Tizedszerre is - KGST Party és Rozsdafesztivál

  2012. augusztus 08. - prokee Címkék: programajánló nyíregyháza kgst kgst party

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Úgy olvass, ahogy vezetsz!
2015-01-24 17:43:36

A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a

Ha nem érted a féltengelycsuklót, vagy a differenciálművet...
2014-11-22 14:15:51

...akkor most fogod. Ez a féltengelycsukló: forrás:  educationalgifs.com A differenciálművet pedig egy

A dolgok körbeérnek - a hazakerült Trabant szép története
2014-10-29 17:49:14

Említettem már, hogy nyáron Németországba, Freitalba költöztünk. Van tennivaló bőven a költözéssel

Rendszámokkal játszanak a gyerekek
2014-10-20 14:51:02

Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat

A KGST Party ebben az évben jubilál. Éppen 9 éve, azaz 2003-ban, bár akkor még egy szeptemberi napon vette kezdetét az az őrület. Mára jól kinőtte magát, határait feszegeti, de idén augusztusban újra Nyíregyházára várja a járművek szerelmeseit.

Mondhatjuk, hogy már hagyományosan, harmadik ízben dobjuk a csontot az olvasó elé, és ajánljuk a szervezők egyikével, Pócsi Istvánnal a legkeletibb találkozót.

- Milyen érzés arról beszélni, hogy tizedik, jubileumi évhez értetek?

- Minden év nagy boldogság, mert sosem tudtunk igazán hosszútávra tervezni. Mindig csak egy picit látunk előre - elég csak a két évvel ezelőtti helyszínváltozásra gondolni, amikor 3 héttel a találkozó előtt módosítottunk a területen (hála az égnek). A 10-es szám persze misztikus, és jólesik leírni, és nem gondoltuk volna, hogy egyszer ezt meg fogjuk élni.

kgst.jpg

- Változik-e a jubileum miatt a rendezvény hossza?

- Nincs értelme csak azért teljesen új lebonyolítási formát hozni, mert ez A Találkozó. Maradunk a hosszú hétvégés lebonyolításnál, ami péntek-szombat-vasárnapot jelent. A leleményes résztevők úgyis kitolják maguknak, ahogy csak szeretnék. Egészen biztos, hogy lesznek nagyon korán érkezők, és valahol biztosak vagyunk abban, hogy az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt olyanok is lesznek, akik hétfőn még Sóstón fognak tanyázni.

- Minden évben megújul valamiben a rendezvényetek. Tudatos a dolog?

- Jó propaganda szöveg azt mondani, hogy igen, nagy hangsúlyt fektetünk a megújulásra, de csak igyekszünk a saját elvárásainknak megfelelve, valami minőségit alkotni. Tesómmal, Attilával mi csak egy pici része vagyunk ennek a nagy kifestőkönyvnek. Nekünk az a feladatunk, hogy a résztvevők hangulatát figyelembe véve igazodjunk, és együtt alakuljunk. Természetes, hogy vannak elképzeléseink, persze szeretnénk egy olyan rendezvényt összehozni, ami minden pillanatában olyan, mint ahogy azt mi szeretnénk - de legyünk őszinték, ez Magyarországon tulajdonképpen lehetetlen, és ennek az okairól ne is beszéljünk.

Tavaly a Múzeumfaluban vártuk a díjátadót

- Ha nem firtatjuk az okokat, akkor legalább segíts az ide körvonalakat megrajzolni!

- Új irányt ad természetesen hogy új helyszín lesz megint, ami csak néhány száz méterrel található arrébb, mint a korábbi két évben már megszokott hotel. Teljesen újfajta fesztiválközpontunk lesz, ami nem lesz olyan élesen elhatárolva az autóktól. Újfajta közlekedési rendet tudunk kialakítani, amiben lehetőségünk van arra, hogy külön kapun közlekednek a regisztráltak és a vendégek. Ezek a lebonyolításban hoznak újítást. A programokba most tényleg nem nyúltunk bele. Pénteken tájékozódás, ügyességi, koncert, italozás. Szombaton intenzív színpadi program, játékok, felvonulás, eredményhirdetés, és este lazulás. Vasárnapra beugrott egy lehetőség, amikor is 10 járművet átviszünk a Parkfürdőbe, ahol kiállítjuk a technikákat, a tulajdonosok pedig szabadon pancsolhatnak. A találkozó többi résztvevője is kedvezményesen veheti igénybe a fürdőt, de ennek részleteit majd a helyszínen.

- Kiknek szól a KGST Party?

- Amikor elindultunk az egész rendezvénnyel, akkor igen, ez egy szociautó találkozó volt. Mi ilyen járgányokat birtokoltunk, ezeket használtuk, és nem gondolkodtunk abban, hogy még kiket érdekelhet, nem volt ideológia. Éppen ezért lett ez kezdetekkor a nevünk. Az idő előrehaladtával egyértelművé vált, hogy többen érdeklődnek, mint csak az általunk megrajzol kör: Bogarasok, Kacsások, és egyre több, mindenféle náció és érdeklődésű járműtulajdonos. Évek óta kinyílt az a kör, ami jellemezett minket. A név persze itt lehet megtévesztő, de azt is be kell látni, hogy sok év munkája után nem fogjuk megváltoztatni a rendezvény elnevezését. Az olyan lenne, mintha egy teljesen új mókát kezdenénk el szervezni.

A szovjet ipar remekei

- Mennyi járműre számítok idén?

- Régen nem arról szól a munkánk, hogy most milyen arányú növekedést tudunk elérni. 2011 minimális visszaesést mutatott, ellenben olyan minőségi változást hozott, ami mindenért kárpótolt. Természetes, hogy meg van még a Tesco-tuning jegyében épült vasak, de egyre több a szép, eredeti állapotú, restaurál, tényleg értéket képviselő jármű. Ez a fajta kettősség pedig kell, mert ha minden csak szép és jó lenne, azt úgyse hinné el senki a beszámolókban. A létszámról pedig babonából sem beszélünk. Van két nagy összefonódás a találkozó kapcsán, így bízunk a tisztes jubileumi létszámban.

- Programokról mit érdemes tudni?

- Lesznek, de ehhez tényleg a weboldalunkat ajánljuk. Naponta változik, frissül, jönnek újabb és újabb ötletek, amiket a rendezvény napjáig csiszolunk, hogy minden a legjobb legyen. 

- Az egyik legfontosabb kérdés a részvételi díj, és feltételek.

- Elég komoly házirend lesz, de ezt már megszokhatták a vendégeink. El is fogadják ezeket, és eljut mindenki fejéhez, hogy ez alapvetően egy családi rendezvény. Nagyon fontos az emberi viselkedés, kultúra. Akik ezt nem szerették, már nem jönnek hozzánk. A regisztrációs díjat igyekszünk nagyon alacsonyan tartani. Ennek értelmében 2500 Ft/jármű, és ehhez egy 100 Ft-os infrastruktúra használati díj van még fejenként. A sátrazás, bungaló, szállás feltételei is kedvezőek, de ezt részletesen meg lehet találni a www.kgstparty.hu címen.

Keletnémet kemping-prospektus is lehetne

- Ez a Tizedik. Hogyan tovább?

- Egészen konkrét elképzeléseink vannak, amiben nagyon egyezik a véleményünk Attilával. Erről persze most még nem ildomos beszélni. Vannak fontosabb dolgok, mint az előttünk álló Tizedik találkozó. Mindenki időben fog értesülni a hogyan továbbról, mint ahogy az eddigi megmozdulásainkról is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr574699739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2012.08.08. 20:49:40

A Riga Klub 2012 augusztus 17-19-i túrája :
Budapest - Hajdúböszörmény - Nyíregyháza KGST Party - Budapest

Cirka 500-520 km, Rigák és Verhovinák hátán !!!!

Találkozunk odalent :-)

A gyertyakulcs legyen veletek !

kkn 2012.08.08. 21:28:08

Bocsi a kötözködésért: bár szó szerint véve igaz, de a vágottra nekem egy buhera kabrió képe ugrik be, nem pedig egy Baur féle E30.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.08.09. 09:23:57

Őszintén megmondom, ezt most nem értem.

Most akkor ide mehet mindenki mindenféle autóval? Nem csak a régi szocialista tábor autói vehetnek részt a találkozón?

Mit keres ott az E30, az amerikai strech limó, meg a lakótelepi hülyegyerek tunningos 3as Golf?

Ennek így pontosan mi értelme van?

johnnylightning 2012.08.09. 10:28:20

@klarky: A Tavaszi Rajzás is Bogártalálkozó volt eredetileg, mégis a megjelent autók nagy része vízhűtéses VW, köztük sok modern autó is, de volt nem egy szocialista és más veterán autó is. Ha csak a léghűtéseseket engednék be, akkor fele annyi autó és látogató sem lett volna és mivel költséges megszervezni, így gyakorlatilag az megy be, aki csak akar. Ez érvényes bármilyen más találkozóra is. Túl sok találkozó van, ez itt a baj, mert így a látogató szám is csökken drasztikusan, és ez a következménye...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.08.09. 10:48:33

@johnnylightning: Na jó, csak így elvész az értelme az egésznek. Ha semmi közös nincs az autókban, akkor miért is vagyunk együtt? Ha mindenféle szedett vetett autót akarok látni, akkor lemegyek szombat délelőtt a Tesco parkolóba, az én autómat ott is megfogják nézni és nem fizetek 2500 ft-ot.

Én eddig azt hittem, h ez vmi komoly dolog, de ezek szerint ez csak bohóckodás. Inkább lenne fele annyi autó, de azok tényleg szépek, meg különlegesek, ne pedig olyanok, amiket bárhol máshol láthatok. Ingyen...

johnnylightning 2012.08.09. 11:15:02

@klarky: értelme lehet, csak sokaknak ez nem tetszik, így el sem mennek, valahol igazuk is van. Nem kéne ennyi találkozó és máris megoldódna ez a helyzet is, csak ma már boldog-boldogtalan találkozót szervez annak ellenére, hogy "állítólag" nem éri meg anyagilag. Így, hogy szinte már a 15 éves Suzukival is bemehet a jónép, így megéri biztos :)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.08.09. 11:28:04

@johnnylightning: Egyébként nem bánom, h ez így le lett írva, mert így eszembe sincs elmenni, pedig minden éven nézegetem, de most lett olyan az autó, h nekivágnék.

De ezért nem hiszem, h kipengetek 10 ezret benzinre plusz 2500 Ft reg. díjat.

Valóban az van, ha nem tudnak eredeti dolgot kitalálni, akkor kár erőltetni a dolgot. (ezen a pet palackos tekén amúgy is felröhögtem)

Szokott lenni (ha jól tudom a Premier Outlet parkolójában) tök spontán és ingyenes találkozó. Tudtommal az ingyenes, nem kéne itt megváltani a világot Nyíregyházán sem.

Jöjjenek el a szép szoci autók, nézzük meg egymásét (mármint az autót :-)))) ), beszélgessenek a márkatársak (esetleg ha van vkinek elfekvő, eladó alkatrésze vigye el) és kész. Ennyi nekem elég is lenne. Legyen 100 autó (annyi biztos, h lenne). Így meg lesz 400 mindenféle jövevény.

dzsrobi 2012.08.09. 14:07:43

Csak 1989 előtti autókkal lehet menni,vagy lehet menni újabbal is? (2004-es Lada 112-vel vagy 2006-os Lada Kalinával?)

Prien-u47 2012.08.09. 21:49:56

@klarky: És mi lenne, ha mondjuk befejeznéd a nyöszörgést? Megtudtuk, hogy ez neked nem tetszik, köszönjük az értékes információt.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.08.10. 21:26:13

@Prien-u47: És mi lenne, ha nem ütnéd bele az orrodat a nagyok dolgába? Volt egy értelmes diskurzus, kérdések, válaszok, te pontosan minek is szólsz bele?

Kérdezett valaki?

Na akkor...

(megjegyzem ma láttam élőben, semmi baj vele, jó lesz az, tőlem maradhat a kék szín)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.08.10. 21:28:32

@Prien-u47: Bocs, a kék szín a másik, buszos bejegyzésre vonatkozik.

Prien-u47 2012.08.11. 18:38:22

@klarky: Ú, bocsánat... nem tudtam, hogy NAGY vagy. Ha tudom, biztos nem ütöm bele az orromat abba az értelmes diskurzusba, ami részedről folyamatos fanyalgás volt. Bocsi még egyszer. :D

Black Hawk 2012.08.17. 19:59:46

Nem autóval érkező, egyszerű mezítlábas, nézelődni akaró Látogatók számára mennyi a belépődíj? Vagy csak autóval együtt lehet részt venni a partyn?
süti beállítások módosítása