Nem vitás, indulnom kell a 48 éves Merciért

  2010. március 01. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes totalcar flotta dezső ponton benz domsjo

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt kecsegtető, de miután megmozgattam apait-anyait, gondolatban eladtam az Autobianchit, a Yamahát és a Honda Super Cubot, feléltem minden tartalékunkat, és e fedezet tudtában leszerveztem a kölcsönt, nos, ezzel a közelébe sem értem a rejtett minimálárnak, amikorra az aukció véget ért. Aki nem barátja az internetes aukcióknak, annak csak annyit mondok – ez azt jelentette, nem volt rá elég pénzem. És megint csak hozzáteszem – szerencsére.

Aztán a tulajdonos írt egy levelet, másnap, azaz hétfőn. Nagyon kevés az az 5300 euró, amit ajánlottam a kocsiért, egy ezressel feljebb volt a minimálár, de látja, hogy autóbuzival hozta össze a sors, ha érte megyek a Pontonnak, enyém lehet a mondott összegért.

Ilyen autó Magyarországon nincs gyakran eladó. Ami van, az ezerszer átalakított, hiányos, átépített, beteg, rettenetes, lukas, rozsdás, törött, és 0,9-1,5 millió között adják. Egy olyat tisztességesen restaurálni másik 2-3 millió, attól függően, hogy az apró díszeknek, kárpit-alkatrészeknek hány százalékát lehet megmenteni. Általában a felét, maximum.


Átfényezve, átkárpitozva, tizenöt évvel fiatalabb ülésekkel

A németeknél, franciáknál, olaszoknál is akad Ponton, 7-10 ezer euró között többször felújított, átfényezett, átkárpitozott, több ponton már nem eredeti kocsikat árulnak. Vagy lukasat, hiányosat, óriási projektet. 3000-5000 euró között vannak nulláról felújítandó lomok, de egy jó Ponton minimum 10-15 ezer euró. Igaz, azoknak a java része is inkább restaurált autó, nem megmaradt. Márpedig veteránból a megmaradt sokkal hangulatosabb, mint a felújított. A szagok, a kis kopások, a történet mind-mind óriási pluszt jelentenek, amit az első komoly átkárpitozás, lakatolás, szétszedés elfúj.

És a Ponton nagyon öreg autó. Nem egy fekvőlámpás, nem is egy állólámpás, ó nem. Egy egész más kor terméke, két generációval korábbi kocsi, amikor 1956-ban az oroszok ágyúzták a Móricz Zsigmond körteret, kint már három éve futottak ezek. Pobjeda, Moszkvics 407-es, hiszen még a P70, az ős-Trabant elődje is később jelent meg nála.

Abban az időben nemhogy nem voltak műanyagok az autókban, de az ipar nem is nagyon ismerte a fogalmát. Bakelit az van benne, de a mai értelemben vett műanyag semmi. Az említett svédországi autó a legújabb Pontonok közül való, 1962-es, de a Ponton-derékhad már elmúlt ötven éves. Amikor az apám igazán fiatal volt, és egy ház eladásából vett egy nagykerekű, gömbölyű Wartburgot, azt cserélte el egyszer kis híján egy akkor már öreg autónak számító, tetején jégkáros Ponton Mercire, persze ráfizetéssel. És nagyon sokszor előkerült a sztori gyerekkoromban, mert iszonyúan sajnálta, hogy nem vette meg.

Apám most 77 éves, az a majdnemcsere valamikor 1965-ben történt. A Ponton, mondom, borzalmasan régi dolog, akkor még nem volt nagyon televízió nyugaton sem, nálunk pedig nagyjából egyáltalán nem. A tranzisztort sem ismerték a tömegek, az még űrtechnika volt. Nem volt sztereó. A hype akkor a hűtőszekrény volt, meg a porszívó. A Pannónia, mint márka, még gyerekcipőben járt.


Még a kismaszkos Ponton, az 1957 előtti

Ennyire iszonyú öreg a W120-as Merci, kábé három történelmi korral korábbanról származik, mint amit az ember egyáltalán érezni tud. Nehéz felfogni azt a sok-sok réteg autót, technikát, ami azóta kompletten elmúlt, ahányszor átépítettek teljes városrészeket, amióta elkészült. Csoda, ha nem nagyon létezik belőle eredetiben megmaradt állapotú? Lehet-e egyáltalán alkalmat találni arra, hogy egy ilyen régi kor szagait, anyagait, rádiuszait, kapcsolókattanásait élvezzük? Lehet. De nagyon nehéz. Nagy szerencse kell hozzá. Meg sok pénz.

Ha innen nézzük, akkor egy sokéves Suzuki Swift ára talán nem sok ezért az autóért.

Nagyon meg kéne venni, nagyon meg kéne venni… Már a Kati is teljesen ráizgult a dologra. Az ügyhöz annyi még hozzátartozik, hogy kicsit vakmerően licitáltam, és igazából rettentő jóindulatúan kezeltem a bekerülési költségeket. Benzint csak nagyjából számoltam, kompot vastag ködön át, egy esetleges lerohadást magamnak kell megoldanom. Négy éjszakányi szállást vizionáltam ötven eurójával, kaját majd viszek, gondoltam. Űrkaját.

Kétszáz- kétszázötvenezer elköltött forintot saccoltam (de annyi se maradt), de attól kezdve az 5300 eurós vételáron túl igazából augusztusig annyim se lenne, hogy megtankoljam, csak ha valami szörnyű jól fizető extra munkát ajánlanak valami újságnál. Vagy mondjuk a Zoom magazin kifizetné azt az 55 ezer forintot, amit vagy négy éve lenyúlt, amikor tízoldalas cikket íratott velem az autófotózás történetéről, de az ellenértékét körülbelül tizenötszöri kérésemre, felszólításomra, fenyegetésemre is benyelte – remélem legalább jólesett. Á, nem is idegesítem magam ezen, van még vagy százötvenezer kifizetetlen forintom ilyen, kisstílű, a megrendeléskor nagyon lelkes, de fizetéskor hirtelen nagyon szegénynek tűnő, gerinctelen, amatőr újságoknál, ez a firkászélet. Mindenesetre egy ideje emiatt nem írok kis lapoknak.

Ennek az egésznek a nyomását valahol éreztem a nyúltagyamban. De egyszerűen nem tudtam máshogy eleget rátenni a kocsira, elmentem a végsőkig, látják, ez már az elmebaj. Utálok kockáztatni, még lottószelvényt se veszek soha, de elég felbukkannia egy öreg roncsnak a világ másik felén, és az agyam úgy hagyja el a fejemet, mint mentőcsónak a Titanic-ot.

Hétfőn a plénum – azaz a kollégák - elé tártam a hírt: nem nyertem meg a vén romot, mégis megvehetem, mert az eladó odaadja. Úgy tűnt, a felharsanó hangos röhögés, valamint az elmeállapotom alapos elemzésén túl is érdekli valamennyire az embereket a projekt. Bementem Tibbyhez az értekezlet után, igazából csak hangosan gondolkozni, mercis dolgokban ő mindig partner, meg az ügyvezetői igazgatói sötét lyukban – ami elvileg az irodája – legalább nyugi van. Vázoltam, hogy kimegyek telekocsival, vagy esetleg keresek kamionost, hónom alatt viszek két P-rendszámot, nem eszem inkább egy hétig, úgyis rám fér némi fogyás.


Kyttila, 1999, sarkkörön túli tesztvezetés. Ott is vannak veteránok. És nem sózzák az utakat!

Te Csík, és arra gondoltál már, hogy Svédországban ilyenkor kötelező a téli gumi, és mivel azt a Pontont mindig elzárják télire, biztosan nincs rajta?

Hű, ez a rohadt Bende, megint jobban vág az esze a kelleténél. És megint letöri a lelkesedésemet. Ekkor már örültem, hogy nem sikerült a licit.

Végiggondoltam még egyszer a dolgot. A Ponton felnijei 13 collosak, a gumik 165-ös teljes magasak. A világon nincs ilyen téli gumi, de ha van, akkor méregdrágán, és biztosan nem Domsjőben. Ha veszek egy garnitúrát, sose fogom még egyszer használni, eladni sem tudom, mert nincs olyan hülye, aki télen Pontonnal járna. Ezeken a kocsikon pedig még semmiféle üregvédelem nem volt. A Mercedes első önhordó autója, mindent lezártak hegesztéssel, úgy gondolták, hogy majd csak nem megy be az üregekbe a víz. Bement. Ezért mind szétrohadt. Ami nem, azt nem használták télen.

Viszont a Mercedes – az autózás Nikonja, amely évtizedeken át őrzi a szabványait – a 170-es óta ugyanazt az osztókört használja a felnijeinél, ugyanazzal a kúppal. Ha az átmérő és az ET-szám nem számítana, egy 1939-es Stirlitz-Merci és a legújabb S osztály között csereberélni lehetne a kerekeket. Tehát kis szerencsével jó a Pontonra az Era (a fekvőlámpás kombim) négy téli kereke. Sőt, a Kati autóján még sokkal jobb gumik vannak, ráadásul a felni is fél collal keskenyebb, azokat kéne kivinnem. De akkor autóval kell mennem, ilyet máshogy nem tudok odajuttatni.

Ekkorra Tibby is eljutott ide.

Te, szerezzünk szponzorokat, akkora cikk lesz ebből, mint a ház, menjünk ki, vigyük a Sipos Zolit, neki van P-rendszáma, hozzuk haza együtt, akkor szerszámot is hozhatsz, legalább lesz némi esélyed, hogy hazaérsz, mondta. Megoldjuk, írjál az embernek, hogy megyünk. A múlt hetem ennek az iszonyatos szervezésnek a jegyében telt.

Nem túl jó érzés magánhobbira lejmolni utazáspénzt a hirdetőktől, de azzal vigasztaltam magam (miközben mardos a lelkiismeret), hogy az olvasók ezért kapnak majd valamit, ami szponzorok nélkül egyszerűen elmaradna. És persze a szponzorok is kapnak egy csomó olvasót, remélem. Meg úgyis a Tibby tárgyal mindenkivel, én a háttérben munkálkodom. De most, hogy már látom, mekkorát futott a vasárnapi poszt, úgy gondolom, hogy az a pár, bátor, megbízható, gyorsan reagáló cég, amelyik végül segített, bőven pénzénél lesz.

S. E. nem válaszolt egy napig arra a levelemre, hogy igen, megyünk az autóért. Megéltem száz poklot. Aztán megírta, hogy lábon szó sem lehet róla, oda nem adja az autót, egy hete még mínusz harminckét fok volt, a hó több méteres, a tél arrafelé egy egészen más dolog, mint ahogy elképzeljük. Vagy trélerrel megyek, vagy sehogy, írta. Másik száz pokol.


Bejrut, 1969. Akkor már igen öreg romok voltak ezek

Nem akarok belemenni, de sok levelet váltottunk, mire megpuhítottam, felvázoltam neki, hogy voltam már télen a sarkkörön túl vagy négy autóbemutatón, talán bő ezer kilométert levezettem ilyen körülmények között, tudom, mi a stájsz. És nem most látok először veterán Mercit, igazából vagy százezer kilométert lenyomtam ilyen öreg kocsikkal Európában, összesen meg vagy kettőötvenet. És az életben nem lesz még egyszer esélyem egy ilyen állapotú Pontont megvenni, mert ami délebbre van, azt mind elviszik a németek. Az övé viszont csak egy ilyen hülyének érheti meg, mint én, hiszen még egy hamburgi Merci-őrültnek is 1200 kilométeres téli túra lenne, ennyire pedig kevesen akarnak Pontont.

Végül megenyhült, meg előkerült a lánya is, aki rendesen beszél (ír) angolul, és onnantól könnyebben zajlott a kommunikáció. Elmesélte, hogy ő is nagy autóbuzi, meg régen raliversenyzett is (veteránautót venni egy svéd raliversenyzőtől, az már milyen…), és ha tényleg ennyire felkészültek vagyunk, jöjjünk, az autó jó, most szeptemberben vizsgázott, mindene működik, a motorja felújított, új benne minden lötty, de azért tudnom kell, hogy egy ilyen kocsi megbízhatósága, biztonsága úgy általában nem olyan, hogy 2700 kilométereket kéne vele autózni a legnagyobb svéd télben. Igaza volt. Viszont ha olyan lenne, megvette volna a német. A magyar vagy kihasználja az ilyen periferikus lehetőségeket, vagy csak úgy bámulja mindig Nyugat-Európát, mint hal Stohl Bucit a tévében az akvárium üvegén át.

Szerdára összejött vagy két és félmillió forint szpozori pénz, úsztunk a boldogságban, rettenetes, gyilkos elkövetkezendő projekteket vizionáltunk a TC-nek. Ez azt jelentette, hogy azon túl, hogy a cég eltartásáról gondoskodtunk, még meglenne az az ötszázezer forint, ami három fő kiutaztatásához, a hazahozatalhoz biztonságosan kellene. Ennyi kell, hazafelé muszáj lesz egy ember, aki néha átveszi a volánt, ha valaki kidől.


Meg fogunk halni itt

Aztán csütörtökön épp a tüdőgondozóban ellenőriztettem a tüdőgyuszim maradványait, hogy kialakult-e belőle végleg asztma, esetleg nem is mehetek-e ki, vagy sem (sajnos asztma lett, ne hordjanak lábon három hétig hurutos köhögést, mert ez lesz belőle), amikor Tibby hívott.

Csík, lemondták a szponzorok, egytől-egyig - hallottam, ahogy a veséjéig leszívja a cigit.

Basszus. Akkor április? De az ember hirdeti kint az autót, ha jó lesz az idő, megtalálják, megveszik, ezt biztosan. Én meg csak egy esélytelen balkáni vagyok a világ túlsó feléről. Mert a trélert ki nem fizetem, belehalok, hiszen kell nagy tréler, a nagy vontatóautó, a hozzá való B+E kategóriás sofőr. Igazából egyetlen esélyem volt ez a szponzorációs (értsd: lejm) kimenetel.

Aztán még a Volvo is lemondta a tesztautót, amit kértünk (Era pedig, félek, a mínusz huszonötben nem indulna be, az meg rossz lenne, ha a sarkkörnél derülne ki, mert a havon be sem lehet vontatni), Tibby Mondeója túl van a százötvenezredik kilométerén, és mivel közös nyomócsöves, tartok tőle, hogy a letérdelés küszöbén áll. A Kati 190 D-jének a csomagtartójába épp belefér a négy felni gumival, az sem jó, az nem elég nagy. Őrült telefonálgatás, kiderül, mindenkitől minden tesztautót elvittek a kollégák a genfi szalonra. Pedig nálunk mennyivel érdekesebb dolgok történnek, gondoltam, de ez már voltaképpen cinizmus. Végül, mint mindig, az Opel segített. 4x4-es Insignia kombi. 540 liter csomagtér, négy lábbal kapar, két literes benzinmotor, kis turbó, ha nyomjuk, leeszi a gatyánkat, de ha nem nagyon, akkor egészen takarékos tud lenni. A benzines turbómotorok már csak ilyenek.

Péntek reggel is eljött, de semmi fejlemény, 300 ezer forinton áll a szponzorációs mutató. Azaz van három változás, de nem pénzvonalon.

Sipos Zoli első köhintésre azt mondja, jön. Kész. Iszonyatosan elfoglalt ember, állandóan melózik, de pöröllyel veri szét a következő hetét a naptárban, hogy jöhessen. Siposra az ember bármikor, bármilyen élethelyzetben számíthat.

Persze a Vályi Pista, a Zirig Árpi is jönni akar, de ennyi ember nem hiányozhat a TC-ből. Szoftosan irigykednek, remélem, pár hónap múlva az ő projektjük jön, nekem előbb dobott hatost az internet. Meg Simon Laci barátom is jelentkezik, mert ő pont olyan habitusú, mint a Sipos. Aztán még egy csomóan szintén. Az emberek megőrülnek, Prokee azt írja, hogy ha nem jöhet velünk, jön mellettünk, Trabival. Mindenki beteg, de ez nagyon jó.

A Bendének azonban rossz a háta, félek, hogy nem tud majd akkorát tolni az autón, ha elakadunk, nem is várhatom tőle, hogy a mínusz tizenötben aláfeküdjön a Mergának lengőtengelyt tartani, ha bekap a fék, és bontjuk a futóművet. Kellene még valaki, aki bírja az ilyet, és tud műszakilag improvizálni. Hívom Kareszt, ő nem hiányozhat. Jó a buli, szállás lesz, kaját fizetem, jössz-e. Húsz percet kér, ennyi idő alatt szervezi át az életét, pedig dugig van melóval. Ő is totál hülye. Egy ilyen sarkköri expedícióra benevezni – ezért mások milliókat kérnének… Persze, hogy jön.

Közben kedd este még a Kati is kitalálja, hogy jönni akar, majd megőrül, annyira, azt mondja, ilyen nagy dolog ritkán történik velünk, ezt együtt kell megélnünk. Igaza van. Viszont nem tudja eladni kedd hajnaltól vasárnap estig a lurkókat (ahogy terveztük a túrát), mert a nagyik belepusztulnának, ezért csak kedd délután tudna indulni, szombatra meg itthon kell lennie. Igazából a Bálint is iszonyúan jönne, minden nap betámad ezzel.

Tehát marad a Katinak a vonat, repülő. A következő estéket görcsös tervezéssel töltjük, éjjelig. Ő repjegyet keres, vonatajánlatokat néz, kompot kutat, próbál valahogy autó nélkül fejben kijutni, én maguknak nézem a kompmenetrendeket, a tarifákat, az utak állapotát, ilyeneket. Csütörtök éjjelre talál filléres repjegyet Stockholmba Malmőn át (direktben sehogy nem jön ki a nap), péntekre megvan a vonat is. Aztán inkább Malmőből vonatozik végül, az olcsóbb, alig pár tízezerből kijön neki az egész. Hazafelé velünk tart majd Stockholmig a Pontonban, ennél szebb semmi se lehet. Tehát jön, benne lesz a buli lényegében. De ha megfagyunk, nem tudom, mi lesz a gyerekeinkkel. Kicsit aggódom.

Ponton-tulajunktól levélben öt ágyra kérek foglalást a domsjői panzióba. Kati állítólag ott kint vár majd minket addigra, kávézgat, mire mi befutunk az Insigniával. Túl szép, hogy igaz legyen. De nem is lesz, mert péntek délután még mindig háromszázezer van csak pénzben, nekem van talán még egy százasom, de az már a júliusi büdzséből, ha jól adom el a Bianchit. Minden ki van centizve, rettenet. És négy kiló sehogyan nem elég.

Van még egy szubjektív oldala is mindennek. A hétfői levéltől kezdve, amit a pontonosnak küldök, rémeket álmodok, pedig alvásból normálisan se jut öt, öt és fél óránál több. Magyar P-rendszámos Ponton, orral egy árokban Docksta és Ullänger között félúton. Jól kivehető a lekonyuló féltengely, a nem szabványos, 15 collos W201-es kerék Barum téli gumival, amúgy az egész egy vastagon behavazott púp, bent három merev halottal. Pár kilométerrel előbb egy szintén árokban, a feje tetején álló Insignia, a cigi még parázslik a vérbe fagyott haldoklók kezében… Jaj!

Sok, nagyon sok pillanat volt ezen a héten, amikor elátkoztam ezt az egész Ponton-bizniszt, és még talán ennél is több, amikor egy milliméterre voltam attól, hogy lefújjam az egészet. És minden alkalommal, amikor lementem a garázsba, megszakadt a szívem a Bianchi látványától, a Yamaha szomorú kockaszemétől, a Honda Cub ártatlan bugyikék festésétől. Micsoda egy hűtlen dög vagyok, ezek szeretnek engem, én meg egy elérhetetlen negyedik miatt ki akarom őket söpörni. Pocsék dolog, tényleg jobb a műanyag autó, az legalább nem tud szemrehányóan nézni.

Végül Noszvai András menti meg a projektet, de az Oldtimer Expós bannerért cserébe még azt is kéri, hogy a Ponton kint legyen a tavaszi, Vasúttörténeti Parkban rendezendő kiállításon. A Noszvai mestere a zsarolásnak, de neki akkor is szívesen kivittem volna, ha csak úgy kéri. De hogy hazajut-e az autó, arra azért még nem mernék mérget venni, kicsit összeszorul a gyomrom az ígérgetéstől. Viszont beesik a szükséges pár százezer, a projekt megmenekül, Tibbyvel, Sipos úrral, Karesszel tíz évvel öregebben bár, de tudjuk, hogy megyünk, buli lesz. Innentől eufória – egyelőre, hiszen még mindig csak álmodozunk.


Simán jó rá a 190 D kereke

Pénteken veterán klubunk van a Karasnában, a Kati pótkerekével érkezem az Era csomagtartójában. Csereklyei Dani barátom bérben készülő 190 SL-ére felpróbálom, az alatt egy tök szabványos Ponton-futómű van. Kicsit tartok a hátsó lengéscsillapító bekötési pontjaitól, mert a Ponton eredeti kereke 4 és ½ colos, a 190 D-é 6-os, félek, hogy szorul, és nem forog el. De minden csodás, a gyanúsan masszív első lengőkarok körül is csak úgy siklik a kicsi kerék, mint valami ringlispíl a vurstliban.

A klubtagok értetlenül nézik végig az egészet, ezért tálalok. Készülök venni egy Pontont Svédországban, az északi sarkkörnél, blablabla… Szemek csillognak. Kritikák fogalmazódnak. Nem jön haza. Dehogynem, simán, ötször is, ez egy Mercedes. De a fék bekap, a tankrozsda eltömíti a karbit, így a tapasztaltak. Nem tömíti. Itt nem szalonveteránosok vannak, hanem olyanok, akik már láttak közelről hatlapfejet – az árok szélén, idegen országban is. Az én közeli barátaim, mindegyiknek adok a véleményére. De teljes a káosz, viszont a téma jó.

Aztán előveszem az internetről a kocsi képét (az ebay-ről már eltűnt, de a svéd hirdetés még él) és jön az ováció. Ezt el kell hozni. Ez gyönyörű. Úristen mennyire megmaradt állapot. De aranyos. Ilyenek hangzanak el. A klubban jó lenni, itt értik az ember hülyeségét, abszolút. Era repül hazafelé éjjel kettőkor, amikorra mindenki kómába esik, és becsukunk. Én repülök Erával. Itthon leülök a gép elé, nem bírok aludni, még háromig tervezgetek.

Aztán a hétvégén bevásárolok, összekészülök. A Róna utcai autósboltban (ez nem hirdetés, mindent kifizettem) veszek szabvány, vágható ablaktörlő-gumit. Bilincseket. Négy méter mypolán csövet, hogy ha összeomlik a benzinellátó rendszer, ejtőtartályosra tudjuk alakítani az autót – ezt egyébként Karesz javasolta. Duct tape, hidegindító, akkusaru, vonókötél (van összecsukható vonórúd is hatezerért, elgondolkozom rajta, de marad a kötél), fékfolyadék, rendszámkeret, karbitakarító, régi fajta biztosíték, meg ezer más cucc kerül a szatyorba.

Itthon átszerelem a Kati felnijeit nyárira, máris enyémek a téliek, lemosom őket, rittyósan nem akarom betenni őket az Insigniába, bár lesz szemeteszsák is. Előkészítem az akkutöltőt, a zöld Merci akkuját feltöltöm, pakolok kompresszort, spanifert, gyorsszorítót, zsírt, szerszámokat, schnitzert, szerelőkesztyűt, rongyokat, pokrócot, jelzőfáklyát, láthatósági mellényt, ilyeneket.

Aztán bevásárolunk a Corában, Red Bull, Jana epres-guavás (rosszul hangzik, de az a legihatóbb ilyen lötty hosszú távon), kekszek, minden jön, ami kell, veszek egy kis üveg viszkit is, hátha esténként jó lesz a hangulat. Aztán bepakolok két üveg jobbfajta magyar bort, ajándékba. De eszembe jut Christoffer Johansson uddevallai barátom, aki, amikor Magyarországon járt a barátaival, csak töményet ivott, mert az náluk iszonyú drága.

Visszaviszem hát a borokat, veszek pálinkát, barackot, ötvenszázalékosat, átlátszót, mert a Vályi figyelmeztet, hogy mást nem szabad. Én csak akkor iszom töményet, ha véletlenül van itthon, akkor is ritkán, borozni szoktam, jól jön hát a segítség. Gondolatban már pecsételem a magyar-svéd barátságot.

Az anyósomtól lenyúlom a félretett hatszáz euróját – a vasárnapi ebédnél meg is jegyzem, hogy kifosztom éppen, persze poénból, de sajnos tényleg így van – így a másik kölcsönkapott ötezerrel együtt megvan az 5300, meg még 300 költeni. Svéd koronát már vettem egy adagot.

Mindeközben ketyeg a vasárnapi poszt itt a TC-n, ami arról szól, hogy nem veszek Pontont. Amikor írni kezdtem, ez még igaz is volt. Mire befejeztem, már a metró elől menekültem az alagútban, de inkább nem írtam át az elejét – jobb egy kis feszkó. Most folyamatosan olvasom a kommenteket, és érzem – innen nincs visszaút, ez már nem az autóról szól, dózerol a médiagép.

Basszus, nem tudom, hogy fogom végigaludni a következő két éjszakát. Kedd hajnalban indulunk. Már csak attól félek, hogy nem férünk majd el az Insigniában. Ahogy a garázst nézem – jogos az aggály.

3.rész


(X) akiknek köszönhetjük:

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr131799191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.03.01. 20:12:24

...hihi, lesz sok-sok Ponton cikk :-)

(ja, és első)

esef 2010.03.01. 20:25:20

Tisztelt Csikós úr!
Ha nem olvastam volna már az özönvíz előtti cikkeit is akkor azt mondanám, hogy... (itt a totál hülye és a vén f.sz között be lehet mindent helyettesíteni
De mivel igen, így sok sikert kívánok. Na meg utána sok-sok posztot egy végre tökéletes veteránról...

ZON 2010.03.01. 20:30:42

Szerencsés utat!

efroland 2010.03.01. 20:31:30

Annyira vártam ezt!
Sok cikket! A hazaútról, meg az itthoni dolgokról!
HETENTE!!!

MantaMann 2010.03.01. 20:33:12

Na végre!
(Már azt hittem be kell vetnem a zsarolós csodafegyverem! Nagyon tuti dologgal tudtam volna megfogni a Csikós urat! :D De jobb így, mert akkor meg engem likvidált volna a saját kis csapatom.)

Garp 2010.03.01. 20:33:31

Dög vagy Csikós! :) Széles utat gumifákkal, kerüljétek az idiótákat és nagyon megfontoltan! Aztán meg arrafelé - ha megakadtok valahol - segítőkészek az emberek. Irigyellek, és nagyon szorítok Nektek!
A többieket, akiktől meg meg kell válj zárd ki. Innentől kezdve a Ponton a fontos, a ők meg szép emlék.

ommm: ide is bevakarom, mert ettől a posttól függetlenül szerintem jó ötlet lenne, hátha mondjuk meg lehet Csikósnak menteni a Bianchit :). "Gondolom, a cikkekhez készített fotók a TC tulajdona, de nem lehetne a Csikós által készített fotókból sorszámozott sorozatot kiadni, emberünk szingózza valami szépenfogó aranytollal? Aztán a limitált széria akár a TC-boltban, akár vaterán darabonként megvásárolható. Ha akarom, megveszem (Igen-igen-igen) és ezzel támogatom a Ponton-építést. Izé vásárlást. az egyenrangúság végett ugynazet meg lehet tenni a többi kollegával, hogy hova megy a lóvé mindig meg lehet jelölni. Valami autós jótékonyságra pl. "

calamites 2010.03.01. 20:39:39

iggggggeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen!

jó utat, a családnak pedig kitartást apához.

biker_kolee 2010.03.01. 20:41:11

Valahogy éreztem, mikor már a (x) kint volt, hogy ebből bizony vétel lesz..

Nem tévedtem.

Széles vigyorral az arcomon írom ezeket a sorokat, és bízom benne, tudom, hogy ez meg is fog maradni. :)

Hajrá Csik, Zoli, Karesz, hajrá TC!

pyf 2010.03.01. 20:45:41

Lehet, hogy egy német, svájci, francia, stb könnyen kiköhög 20.000 Euro-t egy ilyen autóért, de ehhez fogható kalandban épp emiatt soha nem lesz részük. Ezért tényleg megéri csóró keletinek lenni, mert ezek páratlan élmények. Aki soha nem élt itt, annak gőze sincs ezekről.

Jó utat, járjatok szerencsével, de azért csak vigyázzatok Magatokra!

Üdv.Pyf

kapujanincs (törölt) 2010.03.01. 20:46:17

képeket csináljatok, százat, ezeret!

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.03.01. 20:46:28

Annyit hozzáteszek az előttem szólókhoz, hogy a szponzoroknak is köszönet.
Noszvai Andrásnak, az Opeleseknek, Streetstanak, meg mindenki másnak, aki ismerten és ismeretlenül segít.

nagy__mate 2010.03.01. 20:47:50

Lesznek real-time update-ek vagy ki kell várnunk a végét?

békaapu 2010.03.01. 20:48:05

Sok sikert, jó utat, kíváncsian várom az útibeszámolót...

:-)))

ommm 2010.03.01. 20:48:31

@Garp: :D
Az ötlet jó, de erről sajnos nem én döntök.

Mindazonáltal érdemes lesz figyelnetek, a friss infók azonnal kikerülnek az őket megillető helyre és ha odafenn is úgy gondolja a főnök, akkor sikerül végig közvetíteni az utat.
Ahogy befut az első infó, azonnal tálaljuk.
Stay tuned!

spark82 2010.03.01. 20:51:11

Majdan drukkolunk, erősen. Jó utat!

Vasutas 70 2010.03.01. 20:51:28

EZAZ CSIKÓS!!!!!!!
Sok sikert az úthoz. Aztán egybe hozzátok vissza :D Ja sok képet meg ilyenek. Jól néznek ki ezek az ős-mercik, nekem is jó lenne egy a garázsba. És még egyszer sok sikert.

lujo405GL (törölt) 2010.03.01. 20:52:00

Sok sikert, Csikós! Nagy tettet készülsz véghez vinni! Ez sztem durvább mint a Bamakó! Nem túl rég jöttem haza Írországból egy rám bízott autóval, na akkor izgultam utoljára ennyire. :) Pedig visszagondolva egy kellemes kaland volt, ez is az lesz Nektek!

Hólánc lehet hogy jól jöhet (anélkül talán be sem engednek az országba), nehogy elfelejtsd :)

Na csumi!

zéboy 2010.03.01. 20:52:25

Én még csak M.o-t jártam be keresztül-kasul "romokért",de a legjobb!!!! sok sikert!

zUlU 2010.03.01. 20:53:10

B**zeg!

Végre, végre...mégsem hagytok kétségek közt, gyün a Merga. Saját lábán. Tétre-befutóra megteszem. :D

Halálos_fogkefe 2010.03.01. 20:53:23

Mikor megláttam a cikket nagyot nevettem, de kizárólag jó értelemben. Szerintem senki sem csalódott benned :)

Sok sikert és jó szórakozást kívánok! Ez biztos nem mindennapi élmény lesz! :)

gnme 2010.03.01. 20:53:39

A jó navi legyen Veled!

Anélkül .. lehet bolyongani, mint gólyafos a levegőben. Vagy elsőre odatalálni :)

:)

adamvok 2010.03.01. 20:54:15

át lettunk b***szva :) de tok jo :). Szabalyosan felment a pulzusom olvasas kozben... en is csinaltam mar ilyen hulyeséget, bar annak katasztrofalis vége lett! Kivanom, hogy a tiednek ne legyen, sok sikert!

Z0Ł1 2010.03.01. 20:57:21

MEEEGVEEEESZIIIIIIIIIIII!
Csikós 4 president.
Ízzítsatok be vmi mobilnetet, aztán félpercenként kérjük a jelentést az útról, valami Twitter, vagy valami hasonló formájában!
Hát igen, a totalcarosok az élet császárai :)

Z0Ł1 2010.03.01. 20:58:48

@.: mimino :.:
Ez nagyon nagy ötlet! Csináljatok egy filmet az egészről! Vagy rövidebb video-posztok. Rohad nagy sikere lesz. Főleg az árokmenti szerelősöknek :D

Haddel · http://zastava.gportal.hu 2010.03.01. 20:59:04

Ez a beszéd!!Mostantól buliiii vaaaaan!!!! :DDD
Jó utat kívánok ! :)

Garp 2010.03.01. 21:01:17

@ommm: azért is írtam, h beszéld meg a Winklerrel, a Tibivel, csak a Csikóst kerüljétek, mert úgyse menne bele. Bár egyrészt úgyse lesz itthon, másrészt toll a fülébe :)). Szóval azért címeztem Neked, hátha tovább adod a megfelelő magasságok felé. Na nem rizsgek tovább...

zomby 2010.03.01. 21:01:23

Drukkolok.

Csikóssal szeretek álmodni. Egy éjszakát vállalok, ha kapok számlaszámot, megy az 50 EUR.

Üdv: Zomby

Tomchy 2010.03.01. 21:02:09

Isten vagy Csiki, jó utat!!!! Hozd, faragd, írd, hogy mi is Veled örüljünk!

Garp kolléga javaslatát támogatom én is, mindent látni akarunk!

Z0Ł1 2010.03.01. 21:02:58

Emberek, egymagam napi 1000 oldalletöltést fogok keddtől produkálni :D
Meg persze küldöm tovább másoknak is a születendő zseniális írásokat.

Totalcar, én így szeretlek! :)

M division 2010.03.01. 21:03:26

Sok szerencsét, balesetmentes közlekedést meg ilyenek.. Kamerát pedig vigyetek!!!

Nesebar 2010.03.01. 21:03:26

És akkor legalább beletesz majd valamilyen AMG motort, ha kikupálódik a gép?
Most mé'? Há' nem? Há' de! Igaz? Ugye? Miért, miért? De, persze!!!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.01. 21:03:30

Visztek-e valamiféle kamerát?
Van egy kis kézi Canon-om, ha kell, oda tudom adni néhány MiniDV szalaggal.

Gomulka Béla 2010.03.01. 21:05:03

Új mu"faj szu"letik: az éttermi kritikus autós válfaja. Csikós (és tsai) mercédeszt vacsorálnak a svédeknél, más pénzén, és hozzá meg is élnek belo"le. És az embert ne rágja a sárga irígység?
Segítsen utatokon a Michael Winner! (Bosszúvágy 1-36, a to"bbit már más rendezte.) (Igazságtalan voltam, a Chato fo"ldje is az o"vé, és az tényleg jó filim.) (Mindennek az égegyadta világon semmi ko"ze nincs a pontonhoz.)

titoo 2010.03.01. 21:05:31

ÓRIÁSI!!
Kurva jó post, aki ráizgult már vásárlásra, tudja miről beszél Csikós.
Ezért érdemes TC-t olvasni!

Jó utat, biztos nagy élmény lesz!

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.03.01. 21:06:14

Gyáá! Annyira éreztem, hogy ezzel még nincs vége! Bár amikor Hegyeshalomnál beér majd az országba a Mernyó, akkor azért még utoljára szedjétek össze magatokat. Mi sótlan magyarok legalább olyan veszélyesek tudunk lenni, mint a svéd hó... :)

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.03.01. 21:06:16

Mondom én,hogy Merkándes lesz belőle,azé' tegyé rá krómcsíkot meg krisztusfüzért a visszapillantóra meg smukkot a nyakba,hogy képviseld a mercis társadalmat. ;o)))

Prokee-nak csontot dobj útközben,me elhízik! ;o))

BlazeHun 2010.03.01. 21:06:21

Mindent bele, szurkolunk!

Tekincsa Wakumba 2010.03.01. 21:06:36

Még csak ma olvastam az első cikket, és reméltem, hogy csak meg lesz véve az autó, amikor észrevettem, hogy van ez a második is.
Tök jó, hogy mentek érte!
Én is izgalommal várom a további cikkeket :)

Jó utat!

ommm 2010.03.01. 21:06:40

Videózni is fognak a srácok, bár kétlem, hogy a nyers videót sikerül majd valami csoda folytán felölteniük (bár a net hatalmas, bármi megtörténhet), itthon azonban mindenképpen készül majd egy összefoglaló.

Addig is várjuk tőlük a helyzetjelentéseket, bármilyen csatornán.

Luky91 2010.03.01. 21:06:49

Nagyon sok szerencset kivanok, es jo utat. Ez nem kis dolog. Aztan remelem minden rendben fog menni.
En egy diak vagyok, es itt tanulok Daniaban, annyit mondhatok hogy december ota itt egyfolytaban hullt a ho, es nagy hidegek voltak. Most a napokban kezdett olvadni egy kicsit a ho de azert meg mindig -3, -5 van itt. Svedorszagban rosszabb a helyzet, plane ott egesz fent. Talan most ebben a par napban enyhebb lesz az ido. Drukkolok nektek, hogy tenleg minden rendben legyen.

Sok sikert!

dansun 2010.03.01. 21:07:02

@Tie: nem miniDV kell ide hanem FULLHD! Hajrá, legyen film is!

Matthäus25 2010.03.01. 21:07:02

Sok sikert! Rock'n'roll!!! Az élet alapvetően szar,de vannak jó pillanatok, és ez azthiszem az. Valami gázégőt is vigyenek magukkal, még jól jöhet. (ez csak eszembejutott és tényleg jól jöhet)

Legolas9 2010.03.01. 21:07:05

Teljesen rágerjedtem a cuccra! Pedig közöm nincs hozzá. Nagyon szorítok, hogy minden frankón klappoljon!
Kéz- és lábtörést!

ColtCzT 2010.03.01. 21:08:14

Most megmutathatja az tavaji év autója mit tud :D Jó utat.....azért majd jöhet a beszámoló az Insigniarol is :)

pegaso strada (törölt) 2010.03.01. 21:08:15

:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))

Ottopappa 2010.03.01. 21:08:37

Ezazezaz!!! Éreztem én, hogy ebből vásárlás lesz! Az út minden részletéről, majd külön az autóról is kérünk egy beszámolót! De tényleg, miért van az, hogy ha Csikóst olvasok, én is átérzem amit ő, és ugyanúgy belelkesülök? De csak nála!

Alf (törölt) 2010.03.01. 21:08:47

mondjuk leeshetett volna hamarabb is, hogy mi a ráknak vannak kint a reklámok a cikk alatt, ha nem megy :D

ColtCzT 2010.03.01. 21:09:29

@ColtCzT: és természetessen jó utat, és sok sikert!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.01. 21:09:46

@ommm: Akkó mán csak az a dolgunk, hogy igyunk egy sört, és szorítsunk az arcoknak, hogy rendbe' hazagyöjjenek. :)

Garp 2010.03.01. 21:10:53

Na én Limerickből autóztam fel egy 99-es 1.8TD Mondeo kombiért (nem röhög!) Belfastba, ez volt a legmesszebb, ahova autóért elmentem. 2 másik autót is megvizslattunk, mégis 1-el tértünk haza. Ja, a kör kb 850km volt :D. Messze nem 2600. Amennyit most a Zsolt csak kimegy érte, abból én hazaérnék Magyarországra. Nagy segítség, h többen mennek.

omadjoe 2010.03.01. 21:11:09

hali. én csak annyit fuznék hozzá, h. 400 euro az át kelés komppal Puttgargen - rodbyhaven - helsingor - Helsingborg között. igaz 2 fővel és kamionnal. es csak 100-120 km-rel hosszabb az ut arra. sürün mennek a hajok 30 percenként. a sved utak tiszták, legalábbis az autópályák. tudom, mert sokat kellett arra menni. kollégák akik most is doliznak arra mennek sürün. viszik a narancsot. ja csikos urnak üzenném, hogy spanyol rendszámu kamionban nem csak spanyolok ülnek! sokan magyarok, románok lengyelek! :D

Andris25 2010.03.01. 21:11:09

Nem akartam kommentelni, mert nem értek a veteránautókhoz, és a Mercikhez sem! DE! Nem ezt nem hagyhatom szó nélkül!!! Hajrá Zsolti! Jó utat! Vigyázzatok magatokra és várjuk a beszámolót! Amúgy meg teljesen őrültek vagytok, de kit érdekel? Nekünk addig jó, amíg ez így marad! Biztosítást kötöttetek? :-)

Gomulka Béla 2010.03.01. 21:11:10

Jut eszembe, itt az abszolút Ponton: rrab.com/nov01.htm#top

Meg még egy hatalmas rakás o"ru"let mellé. Mercedes-Schmercedes ...

e39i 2010.03.01. 21:11:21

Csikós úr!

Jó szelet!

Várjuk a híreket!

Alf (törölt) 2010.03.01. 21:11:22

Na ha a rövidebb út + garázs + szállás mellett döntötök Tallinn fele akkor:
zagyvalaszlo@gmail.com

;)

morc 2010.03.01. 21:11:30

HAJRÁ!

És megígérem, hogy az összes szponzor hirdetésére szorgalmasan rá fogok kattintani! Az Oldtimer Expora pedig nem csak én megyek ki, de az összes ismerősömet is kihurcolom magammal (ha kell, akár fizikai erőszak árán is!)

pegaso strada (törölt) 2010.03.01. 21:11:36

Pontosítok:
:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))
:-))))))))))))))))))))))))

Andris7508 2010.03.01. 21:12:13

Széles utat, vigyázzatok az öreg Mergára!
Várjuk a beszámolót!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.01. 21:12:26

@dansun: Most ebbe ne menjünk bele...

A broadcast full HD kamerák is nagy DV szalagra rögzítenek. A kis kézikamerák, amik 80ezer forintba kerülnek, és rá van írva, hogy fullHD, a felbontást lehet hogy tudják, csak mivel azt letömörítik mondjuk 1Mbps-es videóra a rögzítéskor, akkor azzal komoly munkánál kitörölheteted. Nagyjából ennyi.

vwpolo · http://edrink.blog.hu 2010.03.01. 21:12:53

istenem dejó olvasni ezeket a sorokat:-) Sok sikert és vigyázzatok magatokra az úton:)

rpyd74 2010.03.01. 21:13:10

KIRÁLY! Szorítok nektek, aztán várjuk a folytatást!!!

Gomulka Béla 2010.03.01. 21:13:19

@Garp: Limerickbo"l Befastba, az felér egy skandináv ko"rtúrával, murmanszki kitéro" inkluzíve.

mondtam már: rrab.com/nov01.htm#top

tailor13 2010.03.01. 21:13:21

Köszönjük az írást!
Sok sikert az úthoz! Széles utat, olcsó benzint, hátszelet!

Várjuk a képeket, videókat, összefoglalót az útról! :)

silurus 2010.03.01. 21:13:34

Basszus, jobban izgulok mint a moziban a thrilleren.Én 2700 km-re lakom BP-től, de ha ez hazajön, akkor én is hazamegyek megnézni.Aztán meg dokumentálni, fotózni ! Jól jön az majd még a megfilmesítéshez.

RonJeremy 2010.03.01. 21:13:34

OH, YEAH! Ennek így kell(ett) lennie!

Viel Spa$ meine Herren und gute Reise!

TVR Sagaris 2010.03.01. 21:13:40

Hajra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (a vegere sirtam ) Sok sikert, Csikos !!!

gnme 2010.03.01. 21:13:43

bazegh' mielőtt indultok azért egy teli 51-es pályinkásüveget verjél az ülés mögé. Kell az. (..kell ez ma már mindenkinek)
..tod, mert meglátszik :)

Garp 2010.03.01. 21:13:50

@pegaso strada: azt hiszem értjük...
:D

Balage85 2010.03.01. 21:15:06

Ezaz Csikos, erről van szó! :) Irigykedem nagyon. Jól megírtad miről van szó. Remélem viszel kamerát is, hogy videó is legyen a műveletről. :)

yeti 2010.03.01. 21:15:12

Éljen!
Ez mekkora lesz!

Forrester (törölt) 2010.03.01. 21:15:32

Hubazze, es tenyleg mentek! Jo utat es nagy adag kitartast, szazasaval fogunk itt drukkolni hogy sikeruljon! :)

Fingers crossed...

Matthäus25 2010.03.01. 21:16:02

Majd az insigniárol is irjatok, bocsi nem akartam szentségtörő lenni de persze csak a 20. ponton cikk után. köszi opel!

TomT 2010.03.01. 21:16:56

A legjobbakat kívánom a csapatnak!
Svéd ralistól veteránt venni - ezt kevesen tudják :D

Semmi baj nem történhet, szerintem van ugyanis itt a háttérben is egy elég jelentős bázis, nem várt esetekre...
Jó utat!

Garp 2010.03.01. 21:17:49

@Gomulka Béla: fokozom: 1.3 MPI Felicia kombival. Hu rendszám, jobbkormány :D

Trab-akrobata 2010.03.01. 21:18:24

Nem semmi a sztori! Sok sikert és problémamentes utat kívánok Nektek! :-)

Üdvözöl:
Balázs
-az Amazonos srác a parkolóházból- :)

O'Neil 2010.03.01. 21:18:43

Ez az egész odabasz!:-)))))))Vigyáz az uton ,és egy kalappal!!!!!!!

quiter 2010.03.01. 21:18:53

Jó utat, sok sikert!!!!
A folyamatos beszámolót meg nagyon várjuk...

crix 2010.03.01. 21:19:40

Atyaég, majdnem olyan borzongás van rajtam, mint mikor Zsemle először felköhögött két hengerrel.
Zsolt! Hajrá, nagyon szorítok, és ha kell bármikor elindulok menteni, akár még a szombati versenyt is kihagyom, pedig már úgy várom, mint a messiást.

pingkunedo 2010.03.01. 21:19:53

Hozd el a SarkCsillagot! ;)

akira2 2010.03.01. 21:20:32

No, alvás, mert holnap kedd hajnal van... ha ez az a kedd hajnal... :)

Jó utat, figyellek...

pegaso strada (törölt) 2010.03.01. 21:20:36

Most fogom magam s megnézem az opel.hu -t.
Kösz Opel. Meg a többieknek is kösz, akiket már mind megnéztem.
És: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199773 - ne feledjük őket sem.
És basszus... merjünk nagyot álmodni. DDD

M division 2010.03.01. 21:20:43

@Trab-akrobata: én pedig üdvözlöm Balázst a volt csoporttársam! A BMWs srác! XD

Hentes2 · http://hentes.net 2010.03.01. 21:21:17

Én más témában hasonlóan őrült és megszállott vagyok. Teljesen meg tudlak érteni. Ez elől nincs menekvés, meg kell lépni! Gratulálok és én is sok sikert kívánok az úthoz. Később szívesen olvasom a többi részeket is.
Én is köszönöm a szponzoroknak a segítséget. Az Oldtimer Expóra ki fogok menni megmézni és utánna nézek hol lehet itt a környéken REPSOL cuccot venni.

Üdv,
Hentes

mv3 2010.03.01. 21:22:09

Tapintható a feszültség, képzeletben szerintem legalább 150-en ülünk az expedíciós Insigniában:o))

=-God-= 2010.03.01. 21:22:20

Apám, ez a Csikós nem normális. :) Persze jó értelemben. Már hétfő este van, de még odébb az indulás, de szerintem már ott toporog az insignia mellett :D

vrxlaci 2010.03.01. 21:22:23

Jó utat,és várunk haza!

squirrel05 2010.03.01. 21:22:25

Jó olvasni ezeket a sorokat! Sok sikert Csikós, gondolom most már nem fogsz sokat aludni hajnalig. :)

gabo19 2010.03.01. 21:22:33

Szurkolok nektek igazad van hogy megveszed én is így tennék sajnálom hogy nem találtál szponzort eleget. ha szeretnéd szívesen segítek majd a biztosításban

Garp 2010.03.01. 21:22:46

@Garp: baszki hülye vagyok máááár...balkormány ofkóz

Balage85 2010.03.01. 21:23:21

Csíkos ugye alszol már? Holnap korán kell kelni! :)

vasember 2010.03.01. 21:23:34

Az ezeröcsibe is be lehetne nyomni a rádióba,szerintem ez egy olyan sztori,amit sokkal szélesebb körben kell bemutatni,ebben a nagyon befásult országban.

toto92 2010.03.01. 21:23:54

A Bianchit sajnálom egy picit. De megértelek :)

yeti 2010.03.01. 21:24:12

Megittam egy páleszt hogy egy kicsit megnyugodjak.Van itt izgalom:)

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.03.01. 21:24:27

Szorítok! Előre a "használt autót lábon legmesszebbről hazahozó magyar nepper" címért. (Remélem, még mindenki előtt vannak autóért induló honfitársaink a kilencvenes évekből.

Jó utat!

Templomegere 2010.03.01. 21:25:42

éppen egy ponton coupe restaurálás közepén vagyok , igaz nem az enyém , de nagyából tudom mit is veszel , rohadtúl irigyellek , nem csak az autó hanem maga a kaland miatt amit át fogsz , fogtok élni . Nagy kaland lesz ez , már az eleje nyögvenyelősen idul , szerintem fogsz még sírni is , de meg fogja érni !!! Sok sok kitartást , karcmentes hazaérést , és a jövő hétvégére egy nyerő szelvényt a lottóra !!!

totyy528 2010.03.01. 21:26:04

Annyira örülök, mintha nekem sikerült volna megszereznem!!!!!
Sok sikert!!!!!!
:-)))))))))))))))))))

toto92 2010.03.01. 21:26:13

@toto92: És természetesen köszönet azoknak, akik összehozták.

pegaso strada (törölt) 2010.03.01. 21:26:26

@Garp: nem, nem vagy hülye Garp. Csak szeleburdi DDD. Ofkóz

Z0Ł1 2010.03.01. 21:26:27

@vasember: Én is gondoltam, hogy az Ezeröcsiben is érdekes lehet egy ilyen ideiglenes rovat. 5 és 7 óra között felhívnának minden nap, hogy mi van veletek.

Rocko- 2010.03.01. 21:28:05

"Ha veszek egy garnitúrát, sose fogom még egyszer használni, eladni sem tudom, mert nincs olyan hülye, aki télen Pontonnal járna."
ehehe, szopó. de talán csak a kompig v határig kéne eltrélerezni, onnan lábon hazahozni, ez nem opció?

"veteránautót venni egy svéd raliversenyzőtől, az már milyen…"
félisten szintű.

"Prokee azt írja, hogy ha nem jöhet velünk, jön mellettünk, Trabival. Mindenki beteg, de ez nagyon jó."
:)))))

"A klubtagok értetlenül nézik végig az egészet, ezért tálalok. Készülök venni egy Pontont Svédországban, az északi sarkkörnél, blablabla…"
gondolom páran padlót fogtak.

ésésésésésésésésésés izgulok. mint mindenki.

Szabi156 2010.03.01. 21:29:22

Életed élménye lehet ez a túra, kár lett volna nem belevágni!

gnme 2010.03.01. 21:29:50

@yeti: jah.. nembírom mán én sem ezeket a színes löttyöket-e .. megzavarják az embert, mint a ricinusolaj .. ajtókéderre jó, embernek nem.

A jóöreg színtelen ásványvízzel táplálom renyhe testemet. Közben Marcikának órákat adok az irodámban. Jól elvagyunk (..vagy csak én, Marcit még nem kérdeztem :D)

www.youtube.com/watch?v=z1fGD_gTxTo&feature=related

petersen 2010.03.01. 21:31:27

gyakran gondoltam, hogy Csík beteg, vagy legalább is van valami beütése, de komolyan. így volt ez most is, amikor olvastam a tegnapi és mai postot. egy fél évszázados (te jó ég) merci, valahol a fókák között, összekalapolt pénzből, ezer veszélyen át. EZ AZ!
szerintem kisebb autós-újságírói történelem írásnak vagyunk itten szamtanúi kérem szépen! gondolom ez nem volt benne a korábbi csapatépítős/gondoljuk át a jövőnket tréning napirendi pontjai között, de ez lesz az igazi!
egy öreg merci egy hozzáértő kezében lesz, itthon nálunk! Köszönjük TC!!!!
napi beszámolót kérünk, vagy minimum tv közvetítést, külön közvetítő kocsival!

előre srácok, jó utat, és épségben hazatérni!

crix 2010.03.01. 21:31:28

Ünnepélyesen kikapcsoltam az adblockert a belsőségre, aki ezt támogatja reklámozhat, elviselem

Józsi bá\' 2010.03.01. 21:31:30

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Helyes!
2 év múlva már ez a hercehurca csak egy kellemes emlék lesz, és a vételre, mint életed legjobb döntésére fogsz emlékezni.
Kicsit irigy is vagyok, de hát most őszintén, ki ne lenne az :)

Krinyo 2010.03.01. 21:32:17

Sok sikert, keves renszarvast. :)

BDC_Robi 2010.03.01. 21:33:50

Baleset- és hibamentes utat kívánok!

skovalsky 2010.03.01. 21:33:59

Az ilyen roadtripekre nagyon irigy tudok lenni, el is kattintok innen a pecsába ...azért jó utat!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.03.01. 21:34:07

Vigyázzatok magatokra, jó utat! És hozzátok haza a Pontont!

Csikós for PreZident!

nemeza 2010.03.01. 21:34:17

Hajrá! Várjuk a cikkeket! Klikkeltem is mindegyik linkre, és még biznisz is lehet :)

dr.oid 2010.03.01. 21:34:39

Károly Gusztáv és Szilvia Királynő természetesen fogadást ad a Hángérien Csikós Team tiszteletére. Stockholmban a Svéd Királyi Testőrgárda díszsorfala szegélyezi útjukat, 62 ágyulövés köszönti majd a hős magyar utazókat. Dieter Zetsche Úr jelezte, hogy várják a csapatot Stuttgartban is egy kis vidám kitérőre, ahol is Volksfestet fognak tartani a cég központjában. Ausztria Kancellárja is szeretné üdvözölni a megfáradt utazókat, hazaérkezve természetesen Grodon is kifejezné jókívánságait a Parlamentben, utána László várja az expedíció tagjait egy teára a Sándor-palotába:)

T5 2010.03.01. 21:34:47

Kedves Csikós Zsolt!

Érzi a levegőben, azt a hihetetlen szurkolást a kommentelők részéről? Mintha mindenki félre tenné a különböző nézeteit és egy emberként drukkolna, hogy sikerüljön hazahozni a POntont. Ha minden sikerül, egy időre még biztos az újságírásban marad, mert a Pontonról annyi cikket fogunk olvasni, mint égen csillag.
Sok sikert kívánok, meg pénzt, meg minden amire szüksége van...
Hajrá!!!!

Direktor 2010.03.01. 21:35:05

Hajrá Csík! Vigyázzatok magatokra! :)

Exhaust 2010.03.01. 21:35:15

ez már most rohadt izgalmas várom a haza utat de nagyon Siessetek ;-D

Józsi bá\' 2010.03.01. 21:36:10

Tényleg, és ha megy a Bianchi, mennyi lesz az ára?

Sayniqua (törölt) 2010.03.01. 21:36:34

Csikós, Te egy igazi "állat" vagy vazz!
Ügyesek legyetek és sok sikert!

taubácsi 2010.03.01. 21:36:47

Ennyi nem százas embert...... :))))
Ma délután olvastam a cikk első felét az ebayes licitről....most a folytatást.
Nagyon kíváncsian várom a folytatást, irígyellek benneteket és szorítok, hogy jól süljön el az egész.
Ebből további jó kis cikkek kerekedhetnek írjatok meg mindent az utazás részleteiről várom az "online" bejelentkezéseket!!!
HAJRÁ FIÚK!!!

venis 2010.03.01. 21:37:10

Tisztelt Csíkos Úr!

Mindent bele!!! Remélem kamerát,notebookot és mobilnetet visz az útra.(már csak azért hogy minden kanyarról beszámoljon nekünk /cikkre és pontonra éhes olvasoknak/)

Gomulka Béla 2010.03.01. 21:37:11

@Garp: A kátyú nem nézi hogy hol a kormány ...
Toto 92: ne sajnáld. Most olvastam valahol, hogy egy svéd beteg megvette, és egy murmanszki keru"lo"vel egybeko"tve hazagurul vele. Ó, azok a fehér éjszakák!

istvan5 2010.03.01. 21:37:51

Na ilyen cikkből kéne még sok, és a fél ország a TC-t olvasná. Ebből a Top Gear komplett műsort csinálna.
MIÉRT NINCS TC A TV-BEN ????????

Alig várom a következő posztot:)

megint 2010.03.01. 21:38:41

Nagy szerencséje van Csikósnak a feleségével, mármint, hogy a felesége is Merci(autó)őrült, a legtöbb nő(feleség) nem tolerálná, hogy autó miatt kifogyjon a házi kassza, jó kaland lesz szerintem, sok sikert az úthoz, meg persze az autóhoz is.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.03.01. 21:38:53

Kabátban ülök itt, annyira átérzek épp! De ha lehetne mennék, pedig rém fázós vagyok!

No, talán az Expo-n megszagolom.

Éjjen a Nagymarha meg a TC :D

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.03.01. 21:38:56

@M division: Ha tied az ezüst-bibor amazon,akkor üdvözöl a szegedi volt gazdája! ;)

karlov 2010.03.01. 21:39:53

Zsolt most a kalap meg van emelve...

Kazuár 2010.03.01. 21:39:59

Sok sikert és jó utat!

hp2 2010.03.01. 21:40:20

Nagyon tetszik, sok sikert a túrához.

pegaso strada (törölt) 2010.03.01. 21:40:45

Figyeltétek? A tegnapi kb. 850 és a mai 150 kommentből egy sem volt Suzukis kontra BMWs !!!

Fomics 2010.03.01. 21:40:57

Csikós.Zikmund.Hanzelka.Saint Exupery.

Solymika 2010.03.01. 21:41:16

Jó utat, és sok szerencsét kívánok!

Szilizoli 2010.03.01. 21:41:38

Csodálom, hogy a MB Magyarország még nem támogatta meg a projektet.
Nem kis reklám lenne nekik sem!

Csacsi blog 2010.03.01. 21:43:00

Jézusom Csikós, Te mekkora egy mázlista vagy! Ne kérdezd meg miért, csak itt ülök, és arra gondolok, kb. most csinálhatsz úgy, hogy : "na jó, alszom két órát az indulás előtt!" - felkiáltással lefekszel, és 5 perc erőlködés után már talpon is vagy, mert persze ki tud aludni ilyenkor? Istenem de mennék! :) Jó utat!

akos696 · www.focusauto.hu 2010.03.01. 21:43:17

Azt a rézfán faszú fütyülőjét! Ez ám a kitartás és ez lesz ám a kaland! Alig várom, hogy megérkezzenek és elolvashassam az úti beszámolót! Nekem mindig ez volt az álmom, hogy jó messziről, hidegben, éppen ott felébresztett öreg vassal lenyomni a hosszú hazautat. Mennyit ábrándoztam már erről!! Jó utat az expedícióhoz, itthon várunk Titeket!

Kacorka 2010.03.01. 21:43:24

Zsolti, húzás aludni!!

Anyádlóháton 2010.03.01. 21:43:43

Hajrá emberek! Megtudjátok csinálni!!
Vigyázzatok magatokra és persze a vásárolt árura is! Ahogy már előttem is írták: én is 2400 km-re lakom Budapesttől, de ha az hazamegy a lábán .... én is hazamegyek, bár nekem ehhez át kell úsznom az Északi-tengert, de az meg kit érdekel! Nagy kalappal! Szorítunk nektek itt a világ másik felén is!

vargham 2010.03.01. 21:44:53

Jöhet a Ponton, várjuk.
(De a Autobianchit el ne merd adni! Bármi mást, csak azt ne!)

isty 2010.03.01. 21:45:31

A Totalcar eddigi legizgalmasabb cikksorozata lesz!

SZUPER!!!

Frank Pentangeli 2010.03.01. 21:45:36

Csikós úr, ön a kortárs magyar irodalom és így az egyetemes magyar irodalomtörténet része. A Ponton üggyel kapcsolatban - mi a kommentelők és drukkerek - úgy érezzük, hogy e történelem alakításában vettünk/veszünk részt. Közös ügy, mely pártállástól, világnézettől független - gárdista és maszopos Ponton-fan kart karba öltve menetel ( virtuálisan ) a cél felé! A politikai elit meg bekaphatja!

Devil2 2010.03.01. 21:46:12

Némi párhuzamot érzek az Armageddon c. film és Csiki sztorija között. Mindkettő a heroikus küzdelemről szól az már biztos. Hajrá Csikiiii!!!

gygaabor 2010.03.01. 21:47:06

Szerencsés utat kívánok az expedícióhoz!

Balage85 2010.03.01. 21:47:24

Csíkos: ha haza hoztad esetleg tehetnéd egyből így nyersen közszemlére valahol, hogy megnézhessék az érdeklődők mit sikerült haza hoznod. :) TC előtt kiállítva pár napig, vagy nem tudom. :)

Moha_fifi 2010.03.01. 21:47:33

Hajrá Csiki! Biztosan végigzongoráztatok már mindent, de hazafele, ha kell ne feledd a Hamburg-Bécs autovonatot. Neten is lehet foglalni rá és 1 soffőrrel 99€ a jegy. Fáradtan lehet megérdemelhet már majd az ember visszafele meg a szépséges veterán is ennyi könnyebbséget. Tudom, nagy büszkeség és nem semmi teljesítmény lenne lábon végig jönni, de legyen itthon egyben a csapat meg a Ponton is. Aztán ha idehaza mindent összeraktatok akkor megtehetitek pároddal oda-vissza lábon ezt az utat és megmutathatod a svéd "őrültnek" is, hogy nemhiába bízta rátok a verdát. Jó utat, széles utat, kerüljön el az összes műszaki rákfene a kövewtkező napokban. Szorítok itthonról. ( Valami Fortuna meg érjen már utol, hogy ne kelljen minden más öregvastól elköszönnöd)!!!!

Szabi660 2010.03.01. 21:48:23

Óriási királyság!!! Ez az élet.
Sok sikert, szorítok nektek!

SquareWire 2010.03.01. 21:49:02

Ez tényleg isteni, én nem is tudom mikor vártam ennyire TC-s cikksorozatot.

Zsóti, a legjobb szerencsét nektek az úthoz! (hehe, de azért remélem útközben legalább majd egy kicsit lerohad a merga, hogy legyen egy rögtönzött live Karesz-szerelős poszt:)

Paradicsom Sal 2010.03.01. 21:49:12

Ez fantasztikus! Kalappal az úthoz!
Várom a további írásokat (kicsit irigykedve, hiszen egy ilyen kalandba én is belevágnék, akár autóvásárlóként, videósként, bárhogy...:))!

Rob Fleming-e vagyok? 2010.03.01. 21:49:37

Alapvetően minden hozzászólásom témája a fikázás, de EZ uraim minden tiszteletet megérdemel. Sok sikert és minden olvasónak ilyen figyelmes és szerető feleséget mint amilyen a poszt írójának adatott!!!

pi314 2010.03.01. 21:50:24

Filmet róla! Ha lenne itthon egy rendes tévécsatorna már rég rámozdultak volna a szerelős kiruccanásaidra. Mondjuk kiszállna a Discovery Viszre egy állandó stábbal Karesz műhelyébe.

baloo112 2010.03.01. 21:50:46

Itt lakom 300km-re Stockholmtól. Jó kis hó van. Ma is egész nap esett. Az utóbbi 20 év legnagyobb tele.

Myacis 2010.03.01. 21:51:00

Sok sikert, balesetmentes túrát!!! Asszem megnézem ezt az Oldtimer Expot :)

gnme 2010.03.01. 21:51:31

Lényeg, hogy az alapdolgok meglegyenek. Kávé majd papír, kolgét, nokija. Ja meg fürdőzni.

www.youtube.com/watch?v=5qBhciG2-fk&feature=related

cork77 2010.03.01. 21:51:43

iiiiiiiiiiiiiiiiiiigeeeeeeeeeeeeeeeeeen! Végre hogy elindulsz már érte! Én meg most azonnal elindulok az Oldtimer Expo-ra, mindezt meghallhatni a Kern András-tól! A 25€ ajánlatom még mindig áll.

waffen55 2010.03.01. 21:51:49

Srácok! Nagyon jó utat kívánok oda is vissza is!!!
Inkább veszítsetek 2 napot mint valami fontosabbat - ezt ne feledjétek!

ISTEN kísérjen utatokon!

dr.oid 2010.03.01. 21:52:15

Stilszerűen az expedíció hivatalos főcímzenéje: ABBA-The winner takes it all.:)

=-God-= 2010.03.01. 21:52:18

Majdnem bepisáltam a röhögéstől amikor leírta hogy milyen rémeket álmodott :D

baloo112 2010.03.01. 21:52:39

A 10 éves Polo PDTDI-im túlélte. Gondolkodtam is amikor nem ment 2 hétig minúsz 20 fölé, és még mindig indult, hogy akkor mis is volt a baj Sztálingrádnál.

Hajrá!!!

makmarci 2010.03.01. 21:53:25

T Elmebeteg Csikós !

Gondolom alvás helyett minden rémsztorin jár az eszed. Ez nem jó így. Bár érthető.
Baromira szurkolok neked, de félek is, mert kezdesz megfertőzni, és ha így haladok, én is eladósítom magunkat egy olyan autóért, amit lassan két éve nézegetek....és még az asszonynak is tetszik... (nem írom le mi az, mert kiröhögtök)

Szóval :

GO CSIKI GO !!!!!!!!!!!!!

ezeröcsi 2010.03.01. 21:53:36

Nem tudtam, hogy ritka a 165-ös R13-as gumi, de én a Ladámon (már amióta megvettem) 165/80 R13-as gumikat használok, van téli és nyári garnitúrám is belőle.
A téli Barum Polaris 2, a nyári pedig Matador.

Gomulka Béla 2010.03.01. 21:53:44

@pegaso strada: Persze. Mert mind ko"cso"go"k! Hindustan Ambassador, mással csak a legalsóbbfokú menedzserek járnak. Meg az emeszpé-szavazók. Meg a franciák. Meg a vombatok.

skrewdriver 2010.03.01. 21:53:51

miért volt érezhető már a poszt első részében ,hogy ebből lóvésírás lesz?a poszt fele csak a pénzről szólt.
hát ebben beigazolódott.

Szobi36 2010.03.01. 21:55:49

Hajrá Csiki!

Hozd el a pontont nekünk...
És írjál róla sokat.
Kitartást és sok szerencsét!!!!

LármáSas 2010.03.01. 21:56:15

Életem első kommentje a TC-on, de ide muszáj írnom. :D Svédországban tanulok fél éve, bár jóval délebben Linköpingben, itt egész nap szakadt a hó és buszok se járnak jelenleg. De ebbe fatökűség is van, mert azért magyar szemmel nézve eléggé járhatóak az utak. Haverok múlt héten voltak Kirunaban (Svédország legészakibb városa), akkor -30 volt ott. Én bár csak decemberben voltam és akkor csak -20 volt, de minden út járható volt. Azt a tájat viszont én próbáltam leírni egyszer és nagyon nem egyszerű, tényleg leírhatatlan, kíváncsi vagyok Zsolti bácsi mit fog róla írni...

spud74 2010.03.01. 21:56:18

A NEO FM is lehetne szponzor. Ezért akár hallgatnám többet is.

ezeröcsi 2010.03.01. 21:57:30

@ezeröcsi: Ja, és nem is drága, 2009-ben vettem két új BP2-es (165/80 R13-as méretben) téligumit hátra, hogy stabilabb legyen a hóban, és szereléssel 26.000 vmennyi volt, nem tom már pontosan.

ÁlKormi 2010.03.01. 21:59:41

Kedves Zsolt,
A Zoom cikk sajnos bukó, Milán más dimenziókban mozog jelenleg.

blexpress 2010.03.01. 22:00:08

Gratulálok ez igen komoly vállalkozás lesz. Én sokáig dolgoztam Skandináviában és bizony ott a telek nem viccek, de egy ilyen buliba én is szívesen beszálltam volna.Kár....hogy nem lehetséges.
De sok sikert kívánok és csak óvatosan vigyázzatok a rénszarvasokra, mert azok helyenként az úton legelésznek és nem nagyon foglalkoznak senkivel sem.
Üdv. Mindenkinek

yeti 2010.03.01. 22:00:25

Azt hiszem az Oldtimer Expón Kern Andrásnak bőven lesz mit felolvasnia.

Dennis01 2010.03.01. 22:01:04

Sok sikert az uthoz, remelem sok oromod leled benne!
Tudom, sok ember szemeben csak egy kis gyosz a Bianchi, de en nagyon sajnalom, hogy el kell adnod...

Manfred 2010.03.01. 22:02:52

Csikos Ur!
Sok szerencset az utra :)

ja ha elado lesz a cub engem erdekel...

komikus 2010.03.01. 22:03:41

Ez az igazi magyar virtus!Imádkozunk értetek!Hajrá Zsolt!Vigyétek jó hírünket!

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.01. 22:03:53

a szent őrület csillog Csikós szemeiben... ezt a természeti népek tisztelettel vegyes csodálattal kezelték anno, tegyünk így mi is, ezek után már csak egy zsákkal szeretnék kívánni! :)

madsam 2010.03.01. 22:04:45

nekem kimondottan nem tetszenek (tetszettek?) a mercik, unalmasnak tartottam őket. de lehet, hogy változni fog ez, ha az életben megszerettem a merciket, az a cikk hatása miatt lesz.

nem tudom, most olyan vegyesek az érzelmeim.

Csíkós úr lehet, hogy meggyőz engem.

BUBISBUBLEK 2010.03.01. 22:04:49

sok sikert jó utat !!! :) nagyon klassz verda !

drukkolok !!! ;)

ommm 2010.03.01. 22:05:25

Valahogy nem említetted Csik, hogy a Delta főcímzenéje sokszor eszedbe jutott az utóbbi héten :)
Tudod, melyik rész?! :)
Kalappal!

dansun 2010.03.01. 22:06:33

@Tie: igen, én is azt mondom, hogy ne mini hanem nagyDV kazira menjen. Már ideje volna hogy az indavideók között legalább a saját gyártású videóik hd felbontással legyenek, ha a jutubon már bárki nyomhatja 720p-vel.

De most ez nem számít, lényeg hogy lesz pontonos videjó.

Z0Ł1 2010.03.01. 22:07:01

@skrewdriver: Ilyen ez a világ. Ha nem tetszik, ne egy autós portálon panaszkodj emiatt ;)
A neved alapján egyik Index-közeli lapot sem ajánlom neked.

Mercike99 2010.03.01. 22:07:56

Hazaérkezés után várok egy jelentkezést, szívesen támogatom a Ponton hazai éledezését.

A Jutka férje 2010.03.01. 22:09:37

Zsolt!

1. Őszinte irigységgel mondom: Egy lapát szart a kerekek alá!

2. Ha hazaértek, egy "valakinek" feltétlen mutasd meg az autót, úgy, ahogy van, és vidd el egy körre! Az Édesapádnak! Hidd el, Neki sokkal nagyobb élmény lesz ez az autó, mint Neked, a feleségednek és a barátoknak vagy a Neked drukkoló olvasóknak!

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.01. 22:09:37

@pi314:
az mekkora lenne! "Please Karcsi, Pimp My (Merci) Ryde"
még valamelyik alacsony költségvetésű kábelhuszár adó is megtehetné, némi szponzori segítséggel (Láng...stb)

Fox888 2010.03.01. 22:09:42

Beszarás!!!!! Mindent bele!!!Ilyen emberek miatt forog a Föld:D:D:D:D

ui.:(csavarlazító,jégoldó)

Beeni 2010.03.01. 22:10:19

Sok sikert, kéz és lábtörést!
Azért egy olyan videót is megnéznék, ha már úgy is annyi a hó, ahol az öreg ponton, egy lezárt nagy placcon kicsit elteszi a seggét!:P
Az lenne még a nagyon komoly!:)))

tükörfúró 2010.03.01. 22:10:50

Királyok vagytok, félistenek!!!!!

Kitartás, kalandra föl!!!

tessék mostmár rápihenni, relaxálni, a kocsikkal nem lesz (nagy) gond, de ez az asztma dolog nem hangzik valami jól!

a bevásárlólista okés, én szereznék még egy műhódas telefont kölcsibe, és mindeképp vinnék kézirádiót, már csak az egymásközötti kapcsolattartás végett is

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.01. 22:11:14

@replikátor:
esetleg Tc TV? :) a tót jézus régebben még gyártott elég emészthető, guszta videjókat...

Lehotai · http://kosztolanyidezsoter.blog.hu 2010.03.01. 22:11:36

majdnem elbőgtem magam :-)))
ha mást nem, legalább ami sms-eket küldtök majd, posztolják ki a srácok lécci!!

Lakótelepi Ladás hülyegyerek 2010.03.01. 22:11:45

Aztakurva, ez a Csikós, ez tényleg beteg! :D
Elképzelem a szituációt, amint apám bejelenti, hogy megy Svédországba venni egy 50 éves autót, mert olyan jó vétel, hogy nem lehet kihagyni. Szerintem anyám az 5 perces sokk után először a pszichiátriát, majd a válóügyvédet hívná.
Nekem már nincsenek kétségeim afelől, hogy ez a fazon komplett elmebeteg. De meg tudom érteni, hasonló cipőben járok, viszont ilyen halmozottan szélsőséges elmebetegségig sose fogok eljutni. Le a kalappal minden elmebetegek elmebetege Csikós Zsolt előtt! :D

És persze jó utat :)

Mercedesantiq 2010.03.01. 22:11:56

Jó kis gép, én még többet is adnák érte.
Lehet rádlicitálok az ipsénél, ha még meg lehet találni a neten.
Nem is értem hogy lehet valaki ekkora pancser, hogy szétkürtöli az ország legolvasottabb autós portálján a többi autóbuzinak az ekkora még el nem adott erekjét, amit még maga sem tud rendesen elhozni, ha nekem nem, másnak is sikerülhet előbb elhozni, rendes tréleres szállítással, és az eladó is inkább adja el normálisabb összegért, normális szállítással a családi erekjéjét. -.-

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2010.03.01. 22:12:20

Ezaz!

Tudtam hogy olyan egyszerűen nem zárjátok le a történetet.

Kalandos, de balesetmentes utat kívánok!
És üdvözlöm a svédeket!

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.01. 22:13:03

@replikátor:
mármint az Ommm... (ha nem esett volna le valakinek) :D

közlekedő edény 2010.03.01. 22:13:21

Vigyetek papot gyerekek, csak éljétek túl :)

Hajrá merdzsó

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.01. 22:14:10

@dansun: Hogy mini, vagy nagyDV, az technikailag már mindegy. Ugyanaz a formátum megy rá, csak a mini-re kevesebb idő fér.
Azt kéne már felfogni, hogy nem attól lesz valami jó minőségű, hogy 720 felbontású, vagy 1080.
Ha van egy 1080-as videód, amit letömörítesz 400kbps MPEG2-re, akkor az fos lesz. A native DV aviból nem véletlenül 14Giga egy óra anyag.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2010.03.01. 22:14:34

@Mercedesantiq: a várható közhangulatot figyelembe véve, nem ajánlanám...

brake 2010.03.01. 22:15:13

Én már rákészültem,hogy gyűjtést szervezünk a megvalósításhoz.Szerintem amennyien ezt most szeretnék,hogy össze jöjjön,kis összegekkel is sikeres lett volna.De e nélkül is sok sikert és élményt
az akcióhoz!
Hip-hip...

lujo405GL (törölt) 2010.03.01. 22:15:39

@Mercedesantiq:

Gratulálok barátom, te aztán értesz az ünneprontáshoz! Egyszer majd megtanulod, az élet nem attól pompás, hogy kiszámítható, hanem attól, hogy nem!

edington 2010.03.01. 22:15:58

"...nézze nem köntörfalazok tovább, akarom a tészta égett szélét"

Csikós úr, nemzeti üggyé tett egy autóvásárlást!
Tengermély tiszteletem, kerülje a párzó rénszarvasokat.

pinkpepper 2010.03.01. 22:16:18

Ilyen az amikor jó dolgok történek!
Márpedig ha Csikós 48 éves Mercit tud hozni Északról...
Az jóóóóóóó
Szurkolok!!!!!

pmobilTB 2010.03.01. 22:17:28

Hali!
Nem akarok "ünneprontó" lenni, de a svéd úri ember le lett normálisan ellenőrizve? És nem azt az indokot szeretném hallani hogy a svéd emberek rendesek, és nem b.sznak át, aljas emberek ugyanis sajnos mindenhol vannak.

Szóval volt valami után ellenőrzés vagy csak email váltás volt? Mert nem sértés akar lenni, de a klaviatúra sok mindent elbír.

Engem már vertek át NET-es üzletelés során, és csak azért vaok ilyen óvatos.

És azért elég nagy seggre ülés lenni, kiautózni, és ott szembesülni az esetleges szomorú tényekkel.

Mindenesetre Csikós Zsoltinak sok sikert, és ha esetleg nem akar hátsókerekes kombival menni, a Wartburg Touristomat felajánlom erre a célra! :) Legalább be lenne járatva!:)
Még egyszer sok sikert, és sz.rt a gumik alá!

zwei2 2010.03.01. 22:19:12

Csikós Zsolthoz!

"Apám most 77 éves, az a majdnemcsere valamikor 1965-ben történt."

Nos, akkor itt az ideje, hogy a "nemvétel" meg a "nemcsere" után, ezen a ponton: legyen meg az a Ponton:)

A "P"-s rendszámmal vigyázzatok, az alapban az csak Magyarországon használható!

Volt, ahol engem is megszívattak, mert egyszerűen nem engedtek be az adott országba vele!

S ezzel kár lenne elszabni ezen a "P" onton:)

Bacsa77 2010.03.01. 22:20:14

ha ez számít valamit, minden szponzori linkre kattintottam...

sok sikert Csikós!

Dennis01 2010.03.01. 22:20:19

@Mercedesantiq: 1. Ezert sok ertelme volt felregelned. Bebofogted mindket helyre az okorsegedet...

primatus 2010.03.01. 22:20:25

Kedves Zsolt és a többi kalandor!

Szorítok Nektek! Vigyázzatok magatokra, aztán minél hamarabb adjatok hírt a történésekről!

Üdv Néktek!

C30 2010.03.01. 22:20:28

Tiszelt csikos ur! Engem nem vinne el? legyszilegyszilegysziii:D

airborne1 2010.03.01. 22:20:31

Jó utat! Érjetek haza épségben!

Rocko- 2010.03.01. 22:22:38

@mv3: oszt találd meg ki fingott. :)

Dennis01 2010.03.01. 22:24:14

Hihi, most nezem az egyik szponzorotokat (EZ Wash), Mini Club Hungary tagoknak meg diszkont is jar... :)
Asszem nyaron beregelek hozzajuk, ha mar otthon vagyok, es Zsolt tiszteletere lemosatom a kocsit... :D

kokal 2010.03.01. 22:24:17

Zsoltika a 4/B-ből!

Aztán k..rvára vigyázzatok arra a gyönygyszemre, mert itt már egy komoly társaság érzi egy kicsit a magáénak is.
Jó utat!
Yes,Yes,Yes........

C30 2010.03.01. 22:24:21

amugy egy videoosszeallitas sztem sokat dobna a cikken... marmint a kovetkezon, ami gondolom az utazasrol fog szolni, meg a mercirol

ommm 2010.03.01. 22:24:42

@Mercedesantiq: Elipszilon.
Valszeg neked nem adja el.
Nem csak ezért. Hanem azért is, mert már odaígérte másnak.
Úriember pedig az olyasmit betartja.

amatőr 2010.03.01. 22:25:38

@Mercedesantiq:

Az eladó már eladta. Csiknek. Lehet hogy neked ez újdonság, de vannak emberek, akiknél az adott szó többet jelent bármekkora felkínált pénzösszegnél.

poa ogapo 2010.03.01. 22:26:30

A TC fennállása óta a legjobb írás és a legérdekesebb téma.

Gratulálok és sok sikert!

Dennis01 2010.03.01. 22:27:02

@ommm: Remelem, Zsolt a Belsoseg talalkozon ott lesz azon a Ponton, hogy lathassuk a kicsiket.. :)
Remelem, lehet belepojegy elleneben menni vele egy kort. (termeszetesen Zsolt vezet) :)

toto92 2010.03.01. 22:27:46

Szerintem don't feed the troll. Olyan lesz, mint azok a kis izék a szörnyecskékbe. Bár van az a troll, aki nem jön vissza.

Trob 2010.03.01. 22:27:54

Én inkább motor párti vagyok veteránban is, de ezt a posztot én is várom :)

Alf (törölt) 2010.03.01. 22:27:57

@Mercedesantiq: szerintem lincselés lesz a vége, ha rálicitálsz.

;)

kewcheg 2010.03.01. 22:28:12

...És melyik TC-s kolléga fog egyszer Japánból belpiacos veteránt hozni Vlagyivosztok-Moszkva vasúton..? :))
Az asszony se semmi,10 nejből kilenc ilyen esetben reggelre már a gyerekkel albérletben lenne+ bírósági beadvány...:)

yeti 2010.03.01. 22:28:16

@Dennis01: Remélem te is elhozod a vasad.

Fiziqs (törölt) 2010.03.01. 22:28:19

Aha, 3 év sem telt el azóta, hogy elindultam az ország túlsó felére a már lebeszélt autóért (jó pár nap késéssel), és előttem vitték el a kocsit 2.5 órával...
Nem lehet tudni, milyen ember az eladó, nem ismerjük.

dansun 2010.03.01. 22:28:42

@pmobilTB: ...szerintem nem lesz baj a svéd fickóval. Ha mégis akkor majd megtanulja, hogy még tudunk kalandozó hadjáratot indítani! :)
...képzelj el egy csapat totalcar olvasót íjakkal felszerelve Domsjő utcáin portyázni.

Alf (törölt) 2010.03.01. 22:29:52

@brake: már volt gyűjtés, kb 100 rugó össze is jött :)

kokal 2010.03.01. 22:30:21

@amatőr:

@mercedesantiq: csak zúzni akarta a morált, esze ágaban sem volt tenni semmit, csak lételeme a paprikás hangulat megteremtése.
Látatlanban napokat tudna vitatkozni bármiről, majd annak az ellenkezőjéről is. Nekem is van ilyen barátom. Rövidtávon szórakoztató is tud lenni, hosszú távon pedig Ő akaszt be hamarabb.

dr.oid 2010.03.01. 22:30:39

Mercedesantiq nevű fasszopó úriembert is ki kellene vinni, van ott keresnivalója. A neki megfelelő jármű egy kb. 67 éves MB katonai teherautó lenne spéci kipufogógázkeringetéssel...

Fiziqs (törölt) 2010.03.01. 22:30:47

De azt én sem értem, hogy mért nem azután tette fel a Csikós ezt a cikket, miután már hazahozta?
Elég infantilis lépés volt részéről, ha emiatt viszi el ez az erkörcsfogyatékos...

bulista 2010.03.01. 22:31:21

Kedves Zsolt!

Régóta "tátott szájjal" olvasom az írásaidat, és számtalanszor elgondolkoztam azon, hogy melyik kincsedet is irigylem a legjobban?

Nos a válasz most már egyértelmű: ez a kincs nem a garázsban található, nem vár javításra, mivel tökéletes - és a Katalin névre hallgat! Nem hiszem, hogy létezik még egy feleség, aki ilyen szinten tolerálja - mit tolerálja, egyenesen támogatja a párja már-már ön- és közveszélyes hobbiját...

Már csak ezért is remélem, hogy a hét végén ez a kis csapat épségben és egészségben hazatér az Öreg Német Vassal!!!

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2010.03.01. 22:31:36

Hogy én mennyire irigyellek most, Cs.Zs. :/

:)

Fiziqs (törölt) 2010.03.01. 22:31:57

Mármint hogy előbb elviszi.

- LA - 2010.03.01. 22:32:35

mennyibe árulnád a Pandát és a Bianchit?

2,5mach 2010.03.01. 22:33:16

Tudtam hogy elhozza. Már tegnap éreztem hogy ezt nem tudja kihagyni.
Áprilisban megnézzük az Oldtimer Expon! Szerintem ne a bejárathoz állítsák ki, hanem a legvégére, különben senkit sem fog érdekelni a többi vas, mindenki leragad ennél.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.03.01. 22:33:20

@zwei2: "p" tábla Magyaro.-on kívűl is használható és még hétvégén is,sőt még több személlyel is!

Nem mindenki kapja meg,csak autókereskedelemmel foglalkozó cég.

karlmann 2010.03.01. 22:33:22

Már le akartam feküdni, de előtte valamiért úgy éreztem rá kell nézzek a TC-re. Amikor megláttam a címet a vérnyomásom biztos lett vagy 200. Örülök, hogy sikerült, és egy k..ott nagy szekérrel az útra!!!!!

Forest (törölt) 2010.03.01. 22:33:48

Ez egy nagyon nagy kaland, de
- Nem fogjátok vele bejárni Európát :)
- Viszont jól fog mutatni a zöld állólámpás társaságában tutira helyrepofozva.

Szóval nagy izgalom, és majd a végén még egy OT rendszámos autó, amit csak klubtalálkozón, jó időben, tipp-topp állapotban lehet megtekinteni, szigorúan őrzött parkolóban.

Mondanám hogy bár ne lenne igazam, de a zöld állólámpásnak is ez a sors jutott, pedig Európa-bejárásra nagyságrendekkel alkalmasabb minden szempontból.
..vagy ez már nem szempont? :)

Tomi1973Wien 2010.03.01. 22:34:39

NETBOOK - INTERNET

...es menet kozben folyamatos tudositast pls... ;-)

a bécsi gyürün még nem fogtok eltevedni, igy ha nem baj, nem megyek ki hajnalban navigalni ;-D

kéz- es labtorest skacok, tuti kalandot nektek!

:bravo:

BUBISBUBLEK 2010.03.01. 22:34:43

@Mercedesantiq:

hát az elég nagy gyökérség lenne .
bár benne van a pakliban ugye.

remélem a legjobbakat ! ;)

dr.oid 2010.03.01. 22:35:14

Bocs elfelejtettem hozzátenni elöl a sofőr és kocsikísérő ül, Mercedesantiq a raktérben kap majd helyet. Csomagra, élelemre, meleg ruhára nem lesz szüksége, a megfelelő szállást a kocsikísérő készíti el neki a svéd télben gyalogsági ásóval...

W84IQ 2010.03.01. 22:37:10

Old timer megszerzési posztot olvasni olyan, mint más farkával verni a csalánt. Teljes "élményt" nyújt, és nem neked fáj.

Azért remélem nagyobb lesz a füstje, mint khm. a lángja :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 22:37:53

belegondolva ebbe az utazásba, eszembe jutott, mikor 2008 nyarán hoztam a Golfot Wuppertalból

kicsit fostam, hogy minden rendben lesz-e, pedig az csak 1200 km és sokat állt előtte az autó

kár volt izgulnom, a német ipar remeke tette a dolgát (: ezeket az autókat még anyagból csinálták

húsz évvel korábban meg trélerrel kellett hazahoznom a 250 SE Coupe-t Kiskunfélegyházáról (ha jól emlékszem)

és meghiúsult az utam a taxissztrájk miatt, pedig nagyon meg akartam venni, hogy igazam legyen abban, amit a fateromnak mondtam, hogy az első autóm is Mercedes lesz

aztán két héttel később mentem le a tréleressel és 3/4 óráig csöngettünk a néninek akinek a kertjében állt a kocsi, mire meghallotta

aszittem megőszülök, aztán mégis hepiend lett

biztos a ti utatok is azzal fog végződni, mert nagyon akarjátok

ZasTempra 2010.03.01. 22:38:38

Nem találok szavakat...Ügyesek legyetek, és vigyázzatok magatokra, aztán majd egy körre mindenkit elvinni ám az ótóval :D

eeeasus 2010.03.01. 22:40:04

sok sikert kitartást nem lesz könnyű de bennetek van!!!!!!
Hajrá fiuk:)!!!
Jó a TC, de tévében is nézném:)

alvarez 2010.03.01. 22:40:11

@W84IQ:
Reméljük hogy itt füstje csak Karesz atomvillanás cigijének lessz :) :)

ommm 2010.03.01. 22:41:14

Most beszéltem Csikóssal.

Állapota valahol a Poltergeist és Freddy Krueger közé sorolandó.
Lényegében páros lábbal tuszkolja be az Insigniába a cuccot, miközben furcsa hangokat hallat, folyékonyan káromkodik a világ összes nyelvén és szidja a kínai üvegbiztosítékot, ami széttört a szivargyújtó-elosztóban.
Hasonlót alakított Jack Nicholson a Ragyogásban.

Elmondása szerint nyolc szem homeopátiás gyógyszer fér még a csomagtartóba és akkor még nem érkezett meg Karesz a cuccokkal és az ő táskáik sincsenek még sehol.

Érdekes út lesz ez, én mondom.
Ja, jó tanács: senki NE hívja most fel Csikóst :))

Dennis01 2010.03.01. 22:42:01

@yeti: Koszi szepen, orulok, hogy valaki kivancsi a verdara. Nagyon szeretnek eljutni vele haza, foleg egy Belsoseg-talira. En is kivancsi lennek a Pannoniadra.

Garp 2010.03.01. 22:42:04

@W84IQ: ez nagyon találó :DDD

=Daniken= 2010.03.01. 22:43:11

hát tényleg nem vagytok épeszűek.:-)))

de még mekkora szerencse hog nem vagytok azok!!!:-)))

sok sikert és vigyázzatok magatokra!!!

kzolika 2010.03.01. 22:43:17

Jó utat az egész csapatnak!
A Totalcar ezért lehet az, ami, mert itt vannak még igazi autóbuzik. És sokunk helyett is belevágnak és végigvisznek ilyen vállalkozásokat. Mi pedig úgy élhetjük át, mint gyerekkorunk kalandregényeit.

Bár nem ez a kedvenc Mercedesem, de az Oldtimer Expón meg fogok hajolni előtte és a tulajdonosa előtt is.

MelB 2010.03.01. 22:44:08

Kedves Zsolt és Északra tartó Társai!
Örömmel olvastam, hogy mégis nekivágtok a Nagyútnak. Valóban más a tél fogalma erre. De most lehet, hogy az égiek a kegyeikbe fogadnak titeket, mert a hétre csak mínusz 4-5 fokot jósolnak, és talán a nap is fog sütni Rátok. Ha magyar segítség kell írjatok, jellezetek, az E4-es vonalán komplett magyar kolóniák vannak.

Csontos Szigfrid 2010.03.01. 22:44:15

Tisztelt Csikós Úr!

Sok szerencsét kívánok az oda, és főleg a visszaútra. Remélem beválik a gép, és lesz sok cikk erről a kocsiról, ha már feláldozza érte néhány régi vasát.

Higany 2010.03.01. 22:45:32

ŐRÜLT!!!

Jó utat!

Baly-München 2010.03.01. 22:45:53

Zsolti! (Nemet klavi)
Ha nem hozod haza ezt a gyönyört, többet nem olvasok töled semmit!
A TC-nek pedig örökre piroslap!
Gyerünk! Kitartas! Vigyazzatok!
De kiralyok vagytok!....Egyszer elünk! Ha meg többször, annyi baj...legfeljebb megtöbb spice klasse kerül a birtokunkba! :)
Nekem is van hobby gepem (Alfa GTV 3.0v6 )
Meg Audi A8 is... Na persze nem veteran, de igy is annyira sokat tettem mar ertük, es annyira imadom öket....
UI: De szeretnek egy 25-30 eves Ferrarit...:)
Veletek az erö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KAMA3 2010.03.01. 22:46:58

Remélem nem jártok úgy, mint az alábbi filmen látható srácok. Frozen in time a címe. 45 perc, 6 részes, és egy sarkkörön túl kényszerleszállt B29-es megmentéséről szól. Csikós kolléga ne nézze meg(vagy legalábbis az utolsó részt ne), de a többieknek nagyon ajánlom!

www.youtube.com/watch?v=hFdFo9Yo0LI&feature=player_embedded

hydrus 2010.03.01. 22:47:00

Rohadt jó amikor az ember megéli az álmait...erről (is) szól az egész.
A kínai népköztársaság éves szarmennyisége a fejetekre

82Zoli 2010.03.01. 22:47:04

Eddig még soha nem írtam ide, pedig már régóta olvasom a TC -t.
Csak annyit akarok elmondani, hogy én is szurkolok, hogy minden sikerüljön eddig ez a legizgalmasabb téma, amit itt olvastam valaha.
Úgyérzem, most magyarországon jónéhány autóbuzi megismeri, hogy hol van Domsjő. :)

=Daniken= 2010.03.01. 22:47:41

@Mercedesantiq: legalább helyesen tudnál írni, Te népünk értékes tahó parasztja...

kzolika 2010.03.01. 22:47:52

"@pegaso strada 2010.03.01. 21:40:45
Figyeltétek? A tegnapi kb. 850 és a mai 150 kommentből egy sem volt Suzukis kontra BMWs !!!"

Ha csak ez kell: Suzukival járok, de BMW-re vágyok (na jó, inkább a Suzuki mellé egy Miatara és egy OT-s 353W-re 78-ból). :-)

Garp 2010.03.01. 22:48:46

@ommm: "Ja, jó tanács: senki NE hívja most fel Csikóst :)" Akkor majd ha már átvannak a határon, megcsörgethetem, h Makkosmárián ma találtam neki egy ugyanilyet, 400ezerér'? :))

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.01. 22:50:13

Hölgyeim, Uraim, mindenkinek köszönjük a szurkolást, jól fog jönni egy kis virtuális segítség!
Nekem nagyon jó érzéseim vannak az úttal kapcsolatban, ez már akkor is így volt, mikor még csak terveztük, de ez a mérhetetlen sok nagyon, de nagyon pozitív visszajelzés, amit tőletek kapott a projekt, meg természetesen Csikós személyesen, csak fokozta a hangulatot.
Szörnyen várom a hajnalt, mert ez tényleg bitang egy túra lesz!
Ja, és még valami: a megmaradt szponzorok előtt valóban le a kalappal, őszintén remélem, hogy úgy lesz, mint a mesében: jó tett helyébe jót várj.
Na, most megyek pakolni, oszt alunni.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 22:50:57

nézzétek meg a Domsjö-t a maps.bing.com oldalon

azon belül is van az "aerial" nézet és ott a "Birds eye"

be fogtok sz*rni a gyönyörtől, mennyivel jobb mint a guglörsz (:

Telperien 2010.03.01. 22:52:23

Ezaz!!! :D:D:D

Hajrá Csík! Hazavárunk Mergástól, csapatostól! Remélem valóra válik az álmod!

dieselsuxx 2010.03.01. 22:52:29

Hajrá Csík!

Nem rég Litvániába jöttem ki szintén nem fiatal (bár nem is Ponton) kocsimmal borzasztó téli útviszonyok közepette. Csak ésszel! Jó lesz ez!

alvarez 2010.03.01. 22:53:35

@streetsta:
Rally zsargonnal élve azt kívánom:
Szart a kerekek alá!! :)

Dennis01 2010.03.01. 22:53:35

@streetsta: Sok sikert a turahoz, aztan kerunk sok videot, Mythbusters ur! :D

BUBISBUBLEK 2010.03.01. 22:53:41

@malenykij polgar:

húúha! :D veszélyes nőnemünek látszik! meg is harcolnék vele olyan közelharcfélééét ! :P

(üdv. zsolt :) )

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.01. 22:53:45

@KAMA3: Jujj, ezt a történetet ne is emlegessed. Heroikus, eposzi, tragikus, minden egyszerre. Csak az nézze meg, akinek nem baj, ha egész napra búvalbaszott lesz. Stipistopon találtam, rászántam azt a kb. egy órát, de csak üresen pislogtam a fejemből utána. De ha mégis megnézi valaki, olvasson utána a projekt kitalálójának. Beszarás egy fazon.

DonVincenzo 2010.03.01. 22:54:42

Zsolti
Karesz
Tibby
Sípos úr

Királyok vagytok!
Baleset- és hatóságmentes utat nektek!

ixtom 2010.03.01. 22:55:17

Na, most majd jöhetnek a szóviccek is. "Csikós ezen a *ponton* hagyta el az országot (az elméjét, stb.)" :D

Már csak egy helikopter kéne, ami közvetíti az utat, mint pl. ahogy a Dakaron szokták. :)

Hajrá Marvin, jó utat! :-D

u.i.: Hozz svéd csajokat!!! b+ :D

vitya25i 2010.03.01. 22:55:42

Szia Zsolt!

Becsülöm a bátorságod! Ahogy olvasom soraid, úgy izgulok együtt veled! Nem semmi túra lesz ez, de az biztos, hogy az unokáidnak is erről fogsz mesélni téli estéken, a kandalló előtt, amikor a Ponton már elmúlt 80 éves :-D az úthoz pedig sok szerencsét kívánok! Maximális tiszteletem!

Riasom 2010.03.01. 22:55:50

Kedves Zsolt és a többiek, drukkolok, nagyon-nagyon szívmelengető ez az egész történet! Ebből már rosszul nem jöhettek ki, legfeljebb tartozásotok lesz több. :)

(De a Top Gearben ebből különkiadást csinálnának.)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.01. 22:56:15

@Dennis01: Ne bohóckodj, egy frankó Minire mindenki kíváncsi. Csak van, aki még nem tudja. A Mini egy zseniális dolog. (Halkan jegyzem meg, hogy az én szememben egy 500-as Fiat sehol nincs egy tízcollos Minihez)

bekman · http://bekman.blog.hu/ 2010.03.01. 22:56:26

Csikós a LEGNAGYOBB!!!

Sok szerencsét, sikert, jó utat és jó szórakozást kívánok!!!

(a kicsi kék digót azért sajnálnám nagyon... :( )

Garp 2010.03.01. 22:57:00

@Mercedesantiq: tudod dinnye, van még olyan ember, aki ad a kimondott szóra. Hívd fel a tagot, de komolyan kérlek, hívd fel egy mondjuk 7000eurós ajánlattal. Ugyanennyit teszek rá, hogy el fog hajtani finoman a francba. Te ... te... szegény. Remélem érted.

maczko 2010.03.01. 22:58:27

Huuuu Csikós úr és Tsai!!! Rég nem olvastam érdekfeszítőbbet. Úgy izgulok. mint gyerekkoromban a "vinetu"-t olvasva. Hajráááá!

Higany 2010.03.01. 22:58:33

Megnéztem a térképen, hogy hol van ez a Domsjö. Két hét múlva megyek vele pont szembe a Botteni-öböl túlpartjára Finnországba és most beparáztam a zergekettyintő hideg és a delta főcímes hasonlatok hallatán... :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.01. 22:58:50

@streetsta: Most jöttem rá, hogy Ommmm írja, hogy dugig van cuccolva az Insignia, hogy valójában egy 110-es Defivel kellene mennetek. Már az is egy kaland lenne, de legalább beférne a motyó. :)))

Jó utat, oszt vigyázzatok magatokra. :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.01. 22:59:40

@ommm: Hehe, mondtam a kopasznak, hogy reggel kicsit előbb mennék, hogy kényelmesen bepakoljumnk. Aszonta, meg ne próbáljak előbb menni, mert... szóval lebeszélt róla. Lehet, hogy feszült, de folyamatosan vigyorog a telefonba. Hallani.

Garp 2010.03.01. 22:59:46

@Dennis01: "orulok, hogy valaki kivancsi a verdara." Nnnnna köszi. Rakd fel valamelyik hajóra, és gyere át vele egy kicsit a napfényre a ködös-havas szigetről! :) Jó neked, nem kell neki jegy a kompon, a kajütben elfér! :P :D

sikegy 2010.03.01. 23:00:24

hát ezek után mit lehet mondani... :)

JÓ UTAT ÉS EGY NAGY KALAPPAL!

ui: Kudlik Juli legyen veletek (de csak zenében)! :)

yeti 2010.03.01. 23:01:03

@streetsta: Csikós vesz Mercit de rád is borzasztó irigy vagyok.:)
Vigyázzatok magatokra!

lrrtm1 2010.03.01. 23:01:13

remélem sikerül . HAJRÁ !!!!

KAMA3 2010.03.01. 23:01:40

@streetsta: tudom, tudom... pont azért ajánlottam, mert itt most minden érzelem a végletekről szól... Azt hiszem, a TC-s srácok pont ennyire elszántak, és elvetemültek... Amikor én láttam, akkor már minden mindegy volt, nem sokat rontott a kedvemen.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.01. 23:02:28

@Garp: No igen, erre én is nagy összeget mernék tenni. Az eddigi levelei alapján nem az a fajta az eladó, aki ilyen kisstílű lenne.

Kaly 2010.03.01. 23:04:05

Csikós úr és Társai a túrában! :) Kitartás, sok szerencsét, jávorszarvas tesztet elkerülni, kocsit hazahozni! Had csodáljuk majd ezt is az Expo-n :)
...és amúgy. Respect. :D

BUBISBUBLEK 2010.03.01. 23:04:07

ilyenkor jól érzem magam hogy nem csak én vagyok autóbuzi :D és éjjel is ennyi drukker van :) gondolom szintén autóbuzzerek ;) klassz !

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.01. 23:04:21

@Tie: Simán. Réndzs nélkül sehova. És végre lehetne rugót cserélni a sarkkör mellet is:)))

bla123 2010.03.01. 23:06:13

Valszeg mar keso,de en felajanlanam a trailerem,Bar meg nem reg vettem,es nem tudom,hogy hogy allnak a papirjai.(Az ocsem intezi,en kulfoldon vagyok.)A kombi merci szerintem elhuzna.
maxi357@freemail.hu
Ja ,ezert egy telefonszamot kertem volna az urgetol es felhivtam vonla.

ommm 2010.03.01. 23:06:37

@streetsta: Neked is emlegette a baltát?

zubug 2010.03.01. 23:07:45

Hajrá!!!!!!
És minden elismerésem!!!!
(97-ben egy svéd ismerősöm itt vett egy zsaporozsec-et, és lábon vitte haza!Akkor egy Merci is haza jön, lábon!!!)

dr.oid 2010.03.01. 23:08:22

Azér ez brutál, amikor valakinek egy jó kiadós dugásnál is nagyobb örömet és boldogságot okoz 5300 ojró elfüstölése:))) Ezek szerint még nem vagyok elég öreg:))

Dennis01 2010.03.01. 23:08:52

@streetsta: Ha eljutok a Belsoseg-talira vele, tuti viszek minden erdeklodot egy kort vele, hadd erezzek at a Mini erzest... Csak nehogy valaki elhajtson vele haza mig en beszelgetek! :)
Egyebkent sok sikert az uthoz, biztos jo muri lesz! Kar, hogy nem az En Sikitok Transittal mentek... :)

@Garp: Minek kajut? Kiallok a fedelzetre, a zsebemben szepen elvan a kocsi... :D
Miert nem te jossz? Csak nem felsz, hogy a kompon az eles sos levego szetmarja a Puntot?? :D

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.01. 23:11:17

@streetsta: Naná. :)
Egy jó rugócsere nélkül a faluból nem vagyok hajlandó kimenni. :)

(valamikor a hetekben úgyis kell cserélnem két hátsó rugót a Szivornyán... jössz majd? Lesz sör, meg boronatárcsa.)

Dennis01 2010.03.01. 23:12:10

@Garp: Egyebkent most mar 12-es Minilite-okon all a kicsike... Majd kuldok egy kepet rola priviben ha erdekel.. :)

Garp 2010.03.01. 23:13:06

@Dennis01: drága barátom, már miért marná szét? A rozsdának a sósvíz se árt! :)
Egy bajom van, az Ír tenger hullámait leginkább a gyomrom sínylené meg. Igazi hajóorr-merítős ilyenkor arrafelé.

ZoltanZ 2010.03.01. 23:13:09

Csikós Zsolt és Barátai!
Őrület amit műveltek, de ettől van lázban mindenki ma éjjel!
FONTOS!
Az E4 mentén elég sokan lakunk magyarok, pl. Domsjötől 240km-re délre Hudiksvallban vagy 10 magyar család! Ha szükségetek van segítségre, szállásra, stb, jelezzetek, és megadom az elérhetőségeket (telefon).
Remélem olvassátok még ezt a hajnali indulás előtt...

Alf (törölt) 2010.03.01. 23:13:39

Hihetetlen sztori, kicsit kapcsolódik ide, remélem, nem nagyon, megírnám cikkben, ha tudnám:

Én egyszer kimentem hollandiába egy citroen DS-ért. Sokat készültem rá, leleveleztem, készpénz a zsebben, gyermekkori álom karnyújtásnyira.

Az eladó nem szégyellt jó nagyot hazudni, a kocsi szét volt rohadva a borítás alatt. Volt annyi lélekjelenlétem, hogy nem vettem meg.

Csajommal voltam, elkenődve a meghiúsult üzlet miatt egy kicsit, végül kirándulgattunk, és az egyik legjobb spontán kirándulás lett a vége.

Végül Érden vettem a kocsimat, és most jön a poén:

1 hónappal vásárlás után pár apróságot szereltetni visszamentem érdre, és a kertben ott áll az a kocsi, amiért egy fél évvel azelőtt hollandiába utaztam. Laptop nálam ,képek megnéz, rendszám egyezik.

Helyben berosáltam, kiderült, hogy egy holland-magyar pár vette meg, és épp pestre költöztek, úgyhogy oda vitték szereltetni...

:)

Penya666 2010.03.01. 23:13:57

Hu ez de kemeny lesz:)

Virago_1000 2010.03.01. 23:14:25

Istenem!!! ennyire meg 1 indianregeny sem tudott kivancsiva tenni!!!
Kivanom hogy erjetek oda, es vissza epsegben, es termeszetesen varjuk a beszamolot!!!!!

Azonban a Bianchiacskert nagy kar....

Virago_1000 2010.03.01. 23:15:57

@Penya666: En is motoroztam mar haza Hamburgtol hazaig szakado hoban.... bar az osztrak tel semmi a svedhez kepest, de ott legalabb tobb kerek es kaszni is van...nagyon varjuk mar a veget!!!!
Sok sikert holnapra Zsolt!!!!

Virago_1000 2010.03.01. 23:17:00

Aki nagyon akar valamit, az a vilag vegere is elmegy tuzon-vizen at....

vitya25i 2010.03.01. 23:20:01

@pingkunedo: Találó név! 10 pont :-)

2010.03.01. 23:20:27

Pházheg.
Tudtam, hogy beleugrik!

ONLINE közvetítést akarok, hogy mi a rák van velük útközben, ott, RSS feedet. Holnap reggel hétkor már gép előtt vagyok. Várom a fejleményeket.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2010.03.01. 23:22:58

ááá, tippikus
egy kis suzukizás, egy kis nekünk tartozó cég fikázása indiszkrét megnevezéssel... ;)

de nagyot nőttél a szememben, Csikós
ha minden magyar ember ilyen elkötelezett, fanatikus híve lenne az értékmentésnek és -teremtésnek (bármiről legyen is szó), talán ki tudnánk lábalni a fekáliából

JmOS 2010.03.01. 23:23:03

TÉVÉSTÁBOT is kellett volna...
:-(
elsiettétek! :-)
Erről kellett volna egy jó kis utifilm
:-(
Sőt, sorozat!
Mint a Pekingtől Párizsig rally - aki látta anno a Spectrumon Lord Montague-val és a többiekkel...

DE

Természetesen nagyon sok sikert kívánok az utazáshoz, és alig várom hogy láthassam élőben (Budapesten) azt a pontont!

Coupeboy 2010.03.01. 23:23:04

Sok sikert kívánok! Remélem minden jól fog menni:)

jano.vagyok 2010.03.01. 23:24:14

Csikós Úr,
becsüllek, örülök a döntésednek, HAJRÁ, drukkolok Nektek!
Szép, problémamentes utat, a skandik szédültek, ámbár remek jó arcok! (tapasztalat :)
Még egyszer HAJRÁ!

Giorgio04 (törölt) 2010.03.01. 23:24:54

Jó utat!

Dennis01 2010.03.01. 23:25:12

@Virago_1000: Szevasz!
En is sajnalom a Bianchit, de hat ha a gazdaja igy dont...
Hat a Tatraval mi a helyzet? :P

Vargnatt 2010.03.01. 23:25:50

Áááá, mekkora kaland lesz már! Szurkolok az egész expedíciós társaságnak, hogy minden rendben menjen, vagy ha kalandosan is, de sikerüljön az akció!

Árgus szemekkel fogom várni a bejelentkezéseket, posztokat.

Azért csatlakozok két társasághoz a kommentelők közül:

1. Akik sajnálják a Bianchit (ha úgy volna pénzem, ahogy nincs, még meg is venném, annyira tetszik)

2. Köszönjük az Opelnek a verdát, és várjuk róla is az értékelést!

Prokee-nak üzenem, ha tényleg megy, akkor hajrá, mutassa meg, hogy a Trabcsi is van olyan snájdig kemény verda, mint a birodalmi csillagos meg a hi-tech villámos! 2T vagy 4T lesz?

Amúgy én is tervezek valamikor Norvégiába menni a 2T-mmel, kíváncsi leszek, mi lesz belőle... egyelőre még abban se vagyok biztos, hogy lehet-e 2T olajat kapni Európa-szerte a kutaknál? Ha valaki tud ez utóbbiról infót, megoszthatná ;)

Tuskó 2010.03.01. 23:26:27

Egy kalappal Kati és fiúk!

Az ilyen dolgokért él az ember. Ez az a kaland, ami nem mindenkinek adatik meg! Tiszta szívemből drukkolok nektek!

Tuskó

Dezső bácsi 2010.03.01. 23:27:23

Kitűnő cikk! Csak némi háládatlanságot érzek. Most nagy az ujjongás és az elszántság az új veteránért, de mivé lesznek ezek ha egy másik autó bukkan fel..Picit komolytalannak ill. kárászéletűnek érzem ezt a fene nagy rajongést most a Pontonért.
Ráadásul szerintem stílustalan autó a Ponton, bár ez szubjektum. A 190SL azért az már döfi.

Vizslát

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 23:29:24

Nem akarom lehugyozni a tuzijatekotokat, de ha a helyi ember azt mondja, hogy ne hozd labon, en hallgatnek ra. Remelem, hogy tenyleg konyv lesz a sztoribol, es nem egy balesetmegelozesi oktatofilmben (vagy a hiradoban) fogtok majd szerepelni.

gepataki 2010.03.01. 23:31:16

tavaly letoltam közel ugyanezt az etapot (eszak-finnorszåg a vege) egy 1966os skoda 1000 mb-vel.
azota is itt van velem, ha kell, az ember a föld-hold tåvnak is nekivåg!
tereröt, olcso benzint!
(a rendörök uriemberek, az utak szelesek, a hotol meg nem kell beszarni...)
turorudit vigyetek, azt mindenki szereti!!
bonvojåzs!!

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 23:35:59

@Dezső bácsi: kicsit azért az más ársávban mozog, azt hiszem

jóhogy nem a 300SL-t mondod mindjárt (:

Dennis01 2010.03.01. 23:36:00

@mlt3: Az ilyen kalandokbol lesz a jo sztori.. Mi hanyszor mentunk uttalan helyekre autot nezni... Jo volt..

Pilgram (törölt) 2010.03.01. 23:36:30

csak annyit írok? hajrá Csikós & Co.!! :)
ez már most egy kurva jó sztori, nagyon nagyon várom, hogy hazaérjetek, sejtettem, hogy az elmaradt vasárnapi posztok után (vagy csak én nem vettem észre őket?) valami nagy durranás jön, nemsokára kedd hajnal, álmomban is most rátok gondolok! én csak 200 km-re mentem el kocsit venni, az is izgalmas volt, na de ez??
és vigyetek KAMERÁT, de tényleg! tökéletes totalcar újraindító film lehetne belőle..
semmilyen cikk vagy internetes info, akármi még nem volt rám ilyen hatással, remélem minden rendben lesz! ja és ha már itt tartunk, vihetnétek egy laptopot is, valaki meg a szerkesztőségben holnap reggel összedobhatna egy blogoldalt, vagy twitter oldalt vagy akármit, ahonnan percről percre követhetnénk az eseményeket..

indapass90210 2010.03.01. 23:36:49

Hehe, egy ilyen túrában én is benne lettem volna! Rendes terepjáróm van, a legtöbb, amit egy seggel levezettem az kb. 1700 km, két hónapja 1500km/22 óra úgy, hogy vagy 600 km brutál havazásban, meg még 300 hódarában. És szeretem az ilyen állati ötleteket :D

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.01. 23:37:41

@mlt3: megvan még a kocsi, nem kell kép (:

sajnos csak papír alapú képek vannak, majd megpróbálok szkennelni

Skot 2010.03.01. 23:38:25

Sziasztok!

Csinalhatna a TC egy olyan alapitvanyt vagy mit (nem tudom hogy az kell e hozza) aminek oda lehetne adni az 1% adot,amirol rendelkezhetunk.

Biztos vannak olyan elvetemultek akik megmentenek Csikósnak a Bianchit...
Vagy segitenek a Ponton epiteset...

Vagy szeretnenek meg nehany ilyen orult turat! :)

Sok sikert,erot, egeszseget!

mlt3 (törölt) 2010.03.01. 23:39:06

@GYUSZI BACSI: Az komoly, ha megvan meg az elso autod, ezt nem felteteleztem volna.

csongiaparaszt 2010.03.01. 23:39:26

IGEEEEEEN!!!!!
Hajrá Csikós!!!!!
Vigyázzatok magatokra-egymásra.
Drive safe.

Husi1 2010.03.01. 23:40:38

Tisztelt Csikós Úr!

Egész nap ezen járt az eszem, alig vártam hogy új infők legynek. Fiatal (korom x 2,5= a Merci életkora) autóbuziként alig várom, hogy láthassam az idei Oldtimer expón! Sok sikert az úton, ha tehetem bármiben segítenék!

xone 2010.03.01. 23:40:38

Ha Göteborg kornyeken jartok es valami gond adodna tudok segiteni, ha irtok kaptok mobilszamot is.

BARANY · http://autofilia.blog.hu/tags/w123 2010.03.01. 23:47:58

EPIK!
EPIK!
EPIK!
Szénné izgultam magam olvasás kozben!
utoljára akkor izgultam ennyire amikor a saját W123asomért mentem 500 kilométerre.
Nemalvás, izgulás, minden passzol.
Meg persze amikor 6 évesen Winnetout olvastam, és Winetou MEGSEBESULT!!

Aztán továbbolvastam és Winetou meghalt.
Becsuletesen elsirattam.

Ha Csikós megveszi, bőgni fogok a meghatottságtól.

fikabácsi 2010.03.01. 23:48:20

Jó utat mindannyiótoknak,és 1 nagy kalappal!Az már biztos hogy ezt a Gyönyörüséget látnom kell majd az OT Expón!Kedves Csikós mester,és csapata!Ti annyira szeretni való hülyék vagytok:D Nagyon várom a folytatást,gondolom nem vagyok vele egyedül...az úton meg vigyázzatok!

Krisi 2010.03.01. 23:49:35

...hogy megváltoztatja íz ember életét egy darab ártatlan E-Bay hirdetés, mi?
:)
hajrá srácok, vigyetek magatokkal jó sok sólet konzervet is, az elengedhetetlen kelléke a hasonló túráknak.

Opelnek és a többi szponzornak meg hatalmas köszönet a nép nevében, meg úgy alapból mindenkinek akinek benne van a keze a dologban. legfőképpen Katinak, akit bár senki se ismer személyesen - mint ahogy a többség még Csikós Zsoltit se a negyedik béből - de valahogy már mindenki úgy érzi, mintha családtag lenne. nem akartam csöpögős seggnyalós komment írni, de így hétfői kocsmázás után pár sör elteltével már kikívánkozott belőlem, na!

szóval haj rá! és vigyázzatok a rénszarvasokra :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.01. 23:50:14

@gepataki: Már betáraztam pár Túró Rudolfot -igaz, az útra.

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2010.03.01. 23:50:40

@malenykij polgar: Ha nézted az EuroSporton a téli olimpiát, néha mutatták két reklám között.

szazattila 2010.03.01. 23:51:09

jó utat és sok szerencsét! de lehetőleg ne bagózzatok kölcsön autóban, mégha egy opel is az :)

Z0Ł1 2010.03.01. 23:52:07

Ahogy nézem a kommenteket, hihetetlen, hogy mennyi kint élő magyar ajánlotta fel a segítségét.
Ilyenkor azért úgy visszatér az emberekbe, közösségekbe vetett hitem...

Sok sikert az utazáshoz, tájékoztassatok minden lépésetekről, ha tehetitek!

TotoHU 2010.03.01. 23:52:54

Embereket hogy tudnak így használati tárgyak a hatalmukba keríteni...
őszinte részvétem!

Mennyi ezer fontosabb dolog van az életben mint egy ilyen 60 éves ócskavas.

Minden negyedik ember súlyosan alultáplált, nálunkfelé meg képesek egy kisebb falu éves GDP-jét arra költeni, hogy régi használati tárgyakat vegyenek.

szánalom.

strato 2010.03.01. 23:52:58

Csikós Uram!

Egy élmény ilyet olvasni! Gondolatban már magam is bespájzoltam és sátrat vertem az Insignia tetejére s zötyögünk az ember magasságú hóban. Szorítok, hogy épségben hazaérjenek, Isten áldja kendteket! Aztán ehhez méltó cikket várunk ám ha megjöttek :)

Megj.: A Repsol banner nem tudom eredetileg link-e de, nálam nem kattintható a többit meglestem.

Bambano 2010.03.01. 23:57:50

Úgy látom, csak ilyen igazi nagy elementáris baromságból lehet nagy cikkeket írni:)
hülye vagy Csikós, nagyon drukkolok:)

Krisi 2010.03.01. 23:59:31

ja és mégvalami: Biankát, Yamahát és a Cub-ot eszedbe ne jusson felrakni bármely használtautó oldalra!!! először mindenképp itt a belsőségen hirdesd meg őket, szerintem már most lenne rájuk jelentkező. ha pl. az XJ V2-es lenne még engem is érdekelne :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.02. 00:01:04

@mlt3: Reméljük nem lesz baj. Csak óvatosan, megfontoltan.

Pilgram (törölt) 2010.03.02. 00:01:38

@TotoHU: mindenki magából indul ki..

Z0Ł1 2010.03.02. 00:01:39

@TotoHU: Nem tisztán értem, mit szeretnél mondani. A kisebb faluknak, alultáplált embereknek jobb lenne, ha Csikós Zsolt 50%-os kezdőrészletre venne egy új Suzuki Swiftet? Esetleg egy tengerparti nyaralásra költené a pénzét?
Vagy egyszerűen mindenkinek, akinek akad 1 millió keservesen összespórolt Forintja, az burzsoá, dögöljön meg?

Azt pedig mindenki maga dönti el, mi fontos az életében. Látom, fontos az életedben, hogy beleszólj mások életébe, gratulálok. Szánalom.

Don't feed the troll, ahogy az már korábban elhangzott.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.02. 00:02:19

@mlt3: nem azért vettem hogy eladjam (:

hotrod lesz belőle, ha minden jól megy ...

bár tudom, hogy ezért itt mindjárt olyan felhördülés lesz, hogy a Csikós kocsija semmi ahhoz képest (:

már szkennelem a képeket, csak még nem tudom hova töltsem fel

zotyesz66 2010.03.02. 00:03:05

Zsolt! Életműved koronája lesz ez az út, vagyis az írás, ami remélem születik majd!

Rocko- 2010.03.02. 00:03:41

@ommm: "Ja, jó tanács: senki NE hívja most fel Csikóst :))"
:)))))))))))))

Kriszi90 2010.03.02. 00:05:19

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! Nagyon komoly, sok sikert hozzá és mindfn elismerésem!

Krisi 2010.03.02. 00:05:40

@TotoHU: bármely fórumon ha már van 300+ egybehangzó örömteli komment, akkor mindig kell egy köcsög aki beugat. most téged dobott a gép. gratulálok.
és most ad el a számítógépedet, majd a befolyt összegből vegyél egy szendvicset valamelyik csövesnek. sok sikert!
:)

S4mu3l 2010.03.02. 00:05:53

ÁLLATI JÓ!
Odin és Njörd kísérjenek titeket, remélem gond nélkül idehozzátok ezt a gyönyörűséges járgányt!

Wasi 2010.03.02. 00:06:13

Kedves Zsolt!

Soha az életben nem gondoltam volna, hogy én is fogok ide vésni, de most azt kell, hogy mondjam, nem birtam ki. Irigylésre méltó.

Mindent bele, drukkolok a sikeres úthoz, hozzák haza az öreg hölgyet!

tónik 2010.03.02. 00:06:17

Azért öltözz melegen, és vigyázz a pénzedre...

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2010.03.02. 00:07:06

Eeeezzaaaaaaaaazzzzzzzzzzz :)))))))))))))

ratrider02 2010.03.02. 00:07:47

Csikós!
Jó utat, vigyázzatok magatokra, meg az autóra! Mutassátok meg a svédeknek mi az a magyar virtus! Sokan irigyelünk most, és sokan örülünk szívből ennek a döntésnek. Írták már feljebb, én is csak javasolni tudom: első utad apádhoz vezessen az öreg vassal, és ültesd be a volán mögé! Teljesítsd be az álmot, ami egy picit az övé is volt!

mlt3 (törölt) 2010.03.02. 00:08:21

@streetsta: Minusz harminc fokban lanc nelkul szep lehetsz, de okos nem.

Haddel · http://zastava.gportal.hu 2010.03.02. 00:10:51

Vatte ,mire átnéztem gyorsan az Oldtimer expo honlapját ,jött ide vagy 20 új hozzászólás! :))

Garp 2010.03.02. 00:11:30

@TotoHU: igen! Tényleg, igazad van! BAszki eddig nem is jutott ez eszembe. Azonnal eladom az autóimat, és törlöm a regisztrációmat. El is köszönök srácok, szervusztok! Köszönöm neked TotoHU!
Te igazi seggarc vagy ember. Mi a lóf@sznak kommentelsz ide, amikor közöd nincs az itt leírtakhoz, mert fel nem fogod, azt látom. Csak hogy belesz@rj mások örömébe?! Örülök, h a Csikós már úton és nem olvas téged. Energiavámpír blogmajom.

Balu86 2010.03.02. 00:12:21

Éljen!!! :):) Vigyázzatok magatokra, lélekben ott leszünk veletek! Mihamarabb cikket kérünk! :D:D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.02. 00:13:13

@mlt3: Ó, én fukszban vagyok a legszebb. Ilyen klassz mercijeles nyaklánc.
Van lánc is.

Balu86 2010.03.02. 00:13:45

@TotoHU: Gratulálok, te most nagyon kellettél ide...

Garp 2010.03.02. 00:13:51

@streetsta: mondd, h ismered, és csak viccelt. Légyszi! :)

Goyo 2010.03.02. 00:14:06

Dehát ti megőrültetek!!!

Jó szelet hazafelé!

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.02. 00:14:54

Hát mindíg nagy Karotta rajongó voltam de mostmár lassan Csikós lesz az idolom!

mlt3 (törölt) 2010.03.02. 00:16:57

Amugy ez az Insignia csunya buntetes a sok kommenthuszarnak, soha tobbe nem lehet Opel-fikazas a blogon :)

ujpistolpete 2010.03.02. 00:17:29

Probléemamentes hazautat! Bár a sztorik a problémákból születnek! Mertetek nagyot álmodni! Ez kell, nem a politika!

Kicsi Lek 2010.03.02. 00:18:21

Kívánok sok sikert a túrához!!
Cserébe rengeteg fotót,videót és cikkeket várunk,ha már nem mehetünk:D

king of cool 2010.03.02. 00:19:08

Szia Csik,
Családi sztori a Pontonról. Nagybátyám valamikor a 70es években nagyanyámtól kapott-hosszú évek alatt összespórolt- 32000 Ft ért vett egy királykék 180-ast valami hazai autóversenyzőtől. Tél volt és persze tükörradiál, a Szépjuhászné úton többet pörgött a tengelye mentén mint amennyit irányban haladt, és a derék rokon bíz többet volt a kocsi alatt mint a kormány mögött a viharos együttlétük alatt, de sose bánta meg a döntését csak azt, hogy eladta amikor építkezett, és kellett a pénz. Remélem te meg tudod tartani, valamint sok örömet kívánok hozzá. B

Hilux94 2010.03.02. 00:21:17

@TotoHU: egen, például amikor vki annyira egy pórias használati tárgy bűvöletébe kerül, hogy barbár kromózással tönkrek*rja... Ismerős?

Makkász1 2010.03.02. 00:22:32

Ha odaértetek, főzzetek nekik egy jó gulyást! Hátha még engednek az árból :)

Rocko- 2010.03.02. 00:23:36

@Krisi: tudod, van akinek a szar se elég büdös, nem kell vele foglalkozni.

sose örült ez semminek, oszt zavarja ha más igen.

ommm 2010.03.02. 00:23:43

@mlt3: ...majd ha visszahozta őket! Majd ha visszahozta őket :))
Jó választásnak tűnik, és a GM nagyon pozitívan állt hozzá, már csak ezért is kijár nekik a tisztelet.

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2010.03.02. 00:25:16

@Makkász1: Meg az Unicum is unikumnak számít arrafelé, szép ajándék.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.02. 00:27:37

@GYUSZI BACSI: Mergából szörnyen vagány hotrodok tudnak készülni. Mannheimben láttam fecskét mattfeketén, küllős kereken, plafonig érő váltókarral. Kívánatos volt. A 170-es rat rod meg volt?
Keresem a képét, de nem találom...

zotyesz66 2010.03.02. 00:27:39

Zsolt, azt a Yamahát nem szereted Te annyira, legalább azt ne sajnáld. Vajon miért is nem a Kawát akarod eladni? :)

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2010.03.02. 00:27:40

@ommm: Milyen „kár” hogy SAAB 9-5-öt már nem fognak tudni adni :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.02. 00:28:07

@streetsta: Volt mán olyan, hogy nem vót tárcsa?

Na húzzá' aludni, mer rögge indultok. :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.03.02. 00:29:09

@streetsta: nem mennek be a linkek a fórumba, nem tudom miért

én "leadsled"-et akarok csinálni belőle

már kétszer postoltam a képeket amiket feltöltöttem az imageshack-re de nem veszi a fórum egyelőre

Zölderdő Béla 2010.03.02. 00:29:48

Jó utat. Oda is, vissza is. Oszt' lássunk még jó pár posztot a Mercirő'.

zotyesz66 2010.03.02. 00:30:00

Ja és ha hazaértek, bányásszátok elő azt az öreg 170-est abból a roskatag garázsból! Az öreglány hadd vinnyogjon, vinni kell a fejszét! XD

orca75 2010.03.02. 00:30:07

Szevasztok Világjárók!

Nagyon jó utat kívánok nektek! Biztos vayok benne hogy életre szóló élmény lesz már az út is, nemhogy a régi vas tulajdonlásának öröme. Én is vásároltam ősszel a barátaim segítségével egy kétkerekű Magyar veteránt a tengeren túlról, az közben fel is lett újítva, úgyhogy ha a Merga ott lesz az OT Expon, még láthatják is egymást.
:-)))
Csikós, te nagyon lökött vagy!
Talán ezért is vannak közös barátaink is.
Vigyázzatok magatokra!!!
Üdv:
orca

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.02. 00:30:35

@Garp: Nem ismerem, csak hát ha valaki ennyire sületlenséget beszél, azon csak mosolyogni lehet.
De ha jól látom, drága @Hilux94: barátom tud róla kompromittáló adatokat. Hehhehehe!

mlt3 (törölt) 2010.03.02. 00:32:24

@GYUSZI BACSI: Leadsledet egy mercibol? Tegy egy szivesseget, ne tegyel be kepet ha elkeszult :)

Gordini 2010.03.02. 00:33:34

@ommm: Az Isten szerelmére,csak annyit közvetíts,hogy a Cubot ne ! Azt hittem,szegény árvízkárosult végre révbe ért...
Vagy Opel megmentette ? Annyi infó és hsz. dőlt be,hogy nem tudtam követni az eseményeket.

mlt3 (törölt) 2010.03.02. 00:34:10

@GYUSZI BACSI: Tetszetos darab, kar lenne erte. Ki festette at pirosra?

pi314 2010.03.02. 00:34:33

Akkor most 42 vagy 48 éves az autó? A címben 48 van, de a linkben 42.

böme 2010.03.02. 00:36:08

Sok szerencsét az úthoz! Így távból drukkolok a sikernek!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.03.02. 00:36:21

Izgulok, hogy egyben megérkezzetek!
Kedd hajnalban? Azaz holnap?
Ha kicsit előbb szólsz, és ilyen helyzet van, a gyerekekre szívesen vigyázunk addig. A barátnőm óvónő, ő viszi a szakmai részét, én meg szétválogattatom velük a fél köbméter összegíűlt csavarjaimat, az biztos leköti őket. Cserébe brümmöghetnek a Nysában.
Na?

Mindegy, ezzel elkéstünk, majd legközelebb!
Sok sikert!

orca75 2010.03.02. 00:36:35

@TotoHU:
Fordulj a fal felé és aludj!
Annak pedig aki nemcsak megálmodja de (nyögvenyelősen ugyan) de meg is valósítja az álmait maximális respect!!!
Hajrá srácok! Szurkolunk nektek!

Garp 2010.03.02. 00:36:47

@GYUSZI BACSI: "http://img638.imageshack.us/img638/2544/regi2.jpg" kutya és autó legyen német :).

Vagy angol. De mindig egyszerre és nem keverendő. Az írszetter/labrador keverékünk mellé mi passzolna? DeLorean TDCI mondeo motorral?

punciuspilatus 2010.03.02. 00:45:59

Csikóst a percről percrébe!

Hilux94 2010.03.02. 00:49:25

@streetsta: ismerem, ja. Hecc lesz, túl van húzva a komment ahhoz, h komoly legyen... Ha jól emléxem vmi népnyúzó helyen melózik, ami csak úgy termeli az alultáplált embereket. :)

Az expedíció résztvevőinek csak annyit kívánok, ne legyen 3x nagyobb a szaros szendvics, mint amire lélekben felkészültek. :))

zwei2 2010.03.02. 00:49:42

@BeeTm: OK!

Arra hívtam volna fel a figyelmet, hogy nem mindegyik "P"-vel lehet autókázni korlátlanul, csak azzal, amelyiknek erre engedélye van! Mert ehhez olyan külön engedély kell, amely feloldja az általános korlátozásokat:)

Garp 2010.03.02. 00:54:33

Ha megkérdi valami rendőr útközben, hogy mi ez a "P"-s rendszám, lehet mondani, hogy "Hát nem egyértelmű? P-s, mert ez Picsaöreg!"
Azán meg ha valami dajcs policáj tudni fogja p-s és p-s rencám között a külömbséget........

mmaarrccii 2010.03.02. 00:56:39

Nagyon irigyellek Titeket! Sok sikert a projekthez! És az lenne a legjobb, ha mindennap tájékoztatnátok az útról is. :) De hazaérkezés után feltétlenül nagybeszámolót szeretnék! :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.02. 01:03:13

@GYUSZI BACSI: Persze, kicsit én is sajnálom az eredetit, de nekem nagyon bejön az ilyen stílusú faragás. Nagyon dögös dolgot lehet kihozni belőle.

_crow_ 2010.03.02. 01:06:07

Háááát! Ilyet!!!! Nagy öröm olvasni az ilyen írásokat! Nagyon jó utat kívánok nektek és várom már, hogy itt legyetek épségben az öreg Mergával.

Jó kalandozást!

crow

Garp 2010.03.02. 01:07:23

Affranc lejárt a win7 rc. Mehetek winfost installni.
Jó8 fiúk, Zsoltéknak meg....ööö...acélsegget az úthoz :).

S4mu3l 2010.03.02. 01:23:17

Amúgy a visszahátráló szponzorok monnyanakle! Opeléknek és a többieknek meg BIGUP!

Suttora 2010.03.02. 01:27:48

Hát komolyan, nem tudom mit mondjak. Tényleg olyan, mintha egy kicsit ott lehetnénk, örülök, hogy részünk lehet ebben. Várni fogom a fejleményeket, ez egy kihagyhatatlan történet. Sok sikert, és vigyázzatok magatokra!

A nagy Humungusz 2010.03.02. 01:41:13

@TotoHU:miért??1.olvasod??2.vagy itt??3.ugatsz marhaságot??4.akarsz lehúzni egy remek ügy mellé felsorakozott lelkes közösséget???

a márk 2010.03.02. 01:43:12

Mindent bele Csikós főnök!

Liquid_Night 2010.03.02. 01:48:03

KAMERÁT VIGYETEK KÖNYÖRGÖM!!!!

ROAD MOVIE-T AKARUNK!

PÁR MEGSZÁLLOTT AUTÓS ÚJSÁGÍRÓ ÁT EURÓPÁN EGY 50 ÉVES AUTÓÉRT AZ ÁLMAI NYOMÁBAN...EZ ÍGY HIBÁTLAN AHOGY VAN:)

KELLL!!!!!

altgr 2010.03.02. 01:51:40

Drukkolok nektek!
Balesetmentes jó utat kívánok!

Kíváncsian várom az újabb fejleményeket.

FrundsbergW201 2010.03.02. 02:05:39

Így kell ezt csinálni uraim, már látom előre hogy fog röfögni hazafelé stuttgart fénylő csillaga :)
Széles utat!!

vnweb 2010.03.02. 02:15:08

egy WD40et is dobjál be!!! meg egy számítógépet v vmi hasonlót kütyüt hogy legyen poszt menetkben. VályiPista vigye a kamerát! Videónak örülnék!!!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.03.02. 02:24:47

Árpád népe, Hej!

Mikor ér ide Domsjöbe a nagybecsű különítmény?Gondolkodom rajta, hogy kiugrok, hisz nekem csak 380 km, az itt gyakorlatilag a szomszédság kategória... :D

Valaki remélem megírja.

mossberg operator 2010.03.02. 02:25:44

Sok sikert kivanok, s jo utat!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.03.02. 02:26:58

Árpád népe, Hej!

Mikor ér ide Domsjöbe a nagybecsű különítmény?Gondolkodom rajta, hogy kiugrok, hisz nekem csak 380 km, az itt gyakorlatilag a szomszédság kategória... :D

Valaki remélem megírja.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.03.02. 02:28:47

kapja be ez a köcsög blogmotor, az egész blog.hu-s fost nem lehet elérni, rohadjon meg, aki programozza... :-((((((((

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.03.02. 02:36:18

Figyelem, ünnep van: első kommentem a totalcaron. :-) Már régóta olvasok, ezt a sztorit meg tuti követni fogom. És annak van igaza, aki szerint hülye vagy Csikós, és drukkolunk :-) Jó utat.

ifj.Dtomesz 2010.03.02. 02:48:36

Száraz utat, nedves p...t az utazóknak!
Hozzátok haza az öreget :)
Csik for president!

ifj.Dtomesz 2010.03.02. 02:55:31

Hajrá Csik, Zoli, Karesz, és ne felejtsük el Katit sem, aki ugyanolyan hülye mint a férje :) szeretünk titeket :)

Bakkerovics Bakker 2010.03.02. 03:19:49

megszálotság rulz.
nagy kalappal!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.02. 03:35:36

Hát akkor adjunk a közszolgálatiságnak:
én most ébredtem, csipegetek, minnyá veszek magamhoz koffeint is. Amíg el kezd hatni, Tom és Jerrytől kölcsönzött módszerhez folyamodva gyufaszállal ékelem ki a szemhéjaimat.
Karesz meg már valahol út közben, Csikósék felé.

Garp 2010.03.02. 03:41:22

na re. full reinstall kész, ha már felhúztam a régi/új szisztemet, úgysem alszom, inkább olvasok.

@streetsta: koffeines rágó? :)

nem kéne... 2010.03.02. 04:01:07

@streetsta:

hát akkor irány københavn így elsőre.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.03.02. 04:08:56

Az előbb telefonált rám Nem kéne topiktárs, és beleüvöltötte a fejembe, hogy igazam van, nem sokat kel aludni, hanem GYORSAN!
Itt senki nem alszik? Itt mindenki hülye?:)

nem kéne... 2010.03.02. 04:09:52

@streetsta:

hát akkor irány københavn így elsőre.

nem kéne... 2010.03.02. 04:10:31

@streetsta:

hát akkor irány københavn így elsőre.

blaiser 2010.03.02. 04:10:33

En csak azt nem ertem minek megegy "szobor"? Vagy az komolyan lett gondolva, hogy egy hatvan eves muzeumi targgyal utazgassak korbe Europat?? Lehet ezt?

Amugy meg jo utat kivanok! Nem kell betojni a teltol, csak fel kell keszulni ra.

nem kéne... 2010.03.02. 04:11:45

@streetsta:

hát akkor irány koppenhága így elsőre.

blaiser 2010.03.02. 04:12:56

En csak azt nem ertem minek megegy "szobor"? Vagy az komolyan lett gondolva, hogy egy hatvan eves muzeumi targgyal utazgassak korbe Europat?? Lehet ezt?

Amugy meg jo utat kivanok! Nem kell betojni a teltol, csak fel kell keszulni ra.

Garp 2010.03.02. 04:49:14

@streetsta: mindenki hülye, csak én vagyok a (mély)Ponton.
Elnézést. Tényleg szar volt :).

Garp 2010.03.02. 04:58:52

@streetsta: mindenki hülye, csak én vagyok a (mély)Ponton.
Elnézést. Tényleg szar volt :).

Garp 2010.03.02. 05:00:26

hmmm pedig csak 1x küldtem el

atesz 2010.03.02. 05:23:03

Jó utat! Épségben érjetek haza! Ha Nyugat-Magyarországon bármilyen segítség kell, van.

uglykid 2010.03.02. 05:34:48

Egy kalappal a kalandoroknak!

- Mondogatom P O N T O N, P O N T O N , hát abból hidat is szoktak építeni!!!
Nem is értem miért nem jutott eszetekbe Nektek!Simán le kéne csorgatni v.mi folyón, esetleg hajóstoppal, egyszer biztos ideérne!!! - :)

Még egyszer JÓSZSERENCSÉT!!!!!

Energon 2010.03.02. 05:51:39

Azt hidtem, hogy csak én vagyok annyira elvetemült állat, hogy fél 6-kor bámulom ezt az oldalt, de akad itt még tucatjával.
Akik meg épp útban vannak az 50 éves merciért... rájuk nincs is magyar szó :):)
nem tudják ők még mekkora szívás vár rájuk :) a sz.pó faktorral nem számoltak eleget. be kell szorozni mindig mindent 2-vel ha az ember biztosra akar menni.
na de csak sikerül majd...

de addig is: Élő közvetítést akarunk !!! :)

-tatrafan- (törölt) 2010.03.02. 06:22:40

egymagam megtestesítem a fokozott médiafigyelmet

redriot77 2010.03.02. 06:48:26

Én is megőrülök az ilyen szép, régi autókért, én is azok közé az állatok közé tartozom, akik néha éjfélig lesik üveges tekintettel a mobile.de-n a szebbnél szebb veteránokat.

Aztán mindig be kell látnom, hogy nálam rossz dolga lenne. Hogy nézne ki egy Ponton egy tízemeletes panel előtt a parkolóban? Én már egy szép, tip-top w123-at sem szánnék "ridegtartásra". Tegyük még hozzá hogy fakezem van, műszaki érzék nuku.

Vegyen veteránt az, aki műszakilag is ért az autókhoz, és akinél jó otthonra lel egy ilyen öreg jószág.

Csikós úr, sok szerencsét az úthoz, és remélem az autóval minden rendben lesz, és szép éveket töltötök majd együtt!!! A legjobbakat!

redriot77 2010.03.02. 06:51:38

@Liquid_Night: "PÁR MEGSZÁLLOTT AUTÓS ÚJSÁGÍRÓ ÁT EURÓPÁN EGY 50 ÉVES AUTÓÉRT AZ ÁLMAI NYOMÁBAN..."

Azért a visszaút sem lesz unalmas. :)))) Amúgy jó az ötleted, ha ezt lefilmeznék az többet érne mint három évfolyam Chip Foose és Barry White (nem a dagadt nyálnéger, hanem az ótószerelő :) együttvéve.

Kriszi90 2010.03.02. 06:51:56

Gyorsdan indulás elött megnéztem hátha van hír a fiúkról. Már biztos a határt is átérték. Minden jót kívánok nekik és várom a friss híreket róluk!

yeti 2010.03.02. 06:53:02

Jönnek a hírek...
Én meg mehetek dolgozni:(
Jó utat még egyszer!

tlantos 2010.03.02. 07:06:41

Hajra, sok sikert, egeszben megerkezest!
Es utkozben bejelentkezest :)

-tatrafan- (törölt) 2010.03.02. 07:10:56

szerintem el se indultak, Csikós szétverte az Insigniát baltával

Rá Dios 2010.03.02. 07:14:48

@Garp: " Energiavámpír blogmajom." :-) :-)

biker_kolee 2010.03.02. 07:21:23

Szerintem ez lesz az egyik legolvasottabb és legnagyobb PI-vel bíró belsőség poszt idén..

Ma egész nap itt fogok lógni ezen a poszton. :DD

2010.03.02. 07:22:29

Indulááááás!!! :-))

zöldi 2010.03.02. 07:32:22

Hajráááá! Ez a királyság, micsoda út lesz az...
Basszus, most nézem, áprilisban onnan még 300km-re északra kell mennem, 3 napos területi oktatásra. Asszem kérek egy fűthetős kabátot.

-thev 2010.03.02. 07:33:51

Hello Zsolti!

Jó utat kívánok, remélem szerencsésen hazaértek. Oldtimer expo idén musthave, meg kell nézni.

Nyikolaj 2010.03.02. 07:43:36

Drukkolok nektek! :-D
Hatalmas projekt, és nagyon tetszik. Remélem minnél hamarabb jön a következő cikk.

Kifordított kacagány 2010.03.02. 07:45:02

@Energon: lehetetlen nincs, csak tehetetlen ember. ez az akciócsoport meg nem az. ha kell a hátukon is hazahozzák, de több eszük van annál és mindenre találnak megoldást. jó utat nekik és emlékezetes kalandot. egész biztosan az lesz:)

TenG 2010.03.02. 07:45:56

Nagyon várom a fejleményeket, szorítok nektek, hogy sikerüljön a projekt.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.02. 07:55:02

Nagy király vagy Csikós, balesetmentes utat oda és vissza, dokumentáljatok mindent, mert ezeket a képeket sokáig fogod mutogatni bármi legyen a végeredmény.

Sopánka76 2010.03.02. 07:57:49

keep my fingers crossed :)
drukkolok, srácok, teljesen megértem!

Putyur 2010.03.02. 08:01:49

Vessetek a mókusok elé; nekem könnybelábadt a szemem ahogy ezt olvastam - harmadszorra is.
És a "Ha a világon mindenki ilyen volna" c. könyv jutott eszembe. A fél világ összefogott Csík Úr Pontonjának hazajuttatásáért...

Szerencsés utat, és vigyázzatok magatokra - őrült sarkkutatók... :-D

kimba 2010.03.02. 08:02:07

Hej hej!

Svédországból olvasom a cikket! Nem kell izgulni, a 85 cm hó ellenére jól járhatóak az utak, nem látsz majd elakadt kamionokat! És a kisebb népsürüség miatt nem fogsz nagy forgalomban autózni, föleg fent északon nem!!
Lycka till!

2010.03.02. 08:03:33

Na, hol marad a live feed? :)

Herlock Sholmes 2010.03.02. 08:04:20

Emberek!

Várni kéne őket a határon, és konvojban hazakisérni!!

Kifordított kacagány 2010.03.02. 08:04:45

@Csumpi Hálidéj: nem késtetek el. ha még most bevállalod a kölyköket, akkor a Katinak nem kell haza repülnie, hanem végig jöhet velük. ez azon túl, hogy nagy élmény, még valamivel olcsóbb megoldás is talán.
amúgy meg tényleg hamarabb kellett volna szólni, mire való ez a közösség?

kisvagány 2010.03.02. 08:07:09

Örülökneki, hogy vannak még ilyen emberek... Szerencsés utat!!

Sausage 2010.03.02. 08:11:30

Na de hogy jott le a tulajnak, hogy Csikosnak van akvariuma? Volt mar elotte par nem dokumentalt uzenetvaltas?

ruhaszarito 2010.03.02. 08:17:41

Ommmm! Mi az utvonaluk? Mert szerintem Rugen-nel meg nem mukodnek a kompok. Legalabbis 1 hete mi meg rajta setaltunk a Balti-tengeren (igaz nem a szigetnel).
Szal ha itt jonnek Nemetorszagon keresztul, akkor Greifswaldnal van segitseg ha kell :)
Jo utat!

szabi1983 2010.03.02. 08:20:30

Kedves Csikós úr kicsit tulzásba vitte a felkészülést. Én bejártam már Svéd és Finnországot de nem kell enyire beijedni azért. Én erdélyi vagyok és soha semmi gondom nem volt pedig az utakat itt se nagyon takaritják és nem ritka a -35 fok sem. Csak mi már megszoktuk, hogy jó téli gumi és minden összel új gázolajszűrő köll.Valaki láncot is emlegetett mint szükséges tételt. Nos arrafele nincsenek hegyek akkor minek lánc? Nekem nokian teli gumik mellé soha semmilyen körülmények között nem kellett lánc.

szabi1983 2010.03.02. 08:22:58

Különben meg sok sikert a merci projekthez. Ha ott lessz a ponton az oldtimer expónn akkor én is ott leszek.

bellini · http://doily.hu 2010.03.02. 08:23:46

A Dacia Duster megjelenéséről is írjatok ám.

www.kakukk.ro/content/view/12522/26/

Sadam 2010.03.02. 08:33:34

Jó utat! Várom a beszámolót! (És irígykedek...)

mlt3 (törölt) 2010.03.02. 08:34:15

@szabi1983: "Valaki láncot is emlegetett mint szükséges tételt. Nos arrafele nincsenek hegyek akkor minek lánc?"

Nem kell ahhoz hegy, hogy valahol ne tudjal elmenni lanc nelkul, bela. Eleg egy szep hosszu kaptato, kemenyre letaposott hoval.
Arrol nem beszelve hogy a lanc nemcsak ahhoz kell, hogy el tudj indulni, hanem ahhoz is, hogy meg tudj allni. Letaposott havon fekezesnel megbaszhatod az osszkereket is, ott csak a lanc segit.

Csabeee 2010.03.02. 08:36:32

Kedves Zsolt, ha én ezt hamarabb olvasom, megkerestelek volna a szponzorival. :(

Iszonyat sok sikert kívánok nektek! És remélem, a saját kerekein, lerobbanás nélkül ér haza a Ponton!

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2010.03.02. 08:38:17

Na ez öröm így kedd-reggelre, a köhögésem is elállt. Hajrá, problémamentes hazautat!

Bandi NL 2010.03.02. 08:39:01

mar tobben emlitettek, de miert nem hoztok letre egy "Ponton adomanyvonalat"?

ha lehetne PayPal-lal tamogatni szerintem sokan nem sajnalnanak fejenkent 1-2 ezrest beledobni a prodzsektbe...

dansun 2010.03.02. 08:42:39

@bellini: szerintem a topgear-es James May-nél kopogtass, ő volt oda a dacia szardejóért is, aztán egy (szerinte) magyarul beszélő kamion söfőr átment rajta. :)

dansun 2010.03.02. 08:44:03

@dansun: ja, nem őn, a kocsin!

baloo112 2010.03.02. 08:44:38

Ma reggel csak minusz tiz van, sut a nap, gyonnyoru minden. Az ilyen reggelekert jo svedorszag. Es mar vilagosban indulok dogozni!!! 2 hete meg ugy kellett kiasni magunkat a hazbol. Sok ho van. de az utak jol jarhatok. A vasuti kozlekedes akadozott az elmult idoben, ott sok a keses meg a pontatlansag.
Hajra!

kimba 2010.03.02. 08:46:04

@mlt3: hidegben a letaposott hó nagyon jól tapad. Mivel nem tud "felvizesedni" a kerekek nyomása alatt, így nem is fagy le úgy, mint Mo-on. Egész télen ezt tapasztalom itt Svédo-ban.

baloo112 2010.03.02. 08:48:59

Mondjuk szeges gumival jar mindenki, en is. Azzal semmi gond nincs.

throbi 2010.03.02. 08:50:49

hajrá! hajrá! hajrá!

... habár ezidáig gőzöm sem volt, hogy mi az a Ponton :-)

Toyod4d 2010.03.02. 08:51:49

Hajrááá!Ez fantasztikus!Jó utat!

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2010.03.02. 08:52:41

Várjuk a folytatást! Nagyon jó olvasni a történetet!

dekás dezső 2010.03.02. 08:54:02

Azta, mekkora komoly kalandorság már ez a sztori!
Sok sikert, és gondmentes utat!

Madárfejeő Lalycsika 2010.03.02. 08:57:23

Jó kis kaland! Sok fotót! Írigykedünk és szurkolunk!

novi 2010.03.02. 08:59:16

minden bannerre rákattintok

Várom a folytatást!

robertocrack 2010.03.02. 09:01:16

én meg a bátyám ezeröcsije miatt vagyok megbolondulva úgy, hogy az asszony mindig lebeszél,kéne egy "normális" autó.és akkor mi van?menj és az eredményt is mutasd be részletesen(milyen szarból próbálsz aranyat csinálni)

poa ogapo 2010.03.02. 09:03:38

1./ a latyak az nem hó és csúszik!

2./ a letaposott hó az nem jég és jól lehet rajta közlekedni

3./ a vizesedett majd megfagyott jeges hó nagyon csúszik, de az ott ahová mennek nincs, mert egy pillanatig sem volt mínusz 5 foknál melegebb

Pierre73 2010.03.02. 09:06:10

ki a f@szt érdekel?

GGG77 2010.03.02. 09:07:49

Nagyon jó utat kívánok és sok sikert!

Alig várom a posztokat a sztoriról, remélem egy hosszabb videó is készül!

The Good Boy 2010.03.02. 09:08:15

szenzációs cikk, nagy grat érte! zsolf jó utat, ha lesz, hozzál magaddal egy kis havat, meg hideget (vicc volt:D)
na most jöhetnek az összeesküvés elmélkedők a kattintékony posztok plusz bevételéről. Ugye, hogy pénzt kaptok a sok kommenttért? Most már nem mossátok le magatokról:) (gyengébbek kedvéért ez is vicc volt:D)
Ha ezen múlik a pontonod Zsolt, akkor az összes mercis cikkedhez 5 percenként irok 1-1 értelmes kommentet, meg még ha kell a reklámokat is végignézem (akár rá is kattintok) minden alkalommal, csak hogy a szponzorok lássák, hogy mekkora az értéke a munkádnak.
A gagyi újságok meg kapják be, hogy nem fizetnek neked!

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2010.03.02. 09:12:59

Fú, ez nagyon jó mulatság lesz. Sok sikert! Éljenek a veteránok és a youngtimerek! :)

Tomi1973Wien 2010.03.02. 09:13:08

a viamichelin szerint 2290Km..

Csikos is kivarialt vagy 3 fele utvonalat, vegulis nem tudom, melyiket valasztottak... sofor van most eleg az opelben.....

7oraja vannak uton, ejjel lehet nyomulni is.... szamnitasaim szerint mostanra mar minimum 800Km-t meg kellett tenniuk...

ha a hu-sk-cz-d vonalon mennek, akkor mostanra kb. drezda es berlin kozott, nagyjabol cottbus magassaganal kellene lenniuk.... :-)

hajra skacok....

dave00 2010.03.02. 09:16:05

Szerintem össze lehetne még hozni egy kis szponzori lóvét valami olyan módon ahogy az afrikai síugró tette az olimpián. Tehát pl. utalok nektek egy ezrest oszt megjelenik a nevem vagy ilyesmi. Bocs ha már volt.

Jó utat Csík!

Mr.Hodgkin 2010.03.02. 09:16:20

ÉÉÉÉÉÉÉljen, sok képet az útról srácok, posztokat úgyis írtok :)

Milyen felszabadító érzés az emberi végtelen hülyeség. Hihetetlen, szurkolunk!!!

hottentotta 2010.03.02. 09:16:50

Jó utat Csiki, veletek vagyunk!

2010.03.02. 09:18:14

Azért remélem egy MMS bele fog férni, amikor Csikós úr ott áll a jéghideg Domsjőben első alkalommal a saját Pontonja mellett, és vigyorog mint a vadalma.
Mondjuk az elég vicces, hogy egy Opel támogatja a kiutazást, és nem kaptak valami 4Matic-ot, vagy egy G-osztályt stílszerűen. Valszeg nem ismerték fel a reklámértékét egy ilyen útnak, még egy tartós tesztnek is elmegy.

Asszem idén én is kilátogatok az Oldtimer Expora :-)

ruja 2010.03.02. 09:23:15

Szeretem a veterános történeteket.Bár az enyém csak youngtimer a kis 26 évével és nmem német hanem japán.Hajrá várom a folytatást mint veterán kedvelö.

experimental 2010.03.02. 09:24:17

Ha ezen múlik a dolog, én részemről kattintok a bannerre, és megyek a vasúttörténetire.
De azért hozzáteszem kurva mázlista vagy ám, nem minden nap adatik meg egy álom valóra válása, mert azért ez gyerekkorinak tűnik a javából!

GO CSIKI GOOOOO!!!!!

ruja 2010.03.02. 09:25:00

Hajrá ez jo kis tura lesz.

obota 2010.03.02. 09:26:26

Szoritok neked /nektek/ én is szivesen ott lennék veletek.Remélem az ut minden percéröl irsz majd nekünk.És utána ha ithon lesz a kocsi egy kimeritö (tesztet)leadsz majd itt rola.

R. · http://macskanyelv.freeblog.hu 2010.03.02. 09:29:33

igen.
éreztem már az előző poszt végén, hogy nem fogod otthagyni azt az autót.

nagyon várom a folytatást!

crix 2010.03.02. 09:35:05

Csodás ez a lelkesedés.
Én is gondoltam rá, hogy konvojban kéne őket hazavárni. Elmennek a francba a TopGearrel. Ilyen sztorit prezentáljanak.
Zsolt, iszonyat elvetemült alak :D
És még mindig csak pár antiszociális hüje írt. Nem lehetne moderálni őket?

Adamovich Erik 2010.03.02. 09:35:53

Szent küldetés!
Én is hoztam már el veterán autót lábán.
Veletek vagyunk lélekben!

evil. 2010.03.02. 09:36:05

Tudtam:) tudtam:) meg azt is, hogy éjjel mikor hazaérek még be kell kapcsolni a gépet, h nem 500.-ként kommenteljek:) Gratulálok, és vigyázzatok az úton!!!!

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.03.02. 09:38:13

hat kedves Csikos ur, ha olyan vastag lenne a penztarcaja mint a kedves felesegenek az idegei akkor ujjaepithetne a ponton gyarat es legyarthatna egy uj mercit ott!

az uthoz sok szerencset, imadkozni fogok hogy ne robbanjon le az insignia - a merciert nem kell aggodnom az hazajonne africa fele is.

.. aztan varjunk a beszamolot!

korlat 2010.03.02. 09:39:20

@Liquid_Night: jól mondod! filmet belőle!
B@szassad neki Zsoltiii! Sok sikert!

_gram_ · http://www.miata.hu 2010.03.02. 09:39:38

Írtam egy 4 oldalas esszét a saját őrültbe esésemről, de sajnos lenyelte a blogmotőr. Így nem marad más, az utolsó szavait megismételném: Hajrá Csikós! :D:D

Fomics 2010.03.02. 09:39:38

Bannereket óránként lekattintom, többet nem mondok csúnyákat Opel autókról, becsszó!
Nagykalappal!

ludens (törölt) 2010.03.02. 09:40:57

Ahogy azt egy volt kollégám szokta mondani: a közülünk való hülyék nem közönséges hülyék.
Előre az északi fény felé!

Garp 2010.03.02. 09:41:01

Én elmentem Svédországba fél-pén-zel
Pontont vettem a sark körön fél-pén-zel
...
stb:)

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.02. 09:41:03

Csikós úr! Ha hazaértél vele, nem hoznád ki valamelyik parkolóba hogy meg lehessen nézni semmit a kéznek alapon? Mondjuk írnál egy posztot, hogy vasárnap délután 16 és 17 óra közt itt meg itt fogsz vele parkolni és meg lehet nézni élőben... Szerintem sokan odamennének.

Psziho 2010.03.02. 09:41:39

ennyire szarul állnak a svédek hogy hugyért szarért elkótyavetyélik ezt a gyöngyszemet?

Zsolti tudom hogy nem üzletnek veszed,de biztos hogy legalább a dupláját éri!

csak egy kirándulás és itthon is van

/kicsit irigy vagyok/

deak.atti 2010.03.02. 09:42:41

Kedves Csikós Zsolt!

Már kedden délelőtt írom ezeket a sorokat, mikor elindultatok. Ha 165 R13 téli gumi kellett volna, 4 darabot kölcsön tudtam volna adni egy hétre, sőt, akár tovább is. Újszerű, V-mintás Barum Polaris-okat, alig pár ezer km-t futottakat. Ugyan nem Merci-felnin, hanem Skoda 120-on volt eredetileg, de mégiscsak lett volna. A Skoda el lett adva, a téli gumik meg megmaradtak róla. Még le is gumizom a szent cél érdekében, illetve most már nem, mert minek. A vasárnapi posztban még az volt, hogy nem mész az autóért, most meg már késő ... Amúgy ez Wartburg/Skoda/Lada méret, tehát annyira nem ritka ám. Szerintem Takács Dénes barátomnak lett volna, ha meg nem, akkor Dénes tudja a számomat ... na, mindegy. Ráadásul a Victor Hugo utcában vannak a gumik, a Honda Karasnától 2 sarokra. Tegnap délelőtt voltam is arrafelé, már bánom, hogy nem köszöntem be a szalonba Csereklyei Daninak, merthogy Ő is (Dénes révén) ismerős srác, még az aranyszínű állólámpás Coupé-tulajdonos korszakából ismerem, amit Dénesék garázsában építgetett a Németvölgyi úton. Az is igaz viszont, hogy akkor ott Svédországban kellett volna gumit cserélgetni, így meg csak felcsavarozod a kereket, oszt' jónapot.

Jó utat, így utólag is.

DA

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.02. 09:43:14

@crix:
>Elmennek a francba a TopGearrel. Ilyen sztorit prezentáljanak.

Tudnak. Csak nem ennyiből. Nem tudom mennyiből mennek ki, de van egy oylan érzésem, hogy a teljes összeg nem fedezné Jeremy Clarkson egy éjszakáját valamelyik nagyvárosi szállodában. Ezért remélem, hogy Csikósék gond nélkül megcsinálják.

_gram_ · http://www.miata.hu 2010.03.02. 09:43:23

Képek nélkül is a nihilbe commentezek? Mindjárt kiderül... :D

Jó hosszan leírom a két leghosszabb roadtrip-emet, hátha valaki elolvassa. :))) Nincs benne öreg merci, öregedő mazda van benne, de így is elég érdekesre sikerült a menet.

A fránya internet tehet az egészről, ezt leszögezném. Kb. hetente egyszer ránézek reflexből a mobile.de-re, kedvenc szappantartóm ügyében, hátha van valami alkalmi vétel. Azon a borús téli kedd reggelen viszont - szokásommal ellentétben - felébredtem hajnalban, már nyúltam is a notebook-ért, és mire valamit is láttam a reggeli maszaton át, már nyitva volt az oldal a szokásos kereséssel. Miatát vadászom, MX5-öst. Abból is a 10. jubileumi kiadást, mert abban volt először 6 sebességes váltó meg torsen-sperrdifi.

Mit ad az ég, ott vigyorog egy nem túl fényes darab, piti pénzért, keménytetővel. Szépséghibája: a bal hátsó kerék beakadhatott valami oszlopba, és a küszöb/sárvédő is kapott szépen az ajtó mögött. A hirdetés friss, a hajnlai időpont ellenére már telefonálok is. Kár, hogy egy szót sem beszélek németül, az eladó - aki természetesen török nepper :( - egy szót sem angolul, így kicsit nehezen megy. Nem baj, így legalább nem tudja, hogy az egész világon 7500 kiadott ilyen verdából egyet birtokol. Egy szó mint száz, kiderül, a kocsi berlinben van, a fordításban segít unokatesóm Graz-ból telefonon. Szerintetek mennyibe kerül egy 3 országot összekötő, fél órás konferenciahívás? :)))

Délre az autó leelőlegezve, átutalási bizonylat elfaxolva. És ez a lényeg. A saját kicsi-kocsi fenekét már emelem is az akna fölött, szedem ki a két jobbos lengőkart, a csavarokat, szerszámokat bepakolom a jazz-ba, és este gyite. Hárman megyünk, legyen váltás.

Másnap találkozunk a törökkel, a kocsi egy lepuki gyártelep egyik kisebb épületében parkol, szép poros, de alatta a bilstein, dupla kipuff, fényezetlen keménytető, de amúgy szép. Kitöltjük a papírokat, közben 2 percenként hívják a törököt, már elkelt, viszhall. Kérdezi tőlem, hol van a trailer.
- Később ér ide, két autót viszünk. - mondom. Még a végén összetépi a kétnyelvű adásvételit. Ezzel is megvolnánk. Autó gurul, persze menni nem lehet vele a csálé kerekén, de a bölcső ép. Pattintom a Jazz csomagtartót, veszem elő a lengőkarokat, törökünk szeme tágul... :D:D Kb. 1 óra alatt kicserélem a két lengőkart, majd lefagynak az ujjaim, de a 10th AE megérdemli. Aztán baj. Nagy. Repedt a csonkállvány. Így nem indulunk el. Telefon, mindenki azonnal berlini mazda bontót keressen. Közben elmegyünk az ottani ocsmányirodába, nehogy bezárjon, és pontosan 37 perc (!!!) alatt elintézzük az összes papírt, a biztosítást és a rendszámot. Még fél óra, és kapom a címet uncsitesómtól a bontót illetően, odamegyünk. Egy darab MX5 van, az is a legelső, 1.6-os. Gyakorlatilag tök üres a bódé, csak egyetlen környéken vannak még benne cuccok. Tippeljetek, hol. Igen, talált, benne van a hátsó 4 lengőkar, meg a csonkállványok. :D Az öreg bontós hatalmas arc, épp zárnának, már 5 óra, de ha kiszedem magamnak, akkor lehet róla szó. Viccelünk, nevetgélünk, majd a hazai bontós ár negyedéért elhozom az egészet. Így összeáll a vas, hazajön lábon.

Gondolnátok, itt vége. De nem. Nekem itt kezdődtek a komoly gondok. Tavaszra ott állt egymás mellett a garázsban két MX5. A jövevény, Matka immár szépen, kijavítva, bár a gyári polírozott ENKEI felnigarnitúrát nem sikerült megszerezni hozzá. A másik, a béka évek óta nálam, átestünk már együtt pár dolgon, automata váltósból átalakítottam kézivé, telifény, és különben is gyönyörű, ő az én autóm. Pedig csak egy maradhat, mint hegylakó. Végül győzött a régi, Matka már másé, de jó kezekbe került.

Eltelt egy hét, és továbbra is nagyon hiányzott a sperr, amit Matkában még jobban megszerettem. Közben egy klubtagunk felhívott, a kocsiját telivágta egy taxis oldalról az első keréknél, bölcső kellene, meg balos futómű, nincs-e valami ötletem. Mobile.de? Mindjárt ránézek.Basszus, megint ott vigyorog egy 10th, sajnos rondán összehajtva, de az eleje ép, rajta a sértetlen polír ENKEI, benne a sperrem, a 6 gangos váltóm, a változó szívócsőhosszú beömlőm+hengerfejem, a rozsdamentes négyleömlőm, és nem utolsó sorban a komplett első futomű, amivel talpra lehet állítani szegény taxis-károsultat a hazai alkatrészár töredékéért. Egy a hiba, a város neve: Rostock. Nem tudom, kinek mi jut az eszébe a névről, nekem már örökre az, hogy k...a messze van. ;) Győrben találok egy nagyon rendes srácot, lehet nála bérelni egy Toyota Dyna autómentőt, 15k HUF naponta. Már úton is vagyunk a lefoglalózott kocsiért, csakhogy szegény Dyna szívódízel. 80-at tud. A kis kerekein a cseh autópálya a lelkünket kirázza, deja vu, régi M7 utánérzés.

Kettőnk közül pihenne, aki épp nem vezet, de ebben a kocsiban reménytelen. Rostock messze van. Nagyon messze. 80-nal meg elviselhetetlenül messze. Na, csak odaérünk. Alszunk valamit járó motornál a fagyos hajnali órákban, betyár hideg van, a Dyna fülke rettentően kicsi és hangos, kopog a tetején a jeges eső. 9 körül előkerülnek a kereskedő arcok, fizetünk, adás/vételizünk. Az autómentőre targonca rakja fel az MX5-öt, szegényke nem gurul valami jól. És akkor irány haza. A hegyekben kemény hófúvás, a kamionok oldalaznak a szélben, mi is próbálkozunk. A német-cseh határon a határőr résnyire nyitja csak a tolóablakot, úgy kiabál, hogy fárcójg papíren, majd csukja is be. A cudar idő ellenére szépen haladunk, de visszafelé sincs közelebb pest. Berlin, Drezda, Prága, Brno, Pozsony... egy seggel, egy brutál kényelmetlen autóban. Már nagyon fáradtak vagyunk, de a Dyna ki lesz adva holnap, megígértük, hogy visszaérünk időben. És miután a kertben lerakjuk a kertibútort, már csak le kell ugrani Győrbe a Dynával, és vissza a saját kocsival. :D

Hát így fáradtam el a legjobban eddig, és vidáman élünk, míg meg nem halunk.

Üdv minden elvetemült autóbuzinak!

gram
alapító, magyar mx5 klub
miata.hu

ui.: Ne feledjétek, mindenkinek joga van a saját hülyeségéhez! :DDD

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.03.02. 09:45:38

@Fomics: Én is, de a Repsol nem megy nálam. Másnál működik?

tomiki 2010.03.02. 09:45:49

Ez tényleg egy jó story, jó utat, sok sikert!
Lehet, hogy megkérem apósomat, hogy írja meg az ő storíját, amikor 1984-ben ment Litvániából a szibériai Vorkutába Ladáért. Ott is volt -35 no meg se út, se vonat, se semmi.
maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=vorkuta&sll=37.0625,-95.677068&sspn=63.76909,106.962891&ie=UTF8&hq=&hnear=Oroszorsz%C3%A1g,+Komif%C3%B6ld,+Vorkuta&ll=61.856149,47.06543&spn=19.599001,53.481445&z=5

Eddie 2010.03.02. 09:47:33

Száraz utat és vigyázzatok!

ben1988 2010.03.02. 09:47:56

Hű, jó volt olvasni hogy végül bevállalta az utat. Szerintem simán haza fog jönni a kocsi, ezek a korabeli autók nagyon egyszerűek. Ha el is romlik valami, simán meg lehet csinálni az út szélén. Csak ne siessetek vele, ne hajszoljátok, annak sosincs jó vége. London-Ulánbátor ralin is olyan öreg széria, rossz állapotú autókkal végigmentek hogy sosem gondoltam volna hogy célba érnek, pl szakadt citroen kacsával. És ott voltak igen durva földutas szakaszok is+autóhoz semmit sem értő emberek. Ja és hólánc+kisebb lapát hátsókerekes autóhoz alapfelszerelés télen!

jogtörpe 2010.03.02. 09:54:30

Jáj mé pont mergát? tudom mb az isten. Vannak ott komoly amerikai és európai vasak is. Volvo pv800 (taxi) sorozat pl. egy sincs itthon. Jó utat és szerencsés hazatérést kívánok!

Teshow 2010.03.02. 09:58:58

@_gram_: Jó történet ez is! :)
Az úton lévőknek nagy kalappal....
Már előre várom a roadmovie-t illetve story-t!!!
A kalandot (remélem az úton semmi komoly gáz nem történik) talán jobban irigylem, mint az autót!
Szent Őrület rulez! :D

karlmann 2010.03.02. 10:01:11

@scheerti:

Én is azt csinálom, mint Fomics cartárs, de a REPSOL már tegnap este sem ment.

kispestipeti 2010.03.02. 10:01:26

Drága Férfiak!
Én új vagyok itt a forumozók táborában, de rendszeres olvasója a TC-nak. És! a térképen lekövettem az utat, így én is Veletek utazok a nappalimban gép előtt üldögélve. És hát a jó öreg Ponton pedig nekem is egy örök vágyakozás tárgya. sok sikert (élményt)kívánok! jó napot, jó szurkolást!

Labancz 2010.03.02. 10:01:33

Cs.ZS: A Merci kerekeket miért nem külditek fel egy futárszolgálattal? (Pl: DPD) Megéri körülnézni, mert vannak nagyon olcsó ajánlatok.
Így lenne elég hely az Opelben mindenkinek és mindennek.

esde 2010.03.02. 10:03:21

higgadtság!!! :)

hideg lesz, észnél legyetek, nem megállunk kivárjuk a tavaszt:D

ÖTLETEK:

- opelre kéne egy gyári csomitartó keresztrúd, és egy zárható sí-box, az megduplázná a csomagtartó méretét, és ha könnyebb dolgokat raktok még nem is borultok fel:)

- hólánc!!! :) 6db de lehet 8 (jól jöhet lejtős terepen is, mert nem biztos hogy az öreg merga fékei annyira jól adagolhatók és álló kerekekkel árokbacsúszni nem jó)

- olyan törhető nemtommi melegítő bax... ami minden egyéb cucc nélkül meleget csinál, jól jöhet megállás esetén, már csak a gatyába berakni ha le kell feküdni a földre stb.

- jégoldó:) ha befagy valami

- jégkaparó stb...

de SÍBOX szerintem kell... csak egy gyári keresztrúd, és bárkinek a jó nagy méretű doboza jó lehet hozzá:)

fontoljátok meg:)

nem utolsó sorban, lehet akad pár pót alkatrész is amit akkor otthagyni rosszúl esne az tuti:D

Hoerbi 2010.03.02. 10:04:56

Most először kattintottam netes hirdetésre. Ezek megérdemelték.

A projekt folytatását pedig kíváncsian várom.

denieboy 2010.03.02. 10:06:02

Éljen, éljen, éljen!

Együtt sírunk, együtt nevetünk veletek! Nem kérdés ezt meg kellett lépni!

Könyörgöm vigyetek, videkamaerát is és dokumentáljátok le roadtrip szerűen az egész történetet, ilyen még nem volt Mo-n had szóljon!

Jó szeletek kívánok a csapatnak!!! :)

Demidoux 2010.03.02. 10:12:14

Sűrűn olvasom, ritkán írok.
De most nagyon szorítok nekik!
Régi autós álmaimat valósítják meg és adnak reményt.
Online infó? Valami hír róluk?

esde 2010.03.02. 10:12:55

Ja és blogolni képekkel, az utazást élőben kötelező!!!!!!!

Hajrá!!!!!

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.03.02. 10:13:54

Az elejét ki lehetett volna hagyni, azt már eddig is tudtuk, hogy miért kell megvenni az előző postból. Mondjuk arra jó volt, hogy végleg meggyőzd magad, hogy okosan cselekedtél!:-D Jó utat.

NYISZI 2010.03.02. 10:15:07

Run Csíkós Run...

commbeg 2010.03.02. 10:17:46

Külön Ponton blogot!
Szorítunk Nektek.

báró Csekonics 2010.03.02. 10:20:54

@Workman: ezt én sem értem, Merciéknek ez az elevenükbe vág.

Flat-6 2010.03.02. 10:25:39

Hülyék vagytok. :) Szerencsére. :)

esde 2010.03.02. 10:26:34

őőő

olyan telefont ami kamerával rendelkezik és online tudja nyomni a cuccot, kötelező vinni...

kis rövid szöveges postok, és képpel:)

metszo_ollo · http://hozamkorlat.blog.hu/ 2010.03.02. 10:30:14

Basszus, vasárnap mellettetek álltam az Ungvár utca végén lévő lámpánál. Ha tudom, hogy mi van, akkor átkiabálok, hogy nagyon szurkolok nektek, hajrá!

esde 2010.03.02. 10:31:23

ja és természetesen olyan szolgáltatóval aki ezt tudja nyomni:)

és kisképeket, hogy ne legyen sok azadat, és maradjon újdonság az itthoni cikkre is, de egy kis étvágygerjesztőnek:)

pici képek rövid szövegek, hogy itt vagyunk megy a merci, pár részlet, egy kép:)

Zsola777 2010.03.02. 10:36:54

Nem szeretem a Mercedest, de ezért még én is kimennék, az biztos! Aztán tudósíts! :)

2010.03.02. 10:37:40

Mondjuk az elmúlt két blog óta folyamatosan régi eladó merciket nézek, ez most normális???

venator 2010.03.02. 10:41:58

Bár az útvonalat nem tudom, de itt vagyunk az Öresund dán oldalán, hatvan kilométerre Koppenhágától. Ha erre jöttök és bármiben tudok segíteni, jelentkezzetek.

Hajrá fiúk! Haza kell vinni a gépet, nem is vitás. :)

red87 2010.03.02. 10:43:52

na ez nem mindegy!

gyerünk srácok, sok sikert!

kíváncsi lennék, milyen szaga lesz az insigniának, ha Karesz elpippant egy atomvillanást:D

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.03.02. 10:48:40

Helyszín B+ még életemben nem írtam ilyet

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.03.02. 10:59:22

Őszintén mondom, leborulok!!! Ez nagyon nagy kaland, hatalmas story!!!!!

Remélem összejön a dolog! Csak ügyesen...

RadafukErnő 2010.03.02. 11:13:50

Ilyet gyártani kellene: retró design de EV kivitelben. Városi autónak vennék én is...

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.03.02. 11:27:40

Lemaradtam egy kicsit, de csak azt tudom mondani, hajrá!!!

Ha bármi gond van, szóljatok megyek segíteni! :)

kamikaze5 2010.03.02. 11:27:43

Agyamentek. Bolond világ ez... :-)

( de irigylem őket )

marci14 2010.03.02. 11:34:14

Csíkós Zsoltinak a negyedik béből, és a többieknek: Mindenkit hazavárnak!
Hajrá!!!

McK (törölt) 2010.03.02. 11:41:41

@ezeröcsi: A 165 R13 nem azonos gumi a 165/80 R13-al..
Ne hülyéskedj már..
A / nélküli a drága,és magas gumi.
Így..simán 165 R13.

A fiúknak jó utat!
Egy kalappal,kitartást,és jusson szetekbe a szebb jövő,miközben alatta bőgtök a fájdalomtól.

cistron 2010.03.02. 11:42:29

Mindent bele!

Hatalmas élmény lesz! Jó lesz olvasni, az biztos.

zeger 2010.03.02. 11:44:03

Nem vagytok normálisak.
De ezért szeretünk benneteket. És irígykedünk, de veszettül. Ha előbb megírod mit akarsz, szerintem konvoj ment volna veletek! :)
Jó lenne tudni mikor jöttök (na nem a tervezett, hanem a ténlyeges időpontot)!
Sok sikert!

csmarci 2010.03.02. 11:53:36

Én személy szerint csak azért aggódom, hogy az Opel bírja, mert Mercedes felől nincsenek kétségeim. Havazásmentes utat!

Uff 2010.03.02. 12:07:01

Jo utat kivanok! :) Varom a kovetkezo cikket :)

Lious Hott 2010.03.02. 12:16:12

@csmarci:
Na,ne fikázzuk már azt aki segít!
Egyébként az autóbuzi társadalom
Opelos alegységének tagjaként jó
utat ,hiba és problémamentes
hazatérést kívánok a Csikós csapatnak!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.03.02. 12:33:01

@McK: De, a 165R13 az pontosan azt jelenti, hogy 165/80 R13.

Pont ugyanilyen a Range gyári mérete, csak az 205R16. Azaz 205/80 R16

Opelfan 2010.03.02. 12:37:57

Nagyon tetszik ez a poszt. Csak az ehhez hasonlók miatt járok ide még mindig. Csikós Zs: tetszik ahogy írsz, a többiek sehol nincsenek hozzád képest!
Szurkolok, hogy minden rendben menjen, én magam is szeretnék egy ilyen nagy túrán részt venni. Remélem hamarosan gratulálhatunk az új kocsidhoz!

lanciabacci 2010.03.02. 13:04:13

@McK:

a /80-as gumi jelenti a teljes oldalfal méretet, ezért régebben nem is jelezték külön. Ez azóta szokás, mióta elterjedtek a "peres" gumik. Gyerekkoromban a családi Zsigulira is mindig csak 165R13-as gumit vettünk. Akkoriban az R(adial)/S(teel)R volt a kúl, mert gyárilag halálszar diagolnálokkal szerelték őket.

Jules_V6 2010.03.02. 13:13:21

Csikos nem vagy noooormalis! :O) En meg csak irigykedek... (bar a mercik nem hoznak ennyire lazba, de megertem...)

sompetike 2010.03.02. 13:30:51

óóó,de jóó.hajrá.menjetek fiuk.végre vkinek teljesül az álma.aztán majd irjatok jo sokat rola.mert azt szeretjük ám.

ildottore 2010.03.02. 13:46:12

Hajrá Csikós, engem is magával ragadott az izgalom, már nem is a munkahelyemen ülök, hanem utazok én is veletek Svédországba.
Sok szerencsét!

N@gy 2010.03.02. 13:51:56

HAJRÁ TC TEAM!!!!!!!!!!!!

McK (törölt) 2010.03.02. 13:53:43

@lanciabacci: @Tie: Tyű a qrva anyját,és tényleg.
Nem gondoltam volna,hogy ennyi elkoptatott gumi után még tanulok újat,de lám ,mégis.
Ilyen méretből nem sokat hjasználtam el,de azért ezt nem gondoltam volna.

Én kérek elnézést!

Jules_V6 2010.03.02. 14:14:00

@streetsta: ketesfelora nem lesz sok? Leagalabb gyorsan aludtal?

Ponton miatt hittal tegnap?

(nemet billentyuzeten nem talalok semmit... :( )

szenon 2010.03.02. 14:44:46

Aki ennyit megy érte, az megérdemli! Szórakoztatók az írásaid! Jó utat! Várom a folytatást!:))))

snowman 2010.03.02. 16:02:45

Most úgy érzem magam, mint Hofi a korrupcióval: "Korrupció az, amiből téged kihagynak!" :o)
Lefordítva: jó buli az, amiből én most sajna kimaradok. :o(
Pedig a havat, hideget imádom, a matuzsálemeket is, utazni bármilyen körülmények között szeretek, nem vagyok válogatós.
De azért a fiúknak drukkolok, és persze pótizok is a kilincsbe vagy valahová, ha majd itt az ideje.
Egyébként én csak egyszer hoztam messziről autót, akkor kb. 800+400km-t nyomtam le egy olyan Kacsával, amit azóta is sajnálok, és aminek a gyújtása volt elállítva (szegény tulaja ezt nem tudta), és azt sem sokan tudták lekezelni, de annak idején azzal akartuk beindítani a nyugatról pörgetős autóbizniszt.
Mondanom sem kell, hogy miután eladtuk, és hoztunk helyette egy 305-ös Pözsót, ránk szakadt az új vámtörvény, és a használtas biznisz ott helyben meg is feküdt. :o(
A Kacsás utam pedig mesés volt!
Egész úton a határig valahogy mindig finom dzsessz szólt a rádióból, stabil 110-et jöttem még a rossz gyújtásával is, a tetejét kinyitottam, és lazán bámultam a csillagos eget, és élveztem a benti meleg levegő keveredését a kinti kellemes hűvössel.
Na, valami ehhez fogható feelinget kívánok a fiúknak. :o)

Leadfoot 2010.03.02. 19:24:12

Nekünk (nekünk... anyám 51-ben született...) 1960-ban már volt televíziónk, egy Munkácsy. A családnak volt a lottón egy négyese, épp elég volt rá a pénz.
Mondjuk az is igaz, hogy az egész utca nagyanyámék nappalijában ült esténként.

Nem tartozik ide, csak eszembe jutott.

De ez a leírás a tranzisztorral meg a Pannóniával... épp most került elő a családban egy csomó ősi fénykép és egyéb irat (üknagyapám 1913-as adóbevallása pl. nem semmi), és pont ilyenek jutnak eszembe, mikor nézegetem őket.

Az ilyen szentimentális részeket szeretem legjobban a Csikós-posztokban.

makmarci 2010.03.02. 19:29:51

@Alf: Fullos (-bőr) Golf IV. Most is az van, csak nincs automata váltó, meg ülésfűtés, meg gerinctámasz, meg pénz.....

Kutyafüle 2010.03.02. 19:37:44

@Bandi NL: Szerintem nálad a pont!
Én csatlakozom a kezdeményezéshez...

Leadfoot 2010.03.02. 19:40:31

Volt régebben az a Coca-Cola reklám (kicsit szar minőség, de ez az: www.youtube.com/watch?v=HTJkXCuqd_o).

Ez az egész menet Csikósékkal erre emlékeztet. Mindenféle fura szerzet kísér egy valamit, csak a valóságban Csikóst fogják tolni a Pontonban. :-)

Cortina V6 2010.03.02. 20:10:23

@Garp: Baszki,gyere at,felugrunk a skotokhoz valami tragacsert..
Aztan Stanraeren at hazaviszlek,legalabb bevasarolo Dublinban a Gulyas Cornerben,vagy mi a neve...
(KIBASZOTT VEZETHETNEKEM VAN!!)

Evil1979 2010.03.02. 20:29:54

Hajrá Csík!!!
Csak meg lesz ez lábon is.

Dennis01 2010.03.02. 21:12:30

@Cortina V6: Majd vezetsz eleget egy kis zold Minit Magyarorszag fele... :)

nikó 78 2010.03.02. 21:17:29

Arra felétek tényleg senki nem noormális?????Amúgy beszarás az egész, nagyon jó sztori.

Csikós Zsolt 2010.03.02. 22:21:33

nagyon izgulok értetek,jó utat,oda és vissza is.sajnálnám a kis világoskék csodát,ha eladnád.egészségben gyertek haza,minden baleset mentesen,sikeresen. katinagyi

clubman 2010.03.02. 22:45:30

@Csikós Zsolt: Kedves Katinagyi!
Bár fogadatlan prókátorként nyilatkozom, de mélységes hálámat fejezem ki Önnek, hogy ilyen EMBERT nevelt a lányából mint a Csikós felesége. Szerintem a kommentelők közül több tucatnyian bevállalnának egy ilyen hölgyet feleségnek mint a Kati. Lelki társ, feleség, anya a végsőkig. Gratulálok!!!

Garp 2010.03.03. 08:43:50

@Cortina V6: ajánlanám a futópadot, dodgemet :DD. Valamikor tavaszra tervezek egy skóciai túrát, valami 3-4 naposat. Hmmm? Szólhatnánk annak a Minis gyereknek is.

@clubman: ennél egyszerűbben és szebben nem lehetett volna.
Csatlakozom clubmanhoz: Kedves Katinagyi, kérem fogadja őszinte gratulációmat a "gyerekekhez". A lányához, és a vejéhez is! A legmesszebbmenőkig büszke lehet rájuk!

Cortina V6 2010.03.03. 20:05:35

@Garp: A Minis gyereket most ofoztam fel,csak,hogy edzodjon..DD (o a fiam).

Garp 2010.03.03. 21:11:02

@Cortina V6: :D na ezt nem tudtam. Tudod mit mond a következetes apa? "minden nap megverem a gyereket, mert ha még nincs vaj a füle mögött, hát majd lesz. Viszont ő választhatja meg, mikor."
Ha összejön a skóciai túra, szólok. idegenbe szakadt belsőség találkozó...Inner Circle :D

dennisthemenace 2010.03.06. 07:47:04

@Garp: Junisban lesz a Classic Ford Show a Santa Podon. Arra atnezhetnel,nagyon kiraly..
süti beállítások módosítása