Miért törik fel folyton a Suzukit?

  2011. november 15. - ZáchDani Címkék: totalcar flotta feltörés suzuki swift

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

A legjobb autós oldal a Facebookon
2015-05-04 18:06:23

2003.08 havi 1.9 pdtdi 131 le. VW Golf IV 1.400.000 ft Sportkivitel, kagylo ülések, 6gangos válltó, gyari

Megőrülök, annyira szép
2014-10-07 10:57:53

A világ legszomorúbb munkái sorozatunk újabb gyöngyszemei következnek. Aki kiállítási standot tervez

Ilyen könnyen még sosem nyertél
2014-09-30 15:10:44

Svájcban minden megtörténhet, ami az egyszeri magyar autóbuzinak csupán gyűrött újságpapírból

Ezt ne csináld, ha jön a mentő
2014-09-17 17:58:25

Megfigyelték, hogy az utóbbi időben sorra születnek az érdekes autós témák a szerkesztőség tövében?

Végre átlendültem a mélyponton. Teszek rá, hogy ismét feltörték a Suzukimat. Ehhez megfelelő előzményekre volt szükség, és azokból nem is volt hiány: a tizenhárom év alatt összesen négyszer nyúltak bele, háromszor a házunk előtt.
A pontos okokat ugyan továbbra sem ismerem, de már ez sem zavar. Olyan utcában lakom, ahol évek óta a mi Swiftünk a legszánalmasabb jármű. Nem ritka, hogy este előttem és mögöttem is öt évnél fiatalabb Mercedes, BMW, vagy Porsche parkol. Közéjük rejtem a kocsit, tehát megteszem ami tőlem telik, hogy eltereljem a tolvajok figyelmét. Igen, jól érzik, lefelé lógok ki a kasztból, de semmi gond. Nem vagyok ennyire kifelé élő ember, ráadásul a Suzuki pontosan azt tudja amire nekem most szükségem van. Évekig megtartanám még, hiszen Zsófi most tanul autót vezetni és olyan jó bevágódni néha, amikor összejövünk a barátokkal péntek este. Most már mégsem tervezek előre, mert esetleg nem úgy alakul, csalódni pedig nem szeretek.

Néhány éve, amikor a kocsi még Anyámat szállította a munkahelyére, illetve a délutáni különmunkáinak helyszínére, arra gondoltam, hogy a feltörés egy minket lelkileg megtörni szándékozó bűnözői csoport műve. Azért nem találtam ésszerűbb magyarázatot, mert az első eset után, amikor az egyetlen értékes felszerelést, egy Sony autórádiót téptek ki a tolvajok, kétszer is előfordult, hogy csak a hátsó ajtó kisméretű oldalablakát emelték ki. Mivel évekig nem pótoltuk a rádiót, egyszer, zsákmány híján egy műszerfalon üldögélő plüsskutyát vittek el, azóta pedig semmit.


Ha jól emlékszem legalább öt év eltelt a második és harmadik eset között. A Swiftre specializálódott bűnözők hiába keresték kedvenc gyakorlóeszközüket, hiszen az autó egy távoli garázsban állt. Nem használtam, külföldön voltam, így az évente kétszer két hétig szükséges pufferjármű szerepét töltötte be a jó Suzuki.
Egy ilyen óvatlan hazalátogatás alkalmával jutottunk el a harmadik esetig. Két éve, december 31-én, délután négy óra és négy óra harmincöt perc közt történt minden. Azért tudom ilyen pontosan, mert ezt a félórát töltöttük a lakásban a szintén hazánkban állomásozó Édesanyám társaságában, amikor csöngetett a szomszéd, hogy jelentse, ismét vihetjük üvegeshez a kocsit.
A módszer ezúttal más volt, talán a haramiaképző elsős diákjait vezényelték ki hozzánk, és ők még nem tanulták a jól ismert kisablakos módszert. Munkájukat igazi amatőrök módjára, fényes nappal végezték, ráadásul a betört, vezetőoldali első ablakon jutottak be az utastérbe. Talán nem volt náluk megfelelő eszköz, ezért letörték a baloldali visszapillantó tükröt, és annak műanyag házával verték be az üveget. Ez az egész azért volt felettébb kellemetlen, mert Anyámból előhívta a régi reflexeket, és azért is, mert elkövettem a legnagyobb hibát, és tárcsáztam a rendőrséget. A kerületi kapitányság körülbelül félóra járóföldre található az otthonunktól, a helyszínelők azonban autóval jöttek, két óra alatt.
A jegyzőkönyvet, mint az összes felsorolt esetben, most pontosan elkészítettük. Romantikus igazságérzetünktől vezérelve ismét nyilatkoztunk arról, hogy az elkövető kézre kerülése esetén polgári peres úton követelünk kártérítést, ugyanakkor nincsenek haragosaink, így tippünk sem. Az eredménytelen nyomozás megszűntetéséről szóló határozatot napközben kézbesítik, átvenni nem tudjuk, az értesítéssel pedig még el kell menni a postára és csak ekkor derül ki, hogy a rendőrök ismét nem találtak semmit. Így működik ez mifelénk.

A nyomozók igazán rendes srácok. Akkor is nagyon jól elütöttük az időt, amikor az idei lakásbetörésünk miatt kellett bemennem, tanúmeghallgatásra. Elbeszélgettük, szóba került ez-az, de mindannyian tudtuk, nem sok remény van a pozitív végkifejletre. Inkább a kiölhetetlen mellékíz rossz, hogy ha nem kanalazom be az éppen aktuális munkahelyem őrzött parkolójába az öreg Swiftet, örökkön-örökké bizonytalan, milyen állapotban találom egy utcán töltött éjszaka után.
A negyedik eset, amely éppen két hete, a Renault Fluence Z.E. sajtóút idején történt, már nem váltott ki érzelmi reakciókat. Megkértem Zsófit, hogy ragasszon egy zacskót a kiemelt hátsó kisablak helyére, illetve nyissa ki a kesztyűtartót, hogy a következő versenyző már tudja, itt nincs mit keresni.
Valami azt súgja, hogy az autónkat látogató illetők nem elvinni szeretnék a Swiftet, hiszen a gyújtáskapcsolót mindig békén hagyják. Lehet, hogy azt hiszik, pénzt, illetve ami sajnos nagyon is életszerű, élelmiszert hagytunk az utastérben. Igen, itt tartunk most, 2011 végén.
Ennek ellenére jókedvűen zártam magamban ezt a legutóbbi ügyet. Mozdulataink és válaszreakciónk optimálisak voltak, hiszen nem mentünk bele felesleges adminisztratív körökbe, az ablakot pedig Papp Tibi henkölte vissza egy csavarhúzóval és egy tekercs szigetelőszalaggal, röpke fél óra alatt. Költségről így nem beszélhetünk, hiszen a korábbi, tapétavágóval dolgozó feltörő nyomán kicserélt, ezért még mindig friss és rugalmas tömítés újrahasznosításával állíthattuk helyre az ablakot.


De mi jön ezután? Logikus volna ismét életbe léptetni a tökéletesre csiszolt Suzuki-mentő protokollt, és pár hónapig a rendőrkapitányság tövében tárolni az autót, azonban mégsem készülök erre. Korábban mindig a mellékbejárat vaskorlátjához láncoltam a biciklimet az autózás idejére, de ezzel az a gond, hogy már rég nem dolgozom a szomszédos szerkesztőségben, így az autó szempontjából biztonságosnak tűnő környék többé nem esik útba.

Mivel a Totalcar Suzuki-szakértőjének, Prokeenak sincs jobb ötlete, továbbra sem hagyok semmi értékeset az autóban, és belenyugszom, hogy a régi Swift a nagyon könnyen nyitható, ráadásul sokan ismerik a módszereket. Mit tehetek még? Nem sokat. Reménykedem, hogy ha fel is törik, elvinni nem fogják.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr973385528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2011.11.16. 16:24:05

Tényleg semmit, de még egy használt papírzsepit se hagyj benne, és egyáltalán ne zárd be.

Caslav 2011.11.16. 16:33:15

Csinálnék sablont és ráfújnám, hogy "nincs benne semmi"

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.11.16. 16:36:17

Nem használtál mostanában navigációt? A tapadókorong nyoma faszán látszik sötétedés után, hátha arra mozdultak rá. Én is mindig elfelejtem letörölni, mondták többen is, hogy ne csodálkozzak, ha valaki felnyomja, igazuk is van, de attól még elfelejtődik.

Abban biztos lehetsz, hogy nem kaját kerestek. Napszemüveg, navi, telefontöltő, aprópénz parkoláshoz, ezek alap dolgok egy autóban, ez kell nekik. Ha van benne cigi, zseblámpa, könnyen pattintható rádió, CD-k, vagy az ülésen bármi, ami érdekelheti(hátizsák pl), simán felnyomja.

+ ugye feltételezi, hogy nincs benne riasztó, ezért bátrabban nyúl a kocsihoz.

Tényleg semmit ne hagyj benne, még a papírokat se.

pickapu 2011.11.16. 16:36:26

Egy üres terráriumot kell berakni az ülésre és kiírni, hogy veszélyes pókokkal foglalkozol. Ja, ez télen nem jó.
Akkor azt írd ki, hogy öngyilkos akartál lenni, ezért ciángázt szabadítottál fel az autóban, de még időben meggondoltad magad. :)

biker_kolee 2011.11.16. 16:36:33

Raknék ki papírt az ablakba, hogy:

"Ha mindenféleképpen fel akarod törni, a jobb hátsó kis oldalablakkal próbálkozz, de tedd be a hátsó ülésre, ha már kiszedted. Egyébként nincs semmi a kocsiban."

ormotlan 2011.11.16. 16:40:00

Aknázd alá. Komolyan.

Ottopappa 2011.11.16. 16:42:45

Szerintem meg hagyd letekerve a vezetőoldali ablakot résnyire, ez elég irritáló lehet. Aztán lesbe állni, ha jön a delikvens, elkapni, és hülyére verni. A BTK-ra meg már régesrég szarni...

motor77sport 2011.11.16. 16:43:38

Én meg letördelném a kezét annak aki máséhoz nyúl, akkor is ha éhes..

Amanitin3 2011.11.16. 16:44:40

Én egyszer a világ végén bezártam a kulcsot, és nem volt mit tenni, be kellett törni a hátsó ablakot. Kissé megrendült a bizalmam a gyári riasztók iránt, amikor ezt a műveletet hidegvérrel szó nélkül végignézte.

redriot77 2011.11.16. 16:45:28

Fel nem foghatom hogy milyen jackpotra számathattak egy tizenvalahány éves überközönséges Suzukiban. Azt hittem a Suzukikat inkább lopják, és szétbontják alkatrésznek - mivel gyakori percek alatt el lehet adni darabonként az egész autót - de hogy miért nyomják fel állandóan lövésem sincs és így tanácsot sem tudok adni. :( Baromira sajnálom, nagyon szar lehet.

messi-asz 2011.11.16. 16:46:59

letelt már a kéthét?

Rekspa 2011.11.16. 16:47:40

A 2 óra várakozási idő még jónak mondható a helyszínelőknél. Egyik haverom 5!!! órát várt rájuk.

Rekspa 2011.11.16. 16:50:19

@Rekspa: Ja és nem azért mert lusták, hanem azért mert annyi melójuk van.

OftF 2011.11.16. 16:50:49

Kilógsz a kasztból? Csak a szomszédság akarja elűzni a prolit, lásd lakásbetörés pláne. :)

Atesz1987 2011.11.16. 16:52:07

Azért törik fel állandóan, mert még annyi eszed sincs, hogy legalább egy piros villogot be tegyél egy jól látható helyre, az ugyanis legalább az egymást heccelő tiniket elriasztaná. lefogadom, hogy legalább 30 %-ban csak heccből törik fel ezeket a stifteket, tizenéves suhancok, akik szerint ez jó tréfa.

Hurri Kán 2011.11.16. 16:54:20

Merrefelé laksz a városban, ha nem titok? Egyénként tényleg kézlevágást vissza kéne hozni.

Kivancsi 2011.11.16. 16:54:52

ez nem csak budapesti jelenseg...

europa osszes nagyvarosanak meg van a sajat "ciganyai" erre a szakmara...
marokkoi arabok, torokok, kurdok, fekak, pakik, na es a bulgar-roman-magyar "kivandorolt" ciganyok....
reggelent munkaba menet suron latok csak siman ajto-ablakot betorve feltort gepjarmuvet ...

Bambano 2011.11.16. 16:54:54

ne aggódj, ha megtudják, hogy van benne benzin, azért fogják felnyomni.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.16. 16:57:55

Rendőrséget hívni bárhova, bármilyen alkalommal: lúzerség. Én már csak tudom. Szoktam őket hívni.
Tavaly télen az Árpád híd budai oldalán kipattant egy négyzetméternyi aszfalt a dilatációs résből. Ha abba valaki belemegy, kitörik a kereke. Hívtam a 112-t, ahol egy hölgynek el kellett magyaráznom, mit is értek Árpád híd alatt, és az hol van.
Nem sokkal ez után a IX. ker. Napfény utcában rácsodálkoztam egy Audi R8-ra, azon a környéken nem gyakori az ilyen autó. Látom ám, hogy a jobb oldali ajtaja feszegetve volt. Hívom a 112-t, gyakorlatilag elhajtottak a faszba.
Nemrégen az Óbester utcában parkoltam, mikor mentem a kocsimhoz, látom ám, hogy a mellettem álló Avensis ajtajában benne fityeg a kulcs. Hívtam a zsandárokat, mondták hogy várjam meg őket. Na most az Óbester utca gyalog öt percre van a kapitányságtól. Egy erős órát szobroztam.

Tomihuszár 2011.11.16. 16:58:02

Vegyél egy mergát vagy egy münchenit, le kell sötétíteni, az ablakba kitenni egy ukrán vagy szerb napilapot és a kutya nem nyúl hozza... : )

Kivancsi 2011.11.16. 16:58:12

benzinert nem kell felnyomni!
eleg csak a kerekjaratnal a gumi benzincsovet szetvagni....
es mar tarul is a kincses barlang :):)

jopszem 2011.11.16. 16:59:05

ez a post egy evoque teszt beharangozó vagy tényleg feltörték?

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.11.16. 17:00:37

Ez az a típus, amibe van értelme riasztót szerelni. Ellopni nem akarják (az ellen nem is lenne jó), de a célközönséget elriasztja.

A házunk előtt is a legrosszabb autó, legkisebb kerekeit szerelték le, pont ezért.

motor77sport 2011.11.16. 17:03:10

Az ukrán újság jó ötlet :)

In Motion 2011.11.16. 17:05:11

@redriot77: Mar alkatresznek sem nagyon kell, mert tele vannak a bontok igy is.

1kutya 2011.11.16. 17:06:13

az egyik ismerős már kiírta az ablakra, hogy "Nyitva, de nincs benne semmi! Ne törd fel!" (a negyedik alaklom után a közel 20 éves fiatra). másnapra beverték a jobb hátsó ablakot.
mondtam is neki: "Bazmeg ezeknek írkálhatsz, mert olvasni sem tudnak!"

@gyvy: egyetértek. tudok hozzá igazi, közel 300 éves hóhérbárdot. egy tünkőt meg faragok motorfűrésszel...

zazooo 2011.11.16. 17:06:20

az ajtót kinyitották és beleültek? mert olyan esetekre jó módszer a kiszállás után elhelyezett tarka rongyszőnyeg az ülésre, amiből kiáll 1, esetleg 2 harmincas szög felfelé, jól rögzítve hogy ne hajoljon el.

Brownfinger 2011.11.16. 17:08:29

Én ráírnám:

"Kérlek, ne törd be az ablakot, az ajtót direkt nyitva hagytam! A pisztolyt ne keresd, nálam van."

Süni25 · http://www.eakft.hu 2011.11.16. 17:08:43

@Amanitin3: Kár volt. Én konkrétan megmarkoltam az ajtó tetejét, kihúztam, és egy bottal kinyitottam az ajtót.

Hurri Kán 2011.11.16. 17:10:05

@1kutya:
Mindig cipelni egy bazi nagy fát? Lehet kapni nagyobb méretű vágódeszkát, tábori kisbaltám van itthon. Az mégis csak praktikusabb viselet egy ilyen gyorsbeavatkozó mobil-kézlevágó egységnek. :)

Mercel 2011.11.16. 17:21:07

Kedves Zách Dani!

Szerintem simán pech-es vagy.
Mindenesetre részvétem, iszonyatosan dühítő érzés.
De valamit nem értek.
Miért, komolyan miért hívtad, hívod egyáltalán a rendőröket?!
Egyszerűen még hallomásból sem ismerek olyan esetet mikor a rendőrök kijöttek (A 2 óra az minimum) és bármiféle eredményre is jutottak volna.
Kivéve persze, ha azt nem számítjuk eredményként, hogy ma már harminc másodperc alá szorították a "nyomozást lezártuk bűnelkövető ismeretlen" C. nyomtatványok kitöltését..

"Frigyes"

1kutya 2011.11.16. 17:22:54

@Brownfinger: fentebb írtam: haver kiírta. feltörték...

@gyvy: nem kell. minden város főterén felállítani egy dobogót, rajta a tönkkel. delikvenseket hetente egyszer összeterelni, oszt gyí! vissza a középkorba...

1kutya 2011.11.16. 17:24:51

@Mercel: kijönnek azok gyorsan, csak be kell mondani a telefonba, hogy: "...kezemben a fegyver, öt percen belül agyonlövöm...":)

hamika 2011.11.16. 17:25:03

Lehet az a baj hogy a sok millios autok közt parkolsz a swifttel...és hogy ezt a fosst el kéne innen takarittani,mert csak belepiszkit az utcaképbe..és valojában a szomszédok verik be az ablakot. Ez is lehet egy gazdag utcában egy ilyen otvar parkol :)) persze nem !! de kitudja a környék mennyire sznob.

lotuss7 (törölt) 2011.11.16. 17:25:57

a következőket javaslom...már bevált néhányszor.néhány kiegyenesített horgász horog egy farostlemezbe ágyazva szivaccsal lefedve s az ülésre dobva mint párna....
lesz ám meglepi....

Tomchy 2011.11.16. 17:26:45

Szerintem a tieden nevelik a padawanokat, ezért nyomják fel gyakran... Sokáig elő fog még fordulni, sajnos ami nincs fehér izzásig hevítve, azt piszkálják.

Az én '85-ös Fordomból vajon mit reméltek, mikor feltörték? A zsákmány a hamutartóban tárolt 370,- parkolásra beszórt apró volt. Sokkal kellemetlenebb volt, amikor egy jan. 1-jén lesétáltam az autóhoz, hosszában hátulról előre 43-asnak tűnő lábnyomokkal volt tele, a szélvédő meg kettérepedve

hedda 2011.11.16. 17:29:26

Szerintem ki kéne ragasztani az ablakokra valami feliratot amiben ilyesmi szavak vannak Hidden Car Security System Guard Service, meg szép beszédes logóval, ez hátha elriaszt valakit.

Hurri Kán 2011.11.16. 17:31:22

@1kutya:
Jó ötlet. Én benne vagyok. :)

1kutya 2011.11.16. 17:34:42

@gyvy: kezeled a bárdot?:-DDD

@hedda: annál jobb a hátsó ülésen pihiző rotweiler (láttam már olyat is).

raycoon 2011.11.16. 17:35:33

@Mercel: lehet, hogy semmi értelme kihívni a rendőröket, de nekem az utolsó feltörésem javítási kára (karosszéria munka, zárcsere, stb..) kb egy 100-as volt. A biztosító meg csak a rendőrségi feljelentés megtétele esetén térít bármit is.. (Legalábbis nekem ezt mondták..)

demagofób 2011.11.16. 17:54:11

@Süni25: Pont ezt akartam írni, hogy szuzukin nem kell ablakot törni, hogy kinyisd elég elhúznod az ablak felsőrészét.

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.11.16. 18:04:32

140 kilós kopasz karatés vagyok. Napi 20 rugóért beülök a verdába (+ fűtés).

Suraki 2011.11.16. 18:15:03

Az ilyen szituációban tényleg csak a pozitívumot érdemes kutatni, mert más ellenszer nincs.
Kétlem, hogy az ilyesmit profi autótolvajok művelik. Inkább csak gyerekek, sokszor brahiból, ez a beugró a szakmába.:-(
A régi Swift nyithatóságát én akkor tanultam meg, amikor világvége-kettőn bezártam a kulcsot a hátsó csomagtartóba és csak 1 óra fejvakarás után (nincs ilyesmiben rutinom, na) jöttem rá, hogyan tudom kinyitni az ajtót anélkül, hogy kárt okoznék benne. A megélhetési suhancoknak már gondolkozni sem kell ilyesmin, hiszen szájhagyomány útján tanulnak és itt nem szempont a roncsolásmentesség sem.
Igaz az üszökette Szamarámat még bezárnom sem volt mindig muszáj a paneldzsungel parkolójának kellős közepén...hiába, a szovjet technikának nincs párja. :-D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.11.16. 18:16:48

a kocsimból egyszer - úgy százból az lehetett a harmadik alkalom, hogy bent felejtettem - kilopták az usb-s cd-s rádiót, az anyósülés felőli ablakot zúzták be. akkor eldöntöttem, hogy jó lesz a gyári kazettás magnó, azt azóta nem is bántják. a rendőröket nem hívtam, minek.

viszont azóta minden este úgy állok le, hogy lenyitom a kesztyűtartó ajtaját, hoyg mutassam: nincs miért feltörni.

az eset után egy hónappal kölcsönkocsi volt nálam, azt is bezúzták, abból néhány (másolt, he-he) cd-t vittek el.
szerintem megélhetési autó-feltörő volt.
a rendőröket kihívtam, majd amikor megtudtam, hogy a szerelőm
20e-ért szerez bele másik ablakot, betelefonáltam a 107-re és megkértem őket, mégse jöjjenek. az előző télen ugyanis a párom céges kocsijáról lopták le a vadi új téli gumis kerekeket, a reggel 8 órás bejelentésre du. 1-kor értek ki. állítólag aznap éjszaka gumilopási dömping volt.

[kizártnak tartom, hogy valamilyen szinten ne legyen benne a rendőrség...]

Mercel 2011.11.16. 18:22:08

@raycoon:

Jogos,ez sajnos igaz.

"Frigyes"

jelentéktelen alak 2011.11.16. 18:23:13

Elég szomorú, hogy ebbe bele kell törődnie egy adófizetőnek. Mint olvasható a rendőrség már sokszor megbukott, alkalmatlan a feladata ellátására. Mégis megfutnám a felesleges köröket.

Ha nem tesz az áldozat feljelentést, akkor hivatalosan nem is történt semmi. Vagy nem rontja sem a környék bűneseteinek, sem a rendőri felderítésének statisztikáját. Hivatalosan javult helyzet, jobb a biztonság és nagyobb arányban derítik fel az eseteket a rendőrök.
Tehát mindenki happy,a rendőrök kaphatnak jutalmat, esetleg átvezényelhetőek rosszabb környékre és kamerát is inkább máshová kell telepíteni.

Elhiszem, hogy macera a bürokratikus út, de nem biztos, hogy naivitás és romantika a feljelentés.
A beletörődés egyenlő azzal, hogy minden jó így. Nem is akarsz javulást. Biztos nem akarsz?

vasgyuszi 2011.11.16. 18:30:16

@scheerti: ne értsd félre, de bazzeg milyen ország az, ahol nem elég, hogy ki kell venni a navit a kocsiból, de még a nyomait is el kell tüntetni, nehogy feltörjék?! Menjetek (ti is) valami élhetobb helyre, és ne pazaroljátok el az életeteket a sok pudvadék között.

skyrangr 2011.11.16. 18:36:36

@lotuss7: aztán feljelent az elkövető, 8 napon túl gyógyuló, előre megfontolt, aljas szándékkal kitervelt testi sértésért! :D

Bambano 2011.11.16. 18:38:21

éltem, dolgoztam hét évet Pesten, voltak kalandok.
mikor hazamegyek a szüleimhez vidékre, mindig bambán néznek, hogy hogy állok meg az autóval (antenna le, ajtók becsuk, riasztó, stb.).
az öregem otthagyja a kocsit, ahol megáll, nyitva, táska, kulcsok az ülésen, stb. és még sosem történt vele semmi. az enyémről dísztárcsát, antennát, emblémát mindig letakarították, ha fent felejtettem...

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2011.11.16. 18:55:19

@jelentéktelen alak: Neked van igazad.
Meg annak, aki szöges párnát / kiegyenesített horgot javasol :)

korxi 2011.11.16. 19:02:14

Egy ismerős csajnál betörtek otthon, a férje rendőr. Elmesélte hogy beszóltak és a rendőrök jöttek is gyorsan MERT KOLLÉGÁRÓL VAN SZÓ.

I3aldrick 2011.11.16. 19:02:35

Haverom szuszkájával nem szaroztak: Megfogták az ajtó felső részét- ott, ahol az utastértetővel találkozik- és szépen kihajtották. Kb. annyi energiát fektettek bele, mint egy banán meghámozásába, úgy is nézett ki az autó az eset után...

s_bernie 2011.11.16. 19:08:21

egyszerü a gyógymód: nem kell bezárni.

s_bernie 2011.11.16. 19:11:18

@I3aldrick: enyém is így nyitották ki. Utána csak vissza kellett hajtogatni. Hazafelé menet az tünt fel, hogy furcsán fütyül a menetszél. A csomagtartoba zart taskara mentek, kilestek ahogy hatrateszem... az Orczy teren a posta elott. Gondolom volt erre szakosodott banda.

Caldera75 2011.11.16. 19:19:03

Nem kell bezárni, főleg, ha nincs is benne semmi. Egyszer a 94-es Ford Fiestámnak csukódott be az ajtaja, úgy, hogy járt a motor, és akkor tankoltam előtte :) 3 ajtós, így a hátsó üveg fix. Fényes nappal az utcán neki álltam két csavarhúzóval kifeszegetni. Néhányan jöttek a parkolóban, kutyát sétáltatók stb, és senki nem jött, oda, hogy mégis mi a fenét csinálok? Utána 15 perc alatt szépen vissza is paszentottam.

Rocko- 2011.11.16. 19:23:41

lehet hogy a szomszédok voltak, mert szúrja a szemüket, hogy ilyen ócska szarral állsz meg a házunk előtt és rontod a nívójukat.

Evil1979 2011.11.16. 19:41:59

Nem értem mit baszakodnak ott az ablakkal, olyan vékony a cuzuki lemeze még az ablak körül is, hogy simán eltudod húzni a kasztnitól a tetején az ajtót és akkor egy vastagabb és hosszabb bottal simán ki tudod nyitni a belső retesszel az ajtót. Átpattintod előre és már nyithatod is kézzel. Csak egy ötlet ha bezárnád a csomagtartóba a kulcsot.

juliusbond 2011.11.16. 19:44:48

Csalival kéne rosszfiúkat elkapni, majd jól megverni

Zsomatograf 2011.11.16. 19:56:24

Olyat lehet csinálni, hogy kapcsolóval élesíthető vakut szerelni a belső világítás helyére? A riasztó érzékelőit lehetne hasznosítani így is. Betöri, beül/nyúl, FLASH, aztán jó pár másodpercig csak egy kék krumplit látna a kis geci.

nagyiWRX 2011.11.16. 19:57:34

@Süni25:
Amikor a suzuki szervizbe dolgoztam nem is tudom hány alkalommal csináltuk mi is mert valaki bezárta a kocsiba a kulcsot.....de 5-ös golfot is igy nyitottunk ki egy olyan felfújható párnával amit leengedve be tudsz dugni az ajtó kéder gumi melett , majd felfujod és a légnyomás szétfesziti az ajtót és be lehet nyulni egy pálcával........hát ja lopos vidék ez.....de a mai napig röhögök a sogoromon akinél tavasszal voltunk stuttgartba és egyik este keresei a kocsi kulcsát, nem találja, mire tesóm megszólal "nem hagytad megint a kocsiba???" kimegyek vele az utcára és ja ott volt a gyujtáskapcsoloba plusz a GPS meg világit a szélvédőn (este volt) :)))))) nálunk egyből elopták volna, én mondtam neki BAZDMEG EZ KEMÉNY mire ő áááááá már sokszor hagytam igy de másnap este láttam egy másik kocsiban is egy bekapcsolva felejtett GPS-t ........

Panzer 2011.11.16. 20:00:37

Moszkvaban lattam olyat, hogy egy leparkolt, nagyobb erteku autoban napi 2x12 orat uldogelt egy-egy pasas egy puskaval.
A vilag legjobb lopasvedelmi rendszere. :)

Egyebkent en is a cirill nyelvu usagot hasznalom. Van egy Kaliber nevu orosz szaklap (lehet tippelni, mirol szol), ebbol tartok nehany peldanyt a kocsiban, es random modon hagyom elol valamelyiket. Eddig mukodott.

seniman 2011.11.16. 20:05:44

@1kutya: a királykobra célravezetőbb,meg nem szarja tele reggelre a kocsit,nem rágja szét a kárpitot :-)

no_holy_shit 2011.11.16. 20:11:07

"De mi jön ezután?"
kilopjak a benzint... -> LPG azt nehezebb ellopni (azt nem mondom, hogy lehetetlen, mert nem igaz. De macerasabb)

amugy meg ne zard be az autot, de tegyel bele riasztot

typer-1 2011.11.16. 20:14:47

Autószerelő vagyok. Egyszer budaörsre hívtak minket kinyitni egy ismerős autóját, mert nem nyílt a zár. Kulcsot megkaptuk, ismerős nem jött velünk mert más dolga volt. Na most a CBA parkolójábban ketten kb. 5-6 perce küzdünk szerelő ruhában + szerszámosládák a kocsi körül, erre megjelent a komplett budaörsi kapitányság + 3-4 fekete ruhás kommandós kollega :D, hirtelen megszólani sem tudtunk, hogy mi a frászt csinálunk itt :D
Csak, hogy legyen ellen példa is

samesz69 2011.11.16. 20:18:21

Várd meg a fickót,és amikor elkaptad,csapd szét,mint tehénszart a kocsikerék!
Várjál,még nem végeztem!
Az autó ajtajával törd el az összes ujját,majd hívd ki a zsarukat,és mondd meg nekik,hogy elkaptad a figurát,és ijedségedben véletlenül rácsaptad az ujjaira az ajtót!
Mondd meg a tahónak,hogy csak azért 5 ujját törted el,hogy emlékezzen arra,hogy legközelebb a másik ötöt is eltöröd.
Sose megy az autód közelébe.
A Tisztelt belügyi szervet meg sz..rd le,mert az sosem segít neked....

Jozeph Pelikahn 2011.11.16. 20:19:02

Tudja még valaki, miért is tartjuk a rendőrséget?
Közlekedési megfigyelés már egy kamerával is megoldható, mást meg úgyse csinálnak.

Littlerock 2011.11.16. 20:20:42

@biker_kolee: biztos vagy benne, hogy tud olvasni aki feltöri???

Nick név foglalt 2011.11.16. 20:24:29

Ja, hogy Bp-i vagy. Csodálkozol?

LallR 2011.11.16. 20:25:18

nekem 4 napig nyitva volt az ajtó és nem vittek el belőle semmit, pedig a spongyabobos plüssálálatkát szeretem a hátsó a kalaptartónál

okoskodó 2011.11.16. 20:28:30

Dani!

Ezt a szomszédok csinálják, azért, hogy hátha elviszed ezt a ...rt a környékükről, és nem rombolja tovább a jóízlésüket, ahol azokat a bizonyos béjemwéket, porkékat tárolják. :-)))

Merida001 2011.11.16. 20:33:06

@Brownfinger:

Én ráírnám:

"Kérlek, ne törd be az ablakot, az ajtót direkt nyitva hagytam! A pisztolyt ne keresd, csak a piros pontot a homlokodon."

Rocko- 2011.11.16. 20:35:19

@scheerti: nem, de nem kell olyan messzire egy kis gerinctelenségért.
itt is összebaszsák a kocsidat, ha nem tetszik valami.

Dkadett1.3 2011.11.16. 20:39:58

Én azután, hogy Kőbányán fel akarták törni a Kadettomat (okosan és eléggé le volt már védve akkor is, így félbehagyták)
egyéni ötlet híján az elkövetők származását feltételezve az akkor még létező "Lungo Drom" magazin egy példányát tettem a kalaptartóra állandóra. :D:D:D
Nem is volt problémám ezentúl.
Ennyi.

Eclect 2011.11.16. 20:50:03

Amikor nekem a visszapillantó tükrömet lopták le, akkor a kiérkező rendőr egyszerűen nem írta fel annak az autónak arendszámát, amiben két szépember körözött az autóm körül (azonos típus és szín), és csak annyit tudott tanácsolni, hogy ha ő vonattal jár be dolgozni, akkor nekem miért van autóm a városban. Majd hozzátette, hogy mire számítok, amikor őket meg feljelentik az állampolgárok minden tilosban parkolásért. ?! Ja, és forgalmival a kezében is alig tudtam meggyőzni h a Merci C-osztály típusneve nem 320d, "mert ő ismeri a BMW-t és abból ugyanez a típus is 320d". Szívembe zártam a IX. kerületi zsarukat. Némileg off, de ugyanez a csapat megállított egyszer és csesztetett (kötekedett, szídott) m magyar zászló volt nálam - tök normálisan ünnepségről jöttem, tehát nem kopaszként focimeccsről... Az a baj hogy nem csak luták, műveletleneket, hanem önjelölt igazságosztókat is simán felvesznek közéjük.

Rocko- 2011.11.16. 20:52:09

@Zsomatograf: nem lehet, hanem van ilyen. igaz, azért vakuzik, mert lefényképezi a tolvajt.

takacsgabor (törölt) 2011.11.16. 20:56:12

Én rákattintanék a kasztnira egy 25 kilovoltra feltöltött kondit, a másik felét az autó alján egy kis földre lógó dróttal simán lehet földelni, aztán csak röhögnék amikor bezsibbad a paraszt pár órára a válláig. Ha szerencséd van, olyan sokkot kap, hogy elfutni sem tud. A kondit meg kisütöd, mielőtt a kocsiba ülsz, nem nagy macera. Valahol mintha láttam is volna már hasonló elven működő riasztót... csak ki kell írni az ablakra, hogy "Danger! High voltage!" egy bazi nagy sárga villám alakú piktogrammal együtt, aztán senki se nyafoghat, hogy nem szóltál.

Egyébként tippem szerint arra is finom hatása lehet, ha valaki nekinyitná a parkolóban az ajtót... elköszönne pár komputer a vétkes kocsiban... :)

Amanitin3 2011.11.16. 21:12:01

@Süni25:
mint kiderült ezt a műsort nem minden autónak lehet elsütni. Illetve ugyanitt a legközelebbi bezáráshoz gyűjtöm az ötleteket arra a helyzetre, hogy se a belső kilincs, se a retesz, se a csomagtérnyitó nem csinál semmit. A feszegetés arra pont jó volt, hogy az ajtó felett behorpasztottam a tetőt, hogy teljes legyen a gyönyör. Na nem nagyon, de a tudat.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2011.11.16. 21:21:18

A rendőrség mellé állítás nem játszik. Ismerős autóját a 4. kerületi rendőrséggel szemben törték fel már kétszer. Egy másik ismerősnek pedig a betört hátsó szélvédő résén egy másik kapitányság mellett a feljelentés alatt rámoltak ki néhány apróságot (ami kifért a lukon).

badboy70 2011.11.16. 21:28:09

Megtörtént eset:
A 80'as években valahol Németországban történt az az eset,amikor egy kis városba autókat törtek fel sorozatban és
mindig csak Merciket.Egy bepöccent tulaj,a kocsiban elrejtett
egy kis dobozkát,amit a feltörőnek szánt.A doboz úgy volt megalkotva,hogy azt a helyszínen ne lehessen felnyitni,ezért arra "kényszerítve" a lopót,hogy elvigye magával és otthon,biztonságos környezetbe berhálja szét.Hát sikerült neki és rögtön meg is lett a tolvaj.Ugyan is a dobozban robbanószer volt és "szegényke"rögtön a mennybe repült,igaz darabokban.
A pláne az,hogy aznap éjszaka,senki nem jelentett autófeltörést a rendőrségen.Na ná!
Ezt nem azért írtam,hogy ezt kell tenni,csupán csak azért,hogy ott sem tudott a rendőrség megbirkózni a feladattal.

Ficium 2011.11.16. 21:35:25

Simán csak csaliautókat kellene használni a rendőröknek.
Magától megoldódna a dolog minimális rendőri erőforrással.
Miért nem érdeke ez a rendőrségnek?

Amanitin3 2011.11.16. 21:36:13

ja, csak hogy bíztatólag hozzá is szóljak a témához, amikor feltörték a céges autót, ami sajnos éppen nálam leledzett, a rendőrök négy (4, IV, csitirje) óra alatt értek ki. Budapest belváros, hétköznap kora este, Európai Unió, 2008.

Természetesen semmi konkrétat nem mondtak előre, úgyhogy valahol a félpályán volt pofám diszkréten újfent érdeklődni, amikoris szintén nem mondtak semmi konkrétat. Ekkor megemlítettem, hogy most az autó mellett ácsorgás helyett elmennék enni. Ezt nem kellett volna, mert a közeg elbődült (szerintem ekkor ki is eshetett a cigi a szájából, talán a kávéjába), és valami olyasmit kommunikált, hogy 'a helyszínt nem kéne elhagyni!'. Nem volt könnyű lecsitítani.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2011.11.16. 21:37:54

1. Aki rongál egy Suzuki feltörésekor, az olyan szinten amatőr, hogy elindítani még talán a kulcsával sem tudná a kocsit. Nem adok tippeket, de egy Swiftet bármikor kinyitok 5-7 másodperc alatt. Törés-zúzás, nyom nélkül.

2. A tippem feléd: hagyd nyitva a kocsit... Esetleg egy kis matrica a háromszögablakokra, hogy:

"Mielőtt ezt kitöröd, kérlek alaposan nézz bele, mert tényleg nincs benne semmi"

SzocsO 2011.11.16. 21:44:22

@Kivancsi: én pont ezt szívtam meg, egyszer nem tudtam beállni az udvaromba - mindegy miért - na azon az éjszakán szlopálták ki a benzint. Ez a kúton vettem sajnos csak észre, amikor már 1800 Ft-ot belelocsoltam a nafta meg odalenn csorgott kifelé. Szerencse, hogy a rohadék kb 1 decit ha ki tudott nyerni, remélem azzal valami fának ment, és kitörte valamijét.

kacaj hangosan 2011.11.16. 22:09:12

Én végigsírtam a kommenteket. különösen a királykobrás tetszett, meg igazából mindegyik :D

Leonard Zelig 2011.11.16. 22:20:59

Nekem a IX. kerületben este tízkor törték fel a Mazdámat, szétbarmolták a zárat, eldeformálták az ajtót, 60 ezres kárt csináltak. Ezzel szemben elvitték a sogenannte parkolópénztárcámat (nem volt szem előtt, nem fikázni!), benne kb. 1000 forint apróval.

LiberAll 2011.11.16. 22:37:53

Szerintem alkalmazd az iraki módszert :)

Szerzel pár kiló c4-et, 20 elég is, az kb. a fél utcát eltünteti raksz hozzá húsz kiló csapágygolyót, szöget, üveggolyót, meg egy üvegtörésre, ablak kiszedésre induló detonátort. Hidd el többet nem fogják feltörni, mert az aki utolsónak próbálkozott az porrá és cafatokká robbant, s a kocsi is követte őt, mert tippem szerint az is atomjaira hullik majd a robbanásban. No Kocsi , no tolvaj no problém, jah és no rendőrségi bejelentés, bár szerintem azt a szomszéd megteszi, hogy hova tűnt az 5-ös BMW-e :)

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2011.11.16. 22:51:10

húú ez egy krimi sztori, amiben ki kell találni a tettest? sztem a szomszéd volt, logikus, mert túl hamar vette észre a feltörést, és nem tudhatod, h volt-e vmi indítéka. lehet, h buliztatok, hangos zene miatt nem aludt egyszer... a szomszéd volt.

Gojmotoros 2011.11.16. 22:56:47

A párom Suzukiját már 3x nyomták fel. Volt, hogy egy hét alatt 2x is. Az első esetben is már vélelmeztem, hogy nem a többségi társadalomhoz tartozó etnikum volt. Gyanúm beigazolódott, mikor lakossági bejelentésre tetten érték őket a sünök. Két Hajdúhadházi fiatalkorú volt a végrehajtó, a felbujtójuk meg egy helybeli "norvég vendégmunkás". Szabadlábon védekezhetnek. A kártérítésre keresztet vethetünk.

Gyarló Hintaló 2011.11.16. 23:30:00

Költözz vidékre. Itt éjszaka is nyitva vannak a kocsik az utcán, ráadásul a havernak nappal, nyitott ablaknál fent a navi a szélvédőn és szól a zene.
Mindez 58 kmre Budapesttől.

Gojmotoros 2011.11.16. 23:36:44

@Gyarló Hintaló: A vidék se jó, főleg a vidéki nagyvárosok. Én egy ilyenbe lakom.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2011.11.16. 23:44:06

@1kutya:

Nekünk egyszer a dobermannunk nyakából lelopták a nyakörvet!

Kocsiban hagytok a kutyát lehúzott ablakkal, kint volt a feje, azt' mire visszaértünk, nem volt a nyakán a nyakörv.

:(

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2011.11.16. 23:49:19

@typer-1:
Egyszer kizártam magam a kocsimból a mom-park előtt. Hegesztőpálcát kértem a szemközti építkezésről, azzal matattam befelé. Mikor nem sikerült, egy mellém épp beparkoló autóstól kértem kombináltfogót.
Senki nem kérdezett semmit, senki nem szólt semmit.

Rezonőr 2011.11.17. 00:02:46

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg: Igen, ez tényleg olyan, mint egy krimi, ahol gyakran a legkevésbé gyanús szereplőről derül ki a végén, hogy a tettes ő volt.

Először a sánta kertészre gondolunk, majd a végrendeletben kizárólagos örökösként megjelölt unokaöccsre, esetleg a hallgatag, alibit igazolni nem tudó komornyikra, és a végén lelepleződik az, akire, noha mindvégig ott volt, a gyanúnak még az árnyéka sem vetült, a feltétlen megbízhatónak hitt nevelőnő, a szinte családtagként kezelt prűd vénkisasszony...

Ezért kérdem immár másodszor, nyomatékkal; KI AZ A ZSÓFI, akiről a történetben per tangentem két ízben is említés történik???

Lacz89 2011.11.17. 02:19:52

Nekem csak jó tapasztalatom van a rendőrséggel, mikor feljelent a szomszédom (önkéntes igazságosztó) pillanatok alatt kint vannak. Bár ez első autóm gyakorlatilag rendőrök mellől lopták el, mondjuk akkor nem nagyon akartak semmit se csinálni. Ja de együtt érzően annyit mondott: "szar lehet".

algi 2011.11.17. 03:56:41

Az melyik humorista volt, aki a rendőrség előtt kért segítséget járókelőktől a kocsi feltöréséhez?

atlbilbaoo 2011.11.17. 04:55:05

A rendőr leint egy kétszázzal száguldozó autóst.
- Hová ilyen sietősen?
- Ne is kérdezze, biztos úr! Most lőttem le az anyósomat, itt a hullája a csomagtartóban. A csőre töltött pisztolyt még nem volt időm eldobni, itt van a kesztyűtartóban.
A rendőr döbbenten előrántja a pisztolyát s a sofőrre fogja, a másik kezével meg rádión sürgős segítséget kér.
Megjön az erősítés.
- Mire fel ez a nagy riadó, őrmester?
- Hadnagy úr, jelentem, ennek az egyénnek ott az anyósa lelőve a csomagtartóban, a pisztoly meg a kesztyűtartóban!
Átvizsgálják a kocsit, se hulla, se pisztoly, semmi különöset nem találnak. Egyszer csak megszólal a sofőr
- Fogadjunk, hogy most még azt is rám akarja majd fogni, hogy kétszázzal száguldozok!

Circus 2011.11.17. 06:35:49

Nem Kispesten laksz véletlenül a lakótelepen? Ott jártam így sok évvel ezelőtt, és kb a rendőrség is ott (közelebb) van.

Nekem akkor a szutyokból nem vittek el semmit, csak magát a hátsó kisablakot - nem Te voltál? :D

PonDrow 2011.11.17. 07:20:49

@Panzer: "Egyebkent en is a cirill nyelvu usagot hasznalom. Van egy Kaliber nevu orosz szaklap (lehet tippelni, mirol szol), ebbol tartok nehany peldanyt a kocsiban, "

Tetszik. Kár, hogy ez csak olyan valakit riaszt el, aki tud olvasni ÉS rájön, hogy a cirill betűk mit jelenthetnek. :)

ügyfélszolgálatos 2011.11.17. 07:23:24

@Rekspa: Ja nekem is feltörték a roverem (13 éves nem tudom mit kerestek benne), az egyenruhások 2 óra alatt értek ki, a helyszínelők utánuk 1-gyel és akkor is csak azért mert felhívtam a kapitányságot és megmondtam nekik, hogy inkább hazamegyek mert nincs kedvem várni. Egyébként még legalább 2-3 óra lett volna.

Végvári József 2011.11.17. 08:40:02

VW Golf mk2, XI. kerületben 3 év alatt 4 alkalommal kinyitva, valószínűleg a rádiót keresték ami nem volt benne, bosszúból legutóbb elvitték a hamutartót(!!!) belőle. Rendőrt nem hívtam.

Steve31 2011.11.17. 08:51:44

@Csumpi Hálidéj: Kocsiban hagytok a kutyát lehúzott ablakkal, kint volt a feje, azt' mire visszaértünk, nem volt a nyakán a nyakörv.
:(

Ez sem rossz!
Nállunk meg a pittbull mama alól lopták ki az egyik kölyköt.

Egyre szimpatikusabb a saria - kézlevágás!!

xunilo 2011.11.17. 08:54:20

Szerintem add el. Vagy köss egy jó casco-t.
Nekem volt egyszer egy Seat Cordoba-m, semmi extra, kb 1,5 milliót ért. 2* feltörték, harmadszorra elvitték, mindannyiszor a ház elől, ahol laktam.. Ma már tudom, hogy max a második után el kellett volna adnom. Mivel nem tettem, buktam egy csomó pénzt (volt rajta casco, fizetett is a biztosító, csak hát a dátumot is levonják olyankor, a bank meg hozzáadja a tartozáshoz, Magyarország, én így szeretlek)

autoitalia 2011.11.17. 08:54:34

22 éves Fiat Tipo, kívül ocsmány, belül hibátlan bőrkárpit, vidéki nagyváros, sosem nyúltak még hozzá. Előtte Zsigulim volt, arról egyszer letörték a bal oldali tükröt, és otthagyták az autó mellett, egyszer meg felfeszítették a zárható tanksapkát. Ott nem a pár liter benzin fájt, hanem a három hónapos fényezés, amit tönkretettek a tankajtó körül. Utána nemzárható tanksapkám volt, és sosem volt 4-5 liternél több benzin a kocsiban...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.11.17. 08:57:51

@samesz69: Majd csendben vérezz el a sarkon, amikor a lesben álló két társa hátulról vesén szúr...

kewcheg 2011.11.17. 08:57:53

Mindszenty bíboros megmondta: zárjátok be az iskolák és a templomok kapuit, és szélesre tárhatjátok a börtönök kapuit.
Ha másban nem is, ebben talán egyet lehet érteni az öreggel....

scsaba1 2011.11.17. 09:11:29

@El Topo (Sgt. Elias):

Rohadtul nem értek veled egyet. Meg a ZáchDanival sem. Ki kell hívni őket, kérni a felettesét a flegmázó telefonosnak stb. Kicsi az esély, hogy valaha is meglesz az elkövető, de legalább a statisztikájuk romlik. Nem lehet azt mondani, hogy itten kérem nincsen bűnözés, javul a közbiztonság, oszt' közbe meg a "zemberek" már be sem jelentik a kis értékű lopásokat, meg az autófeltöréseket. Meg a faszomat...

genghis 2011.11.17. 09:18:08

eloszor aszittem az ocsem irt - klasszik, anyutol orokolt szuzuki - de a cikkiro nem eleg pronyo -kulfoldi melo.:)
viszont legalabb ennyiszer tortek fel, ha nem tobbszor, egyszer a kerekeit is elvittek.
rendorseg szempontjabol meg a tetteneres sem er semmit, hiszen a sorozatos autofeltorest nem tudjak bizonyitani max az aktualis esetet, annak is evekig tart az ugye es (a szuszuki feltorok 90% szipus szerencsetlen) ugyse sajtolod ki az elkovetobol meg a karosszeget sem.

halszájú 2011.11.17. 09:39:50

hahó

én csak megerősíteni tudom: peches a csávó. vagy cikket akart írni, és kell a téma.

én egy escort 1.6 diesellel járok, harmincezer ft-os autó huszonplusz éves, fehér, rozsdás és nem lehet az autót lezárni.

eddig, kb négy éve egyáltalán semmi nem történt, és ebben az is benne van, amikor vonattal szolgálati útra megyek, otthagyom hetekig az alkotás utcában illetve a köztársaság téren a VIII kerületben.

a rendőrökről annyi, amikor még 1992-ben panelban laktam és betörők feltörték a biztosnági 9 cm-es acélajtót pajszerral egy péntek délután, péntek éjjel 11 körül csöngettek fel a rendőrök, hogy hol történt a baj.
majd percekig csodálkoztak, hogy mekkora pajszer kellett egy ilyen ajtó kifeszítéséhez.
megoldás, hazudni kell nekik: pl. orsz. képviselő vagy, vagy elvitték a milliós gyémántnyakéket, stb.stb.
olyan mint a mentők, sajnos. ha azt mondod, jöjjenek, apámnak szívinfarktusa van és megkérdezik hány éves a papa, nem szabad azt monndani 7o, hanem hogy max 4o. különben nem jönnek, csak amikor mág meghalt az öreg.

'welcome in hungary'

junkie 2011.11.17. 09:46:43

Az ilyen eseteket igenis be kell jelenteni, még ha nem is történik semmi, akkor is, ahogy írták korábban, ezzel legalább rontod a rendőrség statisztikáját.
Egyébként tényleg felháborító a nemtörődömsége a szervnek, az hogy tehetetlenek ilyen helyzetben (se nyom se tanú), az egy dolog, de hogy órákat kell várni egy járőrre, meg ha bejelentesz valami gyanúsat, akkor is elhajtanak a halál dorongjára. Saját tapasztalatom is ezt igazolja sajnos. Engem egyszer felhívott egy ilyen 'vegyél feltöltőkártyát és diktáld be a számot hogy átvedd a nyereményt' csaló, azonnal mentem bejelenteni, azt mondták hát ja van ilyen, de nem foglalkoznak vele. Mondom ember, itt van a telefonom, X óra Y perckor hívtak, kérjenek már egy híváslistát a témobiltól, hogy milyen számról, melyik telefonról, melyik cellából hívtak. Ezek mind rendelkezésre álló adatok, és csak egy levélbbe kerül. De nem, nem HAJLANDÓAK foglalkozni vele. Kíváncsi lennék a munkahelyemen az ügyfelek mit szólnának, ha egy hibabejelentés után azt mondanám, hogy hát igen, van ilyen, de sajnos nem tudunk az üggyel foglalkozni. Lehet hogy egy ilyen után nem lenne munkám... Akkor a rendőrnek miért van?? Szarjon sünt az összes ilyen tróger köcsög.

dr. Erika Zangolna 2011.11.17. 10:10:25

nekem a fapados ezres korzámat törték fel egy húszezres rádióért, beverték az ablakot, kitépték a rádiót és felforgatták az egész kocsit. budán, nem kifejezetten a szegénynegyedben.

Két ipari biztonsági kamera rögzítette az eseményt. Az egyik színes, a másik fekete-fehér felvételt készített az elkövetőről és az elkövetésről. A fickó arcát tökéletesen lehetett látni rajtuk, még a pólója feliratát is le lehetett olvasni.

A rendőr kijön, megnézi a felvételeket, majd közli, hogy felejtsem el, hogy ilyenekkel fogják az idejüket tölteni, miközben az iskolák előtt kábítószert árulnak.

beül a kocsiba, és össze-vissza tapperol mindent. Mondom: nem vesz le ujjlenyomatot, izé, az a fehér por vagy valami...

Válasz: ja, nálunk már vagy egy éve elfogyott az a por, és nincs pénz újra, úgyhogy nem tudunk ujjlenyomatot levenni.

A nyomozást lezárták. Míg korábban élt valami reményszerűségnek a szikrája bennem, hogy a rendőrség értem is tesz valamit, ha már kiüríti a pénztárcámat minden alkalommal, ha megállít valamiért, hát mondhatom, huss, ez az illúzió elszállt.

LBL 2011.11.17. 10:11:58

@genghis: "rendorseg szempontjabol meg a tetteneres sem er semmit, hiszen a sorozatos autofeltorest nem tudjak bizonyitani max az aktualis esetet,"

Feltéve persze, hogy nem is akarják bizonyítani. Az ujjlenyomat alapján történő azonosítást valamikor az 1800-as évek közepén találták föl.

tomnemtom 2011.11.17. 10:12:11

részvétem, Dani !
ajálom a "Buddha és a részecskegyorsító" c. könyvet, hátha a kollektív tudatalatti vagy a kvantummechanika világa ad valami megoldást arra a sorsszerűségre, hogy folyton feltörik az autót. ha meg nem, akkor is érdekes olvasmány. ne zavarjon, melyik kiadó jelentette meg, a szerző komoly fizikus :)

kézlevágást lassan tényleg be lehetne ismét vezetni, a technológiák már készen állnak arra, hogy a lakosság fele-kétharmada kéz híján egyéb testrészeivel használja a konzumidiotizmus okán megvásárolt technikai vívmányokat.
utak is kiürülnének.
fellendülne a hivatásos sofőrök állásbörzéje, merugye minden politikusnak kéne sofőr.
programozók kicsit szarul járnának ( nem minden fejlesztőkörnyezet jogtiszta ), de ugye az élet nem habostorta, pelikánelvtárs.

2011.11.17. 10:39:29

Jólvan látom mindenhol sablonosan zajlik a történet. Nekem a 20 éves fordomat törték fel az elmúlt időszakban kétszer, a rendőröknek, -azontúl hogy semmilyen bizonyíték után nem kutattak, sőt a szomszéd épületen lévő működő ipari kamera sem érdekelte őket- igazából csak a jegyzőkönyv felvétele, és a költői "van-e remény hogy megtalálják a tettest?" kérdés mosolygós megválaszolására futotta. Második esetnél már semmit nem emeltek el, csak feltörték, így ki se hívtam a zsarukat. Visszazártam, azt mentem vissza aludni.

scsaba1 2011.11.17. 10:47:08

Egyébként meg hogy jót is írjak:

Nekem a rendszámomat lopták le péntek éjszaka, és fizetés nélkül elhajtottak vele a benzinkútról. Éjszaka két pár rendőr ébresztett (kettő helyi, kettő pedig a szomszéd városból, ahol tankoltak vele). Adtak telefonszámot, kit hívjak szombat reggel a szomszéd városban szombat reggel. Nyolckor beszéltünk, megbeszéltük, hogy kilencre kiküldik a járőrt a helyi rendőrörsre, ahol megtehettem a feljelentést. Nagyon segítőkészek voltak.

De ennek ellenére továbbra is azt mondom, hogy mindent be kell jelenteni, nem szabad hagyni, hogy lerázzanak.

rockantroll 2011.11.17. 11:18:30

Ez tipikus, szerintem a börtöniskola első osztályában oktatják hogy a suzu kis oldalablakát (meg a nagyot is) egy csavarhúzóval egy másodperc alatt ki lehet venni. Egyszerűen rutinból "nyitnak be" minden suziba hátha egyszer találnak valamit. Ha ez kicsit feldob egyszer láttam egy ilyet és utánamentem a csókának aki egy kis kapucnis szipus f@sz volt és habozás nélkül visszaadta a rádiós magnót.

Rob Broadhead 2011.11.17. 11:34:58

@Gojmotoros: "A vidék se jó, főleg a vidéki nagyvárosok."

Fene tudja, szerencse kérdése ez inkább. Én egyszer jó két órára benn hagytam egy parkolóban a gyújtáskapcsolóban a slusszkulcsot (értelemszerűen a nyitott kocsiban), senki nem nyúlt hozzá. Azért rendesen levert a víz, mikor rájöttem, mit csináltam. :)

Démonmac1 2011.11.17. 11:44:59

Kézlevágással kapcsolatban, bármikor szerzek két szavahihető tanút, hogy a kiötlője elkövetett valamit. Aztán nyissz.
Ebben a korrupt országban, nem szabad semmi maradandót kitalálni, mert könnyen a kitaláló felé fordulhat a dolog.

Polly-pudli-pötty 2011.11.17. 11:55:59

A BTK-t szoktam kirakni a műszerfalra.
Eddig nem nyúltak az autóhoz.

Zus 2011.11.17. 12:34:20

@algi: "Az melyik humorista volt, aki a rendőrség előtt kért segítséget járókelőktől a kocsi feltöréséhez?"

Azt én nem tudom, de ezt még 95-ben az V. ker Szalai utcában, a kapitányság előtt a volt főnököm hasonlót megtett.
Az ipse, zsaru, bezárta a kulcsot a civil rendszámú szolgálati gépbe. Aztán kihívott, hogy nyissam ki neki. Kimentem a helyszínre és nekiálltam a Golf 3-asnak egy vastagabb dróttal. A kapitányság előtt posztoló rendőr röhögve bíztatott. Megjelent egy kínai, valamilyen ügyet intézni jött. Meglátott, hirtelen akkorára nőttek a szemei, mint két leveses tál. Rémülten forgatta a fejét, mert mit is látott ? Egy pasas éppen tör föl egy civil autót a kapitányság előtt, miközben a kapus röhögve bíztatja, páran meg nézik a produkciót. Nem tudom, hogy a csóka mit gondolt erről az országról, de jót nem, az biztos. De egy élmény volt.

Rezonőr 2011.11.17. 12:38:41

@ZáchDani: És kiféle, miféle ez a Zsófi? Az előéletéről mit lehet tudni?? Van alibije a kérdéses időpontokra???

Blád__ 2011.11.17. 13:10:46

Egyetlen megoldás lehet az aktív védelem. Szög az üléspárna alá, mustárgáz, paprikaspray... Csak nehogy visszanyaljon a fagyi...

PepeXVI 2011.11.17. 13:23:32

Kedves Dani!

Sajnálom a történteket, elképesztő. Az én csajomnak 84-es UNO-ja van, azt is megfeszegette valaki csavarhúzóval, de bejutnia nem sikerült. Az autó 30e Ft-ot ér... Szánalom.

Ötlet: szerezz be az ebayről egy "MiniDV" kamerát. (MD80 koppintás csájnából), HongKongból elküldik szépen neked, és azt rejtsd el a kocsiban. Van hangra élesedő felvétel funkciója, legalább lesd már meg ki csinálja ezt mindig veled.
Vagy van még a szögekkel átfúrt falemez, párnahuzatba húzva, első ülésen hagyva. Sajnos ez itt azért nem tökéletes, mert lehet be se ültek a vezetőülésre.

Rohadjon le keze lába az ilyeneknek!

Avatar 2011.11.17. 13:34:12

Túl fiatal és jó állapotban van ez a kocsi, ez lehet a probléma. Ha esetleg lenne 1-2 komolyabb rozsdafolt, horpadás vagy esetleg látványosan más színű, bontóból szerzett karosszéria elem a kocsin, akkor sokkal hatékonyabban működne az "optikai riasztórendszer".

Geza16V 2011.11.17. 14:23:51

Odahaza mindent kipakolok a kocsiból, ami látható helyen van.
Itt Ausztriában nem egyszer volt, hogy a smartphone-t töltöttem ráadott gyújtással a kocsiban, míg dolgoztam, mert csak autós töltö volt nálam...

hagymalevy 2011.11.17. 14:37:53

Jó ez a blog, szakadok a röhögéstől olyan 5letek vannak:-)))

Nekem Kőbányán törték fel a kocsit, csak a GPS töltőjét vitték el meg a napszemüveget. Okozott kár jóval magasabb volt. Rendőrt én sem hívtam, hideg volt, van casco a céges autóra és drága az időm is, asszonyt is vinni kellett a munkahelyre. Igaz a statisztikát ronthattam volna legalább, de győztek az egyéni érdekek.
Magamat okoltam, hogy beálltam a kisutcában, ahol heti rendszerességgel történnek ilyenek...
Viszont gondolkodtam akkor egy saját megfigyeléses/rajtakapásos videóval rögzített akcióról. Esetleg társadalmi munkával kivitelezhető lehetne egy ilyen, persze szigorúan bárddal a kézben!:-)
Kirakjuk a csalit és várunk. Egy éjszakát elég lenne végigvirrasztani, tuti lenne kapás.
Akár egy szabadnapos rendőrt is bevonhatnánk, hogy minden legális legyen.

Bicikliző medve 2011.11.17. 14:52:15

@Zsomatograf: ez mekkora otlet! Kieg a szeme, kozben ertesit a riaszto teged, hogy para van, kimesz, es amig vakoskodik, szetutod az arcat :)

Ed China 2011.11.17. 14:53:15

Az fekete Range Rover Evoque tesztautó?

Jamesblond 2011.11.17. 15:21:06

Talán araboknál lehet kapni kesztyűtartóba tehető könnygázpukkancsot ami kinyitáskor szemen nyomja az elkövetőt. Igaz büdös lesz a kocsiban, de talán az elkövető is ott marad még picit, míg a tulaj előjön.
A mi kis vidéki városunk mellett történt, hogy a család elment almát szedni a Wagon R-rel. Megálltak az árok parton és mikor jöttek vissza, látták hogy két "nemmagyar" veszi ki az akkut. A család mellé állt az egész napszámos brigád, akik "elbeszélgettek" az elkövetőkkel. Voltak hirtelen haragú férfiak is, akiknél hamar elszakadt a cérna a bűnösök szájalása hallatán. Senkinek eszébe sem jutott rendőrt hívni az elkövetőkön kívül. Ez is mutatja, hogy rendőrkézen nincs mitől félniük ezeknek... Aznap ráfáztak. Aztán mikor végeztek a legények, felírták az adataikat, ha bármi történne a későbbiekben lehessen tudni hová kell bekopogni ha besötétedik.
Na persze ez önbíráskodás, meg személyi adatok önkényes elvétele vagy mi, ezért már jár persze a böri. A magántulajdon védelmére nincs nagy hangsúly fektetve. Nálunk.

aefzuj 2011.11.17. 15:32:01

Amatőr vagy kedves posztoló! Ez már csak egy ilyen autó, akkor is feltörik, ha nincs benne semmi.

Egyszerűen megelőzhető! Az autót (anyámnak is ez van) soha nem zárjuk! Minden ablakon van egy matrica, hogy az autó nyitva van és üres, de aki így is fel szeretné törni, az inkább nyissa ki és üljön bele bátran.

Párszor már kinyitották, szétpakolták, aztán otthagyták. Nem törtek szét semmit, nem roncsoltak. Csak körülnéztek.

Egyébként meg vettél volna autót, ennyiért már azt is adnak. LOL

aefzuj 2011.11.17. 15:35:03

A címben feltett költői kérdésre válaszolva:

Egyszer megpróbálták felnyitni az akkori német nagyvasamat, csavarhúzóval. mivel nem ment, jött az oldalüveg beverési kísérlet. Biztonsági fóliás, így pár csapkodás után azt is feladták.

Mérgükben beverték a mellettem álló kis francia ablakát és kirámolták azt.

Szó-szó: azért törik fel a szutykot, mert azt könnyű.

aefzuj 2011.11.17. 15:36:44

@hedda:

Muhaha! Pont az ellenkezőjét kell kiragasztani: nyitva van, üres, vigyed ha kell.

Casco nem árt, ha mégis elviszik.

2011.11.17. 18:22:26

Annó a régi swiftemet nekem is megpróbálták feltörni, sikertelenül. Nekiálltak csesztetni a zárat, riasztó üvölt, ők meg futottak a francba. Többet hozzá sem nyúltak...

Új Swiftet amint megvettem, ment neki a riasztó, pár éve a fólia az ablakra. Mondjuk alapvetően nem hinném hogy nekiesnek, mert ahol dolgozom (Németország) nyugodtan otthagyom úgy hogy a gyújtáskapcsolóban a kulcs, Mo.-n pedig pécsi vagyok, ott is olyan városrész ahol abszolút nem tudok autófeltörésről, és lehúzott ablakokkal, akár bennhagyott kulccsal otthagyom (nyáron).

De az említett lopásgátló dolgok még jól jöhetnek a belvárosban, vagy Bp.-n.

huleaks 2011.11.17. 21:37:12

Tuti az élelmiszerre mentek.

no_holy_shit 2011.11.18. 10:55:53

@Geza16V:

"Itt Ausztriában nem egyszer volt, hogy a smartphone-t töltöttem ráadott gyújtással a kocsiban"
nekem Aachenben iden hotel elott kiszedtek a Navit a kocsibol (az oldalablakon at) szerencsemre a többi dolog nem erdekelte oket (a navi volt szinte a legolcsobb)

Persze a rendorseg gyors volt. 3 perccel az orrom elott vitette el a kocsit.(hogy mas mar ne nyuljon bele) en meg fizethettem 18eFt-t a szallitasert.

itt Stuttgartban meg mar hagytam lehuzott ablakkal is az autot es nem tunt el semmit

no_holy_shit 2011.11.18. 11:00:24

@GSX-R:

"ahol dolgozom (Németország) nyugodtan otthagyom úgy hogy a gyújtáskapcsolóban a kulcs"

fugg attol hogy nemetorszag melyik resze..

midnight se 2011.11.18. 23:09:06

@idelle: "a reggel 8 órás bejelentésre du. 1-kor értek ki."
- azt kell ilyenkor mondani a telefonba, hogy kotekedett a cigany veled, es te nem hagytad magad, es kikaptad a kezebol a kest es - akaratodon kivul - leszurtad. Meglasd rogton kijonnek.
süti beállítások módosítása