Az Audi egészséges (munkahely)

  2008. február 19. - Winkler Róbert Címkék: lol audi

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra


Lehet, hogy néha olyan benyomást keltünk, mint akik testületileg nem kedvelik az Audit, pedig az ilyesmi még olyan kemény helyeken is elképzelhetetlen, mint mondjuk Észak-Korea. Nálunk pedig közel sincs olyan kemény diktatúra. Én például nagyon szeretem az Audikat, még az A6-ost, az RS4 meg egyenesen transzcendens élmény volt.

A BMW-Audi vitában se szívesen foglalnék állást, főleg, hogy az érdekesebb Audik és BMW-k nekem általában túl nehezek és túl erősek. Mindennnapi autónak a teljes Audi-BMW palettáról igazából csak a BMW X3 kéne, annak viszont a külső megjelenése fáj, különösen a hátsó lámpája. De azzal a vezetési élménnyel, meg mindennapi használhatósággal, különös tekintettel a háromliteres dízelre, már tudnék együtt élni.

Ennyit bevezetőül.


Nem tudom, van-e autós vagy bármilyen médium, amelyik leközli az ilyen sajtóközlemlényeket, de olvasóinknak joguk van a tájékozódáshoz. Úgyhogy fogadják szeretettel az Audi Hungaria sajtóközleményét. Ha esetleg úgy érzik, van Magyarországon egészségesebb autógyár, szóljanak hozzá nyugodtan.


 

Egészségügyileg is a csúcson

  • Kiemelkedő egészségügyi mutatók az Audi Hungariánál
  • A vállalat hozzájárul a  munkatársak egészsége megőrzéséhez

Középpontban az egészség: az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. több mint 5800 munkatársának egészségi mutatója az elmúlt évben elérte a 

98,2 %-ot. Ez azt jelenti, hogy a vállalatnál dolgozók kevesebb mint

2 %-a volt hosszabb vagy rövidebb ideig betegállományban. „Ez egy nagyszerű eredmény” – értékelte a mutatószámot Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója.  Ezzel a eredménnyel az Audi Hungaria a Volkswagen-konszernen belül a harmadik legjobb értéket tudhatja magáénak.

„A 98,2 %-os egészségi mutató nem csupán az alacsony  munkatársi átlagéletkornak köszönhető, hanem a vállalat arra vonatkozó törekvésének, hogy a munkatársak egészégét és életkörülményeit javítsa. Meggyőződésem, hogy ez a kiváló eredmény példaértékű Magyarországon. Az Audi Hungaria a jövőben tovább fejleszti az egészség megőrzést célzó programját.« – tájékoztatott Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az Audi vállalati filozófiájának megfelelően az Audi Hungaria arra törekszik, hogy munkatársainak segítséget nyújtson egészségük és erőnlétük megőrzésében. A vállalat térítésmentesen biztosít orvosi vizsgálatokat, egészségügyi állapotfelmérést és fitnesz-tanácsadást a munkavállalóinak. Az elmúlt évben közel 500 munkatárs kapott az Audi Hungaria Egészségügyi Központjában influenza elleni védőoltást. Ezen felül a munkatársak 10 %-a vett részt allergia- és koleszterinszint vizsgálaton.

A választható béren kívüli juttatások köréből különböző, az egészség megőrzését célzó sport- és szabadidős tevékenységeket vehetnek igénybe a vállalat munkatársai. A juttatások közül az üdülési csekk az egyik legnépszerűbb, de életbiztosítás és egészségpénztári szolgáltatás is választható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr91345372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hallgatag 2008.03.08. 20:23:52

Én a héten találkoztam egy kollégával odabent, akinek fel volt kötve a keze. Kérdeztem tőle mi történt, mire ő elmondta hogy daruzás közben érte balaset, és megrepedt a csontja. Kérdeztem mit keres bent ha egyszer beteg, ráadásul munkahelyi balaset érte. Azt válaszolta hogy a kedves vezetője telefonált rá hogy jöjjön be melózni mert rontja a statisztikát és különben is kevesen vannak jelenleg a soron. Hát ez egy kicsit borzasztó, és sajnos nem egyedi eset. Enyit az AUDI-s egészségi mutatókról. Bár megjegyzem, ha velem ilyen történne akkor nem mennék be melózni. Aki beteg az gyógyuljon meg. Akinek meg ez nem tetszik az tehet egy szivességet.

tutkó 2008.03.08. 20:41:15

.........vagy ennyire dilettánsak a nem felső vezetők, hogy még a nagy stratégiát sem veszik észre.
Tulajdonképpen mindegy, melyik olalról nézzük, a lényeg, az alsók nem akarnak és tudnak azonosulni a felsőkkel, a felsők meg az alsókkal. Akkor javítani kell a kommunikáción??? Marhaság. Rendbe kell tenni az egész szervezetet, következetesen, tisztán, képességek, tudás szerint. De ki??? Ki tegye rendbe??? Aki maga is dilettáns, befolyásolható, hatalomféltő???

kérdező 2008.03.08. 20:43:58

Hallgatag, miért nem mondja, a kollégád, hogy "nem megyek be"? Nem tudna máshol ennyi bérér és juttatásér fél kézzel megkapni?????????????????????????????????????????????????????

Schwarc 2008.03.08. 21:01:34

Szeretnék egy kicsit a németországi audival is foglalkozni. Volt szerencsém dolgozni egy pár hónapot kinnt.Az egész munka morál más.A vezetők nem a melós hátán másznak fel. Össze tartanak. Úgy fel se vesznek senkit, hogy nem lép be a sz.sz-be.Elég ha 2 órát leülnek máris meg van amit akarnak. Egy vasárnapért netto 200 ójrót kapnak. Megmutatta egy kinnti kolléga a fizetési papaírját, állandó éjszakás volt:pár euró híjján 4000euró volt!Hrom 8 órás vasárnap keres annyit mint mi! Fele annyi munkával!De nincs is annyi különbség a vezető és a beóóóó között! Anyagiakban. Nálunk meg vezető uraknak azt is meg kell tanulni:Hogyan kell elrendelni a túlórát!!! Meg mikor lehet! A multkor ebből volt probléma.A tipox hiradóból hallottam, hogy 2006.10.23-ra túl munkát rendeltek el! Két kolléga fel is jelentette őket a munkaügyi bíróságon. A bíróság a kollégáknak adott igazat.Természetesen. A 2vezető még mindig itt dolgozik!Pedig tudták, hogy törvénytelen amit csinálnak.Ezért ha én vagyok Herr Faustmann egyből kirugom mind a kettőt. Úgy mint a szándékos rongálásért vagy lopásért. Azonnali elbocsátást vonna maga után! Ilyenekkel az audi csak magát égeti!Ennek ellenére papír nélkül rendelnek el túlórát,szabálytalanul,mindenki tudja de nem szól nekik senki.Csak mikor már a bíróságra kerül.Akkor is csak ejnye-bejnye!Nem tartják be munka törvénykönyvet a kollektív szerződést!Pedig nem ez a Demokrácia! POnt az ellenkezője! Atörvény midenkire vonatkozik!!! Ha meg szólsz érte, egyszerre fenyegetőznek, hogy így lesz meg úgy lesz! Hatalmasságok árnyékában nem erény sütkérezni!!!!Ezeket a szemét ládákat is be kéne tenni az audis újságba! Meg amikről meg még nem tudunk! Cáfoljon meg egy keménytökü vezető, hogy nem így van! Ilyenkor behúzzák fülüket farkukat, mert csak a munkahelyen nagy királyok!!! Pár 100 euróért kiisznak egy vödör szart!Ezért ilyen a légkör amilyen.Pár ezer euróért eladnák az egész szép hazánkat!Mint a Monarhiában a fő urak! csak nekik legyen jóóó!! Atöbbi már nem számít! Na ezen kéne változtatni, de gyökeressen!!!

rozi 2008.03.08. 21:04:13

feles, ez akkor dráma - sőt, akkor nem adom be:))
schwartz, akit említettél, tudod, aki anyanyelven beszéli a németet, szerb-horvátot és a törököt is kicsit de nincs megfizetve, kiderült már, ki volt az igazi papája?
tutkó, azémmmáááá nnna. nem semmi. - ezek a fiúk olyan pletykásak:)))

quer 2008.03.08. 21:04:28

Egy kérdés mindenkihez.
Mit nem tudunk megvenni pénzért?........
Az egészséget és az életet.Ez az a két dolog amit ha egyszer elvesznek tőlünk nem tudjuk visszaszerezni, és ha a statisztika a legfontosabb akkor az egyik romlik a másik pedig rövidebb lesz.Megéri?
Valamint el kell gondolkozni azon, hogy mikor hozzuk a családunkat kilátástalan helyzetbe, ha otthon maradok és kevesebb bért kapok(de legalább kapok) vagy ha feldobom a talpam(v.egészségileg tönkremegyek) és minden a család nyakába szakad (rezsi, kölcsön, stb.).

rozi 2008.03.08. 21:08:46

bocs, rosszul kérdeztem schwarc, az igazi mamáját akartam kérdezni...

rozi 2008.03.08. 21:12:25

én a TT-t sem tudnám quer, egyébként van igazság abban, amit írsz, csak szerintem azért nem minden esetben és mindenki halálos betegségekkel küzd, hanem pl. egy náthával és akkor lusta elmenni dokihoz.. és javítja a statisztikát..

Schwarc 2008.03.09. 08:39:26

Rozi ez nem pletyka! Évekig együtt dolgoztunk.Nem akarok többet leírni a kollégáról, de jobban beszél németül mint magyarul.A szerb horvátot szintén!Nincs felhatalmazásom, hogy többet írjak róla így is sokan tudják ki az. Egy kantáros!!!!!

Terike 2008.03.09. 12:39:27

Hy skacok!

Az egész egy nagy vicc. .

A kedves Rozmann kolléga nemtudott volna
valami mást hazudni? Melyik vidéki Tsz traktoros brigád fizetését vették alapul?
Jah,és a lényeg: ha nemtud,nemakar,béremelést adni,akkor ne villogtassa magát a Kisalföldben,hogy országos szinten a 3. helyen vagyunk A kirakat politikát ügyesen átvették "Feri "bácsitol,gratulálok! Kifelé csak a szépet, a szart meg egyre lejjebb,valakin csak megáll alapon. Pont mint a régi rendszerben! Nemérzem magam tulfizetve,mert a belünket hajtjuk ki a gyártósorok mellett,és ezzel még Német kollégák is egyetértenek. Lenne miből adni,csak balfaszok hozzá. talán egy sztájk helyrerakná őket,mert Hofi Géza anno megmondta:"Fejétől büdös a láb!"

névtörzsszámpecsétszám 2008.03.09. 12:59:31

Az audi egy tuti egészséges gyár,ez így van.
MA MÉG!De ha nyáron fénysugárként süt be a nap akkor horrorisztikus látványba van részed ugyanis főleg a megmunkálló gépeknél láthatóvá válnak azok az ici-pici gombaölős hütővíz párák amit 8-12 órán át lélegzel be.Hogy ártalmas-e, majd 25-30-40év múlva kiderül.De addig az audi az egészséges gyár....

névtörzsszámpecsétszám 2008.03.09. 13:18:15

Béremelés levélke:
Sztrájk? - LÉPJ BE A SzakszervezetBE
azt hogy te annak a bizonyos levélnek a tartalmát olvashattad csak a szsz. vezetőinek köszönheted.Így már láthatod milyen embertipus az akivel tárgyalni kell az szsz-nek.Ilyenkor lehet gratulálni azoknak akik a partvonalról ordibálva potyautasként ,"a cég amúgy is adott volna béremelést" hozzáálást képviselve sajnálják
a bruttó alapbérük 0,5%-t tagdíjra,merthogy
ennyi nem több amiból a törvényi előírások szerint visszakapja a 30%-t.
Pl.: 180000-s alapnál ez havi nettó 900Ft, évente pedig 10800 forint ez az irdatlanul magas összeg.

quer 2008.03.09. 18:37:49

névtörzsszámpecsétszám.Jó látni, hogy vannak józan paraszti ésszel gondolkodó emberek.A szsz-i vezetőket pedig egyátalán nem irigylem, mert nagy nyomás alatt lehetnek, és meg szeretnének felelni a tagságnak, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a követeléseknek tükrözni kell a realitásokat és ezt el kell fogadtatni az ügyvezetővel is.Ez nem az egyik napról a másikra megy és a szsz próbálja békésen megoldani a helyzetet, de ha támadásba menne át a szsz-i stratégia akkor minden tagnak kötelezően melléjük kellene állni, valamint azoknak a nagypofájú embereknek is akik csak azt tudják hajtogatni, hogy "mit ad nekem a szsz."
Tehát: Hajrá szsz.!!!

kérdés 2008.03.09. 18:41:33

Akkor mindenki lépjen be az SS-be? Aki nem lép be, az sóher, hülye, irodista?
Ez demokrácia? Nem az az, ha mindenki abba lép be, amibe akar? S ha nem akar, akkor elfogadjuk, hogy nem akart?

Nekem az a véleményem, hogy aki egy szakszervezetbe lép és annak a vezetőivel védeti ez érdekét, nem faszább manyus, mint az, aki a saját ügyeit saját maga kezeli. Sőt! Megbújik! havi 900 forintért eladja az akaratát.

quer 2008.03.09. 19:12:52

kérdés. 1, aki nem lép be annak szíve joga, de akkor keresse fel a tisztelt személyügyi vezetőt és kérjen béremelést.Gondolom leül vele tárgyalni, vagy nem?
2, most aztán senki nem emlegette itt az irodistákat csak te.
3, ez a demokrácia okostojás, hogy a tagdíjért érdekvédelmet kapsz, mert a régi rendszerben nem volt érdekvédelem.
4, a tömeg tud csak eredményeket elérni
5, egyedül elmehetsz a picsába, senki nem fog figyelni rád, de gondolom te kivételnek tartod magad.
6, azt sem tudod, hogy mi az a szsz.
7, ha neked minden fasza akkor én annak csak örülni tudok, hogy legalább neked jó.
8, "Megbújik! havi 900 forintért eladja az akaratát" te egy akkora barom vagy!
9, a szsz-i tagok mindegyike felválalja, hogy tag és ezzel már nem is bújócskázik.
Megértetted vagy lerajzoljam?

kamu 2008.03.09. 20:40:45

Béremelést akartok? Hát legyen!!! De tudjátok, hogy ez nem mehet a végletekig. Ha józan ésszel gondolkodsz, rájössz, hogy pl. a Nokia miért költözik Romániába Németo.-ból. Ha ti is annyit akartok keresni, mint a németek, akkor előbb-utóbb az audi továbbáll, ha tetszik ha nem.
Persze ezzel együtt a Rozmann megadhatná az inflációval egyező emelést, és szimpatikus lenne ha nem bocsájtkozna ekkora kamu dumába...

antiMarketing 2008.03.09. 22:48:45

collins,
részemről személyeskedés nélkül...
tehát:
"a kantáros, a piros kabátos és az öltönyös csak együtt léteznek, külön-külön halottak és a cég nem müködik..."
Ezt volt és lesz a véleményem.
De azért ez "értékteremtéshez" néhány szót.
Tehát, mielött az alkatrész megjelenik a sor néhány "irodista" azért játszadozott vele:
kifejlesztette, kiprobálta, keresett beszállítot, beszerezte, leellenörizte, megnézte hogy mit is akarnak a vevők, kivitette a szükséges darabszámot a sor mellé, tervezett hozzá technologiát, felépített egy sort, betanitotta az ott dolgozokat, a felmerülő hibákat megprobálja megoldani, az egészet a költséghatárokon belül tartotta és a végén kiszámolja és átutalja neked a béred. S ami még kimaradt...
Provokativan: te beleülsz a készbe és az az irodisták jelentős része dolgozik a kezed alá, hogy te tudj dolgozni!
Nézz körül a világban, hány fantom gyár van, ahol a karbantartókon kivül nincs dolgozó...
Az dolognak ez a része pénz és döntés kérdése. .. és irodai munka nagy része is gépesithető...
Ami jelenleg mág macerás, ami kreativitás és emberi gondolkodást igényel: fejlesztés és hibakeresés/ megoldás, emberekkel való kommunikáció...
Ez még idő kérdése...

missmoss 2008.03.09. 23:24:00

igen, csodálója is vagyok a robottechnológiának.. oly lélekemelő.. elképzeltem az audit egy fejlesztővel, egy kommunikátorral, egy terminátorral és egy hibakeresővel..bár szerintem a hibakereső is helyettesithető, csak legyen, aki lefuttatja... tehát legalább egy atlétát javaslok a hibakereső futtatásához -ha a kvp megengedi persze- ..csak akkor..

JÓmunkásember... 2008.03.10. 00:03:57

Szal' egészség blog...
Tök frankó ez a 98% feletti szám, bár reálisan ez jóval kevesebb lenne, Faustmann úr ennyire azért nem vagyunk jól!EZEK CSAK SZÁMOK!Tom' ezzel lehet villogni, ez van a kirakatban!-Kis náthával nem megyünk azért dokihoz-bár lehet, hogy így közvetve más megy el helyettünk-HAPCI:-)-bocsika a szmájlit fordítva rakjam:-(
Miért is nem?
-El kell tartani a családot-van ahol ez a kieső összeg is sokat számít.
-Többszörös "büntetés"
1.Maga a betegszabadság havibérben
2.Mozgóbér a havibérben
3.Mozgóbér értékeléskor a fél éves mozgóbérben
4.Prémium-ugyancsak figyelembe veszik.
5.Hál istennek a vizitdíjat már nem kell ideírnom.
Inkább nem számolom mennyit is buktáztam,
nem párezret az biztos.
Annyit azért a személyes véleményemként leírnék:Az időszakos orvosi vizsgálat átfogóbbá tétele sokat segítene, mivel ez a "fiatatalabb átlagéletkor" is elkezd öregedni...és ki tudja mi lakozik a JÓmunkásemberben...

Petykó 2008.03.10. 10:57:52

üdv mindenkinek aki véleményt nyilvánitott ebben a témában. Szeretnék pár szót én is hozzá szolni a dologjoz. Valahol mindenkinek igaza van. Először is elkéne hagyni azt hogy az audit a suzukihoz hasonlitjuk. 2 autógyár a volág 2 pontjáról 2 külön eszmével és 2 külön minöséggel. Szerintetek az audi miért állit a melósai elé egy japán eszmét ami szerint dolgoznunk kell?! Hmm? Mert a megbizhatósága egy japán autónak messze a németé felett van. Ez tény ezzel nem lehet mit csinálni bárki ber mennyire is szeretne. Tudom hogy ott elég gázok a munkakörülmények ez is tény voltam ott és tudom mi van az audiban. 6 és fél éve dolgozom ott. Lehúznak minket is mert lehúznak konszern szinten, de azért nem kéne panaszkodni, mert igaz hogy mindig ugyanazt haljuk évről évre mikor jön a prémcsi. "Az audi újabb rekor évet zárt rekord bevétellel, de a prém csi kevesebb mint tavaly volt mert..." Kevesebb mert fent elrakják, de örüljünk neki hogy legalább kapunk, mert máshol még 13-dik havi bér sincs. Ha valakinek nem tetszik valóban ellehet menni és lehet máshol jobbat keresni. Többen hozták a nokiát példának mint multit. Nekem pl nem tudna anyit fizetni hogy oda mennyek, mert tudom menyit keresnek ott. Ok-ok ingyen utaznak és van 2*-ri kaja, ja ami hagy kívánivalót magaután nem is kveset... Magyarországon a multi cégek vizetik egyedül a munkába járásodat pl. Én 50km-ről járok be 30000 ft a bérletem. Lehet számolni. Egy maszek nem fog azzal foglakozni mivel mész be, a lényeg hogy legyél ben és dolgozz! Akik a munkahelyüket leszolják valaho igazuk van persze legy audi, suzuki, nokia akármi, de gondolkodjatok el azon hogy legalább van hol dolgoznod és eltudod tartani a családod, mert van akinek nem hogy munkálya de még fedele sincs...

Shadowbull 2008.03.10. 11:28:19

"Értékteremtés csak kétkezi munkával zajlik."

Ostobasag. Egy tervdokumentacio, egy algoritmus, egy szoftver stb. is ertek, pedig senki sem reszelte ki.

Schwarz,

"is tudok aki anyanyelvi szinten beszéli a németet a szerb-horvátot és egy kicsit a törököt is.Még sincs megfizetve!"

Miert kellene megfizetni ezekert pluszban? Kell a munkakorehez a szerb-horvat? vagy akar a nemet?
En is ismerek olyan mernok sracokat, akik kivaloan zenelnek, oszt meg sincsennek megfizetve....

Collins,

"Amíg az audiban dolgoztál(?) gondolom rengeteg faszt leszophattál, ( vagy csak egyet, de azt nagyon) hogy ilyen köcsög dumákat hintesz! "

Lehet hogy azt kellett volna, akkor tobbre vittem volna. Majd megkerdezem toled, hogyan kell ilyen modszerekkel elorejutni, mert ugy latom, neked ebben a mufajban hatalmas tapasztalatod van. A kerdes persze az, hogy a f@sz melyik vegen szoktal allni, de van egy tippem.
Amugy nagy ivben leszarom, hogy egy ilyen primitiv surmonak, amilyen te vagy, mi a velemenye a dumaimrol.
Tudtommal egy ez egy nyilt forum, mindenki azt ir amit akar, majd ha te leszel a moderator, kihuzhatod a neked nem tetszo velemenyeket.

Ugyhogy leszel szives vagy konkretan a neked nem tetszo iromanyaimmal foglalkozni, vagy bekaphatod a vereres bikaf@xomat, hamar ugy is psziches fixaciod van az oralis szex iranyaban.


"Megmutatta egy kinnti kolléga a fizetési papaírját, állandó éjszakás volt:pár euró híjján 4000euró volt!"

Netto vagy brutto? Nem mindegy.... Amugy meg sajnos az a budos nagy igazsag, es ezt nehez magyar alkalmazottkent belatni: Magyarorszagon soha nem fog egy alkalmazott annyit keresni, mint Nemetorszagban. Majd ha Magyarorszag gazdasagilag ott fog tartani, mint a germanok, akkor talan, de az meg sohasem fog bekovetkezni.
Es akkor meg abba bele se mennek, hogy X ezer euro Nemetorszagban sokkal kevesebbet er mint ugyanaz az osszeg Magyarorszagon.

sb

Shadowbull 2008.03.10. 11:36:59

"Mert a megbizhatósága egy japán autónak messze a németé felett van."

Höhöhö :))

sb

Swarc 2008.03.10. 12:08:01

Abban igazad van,hogy soha nem fogunk 4000 eurót keresni.De de abban nincs igazad, drágább az élet mint itt!Sok élelmiszer, műszaki cikkek, sőt még a sör is olcsóbb mit itt!Meg dőlt mára a drága nyugat elmélet!Nem véletlenül járunk ausztriába vásárolni. Német osztrák egál.Amásik a nyelv tudást meg kell fizetni!Főleg úgy, hogy ez az ember másfél évet dolgozott Ingolstdtban Ő tolmácsolt, pedig nem lett volna kötelessége! Máshol felsőfokú nyelv tudásra nem kevés nyelv pótlék jár! Itt meg természetes, hogy Magyarországon a némettel a Magyar németül beszél, mert annyi inteligencia nincs benne, 10 éve itt dolgozik azt magyarul köszönjön! Vagy le néz minket!Überalles! Ja, a 4000euró meg netto. De jó lenne, ha nem egymásnak irogatnánk mi FEKETELÁBUAK, hanem az illetékes urak is olvsnák és okolnának a dolgokból. De szerintem sose fogjuk megérni,hogy önkritikát gyakoroljon a közép és felső vezetés! Legfeljebb elolvassák, oszt jónapot.

Shadowbull 2008.03.10. 12:27:12

"Sok élelmiszer, műszaki cikkek, sőt még a sör is olcsóbb mit itt!Meg dőlt mára a drága nyugat elmélet!"

Nono. Az elelmiszerek egy resze valoban olcsobb, talan meg ruhazkodni is lehet olcsobban, a hasznalt autok is olcsobbak, a szorakoztato elektronika megy ugyanannyi, de ezen kivul minden dragabb. Tobbszorose az ingatlan, akkor is ha venni akarsz, es akkor is ha csak berelni, az energia jelentosen dragabb, a hus, zoldseg-gyumolcs, pekaru pl. tobbszorose mint otthon, a szolgaltatasok szinten tobbszorosebe kerulnek, a biztositasok, a gepjarmuadok, a benzin jelentosen dragabbak, es ez csak az ami eszembe jutott.

"Máshol felsőfokú nyelv tudásra nem kevés nyelv pótlék jár!"

Nem sok olyan hely van ma Magyarorszagon, ahol ilyet fizetnek, kulonosen nem az iparban, ill. a versenyszferaban.

"Ja, a 4000euró meg netto"

Mellekag, de azt tudnod kell, hogy 4000 Euro nettoban Nemetorszagban nagyon jo fizetesnek szamit, kulonosen fizikai dolgozok koreben. Ra mernem tenni a havi fizetesemet, hogy Ingolstadtban az Audiban a munkasok jelentos resze nem keres ennyit, de meg a felet se. A mernokok se.

"anem az illetékes urak is olvsnák és okolnának a dolgokból."

Nyugodj meg, olvassak. Ugyhogy minden audis figyeljen oda, hogy ne legyen lekovetheto :) Nekem man mindegy :)

sb

rozi 2008.03.10. 19:12:25

elvesztettem a fonalat, most miről van szó? na mindegy.. én is írogatok valamit:)

tök más a fogyasztói kosár.. minden országban más.. igy ha hasonlítgatunk, akkor közös alapra kell tenni mindent,tényleg mindent, nem csak a konszern fizut.. igaza van 12:08-nak

szerintem nem cucc már európában, hogy ki milyen nyelvből rendelkezik milyen szintű nyelvvizsgával.. ha ért és beszél, használhatja.. megkeresheti, hol, miben tudja ezt kamatoztatni. ha nem beszéli, akkor szokott a nyelvvizsga papírosára hivatkozni... nem hiszem el, hogy valaki beszél nyelvet, de nem tudja használni.. ott valami komoly gáz lehet...

én szeretem a japán kocsikat is.. tök más érzelemvilág, más filozófia, kultúra, más adottságok közt mégis autók.

én csak azt nem bírom, amikor majmolunk ész nélkül JIT-et pl. más földrajzi körülmények, más termelési filozófia, más precizitás stb. ellenére..

és nem írtam még az ebédről: ki szólt, hogy felemelik a menzán a kaja árát? ti tudtátok? és a szakszervezet? szsz nem ebédel bent? ilyent lehet?

rozi 2008.03.10. 19:27:45

jut eszembe, megkérdezte az szsz a nem szsz tagoktól valaha is, hogy miért nem azok? vagy ez olyan negatív kampány itt fent, hogy mily hülye sok nudli, aki nem az? Úgy lesz valaki szsz tag, hogy belebotlik a saját érdekeinek képviseletébe, sőt keresi azt, akinek fizethet havi 900 ft-ot azért, hogy majd jövőre hátha kialkudja a béremelését? csak azért kérdem, mert sosem találkoztam megfontolt tag-toborozással, tevékenység ismertetésével, saját stratégiával..

mert én sok olyant ismerek ám, akiktől beszedi a pénzt pl. egy játék-automata, és az még azt sem mondja, hogy hülye az, aki nem dobálja bele a kis fizetését a néha nagy ritkán megcsillantott nyeremény fejében....

quer 2008.03.10. 20:47:18

rozi.Miért kellene a szsz-nek azzal foglalkoznia, hogy mennyibe kerül az ebéded?A soron azt sem tudják, hogy hol van az ebédlő, mert nincs rá lehetőségük.
tagtoborzás: a szakszervezeti munkának vannak törvényi korlátai.Ha a szsz-től valaki odamegy hozzád akkor a főnököd felelőségre von, hogy miért nem a munkáddal foglalkozól.A te érdekedben nem szólít meg a szsz.Ha az étkezési szünetben megy oda hozzád akkor meg az a reakció, hogy már enni sem hagynak.Most akkor mit is kellene tenni a szsz-nek?
Amúgy én felkerestem őket és megkérdeztem, hogy mi a céljuk és miben tudnak segíteni.Korrekt, őszinte és szimpatikus választ kaptam és azonnal beléptem. Javaslom tedd te is ezt.
Valamint azt ne mond, hogy nem tudsz róluk semmit, mert azért az eddigi juttatásokat nem a két szép szemedért kaptad!Szakszervezet nélkül még ennyi se lenne, illetve van honlapja a szsz-nek és vannak elérhetőségeik.A másik pedig az, hogy szerintem a szsz.vezetői még soha senkit nem hülyéztek le, pedig vannak érdekes emberek.

tutkó 2008.03.10. 21:15:23

Kedves SZSZ Quer, te mindent összeolvasol? Hol írta Rozi, hogy az ssznek kell foglalkozni az ebéddel?
A hülyékké meg itt nyilvánítottátok azt, aki nem SZSZ tag. Olvass visszafelé egypárat. Így ha ezt állítod, hogy Rozi azt írta, hogy az SzSz lehülyézett valakit, akkor az, aki itt hülyézett, maga az SZSZ kellene , hogy legyen. Logikai alapon kedves Quer! Legalább ne áruld el magad:_)
hihi

quer 2008.03.11. 17:52:36

tutkó.Ha vennéd a fáragságot és te lennél az aki visszaolvas egy kicsit akkor kiderülne, hogy miért támogatom a szsz-et és vezetőit.Amúgy az elején én ezt részltesen leírtam.Így ezzel a logikai gondolkodásod megbukott.

kamu 2008.03.11. 18:00:32

Te Rozi!
Gondolom téged sem az eszed miatt alkalmaznak...
Legutóbbi hozzászólásod rendkívűl magas értelmi szintről árulkodik!!!
:-)

debil 2008.03.11. 18:59:55

Üdv mindenkinek!

Örülök ,hogy rátaláltam erre a fórumra. Ha az ember türelmes és végigolvassa sok érdekes dolgot megtudhat. Elég sok a "belsős" hozzászólás. Úgy látom, sokféle háttérrel szólnak itt hozzá az emberek.
Gondolom a szakszervezet vezetői is olvassák.
Látva a hozzászólások nagy számát, talán az AHFSZ weblapján is lehetne egy hasonló fórumot létrehozni, ahol az ember leírhatná gondját, baját. Úgy látszik, így anonim az emberek őszintébbek. Vajon miért?
A szakszervezetről.
A jelenlegi formájában a Rozman Richárd ellenében semmi esélye nincs. Ha így mennek tovább a dolgok rálértékben csökkenő pénzre lehet számítani.

rozi823996522. 2008.03.11. 22:07:42

kedves Kamu, nem minden rozi rozi. de örülök, hogy kelendő a nevem, sőt annak még jobban, hogy nem személyeskedünk

folyt. rozi8.. 2008.03.11. 22:09:20

ráadásul szerintem 12:27nek volt igaza az nap..

Holsten 2008.03.11. 23:40:51

Az egészségről:
Tegye fel a kezét, akiszerint egészséges napi 8-12 órát dolgozni vegyszerek(kenőanyagok-olaj-tisztítószerek)-el és/vagy mellett..!
....hm...tümm-tümm........nem látom a kezeket:)...
és ez csak amolyan mindennapos "dolog"..

más:
Állítólag R.Richárd már fenyegetőzik, amiért a sz.sz. volt szíves a béremelésről szóló papírt továbbítani a kollégáknak. ugyanis Ő ezt nem engedélyezte.
Nos, ez érdekes..Nálunk ugyanis folyton azt szajkózzák, hogy a belső információáramlás így-úgy..Hát, most megvolt..

Manusz 2008.03.12. 09:30:24

Üdv mindenkinek!

Rozman biztos a szlovák bérekkel hasonlította össze az Audisokét a Philips-nél már biztos ez volt a megszokott.

De nem biztos,hogy mindenről ők tehetnek.

Nem akarok védeni egy Audis vezetőt sem de lássuk csak:

Kinek is dolgozol?


Régi tervem, hogy végig követem, mennyire zsákmányol ki az állam ebben
a marha nagy demokráciában.

2006-os adatokat találtam, ennél asszem egy picit rosszabb lett azóta
a helyzet (például bevezették a különadó intézményét hogy csak egy
példát mondjak).
Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a
léggömbhámozó bt ahol dolgozom azt mondja, ad nekem 300.000 Ft
fizetést. Jó sok pénz ez, örülök is neki!

Aztán jön az állam, és azt mondja a bétének, gratulálok a
bevételedhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozónak adod, itt ez a pici
> lista arról, hogy mit kérek tőled:
Nyugdíjjárulék (18%) 54 000 Ft
Egészségbiztosítási járulék 33 000 Ft
Egészségügyi hozzájárulás 1 950 Ft/fő
Munkaadói járulék (3%) 9 000 Ft
Szakképzési hozzájárulás (1,5%) 4 500 Ft


Így aztán mire a a munkáltató levegőt vesz, máris kifizetett az
államnak 102 450 Ft-ot, a fizetésünk tehát rögtön 402 450 Ft-jába
került, úgy is vehetjük, hogy 400.000 ft a bruttó fizetésünk, hiszen
ennyibe kerülünk a cégnek.

Nade mi sem lélegezhetünk fel, hiszen miután megkapjuk a pénzt, a
kedves Nagy Testvér ismét megjelenik, most nálunk, és azt mondja, itt
ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:

SZJA 84 750 Ft
Nyugdíj járulék 8,5 % 25 500 Ft
Egészségbiztosítási járulék 4% 12 000 Ft
Munkavállalói járulék 1% 3 000 Ft


És mire feleszmélünk az állam lenyúlt tőlünk 125 250 Ft-ot, 174 750 Ft
forintunk marad.

Persze ezzel még nincs vége a sornak, elmegyek a boltba, vásárolok
ezt-azt. A termékek árában további 20% ÁFA került bele, tehát ebből a
pénzből valójában csak 145 625 Ft értéket vásárolhatunk, állam ismét
eltesz 29 125 forintocskát.

Ezt a legegyszerűbb eset volt, lehetne még lehet fokozni, ha a
pénzünket félretesszük, és lakás veszünk belőle, hiszen azután
illetéket fizetünk (a duplán adózott pénzünkből vettük), és ha pár év
múlva eladnánk, ismét illetéket fizetünk (a triplán adózott pénzünk
után negyedszer).
De autóvásárlással se járunk jobban, átírási illeték, gépjármű adó,
üzemanyagba épített ÁFÁ-n felüli terhek.
Ha pedig bankba rakjuk, a kamat után 20% adót fizetünk.
Hogy ne legyen szép az élet be fogják vezetni a vagyonadót, úgyhogy a
2-3x adózott pénzből vett dolgaink után még évente fizethetünk majd
megint adót.

Nézzük tehát a végeredményt:
Én dolgoztam, a munkáltatóm üzleti kockázatot vállalt, munkahelyet
teremtett, létrehozott valamit. Ehez képest ki keresett a legtöbbet?

******************************************************************
> Az állam keresett a 300.000Ft-os fizetésemen 256 825Ft-ot.
Én pedig vehetek árut 145 625 Ft-ért.
******************************************************************

Emlékszem az átkosban tanultuk (fiatalabbak kedvéért nem volt adó!),
hogy a sötét középkorban a gazdag földesúr kizsákmányolta a
parasztokat, és 10%-át elvette a termelt javainak, aztán jöttek a
papok, és elvittek másik 10%-ot! Hogy sajnáluk szegény parasztot, és
kérdeztük, dehát milyen alapon? 20% - istenem, húsz százalék volt
MINDEN teher amit fizettek!
Ebből a 20%-ból fényűző paloták és templomok épültek, hadseregeket
tartottak fent, kövérre híztak a gazdagok. Most pontosan 85%-át húz az
állam a fizetésemen, vagyis durván megfordult az arány. Még sincs pénz
semmire, el kéne ezen gondolkozni, kihez folyik az a rengeteg pénz.

Még jó, hogy vége a sötét középkornak!

Petya 2008.03.12. 11:50:08

Sziasztok!

Pár gondolatod én is hozzáfűznék a dolgokhoz...


Elvárják, hogy minden szombatunkat bent töltsük a gyárban. Olyan nincs hogy nem megyünk be, nem lehet hétvégi programunk, magán ügyünk stb. Az utóbbi időben 3x fordult elő olyan, hogy hétfőn lejött a papír a szombati műszakról, aztán pénteken lemondták. Persze állásidőt vagy bámrmit nem fizetnek rá.
Szabadságot előző nap mondják meg, hogy elengednek -e vagy sem.

Tavaly az R4-en rendeltek el olyan túlórát, hogy a délelőttös műszak éjjel 2-kor kezdett. A nem győriek között előző nap sokan délután 4-re értek, viszont éjfélkor már indulniuk kellett vissza. Feküdjön le aludni délután 5-kor és keljen este 11-kor???

Két éve pénteken este 18:30-kor rendeltek el műszakot szombat délutánra. Épp ott volt a területen a szakszervezet egyik vezetője, megkértük jöjjön be ő is velünk az irodába (ahol bejelentették a műszakot) és képviselje az érdekeinket. Annyit mondott, hogy próbáljuk meg előtérbe helyezni a gyár érdekeit a saját érdekeink előtt. A főnököknek csak annyit mondott, hogy legyen papír a túlóra elrendelésről.


Az alapbérek nem épp a megfelelő módon alakultak ennél a gyárnál. Akik nálam korábban jöttek, azoknak magasabb az enyémnél, de sok olyan van, aki később jött és neki is magasabb. A mozgóbér nem a teljesítményt értékeli, hanem a nyelvhosszúságot. Táppénz után mozgóbér megvonás és szivatások.

A sorról nem nagyon lehet elmenni, beszélgetni nem lehet, ha lefáradtunk még csak támaszkodni sem támaszkodhatunk, nem hogy leüljünk. Telefonálni nem telefonálhatunk. Akkor hogyan tartsuk a kapcsolatot a családunkkal?? Mert hogy itthon nem sokat vagyunk. SOk hülye szabályt hoznak, ami megnehezíti a munkánkat. Sorozatos b@szogatások, stressz, hogy mikor kötnek belénk. Telepítenek egy ellenőrző gépet, ami hibát csinál a motoron, utánna meg a melósnak a mozgóját akarják megvonni, mert hogy ő csinálta a hibát és nem a gép...

A büfé árai 1,5x-esére nőttek egyik napról a másikra. A fizetésünk miért nem?

Amiket leírtam, lehet hogy csak arra a területre igazak, ahol én vagyok, de szerintem sok másikra ra.

Petya 2008.03.12. 12:05:54

Az egészségügyi statisztikához pedig annyit...

Nem rég kapott a terület ahol dolgozom oklevelet, hogy 2003 óta nem volt baleset ott. Több esetről is tudok, ami el lett tusolva, vagy nem lett felvéve a jegyzőkönyv a balesetről


Hogy mennyire jó hely az Audi?

Van egy kolléga, aki már megbánta, hogy tavaly idejött dolgozni. Nem gondolta, hogy ennyire embertelenül bánnak velünk. Egy jó melót hagyott ott az Audi miatt.

collins 2008.03.12. 12:43:31

antiMarketing:

"a kantáros, a piros kabátos és az öltönyös csak együtt léteznek, külön-külön halottak és a cég nem müködik..."

Ebben maximálisan egyetértek Veled! :-)
Ami az értékteremtést illeti, továbbra sem!
Értéket teremt az, aki az alkotó részekből összeállít egy eladható, értékes dolgot. Vannak akik ezt támogatját, az alkotórészek előteremtésével, vagy más járulékos szolgáltatásokkal, de ettől még nem fognak se értéketet teremteni, se értéket növelni. Az ő tevékenységük egy olyan szolgáltatás, ami elősegíti, kisegíti az értékteremtő munkáját! Tudni kell, hogy még a melós sem minden munkafázisban végez érték teremtő vagy érték növelő tevékenységet.
Magyarul, az irodai dolgozó elvégzett munkájáért járó munkabérének kifezetését a melós alapozza meg illetve teszi lehetővé és nem fordítva! :-)

A melósok, sok jó irodai dolgozót neveltek már ki a soraikból, de az irodai dolgozókból (a nagyképűségük, beképzeltségük miatt)soha nem lesz jó melós! Tisztelet a kivételnek! :-)

Shadowbull:

1. Ha már nem kapcsolódsz az audihoz, pofátlanság olyan dolgokba beledugni a szaglószerved, amihez semmi közöd!
2. Bár, ez valóban egy nyílt fórum, de köcsög dolog azokat hergelni, akik napmint nap, átélik ezeket a dolgokat!
3. Ha olyan fasza hely az audi, miért nem vagy még mindig ott?
4. A véreres bikafaszodnak találtam egy jobb helyet, kérdezd csak meg anyádat!

Pesszimista 2008.03.12. 17:28:46

A magyarok eddig is és ezután is egymás szemét vájnák ki ha kapnának érte valamennyi júdáspénzt. Ez igaz sajnos az Audiban dolgozókra is. Nekem már elegem van ebből az országból és ebből a cégből is és ahogy gyurcsány mondta "el lehet menni". Megyek. Ha sikerül akkor vissza se jövök. Még egy ilyen egymással kibaszó népet mint a magyar még nem hordott a föld a hátán. Szégyenlem, hogy magyarnak születtem. Egy kis pénzmagért meg, hogy így egymásnak estek...hát az eszem megáll, pont ezt akarják elérni, hogy egymást üssétek, gáncsoljátok és nehogy már összefogjatok. Mit gondoltok mitől ijednek meg az URAK ? Ha egy hatalmas tömeg lép fel velük szemben. NA ettől már rettegnének. NA ez nem lesz meg soha az Audiban sem, az egymásba kapaszkodó, egymást segítő tömeg amit hívhattok akár sz.sz.-nek is.

ins 2008.03.12. 20:23:04

Én szerszámkészítőként dolgozo. 11000Ft-pt keresek. Szerintetek? Ennél többet nem kell mondanom. Egy kupac szar az egész.Sztrájk kellene. Az a baj sok gagyi nem merne kimenni. Félne hogy kirúgják. Pedig nem tehetik meg. Ezért tartunk itt mert mindent elfogadunk amit ez a cég felajánl. Bármilyen kevés is. Meg kell nézni az Ingolstadt-iakat, Ha kevesellik a pénzt, kimennek és sztrájkolnak. El is érik amit akarnak. Én láttam hogy megy ott. Nem egyszer.

ins 2008.03.12. 20:25:09

Bocs 110000-et akartam írni

antiMarketing 2008.03.12. 22:39:03

colins és a többie, kakkor vitatkozzunk.
olvastál/ hallotál valamit és nagyon kevered
értékteremtés nem egyenlő fizikai munka!!
Nézz meg egy szoftvercéget, valamit csak előállít ami megvesznek a vevők, és senkinek nem lesz olajos a keze...
Céges péda: mivel teremt több értéket az aki a V10 BiT szereli össze, mint aki az R4-es 1.6-st? Mert a két motor között "értékben" van némi különbség...
Értékteremtő folyamat: feltétlenül szükséges a vevői igények kielégítéséhez: fejlesztés, technológia, gyártás, usw. Nélkülük nem fogsz szerelni -> nincs motor -> nincs érték.
Fenntartó (ahová te mindekit besorolná a fizikiaikon kivül): a vevő nem fizeti meg, de a folyamat fenntartásához szükséges. pl: minőségbizotsítás, logisztika, usw.
Nem értékteremtő: k-ra nem kell a folyamathoz, tisztán veszteség: ellenörzések, leállások, átszerelések. usw.
Miért lényeges ez? Mert itt elég sokan irtátok, hogy csak a fizikai munka értéteremtő (ahogy a szsz vezetői is), kvázi a többi csak "lóg" a cégnél. Ez egy éléggé ősi ellentét, amit az AHM maximálisan kihasznál. Az a kikerült levél nem véletlenül lett igy megfogalmazva... Bármennyire hiszizik is Rozmán, a cél, hogy egymásnak ugrasza a két "területet", és lenyomja az emelést.
Ami tavaly a bérfeszültségek csökkentése érdekében lett elfogodava, pont az szította fel.. Minnél magasabb és sokoldalubb a képzettséged, annál könyebben találsz magadnak helyet. Nézd meg az AHMs álláshirdetéseket: a fejlesztés és a szerszámgyár folyamatosan kinnt van 4-6 mérnöki pozicióval. (némelyik sor havonta vesz fel ennyi szakit). A tapasztaltakat nem akarják megfizetni, a fiatalok meg 1-2 év után tovább állnak, mert azért az önéletrajzban jól néz ki 2 év AUDI.
A sor mellett egy esélyetek van - ahogy néhányan már irták - félretenni a széthúzást és összefogni. Az szsz vezetőit meg a tagság választja, találjatok olyan "tököseket" akiknek eszes is van és nem csak höbörögnek.. Mert amig folyamatos a felvétel, és hirdetni sem nagyon kell, eléggé kiszolgáltott a csapat és az AHM ezt ki is fogja használni. Maximálisan.
Csak egy tipp a következőre: probáljatok meg globálisan gondolkozni :) Ha csak egy terülten oltotok tüzet, a másikon felszítjátok. Pl. nem nagy összegü fix kell, hanem egy normális infláció követő és az alsó bérkategiriákban jöhet a felzárkoztató fix.
Kecske és káposzta...

ps. Az irodista munka azért jóval másabb, mint amit te (szerintem) látsz/ gondolsz. Nem egyenlő a százlábukban látottakkal... Felülröl lefelé gond nélkül átjárható, alulról felfelé csak tanulással.
1 példa: Te bármikor el tudod látni az árúfeltöltő szerepét, de egy kék ruhást nem hiszem, hogy bárki azonnal beengedne a try-outba...

collins 2008.03.13. 09:24:16

antiMarketing:

Látod, itt van a nagyképű, tudatlan, beképzeltség!
Az árufeltöltést említed, mint fizika munkát! Nevetséges vagy! Raknál nyolcból hét órán keresztül lendkereket, vagy kombitartót, megtudnád, hogy többek között mi a fizikai munka az audiban!!! Egy irodai dolgozó összeszarná magát ha nyolcból hét órát dolgoznia kellene!
Az irodai munka nem érték teremtő, de már megbocsáss úgy veszem észre, ahhoz kevés az értelmi képességed, hogy ezt felfogd! Na persze, előfordulhat az is, hogy csak a beképzeltséged, vagy a mundér becsülete gátol ebben!:-) Egyszer sem állítottam, hogy csak a fizikai munka érték teremtő, sőt. Olvass csak vissza! :-) Attól, hogy egy munkahelyet irodának nevezel és nem műhelynek, attól hogy egy melóst programozó matematikusnak nevezel és nem esztergályosnak, még nem lesz értékteremtő a kisegítő, járulékos felaldatokat ellátó irodai dolgozó!!!
A szoftver fejlesztő cégnél (bár irodában dolgoznak) is azok termetik az értéket, akik közvetlen a terméket előállítják, nem azok akik az ő tevékenységüket segítik, illetve kiszolgálják!
Akik a try-otban dolgoznak, senki sem oda született, egyik sem ott kezdett, amikor felvették az audiba, hanem a gyártósorok nevelték ki őket!!!! Ebből adódóan, akár egy kék ruhás is bemehet, ha van elég alapismerete. ... vagy hátszele. :-)
Fentről lefelé nem tudsz a nagyképűségedtól kompatibilis lenni, de lentről, seggnyalással is lehet felfelé kerülni és még csak tanulni sem kell hozzá !!!! :-)
Valóban, ellenségeskedés tapasztalható a legtöbb helyen az irodai dolgozó és a melós között. Ennek nem a vezetőség az oka, hanem maguk a dolgozók. Képzeld csak el, amikor az irodai dolgozó "valamivel" több pénzért, rugalmasba jár, elmegy reggelit venni, ötödik vagy hatodik cigijét elszívni, ebédelni, aztán a negyedik vagy ötödik kávéját meginni, amig a melós nyolc órából húsz percig ülhet, miközben elfogysztja az enni valóját, majd elmegy retyóra és közben még rá is gyújt, de kávét már nem biztos, hogy iszik, mert letellt az idő. Persze, ez még nem is lenne gond, igazán az a lekezelő modor, ahogy az irodai dolgozó kezeli a melóst (tizstelet a kivételnek) miközben el van szállva magától, ez az ami szüli az ellentéteket.
A szerszámgyárban a körülmények miatt nincs elég mérnök! A fejlesztésen pedig a régiek teszik lehetetlenné az újakat!

Amig az irodai dolgozó és a melós egymásra mutogat, addig a felső vezetők, állítólag, 18 millióig választhatnak szolgálati autót, a vezetők 6-től 13 milláig attól függően, milyen beo.ban tengetik az életüket. Van akinek a születésnapi partiján, ingyen sétarepülési lehetőség volt. ... valszeg nem a 300.000 HUF-os bruttóból!
Bár, nekik ez eszükbe sem jut, azért ne felejtsük el, az ő jólétüket is az egyszerű melós alapozza meg!

Petya 2008.03.13. 10:34:09

Az irodás nem hogy ledolgozni nem tudna 8-ból 7 órát, de még csak végigállni sem! Kivételek persze vannak, de nem sok.

Egyébként egyrészt ezek miatt az ellentétek miatt fogom ott hagyni rövid időn belül az Audit... Nagyon nagy a különbség a főnökök és a melósok bérei között. És akkor még azt kell végignézni, hogy én megszakadok, ők meg nem csinálnak semmit, azt nézik, hogy mibe tudnak belekötni. Nekik szabad mindent, nekünk semmit. Másrészt a napi 4 óra utazás, amiből már nagyon elegem van. Harmadik dolog az, hogy ők mondják meg, hogy mikor van szabadnapom. Egyik srác két héttel előre bejelentette, hogy kell neki egy szabadnap, erre azt mondja neki a főnök, hogy majd meglátjuk... Nem egy jó dolog szombaton fél 4-kor felkelni és bemenni dolozni, majd délután 4 órakor hazaérni. Mindezt 6 óra munkaidőkeretért, mert a többit lenyúlják kajaidő címszóval. A team gyűlést meg meg sem említem... Nem azért élek, hogy dolgozzak, hanem azért dolgozok, hogy éljek! Csak ők elvárják, hogy minden időmet bent töltsem.

névtörzsszámpecsétszám 2008.03.13. 17:52:21

Mennyi okos ember van!
AntiMark.. te egy borzasztóan tanult ember lehetsz,jól látszik mennyire lenézed a melóst.Senki se vitatja azt hogy szükség van az inproduktívakra,de az vérlázító hogy
míg a melóson elverik ha többet eszik 20percnél addig a pokoli toronyból a "munkások" 40-60 perceket töltenek el puszta kávézással a fizika orra elött,aztán
jön csak az ebéd ami ebédlőben történik és újjabb 60percet jelent számukra.Ám legyen,de amikor felmész elintézni valamit nyáron kikerülnek mert büdös izzadt MUNKA szagod van(egy kávézói beszélgetéskor panaszkodtak egymásnak).Ennek fejében a csúcsok csúcsa
hogy ezért még minimum 1,5-szer akkora a bére és akkor ez csak az alja ,de nem hazudnák akkor se ha a 3-szorost mondanák.Senki nem várja el a 4000eurós bért,tudjuk hogy mi mindíg egy leányvállalat leányvállalatának a lenyvállalatának a....telepecskéje leszünk,de az elvárható lenne hogy egy EXTRA profitot termelő, az ország GDP-re kiható kft ha az infláció 8% akkor ne 6.5
v. 7,5-ben gondolkozzon azért mert az országban ígyis vezető bért adhat, hanem reálbéremelést adjon ami az infláció meg egy pici legalább.
Más !!!
Aki azt reklamálja hogy időtlen idők óta elkövetik vele ugyanazt a szabálytalanságot (pl.:Petya)az meg is érdemli.Ember jelentsd a szakszervezetnek,érdekvédelmi szövetségnek,ÜT-nek ... de ne itt keseregj,mert az első hozzászólása óta még a lőre úr se meri elolvasni ezt a blogot(fentről "megdicsérték"),vagy álnévre váltott mint mi nehogy levadásszák...

antiMarketing 2008.03.13. 21:37:52

ntp (ha megfelel a rövidítés)
Nem tartom magam annak, de a céget jobban ismerem, mint itt sokan, + vannak egyéb ismereteim, igy nekem ez a véleményem. Nem szokásom lenézni embereket, ha ilyet olvastál, légyszives idézd, mert érdekelne. De van egy stílus amit itt előfordult és én kra nem viselem el: "én dolgozom csak, mindenki más csak lopja a napot, amugy is teljesen felesleges, hogy itt van" Mindezt fél és falsch infok alapján. Miközben és simán el tudom látni a munkáját és neki gőze sincs az enyémről. Tudod napota találkozom ezzel: ez "A NÉMET" mentalítás. Hogy értékeljük fel saját magunkat és nézzük le a másikat. És nálam kiveri a biztosítékot, sorry. Nem kell összekeverni a fizikai állóképességek a szaktudással, pl. Ha ismerös a régi lakatos vicc akkor csak a poén: 1 Ft volt a kalapács ütés, 99 hogy tudni kell hová üt az ember...
Szóval:
Az hogy a kávézés irritáló, aláirom. Anno azért szoktam rá én is :). De meg van a maga funkciója, sok infot csak igy kapsz meg cégen belül, amit viszont fel tudsz / kell használni a munkádhoz. + lazit az ember. Fizikai fáradságot ki pihenheti az ember, ha leül. Ha agyilag zoknivá tesznek, másra van szükséged.
Néhány kiegészítés amit irtál. A munka idő 8 ó 20 perc. az ebédidőt nem fizetik. Alapvető hopzzáállás, munka van és nem munkaidő. Tehát du 3 kor tudod meg, hogy este 6kor beraktak egy megbeszélést. Ha te vagy a gyereknél soros, akkor kezdheted a szervezést... Az, hogy 6-8 óra munka után még kiutazol alap. + 6/8 óra ami nem számít munkának 1//4-dét fizetik ki. Sőt vannak területek ahol a napi oda/vissza út kocsival elvárás... Nincs túlórapénz/ műszak pótlék. A 10-12 órás meló normális. Ha túlléped a munkaidőkeretedet, levágják és csüssssz.
Félreértés ne legyen, senki nem izzad vért, de nem annyira hawai mint ahogy sokan gondolják. Csupán más a terhelés...
A személyügy és tsi ról inkább nem. Van egy szint ami alá nem megyek, az ő értékelésükhöz szükség lenne keszon ruhára. Egy mentségük van, emberekkel foglalkozni niszonyúan nehéz, és az AHM-nél azért ismerünk nagyon nagy tirpákokat...
Az marketingot/pr, usw sajna túlzásba vitte a cég.. Már idézi a régi idő agip-propját.. Csak nem jönnek rá, hogy ezzel sokkal inkább olajat öntenek a tüzre és a béka segge alá küldik a motivációt.. Itt maximálisan igazad van s egyetértek: ha ilyen k.va jól megy a cégnek akkor érazzünk már mi is belöle valamit. Ne csak ök menjenek hajózázni a balatonra.
Egy kicsit más irányba elküldeném öket, de csak oda uttra..

antiMarketing 2008.03.13. 22:30:17

collins,
a fentiekböl szürd le a rád vonatkozot. Addig élj kis burkodban boldogan, mint az értékteremtés alfája és omegája. De azért készülj fel a csalódásra, mert a világot nem érdekli a te véleményed, megvannak a saját szabályai..
De ha tökös vagy, lépj ki a cégtöl és alapíts sajátot. Bizonyitsd be, hogy nem igazak a munkaerőpiac szabályai, ésatöbbi. Csak értékteremmtő fizikai dolgozokat alkalmazz és dijazd őket mérnöki fizetéssel és az öket kiszolgáló lusta irodai bandát jutalmaz éhbérrel. Amint az index megirja e nagyszerű vállalkozás elsöprő sikerét, küldök neked egy láda fáintos francia pezsgőt. Csak hivatkozz rá, hogy te vagy a collins a TC-től...

A szerszámgyárhoz és a fejlesztéshez. Részben van igazad. Az egyik legnagyobb gond a szakmailag és emberileg inkompetens vezetők (ott is), és a célnéküliség. És bármily meglepő az alulfizetettség. A kilépő mérnökök min 50% plusszért mentek el. Ha elhagyták az országot a szorzó már 2-5 között mozog. Ennyit ér a nem értékteremtő munkájuk..
Ja, és amennyire tudom volt és jelenlegi fejlesztők is olvassák a forumot, szóval világositsd fel őket ki és hogyan teszi lehetetlenné a másikat... Hátha magukba szának és jó fiúk lesznek.
Mert aki alkalmatlanok voltak erre a munkára, azok a sor mellett azért még folytathatták...
és részemről az értelmetlen vitát lezárom. elég ottbennt

Holsten 2008.03.14. 07:37:05

aM

Nocsak..tán egy kicsit elfogultnak teccik lenni?:)Nemgond...
Egyébként, Neked is igazat adok jópár dologban. Az értékteremtés mint olyan, egy folyamat. Szükség van az összes beosztásban lévő emberre a végtermékhez.
Kivételek ezalól természetesen az u.n. bújtatott emberek..sajnos egyre több van belőlük.pl. szerszámfelelősség..stb bugyuta alibimelók.
De..az elvárások..ha mindenki a saját dolgát csinálja, nincs probléma, viszont itt óriási különbségek vannak a szabályzásokban munkakörtől függően.
De miért?..Egy sori melósnak jó esetben 1órája van wc-kaja-cigi-kávé-dumcsira..ebből a kajaidő szigorúan 20perc..az R4-en zeneszóra ..ami szerintem megalázó, dehát mindent a cégért..ugyebár.
Ugyancsak az R4-ről..minek oda két műszakvezető? Mely területeken van még ilyen? Sajnos a felsővezetők hülyesége ez is.
...folytatom...

Manusz 2008.03.14. 08:46:14

Üdv mindenkinek!
Nézzétek csak mit találtam!

Jó audisnak lenni - címmel (vezess.hu)

"Jól járnak az Audi dolgozói is a sikerrel, mert teljesítményüket eredményarányos nyereségrészesedéssel ismerik el, amit májusban fizetnek majd ki. Ennek teljes összege az idén dolgozónként 5300 eurót (1,4 millió forint) tesz ki, persze magasabb pozícióban több, lentebb kevesebb jár."

De ha elvileg egyformán teszünk a siker érdekében akkor miért is?

lol 2008.03.14. 11:47:28

Hát igen mi megint azt halljuk majd,hogy sajnos nem tudnak többet adni ezért meg azért, a vezérek meg röhögnek a markukba és elteszik az esetleges többletet!Magyar mentalitás! Bár ne így lenne,a remény hal meg utoljára! :)

Schwarc 2008.03.14. 16:30:29

Vezetőinknek csak annyit: Élen rozmann richárdnak!!! Attól hogy a fejed a homokba dugod, az élet még seggbe basz!!!DR. CSERNUS!!Én szeretném tisztelni a vezetőinket, de ahhoz tiszteletre méltóan kéne viselkedni!A kollégáknak meg annyit: Mert sokan nem mernek írni mert félnek, hátha lenyomozzák.Írjank bátran! Lássák csak, hogy sokan vagyunk elkeseredett emberek.Mert olvasni már nagyon sokan olvassák.GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!!!!!A prémium is remélem rekord lesz! mert az utobbi 3évben mindig kevesebb!Ha nem is 5300 euró, de legalább legyen több mint a tavaji, vagy a tavaj előtti!ricsi remélem kiteszel magadért!Mert amióta betetted ide a lábad azóta csak elveszel!Ez nem a Philips!Ugye?Mert a haszon az 12 éve REKORD!!!!!!!

Schwarc 2008.03.14. 18:51:20

Apropó, POLARIS. Ez ugyan az mint szeretett kormányunknál a konvergencia. Spórolunk, elsősorban a pór népen. Hülyeségekre meg eldorbézolunk milliárdokat.Itt ugyan ez van! A kesztyűt ki akarják mosatni de esőben meg öntöznek.Meg sorolhatnám a hülyeségeket a végtelenségig!Pl.-ul miért nem a vezetőkön spórolnak. Az autóikat miért nem saját pénzből gumizzák át ősszel tavasszal?Mert ugye ez költség helyről megy.Ilyenkor nincs Polaris.A költség helyen megspórolt pénz után járó %-ot elteszi a leiter egyedül!Pedig nem ő ssssssssspórolja meg egyedül.Itt is csapat munka van!A közös kereset közös osztás elvén a jóból is osztani kéne! Kéne!!! Máris motiváltabbak lennének a dolgozók.Vagy 3700 évvégi bulira.A vezetésnek arany kártya végtelenítve!Itt is ha mindenki 3700ft-ot kapna mennyi megmaradna büdzsén?Csak hát egyszerübb máson spórolni.Meg az éves fizetéseknél a különbségek horibilisek. Mindig a felelősségre hivatkoznak!Nincs akkora felelősség mint amekkora a pénzbeli különbség.Ha jól emlékszek a Moldova írt egyszer arról, hogy a Kádár rendszer egyetlen igazsága a felső vezető max. 9 szeres pénzt kaphatott jutalmul. Igazat adok neki. Itt is elég lenne max 9 szeres.Megint mennyit spórolnánk! Én így képzelném a polarist.

kamu 2008.03.14. 20:22:49

Érdekes!
Ha meló után hazamegyek és rákattintok az iwiw-re, akkor azt látom, hogy az irodista audisok közül rengetegen munkaidőben jelentkeztek be utoljára. A legutolsó gyakornoktól elkezdve, az pokoli toronyban ücsörgő barbi-babákon keresztül az mk2-es vezetőig szinte mindenki.
Na ez is az amin változtatni kellene, mondjuk kicsit lekorlátozni az internethozzáférést, ugye?

Holsten 2008.03.15. 00:37:57

a Folytatás..:

Nos, sajnos ezek a tények egy sori melósnál.
Mivel nem ülök az irodában, nem tudhatom biztosan, de amennyit látok:
Nálunk is több ilyen "civil" járkál..az ember akarva-akaratlanul is látja, napi 8 órájukban mennyit nem dolgoznak:
nem akarok hazudni, de 7-2ig..amíg egy délelőttös héten látjuk..átlagban 6szor biztosan elsétálnak dohányozni-kávézni..és nem 10percre!- aM: " De meg van a maga funkciója, sok infot csak igy kapsz meg cégen belül, amit viszont fel tudsz / kell használni a munkádhoz. + lazit az ember.."
Kérdem Én: Hogyan kapnak információt?Netán apró cetliken kézfogás közben?Mert Én nem szoktam hallani, hogy a munkáról beszélgetnének kávézás közben..pedig biztos elcsíptem volna már pár ilyen mondatot:)..
Akkor...elballagnak a büfébe-az is egy 20-30perc..ennyit minimum a "munkahelyükön" kívül tartózkodnak..Én spec. nem nézegetem egyiket sem iwiwen..de hiszek kamu-nak:)..tehát,ha épp odafönnt vannak,akkor sem kizárólag azzal foglakoznak, amivel kellene.

Nyeseznye 2008.03.15. 10:45:26

Hát, beszarás, ennyi sárdobálást egy helyen... Én úgy vagyok vele, tudjátok, hogy nem idegesítem magam más hülyeségén. Bemegyek, ledolgozom a nyolc órámat, hazamegyek, hóelején meg várom a fizut, azt jószerencsét. Én nem fogok gyomorfekélyt kapni, mert a mérnök jobban keres. És nem megyek fősulira se, mert se kedvem, se eszem hozzá :) Engem marhára nem érdekel, ha valaki nem dolgozik meg a pénzéért. Nem én fizetem. Én soron dolgozok, 10 éve. Láttam már pár dolgot, de biztos vannak olyanok, akik sokkal okosabbak, akik nálam sokkal többet dolgoznak,(leszarom) és majd leírják, hogy mekkorát tévedek, meg hova menjek, és mit hova dugjak fel... Véleményem a sajátom, ha megbántottam vele valakit, akkor bocs.

kamu 2008.03.15. 11:24:58

Lehet egy-két sori FTL meglepődne ha a cikkben leírt átlagot kapná ( 5300 EURO). Mennének panaszkodni, hogy mi történt, hogy idén csak ennyi.
:-)

egy volt rabszolga 2008.03.15. 11:37:21

Több mint másfél éve nem dolgozom az audiban háromnegyedét keresem az akkori fizumnak (09-17 óráig,szabad hézvégék)de nem szorul ökölbe még a lábujjam is amikor megyek melózni.Nem mennék vissza semmi pénzért.
Egy szó mint száz:AZ AUDI EGY TETÜ MUNKAHELY!!!!,és ahogy olvasom csak szarabb lett:

Holsten 2008.03.15. 12:58:24

Nyeseznye!

Sajnálatos, de ezek a tények..Te is tudod, valószínűleg.
Ha Neked minden megfelel, örülj Neki..mi is örülünk, és biztosan a vezetők is örülnek az ilyen beltenyésztett bólogatóknak..:)
ne vedd sértésnek.

üdv.

Schwarc 2008.03.15. 13:34:23

Egykét leiter lepődne meg, ha rozmann a fizetésüket meg a prémiumot is a piaci viszonyokhoz igazítaná!!! A mi teljesen jogos is lenne, ha a levelét olvasom.Meg mondjuk a saját magáét is!

otis81 2008.03.15. 17:20:21

na lesz nagy prémium, vagy nem ?

Stadlater 2008.03.15. 18:42:03

Üdv mindenkinek!

Olvasom ezt a szépséget egy ideje, sok minden érdekeset ír itt mindenki, olyan sokat, hogy már nem is tudok nagyon hozzászólni az ismétlés veszélye nélkül, de kamu egyik mondata megfogott:

"Na ez is az amin változtatni kellene, mondjuk kicsit lekorlátozni az internethozzáférést, ugye?"

Na ez milyen jó lenne! De ettől sajna csak az mutatkozik meg, hogy már kamut is elhüjítettek teljesen. Ha valakinek van érdekes, kihívást jelentő munkája, jó eséllyel sem ideje sem kedve nem lesz ilyen szánalmas ismerkedő oldalakon csajokat/pasikat nézegetni. Nem tiltani kell bizonyos oldalakat, hanem odafigyelni a melóra ill. annak szervezésére.

más: utánajártam, van-e még ilyen vállalatbarát kezdeményezés a magyar mátrixban és lám: densohirado.blogspot.com/

nem is értem, tényleg :D

Az indirekt-melós ellentétről meg az jut eszembe, hogy pont most kiabált egy olyan ember a toleranciáról a tévében, aki mindig kivonul a munkahelyéről, ha a munkatársa megszólal...

Holsten 2008.03.15. 22:14:26

Stadlater!

Te a gyárban dolgozol?
Mert amennyiben nem, úgy sem közöd, sem érdeked nincs állástfolalni a témában!
Ha viszont itt dolgozol, bátran merem kijelenti, hogy Te vagy a legnaívabb ember a munkahelyeden:).

"Na ez milyen jó lenne! De ettől sajna csak az mutatkozik meg, hogy már kamut is elhüjítettek teljesen. Ha valakinek van érdekes, kihívást jelentő munkája, jó eséllyel sem ideje sem kedve nem lesz ilyen szánalmas ismerkedő oldalakon csajokat/pasikat nézegetni. Nem tiltani kell bizonyos oldalakat, hanem odafigyelni a melóra ill. annak szervezésére."

Mi az, hogy kamut elhülyítették?Szerintem jól látja a dolgokat, mint mindannyian akik nyitva tartják a szemüket.
Már írtam, ezek itt a TÉNYEK!..Nem hinném, hogy bárki elferdítené a dolgokat, mert jólesik neki szitkozódni.
Ez benne a szomorú, hogy ilyenek vannak.
És hidd el, ahol tudják, ott kihasználják az internetes lehetőséget..ezt 100%ban el tudom képzelni.Mellesleg, hogy szánalmas...ha annak tartanák, miért lennének fenn rajt?Senkisem beszélt arról, hogy pasikat/csajokat nézegetnének..De a családi dolgok sem azért vannak, hogy a munkahelyükön intézzék..tehát lényegtelen, ki-miért ment fel..De munkaidőben Ők se ott verjék már a bránert..!
Nekünk sípszóra kell munkábaállni,enni,és elhagyni műszak végén a területet. szigorúan!És így vagy úgy..be van tartva!
Gondolom nekik sem tartalmazza a minumim másfél óra lődörgést-+ ki tudja mennyi netezgetést a munkaszerződésük.
Azt kell mondjam, ez addig így is fog maradni, míg valaki a munkaidejük alatt végig nem lóg a nyakukon, mint Nálunk..

Stadlater 2008.03.16. 09:11:44

Holsten!

Miért kellene a gyárban dolgoznom az állásfoglaláshoz? Ez egy nyílt fórum, egy blog, amíg ki nem moderál a blog tulajdonosa, addig lehet véleményem. Ez is a tolerancia része.
Az internetezés tiltása baromság. Az irodai munkához számtalan esetben lehet szükség olyan információkra, amit hamarabb megtalálsz a google-van, mint ha telefonálgatnál vagy ha a myneten keresgélnél. Akkor fogok "iwiwelni", ha nincs más dolgom, VAGY ha tele van a tököm a különböző fölösleges jelentések 123. verziójának hegesztésével vagy mások hibáinak javítgatásával.
A TÉNYEK kiváló dolgok, ha valóba tények. Te azonban olyasmit is írtál, hogy "Nálunk is több ilyen "civil" járkál..az ember akarva-akaratlanul is látja, napi 8 órájukban mennyit nem dolgoznak", ami arra vall, hogy napi 10-12 órát ülsz mellettük és ezt a TÉNYT figyelted meg. Mert én ismerek sok olyan "civilt", aki valóban megiszik néhány kávét és elszív néhány cigit, aztán este 6-7 felé haza is megy (és ezért munkaidőben intézi a magánügyeit, mert este 7-kor már nem nagyon vannak nyitva a közüzemek...), mert egész addig baszkurálta pl. a másnapi termelési programot, hogy Te is bejöhess és szidhassad, amint elmegy meginni egy kávét. Persze vannak kivételek, mivel igazad van, az indirekt munkaidő (a flex munkaidő) nem tartalmaz "minimum másfél óra lődörgést".
Félre ne értsük egymást: én becsülöm a sor mellett dolgozókat, mert dolgoztam már abban a környezetben és a fizikai megterhelés, a munka szervezése és felügyelete nem hasonlítható az irodáéhoz. Ellenzem a sípszóval vezényelt életet, sztem valaminek a totális félreértéséről van szó gyárszinten. Ja és nehogy azt hidd, hogy csak a Te nyakadon lógnak munkaidő alatt. Van indirekt is bőven, akinek még azt is megmondják, hogyan üsse az entert...
Egyébként meg nem értem, mi a rossebnek vitatkozunk erről az indirekt-direkt baromságról, jól egymásnak ugrunk (ugrasztanak bennünket?), ahelyett, hogy normálisan beszélnénk egymással. Mert alapvetően egyetértünk, azt hiszem.

Kamu elhüjítését meg azért említettem, mert az internetezés problémájára az internetezés tiltása elég lúzer megoldás, viszont sokkal könyebb, mint arról beszélni, miért is internetezik az a tag egyáltalán?

Nyeseznye 2008.03.16. 12:43:13

Nem sértődtem meg Holsten, írtam is, hogy lesznek nálam értelmesebb emberek, akik...stb

Üdv!

Rémálom 2008.03.16. 15:03:30

98,2%. Nem kunszt! Múlt héten is 2 embert láttam gipszes kézzel, 1-et gipszes lábbal.Nem kötelező bejönni betegen, csak erősen ajánlott!Ebben minden bennt van. Nem?Emberek motiváltsága: mindenből a maximumot követeljük, vagy mégtöbbet. De amikor adni kell,még amit kellene azt se!Lássuk pl. a rozmann atöbbi gyárra hivatkozik mikor nem akar bért emelni.Holott infláció követő fizetés.Műszak pótlék:A Vagon gyárban 20%-40% délutános éjszakáa. Nálunk csak 15-30%.Ígazítsuk a szomszédhoz. Vagy miért nincs hűség pénz?A szomszédban ilyen is van.Régen törzsgárda tagságnak hívták.5-10-15-20évre adtak egy kis pénzt.Itt adnak egy gyertyát deszkalapra szegelve.Ha adnak!Jobban megkéne fogni az embereket!Mert már nem akar idejönni senki dolgozni.Nem egy területről tudok ahol létszám hiánnyal küzdenek.A fiatal nem jön ide. Vagy ha ide is jön, rövid időn belül elmegy. Had ne példálozzak. A személyügyön úgy is tudják.Egyre több ez a terület.A régi időssebb kolégákat meg nem becsülik meg.Se erkölcsileg ,se anyagilag!Pedig ha egy tapasztalt kolléga elmegy,nem mindegy ki jön helyette! Vagy darab darab?A kafatéria itt se a maximum. A molnál 400000ft évente. Nálunk csak 250000ft. Miért? Nehogy azzal jöjjön valaki, hogy oda kell menni dolgozni!Itt élek, itt dolgozom. Rengeteg munkával itt szeretnék legalább annyit keresni, amiből jó tartom a családom!Szerintem nem olyan nagy kívánság ez.Mert a rekord nyereségből jutna rá bőven!!!

biorobot 2008.03.16. 20:02:29

Ugyanmár!

Szerintetek a rozmárt érdekli a nyomorotok?
Amikor egy Fiestával jött ide a Philipsből, itt meg egyből A6 allrod neki, meg A4 a mamának, nem beszélve az ügyvezetői fizetésről. (nem MK2, meg MK1, hanem ügyvezető) Ennél kevesebb pénzért kinyírja a másikat a magyar. Ha csak 4 évig lesz ezen a poszton, már akkor megalapozza a jövőjét, nem beszélve arról, hogy az önéletrajban sem mutat rosszul az a sor, hogy "Ügyvezető Igazgató AHM"!

lol 2008.03.17. 09:51:24

"A tavalyi évet azonban már olyan eredményesen zárta a cég, hogy minden németországi alkalmazottjának 3700 eurós (mintegy 1 millió forintos) jutalmat ígért a májusi fizetéséhez"
No komment!

Bijóóórobot 2008.03.17. 13:02:49

Ez a fórum a dolgozóknak jött létre, a kultúrált csevegés, és információcsere reményében.
Nem egy fikázós fórum, de normális hangnemben bármiről szó lehet..Új témák létrehozhatók.
Moderálás és a regisztráció aktív.

Amennyiben szükségtelennek érzem, rövid időn belül törlésre kerül.

ahmforum.extra.hu/

FÓRUM 2008.03.17. 19:47:58

A fórum úgy néz ki regisztráció nélkül is használható.:)

ahmforum.extra.hu

trilla 2008.03.18. 20:39:25

Kedves sorstársaim! Az audiban önző és ostoba management irányít, onnan vesz el ahová adni kellene, és oda szór, ahová semmi értelme... Ez a legfőbb mutatója a hozzáértésüknek. A mentális egészség nem azonos a papíron szereplő 98,2%-os "jelenléttel". Egy halom kiégett, szociopata, széthullott emberi kapcsolatokkal bíró vállalati napszámos alkotja a vezetést. Nézz körül, melyikkel cserélnél? Amelyiknek a Q7es cégautójában annyi van, amennyi a háza és a széke közti távolság? Bent rohad reggeltől estig nap nap után. Vagy amelyik naponta hörpizik, mert össze sz@rja magát a gondolattól, hogy mi lesz , ha holnapra "hirtelen" nem lesz eléggé manager? Kinek kell ez? Nekem biztos nem! Ugyanabban az adósság csapdában van többsége, mint mi, a szalagok mellett vegetálók. Csak a számok, és az önteltségük látványosabb. Ahogy tanult kollégám mondta anno: "lánc van a nyakán ebben a kupiban mindenkinek, csak az egyiknek rozsdás vas, a másiknak arany, de egyformán töri -

Schwarc 2008.03.19. 11:25:17

trilla, ebben bent volt minden! Szívemből szóltál!!! Maximálisan egyet értek veled.Tényleg nagy a csend. Csá

otis81 2008.03.19. 16:31:48

Hali! Nem tudjátok mit lépett a cég a szakszervezet egyszeri 90000 Ft-os ajánlatára, állítólag van eredmény de még nem publikus! És azt hallani, hogy látványosan több lesz a prémcsi, mint tavaly, mert ugye kitudódott a kinti átlag! Irjatok ha tudtok valamit!

Manusz 2008.03.19. 21:06:39

Üdv mindenkinek!
Prémcsiről nem tudok semmit de a szakszervezet úgy hallotam kétszer 90 ezer forintot szeretne kiharcolni.
HAJRÁ!!!

Nyilvános 2008.03.20. 17:15:29

A fórummotor (phpbb3) miatt eddig csak regisztrált felhasználók használhatták, mostantól azonban vendégként - regisztráció nélkül is van lehetőség a hozzászólásokra.

ahmforum.extra.hu

Tercs 2008.03.20. 19:26:42

Gyertek a feljebb említett fórumra.
Sokkal átláthatóbb képet kaphattok.

zorro 2008.03.21. 12:37:13

Sok prémcsiröl ne is álmodjatok.Most is elfogják lopni a fönökök úgy mint eddig.Erre az AFSZ kitalálhatna valamit hogy ezt ne tehessék.

Holsten 2008.03.21. 18:33:30

Stadlater!

ahmforumon válaszoltam.

üdv.

Peti 2008.03.23. 20:19:20

Jól járnak az Audi dolgozói is a sikerrel, mert teljesítményüket eredményarányos nyereségrészesedéssel ismerik el, amit májusban fizetnek majd ki. Ennek teljes összege az idén dolgozónként 5300 eurót (1,4 millió forint) tesz ki
Mi ebből a valóság? Gondolom az egyszeri melós nem kapott 5000 Eurót

Lázadó 2008.03.25. 20:54:47

Jól szétveri valaki ezt a fórumot azzal, hogy átirányít egyy másik, kontrolált fórumra.Gratula az ötletért. Azt nem látja a világ?

biiiiiztosan 2008.03.26. 00:12:35

Lázadó!

Milyen kontrollált fórumra irányít Téged bárki is?:)
És mi az, hogy azt nem látja a világ??:)

Piskóta 2008.03.26. 21:05:55

Sziasztok! A főnököm kinyomtatta az egész blogot és megkérdezte, láttuk-e már és mi a véleményünk róla. Csodálkozott mindenki, mintha nem tudtuk volna....:-)) Gondolom valami seggnyaló megmutatta neki, hol van a blog, mert egyedül képtelen lenne megtalálni szerencsétlen. Elolvasta az egészet, de most sem tudja nagy valószínűséggel, mi a vállalatnál a probléma...:-) Mi meg nem világosítottuk fel.

Kilgore Trout 2008.03.26. 23:18:22

Sziasztok

Végigolvastam az egész topicot és sok minden kavarog a fejemben... Eléggé megdöbbentőnek tartom, hogy felmerül bárkiben is az indirekt kollégák szükségessége (indirekt vagyok, 7,5 éve audis). Van aki komolyan gondolja, hogy a támogató területek nélkül mennének a sorok??? Srácok, IT (pl. SAP) nélkül max. másfél óráig húzzátok a kockás füzettel! Vagy mit építenétek a beszerzés, diszpó, program nélkül? HR nélkül lenne fizetésetek? Logisztika nélkül te mennél a raktárba a csavarokért? Sorolhatnám..... Naplopó, akadék, mások munkáján élősködő szvsz mindenhol van. Jah, és elárulom, ha minden indirekt folyton KVzna a napfény büfénél, lapjára fektetve se férnének el. Ne a töredékről itéljük meg az egészet, könyörgöm. Megdöbbennétek, hogy hány indirekt visz kevesebbet haza a soriaknál. Valszeg nem a stresszmentes egekig érő fizetés miatt cserélődnek a diszponensek félévente...
A probléma gyökere szerintem abban van, hogy a menedzsment egy álomvilágban él, lassan teljesen beszopták azt a maszlagot, amit az újság és a skynet 1000el nyom, minden jó, minden fasza. És tényleg csődbe vinnének hónapok alatt egy kisebb céget. Folyamatosan megyünk lefelé, a kontraszelekció itt is működik.
Ma felmondott egy MK2-es vezető, ilyen se volt még eddig, kérdés, erre felfigyelnek-e az okosok. A tünetek szaporodnak...

Praktikant 2008.03.27. 11:49:10

Praktikantság az AHM-nél

Mit is jelenthet kívülről egy
mérnökjelöltnek az AHM?
- technika
- fejlődési lehetőség
- szakmailag a csúcsra kerülés
- komoly munkákban való részvétel
- későbbi álláslehetőség

és ami e helyett van:

- táblázatszerkesztés
- unalom
- ugráltatás
- másnak a letolt munkályát elvégezni amit meg se néznek.

Hát kb ennyi tény azért hozzá kell tenni ha esetleg diplomamunkát ít a jelölt akkor némileg találkozik szakmai munkával is meg egy kicsit vezetőfüggő a dolog.

De mit is jelent Praktikantnak lenni, hát nem sokmit mindössze havi 57e
forint ösztöndíjat amiből ha minuszórád van levonják de ha plusz órád van nem adják hozzá az esedékes bért.
Lehet hogy soknak tűnik az 57e forint de úgy gondolom egy ilyen vállalatnál támogatni kellene azokat a diákokat akik vállalják a fősuli mellett a gyakorlatot vagy esetleg még halasztanak azért hogy szakmilag tudjanak fejlődni és kicsit könnyebb legyen nekik az indulás a többiekkel szemben, ami szerintem megérthető.
Audi szintű vállalatok de még akár kisebbek is jóval több juttatást adnak azoknak a leendő diplomásoknak akik vállalják ugyanezt a gyakorlatot akár 10-12 hónapon keresztül, és még későbbi munkalehetőséget is könnyebben adnak nekik , nem engedik el őket mivel tudják hogy a gyakornokok támogatása befektetés a későbbi szakembergárda megteremtésére és ezt megbecsülik megfizetik. /kb havi 100e forintrol beszélek/
Nem kell félreérteni hogy esetleg a soron dolgozó munkásokat nem kell megfizetni , egyáltalán nem, nekik is meg kell adni az értékteremtésüknek megfelelő tisztes bért hogy akár 3-4 gyereket is fel tudjaon nevelni , iskoláztatni és az életbe elindítni./magyarország jövőjéért/
Aztán első nap bekerülsz a vállalathoz várnád hogy majd egyre több munkát adjanak , de ehejett csak papírmunka , ugráltatás , veled való nemtörödomség megy ivel senki nem ér rá, ez lesz ám a nagy pofáraesés.
Persze azért akadnak kivételek is de nagy általánosságban ez igaz.
Úgyhogy végre el kellene jutni ezeknek a porblémáknak a Herr Faustmann és a Rozmann Ricsi felé is hogy a Praktikant is szeretné ha esetleg megbecsülnék és emberszámba vennék.

Schwarc 2008.03.28. 19:01:19

A tünetek valóban szaporodnak. De, majd csak akkor fog fetünni,mikor májusi prémium után, az egész évi fluktuáció többszöröse,ugye 29 db ember.Szándékosan írtam db-t.Csak a közvetlen környezetemből legalább 5 ember elfog menni.Meg a prémium kérdés, a Németek tudják, hogy 5300 euró lesz.Büszkék rá. Igazuk is van.Ez már szép pénz!Nálunk miért nem mondják meg? Mert rekord kevés fog lenni!Mert ha szép pénz lenne, akkor már megírná az összes sajtó,írott, elektromos.De úgy gondolom, lesz aki elteszi, a részünket.Mert emberségből 0-ák!De sokáig nem fog menni!Mert ugye a tünetek szaporodnak!!!!!

tuzok10 2008.03.30. 12:18:30

Tünetek szaporodnak...vezetöket kintröl vesznek fel - meg olyat is akinek nincs vezetesi tapasztalata de jo öneletrajzot irt..mert utanakerdezni mar smafu - ...mondvan a belül nincs megfelelö ember...tenyleg..mert akit kikepeznek hogy univerzalmanager legyen azt utana kb szenne szivatjak..de ki nem nevezik ha valami ertelmes gondolata mar van...ha bologato david akkor barki lehet belöle...ha lojalis meg kidolgozza a belet akkor senki nem lesz...nem csoda hogy elmennek a jo emberek...az az egy szerencsejük, hogy a magyar nem mobil...ha mar csalad vagy haza ott van akkor inkabb beall a sorba...szomoru...

Senki 2008.03.30. 15:20:39

Az sem volt semmi,mikor du.osban este 8kor szóltak az embernek,h maradjon hajnal 2ig.Ha nem,nevek a papírra,és húznak egyet,az marad.Addig csak kibírod kaja nélkül.Mondhatod,h nem,ürügyet úgyis találnak,h kibasszanak.Ha sokat nyomod az audiban(TT soron),be fogsz butulni,nem megy majd az olvasás,számolás.De most vagyok fiatal,most kell jól keresnem,de ha messziről jársz,fél 4 kor kelsz 4kor érsz haza...így már annyira nem is jó.Arról nem is beszélve,h a szart is kitapossák belőled.Voltam már culáger,hordtam téglát,gerendát,de könnyebb volt,és azt szerettem is.De feketén nem lehet.

Senki 2008.03.30. 15:24:49

A Kisalföldi Volánnal meg egyélmény vidékről utazni...

Thunderzolee 2008.03.31. 04:12:48

Halee!

Suzukis dolgozó vagyok.
Valahogy eljutottam erre az oldalra, tegnap este elkezdtem elolvasni a kommneteket, még csak az első 100 végéhez értem, de lassan készülődnöm kell, megyek dolgozni nappalosra.
Mintha a suzukisok(mindíg kisbetűvel írom) és az Audiosok ugyanabban a cipőben járnának...
Toyota féle Lean termelési rendszer, 5S és társai..
Sori dolgozók alacsony bérezése, idegbeteg vezetők.
Audinál legalább szakszervezet van, nálunk (egyelőre még) nem sikerült összehozni azt se. Legalábbis olyan mint ha nem is lenne.

Olvastam itt feljebb, h valaki kinyomtatta ezt az egészet, én is ezen töröm a fejem, de ennyi papír... kéne egy leporellós nyomtató. XD

Na most megyek, (még visszanézek), nagyon jó, h rátaláltam erre a topicra.
Kitartás!

pig 2008.04.02. 20:30:23

Volt olyan,hogy azt szerették volna ha önként bevállaljuk,hogy 7 éjszakás műszakot nyomunk egymás után.De mivel ez törvényellenes hoztak egy papírt amit név szerint mindenkinek alá kellett írni,hogy Ő AKAR 7 ÉJSZAKÁS MŰSZAKOT DOLGOZNI EGYMÁS UTÁN.Én nem írtam alá azóta is iszom a levét.Kevesebb prémium,mozgóbér meg ilyenek.

Martin Luther King 2008.04.03. 14:51:24

pignek: Keresd meg a szakszervezet vezetőit a problémáddal. Ha ez miatt ér hátrány ők biztosan utánajárnak a személyügyön. Persze célszerű tagnak lenni. Már több ember prémiumát, mozgóbérét, alapbérét rendezték, rendeztették a közbenjárásukkal. Mégegyszer: a szakszervezeti vezetőket keresd meg a szakszervezeti irodában. :)

m. 2008.04.04. 20:49:08

ahmforum.extra.hu

Bezártuk a fórumot! Ezekután csak a regisztrált felhasználók tudják használni.

Holsten 2008.04.11. 15:21:36

Ismét nyitott állapotban a fórum:

ahmforum.extra.hu

hátazér 2008.04.12. 22:11:41

erre no comment!

igy kell szétcsapni egy fórumot.. ennyit a szabad véleménynyilvánításról!

kamugép 2008.06.21. 19:19:01

Na mi van meghalt a fórum??
Petikém legalább te írj ide valamit!!!
Ja és jó volt a gokart:-(

Robot 2008.06.27. 08:04:18

Mérnök úr igazad van. Sajnos ez a helyzet sori dolgozókkal is!! nem motiváltak az emberek, a teamekből hiányzik az összetartás...sorolhatnám. De ami igazán bosszant az az h a feletteseim végzettsége körülbelül arra való hogy beadják a jelentkezésüket az imagemant-hez. Természetesen felveszik a fincsi fizetést mellé, én meg nem tudok helyezkedni az audiba technikusi végzettséggel...:S
Az új mérnökökről(akik frissen szabadultak az iskolapadból mögöttük hagyva a frankó züllős bulikat)olyan 1szerű dolgokat nem tudnak megoldani mint az 1x1.Elég lenne ha a melós véleményét meghallgatná, de kiröhög... Két hónap múlva meghallgatja és láss csodát, siker fény csillogás.
Végszóra: Az audi egészséges munkahely? Honnan veszik? Diagrammok, számok?? :DDDD Az audis melós félholtan is bemegy mert félti azt a nyomorult pár % mozgóbérét is!Az audis fiztetés nem a megélhetésre kell hanem a túlélésre...
Köszönöm. ENNYI!

Amaranth 2008.10.14. 00:00:49

Ja a Gokartot majd bekéne pótolni Pityukám!
süti beállítások módosítása