Marhahúst sütni Indiában?

Hogyan építsünk mesterséges zátonyt 300 millió literes gáztározó mellett? 6.rész

  2014. június 25. - Pere László Címkék: india hamburger markoló zátonyépítés zerofucksgiven

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Új autót kaptunk, úszni is tud
2014-10-14 17:30:12

Pere Laci újabb története az indiai hétköznapokról. A sorozat előző részeit ide kattintva olvashatja.

A valóság élménye, bárkinek
2014-08-27 17:20:13

A remekül sikerült Belsőség-találkozó után Ljubljana felé vettük az irányt. Szlovén barátaink szeretete

Szívat a TDI-m, de nem hagyom magam
2014-08-02 06:53:34

A szigetelőszalagot is oldja a gázolaj   - Itt vagyok a Rakparton és megállt az autó – búgta a

Marhahúst sütni Indiában?
2014-06-25 11:54:05

Pere Laci újabb története az indiai hétköznapokról. A sorozat előző részeit ide kattintva olvashatja.

Pere Laci újabb története az indiai hétköznapokról. A sorozat előző részeit ide kattintva olvashatja.

DSCN1320

Imádom az indiai konyhát, de néha azért néha jól esnek a nyugati ízek. Feleségem már hazament, Ben ritkán főz és akkor is csak brit kaját. Tudjátok, mint amikor a pörkölt átmenet a gulyás és a főzelék között. Az új-zélandi kollégák sem emelnek sokat a kulináris élményen, ők szendvicset csinálnak mindenből. Ben pörköltjéből is. Meg a szent boil up. Víz, krumpli, kecskehús. A börtönkaja valami ilyesmi lehet. Kész szerencse, hogy a juttatási csomagunk része a teljes ellátás.


Megfelelően kihasználtam a Kánaánt, végigettem számos indiai étterem étlapját, de váltani kellett. Az átkozottul csípős reggelimből származó, fogaim közé ékelődött szegfűszeget rágcsáltam, és bambán bámultam a dolgozó markolókat. A narancssárga szörnyetegek motorja szinte egész nap jár. Különböző és stabil hőmérsékletek érhetőek el. Miért ne főzhetnék a motoron?

IMG 20140623 101251

Az egyik markolónk hidraulikus pumpát hajt, 80%-on pörög, szinte egész nap, ideális környezetet nyújtva a kísérletezésre. Az első próbálkozásom egy hamburger volt a kipufogócsonkon megsütve. A siker és a hamburger mámora bonyolultabb ételek készítésére sarkallt. A bélszín itt nem luxustermék. Nyolcszáz forint kilója.

IMG 20140624 070747

Szereztem hát egy adagot, felsaraboltam és bepácoltam egy álmos reggelen. Pácolás következett, a karnyújtásnyira lévő hozzávalók segítségével: olaj, méz, mustár, bors, sör, hagyma. Vettem elősütött fokhagymás-vajas baquettet (utaztam vagy húsz kilométert érte) és adtam egy esélyt a pazar lakomának. Először a szelepfedélen pároltam a húst, majd átkerült a kipufogódobra. A baquette a hathengeres motor kipufogócsonkján pirult szépre és ropogósra.

A kipufogón sercegő bélszín egyszer csak levet eresztett. Megindult a barbeque illat és ekkor éreztem, hogy a túlnyomórészt hinduk lakta Indiában nem túl fényes ötlet a marhahús sütése plénum előtt. Mivel nem esznek marhát, nem tudják milyen az illata, ugye? Attól a pillanattól kezdve csirkének hívtuk a bélszínt. Bevált a trükk, nem volt gond.

DSCN1321

Akartam több képet csinálni a folyamatról, de olyan eső volt, hogy a szememet sem mertem elővenni, nem hogy a kamerát. Hála a jó égnek a markoló operátora, Justin keresztény. Fülig érő szájjal tolta magába az omlósra párolódott bélszínt. Holnap calzone pizza lesz, vagy lasagne. Merjünk nagyot álmodni! Főzzetek-süssetek ti is a motoron! Egy Budapest-Nyíregyháza útvonalon a legöregebb marhahús is megpuhul, ha megfelelően van feldrótozva a leömlőre.

DSCN1319

És ugye, erről már Winkler is megbizonyosodott, hiszen annak idején kipróbálta ő is, ráadásul neki még szakácskönyve is volt hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr906413983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.06.25. 12:02:55

EZt már a TopGearben is kivesézték úgy 8-10 éve.
A legjobban a Lada "főzőtt"

Ada 2014.06.25. 12:20:18

Keith Floyd is buszke lenne rad!

vasutasrendőr 2014.06.25. 12:23:01

Már bocsánat, lehet hogy hülye a kérdés, de hogy lehet ott bélszínt kapni, ha a marha szent állat?

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2014.06.25. 12:30:58

"Attól a pillanattól kezdve csirkének hívtuk a bélszínt."
:D:D:D:D
Egyáltalán honnan vettél akkor marhát? :D

camell · http://indafoto.hu/camell 2014.06.25. 12:32:30

@Ada: Ahhoz a főzés közben meg kellene innia egy üveg bort, alsóhangon :)

butschq 2014.06.25. 12:35:19

Mi virslit sütöttünk egyszer egy pd passat segítségével Szerencs környékén :)

emprise 2014.06.25. 12:41:18

@vasutasrendőr: A kb. egymilliárd hindu mellett van vagy 180 millió muszlim, keresztény, buddhista etc., akik ehetnek marhahúst :)

dextercapo 2014.06.25. 12:42:44

gratula!
kb husz eve foztem rendszeresen motoron (bedford cf). a mai jol zarhato rozsdamentes cuccokkal konnyu lehet akar mozgo auton is:) akkoriban inkabb a konzervek osszeontese jelenetette a kajat .

bigpond 2014.06.25. 12:49:31

@vasutasrendőr:

Jaja, kutyahus lesz az!

:-)

Amugy en ismerek egy indiai tagot aki minden nap imadkozik es imadja a marhat roston sutve.

thisisnotsound 2014.06.25. 12:51:08

Jól zárható edényben (pl. kukta) nem para, egyébként eléggé átitatódik mindenféle szénhidrogénszármazékkal, ami az álmoskönyv szerint nem túl egészséges.

halaloszto 2014.06.25. 13:00:46

anno a konzervgyarban alap volt keszetelkonzervet fozni(melegiteni) a dizel targonca motortereben erre kialakitott helyen.

Vajk

Szkotti 2014.06.25. 13:51:58

Krumplipogácsa melegítése hengerfejproblémás Skoda120 motorterében, várva, hogy kihűljön a felforrt hűtővíz.
Mindez egy langyos nyári estén, Balatonról jövet, valamikor '95 táján...
Dejóvót.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.06.25. 14:15:10

"Attól a pillanattól kezdve csirkének hívtuk a bélszínt. Bevált a trükk, nem volt gond."

Az Unicum meg gyógyszer? ;-)

Giro 2014.06.25. 14:36:32

Egyszer a laborba ebéd körül bejött az audit csapat és kinyitották a kis hőkezelő kemencét (kb. mikro sütő mérető) ott figyelt benne a laboros gyerek krumplifőzeléke. Miután elmentek volt ugatás rendesen...

lutria 2014.06.25. 14:42:28

Én katonaság alatt,a vezetési gyakorlaton találtam ki hogy az ellátmányba kapott zöldborsó/bab/sólet stb.konzerveket a Zil/Kraz motorjának csövei alá szorítva remekül meg lehet melegíteni,Börgöndről indulva Mezőfalva közelében lévő pihenőhelyre érve már forró volt a konzerv,én melegen ettem,a többiek meg tologatták a kocsonyás főzelékben a beledermedt húst a konzerv alján-főleg télen-. Egy idő után mindenki eltanulta a módszert,még a tisztek is indulás előtt a saját konzervjüket berakatták,járművenként 2-3 konzerv volt a motorterekben.:)

Kivancsi 2014.06.25. 16:25:16

Indiaban is esznek marhat foleg azokon a teruleten ahol a regi gyarmati teruletek voltak... britt, portugal ex-gyarmatok pl GOA....

Pere László 2014.06.25. 16:39:51

@Kivancsi: Egész India brit gyarmat volt :) Bár Pondichery-ben a koldus is franciául beszél, Goától-Bombay-ig a portugálok nyomultak. A muzulmánok, keresztények eszik. Valamint jó pár hindu ismerősöm is.

♔bаtyu♔ 2014.06.25. 18:22:46

@vasutasrendőr: Gondolom, csirke bélszínt kért:))

jirij 2014.06.25. 18:40:28

Vonaton láttam egy Hegyeshalom-Szombathely között közlekedő piroskára Csornán felülve, hogy a míg a szerelvény az állomáson várakozott, besétált a mozdonyvezető, felnyitotta a padlón lévő ajtót, és kivett egy konzerv valamit. gondolom a motortérbe nyílott az az ajtó, bár nem ismerem a Bzmot-ok felépítését. :)

baltazar72 2014.06.25. 19:47:56

UAZ 452 leömlőjére drótoztunk babkonzervet. 15-20 perc volt a szintidő. Addig, míg egyszer rajta nem felejtődött. No az szétdurrant a szemétje Nyíregy felé a régi 3-as úton. Akkor még csak az volt.
Azt a bűzt hetekig szagoltuk és a cégnél hecceltek is rendesen, mert persze híre ment. Annak a verdának ugyi a két első ülés közt van a motorja, csak többé-kevésbé elszigetelve a fülkétől.

ha1tt 2014.06.26. 09:12:17

@baltazar72: Régi szép idők.
Én nyári munkán dolgoztam rakodóként platós uazon. PB palackot vittünk ki a környező falukba.
Mikor beszállt a helyi kalauz, én először átültem középre. Csak egyszer...

seepheerd 2014.06.27. 18:38:26

Geofizikánál mindenki főzött motoron, ki Zil-en, ki UAZ-on, ki pedig Land Roveren. Konzerveket :)

Mercel 2014.06.28. 10:49:42

@Pere László:

Komolyan mondom, hogy irigyellek amiért még fizetést is kapsz ezért a kalandért...:)
De nagyon ám!

(tudom, hogy valójában nem fenékig tejfel, de akkor is)

"Frigyes"

Mercel 2014.06.28. 10:53:38

@Pere László:

Jut eszembe nem tudnánk valami olcsó hűtős szállítmányozást bizniszelni?:D
A szemem fennakadt a 800 forintos bélszínen...
A kedvenc hentesemnél a múltkor úgy 12e körül volt
Simán leteríteném az egész fővárost occó bélszínnel:)

"Frigyes"

ZYLO 2014.06.29. 23:38:32

Ez sem rossz, nekem a csúcs az volt, amikor a csapágygyárban a frissen kovácsolt, még piros-meleg gyűrűkön készült a rántotta.

trainmodeller · http://www.trainmodeller.hu 2014.06.30. 12:57:17

Gőzmozdony, szeneslapát letisztogatva, kolbász megsütve a kazánban.

DonVincenzo 2014.07.04. 23:11:37

@lutria: Ezeket mi is elkövettük. Aztán de sokszor megszívtuk. Nyitáskor a forró konzerv mindig kifújt,hiába basztuk földhöz előtte többször is,ahogy az öregektől láttuk. :)

P.Johanna 2018.03.21. 18:31:14

@gigabursch: lehet hogy igen de, ez nem az a poszt.
ha ezt kritizációnak szántad, seajnálom hogy nem felelt meg az elvárásaidnak ez az iromány.szerény véleményem szerint nagyon érdekesen van elmesélve és az írónak bizonyosan nagyon bő a szókincse ami szintén dícsérendő.