Eladásra összetákolva

A Cougar legújabb kalandjai

  2009. augusztus 06. - Winkler Róbert Címkék: totalcar flotta mercury cougar

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

cougar2 01

Mekkora találmány is a leállósáv!

Állunk az M0-áson. Forr a víz, illetve a nyomás miatt forrpont felett feszíti a rendszert, ami önmagában nem lenne baj. Viszont mégiscsak beleugrott az autóba kétszázezer forintnyi alkatrész és pár hétnyi munkaóra. Ráadásul vízforralás nem is volt a problémák között.

Voltak bizonyos gondok a futóművel. A hátsó laprugók (oké, elöl eleve tekercs van) kilágyultak négy évtized alatt, a Cougar segge leült, ami elrontotta az első kerekek utánfutását. Ebből jött aztán a kóválygás nagy része.

Bent van az új hűtő: alumínium. Aminek sokkal jobb a hőleadása, általában is modern konstrukció, gyárilag ide való és állítólag szép, legalábbis Zsolti szerint feltétlenül. De Manson is egyből elájult, úgy apám, de szép hűtő. Nekem kicsit Frankenstein ezekkel a hegesztési varratokkal, de egészen nyilvánvaló, hogy nem értek hozzá. Hosszas kísérletezés után Zsolti megtalálta a 85 fokos pontot, ahová az érzékelőt rakta, elektronikusan jó, tökéletesen kapcsol be és ki, hosszasan tesztelte a rendszert a kertben, aztán a városon át hozta az autót a szerkesztőséghez, akkor se volt gond – úgy látszik, termikusan épp az M0-ás 110 körüli tempója feszíti a rendszert.

Zsolti, aki a finomhangolás miatt vezetett, félreáll; hej, de jó, hogy az M0-ás új szakaszán van leállósáv! Lehúzza a fűtéscsap valamijét, hogy ott is járhasson a víz, a táv nagy részét úgy tesszük meg, hogy váltó üresbe, kis gázfröccsök, aztán ha kigurult, vagy emelkedő jön, vissza D-be. A vízhőfok meg a maximumra, de a gőz szerencsére nem borít el minket, úgy látszik, Zsolti jól rögzítette a csöveket.

cougar2 05

Zsoltinál kicsit megszaporodtak az F-150-esek

Beállunk a kertbe. Zsolti óvatosan leveszi a hűtősapkát, elősziszeg a résből pár köbméter gőz, aztán visszaszorul a sapka. Teker rajta még egyet, a sapka a kerítésig röpül, hatalmas gejzír tör elő és terít be nagyjából mindent az autó közelében. Zsolti hoz egy slagot, komótosan levereti a levet. Itt-ott még serceg a gőz a forró vasakon, de lassan béke lesz. Van időm átgondolni kételyeimet, melyekre magam sem számítottam, hiszen a Cougar annyira király volt.

De hogy két hónap szerelés után, melynek nagy része új hűtők beiktatása, új hűtőventilátorral, pont ezen a frontszakaszon nem számoltam az összeomlás lehetőségével.

Oké, hogy Zsolti mamája, még mielőtt megérdemelt nyári yachtos vakációjára utazott volna, kiöntötte az előre bekevert Nascar-hűtőfolyadékot, mialatt Zsolti elszaladt valami alkatrészért, mert úgy gondolta, az a rózsaszín lé a műanyag ládában biztos szemét, de így is gyári Ford fagyálló van benne. Szóval az mind rendben, hogy bár a hűtéssel speciel nem volt baj, mégis kapott egy rakás nem túl költséges, de azért látványos kezelést, a váltóolaj sem megy már keresztül a vízhűtőn, mint gyárilag, a blokk vízjárataiból is kimosta már a vízköves dzsuvát, tehát az egyetlen, aminek tutinak kéne lenni, az a hűtés, erre pont az adja fel. Mi jöhet még?

Nyilván minden.

Kész. A Cougar széthullott. Megszívtam. Sokért vettem, költöttem rá és nyilván gombokért adom el, hisz ki az a hülye (rajtam kívül, értelemszerűen), aki válság idején negyven éves V8-ast vesz? Főleg olyat, amiről épp az előző bekezdésekben írtam meg, hogy úgy szar, ahogy van.

Nyilván senki.

Igazából persze nem. A savanyújóskák, a frusztrált, nyomorult odvukban egy szál számítógép társaságában vakációzni kénytelen mindenszar-kommentelők számára rossz hírem van. A Cougar vezetése pillanatnyilag a következő érzést indukálja a sofőrben (aki én vagyok): mindenki bekaphatja!

cougar2 12

Brutál viszkós rotor egy Ford F150-ről

Alig egy óra alatt ugyanis Zsolti levette az elektromos hűtőventillátort, kivett az egyik bokor tövéből egy viszkósat, leslagozta.
- Nahát ki gondolta volna, hogy ez ilyen büdös…
- Esetleg nem lehet, hogy azért, mert erre hugyozunk évek óta?
- De igen, lehet. De szerintem nem azért.

cougar2 02

A brutális méretű lapátokkal rendelkező ventilátor egy újabb kori F150-ből származik, de hála Henry Fordnak, néhány csavarral simán átrakható a negyven éves Cougarba. Zsolti csak azért nem rakja vissza az eredetit, mert bár eredeti, hiszen nem szimmetrikusan állnak rajta a lapátok, ahogy a korabeli Mustangokon, az viszont nem mormális, hogy a lapátok vége egyszerűen le volt flexelve. Majd kell szerezni egy sokkal nagyobb ventilátort, most viszont ez a tájfun tökéletes: azóta még a TEMP felirat T betűjét is ritkán éri el a mutató.

cougar2 30

Furcsa, aszimmetrikus Mustang hűtőventilátor

A hűtés történetét Zsolti hozzávetőlegesen rekonstruálta – a régészeti leletekből a gányolás, kókányolás és a kizárólag eladás céljaira történő talpra állítás komplett hőskölteménye bontakozik ki. Először is valószínűleg melegedett a víz. A hűtőt nem akarták kicserélni, a termosztáttal nyilván nem akartak vacakolni, hiszen jó, ezért egyet tehettek: lejjebb vették az előgyújtást.

Ettől a motor kevesebb hőt termelt, és alul nem is ment lényegesen rosszabbul, de a pörgést nagyon megutálta. Amikor megvettem, azt hittem, egy negyven éves amerikai autó egyszerűen ilyen: amúgy se jó vele gyorsan menni, hiszen lehetetlenül kóvályog, és 100-as tempó körül borzalmasan elbizonytalanodik. Ellentétben azzal, ahogy most már az úton ül, de erről kicsit később.

cougar2 28

Ilyen kicsike a villanyos ventilátor

Zsolti tehát, miután tisztáztuk, hogy részemről az van, hogy a Cougar legyen tökéletes, gyakorlatilag bármi áron, legfeljebb majd időben kicsit széthúzzuk a folyamatot, szóval Zsolti azt mondta: alumínium hűtő és elektromos ventilátor. Azóta mástól is hallottam, például a Csikóstól, hogy veterán autóknál (Csikósnál értelemszerűen W123) ilyet csinálnak, Tóth Zoli szerint pedig a Hacsinál is bevett eljárás. Az ok logikus: a folyamatosan pörgetett bazi hűtőventilátor feleslegesen eszi a motor teljesítményét. A Cougar esetében Zsolti szerint ez 10-15 ló körül lehet, tehát nem ég és föld, de az autó érezhetően vehemensebb a viszkó nélkül.

A baj csak az, hogy egyszer, valamikor az Ismeretlen Gányoló a gyári klímahűtő helyett olyat rakott be, ami kicsit nagyobb, és teljesen kitakarja a vízhűtőt. Ez az egyik. A másik, hogy bár Zsolti hosszasan tesztelte az elektromos ventilátort, a tesztelés álló helyben, nyitott motorháztetővel történt. Aztán ment egy nagy városi kört forgalomban, vagyis eljött értem a szerkesztőségbe. Még mindig semmi, mármint termikusan: a hűtővíz nem melegedett.

Aztán megkérdeztem, milyen a forgalom a Hungária körúton, javasoltam, hogy menjünk inkább az M0-áson: elvégre a Cougar a krúzolásra a legjobb. Ahogy a Váci úton csorogtunk kifelé, és Zsolti néha odapörkölt neki, már tudtam, hogy a krúzolás, mint felhasználási lehetőség megszűnt egyedülinek lenni. Bizony: a Cougar úgy meg bír indulni, mint az állat.

cougar2 13

 Muszáj volt sportlégszűrőt cserélni

Eddig is megindult, de csak úgy 50-60-ig. Aztán úgy lustakötéssel elérte a 100-at, aztán nagyjából semmi. A rendesen beállított előgyújtással, az új, normális légszűrővel, ami végre nem úgy néz ki, mint amivel egy elefánt reszelte a lábkörmeit, meg a nagyjából beállított porlasztóval megjött a kedve a pörgéshez – végre padlógázra megindul, mint az állat, és kb. úgy szól, mint a Challenger a Vanishing Point című kultuszfilmben, amelyben Petrocelli még ismeretlen színészként abban zúzott végig Amerikán.

Az se lehet persze mindegy, hogy új gyertyák kerültek bele - a régieket nyilván bontottan szerezték, és eredetileg II. Ramszesz harci kocsiját hajtották a kádesi csatában. Az olajcsere természetesen alap – a kiszerelés miatt egyetlen tízliteres, félszintetikus Statoilt rendeltem hozzá, amit a Cougar kellemes, selymesebb és mélyebb dörmögéssel köszönt meg.

cougar2 15

A csapágycsere miatt egy hét intenzív közlekedés után jött még egy olajcsere, szerencsére kevéssel öt liter alatt kell bele. A víz viszont fogy. A rendszer ereszteni nem ereszt, nem csöpög, most utánatöltöttünk, aztán ha nem csak annyi a megfejtés, hogy egyszerűen ennyit még felvett, akkor nagy valószínűséggel hengerfejtömítés lesz. A blokk kimosásakor ugyanis tapétaragasztóra emlékeztető trutymó távozott a járatokból – valószínűleg hűtőtömítőt is öntöttek az autóba, ami az eladásra történő összetákolás újabb szép példája. A Csikósnak meg kéne tiltani, hogy ilyen cikkeket írjon.

A hűtőtömítőt ugyanis arra találták ki, hogy ha szivárogni kezdene a rendszer, és hétvége van, vagy nem találunk hűtőst, betöltjük, járunk vele pár napot, aztán veszünk egy új hűtőt. Szóval erre fejlesztették, de a magyar hamar rájött, hogy autóeladáskor is mekkora haszna van. És mi kicseréltük a hűtőt, de Zsolti azt mondja, lehet, hogy a hengerfejtömítés is gatya volt már, viszont azt is tartotta – az egyébként lenmagliszt alapú – kulimász. Most pedig, hogy alaposan kimosta, előjött a tömítetlenség, ott megy el a víz. Na de semmi gond, kicsit tesztelgetjük, új tömítése van raktáron, az ilyen régi amerikai szaroknál pár óra a tömítéscsere. (Lapzárta után érkezett a hír, illetve nézegettem a kipufogót: a jobb oldaliból vízgőz jön, tehát holnap megy is a Cougar Zsoltihoz.)

cougar2 09

A számla eddig 190 ezer forint, meg annyi munkadíj, amennyit a Csikós szerint a Karesz szokott kérni. A próbakörre éjjel fél 11 körül indulok, nagyjából annyi, hogy végigmegyek a városon Ferihegytől Dél-Újpestig. Ilyenkor fél óra alatt megvan. A légrugókkal megemelt far miatt a Cougar sokkal egyenesebben megy. Óvatosan próbálgatom a gázzal kanyarodást, sehol semmi. Persze nagyon nem erőltetem, mert Zsolti mutatta az állítólag új lengéscsillapítókat, amiket hátulról szedett ki, és még én is elnevettem magam, na valószínűleg olyanok vannak elöl is, úgyhogy a stuntolást azért még nem erőltetem, de nagyon szépen kezd futni.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr101290688

VizsLAjos 2009.08.06. 07:14:10

Hú, na ez végre egy fasza poszt volt Robi!

Jó volt olvasni.

MatNob 2009.08.06. 07:23:26

Összeáll ez, más kérdés, hogy a végére az ára egy kisebb kertes házéval vetekszik majd, viszont ezzel lehet köröszbe' menni, kertes házzal meg nem.
Szép gép, jó poszt, gratula.

a8zoli 2009.08.06. 07:25:36

sztem egyedi autót ha megvesz vki és költ rá sokat ne adja el inkább ne használja van másik és ha rendbe rakta majd használja megin. nekem is 2 autóm van egy a8-as ami eléggé át van alakítva ill egy a6 avant ami 7köznapi bár már az alatt is van gewinde és kerék :D most a 8-as jobb első futóművével és az egyedi hifivel szívok (állandóan merül az autó) de inkább akkor nem járok azzal hanem a másikkal.
szépen apránként rendbe rakom és ennyi.
van egy másik ismerősöm akinek meg 2 leonja van . egy cupra meg egy 1.6 B. de az nagyon átalakítva nem is lehet eladni inkább kivonatta forgalomból és ha ugy lesz megin anyagilag visszahelyezi...
sztem nem szabad ilyen egyedi vasakat eladni. :(

zöldi 2009.08.06. 07:31:20

Jó cikk! Kitől is vetted? KES Mustang?

csongiaparaszt 2009.08.06. 07:32:24

"A Cougar vezetése pillanatnyilag a következő érzést indukálja a sofőrben (aki én vagyok): mindenki bekaphatja!"

LoL, eléggé sokba van neked ez az érzés.

Egyébként meg természetesen kéne.

Gomulka Béla 2009.08.06. 07:36:43

Van, akinek megy az oldtimer, van akinek nem. Máskor meg kell kérdezni a Csikóst (hogy hogyan is fogalmazzon az autós ojságíró, ha régi autót vesz, azzal bajok vannak, de mégis azt akarja, hogy az olvasónak csorogjon a nyála). Járjon ám ilyennel a Gyo"zo"ke!

jojoka 2009.08.06. 07:42:59

Vazze megijesztettél a címmel. Már azt hittem, hogy eladod a gépet.

pet77 2009.08.06. 07:49:40

Zsoltinak:
NEVER OPEN,WHEN HOT!!!!!!!!!!!!!!!!!

VAG 2009.08.06. 07:52:13

Én csak azt nem értem hogy autós ujságíróként nem is érzed szükségeségét vagy mint ember nem érdekel egyáltalán az autószerelés legalább felszines ismerete? Nem vagyok autószerelő de van pár szerelő ismerős és sokat el lehet tőlük lesni sokmindent megmondanak szereléseknél ott kell állni figyelni okulni és 1 idő után az ember azért már megtudja legalább nézni mit vesz meg. Ilyen dolgokat mint a lengők kipuff meg rugók fékek motor stb. már vételkor ki lehet szúrni csak figyelni kell meg aláfeküdni... ha meg tudtad hogy mit veszel jól le lehetett alkudni gondolom és most nem fáj ez az összeg ami rámegy, bár nemhinném hogy anyagi gondjaid vannak...

morcosboci 2009.08.06. 08:10:18

az utólagosan-neked nemtetszően- kommentelőket már előre leminősíteni ordas bunkóságnak számít.Ha a "haver" rendesen összerakta volna elsőre az elektromos ventilátort már akkor jó lett volna. Forrásban lévő hűtővíz kupakját levenni egyenes út a hengerfej-vetemedéshez, de hát úgy nézem belőled él ez a kontár...

Süni25 · http://www.eakft.hu 2009.08.06. 08:14:40

Már azt hittem, vehetek egy Cougart. Most akkor mégse ?

:D :D

morcosboci 2009.08.06. 08:17:02

Én megnézném a termosztátot is. Nem tudom, hogy a Temp-felirat első betűje hány fok de a vízhőmérsékletnek fel kell mennie a termosztát nyitási hőmérsékletéig, ha nem akkor termosztát kuka.Vízpumpa?

konti10 (törölt) 2009.08.06. 08:17:20

Valami oknál fogva sokkal jobban érdekel, mikor ezt kendácsoljátok, mint a mercit vagy a totoyát. Lehet kell nekem is ilyen. Mellesleg, ha erre is adtak ot-s rendszámot, hát ideje volt szigorítani a rendszert.

Psziho 2009.08.06. 08:17:51

'A savanyújóskák, a frusztrált, nyomorult odvukban egy szál számítógép társaságában vakációzni kénytelen mindenszar-kommentelők számára rossz hírem van. A Cougar vezetése pillanatnyilag a következő érzést indukálja a sofőrben (aki én vagyok): mindenki bekaphatja!"

-jó nagy paraszt vagy!

átbasztak,mert egy tudatlan okoskodó elkényelmesedett majom vagy!

-ha legközelebb valamit veszel,vidd Csikóst-ő legalább ért a kocsikhoz!

acta est fabula 2009.08.06. 08:21:06

nyilvan zsoltinal az a sok f150-es biztos nem lopott...egyik sem.

ez meg jo reklam a cougarodnak. most alkudtal kb. 320-30%-ot lefele az arbol.

körbezártvillám 2009.08.06. 08:28:45

@VAG: osztom a véleményed!
@Psziho: Neked is!

karlmann 2009.08.06. 08:28:53

Zsolti bátor lehet, ha így lekapkodja a hűtősapkát! Még sosem égette meg magát?
Ha még kitartasz még úgy 3-4 hónapig és kb 1-1,5M forintig, akkor egy egész tűrhető műszaki állapotú Cougar tulajdonosa lehetsz. Eladni nyilván nagyon nehéz lesz, ezért jobb ha barátkozol a gondolattal, még sokáig lesz a tied és sok pénzt kell beletölteni. Jobb ha minél hamarabb átesel az egészen, mert akkor a szívási és az élvezeti idő aránya sokkal kedvezőbb lesz.

TicTac · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=40344 2009.08.06. 08:30:36

@a8zoli: Hali!

Van kondid a zenéhez? Velem az b@szott ki. Próbáld meg másikkal, vagy a nélkül, merül-e az akksi?

Winkler Róbert 2009.08.06. 08:32:47

@Psziho: Pontos volt a személyleírás?

Érdekes 2009.08.06. 08:37:59

@Psziho: Miért mennyiért vette?
Ha táblacsoki árban volt, akkor nem baxták át... :)

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2009.08.06. 08:38:42

elég uncsi hogy it mindenki vesz egy (vagy több) foskupacot drágán, utána meg sír hogy mennyit bukik rajt...

Inner Circle 2009.08.06. 08:41:33

"Sokért vettem, költöttem rá és nyilván gombokért adom el, hisz ki az a hülye (rajtam kívül, értelemszerűen), aki válság idején negyven éves V8-ast vesz?"

Én megveszem gombokért, van egy nagyon durva kabátgombom, ami még keresztapám gombfocicsapatában volt Grosics és minden beívelést védett, meg egy mokány kis gombocska a dédapa - Vitéz Vértesszőlőssy Samu - térdigfűzős golfnadrágjáról még a dzsentri-időkből, azaz Puskás, azzal olyan bombákat lőtt az öreg a kőbányai grundon, hogy annak az emlékéhez képest holmi puffatag Cougar kehes köhögését hallgatni, hidd el, sehol nem ér fel. Pluszba bedobok egy '92-es, alig kopott ESC-gombot. Mindhárom léghűtéses és ha le is robbannak, zsebben szállíthatók. Szerintem instant get, cseréljünk :D
Na jó, nem is. Viszont nekem egy hasonló korú vason a bal első kerékcsapágy köszönt el hirtelen az M0-on. Annyira nem is hirtelen, mert már vagy 160 kilométer óta hallottam, hogy nyik-nyik-nyik, de gondoltam, majd egyszer ezt is megnézem. Aztán egyszer csak veszettül kellett ellenkormányozni, ez volt az élmény első része. A második része az út menti összetákolás (szerszámosláda mindig legyen kéznél!), a harmadik része a "haza harminccal", a negyedik része meg a széthullott csapágy megolvadt (!) darabjainak eltávolítása a tengelycsonkról (a heavy metal életérzés). A sok hülye meg kalandparkba jár :D Szóval további sok sikert a Cougarhoz, és sose feledd, hogy mindig van lejjebb! :D

csiky944 2009.08.06. 08:45:25

jézusom
sok picsogó
ilyen problémák 10éves autónál is előjönnek,amit valami fasz kókányolt
ez meg itt 40éves,sokminden még gyári benne
mit akartok? hogy gond nélkül működjön még újabb 40-et?
ez az autó most jutott el olyan gazdához,aki szeretné problémamentesen élvezni a használatát nem csak pöcshosszabítónak használva krúzolni,ezért is költ rá

körbezártvillám 2009.08.06. 08:45:48

@Winkler Róbert:
Bocs a személyeskedésért de Te egy tahó vagy!

Secu 2009.08.06. 08:48:19

Kéne keresned egy rendes szerelőt..

lally 2009.08.06. 08:48:40

Robi, azért sajnálod/visszakívánod az MX5-öst ? :)))

DiliQtya 2009.08.06. 08:49:02

@jojoka: Én is azt gondoltam elsőre.
Azért ne add fel Robi, alakul az a jármű.

msadmin 2009.08.06. 08:49:03

azért a savanyújóskás bekezdés kissé erős volt..

egyébként ha pályán mész akkor nem hűti eléggé a menetszél a motort? eccer zadarból hazajöttem hengerfejes viz nélküli hűtővel /elfolyt/ csak a menetszél hűtött.

Dr. Tom 2009.08.06. 08:49:20

Na, a Savanyújóska mindenfaszkommentelők már tahóznak és parasztoznak :D
Robi, you made my day :D

TicTac · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=40344 2009.08.06. 08:51:00

@Winkler Róbert: Hali!

Amúgy hogy a témához is szóljak, igen jó kis írás.
Ne add fel SOHA!

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.08.06. 08:51:15

@Winkler Róbert: Úgy látszik telibe találtad a kis lelkét :-)))))

Nekem is megvolt ez a pénznyelőzés az öregvolvommal de mire költsünk ha nem a szerelmünkre:)! Hajrá!

SsPL71 (törölt) 2009.08.06. 08:52:33

Kb. amikor ott tartott a dolog, hogy vízkőtelenítette a hűtőrendszert Zsolti, már ott tudtam, hogy hengerfej tömítés.

Az én Mercurym-nak is ez lett a baja, 80km/h-felett forralta a vizet, mert előtte én is kimostam a hűtőrendszert, meg kapott vízkő oldót is.

kultúrpesszimista 2009.08.06. 08:54:08

@Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden:

Ha uncsi, akkor menj vissza a konyhába a szaftos körömpörkölted mellé és ne itt szenvedj, lord bájron. nem kötelező. báj.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.08.06. 08:54:52

Volt szerencsém egy sarokig beülni a dögbe. Értem, honnan az a bizonyos érzés.
Ja, és a belső kilincsei egyszerűen tarkón vágnak: egy krómozott, vastag négyzetet emelsz meg a kallantyún, amitől az először vízszintesbe emelkedik, majd az egészet emelve nyitod a zárat. A terminus kedvelői kedvéért mehetne rá a matrica: "Ebben még volt anyag!"
Ez konkrétan egy életérzés autó (létezik már ez a kategória?:)).

Érdekes 2009.08.06. 08:55:29

@Tom: Más kérdés, hogy a savanyújóskázós,parasztozós beszólást parasztozzák :D :D :D jogosan :)

Én a legöregebb autó amit vennék, és építgetnék egy e30 m3 :) sose hatott meg a rötyögő krúzingolás

Secu 2009.08.06. 08:56:10

@streetsta: Persze, az összes öreg usa vas iylen :)

911 Turbo 2009.08.06. 08:58:00

Szerintem gombokért vetted , különösen annak fényében hogy az ótvaros rizskályhádat is beszámoltattad egy vagyonért . A Mazdád rohadt mint az állat az egész belsejéből sugárzott az igénytelenség (kormány , napellenző , stb..)
Ha nem lennél egy cheap igénytelen arrogáns fasz akkor a kocsit felújítattad volna az eladó cégével , akik szerintem parádés munkát végeznek . Persze nem ingyen mint ahogy Te elvárnád azért mert Winkler álnéven viszonylagos ismertséged van .
Aki pedig egy eredeti rézhűtőt egy fos alumíniumra cserél egy 60-as évek béli autóban azt falhoz kéne állítani . Várom már hogy ebben is legyen egy párduc mintás napellenző , sőt tehetnél a küszöbök alá valami világítást is .

msadmin 2009.08.06. 08:58:24

kutyás képek poénosak! :-)

Nagyhús 2009.08.06. 08:58:41

,,,írj, Winkler, Írj! Lusta disznó.

redriot77 2009.08.06. 09:02:07

Remélem szép lassan összeáll a vas, és pár év múlva nem is emlékszel majd ezekre a szopásokra.

Én is szeretem a régi amcsi vasakat, de 99% hogy a hátralévő 30-40 évemben mindig lesz valami fontosabb, amire azt a kevés pénzem el kell költenem. :/ Összességében véve úgy tűnik 8-10 guriga alatt nem lehet összehozni egy ilyen szekeret kifogástalan állapotban.

Verbalis Inkontinencia 2009.08.06. 09:03:26

Lenni műveletlen, de mi az a krúzolás?

Amúgy nagyon bírom, hogy az autó mellett a három kutyáról is átfogó képanyag van. Végül melyik lovagnak sikerült Picúrral megszervezni a liezont?
:)

Psziho 2009.08.06. 09:05:29

Winkler Robi

engem nem tesz boldoggá hogy szívsz ne hogy azt hidd!
jól fog jönni neked ez az autó,mert eddig azt sem tudtad mitől megy!

Csikós az alapoknál kezdte kicsi pénzzel sok szívással,te meg majd pénzzel pótolod a lemaradásod-ennyi!

Amíg tinglitangli újautós teszteket írtál addig nem zavartál,de most mikor próbálod beleásni magad a műszaki rejtelmekbe és kiderül milyen analfabéta vagy na itt már szánalmas a szereped.

főleg amit a multkori cougaros cikkben összeokoskodtatok,hát az nem semmi!

ezek után azon sem csodálkozom hogy annyi eszed sincs,hogy ráhúzd a fűtést ha gáz van

Phrascarica 2009.08.06. 09:06:21

@Psziho: "-ha legközelebb valamit veszel,vidd Csikóst-ő legalább ért a kocsikhoz!"
MIÓTA?, Karesz nélkül nagyon nagy bajban lenne (igaz vele is), mert az a Merci na az a tipikus állatorvosi ló! Az ha egyszer jó lesz, amire igen csekély az esély akkor jön majd egy másik ótvar, de ez így van rendjén, mivel Ö ebből írja a legjobb cikkeket, ha nem lenne ótvar autója akkor éhen halna :D

Secu 2009.08.06. 09:06:48

@redriot77: Ez nem teljesen igaz, nekünk 1960as Chevy C-10 Apache pickupunk, kopprafelújítás (karoszéria, váltó, motor, kárpit..miegymás) 4guriga..

Érdekes 2009.08.06. 09:07:40

@911 Turbo: elég "forró" volt az a mx belső....

Dr. Tom 2009.08.06. 09:10:50

@Érdekes:
Érdekes, hogy én nem vettem magamra ;)
Lehet, sőt biztos, hogy telitalálat volt?
Sokan magukra ismertek, úgy néz ki :D

=Daniken= 2009.08.06. 09:11:37

Jóvan Robi wazze, jóvan, legyen fasza és sírva fogunk jegyzetelni!
Képeket nézegetve tényleg eszméletvesztés a kocsi formája, csak legyen patent és megbízható.drukkolok:-)
Ja, kérünk motorhangos és cruisolós videót, ez a minimum:-)
Apropó, tök genyó dolog ilyeneket írni Pszichóról, pláne postban...:-DDDD

VAG 2009.08.06. 09:14:22

húú de viccesek a hozzászólások... :D kemény nagyon kemény de nem értem sokan miért veszik magukra nekem nem ingem nem veszem magamra .. amúgy irigylem a Winklert nekem is kéne ennyi elszórható zsé ... de kinek nem... én amúgy akkor már kocka 90-est vagy quattrót építenék 2.2 20V Turbó elég lenne 2-300 ló bele (a kocsi súlya kevesebb lenne mint 1 tonna) kicsövezni jófajta lefujószelep kipuffrendszer ... hmmm na az örörmautó lenne.. 5 henger na annak van igazán szép hangja :)

betépett felhasználó 2009.08.06. 09:15:02

zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti
zsolti

kb. ennyi zsolti szamoltam ossze a potyormenyben...

amugy a " következő érzést indukálja a sofőrben (aki én vagyok): mindenki bekaphatja!" rol csak annyit:
ilyen tahoskodo stilussal te meg csak be SE kaphatod! jatekon kivul vagy kisoreg....

Pityorka1 2009.08.06. 09:16:17

Nem tudom, de forrásban lévő hűtőfolyadék zárósapkáját levenni elég veszélyes, leforrázhat a kitörő gőz mindenkit, aki a közelben van, súlyos égési sebeket okozva, nem beszélve arról, hogy a motornak se tesz jót. Levenni ilyenkor úgy szokás, hogy hagyjuk lehűlni magától, és utána vesszük le a zárósapkát.

Raptor 2009.08.06. 09:16:32

Tegnap este láttam a gépet a Duna Plázánál, Winklerrel a kormánynál. Azt hittem, sokkal nagyobb (mármint a kocsi)... :)

biker_kolee 2009.08.06. 09:16:48

Nagyon fáj az igazság néhány embernek... :))))

Rá se ránts Winkli, ha mindig a másikat néznénk, meg rájuk hallgatnánk, eltűnne az egyéniség fogalma. Akinek meg ilyen autója van, az nálam egyéniség.

És társulnék, motorhangot kövér gázzal. :)

Érdekes 2009.08.06. 09:18:37

@Tom: Nem arról van szó.. :) Mert egyébként csuklóból faszság a monológja, hanem arról, h nem bírja a kritikát :) Ő sem tökéletes, mások meg kihasználják, ha balfaxkodik és "meglovagolják"..Úgy tűnik, szíven ütötte őt is a dolog és már elején bedobott egy csontot az arra "rászorulóknak" :D

Egyébként viccesek azok a monroe csillapítók, mintha valami játék ifából lennének :D Még lesz pár ilyen poszt...
Ja, én lefényeztetném feketére.

Psziho 2009.08.06. 09:19:04

@phrascarica:

van aki nem áll azon a szinten hogy érzékelje a két újságíró közötti szakmai és műszakitudás-beli különbségeket

te is ilyen vagy ezek szerint!

ordinálé stílus nulla tudás-ez Robi

Karotta,-Csiki -fényévekre!

Psziho 2009.08.06. 09:21:07

nem érdekes hogy a kommentekben mindíg őt fikázzák?

kyanzes (törölt) 2009.08.06. 09:23:24

Jópofa járgány. Viszont nem értem, hogy miért olyan hatalmas szívás 190 ropi egy ilyen idős autó esetében? Úgy adtad elő, mintha valami rettenetes átverés áldozata lennél.

Dr. Tom 2009.08.06. 09:24:46

@Érdekes:

Szerintem meg kurvára nem a normális kritikáról van szó, azzal semmi baja nem lehet a Robinak. Ellenben azzal, mikor a fikanickekből ömlik a szar (mert belőlük nem jön más). Na, nekik szól. Jobb-e mint egy örökös kitiltás? Viccesebb az tuti :)
Ha valaki magára veszi és berág rajta, az gondolkodhat erősen a miérten :)

sunblind 2009.08.06. 09:25:37

ügyes keselyüszopató trükk a bevezető a poszthoz :D a végén még punicerdíjat kapol

Ádán 2009.08.06. 09:26:48

Csikós nem azért írja az olyan cikkeket, hogy a VEVŐK is tanuljanak belőle? :-D

Érdekes 2009.08.06. 09:30:41

@Tom: Úriember azokat a fikázásokat el sem olvassa...szvsz :) vagy, ha el is olvassa önszorgalomból, letojja :) De ezzel WR csak beállt a sorba közéjük.. :D

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.08.06. 09:33:00

Reakciók igény szerint, válaszd ki a megfelelőt:

"Wazeg, Winkli megnemmontam hogy nevegyél ijen f*stalicska gépet? Sz*r amerikai hulladék, maximum csirkeólnak felelne meg wazze. Vegyé egy normális BMW-t, azis háccsókerekes és nem lesz vele baj, mint ezzel a lapostraktorral!!!!"

"Jó írás, még ilyet!"

"Laposodik a színvonal! Most tényleg azt kell olvasnom ezentúl a címlapon, hogy Te meg a Csikós hogyan gányoljátok a sz*r autóitokat?"

"Végre megint valami bütykölés, imádom ezt, mégmégmégmég!"

"Be kellene nézni a szelepfedél alá, átnézni a szelepeket. Meg lehet, hogy ki kellene tisztítani az egész hűtőrendszert. Szerintem motorcserés lesz :("

"V8 forever, yeah!"

"Jól van, majd viheted vizsgázni évente, az szép lesz :D"

"NEmmmkell amerikkkkai auttót venni!! eNYI!"

"Sajnálom, pedig ez az autó egy csoda. Sokan lehurogják, de nem fogják azok megérteni a lassú cirkálás érzését ebben, meg a lámpánál elindulás érzését... RIP"

"Megveszem, van egy jó ismerősöm, aki régen Kamazokkal dolgozott, ért az ilyen régi vasakhoz!"

"Bocs, hogyan tudok válaszolni másnak a reakciójára?"

:)

Stock 2009.08.06. 09:33:24

@Winkler Róbert: az gond, hogy egyre nagyobb az arcod, és nem épülsz a kritikából, hanem a ki ha én nem mentalitást hozza belőled elő még a jogos kritika is... miközben a stílusod egyre egyszerűbb, csapnivaló.. felkészületlen, hozzánemértő vagy..

a rengeteg marhasággal, amit összehordtál az elmúlt években sikeresen reprezentáltad a "szakma" legalját..

"nyomorult odvukban"
ezen azért jót röhögtem, hogy ezt írtad egy nyomorúságos kis neogagyi, modern panel lakásocskából.. :))

" A Cougar vezetése pillanatnyilag a következő érzést indukálja a sofőrben (aki én vagyok): mindenki bekaphatja!"
belőled sztem minden ezt váltja ki(egyrészt a földműves bajusz keveréke az érettségiző kislány frizurával is erre utal), mert önelégült vagy, akinek ez a legnagyobb öröme az életben..

szemeteske 2009.08.06. 09:34:27

Ha veszek egy 8 éves kocsit azt 250-ből fel lehet frissíteni, de egy ilyen öreg járgányt hogy gondolja bárki, hogy ennyiből meg lehet úszni? Nem is értem...
Ilyen kocsit az vegyen akinek van pénze és ideje szétszedni az utolsó csavarig, és teljesen újraépíteni. Aki ezt meg akarja spórolni az folyamatosan ilyen szívásokkal fog szembesülni.

Bacchpapucsban Balatonfüredre 2009.08.06. 09:34:38

40 éves trágyától mit vártál, hogy majd mint a mesében, minimál ráköltés után kivisz a világból? Egy Abszurdisztánban vett erősen használt és/vagy kendácsolt amerikai kocsi esetében ez nagyfokú naivitásra utal.Kaptál egy szippantást a realitásból, nagy ügy.Lehet picsogni de mire mész vele?
Amúgy meg, ha jól tudom van egy csomó használható járműved mellette (pl. egy Toyotád, meg egy motorod) szóval még tudsz közlekedni amíg ez épül. Van akinek csak egy járgánya van és azt kell építeni évekig, na az a hardcore!
Cheer up dude!
Get to it!

12csab 2009.08.06. 09:35:37

@Stock: a mai pirospont a Tiéd
:DDDDDDDD

kultúrpesszimista 2009.08.06. 09:35:59

@VAG:

Klassz, én is szeretem a kocka '80-as évekbeli autókat, de ennek az Audi 80-nak, 90-nek nagyon buta a formája... Nyugati Lada. :) (Akkor már a quattro coupe!!)

GGG77 2009.08.06. 09:36:43

Na, ez végre egy jó poszt volt, Winkler!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.08.06. 09:38:46

Lehet, hogy nekem vannak olvasási nehézségeim, de nem vágom, hogy akkor most ki kókányolt. A magyar cég, aki behozta? Az amerikaiak akik eladták a magyaroknak? Zsolti anyukája?

Mindegy, elolvasom újfent, hátha.

_belo_ 2009.08.06. 09:39:57

ilyen autót nem szabad eladni... bármennyibe is kerüljön a tartása :)
én már több mint 10 éva hajtok (munkába, nyaralni, bevásárolni, wc-re...) egy 86-os V8-as vasat és nem cserélném le mostani _kinai_ tömegtermékre.. :)

VAG 2009.08.06. 09:41:33

@kultúrpesszimista: ott már végülis nem a külső a lényeg hanem amit művel.. de igaz ami igaz a quattro szebb de az s1 a legszebb csak azt nem veszel csak csillagászati áron ha egyáltalán valaki elad 1-et valahol messze innen... de engem még az 1-es golfba esetleg 2-es sciroccoba oltott 5 hengeres audi motor koncepciója tudna megmozgatni nem is kicsit... :D

Inner Circle 2009.08.06. 09:43:39

@phrascarica: "az a Merci na az a tipikus állatorvosi ló!"

20 év fölött kábé mindegyik autó ilyen, pláne, ami a harminc évvel ezelőtti szinthez képest összetettnek számít (a Merciben "extra pl. a dejzelmotor és a szintszabályzó, mindkettőhöz hozzá is nyúltak). Csikós mindig le is írja, hogy a legtöbb hibától, amit kínnal-keservvel kijavítanak, az autó még simán menne tovább. Attól, hogy azt a Mercit kissé átnézték és tudomásuk van X hibáról, nem lesz inkább állatorvosi ló, mint az összes ugyanolyan korú és Magyarországon használt autó, aminek ugyanúgy van X (+Y) hibája, csak a tulajt nem érdekli.

kultúrpesszimista 2009.08.06. 09:44:26

@VAG:

Most látom, az utolsó linken ott egy UR Quattro. Kiba' brutális... És csodaszép, arányos, klasszikus gép! Köszi a linket...

adyz (törölt) 2009.08.06. 09:45:46

@VAG: Hát igen, az öthengeres Audi motornak jellegzetes hangja van. Egyedi. :-)@Winkler Róbert: Szard le a savanyú hozzászólásokat, írjál! Még több ilyen posztot!

Dagiszabi 2009.08.06. 09:46:24

Winkler!
Ugye milyen jó érzés, ha lebunkózzák az embert? Ilyenkor én is el szoktam mosolyodni és azt mondom, hogy tudom és ez nekem jó. Amúgy a másik fél meg még nagyobb, csak én beismerem magamnak és élvezem, ő meg nem és folyton 180 a vérnyomása. ;)

Jól nyomod, csak így tovább!

bizvi 2009.08.06. 09:47:35

Kicsit nagykepu a cikk de kinyalhatja Robi meg Zsolti is.Egyebkent a stilust leszamitva jo a cikk,varok meg tobb ilyet igazi autokrol nem Del-Koreai szarokrol.A kommentelok fele irigy kocsog azert fikaznak kozben meg tudasuk megall egy leultetett,parasztkromozott szar 1200-es Lada-nal.
Ta-Ra

kultúrpesszimista 2009.08.06. 09:48:24

@VAG:

Bezony... 6-7 éves korom óta nem tudok lekattani erről a klasszikus szépségről, most is vennék szép és jó állapotút. Én amúgy alapvetően viszketek a német autóktól, mert többségükben tökéletes, de jellegtelen, technokratáknak való autók szív, lélek nélkül, de azért van pár kivétel: ilyen az Audi Quattro Coupe is, a VW Scirocco I és II, Corrado, BMW 630 Csi, 850... Sebaj, Volvo480T rulz! :)

Psziho 2009.08.06. 09:54:49

Csikós W123-a került pár százezerbe,és már csak a zavaró zörejeket kuplungrángatást kell csak orvosolni,mert szereti ha jó a gép.
Működik nem áll le ,normálisan fogyaszt és nem sokkal fiatalabb mint ez a cougar.


Karesz nélkül is megcsinálná,ahogy megjavítja otthon a motorjait,190 d-t stb.

miért nem vesz egy 80-as évekbeli maseratit,mikor megőrül értük?

-mert tudja hogy öngyilkosság lenne anyagilag

akár egy cougar magyarországon,ahol biztonsággal csak 1.0 swiftet vehetsz a szomszédtól-maximum

Herlock Sholmes 2009.08.06. 09:55:35

A sok irígy, kockásinges-ropitestű-monitorbátor netnindzsa.
Winkler nem Csikós!
Ez ki is van írva.
Mind a kettő király a maga módján.
Szorítok a hengerfejnek, Robi!

báró Csekonics 2009.08.06. 09:56:04

Egy ilyen kocsit - szvsz - nem szabad eladni, ha már egyszer _rendesen_ megcsináltatja az ember fia.
(Márpedig a cikkből az jön le.)
A 190k a mai világban egy ilyen kocsira pedig nekem sem tűnik olyan nagy összegnek. Főleg a fent leírt eladás-elősegítő gányolásokat nézve.

911 Turbo 2009.08.06. 09:57:29

@Winkler Róbert:
Te finoman szólva is hazudós vagy . Amikor a kocsit megvetted akkor többek között az első gátlókat cseréltetted ki (ingyen) nem a hátsókat . Remélem megtartod a kocsit a következő OT-s vizsgáig ahol légrugóstól , alu hűtőstől , elektromos ventilátorostul kirúgják . Miért nem írtad le hogy mennyire fillérekért vetted és mennyi mindent INGYEN megcsináltak rajta mielőtt elvitted . Neked megkellet volna maradnod valami műanyag japán szarnál nem egy öreg V8-at kellet volna venned . Szerintem sírjál hogy sokat fogyaszt . Írjál már egy másik cikket hogy a tetőn lecserélitek a műbőr borítást és ott miket találtok , amiről Neked addig fogalmad sem volt és megint hogy át vagy baszva .
Az az igazság hogy Te úgy gondolod hogy az autós berkekben minden ingyen jár Neked , ha a zsebedbe kell nyúlni akkor az igényeid rögtön összezsugorodnak a többiről nem is beszélve .

Yaesu 2009.08.06. 09:58:20

KeS Mustang. :) Hát nem tudom, én egy kicsit ideges lennék rájuk miután otthagytam némi zsét, és egy jó állapotú MX-5-öt, és ezt kapom cserébe.

Nem is értem, hogy Robi miért ne írta ki a postban, hogy honnét származik az autó (jó, mondjuk a legelső Cogarosban asszem le van írva).

VAG 2009.08.06. 09:59:54

www.youtube.com/watch?v=UsMQRRVPmDw&feature=related
Akár zene helyett is !

www.youtube.com/watch?v=5RkCx9yln4g

www.youtube.com/watch?v=PUL6jFvCk8A
ennek az autónak a posztere még mindíg ott lóg a szobám falán :D

Negrogo 2009.08.06. 10:00:38

Le a nem letezo kalappommal, hogy ennyire bele astad magad es meg nem verted szet a vasat. Azert az mikor 2x tobbet van szerelonel az auto mint az utakon nem jo. Mikor eloszor lattam ezt az autot egybol bejott de annak ellenere, hogy folyamatosan a szivast olvasni rola megjobban elfogadnam. Es tipikus esete ez az egesz, hogy nem az auto lenne szar alapjaiban veve hanem x kokany tulaj utan lett szar.

Kámfor 2009.08.06. 10:00:47

winkler, biztos jól érzed, hogy neked való ez a kocsi ? nekem ez inkább vergődésnek tűnik, mint autórajongásnak. szerintem el fogod te ezt adni hamar.

félreértés ne essék, szerintem istenkirály az a kocsi, de ehhez türelem kell és kb. olyan elszántság, mint amilyen a csikósnak van. 40 éves autónál a 2 kilónyi ráköltés egy kellemes kezdés.

és akkor még nem beszéltünk a tuningolásról, amit minden rajongó csak rövid ideig áll meg, hogy ne tegye. :)

zöldi 2009.08.06. 10:01:44

@kultúrpesszimista: Na ettől ledobtam a szíjat, pedig a V8-on kívül nem nagyon kerjedek Audikra. :OOO Azért a takarók alá is benéznék :-)

Kedves olvtársak: Ha választani kéne a linkelt kurz quattro vagy egy új M3 között, melyik kéne?? (eladni tilos)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 10:02:09

Olcsón jót, ugye.

A legutóbbi Cougar-posztban nem tudom ki tippelte, hogy két hónap múlva itt lesz meghirdetve, de innen üzenem neki, hogy így legyen ötöse a lottón.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2009.08.06. 10:05:16

Gyenge ez kedves Róbert, mint a hangyaf*ng. Már bocsi. Nagy arc, nulla szaktudás, durva arrogancia. Az autóval semmi baj.

Lehet hogy az ilyen témát, az olajos villáskulcsos posztokat, Zsoltnak kellene megírnia. Bármit, ami a TC szerk.-ben történik.

Sajnos aki nem mászik le rendszersen az aknába, a gépzsír olajkosz, nagy nehezen megcsináltam és működik érzésben nem részesül, erről kevéssé tud hitelesen írni.

Inkább írj az F Astra tulajok autójáról, azt úgy is "szereted". Lehet tahóskodni.

zöldi 2009.08.06. 10:05:43

Ja, nem értem, mit kárörvendendetek. Van Robinak egy rendes motorja, egy rendes autója, meg még egy épített motorja is. Van mivel járjon. Van mit beletolni a cougar rendbetételébe is. Szóval valószínűleg nem gyűlnek az őszhajai azért, mert bele kell tenni esetleg újabb két kilót a járgányba.

911 Turbo 2009.08.06. 10:07:08

@Érdekes:
Ja gáz volt mint a gazdája . A szétrohadt küszöbökről , a rossz generátorról , a szarrá buherált kábelézésről , gagyi klímáról , stb.. ami a Mazdáját jellemezte KUSSOl . Persze csak ilyen buherát tudd ingyen megcsináltatni a haverokkal .
Szerintem ez a post is azért született mert nem rohantak és nem ajánlották fel neki hogy a 42 éves vasát INGYEN restaurálják , és 10 évig tankolják is mert ennek mekkora PR értéke van hogy Ő ilyen kocsit vett.

newname 2009.08.06. 10:09:09

Háááát, nagy szopás, de tipikus.
Szűz autónál is előfordulhat, mert a hűtőrendszer lavinaszerűen pusztítja saját elemeit. Itt sem a szakszerűséggel volt a baj, de ki gondol az előző gányolásra (mondjuk kell). Sajnos nállunk elléggé ismertek a nepper fogások, -bár ők is tanulják valakiktől- ezért minden használt kocsi lutri. Bár szerelőtől is halottam már: ha egy éven belül el akarod adni akko rqrva olcsón megoldom, az ember meg ilyen gyarló, hajlik az "okos" szóra.:)))))
Vagy kérj kölcsön egy 140 cm mély aknát.)))

@Pityorka1:
Aztán várhatsz órákig. Jó megoldás volt óvatosan meglazítani, hogy lefújjon. De ennek volt egy még egy méregfoga.
Lehet rá lőni messziről, akkor nem veszélyes:)))Én láttam csávót aki kötelet kötött a gumicsőre és messziről "letépte", szv. vannak "sufnitechnikák" (is):)))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 10:09:17

@Winkler Róbert:
Talált, süllyedt.
Király vagy!

Végre valaki odamondogat....

qmatch 2009.08.06. 10:11:08

1 dolgot nem értek: utánfutás problémák...
Szerintem: az utánfutás azt jelenti, hogy a futómű forgási tengelye a menetirány szerint előrébb érintkezik a talajjal, mint a futófelület. Így aztán a futási ellenállásból származó erő olyan irányú forgatónyomatékkal hat a futóműre, ami az egyenes irányba visszatéríteni igyekszik azt.
Ezt úgy oldják meg, hogy a gólyaláb/függőcsapszeg/satöbbi teteje az aljához képest hátrébb (is) van, ha úgy tetszik: hátrafelé dől.
Szóval, amit nem értek: a leült segg szerintem csak rásegít erre a hátrafelé dőlésre, azaz a leült seggtől az utánfutás nő. Ez elvileg növeli a stabilizáló ( visszatérítő ) erőt is.
Persze, a túlzott visszatérítő erő is okozhatna bizonytalanságot, de valószínűbbnek tartom, hogy az utánfutás hiánya vezet inkább kóválygáshoz.
...vélemény?

kultúrpesszimista 2009.08.06. 10:11:32

@VAG:

Mondjuk szerintem messze nem ér 40milliót, de még a felét se. Persze-persze, szellemi érték, rallyság, igazi kuriózum, kevés van belőle, de ha már a pénz nem számít és egy álom megvalósítása a cél, akkor Lotus Esprit Turbo vagy Maserati Shamal, Biturbo, Indy stb...

csiky944 2009.08.06. 10:12:05

@VAG: vízcső meg nem lenne hozzá :D

Seca81 2009.08.06. 10:16:11

Hm. Winklernek nem lehet drága a 190 ezer még ha simán kicsengeti akkor sem?
Egy milliomos is mondhatja a kétezer forintos Milka csokira h drága... Legfeljebb nem megy át a Tecsóba egy ezerötszáz forintosért...

Jaja! Videót szeretnénk jó nagy hanggal :)

Érdekes 2009.08.06. 10:16:33

@zöldi: Azért 40 millából már egy jól megbolondított e92 is kijön..és aki szereti a futurisztikusabb formákat az azt venné.Szerintem :) mert az s1hez képest az már űrhajó :) egyébként az tetszik legjobban a propellerek közül..nem győzöm hangsúlyozni :D de azért kíváncsi leszek az F10re...

VAG 2009.08.06. 10:17:59

ha jól olvastam ebből csak 5db-ot építettek 88-ba azért ennyi ez konkrétan az utolsó előtti originál állapotú még a gumik is gyáriak rajta és csak bő 17ezerkm van benne na ezért ennyi az ára ez gyüjtőknek való nem utcára de tény hogy isteni király verda

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2009.08.06. 10:18:13

Cougar ok
Mindenki bekaphatja ok - az enyémet is
redneck bajusz - nem ok

911 Turbo 2009.08.06. 10:18:31

@Yaesu:
Én a két kezemet összeraknám ha a szétrohadt Mazdámat egy jó állapotú klasszikusba becserélnék .
Persze ez a veszély nem fenyeget mert nincs és nem is lesz rízskályhám , mint ahogy nem veszek dieselt sem és 300LE-nél gyengébb kocsit sem .

Seca81 2009.08.06. 10:19:44

@newname: "Én láttam csávót aki kötelet kötött a gumicsőre és messziről "letépte" "

:)))))))))) Bazzz...
Nem lehetne megvárni azt a fél-egy órát???
Addig megnézi a délutáni Maunika sót, vagy a Józsi barátot... :)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 10:20:40

@911 Turbo: Szerintem erre a Mazdás felvetésre kétféle reakció fog érkezni:

"Az lehetetlen, jaPPán autó örökké tart, hazudsz!"

"Jó, jó, hát még nem állt össze"

Seca81 2009.08.06. 10:22:19

@911 Turbo: Annyira nem volt az szétrohadva, csak meglátszott rajta a szakszerű karbantartás hiánya... Ill, h jóformán a garázsban állt egész évben...

kultúrpesszimista 2009.08.06. 10:22:54

@911 Turbo:

"Persze ez a veszély nem fenyeget mert nincs és nem is lesz rízskályhám , mint ahogy nem veszek dieselt sem és 300LE-nél gyengébb kocsit sem ."

Jó, de ez te vagy. Nem minden a LE, egy angol sportkocsi is lehet gyors és élménydús kocsi, 120-160LE-vel, kis tömeggel. Nagyképűsködéssel vádolod meg W.R-t, nem minden alap nélkül, és most te is nagyképűsködsz. Nem kéne. Szerintem.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 10:24:47

@Érdekes: Sosem került 40 millióba egy E92. 12-ért már nullkilométeres 335i-t kapsz.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 10:28:33

@Seca81: Egy világ omlott össze bennem. Mazda Mester egy kókler? Pedig itt azért íródott róla néhány himnusz.

Jamesblond 2009.08.06. 10:29:23

Jó a V8 na. Öregen nekem szimpatikusabb mint a maiak a néma kipofogójukkal (a dübörgés selymes nesszé van finomítva) Bezzeg régebben... Azért le a kalappal. A kommentek között a negatív csengésűeket is engedik megjelenni... Nincs ez mindenhol így.

911 Turbo 2009.08.06. 10:29:47

@Il mio nome è Nessuno:
Szerintem ha a Winkleré volt egy kocsi arról minden hihető .

PGworks 2009.08.06. 10:31:45

"Zsolti óvatosan leveszi a hűtősapkát, elősziszeg a résből pár köbméter gőz, aztán visszaszorul a sapka. Teker rajta még egyet, a sapka a kerítésig röpül, hatalmas gejzír tör elő és terít be nagyjából mindent az autó közelében. Zsolti hoz egy slagot, komótosan levereti a levet. Itt-ott még serceg a gőz a forró vasakon, de lassan béke lesz."

1. Jó, hogy nem vágta orrba.

2. Jól értem, hogy hidegvízzel locsolta a motortérben lévő forró "vasakat"? :S

Dirty 2009.08.06. 10:35:31

Hajrá Winkler, én veled vagyok. Előbb-utóbb összeáll majd.

traxx 2009.08.06. 10:37:03

Sajnos azt kell mondjam, hogy ez a Cougar tipikus példája a magyarisztáni kókánynak... Gondolom az OT-t is levelezőn kapta...
Sajnos rengeteg olyan amcsi autóval találkoztam, amikért horror pénzeket akartak elkérni, de látszott rajtuk, hogy vagy 20 éve volt utoljára normális szerelőnél... Lóg füle-farka, kókány az egész... És sajna főleg olyanoktól kerülnek ki, akik magukat istenítik(direkt nem írok neveket).


VAG:a General Lees Audiról a pedálos-gokartos kisgyerek jutott eszembe, aki arról álmodik, hogy egyszer Ő lesz az új Schumi....

www.youtube.com/watch?v=7beIyN7u55w&feature=related

911 Turbo 2009.08.06. 10:37:04

@kultúrpesszimista:
Szerintem nem voltam nagyképű . Nekem ez kell nagy benzines gyors vas . Abban érzem jól magam . Ha valaki 42 éves ami vasat vesz de bármilyen öreg vas lehet akkor ha ért egy kicsit hozzá tudja hogy lesznek vele gondok .
Az angol kocsikkal igazad van egy Healey amikor használod egy adrenalin bomba .
Azért Én maradok a V12-nél kivéve a Porsche .

Érdekes 2009.08.06. 10:38:34

@Il mio nome è Nessuno: Nem érdekel senkit a 335i.A quattro-ra írtam zöldinek.Egy e92 asszem stock állapotban sincs 20M alatt.A turbós kotró egyébként 40M, gondolom 500PS körül van erőben, azért mondtam, hogy azért erőben gyúrni kell még az e92-nek ahhoz, hogy elkapja, de szvsz lehet +10millából is megvan a kúra.Asszem a kotró cirka 1200 kiló kb, most az e92 nem tóm mennyi pontosan, de nem hinném, h 1.5 tonna alatt lenne.

Dester 2009.08.06. 10:39:48

Kéne. :) A szopásokkal együtt. (Ami amúgy is megvan a 92-es Calibrámmal, de egy amerikai verda V-s rotyogásával nem hasonlítható össze... Más dimenzió a kettő. :))))

csiky944 2009.08.06. 10:40:13

@PGworks: mert?
attól félsz h elreped valami mint egy üvegpohár?

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 10:40:32

@Érdekes: "Egy e92 asszem stock állapotban sincs 20M alatt"

Rosszul hiszed. 33/36.000 eurótól indulnak a kétliteresek.

newname 2009.08.06. 10:42:04

@Seca81:
Micsoda! jött a vevő nemsokára:)))
Más, mitől lesz vízköves a hűtő: csapvíz, locsoló kannából:)))
Uj tulajnak meg: majd ősszel tegyél bele fagyállót, mert most egy drága német tisztítófolyadék van benne /előtte desztillát vízzel átmostuk:))/, ami leoldja a szennyeződéseket:)))
No azért mondom használtban csak a nő jó (az sem mind).

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.08.06. 10:42:58

Robi!
Vegyél Barkast!
De Corvette motorosat! :o))))

McK (törölt) 2009.08.06. 10:45:43

Ugye nem jöttél még rá,hogyan történt,hogy kis sebességnél nem melegedett,nagynál igen,majd amikor kicserélted az elektromos ventillátort megoldódott a gond?
Nem?
Segítek.
A tuti szerelőd fordítva kötötte be a ventillátort!
Kis sebességnél azért nem melegedett,mert a hűtőnek tök mindegy,hogy a levegőt átfújod,vagy át szívod rajta..(gyengébbek kedvéért a ventillátor szívja a levegőt a hűtőn át.
Ez sajna fordítva forgott,azaz fújta,de kis sebességnél,és állva ez nem volt gond..
Majd jött a nagyobb tempó,ahol a menetszél kioltotta a szembe forgó ventillátor erejét..
Ennyi a titok,a szakbarbárod nem ért hozzá.
Normál esetben ugyanis ez fordítva működik..lassan forr,gyorsabban nem..
Levetted az elektromost,és lőn megoldódott a gond,máris jó irányba forgott,mert azt nehezen tudtátok volna elbaszni..

Nem értesz hozzá,de ez nem gond.
A szarkommentelős szövegeddel pedíg egyetértek. Biztos én is az vagyok,de ettől még igazam van..

911 Turbo 2009.08.06. 10:45:45

Jó ez a cikk . Most már tudom hogy a Ford fagyállót is gyárt .
Szerintem a Winkler a desztilált vizet is megsórolja . Ford fagyálló cccc.
Majd télire ha noncsen helyed a mélygarázsba enged le a vizet nehogy a szép alu hűtő szétfaggyon .

" Oké, hogy Zsolti mamája, még mielőtt megérdemelt nyári yachtos vakációjára utazott volna, kiöntötte az előre bekevert Nascar-hűtőfolyadékot, mialatt Zsolti elszaladt valami alkatrészért, mert úgy gondolta, az a rózsaszín lé a műanyag ládában biztos szemét, de így is gyári Ford fagyálló van benne."

VAG 2009.08.06. 10:48:43

@traxx: ebben csak az a vicc hogy az az Audi ami general lee-nek van fényezve (ami sztem amúgy egyáltalán nem helyénvaló, és marhára rossz ötlet volt) nem felnőni szeretne a Hemihez, az a gép bármiben odaverné az eredeti general lee-t szal ja felnőni meg kisgyerek meg stb ...

Bobby Baccala 2009.08.06. 10:49:13

@Winkler Róbert:


tegnap láttalak a batthyány térnél. szép az autó.
a fodrász a kocsi színéhez keverte a hajszínt? :)

automobil 2009.08.06. 10:49:36

róbert-róbert, megint hoztad a formád!
(Nem véletlenül írtam kisbetűvel.)
Szerintem ne irogass és ne is foglalkozz autókkal, mert az nem megy neked!
Kapd be te! Hiszen te vagy a köcsög, te melírozott fejű kókler!

TomT 2009.08.06. 10:52:48

Ma is tanultam valamit:
OrdINÁLÉ stílus!
Ez valami olaszból átvett "rendes"-t akar jelenteni?
Mindegy; remek; sokkal jobb, mint az a sz@r ordenáré...
:D

kafferbivalybalamber 2009.08.06. 10:53:35

Robi, nézz utána a ventillátor körüli dolgoknak, legjobb lenne találni egy echte fényképet róla. Ezt az autót nem ismerem, de amiket eddig viszkókulpunggal láttam, azoknál mindig volt egy vaslemez burkolat a ventillátor körül, rácsavarozva a hűtőre. A közhiedelemmel ellentétben az nem azért van ott, hogy a usernek ne vágja le pár ujját a forgó ventillátor, hanem azért, mert irányítja a levegőt, amit így csak a hűtőn át tud szívni a propeller. Ha nincs lemezburkolat, akkor viszont akárhonnan, és ettől persze jóval kevesebbet szív át a hűtőn.
Jenkiktől persze minden kitelik, szóval lehet, hogy ezen a hűtőn sose lakott ilyen burkolat, de én azért ennek utánajárnék a helyedben. :)

GZolee 2009.08.06. 10:54:19

"Igazából persze nem. A savanyújóskák, a frusztrált, nyomorult odvukban egy szál számítógép társaságában vakációzni kénytelen mindenszar-kommentelők számára rossz hírem van. A Cougar vezetése pillanatnyilag a következő érzést indukálja a sofőrben (aki én vagyok): mindenki bekaphatja!"

:))) nagyon király kezdés, jó a cikk.

Meg kell csinálni rendesen és azután mindenki bekaphassa :D

Érdekes 2009.08.06. 10:54:48

@Il mio nome è Nessuno: Már a legelső (ezzelkapcsolatos) komment óta az M3-ról van szó...Se két literes,se 3 literes nem jöhet szóba a kotró ellen :) Megnézted amit zöldiék copyztak be?

x 2009.08.06. 10:57:13

Nekem van egy Pajeróm 2.8 Td, elég jól megy 126LE-s , fél éve van meg, tehát télen vettem, egyszer csak úgy éreztem mintha nem úgy menne a kocsi mint "régen". Pár nap múlva jöttem rá biztos a viszkó miatt- kint kb. 50 C fokok voltak. Gyorsulásnál csak úgy huhogott a gép. Azért ekkora teljesítménycsökkenésre nem számítottam volna - lehet hogy ez egy sivatagi kivitel?

Érdekes 2009.08.06. 10:58:57

@911 Turbo: Nagyon a begyedben van az az aluhűtő :D de legalább szép ezüst, hát nem? :O

csiky944 2009.08.06. 10:59:13

@PGworks: próbáld ki hogy egy 100fokos vaslemezre ráöntesz egy pohár hideg vizet....

CernaGeza 2009.08.06. 11:01:52

Szerintem ezzel a kinézettel akár szar is lehet ez a kocsi.. meg van neki bocsátva.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 11:02:31

@betépett felhasználó:

Az igazi egyéniségeket mindig kikezdi a szürke tömeg.

Ez a világ rendje.

PGworks 2009.08.06. 11:04:54

@csiky944: Hiszek neked. Sőt tulajdonképpen kaphat pocsolyából is vizet menet közben. Mindenesetre nem locsolgatnám. :)

Pilgram (törölt) 2009.08.06. 11:05:49

aztamindenségit, mennyi wannabe megmondóember gyűlt itt össze, ha ennyire utáljátok ezt az arrogáns faszt, akkor minek olvassátok a cikkeit? meglátjátok, hogy vinklerrobi és már elborul az agy, feláll a fasz, pörög az ujj a billentyűzeten? jó ég, igazi retardált faszmajmok gyülekezete.
az én kedvencem a C3-as Corvette illetve a Chevelle SS, gyönyörűek, csak még a eléggé messze vagyok egy ilyen megfinanszírozásához, és mire pénzem lesz rá, szerintem már nem is fog érdekelni.

zajcev 2009.08.06. 11:06:27

kókler banda akit ilyet elad, nyugodtan lehetne nevet címet mondani... másrészt ennyi idő után illene úgy elmenni autót venni hogy magunkal viszünk egy hozzáértő szakit vagy legaláb alánézni rendesen csápon...mert eléggé világos hogy ez egy tákolt ekecs jó magyarosan tálalva.

ui: stílussal nincs baj, mások is mondták már, hogy az autós újságírás az a szakma legalja...

ettöl függetlenül nekem tetszett a cikk és a baszós képek is, amúgy szivesen mennék egy kört egy effajta géppel

hozé bubó 2009.08.06. 11:06:36

a blokk nem lemez hanem öntött... :)
maradjunk annyiban nem illik locsolgatni, ha ugyis estig megy a pofázás a kocsi felett magától is kihült volna a rendszer.

magyarország-kókányország, nemrég olvastam egy fórumban egy full elektromos felujításnál elfogyott a kábel, és a betáp oldalon hozzáforrasztottak még 20centit aztán ment a pislogás h leolvadt és zárlat lett...

Stock 2009.08.06. 11:07:46

@Mk412: minden relatív.. de az egyéniség jelzőt általában arra használjuk, aki letesz valamit az asztalra, nemcsak egyszerűségével tűnik ki a tömegből!

don39 2009.08.06. 11:07:49

Most már szerintem te is kezdesz rájönni,hogy egy pénisz vagy.Te ,aki állítólag szakember vagy,hatalmas autóismerettel,aki csak úgy osztja az ész nekünk,közben meg ugyanojan lúzer,mint aki a nepper szavában hisz.Bőszen szidod a bizonyítottan megbízható,az átlag felhasználó alltal jól fentartható autókat,mert monjuk szerinted nem elég közvetlen a kormánya.Szerinted pl:egy F astra fos,de sorolhatnám tóvább is,a szerinted szarba vett autókat.A legnagyobb hibád,hogy nem tudsz objektív maradni.Halvány fogalmad sincs,hogy egy átlag autósnak mik az elvárásai,melyek azok a szempontok,melyek alapján választ autót.És pont ezért,a véleményed szart sem ér,nem ad távpontot,segitséget,tanácsot,egy átlag autósnak(nekünk).A Csíkóst valahogy jóbban becsüljük,Ő megtalálta azt a nyelvet,amit megértünk,és az írásai is élvezetesek.Te megmaradtál a baromkodásnál,és az öncélú fikázásnál.És az ma már igen gyenge,egy állítólagos autós szakújságírótol

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 11:08:26

@Érdekes: Az E92 sosem volt M3, az egy karosszériakód, szakértô úr. Arról meg már bizonyára tetszett hallani, hogy egy karosszériába többféle motort is tesznek, különbözô típusjelzésekkel.

Stock 2009.08.06. 11:13:30

@don39: azért érdekelne, hogy ennek a tepsinek mennyire pontos a kormány egy astrához képest.. :))

Kifordított kacagány 2009.08.06. 11:15:47

@Rocko-: csak annak nincs aki megveszi az első szart amire rábeszélik;)

zöldi 2009.08.06. 11:16:36

@Il mio nome è Nessuno: Kár kötözködni. Én megkérdeztem, új M3 vagy a linkelt quattro. Mivel az M3-at az E92-es karosszériakóddal is gyártották tudtommal, Érdekes kollégával így fél szavakból is megértettük egymást. :DD

911 Turbo 2009.08.06. 11:19:38

@Érdekes:
Ja . Régen egy életre gyártották ezeket a dolgokat , normális anyagokat használtak , réz , bronz , fa , króm , stb..
A rézhűtőt bisztosan alvitte valami szinesfém kereskedőhőz ez a fasz . Törjön el keze lába aki ilyet csinál + ez a hátsó gátló . TRAGIKUS!!
Az alu hűtő már a müanyag világ gyermeke . Aki műanyagot akar az vegyen modern kocsit . Tudok egy szétrohadt , kokányolt MX 5-öst gombokért .

Érdekes 2009.08.06. 11:20:11

@Il mio nome è Nessuno: jajj, szövegkörnyezet istenem...értelmezd már.És senki sem említette, h az e92=m3 :D :D Csak nincs kedvem minden említéshez oda írogatni, hogy e92 m3..mert mivel az elejétől erről van szó, ezért gondoltam egyértelmű.De amúgy minek kötöszködsz, vagy lukas az agyad?Multkor pont veled beszéltünk, így e92 m3, hogy az jól sikerült, emléxem is rá.Nem kellenek a fölösleges körök, egyébként meg végre süt a nap, jön a meleg meg a jó idő, Robi csillapítókat cserélt meg vizet, minden tökéletes.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 11:22:18

@Stock: háháhááááááá ez qrva jó volt :D

Érdekes 2009.08.06. 11:24:21

@zöldi: Hehe, így van..én is ezt mondom :)

Egyébként mind a kettőt kipróbálnám, egymás után..kíváncsi lennék :)

Érdekes 2009.08.06. 11:29:03

@911 Turbo: párduc pléd borítású műszerfal :D egy előnye van amúgy..hogy nem kopog!!hopp, egy húszár vágással megoldott a purrhab/német prémium kérdést :D Nem mondhatod, h nem zseni a Robi :D

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 11:33:30

@PGworks: A vicc az, hogy pont az ilyen putriudvaron slagozó professzorok szokták magukról nagy arccal hirdetni, hogy ôk milyen kibaszottul értenek az autószereléshez.

Inner Circle 2009.08.06. 11:36:21

@McK: ez akár igaz, akár nem, jót röhögtem rajta :D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.08.06. 11:36:46

@Il mio nome è Nessuno: Mazda Mesterbe nem hiszem, hogy jogos belerúgnod -Mester Zoli eredetileg Mazda márkaszervizben volt szerelő, ráadásul a saját kollégái (akár konkurrens szervízből) szerint is nagyon jó. Alapvetően Mazdára szakosodott, gyári célszerszámokkal, dokumentációval, gondolom látott közelről Mazda szerelői tréninget is (bár valószínűleg az utolsót már elég régen), meg aztán azt is el tudom képzelni, hogy vannak olyan jó kapcsolatai, hogy a szükséges gyári információkhoz is hozájuthasson. Nem kókler csapat, hidd el, a kollégái is nagyrészt volt Mazdások, olyanok, akik régebben is Mazdákkal foglalkoztak.
Konkrétan a Winkler MX-5-ösét nem láttam, de nem hinném, hogy az annyira szar lett volna, mint @911 Turbo írja -bár ha saját szemével látta, nincs okom kételkedni.
Valamint szerintem nagyon félreértett itt sok ember pár sort: nem hiszem, hogy Winkler úgy gondolja, drágán vette, nem hiszem,. hogy szarnak tartja, nem hiszem, hogy valóban soknak tartja a fogyasztását. Ez irónia, pontosan a korábban emlegetett tempójú kommentelőknek szólt -javítsatok ki, ha nincs igazam. Sőt, azt sem hiszem, hogy úgy gondolja, hogy a KES-Mustangosok kókányolták az autót, sokkal inkább az amerikai eladók. Hülyék lettek volna úgy átadni a kocsit, hogy tudják mennyi a nyűgje, pont a Winklernek. Ez egy öreg, használt, sokat látott autó, nem sok csodálkozni való van rajta, hogy előjönnek a dolgok.

don39 2009.08.06. 11:37:18

Vesz egy negyvenéves autót gombokért,és csodálkozik hogy elromlik? Ez tényleg ennyire töketlen?Ehez még szakembernek sem kell lenni,hogy tisztába legyen vele az ember,hogy ezeket a régi vasakat restaurálni kell,hogy fasza legyen.Bele kell nyomni 2-3 millát,hogy ujra autó legyen.

Peter Blau 2009.08.06. 11:38:41

Kedves Winkler úr!
Én igazából nem akarok beleszólni, de ehhez a Zsóti gyerekhez nem vinném többet ezt az autót. Akkor sem ha a barátom. Ha neked nem volt elég az eddigi tapasztalat vele, akkor vidd csak oda tovább, én keresnék egy rendes szerelőt. Vagy a másik megoldást választanám. Bérelnék egy jó kis garázst a környéken ahol lakom, elég nagyot, beállnék és szétszedném az autót az utolsó csavarig. Már csak azért is, hogy végre megtanuljak autót szerelni állítólagos autós ujságíró létemre, és legközelebb már tudjam, hogyan működik a motor, mi forog benne és mi nem, és melyik része forró amikor üzemel. Véleményem szerint ezek elengedhetetlen dolgok ahhoz, hogy az ember autós újságírónak nevezze magát. A másik fele meg az, hogy így mire összerakod, egy tuti jó autód lehetne, amiben apránként kicserélsz mindent az összerakás során ami rossz volt benne, és nem utolsó sorban az utolsó pici csavarig ismernéd az autót. Ha egyedül szopnál vele és kicsit szerényebb lennél, szép cikkeket írhatnál az egészről, és senki nem baszogatna mert együtt éreznének veled, sőt segítenének, ebben biztos vagyok.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.08.06. 11:38:58

Na, majdazért én kiváncsacsi leszek, mi fog ottan látszani, ha lent lesz a hengerfej, kell-e még eztazt cserélni, síkolni, hegeszteni, satöbbi..!

Továbbá ja, kellően nagy ráköltéssel, és megfelelő haverokkal bármi feltámasztható, de ettől még az autó jelentősen xarabb, mint amennyire folyamatosan hypeolva volt.

Érdekes, hogy ezen valahogyan nemhogy magyar papír és vizsga, de oldtimer rendszám(!) van, amikor bevallottan egy majhogynem életveszélyes, közlekedésre alkalmatlan, támolygó, max 100at tudó, 50es robogóval körülautózható guruló romhalmaz volt.

És akkor szegény Csiki csodálkozik, hogy miért xopatják a magyar öregautóst..
talán nézzen körül legelőször saját portájukon..:(

Inner Circle 2009.08.06. 11:40:53

@csiky944: A forró motort ugyanazért nem kezeli az ember hideg vízzel, amiért a hegymászó-karabinert sem vagdossa a földhöz: mert lehet hogy ugyanúgy néz ki utána, és senki meg nem mondja róla, hogy bármi is történt, de használat közben lehet, hogy pont ezen fog múlni.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.08.06. 11:45:32

"...a táv nagy részét úgy tesszük meg, hogy váltó üresbe, kis gázfröccsök, aztán ha kigurult, vagy emelkedő jön, vissza D-be."

Ön- és közveszélyes, váltógyilkos, dilettáns barbarizmus.

invad3r 2009.08.06. 11:46:25

@Érdekes:

Súlyos kavarodás van itt a kódokkal, az E92 csak és kizárólag az M3-ast jelöli. A sima 3-as az E90, a kombi E91, a kabrió E93 stb...

Piaggiotto 2009.08.06. 11:48:18

Sajnos eljárt az idő ezek fölött de attol függetlenül még mindgí K***a Jók!! :)

a tákolás meg ugynézki hoyg ennek a "Sportnak" a része (sajnos) habár biztos jobblenne full eredeti alkatrészekből teljesen újra építeni de hát az se 190 ből jönne ki. Na mindegy Tuti verda.

Érdekes 2009.08.06. 11:53:28

@invad3r: no-no.Én úgy tudom, hogy karosszéria kód, sosem volt konkrét m3-nak a megnevezése.Hanem a karosszériához jöttek ki a V8al és pár "apró" módosítással...Szóval, én úgy tom az e92 konkrétan az e90 kupé szériája.

zöldi 2009.08.06. 11:56:26

@invad3r: Hogy a mestert idézzem: "Az E92 sosem volt M3, az egy karosszériakód, szakértô úr."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Atom kíváncsi vagyok, mi lesz ebből :DDDD

Stock 2009.08.06. 11:56:45

@invad3r: bezony súlyos.. felsoroltad szépen a gyári kódokkal jelölt kasztni típusokat és csak a coupe-t hagytad ki, aminek tudod mi a kódja?! :) e92

McK (törölt) 2009.08.06. 11:58:11

@Inner Circle:
Pedíg semmi vicces nincs benne.
Ennyi történt, a hűtőcsere után fordítva forgott a ventillátor.

Slusz.

ommm 2009.08.06. 11:58:49

911 Turbo 2009.08.06. 08:58:00
...Ha nem lennél egy cheap igénytelen arrogáns fasz akkor a kocsit felújítattad volna az eladó cégével , akik szerintem parádés munkát végeznek...

Bizony, lásd utolsó kép "új gátlók".
Lol, öregem, lol. Ezt inkább ne feszegesd, össze volt az taknyolva magyar módra rendesen.

zöldi 2009.08.06. 11:58:56

@invad3r: A gugli szerint amúgy igazad van!

zöldi 2009.08.06. 12:00:36

@ommm: Most az eladó tette bele azokat a gátlókat? Miért nem lehet akkor rájuk húzni a vizes lepedőt?!

ommm 2009.08.06. 12:03:55

@zöldi: Minek? Kell a cirkusz? Ilyen, hát ilyen, már ott vannak, ahová valók. Önérzet is van a világon :)

Stock 2009.08.06. 12:03:56

@ommm: még jó hogy nem lehet káromkodni..
"TóthZé 2009.08.06. 05:44:11
@Kukimustáros: átérezzük, de hadat üzentünk a káromkodásnak. Sajnálom."

ommm, te érvelni szoktál, nem is rosszul.. és valahogy jobban is áll!

Cro166 2009.08.06. 12:05:56

@McK: Lehet, hogy ennek a következménye, hogy hengerfejes lett a moci?:))

Érdekes 2009.08.06. 12:07:02

@zöldi: Várjuk ki a végét :D nessuno csak nem figyelte a kezdést, azért szólt be :D de azért invad3r az alapokkal küszködik :D kíváncsi vagyok még arra is, hogy az e93 után lévő stb-vel milyen stb-re gondolt, mer úgy tom az e93as kabrió az utolsó a sorban :D De lehet van, valami 1 ajtós e94 csoda a tarsolyban, invad3r majd megaszongya :D

Suttora 2009.08.06. 12:07:50

Az idézet volt, ha jobban megnézed...

vladx 2009.08.06. 12:08:41

Veled vagyunk meg a macskáddal, csak így tovább!

Subby 2009.08.06. 12:15:05

Ebből a cikkből nagyon nem az jön le, hogy az autó szar és el akarja adni, hanem az, hogy rohadtul örül annak, hogy alakul, és, hogy a sok okos kommentelő meg költsön nyugodtan pl. Audi vezérléscserére százezreket, mert az ugye nem kerül sokba...
Robi, kitartást a Cougarhoz! Csak így tovább!

Érdekes 2009.08.06. 12:21:29

@Subby: Akiktől vette, azok tákolták össze te tök :) két értelmű a cím.

Yaesu 2009.08.06. 12:25:12

@ommm:

Hát azé' pl., mert nem kevés pénz volt ez a Cougar. Vagy feketén-fehéren leírni, hogy a KeS Mustangnál szart sóztak a Robira valamiért nem ajánlatos?

Yaesu 2009.08.06. 12:28:02

Amúgy tényleg, ez az autó hogy a faszba kapta meg az OT vizsgát, valaki mondja má el. Amikor az ismerős 1100-as Fiatját csak azért baszták ki onnan, mert egy díszítő krómléc nem volt meg...

hangacsi · http://www.hangacsi.blog.hu 2009.08.06. 12:32:17

Már egyre unalmasabb ezeket a kommenteket olvasni.
Van itt néhány rendszeresen írogató emberke, akik csak azzal foglalkoznak, hogy a cikkírókat fikázzák.
Tök mindegy, hogy az a Winkli-e, vagy a Csikós, vagy bárki más.
De könyörgöm! Ha ennyire nem bírjátok a stílusukat, az írásaikat, akkor miért olvassátok el?
Valaki korbáccsal a hátatok mögött kényszerít titeket?
Miért nem lehet szabadon hagyni a helyet a normális hozzászólóknak?
Most van itt 155 komment, abból 120 arról szól, hogy minek vettél ilyen fost, minek írsz stb.
Én meg ezeket a parasztokat kell, hogy olvassam, hogy azt a néhány értelmes hsz.-t ki tudjam bogozni ezek közül.
Hát GRATULÁLOK!
Akinek nem tetszik, ne kattintson rá a címlapon, de ha véletlenül mégis, csak nézze meg a fejlécen az írót, és ha nem szereti, bele se kezdjen az olvasásba.
Ennyi.

Rocko- 2009.08.06. 12:37:00

@Kifordított kacagány: vízcsô az vaz, karter nincs. de ez nem ennek a postnak a témája, szóval sztem nem offoljuk szét.

Wector 2009.08.06. 12:37:57

Robi azt elmagyarazhatnad miert jo(miert nem art) a rendszernek a nagy nyomas mikor forr a hutofolyadek...
Mert szerintem egyaltalan nem fsza. Tuti nem tesz neki jot, valahol el fog engedni.

Honnan vettetek azt hogy le kell csavarni a hutosapkat mialatt forr a viz???

Zsolti a futescsapot huzta ra, hogy a futoradiator segitsen a hutonek, a hoelvonasban. Ez mindenkor ervenyes. Ha felmegy a viz, ra kell huzni(kinyitni), levegot az ablakra allitani(ne a kepedbe fujja a forro levegot nyaron) ablakokat meg lehuzni. Es kissebb az eselye h szetnyomod a hutot.

911 Turbo 2009.08.06. 12:52:12

@Yaesu:
Mennyiért vette ? Oszd már meg velünk !

Subby 2009.08.06. 12:52:28

@Érdekes: én azt szerettem volna ki magyar fejezni, hogy nekem is tele van a micsodám azzal, ahogy fikázzák Winklert és a kocsit, bezzeg az nem gond, ha az új autó szar + sokat kell rá költeni. Mindenki hülye, aki idős autót vesz, ellenben, aki újat, az egy előrelátó, megfontolt, nagy tudású, rendes ember stb. Persze...
Hogy ki gányolta össze, az ilyen szempontból teljesen mindegy.

46Laca 2009.08.06. 12:54:58

"A savanyújóskák, a frusztrált, nyomorult odvukban egy szál számítógép társaságában vakációzni kénytelen mindenszar-kommentelők számára rossz hírem van."
Már ezért a mondatért érdemes volt megírni a cikket.Nagy igazság!
Hányszor megfogadtam már,hogy az ilyenek miatt nem olvasok sehol kommenteket,pedig néha igazán jó dolgokat is talál ott az ember fia.

:)muldör 2009.08.06. 12:59:59

Hívjátok CHIP FOOSE-t! :)

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2009.08.06. 13:00:44

@Dr. Zerge:
Egyetértek.
Minden automata váltós autó kézikönyvében az van a legnagyobb betűkkel: MENET KÖZBEN NE TEGYE ÜRESBE A VÁLTÓT!
Ez a Zsolti gyerek tipikus példája a kókler autószerelőknek.

De Winklert sem az eredeti állapot érdekli, hanem alu hűtő kell, mert az a menő, hizen a Discovery-n is azt raknak a vasba. Csak ott megnézik, hogy a termosztát jó-e, a klímahűtő nincs-e útban, nem vezetik ki az olajhűtést, mert minek az...

Ha az én kocsimon kezdi el a forró blokkot slaggal locsolni, akkor megnézhette volna magát.

Robival (Szabolccsal :) ) az a baj, hogy tényleg nem ért az autószereléshez. Pontosabban ez nem baj, csak kénytelen termelni a blogposztot, mert ez az elvárás. És sajnos a haverja egy kókler gányoló, aki össze-vissza beszél. És mivel Szabolcskánk nem ért hozzá, ezért beveszi, és le is írja :(

WAKDS 2009.08.06. 13:02:39

@:)muldör: Hogy aztán undorítóan nagy,korántsem autentikus krómfelniket rakjon rá és telegittelje a az autót?

m.o.p. 2009.08.06. 13:06:27

Várom a következőt!

A savazóknak meg itt egy nyugibogyó:
www.youtube.com/watch?v=Odlo3PHtQo0

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2009.08.06. 13:07:15

@yaffa:
De ezzel nem a cikket fikázom, nem a régi autókat fikázom.
A cikk szórakoztató volt, az autó meg tisztelendő.

Mindenki ezt az utat járja, aki öreg vasat hajt. Csak van aki közben vigyáz az autóra.

Nekem egyszer az öreg Hondámon (tudom az csak egy japán fostalicska) a vízpumpa adta meg magát. Két kilométerenként megálltam, hagytam lehűlni, kapott megint 3-4 liter vizet. Türelmesen, lassan eljutottam a szervízig. Érdekes, ott is megvárták, hogy lehűljön, aztán jött csak a pumpa csere.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 13:16:19

Ez a totalcar kezd sufnituningosodni :D, de amikkor a Winklerbe belecsapott a villám, amikor azt mondta, hogy a Fiat Albea az egy szép autó..., akkor befostam a röhögéstől, nekem szimpi ez a fikázós stílus.

:)muldör 2009.08.06. 13:22:53

@WAKDS: :) lényeg, hogy szép lesz. Nekem tetszik amit csinál, nem jönnek be a régi "puskos" gumik. 20" :) Amúgy nem mindig króm, csak aminek jól áll. De hát ki mit szeretne... Azzal sincs baj, ha valaki ragaszkodik az eredetiséghez. Amúgy csak tréfaként böktem ide. 1 hét alatt itt nem csinálja meg itt egy csapat sem.

SuperSanci 2009.08.06. 13:25:08

Én konkrétan lesz*rom azokat akik lehülyéznek, mert jobban szeretem az idősebb autókat( és itt nem a Fastrákra meg az audi80 ra gondolok). Az idős autóknak van történeük, lelkük, nekem ez többet jelent minthogy mekkora a csomagtartója, meg van-e benne tempomat vagy h azon izguljak h 7 helyett 8 lityó csuszik le a torkán. Szerencsére rajtam kívül van még pár ilyen ember, Winkler is ilyen. Teljes mértékben tisztelem és megértem, ha megtehetném nekem is Cougarom lenne, és nem érdekelne h mennyit rosszalkodik, mert nem azért vettem h bármilyen helyzetben hozza a mai autóktól elvártat... Szóval teljes respekt Robinak, az autóhoz pedig kitartást, mert megéri! ;)

mtk001 2009.08.06. 13:25:46

- A vízforrásnak nem a ventillátorhoz, hanem az elájult hengerfejtömítéshez van köze. Most azért nem forr, mert túl van hűtve. (A kis fehér gőz nem véletlenül jön a kifufogóból.)

- Forró motort hidegvízzel locsolni nagy balfaszság, majdnem akkora, mintha a hidegvizet a hűtőbe öntöttétek volna a kiforrt folyadék helyére.

- Milyen csapágyat cseréltek, a főtengelyét ?

Egyébként én biztosan megtartanám, mert akinek ez a fajta autózás (krúzolás) jön be, arra ideális lesz(het) ez a vas.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 13:25:52

@Érdekes: E94 = Isetta kivitel :)
A beszólásért bocs, ha túl sok lett volna, de az M3nak továbbra sincs saját E-száma. E92 M3 LL ECE a pontos név, vagy WD91es típuskulcs.

Alf (törölt) 2009.08.06. 13:26:38

Nám akarlak elszomorítani, de nyáron mentünk eddig 7150 km-t a negyvenéves citroen ds-el.

Volt benne monacoi kánikula-szerpentin 40 fok, autobahn-140el, szlovén 1200 méteres hegy, erdélyi útépítés, litván jégvihar.

és egy rohadt kontakthiba nem volt, a víz sehol nem forrt, pedig semmi elektronyos ventillátor...

ezen azért én is meglepődtem, le is kopogom

kopp kopp kopp

csiky944 2009.08.06. 13:34:53

@Il mio nome è Nessuno: húúú akkor az kurva jó,a wd40 továbbfejlesztése :)

Stock 2009.08.06. 13:34:57

@LipicaiCukorgyáros: a Fiatal Bea esetleg egy szép nő, nem?! :)

McK (törölt) 2009.08.06. 13:36:48

@Cro166: Természetesen lehetséges,ugyanis ha a víz addíg nem is forrt,abban a pillanatban biztosan megrottyant,amikor a sapkát levették.
A víz forráspontja légköri nyomáson 100 fok ugyan,de nyomás alatt magasabb a forráspontja..
Van astra,amiben 98 fokos termosztát van..ott nyit..

lwcolors 2009.08.06. 13:38:44

@Winkler Róbert: Az írás nem rossz, ilyen kocsival az elején a szívás normális, viszont egy dologra felfigyeltem: tényleg kikötöttétek az automata váltó olajhűtőkörét?
Ha igen, gyorsan oldjátok meg akár külön olajhűtővel (van hozzá készlet) ha hosszú életű váltót akarsz, mert Pesten az első melegben araszolásban megég az olaj.

Alf (törölt) 2009.08.06. 13:42:08

Hegyre fel melegben meg alapból ki kell nyitni a fűtést, és fújatni ki az ablakon, ez alap...

McK (törölt) 2009.08.06. 13:45:38

@Alf: max egy matuzsálemen..mert azért 200 ezer Ft-tól felfelé erre vannak jobb módszerek is..

Alf (törölt) 2009.08.06. 13:48:06

most szerintem "matuzsálemekről" beszélünk
:)
legalábbis én.

a fűtéskinyitás meg ingyen van...

Inner Circle 2009.08.06. 13:57:30

@McK: nem a műszaki tartalmon röhögtem, hanem a helyzetkomikumon, ha tényleg ez a hiba. Eszembe jutott néhány eset, amikor már az öreganyám fogsorát is kicseréltük, de a hiba csak nem lett meg, aztán mikor rájöttünk, hogy mi volt a gond egész végig, akkor lehetett hajat tépni...

McK (törölt) 2009.08.06. 14:01:51

@Inner Circle: Jah..értem.
De hidd el,hogy ennyi volt a gond.
Csak gondold végig logikusan!

Előtt nem forrt.
Hűtőt cseréltek,tehát a venti is kijött,széthúzták a csatit.
Utána sem forr kis sebességnél,csak meleg.
Addíg nincs is gond,amíg hideg motorról indulsz el,mert be sem kapcsol a venti,csak itt előtte poroszkáltak,venti beindult.
Onnantól egymás ellen dolgoztak az események,Venti ment,és minél gyorsabban mentek,annál inkább azt a jelet kapta,hogy mennie kell..hisz egyre melegebb lett.
De az is lehet,hogy csak a hengerfejesség tett be neki nagy fordulaton..

Érdekes 2009.08.06. 14:04:02

@Subby: Én meg azért mondom, h fölös ezen rágódni..ilyen mindig lesz, és ez hozzátartozik, hát ez van.Mi lenne, ha mindenki ugyanazt enni,venné,csinálná stb :D Egyébként nekem új kocsim van, semmi baja (3kop) és alig kell rá költeni..minimálisat :) Használtat pedig, csak külföldről.
Vagy itthonról persze, ismerőstől.

Ratnet 2009.08.06. 14:06:48

Winkler 'találó' beszólása sajnos a cikkíró hülyeségét szóvá tenni merőknek is szólt, nemcsak a törzsfikázóknak. Előbbiek leszólása nemkívánatos. Milyen lenne egy csak talpnyalókból álló olvasótábor?

Szerintem az van, hogy:
-szopsz a verdákkal de neked különlegesség kell bármi áron(ez még tán érthető)
-balfék a szerelőd és csak tapogatózik, ezáltal elfossa a pénzedet
-nincs műszaki érzéked/gyakorlatod, hogy magad ess neki a kocsidnak(sosem késő)
-egyre jobban elásod magad a stílusoddal és elveszted az olvasóid többségét, pedig régebben voltál valaki...

Hiányzik a képből Bazsó, de:

Jelen pillanatban tényleg Csikós az, aki a T.C. csapatból követendő példaként felemlíthető, a most felnövő, leendő autóbuziknak.

Ja, még valami: Ha egy 100-200ezer forintból össze-reszelt örömLadából vígan kikönyöklő gondtalan 'arc' azt mondja neked (amikor az út szélén legyezed a gőzölő, füstölgő, lerokkant izomautód és elillant pénzkötegek járnak a fejedben), hogy "bekaphatod!", akkor mind lényegileg, mind anyagilag, mind fílíngileg igaza van.:-)

Érdekes 2009.08.06. 14:11:08

@Il mio nome è Nessuno: csak a lustaságom miatt nem írtam, oda :) zöldi tudta miről beszélek, többiek meg ha utána olvasnak ők is tudják.hey hey.

Ellenben arra lennék kíváncsi, hogy mennyi egy V8 blokk újonnan, és mennyi lesz WR-nek, mire a végére ér.

www.partsworldperformance.com/products.php?category_id=48

Gondolom 4ezer font körül lenne..+ elektronika.khm

Stomi 2009.08.06. 14:24:45

Aki nem érti, hogy csak a hang maga is megéri, az nem is fogja érteni mi történik. Annak az autó csak eszköz nem lételem.
Nekem nincs V8, de mégis csak a kocsim hangja levesz a lábamról. Szépen szóló 5 hengeres.

szamok ember 2009.08.06. 14:26:03

"Igazából persze nem. A savanyújóskák, a frusztrált, nyomorult odvukban egy szál számítógép társaságában vakációzni kénytelen mindenszar-kommentelők számára rossz hírem van. A Cougar vezetése pillanatnyilag a következő érzést indukálja a sofőrben (aki én vagyok): mindenki bekaphatja!"

Majd ha autó lesz a tragacsod, mesterem, addig nem...

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 14:27:24

@Érdekes: Ennek szerintem nem ér a végére soha. Szétkókányolják, aztán elsütik valakinek, aki szintén rá van utalva a "kapd be a faszom"-életérzésre.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.08.06. 14:28:01

Elég pofás a gép. :)
De a vízforraláshoz is köze lehetett az átégett hengerfejtömítésnek.

zöldi 2009.08.06. 14:38:09

Srácok, nem figyeltek. Ez előző postban ott volt ugy új automata váltó olajhűtő dobozban. Gondolom az vándorolt bele.

Érdekes 2009.08.06. 14:41:52

@Il mio nome è Nessuno: :D:D:D:D
Meg majd mellékeli hozzá a Mászklü *Confidential*-t is, hogy teljes legyen a harmónia.Annyi érzést még a könyv olvasás is visszaad amennyit az a szerencsétlen cougar..Sajnos a belét újra kéne cserélni.Ez a qva nagy igazság.
El lehet menni ballagni venni a blokkot meg a váltót :D

intruderjani 2009.08.06. 14:43:07

Kedves Cikk(?)iró,

"A savanyújóskák, a frusztrált, nyomorult odvukban egy szál számítógép társaságában vakációzni kénytelen mindenszar-kommentelők számára rossz hírem van."

Te tanultál újságírást? Honnan veszed te a bátorságot arra, hogy a kedves publikumot fikázzad a cikkedben? Az embereknek véleményük van -mint neked is- és néha olyan ami neked nem tetszik. De ettől ez a cikk -legalábbis részben- de azoknak szól akiket lefikázol. Te egyfajta (IMHO elég szar)"szolgáltatást" nyújtasz nekik azzal hogy cikket írsz, majd publikálod (publikáltatod). Te ezért (?) pénzt kapsz ember. A szolgáltatóknak soha sem tisztük minősíteni az ügyfelet és különösen nem a szolgáltatás nyújtása közben... Még csak nem is vicces amit írtál. Hát én a második ilyen után úgy rúgnálak ki hogy a lábad nem érné a földet. Merő rosszindulatból mondom, hogy bízom benne, hogy még sok ilyen témájú cikket írsz, amiben még sok-sok pénzfaló problémával szembesít a "különleges" autód, amit a fene nagy vágyad hogy különb legyél, megvetetett veled... Zárszóként közölném veled, hogy aki lefikázza amit veszel az nem feltétlenül " ide képzeld ami írtál, nincs kedvem CTRL-C+CTRL-V" , hanem lehet tényleg úgy gondolja hogy vettél egy akkora szart amekkora te magad is vagy...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.06. 14:53:23

Hajrá! Szép dolog, hogy nem adod el, mert bárki más ezt tenné :S

csiky944 2009.08.06. 14:53:46

@intruderjani: ez nem cikk,ez a belsőség,tehát blog,oda meg akárki írhat,akármit

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.06. 14:55:55

@intruderjani: A fórumokon kialakul szokások miatt, itt nem minden olyan mint a normál újságokban...

laccmacc 2009.08.06. 15:07:33

Asszem belepuposkodnék egy ilyenbe.
Ok, kurvanagy szívás lenne, de most őszintén... egész élet sok rohadtnagy szopások halmazából épül fel, egymás után kapkodjuk be a hatalmas brét.. Plusz egy. Na bumm. És?
Rákölteném a gatyámat? De legalább vartyog, és 1 lityó ugrana ki a tankból, míg b. nejem leparkolja a szekeret.
Zák sőn :)

karlmann 2009.08.06. 15:08:06

@kafferbivalybalamber:

A szóban forgó terelőlemezt az államokban is használják. Amcsiautó találkozókon láthatod magad is. Az első, ami eszembe jut és Ford származék, az a Lincoln Continental. Azon tuti, hogy van. Az öreg kontinensen mondjuk ezt is okosan továbbfejlesztették, mert a régi Sierránkon ez az elem műanyagból volt.

intruderjani 2009.08.06. 15:08:58

@ColT: Ha blog és nem cikk akkor mit keres a totálcar címlapján? És ha a cikkíró vagy a blogger ebből él, akkor nem elvárható valami minimál -szakmai- alázat?

laccmacc 2009.08.06. 15:12:48

@intruderjani: Olvass velvetet.
Senki sem mondta, hogy "szart" olvass. Ha nem tetszik, akkor van elég sok más téma az interneten.
Keress valami szexoldalt, aszt tedd ragacsossá a rágcsálód. Jobb lesz a kedved, hidd el.

Érdekes 2009.08.06. 15:14:59

@ColT: A tc fő oldalán kint van a "cikk" nem?Az, h a blogposzton lehet kommentelni, az csak egy xtra.
Nekem végülis mind1 mit ír bele, de ezzel csak a hobbi fikázok szintjére süllyed..

bűnvadász 2009.08.06. 15:15:19

És most hogy eladó sorba került, mi az ára ennek a szarnak?

intruderjani 2009.08.06. 15:19:06

@laccmacc: Azt már megszoktam, hogy a Winklertől szart olvasok, amit még nem szoktam meg hogy ebben a "szarban" az olvasók is le legyenek szarozva... A szexoldalakra nem férek be, mert valami laccmacc host sok-sok fake felhasználóval fogja a szervereket...

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 15:30:06

@invad3r: "Súlyos kavarodás van itt a kódokkal, az E92 csak és kizárólag az M3-ast jelöli."

Baromság. Arról nem beszélve, hogy M3asból van E90 is.

korszellem 2009.08.06. 15:33:41

@bűnvadász: looool
hát te nem vagy okos!hol olvastad,hogy eledja?bunkó akaromondani rendőr vagy mi?

Winkler (vagy ki),te annyira fogalmatlan vagy az autókhoz,hogy az már fáj(kb mint az újságíráshoz).tudom bekaphatom,én meg azt tudom,hogy szeretnéd,ha valaki bekapná,az se baj ha férfi...:D

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 15:36:27

@intruderjani:

2 dolog lehetséges:
Vagy Te is a Winkler által megnevezett csoportba tartozol, akkor megértem a dühödet.
Vagy nem sok kommentet olvastál eddig és nem tudod, mi megy itt...

Mivel én nem érzem magam a Winkler által megnevezett csoport tagjának, semmi sértőt nem találok benne. Ha magamra ismernék, akkor 2 dolgot tennék:
1. ha tapló lennék, anyáznék.
2. ha némi intelligenciával rendelkeznék, elgondolkodnék a dolgokon.

Valaki feljebb már írta és totál egyetértek vele, hogy mire az ember rábukkan egy két kommentre, olyan emberektől, akikek kíváncsi a véleményére, addig át kell verekednie magát végtelen számú tahó végtelen számú baromságán.
És itt nem arra gondolok, ha valakinek más a véleménye, de normálisan elmondja, hanem az igazi tahókon, akikből -valljuk be- rengeteg van és nem csak itt.

conect 2009.08.06. 15:42:07

Ennyi baromságot hűtőről hűtésról leírva még nem olvastam.

Méghogy az alumínium hűtő jobb hatásfokkal dolgozik mint a réz.
Ez mese.
Csak ezzel magyarázzák, miért nem gyártják már a drágább de jobb és megbízhatóbb réz hűtőt.

gonosztojás (törölt) 2009.08.06. 15:42:11

He..a villanyos ventillátor az nem egy ELSZÍVÓ ventillátor mint a klímahűtőé?
Mert ha belülre rakták akkor nem ráfújt hanem visszakevert..

ciel 2009.08.06. 15:46:17

Lehet köpködni a cikket, de egy dologban zseniális:
2 mondattal sikerült a sok tahó megmondóembert és fikázót érzékeny nebántsvirággá változtatni.

Mi ez ha nem az újságírás hatalma? :))

intruderjani 2009.08.06. 15:46:18

@Mk412: Nincs bennem düh. Valószínűleg a Winkler által írt csoportba tartozom, mert nem értek vele egyet, sem azzal ahogyan -szó szerint- lekezel egyes olvasói csoportokat. Egyébként ja, ha némi intelligenciával rendelkeznél, akkor elgondolkodhatnál a legelső kommentemen... (bocsesz a személyeskedésért, de utálom amikor emberek a mindenki által már jól ismert "ha én intelligens lennék / te az lennél, akkor ezt+azt kellene csinálnom/csinálnod" )

Rocko- 2009.08.06. 15:46:41

@intruderjani: na mi van jani, csak nem szûk az ing, amit magadra vettél?

intruderjani 2009.08.06. 15:55:45

@Rocko-: De az, nehéz ám a "bunkó megmondóemberek" érdekeit képviselni...

karlmann 2009.08.06. 16:05:27

@conect:

Ehhez még tedd hozzá, hogy a réz, mint anyag sokkal rugalmasabb, mint az alumínium, más a hőtágulása is, ezért a fixen beépített alumíniumból készült hűtő sokkal jobban fog deformálódni, majd a hegesztések elengednek és viszlát. Már ezzel a főzéssel is alaposan próbára lett téve, szentem még maximum két-három ilyen és lehet kezdeni hegesztgetni.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 16:12:07

@intruderjani:

Elmesélek valamit, hogy Te és esetleg még akárki megértse, mire gondolok.

Egyik hobbim és a munkám a modellezéssel kapcsolatos. Van egy modellező fórum.

Ott az összeveszésbe forduló topikok átkerülnek egy "légiháború" nevű könyvtárba (vagy mibe). Az eleve anyázásra induló topikokat eleve ott nyitják. Érdemes megfigyelni, hogy a légiháború olvasottsága, látogatottsága fölényesen magasabb, mint pl a "hogyan gyártsunk szárnyat műgyantából" topiké, ami egyébként gyakorlati haszonnal is szolgálhatna az azt elolvasó modellező számára.
Világosan lehet ebből látni, hogy pl. a modellező fórumot csak 15-20%-ban látogatják modellezők tapasztalatcsere céljából, a többség az interneten való anyázást életformaként éli.

Tipikus példa még ugyaninnen:
Volt egy fórumozó. Több, mint 1600 hozzászólása volt. Kiosztott mindenkit, minden témában. A helikoptermodelles topikban ugyanúgy, mint a vitorlás hajósban. Avatatlan szemlélő még azt is hihette, hogy ért hozzá, gyakorlottabb szemnek feltűnt, hogy igen felületes.
Majd' másfél év bősz fórumozás után egy derűs decemberi napon megírta a srác:
"Örömhír: ha minden igaz, karácsonra megkapom az első repülőmodellemet!"

Senkinek ne legyenek illúziói, az internetes blogolás is ilyen. Az ember nem tudhatja, ki van egy adott nick mögött. Vajon egy 12 éves gyerek, vagy bárki....

A közösséghez tartozás iránti vágy az ember egyik legősibb ösztöne. Minthogy az életben ez sokaknak nem adatik meg (nem tartozhat pl. a zsigások közé sem, mert jogsija sincs), de itt kiélheti magát. (értsd: lefikázhat mindent, ami neki nem adatik meg)
(lásd: "minden elsőkerekes autó szar" de még sosem ment kereszben akár egy ladával sem)

Nos szerintem Winkler beszólása az ilyesfajta embereknek szólt, és teljesen jogosan.
Azt is meg lehet figyelni, hogy általában a legértelmesebb hozzászólókat támadják a legtöbben. Lásd: Hrzrasn esete, aki minden állítását alá tudja támasztani valamivel, látszik hogy jóval tájékozottabb a kommentelők zöménél, és ez sajnos a frusztrált felhasználók azonnali haragját vonja maga után. Nem tudom, hogy miért, könyvtár minden városban van, minden internetkapcsolattal rendelkező elérheti a google-t, vagy a wikit.
De anyázni sokkal egyszerűbb, főleg, ha az ember talál még magához hasonló frusztrált kommentelőket, és győz a falkaszellem. Velük szemben a legtájékozottabb embernek sem lehet igaza, pillanatok alatt ízekre szedik.

Ilyen világ ez.

L-K 2009.08.06. 16:14:43

Winkler,hűtőt tegyél nagyobbat,ne ventilátort! Nem normális dolog hogy 110-nél ventilátorral akarod hűteni a vizet.Tuning kocsikra is nagyob hűtőt szerelünk,és nem nagy ventilátort!

@boy 2009.08.06. 16:19:49

Semmi gond nincs ezzel az autóval egyszerűen csak rossz gazdája volt, nem az autó tehet róla hogy ilyen, az aki ilyen állapotba hagyta kerülni. Én nem adnám el ha már teljesen helyrehozom, inkább vennék még egyet :D

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 16:25:46

@zöldi: Az, hogy bocsánatot kértem tôle a félreértésért.

intruderjani 2009.08.06. 16:26:19

@Mk412: Rendben, értem amit írsz (sőt elfogadom meg még talán egyet is értek), de elbeszélsz mellettem. Ami az én mimózavirág megmondóember lelkemnek sok az: "Nos szerintem Winkler beszólása az ilyesfajta embereknek szólt, és teljesen jogosan. " Nem, nem jogosan. Ő elméletileg egy újságíró, aki ebből él, innentől kezdve nincs semmi alapja sem beszólni bárkire a publikum közül. Sok-szem-között egy pl. szerkesztőségi sörözés közben azt mond amit akar, de itt nem és - szerintem - ebben nincs helye vitának. A kommentelők nyugodtan essenek egymásnak - egy dolog, de egy cikkíró azért tartsa már magát valami morális minimumhoz... (ebben a specifikus esetben a minimum az pontosan nulla volt a részéről). Szerinted milyen kommentjei lesznek egy olyan cikknek ahol maga a cikkíró is ok nélkül (!!!) fikáz? Ha az általam kifogásolt bekezdés kimaradt volna, a cikk ugyanolyan teljes értékű lenne, mint most, mert az nem tett hozzá csak elvett belőle...

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 16:29:55

@streetsta: Nem rúgtam bele senkibe. Viszont ha ekkora fos állapotban volt az MX-5, akkor vagy a szerelô, vagy a tulaj kummantott, mert itt végig a dicshimnuszok mentek.

Negrogo 2009.08.06. 16:30:09

@intruderjani: azert volt mar itt elozmenye a dolognak szoval nem ok nelkul. az mar megvolt, ez az okozat illetve a reakcio amit most ujabb akciok kovettek.

zippofcy6 2009.08.06. 16:31:39

Én már megmondtam az előző postban, ezért az autóért maximum 500 ezer HUFot lett volna szabad adni.
A fennmaradó összeg (MX5 ára - kb 1 milla + 700 ezer HUF volt a Cougar összesen ha jól emlékszem) majdnem elég lett volna a rendbehozatalára.

A fikázásra meg: ha ő is egy 200+ nm-es kertvárosi családi házban él (mint pl én :P ) akkor még jogosan is szólhatja le az "odvukból" anyázókat.
Más kérdés hogy nem szép dolog tőle akkor sem.
Ha viszont egy másfél szobás lakása van, a jó büdös, pesti belvárosban akkor ...

A "mindenki bekaphatja" életérzésről: ha majd összeállt a Cougar jogosan mondhatja, de addig? Egy ladás, F-Astrás mondhatja inkább neki.

A Suprámmal szerzett tapasztalatomra alapozva ha nagy hősokkot kapott vmikor a blokk (és úgy néz ki igen) már sose lesz a régi.

Az OTs rendszámot meg természetesen mutyizással kapta meg, ahogy pl. az én autóim a zöldkártyát a bevezetése óta.
És NEM, nem szégyellem magam miatta, mert:
1. olyan értékeket kérnek amiket újonnan se biztos hogy tudtak az autók.
2. a BKV buszok, teherautók ,stb napi 16 órában okáják a sokkal szennyezőbb füstöt szintén zöldkártyával.

Nincs kétségem felőle hogy meglesz az az OTs vizsga, aluhűtővel, sőt, zsiga motorral is (nem tipp :P )

Ez egy ilyen ország, jogkövető magatartást ellehetetlenítő törvényekkel és szabályozással, ami elkerülhetetlenül vonja maga után az általános korrupciót.

Rocko- 2009.08.06. 16:33:10

@intruderjani: "Ha blog és nem cikk akkor mit keres a totálcar címlapján?"
teh, minnél jobban belemászol, annál jobban látszik a korlátoltságod, és annál jobban magadra húzod ezt a skatulyát.
fôoldalon vannak még videok és képek is meg reklámok is néha.
szted azok cikkek?

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 16:33:25

@intruderjani: Ez a SHOWBUSINESS, ez nem a real BME mérnöki újságírás - utóbbit Csikós elvtárs hozza, ergo színes a TTC paletta.

Kapizsgálod már?

Nem minden ember egyforma.

intruderjani 2009.08.06. 16:42:10

@Rocko-: Tegyük fel tényleg korlátolt vagyok és valóban "abba a skatulyába" tartozom. És akkor most pontosan mi is van? Én akkor valami alacsonyabb rendű olvasónak számítok, akinek kicsiny és szégyellnivaló csoportját egy cikkíró simán felszólíthat hogy kapja be? (Próbálj meg légyszíves egyenes választ adni erre az egyenes kérdésre).

zippofcy6 2009.08.06. 16:45:50

@intruderjani: amennyire látom ő már bekapta, és most ezzel kompenzál.

A dumájával csak azt bizonyítja mekkora sznob ... az általa lenézett prolik meg simán rámondhatják hogy mediawhore, és még csak meg se sértődhet rajta mert igazuk van :D

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 16:46:08

@zippofcy6:
"akkor még jogosan is szólhatja le az "odvukból" anyázókat."

Szerintem ez nem mérvadó.
Lakhat valaki garzonban, ha amellett nyitott, intenzív életet él (motor, v8, stb), lakhat valaki palotában is, ha egyszer rá van gyógyulva a monitorra, és fingja nincs semmiről.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 16:53:49

@intruderjani:

Ha figyelmesen olvasol és közben félre tudod tenni a komplexusaidat, akkor mindjárt értelmet nyer a mondat.

Ha életedben egyszer megadatik majd, hogy egy V8-asban ülve nyomsz egy gázfröccsöt, akkor rögtön átérzed a "mindenki bekaphatja" érzést.

Alf (törölt) 2009.08.06. 16:58:16

lehet, hogy tényleg kellene a légterelő a ventilátor köré, annál is inkább, hogy ezeken mind van:

image.mustangandfords.com/f/9320802+w750+st0/mufp_0606_04_z+1968_mercury_cougar_XR_7+engine_bay.jpg

image.mustangandfords.com/f/9238486+w750+st0/0703_mufp_03_z+1970_mercury_cougar+engine.jpg

farm1.static.flickr.com/36/87356757_e42e3e4bf6_m.jpg


erről meg úgy látom, lemaradt:
img.index.hu/cikkepek/totalcar/blogok/belsoseg/2009/07/cougarff//.gdata/gp_cougarff_05.jpg

Néhol előfordul, hogy a műanyag terelőelem eldeformálódik a hőre, és szétvágják a lapátok, ilyenkor az okosak leflexelnek a lapátból... (régi vw polonál szériahiba )

Veterán autóknál meg szokás az elektromos ventilátor, de nem úgy (főleg, ha OT-s), hogy a régit a kukába, és helyére elektronyos, hanem vannak olyan vékony fújó (nem szívó) ventillátorok, amit a hűtő elé szokás pluszban berakni, és egy rejtett kapcsolóval lehet ki-be kapcsolgatni...

ds-sassen.de/parts/img/4332.jpg

intruderjani 2009.08.06. 17:00:29

@Mk412: Sajnos nem tudom félretenni a komplexusaimat, nekem ezzel kell együtt élnem. Lehet néha szoktam valami hasonlót érezni, amikor ráülök az M1800-as Suzukimra csak úgy menni egy kört, de soha, semmilyen körülmények között nem írnám le egy cikkbe ezt... Ez ennyi. A V8-as feeling-et is ismerem, maradok s sorhatnál, nekem az az igazi (tipp vajon milyen autóm lehet...?)

zippofcy6 2009.08.06. 17:06:46

@Mk412: Szvsz ez személyiség kérdése, én ha csúszós vagy vizes úton a lámpánál állva felpörgetem 5 ezerig a fordulatszámmérőt aztán leugrom a kuplungról és állva hagyom a sort (vagy a mellettem pörgő kerekű BMWt, Porschét) akkor se érzem azt hogy mindenki bekaphatja ... inkább csak azt hogy a gyomrom nekinyomódik a gerincemnek :)

Az amcsi autókat meg akkor utáltam meg véglegesen mikor volt szerencsém vezetni egy "coke-corvette"-t. Régi álmom volt, odáig voltam a formájáért.
De menet közben vmi undorító volt az autó, a RAM Air vagy hogyhívják miatt (a motorháztetőből volt kiemelve, a szélvédő középső harmadát totál kitakarta) szinte ki se láttam belőle, egyébként is szörnyű volt az úttartása, a kormánnyal bírkózni kellett, végig halálfélelmem volt benne ráadásul nem is ment jobban mint az akkori CRXem.

Ezek az autók télleg csak arra valók hogy elmenjen vele az ember találkozókra és néha nyomjon neki egy-egy gázfröccsöt.
Valaha jók voltak, de azóta eltelt 50 év.
Az pont egy emberöltő.
Kalapot se hordunk manapság, pedig akkoriban még az volt az általános :P

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 17:15:13

@intruderjani:
Egy mondattal be szeretném fejezni az egészet.

Szerelgetsz a garázsban pl.
Mondjuk mittudomén egy új vezérműtengelyt akarsz berakni a sorhatba, meg vízpumpát cserélni. Közben minden arra elhaladó gyalogos, kempingbiciklis, babettás beszólna:
"mivan, nem megy a szarod?"
"vettél volna AUTÓT!"
"dobd ki, nem látod, már kétszer kilehelte a lelkét!"

Majd elkészülsz a munkáddal és kigurulsz. Látod tekerni a kempingbiciklis tesót. Mit fogsz gondolni, mikor elgurulsz mellette?
Lehet, hogy ki is szólsz?

És mi van, ha ezt egy posztban teszi valaki?
A cikkeket emberek írják, az embereknek meg van egyéniségük, véleményük, és miért ne közölhetnék?

Mikor én az ominózus mondathoz értem olvasáskor, a tenyeremet dörzsölve röhögtem.
Vajon én miért nem sértődtem meg?
Pedig nekem nincs olyan járművem, amiben 4-nél több henger dolgozna.

Nekem miért nem fájt?

UltimateUbul 2009.08.06. 17:24:07

Ha már idetévedtem, hadd foglaljam össze Lakatos elvtárs írói munkásságát mint "szagújságíró"
Faszláma vagy a tákolós haverjaiddal ehhez IS, eltolhatod a biciklit a bontóig magaddal együtt.
Epilógus2: aki hülye mindennemű autóhoz ne szálljon villamosra mert megbassza a BKV ellenőr.
Ugye, hogy hiányzott már az őszinte kritika szagú komment ebbe a nyomorult hónaljszagú postba?! :D
Egy jó van ebben a nagyarcban, hogy viszonylag ritkán fertőzi a TC-t mindenféle posztal, de az a kevés se hiányzik...

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 17:24:20

@Mk412: "Közben minden arra elhaladó gyalogos, kempingbiciklis, babettás beszólna"

Ha olyan szinten lennél hülye az autószereléshez, mint a posztban szereplô egyének, teljesen jogosan szólnának be.

zippofcy6 2009.08.06. 17:29:39

Maradjunk annyiban hogy az ilyen, önmagát minősítő előre beszólongatás helyett jobban tenné ha majd kész lesz az autója elmenne Fótra (vagy máshová) és elvinne néhány (állami gondozott, vagy súlyos betegségből felépült, stb) kisgyereket egy-egy körre.

Nekik valószínűleg örömet okozna, és róla sem az jönne le hogy mekkora tahó.
Bár az ilyesmi Agyarországban nem divat. (lehet meg is büntetnék hogy nem használt gyerekülést, kell a költségvetésbe az a 30 ezer HUF)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 17:30:13

@zippofcy6: "1. olyan értékeket kérnek amiket újonnan se biztos hogy tudtak az autók."

Ez egy nettó hülyeség.

"2. a BKV buszok, teherautók ,stb napi 16 órában okáják a sokkal szennyezőbb füstöt szintén zöldkártyával."

Ha mindenki odaszarik, te is odaszarsz?

UltimateUbul 2009.08.06. 17:30:29

Na asszem most adhatná a másnapos énjét a román kartárs is ha már ez is itt van, abból is okulnál, és rohannál mindjárt BMW-t venni merthát abban is van V8 csak az olyan germán opera jellegű alternatív zene V8.
De mindeddig még nem is tettünk említést szegény Mazdáról, hogy az mekkorát szopott hogy volt ilyen tulaja is, a szégyen elenné ha látta volna h milyen gagyiparádét rendeztek a belsejében, és akkor ott van a következő tulaja akinek azzal tellik majd a következő 6 hónap, hogy helyreállítsa a cigánypimpet belőle és kiszellőztesse a szagodat, amivel még éberkómában se tudnék együttélni... Broáfff :S

vallerGPS 2009.08.06. 17:34:15

Basszátok meg, hogy lehet ennyi fikát összehordani? Menjetek aztán vegyetek szalon Thaliát, és költsétek rá a garancia megszünésének másnapján ugyanezt az összeget!

zajcev 2009.08.06. 17:36:25

azt hiszem elértünk a csúcsra! már ami az itteni nem létező szinvonalat próbálta meg volna átugrani, most már bátran kijelenthetem elértük... ideje lesz moderálni ez nem mehet tovább,nem jó ez senkinek, újságiró ideges, normális olvasó kommentelö mégjobban, mire jó ez, legyenek/lehetnek vitaindító cikkek nyugodtan,de ettöl még legyen meghuzva egy vonal,úgyis hamar kihullik az agyatlan,mert indapass kártyát nem fog hetente csinálni. mellesleg 2 astrám is volt és kurvára szerettem, jó kis gépnek tartom. de eszembe se jutott mikor Winkler cikkét elovastam, hogy hülye ez a pali,tudom nem ez csak álom hogy hülyék ne gyertek ide,de akkor sem szabadna ezt hagyni. azért olvasok totalcar-t h megtudjam ők mit gondolnak f astráról,ha éppen nem értenénk egyet üsse kő. peace

ui: máléfejüeknek meg azt mondom irjanak és irjanak mindenröl,olvassák vissza utána mehet a komment 1000el és csak dicsérni kell,sehol egy confusion.

Hanzsi 2009.08.06. 17:42:44

@ciel: Tökéletes megállapítás. Folytatom a gondolatsort. Ezek a kis ingüket magukra vevők bőszen írogatnak, kattintanak, látogatást és hozzászólás számot növelnek. Annyira már ne futja az értelmi képességükből, hogy észrevegyék: súlyosan beültették őket a hintába. A szponzorok, reklámfelületeket bérlők meg csak lesnek: Ma is ekkora volt a látogatottság, anyám ez király! Még több reklámot erre az oldalra!

Winkler Úr írt egy posztot (nem cikket, az már tényleg a legsötétebb kommentelő aki még különbséget sem bír tenni a kettő között), mely kissé provokatív, de egészséges önértékelésű ember jót nevet rajta (igen itt ebből van kevesebb).
A betegek fikáznak, dől belőlük a fröcsögő szitok, mocskos sértődöttségüket és dühüket a billentyűzetbe verik, olyan irigyek hogy az elmondhatatlan, mert valaki öreg autót gányol és boldog vele, ők meg milliókért vettek tejfölös poharat 900 hó részletre.

És a sok NetTroll és NetOrk nyomán
Winkli meg a TotalCar bankszámlája fénysebességgel gyarapszik.

Fikázók: vegyétek már észre (hát ennyi minimális eszetek sincs ???)
Minél több fika, annál nagyobb látogatottság, annál több bevétel, annál még több régi autó és gányolás, még több fika, még annál is több...

Vazze! Ti rajtatok gazdagszik meg (és röhög hangosan napokig a pénzt számolva) az egész TC-s bagázs.

És ezért tartom zseninek a Winkleréket. Az emberi irigységre és a magyar utálkozásra építve szakítanak hatalmasat.

GigaMega zseniális.

Megsúgom a megoldást: (mert magatoktól úgysem jöttök rá) Nem fikáz, nem kommentál, nem látogat ide. Béke, nyugalom, anyagi csőd...

Páááá

kultúrpesszimista 2009.08.06. 17:44:36

@vallerGPS:

Jól besélsz... Ezért nehéz itt jóérzésű magyarnak lenni, Agyarországban, a sok irigy, fröcösgő tróger közt. Tisztelet persze a kivételeknek és a sok szép, egyedi autóknak. Ez az egész kommentelés egy pszichiátriai látlelet, kórkép, megannyi frusztrált majomról... Az autók szeretete és mások örömében való osztozás helyett.

zippofcy6 2009.08.06. 17:44:46

@Il mio nome è Nessuno: Napi 16 óra szorozva a buszok számával.
vs. az én heti max 16 órám.

Arányosítás ... nyilván ha vki ellop 10-100 millió HUFot az adófizetők pénzéből az nem akkora bűn mintha megöl 1-2-10 embert.
Vagyis a halálbüntetés kiszabása gazdasági bűncselekmények esetében elfogadhatatlan, ugye?

DE. A büntetés célja NEM a jóvátétel, mert hát hogy is lehetne pár év börtönnel helyrehozni mondjuk az áldozat tönkretett vagy elvett életét.
Nem is a bűnös megváltoztatása. A börtönben csak rosszat tanul az ember, és bizonyos kor felett (asszem 8-10 év de ez nem biztos) a személyiség már kialakult és csak nagyon lassan változik.

A büntetés célja MINDEN esetben, tök mindegy mekkora demokrácia, jogállam stb szabja ki, az ELRETTENTÉS.

Mert akinek nincs szilárd erkölcsi elvrendszere azt leginkább a félelemmel lehet rávenni a társadalomra nézve káros cselekményektől való tartózkodásra.

Vagyis a büntetés soha sem az elkövetőnek szól elsősorban, hanem a társadalom egészének.

Ennek megfelelően tehát igenis helyénvaló lenne gazdasági bűncselekményekért is kiszabni a halálbüntetést.

Na persze disztingváltan.
Vagyis nem úgy ahogy ma Magyarországon működnek a dolgok, hogy a nevenincs BT 1 milliót sikkasztó könyvelőjét jól megbasszuk, míg az állami vállalatokat tönkretevőket (lásd pl. LiBajnai) miniszterelnökké nevezzük ki.

Hanem pont fordítva.

Kérdésedre válaszolva pedig: "Előbb vesd ki saját szemedből a szálkát mint enyémből a gerendát"

Vagyis míg a törvény megalkotója, az állam saját magát (és vállalatait) a törvényei fölé helyezi, addig semmi joga nincs azoknak a törvényeknek a betartását polgárain számon kérni.

Az arányosítást használva pedig: ha mindenki leszarja az autója szennyezését, az se szennyez annyit mint az állandóan járó buszok.

Teccikérteni? :P

Ratnet 2009.08.06. 17:45:21

@Mk412: Azt tegyük hozzá: Ha Winkler magának szerelgetné a garázsban a vasat akkor talán állná a példád a helyét és több respekt folyna be fikázás helyett. De így sajnos más faxával veri a csalánt, és az a fax sem ért hozzá totálisan amelyikkel veri...de legalább sokba kerül. Érted?:-)

vallerGPS 2009.08.06. 17:47:28

De tényleg, vajon ezek a súlyos lelki terhet cipelő emberek napközben mit csinálnak? BKV ellenőrök?

zippofcy6 2009.08.06. 17:49:13

@Hanzsi: Én nem vagyok irigy, örülök ha meggazdagodnak rajtam, már persze csak abban az esetben ha ez nekem semmiféle hátrányt nem okoz :D

Kattingatnék reklámokra is de már 15 évvel ezelőtt volt program ami ezt csinálta szal ahhoz nincs rám szükség. :P

Ratnet 2009.08.06. 17:57:22

@Hanzsi: Majdnem jó az okfejtésed, csak azt kihagytad a számításból, hogy a reklámozóknak ha nincs bevétel, akkor lassan eltűnnek a csudaszép helyfoglaló bannerek az oldaról és a TC is lehúzhatja rolettát. Márpedig aki idejön autókról olvasni/vitázni az leszarja a reklámokat toronymagasról, oda sem néz hiába villog, jobb esetben flash- meg adblock-ot használ.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 17:57:49

@Ratnet:
Ebben egyet is értek.
Én személy szerint szomorú lennék, ha egy hengerfejtömítést nem tudnék magam kicserélni.

Winkler most ismerkedik az olajos kéz érzésével, lehet, hogy hamar ráérez.

Ratnet 2009.08.06. 18:01:36

@Mk412: ..és nem ártana új 'barátok' után néznie. Mert ezek nincsenek jó hatással arra a Róbertre, akit régen a tévéadásokban annyira kedveltünk.

zippofcy6 2009.08.06. 18:02:39

@Mk412: Szvsz soha nem olajozná össze a kezét, ahhoz túl drága a manikűrös ahova jár :D

Meg a márkás rucijait is sajnálná.

zippofcy6 2009.08.06. 18:05:16

@Ratnet: A népszerűség ritkán változtatja a személyiséget pozitív irányba.

Lehet ezért lépett le Karotta :P

Ratnet 2009.08.06. 18:08:52

@zippofcy6: Miért van az, hogy nem te érzed ezt így egyedül? Már többektől olvastam/hallottam és én is el tudom képzelni...

zippofcy6 2009.08.06. 18:14:51

@Ratnet: Nekem Robi nem az ellenségem, régen nagyon bírtam a stílusát, igaz a mostanit már nem csípem de remélem előbb-utóbb leszáll majd a földre.

Ha meg nem, hát elsősorban az ő baja, nem a mienk. :P

Hanzsi 2009.08.06. 18:17:10

@Ratnet: Áh, csak egy könnyed eszmefuttatás volt a munkaidő végén. De a kapitalizmus közkatonái kattintanak a legkönnyebben a bannerre, ha azt mondja a nagytestvér: vegyél, újat, Vegyél, VEGYÉL, ÚJAT!!! És olyanból itt sok van.

Egy egészséges társadalomban, egy autós magazin normális blog közösségében itt arról kéne olvasni a 300 kommentet, hogy mely gyártók alkatrészei jobbak/rosszabbak, ki mit épít be az öreg Fordjába, kinek mi a tapasztalata stb.

De nem ez itt Magyaro. itt a nap végére a nettó fikázás lesz min. 300 hozzászólás.

Hanzsi

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.08.06. 18:19:52

@Il mio nome è Nessuno: Okés, értem én, csak nem láttunk konkrét bizonyítékot arra, hogy az MX-5 valóban fos volt -pusztán valaki megjegyezte. Ráadásul egy olyan autóra, amit elvileg szakértők (szerelők, meg autókkal foglalkozó kereskedők) a beszámítás előtt tutira átnéztek, és úgy okézták le, és mondtak rá árat. Nem tartom valószínűnek. Persze lehet, de akkor hogyan kérheti bárki számon a Winkleren, hogy nem látta, hogy bajok vannak a Cougarral, ha a Mazdát beszámító szerelők beélefutottak a késbe? Te szoktál lenni ilyen esetekben a legnagyobb szkeptikus, és emlegeted Andersent, most elaludt az éberséged?

alfax 2009.08.06. 18:27:27

@Hanzsi: "itt arról kéne olvasni a 300 kommentet, hogy mely gyártók alkatrészei jobbak/rosszabbak, ki mit épít be az öreg Fordjába, kinek mi a tapasztalata stb."

Ehhez képest mindenki arról ír, hogy miről kéne itt olvasni...

:)

UltimateUbul 2009.08.06. 18:33:08

@Hanzsi:
Próbálkozzál már be a SOTE piszkológusi karára, ezután a komment után min annyi, hogy felvételi nélkül fogadnak tárt karokkal, olyan hihetetlen emberismerőt találtunk benned.
Komolyan belegondolva, kicsit érthető h voltak páran kik berágtak erre a hangnemre. Kb az a szitu mint amit pár kollega elsüt egyeseknek, h akkora arc voltál lent állva, gyere fel az állványra és itt is játszd el, aztán akkor mr. magabiztos felfújtat a többi közé, aztán ott beszopatják a legkisebb problémával, és szerencsés esetben nem bassza meg annyira a delej. Na most szabikánkat kicsit nagyon pofán vágta, de azért ő utána is mr. magabiztos.
Áhh ebbe hamar beletörik a pöcse, itt megint rövidesen beszámítós elcserélősdi lesz, látom, nem most jön el a feltámadás ennek a tepsinek se.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 18:35:06

@zippofcy6: Ne bántsd a Bajnait, az Oszkóval a két valamirevaló szakember ebben a posztcsürhében.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 18:36:54

@UltimateUbul: Szerintem meg Hanzsinak teljesen igaza van 1-1.

UltimateUbul 2009.08.06. 18:39:00

@Ratnet:
"akit régen a tévéadásokban annyira kedveltünk." Biztos vagy te ebben?
@zippofcy6:
inkább ez a verzió a valószínűbb. Ehhez az archoz inkább egy rózsaszín PT Cruiser passzolna, ha már eddig nem esett le neki h rossz helyre született...

UltimateUbul 2009.08.06. 18:40:57

@LipicaiCukorgyáros:
Ez is egy vélemény, egyenlőre még van szólásszabadság. Bár nem volt kérdés

kafferbivalybalamber 2009.08.06. 18:44:51

@karlmann: Köszi! Sejtettem én, hogy annyira még amerikában se érdemes túlméretezni a hűtőt, hogy lespórolható legyen a légterelő.
Az meg, hogy lemez, műanyag... A levegőnek azt hiszem mindegy, és akkoriban még nem volt elterjedt a műanyagozás az autóiparban. :)

zippofcy6 2009.08.06. 18:48:40

@LipicaiCukorgyáros: Szakértelmét nem tudom megítélni, de hogy egy utolsó szemét gerinctelen hazaáruló mocskos féreg abban biztos vagyok.

UltimateUbul 2009.08.06. 18:50:31

De hogy rákontrázzak még egy ütőset, most van olyan pali, akinél a korán bekövetkezett benzinmérgezés nem teljesedett ki a korai kamaszkorban valami egyhengeres 2T gyösz kínzásában, ami lehetett Romet Jawa Mustang Verho(pfujj) vagy legjobb esetben Simson? Erre ennek a lámának mi a legelső kérdése az skm találkozón a Schwalbe mellé állva:
"Jajj gyerekek ezt hol kell indítani. Na ne már, berúgós, meg ne húzzam a bokám", és a legjobb: kuplungot be kell húzni közben?
Na ne, szabika itt eltemette magát szerintem jópáraknál. És nem azért mert oda lennénk ezekért a pöcsköszörűkért, és valami szentimentális érzés kapott el, hanem mert egyből megjelent szabika korai előélete az autóbuzériához, meg úgy a motorizált mittoménmikhez.

zippofcy6 2009.08.06. 18:54:10

@UltimateUbul: Mondjuk én se értem azt a videót miért kellett feltenni de mind1 :D

UltimateUbul 2009.08.06. 18:54:33

@LipicaiCukorgyáros:
Nem vagy te magadnál baszkikám, de ezzel asszem te is elástad magad az össznépesség 85%-ának szemében. Jó lenne mögé nézni ezeknek a tetűfészkek korai ténykedésére is. Kb ez mutatja mennyire felületes marha vagy.
Kis segítség: MVG Rába, Graboplast Rt mélyrepülése.

UltimateUbul 2009.08.06. 18:57:49

Na jó, túl szép ez az este, és kellemes az idő, hogy itt basszam fel magam pár bekorlátolt barmon.
guten Abend, Genosse

mps 2009.08.06. 19:00:06

Monja már meg valaki nekem,hogy hogy lehet a Winkler cougar-jának OT-s rendszáma,mikor tele van mindenféle kókány átalakításokkal?

Ratnet 2009.08.06. 19:08:10

@UltimateUbul: Válaszolok egyszerre:

1.Igen, régen kedveltem a TC adásaiban Winklert és Bazsót, és ezzel nem vagyok egyedül.

2.Az viszont engem is meglepett ahogyan Róbert a Simson-hoz 'közelített' az általad felemlített eseményen. Ha hihetek a szememnek, és következtethetek is a látottakból, akkor az bizony sok mindent elárul de jót semmiképp sem jelent, a 'szakmai' múltját illetően.

Én azt hittem valami lakótelepi Golfos huszonéves vagánysrác volt eredetileg... Csak ebből nem tudom levezetni a mai Winklert. Valami nem ok.

hetman 2009.08.06. 19:11:43

Szia Robi !
Bilyon a sokat megélt technika amit sokat is fárasztottak tud ilyesmit produkálni.
Ja meg ami már húsz éve csak gányt kapott.
Én valszeg itt feladnám
Amúgy meg sok türelem kell hozzá.
A költségeket 200 kiló nem tartom vészesnek de messze nem itt fogsz megállni ha használható autót akarsz

ime az én példám

én követségi autót vettem 10 évesen amit
eladtam azóta is hetente eszembe jut, hogy milyen megondolatlan voltam
hibalista semmi nem volt
csak egy kicsit összeráztam difi sírt cseréltettem, összes kopó alkatrész futóműben csere, új gumik,
egy kis saniterezés hogy pofás legyen
5 éve kb: 1 mill volt
De van praktikum is:
nekem egyszer az első izzó ment el ????
beindult a szorzó AMI-is szabvány ára biztos rettenet a vége az lett, hogy az izzó egybe volt a fényszóró házzal 5 e ft volt az egész új lámpa ennyiért, nagyon király.
picit frissebb évjáratot vennél szerintem problémamentesebb lenne az életed.
Ha valami nem szeret téged hagyni kell elmenni ezt javaslom neked is ha elfogadod egy veterántól.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 19:12:31

@zippofcy6: Az más kérdés, bár talán ezzel is lehet vitatkozni. Szitkozódni nem kívánok, sajnos volt gyerekszobám. Ha valaki mást mond mint én, nem ölöm meg, nem küldöm anyjába, mert joga van mást gondolni.

kultúrpesszimista 2009.08.06. 19:14:17

@UltimateUbul:

"Ehhez az archoz inkább egy rózsaszín PT Cruiser passzolna, ha már eddig nem esett le neki h rossz helyre született... "

Jó érzés valakit implicite lebuzizni? Ettől most keményebb vagy? :( Shame on you.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 19:15:27

@UltimateUbul: Igen, igen felületes vagyok, meg marha, meg gyökér, meg várj csak, előveszek egy szótárat, hátha jobban megy, bocs de nem értek a köznép szintjén :) Nehogy felbaszd magad, még kijön a gyulai kolbi. :) Ja, és nem szeretem, ha az emberek szeretnek, ugyanis nekem a szakértelem számít. Vállalom :)

Ratnet 2009.08.06. 19:17:39

@hetman: Bocs de 200 kiló az picit sok mani lenne. Talán 2 kilóra gondoltál...nem?

Saniterezéééés?? WC kagylót és csaptelepet szereltél a verdára?:-)

zippofcy6 2009.08.06. 19:20:30

@kultúrpesszimista: Meg lett mondva: olyan hogy buzi már pedig nincs, csak liberális! :P

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 19:20:37

@UltimateUbul: Egyébként képzeld, Németh Miklós egy tök értelmes fazon, múltkorában elbeszélgettem vele. Beajánljalak nála, Angliában az egyik legelismertebb banki szakember, épp úgy, mint Bokros? :) GUTTEN ÁBEND

Dr. Tom 2009.08.06. 19:25:39

@intruderjani:

Sor 6? Egy rohadó Zastawába van belekókányolva 3db Trabant 601 motor.
Fasza dolog a P-s rendszám.

zippofcy6 2009.08.06. 19:26:35

@LipicaiCukorgyáros: Melyik szakterületé?
A "hogyan-szedjük-el-a-lakosság-utolsó-fillérjét-is-és-adjuk-oda-a-babó-tőkének-államadósság-törlesztése-címén"?

Vagy a "hogyan-szedjük-el-a-lakosság-utolsó-fillérjét-is-és-finanszírozzuk-belőle-az-állami-adminisztrációt-és-az-orktenyésztés-programunkat-meg-a-költségtérítésünket"?

Ha van is nekik szakértelmük, azt tutira NEM a saját országuk és népük javára kamatoztatják.
Már persze ha magyarnak vallják egyáltalán magukat ... de ha nem, akkor mit kerestek / keresnek a magyar kormányban ??

Dr. Tom 2009.08.06. 19:29:40

@mps:

Jó pénzért egy műanyag fürdőkádat leótéznak neked, pénz nélkül meg a gyári állapotú fénylő csoda is bukóesélyes ... mutyisztánban a lehetőségek határtalanok.

kultúrpesszimista 2009.08.06. 19:31:57

@zippofcy6:

...és ezzel most poénos akartál lenni?

szabopsz 2009.08.06. 19:35:40

Hát eléggé elfajultak itt a dolgok, de sebaj, itt komáromba amerikai autós találkozó lesz, és a tesco parkolóba már most sok sok v8 volt, csehek és magyarok. Ahelyet, hogy mások unszimpátiáját itt tovább olvassam tekerek egy kört a városba, és csorgatom a nyálam. Nem kéne usa car volt egy cherokee a családba, nem volt rossz, de jó se, de azért jó megnézni őket, hallgatni, látni. Gondolom Winkler Robi is jött volna a forddal, hát részvétem.

dr. trafik nomac 2009.08.06. 19:45:06

Mennyi paraszt van itt, es mindenki mekkora autoszerelo ;( Erdekes, hogy hozzaertot csak akkor nem talasz ha kellene. A Cougar meg nagyon allat akarmekkora szar is, sir a szaja annak akinek nem lehet ilyen, azt hiszi az uj verda jobb ennel, hat csak altassa magat. A ventillatort tuti nem kototte forditva, mert akkor nagy sebessegnel generatorkent mukodne, es ha visszatermeli az aramot, akkor kilovi az izzokat, na ilyen tudtommal nem volt. Oreg autot (mar 5 eveset is) szopas szerelni, es ha kurvanagy hozzaerto vagy akkor is hibazhatsz, ha a kocsinak vannak gyengei akkor meg plane, a lenyeg, hogy egyszer legyen jo, ezt meg sokszor uj autonal sem konnyu elerni (pl. kenyelmetlen, nem latsz ki belole, ossze-vissza sipol a parkoloradar, stb...) Az automata valtobol meg eleg sokfajta van, gondolom itt mindenki ismeri ezt a tipust is, mindenesetre azert nem csak szethullos automatakat gyartanak. Tenyleg van ezen vizhutes, csak mero kivancsisag, vizforralas ugyileg ?

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 19:45:11

@Ratnet: Lehet, hogy a Kiskegyed-nél volt szerkesztôségi Golf, de nem hinném.

kultúrpesszimista 2009.08.06. 19:48:31

@Il mio nome è Nessuno:

Robi II-es Golf GTI-jére célzott... Te rosszindulatú, te.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 19:49:37

@zippofcy6: Nyugi tezzzstvííírem, jön már a messiás, hamarosan átveszi a jogart, a koronát és az országalmát. Lesz itt jólét, tejben vajban fürdés, népünnepély, május 1-je, ingyen sör és kalabááász.

Ratnet 2009.08.06. 19:52:33

@Il mio nome è Nessuno: Anno réges-régen asszem az egyik TC adásban lehetett megtudni Robinkról egy s mást. Onnan emlékszem valami GolfII GTI imádatára, ahogy azt 'kultúrpesszimista' is említi itt felettem.

Ratnet 2009.08.06. 19:53:47

@LipicaiCukorgyáros: "népünnepély, május 1-je, ingyen sör és kalabááász."

És még ingyen benzinkutat, ha szabadna kérni...:-)

zippofcy6 2009.08.06. 19:54:09

@nomac: Szerintem meg már az 1 éves autó is öreg, nem csak az 5 éves ! SŐT. Mihelyst kigurulsz vele a szalonból rögtön öreg lesz! Jobb is ha havonta lecseréled egy újra. Akkor tutira nem kell szerelőt látnod, még olajcserére se. Keress csak a banktőkének, meglásd meghálálja !

Vízhűtés az nincs rajta, nem tuning PC az !
Se forralás se más ügyileg.
A blokkja átmenet a kispolszki meg egy Tatra között.
Az automata váltója 3 sebességes, 1 előre 2 hátra (vagy fordítva már nem emléxem)
A vizet azért forralta mert a szerelő anyukája benne felejtette a merülő vízforralót.
Mikor elfogyott a kábel, kihúzódott a konnektorból és rendbejött !
Mármint vízforralás ügyileg!
Amúgy még épülget! Mint a négyes metró!
Kész le ez is akkorra !

zippofcy6 2009.08.06. 19:55:25

@LipicaiCukorgyáros: Hát elnézve a következő vezér kölykeinek szép "magyar" neveit, én azért aggódom. :P

Ratnet 2009.08.06. 19:56:55

@zippofcy6: ráhelékra célzol?:-)

zippofcy6 2009.08.06. 19:58:44

@Ratnet: Jaja, simán meghúznám. Mármint
bizonyításképp hogy nem vagyok antiszemita. :P

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.08.06. 20:00:12

Ha még nem írták volna: a ventilátor lapátozás azért aszimmetrikus, hogy kisebb legyen a keltett zaj.

A hengerfejesség, elállított gyújtás-karbu, málló futómű normális egy ilyen korú kocsinál.

Laprugókat újra lehet kovácsolni, és nagyjából visszakapják a gyári állást.

Ha a kaszni nincs túlzottan szétrohadva és itt-ott műgyantával megtákolva, megéri a többi dolgot gatyába rázni.

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.08.06. 20:02:57

Ja, és felforrt vizű kocsinál nem illik kinyitni a hűtősapkát, úgy tudom. Várni 15-20 percet, alapjáraton ketyegő motornál, majd hagyni lehűlni, és akkor nyitni.

A felforrt hűtővíz kieresztése, majd a túlhevült motor slaggal kívülről hűtése nem feltétlen tesz jót az öntvényeknek. Nekem így mondták.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 20:03:43

@kultúrpesszimista: Idôközben beugrott, a szerkesztôségi autó egy Daewoo Racer volt:
totalcar.hu/tesztek/daewoorac

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 20:04:19

@zippofcy6: lesznek még érdekes dolgok ebben az országban :)

zippofcy6 2009.08.06. 20:05:19

@bervas: Mit értesz te ehhez?
A nevadai sivatagban a 8. kísérleti atomrobbantást két dolog élte túl:
1. egy marék csótány
2. egy 68as Cougar

Mit számít ennek egy kis víz ? :P

kzolika 2009.08.06. 20:06:29

Ugye senki nem mondja komolyan, hogy ezen a bevallottan kókányolt autón OT-s rendszám van?! Akkor mi a kisf*szomat is néz a Muzeális Minősító Bizottság? Csak a boríték vastagságát, amit a zsebébe tömnek? Engem meg majd kibasznak, mert nem egy "állat amerikai vassal" (meg persze pár egomi látképpel és Pista bácsival) járulok eléjük, hanem egy tényleg gyári állapotúra restaurált "keleti blokkos szar, szemét, hulladék, fos szarral"?!
Magyarország, 2009. No comment

zippofcy6 2009.08.06. 20:08:22

@kzolika: Talán ha a restaurálásra költött összeget a megfelelő zsebekbe csúsztattad volna most nem lenne ugyan "gyári állapotú keleti blokkos szar"od de gazdagabb lennél egy OTs rendszámmal :P

zippofcy6 2009.08.06. 20:19:40

@Il mio nome è Nessuno: A Kiskegyed a magyar újságírás legalja volt anno 10-12 éve. Csak onnan tudom hogy anyámat beletelt 1-2 évbe ledumálnom róla hogy megvegye ... de az a színvonal ami abban volt ... hát arra nincsen szó.
Legalábbis gyatra szókincsem messze nem elég hozzá hogy csak érzékeltessem. Azt látni kellett ...
Éleémesebbek cukros víz helyett is alkalmazták. Állítólag.

kzolika 2009.08.06. 20:25:54

@zippofcy6: Még van egy évem, hogy szerezzek NAAAAAGY borítékot a pénznek. Miért is hiszem úgy, hogy legalább kétszer kell mennem? Először nem naivan, de becsületesnek gondolva őket, aztán meg borítékkal?

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 20:27:01

@zippofcy6: Akkor most már tudod, hogy miért szerepelnek itt olyan szavakat tartalmazó címek, mint "fos", "recska", "kretén", "anyád", "fattyú". Ki hol szocializálódott, ugye.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 20:35:56

@zippofcy6: Nem a származása miatt lesz valakibôl jó vagy rossz politikus. Bár ez itt szerintem erôsen off.

zippofcy6 2009.08.06. 20:43:06

@Il mio nome è Nessuno: Magyarországon magyar emberek legyenek a politikusok.
Minden nép a saját tagjai közül akar vezetőket választani.
Ha más népből származók vezetik őket azt megszállásnak hívják. Szerintem.

Különben is, az említett nép már megszállva tart egy másik országot (legalábbis nagy részét) mi a fasznak nekik még egy ???

Húzzanak innen a picsába, elég kárt okoztak itt az elmúlt 65 évben.

Genuine 2009.08.06. 20:46:15

Visszatérve a cikkhez (elvégre ez egy autós site, vagy nem ?!?): Hajrá Robi, szép dolog felkarolni egy 'háborús' veteránt, még akkor is ha néha sok baj van vele. Így talán még jobban fogod szeretni és még jobban hozzád nő ha végre jó lesz!

yeti 2009.08.06. 20:54:23

@kzolika: Mi volt a baj a kocsiddal,miért nem ment át?(eddig még nem hallottam erről a megkenősdiről)

zippofcy6 2009.08.06. 20:59:35

@LipicaiCukorgyáros: Olyan sokra ráillik a leírásom? :P

kzolika 2009.08.06. 21:01:50

@yeti: Még nem vittem el, még van egy éve, de én úgy tudom, a keleti autókat amúgy sem szeretik ott, másrészt OT rendszámmal rendelkező ismerős mondta, hogy elsőre elment autóval, másodszorra elment a változatlan autóval ÉS borítékkal. Akkor már sikerült.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 21:04:58

@zippofcy6: Büszke vagy a magyar Nobel-díjasokra? Ezt most komolyan kérdezem?

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 21:06:04

nem kérdőjeles az utolsó mondat, bocsánat, kijelentő

zippofcy6 2009.08.06. 21:07:54

@yeti: Abszurdisztánban olyan törvényeket hoznak és olyan szabályokat alkotnak amik betarthatatlanok.

Mire jó ez? Hát így válhat a jog az elnyomás eszközévé.

Mert ezzel mindenkiből kvázi bűnözőt csinálnak. Onnantól kezdve csak a hatalom "jóindulatán" múlik hogy megbüntetik-e a "bűnéért" vagy sem.

Szocializmusban pl. akinél a határon csempészárut vagy csak a megengedett összegnél több valutát találtak az választhatott: börtön vagy besúgás. Szerinted a többség melyiket választotta?

Mai autós példa pl. az ablaksötétítő fólia. Csak annyira világosat szabad előre feltenni amilyen nem is létezik, így aztán mindenki szabályt szeg. (hogy mivel indokolják azt nemtom, gondolom vmi baromsággal, mondjuk nem látja a rendőr az arcodat oldalról mikor kilóhússzal elhúzol mellette ha le van sötétítve a bal első ablakod)

Így aztán tejelhetsz a vizsgán a vizsgabiztosnak hogy átmenjen az autód, vagy szedheted le a matricát és rakathatod fel újból 20 ezer HUFért.

De a rendőr is megbaszhat érte ha úgy tartja kedve. Vagy tarthatja a markát bakfisért.

Ki van ez találva ... a jog mint az állampolgár ellensége. Az elnyomás eszköze egy olyan országban, ahol a vezető réteg nem az adott ország népét szolgálja.

zippofcy6 2009.08.06. 21:10:28

@LipicaiCukorgyáros: Már amelyikre.
Olyanra biztosan nem amelyik bevallottan nem magyarnak tartja magát.
Az csak a magyar vezető réteg szerint magyar, mert hogy kell nekik egy "magyar" nobel díjas. :P

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 21:21:56

Elnézést kérek a TTC-tól, és kommentelőktől, de most le kell vmit írnom.

@zippofcy6:

A Nobel-díjasok, 13-ból 10 zsidó származású/vallású, de önmagát magyarnak valló, magyar ember, büszkén vállalva magyarságát. (és még egy kis adalék: az OMM-ben 1910-ben 20,000,000 fő volt a populáció, ebből a magyarok aránya csak 50% volt. A másik fele német, szláv, zsidó. Előtte pedig elsősorban a törökökkel keveredtünk, nyilván tudod, csak mondom. Tehát fajtiszta magyar, mint olyan nem létezik, mindenkiben mindenféle vér fellelhető. És akkor még nem beszéltem arról, hogy nagyvalószínűséggel ős belső-iráni nép vagyunk, mivel a tudósok az utóbbi években rendkívüli génállomány azonosságot találtak a belső-iráni népekkel (perzsákkal). Ect. Ilyen genetika-állományú nép több a földön nem létezik, legyünk büszkék rá. Magyar jelentése a nagyvilágban= well mixed clever nation.

Bárány Róbert
Várpalotai zsidó családból származott.

*

Wigner Jenő Pál
Egyike volt a századfordulós Budapest híres zsidó-magyar tudósainak, akik közé Erdős Pál, Teller Ede, Neumann János és Szilárd Leó is tartozott,

*

Zsigmondy Richárd
Saját magát osztráknak vallotta, bár származása szerint magyar volt.
A Nobel-díjjal járó összeget a göttingeni egyetem fejlesztésére fordította.

*

Hevesy György
Magyar zsidó származású, kikeresztelkedett családban született. Szülei Bischitz Lajos és Schossberger Eugénia (Jenny), mindketten gazdag polgári családok sarjai voltak.

*

Gábor Dénes
Édesapja, Günszberg Bernát, Édesanyja Jakobovits Adél.

*

Elie Wiesel (született Eliezer Wiesel; magyarul: Wiesel Lázá máramarosszigeti származású amerikai zsidó író

*

Polányi János (Polanyi, John Charles), a szociológus és filozófus Polányi Mihály és Kemény Magda fia. Polányi Mihály feleségével 1922-ben hagyta el Magyarországot, és a németországi Kaiser Wilhelm Institut (Vilmos Császár Intézet) tudományos munkatársa lett. Fia, Polányi János már Berlinben született, 1929. január 23-án. A család a nácizmus előretörésekor, 1933-ban elhagyta Berlint, s az angliai Manchesterbe költözött.

*

Oláh György
Oláh György 1927. május 22-én született Budapesten. Középiskolai tanulmányait a Piarista Gimnáziumban végezte. (Azok közé tartozott, akiket a német megszállás idején Sztehlo Gábor evangélikus lekész , a későbbi Gaudiopolis alapítója bújtatott.

*

Harsányi János
Zsidó származása miatt 1944 májusától novemberéig munkaszolgálatos Budapesten.

*

Kertész Imre
Azt hiszem őt nem kell bemutatnom.

És még sokan mások, akik nem voltak Nobel-díjasok, de munkásságuk párját ritkította (akár szlovákok is ;)

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.08.06. 21:22:30

@zippofcy6: "Csak annyira világosat szabad előre feltenni amilyen nem is létezik"

Örülj neki, hogy lehet egyáltalán valamilyet. Nálunk a B-oszlop elé nem tehetsz semmit, sehova.

"hogy mivel indokolják azt nemtom"

Közlekedésbiztonság.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 21:25:19

@zippofcy6: Nem gondolom, hogy a Trojkából (Rákosi, Gerő, Farkas) és 1-2 bugrisból kellene a zsidóságot megítélni.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2009.08.06. 21:26:49

király ez a kocsi Robi, rendbe kell rakni amiket elbasztak, és irány! vazz de állat lenne nekem is egy ilyen, persze a szopások nélkül :D

zippofcy6 2009.08.06. 21:27:25

@LipicaiCukorgyáros: "A Nobel-díjasok, 13-ból 10 zsidó származású/vallású" - szal maguk között osztogatják a cukorkát.

És? Most legyek büszke rájuk?

Elnézve hogy Magyarországot hova juttatták 65 év alatt, önmagukra nem lehetnek büszkék.

Már persze ha van önkritikájuk.

Díjakat osztogatni könnyű. Átvenni őket még könnyebb.

yeti 2009.08.06. 21:29:32

@kzolika: Én nem hallottam még arról,hogy a keleti autókat nem szeretik,bár a kezdeti időkben előfordult tudtommal,hogy mindenféle dinnyeárus Ladával,szőlőbe járós Moszkviccsal (tényleg ronccsal) jelentek meg a minősítésen az adómentesség reményében,szóval eleinte tényleg buktak szép számmal ezek az autók.Minősítés előtt ha nem vagy biztos a dolgodban nézesd meg valakivel aki már látott veteránvizsgát,vagy próbálkozz valami fórummal.Szerintem a borítékos pénzt inkább költsd az autódra akkor legalább nálad marad :)

@zippofcy6: ??????
Azt hiszem valamit nagyon félreértettél,de azért kösz,hogy kifejtetted,most már tudom,hogy elnyomnak:D

don39 2009.08.06. 21:33:00

@Ha@Hanzsi: Lehet,hogy amit itt fejtegettél,az igaz.És ha megfigyelted,a Winkler írásai bőszíti itt a népet, és ki vérmékséklete szerint írogat anyázik.De ha észrevetted pont ő az a ember,aki öncélúan fikázik,és ami a lények nem szakmai objektivitással teszi.Jó pár,magyarországon népszerű,az átlag felhasználó szempontjából logikus és jó választásnak tünő autót lehord a sárga földig.És semmilyen szakmaiság nem tükrözödik a véleményében.Röviden ,ez jön le nála:PL. A sok hülye megvette az F astrát a kilencvenes években,azzal a szar kormányával,meg gagyi belsejével.pedig azért a pénzért már használt golf 2-est is vehetett volna,mert az ám az igazi vas.Ö elvben azért "van" hogy objektív szakmaisággal ,tanácsokat,érdekességeket tolmácsoljon,és nem a hülyeségével traktálja az olvasót.Ebböl a cikből csak egy tanulság vonható le,amihez nem kell szakújságíró,mert még a 15-éves hülyegyerek is tudja már,hogy egy ilyen öreg autó,ami nem lett teljesen restaurálva,az csak ilyen lehet.És most ezen van kiakadva valahol,és közhirré tétetihogy jaj meg júj elromlott atbasztak stb.Ez ám a szakmai újságírás.

zippofcy6 2009.08.06. 21:37:20

@LipicaiCukorgyáros: Semmi gond.
Nekem személy szerint nem az a gondom a jelenlegi illetve az elmúlt 20-65 vagy akármennyi év vezetőivel hogy magyarok vagy nem magyarok voltak-e.

Nekem az a gondom velük hogy ide juttatták az országot, gazdaságilag és morálisan. A benne élő 10 millió magyarral meg többi nációval.

Szóval vagy:
1. totál alkalmatlanok voltak a szerepükre és jól eltolták.
vagy
2. nagyon is tudták mit csinálnak, és akkor a céljuk direkt ez volt. Ez esetben az én szememben hazaárulók.

Mindenki döntse el maga melyik verzió számára a valószerűbb.

Bambano 2009.08.06. 21:41:09

Nem értem ezt a posztot. 190 rugó egy modern autónál legfeljebb bemelegítésre elég, nem komplett felújításra.

Szerintem még erősen korai és indokolatlan azon agyalni, hogy sokba van.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 21:41:25

@zippofcy6: Közvetve a magyarok juttatták magukat oda ahová. Közvetlenül pedig a nagyhatalmak, mivel mindig is nagyhatalmi vákumban voltunk, a nagyhatalmi játszótér kellős közepén. Mondtunk volna nemet a németeknek/oroszoknak? Akkor már nem létezne Magyarország, remélem ezt tudod.

zippofcy6 2009.08.06. 21:43:27

@Bambano: Szvsz normálisan megcsinálva "haveri" munkadíjjal kb. 1 misi, rendes munkadíjjal a duplája lesz szalon állapotúra hozva.

De én nem vagyok autós szakújságíró, nekem nem kell tudnom :P

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 21:43:32

@Bambano:
Pontosan.

Egy hengerfejtömítés nem a világ.
Egy délután, meg 3 doboz sör.

qualitaet 2009.08.06. 21:45:06

@LipicaiCukorgyáros:

"Ne bántsd a Bajnait, az Oszkóval a két valamirevaló szakember ebben a posztcsürhében."

Tényleg szakemberek. A Gyurcsány-kormány kiváló teljesítménye mindenki előtt ismert. Gondolom a "szakértő" Bajnai pénzügyminiszterként ehhez egy kicsit sem tett hozzá. Szakértőre vall azon 2008-as bölcs nyilatkozata is, hogy "Magyarországot nem érinti a gazdasági válság"...

Oszkó ellenben tényleg szakember. Az Offshore-tanácsadásban az általa korábban irányított, ciprusi tulajdonu Deloitte az egyik legnagyobb profi a szakmában.

www.korrupedia.hu/index.php/Offshore

zippofcy6 2009.08.06. 21:49:30

@LipicaiCukorgyáros: Szerintem meg a magyar vezetők juttatták az országot ide.
A magyar nép baja mindig is az volt hogy túlságosan konform.
Vagyis "birka", megy amerre terelik.

Trianonban a török követ nem írta alá a békeszerződést. A magyarok igen. Vajon miért? Talán mert már akkor is csak gerinctelen, megalkuvó "embereket" engedett a magyar politikus réteg maga közé.

Ugyanez a gerinctelen politikai garnitúra asszisztált az 56os szovjet megszálláshoz.
Aztán a 80as évek végén mikor a szovjetek lemondtak Magyarországról rögtön új gazda után néztek.
Mert született talpnyalók ... önállóságuk semmi. Rettegnek a felelősségre vonástól. Egyetlen céljuk ennek minden áron való elkerülése, illetve a saját anyagi jólétük.

Ennek megfelelően kiárusították az országot az első vevőnek.

A magyar nép meg csak bámul mint borjú az új kapura.
És HISZ. Hiszi hogy ilyesmi nem történhet vele. Pedig de.

zippofcy6 2009.08.06. 21:50:48

@Mk412: Miért ? :O
Köszi de ne hozz zavarba, a végén még elindul a pletyka :P

qualitaet 2009.08.06. 21:54:25

@LipicaiCukorgyáros:

Szerintem ne fezsegessük ezt a kérdést mert még a végén a Nobel-díjasokon kívül muszáj lesz leírnod hogy az SZKP ill. NKVD több millió embert haláltáborba küldő tömeggyilkos vezetői, a Tanácsköztársaság és az Államvédelmi Hatóság népnyúzó pribékjei, no meg az országot az IMF-nek már a Kádár-rendszerben kijátszó és eladósító Fekete János vagy a kultúrális mindenható Aczél György, egytől-egyig zsidók voltak. Nemkülönben az ÁVH-S nagypapákkal megspékelt, az ország romba döntésének egyi fő zászlóvivőjének aposztrfálható SZDSZ vezérkar.


A bolsevik időben a szovjet kommunista párt 52%-a volt zsidó, noha zsidók a teljes lakosság 1.8 %-át tették ki. (Stuart Kahan, a Kreml farkasa, 81. oldal)
A következő lista néhány vezér zsidó kommunista gyilkost sorol föl, komisszárokat, kémeket, árulókat és propagandistákat (a másodneveket zárójelben említjük). Ez a lista nagyon nem teljes. Minden zsidó kommunista fölsorolásához oldalak százai kellenének
Zsidó kommunisták.
V.I Lenin, legfelső diktátor.
Leon Bronstein (Trotsky): a szovjet vörös hadsereg főparancsnoka.
Grigory Apfelbaum (Zinovjev): végrehajtó-bizottsági tag, szovjet titkosrendőrség
Solomon Lozovsky: képviselő szovjet külügyminiszter.
Maxim Wallach (Litvinov): szovjet külügyminiszter.
Yuri Andropov: a szovjet KGB igazgatója, később a Szovjetunió legfelsőbb diktátora.
Jacob Sverdlov: a Szovjetunió első elnöke, elnöke a cári család lemészárlóinak - nőké és gyerekeké- a Nagy Katalin cárnőről elnevezett városban, Jekatyerinburgban (melyet 1924-ben a gyilkosok tiszteletére Szverdlovszknak neveztek el)
Jacob Yurovsky: a szovjet biztonsági rendőrség parancsnoka. Yurovsky vezette azt a gyilkos brigádot, amely végrehajtotta Szverdlov parancsát és lemészárolta a cári családot, beleértve a cár lányainak halálra bajonettezését is. Az Ipatyev ház, ahol az alagsorban folyt a mészárlás, érintetlenül állt 1977-ig, amikor az akkori idő helyi kommunista elnöke, Borisz Jelcin elrendelte annak lerombolását, nehogy az a zsidóellenes érzelmek szentélyévé váljon.
Lazar Moiseyevich Kaganovics: Sztálin fő tömeggyilkosa, milliók halálát rendelte el, és a keresztény emlékhelyek és templomok nagybani lerombolását, beleértve a Megváltó Krisztus nagy katedrálisáét is. Amikor a katedrális romjai között állt, Kaganovics ezt nyilatkozta: "Oroszország anyácskát ledöntöttük. Fölhasítottuk szoknyáját." ( N.Y. Times, 1995 szeptember 26. ).
Mikhail Kaganovics: A nehézipar megbízott képviselője, a rabszolgamunka felügyelője, Lázár fivére. Róza Kaganovics: Sztálin szeretője, Lázár nőtestvére. Paulina Zhemchuzina: A központi bizottság tagja, a szovjet külügyminiszter, Molotov felesége. Olga Bronstein: tiszt a szovjet cseka titkosrendőrségnél, Trotzki nővére, Kamenyev felesége.
Genrikh Yagoda: A szovjet titkosrendőrség feje, rendkívül "hatásos" tömeggyilkos. (A zsidó költő, Romain Rolland, a Nobel díj nyertese, himnuszt írt Jagoda dícséretére. )
Matvei Berman és Naftaly Frenkel: A Gulág haláltábor rendszer alapítói.
Lev Inzhir, a szovjet haláltáborok szállítási ügyeinek és adminisztrációjának komisszárja. Boris Berman: a szovjet titkosrendőrség végrehajtó tisztje és Matvei fivére. K.V. Pauker: a szovjet NKVD titkosrendőrség működésének vezetője.
Firin, Rappoport, Kogan, Zhuk: haláltáborok és a rabszolgamunka komisszárjai, ők felügyelték a dolgozók tömeges elhalálozását a Fehér Tenger- Balti tengeri csatorna építésénél.
M.I. Gay: parancsnok , szovjet titkosrendőrség. Slutsky és Shpiegelglas: parancsnok, szovjet titkosrendőrség. Isaac Babel: tiszt , szovjet titkosrendőrség.
Leiba Lazarevich Feldbin (Aleksandr Orlov): parancsnok , szovjet Vöröshadsereg ; tiszt , szovjet titkosrendőrség. Feldbin volt a vezetője a szovjet belügyi rendőrségnek a spanyol polgárháborúban. Ő felügyelte a katolikus papok és parasztok lemészárlását Spanyolország.
Yona Yakir: tábornok , szovjet Vöröshadsereg , tagja a központi bizottságnak. Dimitri Shmidt: tábornok , szovjet Vöröshadsereg. Yakov ("Yankel") Kreiser: tábornok , szovjet Vöröshadsereg. Miron Vovsi: tábornok , szovjet Vöröshadsereg.
David Dragonsky: tábornok , szovjet Vöröshadsereg , a Szovjetunió hőse. Grigori Shtern: tábornok , szovjet Vöröshadsereg. Mikhail Chazkelevich: tábornok , szovjet Vöröshadsereg. Shimon Kirvoshein: tábornok , szovjet Vöröshadsereg. Arseni Raskin: képviselő - parancsnok , szovjet Vöröshadsereg. Haim Fomin, Brest-Litovsk parancsnok , szovjet Vöröshadsereg. Minden száz közül legalább egy szovjet tábornok zsidó volt (Canadian Jewish News, 1989 április 19 ).
Olyan tábornokoknak, akik maguk nem voltak zsidók, gyakran zsidó feleségük volt. Ilyenek voltak Voroshilov marsall, Bulganin marsall, Peresypkin marsall és Pavel Sudoplatov tábornok (Sudoplatov keresztény vezetők százait gyilkolta le, többek között az ukrán katolikus érseket, Teodor Romzhát). Ez a zsidó feleség "biztonsági rendszabály" a politbüro tagokra is kiterjedt, mint pl. Andrei Andreyev és Leonoid Brezhnev.
Sergei Eisenstein: olyan kommunista propaganda filmek rendezője amelyek a keresztény parasztokat (kulákokat) förtelmes, pénzéhes parazitáknak ábrázolják. A kulákokat később irtották. (például Eisenstein 'Bezhin Meadow' c. filmje).
KOMZET: bizottság a zsidó kommunisták letelepítésére azokon a földeken, melyeket az Ukrajnában meggyilkolt keresztényektől vettek el, alapította az amerikai zsidó befektető Julius Rosenwald.
Ilya Ehrenburg, szovjet propagandaminiszter és németellenes gyűlöletirodalom terjesztője az 1930-as évektől. Ehrenburg arra bujtogatta a szovjet Vöröshadsereg katonáit, hogy német civileket erőszakoljanak és öljenek meg. Egy német nő jelentése szerint Ehrenburg kárörömmel nézte az előrehaladó szovjet csapatokat és a "rossz időket a szőke boszorkányok számára".
Zsidó antifasiszta bizottság (JAC): a Bolsevik YEVKOM új formája, Sztálin gyűjtőcsatornája, mellyel pénzre, támogatásra és politikai befolyásra tett szert Szovjetoroszország számára a világ zsidóságától és a gázkamra atrocitások terjesztésének propagandájára. (The Black Book (= A Fekete Könyv)).
Nikolai Bukharin: Lenin vezető gondolkodója. Samuel Agursky: komisszár. Karl Radek: központi bizottsági tag. Mikhail Gruzenberg (Borodin) komisszár. A.A. Yoffe: komisszár. David Ryazanov: Lenin. tanácsadója. Lev Grigorievich Levin: orvos, ő mérgezte meg Sztálin ellenségeit. Lev Rosenfeld (Kamenev): központi bizottsági tag.
Ivan Maisky: Nagybritannia szovjet követe Itzik Solomonovics Feffer: szovjet titkosrendőrségi komisszár. Abraham Sutskever: szovjet partizán-terrorista. Mark Osipovich Reizen: szovjet propagandista, három Sztálin díjat kapott. Lev Leopold Trepper: szovjet kémszolgálati tiszt.
Zakharovich Mekhlis: Sztálin fő kivégzője. Henrykas Zimanas: A Litvániai kommunista terroristák vezetője, keresztények mészárosa.
Moshe Pijade (néha Piade-nek írják): parancsnok a jugoszláv kommunista Néphadseregben. Tito fő mészárosa, horvát keresztények százezreit végezte ki. Pijade később a Jugoszláv kommunista parlament elnök volt. A jugoszláv kommunista néphadseregben legalább tizennyolc tábornok volt zsidó. A jugoszláv kommunista párt erőteljesen támogatta a zsidó harcosok palesztinai fegyverszállításait az 1940-es években.
A háború utáni Lengyelország teljesen zsidó uralom alatt volt, mint a titkosrendőrség vezetője, a kínzások mestere, Jacek Rozanski, a politbüro parancsnoka Jacob Berman és a komisszárok Minc, Specht (Olszewski) és Spychalski. Ezek az emberek katolikus lengyelek tízezreit gyilkolták meg vagy deportáltak Kolymára és más sarkköri haláltáborba.
A zsidó kutató, John Sack szerint sok lengyel úgy vélte (és nem ok nélkül), hogy "zsidók irányították az állambiztonságot. A hivatal vezetője Jacob Berman volt, egy zsidó, és majdnem, vagy majdnem minden osztályvezető zsidó volt." Sack beszámol arról, hogy Sziléziában a kommunista titkosrendőrség tisztjeinek 75%-a zsidó volt. Megjegyezte, hogy a Lengyelország kommunista terrorgépezetben működő zsidók közül sokan változtatták lengyelre a nevüket, mint Romkowski tábornok , Rozanski ezredes , Studencki kapitány és Jurkowski hadnagy. (John Sack, The New Republic, (= az új köztársaság) 1994, február 14, 6 oldal. Sack ebben a cikkében megcáfolja Daniel Jonah Goldhagen, a "Hitler készséges kivégzői" írójának néhány hitvány kutatását, aki a zsidó mentalitásra jellemző kettős erkölcs szerint elutasítja annak a bizonyított ténynek az elismerését, hogy zsidók vezették a lengyel kommunista titkosrendőrséget, és éppen Goldhagen nyilvánítja ki rasszista mítoszt, hogy az egész német nép bűnös a népirtásban. Sack jó munkát végez annak bebizonyításában, hogy Goldhagen hamis dolgokat közöl Lengyelországról.)
Lengyelországban "...átlagon fölüli arányban voltak zsidók a kommunisták között. 1930-ban, a mikor arányuk a legnagyobb volt, a tagok 35%-a volt zsidó. A kommunista fiatalok szervezetében a zsidók aránya még magasabb volt, míg a központi bizottság pozícióit zsidók foglalták el. A kommunizmus azért tetszett a zsidóknak, mert jobban ellene volt az antiszemitizmusnak, mint a többi lengyel párt. A zsidó kommunisták közvetlenül a II. világháború után érték el legnagyobb eredményeiket, amikor a párt vezetése teljesen a háború előtti kommunisták kezébe került, akik gyűlölték az antiszemitizmust. (Sheldon Kirshner, Kanadai zsidó hírek, 1992 november 5, 16.o.)................


Zsidó nevek mindenütt. Kiknek is köszönhetjük trianont és az azt követő borzalmakat? Sok a megváltoztatott nevű zsidó, de aki nem változtatta meg a nevét, annak is igencsak zsidó hangzású a neve. És nem csak a nevük volt zsidó...(A szerk.)
1919 március 21-én, a magyar válaszjegyzék átadásának másnapján este 7-kor összeült a „munkástanács” és megszületett a Tanácsköztársaság, a Magyarországra kényszerített zsidódiktatúra. Ezzel vált teljessé Magyarország tönkretétele, amikor egyre fogyó területén is idegen érdekek kerekedtek felül, beteljesítve a világ szabadkőművességének évszázados álmát: a katolikus Monarchia utolsó maradványa felett, végül igazolásul szolgálva a román propaganda magyar bolsevizmusról szóló
mondájához.
Hogy ez a diktatúra kiknek a rendszere volt, igazolja a vezető kommunisták névsora Marschalkó Lajos közlése alapján:

elnök: Garbai Sándor
külügyi népbiztos: Kun (Kohn) Béla
helyettese: Ágoston (Augstein) Péter
hadügyi népbiztos: Pogány (Schwarz) József
helyettese: Szántó (Schreiber) Béla és Samuelly Tibor
belügyi népbiztos: Landler Jenő
helyettese: Rákosi (Roth) Mátyás és Haubrich József
közoktatásügyi népbiztos: Kunfi (Kunstätter) Zsigmond
földművelésügyi népbiztos: Hamburger Jenő
szocializáló népbiztos: Böhm Vilmos
helyettese: Hevesi (Honig) Gyula
közélelmezési népbiztos: Erdélyi (Ehrlich) Mór
helyettese: Illés (Braun) Arthur
német népbiztos: Kalmár (Kohn) Henrik
népbiztos: Lukács (Lőwinger) György

Budapesti vezetők: Reisz Mór, Vincze (Weinberger) Sándor
a rendőrség és a népőrség politikai népbiztosai: Bíró (Burger) Dezső és Seidler
Az Osztrák-magyar Bank kormányzója: Lengyel (Lefkovics) Gyula

A Lenin-fiúk nevű hírhedt különítményük vezérei: Samuelly Tibor, Csermi József, Kohn-Kerekes Imre és Dögei (?) Imre

A tagok: Löbl Mór, Max Miska, Bonyhádi (?) Tibor, Wergerstern Árpád, Feldmár Mór, Beck József, Keller József, Korvin-Klein Ottó, Dormán (Dostl) Árpád, Ellenbraum Ignác, Kohn Ignác, Danczinger Ernő, Elfenbraum Náthán, Lázár (Löbl) Henrik, Bienenstock Ármin, Greiner Ferenc, Goldberger Gábor és a fővallató dr. László (Löwi) ügyvéd

Halucinger Gusztáv, katonai karrierjét ekkor kezdte, később: Jáni Gusztáv néven, (Horty főkatonája) a Don kanyari pusztulás vezére.

Kun, Sztálin vezető terroristája volt a Krím félszigeten is.
Kun követője Rákosi Mátyás , zsidó kommunista, Magyarország keresztényeinek tömeggyilkosa. A zsidó Telegraph Agency jelentése szerint 1919 május 14-én, a zsidók kulcsszerepet játszottak a kommunista hatalom Magyarországi bevezetésében.
Az 1950-es évek brutális elnyomása idején a rendszer öt fő vezetője is zsidó volt.
Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Farkas Vladimir, Hegedüs András, Vas Zoltán, Nyers Rezső, Piros László, Aczél György és sok társuk..."

Sehol úgy, mint a Mindszenty tragédiában nem domborodik ki a magyarországi bolsevizmus faji arcéle.
Akik a harcot megindítják ellene, Rákosi-Roth Mátyás kommunista diktátor, s aki ezt az irtóhadjáratot ideológiai vonalon vezeti Révai József nevelésügyi miniszter, eredeti nevén Kahána Mózes. A papjai között, akik elárulják, első Balogh István, akit Bloch Izraelnek hívnak. Akik a bizonyítékokat hamisítják ellene: Boldizsár (Bettelheim) Iván sajtófőnök, Reissmann propagandafőnök, Gera-Grünzweig segédpropagandista. Akik hamisított kéziratait a hirhedt Sárga könyv számára elállítják, Sulner Hanna és Sulner László, szintén zsidók. A külön szovjet hóhért, akit Moszkvából Hozatnak, Kaftanov ezredesnek nevezik. Péter-Auspitz Gábor a fővallatója, Kárpáti-Krausz birkózóbajnok kínozza, aki 1945-ben Debrecenben, a börtönben már keresztre feszített egy csendőrt. Zipszer Imre fogházparancsnok ül mellette a főtárgyaláson is. A kábítószereket Balassa-Blaustein és Weil Emil adagolják. A Mindszenthy ellenes hajszában a legfontosabb szerepet viszik még ezen kívül Zalka Máté (Lukács tábornok), eredeti nevén Hirsch, Pollákné Stern Szeréna, Vadas Sára. Rendőrei és kínzói között ott van Dégi (Deutsch) Gyula alezredes, Kisely-Kammer Olga, Csapó Andor őrnagy, Érsek-Eichinger alhadnagy, Kunos-Krausz László főhadnagy, Ficker ezredes, és még egy csomó őrnagyi, hadnagyi rangban levő munkaszolgálatos, akik a legékesebb magyar neveket vették fel. A jegyzőkönyvet Kahána Piroska, Péter-Auspitz titkárnője vezeti.

Sulyok Dezső, aki oly sokat tett érettük, megdöbbenve hallotta 1945-ben és után a zsidóság többségének véleményét: "Nyíltan kimondták, hogy több százezer mártírjuk megváltotta a megmaradtak számára az országot, amelyben most már őket illeti a politikai vezetés... Ők kénytelenek a hatalmat kézben tartani. Nem szabad tehát a kormányt kezükből kiadniuk és magukhoz kell venniük a rendőri hatalmat is, mert csak így tudják megakadályozni egy aktív antiszemitizmus felülkerekedését. Mivel pedig egyelőre önmagukban képtelenek lennének a népi erők és a visszatérő reakciók koncentrált támadásával szemben mindezt megvalósítani, mindent el kell követniük, hogy Magyarországon az orosz megszállás minél tovább tartson. Rákosi és a zsidó kisebbséghez tartozó társai orosz segítséggel magukhoz ragadták a hatalmat Magyarország népe felett. Ezek most épp úgy diktatúrájuk alatt tartják a magyar népet, ahogyan azt 1919-től 1945-ig a fehér ellenforradalom erői tették. A magyarországi zsidók nemzeti kisebbség kisebbsége ezt a diktatúrát 1945 óta a kommunista párton keresztül gyakorolja."


Zsidó bolsi szarkavarók (Kun, Rákosi, Marx….)
Ezek és társaik nem csak az oroszországi forradalomban, hanem az azt követő európán végigsöprő vörös terrorban is jeleskedtek.
Magyarország,Ausztria,Bajorország,...
Marx egy zsidó rabbi fia (Trier, érdemes megnézni a múzeumot kultúrtörténetileg) messianisztikus írásai a "földi paradicsom" megvalósítására indukálták európa különböző országaiba beszirvágó zsidóság egyes elemeit.
Magyarország már akkor is példát mutatott: "A magyarországi vérengző Vörös Terror népbiztosai egytől egyig zsidók voltak" (Kun,Samuelly,Corvin,..).-ugyanez jellemezte Rákosi "négyesfogatát"-, és a jelenlegi politikai és gazdasági hatalomba átível az ő népes rokonságuk (fiaik, unokáik, menyeik,vejeik,...): Kökény Mihály, Demszky Gábor, Eörsi Mátyás, Kapolyi, hogy néhányan példát említsünk.

Kun Béláról és társairól, Rákosiról és csapatáról nem lehet jót mondani !
Köztudott, hogy Sztálin azt mondta Rákosinak:
"Rákosikám, Magyarországon maga zsidó királyságot akar csinálni ?"

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 21:54:52

@zippofcy6:

Teljesen egyetértek veled.

Azt viszont tudnod kell, hogy aki velünk ellentétben nem tudja, mi történik, vagy éppen az ellenkezőjéről van meggyőződve, az nem egy blog elolvasása után/közben fog megvilágosodni.
De annak már örülök, ha valaki azt írja, "elfogytak az érveim"
Nagy király vagy.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 21:57:47

@zippofcy6: "Trianonban a török követ nem írta alá a békeszerződést. A magyarok igen. Vajon miért? Talán mert már akkor is csak gerinctelen, megalkuvó "embereket" engedett a magyar politikus réteg maga közé."

A törököknek tök mindegy volt. De barátom, ha nincs gróf Apponyi Albert, neked ma nem biztos, hogy lenne hazád. (igen meg volt előre fogalmazva a diktátum, de Apponyi beszéde számított).

Lépj túl az árnyékodon, neked pontosan ua jogod van, mint bármelyik másik mogyi állampolgárnak.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.08.06. 22:00:13

@LipicaiCukorgyáros:
"Lépj túl az árnyékodon, neked pontosan ua jogod van, mint bármelyik másik mogyi állampolgárnak. "

Ez azért ebben a formában nem egészen igaz.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 22:03:43

@qualitaet: Ember, Te nem vagy normális. Ez ijesztő. A szavaiddal élve - ami egyébként kitaláció -, "Köztudott, hogy Sztálin azt mondta Rákosinak:
"Rákosikám, Magyarországon maga zsidó királyságot akar csinálni ?" - ergo egy ember - vagy egy pár - akart zsidó királyságot. Ezért minden zsidó hibás lenne?

Keress fel egy orvost sürgősen, mert veled valami nagyon nem stimmel.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 22:05:29

@Mk412: De, ez tökéletesen igaz, minden értelemben.

zippofcy6 2009.08.06. 22:05:52

@LipicaiCukorgyáros: "A törököknek tök mindegy volt." ???
Majdnem akkora területet akartak elcsatolni Törökországtól mint Magyarországtól.

Ha tök mindegy lett volna nekik szerinted nem írta volna alá?

Churchill így még háborúzgatott ott 1-2 évet aztán farkát behúzva hazakullogott.

Törökországot meg lehet nézni hol tart ma ...

dr. trafik nomac 2009.08.06. 22:06:06

Ez nem a Cougar post ?
Valami baj van. Gephaz !?

Inner Circle 2009.08.06. 22:06:43

Csodálkozom, hogy azt még senki se tette szóvá, hogy a cserealkatrészt a rekettyésben tartják és "ott székel az egészségügy", ahogy Bud Spencer mondaná.

zippofcy6 2009.08.06. 22:07:09

@LipicaiCukorgyáros: Amit a palesztinokkal művelnek azért ki az az egyetlen ember aki felelős szerinted? :P

qualitaet 2009.08.06. 22:11:25

@LipicaiCukorgyáros:

"Ezért minden zsidó hibás lenne?"

Pont, hogy nem ugyanis ezen a fórumon is leírtam, hogy elitélem az antiszemitizmust, hisz mélységesen elitélendő dolog egyes emberek bűnei miatt egy komplett népet inkriminálni.
Ám neked is célszerű elgondilkodni azon, hogy minden népnek megvannak a bűnei és nem csak Nobel díjasokból áll.

"Keress fel egy orvost sürgősen, mert veled valami nagyon nem stimmel."

Nem tudom, hogy száraz történelmi tények ismerete mitől orvosi eset. Te fordulj orvoshoz ha aménéziád van.

dr. trafik nomac 2009.08.06. 22:11:28

don39:
F Astrat egy lapon egy V8-al ?? Ur isten. Csaladban volt 2 is, eletem legrosszabb autoi. (na nem a V8;)

Bambano 2009.08.06. 22:12:10

@zippofcy6: a vectrába egy talpas szilent csere miatt teljes alsó lengőkart kell cserélni. 90 rugó a kar, szervizfüggő óradíj. Egy belső féltengely csapágy (márha hajlandók darabokban adni és nem kell egész féltengelyt cserélni) 89 rugó, egyben a komplett féltengely 220 rugó.

Két hátsó teló, két lengőkar hátra, fékbetét, féktárcsa (hűtött), beszerelve márkaszervizben 210 rugó.

Egy gyári kipufogó dob (elmeroggyant autó, ritka, ezért utángyártott nem létezik rá) 90 rugó.

Szellőztető rendszerben ventilátor vezérlés a digitklímához 85 rugó.

Most riogatnak, hogy esetleg szétmegy az ecu. Mielőtt beírom az árát, mindenki kapaszkodjon meg, vegyen nagy levegőt és nyelje le a falatot, amit iszik/eszik.


440 ezer forint.


190 ezer forint... muhaha, még hozzá se fogtak az autóhoz :) Ja, természetesen minden eredeti gm feliratos új dobozka.

Az már csak egy apróság, hogy lezúzták a kocsi seggét a parkolóban, a másik kötelezőjére 180 rugó a fényezés meg a lámpatest, meg én is elhajszálaztam egy-két dolgot, másik 270 rugó a többi fényezés...

Ennek ellenére vectra marad, szeressük.

dr. trafik nomac 2009.08.06. 22:12:50

A politikai buzikat rugja mar ki valaki a picsaba :( Gyogyszer gyerekek, gyogyszer...

qualitaet 2009.08.06. 22:14:19

aménéziád=amnéziád

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 22:16:36

@zippofcy6: Ebbe ne menjünk bele. A palesztinok a világon semmit nem csináltak a kősivatagban. Oda menetek az izraeliek (saját földjük, nekik is) fölépítettek egy csodás országot, szökőkutakat emeletek a semmi közepébe, és pálmafákat. A palesztinok nem csinálnak semmit, nihilisták, és gyávák. A gyerekek mögé bújva háborúznak. Arab barátaim szerint nem is arabok, a jordánok ugyan úgy bánnak velük, mint a magyarok az érinthetetlenekkel. A palesztinok sokkal rosszabbak náluk. Egy csótány népség. Okoskodtok itt össze-vissza, Jeruzsálemben minden normális ember/vallás megfér egy helyen, senki senkit nem zavar.

zippofcy6 2009.08.06. 22:16:55

@Bambano: Nem írtad ez mikori Vectra, de ahogy az árakat elnézem tuti nem a 94-es széria (nekem csak ahhoz volt szerencsém)

Márkaszervízt ha jót akarsz elfelejted, akkor kijössz feléből / harmadából.

Elektronikát lehet javítani, egyik haverom abból él hogy VW, Audi elektronikákat javít, ABStől a motorvezérlésig.
De az nem kopó alkatrész szal a bontó is megoldás lehet.

Bende Tibor 2009.08.06. 22:18:35

Srácok!

Vége a bulinak, az utolsó kapcsolja le a villanyt.

t

bervas · http://mt10.blog.hu 2009.08.06. 22:19:55

@Bambano:
A Vectra egy drága autó :)
XM-be féltengely 27e+betétdíj, talpas gömbfej 3,5e, szerelés svédfogóval :-D
A Vectránál még Winkler kocsiját is olcsóbb fenntartani. Most beletesz 10^6 Ft-ot, és évtizedekig autó lesz.

LipicaiCukorgyáros (törölt) 2009.08.06. 22:22:05

@qualitaet: Már bocs, de az alapján a borzalom alapján, amit belinkeltél fentebb minden második német nevű embernek zsidónak kellene lennie - és akkor mi van?! Semmi. Mondjuk engem az sem zavarna. Te ezzel sugallsz valamit, amit 2009-ben talán nem kéne, mivel te is értelmes embernek tartod magadat.

De tényleg, neked a Nobel-díjasaink után az volt az első gondolatod, hogy ezt az okádmányt belinkeld?! Na jó, ez sok(k)

zippofcy6 2009.08.06. 22:22:16

@LipicaiCukorgyáros: "(saját földjük, nekik is)"
Mire is alapozva? Egy ezer éves legendára?

Akkor most a magyarok is visszakövetelhetik Etelközt? Vagy egész közép-ázsiát?
Minimum Perzsia fele nekünk jár, te magad írtad hogy onnan származunk !

De amúgy a kertemben találtam egy 500 éves pergament amire fel van írva feketén-fehéren hogy Manhattan is magyar föld volt valamikor. A két magyar szomszédom is tanúsítja.
Szal holnap indulok betelepedni.
Remélem kapok hozzá a nemzetközi tőkétől pénzügyi segítséget, a háborúhoz ugyanis mint tudjuk csak 3 dolog kell :D

csiky944 2009.08.06. 22:25:03

@qualitaet: na pl Samuelly nálunk ellenforradalmár"-okat akasztatott,agyonveretett
miért is ne a kommunizmusban meg utcát neveztek el róla kisvárosunkban
ma szerencsére emlékmű tiszteleg a mártírok előtt

Érdekes 2009.08.06. 23:37:33

@qualitaet: Kválitét, kicsit bele mélyedtél a dolgokba ú látom :D:D:D:D:D
süti beállítások módosítása