Pályafutásom 10 legrosszabb járműve

  2009. július 10. - Winkler Róbert Címkék: rossz 10 top

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra


A legtöbbjüket a teszteléskor nem is utáltam. Lehet persze, hogy csak mert valami miatt különlegesek voltak, és örültem, hogy egyáltalán vezethettem őket. Ezért az eredeti tesztben néha nem is borzadok el rajtuk igazán. Aztán az ember alaposan megrágja a dolgot, és azt mondja: na, ez aztán borzalmas egy fos volt.

10. Astra F
Hát na. Hát igen. Mi mást mondhatnék? De tényleg: mi egyébbel kezdődhetne a legrosszabb autók tízes listája? Autótlan családba születtem, gyerekként Zaporozseccel kezdtem, ami elég rossz autó, de egy autó rosszaságát azért valamennyire a körülmények ismeretében kell értékelni. A ’70-es években pedig Lee Iacocca se csinált volna Ukrajnában sokkal különb kisautót.

Ha viszont egy gyár olyan országban van, ahol magas szintű a gyártási kultúra, jól képzett a munkaerő, komoly hagyományok állnak a cég mögött, és pénz is van, egyszerűen nincs mentség olyasmire, mint az Opel Astra F szériája. Oké, ezzel kezdődött nálunk az alsóközép kategóriás autógyártás, igaz barátja, Opel Astra tényleg jobb volt, mint egy 105-ös Skoda, de erre akkor sincs mentség. Lötyögős, pontatlan váltó, döglött kormány és futómű, kelletlen motorok. Néhány éve volt egy F Astra szedán stábaitónk, annak valaki kicsit megnyomta a hátulját, a sérülésen pedig két hét múlva már pergett a rozsda. Utálni nem utálom, mint mondjuk a Passatot, ha szerét ejthetem, kalandvágyból vezetek is ilyet néha, de azért ez nálam akkor is a legalja. Vagy legalábbis Top 10-es versenyző.

9. Opel GT
Az igazán nehéz feladat Karottáé volt: a GM kivitte a világbemutatóra Amerikába, jól tartották, kedvesek voltak vele, ami után tényleg hülyén jön ki egy arculcsapás-szerű ócsárlás. Viszont dicsérni se nagyon van rajta mit, úgyhogy Karotta ebben a cikkben igyekezett nagyon diplomatikusan leírni, mennyire szar a GT. Ami persze igazából nem Opel, és sajnálatos módon még kevésbé Lotus, mint a GT elődje, a Speedster, hanem egy átvariált Pontiac Solstice.

Ez volt az az autó, amit megvert az Euroringen a 100 lóval gyengébb Mazda MX-5. Igazán szar talán nem is azért volt, mert ilyen fékekkel nem lenne szabad sportos autót utcára engedni. Hanem mert kabrióként egyszerűen hasznavehetetlen: még a Fiat Barchettánál is sokkal körülményesebb kinyitni-becsukni a tetőt, és még a csomagtartótlansági rekordernél, a Toyota MR2-esénél is kevesebb benne a rakodóhely. Annyira meg végképp nem nagy szám, hogy csak egy-egy vasárnap délutáni krúzolás kedvéért tartsuk.

8. Lada 110

Igen kellemetlen helyzet volt. Nézői felajánlásból került hozzánk az autó, aminek örültünk, mert a forgalmazó Hungarolada nem mert tesztautót adni. Viszont valószínű volt, hogy az autó szar lesz, de én azért reménykedtem, hogy kicsit tudom majd dicsérni, mert mégiscsak ott az a kedves, rendes tulajdonos, aki elhozta nekünk. Jó, nem messzire, de akkor is szívességet tett. Szeretem a Ladákat, de a hosszmotor-hátsó kerék kombót, vagy a Nivát, ami volt nekem is.

Amikor visszaadtam az autót, még együtt mentünk egy darabig a tulajdonossal. Kérdezte a véleményem, amit nem lehetett annyira becsomagolni, hogy egy szemernyit is pozitívnak hangozzon. Aztán a tulaj azt mondta, mindegy, kétmilliókettőért (vagy valami hasonlóan hajmeresztő összeg) nem rossz ez. Benjivel összenéztünk a visszapillantó tükörben, és csak befelé sikítottunk.

7. Hyundai Elantra
Tesztautó volt, nálam. Valami egyéb miatt felhívtam Pétert, a cég akkori píárosát, azt hiszem, egy összehasonlító teszthez kellett volna még valami Hyundai. Kérdezte, hogy tetszik az Elantra. Éreztem a csapdát: ha azt mondom, nem rossz, hülyén veszi ki magát, amikor később leírom, hogy de még mennyire az. Borzalmas, mondtam. Majdnem akkora trágya, mint az F Astra, csak közben eltelt egy bő évtized. Felesleges is felsorolni, mi minden rossz rajta, és az igazi vicc, hogy még drága is. Igen? – kérdezte Péter különösebb meglepettség nélkül, majd lélegzetvételnyi szünet után alkut ajánlott.

- Figyelj, megszerzem nektek, amit kértetek. Az Elantra meg maradhat nálatok, amíg ki van írva, de akkor kérhetem cserébe, hogy ne írj róla? Úgyis már kifutó modell.
Két legyet egy csapásra, oké.
Azóta is hallgatok, mint a sír, de most, hogy egyik érintett sem él már, de legalábbis az Elantra kikerült a szortimentből, ezt egyszer el kellett mondanom.

6. Kia Rio
Azóta is csak eposzi jelzőjével, a családi sportkombiként emlegetem a klasszikus, borzalmas koreai autógyártás egyik utolsó mohikánját. Ha valaki tudni szeretné, hol tartanak két év múlva a kínaiak, hát szerintem nagyjából itt: már csak az értő szemnek nevetséges formák, egy kezdőtől nem is rossz vezetési élmény, de persze korának európai és japán autóihoz képest egy vicc. Tipikusan olyan, aminél nem tudni, gyárilag szar-e, vagy csak elromlott és rosszul javították meg, de a korabeli szervizre emlékezve mindegy is.

Valami homályos okokból kikeveredtem vele a Hungaroringre, ahol nyílt nap volt, így mentem vele három kört a pályán. Ezalatt megelőztem egy kétütemű Wartburgot, és nagyon el is fáradtam. Kedvencem volt a korabeli prospektus a szörfdeszkával, ami valami csoda folytán befért a hátsó ülés mögé. Akkoriban még szörföztem, és belepróbáltam a saját deszkámat: hát egyáltalán nem fért be az egész autóba. Persze ez volt a régi Rio legkisebb problémája.

5. Dodge Viper
Hogy kerül ide egy legenda? Egy tökéletes péniszhosszabbító? Hát úgy, hogy a Viper péniszhosszabbítónak tényleg tökéletes, de autónak csak feltételesen alkalmas. Egyszerűen semmire sem jó. Egy szerpentinre túl nagy és túl erős – egy milliméternyi tévedés a gázpedállal azonnal korrigálhatatlan megcsúszásokat eredményez.

Utazni simán csak rossz vele, mert hangos és nem túl kényelmes, a nap pedig megsüti a fekete bőrülést, ami éget, és ha beleizzadunk, megfogja a ruhánkat. És már országúti tempónál is úgy érezzük, menten szétesik; össze-vissza lobognak a karosszéria műanyag elemei. Ha elered az eső, csak jelentős erőfeszítéssel lehet a helyére barkácsolni a tetejét, a beillesztett plexi oldalablakok meg egyenesen nevetségesek.

Nagyon szűkösek a használat lehetőségei, konkrétan Amerika, ahol szélesek az utak, de Amerikának csak azon déli államai, ahol alig van eső. Ott is olyasvalakinek jó, aki csak néha megy vele egy óvatos kört, egyébként van egy normális autója. Más földrész és éghajlat egyszerűen kizárt. Kivéve természetesen, ha valaki pályaversenyzésre használja. Péniszhosszabbítónak persze perfekt, de én most csak mint autót értékeltem.

4. Steyer-Puch Pinzgauer

Kultuszautó a maga módján, hiszen a Red Bull is tart egy ilyet szépen átfestve, promóciós célokra. Igaz, az háromtengelyes, de az talán még annál is erőtlenebb, mint amit én próbáltam. Lehet, hogy a Pinzgauer jó terepjáró, de nekem még üresen is nehézségeket okozott vele a közlekedés, el sem merem képzelni katonákkal és egyéb rakománnyal a platón.

Ez a négyhengeres, léghűtéses boxermotor egyszerűen egy fos, pedig maga az autó fantasztikusan jó állapotú svájci hadikonzerv volt, de menni nagyon nem ment. A motornál gyengébb csak a váltó volt, márpedig az egyetlen dolog, amivel ki lehetne bekkelni egy gyenge motort, az egy jó váltó. Egy soltvadkerti csettegővel nagyobb önbizalommal indulnék a terepezésnek.

3. Velorex
Ugye, az ember nem szívesen rúg bele mókás, nosztalgikus ikonokba. Hiszen bántott engem a Velorex? Hát persze, hogy nem. Oké, a tervezőjét, Frantisek Stranskyt speciel megölte a tesztpályán, de az úttörők sorsa már csak ilyen. Amikor először (és utoljára) vezettem Velorexet, még csak rémületesen rossznak tűnt: még négy ép végtag birtokában is nehéz volt vezetni, mínusz 1 kézzel-lábban valószínűleg képtelen is lennék

A Velorex akkor lett nálam rémületesen rosszból szégyenletesen rossz, amikor kipróbáltam egy BMW Isettát, a korban, méretben és teljesítményben hasonló kisautót, ami nem egy nevetséges borzalom volt, hanem már nagyon kicsi, nagyon gyenge autó. Aki ült mindkettőben, tudja, mekkora különbség.

2. Dacia Lastun

Már Romániában sem tudott kultautó lenni. Vagy legalábbis nem tudok róla. Reputációban már az Oltcit is elég mélyen volt, a Lastun viszont egy fél Oltcit motor által hajtott, fél Oltcit méretű, 22 lóerős műanyag bódé. Az ötlet tulajdonképpen nem volna rossz, akár egy korai, balkáni Smart ForFour is lehetne, de ilyesmi senkinek nem jut róla az eszébe. Az általunk vezetett példánynak annyira rossz volt mindene, hogy szinte teljesen új autóalkatrészeket fedeztünk fel; korábban sose gondoltuk volna, hogy tíz méternyi egyenes vonalú autózásért ennyire meg lehet dolgozni.
Enyhítő körülmény: a tulajdonos harmincezer forintnyi lejért vásárolta, és annyiért még viccnek is fullos.

And the winner is…

1: Flybo Total Electric Egy Lola T a fordított világból. Sose hittem volna, hogy lesz valaha valami, bármi, aminek négy kereke van, és rosszabb, mint egy Dacia Lastun. Olyan képtelenségnek tűnt, hogy kinevettem volna, aki effajta fogadást ajánl. Az autók egyre jobbak, hol van már a ’80-as évek végének Románia, ami mégiscsak mindennek az alja volt? Hol a boldogság mostanában? Hát a jó meleg népi Kínában! Uram, atyám, mennyit röhögtünk Papp Tibivel, amíg leteszteltük, lefotóztuk, videóztuk. Azóta is hálásak vagyunk érte a KesMustangnak. És ahányszor megnézem a videót, mindig újra röhögnöm kell, ugyanúgy. Nem lehet megunni, most is mindjárt kattintok, és megnézem.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr241237412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zippofcy6 2009.07.10. 03:39:31

@INSIDER: Ha nem tűnt volna fel a blogposzt nem pina :P

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.07.10. 05:16:33

Kijelenthetjük, hogy a Viper, és a Hummer H2 az autók BossHoss -a ? :))

(szándékosan nem V-Maxot írtam - ugye megérted... :)

dr.oid 2009.07.10. 05:37:28

Ki ez a militáns jellegű csávó a videókon aki a Winkler hangján szólal meg?

space cowboy 2009.07.10. 06:30:26

Pinzgauer sornégy, de mindegy, sajnálom hogy szar. Nekem nagy kedvencem, persze még nem vezettem...

space cowboy 2009.07.10. 06:32:12

Pinzgauer sornégy, de mindegy, sajnálom hogy szar. Nekem nagy kedvencem, persze még nem vezettem...

AtoszMester 2009.07.10. 06:45:48

Az Astra F fikázásából még ma baj lesz. Hálistennek nem a Swiftet ócsárolta, mert abból még világháború, vagy TC székház-ostrom is lehetett volna...

Amúgy meg kovászosuborka.

silurus 2009.07.10. 07:02:24

Na ez jó volt így péntek hajnalra, nagyjából egyet is értek. Talán a korai koreai kínálatból még lehetett volna mazsolázni, vagy esetleg egy Aleko....

szabopsz 2009.07.10. 07:09:37

Az astra ha jól sejtem magyar gyártású, akkor ne is lepődjön meg a minőségen. Főleg hogy fehér. Kb mint mikor a japánok angliába gyártatnak, a Rüselheimiek meg itt. De ha passatot jobban utálta, akkor hogyhogy nem előzi meg a top 10-es listán?!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.07.10. 07:17:41

@AtoszMester:

Csatlakozom, nagy öröm, hogy nincs benne Swift vagy BMW, a Lada miatt is csak azért nem fognak asztalt csapkodni, mert a kockaladások és az ezerkecskét vezetők is tudják, hogy az egy szar.

Egy ismerősöm gondolkodott egy ilyen Lada megvásárlásán(nyugdíjas bácsi), aztán mikor beült a zsír új kocsiba, mondta az importőrnek, hogy nem jó a kuplungpedál, mocskosul rossz helyre esik, nem tudná így vezetni. Az arc meg csak annyit mondott, hogy semmi baj, meg lehet görbíteni ha felmelegítik, csináltak már ilyet. Bazmeg:)

Gearboy46 2009.07.10. 07:21:46

Ennyi erőböl akár egy 1800-as évek végi, kis garázsban tákolt autót is bele vehetett volna ide, hogy az milyen rossz, mert esetleg még gumija meg kasznija sincs... De most tényleg az ilyen idős autókat minek kellet bele venni?? Tök értelmetlen volt...
A Viper mire való?? Gyorsulásra... Hogy éjszaka a sok másik autót legyorsulja...Másra nem.

Az F astrával egyet értek.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.10. 07:24:37

Lefikázta a faastráááát végeeeed vaaaan! :)

Hálisten az enyém német import,az egy kicsit kényelmesebb.
Jójó, egy trabi után minden autó kényelmesebb.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.10. 07:28:29

Ja,és mindjárt jönnek az elvakult fasztrások..... ;)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.07.10. 07:32:12

@szabopsz:

Az F Astrát gyártották:

Németországban, Belgiumban, Dél -Afrikában, Ukrajnában, Lengyelországban és Angliában. Meg persze itthon.

Én még nem láttam ukránt és dél-afrikait(tán még lengyelt se), de a német és a belga pont úgy rozsdásodott, mint a magyar. Csak annyi különbséggel, hogy ott kevés, vagy egyáltalán nem volt fehér szín, ami köztudottan jobban rohad.

harcsaparcsa 2009.07.10. 07:39:18

Nekem volt F astram, hááát, én lehet, hogy nem soroltam volna a top 10 be, de nem is ez zavar: nem hittem volna, hogy a Lăstunnal lehet 20 év technológiai előnnyel rosszabbat gyártani. Láttam a kepéket a Flyborol, láttam élőben Lăstunt, mitőbb beszéltem Lăstun tulajdonossal, és szerintem helycsere kéne legyen az első két helyen.

MANszerelő 2009.07.10. 07:43:58

F Astra 1.4 8v: egyszerű megbízható hétköznapi népautó. Keveset fogyaszt, megbízható.Igaz, hogy nem lehet szétbuzizni, pimpelni, stb. de aki kijelenti, hogy az egy szar , annak nem sok köze van az autókhoz.

Libidó 2009.07.10. 07:52:55

Még jó, hogy a "szar" meg a "fos" nem szerepel sokszor a cikkben jelzőként, választékossá téve így az irományt.

bigpond 2009.07.10. 07:55:08

@BeeTm:

igen lefikazta de nem ugy, h kinyiljon a bicska az ember zsebebe. ha F astras lennek en nem sertodnek be.

csiky944 2009.07.10. 08:00:15

@MANszerelő: ha úgy vesszük mint wc kefét,tehát használati tárgy,de nem kell sokszor használnunk,akkor jó

MANszerelő 2009.07.10. 08:00:17

Bezzeg egy jó kis Citroen BX...

Bodzaszedő Manager (törölt) 2009.07.10. 08:02:33

Winkler Úr, kicsit szálljon már magába. Elhiszem, hogy az M5 BMW után az astra meg a hjundáj és a satöbbi fapadosnak tűnik, de ezek a járművek nem is másnak készültek , mint aminek látszanak is. occsó népautó. OPEL= Deutsche munkanélküliwagen. Ért engemet? A lada 110 meg tajgára épült, nem útra. Bár én maradok a w124-es csatahajónál.
off

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2009.07.10. 08:02:49

A barchetta nevének írását jegyezzük már meg. Így csupa kis betűvel, mint nemecsek ernőt a fekete könyvbe. A tetejének nyitásáról pedig csak annyit, hogy akinek ez bonyolult vagy nehézkes ott komoly gondok vannak. Sokat segít, ha nekiugrás előtt elolvassa a tulajdonos a használati utasítást. 5 éve használok egyet napi szinten, de biztos vagyok benne, hogy bármelyik elektromos tetőnél gyorsabban nyitom, vagy csukom a tetőt.

MANszerelő 2009.07.10. 08:03:01

Én nem vagyok F Astrás, csak sok jónak hitt, és jól marketingelt autót láttam már, ami ezerszer szarabb.

Matfu 2009.07.10. 08:03:23

Birom, hogy el se olvassák:
"Ha viszont egy gyár olyan országban van, ahol magas szintű a gyártási kultúra, jól képzett a munkaerő, komoly hagyományok állnak a cég mögött, és pénz is van, egyszerűen nincs mentség olyasmire, mint az Opel Astra F szériája"

Zz_ 2009.07.10. 08:08:39

Megintcsak nem értem miért fogjátok vissza magatokat kedves tc. Mondjátok ki nyugodtan: az opel úgy ahogy van szar azt kész. Minden opel.

Winkler Róbert 2009.07.10. 08:09:45

@szabopsz: Mert a Passat nem rossz autó, csak utálom.

orv 2009.07.10. 08:20:32

Hazánk speciális földrajzi elhelyezkedése okán több keleti csodáról kellene olvastatni ,jó kis fikázásokra éhezem ,hisz Kína tele szörnyűségekkel ,India egzotikummal ,de Törökországból is volna mit villantani! Utána vidámabban ülnék bele a 8 éves harckocsiba (értsd:harc az életbenmaradásért,minden csatamezőn) ,és boldogan konstatálnám ,hogy jobban megy ,mint egyeseknek. Persze ,lehet-kell a mai csodákról írni ,csak ugyi , minek?! Előbb újítom fel a ház másik felét ,minthogy 5-8 millióért vegyek valamit ,ami már tényleg autó.
Szóval CIRKUSZT A NÉPNEK,mert különben fellázadunk!

Bambano 2009.07.10. 08:22:45

no ez egy rendes fikatopic anyádcsata lesz...

@Winkler Róbert: passat jó autó? Láttad már az emblémát az elején?

@Zz_: ahha. mihez képest szar? az m5-öshöz képest tényleg az, de egy toyotához vagy fóccvágenhez képest nem az. És a g astrában igen sokat javítottak a dolgokon.

Ja, és ha egy top 10-es listán fordítva vezetünk elő, akkor a 10. hely az nem a lista kezdete.

Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor Karotta még képes volt olyan nyelven megírni a cikkeit, hogy az szórakoztató is volt... Ehhez képest ez meg a mai gyulavitézes seatleon... ez már iskolai házi dolgozatnak is gyengécske.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.10. 08:32:45

Elolvastam, iktattam, este visszanézek. A kommentek számát milyen oddsszal nyomná a tippmix? :)

A távol-keleti autóreklámokban tényleg megfigyelhető ez a tengerpart-szörfdeszka vonal. A suzukinál meg valami golfbuzi kártékonykodott. Régi prospektusban is azzal villantottak, hogy a kisautóban milyen jól elfér a golfkészlet (hehe, hány suzukivásráló jár golfozni?), meg most az SX4 új reklámjában is visszatért a téma. Igaz, mostmár csak a labdák gurogáznak hátul a kalaptartón. :)

Mivel ez egy teljesen szubjektív poszt, a címbe illett volna beleírni, hogy "számomra" (legrosszabb járműve).

(Amúgy 2005-ben Winkler még egész emberformájú volt.)

MANszerelő 2009.07.10. 08:37:55

Autós újságíró (és még sok egyéb)példakép: Surányi Endre.
www.haditechnika.hu/ARCHIVUM/197204/KJ01.htm
Ezt nem azért írom, mert nem tetszett ez a cikk.

Zz_ 2009.07.10. 08:38:17

@Bambano: Pusztán cinikus szerettem volna lenni :-)
Nekem is egy 10 éves g astrám van, belátom igénytelen vagyok.
Kedves blogoló autós szakújságírók meg azt csinálnak amit csak akarnak, hisz ez az Ő felületük. Szabad a pálya, bárkinek...
De ahogy látom nem csak engem "zavar" hogy hihetetlen mértékben esik a minőség!

Alhazred 2009.07.10. 08:39:15

ennyire nem lehet szar a 110-es lada :(

Bambano 2009.07.10. 08:44:11

@Zz_: miért lennél igénytelen? ha valaki engem kérdez értelmes autóvásárlási kompromisszum témában, annak g astrát szoktam ajánlani.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.07.10. 08:48:26

Ezek azok az autók nagyjából, amikhez érteni kéne. Hozzáértés nélkül tényleg szarok...

imitv 2009.07.10. 08:50:16

@MANszerelő: Hát,igen,anno én is elborzadtam,mikor a csendes,fürge és kényelmes Bx dízelem utén beleültem egy ilyen förmedvény traktorba,mint az Astra 1,7D

Winkler Róbert 2009.07.10. 08:52:11

@newtehen: Akkor nagy hozzáértéssel vedd meg a Total Electricet, tudtommal még eladó. Intézek neked egy kis kedvezményt, bár ekkora hozzáértőnek nyilván alapból adnak.

szaporító 2009.07.10. 08:55:23

Mivan, akkor mondjátok, hogy esik a színvonal, ha fáj, amit olvastok?
Bazmeg leírta, hogy melyik a top10, amivel eddig összeakadt. Szubjektív vélemény.
Egészen más érzés 10 éve kényszerből összenőni egy tényleg fos szar húgy F Astra-val. A ronda feleséget is megszereti az ember 10 év után...

pdani 2009.07.10. 08:55:31

Csakazértis beírom, hogy az F Astra jó autó. :-D Csak nem mindegy, melyiket próbálod. Többhöz is volt szerencsém, sok télleg fos volt, de a mostanit pl nincs szívem eladni, pedig 16 éves és már érződik rajta a kor.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.07.10. 09:01:25

na én most egyetértek a Winkler úrral

kérdés, mit azól majd a Viktor, akinek a 9. helyezett az egyik kedvence?

Bambano 2009.07.10. 09:02:04

@szaporító: nekem pl. rohadtul nem fáj, hogy gyulavitéz füle cseng, mert kerreg a leon fr dízele, szemernyi irigység sincs bennem.

Ettől még a tény tény marad, régebben már a cikkek szófűzésén is szétröhögtem magam, most meg átlagos mezei cikkeket olvashatsz.

Bocs, hogy másik témáról beszélek itt, de az fr-hez nem találtam topicot.

Zz_ 2009.07.10. 09:06:18

Persze, mondhatjuk hogy szubjektív vélemény volt. De más ha mondjuk én mondom hogy szar ez meg az (autó) és más ha WR vagy hasonló "szaktekintély" :-) teszi ezt.
Az ember már csak ilyen. Sokaknak van f astrájuk és az ilyen blogok után sokan érzik úgy -persze hibásan- hogy őket is minősíti a választásuk.

Önjáró Talajgyalu 2009.07.10. 09:10:38

Csak csendben jegyeznem meg, hogy a 105-os Skodanak is vannak elonyei az F Astrahoz kepest. Pl. az F Astra elol sokkal szukebb, kulonosen a jobbegy. (Tapasztalat.) Meg mondjuk itt meg fel tudnek sorolni egy csomo szempontot, de mivel nekem Skodam van, ezert nem lennek objektiv. :)

Es ha mar itt tartunk, IMHO az F Astranak semmi keresnivaloja ezen a listan. Tobbtucatnyi autotipust tudnek felsorolni kapasbol, amit szo nelkul elcserelnek egy F Astrara, foleg egy Caravanra. (A 105-os Skodam nincs kozte... :) Egyebkent megfigyeltem, hogy autos korokben mostanaban az F Astra lett a "faros Skoda" szinonimaja, nem veletlenul emliti Winkler mester is egyutt. Tetszik vagy sem, nepauto, viszont a szakma egy emberkent utalja. Akinek viszont jo allapotu peldany van, eskuszik ra. De ez mar csak ilyen...

Devil2 2009.07.10. 09:11:30

F Astrát én sem értem hogy miért került a posztba. "Kelletlen motorok" ?? Volt a 86 lovas 1.4-es (8v) hát meg kell hogy mondjam annál vidámabb, élettel telibb 1.4-eshez még nem volt szerencsém. Sok mai 16V motor is megírígyelhetné azt a gázreakciót, pörgősséget, olyan vidáman húzott egészen 6000-ig hogy le a kalappal, szinte gyanús is volt hogy nem a Honda keze van e a dologban... (persze nem)

Gazz 2009.07.10. 09:12:02

Én csak azt furcsálom, hogy az iszonyat megbízhatatlan Peugeot, Renault, Citroen, Alpha Romeo márkák közül egy se szerepelt a listán.
Merugye lehet azon nyavajogni, hogy júúúúúj ez a váltó de kényelmetlen, de annál nagyobb idegszétbaszás nincs, mint amikor lerohad a kocsi az országút szélén. Ennél nagyobb szopás nem létezik az autózás terén. Innét kezdve rossz autó=megbízhatatlan autó.
Ezt a leckét egyszer kell megtanulni, (kivéve ha mazochista vagy) és egy életre elfelejetni a jól marketingelt, szépen dizájnolt de megbízhatatlan szarokat..

fogash 2009.07.10. 09:12:27

"Én még nem láttam ...(tán még lengyelt se)" --> az Astra Classic néven futott példányok, amik párhuzamosan mentek a G-Astrával, azok lengyel gyártásúak.

"egyáltalán nem volt fehér szín, ami köztudottan jobban rohad." --> He? WTF?

én a Tata Indicát is beszavaznám.

cult 2009.07.10. 09:15:30

És ha fikázzák az opelt akkor mi van?Ne olvasd, olvass olyat ahol objektívan értékelnek. Én is egy elvakult ostoba opeles vagyok.Nem is költök rá 100 rongyot havonta ami már inkább utálni való értelmeséknél. Nem mondom, hogy nincs itt 1-2 jó cikk,és használható rovat, mert hazudnék..de amúgy felejtős.

konti10 (törölt) 2009.07.10. 09:18:07

Szerintem az Opel fikázása pár emberben le fogja csapni a biztosítékot. Az bizony jó kocsi volt.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.07.10. 09:19:11

@Gazz: szerintem lehet egy megbízható autó is szar autó

viszont egy nem megbízható nem lehet jó

victor vacendak 2009.07.10. 09:20:18

Az a döbbenet, hogy a sok barom magára veszi a kritrikát. Nem a tulajdonosokat fikázzák (Szutyuki, Astra), hanem az autót.

Zz_ 2009.07.10. 09:22:36

@victor vacendak: Mert a kritika lehet építő is, sőt...

tudos77 2009.07.10. 09:23:27

Astra F?
Valami konkrét rossz emlék miatt, vagy csak csuklóból utáljátok? Esetleg vitaindítónak írtátok, mert erre lesz több száz komment?
Nem igazán értem miért pont ez az autó lett a 90'-es évek elejének autógyártási mélységeiből kiemelve...
Nekem ebből az időből hamarabb jutna eszembe az összes koreai csoda, a Fiat szinte teljes szortimentje, a swift 1.0, a kiröhögni sem érdemes francia próbálkozások (Megane I., Thália), vagy a számomra az ár-érték arány abszolult negatív mélypontjai a WV Bora és a Mitsu Galant...
De pont az Astra, na ez már szinte vicces. A kor legjobban bevállt cégautója volt semmi szörnyű, egy jó átlagos autó, korrekt áron, szervízelni minimálisan kellett, a világból is kifutott hiba nélkül. Volt jobb is (Escort), de ezerszer rosszabb is (Megane).
Vitaindítónak persze jó a bejegyzés:-)

konti10 (törölt) 2009.07.10. 09:25:07

Adjon a Főszerkesztőnek valaki egy új ezres corsát! Csak egy napra! Az első három helyet vinné simán!

laja08 2009.07.10. 09:25:44

Szerintem így vót ez az egész cikkírás:
-WR a Totalcarnak: Kéne egy kis lóvé.
-Hát akkor írjá' má' vmit...

Oszt ez lett belőle.

(Mi vagyunk a hülyék, hogy elolvassuk, meg kommentelünk...)

Füvész 2009.07.10. 09:27:31

"Utálni nem utálom, mint mondjuk a Passatot..." – írja W.R. szakújságíró-mérnök autós kolléga.

Ehhez képest a Passat lemaradt a kitüntető 10-es listáról. Miért? Én a Passattal voltam úgy, mint Robi az Astrával: ennyi pénzért, ilyen gyártási kultúrával, ekkora tapasztalattal és múlttal, ilyen image-dzsel olyan sz@r autót, mint a malacorrú, nehéz elképzelni. Nyilván jobb autó volt, mint a Záporjóska, de mást várok el egy ukrán traktorgyár első próbálkozásától, mint a német járműipar profijától. Megjegyzem, az utána következő Passathoz is volt szerencsétlenségem: ugyanaz a benyomásom, hogy ennyi pénzért a német ipartól nem ezt várnám el. (Egy német cégnél dolgoztam akkor, és cégautóként nyúztam a különböző Passatokat – saját pénzemért sosem vennék ilyen rossz ár/érték arányú verdát. Nagy, döglött vas: kisebb motorral nem megy, nagyobb motorral pedig egy halott, sodródó "anti-rali" borzalom, tele a szériára jellemző, beépített hibákkal, drága és pocsék szervízháttérrel. Utána egy Skoda-buzeráns amatőr rallis kolléga nyomására vetettünk magunknak a céggel az akkor új Octaviákból vagy 10 darabot: ha az autó szolgáltatásait az árához viszonyítjuk, akkor bizony a Skoda sokkal jobb autónak mutatkozott... Elvileg visszalépés átülni egy közép-felsőközép németből egy alsóközepes csehbe, de amellett, hogy sokkal olcsóbb volt, én sokkal jobban szerettem. A cég meg inkább adjon év végén prémcsit, mint drága, de vacak autót.)

Azt sem értem, hogy szegény, csóri Velorexet miért kellett lehúzni: szegényke nem is autó, és nem is annak szánták. (Fedett tricikli, rokkantkocsi, ugyebár.) Az azért szép, hogy az Astra és a Passat egy lapra kerülhetett vele... :-)

Zz_ 2009.07.10. 09:28:33

Komolyan döbbenet!
Miért lennék hülye hogy elolvasom meg kommentelem egy olyan ember írását akinek alapvetően ADOK a szavára.

Lowtyo 2009.07.10. 09:29:01

baszki
a pinzgauer tesztben valaki megette winklert!

tavriát kellet volna tesztelnetek.
szerintem dobogós helyen végzett volna.

DiliQtya 2009.07.10. 09:32:59

Úááááá, az első helyezettnél lefordultam a székről, ilyen nincs is, ipari hulladék :)))

lantraman 2009.07.10. 09:33:09

Tulajdonképpen mi bajod volt az Elantrával, homokozó?

Gearboy46 2009.07.10. 09:39:45

Én azért utálom mert egy gagyi fos...
A kaszni borzasztó, ha nem vigyáz rá az ember szétrohad. A leg egyszerübb, leg gagyibb megoldásokkal lehet találkozni benne. A váltó iszonyú.
Valszeg akinek F asztrája van és isteníti, annak még nem volt rendes autója. Igaz, mivel borzasztó igénytelen ,nem nagyon megy tönkre hamarabb mint más hasonló autó, de ez megint az emberi igénytelenségről szól.

A Passat meg egy szintén hasonló trágyadomb... Szerelhetetlen vacak. Tele gusztustalan, bonyolult, érthetetlen megoldásokkal, amik rossz minőségű anyagokból van összetákolva.

Tényleg a Thalia miért nem került be??


Aki a szuszkákat fikázza annak gratulálok.

Deofren 2009.07.10. 09:40:05

Én is épp azon gondolkozom miért az F Astra kezdi a listát? Szerintem Robi egy jót akart röhögni a kommenteken. Persze ez is egy érdekes kísérlet a "szórakoztató" újságírásra, de én jobban örülnék, ha a cikkek színvonala visszapattanna már az aljáról. Esetleg nézzetek már meg egy két régebbi adást, esetleg Top Geart frissítésnek.
Hajrá TC! Ennél jobbat is tudt(at)ok!

msi3 2009.07.10. 09:40:31

Az f astrának nem szabadott volna bekerülnie, nekem Belgiumi 1.4 86 lovas zöld csapotthátujjú volt 8 évig. Nekem 180km/h végsebességet tudott, padon ki is jött, de úton (csak)a 170. Nem rozsdásodott semmit. Majd eladtam 600ezerért. Aztán újabb opelt vettem (Astra g :D) ezt csak 3 évig vezettem mert télleg szar volt. Most vettem újra egy astra f gsi meg egy meriva opc. Ezzel a 10. hellyel megbántottál :)

vnweb 2009.07.10. 09:44:34

és a Daewoo Tacuma? :) Az F Astra meg egy jó autó. amúgy nemrég azt mondtad a slágerbe hogy csalódtál benne amikor pünkösd hétfőn lopott kocsikat kerestet. :)

Bambano 2009.07.10. 09:48:38

@konti10: én vezettem 1.2-es corsát, semmi baj nem volt vele. Lehetett vele a forgalom ütemében közlekedni. Mondom mindezt egy 3.2-es vectrából átülve.

Jimny 2009.07.10. 09:52:55

ez volt a 10 legrosszabb, de azert rossz meg biztos volt jo sok:)
meglepo amit irtal a svajci terepjarorol, mert en lattam terepen es ott fantasztikusan jol viselkedett.

Camarillo Brillo 2009.07.10. 09:53:25

Viper max egyenes pályára jó szerintem. Ezt az áprilisi Ringes nyílt napon készítettem:
www.youtube.com/watch?v=eMdEeASOzi4
Eddig nem tudtam eldönteni, hogy a Vipert vezető ennyire béna, vagy a kocsi annyira kezelhetetlen, hogy csak ilyet lehet belőle kihozni. Ezek szerint mindkettő. Igazi orosz rulett.
(Tetszett a cikk, még hasonlót!)

redriot77 2009.07.10. 09:53:32

@lantraman: ezen gondolkozom én is. Kb annyit ír hogy még felsorolni is felesleges, annyi minden rossz rajta.

OK, a műszerfal design nem sikerült a legjobban, de az Elantra ettől függetlenül egy japánosan precíz építésű, megbízható, korrekt családi szekér. Nem "élményautó", de a tervezői nem is annak szánták.

Ha választanom kéne egy 8 éves Elantra és egy 8 éves Peugeot 307 közül, hogy melyikkel induljak hosszú külföldi útra, asszem az előbbit választanám. Most akkor melyik a szar autó?

adamcser 2009.07.10. 09:55:13

Nekem Kia Rio-m van, előtte F Astránk volt (több is), szerintem egyik sem rossz autó. Az Astrákat kifejezetten szerettem. A Rio nyilván nem egy csodajárgány, de szerintem nem is annak készült. A célnak mefelel... .

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2009.07.10. 09:57:18

Vezettem Pinzgauert, nem is keveset. Nekem nem tűnt olyan vezethetetlennek......mondjuk én úgy alapból egy ügyes csóka vagyok.
A passat tényleg nagyon gagyi......nála csak az octavia nagyobb hányadék.

Bajusz. 2009.07.10. 09:58:07

Jó hogy az Elantra-t is belevette a Top10-be, a legfrissebb kiadását a J.D. Power an Associates (USA vevőelégedettségi felmérő cég) az egekig magsztalta. Szerintük a nem prémium kategóriában az Elantra-soknak volt a legkevesebb műszaki problémájuk, és emelett még jól is néz ki. A Lada-val és Rio-val egyet értek, én belevettem volna a Multipla-t és a kocka Cinquecento-t is...

lantraman 2009.07.10. 10:00:31

@redriot77:
Valamint a Népítéletben sem írnak semmi rosszat a típusról...

konti10 (törölt) 2009.07.10. 10:01:21

@Bambano: Nem is azzal volt bajom. Az ezres a közveszélyes! Hihetetlen, komolyan! Próbáld ki, szerintem ennél lassab kocsit jelenleg nem gyártanak.

VizsLAjos 2009.07.10. 10:04:58

@fuxosbömis (ex kacagányos):

Nem értem, mi a bajod az Octaviával...

Kifejtenéd?

Szerintem jó ár-érték arányú, jó nagy csomagterű, begbizható kocsi. Ha lesz pénzem kocsit cserélni, én biztosan Octavia 2-t veszek TSI motorral.

Stock 2009.07.10. 10:06:58

most ezt a listát pont annyira kell kézpénznek venni, mint amikor ki lett jelentve, hogy a Forester a tökéletes autó, aztán mégsem!!!! :)) vagy hogy új motort venni baromság.... vagy a "legjobb befektetés"... :-DD
ismerjük Robit, lényeg a leütés szám, (fizu azután van) értelme az írásnak nem sok, de legalább holnapra úgyis tök másképp gondolja!!!!!!!! :))

de most komolyan mi lehet az a tulajdonság, ami egy tesztkor nem jön le, "Aztán az ember alaposan megrágja a dolgot.."?!

Winkler Róbert 2009.07.10. 10:08:48

@Stock: Srácok, nem akarom elvenni a kedveteket, de fix fizetést kapok. A leütésszám nálunk legfeljebb a külsősöknél számít.

Szakibandi 2009.07.10. 10:08:51

Nálam az 1 literes Fabia Junior a nyertes. Attól még a keresztapám panoramatikus padlólemezzel (értsd menet közben a lábam közé tekintve nézhettem az aszfaltot) elátott Zsigulija is jobb volt, a barátnőm 120-as Škodájáról nem is beszélve. Utána következik az 1,4-es Fabia a szerencsejáték-sebváltójával. De rossz, kirázott a hideg!
És most jön az igazság pillanata: nekem F Astrám van, majd' 400 ezer km-rel :-)

maczko 2009.07.10. 10:11:20

Opel: az Asconáról is csináltak adást anno:

totalcar.index.hu/ujauto/link/tv.php3?tvurl=http://dl.totalcar.hu/tc210_4.wmv

Nem egészen egyezett a véleményünk. 13 éven át hajtottam egy 1.8E CD-t.

VizsLAjos 2009.07.10. 10:12:25

Oké, most mindenki irja be az első 3 helyezettjét aszerint, hogy mennyire utálja:

1, Swift I (1994, GA)
2, Asra F classic(1,4 start, talán 2002)
3, Ford KA (1,3, 1997)

BocaNegra 2009.07.10. 10:17:07

A Viperes tag trikóban, na az odab@xott:D

kid 2009.07.10. 10:19:26

jó volt a poszt. top 10 legjobb lesz?

Peter Blau 2009.07.10. 10:20:19

"Lötyögős, pontatlan váltó, döglött kormány és futómű, kelletlen motorok. "


F astráról ez simán hazugság. Amíg a szar amerikai kocsid a műhelyben áll hetekig addig mások vígan furikáznak az F astrájukkal harmad annyi pénzből. Csak gratulálni tudok, inkább ki se nyitottad volna a szádat bölcsész kolléga.

Deofren 2009.07.10. 10:21:27

1. McLaren F1
2. Ariel Atom
3. Lotus Esprit Turbo

Csak mert egyik sem áll a garázsomban! :(

Bajusz. 2009.07.10. 10:25:28

@VizsLAjos:
1. Fiat Multipla
2. Swift (a régi)
3. Kia Rio (abból is a régi)

Swiftem volt nekem is, elnyűhetetlen, de a kólásdoboz feelinget sose tudtam megbocsájtani neki.

Der_rosarote_Panther 2009.07.10. 10:30:18

Jó kis összeállítás.
Az én listámon szerepelne még az Aleko, Maruti, Kispolszki és Daihatsu Cuore/Daewoo Tico is. Kinézetre pedig szerintem a 4 ajtós Suzuki Liana is emberiség elleni bűntett! :-)

Füvész 2009.07.10. 10:33:03

@VizsLAjos:
1./ Passat (főleg a malacorrú, utána a többi: döglött, nagy vas),
2./ Corsa (mint majom a köszörűkövön),
3./ holtversenyben 307 és Megane (gépészeti zsákutca és elektronika nem müxik [307], ill. sebváltó mint kopott fakanál a sűrű gulyásban [Megane], utóbbi randa és rusnya is).

Cartman (ex Cartman) 2009.07.10. 10:34:07

Az Astrát betenni szánalmas kis kommentvadász húzás volt...

Nekem két kombim is volt, az egyik 1.7D fapad, a másik 1.8i 16V fullos automata. A maga nemében mindkettő nagyon jó autó volt. Az 1.7D egyszer egy komplett konyha-fürdőszoba felújítás minden kellékét (összes burkolat, vakolatanyag, beton, szaniterek, stb!) leszállította nekem, egy menetben, persze részben utánfutón. Ekkor már bőven 200ezer fölött volt (óra szerint) a futásteljesítménye. Két költözést és lakás-, illetve házfelújítást csináltunk vele végig. 253.000-nél (megintcsak óra szerint :) ) a gyári kuplungot szedtük ki belőle. Az 1.8i 16V pedig nagyon ment, és nem neveztem volna igénytelennek sem...

A linkelt teszt, illetve a régi (nem találtam meg, egy Caravant teszteltetek benne) is egy szar. Leírjátok, miért jó autó (megbízható, igénytelen - jó értelemben is, óriási csomagtér - nyilván a kombi esetében) a célközönség számára, aztán lehúzzátok olyanokért, ami nyilván nem érdekli azt, aki ilyet vesz (ingerszegény belső, vezetési élmény - basszus!). Legalább megpróbálnátok törekedni az objektivitásra!

Pl. egy számomra sokkal fontosabb szempont, mint a vezetési élmény: egyik se hagyott cserben soha! (Pedig nagyon sokat mentem velük, és nem mondhatni, hogy megháláltam volna a munkájukat.) A kollégám a vadiúj Renault Senic-kel két év alatt háromszor is lerobbant úgy, hogy sárga angyalt kellett hívni hozzá! (Ebből egyszer külföldön.) De nyilván attól még az baromi jó autó a Ti szemetekben!

Egy szó, mint száz: NEM ÉRTETEK AHHOZ, AMIT CSINÁLTOK! Régen legalább szórakoztatóak voltatok, de ma már az se megy...

w a s d 2009.07.10. 10:35:57

Azért én egy F Astra GSI- vel vagy Cabrioval elég vidáman ellennék.:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.10. 10:39:06

Nemtom miért ennyire alja nálatok az F Astra. Autó az, és néptömegeket szállított akkoriban. Sőt, volt amikor státusszimbólum volt a középosztálynak.
Annyi hogy a 90-es évek elejének tervezése.

Hasonlítsátok esetleg össze egy késői kadettel, de valami 1.4-es benzinessel... Vagy egy korabeli Escorttal, vagy Citrommal. Azok se voltak jobbak gondolom (Az Escort tuti nem, olyanom van :D )

http://www.mytransportquote.com · http://www.mytransportquote.com 2009.07.10. 10:40:10

Egy biztos: aki ilyenekbe tanul meg vezetni az mehet a Hungaroringre :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.10. 10:40:21

@Der_rosarote_Panther: Mi bajod a kisautókkal? Nem mindenki 100kg és 190cm, és nem is mindenki mászkál pályán naponta.

Anyámnak tök jó lenne egy Maruti, hogy a 10km-re lakó nagyanyáimhoz mászkáljon.

(A buszt próbáltad már? :D)

flamer 2009.07.10. 10:40:52

Azok, akik szerint az F Astra jó autó, üljenek bele és nézzék meg, hogy a kormányt sikerült-e a vezetőülés közepéhez igazítani.
(Nem sikerült.)

Winkler Róbert 2009.07.10. 10:43:37

@adamcser: Köszönöm, köszönöm, bearanyoztad ezt a borongós napot!

hiheto 2009.07.10. 10:44:15

Van nekünk is egy F Astránk, áru és munkás szállításra használjuk. 1.4 16v, van benne 400e km és rohad sok helyen.

Nem szeretem, sőt, kifejezetten utálom :) Viszont teszi a dolgát, elmegy A-ból B-be, minimális költségek mellett

A 110es Ladával egyetértek, nagyon gáz az az autó.

Füvész 2009.07.10. 10:46:58

Ja,
az is érdekes lenne, hogy mit írnának a szakújságíró hölgyek & urak egy 150...200 ezer km-es tartósteszt után. (Persze ez szinte kivitelezhetetlen, elfogadom.) Sok agyondícsért tesztautó elvéreznék, és sok lehúzott, kis "izé" nagyon jónak bizonyulna. Mondjuk össze kellene adni a karbantartási és javítási költségeket is...
Nem nagy varázslat egy pár ezer km-t futott tesztautó (amit nyilván előtte alaposan átnéz a márkaképviselet) lenyűgöző elektronikája és kényelme, aztán majd 100 ezer km felett kiderülnek a nagy igazságok...

szabopsz 2009.07.10. 10:48:42

@Winkler Róbert:

Jót is lehet utálni, és a sz*rt is szeretni!
De mi a jobb???

Füvész 2009.07.10. 10:48:58

@Füvész:
de a Passat akkor egy nagy, döglött vas...

dalmada 2009.07.10. 10:50:36

Hát b*ssza meg, én nő vagyok, kényes a kocsikra, de az F astra egy nagyon is kényelmesen vezethető autó.Kis termetem(165cm)ellenére is, minden kézre áll, az az igénytelen motor ami benne van, nem kér törődést. Csak lehet nincs akkora arcom hogy ne férjen el benne.

feri38 2009.07.10. 10:50:48

Astra F.:) Robika te tényleg vagy szórakozni akarsz az Asrtásokkal, vagy nem ültél még ilyen autóban, vagy nem láttál még ilyen autót.:) Komolyra fordítva a szót, tényleg nem érti az ember ezt a véleményt. Nekem egy 96-os fehér 82 lovas 1.4-es Caravanom van, de csak a legjobbakat tudom mondani róla. A váltó abszolút precíz, kifejezetten stabil autó, kettesben, hármasban úgy húz mint a vadállat. Négyesben ötösben tényleg lomha, de nem gyorsulási versenyekre akarok vele járni, hanem egy megbízható autóval akarok nyugodtan cipelni embereket meg cuccokat. Ezt pedig nálam hibátlanul teszi. Alap kopó dolgokon kívül még nem kellett hozzá nyúlni. Az autószerelőm szerint a legjobb autó a világon.

Balazs5 2009.07.10. 10:52:09

Szerintem belefért volna az új Civic, meg a Kia Ceed is.

Zz_ 2009.07.10. 10:52:17

Ez az írás benne van a 10 legrosszabb Winklertőlbent :-)

hakapeszi. 2009.07.10. 10:53:32

én is mindig mondtam hogy az astra egy rakás szar, és erre sok "autóstudor" felkapta a vizet. a lista jó "autóstudorok"! ne fikázzátok a winkleréket!

X14NZ 2009.07.10. 10:55:13

Döglött futómű az F Astrában?
A szerző próbálta már a B Corsát?

A többi nagyjából igaz az F Astrára, de van, akinek ez nem szempont. Pl. én: a 8 szelepes motor tényleg nem egy erőgép, viszont egyszerű és megbízható, ráadásul a Caravan tökéletes családi autó. Ja és olcsó is.

dalmada 2009.07.10. 10:56:57

@hakapeszi.: Azért mert egyszer ültél egy rakás sz*r astrában, még nem az összes rakás sz*r.
Astra helyett méltán lehetett volna Seat Ibiza alias kocka a lista végén vagy élén.Na az egy nehezen kezelhető autó.

lujo22 2009.07.10. 10:57:16

Nem tudom az Astra miért került ebbe a sorba, mert a maga kategóriájában a Golf után második legnagyobb példányszámban eladott autó.
Hiányolom az elavult keletnémet csodákat, a néhány év alatt rozsdásodó, füstőlő farmotoros Skodákat, és Polski 126-ost. Vagy a nem éppen megbízhatóságukról híres Daciát, Oltcitot, Moszkvicsot, Zaporozsecet.
Hogy nyugati kocsikat is mondjak, a Simca utódait, Talbot, Chysler, vagy az angol Hillman. És a híres VW is gyártott szart, a 411, K70 totális bukás volt.

CsGergo 2009.07.10. 10:59:34

Nemtom mit vagytok meglepődve rajtuk.Nyilván fikázni fogják a szegényebb emberek autóit.Nem tudom hány ember tud fenntartani izomautót meg driftre való corollát? Hány talkicska pénzt beleöntöttek már abba a sok kocsiba.Újságírói fizetés...-.-' Én ültem a 112esbe egy rövid út erejéig.Nekem nem volt vele problémám.20 évet lazán fog bírni.;)Ha meg fikázzák az f astrát ba***ák meg magukat.Habár nekem sosem volt,meg nem is vok Opel mániás, de hány embernek van?ott a népítélet is.ha olyan szar volna akkor nem volna ennyi embernek.Azt a kínai matchboxot megértem ha fikázzák. XD

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 10:59:54

@Winkler Róbert: A kisemberek nem bírják a kritikát, szerintem ebből rekord lesz, én drukkolok :D Ezek a totalelectricesek még nem haltak éhen?

lujo22 2009.07.10. 11:00:41

kimaradt az öszvér, jellegtelen Alfasud, Nissan-Alfa Romeo kooperáció, ami szintés hatalmas csőd volt

bigpond 2009.07.10. 11:00:50

@ColT

azert alja az F mert olcson fenntarthato tomegauto, tehat a poornep is megendheti maganak az uzemben tartasat. ilyet birtokolni meg milyen kozepszeru dolog maa'. ha magyarorszagon elsz es egy kicsit is adsz magadra nem mutatkozol ilyen autoban. :-) hat ezert. azt hozzateszem, ettol egy sokkal gagyibb autobol pofazok.

a Robi meg azert huzta le, mert nap mint nap jobbnal jobb autokat tapogat, kormanyoz. az a dolga , h megirja a velemenyet, benyomasat az adott tipusrol. nala ez az F nem jott be, tobbet vart tole, van ilyen.

w a s d 2009.07.10. 11:01:06

@lujo22: A füstölés igaz (normális, hogy fogy az olaj), a rozsdásodás meg annyira nem vészes a farosban, sok "nyugati" kortársa is rosszabb.

Deofren 2009.07.10. 11:01:48

putin.mybrute:
Ez most hogy jön ide? Úgy sejtem szerinted Michelisz Norbert is biztosan egy bömbin tanult meg vezetni. Komoly összefüggés a hajtott gép + a vezetési tudás között.

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 11:02:50

@CsGergo: Azért a szar a fos és az überszarfos között is van különbség. Lada jelvénnyel beírva én is isteníteném az Opelt :D.

lujo22 2009.07.10. 11:03:54

hogy ne csak kis autót írjak, ilyen volt a Citroen SM, ami Maseratti motoros Citroen coepe volt. De említhetném a winkler motoros :-) NSU RO 80-at is.

dalmada 2009.07.10. 11:06:01

@bigpond: Már bocs de ez f*ság, nincs astrám már, annak idején az volt a második kocsim, most egy Forestert vezetek/ünk a férjemmel, de egyáltalán nem jobb, annak ellenére hogy nem pór autó

sunblind 2009.07.10. 11:07:34

azért én az gsi16v-met féligmeddig gyerekfejjel nagyon szerettem. :) persze nyilvánvalóan nem volt tőkéletes kocsi. A puchnak a platója meg sportújságíró szállításban jeleskedett, talán veszprémrelé volt? nem emlékszem már, de ipari mennyiségűt röhögtünk. :) ... a többi tényleg egy rakat szar.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.07.10. 11:09:47

Fel kéne fogni: nem ugyanaz a mérce.

Az emberek 90%-nak az autó egy be nem ázó doboz, olcsón, ami elvisz A-ból B-be.
A maradéknak (és az autós újságíróknak) egy ÉLMÉNYT okozó divatcikk, ami akkor teljesedik ki, ha igazán különleges.

A hosszú szervizintervallumnak, meg az alacsony alkatrészáraknak semmi köze az értékeléshez.

Ami persze valahol baj is: aki autót vesz, nem csak arra kíváncsi: jó autót vesz -e újonnan? Az sem mellékes, hogy eladáskor hogy fog visszatekinteni rá...

CsGergo 2009.07.10. 11:10:32

@MogmondomZazOszintet: Mi Ladával járunk.Igen.És?Rohanjak új autót venni?xDÉn szarok rá hogy zörög meg csörög.Nekünk elég 75 lóerő, meg a 7 literes fogyasztás.Figy bameg.XDEnnél olcsóbban közlekedni még bkvval sem tudsz csak biciklivel, ha Ladád van.;)

Corde 2009.07.10. 11:11:02

Nem értek 1-2 hozzászólást.
Pályafutásom legrosszabb 10 járműve.
Ez Winkler által megtapasztalt és őáltala,szubjektíven megítélt járműveket takar.
Ha neki nem jön be a Fastra,akkor nem jön be.
(És hogy megbízhatatlan francia autók...
Sógornőméknek egy 306XN-jük van,nulla probléma,csak tankolnak bele.
Nekem egy 20 éves BX-em van,és nem mondom,hogy nincs gond vele,de 20 éves,ment eddig 370ezer Km-t,és mostanában kezdi meg a rozsda,csak az ajtósarkoknál)

IvanitsR 2009.07.10. 11:11:40

Azért a gt nem kéne ide rakni a listába.
És érdekes mádon legtöbb autó a utakon opel megkéne gondolni azért mielött irnak valamit!

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 11:12:36

@bigpond: Neked még nem volt 90-es évekbeli Opeled. Gyári hibás motorok (Ecotec és társai), elkezdték gyártani a hibás befecskendező rendszerű 8/16 szelepes motorokat (SI/GSI-ket), úttörő baromságok (Ecotec), szelepleállással - típushiba stb. Az Opel jobban eszi az olajat, mint amennyi naftát a rántott hús felszív mielőtt marinéni betolja az napraforgóolajtól kiver, ragyás arcába, két vekni kenyér, egy félüveg csemegeubi és a jószínű tescós fanta között. A kopelnek nincs tapadása (bármelyik német tesztet meg lehet nézni), a motorja kelletlen, még egy zastava is előbb pörög fel. Arról nem beszélve, hogy sokat fogyaszt, rohad és egy egyébként is...

Stock 2009.07.10. 11:13:54

@Winkler Róbert: oké, a fizuval mellé nyúltam, mellnézést!
de a többi az sztem talált, nem is cáfoltad.... :))

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 11:15:16

@CsGergo: Lada?! Az meg mifánterem? Kölcsönadodegykörre?

lujo22 2009.07.10. 11:15:16

A Steyr-Puch PINZGAUER meg nem autó, hanem olyasmi, mint a Mercedes Unimog, csak vagy 40 éves konstrukció. Nekem Haflingerhez volt szerencsém, növényvédelmi munkákat végeztek vele a szántóföldön.

bigpond 2009.07.10. 11:16:06

@dalmada:

melyik resze a mondandomnak fa#zsag?
amugy isten hozott a forumon!

gin74tonic 2009.07.10. 11:16:12

szerintem meg szegeny kinai villanyauto nem rohogott meg ennyit ilyen kinezetu ujsagiron :D

gyerek9.3 2009.07.10. 11:19:17

nekem az utálos lista top 3
1Audi:A6( egy fis talicska)
2Audi Q7(ez si az)
3Audi:A3

CsGergo 2009.07.10. 11:20:53

@MogmondomZazOszintet: Apádék egy ezerkettes hátsó ülésén csináltak lemerem fogadni,annak idején annyi Lada volt az utakon mint most Opel meg Suzuki.Legalább is az arányok megegyeznek,nem a számok.xD

lujo22 2009.07.10. 11:20:58

Igazad van, a blog címe:
Pályafutásom legrosszabb 10 járműve.
De egyik-másik kocsi eleve annyira szar volt, h derogált neki egyáltalán beülni, mert égő volt.

pirapaparappa 2009.07.10. 11:21:01

Egyszerűen nevetséges Winkler úr ezzel a húgysárga hajjal meg ezzel a szakmunkás-kamionos fossal az orra alatt...
Nem azért de szerintem a régi videokon sokkal normálisabban néz ki!
Elmehetne církuszba ezzel a fizimiskával...

Stock 2009.07.10. 11:23:10

@Winkler Róbert:
amúgy a váltó az szar az F Astrában(bár a múltkor azt hiszem pont itt olvastam a TC-on, hogy lötyög, akad.. de valahogy odafigyelés nélkül mindig a megfelelő fokozatba kerül még ezer évesen is, max az érzet pocsék..), ez tény... de a többi: futómű, fék, teljesítmény, megbízhatóság, utastér mérete....
tényleg gáz, hogy nem a saját korához, illetve kategóriájához viszonyítod!
de azt elismerem, hogy ez egy szubjektív magán vélemény, amivel vitatkozni nem lehet, maximum érvelni ellene!!!!!

VizsLAjos 2009.07.10. 11:23:17

@pirapaparappa:

És ez hogyan kapcsolódik a témához, te szerencsétlen?

dalmada 2009.07.10. 11:23:41

ha magyarorszagon elsz es egy kicsit is adsz magadra nem mutatkozol ilyen autoban.
ez. Nyilván összetéveszti manapság sok ember az újgazdag ficsúr sznobot, a nem sznobbal. Mentünk mi már operabálba ford focussal is. És?az is sz*r autó ezen a szinten már.

bigpond 2009.07.10. 11:24:25

@MogmondomZazOszintet:

valoban nem volt opelem, nem is lesz, viszont az F astrara nem sokan panaszkodnak.azert koszi az infot, megint tanultam valamit.
a teszkos fanta szoveg meg a kovaszos ubi... hat nem semmi szoveg.
:-)

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2009.07.10. 11:24:53

wow, több vérmes F-Astra hívő van, mint Suzuki szerzetes :D látom a jövőt, ezentúl minden posztnál az F-Astra fog előjönni, mint a lekvárosbödön legalja ;)

lacza87 (törölt) 2009.07.10. 11:26:08

@CsGergo: A cca. 8 típusból, a mai 80-hoz képest (tudom, ez sarkítás) Teljesen más idők voltak.

zöldi 2009.07.10. 11:26:50

@Winkler Róbert: "... a tulajdonos harmincezer forintnyi lejért vásárolta, és annyiért még viccnek is fullos"

20 ezerért vettem egy 2 ajtós Asconát 4 éve. Azóta megy(kb 100e ráugrott lakatolás és szíj+olaj stb féltengelycsukló csere), tavaly a műszakin jatt nélkül átment. Ha akarjátok, vigyétek egy tesztre :-)


Ja, F Astránk volt, '92-es 4 ajtós, német. A Dacia 1310 után luxusautónak tűnt. Aztán lett 8 évvel később G-Astra, az annyira nem vált be, de még megvan. Most após gyűr egy f astrát. A Logan után szűk, nehézkes kínpad, ami nagyon megy :)

laja08 2009.07.10. 11:27:18

Winkler Róbert 2009.07.10. 10:08:48
@Stock: Srácok, nem akarom elvenni a kedveteket, de fix fizetést kapok. A leütésszám nálunk legfeljebb a külsősöknél számít.

Akkor legalább valaki írta vona oda a Totalcar nevében, hogy
"Én kérek elnézést."

CsGergo 2009.07.10. 11:28:06

A Swift meg F astra közt van kis különbség.Nem azt érzed az astrában mintha egy kólás dobozba utaznál.xDAz astra meg nem húz úgy mint a swift.Egyik ezért a másik azért szar/jó.

Stock 2009.07.10. 11:29:30

@Winkler Róbert:
lenne még egy kérdésem:
a listában felsorol kocsik nagyrészét használtan vezetted, ugye?! az állapotukat belekalkuláltad? elképzelhető, hogy az általad kipróbált példány közel sem gyári állapotú volt (nem tuningra, amortizációra gondolok)?

mert nekem életem egyik legszarabb autója egy általatok agyon dícsért WRX STI volt... 2 rajt után elfogyó kuplunggal, finom lassítás után füstölő fékekkel, csattógó hátsó felfüggővel, alig vánszorgó motorral és az Oplenél is szarabbul akadozó váltóval.... :) ami persze nyilvánvalóan nem a világ egyik legszarabb autója, csak az általam próbált gép, iszonyú állapotának tudható be!! (kivéve a szar váltót, meg a fogyós kuplungot)

Winkler Róbert 2009.07.10. 11:32:19

@X14NZ: Szerintem nem olvasod Feri38 hozzászólásait, mert az ő 1,4 kombija konkrétan "megy, mint a vadállat".

davidson (törölt) 2009.07.10. 11:33:04

én olyan ember(ffi) véleményére nem adok aki festi a haját

J É Z U S O M MI A FASZ VAN MÁR AZ EMBEREKKEL.

Az ASTRA szar autó,na mész a pííííííbe

VizsLAjos 2009.07.10. 11:33:10

@pirapaparappa:

Visszavágások nagymestere...

Üljél szépen vissza a szar Astrádba, markold görcsösen a kormányt, és mondogasd szépen, hogy "nemszarótó, szuperótó, nemszarótó, szuperótó"

És meglásd, sokkal jobban fogod érezni magad. (amig bele nem ülsz egy Autóba véletlenül, mert akkor szertefoszlik az illúzió).

davidson (törölt) 2009.07.10. 11:35:52

én olyan ember(ffi) véleményére nem adok aki festi a haját

J É Z U S O M MI A FASZ VAN MÁR AZ EMBEREKKEL.

Az ASTRA szar autó????,na mész a pííííííbe

bigpond 2009.07.10. 11:36:21

@dalmada:
ez nem az en szemelyes velemenyem volt, de nekem ugy tunik, hogy ez a nezet altalanos ma magyarorszagon es nem csak a jomoduak kozott. persze kivetelek akadnak szep szammal (piros pont a te neved melle is).

2108face 2009.07.10. 11:38:42

már amikor megláttam a cikknek a nevét, rögtön gondoltam, hogy benne lesz a 112 Lada. :D De azért kicsit vigasztal, hogy az F Astrát is besoroltad :) Igaz, mindkettő jó autó volt, amikor megtervezték 15-20 éve, azért ezt is figyelembe kellene venni.

VizsLAjos 2009.07.10. 11:39:01

@davidson:

pótvizsga lesz idén is, davidson?

Nehogy úgy járjál, mint tavaly, mert akkor járhatod újra a hatodikat megint...

davidson (törölt) 2009.07.10. 11:39:45

jó a forummotor...


@VizsLAjos: te meg vedd meg 20 évi részletre a fos passatot 9ért,és mondogasd hogy neked jóóóóó kocsid van


Ár értékbe az astra abszólút nyerő

dalmada 2009.07.10. 11:40:36

@bigpond: Kösz, tudod sokan összekeverik azt hogy kik valójában meg hogy kinek gondolják magukat.Sokszor a kettő nem ugyanaz.

VizsLAjos 2009.07.10. 11:40:59

@davidson:

igen, végülis, kinek mi az érték. :)

A Passatot honnan vetted? Láttál a suliablakból?

X14NZ 2009.07.10. 11:43:44

@Winkler Róbert:
Ja, de az a 82 lovas változat, nem az alap 60. 82 se sok, de ha nem tévedek, 1000 kg alatti az önsúlya, szóval azért gyorsulhat vmennyire. A "vadállat" pedig szubjektív...

evo87 2009.07.10. 11:44:33

Látom sokaknak nem tetszik, hogy Winkler a top10-be vette az Astra F-et.

És akkor mi van? Mindenki úgy kezeli Winkler véleményét, mintha szentírás lenne. Pedig Ő csak egy bölcsész. Én nem adok bölcsészek véleményére, főleg autós témában nem.

tomnemtom 2009.07.10. 11:47:17

azokat sem értem, akik nem szóltak hozzá ezen posthoz, nemhogy azokat, akik hozzászóltak.
egyet nem értek: olvasni nem tud, de írni igen, ugyanazon személy?

dalmada 2009.07.10. 11:48:13

@evo87: Én kérek elnézést....

Coupeboy 2009.07.10. 11:49:02

Báz, nem hiszem el ,hogy ennyi ember feltolja az agyát azon hogy ha valaki szubjektíven leírja a véleményét az astráról h neki az nem tetszett.Nekünk is volt, és igen, én utáltam.(családé volt). De hogy ki mit szeret, nem szeret az szubjektív.Winklernek engedjétek már meg hogy leírja melyik autók nem tetszenek neki.Nektek meg semmi jogotok utána másnak a véleményét lehúrogni.Írjatok egy blogot azt ott magasztaljátok az F astrát.

2108face 2009.07.10. 11:50:43

ennyi erővel bármelyik autót be lehetett volna rakni a 10-be. Golf2 hol maradt? :D

Zz_ 2009.07.10. 11:50:43

@Coupeboy: Nem azt írta hogy nem tatszik neki, hanem hogy szar.

lacza87 (törölt) 2009.07.10. 11:52:36

@lacza87: Természetesen 8 márka vs 80. Fáradt vagyok.

msmester 2009.07.10. 11:52:47

Zseniális kis összeállítás ;) Karrotta mikor csinálja meg a sajátját?? Kiváncsi lennék az átfedésekre...

stellaz1 2009.07.10. 11:52:57

szerintem az astra nem volt rossz autó, sőt!

Haveroméknak nagyon sokáig ment hiba nélkül, jó volt a formája, vezetni meg úgy kellett, amennyire egy gyenge, szar váltójú, de amúgy rendben lévő autót.

Most mondjam, hogy nekem a legszarabb autó amit vezettem (kisfityón vl9z 1.2 -es fábia volt.

W84IQ 2009.07.10. 11:55:44

DÖBBENETES MULASZTÁS :)
Hol a Maruti? Hol a TATA?
Vagy ilyet nem is teszteltetek?

msmester 2009.07.10. 11:59:55

tényleg, most jut csak eszembe: Winkler, nektek összerakott az Indián egy csilivili Volkswagen Transporter T1-est, amiről talán a Totalcar / TCTV legjobb videóját forgattátok Karottával. A videó 70 %-a arról szólt, hogy mennyire szar a gép és tényleg annak látszott (nemlétező 2-es fokozat pl.)

Az hol marad??

Amúgy a videó tényleg minden idők egyik legjobbja szarautó kategóriában, főoldalon lenne a helye :D

Bambano 2009.07.10. 12:00:27

@MogmondomZazOszintet: ahha... tapadás... az enyém egyszer egy tesztpályán annyit lassult, mint egy wrx sti. Volt velem egy oktató, aki wrx sti-n oktat relli versenyzőket, kiszállt, megnézte, hogy mitől állt meg az autó annyi idő alatt. Lehet, hogy a fékje hamarabb melegedett volna több próba alatt, mint az sti fékje, de tapadása az volt. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy nekem is volt olyan gumim...

Vagy amikor belehajtok egy-két kanyarba úgy, hogy jön a seggemben egy bmw/audi/írjideamitakarsz, és a kanyarban lemarad, mert nem tapad az autója vagy nem hiszi el, hoyg elfér...

Nem tapad az opel, rotfl. Sokat fogyaszt... rotfl. az enyém kevesebbet fogyaszt, mint itt egy 2 literes mazda teszten mért fogyasztás.

A 10 éves astrám nem rohad, a fater fél milliót futott f astrája nem rohad, a vectrám nem rohad... Mit rontok el?

És ne kezdjünk el mellébeszélni a kocsitípusokról, te léptél át a cikkben említett konkrét típusról általában minden opelre. Az általában minden opelbe meg belefér az itt emlegetett többi típus is.

Mr.Bombastic 2009.07.10. 12:00:55

Jo cikk, Astraval (Wartburg) egyutt is. A tobbi auto, amit vezetett, jobb volt...

Danessz 2009.07.10. 12:01:56

Karotta nem térne vissza egy ilyen írásra? Nameg aztis megírhatnátok melyik volt a 10 legjobb!

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 12:02:07

@bigpond: :) Nem szar autó az Opel, csak van jobb.

Merida001 2009.07.10. 12:05:09

Mondjuk egy F Astra olcsó és fentartása is az, alkatrész ellátása is nagyon jó. Hátsó kerékívek rozsdásodhatnak, de az sem mindegyiknél még(fehérek esetében jelentősen), viszont a Suzuki Swift(a korban azonos) az hasonló áron van, de annak az instabil futóművétől és az életveszélyes kasztnijáról miért nem esik szó. Annak lenne itt a helye nem az Astrának! Suzi motorilag nagyon jó, de kasztnira jóval jobb egy Astra!Ez tény azért!
A Viper meg ellentmondásos nagyon. Nem azt sorolta a kedves Totalcar állandóan, hogy a mostani "sportkocsikban" az elektronika mindent átvesz és semmi sem a vezetőn múlik. Így az igazi sportos vezethetőség mára már, mint olyan teljesen eltünt... Tessék amcsik megcsináltak ezt a vérbeli übertökös nagyvasat, amihez kell érzék és tapasztalat rendesen. A mai probálkozásokat meg leírták, hogy nem elég sportos meg pl.: kamu légbeömlők és diffuzorok itt-ott...Pl.: A Honda Civic Type-R is csak "sportos" jellegű, de mentalitásában már rég nem az, mint ami korábban volt stb...Cupra ugyan ez...Akkor meg miről beszélünk?:)))

szabopsz 2009.07.10. 12:06:44

@Ex Termesz:
Azért minőségileg a swift jobb szinten áll(t) mint az astra.
Ajánlom a cartársaknak, nézzenek meg egy Blitz weekendet.

Lötyögős váltó, gyenge futómű... lehet, de akkor ennyi erővel a suzuki is rossz a harmatvékony karosszéra, a szar hátsó fék, és a gyenge motorok miatt(swift1). Nem hittem el, mikor a meredek utcánkba a szomszédék indultak fölfelé, 4 fő+csomagok+ 1000ccm suzuki, és nem bírt megmozdulni szerencsétlen kisautó. Ki kellett szálni fölsétálni és ott beülni.

Pedig a swift azért jó kis kocsi, de ebből is látszik, hogy minden relatív.

Én tényként kezelem, hogy minden autógyártó autót a 90-es évek első feléig gyártott. Onnét kezdve pedig már csak kocsit. Ez a változás az opeleken elég drasztikus. Ascona, A record, A omega, A vectra, mind klasszisokkal jobb volt, mint amit azóta csináltak.
Trehány is opel, mert nyomja az üres fapados autókat haszonszerzés végett. Minden opel 20 éve ugyanott rohad és nem igazán történt érdembeni változás. A B omegának meg olyan sz*r marketinget csinált az opel, hogy nem is csoda hogy leállt a gyártása. Érdekes hogy a Holden vidáman használja az oemgát, tovább fejlesztette, és baromi nagy motorokat rakott bele(3.6 V6 charged, 4.0 v8, sőt GM ls2 blokk is figyel benne 6.0 vagy6.3 nem tudom). De az omegav8.com-ba a 5.7 v8 hűtését nem bírták megoldani opeléknál.
Szánalmas lett minden téren, talán jobb jövőt jósol, hogy függetleníti magát a GM-től, meg az új insignia astra párossal valamit sikerül helyrehozni, a régmúlt jó opeljaiból.

Ez meg az én véleményem!

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 12:07:00

@CsGergo: Nekem a mellbimbó leszállás-jelzőgombos trolik jönnek be, úgyhogy sztem tévedtél hihi

Pityorka1 2009.07.10. 12:08:47

Azért az F Astrát ide tenni elég nagy hiba volt, igenis korszerű autó volt amikor bemutatták 1992-ben itthon is. (Akkori Autó Piacban (?) volt egy nagy cikk róla, és a Kadetthoz képest jelentős volt a minőségi ugrás.) Ismerősnek F Astája van 1,4-es motorral, semmi gond vele, kisebb hibák voltak, de összességében sokat kibír, pedig kap hideget-meleget. Ismertem egy céges kombit is, na az amit kapott...
(totalcar színvonala szépen csendben süllyed egyre lejjebb, lejjebb...)

Stock 2009.07.10. 12:09:49

@MogmondomZazOszintet: sztem te is mellényúlhattál az Opeleddel, vagy én bele... :)
amivel nekem nagyon sok a tapsztalatom az a B Corsa..
nagyon jó futómű (igaz kanyarban dől) viszont nagyon tapad és folyamatos visszajelzést ad, akárcsak a kormány, ami baromi pontos.. a fékek hibátlanul a dagolhatóak és bőven túlméretezettek a teljesítményhez, ami valóban nem sok, de a futómű, kormány fék triónak hála maximálisan kiautózható!! jah és baromi keveset eszik és rohadt megbízható!!
nekem ez volt a tapsztalatom, neked lehet hogy más, ezért inkább ne általánosíts.... :)

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 12:11:13

@Bambano: Segííííííííííííítséééééééééééééég mentsen meg valaki egy opelestől aki jobban lassul, mint egy wrx sti-s, és jobban fekszi a kanyart, mint egy bömös. Ez itt a vég, off. Remélem nem találkozunk egy olyan kanyarban egymással szemben, ahol nem tudok lehúzódni a leállóba előled...

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 12:12:27

@Stock: Segítség, hívjátok a mentőt :D

Bambano 2009.07.10. 12:16:30

@szabopsz: igen, ez a te véleményed, legfeljebb a világ többi része tévesnek érzi.

A g astrák már galvanizált kasztnival készültek, nem tudom, hogy mennyi gari van rá, de 10 év után még nem rozsdál. A c vectrák detto.

Mindkét típus kasztniját teljesen újratervezték csavarodási merevség szempontjából, pl. egy fóccvágen borához képest a g astra egy gránittömb.

Az az állítás, hogy 20 év óta minden opel ugyanott rohad, egy mezei sima marhaság.

A c vectrának új gyártósort építettek a németeknél, sokkal jobb lett a kocsi minősége, még a b vagy az a verzióhoz képest is. A meriva 2007-ben a legmegbízhatóbb autó lett a 2-3 évesek között a TÜV szerint.

Még valami... melyik is az idén az év autója...

Merida001 2009.07.10. 12:18:35

12évet adtak a G Astrára,6évet pedig az F Astrára átrozsdásodás ellen.

gnme 2009.07.10. 12:19:47

nekemisvót annó c14nz start modell
nem ment és nem evett, alkarom megedződött, vádlimis, de nem szimmetriára :D

vót utánn aszongya olyan astrámis ami belülről erősen pakurásodott olymértékben ette a zolajat, végén már hagnja sem volt .. a pakúra jól szigetel

többet benzines autó portára .. kiviszema mébe b+

Bambano 2009.07.10. 12:20:29

@MogmondomZazOszintet: sikerült teljes egészében elolvasni és értelmezni a hsz-emet vagy besoroljalak téged is a funkcionális analfabéták közé?

Nem mondtam, hogy jobban kanyarodik, mint a bmw. Azt mondtam, hogy jobban kanyarodik, mint amit a bmw csíra sofőrje elhisz a saját kocsijáról. Ha ez neked nem nagy különbség, akkor sajnálom.

Én is írhatnám, hogy segítség, mentsenek meg a hozzád hasonlóan hiedelmeket, rémálmokat terjesztő hozzászólóktól...

VizsLAjos 2009.07.10. 12:23:05

@MogmondomZazOszintet:

Ne törődj ezzel a szerencsétlennel, a múltkor a Corsa 1,2 mellett kardoskodott valamelyik post után. Akkor is hasonló volt a szinvonala.

Én azért isjárok ide, hogy röhögjek rajta. Általában bejön ;)

oggy71 2009.07.10. 12:25:49

Ismét meg kell védjem az F Astrát..
Bár nem kell bizonygatni ,hogy jó ótó csak az olyanoknak akinek nem volt és a szomszédjuk ismerősének a bátyjának az unokaöccse mondta róla ,hogy egy fos, esteleg kifogtak egy agyonbaszott példányt és azért fikázzák, szóval nem egy tökéletes autó (a hibáit nem sorolom) de én akkor is szerettem, pedig elsőszériás (93') Isuzu dízel volt és "csak" ötajtós.
130 e(3év)km-t tettem a kitudja hány százezer km-t futott autóba és a legnagyobb baja egy adagoló generál (30e!) volt!
Nem füstölt, nem ette az olajat, "bármilyen" naftával beérte és még tűrhetően ment is.

Der_rosarote_Panther 2009.07.10. 12:30:00

@ColT: Semmi bajom a kisautókkal. Az általam rossznak ítélt autókat viszont nem szeretem. :-) 7 évig volt szerencsém két C Corsához, és azon kívül, hogy nem volt túl erős az 1.2, a többekkel ellentétben semmi bajom nem volt vele. A Marutit azért nem kedvelem, mert egyszerűen nincs fékereje (OK, legalábbis annak, amit én vezettem). Persze sokkal jobb, mint egy busz... (amíg nem balesetezel vele)

Camarillo Brillo 2009.07.10. 12:31:16

Ha a sima ejakulációt nézzük, akkor a Jászberényi úton az 54 éves szakadt, szőrős k*rva a legjobb ár/érték arányú d*gás. Az sem hagy cserben, ott lesz esőben, hóban, betegen. Hajrá…

2108face 2009.07.10. 12:31:41

igazán vacak autó már régóta nincs. mindegyik nyújt annyit, hogy kényelmesen vezethető legyen, nem kóvályognak az úton, nem elviselhetetlenül hangosak, bírják a 130 feletti tempót(többel nem mehetsz), nem feltétlenül halsz meg bennük. ennyi, aki meg vagesz, vesz valami trendit, aztán ugyanoda jut, mint a "szar F Astrás". 20-25 éve még tényleg voltak problémás autók.

Bambano 2009.07.10. 12:32:03

@VizsLAjos: ha rólam van szó, akkor azt is emeld ki, milyen szövegkörnyezetben kardoskodtam az 1.2-es corsa mellett.

Abban tökéletesen igazad van, hogy röhögni egyszerűbb, mint érveket hozni... én is röhöghetnék, amekkora marhaságokat irkáltatok össze az opelekről, de nem teszem.

Úgy látom, a hsz-ek értő olvasása pedig továbbra is gondot okoz sokaknak...

VizsLAjos 2009.07.10. 12:33:05

@Bambano:

Lehet, hogy kicsit furcsán irod a hozzászólásaidat. Egyedül te érted őket. Hehe

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 12:34:11

@VizsLAjos: Szóval azért nagy az isten állatkertje, de ez nem is baj, csak az, hogy alacsony a kerítés...

Stock 2009.07.10. 12:34:37

@VizsLAjos: melyik szerencsétlen? milyen színvonal?
és azon kívül, hogy kicsi a teljesítmény és akad a váltó mondjál már rosszat a B Corsa 1.2-ről... főleg ha már ekkora arcod van..

Füvész 2009.07.10. 12:34:53

@kutya_zzr:
és vannak azok, akiknek munkaeszköz, amelyben több időt töltenek, mint az irodájukban vagy a lakásukban. És mínusz 20 és plusz 40 Celsius külső hőmérséklet mellett, hóban-sárban, földúton és autópályán min. 50 ezer km-t hajtják évente. Ha kell, jól bírja szlalomozást, ha kell bírja a tartós nagy sebességet, és nem kerül 10 millába vagy többe.
Szerintem amelyik még 5 év múlva is megbízhatóan megy így, és még kényelmes is, nem is macerás és költséges az üzemeltetése, fenntartása, az jó. A többi fostalicska.

fda 2009.07.10. 12:35:41

A felsorolt kocsik közül csak az F astrát vezettem, volt is ilyenem kb 4 évig. Mivel sokkal jobb kocsira emlékszem, mint ahogy itt leírtad a cikkíró, innen kezdve számomra a többi 9 kocsi értékelése sem hiteles.
Az f astrám 1.4-es motorja 90 lóval 11 másodperc körül gyorsult, a mutatója tudott 200-at mutatni (hivatalosan 195 a vége, egész reális), egészen sportosan lehetett vele menni és 4 év alatt egyszer hátsó kipufogót cseréltem rajta, egyszer az összes fékbetétet, ennyi "meghibásodás" jutott rá 65 ezer km alatt (kb. 55-120 között használtam én). Szóval jó kis kocsi volt. Azért adtam el, mert nem volt benne légkondi, abs és a gyerekekkel kicsi lett a csomagtartója.

VizsLAjos 2009.07.10. 12:37:13

@Stock:

általában nulla felszereltség, szarul megy, nem fogyaszt túl keveset se, ronda(szubjektiv), rohad mint a szar, egy sima koccnál már hajlik az A oszlop. Ennyi.

Bambano 2009.07.10. 12:38:18

@MogmondomZazOszintet: ha én így szeretnék kedveskedni neked, azt írnám, hogy látszik, hogy felszámolták a Lipótot...

2108face 2009.07.10. 12:39:29

kis autó felszereltség, motortól elvárhatóan megy, reális fogyasztás, szép, általában nem rohad :D

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 12:39:53

@VizsLAjos: szerintem offoljunk mert holnap reggel arra ébredünk, hogy egy 1.2-es Corsaval nyomjuk hehe...

Stock 2009.07.10. 12:44:57

@VizsLAjos: volt ilyen kocsid??
nulla a felszereltség, ez jogos (bár az ára is ezt tükrözi) de elismerem, hogy ez hiányosság!
a szarul megyet részben cáfolnám, ugyanis, ha kihúzatod akkor elég tisztességes(nem kimagasló) menetdinamikát nyújt... viszont a stabil futómű, direkt kormány és kiváló fék miatt nagyon jó lendület autó, mert magabiztosságot ad!!
egy rozsda pötty nincs a miéneken 13. évesen!
5-6liter városban, hajtva sztem em sok, de ha neked ez sok sajnállak...
az A oszlopunkat telibe verte egy kukás kocsiról leeső teherautó felni frontálisan és lett egy arasznyi hosszú egy centi mély horpadás (szélvédő mínusz).. amit a mai napig tudok illusztrálni, ugyanis nem lett kigittelve, deformáció sz oszlop szerkezétem nincs!! (amúgy a fifth gear-ben nekiküldték 110-zel egy betonfalnak azt láttad? sztem nincs szágyellni valója) :)
ennyi! :)) egyéb? :-DD

Stock 2009.07.10. 12:46:26

bocsi, hogy ne csak dícsérjem, a fényezése borzasztóan kifakult... de más nem jut eszembe.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.10. 12:48:13

Nem megmondtam,hogy jönnek az elvakult faasztrások? ;o)

megint 2009.07.10. 12:49:02

Az említett opelban tényleg szar a váltó, 1.6-al mentem elég sokat régen, nem tetszett, de simán csak közlekedni jó az, Viper nem tudom , hogy került ide, sztem aki ennyire élvezi ahogy teszteli mint Winkler az ne tegye ide, péniszhosszabbító szerinte, hát ennyi erővel a suw is az amit használ, arra is annyi szükség van mint erre,(egyik kategóriával sincs amúgy bajom) nem járhat mindenki a célszerűség etalonjával(itt a tc-on) honda jazzal, jah és miért nem mennek a régi videók mozillán, és miért csak exploreren?

GregHozta · http://ceedclub.hu 2009.07.10. 12:50:02

Apámnak Hyundai Elantra-ja van. Igaz, újabb, mint ami a képen látható, de nem olyan borzalmas. Hatalmas csatahajó. Néha recseg is a kanyarban. Nem megy rosszul, és kellemes, puha tapintású anyagok borítják. Egyedül a kék számlapvilágítás idegesít... de az a VW-ben is.

És mondom ezt úgy, hogy nekem KIA cee'd-em van... ami azért nem mondható rossz autónak.

megint 2009.07.10. 12:50:56

suw-suv, karottánál sztem top 1-es lenne a fiat idea.

Bambano 2009.07.10. 12:51:11

@BeeTm: meg az elvakult anti fasztrások...

a petya 2009.07.10. 12:58:04

Nem értem, kiszállsz a buliból? Vagy az _eddigi_ pályafutásodról van csak szó?

Stock 2009.07.10. 13:06:11

@VizsLAjos: szerencsétlen, mi? :))
az érvelés, meg az értelmes vita nem az erősséged, de legalább arcod az van...
ha valaki nem veszi fel a személyeskedő tartalom nélküli, kötözködő stílusodat, azzal már nem tudsz mit kezdeni, ugye?! :))

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.07.10. 13:08:48

@Füvész: egyről beszélünk: nekünk praktikum - nekik élvezeti eszköz.

Pont akkor hiba fosozni (vagy egyáltalán hasonlítgatni) mint ha a "postás" 125-ös Yamaha SR-t meg az új V-Maxot vennénk egy kalap alá.
Az SR lenne a "fos", hiszen nem izgalmas. A futárnak, a járdán egyensúlyozni mégis jobb, mint a 200 lovas szörny: 6 millió háromszászért...

2108face 2009.07.10. 13:10:48

hosszmotor-háccccsókerék kombó ladákban mi a jobb, mint a modernekben? a "könnyen" tekerhető globoidcsigás kormány, a "kellemes" motorhang, ami olyan, mintha olaj nélkül menne vagy a "káprázatos" teljesítmény, amihez "alacsony" fogyasztás társul, "a tervezetten gyűrődő" karosszéria, ami alatt "stabil" merevtengelyes futómű van... :D

Bambano 2009.07.10. 13:11:21

@Stock: sajnos én is felvettem, bocsánat.

dr.oid 2009.07.10. 13:11:24

A Szerző színes egyéniségével semmi bajom, jól felépítette a zimidzsét:) A Rocky Balboa-kiskalap a melírozottszőke hajkoronára betyárosan felhelyezve amit Benji próbál megtartani amikor hősünk a Viperben kövér gázzal gyorsít...ezek az apró momentumok amiért olyan jókat mulattam a TC nézése közben. Egyetlen hasonlóan egyedi autós újságíró figurát láttam eddig: a német RTL színeiben pompázó F1 riportert aki egy Igazságos Izom Tibor testbe költözött papagáj, de jól csinálja. WR Úr stílusából mostanában eltűnnek a színek, kifakul mint az ORWO negatív..kár érte, jobb volt a régebbi mutatvány...

VizsLAjos 2009.07.10. 13:11:58

@Stock:

Megettem a rakott krumplimat, bocsánat.

Valóban nem volt ilyen autóm, de azért látatlanban:

4-5liter városban: nem hiszem el.
13 éves Opelen nincs rozsdapötty: szintén nem hiszem el
a teherautófelnitől pedig szimplán kettészakadt volna az autó, ho tényleg telibekapja az A oszlopot.

Cartman (ex Cartman) 2009.07.10. 13:15:02

@Bambano: Nekem úgy rémlik, hogy a késői F Astrákat is galvanizálták...

@Corde: Egy újságírónak el kéne tudni vonatkoztatni a személyes utálatától, pláne egy autós újságírónak (ami végső soron nagyrészt "technikai sport" :) ). A cikk címe egyébként sem az, hogy "10 autó, amit utálok", hanem, hogy "Pályafutásom 10 legrosszabb járműve".

306-osom nekem is volt (diesel), és szerettem. Aránylag megbízható volt, de azért nem olyan szinten, mint az Astrák. Viszont nem is erről írtam, hanem a Megane-ról. Amivel kapcsolatban - sajnos - sok rokonomnak/kollégámnak/ismerősömnek vannak negatív tapasztalatai...

@BeeTm: Elvakult Fastrások? :) Idézeteket, lécci! Hátha rosszul értelmeztem az itteni kommenteket... Aki szerint "a világ legjobb autója", vagy épp csak benne van a top 10-ben (olvastál itt ilyet?), az - nagy valószínűséggel - ugyanúgy téved, de biztos nem akkorát, mint aki szerint benne van a legrosszabb 10-ben!

feri38 2009.07.10. 13:24:03

Egyébként az a gond így az Astrával feldúsított legrosszabb autók cikkel, hogy ezáltal komolytalan és hiteltelen az egész írás. Itt nem az elvakult Astrás szólal meg alapvetően, hidd el Robi. Az nyilvánvaló, hogy a mindennapjaink döntően szubjektív véleményekből tevődnek össze. De ha véleményt akarok mondani valamiről, annak alaposan utánajárok. Ha pedig szakembereket kérdezel meg a típusról, lehetetlennek tartom hogy rossz autónak tartanák. Mint ahogy én megtettem mikor autóvásárlás előtt álltam, és így választottam. Inkább a legjobbakként tartják számon. Elfogadva azt hogy az F Astrát 90 körül tervezték, de ennek semmi köze ahhoz, hogy milyan autó. Még szerencse hogy nem a bogárhátú Volksawagennel, vagy a 123-as Mercivel vannak gondjai a szerzőnek, az lenne még mosolyfakasztóbb dolog, ezen kultikius autókat látni a legrosszabbnak tartott gépek között Daciákkal, koreai autókkal egy halmazban.

Stock 2009.07.10. 13:26:00

@Bambano: visszaolvastalak, nem tűnt föl, hogy személyeskedtél volna! :)

(amúgy a BMW-s megállapításodat én is tapsztaltam több ízben, csak nemmertem helyeselni, nehogy elkönyveljenek mint a Swifteseket :)) egy példa: pár éve egy éjszaka a városban elment mellettem egy e 46-os nem tudom mekkora motorú bömös, meg c sporcoupe.... gondoltam utánuk megyek, elég komoly tempót mentek, csúszkáltak rendesen a kanyar bejáratokon... az egyenesekben kaptam 30-40 métert de féktávokon, kanyarokban totál pariban voltunk..! :) nem gondoltam én, hogy az enyém jobb lenne, vagy főleg gyorsabb, csak baromira élveztem, hogy tudom tartani a jóval komolyabb autók tempóját..., amit egyérteműen a több visszajelzés számlájára írtam az Opel-nél..)

csisz 2009.07.10. 13:26:17

Szegény Robi, legközelebb írj mindössze egy db. A betűt, tuti jön rá 100 komment, hogy szar vagy. :-)

mickeyknox 2009.07.10. 13:26:53

winkler azt írta le, hogy melyik az a 10 legrosszabb autó, amit Ő VEZETETT. ezzel lehet vitatkozni, de anyázni meg hülyézni egy szubjektív véleményre baromság. pláne annak aki 987 éve f astrát vezet, még jó hogy neki nem szar.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.10. 13:30:33

A Pinzgauer 1968as konstrukció, katonai célokra. Nem az a kifejezett élményautó, kár számon kérni rajta, hogy "nem megy".

VizsLAjos 2009.07.10. 13:31:00

@Stock: Erre a versenyre én is emlékszem. Nem néztél tükörbe? Ott mentem mögöttetek a BMX-emmel, az utolsó egyenesben még le is előztelek.

Akkor láttam, hogy az E46-ban egy idős, rövidlátó, mozgássérült hölgy ült. Én is azt hittem, hogy verseny van, le is izzadtam a bringától.

De látom, te is jól szétautóztad a Zasztrát.

Jajistenem...

Bambano 2009.07.10. 13:31:09

@mickeyknox: Winkler az úgynevezett véleményformálók közé tartozik. Neki kicsit keskenyebb a határ a magánvélemény meg a hivatalos munkaköri vélemény között.

@csisz: meg hogy mondjon B-t is! :)

gabor.gabor 2009.07.10. 13:32:18

@Bambano: "ahha... tapadás... az enyém egyszer egy tesztpályán annyit lassult, mint egy wrx sti"

Ahha persze, úgy hogy a Subarun nem volt, csak 1 féktárcsa :)


"Vagy amikor belehajtok egy-két kanyarba úgy, hogy jön a seggemben egy bmw/audi/írjideamitakarsz, és a kanyarban lemarad, mert nem tapad az autója vagy nem hiszi el, hoyg elfér..."

Muhaha ...

kuzee01 2009.07.10. 13:33:46

F asztra tényleg egy fos! Amit ennél mégjobban utálok az a pássszát pédétédi, skoda fabia/octavia.

klay30 2009.07.10. 13:34:40

Tisztelt Kommentelők! Rúgóztok itt az F Astrán már kb. 200 hsz. óta. Szerintem is vannak tőle rosszabb autók -főleg, ha az évjárat+kategória+felszereltség kombót nézzük- de fogadjátok el, hogy Winkler Róbert így gondolja. Engem inkább a Hyundaios sztori döbbentett meg. Szar/fos az autó egy autós újságíró szerint, de nem írja meg, mert megbeszélte a píárossal? Van egy jó kis bartelüzlet és akkor már nem írom meg a cikket? Akkor mér nem megy el más munkát nézni? Arról már nem is beszélek, hogy 'majd minden cikkben mostanában unalmas a tesztautó (már nem csak a Toyoták), unnak elmenni egy bemutatóra, sajtótájékoztatóra.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.10. 13:34:42

@Bambano: erre rákúrtál,mert nekem is faasztrám van :)

két fajta f astra van,amelyik már rohad és amelyik még nem rohad.
Az átrozsdásodás elleni 6 év stimmel(akárki irta),megnéztem a 98-as astra prospektusomban(mert nekem ilyen is van :) )
A classicok is fognak rohadni,csak még pár év....

m.a.c.h.i.n.e. 2009.07.10. 13:36:02

Amikor megláttam a lista elején az astra-t, már akkor sejtettem, hogy nagy port fog kavarni a kommentekben, hiszen baromi sokan járnak vele és most kaptak egy tökönszúrást :)

Operator 2009.07.10. 13:36:44

Én úgy tudom, hogy egyetlen racionális választás van, ha az ember autót vesz. Toyota 4runnert kell venni használtan. Mert "jobb, mint egy új swift" ugye, és "a levegőt is tisztítja" szmogriadó idején :))

F Astrán meg ne csodálkozzatok már! Annak idején a tömeg vette. Ha okosabbnak akarsz tűnni, mint a tömeg, csinálhatsz olyan dolgokat, amiket a tömeg csinál? Ha bölcsebbnek akarsz látszani, mint a tömeg, dönthetsz úgy, ahogy a tömeg dönt?
Naugye :)

kuzee01 2009.07.10. 13:36:48

F asztra tényleg egy fos! Amit ennél is jobban utálok az a pássszát pédétédi, skoda fabia/octavia. Az kigyurt octavia rs meg superb egyenesen a szanalom kategoria! Opel/skoda az autógyártás legalja!!!

Kúrcsány Ferenc 2009.07.10. 13:39:32

Ennyi köccsög Astrás prolit egy helyen...

Stock 2009.07.10. 13:39:38

@VizsLAjos:
egészségedre az ebédhez! :)

náliunk a családban VAN eza az autó...
én 5-6 litert írtam!
rozsda NINCS
olajat nem eszik, soha nem volt utánatöltve!
a felni nyomát meg is tudom mutatni!

az összes hiba amit 12 év alatt produkált 190 000 km alatt (általam beletett 100-120 000 nagyon kemény gyilkolás volt! szinte minden elindulásnál egyesben 50-ig huzatva, hideg motorral is, mert így volt igazán dinamikus):
egy benzinpumpa, egy kipufogó (az vagy 6 évesen átrozsdásodott és le is szakadt), egy hibás gyertya... ennyi! ennyi! ennyi! :) 1-2 éve kezdtek el zenélni a beltér elemei, pedig hány új autónál olvasható pár hónaposan...


én úgy írtam le az első kommentemben, hogy lehet hogy te rosszat fogtál, ki én meg jót ne általánosíts...
ezzel szemben kiderült, hogy tapasztalat nélkül írod amit írsz, ami abszurdum, mert nekem is lehet egy véleményem az általad elfogyasztott rakottburgonyáról, de megítálni csak akkor tudnám, ha ettem volna belőle.... (te pedig le is írtad, hogy szted ronda és sztem ez alapján ítélsz.... én ugyanezen okból nem ettem eddig szusit mert sztem gusztustalan, ha más dícséri közben magamban vannak elég komoly fenntartásaim, de mégsem merem tapasztalat nélkül megkérdőjelezni az általa mondottak valóságtartalmát...) :))

VizsLAjos 2009.07.10. 13:43:45

@Stock:

meddő vita, nem fogjuk tudni meggyőzni egymást.

De a következők miatt lettél hiteltelen:

"általam beletett 100-120 000 nagyon kemény gyilkolás volt! szinte minden elindulásnál egyesben 50-ig huzatva, hideg motorral is, mert így volt igazán dinamikus"

stritrész-e? 5-6 liter fogyi városban ilyen vezetési stilusban.

Hagyjuk is ezt szerintem.

gabor.gabor 2009.07.10. 13:46:51

@Stock: 5-6 liter, az marha sok.
Nekem a Swift 195-nél eszik
0.1 (!) litert :):)

5-6 liter városban 1-esben 50-ig húzatva mi? muhahahaha .....

Danessz 2009.07.10. 13:48:29

@Stock: Nekem is volt 5 éve egy 1.6 kombi, és még mostis útálom. Bár tényleg mindenhova elvitt, de márfélmillióért azért többet vártam volna. Extrái kábé abs+szervó. Egy 3éves autótól, amibe 60 000volt, és már 45 000-kellet volna gömbfejet cserélni benne. Amúgy meg az 1.6-os motor szégyen, bár nem eszik horrorosan, de az istennek nem megy. Családi ótónak mégis ideális, legalábbis ameddig nem akarsz sietni. Testvéremnek most 300 000 van az Astájában, Ő pontugyanezeket mondja, csak Ő nem cseréli le, mert nincs pénze. Az egy másik dolog, hogy Ő folyton nyomja neki, pályán is legalább 170-nel, országúton is 150 a minimum, és így fogyaszt 11 litert, de 150 000 vele töltött km után semmi baja.

Danessz 2009.07.10. 13:49:41

@danesszka: máSfélt akartam írni, és a 45 000 az 45 000ft lett volna a gömbfej.

Stock 2009.07.10. 13:50:01

@VizsLAjos: nem, ilyen stílus mellett 6!@gabor.gabor: próbálj ki egy Corsa ECO-t, mostmár tényleg unom, hogy mindenki beleköt abba, amivel kapcsolatban neki nincs tapasztalata!

GregHozta · http://ceedclub.hu 2009.07.10. 13:50:18

@gabor.gabor: Persze. Nem tudtad... Ők azért járnak a benzinkútra, hogy lefejtsék a sok üzemanyagot, amit termeltek... ;)

Cartman (ex Cartman) 2009.07.10. 13:50:30

@mickeyknox: "egy szubjektív véleményre"

Bocs, én aránylag új vagyok itt. Ez a Winkler nem azonos az AUTÓS SZAKÚJSÁGÍRÓVAL? Ő egy másik, műkedvelő Winkler? Mert akkor én kérek elnézést!

Szerintem egy PROFI arról ismerszik meg, hogy háttérbe tudja szorítani az előítéleteit, személyes preferenciáit. Sőt! A célközönség szemével (is) tud nézni egy autóra. Egy F Astrát a vezetési élmény szempontjából elemezni (ami ráadásul elég szubjektív) kb. akkora hülyeség, mintha valaki az F340-et a kis csomagtér, vagy a magas fenntartási költségek miatt húzná le...

zoles 2009.07.10. 13:52:04

Mi lesz a következő lista? "10 nő, aki nem bújt velem ágyba"?

Kéremszépen...

BartiS2 2009.07.10. 13:53:38

én a top-10 re inkább kíváncsi lennék...

VizsLAjos 2009.07.10. 13:56:05

@Stock: Azán hengerfejes volt-e már?
Meg a neonod milyen szinű-e alatta.

A városban, ahol lakom, néha látom, hogy ilyen angel eyes Astrák, meg Bravok, meg Suzukik gyűlnek a Tesco parkolójában és nézegetik egymás igénytelen, izléstelen, sufnituning szarját. Néh benézik, és kidöntik a kis fém oszlopokat. Valamint egy éve kb egy fekete Ignises gyereknek kitört a jobb hátsó kereke krézifékezés közben, mert nem birta el a 16-os felnit a 205ös kerekekkel a felüggesztés.

Rájuk emlékeztetsz.

Sunburst 2009.07.10. 13:56:07

No comment..

Vagy mégis?

Nem ez első ( és valószínű, h. nem is az utolsó) olyan cikk, amit a T. Szerző Úr vagy valamelyik bűntársa félkézzel odaken a plebsnek gumicsontként, hogy legyen min rágódni, meg anyázni, az elkövető meg lazán hátradőlve röhög a sok szerencsétlen idiótán akik itt egymás torkát marják. Olcsó szórakozás ez Uraim!

A Tc egyre inkább kezd színvonaltalan lenni, ez egy szakmailag kiégett kutyaütő társaság , egyedül Csikós mester az üdítő kivétel, ő nagyon jó cikkeket szokott írni. A többi meg
inkább keressen magának valami más elfoglaltságot.

gabor.gabor 2009.07.10. 13:57:10

@Stock: ismerősnek van Corsa Eco. Ahogy ő közlekedik vele az már veszélyes a forgalomra. (na de nem azlrt mert olyan hipergyorsan:)
Országút max 90, de semmivel se több véletlenül se. Lakott terület előtt gázelvétellel lassít 40-50-re. Városon belül robogóval jár, így ott nem használja sűrűn az autót max. szakadó esőben. Autópályán sosem jár.
Na... az Opel így eszik neki 5.5-6 litert. + majdnem 1 liter olajat 5000 km alatt.

GregHozta · http://ceedclub.hu 2009.07.10. 13:58:18

@Cartman (ex Cartman): Mindenről lehet jó, és rosszat is írni. Egy cikk hangvétele leginkább attól függ, a tesztelőnek mennyire jött be az autó. Attól, hogy valaki lehúzza, még nem biztos, hogy rossz az autó. Láttam én már olyan tesztet, hogy a hajamat téptem...
Kedves szaGújságíró kijelentette, hogy nem lehet vízszintesbe tenni a hátsó üléssort (még képet is készített róla)... de, ha elolvasta volna az autóhoz kapott szakácskönyvét, megtudhatta volna, hogy előbb ki kell venni a fejtámlákat. :-x

Danessz 2009.07.10. 14:00:09

@GregHozta: Neked milyen autó tetszik? :)))

Kereszturi Tamás 2009.07.10. 14:00:56

@Sunburst: Mondjuk kommenteljen sok légbőlkapott hülyeséget?

qmatch 2009.07.10. 14:02:02

Bibibíííííí, nincs benne a vagoneeeeeeeer!!
:)

wagonR foreveR

Stock 2009.07.10. 14:03:16

@VizsLAjos: sosem volt rajta semmi optikai csúfítás, azoktól én is hányok!

csóri autó mostmár igencsak ki van, melegszik, de nagyon és a teljesítmény is drasztikusan esett, kuplungot kéne cserélni, meg fogaslécet, teljes futómű generál + fékmunkahenger, lamdaszonda..

"Rájuk emlékeztetsz."
már megint nem bírsz a véreddel és személyeskedsz, ahelyett hogy az autókról beszélnél...

GregHozta · http://ceedclub.hu 2009.07.10. 14:08:20

@danesszka: Van egy pár... de pl a cee'd-emet imádom :)

Danessz 2009.07.10. 14:08:35

@BeeTm: De agila, nem fasztra

Stock 2009.07.10. 14:08:46

@gabor.gabor: "ismerősnek van..."
köszi! :))))))
nekem meg, ahogy leírtam így evett 6-ot!
ha csak országúton használja, akkor biztos nincs megelégedve vele, mert előzni szigorúan csak lendületből érdemes vele...
minden előny városban jön ki, kicsi, direkt, fordulékony, jól lassul, jó vele cikázni.. és országúton se evet soha 5 alatt 100-110...

guest_ 2009.07.10. 14:11:32

Az F Astránál nagyobb hulladék, igénytelen szutyok szar kevés létezik, ez bizony tény. Egy szégyen az az autó, de hát az Opelnél nem ez az egyetlen selejt. Aki dícséri, általában ez volt az első "nyugati" autója és úgy érezte, ez már a kánaán. Ez bizonyos szinten érthető. Viszont aki még ma sem képes ezt belátni, azt már nehéz megérteni. Minden viszonyítás és igényszint kérdése persze...

PeDro 2009.07.10. 14:14:55

en evekig hasznaltam egy F Astra kombit. 1.4, 60 lo. es nem volt rossz auto egyaltalan. amikor megjelent teljesen megfelelt a korabeli dizajnnak. harom evig vezettem egy Elantrat is. szerintem az egy nagyon is jo auto. es itt Kanadaban meg olcso is. :-)

gabor.gabor 2009.07.10. 14:15:22

@Stock: előzni, ő... ááá biztos nem. Maximum IFA-t ha 50 alatt megy. Jah és még azt le se írtam, hogy a klímát nem használja, mert kiszárad tőle a szeme:D

BartiS2 2009.07.10. 14:19:12

mindig jót mosolygok a kommenteken, főleg mikor elküldik más munkát keresni az kommentezők a cikkírókat de nem is magán a tényen... hanem a módján, ahogyan kinyilatkoztatják a véleményüket mint egy felsőbb és megkérőjelezhetetlen mindenki számára azonnal világos igazságot, hogy márpedig a cikkíró inkább keressen más megélhetést... de akkor min csámcsogna itt mindenki könyörgöm? :-)

thx_1138 2009.07.10. 14:21:37

Hiteltelen olcsó reklámmarketinges "cikk". Ez nem AZ autós újságírói színvonalat képviseli, lomtárba a helye finoman szólva. Egyébként is kit érdekel a tiszt. szerző ezen álláspontja, ossza meg ezt egy pub-ba baráti körbe, vagy a csocsóasztal mellett, szigorúan ha kérdezik de ne itt kérem szépen... Az F Astrára pedig igenis van mentség; ne egy konkrét fapados alap változatból vonjunk ítéletet egy generációra vetítve megannyi különböző módon teleextrázott "különleges" kivitelű autó szégyenfalra küldésével...

Danessz 2009.07.10. 14:24:21

@GregHozta: Az nekem is tetszik! :)))

BartiS2 2009.07.10. 14:26:18

thx1138 ugy néz ki elég sokakat érdekel... legalábbis ha mindenki elolvasta aki ide irogat akkor.... :-) vagy ha valakit nem érdekel akkor minek olvassa végig és minek írkál ide?... ezt nem vágom...

davidson (törölt) 2009.07.10. 14:26:31

@VizsLAjos: hogy baszódnál meg te faszarcú buzi

BartiS2 2009.07.10. 14:31:20

davidson veled mi van? elgurult a gyógyszered? :-)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.07.10. 14:32:12

Hopp, 250 komment. Ki gondolta volna ezt reggel? :)

Bazz, a Csikós tudna olyat is írni, hogy :

A tíz legrosszabb járművem.

Tőle is olvasnék egy ilyen listát.Vagy kettőt.

zzoltan73 2009.07.10. 14:33:42

@guest_:
Ezzel nincs is probléma, mai szemmel nézve tényleg szar az Astra F. Én egy 1200-as Ladából ültem át Astra F-be 1993-ban! Akkor igenis nagy szám volt.

Elég vicces most olyan autókkal összehasonlítani, amik utána legalább 10 évvel jelentek meg.
Ha a 93-ban piacon lévő autókkal hasonlítanánk, nem biztos, hogy benne lenne egy ilyen 10-es listában.

BartiS2 2009.07.10. 14:34:04

@scheerti: de miért nem a legjobb?? azt nem olvasnád szívesebben?

VizsLAjos 2009.07.10. 14:35:42

@davidson:

Szevasz herlikém, mivan veled, melyik busszal jöttél?

ésakkó 2009.07.10. 14:40:29

Az astrát miért?

Nekem nagyon jó tapasztalatom van vele. Egy ISUZU diesel motoros kombi Astrám volt és több mint 500.000 km-t ment mire lecseréltem. Egyszer kellet benne a Bosch generátort cserélni és más baja sosem volt, sőt még az olajat sem kellett utántölteni soha! Szerintem azért ez már nem annyira rossz teljesítmény! Az tény, hogy nem sok izgalmat nyújt az autó, de meg lehet nézni a kortársait: Ford Escort, 3-as Golf, Renault 19, Peugeot 309, Toyota Corolla, Nissan Sunny, vagy a jó öreg Suzuki "koporsó" Swift stb. szerintem mai szemmel egyik sem kimagasló. Mondjuk az is igaz, hogy az F Astrát még nemrég gyártották ami valóban kicsit gáz, de ez van.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.07.10. 14:41:54

@BartiS2:

Ugyan, kit érdekelnek a jó autók, mikor vannak rosszak is? :)

Egy Toyota Corolláról ( mondjuk ilyen nem tudom, hogy volt-e a Csikósnak) mit lehet írni? Ma sem romlott el, 4535. strigula a garázs falán. A szerelős posztjai miatt kapcsolom be vasárnap reggel a gépet.

flamer 2009.07.10. 14:43:29

@Bambano: Az "Opel tapadásáról" nyilatkozni egyrészt méretes faszság, másrészt viszont azért azt tedd hozza, hogy nem F Astrával produkáltál ilyen féktávokat.

(És az F az tényleg visszataszító autó volt. Persze, végső soron alapvetően működött, meg minden, de teljesen megértem azokat, akikre hidegrázás jön attól a gondolattól, hogy ezzel kelljen közlekedniük.)

kuszekat 2009.07.10. 14:43:35

Eddig tiszteltem Winkler véleményét, de amit az F Astra-ról írt, nagyon felháborító. 3 évvel ezelőt már nagyon muszáj volt autót venni és a pénzünkből ( így is részletre ) választhattunk egy használt Swift vagy egy használt 8 éves F Astra között. Az utóbbit választottuk, méghozzá csak egy fapadosra futotta. 60 lovas és 0 extra. Még szervokormánya sincs. Ez az egyetlen, ami amúgy néha parkolásnál bosszant. 3 év alatt belenyomtunk 75 000 kilométert, az idén harmadszorra megyünk vele a tengerpartra, ami 10 órás utat jelent és nem mondom, hogy fitten ugrom ki belőle a célállomásnál, de nem is hullaként... Még nagyobb javításra nem szorult, már néha aggódom is, hogy meddig húzzuk vele ilyen olcsón... És Borinak hívják. Az ő nevében is kikérem magunknak, hogy szar autónak nevezze bárki, mégha Winklernek is hívják...

BartiS2 2009.07.10. 14:48:10

én ezt nem értem... senki nem tudja mi az értő olvasás?... tessék értelmezni már amit olvastok srácok... a WR azt írja le mik voltak az általa tesztelt legszarabb autók SZERINTE... nem másik szerint... szóval akkor ez milyen vélemény na milyen????? SZUBJEKTÍV... az mit jelent? na mit?.... :-) ő nem ment egyikkel sem millió kmert csak egy tesztkört és abból neki azaz NEKI ez jött le... mit számít, hogy XY milyen régóta használja és hogy meg van vele elégedve... Van aki földhöz veri a seggét ha idén nyáron eljut a Balatonra pár napra és van aki már eddig is többször nyaralt mindenféle tengeren és még fog is.... ennyire nem lehet bonyolult...atyám :-)

BartiS2 2009.07.10. 14:49:23

@scheerti: na ebben egyetértünk, de én a jót nem a nem elromló szarra értem hanem a vezetési élmény tekintetében jóra gondolok...

Füvész 2009.07.10. 14:50:50

@kutya_zzr:
na ja, attól én is kibukom, amikor Winkler a BMW-hez (lehetőleg fullos 7-eshez) hasonlítgat egy mezei autót, és levezeti, hogy a bömös mintha jobb lett volna...
(Szerintem is jobb egy Merci E-osztály, mint a Skoda Fabia, de nézzük már meg az árcédulát is!... A Passattal éppen az volt a bajom, hogy ennyi pénzért valami komolyabbat várnék el.)

BartiS2 2009.07.10. 14:53:10

így elnézve még szerencse, hogy pl a WR ül ott ahol és nem egyik másikunk mert mi aztán ha csak eljutnánk egy 330XD üléséig már akkor bexarnánk és az objektív cikkírás egy ömlengésbe csapna valószínűleg... :-D

ésakkó 2009.07.10. 14:55:07

@Füvész: Pont ez a lényeg! Ha pl. ezt a szerencsétlen F Astrát hasonlítjuk a kortársaihoz és a kategóriájához akkor abszolút nem volt rossz választás (lehet, hogy nem a legjobb, de biztosan nem a legrosszabb).

Szakibandi 2009.07.10. 14:58:31

Szerintetek a GM vezetősége számolt azzal, hogy az Astra huszonvalahány év után képes lesz polarizálni egy (pszeudo)európai (autós)társadalmat? Rajtam már csak az újjászületés segít, örökre fasztrás maradok, bemocskolódtam... Amen. :-)

Rocko- 2009.07.10. 14:59:16

@BartiS2: lassan a kommentablakot kéne bezárn egy hónapra.
megy a finnyáskodás, orrhúzás, anyázás.
de szövegértés? na, az nem.
kezd gusztustalanná válni a kommentezôsereg. és ez nem a Belsôség színvonala, hanem az övéké.

Danessz 2009.07.10. 14:59:50

@ésakkó: SZUBJEKTÍVAN Winkler szerint ez a 10. legszarabb ótó. Ez erről szól.

Lowtyo 2009.07.10. 15:00:22

plágiummal, vagy valami hasonlóval vádollak winkler, mer' tisztán látszik, hogy az ismeretlen pécsi költő egyik művéből merítetted az ötleted a listádhoz.

10-9-8...Flybo!

Tíz Opeled legyen neked
Petyhüdt váltós f Astrák
Valaha volt lágy rugóit
Boyrészerek szétbaszták

Kilenc Opel GT-d legyen
S legyen egy frappáns mondatod
Mit, ha Mazda keni szádat
Vigaszképp elmondhatod

Nyolc 110-es Ladád legyen
Fecskendezős, fronthajtós
Legyen ebből három szedán
A maradék meg ötajtós

Hét Hyundai Elantrád legyen
Miért hét azt nem tudom
Fél családom erre vágyik
Anyám meg a kishúgom

Hat Kia Rio-d is legyen
Kína előfutára
Ha a ződ kombiba beszállsz
Ne lépj rá a kutára
(Kutára persze, nem szereted a kutákat?)

Öt Dodge Vipered is legyen
Ültess melléd szőke nőt
Fejeld le, ha sokat dumál
Csavard rá a bőrtetőt

Négy Pinzgauered legyen
Fekvő sornégy, benzines
Járj ki Bécsbe kávézgatni
Dupla cukros tejszínes!

És a végén számold ki
3 Velorex az négy és fél bicikli
Vagy két Dacia Latsun egy pótkerékkel
Ennyi sok szarral mit kezdjél
Hejj!
Ha jön a válság és nem lesz nafta
Mitől megy majd az F Astra
Vagy a Kia, a jó kis Rio
Ez aztán a kemény dió
Ezért, inkább nem kell semmi
Csak egy, amibe nem kell tenni
Benzint,
Csak pár coulombot

Flybo Total Electric
Te hiányoztál nekem eddig!

IPK

Danessz 2009.07.10. 15:02:19

@Lowtyo: :)))))))))))))))))))))))))))

Wesszájd Gábor 2009.07.10. 15:04:19

lujo22: az írás címe: Pályafutásom 10 legrosszabb járműve, nem az hogy a 70-80-as évek 10 legrosszabb járműve. A Moszkvicsot meg sztem ne vegyük egy kalap alá a Zapival, meg az Olcittal. még az utolsó szériás, silányabb 2140es is volt olyan megbízható, mint a Ladák, különösen, hogy rengeteg Zsiguli alkatrész került bele.

antika13 2009.07.10. 15:09:35

Opel F Astra sz@r? Barátom vezettél már Golf III-ast, az mennyire nem megy és mennyit eszik. Most az alapról és nem a GTI-ről beszélünk.
Sikerült a stábnak vásárolni valami fost, és ezen aggódnak.
A 90-es évek elején az összes autógyártó lejebb vette a színvonalat, gondolom a közép-kelet európai piac miatt. A mostani használtautó piac ezért is olyan amilyen. 10év fökött nehezen találni olyat, amelyiknek nem lóg keze-lába. Persze vannak kivételek, de a hozzászólások alapján kb 100-ból 1, 200-ból meg egy se. Ahogy öregapám mondaná, igaz ő nőkkel kapcsolatban szokta emlegetni.
Az F Astra nagyon is jó autó a kategóriájában, nemhiába gyártották olyan sokáig.

guest_ 2009.07.10. 15:09:45

@kuszekat: sztem azért akad még pár autó amik közül választhattál volna...

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 15:13:19

@Stock:

"az összes hiba amit 12 év alatt produkált 190 000 km alatt (általam beletett 100-120 000 nagyon kemény gyilkolás volt! szinte minden elindulásnál egyesben 50-ig huzatva, hideg motorral is, mert így volt igazán dinamikus):"

Ez maga a tömény szánalom... Hidegen egyesben padló, barátom, te nem csak bolondozol, de még lelketlen is vagy...

guest_ 2009.07.10. 15:15:34

@antika13: "10év fökött nehezen találni olyat, amelyiknek nem lóg keze-lába"

Azért ezzel igencsak vitatkoznék. Van némi tapasztalatom benne. Mellesleg itt most amúgy sem erről van szó.

antika13 2009.07.10. 15:17:24

@Zz_: Hogy ez nekem nem jutott az eszembe:))

antika13 2009.07.10. 15:19:46

@guest_: Azért elég ritka, ha találsz, akkor nem adják el. És miről van szó?

Bambano 2009.07.10. 15:21:07

@flamer: ő sem az f astra tapadását köpködte meg, én sem f astrával hoztam ellenpéldát. Erre mondja a szakirodalom, hogy kvittek vagyunk.

@danesszka: próbáltam korábbi kommentemben jelezni, hogy Winkler véleményét, mint újságíró, véleményformáló véleménye, nem nagyon lehet a szubjektív kategóriába sorolni.

davidson (törölt) 2009.07.10. 15:23:25

akinek a porsche is szar(winkler)

totalcar.hu/tesztek/911bem/
az írthat ilyen cikket


nem kell vele foglalkozni

davidson (törölt) 2009.07.10. 15:25:14

még hogy az f astra szar,pfheeeejjjjjjjjj

Danessz 2009.07.10. 15:29:25

@davidson: "Hiába, így van ez, én se tudok okosabbat, a 911-es annyira jó autó, hogy bárhol lehetne a motorja, akár a kesztyűtartóban is. A legenda az legenda, a többi részletkérdés."
Ezt írja a cikkben. Talán végig kellet volna olvasnod.

megint 2009.07.10. 15:37:36

antika13, érdekelne már , hogy miért eszik sokat a III-as golf, mert nekünk régen volt egy 1.4-es 75lóerős, és nem értem miről beszélsz.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.10. 15:40:23

Lowtyót a Totalcar-ba!
Mint hivatásos dalszerző druida. :)

Magicoturmix vagy Obelix,mittomén hogy hívták az öreg dalost....

Rocko- 2009.07.10. 15:45:10

@Lowtyo: hülye! :DDD
IPK rulz.

Ottopappa 2009.07.10. 15:47:46

Winklerkém, én komolyan bírlak, de ez a kis lita most eléggé szubjektívre sikeredett... Leszarozol egy Vipert, egy Elantrát (személyes sértésként: egy Ladát is) de meg sem említesz olyan bűntetteket, mint a Tavria, Barkas, stb... Jó, tudom, hogy a felsorolásod után oda lehetne írni, hogy NEKED, és mindenkinek más, szubjektív a saját tízes halállistája, de ez szerintem akkor is kicsit erős lett...

Carfan 2009.07.10. 15:49:19

Ej Robi ezt a listát eléggé benézted. Sehol egy Suzuki. Pedig ha egy Wagon R+ felkerült volna már kb 600 fölött lenne a kommentek száma. Hát az olvasottság smafu?:)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.07.10. 15:52:07

@Lowtyo:

IPK! IPK!

Egy kibaszott zseni vagy, bazmeg!

megint 2009.07.10. 15:52:20

davidson, ahogy danesszka idézte neked, nagyon jó autónak nevezte a Porschet, plussz tesztelt videón is , boxtert, az is nagyon tetszett neki, sőt Karotta is írt cikket talán egy turbóról, neki is nagyon tetszett, szal nem értem mi a gondod.

antika13 2009.07.10. 15:52:22

@megint: Melyik III golf volt szerelve 1.4 8 szelepes 75 lovas motorral?

megint 2009.07.10. 15:55:54

Ha jól emlékszem 16v volt, a hozzászólásomat meg sikeresen kétszer küldte el

guest_ 2009.07.10. 15:56:37

@antika13: jópár 10 év feletti autóm volt már, egyik sem nézett úgy ki, mint sok F Astra 6-8 évesen. Talán a legemlékezetesebb egy Corolla volt, ami 11 évesen került hozzám és 14 évesen egy korábbi apró sérülés szakszerűtlen javítása miatti kb. 3 centis hibán kívül kis túlzással gyakorlatilag kívül-belül gyári állapotban adtam el. Nagyon nehezemre esett megválni tőle. Százszor inkább ülnék bele ma is egy ilyen autóba, mint egy csótány F-be. Pedig ez még a korábbi generáció.

Bambano 2009.07.10. 15:57:31

@BeeTm: Obelix a nagydarab kőcipelő volt. Magikoturmix a druida, aki a varázsfőzeteket kotyvasztotta. A bárdot, aki mindig énekelni akart, Hangjanixnek hívták a magyar fordításokban:)

Camarillo Brillo 2009.07.10. 16:03:53

@Lowtyo: Nagyszínpad! Nagyszínpad! :)

Ottopappa 2009.07.10. 16:05:06

Mindenki!

Nézzétek, egy autó megítélése általában igen szubjektív, főleg nekünk, akik itt írogatunk, tehát szeretjük az autókat. Pl. írd és mondd, nekem az egyik kedvencem a Lada Samara, karban tartva egy olcsón fenntartható, igénytelen igásló, ha jó beállítod, 6 litert eszik, ha odafigyelsz rá, nem rohad. Van aki meg utálja, mert mások az igényei, másképp törődik a kocsival, stb. De mondhatnám a Chevrolet Spark-ot is, ami egy rendes autóbuzinak könnyeket csal a szemébe a röhögéstől, de én szeretem, a 184 centi 100 kilómmal is kényelmesen elférek benne, és ha nem taposom, itt az alföldön (Szeged) 5 litert fogyaszt (Kékestetős élményautózáskor meg 9-et, naés???). Mindenkinek mások az igényei, mást szeret, és ez így van jól. Winkler listája kicsit erős, de ez az az ő véleménye, nem pedig egy szentírás. Az Astrásoknak sem kell itt bizonygatni, hogy dehát az egy jó autó, - igen, amire csinálták, arra tökéletes. Én magam nem vennék, de van pár régi Astrás haverom, van, amelyik már 300 ezer körül jár vele, és még mindig szépen megy, jól fogyaszt. Arra használja, amire kell: A-ból B-be normálisan. Nem versenyautó, nem péniszhosszabító, csak egy faék, ami teszi a dolgát, ha odafigyelsz rá. Csodákat pedig ne várjunk tőle. Én most pl ha új ótóra lenne sok pénzem, valószínűleg egy Chevrolet Lacettit vennék. Olcsón fenntartható, mebízható, pakolni is lehet bele, nem azt kéne néznem, mikor lopják el, stb. Más meg utálja, mert mások az igényei. Na bumm. Ettől nem lesz rosszabb ember, ő így gondolja, én meg úgy.
Mégegyszer: Winkler listája (nem a Schindleré :)) ) egy szubjektív magán vélemény. Úgy is kell kezelni.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.10. 16:07:48

@morphine: A Kockás ujságban még Magicoturmix volt a neve...
Vagy Pajtás ujság?
Vagy Alfa ujság?

Ehhh,kopnak az emlékek....

antika13 2009.07.10. 16:10:48

@guest_: 14-évesen gyári állapotban, nem érzel egy kis disszonanciát a hangodban.
Most nem autót adsz el, csak beszélgetünk.
A szomszédnak volt egy tizenéves escortja, újan vette. Garázsban tartott, kevés km. Beszámították neki egy galaxy-ba. Azt sajnálom, következő gatdája biztosan jól jár.
14éves Toyotába beleülni, azért nagyobb bátorság, mint egy Astrába.

dr. trafik nomac 2009.07.10. 16:22:00

Az Astraval az az igazi baj szvsz, hogy ennyi erovel lehetne egy jo A-bol B-be menos auto, de gyakorlatilag egy szar, mintha a prototipust gyartottak volna sorozatban. Idegesito apro hibakkal van tele, fapad, es a futomu+motor+valto+fekeroelosztas a legrosszabb amit valaha vezettem (tobb astart is vezettem mar).

dr.oid 2009.07.10. 16:40:35

Föltámadott a tenger a népek tengere. Mijaiste'. Egy ilyen ártatlannak induló poszt népfelkelést indít? Há ki látott mán ilyet?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.10. 16:45:52

@BeeTm: Na várjá mán, ha a druidát (=varázslót) mondod, az tényleg valami ilyesmi, de én a BÁRD-ra gondoltam, akit mindig megkötöznek mert olyan rossz a hangja. A druida nem költ verset :-D

papa33 2009.07.10. 16:53:06

Mihez képest szasr az FAstra?
Na egyfelől aki vezetett első időből való-németben gyártott 1.6 8V-t, az egész más autóban ül mint a véghén a lengyel 1.4 60 LE nyekergő kasznival, valóban 2 autó között is nagy különbség. Még ma is álom az előző, benne 220 k km felett-céges, nem egy padló etappal, viszonylag nyugiban 6.2 átlagos fogyi (20%város többi országút)-öreg rókának. 110-ig szél és motorzaj mentesen, ezt az utolsó,1.4 70-ig, utána szélzaj, kaszni nyikorog.
De miből ülünk át, kb 90-től van, tehát 87 körül kezdték tervezni-átalakítani a cseppKadettet (első, hátsó futó, moci hasonló v azonos). Akkoriban S105-120-Lada volt... Eltelt 18 év felnőtt egy generáció, és a végén voltak klímás, szervós gépek is. Jó, az alapban sötétített ablak sem, valamely korabeli újságból lehet több cuccak a R19 volt 1,5 milla, akkor volt a FapadFastra 1 milla... ez volt a német 1.6.
Mihez képest szar? (nálunk több is elment-megy gond nélkül 200 k felett). És annyira nem is rohad, minden telet végigment, heti 3-500 km hóbai is.
Múltkor kérdi kollégám nem járt el az idő a GAstra felett? Mondom neki 2.5-3 milla körül családi, akár klímás, ennyiért nem rossz... gond nélkül mennek.
Ja a többinek meg cikkírónak milyen autója volt/milyen autó a 10 legjobb?

Énszerintem az Fastra a mai válságautó. Nagyon szépet ki lehet fogni néhány kiloért és nem eszi az ember gatyáját a javítása. És láttam belőle olyat, aminek a mocija kifordult úgy összetörték, és kiszálltíl belőle-látványosan, puhán törik, kisebb lassulással védve a bennülőt. Korabeli, nyilván nem Volvo.

Ki vesz Lada 21..-et ugyanennyiért? A Kia meg problémamentes (nem szép) autó, ez a jó vétel tán használtan, bár alkatrész Opel.

Stock 2009.07.10. 16:54:53

@MogmondomZazOszintet:
"Ez maga a tömény szánalom... Hidegen egyesben padló, barátom, te nem csak bolondozol, de még lelketlen is vagy..."

mi bajod van?

Danessz 2009.07.10. 16:56:33

@papa33: Azt a Kiát én nem venném meg használtan, mert az 1.3-mas motort hajtva 150 000 alatt simán szét lehet hajtani :(
Tudom, mert nekem is 85 000 futott az a szar Rió, bár nekem ettől későbbi volt, de semmi baja sohasem volt.

Fiskális 2009.07.10. 16:57:08

Hááát... ezért az írásért kár volt, szakmailag is rossz, megírva sincs, linkóci is... egy nyári pihenést javaslok :)

Danessz 2009.07.10. 16:59:23

@danesszka: "semmi baja sohasem volt"
Gyönyörű megfogalmazás :)
Na a lényeg, hogy 85 000 alatt semmire se kellet költeni, ezért lett megint Kiám, amibe 12 000 van, de ez már más világ.
DE az tökéletes A-ból B-be autó, mert gázadásra megy, fékezésre fékez, kormányra ha nem is élénken, de reagál + 450 literes a csomagtartója.

tibsi 2009.07.10. 17:14:40

*******************************************************
*******************************************************
Tisztelt Winkler úr!

Nekem 9 éves, 1.6-os Astra Sedan-om van, 5.0 literes fogyasztással (számlák 2001 óta megvannak!). Sehol nem rozsdásodik, egy csepp olajat nem eszik. A 9 év alatt a szokásos alapcseréken kívül (olaj+szűrők) csak az aksit kellett cserélni 7 év után. Most volt a "nagygenerál": benzinszűrő, ékszíj, vezérműszíj és gyertyák. Ennyi! Fillérekből fenntartható. A fényezése magmavörös, brillant bevonattal. Sokan csodájára járnak, még szerelők sem hiszik el, hogy 9 éves, olyan jól néz ki! Igaz, vigyázok rá. Nekem nagyon bejött, eszemben sincs lecserélni. Még 1 milláért sem adnám el!
Aki nem hiszi, szívesen látom, győződjön meg róla a saját szemével!

A francia "designcsoda" autókat én is hiányolom a listából, pl. tudnék mesélni pár sztorit a zsír új(!) Peugeot autók megbízhatóságáról (forrás: egy szalontulaj)...

Üdv.: Tibsi
*******************************************************
*******************************************************

tibsi 2009.07.10. 17:16:59

Kiegészítés: 8 szelepes, 75 lóerős, "régi" motor van a gépben. Nem kell pörgetni...

kopeter 2009.07.10. 17:22:02

Halihó!

Csak azért mert nekem is astra f-em van,nagyon régi 93-as,ha jól tudom ez a szériát nem itthon gyártották ésnem is rohad ,ki van fakulva mint állat de semmi több.
Amúgy csak annyit,hogy kiváncsi lennék a mostani agyonelektronikázott nyugati gépek meddig mennek el meghibásodás nélkül,mert ebbbe még nincs semmi fölösleges cucc ésmegbízható is.1.6 8 szelepes motor meg pont elég hozzá,persze nem versenyautó de megyeget.Jah és nem az első nyugati verdám,mert előtte már 5-különböző félét használtam jóval drágábbakat is,de ár és használati érték aránya nekem jelen pillanatban a többi közül alegjobb.

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2009.07.10. 17:24:47

Az Astra gondoltam, hogy adni fogja, mert tényleg csak a Winklernek nem teccik, amúgy egy élhető autó. Vagy pont rossz darabot fogott ki, mi pedig jót. De az első öttel nem tudnék vitatkozni, főleg a kínai cucc, azon én is könnyesre röhögtem magam:D

Stock 2009.07.10. 17:36:41

azért akárhogy olvasgatom a többségnek, akinek tényleg volt és nem csak fotón látta, vagy a szomszéd nagynénjének a hugának a testvérének a nagymamájától hallotta... annak tetszett! :))

Danessz 2009.07.10. 17:42:08

@Stock: Nem mondanám, hogy nekem tetszett, de nekem csak 20 együtt töltött ezer kilométerem volt egy majdnem fapad 1.6-tal. A durva, hogy 3 évesen rozsdásodott, meg hogy 45 000 gyári gömbfej! Nem volt rossz autó, de már nemértem kiaz aki 2001-ben megvett egy ilyen astrát. Viszont ha megmarad biztos imádnám, mert testvérem 300 000 futott az övével teljesen hiba nélkül.

tibsi 2009.07.10. 17:50:56

@danesszka: Én 2000-ben vettem, és nem bántam meg. Ja, és nem mindenkinek vannak milliói a legújabb "csodákra".

Danessz 2009.07.10. 17:53:52

@tibsi: Énse bántam meg, mert csak 300 000 buktam rajta :) Muszály volt cserélni amúgy, mert különben nemkapok 300 000 forintot.

CsGergo 2009.07.10. 18:02:43

Én nem vok astra mániás de tibsivel egyet értek.Winklernek nem jött be az astra,se a Lada,luxuspicsája van a csávónak.xDKész, nem bírta, ízlések és pofonok.Én ültem 112esbe, nem tapasztaltam pont azokat a dolgokat amiket mondott.A váltó tényleg hosszú úton jár pontatlan mint a Samaránké,a műszerfala nekem se tetszik nagyon.De alacsony fogyasztású, megbízható autó mind a Lada mind az f astra,még ha nem is olyan szépek,de ki nem szarja le a szépséget, meg hogy zörög a kárpit meg a műszerfal.xDMajd akkor veszek ilyen több millás nyugati csodát ha nem fog fájni ha kimegy belőle egy több száz ezres alkatrész!!

newname 2009.07.10. 18:06:07

Winkler uram beletalált .. (azért a nézettség is fontos:)))
Jó ki F ASTRA fórum alakult ki..
De jó hogy nekem nincs, úgyhogy mindegy:)))

echolls 2009.07.10. 18:06:11

Robi! Mi vitt rá, hogy ezet leírd?

Vagy már régóta megvan a gondolat, csak még nem írtad le?

BartiS2 2009.07.10. 18:06:22

milyen egyszerűen működnek az emberek...és lám valóban mennyire kiszámíthatóan reagálunk mindannyian ha netalán valaki leszarozza a járgányunkat, mintha legalábbis bármi múlna rajta mit gondol XY ha én meg vagyok vele elégedve akkor nem mindegy?????..... Csikós úrtól idézet:"Így kódolták az agyunkat odafent, úgy véljük, ha másnak be tudjuk bizonyítani, hogy igazunk van, magunk is elhisszük, hogy jól csináljuk a dolgainkat. " annyira idevág, hogy nem bírtam ki... bocs...

newname 2009.07.10. 18:07:40

@papa33:
Hát attól nem az igazi, hogy nem lett az év autója, mint a Kadett (a maga korában), -gondolom én...:)

BartiS2 2009.07.10. 18:08:48

Meg kellene próbálni elrugaszkodni ettől a majd én bebizonyítom, hogy igenis jó az Astra a WR meg egy dilettáns dologtól...:-)

newname 2009.07.10. 18:09:44

@danesszka: ?????????????
Mindent szét lehet hajtani.
De miért éppen 150 alatt??
Oszt a Ria és KIA ég és föld (motorilag is tök más).

newname 2009.07.10. 18:28:33

@newname: elb@sztam:
Helyesen: "A Rio és a Ceed ég és föld (motorilag is tök más)"

Danessz 2009.07.10. 18:33:13

@newname: Tudom mert mostan cee'd-et hajtok :) Amúgy meg sajnos azt az 1.3-mat könnyű széthajtani, sőt olyanról is hallottam már, hogy 50 000 alatt tönkrement. Nekem 85 000 alatt mondjuk nem, de még 100 000 után már eléggé szét lett volna hajtva.

Krumpliorr (törölt) 2009.07.10. 18:37:49

winklernek az a legnagobb baja,hogy elhitte magáról,hogy sztár.

Az F astra meg nem több mint amire szánták, egy olcsó szar ami kimegy a világból is létrával a tetején.nyikorog billeg szar a féke,nem gyorsul cserébe megy, és nem kell rá költeni.
A TCnél valamiért opelutálat van azzal a szerencsétlen gyerekkel is megvetettétek a zöld suzikut, a vectra helyett:) azóta is felröhögök ha eszembe jut.

Winkler Róbert 2009.07.10. 18:39:35

@tibsi: Nem kell fosni, a nagy sikerre való tekintettel a szerkesztőség többi tagja is megírja a maga tízes halállistáját. Bár a Csikós pont most panaszkodott nekem, hogy az F Astrát lelőttem előle...

Danessz 2009.07.10. 18:41:21

@Winkler Róbert: Látod Winkler mekkora vitát szítasz ki egyetlen aprósággal :)))))))))))))

Winkler Róbert 2009.07.10. 18:49:16

Támadt közben egy ötletem: ha az F Astra Klub húsvétkor rendez egy márkatalálkozót, és ácsolnak nekem egy nagy keresztet, szívesen felviszem a dombra, töviskoszorúban.

Danessz 2009.07.10. 18:52:46

@Winkler Róbert: Vigyázz, mert erre majd azt írják, hogy istennek hiszed magad :)

newname 2009.07.10. 18:58:33

@danesszka:
Mért nem Ő az..?:))))
Vagy csak át b@szni akartok megint?

automobil 2009.07.10. 18:59:51

Winkler... te már nem az a régi jópofa őrült srác vagy!
... nagyon elszálltál magadtól... pedig sok rossz döntést hoztál már életedben autóvásárlás során, mégis te papolsz a népnek, hogy mi a szar. Ez aztán a lúzerség! Mellesleg van 3 kocsim és egyik sincsen az itt felsoroltak közt, úgyhogy nem emiatt verted ki nálam a biztosítékot! Azt is tudom, hogy leszarod a véleményem (ha egyáltalán elolvasod), de nem baj, mert én is leszarom a te véleményed! Elkorcsosultatok nagyon! Az egyetlen értelmes dolog az oldalon a Népítélet, de azt nem ti írjátok... azért ez elgondolkodtató! Főleg, hogy a véleményemmel nem vagyok egyedül...

newname 2009.07.10. 18:59:59

@danesszka:
Nem igazán értem miért és hogyan?

GGG77 2009.07.10. 19:02:10

F Astra sokaknak a mennyországot jelentette, persze, de érdemes összehasonlítani az akkori konkurenciával. Méltatlan egy Opelhez... Esetleg kombiban...

A Ladához pedig mindenkinek gratulálok, aki kiadta érte a 2 milliót...

mohaa 2009.07.10. 19:03:13

@Winkler Róbert: és azt is részletesen tessék megírni a belsőségen ám. Kommentgyár nem zárhat be. 0-24 mennie kell.
Nem tudok írták-e már itt előttem de SZERINTEM meg az a szomorú, hogy ilyen szarokra van idő és energia értelmes autós újságot írni meg nincs.
Voltak időszakok, mikor már talán valami halvány pislákolás formájában derengett némi fény az alagút végén aztán mindig győz ez a belsőséges szar. Persze ezt olcsóbb előállítani.
Mondjak példákat? Volt valami márkakereskedős összehasonlító teszt, az tetszett. Ugyanez mehetne pl. szervizekkel, gagyixenonnal (tempomat pl. már volt ha jól emlékszem), benzinnel (bár talán már ez is volt) és még sorolhatnám. Most is teljesen meglepődtem, hogy sikerült összehozni azt a kis fogyasztású összehasonlítót.
Ilyeneken kéne még agyalni...szerintem.

GGG77 2009.07.10. 19:04:17

@CsGergo:
De bazz, annak a Ladának az áráért 10x jobb autót kaphatsz, teeee...!
Ha 800 ezerért adták volna egy büdös szót se szól senki, de 2 millió...

2108face 2009.07.10. 19:06:06

mi a faszt kapsz 800 000-ért? 94-ben volt annyi egy samara. :D

mohaa 2009.07.10. 19:08:51

ja és majd egyszer ha sok időm lesz, összeállítom a Top 10 legócskább belsőség postot is. Jó-e lesz? :)

Whiplash · http://www.motoroshang.hu 2009.07.10. 19:09:06

igazából aki olcsón akar megbízható autót annak annyit mondok: Skoda 120L. Az alkatrészárai gyakorlatilag a vicc kategóriát súrolják...és jó állapotút, ami a világból kivisz már 80 ezerért lehet kapni.

GGG77 2009.07.10. 19:09:36

@2108face:
Egy évvel korábban, '93-ban annyiért vettük a Golf II-est. Asszem jobban jártunk... :)

2108face 2009.07.10. 19:14:49

de használtan és nem újonnan és az se mindegy hány évesen, mert 93-ban már volt 10 éves 2-es Golf is... karburátoros?

használtautós 2009.07.10. 19:15:19

Tisztelt Winkler Úr!

Élvezettel olvastam eddig a véleményeit, de úgy érzem most kicsit "elragadta a jó sor", ezért a realitás érzéke is.

Mint "autókból értő és valószínűleg jól megélő szakértő és véleményt nyilvánítható szakember"- nek, én mint csak "felhasználó" szeretnék a további megnyilatkozásai előtt néhány "alap" információt közölni, hangsúlyozva, nem vagyok autószerelő, tesztelő, stb. csak hétköznapi felhasználó:
OPEL ASTRA F: létezik 1.4/8 szelep classic kivitellel/ Lengyelországban gyártott és 2.0 GSI Németországban gyártott változatban is.
Létezik szervókormánnyal gyártott és szervó nélküli is.
Létezik 75 és 150 Le változat is.
Létezik metál és "hagyományos" festéssel gyártott is.
Létezik: classic, GL, GLS, CD és GSI változat is, sorolhatnám.

Úgy érzem, top 10- et ezekből is össze lehet állítani, bár szerintem a BMW 316/ fapad és a BMW M3 sem ugyanazon paramétereket mutatja.

Tekintettel arra, hogy eddig csak használt autóim lehettek, melyeket nem fél évig kellett használnom, nálam is "lecsapódott" jó néhány tapasztalat, valamint igen széles körű kapcsolatom kellett, hog kialakuljon az autószerelő társadalommal is.

Példák: Franciát és Olaszt ne, "teledigitalizáltat" ne, új 2 évre tervezettett ne! Pl: WW golf, audi a6,FIAT, melynek a generátora egy gyári ködlámpa rákötés után is leég,, vagy a ház széttörik, mert így tervezettek, WW- re vonóhorog bekötést a gyári szervíz sem vállalt, mert a vezetékköteg egy "kupleráj" és eleve alulméretezett, stb.

Mivel a jelzett márkákból, illetve országokból volt jónéhány autóm, így vettem ASTRA F- et.(Mint mondtam tisztelt Winkler Úr, ebből is több típus van, véleményem szerint a típus utáni általánosítás nem egy "magát szakembernek megnevező és ebből megélő" véleményt kell, hogy tükrözzön:

tehát a saját öreg ASTRÁM:

C18NZ motorral, svájci piacra gyártott ASTRA F 1.8 I. GLS felszereltséggel.
évjárat: 1991
km.: 193. 000
Vettem "kinn", tehát nem visszatekert állással: 97000. km.- el, 2002- ben.
A kinézete, hangja, stb. miatt rendszeresen meg akarták venni/ megvették, hiszen nem hiszik el a korát. Műszaki és zöldkártya előtti "kókányolás" nincs, 10. 000 km/ olajcsere=0!!
2008: Dánia: 3200 km és Németország 1600 km. hiba nélkül, 7. lter körüli fogyasztással, pedig nem 90- el mentem.

Mivel sorolhatnám az Öntől, mint "szakembertől" eltérő véleményemet, helyette inkább csak javaslom nem "összemosni" a kategóriasorozatot, hiszen rengeteg motor és felszereltségváltozat van. (Vezettem lengyel 1.6/ 8 szelepes szervó nélküli ASTRÁT is sokat, tragédia, de ez nem az ASTRA F teljes szériára vonatkoztatható.)- Bár, gondolom, ezt mint "szakértő", ezt Ön pontosan tudja.

Végezetül:

2002. 05 hónap: vettem 900. 000 Ft. (Svájcból hozattam és durván 100. 000- et mentem vele.)
2009. 07. hónap: 440. 000 Ft. eladva

Ár érték arány pontosan meghatározható, figyelembe véve, hogy az út széli lerobbanás "ismeretlen" volt, szerintem nem egy olyan rossz konstrukció.

(Javaslom: Citroen/ bármi, Fiat/bármi, Peugeot/ bármi, stb. tesztelését is)

Tisztelettel:

Egy naponta ASTRA F- et használó.

guest_ 2009.07.10. 19:29:59

@2108face: "mi a faszt kapsz 800 000-ért?"

Pl. Lada helyett autót.

guest_ 2009.07.10. 19:35:39

@GGG77: hagyd, semmi értelme. Kár a szóért. Aki 2 millióért Ladát vesz, azt nekünk, kívülállóknak lehetetlen megérteni. Én már nem is próbálkozom vele.

Lallerxy 2009.07.10. 19:35:52

Várható volt, hogy ha ilyen népautóra szólnak be hőbörgés lesz. Nincsen avval semmi baj, hogy leírta miért nem tetszett neki.

2108face 2009.07.10. 19:36:42

@guest_: újat? ennyi erővel Chevrolet Spark árán is lehet kapni pár éves BMW-t.

Bambano 2009.07.10. 19:43:21

@kopeter: nekem 203 ezer van a vectrámban. Nem úgy tűnik, hogy mostanában totálkarcsibácsi lenne, se elektronika, sem mechanikus szinten.

Mondjuk én a ritka, idióta tulajdonos kategória vagyok, márkaszerviz, áfás számla, benzinszámla.

guest_ 2009.07.10. 19:50:54

@2108face: ki beszél itt újról? Egy használt, pár éves autó is min. 3x tovább fut, mint ebből egy új. És ne 800.000-ről beszéljünk, mert nem annyi volt az ára, hanem 2 millió (!). Egyszerűen elképesztő, hihetetlen... De ami még hihetetlenebb, h van, aki ennyiért megvette.

X8 2009.07.10. 19:55:41

hogy miert is került ide az astra F
nem azért mert sz@r lenne
hanem azért mert zsigerböl utálja ....
ez nem egy valos lista ... csak olyan nekem nem jönbe dolog...

ettöl függetlenül az astra egy igen megbizhato és jo kocsivolt a magaidejében
/és irhat ide akarmi mast a tisztelt szerzö/ meggyözni ugysem tud senkit ...

szerintem a sokéves F ASTRA szapulás már-mát nevetséges..

HOL a suzuki ?!!? nem is értem ha az astra ittvan akkor miért nincs megemlitve ...

CsGergo 2009.07.10. 19:57:40

@guest_: Hát jah 2 milláért Lada.Szervízben nem biztos hogy kipakolják a zsebedet pl.Nem kezded el szidni az alkatrész árakat ha tönkre megy valami belőle.Az új Priora árát Ladarajongóként én is sokallom, de néztem egy árlistát vámok nélkül amit sajnos itt sokat kapunk mivel tudtommal Ukrajnán keresztül hozzák be,mivel nem lesz EU tag.xDÚgy elég baráti az árcédula,meg annyi pénzért van benne minden mint a sokak által imádott swiftbe.Szerintem olyan autó mint a többi.Ültem én már ugyan olyan idős kadettba mint a samaránk ,egy szállal nem különbözik csak a Lada kevesebbet eszik egy literrel karburátoros 1500ös mocival mint a kadett 1,6os injektorossal-.-'.Ugyan úgy szét fog hullani egy szép napon mind2.Hány 20 év feletti Lada rohangál még a mai napig?Rengeteg.Egy régi 5ös BMW is ugyan úgy széjjelrohad mint egy Lada.Ismerem a típust jól.Nyilván jobb autó a BMW de érted,vagy nem érted...?

2108face 2009.07.10. 19:59:52

félreértés ne essék, annyira nekem se kéne 110-es 2 milliáért, de megértem, hogy ennyibe került, vám meg egyéb terhek nagyon felvitték az itthoni árát. legnagyobb baja a gyenge kidolgozás, normálisan összerakva nem lett volna szar.

CsGergo 2009.07.10. 20:03:11

A régi Swiftek hol értek anno 2-2,2 millát?Voltunk egy Suzuki szalonban mikor még sláger volt a régi swift,hát egy Lada jobban megérte az árát,több extra volt alapból benne akkoriban mint a swiftbe.Nagyobb volt,kényelmesebb stb...

Eddie 2009.07.10. 20:03:54

Előljáróban:'96-os F Astrám van kb. 8 éve!Van benne úgy 130000km és még komoly baja nem volt.
Nem értem miért kell mindig fikázni egy olyan autót, ami megbízható, nem hibásodik meg és mindenhonnan haza hozza a családot! Van olyan Ember(nem is kevés), akit nem a 100-ra való gyorsulás és a fabetét érdekel! Sok agyondicsért szuper járgány elbújhat a sokat fikázott egyszerű családi autók mellet megbízhatóságban! Én általában szeretek kifejezetten nyugis tempóban vezetni, ezért nem igazán izgat, hogy a pirosnál nem én lövök ki elöször, az autópályán "csak"130-al megyek és a többi ilyen, ami miatt az astrát és a társait szidják!

Danessz 2009.07.10. 20:05:51

@Eddie: DE mint már többen is megírták, ez itt Winkler SZUBJEKTÍV!!!!! véleménye.

tibsi 2009.07.10. 20:07:11

@Winkler Róbert:

Tisztelt Winkler úr!

Bár a kissé nyers modora Önt minősíti, de higgye el, nem "fosok" semmitől, különösebben nem érdekel más véleménye. Mindenki olyan autót vesz, amilyen neki tetszik. Csikós úr Astra-utálata szintén nem ismeretlen előttem, kb. 1 éve váltottunk e témában levelet.

Üdv.: Tibsi

2108face 2009.07.10. 20:07:14

@CsGergo: én is azt mondom, mint guest, hogy hagyd rá. az a lényeg, hogy mi elégedettek vagyunk az autónkkal, kellemesen elautókázunk bennük, ahogy ők is elcsattognak, és még csak nem is kerül nekünk több benzinbe. felesleges az érvelés. :D

CsGergo 2009.07.10. 20:07:27

@Eddie: Ott a pont. Én a Ladával vagyok így.A hétvégén hagyott először cserben a miénk.De a házunk elől nem indult el nem máshonnan.XDA gyári gyújtáskapcsoló szart be rajta.bontóból 1500ft + 1500 a munkadíj.És működik tovább.;)16 évesen...

tlvajferi 2009.07.10. 20:08:11

Ismerem az Astra F típust, rajta kívül nagyon sok féle és fajta autót vezettem.
Azt kell mondanom, hogy a cikkírónak fogalma nincs az autókról, hiába tartja magát szakértőnek.
Az F Astra teljesen megfelel az akkori évek autóinak, sőt egyedüli versenytársa mely talán még ma is fut, az akkori hasonlóan "sz*r" Golf. A többi elvérzett az idők nyomása alatt!

A jelenleg gyártott "modern" autók között vannak sokkal sz*r*bbak mint az Astra F: Renault Megan, Citroen C3, Peugeot 206-207-307, Fiat Punto, motorikusan a Fiat Bravo is=0, a Suzuki SX-4 szintén, Toyota Corolla "last version" egy vicc, vagy az "év autója"Yaris is a mai "fejlesztett" 7 literes fogyasztásával. De szégyelheti magát a Focus előző verzió, a jelenlegi Astra H, a Golf V a maga 10 literes fogyasztásával, a Mazda 3-as a széthulló számítógépeivel, váltóival, az összes gödrökön ugrabugráló és pattogó Polo és Corsa, stb. és úgy nagyjából szinte az egész jelenegi autóipar.

Jellemző a cikkíró hozzánemértésére: hol maradnak a nép által oly nagyon "szeretett", hibátlan Daciák?

golf002 2009.07.10. 20:10:54

Használtautós: Hát igen sokan túl hülyék ahhoz, hogy külön válasszák az igazi német F Astrát a lengyel gány Classicoktól. Nagyon nem mind1, hogy ki melyikere mond rosszat, mert egy igazi F Astra nem szar, tudomásom szerint 97-től kezdték a Classicot gyártani Lengyelországban, zömében maradék alkatrészekből, összehajigálva. És még valami amúgy az alvázszámban benne van, hogy Classic szóval az nem is f astra, ennyit fűznék a témához.

CsGergo 2009.07.10. 20:12:14

Hát emberek itt a legnagyobb probléma!A régen szeretett típusokat hasonlítgatják a mai kocsikhoz.xDMióta gyártanak F astrát?90 után kicsivel kezdték nemde?pl Samarát mióta gyártanak?84 óta....A mai napig gyártják.ENNYI!Ami bevált,működik.

BartiS2 2009.07.10. 20:13:15

á ez kész.... :-D szóra sem érdemes...

tibsi 2009.07.10. 20:16:25

Még anyi Winkler úr, hogy én meg "autós" családban nőttem fel, a faternak a '60-as évek elejétől kezdve volt autója:

1. Moszkvics 407
2. Moszkvics 408 (72.000 Ft volt az ára!)
3. Fiat Sport Coupé (hú, a kicsi simán vitte a 160-at, a második karburátor 120-nál nyitott, ugrott is az autó!)
4. Lada 1500 (2x, haraptak ezek is, csak 11 litert fogyasztottak)
5. Lada 1300 (kockalámpás, '89-ben 99.000 Ft volt az ára! 4 db színes TV-t is ennyiért lehetett kapni...)
6. Lada Samara (olyan halk volt a motorja az előzőekhez képest, hogy az első utamon 90-nel mentem 3-asban.)
7. Opel Astra F 1.4i 8V - 1996
8. Opel Astra F 1.6i 8V - 2000

A Samara és az 1.6-os már az enyém volt.

2108face 2009.07.10. 20:17:10

@tlvajferi: azért sztem túlzás, hogy egy új Corolla, Mégane vagy 307 rosszabb az F Astránál. Mondjuk a Dacia Logan-re mondanám, hogy rosszabb vagy ugyanolyan és persze a kisebb kategóriákban lévőkre: Splash, Spark, stb.

CsGergo 2009.07.10. 20:18:02

@tibsi: Nah tessék.Nem vagyok egyedül.;)

golf002 2009.07.10. 20:19:08

Erre én már azt mondom, hogy kinek mi tetszik, ez már annyira szubijektivitás, hogy az már na.

tlvajferi 2009.07.10. 20:21:22

Úgy látszik nagyon sok hozzánemértő autó jött össze a fórumon, ezért megismétlem:
az Astra F, függetlenül attól, hogy a lengyelek gyártották vagy sem, jobb, tartósabb, költségkímélőbb mint a :
-Megan, C3, 206-307, Escort, Focus, Golf V (és I-IV), Corolla, Yaris, Punto, Bravo, Swift és SX-4, Agila, Corsa, Polo, Civic, Jazz és ár-értékarányban + tartósságban jobb mint az ASTRA H!

A jelenlegi autókon hiába ír 90/120 LE-őt, ha "nem szabadulnak fel a pacik"

tibsi 2009.07.10. 20:22:17

@golf002: Nekem "lengyel, gány" kiadásom van, hát ez minden, csak nem rossz. Lehet, hogy csak szerencsém volt, de örülnék, ha minden eszköz ilyen olcsón és ilyen jól működne körülöttem! El lehet jönni hozzám, bárkinek megmutatom a járgányt.

tlvajferi 2009.07.10. 20:24:35

Az F Astrák csaknem 20 évesen még mindig simán futnak. Mondjatok ilyen korú, futó Corollát, Megant, Peugeot, Citromot, illetve az akkori megfelelőiket.

2108face 2009.07.10. 20:30:15

@tlvajferi: azért soknak már ki van bele és kerülnek a bontóba. Sztem el mennek az általad felsorolt sokkal korszerűbb autók is annyit km-ben. és ezzel nem fikázni akartam a kocsit.

Operator 2009.07.10. 20:30:20

@BartiS2: "senki nem tudja mi az értő olvasás?... tessék értelmezni már amit olvastok srácok... a WR azt írja le mik voltak az általa tesztelt legszarabb autók SZERINTE..."
OK. A hozzászólók meg azt írják le, szerintük milyenek a felsorolt autók. SZERINTÜK. Miért háborodsz föl azon, hogy mások is leírják a véleményüket? Erről szól ez a hely. Pontosan annyi joga van leírni valakinek azt, hogy az Astra jó, mint azt, hogy az Astra sz@r. :)
Nyugi... Peace... :))

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 20:32:24

@Stock: Nekem semmi, csak az autódat sajnálom, aminek hidegen kinyomod a szemét..., vagy már az is baj? Én megadok minden jót az aktuális autómnak, mert szeretem, nem pedig gyilkolom.

guest_ 2009.07.10. 20:33:04

@tlvajferi: hűha, Te aztán tényleg nagyon nagytudású lehetsz... Muhaha!

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 20:36:30

@tlvajferi: Azért egy Astrát egy japán mellé tenni, hm, érdekes. Ajánlom az Astra line-nak, hogy próbáljanak ki egy Civicet, meg fog változni a kocsiról alkotott véleményük.

Stock 2009.07.10. 20:43:03

@MogmondomZazOszintet: ebben maximálisan igazad van..! :)
én mondjuk az autómat sohasem szeretem(getem) (kivéve ezt, ezt megszerettem..), én igazán vezetni szeretek... és közben nem érdekel, hogy mennyire amortizálódik...

Stock 2009.07.10. 20:46:59

@MogmondomZazOszintet: melyik civicet?
használtam békalámpás vti-t.... naggggyon jó kocsi volt fantasztikus egységet alkotott.. ott mondjuk a fék volt a gyenge pont, mint az opelnél a váltó... :) (meg a corsával szívesebben ütköztem volna)

Szakiii 2009.07.10. 20:49:14

@tlvajferi: Igen szakértő vagy, de képes vagy azt mondani, hogy egy F Astra túlélne egy Corollát. Barátom a két autót nem nagyon lehet egy lapon említeni, miután a corolla jóval jobb kocsi, a Toyota nem véletlen híres a megbízhatóságáról. Mellesleg tudom ajánlani a népítéletet. Én 11 éve vezetek egy fullos Toyota Avensis-t 0km-el vettem most ennyi idő alatt igaz nem túl sokat, 117 000 km-t tettem bele és még az égvilágon semmi baja nem volt, a szerelő meg csak sír, hogy nem bütykölheti mert nincs mit rajta javítani és amikor visszahozza vizsgáztatásról el van ájulva, hogy milyen jó kocsi.Egyáltalán nem rohad. Egyetlen hibája a fogyasztás, mivel a 2.0-es 128LE benzinmotor bevágja a 11-12 lityót is. Na most emellett van egy szintén 11 éves céges fapados Corolla Combi is. Abban már jócskán van 180 000km dettó semmi hibával.
Úgyhogy ennyit erről.
A mégane-al egyetértek.
Mellesleg sokan írták, hogy miaz, hogy nincs a listán a Suzuki. Több ismerősömnek volt "papír" swiftje, mindenki imádta, úgyhogy nem kéne mindenhova beírni ezt a Swift utálatot.

Ottopappa 2009.07.10. 20:52:42

@2108face: 94-ben 4-500 ezer közt volt egy új Samara...

sanyey 2009.07.10. 21:00:36

Na ez már tényleg felháborító... nem az b@sz fel, h nincs igaza winklernek (szándékos a kisbetű) az F Astrával kapcsolatban, hanem, hogy terjeszti ezt az elcseszett, megalapozatlan véleményét, és a sok "marha" -tisztelet a kivételnek - pontosan az ő baromságait szajkózza majd (meg már most is)! F Astrám van(1.6 16V sedan), előtte egy 25 éves 75 lovas D Kadettom volt.. EGYIK SEM HAGYOTT SOHA CSERBEN!!!! ha valami cink is van, az otthon javítható és filléres, de nem hagy cserben! Az Astrám 100 ló, 1 tonnás(!!) tömeg mellett, szal menni se megy szarul, + ahhoz képest, h 93-ban jöttek a 16 szelepes motorok bele (kivéve Gsi c20xe), egy rettentően modern szerkezet .. napokban értem vele haza a Balcsiról. 7!!ember egy heti csomagjával + 5 személlyel 653 km-t tettem meg úgy, hogy induláskor a porszáraz tankba 42 litert toltam, és maradt benne annyi, h még épp nem világított a "szegénységjelző" mire hazaértem.. szal ez barátok között is 6lityó körüli/alatti fogyasztás.. ja, semmi probléma nem volt, és tempósan haladtunk.. az idegesít fel leginkább, mikor az emebreknek az "F Astra" hallatán rögtön egy hófehér, fapad 1.4 60 ugrik be,.. az enyém, és nagyonsok másik NEM fapados.. sőt, nem is 1.4.... nekem meálfényem, ködlámpám, színezett üveg, színrefújva minden, síbox, szép plüss, ford.sz. mérő, könyöklő elöl -hátul,szervó, légzsák van benne.. nagyon szeretem, semmi pénzért nem válnék meg tőle.. ennyi erővel winkler meg egy faszparaszt, amiért egy trágya 2-es golf gti-t vett anno.. tiszta sor, hogy egy F Astra GSi rommáverte volna menetdinamikában (az esztétikáról ,sokkal jobb felszereltségéről már nem is beszélve).. ennyi.. szubjektív a véleménye, de ennek hangoztatását inkább csak az itt kommentelők engedjék meg maguknak, akit nem fog utána szajkózni a nép...

Üdv: Egy Opelfanatikus autószerelő

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 21:00:47

@Stock: A mai Civic-ek is jó kocsik, csak nagyon el lettek b@szzva, mert úgy néznek ki, mint az utazóvasalók. Az előtte lévők közül mint jó volt. Főleg a95-2001 gyártott is baromi jó volt és szerintem szép is... De számomra 91-97-es volt a csúcs... Legrövidebb váltó, isteni motor, sikítás (5000

MogmondomZazOszintet 2009.07.10. 21:02:07

es fordulat felett, keresztbepörgés a legszűkebb bp-i utakon, szóval az egy csodás járgány volt...

Stock 2009.07.10. 21:07:58

@MogmondomZazOszintet: végre egyetértünk... :))
bár a "csíklámpásat" nem vezettem... de azok az arányok, lapos széles, szép, az a kilics, üléspozíció... az a hang a szelpvezérlés átállás után.. brrrrr, finom :D

sanyey 2009.07.10. 21:08:18

@Szakiii:
A Stiftet én is hiányolom innen.. winklernek azon kéne elgondolkodni (mint a legtöbb rizsrakétásnak), hogy, ha egy autót az utcára, és nem pályára veszel, akkor nem kéne minden előnyének a motorban és a váltóban kimerülnie... a stiftekben fos az ülés, fos a menetkomfort, szar a kanyarstabilitás, vicces az anyagfelhasználás és az összeszerelési minőség, kényelmi és biztonsági berendezések = O (de nagy büdös nulla),rohad is, de nem a kerékjárat, mint ahogy az Astrán, hanem elöl a lengőkar hátsó bekötési pontjánál... szal pindurit veszélyes na.. karosszériáztam párat ilyen hiba miatt, ezt is csak onnan tudom (még mielőtt valaki belekötne) :)
U.i. : amiket írtam,annak többségét az itthon gyártott első + első faceliftelt példányokra értem!

tlvajferi 2009.07.10. 21:11:01

@Szakiii: Nem vagyok szakértő, de a cikkíró sem az. K*rvára nem, különösen amikor a széteső, méregdrága, szervízigényes alfákat szokta dícsőíteni.

Az Opel GT "lehúzása" sem korrekt, az jókedvre derítő autó. Igaz, hogy teljesen "értelmetlen", de csak az "élet öröméért" veszik meg :-)

A Civic tekintetében a jelenlegiekre gondolok, de voltak valamikor jó Civic-ek is, különösen az USA-ban. Csak a honda is beállt a sorba, és ma már egyre gyengébbet gyárt.

A Corollák motorikusan nem nagyon tudják felvenni a versenyt az Astrákkal. K*rvára vérszegény, nyugdíjasnak való autók. A mostani corollák, pedig messze nem olyan tartósak, mint a régiek. Bár azok sem voltak azok, hiszem már nem nagyon futnak, az F-Astrák még futnak...

A fullos avensis pedig szépen nyakal,már rég lanyakalta az alkatrészek árát :-)

MT21013 2009.07.10. 21:18:36

Tökéletesen egyetértek sanyey hozzászólásával. Kicsit kezd divat lenni az F Astra fikázás. Van egy egy 14 éves 8 szelepes 1.6-os Caravanom. Vehetnék helyette másikat, de van egy céges autó is mellette és a szívemhez nőtt + ebben legalább minden elfér. A váltója tényleg nem egy vajfinom szerkezet, de a többi kritikával nem értek egyet. Mi az hogy kelletlen motor??? A 8 szelepes 1.6-os 120-130 Nm-t ad le alig 2000-res fordulat felett teljesen egyenletesen rángatások nélkül, amit a szintén 1.6-os korábbi céges Megane-ról nem mondhatok el. Utóbbi idegesen rángatott gázelvételre-gázadásra egyaránt, induláskor nagyon könnyű volt a nyomatékszegénysége miatt lefullasztani, szét kellett forgatni, hogy normálisan menjen cserébe 8-9 liter vegyes fogyi volt az eredmény. A 13-as kerekek ellenére az F semmivel sem dobál jobban rossz minőségű úton, mint a jelenlegi céges C-MAX, ami a sportosra hangolt futómű miatt kissé pattogós. És ha már a motort említettük, az Astra 8 szelepes 1.6-os motorjával ha előzök nemigen kell visszaváltani, akkor is csak negyedikbe, ellenben a 16 szelepes cégesekkel szigorúan vissza három és nagy gáz különben vicces szituk adódnak...A C-MAX -igaz klímával- simán benyel 9-10 litert, az öreg teve elgurul 6-7,5 literrel. Az adója bagatell, ha pedig a kortársaihoz viszonyítom és hozzáteszem az ár/érték és alkatrész ár faktort, akkor pedig teljesen megdől a kritika...szerintem. Jöhet az anyázás :-)

2red 2009.07.10. 21:19:47

Nekem japán autóm van, vezettem F Astrát párszor, eléggé más világ. Nem is kéne összehasonlítani őket. Az 1.5 diesel Isuzu motorost szokták dícsérni, de az nem ér mert az is ferdeszemü.

tlvajferi 2009.07.10. 21:20:26

@MogmondomZazOszintet:
Kérlek mondj egy 20 éves Civic-et, szeretném az F mellé állítani. Megnézném, hogyan néz most ki...

Nehéz?
Bizony nehéz. Abból készítetteék az új Civic-et :-)

tlvajferi 2009.07.10. 21:21:41

@2red: Isten őrizz a diesel astráktól! 1,5-1,7
:-)
hulladék a motor!!!

Seca81 2009.07.10. 21:21:42

@tlvajferi: Persze h nem fut annyi belőlük hisz nem volt népautó sosem...
93-ban (vagy mikor is jött ki az első Astra? ) még jó h ezt vette az ember, olcsó volt, elérhető, nem is csúnya és Magyarhonban gyártott, ami sokaknak pozitívum volt. De azt állítani h motorikusan nem tudták felvenni a versenyt az Astrákkal; na azért ez elég erős...

Szakiii 2009.07.10. 21:21:50

@sanyey: Szia, ne érts, félre én most a megbízhatóságról írtam, ezen kívül egyetértek veled, az anyagfelhasználás valóban nevetséges, rohadásról még nem hallottam ez számomra új, de elhiszem, köszi az infót.:)
Én ide csak a Corolla miatt írtam, mert az tény, hogy megbízhatóbbak mint az Astra, de ne szidjon ezért a kijelentésemért senki se, mert ezen kívül én az Astrát se tartom rossz autónak, sőt ez se fog sokaknak tetszeni, de szerintem még szép is.
Astránál én sokszor a tanksapka környékén szoktam látni rozsdafoltokat.:)
Egyébként meg azért, mert tapasztalatból megbízhatónak találom az Avensist és a Corollát még nem vagyok fanatikus:)

GyLovag 2009.07.10. 21:22:33

OK, szubjektív véleménye volt, viszont F Astra az én hátsóm alatt is volt vagy 2évig. Cégautó gyanánt adták a 2004 augusztusi, tehát a szeptemberi facelift előtti gyártású autót. 1,7D, 57LE és kombi volt a kicsike, tehát halmozottan hátrányos helyzetű volt tömeg/LE értékében.
Kb 70-80ekm át vezettem, de hibalista igen rövid.
- Törött első indexbúra, amikor egy Előzött Trabi úgy gondolta gyorsan balra kanyarodik előttem. Tudjátok olyan módon, hogy odaérek a bekötőúthoz, fék, index, kanyar. Legallyaztam a trabi hátulját.
- Karcos lökhárító, amikor a menetirány szerinti bal oldalról kikanyarodó szodásüvegszemüvegű kissebségi Riga motorral járó okos, pont szembe kanyarodott velem. Eredetileg ketten ültek a motoron, de az egyik már útközben leugrott. A mögöttem jövö rendőr röhögve szállt ki a kocsiból.

Mentem vele tartós 150-et is néha, de nekem nem volt bajom vele soha.
Ellenben az egyik akkori kollégám belebombázott egy cserepet szállító teherautó pótkocsijába, mert az úgy gondolta, hogy egy árokbacsúszott Ladát úgy kell kihúzni, hogy keresztbe álunk az úton és a pótkocsira kötjuk a kötelet. Mindezt este és elakadásjelző háromszög nélkül. A motor beült a srác mellé, gyakorlatilag nem volt az autónak eleje. A srácnak annyi baja lett, hogy lefejelte a kormányt, mert abban sem volt még légzsák, kicsit elharapta a nyelvét, ezért az kigyóforma volt egy ideig neki, na és az övfeszítőtől kapott két lila csíkot előre, ahogy visszarántotta az ülésbe. 1 hét múlva dolgozott újra.

Szóval lehet mai szemmel nézve nem egy nagy szám autó, de felteszem nem csak én gondolom, hogy nem volt az akkora hulladék. Persze voltak akkor is jobbak nála, de amit én hajtottam annak nem volt lényeges hibája.

tlvajferi 2009.07.10. 21:22:51

@Seca81: Miért, kibírt 20 évet a japánok motorja?

Seca81 2009.07.10. 21:25:14

Ezt úgy írtam h vezettem F Astrát, 5 emberrel jöttünk németből 190-et simán vitte, az úton nem volt gond vele, német céges kocsi volt. Tehát nem utálom...
De azért ne hasonlítsuk az almát a körtével.

tro9er 2009.07.10. 21:26:25

Idefigyelj Winkler: akár mit is mondasz az astraF igen is szerethető autó. Na és hol vannak a suzukik? Ezek szerint a swift1 jobb? és hol vannak a francia olasz AstraF korabeli autók.
ülj be a nivádba és maradj csendbe, most elég sok ember megutált.

tlvajferi 2009.07.10. 21:29:54

@Seca81: én sem utálom a japán autókat. A 90-enes években volt egy egész jó civic, kissé későbbi mint az F. De az jó volt, különösen az usa-ban!
Volt akkoriban egy jó corolla is.

Seca81 2009.07.10. 21:32:10

@tlvajferi: Édesanyámnak most lesz 24 éves a kis Nissan-ja, közel 200ezer van benne, első tulajtól vettük aki németből hozta. Sosem volt generálozva, de vszínű h egyhamar eljutunk odáig :) Nem csak ő használja hanem édesapám és én is. Egy hét múlva megyek vele Horvátba, kb 1700 km lesz oda-vissza. Motorikus problémája sosem volt, a kipufogó lyukadt ki 1x, és a kopó alkatrészeket cseréltük eddig. Nem fogok oltárt állítani ha megjárja ezt az utat hisz ez a dolga. Dimbes-dombos tájak, hegynek fel, pályán nem nagyon fogunk menni. 4 emberrel is mentünk már hosszú útra nyaralni, semmi gond... Ez a mi tapasztalatunk. Az előző japánnál szintén semmi gond. Ő is 24 volt.

Seca81 2009.07.10. 21:33:54

Javítás: "de vszínű h egyhamar NEM jutunk el odáig"
Közben tévézem és más oldalt is nézek :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.10. 21:35:35

Meggyüttem. Elolvastam mindent. Uramatyám... :)

1. Swift:
"de annak az instabil futóművétől"

nem instabil, csak a gyárban kicsi kereket tettek rá vékony, alig tapadó gumikkal

2. tapadás
Mit jelent az, hogy tapadt az Astra?

3. F Astra
Szerintem király autó volt, ha választhattam volna anno a Swift és az Opel között, az utóbbi mellett döntöttem volna. De egy 3 ajtós Ford Fiesta és az ötajtós Swift volt felkínálva. Győzött az öt ajtó.
Egy jó barátomnak ilyen Astrája volt, párszor ültem benne, szerintem amire kellett, arra tökéletesen elég volt.

4. A 10 legjobb
Már megírta: 47 kedvenc járművel címmel.

5. Lada
Aki szerint egy Lada kényelmesebb, mint a Swift, az hülye. Ülni lehet, hogy kényelmesebb benne, de vezetni...

6. Újból Swift
"1.0-ás a lejtőn, megpakolva nem moccan."
Meg kéne tanulni a lejtőn történő elindulást...

Na, csókolom.

Szakiii 2009.07.10. 21:36:27

@tlvajferi: De nézzél már szét egy kicsit, azért mert sem Civic sem Corolla nem volt népautó mint az Astra attól még igen jópár darab kibírt 20 évet és nem tudom, hogy mi értelme van ezen vitatkozni. Az égvilágon semmi bajom nincs az Astrával szerintem tök jó kocsi, de azért egy német autóra se lehet azt mondani, hogy túl éli a japánt:)
Egyébként Afrikába se véletlen, hogy Toyotákat használnak és nem épp úgy néz ki,h fiatalabb lenne 20 évnél:) De egyébként még régebben a Top Gear-ben is volt egy teszt amiben megpróbáltak összeroncsolni egy Toyotát,de a kocsi a 4 kerekén működő motorral ment be a stúdióba. Na ez kérem már teljesítmény,és kérlek ne mondd azt, hogy ezt kibírná egy német:) De szólok, hogy nem veszekedés céljából írok :):)
Azzal maximálisan egyetértek veled, hogy ezeket az olasz roncs istenítéseket nem kéne. De megmondom őszintén én alapból ezeket a roncsteszteket se bírom. Az oké ha tesztelnek egy régi autót, de miért kell abból is a legrosszabb állapotút kifogni? Erre egyébént várom Wrinkler Róbert válaszát is. Egyébként Róbert szép kalamajkát csinált ezzel az Astrával:)

megint 2009.07.10. 21:38:25

sipike78, az miért van, hogy amelyik swiftet próbáltam, abban nem lehet látni pl a rendőrlámpát, és ha már ilyen akkor miért nem lehet állítani? Szerintem nagyon rosszul van "beállítva" gyárilag az ülés

Szakiii 2009.07.10. 21:39:30

Elnézést elírtam, szóval Winkler válaszát várom a teszt kérdésre.:)

tlvajferi 2009.07.10. 21:39:32

Búcsúzoul, úgy látszik a cikkíró kifejezetten kedveli:
- a hengerfejes, gyári öntvényhibás audikat

- a kiváló vezetési élményt első elektronikai hibáig biztosító bmw-ket

- a tényleg nagyon jól futó, élvezetes, sokat fogyasztó és természetesen szervízigényes alfákat.

Hát igen, ha diszkóba megyünk, jó az alfa vagy bmw, legfeljebb kicsit késni fogunk :-)
Ha valahova pontosan szeretnénk odaérni menjünk astrával vagy toyotával :-)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.10. 21:40:34

"6. Újból Swift
"1.0-ás a lejtőn, megpakolva nem moccan."
Meg kéne tanulni a lejtőn történő elindulást..."

Hülye sipike!!! :) Emelkedőn.

megint 2009.07.10. 21:41:12

Szakii, azért azt te is tudod, hogy motorikusan valóban sokat bírtak a japán autók, de a rozsda nagy barátjuk volt, szóval ha vártak volna még 10 évet akkor magától is csak az alváz meg a motor lett volna meg belőle.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.10. 21:41:57

@megint: ha ezt komolyan kérded, én kérek elnézést helyetted...

Fárdat vagyok nagyon, de erre az idióta kérdésre felpattant a szemem.

Seca81 2009.07.10. 21:42:16

@sipike78: Múlt 7végén Balatonon nyaraltunk, bnőmmel unokatesómmal és barátnőjével. Északi part, megnéztük 1ik nap a tapolcai tavas barlangot. Odaadta hazafelé a varnyút :) Na bazz, kb olyan nehéz volt vezetni mint egy tankot, de a fíling megvolt :) Nulla szervó, nulla fék, full erős kuplung, váltó brutál; pedig nincs szar állapotban. Lada jobb! :)

Seca81 2009.07.10. 21:44:42

@megint: Ez is típus és tárolásfüggő. A miénken pl egy szem rozsdapötty sincs. Csak télen áll garázsban.

Szakiii 2009.07.10. 21:46:29

@tlvajferi: Szevasz, és ezzel szerintem ez szép zárszó lehetne ebben a vitában:)

Seca81 2009.07.10. 21:49:06

Van egy '76-os T2 hippi buszunk is... Ő mindig garázsban áll, motorikusan nincs vele semmi gáz, viszont baromira rohadt, de mindig megcsináltatjuk mert imádjuk.
Ja és a futóműre is kellett költeni a közelmúltban nem keveset :S

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.10. 21:50:58

Komolyra fordítva: elnézést az idiótázásért, az a dojcsegruppe kiváltsága.

Rendőrlámpa: Én 175 cm vagyok, szerintem pont nekem méretezték a Swiftet. :) Tőlem magasabbak (ugye, nem nehéz anak lenni) tényleg panaszkodtak már, de sorry... Hajtsa le a fejét addig, vagy nézze, mikor indul el az előtte álló. Fix ülésről van szó, a fasz tudja, mi alapján állították oda, ahová. Engem pl. jobban zavar, hogy a hátsó ajtók nyithatósága tényleg japán-liliputi embereknek lehet kielégítő.

2. Rozsda.

10 éves a Swiftem. 8 éves koráig egy deka nem volt rajta, aztán hirtelen előmászott a kerékdobban meg a szélvédő felett. Ez van.

thx_1138 2009.07.10. 22:04:23

Akit megnyugtat a tudad (sokakat úgy látom) az ne a tiszt. szerkesztő F Astra lehúzását vegye magára és szeretett autójára hanem olvasson bátran máshol az interneten AUTÓS fórumokat ill. videókat teszteket erről a típusról és meglátja meghallja az F Astra nem az autós társadalom top10-es listás autója, de nem is a legalja! Mondjuk pl.: Vauxhall Astra Mk. III. címen is lesznek találatok. Aztán szerintem minden F Astra tulaj nyugodjon meg és szeresse használja autójat. Ennyi pont.

Alvarez 2009.07.10. 22:14:08

Winkler, legközelebb lécci arról írj, hogy melyik a 10 legrosszabb focicsapat. Csakhogy hasonló anyázás lehessen:)

Hose 2009.07.10. 22:27:35

"Pályafutásom 10 legrosszabb járműve"
Ez egy ember véleménye volt a sok közül.
A f*szért húzzátok fel magatokat mindenen!?
Vegyétek be a tablettát, oszt nyugi!

BTO11 2009.07.10. 22:29:16

na előjött az amit már mondogatok 1 ideje marketing és az autós ujságosirók hányadékábol születnek a mai agyon extrázott,dizájnolt autók, amik már nem is tartós fogyasztási cikkek,csak divatékszerek,amit 3-5 év alatt dobjunk ki.

komoly tartós teszt az nincs ,nem volt tán sose ,20ekm alat ne hogy mán előgyüjjék valami hiba a mai fostalicskákbol.
élmény autó= sport autó, és nem a családi limuzin,vagy kombi.
teccik érteni.

jamon 2009.07.10. 22:40:26

Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e vállalkozó újságíró kolléga arra, hogy a legrosszabb jelenlegi autókról írjon.
Attól tartok, soha nem kapna több autót a korrumpálásra szakosodott pr-esektől.
Ezért kell kivárni az "elévülési időt".

UkránMaty. 2009.07.10. 22:49:45

Háború lesz bazzeg :-)

Techroad 2009.07.10. 22:59:31

Tesóm mai napig használja a régi, családi "igazi" F Astrát. 1994-ben lett véve újonnan :) C14SE (82 ló). Caravan, tehát melóhoz is volt használva rendesen. Közel a 400.000 km-hez. Olaj, szűrők, gyertya, fékbetétek, folyadékok, benzin. Nem kellett mást a kopó cuccokon kívül, tényleg. Néhány éve kapott új lengéscsilliket, meg cserélve lett a vészvillogó-kapcsoló, aki astrás, tudja miről van szó :), ablakmosó motor, kipuffogó, oszt' annyi.
Nem hagyta cserben egyszer sem. Nem kellett csapágyat, indítomotort, felrobbant termosztátot, adagolót, légtömegmérőt, kormányművet, kábelkötegeket csrélni rajta, hogy végre elvigye az embert oda, ahová menni szeretne.
Ami kis foltban barnult, az a hátsó ajtó, amit egy koccanás után a Schillerék "javítottak". Azóta Cserélve.
De miről is beszélünk? Hogy egy 90-es évek elején készült gép a mai viszonyok közöt nem egy menő verda? Hogy nincs tele extrákkal? Hát nincs, de legalább nem kell hetente hibakódot kiüttetni belőle :)
Nem az a baj, hogy a szerző így vélekedik egyes típusokról. Lelke rajta. Hanem hogy egy kalap alá vesz egy Flybo-t és Lastun-t és egy Opel GT-t. Nevetséges.

Rocko- 2009.07.10. 23:08:00

na, a hülyeség ragáJos, átveszem én is.

a top 1 legjobb autó: az enyém. bebizonyítom, körmömszakadtáig is.

a top fos: minden más.

(igen, ez görbe tükör a kedves kommentelők felé)

CSÖRR-CSI££ 2009.07.10. 23:12:16

Várjuk a többiek halállistáját is! :)

Persze, hogy szubjektív dolog az ilyesmi, éppúgy, mint amikor a zújságyírónak a maga módján szimpi egy verda annak ellenére, hogy a típus kishazánkban határozott közutálat és lenézés tárgya. Én pontosan erre számítottam, amikor a címet és a bevezetőt olvastam és örülök, hogy nem kellett csalódnom. Valódi érzésekről, élményekről szóló őszinte hangvételű cikket olvastam.

Szar lehetett anno, amikor nem illett őszintén nyilatkozni egy-egy járgányról, mert a mostani közfelháborodásnál sokkal kínosabb helyzeteket teremtett volna.
A kedves olvtársak pedig értsék meg, hogy ezúttal nemcsak külcsínről és belbecsről szólt a dolog (magyarul: mennyire jó vagy rossz az autó), hanem elsősorban arról, hogy a tesztelőből milyen érzéseket váltott ki.
Az F Astrával pedig valszeg a Winkliéknek is ugyanaz a baja, mint nekem, történetesen az, hogy patinás márka, igen népszerű, abszolút népautó és előszeretettel mondogatják hogy: "Opel nem kop el" (ezt mondták az undorító D Kadett idejében is), ezzel magasra téve a mércét, oszt' mikor beleül az ember, valahogyan csalódást okoz. Valami nehezen definiálható unszimpatikus fílinget áraszt, minthacsak szándékosan olyanra csinálták volna a gyárban, hogy: "Mit képzelsz kispolgár?! Ennyi pénzért igénytelen, strapabíró autót, meg még jól is akarod érezni magad benne?! Nagy lóf@szt, barátocskám, egy népautó az ilyen! Ez a bélyeg rajtad, ami mutatja, hogy melyik kasztba tartozol, és ennek így is kell lennie."
A gulyáskommunizmusban a Wartyogónál lehetett ilyesmit érezni: a tipikus tulaj a begombolt nagykabátban és kalapban, a kormányt szigorúan tíz óra tíz percnél mereven markoló középkorú vagy idősebb fószer, vagy pedig a tetőcsomagtartón minden elképzelhetőt szállító (úgymint: fonott kosarak /legalább 100 db./ festékes, malteros létrák, bakok, deszkák sőt, akár betonkeverő). Persze, voltak másmilyen Waresz -tulajdonosok is, de valahogy a legtöbb emberben ezek az előbbi képek maradtak meg róla, mert annyira jellegzetesen "zsák a foltját" esetének tűntek.
A stílus maga az ember. Ez így volt, így van és így is lesz. Hasonló hasonlót vonz, kinek a pap, kinek a papné és így tovább. Félreértés ne essék: nem sovinizmusról van szó, hanem egyszerűen arról, hogy van olyan férfi, aki könyvelő lesz vagy bérelszámoló, valaki nepper vagy taxishiéna, valaki orvos, más pedig vadászpilóta. Ha nem rangsorolunk, nem minősítünk, egyiket sem helyezzük a másik alá vagy fölé, akkor is csupán egy-egy fénykép alapján ismeretlenül is igen nagy találati pontossággal meg lehet mondani, hogy melyik a bérelszámoló és melyik a nepper satöbbi. Ilyen sokszínű a világ, de tessék má megbocsájtani, ha nekem taxishiénaként a spanom vagy a nepper rokonszenvesebb, mint a bérelszámoló, de ugyanígy viszont is: hadd legyen már szabadságom arra, hogy becsületes könyvelőként undorodjak a taxishiénától, anélkül, hogy magamat többre vagy kevesebbre tartanám a másiknál... Teccik érteni???

Szóval, várjuk a többiek -mindeddig véka alatt tartott- valódi élményeit is.

gabor.gabor 2009.07.10. 23:18:50

Hát mondjuk lehet,h az F Astra-t nem kellett volna beletenni, mert háború tört ki. Amúgy sztem is eléggé rossz minőségű volt még a 90-es évek közepén is.

DE
sztem egy Dacia Logan simán belefért volna. Az tényleg ritkaszar minőségű. Csak bele kell gondolni, hogy 10 éves Renault technika van benne. A franciák a mai napig nem a megbízhatóság jelképei.
Hogy is volt a fogyis tesztnél, hogy a Loganból folyt a gázolaj?
Röhej ...

gabor.gabor 2009.07.10. 23:28:57

@tlvajferi: hát sztem meg nem tartósabb egy F Astra mint egy Swift, Corolla, Yaris ... A franciáknál biztosan többet elmegy, de azok meg franciák, inkább hagyjuk őket.

Ár-érték aránybeli összehasonlítást meg szerintem hasonló korú autókkal érdemes csinálni, mert ennyi erővel egy Trabant minden mai kocsit lever, nem? ...

megint 2009.07.10. 23:31:08

sipike, a tulaj szerint is xar az üléspozíció, ez van, dolgozd fel

gabor.gabor 2009.07.10. 23:39:23

@tlvajferi: "A fullos avensis pedig szépen nyakal"

11 liter egy több mint 10 éves
2000 köbcentis benzinestől sok? Szerintem teljesen reális.

A Toyota meg tényleg nem véletlenül a megbízhatóságáról híres, ahogy azt Szakiii is írta. A Hiace kisteherautók és kisbuszok gond nélkül futnak a mai napig, sokban több van mint
1.000.000 km(!)

Céges Corollák, Avensiseknek sincs semmi bajuk 400 000 - 800 000 km-rel.

ésakkó 2009.07.10. 23:42:48

Mindenki vegyen Tavriát aztán akkó nem lesz vita! AZ legalább megbízható is, jó is meg legalább occsó is.

Mokele-Mbembe 2009.07.11. 00:07:48

Az F Astra ronda autó volt, ezt nem tagadom. De a palettán volt egy-két kidolgozottsági szint. Az enyém (98-as 1.4 16V) a maga hamuszürke belső terével, plüssülésekkel / oldalkárpittal, ABS-szel, olyan simán járó automata váltóval, mintha szappanozott taknyos halak közt mozgott volna a mechanika, mintha nem is ugyanaz a jármű lett volna, mint a szomszéd szentgotthárdi rettenete. És jobban ugrott, mint most az asszony Honda Jazz-e, ami pedig errefelé etalon kisautó, ha jól tudom.

Mokele-Mbembe 2009.07.11. 00:12:30

@Mokele-Mbembe: Ja igen, gondolom azért kiderült, hogy az enyém eredetileg nem a magyar piacra készült...

Azóta is sajnálom, hogy megváltam tőle.

monza3.6 2009.07.11. 00:18:05

Én ezt csör csillnek válaszolom mi az hogy undorító d kadett szerinted egy 1-es golf vagy egy escort jobban nézett ki mert szerintem nagyon nem és az astrát se kéne fikázni mert jól néz ki és a családunkban van egy 1.4-es hengerenkénti befecskendezős 82 lovas a d kadettről nem is beszélve mert van egy 1981-es 1.3-as 96 lovas gyárilag indítógombos caravan a családunkba és minimum 300000km-nél van és sose hagyott cserben pedig volt hogy hatan mentünk le vele 25 éves korába 14 személynyi csomaggal full tankkal és egy nyekkenést nem adott ki magábol.

sanyey 2009.07.11. 00:49:34

@monza3.6:
én is imádtam a kadétomat.. nekem 5ajtós volt! azzal is gond nélkül bejártam Mo.-t.. volt ,h egy nyáron 6000km-t mentem vele mindenfelé az országban.. sose féltem, h otthagy valahol.. egyszerű gép mint a faék (mondjuk a GTE-re már nem mondanám ugyanezt), nincs sok hibalehetőség... Dögöljek meg, egyszer még lesz D Kadettom is újra!

ommm 2009.07.11. 00:50:41

@thx_1138: Öregem, nem olvastál te még rendes autós lapot. Mondjuk idegen nyelven. Ott rendszeresek a hasonló, szubjektív írások. Poszt. Jót röhögtem rajta, ennyi, az élet megy tovább.

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 01:10:16

@tlvajferi: Ne emlegesd az Opelt egy napon a japánok legjobb precíziós motorjait gyártó Hondával. Olyan távol van a két dolog egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.

lanyi 2009.07.11. 02:04:12

Hát izé...
Ez várható volt, hogy az F astrából felháborodás lesz:)

Pedig igaz...

Nekem ellentétben itt egyesekkel volt pár autóm.Köztük jó és kevésbé.

F, G astra az autógyártás legalja, egy modernizált Dacia. ( az is volt )

Volt viszont A vectrám az egy nagyon jó kis autó volt.

Az meg külön tetszik, ahogy egyesek fikázzák a prémium márkákat ugy hogy nem vezették egy métert sem.

Az én legszarabb autóm egyébként egy zastava volt:)

Henry82 2009.07.11. 02:07:34

@MogmondomZazOszintet:
Ott van a pont, amikor a Toyota kifejlesztette a VVTI-t, semelyik gyartó nem tudott fejlettebb szelepvezérlést felmutatni, és nem csak az Opelről van szó, ismétlem, semelyik!
Amikor a Honda előállt a VTI-vel, nem volt gyártó ami 1.6, vagy 1.8-as motorból turbó nélkül azt a teljesítményt ki tudta volna hozni, ráadásul "elnyűhetetlen" motorokról beszélünk!
Az Opel kiszolgált számtalan embert annak idején és ma is, ezt senki nem vitatja, de azért ésszel hasonlítgassunk!

tibcsi07 2009.07.11. 02:49:14

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Ideje lenne felébredni a csipkerózsika álomból... a körbezárt villám az egyik legmegbízhatatlanabb terméket gyártó cég volt a múltban is és most is. Csak a ladán meg skodán felnőtt nemzedék, elsőnek a nyugati autók közül az opelt és a fosvágent látta meg,aztán leszállt a lila köd, és nem lát tovább. Vannak márkák, sőt inkább csak olyanok vannak európában, és keleten is, amik lényegesen nagyobb műszaki tartalmat adnak ugyanazon árért. ezen kéne elgondolkodni, meg, hogy miért nem sikerült azt a r...dt kormányt az ülés közepéhez igazítani a sokat dicsért astrában. Lool. ;)

tibcsi07 2009.07.11. 02:53:15

@Henry82: a VTI a mai napig nemigen talált legyőzőre. még mindig csak a turbósak szorítják meg,vagy még azok sem... Vti mindent visz...

tibcsi07 2009.07.11. 03:03:49

@tlvajferi: hát 18 éves a crxem, bármikor odaver a mai napig, még a 2,0ccm-eseknek is ha nem feltöltött, és pöcre indul, nem füstöl. korának, és talán még a mainak is az egyik legjobb konstrukciója. ellenben jártam 1,6 astra classikkal is 90e km alatt 2 nagy generál. egyszerűen nem bírta a tempót. a honda,a nissan meg a suzuki szó nélkül állta a sarat a ford 100e nél feküdt ki először, de az meg dízel volt. egyszóval 1m km,és jó néhány márka kipróbálása után a válasz nekem egyértelmű, csak japán... a többi kifekszik, (német nyugdíjasoknak tervezik)bmw-t audit nem próbáltam, az valószínű más kategória lehet...

Kovbandi 2009.07.11. 06:22:34

@tibcsi07: Milyen mókás fiú vagy. Pont a crx-et hozod fel példának, hogy helyde jó gép....egy baj van vele, a neve: koporsó more

dr.oid 2009.07.11. 07:16:57

Ehhez képest a bábeli zűrzavar egy mohazöld chippendale bőrfotelokkal berendezett, szivarfüstös úri kaszinó. Úgy látom jobbautóra éhes F Astrás lincselő tömeg WR vérre szomjaz:)) Itt a kis nyomi bakancs, a háromkerekű cseszlovák csoda, a szerencsétlen Pinzgauer, a kínai batmobile nem sok vizet zavar. Elismerésem, a témaválasztás és az időzítés mesteri volt, mégha nem is párosult parádés kivitelezéssel.

Danessz 2009.07.11. 07:24:16

@sanyey: Nekem például meg sokkal jobban tetszik a 2es golf mint az astra, a gsi meg nem a 2es golf gti ellenfele hanem a 3-masé.
@MT21013: 'az Astra 8 szelepes 1.6-os motorjával ha előzök nemigen kell visszaváltani' Tökmindegy, hogy visszaváltasz-e mert úgysincs erő. Amúgy meg tesóm 80-nál visszarakja 3-ba, én meg a szar 16v-s cee'd 1.4-el 4-be megyek el mellette.

lacza87 (törölt) 2009.07.11. 07:45:05

@tibcsi07: Gondolom a Valvetronic vagy Multi-Air szelepvezérlési rendszerek elkerülték a figyelmed. A vti óta azért volt egy-két újdonság ezen a téren.

MANszerelő 2009.07.11. 07:58:46

@lacza87: hoppácska, témánál vagzunk.

MANszerelő 2009.07.11. 08:14:32

Tételezzük fel, hogy van egy háromgyerekes családapa, aki hétfő reggel munkába indul a zsír Avensisével, de az nem indul. Hihetetlen. Assistans kihív, hiba megállapít: egy egér szétrágta a motor kábelköteget. Jó sztori, munkahelyen is mindenki röhög. Viszont, ha ugyanez a hiba a rákospalotai szemétégetőnél (türelmi zóna) jön elő, biztos, hogy az az ember világ életében gyűlölni fogja a Toyotát (válás, vagyonmegosztás stb...).

zakizol 2009.07.11. 08:18:52

Peugeot 307 / Szép, de 5 emberrel az autópályán 110 fölé nem birtam menni /. Citroen C3 / Na ez igazi fos minden tekintetben /. Az összes francia szutyok, Az "új" Swift / ismerősé a Suzuki, 1 évesen pereg a festék a tetejéről, kényelmetlen, stb /, Saab 9.3 2001-es / Ez saját, de a gatyám rámegy/, Skoda Fabia / 3 évesen komplett futómű csere 35000 km után, ezt nem lehet a magyar utakra fogni /, Alfa / Az összes alfás ismerősöm 1000-2000 km-ként elektromos hibával javittatja, persze szép kocsi, meg minden, de...../ , a Civic-ről meg annyit, hogy király kocsi, de vagy újat veszel, vagy széthajtottat. A gyári adatok alapján 7.2 alatt van 100-on az 1.6VTI, az én Saab-om pedig 8.5 , de eddig nem találkoztam olyannal, amelyik birt volna ellenem.

Ezt azért irtam, mert ez meg az én SZUBJEKTIV véleményem. Én ezzel találkoztam, pedig van jó Civic, Skoda Fabia vagy akár Saab 9.3 a világon, de nem ezeket vezettem.

Ha elmész kUrv@zni életedben először és elkapsz tőle valamit, akkor többet nem próbálod ki, pedig sok leányző megél ebből :)))

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.11. 08:22:44

@megint: "sipike, a tulaj szerint is xar az üléspozíció, ez van, dolgozd fel"

A japókhoz intézze a panaszt. ;)
Én kicseréltem a két első ülést a sedanéra, mert annak egy picivel jobb az oldaltartása. De némi ügyességgel akármilyen nem típusazonosat (persze, ami befér) is be lehet szerelni. Akár még állíthatósat is. Akinek van kedve meg ideje, belevághat. ;) Max. hegeszteni kell egy új sínt.

Én egy unokatesómtól kaptam volna ingyér egy bőrözött, oldalra, előre-hátra, felfelé állítható mittudoménmilyen autóból bontottat, de nem volt rá szükségem...

MT21013 2009.07.11. 08:37:43

@CSÖRR-CSI££:
A belsőhöz csak annyit: egyetértek, hogy mai szemmel nézve nem egy nagy durranás (bár nekem tetszik - elfogult vagyok). Csak egyet ne felejtsünk el: a bemutatás éve 1991. Na akkor nézzünk körül 91-ben és tessék beülni egy ZX-be, egy 19-esbe, Escortba, vagy a kocka Civic utáni első szériás gömbölyű Civicbe. Megvan? Na akkor ezekhez képest miről beszélünk??? Félreértés ne essék a felsoroltakkal sincs semmi baj, csak a miheztartás végett.

tibsi 2009.07.11. 08:45:17

@tibcsi07: "Vti mindent visz..." - Ja, a barátom VTI-s Toyotájának sebváltója pontosan 300 rugót vitt el, amikor szétesett pár évesen.

Suzuki Swift: Kicsit hepe-hupás úton, pár perc alatt leveri az ember mindkét veséjét, úgy dobál...

pmobilTB 2009.07.11. 08:50:58

Hali!
Gondoltam én is hozzá szólok. Fiúk, azt kell figyelembe venni, hogy ez nem értéklista, ez valakinek a véleménye, amit vagy elfogadunk vagy nem.
Én személy szerint egy kétütemű Wartburgot Touristot hajtok, és mindenki csak fikázza, miért ilyen "ipari szeméttel" közlekedem. De most őszintén, ki nem sz.rja le? Ha az én igényeimnek megfelel, elviszi oda ahová akarom, és bele teszek egy felnőtt ágyat úgy hogy nem kell szétszerelnem, akkor ki a rákot érdekel más véleménye? És kövezzetek meg de még a formája is tetszik! :)

kepfeltoltes.hu/090711/IMG_4453_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Winkler úr "F Astra gyűlöletében" inkább csak újságíró provokációt érzek, aminek célja az általunk írt kommentek számának növelése. De ettől még véleményét elolvasom és tiszteletben tartom még ha nem is értek egyet.
Nekünk a családban volt 3 F Astránk, 1 még első szériás német szívódízel, és két már ráncfelvarrott benzines szentgotthárdi, utána meg jött egy első szériás G-és Astra, na hát az volt a mélypont. Mindegyik autó 0 km-resen került a családba. Nem is az autóval volt a főgond, hanem a 90 években dúló szervízes f.szolásokban, ahol a márkaszervíz dolgozói a személyes kapcsolat ellenére is rendszeresen átb.szták az agyunkat. Pl. az egyik szentgotthárdit eladták túltárolt autóként, a forgalmiban gyártási év nem egyezett a kocsin szereplő adatokkal. Ez csak az autó értékesítésekor derült ki az eredetvizsgán, és csak azért nem lett nagyobb botrány mert családon belül cserélt gazdát, és mindenki tudta, hogy nem lopott autó.
De a szervízzel való állandó hadakozás, a jelzett problémáink semmibe vétele elég keserű élményt okozott.
Ennek ellenére magát az autót tágas kényelmes, többé kevésbé dinamikus kocsinak ismertem fel, amivel sikeresen felépítettünk egy családi házat. (A dízelessel így konkrétan)Az hogy nem az emberek szép érzékére hanem a reálisan gondolkodókra alapozott? A dél-koreai márkák mit csináltak ez eddig? Az viszont tény, hogy a lengyel Classicok már egy kalap f.st értek, ott már látszottak az "olcsó János" megoldások. Opel szerelő barátom szerint a legjobb minőségűek a szentgotthárdiak voltak, a német első szériának még voltak gyermek betegségei, hozzánk már egy viszonylag kiforrott autó gyártó sora került.

MT21013 2009.07.11. 09:13:50

@pmobilTB:
Nem kövezlek meg, sőt! Egy kissé elvarázsolt kollégám a mai napig azzal jár dolgozni. Van egy új autója is, amit hétvégén használ a családdal, eredetileg a Wareszt eladta volna, de azt mondta nem tud a 2 ütem feeling nélkül élni. Azért elég vicces amikor begördül a sok 1-2 éves Ford és Opel mellé. Egyszer poénból azzal ment a baráti társaság egy raliversenyre, na az feledhetetlen volt, azóta imádom a Warnyút.

Cartman (ex Cartman) 2009.07.11. 09:32:48

@ommm: Húha! Nemá' Kérlek-kérlek mesélj még! Mi van még abba' a nagy Ámerikába!

Tudod, sokan azért olvassák a cikkeiteket, mert kíváncsiak (lennének) egy sokat látott hozzáértő véleményére, aki sokféle autót vezetett már, és képes (valamennyire) objektív, HASZNOSÍTHATÓ tapasztalatokat levonni. Pl. mert - meg fogsz lepődni - mondjuk autót akar vásárolni, és nem akar a marketingnek bedőlve szart venni. És itt jönnétek a képbe Ti, de mostanában inkább csak az (egyébként többnyire tényleg roppant szórakoztató) személyiségtorzulásotokról szól ez az oldal, ami viszont hosszú távon nem biztos, hogy elég az olvasottsághoz sem. (A minőségről nem is beszélve. Ld. mónikasót, balázssót is nézi biztos jó sok elmeroggyant, különben nem adnák...)

Az Astra a MAGA NEMÉBEN igenis jó autó. Nem különleges, nem kultikus, nem élvezetes, egyszerűen csak JÓ. Bizonyítja ezt az itteni sok komment is. Olvassátok el, mit írnak róla, akiknek hosszú időn át társuk volt. Megbízható, olcsó fenntartani, igénytelen, IGÁSLÓ, esetleg CSALÁDI IGÁSLÓ.

Nem szeretitek? Le is akarjátok ezt írni? Tegyétek, de ne tüntessétek fel úgy a szubjektív véleményeteket, mintha az objektív lenne! Már ha meg akarjátok őrizni a szakmaiság és az elfogulatlanság látszatát...

"Pályafutásom 10 legjobban utált járműve" - ennyi lett volna.

admiraL 2009.07.11. 09:48:36

viccelsz velem ha azt mondod az F astrád megbízhatóbb mint egy corolla. :F

Stock 2009.07.11. 09:54:31

@tibcsi07: azért mert te belenyúltál egy vacakba nem kéne általánosítani...!
az eddig háztartásunkba került 2 opel bárminél megbízhatóbban tette a dolgát! :)
az meg hogy pár centivel eltér a középponttól a kormány sztem egy kissé felfújt probléna.. főleg nnak tekintetében, hogy többnyire bal kézzel markolásszuk....

newname 2009.07.11. 09:58:45

ASTRÁSOK LÁZADÁSA c. sorozat, meglesz az 500. "adás".
Szcsétlen Winkler le merte írni:"Pályafutásom 10 legrosszabb járműve" -sztem nyelvtanilag helyes, értelmezze mindenki annak megfelelően (a Winkleré).
Azért a tények:Az F Astra az E-Kadettet váltotta (emiatt "F"). Ahoz képest, -miután a Kadett a maga idejében egy elfogadott népautó volt, sőt az év autója) az Astra korának és elődjének abszolut nem kiemelkedően sikerült terméke/utódja. Egyrészt ami jó volt minden változott, kivéve a motorválasztékot, mely a Kadettből lett átvéve.Megnőtt a súlya, nem lett szebb, stb.
Az viszony tény, hogy a célpiac a felbomlott kelet volt, csakúgy mint a Swivt-nél, Tháliánál. (Látszik ez abból is hogy nyugaton nem sokat látsz, ott is a nyugdíjas házmesterek autója).
DE! alkalmas volt a szoc. autók:Wartburg, Trabant, Skoda, Lada (ugye nem vette komolyan senki a Szamara-Kadett párosítást)kiváltására, egy környezetkimélőbb és azoknál korszerűbb autóra. Sztem ennyi az értékük, nem több.
Az meg izlés, szocializáció kérdése, hogy kinek mi tetszik, miben nőtt föl, mire vágyott annak idején.
Aki holmi preztizsnek, státuszszimbólumnak vélte, véli, az joggal háborog: fél életében erre spórólt/ill. fizeti a hiteleit.
Így aztán érthetően nosztalgiázik betonkeverő, létra szállításról,negatív fogyasztásról, stb., dehát egy autónak nem az az alaprendeltetése.
Úgyhogy béke legyen, valószínüleg mindenkinek igaza van.

newname 2009.07.11. 09:59:57

@tibsi: Mi lehet a köze a VTI-nek a váltóhoz? :))))

tibsi 2009.07.11. 09:59:59

@pmobilTB: Maestro! Nálam megnézhetsz egy lengyel "kalap f.st", de egy milla kp.-ért sem eladó!

tibsi 2009.07.11. 10:16:04

@newname: Annyi, hogy a japcsi autó nagyon jó, amíg megy, de ha egyszer elromlik, akkor lehet fizetni, mint egy katonatiszt.

admiraL 2009.07.11. 10:23:38

@tibsi: most akkor honda vti, vagy toyota vvti?:P és mi köze a váltóhoz, kuplungolni lehet kellene!:D

newname 2009.07.11. 10:32:02

@tibsi: Bocs, de VTI motor nem csak a japcsiknál van.
Egyébbként igaz: amig megy, addig nagyon jó, a -többi meg addig sem jó.
A buli meg relatív, miben-mi romlik el.
Az meg ne hasson meg senkit, hogy olcsó az alkatrész, ha igen gyakran kell, mert ugyanott leszel a végén, mint egy "nagyon megy" autónál.
Aztán kivételek, meg ráb@szások minden tipusnál vannak.
Úgyhogy csak óvatosan, lehetőleg saját tapasztalatból, ne úgy, hogy "ismerek egy embert, aki már látott olyan embert, aki ott volt, amikor mesélték.":)))))))

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.11. 10:41:08

SCANMASTER ELM 2.0-ás full verzsönt tudna nekem valaki feltölteni?

newname 2009.07.11. 10:41:23

@admiraL: Nehogy má'
Kuplungolni? Itt olvastam (TC)nemrég, hogy nem igazán muszáj:))))))

davidson (törölt) 2009.07.11. 11:09:40

@danesszka: hát ez az,ő hülye,ez itt a lényeg

gnme 2009.07.11. 11:43:01

@MANszerelő: :D

... nekem van kartervédő lemezem alul a szuperbe és egyik nap nyitoma motorháztetőt, mert az olajfogyit hetente háromszor ellenőrzöm és b+ a kövér szürkeegér ott ballag odale' hűtők előtt komótosan és beugrik a motor alá :) a lemezre ... ütöttm ököllel egy bazinagyot alul és kihullott félkiló egérszar ..

szép .. lemez le, szétnéz, mit evett el az egér .. semmit :) csak ott lakott.. enyim az országba az egyetlen szuper amiben mechanius egérfogó van a motortérben.. bibií

:)

newname 2009.07.11. 11:56:15

@gnme:
Hehe:)))))
Javaslat:
1.macska (vagy macskaszem, azthiszem prizma):)))) Viszont a felnijeidet rendszeresen lebrunyálják, és olyan tapintású mint a fékfolyadék:))) Folyton végigsétál az autón, otthagyva a toppancs nyomokat.
2. Nem kell nézegetni (olajszintmérő legyen az ótóban /nem egyenlő olajnyomásmérővel/)
3.Egérszar meg ne zavarjon, így látszik a szegénység és nem irigyelnek:)))))

Viszont ha egyedi, úgy ne váltostass semmit.

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 11:59:51

@Henry82: Hát, és akkor még nem beszéltünk a Honda S2000-ről (egyetlen autó a mai napig, amiből turbófeltöltő nélkül 240LE sajtoltak ki), ami immáron 9!!! éves modell. Ki kell próbálni azt az autót egy Opelesnek, hogy megtudja mi az, hogy AUTÓ. Fordulaton bármelyik német kocsit agyonveri...

newname 2009.07.11. 12:00:02

@Rigómező: ?????????????
Miért, eddig volt?:))))))

Sheff Bácsi 2009.07.11. 12:04:08

Üdv! Nem hiszem hogy az Astra ennyire szar lenne. Nekem volt, nem azért vettem mert annyira dögös, vagy annyira megy vagy bármi. Egyszerű az ok, és szerintem kevés olyan más autómárka van a 92 - 2000 ig mondjuk ami szinte 0-ból fentratható, igénytelen, és bármelyik szemétdombon kapható hozzá alkatrész, régi astra, corsa, meg variánsai mind ilyenek, még az uj alkatrészárak is töredékei a konkurenciának. És még megjegyezném az is hogy saját tapasztalataim, meg ügyfelek, barátok elmondásai alapján hogy, nagyon kevésszer fordult olyan elő hogy otthagyott volna a szarban. Lehet utálni, de akkor is használati tárgynak tökéletes.

Falurossza 2009.07.11. 12:15:09

A Fastra egy jó autó, de igaz a minden róla ami a cikkben szerepel!

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.11. 12:20:26

@Cartman (ex Cartman): Egyetértek. Az F Astra a nyugat Trabantja és málhásszamara (volt), kár rajta smooth váltót, csendes burkolati elemeket, meg herebizsergetô vezetési élményt keresni. Egy autó attól szar, ha mûszakilag megbízhatatlan, a (F)apad Astra 8-szelepes benzines szabadonfutói meg ugye elpusztíthatatlanok.

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.11. 12:25:37

@sipike78: Minek az neked? Nekem egy okos ember azt mondta itt a blogon, hogy az elektronika az szar, mert ha elvágják a kábelt, má nem is mûködik :DD

(Amúgy a ScanMasterrel kitörölheted, a DTCk tizedét sem látja, és csak olvasni meg törölni tud, semmiféle diagjobot nem ismer.)

Coupeboy 2009.07.11. 12:40:58

Nemtudom hogy észreveszik e magukon a kedves posztolók de aki képes lefikázni Winkler szubjektív véleményét hogy ne általánosítson, utána meg azt böfögi ,hogy a punto, megane, golf stb autók sokkal rosszabbak az f astránál azok saját magukkal kerülnek ellentmondásba.Ez meg az ő szubjektív véleményük, amivel nem muszáj egyetérteni ugyanúgy mint a Winkler véleményével de akkor ne legyenek már felháborodva.Menjenek el autós újságírónak és írják le hogy szerintük melyik a legrosszabb/legjobb autó... Egy kis önuralmat...

tibsi 2009.07.11. 12:44:54

@Coupeboy: Ugyan már, miért ne lehetne egy jót vitatkozni a cikken? Azért készült, nem? A blog is azért lett alátolva, hogy mindenki elmondhassa a véleményét.

Redokee 2009.07.11. 12:47:10

annyira nem rosszak ám a kinai autók, winkler! Csak amit ti próbáltatok, egy noname kis sufnivállalkozás próbálkozása lehetett...

amikor kínában vagyok, kínai autót használok (brilliance zhonghuat, www.hyts.hu/autok/brilliance/zhonghua-2005/brilliance_zhonghua-2005_r10.jpg)

egyáltalán nem rossz cucc, és ugyanabban a gyárban készül ahol a ázsiába szánt 5 ös bmw-k. 2.4 es motorral pedig még megy is. Egy 5éves kia szintjét bőven tudja. Azonkívül kínában készülnek a buickok, érdemes lenne azokat is kipróbálni ;)

pink75 2009.07.11. 12:47:16

Apósomnak volt (nem sokáig :) ), öcsémnek van F astrája.
Nekem nem lesz.
Hogy nem mennek, egy dolog, attól függ, miféle motor kerül bele, de vezetni küzdősport jellegű. Nem eszik, cserébe nincs benne semmi(nem is romlik el. De nem lehet kilátni sem belőle, és a lábam nem fér el (konkrétan alig tudom úgy nyomni a gázt, hogy a fékbe ne érjek bele), pedig nem vagyok valami nagy. A váltó is érdekes.

A swiftről most olvastam, találtam a fészerben pár évadnyi autó magazint. Az az egyterűvel mára megérkezett fazon ugrál a képeken körülötte, akinek volt az amerikai verdája, hirtelen nemtom a nevét, nagyon szép ruhái voltak :), nna, ő írta, nem tudták mire vélni, hogy miért villog kanyarokban a belső lámpa. Nem, nem elektromos hiba volt, csak épp a kasztni csavarodott annyira, hogy az ajtó elmászott a helyéről és nem nyomta meg a gombot. Letesztelték egy egy kerékkel történő padkára állással:).

Super aGyuri 2009.07.11. 12:51:27

Jó autó az F Astra, megbízható is. A szomszédunknak van, imádja.
Egy kérdésem van csak: miért fakul olyan botrányosan a fényezése? (bordó)

2108face 2009.07.11. 13:00:03

@Super aGyuri: régi meg nem túl jó minőségű rajta a vízbázisú fény. sztem ha 2x,3x átmegy rajta teknőswax polírral egész jó lesz

newname 2009.07.11. 13:00:13

@Redokee:
És????csodálkozol?
Mo-on az emberek zöme talán 10 tipust ismert, látott, ült benne, no vezetni annyit nem, és fingja sincs a világról.
Hogy mik szaladgálnak, milyen mennyiségben és ha ezekről hall, lát valamit akkor élből lefikázza.
Az ezek után természetes, hogy csak az a jó ami nekem van (volt), minden egyébb egy fos.Akinek pedig más a vélemeénye az felkötendő, de legalábbis egy bunkó barom.:)))

Super aGyuri 2009.07.11. 13:02:38

@2108face: Köszi szépen a tippet, megmondom neki. Bár ő főleg nyúzni szeretni - egyébként nagyon jól megy. A C-vel kezdődő rendszám alapján 91/92 körüli évjárat lehet. Nagyapám 403-as Moszkvicsának oldalajtajain ennyi idősen már átfújt a szél :))

sanyey 2009.07.11. 13:19:31

@Super aGyuri:
Gépi polírt neki inkább... 10 körüli összegbe fáj, de utána mintha új fényezése lenne! (egyébként ha figyeled, kb minden 2. bordó (nem metál) Astra meg van fakulva.. igaz, ez jellemzi a használatuk körülményeit is.. én pl évente nem egyszer polírozom és vaxolom körbe a gépsárkányt.. A magyarhonban leélődő Astráknál nem az autóval van a baj, hanem -mint ahogy fentebb írják - a többség igáslóként kezeli.. de NEM! ez is egy autó, szeretni, gondozni kell, és meghálálja!

Üdv megint: egy Opelfanatikus autószerelő

Danessz 2009.07.11. 13:24:41

@Redokee: Nézd meg a töréstesztet. Az alváza összeszakadt!

don39 2009.07.11. 13:27:50

94-ben az új astránknak pár ezer kilóméter futás után szétszált a motorja olaszországban, a nyaralás kellős közepé.Jó nagy szopás volt.Akkor rüheltem ,utáltam.Az ismerős astrája pedig évekig pírta a strapát.Lehet azon vitatkozni,hogy jó,vagy rossz autó e,az astra.Kinek mi jön be.Ez az autó ,a suzukik alternatívája volt a maga korában.Az pedig tény,hogy biztonságosabb,tágasabb,és kényelmesebb kocsik,mint a suzukik voltak.A suzukik is jó autók voltak,csak másban.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.11. 13:37:23

Tényleg nem kötekedésből mondom, meg azért, mert suzukifan vagyok
"Az pedig tény,hogy biztonságosabb,tágasabb,és kényelmesebb kocsik,mint a suzukik voltak."

Tényleg nem kötekedésből mondom, meg azért, mert suzukifan vagyok, de sokadszor hangsúlyozom ki, hogy semmiféle, ismétlem, semmiféle statisztika nem létezik arra nézvést, hogy x-számú balesetből mennyi az opeles és mennyi a suzukis résztvevő, és ebből mennyi a súlyos sérüléssel vagy halállal végződő esetek száma.

A lemez vastagsága nem mérvadó, fel kéne már fogdozni.
---

Il mio nome è Nessuno, légy szíves, koccolj le rólam. Ha nem tudsz építő jellegű választ adni egy kérdésre, szerintem ne pofázz bele.

Ez a program kell és kész.

Danessz 2009.07.11. 13:42:32

@sipike78: Az astra vagy 2-300 kilóval nehezebb, mint az akkori suzukik. Na miért?

Il mio nome è Nessuno (törölt) 2009.07.11. 13:52:42

@sipike78: És ha mégis belepofázok, akkor mi lesz?

Amúgy ha minimális szinten értenél a témához, nem rugóznál ezen az egy programon, a Digimoto-tól kezdve a PCMSCAN-en keresztül a ScanMaster-ig 95%ban mind ugyanazt tudja, és ELM interface-eket eszik (ja és persze mind egyformán szar, a teljes hibatárhoz egyik sem fér hozzá).

thx_1138 2009.07.11. 14:13:14

@ommm: OK, lehet annyit nem olvastam mint te, és nem is azt akartam írni hogy csak pozitív hangvételű új. ill. használtautós cikkek léteznek ezt írtam írtam is. Hanem annyi volt a megjegyzésem hogy a kedves F Astra tulajok nézenek bátran körül a neten találnak majd sok F Astra írományt ahol az autójukat pozitívabb végkicsengésű tesztekben taglalják és mondják ki rájuk a végső verdiktet. És talán ettől nyugodtabbak lesznek akiket eme vélemény szíven ütött. Javasolni tudom én is a nevetést mint hangulatjavító "gyógyszert". Ez a bloposzt amúgy is hamarosan lekerül a színpadról, hogy átadja helyét a köv. fellépőnek aztán múlt idő.

feroka72 2009.07.11. 14:14:22

Hát igen az Astra az nagy szar menni sem megy, rohad is , zabál is , nem is megbízható, valahol ott tart mint a Lada 80 -as években. De szar autók közé lehet sorolni a corsákat , vectrákat, delfin passatot, renaultokat, 5-ős BMW-t. Kia RION csodálkozom mert a kategória egyik legmegbízhatóbb képviselője.

newname 2009.07.11. 14:20:54

@danesszka:
Abszolut nem biztonságosabb a súly miatt.
A lemezvastagság meg tök nem jellemző (manapság), fontosabb a kialakítás.
A jó autó kurvául összegyűrődik (adott esetben)és nem lesz sok bajod, a szar pedig épen marad (pl...inkább nem írok tipust), viszont szétkenődsz benne.
Adott esetben ha döntened kéne a kocsit, vagy az életedet (rokkantságodat) választanád.?
A Suzukit nem kéne Astrával összehasonlítani, mert nem illik.
Egyébbként sok mindenben simán veri. (tartósság, fogyasztás, olcsó fenntarthatóság, stb). Látványnak manapság pedig egyik sem egy...bár izlés dolga.

nov2016 2009.07.11. 14:28:34

Egyrészt Winkler egy bu.., hmm de legalábbis nem szereti az átlagos autókat. :)
Ez az ő rangsora, a kabrió játékautója rohadt a garázsban évekig, közben 2t-s terepjáróval rohangál a városban.
Mi köze van ennek ahhoz, hogy egy család autójának megfelelt-e (15 éve) egy F Astra vagy egy Swift Sedan?
Az anyukák meg oviba menet azon bosszankodtak, hogy "döglött" a kormányzás, mi? :)


F Astra vs. Corolla, egy képet hadd mutassak:
medija.hasznaltauto.hu/720928/3061655_1.jpg
Ugye mostmár mindenki érti miért az Astrából lett szélesebb körben elfogadott népautó. :)


"A fullos avensis pedig szépen nyakal"

"11 liter egy több mint 10 éves
2000 köbcentis benzinestől sok? Szerintem teljesen reális."

Nekem januárban lesz 10 éves a 2000 köbcentis Vectra-m, jobban megy mint az Avensis és 11 liter közelében még soha nem fogyasztott.
Városban 9-9.5, hosszú úton 7-7.5 körül van. Egyszer, kifejezetten nyugisan országúton kb.100-as tempóban volt már 6.3 is. Nem tudom mit kellene tenni a 11 literhez.

2108face 2009.07.11. 14:28:48

jha a lemezvastagság nem mérvadó a gyűrődőzónában, de a lemezvastagságtól is függ a lemezszilárdság, amit jól kell összeválogatni és jó helyre beépíteni. utastér ellenállása függ a lemezvastagságtól, amiben a swift nem éppen úttörő

2108face 2009.07.11. 14:30:46

@nov2016: egy fekete lökhárítós, fehér astra se szebb. mondjuk ez a békalámpás corolla se egy szépség :D

thx_1138 2009.07.11. 14:32:50

Más. Nem tudom ki olvasta el a HAHU-n írt, két és fél csillaggal értékel A Vectra "tartós tesztet" de az is megérne egy misét poszt-vélemény kommentelés címén... Persze mindenki tudja már; szubjektivitás rulez! Szerzői név sajnos nem volt feltüntetve hozzá, nem mintha lenne jelentősége... :-)

feri38 2009.07.11. 14:36:03

Feroka72 druszám, a Winkler bérelt fel?:) A 90-es években gyártott nyolcszelepes motorral gyártott Astráknál, Vectráknál megbízhatóbb autót a földön nem találsz. Na jó a japánok is kimennek a világból. A rohadás is relatív, aki vigyáz rá, annak nem rohad az autója. Kétségtelen, a hátsó sárvédő hajlamos ha nem figyel az ember a festékhibákra. Az Astra Caravanom 8-at eszik városban, 6,5-öt vegyesen. Egy újabb kombi sem nagyon fogyaszt kevesebbet.

newname 2009.07.11. 14:38:50

@2108face:
Próbáld ki:
1.dobbants rá mezitláb egy pille palackra (kupak nálkül)
2.ugyanez egy hasonló méretű (valódi) üvegpalackkal
3. Sztem a valódi üveg nem törik el:)))))

2108face 2009.07.11. 14:41:28

@newname: igen, tom, hogy össze kell gyűrődnie az autónak. :) Az utascellát kivéve, mert akkor a benn ülők is....

newname 2009.07.11. 14:51:04

@2108face: Csak azt a kartam mondani, hogy a lemezvastagság önmagában nem határozza meg a biztonságot. Mondjuk azért vékony és vastag lemezből is lehet sz@rt csinálni. De ez már szilárdságtani probléma, kívülröl, azáltal hogy megnyomogatod a motorháztetőt ez nem igazán állapítható meg.

feroka72 2009.07.11. 14:53:30

@newname: Nyugodtan hasonlítjuk csak össze a Suzukit az Opellel . A régi Swift 88 -ban lépet a színre 805-845 kg öntömeggel, kontra Opel corsa 89 évjárat öntömege 800-845 kg ,törés teszt max. ** lehet mind a két esetben. A következő lépcső astra f amely 910-990 kg öntömeggel kontra Suzuki baleno 935-1005 kg öntömeggel, a törés teszt talán *** lehetne mind a két estben.Végül pedig Opel vectra 2002 évjárat **** ncap eredménnyel, kontra sx 4 **** ncap eredménnyel.Tehát az objektív össze hasonlításban a biztonság terén egyformák, de a megbízhatóság és a fenntarthatóság terén a suzuki sokkal jobb, népítéletek szerint.

nov2016 2009.07.11. 14:57:03

@MogmondomZazOszintet:
"Hát, és akkor még nem beszéltünk a Honda S2000-ről (egyetlen autó a mai napig, amiből turbófeltöltő nélkül 240LE sajtoltak ki), ami immáron 9!!! éves modell."

Jaj, ezt úgy írod, mintha az összes európai mérnök ott izzadna a tervek fölött, hogy nekünk miért csak 150 jön ki belöle, amikor a HONDA képes 240-et is (ráírni). :)

Lehet meglep, de egy autó teljesítménye csak egy tervezési szempont. Bármelyik gyár képes lenne 240 LE-s 2 literest szerkeszteni, legfeljebb nincs rá szükségük.

A WTCC-ben még az oroszok is egy 275LE-s Ladával versenyeznek (egy ezeréves Opel motor van az orrában).

cseri83 2009.07.11. 14:57:19

Teljesen egyetértek az idézett hozzászólással.

„Az Astra a MAGA NEMÉBEN igenis jó autó. Nem különleges, nem kultikus, nem élvezetes, egyszerűen csak JÓ. Megbízható, olcsó fenntartani, igénytelen, IGÁSLÓ…”

Nekem is bizonyított már. Egy 15 éves 1.6-os F Astrám van, amit 2 éve minden nap használok a munkámhoz. Soha el nem romlott. Az egyetem után kijöttem dolgozni Skóciába. Hibátlanul kihozott. 7 napból 6-ot pizza-futárkodtam vele fél éven át (ez napi 80-100 km csak városban, dombra fel- dombról le) . A jobb hátsó helyzetjelzőt kellett kicseréljem eközben, mert szétrázta a belvárosi macskaköves út. Idén júniusban vittem haza (utcaajtótól ajtóig 2840 km, 36 órás út, szinte egyhuzamban), s nem hagyott cserben most se.

Nem kell fikázni, ez ennyit tud, de azt nagyon jól és stabilan!

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.07.11. 14:57:27

Mi lesz itt,ha Csikós is megirja a maga listáját és benne lesz az astra?

Ő is megkapja a maga gyűlöletleveleit...
Tényleg, Winkler most mennyinél tartasz? :)

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 15:01:47

Köszönjük szépen Tisztelt Astra-tulajdonosok, de ez nem egy Opel-forum. Az opelesek manifesztációja felértékeli a többi gányovicsot. Ne magasztaljuk már a német zöldségesautókat, ez kezd egy impotens Sas-kabaréhoz hasonlítani.

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 15:05:24

@cseri83: Senki nem mondta, hogy az Astra nem tud elvinni A-ból B-be, de ennél többet ne is állítsunk róla :)

nov2016 2009.07.11. 15:06:39

@2108face:
Egy fekete lökhárítós Astra az semmilyen. Olyan mint a millió másik a forgalomban.

De ez a kortárs Corolla, a békaszemeivel? Akkor sem vettem volna ilyet ha az egyetlen autótípus lett volna világon. Nem érdekel mennyire hangos a megbízhatóság ígérete. Inkább bicikli. :)

Danessz 2009.07.11. 15:12:06

@BeeTm: Jujj, ha még valaki egy suzukit is bele merészel írni! :))

nov2016 2009.07.11. 15:12:37

@MogmondomZazOszintet:
Ahhoz képest senki nem is mondott többet, csak leírta ha megszívta egy autóval, vagy 10 évig elégedetten használta.
Te hoztad elő az S2000-et, Sas úr. :)

God Spencer 2009.07.11. 15:20:53

A Dacia teszt alatt mi volt az a zene? Valaki help!! Előre is kösz

Yolsos 2009.07.11. 15:21:40

Egyenlőre a Winkler nem az autók istene és nem is lesz az sose! Nem az ő véleménye a mérvadó! Mindenki olyan autót vesz amilyen neki tetszik. Ez egy teljesen magán vélemény, pont olyan mintha én vagy más alkotta volna! Rengeteg autót vezettem én is szerencsémre. De ha ilyen 10-es listát kéne felállítanom az f-es astra nem szerepelne benne az kurva élet! 3000000 oldalas könyvet tudnék írni az általam szarnak ítélt autókról! Talán az 70. helyen lenne. Ez madár duma ami itt megy! Szar autó??? háhá. Az összes jó a maga formájába. 10 milliost nem lehet összehasonlítani egy 100 000-sel !!!! A Dodge Viper is mitől szar????? Nem Magyarországból kell kiindulni ahol az 1.2 a jó autó meg a diesel sokat költök rá passat!!! Itt a suzuki is szarnak van beállítva még is mindenkinek az van! és a nyakam rá hogy legstrapabíróbb autó a maga kategóriájában és árában! Ennyi...

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 15:23:33

@nov2016: Most látom, hogy bekóstoltál :).


Tudom, és szerintem némelyik 8 szelepes öregharcos kevesebb lóerővel jobb városban, mint egy túldigitalizált 16 szelepes. De a Honda, az Honda, a Toyota pedig Toyota (remélem ez így elég szakmai :)

"A WTCC-ben még az oroszok is egy 275LE-s Ladával versenyeznek (egy ezeréves Opel motor van az orrában)." - mondtad

Hát, ez kissé disszonáns. Hogy is hoztak ki 275LE-t abból az Opel motorból? A Honda minden rásegítés nélkül ezt már tudta 1999-ben, és nem WTCC kocsiban, hanem "egyszerű" utcai verdában. Krhm krhm. Nekem ez a Lada-Opel kooperáció elég trágyalé-szagú a Honda csúcstechnológiájához képest. Még a gondolattól is irtózom :)

Szakiii 2009.07.11. 15:26:16

@nov2016: Úgy kel neked:) Cégesként nekem bevált és én szerintem nem csúnya. Az Astra túl átlagos:)

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 15:26:57

@nov2016: Mutass 1 gyártót, aki nem akar egy sima benzinesből 240LE-t kihozni. Szerintem fáj nekik, hogy nem megy csak turbóval. Nem szégyen a vereség, csak tanulni kéne belőle, hehehe

Danessz 2009.07.11. 15:31:45

@MogmondomZazOszintet: A Ferrari kihozott már 660 le-t is szívómotorból :D

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 15:33:30

@nov2016: Még jó, hogy nem az oviba járó opeles/suzukis mamikák tesztelik az autókat, mert nekik tök mindegy csak legyen 4 kereke. :)

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 15:35:23

@danesszka: Hogyan is, sima injektoros motorból? hahaha. Le lehet szállni a földre...

2108face 2009.07.11. 15:37:24

én se értem, hogy winkli által is tesztelt aleko, matiz, zaporozsec, stb. mi folytán jobb autó, mint egyik-másik, ami a listában van

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 15:38:56

Winklernek úgy tűnik egy 100-as listát kellett volna csinálnia, hogy minden embert kielégítsen.

Danessz 2009.07.11. 15:40:08

@MogmondomZazOszintet: Inkább repülök az Enzommal, amíg megírja, hogy egy szar, utána veszek 599-et :D

Seca81 2009.07.11. 15:47:01

@danesszka: "A Ferrari kihozott már 660 le-t is szívómotorból :D "

Hány hengerből? :)

Danessz 2009.07.11. 15:54:52

@Seca81: Csak 12 kellet hozzá :)
@MogmondomZazOszintet: Megengedem, talán :))))

nov2016 2009.07.11. 15:55:16

@MogmondomZazOszintet:
"De a Honda, az Honda, a Toyota pedig Toyota (remélem ez így elég szakmai :)"

Igen egy Honda csak Honda marad, a Toyota meg ... egykutya. :) Miért is érdekes ez?
Jó, nekem a 10-es listámon elég sok japán van, ne is figyelj oda. :)

De ha ettől eltekintünk, akkor is praktikusabb megoldásokat, szerethetőbb részleteket találtam az európai tucatautókban, mint a japánokban. Nekem azok jobban megfelelnek, ennyi.
Egy példa, a legújabb Corolla poolcar is van a cégnél, nem nyílik a csomagtartó hátulról, akármennyire is tele van a kezem, elő kell bányászni a kulcsot hozzá. Vezetni is utálom, 1.4D4D4 high torque, elinduláskor főleg.. :)
Városban egy AX dízel is élvezetesebben vezethető.


"Hogy is hoztak ki 275LE-t abból az Opel motorból? A Honda minden rásegítés nélkül ezt már tudta 1999-ben"
Hogy érted, hogy hogy is? Nincs benne turbó ha arra gondolsz.
Vedd már észre hogy ez nem arról szól, hogy melyik gyár tud nagyobbat hazudni (másik kedvencem az RX8).
Bármelyik márka kihozhatott volna egy kispéldányszámú, nagyon csúcsszuper literteljesítményű autót, nem 10 éve hanem akár 20 éve is. Nem tették meg, na és, akkor most jobb lesz a Civic? Hát légy boldog vele.. :)

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 16:03:41

@nov2016: Tudod kedves barátom nekem ezekkel a "ha volnákkal" mindig is voltak fenntartásaim. Én kívánom neked, hogy egyszer vezess egy Honda Civicet, lehetőleg ne a ma gyártottat, mert ott már annyira nem fogod észrevenni a különbségeket.

Nem sok autót tudja azt a Hondán kívül, hogy lehet vele alacsony fordulaton takarékosan city-ni, és 5000-6000< fordulaton állatkodni. A legmegdöbbentőbb számomra mégis az volt, anno, hogy a legalapabb 1.4 Honda is tudott 180km/h-val közlekedni, ha siettem a pályán, méghozzá bomba biztosan (futómű, felfüggesztés stb.) Ez mással nekem még nem ment, csak Toyotával, de annak nem volt ennyire kihegyezve a motorja, csak szimplán szuper volt.

nov2016 2009.07.11. 16:16:14

@MogmondomZazOszintet:

"Még jó, hogy nem az oviba járó opeles/suzukis mamikák tesztelik az autókat, mert nekik tök mindegy csak legyen 4 kereke. :)"

Nagyon tévedsz. A közlekedők jelentős részét a gyermeküket iskolába/óvodába hordó szülök teszik ki.
Ők "tesztelik" csak igazán az autókat, nem csak egy-egy hétig, hanem 5-10 évig.

Nekik nagyon is számít, hogy megfelelő legyen a belső kialakítás, strapabíró a kárpitozás, emellett ne terhelje meg nagyon a családi kasszát, ne egyen tizensok-litereket, ne legyen drága a fenntartása.

Pl. már egy 15 éves B Corsában is műbőrből volt a szövetülés hátulja, nem tudom próbáltál-e már gyereket ültetni hátra, nem mindegy hogy utána letörlöd a lábnyomait, vagy ultrahangos mélytiszítást kell rendelni. :)

Vicces, de pont az F Astrában volt puha tapintású műszerfal, nem a mai sokmilliós alsóközepesekben.

...

De mindegy, amíg valakinek az számít, hogy áll-e a garázsban cicakabrió, meghogy megvan-e a 240LE... :-D

Coupeboy 2009.07.11. 16:17:48

@MogmondomZazOszintet: Nem érdemes kihozni szívóból 240lóerőt, mert nyomatéka gyengus lesz illetve magasabb fordulatszámon kell használni mint mondjuk egy 2000res turbót.Ha annyira bevált ötlet lenne mindenki alkalmazná.De nem az.Minek csinálnának szívós kihegyezet motort ha olcsóbban megoldják nagyobb teljesítménnyel-nyomatékkal alacsonyabb fordulatszámon egy közönséges turbóval..

sanyey 2009.07.11. 16:22:06

@nov2016:
ebben telljesen egyetérünk.. haver is mindíg ezzel jön, és hozza fel fő példaként az s2000-res világrekorder literteljesítményű autóját.. de ki a faszt érdekel? :DD minden autógyár meg tudná csinálni.. egyszerüen csak nem akarják.. me minek?? rétegmodell.. nem való semmire, max 3. vagy 2. autónak...

nov2016 2009.07.11. 16:22:09

@MogmondomZazOszintet:
"Én kívánom neked, hogy egyszer vezess egy Honda Civicet"

Nem szép Tőled, így ismeretlenül, ilyen rosszakat még az ellenségeimnek sem kívánok. :)
Rémálmaimban jön elő a pattogós futómű, az autópályatempón üvöltő fokozatba kapcsoló motor, a szűkös beltér, a csomagtartó.

Vagy ha új Civicre gondoltál, akkor a rossz hangszigetelés, az ízléstelen műszerfal, és az is ráz.

Coupeboy 2009.07.11. 16:24:39

@MogmondomZazOszintet:
"Hát, és akkor még nem beszéltünk a Honda S2000-ről (egyetlen autó a mai napig, amiből turbófeltöltő nélkül 240LE sajtoltak ki), ami immáron 9!!! éves modell."

Már nem azért de tényleg nem azért nem gyártanak ilyen motort más gyártók emrt nem tudnak, hanem azért mert nem akarnak...
Minek csinálna bárki is 2000res szivó motort 240lóerővel, magas fordulatszámon viszonylag gyenge nyomatékkal ha 280-300lóerőt kitudnak hozni alacsonyabb fordulatszámon, sokkal több nyomatékkal, kevesebb co2 kibocsátással olcsóbban.És ha nem használják a turbót még a fogyasztás is kisebb... Honda megtervezte, megépítette, de nem hinném h ezért a technológia csúcsát képeznék..Van erősebb köbcenti/teljesítmény arányú kocsi is...

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 16:24:48

@nov2016: Nekem viszont soha nem az átlagember véleménye számított, mert ők olyanok, mint a barmok. Az egyik közölük egy kolompot akaszt a nyakába és mennék utána, csak azért mert hallják a hangot. A szakma nem itt kezdődik.

Ezt most jól megmondtad :D, az S2000-t nem azért hoztam fel, hogy okoskodjak, csak feláll a hátamon a szőr, amikor egy Opelt összehasonlítanak egy Hondával. :)

És nem cicakabrió ;), majd ha lesz neked egyszer (kívánom), akkor nem fogod fikázni - csak isteni jelzőkkel illetni.

Szerintem még egy Suzuki is ezerszer jobb, mint egy Opel :Đ, de éljen az Opel, csók

MogmondomZazOszintet 2009.07.11. 16:26:45

@Coupeboy: Legyen igazad, jó. Próbáld ki, milyen city-ni, és állatkodni. Nem kell mindig ugyanazon a teljesítményen izzani.

Ottopappa 2009.07.11. 16:29:13

@MogmondomZazOszintet: Volt egy 1993-as 3 ajtós Nissan Sunny 1.4 LX-ünk. Fater kipróbálta: 202 km/h volt a vége. (óra szerint)... Egy 93-ban gyártott japán 1.4-esnek... Azóta szeretem a japókat... :)

nov2016 2009.07.11. 16:34:51

@MogmondomZazOszintet:
"A legmegdöbbentőbb számomra mégis az volt, anno, hogy a legalapabb 1.4 Honda is tudott 180km/h-val közlekedni,"

Döbbenetre, döbbenet, kb. 8 éve volt egy kis B Corsám. 1.4 90LE, ugye ehhez a motorhoz már elöl-hátul stabilizátorok járnak, elöl hűtött tárcsafékek, +gyári sportülések. Az is átugrotta a 180-at és egyáltalán nem volt instabil, ahogy egyesek fejében él. :)

Persze aki megveszi az alap fapad autókat, utána meg panaszkodik, hogy "nincs benne" semmi... :)

nov2016 2009.07.11. 16:44:23

@MogmondomZazOszintet:
"Nekem viszont soha nem az átlagember véleménye számított, mert ők olyanok, mint a barmok. Az egyik közölük egy kolompot akaszt a nyakába és mennék utána, csak azért mert hallják a hangot."

Ja ez a kolomp dolog találó, már hallom is: a német autó rossz, a Honda jó, a Suzuki nem biztonságos, a Civic mint a tank! :)

"A szakma nem itt kezdődik."

Milyen szakma? Az újságírós? ;)

2108face 2009.07.11. 17:42:42

én még nem láttam színvonalas fórumot. :D ahova minden jött-ment írhat, ott ilyen nem lesz.

davidson (törölt) 2009.07.11. 17:49:17

@ommm: akkor azon is röhögjél hogy az olvasók húznak a vezess.hu ra

;)

davidson (törölt) 2009.07.11. 18:09:30

még hogy az f astra szar????????????????

Kisjankó 2009.07.11. 18:29:00

NA EZT NEM IS TUDTAM, HOGY WINKLER ÚR LETESZI A LANTOT.
A CÍM (PÁLYAFUTÁSOM TÍZ LEGROSSZABB JÁRMŰVE) SZÁMOMRA AZT SUGALLJA, HOGY ITT VÉGE, BEFEJEZI AUTÓS KARRIERJÉT. HA FOLYTATNÁ TÉNYKEDÉSÉT, AKKOR BIZTOS AZT ÍRTA VOLNA, HOGY PÁLYAFUTÁSOM EDDIGI 10 LEGROSSZABB JÁRMŰVE.
VÉGÜL IS A CSÚCSON KELL ABBAHAGYNI... SZÓVAL A NYUGDÍJAS ÉVEIHEZ SOK SIKERT ÉS MILLIÓNYI UNOKÁT KÍVÁNOK!

2red 2009.07.11. 18:47:40

Ezt ne vegyétek komolyan, de elképzeltem ahogy Vin Diesel és bandája F Astrákkal üldözik a kamiont az FF1-ben hondák helyett, LOL!

Nem akarom leszólni, mert arra amire kitalálták végül is megfelel.
De vicces olvasni ahogy pár tulaj bebizonyítja hogy ennél jobb autó aztán egyszerűen nincs.

millesei (törölt) 2009.07.11. 18:47:41

Ez a village people bajusz mindig kiakaszt...

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.11. 18:52:13

@Il mio nome è Nessuno: "És ha mégis belepofázok, akkor mi lesz?

Amúgy ha minimális szinten értenél a témához, nem rugóznál ezen az egy programon, a Digimoto-tól kezdve a PCMSCAN-en keresztül a ScanMaster-ig 95%ban mind ugyanazt tudja, és ELM interface-eket eszik (ja és persze mind egyformán szar, a teljes hibatárhoz egyik sem fér hozzá)."

Te szerencsétlen birka.

Bocs, de hozzád nem tudok már másképp szólni. Takarodj innen a faszba, keress magadnak egy nőt vagy verd ki a farkad sűrűbben, mert a hónapok óta tartó verbális ámokfutásodból és minden logikát nélkülöző fröcsögésedből a kommentelők 90%-ának irányába arra következtetek, hogy az agyadat már majd' szétfeszíti a geci.

1. Az internetről írtam korábban, hogy nem jó függővé válni vele szemben. Erre te mit röfögsz? Hogy nem szeretem az elektronikus dolgokat. Arra, hogy az elsőből milyen logikai bakugrásokkal született meg a pöcsfejedben az utóbbi, talán csak Einstein tudna rá valami képletet kitalálni.

2. Fogd fel, te tervezők gyöngye, hogy ez a program kell. Nem egy másik, érteeee, te állatkirály?!!! Fel bírod fogni, te buzi? Hogy EZ kell!!!! Nem MÁSIK! EZ!

Továbbra sem tudja a nagyközönség, hogy mi az apád faszát terveztél te bármiylen négy keréken gördülő járműbe, ellenben egyre többen bizonyosak abban, hogy egy hazudós buzi szájkaratés vagy.

Alonso1 2009.07.11. 19:17:35

Elég meglepő a cikk. Astra F rossz autó???Hát nem egy mercedes, de nagyon- nagyon megbízható, és egy 1.6os motorral dinamikus is. A rendszerváltás után maga volt a megváltás egy Trabantból, vagy egy kispolskiból egy ilyenbe átülni....és akkor még a Zaporozsecről, meg Daciáról nem is beszétem...
Szóljon valaki, ha nem akar birtokolni egy olyan fost mint egy Dodge Viper, vagy egy Opel Gt, szívesen megszabadítanám e nagy tehertől.

PHILIP 2009.07.11. 19:40:40

Kívánom a cikkírónak, hogy F Astra-nál soha rosszabb autóval ne legyen dolga. :)

tibsi 2009.07.11. 20:02:32

@PHILIP:

Winkler úr szerint az Astra F egy trágya, mi lehet annál rosszabb?

The reaper 2009.07.11. 20:09:19

Faternak volt F astrája sokáig. Én azon tanultam meg vezetni. Szerettem azt a kocsit. Nem valami nagy durranás, de kombi volt ezért az egész család elfért benne. Elvitt oda ahova kellett. Viszont az fiatalabb f astránál volt egy nagyon kirívó hiba, az alu olajtartályt takaró fémlemez. Ami olyan alacsonyan volt, hogy az ember alig mert földútra menni vele.

Rocko- 2009.07.11. 20:40:26

@davidson: attól még hülyék maradnak.

lanyi 2009.07.11. 20:50:26

@gyerek9.3:

Te gyerek...:)

Ekkora egy lúzert:)

Azta, az A/6 "fistalicska":)

Írni se tudsz...

Faszfej!

Johnson Buxton 2009.07.11. 21:21:58

@ommm: Idegen nyelvű lapok? Szubjektív írások? Ez aztán a válasz. Jó mélyen benyaltál a főnöknek:))))

Maura 2009.07.11. 21:26:54

Nemtudom...
Astrat egyszer kaptam kolcsonbe, beleraktam 1200 km-t kb, autopalya, mellekutak, es varos volt a menü.

az, hogy termelte a benzint, az tulzas, de azert eleg baratian fogyasztott, amit el is vartamtole.
Fogalmam nincs mar, hogy autopalyan mit is muvelt, teleportaltam uszkve, de mellekutakon emlekezeteset autoztam vele.
A sokat szidott kotyogos valto szepen kattant mindig a helyere, persze, hosszu uton jart, de pontosan tudtam, hol vannak a fogaskerekek, semmi nyulos rugozos hulyesege nem volt. Motor, nos igen, fordulaton kellett tartani, alul kuka, varosi araszolgatashoz pont eleg, autopalya nyugis tempohoz szinten, de kanyargos mellekuton engem nagyon meggyozott, ha lenduletben volt a kaszni, es fordulaton a motor, hibatlan.

Futomuve olyan amilyen, eszembe nem volt vele hataron autozni, de volt egy olyan erzesem, hogy siman felmetereket leng a kerek gond nelkul, gyakorlatilag talan erre mondjak, hogy "rossz visszajelzeseket ad". Fene sem tudja. Magyar utakra visszajelzest?:D Kossz nem.

Vidamkodos autokazasom ami nem volt egy hosszu tortenet, nem tantoritott el attol, hogy szukseg eseten egy ilyen sokat szidott feher szornyecske birtokosa legyek, melos-futkosos-gyalaznivalo autonak idealis. Es elhiszem, hogy meghalalja a gondoskodast, erzesre olyan egyszeru joszag, mint egy faék.

Jelzem, ultem mar par "komolyabb" autoba, nem suzukival hasonlitom ossze, jelenleg sem egy kozepkategorias autot hajtok. De kozel sem a "legremesebb" jelzot akasztanam az astrara.
Bar lehet kicsit zulltt vagyok, de meg egy suzuki swif legkissebb motorral radio nelkul full alapmodellt is tudok patyolgatni, ha kolcsonben van nalam, egeszen egyszeruen, mert azt is tudom a helyen kezelni.

Kiabrandulni autobol?...
Nezzuk...
Talan a regi skodakbol pislogtam ki aggodalmasan, hogy mikor robbannak ram az ablakuvegek a csavarodo karosszeriabol:)))

Johnson Buxton 2009.07.11. 21:37:04

@Winkler Róbert: Komolyan érdekelne, hogy ezt a cikket gerilla célzattal jelentetted meg - a kezdő képen F Astra húzás nekem mindenképpen ezt súgja - vagy már ennyire "készen" vagy?
Jól megmondtad a kisembernek, hogy szarban ül.

A Csikóst viszont nem értem. Érdeklődve várom a 10-es listáját.

Bambano 2009.07.11. 21:55:22

@MogmondomZazOszintet: "csak feláll a hátamon a szőr, amikor egy Opelt összehasonlítanak egy Hondával.": nekem is...

Az is szép teljesítmény, hogy ment az 1.4-es civic 180-at... Az asszony g astrája, igaz, az 1.6-os, meg 210-et ment, na és? A mostani 1.4-es corsa erősebb és nyomatékosabb, mint az 1.4-es civic.

Tüv megbízhatósági lista 2007-ből: www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2007-2-3/18 , első egy opel, első honda csak harmadik helyezett...

Ha az s2000 annyira jó kocsi, miért nem gyártják?

Azt már csak a velemszületett hegyni g.ciségem mondatja, hogy elnézve a forma1-et, mostanában nem követtek el páran harakirit a honda vezérkarában? :P

sanyey 2009.07.12. 00:35:27

LOL.. vannak jó beszólások itt a végén is XDD már 3. napja olvasom a kommenteket :D komolyan, már csak ezért, meg a népítéleteket olvasni jövök :DD (ja,és kiállni az Opel-ért)

Üdv: má' megen' az Opel fanatikus autószerelő

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 01:19:07

@Bambano: Te idióta a Wartburgból lett Opel kombájnmotorokat gyárt a Honda viszont csúcsmotorokat. Egy Opelnek 10 másodperc kell, hogy fordulaton legyen, egy Hondának 3. Egy Honda motor 4000 fordulaton kezd élni, egy Opel ott hal meg. Hagyjál már debil. Nem gyártják, szerinted miért? Mert túl jó a technika benne, és nem viszik le az árát, nehogy a hozzád hasonló Opelesek meg tudják venni (egyébként költség racionizálás) :D. Az asszony, egy Opel, 210km/h, jah és a halálfélelem az érdi "lejtőn". haha

Miért szállt ki a Honda az F1-ből?! Húh de g..ccc vagy, azért, amiért a Wartburg, akarom mondani az Opel soha sem fog beszállni :D, elég g..ccc voltam?

Bambano 2009.07.12. 02:53:05

@MogmondomZazOszintet: szeretnél te olyan motort a hondába, mint egy rendes kombájnmotor... meg egyáltalán, olyan technikát, mint pl. egy John Deere... A honda azokhoz képest egy fűnyíró körömcsipesz...

Egy opelnek 10 másodperc kell, hogy fordulaton legyen, aha, az enyém 7.5 alatt van 100-on, az új insignia opc 6 alatt, közben néhányszor "fordulaton lesz". Ami egyébként önmagában egy agyatlan kifejezés, ha mozog a kocsi, a motor fordulaton van. Csak egy opelben már 2000-3000 körül is van nyomaték, nem kell 10 ezerig pörgetni, mint egy fogorvosi fúrót... Én a vectrámmal simán felveszem a pesti forgalom ritmusát úgy, hogy nem kell 2000 fölé pörgetni a motort. Ezt csináld utánam egy s2000-rel vagy egy civiccel.

Az enyémnek 4000-nél van a nyomatékmaximuma, 5500 körül a teljesítménymaximuma, ezt a 4000-nél meghal az opel motor fudot el is felejtheted, mert a tények nem támasztják alá.

A hondának egy rendes motorja volt, a 3.2-es legend motorja. A francokat se érdekli, hogy egy s2000-es vagy egy tuningolt civic motor mennyit képes forogni, teljesen értelmetlen felesleges anyag és technika pazarlás 6500 fölött forgó motort építeni. Minek? Legyen rendes nyomatéka alul.

Az f1-es hasonlat arra vonatkozott, hogy azt a lomot, amit a hondások nem bírtak összerakni, egy értelmes ember egy év alatt pontverseny vezető szekérré kalapálta össze. Nem kicsit volt taktikailag tévedés eladni a csapatot, hanem nagyon. ja, bocs, tévedtem, már nem honda motor van benne.

Az astrát nem az asszony vezette, és nem az érdi lejtőn ment annyit, hanem Gyöngyös-Pest között tartósan.

De mi lenne, ha az idióta meg debil jelzőket tényekkel helyettesítenéd?

BUBISBUBLEK 2009.07.12. 09:25:43

@MogmondomZazOszintet:


maragymá ezzel a hittérítős dumával itt
bakker ülj be a hoooondádba oszt hokizz bele .

lanyi 2009.07.12. 09:57:51

@Bambano:

Most komolyan kérdezem, az astával kapcsolatban.

Neked nem kellett 60.000 km alatt kétszer vezérlést cserélni?
Neked nem váltott vészelektronikára, csak úgy, és evett 12 litert?
A te bőrkabátod nem koptatta ki az ülésedet 3 év alatt?
stb.

Mert nekem igen:)

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 11:06:31

@zsoltw124: menj vissza a disznókhoz, etetés van.

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 11:33:32

@Bambano: Az Opel és a minőség. hahaha meg a Check Engne lámpa :D, full gyári hibás szutykok, 150.000km-nél ált. széthulló, olajzabáló, csörgő-zörgő fostalicskák (8-16szelepes csodák, Ecotec), azért nehogy már elájuljak a schweinsteiger-től (német gúnyneve az Opelnek, szabad fordításban: disznótápszállító).

Bocs, de veled nem lehet értelmesen vitatkozni, igazad van: az Opelnek van a legjobb váltója, kormánya, felfüggesztése, motorja. Jah :D.

Nem az a kérdés, hogy kis csapat lévén a Honda miért nem nyert F1-t, hanem az, hogy az Opel hol a jó istenben van motorgyártásban, és miért nincs az F1-ben. Opelben ülve fikázod a világ egyik legjobb, hanem a legjobb motorjairól elhíresült márkáját - jól vagy?! Hol hallottál olyat, hogy Opel-motoros tengeri jacht-, F1-, kisgépek-, gyorsasági motorok stb... Amerikában is kiröhögnek, ha azt mondod Opel :D

Kissé elrugaszkodtál a valóság talajáról ember, főleg ha a Gyöngyös-Bp 210km/h-ra gondolok, ami nem, hogy röhejes, de idióta és felelőtlen, főleg egy Opellel.

A Honda S2000-rel megeszlek reggelire, az összes többi Opellel együtt, hengerűrtartalomtól függetlenül.

Bambano 2009.07.12. 11:46:45

@lanyi: nekem nem. annyi csúsztatás van a dologban, hogy nekem nincs az az f astrám, ami itt a posztban szerepel, apámnak van ilyenje, abban fél misinél több a kilométer, de nem én szervizelem, nem tudom, mennyi időnként cseréltek vezérlést. Azt tudom, hogy abban a kocsiban egy olajdekli csere meg egy lambdaszonda csere volt azon túl, amit a szervizkönyvben előírtak.

Nekem egy 10 éves g astrám van, amivel az asszony jár, abban csak azt cseréltük, amit a gépkönyv előír, meg azt, amikor hoppá volt önrésszel... ritka megbízható autó, ugyanúgy, mint a családban az összes opel (van 5). Amikor úgy mentem vele, mint egy szőrmekalapos reumás lótetű, akkor 5 literből jártam, nem 12-ből és egyszer sem volt vészprogram az ecuban.

Seca81 2009.07.12. 11:53:56

@Bambano: "Én a vectrámmal simán felveszem a pesti forgalom ritmusát úgy, hogy nem kell 2000 fölé pörgetni a motort. Ezt csináld utánam egy s2000-rel vagy egy civiccel."

Azt állítani h egy s2000-rel nem tudod felvenni a forgalom ritmusát csak úgy h agyon kell pörgetni a motort, ez azért enyhén túlzás... Egy 240 HP-s autóról beszélünk kérem szépen. Forgalom ritmusát??? Édesanyám 1 literes "pöcsköszörűjével" bármikor tartom a ritmust...

Bambano 2009.07.12. 12:09:12

@MogmondomZazOszintet: a tüv statisztikán is röhögtél, amikor megnézted? Nem az a baj veled, hogy se nem szereted az opelt, se nem értesz hozzá, az a baj veled, hogy a vitastílusod alpári.

Én nem mondtam, hogy az opel a legjobb autó, de azt, amit itt többen is mondtak, hogy nincs a 10 legrosszabb között, tartom.

Hol van az opel motorfejlesztésben? Van egy csomó motorja, amik köznapi használatra alkalmasabbak, mint a honda motorjai. Hiába van a hondának egy-két csúcsmotorja, ha a köznapi ember számára elérhetetlen, megfizethetetlen.

S2000-rel megeszel reggelire? van neked olyanod vagy csak torkodon akadt a trollkodás? Mert arcméret szempontjából is nagy különbség van aközött, hogy olvastál egy katalógust vagy itt van a kulcs meg a forgalmi a zsebedben.

Nem vagyok büszke a 210-re, nem én vezettem, én a jobbegyben ültem akkor. De ilyen alapon te se legyél büszke az 1.4-es fűnyíróval a 180-ra, pont ugyanolyan veszélyes, ha nem veszélyesebb, mint astrával végsebességen menni.

Bambano 2009.07.12. 12:16:15

@Seca81: ha értő olvasásban lenne részed, azt mondtam, hogy 2000 fölé kell pörgetni, nem azt, hogy agyon. Tényleg túlzás lenne egy ilyen állítás, a probléma, hogy nem hangzott el.

Bambano 2009.07.12. 12:22:31

@MogmondomZazOszintet:
S2000 adatlap a honda.hu-n:
- max nyomaték 208nm
- max sebesség 241km/h
- fogyasztás városban: 13.9l/100km
- fogyasztás városon kívül: 9.9
- vegyes fogyasztás: 10
- fogyasztói ár: 12,1 misi

Na ezekben a paraméterekben mind jobb a vectra.

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 12:29:02

@Bambano: Tudod, a hozzád hasonló okostojások (és ez nekem elég bizonyíték rád nézve) mindig az arcoskodással jönnek, csak azt nem veszik észre mit miért kapnak. Ha vezettél volna Hondát/ S2000-t akkor tudnád, hogy mi fán terem az 5cm távolságon működő precíziós váltó, a bombabiztos felfüggesztés, 200-as kanyarok, a nyikkanásmentes kaszni, a tökéletes kormány- egyszóval: az élményautózás - és nem megfizethetetlen áron.

Az Opel Merivás TÜV-re meg legyél büszke, vegyél egyet :D. Nem, vegyél 2-t.:D

Mindig ledöbbenek azon, hogy felnőtt emberek, hogy tudnak létezni szövegértelmezés nélkül (többet kéne olvasni), valamit nagyon elrontottak az általános iskolákban.

"Ha viszont egy gyár olyan országban van, ahol magas szintű a gyártási kultúra, jól képzett a munkaerő, komoly hagyományok állnak a cég mögött, és pénz is van, egyszerűen nincs mentség olyasmire, mint az Opel Astra F szériája. Oké, ezzel kezdődött nálunk az alsóközép kategóriás autógyártás, igaz barátja, Opel Astra tényleg jobb volt, mint egy 105-ös Skoda, de erre akkor sincs mentség. Lötyögős, pontatlan váltó, döglött kormány és futómű, kelletlen motorok. Néhány éve volt egy F Astra szedán stábaitónk, annak valaki kicsit megnyomta a hátulját, a sérülésen pedig két hét múlva már pergett a rozsda. Utálni nem utálom" ez szerinted mit jelent?

Hát nem azt, hogy az Opel a legszarabb autó, csak azt, hogy ahhoz képest, hogy a németek rakták össze egy trágyalé.

"Hol van az opel motorfejlesztésben? Van egy csomó motorja, amik köznapi használatra alkalmasabbak, mint a honda motorjai." :D

"Nem vagyok büszke a 210-re, nem én vezettem, én a jobbegyben ültem akkor. De ilyen alapon te se legyél büszke az 1.4-es fűnyíróval a 180-ra, pont ugyanolyan veszélyes, ha nem veszélyesebb, mint astrával végsebességen menni." :D

Ez az igazi arcoskodás, no comment.

Van pár különbség kettőnk között, a legnagyobb az, hogy én nem gondlom azt, hogy az aktuális kocsim a legjobbak közé való, csak azért mert birtoklom.

Soha nem fogok leállni gyorsulgatni egy Opelessel, mert nem akarok mély sebeket hagyni a bugyuta kis szívecskéjén - meg hát rangon aluli lenne. off

feroka72 2009.07.12. 12:38:10

@Cartman (ex Cartman): Lehetett volna ignis is de az még megalázób a vectra számára mivel ignis is **** ncap tesztel bír.

feroka72 2009.07.12. 12:40:56

Azt tudjuk , hogy melyik a leg szarabb autó. De melyik a legjobb mondjuk 500-800 e ft körül ?

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 12:44:24

@Bambano: Elfelejtetted leírni, hogy a Hondanak 6mp a gyorsulása, 50%-50% a súlyelosztása, 2szer gyorsabban beveszi a kanyart, mint a schweinsteiger, 10jobb a váltója (olvass utána), felfüggesztése, és egy valódi élményautó. Melyik sima szívóbenzines fogyaszt kevesebbet 240LE-val? Mennyi az értékcsökkenése és mennyi vectrának?

Ezt buktad, én nem lennék olyan nagyon büszke a 3.2 V6-os túlmotorizált böszmeségre, ami csak lomha 211LE és 8mp gyorsulás, utóbbit már egy mai kisautó is tudja. :D

Bambano 2009.07.12. 12:48:25

@MogmondomZazOszintet: nem, az a különbség kettőnk között, hogy én a véleményedet vitatom, te meg a személyemet támadod. Nem én írtam rólad, hogy idióta vagy, nem én mondtam, hogy dilis vagy, nem én okostojásoztalak le. Hanem fordítva. Ez nem korrekt vitastílus.

Még mindig nem nyilatkoztál arról, hogy van-e saját s2000-ed vagy más műszerével csapkodsz a csalánosban.

Én sem mondtam sehol, hogy a saját autóm a legjobbak közül való. Végig arról ment a vita, hogy a saját autóm, meg az egész márka, jobb, mint amit hisznek róla az emberek.

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 12:54:52

@Bambano: Sajnos te sem válaszoltál a kérdéseimre, csak a saját magad által megálmodottakra, továbbá, hogy ha a válaszaim után még kétséges számodra az, hogy van, vagy nincs, nos az már rád tekintve súlyosbító körülmény. Annyira örülök, hogy az ilyenek Opelt vesznek, tartsd meg jó szokásodat.

Opel V6 Forever :D
(próbálj ki egy zöldséges mercit, be fogsz xarni)

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 12:56:13

@Bambano: jah a tények, hát azok kemény dolgok, jó lenne ha figyelembe vennéd őket.

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 12:58:34

Az ember nem azt hiszi, amit lát, hanem azt látja, amit hisz - ajánlom minden Opelesnek.

sanyey 2009.07.12. 13:39:31

én csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy a jelenlegi honda civic (a büdösbogár) alap mocija 1.4 nyolcvanvalahány ló, az Opelnél 1.4 90 twinport a minimum.. az meg megintcsak röhej, hogy jómagam megettem egy 1.8-as büdösbogarat 400méteren , egy 1.6 16V F-essel... szal nemtom.. Ja, és tudnék érdekes Honda meghibásodásokról mesélni rövid autószerelő pályafutásom idejéről is.. szal ennyi.. a Honda rosszabb lett az évek alatt, az Opel meg jobb.. és ez még csak a kezdet!

Szakiii 2009.07.12. 14:21:50

@sanyey: Bocs, hogy elveszem a kedved de a Hondánál és Az Autó című újságban is az áll, hogy az alap Honda Civic egy 1.4-es 100Le modell.Az Astráé 90LE. Az Auris 1.33 101Le- se meg csak hab a tortán:)
Úgyhogy a japánok megzabálják az Astrát törődjön bele minden Astra tulaj, hogy itt most a japók vannak előnyben.:)

Szakiii 2009.07.12. 14:33:26

@Bambano: "Hol van az opel motorfejlesztésben? Van egy csomó motorja, amik köznapi használatra alkalmasabbak, mint a honda motorjai."
Bocsi de ebben tévedsz. A Honda jócskán előrébb van. Ti még mindig a benzines Opeletekben fogtok szívni amikor a Honda meg a Toyota előáll a Hybrid Civiccel és Aurissal.
Ha meg nem a környezetkímélést vesszük akkor mondj már nekem légyszíves egy Honda Legend vagy S2000 ellenefelet.:)
A "nagy" motorok fejlesztésében úgyanúgy előrébb van a Honda mint a környezetkímélésben.

Coupeboy 2009.07.12. 14:45:41

@MogmondomZazOszintet: ŐŐŐ.Nem tudom ,hogy mi köze van egy s2000resnek egy vectrához....Az egyik egy két üléses roadster, a másik meg egy large family car.Az összes ilyen összehasonlítás ,hogy az s2000-s jobb mint a vectra teljességgel nevetséges.Az s2000resnél meg jobb egy F430as.Jah hogy a kettő nem egy kategória? Hát a vectra-s2000 se az...:)
Ha annyira ellenfelet akarsz keresni az opel kínálatában az s2000resnek ajánlom figyelmedbe az opel speedster nevezetű élményautót ami gyakorlatilag egy lotus és minden téren megeszi az s2000rest...:)
Ja mellesleg nem opelos vagyok csak már unom hogy a hondások azt hiszik az autóikról h az a non plus ultra...

sanyey 2009.07.12. 15:59:32

@Szakiii:
na pont a hibridektől ,meg a villanyos dodgemektől mentsen meg engem a világ! nem azért válaszottam az autószerelő szakmát, hogy villanyos szutykokat buheráljak, nem vagyok villanyszerelő (és nem is akarok az lenni)! a belsőégésű motor jelenti számomra az autót.. nincs alternatíva! Sose vennék hibrid, vagy tisztán villamos szutykot.. max ha az egy golfkocsi.. pont azért nem gyakorlom a szakmám, mert erre a gusztustalan elfajulásra, ami most következik ,én már nem vagyok kíváncsi...

Danessz 2009.07.12. 16:06:07

Na már japánótó vs opel van :D

Bambano 2009.07.12. 16:26:40

@Szakiii: ugye a prius is meg az új honda insight is csak addig egetverő nagy hibrid fejlesztés, amíg el nem készül az első széria chevy volt. Kár, hogy most hullott szét a gm, már nem tudom márkatársnak mondani:) De ígérik az opel verzióját is.

Nekem a következő a bajom a hondával: van egy elképzelésük arról, hogyan kell egy motort megtervezni. Ők kiváló motorokat terveznek, ami ennek az elképzelésnek megfelel. Csak nekem a kiindulási alap nem tetszik.

bocs, hogy elveszem a kedved Az autó című újságtól, de ha nem haragszol meg, inkább elfogadom a márka hivatalos magyar weboldalait infónak, mint egy ellenőrizhetetlen forrást.

Eszerint: www.honda.hu/modellek/civic/1.4_Sport_5_ajtos a honda civic sport 1.4 5 ajtós 83 lóerő. Ez ott az "alap" civic.

Eszerint meg: www.opel.hu/site/local_image/pricepdf/corsa.pdf az 1.4 twinport ecotec 90 lóerő a corsában.

Ha nagyon kotornám a webet, szerintem találnék 100 lovas 1.4-es renault motort is.

sanyey 2009.07.12. 17:08:22

@Bambano:
én annyit akartam még írni az Úriembernek, hogy a jelenlegi facelift előtti példányokra értettem a "nyolvanegynéhánylovasságot", mert ha jól emléxem a faceliftelt büdösbogarakban már valóban erősebb moci az alap... de nem tuti.. a régi alap nyolcvanegynéhánylovasságában viszont biztos vagyok.. az meg ugye tiszta sor, hogy még egy alap G Astra is erősebb volt 1.4 twinporttal..

CSÖRR-CSI££ 2009.07.12. 17:15:46

Olvasva a kommenteket, tényleg elképesztő, hogy mennyi ember van, akinek "mindenről az jut eszébe"!
Például, ha egy női magazin fórumjára felteszem a "költői" kérdést, hogy: "Hölgyeim, tudják-e mi van a sánta férfi két lába között?", séróból elhajtanak a picsába, hogy: "Pfúj, mocskos disznó!!!"
Aztán, ha beírom, hogy: "Na, de hölgyeim! Nem tudják? Hát, KÜLÖNBSÉG! Önök mire gondoltak?"

Ők továbbra is vagdalkoznak, hogy a férfiak így, meg úgy, és ha egy fél nap múlva visszanézek, még mindig a sánta férfi nemi szervénél tartanak, mert csak az jut el a tudatukig, amire be vannak programozva.

Itt is kőkeményen ez megy.
Winkler világosan elmagyarázza, hogy mi a baja az F Astrával, és azt is, hogy miért nem szerepel a listán pl. a Zaporozsec, a felháborodott kommentelők meg rendre azt visszhangozzák, hogy "Ha az Opel szar, akkor hol van a Zaporozsec, meg a többi?!" Meg, hogy neki, vagy az unokanagykabátjának is az van, és hány év alatt, hány kilómétert ment hány literrel, milyen kevés ráfordítással.
Szelektív süketségnek hívják ugyebár azt az "anyósbetegséget", ill. fogyatékosságot, amikor a mamának mindent legalább kétszer kell elmondani és jó hangosan, mert nagyot hall szegény, de ha egymásközt csendben elejtünk egy szót, amiben érintett (vagy úgy véli), azt a másik szobából is egyből meghallja.

Monza 3.0 nevű fórumtársunk is kiakadt azon, hogy "undorító D Kadett", "Mi az, hogy undorító D Kadett?!" Hogy képzelek én ilyet írni?!
Hát úgy, hogy számomra az az autó az. Ilyen egyszerű.
Mint ahogyan a férfimagazinokat csorgó nyállal, gúvadt szemmel lapozgató fiatal kollégáim kiakadnak azon, hogy számomra visszataszítóak a mai playmate -ek, akiket nem sok választ el a felfújható guminőtől. Nem értik, hogy miért nem gerjedek a pukkadásig felfújt lufimellekre, meg az idült aranyérre emlékeztető kifordított szájakra (ajkakra). "Bazzeg! Nem tudod te, mi a jó!" -mondogatják. Meg, hogy: "Mér' a te feleséged milyen ezekhez képest?" és mindenféle hasonlókat.
Egyszerűen nem értik, hogy ízlések és pofonok különbözőek. A legnagyobb baj pedig, hogy hiába is próbálod magyarázni nekik, hogy nem abszolút értelemben vett értékítéletet tettél, hanem az érzéseidet fogalmaztad meg, ugyanúgy képtelenek felfogni a lényeget, mintha a macskának próbálnád elmagyarázni, hogy a virsli miért mustárral jó, a sült szalonna meg ecetes cseresznyepaprikával, ő csak viszolyogni fog és a lábát rázza, és nem érti, hogy te miért halnál be, ha meg kéne enned egy egeret, amúgy szőröstül-bőröstül, ahogyan ő szokta.
Lesújtó, komolyan mondom.

Monza 3.0 -nak válaszolni fogok, ha lesz rá időm.

Üdv mindenki

gabor.gabor 2009.07.12. 17:44:32

@Bambano: @sanyey:
A hengerűrtartalom-teljesítmény vitát a japánok nyerik egyértelműen, a turbó nélküli benzinmotoroknál.

Alapmotorokat figyelembe véve:

Opel Corsa 1.4 TWINPORT ECOTEC®, 90 LE
www.opel.hu/site/showroom/carconfig.php?reset&carname=corsa

Suzuki Swift 1.3, 92 LE
www.suzuki.hu/pages/display/auto/modellek/swift/muszaki_adatok

Mitsubishi Colt 1.3, 95 LE
www.mitsubishimotors.hu/pdfs/colt/09_colt3/spec.pdf

Honda Jazz 1.4 i-VTEC, 100 LE
www.honda.hu/modellek/jazz/1.4_Elegance

Toyota Yaris 1.33 Dual VVT-i, 100 LE
www.toyota.hu/Images/Yaris_equip_and_specs_local.pdf

Bambano 2009.07.12. 17:51:37

@gabor.gabor: nem literteljesítmény vitáról van szó, hanem egy állításról: "Bocs, hogy elveszem a kedved de a Hondánál és Az Autó című újságban is az áll, hogy az alap Honda Civic egy 1.4-es 100Le modell.".

gabor.gabor 2009.07.12. 18:29:24

Amúgy sztem az Opel egyátalán nem gyárt rossz autókat. Átlagos kocsikat csinál, csak valahogy túlárazva egy kicsit.

Pl.: 2005-ben vettünk egy
új Suzuki Swift 1.3 GLX AC
(92 LE) autót.
Az ára 2 750 000 Ft volt.
(limitált szériás, hiába GLX van benne függönylégzsák is)

Ismerősömék vettek 2006 márciusában egy 1.2-es (80 LE) Opel Corsát.
Az ára 3 050 000 Ft volt.
Felszereltségben kb. azonos a Swifttel, bár a Corsában csak 2 légzsák van, nincs benne elektromos, fűthető külső tükör és kormányról vezérelhető rádió sem.

A különbség: 300 000 Ft.

Mi évi 10-12 000 km-t megyünk a Swifttel, átlagfogyasztása 5.5-6.2 liter körül mozog.

Tehát, ha 6 literes átlaggal számolok és 300 Ft-os benzinárral, akkor:

300 000 Ft = 1000 liter benzin
1000 liter benzin elegendő ~ 16 600 km megtételére.
Azaz a két autó közötti árkülönbségből mi tkp. 1 és negyed évig ingyen jértunk.

Ja, és el is felejtettem, hogy amit Ők vettek az még a régi Corsa volt, nem az új, vagyis KIFUTÓ modell!

sanyey 2009.07.12. 18:35:57

@gabor.gabor:
az lehet, hogy 1.3 93 ló a swift, meg az ignis is, de, hogy akárhány ismerősnek/havernak/barátnak van ilyen motorú Mutyukija, és mind szidja a mocskos nagy fogyasztásukat az is biztos :DD Arról nem is beszélve, hogy most konkrétan egy alsóközepest (Astra) hasonlítunk egy elméletileg kisautóval... = Astrában 50X annyi hely csomitartóban meg mindenhol, +sokkal kényelmesebb is!

sanyey 2009.07.12. 18:38:21

@sanyey:
ja, és kettőfélért még mindíg mevehető a G, ami szerintem pofátlanul olcsó egy ilyen méretű, és tudású autóért...

gabor.gabor 2009.07.12. 18:50:58

@sanyey: légyszíves figyelmesen olvasd végig. Leírtam, h Corsát vettek.
Corsa - Swift ugyanaz a kategória.

A fogyasztás meg ennyi és kész, ha nem hiszed, próbáld ki.
5.5-6.2 között van.
(város: 50-70 km/h,
országút: 110-130 km/h, 22 °C felett klíma végig megy, városban is.)

Autópályán, 4 személlyel + csomagok, 140-170 lm/h között, végig klímával:
7.3 liter/100 km

Ennyi ...

sanyey 2009.07.12. 19:37:17

@gabor.gabor:
tudom ,láttam, hogy Corsával hasonlítottad össze, csak mi itt mielőtt írtad a hasonlatot épp a Civic fapad 1.4-esét (83le) hasonlítottuk az 1.4 twinport fapad Astrához (90hp).

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 19:49:53

@Coupeboy: Semmi köze sincs, csak miután Bamba egy 3.2-es Kopellel jár, s abban látja a non plus ultrát, be akartam mutatni, hogy egy majdnem fele akkora motorból is lehet jót csinálni, a 240LE-ről nem beszélve. (az áruk is majdnem egyezik, nyilván más kategóriában versenyeznek, az egyik egy a maga nemében egyedülálló minőségi versenyautó - roadster -, a másik pedig egy abszolút átlagos középkategóriás tucatautó, az összes német, +Ford és talán francia autók mögé pozicionálva.)

Kopel (Lotus, mert még ez sem megy egyedül a Kopelnek...) Speedsterrel kapcsolatban nagyon el vagy tévedve:

"950 kilóhoz (tudod hány kiló a Honda S2000) 147 lóerő és egy nagyon rövid váltó jár, így gyorsulunk nulláról százra 5,9 alatt. A 2,2-es, teljesen standard Opel Ecotec motor egyike lenne az autóstörténelem süllyesztőjében (!!!) hangos puffanás nélkül eltűnt tisztességes relikviáknak, ámde jó könnyű, ezért nagyszerűen érzi magát a Speedsterben." (TTC teszt, tehát nem én merészeltem írni a "Nagyszerűenszargyárihibásecotecről) - ez max egy Suzukit nyom(na) le, bár még az sem biztos, ha az 1.6 Suzuki kap egy sportlégszűrőt és némi tuningot... Szóval...őőőő

"Ha annyira ellenfelet akarsz keresni az opel kínálatában az s2000resnek ajánlom figyelmedbe az opel speedster nevezetű élményautót ami gyakorlatilag egy lotus és minden téren megeszi az s2000rest...:)
Ja mellesleg nem opelos vagyok csak már unom hogy a hondások azt hiszik az autóikról h az a non plus ultra..."

Mit eszik ez meg a Honda S2000 kipufogó csövén keresztül kiáramló égetett naftán kívül?

Én meg azt unom, hogy a disznótápszállító opelesek azt hiszik övék a non plus ultra járgány (és a többit fikázzák szana-szét), közben Németországban csak a munkanélküliek és a tinik járnak vele, mert nem telik nekik a valódi (GM=Chevrolet minőség) német márkákra.

CSÖRR-CSI££ 2009.07.12. 20:03:29

@monza3.6 2009.07.11. 00:18:05

ˇ"Én ezt csör csillnek válaszolom mi az hogy undorító d kadett szerinted egy 1-es golf vagy egy escort jobban nézett ki..."

Külsőre valóban nem néztek ki jobban, de az enteriőr az Opelben volt a legborzasztóbb. Az olyan kiábrándító volt, hogy még az F Astra is azért nem tetszett (és nem tetszik a mai napig sem), mert maradt benne valami a Kadett árasztotta fílingből. "Olyan jellegzetesen opelos". Ez az ilyen (rossz) értelemben vett opelos fíling csak majd' 30 év után a H Astránál látszott végleg eltűnni. Ez valami olyasmi, mint a menzaszag (vagy az üzemi étkezde; a szociban a nagyobb üzemekben mindenhol volt), amitől ha megcsömörlött valaki, akkor az egy életre szól. Nekem, lehet az egy akármilyen étterem, ha ez a szag megcsapja az orromat, rögtön sarkon fordulok és soványdisznó-vágtában elhúzom a csíkot, mert annyira nem bírom.. Ilyen egyszerű.

De tudod, ha csóró vagyok, viszont éhes, és bemegyek egy olcsó önkiszolgáló étterembe, ahol a kevés pénzből ugyanolyan kaját csinálnak, mint anno a menzán, vagy az üzemi konyhán, és természetesen a szag is ugyanaz, elviselem, mert adekvát azon a helyen.
De ha a Gundel, akinek a nevét már a nagyapáink is ismerték, és etalonnak tartják, menzaszagot és menza minőségű kaját tol az ember orra elé, akkor szerintem jogosan érzi úgy bárki, hogy itt valami méltatlan és megalázó helyzetbe hozták azzal, hogy a rendelkezésre álló kiváló háttér és a viszonylag magas ár ellenére jól érzékelhetően igen kevésre becsülték a kedves vendéget -hogy finoman fogalmazzak.
Az Opel számára pedig nem mentség az, hogy a többi német márka is hasonlóan fapados autókat gyártott. Részükre is kijár a citromdíj.
Az a nagybüdös helyzet, hogy ha a japán konkurrencia nem teremtett volna versenyhelyzetet, akkor ma a H Astrában is kurblizni kéne az ablakot az alapkivitelnél.

Mindezt nem úgy mondom, hogy az ismerősöm ismerősének mesélték, hogy valaki ott volt, ahol láttak közelről egy D Kadettet, hanem jónéhány darab volt a kezeim között, de saját tulajdonban is volt egy, kb 1 évig. Nagyon igyekeztem, hogy megszeressem, de ezek az autók
gondoskodtak róla, hogy ne sikerüljön.

Bennem midig is valami furcsa ellenszenvet váltott ki az idétlenül (és érthetetlen okból) függőlegesen álló kormány, és a még annál is jobban úgy álló (vagy inkább lógó) negatív szögben aláhajló műszerfal, a tökátgondolatlanul, mintegy random -szerűen odaszórt gagyi kezelőszervek és az, ahogyan az egész cucc valami olyan lelketlen kisszerűséget, kisstílűséget áraszt, hogy annál még néhány keleteurópai típus is emberszabásúbb, szerethetőbb volt.
Beleülve pedig jönnek az újabb meglepetések.
Először is az, hogy NEM SIKERÜL!
A combom nem fér át a kormánykerék alatt!
Ilyen a mesében sincs!
Vagy tán régi orosz népmesékben lehetett, mert az orosz néptáncból ismert koreográfiával (jobb láb egyenes térddel előre kinyújt, bal térd begrogyaszt guggoló pózig) végül sikerül.
Elindulás után újabb meglepik: a kormányt nem tudom -a megszokott módon egy mozdulattal körbetekerni, mert a kormánykerék alsó harmada a két combom közé van ékelődve.
Nem egyszer előfordult, hogy egy-egy nagyobb lendülettel elindított kormánymozdulatnál úgy tökön vágtam magam, hogy ami akkor kiszaladt a számon, azt a tévében még 18-as karika alatt kisípolva sem lehetne adásba tenni büntetés nélkül.
Az "Y" forduló aztán a másik vicc. Manapság egy ilyen megfordulásnál nem lehet sokat tökölni, mert a sok siető és határtalanul türelmetlen autós vad dudálásba kezd, amitől pillanatok alatt komoly anyázás, abból meg echte bunyó is kialakulhat. A másik fele meg a bámészkodó gyalogosok lesajnáló tekintete, elszólásai ("Béna", "Puha pöcs" és hasonlók), ha sokat tötymörög az ember.
El lehet képzelni, milyen lehetett nekem azzal az autóval egy villámgyors megfordulás egy szűkebb utcában... Annyit tapogattam a kormányt, és úgy, hogy egy olimpiai szintű lólengés-gyakorlatban se mindig látni olyat.
A megbízhatóságáról nem nyilatkoznék, mert túl sok tényezőtől függ, meg azt sem, hogy hányszor kellett hazavontatni, de az egyszer szent, hogy igenis "elkop" idővel, méghozzá nagyon.

A '90-es évek elejének (teljes joggal) "roncsderbinek" nevezett magánimport -dömpingjében én is aktívan részt vettem. Számtalan különböző vasat hoztunk be Svájcból, Németországból, de leginkább Hollandiából.
Nos, mind közül a D Kadettel volt a legkegyetlenebb "állatkínzás" hazajönni.
Nem részletezem, de sokszor kívántam út közben, hogy akik ezt az autót csinálták, azokat bele kéne zárni pár hónapra, vagy évre, és hajtani őket ezer és ezer kilómétereken keresztül.
Mert ők biztosan nem olyannal jártak, mint amit a pórnépnek odab*sztak.
Éspedig azért felháborító a részükről ez, mert -ahogy a Winkli is írta, nekik megvolt a hátterük és a tudásuk ahhoz, hogy jót csináljanak, de ezt csinálták.
Ne mondja nekem senki, hogy akkor, ott ez volt a max, amire képesek voltak, mert volt szerethető és igen kiváló autójuk is. Úgy hívták, hogy Manta.
Volt szerencsém azt is kipróbálni, és nem akartam belőle kiszállni.
A Kadettbe meg beszállni nem.
Engem nem érdekel, hogy kinek hány mázsa cementtel, hány segédmunkással, hány százezerszer járta meg az utat Kenya Alsóig, meg vissza, és soha nem romlott el, én akkor is kora német autógyártásának szégyenfoltjaként tartom számon, és a vele átélt kínok és megaláztatások miatt tiszta szívemből utálom.
Aki meg szereti, az szeresse -szíve joga-, mint ahogy nekem is ( vagy Winklernek, vagy Csikósnak), hogy ne szeressem, és a vele való autózást "ROSSZnak" érezzem sőt, akár egy tizes rosszasági listán elhelyezhessem valahol.

Uff & Ahoi

Bambano 2009.07.12. 20:19:18

@MogmondomZazOszintet: ebben a hozzászólásodban 8 különböző súlyosságú sértést számoltam meg. Ebből következik, hogy te nem egy jó autóra akartál példát hozni, hanem szemétkedni akarsz másokkal, éppen most velem.

Coupeboy 2009.07.12. 20:20:30

@MogmondomZazOszintet: az a baj ,hogy nem igazán vagy tájékozott.Az opel speedsternek volt egy túrbós 200lóerős verziója:
With its low weight, mid-mounted engine, high torsional rigidity, and ample horsepower, the car is extremely quick and agile. Thanks in part to the car's light weight, the turbo version was able to reach a top speed of 242 km/h (151 mph) and accelerate from 0 to 100 km/h (0-62 mph) in 4.9 seconds. The base price was around €32,000 for the 2.2 and €36,000 for the turbocharged version.
De a legerősebb verzió egy 220pacis volt:

A final version, the track-oriented VXR220, based on the turbo model, was tuned to give around 220 hp (164 kW) and used 16 in (406 mm) front wheels that allowed the fitting smaller front tyres to give sharper handling.

És igen, tudom hány kiló az s2000:
Curb Weight 2,809 lb (1,274 kg) 2,801 lb (1,271 kg) 2,864 lb (1,299 kg)

Forrás: wikipedia.
Ha megnézed a teljesítmény-súly arányt akkor is az opel nyer.
Nem mellékesen talán két napja volt a viasat6on a top gear egy régi része és épp az opel speedstert tesztelték és Jeremy Clarcson azt mondta hogy jobb mint az azonos lótusz, és dicsérte..Hoppá..Még azt is merészelte mondani hogy nem hitte volna hogy egyszer kellene neki egy opel(vauxhall)...

Coupeboy 2009.07.12. 20:32:20

@MogmondomZazOszintet:
De legyek igazán bunkó?
Biztos hallottál a Top Gear egyik fétiséről hogy szoktak körpályán menni és a köridőket összehasonlítják így állítva fel egy listát.
Mondok pár köridőt:

1:37.4 - Honda S2000
1:35.3 - Vauxhall Vectra VXR
1:33.0 - Vauxhall Astra VXR
1:31.3 - Vauxhall VX220 (opel speedster)

Coupeboy 2009.07.12. 20:35:35

Amúgy nem igazán szeretem az opeleket, bár az insignia opc kellene..

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 20:41:02

@Bambano: Én vagyok a világ legszemetebb embere. Nyertél egy fagyit a Gelatoban. Nem tudom a te értékrendedben mi a szemétkedés, de úgy látom a viccet sem akarod érteni, mondjuk ez már magánügy, amihez nekem semmi közöm.

Nézd, végül is én vagyok a hülye, hogy leálltam egy opelessel, arról vitázni, hogy Honda, vagy Opel. Ne vedd személyes sértésnek, nem érdekel a személyed, tőlem akárki lehetsz, a butaságra csak bolondság lehet a válasz.

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 20:45:30

@Coupeboy: Jah ismerem, nem is rossz eredmény ahhoz képest, hogy a Honda S2000 majd' 400kg nehezebb és nincs benne turbó LOL.

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 20:47:50

@Coupeboy: Figyelj, találj már valami komolyabb gépet, mint ez a Speedster, mert ez nem összehasonlítási alap :D Adhatok tippet, de ne az Opelnél keresd LOL

E36M3 2009.07.12. 20:51:48

OOO Máj Gád.Megint hondapower.Jujj kétezres motorból ennyi lóerő.Atya-gatya.Igen igazad van ,S2000 a legjobb autó jujjjj 7000-8000-et pörög ááá.

Kisjankó 2009.07.12. 20:52:22

Kadett E, F-Astra, G-Astra, olyanok, amilyenek...

EGY BIZTOS:
az új Insignia és az új Astra odabasz minden konkurensnek rendesen.

Coupeboy 2009.07.12. 20:55:07

@MogmondomZazOszintet:

"Jah ismerem, nem is rossz eredmény ahhoz képest, hogy a Honda S2000 majd' 400kg nehezebb és nincs benne turbó LOL. "

Az az igazán lol hogy pár hozzászólással ezelőtt meg még nem átallottál az s2000rest a vectrához hasonlítani, utána meg lefikázni a speedstert mert:

"Mit eszik ez meg a Honda S2000 kipufogó csövén keresztül kiáramló égetett naftán kívül? "

utána meg az egészet elintézed egy LOL-al...
Megmondjam az őszintét? Szerintem Te egy kb 17éves forma gyerek lehetsz aki a halálos iramban látta először az s2000rest(az volt a bugyirózsaszín) utána meg az nfsben azzal nyomtad le a botokat:D Mert ,hogy nincs s2000resed abban biztos vagyok....Nekem sincsen se speedsterem, se ilyesmim de legalább nem emelem eposzi magasságokba ami nem a tulajdonom mert nem tudok róla nyilatkozni...

E36M3 2009.07.12. 21:00:14

Ez az S2000 téma egy vicc.Egy semmirevaló használhatatlan autó(szerintem). Se nem sportautó se nem egy igazán jo cabrio,nem kéne soha. amúgy egy 1-es cabrio jó ellene? Bármelyik megenné a nagy S2000-es brutál 8000ig pörgő állat erős motort. kivéve 116i,118...

Coupeboy 2009.07.12. 21:04:52

@E36M3:

Hát:

Top Gear Power lap time list:

1:37.4 - Honda S2000

1:31.9 - BMW 130i

csak 6másodpercet pakolt rá...:)

CSÖRR-CSI££ 2009.07.12. 21:18:27

@Kisjankó:

"EGY BIZTOS:
az új Insignia és az új Astra odabasz minden konkurensnek rendesen."

Ez még nem "biztos", de az eddigiek alapján jó esélye van rá.

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 21:28:05

@Coupeboy: Álmodj csak nyomor :D. Hiába a kisember, kisember marad örökre (nehogy még egy hitelt felvegyél, mert kiverem a seggedet) :D. Kevés vagy te hozzám, látom rájöttél, most jöhet a második hátbatámadás. LOL

Ha szívatni akarsz, vagy a hátamban a kést forgatni, akkor ahhoz sokkal kifinomultabban kell fikáznod. Beírassalak egy fizetős fősulira?! :D

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 21:37:58

@Coupeboy: 130i: 2996 cc/265 PS (261 hp/195 kW)/315 N·m (232 ft·lbf) 6.0 s (MT)/6.3 s (AT)/250 km/h (155.3 mph) (MT)/250 km/h (155.3 mph) (AT)

A két autó potenciálja ugyan az, csak ezt a BMW 3000köbcentiből tudja kihozni, LOL Mit akarsz ezzel az amatőr Top Gear-rel egyébiránt? Mikor is kezdték az S2000-et gyártani? LOL

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 21:39:47

@E36M3: Hát igen, micsoda szar?! :D nem is értem ezeket a hülye japánokat, hogy nem bujdosnak el föld alá :D LOL

nick2005 2009.07.12. 21:42:15

Ez aztán a lista :) egy felsorolásban a Velorex, meg a Dodge Viper :) hahahaha
És tipikus magyar mentalitás, hogy a cikk legelején ott van egy nagy képen az F Astra. Mikor előtte évtizedekig nem volt nálunk autógyártás, örültünk, hogy a GM épített egy világszinvonalú gyárat, és végre itt gyártották az Opel Astrát. Amíg gyártották, addig kategóriájának egyik legkeresettebb modellje volt, elég sokat eladtak belőle, kiváló motorokkal (ismerősömében pl. éppen most van 260 ezer és semmi gond vele), és ez a rosdásodás dolog is inkább olyan urban legendnek tűnik.
Erre a magyar újságíró jól lefikázza a félig-meddig magyar terméket. Ilyet egy osztrák, vagy német még akkor sem tenne, ha a világ legszarabb dolgát gyártanák.

Coupeboy 2009.07.12. 21:45:34

@MogmondomZazOszintet:
Nem, nem kell beíratnod, nappalis egyetemista vagyok.:) De ezek szerint igazam volt.Az alpári stílusodból tényleg kiviláglik ,hogy egy 17éves tacskó vagy aki a falubeli haverjai civicjeire csorgatja a nyálát és titkon azt álmodja hogy majd egyszer ő is menő lesz mint a spanjai:) szerezd meg a jogsit elsőnek;)
Nem fikázlak amúgy ha nem vetted észre, te égeted itt magad..:D De sebaj, csinálj egy új nicket, mert ezzel nevetségessé váltál, főleg ezzel a HONDA A KIRÁLY MINDEN MÁS SZAR hozzáállással...
Mentegesd csak a hondádat, pár hozzászólással ezelőtt még az volt a király most meg a mentségeket gyártod.Tipikus boyracer lehetsz:)
Nah menyjél aludni, elmult 9, lövik a pizsit;)

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 21:58:11

@Coupeboy: Remélem ELTE-s vagy, mert csak azok tudtak az én időmben ilyen gyengén humorizálni LOL. Boyracer, az meg mi a f@sz. Apád Wartburgjában elgurult a gyógyszered és kék neonnal keresed? :D

Egy kis pszichológiát/szociológiát azért talán mégsem ártana tanulni - adhatok pár leckét kisbarátom. Szóval ezt az okosság hegyet képes voltál +-1 20 évesen ide firkantani. Bizonyosan sok szép autót vettél- próbáltál már ki életed során, hogy ilyen szép nagy hangod legyen. LOL

Gondolom valami vidékről felköltözött proligyerek lehetsz. Mindig tudtam, hogy a tanult parasztnál nincs veszélyesebb LOL

Azért kissé túlértékeled a gyenge elmédet, ha azt gondolod egy vidéki tirpák miatt nicket váltok.

E36M3 2009.07.12. 22:03:49

Nem illik szerintem gép mögött parasztozni senkit...jajj ez a mániád ez a mekkora motorbol mekkora teljesítmény...

lacza87 (törölt) 2009.07.12. 22:03:58

@Kisjankó: Még senki sem próbálta azt az új Astrát, úgy ez elég magabiztos kijelentés. Mindazonáltal lehetséges, hogy úgy lesz.
@nick2005: Az az összeszerelő üzem nem, hogy világszínvonalú nem volt hanem nagyon gyenge, DE a mostani sebességváltógyár, meg a többi, a GMnek (vagy hogyan kell most nevezni) valóban az egyik legmodernebb gyára.

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 22:09:24

@E36M3: Már ne haragudj, de Németországban a paraszt (Bauer) az egy komoly rang :D

Coupeboy 2009.07.12. 22:10:45

@MogmondomZazOszintet:

Remélem hamarosan anyázni is elkezdesz mert a parasztozás elég szánalmas:)
Te idődben?:D hehe
Igen, volt szerencsém pár igazán jó, és pár kevésbé jó autót kipróbálnom, és egy (szerintem)igazán belevaló kocsit birtokolnom:)
De ha már így átmentünk személyeskedésbe elárulhatnád hogy akkor van e s2000resed vagy sem, mert hát eddig nem nagyon írtad hogy lenne.Megvan mecsboxban?:)

Coupeboy 2009.07.12. 22:11:48

De sajnos már megyek aludni, holnap munka;)
Ne görcsölj, nem áll jól:)

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 22:21:47

@Coupeboy: Te vagy Bambano buzija, vagy te vagy az személyesen?! Ne erőlködj, nagyon gyenge humorod van, gondolom a Sas-kabarén és a Gálvölgyi-show-n nőttél fel. És már azt is látom (nickedből visszaolvasva), hogy a fél családod Opeles - ennyit erről, szomorú gyerekkorod lehetett :D. Nos bírónő, nincs több kérdésem. Mit birtokoltál az indexeden kívül, egy 1.0-es, háromhengeres, apuci által megfinanszírozott 100 hónapos hitelre vett Corsolinot?! :D

Igen matchboxban van, de a Kadett szerintem sokkal jobb. LOL

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 22:29:09

@Coupeboy: Munka a nappali egyetem mellett hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaa, te kis hazudós :D

MogmondomZazOszintet 2009.07.12. 22:32:17

@F/: LOL! idehoztál egy fos turbós Opelt, kispálya, ami 300-400kg-val könnyebb. És ami 5 éven belül széthullik. LOL. Ne olvass annyi német tesztet, mert ott nem nyer csak német gép...;)

lacza87 (törölt) 2009.07.12. 22:40:57

@MogmondomZazOszintet:
Nyár van, ilyenkor nincs egyetem.
És szerintem nyugodjatok már meg.Mindenki.

w a s d 2009.07.12. 22:53:22

@MogmondomZazOszintet:
Várom az adatokat, ami szerint 5 éven belül szétesik a Speedster, valamint hogy (feltételezve, hogy 1 vessző lemaradt, és így egészen mást jelent a "mert ott nem nyer csak német gép"->"mert ott nem nyer, csak német gép") német autó csak német teszten nyerhet.
Mert ennyi erővel én meg mondhatom, hogy a Honda, amit 9000- ig kell pörgetni, nem 5, hanem 4 év alatt esik szét, és a japán teszteken érdekes módon olyan japán autók nyernek, amik azonos ellenfelek ellen simán kikapnak egy amerikai, angol, vagy német teszten. (De nem mondok ilyeneket.)

sanyey 2009.07.12. 23:05:13

@CSÖRR-CSI££:
tényleg érdekes "ízlésed" van.. Nekem, és mindenki másnak is, pont az a tipikusan kellemes Astra-szag üti meg az orrát amint beszállunk a kocsimba.. az anyagok árasztják, eddig mindneki csak dícsért, közben érdeklődve, hogy milyen illatosítót használok (perpillanat egy 1 éves wunderbaumot :D)

barnapapa 2009.07.12. 23:11:14

Annyira okos kommentelők vannak, hogy elmegy a kedvem a hozzászólástól. Osszátok ki egymást bátran, mindenki hülye, aki mást gondol. Nem lehetne úgy hozzáállni, hogy figyelembe vennétek, talán más másra fogékony?

tibsi 2009.07.12. 23:49:46

@sanyey: Nálam is pontosan ez a helyzet, még most, 9 évesen is érződik az az újszerű illat. Nem kell semmiféle gyomorforgató nikotin-, vagy vaníliaillatú borzadály.

tibsi 2009.07.13. 00:21:59

@barnapapa:

Így van, jó lenne figyelembe venni azt is, hogy kinek mit jelent az autója! Nekem pl. nem státuszszimbólum, hanem használati tárgy, és így abszolút nem érdekel, hogy mennyi a lóerő/kg és efféle baromságok. Az viszont nagyon is érdekel, hogy

- megbízható legyen
- keveset fogyasszon (5 liter!)
- olcsón fenntartható legyen
- a család minden cókmókjával együtt beleférjen (>500 literes csomagtartó a Sedan-ban)

Az én szemszögemből nézve egy kabrióval vagy egy 3 ajtós kis mitugrálsszal nem sokat érnék, és ugyanígy abszolút nincs szükségem egy 8-10 milliós akármire sem, mert minek? Hogy azon izguljak, mikor lopják el, vagy mikor jön belém egy figyelmetlen/nagypofájú autós? És ugyan mennyibe kerülne egy ilyen csodaautónál egy kisebb fényezésjavítás? Nekem kőfelverődést javítottak (tökéletesen!) 12 rugóért! Mennyi lenne ez egy "metálos" járgánynál? 40-80 rugó? Na ne!
Mennyi is az éves kötelezőm? 13 rugó?
Mennyibe került a nagygenerál (ék- és vezérműszíj, olaj, lég- és benzinszűrő)? 32 rugó!

Ez a "trágya" autóm van, Winkler úr!
9 éves, de 3-nak sem néz ki. A motorja tökéletes, alig pörög, de ha kell, azért lehet vele menni.

Az is igaz, hogy vigyázok rá nagyon, mert én kerestem meg az árát, és nincs módomban kétévente autót cserélni csak azért, hogy a szomszédoknak/ismerősöknek leessen az álla.

Szóval mindenkinek más a nézőpontja, kéretik ezt figyelembe venni! Nekem tökéletes ez az autó, Winkler úrnak meg egy trágya. És akkor mi van?

Parkőr (törölt) 2009.07.13. 08:36:59

A probléma amit a rengeteg komment jelez valójában az, hogy jön egy "szakember" egy "szakújságíró" akinek napi feladata, amiért kap sok Ftot, hogy teszteljen autokat hasonlitsa össze őket, Ár-érték arányban, értékelje,hogy arra amire gyártották ezt az autót arra mennyire alkalmas, mennyire tartós.

Sajnos a valós napi feladata ,valójában az, hogy festesse a haját vágasson izzadságszagú barkót,és egy 4 éves gyerek szintjén összeállítson egy listát: ez nem tetszik mert piros, az nem tetszik, mert lötyög a váltó, kb egy naiv gyermek kezdi el az ifának a festését, meg a váltóját nézegetni,ahelyett, hogy azt nézegetné, hogy 1 tonna sódert milyen messzire visz el és mennyibe kerül.
Igen nagy primitívség valamit nem olyan szempontok szerint értékelni, mint amire gyártották. Ennyi erővel kihagytad a csuklós ikarusokat mert azok a leszarabbak, mert még leülni sem lehet bennük.
Mérékadó szakújságíró bazzeg, hiányzik Karotta.

/tno+DA= 2009.07.13. 08:57:47

Azért az Astrat én is megvédeném.
130 e km 9 év első tulaj, és szintén céges autó. Külsőre valóban nem egy Weismann roadster és a fehér sem áll jól neki, ahogy a borsó a zöld és a kék se nagyon...

De még mindig (ha a fekete hátsó műanyag rátét panelt nem veszem), messze szebb mint az agyon dizájnolt japó, és az őket majmoló német, fénytörésekkel gazdagon megb*@52ott, rémségek. 1100 kg 65 ló, előzéshez nem egyet hanem kettőt is visszakapcsolsz és rásegítesz lábbal, de vegyük figyelembe, hogy egy más mentalitású, nálunknál szerencsésebb részéből származik a világnak, ahol egy Astra városi autó és jó ha a város megkerülőjén kínálja meg a gazdája max 100-ig.

Itthon persze nem divat hogy városi autók a család tagjainak, meg külön családi autó, idővel tán a gyereknek is... De nyugatabbra ez általános.

Az elmúlt 10 év alatt a kötelező szervizen kívül semmit nem kellett rákölteni. Igaz nincs is gazadgon teletömve kényeztető elektronikával ami (lévén majdnem minden mikroelektronikai kütyü max 5 évig bírja) el tud szaródni.
A motor ellenben jó, ha a kis 1.4-es erőtlen is. A váltóval nem vitázom, idővel tényleg méltatlanná teszi, hogy "Opel sosem kop el".

OK, hogy Herr Wikler szerint ez a 10. legszarabb, de akkor talán egy miértet is ha láthatnán, mert a fentebb hivatkaozott lesújtó generációkon átívelő teszt másvalakitől ered.

Kedves Astra tulajok (leszámítva a GSi-ből agyontuningolt 200-300 lovas és Bertone Astra tulajokat), fogadjuk már el, hogy ez az autó egy városi bevásárlóautó, még ha van is benne egy 100 lovas 1.6-os az is csak azért, hogy a nagyvárosi forgalomban dinamikusan és lendületesen lehessen manőverezni.

Escobar888 2009.07.13. 10:05:21

A cikk író saját véleményét írta le. Az általa kipróbált autók alapján. Sok helyen bele lehet ebbe kötni. Sőt szakmailag sem állja meg a helyét. Viszont szórakoztató és remek vita alap mint az látható :)

aronka0511 2009.07.13. 10:09:51

Azér sztem a Dodge Viper nem lehet olyan rossz autó sztem mindenki örülne egy ilyen járgányak azért picit odaver a többinek.

ThenSziaÓping (törölt) 2009.07.13. 10:16:53

Én azt kívánom Winkler Úrnak,hogy fosszák meg minden címétől. és élete végéig dolgozzon a velvetnek, és élete végéig egy suzuki lianával járjon a divatbemutatókra buzikat nézni.
élete végéig.
faszfej.

Danessz 2009.07.13. 10:17:35

Gratulálok ahhoz a vitához ami itt kialakult. Ez a tipikus magyar valóság, hogy bármit írhatsz úgyis azthiszed neked van igazad. Nevetséges.

feri38 2009.07.13. 12:04:34

Suzuki Liana helyett én egy Dacia 1310 TLX típusú gépjárművet ajánlanék a szerzőnek. Van benne 5 sebesség, meg minden. Na akkor rájönne hogy mi a rossz autó. Emlékszem rá, mikor a szomszéd azt vett 90 körül. Áradozott hogy milyen szép, meg milyen jó mikor megkapta. Egy hétig bírta. Először tengelytörés, utána leégett az elektromos rendszer. Szerencséje volt, hogy még nem adta el az öreg Ladáját, így túl tudott adni a Dákón.

Térspecialista 2009.07.13. 13:16:25

VAZZE! Ez a Winkler Úr tudhat valamit! Nekem eddig tíz autóm volt, pont ebben a sorrendben. Hogy ne halljak meg hülyének nézve, megyek és veszek valami újat, mondjuk Renault Thaliát, vagy Ssang Young Rodiust, de csak azért, hogy legalább ha jó nem is, azé egy szép autóm legyen má...

DartonCF 2009.07.13. 13:43:09

Én azt nem értem, hogy a Hyundai Elantra hogy került ide.
Nekem van egy, megy rendesen, semmi gond vele, nem kényelmetlen, nem zörög, nem csörög, keveset eszik.
Ugyanezt nem mondhatnám el pl a Renault Laguna II-ről, vagy az V-ös golfról...
Mondjuk ahogy néztem ez egy szubjektív vélemény volt, úgyhogy nem kell itt kardoskodni :)

Ferocious 2009.07.13. 15:04:17

Ennyit pörögni ezen a témán...

Maserati Quattroporte V8 Evoluzione...

Részemről ennyi.

tibsi 2009.07.13. 15:16:17

@Ferocious: Gyönyörű autó! Fogyasztása?

MogmondomZazOszintet 2009.07.13. 17:09:57

Szóval még nincs meg az 1000. hsz?! Akkor kezdjük elölről.

Az Opel Astra a világ egyik leghitványabb gépe

Coupeboy 2009.07.13. 17:51:15

@MogmondomZazOszintet:
"Te vagy Bambano buzija, vagy te vagy az személyesen?! Ne erőlködj, nagyon gyenge humorod van, gondolom a Sas-kabarén és a Gálvölgyi-show-n nőttél fel. És már azt is látom (nickedből visszaolvasva), hogy a fél családod Opeles - ennyit erről, szomorú gyerekkorod lehetett :D. Nos bírónő, nincs több kérdésem. Mit birtokoltál az indexeden kívül, egy 1.0-es, háromhengeres, apuci által megfinanszírozott 100 hónapos hitelre vett Corsolinot?! :D"

Személyeskedni meg sértegetni látom tudsz de még mindig nem nyögted ki ,hogy van e s2000resed:) Bambanohoz semmi közöm, ha gondolod kérdezd meg az admint.
Nem emlékszek arra hogy az opel gyártott volna OPEL COUPET, de igen a nickemből tudnál következtetni az általam birtokolt autótípusra.De nem kötöm az orrodra mert csak fikáznád:)Amúgy se jönnél rá hogy melyik mert nem szerepelt egy fast and furius filmbe sőt, egyik nfsben se:) Pedig látom te ezekből vagy tájékozódva...
Családunkban volt, van is opel, F astra is volt, és ebben osztom Winkler véleményét, valahogy nekem se volt szívem csücske az az autó (1.6 75lóerő) de mondjuk a vélemény szubjektív, szerintem vannak nála rosszabbak.Amúgy a családban volt már seat, citroen, opel.Némelyikből többféle.De kicsit tágabb értelembe véve a családot van bmw, audi, honda, peugeot, fiat, ford, skoda, vw, na meg még lada is.:) Jó párat volt is szerencsém (balszerencsém) vezetni
Viszont egyes autómárkát élből leszólni nem helyes, főleg egy olyan sutyeráknak akinek (megérzésem szerint) kocsija sincs..:) Buzizni meg kultúrember nem buzizik.

lacza87 (törölt) 2009.07.13. 18:03:46

@/tno+DA=:
"messze szebb mint az agyon dizájnolt japó, és az őket majmoló német, fénytörésekkel gazdagon megb*@52ott, rémségek"
Két totál különböző dizájniskola. Melelsleg az autós cégek dizájn-központjaiban direkt nemzetközi csapatot válogatnak össze. Ha meg igazán szépet akarnak, megbíznak egy olasz céget:)
Német lop dizájnban japántl LOL:) nézd már meg a Lexus mekkora koppintás a német prémiumoktól (IS,LS)
"Itthon persze nem divat hogy városi autók a család tagjainak, meg külön családi autó, idővel tán a gyereknek is... De nyugatabbra ez általános."
Nem divat, hanem zseton kéádése. És nyugaton sem általános. Van ilyen, jóval gyakrabban, mint nálunk, de korántsem általános.

Bambano 2009.07.13. 18:09:16

@MogmondomZazOszintet: ha szerinted ez a hsz-ed vicces volt, akkor veled lehet valami gond. Pedig értem én a viccet, szoktam röhögni is rajta, mint pl. az s2000...

E36M3 2009.07.13. 18:27:42

Jajj már megint ez az S2000. Igen megmomondomazoszintet ez a legkirályabb autó.Tud 12000-et pörögni és 2000-es motor és 240 lóerő ennél jobb nincs. Hát igen a japánok azok nagyon tudnak Jujjjjjjjjjj.Németeknek már nem is kell autót gyártani meg az Amerikaiaknak sem.

Dennis01 2009.07.13. 23:03:54

Itt Angliaban mintha sokkal kevesebb lenne az F Astra, nekem ugy tunik legalabbis, mintha A Vectra (itt Cavalier-nek hivjak), meg B Vectra jobban elterjedt lenne.

MogmondomZazOszintet 2009.07.14. 01:04:53

@Coupeboy: Fejlődj még egy kicsit, nem késő :D

MogmondomZazOszintet 2009.07.14. 01:07:21

@Bambano: A legkevésbé se érdekel, hogy neked mi vicces, ha a Honda S2000, akkor röhögjél azon, leszarom. Még egy Opeles, aki hülyét csinált magából, LOL én meg ezen röhögök. :D

MogmondomZazOszintet 2009.07.14. 01:08:59

@E36M3: Több német autóm volt, mint japán, te farok, de az Opel inkább kínai, mint német :D

E36M3 2009.07.14. 08:51:50

Nem kéne farkaznod te buta sötét ember. Neked nem hogy német autód nem volt, neked semmid nincs.A szar hondáddal elhúzhatsz te nyomott.Itt könnyű a gép elöttről fikázni láthatatlanul.Te az a tipikus emberke vagy..egy szegény ..Amugy ha az Opel kínai ,neked még annyi pénzed sincs szerintem hogy egy ilyen "szar" kínait vegyél te szerencsétlen farkazó.

Metabond 007 2009.07.14. 08:54:08

Ahány ember,annyi izlés nem?Van akinek az erö kell,van aki kényelmesen szeret gurulni,van aki a családi vasakat komálja.Sajna sokszor nem a vágy,hanem a pénztárca szab gátat az autóvásárláskor.De lehet élni 110 lóval,75 lóval,benzinnel és gázolajjal,ha elférek benne és a pöttöm is biztonságban van mögöttem akkor zsir a vas.A párom Octavia combival nyomul,nem egy izomautó de ez van.Álmodhatok én A6-ról,Alfa 159-röl,ha nem futi akkor ez van.Viszont ott a garázsban a nagy öreg,a 23 éves Alfa 75-ös,néha elö van hozva kicsit gurulni,a baráti körben vannak Honda,Opel,BMW-mániások,de érdekes módon nem megy a fikázás,pedig van különbség a lóerökben.Az autóbarátok nem olyanok.Vezesd és add meg ami neki kell,meghálálja,tipustól függetlenül.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.07.14. 09:48:28

@zsoltw124:
Rosszul mondja a kollega. Hokizon bele, aztán üljön bele.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.07.14. 09:57:08

@malenykij polgar: Természetesen két z-vel hokizzon. Úgy jobb.

MogmondomZazOszintet 2009.07.14. 11:09:11

@E36M3: Jol van pistike, ha te attol leszel boldog, hogy azt gondolod nekem sosem volt nemet stb. autom, akkor gondold azt, amit akarsz - egyebkent mindig is nagyivben leszartam, hogy egy ember, aki meg csak fogalmazni/irni sem tud, miket firkal. (gep elottrol :D) Tudom en, hogy a szantofoldon Opel-motor van a kombajnban... En annyira, de annyira szegeny vagyok, ne tudd meg ma reggel is zsiroskenyeret legeltem az almafarol. :D, adsz kolcson:! :D

MogmondomZazOszintet 2009.07.14. 11:21:11

Nah, schweinsteiger-ek, le lehet rolam szallni, olvassatok inkabb japan tortenelmkonyveket.

Bambano 2009.07.14. 15:35:52

@MogmondomZazOszintet: nem értelek, most az a baj, hogy lesüllyedtünk a te szintedre?

Mit olvassak a japán törikönyvekből, hogy hogy lopták el/tanulták el a japánok a minőségi autógyártást az amiktól? Mert ha te tényszerű törikönyvet fogtál a kezedbe, akkor abban azt olvastad, hogy a tqm-et is, a kaizent is, meg az összes többit a gm meg a chrysler találta fel és a japók két kézzel nyúlták a 2.vh után.

Csak azóta sem tanulták meg, hogy a világon nem csak az ő méretükben létezik ember... Az s2000 is olyan lehet, mint anyám trabantja, nem kiszállok belőle, hanem levetem...

MogmondomZazOszintet 2009.07.14. 16:11:09

@Bambano: @Bambano: Kösz, hogy leszálltál a szintemre, megtisztelő tőled - azt hiszem ezt soha nem fogom elfelejti, hálám örökké kísérjen...

Senki sem mondta, hogy a japók "szentek". Miután szétlőtték az egész hadiiparukat és minden gyárukat gondolom nem baj, ha tutira mentek. Egyébként én nem nevezném lopásnak - ez is ilyen valamiféle magyar kisebbrendűségi dolog -, átvették a technikát, amit tökéletesítettek (azt hiszem nem kis sikerrel: Toyota eladásai, Honda motorok, Subaru, Mitsubishi nagy tudású autói).
Az Opelt csak azért fikáztam, mert nem tanul a hibáiból és ez engem irritál: 8/16 szelepes motorok, Ecotec gyári hibás motorjai, szelepleállással, és megannyi problémával: fordulatszám ingadozás, rohadás, hossztartók, alváz stb. Ha máig beviszel egy ilyen gépet a szakszervizbe a szerelő csak annyit fog mondani: "kiütjük a hibakódot" - de ennél többet nem tudunk tenni, mert ez típushiba. Főleg az Ecotec. Check Engine sárga-lámpa ismerős? Nem én mondom, nézd meg pl a népítéletben hányan panaszkodnak orbitális olajfogyasztásról. Én a fent említhető dologról nem hallottam japán autókkal kapcsolatban (persze egyéni problémák lehetnek, de elsősorban a borzalmasan lestrapált- törött neppergépek körében).

Ültem már Opelben, nem az alapban, tény, hogy kényelmesebb, mint egy azonos kategóriájú japán, és a szövetei sem annyira bugyuták (delfin úszik a tengerben a könyéktámaszon stb.), és van még pár dolog amiben jobbak. De nálam az autó ott kezdődik, hogy pontos váltó, futómű és kormány, és precíz alsó és felső tartományban is autózható motor, amibe egy csepp olaj sem kell a következő olajcseréig. Ráadásul én még soha nem éreztem azt a menetbiztonságot 160km/h felett egy alsó közepes (tehát nem a te, felsőbb kategóriás autódról beszélek) Opelben, mint mondjuk egy Civicben, vagy Corollában, E Carinában stb. Az Audi, BMW, Merci más kérdés, az ő felfüggesztésük, kasznijuk jóval többet tud, de az megint egy más kérdés.

Szóval az Opel jó kocsi a MAGA NEMÉBEN, de csakis ott. A Honda S2000 pedig tényleg nyomatékszegény alacsony fordulaton, és kissé szűkös is, egy átlag európainak, de a váltója (...), azt ki kell próbálnod, átalakulna a véleményed. A motorja is csodás, csak pörgetni kell, na de ez "csak" egy 2000köbcentis motor... Nem fogyaszt 13-14 litert, csak ha szétpörgeted, de akkor többet is tud ;), 10-11 literekkel el lehet vele mászkálni, azt hiszem ez nem rossz egy 240LE géptől (próbáld ki, megéri ;)

MogmondomZazOszintet 2009.07.14. 16:22:34

@Bambano: Esküszöm én örülnék a legjobban, ha a magyarok elkezdenék bevált megoldásokat "koppintani" (mondjuk formatervezőkben és mérnökökben világszínvonalúak vagyunk, de a platformgyártás csak az előbb említett szakmának ad esélyt). Vagy ha az Opel végre valóban minőségi autókat gyártana - csak hát nem oda pozíciónálják magukat (bár megpróbálnak belefolyni a jóba) ők sem, kivéve árban és jól bevett marketinges szólamokban, és néhány, valóban attraktív design megoldásban.

Bambano 2009.07.15. 00:43:50

@MogmondomZazOszintet: oké, de ha ezt írtad volna napokig, nem szólt volna rád senki. De te lebuziztál, leidiótáztál, ledebileztél, letrágyahordóztál, stb. stb. ENGEM és nem a kocsit. Nekem ennyi a bajom, nem az, hogy hondás vagy.

monza3.6 2009.07.15. 23:29:03

@MogmondomZazOszintet: Hallod bujjál már vissza a hondácskádba nyomorék tudtad egyáltalán hogy az opel a kilencvenes években motorszállító volt a forma 3-ba és a 2.0 16szelepeseket amit megkaphattál egy kadett vagy astra gsiben formel opel márka kupáról hallottál már mert nem hiszem.Hol volt a honda amikor az opel rakétákat rakott a verseny autóira (1928) és nyert is velük nem is egyszer arról nem is beszélve amikor 1929-ben feltalálták a sugármeghajtású repülőgépet.Néha kikéne szállni a hondácskádból és körül kellene nézni mit tett a többi autógyár.
utoirat:egy kétliteres túrbos speedstert biztos nem húz le az s2000red

monza3.6 2009.07.15. 23:33:42

@monza3.6: bocs fáradt vagyok:) magyarul úgy lealáz a speedster hogy utána egy életre megjegyzed hogy gagyi az s2000red, ja és ott van az opel monza gse 300km/h-t közelítik gyárilag

monza3.6 2009.07.16. 00:25:01

@CSÖRR-CSI££: Hallod én nem tudom neked milyen testi adottságaid vannak de nekünk ilyen bajunk sose volt sőt nagyon is jól lehetett kormányozni ráadásul a miénk sose hagyott cserben és még most se korhad pedig 1,5éve nem használjuk tény hogy a motorja füstöl és olyan kopott a váltója hogy megpöckölöd és bemegy a fokozatba de a 90 lovas 1.3-as motor sose hagyott cserben és nagyon aláz 4 sebességes 130-nál vissza váltasz 3-ba és olyan hangot ad ki amilyet nem hallottál még életedbe(egy twingos előzés közbe majdnem megjárta a söfőr mert kihajolt a kocsiból hogy mi ez a hang)ja és nagy apám a malévnál dolgozott és ő hozogatta haza a kocsikat és ő a vw poloknál volt úgy hogy leparkol és ot hagyja ahol van és ő 93-ban vett d kadett caravant pedig annyi behozott autó után csak tudja hogy mi a jó kocsi.

MogmondomZazOszintet 2009.07.18. 16:28:02

@monza3.6: Te idióta vagy, nem fáradt :D Ne hasonlítsd össze a német autóipar szemetét, a japán autóipar remekével. Hú bassz, ez még rímelt is... off

BUBISBUBLEK 2009.07.23. 23:11:25

na hát . mennyi hsz. lett itt nocsak nocsak :)
Winkler úr most agyát eldobálja annyit nevetgél ezen :D

végülis ,, bejött neki na ;)

BUBISBUBLEK 2009.07.25. 08:43:59

itt a vége ;)


hussss :D

citromhély (törölt) 2009.08.21. 10:31:57

SZERINTEM LEGYEN KÜLÖN FLYBO TOPIC
süti beállítások módosítása