Néger diplomata Budapesten, fecskefarkú Mercivel?

Folytatódik a Fővám téri W110 története

  2007. december 14. - Winkler Róbert Címkék: mercedes nigéria

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

Egyszer hibázhatunk, csütörtökön lehetünk felületesek, de péntekre már a mi ingerküszöbünket is át kell hogy lépje egy érdekes részlet.

Mercedes-Benz W110 a Fővám téren, nigériai rendszámmal és diplomata-matricával

Igen: a diplomata jelzés. Meg a rendszám. Már tegnap nézegettem, mintha nigériai lenne, szerkesztőségi rendszámautistánk, Füge szerint is nigériai lesz. Régóta motoszkál bennem a kérdés, miért van Budapesten annyi nigériai autó? Főleg leharcolt, 15 év körüli japánok, elsősorban a főváros, Lagos rendszámtáblájával.

Mercedes-Benz W110 a Fővám téren, nigériai rendszámmal

Mi folyik itt? Egy fordított irányú, spontán Budapest–Bamako-féleség? Autóval olcsóbb, egyszerűbb és kényelmesebb Nigériától idáig? Menő a lagosi rendszám? Drága nálunk a rommá horpadt tojás Mitsubishi Colt, érdemesebb Nigériából hozni? Vagy a rendőr-parkolóőr nem pöcsöl egy nigériai rendszámú autóval?

A fecskefarkú Merci azonban más minőség, és további kínzó kérdéseket vet fel. Az első, hogy tényleg egy diplomatáé-e. Ha igen, tényleg lábon hozta? Mi a bánatért? Ha annyira ragaszkodik hozzá, miért az utcán tartja? És ha tényleg diplomata, a diplomáciai mentesség vonatkozik a tilosban parkolásra?

Adeola Adebisi Obileye, Nigéria magyarországi nagykövete. Forrás: Creative Akan

Lehet az is, hogy semmi köze a nigériai nagykövetséghez. Akkor viszont igazi nagystílű, bátor kamuval állunk szemben; egy ilyen matuzsálemre diplomataságot hazudni a civil kurázsi netovábbja. A honlapon láthatjuk például a nagykövet asszonyt, Adeola Adebisi Obileyét, aki olyan méltósággal visel meghökkentően színes cuccokat, ahogy csak afrikai nők tudnak, viszont bármennyit kattintottam, egyáltalán nem találtam autót. Egyébként is hiányzik a „nigériai szavak és kifejezések” menüpont, illetve ott van, de nincs alatta tartalom, viszont megtaláltam a himnuszt, amit futballvébéken meg Afrika-kupákon olyan borzalmas kakofóniában bír énekelni a válogatottjuk.


A: XII. Böszörményi út – B: II. Árvácska utca

A tegnapi poszt hozzászólói arra is felhívták figyelmünket, hogy a fecske a Böszörményi úton szokott parkolni, ami a nagykövetség Árvácska utcai elhelyezkedését tekintve nem releváns, a Böszörményi-Beethoven sarok még kevésbé. Mercedes-Benz W110 a Fővám téren Tanácstalanok vagyunk tehát, és olvasói segítséget kérünk. Kedves olvasók, kérjük önöket, tegyenek úgy, mint az egysejtűek, szaporodjanak osztódással, vagy még annál is hatékonyabban. Küldjék el a tegnapi és mai Belsőség-poszt linkjét mindenkinek, akiről feltételezik, hogy ismerős a nigériai nagykövetségen, vagy van ismerőse, akinek az ismerőse ismer valakit, aki elvezethet minket a Merci gazdájához.

Spammeljék családtagjaikat, munkatársaikat, főnöküket, beosztottaikat! Ellentételezésül csak annyit ígérhetünk, hogy interjút készítünk a rejtélyes, látatlanban is rokonszenves veteránossal. Kezdő kérdés: mesélje már el, hogy került ide, ő, meg a Fecske.

Mercedes-Benz W110 a Fővám téren: a beltér

Érkezett olyan hozzászólás is, mely szerint az autó „a raszta fűszeresé” a Böszörményi úton, ez esetben kérjük a fűszerüzlet pontos címét. Ha motoros szezon lenne, természetesen magam indulnék felderítő útra, de autóval az ádventi káoszban nem kockáztatok egy lukra futást. A fűszeres-teóriát látszik alátámasztani az is, hogy a galériában van közeli kép a rendszámról, és Rivers Nigéria egyik szövetségi állama, Port Harcourt fővárossal. Akárhogy is, igazi autóbuzi rejtéllyel állunk szemben.

Mercedes-Benz W110 a Fővám téren

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr33263503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyocker 2007.12.14. 14:59:35

Winklernek:

lehet nem csak online szótárban, hanem komoly nyomtatott példányban kéne utánanézni. A Tinta kiadó félében pl.
\\\"néger: német jövevényszó, vö. német Neger, melynek előzménye az azonos jelentésű francia \\\'négre\\\' [fekete] főnév volt.

a keresett szó meg szvsz: színesbőrű

Salaf 2007.12.14. 15:07:30

"A külső csoportneveket sokszor rosszallónak, pejoratívnak érzik a jelölt csoporthoz tartozók tagjai. (Így van ez a vogul külső népnévvel is, a manysik általában pejoratívnak érzik.) Ennek a jelenségnek az a lélektani alapja, hogy ha a másik csoportot (akár megalapozottan, akár megalapozatlanul átalánosítva) ellenségesnek, kirekesztőnek érezzük, akkor automatikusan úgy érezzük, hogy az a kifejezés, amellyel ők a mi csoportunkra utalnak, szintén ezekkel az indulatokkal vannak telítve." /ÉS - Kálmán László - A Gój Motorosok elnevezésről/

A fenti cím szerintem - itt, most, nálunk - rendben van, semmi pejoratív nincs benne.

mxn 2007.12.14. 15:14:03

A megfejtés nem a rendszámtáblában van, hanem a papírokban, az autók pedig rendszerint nigériából jött, nálunk tanuló diákoké. A rendszámtábla egyébként nigériában is fém, a műanyag szerintem hamis, de nagyon egyszerű behozni eredetit is bőröndben, nem kell dolgozni fölöslegesen a műanyaggal. A CD matrica szinte biztos, hogy nem jogszerű, inkább azért teszik fel, mert a rendőrök így már általában nem állítják meg őket (benéz, látja, hogy fekete vezeti, és továbbinti).

A dolog nyitja a papírokban van, azok ugyanis nagyon könnyen hamisíthatók (ráadásul nem tudom, hogy hány rendőr látott már eredeti nigériai autópapírokat), nem beszélve arról, hogy néha azok is valódiak. Otthon elég sok dolgot el lehet intézni némi készpénzzel, akár eredeti de biankó papírt, rendszámot is (aki itt tanul általában úgysem a szegényebb réteghez tartozik). Aztán idehozzák zsákban, srác vesz rá kéz alatt valami járművet, rátekeri a rendszámot, kitölti a papírt és kész is van a legális nigériai jármű (Ausztriából is lehet hozni, nem helyezik forgalomba, és kész). Lebukni ezzel csak egyféleképpen lehet(ne): le kell(ene) a rendőrnek kérni nigériából a kocsi adatait, ez viszont gyakorlatilag lehetetlen. Kör bezárult.

Egyébként hasonló balhé volt már egy időben, amikor a nigériai jogosítványok szaporodtak meg, merthogy az élelmes diákok árulták az egyetemeken. Akkor mondjuk a rendőröket egy gyorstalpalón kiképezték arra, hogy felismerjék, úgyhogy gyorsan be is vontak mindent, ami nigériai volt (igaz, a valódiakat is, dehát a rendőr az már csak rendőr).

Jalos 2007.12.14. 15:30:05

Rejtélyt nem tudok megoldani, de egy tanulságos esettel találkoztam Németországban. Egyik afrikai hallgató, aki mellékesen a kollégiumi szintfelelős volt újságolta, hogy vett egy piros régi toyota corollát, asszem 90 eleji lehetett. Kérdeztem tőle, hogy mi a fenét akar vele és mondta, hogy ezzel megy haza (sajna nem emlékszem rá, hogy pontosan melyik afrikai országból jött). Odaadja a szüleinek és azok majd baromi jó áron eladják ott. Valami 800 Euro körül akasztotta a gepet. (Nem most volt.)
Az ürge nagy arc volt, mert amellett, hogy tanult az egyetemen, mellékállásban melózot a DB-nál. Az ICE-ken volt felszolgáló. Naszóval ő hazavitte, hogy majd az ottaniak eladják. Gondolom, hogy vannak mások is hasonló cipőben. Ha egy németországi afrikai egyemistának megéri a benzin és kompdíjat, a rahedli rizikót és még keres is rajta, akkor lehet, hogy egyszer rakat rá saját rendszámot és vissza is jön. (talán jobbak a biztosítási tarifák;-) Ezek az arcok ritkán járnak haza. Évente vagy kétévente egyszer.

bpjotruska 2007.12.14. 15:58:08

Tiszta szegyen, a legszebb ferfikorban van szegeny Merci, s maris ugy rohad a hatso sarvedoiv, mint egy tinedszer Opel Vectrae...:-)))

Krawiec 2007.12.14. 16:27:09

Winkler ur!
Nigeria fovarosa mar egy ideje nem Lagos, hanem Abuja.
Amugy a Merdzso nagyon rendben van. Nekem szemely szerint az egyik kedvenc tipusom. Jelenleg Varsoban elek, itt egy faszi egy ilyennel taxizik (200D), de az fekete szinu.

makmarci 2007.12.14. 16:40:27

a "faszi-zást" kikérem a magam, és pár milliárd sértődékeny embertársam nevében ! ))

Rocko- 2007.12.14. 16:41:19

tnz 2007.12.14. 14:02:09
igen, aza kis százalék ismeri azt a mondást, h "akinek nem inge".

nyocker 2007.12.14. 14:59:35
színesbőrű lehet az ázsiai rasszból is.

dhrbikes 2007.12.14. 16:42:23

Fúj, erkölcsi fertő, nem fizet adót, meg a tisztességes emberek pénzén létrehozott parkolóhálózatokat is megkárosítja! (Tudtok valakit akitől ilyen rendszámot lehet venni?)

makmarci 2007.12.14. 16:47:37

-és ráadásul kormányváltós ! Ez különlegességnek sem utolsó, de bátyámnak volt egy W115-e, és abban baromi kényelmes is volt a kormányváltó. Viszont a legtutibb a kormány automata váltó, láttam egy ilyen W123 250-est, gyönyörű volt.

Karpathy · http://artofmax.com/ 2007.12.14. 16:49:45

Hogy eddig senki nem hozta elő a shopstop2-ből a Porch Monkey jelenetet... impossible.

youtube.com/watch?v=ytqe7_OlQPw&feature=related

turboman 2007.12.14. 16:50:38

Csokker! hete szombaton volt dolgom a Corvinuson, és akkor rögtön feltűnt nekem a Csillagharcos fehér fecske. csekkoltam a nigró rendszámot is aztán mentem dolgomra. Mikor pedig jöttünk visszafelé, akkkor láttam a tulaj srácot is aki frankón szerecsen, de naggyon szép kiejtéssel mondta a magyar szöveget a mellette álló két magyar csajszinak. ha én ezt akkor tudom, hogy itt megjelenik..... rögtön interjú:D

ommm 2007.12.14. 16:55:38

olyan nincs, hogy egy régi, levedlett követségi jármű?
amit megkapott a nigérirai szakács feleésge és azzal jár piacolni?

klarky 2007.12.14. 17:14:48

ommm: ez a buszos dolog urban legend

Mifelénk itt viccként szokták mesélni.

8-)

majke 2007.12.14. 17:35:48

fekete-néger témához: chris rock mondja meg a frankót, youtube-n fent is van vhol egy standupja, de emitt olvasható:

homepage.ntlworld.com/david.bennun/interviews/chrisrock.html

lehet, hogy ebben van, nincs időm végignézni:
youtube.com/watch?v=z9A2I-X7b-w

majke 2007.12.14. 17:37:05

meg is van, egyszerűen zseniális:
www.youtube.com/watch?v=fPBaOKX7tJQ

majke 2007.12.14. 17:38:30

bocs a floodért, de itt a hosszított verzió, szinte kötelező:
www.youtube.com/watch?v=e5M7IJg9Kk8

Mykeee 2007.12.14. 17:38:51

omm, klarky!

A buszos dolog megtörtént csak egy kicsit máshogy és máshol. 90-es évek eleje Pécs az ország első Lombója egy Abdul nevezetü srácé volt (őt láttam gyerekként) aki ott tanult és azzal járt be az egyetemre,a csoporttársai meg ugratták hogy a rendes egyetemista busszal jár, erre ő felhívta apucit aki meg azt mondta neki hogy édes fiam akkor vegyél egy buszt...

olcsóJános 2007.12.14. 18:03:25

pmobil,

a prelude nekem is megvan. pont tegnapelőtt láttam és az első kötény le volt szakadva.
ezek az afrikaiak....

Balage87 2007.12.14. 18:33:52

Én is felfigyeltem a gépezetre. A néger srác a Böszörményi út 19/A-ban lakik. Nem tudom pontosan melyik lakásban, de az ottlakók biztos tudnak segíteni. Rengeteg parkolási büntetést szokott begyűjteni, amire rá se sz*rik =)

rousseau 2007.12.14. 18:41:14

"CD matrica szinte biztos, hogy nem jogszerű, inkább azért teszik fel, mert a rendőrök így már általában nem állítják meg őket (benéz, látja, hogy fekete vezeti, és továbbinti)."

Akkor most a szerencsétlen rendőr viszont rasszista hiszen a _bőrszín miatt_ engedi tovább az arcot :)

Amugy a rendszám-téma miatt merült fel
benem egy kérdés: és mi van a rengeteg angol rendszámú, jobbkormányos autóval, amit kint párszáz max ezer fontért megvásárolt a vendégmunkás hazánkfia és itthon járkál vele (miközben a brit kötelezőt meg útadót sokan nem igazán fizetik miután lejárt - ha akarja se tudja! - az angol hatóságnak? Halál komolyan kérdezem: jogszerű-e itthon hónapokon keresztül jobbkormányos autóval járkálni, még akkor is ha van biztosítása, hiszen az ránézésre effektíve jóval balesetveszélyesebb (pl előzés) mint egy normál balos!

bocs az offért, remélem hozzáértő választ kapok, köszi

Carlton 2007.12.14. 18:41:55

Egy fehervari ismerosom meselte meg nyaron, aki mellesleg autonepper, hogy rengeteg afrikai jar hozzajuk kocsit venni, altalaban az olcso 10-20 eves kisautokat viszik, pl: Renault 5, Clio, Fiat Uno, Ford Fiesta stb.
Egy lagos-i rendszamu E36 szokott allni az Oktogonnal is + a Nyugati melletti parkoloban is elofordul 1-2 nigeriai kocsi.
Debrecenben pedig van 8-10 afrikai rendszamos, altalaban japan auto, tipikusan feketere foliazva, szenne sotetitve, leharcolt allapotban. Meg nem sikerult rajonnom hova valosiak, sima fekete, euro szabvanyu tablak fekete alapon ezustos szamokkal-betukkel.

Carlton 2007.12.14. 18:47:30

rousseau,

A jobbkormanyos kocsik azert annyira nem balesetveszelyesek.
Biztositast es road taxot is tud fizetni Magyarorszagrol, viszont MoT-re vissza kene vinnie evente.

Tomek 2007.12.14. 19:00:08

PEETEE kérdésére válaszolva, hogy honnan "vágom a témát". Van egy hölgy ismerősöm, aki szoros kapcsolatot ápol egy nigériai fiatalemberrel. Nem tartanám meglepőnek, ha kiderülne , hogy itthon állhattak rá a műanyag rendszám gyártásra - élelmes a magyar :-), de ezt az ismerősöm sem tudta megmondani. A becsületességről csak annyit, hogy ez a nigériai fiatalember annyira fosik a magyar hatóságoktól, hogy magyar rendszámú autóval furikázik. A rendszámbehozatalról meg csak annyit, hogy egyszer őt is megkérték, hozzon át a bőröndjáben 1 pár eredti nigériai táblát. A dolog vége az lett, hogy az átszállásnál v.hol félúton Afrika és Európa között v.melyik reptéren több órát várakoztatták, hogy miért is kell neki ez az egy pár rendszámtábla? A várakoztatás csak addig tartott, amíg le nem késte a csatlakozást csóró, s a táblákat az ottani vámosok lenyúlták tőle mindenféle igazolás átadása nélkül. Lehet, hogy a vámosok is olcsón akartak autózni??? :-)

rousseau 2007.12.14. 19:02:12

Carlton köszi!

Látom benne vagy a témában, kapsz is jutalmul még pár kérdést :)
- road taxot befizeti, OK, de hogy kapja meg a tax disc-et? Meg föleg, minek a korong az ablakba, hiszen a UK utak haszálatáért kell fizetni végülis a road tax-ot, akkor (ha nem megy vissza az adott időszakban UK-ba) azt nem is kell befizetni nem?
- ugyanígy, hogyan kapom meg a biztosításról szóló igazolást, időben? A A DVLA kb 6 hét alatt postáz külföldre, és addig?
- MoT -t itthon nem lehet megcsinálni? Anglia is EU, mi is EU, akkor mi a gond? (hacsak nem pont a jobbkormány)
- végül: irnál pár megnyugtató sort h miért nem tartod balesetveszélyesnek a jobbkormányt? Én pl fosnék kanyargós országúton kamiont előzni jobbossal - hacsak nem skylineom van:)
(azért kérdem ezeket, mert erősen tervezem h mikor next time megyek ki hazahozok egy fullos C Vectrát 2000 fontért, de a terv még friss, gondolom látszik)


mégegyszer bocs az offért
és kösz

bandika57 2007.12.14. 19:06:07

Én egy zöld alapon ezüst karakteres rendszámú jobbkormányos autóval jártam egy darabig, amin GB jelzés volt. Most sem tudok dűlőre jutni vele. A kormány és a GB stimmel a többi.......

Tomek 2007.12.14. 19:07:29

Jut eszembe! Nem kell messzire menni a papírok nélküli kocsikért. Csak szét kell nézni a használtautó.hu-n. Vannak olyan típusok, ahol még színt is lehet választani a bőséges kínálatból. Ha van egy passzoló forgalmid egy "halott" gépről pl. 2 év műszakival, akkor simán megéri átrakni a rendszámtáblát egy ilyen olcsó gépre. Igazoltatáskor a rendőr nem ellenőrzi az alváz és motorszámot... Elég kicsi az esély a buktára. 2 év után meg mehet a bontóba a gép, 'oszt jó napot.

janek 2007.12.14. 19:29:31

Valóban miért van ennyi Nigériai autó nálunk? Az is érdekes, hogy FL-es (Lichtenstein) rendsz.ú autóból is sok van. Főleg fekete BMW X5-ösök, Audik és nagy Mercik. Tud ezekről vki vmit? Szerintem ezek magyar vállalkozók akik nem akarnak itthon adót fizetni...?

bahahaha 2007.12.14. 19:55:29

A negerezeshez: az (amerikai) angoltol elteroen a magyarban ehhez a szohoz nem ragad semmilyen negativ felhang, minden bizonnyal azert, mert a magyar gazdasagi eletben soha nem jatszottak szerepet a fekete rabszolgak, igy senkinek nem kellett elmeleteket gyartani arra, hogy miert is lehet oket rabsagban tartani (ugye az USA-ban a megoldas az volt, hogy azert, mert alsobbrendu szubhumanok, butak es egyeb rossz tulajdonsagaik vannak).

Ha egy kulfoldi esetleg megsertodik a neger szo hallatan, annak az az oka, hogy tud ismeri az angol "nigger" szot (a derogativ jelentestartalmat is), viszont magyarul kevesse tud es a nem ismeri a szo stiluserteket (nemileg hasonlo problemat okozhat a "farmer" szo, bar inkabb csak irasban, mert a kiejtese felismerhetetlenul messzire kerult az angol eredetito).

Egy nigeriait afroamerikainak nevezni amugy is hulyeseg, max. afroafrikai lehetne, de hat az meg nagyobb marhasag.

Koszonom, ennyit akartam elmondani, leulok magamtol is.

Carlton 2007.12.14. 20:13:09

Miert nem tudok hosszabb kommentet irni?

Gazza 2007.12.14. 20:28:06

Az a helyzet hogy nekem volt szerencsem Nigeriaban elni, igaz nem tegnap volt, vagy 15 eve DE ARRA HATAROZOTTAN EMLEKSZEM HOGY NEM ILYEN AMERIKAI TIPUSU rendszamok vannak. Volt nekunk is ottan kocsink, Peugot 505 2.0 benzines, ment mint allat...
DE a rendszama nem ilyen volt, a betuk, az elosztas az stimmel de kulalakra nem volt ilyen csicsas az tuti. Meg arra is emlekszem hogy nekem milyen jogsim volt 16 evesen odakint... a forgalmirol nem is beszelve...
Azt azert megneznem amikor a T szervek megallitjak kozuti ellenorzesre a delikvenst... na akkor mi tortenik??
(Vagy ne legyek naiv az ilyen kocsikat NEM allitjak le???)

ronson 2007.12.14. 20:28:56

janek:
Gyermekem ovistársának apukája jár egy ilyen FL-es merci kupéval. Engem is érdekelt a dolog, ezért rákérdeztem. Egyrészt a regadó, másrészt a biztosítás és az ügyintézés miatt, harmadrészt a vételár miatt. Elmondása szerint ott nem molyol a biztosító egy káreseménykor (kvázi nem kezelik alapból biztosítási csalóként), hanem a jegyzőkönyv kiküldését követően 1 hónapon belül korrektül megkapja a kárösszeget.
Mondjuk azt is pozitívumként említette, hogy a rendőr sem állítja meg és a parkolási bírságokra sincs gondja.

Gianni 2007.12.14. 20:39:56

És a fehér-karácsony az rasszista ünnep?
Pedig láttunk már istenhívő színesbőrűt...

a doktor ur · egyetlen1.blogspot.com 2007.12.14. 20:46:50

Anna! Az az Árvácska utca az II.kerület, nem III. Mondjuk az se nincs a Böszörményi úthoz képest a szomszédban, de a tárgyi hûség kedvéért ez dukál...

ojano 2007.12.14. 20:52:32

Én is úgy tudom, hogy adófizetési okok vannak a külföldi rendszámok használata mögött. Mellesleg Edvin Marton is afrikai rendszámú verdát hajt itthon, de úgy tudom ő kettős állampolgár is hozzá.

kg 2007.12.14. 20:52:50

Én már adtam el bontásra szánt Corollát színesbőrű/néger (kinek hogy tetszik) vevőnek. Egy magyar autószerelővel jöttek, és mivel az autó beindult, lábon el is vitték. Az alkudozás során én azt gondoltam, hogy a papírok, meg a kb 1,5 év műszaki értékkel bírhat nekik ha már lábon viszik, de a szerelő mondta, hogy a forgalmit akár meg is tarthatom, ők kivonatják a forgalomból az autót, lepapírozzák az exportját, és nigériai rendszám kerül majd rá. De persze az autó nem mozdul ki Budapestről.
Ja, és a vevőnek ruhaüzlete volt Pesten. Kettő.

pb 2007.12.14. 20:59:03

Jobbkormány/balkormány kérdés:

Aki ismeri Tomitsu-t (Bazsónak segített összerakosgatni az ae86os corolláját) mondta nekem a múltkor, hogy nem feltétlen gáz jobbkormányossal menni, HA van kraft (evo3as mitsu lancerel tolja), aszongya autópályán mindegy, városba mindegy, csak ott előz, ahol több sáv van, vagy sokat ráhagy, és úgy nézelődik ki... városok közt nem pályán meg ritkán jár...

Nigériai rendszámmal kapcsolatosan:

Mi lenne, ha hoznék osztrákból forg.ból kivont verdát 100euróért, és mondjuk arab (dubai?:) ), kínai vagy japán rendszámot tolnék rá? A rendőr még olvasni se tudná hozzá a "valódi" forgalmit, nemhogy a rendszámot:D még a trafi se azonosítaná be a betűket:))

kacorka 2007.12.14. 21:34:55

dabadab:

szerintem amit írtál azt nagyjából mindenki vágja. Nem arról van szó, hogy kapcsolódik e itt nálunk hozzá negatví jelentéstartalom vagy sem, hanem arról, hogy az ember veszi magának fáradtságot és kerüli ha lehet (már pedig lehet), mert tudja, hogy a világ egy elég jelentős részén szarul cseng ez a szó. És amit itthon kimondassz egy szórakozóhelyen vagy leírsz egy újságban mondjuk, feltételezhetően hallhatják vagy olvashatják feketék is. Ez a nemzetközi kultúra része, jobb ha egész egyszerűen leszoksz a használatáról és akkor nem kerülsz kellemetlen helyzebe sehol sem. Vagy érzel késztetést, hogy ennek megfelelelj vagy nem, de szerintem kicsit sem lenne kár érte, ha kikopna a közhasználatból. Nem kötekedni akartam, ez is csak egy álláspont.

Carlton 2007.12.14. 21:37:08

Gazza,

Ha egy evvel tovabb maradtal volna akkor ott a helyszinen eled meg a rendszamok uj generaciojat :)!
Legalabbis a www.worldlicenseplates.com/ szerint.
Szvsz ez az uj tipusu nigeriai rendszam igen jol nez ki, viszont egyertelmuen az amerikai masolata.

janek 2007.12.14. 21:52:04

ronson:
Köszi! Én is ilyesmire gondoltam. Más: éveken keresztül állt egy piros-fekete Porsche 959-es (replika?) USA (California) rendszámmal a Lajos u.-ban a járdán (az Á.híd felöli oldalon). Néha mentek is vele, általában nagyon koszos volt... Erről tud vki vmit?

Carlton 2007.12.14. 22:11:53

rousseau,

1. Persze ezt csak ugy lehet megoldani ha van kint egy ismerosod aki besetal a Post Office-ra es vasarol uj tax disc-et, ezt a reszet sajnos nem lehet neten megoldani. Taxot azert kell fizetni, mert nelkule nem kothetsz biztositast.

Darázs Csaba 2007.12.14. 22:12:29EU-n kivüli rendszámmal max. 6 hónapig róhatod az utat... Persze van kibúvó, pl félévente pecsét a horvát határról, de a határőrség állandó vegzálását, a pecsételt iratok magadnál tartását ne feledd. FL rendszám sokkal egyszerűbb, legális hiszen EU és semmilyen magyar közterhet, parkolási dijat és autópályaköltséget nem jelent. Az autó újraeladási értéke is magasabb százalékban, hiszen nem bukod a magyar regadót.

Carlton 2007.12.14. 22:12:53

2. A biztositasrol valo igazolast megint helyben elo ismeros segitsegevel kell megoldani. A papirt is oda kuldik ki ahova be van jelentve az auto ill. az uzembentartoja.

Carlton 2007.12.14. 22:15:31

3. Egyszer kerdeztem ilyet a KPM-nel de azt mondtak nem lehetseges. Forditva allitolag mukodik.

Carlton 2007.12.14. 22:16:30

4. Teny, hogy kompromisszumokat igenyel a dolog, de igazabol csak 1x1 savon elozesnel. En foleg forditva vezettem (magyar kocsi baloldalon), de se azzal se Mo-n jobbkormannyal nem volt kulonosebb problema. Elozesnel le kell maradni es onnan rajtolni :)! Azert vasarlas elott mindenkepp probalj ki egyet, mert van aki nem tudja megszokni.

Carlton 2007.12.14. 22:21:56

Ha nagyjabol legalisan szeretned Mo-n hasznalni akkor sok koltseged lesz. MoT 40 korul, road tax 150-200, a bizt meg parszaz fonttol a csillagos egig /ev.

Gazza 2007.12.14. 23:02:37

Koszi az infot Carlton. Azert latom otthon vagy a temaban :D
Ami az ellentetes oldalon valo vezetest illeti, tavaly jobbos verdaval vagtunk keresztul ejuropan haza a kiskaracsonyra, nekunk sem volt gondunk :D Szoval csak szokas es turelem kerdese!

Addams 2007.12.15. 00:02:08

Figyu Gazza! En egy ideje itt nyomom Londonban, es ahogy latom nem erdemes jobbossal hazamenni. A gumtreen nezd meg, van egy csomo balos verda londonban, amit meg olcsobban adnak a balossaga miatt.

Serrano 2007.12.15. 00:09:24

Nagyon érdekes lenne egy nagy cikk, vagy cikksorozat a budapesti/magyarországi "fantomautókról". Aki a kommenteket végigolvassa, az nagyon sok autóról olvashat. Az FL rendszámok is érdekesek, de sok autót (főleg új Merciket) látok "ND" és "RO" várost jelölő német rendszámokkal.

HuTi 2007.12.15. 04:31:13

A régi sulimnál már számtalanszor találkoztunk az autóval és a gazdájával is.
Szimpatikus fekete férfi hatalmas hajkoronával. Elég feltűnő páros :)
Kiss János altb. utca és a Beethoven u. környékén szokott parkolni.
Nem lesz nehéz megtalálni és megkérni, hogy mesélje el a történetét.
Üdv

hungarianbetyár 2007.12.15. 08:23:09

A neon zöld Prelude tulajdonosát ismerem közvetve vagyis a barátnőjét. És még ő mondta nekem hogy Nigériában nem is kell kötelező a jogosítvány ha eléred a kormányt, pedált és még ki is látsz akkor vezetsz. Nem kell jogosítvány ha megállít a rendőr ott akkor csekkolsz kb 10-20 ft körüli értéket és mehetsz tovább utadra, a srác is itt egyetemista azt nem tudom melyik egyetemen de nem vetik meg a "bobmarleytrombitát" és a Prelude-ot sem tudom hogy került ide, de megtudakolom hogyisvanez.

grigorij (törölt) 2007.12.15. 08:53:18

Na jó srácok, lebbentsünk fátylat az ilyen öreg és egzotikus rendszűmú járgányokról...
Anno érkezett Ausztráliából egy disszidens haverunk. Kellett neki arra a fél évre egy kocsi, amíg itthon lesz. Éppen volt a baráti körben egy forgalomból kivont 15 éves Mazda 929 kupé, na az jó lesz! A srác hozott magával egy pár autrál rendszámot és egy érvényes forgalmi engedélyt.
Ahhoz, hogy "összelőjük" a kettőt, csak a megfelelő (magyarul hasonló) színű (zöld) papírra volt szükségünk, mert az eredetin sem vízjel, sem dombornyomás nem volt...
Grafikus ismerősök adtak papírt, mi meg egyszerűen legyártottuk (szkenner, korai Photoshop, színes tintasugaras nyomtató) a rendszám adatai alapján a forgalmit... Már csak fóliázni kellett...
A srác felrakta a Mazdára az ausztrál rendszámot és jó fél évig kocsikázott vele! Hiszen a magyar rendőr honnan a fenéből tudja, hogy milyen egy tengerentúli ritka forgalmi?
A poén az egészben az, hogy amikor utazott haza, a gépe svácból ment... Szépen kiautózott, át a határokon - és Genfben egyszerűen ELADTA a kocsit egy használtautó-kereskedőnek!!!!
Szóval valószínűleg ezek a különleges afrikai meg ázsiai rendszámok is hasonlóak, egy itt tanuló, sportoló vagy egyszerűen csak "csövező" menekült autókázik vele! Mert egy valódi diplomata, üzletember stb. azért legalább a mai Golffal, Opellal stb. közlekedik!
Lebukás nincs, hiszen ki és hogy ellenőrzi? Milyen adatbázisból?

Ubanka Bature 2007.12.15. 10:43:45

6évet éltem Nigériában, igy elég jól ismerem az ottani viszonyokat!
Ez a kocsi, akkor diplomata, amikor én!!!

Mivel Nigéria a korrupció fellegvára (bár MO lassan beelőzi), így szinte semmibe se kerül diplomata rendszámot szerezni. Az útlevél már egy kicsit többe.

Amúgy meg rengetegen élnek itthon és mind azt hazudja, hogy egyetemista...muhahaha

A kocsihoz való hozzáállásukat meg azt jellemzi, hogy imádnak parádézni, mint a bazári majmok. Ha meg Merci, akkor mindegy milyen állapotban van, a lényeg, hogy Merci.

Nigériában ugyanez a helyzet. A sok 504-es meg 505-os Peugeot mellett a legtobb a szakadt Merci.

Csak a célkereszt ott legyen az orrán :)))))

Ubanka Bature 2007.12.15. 10:47:19

Serrano!

ha jól tudom, akkor az FL rendszám lichtensteini!
Ennek a rendszámnak és a német rendszámoknak annyi az előnye, hogy nem fizeted ki a temérdek reg.adót és egyéb csodákat. Kintről bérled az autót, érvényes bérleti szerződéssel és onnantól mindenki tehet egy szívességet.

boszme 2007.12.15. 12:58:13

Mint már említettem, ÉN ismerem a tulajt, sőt elég jó barátom! ;)
mail: boszme@hotmail.com

boszme 2007.12.15. 12:59:52

Egyébként ilyen CD-s matricát BÁRMELYIK autósboltban lehet kapni.. ;)

Santino 2007.12.15. 13:03:50

Bár az összes kommentet nem tudtam végigolvasni, türelmetlenség okán, de talán még nem szerepelt, hogy a Böszörményi-Nagyenyed/Beethoven utcai parkolás, illetve a nigériai CD-rendszám úgy is kapcsolódhat egymáshoz, hogy a Nigériai nagykövetség rezidenciája közeli (nekem szomszédos) Diana utcában van. Ez ott lobogó nigériai zászlóról, és a magas, ámde rossz állapotban lévő, rózsaszín (!!) kerítésről felismerni.
És egyébként én is oda járok zöldségért, a Böszörményire.
Tehát Winkler Robi, lehet egy újabb koordinátát felvenni a googlemaps-be a cikkben :)

Santino 2007.12.15. 13:06:25

offtopik:

apropó: az ND-s német rendszám Neuburg-Schrobenhausen-i, míg az RO rosenheimi; ez azért érdekes, mert mindkettő bajorországi, tehát közeli rendszám. Az adóspórolás miatt inkább "KO" (Komárom) és "NZ" (Érsekújvár) szlovák rendszámos autókat keressetek :)

rashid 2007.12.15. 14:38:18

és hol lehet érvényes bérleti szerződést kötni?

Gábor 2007.12.15. 16:43:31

Én a Beethoven utcai suliba jártam, rendszeresen láttam az autót és a gazdáját. Az gazdája kb 2méter magas néger srác kb 23-30 között lehet és igazi mikrofon séróval rendelkezik. A beethoven és böszörményi sarkán szokott állni. Ennyit tudok az egészről, remélem segítettem.

rasszi? 2007.12.15. 16:59:29

Kiváncsi lennék, hogy van e zöld kártyája (biztosítása) ennek a nigériai autónak. Van egy érzésem ha karamboloznánk ezzal a járművel, és nem mi vagyunk a hibásak a casco nélkülieknek zsebbe kell majd nyulniuk. Mert nem hiszem, hogy egy életre ki van váltva a biztosítása, vagy a műszaki vizsgája érvényes, vagy lehet, hogy tényleg kétévente fekete börszinű" barátunk" Európán és a Szaharán keresztül száguldva hazaugrik érvényesíteni a dokumentumokat. Én a szerkesztőség nevében a Rendőrségnél ezt megérdezném, hogy van ez, hogy évek óta itt vannak ezek a nigériai autók nigériai rendszámmal. Mert ha jól tudom a "C"-vel kezdödő rendszámokat erre találták ki, ha a külföldi sokáig itt tartózkodik az országban. Pontosabban a jogszabály szerint: külföldi tulajdonában lévő jármű, Mo-n huzzamosabb ideig használt. A huzamosabb idő a jogszbály szeint ha több mint hat hónap.
Vagy elképzelhető, hogy feka barátunk innét a szomszéd kontiensről átugrott hzzánk, ahogy mi ugrunk át a sogorokhoz. Csak hát a sogorok szeretik megkérdzni, hogy zöld kártyánk van?
Most akkor ki a diszkriminatív raszista én aki azt írta, hogy feka, néger stb. vagy tőlünk nyugatra lévő hatóság kelet európai uniós állampolgárral szemben akikkel előszerettel szeretnek zöld kártyát kérni és "szórakozni"

Ubanka Bature 2007.12.15. 18:22:04

rashid,

Németországban érdemes körülnézni...
Amúgy az indexen is szokott hirdetni az adott cég, itt most nem hirdetném őket, mert se kutyám, se macskám...

boszme 2007.12.15. 18:49:02

rasszi?:

belsoseg.blog.hu/2007/12/13/elit_merga_az_elit_piacnal

először ezeket a kommenteket olvasd el, ki van vesézve már ez a biztosítás téma.
igen van neki biztosítása, és érvényes is.
más kérdés, hogy a nigériai biztosítok mennyire hatékonyan dolgoznak itt Európában! ;))

Gabos 2007.12.15. 21:12:56

Én ismerem a srácot. Ha kell a száma dobj egy mélt. Megígérte, hogy kölcsönadja a verdát menyasszonyos autónak ha elveszem a csajom. A srác egyébként félig magyar, azt hiszem itt is született. Nincs viszont 2m, csak 180 centi.

Bocsi Dani, hogy kiadtalak!

ZsoleszMolesz 2007.12.15. 21:23:37

Üdv a Hölgyeknek és Uraknak! Nem kívánnám túlosztani az eszet, nem kenyerem... Családunkban akad diplomata, aki ebből következőleg diplomata rendszámmal ellátott autokkal furikázot jó ideg. A Merci rendszáma semmiben nem különbözik a felemlegetett sok szakadék japán autó rendszámától! Itthon és más országokban sem véletlenül van más színüre (KÉKRE!, rendőrnek is kell valami segítség höhö :o) festve a diplomata renszszámtábla. A CD matrica önmagában semmilyen mentességet nem jelent a hozzá tartozó kék rendszám nélkül. Megkockáztatom, hogy régi "öregszakis" autósboltokban pár százasért beszerezhető ugyan ez a matrica... :o) HORVI kommentjéhez még csak anniyt, hogy nagyarcos mercis-audis-BMWs rettenetarcoskódó urak és parlamenti képviselők is előszeretettel használják a CD jelzést, igaz nem gyakori, de Budapesten látható belőle egykettő. Lehet ettől különbbnek érzik magukat, de hát ha valakinek ez kell hozzá... Összegezve, semmiképpen nem tartom valószínűleg, hogy a Negrókedvelő Nigériainak akármilyen köze lenne, bármilyen állami külkapcsolati képviselethez...

[] (törölt) 2007.12.15. 22:43:45

"EU-n kivüli rendszámmal max. 6 hónapig róhatod az utat...
Persze van kibúvó"

tudtommal EUssal is, es a kibuvo nem nagyon hatja meg a zsarukat. legalabbis egy haverom par eve odaallitott egy nemet rendszamu autot a mutterjanak, hogy hasznalja. a szomszedok annak rendje es modja szerint fel is jelentettek 6 honap utan, nem emlekszem mar mennyi buntetest kellett fizetnie.

"FL rendszám sokkal egyszerűbb, legális hiszen EU"

Liechtenstein EU-tag? meglepne.

egymasikTom 2007.12.16. 01:13:16

Te, Winkler! Felenk az olyan ,,Nemazidennyaronbarnult"- akat
ugy hivjak, hogy AFRACCOON.
A Merdzso jo, de a lengyel KORMORAN gumi valahogy rohejesen nez ki rajta.

dottore 2007.12.16. 10:41:22

A Testnevelési egyetem körül nézz körbe. Két laszi honda, egy amerikai lincoln navigator és egy mitsu eclipse, egy ir bmw m5 mtm, és egy svájci 1970 porsche 911. magyar frsz-böl van audi rs6, wv r32

Armin 2007.12.16. 22:07:44

sztem hívjuk őket csak simán fekáknak vagy niggáknak, yoo nigga, yoo a szó :D

LamboTraki 2007.12.16. 23:40:37

vazze! ezeket olvasta vki?


közeli_tivornya 2007.12.15. 20:40:24
Szeva Boszme!

Tedd már meg nekünk azt, hogy megkéred a srácot, hogy írjon ide pár sort. Blogtörténeti pillanat lenne;-O

boszme 2007.12.16. 13:11:37
A srác már régen jelenetkezett a szerkesztőségnél.. Még ennek a cikknek a megjelenése után!!

Kicsit gáznak tartom ezt az undorító szenzációhajhász magatartást a totalcar részéről, hogy a második cikket (\"Néger diplomata Budapesten, fecskefarkú Mercivel? Egyelőre elakadtunk, úgyhogy olvasóinkhoz fordulunk: kérjük, segítsenek! - Winkler Róbert\") AZUTÁN jelentették meg az oldalon, hogy a tulajdonos írt nekik két(!) e-mailt, és a kocsi kipróbálását is felajánlotta!!!!
Ez a magyar média. Siralmas. :((

Kispocok 2007.12.17. 06:30:42

Fecskefarkú néger diplomata mercivel.
Igy jobban hangzana a cim!

Mérges 2007.12.17. 09:53:05

Négerezés:

Tényleg ez a legnagyobb bajotok?
Nem kéne annyi amerikai szemét filmet nézni...
A legszánalmasabb az, amikor csuklóból afroamerikainak nevez a félművelt tévébemondó egy feketét. (miért lenne egyértelmű, hogy afroAMERIKAI???)
Ahogy nem sértő kimondani, hogy \"Lajos, a cigányzenész\" de sértő a \"Lajos az egy koszos cigány\" (esetleg \"Dávid családja zsidó\" / \"Dávid egy büdös zsidó\" páros), ugyanúgy nem sértő a cikkben szereplő SZÖVEGÖSSZEFÜGGÉSBEN említve a néger szó.
Mellesleg ha vki itthon sértő súllyal akarja a szót használni, a niggert használja. Az tényleg csúnya.
Elfogadom, hogy az amerikai négereknek ez érzékeny pont, ezért az USA-ban nem neveznék \"niggah\"-nak egy feketét. De Mo-n, magyarok között, magyar nyelven egy olyan szót említve, ami száz év óta sértő tartalom nélkül szerepel a nyelvünkben... már bocsánat, de hagyjuk már ezt a szánalmas álszenteskedő színesbőrűzést, és afroamerikaizást!

Tele van ez ország ellentétekkel, gyűlölettel, a gazdaság csúszik a gödörbe, környezetszennyezés, és millió más megoldatlan probléma, és a hülye filmek hatására mi kavarja fel az átlagpolgár igazságérzetét? Hogy nemszabadnégerezni mer megmonta a jakupcsekgabika is...
Ébresztő!

Donát 2007.12.17. 10:17:53

Utolsó kép, amin rajta van a tulajdonos is:

img521.imageshack.us/my.php?image=display0013ib3.jpg

Ezek a képek 2006 május 14.-én készültek a Margit-szigeten. Ismerős a rendszám? Mint Merci-mániás, és veteránautó-mániás egyből kiszúrtam a parkoló fecskét, körbejártam, körbefotóztam, majd hirtelen megjelent egy mikrofonfejű néger srác és beszállt. Csak annyit sikerült kideríteni, hogy az övé az autó, és tök jól tud magyarul. Sajnos csak pár szót tudtunk váltani, mert sietett, és így nem tudhattunk meg többet az autóról.

fucsik magda 2007.12.17. 11:15:50

A cikk írójának célja a rasszizmus szítása. Jobban tette volna, ha az alatt az idő alatt, mialatt az autóról fotókat készített, és zavaros gondolatait papírra vetette, inkább ismereteit korrigálta volna.
Winkler Róbert, a „nagy fehér ember” (nem tudom mit tett azért, hogy az legyen?) nem tudja, vagy nem akarja tudni, hogy a „néger” megjelölés nem egyéb, mint gúnynév. A műveletlen emberek használják ezt a szót. Ugyanis minden népnek megvan a maga neve: „szudáni népek”, „bantu népek” stb. A „néger”, a „cigány” más „fajhoz” (alacsonyabb rendű) való tartozást jelent. Holott az emberiség egy faj! Biológia órán illett volna megtanulnia, azt is, hogy mit jelent a faj szó. De ha már nem tanulta meg, még bepótólható lenne, ha nem lenne sajátmagától eltelve.
Az afrikai úgynevezett „négerek” fajtasajátosságaik vonatkozásában is különböző csoportokat alkotnak: hottentották, busmanok stb. Afrika éppúgy, mint a világ többi része, évezredek alatt sok különböző fajtájú nép vándorlásának és keveredésének arénája volt – tiszta „fajok” itt sem léteznek épp úgy, mint nálunk magyaroknál sem. A történelem folyamán kijelölt határokon belül született és élő népeket az ország neve szerint különböztetjük meg: francia, amerikai, német, magyar, netán kontinensek szerint: afrikai, európai stb. Tehát a cigány, a szlovák, a német stb. is magyar, ha itt született és magyarnak vallja magát, még ha az afrikai is. Egymást nem különböztetjük meg, csak akkor, ha lenézzük. Fel kellene már ezzel hagyni. Nem a származás dönti el, hogy kiből milyen ember lesz. Sokkal inkább a szociális és egyéb körülmények.
Higgye el nekem, az ostoba ember által lenézett kultúrák vannak olyan értékesek, mint a miénk. Jó lenne ezeknek utána járni és az Önhöz hasonló gondolkozásúakat nem hergelni. Őszintén sajnálom, hogy más, fontosabb téma megírására nem volt képes.

McBlade 2007.12.17. 12:45:16

Anno volt egy fúdenemtudommilyen szám...

\"Amikor beteg vagy, zöld vagy,
Amikor fázol kék,
Amikor meleged van vörös,
Ha pedig meghalsz, fehér...\"

\"And you\'ve got the f.cking rights to call me color...\"

Bocsi, de a refrén angolul üt... Na. Ennyit erről :)

Vesuvio 2007.12.17. 12:56:39

Van itt már minden,nem utolsósorban pénisz-irigység (sajnos ismét kibújt a szög a zsákból). Van itt sok-sok erényes ember, persze a bőrszínük az erényük, egyebük sincs...:(
Az ő univerzumukban a fehér= erény, egyéb bőrszín = bűnöző.
Icipicit sematizált a világuk.

Nesze neked, tömeglélektan! Csoportos uszulás!

De van jobb témám nektek \"nagymagyarok\\\" (félreértés ne essék, és Kodályon, Bartókon, népmesén,Adyn, Aranyon, betlehemesen, vagyis magyar kultúrán nevelkedtem, nem úgy, mint az üresfejű nagymagyarKODÓK) :
szálljatok le innen, és térjetek át a hozzátok közelebb álló dolgokra:
ez pl. tetszeni fog!!! Ez ellen nem fogtok tiltakozni!:

www.youtube.com/watch?v=V5aK_cYPcow
Ez való nektek!

Rocko- 2007.12.17. 13:42:37

fucsik magda 2007.12.17. 11:15:50
a postban egyszerse hangzott el rassziszta megjegyzés. erre még direkt utalt is egy kommentben. a fotókat nem ő készítette. nem nézett le senkit. akkor most ki az ostoba?

fucsik magda 2007.12.17. 15:02:57

Azt hittem, hogy csak a most tanuló gyerekeknek van szövegértelmezési problémájuk. Tévedtem.

Carlton 2007.12.17. 15:09:17

Fucsik Magda,

Ha egy japan, nigeriai stb blogon azt irtak volna, hogy:
"Feher diplomata Tokioban/Abujaban, fecskefarku Mercivel?"
akkor is igy fel lennel haborodva?


Vesuvio,

"penisz-irigyseg"? Szarnyal a fantaziad :)!

Vesuvio 2007.12.17. 15:23:37

Carlton, szerintem "kispocok" fantáziája lódult meg! Amúgy érdekelne, hogy mitől oly biztos a cikk írója abban, hogy Nigériában csak sötétbőrű emberek élnek? Szerintem élnek ott "fehérek" (bár ilyen bőrszínt még nem láttam, talán végzetes vérszegénység esetén) is... A többire már ki sem térnék. Nehogy a végén az derüljön ki, hogy a Merci tulajdonosa többdiplomás személy, horribile dictu látástól vakulásig dolgozik, hogy felmenőiről ne is beszéljünk! Netán ők is keményen dolgoznak. Hú, de nagy meglepetés lenn

Rocko- 2007.12.17. 16:22:15

fucsik magda 2007.12.17. 15:02:57
szóval neked is.

GTP 2007.12.17. 17:52:11

Srácok, én a nyáron láttam egy kameruni (!!) rendszámú piros Celicát a Zöld Pardon előtt.

Ja, meg többször parkolt még ott egy újabb fekete Civic Coupé is.

FG 2007.12.17. 18:11:50

Ezt az autót többször láttam a nyáron
Tatabányán a Bridgestone-ban! Az egyik ott dolgozó kivitelező cég ( ha jól emlékszem a Beck & Pollitzer Hungary Kft)egyik szerelésvezetőjét láttam vele néhányszor közlekedni, aki egyébként történetesen egy néger srác volt, a keresztneve asszem Dani volt!
Hát én ennyit tudtam segíteni a tulaj kiderítésében :)

boszme 2007.12.17. 21:12:47

Donát:

jó arc vagy, hogy az ismerőseid arcát kitakarod a képeiden, a tulajét meg nem???
Ezek után a cikkek és hozzászólások után nem biztos, hogy szeretné, ha fent lenne az oldalon az arca is...

hubert 2007.12.17. 23:23:44

asszem én említettem "raszta fűszeres" néven az autót használó csákót. egyszer-kétszer láttam, ennyi: egy fekete srác, a fűszeres már csak ráadás volt, norvég gomb sincs, h kicsoda ő valójában, de engem nem is érdekel... az autó sem, az öreg bmw-ket szeretem. amúgy ilyen álszent világban élünk, simán lehet délután négykor hullaboncolós, darabolós filmeket adni a tvben, de azt ne mondd ki nyilvánosság előtt, h pina, mert az gáz és fucsik magda beír, h igazi gyökér vagy... sztem a néger néger, a cigány cigány, a buzi buzi, mindegy, h színesbőrűnek, romának, v melegnek hívjuk...

Vesuvio 2007.12.18. 10:34:46

Ez a "Donát" tényleg nem a jellem bajnoka!

sexy 2007.12.18. 12:23:56

Kedves Vesuvio,
Igazad van. A tulaj több diplomával rendelkező fiatal ember. De hát Ő nem "fehér".
Tudod hogy van ez. Külföldiek ide jönnek, a eszes magyar meg elmegy külföldre, hogy nobel díjas legyen és utána azt mondjuk róla hogy "zsidóbérenc". De ha már berugtunk a sok pálinkától, ezünkbe jut, hogy azok is magyarok.

Bretagne 2007.12.18. 14:52:36

Hubert, te melyik kategóriába tartozol? És mások hova sorolnak téged? mert tudod, ha a bőrszín, nagy vallás kategória kimerül, akkor azonnal bejön a katolikus-református, aztán a kék szem, zöld szem ellentéte, amíg csak bármi apró eltérés van a klóntól

hubert 2007.12.18. 15:24:13

Bretagne, én az idióta kategóriába tartozom. mert pl. nem igazán értem, h mire akarsz rátérni, a klón történetet pláne. elmondom: afrikában, amikor a feketék kiröhögtek, h milyen vicces ez a fehér csákó, nem sértôdtem meg. az emberek ilyenek. engem jobban idegesítenek az önkéntes népnevelôk...

bimbiboo 2007.12.18. 22:07:56

fucsik magada!

Amikor cigany zenet emleget, akkor lenezi oket es kigunyolja? En nem. Peldaul nekem a szines boru sem tetszik. A svabra mit kell mondani? Ez erdekelne. Vagy kerdezzek meg ilyet? Szerintem cimeres egy okor on az osszes tarsaval egyutt. Meg itt peldalozott a szudani, meg a bantu neppel. Ok. De ha mar ilyen okos , Nigeriaban milyen nepek elnek? En utana neztem: Népcsoportok [szerkesztés]

A legnagyobb népcsoport az országban a hausza és a fulbe (29%). A lakosság 21%-a yoruba, 18%-a ibo. Az országban több mint 100 kisebb népcsoport él. Néhány népcsoport: Ijaw (10%), Kanuri (4%), Ibibio (3,5%), Tiv (2,5%), Umon. A politikai életben a hauszák és a yorubák dominálnak. forras wikipedia.hu

On melyiket sutne ra a mercitulajra? /varom valaszat/
En ugyan rasszista nem volnek.
Es en se szoktam megsertodni, hogyha peldaul kelet-europainak mondanak nyugaton. Pedig higgye el, ennek itt van negativ jelentese. Csak en belatom, hogy ott ok nem ismerik az itteni allapotokat stb. stb.

No booldog karacsonyt mindenkinek.

hubert 2007.12.18. 22:48:31

ez egy szép végszó, bimbiboo: boldog karácsonyt mindenkinek. :)

Inner Circle 2007.12.19. 10:50:18

rousseau 2007.12.14. 18:41:14
"Halál komolyan kérdezem: jogszerű-e itthon hónapokon keresztül jobbkormányos autóval járkálni"

Jobbkormánytól függetlenül sem az, legalábbis ha tied a verda. Ha külföldről veszel egy autót, akkor 60 (lehet hogy 30, mittomén, mindenesetre kevés) napon belül el kell kezdened honosítani a lakóhelyed szerinti országba (átírás, regadó, etc.; nevezzük röviden "élveboncolás"-nak). Kettős állampolgároknak, külföldön lakóknak, illetve ha nem a tied a verda, hanem mondjuk az angliai húgodé, akkor alighanem megúszható az élveboncolás, viszont asszem jön a már említett hathónapos kaland.
Ja és a bátyám egyszer vett egy Kadettet a görög nagykövetségről (tán a szakácsé volt?), CD jelzéssel súlyosbítva. De az első közúti ellenőrzésnél megkönnyebbült ettől a súlytól (a rendőr "megtévesztő jelzésnek" titulálta, és hangsúlyozta, hogy nem szeretnének megtévedni) :-)

tcs 2007.12.29. 00:29:18

Undorito ez az irigyseg ami árad a cikkből és a kommentekből,(a negerezesrol mar nem is beszelve). Miert kell azt nyomozni hogy kie az auto, és merre jár?!Kinek mi koze hozzá? Gyonyorkodjunk az auto szepsegeben, ne a masik penztarcáját boncolgassuk.

Oldman 2008.01.04. 10:28:15

Kedves Fucsik Magda!

Szerintem, egy kicsit eltévedt, szerintem itt nem a biológiaóráról van szó, bár úgy látom a a kukacoskodás nagyon megy. Van egyújságíró aki szereti is amit csinál, itt nem a faji hovatartozásokról van szó.Ez a srác ponosan a sajátos stílusa miatt egyéniség, és azért mert nem azt mondja hogy színesbőrű, hanem hogy néger. Vannak biológia fórumok, miért nem olvasgatja azt.A cikk célja, és mondanivalója:Miért jár valaki Budapesten, nigériai rendzámú autóval!
Vagy messze van a fától az erdő?
Szerintem, Winklerbe még annyi rasszizmus sincs mint magába, mert maga egyből elkezdte a Winklert bírálni és leminősíteni.Winkler ilyet nem tett!!
Üdv:Oldman

ui:Bár vannak emberek, akik a kódexmoly szürke átlagembereket szeretik, én nem.

pisti 2008.02.19. 02:33:17

Gyerekek, ez az állandó rasszistázás egy politikustól elmegy, azoknak az a szavajárása, abból élnek, hogy kimutatják a paradicsomlevesben is a rasszista hozzávalót, lehet rajtuk jókat röhögni stb. De az hogy a hétköznapi életben is állandó az menjen, hogy ki miért rasszista. Ez itt kérem egy ország Európa közepén, saját kultúrával, nyelvvel, szokásokkal. Én se óbégattam Angliában azért, mert a tőlem megszokottól eltérően beszélnek, közlekednek az emberek.

monza 2008.06.16. 13:10:14

Közben találtam egy másik nagykövetségi W111-est. Eladó. www.vatera.hu/mercedes_w_111_1965_os_w111_w111_w_111_73773742.html

süti beállítások módosítása