A kút neve: Dezső

  2010. november 21. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes totalcar flotta ponton domsjo svedorszag ponton

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Aki veteránautó felújításába kezd, annak többé nincs szüksége más szenvedélyre. Egy ilyen hobbi garantáltan száműzi a nőket, a piát, a kaszinót, a drogozást, a számítógép-függőséget az ember életéből. A tisztességes restaurálás tisztára nyalja a családi kasszát nemcsak arra a hónapra, hanem fél-egy évre előre is. És amikor az ember az ő specifikus modelljéhez egyenként próbálja összevadászni az ebay-ről, külföldi ajánlatokból, itthoni alkatrész-kereskedőktől kapott, homályos képek, rajzok, egyedi, belső cikkszámok alapján a millió kis bizgenyát, s közben attól retteg, hogy vagyonokért a fél évvel későbbi, egy milliméterrel rövidebb fityfenét rendeli meg egy taskenti zugkohóból Amerika közbeiktatásával, akkor nem fog éjszakába nyúlóan doomozni. Nőkre meg – piha – egyáltalán nem marad már sem ideje, sem idegrendszere. Sem pénze…

Szép hobbi ez, pláne a vásárlás, meg az ábrándozás, még mielőtt veszünk. Meg mondjuk azok a pillanatok, amikor egy-egy al-fázis elkészül – a lakatolás, a fényezés, a futóműves blokk, a motor, a kárpitok. De közben, amikor fogy a pénz, derül ki a sok turpisság, háromféle forrás három, teljesen más összetételű felújító-csomagot kínál ugyanahhoz a csapszeghez – no, ilyenkor folyik a verejték az ember hátán, borús lesz a láthatár.

Azt hiszem, most e kút mélyén ülök. Legalábbis remélem, hogy ez már tényleg a kút alja, és nem csak a vödör, amiben épp eresztenek lejjebb, sajnos innen nem tudom megállapítani. De tény: itt már hideg van és sötét. Pár héttel ezelőtt voltam Csabinál Egerben megtekinteni Dezső szétszedésének második felvonását. Meddig is jutott a derék barát?

Csabinál szó sincs elvémaxzsoltosodásról, Csabi egy gyilkosan precíz, állhatatos, kimeríthetetlen gép. Nem áll meg. Nincs nála lelkizés. Kitalálja. Utánaolvas. Amíg utánaolvas, és jobb keze az egéren kattint, ballal lemezt domborít a hossznyúlványhoz. És van egy harmadik keze is, amit csak cigizésre használ, de az sem pihen többet a másik kettőnél. Precízen, szebbre gyárt álmában, mint a gyári száztonnás prés szerda délben. El sem tudom képzelni, hogy bír ilyen sebességgel, ilyen kitartóan, ilyen pontosan dolgozni. Nem ismerek még egy embert, aki ilyen döbbenetes rezzenéstelenséggel végezné a munkáját bármilyen körülmények között. Soha nem tudtam még olyan gyorsan felhívni kétszer egymás után, hogy közben ne készült volna el valamivel. Elképesztő. Ha ilyen emberekből állna a világ, ma mindenkinek saját felhőkarcolója lenne helikopterrel, nem ismernénk háborúkat, megoldottuk volna a vízzel menő autót.

Messziről szerintem igazán szép

Leszedte mind a négy sárvédőt, ami nem volt kis meló, mert az elsőket valamelyik előző, barbár tákművész felhegesztette. Megsúgom, hivatalosan csavarok rögzítik ezeket. Nagyrészt levakarta a szörnyű egyenletességgel ráokádott, mindent beborító alvázvédőt, csak a padlólemezen, kívülről hagyta meg. Amikor beszéltünk, a hangján éreztem, hogy ez a munka megtöri, nem bírja, mondta, már napok óta mindene remeg. Borzalmas, idegtépő munka, a Bianchin anno hónapokig csináltam spaklival, hőlégfúvóval, drótkoronggal, csavarhúzóval, beleőrültem, pedig az kicsi, én meg nagy szüneteket tartottam.

Itt nincs sok baj

Kikerült a motor-váltó is, meg a teljes belső tér, persze. Üveg sincs már az autóban, az ajtók üresek, most már elég jól lehet látni, mivel állunk szemben. A kaszni például egy területet leszámítva csodás. Mint kábé négyéves korában lehetett egy Ponton. Tökéletesek az ajtók, a doblemezek, a karosszéria merevítései. Az emelőbakok – amik állítólag minden Ponton küszöbjéből kifordulnak, úgy szétrohadnak – teljesen épek, masszívak, hibátlanok.

Szuper a küszöb, az emelőbakok is hetykék

No meg a veteránautós rémálma, a szélvédők körüli szegély (falc), amin az üveg és a gumi kivétele után az esetek 90 százalékában borzalmas rozsdákat, lukakat találunk – hát ez itt mind ma-ku-lát-lan. Hihetetlen.

Itt is minden ép a falc mentén

A csomagtartó csodálatos, de az már látszott korábban is, a tűzfal szép, a három, ép, levett sárvédő tökéletes, egy szem rozsda nincs rajtuk. Elégedetten röfögve dőlhetnék hátra a dagonyában, ha nem lenne egy-két aggasztó folt. A legsúlyosabb a bal oldali A oszlop és a küszöb találkozása. Nem könnyű balettelőadás ez, ó, dehogy. Ez itten wagneri súlyosságú probléma, a kocsi vázszerkezetének egyik legfontosabb csomópontja, itt nem lehet cicózni.

Gyönyörű, nem?

Borzalmas. Szétrohadva belül, évtizedek óta porrá mállva kívül, itt talán már kétszer-háromszor is javították. Mit javították, taknyalták. Új lemez a rozsdarétegek mélyén, odaheftölve néhány pöttyel, kívülről is egy nagyjából rávarrt pléhdarab, tartani semmit nem tart egyik sem, de aki csinálta, legalább felmarkolhatta érte a lóvét.

Okádék, lelketlen förtelem. Csabi arcán látom, hogy napokkal a feltárás után is felindult – „tudod, nem értem, annyit tökölt vele, aki javította, hogy alig kicsivel több idő alatt rendesen is kijavíthatta volna, egyszerűen nem értem, nem értem.”

Tartott volna ez... Na persze

Ijesztő, ami itt van, ez tény. Az a lemez, amire a masszív, öntött ajtózsanérokat csavarozták, és ami már Domsjőben nagyon gyanús volt – nos, az is egy odatákolt, vékony pléhdarab, még pár nyitás, és az ajtóval együtt leszakad, aztán állok, mint a Blues Brothers Csikágóban a nagy üldözés után. Szép meló lesz újraépíteni.

Túloldali A oszlop. Itt is akad tákolás

Nézzük a túloldalt, ott is gyanús lemezek kívül is, belül is. Mondom Csabinak, hogy azért az profibb munkának néz ki, nem is rohad, az ajtóoszlop meg egészen ép, hagyjuk úgy, ahogy van. Bólogat, oké. Tudom, hogy suttyomban úgyis megcsinálja, a Csabi nem hagy úgy. Mert ő nem egy úgyhagyós típus.

Tökéletes doblemez, csak az első alsó sarkánál van egy parányi luk

Másutt nincs nagy gáz. Jobb hátul, a doblemez aljánál akad egy kis rohadás, ott is javították már egy pici folttal, de nem tűnik vészesnek, kis meló.

Ez az, amit mindenki küszöbnek hisz. Alulnézetben

Csúnyán elbánt azonban a svéd a jobb oldali küszöbburkolattal. Ez az a lemez, amit a mai autóhoz szokott szem igazi küszöbnek lát, de mivel a Ponton alatt kvázi alváz fut, ezért ez csak egy üres, rácsavarozott elem, ami részben arra való, hogy rálépjünk, részben meg hogy kiadja az autó önhordó – lol! – formáját.

Ezen hátul már a múltkor találtunk egy popszegecselt foltot, alatta persze ott a rohadás, elöl pedig, ahogy felfordítjuk, egy darab szivacs. Fentről azért nem látszott, mert szürkére fényezték. A szivacs szerepe, gondolom, azt volt, hogy ez támaszkodjon a váznak, és ne leffedjen le a küszöbrátét, amikor a Kati rálép. Hiszen a tartócsavarok helyén a lyukak már nagyon kitágultak, le is szakadhatott volna az egész. Meg egy merevítő is görbe, gyűrött alulról, de már csak legyintek, ezek nem problémák.

Ha nem lenne az az A oszlop alj, eufóriában úsznék, Dezső sokkal jobb kondiban van, mint legszebb álmaimban remélni mertem volna. Egy gonosz folt meg igazán lehet rajta, máskülönben felesleges lett volna szétszedni. Persze nem.

Százezer forint jobbik felét nyeli el csak ez az oldal, ha ki nem találok valamit

Hiszen ott a futómű, ami miatt már a múltkori látogatás során elkezdtek gyűlni a felhők. Úgy tűnt, minden csapszeg, függőcsapszeg, gömbcsukló, illesztő alátét rossz benne. És persze a pedálok is azért csikorogtak, mert ott is minden lóg, no meg a váltórudazatnál is bőséggel akadtak kotyogó, szakadt gumiharmonikás részek.

Ez a motorom az állványon

Átmegyünk a műhellyel átellenben levő bungiba. Motor-váltó állványra szerelve, leguggolok, szembesülök a másik ijesztő problémával: az alu olajteknőt hegesztették egyszer (a motor valószínűleg kiköpött egy hajtókart valamikor), de rosszul. Most a javításos folt mellett dől az olaj, nagy valószínűséggel nem is lehet többet hegeszteni. De jó ez.

Csodásan meghegesztett olajteknő. Szűzanyám, milyen berhelés

Azóta próbáltam ilyet venni, létezik a neten, de egy vagyon. Dombi Andris barátomnál csak a régebbi fajta motorhoz való, szélesedős karter volt, pedig ő olcsón adta volna. Egy olvasónk Németországban szerzett nekem egy tök jó darabot egy Unimogról, hihetetlenül megörültem neki, egy óriási gonddal kevesebb. Arról is kiderült, hogy törött, de bevitte valami profi helyre, meghegesztették. És közben telefonon tisztáztuk, hogy az sem a nagy, lapos oldalas, ami az enyémre való, ezért felesleges volt az egész hajcihő. Dezső mindenkit megszívat. Szilvási Peti barátomtól szintén lehetne olajteknő, mert van pár bontott Pontonja, de az mind dízelmotoros. Az olyan se jó az enyémre. Hát itt is felrobbant egy taposóakna.

Makulátlan kipufogódob

Na meg a kipufogó, ami hibátlan. Hát persze, úgy tudtam. Csak nehogy tüsszögjön benne egyet a patkánybébi, ami benne lakik, mert szétrepül a feje fölött a ház… A tank rozsdás, de nem lyukas, és szinte biztosan nem az, végre egy kis enyhülés. Á, hagyjuk, nem akarok mindent elmondani, túl sok.

Pánikomban három napig a VDh-tól korábban vett Ponton-alkatrészkatalógust jegyzeteltem, és összeállítottam egy árajánlatkérést egy mercis cuccokkal foglalkozó német cégnek. Rá egy hétre visszajött az ajánlat – 3000 euró. Kedvezménnyel.

Ez csak az első futómű, a pedáltengelyhez és a kormányváltóhoz való gumik, perselyek, egy-két gumibak és egy szimeringszerű tömítés (gondolom, egy Burgmann) a bal hátsó féltengelybe, különféle formázott gumik a küszöbrátéthez (12 darab), meg a sárvédők és a karosszéria közé (pedig a nagyokat már korábban megvettem), két fékdob, csomagtér-gumi, csomagtér-zár, világításkapcsoló, két esővíz-elvezető a letekerhető ablakok alá, egy hátsó kipufogódob.

Fékről, szélvédőgumikról, lengéscsillapítókról, kardán-alkatrészekről, fényszórókról, millió egyéb csetreszről még nem beszéltünk. És egy csomó mindenhez nem is kaptam meg az árat, tehát az a 3000 euró még egy jó pár százzal több is valójában. Hát ezért olyan rohadt drága egy jó Ponton, és ezért nem szokták őket rendesen, csak szőrmentén felújítani. Mert egymilliárd alkatrészből állnak, és az mind drága.

Képzelhetik, egy napig ágynak estem az ajánlat megpillantását követően. Ez nagyjából az a pénz, amit lakatolásra szántam. Elkezdtem gondolkozni, hogy így, ahogy van, eladom Dezsőt, mert ebbe a kútba nem ugorhatok bele, tönkremegyünk. Na ja, de honnan áruljam szét? A Csabitól, Egerből? És hogy dolgozik azalatt? És hetente lejárok? Vagy megbízom őt? Rossz üzleti vállalkozásnak tűnik…

És kinek? A német nem vesz Magyarországról cuccot, a magyar – ha egyáltalán van, akinek bontott Ponton-Merci cucc kell - mindent a felének a negyedéért, és akkor sem fizet, csak esetleg majd jövőre, ha egyáltalán. Mit tudok kivenni belőle, talán háromszázezer forintot? Nem, ezt nem tehetem.

Csabi rendszerető csávó

Harapófogóba kerültem, otthon napokig csak artikulálatlan hangon vonyítottam, elektronikai berendezéseket tördeltem puszta kézzel, vacsorára üvegszilánkot ettem, hogy valamit végre érezzek is a háromezer-plusz eurós ajánlat gondolatán kívül. A családom egy rejtett, sötét sarokban, hangtalanul húzta meg magát, úgy vészelte át a nehéz napokat. Legalább az alatt sem ettek semmit, használtak melegvizet, ilyen nehéz időkben az ilyen kis spórolás is sokat számít. Rettegés és elmebaj lebegett a zuglói táj fölött. Még jó, hogy nem tartunk otthon láncfűrészt.

Azt is megettem volna.

Bekapcsolva.

Első kalkuláció a tervezett lakatolási, szét-, összeszerelési, fényezési, utómunkálati, forgalomba helyezési összegre: kicsivel több mint kétmillió forint. Két napig az árajánlaton dolgoztam, mindent kikerestem a netről, fejben vásároltam, olcsón, mázlit belekalkulálva, amit így lehetett, kihúztam a listáról. Lett egy hátsó fékdob, egy lámpakapcsoló az ajánlati ár közel tizedéért az ebay-ről. Hurrá! Optimizmusból kihúztam az első fékdobot is, az is lesz majd. Olyat viszont azóta sem tudtam venni, mert a licit végén mindig fölém mentek, pedig rendesen nyomtam rá a pénzt, már fájt. Megtudtam egy-két olcsóbb alkatrész-beszerzési forrást a futóműhöz, de akkor kell a mintadarab is, mert nem biztos, hogy Pontonhoz való cuccokról van szó. A szőrszálon levő szőrszálból kinövő szőrszálat is felhasogattam.

Kint alszanak a sárvédők

Felhívtam Csabit. „Figyi, kérlek, tedd félre az alvázvédő-vakarást, és szedd szét a futóművet, mire legközelebb jövök. Tudod, minden tengely, csapszeg, csavar, amit nem kell megvennem, tízezreket spórolhat. Hátha csak a perselyek mentek tönkre, hiszen azok azért puhák, hogy ők kopjanak” – könyörögtem.

„Hát jó” – mondta Csabi – „de ne bízzál benne túlságosan, szerintem ebben minden rossz, elég sokat néztem.” Mindegy, dum spiro, spero, amíg élsz remélsz, ha nem kaptam volna egy szalmaszálat azokban a napokban, leég a vezérlőáramkör a fejemben. És persze ilyenkor az embernek dolgoznia is kell, mintegy mellesleg, sok jó, érdekes, informatív betűt pötyögnie a billentyűzetbe minden este 10 és hajnali 2 között (ez volna az elvárás, aztán a végeredmény már nem annyira olyan, persze), hogy ki ne tegyék a munkahelyéről. Ilyenkor azért szeretnék gyárban dolgozni, esetleg szenet lapátolni, akkor morfondírozhatnék békében a nyűgjeimen… Persze, igazából nem.

Ahol minden rossz

Közben drága jó Erdős Vili barátom, a kihelyezett győri szem, talált egy klubtársánál egy komplett, jó Fecske első futóművet. Megkapnám olcsón, szívesen segít. Azóta azt nyomozom, hogy jó-e a W110-es futómű a W120-ba. Sajnos a Niemöller katalógusának cikkszámai szerint nem – bár szemre az alkatrészek szinte ugyanazok, itt-ott akad egy kis különbség. És az én „Deutsche Autos” Oswald-könyvem is azt írja, hogy más a nyomtáv, ami persze lehetne az eltérő méretű gumik miatt is, de azok sajnos kvázi egyformák.

És ha meg is veszem Győrből az első hidat, abban is annyi a sok, apró alkatrész, hogy ha nem is lóg semmi, veszi a sok csapszeg a zsírzógombokon a zsírt (ezek az alapvető, ellenőrzendő tulajdonságok egy ilyen régi futóműnél), akkor sem garantált, hogy állítani is lehet mindent. Akkor meg ott eszi a fene az egészet, vehetek meg hozzá mindent ugyanúgy.

Tegnap beszéltem Csabival, újabb hírek: törött két első rugó, mindkét jobb első fékmunkahenger egy-egy füle törött, dől a folyadék a főfékhengerből… Paff.

Dezső szomorúan várja, mi lesz vele ebben a furcsa országban

Netre magyar, hí a haza. A sok böngészés, gondolkodás miatt a szemem már rááll a különféle futómű-felújító csomagokra, már látom, amit pár hete nem, hogy ez itten párban az első fölső felújító, ez meg az alsó-felső egy oldalra, de nincs meg benne a spéci koronás anya, emez pedig csak az alsó, de adják hozzá a speciális állványt, ami az enyémben rossz.

Többféle kombinációt vázolok papíron, melyik, hogyan, mennyibe kerül, már egészen jó számokat látok. Aztán továbblépek, megpróbálom kitúrni a belső tengelyeket. Fölsőt találok, szettben, csavarokkal, zsírzógombbal, mindennel. 185 euró az egy oldal. Annyi, mint ötvenezer forint, és még nem fizettem szállítást. Bazz. Alsó meg nincs. Pedig nekem az is lóg. Eddig 211 500 forint a részösszeg, szállítás, alsó csapszegek, gumialkatrészek nélkül. És ez még csak az első futómű. Ja, és rugók is kellenének. Sssssssssssssszzzz…

Kapok másik tippet: a Csepel Művekben lehetne fémszóratni a tengelyeket, a kért (vagy meghatározott) anyagminőségre készítik. Megkérdezek egy csomó hozzáértőt, ingatják a fejüket, az olyan igazán sose lesz jó. Telós Bandi mondja ki a tutit - „főtengellyel csináltatott ilyet ismerősöm, mert csak alapméretű csapágyat lehetett kapni, az a hajtókar-csapágy negyedannyi ideig tartott, ahol felvittek fémet, mint a többi. Nem lesz olyan a felület, sokkal hamarább tönkremegy, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb lesz.” Ha igaz, ha nem, ez eldönti a dolgot, rettentő komplikált lett volna megoldanom.

Itt közelebb egy 123-as Merci áll, ami azóta készen lett. Megszólal, olyan

Most már abbahagyom a posztot, ma este megint megyek Csabihoz, hiszen közben eltelt egy újabb hónap. És közben persze, hogy talált lyukat, bár nem sokat. Mindegy, nem megyek elébe, először látni szeretném.

Mert már előre rettegek attól, mit mutat majd…

(X) akiknek köszönhetjük:

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr692459562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BMW /// 2010.11.21. 09:09:21

Gyönyörűűű!!:) Jó cikk !

evil. 2010.11.21. 09:15:25

hajrá! eccer úgyis összeáll, és akkor az majd minden szopást kiadást feledtet :)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.11.21. 09:20:28

Még pár ilyen bejegyzés, és Dezső átveszi a teljes uralmat a magyar autós média felett...
tesztek, bejelentések, ncap, kínai gyártók, feltörekvő ázsiai márkák stb. mind oldalsávba, középen pedig egy darab nagy Dezső.
Jó lesz ez.

Clandestino 2010.11.21. 09:21:26

Concorde effektus.

Persze szép lenne talpra állítani, de ahogy a szavadiból érződik nem fogja bírni a családi kassza.

fajitas 2010.11.21. 09:22:31

Még jó, hogy akartál egy kocsit, amit nem újítasz fel mind a zöldet. Amibe beleülsz, aztán megy. Viszont legalább szép lesz.

Biri néni 2010.11.21. 09:24:07

pár száz ezerért vehettél volna egy szép jó állapotú veteránt , és nem kellett volna svédorszába csalinkáznod , utána meg hetekig kalapálnod ezt a szartalicskát .

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2010.11.21. 09:24:28

És egy ilyen felújítás után újabb 40 év? Bocsánat az amatőr kérdésért, de akkor valószínűleg meg fogja érni.

Powerz 2010.11.21. 09:35:26

Szerintem ne kapkodj, szépen összeáll az,
nem baj ha évek mennek rá!

Merida001 2010.11.21. 09:35:39

Gratulálok az íráshoz és a videókhoz is! Várjuk a folytatást és kitartást hozzá!! Kasztni valóban nem olyan rossz, a többit (alkatrészeket, amelyek rosszak) meg cserélni kell és már is lehet látni az "alagút" végét. Jó lesz a vége én már látom előre!!!Kitartás!!!:)

UAZ-os 2010.11.21. 09:39:00

Én új vagyok itt. Csak annyi tanácsot adnék Csikósnak, hogy bármilyen anyagfajta beszerezhető Magyarországon, ez esztergálható, marható, ha kell edzhető. Ez sokkal olcsóbb és biztosabb futóművet ad mint a kétes internetes alkatrészek.

uki 2010.11.21. 09:46:55

Rosszul emlékszem, hogy Dezsőből nem csili-vili gépet akartál készíteni, hanem egy jó kis világjáróst? (rémlik még a műkörmös rav4-es példamondatra :-) )

Csikós Zsolt 2010.11.21. 09:47:00

@UAZ-os:

Azok a kétes internetes alkatrészek ismert cégek ám, nem két napja mercizek :-) Amit én láttam itthon 108-as, fecske mergákba gyártatva, az mindig kukacos lett végül.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 09:48:29

@uki:

De :-(

Sajnos a tények felborították a tervet. Ettől még használni akarom.

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.11.21. 09:53:35

Csavarrugót lehet gyárttatni. Kb. 10e Ft nagyságrend ekkora méretben. Leméri az ember a régit, utánaszámol, oszt készül az új.

UAZ-os 2010.11.21. 09:54:00

@Csikós Zsolt: Nem akartalak megsérteni. A kéteset a bizonytalan, képeken nem látható méretekre értettem. De a netes cuccok is mind utángyártottak. Üdv

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.11.21. 09:55:38

Sima forgó tengelyt, amire golyóscsapágy jön, lehet fémszóratni. Főtengely csapra, ami siklócsapágy része, persze, hogy nem jó a technológia.

Gyuree33 2010.11.21. 09:56:20

Kitartás!
Én szurkolok Nektek (főleg a családnak, hogy túléljék:) )
A gyerekeknek vásárolt szöcskével mi újság?

OFF: A minap, midőn gyermekeimet vittem oviba, összefutottam egy régi, ritka ismerősöddel, Nissan Figaro bácsival :)!
Akit érdekel <a href="http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&t=h&msa=0&msid=110145439015322642012.0004958c2adc0d097493d&ll=47.09802,17.900328&spn=0.001066,0.001725&z=19&iwloc=0004958c2ae1982745374"> itt </a> megtekinteheti Veszprémben! Ha jól emlékszem ő az egyetlen ilyen az országban. Még a lányaim is ledöbbenve nézték:)!

OFF vége

teddybear01 2010.11.21. 09:56:57

Ahogy elnézem a fényképeket, a Dezső állapota a korához képest még nem is olyan rossz. Persze kiderült, hogy svédben is akad pár kontár. Gondolok itt a "motorszerelőre" de a "karosszériás" is megkaphatná a Szakma Szégyene Emlékérmet, a keresztbe tett tölgyfa bunkókkal....

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.11.21. 09:57:06

@UAZ-os:
Egyetértek. Jó esztergályos, jó marós, jó hőkezelő, ráérős mérnök, oszt mehet a dolog. Kopott cucc leméretez, megrajzol, legyárttat jó anyagból. Csapokra, stiftekre jó megoldás.

The Good Boy 2010.11.21. 09:57:15

Zsolt!

Hatásodra majdnem vettem 1-2 éve egy öreg autót (csillagost persze:D), de az öreg autózásból az elmúlt 2-3 posztod józanított ki,most ez pedig meggyőzött végleg, hogy nem szeretnék szaros kenyeret enni:(

De a következő autóm biztos, hogy csillagot visel az orrán, csak a gyártási éve a forgalmiban kettessel kezdődő lesz. Ebben viszont nagy szerepe(d) van a cikkekből származó merci imádatnak.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.21. 09:57:34

@Lakótelepi Ladás hülyegyerek: nem lelki szegény vagyok, hanem csóró. én legalább belátom. sry

interpreter 2010.11.21. 09:57:38

Kedves Zsolt!
Megvallom,kicsit kételkedve olvastam "Dezső"hazaszállitásának történetét.
Az egész "hercehurca",olyan ratyis,olyan szenzáció hajhász,olyan ripacsos volt..
Aztán-ahogy a konkrét felujjitás elkezdődött-egyre inkább közelitett a történet egy igazi veterános életérzés bemutatásához,mint az olvasók elkábitásához!
Ismerem ezt az érzést jól,3 db porsche(356,911,912)felujjitásán vagyok túl.
Az asszony ez miatt-többek között-hagyott el,nem birta az éjszakákba nyúló munkákat,az állandó net elött ülést,stb,stb
Ezt csak az érzi át,aki benne van,aki nem tárgyként,hanem érző személyként tekint saját öreg autójára!
Biztos van neked is valami "aranykezű"esztergályosod!
Én rengetek "biz-bazt"(perselyt,csapszeget,gyűrűk,alátétekstb,stb)csináltattam gombokért vele,és tökéletesebbek,tartosabbak lettek mint a gyári új!
Rengeteget lehet vele spórolni!

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2010.11.21. 09:58:44

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: az egy másik történet
@Csikós Zsolt:
"olyan az alja mint egy ötéves autóé" ezt a sértést, nem jártál mostanában ötéves koreai autó alatt!

uki 2010.11.21. 09:59:19

@Csikós Zsolt: Értem. Ebben az esetben akkor még egy projekt lesz, mert gondolom nem akarsz lemondani a világjáró veteránról sem. Ez nekünk jó, Neked meg a családodnak már nem annyira biztosan. :-S

ruja 2010.11.21. 10:02:10

Ebböl sem lesz mindenes veterán napi használatraÉs az ország egyik legismertebb Dezsöje készül.Hajrá Zsolt megfogja hálálni a Ponti.

UAZ-os 2010.11.21. 10:03:16

@bervas: Én ezt csináltam az uaz difivel. Azóta nem bírom ledaráltatni a fogakat, mint a gyári cuccról előtte.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.21. 10:03:25

Sune már jelentkezett?:) A köcsög, tudta jól, hogy mit ad el, és gondolkodás nélkül nézte végig, ahogy 2700 kilométert autóztok érte...

yeti 2010.11.21. 10:04:06

Ettől az esztergályos megoldja dologtól kiráz a hideg.Tudom,hogy csak én tenyereltem bele,de nálam kettő vérzett el idén szakmailag,pedig esküszöm egyszerű perselynél,és fékdob szabályozásnál bonyolultabbat nem kértem egyiktől sem.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 10:13:53

@BOSCHtechnikus:

Tudsz valamit? Majd mesélj mailben...

UAZ-os 2010.11.21. 10:14:10

@yeti: Vannak fékdob felszabályozással, fékbetétezéssel foglalkozó esztergályosok. Az 5 éves Fiatomba ilyen fékkel járok annyit bír mint a gyári. 140 000 km van benne. A műszakira sem kellett jattot adni. A két hátsó dob szabályozás betét ragasztással 3600 Ft volt. Te valszeg belenyúltál a hülyékbe.

TomT 2010.11.21. 10:14:11

Egyre nehezebben megy, de mégis hiszek a tisztességes, lelkiismeretes munkában. Lehet, hogy manapság már nem piacképes az ilyesmi, de nem is piacozni kell, hanem saját használatra. Hosszú távon működnie kell. Sietni meg egy ilyen projekttel nincs miért. Továbbra is szurkolok.

Majdénmegmondom 2010.11.21. 10:14:51

Az analfabéták kérjék meg a felolvasójukat, hogy olvassa már fel a lap tetején levő zöld kis "táblácska" feliratát is! Minden veterános cikknél jön egy rakás troll, aki elmagyarázza, hogy mekkora barom az, aki egy csomó pénzt és időt elpocsékol arra, hogy egy fostalicskából szartalicskát építsen. Az ő kedvükért ordítom csak:
A VETERÁNOZÁS NEM AZ ÉSSZERŰSÉGRŐL SZÓL! SOHA NEM FOG MEGTÉRÜLNI!
Hallatszott? Remélem, igen.

MT21013 2010.11.21. 10:17:18

Zsolt én csak ismétlem magam. Nem hajt a tatár. Ahogy engedi a büdzsé szép lassan és korrekten be kell fejezni. Ha elfogy a lé, hát parkol kicsit a drága. Tolódik a befejezés 1-2 évvel? Számít? Szerintem nem. További kitartást!

Csikós Zsolt 2010.11.21. 10:19:08

@UAZ-os:

Igen, de itt töröttek a dobok...

@TomT:
Azért kell sietnem, mert addig, ameddig a Csabi garázsát foglalja Dezsőn, nem tud dolgozni. Hihetetlen kitolás, mert azalatt (hiszen nem készül) nem fizetek, viszont a fizetős embereket nem tudja behozni. Ilyet NEM szabad tenni, nekem percre pontosan ott kell lennem mindennel, hogy ne az ő ideje fogyjon. A zöld Mercinél is kifogattam a világot a sarkaiból, hogy ne legyen miattam csúszás.

Most meg ott egy fehér 123-as, amihez akadozik az alkatrész-szállítás - hogy az mi pénzébe kerül Csabinak... Emiatt kint lakatol a dög hidegben, amikor bejön egy gyors, fizetős új autó (pedig hivatalosan nála az a felállás, hogy egyik vágányon veterán autó, másikon gyors munka pörög, mert folyamatosan nem lehet a veteránt csinálni).

Szóval nem lehet csúsztatni. Ezt sokszor a megrendelők nem is érzik.

jozsika31 2010.11.21. 10:21:50

Na a vasárnap reggeli fejfájás meglett. 2010-ben kinek gond egy olajteknő foltozás? Már az árokszélen meg lehet csinálni egy gázforrasztóval. Futóműalkatrészt felújítani/-tatni/ manapság még egy gyereknek se gond. Van pár lyuk a bódén, istenem olyan nehéz pár foltot felrakni. Hú mekkora kunszt. Fékdobot rendelni---vicces csináltatok egy pár újat azt kész. Még ha ragaszkodok az eredeti kinézethez akkor max két sablont csinálok gipszből nem egyet. Kopott csapszegeket is baromi nehéz megcsináltatni, már 30 évvel ezelőtt is fel tudták hegeszteni keményebbre mint a gyári. Gondolom tetszenek emlékezni az élkefémre, és azóta mennyit fejlődött már minden. Gumi-szilentet is akkora kunszt rendbe rakni mióta kartusba árulják az alapanyagot, és egy egyszerű szabályozható grillsütőbe ki lehet vulkanizálni. Tudom bonyolult előbb lerezezni egy kis akkusavba a csöveket. Na mindegy, mindenki maga tudja mit csinál....

Csabby 2010.11.21. 10:22:15

A címet látva már jó nagyot röhögtem...aztán meg elcsendesedtem és fejet hajtottam Csikós Zsolti előtt..
KITARTÁS!!!

MT21013 2010.11.21. 10:23:04

@Csikós Zsolt: Így már más a dolog...Valahova nem tudod kicsit elspájzolni?

McK (törölt) 2010.11.21. 10:23:15

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: "nem lelki szegény vagyok, hanem csóró. én legalább belátom. sry "

Emellett még egy tapló is,de oda se neki,erről nem a Suzuki(így..S-el,nem Szuzuki..:P) tehet..

yaffa · http://www.yaffa.blog.hu 2010.11.21. 10:23:34

Én úgy számolnék, hogy lehet, hogy a végén drágább lesz a dolog, mint ha egy drágább, jobb állapotú Pontont veszel annó, na de az is lutri lett volna!
És ha ez összeáll, akkor tökéletes járkálós autó lesz.
Csak át kell hidalni addig a dolgokat. Mert ha kész, akkor már lehet autóparkot csökkenteni.

De azért úgy más cikkekben fél szavakban mindig kiderül, hogy még néhány motor, néány robogó, néhány autó rejtőzik szanaszét nálad. Miről is beszélünk? :)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 10:26:52

@MT21013:

Összeszedés, trélerezés, pénz, tárolás, megint trélererzés... Nem megy.

UAZ-os 2010.11.21. 10:26:59

@Csikós Zsolt: Csak amit lehet vagy érdemes azt lehet legyártatni. Nyilván a törött fékdobot nem. De az én szemléletmódom azt diktálja, hogy az nem javítás vagy felújítás, hogy a rossz alkatrészt kidobom. Amit lehet azt javítani, gyártani kell. Így olcsóbb és szebb a dolog. A csere az nem javítás.

tlacka 2010.11.21. 10:29:07

Végre egy jó reggel!
Félreértés ne essék, nem örülök a sok szívásnak, csak jó ezeket olvasni.
Néha a Katira is szánj egy kis időt! A gyerekeket meg majd kiengeszteled tavasszal, amikor beröffented nekik a csodát!:)

szmoker (Homo Trollicus) 2010.11.21. 10:31:13

Fémet Vecsésen is szórnak, esztergálnak, mindentcsinálnak.
Brunner Kft, sztem jobb mint a csepeli műhely.

yeti 2010.11.21. 10:32:26

@UAZ-os: Eléggé belenyúltam az tény.Amúgy sokan meg vannak az elégedve a sráccal,csak nekem nézte el nagyon.A fékdobokat nekem is ilyen helyen csinálták pofaragasztással 4000-ért.Csak szarul fogták fel.Sajnos már javítani sem lehet.

Teshow 2010.11.21. 10:35:50

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
A post elején fekete keretben sárga alapon van egy nem túl bonyolult szöveg. Szerintem érthető, általában szokták is érteni. Javaslom figyelmedbe!

@Csikós: Amíg egy átlagos használt családi autó árán belül maradsz, addig nincs nagy vész - mert hogy annak is szántad eleve!
Az a pár gányolás ijesztő, de az egyéb állapotok meg várakozáson felüliek!

Epokit Drive 2010.11.21. 10:36:56

"3000 € kedvezménnyel" - írsz egy számlaszámot, és leszünk itt annyian, akik akár 1-2 ezressel is, beszállnak (Ft-ban), mintegy a részletes vasárnap reggeli olvasnivaló ellenértékeként. Újságra a többség úgysem költ. :)

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.11.21. 10:41:16

ezt az egészet már elolvasni is fáj

ennyit a tök korrekt svéd bácsiról, aki "nem beszélni angol" és nem tudja, milyen kincset ad el olcsón

kamikaze5 2010.11.21. 10:42:09

Hát Zsolt belenyúltál rendesen. De a te pénzed a te életed. Ha már ennyit ráköltesz érdemes elgondolkozni a gyári, eredeti állapotba hozásán. Talán egyszer ha megszorulsz könnyebben el tudod adni valami műgyűjtő svábnak.

Phrascarica 2010.11.21. 10:42:21

Ennek így kellett lenni, ez így jó! Sokkal élvezetesebb -és drágább- lesz mint mondjuk ez:
www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/190/mercedes-benz_190_ponton-4004468

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.11.21. 10:44:28

@yaffa: azért a tökéletes járkálós autó az még nagyon sokkal odébb van

először is 3-5 millió Ft-tal

másodszor meg ezután a felújítás után kár lesz menni vele, mert a km-ek belehajtásával megint csak lenullázódik az értéke

ergo ez sosem lesz járkálós autó

UAZ-os 2010.11.21. 10:45:42

@Csikós Zsolt: Ha kell valami info szivesen segítek. Üdv.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2010.11.21. 10:46:07

@Majdénmegmondom: Kár dühöngeni, nem éri meg. Aki pubertás korában nem egy Liener Görgy könyvre rejszolt először, vagy életében még nem nézett egy vasdarabot vagy másfél órán keresztül, hogy "milyen szép", vagy nem szopott egy beszakadt csavarral délután félöttől este tizenegyig, az úgysem érti meg. Az alkatrészgyártással meg az a baj, hogy ez mégis csak egy veterán lesz, vagy mi.

MT21013 2010.11.21. 10:47:42

@Csikós Zsolt: körül kell esetleg nézni a környéken. Ha jól olvastam Csabi Egerben alkot :-) Biztos van egy özvegy mamóka, vagy valaki-valami hasonló akinél esetleg némi aprópénzért ideiglenesen el lehetne szállásolni. Egyszer hely hiány miatt én is a szomszéd utcában álló félkész épületben tudtam teleltetni egy kocsit, amíg nem lett saját helye. A tulaj annyit kért, hogy némi sóderrel szórjam fel a feljárót, hogy ne legyen sáros a garázs. Tavasszal meg elmentem hozzá egy napot betont keverni, "oszt" lerendeztük :-) Csak egy ötlet!

szmoker (Homo Trollicus) 2010.11.21. 10:51:10

@phrascarica:
Évjárat: 1958
Futott km: 21.162 km

Aha... ja.
Igen, persze, hihető és hiteles :)

MT21013 2010.11.21. 10:51:17

@BOSCHtechnikus: "Liener könyvre rejszolni először" - hát ez k...a jó volt így vasárnap reggel :-) Köszi!

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2010.11.21. 10:52:44

Jaj de jó!
Végre ismét egy jó kis Pontyos-Dezsős vasárnapi ébredés! :o)
Sok sikert és sok zsét a melóhoz! :o)

mudralaszlo · http://www.mudralaszlo.hu 2010.11.21. 10:55:53

Nyugtasson meg a tudat, hogy nem vagy egyedül: jó pár száz ezer honfitársad ugrott bele kívánatos, de fölösleges tárgyak: lapos tévé, autó, lakás, stb. vásárlásba anélkül, hogy megengedhette volna magának (Ti. hitelből vette aztán a kockázatot meg nem mérlegelte).
De ez is egy tanulási folyamat része, remélhetőleg sokan tanulnak majd felelősség érzetet és előrelátást a te hibádból.
A szomorú az, hogy kicsiben és nagyban ugyan emiatt a felelőtlenség miatt tart ott Magyarország, ahol tart. Felelősség a saját jövőnk iránt? Ugyan! Húzd rá cigány!

TomT 2010.11.21. 11:00:30

@Csikós Zsolt: Így érthető; a folyamat bizonyos részeit be is kell fejezni, ha már elkezdődtek.
Kibicnek semmi sem drága, lehetne még ötletelgetni, de én inkább csendben figyelek.

lanciabacci 2010.11.21. 11:01:59

Én sokminden egyéb mellett továbbra sem értem, hogy miért nem tesz alá egy későbbi, korszerűbb Merci futóművet tárcsafékestül a bontóból, amihez aztán majd a nagy világjárások közben elkopó darabokat is könnyebb lenne pótolni, miközben az autó korszerűsödne. Azért valamilyen fejlődés csak van az autóiparban is. Egészen biztosan van ennek irodalma a neten, akár az adott típushoz is, ez már régen divat. Vagy valóban marad a másik út, amit nálunk még lehet, de Európában már nem igazán, vagyis a peremkerületi/vidéki hazai kisipar és a lelkiismeretes, csak a tökéletességben hívő, de levegőn élő garázsmesterek felkutatása.

Igen, tudom, az első esetben a veteránvizsga bebukja, de annak is vannak előnyei és talán összességében mégis olcsóbb volna.

ui: kicsit reklámszagot érzek egyébként a nagy jajveszékelésben, szerintem ha valaki beajánlana most egy milkát, vihetné az egészet kosárban azonnal. Az az érzésem,
ezt az autót már sosem fogja megszeretni a Csikós, de ne legyen igazam.

MT21013 2010.11.21. 11:05:13

@mudralaszlo: egy veterános autóbuzi mikor a problémáiról mesél, az olyan amikor az idős nyugdíjasok versenyeznek egymással ki szed több gyógyszert. Valójában dicsekszenek...és lehet mondani a végén: "Na látod öreg innen indult a dolog, de ezt nézd meg mi lett belőle."

csuvel 2010.11.21. 11:05:52

Sínre vagy téve Zsóti, méghozzá lejtősre!
Remélem lesz elég lendületed az emelkedőhöz is.
Kitartás, drukkolok Neked!
A vasárnapi cikkeid a reggeli kávém mellé meg isteniek :)

Hurri Kán 2010.11.21. 11:05:55

@McK: :DDD

@BOSCHtechnikus: :DDDDDD

Azért reméljük, ennek a kútnak van feneke...

MT21013 2010.11.21. 11:09:54

@lanciabacci: ez is lehet egy szempont, de ezt már nem veteránozásnak hívják. Persze ennek is lehetnek előnyei, bizonyos típusoknál még el is megy (szódával). De egy Ponton típusidegen alkatrészekkel való toldozása azért szerintem csúnya lenne.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2010.11.21. 11:11:31

Csak nem feladni! Ha már elkezdted, érdemesebb lenne befejezni, ahogy írtad is, a pénz úgysem jön vissza.

És ugyebár ha valakik Svédországban nem úgy állnak hozzá, ahogy itthon is szokás egy autóhoz, akkor sokkal kevesebb szopás lenne most ebben a postban is...

atabi 2010.11.21. 11:12:00

nem látok más megoldást, áruba kell bocsájtanod a tested :-DDDD
talán összejön pár szilentre való...vagy nem

w a s d 2010.11.21. 11:14:42

@MT21013:
Szerintem egy viszonylag gyakori öreg autónál belefér, és akár egy szélsőségesen modernizált autó is lehet ízléses:

speedhunters.com/archive/2010/11/05/car-spotlight-gt-gt-mercedes-bent.aspx

Ciri 2010.11.21. 11:16:17

@atabi:

"nem látok más megoldást, áruba kell bocsájtanod a tested :-DDDD
talán összejön pár szilentre való...vagy nem"

Már művészneve is van: Long Csyk
:)

Arisztogatya 2010.11.21. 11:21:18

@F/: Na, ez meg dragabban jon ki szerintem, de nagyon tetszik.

Caldera75 2010.11.21. 11:21:41

Zsolti, azt kell mondjam, hogy mivel néhány autót már felújítottál, kellett lennie tapasztalatnak, hogy ez mekkora szopóroller lesz :) Egy a lényeg, ne add fel, és lesz egy szuper járgányod, amivel gyönyörű kirándulásokat tehettek, és csodájára jár majd a nép. Igaz k drága kirándulás lesz, de ennek eszmei értéke van.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2010.11.21. 11:22:04

Vagy ment volna Bali-ra nyaralni, a képeket meg feltette volna a fészbukkra, vagy mi. Vasárnap délelőtt meg irány az Aréna pláza, kis shopping karácsonyra, hu már ennyi az idő, mondja az Omega óra, vinni kell a Mancit a körmöshöz...

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2010.11.21. 11:26:33

hajrá Csiki! lesz még ebből autó. nem is akármilyen.

csorsza 2010.11.21. 11:27:16

Csak a család meg ne unja. Jó poén ez, meg az asszony is jó fej, de mindennek van határa. Elvileg. Ennél csak a határtalan pénztemetés látszik.

1ns0mn14 2010.11.21. 11:31:51

Kedves Csikós úr ezután elmehet üzleti tanácsadónak is :D

toncsi64 2010.11.21. 11:36:13

Nem tartozik szorosan ehhez a poszthoz, de ha már ennyire szét van szedve simán lehetne bármilyen szinüre fújni a felújítás végén :) Egyébiránt én is az alkatrészek felújítását, újragyártását preferálnám. Értem én, hogy azok (talán) nem fognak újból 50 évig helytállni, de nem is az a cél. Elvben igen keveset fog a jövőben mozogni az autó. Kizárt dolog, hogy azt a keveset ne bírná ki "szinte bármilyen" minőségű alkatrész. Ráadásul minthogy frissen lesz összerakva az esetlegesen gyengébb minőségü "meghalt" alkatrész viszonylag egyszerűen lesz cserélhető. Szerintem...

voszi 2010.11.21. 11:37:13

az egész kocsiépítés egy hullámvasút, és ha nem lenne a végén az a rohadt hegytető, ahol egy pillanatra kinézel a fejedből, és mosolyogsz, és érzed, hogy élsz......... az egészet lesz@rnád már réges rég. de hál' istennek ott az a rohadék hegytető...... az mindenért kárpótol.

hajrá!!!!!!!

toncsi64 2010.11.21. 11:39:57

@F/:
Parádés, de sejted mennyi esélye lenne a Mozaik utcában ?! :DDD

Csikós Zsolt 2010.11.21. 11:48:34

@phrascarica:

Remélem azért néhány millióval idébb leszek :-) És azért azzal az autóval sincs ám rendben minden, az a sok, pirosra festett bazári izé a motortérben (leömlő, hehe, az vicc), meg a fa váltógomb, ami sosevolt...

De különben nagyon szép, az tény.

Kisbuszos 2010.11.21. 11:49:05

@Csikós Zsolt: én még futnék egy kört Egerben az olajteknővel. Van egy profi alumínium hegesztő egerben, Sturman Péter, azt hiszem a Deméndi úton van a műhelye. Egy próbát megér szerintem hogy ránézzen ha már a közelben van a ponton motorja, lehet hogy ő az embered és még egy kicsit tudsz faragni a költségeken. Több szem többet lát.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 11:51:04

@MT21013:

Ezt kicsit jól érzed... :-)

DartagnanX 2010.11.21. 11:51:06

Drukkolok. Remélem hamarosan láthatom a cikket, ahol már készen van. :)

lwl (törölt) 2010.11.21. 11:52:20

Olcson jot, ugye.

Hat oreg, most szerelesbol olyan adagot kapsz, hogy ezentul az osszes autodat szalonbol veszed, es idegrohamot kapsz ha megmutatjak neked egy villaskulcs fenykepet.

De ha mar az onszopatast valasztottad, csinald vegig.

Hurri Kán 2010.11.21. 11:54:46

@Csikós Zsolt:
Csak egy gyors kérdés: az állólámpa, amit felújítottál, az hogy-hogy dízel? Direkt dízelt akartál, vagy valami más oka van?

Dezsőhöz meg kitartást, assz'em szükség lesz rá :)

Garp 2010.11.21. 11:59:19

@Csikós Zsolt: hűbazz, nagyon vártam a Dezsős posztot, de nem igazán ilyet.
Visszás dolgok jutottak eszembe. Egyfelől mi, az olvasók 95%-a toltunk 1000L afelé, hogy vedd meg, meg ugye a TC vezetése is. Persze, tudom, hogy ha nincs az alapvető akarás, ezek mit sem értek volna. De akkor is...
Ugyanakkor - bár látom, hogy nem kicsik a gondok a kásztlin - minden egyéb, ami kopó alkatrész sejthető volt, hogy ennyibe kerül.
Mindent egybe vetve még mindig a piaci ár alatt lehet kis szerencsével a bekerülési összeg, persze annál jóval többe, mint számítottad. De ugye a szalon állapotú veterán bagóért csak mesében létezik. Ha jól emlékszem, tőled olvastam: veterán vásárlásakor nem autót, hanem állapotot veszel.
Kérdés: megoldást jelenthet, hogy veszel egy másikat kannibalizálni? Azaz alkatrészbázisnak? (Tudom, az is lehet lutri, de ha jó áron van...)

Szóval jól jártál szerintem még mindig, még ha jelen pillanatban nem is érzed így. Csak ne utáld meg, mire elkészül. Kitartás!

(OFF NEM példálózás, tök más korszak, más dimenzió, csak annyi a kapcsolódás, hogy csillagos és veterán. Barátom vett egy w116-ast V8 3.5 automatát 840euróért az ebay-en. Én hoztam át neki Angliából. Mára kiderült: a kasztni 7-8 helyen átrozsdállt, de szerkezetileg nincs baja. A belének viszont kicsit betett a 4-5 év ácsorgás, a kondenzáció megrohasztott ezt-azt. De így ahogy van, lehet járni vele, autószerelő a lelkem, majd szép lassan helyre rakja. Elsőre produkált egy 30-32liter/100as fogyit, most ac, szűrők, stb csere után 11-et eszik. Doxa a motor. Fotók itt: gallery.garp.hu/index.php?sfpg=MDIgQ2Fyei8wMyBMYWNpIExhdm9yamEgTGVlay1ib2wvKio4N2VhZjllZTMwM2YwM2RmZTRlYTk5YjIyNWY4MDBjZg Ha lenne kombi, magam is ráhörögnék. ON)

FCs 2010.11.21. 12:01:33

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de amikor a az autó meg lett véve és elindult hazafelé, mintha lett volna arról szó, hogy milyen finom a kormányműve, mennyire egyben van a futóműve. Hogy lehet, hogy akkor nem tűnt fel, hogy ennyire kuka minden?

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2010.11.21. 12:02:33

Olyan ez, mintha szeretnél egy bombázó nőt. Találtál egyet Budán, szuper csaj, csak sok a rezsije (zabáltatni kell a Leroy-ban, stb). Van viszont egy másik Karancslapujtőn, de ő szeplős, lapos a melle, tehát költeni kell rá, de mire mindent megcsináltatsz rajta, meg is szereted.

a márk 2010.11.21. 12:02:51

Hajrá Zsolt! tessék azt a szopórollert rendesen meghajtani, suhanjon csak rendesen!

lwl (törölt) 2010.11.21. 12:04:02

@scheerti: "A köcsög, tudta jól, hogy mit ad el"

Egy 5300 euros pontont, azt adott el. Ha en 20 dollarert eladok neked egy arany Rolexet, megis mire szamitasz?

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2010.11.21. 12:05:09

"Dezső szomorúan várja, mi lesz vele ebben a furcsa országban" :D ez a legjobb

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2010.11.21. 12:06:05

@FCs: lila köd, rózsaszín mámor... Dundikának sem mutogatják az anyját a tévében, de ha elvennéd feleségül...

Csikós Zsolt 2010.11.21. 12:09:45

@lwl:

Azért te nem tudod, hogy én mennyit szereltem már az életben. Volt vagy három Puchom, 500-as Fiatjaim, 850-esem, lépcsőházban, a hatodikon újítottam fel motort, tízemeletes házak előtti parkolóban fényeztem a szomszéd kocsikat takaróval borítva, hóesésben feküdtem a 128-as Rally alatt és szétbontottam a motort, hogy visszaforgassam a dugattyúkat (egyser megírom), kint, az udvaron lakatoltam...

Azért ezeknek a dolgoknak a látványa nem terít földhöz, ahhoz több kell ám. Csak az alkatrészek drágasága zavar, mert addig nem tudok elnyújtózni. :-)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 12:11:09

@gyvy:

Ez komplikált. De állólámpából egyébként is csak dízelt. A Stromberg mindegyiken szar, nem lehet motorspecifikus tűket kapni, mind dadog, túlfogyaszt. A hathengeres meg szintén túl benzintemető, a dízel fele annyit eszik.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 12:13:02

@FCs:

Mert tök jó volt. Kérdezd Kareszt, üvöltöttünk, hogy mennyire egyben van. Egészen enyhén húzott a kormánya, de tényleg csak picit. Fékezett egyenesen, váltott, húzott - műszakilag nagyon rendben volt. De a vizsga és a megbízhatóság miatt meg kell csinálni, nem mehetek így a gyerekeimmel messzire vele.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 12:15:52

@Garp:

Sajnos mindegyik Pontonon (és Fecskén és 108-ason) a futómű van elhanyagolva, mert az nagyon karbantartásigényes, és valahol a 20-30. év táján tojnak a 26 pontos zsírzásigényre (a nyugati szervizek java részében már évtizedek óta nincs is zsírzópisztol), aztán csak tákolják, mert itt nem csúszóperselyek vannak benne, hanem ilyen fura menetes illesztések, agyonedzve, fura külső-belső menetekkel, szuper illesztésekkel. Erre senkinek se szokott pénze lenni, azaz csak nagyon keveseknek.

Szacsi 2010.11.21. 12:19:10

@lwl: na ha ilyen jól meg udod mondani a tutit, akkor már csak az érdekelne, hogy a keretes bekezdést a cikk elején miért nem olvasod? Vagy ha igen miért nem értelmezed?

Az, hogy lesz vele munka nyilvánvaló volt, az hogy a gyány tecnikai megoldások ilyen széles tárházát is beépítették, viszont már tényleg dühítő.
Zsoltnak hajrá, kitartást, innen szép nyerni és egyéb közhelyek amik már elhangzottak párszor:)

lwl (törölt) 2010.11.21. 12:20:03

@Csikós Zsolt: Ott az alkatreszek ara a garazsodban, ugy hivjak, hogy Bianchina. Ha egy seggel ennyi lovat akarsz megulni, elobb-utobb belerokkansz.

subtotal 2010.11.21. 12:22:25

Én most lakatoltattam ki a kupét a küszöböknél.
Két választás volt (elméletben):
- anyagpótlással megoldani mindent aztán megfújom 'házilag' nagyjából. Ez 26 lett volna
- cseredarabbal újíttatom fel, festő festi rendesen, ez lett 80.

Ha az ember nem akar azon aggódni, mikor kell valamihez megint hozzányúlni, akkor jobban jár, ha a hosszabbtávú megoldást választja. Ezért a 3000eurós ajánlat, gondolom.
Mondjuk egy ennyire szétborított 40-50 év körüli vassal már csak évi 1 kirándulás fog beleférni, akkor is ADAC-s vonattal megy az ember közel a célhoz, mert fáj a sok kilométer, ami közben belemegy. :)

Zsolt, szerintem te már rég eldöntötted, hogy ez az autó hosszú távra lesz rendbetéve és a kiárulás csak kamu. :)

Garp 2010.11.21. 12:23:29

@Csikós Zsolt: ok, értve. Franciáknál futottam bele sokba, azért kérdezem. (Btw dízellel árulod a Dezsőt? :) www.leboncoin.fr/voitures/94583879.htm?ca=22_s :D Károgóknak: Amúgy meg lehet nézni, mit lehet a Dezső áráért kapni www.leboncoin.fr/voitures/offres/rhone_alpes/occasions/?f=a&th=1&re=1981&q=mercedes+ponton kb. egy adag vontatható alkatrészt.)

subtotal 2010.11.21. 12:25:19

@Csikós Zsolt: jaj, kedves Zsolt, ne nyissuk ki ezt a szelencét, mert kiderül, hogy azon túl, hogy majszolod a 'szaroskenyeret' még fillérbaszó is vagy :DDD

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.21. 12:25:33

@lwl: @Garp: Azért, ha még jól emlékszem, olyasmik is szerepeltek a leírásban, hogy felújított fék, meg futómű. Ez tette érdekessé a kocsit. Nem tűnik teljesen irreálisnak, ha valaki egy olyan autót hirdet, aminek a kasztnija, krómja, fényezése sok kívánnivaló hagy maga után, akkor az ára sem a teljesen restauráltéhoz közelít. És azért nem is ingyen adták, na.

lwl (törölt) 2010.11.21. 12:29:10

@Szacsi: "Az, hogy lesz vele munka nyilvánvaló volt"

Szerintem frissitsd fel az emlekezetedet, es olvasd el a 2010 februari bejegyzeseket. A sztori onnan indult, hogy fillerekbol veszunk pontont, gombokbol veteranozunk, es nuku restauracio, mert szoborbol mar van egy.

Es most nyilvan megint en leszek a kocsog, aki csak fikazik es rosszat akar, de ha tokonszurom magam sem birom megerteni, hogy lehet valaki ennyire naiv.

Garp 2010.11.21. 12:33:26

@streetsta: nem, nem ingyen, ahogy elnézem az árakat, sztem kb reálisan. Az, hogy mit mond a hirdetés....hát az eladónak max a telefonszámát szabad elhinni, még ha böcsületes is. (A futóműnél elhangzott, h defrankó, a fék működött...eddig, nem?) De ezzel gondolom úja nem mondtam. Ami dobott az áron, az az útiköltség volt. De azt többé-kevésbé benyelték a szponzorok (bocs :) ), nem? Na csak azt mondom, h az elvárásokhoz képest ratyi a kocsi, az ár:állapot viszont nem olyan vészes, inkább reális.

Tőled mikor lesz mercis írás?

atabi 2010.11.21. 12:33:54

erre szükség van,ha lenne egy 0 km-es mergája akkor miről olvasnánk...

subtotal 2010.11.21. 12:35:24

@lwl: igen, a Bende is így indult neki a cápának, hogy tökjóállapot meg nem kell vele csak pár dolgot csinálni :)

Garp 2010.11.21. 12:36:19

@lwl: nem mondanám h naiv, inkább volt egy lehetőség és bepróbálta. Nem úgy sült el. De még mindig nem katasztrófa.

subtotal 2010.11.21. 12:39:22

@atabi: lehet azokról is sokat írni. Én például érdeklődve olvasom, hogy a most futó C-klasse és 3er is kiváló, problémamentes, tartós autó, mely nagy előrelépést mutat az előző generációhoz képest.
Ja, de ezt nem itt, hanem a német AutoBild-ben.

subtotal 2010.11.21. 12:41:38

@subtotal: még annyi, hogy ott az a realitás, itt meg a Bende féle cápa kis túlzással (talán egy E34 lehetne inkább nálunk realitás, vagy egy E39 kicsit jobban keresőknek).

Hurri Kán 2010.11.21. 12:43:36

@Csikós Zsolt:
Értem. És a befecskendezős? Vagy az is problémás (fogyasztástól eltekintve)?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.21. 12:44:20

hogy minek tökéletesre megcsinálni egy autót amivel évente 200 kilómétert megyünk nem tudom.mert napi járásra ez sosem lesz alkalmmas ,vagyis igen csak épp drágán.A veterántalálkozón meg nem mindegy hogy egy kicsit lóg a futómű meg a fék sem úgy fog mint egy új Mercedesen???
Itt nálulk a kinézet a lényeg és kész.

AUTÓtechnikus · http://novothauto.hu 2010.11.21. 12:44:41

@subtotal: főleg a Delphi befecskendezős, de ez tényleg nem ide való.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.11.21. 12:47:18

Nagyon szép kis autó lesz ez. Az, hogy a szopóroller és a szopóálarc a tested részévé válik a folyamat közben, nem baj, legalább lesz mit olvasni vasárnaponként.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 12:48:30

@lwl:

Csak válság van, azért most nem adnak pénzt... :-)

Még várnom kell az eladásával 1-2 évet, nem akarom kispók árban eladni...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.21. 12:49:50

mondjuk az nem értem hogy miért számít a fogyasztás egy olyan autón amit nem használunk.
Ha nagy kombit akarsz ami olcsó de igénytelen vagyél egy A omega kombit 200 már elfogadhatót adnak,a benzinesekkel semmi gond nincs.

AtoszMester 2010.11.21. 12:50:36

Ha ma vasárnap este mész hozzá, nem lehetne egri mivoltomban benézni? :)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 12:50:48

@subtotal:

Azért százezreket kidobálni az ablakon, vagy nem, az nem fillérbaszás, sztem...

Amikor ilyen sok tízezres szerelések vannak az autóimon, mindig megcsinálom, nem szarozok. De ez most egyszerre hirtelen nem az én dimenzióm.

subtotal 2010.11.21. 12:53:36

@Csikós Zsolt: én a miért van dízel az állólámpásban-ra adott válaszra mondtam a fillérbaszást. :)
Amit te feszegetsz a válaszodban, arra a kettő hozzászólással feljebb találod a válaszom, 12:22:25-nél.

Még valami: kérj alkatrészt szülinapodra, úgyis lassan itt van, ha jól emlékszem, egy napon születtünk.
üdv

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.21. 12:53:48

@Garp: Sanos úgy tűnik, pech volt. Az öreg vagy vérgeci volt, vagy teljesen hülye a dolgokhoz, és elhitte, amit neki mondtak. Hogy melyik, azt sose tudjuk meg.
Én semmilyen szempontból nem érzem tragikusnak a dolgot, persze valószínűleg másképpen is csinálnám az egészet -koránt sem biztos, hogy jobban. Egyetlen dolog fontos igazán: mindenki megértse, hogy a veteránozás nem ugyanolyan dolog, mint a viszonylag új autó használata. Sok buktató és tanulnivaló van benne. Aki csinálja, pontosan ezek miatt csinálja a veteránozást, mert élvezi a kisebb-nagyobb szívásokat is. Káromkodva, de élvezi.
Ráadásul olyan mint a hit: az egyik ebben, a másik abban hisz, van akinek egy istene van, van akinek több. Van akinek csak a régi tanok felelnek meg, van, aki újítani akar. Van, aki ragaszkodik ahhoz, amit az egyháza mond, van, aki összekombinálja a neki tetsző vallást. Vitatkozni lehet ezeken, de egyetemes igazság nem létezik.

MR KESZI 2010.11.21. 12:54:26

@streetsta:

"Azért, ha még jól emlékszem, olyasmik is szerepeltek a leírásban, hogy felújított fék, meg futómű. Ez tette érdekessé a kocsit."

A felújított fék és futómű max. a veteránozáshoz totál dilettáns embereknek tesz érdekessé egy ötvenéves mercedest.Képzelem micsoda eksztázisba kerültél volna ha még négy újszerű gumi is szerepel a hirdetésben :)

lwl (törölt) 2010.11.21. 12:56:34

@subtotal: Ez igy van, arrol nem beszelve, hogy mennyi olyan funkcioval rendelkeznek, amirol az atlag tulaj meg csak nem is tud (bar nem feltetlenul erdekli). A mai autokat lehet majd veterankent buzeralni csak igazan. Joval nagyobb elmeny lesz pl muszerrel vizsgalni a futasi nyugalmat, mint vizespoharral bohockodni a motorblokkon :)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.21. 12:56:37

Sajnos Zsoltinak sosem lesz annyi pénze hogy ez projekt belátható időn belül jó legyen.

donphobos 2010.11.21. 12:57:49

Remélem nem trollkodásnak fogjátok fel amit írok. Nekem úgy tűnt hogy egy csomóan romantikus álmokat dédelgetnak úgy általában "a nyugattal" kapcsolatban, most éppen Svédország volt a soron. Hogy ott mindenki milyen jól dolgozik, hogy ott igényesek az emberek hogy ott jó autók vannak. Hát nem. Aki él egy adott országban az már tudja hogy bizony sok hiedelem mennyire a képzelet szülötte.

Sajnálom hogy ezzel a kocsival kipukkant az álom és kiderült hogy egy kendácsolóművész taknyolását sikerült bevállalni. Az is szomorú hogy mindez mennyi küzdelem árán került Zsoltihoz. Mert végigolvastam a Ponton posztokat persze én is.

Nem akarok zsebben turkálni, nem az én dolgom hogy ki mennyit költ kocsira. De ha totálisan leterheli a családi kasszát a manőver egyik eleme (nem az egész felújítás), akkor azon is érdemes elgondolkodni hogy érdemes-e tényleg belevágni. Persze ez magánügy, nem firtatom tovább.

Lehet hogy egyes elemei jó állapotban vannak a kocsinak, de ha ezt a romot tényleg használhatóra fel akarja újítani Zsolti akkor azt lehet tudni hogy egy zsír új Swift ára simán belemegy. Ami tök kevés ha azt nézzük hogy mit kap cserébe, mekkora élmény lesz Pontonnal gurulni és hasonlók. De ha ez a pénz nincs meg reálisan akkor csak ott tartunk hogy egy álmot kerget ami most konkrétan egy rémálom.

Nem akarok újautós hülyeséget papolni. Olvastam a sárga cédulát. De elgondolkodtató hogy mit kellene megcsinálni ezen a kocsin hogy például az ajtó ne essen le.

Üdv!

FCs 2010.11.21. 12:58:42

@BOSCHtechnikus: értem én, csak így olvasva nagy a váltás.

subtotal 2010.11.21. 12:59:04

@lwl: hát egy ilyen vas vagy nálam lesz veterán vagy meghagyom az örömöt másnak.
:DD

MR KESZI 2010.11.21. 13:00:01

@lwl: Nem naiv,csak nagyon "ért hozzá" @subtotal: Szintúgy.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.11.21. 13:04:00

Az a különbség Csikós szakújságíró esete és az arctalan szopóálarc viselők népes hada között, hogy a névtelen balekok felismerve orbitális tévedésüket, veszteségüknek egy ponton megálljt parancsolva eladhatják a romhalmazt egy következő tollashátú júzernek, de az önkéntes nyilvánosság Csikós kolléga sorsát az első pillanattól kezdve összehegesztette Dezsőével, így a még az autóbuzéria oltárára helyezendő áldozatainak hosszú sorát csak a Sors tartja számon.

Kívánjunk neki hosszú és erős életet hogy küldetését beteljesíthesse! :-)

Baly-München 2010.11.21. 13:04:04

@Csikós Zsolt: Szia Zsolt!
Nagyon tetszik az egész sztori ezzel a Mercivel.
De..... Ha nincs meg a megfelelö anyagi fedezeted a veteránozáshoz, miért vágtál bele? (mert az utobbi posztok csak erröl szolnak ugye)Ezek az alkatrészek 10-15 éves autoknál is cserések lehetnek.
Tehát ne mond, hogy nem erre számitottál.
Komolyan meglepett a ráforditando összeg mértéke?
Irnám, hogy kitartás mert az auto csodaszép lesz. De az nem segit... :)
Ha nincs 1-2 milliod hobbiyra, akkor
minek kezdtél ebbe bele?
Hogy lehet ekkora öngolt rugni? Mit csinálsz? Igy hagyod?
Hitelböl összerakod? Eladod? Akkor mire fel volt az egész felhajtás?
A kocsi szuper, te is szimpatikus ember vagy! De minek vágsz bele olyan dologba, amit nem engedhetsz meg magadnak? Nem értem....

STi-2009 2010.11.21. 13:05:04

Nem erre számítottam, mikor olvastam, hogy nincs is annyira rossz állapotban a Ponton... Az, hogy pénztemető lenne, talán igaz, de a veteránozás nem erről szól, aki ebbe belekezd, az az élvezetet keresi.
El is képzelem, amint Zsoltiról készül egy mászterkárd reklám:
Mercedes Ponton: 1500 euro
Első futómű, a pedáltengelyhez és a kormányváltóhoz való gumik, perselyek, egy-két gumibak és egy szimeringszerű tömítés (gondolom, egy Burgmann) a bal hátsó féltengelybe, különféle formázott gumik a küszöbrátéthez (12 darab), meg a sárvédők és a karosszéria közé (pedig a nagyokat már korábban megvettem), két fékdob, csomagtér-gumi, csomagtér-zár, világításkapcsoló, két esővíz-elvezető a letekerhető ablakok alá, egy hátsó kipufogódob: 3000 euro
Pontonnal elvinni a családot Domsjö-be: megfizethetetlen
Amúgy Zsolti, egy Csabi+Karesz kombón nem gondolkodtál? Ők ketten rekord idő alatt összedobnák a Pontonodat :D
Hajrá Zsolti, kitartás, most már nincs visszaút!!!

Raven! 2010.11.21. 13:06:22

Szep napot Mindenkinek :)

Irtam Zsoltnak egy PU-t, de ugy gondolom, kozze teszem itt is, egyreszt kozerdekunek tartom, masreszt igy eselyt kaptok ti is(mar akik velem hasonloan ereztek), hogy egy kicsit hassatok erre a fafeju emberre :):):)

Szevasz!

Halkan megkerdezem, sokadjara, miert nem csinalsz egy egyszeru PAYPAL szamlat(vagy ha van, miert nem hozod nyilvanossagra), amire az egyszeru halandok, akik szeretik a cikkeidet olvasni, utalnanak tehetseguktol fuggoen par eurot, fontot, ilyesmi ???
Nem ertem a hozzaallasod ehhez a kerdeshez, ez egy nagy nyilvanossagot kapott projekt, amihez szivessen hozzajarulnank joparan.
Egyszeruen fogd fel ugy, hogy konyvet irsz mint Lorinc L. Laszlo, es honorariumot kapsz erte.
Lehet kicsit tobbet, kicsit gyakrabban kene irnod Dezsorol, de wazze ez a szakmad, ne okozzon mar nehezseget !!! Cserebe gyulne egy kis extra love, ami csokkenthetne a fejfajasod :):)
Tuti van valami WEB-es ismerosod, haverod aki osszehoz egy olyan Blog oldalt/motort, ahol napi szinten tudosithatsz, az erdeklodok meg tetszes szerinti PAYPAL atutalassal lephetnenek be az oldalra.
Legyen 10 EUROCent a minimum befizetes, annal egy szar ujsag is tobbe kerul, es nem hinnem, hogy 10 centet fizetne a nep, magambol kiindulva.

SZVSZ gondold at ezt a dolgot, a MI szorakoztatasunkra es a TE hobbidra nem a csaladnak kene ramennie :(

Tisztelettel: Raven

FCs 2010.11.21. 13:08:13

@Csikós Zsolt: gondolom ha zörgött volna, akkor sem hagyjátok ott. Amire vonatkozott a kérdésem, hogy ahogy BOSCHtechnikus írta, a lila köd áll a dolog hátterében, vagy ezeknél a régi merciknél még a szétesőben lévő futómű sem produkál látványos jeleket?

AtoszMester 2010.11.21. 13:09:27

www.hasznaltauto.hu/auto/vauxhall/victor/vauxhall_victor_karburator_ok-4233822

Ez nagyon ott van, és durván olcsó. Talán egy rakás megbízhatatlan fos?

Baly-München 2010.11.21. 13:12:36

@donphobos: Egyetértünk!
Nem a sztorival van a gond! Zsolt jo fej! A kocsi szuper lenne....
De felfoghatatlan dolog a veteránozásba mint hobbyba pénz nélkül belevágni!
Magyar átlagkereset, család, gyerekek...
És egy muzeumi remek megállmodása....
Azért ebben van némi felelötlenség.
Ez nem kárörvendö trolkodás a részemröl! Valoban szomoru és tanulságos a történet.

Alf (törölt) 2010.11.21. 13:15:22

Azért van ebben a sztoriban egy jó kis tanmese arról, a nemzetekről alkotott sztereotípiák mennyire nem működnek. Valahogy egy magyar átlagpolgárnak a svéd az korrupció és csalásmentes, igazságos, becsületes, svédacél, precíz, mestermunkát végző, legmagasabb minőség, stb. Aztán jön a grippen meg a sune :).

Én hasonlóan jártam, mikor hollandiába mentem ki veteránt venni. Az emailben rozsdamentes "chassis" ba befért az alkarom a rozsda marta lukon, az eladó meg mondta, hogy ő nem értette pontosan, mi az a "chassis".

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.21. 13:15:29

@MR KESZI: Elolvastad a posztot? Érted, hogy most melyik alkatrészek beszerzése fog egy kisebb vagyont elvinni?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.21. 13:18:44

@lwl: No igen, pont az ilyen klasszságokról írnak a dilettáns németek az egyik utolsó Oldtiomer Marktban. Azok sem értenek lófszhoz sem.
Meg arról is megemlékeznek pár sorban, hogyan is trükköznek a német vizsgahelyek a Mängel-ek osztogatásával, ha régebbi autóról van szó. Hogy minél szarabb legyen a régi autók statisztikája. De balkáni pöcsök azok is.

Baly-München 2010.11.21. 13:19:54

@Raven!: Jo gondolatsor...De nem hinném, hogy Zsolt ennyire önzetlen érdekekböl akarta ezt a Mercedest birtokolni!
Mármint mások szorakoztatására. :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.21. 13:22:21

@MR KESZI: Látom, te észt osztani jöttél. Vagy nem olvasod el, amihez hozzászólsz, vagy szimplán rosszindulatú vagy.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.21. 13:23:30

@Karmadealer: Öröm látni, hogy vannak, akik átlátják az összefüggéseket.

lwl (törölt) 2010.11.21. 13:24:56

@subtotal: Ennyire tartasz tole, hogy hozza nem erto emberek belebarmolnak? Mondjuk nem alaptalanul.

Baly-München 2010.11.21. 13:26:35

@Alf: Szerintem itt nem "kelet-nyugat" a kérdés. Emberek belefejelnek álmokba, aztán ráébrednek, hohy nincsenek meg az anyagi lehetöségeik a dologhoz.
Van aki idöben menekül...van aki darabokra szed, és lehetetlen helyzetbe hozza magát és a családját.
Itt erröl van szo.
Én itt élek "nyugaton". Elhiheted a moralitás itt létezö dolog!

donphobos 2010.11.21. 13:33:05

@Baly-München:

Lehet hogy néha egy-egy posztot elfelejtettem, de szinte mindegyik Csikós posztot olvasom. És valahogy mindig úgy jön ki a lépés hogy az utolsó pénzek kerülnek bele az adott kocsiba/motorba. Ez persze lehet hogy csak a poszt színesebbé tételének írói tuningolása és igazából nem a családi kassza sínyli meg a dolgot. De ha igen, akkor az hosszú távon csak nem jó. Mert lehet valami esemény (betegség, ki tudja) ami megborítja az egyensúlyt és akkor mit lehet csinálni?

Nem akarok zsebben turkálni, csak elmélkedek.

Én is remélem hogy lesz még szép veterános élménye Zsoltinak, mert olyan dedikációval csinálja hogy még olvasni is jó. De ha egyre jobban túlvállalja magát akkor el lehet jutni egy olyan állapotig amikor már egyszerűen nem megy a mutatvány. Lehet hogy a Ponton egy ilyen fordulópont.

Azt is vegyük figyelembe hogy a művészek nem a földön élnek, Csikós pedig nem sima szaki hogy művészi vénával esik neki a vasaknak.

Üdv!

Alf (törölt) 2010.11.21. 13:33:54

@Baly-München: Aha, én csak arról beszélek, létező, de a sztereotípiák nem működnek. Jó példa erre ez a ponton, vagy az én esetem.
Hol van a moralitás abban, ha 2000 km-t utazik az ember, és nem mondod el neki előtte az igazat az autóról?

Ugyanazt a típusú veteránt, amit hollandiából nem, végül Érden vettem meg, olyan szervízben, ahol 2.5 év után garanciálisan cserélnek többek között 60.000 ft-os alkatrészeket egy 40 éves autón. Nem is hiszi el, akinek mondom, de van ilyen magyarországon, ami balkán és a nepperek hazája a sztereotípiák szerint.

Nincs kelet-nyugat, én is ezt mondom, csak ez lassan esik le nekünk. Emberek vannak.

Az álmokba belefejelés meg ... hát az viszi előre az emberiséget.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.21. 13:38:46

@lwl: Igen, de te nem mondod, a 20 dolláros Rolexre, hogy eredeti, sose hordták, csak kicsit megmattult. Megkerestem, hogy mit írt róla a Csikós az első posztban. Íme:

"De azért levelezni kezdtem a domsjői autó tulajával, ám szűkszavú válaszokat kaptam. Igen, a motort egy éve csontra felújították, a bele nagyon szép és eredeti, a fékrendszer új, a gumik újak (spéci méret: 165 R 13 teljes magas, igen ritka gumi, jó drága is), a szigetelések újak, rozsda egyáltalán nincs, a kocsi szeptemberben levizsgázott, de most ki van vonva télire a forgalomból. Rossz a fényezés, pár alkatrész újrakrómozandó. Ennyi. Nagyobb képeket nem tud küldeni, mert a kocsit elzárta, nem is ott lakik, ahol áll. "

Ezt írta Csikós, közvetlenül utána leírta azt is, hogy egy barátja szerint miért kerülhetett ennyibe. Persze, gyanakodnia kellett volna, de utólag mindenki tud valami okosságot mondani.

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.11.21. 13:45:03

Van egy garnitúra rugóm W111Cp -ből, de gyanús, hogy az is eltér. A Ponton után változtattaka futóművön, a nagyfecske és a 108 nagyjából azonos, de a W111 kupé is eltérhet a 108 -tól... ha jól tudom.

vomit 2010.11.21. 13:49:30

az alu olajteknot nem lehetne ujraontetni?
adok bele par kilo aluminiumot, ha az lendit rajta.

Garp 2010.11.21. 13:50:00

@streetsta: ezt nagyon szépen írtad. :) Disznók elé gyöngyöt. (De igaz. Azt nem értem miért kell ezt ITT mindig magyarázni valakinek. Elvégre autóbuzéria oldal lenne, vagy mi.)

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.11.21. 14:03:17

Nem tudom, ki mit és mennyit újított fel, de ahogy Csikós is írja, ez a kocsi nem rossz alap, sőt.
Az egyetlen baja, hogy ott a csillag az orrán, és emiatt megvan a megfelelő szorzó az alkatrészek árán.
Node Csikós ilyen zenét akart, hát összeszorított foggal, de húzatja. Ír róla, kapja érte a fizetését, és abból gördül tovább a saga. Lesz mit mesélnie az unokáknak.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.21. 14:03:26

@vomit: Lehet, van pár cég, ami formát is csinál és önt is, de szerintem EGY darab legyártása jóval drágább lenne, mint egy bárhonnan beszerzett bontott vagy új Ponton-olajteknő.

atabi 2010.11.21. 14:03:59

@subtotal: igen ez is egy véglet.de itt mindenki az ócska szarját reszelgeti lásd: nagypolski,nissan, cougar.valljuk be érdekesebb is.....

McK (törölt) 2010.11.21. 14:04:29

@lwl: Sajnos egyetértek.
Mindegy mit mond,hisz az eladáshoz érdeke fűződik.

Igaz,félrevezette.
Szemét volt.
Da ha valamit fél áron veszel,számíts erre.
Ha Pávát akarsz,ne akard egy gyöngytyúk árán megvenni.

HöZsö 2010.11.21. 14:08:44

Nem úgy volt, hogy nem restaurálsz? Futómű mindentcsere? Minek? Hazajöttél vele Domsjöből majdnem, és gurult.

McK (törölt) 2010.11.21. 14:10:29

@HöZsö: Minek?
Mert szar,baszod.

Ne húzz már fel.
Ami gurul,az jó?

Brrrrr...

Szacsi 2010.11.21. 14:10:30

@lwl: Nem ismerem Csikóst személyesen, de rengeteg írását olvastam. Nem hinném, hogy túlzottan meglepi, hogy költeni kell és szívni kell egy veteránnal. Hogy az elképzeléseit meghaladó mértékben az más tészta. Nem az a baj hogy kritizálsz ha ésszel teszed. De nem kell idejönni és megmondani a nagytutit, hogy majd ezek után új autót vesz, meg hány seggel hány lovat üljön meg. Ez Csikós előéletének tükrébe amúgy is nettó baromság;)
Ezek a cikkek pont azért jók, mert nem csak arról szólnak mint egy-két veterános "steril" teszt, ahol pár mondatban megemlítik, hogy "évekig épült most meg ejj de csilli-fitti-nirvána". Itt láthatja a T. érdeklődő premier planból a szopórollert, sőt azt is, hogy Zsolt különös kegyetlenséggel mélytorokra veszi. Úgy ahogy van kőporosan. Vagyis jelen esetben rozsdásan.
És ezzel máris árnyaltabb lesz a lilaködös veterános tévképzet. Mindenki levonhatja a tanulságot, aki (meggondolatlanul) belevág(na). Csikós, meg bírkózik a feladattal a jobbérzésűek meg szorítanak neki. Ennyi. (Valaki már jól megfogalmazta feljebb, az ilyen "népi kesergők" is éppúgy a veterános lét velejárói mint a találkozókra járás)

tükörfúró 2010.11.21. 14:10:46

@vomit: Az alut ma simán beforrasztják, nem szép, nem eredeti, de átmenetileg, arra hogy olaj lötyögjön benne, és ne ömöljön, simán megteszi.
Az újraöntés már nehezebb tészta, valami ötvözet ez is, ahogy mindegyik öntvény az..
Ha nem sikerül a dolog jól, egyszercsak a hőterheléstől megpattanhat és olaj az útra ki, azonnal lefekszik a motor.
Vagy az életben nem fog tömíteni felül, egy új kisipari öntvényt ígyis vagyonért kellene sikoltatni, hogy tökéletesen feküdjön a blokk aljára.

Baly-München 2010.11.21. 14:11:41

@Alf: Körülbelül egyetértünk!
Az álmok akkor viszik elöre az "emberiséget" ha racionális alapokra épülnek. Egy nagy álmot megvalositani vagy csak ugy álmodozni más kérdés.
A Zsolti rosszul mérte fel a lehetöségeit.Nem biztos, hogy az elado maradéktalanul tisztában volt a helyzettel.
Nem védem zsolt ellenében! Félre ne érts!
De a Zsolti felelösége épp akkora a dologban mint az öregé aki eladta.
Egy ilyen koru atuval valoban akkora a meglepetés? Ez naivitás kérem!
Bizony az emberek valoban korrektebbek itt "nyugaton" egymással. Szerintem Zsoltit nem cágták át! Ezt akkor tették volna, ha restauált áron milliokért vette volna a potont!

McK (törölt) 2010.11.21. 14:12:40

Igen,azt én sem értem,hogy mi a gond az olajteknővel.
Simán javítható.
Olyan nincs,hogy nem lehet.

McK (törölt) 2010.11.21. 14:14:43

@Baly-München: ERRŐL VAN SZÓ,KÉREM SZÉPEN!

mtk001 2010.11.21. 14:14:53

Hű a mindenit ! Jó sok minden összejött.
Sajnos nem véletlen, hogy a valóban jó állapotú veterán autók ára az eget veri.
Szinte minden van a Pontonhoz, csak baromi drágán.
Nem baj, mert így legalább jó sokáig írhat Csik Dezsőről.

HöZsö 2010.11.21. 14:17:02

@McK: Harminc éve is szar volt már, és még mindig tökéletesen teszi dolgát.

Oké, nem vagyok mercis mint az látható, veterán amerikai autókkal foglalkozunk, azokon nincsen csapszeg. De akkor sem értem, mi kerülhet egy futóművön 3000 euróba. Van olyan autónk, amihez ha akarnánk se tudnánk futóműcuccokat venni. Adjuk fel? Vagy inkább megelégszünk azzal, hogy amit lehet megteszünk, majd beleülünk és megyünk vele. Nem zörög, nem kopog, jól rugózik, kanyarodik. Mit kell még tudnia ahhoz a havi 100 kilóméterhez?

tükörfúró 2010.11.21. 14:18:53

@Szacsi: Azért ez most erősen drámai hangú, amolyan "belebukás fílinges" poszt lett.
Az előzmények ismeretében, ha nem igy alakul, az lett volna a mázli, ha a dezső különben jó, és minden a tervezetten belül vagy annak a környékén marad.

mtk001 2010.11.21. 14:22:40

Azt el is felejtettem :
Hajrá Zsolt !

McK (törölt) 2010.11.21. 14:23:05

@HöZsö: Nem,nem kell feladni.
Meg kell csinálni,kerül,amibe kerül,ha járni akarsz vele.
Zsolti ezzel egyáltalán nem 100km-t akar menni havonta..

HöZsö 2010.11.21. 14:27:29

@HöZsö: És még egy aspektus.

Mi volna, ha nem csinálna meg mindent egyszerre hősünk? Például futóművet javítan szinte semmivel sem körülményesebb összerakott autón, mint szétszedetten. Miért ne csinálhatná meg jövőre mondjuk?
Bár nem ez tűnik logikusnak, sokkal jobb érzés egyszerre egy munkafolyamatra koncentrálni, de annak viszont minden apró kis részét mgcsinálni rendesen. Pl. lehetne az, hogy kész a lakatolás, Csikós megveszi a gumi alkatrészeket, fényeztet, felpakolja az elemeket, és van egy gyönyörű autója. Mindjárt kellemesebb lenne a futóművel foglalkozni.

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.11.21. 14:29:26

@Baly-München:
Más dolog, hogy számít dolgokra (lásd karosszéria, ami viszont jobb, mint..), és más dolog, hogy az eladó írásban és a szemébe is hazudik dolgokról (futómű, fék felújítva). Ugyanis "CsZs/4B" tudta, hogy ha a futóműhöz hozzá kell nyúlni, az nem sétagalopp.

HöZsö 2010.11.21. 14:32:41

@McK: Nem érted. Egy 51-es Plymouth-hoz nem lehet venni pl. rugót. Úgy szerezhetnél hozzá rugót, ha kimész az USA-ba, elmész egy veteránautó találkozóra, keresel egy 51-es Plymouth-t, ott a tulaj szeme láttára szétbontod és kilopod belőle a rugót. Vagy elmész Vöröshöz, elviszed a törött rugót, és csináltatsz egyet. Nem lesz olyan mint a gyári, de a probléma kipipálva.

Most a rugó csak egy példa volt, el ne kezdj kérlek rugót keresni, mert semmi baja az 59 éves rugónak :)

Merida001 2010.11.21. 14:35:05

Milyen lesz a Merci színe?? Marad a szürke (újrafestve) vagy van más elképzelés? Lehet hogy már volt róla szó - akkor elnézést!:)

HöZsö 2010.11.21. 14:35:28

@McK: A másik pedig, ha azt a gányolást az oszlopnál úgy hagyja, akkor végképp meg kéne felelnie sok más dolognak is, ami olyan minőségű az autón. Én nagyon örültem, mikor Csikós azt ecsetelte, hogy nem kell az autót restaurálni, hiszen így is tökéletes ahogy van, így akarja használni.

McK (törölt) 2010.11.21. 14:40:05

@HöZsö: Te nem érted.
Ha a rugó törött,akkor 3 eset van.
1.veszel egyet,ha találsz.
2.csináltatsz egyet
3.egyik sem a kettő közül,bakra rakod,és nézegeted.

Más opció nincs.

Alf (törölt) 2010.11.21. 14:40:53

@Baly-München: Ez is igaz, hogy végülis árban volt. Amit meg Sune mondott - nem mondott, annak a meghallásában benne volt egy jó adag nyomás, amit itt a tízezres kommentszám meg a lefagyó szerverek jelentettek.

Nehéz lett volna azt mondani ott kint, hogy jó, inkább itt hagyom, mert nem vagyok benne holtbiztos, hogy jó.

Nekem könnyebb dolgom volt, inkább lebeszélni akartak róla ismerőseim, nem volt annyira nehéz nemet mondani hollandiában, de azért könnyű sem, így is fájt párszázezerbe a kiutazás, szálloda, pénzváltás, (kpban kérte a csávó) stbstb.

Nekem is nagyon kevés pénzem volt és úgy vágtam bele a veteránozásba, és nem bántam meg. Azt azért tudni kell a veteránozásról, hogy általában az autóknak NINCS értékvesztése, hanem ellenkezőleg, tehát nem egy feneketlen kút az a kút, csak mély.

És itt bukik egy csomó racionalitás elmélet, mert kevés kevésbé racionális dolog van egy hitelre vett új autónál. De ez a sárga folt ott a cikk elején fölöslegessé teszi ezeket a fejtegetéseket :)

Az is más kérdés, hogy most magyarországon eladni veteránautót gyakorlatilag lehetetlen.

McK (törölt) 2010.11.21. 14:41:59

@HöZsö: A gányolást az oszlopnál semmi esetre sem fogja ígyhagyni..

HöZsö 2010.11.21. 14:42:35

@McK: Igen. A rugó rossz példa volt.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 14:46:52

@donphobos:

Az ajtó nemleesése csak egy kívülállónak rémisztő, a Puchom ennél 1000x rosszabb állapotban volt, a zöld Merci csak 100x, az az A oszlop-hegesztés kábé 5 nap melója. Nem az az aggályos. A pénz is megvan egyelőre, legalábbis márciusig kitart, majd ott jön a mélyrepülés, de próbálok mindent túlórában melózni.

Érdekes, amikor vettem, 80 ezer ember hajrázott, most, hogy itt van, 10-ből 9 ember tudja, hogy nem kellett volna megvenni... Klassz.

Nincs kettős mérce, á, dehogy.

lanciabacci 2010.11.21. 14:52:31

@MT21013:
Ha én jól emlékszem, ez a projekt eredendően nem bigott veteránozásnak indult, hanem családi utazóautónak. Mellesleg pl Angliában eredeti XJS-eket, E-ket, Németországban régi Merciket újítanak fel modern és/vagy jobb minőségű alkatrészekkel és miközben megmarad az eredeti körítés, sokkal jobban vezethetőek és megbízhatóbbak is lesznek. Nekem ez nagyon rokonszenves, tekintve hogy alapvetően mégiscsak közlekedési eszközökről beszélünk, melyeknek a lelkét nem egy 50 éves szilentblokk vagy turbóhűtéses első dobfék adja úgysem. A kérdés úgyis a helyes arányokon múlik, ez sem fekete-fehér dolog. Szerintem.

De természetesen vallásszabadság van.

Teshow 2010.11.21. 14:55:10

@Csikós Zsolt: Ha elhiszed, ha nem , épp ezt kezdtem el fogalmazgatni magamban, amit az imént írtál!
Azt, hogy az elején meglehetősen óvatos, sőt szkeptikus voltál, és szinte csak a "népakarat" tolt ki végül Domsjöbe.
Én sem értem a sok okostojást, akik előre megmondták - mert pontosan emlékszem, hogy pár kételkedő emberen kívül mindenki hajrázott és lelkesedett!
Én magam is - de én most is ezt teszem. Változatlanul azt gondolom, hogy ez egy szép projekt, amit el kell vinni a végéig. Talán többe lesz, mint ahogy az elején lehetett számolni, de szerintem az egy veterános bulinál mindig benne van a pakliban, akármit ír az eladó.
És ha tudok segíteni, hogy haladjon, akkor segítek szívesen. Mondjuk ezt a sztorit - naná hogy a kommentekkel együtt - simán könyv alakba lehetne rendezni. Szerintem a könyvet sokan megrendelnénk előre, és máris lenne egy újabb pénzalap.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.21. 15:00:11

@Csikós Zsolt: Ha akkor megveszed azt a Fiat 500-ast a Katinak, és most ilyen videót csinálnál a lakatosnál, akkor tuti, hogy a mostani megmondóemberek azzal jönnének, hogy hülye vagy, amiért nem a domsjői Mercit vetted meg, mert az RÁNÉZÉSRE is sokkal jobb állapotban volt. Ez ilyen, te tudod a legjobban.

Még azt csodálom, hogy nem dobta fel valaki, hogy vágjátok szét a zöld állólámpás futóművét, és tegyétek be a Ponton alá...

Hurri Kán 2010.11.21. 15:04:08

@scheerti: Ezzel várj egy kicsit, nincs még vége a napnak.

lanciabacci 2010.11.21. 15:05:36

@lwl: @subtotal:
Ez ennyi. És igazán finom voltál...

HöZsö 2010.11.21. 15:06:20

@lanciabacci: Ez Magyarországon külföldről érkezett autó esetén lehetetlen, mivel Oldtimer vizsgán nem engednék át, anélkül pedig nincs forgalombahelyezés. Pedig üdítő módja lenne ez a stílusos öreg autókkal való közlekedésnek.

Phrascarica 2010.11.21. 15:07:09

@lanciabacci: a műszaki vizsgát egy ilyen autó hogyan teljesítené?

Hardbácsi 2010.11.21. 15:07:55

Nem vagyok veterános, de ez után én nem indultam volna vele haza svédből :) Sok kitartást és lottó 5-öst a melóhoz.

HöZsö 2010.11.21. 15:10:57

@phrascarica: Igazad van, ha az angoloknak megfelel, nálunk nyilván nem kell, hogy megfeleljen.

Meg kéne hogy feleljen, akármilyen törvényt, rendeletet is kell ehhz módosítani. Sajnos az egész autóvizsgáztatási rendszerben maradi(nem szeretném a kommunista szót használni) emberek tevékenykednek.

arthur877 2010.11.21. 15:16:53

Jó lesz ez Zsolti idővel, csak nehogy a "Zöld Szobor" sorsára jusson, mert akkor kár volt érte...

DG 2010.11.21. 15:18:35

Csikos kvazi "minennapi hasznalatra" akart autot (ha jol emlexem) es amivel lehet menni csaladdal, 80-nal europai turakra. Nem baj ha nem tokeletesen csili-vili...

Nagyon ugy latom hogy ebbol egy ujabb zold allolampas kiallitasi darab lesz, nem csak a beleolt penz miatt, hanem mert Csikos ugy kb nem tud semmit csinalni. Mernok. Maximalista.

Es hamar igy sziv, ez nem "pusztul" bele, akkor majd sajnalni fogja elvinni ausztriai hegyi utakra, Spanyolorszagba, akarmi, hogy ott felert kavics leverje a lakkot, a meregdragan es sopasokkal telten rendberakott futomuvet megynyuzza egy godor stb...

Erdekel, hogy mi lesz a jovoje a Dezsonek...

Phrascarica 2010.11.21. 15:19:47

@HöZsö: ha itt engedélyeznék az öszvér autókat akkor elszabadulna a pokol, így is minden roncsot átengednek a vizsgán.
Jönnének a 3 lopott autóból összetákolt kottványok. Egy összetákolt autónak semmi értelme, mivel már nem az oldtimer fílinget kapod, csak a karosszériát.
Az angoloknak pedig sokminden megfelel, pl. az angol nők, angol autók ;)

HöZsö 2010.11.21. 15:21:46

@phrascarica: Egyik ponttal sem értek egyet. Ugye tudjuk, hogy 1 autóból is lehet tákolt szart csinálni, és ugye tudjuk, hogy ezek is közlekednek...

Hurri Kán 2010.11.21. 15:23:53

@phrascarica: :DDDD

Angol konyháról se feledkezzünk meg.

2010.11.21. 15:24:09

Ott kezdtük, ahol Te, csak más pénztárca, más igények: a Wartburg, 1968-as, papíros, jön-megy. Hozzuk rendbe kicsit, ennyi volt a terv. Szétkaptam, reménytelen a kaszni. Ekkor jött az új kaszni, mint mentőöv, ami már itthon van. Egy probléma letudva.
Aztán ha már nincs rajta kaszni, kicsit jó lenne lefestegetni az alvázat. Ez odáig fajult, hogy nullára bontottam, és vadászok. Mindenre, mert nagyjából minden szar.
Szilentek, csavarok, fékhengerek, de még a fékcsövek is. Az alváz mint vas, marad, minden másból kell.
És nincs, egy darab sem, mert mind csak egy picit más. Pl egykörös főfékhenger? Felejtsd el. 16 ezerért látott valaki két éve Tápióborzasztó mellett egyet, de az se az volt. Kb ilyen szinten lehet alkatrészt találni ehhez. Más szívás, más szinten, valahol mégis ugyanaz. A féltengelyekhez, lengőkarokhoz összeírtam, mi kell, 70 ezer a vége és még nincs meg minden.
Ja, most megy majd homokszórásra az egész alváz, ha már szét van kapva...

HöZsö 2010.11.21. 15:24:31

@phrascarica: Egy igényes átalakítást kilóméterekről meg lehet különböztetni egy igénytelentől.

Dennis01 2010.11.21. 15:27:29

@phrascarica: Latszik, hogy Angliarol nem sok mindent tudsz.. Angol nok kozt is van ronda, meg nagyon jo bor. Mint magyaroknal is van buta ember meg ertelmes is..
A muszakin nem engednek at oszver autokat, nagyon sokmindennek meg kell felelni egy epitett autonal is, hogy muszakit kapjon. Hidd el, tudom mit beszelek, egy Mini garazsban dolgozok. Nyisd mar ki a szemed, milyen bontoszokevenyek futkosnak ervenyes plecsnivel otthon?? Nevetseges...

DG 2010.11.21. 15:28:29

@Csikós Zsolt:
szard le. ez a szerelmed, ezert elsz.

Belenyultal. Van ilyen.
Mekkora erzes lesz mikor eloszor mesz vele turazni (ha nem a zold Merci sorsara jot).

szoval "Augen zu, und durch!"
:)

Bambano 2010.11.21. 15:32:32

@BOSCHtechnikus: van bennem valamennyi autóbuziság, de én inkább számítógépekben érzem ugyanezt, amit itt ti. Ennek ellenére amelyik gép kiszolgálta az idejét, azt én kíméletlenül elhajtom a háztól, fontos munkát mindig normális gépek végeznek.

Nem rejszoltam se Liener, se Peter Norton könyvre. Ez a történet kezd olyan Mr. Beanes lenni, tudja, hogy elbénázta, de élvezi, hogy közzéteszi és röhögnek rajta.

@Csikós Zsolt: én pl. anno is úgy gondoltam, hogy hiba megvenni, mégis hajráztam. A márciusi menetben nem az volt a szép, hogy mit vettél, hanem azt, hogy pár napra lecsendesedett a szokásos anyádcsata és mindenki úgy érezte, hogy a mi kutyánk kölyke most valami nagyot alkot. Ennek örültek az emberek, nem annak, amit vettél.

lanciabacci 2010.11.21. 15:35:29

@HöZsö: De miért alapfeltétel a veteránvizsga? Csak mert akkor 20 helyett 10k az éves kötelező? Oké, az elején drága a regisztráció, de talán mindent egybevetve megérhetné és a családdal világvégére utazni is sokkal nyugodtabban lehetne vele. Na és akkor lehetne paprikapiros vagy türkizkék is, meg bele lehetne rakni egy vászontetőt idővel pl. Mert annak ezerszer több értelme lenne, mint az eredeti futóműnek szvsz.

lanciabacci 2010.11.21. 15:38:24

@phrascarica:
Mondd ha tévednék, de nem csak a motor- és alvázszámot csekkolják olyankor? Tényleg ellenőrzik minden kis biszbasz gyári számát?

HöZsö 2010.11.21. 15:40:46

@lanciabacci: EU-n kívülit nem lehet regisztrálni itthon semmilyen más módon.

Jó, lehet még németországba regisztrálni, majd ide.

EU-n belülinél pedig jogosan érzi az ember, hogy inkább költené másra a pénzt.

Phrascarica 2010.11.21. 15:43:50

@lanciabacci: pontosan ez a baj, hogy a műszaki vizsga képességeit messze meghaladja egy nem gyári futóművel rendelkező autó vizsgálata, mellesleg egy futómű átrakása egy tökéletesen másik autó alá az nem egy közútra való mutatvány.

kígyóubulka 2010.11.21. 15:46:03

@Csikós Zsolt:
nos öregem, akármennyire is fáj én már leszartam akkor amikor ezt a szart vetted, hogy megveszed e vagy sem, se már kb akkor ugyanennyire baromságnak tartottam még egy romot betarhálni a meglévő 4 mellé, ahelyett hogy egyszer az életben egy normális családi kocsit vennél a szaros pénzedből, amit 80%-ban funkciótlan kocsikban tárolsz (még jó h nem a párnahuzatban) Eladod a picsába a bianchit, a Kawát, azt a valaha Puchnak látszó rozsdás kasznit, a dígórollert, aztán vettél volna egy szaros Kadett D-t vagy mittomén milyen retket ha penész szagot akarsz szívni mikor kocsiba szállsz.
De arra mondjuk a 123-od is prímán megteszi, romnak nem tom miért nem elég az.
A kölykök meg majd eldöntik ha odajutnak hogy értelmesen megtanulnak e gazdálkodni vagy olyanok lesznek e mint az apjuk és korai elhülyülésbe temetkeznek, családdal utazni meg nem kéne 10 évesnél idősebb kocsival, pláne 3 országgal arrább.
Lehet jönni ekézni, geci, de akkor is én voltam az a 5% aki következetes volt már fél éve is, max a többiek azóta is szarnak erre a trágya oldalra, én legalább emlékeztetlek rá. Az egész akcióban max az Opeles szerepvállalás volt a legmeghatóbb, hogy a marhának eszébe jutott az Opelnak jó reklámot csinálni azzal h odaadta a kocsiját egy rakomány marhának, hadd fingják tele, azóta még szimpatikusabb az Opel mint azelőtt (Éljen a F-Astra, robika beszophatod a macifaszt) és nem én vagyok aki régi szart tart fent 2 milkáért. Nem én csak 20 éveset 200e-ért ami 1 hete a műszakiról úgy jött ki, hogy Opel szalonba begurulok, hogy kéne a papír, nem tom milyen állapotban van, szervízvezető 1 óra mulva gurul ki vele hátul, teszi elém a kulcsot, meg a friss műszaklit és gratulál a kocsihoz.
Lehet moderálni balfaszok! (legalább bizonyítja h el sikerült végig olvasni és netán még a szivacsos agyatokig is eljutott az információ 10%-a)

kígyóubulka 2010.11.21. 15:47:41

És mielőtt valami komplexusos buzi fröcsögne nem Opelem van (talán bajod van az Opellal geci?!) hanem a városban az egyik legkorrektebb szervíz épp ennek a márkának az égisze alatt működik, halleluja, ez is valamit elárul a cégről.

lanciabacci 2010.11.21. 15:49:10

@HöZsö: És mi van az EU-n kívül, Svédország vagy Németország?

kígyóubulka 2010.11.21. 15:49:33

@HöZsö:
mert nem lehet baz+ futóművet cserélgetni nem odavalóra, pláne magyarisztánban, ezt el lehet felejteni.
És ugye műszakit max messziről láttál, az úgy kezdődik h KP adatbázisból kérik le a paramétereket, nos ha nem egyezik meg a látott a lekértel, akkor pápá, vagy adj egy hivatalos műbizonylatot.

Shadowbull 2010.11.21. 15:53:25

Zsolti,

nem szoktam ezen billegni, de megiscsak hajtórúd az a hajtókar.

Ha mar szakiro vagy, Papptibire pl. rahagynam.

sb

Phrascarica 2010.11.21. 15:53:59

@Dennis01: "Latszik, hogy Angliarol nem sok mindent tudsz."
Éppen eleget ahhoz hogy megtudjam állapítani, hogy az autóik szarok, a nők rondák, és a kaja ehetetlen, persze kivételek akadnak.
de hamarosan bepotolom a tudatlanságomat angliáról, még egy fél óra és képben leszek :D
gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/11/08/az_angolok_2

HöZsö 2010.11.21. 15:54:02

@kígyóubulka: Mondjuk elküldhetnék egy olyan vizsgára, ahol nem a barnaköpenyesek vannak, hanem mérnökemberek, akik képesek a buci fejükkel eldönteni, hogy megfelelő-e az átalakítás vagy nem.

lanciabacci 2010.11.21. 16:00:45

@phrascarica: Amire én gondolok az egyfelől annak a körüljárása, hogy lehetne-e az eredetihez passzoló, de újabbat kerékagyat, féket, stb feltenni. Ez nem igényel különösebb bátorságot szerintem és alapot adhatna a bizakodásra talán, hogy a Merci kedveli a szabványokat. Másfelől pedig meggyőződésem, hogy 10 perc alatt lehetne ilyen átépítésekről részletes leírásokat találni a neten, biztosan nem a nulláról kellene kezdeni a kitalálását. Ez szerintem csak döntés kérdése.

Szvsz egyébként ez is fillérbaszás, bigott veteránozó köntösbe bújtatva, a némileg olcsóbb fenntartási költségek miatt. De mindegy, értem hogy nem ilyen lesz, csak akkor meg sok a rinya.

Alf (törölt) 2010.11.21. 16:02:30

@lanciabacci: hajaj. Típusazonosnak kell lennie mindennek. vagyis bizonyos 100%nak.

Muzeális minősítés.

Tehát múzeumba sem feltuningolt cuccok mennek, inkább legyen kopott, de eredeti...

Csikós Zsolt 2010.11.21. 16:03:48

@FCs:

Írtam feljebb, hogy őrjöngtünk a Karesszal hazafelé, olyan jó volt a futómű. Egész picit húzott jobbra, nem többet, mint ami egy apró beállítással helyre ne lenne hozható.

Ez a kettős keresztlengőkar közé betámasztó rugó úgy összefeszít mindent, hogy akkor se veszed észre, hogy lóg a csapszeg, ha rángatod, mert annyit csináltunk. Itt nagy pajszerrel kell nekimenni, feszegetni, akkor látod. Sajna a vizsgán így nem megy át. Meg persze a gyerekeim életét sem kockáztatnám.

De hogy jó és jó között mekkora a különbség. A nálam járt, csúcsrestaurált Opel Kapitänben minden új volt, és majdnem leesett az útról 70-nél, ez így széthullva is hibátlanul tapadt 110-nél...

Phrascarica 2010.11.21. 16:04:21

@HöZsö: "Egy igényes átalakítást kilóméterekről meg lehet különböztetni egy igénytelentől."
Biztos? Azért hidd el bőven vannak olyanok kiutaznak többezer km-ert egy autóért -többen, mind szakértői a témának- és akik többszáz kilométer levezetése után sem tudják hogy mit vettek, csak miután szétborítják. Gondolod hogy te tudtad volna? és még csak nem is átalakított autóról beszélek és nem kilométerekről, hanem centikről.

lanciabacci 2010.11.21. 16:04:35

@HöZsö: várj, elveszettem a fonalat... hogy kerültünk az USA-ba? :) Én most a pontonra gondoltam.

No quarter 2010.11.21. 16:05:43

Zsolti! Ha vígasztal: az NSU-val már túl vagyok az evo 35. fejlesztési fokozaton. Mindent cseréltem, felújítottam, megfordultam a létező, de gps-re sosem felkerülő szívás-szopás zsákutcákban. Nem mertem összeadni az összegeket, nem merem magamból kivonni a szétpolírozott idegeket. Általában kialakult bennem az az érzés, hogy Porschém van, és abból is valamelyik prototípus méregdrága és egyedi alkatrészekkel. DE! Folyamatos további ezer apró "nélküle nem tudok élni" tennivalók és alkatrészcserék ellenére iszonyatos mennyiségű élményünk van a kis kocsival.
...és még azt is szeretem, ha beköltözöm a garázsba és nekiállunk.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 16:06:25

@Baly-München:

Konkrétan írásban hazudni azért nem illik. Pláne olyan hibákat jóknak mondani, amikről tudja az illető hogy vannak. Látszik, hogy megbontották az autót a hevenyészett felújítás után, amikor letaknyalták alvázvédővel, sajna megpiszkált alvázvédő őrzi a bontogatás nyomait...

Szóval maradjunk annyiban: átvertek, hiszen a fék nincs felújítva (sőt, két munkahengert csak egy-egy csavar tart elöl, mert az egyik eltört, a másikban nincs menet), a futómű nem jó, hanem rossz, a kaszni nem rozsdamentes, amiről meg is győződtek előttem, láthatóan. Ez van, ebből kell várat építeni.

HöZsö 2010.11.21. 16:08:38

@lanciabacci: Engem nem izgat a Ponton, én amerikai autókkal foglalkozom. Addig izgatott, amíg azt hittem, hogy járni fog vele Csikós, nem kínkeservesen restaurálni.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 16:09:28

@Shadowbull:

Papptibi a szakíró, ő autógépész-mérnök, én csak informatikus villamos-üzemmérnök vagyok, csak egy évet jártam gépészkarra.

Tudom, hogy hajtókar, nem rúd, de pl. nem is automata váltó, hanem automatikus, meg még ezer ilyen dolgon lovagolhatnál. A TC-ben szándékosan nem a mérnöki nyelvet írjuk, hanem a beszéltet. :-)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.21. 16:09:53

@Shadowbull:

Továbbá: "azt a baszt meg kell húzni legyezővel, hogy az a szar felférjen, aztán ha felfér, akkor oda kell pöttyözni céóval, ha meg odapöttyöztünk, akkor át kell kopogtatni húzóra, hogy egybe' álljon, átfújni rücsivel, aztán mehet a picsába a fényezőhöz, csináljon vele, amit akar."

Na, mióta ezt hallottam(így) azóta egy szót nem szólok soha, mert itt legalább tudom, hogy mit akar írni a szerző, ott meg pislogtam, mint hal a szatyorban.

HöZsö 2010.11.21. 16:10:52

@phrascarica: Nem tudtam volna, de nem is erről van szó, hanem hogy meg lehet-e különböztetni egy rosszul odapasszított modern futóművet egy jól odapasszított modern futóműtől.

dennisthemenace 2010.11.21. 16:11:13

@phrascarica: Gratulálok a magas színvonalú megállapításaidhoz.
A világ minden kajája kapható itt, ellentétben Magyarországggal, ahol még mindig a zsíros, agyonpaprikázott szarokat eszitek. Az autóik a maga korukban jók voltak, nem a mostaniakkal kellene párhuzamot vonni. A csajok nagy része jobban néz ki mint a magyar luvnyák, akik mellesleg nagyon el vannak szállva maguktól.
Sebaj, az angoloknak sosem lesz olyan szuper Shmitt Palijuk, akinak gondjai vannak a saját nyelvtanával...LOL

dennisthemenace 2010.11.21. 16:12:09

@Csikós Zsolt: Aki tudja, csinálja. Aki nem, tanítja..))

Dr. Robin Masters 2010.11.21. 16:14:14

@Csikós Zsolt:

Voltam most ősszel az Oldtimer Show-n, volt ott egy Ponton, nagyon szép volt, remélem ebből is lesz olyan szép öreg Csillag!

Zsolti a Beka 2010.11.21. 16:14:47

El kell nyújtani időben a projektet.

Eddig is garázsban volt és addig sem vesz az ember újabb pénztemetőt.

Még szerencse, hogy én mercedes youngtimeres vagyok, de így is egy vagyon a szereltetés.

Zsolti a Béka

Phrascarica 2010.11.21. 16:15:29

@lanciabacci: Minek új fék, ez pont jó bele! Ilyen alapon lehetne új motor, új kasztni, új váltó és új modern belsőtér ABS,ESP,BAS,PSM,Command és 9.1.es Hifi is, de egy vererán autó pont nem erről szól, aki jobbat akar az vegyen újat szalonból, vagy egy új konstrukciót ugyanennyiért (tutti hogy mindenben jobb lesz, de ezt nem helyettesítheti, mert 50-es évekbeli fílinget nem lehet szalonban venni) aki meg ezt az vegyen ilyet, de keverni, az szerintem pont hülyeség.

dennisthemenace 2010.11.21. 16:15:56

@scheerti: Szét kellene vágni az állólámpás futóját és betenni a Ponton alá..))))))))))))))))

Shadowbull 2010.11.21. 16:17:15

@Csikós Zsolt: Mondom hajtórúd.

mindegy.

sb

HöZsö 2010.11.21. 16:19:19

@phrascarica: Neked milyen veterán autód van? No offens, csak kíváncsi vagyok, mit jelent neked a veterán fíling. Nekem belefér egy modern futómű, akár egy modern motor is, csak a belsőtér és a kaszni legyen veterán. Igazi veterán, nem ilyen rátákoljuk az elemeket újautóra-szintű.

Alf (törölt) 2010.11.21. 16:20:21

@dennisthemenace:

Na azért ez igaz, hogy ott a világ minden kajája kapható, de én is éltem kint (Skócia mondjuk) és hát az eredeti angol virslisbabtól meg sült marshmallowtól annyira nem voltam elszállva :) vagy a Buckfast, ha tudod, miről beszélek, egy átlag tokajhegyaljai felvágná az ereit.

Ehhez képest franciaországban nehéz szart kajálni.
Na ezér vettem citroent XD

Phrascarica 2010.11.21. 16:22:52

@dennisthemenace: "A csajok nagy része jobban néz ki mint a magyar luvnyák, akik mellesleg nagyon el vannak szállva maguktól."
...vagy csak régóta élsz kinn, aztán megszoktad :)
"A világ minden kajája kapható itt"
Nem mondod? Mi meg csak a paprikát esszük itten :P
"Az autóik a maga korukban jók voltak"
Igen, ez okozta a gyárak csődjét is, túl jók voltak.

HöZsö 2010.11.21. 16:24:35

@phrascarica: Az angol autók szarok, de nem menthetetlenek. Jaguarokba például Small Block Chevyt szoktak tenni :)

Szacsi 2010.11.21. 16:24:36

"Érdekes, amikor vettem, 80 ezer ember hajrázott, most, hogy itt van, 10-ből 9 ember tudja, hogy nem kellett volna megvenni... Klassz."

Ez egy jó magyar szokás. Utólag mindenki qrvaokos. Tisztelettel kérdzném a sok önjelölt szakavatott zsenit hol a 'csába voltak a projekt indulásakor és akkor miért nem osztottak. Mert én végigolvastam és kb 2-3 fikázóra emlékszem.

Korrektnek azt tartanám, ha a sok "én megmondtam" típusú hsz-ba linkelve lenne az eredeti fél évvel ezelőtti "megmondás". Aki meg akkor hallgatott az most miért nem teszi ugyanezt?

Alf (törölt) 2010.11.21. 16:25:53

@HöZsö: Nekem meg nem fér bele, akkor már legyen egy teljesen új koncept, Hot-Rod, vagy ilyesmi. De egy veteránhoz hozzátartozik a futómű érzete, puha, kemény, stb, meg a motorhang is, de még mennyire. A belsőtér meg a kasztni az egy dolog, de ha mész vele, a motort meg a futóművet jobban érzed, minthogy milyen a kasztni. Pl a veteránozásban az egyik legszopóbb, hogy vezetve nem látod az autót kívülről. Sokat számít, hogy hogy pöfög, meg rugózik.

Alf (törölt) 2010.11.21. 16:27:36

@Csikós Zsolt: Haha ez jó, tényleg így van :)

Phrascarica 2010.11.21. 16:28:56

@HöZsö: "Neked milyen veterán autód van?"
Nekem, semmilyen, mióta van pénzem újra azóta nem veteránozok, nem szerelek, és lényegesen lecsökkent a stresszes napjaim száma. Régebben nekem is volt, de nem hobbi célra, hanem azzal jártam, ma már megengedhetném magamnak hobbi célra is, de már nem kell a szívás, van elég bajom enélkűl is.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2010.11.21. 16:30:27

Igazából nem tudom hogy mit mondjak erre. Zsolt, azt kell eldöntened, hogy van-e esélye, hogy ezt bírd úgy anyagilag, hogy az idő is belátható maradjon, az autó is olyan minőségben készüljön el, és ne menjen rá a barátság a szerelőddel, a béke a feleségeddel, és úgy egyáltalán x emberi kapcsolatod.

Csúnya befejezése lenne a történetnek, de ha a realitás azt mutatja, hogy nem megy, akkor el kell engedni Dezső kezét.

HöZsö 2010.11.21. 16:31:44

@Alf: Értem, korábban én is ilyen voltam, de már nem. Korábban a régi házakat is sajnáltam, de ma már látom, hogy mennyivel élhetőbbek ezek a házak modern gépészeti, vagy akár építészeti megoldásokkal. Miközben megmaradt a rózsaablak a lépcsőházban, meg a mahagóni lépcsőkorlát.

altimus 2010.11.21. 16:32:54

Azt azert nem kellene elfelejteni, hogy magyar viszonylatban a totalcar viszonylag profi vallalkozas es zsolt is hozzaerto verprofi autos ujsagiro.
Ugyhogy ez az egesz ponton ugy elegge marketingszagu tortenet. az egesz a latogatottsagrol, klikkelesrol, hypeolasrol szol, profi modon.
Jo tortenet, szimpatikus ember es csalad. Magam is lelkesen olvasom a story-t autobuzikent.
De meglepne ha ez az egesz zsoltnak egy fillerjebe is belekerulne. De ez egyatalan nem baj, nyilvan boven megeri ez az ugy a totalcarnak. Egyszeru gerilla marketing ez az egesz.
Szoval jo ez a tortenet, erdekes, szimpatikus, csak sajnalni ne kezdjuk zsoltot. Ez a munkaja, amit jol csinal es ez latszik a sok hozzazolasbol is. Az utolso filler, csalad, veteran stb hivoszavak is reszei a profi tortenetnek.

Szoval hajra, lesz ebbol auto es meg sok tortenet, elvegre ezert kapja zsolt a fizeteset.

Negativumkent en egyedul az auto tipusat tudnam megemliteni, szamomra nincs a pontonnak egy olyan atomja ami azt kivanatossa tenne, pedig jopar veteran auto tudja melengetni a szivem.

HöZsö 2010.11.21. 16:32:54

@phrascarica: Akkor meg ne haragudj, de más szerszámával vered a csalánt :)

donphobos 2010.11.21. 16:33:45

@Csikós Zsolt:

Félreérted. Nem "megmondani" akarok, nem a zsebedben turkálok. Ha ez az álmod és úgy érzed hogy meg tudod csinálni akkor csináld. A álmok fontos dolgok, álmok nélkül csak a napi rutin marad, ami nem feltétlenül hajtja át az embert a rutinon.

Nem vagyok váteszi képességű egyén, de nekem már a készülődés alatt úgy tűnt hogy túl van vállalva az egész mutatvány. Olvastam a blogot többször is. És itt ismét kezdek megint túl okoskodónak tűnni, így abba is hagyom.

Üdv!

HöZsö 2010.11.21. 16:34:07

@altimus: Ezt mondjuk nem hiszem, amit mondasz, de azért a pénzgyűjtési akcióterveket mosolyogva olvastam.

dennisthemenace 2010.11.21. 16:35:29

@Alf: A Big Breakfast a kedvencem, de megeszek mindent. A kebab és a kínai dominál azért, meg indiai. Nem iszom, italról nem tudok vélemény nyilvánítani..

dennisthemenace 2010.11.21. 16:37:36

@phrascarica: Mondjál már magyar autót..
A csajok igenis sokkal kedvesebbek, mint a magyarok.

Phrascarica 2010.11.21. 16:41:04

@HöZsö: és akkor ez mitől angol? meg ha már átépítés akkor miért csak a motort, hiszen a többi is hagy kivánnivalót maga utám? Véleményem szerint sokkal egyszerűbb rögtön jót venni.

lanciabacci 2010.11.21. 16:43:37

@phrascarica: Nem pont olyan és nem pont jó. Azért van technikai fejlődés az 50-es évek óta, ha nem is lineáris. Te a számítógépedbe sem teszel több RAM-ot, mert eredetileg 128MB-tal adták és az akkor úgy az eredeti? És ahogy már korábban írtam, az arányokon múlik minden, mint mindig. Amit te írsz, az a legegyszerűbb, bigott megközelítés. Nem igényel gondolkodást, csak hangerőt. Nem beszéltem se hifiről, se bálnapéniszbőr belső térről, se kék LED-ekről, se Recaro sportülésről. Jobb minőségű szerkezeti elemekről elmélkedtem, amik segíthetnek felvenni egy európai túra során a forgalom mai ritmusát. Mellesleg a korszerűbb motor sem feltétlenül hülyeség, csak az már valóban több papírmunkával jár és ott jogosabban merülhet fel az eredetiség kérdése is. Na és másfelől az új motorok nem is feltétlenül jobbak. Ez legalább az atomvillanás után is beindul egy görbe szöggel.

Szacsi 2010.11.21. 16:43:54

@altimus: na azért ez már a ló tulsó oladal;)

HöZsö 2010.11.21. 16:44:36

@phrascarica: Az én szememben a veterán autó legfőbb erénye a forma. A formát nem veheted meg újonnan.

Phrascarica 2010.11.21. 16:45:10

@dennisthemenace: "Mondjál már magyar autót.." ez most hogy jön ahhoz hogy az angol autó szar?
"A csajok igenis sokkal kedvesebbek, mint a magyarok."
ebből is látszik hogy valahogy el kell őket (magukat) adni, ha a szépséggel nem megy, legalább kedvesek legyenek :)

lanciabacci 2010.11.21. 16:45:45

@dennisthemenace: aztán lassanként kicserélgetni az összes egyéb elemét is, és a végén lenne egy ugyanolyan ződ állólyányka, csak azt talán már lehetne használni is :)

altimus 2010.11.21. 16:46:47

@HöZsö: Zsolt ujsagiro, heti, havi x sort kell irnia.
A ponton story volt a totalcar legnagyobb dobasa soktizezer klikkel, poloval facebook oldallal. Errol szol egy igazi autos web2 alkalmazas.

De nem ildomos mas zsebebwn turkalni, en nem is tennem, csak a sok hozzaszolo naivitasa miatt irtam. Zsolt csaladja nem a ponton miatt nem fog enni, hanem eppen a ponton miatt fog enni. Es ez nagyon jol van igy.

Phrascarica 2010.11.21. 16:51:51

@HöZsö: Nem-e? Ne viccelj már, Gullwing, Morgan Hurtan, Wiessman, Mitsuoka, Deco Rides, Timmis, Bufori, Suffolk, Rudolph Scheib, Lynx, Chamonix
ezek mind ilyesmit gyártanak -a teljesség igénye nélkül

Alf (törölt) 2010.11.21. 16:52:10

@HöZsö: Szerintem a ház az kicsit más. A veteránozás nekem nem feltétlenül az élhetőségről szól, inkább időutazásról, és egy tökéletes illúzió megteremtéséről. Abba meg nem fér bele igazából semmi újabb. A régi lakást én is átalakíom (épp most van soron) és meghagyok 1-2 régi tárgyat. Arról nem is beszélve, hogy az autó értéke csökkenne ha mást raknék alá, az OT vizsgán megbukna, nálam meg mondjuk eleve technikailag ki van zárva (és csak rontana) bármilyen más futómű.

lanciabacci 2010.11.21. 16:53:30

@Alf: Nem vagyok képben a jogi szabályzással. Ezek szerint ezt az autót itthon kizárólag muzeális minősítésűként lehet legalizálni? Mert akkor persze elég egyszerűvé válik a dolog valóban.

HöZsö 2010.11.21. 16:54:30

@phrascarica: Hát nemtom. Nem jönnek be.

Alf (törölt) 2010.11.21. 16:54:36

@dennisthemenace: az igaz, hogy magyarhonban a kínait is telenyomják erős pistával, és ez főleg az utóbbi pár évben nagyon feltűnő.

HöZsö 2010.11.21. 16:55:58

@Alf: Én is szeretem az időutazást, de ahhoz meg nem kell OT-sra újított autó. Nekem az unmolested kopottas Plymouth az időutazás, nem a szoborveteránok.

HöZsö 2010.11.21. 16:57:44

@lanciabacci: A Pontont nem, hiszen svéd papírja van, regadó után forgalomba helyezhető, csa a műszakin kell átmennie.

Phrascarica 2010.11.21. 16:59:12

@dennisthemenace:
lehet hogy valami hiba van a rendszerben, ezért utánaolvastam a dolognak és ezt találtam az angol nőkről:
"Bizonyára feltűnt az olvasónak, hogy a nők kimaradtak a százalékos leosztásból. Ez azért van, mert a nők aranyosak, kedvesek, csinosak és mi, férfiak imádjuk őket. Na most, Angliában pont ilyenek nincsenek. Vagy ha mégis, azok pár év után hazamennek a saját országukba. Az angolok nőnek hívott egyedei a lehető legkurvásabb öltözékkel próbálják elfedni azt, amit a természet szépség helyett adományozott nekik. Ez nyilván nem sikerülhet nekik, s így a férfiakhoz hasonlóan állandóan részegek – ez az állapot arrafelé két sör benyalása után már megtörténik –, hogy aztán hányjanak az utcán, a házak belterében, vagy bárhol. Az angolvécé az egyik legkiemelkedőbb kultúrvívmány lenne, ha nem arra találták volna ki, hogy legyen mit körülokádniuk. Majd miután kialudták magukat a budi körüli rókatócsában, mehetnek kezet mosni a két csapos mosdójukhoz. Egy hideg- és egy melegvizes. A keverőcsapot nem ismerik, kézzel lötyögtetik a vizet. Igen, pontosan úgy, ahogy az olvasó most a lelki szemeivel látja. Ha ez a világ közepe, akkor mi a széle? "
Hát mond hogy nem igaz minden szava? :D

akos696 · www.focusauto.hu 2010.11.21. 17:00:16

Sajnos ez mindig így van. Az autó szétszedve derül ki, hogy ez is szar, az is szar, amaz is szar. El kell dönteni, hogy mit akarsz. A dezsővel pörgetni a km ezreseket a családdal a fedélzeten, kéjmámorban, a kedvenc zenédet hallgatva, vagy nem. Mert mind a 2. megoldás drága lesz. Én a felújítás mellett voksolnék. Idővel minden lesz hozzá, és majd szépen összeáll. Ha a kaszni kész, össze kell rakni, hogy mozgatható legyen és utána csak azt szétkapni, javítani, cserélni, amihez már van cucc és pénz. Én így csinálnám, bár még sosem újítottam fel veteránt, csak sofőrök által lehajtott, majd évekig pihenő, nagy ritkán használt kisbuszt, amikor saját céget kezdtem el csinálni és kellett cuccolós autó. Először csak megbízhatóvá szerettem volna varázsolni (vezérlés, olajak, szűrők, izzítás, fék). Vizsgálatkor még egész egyben lévőnek tűnt, nem lógtak a gömbfejek. Aztán szétszedéskor úgy esett szét minden, mint a szél. Összes gömbfej, szilent, lengéscsillapító szar volt, a kerékcsapágyakat csak a szentlélek tartotta össze stb. Most már alakul, de én nem akartam százezreket beletolni, csak egy napi melós autót egy kis ráfordítással. És ez nem is veterán, hanem a család által 93-ban újonnan vásárolt alig 300e-t futott Renault Master sima 2.5D (szerencse, hogy nem turbo-s, mert akkor még arra is költhetnék). Ráadásul alkatrésszel foglalkozom, tehát minden jóval olcsóbb, mint egy átlag embernek. Mégis már százezres nagyságnál tartok. És még mindig folyatja az olajat valahonnan, újabban a gázolajat is, valamint az önindító is kicsit fáradtan teker. A kasznihoz még hozzá sem nyúltunk, pedig azon is lenne mit javítani. Ilyen ez a szopóroller, ha egyszer az ember felül rá akkor nincs leszállás, mert fék nélkül indult el a lejtőn.

dhrbikes 2010.11.21. 17:01:22

Zsolt, az nem lehet megoldás, ha egy versenyautó építő műhellyel legyártatsz egy teljesen új futóművet standard alkatrészek felhasználásval? Mondjuk olyanra, hogy látszólag azonos legyen az eredetivel, de itthon boltban kapható szilentekhez módosítva? Nem ismerem a Mercit, meg tudom, hogy eredeti közelire akarod, de talán érdemes lenne pl. Karotta kapcsolatait végigkérdezni.

Alf (törölt) 2010.11.21. 17:01:40

@HöZsö: Én úgy tudom, nem állítható máshogy forgalomba, mivel túl régi. De nem is érné meg, mert regadót kellene fizetni, és az vsz több, mint az OT vizsga és annak összes költsége, ami még így is 120 körül lesz...

tlacka 2010.11.21. 17:02:47

Jó lesz az a kút!
Egyébként minél mélyebb, annál tisztább a víz!:)
Bele kell dobálni a sok alkatrészt és azon ki lehet majd mászni.:)
Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű lesz!

lanciabacci 2010.11.21. 17:02:49

@Alf: Szerintem nem más ez sem. Először minden változtatás szentségtörésnek tűnik, mint amikor a Louvre udvarára üvegpiramist építettek, azóta viszont követendő példa lett a régi értékek élhetővé tételére. Ha majd nálunk is európai utazásokra veszik a veteránokat, ahogy Csik teszi, nem pedig érinthetetlen dísznek, akkor a szoborszerűség helyett lassan előtérbe kerülhet a használati érték, ami persze nem szorítja háttérbe az eredetiséget, ami miatt az egészet kitalálták. És ebben az összefüggésben a veterán autó újra mint megbecsült, de megbízhatóan működő eszköz és nem mint kultusztárgy szerepelhet, ahol igenis számít a technikai minőség is. Máshol ez már régen így működik, csak itt fáziskésésben vagyuk ebben is.

Phrascarica 2010.11.21. 17:04:36

@dhrbikes: nem tartom valószínűnek hogy ez -egyedi gyártás- lenne a legjobb ár-érték arányu megoldás

lanciabacci 2010.11.21. 17:05:23

@HöZsö: Így, így. Szerintem egy újrafény és átkárpitozás sokkal több lelket öl ki egy veterán autóból, mint egy jobb minőségű futóműelem, amit nem kell évente kétszer 30 ponton zsírozni.

nagyonnagyon 2010.11.21. 17:05:57

Lehet hogy hülyeséget írok de mi van akkor ha szépen a lakatolás lezajlik, totál kész aztán leteszitek valami biztonságos garázsba pár hónapra és szépen lassan összevadászod hozzá a cuccokat. Valószínűleg a türelem lenne itt a leggazdaságosabb vonal. Nem hajt se török se tatár.
én drukkolok változatlanul !

Phrascarica 2010.11.21. 17:11:43

@lanciabacci: "Te a számítógépedbe sem teszel több RAM-ot, mert eredetileg 128MB-tal adták és az akkor úgy az eredeti?"
Ez nem jó példa, mert az autó nem számítógép, ráadásúl számítástechnikában kicsit otthon vagyok és igen bizony azt sem szokták bővíteni, mert nincs értelme, egy régi (SDRAM, DDR1) ára többszöröse a mai memóriáknak, és hiába bővíted a gépet ha a többi lassú, ergo hiába teszel egy 300 lovas motor egy Trabant kasztniba ha a többi szar.

HöZsö 2010.11.21. 17:15:17

@phrascarica: Nem igazán. Az árából pedig tíz olyat tudnék építeni, ami ezerszer jobban tetszik.

Alf (törölt) 2010.11.21. 17:16:49

@lanciabacci: Nem tudom, én bejártam fél európát a 40 éves kocsimmal, és nem zavart, hogy nincs alatta más futómű, vagy nem hajtja más motor. Még a légkondi hiánya sem zavart, pedig voltunk 40° ban is.

Mint ahogy bejárták 40 éve is Európa felét jó állapotú régi autókkal, úgy rendbe kell rakni és használni a veteránokat is.

Pont azt látom, hogy az rak veteránba új motort meg futóművet, aki nem arra használja, amire tervezték, hanem csajozni akar vele szombat este vagy döngetni az autópályán 200-al, vagy versenycélra használni.

Aki csak utazgat, az általában meghagyja az eredeti dolgokat.

Mondjuk az OT vizsgán is megengednek bizonyos, egyértelműen pozitív változtatásokat (elektromos gyújtás, automata bizt.öv) és ezek ellen semmi kifogásom, de fődarabot cserélni...

Phrascarica 2010.11.21. 17:17:10

@lanciabacci: "Na és másfelől az új motorok nem is feltétlenül jobbak."
Mondjál már erre pár példát.
"Ez legalább az atomvillanás után is példátbeindul egy görbe szöggel."
És még ez sem így van.

GOMER 2010.11.21. 17:18:36

Erdekes, elszomorito beszolasok is vannak itt.. Hm..
En nem itelkezem, hogy jo vagy rossz volt belevagni ebbe a pontonos dologba, en csak azt tudom megallapitani, hogy nagyon szorakoztato cikkek szuletnek belole, nekem sok oromet okoznak igy munka utan faradtan hatvadolve elolvasni oket, koszonom Zsolt!
Udvozlet az egykori DDR-bol:-)

klondike 2010.11.21. 17:19:08

Fel kell készülni rá, hogy aki majmot vesz, az vegyen hozzá banánt is.

HöZsö 2010.11.21. 17:23:27

@phrascarica: Miért, próbálkoztál már atomvillanás után görbe szöggel, vagy honnan tudod?

Phrascarica 2010.11.21. 17:30:15

@HöZsö: moziban láttam :)
várom a régi motor-új motor csatát ahol a régi diadalmaskodik az új felett.
Én kb annyit tudnék mondani -ha magam ellen is beszélek- hogy a régi bontóban olcsóbb :)

HöZsö 2010.11.21. 17:32:02

@HöZsö: www.youtube.com/watch?v=jw1ZMl17AOQ&feature=related

Ezen kb. 3 órát dolgoztunk alap szerszámokkal. A szelepek voltak leragadva, flathead betegség. Volt olyan, amit kannáról azonnal járatni tudtunk, miután kint 20 évet töltött egy vörös sártengerben.

Phrascarica 2010.11.21. 17:44:38

@HöZsö: nem hinnném hogy attól jó egy motor hogy 20 év múlva is beindul legalábbis még sohasem volt szükségem rá, és senki másnak sem, amikor működőképes autót lehet venni 2 láda sörért, aztán attól még az is szar.

dennisthemenace 2010.11.21. 17:47:55

@phrascarica: Nem kellene ilyen szarokat olvasnod. Aki ezt írta, nyilván egy prosztó, aki sosem járt itt, csak ócska magyar lebujokban okoskodik hasonló alkeszek társaságában.

Skeptical 2010.11.21. 17:50:25

miért nincsen "Donate" gomb?

dennisthemenace 2010.11.21. 17:51:15

@Alf: Évente járok haza(Minek??), régen telepakoltam a csomagtartót kajával: Mostanra három dolog maradt, amit hozok a családnak; Pista, Sport szelet, Túró Rudi. Minden más le lett cserélve itt kapható, jobb dolgokra..

is 2010.11.21. 17:52:30

hadd kerdezzem mar meg, mert elkezdett bennem motoszkalni: eves szinten akkor mennyiben is van ez a hobbi? uti a milliot? es ez a csaladi kassza mekkora resze?

dennisthemenace 2010.11.21. 17:53:01

@kígyóubulka: Ja.
meg a városról is...
Amúgy mi a szrt keresel itt? Nem láttad a címkét a cikk elején?

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.11.21. 17:53:19

@Szacsi: én kezdetektől fogva a szkeptikusak és csodában-nem-hívők társaságát képviselem

ezért voltam már kimoderálva és letrollozva is az elmúlt fél évben

de mivel ez nem az én projektem, tulajdonképpen teszek rá mi van vele, csak rossz látni, hogy valaki sorozatban pofára esik és nem tanul belőle (utána meg leírja, hogy élvezi önteni bele a milliókat, amire nem számított)

dörgőmorgó 2010.11.21. 17:57:04

Én még mindig ott vagyok elakadva, hogy ennek az egyénnek mekkora nagy probléma, hogy bizonyos Mercedes alkatrészek mennyire drágák. A számitás egyszerü: mennyibe kerülnek egy E-class alkatrészek? Legyen az 210-es, 211-es vagy 212. Na, innen kell kiindulni az alkatrészárak összeállitásánál. Sőt figyelembe lehet venni azt is, hogy az árakat kicsit meg is lehet dobni, mert akinek ez kell, annak van pénze - nem a kis pénzűek akik Mercedes veterán autókat restaurálnak. Akinek meg nincs pénze, az járjon új autóval - garancia, miegymás.

Krisi 2010.11.21. 17:57:10

@phrascarica: "Az angoloknak pedig sokminden megfelel, pl. az angol nők,"

ezjóvolt!

Phrascarica 2010.11.21. 17:59:31

@dennisthemenace: ez egy általánosító szatirikus írás, de eléggé magas igazságtartalommal bír.

Phrascarica 2010.11.21. 18:10:11

@is: üti, egészen bizonyosan, sokban van, a családi költségvetés jelentékeny részét elviszi, (azért annyit nem hogy bármiben szükséget szenvedjenek) és mint minden valamire való hobby nagyon élvezetes na meg nem utolsósorban munka és pénzt hoz, kicsit többet mint amennyit visz.
Van hogy valaki alkoholizál, cigizik, drogozik, és van hogy régiségekre, porcelánokra, festményekre, bútorokra költik a pénzt éppen tegnap láttam hogy valaki Audi S2-esekben és alkatrészeiben tárolja a vagyont (és élvezi), meg textil és gépgyártáshoz szükséges gépekben, aztán olyat is láttam hogy valaki régi hifikben és TVkben, meg könyvekben, aztán olyat is hogy fényképezőgépekben illetve highend audio cuccokban és kütyükben, hidd el egyik sem jobb mint a másik csak abban hasonlítanak hogy mindenki önszántából csinálja és még tetszik is neki.

Phrascarica 2010.11.21. 18:11:24

@dennisthemenace: van "keverős" csaptelepetek? Öszintén :)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:11:53

@HöZsö:

Nem igaz, hogy ha ment, akkor jó lesz mert:

1) Vizsgáztasd le lógó futóművel (ne csak most, hanem két év múlva, meg azután, meg azután is, az állandó kiskapukra ne építs).

2) Vidd át a veteránvizsgán így, ahogy van. Vagy adjál 350 ezret a normál honosításhoz, és magyarázd el a vizsgán, miért piros az index... :-)

Aprósólyom 2010.11.21. 18:12:58

Komolyan megsajnáltalak Csikós, hogy ennyire befürödtél a nagy álmoddal. Én nem vagyok veterános, de arra gondoltam, hogy miért nem indítotok egy csikós mentő gyűjtő akciót szponzorokkal. Besegíthetne a magyar Merci gyár :) Egy jó kis videó blog a felújításról, minden részletéről. Meg kell kicsit marketingelni, aztán mehet a közösségi számla. :) Ha pár ezren csak 500ft-ot utalnak, már akkor is elkészülhet, nem? Meg még egy-két támogató és kész is a projekt.

dörgőmorgó 2010.11.21. 18:18:18

Ha az ember Mercit akar restaurálni, vegyen egy ritkább modellt. Az alkatrészek kicsivel drágábbak, de a kész jármű értéke sokkal, sokkal nagyobb. A munka mennyisége meg ugyanannyi.

dörgőmorgó 2010.11.21. 18:19:22

Ja igen, tudom, könnyű a pálya széléről szövegelni.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2010.11.21. 18:27:33

@Csikós Zsolt: De, szerintem is meg kellett venni. Nem számít, hogy mennyit kell szopni. Pontosabban mégis számít, ha majd kész lesz, jobban fogsz örülni az eredménynek. Csak győzd lóvéval.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:27:51

@lanciabacci:

Azért nem lehet nálunk úgy hagyni a veteránautót, mert van egy dolog, amit úgy hívnak: regisztrációs adó. Meg van egy másik, amit úgy hívnak: műszaki vizsga, mert az, hogy ez a Ponton átment a műszakin Svédországban, azt jelenti, hogy ott az ilyen csak balettánc.

Nálunk vagy OT-zhetően importálsz veteránautót (és akkor műszakilag kifogástalannak kell lennie), vagy szívsz. Én is szívesen lennék angol, persze.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:35:49

@altimus:

"Ugyhogy ez az egesz ponton ugy elegge marketingszagu tortenet. az egesz a latogatottsagrol, klikkelesrol, hypeolasrol szol, profi modon.
Jo tortenet, szimpatikus ember es csalad. Magam is lelkesen olvasom a story-t autobuzikent.
De meglepne ha ez az egesz zsoltnak egy fillerjebe is belekerulne. De ez egyatalan nem baj, nyilvan boven megeri ez az ugy a totalcarnak. Egyszeru gerilla marketing ez az egesz."

Te hülye vagy. Először ki akartalak moderálni, de tényleg jobb, ha bent maradsz. Nem vagy észnél. Bazmeg, tizenhat és fél évnyi makulátlan és csorbítatlan korrupciómentességet a szakmában megélek (olvassák itt elegen a posztokat a kollégák közül, meg a másik oldalról is, rám soha, senki nem mondhatott olyat, hogy egy fillért elfogadtam volna a színfalak mögött, vagy megzsaroltam volna), és feladnám egy ilyen szar miatt? Tényleg, nem találok szavakat. Öregem, nemhogy pénzt nem adnak ezért, de még az a mozipénznyi összeg sincs, amit még három éve kaptunk a posztokért. 4,5 fél éve nem volt fizetésemelés, de még kiigazítás se. Hol élsz? Jézusom.

Ennek minden rohadt fillérjét én teremtem elő, meg a feleségem, munkával, túlórában, spórolással a meglevő fixből, egy kurva fillérnyi segítség nincs sehol. Mellesleg el se fogadnám, l. gyűjtőakció. Tényleg nem vagy normális, nem tudom, mit képzelsz, hogy működik a média.

Ha ezután nem vagyok szimpatikus, elnézést, de ekkora elmebeteg, rosszindulatú ökörségtől tényleg ölni tudnék.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:38:25

@DG:

Kitartok a használós terv mellett, ne aggódj. A Bianchit is nyúzzuk, az is egy ilyen dimenzió volt, amikor készült. Mégis...

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:41:07

@kígyóubulka:

Igen, emlékszem, te tényleg nem változtattál az álláspontodon :-)

spud74 2010.11.21. 18:44:31

Alu hegesztéssel AWI (is) foglalkozunk, sok olajteknőt megjavítottunk már, mindegyiket meg lehet csinálni folyásmentesre, esetleg nem elsőre sikerül. Bár ilyen régi darabbal még nem találkoztunk. Anyagminőség függvénye. De a veterán pannónia meg egyéb motoralkatrészekkel nem szokott gond lenni.

facsiga_ 2010.11.21. 18:45:13

Vettel volna autot most nem szopnal ennyit.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.21. 18:45:33

Regadó:szlovák rendszám.
piros index:homasítában lehet kapni zöld izzót ha beleteszed naracssárgán fog világítani.
sulifizika.elte.hu/html/sub_szinkeveres1.html

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:48:43

@Alf:

Nem engedik az elektronikus gyújtást. Még az olyan Zsigulikon is kicseréltetik például (ha nincs róla fényképes igazolás), amik gyárilag úgy készültek (pl. holland exportosak).

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:51:02

@lanciabacci:

Nem. Muzeálisan kb. 80 ezer, hogy bejöjjön, nem muzeálisan 350 (ne a táblázatot nézd, az kevesebbet ír, de ehhez ilyen esetben mindig hozzácsapják az egyedi forgalombahelyzést, meg egy rakás más dolgot, amire nincs is szükség, hiszen Ponton-Merci volt és van Magyarországon).

Teshow 2010.11.21. 18:52:30

@Csikós Zsolt: "Tényleg nem vagy normális, nem tudom, mit képzelsz, hogy működik a média"
OFF!!!
Zsolt! Nagyon tisztellek a becsületességedért és az önérzetes kiállásodért! De hogy hogyan működik a média? Tudnék Neked mesélni!
Ne szívd mellre, de azért azt javaslom: picit néha kukkants körül ott az irodaházban!
ON!!!

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:53:48

@GYUSZI BACSl:

Nemnem, félreértettél valamit, a hangnem, valamint az állhatatos sivatagosítás miatt lettél. Kár, hogy akkor nem ment át... Látod, most például nem vagy :-)

lwl (törölt) 2010.11.21. 18:54:17

@Csikós Zsolt: Ne huzd fel magad bela, inkabb kerjel tole 5300 eurot, es cserebe add at a pontont meg a profitot :)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:57:09

@Teshow:

Letojom, mi van körülöttem, a saját becsületemre mindig nagyon vigyáztam, a hülyeségig is, ezt elég sokan tudják rólam, és a hátam mögött kocogtatják a halántékukat, amikor magyarázom nekik, hogy hogyan kellene ennek működnie. De azt is letojom :-)

Túl szögletes az agyam az ilyen keverek-kavarok-összekacsintok dolgokhoz. És én rosszul hazudok, apró dolgokban is utolértek mindig gyerekkoromban.

tAB · http://tabblog.net 2010.11.21. 18:58:29

Hohó, ha csak ennyi karosszéria gondja lenne annak a Skodának amit most építgetek újra a hamvaiból... :-)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 18:58:47

@lwl:

:-)

Már elmúlt. De a privátba belenyúlást, meg pláne a korrupcióval vádolást rühellem. Tudod, mondjuk azzal foglalkozol állandóan, milyen a séród, sok pénz költesz rá, és aztán lekopaszoznak... Vagy valami ilyen, szóval ez érzékeny pont, mert elég sokat teszek (meg pláne nem teszek), hogy tiszta maradjak.

Alf (törölt) 2010.11.21. 18:58:47

@Csikós Zsolt: Aha, lehet, én tudok olyan OT-s autót, amiben van, de lehet, hogy kivették a vizsga idejére.

Én is OT-re készülök, és nekem kb 120 ezret számoltunk magyar vizsgával vagy kb 140-et FIVA minősítéssel, márkaklub kedvezménnyel.

Sajnos nincs nálam a lista, de most nekem se lenne mindegy, hogy 120 vagy 80 :^/

Csikós Zsolt 2010.11.21. 19:00:44

@Alf:

Á, az egy hathengeres. Lent van a lámpa mellett a levegőbelépője...

a márk 2010.11.21. 19:06:07

@Csikós Zsolt: Én levontam a konzekvenciját...
Gyakorlatilag, vettél hitelre egy extrás szuzukit. Csak épp itt kis túlzással akkor fizeted a részleteket amikor tudod és nem viszi a bank a házat, ha mégse. Melleseleg vetereánozol is közben (szvsz tök mindegy milyen járgány/márka). Igenis jó döntés volt belevágni, hisz a végeredmény megéri. Érdemes lenne viszont bizonyos alkatrészeket hazai utángyártással pótolni, olyasmit amit még "mersz". 50 év alatt csak elértük az egykori német szintet. Mikor a túra volt lehet nem írtam ódákat, de napközben melóban egész nap csak szurkoltam magamban. Este pedig alig vártam az írásokat. Jó volt az is, de ez jobban érdekel. Viszont ki kell mondjam, ha ezt végigcsinálod senki nem mondhatja, hogy lúzer vagy, sőt. Ellenkezőleg, na az a lehetőség ami nincs...
Ez már rég eldőlt, akarod, eldöntötted és punktum. Néha jól beszámolsz a kiadós oboaleckéről mi meg örvendünk, mert van min csámcsogni. Húrá a Karesz kiégette a Csik bal szemét a cigivel jobb alsó-belső zsírzógomb menetvágás közben. Aztán majd egyszer láss csodát isteni oldtimer Mercedes-szel gurulsz haza zuglói otthonodba. az lesz .

ui.: nekem pl 2 éve készül egy sima utcai kockaladám és a java még hátra van. nem kell ezt elkapkodni...

Szacsi 2010.11.21. 19:07:19

@GYUSZI BACSl:
Jogos, emlékszem is rád. Te meg gondolom emlékszel arra, hogy nem sokan voltak a te álláspontodon. Most meg: hitelen mindenki de tudta, meg sejtette, meg megmondta...

@lwl:
"Ne huzd fel magad bela, inkabb kerjel tole 5300 eurot, es cserebe add at a pontont meg a profitot :"

LoL! Hatalmas! :D

Teshow 2010.11.21. 19:09:30

@Csikós Zsolt: "Letojom, mi van körülöttem..."

Tudom, azért is mondtam, hogy becsüllek érte!
DE ha valamit valóban jó szívvel, minden sandaság nélkül ajánlanak fel, azt ne utasítsd vissza!

Alf (törölt) 2010.11.21. 19:12:17

@Csikós Zsolt:
Van még egy ember akinek pontonja volt magyarországon, nem tudom hány hengeres :)

www.youtube.com/watch?v=vgQ2Yp7iTOQ

ebben a filmben láttam, Korbuly János nagyon büszke volt rá, a trailerben nem szerepel.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 19:15:38

@a márk:

Ez a hitelre veszek, de utólag fizetek nagyon jó hasonlat, egy csomószor elővettük ezt már a klubban, tényleg így van. Vagyis, ahogy mi mondjuk: pont olyan részleteket fizetek, mint egy Astrára tenném, a végén lesz egy kvázi új autóm, ami viszont nem veszít az értékéből... :-)
Persze sántít a hasonlat, hiszen ez nem agyonhasználni készül, de valamivel mentegesse már a hülyeségét az ember.

Teshow 2010.11.21. 19:16:27

@Csikós Zsolt: "..ez érzékeny pont, mert elég sokat teszek (meg pláne nem teszek), hogy tiszta maradjak."

CSAK a tükörrel van elszámolni valód, a többire valóban tojni kell!

De befejeztem a filozofálgatást, és részemről akkor is: HAJRÁ!!! :)))

lwl (törölt) 2010.11.21. 19:24:52

@Csikós Zsolt: Akkor most mar remelem erted, hogyan lehet agyverzest kapni attol, ha valaki idiota osszeeskuveselmeleteket gyart a munkadrol.

okos vagyok 2010.11.21. 19:25:41

Tényleg beszopta szegény Csikós.
7250 eurora engedte le a német tulaj,tip-top Ponton:

suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=134588742

Nem Svéd,hanem Német,ősszes eredeti papir,végig egy tulajos,bele kell ülni,oszt GYI!

Lowtyo 2010.11.21. 19:26:14

zsolti! lassan itt a december, nekem meg hivatalos feljegyzésem van róla, hogy addigra kész lesz dezső, sza...

a márk 2010.11.21. 19:26:51

@Csikós Zsolt: ez a streetsta által emlegett hit. én speciel hiszek abban, hogy kevesebbet ártok a bojgónknak azzal, hogy régi romot újítok fel, ahelyett, hogy újat vegyek. Persze ez sokkal bonyolultabb kérdés ennél, mindenesetre én ebben hiszek, meg a régi autó költséghatákonyságában.

Bambano 2010.11.21. 19:34:04

@Szacsi: belsoseg.blog.hu/2010/03/01/nem_vitas_indulnom_kell_a_42_eves_merciert_svedorszagba?fullcommentlist=1#comments

ez volt az első hsz-em a témakörben:
"Úgy látom, csak ilyen igazi nagy elementáris baromságból lehet nagy cikkeket írni:)
hülye vagy Csikós, nagyon drukkolok:)"

Akkor én szólhatok ezentúl is?

Phrascarica 2010.11.21. 19:34:30

@okos vagyok: aztán nem kell minden hirdetési szöveget benyalni, kicsit gyanús hogy nincs telefonszám, na meg a Dezső story is így indult: vezethető állapot, új gumik, festés felújításra szorul, éppenhogy csak a krómozás matt nincs ott

altimus 2010.11.21. 19:36:00

@Csikós Zsolt: Zsolt! Te egy abszolut rokonszenves ember vagy, akinek kedvelem az irasait, a vilagnezetet. Hol van itt a korrupciorol szo?
Nem ismerem a totalcar helyzetet, a te poziciodat, de az teny, hogy ez a tortenet a totalcar eddigi legnagyobb dobasa. Mint olvasoi aktivitasban, mind marketing ertekben.
Ha ezt te tenyleg ingyen csinalod akkor az hiba. Ez bizony bonuszos story igen erosen.
Te tenyleg nem azert kapod a fizetesed, hogy ezt csinald?

Jamesblond 2010.11.21. 19:42:26

@Csikós Zsolt: Üdv jó az a Ponton, szurkolunk Önnek!
Futómű: Mivel függős fajta nem lehetne egy jó esztergályossal leszúratni a csapokat míg simák nem lesznek és picivel vastagabb perselyt csináltatni beléjük? OT-n észre vennék, hogy a csapok 3 tizeddel vékonyabbak a fél centi vastag falú házaikban? A gömbfejeket is fel lehet újítani, vannak műhelyek amik ilyesmivel foglalkoznak. Az e-bay-ről is sok felújított cuccot vehet az ember anélkül hogy tudná. Úgy hamisítják a veterán alkatrészeket mint kínaiak a cipőt...
Vagy ez szentségtörés lenne?

lanciabacci 2010.11.21. 19:43:04

A regadót egyszer kell kifizetni és utána van egy rendes autód, amiben olyan futóműalkatrészeket teszel pl, amilyeneket akarsz és lehet, olyan színű lehet ami neked is tetszik, amire azt szerelsz fel vagy le amit akarsz és ami nem fog rajtad uralkodni azzal, hogy csakis egyféle lehet. Ha OT-zed, akkor meg arra költesz el ugyanennyit vagy többet, hogy megkapd a minősítést, aztán zsírzol évente. Tudom az belefér, de annyi vas mellet azért az sem baj, ha mégsem kell rá figyelni, meg ha egy-egy kátyú után nem a gyárból kell újra horror áron utánrendelni az akármit, hanem Karesz megveheti a szokásos helyen.

Igen, sarkítok kicsit, de próbáld kihallani a lényeget.

Alf (törölt) 2010.11.21. 19:53:26

@lanciabacci: Veterán minősítéssel meg van kedvezményes biztosításod, 5 évente kell műszakiztatni, nincs teljesítményadó, behajthatsz vele majd ha lezárják bp-t a régi autók elől, többet ér az autód, stb stb.
megéri.

Garp 2010.11.21. 19:54:01

@Csikós Zsolt: szerintem nem fogta fel, amit írt. Úgy látszik, van, akinek természetes, hogy aki a médiában dolgozik, az csak úgy teheti a dolgát, mint egy valóságshow szereplő. Kamu sztoriért kap pénzt. Mindamellett, hogy hányinger, úgy látszik Téged is utolért ez a színvonal/idiotizmus. Ne kapd fel magad rajta (bár tudom, mondani könnyű).

@altimus: te, gondold át már mégegyszer, hogy miről beszélsz! Egy szakmájában elismert, megbecsült embert gyanúsítasz meg azzal, hogy eladja a bőrét 2 fillérért. Mint egy színész, aki potencia növelőt kezd árulni egyik napról a másikra, vagy hogy? A helyedben elnézést kérnék.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 19:55:06

@altimus:

Nem. Ha mindig a fenekem alá tett új autókat tesztelném, ha a Wikipédiából kivett anyagokat hellyel-közzel áttenném magyarra, ugyanennyit kapnék.

A veteránautó privát mánia :-) Letojják. Azaz örülnek a főnökeim, hogy csinálom a kattintás, szóban drukkolnak, kábé ennyi. Ja nem, az oldtimer expós kivonulásért mindenki kapott ilyen 20-30 ezer forintot pluszban, tavasszal, az jól jött.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 19:56:35

@altimus:

Nem. Ha mindig a fenekem alá tett új autókat tesztelném, ha a Wikipédiából kivett anyagokat hellyel-közzel áttenném magyarra, ugyanennyit kapnék.

A veteránautó privát mánia :-) Letojják. Pontosabban örülnek a főnökeim, hogy csinálom a kattintást, szóban drukkolnak is, kábé ennyi. Ja nem, az oldtimer expós kivonulásért mindenki kapott ilyen 20-30 ezer forintot pluszban, tavasszal, az azért akkor jól jött.

lanciabacci 2010.11.21. 19:57:16

@Csikós Zsolt:
Háénnemtom... az a durván 200k különbség szerintem egyből lejönne a 3000 Euróból az olcsóbb (bontott) alkatrészek miatt pl. és akkor máris kb. azt csinálsz vele, amit csak akarsz. Ezért mondtam, hogy szerintem csak döntés kérdése. Én egyszer azért ezt is körbejárnám, ha már úgyis van rá idő, amíg készül. Karottának meg van jó futóművese :)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 19:58:17

@Jamesblond:

Pont a függőcsapszeg-készlet nem drága, az 99 euró a két oldalra mindenestől...

A drágák a tengelyek, bent, a kaszninál. És azok nem perselyben csúsznak, hanem ilyen spéci menetek fordulnak meneten, amik kívülről is menetesek, hogy állíthatók legyenek. Illesztve, edzve. Na az a horror.

Szacsi 2010.11.21. 19:59:27

@Bambano: Hajrá. Ha jól esik sütkérezni a kétes dicsőségben, egész nyugodtan.

karlov 2010.11.21. 20:05:57

@Csikós Zsolt: Szép estét...Én nem ülnék fel erre a hintára,hogy magyaráznom kéne,hogy miből,mire költök...
Az autó meg össze fog állni aztán ,mint a bubó doktor "Kérem a következőt".

bda 2010.11.21. 20:06:50

Tételezzük fel, hogy igaz amit altimus szajkózz. Akkor az ebből befolyó bevételt Csikós Zsolt részére folyósítanák, amit ha hivatalossá tesznek akkor annak kőkemény adó és járulék vonzata van. Amit esetleg a munkabérén felül prémiumként folyósítanának a részére, amivel nem is lenne gond, megdolgozott érte a cikkek írásával. Ha feketén fizetik ki az összeget a részére annak nyoma marad a munkáltató könyvelésében, amit ugyan el lehet tüntetni, de kockázatos. A Totlacar.hu informatikai Kft ami, valószínűleg Csikós Zsolt munka helye, ahol Bende Tibor az ügyvezető, egyrészt könyvvizsgálói kötelezettség alá esik, egyrészt itt kibukhat a turpisság, feltételezem van tulajdonosi ellenőrzés is és adóhatósági is, szóval turpisságnak legalább 3 szűrőn is keresztül kell mennie. Mint minden gazdálkodó szervezetnek, úgy ennek is az adott év beszámoló adatai nyilvánosak bárki által hozzáférhetőek ( én is megnéztem), tehát egy hozzá értő akár már a számadatokból is sejtheti, hogy van-e bármiféle törvénytelenség.
Ami tény a 2009 év adatok alapján, hogy Csikós munkahelyén 9 fő volt az átlagos szellemi létszám. A 9 fő átlagos bruttó bér költsége 37.614.000 Ft volt 2009 évben, ha havi átlagot képezünk belőle akkor az bruttó 348.277 Ft/fő/hó.
Mindenki számoljon utána, hogy ha ezt az összeget ha meg is kapja fizetés gyanánt Csikós úr akkor problémát okoz-e ez a veterán autó projekt v nem.

lanciabacci 2010.11.21. 20:07:06

@Alf: Hát igen, pontosan ezért mondtam, hogy ez tulajdonképpen fillérbaszás, semmi más. Mert amit ezzel megspórolsz az aprópénz ahhoz képest, amennyiért most gyárira kell megcsinálni és majd fenntartani ugyanabban az állapotban, meg amiért majd mindig benne lesz a tüske valahol, hogy ugyan az övé, de mégsem igazán. Én legalábbis használatra szánt autót nem ot-znék. Másfelől meg annyira nem értek egyet az ünnepnapi csilivili veterán filozófiával, hogy én már csak emiatt is utálnék OT rendszámmal járni. A kivételektől persze bocs!

Behajtani meg már rég nem hajt be az emberünk, éppen mostanában szokott rá a szűrben robogózásra, nem?

nekend · http://www.jtauto.hu 2010.11.21. 20:13:47

Nemá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezt a ,,tákolást''!
Sok kereskedő ugyanígy ,,tákol'', ahogy ti, még is általánosítva letrógerezitek őket.
Ja persze, itt a totalcaros gyerekekről van szó. :D Vicc.

Krisi 2010.11.21. 20:16:40

@bda: és szerinted minden dolgozó ugyanannyit kap havonta? ezek alapján neked még nem sok munkahelyed lehetett :)

- LA - 2010.11.21. 20:17:34

Én megmondtam előre, lehet visszaolvasni a svéd utas kommenteket! És csak annyit erről, hogy ez egy pénztemető lesz, ami ugyanúgy végzi majd mint a zöld állólámpás. Gratulálunk hozzá!!!!
Az egész úgy volt nonszensz, ahogy volt. Szerintem a zöld mercit kellene veteránosnak használni, mert mi a francnak van meg ha nem használod????

Csikós Zsolt 2010.11.21. 20:21:47

@bda:

Azt a mindenit, te nyomozó vagy, vagy mifene :-) De tudod, vannak külsősök, meg félbelsősök is, tehát nem ilyen egyszerű...

Csikós Zsolt 2010.11.21. 20:23:38

@Aaron Ross:

Ha azt nézed, hogy végre mennyit ér, akkor nem pénztemető. Egy szuperül restaurált állólámpa ér 2,5-3 misit, pláne kint. Nekem sincs többen (mint a magasabbik összeg).

Ha úgy vesszük, a Dezső se valószínű, hogy több lesz 3,5 misinél, annyit meg érni fog. Ezért jó az oldtimer. És azért rossz, mert nem lehet (vagy legalábbis merészség) fő autónak befogni, tehát púp a háton, ha úgy vesszük...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.11.21. 20:25:18

Csak ki ne told a diófa alá rohadni, mint teszik azt általában az efféle jószágokkal, amikor lukrafutás fennforgása történik!

dennisthemenace 2010.11.21. 20:25:34

@phrascarica: Van. A mosogatónál is, meg a mosdónál is.

Phrascarica 2010.11.21. 20:28:38

@dennisthemenace: hát akkor te nem is vagy igazi angol :O

kafferbivalybalamber 2010.11.21. 20:29:39

@Csikós Zsolt: Mér nem adod el az állólámpát? Használni nem használod, ahhoz meg nincs elég pénzed, hogy veteránautó-gyűjtő legyél. Nem bántani akarlak, nekem sincs. Ahhoz azért igen komoly anyagi háttér kell (-ene), hogy az ember 2-3-4.... :) veteránautót tartson egyszerre.
Persze, nehezen adja el az ember, én is inkább venni szeretek autót, de időnként szembe kell nézni a tényekkel.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2010.11.21. 20:32:38

@Szacsi: ez mindig így van, utólag az emlékek megszépülnek (és mindenki az erősebb oldalára áll, mint a választások után)

van is erre egy mondás: minél öregebb a nagypapa, annál jobb tanuló volt az iskolában

pl. most az is kiderült, velem mi volt a baj, mikor repültem innét, pedig nem az volt, de mindegy, nem érdekel az egész

bda 2010.11.21. 20:32:57

@Krisi:
NA ennyire hülyének már ne nézzél. Veled ellentétben én tanultam statisztikát.
Az egyszerű számtani átlag bér akkor is annyi, és feltételes módban írtam ha Csikós ezt megkapja, ami nem azt jelenti, hogy Gipsz Jakab, és Gúzsvány II. Jóska is annyit kap, de átlagnál még ez is előfordulhat, hogy 2 v több ember ugyanannyit keres mondjuk 10 emberből. Tudod ha ha Bill Gatesel összeadnám a vagyonomat és átlagolnám akkor kettőnk átlaga kb. 26 milliárd dollár lenne, az már más kérdés, hogy nekem az 1 millárd Ft-ban sincsen meg.

dennisthemenace 2010.11.21. 20:34:52

@Csikós Zsolt: "Én is szívesen lennék angol,persze".
Nagyon rossz angol lennél; azok nem szívbajosak, beteszik a Jason bácsi által a malom kocsíszínében esztergált csapszeget, meg amit találnak. Ennek az embernek pl kínai karbi van a gépén, az ebayen vette. Ki veszi észre? Kit érdekel? Jó a gép és kész...

kepfeltoltes.hu/view/101121/mini-P1010323_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.21. 20:34:59

@Csikós Zsolt: pontosan ezért igyekszem beírogatni a hülyeségeket. ha emiatt 5 kattintás jelentkezik pluszban, az lehet, hogy 3 forint neked.

bda 2010.11.21. 20:35:38

@Csikós Zsolt:
Gondoltam, mert elég magas az igénybevett szolgáltatások összege. Mondjuk ebből nem derül ki. hogy Te külsős, vagy alkalmazott vagy ennél a cégnél, de nem is ez a lényeg.

esef 2010.11.21. 20:35:47

Kíváncsi leszek a három TC-s projekt végkifejletére:
Csikós milliókért vett egy Mercit amire milliókat kell rákölteni.
Bende százezrekért egy BMW-t amire százezreket költött eddig.
Pista gombokért egy Nagypolszkit és (a fentiekhez képest) fillérekből versenyautót akar faragni belőle.
Papptibi, Andróczi Balázs, Angéla, Bandi nem akarnak esetleg belefogni valamibe?

dennisthemenace 2010.11.21. 20:36:42

@phrascarica: Tudod, itt is változnak a dolgok. Pl. már nem rádió mellett gubbasztanak, hanem big fuckin' Lcd tv mellett..

dennisthemenace 2010.11.21. 20:38:18

@esef: Angéla projectjét mindenképp sunáznám, bármi lesz is az...)))

bda 2010.11.21. 20:39:03

@Csikós Zsolt:
Amúgy egyszerű könyvelő vagyok, aki nap mint nap ilyen számokat lát még álmában is, mellette imádom az autókat, főleg a veteránokat.

The Great Destroyer 2010.11.21. 20:40:21

Szerintem nem ép az, aki egy hobbiautó ár/érték arányát firtatja. A hobbiautó nem racionális dolog, mondjuk az oldtimereknél akár haszonnal, de legalább 0-ban lehet a kész kocsiból kiszállni. Az igazán elborult dolog a kis példányszámban gyártott 15-20éves youngtimer :), de én meg egy olyanért rajongok...

Phrascarica 2010.11.21. 20:44:24

@Csikós Zsolt: "Első kalkuláció a tervezett lakatolási, szét-, összeszerelési, fényezési, utómunkálati, forgalomba helyezési összegre: kicsivel több mint kétmillió forint."+ 5300€ az már 3.5 milka, (a 3XXX€-s anyagköltség ebben benne van?) és még nincs regisztráció+OT vizsga meg aztán azért még kieshet egy-két csontváz a szekrényből, és ha csak 1-2 kiesik akkor is minimálisan 4 millából áll meg, vagy tévednék valahol?

Csikós Zsolt 2010.11.21. 20:48:10

@esef:

Bandi benne van nyakig... Sőt, restaurálóműhelye is volt már.

Dennis01 2010.11.21. 20:48:57

@phrascarica: Nezzuk meg az erme masik oldalat is. Otthon mit csinalnak az okos magyar gyerekek? Elmennek a diszkoba, ahol hulyere isszak magukat, jobb esetben kifekudnek a kozeli parkban a sajat hanyasukban, rosszabb esetben el kezdenek kotekedni egy masik okorrel, aztan egymast osszeverik. Reggel otthon veszik eszre a tukornel allva, hogy valaki elnyomott az arcukon egy cigarettat (nem hazudok, osztalytarsammal tortent ez konkretan).
De igen elkanyarodtunk a tematol..

Angol autok szarok? Mai szemmel talan, en is igy gondoltam egy ideig. Aztan beszelgettem a fonokommel errol, aki 41 eve javit angol autokat nap mint nap. O mondta, peldaul egy Morris Marinat tiz evre terveztek, nem gondoltak, hogy lesz aki megtartja. Mindig a haladasra koncentraltak, sajnos a gepezet megallt csikorogva egy-ket ok miatt..

@Csikós Zsolt: 99 euro???? Uristen, a Minire legyen az 93-as mint az enyem, vagy egy 59-es darab, a negy elso fuggocsapszeg megall 20 fontban.. :D

Krisi 2010.11.21. 20:55:18

@bda: erre reagáltam, te írtad:
" A 9 fő átlagos bruttó bér költsége 37.614.000 Ft volt 2009 évben, ha havi átlagot képezünk belőle akkor az bruttó 348.277 Ft/fő/hó.
Mindenki számoljon utána, hogy ha ezt az összeget ha meg is kapja fizetés gyanánt Csikós úr akkor problémát okoz-e ez a veterán autó projekt v nem."

teis leírtad, hogy az átlag bérköltség nem jelent lótúrót se, pont ezért nem értem hoyg akkor mi értelme volt az itt idézett előző kommentednek.

amúgy szerintem az egészet a Winkler teszi zsebre, és a szerkesztőségben rabláncon tartja és száraz kenyérrel eteti a dolgozóit két korbácsolás között :D

jmakri 2010.11.21. 20:56:14

Jó a cikk, meg a többi is. Pár gondolat:
1) Néha én is elmélázok hasonló oldtimer-es dolgokon (jóval kisebb mércével), de egy két ilyen normálisan megírt olvasmány rádöbbent a realitásra (se sok pénzem ilyenre, se ismeretségem). De azért jólesik mélázgatni.
2) A nyugatabbra lakó emberek annyiban különböznek, hogy régóta jólétben élnek és szigorúbbak a büntetéseik. Ha itthon is ez lenne mondjuk 100 éve, szerintem ők irígykednének ránk...de nekünk csak a vérünket szívják, mint másoknak is. Talán nem is akarok egyáltalán hasonlítani rájuk.
3) Igen, amikor kimentél mindenki tolt a vételbe, most visszakoznak a legtöbben...persze rosszul esik, de mit vártál?
4) Szerintem ha 3,5 millióból kijön a végén, akkor megéri vele időt tölteni, de csak amíg a család nem látja kárát. Ha jól emlékszem, napsütéses-napi autónak szánod?
5) Sokan nem értik a dolgokat, pedig benne van a cikkben, gyerekekkel, családdal utaztok majd nem pár 100km-eket, nem lehet trehányul összetákolni. Igazad van!
6) Ezek még mindig ingyenes, a mi szórakoztatásunkra firkantott cikkek, akinek nem tetszik és nem tudja kulturáltan kifejezni véleményét, miért van itt?

Csikós Zsolt 2010.11.21. 20:57:06

@Krisi:

Nem, nem teszi zsebre a Winkler. És annyira nem is korbácsol, az nem úgy működik itt. Ez jó hely, itt hellyel-közzel demokrácia van.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 20:58:22

@jmakri:

Jó ez, sokfélék vagyunk, nekem tényleg csak minden 100. kommenttel van bajom. Dumálunk.

Kár, hogy nem tok mindenkinek válaszolni, arra rámenne minden időm.

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.21. 20:59:03

@Csikós Zsolt: hú, akkor abbahagyom. becsszó. egyébként én értem a koncepciót, akármennyire is hihetetlen, DE. eladnék minden más régiséget, és csak ezzel foglalkoznék. egy seggel két lovat is nehéz megülni, nemhogy négyet. állólámpa, dezső, bianchina, panda(helyérelépettvalami), a motorok, ááá..
kell egy megbízható, és egy, amit dédelgetsz.
nem?

esef 2010.11.21. 20:59:08

@Csikós Zsolt:
Akkor arról is szeretnénk olvasni.

Amúgy kihagytam a Winkler-féle Mercury projektet. Az is egy kib@szott nagy feneketlen kút.

esef 2010.11.21. 21:00:17

@Csikós Zsolt:
Nem Bandinak van 02-es BMW-je?

Nigger bácsi 2010.11.21. 21:00:28

Csikós májsztró!
F*sz nélkül nem megyünk b*szni... :))))
Így kell Mercit felújítani:
www.origo.hu/auto/veteran/20100506-mercedesbenz-restauratormuhely.html

Dennis01 2010.11.21. 21:02:18

@Krisi: Winkler, ahogy hortobagyi gunyaban bajuszt podorve csattogtatja a karikas ostort a szerkesztosegben.. :D

Csikós Zsolt 2010.11.21. 21:03:44

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:

Panda helyett egy téli robogó lett.

NEM OLVASOL SEBESSÉG OLTÁRÁT?!?!?!?!?!?!

XDDDDDDDDDDDDD

bda 2010.11.21. 21:09:02

@Krisi:
Mondom még egyszer az átlag nem azt jelenti, hogy mindenki annyit kap, ez csak egy tájékoztató adat, hogy ennyi az 1 főre jutó átlagbér. Ha a Te szakmádnak az átlagbére mondjuk bruttó 500.000 Ft/fő/hó az, nem azt jelenti, hogy Te és a többi szakmabeli is ennyit keress, van aki többet és van aki kevesebbet, és lehet, hogy valakit pont az átlagot viszi haza.
A statisztika egyébként olyan mint bikini mindent megmutat, de lényeget takarja, viszont a lényeget jó esetben csak az arra jogosult egy kiválasztott kaphatja/láthatja meg.

Trabence 2010.11.21. 21:10:17

Csiki!

Hajrá hajrá... Jól halad Dezső
Voltam Stutensee-Spöck-ben ahol beszélgettem egy mercis emberkével... Szerintem tudod kiről beszélek mert ő téged ismert. Ha segítség kell esetleg cuccok magyarországra juttatásában szólj... 2 hetente járok a szomszádjába a BMWs sráchoz :) és havonta 1x jövök haza Magyarországra... Bende kolléga meg tudja adni a mailcimem, telefonszámom :)

Phrascarica 2010.11.21. 21:11:25

@Dennis01: "99 euro???? Uristen, a Minire legyen az 93-as mint az enyem, vagy egy 59-es darab, a negy elso fuggocsapszeg megall 20 fontban.. :D "
Azért 1993-ban függőcsapszeg az több mint érdekes, mert a Merci már a '60-as évek végén sem használt ilyesmit, legalábbis nem emlékszem hogy zsírozni kellett volna a W114-esemet, csak arra hogy faterom Trabiját kellett, még mindig megvan a zsírzópisztoly. A Merci meg a Mini pedig nem igazán egy kategória, sőt van köztük vagy 3 kategória úgyhogy az ár korrekt.

apuc 2010.11.21. 21:12:26

@Csikós Zsolt: Jó lenne egy garázs ideiglenes tárolásra amíg összejön a della- szponzori is akár mint az útra.
:)

Trabence 2010.11.21. 21:15:39

@Csikós Zsolt: A rendes nevét nem tom a csávónak csak átmentem csorgatni a nyálam kicsit hozzá mikor a szomszédban voltam BMW cuccokért... jelenleg szép 123mast keresek de nincs keret most mert az E28 van felújítás alatt.. A szomjédjának is csak az ebay-es nevét tudom... frickbert. :)

Dennis01 2010.11.21. 21:15:54

@phrascarica: Lehet, hogy meg az utolso, 2000-ben gyartott Miniken is fuggocsapszeg van elol, megis milliok imadjak a tipust, plusz nagyon jol mukodik. Annyira lusta meg nem vagyok, hogy havonta egyszer ne tudjak lehajolni, es pumpalni kettot a zsirzopisztollyal..

Krisi 2010.11.21. 21:16:32

@Csikós Zsolt: látom már kezdesz belefáradni a debil kommentekbe és az iróniát sem veszed észre egyből :)

Trabence 2010.11.21. 21:16:52

@Csikós Zsolt: rendes nevét nem tom, csak kocsit nézni voltam nála mikor a szomszédban voltam BMW ccuccért... A BMWbontós srácnak is csak az ebayes neve van meg :)))

Trabence 2010.11.21. 21:18:38

hm... előbb hibát jelzett de csak kiment mindkét posztom .... :(

acsa77 2010.11.21. 21:21:17

Ha ez teljesen privát zsebből megy, akkor miért van kivételes módon több hirdetés a cikk alatt? Szerintem elég egyértelmű a kapcsolat a ponton és a hirdetés között. És az extra klikkekből nem jön össze annyi, ami legalább az extra újságírói munkáért fizet? És ha előre is tiszta volt, hogy mindegy milyen úton, de statisztikailag szignifikánsan 3M egy ilyen kocsi, akkor minek a sok idegesség? Ennyivel is csökken a nyugdíjkifizetés, csak hogy groteszk legyek egy kicsit...

subtotal 2010.11.21. 21:23:38

@Csikós Zsolt: túl sokat éltél külföldön gyerekkorodban, azért lettél ilyen.
És csak nagyon kicsit akartam humoros lenni.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 21:28:53

@acsa77:

Az a TC-t tartja fönn, egészben. Más is melózik ám itt :-)

acsa77 2010.11.21. 21:31:54

@acsa77: Ettől függetlenül persze sok sikert, de nézd a ketyegő időt! Carl Michael Bellman is homokórát tett az asztalra barátainak, és faképnél hagyta őket az élet emberi élvezetéért. A nagy becsületesség sántít ráadásul a túlhajtással, és a kocsi vagy a munka nem ember...

acsa77 2010.11.21. 21:35:16

@Csikós Zsolt: ok, értem, épp vezetői számvitelt tanulok, úgyhogy zsong a fejem a költségszámítások módjától. Persze még úgy is hihető lenne, ahogy valaki mondta, hogy elég bevételt generál a téma ahhoz, hogy nagyjából rendes munkaidőben is menjen legalább az újságírói rész.

acsa77 2010.11.21. 21:39:13

Egyébként engem is megfogott a vintage szellem, de két komoly feltételt tettem: legyen környezetileg hasznos, valamint valósuljon/térüljön meg munkán belül.

karlmann 2010.11.21. 21:45:04

Kedves Csikós Zsolt! Én nem vagyok vallásos, sosem voltam és valószínűleg nem is leszek. De most azt kell mondjam, látva az autó műszaki állapotát, hogy menjen el egy templomba és sürgősen dobjon be némi pénzt az első perselybe valamelyik szentnek és gyújtson meg egy gyertyát. Mert aki egy ilyen tré autóval túlél vagy 1000km-et arra valaki nagyon vigyáz!

Még valami, tudom, hogy ilyenkor tényleg minden fillérnek megvan a maga helye, de egy kis pénzt én rászánnék arra, hogy felbéreljem a valamelyik ismert bűnszövetkezetet, a tisztelt eladó úr testi épségének leamortizálására.

Stratocaster 2010.11.21. 22:02:59

Én amikor az öreg Lincolnomat csináltattam, elhúztam a dolgot 4 évre. Egyszerűen oda is hirtelen annyi pénz kellet volna, amit életben nem láttam még egyben. Először futómű javítás, utána kaszni, motor, váltó, ülés bőrözés stb. A "trükk", hogy mindig mozgásképes állapotban maradjon egy-egy fázis után. Idegőrlő, ráadásul elaprózva jóval több lesz a végső költség, mintha mindent egy menetben csináltatna az ember, de sokan így oldják meg, ha szűk a költségvetés.

morc 2010.11.21. 22:09:26

Szerintem ez az autó egy kiváló restaurálási alap, ami nagyon kókányul lett annak idején megcsinálva.

Ez továbbra is egy nagyon jó restaurálási alap, a plusz nehézséget az okozza, hogy meg kell fejteni, hogy a svéd szerelők mit csináltak meg rendesen, és mit kókányul. (Szerintem érdemes lesz a motort is szétszedni, és leellenőrizni mindent.)

A dolog elején szurkoltam az egész ügynek (annyira, hogy fél tulajdonjogért cserébe vállaltam volna a fél költséget), most, hogy problémák vannak, továbbra is úgy érzem, hogy vállalnám a maradéknak is a felét, pedig igazán nem vet fel a pénz.

Ha kész lesz, elképesztően jó autó lesz ebből.

w126sd 2010.11.21. 22:10:09

Shalom Csík!!!!!!!
add el a pókot,azt mehet bele a pontonba a lé!!!!!!!
Engem mindig érdekel tudod!

butschq 2010.11.21. 22:12:03

@Dennis01: "Nezzuk meg az erme masik oldalat is. Otthon mit csinalnak az okos magyar gyerekek? Elmennek a diszkoba, ahol hulyere isszak magukat, jobb esetben kifekudnek a kozeli parkban a sajat hanyasukban, rosszabb esetben el kezdenek kotekedni egy masik okorrel, aztan egymast osszeverik. Reggel otthon veszik eszre a tukornel allva, hogy valaki elnyomott az arcukon egy cigarettat (nem hazudok, osztalytarsammal tortent ez konkretan).
De igen elkanyarodtunk a tematol.."

ne is mond bazze, egész hétvégén ittam, azt se tudom hol vagyok, ráadásul szerdáig le kell adnom azt a k.rva tengelykapcsolót rajzostul, jegyzőkönyvestül mindenestül.
:)
de nekem azt ne adjátok mán be, hogy PONT az angol fiatalok a mintaképek. akik drogoznak meg minden ilyen szart nyomnak a búrába, a kettő közt meg verekednek egyet a focimeccseken.
sorry a belepofázásba

Dennis01 2010.11.21. 22:16:27

@kohlenbrenner: Nem mondom, hogy jobbak de azt se hogy rosszabbak. Csak utalom, hogy az ilyen nagyokosok (nem irok nevet) annyira tudnak mindent Angliarol mikozben a kozeleben se jartak...

butschq 2010.11.21. 22:17:35

amúgy ne foglalkozz a sok hülyével Csik. Én ma szedtem szét a motoromat ebben az évben másodjára, mer elengedte magát egy rohadt szimering, meg vmi tömítés, és oda is folyt váltóolaj, ahova nem kéne. Erre jön a sok köcsög robogós, hogy tiszta hülyeség egy 30 éves simsont fenntartani, mikor annyiért már robogót is lehet venni. ilyen hülyékkel én nem is foglalkozom:)

butschq 2010.11.21. 22:23:19

@Dennis01: az a baj,hogy sokan a natgeo-ból építkeznek, megnéznek vmi hülye műsort és azt hiszik okosak. rosszabb esetben a nagynéni barátnőjének a férjének a lakótársának az unokaöccse mesélte. bevallom szlovákiában jártam eddig egyedül, igaz a rokonságom fele vagy kint él vagy dolgozott németországban, viszont angolokkal pont ittunk már, hát a páleszt nem bírták, de jó fejek voltak.viszont az összes magyar csajok őrájuk voltak kíváncsiak, mer hogy külföldiek, minket meg le se szartak. remélem ha egyszer kint leszek angliában, az ottani lányok fognak érdeklődni irántunk:)

Hurri Kán 2010.11.21. 22:28:42

@kohlenbrenner:
mer' te is egy marha vagy hogy ilyen rommal kínlódsz :DD

butschq 2010.11.21. 22:35:00

@gyvy: lehet, viszont mikor rohangálok vele fel le jól esik a tudat, hogy a kezem munkája, hogy most tudok vele motorozni. és nem szeretnék cserélni olyanra, aki csak használja, és még jólehet egy olajcserét is szervízben csinál (mert ismerek olyan robogós kölyköt)
no persze megértem aki nem szeretne állandóan szerelni, csak használni gond nélkül, de ne győzzön már meg, hogy én milyen hülyén ő meg milyen jól csinálja

is 2010.11.21. 22:37:31

@phrascarica: nem is azert, de mondjuk, hogy az amcsi milliardos TV show faszinak (nem jut eszembe a neve) van tobbszaz autoja a csillio penzebol, az ok. de meg emlekszem a Totalcarnak arra a posztjara, amikor kerestek uj munkatarsat, aztan valakit ugy kellett lebeszelni, mert pontosan a felet tudtak volna fizetni, mint az akkori keresete. az meg nem lehet sok, mert nem bankelnokkent akart csatlakozni. es itt olvasom azt is, hogy ez az 5. cucc, amibe megy a penz. tenyleg nem vajkalok, csak hirtelen vegigszaladtam gondolatban a tobbi csaladtagon is, nekik milyen hobbijuk van, arra mennyi penz marad. de zarom is magam, nem az a dolgunk, hogy masok penztarcajaban turkaljunk.

butschq 2010.11.21. 22:38:18

@kohlenbrenner: és itt ugyanez megy. lehet, hogy egy bukó sztori a dolog, meg egy pénztemető, de ha ezt szereti csinálni másnak mi köze hozzá? a hobbi mindig drága 8ismerek olyan vonatmodellezőt, aki már több millió forintot dobott ki az ablakon, viszont egy komplett szoba be van úgy telepítve, hogy a máv megirigyelné)

Hurri Kán 2010.11.21. 22:38:23

@kohlenbrenner:
Félre ne érts, vicc volt! Persze hogy szív az ember egy régi cuccal, de sokkal jobb érzés menni vele, amikor jó!

Engem a motorok nem igazán fognak meg, inkább autó. És amikor olvasok egy ilyen Csikós posztot utána hirdetések böngészése jön, aztán kihúzom a kezem a biliből. Még :))

Hurri Kán 2010.11.21. 22:39:23

@kohlenbrenner:
na, látod azt én is megnézném!

Dennis01 2010.11.21. 22:41:54

@kohlenbrenner: Engem imadnak az itteni csajok, azt mondjak, ari vagyok.. :D

butschq 2010.11.21. 22:48:52

@gyvy: nyugi, értelmeztem a végén a szmájlit:) én már autóba is szívesen beszálnék, régi álmom egy e30-as bömös, de egyetemistaként még a szimót is alig tudom. pénzem lenne egyet venni, de használható állapotúra megcsinálni...
hú a makettek tényleg királyok, azt is el szeretném kezdeni, de ennyi mindent egyszerre lehetetlen -pedig még a felét se csinálom, mint amit szeretnék-
@Dennis01: ez ismerős, rám is mondták már. remélem egyszer az angol csajoktól is hallom majd:P:)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.21. 22:49:52

@Szacsi:

"Itt láthatja a T. érdeklődő premier planból a szopórollert, sőt azt is, hogy Zsolt különös kegyetlenséggel mélytorokra veszi. "

Ezen felsírtam... :DDD

Dennis01 2010.11.21. 22:52:47

@kohlenbrenner: Engem is megszoltak az iskolaban, miert jarok ilyen oreg tragaccsal, mikor vehetnek egy 106-ost vagy egy Fiestat...
Ilyenkor mindig az jut eszembe, mikor radugjuk a kis 1.1-es 106-ost a szamitogepre, mert valamelyik hulye szenzor baszaxik..
Az en kocsimhoz nem kell mas, mint egy villaskulcs keszlet meg egy csavarhuzo es kimegy a vilagbol. Egy honapja 400km-t tettem meg egy huzamban gond nelkul, elvezet volt hallgatni ahogy rofog fordulaton. :D

Hurri Kán 2010.11.21. 22:54:24

@kohlenbrenner: nehéz, nehéz... És valamikor még a lyányokkal is kell foglalkozni...

butschq 2010.11.21. 23:02:59

@Dennis01: régi autóktól6motoroktól nem várhatjuk el, hogy nem kell őket szerelni, viszont könnyebb mint egy mait, és meghálálják a törődést
@gyvy: fú na az még egy érdekes eset nálam:) pedig nem vagyok nőfaló, csak keresem azt aki kibír engem:D:D
lassan eljutok oda, hogy fontossági sorrendet kell raknom a dolgaim közt, de nem várom ama pillanatot:) most két kocsmázás közt a mértékegység:)

Phrascarica 2010.11.21. 23:05:51

@Dennis01: "Egy honapja 400km-t tettem meg egy huzamban gond nelkul"
Ez most komoly? 400 km gond nélkül? Egyhuzamban? Az már valami, vagy megy valahová :)

Dennis01 2010.11.21. 23:07:54

@phrascarica: Igazad van, eltorpulok a te es a fodraszkabriod arnyekaban.. :D

Phrascarica 2010.11.21. 23:11:16

@Dennis01: most egy mini annyira szar lenne hogy 400km-nek örülni kell?
Egyébként meg Roadster :P

Dennis01 2010.11.21. 23:15:26

@phrascarica: Tudod, az en kocsim egy csaje volt, aki egy-ket jel szerint nem volt a legjobb tulaj. 1. dolog: alig volt benne olaj. 2. dolog: olajnyomas-visszajelzo lampa villogott, kiderult, a tulnyomas kiereszto szelep rugo el volt faradva, kicsereltem. 3. dolog: csopogott a viz az eloregedett vizpumpa-tomites mellol. Most mar egyre inkabb megbizok a kocsiban, de azert ilyen utakon okozhat meglepetest, jobb felni mint megijedni.
Egyebkent ismerek olyan Coopert, ami heti rendszeresseggel atjon Irorszagbol, elmegy hetvegezni olaszokhoz, ket hete Ausztriaba ment vele a csavo, tehat megbizhato auto ha gondjat viseled..

altimus 2010.11.21. 23:15:43

@Csikós Zsolt: @Garp: Szerintem egyreszt felreertettetek, masreszt tulreagaltatok azt amit irtam. En a magam reszerol szinte semmit nem tudok a totalcar-rol, annak tulajdonosi szerkezeterol (most megneztem az impresszumot, de abbol szamomra sok nem derul ki). Amit en latok:

- ebben a pillanatban a ponton story van a totalcar weblapjan a fo helyen
- az index link-en is tartja magat lassan egy napja
- ezek szerint ez a legolvasottabb totalcar story

ennek alapjan en semmi kivetnivalot nem talalnek abban, ha ez a project egy totalcar project lenne. (es itt ismet ne vajkaljunk senki zsebeben, semmi kozunk ehhez). ezek szerint nem az. nekem ez az eddigi tortenetbol nem jott le. eszembe nem jutott, hogy Zsolt szabadsagot vett ki, hogy elutazzon svedorszagba az autoert, hogy az odautazasra kolcsonbe kapott auto nem a totalcar vonalrol kerult a kepbe stb stb.

de mindez tulajdonkeppen lenyegtelen is. (es kozom sincs hozza). van itt egy jo story, vannak szimpatikus emberek. en csupancsak azt irtam, hogy ez Zsolt szakmaja, ezert kapja a fizeteset, majd szepen megoldodik az osszes problema (persze lesz nehany hullamvolgy az izgalom kedveert). Ezek szerint tul sok valosagshow-t neztem eletemben (pedig igazabol egyet sem). Szoval a media, az ujsagiras errol (is) szol. (Es lehet ezt felhaborodottan prostitucionak is nevezni, es kikerni magunknak, de minek?) Az itt hozzaszolok joresze prostitualt, (en is alkalmazottkent penzert dolgozom).

En ugy gondolom magamrol, hogy meglehetosen finnyas ember vagyok, raadasul abszolut etikusnak is gondolom magam, megsem talalnam a legkevesbe sem megkerdojelezhetonek, vagy etikatlannak, ha ez a tortenet egy "megrendezett", totalcar-os valosagshow lenne. Zsoltrol se gondolnek semmi rosszat ha egy ilyenben reszt venne. Hiszen a media, az ujsagiras errol szol. Lehet ezt is etikusan, es izlesesen csinalni.

Azert ez a tortenet, az auto megvetele, az utazas, a hazahozatal sok embert lekotott napokon at, ennek a mediaerteke oriasi. A totalcar eppen ezek miatt a tortenetek es az emberi oldal miatt olvashato, erdekes es szimpatikus.

Es mindezt mondva en valtozatlanul meg vagyok lepodve ha ebben a totalcar nem latja az erteket, es ha nem veszi eszre, hogy ezek nelkul a tortenetek es emberek nelkul egy lenyegesen nivotlanabb tucat-site lenne.

**

Csikós Zsolt 2010.11.21. 23:16:29

@subtotal:

Őőőő, ez mire is?

Én is szeretnék kicsit humoros lenni.

subtotal 2010.11.21. 23:22:38

@Csikós Zsolt: erre:
"Letojom, mi van körülöttem, a saját becsületemre mindig nagyon vigyáztam, a hülyeségig is, ezt elég sokan tudják rólam, és a hátam mögött kocogtatják a halántékukat, amikor magyarázom nekik, hogy hogyan kellene ennek működnie."

Верховина 2010.11.21. 23:23:29

@kohlenbrenner:
Ugyanígy vagyok a Verhovinával. A nyáron sokat szívtunk vele, de mikor kimegyünk a falu végére vele, azért a sok robogós/50esendurós srác mindig megáll nézni minket:D

Csikós Zsolt 2010.11.21. 23:24:24

@altimus:

A prostitúció az lenne, ha kapnék rendes fizetést a normál munkámért, aztán a TC-vel összekacsintva, hogy "hozok egy jó kattintékony sztorit, de vegyétek meg nekem a jó kis veteránautót cserébe"-stílusban hoznék egy ilyen dögöt. Hánynék tőle, bele se kezdenék.

A valóság az, hogy egy melós vagyok a gyárban, aki betűt önt a billentyűzetbe abszolút fix bérért. Azt megkapom, ha szuperül, meg ha linkül végzem is a munkámat - ha ugyan ki nem vágnak.

A Ponton meg az én ötletem volt, de nem jött össze rá a pénz+hazahozatal, a Bende kitalálta, hogy a szállítást, mint sztorit próbáljuk megfinanszíroztatni hirdetőkkel (ez tényleg az utolsó pillanatban, éppen csak sikerült is), tehát mondjuk egy két- talán három kilót fogtam a dolgon, de belekerültem egy csapdába, hogy nem mondhattam nemet, hiszen egy egész ország, no meg néhány szponzor figyelte, hogy mi lesz. Nem tudom, hogy a kettő hogyan ellentételezi egymást, csak azt, hogy a felületes megnézésnek és a nyomásnak köszönhetően elhoztam az autót, ami most alsó hangon másfél millióval többet visz el a teljesen privát zsebemből, mint terveztem. És a Totalcarból egy fillér se jön már bele pluszban, tehát most épp megszakadok, hogy valahonnan összegereblyézzem a pénzt másodállásban. Nagyjából ez van. De legalább dübörög a PI-gépezet, ez is valami, legalább a TC-nek jó.

Phrascarica 2010.11.21. 23:24:27

@Dennis01: na akkor megnyugodtam, kezd visszatérni az angol autókba vetett bizalmam, meg kell hagyni a Smartot sem a megbízhatóságáért szeretem, és 8 hónap alatt többet költöttem rá -nem időszakos és kopó- szervizre mint a Mercimre 5 év alatt, egy igazi szopóroller, bár nagyrészt ez is az előző gazdája szarrágása és a szerelők nemtörődöm munkavégzése miatt van. Mondjuk kétlem hogy valaha is megbízható autó legyen egy francia gyártású, de néhány száz, ezer kilométer egyhuzamban egyelőre nem gond.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 23:25:52

@karlmann:

Akkor kapaszkodj meg: Magyarország 25 százaléka ennél sokkal borzalmasabb állapotú autókkal jár nap mint nap... Naiv vagy :-)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 23:29:18

@subtotal:

Ja! Hát ezt azért reagálom túl, mert túl sokat látom ennek az ellenkezőjét... Nem a külföldi dolgok miatt van, az rég volt, onnantól én is szépen elbalkániasodtam... :-)

Csikós Zsolt 2010.11.21. 23:30:32

@phrascarica:

Én is baromira örültem egy közel hibátlan Hortobágy oda-visszának a Bianchival! Akik láttak már magyarországi veteránautókat, talán értékelik :-)

butschq 2010.11.21. 23:33:04

@gyvy: :) lehet eddig rosszul csináltam?:D
@Верховина: hú viszont nekem a verhovináról van egy rossz tapasztalatom, mondjuk tapasztalatom nem volt róla, így nem sikerült üzemképes motort csinálni belőle. pedig fajin kis gépek

subtotal 2010.11.21. 23:40:25

@Csikós Zsolt: hidd el, ami gyerekkorban beépül, nehezen vetkőzhető le később.
De nem kívánom a saját szocializációdról alkotott képedet megkérdőjelezni.
A hozzáállásodat pedig becsülöm, óriási hátrányokat vállal a zember így, ráadásul tudatosan.

Dennis01 2010.11.21. 23:42:07

@phrascarica: Utalom, mikor valaki szarragasat kell kijavitani. Muszakinal a kuszob is bukas volt, ezert kellett hegeszteni. Mikor a fonokom nekiallt levagni a kuszobot, a padlo egy resze is lejott vele, mert az egesz osszevolt taknyolva.. Most rendesen meg van foltozva, de kesobb ha jobban allok az egeszet le kell metelni..
Amugy milyen egy ilyen Smartot vezetni?? Nekem marha ijesztonek tunik kivulrol, mikor 120-nal megeloz egy...

@Csikós Zsolt: Meg kell mondani a Bendenek, tamogassa a Dezso restauralasat, cserebe felmatricazod a kocsit Totalcar matricakkal es indulsz veteranturakon szerte a vilagon.. Jo reklam lenne a cegnek.. :)

kígyóubulka 2010.11.21. 23:45:06

@kohlenbrenner:
Te áruld már el melyik szimering cseréjéhez kell akár egy kicsit is szétszedni a szaros M 531-2 blokkot? mert még a főtengelyéhez is max a primer fogaskereket vagy a gyula alaplapot szeded le. Jahh 30 éves gép? Akkor te még mindig egy retek S50-es vacakkal szívsz.
Nos ezesetben tényleg igaza van a robisnak, ugyanis az az a gép ami senem szép se nem jó, ha régi blokkos kéne akkor már minimum egy Star jobb esetben Scwalbe. S50 semmi értelme, szar és randa. 51-es legalább modernebb és amellett randa.
Bocs csik tudom neked is 50-ed volt, de én spec rühellem ezt az öszvér szarkupacot.

Amúgy ugye emlékszel h mondtam h G3-at kombiban TDi motorral vegyél? De te képtelen vagy elnézni a műanyag lökőst, (akkor meg W126-os, szerinted véletlen h Karesz aki főállású Merciguru azzal jár, és az 110% nettó Mercedes életérzés, nekem egy gyári 300 Turbodiesel Coupém lenne amíg van kőolaj a földben nem cserélném le)
szóval nem kellett a módszerváltás, ezért szopsz. ;) Písz, tesó!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.21. 23:48:01

@Dennis01: Fodrászkabrió :) Tetszik, még nem hallottam, de nagyon leíró kifejezés :)

Phrascarica 2010.11.21. 23:48:06

@Csikós Zsolt: talán ezért nincs már veterán autóm, nincs már türelmem a szopóállarchoz, már a Roadster is azon a határon van amit még éppen elviselek. Az autó szeretete még lenyeleti a békákat, de ha napi munkára csak ez lenne már régen megszabadultam volna tőle.

kígyóubulka 2010.11.21. 23:49:16

@Dennis01:
Biztosíthatlak róla hogy az átlag angol ribancnál rondább nincs európában, egy angolnál meg hülyébb a világon se.
Egy utolsó szarevő mocsok szemét nép. Az ír hülye mint a föld de legalább kiszámítható.
És valóban a lengyel csajok a legszebbek itt, de az olaszok is nagyon kellemesek tudnak lenni, azoknak legalább nincs bajsza mint a geci spanyoloknak, a magyarok meg biztos valahonnan nézve elmennének valódi nőnek, csak még nem találtam meg a helyet ahonnan nézve ez igaz. De itt 15 éve kiveszett a tartás az összesből, kurvák nemzete lett ez.

Csikós Zsolt 2010.11.21. 23:50:22

@phrascarica:

Nemtom, én szerettem a Smart Roadstert. Csak a váltóját gyűlöltem, de azt szívből. Lenne neki egy sima, manuálos 5-öse, abszolút all-time classic lenne.

kígyóubulka 2010.11.21. 23:52:39

@Csikós Zsolt:
legközelebb próbálj egy Tesla roadstert. Mindjárt belsőégésű se kéne több.
Párral feljebb a 2. bekezdés neked ment, nem a nyírségi kollegának.

butschq 2010.11.21. 23:53:55

@kígyóubulka: nyugalom tesó. 82-es a gép, és S51, szóval nem kell félni. am meg a lánckeréknél adta meg magát a tömítés, és folyton kifolyt a láncomra az olaj, de ha már lekaptam a blokkot cseréltem az amúgy is öreg szimeringeket, egyúttal a motortartó csapágyat is cserélem mer elég megviselt. és mivel télen nem igen lesz használva, lesz időm egy új váltót is beleeszkábálni, mer a mostani szarakszik- feszt kilök minden fokozatból-

Верховина 2010.11.21. 23:55:47

@kohlenbrenner:
Hát új korából nekem sincs, mert 11 évvel idősebb, mint én:D De így 30 évesen nem rossz teljesítmény tőle, hogy ha köhögősen is, de megy. Viszont az is tény, hogy gonosz egy gép:D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.21. 23:59:27

@phrascarica: Hehe, megint előbújt az autórasszizmusod. Mitől ne lenne megbízható egy karbantartott?

Én bárhová el merek vele indulni, igaz, 600 eurót borítottam rá a 900 eurós kocsira. Tudom, hogy valahol hiába, mert ettől max. 100-150 eurót emelkedett az értéke, de én használatra, nem eladni vettem. De előtte sem volt olyan komoly baja, ami miatt halálfélelmem lett volna, csak ne legyenek meglepetések.

Pl.: két különböző gumi hátul (ez sajnos itt a Brit-szigeteken normális), az egyik elég örgecske volt, viszont jobb állapotú, mint a 3 éves (no comment), de egyik sem volt életveszélyes, csak zavart. Felpolíroztam az első fényszórókat, helyére ugrasztottam a kicsit koccos lököst (10 perc volt, mégis így járt vele az előző emberféle). Aztán olaj, összes szűrő, vezérműszíj + görgők, ékszíj, ékszíjfeszítő és még be kell tenni egy jobb első kormányösszekötő gömbfejet (párban lesz persze, de csak az egyik vacakabb) és utána beállíttatni a futóművet.ű

Ja, meg egy apróság: az előző tulaj a gépi mosóban ügyesen letörte a tetőantennát (a talp részt is ketté), ezért beázott a kocsi, amit gondolta, szilóval majd jól megjavít kívülről. Nos, nem jött össze és emiatt beázott a kocsi kicsit, de pont a központi zár vevőegységét sikerült megfürdetnie... Majd legközelebb otthonról viszek egyet, plug and play és kész. De ez a tulaj, nem a kocsi hibája és gombról, kulcsról még megy a kp. zár ettől függetlenül is.

Phrascarica 2010.11.22. 00:01:22

@KuKori: @Csikós Zsolt: a Brabusé gyorsabb, bár ez sem tökéletes, de egy kupplung pedál nem férne el, a legnagyobb gond szerintem indulásnál van, ha már lendületben van akkor meg lehet szokni, bár kellett nekem is vagy 5000km mire megszoktam. A manuális 5-ös kevés lenne, mert kicsi a motor és csak 3-6 ezerig használható,nem is igazán enged alá beváltani ezért még elférne benne egy 7.is.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.22. 00:01:48

@kígyóubulka: Na áhoj! Holnap talán végre körmölök valami újat, miután elintéztem az útadót és pár apróságot :) Ugyanis a biztosítással sikerült végre zöld ágra vergődni 3 hónap után. Ma már nincs kedvem pötyögni, inkább iszok 2-3 sört :D

vadparаszt (törölt) 2010.11.22. 00:04:39

Van, aki olyan mélyen sznob, hogy azt belőle nem lehet kinevelni.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.22. 00:05:55

@kígyóubulka: Ha kevés is országos viszonylatban a jó csaj Paddyéknél, de legalább nem olyan pökhendi ordenáré picsák, mint amire otthon emlékszem :) Itt egy jó csaj nem kezd el méregetni, ha szóba állsz vele :) Bár én szerencsés vagyok, a mi környékünkön több a finom pipi, mint otthon, akáclombos szülővárosomban, most már tényleg be kéne újítani egyet.

Phrascarica 2010.11.22. 00:10:48

@KuKori: "fodrászkabrió" valóban, a fodrászomnak is ilyen van, a 320-as BMW-t azóta nem használja csak télen kényszerből @Dennis01: "Nekem marha ijesztonek tunik kivulrol, mikor 120-nal megeloz egy.."
Szerencsére ijesztő belülről is, egy Swift egy valódi tank mellette, és minden kocsinak bevilágít a lámpája pont a visszapillantóba, de mivel 8 cm-re van az úttól és 120 cm a legmagasabb pontja, a kerekek pedig a 4 sarkában -nagyobb a tengelytávja mint egy 911-nek vagy a Lotus Elisnek- ezért nagyon stabil, csak az erő ami néha hiányzik belőle, de kárpótol a kiegyensúlyozott vezethetőségével.

Garp 2010.11.22. 00:13:46

@KuKori: csak hogy szétoffoljuk: ha akad valamire való ír nő, az 20 éves kora után vagy szétmállik, vagy szétszíjja magát. A csecses bajor leánykák is el-tenyeres-talpasodnak. Csak a magyar nő örök?

@Dennis: volt egy ismerős, Smartot vett a bnőjének. Elment, megtuningoltatta vmi 150pacira. Azóta a csajt nem engedte beleülni, azzal jár(t) munkába, minden reggel erekcióval. Ennyi erővel nyelhetne kígyómérget is, h potensé váljon (ha nincs egy kicsi sem se a torkától a seggéig, ahol felszívódhat, túléli és még khhhmm na érted.) Személyes tapasztalat alapjáán a Smart ajtaját bent ülve rábasztam a bal vállamra. És nem azért, mert olyan sunkó (de az :) ) vagyok. A kispókommal nem fordult ilyen elő.

Garp 2010.11.22. 00:15:55

@Garp: "(ha nincs egy kicsi SEB sem a torkától a seggéig, ahol felszívódhat, túléli és még khhhmm na érted.)"

Krisi 2010.11.22. 00:16:18

@Dennis01: @kohlenbrenner: bocs az OFF miatt, de ezt nem hagyhatom szó nélkül: ha egy csaj azt mondja egy srácra hogy "aranyos" az 97%-ban nem sok jót jelent a hímneműre nézve!

modoros.blog.hu/2010/04/28/olvasoi_rovat_a_szarazbarat

kommentekkel együtt üt igazán :)

Dennis01 2010.11.22. 00:20:35

@kígyóubulka: Vannak jo bor angolok, csak figyelni kell.
Viszont az en szememben a magyar csajoknal nagykepubb nincs. Olyan nagyra tartjak magukat, csoda, hogy befer a kepuk az ajton. Persze ez se mindig igaz.

@Garp: En a 187cm-mel es a 65kg-mal siman elferek a Miniben elol es hatul egyarant. A piros meg jobb is mert a hatso ablak is nyithato..

Dennis01 2010.11.22. 00:23:02

@Krisi: Te hol talalsz ilyeneket, most komolyan.. :D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.22. 00:23:57

@Garp: Hát a volt főnökasszonyomat hogy is mondjam finoman, erősen kezelgetném, pedig nem mai csirke, 40 körül van és ha csak rám köszön, már attól is feláll :) Szóval tényleg jó helyen vagyok :)

Az viszont igaz, tüdőben nem szenvednek hiányt, lapos deszka csajt még nem láttam (írt) ezt aláírom :D

butschq 2010.11.22. 00:25:52

@Krisi: lol, pedig a kommentek negyedét el sem olvastam:)

Phrascarica 2010.11.22. 00:26:32

@Garp: én a múlt héten vittem egy 140kg-s barátomat, Ő is csak arra panaszkodott hogy lehetne 5cm-vel szélesebb, de miután leengedtem a tetőt egy rossz szava sem volt.

Garp 2010.11.22. 00:30:21

@Dennis01: "mert a hatso ablak is nyithato.. " - elfér a testszag? :D

Dennis01 2010.11.22. 00:33:48

@Garp: Siman kimegy hatrafele, sot, meg egyfajta spoilerkent is fungal, ha kinyitom mindket oldalt, 2mph-val gyorsabb a verda.. ;)

Garp 2010.11.22. 00:45:13

@Dennis01: :))

Gondoltam Rátok, amikor odaát jártam. Igazából úgy, h 'de jó, h nem indultam ez ezzel a szarral Dennis-ék felé', de lényegen nem változtat. :)

Dennis01 2010.11.22. 01:04:10

@Garp: Mit vartal egy Mercitol, most komolyan?? :D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.22. 01:08:19

@Garp: a Merci a fos a történetben? :D

Garp 2010.11.22. 01:13:55

@Dennis01: áhh, annyira nem volt rossz. Csak szar volt a vákuum-rendszere, koszos a benzin szűrője, a vízpumpa gyenge párát fújt és szar volt az ac is :D. Volt, hogy többet fulladt, mint húzott. Akkor nagyon szidtam. 140mérföldre bekajált Ł60 benzint. És nem ment 90-nél többet:D. Dublinban kicsit kókányoltam rajta, aztán csak leértem vele 220km-t 130-140-es, 13-14literes fogyival. Akkor egész élhetőnek tűnt. Fotók a honlap címemen. Ha érdekel. Ha nem, akkor is :P :)

Garp 2010.11.22. 01:16:56

@KuKori: neeem, rád gondoltam kollega! :DD

Rendkívül OFF: Dennis ha esetleg hallasz fénymásoló/nyomtató szervizmérnök állást igazán hálás lennék, ha szólnál. Merül a döglött kelta tigris tetemét szállító viking temetési bárka :D ON

Dennis01 2010.11.22. 01:17:14

@Garp: Mar neztem a kepeket, egy pottyet szakadt a gep, de okes. Uristen, 60 fontbol elmegy 600 merfoldet a gep, meg ha nyuzom is.. :D

Garp 2010.11.22. 01:23:52

@Dennis01: pénteken felemelték. Ma-ku-lát-lan az alja. Itt-ott körbe rozsdáll, de simá használható. A bele olyan, amilyen egy 4 évet angliában kertben állt autónak lennie kell. Az ajtókárpitok pl tökéletesek.
Nnaja. V8, 3.5, 3 fokozatú automata. Maga a motor hibátlan, 80ezret futott. Még jó, h nem én fizettem a benyzint. Viszont álom volt vezetni még így is. És a hangja!

Dennis01 2010.11.22. 01:28:04

@Garp: Vegyel egy olyat, aztan csinalj kombit belole.. :D
Vannak terveim a Minivel, csak penz kerdese az egesz. Terveim szerint fekete lesz, kozepen futo arany csikkal, felmatricazva rendesen, mint egy versenyauto.

Garp 2010.11.22. 01:47:44

@Dennis01: ja, Ł720 volt a merga.
Ne is mondd a kombit! A cimbi főnökének van valami chateu-ja a franciáknál. Amikor megvette, az egyik pajtában állt egy merci kombi. Amikor a CCTV-t mentek szerelni 3-4 éve a srácék, még látták. Mondja a főnökének pénteken, hogy ha még megvan, elhozná. Mire a boss: ja, azt leadtam a BONTÓBA! Valami ősi SL volt 4000-es motorral, kombi. Kellett a hely, a bontós rendes volt, elvitte INGYEN!!!! ÁÁÁááá! Írek bazzeg. Disznó elé gyöngyöt......

Fekete-arany? Mint egy 70-es évek beli pornófilm-kellék? :D

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.22. 07:43:22

@MR KESZI: Ha nem haragszol, csak az érdemi részére reagálnék, ne maradjanak közöttünk félreértések. A többi a véleményed része, ami ugye lehet neked is, mint mindenkinek.
Szóval te ezt állítottad:"A felújított fék és futómű max. a veteránozáshoz totál dilettáns embereknek tesz érdekessé egy ötvenéves mercedest." Természetesen nem ez önmagában tette érdekessé az autót, de fontos volt. Mint a szép, eredeti belsőtér. Mert azt sem tudsz reprodukálni, még sok pénzért sem, mert az meg már új, nem pedig szép, de eredeti régi.
Aztán igazad alátámasztására bemásolod a mondatokat, miszerint a futómű szar, és hogy a szükséges alkatrészek milyen nagyon drágák. De hát ember, pont erről beszélek! A Csikós már akkor is tudta, hogy a futómű alkatrészek drágák (mikor én vettem a W108-at, két levegővétel között folyton azt mondogatta, hogy nézzem meg a futóművet, pedig a Dezső bajairól akkor ő még mit sem tudott). Éppen ezért volt fontos, hogy az eladó szerint ezek az alkatrészek felújítottak, olyannyira, hogy a svéd vizsgasoron megkapta a szükséges jóváhagyásokat -értsd friss vizsgás a kocsi.
Nem látom be, miért is lenne dilettáns, amatőr dolog úgy gondolni, hogy ha egy autón a nagyon drága futómű frissen van felújítva, az plusz pont a vásárlásnál. Nem az egyetlen szempont, ha olvastad a vonatkozó cikkeket, posztokat, pontosan tudod, mi mindent nézegetett a Csikós a fotókon órákon át.
Talán most már világos, hogy miről beszéltem: a felújított fék-futómű azért volt fontos, mert az drága dolog. miután kiderült, hogy nincs felújítva, viszont szar, kiderült az is, hogy valóban drága. Tehát nem elhanyagolható szempont a vételkor (pont egy nem amatőr számára, aki tisztában van a költségvonzattal) a futómű állapota, hiszen itt nem néhány szilent pótlásáról beszélünk.

ifrance 2010.11.22. 07:45:14

@Csikós Zsolt: én akkor is (megvételkor), és most is szurkolok, hogy mielőbb mehessetek Dezsővel ajrópába!
még a korábbi szuper Kapitan vs. "szétmállott" ponton futóműre reagálva: nyilván a két autó újkorában sem volt egy kategória. mondom ezt opel fanként. :)
kívánom, hogy jártadban-keltedben véletlenül a fejedre szakadjon az otp, akkor a ráncok is kisimulnak majd az arcodon. ;)

mikk_ · http://rozsdaboglya.blogspot.com 2010.11.22. 07:48:08

hat ez a kocsi ez ismet csak nagyon allat. nem veszesek a rohadasok. szep lesz, hajra a felujitasahoz!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.22. 07:57:16

@Lowtyo: N, pontosan ez a baj a bulvárújságírókkal. Összevissza beszélnek. Én még emlékszem, mikor a két pécsi firkász kérdezgetett, meg jegyzetelt. Én még emlékszem, hogy a jegyzeteikben az szerepelt, hogy Debrecenben lesz kész a Ponton. De persze a csúsztatás egyáltalán nem áll távol ezektől a kis ál-újságíróktól. Pffff! Bezzeg, ha bogár-felújításról beszélnénk, ott minden flottul halad, mi:)

mehemed 2010.11.22. 08:13:37

hát szerintem önzőség a családodtól pénzt elvenni, hogy egy szarba lapátold. ráadásul a végeredmény se lesz valami unikum csak egy régi hétköznapi autó. nem egy sirály szárny vagy echte 911.

w126sd 2010.11.22. 08:54:59

@kígyóubulka: sha,az összes közt a top merci!
enyém 85 ös 300SD,usa reimport,w211 270cdiből átülve is naon megnyugtató érzés!
Csak halkan szólok,kupéból nem volt dízel,de hát a rajongásod értékelem.A w126 maga a stílus,az emberrela kormánya mögött.Még szabadídő ruhában sem ülök bele,meg kell a dni neki ami jár.Csík is rájön egyszer hogy ez kell neki,adig evoluciozódik itt nekünk:-)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.22. 08:55:26

@Turbék: Elolvastad legfelül a figyelmeztetést/kérést?

Lowtyo 2010.11.22. 08:57:38

@streetsta: igen, a bogár projekt sosem volt még ilyen előrehaladott stádiumban.
már tudom, milyen színe lesz, a felniket is megálmodtam, fejben összeraktam a motort és a garázs tervei is megvannak, ahol csinálni fogom. cca. másfél milla hibádzik csupán, de már árulom a bal vesémet a vaterán, csak meg lesz a lóvé is hamarosan. addig is eszek egy kis debrecenit, mer' reggeli idő van. :)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.22. 09:15:27

@Csikós Zsolt: de, olvasok sebesség oltárát. Azt, ami a te cuccaidról szól :) A motorok egyébként nem izgatnak.
De pl a rakpartos-ketten-együtt lerohadós, motort hazatolós aztán autóval ugyanott lerohadós sztorin fetrengtem..

Egyébként tényleg ANNYIRA durva az a futómű? Mégiscsak hazajött lábon a világ végéről..
Oké, megrángatva szar, de 50 éves. Mi lenne, ha a legfontosabb gumibaszokat cserélnétek, hogy effektíve fizikailag ne essen ki alóla a kerék, lyukak befoltoz, aztán jövő tavasszal máris go?

robi001 2010.11.22. 09:52:20

@Csikós Zsolt: Hali!
Szeretném fel ajánlani a segítségemet,alu hegesztő vaok és pont Egerben lakom és dolgozok!Az a karter még megmenthető!Üdv!

Csikós Zsolt 2010.11.22. 10:05:35

@Turbék:

Aki nem látja a sárga cetlit a poszt elején, és ilyenekkel offol, mindig gombnyomásra moderálódik. Nálam csak egy komment erejéig, a Winkler örökre kinyomna :-)

Nem újautózunk öregautós posztban, ez olyan, mintha a kuplerájban azt mondanád, minek ez a sok nő, jobbak a férfiak. Nem oda való.

karlmann 2010.11.22. 10:05:54

@Csikós Zsolt:

Hát lehet, hogy naiv vagyok, sőt nevezhetsz nyugodtan gyávának is, de én utólag marhára örülnék, hogy egy ilyen tragikus műszaki állapotú kocsiban, ahol a feleségem és az egyik legjobb barátom is ott ült velem együtt, nem történt semmi baj.

Másrészt lenne egy kérdésem, te korábban vezettél már jó műszaki állapotú pontont? Érted mire gondolok, nem volt feltűnő, hogy friss vizsgás kocsi, aminek állítólag felújították a futóművét kicsit furán megy? Vagy betudtad annak, hogy ez nem egy mai gép és ennyi? Ha jól emlékszem a Domsjö Express dvd-ről, mentetek 100-al is vele, nem volt semmi feltűnő? Mert ha jónak tűnt ilyen állapotban, akkor milyen lesz, ha kész lesz és fasza lesz?

Csikós Zsolt 2010.11.22. 10:07:03

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:

Nem annyira durva, sima, meg közepesen rázós úton nem érzel semmit. De a vizsgán nem megy át, sajna.

Csikós Zsolt 2010.11.22. 10:09:52

@karlmann:

Nem volt tragikus. Pár mm lógás a futóműben minden ötödik öreg autóban van, a fékdoboknak csak a széléről tört le kis darab, ami max. kiegyensúlyozatlansághoz vezet.

Pontont nem vezettem, de fecskét, 108-ast igen, rosszat is, frissen megcsináltat is. És Nem voltak sokkal jobbak. A különbséget a magasabb gumiknak, egyszerűbb hátsó futóműnek tudtam be. Nem éreztél többet, mint egy apró húzást jobbra, meg egy kis spétet. Kotyogás semmi nem volt. Ez csak felemelve, nagy pajszerrel észrevehető.

De remélem, ez is eltűnik majd belőle.

Peter Blau 2010.11.22. 10:13:06

Szerintem az a baj, hogy gyorsan és most akarsz mindent, hogy szép és tökéletes működőképes autód legyen. Na ezt így nem lehet szerintem. Évekig is eltarthat egy felújítás. Szépen, lassan nyugodtan. Nem kell rohanni. A rohanás drága.

Csikós Zsolt 2010.11.22. 10:24:10

@robi001:

Hű, köszi, tudsz dobni egy elérhetőséget? Januárban szétszedem a motor alját Csabinál. A kék nevemre kattintasz a poszt elején, akkor direktben kapom.

Kösz még egyszer. Csik

Csikós Zsolt 2010.11.22. 10:26:58

@Peter Blau:

Igen, mert nem foglalhatja a helyet a Csabinál, mert nem tud dolgozni tőle. Az meg kicsit költséges szórakozás, ha összevissza szállítom az országban minden fázis közben.

Mellesleg készült (és készül) már autóm, motorom 5-10 évig. Hihetetlenül elveszted a lelkesedésedet, még ha részletesen fotózol, jegyzetelsz, akkor is elfelejtesz millió apró dolgot, hogy volt, hol van, elkallódik egy csomó minden, mert költözöl, elválsz, beteg lesz, vagy csak rendet csinálsz.

Nem ez az első autó, amit csinálok, ráadásul több száz restaurált autó történetét ismerem részletesen, évek óta ebben a szakmában mozgok. Bocsánat, nem akarlak megsérteni, de ebben nem fogadok el tanácsot. Ennek a pszichológiáját csak az ismeri, aki benne van.

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.11.22. 10:34:11

@robi001:

..végre egy értelmes (hasznos) hozzászólás !
...az a "sok szart vettél ne nyafogj" meg "új autó vs öreg fos", stb már kezd kicsit uncsi lenni :-)

-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg! 2010.11.22. 10:43:12

@Csikós Zsolt: szlovák rendszám? okos veteránvizsga?
na de komolyan, évi 1500km futáshoz én még egy P-s rendszámot is megkockáztatnék. vagy ez nem így megy?

kígyóubulka 2010.11.22. 10:44:52

@butschq:
Mire fel ez a nickváltás? Netán cenz-né seggberúgott? Aztán a motortartónál max szilentek vannak csapágy nincs. De azt a 2 baszás gumit kiszedni egész évre elegendő élmény.
A váltódat meg ha nem muszáj szét ne szedd, mert az hogy a fokozatokat kilöki annak valami rém triviális oka van, a kuplungdekni meg max a kuplungköteg lehúzásánál nagyobb bontás felesleges.
A húzóéket is ki lehet cserélni még beépített motornál is, nekem már többször sikerült, csak keríts egy jó hosszú rudat amivel a túloldalról kinyomod, én pl egy azonos vastagságú csillagcsavarhúzóval löktem ki, ami elég hosszú is volt. Előtte próbáld beállítani azzal a csavarral ami a blokk tetején van egy 13 anyával megkontrázva a karbi alól jobbról benézve látod, csak ahhoz kell egy speckós állító h a belső csavart el tudd tekerni, miután letekerted az anyát azt utána vissza.
Ha cserélni kell benne valamit akkor meg Magyarországon úgyse találsz már ezekhez a szarokhoz semmit amit bele lehetne építeni, lassan olyanok ezek mint a papptibi japcsi belpiacosa, csak ez német belpiacos. Még vonóéket se tudsz venni ami csak kicsit is jó lenne, szóval felesleges nagyon belemerülni.
Am van egy 3 sebes blokkom, aminek a váltója nagyon príma, ha érdekel.
Alkatrésznek is jó mert 98% eredeti benne minden, de én 2 hónapig azzal a blokkal jártam míg nem volt időm a mostanit összerakni.

kígyóubulka 2010.11.22. 10:51:22

@KuKori:
Te szóval az van hogy ha nem lennének olyan hullafehérek az ottaniak meg tul képpen ott mindegy h milyen nemű az ember pont olyan alkoholista, az meg picsából nem kell, elég ha én iszom ;)
De valóban a magyar ribancoknál nagypofájúbb beképzeltebb, gerinctelenebb bandát nem találsz máshol.
Úgyhogy módszeresen le is kurvázom majd az összeset egy ideje a környezetemben, (2 olyan van akinek am 1-2 filmjét meg is találtam, kész vicc) szóval lassan tudod hogy ebben a posványban hogy állapítod meg az utcán melyik nő kurva? Találomra, bazmeg találomra!
Az meg nem újdonság hogy minden pinának az a különleges ami nem hazai, szóval ha nigger ha cigó de még újabban ha bibsi akkor is összepisálják magukat tőle mint egy alapjában rendes itteni faszitól, szánalom.
Amúgy se csípem ezt az itteni fajtát, majd szólok a vietnámi rokonnak (ausztrál rokon felesége, én nem vok sárga;)) majd ha tud a falujában valami csinos mandulaszeműt szóljon, elveszem azt hazahozom, mert az ázsiai csajok viszont bejönnek :DD

kígyóubulka 2010.11.22. 10:59:40

@w126sd:
Tudom h kupéból nem volt dízel, nálunk mégis találni én pedig MB-nél ragaszkodom a dízelhez. És szarok rá hogy mibe milyen motort lehet áttenni, a magyar rendszám úgyis átok.

12csab 2010.11.22. 11:01:13

Szia Zsolt!
Ha már itt a szakadék széle,akkor miért
nem csinálsz egy fizetős sms küldős poton megmentős akciót?
Összejönne egy kis lé és tovább döcögne a szekér..

kígyóubulka 2010.11.22. 11:03:51

@Dennis01:
Te én jóbőr angolt még angol pornófilmben is ritkán látok, de min 80%-ban magyar ofkorsz, lengyel meg cseh-szlovák kurvákkal van tele. És nem azért mert nem lenne olcsó jelentkező ott is arra hogy azért fizessék meg mert bamba pofával hagyja magát dugni.
Na de azért te is nem kicsit nézhetsz ki hülyén 186 cm mellett 65 kg-val :D Vetess ki a lábszáradból 10 cm-t. ;)

butschq 2010.11.22. 11:08:33

@kígyóubulka: a nickváltás már régen forrt bennem, tegnap eljutottam odáig hogy meg is valósítottam.:)
váltóügyben nyugi van tapasztalat, az enyém anno 3 sebességes volt mikor vettem, én tettem bele négyest. viszont a deknit meghagytam a régire, így mindenki azt hiszi csak három sebességes.
Csapágynak az irodalom nevezi, pontosabban motorcsapágynak, egy 1982 -es kiadású Javítási kézikönyv. Bár amilyen pancserek tükörfordításban nyomták át magyarra, oszt akkor lett csapágy a neve, ha az is nem is annak mondom. olyan ez mint a hajtórúd meg a kar:)

kígyóubulka 2010.11.22. 11:08:36

@KuKori:
Hú bassz, akkor neked is kijutott az életben egy kellems 40-es főnök? Jaja fél éve egy darabig nekem is az volt, az a fajta aki nem szült gyereket, még mindig fokhagymagerezd segge volt, sztreccsgatyában rázta magát és néha csöcstartó nélkül jött be, és akkor volt pofája úgy magyarázni hogy behajolt kicsit előre.
Egyszer meg is kérdeztem tőle hogy hova csúszott le a cicifix rólad, azt csak vigyorgott az orra alá.
Fasz kivan, kár hogy az a hülye palija viszont napi 2x betolta a pofáját a céghez.

kígyóubulka 2010.11.22. 11:15:44

@12csab:
Jahh értem, nos nem nagy tétel hogy sokat húzd a nickváltást. Az enyémben is utó4. van, nyújtott. Mert így is majd elalszom rajt. Az MZ i folyton 90%-on üzemel. Kb úgy vezetem őket mint valami modern 125-öst a futárok. De ellenben mással nekem ritkán szarnak be. De már gondolkoztam h valami japcsi robeszt is tarhálni kéne, pl Suzuki Sephiák vannak egész jó áron.

butschq 2010.11.22. 11:21:08

@kígyóubulka: az a baj, hogy elcsesztem, mert vmi rövid négyesem van, kihúzatom 3.-ban fel 4 fordulat leesik,m otor nem gyorsul. aztán utánajártam, hogy van a rövid terepre, meg volt a hosszú közútra. na nekem egy olyan kellene, így meg hogy kopott a technika, van indokom cserélni.
am ez nem nekem akart jönni?:):)

altimus 2010.11.22. 11:23:45

@Csikós Zsolt:
> A prostitúció az lenne, ha kapnék
> rendes fizetést a normál munkámért,
> aztán a TC-vel összekacsintva, hogy
> "hozok egy jó kattintékony sztorit, de
> vegyétek meg nekem a jó kis
> veteránautót cserébe"-stílusban hoznék
> egy ilyen dögöt. Hánynék tőle, bele se
> kezdenék.

A dolgokat sok oldalrol meg lehet kozeliteni. Amit irsz az ertheto es respektalhato. De a munkad akar az is lehetne, hogy kattintast generalj. (Vegulis ez a munkad, ha nem is igy latod). Ha irsz egy komoly tesztautos cikket azt kajaljak az emberek. Ha irsz egy Bianchi-s story-t azt is. Ha dogunalom lenne amit irsz nem lenne olvasod, a totalcar meg megvalna toled egy ido utan. Szoval en se etikai, se semmilyen szempontbol nem latnek megcsak osszekacsintast sem egy a ceged altal szponzoralt veteranos projectben. Lehet, hogy kevesebbet gondolsz ebbe az ugybe, mint ami benne van?

A totalcar a kattintasbol el, azt meg az ilyen story-k hozzak.

> A valóság az, hogy egy melós vagyok a
> gyárban, aki betűt önt a
> billentyűzetbe abszolút fix bérért.
> Azt megkapom, ha szuperül, meg ha
> linkül végzem is a munkámat - ha ugyan
> ki nem vágnak.

Ha ez igy van az bizony nem vall jo menedzsmentre, vagy csak egyszeruen en ertem felre (feltetelezem rosszul) a totalcar profiljat, uzleti modelljet.

Gondolom csak meri a totalcar melyik cikkre hanyan kattintanak, melyik cikkre reagalnak az olvasok, melyik tema general igazi visszajelzest. Valahogy csak kell merni a teljesitmenyt.

Amugy nekem is volt evekig veteran autom, amit nemreg csaladi okok miatt onszantambol eladtam. De ha egyszer lesz idom ra es megengedhetem magamnak ujra lesz regi autom, nagyjabol azt is sejtem mit szeretnek.

Garp 2010.11.22. 11:24:11

@altimus: ajánlanám, hogy olvasd el a Ponton-sagát. És akkor nem írnál ilyeneket. Durván veszi ki magát, na.

karlmann 2010.11.22. 11:31:53

@Csikós Zsolt:

Amikor néztem a videót ahogy ott mozgattátok a kuplung rudazatot, elképzeltem milyen lehetett úgy használni Svédországban és milyen lehet tökéletes perselyekkel, szépen bezsírozva, megfelelően beállítva. Nagyon finom megoldások vannak benne, drukkolok, hogy mindet 100%-os állapotba tudjatok visszahozni.

gigabursch 2010.11.22. 11:33:32

Kitartás Zsolt, kitartás.

Várjuk az újabb híreket.

kígyóubulka 2010.11.22. 11:34:51

@butschq: de csak fosfészek explorer a barom le van maradva 1 évvel, azt rángatja a képet kattintás után.
Azért nehéz elbaszni az áttételt, ha már egyszer odáig jutottál h minden mást kicseréltél benne, és akkor veszel egy szar fogaskerékpárt feleslegesen. Te nem nézted meg az eredeti váltókiosztást, hogy gyári 3. milyen fogszámmal volt benne?
Am én 24/32-es fogaskerékpárt tettem bele. egészséges alap 50-es hengerrel megy 75-öt.
De akkor ha te bármelyik komponenst főleg a váltódobot nem teljesen eredeti gyárira cserélted akkor már ott el van baszva, szóval megvan a hiba oka. A furulyatengely is legyen gyári valami eredetileg 4 sebesből.
A deknit meg kár cserélni, utángyári egy fos, kár az aluminiumért, eredetiből meg már alig van aminek épek lennének a menetei.

altimus 2010.11.22. 11:36:23

@Garp: OK, tobbet igerem nem szolok hozza. Az az igazsag, hogy tenyleg mas malomban orolunk. En abszolut etikusnak, es igen finnyas embernek gondolom magam, ezen a ponton megis teljesen mast gondolok errol az ugyrol, a marketingrol, a web2-rol mint Zsolt. Mindenesetre sok sikert a project-hez, hozzam is igen kozel allnak a veteran autok.

butschq 2010.11.22. 11:44:42

@kígyóubulka: négy éve egy használt komplett váltót vettem, mer azt hittem milyen jó üzletet csinálok vele...
"Te nem nézted meg az eredeti váltókiosztást, hogy gyári 3. milyen fogszámmal volt benne?"
Dehogy néztem. 18 évesen az ember még lökött, csak a szám volt nagy, hogy nekem mán négy sebességes. utána jöttem rá, hogy azé nem mindegy mire mit cserélünk. ráadásul azóta hatvanas hengerrel nyomulok. de így se veszélyes, mer 17-es lánckerékkel az utazó 70 megvan, csak idegesítő hogy 3.-ban megy 65-70 körül, felrakom négybe, oszt alig alig

kipe · http://www.car-tarsak.blogspot.com/ 2010.11.22. 11:58:48

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:

azt hallottam hogy szigorodtak a P-s rendszám feltételei, tud erről valaki konkrét infót ?

Garp 2010.11.22. 12:01:31

@altimus: jajj ne már, ki mondta, h ne kommentelj?! Tökömmá' a két végletbe :).
Peace.

ZYLO 2010.11.22. 12:06:50

Tudtad te ezt Zsolt, csak remélted, hogy ezúttal másként lesz.

Mindannyian tudjuk, amikor öreg autót veszünk, és mégis.

altimus 2010.11.22. 12:25:33

@Garp: Azert irtam, hogy nem kommentelek tobbet, mert igazabol mas mondanivalom nem volt, mint amit mar irtam. :) (igy talan 4-5x szoltam hozza az egesz diskurzushoz).

Mindenesetre az biztos, hogy a veteranozas sokba kerul. Foleg ha valaki egy megbizhato, akar napi hasznalatra is alkalmas autot szeretne. Persze a megbizhatosag egy 30-40-50 eves autonal igy is relativ, nyilvan egy mai auto megbizhatosagat soha a budos eletben nem lehet egy veterannal elerni, mivel az ujkoraban is nagysagrendekkel megbizhatatlanabb volt mint egy akarmilyen mai tucatauto. Pozitivumkent egy veteranon tenyleg minden javithato egy szerszamkeszlettel, meg egy darab drottal :). Azon az auton amit en ma naponta hasznalok 30 ev mulva csak a joisten fog kiigazodni, de hogy az ulesbe beepitett motorokat, eletronikat 30 ev mulva elkezdje egy mester egy cigivel a szajaban kendacsolni azt nehezen tudom elkepzelni.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.11.22. 12:34:48

@kipe: Csak autókereskedelemmel foglalkozó cég kaphatja meg,ami a FŐ tevékenységi köre.
Csak a cég tulajdonosa(i) használhatják.

kígyóubulka 2010.11.22. 13:00:52

@butschq:
akkor ezt beszoptad, pedig nemsokminden van amit meg kell nézni a blokkon ha megveszed, néha a legszutykabbnak látszó a legjobb.
A henger meg amihez utoljára nyúlnék, ilyenen el se gondolkoztam hogy baszogassam a löketérfogatot, mert totál nem arra méretezték (ha gyorsabb kell arra ott a nagyobb) és nyáron felborítja a hőegyensúlyt. pláne ahogy én használom.
De csodálom h a kretén boltos nem egyből a szokott áttételt adta, mert tudtommal az a legkisebb gyorsító amit én beletettem, szóval el se lehetett volna baszni.

Csikós Zsolt 2010.11.22. 13:02:45

@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:

Egyrészt - nem trükközök, nem bírja a gyomrom. Magyar autóra magyar rendszámot. Épp eléggé szarul érzem magam, ha 125-ös motorral teszek úgy, mintha 50-es lenne, holott ez nálunk népsporttá vált. Ezért is vettem elég lassú 50-est.

Másrészt a Ponton még elég ismert is lett itthon, végképp nem tehetné meg vele még olyan se, aki bírja az efféle dolgokat.

P-rendszám évi közel 200 ezer huf, plusz évenkénti kiváltás, sem pénzem, sem időm ilyenre. És utána eladhatatlan az autó - itthon regisztrálni kell (ki tudja, milyenek lesznek pár év múlva a szabályok), kint egy évek óta vizsga nélküli, tisztázatlan jogviszonyú autó. Ahhoz túl sokba került.

Csak legálisan.

Csikós Zsolt 2010.11.22. 13:04:46

@altimus:

Majd megnézzük a Kareszt... Láttam már, ahogy nagy szériában javított egy szerviznek Daewoo alapjárati léptetőmotorokat, mert nem volt épp szállítás Koreából. Persze cigivel a szájában :-) Ja, és a szakadt 126-osában elég sok motoros cucc van, az ülések is, és azokat is javítja.

Csikós Zsolt 2010.11.22. 13:07:30

@karlmann:

A pedálok borzalmasak voltak, csikorogtak, minden. Azt tudtam, hogy ott perselyezni kell majd, de ami lötyög, nem rágódik, és tudtam, hogy leesni ettől még nem fog semmi.

Még azt a tengelyt is zsírozni kell rendszeresen, van rajta két zsírzógomb.

Ez még más világ.

Tigrisszív 2010.11.22. 13:07:40

Én biztos, hogy ilyenbe nem vágnék bele, egyrészt mert majrés vagyok, másrészt mert nem keresek olyan jól, mint az újságíró-bloggerek. De azért szorítok, még ha a lelkem mélyén azt is érzem: Milyen elvetemült fanatikus ember az, aki a családja elől "elszed" 2 millát azért, hogy a szenvedélyét kiélhesse? Hajrá!

Csikós Zsolt 2010.11.22. 13:10:55

@kígyóubulka:

Nagyból nem volt kupé dízel, de 123-asból Amerikának létezett széria 300CD.

determ 2010.11.22. 13:23:22

Nem akarom bántani a tisztelt Csikós urat, de szerintem magának kereste a bajt - meg is kapta. Racionálisan kellett volna döntenie és nem érzelmi alapon. Ez a - tapasztalataim alapján - legtöbbször rossz döntést eredményez.

Viszont - hogy valami jót is írjak, annak ellenére, hogy hülyeségnek tartom az egész projektet - milyen jó érzés lesz, amikor végre kész és elégedetten kigurulhat a garázsból!

Csikós Zsolt 2010.11.22. 13:34:56

@determ:

Mondjuk úgy, hogy nem tehettem mást, benne voltam egy szorítóban. Rohadtul nem érzelmi alapon döntöttem, csak a t. kommentelő nem olvasta az első tépelődős posztokat. Volt ennek előzménye, és nem is volt olyan sima... :-)

Alf (törölt) 2010.11.22. 13:36:30

Ha nagyon megszorul az egyszeri veterános, nem marad más, mint az esküvői autózás :)

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.11.22. 13:58:40

@Csikós Zsolt: Már bocsánat,de pisztolyt tartottak a fejedhez,hogy márpedig vedd meg?

Lowtyo 2010.11.22. 14:19:37

@Csikós Zsolt: amerikai 123-ban már széria volt a nakamichi cd 300 fejegység?

Csikós Zsolt 2010.11.22. 14:25:32

@BeeTm:

Kvázi, igen.

Ott vagy, 80 ezren figyelik, hogy veszel-e, szonzorok pénze a hátad mögött, hogy hozd, és akkor azt mondod: ja bocs, kicsit gyanús ez a folt itt...

Ja, és volt kb. 30 percem dönteni, ebből 29 azzal ment el, hogy megpróbáltuk beindítani az autót.

Mert nézzük meg a nemtommilyen gyűjteményt, meg érjünk oda ma este még xy helyre, meg ilyenek. Kibaszott harapófogó volt.

Nagyon-nagyon meg kellett volna indokolnom egy nemet, esélyem se volt, hogy ezt meg tudjam tenni. Gyanús volt, ez tény, de ott volt a kamera a képemben. Láttad a posztot talán.

Itthon először a szponzorok lincseltek volna meg, aztán az olvasók, a síromra meg kiírták volna, hogy "puhapöcs".

És persze, tegyük fel, hogy életben maradok, most ezek a kommentek mind arról szólnának, hogy látod Csikós, azt a jó svéd Pontont kellett volna megvenni attól a megbízható svéd öregúrtól, ahelyett, hogy ezzel a rommal szopnál (ami közben lett volna). Tudom, nem két perce vagyok a kommenteknek az innenső oldalán.

Ebből nem lehet jól kijönni, ha leírod, mi történik, és hajlandó vagy beszélgetni róla, mindenhogy bele leszel verve a földbe, és ezerszeresen kiderül, hogy hülye vagy.

Az öreg autó meg - szopás. Így is, úgy is. Jó csak akkor tud lenni, ha nem értesz hozzá, és nem tudod felismerni, hogy szar.

Csikós Zsolt 2010.11.22. 14:37:36

@Lowtyo:

Csak a Becker 300CD. Alapáron Pioneer 200D-vel adták.

Dennis01 2010.11.22. 14:46:15

@Garp: Pornofilm-kellek??? Neked aztan mocskos a fantaziad.. :D
Remelem a John Player Special es Lotus nevek megkongatnak egy bizonyos harangot a fejedben.
Ha nem: www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2008/05/monaco2008_lotus_76.jpg

@kígyóubulka: Ajjaj, neked komoly gondjaid vannak.. :D
Igy vagyok tokeletes, ahogy vagyok.

traxx 2010.11.22. 14:48:15

Lehet hülye kérdés, de: nincsenek olyan dolgok, amiket le lehetne gyártani? Egy szilentet, vagy fékdobot nem igazán, tudom, de pl különböző perselyeket(egyéb bisz-baszokat) egy jó gépműhelyes meg tudja csinálni.

nsumax 2010.11.22. 14:50:58

@Csikós Zsolt:
Szerintem nem volt olyan rossz vétel, a sok "okostojás" mégis mire számít egy ötvenéves járgánynál, nyílván nem a szalonban pihent az elmúlt fél évszázad során, a kasztni korához képest jó állapotban van, amúgy tudom már felhozták mások is érvet és ellenérvet egyaránt, de egy ügyes esztergályos jó anyagokból(ez hangsúlyos) csodákat tud tenni a költségvetésnek, úgyhogy további sok sikert a "Ponton-projekthez" és minél több posztot Dezsőről.

karlmann 2010.11.22. 14:53:31

@Csikós Zsolt:

Na igen, sokan azt sem értik mit és miért kell zsírozni. Apám első szerelője, egy idős szaki volt, sajnos meghalt már, de ő mondta mindig, hogy a régi kocsikat a zsír tarja össze. Amikor ezt először hallottam vagy huszonegykét éve jót nevettem, de azóta egyre inkább úgy érzem igaza volt a kisöregnek.

bervas · http://mt10.blog.hu 2010.11.22. 15:07:09

@Csikós Zsolt:
A Wartburg pedálsor is ilyen. Régi jó technika. Fémtengely az alvázon, perselyek a pedálon, tengely végén zsírzógomb.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.22. 15:13:26

@kígyóubulka: Gyerek után (igaz, csak egy, ami errefelé ritka) ilyen ropogós kis MILF :)

Lowtyo 2010.11.22. 15:16:12

@Csikós Zsolt: pontonhoz meg amerikában lehetett extraként rendelni három négert, akik szívszorító blues nótákat énekeltek a hátsó ülésen.

FCs 2010.11.22. 15:18:21

@Csikós Zsolt: Egyébként valamilyen formában tudattad a svéd úriemberrel, hogy kilóg a lóláb? Én azt is elképzelhetőnek tartanám, hogy olyan mélységben bele sem folyt az autóba, hogy ezeket a hibákat észrevegye.

Lowtyo 2010.11.22. 15:21:26

@karlmann: és azt se felejtsük el, amit drenda-apuka mondogatott mindig, hogy "a zsír, fél lakatos"

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.22. 15:25:20

@kígyóubulka: Ú, azok nekem is. Első a japán a kis finom bőrükkel, szép vágású szemükkel (nem úgy, mint a kínaiak, akik még kicsit bandzsák is mellé :D), másodikként ez a lebarnult, csendes-óceáni verzió :) Harmadikként bármi, ami abból a térségből való :D

Csikós Zsolt 2010.11.22. 15:27:10

@Lowtyo:

Te rasszista. Ma már ők afro-amerikaiak. Vagyis tegnap még azok voltak.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2010.11.22. 15:29:10

@Csikós Zsolt: Inkább nem írok semmit,de én akkor is más véleményen vagyok.

Tigrisszív 2010.11.22. 15:33:29

@Csikós Zsolt: Ja, mert ma már afro-európaiak...

Tigrisszív 2010.11.22. 15:36:19

@Lowtyo: Tévedésben vagy. Gospell-t énekeltek, hogy lerohadás nélkül odaérj a "szomszédba" (aki mindössze 700 mérföldre lakott) az esti barbecue-zabára...

Tigrisszív 2010.11.22. 15:39:29

@Csikós Zsolt: Zsolti, mármost szkjúzmí, de a szponzorok - ha már nyomás alatt tartottak, hogy fél óra alatt döntsd el, hogy megveszel-e egy pénznyelőt, ami 29 perc alatt indul be(?) - miért nem szállnak be a renovába is? Vag épp derék munkáltatód? Költői kérdés, nagyjából sejtem a választ...

Csikós Zsolt 2010.11.22. 15:41:33

@FCs:

Nem reagál a mailekre amióta hazajöttünk.

Tigrisszív 2010.11.22. 15:44:59

@okos vagyok: Én nem vagyok Csík ellen, mert például az egyik legjobb cikket ő írta, amit az elmúlt néhány évben olvastam (Rolls), meg amúgyis jó arc. Nem tudok ugyan azonosulni azzal (illetve tudok, de nem az ő szemszögéből), amibe most van, de ez teljesen szubjektív, ugyanis egyáltalán nem érdekel a veteránozás. Megnézem, elismerem a szépen rendbe rakott régi vasakat, de ennyi. Hogy én milliókat öljek a korhadó vasba, az számomra minden ráción kívül esik. Egyesek szerint a veteránozás en bloc ráción kívül esik, ezt viszont el tudom fogadni, még ha megérteni nem is.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2010.11.22. 15:46:52

@Csikós Zsolt: Jellemző, sajnos külföldön is ez van, nem hungarikum. Tudta, mit hallgatott el és azt is tudja, hogy nem mész már vissza reklamálni...

Velem is megtörtént, hogy nem vette fel a telefont és az sms-re sem válaszolt addig, amíg meg nem írtam, hogy sebaj, intézheti ezt az ügyvédem is...

Egyből lett válasz.

Fantozzi.ie 2010.11.22. 15:48:15

@Csikós Zsolt:
Arra még nem válaszoltál senkinek, hogy le lehet-e gyártatni ezeket a futóműalkatrészeket Magyarországon?
Gondolom másokat is érdekelne a dolog

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.22. 15:52:07

@Csikós Zsolt: Black People, és akkor nem késelnek meg Atlantában:)

Chris Rock megmondja a frankót.

www.youtube.com/watch?v=Ui6-Wc0PDc4

nagyonnagyon 2010.11.22. 15:55:26

www.youtube.com/watch?v=NbHeNkqRWtI&feature=related
csak hogy oldjam a feszültséget :)
www.youtube.com/watch?v=wHKr5P_RWYc&feature=related
ha választani kell nekem inkább Alicia énekelje a hátsó ülésről, a cím is jó ;)
Nagyon szép kocsi lesz ebből, lehet tovább tart és drágább lesz de ami már tény azon kár "problémázni". Nagy levegő aztán tekerjetek ki pár csavart meg kapirgáljátok le a kapirgálni valót, Nyugi hajrá..

Tigrisszív 2010.11.22. 15:56:14

Off:

@scheerti: Hehh, majd pont Chris Rock "véleménye" fog érdekelni... Ez olyan, mintha Cozma gyilkosai kampányolnának az erőszak ellen...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.22. 15:56:25

@Csikós Zsolt: Black People, és akkor nem késelnek meg Atlantában:)

Chris Rock megmondja a frankót.

www.youtube.com/watch?v=Ui6-Wc0PDc4

Csikós Zsolt 2010.11.22. 15:57:55

@Fantozzi.ie:

Dehogynem, följebb. Kicsit már nagyon munkaidő van, nem kaptok holnap cikket, ha így megy, de legyen :-):

a függőcsapszegek perselyben mennek, azokkal lehetne valamit kezdeni, de nem nagyon drága a szett.

A lengőkar-perselyekkel van a gond, azok spéci, edzett holmik bal- és jobbmenetes kupakokkal. Meg a tengelyekkel, amik szintén. tehát nem sima fémfelületek forognak, hanem egyedi emelkedésű, ellenkező irányú menetek a két oldalon. Na, azt nehéz legyártani, azaz lehet, csak nem pont abban a minőségben. Nem biztos, hogy belefogok, majd meglátom.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.11.22. 15:58:26

Bocs a dupláért, a blogmotor mondjon le.

@Tigrisszív: Nem foglalkozom faji és politikai kérdésekkel, csak a stand-up része érdekelt, az meg jó.

szemeteske 2010.11.22. 16:05:25

Lehet, hogy lesz ebből jó autó egyszer valahol, de azt egy bérből élő kétgyerekes család költségvetése (és idegrendszere) nem valószínű, hogy a célvonalig bírni fogja.
Zsolt. Minden tiszteletem a tiéd, de szerintem túl nagy fába vágtad a fejszédet. Ráadásul ha visszaolvasod a vásárlás előtti kételyeidet tisztán látszik, hogy ezt Te már akkor tökéletesen láttad.
Nem is értem miért kellett ez, mikor ott az a gyönyörű 123-as neked...?!

Tigrisszív 2010.11.22. 16:06:17

@scheerti: Roger that. Chris estében sem faji, sem politikai dolog nincs, csak kriminalisztikai, az meg a fentiektől elvileg független... :D

SolymosD 2010.11.22. 16:32:21

Tisztelt Csikós Úr!

Nagy izgalommal olvastam a korábbi, és a legelső beszámolókat is e Ponton sztoriról. (Illetve nagyon kedvelem cikkeit) Én is drukkoltam és én is részese voltam azoknak akik el akarták hinni, hogy van ilyen, hogy megvalósul egy álom, és azóta is érdeklődve kísérem a kalandokat.

DE

Engedje meg hogy leírjam a jelenlegi helyzetről a véleményemet: Látható hogy az autó sok mindenen ment keresztül, azonban valamiféle okból mégis egészen egyben maradt. Viszont az utóbbi időben sok gányolás és, buta restaurálási kísérlet folytán egy rakás szerencsétlenség lett a végeredmény.

EZT vagy lenyeli az ember, és megeszi azt a bizonyos karéj kenyeret, vagy gondol egy merészet mint akkor amikor nekiindultak a 4000km-nek. Eleve is két lehetőség volt, ez most sincs máshogy.

1: teljes restaurálás, pénzhegyek, és ezzel meg is szűnik létezni ez az autó, csak egy tárgy lesz. "csipkés terítő egy TV tetején"

1b: részleges, szerintem az szopóág, a jelen helyzetből kiindulva. Eránál működik mert az használati tárgy de Dezső, szerintem kicsit régi ahhoz.

2: Most hogy szét van szedve, és látható hogy az eredeti állapot visszaállítása egy vagyon, el lehetne rajta gondolkozni, biztos hogy veterán autónak kell lennie ennek az autónak vagy van más lehetőség is?

Én személy szerint ha rajtam múlna most küldeném a FOOSE művekbe, mert ennél gányabb már nem lehet a helyzet.

De ha maradunk a magyar realitásoknál, szerintem át kéne építeni egy olcsón fenntartható hobbi autóvá, jobb és olcsóbb futóművel, eredeti hangulatot idéző belsővel, szép fényezéssel, egy jó és ideális motorral.

A sok lomot meg ami kijön belőle, jó pénzért el lehetne adni, és a teljes restaurálás összegének töredékéből, az eredeti hangulatot árasztó de mai működő képes kellemes és vagány járgányt lehetne