Döbbenetes csodák alkalmi áron

  2010. december 02. - ommm Címkék: eladó ezmegaz brunei

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Négyhengeres BMW? Ugyan már...
2015-07-30 16:22:46

...mondták nekem sokan, miután lett egy 136 lóerős E30-am. Persze hülyeség, hiszen a könnyű bódéhoz elég

Hétvége a tóparton? Belsőség-találkozó 2015!
2015-07-29 12:04:49

Öregszünk, öregszünk , más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal

A trollkirály V8-cal érkezik
2015-06-22 13:58:43

Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy

Szétszórjuk a VIP-jegyeket! Akár a tiéd is lehet egy!
2015-06-08 15:31:58

Úgy, ahogy az AC/DC-nek is egy igazi énekese volt és ahogy a Black Sabbath is csak Bill Warddal az igazi , úgy

Nem is olyan régen a Burzsuj blog tette közzé a hírt, mely szerint egy Hassan al Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah nevű úriember eladna egy pár igazán érdekes autót. Barátunk, Hassan, akit mindenki csak brunei szultánként ismer, az utóbbi időben némiképp gondterhelt, hiszen nem mennek már úgy a dolgok, mint régen: a gazdasági válság nem tett jót kinnlevőségeinek, a hazai össztermelés is csökkent, értékpapírjai sokat zuhantak a tőzsdén, egyedül a kőolaj és a földgáz tartja még életben. Sokáig a világ leggazdagabb embere volt, aztán lecsúszott a Top 10-es lista végére, most pedig már az első ötvenben sincs benne. Hiába na, egyszer fent, egyszer lent. Hol vannak már azok a szép kilencvenes évek, amikor a Rolls-Royce eladásainak felét az általa rendelt típusok adták...

1 250 000-et kérnek érte. Tekintettel arra, hogy mindössze három működőképes épült, ez elfogadható ár.
 

Persze még így sem valószínű, hogy élete hátralévő részében kenyérért és vízért fog gitározni egy bandari kapualjban, de a tény attól még tény marad: 34 autóját pénzzé teszi. Bejelentése és az autók listája azonnal vigyázzba állította a világ legkomolyabb gyűjtőit, hiszen - az egyébként közel sem érdektelen többség között - akad pár igazán döbbenetes ritkaság is. Természetesen rendszám nincs rajtuk, hiszen a főnököt odahaza nem igazán zargatják a rendőrök. Többségükkel nagyon keveset közlekedtek (vagy egyáltalán nem) és nem tudni, hogy rendszeresen átvizsgálták-e őket, cserélték-e az elöregedett tömítéseket, szimmeringeket, de a kedves érdeklődőnek minden kérdésére készségesen válaszolnak, főleg ha elég új-zélandi zöldhasút hoz magával.

Erősen gondolkodtam rajta, hogy Csikóssal kimegyünk és hozunk haza valamit - egy szultán csak nem vágja át az embert -, de aztán meggondoltam magam, a jobbkormányossal idehaza csak a szívás lenne, ráadásul a szponzoroknak is nehéz lenne bemagyarázni. Pedig jaj, tudtam volna mit választani...

A 34 eladó autóból 25 Ferrari, 4 Lamborghini és 5 igazi ritkaság. Nézzük csak:

Az Enzo annyira nem ismeretlen senkinek. Állapota újszerű, potom 2,5 millió új-zélandi dollárért eladó. Marad még neki másik három.

Enzo van eladó, persze, hogy ne lenne, minden magára valamit is adó gyűjtőnek van már egy. Mondjuk F50 már kevesebb, de a Forma1-es technika és a menetteljesítmények megkövetelték a szappantartó formát. Ezért nem is lett annyira ikonikus, mint az F40, az utolsó autó, mely még az il Commendatore életében készült, az ő direktívái szerint. Talán azért is lett teljességgel kompromisszummentes, kőkemény és mégis csodálatos. Egybehangzó állítások szerint minden idők legferraribb Ferrarija. Az egyik eladó. (Bővebb infó a képgalériában.)

Minden idők legjobb Ferrarija mondják a hozzáértők és a tulajdonosok. Valami lehet benne, hiszen olyan, mint Enzo volt, aki maga szabta meg, milyen legyen ez az autó. Versenygép, egy örök mementó. Az il Commendatore halálát követő egyik Ferrari sem volt ennyire kompromisszummentes.

Miután átverekedtük magunkat a rengeteg eladó Ferrarin, rácsodálkoztunk a Testarossa és az 512TR Spyderre, elérünk a Lamborghinikhez.

...512 TR, és természetesen ebből is kellett egy nyitott. Ugyanúgy nem futott semennyit sem, mint a Testarossa...

Az alig 3400 kilométert futott első szériás Diablo szinte elveszik a nullkilométeres SE30 mellett. Erősebb motorral, áthangolt futóművel és jelentős súlycsökkentéssel (fix, plexi ablakokkal is) első volt a szinte versenykész Diablók sorában.

car32-3-big

A gyári Jota-kittel aztán teljesértékű versenyautó lehetett belőlük (604 lóerővel). Összesen 150 darab készült belőlük (ebből 15 Jota). Utóbbi ilyet tud és a szultán nem adja el (mert van neki):


A Countach Anniversary sem piskóta, akad abból is kettő, darabja 235 ezer új-zélandi dollár.

Örök szerelem a Countach. Ráadásul ez egy 25th Anniversary, de a túlzó műanyagok jelentős hányada nélkül

Aztán lám, elérünk a pofánk leszakad-kategóriához, ahol a legkevésbé ritka autó az, amiért Csikós maradék haját is odaadnám: a 911 Turbo S Leichtbau. Bár a 993-as volt az utolsó levegős Porsche, és a 964-es széria autóihoz meglehetősen olcsón hozzá lehet jutni, mégis 285 ezret kérnek érte. Teljességel érthető, hiszen csak nyolcvan darab készült belőlük, ezek közül is csak mintegy húsz a jobbkormányos, ráadásul kell-e mondani lényegében nullkilométeres, nem használt példány.

Nyolcvan darab készült belőle és bár a 993-as Turbót tartják ikonikusnak ez a 964-es még azon is túltesz...

És mindjárt kettő is van belőle. Kéne, nem is kicsit, hiszen nem is indulhat rosszul egy nap, ha az enyém lenne.


De nincs még vége, hiszen jön a mindenki által ismert, de valójában csak nagyon kevesek által látott Cizeta Moroder V16T. Giorgio Moroder, akinek álmai és pénze is volt ahhoz, hogy Claudio Zampolli főkonstruktőrrel, Marcello Gandinivel és a Lamborghini pár ex-munkatársával együtt legyártson hét darabot (a wikipedia téved, ott nyolc van) az 555 lóerős szupersportból.

A zeneszerző Giorgio Moroder, Marcello Gandini formatervező és Claudio Zampolli főkonstruktőr által megformált lázálma, a Cizeta V16T.

A motor akár a Jalpából is ismerhetett két V8-as Lamborghini blokkra épül, a típusjelzés T-betűje az autó keresztmotoros mivoltára utal, de a váltó már hosszában van elhelyezve. Ezen a szinten meglehetősen ritka megoldás, de megcsinálták.

DRAWING CUTAWAY REDFULL


A szultán pedig vett is mindjár három ilyen autót. A hétből. És igen, hiszek benne, hogy néhanapján leugrott a garázsba, hogy belehallgasson ebbe, ha már unta a sok V12-es-csacsogást. (Érdemes kivárni azt a 45 másodpercet.)

Állítólag a típus a mai napig megrendelhető, bár a cég honlapján az árlista 2006-os. Akkor 649 ezer amerikai dollárt kértek a kupéért és 849 ezret a spyderért.

Kéne gyorsan a fa alá egy Jaguar XJ 220? Tessék, bár Jézuskának mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia.

A 93-as Jaguar XJ220-at sosem használták. Korának leggyorsabb autója (melybe a Jaguar annak idején majdnem belebukott - emlékeznek még a V12-botrányra?) a biturbó V6-ossal 350 km/órás sebességre volt képes. 550 000 pénz. És még ma is a földbe döngöli a Pagani Zondát.

És végül, de nem utolsósorban a BMW avagy Italdesign Nazca M12. A Giugaro-csoda, melyről egyetlen valamirevaló dokumentumfilm maradt fenn.

Makulátlan állapot és a kor jövőképe négy keréken, olasz formával, német technikával.

A benne lévő S70B65-ös motor, melyet a 850 CSi is használt 380 lóerős és a valaha volt egyik legkisebb darabszámban gyártott BMW motor (1510 darab). Az autóból összesen három darab készült, ennélfogva kisebb csodának számít, ha eladósorba kerül egy. Ilyen az ára is: 1 250 000 új-zélandi dollár. Hallották már menet közben?



Ha még mindig nem forog a feje ekkora számoktól, akkor talán olvasson tovább és megérti, hogy a szultánnak ez a 34 autó igazán nem számít. Privát gyűjteménye kis híján 2300 darabos, az általa megvásárolt, családjában használt autók száma eléri a hétezret. Carrera GT, 959-es vagy a legutolsó Rolls-Royce Phantom IV, két Veyron és hat Dauer-Porsche 962...

Ebből is akad. Hat.

...hat Ferrari FXX. Folytassuk még? Mindkét működő Ferrari Mythos prototípus, az egyedüli Porsche Carma, mindkét négyajtós Ferrari 456 öt McLaren F1 (ebből kettő a hosszú LM változat), az egyedüli jobbkormányos CLK-GTR, valamint 134 Koenigsegg. És itt hagyjuk is abba, pedig van még bőven...

Persze önökben is felmerül a kérdés, hogy minek mindez? Befektetés? Üzlet vagy csak hóbort? Nem tudni. Az itt felkínált autók többsége minden valószínűség szerint ugyanúgy klimatizált garázsokban, halott lélekkel áll majd az idők végezetéig, mint eddig, de bízom benne, hogy akad majd olyan vevő is, aki másképp gondolkodik. Kár lenne megtagadni az esélyt az emberektől, hogy utcán, menet közben láthassanak egy-egy ilyen remek szerkezetet.

nazca c 0 02 04

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr592488463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Speedman 2010.12.02. 21:23:41

@Ihatebullshit:

3-4 éve is ott állt még. A rendezetlen tulajdonviszonyok miatt nem is tudják értékesíteni.

redriot77 2010.12.02. 21:24:32

134 Koenigsegg??? Ez tuti elírás lesz. Most néztem a wikipedián 2008-ban gyártott a cég 18 autót...

Super aGyuri 2010.12.02. 21:25:42

Toleráns, nem toleráns az iszlám, nem tudom, de nem tolerálom, hogy Morodertől csak CD-im vannak szörnyű mennyiségben (Flashdance, Electric Dreams, Best of Giorgio Moroder...) és sehol egy autó. Ezt a Cizetát csak nem a Neverending Story-ért kapott gázsijából terveztette a vén dél-tiroli? Vagy még a régi Donna Summer albumokból futotta rá? :)

Kifordított kacagány 2010.12.02. 21:26:33

@R1200Gs: azok is csak cigányok, most mit csodálkozol? nem a vallásukon múlik.

@Speedman: ezt itt hiába mondod, úgy sem hiszik el neked. fel nem foghatják, hogy nem csak a bibliát lehet kiforgatni a sarkából.

@F/: miért, lélegeztetőgépből mennyit kér értük? abból szereztem párat raktárra:)

-Gabi- 2010.12.02. 21:27:47

@roobert:

de szeretnék ennek a "hülyének" a helyében lenni....:D

Kifordított kacagány 2010.12.02. 21:28:39

@Super aGyuri: most nem mindegy? a lényeg, az, hogy ő sem az éhezőkre költötte.

Super aGyuri 2010.12.02. 21:29:18

@R1200Gs: Marbellában van egy luxusáruház, ahova minden évben egyszer elmegy vásárolni valamelyik szaúdi hercegszottyadék, éjszakára kinyitják neki az üzleteket, majd 5 perc sűrű gondolkodás után megvásárolja a komplett raktárkészletet. (Az idegenvezetőnk mesélte a nászúton. Mármint nem az idegenvezetővel voltam nászúton, hanem a feleségemmel, de ez most mindegy.)

Másik sztorim a Frey-dossziéban bemutatott talán szintén szaúdi ipse, akinek egy Monet-kép lóg az egyik fürdőszobájában a gőzben.

A pénz mindig megtalálja méltó helyét, ahelyett, hogy hozzám ömlene számolatlanul, aki megérdemlem.

R1200Gs 2010.12.02. 21:31:47

@Speedman: Kommunizmus is szép eszme... Elferdült! A lényeg nem az eszme hanem a ferdülés.. Azt szopja meg ugyanis a hétköznapi ember! Ami eredetileg toleráns az mára intoleránssá vált!
De itt hazánkban is jön a tolerancia és majd megmondják ,h neked mi a jó! Ha nem tetszik elmondják ,h tévedésben vagy és a jó az amit ők mondanak.. Ez jön. Ugye tudod miért nem piálhatnak a muszlimok?
(bár vedelnek)

Super aGyuri 2010.12.02. 21:32:03

Azért legyünk polkorrektek, az orosz milliárdosokról is lehetne órákig mesélni...

Ellenpéldaként meg ott van Bill Gates vagy akár Schumacher, akik megdolgoztak a pénzükért, érdekes módon ők adakoznak is. De még Soros Gyurka bácsi is.

Valahogy azt kellene megakadályozni, hogy az agynélküliek pénzhez jussanak. De még nem tudom, hogyan.

rekszem 2010.12.02. 21:34:37

Ami itthon volt a nagykőrői úti vámtelepen cizetta, azt hallotta, látta faterom.

Speedman 2010.12.02. 21:35:00

@R1200Gs:

Akinek van pénze az hasonlóan viselkedik Európában (és Magyarországon) is. Azoknak is van szeretőjük (az asszony mellett), és csinálnak orgiákat a többi pénzes haverjával együtt. A különbség sokkal inkább az átlagemberek szegénységében ütközik ki. Egy nagyon szegény Pakisztánban sokkal könnyebb eladni a nyugatot ellenségnek, mint pl.:Szaud-Arábiában.

nabazzmeg 2010.12.02. 21:37:57

@Kifordított kacagány: várj csak, ez a kezdet,majd azt is lemérik, mennyit sz*rsz, és simán kiszámlázzák, mert szennyezed környezeted , a kilégzett levegőről már nem is beszélek...

R1200Gs 2010.12.02. 21:40:56

@Super aGyuri: A pénz a méltó helyét nem találja. Azért lóghat műremek a gőzben. Ezért is zavar ,h ész nélkül milliós csodákat vesznek és még vezetni sem tudják. A pénz mindenhatóságát kérdőjelezem meg. Dubai méltó rá ,h ennyi pénze legyen? Eszement faszságokra költik. Sziget a tengeren stb.. Rothad bűzlik csőd az egész. Jégcsarnok a sivatagban stb... Olyanok ,mint a makkoscipős magyar újgazdagok az oroszlános gipszstukkós kecókban..

Kifordított kacagány 2010.12.02. 21:42:20

@nabazzmeg: azt már számlázzák, mikor jön a szippantós.

R1200Gs 2010.12.02. 21:43:34

@Speedman: Szaud - Arábiában is van mérhetetlen nyomor..

Hurri Kán 2010.12.02. 21:44:32

Rohaggyon meg :)))

Asszem napokig tudnám ott a nyálamat csorgatni...

Speedman 2010.12.02. 21:53:34

@R1200Gs:

Ott, ha nem dolgozol, akkor is kapsz garantált juttatást (öt éve még így volt). Ha dolgozol annak a többszörösét.
Szeretném, ha pár dolgot átvennénk onnan. Pl. a tolvajnak gyorsan kiosztanak 50-100 botütést is. Ennek eredményeképpen a tv szerelőnek nyugodtan otthagyhatod a kulcsot a lábtörlő alatt, sem ő, sem más nem lop el a lakásodból még egy kanalat sem.

Krisi 2010.12.02. 21:56:28

most akkor első dolgom előkeresni az NFS II SE-t és felpakolom a gépre. mekkora király játék atyaég! főleg a csalások, amikor a budival vagy a farönkkel megyek 260-nal :D

amúgy nem kéne egyik gép sem, nem nekem valók, egyikkel sem tudnék önfeledten autózni. nézegetni meg minek?

R1200Gs 2010.12.02. 21:59:20

@Speedman: Pintér is ezt igéri! Bízz benne!

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.12.02. 22:03:02

@Super aGyuri: "Valahogy azt kellene megakadályozni, hogy az agynélküliek pénzhez jussanak. De még nem tudom, hogyan."

ja már csak ez van hátra??? (:

R1200Gs 2010.12.02. 22:08:49

Agynélkülieknek ne adjanak zsét! Se olajból se magánnyuggerből!

R1200Gs 2010.12.02. 22:11:22

@Speedman: ott minek szerelni a TV-t? Szólsz és küldenek újat... Nem?

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.12.02. 22:12:22

Pénzzel akart magának stílust vásárolni.

Nem jött be.
Lélekben szegény maradt.

R1200Gs 2010.12.02. 22:15:28

Adja el a muszlimcsávó jó áron! Adja neki az Allah. Ossza már majd szét a csórói közt a lét és ne legyen ciki ha csak 30-40-50 a listán... Jó éjt mindenkinek!

Hurri Kán 2010.12.02. 22:18:13

Az a Daytona az teccik...

Hurri Kán 2010.12.02. 22:19:54

A Countach is bejön ...

klajzen 2010.12.02. 22:25:35

@Ihatebullshit:
én láttam a VPOP telephelyén a Cizetát 1994-95-ben és piros volt.
Én pedig azt láttam , mikor a vámosok lefoglalták az autót .Valóban valamikor '94 tavaszán , nyarán küldött a barátnőm egy üzenetet a csipogómra ( még a mobilok tömeges elterjedése előtt ezt használtuk ,van még aki emlékszik erre ? :) , hogy azonnal menjek a Roosevelt térre , mert egy ufot fogok látni . Nem igazán értettem az üzenetet , míg oda nem értem , de megérte . Ott sürögtek forogtak körülötte az egyenruhások , tanakodtak , hogy vigyék el , iszonyú alacsony kocsi , nem tudták felhúzni trailerre ,fostak , nehogy megsérüljön , végül az akkoriban nagyon aktív sárga lopós kocsival tudták elvinni. Görgőket tettek az első kerekek alá , és a hátulját emelték fel . Ha jól rémlik , V - s rendszám volt rajta , tehát nem volt levámolva ..... Pár éve volt egy cikk a nyomtatott sajtóban , hogy elárverezik a lefoglalt kocsikat , és akkor ezt is megemlítették . Nem lehet , hogy végül valaki ( akár külföldi megvette ) , és már nincs itt az országban ? Vagy valaki járt mostanában a raktárban , és még ott porosodik ??
www.origo.hu/archivum/20061103egyigazi.html

Hurri Kán 2010.12.02. 22:26:40

@klajzen: Erre emlékszem! Látni személyesen nem láttam.

énszóltam 2010.12.02. 22:29:55

Arról lehet tudni valamit, hogy mi lett azzal a Cizetával ami a magyar vámraktárban porosodott?

A burzsuj blogon is említik, de én is láttam jó pár éve, két műsorban is amiben elkobzott cuccokról volt szó.

korzo 2010.12.02. 22:37:19

A 88. képen mi az a fehér? Nekem az kéne 8-)

Magyar[HUN] 2010.12.02. 22:37:25

Azon gondolkoztam, hogy ha ennyi pénzem lenne, akkor is csak pár autóm lenne, de azokat naponta hajtanám:D Elég lenne egy Ferrari F40, egy '69-es Dodge Charger, és egy Caterham.

Hurri Kán 2010.12.02. 22:43:13

@korzo: nem 98.?

Jaguar XJ220. Egy olyasmi kísérleti prototípusa volt a Jagnek mint a BME-nek az M1.

Myko 2010.12.02. 22:45:59

@korzo: Én is ezt tudakoltam kicsit feljebb. Mi az a fehér ? nekem is tetszik :D

Dennis01 2010.12.02. 22:46:53

@Magyar[HUN]: Jo latni, hogy nemcsak az en fantaziam izgatja a Caterham. En az osszeszerelos verziot vennem, tok jo lenne, ahogy a postas meghozza az oriasi fadobozt, aztan nekiallhatok osszerakni a kocsimat.. :D

korzo 2010.12.02. 22:49:05

@Myko: Láttam :o) de arra se jött válasz még. Hátha majd most valaki...

Hurri Kán 2010.12.02. 22:52:37

@korzo: A kérdés igen jó :DDD

Elég szögletesnek tűnik, olyan 70-es évek gyanús. Volt egy szögletes Ferrari is, ami sanszos, de nem tenném fel rá az unokahúgom ártatlanságát :DD

Magyar[HUN] 2010.12.02. 22:55:16

@Dennis01: Én a totalcaros teszt óta vagyok belebolondulva az angol roadsterbe. Azóta ez a Nr.1 megvalósítható(nem sok tízmilliós) álomautóm. Talán ha összekuporgatok egy kis plusz pénzt kibérelek egyet pár napra:D

Balu86 2010.12.02. 22:57:22

Erre egy barátom csak annyit mondana: " Rohagggggyyyyyá meg... " :)
Blokkolnám bármelyiket! :D

The On3 2010.12.02. 22:58:22

Brunei-el kapcsolatban azért ezt érdemes elolvasni:

kk.blog.hu/2008/07/11/orszagnak_vicc_viccnek_rossz

Dennis01 2010.12.02. 23:12:48

@Magyar[HUN]: Karacsonyra ajanlom:
cgi.ebay.co.uk/Build-Budget-Kit-Car-Sports-DIY-Book-New-Haynes-Manual-/250725998702?pt=Non_Fiction&hash=item3a606f206e

Kar, hogy Magyarorszagon az ilyet nem lehet legalizalni.
Itt Angliaban megepitem a kertemben, bemegyek a DVLA-hoz, kerek forgalmit, lemuszakiztatom, adot veszek ennyi. Arra megyek vele, amerre jol esik...

ommm 2010.12.02. 23:13:25

@korzo: A karosszériagyártó logója alapján valami olasz, valszeg Bertone vagy Pinin. Osztott ablakos, hátsó fejtámla nincs, ballonos gumi. Ráadásul az olasz soron áll. Akár valami 400-as Ferrari is lehet.

Krisi 2010.12.02. 23:18:36

a 112-es kép hátteréből az E36-os mondjuk kéne. meg talán az SL is a 22-esről.
ez van, a Ferrari nem az én világom :)

Myko 2010.12.02. 23:21:17

Érdekes van neki Ford Escortja is, több Corolla-ja, Dai Move-ja,Trios...Ren Turbo 2 (ez gondolom R5 Maxi Turbo 2 lesz) szép kis lista :P

lampaules 2010.12.02. 23:44:46

Ettől nem fog nőni a vagyona, csak nem autóban lesz hanem pénzben. Annyira csak nem megy neki rosszul, hogy minden pénze autóban és hasonló ingóságokban van már csak? Elvégre még a top százban simán benne ott feszít.

mofrills 2010.12.02. 23:49:56

@R1200Gs: Ember te annyira vagy egyszeru mint a faek. De kell az ilyen ember is, mert a medianak nem lenne kit iranyitania!
Nezz korbe a vilag orszagaiban, vegyuk peldanak Indiat, mert most oket is divat nem szeretni. A vilag leggazdagabb emberei es a legszegenyebbek egy faluban elnek egymas mellett, nem muszlimok hanem hinduk, buddhistak stb. Pont leszarjak a gazdagok a szegenyeket.

Ezt leszamitva autogyujtemeny igen komoly. A szultan egyenbkent hires arrol, hogy komolyan jattol a szemelyzetnek, allitolag amikor Sydneyben volt Rolexeket adott a portasoknak, meg szobalanyoknak megatobbieknek...

hellóka (törölt) 2010.12.03. 00:07:09

Szánalmas! Földrajzilag szerencsés módon, a FÖLD nem megújuló energiaforrásaiból jól meggazdakszik. És elherdálja, de nem csak a pénzt, hanem gyermekeink jövőjét is...

ez denevérország 2010.12.03. 00:35:05

sokkot kaptam, és transzban nyüszítek a sarokban. TÚL SOK, túl sok. Azt hiszem, ha választani kéne, leolvadna az agyam, hulkká változnék, és inkább hazaBKVznék Bruneiből.

Grifter 2010.12.03. 00:40:20

Nekem csak az jutt erről eszembe, hogy ennyi pénzből vissza felé is lehetne forgatni a földet. Van egy szint, ami felett már annyira frusztráló a pazarlás, hogy én össze tudnám rúgdosni ezt az embert. Nem irigységből, hanem azért, mert ennyi pénzből már a XXII. századot írhatnánk.

Sajnálom, ez nem autóbuziság kérdése, ez a pocsékolás non plus ultrája - és dögöljön meg ő is, meg az is, aki irigyli tőle.

Kifordított kacagány 2010.12.03. 00:45:23

@mofrills: aprópénzen vásárolt népszerűség.

@hellóka: amikor meg már nem lesz nekik, akkor nyomorognak. és akkor mi van?

inu 2010.12.03. 01:29:27

Miert kell neki ennyi uj-zelandi dollar? Meg akarjavenni az egyik szigetet?

mofrills 2010.12.03. 01:49:42

@Kifordított kacagány: Nem mondom, hogy nem... de szallodaban dolgozva neki biztos jobban orulnek mint mondjuk a Viktornak:)

Gyanitom egyebkent, hogy mind az araboknak, mind a sok masik olajnemzetnek van egy 'Plan B' a zsebeben, csak addig nem huzzak ki amig meg lehet elni az olajbol, mert addigra osszeszednek annyi lecsot, hogy gyerekjatek lesz pl.:a sivatagbol napelem-parkot csinalni...

es hogy autokba fekteti a lovet? miert rosszabb az mint mondjuk borba, vagy festmenyekbe? ha olyan autonak vagy a tulajdonosa amibol 3 van a vilagon, az annyira nem hozhat rosszul!

xstranger 2010.12.03. 01:50:18

Meg mindig jobb ha kocsikat vesz mintha a gyarakat europaban. Igy az olaj erteke nemet/olasz/angol mernokok csaladjat eteti. Ha ezek a hulyek nem lennenek az osszes luxusauto lehuzhatna a redonyt. 180 Koenigsegg, kb o tartja el azt a ceget.

Sokkal gusztustalanabb a fent emlitett Budapesti Cizeta, na az tenyeg szegeny emberek zsebebol lett kihuzva.

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.12.03. 03:25:34

ismertem szemelyesen Brunei szultanjat az ecserin volt dacsia nepper a hurkasutoknel konyokolt az aluminium asztaloknal naphoszat aztan valtott zsigulikra mikor vittek az ukranok, amit most arul tuti mind oravisszaporgetett kilakatolt ujszerunek hazudott ocskavas, es atirva sincsenek ( na me` nincs sokan rendszam, mi? ha' persze levamolva sincs! ) so ismerem en ezt, nagy csibesz! :D:D:D:D:D

ehezo gyerekek kontra jo kocsik --- eladni es etetni az ehezoket nagyon demagog duma, foleg mert az auto vetelarat adjuk oda nekik nem az erteket, az erteke akkor keletkezik mikor letervezik/legyartjak so az eroforrasok "igazsagos" elosztasa nem az eladas es etetes hanem a legyartasi fazisba fektetett eroforrasok osszeget kellett volna AKKOR az ehezok eletszinvonalanak emelesere forditani. ugyhogy megkesett a ( demagog ) szandek.

amugy ritka nagy es szep gyujtemeny!

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.12.03. 03:34:19

@Speedman: en 1984ben lattam egy golf egyest ( nagylampast, tortenetesen Taroczi Balazse volt - igen , a teniszezoe ) es en akkor beleszerettem kb 3 eve hallottam hogy gyartjak del africaban de nem lehet behozni ide mert ugye a legendary californiai emissziok.. :( probalkoztam mint bemutato auto, irodai disz, geptorteneti ereklye --ezeken az utakon nem ment, "siman " behozni meg ha kiderul 12evig terjedo ugye... so nincs ma sem. ellenben valaki san franciscoban hasznal nap-mint-nap egy 1500-os dupla kereklampas zsigulit, californiai rendszammal, ervenyes smog stickerrel, hatso ablakban magadani keruleti orosz rendszammal....hogy csinalta?
nagy dolog az hogy az ember a fiatalkori almat valora valthatja kesobb ( nem akartam irni direct hogy mikor mar oregszik ) :D

Kifordított kacagány 2010.12.03. 04:07:44

@mofrills: nem hinném, hogy lenne b terv, azért annyira nem eszesek. hacsak azt nem tekintjük annak, hogy a jelenleg felhalmozott vagyonukat igyekeznek jól befektetni. kizártnak tartom, hogy földalatti laboratóriumokban óriási kutatómunka folyna náluk.
egyébként meg igazuk van, hasonló helyzetben más is ezt csinálná.

pernahajder Campbell 2010.12.03. 04:53:31

Pár éve olvastam Jefri hercegről, a szultán (tán) unokaöccséről, aki legyártatott 7 darab Ferrari kombit.
De lehettek más hóbortjai is, mert valamivel később már a szultán is megelégelte a féktelen költekezést, és eladatott vele pár dolgot.
Repülőgépet, színarany WC csészét, ilyesmiket...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.12.03. 05:59:23

@klajzen: Bocs, 94 tavaszan mar GSM mobillal nyargaltunk a varosban kabrioval. Csipogo?! A csipogo nagy kesessel jott be, amikor mar a nagyok Westel450-t hasznalhatak...

konti10 (törölt) 2010.12.03. 06:15:26

Nyilván befektetés. A pár eladott darabból kiderül, kb. mennyit is érhet az egész.

Rocko- 2010.12.03. 07:07:00

@visszakettopadlogaz: gyártass a VW-vel egy 2010-es Golf1-et, csak akasszanak bele egy 1.2TSI-t.

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.12.03. 07:13:45

@Rocko-: :D nem a rockefellerek konyveloje vagyok :D sajnos :D nem hinnem hogy volksburgban egy csavaranyat is megmozditananak ezen iranyu igenyeim kielegitese vegett - vagy ha igen akkor egy kisebb fajta africai orszag koltsegvetese fedezne azt a 2010es gofl I et :D

az otlet amugy jo :) ha egy bevasarlo kosar egy MD-500 as helikoptermotorjaval rendszammal resztvehet a forgalomban akkor szerintem ez is kapna road permitet :D

Rocko- 2010.12.03. 07:16:29

@visszakettopadlogaz: pedig kellő pénzért legyárcsák. csak fizesd ki. amúyg az is opció, hogy egy utolsó szériás bódé afrikából, azt házasítják németben egy 0 km motorral, ott lelapírozod, majd szállítás Svarcilandre.
bár ez se olcsó.

Dr.Traktor 2010.12.03. 07:37:48

ezt nem tudom átérezni.

ha már autót gyüjtök az úgy nézzen ki mint egy múzeum!

olyan múzeum ráadásul amiből akármikor ki tudok gurulni ha arra szottyan kedvem.

vagy ezek az egymás mellé szorított verdák már a dobozolásra várnak esetleg?

azt sem értem minek ugyanabból a tipusból többet venni, főleg ha ez a több nagyobb, mint 10. (inkább 3-5)
a ritkaságokat leszámítva nekem befektetésnek sem tűnik a legjobbnak.

szvsz a szultán egy balfasz.

Balint Gyuri bacsi 2010.12.03. 07:39:53

Szegeny szultan! Biztos vacak lehet mast se csinalni egesz nap mint kocsikat mosni... Mire vegiger a soron mar kezdheti is elolrol...
Haaat, szultan se lennek! Sztem ez olyan foglalkozas lehet mint a kocsisorok kozott ujsagot arulni.

Csikós Zsolt 2010.12.03. 07:57:27

Szia Pista!

Végre találtam wifit Bruneiben, nem volt könnyű, minden hot spoton autónepperek hada csücsül.

Figyi, kivettem egy kis új-zélandi dollárt, de nem veszek Cizetát, a Moroder inkább maradjon Donna Summernél, asszem a Nazcára hajtok. Szerinted tudom majd otthon szervizeltetni?

A Bendének üzenem, intézheti a benzinpénzt haza. Kompot is, ha belefér.

Láttam finn kamionokat, szerintem lesz hazafelé sztori is...

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.12.03. 07:57:35

@Chaoyang: 1990 januar 1
westel450,
1994 jan 1 westel 900,
1994 apr1 pannon gsm,
1999 dec 1 vodafone Hu

a csipogok az NMT 450 et hasznaltak, 1994ben a westel budapestet fedte le meg a nagyobb varosokat, a pannon budapestet
a balatont es az m7est probaltak szorni.

1994 nyaran ha biztosra akartal menni akkor 450-es telefonod volt, Becs ( wien ) keleti reszen is mukodott ( !! ) es Szabadkan ( subotica - YU ) volt vagy 200 westel 450 elofizeto ( !!! )

so a csipogo okos valasztas volt anno

Csikós Zsolt 2010.12.03. 07:58:45

@korzo:

Ferrari 412i. Vagy 400, innen nem láccik.

Dr.Traktor 2010.12.03. 08:01:01

-Juszuf, ma a sárga Diablo-val hajtok át az első feleségem rezidenciájára.
-Igen uram... a kanárisárga vagy citromsárga Diablo-val?
-Mindegy csak nyitott legyen!
-Kegyelmes szultán, nincsen nyitott tetejű sárga gépkocsi a gyüjteményben ebből a típusból. Ajánlhatom az almazöldet, a feketét, esetleg pirosat?
-Almazöld Lamorghini? (enyhén fintorog)
Gusztustalan. Csapják hozzá az eladó autók listájára! És szerezzen nekem egy sárga kabriót!
-Igen uram, tehát...
-De ne halványsárga legyen mert attól beteg leszek. Élénk de erős színt akarok, olyat ami engem is jellemez!
(a titkár a listát böngészi)
-Ferrari 348, Porsche 911, Murcielago...
-Az jó lesz! Tíz percen belül legyen felkészítve!
-Ke-ke-kegyelmes szultán az ... nem fog menni.
-?
-Két hónappal ezelött az ön utasítására a Lamborghini-ket a mélygarázs -4. szintjére vitettem és elhelyeztettem a "ritkán használt automobilok" sorai között... több idő kell míg a személyzet szabaddá teszi a kijáratot az ön által választott autó előtt.

jujdejo 2010.12.03. 09:20:29

karácsonyi bevásarlas szaga lesz a dolognak, persze a büdösésbarnamintaszar araboknak.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2010.12.03. 09:24:00

@Rocko-: Nem kell gyártatni, elég lesz hozni egyet Dél-Afrikából. Nemrég hagyták abba a gyártását.
Átszerelni balkormányosra, motorcsere, lepapírozás, ennél egyszerübb lecke nincs is Magyarországon.

conmorientes 2010.12.03. 09:31:27

Már megint a DEZINFORMÁCIÓ és megzavarás.
Már várom az új médiaalkotmányt !!!!!!!!

Mi az hogy alkalmi ár ????
Mondjuk az F50 úgy 240 milkáért ????
Ahogy nézem az egészet valami okos Új-Zélandi nepper bevállalta nem kis haszonnal az eladást, mert ezek az árak kis kivétellel hátszörborzolóak !

C&C legutóbbi számában van egy remek összehasonlítás a Ferrari szupersportokról 288 GTO tól Enzo-ig és mindegyik autót a DK Engineering adta, amely cég ebben a műfajban nem ismeretlen. A tulajdonosk állítása szerint a makulátlan F50-esek 4-500ezer font körül vannak, ez meg itt szerény számításaim szerint is 722ezer.
Nem mintha bármikor is fel tudnám emelni a tárcsát a liciten, és ilyet inkább vennék egy közepesen gazdad angol lordtól, mint a Brunei szultántól, akinek embei kvalitásai egy ország kirablásában merülnek ki.
Autóbuzi e-vagy kérdezhetném tőle én aki tényleg azt hiszem az vagyok, és nem is sokkol annyira hogy van 2400 autója, legfeljebb az hogy milyen igénytelenséggel válogat. Nem nagy kunszt megvenni mindent ami drága, hanem inkább az a kihívás, hogy ízléses tematikus gyüjteményt hozzon össze az ember. Ilyenek vannak bőségesen rendesebb francia-angol-amerikai birtikok pincéjében. No itt nem ezzel állunk szembe, hanem a sima értelmetlen megveszlek kilóra mentalitással.
Az ilyen az nem gyüjtő, vagy hozzáértő, hanem egy egyszerű takony telistele pénzzel.
Csak csendben jegyzem meg, elkerülendő a hazai friss Pfsz hívők személyes fatváját, hogy a negyven évvel ezelőtt még sátorban teveszaron sütőgető nomádoktól nem is várható el, hogy ennyi idő alatt érdemi kultúráltság kialakuljon. Ahhoz uraim idő kell. Magam azt remélem, hamarabb fogy el a gazdagság mint hogy ezt elérhessék és ahogy az útjukat látom itt is, erre jelentős esély van.

Rocko- 2010.12.03. 09:39:46

@malenykij polgar: nem ezt írtam késôbb?
csak ô Kelofirniéban van, ott mások a jogszabályok.

zUlU 2010.12.03. 10:22:35

Ejj csóró Countach, a szívem vérzik elfele, amikor látom, hogy felnin áll. Csontra leeresztett gumi... Száguldásra és üvöltő benzinégetésre tervezték, és életében nem ment egy métert se. Vajon szervizelték ezeket a gépeket? Ha csak a gumiból indulok ki: lószart mama. Akkor ezen minden gumialkatrész összeöregedve, hogy a különböző kenőanyagokról ne is beszéljek. Kicsit meghalt mielőtt élhetett volna. Pfejj te szultán te...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.12.03. 10:34:04

szerény meglátásom szerint az értelmezhetetlen, hogy egy autó kompromisszummentes, tökéletes.. ilyen nincs, eleve nem lehet, hogy is létezhetne olyan autó, amely MINDEN szempontból a legjobbat nyújtja..

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.12.03. 10:36:04

egyébként meg.. megveszi ezeket a gépeket, csak mert nincs jobb dolga az isten barmának, és bebassza őket rohadni egy hangárba.. bizonyos értelemben ez ugyanúgy a legalja az emberi létezésnek és az emberi szellemnek, mint drogosan fetrengeni az utcán..

cmcd 2010.12.03. 10:57:15

Gyönyörű autók egytől egyig, majdnem elcsöppentem az album végignézése közben, de a fotósnak eltörném a kezét... Hogy a picsába lehet ilyen szar minőségű képeket csinálni 2010-ben???

DestinyClassSpaceShip 2010.12.03. 11:11:04

Ha annyi pénzem lenne, mint neki én is biztos vennék egy-két hasonló szépséget.

Persze nem ennyit. És én használnám is őket: megvenném a Nürburgringet... xD

1000rörö 2010.12.03. 11:18:50

Szörnyű igazságtalan az élet, az ilyen embercsökevények/arabok,stb.../ilyen csodákat birtokolnak, pusztán azért, hogy megmutassák nekem ilyen is van. Még vezetni sem tudnak+ van olyan autó amiben még nem is ültek. Rugnám fel műholdnak az összeset. Jaaa A fotósnak adjon már valaki egy CMENA gépet vakuval meg 2 tekercs 36-os filmet, mert azzal is jobb képet lehetne készíteni, mint ezek.

GGG77 2010.12.03. 12:01:31

Nagyon bízom benne, hogy minél több feltűnik majd utcákon (Monaco, Dubai...), versenypályákon. Ott a helyük, nem a garázsban.

pmobilTB 2010.12.03. 13:59:27

@zUlU: Biztos azért ad el 34-et, hogy az összegből tudjon a maradék 6966 autó alá elefántlábból készült, gyémánttal kirakott emelőbakokat venni. :)

Egyébként a hosszú listán meg nincs egyetlenegy Wartburg se. Nem tudják ezek hogy mi a jó... :)

don39 2010.12.03. 16:32:43

Hát igen,az olaj. Ha nem lenne,még mindig tevegélnének,és szagolnák a teveszart.

Pasas 2010.12.03. 17:31:54

Nem találok szavakat...

Pasas 2010.12.03. 17:34:38

F40-et vinném haza. Már ültem benne. Brutál.

Gomulka Béla 2010.12.03. 20:34:10

@conmorientes: (és a tobbi igaztevok):

1. Nem arab, maláj.
2. Az arab sejkek se tevepásztorok voltak, hanem (száz generáció óta) kereskedok. Ok vitték az iszlámot Dél-Kelet Ázsiába, mert úgy 6-700 korul kialakult tengeri kereskedelmi útvonalaik voltak. Kínába.
3. Az arab civilizáció a tevén kívul megalapozta a mai napig használt matematikát, fenntartotta az ókori gorog muveltséget (míg mi, magasabbrenduek gyilkoltuk egymást), feltalálta a csúcsívet - folytassam?
4. Mondtam már, abszolút monarchia lévén a szultán vagyona és az államvagyon osszemosódnak. (Az állam én vagyon. Hehe) Nem a saját pénzén vette, hanem a királyságén, nem magának adja el, hanem a királyságnak - komplex ez, mint a Szentkorona Tan.

S4mu3l 2010.12.03. 20:34:58

A 911 turbo S leichtbau hát az valami.... Áhhh.. Nem is értem hogy lehet megválni egy ilyentől.

Dennis01 2010.12.03. 22:33:36

@Csikós Zsolt: Lehet, hogy beszamitja valamennyiert az Erat meg a Dezsot, sot, ha meg a Kareszt is eladod neki, talan kapsz egy Ferrarit ingyen.. :D

GGG77 2010.12.04. 12:58:19

Bár baromi jó autónak tartom, a Porschek hangja nekem továbbra sem lúdbőröztető. Viszont a Diablo, az már más!

conmorientes 2010.12.04. 23:07:48

@Gomulka Béla:

Mingyá ideszarok ! Köszi főleg az igényes kioktatásért.
Esetleg ha részleteznéd hogy a földgáz és kőolaj fellelése előtt mily nagyságokat adott ennek a világnak, vagy milyen érdemeket szerzett Brunei, na jó legyen egész Malájzia, de csapjuk hozzá Indonéziát mint ugyancsak többségében muzulmán országot is ???
Kereskedtek a környéken, ez igen ! Nagyon meglepő, egy olyan ország estében amelynek 70%-a dzsungel.
Persze majd elfelejtettem, most látom a Brit nemzetközösség oszlopos tagja, akkor már tényleg majdnem ejrópa.
Egyébként meg nyugodtan folytasd, mert nem arról van szó, hogy Mohamed Medinai futása óta az arab (nem maláj) civilizáció mit adott a világnak, hanem azt hogy eddig mit vett el és majd mit fog elvenni ???
Mielőtt még elkezdődik az ugatás nincs bajom egyik civilizációval sem, csak a civilizáció nélküli Potemkin államokkal, mint ez is.
Tévedésben vagy, itt nem összefolyik az állami vagyon a magánvagyonnal, hanem egyetlen élő ember rendelkezik az ország minden vagyonával és ez nagy különbség. Legalább akkora, mint a szent korona és a szentkorona tan közt van.
Előbb esetleg tessék a szöveget megpróbálni megérteni, aztán válaszolni.
Legalább is ha legközelebb nekem teszed.

conmorientes 2010.12.04. 23:09:34

@Gomulka Béla:

Elnézést de valami lemaradt....
Egyetlen szót sem látok tőled nekem az autókról, holott ez a cikk meg, amit magam böffentettem hozzá valahogy arról szól.

citromhély (törölt) 2010.12.04. 23:41:55

van egy daihatsu targoncája is, azt nem adja el, az keresi a pénzt.

citromhély (törölt) 2010.12.04. 23:54:04

a listát végignézve tényleg felmerül pár kérdés:
- minek két-három A4-oldalnyi bálna 600SEL?
- minek két-három A4-oldalnyi ......?

Aztán rájöttem. szerintem az ország összes kocsija az övé, tehát a felsorolás olyan, mint a BM központi adatnyilvántartójának a kinyomtatása: ilyen alapon O. Viktor sokkal gazdagabb, hisz neki van 2-3 millió járműve, nem?

Furcsa, hogy kamionból alig van pár, pl. gagyi Volvo FH12, sehol egy 16-literes, vagy ilyesmi

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.12.05. 00:11:31

@ommm: Ferrari 400/412 a fehér a háttérben

amit csak most vettem észre, hogy a fekete Countach hátsó kerekei tök le vannak eresztve

ki kell rúgni a garázsmestert!!!

Kifordított kacagány 2010.12.05. 21:14:53

@conmorientes: mert mi annyira büszkék lehetünk magunkra, mi? nyehehe

Spiritmonger 2010.12.06. 11:46:42

@conmorientes: Sandokan maláj volt, nem?
arra büszkék lehetnek:-)
süti beállítások módosítása