Együtt szívat a Porsche és a biztosító

  2012. december 22. - Winkler Róbert Címkék: gps porsche biztosító hiéna boxster

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra

DSC_0006.JPG

Zsiga barátom nem nagyon régi porschés. Volt már pár érdekes autója, többek között egy Olaszországból behozott régi Citroen DS, de az én Cougarommal is hosszasan szemezett, vagy legalábbis követte a hirdetés árcsökkenését. Rengeteg kiváló autós története van, a legtöbbet elfelejtem, de a maradék is elég jó. Volt például egy új 320d BMW-je, amit elloptak, bár sokáig nem ijedt meg, mert azt hitte, a barátai szivatják, és valahogy puszta kézzel odébb vonszolták.

DSC_0007.JPG

Hát igen, ezt még innen ki kell tolni

Mivel volt casco a BMW-n, nem is igazán bánta a dolgot, mert bár a Bimmer jó autó volt, már unta egy kicsit. Valami kalandos történet volt az is, hogyan találták meg az autót valahol az Alföldön egy román eladó és egy reménybeli magyar vevő társaságában, de Zsiga élt a biztosítási opcióval, és a pénzt választotta. Majd hosszas tanakodás következett, mert végül is ráért, elvégre a családban maradt egy XC 90-es. Aztán kitalálta magának ezt a Boxstert, nagyjából a BMW-pénz árában, banki visszavettben, igen jó állapotban. Én is támogattam a vásárlást, mert mi szólhat egy jó állapotú, ámde ötmilliós Boxster ellen, ha amúgy is ott van rá a pénz? Lehet jókat autózni ötmilliónyi húszezresen? Na ugye, hogy nem.

DSC_0009.JPG

Kívülről feszül az oldalablak

A Boxster híven is szolgál már vagy két éve. Presztízsben is jó lehet, mert ha épp nem sikerült eldugni a garázsba a kőművesek elől, a kerítésépítésre kapott árajánlatok valahogy sokkal magasabbak lettek. A gyerekeket pedig hiába lehetett csak egyesével iskolába vinni, szégyellték a Porschét, és két sarokkal a suli előtt kellett kirakni őket. Yoda nevű kutyája a tavasszal kóborolt el, Zsiga meggyőződése szerint azért, mert két utcával lejjebb lakik a Balassa, akinek egy fekete 911-ese van, de Yoda biztos a hangra ment, és összekeverte, amikor utána rohant. Sose tudjuk meg, mi történt valójában, bár Yoda a minden követ megmozgató keresés gyümölcseként ősszel előkerült, kövérebben, mint valaha. Amikor egy hétvégére beadták - gyulavitéz - kutyapanziójába, kollégánk tett is megjegyzéseket a testzsírszázalékára.

DSC_0010.JPG

Piros csöcs kihúzva

Most ellenben egy igen érdekes műszaki probléma miatt hívott. Ahogy elmondta, már csak az én reakcióim alapján is elcsendesedett a szerkesztőség, hogy miafaszvan?! A lényeg: egyik nap hívta őt a gépjármű műholdas védelmét ellátó társaság, hogy a Boxster megszűnt adni, megvan-e. Zsiga kinézett az ablakon: igen, itt áll a ház előtt, idestova két hete. Igen, azt elfelejtettem mondani, hogy a családi tanács úgy határozott, a Boxsternek mennie kell, ezt pedig egy rendes autóbuzi úgy oldja meg, hogy vesz helyette egy Mini Clubmant – és a Porsche eladása ügyében természetesen semmit sem tesz. Mellékszál: a két tíz év körüli fiúgyermek elfér a hátsó ülésen, nem hittem volna.

DSC_0011.JPG

Kellett egy kicsit sakkozni, mire odaért a kábel

Tehát meglett a Mini, a Volvo meg is maradt, a taknyos-nyálas-havas időben a Boxster nem mozdult, a műholdas védőrendszer pedig halottra szopta a másfél éves akkumulátort. Nagyjából egyébként egyik műholdas védelmes autó sem szereti az egy hetesnél hosszabb pihenőt: az, hogy még a garázsból is kimenjen a jel, sok villanyt követel. De ebben még semmi poén, ez csak egy hétköznapi szopás. A Porsche azzal varázsolja ünneppé az orális szexet, hogy a csomagtérnyitást elektronikusan végzi.

DSC_0016.JPG

Igen, a bowdent kihagyták a rendszerből.

DSC_0018.JPG

Vérszemet kaptunk, megpróbálkoztunk egy motorindítással is

Ott áll tehát az ember a Porschéja mellett, mert a 911-es ugyanígy működik, és jó esetben a kulccsal, vagy a távirányító rejtett pótkulcsával kinyitja az ajtót. Aztán nyomkodja a nyitógombot, de hiába: nincs áram, nincs nyitás. Be kéne bikázni? Hát az szopó, gyerekek, nincs mire csíptetni a kábelt. A nyomorúság persze még cifrább: ha már egyszer kinyitotta az ajtót, nem tudja becsukni, a Boxster ugyanis, mint kabrió, nyitáskor és csukáskor automatikusan leereszti néhány milliméternyit az oldalablakot. Ha viszont nem, a teteje nekifeszül a gumikédernek, úgy kell az egészet benyomorgatni.

DSC_0015.JPGÉs igen: felpattant!

Mi légyen tehát a teendő? Mire idáig jutottunk, a rutinos Bandi már meg is találta a megoldást az élet nagy tanítómestere, a Youtube tálalásában. Lapzártakor 13 ezer megtekintés körül járt a valóban hasznos és informatív videó, a probléma előfordulása tehát nem lehet ritka; ilyen videókat nem szokás unaloműzésként nézegetni.

Mivel a hátvégén amúgy is mentem Zsigához sört főzni egy konyhai projekt keretében (elég jó a cucc, én ezt ajánlom), megbeszéltük, hogy viszek töltőt. Mire odáig jutottam, meg mindent bepakoltam a csíráztatott árpától a diktafonon át a csatos üvegekig, természetesen pont a töltőt felejtettem el, úgyhogy bikakábellel oldottuk meg: életemben először bikáztam a Tehénnel Porsche csomagtartófedelet. Kihúztuk a biztosítéktáblán a piros, erre a célra szolgáló csöcsöt, a negatív ment a testre az ajtóhatárolón, és katt! Őrület, megcsináltuk!

DSC_0014.JPG

A porschés örül

Zsiga aztán elment a Forexhez, ahol tapasztalatom szerint elég jó a kiszolgálás, bár én fél óra után nehezen viselem a kéretlen szakmai előadást az akkumulátorokról. Azt mondták neki, ne vegyen csepptöltőt, inkább hozza be a Porschét, adnak hozzá egy kölcsönakksit. Zsigának furcsa volt a helyzet, hogy nem kértek cserébe pénzletétet, de azt mondták, eddig még senki se lépett le a kölcsönakksival. Illetve de igen, egyszer egy faszi egy A8-asával nem tért vissza. És hogy minek egy ötmilliós Porschéra műholdas védelem? Hát azért, mert anélkül egy biztosító sem köt rá Cascót.

DSC_0025.JPG

Marcell hathatós közreműködésével viszont végül lefőztük a sört, ami tizenhat liter kotyvalékot jelent, ott kezd éppen alkoholosodni a hátunk mögött található tartályban.

Rejtőzködő Hiéna!
Ha önök eddig keresték, lázasan kattintottak mai írásainkra, akkor ne tovább! Ez az. Nyeremény?
- egy darab citromsárga Porsche Carrera 4 makett
- egy A0-s formátumú, 2013-as BMW Motorsport falinaptár sok M3-assal
- egy hiteles retró Jáva 3 építőjáték

- és egy Deluxe Házi Sörfőző készlet a Trudy Kft. jóvoltából

A feladat:
Vízzel hangolt sörösüvegek segítségével pánsípozza el a Scorpions együttes Winds of change című dalát, vegye videóra, töltse fel egy megosztóra, Indavideó előnyben, és helyezze el a linket a kommentposztban. Mostantól számítva 12 órán át tart a verseny, azaz ma este kilencig. Eredményt itt hirdetünk. Alkalmi zenészek hajrá!
DSC_7979.JPG
DSC_7978.JPG

A bónusz (azoknak is, akik nem játszanak): egy fotó a telefon kijelzőjéről arról az sms-ről, amit a műholdas autóvédelemmel foglalkozó cég küldött a Zsigának két perccel azután, hogy ráraktuk a Boxsterre a bikakábelt (hogy miért van BLACK LÁNY néven elmentve, ne kérdezzék).

DSC_0020.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr964973429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DanielGT500 2012.12.22. 12:16:47

@megvalaszolok:
Irigyseg a nagy baja szegenynek :D
Nem tartja magat arra alkalmasnak, hogy o is elerjen valamit, igy hat nem is fog tenni erte soha :D

Amugy a cikkhez:
Kivancsi lennek, hogy a Porsche-nak mi a tanacsa erre az esetre. Gondolom nem ilyen "otthon megoldjuk okosba", hanem hivd ki a trelert, be a szervizbe, fizess egy szep osszeget majd mehetsz utadra.

Pipi 2012.12.22. 12:25:30

Öööö most komolyan született egy cikk arról, hogy lemerült az akku, utánanéztünk, hogy tudjuk bebikázni és bebikáztuk az autót? Azt hittem az üléscserés posztnál nincs lejjebb...

akos27 2012.12.22. 12:28:12

Szivargyújtóra (ha van) küldeni 12V-ot nem lett volna elég a nyitáshoz?

jürgen baromartz 2012.12.22. 12:29:44

nahát.
ha megengedhetnék magamnak egy ilyen kocsit, nincs az az isten, amiért eszembe jutna valaha, hogy eladjam. legfeljebb csak akkor, ha utamba akadna egy kétkerék-hajtású, hardtop 911 carrera, amire lecserélhetném.

DrSzoke 2012.12.22. 12:41:11

@Pipi: Azert az "ujabb" autoknal nem art kepben lenni. A6, csak a vezetooldalon van kulccsal nyithato zar,az adott auton torott volt.A tulaj evek ota a csomagterajtonal nyitja-zarja a kocsit a kozponti zarral.Akksi lemerult,csomagter nyithato,azonkivul semmi.Menj be.A lehajthato hatso ulesek szinten kulcsosak es be volt zarva.Motorter alulrol fullra burkolva,gepteto sem nyithato.Ez az eset sem a lemerult akksirol szol.

vmaast 2012.12.22. 13:14:49

A világ bármely más részén értetlenül állnék egy ilyen történet előtt, hiszen ha valaki vesz egy Porsche-t, feltételezhető róla annyi int... műszaki affinitás, neagyj'isten autóbuzéria, hogy legalább nagyjából(!) képben van az üzembentartás Suzukitól eltérő jellegéről, de 2012-ben, Magyarországon, a szemem sem rebben...

H_M_CS 2012.12.22. 13:18:36

Hát ez nekem nagyon katyvasz cikk lett. Lehet, hogy csak ki kéne józanodnom.

kantorlaszlo 2012.12.22. 13:24:03

Elektronikus csomagtartó nyitás. Erre mondják, hogy kellemetlen. Pár éve a tengerparton döglés közben néztem végig , ahogy egy honfitárs nagy kopasz izé valami nem tudom milyen márkájú terepjárója is ezt szenvedte. Volt ám bazmegezés meg szívem fogd be a pofád mert beverem. Bár én vezettem boxstert meg 996ost is, nekem a Boxster nem jött be, nem lóméret. Pénzem nincs rá, így nem kell félnem, hogy ilyet veszek. A kölcsönaksival kapcsolatban. A golfomhoz kaptam egyet 2010-ben, amikor lehalt, levettem a védőtakarót róla csere végett, és megláttam egy 1993as román akksit... :DDD De az új sem bírta két évig. (A fosvágenben is volt GPS. Gyorsan ki is szabotáltam a járműből mielőtt el lett adva az a tetves kurva szar golf.)

vmaast 2012.12.22. 13:24:26

@H_M_CS: Segítek. Ember vett egy KEP ótót. Nem értett hozzá, lemerítette az akksit. Világvége...

vmaast 2012.12.22. 13:27:34

@kantorlaszlo: Elektromosan nyílik a csomitartóm is, a tankajtóm is. Mindkettőt meg lehet azért oldani mechanikusan. Ésszel kéne autót tervezni Jürgenéknek is...

tobias2 2012.12.22. 13:40:19

Amikor az Ashton Martinom akkuja lemerült, én nem cecóztam, odaadtam a szomszéd cigánynak, most azzal jár Ausztriába lomizni.

Ciri 2012.12.22. 14:17:06

@vmaast:

Szerintem valahogy biztosan meg van oldva a dolog a Porschénál is.
Audi R8-al jártam ugyan így, szépen le volt írva a fedélzeti irodalmába a mechanikus nyitás módja. Jobb ülés előtt a műszerfal alatt egy narancsszínű "drót".
..csak ugye előtte elolvastam, pedig tízenéve Audik vesznek körül minden nap, nem telipofával ugattam a világba, hogy milyen szarul lett megtervezve a kocsi.
Most merek fogadni egy üveg sörbe, hogy hasonló a megoldás ennél is de hétfőn már csak azért is megnézem a gyári leírásban.

Ciri 2012.12.22. 14:18:46

@vmaast:

Természetesen a kritika nem neked szólt, hanem Robinak.

koszti87 2012.12.22. 14:24:37

@Orbánanyja:

A GPS vevő jelet kap a min. 4 műholdról. (3 az XYZ nek, 1 az időnek). A műholdak mondják meg a vevőnek hogy ők hol vannak és a vevő kiszámolja a saját helyzetét.

megvalaszolok 2012.12.22. 14:44:30

@tobias2: Szólj, ha esetleg hasonló kaliberű autódban megint akksi problémák vannak:)

Netuddki. 2012.12.22. 15:52:25

@akos27: "Szivargyújtóra (ha van) küldeni 12V-ot nem lett volna elég a nyitáshoz?"

Persze, biztos. Aztán lehetett volna a szivargyújtó biztosítékot is cserélni...

megvalaszolok 2012.12.22. 15:55:04

@isssti: Miért ezt hámozzátok ki belőle? Egy 5 milliós Porsche. Más Suzukit vesz ennyiért, ő Porschet vett.
Mellesleg nagyon izgalmas volt olvasni, mekkorát szívtak vele. Mármint nem kárörvendésként, hanem jó értelemben.

Elektomos V8 2012.12.22. 15:57:59

Mennyi irigy ember van.

A szerelő 2012.12.22. 16:14:00

Nem a Porsche és a biztosító szívat, hanem ez az autó lopásgátló rendszer, amelyik képes 1-2 hét alatt lemeríteni az aksit.

olahzsolti 2012.12.22. 16:40:03

smerős-már 2évet ült itthon,2-t Németben,minden felsőkategóriást lopott már- szerint könnyen el lehet lopni egy "ilyen"védelmű autót,kicsit felkészült simán blokkolja ezt a rendszert.
De senki sem lopja,mert a Boxster alkatrésze nem kell senkinek,az Ukránoknál,Románoknál,de még a Moldávoknál is ciki vele járni,legalább is maffia körökben.
Albánok szeretik,de többe van a szállitás Anconából,mint amennyit adna érte a birkapásztor.

Apropo,nem értettem a főcimet,miért szivat a Biztositó??

Egyébbként meg W.R művésznevű urat nem igazán kedvelik "Cougar"-os körökben,a korábbi cikkei miatt..

NperA 2012.12.22. 16:44:16

Jó történet, kollégám is szívott Boxsterrel. Ott az utasoldali ablakemelő motorja szűnt meg kapcsolódni az ablakemelő mechanikához és úgy nem lehetett becsukni az ajtót. Aztán szétszedte és visszapattintotta a helyére a dolgokat és ment.

olahzsolti 2012.12.22. 16:48:39

@tobias2: akkor Ő szerencsés,mert neki viszont nem Dzsipszi a szomszédja:)))

Csak a yamaha 2012.12.22. 17:36:28

Nem tudom ki hogy van vele...de autósnak/motorosnak akku töltője kell hogy legyen....

Mr. Cool · http://mbybk.blog.hu/ 2012.12.22. 17:39:52

Amikor a ledugózott záras Jeep-emnek lemerült az akksija, és ezért nem tudtam távirányítóval kinyitni, aláfeküdtem, rátettem a bikát az önindító kapcsára (jellemzően minden autón hozzáférhető alulról) és már ment is a nyitás távirányítóval YT nélkül is.

Winkler Róbert 2012.12.22. 17:47:01

@olahzsolti: A cougaros körökben nem kedvelnek? Az elég aggasztó, tekintetbe véve a négy magyar Cougart, melyekből egy az enyém. A másik három lennének a körök? De nyilván a Last Baronsra gondolsz, hiszen cougarosokról sosem írtam, róluk ellenben igen. Igaz, azt nem említettem, hogy még mindig tartoznak a kártételeik ellenértékével, például az új kerékagy árával, mert Géza, A Zseni elfelejtett betekerni négy kerékcsavart. Meg a fogalmatlanul, feleslegesen bemókolt Panhard-rúdról, ami megrepesztette a váznyúlványt. A sok bénázásról nem beszélve, amit szépen kifizettem. Hát nem kedvelnek, ez van, most már ezzel a tudattal kell élnem.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2012.12.22. 17:52:19

Bárcsak nekem is ez lenne legnagyobb problámám hogy lemerült Porschém akksija,mert az xc 90 et asználtam:-) :-)
De meguntam azt is úgyhogy vettem egy clubmant:-)

Rocko- 2012.12.22. 17:59:21

@Pipi: javaslom olvasd el a poszt összes szavát figyelmesen.

Rocko- 2012.12.22. 18:00:27

@DrSzoke: Doktor úr! ez melyik széria? ami Józsinak is van?

megint 2012.12.22. 18:06:02

Pont leszarom, hogy ez nem menő maffia körökben. Kiváló élményautó, nem mellesleg megfizethető.

Hawaii- 2012.12.22. 18:06:48

Hogy kiüríteni a garázst a kőműves kedvéért? Ahogy a profik csinálják:

youtu.be/QErVqOCz-5o

:)

Bud Taste 2012.12.22. 18:07:11

@Winkler Róbert: A sörről is írhattál volna pár szót...
Mit főztetek? Ha jól sikerült, benevezhetnétek a Házisörfőzők március 15-i versenyébe...
www.elsosor.hu/ii-hazisorfozok-versenye/

Rocko- 2012.12.22. 18:12:55

@megvalaszolok: mert értelmi fogyatékosok, nincs meg bennük az értelmezés képessége.

Rocko- 2012.12.22. 18:34:41

@Csak a yamaha: minek ha nincs rá szüksége?

Rocko- 2012.12.22. 18:36:36

@Hawaii-: mákja volt a Mercisnek. :)

Garp 2012.12.22. 18:38:55

@Winkler Róbert: neveznek az eddig eros mezonybe ;). A sörcsináló (is) foglalkoztatja a fantaziam.
Ime szabad ertelmezesu palyamuvem:).
Indavideo.hu/video/vindovcsendzs

Winkler Róbert 2012.12.22. 18:52:59

@Garp: Nem egészen szabályos, hiszen nincsenek rendesen behangolva az üvegek, és ez nem pánsípozás, hanem inkább valami beat box-hibrid. De mivel már öt perce ezen röhögök, ha 9-ig nem érkezik más pályamű, mindenképpen nyertél.

Winkler Róbert 2012.12.22. 18:55:15

@Garp: Mellesleg a refrénhez tényleg elég négy üveg. A mindenit, mindjárt benevezek.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.22. 18:55:48

nekem is minidg bajom volt ezzel a muholdas systemmel, amikor elmulott a kocsim 2 eves es nem volt kotelezo ki is lett dobva belole. Erdekes, de most mar nem kerik bele a biztositok.

Garp 2012.12.22. 19:03:39

@Winkler Róbert: hangoltam oket, egymashoz kepest egyik melyebb, mint masik.:))) es - bar ezt nem is nekem kene itt megjegyeznem, hiszen szerenysegen tiltakozik ellene h az eloadasom zsenialitasara magam hivjam fel a figyelmet - a hangszer megszolaltatasa kozben (ami igaz csak kiser, nem dallamot jatszik, bar ez nem is volt kitetel) szol az egyszemelyes nyünnyögő kórus es a beatbox level -112! Hoppacska! xD
Szoval kernem a zsurit, hogy teljes erteken vegye figyelembe a muveszi imterpretaciomat az elbiralaskor! (Amugy is megneztem mar majd' huszan es meg senki sem anyazott, ez jelenthet valamit!:) )

Koszonom. :))))

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.22. 19:16:11

@Winkler Róbert: Te nem tudsz itt olyat irni hogy mindenkinek tetszen :D

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.22. 19:27:54

@megvalaszolok: azt o se tudja. karacsony van, nem ugy alakul az elete ahogy szeretne, orbanozik egyet mert divat, lopottmilliozik mert hallotta a radioban/teveben, ettol azt hiszi figyelnek ra ettol jolerzimagat es kesz.

Ketfele ember van.

mindenki egy szintre akarja hozni a kedvet a tobbseggel, csak van aki "leszomoritana" a tobbieket is, vagy van aki "felvidamodna" a tobbiekhez.

Rocko- 2012.12.22. 19:34:26

@Winkler Róbert: érdemes elgondolkodni azon hogy a jövő évi Belsőség Big Band Jambe felvegyétek. :)

kalmarotto 2012.12.22. 19:39:11

@olahzsolti: Nos,Winkler úr nem korrekt újságiró.Egyoldalúan mutatta be az általad (nem)emlitett céget,és pejorativan tüntette fel nagy nyilvánosság elött!!
Ezért pert fontolgatnak ellene!
Az újságirás alapvető szabálya az,hogy mindkét fél álláspontját leközli,még akkor is,ha történetesen ő az egyik fél..
Főszerkesztőként minden kommentelőt letilt,illetve minden olyan bejegyzést töröl,ami árt az "imidzsének"!
A cikk élvezhetőségébe nem megyek bele,eddig Csikós apukájának mercije vitte a primet.
Winkler név sem valódi,Kulcsár Szabocs a böcsületes neve,amúgy nekem az jobban tetszett!!:)

halor 2012.12.22. 19:39:45

@koszti87: de van, de van, kár hogy letedd, nincs értelme, minden mostani valamirevaló mobil csak akkora adóteljesítményt küld az antennára, amekkora a toronyhoz elég, nem többet, tehát nem fix teljesítménnyel adnak, és egy garázsból nagyobb teljesítménnyel kell adni, mint szabadtérről.

Garp 2012.12.22. 19:41:55

@Garp: *iNterpretaciomat

@visszakettopadlogaz: thx:)

@Rocko-: naaaa azert ne tulozzunk!
Egy szint ala nem megyek! xD

Winkler Róbert 2012.12.22. 19:43:43

@kalmarotto: Na arra a perre speciel befizetnék. Csak az még annál is sokkal többe kerülne nekik, amennyivel tartoznak.

Rocko- 2012.12.22. 19:47:20

@Garp: van az mennyiségű pálinka, hidd el. :D

Garp 2012.12.22. 20:14:05

@Rocko-: na jo, nyertel :D
esetleg gumimaci :))

dobzse.laci 2012.12.22. 20:19:21

@halor: No, ha már offolgatunk: nem a maiak tudománya ez, hanem a kezdet kezdetétől benne volt mindben, így lett kitalálva a GSM rendszer.
A bázisállomás méri, hogy milyen minőségben veszi a jelet a telóról, visszajelzi és a telefon ez alapján "tekergeti" az adóteljesítményt.
A régi mobilok, az akkori aksikkal, ha mindig fullon adtak volna, akkor nem tartott volna a kapacitás 3 óránál tovább.

Luighi 2012.12.22. 20:19:23

@kovi1970: A kolléga nem azt írta, hogy a szivargyújtóról akarna indítózni, és én sem gondolnám hogy a minimum 5 amperes biztosíték elszállna egy elektromos zár nyitásától... ;-)

Mindenkinek Boldog Karácsonyt!

Veesenmayer 2012.12.22. 20:37:51

www.youtube.com/watch?v=hPWJ2ea488o

Bocs a hangért, telefonról tudtuk csak felvenni kicsit halk lett:)

Winkler Róbert 2012.12.22. 20:46:22

Hűha! Közeledik a határidő! Autocar precízen zakatol, Veesenmayer művében van némi Suzanne Vega-áthallás, de leestem a székről. MI JÖHET MÉG???

DrSzoke 2012.12.22. 20:54:57

@Rocko-: Az.De van azzal meg 1-2 trukk.Ha erdekel maganban megirom.

Rocko- 2012.12.22. 20:56:16

@DrSzoke: esélytelen hogy olyat vegyek, vagy C4 vagy C6.
de érdekelni érdekel, szóval ha van rá kapacitásod, akkor várom!

2012.12.22. 21:38:34

Árulja már el valaki, miért jó, ha egy autóba minden elektromosan nyitható? Az olyan menőzés, vagy mi? Egyébként nem tudom sajnálni azokat, akik autó helyett guruló mikroporcesszort vásárolnak.

megvalaszolok 2012.12.22. 21:52:15

@Jankove: Sajnos ma már az összes autó guruló mikroprocesszor.

ommm 2012.12.22. 22:01:17

@kalmarotto: Életed nagy leleplezése, gratula!

ommm 2012.12.22. 22:11:40

Jaj, jaj, épp az imént röhögtünk per telefon Winklerrel egy jót és igazából nehezen jutottunk dűlőre, mert nem tudtuk egyértelműen eldönteni, hogy a profizmust vagy a fékevesztett hülyeséget preferáljuk-e.
Így a másodikra szavaztunk, győztesként pedig @Veesenmayer: és csendes Bob duóját szavaztuk meg, vigaszdíjasok pedig @Autocar: és @Garp: .

Mivel nehéz volt dönteni, ezért további feltételként szabjuk meg Veesenmayer-elvtársnak azt, hogy a két vigaszdíjasnak küldjön a főzött sörből és természetesen nekünk is!
Gratulálunk!

dobzse.laci 2012.12.22. 22:40:18

@Jankove: Áruld el, hogy melyikben opció?
Amelyikben az van benne, abból hiába kérnél bowdenest.

Garp 2012.12.22. 22:43:58

@Veesenmayer: gratula uram!:))

@ommm: koszonom szavaid, fulladjatok meg, hogy a vert-veriteket izzado muveszetunkon rohogni mertetek, hogy vagjon nektek frizurat a Fekete Gyorgy!
;)

Csak a yamaha 2012.12.22. 22:56:08

@Rocko-: Látom nincs rá....Jobb hívni valakit hogy hozzon(aki nem hoz..de olcsóbb is..vagy nem....)

Rocko- 2012.12.22. 23:01:27

@Csak a yamaha: most először volt rá.
gondolom ha lerobbansz valahol, akkor veszel egy trailert, ha építesz egy házat, akkor veszel először egy toronydarut, meg hát ugye az ember tart otthon mondjuk atomrekatort is. 'hátha szükség lesz rá.'

35up (törölt) 2012.12.22. 23:07:26

Youtube helyett a gepkonyvet kinyitni gondolom tul bonyolult lett volna:
i.imgur.com/h7hlu.jpg

@Csak a yamaha:
Mindenkinek szuksege van ra, aki nem akarja, hogy par ev alatt leterdeljen az akksija. A rendszeres teljes feltoltes a hosszu elet titka, marpedig az a mozgo autoban lehetetlen, leven, hogy folyamatosan rajta log egy csomo fogyaszto.

@Jankove: Szedtel te mar szet szakadt motorhazteto-bowdenes autot? Tanulsagos lenne szamodra.

Stratocaster 2012.12.23. 00:08:56

"Az elég aggasztó, tekintetbe véve a négy magyar Cougart, melyekből egy az enyém."

Én ismerek 3 1st gen 2 2nd gen Cougart =5. Aztán nyilván van Winkleré +1. Ha nem csak a klasszikusokat számítjuk, egyik ismerősömnek van egy '96-os hetedik gen, néhány hete láttam Budaörsön egy fehér szintén hetedik generációsat (ebben a színben igen rútul nézett ki szegény).
Ez csak amit én ismerek/láttam és biztos vagyok benne, hogy akad még az országban.

Mc Master 2012.12.23. 01:24:59

@Veesenmayer: "Bocs a hangért, telefonról tudtuk csak felvenni kicsit halk lett:) "

Semmi baj a hanggal, nagyon jó lett, gratula!
Az énekes srácnak (nemtom ki kicsoda) jobb hangja van, mint a Jimmy Fia Krisztiánnak.
Tehát az üvegek megvoltak, ének is volt, de amit a legjobban becsülök - mert szerintem ez volt a legnehezebb az egészben -, hogy nem röhögtétek el.

Hetek óta másról sem lehet olvasni, mint hogy Gangnam Style vagy mi a fax...Meg hogy átlépte az 1 milliárdos nézettséget a YT-n. Egyszer végül én is végigszenvedtem, és meg kell, hogy mondjam, az ehhez képest smafu.

Veesenmayer: Vees on Change.

Slippery Slick a menetlabilizátor 2012.12.23. 01:38:03

Vicces járgány a boxster. Nekem is ilyenem van és mióta haza jottunk egy kéthetes nyaralázsról, azóta nem hajlandó a távirányító kinyitni az ajtaját.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.23. 06:59:45

@kalmarotto: micsoda magannyomozo ! :)

semmi kozom az eg adta vilagon hogy kit hogy hivnak es hogy hol csinaltak/ nem csinaltak a kocsijat jol vagy rosszul, de nem gondolod hogy ilyet ide bekommentelni rettenetessen ciki rad nezve?

Csak a yamaha 2012.12.23. 09:16:28

@Rocko-: Te a szezont a fazonnal....Kupac jármű mellé,amibe millió ketyere.Tényleg mekkora hülyeség....(ja és drága is....)
Mondok különbet is.Automata váltós autóba,alap a bika kábel...

Csak a yamaha 2012.12.23. 09:18:16

@35up: Nekem nem kell mondani,másnak ez nem logikus...

Rocko- 2012.12.23. 09:42:17

@Csak a yamaha: dehogy keverem.
rendszersen karbantartott autóval elég ritka a bármilyennemű műszaki, ergo az akkulemerülésnek is kicsi az esélye. miért kéne tartani bikakábelt, akkutöltőt ha egyszer minimális rá a lehetőség hogy kell?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.23. 10:30:07

LOL. Azért akkor a Porschénál sem hülyék a mérnökök. Illetve, nem a Porsche szívatott, hanem a user nem tudta, hogy működik az autója.
A "szivatást" sok esetben a saját hülyeségünknek köszönhetjük!

Evil1979 2012.12.23. 12:15:31

A tangapapucs-zokni kombó nagyon ütős Marcell! :D

nani1980 2012.12.23. 13:08:48

1 db pár méteres kábel, plusz 2 db szivargyújtóba való dugó....

Slippery Slick a menetlabilizátor 2012.12.23. 16:44:36

@35up: Az. :)
Ott annyit tudtam meg, hogy ugrókódos, tehát hosszú ido eltelte után nem nyit elsore, max másodikra. De ez nem nyitott 1000.-re sem :( A fórumokon meg azt tudtam meg, hogy 256 kisérlet után letílt a kulcs és vagy 8 féle ajánlott rituálét próbáltam ki az ujraélesztésére. A felhasználói idegbaj meg nem volt egyikbe sem bekalkulálva, mert a kulcsot szétszedve azt vettem észre, hogy a mikrokapcsolót is kinyomkodtam a hélyérol. Ugyhogy most keresek egy arra alkalmas idopontot amikor bejelentem, hogy egy hétig nem eszik a család és elmegyek a Porsche dealerhez egy új kulcsért :)

35up (törölt) 2012.12.23. 17:03:01

@Csak a yamaha: Tudod a baj csak az, hogy aztan amikor az ilyeneknek a kedvezotlen hasznalati profil es a nulla karbantartas miatt par ev alatt elszulfatosodik az akksijuk, akkor meg megy a hulyesegek rikoltozasa az interneten, hogy ma mar direkt szar akksikat csinalnak.

Csak a yamaha 2012.12.23. 17:31:17

@Rocko-: Aha minimális...persze az és jobb ha hívunk valakit,ha mégis gond van.Azt ne is számítsuk hogy áll heteket,rengeteg ketyere van benne(jé és tényleg megtörtént..)áááá többet biztos nem fog.....Ja és sokba kerül+helyet is foglalja....
Most nincs autóm,kidobom a töltőt+a szerszámokat is..(van barát+telefonom autómentőt is tudok hívni.)

Rocko- 2012.12.23. 17:34:20

@Csak a yamaha: nézd, az hogy minimális rá az esély, az bizonyítja hogy most volt először szüksége.
abban persze egyetértünk ha a mostani rendszerben tartja a kocsit, akkor érdemes elgondolkodni a csepptöltőn.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.23. 17:42:07

@Rocko-: nekem minden kocsim es mindket rendszamos motorom csepptolton van, van amikor a mustanggal nem megyek 2-3honapig, olyankor is indul elsore. ( a honda meg ket eves, van benne 7000miles.... )

van olyan csepp tolto ami irja a volt ot, erdemes olyat.

Rocko- 2012.12.23. 17:43:58

@visszakettopadlogaz: oké, de gondolom nem az első és nem is a második kocsival együtt vetted. hanem amikor úgy érezted hogy szükség van rá.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.23. 17:44:11

@ColT: nekem is ez a konkluzio kristalyosodott ki a cikk vegere, nem kell addig kiabalni semmit amig ki nem nyitjuk a gepkonyvet - ott benne volt minden mit kene csinalni. Azt hogy a biztosito hogy jon a cikkbe az nekem rejtely.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.23. 17:47:14

@Rocko-: akkor vettem amikor lattam egy profi garazsban hogy dugdossak ra ezerrel ezeket a kabeleket, gondoltam megeri $12 / darab, es nem kell tartani az akkutol hogy lemerul. Az S klassehoz , a Bentleyhez, az SLS hez jon gyari ( a vicc hogy ugyanugy neznek ki, szerintem ugyanaz gyartja csak mas a felirat rajtuk )

Hurri Kán 2012.12.23. 21:48:46

@Rocko-:
Ha van nálad bikakábel, esetleg másnak is tudsz segíteni, ha kell. Nálam mindig volt a kocsiban.

Rocko- 2012.12.23. 21:56:25

@Hurri kán: nálunk meg csak azóta van bikakábel, akkutöltő mióta szükség van rá.
előtte nem volt szükség rá, ezért nem volt. :)

Hurri Kán 2012.12.23. 22:00:25

@Rocko-:
Amíg anyámnak megvolt a Kispolskija, azzal ugye télen bikakábel nélkül egy centit se, aztán mikor eladtuk, a mazzagot elgyurcsányoltam tőle. :)
Egyébként nem egyszer jó volt, hogy kéznél volt, pl. valaki rajtahagyta parkolóban a világítást a kocsiján, nem kellett neki x ezerért autómentőt, vagy valami szerelőt hívni, egy pillanat alatt beindítottuk.

Rocko- 2012.12.23. 22:14:21

@Hurri kán: jó hát amióta van, azóta nálam is bent van. :)

Ungarn 2012.12.23. 22:20:49

Valahonnan ösmerős nekem ez a Zsiga....

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.23. 22:32:00

www.harborfreight.com/catalog/product/view/id/8941/category/429/

en akkor vettem amikor $89 volt, az enyemen van "jump start" fukncio, azaz inditashoz aram, bent van a truckomban, nem erhet meglepetes. ( meg ugye ra lehet kotni a lakokocsira, igaz a klimat nem viszi de a hutot, mikrot, futest igen )
süti beállítások módosítása