg az új Mondeo, bizonyítva, hogy még a legmélyebb gödörből is van visszaút.

7.)

’98-ban óriási vihart kavart az eredetileg csak tanulmányutónak szánt New Beetle.


Szépre csomagolt dögunalom

Amerikában fél évet (!) kellett várni a kocsira, idegen márkák kereskedői beállították a bemutatóterembe, mert úgy vonzotta az embereket, mint lócitrom a legyeket. Naná, hogy én is várva vártam az európai bemutatót, melyet stílszerűen Wolfsburgban tartottak.

A Volkswagen tényleg apait-anyait beleadott, pályafutásom egyik legszórakoztatóbb keretprogramú autóprezentációja volt, az esti bemutatón minden újságíró hippiparókát kapott, és egy retrózenekar hatalmas bulit csinált. Hanem az autó.

Az autó olyan volt, mint a viccbeli szőke: csinos és buta. A szem nem győzött betelni a formával, de ez volt minden. Dögunalmas menettulajdonságok, búvárszivattyú hang és rettenetes vezetési érzés. A vezető a passzív biztonság miatt nagyon hátul ül benne, a szélvédő messze van, és az A-oszlop rettenetesen belóg a látótérbe. A hang, a viselkedés, a vezetési élmény, mint egy Skoda Octaviáé, ami persze nem is csoda, hiszen a platform és a fődarabok azonosak voltak. Ásító eseménytelenség és unalom, ez az autó tényleg a századforduló egyik legnagyobb parasztvakítása volt.

8.)

A Suzuki autói nagyon ritkán kerülnek autós újságok címlapjára, hiszen igénytelenségükön és megbízhatóságukon kívül soha semmi különöset nem kínáltak. Ez alól egyedül a miniterepjáró Jimny volt kivétel.


Kanyarban nem volt ilyen hősies

Az aránytalan kis dobozautónak sikerült világhírűvé válnia, mert olyan könnyen borult, mint nálunk mostanában a költségvetés. Az elképesztően keskeny nyomtáv és a magas súlypont megtette a magáét: egy durvább kormánymozdulatra már két keréken táncolt a Jimny, mint valami autós stunt-show főhőse.

A korabeli tesztautóval kín volt minden méter: a kabin borzasztóan szűk volt, a futómű pattogós és kemény, a motor pedig nyers hangon zúgott. És akkor még a közel ötvenméteres fékútról nem is beszéltünk. Már a legrövidebb utazás is kínszenvedés volt ebben az autónak látszó tárgyban, ami úgy rázott és ugrált, mint egy félrepakolt mosógép. Legnagyobb baja mégis a Suzukik erénye: a megbízhatóság. Így sajnos nagyon nehéz elpusztítani, pedig az emberiség biztos boldogabb lenne nélküle.

9.)

Utolsó előttinek jöjjön egy kétkerekű. Már nem is emlékszem rá, hogy melyik új BMW autó bemutatóján történt, hogy egy elkülönített részen egy tucat C1-est is kiállítottak.

A meghívott autós újságírók ezeket is kipróbálhatták, sajnos. Én persze, motorosként, rögtön jelentkeztem a próbaútra, nem sejtve, hogy életem egyik legnagyobb csalódása vár rám. A bukósisak nélküli motorozást lehetővé tevő biztonsági felépítmény izgalmasnak tűnt, és egy BMW-t mindig is érdekes volt vezetni. Hát, ez az utóbbi axióma ott és akkor azonnal megdőlt. A nyomorult 125-ös Rotax motorka kínnal-keservvel, porszívóhangon búgva vonszolta ezt az „úgynevezett” biztonságos kétkerekűt. Biztonságos persze nem volt, hisz a passzív biztonságot szolgáló védőkerettel pont a motor aktív biztonságát tették tönkre. Az irreálisan magassá vált súlypont miatt a robogó alacsony sebességnél csúnyán imbolygott, megálláskor pedig kifejezetten észnél kellett lenni, hogy a hatalmas erőkar ne teperje le a földre. A vezető persze a „biztonság” miatt bele volt szíjazva, úgyhogy reagálni se nagyon tudott, hanem dőlt a motorral együtt. Utóbbi kunsztot egyébként a BMW akkori pr-ese végre is hajtotta később, természetesen újságírók előtt. Két év után hál’ istennek abbahagyták a C1 gyártását, senki sem sírt utána.

10.)

Legutoljára kanyarodjunk vissza az időben, és legyen szó egy olyan kocsiról, melyben nem tesztelőként, hanem tulajdonosként ültem. A nyolcvanas évek közepén ralinavigátorként számoltam a futó perceket. Persze Ladával versenyeztünk, nekem viszont Renault 5-ösöm, majd 12-esem volt.


Ennyi maradt belőle

Kaptam is cikizést eleget, hogy ilyen gyerekszínészeknek való elsőkerék-hajtásúakkal nyomulok, ahelyett hogy szereznék egy rendes Ladát. Hát, szereztem egyet, okkersárgát, kereklámpásat. Kezdettől fogva gyűlöltem a hangos motorját, ólomnehéz kormányzását és majom-a-köszörűkövön üléspozícióját. Ráadásul gyönge és torkos is volt a Renault-khoz képest, de hát a banda elismeréséért szívni kellett. Aztán egy gépátvételre rohanva egy Zil alá sodródtam vele, rommá tört, és szétkaszabolta a fejemet. Talán így vett kicsinyes bosszút azért, hogy nem bírtam megszeretni.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr161340182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.08.28. 07:32:02

Vázzeg, te egy művész vagy. Egy posztban húztál le Ladát(mindjárt kettőt), Alfát, BMW-t, VW-t és Suzukit:)

Brutális kommenteket fogsz kapni, ugye tudod?:)

BMW /// 2009.08.28. 07:36:46

Szerencse és csoda hogy a Lada-ból "rendesen" kiszáltál. Amúgy BMW-t Fiatot nem értem.. de tudom ez a Te véleményed.

Ricse 2009.08.28. 07:37:39

18 evesen ('89-ben) a Hiltonban dolgoztam. Akkoriban is B.V. volt a kiraly - gyonyoru baratnovel az oldalan maszkalt ki-be az egyik lakosztalyban berendezett irodabol...

qmatch 2009.08.28. 07:39:25

óóóóóóóóóóóó azok a 90-es évek...

s.o.v.i.e.t 2009.08.28. 07:39:43

agyament jószág! száguldozni a drága jó zsigával és így kivégezni.. azt hitted, hogy a ladánál az okkersárga a rally-tuning?
de legalább nem rejted véka alá, hogy a TréTop10-ben az utolsó 9 helyen a kocsi tervezője lehet hibás, de a No1 a rossz konstrukciók között mindig a sofőr, aki ész nélkül közlekedik..

kocsik rulez! le az ostoba autóvezetőkkel!

Lowtyo 2009.08.28. 07:39:48

szép lista
nekem volt tipom, ami majdnem tempra, én nagyon szerettem, igaz az analóg műszerfalas volt.
békalámpás scorpiora meg mindig vágytam, nekem tetszik.
az új bogár viszont tényleg egy nagy parasztvakítás.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2009.08.28. 07:46:47

igen, ha nem tudnád, h a new beetle octavia alapokon van, akkor eszedbe se jutna azt írni, h olyan vezetni, mint egy octaviát :D ez baromság
ja és a zsiguli miatt sok szavazót fogsz veszíteni koma :)

Rocko- 2009.08.28. 07:53:40

őőő, még nem olvastam el, de Pista helyében megírnám azt a poént, h a 10 legszarabb autó, az a szerkesztőségé, az MX-5, Winkler tehene, a papptibi Toyotája, Bende Camrija, és pl. az egyik Csik Merci. :)))

Boldogság gyere haza! 2009.08.28. 07:58:03

Lehet, hogy a Beetle parasztvakitás, de amikor 70 km/h-val mentem álló kocsisornak és sértetlenül kiszálltam, akkor azt mondtam magamnak, hogy b....us, ez a kocsi megmentett.
Egyébként meg nagyon jó vezetni, és tök jó, hogy döcögő traktor hangja van.Én imádom.

Morzsamondja 2009.08.28. 07:59:58

A szamarát megértem hogy lehúztad, mert annak az anyaghasználata tényleg egy trágyadomb. De a régi kockák és kereklámpások igenis nagyon jó autók még a mai napig is, csak már öregek.20 évet kibírnak és igáslóként viselik ahogy a gazdájuk bán velük.

Amikor vettem az első ladámat gondolkodtam hogy inkább Fiat Tipo DGT legyen-e, de inkább lada lett :-)

Nagyon jó cikk, a 20 éves jubileumhoz gratulálok! Még kétszer ennyit! :-)

ijn566 2009.08.28. 08:03:05

A Tipo Tempra a maga korában egyátalán nem rohadt. A Ritmo Regata az igen.
Én is szerettem a Tipómat.

Szerintem valaki írhatna már a 10 legszarabb újságíróról...

Morzsamondja 2009.08.28. 08:08:34

Úgy tudom készült a Fiatnál galvanizált kasznis Tipo. Az tutira nem rohadt el.

atabi 2009.08.28. 08:16:39

valljuk be az 1200 egy rakás szar volt csak abban az időben ez volt a legjobb.búgó diffi,20 liter fogyasztás,lengőkartörés,télen szopás,rohadás pillanatok alatt.....

csiky944 2009.08.28. 08:25:59

@atabi: haveréknak volt pár évig,konkrétan 32 évig, 350ezer volt benne kb
élete uccsó napján be akarták állítani a motorját,kitámasztották a gázpedált h pörögje szét magát,nem sikerült...
jah és 5 személlyel lenyomta végsebességre haver tiptop kocka 1,3-asát :)

pet77 2009.08.28. 08:28:02

a jimnyt lehúzni, mert magas a sújpontja?!!!!!!

Az egy Igazi terepjáró,te nagyokos!
Ez a lényege!!!!!!!!!

arthur877 2009.08.28. 08:28:39

Vazzzzeeeee, Te biztos egy Rolls-ban születtél/nőttél fel, mert olyan autókat fikázol, amit milliók használtak nagy megelégedéssel!
A Samara kifejezetten kényelmes, halk, alacsony fogyasztású, rendkívül megbízható járgány volt. Talány szoc. kocsik közötti legjobb...
A Beetle tényleg egy szar, és csak hobbiból adnak érte többet mint egy Golfért, ugye???
A Jimmi egy törpe terepjáró, nem egy Nissan Patrol, vedd már észre!
És még sorolhatnám, de neked még biciglit sem adnék a segged alá, mert azt is lehúznád!
Olyan vagy mint egy APEH-es, csak a hibát keresed mindenben!

szabi1983 2009.08.28. 08:31:35

@atabi: Hát nem volt egy preciz svájci óra az biztos az öreg zsiga de akkor nagyon jo volt és volt neki egyénisége és stilusa(annak ellenére, hogy egy koppintott fiat volt)nagyon szerettem azt a vasat és nalam nagyon megbizható volt. 23 éves korában a karoszéria nem volt rozsdas csak az első két sárvédő és az egyik küszöb volt cserélve. Hogy is van ez? A mostani galvanizált II-es octaviámat 2005-ből most kellett ujra gyártani mert az ajtok leverték a festéket a karosszériárol és kijött keményen a rozsda. 20 literes fogyasztás? Na ez hogy jött ki? Nálam 8 és 10 között evett attól függően, hogy menyit használtam a karbi második torkát.

pet77 2009.08.28. 08:31:54

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden: Amennyiba abeetle került, annyiért magától meg kéne álljon a kocsisor végén!

nesstech 2009.08.28. 08:34:30

Nagyon szeretném megkösszöni ezt a cikket :)tényleg hatásos egyszere bugyuta és semmitmondo visszont hogy jössz ahoz hogy le trágyadombozál bármilyen autot amikor még egy biciklit sem tudnál össze rakni .
E vélemény sorzat nem szubjektiv hanem emme fényes társadalomra jelemzö "szájalharcolás"=nem tudok semmit semmihez nem értek de nagyon jo helyen vagyok:)

fogash 2009.08.28. 08:35:16

Nekem volt 2.0ie temprám, volt rajta alapjárat, nem rohadt. A Ritmo/Regata rohadt, mint az állat, de a Tipo/Tempra megjelenésekor a Fiat bevezette a teljesen "horganyzott" (cinkfoszfáttal alapozott) kasznit, amivel az semmivel se rohad jobban, mint az akkori gömbölyű Audi80. A műanyagai meg műanyagok, na bumm.

Túlkombinált bajuszkapcsoló? fel-le index, előre-hátra fénykürt, ez minden autón így van. Most az a a gond, hogy egy kapcsológyűrű viszi a helyzetjelző-tompítottat, egy másik meg a fénykürtöt? Az összes olaszon így van a mai napig, sőt a franciák is erre mennek. Igaz, a német vonal a villanykapcsolót a műszerfalra teszi külön forgókapcsolóra. Megszokás kérdése...

Az Alfa Twinsparkot döglöttnek nevezni fura szemléletre vall, a kaszni merevségét hajlamos vagyok elhinni. Bár ki tudja, az akkori konkurrencia jobb volt-e?

Elnézve a saját vásárolt kocsiparkodat persze látszik, hogy fényévekre áll az ízlésünk egymástól, dehát ízlésekről vitatkozunk. :)

DocBulywood 2009.08.28. 08:37:18

Volt egy Renault R12-d? Megáll az eszem...

Esetleg egy Renault R12 Gordini-t is hajtottál? Írhatnál erről valamit...!

szabi1983 2009.08.28. 08:37:30

A cikk szerintem jó ha kihagyjuk a suzukit belőle és talán a zsigát bár azt megértem ha valaki nem szerette a zsigát mert azért csak szarabb kellett legyen mint egy korabeli nyugati csoda. Ami a szuzukit illeti azt nem értem mert hát kiprobáltam már a samut is és a jimnyt is de engem nagyon megfogott bennük a japán prcizitás. Ezek a gépek elsősorban kemény terepre készültek és ugy is viselkednek.

csiky944 2009.08.28. 08:37:43

@fogash: naja, a műszerfalra tett világítás kapcsoló egy ökör megoldás,sokkal jobb a bajuszkapcsolón vagy úgy mint a 2107-esen,a váltóboxon :)

pet77 2009.08.28. 08:39:10

Egyébként látszik, hogy a cikket septiben dobta össze a szerző csakazért,mert a TC-nél már mindenki irt egy ilyet...Winkler teljesitményét kezdem értékelni ezekután.

szabi1983 2009.08.28. 08:40:51

@csiky944: Hát a zsigáé se vót semmi a külön müszerfal világitás kapcsolóval.

pet77 2009.08.28. 08:41:24

A Lada legnagyobb hibája valószinűleg az, hogy összetört...

pet77 2009.08.28. 08:46:41

@Boldogság gyere haza!: mennyibe volt ez a "megállás"?

csiky944 2009.08.28. 08:47:46

@szabi1983: hú erre most hirtelen nem is emlékszem :(

Agent Cooper 2009.08.28. 08:50:09

Anyám Tipot hajt. '89-es, kemény 62 lóerős szívódízel hajtja, 400 ezer felett van már. Minden lószar baja van, de rohadni nem rohad.
Ahogy felettem is írják, a kasztni horganyzott. Ha nincs megtörve, sose tud elrohadni.

atompyka 2009.08.28. 08:52:16

Volt Samarám, semmi bajom nem volt vele, sem pályán, sem városban, sem ütközéskor (persze az akkori "biztonsági" szinten).
Aztán Suzukira cseréltem, sokáig az a Számárhoz képest csak fürge volt, de megállni sem akart, stabilan autózni sem (főleg rossz úton), és megvédeni sem ütközéskor.
Volt Jimny-m (keptar.terep.hu/album196), valóban nem a szerpentinek ördöge, de nem is arra találták ki.
Ellenben nemrég triál EB-t nyert original (nem átépített) kategóriában.

Jó, hogy a Zetort nem fikázzuk, mert lassú autópályán...
:-)

pet77 2009.08.28. 08:54:20

Ennyi erővel a ferrari is szar autó,mert sokat fogyaszt!

gergoh90 2009.08.28. 08:54:31

Nekem ez a top 10 tetszik a legjobban a 4 közül.. A Winkler-féle is jó volt, a másik kettő kicsit gyengébb lett, ezért ezt is kicsit fintorogva néztem meg, de Hogy kinek mi a rossz, az szubjektív vélemény, nekem se tetszik a Samara pl, de az én Seatomnak se örülnének sokan. Mindenkinek az a legjobb autó, amit megengedhet magának. A Suzukisnak se tudod megmagyarázni, hogy egy igénytelen anyaghasználatú igáslovat vett.. (Ezért szerintem még írni fog 1-2 boldog Swift vagy SX4 tulaj).

oramac 2009.08.28. 08:54:35

A bitli tényleg egy fos, egy teljesen felesleges autó, kicsinek nagy, nagynak kicsi, olcsónak drága, nosztalgiafeeling 0, a külső aranyos de sosem kéne. Az akkori Scorpio nekem nagyon tetszett, még most is megnézem ha látok olyat, igaz inkább a limo kivitel, manapság pedig occsóér hozzá is lehet jutni, igaz van is vele mit foglalkozni.

Andris2 2009.08.28. 08:55:14

volt szerencsém ezek közül párhoz, tulajként csak a ladához, hát most mit mondjak, első autó:)

attól függ mihez hasonlítasz mit. többek között egy 2,0 1generációs eclipsem volt, majd egy honda accordom (ez nem jött be annyira) majd egy galant GTI. korban azok is ennyi idősek voltak, de össze sem lehet hasonlítani ezekkel a kendácsokkal. lehet sokaknak bejön a 90es évek fiatjai, fordjai és társai, de megkíméltem magam tőlük.

volt egy nagyobb tévedésem egy toyotával, igazi foskazán volt, A-ból B-be autó, semmi extra. egy V6os xedos 6os. meg egy rámmaradt bora, na ez még egy élmény volt pfff, hamar ment a nepperhez. a legélvezetesebb a GTI galant volt.

keresem ezeket az autókat a mai kínálatban pár éves távlatban, de igazából nincs

az az alfa meg egy kimondottan rossz autó, akárki akármit mond.

atompyka 2009.08.28. 08:57:55

Bocs, valami ilyesmi:
keptar.terep.hu/album196

George Jung 2009.08.28. 08:58:59

Hát ez a cikk se tetszik.
Nem lehetne, hogy abbamaradjon ez a sorozat?
Ez a "pályafutásom 10 lexarabbja..."?!
Nem jó.

Balázs Viktor 2009.08.28. 08:59:23

@audis1
Te tudsz készíteni vörösboros őzgerincet burgonyakrokettel? Nem? De azért meg tudod mondani, hogy jó-e, ugye? Ahhoz pedig, hogy véleményt mondjak, úgy jövök, hogy az elmúlt húsz évben szinte minden új típust vezettem, van összehasonlítási alapom, és ez a munkám.
@pet77
A Jimnynek nem az volt a baja, hogy magas, hanem hogy könnyen borult. Valószínűleg jogos lehetett a kritika, hiszen két év gyártás után módosítottak a futóművön, pontosan emiatt. Ja, és a súlypontot ly-os jével írjuk, a sebtibent meg b-vel:)
@DocBullywood:
12-es Gordiniról tervezünk egy cikket valamikor, türelem.
Többeknek:
Ha egy autó tartós és keveset fogyaszt, attól még nem feltétlenül jó is, bár kétségtelenül fontos szempontok ezek is.
Végül még valami: ez a (deklaráltan szubjektív) felsorolás nyilván érzelmeket sért. Azokét, akiknek ilyen autója van. Mert ki fogja bevallani nagy nyilvánosság előtt, hogy igen, egy ipari hulladékot vettem. Ezért aztán ők körömszakadtáig védeni fogják a döntésüket. Tegyék nyugodtan, csak érvekkel és ne indulatokkal.

tibcsi_san 2009.08.28. 09:08:04

Most mit fikáztok!Fogadjátok el hogy ez a véleménye és kész.
Samara egy nagy kalap fos szerintem

Warbeast 2009.08.28. 09:10:13

Kicsit ferde szemmel olvasom itt a kommenteket.
Szerintem nem arról szól a cikk, hogy összességében melyik autók szarok, hanem arról, hogy a szerző a szóban forgó autókat szubjektíven kevésbé jónak, avagy "szar"-nak ítélte meg.
Mert neki ez a véleménye. Vezette mindet, tehát meg tudja ítélni őket saját szemszögéből, tud sorrendet felállítani, és a véleményét szabadon elmondhatja.
Ha meglenne a lehetőségem 300 fajta kocsit tesztelni, akkor ha valaki kérdezné, én is meg tudnám mondani, hogy melyik az a 10, amelyiket a legjobban utáltam. És ugyanígy bármelyik kommentelő is meg tudná mondani.

Ami valakinek "szar" autó, az másnak lehet, hogy az egyetlen dédelgetett kis álma, mert neki éppen tetszik, és akkor is ezt fogja róla mondani, ha ténylegesen egy szar autóról beszélünk.

Szívesen olvasnék a 10 legjobb autóról szóló listákat is.
Persze az újabb komment-csemegékkel együtt...

traxx 2009.08.28. 09:11:04

Minden ilyen írás szubjektív. Én is jártam úgy, hogy beleültem egy mindenki által favorizált kocsiba, és majdnem megvertek, amikor meg mertem kérdezni, mi a jó ebben a szarban...

Yaesu 2009.08.28. 09:12:13

Emlékszem Viktor kirohanására a DGT műszerfal ellen ('90-es évek nagyon eleje, Autó Magazin). De egy-két év múlva már valamelyik japán csodánál már hatalmas újdonságként említette, és ott már nem talált semmi kivetnivalót. Pedig elrendezésre nagyjából mindkettő ugyanaz volt.

Ati81 2009.08.28. 09:12:27

Én személy szerint istenítem a Lada 1200-s, Lada Szamarát gyerek koromat benük töltöttem és igen jó élményeim vannak róla kényelmes autók voltak és kis oda figyelésel törödéssel hálás igavonó lovakká váltak és olcsón fentarthatóak voltak. Ladáink átlagosan 8-10,5 liter kajáltak. Sok mai "csúcs szuper müanyag" mai autó elmehet a sunyiba néhány éves, max: 10 éves életartalmával. A ladákat szinte elnyűhetetlenek tervezték, de kellet hozzá a karbantartás is. Fiat vonalat folyatva volt 93-ban vettünk egy Tipot 9éves korában adtuk el, de rohadás erre a példányon sem volt nyoma köszönhetően a teljesen horganyzott cinkfoszfáttal alapozott karoszériájának. Kifejezetten szép volt a digitális műszerfala és jól összeszerelt példány volt bár igaz eleinte elég büdüs volt a müanyag elemek szaga, de ez hamar elillant.

szabi1983 2009.08.28. 09:15:17

@Yaesu: Csak a japán működött is

victor vacendak 2009.08.28. 09:16:20

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg: Golf Mk 4 alapon nem?
@pet77: de ettől még felborult rengeteg. Szerinted egy minden jó terepjáró ilyen szarul van megtervezve?

Felesleges olvasnotok ezeket a bejegyzéseket, mindig lesz olyan, aki vérigsértve érzi magát, mert a saját, kínkeservesen össze panelproletérkodott vasáról rosszat írnak. Ez van. Lépjetek túl rajta.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.08.28. 09:16:42

Hirtelen csak egy mondatra reagálnék, mert rendesen végig se tudtam olvasni az egészet: "gyerekszínészeknek való elsőkerék-hajtásúak" -naddjon hüje!:))))

victor vacendak 2009.08.28. 09:19:22

@victor vacendak: PQ34-es platform, ami valóban Octavia 1, de Golf 4, Toledo 1, TT 1 stb platform. Midnenkinek igaza van. De ettől még az első generéciós Octaviára hajazó élmény nem éppen bók...

2009.08.28. 09:19:36

Valaki hiányolta, úgyhogy:

...a Zetor meg szar, mert lassú (lenne) autópályán (ha szabadna menni vele ottan...) :)

Embörök!
Ez itten egy szubjektív (audis1 kedvéért: saját véleményen alapuló) cikk. Nem hiszem el, hogy ezt ennyire nehéz felfogni...

Devil2 2009.08.28. 09:21:06

@csiky944: motort beállítani is tudni kell, az úgy kezdődik hogy le kell engedni az olajat meg a vizet... beáll az pár perc alatt hidd el.

szabi1983 2009.08.28. 09:22:55

@traxx: Én is igy voltam a vadiúj 530 d manuális váltójával. Hát olyan akadozós nehezen kapcsolható szerkezetet én még nem láttam. Feltettem én is a kérdést, hogy a bmw-nél 2008-ban 50000 kemény Juroért csak ezt adta ki? Ez lenne a bmw?

btomi1980a 2009.08.28. 09:23:11

Neked fizet valaki ezért a cikk megírásáért? Vagy a felháborodott kommentekre kapsz egy-egy ezrest!

csiky944 2009.08.28. 09:24:18

@Devil2: de ez egy parkolóban volt :)

BMW /// 2009.08.28. 09:24:46

@szabi1983:

Igen, a BMW köztudottan nagyon rossz váltókat alkot.:) Máj Gád...

msadmin 2009.08.28. 09:25:29

a 80as 90es években melyik autokon volt ez a cinkfoszfát kasznivédő rohadásmegállito csoda? audi 80,és a fiat? senki más?

The Good Boy 2009.08.28. 09:26:47

na végre egy autós újságíró, aki le meri fikázni a jimnyt! Én jópár ezer km-t tettem meg egy ilyennel, még annó azután, hogy piacra került itthon. Sokat jártam vele terepen is. Mellette párhuzamosan egy Niva is massziv használatban volt. Hát, ha a niva fogyasztását, hangját, és alkatrész igényét nem nézzük, minden másban verhetetlen volt a suzukihoz képest. Én ugyanazokat a negativumokat utáltam a jimnyben, mint a szerző irt, terepen meg sehol nem volt a ladához képest. Lehet fikázni, de nekem a sok együtt töltött km alatt az a vélemény alakult ki, hogy a jimny olyan autó, amit egy feleségnek meg lehet venni télre, hogy úgy érezze "terepjáró" van alatta. Másra nem láttam értelmét. Ez már nem volt olyan, mint egy samurai

Devil2 2009.08.28. 09:27:12

@DocBulywood: Renault 12? Jah, azt úgy hívták hogy Dacia 1300. Ami akkor még jó autó volt, mert sok volt benne a francia alkatrész.

harcsaparcsa 2009.08.28. 09:27:33

Vajon mért bánt valakit az, hogy ha akárki azt mondja, hogy egy tárgy amit az birtokol, az egy kalap szar? Az egyének, akik ennyire azonosulnak bizonyos megvehető használati tárgyakkal, azoknál feltételezhetően bizonyos dendritek rossz helyen kapcsolódnak bizonyos axonokal. Degeneráltak

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2009.08.28. 09:27:55

A "nyúpitli" valóban az ezredforduló legnagyobb parasztvakítása volt, egy rendkívül drága, cserében szűk és rosszul kihasználható GolfIV. Minden elismerésem a termékesnek, aki kitalálta, hihetetlen dobás (meglevő dologról így lehúzni a második bőrt, ezt tanítani kéne). Szóval az, hogy rossz autó lenne, nem igaz, ezt a szerző sem írta, de az áráért teljesen mást ad, mint amit sugal...

szabi1983 2009.08.28. 09:30:06

@BMW ///: Pedig a saját E 39-esemben is szar a kézi váltó. Hosszu utakon jár és akadozik. Az elötte levő E 46-ban rövid utakon járt de szintén akadozott

Alhazred 2009.08.28. 09:30:14

nekem a egy seggel 900 km a rekordom Samarában, és konkrétan semmi bajom nem volt kiszálláskor, pedig 190/120 vagyok, ráadásul derékfájós.

a zörgést meg annyira nem tragikus, bár az enyém de luxe kivitel... és kevés 15 éves autó tartja magát ilyen jól.

BMW /// 2009.08.28. 09:30:24

@szabi1983:

Amúgy régen is az egyik legjobb váltókat csinálta: e34,e36.. és ma is. egy 20 éves BMW váltó pontosságát és "erölködésmentességét" nagyon sok autó nem tudja a mai napig.

pink75 2009.08.28. 09:30:29

pár hete került a kezembe az ominózus lap példánya (nem egy különös eset, hátul rohad a fészerben a majdnem komplett '90-es évek), amiben a a festivánál olvasható bódécsavarodós sztori az első esztergomi swift-különítmény sajátjaként vagyon megírva

tán megcsalt az emlékezeted, kedves Viktor, vagy ez valami általános feature lehetett akkoriban?

Devil2 2009.08.28. 09:31:13

@BMW ///: Vezess egy mai kéziváltós BMW-t, rögtön automata után fogsz sírni. Ez nem vicc. Fél méteres kuplungút + akadozó váltókar. Ez már nem a "régi dal".

szabi1983 2009.08.28. 09:31:25

Én nagy Bmw rajongó vagyok de ha valami szar akkor az szar

BMW /// 2009.08.28. 09:34:17

Nekem e36 M3-am van. A váltót iszonyatosan szeretem benne. Vezettem 2008-as manuált nekem teljesen megfelelő és jó. e90,e60.

szabi1983 2009.08.28. 09:34:23

@BMW ///: Igen de ma már más a helyzet. Otomattát a BMW-be. A kézivel mire felkuzdöm magam hármasig lehagy egy logan.

Inner Circle 2009.08.28. 09:34:23

Köszönöm, Viktor, köszönöm!!! Egész idáig csak ingattam a fejem, amikor néhány olvasó ordított, mint ortopéd sakál a lúdtalpbetétes cipőben, merthogy valamelyik kollegád lehúzta az imádott autóját, és arra gondoltam, hogy én ezt biztos jobban viselném. És lám, megtörtént (mindjárt duplán: az első "igazi" autóm Samara volt, most meg Alfa Spider is van, igaz, régebbi) és lám, tényleg csak röhögök rajta, pedig szerettem / szeretem mindkettőt. Persze az én Spideremből nem eshet ki a biztosítékdoboz, mert két böszme csavar tartja. A kiesős dizájn később jött, azt az Alfettában élvezhetem, itt remekül összekombinálták a biztosítékdobozt A MOTORHÁZTETŐ NYITÓJÁNAK MŰANYAG HÁZÁVAL!!! ami törik, mint a fűzfavessző. És ha törik, akkor bizony el-elpottyantja a biztitáblát.
(És csak a bowdennel együtt cserélhető. Csere közben még alkalom nyílik arra is, hogy lecsapódjon a gépháztető, amikor már kiszerelte az ember a nyitóbowdent. Akkor valószínűleg jöhet a kérdés, hogy kinél van flex?... Ja és hiánycikk a rohadék. Itt még csak-csak van, de külföldön... nemrég küldtem ki egy bontott darabot Connecticutba egy szerencsétlen márkatársnak, elvégre az országimázsra is figyelni kell :-) )

András76 2009.08.28. 09:34:38

Ezt a cikket olvasva azon gondolkozom, hogy mit tudhatsz, hogy tudsz megélni ebből a szakmából ilyen képességekkel...
Javaslom hogy iratkozz be Papp Tibi kollégádhoz egy továbbképzésre!

Yusuf 2009.08.28. 09:35:19

berelt kocsikent volt szerencsem vezetni az uj bogarat, altalaban kabrioban es azt kell mondanom, hogy egy nagyon jol sikerult auto. persze nem magyar viszonylatban, ahol 1 auto per csalad van es annak mindenben domboritania kell. Ez max. 4 szemely csaomagok nelkul, de inkabb anyunak egyedul vagy max. 1 gyerekkel munkaba menni top. az ar ertek aranyrol nehez nyilatkozni, az a vw egy model eseteben sem lesz vilagbajnok, az tuti...

csiky944 2009.08.28. 09:35:26

@BMW ///: nekem az e36 m3 váltójához volt szerencsém,előtte meg egy rx8-éhoz
a rx8-aséhoz képest az m3 váltója és hosszú úton járó akadozós izé volt

Nancsi 2009.08.28. 09:36:42

Nekünk nagyon sokáig ladánk volt (1200-es), apámnak még mindig az van (1500-ös kocka), néha vezetem is. Más autó után tényleg elég fura - nehéz a kormányzás (nincs szervo), féken már van szervo 1500-ösön, de baromi gyenge így is egy modern autóhoz képest, a váltó meg bárhol talál sebességi fokozatot 100-200ezer km után.
Nade. Ezen kezdetem el tanulni, 1200-esen, amiben még szervo fék se volt. 10 évesen apám öléből kormányoztam földúton (nyomvájú, gödrök, stb), 12 évesen már önállóan vezettem (ekkor már kiláttam a kormány mögül, néha előny a magas ülés). Szóval nem olyan nehéz az a kormány meg fék, csak ugye egy agyonszervózott modern autó után annak tűnik. De 12 éves gyerek kitűnően tudja kezelni. Az autó abszolúte közvetlen, teljesen jól lehet érezni, hogy mit csinál, és emiatt kitűnően vezethető. Nyilván nem 1 ferrari, de Ladával 100x könnyebb határon autózni mint mondjuk egy új swifttel, mert jobban érződnek a határok (nincs semmi az autó meg a tested között, csak szögegyenes vasak:-D
Persze az is tény, hogy saját, modernebb autó után ladába átülve én is totál bizonytalan vagyok, és akinek előbb volt renaultja mint ladája, azt meg lehet érteni.

BMW /// 2009.08.28. 09:38:12

@szabi1983:

Ha egy BMW-é nem megfelelő akkor egy C4-re mit mondasz?:D
Még a fokozatokat sem lehet megtalálni.

dennisthemenace 2009.08.28. 09:38:55

@ijn566: Egyikuk irta a posztot.Az a befecskendezes(egyebkent Bosch),meg most is kitunoen mukodik a 83as Argentamban.Van a varosunkban kb. 4-5 Tempra;egyik sem rohad,pedig itt van para es eso dogivel.

orv 2009.08.28. 09:38:59

Hát-hát.
A Lada ezerkettes ,az valóban egy fura jószág volt.A Samara azonban nem volt ennyire rossz,az enyémnek valami elképesztően jó motorja volt,igaz,cserébe 2 év alatt kirohadt alólam,pedog metálkék volt,ezüstszürke és pasztelkék belsővel.6,5 évesen vettem,és alig múlt 8,amikor már befért az öklöm a küszöbnél.A legszebb,hogy fakult,de nem egyformán.A teteje teljesen,de az oldala pl. zsírújnak látszott.Ja,és a motorháztetőbe is beleharapott a zoxigén.
A Fiat egy-az egyben a leírtak.A Skorpióról meg több kötetnyi drámát lehetne írni-a barátom életét én mentettem meg,amikor a hetvenkettedik költséges nyavalya után épp akasztotta föl magát a garázsban...
Műbogár -húsmentes gulyásleves.
A többit nemtoom.

Balázs Viktor 2009.08.28. 09:39:16

@pink75
nem, mind a kettő csinálta. Vicces lenne ezeket a kocsikat egy mai Euro-NCAP ütközéstesztre elvinni...

Wesszájd Gábor 2009.08.28. 09:39:55

A Scorpiot és a Ladákat szerintem nem kellett volna idevenni. Samarában sose ültem, de ha 1987-es Év autója választáson a 11. lett, akkor sztem nem lehetett olyan tragikus. A Zsigához csak annyit írnék, mit ér az erő, ha nem uralod :D A Szocialista autók című könyved után furcsa, hogy nem szereted a Bigulátort, de remélem csak az adott autó nem jött be.

szabi1983 2009.08.28. 09:40:00

@BMW ///: Nem tom olyan madarat még nem lattam(vezettem). Persze a negativ rekord nállam is a dacia. Azzal ha reggel kaptam egy fokozatot egész nap eljártam vele.

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.08.28. 09:40:20

Ez nagyon komoly összeállítás! A scorpió SZÉP! A Jimny remek kis terepjáró! A fiat egy igazi gyönyörű kocka verda, az alfa egy kultusz autó... Az ezerkettes meg egyszerűen tökéletes!
Na jó az automatikusan csukódó biztonsági öv tényleg fos, megtapasztalhattam a ford tempomban de a többivel nem értek egyet...

visszakettopadlogaz (törölt) 2009.08.28. 09:40:32

el kene felejteni mar ezeket a semmitmondo "10 legszarabb stb autom" cikkeket, kene mar UJSAGOT IRNI!!! HAHOOO!!!! EBRESZTO!!!!

Dr. Trebitsch 2009.08.28. 09:42:10

@DocBulywood: Lehet, Dacia volt, csak pinára cserélte címerpajzsot... :)

visszakettopadlogaz (törölt) 2009.08.28. 09:44:41

en daciaban b....tam eloszor eletemben kocsiban, ugyhogy az jo auto!!! na? eleg szubjektiv voltam?

irjatok mar rendes erdekes cikkeket! utoljara hala a teremtonek nem emlekszem a nevere, talan valamilyen anna volt, itt a tcn par eve, na az tudott nagyon sz@r semmitmondo cikkeket irni, sirtam a rohogestol amikor olvastam olyan rossz volt, egyszer valami kocka volvorol omlengett, na az bexaras volt:) remelem az az ido elmulott, bar ugy latom keveredik meg ocsu a tiszta buza koze :D

pwpw 2009.08.28. 09:44:50

nem értem mit háborogtok, ha az én kocsim is a legrosszabbak között lenne, max mosolyognék egyet. van aki szereti a kocsonyát, van aki nem.

Negrogo 2009.08.28. 09:45:45

Hat az legyen a legnagyonn baja a BMW-nek, hogy egy "robogojat" lehuztak. :)

Amugy a BMW valtok mar tenyleg nem olyan jok mar mint reg. Mar a manualisak. Kb az E38, E39, E46 -os szeriak voltak meg jok de onnantol...

TGV 2009.08.28. 09:46:01

Nekem is Zsiguli volt az elso autom es nagyon szerettem. 8-10 l kozott eljart, 130-at lehetett vele tartani az autopalyan. Igen baratsagos, jolelku igaslo volt. Doglott akkumulatorral is habozas nelkul elindultunk vele a Balatonra. Soha egyeszer sem hagyott cserben, sot meg azt is kibirta, amikor egyszer elfelejtettek visszatenni a hengerfejtomitest es elment az osszes olaj. Es fulre is lehetett vezetni, mindig tudta az ember, hogy mennyivel megy es van-e valami baja.
Azon jol meg lehet tanulni defenziven vezetni, sok forrofeju ifju versenyzo inkabb abba ulne, hamar lehiggadnanak.

Sákif za morro? 2009.08.28. 09:47:01

Az Alfát meg kell hogy védjem. Nekem volt ilyenem. Amikor megvettem, akkor produkálta az itt leírt tüneteket, valamint azt, hogy 80 fölött csak okosan lehetett fékezni, mert elkezdett "úszni" az úton. Amint sikerült talpra állnom anyagilag, odaadtam egy Alfához értő jómunkásembernek, majd egy kárpitosnak. Új autót kaptam vissza. Erős volt, bitang stabil, amit tudott fokozni 120 fölött. A fékek is parádésan tették a dolgukat. A kárpitos újrabőrözte az egész belső részt. Gyönyörű volt. Aztán beütött a családalapítás és "racionális" okokból meg kellett válnunk egymástól. Bevallom megsirattam. :-)

Devil2 2009.08.28. 09:47:55

@szabi1983: azért a kormányváltós Wartburg még a Daciánál is mélyebb műszaki színvonalat képvisel, akkor pláne ha a hátramenetet csak úgy tudod kapcsolni hogy : motort leállít - motorháztető felnyit- kombináltfogót kézbevesz - váltórudazatnál fogva "manuálisan" kapcsol egy "R"-t - motorháztető lecsuk- és kuplunggal indít...

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.08.28. 09:48:51

A Festiva tényleg egy fos,konkréten SEMMIT se lehet hozzá kapni

Dr. Trebitsch 2009.08.28. 09:48:56

New Beetle-ről az első emlékem: bogaras haverokkal együtt olvastuk a róla szóló cikket, egy kb. ilyen mondattal:

A Bogár hagyományaihoz méltón minden funkciót egyetlen kerek műszer jelenít meg: a sebességmérőt, az üzemanyagszint-jelzőt és a vízhőfokmérőt...

Na azt a röhögést sohasem felejtem el. :)

visszakettopadlogaz (törölt) 2009.08.28. 09:49:08

elorebocsajtom: soha nem ultem bogarban, semmilyenben.

de a bogar jo auto lenne? nezd meg mennyi szalad itt californiaban, 2001ben minden utcaban allt, most hogy gondolkodok rajta talan nem lattam hetek ota bogarat. azert 2000-es kiadasu golf meg bora surubben van!!! ( a golf az 5, a bora a golf-kombi itt )

style car, az ido meg tovabb ment.

kismajom2 2009.08.28. 09:49:25

@szabi1983: igy is van :) automata forever :) foleg nagy hajoszeru autokba :)

Alhazred 2009.08.28. 09:49:34

@visszakettopadlogaz: több olvasót/kommentelőt vonz, mint egy 20032423. újautó-teszt, érthető azért.

Negrogo 2009.08.28. 09:49:40

@csiky944: Na ja csak az felejted el, hogy van tobb mitn 10 ev a ket auto kozott es ha meg a gyari valtoz rudazat volt bennne az mar valoszinuleg elkopott, pontatlanna valt. Ezt illik ennyi ido utan mar kicserelni. Valtoba olajat cserelni es meg lepodnel.

Süni25 · http://www.eakft.hu 2009.08.28. 09:50:28

@atabi: lengőkartörés ??????? Versenyeztem is Zsigával, de ilyen nem volt ! Amire te gondolsz az a lengőkar gömbfejének a kifordulása, ami nem az autó hibája, hanem az okos tulajé, amikor a kopogó gömbfej "jó lesz még" !

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.08.28. 09:50:36

Mióta olvasom ezeket az összeállításokat másképp nézek a megemlített kocsikra, pl. a Dodge Viper -re...

De a zsigát lehúzni? ugyanmár. A valóság alap mögött sokkal inkább hihető egy szerkesztőségi verseny, hogy ki kap több kommentet :D

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2009.08.28. 09:51:20

Egy '93-as Tipot hajtottam '97-től és nyugodt lélekkel merem állítani, hogy az aztán nem rohadt sehol. Ahol nem galvanizált a kaszni, ott műanyag (kerékdobokban betétek, komplett hátsó ajtó pölö). Az elődje, a Regata, na az igen - az viszont mindenütt :) A DGT-műszerfal minőségben, a bajuszkapcsolók kifinomultságban és használhatóságban vadul verték még a Brava SX-et is, amit utána vettem. 15 évvel később, a Stilo érte el cirka ugyanezt... Ha figyelnél, látnád, hogy több "rohadó" Tipo/Tempra fut, mint pölö Kadett E meg Golf II., amik már atomjaikra porladtak. Ha te kifogtál EGY darab szar példányt, amin nem volt alapjárat, abból tán nem kéne levonni, hogy MIND szar. Nekem speciel életem legszarabb kocsija egy Corsa A volt, mégse állítom, hogy az egész sorozat egy fos.

A békaszemű Scorpio meg ronda, OK :) de hogy szar lett volna... :o

A Jimnyvel meg nincs semmi baj, ha arra és ott használja az ember, ahova való: pölö olyan rossz, nagyon keskeny, sáros erdei utakon, ahol a LR vagy a Land Cruiser már nem fér el vagy elsüllyed. De hogy ettől szar lenne...

akira76 2009.08.28. 09:51:25

Én szívesen olvasnék a sok fikázás után, a nagytudású újságírok autóiról.
Tudom, szar a tipo, zsiguli, meg az f astra is. Szerintetek.
Bár a fiat 124 év autója volt 66-ban, ne akarjuk már a 2000-es szinvonalhozmérni.
Sok embernek igazi szinvonal volt, még a 90-es évek előtt. az f astra, amit mindenhol trágyadombnak tituláltok, meg még most is fut, igaz nem hibátlan, de olcsón fenntartható autó.
Szóval szívesen venném, ha ide karcolnátok, a cikkeket írók autóit, hátha mi is tudunk nagyon okosakat mondani róla.

visszakettopadlogaz (törölt) 2009.08.28. 09:51:26

@Alhazred: igaz, csikosnak meg nincs tobb mercije amirol irhatna :)

pink75 2009.08.28. 09:53:46

@Balázs Viktor: no, igen...az én autóm 85-ös (utolsó széria, ráadásul), de egy használt darab '93-ban 25 autó között valami 8-ik lett a törésteszten (verve az akkor új C-mercit).

Devil2 2009.08.28. 09:54:00

@igazitrebitsch: nem ismerem a régi bogarat, de azt tudom hogy vízhőfokmérő nem lehetett benne, mert hogy ugye léghűtéses. De még benzinszintjelző sem volt?

Szabi01 2009.08.28. 09:55:57

Szerintem jók ezek a cikkek, érdekes látni mennyire eltér a véleménye az embereknek.
(Gondolom ezért jó sok olvasót is hoz.) :-)

Pl én az általam vezetett autókból a legrosszabb 10-et nem is tudnám összerakni, mert nem nagyon maradna jó autó! :-)
Egyébként életem legrosszabja holtversenyben a Zastava GL55 és a Renault 14 volt.
Szerencsére azok az idők elmúltak.

Én csak a Ladán lepődtem meg, hogy azt valaki utálja.
Pont ilyen szinű 1,3-as volt nekem is. Az ülés-kormány-pedál arányát tényleg nem találták el. De ez megszokható volt, én imádtam, nagy élmény volt vezetni. Azóta sok autóm volt, de talán azzal autóztam a legjobbakat!

Devil2 2009.08.28. 09:57:47

@Süni25: többnyire igazad van, hogy a hanyag tulaj IS bűnös, de bakker, milyen konstrukció az amikor a gömbfej nem nyomásra hanem húzásra van igénybevéve? Megmondom. Szar.

BMW /// 2009.08.28. 09:58:46

Életem "legjobb 10 autójában" lesz 5-6 német(BMW ,Audi ,Mercedes)3 japán ,1 olasz és 1 USA:D

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.08.28. 09:58:53

Régi bogarat egyszer vezettem, élmény volt a régi kispolszkiba átülni belőle :))) De hát aminek hagyománya van, annak hagyománya van... utcai bikafuttatásra se jár mindenki :)

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.08.28. 10:01:00

@ijn566:
Húsz év trágyadombja:

1. Balázs V
2. Rácz T

lehet folytatni...

froton 2009.08.28. 10:06:55

@victor vacendak: PQ34-es platformra nem a toledo I, hanem a toledo II épült

akira76 2009.08.28. 10:11:20

Nincsenek már új autók, vagy használtak amiről írni lehetne? Csak a camryról vagy a Winkler 15 literes fogyasztású toyotájáról(mert az olyan jó, a többi autó úgyis szar). elhiszem, hogy ez TOTALCAR, és minden autót ide lehet sorolni, de akkor is. Ez már nem igaz, hogy nincs egy önnálló gondolatotok sem. Gondolom ez után majd a "10 legjobb autóm", című cikket fogja megírni mindegyik újságíró, aki a TC-nél dolgozik.

szabi1983 2009.08.28. 10:16:44

Tényleg mi történt a Totalcarnak nem adnak autókat a forgalmazók? Egyre kevesebb a teszt és egyre több tesztpótló cikféle jelenik meg. Nem mondom érdekes ahogy a Csikós citromlével és vanish-el takaritja a merci hátsó ülését meg az is hogy Tóth nem szerette az ARO 244-et de azért nem ártana már valami rendes cikk se.

Vikiszava · http://www.vikiszava.net 2009.08.28. 10:16:54

Soha nem olvastam, hallottam semmit arról, hogy az arcodon látható hegeket mi okozta, de biztos voltam benne, hogy az autóhoz van köze annak is. Valahogy elképzelhetetlen lett volna, hogy biciklivel estél el és felnyaltad a aszfaltot kiskorodban, ahogy én tettem. Szóval egy Lada volt... Így elnézve a képet, szerencse, hogy nem lett komolyabb bajod.
A Tempráról meg annyit, hogy ismerek egy elég igénytelen embert, akinek ilyenje van. Az előző autójára még tőlünk kérte el a kuka mellé kirakott, valahonnan hozzánk került, tükörsimára kopott gumikat, mert jobb állapotban voltak, mint az ő kocsiján lévők. Szóval a Temprát úgy 10 éve használja, szerintem szerelőt nem nagyon látott azóta. Tegnap épp mellettem ment el, így megállapíthattam, hogy a négyből egy (de lehet, hogy kettő) henger még mindig nem jár. Ez legalább egy éve van így, és minden nap használja. A kaszni úgy rohad, mint ha muszáj lenne, meg csörög, csattog messziről is. De megy. Félig szétesve. És még én pánikolok, ha néha rángat az AX-em hideg motorral...

szemeteske 2009.08.28. 10:17:56

Aki most eltesz egy C1-es BMW-t az nyugdíjas korában milliomos lesz belőle, mert ölni fogják érte egymást a gyűjtők.

ShwartzWazul 2009.08.28. 10:21:35

A Lada csak akkor volt benzinzabáló, ha a vezető lába súlyos volt.
82-től 85-ig vezettem a postánál 1200-es kombit. Akkoriban a spórolás jegyében 86-osa benzinnel kellett járnunk. Mindent vezettem egy kis jegyzetfüzetben, ami a mai napig megvan. Soha nem ment 9 liter fölé a fogyasztás (tél és Bp. is benne van), a csúcs pedig 6 liter volt Bp-Debrecen-Bp távon 4 személlyel. És akkor autópálya még sehol. Az egyetlen amit meg kellett tenni, a jó gyújtás- és karbi-beállítás.

A Scorpioról annyit tudtunk meg, hogy a külseje nem tetszik (ez tényleg szubjektív), de hogy ettől a tíz legrosszabb között lenne!?

Ja, ha már a tíz legrosszabb: a TC-nél senki sem vezette a dacia motoros kis ARO 10-et?

bcsillag 2009.08.28. 10:22:11

Na igen! Jó az ötlet! A szerkesztőség dobjon már a saját autókról egy Top 10-et. A Winkler-Bende szakújságíró-páros egy garzonlakás árát borította már bele a jobbnál jobb vételeikbe, de többiek autói sem jobbak a mi panelproli autóinknál, amit ne haragdujatok de sértőnek tartok. A cikk tisztelt írója meg örüljön, hogy nem az alantas panelprolik táborát gazdagítja!
Ezen az oldalon lassan a Csikós marad az egyetlen akit még tisztelettel tudok olvasni. A konkurencia gyorsvonatként megy el mellettetek fiúk, mert nem egy réteghez szólnak.
Nem mindenkinek van akkora fizetése mint nektek, hogy amerikai autóroncsok felátámasztgatása legyen a fő hobbi.
Ez az én SZUBJEKTÍV véleményem volt kérem tiszteletben tartani... :-)

Dr. Trebitsch 2009.08.28. 10:22:59

@Devil2: benzinszintjelző van, de csak az "újabbakon"; az 50-es évekbeli oválablakosokon csak tartalékcsap volt, mint a trabikon.

Nem is ez volt vicces, hanem a bogaras hagyomány és a vízhűtés említése egyetlen mondatban...

szabi1983 2009.08.28. 10:25:07

@bcsillag: Hát mondjuk konkurencia nem nagyon van. Én nem látok. Kivéve persze a nagy német multit. Oda néha beolvasok.

nesstech 2009.08.28. 10:29:33

tiszteltt szerkesztö "ur":)

amugy vendéglátos szakmám van de ez csak a vélettlen egybe esés :D de inkább azt adtam volna cimnek hogy az elmult husz sz@r évem:)
azért mertem bele szolni a témába mert egy ujságironak a szubjeltivitását nem kéne le irni mert valoszinü senkit nem érdekel:) különbözö korok példányait a kor megfeleö szellemében kéne nézni....és tesztelni .. máskülönben saját bizonyitvány az autopark amit itt elénk tárt :)

green111 2009.08.28. 10:30:23

nem tudom honnan veszed hogy rossz kocsi volt a tempra,én 6 évig nyuztam,1.4-es volt soha nem hagyott az ut szélén, 300ezer kilométerrel adtam el,én 220000 tettem bele,a karosszéria nem rohadt el.ugyan költöttem kopo alaktrészekre,de melyik kocsira nem kell költeni?a kasztni galvanizált volt.lehuzni tudod csak az autokat vagy értesz is hozzá?vagy könyvböl olvasod ki amit mondani akarsz?

Csikós Zsolt 2009.08.28. 10:31:36

@akira76:

Drága barátom, egyfolytában írunk a saját autóinkról. Van Fast Fleet rovat, ezen kívül a Belsőségben a totalcar_flotta címkével százával találsz posztokat a sajátjainkról. Rossz helyen nyomod a csengőt.

pink75 2009.08.28. 10:32:31

törtem a fejem, mik voltak az általam valaha vezetett legótvarabb járgányok (lista indoklás nélkül, első a legszarabb) :
nysa
peugeot 104 (facelift:))
ford transit ('92-es, ha jól rémlik)
kispók
volvo 343
f astra
vw transporter t3
skoda 120L
mercedes 190E
lada 1500

Dr. Trebitsch 2009.08.28. 10:33:14

@audis1: ez a belsőség blog, ami vállaltan arra jött létre, hogy olyan szubjektív írásokat adjon közre, mint a mai is.

Ha senkit sem érdekelne, nem olvasnák és nem kommentelnék.

citrix 2009.08.28. 10:34:56

35 év Ladázás (1200,1500) emléke kísért,jó és rossz tulajdonságaival.Az egykettes gyenge és zajos motorral,szervó nélküli fékkel nem volt kedvencem,az biztos.Az egyötös már egész jól ment,az ötödik fokozat nagyon hiányzott.A fék egyel jobb,a belső sokkal.Télen,csúszós úton hajlamos volt kitörésre,megpördülésre,vigyázni kellett.Vezetni ezen lehet megtanulni,nem a mai agyonkényelmesített (ABS,ASR,HillHolder,EPS,tolatóradar,automatikus beparkolás,etc.)autókon.Ezek csak arra jók,hogy a szuperbénák is eljussanak vele a plázába vagy a műkörmöshöz.Az igazi autó hátsókerekes,V8-as és min.300Le.Az alatt csak játékautó,bohóckodásra.

Riasom 2009.08.28. 10:36:37

@pink75: a kismercivel mi volt a baj? Nemsokára aktuális lesz a használtautó-vásárlás, és gondolkozom egy ilyenen, elvileg ez az utolsó "massively over-engineered" Mercedes.

Vikiszava · http://www.vikiszava.net 2009.08.28. 10:38:18

audis1: ha mindenki kizárólag tényeket írna, és nem a szubjektív véleményét, elég lenne minden témában egyetlen újság. A 20 év legszarabb autói cikk pedig pont attól érdekes, hogy mai szemmel visszanézve milyenek voltak az autók.
Bár kötekedni mindennel lehet - csak minek.

ikarusos 2009.08.28. 10:38:19

A Samara szerintem baromi jó kocsi.

Olcsón fenntartható házilag könnyen javítható nekem kényelmes is. 1994-ben vettem egy 5 ajtósat, 1.5-ös karburátorosat, de sajna annyira szétrohadt hogy nem lehetett átkönyörögni a vizsgán. Ez tényleg hibája hogy vékony lemezből készült.
Ezért miután eladtam (2004) vettem egy 97-es sedan-t, ez már injektoros. :-)))

akira76 2009.08.28. 10:38:22

@Csikós Zsolt: Olvastam a cikkeidet, jók , ez az írás amit írtam nem neked szólt. a Te cikkeid olvashatók ezen a fórumon. De már kicsit fáraszt, a sok szubjektív vélemény, hogy melyik kollégád melyik autót nem szerti.

pink75 2009.08.28. 10:38:34

automata váltó
azzal a példánnyal végülis olyan szinten, hogy megszabadultam tőle

bcsillag 2009.08.28. 10:39:02

@Csikós Zsolt: Zsolti nem erről van szó!
Néha joggal úgy érzi az ember, hogy az autós újságírónak már a sz.a.r is keserű. Oké, hogy 1 millától 100 milláig teszteltek, nyilván kell tudni skálázni, de mikor hatvanas években készült autó licenszéből gyártott orosz csodát fikáztok, ami már a 90-es években is bőven idejétmúlt volt, azért gáz.
Kis fantáziával már most meg lehetne írni, egy cikket húsz évvel későbbre, lementeni DVD-re és csak elő kéne venni.
Egyértelmű, hogy a legjobb mai kocsi is "gagyi lesz" 20 év múlva.
A kollégáid (és téged direkt vettelek ki a pakliból) véleménye szerint a jelnleg futó H Astra, Swift, garantáltan benne lesz 20 év múlva...

Phrascarica 2009.08.28. 10:39:18

@Balázs Viktor: az meg baromi nagy PARASZTSÁG ha valakinek a helyesírását kezdeni cikizi egy fórumon :(

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.08.28. 10:39:19

Ez a cikksorozat deklaráltan szubjektív, ezért teljesen felesleges fogást keresni rajta (hiszen bárki indíthat blogot és elmondhatja ugyanezt a saját nevében is).

Az a baj vele mégis, hogy teljesen más pályán focizó autók kerülnek benne azonos boncasztalra. Vegyük az öreg ezerkettest vagy a Szamarat: teljesen más vásárlói igényeknek kellett megfelelniük mint a nyugati kortársaiknak (kevés pénzből, filléres alkatrészekkel fenntartható, sufniban is szerelhető, igénytelen igáslovaknak születtek, és ezt többé-kevésbé tudták is) Anyagok tapintása? Minőségérzet? Bilibe lógott a kezünk!

Még egy adalék a koreai futóművekhez, csak mert nekem is volt korabeli koreai autóm.
Bár jól hangzik hogy a futóműbeállítást nem lehet koppintani, ezt tekintsük inkább újságírói "bon mot"-nak, valójában a k-európai inváziót megelőzően igyekeztek a derék koreai szakemberek találni valamit amivel testreszabhatják autóikat európa sanyarúbb sorsú felének igényéhez.
Az általánosan jellemző epedaszerű pihepuha rugózás és ez ezzel szükségszerűen együttjáró, "hintalóra ültetett kredencben ülő" vezetési élmény a ramaty útjainknak köszönhető, és igazából részükről ez egy teljesen olcsó és egyszerű módszer volt az utazási komfort növelésére, más kérdés hogy a rallyenavigátori székből átülő szakújságíró már akkor tükörsíma aszfaltcsíkról álmodott, és ehhez illő feszes, közvetlen futóműhangolásról, amihez képest ezek a jóságosan bólogató koreai mackók tényleg bamba kocsonyák voltak az utakon, igaz nem is rázták szét utasaik veséjét az első keresztborda-sorozaton a Hungárián.

pink75 2009.08.28. 10:40:59

@phrascarica: szvsz nagyobb parasztság hibásan írni

bcsillag 2009.08.28. 10:41:53

Én a "szerkesztő Top10-et" nem szó szerint értettem, hogy írjátok meg, hanem inkább csak arra akartam rávilágítani, hogy a saját családi vasak ugyanilyen panelproli autók (kivéve aki szinte veteránnal jár) mint az általatok fikázott verdák. Szar-szar a régi Swift szerintetek, a kollégának a lopott Honda helyett mégis kollektíven ezt javasoltátok. Akkor hogy is van ez???

Inner Circle 2009.08.28. 10:45:22

A BMW robogóról a legjobb élményem a 2001-es F1 futam, azt hiszem, a Nürnburgringen. M. Schumacher autója bedöglött, míg a rajtrácsra igyekezett, a pálya másik végén. Akkor még volt tartalékautó, azzal is indulhatott volna a versenyen, de már csak néhány perce volt, hogy a rajtrácsra érjen... most mi lesz? Ott állt a pálya mellett néhány ilyen kis gyösz (a fene tudja, hogy kerültek oda), Májköl odaügetett, lepacsizta a motorok mellett álló pasassal a dolgot, felpattant a robogóra és vissza-béemvézett a boxba a tartalékautóért.
Persze ha a BMW gazdájának esze lett volna, akkor cserébe megtartotta volna az otthagyott Ferrarit :-)

crf5 2009.08.28. 10:46:45

Akinek az 1200es Lada 20 litert eszik, az vágja le a lábát és hasogassa fel tüzifának!
Én szervízember vagyok mászkálok mindenfelé egész nap kocsival. Városban evett 10,5 lityit, országúton 8-8,5-öt.
Egyszer Innsbruckból Bécsbe éjszaka autópályán 100-as tempónál 6,6.

Volt Samarám is. 2 évesen ismeretlen előélettel vettem, itt Bp területén csak városi forgalomban 12 év alatt beletettem 210 ezer Km-t.
Valamennyire ismerem. Vezethetőségében, konstrukciójában a 80-as évek nyugati kocsijaival nagyjából egy szinten van. Összeszerelés minősége kb 80-as évek francia kocsijai.

Az autós újságokban megjelent tesztek alapján teljesen világos, volt, hogy az újságírók vagy nem értenek az autókhoz, vagy észben tartják honnan kapják a fizetést. Pl Autó extra c. lap összehasonlító teszt a Skodával.
A cíkkíró a hosszútávú tesztről úgy írt, h nem tudta melyik oldalon van az önindító a Szamárban, hogyan kell állítani a háttámlát. Összetörte a katalizátort majd az eldugult kipufogóval padlógázon 60-al hazajött Pestre Prágából autópályán, és elkezdte köpködni a kocsit mert 27 ezer kilométeresen szelepfészket kellett csiszolni! De mivel a német tulajdonú újságban nem tudták jobbnak kihozni a Skodát a Szamár sajnos nemsokára totálkárosra tört.

A Porsche állítólag picit beleturkált legendához:
Sztem a ruszkik 90%-ban kész autót kaptak tőlük. Számos olyan pontot tudok mondani ahol belenyúlkáltak és el is b.szták, ill. ők terveztek hozzá vmi kiegészítőt ami nem is működött rendesen.

Néhány részlet:
Az olajlehúzó gyűrű japán liszensz, a bordásszíj valamelyik Volvóéval volt csereszabatos, a porlasztó Solex, a gyujtóelektronika Delco a hűtőventilátor Rhone Pulence, a sebességváltóról szemérmesen anyit mondtak, hogy NSZK liszensz. A rükverc helye alapján valszeg Opel.
Bár az első futómű A Kadettéra hasonlít, de a kerécsapágy az konkrétan Wv Golf.

Egy használható közlekedési eszköz volt, a 80-as évek végén, 90-es évek elején megfelelő színvonalú.

A Jimny-ről:
Nekem ugyan Samurájom van ami ennek az őse sokkal pattogósabb laprugókkal, de felhívnám a cikkíró kedves figyelmét, h a terepjárókat igaziból nem arra találták ki, hogy brutál kinézetem legyen benne az aszfaltúton.

Balázs Viktor 2009.08.28. 10:48:16

@akira76:
Zseniális ötlet! Akkor nézzük csak, remélem nem felejtek ki semmit:
Renault 5 TL (1977)
Renault 12 TL
Zsiguli 1200
Dacia 1300
Opel Kadett 1200 (csepp)
VW 1200 L (1972)
Audi 80 GLS (kocka)
Skoda Felicia
Ford Galaxie 500 Coupe (1967)
Toyota Corolla 1,4 (2002)
Toyota Avensis Verso

Ezek mind olyan autók, amikért pénzt adtam, tehát megvásárlásuk az én döntésem volt. Szóval nincsenek benne a szüleim, az öcsém, vagy a feleségem autói, amikkel szintén sokat jártam, de nem én fizettem érte, ill. nem 100%-ig az én választásom volt.

Morzsamondja 2009.08.28. 10:48:36

Azért azt tisztázzuk le a ladáknál, hogy tartósak voltak megfelelő karbantartás mellet igen. Na de miért? Mert még most is 3000 Ft a hátsó lámpa búra párban, és 2000 Ft egy kinyomócsapágy. Biztos elmenne 20 évig a családi Honda Jazz is nálunk (még a régebbi kivitel), ha mindig kicserélném ami kopik, de 50.000 az első lámpa búrának darabja, az ajtóhoz való gumi tömítéseket meg nem is lehet kapni csak a hondánál a gyárit szintén sokért.

Szóval lehet szidni a ladát, mert tényleg igénytelen, de -20 fokban is beindul, elvisz a világ végére is, és szaré' hugyé' van hozzá alkatrész. A vadkapitalizmusban meg úgy gyártanak autót, hogy 5 év után add el és vegyél másikat, ha nem akarod szervízbe hordani.

Phrascarica 2009.08.28. 10:51:08

@Szabi01: GTL55 nekem is volt, tényleg baromira szar volt, de tudom hogy miért, azért mert én egy 2.5-éves széthajtott szart vettem, mert annyira vágytam rá, mivel faterom egyik haverjának volt egy megkímélt szép darab és annyival jobb volt mint a mi Trabantunk hogy csak na :)

akira76 2009.08.28. 10:52:51

@Balázs Viktor: Örülök, hogy adhattam ötletet neked.

Phrascarica 2009.08.28. 10:53:19

@szemeteske: de ha inkább berakod azt a pénzt egy bankba akkor 5X annyi pénzed lesz :)

szabi1983 2009.08.28. 10:54:40

@bcsillag: Ezzel egyetértek. Az elsö nyugati autós álményem az volt amikor egy dizel autómata 123-as mercivel (már nem emklékszem hogy 200/220/240 volt-e)elvitt az egyik ismerős egy 250 Km-es túrára 1991-ben és mindezt romániában(erdélyben). Az első benyomás az volt, hogy ez egy csoda. Kényelmes ülések, tetőablak és persze a csillag. Aztán furcsa lett, hogy bármennyire is nyomta neki a gyerek a dácsiák mind lehagytak mert szörnyü lusta volt. akkor kezdtem belegondolni, hogy ezek a szar keleti autők nem is anyira szarok.

bcsillag 2009.08.28. 10:55:07

@Balázs Viktor: A Felícia a "veterán" Felícia vagy a VW-éra gyermeke volt?

pink75 2009.08.28. 10:55:20

@crf5:
ne vicceljünk, a tagoránk, ami hírhedten szar autónak volt beállítva, simán jobb volt összeszereltség terén (persze, más kategória, azért nem is említem a "vezethetőség, konstrukció" témát)

Morzsamondja 2009.08.28. 10:56:09

Ja és még annyit, hogy az autó kaszniból-motorból-4 kerékből-fékből-kormányból-3 pedálból áll alapesetben. Ha megy akkor már elvisz a A-ból B-be, teljesíti a funkcióját. Minden más csak flancolás. Ki mennyire akar flancolni, annyival többet fizet. De a zsiguli is elvisz meg a Bentley Continental GT is.

racoon 2009.08.28. 10:58:51

@Boldogság gyere haza!

Huha, jol megusztad! En imadom az enyemet(1999,zold, 1.9 tdi). Mindig felvidit!
Traktor ugyan, de szerintem irto jo vezetni. Mar tobbszor mentunk vele 1500 km-t egyben,
akar tobben is,rengeteg csomaggal, es sosem hagyott cserben.Jo, nem a vilag legkenyelmesebb autoja, hatul parna kell a fejre, de az elmeny mindenert karpotol. Szerintem nem igaz, hogy kicsi, en pl a komplett eloszoba berendezest vele vittem haza(nagy eloszobam van:), ha a hatso uleseket ledontom, teherauto lesz belole.
Gyakran megvakul, a turbo betegeskedik,a VW markaszerviz itt egy vagyon, de hat valamit valamiert.

Javithatora torted?

Phrascarica 2009.08.28. 11:01:26

@szemeteske: Ha meg berakod a pénzedet egy bankba -amit C1-re költenél- 5X annyi pénzed lenne :(
@citrix: én is Ladán tanultam meg, de nem sírom vissza egyáltalán a birkózógép holtjátékos kormányát, a szar futóművét, a rozsdásodási hajlamát, a 10eKm-nként cserélhető szétesős maszek gömbfejeket, viszont a fílinget azt igen, az hiányzik...

Phrascarica 2009.08.28. 11:05:33

@pink75: a fórum nem helyesírási bajnokság, attól még hogy valaki gyorsan mellényom és nem gondolja át hirtelen mit ír mert átsiklik felette másodszorra is a tekintete még nem paraszt. A rossz helyesírás leginkább a rossz (zenei) hallásra vezethető vissza, nem illik cikizni főleg nem fórumon...

balukp. 2009.08.28. 11:05:34

A 90es évek fiatjai azért annyira nem rossz autók ('93as Temprám van) tény hogy a fullelektromos és digiműszerfalas azokkal sok gond van viszont ami nem fullos az még ma is pöccre indul. Rohadni sem rohadnak enyimén is csak a tipushibának mondható hátsó sárvédőív kezd kicsit oxidálódni, de 13-19 éves autórkól beszélünk, amelyik szar volt az má régen bedöglött:)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 11:06:30

A C1-nél nagyon elbasztál valamit, a mai napig rengetegen járnak melóba vele, senkit soha nem láttam sem imbolyogni vele, sem taknyolni. Van egyébként 176cm3 változat is belôle. Hogy mennyire népszerû vagy mennyire nem, azt megintcsak a használtpiacon lehet látni: 1500 EUR alatt meg sem mutatják, a szebb példányok 3000-3500 körül mennek el. Újan horror ára volt, ez lett a veszte (kisautót lehetett kapni akkor 10-15.000DM-ért).

Balázs Viktor 2009.08.28. 11:07:21

@bcsillag:
Új Felicia volt, fenekén a magyar importőr által ráragasztott VW-system matricával:)

pink75 2009.08.28. 11:08:18

@phrascarica: vagy az olvasatlanságra/műveletlenségre
hallás után helyesírást tanulni, sose hallottam ilyet
J helyett Ly sose félreütés

Phrascarica 2009.08.28. 11:12:44

@pink75: és a disgrafia? Leonardot (nem nem de Capriot) a világ egyik legintelligensebb emberének tartották és soha sem tanult meg helyesen írni olyan helyesírással írt mint egy cseléd...
Ne legyél már te is szánalmas hogy egy ekkora bunkót pártolsz, egy rendes fórumról már ez elég ok -helyesírás cikizése- hogy örökre kitiltsanak!

bcsillag 2009.08.28. 11:13:33

@Balázs Viktor: Hát akkor a te listádban is lehetne egy-két cincálni valót találni! :-)
De most nem ennek van itt az ideje.

bcsillag 2009.08.28. 11:15:27

@Balázs Viktor: Nos akkor a te listádból is volna mit cincálgatni! :-)
De ennek nem most van itt az ideje!

le professionnel 2009.08.28. 11:16:14

Azért álljon már meg a menet, igen tisztelt önjelölt zsenikék/zsurnaliszták

Miért van az, hogy ma Magyarországon mindenki azt hiszi magáról, hogy kurvára mindenhez ért. Mégis, egy-két emberke mit képzel magáról?! Mire ez a nagy kókleri öntudat??? "m.m.m. miéééé mi az, hooo aaaz szaar autó, idmáá le milyen autóóód vóót." Súmáher sem tudott vezetni, csak a rohhadékja mindííg megkaptaa a legjobb Ladát.

Azért vicces, hogy a sok suttyó parasztja/lumpen prolija, hogyan fikázza azokat az újságírókat, akik nem ma kezdték a szakmát. Érdekes dolog ez a demokrácia, én betiltanám egy időre. Egyrészről - gondolom én -, ezek szubjektív vélemények, habár valóságtöltetük nyilván nem vitatható a bekezdés első mondatban foglaltak szerint. Másrészről szinte mindenkinek voltak jó emlékei a keleti blokk csodáiból, de attól még, hogy az idő megszépíti az emlékeket, a szar nem lesz habos torta. Jó, tudom, a ladás, az egy másik faj :D.

@Balázs Viktor: Engem az érdekelne, hogy hogyan élted túl a zsigával, mert az autó elég szörnyen nézett ki. És, hogy miért nem írsz valami normális lapba, akár németországiba (vagy német vezetés alatt állóba), ez nem a te szinted - ez a kérdés vonatkozik a Papp Tibire és most már a Csikósra is.

Üdv,
g


Emberek, szerénység!

bcsillag 2009.08.28. 11:16:30

Húúúúú! A fórummotor jól be van lassulva... Sorry :-)

pink75 2009.08.28. 11:16:52

@Il mio nome è Nessuno: járt hozzánk kb. 8-9 éve egy futár, C1-gyel, persze, megvizslattuk a járgányt, na, ő viszont panaszkodott, szinte ugyanazokat hozta fel, mint a poszt szerzője
a köpönyeg miatt nem cserélte le, járt esőben is vele ugyanúgy

arthur877 2009.08.28. 11:18:35

Sztem. meg ülj be a jobb egybe,(addig sem teszel tönkre gondolatban sem egy autót sem)és a Csíkós mellett megtanulhatod az írást is!
Ha neked 77'-ben Renault-d volt, akkor az apukád meg párttitkár minimum, így jódolgodban azt sem tudod mit csinálj...
Hát ne "újságírjál" inkább!

pink75 2009.08.28. 11:18:43

@phrascarica: szép fórum lehet az olyan :) disgrafia és a J meg Ly - áh, hagyjuk

bcsillag 2009.08.28. 11:18:46

@le professionnel: Köszönöm az építő kritikát és a kultúrált hozzászólást! Ez vica-verse kellene, hogy működjön nem?

bcsillag 2009.08.28. 11:21:35

Mellesleg a tisztelt újságíró azért ide ír, hogy hozzászólhasson a pórnép a "remekműhöz".
Ha nem lenne kíváncsi a kommentre, írna egy cikket és szevasz.
Ha neki lehet szubjektív és persze egyáltalán nem sértő véleménye, akkor hadd legyen már az olvasónak is. Akikből egy médium MEGÉL!

Phrascarica 2009.08.28. 11:22:13

@le professionnel: szerintem azért nem írnak máshová, mert nem szeretik a sokszor átcenzúrázott, lényegét vesztett írásokat, mert ami manapság a nyomtatott sajtóban van az elég szánalmas. Bár tény hogy egy jó kis 5 sportautót összehasonlító cikkhez meg kell venni azt is, mert magyarul mégiscsak kellemesebb.

nesstech 2009.08.28. 11:23:17

@igazitrebitsch:
semmi baj:) egy belsö blog cimlapon aha értem én biztos bennem van probléma amugy megt tényleg nem érdemes beszélni erröl a trágyadombrol...
további szép napot mindenkinek

Tipo16v 2009.08.28. 11:24:37

Túlkombinált bajuszkapcsoló? szerintem egyértelmű..de mind1. annyi hogy a lámőát nem baloldalon kapcsolod fel mint opeléknál pl hanem a bajuszon...meg a hátsóablak fűtését is...a többi meg ugyan úgy van mint máshol.
egyáltalán nem rohadnak a tipok/temprák.
hát igen a DGT nem volt 5ös megbízhatóságból. most irhatnám h bosch.
a beetle meg nemjó a csajodnak???

Krisi 2009.08.28. 11:24:53

Szerintem is inkább olyan cikksorozat kéne erőltetni, hogy "életem legjobb 10 tesztautója".
Akkor nem arról szólnának a kommentek, hogy "dehát nekem is az van, 2 litert fogyaszt, 190 a vége az érdi emelkedőn, hat személlyel telepakolva, most fordult át 700 ezerbe és még fékbetét se kellett cserélni, stb", hanem akkor mindenki azt írná, hogy "dehátaz egy kalap fos autó, de hülye a cikk írója"
:)
A kölcsöndákó is biztos benne lenne valakinek a top10ében :D

(helyesírásról meg annyit, hogy fel kell pakolni a gépre a legújabb mozilla firefox-ot böngészőnek, abban van magyar helyesírás ellenőrző, szépen aláhúzza pirossal, ha valamit nem írunk helyesen)

Phrascarica 2009.08.28. 11:24:53

@pink75: és b+ van valami jelentőssége? Eltudtad olvasni? Akkor meg? Majd ha te is kikapcsolod a helyesírás ellenőrzőt akkor röhögjünk mi is nagyokat? Vagy a tolókocsisokat és vakokat is hangosan kiröhögöd? Szánalmas vagy!

bcsillag 2009.08.28. 11:25:35

@Balázs Viktor: Még a lista mellé leírhattad volna melyik autódat mettől-meddig használtad, mert könnyebb lett volna SZUBJEKTÍVEN megítélni, hogy az adott korban szar, szarabb, vagy legszarabb, illetve jó, jobb, vagy legjobbnak számított az átlag gépparkhoz képest.

le professionnel 2009.08.28. 11:25:39

@arthur877: hhúhúhúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :DDDDDDDDDDD te szerncséééétlen. Akkoriban a párttitkárok nem Renaulttal jártak, hanem Csajkával/Volgával meg ilyenek. Te igen okos, a Renaultból hogyan következtettél erre?

pink75 2009.08.28. 11:26:49

@phrascarica: te hülye, írj már helyesen

bcsillag 2009.08.28. 11:26:53

Mert így szubjekítven az általad vásárolt kocsik fele legalább szar volt, holott tény az, hogy a maga idejében a 80%-a jó volt. De 2009-ben nézve őket elég ratyi kocsik is vannak közöttük.

Phrascarica 2009.08.28. 11:27:29

@Krisi: "helyesírásról meg annyit "semmi jelentőssége nincs a helyesírásnak itt, csak akinek van (jó helyesírása) és nincs elég esze valamint elégé bunkó és paraszt hozzá, és érveket sem tud felsorakoztatni az ez után ítél meg embereket.

le professionnel 2009.08.28. 11:28:54

@bcsillag: Szerintem meg ki kellene terítenie az általános iskolai tolltartóját, mert nem mindegy, hogy milyen cerkával írt a suliban - lehet, hogy már akkor elrontott valamit, amit te itt nagyon-nagyon nyomozol. :DDDDDDDD

Phrascarica 2009.08.28. 11:29:05

@pink75: pont rólad írtam 11:27:29-kor

Balázs Viktor 2009.08.28. 11:29:38

@le professionnel:
óriási nagy szerencsével:) És azóta mindig bekötöm magam, megtanultam a leckét.

A Totalcar életem legjobb szerkesztősége, a két másik majommal együtt nagyon szeretünk itt dolgozni, és tudod, itt úgy hívnak engem: a szerkesztőségi német;)

arthur877 2009.08.28. 11:29:42

Az apukád hivatalból járt a Volga/Csajka gépessel, de a kapcsolatai, és a pénze alapján neked elintézte a Renault-t...
A pici fiacskának mindent! 77'-ben a Renault 5-t a Merkurnál sem lehetett kapni, csak a Konsumex-nél valutáért

Krisi 2009.08.28. 11:30:08

@phrascarica: azt én is szeretem, amikor elfogynak az ész érvek - vagy alapból nincsenek -, és a másik elkezd kötekedni, hogy "deszar a helyesírásod", vagy "milyen a nikkneved má'", esetleg "deszar a képed"
:)

bcsillag 2009.08.28. 11:34:02

@le professionnel: Most őszintén ki kért téged, hogy egy újságíró mellett korteskedj? Csak annyi a bajom, hogy 20 év autóit fikázza 2009-es szemlélet szerint. Ha így nézzük, akkor a két Toyotája, két Renault-ja, és a VW-ja kivételével a többi egy szar volt. Azaz közel a fele.
De ténylegesen mégse, mert gondolom a Ladát nem a múlt héten zúzta le egy Zilen. És a Dáciát sem 2003-ban vette nem???

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 11:34:19

@pink75: Mellettem meg naponta megállnak a lámpánál C1-ek Münchenben, és többnyire olyan, öltönyös urak (és hölgyek!) ülnek rajta, akikrôl - khm - finoman sem feltételezhetô, hogy rutinos easy riderek lennének, mégsem láttam sem imbolygást, sem taknyolást soha. Nyilván másképp kell vezetni, mint egy Piaggio-t.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.08.28. 11:35:43

"Aztán egy gépátvételre rohanva egy Zil alá sodródtam vele, rommá tört, és szétkaszabolta a fejemet. Talán így vett kicsinyes bosszút azért, hogy nem bírtam megszeretni."

Tehát amiért a bénaságodból összetörted a ladát, te ezt kicsinyes bosszúnak vetted tőle és ezért megutáltad. Pf

Francia, olasz, német, koreai autót meg csak a hülyék vesznek, ha szopni akarnak

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.08.28. 11:38:20

@le professionnel:
"Azért vicces, hogy a sok suttyó parasztja/lumpen prolija, hogyan fikázza azokat az újságírókat,"

És Te mi vagy? Tippelek: s.ggnyaló?

Shadowbull 2009.08.28. 11:39:35

"Valamikor régen egy autófejlesztő mérnök mondta nekem, hogy dugattyút meg fogaskerekeket lehet másolni"

Igazabol azt sem lehet.

sb

biker_kolee 2009.08.28. 11:41:44

@arthur877: És ha netán így volt? Mi van akkor? Semmi..

Szokjunk már le erről a baromi nagy fikázásról, meg arról, hogy honnan volt vagy van erre és erre meg arra neki lehetősége..

És nem olvastam el az összes kommentet (

Shadowbull 2009.08.28. 11:42:32

@Il mio nome è Nessuno: en egyszer "beszeltem" egy pesti sraccal, akinek volt egy, imadta, aszonta zsenialis jarmu. Pedig o is motoros volt egyebkent, ezt csak a varosba hasznalta. Ugyved vót amugy.

sb

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 11:43:09

@Shadowbull: Ugyammá, körberajzolom pauszpapíron bazzeg :)

pink75 2009.08.28. 11:43:45

@Krisi: volna egy javaslatom: olvass vissza, ne csak 10 db hsz-t.
A helyesírás azért is fontos (többek között a szöveg értelmezhetőségen túl), mert megléte/hiánya rögvest kiállít egy bizonyítványt - és erősen befolyásolja azt, mennyire vehető komolyan a mondandód.
De ez már totálisan off. Menjetek gamer oldalakra, gondolom ott bannolnak helyesírás felemlegetéséért a 13 évesek:)

Phrascarica 2009.08.28. 11:44:17

@bcsillag: meg kéne nézni már hogy akkoriban mit is írt róla, az lenne csak a móka :DDDDD

biker_kolee 2009.08.28. 11:44:28

(nem szereti a kacsacsőrtöt.)

(aláhúzta pirossal a kommentet, sikeres vagyok-e?)

Viktor a saját, szubjektív véleményét írta le ezekről az autókról. Nem tudom, miért kell azonnal személyes sértésnek venni azt, ha lehúzza a kedvenc autóját. Ahány ember, annyiféle vélemény. Gyerekesek vagytok, ilyen kicsinyességen feltornázni az agyatokat korán reggel..

pink75 2009.08.28. 11:45:29

@Il mio nome è Nessuno: minden bizonnyal. Azért hoztam fel, mert ő viszont munkaeszközként használta, nem keveset, gondoltam, mérvadó a véleménye.

biker_kolee 2009.08.28. 11:46:18

*valakinek a kedvenc autóját. Kötekedések elkerülése végett. :)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 11:47:43

@Shadowbull: Városba tényleg tökéletes, sokan szeretik, egy kétkerekû esernyô, sok rendelhetô komfortbiszbasszal (hangrendszer, hátra választható doboz vagy plusz ülés, lekapható hardtop, szélterelôk, stb).

le professionnel 2009.08.28. 11:47:56

@bcsillag: "Most őszintén ki kért téged, hogy egy újságíró mellett korteskedj?"

Érzek ebben némi pejoratív felhangot, esetleg ledegradálót.

Szabadon: (...) hogy egy újságíró (...), hogy egy hentes (...), hogy egy takarító (...), hogy egy kukás (...) mellet korteskedj... (ugye érzed, amit én érzek a mondatban). Habár - én - tisztelem azokat a szakmákat is, amiket utólag említettem.

Mégis, kinek kellene az autókat tesztelnie? Pista-bácsinak a teskóó parkolójában?!

Öreg, ez egy szakma, ha nem vetted volna észre. Nem tudom neked mi a szakmád, de soha nem venném a bátorságot, hogy öncélú kritikával illessem - még ha jogos lenne, akkor sem. Egyébiránt ez is inkább már szórakoztatóipar. Utálom a közhelyeket, de ha meg nem tetszik, nem kell olvasni. Persze nem kell egyetérteni, sőt. De attól még lehet emberien kezelni a dolgokat.

Senki nem kért meg, hogy védjem, egyébként ahhoz sem lenne semmi közöd, csak elegem lett a hülyékből.

szabi1983 2009.08.28. 11:49:32

Mindent összevetve azért a totalcar jó. A legjobb. Én régi nagy Autó Motor (ujság) kedvelő vagyok de már nagyon kezdem unni mikor ez Karlovitz vagy milyen Kristóf oldalakat képes teleirni, hogy milyen szar egy adott autó mert nem középen van a kézifék és az utasok nemk tudják elérni ha baj van. Na én az ilyen ujságirokat elküldeném a bányába. ehhez képest a TC-s fiuk azért nagyon profik

le professionnel 2009.08.28. 11:49:42

@regisztráltam: Segget nyalni jó. De maradok a nőmnél. Ha nem próbáltad, csak ajánlani tudom - fogalmad sincs mit hagytál ki az életedből. :D

Phrascarica 2009.08.28. 11:50:07

@pink75: szerintemhaddjukhanemértedhátnemértednincsmitezenmadjarázni

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 11:51:26

@pink75: A "mérvadó" kissé erôs kifejezés, fogalmazzunk úgy, hogy a többség imádja, de mindenkinek nyilván nem fog bejönni.

Phrascarica 2009.08.28. 11:52:21

@Il mio nome è Nessuno: szerintem olyasmi a C1 mint a 4motion, azért cipelsz télen nyáron 60-80kg többletsúlyt hogy havas úton évente 1X megtolja valaki. Esernyőt sem cipelek :)

Shadowbull 2009.08.28. 11:54:26

@Il mio nome è Nessuno: csendesebben wazzeg, a kinaiak mindenutt ott vannak :)

sb

BMW /// 2009.08.28. 11:54:40

Most ez nem nagy szó, ha valaki egy oldalon rosszul ír le valamit véletlenül. Általánosban meg gondolom középsuliban megtanították. Egy ember a matematikában legyen jó és a logikában!;)

bcsillag 2009.08.28. 11:55:35

@le professionnel: Az újságíró alatt azt értettem, hogy az átlag emberhez képest valószínű, hogy több kritikára számíthat pozitív negatív értelemben, főleg ha olyan poszton publikál, ahol más is hozzászólhat. Magyarul vállalja a felelősséget azért amit leírt, nem szorul a "segítségedre".
Amúgy meg ha megkérhetlek ne "öregezz" engem, nem hiszem, hogy olyan viszonyban lennénk. Részemről ezt lezártnak tekintem. De lehet nem kellene ilyen magas lóról osztanod az igét, mert kiderülhet, hogy kevés vagy hozzá. Öreg...

le professionnel 2009.08.28. 11:57:41

@bcsillag: Öreg, hidd el, nekem sem volt kedvem veled beszélgetni.

bopat 2009.08.28. 11:58:09

Hehe mindig vicces a sértődött emberkék megjegyzéseit olvasni :)
Pedig igaza van a cikkírónak, tényleg egyik rosszabb mint a másik.
Amúgy CSAK azért hiszek neki és nem az ide írogatóknak, mert neki van összehasonlítási alapja, több száz autót vezetett, tesztelt...

kultúrpesszimista 2009.08.28. 11:58:35

@citrix:

"Az igazi autó hátsókerekes,V8-as és min.300Le.Az alatt csak játékautó,bohóckodásra."

Ostoba vagy, de a rosszabbik fajtából, mert még büszke is vagy a sületlenségeidre. Egyszer ülnél bele egy könnyű angol sportkocsiba hozzá nem túl erős motorral, néznél nagyokat és hápognál hozzá, mint a partra vetett hal. De nem fogsz, mert korlátolt vagy ehhez.

Riasom 2009.08.28. 12:00:23

@phrascarica: arra vezethető vissza, hogy nem gyakorolta eleget valaki, illetve nem olvasott sokat gyerekkorában. Persze nyilván van, akinek könnyebben és gyorsabban megy, de ez pl. a kaszálással vagy a zongorázással is ugyanígy van. De ettől függetlenül a rossz helyesírást testi fogyatékosságokhoz hasonlítani az elég röhejes.
(De azzal egyetértek, hogy netes fórumon helyesírásba belekötni az nem elegáns.)

bopat 2009.08.28. 12:00:26

@szabi1983: Így van, a totalcar nem tökéletes, de ezért itt vannak a legérdekesebb cikkek. Persze van unalmas is, de azt ki lehet hagyni, nem kell elolvasni mindent.
Főleg nem leugatni az újságírókat, hogy milyen bunkók, stb.
Építő jellegű kritikát minden normális újságíró szivesen vesz, szerintem...

Phrascarica 2009.08.28. 12:01:05

@bopat: erről van itt nagyba szó

Grigorij 2009.08.28. 12:03:55

Azért eléggé gáz, hogy a valamikori "sztárok", akik az automotoros, meg autopresszés korszakban az orrukat le nem vették a csillagos égről, most itt bazsalyognak...

Phrascarica 2009.08.28. 12:04:31

@kultúrpesszimista: van egy haverom aki szintén 300Le V8 aztán vett egy Smart Roadstert 700cm3 3henger 109Le és nagyon boldog vele, pedig el sem tudtam benne képzelni. Úgy kezdődött hogy egyik rokona ott hagyott nála egy ilyet egy hétre és meg volt a szerelem.

Rocko- 2009.08.28. 12:05:59

@akira76: ne olvasd el.

@audis1: "mert egy ujságironak a szubjeltivitását nem kéne le irni mert valoszinü senkit nem érdekel:)"
az autós újságírás errôl szól. ha nem a véleményt olvasod, akkor mit kapsz? katalógusadatokat. ahhoz meg nem kell újságíró, de akkor itten kérem te tévedtél el.

@Krisi: "helyesírás ellenőrző"
ezt nem írta h egybe kell írni? :)

Riasom 2009.08.28. 12:08:34

@Rocko-: ...vagy netán kötőjellel? :)

isti77 2009.08.28. 12:08:55

Szerintem a - kategóriájához képest - legnagyobb citrom a Scorpio, pedig az elődje nagyon tetszett, igaz, akkor még gyerek voltam.
Ahhoz képest a kasztnin nagyjából csak az elejét és a hátulját változtatták meg, így olyan gusztustalan lett, mint az amerikaiak többsége.
Pedig akkor már futott a Mondeo ('93), ami jól sikerült, mindenki azt hitte, a Ford visszatér a jó útra, aztán kihozták EZT.
De akad más példa is, amikor egy autógyártó átmeneti javulás után újra visszaesik, lásd Mitsubishi: kiizzadják magukból a Lancert, ami autónak sikerül, az ember már reménykedik, aztán: kihozzák a "ráncfelvarrott" Coltot.
Igaz, a Ford azóta magára talált. Lehet, hogy 10 év múlva a Mitsubishinek is csak jó autói lesznek, mint régen?

bcsillag 2009.08.28. 12:09:23

@Rocko-: Ha a szubjektivitás nem megy át sértegetésbe, akkor nincs vele gond.

RealJackal 2009.08.28. 12:11:30

Nekünk is volt piros 1200-es ladánk és én is gyerekkoromat benne töltöttem (28 vagyok), szerintetek ez mit jelent? Azt hogy nálunk nem volt semmilyen más értelmes autó 30 éven keresztűl mert ez az ország nem haladt a korral, de ettől még lehet szar (más kérdés hogy a KGST autókból ez volt a legjobb). Egy ladát egyszer meghajtottál 120-al megnyúlt a lánc, zörgött, a műbőr üléseken izzadtál mint az állat, nem volt fejtámla, zabált, hangosan ordított a motor, folyt belőle az olaj, a mienk állandóan a szerelőnél állt (csak úgy mellékesen, apám mérnök és nagyon alapos ember, tehát nem a kendácstól volt az autónak baja). De ez egy 40 éves konstrukció, azok igen, ilyen szarok voltak, ennyi. Én sem tartom jó autónak, mai szemmel természetesen. Nekem nem jön be a szoc. reál feeling, az orvosi rendelőben is kiver a víz a mozaikkövektől a falon, a lada is már a múlté.

Szamarában én is ültem még régebben tényleg nem volt fékje, ráadásul állandóan ciszatolt valamit az első tárcsafékeknél, és büdös szaga is volt.

Az a Ford valami rettenet ronda. Még a mai napig megállok az utcán és mindenféle szögből nézegetem, hátha egyszer megtetszik. Szerintem az a kategória, amit lehet azért szeretni mert annyira ronda:D

kultúrpesszimista 2009.08.28. 12:13:17

@phrascarica:

És akkor nem lett említve egy erősebb MG vagy egy Lotus Super Seven...

Sinclair 2009.08.28. 12:13:27

@arthur877: Nem lehet hogy évjáratot akar jelenteni az évszám? Nem vásárlás éve? emberünk mennyi idős lehetett 67 ben? Nem ismerem, tippelek.
@regisztráltam: ez is egy vélemény, ezen is nevetek.

Csak a Ladát sajnálom, bár nekem is az volt az első autóm:)

Jetfighter 2009.08.28. 12:15:28

A BMW C1 2000-2001 táján lehetett, nálunk a korabeli E46 Coupé és az új M3-as (343PS...) bemutatójával volt együtt.
A parkolóban a visszaforduláskor egy hullahoppot majdnem dobtam én is, szerencsére combbal gyorsan meg bírtam támasztani - ma már lehet, hogy hagynám. Dögnehéz volt, de inkább az átbillenés után lavinaként növő nyomaték volt a meglepő. (Kábé mintha azt mondanák, állj ki egy csajjal szkanderozni. Höhö, oké... és jön a kajakos Kovács Kati :))) Mondtam, hogy ezzel bajok lesznek, persze a forgalmazó szerint én voltam a béna... :)
A szép korallpiros M3-asnak a szervója már kinyúlt, mire hozzánk ért, de a motorja hibátlan volt :))) Átmenetileg meggyőzött arról is, hogy egy faja motorba nem kell okvetlenül turbó. Illetve 7000 fölött már nagyon meggyőzött, na de annyiért?

Ciri 2009.08.28. 12:16:29

@Rocko-:
Rajta vagyok az ügyön, már látom az alagút közepét! :) (fény még nincs)

@phrascarica:
"szerintem olyasmi a C1 mint a 4motion, azért cipelsz télen nyáron 60-80kg többletsúlyt hogy havas úton évente 1X megtolja valaki. Esernyőt sem cipelek :)"

Na azérr ennyire nem eccerű! :)

BMW /// 2009.08.28. 12:19:52

Jetfighter

Nem hiába nyernek év motorja címet sokszor:)

Balázs Viktor 2009.08.28. 12:20:42

@Sinclair:
Igen, évjáratot jelent, a könnyebb beazonosíthatóság kedvéért írtam oda a kérdéses eseteknél. Egyébként hét évesen, rozsdásan, beteg motorral került hozzám, Ausztriában, mert akkor ott laktam. Egyébként '67-ben egy éves voltam:)

Shadowbull 2009.08.28. 12:21:23

@Jetfighter: "Dögnehéz volt, de inkább az átbillenés után lavinaként növő nyomaték volt a meglepő."

Minden nagyobb es nehezebb motor ezt produkalja.

sb

MintaMókus 2009.08.28. 12:21:48

@phrascarica:
sötétülsz...
én biztos kiröhögöm a tolókocsist, ha jelentkezik egy futóversenyre, vagy a vakot, ha jelentkezik szemtanúnak. Hogy értsd: ha valaki nagyon nem tud helyesen írni, akkor inkább ne írjon, vagy tényleg használjon helyesírás-ellenőrzőt. Nem ciki, én is használom. De a j-t meg a ly-t felcserélni az nem elütésről szól.

nesstech 2009.08.28. 12:22:12

@Rocko-:
Persze igazad lehet mint itt mindenkinek a saját szemszögéböl :)tudod mi az egyetlen ami megfogott ebben a cikben "TRÁGYADOMB"

ez nekem kiverte a biztositékot de ugy látom nem vagyok vele egyedül :)

és nem kell bele képzelni semmi extrát

Racing9 2009.08.28. 12:28:29

Ha tudtam volna, hogy a Lada lesz az utolsó, másképp értelmeztem volna az írást. Nehéz kormányzás, köszörűkő, ejnye!
Nem bántani Zsiguli!

Jetfighter 2009.08.28. 12:30:30

@Shadowbull: De a C1 nem Vmax, aminél mindenki számít a súlyra, hanem rossz helyen támad rajta a forgatónyomaték. Nem vitatom, hogy mindenhez hozzá lehet szokni, de elsőre, figyelmeztetés nélkül kissé meglepő volt. :)

atompyka 2009.08.28. 12:30:36

@The Good Boy:
Na, hát ezért ezzel vitatkoznék....

bcsillag 2009.08.28. 12:31:04

@audis1: Így van. Ne legyen sértő...
Nálam a panelproli tette be a kaput, pedig kertesházban lakom, de nem biztos, hogy mindenki ilyen szerencsés. Mellesleg sok olyan embert ismerek, akiknek jelenleg, még egy panellakás, sőt egy Lada Samara is elérhetetlen álom.

FeroxX 2009.08.28. 12:34:27

uhh szegény lada :D

Balázs Viktor 2009.08.28. 12:34:58

@bcsillag:
A cikkben hol szerepel a panelproli kifejezés?

nesstech 2009.08.28. 12:37:10

@bcsillag:

ENNYI :)

ezzel az a probléma hogy valakinek ez fel sem tünik hogy itt hol a bibi .Biztos bennünk van a probléma.

MintaMókus 2009.08.28. 12:39:42

@bcsillag:
te is csak írsz, de olvasni azt nem tudsz. 20 év autóit fikázza...nem tűnt fel, hogy nem mai szemmel írt róluk, hanem vadonatúj korukban voltak eleve szarok? mikor láttál te olyat normális autónál, hogy járdázásnál felvillan a belsőtérvilágítás???????
Van egy 92-es Mitsubishi L200-asom. Na az még ilyen csodadarab, hogy szar úton (földűt) néha felvillan a belsőtérvilágítás. Ettől még nekem megfelel arra, amire tartom. Ugyanakkor rövid úton megállapítottam, hogy ha a Wartburg gyár nem szűnt volna meg és 92-ben pickup-okat kezdett volna gyártani, akkor ezt a színvonalat hozta volna.

George Jung 2009.08.28. 12:46:39

@Balázs Viktor:

Egyetértünk-e a következő három dologban?

1. Ennek a cuccnak (Belsőség) az lenne a célja, hogy az emberek olvassák.
2. Ez a Ti legújabb cuccotok (Pályafutásom szar autói) megoszták az olvasókat.
3. Nem kéne olyan -ízléseket firtató- írást publikálni, ami garantáltan megosztja az olvasókat.

???

Shadowbull 2009.08.28. 12:47:14

@Jetfighter: nem probaltam soha a C1-et, nemtom milyen.

Viszont amikor megvettem a ZiZit anno, majdnem eltaknyoltam vele az elso lassu kanyarban :)

sb

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 12:49:50

@phrascarica: Hogy *szerinted* mi a C1, meglehetôsen irreleváns a célközönség szempontjából. Az esô meg kicsit gyakrabban esik, mint évente 1x, a többletsúlyt nem te cipeled hanem a motor, sisakot+motorosruhát is a pokolba kívánja, akinek öltönyos melója van, a nôk meg fôleg, mert szétbassza a sisak a sérót. C1-hez meg egyik sem kell.

Persze megszokhattunk, hogy te még egy follow-me-home kapcsán is oldalakon keresztül tudod rágni a szart, és vitatkozni a semmirôl.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2009.08.28. 12:54:10

@arthur877: már másodszor írtad le, de nem reagál rá :D a hallgatás beleegyezés :D

Jetfighter 2009.08.28. 12:54:21

@Shadowbull: A C1 pontosan olyan, ahogyan BV írta. Megálláskor le akar birkózni. Felülről. Na, ez a meglepő benne. Nem olyan, mint amikor egy nehéz motor húz jobbra-balra, alulról.
Na bumm, annyi jó BMW van még... :)))

Tipo16v 2009.08.28. 12:55:15

@kultúrpesszimista: radicalt alá! radicalt!
(bár inkűbb alám.)

BMW /// 2009.08.28. 12:56:23

@Jetfighter: Próbálj ki egy BMW K1200-ast. lehet azután más szemmel fogsz BMW motorra nézni.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.08.28. 13:10:02

Azért félelmetes,mennyire magukra veszik az emberek ha autóikat más leszarozza...
Ha leszarozta volna a traktorokat,fűnyírókat(mondjuk azokban is van sok kínai szar),kerti pöfögőket,rotátorokat,akkor majd ideírnak ezek tulajdonosai is?
Miért nem lehet ezen túllépni egymás anyjába küldése helyett?

Jetfighter 2009.08.28. 13:12:21

@BMW ///: Már megint ez az általánosítás :) A bajor radokkal semmi baj. A C1 nem tipikusan BMW motorkerékpár. A C1 egy koncepció, ami a BMW-nél valósult meg. Egy mellékvágány, ma már ritkaság, kuriózum. Részemről semmit nem befolyásolja a véleményemet a cégről. Ez nem jött be nekik (nekem se), rengeteg más igen (nekem is).

Suttora 2009.08.28. 13:17:01

Az AKP-493 frsz.-ú Ford Festiva 1.3 a mai napig fut a magyar utakon.

sunblind 2009.08.28. 13:18:42

... ez a pályafutásom tíz legmoslékab fospumpája a legjobb ötlet a belsőségen Orosz Petyka briliáns agymenései óta :) ... mindig ezerrel megy alatta kommentelve az árnyékboksz vébé :D

prokee · http://blog.prokee.hu 2009.08.28. 13:18:53

Azt a Zsigát én láttam a kilencvenes években egy kereskedésben, megsimerem a rendszámáról. Nemrég meg Érden flexelték, reggeltől estig.

alfatech 2009.08.28. 13:20:03

Azért a Temprát trágyadombnak mégsem nevezném. 2 is volt a családban, a korábbi egy legelső szériás 1.9 TD DGT 1992-es, amit újonnan vettünk és 5 évig használtunk - néhány első lengőkaron kívül a 130e km alatt egy kis gázolajat fogyasztott, rohadásról szó sem lehetett. 1992-ben 90 LE-s 1.9 TD motor gyakorlatilag nem létezett a konkurenciánál, a plüss kárpit még ma sem jár az E-Mecihez, 5-erhez, A6-hoz sem. A DGT műszerfal nemhogy elektronikai problémát, de még egy izzó-kiégést sem produkált - az igaz, hogy az anyaga olcsó műanyag volt. Nem csak egy korabeli Astával, Golf III-mal nem említhető egy napon a futóműve, hanem még a 2000-es évek elején is sok jóval gyérebbet adtak el a kategóriában.
Most is megvan az 1996-os utolsó évjáratú kombim, szintén 1.9 TD, 220e km-rel, mindennapi rohangálós autónak használva a komolyabb utazóautóm mellett. 1-2 pötty rozsda megindulása látszik, de a fényezést 2-3 éve nem bírja ledobni magáról még itt sem. Egyik Tempra sem hagyott cserben egyszer sem, egyetlen elektronikai problémám volt, a gyári immo adta meg magát - kiiktattam. A kárpit 13 év után is mintha új lenne. Lehet, hogy egy tesztelő nem mélyed el hetente egy-egy újabb autó kapcsolóinak megismerésében, ezt meg is értem. Az átlagos autóhasználó viszont 3-10 évre vesz autót, és ha egyből nem tetszik meg neki, akkor 2 hét alatt rájön, hogy a bonyolultnak tűnő bajuszkapcsolók mennyire ergonomikusak és kényelmesek a mindennapi használatban. A Tipok, Temprák rossz megítélését a sok Nyugatról behozott, leselejtezett bontószökevény eredményezi - érdemes lenne Mo-on forgalomba helyezett, becsülettel karbantartott autókról véleményt írni.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.28. 13:22:41

Én nem szeretnék a szerkesztőség tagjainak tanácsot osztogatni az újságírás szakmaiságáról, etikájáról, ez nem tisztem, maximum nem olvasom a TC -t ha nem tetszik...

Néhány mondatot mégis írnék, jelzem építő jellegű kritikának szánom, nem kötekedésnek.
Ugyan szóba került a 20 éves tapasztalat, meg a minőségi újságírás, de egy értelmes, igényes címre már nem futotta a pennából... Miért?

"Húsz év trágyadombja!
Gyönyörű! Mennyit gondolkodtál ezen a címen? Miért ez lett a címe?
Már a többieknél is hiányoltam egy kicsit a magyarázatot és a rendszerezést a lista összeállításánál. Mert az egy dolog, hogy nem tesz rám jó benyomást egy tesztautó mondjuk 1991 -ben. De mégis! Miben merül ki egy ROSSZ (trágyadomb) tesztautó fogalma? Milyen keretbe lehetne fogni a véleményetek?
Egyáltalán! Mikor, és mitől lesz egy autó jó, jobb, legjobb?
Vagy ez már nem fontos? Az már nem érdekes, hogy az olvasó értse és elfogadja azt amit írunk?
Pl. én mindenképpen szóba hoztam volna, a keleti -nyugati autógyártás szakadéknyi különbségét, esetleg még kategórizálni is lehetett volna, hiszen az F Astra, vagy Ford Scorpio talán nem ugyanazért kerül be egy tízes listába, ennyi erővel a tíz legrosszabb keleti autót fel lehetett volna sorolni, és nincs vita, hiszen azok tényleg bűn rosszak voltak a maguk idejében is, és mai szemmel is.

Nekem olybá tűnik, hogy Robi ötlete után valami késztetést érzett a társaság, és már csak heccből is megírtátok Ti is a listátokat, de ezekből hiányzik a magvasság, a kiérleltség.
Ennyi erővel mindenki írhatna egy listát, és a magyarázat csak annyi lenne: "nekem szar volt, mert nem volt jó"

Azt gondolom a felelős újságírás éppen arról szól, hogy a cikkeinkért, leírt véleményeinkért felelősséget tudunk vállalni! Megfelelő szakmai érvekkel tudjuk alátámasztani.

Amikor egy autós "szaklap" oldalain utólag derül ki, hogy bizony időnként nem a valóságot írjátok meg egy -egy tesztalanyról.... De most sok évvel később azért leírjuk!
NNa az nem tesz jót a hitelességnek!

Nem tudom köztetek kinek van valódi újságírói diplomája, de azt talán diploma nélkül is lehet tudni, hogy egy cikket nagyon el lehet rontani a rosszul megválasztott címmel!

Értem én, hogy a Belsőség az a "nem hvatalos" felülete a Totalcar -nak, de azért mégis...
Ahogy mondani szokták nálunk a seregben is: " Egy parancsanok a budin is parancsnok!"


Remélem nem sértettem meg a cíkkíró(kat)! Már ha olvasta valamelyik is... :)

MintaMókus 2009.08.28. 13:30:59

@Hagalex: persze nem akarsz beleszólni, de azért mégiscsak ide rittyentettél egy egyflekkest. Pár kérdés:
te újságíró vagy?
hol lehet ma mo-n (hiteles) újságíró diplomát szerezni? Csak nem a muosz-ra gondolsz, mint elismerőszerv, vagy valamelyik tévébemondó haknipartijára?
Most akkor te ki vagy? az író? az olvasó? mindkettő? egyik sem? megmondóember?

Inner Circle 2009.08.28. 13:38:06

@Suttora: egy fenét, azt Sottomarina mondogatta mindig! De ha már itt tartunk, hogy van Pallada? :D

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.08.28. 13:38:35

Angéla 10 legszarabb autóslistáját várjuk! :)

le professionnel 2009.08.28. 13:41:29

@Hagalex: Szubjektív véleményem: Papp Tibi, Balázs Viktor és Csikós Zsolt az utóbbi 30 év autós újságírás (szakmai) Top 5-ben simán benne van.

@MintaMókus: nincs MUOSZ-s diplomám, de mi ezzel a baj? Egyébiránt neked mik az "igazi" diplomák? :) Tényleg érdekelne. Lehet, hogy szerencsém lesz és olyat mondasz, ahol én is végeztem. :)

Bajnai Gordon (gordonka) 2009.08.28. 13:41:47

Skacok!
Most már a 10 LEGJOBB AUTÓ(m) jön!!!!

The Good Boy 2009.08.28. 13:42:54

@atompyka: na látod, az a különbség, hogy te sajátodként használtad, elnézve az esetleges hibáit is, én meg nem sajátként használtam, viszont reálisan próbáltam értékelni (aztán lehet, hogy én nagyitottam fel a kisebb hibáit emiatt), és pont azokat a hibákat tapasztaltam, amiket a poszt irója. De lehet, hogy csak szar szériát fogtam ki, vagy csak többet vártam tőle.
@phrascarica: "és érveket sem tud felsorakoztatni az ez után ítél meg embereket." mi van, visszanyalt a fagyi? itt azért picsogsz, mert valaki a helyesírás alapján itél meg, miközben te meg mást az avatar-ja alapján próbálsz legyerekezni?

dennisthemenace 2009.08.28. 13:46:13

@Inner Circle: Az a geci Zanetta megfozte levesnek..)

Suttora 2009.08.28. 13:47:26

@Inner Circle: Tudom én, hogy ő mondogatta, de azért ráragad az emberre egy idő után. :DD Pallada, a papagáj? Hát kérlek szépen be nem áll a pofája egész nap. Néha már unom egy kicsit, de azért jóban vagyunk. :)

pink75 2009.08.28. 13:49:06

@BeeTm: simán csak Angélát

vauka 2009.08.28. 13:54:09

Újabb ostoba, hozzánemértő szerző, akinek írásaival nem kell saját időmet rabolni a jövőben.
Nekem kettő volt a felsoroltak közül:
Tempra: a FIAT ezzel a modellel vezette be a teljes egészében horganyzott karosszériát. Soha nem rohad el, csak ha törik, lakatolják...
Samurai: aki ezzel akar köridőt javítani a Nürburgringen az annyira hülye, hogy még azt is túléli, ha Ladával támad ZIL-re...

X14NZ 2009.08.28. 13:55:09

@Suttora: Suttora, itt beszélgetsz, ahelyett, hogy az ebédet főznéd:)

dennisthemenace 2009.08.28. 13:56:33

@X14NZ: Mar o is mikrozhato keszkajakat szerviroz..:)

X14NZ 2009.08.28. 14:04:09

@dennisthemenace: Ja, az más. De ha már így ráér, megírhatná a "Pályafutásom tíz legszarabb hajója" című alkotást.:)

megint 2009.08.28. 14:07:32

Beetle tehát olyan volt mint az octavia, csak ahogy írta is a cikk írója jobban nézett ki, ezek után nem értem miért nem az octavia van itt.

megint 2009.08.28. 14:16:05

Zsigulit meg úgy értékeljétek mint bármelyik másik autót, és nem mint a múlt egy részét, úgy mindjárt nem olyan jó, digitális műszerfal az olaszoknál finoman szólva sem jött be

Rocko- 2009.08.28. 14:17:25

@bcsillag: átment? nem hiszem.
mondjuk minden negatív vélemény sértô. kérdés hogy mennyir akar az lenne és hogy mennyire veszik annak.

@Ciri: kösz!

@audis1: ha ô annak élte meg, akor annak élte meg. ezen sztem nincs mit vitázni.

@BeeTm: így van, nem egymás autót kel lszarozni. egymást!
szar vagy BeeTm! :DDDD

CSÖRR-CSI££ 2009.08.28. 14:17:43

"...ha valamilyen tárgyat nem szeretettel készítettek, az nem is lehet jó."

Mennyire igaz ez, hejj!!!

Amúgy is tetszett a poszt, tömör, velős és lényegre törő.
Felidézte bennem a rendszerváltás-környéki idők autóimádatának hangulatát, amikor csodáltunk és szerettünk (volna birtokolni) olyan autókat, amik izgalmasnak tűntek, és később meg beláttuk, hogy jónagy sz@rok voltak, de a plátói szerelem érzése most is itt bizsereg bennem, ahogy eszembe jutnak az akkori élmények.

Apropó: "...amit nem szeretettel készítettek..." -hát igen!
Ez bizony átjön a gépen, amikor beleül az ember. Ezért szerettem például a régebbi Saabokat, meg a Subarut, de még a "zőccséges" Mercit is. Amikor az ember azt érzi, hogy az autó tervezésekor a mérnökök RÁM gondoltak elsősorban és csak azután a piaci sikerekre, akkor abban az autóban akkor is jól érzem magam, ha műszakilag nem is sikerült tökéletesre.
A Winkler posztja nyomán kialakult vitában ezért is bátorkodtam undorítónak nevezni a németek egyik nagyra becsült népautóját, a Kadettet, illetve azt, hogy az elődmodelltől örökölt sok utánérzés miatt az F Astrát sem tudtam megszeretni, bármennyire is bevált igáslónak bizonyult sokak számára.

Az autó -kérem, nemcsak közlekedési eszköz sok ember számára, hanem szerelem is egyúttal, de ahhoz bizony szerethető autó kell. A száraz adatok (lóerő, fogyasztás, futásteljesítmény, meg mittomén...) önmagában csak olyan, mintha feleséget, TÁRSAT is centire, kilóra meg főző-mosó-varró-takarítóképességek alapján választanánk. Brrrr...!

Suttora 2009.08.28. 14:20:49

@X14NZ: Gondolkodom rajta, de azt hiszem nem tudnék elviselni ennyi kritikát. :D Különben is, teknősbékával nem jó találkozni. :) Örülök neki, hogy ennyien tudjátok miről van szó.

eN 2009.08.28. 14:26:52

Azért 20 év újságíróskodás alatt megtanulhattad volna az "ide" és az "oda" közötti különbséget.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.28. 14:27:07

@MintaMókus:
Nem, nem vagyok újságíró. :)
Én a "megmondó" olvasó vagyok sokadmagammal... Ez gondolom nem bűn?

Hogy, hol lehet ma Magyarországon "hiteles" újságíró diplomát szerezni azt nem tudom, és sajnos ahogy nézem a gugli sem tudja de az anyósomnak pl. van. Igaz,hogy Ő meg nem mostanában szerezte.

TV bemondó haknipartiján nem tudom mit értesz, de mondjuk Vitray Tamás "kinevelt" egy - két igen sikeres, szakmabélit. Olyanokat, mint Fridi, vagy Frei. Havast sokan utálják, de mint újságíró iskolát teremtett, ezen nem nagyon lehet vitázni.
Persze az autós újságírás kicsit más műfaj, de azért annyira szerintem nem.
Azt elfogadom, hogy autós tesztet írni igenis szubjektív, hiszen ha csakis a száraz objektivitásra akarunk szorítkozni akkor elég lehet az autó műszaki paramétereit átolvasgatni.

Nem akarom hosszúra nyújtani, szó sincs arról, hogy megmondó ember akarok lenni, de szubjektív magánvéleményem nekem is lehet, tessék az írottakat is így kezelni.

@le professionnel: Egy percig sem firtattam azt, hogy kinek hol a helye a magyar szakújságírói ranglistán. Schumi szerint a legjobbak is tudnak időnként hibázni. :)

MintaMókus 2009.08.28. 14:36:22

@le professionnel: mostakkor ki hiányolta a te diplomádat? énugyannem. tudtommal mo-n nincs normális újságíróképzés, igazán soha nem is volt. de az pl. rendben van, ha egy közlekedésmérnök autósújságír szerintem. én csak @Hagalex okfejtésétre reagáltam, a te munkásságoddal nem vala bajom:)

Tipo16v 2009.08.28. 14:39:31

@megint: mert az octaviat nem retrobogárnak szánták.

Inner Circle 2009.08.28. 14:47:18

@X14NZ: az ebédet Guzsik apó főzi, sajnos desznyóhús nélkül, mert azt lemosták a hullámok a fedélzetről, amikor a rohadék Broke romboló elhúzott mellettünk :D

bubosvocsok2 2009.08.28. 14:50:53

Hát most jött el az a pillanat, hogy csatlakozom azokhoz, akik azt írták, hogy egyre színvonaltalanabb a totalcar... Már nincs miről írni ? :)

Az első autóm egy VAZ 2103 volt imádtam. Még mielőtt utoljára lejárt a műszakija, aláztunk citroen xsarát is, egynégyest... :))) 26 éves korától minden nap bevitt dolgozni 2-3 évig. Még megvan, eltéve. :) Néha beleülök és arra döbbenek rá, hogy az összes mai autó fapados, a rugós üléseknek nincs párja. :) Az valóban igaz, hogy dögnehéz kormányozni, horror. És valóban elhanyagolva tud nagyon szar is lenni. Mint a legtöbb akkori autó. Sztem.

Az is érdekes, hogy 20 év távlatából és ennyi tesztelt autó után hogy lehetnek tiszta benyomásai egy autóról a cikkírónak... Jó, jegyzetek, stb... de akkor is.

A másik vicc : Fiat Tempra 2,0 i.e. -m van jelenleg, öt éve. Tök megbízható autó, mindennap (!) húzza az igát a mai napig, kifulladásig. Minden nap bevisz dolgozni, hibátlaanul. Most 18 évesen. Tök minőségi autó benyomását kelti, bárhova nyúlok benne. Minőségi kapcsolók, csatlakozók, stb. Láttam 1-2 éves istenített japán autón igénytelenebb lemezmunkát, kidolgozást, mint ezen. Ezen olyan mint a szobrászműveszet lenne.. :)) A bajuszkapcsolóit imádom, tök ötletes, a hőn istenített japán autókon a mai napig ugyanilyen van, nem értem ezt az idiótát... :)

"rossz szagot árasztó, nyirkos tapintású műanyagok" ---> ez hülye, miről beszél... ?
Vezettem kb 20 fajta zsírúj autót, mert jártam kiküldetésbe külföldre bérautókkal, és mindegyik után szívesen ültem vissza a Temprába. Kényelmes, igényes (gyári könyöklő, plüssbelső, meg ilyenek)
Egyedül a műszeregység anyaga borzalmasan, felháborítóan gagyi, minden körömnyom meglátszik rajta, dehát a kedvesem új civicjének a műszerfal átlátszó plexije is kényes a puha ronggyal való törölgetésre is...

Az idén 18 éves Temprámnak eszébe nem jut, és bennem se merül fel, hogy olyan hibákat produkáljon, mint a múltkori cikkben szerplő Toyota Camry... csak lestem, amikor a cikket olvastam.
Sok okso autószerelő mondta már nekem, hogy szabaduljak meg tőle, és szeretem látni a ledöbbent arcukat, hogy a 18 éves olasz ócskavas még mindig húzza az igát, minden nap. :)

A digitális műszerfala zseniális, komolyan mondom, a mai napig komoly autókatt látott emberek, ha beleülnek, és hogy ledöbbennek, ha meglátják. Viszont kurva jó, ha pl. figyelmeztet a féklámpaizzó kiégésére is... Kéne ilyen minden autóba, hiányozni fog...
Szerintem nem bonyolult egyáltalán, tök kezelhető, és megszokást se igényel. Bele kell ülni és menni vele... Egy csomó autónak van manapság digis műszerfala... Új Civic pl...

Ja, és a múlt évig egyáltalán nem rohadt csak kb négy hónapja lukadt ki a benzintank nyílása alatt, egy kis helyen (18 éves az autó), de máshol sehol nem rohad, pedig nálam az elmúlt 5 évben garázst nem látott... Kurvára nem rohad fénysebességgel, és elég sok Tipo-t , Temprát lehet látni az utakon... ez hülye ez az ember... A Fiat a nyolcvanas évek végétől cinkelt karosszériával gyárt, a cikk hitelességéről tehát ennyit... Volt egy 89-es Fiat Crománk, a hátsó ablakon volt egy 6 év átrozsdásodási garanciát hirdető matrica... Meg Temprán is láttam "Verzinkt" feliratot... Nem villódzik a műszerfalán semmi, csak ami kell... ez is baromság. Én szeretem azt a műszerfalat. Minden nap "vígan szaladgálok" vele... :)
Annyit ért hozzá ez a cikkíró, hogy meg se említette a zsenális balansztengelyes (két ellentétes irányban forgó kiegyensúlyozó tengelypár) 2.0 i.e.motort. Mit motor...! Motore! :))) Nem sok konkrétum van a cikkben, csak ilyenek, hogy "unalmas"... de az meg már annyira elcsépelt...

X14NZ 2009.08.28. 14:51:08

@Inner Circle: corpo di bacco, tényleg. Suttora fedélzetmester volt.

Ha már Broke romboló, a kedvenc párbeszédem:
"-A hajómon ágyúk vannak!
-Ha óhajtja, felénk süthetik."

le professionnel 2009.08.28. 14:58:30

@MintaMókus: Nem is gondoltam :). Baj itt sose volt :).

"de az pl. rendben van, ha egy közlekedésmérnök autósújságír szerintem"

Azért ez egy kicsit fájt - nagyon. :) Akkor már inkább gépészmérnök és ehhez hasonló finomságok. De az újságírás akkor is egy külön szakma, habár manapság sok a megélhetési kutyaütő - "forza" index/stop/sportgeza/hirextra és trs :)

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.08.28. 15:00:17

@Rocko-: Aki 2méter és 45-ös lába van és nem képes beülni egy fasztrába,az hallgasson! ;)

MintaMókus 2009.08.28. 15:04:24

nos itt most autókról kellene szóljanak a dolgok nem?
Tehát NEM igavonókról, meg barmokról. Ha egy autó újkorában szar, és ezt még tudja 50 évig, attól jó lesz? Volt nekem egy Nissan Vanette-em. 2 évesen vettem, szűk 1 évig használtam, eladtam, örültem. Tetszett a formája, mindent bele lehetett pakolni, keveset fogyasztott. És? És nyáron megdöglöttem benne, mert dőlt a motorból a meleg az ülésre, télen meg fél óra volt, mire langyosodni kezdett az utastér, városban fel sem bírt melegedni üzemi hőfokra. Egy nagy rakás fos volt, de gondolom a mai napig remek igavonó valahol a keleti határnál. 30ezret mentem vele, az olaj+szűrők cseréjén kívül semmit sem kellett vele csinálni.

megint 2009.08.28. 15:06:39

Tipo16v, külsőre ahogy írja tetszett neki, és hát lássuk be a régi bogár sem a műszaki tartalom miatt lett sikeres, ez is sikeres lett tehát jól csinálták, női autónak szerintem nagyon is megfelel a mostani.

Mobil_1 2009.08.28. 15:08:33

Ez már nem az első ilyen cikk ahol az elmúlt időszak legrosszabb autóiról írnak a szerzők. Többségükben igazuk van, és többnyire reálisan írnak le egy-egy kocsit. De osztom azon véleményt, hogy mai szemmel sokkal könnyebb rosszat írni róluk mint anno. Mert a szoci korszak után beülve egy "gagyi" nyugati kocsiba mindenki ódákat zengett. Nem hiszem el, hogy az az újságíró aki a dácia meg a skoda120 után először ült egy kóreai mazda121-be, vagy egy ford mondeóba (skorpio) akkor is ilyen rossznak ítélte meg.
Ma már könnyű leszerozni őket. Ettől függetlenűl jók az itteni cikkek és szeretem is őket. De ez a sorozat nem ad reális képet az akkori kocsik értékéről. Mert azt abban a közegben kell vizsgálni.

MintaMókus 2009.08.28. 15:10:18

@le professionnel: de akkor kik írjanak? A tarisznyás bölcsészek? Akik egy villanykörtét sem tudnak kicserélni, autót meg csak úgy ismernek, hogy részegen bedobják őket egy taxiba? Oké, legyen gépész, bár a közlekedésesnek is lehet fogalma autókról. Igen, külön szakma, csakhogy nincs, aki tanítsa. És úgy tűnik igény sincs a jó minőségű újságírásra. Lefogadom, hogy a sok cikkfosozó most is itt lebzsel, és olvasgatja a kommenteket, ha éppen nem máshol fosozik egy másik cikket. De tudtommal szabad a pálya. És most nem arra az ócska dumára gondoltam, hogy lehet írni jobbat, hanem arra, hogy lehet mást olvasgatni.

MintaMókus 2009.08.28. 15:11:51

@MintaMókus: hogy nehogy valaki félreértse: nekem semmi bajom a cikkekkel, képes vagyok belőle levenni azt, ami engem érdekel.

Riasom 2009.08.28. 15:14:54

@Mobil_1: éppen erről van szó, hogy ezek a kocsik csak akkor, a keleti blokk autócsodáival összehasonktva okozták a jóautóság illúzióját, a maguk kategóriájában a Nyugaton elérhető alternatívákhoz viszonyítva viszont már akkor sem számítottak jónak.

Tizedennyi komment lenne, ha a posztot olvasók meg tudnák különböztetni a szerethető autókat a jó autóktól :)

Flak 2009.08.28. 15:15:43

Milyen szar már a Zsiguli tényleg. Főleg a modern műanyag fostalicskákhoz képest. Ennyi erővel lehet T-Modellt is fikázni. Akkoriban igenis nagy szó volt ha valaki ilyen autóhoz jutott és az akkori mezőny egyik legjobbja volt (a DeLuxe Wartburg és a 125-ös Polski mellett). A 70-es években igenis jó volt. Amikor a 90-es években (vagy mikor...) a cikkíró hozzájutott, már biztos nem állta meg a helyét.

Flak 2009.08.28. 15:17:15

@Mobil_1:
Na ez az. Az akkori viszonyok szerint egy Zsiguli pl. már nagy szó volt.

Suttora 2009.08.28. 15:19:30

@Flak: "Amikor a 90-es években (vagy mikor...) a cikkíró hozzájutott, már biztos nem állta meg a helyét."

Így van, ezért ő nem szerette, leírta. Nem értem mi ezzel a gond. Nem általánosságba a Lada 1200-ról volt szó, ha jól értettem, hanem arról a konkrét példányról, ami neki volt.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.28. 15:24:10

@MintaMókus:
Látod? Pont ezt kifogásolom én is a cikkekben!

"Ha egy autó újkorában szar, és ezt még tudja 50 évig, attól jó lesz?"

Kérdés csak az, hogy milyen szemüvegen keresztül akarom látni az autópalettát.
Emocionális kérdést helyezem előtérbe? Műszaki tartalmat? Megbízhatóságot? Első benyomást? Történelmi, kulturális vetületek? Vagy mit? Nekem lógnak a semmiben egy kicsit ezek a cikkek.


Azt "üzenni" egy Tempra tulajnak, hogy trágyadombra való a kocsija...
Nem kell csodálkozni, ha kap hideget,meleget

Riasom 2009.08.28. 15:26:03

@Flak: vakok között félszemű a király.

le professionnel 2009.08.28. 15:26:39

@MintaMókus: "És úgy tűnik igény sincs a jó minőségű újságírásra." Ezen tényleg érdemes elgondolkodni.

Ez a legnagyobb mai igazság. És sajnos másra se nagyon. Talán belátható időn belül változik a helyzet Mo.-n.

Suttora 2009.08.28. 15:29:31

@le professionnel: "Talán belátható időn belül változik a helyzet Mo.-n. "

Varázsütésre? :)

dennisthemenace 2009.08.28. 15:36:08

@Inner Circle: Megerdemeltetek! Nem tartottatok be az eloirt tavolsagot!

petyo 2009.08.28. 15:43:57

Viktorom, én most láttam ezt a képet először. Te kétszer születtél. Szerencsés flótás vagy.

átaludtammindent 2009.08.28. 15:45:07

A Suttorától egészen jó kedvem lett.
De rég is volt...

Isgyu 2009.08.28. 15:54:45

Kedves Balázs Viktor!

Szerintem egy adott autót az adott korszakhoz és annak lehetőségeihez kell mindig igazítani és ez alapján megítélni!
A Samara pl egy szakadt kispolszki után maga volt a megváltás :) Én pl azon tanultam vezetni, az volt az oktató autó és annnyira azért nem rüheltem!


A másik, amit kiemelnék, hogy (ahogy előttem minimum 10-en leírták) pont a Tipo-k és Tempra-k nem rohadtak! Te keverek a Ritmokkal és a Regattákkal amik valóban szétmáltak pár év alatt. De akkor kezték bevezetni a horganyzott karosszériát amik NEM rohadtak!

Tehát a személyes elményeidet a különféle autókkal elfogadom, de kérlek ezt javítsd vagy nyilatkozz itt, mert ezzel kapcsolatban senkinek nem írtál vissza!

Szóval hogy is volt ez a Tempra/Tipo rohadás?

klacus 2009.08.28. 15:57:55

A post jó. Ezek a kocsik télleg szarok. Akinek meg más véleménye van, az vegyen belőlük sokat, gyűjtögesse őket.... úgyis olcsó hobby

dennisthemenace 2009.08.28. 16:05:13

@klacus: Kivancsi lennek,melyiket probaltad ki..

dennisthemenace 2009.08.28. 16:08:26

@átaludtammindent: Hehehe,nekem meg mindig megvan..Vasarnap olvasok egy nagyot..:)

hg002 2009.08.28. 16:29:48

Szinte törvényszerű, hogy akinek a fenti 10 autóból egy vagy több volt/van, az megsértődik a cikket olvasva. Ez egy szubjektív írás, sok száz autó közül kimazsolázva a szerző által legrosszabbnak ítélt tízet. Nem kellene ezen vérig sértődni senkinek.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.28. 16:30:05

@klacus:
És fogadjunk, hogy az az autó ami neked van! Nna az biztos, hogy nem olyan"sz@r" mint ezek! :))

Phrascarica 2009.08.28. 16:30:30

@The Good Boy: 2 napja arról volt szó hogy leakadsz rólam ezért én azt mondom hogy: a jó édesanyáddal szórakozz!!!
olvasd végig figyelmesen az előzményeket is te 16 éves kis f@sz aztán hápogj hogy miről is volt szó

Phrascarica 2009.08.28. 16:31:50

@The Good Boy: ...és nem az avatar miatt gyerekeztelek le hanem a vagyonleltár és a többi irományod alapján

ZasTempra 2009.08.28. 16:35:12

92-es Temprám van, igaz nem 2.0 i.e. hanem csak 1,6-os, de jó az alapjárata, kasztnija meg 17 év után is tűrhető (két küszöb lesz cserés + hátsó doblemez). A műanyagokról, hát nem tudom milyen büdös lehetett újkorán, de szerintem semmi baj nincs a minőséggel. analóg műszerfalas az enyém így azt sem tudom hogy milyen lehet a digitális, bár kinézetre nem tetszik nekem. Mindenesetre kicsit talán eltúlzó a szarsága, aki nem hiszi olvassa el a népítéletben - Az igazi Grantourismo - címmel ;)

Phrascarica 2009.08.28. 16:37:07

@Il mio nome è Nessuno: a follow me home alapján pontosan te bizonygattad hogy mekkora fasza dolog, és mintha a szart is te rágtad volna, hogy a nyaralóra ne kelljen már szerelni. Én a mozgásérzékelős lámpára szavaztam ha nem lenne tiszta, te favorizáltad az 1€-s extrát.
És még mindig nem válaszoltál arra hogy mi van kifele jövet a follow me home-al, vagy akkor már nem baj a kutyaszar? Ne legyél már idióta (megint)...

Phrascarica 2009.08.28. 16:41:41

@MintaMókus: te meg már meg nem is látszol éjszaka. Ez b+ nem helyesírási verseny, de szánalmas ha valaki kiröhög -kicikiz- egy fogyatékost főleg épp az miatt, nem igazán elegáns, de te ezt nem nagyon értheted EQ 0-val

Phrascarica 2009.08.28. 16:46:18

@Ciri: miért szerinted még mire jó, mert volt a családban, de nem tudtunk rájönni, mivel ez egy 1.8 4M Bora volt, és volt ilyen 1.6-ba is ami ugyanazt tudta, kivétel havas/jeges úton gyorsulás, kisebb fogyasztással, és újonnan 2millával olcsóbban.

Phrascarica 2009.08.28. 16:56:16

@Il mio nome è Nessuno: sok helyen a hó is többször esik mint évente egyszer, de mit is akartál ezzel mondani?
A lényeg a lényeg egy olyan motor aminek teteje van hiába a BMW csinálta egy nagy fos, mivel épp a motorozás szabadságát öli meg a magas súlypontjával és a gyenge menetteljesítményével. Hiába adják több ezer €-ért akkor is ez egy elbaltázott kísérlet volt, nem hiába a BMW-is rájött elég hamar amire Te még mindig nem. Pl. esőben párhuzamos közlekedésnél úgyis elázol az első nagyobb tócsánál ahol melletted megy egy autó, vagy simán csak gondolj arra mi van ha elmegy melletted esőben egy kamion, az ellen ez semmit nem ér? Sokan vannak olyanok akik mindegy mi csak BMW legyen ráírva. Ha egy darab szarra BMW pecsétet nyomnának azt is megvennék.

Shadowbull 2009.08.28. 17:14:52

@phrascarica:

Nem motor hanem varosi robogo.

Elso sorban nem az elazas ellen ved, hanem a passziv biztonsaga jelentosen jobb, mint egy hagyomanyos ketkerekunek.

Szoval szarozni lehet, csak elotte fogjuk fel, hogy mit miert csinaltak.

sb

megint 2009.08.28. 17:30:00

Flak, viszont a helyzet mindjárt más ha nem csak azokat az autókat nézed amikhez a szocializmusban hozzá lehetett jutni, mikor nálunk még a zsiga volt a király, külföldön már rég 190-es mercikkel jártak( a nagyobbakról nem is beszélve), szóval kicsit más volt a valóság, mint amit mi láttunk akkor, autók terén is.

Phrascarica 2009.08.28. 17:35:07

@Shadowbull: de arra a legjobb Nessuno szerint :), de ha azzal érvel mint Te akkor már rögtön elfogadhatóbb, bár akkor is kicsit sánta, mert ötvözték vele a motor és az autó majdnem minden hátrányát, nem hiába a néhány megszállott újdonságkeresőn és BMWbuzin kívűl eladhatatlan volt. Az meg hogy most miért ilyen drága egy szóval leírható: ritka!

GGG77 2009.08.28. 17:36:10

Azt hiszem nem volt még olyan top10, amivel ennyire egyetértettem volna. Ladás (1200-es és Samara is) nekem is van, tényleg szörnyűek. A Scorpio baromi kényelmes kocsi, de tényleg finoman szólva furcsa.
Ez az Alfa Spider nem csak rossz, hanem irdatlan ronda is a sok facelift után.
Beetle és BMW C1 no comment,mindekttő a cégek szégyene...

Phrascarica 2009.08.28. 17:37:41

@Shadowbull: "Nem motor hanem varosi robogo." ez meg kicsit olyan mintha azt mondanám nem autó hanem sportkocsi, vagy nem rovar hanem bogár :)

Phrascarica 2009.08.28. 17:44:10

@GGG77: inkább az szégyen hogy ezekre akadt vevő a Beetle-re nem is kevés :(, de hát mint írtam amíg lócitrom...

kultúrpesszimista 2009.08.28. 17:47:02

"Ez az Alfa Spider nem csak rossz, hanem irdatlan ronda is a sok facelift után. "

Gratulálok. Láttál már ilyet élőben is és nemcsak képről? Ültél benne? Vezetted? És mitől rossz? Birtokoltál egyet? Szerelted? Vagy szimplán irigy vagy és úgy okoskodsz?

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 17:47:25

@phrascarica: Sajnos most sem sikerült agyilag felfognod, mirôl van szó. Egyetlen más robogót sem tudsz mutatni, amihez semmiféle védôfelszerelés nem kell, nem repülsz le róla balesetnél, és nem ázol meg rajta. (Ráadásul körömcipôben is ki lehet nyitni a szendert, mert kézzel húzható karral nyílik.)

"úgyis elázol az első nagyobb tócsánál ahol melletted megy egy autó"

Ehhez elôbb kéne mutatnod egy nagyobb müncheni kátyút, ahol akkora tócsa alakulhat ki, ami beterít. Megint faszságokon lovagolsz, mint rendesen.

"Ha egy darab szarra BMW pecsétet nyomnának azt is megvennék."

Baromság, neked a leghalványabb fogalmad sincs róla, hogy ki, mit, miért vesz.

kultúrpesszimista 2009.08.28. 17:51:18

Aki egy Alfa Spiderre azt mondja, hogy irdatlan (sic!) ronda, az vegyen velorexet és hajtsa csapágyasra. Ez túl van az "ízlés szubjektív" mindenre ráhúzható kategóriáján. Egy ilyen szerencsétlennek annyi köze van az autókhoz és a jó ízléshez, mint Győzikének az operához.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 17:52:14

@phrascarica: "nem hiába a néhány megszállott újdonságkeresőn és BMWbuzin kívűl eladhatatlan volt."

Baromság. Az ára miatt volt eladhatatlan.

"Az meg hogy most miért ilyen drága egy szóval leírható: ritka!"

Baromság. Nézd meg, mennyi rohangál Münchenben. A Mobile.de jelenleg 390 eladó darabot listáz. (A Vespa *összes* modelljébôl van 1095 eladó. Az is valami marha nagy ritkaság lehet.)

khaleeji 2009.08.28. 17:56:01

Az UAZ túltett mindegyiken: 60-nál már szét akart esni,olyan hangja volt, hogy ordítva sem lehetett beszélgetni benne, fűtése szinte nulla, dehát minek is lett volna , mikor a ponyva melletti 2 centis résen viharzott be a metsző szél, biztonságról csak annyit, hogy egy meggondoltalan kanyar borulással, az pedig biztos halállal járt(de legalább nem szenvedett a delikvens),öv természetesen nem volt benne, a kományzáshoz pedig kemény testépítői előéletre volt szükség.

De ment,sőt egy dologban az amerikai luxuslimuzinokat is verte:25 literes átlagfogyasztásához még azok sem voltak fasorban sem.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.28. 17:57:47

@phrascarica: "de ha azzal érvel mint Te akkor már rögtön elfogadhatóbb"

Leírtam, hogy semmiféle védôfelszerelés nem kell hozzá. Sokáig szeretnéd még rágni a szart?

MintaMókus 2009.08.28. 18:11:13

@Il mio nome è Nessuno: sokáig szeretné. Ezt a feladatot rótta rá az evolúció :)

papa33 2009.08.28. 18:14:14

Anno a Lada/Zsiguli a legjobb autó volt, maiaknak: szervo se fék!, se kormány nem volt, fejtámasz se, tükör is csak egy külső sz@r, de Trabi-Warbi-Skodu-Mokvics 408... verte a 60lóval, csak a 412 Mokvics (volt rendőrségi is) meg a 125 p na az autó.
Tipo tán nem annyira f@s. Kellemes vezetni.
Szamara volt, évekig gondtalanul 6-7 l, kormány-futómű-fék ok, hiba semmi, na jó egy fűtéscsap,2 gázteló (ne már kapanyél tartsa), akksi 50 ezret mentem 3.tulajként, ki tudja végül is, ezalatt fékbetétet sem kellett cserélni, szag végül elszállt, picit de nem vészesen kemény kuplung és nem elég japános a váltó némi hanggal melegen üresben. Néha picit sipoló szellventi. Ennyi. 90-es, az újabbak állítólag rosszabbak valamivel, kaszni nem nyikorgott, nem rohadt, sztem a legjobb szoci gép, 140 felett simán, 18 s 100-ra, olajfogyi nuku, füst nuku.2-ben majdnem 100...

Phrascarica 2009.08.28. 18:15:04

@Il mio nome è Nessuno: de kell Magyarországon bukósisak kell, más meg nem kell a többire sem akkor miről beszélünk. És te ráadásul nem a biztonságot emelted ki, hanem a frizurát nagyokos!
Ezt írtad hol van itt szó biztonságról???
"Az esô meg kicsit gyakrabban esik, mint évente 1x, a többletsúlyt nem te cipeled hanem a motor, sisakot+motorosruhát is a pokolba kívánja, akinek öltönyos melója van, a nôk meg fôleg, mert szétbassza a sisak a sérót. C1-hez meg egyik sem kell."

Arra meg még mindig nem válaszoltál hogy kifelé menet hogy műkszik a follow me home, vagy te is csak egyes mondatokból kiemelt szavakba tudsz belekötni, gartula :)

Csontos Szigfrid 2009.08.28. 18:17:26

Nekem, amikor megjelent, kifejezetten tetszett az új Scorpio. Szerintem még hasonlít is egy skorpióra. Véleményem szerint sokkal jobban néz ki, mint a "szögletes" elődje, bár az is tetszett.

Gondolkodtam egy időben a vételén, mikor autóvásárlásra adtam a fejem, de a nagy fenntartási költségek miatt letettem róla. Meg első kocsinak se lett volna igazán jó.

MintaMókus 2009.08.28. 18:18:59

@phrascarica: most akkor nem röhöghetlek ki a fogyatékosságod miatt? Írástudatlan létedre itt írogatsz egész nap. Te nem röhögnél ki, ha a 90 kilómmal elmennék balettozni? Naugye. Én is kiröhögtelek téged az itt nyújtott teljesítményedért.

Ottopappa 2009.08.28. 18:19:51

Vitya!

A Samara az ISTEN, nekünk volt kettő is a családban, mennek mint a Doxa, megbízhatóak, jó fogyasztásúak, és nekem kényelmesebb volt, mint fater új Octaviája. Úgyhogy neked bőnyállal...

Ottopappa 2009.08.28. 18:21:24

Ja, és össze mertél törni egy Zsigát, ezért még + egy sün neked!

Ottopappa 2009.08.28. 18:23:43

@!Ace!: azé az, hogy a kocka jobb, mint a Szamár, erős túlzás. Volt mindből a családban több is, és bizony a kocka kényelmetlenebb, hangosabb, zabálósabb, lomhább, és megbízhatatlanabb is...

Phrascarica 2009.08.28. 18:30:34

@MintaMókus: semmit sem tudsz csak provokálni azt is gyengén

motorsport77 2009.08.28. 18:48:45

A ford festiva nem azonos a kia pride-al? Mer akkor nem csoda. A suzukiban is képes kigyulladni a belső világítás ha padkára parkolunk, csak várni kell tiz évet hogy kicsit gyengüljön a küszöb :)
Az Alfa 155 a fiat temprán alapul, nekem néha télen beragadt a hátsóablak fűtés gombja, alapjárat néha ott se volt, de nagyon ment:)
A scorpio nekem tetszik, és kész.

Adamantit 2009.08.28. 18:53:41

Hmm, én vagyok az egyetlen akinek erre a C1-re ránézve az jutott először eszébe, hogy jó, jó, de vajon át lehet-e vele gördülni az első keréken és a tetőn majd továbbmenni? :)

klacus 2009.08.28. 18:59:24

@Hagalex: Azt nem mondtam.

van egy chevy Tacuma ami nem túl szép és még csak annyira nem is jó, de praktikus.

Meg egy Octávia 1,9 dizel, aminek ugyancsak megvannak a maga problémái.

Kocsi hiba nélkűl nincs.

klacus 2009.08.28. 19:01:59

@dennisthemenace: Alfám, fiatom fordom már volt, és valszeg már nem is lesz.

A Vw annyira nem volt negatív, pedíg öreg csont volt.

klacus 2009.08.28. 19:04:34

@Ottopappa: Nagybátyámnak van Samarája. Egyszerű mint a pont. Ezért megbízható, de ilyen kicsi motorral a 9 lityó nem éppen baráti. (Bár a fogyasztása miatt egy kocsit nem éri meg lecserélni, ha évente max 5k kilóméter megy bele, azért nem cseréli Ő se)

Phrascarica 2009.08.28. 19:21:25

@Il mio nome è Nessuno: naná hogy az árnak is volt némi köze az eladhatatlansághoz, mert C1=drága+faszság az aztán egy nehezen eladható kombó :)
"Baromság. Nézd meg, mennyi rohangál Münchenben. A Mobile.de jelenleg 390 eladó darabot listáz. (A Vespa *összes* modelljébôl van 1095 eladó. Az is valami marha nagy ritkaság lehet.)"
Na ja, gyakorlatilag az összes fenn van a mobile.de-n és várja a madarat, addig pedig mit tud vele csinálni a loser? Jár vele, mert azért rövid használat után kibukik a szar a zsákból :)
Mellesleg ugye mint BMW és München eléggé összecsengő dolgok ahhoz hogy ott sok ilyen legyen, mert az a sok ember aki dolgozott rajta mind hitt benne :D. Nyilván azt hitték mint a Z1-nél, hogy óriási mutatvány, aztán hogy-hogynem a Z1 is drága volt és "különleges", az M1-es is, be is szopódott mind mint vevőre váró termék.
Tehát mennyit gyártottak? 10.614 darabot és 2001-ben már mindössze 2000-t sikerült eladni, gondolom a gyár dolgozói megkapták szinte ingyen azért van ennyi Münchenben. Siralmas hogy szinte mind eladó, mert ami nincs a mobile.de-n azt vagy már crastest-et végzett, vagy ellopták alkatrésznek, vagy porlad egy garázs mélyén, vagy más országban boldogítja a tulajdonosát. Ma is láttam egy ilyet, szegény...
Látom a statisztika sem erősséged:)
Akkor lássuk, egy kérdés az összes Vespaból németországban mennyit adtak el, mert érdekes hogy azoktól nem igazán akar megszabadulni az összes tulajdonos.
Körmöd szakadtáig tudsz védeni egy idióta álláspontot, jó lennél politikusnak, vagy BKV-snak.
Annyi még az igazsághoz tartozik hogy a C1 valójában nem is igazán volt biztonságos, csak egy motorhoz képest, ezért is bukott meg mert marketingmaszlagot és életérzést akart eladni a BMW, de azt jó termék nélkül lehetetlen. Nem kell ezen megsértődni, Te nem tehetsz róla (remélem) és sok ilyen szart megpróbált más is eladni, nekik sem sikerült, ha az ennyire szar volt, csak a BMW-nek helyzeti előnye volt, a neve. Ha ezt a Piaggio "találja fel" akkor néhány hónap múlva tönkrement volna. Jut is eszembe mi van a MP3 robogójukkal :DD?
Az is ide jut, bár lehet hogy úgy jár mint a Wankel motor hogy "csakazértisfejleszgetjükmertqrvajócsakmégnemismertékfel"

kapau · http://poloshop.blog.hu 2009.08.28. 19:24:00

Kedves Post írója!
Legközelebb olvass egy picikét, mielőtt hülyeségeket írsz! A Temprával ekkorát bakizni pfff.

dennisthemenace 2009.08.28. 19:30:10

@klacus: Nekem jok a tapasztalataim,a Sierrat kiveve.Alfam nem volt,Vw nwm az esetem..Most Peugeot van,nem tudom,mi lesz a kovetkezo..

kultúrpesszimista 2009.08.28. 19:34:29

@kapau:

Hát ja, azért tényleg egy nagy dilettáns majom lehet ez a posztíró. Hiába állítólagos újságíró évek, évtizedek óta, a ténybeli tévedés súlyos szakmai hiba, egyszerűen megbocsáthatatlan. Nem szól másról, mint a pőre rosszindulatról. Tény ugyanis, hogy a Fiat Tipok, Temprák MÁR nem rohadtak, mint korábban a Ritmok, Regatták. Ezt leírták itt többen is. Nem ártott volna utánanézni ennek, mielőtt az általános magyar előítéletre alapozva fél- vagy zérusigazságú mondatokra ragadtatja magát az ember... Ez van, egyre silányabb a TC.

István TLX 2009.08.28. 19:35:00

Tisztelt szerkesztő Úr!Az hogy kegyed egy autós portál szerkeztőjeként és "tesztpilótájaként" dolgozik egyáltalán nem azt jelenti hogy érts is az autókhoz.Ezt abból gondolom hogy nem a használati értéke,tartósságot,megbizhatóságot veszi figyelembe hanem olyan hülyeségeket hogy dől e kanyarban hogyan áll a gázpedál stb.Kérem gondolja meg mit mond!

The Good Boy 2009.08.28. 19:35:05

@phrascarica: nem ökrözlek le, meg nem hülyézlek le, mert az nem a stílusom, de ha neked az vagyonleltár, ha valakit lehondabuzizol (tudom máshogy fogalmaztad, de ez volt a lényeg), az pedig megemliti, hogy annyira nem hondabuzi, hogy van még 2 európai autója az udvaron (direkt nem irtam tipust, mert nem azért irtam). Amúgy meg akik itt régóta kommentelnek egymással, azok nagyjából már tudják, ki mivel jár, mert sokan irták már itt az idők során. Ha ez neked leltár, meg dicsekvés akkor gratula érte, nyertél, legyél boldog.
És igazad van, én vagyok a hülye hogy beszéltem veled szemben annó egy értelmetlen vitában, hiszen az elmúlt pár nap során, amilyen vesszőfutást itt megejtettél, olyat ritkán lehet látni és tisztán látszik, hogy mindenki hülye, aki nem ért veled egyet, illetve akinek más a véleménye valamiről, vagy csak másként gondolkodik. Nézz vissza, hogy hogyan vélekednek rólad pl. ebben a posztban is. Nem te vagy az überkirály, hiába nyomsz naponta 50 kommentet. Röhögnek rajtad, olvass a sorok között!
Most pedig hülyézhetsz, meg barmozhatsz, hiszen az jól megy neked, már olvastam párszor. Sok sikert hozzá!

Tipo16v 2009.08.28. 19:36:23

@megint: persze igazad van ezt irtam én is h jó lesz a csajodnak. énse fikázom, nekem nincs semmi bajon a bitlivel.

Phrascarica 2009.08.28. 19:42:01

@kultúrpesszimista: az a helyzet hogy szerintem elfogytak a szarozható autók. Mivel már így is átfedés van köztük pl. Ford Festiva/Kia Pride.
Viszont valamit villantani kell, meg kell hogy legyen a 12000 karakteres cikk különben mosolyszünet van.
Kedves soron következő, előre sajnállak, nagyon nehéz dolgod lesz, viszont ha számít a kommentek száma akkor ha beleveszed mondjuk a Skoda Octavia I-et akkor le tudod győzni őket. Pl. lehetne ezzel szarozni -és még igaz is lenne- "kisautónyi hátsó lábterével", meg lehetne ilyet is írni ami nem igaz, de jól hangzik "rozsdásodási hajlam" és ott van még az aduász a "lusta, zajos, elaggott 1.6-os 8V VW/ 1.9 SDI/PDTDI motor"...

Phrascarica 2009.08.28. 19:44:07

@The Good Boy: én csak azt nem értem miért engem kóstolgatsz mindig, szánalmas hogy nem tudsz túllépni ezen, majd talán 17 éves korodra :D

atompyka 2009.08.28. 19:46:39

@The Good Boy:
Inkább úgy látom, nem annak tekintette, ami, hanem személyautóként minősítette.
Egy alig 1 tonnás, alvázas autó alatt van egy terepezésre méretezett, elöl-hátul merevhidas futómű, mit lehet tőle várni? Én is tudom, hogy mindazt csinálja, amit BV írt, de nem hibájának tekintem, hanem tulajdonságának, amivel együtt kell élni, ha azt az autót akarom hajtani. Most L300-am van, emelve, nehéz tetőcsomival, na, az borulékony. Tudom, figyelembe veszem, elnézem neki, mert sok minden másban hozza, amit várok tőle.
Anno, pár évvel a Jimny előtt kacérkodtam Samuval, mentem egy háztömbnyi kört a kiszemelt példánnyal, és úgy szálltam ki belőle, hogy én ilyennel városban nem vagyok hajlandó közlekedni. Ehhez képest a Jimny futóműve többet tud (ezért kapni fogok, tudom), és mégis komfortosabb. A Niváé még komfortosabb, de (az eleje) kevesebbet tud.

Inner Circle 2009.08.28. 20:01:44

@dennisthemenace: akkor most jön a hidroplán? (Legalább egy pár jóféle haditengerészeti csizmát ledobnának...)
(Esetleg lehetne "Pályafutásom 10 legrosszabb hajója."
Zoller Jóska:
10. Bonailla tanker
9. Jilland vontató
8. Broke romboló
7. ...)

Sausage 2009.08.28. 20:13:54

@Inner Circle:

A Radzeert hova sorolná a műértő kolléga?:)

dennisthemenace 2009.08.28. 20:17:25

@Inner Circle: A Jilland nem volt szar..:))A Tatra,a Kelet,a Magyar,no meg persze,a Pandora..:))))
Van egy kollegam aki a haditengereszettol szerelt le,azt mondta,hogy minden felszerelesuk szupi volt,gondolom,a csizmak is..:)

seniman 2009.08.28. 20:17:46

@Il mio nome è Nessuno: "Egyetlen más robogót sem tudsz mutatni, amihez semmiféle védôfelszerelés nem kell, nem repülsz le róla balesetnél, és nem ázol meg rajta."

Benelli Adiva?Hasonló szerkentyű mint a C1.

www.scooter-infos.com/model_pics/25/main_BENELLI%20Adiva%20125.jpg

Isgyu 2009.08.28. 20:27:24

Tisztelt Balázs Viktor,

még mindig várom a válaszod a rohadással kapcsolatban. Nem szégyen azt bevallani, ha valamit vagy benéztél vagy rosszul tudtál!? Mert az, hogy egy autóról mi a véleményed magán ügyed, de az hogy ha VALÓTLAN dolgot írsz, akkor vállald a felelősséget is érte és javítsd ha megkérhetlek!

Úgy érzem nem bunkó stílusban írok, megérdemlek/megérdemlünk egy választ/helyreigazítást!!!

alfás 2009.08.28. 20:29:45

Író!

Bundeszliga, módertóking, márványfarmer, fehérzokni… az való neked, nem Alfa.
A Tempra meg rohad mi…? Te szerencsétlen! Az olasz autót úgy gyártják, hogy eleve tengervízben rohasztott lemezből sajtolják, zsíros kezű vak olaszok. Miért nem ezt írtad le? Ennek is annyi a valóságtartalma, mint amit te írtál. Haj-jaj!
A szamara meg szép és kész.
Ciao!

Balázs Viktor 2009.08.28. 20:43:48

@Isgyu: Itt vagyok megint, eddig nem voltam gép előtt, természetesen lesz válasz is. A Tipo/Tempra szériánál az olaszok valóban horganyozták már a karosszéria elemeit, arra már sajnos nem emlékszem, hogy mindet-e. Ettől a kocsi rozsdásodás szempontjából jobb volt, mint az elődei, de ettől még korántsem volt jó, korábbi kommentelők tesznek is erre utaló megjegyzést. Ráadásul én a rohadást ennél általánosabban, több mindenre kiterjedően értettem. A gyenge minőségű anyagoknak köszönhetően mindene sokkal gyorsabban elhasználódott/szétmállott/öregedett/avult (amelyik tetszik), mint a kategória akkori elsőinek. Ezekkel a típusokkal kezdődött meg a Fiat itáliai piacvesztése, ami azért is szörnyű, mert az olaszok addig nagyon patrióták voltak autóvásárlásban. Utána rájöttek a hibáikra, a Bravo/Brava például a maga idejében úttörő formatervű kocsinak számított, és akkor kezdtek el tevőlegesen is foglalkozni a minőségérzettel. Szóval a Tempra egy mélypont volt, ettől még persze maradt néhány darab, ami jól szolgálja a gazdáját, biztos voltak olyan darabok, amik kevésbé rohadtak, és semmi bajom azzal, ha valaki szereti ezt a kocsit. De az általam vezetett autók közül ott van a leggyengébb top 10-ben, bombabiztosan.

dennisthemenace 2009.08.28. 20:48:23

@Balázs Viktor: Mélypont a te iroi munkassagod,az.Ugatod a Fiatokat,inkabb ne irj roluk.Ez a cikk,amit osszehoztal,igenis SZAR.Itt van egy-ket peldany,joval tul a 200ezredik merfoldon,es meg futnak.Biztosan szarok,azert,ugye??

Phrascarica 2009.08.28. 20:53:26

@Il mio nome è Nessuno:
Sorry hogy nem válaszoltam, de nem emeli ki a gép a nevemet, nyomd a "válasz erre" gombot :)
az elsőre már meg is kaptad a választ :)
ráadásul nem is ez volt a vita lényege, de Te nagyon szeretsz mellébeszélni, csak hogy igazad legyen.
Tehát a lényeg: A C1 egy FOS, semmire sem jó marketingszemét melyet a BMW nevével el lehetett adni néhány ezer idiótának.
De még a mobile.de-n sincs egyébiránt legfeljebb 120db C1, mivel egy csomó más is odakeveredett, (már a németek is slendriánok), de nyilván mint statisztikát másképp is meg tudom magyarázni az eredményt, ha kéred megteszem :) tudod statisztikával azt+az ellenkezőjét is tudom bizonyítani Én is ;)

"Ehhez elôbb kéne mutatnod egy nagyobb müncheni kátyút, ahol akkora tócsa alakulhat ki, ami beterít. Megint faszságokon lovagolsz, mint rendesen."

Egész EU-ban nincs kátyú (mert nem is keletkezik, vagy kialakulás előtt újraaszfaltoznak Hamburgtól-Passauig), eldugult csatorna, pocsolya?? de egy kamion ha elmegy melletted egyik sem kell, elég ahogy egy teherautó kereke csapja a vizet, próbáld ki menj mellé 50 cm-re és ereszd le esőben az ablakot, vagy esetleg nyisd ki az ajtót is, jó móka lesz:)) (ha már elképzelni nem tudod, ne legyél már ilyen ostoba)
"Baromság, neked a leghalványabb fogalmad sincs róla, hogy ki, mit, miért vesz.
"
Ja mert neked van két buszrendszer tervezése között, ez látszik a beírásaidon mérnők ÚR, de nem kell messze menni, a gazdádnak a BMW-nek sem mindig sikerül eltalálni a "népizlést" és néha nagyon melléfognak. Szerintem jelenkezz az Obersturmbannführernél marketinges piackutató munkára, mert ebben is ász vagy, esetleg azért kommentelsz hogy lejárasd a kenyéradó gazdádat, mert lassan afelé megyünk hogy rólad ítélem meg a céget és annak piacvesztés lesz a vége :D

Még valamit amire nem válaszolsz abban igazat adsz, csak hogy ne kelljen már olyan sokszor felvetnem a következő kérdést, mert már nekem cink "follow me home kifelé jövet ?" vagy csak struccpolitika?

Sausage 2009.08.28. 20:57:07

Na azert igaz ami igaz, a 3. szeria vegen megjeleno hatso muanyag szarny elegge remseges volt.

apád73 2009.08.28. 21:00:04

helló mindnkinek,ez tényleg egy nagyon összecsapott szar írás.Az itt lefikázott autók többsége még ma is fut az utakon.A tipót,sem kéne fikázni,mert nem voltak olyan rosszak.Nekem egy 20 éves 1.7-es diesel van,rendes gazdától vettem,rozsdának nyoma sincs.A motor pöccre indul,eszik 4-5litert.Kíváncsi lennék a cikk írójának milyen autója van.

Phrascarica 2009.08.28. 21:00:37

@Balázs Viktor: "Ráadásul én a rohadást ennél általánosabban, több mindenre kiterjedően értettem. A gyenge minőségű anyagoknak köszönhetően mindene sokkal gyorsabban elhasználódott/szétmállott/öregedett/avult (amelyik tetszik)"
hát ennél gyengébb magyarázkodást rég nem hallottam kivéve talán: Nevem Senkitől
Persze a zsír új tesztautó szétmállott, linkeld már be a cikket nagyon kiváncsi vagyok akkor mit írtál róla ez már nem kellett volna megmagyarázni, mert így már kissé hiteltelen...

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.28. 21:00:42

@Balázs Viktor:
"Utána rájöttek a hibáikra, a Bravo/Brava például a maga idejében úttörő formatervű kocsinak számított, és akkor kezdtek el tevőlegesen is foglalkozni a minőségérzettel."

Úttörő formatervű kocsi???
Ahhoz képest, hogy általában, (nem általad)mekkora szarozásnak örvend a fasztra... Azt már 91 -ben piacra dobták, és már nem azért, nyugodtan kövezzetek meg, de pl. Bravo, és az első Megane elég szépen levette az "Astra formát"!
Szerintem...

Ez persze nem von le az olasz vagy francia formatervezés értékéből semmit, magam is nagy hódolója vagyok, főleg az olasz autótervezésnek.

Ottopappa 2009.08.28. 21:10:30

@klacus: Heee??? Az enyém átlag 6-ot evett, igaz, 5 sebességes váltóval, meg miután beállíttattam Szeged legjobb karbis műhelyében...

megint 2009.08.28. 21:19:55

dennisthemenace, nah, ez is valami , szóval van pár fiat ami kibírt 200000 km-t is, nem semmi, vagy ez már teljesítmény?

BMW /// 2009.08.28. 21:23:19

Most mérföld vagy km?

megint 2009.08.28. 21:24:03

Hagalex, hogy mi van? Bravonak mi köze van az astrához? Szerintem nem is hasonlít rá, a bravo sokkal szebb. Egész pofásra sikeredett az akkori bravo, van itt egy a haveri körben, a futóműve viszont egy kalap szar, a mostani már nem annyira jött össze, felfújt lett

Isgyu 2009.08.28. 21:26:31

@Balázs Viktor:
Na végre, hogy írsz :)

Amúgy ezt írtad:
"Nem is véletlen, hogy a fénysebességgel rohadó Temprák és Tipók nagyon gyorsan eltűntek az utcákról, holott más márkájú kortársaikból még jó néhány vígan szaladgál"

Már ne haragudj, de itt nem a műanyagokra gondolsz, te is tudod! Egyszerűen nincs mit magyarázni ezen, rosszul tudtad és kész. Jó lenne már beismerni. Mondom, hogy te összekevered a Ritmoval és a Regattával ;) Higyél pls nekünk. Első olvasatra nem a műanyag rohadásról van szó :)
Már bocsika!

Isgyu 2009.08.28. 21:31:52

@Hagalex:
"pl. Bravo, és az első Megane elég szépen levette az "Astra formát"!
Szerintem..."

köze nincs hozzá, nem is értem honnan a rákból szedted! :)

Phrascarica 2009.08.28. 21:34:07

@megint: mérföld, 200ezer mérföld

Sausage 2009.08.28. 21:36:28

@Isgyu:

Na ja, ha a Tipo rohad akkor mit csinaltak a japan ipar gyongyszemei, vagy a f asztra?:) Pedig ugye nem is vagyok fair, mert van kozottuk 3 ev.

megint 2009.08.28. 21:42:41

phrascarica, nah így már jobban hangzik, de itt néhányan azt hiszik , hogy az új autók 100000 km után elhaláloznak, bezzeg a régiek

Phrascarica 2009.08.28. 21:58:04

@megint: hát közel sem, a mai autók megfelelő karbantartás mellett simán elmennek 3-400eKm-et. Van egy ismerősöm akinek van egy Fiat Ducatoja 4 évesen több mint 1 millió van benne autópályán használja nagy terheléssel, nagy sebességgel. Igaz hogy 850eKm.nél motorcsere volt, de csak a nem megfelelő karbantartás+széthajtás kombináció miatt, a régi autója nem bírt ennyit az 500e km után végletesen széthullott. Azt mondta a srác hogy 1.200.000 km-ig használja aztán eladja Svájcba 200.000 km-t futottként :) ócsóér' töröknek :D, de egy rokon Renault Trafic 1.9D-jében és 4 évesen több mint 320eKm van, mondjuk a váltót már kellett generálozni, de a többi az fasza... És ismerek egy céget ahol sokat mennek az autók (gyakorlatilag havi 10-15eKm-t) és szinte minden típus elfut 400e km-et, pedig ott már a karbantartásra sem nagyon van idő, van hogy 60-70eKm-t elmennek olajcsere nélkül :(

the dude 2009.08.28. 22:17:42

Szerintem tiszteletben kellene tartani, hogy mindenkinek meg van a maga véleménye, a cikkíró pedig 2o éve evvel foglalkozik, tehát van összehasonlítási alapja.
Végre én is megtudtam a baleseted történetét, hát szerencsés vagy az biztos.

Phrascarica 2009.08.28. 22:21:12

@the dude: na ja véleménye az van, csak az a baj, hogy már nem emlékszik hogy miről...

dennisthemenace 2009.08.28. 22:33:55

@BMW ///: Merfold.Es ez nem Magyarorszag,itt kidobaljak a kocsikat szemrebbenes nelkul,ha komolyabb bajuk van.Ha ezek itt meg futnak,akkor jonak kell lenniuk.A lista meg egy rakas szar.

the dude 2009.08.28. 22:38:03

Szerintem meg egész jó. Akkor lehet engem is alázni! :-)

MaCS_70 2009.08.28. 23:53:18

Halihó!

Jó dolog tudni, hogy T. phrascarica szerint idióta vagyok. Köszönöm, kedves.

Mivel immáron nyolcadik éve vagyok nagyon-nagyon elégedett C1-tulajdonos.
A koncepció szerintem kiváló, sajnálom, hogy megszűnt a típus -- aminek egyébként az ár volt az oka.
Az év 11 hónapjában használom Budapesten és 120 km-es körzetében -- többnyire öltönyben. (Shadowbull: nem én voltam az ügyvéd, aki dícsérte?)
Nem kell sisak (bizony, Magyarországon sem!), nem kell motorosruha. Ősztől tavaszig van a motoron egy Tucano Urbano kötény, ilyenkor egy utcai bőrkabáttal kiegészítve teljes az időjárás elleni védelem. (+5 fok fölött csapadéktól függetlenül használom.)Tettem már meg vele a Bp-Pécs-Bp. távot végig esőben, és száraz maradtam. Eddig valahogy oldalról se fröcsköltek le, pedig lett volna rá alkalom bőven.
A dobozába befér a diplomatatáskám és a notebooktáska nyomtatóval. 70 liter.
A futóműve nagyon jó -- telelver, no comment. Semmi bizonytalankodás, nagyon pontos ívkövetés.

És amiért kifejezetten dühös vagyok a cikkíróra: Mégis mennyi vezetés alatt jött ki, hogy dölöngél a C1? 10 perc, esetleg egy óra? Nekem az első tank után már atomstabil volt a gép. Meg kellett szokni, mint bármilyen más járművet, csak ebben kicsit nagyobb a különbség az átlaghoz képest. De Viktornak elég volt egy próbakör ahhoz, hogy az egyébként sokakat joggal sértő "trágya" ketgóriába sorolja.
A 125-ös teljesítménye egyébként nem tudom, hogy városi forgalomban pontosan mire is nem elég. A biztonsága pedig szerintem nagyon komoly érv mellette -- én legalábbis ezért választottam. A biztonsági öv semmiben nem akadályoz, az egészen kivételesen kényelmes ülés és a biztonsági ketrec miatt úgyse nagyon forgolódik az ember, de nem is hiányzik, egyáltalán nem zavaró.
(Az Adiva teljesen más tészta: az egy sima robogó tetővel, semmi biztonsági utascella, semmi biztonsági öv.)

Ja, és mielőtt megkapnám, hogy hülye kocarobogós vagyok: évi kb. 5000 km-t teszek meg a C1-gyel és további 15000-et nagyobb gépeken. Tudom, hogy miről beszélek.

Üdv: MaCS

UI: Ja, mellesleg hat évig volt Samarám. Megbízható (egyetlen műszaki hibát produkált közel 100000 km alatt), kényelmes, remek autó volt. Semmiképp sem trágya.

Ottopappa 2009.08.29. 00:02:46

@MaCS_70: Szívemből szóltál a Samarás résznél. De hát ugye Vityánknak ami nem "luxusprosi", az má nem jó...

kultúrpesszimista 2009.08.29. 00:27:35

@phrascarica:

"mondta a srác hogy 1.200.000 km-ig használja aztán eladja Svájcba 200.000 km-t futottként :) ócsóér' töröknek :D"

Hát bazmeg, ezen vonyítva felröhögtem!!! :-)))))))

Shadowbull 2009.08.29. 00:34:15

@MaCS_70: "Shadowbull: nem én voltam az ügyvéd, aki dícsérte?"

Dehogynem :)

Jol emlekeztem akkor :)

sb

Palee318 2009.08.29. 00:34:55

Tényleg egyre nagyobb baromságokat írnak le, csak hogy jelenhessen meg új cikk. 92-es Tempránk 1.6 ie. Digit műszerfal+DIGIT KLÍMA. A LEGKISSABB GOND NÉLKÜL megy még mind a mai napig. Motorhoz váltóhoz, még NEM kelett hozzányúlni!!! Elektronikai hiba nem jelentkezett (pedig digit klíma, müszerfal, 4xel ablak, el tükör stb.). A digitális műszerfal tökéletesen működik, informál mindenről (még sok olyanról is amiről a korabeli más típusok leszármazottjai ma is csak aligalig (váltósegéd, nyitott ajtó.) és én személyszerint nagyon szerettem, hogy rápillantok a számokra és már látom is a sebességet, nem kell 50nél keresgélni a mutatót, hogy alatta fölötte van-e picit. Az egész esztétikus a fordulatszám mérővel és társaival együtt. A FIAT TEMPRA nem hogy rossz kocsi, hanem egyenesen JÓ! 1,5hónaposan vettük, nem volt semmilyen rossz szaga a műanyagoknak akkor sem. Nem is sorjásak. Kasztni nem rohadt porrá, sőt ha hihetetlen, ha nem, csak a bal hátsó sárvédőn kezdett nemrég felpuposodni kicsit a festék. Végszó: Kényelmes, MEGBÍZHATÓ! és jól felextrázott autó, aminek a vetélytársai csiszolatlan kőbalták voltak mellette annak idején, lepipálta a kategóriájába tartozókat árban, minőségben, felszereltségben, megbízhatóságban!

Phrascarica 2009.08.29. 00:45:46

@MaCS_70: ehhez csak harcsaparcsa tegnap? 9:27-kor készült hozzászólását tudom idézni mert ugye klasszikusokat csak pontosan. Tehát jöjjön az idézet:
"Vajon mért bánt valakit az, hogy ha akárki azt mondja, hogy egy tárgy amit az birtokol, az egy kalap szar? Az egyének, akik ennyire azonosulnak bizonyos megvehető használati tárgyakkal, azoknál feltételezhetően bizonyos dendritek rossz helyen kapcsolódnak bizonyos axonokal. Degeneráltak"
Én még annyit hozzátennék hogy némi-nemü (na jó mondjuk ki súlyos) önértékelési problémájuk is van, ezért hiszik hogy aki az imádott tulajdonukat negatív véleménnyel illeti az tulajdonképpen őket becsmérli.

Rocko- 2009.08.29. 00:54:07

na ha már ennyire megy a bimmer robcsi téma, ki szokott a Villányin állni vele?

Ciri 2009.08.29. 05:14:20

@phrascarica:

"És még mindig nem válaszoltál arra hogy mi van kifele jövet a follow me home-al, vagy akkor már nem baj a kutyaszar? Ne legyél már idióta (megint)..."

Lehet, hogy félreértem de nem arra az extrára gondolsz, ami a slusszkulcs nevű izéről távirányítással kapcsolja fel például a ködlámpákat nyitáskor és záráskor is a júzer által előre beállított ideig? :)

Az összkerékről meg inkább ne akarj "csak télen jó" ökörségeket szajkózni, mert butának fognak nézni.

Béke.

klacus 2009.08.29. 08:30:25

@Ottopappa: Ez 4-es váltós, és rövid távon - veheted városinak, bizony 9 alatt nem áll meg.

newname 2009.08.29. 08:32:54

@phrascarica:

Mond, te hülye vagy?
A sz@ron vitatkozol (bár neked mindegy, hogy mi az, csak beleugass).
"follow me home"?????????? -az haza kisér (követ).
Kutyaszar pedig mindig, mindenütt van!!!
Épp ezért:
Nekem, meg a jobbaknak:) be van építve a kocsiba a fényérzékelő (és nem a "házakba", tehát mindig velem van, amíg el nem lopják), és mikor sötétben nyomod a "távnyitót" bekapcsol a lámpa -világosban nem. Micsoda nagy dolog, igaz műszaki zsenikém?
Egy sváb szoftver ezt "élből" hagyja beállítani.

Más:
"... pedig ott már a karbantartásra sem nagyon van idő, van hogy 60-70eKm-t elmennek olajcsere nélkül :( "

Ez megint egy baromság:)(tudom, mesélték)


"Az összkerékről meg inkább ne akarj "csak télen jó" ökörségeket szajkózni, mert butának fognak nézni."

Én már annak is nézlek, és nem csak ezért, mondjuk ez is szubjektív vélemény:)

klacus 2009.08.29. 08:38:15

@phrascarica: És ez igaz is. Valóban azt becsmérled akinek a tulajdonát leszólod. Valljuk be minden autó mögött egy választás, kiadott pénz, és ez miatt verejtékes munka áll.
(nem számítva a csodajárgányokkal száguldozó írástudatlan bodzaszedőket)

Senki sem szereti belátni, hogy rosszul döntött. A posztban felsorolt autók önmagukban biztos megállják a helyüket, de a versenytársak autóihoz képest szánalmasak. A probléma az, hogy akinek ilyen verdája van az mellre szívja a fenti okok miatt.

Nekem spec. volt egy Citroen AX nevezetű gépcsodám, ami minden volt csak jó nem. Mégis tudtam szeretni. Igaz az autószerelő közeli ismerős lett, és támogattam az alkatrészgyártókat is, plusz le is húztak párszor, de szerettem. Mostani eszemmel sose vennék olyan állapotú autót, annyiért, de az már rég volt.

klacus 2009.08.29. 08:46:20

@phrascarica: ez baromság. A 40-70 ezer az max 30-40 ezer long life olajjal. A poén az hogy a long life-ot viszont eszi a motor. Nekem a skodába 7-8 ezrenként majd 8 deci fogy. A sima olajat pedíg 15 ezrenként cserélni kell.

Én munkára használom mind a két autómat, aki azt mondja, hogy 100 km meg sem látszik rajta, az nem tudja mit beszél. Ha napi 5-6 órát töltesz a kocsiban, akkor azt úgy lelakod mint a fene. A skodában a vezető oldali ajtón a könyököm helyén fel van puhulva műanyag kárpit. 140 ezer után cseréltük a második kuplung tárcsát. A tempómat hol megy hol nem. Az ilyen egy izzót kell cserélni dumákat elég kétkedve hallom.

A chevyn 3000 km-nél a hátsó lámpa fellazult, az alapjárat ingadozik, és pár műanyag bizbasz már a kezemben maradt. Szóval ne ámíts már ezzel a milliós dumával.

BUBISBUBLEK 2009.08.29. 08:48:54

"Senki sem szereti belátni, hogy rosszul döntött"


de nem is halgattak szerintem senkire aki ért is valamit az autókhoz .

meg sajnálták a sült kolbászt a vásárba hogy megszakértse egy szaki vagy aki látott már sokat .....

később daccos sértődős emberek lesznek ezek főleg ha szóba jön az autóvásárlás mint elqrt aakció :D

klacus 2009.08.29. 08:50:09

@dennisthemenace: Öcsém Fiatja Puntója 95-ös évjárat, és katasztrofális állapotban van. A haver 97-es brávója ahhoz képest egy műszaki csoda. A belseje és a külseje is. Az nem nagyon rothad.

Merida001 2009.08.29. 09:11:45

Nem egy autót vezethettünk?? Én vezettem egy VW Beetle-t és eszméletlen jó a futóműve, kanyarokban az a bizonyos "felboríthatatlan" érzés hatja át az embert olyan jól viselkedik. Nyílván egy női autóról beszélünk, de attól még borzasztóan jól sikerült. Ha elmegy egy az utcán még mindig sokan oda kapják a fejüket. Akár csak a Mini után...

2009.08.29. 09:34:54

Hát, a Jimnys vélemény nagyon ütött.(A képen egyébként új Jimny van, nem az első szériás.) De sebaj. Az biztos, hogy ha utálni akarod akkor utálhatod is, de a felhasználói véleményeket a népítéleten érdemes megnézni, mintha a T. Tesztelőétől eltérőeket olvashatnánk...

MaCS_70 2009.08.29. 09:43:19

@phrascarica:

Halihó!

1. Teljesen igaz, hogy az autó, motor különösen nagy érzelmi kötődéssel bírhat, nagyon sok ember esetén az adott márka/típus kiválasztása komoly személyes háttérrel bír. Éppen ezért már a típus becsmérlése (nem kritizálása, a vita róla -- azt minden normális embernek el kell viselnie) is magában foglal egy olyan személyre irányuló lesajnálást, amit egy autós újságíró (aki aztán tudatában kell, hogy legyen ennek) semmiképp sem szabad, hogy megengedjen magának. Te meg egyenesen leidiótáztad a C1-vásárlókat, köztük engem is.
2. Neked honnan vannak a rossz tapasztalataid a C1-gyel? MEnnyit vezetted? Milyen körülmények között? Milyen célra használtad?
Mert én napi közlekedésre használom, főleg városban, és nyolc év / negyvenezer kilométer után kijelenthetem, hgoy bevált. Fentebb leírtam az érveimet, tapasztalataimat, kérlek, azokra reagálj.

Üdv: MaCS

G.GABOR 2009.08.29. 10:18:51

Az a baj,hogy magaddal,sem vagy elégedett!Mindenben csak a szart látod,ez a te bajod.Sajnos túlértékeled magad,többet gondolsz magadról,mint ami vagy valójában. Neked a szar sem elég büdös,ez az igazság.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.29. 10:41:40

@Isgyu:

Én nem azt mondtam, hogy lekoppintották, csak azt, hogy hasonlóak. Éppen úgy, ahogy a Fiesta, C Corsa sem egy az egybe Puntó hátulról, de azért lehet látni, hogy az olaszoktól vették kölcsönbe az oszlopba épített hátsó lámpák ötletét. Ebben semmi eget rengető nincs.
Az ismeretségi körömben, amikor szóba került, legalább tucatnyi ember megerősített ebben, tehát szerintük is hajaz az említett 2 típus a F Astrára, de ha Te mást mondasz az sem probléma, én hiszek neked.

Akkor jól van, semmi köze hozzá! :)

Egyébként meg tök mindegy, azt hiszem...

khaleeji 2009.08.29. 10:43:38

Nekem nagyon tetszett a CV2 (Citroen kacsa), a régi Mini Morris és a VW bogár is.Ezek szép autók voltak. Pontosabban olyan rondák, hogy az már szép.

Phrascarica 2009.08.29. 10:47:01

@MaCS_70: Halihó! szerintem egy ilyen elbaltázott hibridre elég csak ránézni, ha ez nem lenne elég, akkor elolvasni a lesajnáló cikkeket és véleményeket, aztán megnézni hogyan alakultak az eladások (főleg a gyártás kezdete utáni 2. 3. évben, mert azok az igazi mérőszámok)
A Te kissé elfogult írásod nem igazán pártatlan, mert meg kell magyarázni 8 évet!
Visszaolvastam, és nem találtam az idiótázást, de tudod, kinek nem inge...
"amit egy autós újságíró (aki aztán tudatában kell, hogy legyen ennek) semmiképp sem szabad, hogy megengedjen magának."
Nem kötelező sem elolvasni, sem kommentálni, a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van egy
"Neked honnan vannak a rossz tapasztalataid a C1-gyel?"
Olvastam, mivel azért annyira nem vagyok hülye hogy ha valami nem tetszik akkor azért kipróbáljam, hátha meggyőz. Ha nem tetszik nem foglalkozom vele, elsőként a formának és funkcióknak kell az árral öszhengban lenni, aztán jöhet a próba. Egy ilyen hibrid (C1) nem ér meg egy próbát sem, ezt már máshol is olvastam nem csak B.V. írásában.
@klacus: "ez baromság. " mármint mi, az hogy 70 ezer Km-n keresztűl nem cserélnek olajat? Pedig nem, és tudják hogy szopóágra kerülnek, de nincs gazdája semminek, az autóik pedig valóban nagyon lelakottak, bár nem ugyanaz 100km városban és 100km autópályán, mert míg 100km városban 4-5 óra addig autópályán 1-et sem töltesz benne!
"A chevyn 3000 km-nél a hátsó lámpa fellazult, az alapjárat ingadozik, és pár műanyag bizbasz már a kezemben maradt. Szóval ne ámíts már ezzel a milliós dumával."
Attól hogy még nem láttl zsiráfot, még van. Ha csak Chevy-t és AX-et láttál, abban tényleg elképzelhetetlen, de itt van egy sokat futott:
suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=120002961&__lp=3&scopeId=VUT75&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelDescription=sprinter&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=VanUpTo7500&segment=Truck&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&minMileage=600000&grossPrice=false&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1
ez több mint 1.000.000 km-et futott, és 600.000 felett futott MB Sprinter 48db van a mobile.de-n és találsz 1.800.000 km-et futottat is!
"Ha napi 5-6 órát töltesz a kocsiban, akkor azt úgy lelakod mint a fene."
Egy Skoda személyautó teljesen más kárpitokkal rendelkezik mint egy Mercedes teherautó, meg aztán lehet azokat is cserélni, meg lehet mindent venni a márkaszervizben, olyan sok van belőle hogy még eladásra is jut :D
@newname: és Ciri
"Lehet, hogy félreértem de nem arra az extrára gondolsz, ami a slusszkulcs nevű izéről távirányítással kapcsolja fel például a ködlámpákat nyitáskor és záráskor is a júzer által előre beállított ideig? :)"
Igen arra, de amikor benn van a garázsban akkor mikor te kinnt vagy akkor mi van? Világítja a garázs falát, de te aki este botorkálsz a ház mellett (hogy bemenj a garázsba, nyilván ha a házban van a garázslejáró akkor meg azért felesleges) akkor mit világít a garázsban hagyott autó, mert a kutyaszart biztos hogy nem.

Az összkerékről meg inkább ne akarj "csak télen jó" ökörségeket szajkózni, mert butának fognak nézni.
Én egy 4Motion VW Bora összkerékhajtásról írtam, az haldexes, tehát nem torsen, nem permanens, csak akkor műkszik amikor kipörög az első. Az meg, ilyen "nyomatékos és erős" autónál leginkább havon van! Ha nincs hó/jég akkor még mikor jó szerinted, mert az úttartást nem igazán befolyásolja. Tehát cipelsz 80 kg plusz súlyt 2 milláért azért hogy néha havon megtolja valaki, mivel száraz/nedves úton meg van a tapadás a kellő tapadás a két első keréken is, és egy ilyen autó terepjárásra alkalmatlan, miel évente 1X-2X még a lökhárítót is sikerült leszakítani egy-egy parkolásnál a járdaszegélyen!!
"Én már annak is nézlek, és nem csak ezért, mondjuk ez is szubjektív vélemény:) " én meg magasról teszek a véleményedre, és máséra is , ha nem tudok azonosúlni vele mert mint feljebb megírtam, az olyan mint a segglyuk...

Phrascarica 2009.08.29. 10:57:03

@newname:
"Más:
"... pedig ott már a karbantartásra sem nagyon van idő, van hogy 60-70eKm-t elmennek olajcsere nélkül :( "

Ez megint egy baromság:)(tudom, mesélték)"
Nem mesélték a bátyám járt vele, (ez már megint mellé ment) Ő mondta a főnökének, hogy nem látja mikor volt olajcsere a Tranziton, mert már 1/2 éves és 70.000 km van benne, az meg simán rámondta, hogy amikor elviszitek B+, (pont ott voltam, én mondtam neki hogy milyen üres ez a szervízkönyv, pedig már 4 bejegyzésnek kellene lenni benne) ha nincs gazdája egy autónak akkor senki nem szeret a szervizben ücsörögni 2-3 órát mire méltóztatnak kicserélni az olajat.
Nagyon sok mindent nem láttál még.
Pl. a Merci Sprinterek simán elmennek autópályán 45-55eKm-t olajcserére buzdító feliratok nélkül, mondjuk egy 2.2CDI 2X kb. 8 liter olajjal megy szemben mondjuk egy Renault Trafic 1.9dci-vel amibe elég 4.5 is!

CSÖRR-CSI££ 2009.08.29. 11:16:52

Én még kíváncsi lennék Karotta tizes listájára is. Persze, ő is kapna a kommentelőktől hideget-meleget, akkor is, ha teljesen megalapozottak lennének az észrevételei.
Például, ha a Trabantot lehúzná, számtalan egykori (-és tán jelenlegi) Trabi-tulaj háborodna fel, mondván, hogy mennyire jó is volt az a maga idejében. Ez van, de attól még a Trabant -mondjuk a '80-as évek második felében (akkor még javában gyártották) simán az emberiség ellen elkövetett merényletnek volt tekinthető.
Ennek ellenére sok őszinte híve volt, sőt, én olyannal is találkoztam, aki szerint a világ legjobb autója volt. (sic)
A '90-es évek elején taxiztam egy ideig, többek között egy W 123-assal. Késő este beszááll egy fószer (amolyan jómunkásember -féle, kb. 45 - 65 év körüli), oszt' épphogy elindulunk, már kezdi is fikázni a "zőccségest". Akkor még tíz éves sem volt az autó.
Aszongya: "Mekkora hülyeség Mercit venni...!"
Mondom: "Mé'?"
-Hát, mer' ez egy nagy szar!
-Na, és akkor melyik a jó autó?
-Hát, a Trabant, főleg kombi.
-Ja, értem. -mondom neki, hozzátéve, hogy "Ugye, azért ezt nem gondolja teljesen komolyan, inkább csak viccnek szánta, nem?"
Erre ő -a mutatóujját felemelve, mint aki valami nagyon titkos bölcsességet akar elárulni, aszongya: "Ide figyejjen fijatalember!" (akkor még az voltam :-) "Elárulok én magának egy nagy titkot, és majd idővel rá fog jönni, hogy nekem volt igazam. Jól jegyezze meg, amit most mondok! A TRABANTNÁL JOBB AUTÓ NINCS, CSAK DRÁGÁBB!"
-Hűűű, wazzeg!!! -gondoltam magamban- a kommunista propaganda tényleg képes volt olyan agymosást csinálni, hogy valaki idáig jusson?!!! Ahogy pedig az arcára kiülő büszkeséget láttam, kénytelen voltam belátni, hogy ezt ő hót komolyan is gondolja...!
-A TRABANTNÁL JOBB AUTÓ NINCS, CSAK DRÁGÁBB! -ezt párszor még elmondta az út során, mert láthatólag nem tudott betelni ennek a kijelentésnek a mélyenszántó bölcsességével.
Komoly harcot kellett vívnom magammal, hogy ne mondjam neki: "Igen, és ilyen alapon a szar a legjobb kaja a világon, mert annál jobb nincsen, csak drágább. Az a milliárdnyi légy nem tévedhet, nem igaz?"
Aztán inkább nem szóltam semmit, mert úgysem értette volna. Ha meg igen, akkor úgy megsértődött volna, mint az itt kommentelők, akik személyes sértésnek veszik, ha az autós újságíró hitványnak minősíti a családi kedvencüket.
Az ember már csak ilyen, legalábbis a "hangosabbja".

Azért én kérném a Tisztelt Tc.-s kollégákat, hogy folytassák a sorozatot!
Nekem tetszik.

Phrascarica 2009.08.29. 11:36:14

@CSÖRR-CSI££: én is ismertem ilyen Trabant rajongót, pont ez volt a szlogenje neki is, meg az hogy "ugyanoda visz nem?"

yxcvbnma 2009.08.29. 11:43:52

92-ben vett apám újonnan egy Lada Samarát. Kb. 300 000 Ft volt. Akkoriban az óriásplakátokon reklámozták a Szentgotthárdon készülő Astrákat 999 999 Ft-ért.
Tény h szarabb kocsi a Samara, de nem 3x annyira szar mint az Astra. (már ha ezt lehetne definiálni. )

Bár árvételkor alaposan meg kellett nézni a Ladát, főként a belső műanyagokat:) Műszerfal gariban le kellett cserélni, a műanyag minősége miatt, meg apróbb cseprőbb gondok voltak vele.
Tavaly lett eladva, apám megsiratta. Semmi komolyabb baja nem volt, csak a rozsda megette. Illetve a gyújtáselektronikája szokott elhalálozni, kb kétévente.
Most egy Toyotája van, már most is látszik az, hogy azt a fajta ridegtartást, amihez a Samara hozzászoktatta apámat nem fogja huzamosabb ideig elviselni a Toyota....

Phrascarica 2009.08.29. 11:45:27

@yxcvbnma: el fogja viselni a Toyota is a ridegtartást :)

Shadowbull 2009.08.29. 11:49:23

@phrascarica: "ezt már máshol is olvastam nem csak B.V. írásában"

Anelkul hogy a C1-et direktben vedenem, azert amit az ujsagirok leirnak, az marhara nem szentiras, kulonosen amiatt, mert vannak olyan elmeletek, amiket atvesznek egymastol, es aztan hajtogatjak nagy okosan.

A masik meg az, hogy nem mindenkinek van olyan elbaszott szemelyisege, hogy tamadasnak venne azt, hogy leszarozzak az autojat/motorjat. Objektiv szempontokbol nem ert egyet azzal amit irtal, oszt jovan.

sb

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.29. 11:55:34

@CSÖRR-CSI££:

Érdekes amit írsz... :O

Tudod nem az a baj, hogy az újságíró lehúzza az adott márkát, vagy típust, hanem az, hogy nem látszik, hogy mi az értékmérő amivel dolgozik. Legalábbis nekem nem sikerült kivennem eddig egyik tízes lista esetén sem.
Ha nagyon megerőltetjük magunkat, akkor a Trabi "ár -érték" alapján akár még egy nagyon jó autó is lehet, és a Merci is csinált már elhibázott típust.

Ettől kezdve felmerül a kérdés, hogy vajon milyen szempontokat kell figyelembe vennünk amikor olyan fába vágjuk a fejszénket, hogy nyilvánosság előtt összegyűjtjük 20 év trágyadombját!
Vajon mennyire öncélú a válogatás, és mi értelme van?

Akkor most melyik autó a legjobb a világon? ...és melyik a 10 ledxarabb?
Vajon van értelme ezen polemizálni?

Phrascarica 2009.08.29. 11:56:31

@Shadowbull: ja lehet, de akkor miért idiótázta le magát, mert Én nem találtam ilyen jellegű irományomat? Én csak BMWbuziztam, de az értelmezhető pozitívként is :)
"Anelkul hogy a C1-et direktben vedenem, azert amit az ujsagirok leirnak, az marhara nem szentiras"
ezt írtam:
"Olvastam, mivel azért annyira nem vagyok hülye hogy ha valami nem tetszik akkor azért kipróbáljam, hátha meggyőz. Ha nem tetszik nem foglalkozom vele, elsőként a formának és funkcióknak kell az árral öszhengban lenni, aztán jöhet a próba."
tehát ha az ár és a forma nem stimmel akkor már nincs is miről beszélni szerintem.
Az ember nem kóstolja meg a szart is, hátha jó, elég megszagolni :)

Phrascarica 2009.08.29. 11:58:56

...esetleg ránézni is, bár hallottm már olyat hogy szarból várat

Phrascarica 2009.08.29. 12:04:23

@Hagalex: nem kell értékmérő, ezek vélemények, amelyek sokszor első benyomáson alapulnak, a baj az hogy így negyedikként(?) már lelőtték az összes lehetséges variációt. Mindenre van ember aki megmagyarázza hogy mitől racionális a döntése, és valószínüleg az Ö szemszögéből igaza is van, ezért felesleges 4-500 komment, de mindenkinek van véleménye, és az a jó ha ütköztetjük, mert mindig van tanulsága.

don39 2009.08.29. 12:25:28

A 90-es évek végén történt,hogy a hollandiában élő nővérem jött haza ,a frissen vásárólt new beatle -vel.A szemem szám elált,hogy nilyen retrós jó pofa kis vas.A kezdeti rajongásomhoz,még az is hozzájárult,hogy ,hogy a nagy előd a bogár,majd 20-évig szolgált a családunkban,szinte ebben nőttünk fel.Tehát nagy izgalommal,és várakozással tekintettem a kipróbálására.Nekem akkoriban egy 95-ös mazda 323 cupe-m volt 1,6-os motorral.(a nagy üvegseggű)Biztos voltam benne,hogy a többszörösébe kerülő,friss fejlesztésü autó,sokkal de sokkal jobb lesz minden tekintetben.A 2,0.i motor,majd biztos repíteni fogja a kasznit,a széles (vagy annak látszó) futómű.és a peres gumik meg fejedelmi úttartással fog párosulni.Tehát a várakozásom a modellel kapcsolatban ,föleg a mazdához mérten nagy volt.És mekkorát csalódtam.A kormány agyonszervózótt,érzéketlen fos volt,a motor(lehet hogy az emissiós normák miatt)lagymatag,a gázreakciója lassú volt.Egyáltalán nem éreztem benne azt a 115-le.-t.a kis kaszni ellenére sem.Még a féke is csak átlagos volt.Nem elfogultságból írom,de a mazda mindenben jóbb autó volt.

CSÖRR-CSI££ 2009.08.29. 12:38:39

@Rocko-:

Lehetett igaza is, de akkor nekem is igazam lett volna a szarral meg a legyekkel, nem? :D

Inkább maradok a csülkös pacalnál, amit bogriban főzünk nemsoká. Sörrel meg whiskyvel öblögetjük, oszt' kerül amibe kerül.

MaCS_70 2009.08.29. 12:53:36

@phrascarica:

Halihó!

Akkor nézd meg a tegnap 20:53:26-kor írt szövegedet! Ott az az idiótázás rendesen.

A legutóbbi írásod azért megnyugtatott. Már annyiban, hogy már latom, hogy milyen megalapozott is a véleményed. A "csak rá kell nézni" és az "olvastam" remek alap arra, hogy kardcsörtetve ócsárolj valamit. Szemben a valódi tapasztalatokon alapuló véleménnyel.
Arra nem gondoltál, hogy a nyolc év valahogy úgy jött össze, hogy elégedett vagyok a géppel? Az elmúlt tizenkilenc évben összesen kilenc motorom van/volt. Amelyikkel nem voltam annyira elégedett, eladtam. A C1-et még nagyon-nagyon sokáig meg szeretném tartani, mert nagyon bevált.
Az meg egyébként nem igaz, hogy a sajtó annyira lehúzta volna. Én 2001 óta rengeteg cikket elolvastam a gépről, és végül ezek alapján vettem meg. Biztosan azért, mert mindenki szidta.
Azt monjuk el kell ismernem, hogy egy rövid teszt nem feltétlenül elég a gép megismerésére. Meg kell szokni, mivel valóban nagyon más, mint a többi motor/robogó, és ehhez kell pár kilométer. Nekem kb. egy hét (kb. 200 km) kellett ahhoz (januárban), hogy ne érezzem bizonytalannak, és kb. másik ezer km, hogy már teljesen természetesnek vegyem a gépet a fenekem alatt.
Egyébként mutass már a C1-et lehúzó cikkeket! Áruld el, hogy pontosan milyen kifigásuk volt a gép ellen!
Én elég sok C1-tulajdonost ismerek, van, akit közelebbről. Talán furcsa, de szeretik a gépet. Használják. Bevált nekik. Biztosan mazochisták. Vagy nem ismerik annyira a motort, mint Te ránézésre.

Üdv: MaCS

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.29. 12:54:13

@phrascarica:
Nem értek veled egyet. Igenis kell értékmérő, ugyanis egy autós szaklap hasábjain vagyunk, ahol autós szakújságíró ír cikket!

Ha nem kell értékmérő, akkor tessék odaírni a cikk elejére, hogy ez a saját, magánvéleményem magánemberként, és nem szakújságíróként!

A kettő között nem kicsi a különbség.
Mint ahogyan különbség van a "ezt nem szerettem" meg a "rossz autó" fogalma között is.
Egy autós szaklapot azért akarok olvasni mert szakvéleményekre vagyok kíváncsi, nem pedig az újságíró magánvéleményére.
Ha odaírja a cikk elejére, hogy a magánvéleményét közli, és én kíváncsi vagyok rá akkor elolvasom. Ha nem érdekel akkor meg nem.
Ahhoz, hogy az ARO -ról, vagy a Tavriáról eldöntsük, hogy tényleg rossz autók voltak ahhoz nem kell szakújságírónak lenni. Szerintem ezek a 10 -es listák csak arra jók, hogy hangulatot keltsenek, legyen a TC -n olvasottság, pezsegjen az élet.

Phrascarica 2009.08.29. 13:09:03

@MaCS_70: Halihó!
akinek nem inge... de mint vélemény azért ha már leírtam fenntartom :)
totalbike.hu/tesztek/c1/
103km/h végsebesség vagy akár 112 km/h az valóban motor a javából.
Talán a legszebb mondatok a cikkből:
"Vegyünk a hátunkra egy orosz csôvázas hátizsákot, aminek a tetejére egy négyszemélyes sátrat szíjaztunk, majd robogóra ülve induljunk meg a Körúton. Ilyesmi érzés a C1-el motorozni."
és
"A végsebességet nem próbáltam, de városban nem túl dinamikus. A gond valószínűleg az, hogy a C1 üresen a maga 185 kg-jával ugyan olyan nehéz, mint egy Honda 900 CBR, ami a 15-tel szemben 130 Lóerô. A legdurvább mégis a hangja. A helyett, hogy csendben suhanna, világra kürtöli erôtlenségét. " meg ez "A kapun azért betuszkoltuk, had riogassa a szomszédokat."
és erről beszélek: " És ami a legfontosabb, van egy kék fehér embléma az oldalán. " mintha én írtam volna :)
na meg érdemes megnézni a totalbike átíratot is amit c2-nek nevezett el, ebben van az esszenciája a cikknek.
Szar ez na, csak a cikkírója azért a baráti viszony megőrzése miatt mégsem írhatja konkrétan ezt, de mint ügyvéd biztosan megérted Te is.

Phrascarica 2009.08.29. 13:14:13

@Hagalex: majd minden újságírói írás az újságíró magánvéleményét tükrözi, miért kiét kellene tükrözni, az enyémet, vagy a autó/motor gyárét?
nekem 1X volt Egy Aro 10.0-ak "cabriom" is, na az valóban a legalja volt, egy nagyobb pocsolyánál beázott a gyújtás, és 100 km-t nem tudott menni úgy hogy szerelőhöz ne kelljen vinni. Mindig rossz volt, aztán egy jobbkezesnél megszabadított tőle a jóisten egy Mitsubishi Lancer lépében aki nem adta meg az elsőbbséget és szétcsapta az Arót.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.29. 13:19:32

@phrascarica:

"majd minden újságírói írás az újságíró magánvéleményét tükrözi...."


Akkor ennyi erővel TE is lehetsz, ÉN is lehetek újságíró...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 13:23:58

@phrascarica: Egy rendes fórumon a helyesírás cikizése miatt kitiltás?

Apám, mekkora baromságokat beszélsz! Egy RENDES fórumon éppen a katasztrofálisan írókat tiltanák ki! (Bár ez egy blog, csendben megjegyezném.)
1. Aki nem tud írni, ne írjon. Én sem énekelek operákat.
2. Ha végképp akar, használjon helyesírásellenőrzőt, vagy szánja rá azt a pár másodpercet és ugyan olvassa át figyelmesen.

Tiszteljük már meg egymást annyival, hogy érthetően, minél kevesebb hibával írjuk le amit akarunk, vagy szerinted nem az a cél, hogy a másik értse, és ne gondolkozzon mit is akar ez a hülye?

A legjobban pont ez húz fel, hogy ha valaki siralmasan ír, és valaki kijavítja, akkor nem ám megjegyezné/megtanulná (netán egy köszt megeresztene), hanem nekiáll feljebb, hogy "énígyírok", vazze, kussójá'. (Pedig hidd el, hogy senki nem szórakozásból lovagol a helyesírási hibákon.)

Ha ugyanezt áthelyezzük a közlekedési szabálysértésekre, és egy fukszos kopasz mondja ugyanezt - elférsz, nem? - a nagy fekete ....-ból, akkor az bosszant, mi? Ha ott zavar, ha más ívben tesz a szabályokra, akkor itt miért pártolod őket?

Nem az elgépelésekről van szó, félre ne értsd.

(A csöcsmániásoknak pedig külön üzenem, hogy az a szó, amire ők gondolnak, a MELLETT, nem pedig mellet.

Phrascarica 2009.08.29. 13:27:23

@Hagalex: ez így van! Az autós újságírást nem tanítják egyetemen, kell hozzá egy jó kritikai érzékű fogalmazásból legalább általános iskola (6.osztály) 4-es szintvonalú autóbuzi ember, és nyilván nem hátrány ha műszakilag is meg van az alapműveltség. Egy autó tesztjét 100 ilyen emberből 50 biztosan meg tudná írni ilyen B.V. színvonalon, de 10000-ből 1 tudja ezt Csikós színvonalon.

autobahnvignette 2009.08.29. 13:32:46

eleg idegesito ennek a formanak a fogalmazasi stilusa..:) komolyan idegesit! :D

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 13:36:48

@phrascarica: Érdekes párhuzam. Szóval szerinted a tolókocsis meg tud tanulni járni, a vak meg látni, ugye?

(Igen, most rászálltam a kommentjeidre. .-))

MaCS_70 2009.08.29. 13:39:36

@phrascarica:

Halihó!

Igen, erre cikkre emléxem. A gond vele az, hogy egy rövid teszt során kialakult véleményt fogalmaz meg. Ismétlem: a C1-et valóban meg kell szokni -- utána azonban nem érezni az instabilitást. Lementem vele egyszer erős oldalszélben Kiskunfélegyházára. Nem volt gond. Ha a refelexeid megtanulták a motort, már nem foglalkozol vele tudatosan, észre sem veszed. Addig érzed a billegést. Ennyi.

A teljesítménye szubjektív kérdés. Nekem ugyan 200-asom van, de sokat mentem 125-össel is. Ráadásul hegyen lakom. Nem volt kevés. Nekem városban bőven elég a mindkét változat teljesítménye, országúton még éppen elég a 200-asé. (Ha nem lenne az, vélhetően nem használnám vidéki menetekre is a 140 lóerős autóm helyett.)
(A TotalCar/Bike cikkeiben egyébként mindig is zavart, hogy teljesen jól használható, az átlagember számára bőven megfelelő teljesítményű járműveket kritizálnak azért, mert szerintük gyengék)
Egyébként meg nagyon szelektíven olvasol, hallod e! Az olyan mondatokat miért nem emeled ki, mint pl.:
"A C1 mindezek ellenére a legvidámabb motor. Ha megszoktuk, fantasztikus élmény a motorozás. Látványos döntögetéseket végezhetünk, bár ennél nagyobb attrakciókra ne számítsunk."
"Egy C1-gyel más a motorozás. A szó szoros értelmében. A hiányosságokért cserébe rengeteg olyasmit kapunk, ami egy normál motoron elképzelhetetlen. Úgy ülhetünk robogóra, mintha autóba ülnénk. Nem kell védôruhát és sisakot cipelni a tárgyalásra. Nem csapódnak muslicák az arcunknak, nem spriccel sár a tarkónkra."
A szomszédriogatásra való utalás meg külön egy rendkívül kiemelésre érdemes, objektív, tényszerű kritikát megfogalmazó mondat volt.
A gép hangját egyébként én se szeretem, őszintén szólva csodálkozom is rajta, hogy a BMW hogyan hagyhatta így. Ezen kívül vannak még kisebb problémák a motorral (pl. alulméretezett sztendermozgató mechanika, érzékeny csatlakozó a benzintank mellett, elfáradó ablakmosócső), de a koncepció és az összkép nekem nagyon bevált. A motorozás élvezetével és mozgékonyságával tudok annak macerái nélkül (sisak, ruha) egy motor biztonságánál jóval nagyobb biztonsággal, nagyon széles időjárási körülmények között közlekedni városban három és fél, országúton két liter benzinből száz kilométeren.

Száguldozni, jaszkarizni nem jó. Nem is arra készült. Ha az lenne a deklarált célja, valóban szar lenne, trágyadombra való. Közlekedési eszköznek viszont szerintem nagyszerű. Lehet persze kritizálni, de ahhoz nem ártanak az észérvek sem.

Üdv: MaCS

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.29. 13:44:47

@phrascarica:
Én nem vagyok ilyen lesújtó véleménnyel Viktorról, de tény, hogy időnként messzire kerülnek az autós szakírástól.
Nekem nagyon tetszett amit Karotta és W. Robi csinált a Totalcar indulásával, a TV műsorokkal. Főleg a közvetlenségük, a megközelítésük tetszett. Az, ahogyan a rosszról is diplomatikusan, de mindenki számára (nem sértő módon) tudtak tesztelni, kommentálni.
Mára sajnos ettől messze került a TC, időnként a jópofának gondolt (szerintem inkább ízléstelen)beszólások, (lsd. ezen poszt címe)nem éppen a minőségi, választékos újságírást mutatják be.

Phrascarica 2009.08.29. 13:44:49

@bonifac: nem jó a példa, itt ezek nem igazán szabályok. Nincs benne a blog szabályzatba hogy, aki nem ír helyesen az ne is írjon. Mindenki elkövet néhány hibát, és NEM EZ A LÉNYEG, hanem amit ír.
Kifigurázni bármiféle fogyatékosságot, műveletlenséget az bizony parasztság EQ0-ság, főleg egy újságírótól akinek az írás a kenyere. Sok fórumba járok ahol gyorsan, akár palmtopról írják a hsz-eket, természetes a hibázás, elírás, és hibát mindenki vét.

"Tiszteljük már meg egymást annyival, hogy érthetően, minél kevesebb hibával írjuk le amit akarunk"
akkor aki ékezet nélkül ir az is egy nagy büdös paraszt, mivel nem mindegy hogy pl.
"koszoru" vagy "köszörü" "mert tiszteljük meg már egymást"?
"Pedig hidd el, hogy senki nem szórakozásból lovagol a helyesírási hibákon." ha elovastad volna az bizony szórakozásból illetve végső érvként, pontosabban annak hiányaként hozta elő B.V.
Na itt egy fórum szabályzatból részlet pl, mert látom ilyet még nem láttál :)
"TUDNIVALÓK A FÓRUMOZÁSRÓL

- A fórumozásra is az általában, az emberekkel való társalgás normál illemszabályai az érvényesek, csak ez az interneten még fontosabb, mert hiányzik többek között a személyes kontaktus a testbeszéd és a hangszín.

- Mások eltérő véleményét, vagy stílusát megértően kell fogadni.

- Mások tulajdonságait, magánügyeit, helyesírását ne észrevételezze."


Ajánlom figyelmedbe az utolsó mondatot!

KáZsé 2009.08.29. 13:49:29

Az igazi fostalicskák mostis kimaradtak a sorból! Ez a cikk is csak arra jó, hogy minnél több komment legyen.

Rocko- 2009.08.29. 13:57:17

@CSÖRR-CSI££: csak vicceltem. :)
de én azt vallom, h a Trabant, Suzuki egy nagyon megbízható, kis szervízízigényű közlekedési eszköz. ebben a nagyon kis halmazban nagyon jól használható. viszont bárkinek ennél nagyobb igénye van az ne vegyen ilyet.
ennyi.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 13:58:05

@pink75: A kiállított 'bizonyítvány' az egy dolog, ha őt nem zavarja, engem nem izgat. Viszont a korrigálásokhoz való hozzáállása, na az sok mindenről árulkodik. (volt egy emberke, aki minden 'v' helyett 'w'-t írt. Csak. Na, ki nem nézi hülyének?

A szöveg értelmezhetőségén kívül van egy másik, nagyobb probléma. A helyesírási szabályrendszer azért van, hogy megértsük egymást. Mert ugye egymással akarunk kommunikálni, nem? Ha én csak úgy felrúgom ezeket a szabályokat, azzal azt érem, el, hogy nehezen értenek meg/félreértenek/nem értenek meg/hülyének néznek. Aztán meg majd el sem olvassák, ami írok.
(Egy indexes fórumban van ilyen emberke, akinek következetesen nem olvasom el a hozzászólásait, mert nem vagyok rá hajlandó energiát pocsékolni, hogy összerakjam, mit is akart. Ő sem hajlandó energiát fektetni az érthető írásba. Kvittek vagyunk.)

Párhuzam: A KRESZ meg azért van, mint szabályrendszer, hogy ne haljunk meg rögtön, ha kimegyünk a forgalomba. Nem azért kell betartani, mert az nekünk jó, hanem azért, hogy tudjuk mire számíthatunk a többiektől. Az a röhej, hogy a sok piroslámpába-belemenő ELVÁRJA a többiektől, hogy ők NE menjenek bele.

A gameres megjegyzés jó volt.


@Rocko-: Akkor húzza alá, ha egybeírom. :-)

Bocs mindenkitől a tartós offolásért, phrascarica miatt van. :-) Abbahagytam a térítést (feltéve, ha nem kell reagálnom).

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 14:12:12

@phrascarica:

"Nincs benne a blog szabályzatbaN hogy, aki nem ír helyesen az ne is írjon."
Nincs. Tényleg. Meg az sem, hogy másik nickjét illik helyesen visszaidézni, ugye franckarika? Mégis szinte sértésnek számít.

"Mindenki elkövet néhány hibát, és NEM EZ A LÉNYEG, hanem amit ír."
Igen, csak törekednie kéne az érthetőségre.

"Kifigurázni bármiféle fogyatékosságot, műveletlenséget az bizony parasztság EQ0-ság, főleg egy újságírótól akinek az írás a kenyere."
Ez az EQ ez most nagyon megy nálad. Most olvastál valami könyvet erről, vagy mi? (Na ez volt személyeskedő bunkóság, látod? Bocs.)
Megkerestem, amit BV írt, én nem éreztem sértésnek. Még egy smiley is van a végén, hogy enyhítse.

Ha nem úgy fogod fel, hogy azért javítanak ki, hogy aztán jól írd le, akkor persze, hogy megsértődsz. Akkor a tanárokat is ezért verik a diákok az iskolákban, mert csak kritizál a rohattbunkólya...


"Sok fórumba járok ahol gyorsan, akár palmtopról írják a hsz-eket, természetes a hibázás, elírás, és hibát mindenki vét."
Ismerem a jelenséget. Én sem teszek szóvá egyszeri hibákat, meg amiket látom, hogy elírás is lehet, lásd legelső fent idézett mondatodban, legfeljebb kijavítom. :-))

"akkor aki ékezet nélkül ir az is egy nagy büdös paraszt, mivel nem mindegy hogy pl. "koszoru" vagy "köszörü"
Már megint túlzol. Sokáig én is angol billentyűzethez voltam szokva, ékezet nélkül írtam. Egyébként erre könnyű rájönni, de volt már hogy valaki ilyesmit szóvátett, az érintett mondta, hogy külföldön van, ott olyan a bill., és soha senki nem szólt érte.

"ha elovastad volna az bizony szórakozásból illetve végső érvként, pontosabban annak hiányaként hozta elő B.V."
Nekem nem úgy tűnt. Mindegy, ezen nem vitázunk.

"Na itt egy fórum szabályzatból részlet pl, mert látom ilyet még nem láttál :)"
Sajnos láttam. Abba a fórumba sem írtam többet.

"Mások tulajdonságait, magánügyeit, helyesírását ne észrevételezze.
Ajánlom figyelmedbe az utolsó mondatot! "

Igens, értetem, phrscrcaia igeerm hodjshatöbe nem szolok ijesmi miat senkineeeek mertmindkingke lyogavaan úddjjj inri ahodj akar esza demokrácilya.

Túlzás, persze. De talán segít megérteni.

dacol6 2009.08.29. 14:12:45

sziasztok, jómagam (használtan vett 200-as) bmw c1-et használok munkába járásra, vidékről a belvárosba, napi 2x50km-en, télen, nyáron, esőben és hidegben is. az elmúlt télen csak a hó miatt álltam le, de egyébként mínusz 8 fokban is, szakadó esőbe is és kánikulában is használom. nekem tökéletes 4 évszakos, dugó- és stresszmentes KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ, amin nem ázok, nincs menetszél, 50 kilóig pakolhatok a zárt dobozba hátulra. a cikk írója által említett problémák nálam nem merültek fel, csodálkozom is, hogy ha gyakorló motoros. nekem könnyebb lassú menetben menni vele mint más vasakkal, de biztos szerencsém van. nem cserélem, nem adom el és nem bánom ha másnak nem tetszik, nekem bejött.

pink75 2009.08.29. 14:22:44

@bonifac: a "szöveg értelmezhetősége" és hogy "megértsük egymást", szerintem ez ugyanaz :)
ha neduddgire (vagy hogy is hírja) gondolsz, vele nincsen gond, aki végigolvasta Rejtőt, csuklóból dekódolja (hm, de finom képzavar), sőt, szerintem, legalábbis eleinte, biztosan nehezebb volt neki megírnia a szövegeit, mint olvasni azokat

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 14:25:14

@pink75: Nem, akire én gondolok, annak több x is van a nickjében, és ő tényleg úgy ír, ahogy. Már ha az írásnak nevezhető.

MaCS_70 2009.08.29. 14:34:58

@Hagalex:

Halihó!

Szívemből szóltál.
Mintha egyfajta erőltetett, erőlködő jópofáskodás vette volna át a tényleg jópofa stílus helyét. Ez pedig azon felül, hogy minőségileg, élvezhetőségileg alacsonyabb szinten áll, magával hozott egy újabb jelenséget is: az autók mögött az autótulajdonosok megbántását.
A tényszerű kritikát, sőt, a tréfás, vitriolos cikizést normális ember nem veszi magára.
Amikor azonban már vulgáris jelzőkkel illetnek egy járművet, főleg indokolás nélkül, az már bántó lehet.
Nekem már Winkler F Astra-ellenessége sem esett jól. Öt évig volt F Astránk, fapados, 1,4-es, 60 lóerővel. Az egyetlen extra a rádió volt benne -- meg a piros szín (!). Öt éve során szinte végig megvolt mellette a Samarám, ami érezhetően jobban ment, a lábamat is jobban ki tudtam nyújtani benne, mégis tökéletesen megfelelt családi autónak. Észrevétlen maradt, nem volt vele soha gond, benzint kért és időszakos szervizt. Jó volt vezetni, ha tettem egy párnát a jobb combom alá, 500 km után is frissen pattantam ki belőle.
Ehhez képest Winkler folyton fikázza, gyakran az én ingerküszöbömet meghaladó stílusban. Nem esik jól, de nem húztam fel magamat rajta.
A C1-trágya párhuzam viszont már komolyabban zavar. Már a mögöttes üzenete miatt is: ha valami trágyadobra való, és nálam ott áll a garázsban, akkor mi is az én garázsom? De ennél nagyobb gond is van itt. Mégpedig az, hogy ez az igencsak fennhéjázó vélemény egyértelműen egy nem alapos, kimerítő teszt, hanem egy felületes, pillanatnyi benyomás eredménye. Nem csak bántó, hanem nagyrészt megalapozatlan is.
Természetesen lehet, sőt, kell is szubjektív véleményeket írni, és igenis le kell írni a rossz tapsztalatokat is. Az újságíró viszont attól újságíró, hogy ezt nem zsigerből jópofizva, másokat megbántva tesz meg, hanem úgy tudja csomagolni, hogy az adott jármű tulajdonosa is legfeljebb elmosolyodjon és semmiképp se rossz szájízzel álljon fel a cikk elől.
Csikós pl. kiválóan, magas színvonalon műveli ezt a műfajt.

Üdv: MaCS

pink75 2009.08.29. 14:49:01

felőlem folytatódhat nyugodtan a sorozat, igaz, engem csak szőrmentén találtak el: a scorpio kombival szemezgettem anno, igaz, sötét színben, ami dob rajta jelentősen:)

Phrascarica 2009.08.29. 15:06:57

@bonifac: akkor miért nem azoknak írsz akik ékezet nélkül írnak? Az valóban nehezen olvasható és 1200 Ft-ból lehet rajta segíteni egy magyar billentyűzettel esetleg 200-ból egy matrica szettel.
Akit kipellengérezett B.V. az viszont lehet hogy épp egy külföldi magyar volt aki hallás után írogatott és akinek egy életre elvette a kedvét, gratulálok ez úton is Balázs Viktornak szép munka volt, büszke lehet rá anyukája :)
Neked hogy esne, ha egy külföldi fórumban a helyesírásoddal szivatnának?, Több szót nem ér az egész, befejeztem a téma boncolgatását mert szerintem minden oldalról körüljártuk, akinek ennyiből sem esett le ezután sem fog.
@dacol6: még egy elégedett tulaj, de könyörgöm Astra F tulajból is van több millió elégedett, mégsem az autógyártás csúcsa, noha sokkal, de sokkal érthetetlenebb ez esetben a szar dobálása mint a C1-re, amiről nem olvastam olyan tesztet olvasni amelyik nem savanyú, és mellesleg a gyár is belátta hoyg tévuton jár (noha egy kicsit kényszeredetten a vásárlók hiánya miatt, mert annak az évi 1-2ezer embernek gyártani akik felismerték a termék "nagyszerűségét" eléggé ráfizetéses)
@MaCS_70:"Közlekedési eszköznek viszont szerintem nagyszerű. Lehet persze kritizálni, de ahhoz nem ártanak az észérvek sem."
közlekedési eszköznek jó egy bicaj is esőköpennyel, esetleg robogó, ezért nem kell kiadni 2 millát amennyiért akkoriban 4 jó hasonló robogót kaptál, melyekkel öröm volt a motorozás. Az észérvek megvoltak csak mindet ignoráltad, és amit próbált a cikk írója nagy nehezen a C1 mentségére felhozni az bezzeg teljesen rendben van :D

augustiener 2009.08.29. 15:06:58

SPLASH 1.2 GS AC AT MP3 3,595,000

Szerintem meg ez a szar ennyi pénzért. Az összes többi ilyennel együtt.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 15:20:25

@phrascarica: "akkor miért nem azoknak írsz akik ékezet nélkül írnak? Az valóban nehezen olvasható és 1200 Ft-ból lehet rajta segíteni egy magyar billentyűzettel esetleg 200-ból egy matrica szettel."
Szerintem nem nehezen olvasható. De Csikósnak már ajánlottam fel egy magyar billentyűzetet, mert valami vackon írt. De azóta sem jelentkezett. :-( Pedig komolyan mondtam.

"Neked hogy esne, ha egy külföldi fórumban a helyesírásoddal szivatnának?,"
Először is igyekeznék az adott nyelven minél helyesebben írni. Másodszor, ha kijavítanak, utánanéznék, és ha igaza van, megtanulnám jól, mert az nekem is hasznos. Harmadszor, egyes fórumokban oda lehet írni a profilba, hogy honnan való vagy, az pedig számít. (Nézz be a terminál fórumba, keresd stellt. Na őt komoly erőfeszítésbe kerül néha megérteni, de szlovákiai, ezt tudjuk róla, ezért senki nem szól be neki érte.)

csongiaparaszt 2009.08.29. 15:25:40

Beszarok, még hogy a Lada jó autó. A Ladának bármelyik évjáratú bármelyik modellje egy FOSTALICSKA.
Max a hasonló korú többi kelet-európai fostalicskával összevetve tűnhet autószerűnek.
Na de akinek egy korabeli Dacia vagy Skoda jelenti a viszonyítási alapot, az ássa el magát.
A Tipo/Tempra digi műszerfal valóban okádék. A rohadási hajlammal vitáznék, különben is, láttam én már rohadó C180-t is.

GGG77 2009.08.29. 15:35:06

@kultúrpesszimista: Aki egy Alfa Spiderre azt mondja, hogy irdatlan (sic!) ronda, az vegyen velorexet és hajtsa csapágyasra. Ez túl van az "ízlés szubjektív" mindenre ráhúzható kategóriáján. Egy ilyen szerencsétlennek annyi köze van az autókhoz és a jó ízléshez, mint Győzikének az operához."

Te melyik istállóból szabadultál, hogy így beszélsz? Igazából reagálnom se kéne, mert kb annyit érsz, mint az a büdös, barna vmi, amibe a Városligetben könnyen beleléphet az ember, ha nem figyel, de hát talán még van remény.

Szóval, ez a Spider ekkor még szép volt, sőt gyönyörű:

www.channel4.com/4car/media/100-greatest/03-large/02-alfa-romeo-spider.jpg

De ékes bizonyítéka annak, hogy ha egy modellt 10-15 évig akarnak életben tartani az a legtöbbször, a változtatások során, csak egyre randább lesz, míg végül eljutunk az ilyen förmedvényekig:

www.autoone.ca/images/inventory/tn2_88711992_Alfa_Romeo_Spider_Veloce_front_side.JPG

Erre manapság is láthatsz példát, elég csak annyit mondani, Saab 9-5...

Phrascarica 2009.08.29. 15:37:47

@bonifac: igazad van meggondoltam magam. Szerintem mégiscsak jó lenne ha lenne valaki egy fórumban aki mindenki helyesírását kipellengérezné a legutolsó vesszőhibáig és ezzel telne a fórum mint most kb. 30 hsz. erről szól, és senkit nem érdekel. Elkezdjem, vagy kezded Te? Egy blognak nem erről kell szólni, de ha szerinted ez rendben, ez helyes akkor Te miért nem csinálod? Tedd, ne csak a szád járjon :D

Shadowbull 2009.08.29. 15:40:07

@phrascarica: "közlekedési eszköznek jó egy bicaj is esőköpennyel, esetleg robogó, ezért nem kell kiadni 2 millát amennyiért akkoriban 4 jó hasonló robogót kaptál, melyekkel öröm volt a motorozás."

Csurod-csavarod (raadasul oltari nagy baromsagokat irsz), de mar a masodik ember jott ide, aki aszondja, hogy megiscsak jo a C1 arra, amire terveztek.

Ertelmes ember mar reg belatta volna, hogy oke, most fujt egy nagy lufit, es beledurrant a kepebe.

A hulyebbje meg masszirozza tovabb a nagy semmit.

sb

Rocko- 2009.08.29. 15:41:47

@bonifac: "@Rocko-: Akkor húzza alá, ha egybeírom. :-)"
ergo nem a legmegbízhatóbb dolog az ilyen beépített szarság. tudni kell helyesen írni, nem programmal, hanem fejből.
na, abbahagytam én is.

Shadowbull 2009.08.29. 15:43:30

@GGG77: Szerintem az Alfa Spider mindig is ronda volt. A modellciklusa elejen is, meg a vegen is. Az utodja, az az elbaszott seggu ize meg egyenesen felforgatja az ember gyomrat, ha meglatja.

Amit most csinaltak a Brerabol, az meg elmegy. Bar a Brera is borzaszto aranyokkal rendelkezik, mint egy nagy ganajturo.

sb

Phrascarica 2009.08.29. 15:51:33

@Shadowbull: akkor Te a semmit maszirozod :D.
Ha ket ember azt mondta hogy jo, akkor tenyleg jo, mutassak masik 2-t aki azt mondja hogy szar, ez volt a legutosebb erveles amit ma hallottam. Hulyeseget ne irj mar legszives ha eszerveket nem tudsz.
Itt vagyok pl en es B.V. lehet jelentkezni ki szerint zsenialis 2millaert ez a C1 persze csak az jelentkezzen akinek adna is erte ennyit, mert 500€-ert en is vennek, na de 8000€ert nem mar ilyet...
Ha szerinted zseniális akkor miert nem vettel egyet, kettot? Nevem Senkinek sincs, pedig olyan fasza :)

RonJeremy 2009.08.29. 16:00:23

Yes. This is trash.
What is f*cking crazy blog?

Resszkess totalcar! Regusztráltam egy csomó indapass-os nick nevet, mert már tele a t*k*m azzal, hogy mindig ugyanaz a pár übermensch f*szkalap osztja itt az ész, b*sszátok meg az egész 1 f*s!

RonJeremy 2009.08.29. 16:08:55

@phrascarica:
elég ez is, nekem nincs szükségem péniszhosszabbítóra, ellentétben az itteni többséggel..

dacol6 2009.08.29. 16:09:54

@phrascarica: szia, azt nem tudom, hogy milyen érdekű és értékű tesztek vannak-voltak a c1-ről (a fenti cikk dilettáns, írója eltünése csak nyereség lenne a szakmának), én mint tulajdonos, nemes egyszerűséggel tényként közlöm: a c1 menetbiztonsága esőben, szélben, nedves úton is kiváló, és nem kispályás mérnöki teljesítmény volt ezt így összehozni.

MaCS_70 2009.08.29. 16:13:41

@phrascarica:

Nem ignoráltam az érveidet, hanem leírtam, hogy miért nem tartom őket helytállónak = ellenérveket hoztam fel.
Te viszont csak vagdalkozol. Igazi jó trollszokás.
Talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy akik valóban ismerik a C1-et, azok miért vannak jó véleménnyel róla, szemben azokkal, akik csak egy kétnapos/tízperces próbakör erejéig próbálták ki.

Egyébként meg kérlek, nevezz meg még egyetlen egy hozzá hasonló járművet, amit négyet is vehettem volna az áráért. (hasonló = zárt, biztonsági utascellával szerelt, tehát egész évben külön védőruha és sisak nélkül használható motor.)

Üdv: MaCS

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 16:23:31

@phrascarica: Már megint túlzol, és az én álláspontomat is eltúlzod.
(De én értem ám a kommented végén a :D-t.)

Phrascarica 2009.08.29. 16:29:41

@MaCS_70: ok. tényleg egyedi :) ezt vártátok, megkaptátok csak lépjünk túl már ezen...

Shadowbull 2009.08.29. 17:11:33

@phrascarica: oreg, ossze-vissza hadovalsz, csapkodsz magad korul mint valami elmebeteg :)

Latvanyos, de annyira megsem szorakoztato :)

sb

Phrascarica 2009.08.29. 17:28:05

@Shadowbull: mi lenne szorakoztato? elakadt a fonal? nincs játszotars? megy a kostolgatas? told mar el a biciklit :)

kalmarsweden 2009.08.29. 17:54:37

ez a manus nem ert az autokhoz almodik a nyomor annak idejen örult volna ha az öve lehetett volna barmelyk az autok közul
eregy politikusnak haver OTT LEHETT HAZUDNI az autokhoz annyit ertesz mint a kutyam a windovshoz

newname 2009.08.29. 18:35:34

@phrascarica:
Nem akarsz még elhúzni innen?
Vedd már észre, hogy kezdesz utálat tárgya lenni.
Hablatyolsz itt össze-vissza mindenről, nincs egy épkézláb önnáló gondolatod, kötekszel mindenkivel, a lényegről meg fingod sincs: ezt olvastam, itt-ott mondták, stb.
Valami más helyen próbáld osztani az észt, ahol még nem láttak autót.
(Ha már a moderátor nem küld el a világ f@szára zsokénak)

Phrascarica 2009.08.29. 19:04:27

@newname: beakadt a lemez, csak a majmolás, meg az önálló gondolatok, persze hogy nincs, kinek van, nem úgy mint neked! Te tele vagy velük oszd le már légyszíves hogy kinek mit kéne csinálni, és hová kéne menni, nagyon jó lenne már ha valami értelmes ember osztaná itt az észt, mondjuk mint te :P
Ha én itt nem lennék már 200 komment után beállt volna az agyhalál :D
Látod mi van most vazze majd 3 órája nem érkezett egy fikázható vitaindító hozzászólás.
Kapj már a fejedhez aztán vedd észre magad, azóta csak a vagdalkozás megy az is szarul :)

Ciri 2009.08.29. 19:17:48

@phrascarica:

"Én egy 4Motion VW Bora összkerékhajtásról írtam,"

Akkor ne akarj messzemenő következtetést levonni a létjogosultságáról, mert ismétlem: nagyon butának fognak nézni.

"Igen arra, de amikor benn van a garázsban akkor mikor te kinnt vagy akkor mi van? Világítja a garázs falát, de te aki este botorkálsz a ház mellett (hogy bemenj a garázsba, nyilván ha a házban van a garázslejáró akkor meg azért felesleges) akkor mit világít a garázsban hagyott autó, mert a kutyaszart biztos hogy nem."

Könyörgöm akadj már le erről a kibaszott garázs/kutyaszar kombóról!
Szerinted "garázskapu megvilágítónak" hívják?
Nem tudsz más életszerű helyzetet elképzelni ?
Az utolsó három autóm mindegyikén van (volt), napi szinten nagy örömmel használtam/lom, főleg télen amikor hamarabb sötétedik.

Ne csinálj már magadból idiótát, ha nem muszáj.
Bár ahogy a kommenteket nézem nagyon jó úton haladsz...

Phrascarica 2009.08.29. 19:21:33

@newname: azért kérdeznék egy két komolyat ezzel kapcsolatban:
"ezt olvastam, itt-ott mondták"
1. Te honnan szeded az infót?
2. Olvasni szoktál?
3. Beszélgetni szoktál?
4. Gondolkodni, mielőtt beírsz?

@bonifac: lehet javítgatni súlyos elírás történt, biztos idióta a kommentelő, vagy paraszt?

Phrascarica 2009.08.29. 19:24:51

@Ciri: Te nem veszed észre hogy Te vagy rajta? Már legalább 5 órája nem téma, Te meg idejössz és előhozod, és Én szálljak le a témáról?
Ne csinálj már magadból idiótát, ha nem muszáj.
Bár ahogy a kommenteket nézem nagyon jó úton haladsz...

Ciri 2009.08.29. 19:39:09

@phrascarica:

Másokkal is ilyen komoly érvekkel vitázol?

Phrascarica 2009.08.29. 19:45:52

@Ciri: Vitázni akarsz velem? Ugye nem? Akkor meg miért kell állandóan megszólítani? Még a végén kényszert érzek válaszra, de nem a kérdés kizárólag provokációs céllal készült. Nem is kérdeztél semmit csak provokálsz.
Fárasztó vagy, pihenjél már...

Phrascarica 2009.08.29. 19:48:39

... de nem, a kérdés...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 19:57:13

@phrascarica: Hol, mi, ki?

(Látom, de ha megértetted volna, amit próbáltam elmagyarázni, akkor tudnád, miért nem foglalkozom vele.)

Phrascarica 2009.08.29. 20:12:46

@bonifac: akkor meg nem értem, hogy egyiknél rendben a szivatás a másiknál meg nem foglalkozol vele? Azért ez némi magyarázatra szorulna.

...mindegy nem érdekes...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.08.29. 20:20:53

@phrascarica: Szerintem sem. Úgysem érted, úgy látom.

(Én nem is "szívattam" senkit, ja, hogy BV-nek kéne? Különben sem szívatás, javítás. És mint mondtam, egyszeri hibákkal nem foglalkozom, valamint ha hiszed, ha nem, ki lehet találni, mi elírás/elütés. Eh, hagyjuk, nem érted, én meg unom már magyarázni.)

fegyorgy (törölt) 2009.08.29. 21:08:51

@Balázs Viktor:
Kedves Balázs Viktor! Érdeklődöm, hogy hova teszik még írni, mert it a TC-n nagyon keveset tudok Öntől olvasni. Ugye nem titok?

GGG77 2009.08.29. 21:13:57

@Shadowbull: Ami a Brerat illeti egyetértünk, elcseszett egy dög.

atabi 2009.08.29. 21:36:16

@Süni25: a lengőkartörés az kedves versenyző mikor a gömbtámasz felfogatásának tövében elreped majd eltörik a lengőkar

kultúrpesszimista 2009.08.29. 22:45:50

Nem vagyok hajlandó kókler, kibic, jóízlésileg rokkant emberekkel diskurálni. Számomra méltatlan volna, az érintettekre nézve pedig túl megalázó lenne. Ha az esztétika teljes mértékben szubjektív, önkényes diszciplína volna, akkor nem lenne értelme számonkérni valakin a jó ízlés, stílus minimumát. Természetesen ha valaki nem rendelkezik ezzel, az nem baj, hiszen ez adottság, nem vagyunk egyformák. De hogy ezek után, minden önkritika nélkül nem átall lesajnálni olyan autót/autókat, amelyeknek egy négyzetcentiméterében több a fantázia, szív és lelkesedés, mint más komplett autókban összesen (különös tekintettel a német és japán autók többségére, a koreaiak japánmajmoló designja itt szóra sem érdemes) - az egyenesen komikus és bumerángként üt vissza az ítélkezőkre. Ám legyen, bizonyítván, sajátkezűleg aláírva. Shame on them.

kultúrpesszimista 2009.08.29. 22:47:10

bizonyítván = bizonyítvány

BUBISBUBLEK 2009.08.29. 23:47:46

soha nem vennék Alfát, de ez a darab egy igazán szép, érzéki, kívánatos alkotás :)

gabor.gabor 2009.08.29. 23:48:29

ganéjtúró ??????:
www.seriouswheels.com/pics-2005/2005-Alfa-Romeo-Brera-RA-1024x768.jpg

howdywilcox.org/wp-content/uploads/2007/12/alfa-romeo-brera.jpg

Ennek az autónak a visszapillantó tükrében több fantázia van, mint egy egész Bangle féle 5ös BMW-ben.


Visszatérve a cikkre, pedig:

VW New Beetle:
Tényleg egy kalap fos. A régi, az igazi Bogárnak pont a megbízhatóság és az olcsó fenntarthatóság voltak a fő erényei. Erre a VW csinál egy k.va drága, praktikátlan és nem igazán megbízható autó "új bogár" néven.

BMW C1:
Robogó "tetővel", 2 milláért ??!!
Ennyi pénzért simán lehet, takarékos, olcsó kisautót venni, amiben elférnek 4-en, csomagokkal.
A szomszédnak volt egyszer egy C1-ese, kb. 3 hónap múlva el is adta.
Szóval ez maximum csak szemellenzős BMW fanoknak.

Suzuki Jimny:
Ezt viszont nem értem miért került bele a 10be. Ez egy terepjáró, tehát a magas súlypont érthető, ezzel jár a nagyobb borulékonyság. De ez az autó nemis országúti száguldozásra, meg városi bevásárlóautónak való, hanem terepre.

MaCS_70 2009.08.29. 23:59:22

@gabor.gabor:

Halihó!

A takarékos, olcsó kisautóval pedig lehet állni a dugóban. Ha takarékos, olcsó kisautót akartam volna venni, azt vettem volna, de autóm már volt. Nem túl nagy és egészen takarékos.
Ja, és nem vagyok szemellenzős BMW-fan, bár a motorjaik egy részét kétségtelenül kedvelem és a Bangle-korszakig az autóik is tetszenek.

Üdv: MaCS

megint 2009.08.30. 00:02:01

gabor.gabor, igen persze, szép mese ez, én is tudok ilyet, szóval testvérem ismerősének az apja Szolnokon lakik, nah az ő szomszédjának a távoli ismerőse mondta, hogy az új aston nagyon megbízhatatlan, mert az ő apósának a haverjának volt, komolyan.
Brera meg előről szép, különben aránytalan lett, attól még , hogy valami olasz nem szép is, persze tudom ezeknek lelke van.

Shadowbull 2009.08.30. 00:19:59

@kultúrpesszimista: Birom az ilyen onjelolt izlesrendoroket :) Kicsit tulteng benned az onbizalom :)

Szerintem kezeltesd.

-----

A Brera meg igenis egy borzaszto aranyokkal megaldott elcseszett gepjarmu. Szembol meg kinez valahogy (igaz az meg egy elcsepelt Alfa-orr, nadehat Alfaeknak is kell valami konnyen felismerheto stilusmotivum), de oldalrol meg hatulrol... Broaf.

Amikor eloszor lattam 2005-ben a frankfurti autoszalonon, nem akartam elhinni.

Hatulrol nezve egybol valami pancelos bogar jutott az eszembe rola, es koszonom a kepet, tenyleg oldalrol-hatulrol hasonlit a legjobban egy ganajturora :)

lh5.ggpht.com/_5BHcN4E3EgU/Ru08zP2L9dI/AAAAAAAAAVE/7Wh4XNNO0RQ/IMG_0162.JPG

Aztan ezt az elbaszott, izzadsagszagu dizajnt sikerult is tovabbvinni a Mitora, ami aztan minden szogbol hanyas, szembol mint valami csodalkozo varju, vagy egy tokonrugott horcsog. Alfaek rakattantak az organikus dizajnra. Csak valaki szoljon mar nekik, hogy ez a cucc, amit szivnak, ez picit eros nekik :)

Lassan mar ott tartanak, Mint Hunter S. Thompson, amikor az ugyved haverjaval Vegasban tul sokat szivtak, es mindenfele szornyeteget lattak szaladgalni a hotel barjaban :) Sajnos a felelem es retteges meg szegeny kozonsegnek jut :))

Valoszinuleg nem ment meg senki minket attol, hogy az Alfa tovabbra is kokemeny vizualis szennyezesben reszesitsen minket, nemsokara itt a 147 utodja...

Nekem vegul is mindegy, de igy ez a jobb sorsra erdemes marka hamarosan eltunik majd a sullyesztoben.

sb

Shadowbull 2009.08.30. 00:21:10

@MaCS_70: Ugyse hiszi el neked a kutya se, hogy nincs BMW-jel a homlokodra tetovalva :)

Amugy a Bangle-korszaknak mar joideje vege, ideje bemenni egy BMW-szalonba :)

sb

kultúrpesszimista 2009.08.30. 00:37:27

@Shadowbull:

Tényleg nem szólok többet hozzád: ha valaki (X) történetesen jobb valaki másnál (Y) (jelen esetben az én ízlésem, esztétikai érzékem jobb, mint esetben, míg más területen nyilvánvalóan te lehetsz nálam sokkal kiválóbb), nos akkor puszta álszerénység és hipokritizmus lenne ezt eltagadni és nem nevén nevezni a dolgot. Igen, van önbizalmam, mert ebben tagadhatatlanul jobb vagyok, ami nem önhittség, hanem tény. Akár "műmájer" az ilyen szöveg és attitűd egyeseknek, akár nem.

"Nekem vegul is mindegy, de igy ez a jobb sorsra erdemes marka hamarosan eltunik majd a sullyesztoben."

Szeretnéd, mi? Csak úgy árad belőled az olaszautó gyűlölet. Megsúgom: nem fog eltűnni. Mert mindig lesznek lelkes tervezők, mérnökök és lelkes vásárlók, autórajongók, akiknek az autó nem pusztán egy praktikus eszköz; több, mint holmi technokratáknak szánt végtermék.

Én kezeltetem magam, ha megígéred, hogy te meg szemelteted magad. Hogy jobban, szebben láss, és észrevedd, ami szép, stílusos és egyedi.

Ennyi.

kultúrpesszimista 2009.08.30. 00:38:49

...az én ízlésem, esztétikai érzékem jobb, mint esetEDben...

Elnézést

ekutya 2009.08.30. 00:51:25

@Shadowbull: Én elhiszem hogy nincs a homlokán márkajel, de áruld már el, racionális német szemmel nézve, miért éri meg jobban egy C1, mint egy kisautó 2 millióért. Mert ennyiért már egész jó városi kisautót kapsz, 6 liter alatti fogyasztással.

"Kicsit tulteng benned az onbizalom :)"

Baratom, az onbizalom a te szadbol eleg mokasan hangzik. Aki német mérnök létére megpróbál az olasz autók szépségéről, és arányairól kiselőadást tartani... Meg aztán láttál e már Z4-est oldalról tetővel? Szép, arányos. :P

A Beetle-t miért linkelted be? A németek valamiért nem nagyon tudnak elszakadni tőle :P.

ekutya 2009.08.30. 01:10:01

@kultúrpesszimista: De most képzeld el, hogy van egy fiatal, lelkes, jóképű dél-európai tervezőpalánta. Az élete vágya, hogy szép és egzotikus autókat tervezzen... És ekkor megpályázza a BMW-nél Bangle megüresedett helyét? :P Na ez lenne ám az álommeló.

The Good Boy 2009.08.30. 01:35:20

Közel 500 komment egy valljuk be, nem túl jól-, és objektíven készült cikk után. Szép teljesítmény! Ha a tc a klikk-ek és hsz.-ek mennyisége alapján kap pénzt a szponzoroktól, akkor kihúzhatják magukat, mert megint összejött. Az más kérdés, hogy a kommentek nagy része nem a cikkel, illetve a benne foglalt autókkal kapcsolatos, de az eredmény ugyanaz. Viszont lenne egy javaslatom: még cikket sem kell írni, elég egy fórum, aminek előszavába bele lehetne írni az alábbi szavakat: új autó, régi autó, dízel autó, benzines autó (esetleg hibrid autó), Suzuki, kalapos Skoda, BMW, német autó, japán autó, koreai autó, fhanszia autó, olasz autó, megbízható autó, ipari hulladék autó (gyengébbek kedvéért: trágyadomb), Csikós, Winkler, Karotta, ommm, többiek, stb. millió számra érkeznének a kommentek,nem győznétek a hirdetőkkel a tárgyalást.

The Good Boy 2009.08.30. 01:36:39

@The Good Boy: lemaradt a végéről a vigyorgó smájli :)

msadmin 2009.08.30. 06:57:48

nem kell szmájli, így van ahogy mondod.
mindig uaz megy

uglykid 2009.08.30. 07:10:30

Viktor!
Ezt az írást nyugodtan kihagyhattad volna!
Azóta olvasom az írásaid egyéb helyeken, amióta a pályán tevékenykedsz!Nálam kimondottan az első tíz százalékban voltál /vagy/ objektivitás szempontjából!

Ami fájt: Samara, Alfa Spider, 90-es évek FIAT-jai /tudtommal az alváz egyoldalról horganyzott, a többi mártott/

Amivel egyetértek: új Beetle

Fenntartással kezelem: Scorpio, Sephia, Jimny

Nem érdekel: BMW, Festiva

Öngól kat.: Zsiguli 1200

Mivel én tudom, hogy 190+ alkat vagy (jómagam is 194/100kg), ezért nem lep meg a Zsiga, Spider és kb. az összes '60-'70-es évek olasz autóira jellemző "majompóz" kritizálása!
-Ettől még nem szólnám le pl.a Ferrari 308 GTO-t!:)
A BMW C1-el ugyanez a helyzet, a mi súlypontunk sajnos 30cm-el feljebb van, mint kéne.
A SAMARAmat imádtam!Az elöl-hátul macpherson gólyaláb + fogasléc évtizedekre van az ős Zsigához.Kényelemre-minőségre nagy volt a szórás a későbbi évjáratok között!
Az enyém 1988-as 2108, kb.180ezer volt új korában, én 330-ért vettem 2 évesen /érdekesség a fiatalabbaknak!/
Akkor Golf II 1300 54LE, 600ezer volt a Merkúrnál.Én próba után inkább a Samarát választottam!!!
Ami a lényeg, még Anyám is szerette!Úgy jellemezte, hogy "olyan könnyen mozduló" autó! 7.5-8.5 vegyes fogyasztással
A köv. posztod is olvasni fogom!!!

seniman 2009.08.30. 09:10:40

@Shadowbull: "Amugy a Bangle-korszaknak mar joideje vege, ideje bemenni egy BMW-szalonba :)"

Valami muzulmán mókus tevékenykedik most ott,nem?
Legalábbis valami arab származású.A kritikák alapján az új hetest meg is csinálta jó unalmasra.

seniman 2009.08.30. 09:15:40

@ekutya: "Meg aztán láttál e már Z4-est oldalról tetővel? Szép, arányos. :P"

A Z4 még hagyján......
A Z3 egy igazi rondaság.Átmenet a kupé meg egy kombi között.

Léteznek még szép Alfák is:
www.mynodelic.com/alfa%208c%20competizione%202.jpg

Shadowbull 2009.08.30. 09:52:34

@kultúrpesszimista: "az én ízlésem, esztétikai érzékem jobb"

MEGALOL :))))

Elarulom neked, a dolog termeszetenel fogva nem letezik olyan, hogy jobb izles.

MAS izles van.

A sajat izlesuket azok szoktak jobbnak tartani a masikenal, akikben beragadt az isten-mod kapcsoloja :)

"Szeretnéd, mi?"

Nem, nem szeretnem.

"Csak úgy árad belőled az olaszautó gyűlölet."

Nyihihi :)

Elarulom, en nem gyulolok egy autot sem, plane nem az olaszokat. Kisautokban es sportkocsikban kifejezetten jok, ez a premium-dolog nem megy nekik.
Hogy tetezzem a dolgot: az elso autonk egy Fiat Brava volt, szerettuk, pedig egy fapados gep volt, es azon tul, hogy rettento volt a futomuve, soha semmi baja nem volt. Az asszony ma is visszasirja.
Ilyen Punto-Bravo kategoriaban barmikor vennek olaszt.

Az Alfa viszont, fajdalom, sose izgatott. Talan meg a 155-os, az tetszett. Meg a 156, elsore. Csak az a forma is elcsepelodott. A tobbit meg mar elmondtam :)

De pont a multkor irtam valahova, 1 het Olaszorszag utan elegge tanulsagos volt, hogy az olaszok maguk is inkabb BMW-t meg Audit, esetleg Mercit vesznek. Olasz rendszamos uj Alfa alig lathato, de regi is csak elvetve.

"Mert mindig lesznek lelkes tervezők, mérnökök és lelkes vásárlók, autórajongók, akiknek az autó nem pusztán egy praktikus eszköz; több, mint holmi technokratáknak szánt végtermék."

Kozhelyek tomkelege. Bizonyos nemet markak bizonyos tipusait es lelkes tervezok keszitik a lelkes vasarloknak. Csak ezt meg nem olvastad sehol, oszt nem tudod mindenhol visszabofogni :)

Tudod, olyanok vagytok, mint a meseben az egyszeri divatbolond kiraly sznob nezokozonsege. Barmit lattok (az Alfatol) elegedetten hummogtok, hogy igen, az olasz dizajn, az vilaghiru. Aztan az egyszeri, hetkoznapi ember meg csak felrohog: bazzeg a kiraly meztelen :))

sb

Phrascarica 2009.08.30. 09:57:22

@seniman: semmi baj nincs a Z3 és Z4 kupéval, legfeljebb a kicsi csomagtartó :)

Shadowbull 2009.08.30. 10:01:42

@ekutya: "áruld már el, racionális német szemmel nézve, miért éri meg jobban egy C1, mint egy kisautó 2 millióért. Mert ennyiért már egész jó városi kisautót kapsz, 6 liter alatti fogyasztással."

Szerintem mar leirta. Nem autot akart, hanem ketkereku kozlekedesi eszkozt, ami lehetoleg biztonsagos. Ennyi.

Az ar jelen esetben neki masodlagos volt. Azt esetleg megprobalhatod megerteni, hogy nem mindenki veszi a 3 millas WagonR-t 60 havi nullas hitelre.

"Meg aztán láttál e már Z4-est oldalról tetővel? A Beetle-t miért linkelted be? "

Kezditek mar a gorcsolest :)

Ha azt mondom, hogy a Brera ronda, azzal nem mondom, hogy barmilyen mas tipus szep :) A Beetle pont ugyanolyan budosbogar, mentsegere legyen szolva azt direkt olyanra csinaltak, az auto lenyege a budosbogarsag (es nem kell tole mast elvarni, plane nem eros motort meg jo futomuvet, mert nem az a lenyege) a Brera viszont ilyenre sikerult :)

A Z4 elsore nagyon nem tetszett, de mar annyit lattam belole, hogy megszoktam. Az uj viszont gyonyoru.

De jatszatunk ilyet, hogy elkezdhetunk sorolni ronda nemet autokat, hogy visszaalljon a lelki beketek. Mondanam is elsore az X3-at, hanyas. Aztan az Audi A2, abban meg halalfelelmem is volt. Es hogy a Merci se maradjon ki: A, B, R-Klasse.

sb

Shadowbull 2009.08.30. 10:07:57

@seniman: "Valami muzulmán mókus tevékenykedik most ott,nem?
Legalábbis valami arab származású.A kritikák alapján az új hetest meg is csinálta jó unalmasra. "

A fodizajner Adrian van Hooydonk, jopar eve az o kezeben van a gyeplo.

A hetesnek a kulsejeert felelt egy (talan torok nevu) masik dizajner, a neve nem ugrik be, de nyilvan Hooydonk iranyitasa alatt. A dizajn is eros csapatmunka.

Szerintem nem lett unalmas, sot. Eroteljesen jobban sikerult mint az elodjenek az elso valtozata. Egy bajom van vele, valahogy a meredek hutoraccsal nem birtam meg megbaratkozni, de kenytelen leszek, mert ez a motivum tovabbmegy.

A Bangle-fele elozo hetes minden volt csak nem unalmas, horgott is miatta a fel vilag. Ebben a kategoriaban nem lehet nagyon elborult aggyal rajzolgatni, mert bukas a vege.

sb

Phrascarica 2009.08.30. 10:09:55

@ekutya: a C1 megy egy nagyon fasza különleges jármű, egy biztonságos :), fedett, autónak látszani akaró alulmotorizált BMW motor, autó árban, melyhez nem kell bukósisak és az eső sem gond neki, mellesleg a "legvidámabb motor".
Mi ezzel a gond? Elvégre négyen állítják hogy jó, akkor el kell fogadni JÓ ÉS KÉSZ!
Engem meggyőztek, megéri a pénzét, mindenkinek C1-et! :)

Phrascarica 2009.08.30. 10:14:01

@Shadowbull: "A Z4 elsore nagyon nem tetszett, de mar annyit lattam belole, hogy megszoktam. Az uj viszont gyonyoru."
olyan mint egy elpuhult női body builder estélyiben kifestve, olyan cicás :)

kultúrpesszimista 2009.08.30. 10:33:37

@ekutya:

Na ja... :-) Elképzeltem, jót mosolyogtam. :-)

Shadowbull 2009.08.30. 10:38:50

@phrascarica: nem akar autonak latszani, es nem motor, es nincs alulmotorizalva :)

Ultel amugy te mar ketkereku jarmuvon?

sb

Shadowbull 2009.08.30. 10:40:03

@phrascarica: Nok terveztek, lehet van benne valami :)

sb

Phrascarica 2009.08.30. 10:48:14

@Shadowbull: ja amikor a f(v)averom 1200-es zsigájával besokaltam a kanyarba még '87-ben...

Phrascarica 2009.08.30. 10:51:39

@Shadowbull: ... és "vörösboros őzgerincet burgonyakrokettel" sem tudok csinálni :)

Rocko- 2009.08.30. 10:56:39

@The Good Boy: "Közel 500 komment egy valljuk be, nem túl jól-, és objektíven készült cikk után."
ez post és nem cikk.
mit értesz az alatt, h nem túl jól?
objektív az írás? baszod, bármi amit leírsz, az objektív, ennek az írásnak pont ez a lényege, h amiket megélt, azok közül mi a 10 legrosszabb.

ti ilyen emberek vagyok, h bementek a boltba, aztán csodálkoztok h kerek az alma meg piros és ezt kikéritek magatoknak, mert van egy almátok otthon?

ledo76 2009.08.30. 11:03:13

@Shadowbull:
Először is egyet értek, hogy ízlésről kár vitatkozni, és tény, hogy nem minden szép ami Alfa, de azért egy két megállapításod nem állja meg a helyét. A Spider tényleg sokat romlott modellfrissítés során, de azért az utolsó széria sem hányás. Az utána jövő (a Brera/Spider előtti), kifejezetten gyönyörű, egy baja, hogy elsőkerékhajtású lett, de most nem ezt tárgyaljuk. A 156-os formája avult???
Na ezt jópár márka, jópár típusára el lehet mondani, de a 156-osra semmikép. Még ma is kiemelkedik az utcaképből, a legtöbb autó kommersz tucatnak tűnik mellette. A mai Alfák: a 159-es hibátlanul gyönyörű, nem tudok azért a pénzért szebbet mondani, de még drágábban se nagyon. A GT szintén csodálatos. A Brera/Spider oldalról szerintem is kicsit aránytalan, előlröl és hátulról viszont gyönyörű így az összkép inkább szép mint csúnya. A Mito nekem se tetszik, bár az elölnézetet leszámolva (szigorúan szemből) az sem borzasztó. A 8C Competizione pedig a világ legszebb autója, a Maserati GT-vel holtversenyben. Szerintem az Alfa nem fog kimúlni, bár tény, hogy nehéz a helyzete, de semmiképpen a dizájn fogja kinyírni és még csak nem is a megbízhatóság, mert az utóbbi években az is rendben van (bár a híre nem a legjobb), hanem hogy nem tud egy rendes modellpalettát felmutatni tisztességes motorválasztékkal. Ebben a BMW, Audi nagy előnyben van.

seniman 2009.08.30. 11:04:14

@Shadowbull: "A hetesnek a kulsejeert felelt egy (talan torok nevu) masik dizajner, a neve nem ugrik be"

Nekem se

"Szerintem nem lett unalmas, sot."

Nem is én állitottam,"szakújságirók"véleménye volt.Gondolom a Bangle-stilus utáni visszafogottság unalomként jelentkezett náluk.Ha egy koncertre mész és elsőre lenyomják a legjobb számaikat,utána a tölteléket,neked is unalmasnak tűnne.Pedig a kedvenc zenekarod,miattuk mentél oda.

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.30. 11:08:15

@Rocko-:

"...ez post és nem cikk."

És akkor mi van? Akkor már lehet trágyadombozni?

A objektív és szubjektív fogalmak értelmező szótári meghatározását javasolnám tanulmányozásra, és akkor nem írsz ilyet: "objektív az írás? baszod, bármi amit leírsz, az objektív"
Biztos, hogy ezt akartad írni?

Maradjunk annyiban, hogy egy teszt alapvetően SZUBJEKTÍV, és jó esetben törekszik az írója az objektivitásra!

kultúrpesszimista 2009.08.30. 11:21:50

@ledo76:

Szívemből beszéltél. Én azért annyiban árnyalnám a leírtakat, hogy az Alfák szerintem mindig is tisztességes modell- és mororválasztékot tudtak felmutatni, nem velük van a baj, hanem a Lanciával. A Lancia sok-sok éve identitásválságban van, keresi a helyét. Bizony, ott már erősen foghíjas a kínálat, nincs igazán kisautójuk (az Y nem az, az egykori Autobianchi-Lancia lehetne inkább), a Delta egy rosszul pozicionált autó szerintem (mert köze nincs az egykori sportlegendához, sem szépségben/stílusban, sem motorerőben), egyedül a Thesis az, ami a helyén van, de az kevés az üdvösséghez. A Fiat is egyre jobb. Sőt, talán a Fiat az egyetlen európai gyártó, ahol nem hogy romlana a minőség és a design (mint majdnem a legtöbb márkánál), hanem egyre jobbak, egyre kiérleltebbek.

don39 2009.08.30. 11:27:32

@kultúrpesszimista: Jaj! Megint egy filozófikus okostojás!

Isgyu 2009.08.30. 11:28:14

Cikkíró Balázs Viktor!

Látom másodszorra már nem akarsz válaszolni. Az írásod ahogy írtad (valótlanul) szerintem korrekcióra érdemes...

Gondolom akkor neked azzal is mondok újat, hogy nem csak a Fiatokat galvanizálták (amit te itt a cikkben hibásan írsz!) hanem a külföldre küldött Samarákon is voltak galvanizált kasznival?! Így a Samarák legnagyobb baja a rohadás máris meg volt szűntetve, mondjuk amik nem voltak lekezelve rendesen azokon is 4 műanyag dob csodát tett ;)
Ezt tudtad?

kultúrpesszimista 2009.08.30. 11:30:38

@don39:

Beletrafáltál, filozófus (is) vagyok. A filozofikus meg végig rövid o. És ha nem tetszik, ne muszáj olvasnod, nyugodtan ugord át. Menj inkább ebédelni és utána olvass Népsportot.

don39 2009.08.30. 11:34:19

@phrascarica: Tök igaz.Ez egy autós blog,és erről kell szolnia az írásoknak.Ha valaKI MAGYARTANÁRT akar játszani itt,rossz helyen jár

The Good Boy 2009.08.30. 11:39:02

@Rocko-: "objektív az írás? baszod, bármi amit leírsz, az objektív, ennek az írásnak pont ez a lényege, h amiket megélt, azok közül mi a 10 legrosszabb..."
Ha azt leírod, hogy a c1-nek 2 kereke, teteje, meg biztonsági öve van, az objektiv tájékoztatás, ha azt írod le, hogy sz*r, meg csúnya, neadj istent trágyadomb, na az szubjektív. Az hogy valaki 2 km-es próba után a c1-re irja, hogy egy halom sz*r az egész, az ne objektiv tájékoztatás legyen már, hanem szubjektiv, az pedig, hogy a tipo rohad mint állat, az megint nem objektiv dolog, hanem egy nagy baromság, ráadásul olyan autóról ir nagy marhaságokat, ami a fiat történelmében az első olyan jármű volt, amelyet "szinte végig" számitógéppel terveztek. Ha ezt leirja, az objektiv állitás lett volna. Ja, és ha nem haragszol, akkor nem baszom. Pici kultúrát azért csempésszél bele az írásodba, főleg ha más is kultúrált próbál lenni. Köszönöm!
" ti ilyen emberek vagyok, h bementek a boltba, aztán csodálkoztok h kerek az alma meg piros és ezt kikéritek magatoknak, mert van egy almátok otthon?"
Tudod én vagyok olyan szerencsés, hogy olyan helyen lakhatok, ahol az országban egyedülálló módon becsület kasszás módon árulnak az őstermelő emberek mindenféle dolgot (idénygyümölcs, zöldség, virág, méz, stb.), úgyhogy ha én almát akarok enni, akkor megállok az egyik ház elé kitett asztalkánál, bedobom a kiirt árat (vagy többet, mert ez a véleményem a termékről) a kitett perselybe és igazi almát, málnát, szedret, epret, szőlőt stb. veszek. Nem olyat amit ti esetleg a auchan, tesco, metro, cora polcairól levesztek, csak ezért mert hasonlit arra, amit általánosban alma cimszó alatt tanultatok. (tudom nem erre volt kihegyezve a megjegyzésed, de szerintem ez is elég SZUBJEKTIV, hogy mi az ami tényleg alma, és mi az ami csak úgy néz ki).
"...ez post és nem cikk."
Oké, legyen ez a legnagyobb gondja ennek az írásnak, nekem meg inkább az a gondom, hogy egy ilyen munkáért még fizetnek is, akár poszt, akár cikk. Bocs, hogy tévesen irtam, tudom, hogy a belsőségen vagyok:)

The Good Boy 2009.08.30. 11:49:18

@ledo76: " A GT szintén csodálatos."
Alapvetően nincs gond elvileg a szépérzékemmel, de nekem az Alfa GT sosem tünt szép autónak, miközben minden autós újságíró szinte elélvezett a gyönyörtől amikor meglátta. Példa rá pl. gyulavitéz '05-ből: "Tízből tíz ember azonnal elájul, amikor meglátja a gyönyörű, tűzpiros olasz sportkupét. Aztán mind a tíz elájul megint, amikor kiderül, hogy dízel.
Szögezzük le rögtön az elején: aki azt meri állítani, látott már szebb autót a GT-nél, azzal most azonnal hajlandó vagyok kimenni a hóra, ott beszéljük meg a dolgot. Az Alfa GT-nél nincs szebb autó! Van ugyanennyire szép, de szebb semmiképpen."
Nekem az mindig csak egy csomagtartóval ellátott 3 ajtós szedán 147-es volt másfélszeres áron (tudom hogy gyakorlatilag csak a müszerfal azonos). Bár ez a nemtetszés is SZUBJEKTÍV dolog, de nekem soha nem jött be. Pedig a 166-os modelfrissitett változata, a 155-ös, 164-es, a 159.-es, és annó az Alfa Sprint is nagyon tetszett, tehát előitéletről szó sincs nálam.

ledo76 2009.08.30. 11:50:35

@kultúrpesszimista:
Tény, hogy a Lancia még nagyobb bajban van, de sajnos az Alfa sem a régi fényében tündököl. A 60-as 70-es években hatalmas technikai fölényben voltak, ami után jött egy szörnyű 80-as évek amikor a tartósság, megbízhatóság és az anyagfelhasználás drasztikusan romlott, de technikailag még ekkor is voltak innovatív megoldásaik. Utána a megbízhatóság javult, de még mindig nem volt az igazi, a dizájn pedig a fénykort idézte, de a technikai újdonságok kezdtek elmaradozni, a konkurencia utolérte sőt elhagyta őket. Manapság a megbízhatóság rendben van, a dizájn vegyes (de legalább nem unalmas) viszont vicc, hogy a 159-esnek nem volt normális benzinmotorja, illetve hogy nincs teljes modellpaletta. Talán a Fiat jobb helyzetével illetve a Multair motorokkal ez megváltozik...

don39 2009.08.30. 11:55:57

@kultúrpesszimista: Hát persze,igazad van,nem kéne az ilyen hülyeségeket,a témához(lásd.a cikket)valóban (érdemben) hozzászólni nem tudó írásokat elolvasnom.Általában nem is szoktam,de néha elszórakozom az ilyeneken mint te pl.Sajnos mindenhol előfordulnak okostojások,önjelölt filozofusok,akik csak úgy oszják az észt,bár érdemben nem szólnak a témához,tulajdonképpen hülyék hozzá.Beszélnek itt rövid,meg hosszú Ó-ról,de még egy fos írást sem tudnak összehozni a valós témáról.Szánalmas vagy öcsém.Te filozófus

kultúrpesszimista 2009.08.30. 12:15:26

@ledo76:

Hát igen, remélem... Szerintem jók az esélyei. Én drukkolok a Fiatnak, már csak a túltengő germán-dominancia miatt is.

Sausage 2009.08.30. 12:19:10

@Shadowbull:
Azert a formatervezest es az esztetikat ne mossuk ossze az izlessel, a tetszik/ nem tetszikkel. Elozo ketto ugyanis kelloen egzakt es tanithato tudomany. Mint ahogy tanitjak is.
Ket jo formaterv kozotti valasztas belefer az izles szabadsagaba, de egy pocsek formatervert csak izles nelkuli ember tud rajongani.
Es bizony ha 1 ember 10 (es mondjuk a mogottuk allo 4 évezred tapasztalata, mert pl. az aranymetszés, mint alapvetés ilyen) elleneben izlestelennek, rondanak minosit valamit, akkor o nem mas, hanem vak es esztetikai erzek hijan van.

Ezzel persze nem kivannek allast foglalni a mostani vitaban, csak javasolnam az isteni kinyilatkoztatasok, kategorikus leszarozasok helyett a "nekem nem tetszik" kifejezes hasznalatat. Ugy is annyi baratod van mar itt, minek ujabbakat szerezni. :)
Mert pl nekem sem tetszenek igazan az uj VW-k, de attól még nem nevezném csúnyának őket. Láthatóan nem összegányolt, diszharmonikus formák, de nem az én világom.

Alfa75 2009.08.30. 12:22:36

Hát igen ez kicsit felületes vélemény nyilvánítás az összes modelről......Tipo Tempra gyorsan rohad ? Érdekes pedig Fiat mércével ezek a tipusok már az öröké valóságnak épültek ,ma is rengeteg van belőlük ! Le kéne szálni a magas lóról és körbenézni ! :-)

kultúrpesszimista 2009.08.30. 12:35:48

@Alfa75:

Azért halkan megjegyzem, hogy ne a Fiat mércéjéből induljunk ki, mert elvitathatatlan tény, hogy a szocialista autókat meghazudtoló módon rohadtak a Fiatok, elég sokáig. Egy nyugati autó nem rohadt annyira, mint a Tipo/Tempra generációt megelőző Fiatok (és persze Alfák) többsége. A poszttal az is a baj, hogy ténybelileg állít valótlanságokat, a szubjektív véleménynyilvánítás mentőövében. A Tipok, Temprák ugyanis egyszerűen klasszisokkal voltak jobbak ilyen szempontból a korábbiakhoz képest, valódi dimenzióváltás történt. Tehát nemcsak Fiat mércével, de minden más szempontból is felvették a versenyt a korabeli Opelekkel, VW-ekkel, Fordokkal stb...

Rocko- 2009.08.30. 12:43:53

@Hagalex: "És akkor mi van? Akkor már lehet trágyadombozni?"
persze, ha neki az volt, akkor miért ne? mit finomkodjon, a szar az akkor is szar lesz a palacsintában, ha nem mondod ki vagy kakisnak hívod.

"Maradjunk annyiban, hogy egy teszt alapvetően SZUBJEKTÍV"
fel voltam paprikázva, szóval tévesztettem, de igen, szubjektívra gondoltam, hiba, volt, elnézést.
"és jó esetben törekszik az írója az objektivitásra!"
ami full objektív az a katalógusadat. ezen felül minden szubjektív. aki objektív dolgot akar olvasni, nézze a katalógust, aki szubjektívet, az olvassa ezt. de ne akarja egyiket se számonkérni a másikon.

@The Good Boy:
"neadj istent trágyadomb, na az szubjektív."
igen, tévesztettem, elnzést, szubjektívat akartam írni.
" Az hogy valaki 2 km-es próba után a c1-re irja, hogy egy halom sz*r az egész, az ne objektiv tájékoztatás legyen már, hanem szubjektiv"
mondta valaki h objektív? az egész újságírás, sőt szinte az egész emberiség a szubjektivitásról szól.
az almás hasonlat az irreális elvárásról szólt, de úgy látom nem sikerült megfogni azt a végét.
"Oké, legyen ez a legnagyobb gondja ennek az írásnak, nekem meg inkább az a gondom, hogy egy ilyen munkáért még fizetnek is,"
Te fizeted? másnak meg az nem tetszik, h a Te munkádért fizetnek. na és?

Isgyu 2009.08.30. 12:57:46

@kultúrpesszimista:
teljesen igazad van a régi porladós Fiatokkal. De már az Uno utolsó szériája is horganyzolt volt és azok sem rohadtak már.
Tempra meg Tipo meg főleg. ha találkozott is a cikkíró ilyennel az javított volt, az meg fog is rohadni...
Amúgy itt van az utcánkba most is egy tempra kombi dízel és direkt körbenéztem ahogy elmente mellett, sehol 1 rozsdafolt... Tipo-t is ismerek többet is ami nem volt törve azon sincs. Szóval ennyit a cikkben említett "fénysebességgel rohadó" dologról. Nagyon képben van a cikkíró, inkább ciki író egy "szakembertől" :P

Hagalex · http://www.youtube.com/user/Hagalex#g/f 2009.08.30. 13:06:59

@Rocko-:

"persze, ha neki az volt, akkor miért ne? mit finomkodjon, a szar az akkor is szar lesz a palacsintában, ha nem mondod ki vagy kakisnak hívod"
Azért ez ne egészen így van. Ha valakit anyázódás közepette küldesz el a búsba az nem ugyanaz mintha kulturáltan megkéred. De amíg egyik esetben sértődés nélkül célt érsz adddig a másik esetben jól orcán ütnek!
Az igényes újságírás sem merülhet el a kisstílűségben, az obszcenitásban meg főleg nem. Baráti körben talán elfogadható, de itt nem, még akkor sem ha ez csak egy blogposzt!
Az újságírói etika, és esztétika ne legyen már sokadik rendű! Mint fenntebb már írtam, akkor bármelyikünk lehet újságíró aki 2 értelmes mondatot képes összefüggőre fogalmazni...

De persze neked lehet más a véleményed ezekről a "listákról", sőt, a szerzőknek is lehet más véleményük. Maximum akinek nem tetszik nem jön a TC -ra szakmai jellegű cikket olvasni, hanem olvas a Vezess.hu -n, vagy más oldalakon. Van már elég sok, és nem is mind nívótlan!

Diesel Lada 2009.08.30. 13:41:04

Úgy vélem az hogy egy ZIL alá sodródott autóból mindössz szétkaszabolt fejjel szál ki valaki, és nem holtan vagy nyomorékan az inkább dícséret kéne hogy legyen.
Másik hogy az 1200es Zsiguli , de az összes klasszik Zsiguli motorját a 60as évkeben fejelsztették, a Renault 5 ösét azért jóval később, tehát nem igazán fair dolgo hasonlítani. Egyébként egy jól beállított 2101 7-8 literrel elvan, a 10en literes legendák autót ütő verő gyilkosoktól származnak akik gyújtás, karburátor, szelephézeg állítást csak hírből sem ismertek..

The Good Boy 2009.08.30. 14:14:54

@Rocko-: oké elrontottad az objektiv-szubjektív dolgot, nincs ezzel semmi gond, de azzal, hogy valaki elmagyarázza a hibát, és még te vagy felháborodva...
"mondta valaki h objektív?"
igen, Te mondtad, hogy hülyeség az, amikor azt irtam, hogy nem túl objektiv a cikk (bocs, blog). Itt van: " mit értesz az alatt, h nem túl jól?
objektív az írás? baszod, bármi amit leírsz, az objektív"
Tehát amellett, hogy belátod, hogy te hibáztál (ami korrekt, mert itt nem mindenkinek erőssége elismerni, ha hibázik), azért mégegyszer belém akarsz rúgni ok nélkül...
"az almás hasonlat az irreális elvárásról szólt, de úgy látom nem sikerült megfogni azt a végét."
Az almás hasonlatnál igazából már én sem értettem, mit akartál mondani, főleg az utolsó részével, a " aztán csodálkoztok h kerek az alma meg piros és ezt kikéritek magatoknak, mert van egy almátok otthon", de nem akartam fogalmazási vitát inditani belöle, mert lásd fentebb a helyesírás is legalább 100 hsz.-ben lett taglalva. Ettől függetlenül próbáltam értelmezni, mire gondolsz, látva az utolsó vessző utáni 5 szót. Bár valószinüleg bennem van a hiba. Egyébként pedig, irtam én is az almás hasonlatnál, hogy " tudom nem erre volt kihegyezve a megjegyzésed", tehát csak megjegyeztem, hogy az almatémát ilyen irányból is meg lehet közeliteni, azaz minden relatív és szubjektív.
Abban talán igazad van, hogy erős volt, amit a szerzővel kapcsolatban irtam, de mivel ő valamilyen szinten közszereplő (lévén a munkáját több ezren láthatják), ezért neki jobban oda kellene figyelnie, mit és hogyan ír, mert ahogy látom, elég sokan elégedetlenek az eredménnyel, és ez már nem elöször fordul elő itt a tc.-nél.
És valóban nem én fizetem, de ha nem tud tényszerűen és objektíven irni, akkor lehet, hogy nem kéne erőltetni (a szubjektiv véleményt meg alapvetően mindeki elfogadja, mivel minden ember más, azaz más a véleménye a dolgokról - erről irtam fentebb az alfa gt kapcsán).
Ja és az én munkámat pedig ne hasonlitsd egy országos média orgánum szerzőjéhez, egyrészt mert teljesen mást csinálok, másrészt - alapvetően - nem ezrekhez szólóan. Az meg hogy esetleg az én munkámtól irigyli a pénzt valaki, azon meg (látatlanban) felesleges vitázni, de hidd el arányaiban jóval kevesebb negativ jelzőt kapok a munkám miatt (meg ritkábban), mint itt néhány szerző egy-egy müve után. Úgyhogy, peace!

T-boy (törölt) 2009.08.30. 14:49:29

@Balázs Viktor:1. Tisztelt Viktor! A Renault5
a 70'-es évek végén MINDEN szoc. autóhoz
képest egy műszer volt.
2. Tudom,hogy a szubjektív véleményét írta,de
ennyire?A Tipo 77'-ben az ÉV AUTÓ-ja volt.
Bár az is egy szub. vélemény,nem hiszem,
hogy a FIAT vásárolta a címet.Így nehezen
értelmezhető ez a negatív vélemény.

ledo76 2009.08.30. 16:34:19

@Isgyu:
Így igaz, a Tempra/Tipo nemcsak az előző Fiat-okhoz de pl: egy F Astrahoz képest is tartós volt a karosszériáját tekintve. A műanyag elemek viszont kicsit gyorsabban fáradtak mint más autókon, de az árkategórián belül abban sem volt nagy különbség.

ekutya 2009.08.30. 17:37:02

@Shadowbull:

"Szerintem mar leirta. Nem autot akart, hanem ketkereku kozlekedesi eszkozt, ami lehetoleg biztonsagos. Ennyi."

Én elhiszem hogy neki a C1 a nyerő választás, és elhiszem hogy nincs BMW jel a homlokán. De ez egyáltalán nem racionális döntés. 2-3 millióért 1-2 éves kisautót tudsz venni. Nem feltétlen Wagon R-re gondoltam. Egy teljes értékű, 5 személyes, csomagtartós, igényes kisautóra. A C1 két előnye a kisebb fenntartás (ebben a fogyasztás is benne van), és ha szeretsz előrepofátlankodni, akkor a dugózás. Az első érv az szerintem eleve nem játszik, mert aki kiad ezért ennyit, az nem hiszem hogy mindenáron spórolni akar. Ami meg a pszeudo biztonságot illeti: A C1 aktív biztonsága erősen csökkentett egy sima motorhoz képest. Továbbá ha öltönyben mész, és nem vagy rutinos motoros, akkor a súlyos balesetek esélye megnő. Hiába segít az öv, ha van rajtad bukó és gerincvédő (vagy speciális hátizsák), akkor sokkal jobbak az esélyeid elcsúszásnál egy hagyományos motoron. Egy kisautóhoz képest meg -2 csillagos a védelme. Nem kívánom senkinek hogy C1-el boruljon. Emiatt tisztelem ha valaki vesz egyet és kiáll mellette, mert ez szimplán őrültség :). Úgy értem a C1 őszintén szeretned kell, hogy azzal járj, és nincs benne semmi sznobság. De józan érvet sem tudsz mondani mellette, és csak a dugózás miatt megvenni meg eszelős. Ezért az emberek 99%-a hanyattesne ha meglátná, a cikkírónak tökéletesen igaza volt. Ha meg nem akarsz autózni, akkor ott a motor és a bringa (akár elektromos) is. Nem csak a Wagon R.

"Elarulom neked, a dolog termeszetenel fogva nem letezik olyan, hogy jobb izles."

Tehát a másik témához. Nem létezik jobb izlés? Talán igényesség kérdése. Ha voltál már amerikában, esetleg vegasban, akkor talán már felfordult neked is a gyomros a sok műanyag giccstől. Egyszerűen semmi kultúra, semmi igényesség, semmi szépség. Képesek a Corvette elejébe egy nagy műanyag ablakot rakni, hogy a műanyag motorburkolat tetejét látni lehessen. És ez az embereket ott nem zavarja. Szerintem ez a "mindenki egyformán jó izlésű, csak különböző" duma pont az ilyen emberekből szokott kijönni. Én már kifejtettem egy régebbi ezzel foglalkozó poszton, hogy a BMW-k egyszerűen nem szépek. A Bangle előtti klasszikus formák tetszettek, de azokat se mondanám szépnek. Nem néznek ki rosszúl az újak sem, de annyira jellegtelenek. Hiányzik belőlük az igény a különlegesség iránt. Bangle-t szerintem pont ezért vették szerződtették le, hogy dobja fel az unalmas formákat. A 7-es előző bömbi előről pl. szerintem egész jól sikerült. Furcsa volt, de szokható. A facelift és a modellváltás után lépésről lépésre unalmasodott el a dizájn. Miután beültem régi Z4-be, a formája már egyáltalán nem zavart. Viszont szépnek ma sem nevezném, de szégyenkezni nem kell miatta. Viszont az új oldalról rettentő aránytalan tetővel. Sokaknak tetszik az eleje, de szerintem hivalkodó és pöffeszkedőek az orrlyukai. Azért az M3 CSL sokkal visszafogottabb volt, pedig lett volna mire nagyképűsködnie. Az elmúlt tizenakárhány évben mindig szebbnek láttam az eggyel előző BMW-ket az újaknál. Az Alfa-val nem vagyok így. Lehet hogy sokak szemében a Mito csak egy sminkelt tetű, de nem merném rá azt mondani hogy nem szép, és elrontották. A legrosszabb amit mondhatnék az Alfákról, hogy nem az én stílusom, de a Brera pl. kifejezetten jól néz ki, és tetszik. És hogy ne vádolhass elfogultsággal, az elmúlt 20 év Opelei is tetszenek (meg a Nissan R34, R35, 350Z és 370Z is mint már gondolom tudod), még az F Astra is. Az F Astra-t szerintem csak azért utálják annyira, mert régen népautó volt. De akkor a Beetle-t meg le kéne hányni. Nos ennyit az izlésről, és nehogy azt hidd hogy egydül én látom hasonlóan a dolgokat:

www.youtube.com/watch?v=lwimzc0UWUY

Ennek a résznek a végén mentek el egy múzeumba, hogy befogadnák-e oda az autókat. A Brera volt az egyetlen, amire azt mondták, esetleg. Ez a rész jól összefoglalja a lényeget. Nekem mindegyik autó tetszik a maga módján. Mindegyik tipikus, le sem tagadhatnák, melyik országban készültek. És a saját módján mindegyik jobb a többinél. Én tudom hogy nem csak a szépség és a formai tervezés számít egy autóban, de szerintem nem hülye aki Alfát vesz.

És ha még mindig úgy gondolod hogy ez az egész halandzsa, akkor nézz Sprockets-et.

www.youtube.com/watch?v=QHZR9SA5pOg

www.youtube.com/watch?v=Ay6N33y_UG4

u.i. Apropó. A Bogár formát a csehektől lopták, ahogy a konstrukciós elemek terveit is. Nézd meg Porsche Type 12 prototípusát. Még a szellőzési pontokat is hasonló elvek alapján helyezték el. És olvass utána a szabadalmaknak, amik miatt pereskedett a a Tatra a VW-el.

ledo76 2009.08.30. 18:22:53

@ekutya:
A Brera-nak is a technika a baja nem a dizájn. Eleve nehéz és ezt tetézi, hogy a 2.4-es dízel(ami ráadásul nem igazán illik az autó karakteréhez) és a 3.2-es benzines nagyon orrnehézzé teszi. A 2.2- es benzines pedig szóra sem érdemesen gyenge, ráadásul az olasz temperamentum is hiányzik belőle. Ha könnyebb lenne és tennének bele egy könnyű de erős turbót pl: az 1.8-ast amit a 159-esbe is beletettek, csak a 230 Le-re húzott változatát máris a nagyon kéne kategória lenne és nem érdekelne, hogy az arányai oldalról nem tökéletesek. Mondjuk az igazi a hátsókerék hajtás lenne (csak ennél és a legnagyobb modellnél, nem vagyok hátsókerékhajtás őrült), és egy könnyebb, 300 Le-nél erősebb V6-os.

29 Palms 2009.08.30. 18:57:02

1.8-as turbót a Brerába? Ugyanmár, valami rendes 5 literest minimum, aztán hadd szóljon. :)

ommm 2009.08.30. 19:25:39

@csiky944: Hja Csiky, ott azért erőt meg nyomatékot is át kell adni hébe-hóba :)

davidson (törölt) 2009.08.30. 19:43:47

"Nem egy téli autó "
egy téli külön...

dennisthemenace 2009.08.30. 19:44:31

@Diesel Lada: Melyik Renault 5-os motorjara gondolsz? Mert az elso szeriaban levo nyomorudas motor oregebb,mint a Ladae.

T-boy (törölt) 2009.08.30. 19:54:34

29 Palms!
Természetesen,kösz a korrekciót!

ommm 2009.08.30. 20:07:30

Na de uraim! Odakünn FIA GT-futam zajlott, maguk meg itt zajonganak?
Ejnye...

Phrascarica 2009.08.30. 20:21:44

@ekutya: A C1-et nem tudod megymagyarázni, én próbáltam, az érvek leperegtek. A totalcar C1 tesztlében kb. 3 jó szót írtak a C1-ről és a többi a technikai adatokkal és a gép finom "becsmérlésével" telt el. A legjobb érv SB-től talán ez volt:"de mar a masodik ember jott ide, aki aszondja, hogy megiscsak jo a C1", na ezek után már azért látod hogy nincsenek elfogadható érvek a C1 ellen. Jobb ha feladod, Te itt csak okoskodó loser lehetsz :)

Phrascarica 2009.08.30. 20:22:58

@ommm: ezt előtte kellett volna...

ommm 2009.08.30. 20:34:27

@phrascarica: Aki rest és nem tud róla... nem falusi libakergető :)
Remek volt, pedig igencsak foghíjas volt a mezőny, az Astonok nagyon hiányoztak.

Phrascarica 2009.08.30. 20:36:18

@ommm: nekem inkább a Corvette és a Maserati hiányozna, a többi csak töltelék :)

dacol6 2009.08.30. 21:06:35

@ekutya: "...Úgy értem a C1 őszintén szeretned kell, hogy azzal járj, és nincs benne semmi sznobság. De józan érvet sem tudsz mondani mellette, és csak a dugózás miatt megvenni meg eszelős. Ezért az emberek 99%-a hanyattesne ha meglátná, a cikkírónak tökéletesen igaza volt...."
--

Józan érveim nekem pl. nincsenek, de úgy vélem néhány dolgot tisztázni érdemes lenne. Szubjektív felhasználói véleményem szerint BMW C1 másként más (és nem jobb-rosszabb mondom én), mint azt az ellenzői látják, vélik, véleményezik (és még a súlypontja is magasabban van mint Usain Boltnak a mezőnyhöz képest). Igaz, hogy motoros jogsi és műszaki vizsga kell rá, de inkább két kerekű közlekedési eszköz mint motor. Ezt érdemes figyelembe venni a fujjolóknak és akként használni is, ha használnák. Nem vagyok jós, de számomra nem nehéz következtetni, hogy a C1 a korát meghalad(hat)ja és jó néhány év múlva, mikor hasonló járművek hada fog közlekedni, a C1 lesz az ősi minta, a hőskor hőse, mikor sanda szemmel és értetlenül nézték, majd gyorsan szőnyeg alá is söpörték. Kétségtelen, hogy vannak hibái, de ennnek a "kategóriának" alapműje és mint ilyen: kiváló úttörő. Gyakorló autósmotorosbiciklisként én gyakorta áldom az eget (amit nem kell kémlelnem, hogy rülhessek-e vagy nem), hogy a C1-et választottam napi közlekedési eszközömnek a munkahelyem és az otthonom 50 km-es távolságának leküzdésére. Nyáron nem a ruhámról vakarom a muslincákat, ősszel-tavasszal nem ázok és télen plusz 5 fok alatt (amikor más motoron akármit vettem fel, kb. 45 perc után átfagytam) és kb. mínusz 5-ig nem fázok(!), viszont mindig pontosan, időjárástól és forgalomtól függetlenül, nem kamikázeként, nem bélelt bőregérként, és nem kétkerekű hősként beérek dolgozni és be is tudok vásárolni. (A C1 dobozának mérete olyan, hogy simán befér 1 láda sör és pár kiló kenyér:))
Esni meg nem ajánlatos semmilyen kétkerekűvel, de alaptétel, hogy esni is tudni kell, csak nem érdemes.

www.youtube.com/watch?v=ToAIpT-JJxo&feature=related

www.youtube.com/watch?v=MchgrIV9EBs&NR=1

(Remélem még sokan jönnek megmagyarázni, hogy miért nem jó a C1, és olcsóbban jutok alkatrészhez.;))

Phrascarica 2009.08.30. 21:16:02

@dacol6: "Józan érveim nekem pl. nincsenek" ezt elfogadom esszenciának.
Nem kell semmit bizonyítani, engem már meggyőztél :)

ommm 2009.08.30. 21:19:52

@phrascarica: Nana, azért láttam már én olyan futamot, ahol sehol sem volt a Maser és a V8 :)
Valójában az az igazi, amikor színes a mezőny, nagy kár, hogy a GT4-GT3 kategória nem volt kint. Ott elérhetőbb gépekkel nyomják, nem kevésbé vadul.
Na majd jövőre.

Shadowbull 2009.08.30. 21:49:20

@phrascarica: Gondolom annak kicsi a valoszinusege, hogy itt helyben megkerdezzuk az osszes C1-hasznalot, hogy mi a velemenye.

sb

Shadowbull 2009.08.30. 21:52:15

@ommm: A nagyobb baj, hogy az F1 is zajlott, de nem tudtam eloben megnezni, mert eppen utaztam.

sb

Shadowbull 2009.08.30. 22:02:24

@ekutya: "2-3 millióért 1-2 éves kisautót tudsz venni. Nem feltétlen Wagon R-re gondoltam. Egy teljes értékű, 5 személyes, csomagtartós, igényes kisautóra."

Sot, egy sokeves 7es BMWt is tudsz venni erte. Vagy egy nagymotort. Sot, 2 Gibson Les Paul gitart is, ami ugye azert megiscsak valami.

Es?

"A C1 két előnye a kisebb fenntartás (ebben a fogyasztás is benne van), és ha szeretsz előrepofátlankodni, akkor a dugózás. "

Nem hiszem, hogy a motorral eloremenetel az elorepofatlankodas lenne. Miert kene neki is allni a dugoban? Menjen isten hirevel, en meg le is huzodok a motorosok elol, ha van helyem.

"A C1 aktív biztonsága erősen csökkentett egy sima motorhoz képest."

A hasznaloi szerint nem. Hogy BV mit mond, az irrelevans.

"ha van rajtad bukó és gerincvédő (vagy speciális hátizsák), akkor sokkal jobbak az esélyeid elcsúszásnál egy hagyományos motoron."

Oriasi tevedes. Itt utkozesnel bennemaradsz egy keretben, ami kepes megvedeni a sulyos serulesektol. A motorrol meg egyszeruen lerepulsz.

Amugy ezzel indirekt azt mondod, hogy az osszes mernok, aki a C1 koncepciojat kidolgozta, mind dilettans. Ugyanis a koncepcio lenyege pont a biztonsag novelese.

"Nem kívánom senkinek hogy C1-el boruljon."

En sem kivanom senkinek, de ha mar valasztani kell, inkabb a C1ben utkoznek 2 kereken, mint egy sima motoron.

"A Bogár formát a csehektől lopták, ahogy a konstrukciós elemek terveit is. "

Ne kezdjuk ujra :)

sb

Shadowbull 2009.08.30. 22:05:19

@Sausage: "csak javasolnam az isteni kinyilatkoztatasok, kategorikus leszarozasok helyett a "nekem nem tetszik" kifejezes hasznalatat. "

Nalam ez alapbol oda van gondolva. Soha nem gondoltam hogy en lennek a mervado izles teren :)

Csak szeretem jelezni, hogy ami mas szerint gyonyoru meg szep meg mittudomen, az mas szerint meg pont ocsmany. Es nem az aranymetszes meg a tokomtuggya mi miatt.

sb

Sausage 2009.08.30. 22:19:25

@Shadowbull:

Ok, csak jeleztem, hogy a ronda es a nekem nem tetszik (de latom, hogy nem ronda), az ket kulon palya. :)

Mer' ugye az ember a kékre, vagy zöldre (xy-ra) se azt mondja, hogy ronda, hanem azt, hogy nem a kedvenc szine, nem szereti.
Lehet ronda egy kocka, vagy egy gomb? Melyik a szebb?:)

prijon 2009.08.30. 22:19:33

sziasztok!

A cikk szerzőjéhez szőlnék!
Ismered, Te egyáltalán a Suzuki Jimnyt? vagy csak mint idegen beültél és úgymond "tesztelted" ? Tudod-e ,hogy milyen felépítménye, milyen a futóműve, milyen célra készült ? és még sorolhatnám... Én közel 1 éve használok egy példányt és igaz, hogy nem Citroen kényelmű, de lehet hogy tartósabb tőle és számíthatok rá, minden időben!!! Jaa és az országba néhány 100 km-re is el lehet merészkedni, nem szállok ki hátfájósan belőle (mint egy Swiftből) és nincs útban a mellettem ülő sem, mert nem nőttem akkorára, hogy ne helyezkedjek el kényelmesen! Úgyhogy tökéletes többcélú jármű, és még meg is néznik többen, nem egy tucatautó!
Rengeteg jó tulajdonsága van, nem borulékony kanyarban !!! (vezetni tudni kell, szerző barátom!) egyenes futása is tökéletes, nekem egy 2007-es van és meg vagyok elégedve vele! Nem ebbe a cikkbe való, hanem a "top 10 megbízható összkerekes, gazdaságos kisautók" közé !

Shadowbull 2009.08.30. 22:29:24

@Sausage: ez innentol kezdve a filozofus kartars asztala.

En olajos talpu gepesz vagyok, oszt ha valami nem teccik, ramondom hogy ronda :)

sb

Phrascarica 2009.08.30. 23:40:53

@Shadowbull: nem is kell nekem ez a kettő is bőven elég volt. Meggyőzőek voltak...
Különösen ez: "Józan érveim nekem pl. nincsenek"

Más, nekem a Chevy SSR tetszik, tudom hogy senki másnak, de ez olyasmi mint a C1. Szerelem egy békával :)
Egy 400Le-s V8-as kupé-kabrió sport teherautó, merev híddal és béka szemekkel, ráadásul retro, ami semmire sem jó abból amit mutat, de így együtt... Szerintem simán belerakhatnák a a következő trágyadombba, (bár szinte senki nem tesztelte, de a TC igen) akkor is imádnám, de nem próbálnám meg védeni, mert védhetetlen észérvekkel, rá is igaz lehetne a fenti idézet a C1 tulajtól :)

ommm 2009.08.30. 23:45:47

@Shadowbull: Szentigaz, mondjuk mákunk volt és több tévén is ment élőben odakint a futam, érdekes volt nézni a képet és hallgatni mellé a motorbömbölést.
Utólag elolvasva nem maradtam le semmiről, azért a versenybenzin illata még mindig intenzívebb odakinn, mint képernyő előtt. :)
És addig nincs bajom (nagy), amíg így is marad...

ekutya 2009.08.31. 01:00:36

@dacol6: @Shadowbull: Egyszerre válaszolok nektek C1 témában. Nekem nincs azzal semmi bajom ha valaki C1-est vesz, de szerintem tökéletesen ideillik a listába. Szerintem az egész lista jól van úgy ahogy van. Akik itt elégedetlenkednek, és kritizálják a szerzőt, azok szerintem nem értik az autós újságírás lényegét, és ezért a posztét sem. Az hogy fent van 1 autó itt, egyáltalán nem jelenti azt, hogy akinek ilyen volt az rosszúl járt, vagy hülye volt. Ez van a C1-el is. Beleborzongok ha rágondolok, de ugyanakkor értékelem a mérnökök erőfeszítéseit, és örülök hogy van ilyen is. :) Teljesen pozitívan mondtam és mondom mindezt. Pedig nem tudom elmondani mennyire nem kéne egy ilyen borzadály ennyiért. Kicsit olyan ez mint a tonik, vagy mint amikor a csajod véletlenül megtérdel egy kicsit. Többnyire kellemetlen, de élvezhető. Csak Shadowbull meg a mindentudó nem akarja racionálisan megmagyarázni.

A biztonsághoz is szeretnék még hozzátenni. Tudom hogy a motoros az donor (vagy orvostanhallgatók számára szeminárium). Egyes esetekben sokkal jobban jössz ki egy balesetből, mint egy motorral. Viszont gyűrődőzóna nincs. A végtagjaid külön veszélynek vannak kitéve balesetkor (alászorulhatnak valaminek, a fejed is hozzáverődhet szerencsétlen esetben valamilyen alkatrésznek. Egy borulásos balesetnél egy sima autóból is kikandikálhat a kar). A nyakad néha hatalmas erőknek van kitéve. Emlékezzetek a HANS bevezetésének okára:

www.youtube.com/watch?v=F1gqpQBkDuU&NR=1

A gáztúlhúzásos balesetek nem valószínűek a gyenge motor miatt, de kanyarban simán elcsúszhatsz. Ebből bukfenc is lehet, amit te a motorra szíjazva élvezel végig, míg rendes motornál simán a kopófelületeken végigcsúszva a motortól távol végeznéd. És a legnagyobb rémálmom az lenne, amikor véletlenül megbillenek elinduláskor (akár meglöktek), és nekiesek oldalról egy vízcsapnak/oszlopnak, és a motor a súlyával ráhúz. Az szerintem további veszélyforrás, hogy gyakorlatilag nulla védőfelszerelést hordasz rajta, és a kormány is simán kilóg az oldalfal síkjából. És talán a legrosszabb az ebben a szerkezetben, hogy hamis biztonságérzetet kelt a használóban. Nem kell félreérteni, tényleg nyújt plusz biztonságot, de: Emlékszem amikor egy kerékpáros szakember kifejtette, hogy mennyivel nagyobb biztonságban érzi magát, amikor bukóban teker. Bevállalósabb lesz tőle, mert nő az önbizalma. Viszont ha nekitekersz bukóban egy fának, az arcod simán összetörhet, és a nyakad is kifordulhat. Tehát hamis a biztonságérzet, mert rengeteg veszélyforrás megmarad. Szóval használja egészséggel aki akarja a C1-et, de én inkább lebeszélnék mindenkit róla. Használati és biztonsági értékben sehol nincs egy autóhoz képest. Baleset ritkán történik, és C1-ből is kevés van. Az élet meg tele van veszéllyel, tudom. Én inkább a következőt ajánlanám a C1 helyett:

www.youtube.com/watch?v=tdAaNU0FUrc

A C1 kicsit szélesebb egy motornál, ez meg egy kicsit a C1-nél. A BMW-nek is van ilyen, ők CLEVER-nek hívják:

www.leftlanenews.com/bmws-clever-concept-completed.html

Asszem pont a C1 utódjának szánták. Ebben még én is el tudnám képzelni magam. Sőt, bár a Carver gyártóját elvitte a válság, készül belőle konnektoros hibrid is:

www.treehugger.com/files/2007/02/the-venture-one.php

dacol6 2009.08.31. 09:38:24

@ekutya: "Egyszerre válaszolok nektek C1 témában. Nekem nincs azzal semmi bajom ha valaki C1-est vesz, de szerintem tökéletesen ideillik a listába. Szerintem az egész lista jól van úgy ahogy van."
--
Szia!
Aham.
De neke nem válaszoltál, mert én biztosnsági tényezőkről nem írtam, csak említettem, hogy nem kell esni, mert kétkerekűvel esni, legyen az bringa, vagy robogó, vagy nagymoci, annyi tényező függvénye, hogy csak na, és mislengumiember legyen a talpán aki baleset nélkül megússza. (Rendszeresen lovagolok is, estem is sokat, még sem gondolom, hogy C1-esítem a lovamat, hanem arra törekszem, hogy mégjobban tudjak lovagolni és még jobban tudjam kezelni a lovam.)
Az általad említett feldőlési lehetőségek minden motorra érvényesek, a C1 kormánya nem nyúlik ki -mint ahogy írod, amit nem is értek- és a cikkfotóról lemaradt egy oldal bukógomba, ami feldőlésnél tartja a mocit (láttam és tényleg).
--
"ugyanakkor értékelem a mérnökök erőfeszítéseit, és örülök hogy van ilyen is"
--
Aham. Szóval ideillik a listába (a "trágyadombra") de ugyanakkor örülsz is neki, hogy van. Értem én.
Ja, és hogy tényeknél maradjak és legyen benne biztonsági tényező, az elmúlt egy óra C1-el való motorozás alatt eszembe jutott, hogy a legfontosabbat nem is említettem, ami által nagyon sok baleseti lehetőséget elkerültem ezzel a járgánnyal: LÁTNAK. Márhogy engem a motorral látnak. A legtöbb problámám más mocival az volt, hogyí nem vettek éeszre az autósok és autósként is okozott már hidegrázást egy-két sitty-sutty mocis. Itt meg jól látnak és ez komoly balesetmegelőzést jelent, de tényleg. El se hinném ha nem tapasztalnám naponta.

Tibiapó 2009.08.31. 10:15:56

Tisztelt Balázs Viktor!

20 év tesztelési tapasztalata bizony nagy idő, de visszagondolva a korabeli jármüvekre, a születésük idejekori technikai fejlettségre, már árnyaltabb a kép.
Nekem 4 kocka Ladám volt és az elsőt 1972-ben vettem. Akkor az egy álomautónak tünt a megelőző Moszkvics 407-es és Warszava 223-hoz viszonyítva. Ma tényleg borzalomnak hat, a jelenlegi gépkocsim korunknak megfelelő szintjéhez képest. De az a Ladám még mindig forgalomban van, a jelenlegiben viszont egyáltalán nem vagyok biztos, hogy 37 év múlva futni fog! Ezért kár fikázni a letünt korok járműveit. Eszmefuttatása szerint a híres T-Fordot csak azért nem ócsárolta le, mert nem jutott a közelébe sem, pedig az tényleg nagyon kezdetleges volt, hiszen kb. 100 éve született?

ekutya 2009.08.31. 10:18:40

@dacol6: "Aham. Szóval ideillik a listába (a "trágyadombra") de ugyanakkor örülsz is neki, hogy van. Értem én."

Nem, nem érted. Mint írtam, nem a listával van a gond, hanem az értelmezésével. Szerintem nem kéne ezt a "trágyadombot" sértésként felfogni. Van olyan autó fent, amihez nekem is volt szerencsém. Egyáltalán nem volt katasztrófa, de nem neheztelek emiatt. Én örülök hogy van C1, és hogy te jól érzed magad vele. Szerintem pont erről szól az autóbuzéria. Képzeld el mi lenne ha csak VW Golfot lehetne kapni. Nagyon unalmas lenne ez a bolygó, még egy mostani Golf tulaj is így gondolná.

Viszont érdekelne hogy mi a véleményed a CLEVER-ről, mint C1 tulaj. Mert nekem tetszik.

The Good Boy 2009.08.31. 10:57:50

@Tibiapó: " Nekem 4 kocka Ladám volt és az elsőt 1972-ben vettem"
Bocs a belevauért, de az nem sima zsiguli volt? '70-ben indult tudtommal a 2101-es, meg a kombi gyártása, '72-től a duplalámpás ezeröcsi, '78-ban (vagy '76?) a Niva, '80-ban a 2105, '83: 2107, '84-től Samara...

dacol6 2009.08.31. 12:09:26

@ekutya: " Szerintem nem kéne ezt a "trágyadombot" sértésként felfogni."
--
Nem, persze, de legalább annyira hagy "báncsonmá" mint amennyire Te "pedálozol" érte ;-)
--
"Viszont érdekelne hogy mi a véleményed a CLEVER-ről, mint C1 tulaj. Mert nekem tetszik."
A C1 motorkerékpár, ez meg inkább autó. Ez a véleményem. Ki kéne próbálni, látatlanban jópofa.

argenta 2009.08.31. 12:26:53

leszögezném, Corollám van. de ezt a tudatlan hülyét: "fénysebességgel rohadó Temprák és Tipók" ha kicsit is értene hozzá, tudná, hogy éppen a Tipo volt az első Fiat, ami full galvanizált kasztnival készült (88-ban!) és egy sérülésmentes még most 20 évesen sem rohad (másik dolog, hogy ilyen nincs.) kettes Golf, Kadett, régi japánok, na azok rohadnak, meg persze a Tipo előtti Fiatok is. bocs, ha már leírta valaki, nem olvastam vissza

Shadowbull 2009.08.31. 12:55:05

@ekutya: Carvert vezettem, nagyon furcsa, de akar hasznalhato is lehetne.

sb

Shadowbull 2009.08.31. 12:58:30

A Carverrel erzesem szerint egyebkent nem nagyon tud elmenni az ember a sorok kozott, bar nem probaltam.

sb

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.31. 14:01:08

@ekutya: "A C1 aktív biztonsága erősen csökkentett egy sima motorhoz képest. Továbbá ha öltönyben mész, és nem vagy rutinos motoros, akkor a súlyos balesetek esélye megnő."

Baromság. Duplán vagy bekötve, benne maradsz a bukókeretben csattanásnál, és az oldalsó gombák is távoltartják tôled a talajt:
www.totalmotorcycle.com/photos/prototype-spy-concept/Bmw-2001-c1.jpg

Persze nyugodtan böfögd be továbbra is a baromságaidat egy olyan jármûrôl, amirôl a leghalványabb fingod nincs, és amit eddig csak fényképen láttál.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.31. 14:09:22

@dacol6: Tudsz a C1-edre plusz szélterelôket is rakni ha télen mégis bevágna a szél, bár plexi és kicsit hülyén néz ki. Nyáron a hátsó textil szélterelô viszont hasznos. Olvasólámpát szokták még berakni a tetôre, ha érdekel túrok róla képet. Ha a tieden nem lenne vészvillogó, az szintén megoldható.

ekutya 2009.08.31. 14:47:10

@Il mio nome è Nessuno: Na ne kezd már megint. Te tudod mi az az aktív biztonság?

ekutya 2009.08.31. 14:57:43

@Shadowbull: Apropó. Írtam neked egy választ még tegnap a másik után, csak elveszett az éterben :P.

"Sot, egy sokeves 7es BMWt is tudsz venni erte. Vagy egy nagymotort. Sot, 2 Gibson Les Paul gitart is, ami ugye azert megiscsak valami."

Szóval ha már feltétlenül Gibsont kéne vennem, akkor csakis ez jöhetne szóba:

allmusic.galeon.com/caratulas/a/acdc_-_stiff_upper_lip-front.jpg

Egyébként ez a sorok közti elmenés nem túl szabályos a KRESZ szerint. Én nem csinálom amióta van jogsim. Lehet hogy felétek jobb a közlekedési morál, de itt sokkal boldogabb lennék ha mindenki leszokna az ilyesmikről.

Phrascarica 2009.08.31. 17:28:41

@ekutya: Nessuno érvei fogytával egyre trágárabb lesz, mert ezért a frankót csak Ö tudhatja. Ö a BMW-nél nagykutya, akibe ma is sok német beletörölte a csizmáját aztán most itt kiadja magából a dühét :DD

Shadowbull 2009.08.31. 19:34:01

@ekutya: Jo az SG is, de en Les Paul parti vagyok :)

sb

Isgyu 2009.08.31. 20:00:16

@argenta: Így van! Kb te vagy a huszadik aki ezt leírja, de a Balázs Viktort ez nem érdekli és nem javítja, ráadásul el is tűnt, mert már nem tudja kimagyarázni, azt meg gondolom nem meri bevállalni, hogy bocs gyerekek rosszul tudtam, stb...

ekutya 2009.08.31. 22:02:16

@Shadowbull: A kócos kalapos miatt nem érdemes ám Les Paul-t venni.

argenta 2009.08.31. 22:05:47

@Isgyu: igen, valsz ő sem használt még Fiatot huzamosabb ideig! semmivel sem rosszabb mint egy F Asztma!

Shadowbull 2009.08.31. 23:04:26

@ekutya: Vannak meg egy paran azert rajta kivul :)

Legutobb Gary Moore-t volt alkalmam eloben csodalni :)

sb

ekutya 2009.09.01. 00:46:24

@Shadowbull: Szóóóó lóóng, szóóóó lóóóng... :)

Ő elég béna szokott lenni élőben. Főleg valami bébéking, vagy kicsoda nevű bohóccal. Hát nem egy Kraftverk, az biztos. :)

De úgy tudom hogy "/"-el ellentétben, ő sokféle gitárt használ. Meg aztán mindenki tudja hogy csak 1 tisztességes blues gitár van. A Gibson csak ellopta az ötletet. :P

ekutya 2009.09.01. 01:03:05

@Shadowbull: Szóóó lóóng, szóóó lóóóng... :)

Ő elég bénán szokta nyomni élőben, főleg valami bébéking nevű bohóccal. Mindenesetre nem egy kraftverk, az biztos. :)

Én úgy tudom, hogy "/"-el ellentétben ő elég sokféle gitáron játszik. Amúgy meg mindenki tudja, hogy csak egy tisztességes blues gitár létezik. A Gibson meg csak lopta az ötletet. :P

ekutya 2009.09.01. 01:05:44

ezekután mondjuk azon sem lepődnék meg, ha még a tegnapi elveszett kommentem is előkerülne. Valaki seggberúghatná a démont.

Shadowbull 2009.09.01. 07:52:52

@ekutya: ja, tudom, a Gibson a Tatra-tol lopta a Les Paul terveit, a csehek ebben is megeloztek a vilagot, csakhat a kommunista diktatura :)))

sb

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.09.01. 08:34:10

@ekutya: ABSt is kérhetsz rá, és a magas súlypont miatt sem szokott problémája lenni senkinek, max azoknak az újságíróknak, akik azt hiszik, hogy ôk a C1-et 5 perc után tökéletesen fogják vezetni. A passzív biztonságát pedig nem lehet egy napon említeni bármelyik motorral.

Soha a büdös életben nem láttál C1-et, a leghalványabb fingod nincs róla, fejezd már be.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.09.01. 08:37:21

@phrascarica: "akibe ma is sok német beletörölte a csizmáját aztán most itt kiadja magából a dühét"

Azt elárulod nekem, hogy a magadfajta prolik miért álmodoznak mások megaláztatásáról? Ha engem minden nap szívlapáttal vernek, attól te még hülye maradsz. Vagy bizonyos fokú kielégülést okozna ez számodra? Akarsz beszélni róla?

Phrascarica 2009.09.01. 10:36:31

@Il mio nome è Nessuno: Proli Te vagy! Láttam már németországi magyar prolit, pont olyen mint Te, aki azt hiszi hogy ha egy német multinál egy utolsó rabszolga akkor attól már felsőbbrendű és bárkivel bárhogy beszélhet. Gondolkozz :)) -vagy tegyél úgy- és beszélhetünk róla...

Phrascarica 2009.09.01. 10:48:59

@Il mio nome è Nessuno:
ezekről beszélek
"Soha a büdös életben nem láttál C1-et, a leghalványabb fingod nincs róla, fejezd már be."
"Persze nyugodtan böfögd be továbbra is a baromságaidat egy olyan jármûrôl, amirôl a leghalványabb fingod nincs, és amit eddig csak fényképen láttál."
Gondolom nem kell többet idéznem rájöttél te is miről beszélek.
A főnököddel biztos tudsz másképp beszélni, mert már rég munkanélküli lennél ha nem. Nekem nem igényem hogy kinyalják a seggem, de egy ilyen ordenáré proli szövegtől a gyomrom kifordul, hidd el megértem én is -és gondolom más is- hogy mit akarsz írni ha visszaveszed a trágár útszéli szövegedet egy kicsit. Ha meg attól érzed jól magad hogy mindenkivel akinek más a véleménye így beszélsz, tudok olyan is lenni -csak neked- mint Te.

ekutya 2009.09.01. 14:09:39

@Shadowbull: Hát majdnem :). Annyi volt a közös, hogy itt is egy zseniális feltaláló volt a középpontban. De görög volt, nem cseh, Leo-nak hívták, nem Ledvinkának, a kommunizmust is elkerülte, baromi sikeres lett, és a Gibsonnak próbálta először eladni a találmányt. Csak ők elkergették az elektromos kapanyelével. Pár évvel később már megbánták. Na akkor túrták elő valamelyik kukából ezt a Lesz Pól, vagy Les Paul akárkit, hogy csináljon nekik is valami hasonlót. Ő ugyanolyan volt mint Porsche. Remek dolgokat csinált, de csak második volt. Te vonzod ezeket az embereket :). Ha nem lenne SG, akkor én meglennék Gibson nélkül. Ja, szerintem a Gibson is túlárazott. Bár ez hangszernél megbocsátható. :P

ekutya 2009.09.01. 14:23:34

@Il mio nome è Nessuno: Persze. Én csak egy kis panelproli pubi vagyok (utánanéztem mit jelent, vicces fiú vagy), aki sose látott Porschét, BMW-t, Audit, Mercit, talán még motort sem közelről. Nagyszerű, nyílvánvalóan neked van ebben igazad. De ami a C1-et illeti, tőlem teljesen független. A passzív biztonsággal kapcsolatban vannak kétségeim. Lehet hogy egy autóval frontális ütközésben jobb, de ettől még nem lesz egy álom ütközni vele. Továbbá szerintem józan ésszel belátható hogy
- Nem vagy benne sérthetetlen
- A biztonsága sehol, de sehol nincs egy akkor hasonló áron kapható használt kisautóhoz képest
- Bizonyos eséseknél pedig rosszabúl jársz mint egy motoron

Az aktív biztonságáról meg annyit, hogy ABS-t lehet sima motorra is kérni, tehát ebben nem jobb. A manőverezhetősége pedig sose lesz olyan, mint egy robogóé (nem is lehet). A CLEVER-t sokkal életképesebbnek tartom. Azt én is szívesen használnám városban és környékén. Használja mindenki a C1-et ha szereti, de ettől még nem lesz egy isteni csoda. Legjobb esetben is egy nehezen magyarázható kompromisszum. Racionális érvekkel nehezen tudsz mellette dönteni, akárcsak egy wankel motor mellett. Ettől függetlenül lesz, akinek megtetszik. Ennél többet nem tudok róla mondani. Esetleg neked még annyit, amit a múltkor is írtam.

Ne köss bele félismeretek alapján mindenkibe, a magánvéleményedet megdönthetetlen érvként felhozva. Vagy legalább ne nézd le őket ilyen látványosan.

Shadowbull 2009.09.01. 14:55:22

@ekutya: engem aztan marhara nem erdekel, hogy a Gibson hanyadiknak csinalta meg az elektromos gitart :)

Szerintem nem is allitjak magukrol, hogy ok lettek volna az elsok.

Viszont hogy a blues/rock iranyzatban ennyire elterjedt, az nem veletlen. szerintem osszeteveszthetetlen hangja van.

A tularazottsag hangszernel nem ertelmezheto.

Egyebkent meg Les Paul Studiot mar 1000 euro alatt lehet venni, es az csak a csicsaban kevesebb mint egy Standard vagy egy Custom.

A Signature-modellek meg mindig minden gyartonal jelentosen dragabbak, mert kevesebb keszul beloluk, es igy a gyujtoknek is erdekesek, nem csak azoknak akik jatszanak rajta.

sb

ekutya 2009.09.01. 16:16:09

@Shadowbull: Strat-ot még koptatva is lehet venni plusz pénzért :D. Az mennyire sznobság :P. Az viszont tetszik hogy elővették a régi gépeket a raktárból, a régi gyártástechnológiákat, és legyártottak az évfordulóra egy eredeti limitált szériát :). Ilyet nem sűrűn csinálnak autónál. No mindegy. Gitárban nincsen jobb, csak más van. Nekem a másik nagy gyártó jobban bejön.

Shadowbull 2009.09.01. 19:42:11

@ekutya: Ez az uj mania, mestersegesen oregitik a gitarokat. Lattam nehany Stratot igy, nekem nem tetszik. Nincs bajom amugy a Fenderrel, tetszik az is :)

sb

loláb 2009.09.01. 20:22:11

@ekutya:
"Továbbá szerintem józan ésszel belátható hogy
- Nem vagy benne sérthetetlen"

Miért, amúgy az vagy? Mert akkor tényleg ne vegyél C1-et, felesleges.

ekutya 2009.09.01. 20:26:38

@Shadowbull: "Ez az uj mania, mestersegesen oregitik a gitarokat."

:) Persze. Ha már van egy kopott Stratom, én vagyok Stevie Ray Vaughn. De van ám tele meg strat is humbuckerrel, ha az jobban tetszik.

ekutya 2009.09.01. 20:28:43

@loláb: kisautóhoz mérd. ahhoz képest nagyon sebezhető vagy. Ha a végtagod összeroncsolódik, vagy leszakad, akkor az már életveszélyes sérülés. Én nem ültetném rá a barátnőm, maradjunk annyiban.

Shadowbull 2009.09.01. 21:30:42

@ekutya: Nekem az LP mint hangszer is jobban tetszik.

sb

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.09.01. 21:47:14

@Shadowbull: "ja, tudom, a Gibson a Tatra-tol lopta a Les Paul terveit"

Miért, a Les Paul is farmotoros és léghûtéses, nem? :)

Shadowbull 2009.09.01. 21:47:27

@ekutya: Sima motorra raultetned?

sb

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.09.01. 21:54:55

@ekutya: Nem szakad le semmid te elmebeteg, egy fix keretben ülsz, amibe bele vagy szíjazva, duplán.
img156.imageshack.us/img156/9097/picture281u.jpg

Mezei motorról viszont úgy lerepülsz, mint a gyôzelmi zászló, ott becsúszik 1-1 végtagvesztés/roncsolás - szerintem majd gyere vissza szakérteni, ha ültél már életedben kétkerekû jármûvön.

Shadowbull 2009.09.01. 21:58:24

@Il mio nome è Nessuno: Mentem melo utan edzeni a Backup Centerbe, pont akkor fenykepeztek meg filmeztek a Vision EfficientDynamics Conceptet a BMW Welt elott.

Volt alkalmam korbejarni, meg belekukkantani.

Eloben nagyon ut. Bar belemaszni meg kimaszni nem konnyu belole, hatulra meg szinte eselytelen :)

Egy oreg osz faszi vezette, a forgatasra kapott egy fekete parokat, aszittem megszakadok a rohogestol:)

sb

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.09.01. 22:09:41

@Shadowbull: A sokkal biztonságosabb. Egyrészt, mire odaér az autó, hogy kilapítson, te már rég lerepültél róla, az aljnövényzet meg ugye megfog és így puhára esel :)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.09.01. 22:13:26

@Shadowbull: Nem véletlen 2+2 üléses, nade kupéba dízelt, meg kék ledeket? Tiszta szerencse, hogy ezek nem mennek gyártásba :)

Shadowbull 2009.09.01. 22:32:10

@Il mio nome è Nessuno: En is csak szivom a fogam, erre a formatervezesi iranyra tokeletesen ra lehetne epiteni egy utos kozepmotoros sportkocsit, persze a felesleges sallangok lehagyasaval...

De nem.

Az Audi meg egyre tobbre becsult a piacon, nem kis mertekben az R8-nak koszonhetoen....

Ehh.

sb

ekutya 2009.09.01. 23:52:48

@Shadowbull: Városba nem. Nem akarnám hogy az ámokfutók között lavírozzon a tömegben, max egy burkolt felépítményű járműben. CLEVER-ben ki merném engedni. Az 3*-ot kapott ha jól tudom, és még csak hegesztett prototípus volt. Motorozni, bringázni csakis az élvezet miatt. Ha én is Németo-ban élnék, akkor lehet hogy más lenne a véleményem.

ekutya 2009.09.02. 00:13:49

@Il mio nome è Nessuno: Ültem már "kétkerekű járművön", bár elég nagy ellentmondás, hiszen csak egy hülye panelproli pubi vagyok, akinek arra sincs pénze, hogy megnézze az új autókat. De most próbáljunk tőlem függetlenül verdiktet mondani ha lehet.

www.totalmotorcycle.com/photos/prototype-spy-concept/Bmw-2001-c1.jpg

Itt a kép amit küldtél. A néni enyhén előrehajolva vezet (ami érthető), ez az általános vezetési póz. Tfh. jön előről 70fokos szögben egy autó (kb. ahogy a kép készült). A bringát kiüti alóla. Ettől a néni válla szépen kicsúszik, a teste tehetetlensége miatt. kb. 15-25 cm-t mozdul el az egész nő, lefelé-oldalra-előre (ahonnan a becsapódás jön), amíg jobboldali biztonsági öv el nem ér egészen a nyakáig. Amikor már elérte az öv és a test a megfeszülési állapotot, akkor ránt egy nagyot a testen. Ettől a fej-nyak kifele rándul, a jobboldali végtagok szintúgy. Egy boka/térdkifordulás simán bennelehet az elakadó lábfej miatt. A nyakrándulás garantált. A harmadik fázis pedig, amikor a végtagok és a fej találkozik a motorháztető és a lökhárító egyes részeivel. Ha modern autó megy bele, kis sebességgel, akkor kis szerencsével megúszható könnyebb sérüléssel, esetleg 1-2 kisebb töréssel. Ha durvább a helyzet, és mondjuk egy zsiguli a tettes, akkor nem kizárt a nyílt törés, a koponyaalapi törés és a végtagbeakadás/szétszabdalódás sem. Megnyugtató ezekután hogy nem simán lerepülsz, mint egy sima motorról tennéd bukóban, kopásálló, esetleg merevített és térdvédős felszerelésben. Kösz, nekem nem kell a C1, hiába magyarázod a bizonyítványt. Elvitatkoznék veled, de valahogy már kezd unalmas lenni. Már nem érdekel túlságosan. The thrill is gone. Legyen boldog a barátnőd a C1-essel.

www.youtube.com/watch?v=lqAuuIDU2sw

ekutya 2009.09.02. 00:20:40

@Il mio nome è Nessuno:

"Mezei motorról viszont úgy lerepülsz, mint a gyôzelmi zászló, ott becsúszik 1-1 végtagvesztés/roncsolás"

Ennyi erővel ott se lesz semmi bajod.

www.youtube.com/watch?v=W9bQm2lIfOo

X14NZ 2009.09.02. 05:17:16

@Shadowbull: Élőben a Vision EfficientDynamics Conceptet? Na, ezt irigylem.

Fantasztikusan néz ki, főleg elölről.

loláb 2009.09.02. 08:29:58

@ekutya:
"Megnyugtató ezekután hogy nem simán lerepülsz, mint egy sima motorról tennéd bukóban, kopásálló, esetleg merevített és térdvédős felszerelésben."

Már ne haragudj, de nekem is erős kétségeim vannak, hogy nem nagyon motorozál eddig. Szerinted ezek a szarok mit védenek? Maximum a lelki békédet.

Egy dolgot ne felejts el: motorosok általában akkor szoktak meghalni, végtagot veszteni, ha az esés közben nekimennek valami keménynek. A sima kicsúszós, kigurulós esések túlélhetőek, a fa, szalagkorlát már nehezebben.

Shadowbull 2009.09.02. 08:42:12

@loláb: "A sima kicsúszós, kigurulós esések túlélhetőek, a fa, szalagkorlát már nehezebben. "

Kozuton pont ez szokott lenni a baj, hogy a lerepult motoros megfog valami kemenyet. Keves esetben van elegendo hely szepen kicsuszni.

Raadasul amikor a motor becsapodik, akkor az also vegtagok, a medence nagy valoszinuseggel kemenyen beleutkozik a motor kormanyaba, esetleg a felsotest meg a fej az autoba.

Igaz hogy utana repul a szerencsetlen, de akkor mar megette a fene.

Ilyen utkozest ugy lehetne meguszni, hogy csattanas elott a motoros elugrana a motorrol, de az meg ugye illuzio.

Keves olyan esetet tudok elkepzelni, amikor a C1-ben nagyobb serules eri a vezetot, mintha sima motoron ment volna.

De ilyen van autoban is: ha be vagy kotve, es kigyullad az auto, akkor lehet hogy bennegsz.

Oszt megis mindenki akinek van egy csopp esze, bekoti magat.

sb

ekutya 2009.09.02. 11:10:23

@Shadowbull: "Keves olyan esetet tudok elkepzelni, amikor a C1-ben nagyobb serules eri a vezetot, mintha sima motoron ment volna."

Frontális, vagy ráfutásos baleset esetén az utascella fogja fel az ütést. Ilyen baleset tipikusan városban fordul elő robogóval. De az oldalról kapott ütéseket bukó nélkül nem fogod megköszönni rajta. Meg valószínű jó érzés lesz a motorral együtt ráesni valamire. Nekem főleg az a bajom ezzel a C1 üggyel, hogy hatalmas biztonsági koncepciónak van beharangozva, pedig nem az.

"Oszt megis mindenki akinek van egy csopp esze, bekoti magat."

Hát bekötni magad is inkább olyan autóban érdemes, ami legalább 2 csillagot elér a törésteszten. A C1 talán egy felet kapna. És mivel egy sokkal nagyobb tárgynak ütközne, ezért visszapattan majd, mint egy labda. Kellemes lesz a földetérés. Valószínüleg azért nem gyárt ma senki hasonlót, mert annyira sikeres lett az ötlet, nem?

@loláb: "Egy dolgot ne felejts el: motorosok általában akkor szoktak meghalni, végtagot veszteni, ha az esés közben nekimennek valami keménynek."

Amire te gondolsz, az az ütközéstől keletkező sérülés, amibe belehalnak. Végtagleszakadás akkor van ha beleakadsz valamibe. Sehol, de sehol nem állítottam hogy a C1 minden esetben hasztalan, vagy hogy nem véd meg a frontális becsapódástól. Viszont a frontális védelem sehol nincs egy kisautóhoz képest, és bizonyos baleseti szituációkban rosszabbúl jársz, mint sima motorral. Te egyszerűen abban a hamis illúzióban élsz, hogy ha egy bizonyos területen fejlődést érsz el, akkor az a többire is legfeljebb pozitív hatással lehet. Ez egy általános tévedés. A C1 pedig egy kompromisszum. Mindenesetre ha olyan felszereléssel motorozol (akár a C1-en), amivel én biciklire se lennék hajlandó felülni, akkor lehet hogy megérdemled hogy összetörd magad. Én nem motorozok városban, és pláne nem hagyom el a védőfelszereléseket. Ha a C1 erre ráveszi az embereket, akkor azt csak sajnálni tudom. Főleg mert azok az emberek fognak koppanni, akik megpróbálnak adni a trendre, a kinézetre, és a kényelemre. Nem lesz szép látvány egy torzult arcú, csonka kezű anyuka.

The Good Boy 2009.09.02. 12:54:58

@ekutya: miért nem mindegy neked, hogy a c1-ben utazó mennyire érzi magát biztonságban? Ő úgy gondolja, hogy az biztonságosabb, te meg azt, hogy nem. Nem nekd fog fájni, ha egy kisebb oldalkoccnál, eldőlés közben nem tudja megtámasztani magát, de nem is te leszel az, aki hálát ad a c1-nek azért, mert az oldalkocc során nem a lába lett telibekapva (amputálásra előkészitve),hanem a buborékot.
Minden relatív: S classeban is meg lehet halni, meg matizban is túl lehet élni frontálist. A többi csak a szerencsefaktor.
Gondolom a bmw is gondolkodott ezen a biztonságossági dolgon egy kicsit a fejlesztés során, és ők valószinüleg szimulálták, tesztelték ezt a dolgot.
Pár napja semmi mást nemcsináltok, mint egymást probáljátok meggyőzni a saját igazatokról, mintha az életetek múlva ezen a kérdésen.
Bocs a belevau.:)

ekutya 2009.09.02. 14:06:56

@The Good Boy: van benne valami, de neked nem mindegy mit csinálunk pár napja? :)

Érdekes dolog ez. Egyrészt talán szeretném ha nem hinné el mindenki. Idejárnak különböző német cégek marketingosztályai, és néha érvnek látszó dolgokkal próbálják meggyőzni szegény embereket a saját véleményükről. Nem hagyhatom hogy elbutítsák a népem :). Meg aztán biztos van benne egy ilyen befejezem ha elkezdtem dolog is. Ha abbahagyod a vitát, akkor képesek azt hinni hogy mindenben nekik volt igazuk. Ami önmagában még nem lenne katasztrófa, de ha ezzel meggyőznek egy kívülállót, aki miattuk a helyes tudás illúziójába ringatja magát, és csak a sürgősségin eszmél fel újra. Ez a demagógia. Én meg nem szeretem a demagógiát és a sznobizmust.

De azt azért megfigyelted, hogy a nem a tulajdonosok próbálnak meggyőzni? :P

u.i. Amúgy robogón sosem oldalt hordom a lábam. Ettől robogó.

The Good Boy 2009.09.02. 14:44:06

@ekutya: félreértés ne essék, engem szórakoztat a vita, amit amúgy nem érintett, kivülállók vivnak egymással:)

Aki gyakran forumozik itt, abban úgyis kialakult egy kép, hogy ki az, aki osztja az észt ezerrelmagát ügyerokosnak beállitva, és ki az, aki valóban értékes információt tud adni. Aki pedig valamit egy-két ember véleménye alapján itél meg, az meg az életben is a másoktól legutóljára hallott okosság szerint cselekszik.

"u.i. Amúgy robogón sosem oldalt hordom a lábam. Ettől robogó."
Szerintem a motor két oldalán van az ember lába, a két kerék között valahol. A motor számára oldalról érkező ütés nagy valószinűséggel érinti a lábat is, mivel egy robogó hosszúsága kevesebb, mint egy személyautó szélessége. Szerintem. De erről ne inditsunk vitát.:)

De legalább már a bloggal kapcsolatban is volt komment (nem mintha kevésbé érdekes lett volna a gitárok története cimű kis kitérő):D

ekutya 2009.09.02. 20:20:10

@The Good Boy: De most komolyan, mit számít egy kis vita, amikor a másik csatornán gyílkolják egymást a kresz szakértők? :P

"Szerintem a motor két oldalán van az ember lába, a két kerék között valahol. A motor számára oldalról érkező ütés nagy valószínűséggel érinti a lábat is, mivel egy robogó hosszúsága kevesebb, mint egy személyautó szélessége."

Robogón kb ott van, ahol a C1-en. Rendes motoron meg oldalt. Tehát ebben nem jobb a C1, mint egy robogó (ami helyett kitalálták). Ami meg a sima motort illeti, ott is megússzák elég gyakran a lábak, mert pont oldalról kellene nekimenned. Tehát legtöbbször csak beverődnek, nem odaszorulnak. De erről jobb lenne megkérdezni egy traumatológust, vagy valaki szakembert. Én mindenesetre bemondásra nem hinném el a német marketinggépezetnek a csodavédelmet. Biztos tudták mit csinálnak :). Ja. Biztos átprogramozták a fizikát is hozzá. DNCORNHOLIO, meg DNSTUFF.

www.youtube.com/watch?v=W9bQm2lIfOo

www.youtube.com/watch?v=VMMNwv9eynM

Az első elég viccesen megúszta, ha van rajta gerincvédő, térdvédő és bukó, akkor karcolás nélkül megússza kis túlzással. A másodikon meg látszik hogy milyen sokat segít a védőfelszerelés. Tudom hogy városban póló-szandál motorozás a menő, de én kihagynám. A C1-ről meg:

www.youtube.com/watch?v=zLP0PxZkJPg

Persze. Nem lóg ki semmid a cellából. Ha a betonra csak a dőlés miatt ráesik a fejed bukó nélkül, már akkor is harangoznak egy ideig. Na, hát ennyivel biztonságosabb egy sima robogónál. Nem véletlen hogy a britek nem engedték a C1-et bukó nélkül használni. Anyuka ne vezessen 3500eurós robogót bukó nélkül, inkább egy VW Lupót ugyanebből az évjáratból, ugyanennyiért, 4 csillaggal. Aki meg akarja, az használja boldogan a C1-et, de ne akarja már bedumálni szegény embereknek hogy mennyire jó az, és mennyire nem való a listára.

dacol6 2009.09.05. 08:25:59

@ekutya: hihetetlen, hogy mennyire rágörcsöltél erre a témára, mintha fizetnének érte... szép trágyadombot csináltál, gratula

ekutya 2009.09.07. 13:40:51

@dacol6:

"hihetetlen, hogy mennyire rágörcsöltél erre a témára"

de te is :P

"szép trágyadombot csináltál, gratula"

Köszönöm. Azért ha rám hallgatsz, akkor vegyél fel legalább egy open face bukót. Mondjuk az arcodat az se nagyon védi, de kisebb frontálütközésnél még nem fejeled le a kormányt (nagyobb sebesség ellen nem véd, ahogy a biztonsági öv se, légzsák meg nincs). Na remélem ezek után senki nem dől be a C1 kamu biztonságának. Aztán vagy vesz egy autót, vagy felöltözik rendesen.

Lackó/Áfonya (törölt) 2012.01.20. 20:18:11

Még ha 3 évvel később is,de azt kell mondjam,hogy ennyire elkeseredett és rosszmájú írást még nem láttam! Van pár dolog,amivel egyetértek,de a lényeget inkább lehúzom a képzeletbeli budiba'...
Az utolsó leminősítéshez!: -Akinek van autója,annak tudnia kell azt,hogy A KOCSIDAT NEM CSAK SZERETNI,HANEM ÉREZNI IS KELL!!!
-Aki bemegy egy ZIL alá,csak akkor tudja ilyen ék alakúvá formálni az autóját,ha min. 70 km./h-val húz és meg van döntve a tg. alváza. Ha hátulról csókol alá,akkor nem csak az ék-forma kellene.. Ilyen töréshez jobbról kell előzni az "ékalvázas" ZIL-t,amin -csak a törés hossza alapján mondom- nincs jobb hátsó kerék!
Aki ezt a nagy rakás sz@rt írta,az visszatérhet az alapokhoz... Javasolnám a háromkerekű biciklit...! (...legalább emlékeztetheti a "3 kerekű ZIL"-re!) 8P

GB Technika 2020.08.07. 08:20:55

Annyit tennék hozzá ,hogy a Jimny szuper terepautó. Aki belefér imádni fogja. A többi dologra csak szükségautó.
De komolyan, egy F40-et azért hibáztatunk mert nehéz parkolni vele?
süti beállítások módosítása