Másfél éve áll, nem mén az sehova...

  2010. május 13. - Csikós Zsolt Címkék: videó rolls royce

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Van egy ügyvéd barátom, Zoli, aki – hogy is szól az a szőke nős vicc? – nagyon szereti, de nem érti az autókat. Élete legjobb döntését hozta tehát, amikor tíz évvel ezelőtt vett magának egy Volvo Amazont, hiszen az stílusos, jó vezetni, nem romlik el. Zoli hosszú ideje nem hallatott magáról, mígnem pár héttel ezelőtt megcsörrent a telefon. Ő volt az.

- Szia Zsolt, van-e egy kis időd, kezdett bele.
- Hű, szia Zoli, hát izé, nemigen, mert két cikk között épp iszonyúan várnak tőlem képeket, ráadásul…
- Jó, akkor majd később hívlak – Zoli egyáltalán nem erőszakos ember, éppen ellenkezőleg.
Éreztem, hogy ha ilyen nagy szünet után felhív a munkaidő kellős közepén, annak nyomós oka lehet, no meg a kíváncsiság is furdalta az oldalamat. Tényleg mínusz óráim voltak már aznapra, de nem bírtam ki, megkérdeztem – autós dolog? - Igen, képzeld, vettem egy öreg Rolls-Royce-ot Angliában, hazajöttem vele lábon, folytatta, szinte bocsánatkérően, hogy egy ilyen piti kis üggyel meg merte zavarni az izzó munkavégzést.
Hogy értsék, Zoli ismeretében ez a bejelentés nagyjából felér azzal, mint ha Stohl Buci most bejelentené: felhagy az ivással, a nőkkel, a médiasztársággal, és elmegy tehénpásztornak Argentínába. Hiszen a marhahúst szereti, tehát kicsit vonalban áll az érdeklődésével, nagyjából ennyi a párhuzam Zoli és a Silver Shadow-ügy között.


A konkrét darab a hirdetéshez készült képpel

Egy öreg Rollsot, na persze. Pont Zoli, aki közel sem a gazdag, vérszívó ügyvéd archetípusa. Pont ő, akinek úgy áll a kezében a villáskulcs, mint Liptai Claudiáéban a flóraszappan és a sörtekefe. Ez lehetetlen. Megőrült?

Meg.

Tetszett neki ez a típus, érthető. Jól beszél angolul. Utána olvasott. Kiderült: AKAD olyan Rolls-Royce Silver Shadow, ami használható. Épp akkor indult a válság, 2008 szeptemberét írjuk. Az angol piac hamarább reagált, mint mi – az árak elkezdtek meredeken szánkázni lefele. Zoli döntött, magához vette a pénzt, indult. Vett. Hozott. Nemlerohadt.

Aztán itthon kezdett csak nyomozni, hogyan lehetne legalizálni a kocsit. Megijedt a veteránvizsgától, a normál regisztráció pedig tiltóan drága lett volna. A Rollsot beállította a ház mögé. Próbálkozott ugyan mindenféle cégekkel, de elakadt az OT-sítás ügye, ő se nyomta eléggé a gombot. Most meg már látja, nem lesz már semmi a kapcsolatukból. Feladta, eladná, mitkelltennimitmit, hát ezért hívott.

Angol rendszámos, regisztrálatlan autó, itthon, ráadásul egy Rolls-Royce, ami másfél éve áll a földes udvaron. Nyilván nem indul, a fék biztosan berohadt, pedig az gyilkosan drága tud lenni, háromkörös, borzasztó komplikált, spiáter alkatrészekkel van teli, amik nem pótolhatók másból. Ja, meg a szintszabályozás, az is előszeretettel fejreáll, no meg a motor hidrotőkéi sem szeretik az állást. Meg a Lucas elektromos rendszer sem. Zoli épp csak eleget olvasott a típusról, azért vett, én kicsit túl sokat, azért nem vennék. Azért csillió elégedett Silver Shadow-használó van ma is a világban, és ezek az autók nem arról híresek, hogy az út szélén ácsorognának mindenütt. Igaz, sokat nem is látni belőlük.

- Figyi Zoli, csináljunk belőle cikket. Vezettem én már Rolls-Royce-ot pár félét, de az mind vagy újabb volt, vagy sokkal öregebb, ezért pont a Silver Shadow nagyon érdekelne. Odamegyünk, megpróbáljuk beindítani, ha megy, teszteljük, oké, vázoltam a hirtelen ötletet.
- Hát jó, bár egy hónappal ezelőtt feltöltöttem az akkut, akkor megpróbáltam beindítani, de nem ment…, hangolt lefele Zoli az akcióról.
- Oké, akkor még jobb, csinálunk egy videós blogposztot arról, hogy bénázunk. Még érdekesebb lesz. A motortér hogy néz ki? Drótok lógnak mindenfelé, tákolt az egész. Egyáltalán, mi működött ezen az autón? Szintszabályzás, fék, ilyenek?
- Figyelj, én beleültem Newcastle-ben, és hazajöttem. Egyszer nyitottam ki elöl, még hazafelé, az akku meg hátul van. Semmilyen hibáját nem vettem észre. Csak aztán nem használtam – ennyit tudott mondani.
Ez lehetetlen. Egy 1974-es Rollsszal nem lehet csak úgy hazajönni. Amit a távolabbi ismerőseim vettek, annak mindnek volt valami jó drága baja megvételkor, szintszabályzás, fék, motor, rozsda. Zoli meg azt mondja, semmi. Ilyen nincs, nem ért hozzá, ez egy rom lesz. Izgalmasnak tűnt a dolog, Pista rögtön ajánlkozott, hogy ő is jön, aztán Tibby is bejelentette, hogy ha törik, ha szakad, ő ott lesz, meg két operatőrt is vittünk… Kisebb tömeg jelent meg a Rolls mellett az akció délutánján.

Vittünk bikakábelt, akkut, WD-40-et, hidegindítót, gyertyakulcsot, Duct Tape-et, kompresszort, szerszámosládát. Majd kitaláljuk, elvégre karburátoros motor, áramunk meg van, ha az elektromos benzinszivattyú működik, van esélyünk. Tekintsék meg kérem a videót, pompás szórakozás lesz, ígérem:

Pár dolog még ide kívánkozik, ami kimaradt a videóból. Például hogy a kulcs, amivel először próbálkoztunk, valószínűleg a tanksapkáé volt, mert amikor Zoli lehozta a tartalékot, azzal már minden csodásan nyílt-csukódott. A motor valóban elsőre beindult, nem trükköltünk. És ugyan akad egy nagy cső a motortérben, amit Duct Tape szigetel, és az egyik hidrotőke konokul kattogott, ám ennyi a komoly baj, kis járatás után pedig még a hidrotőke is elhallgatott. Lenyűgöző ám, amikor egy ekkora, ilyen komplikált motor csak úgy, szinte pöccintésre indul másfél év állás után.

Az autón rozsdát egyáltalán nem találtunk, végignéztük Zoli képeit, amiket a bácsitól kapott, akitől vette. Felfordított vödrön ülő pacákot ábrázoltak MIG-gel a kézben, egy szűk garázsban, amint hátsó sárvédőíveket cserél, küszöböket foltoz az autón. A munka alig pár éve történt, nem csoda, hogy most is korróziómentes minden. Engem csak az zavar, hogy kicsit hasas a két hátsó sárvédő – nem feltűnő, de aki látott már Silver Shadowt, az valószínűleg észreveszi. A hátsó ajtókban zörög valami becsapáskor, a vezetőoldali (bőr) ajtókárpit itt-ott kopottas, de más baj… Ja igen, nagy fékezés után kigyulladt a „Coolant level low”, a „Brake failure” és a „Taillight malfuncion” felirat a műszerfalon, de egy leállítás/újraindítás után csak a Coolant maradt égve – talán kéne bele egy kis fagyálló.

És persze a gumikba nem nyomtunk elég levegőt, ezért a kormány meglehetősen tétova volt, de a fék, a szintszabályzó, a motor, a váltó, az elektromos berendezések mennek, illatozik és szép a bőrbelső, szépek a fák is, az autó úgy kinéz húszmilliónak, mint a huzat. A legnagyobb bajok: egy kis sztochasztikus sántítás alapjáraton (valami nagyfesz kábel, gyertya lesz), a bal első fényszórót meg kell hekkelni, de most átmenetileg le van ragasztva a híres Duct Tape-pel, a csomagtérfedélről leszakadt a kárpitozás, amit vissza kell majd tenni némi Palmatexszel. De a gumitömítések tökéletesek mindenütt, a műanyagok, héblik, kis fedelek, kapcsolók, minden szuper. Ja, és a krómok hibbbátlanok, leszámítva a jobb első és hátsó ütközősarkokon levő három-négy rozsdapottyöt. Még a műbőr tető alatt sem ropog a fém, a kocsi tényleg masszív, egyben van, szépen megy, a fényezése is igen mélységesen szép a kosz alatt. Kérdeztem Zolit, mit kér az autóért, mondta, valamivel hárommillió alatt, de ha nem akar elmenni, puhításra még engedhet is majd, mert neki igazából útban van.

Aztán pár nappal később elküldte a vétel sztoriját is e-mailben. Az sem semmi, sőt… Jó vénája van a csávónak, minek ment vajon ügyvédnek?… Ja, mert úgy tudott Rolls-Royce-ot venni a válság küszöbén, hát persze.

A porcelán tacskó

Volt már olyan zavaros álmotok, hogy Baines kapitány behajózik az Onedin Line vezérárbocosával, a Charlotte Rhodes-szal az omszki-tavi vízisí-bázisra? És olyan, hogy a budaörsi Tesco üres parkolójába hajnali háromkor begördül egy arisztokrata-kék (ezt én találtam ki, de jól hangzik, úgyhogy marad) Rolls-Royce Silver Shadow? Előbbi tényleg zavart lélekre utal, utóbbi azonban valóban megtörtént. Habár a normálistól eltérő pszichés állapot itt sem teljesen kizárt. Mármint a sofőr vonatkozásában.

Ha tovább olvastok, megtudhatjátok, ki felelős a gazdasági válság egyik első magyar áldozatáért, miért nem szabad hazudni gyermekünknek Továbbá, hogy mire jó a japán nyelv, lefutotta-e a nagymama a maratont? És azt is talán, hogy hogyan jön ide a porcelán tacskó.

Az egyik első áldozat én volnék – a felelős pedig egyértelműen a Totalcar. (Naná – majd én?) Szögezzük le, hogy nem vagyok autóbuzi, a különböző gépi kültakarókat is csak akkor tanultam meg ismert nevű márkákkal – pláne típusokkal – fedésbe hozni, amikor életem első gépjárművét vásároltam, a rendszerváltás svájci roncstelepekről daloló fülemüléktől zajos hajnalán. És ekkor már inkább voltam harminc, mint húsz. (Az autóskártya most nem számít, mivel azokkal - Intermeccanica, Lola-T - a való életben soha nem volt módom találkozni.) Mert hiába adtam el az utolsó autómat, mondván, hogy elegem van abból, hogy éjfélkor a teljesen forgalommentes, kétsávos úton hátulról belém jön az élete első karambolját abszolváló hatvanéves úr. Meg abból, hogy akár áll, akár mozog a kocsi, valamit valakinek mindig fizetnem kell. Szóval hiába a boldog autótlanság, ha a Totalcaron ilyen cikk jelenik meg. Némileg persze bűnös az eBay is, mivel onnan pár perc alatt kiderül, hogy habár az ember a félretett pénzét temérdek értelmes dologra is költhetné, mégiscsak csábítóbb a világ legjobb autója – egy néhány éves Suzuki Swift áráért. Ja, hogy Észak-Angliába kell érte menni? Ha az ember bőrülésre nevez be, odafelé menet igazán kibírhatja a fapadot.

De ne ugorjunk ennyire előre: egyelőre becserkészés alatt a kék bálvány és megmagyarázhatatlan erők munkálnak az agyam egyre kórosabb méretűre duzzadó irracionalitás-lebenyében. (Ha ennek a néhány napnak az árverési oldal látogatásába és a vad tervezgetésbe ölt szellemi energiáit valami értelmes tevékenységre fordítottam volna, mennyivel jobb lenne most.) Nem törnék Csikós babérjaira, hiszen ő már elég érzékletesen beszámolt arról, mi zajlik le az ember agyában, ha KELL neki az a távoli, guruló tárgy, és már a család anyagi biztonsága kezd veszélybe kerülni, de közben valami hülye nick mögött rejtőző korcs pont a mi, lelkiekben már lestipistopizott autóipari remekünket böködi a licitjeivel. Holott ő ugyebár bármikor, bármelyik másikért csatába szállhatna, de neki pont ez kéne, pont most. Aztán amikor rájön, hogy ezt a túl magasra pöckölt árat talán mégsem kellett volna még megfejelni, mert jóval drágább lett a cucc, mint ameddig a módosult tudatállapotunk előtti állapotunkban engedtük volna fajulni, és egyébként is baromi messziről kellene hazahozni, és még oda is kellene menni érte – nos, akkor már senki más nem licitál tovább. A hülyék elfogynak, egyedül maradunk egy óriási kötelezettséggel. Jön is a szokásos üzenet Licitfalváról az üzenetmalomból: gratulálnak, a csudamasina immár az új gazdihoz tartozik. Lehet fizetni.

No, itt kúszik be a történetbe a válság. Az egyszerűség kedvéért álljon itt egy kis táblázat arról, hogyan is alakult a brit és a magyar hivatalos fizetőeszköz egymáshoz viszonyított árfolyama 2008. októberében.

2008.10.03 313,34
2008.10.06 321,55
2008.10.07 320,03
2008.10.08 325,24
2008.10.09 313,69
2008.10.10 328,64
2008.10.13 318,93
2008.10.14 324,45
2008.10.15 341,87
2008.10.16 335,73
2008.10.17 343,84
2008.10.20 344,68
2008.10.21 350,30
2008.10.22 350,04
2008.10.27 335,82
2008.10.28 329,78
2008.10.29 320,22
2008.10.30 321,25
2008.10.31 331,45
2008.11.03 324,73
2008.11.04 323,35
2008.11.05 316,75


Igen: azok tippeltek jól, akik úgy gondolták, hogy 3-i árfolyamon nyertem meg az árverést, és valahol 20-21-e környékén sikerült hozzájutnom a szükséges valutamennyiséghez. Mert a 350 az bizony nem 313! Ennek nem nagyon örültem, talán értik.

Ha már az Ezüst Árny iránti egyoldalú vonzalmamat Soros György sem tudta megármányolni, úgy gondoltam, a legokosabb, ha teljes erővel átadom magam újsütetű birtoklásvágyamnak, és amint tehetem, ki is elégítem.

Az előző évben október 23. balhémentes belvárost hozott. Viszont az azt megelőzőben még tank is koptatta a flasztert. (A Totalcar egyébiránt méltatlanul mellőzte a nagyvárosi élményjárműveket tárgyazó cikkeiben. Vagy nem is voltak ilyen cikkek? Legyenek!) Melyik statisztikai módszert alkalmazzam, ha a vacsorámat nem lejárt szavatosságú rendőrségi erőspaprika töltettel akarom könnyfakasztóvá fűszerezni? Ötvenévente van ilyen, vagy immár minden páros évben? Mielőtt elbizonytalanodhattam volna, eldöntöttem, hogy inkább a kies Northumberland ünnepi meglátogatását választom. A hosszú hétvége tökéletes időpont-választásnak tűnt. Ami főként azért jó döntés, mert ott október 23. minden, csak nem ünnep. Fel hát Newcastle-ra!

Elutazásom előtt közöltem 14 éves fiammal - aki a bundás, ékszerrel kivert marsallbotokkal hadonászó, seggriszáló nőkkel körített, a legújabb Bentley-kbe/-ből vagy RR-okba/-ból ki-beszálló hip-hop zenészek lelkes híve -, hogy Nagy–Britanniába utazom, mire teljesen váratlanul azt kérdezte: akkor hozol egy Rolls-Royce-ot? Ledermedtem, mivel a projektről jómagamon kívül senki nem tudhatott. Egy félpillanatnyi mérlegelést követően úgy döntöttem, maradjunk az eddig bevált igazmondásnál, úgyhogy igennel feleltem. Az én lelkiismeretem így megnyugodott, ő pedig továbblépett a témán, mintha csak azt mondtam volna, hogy leugrom a boltba tejért. Valljuk be, teljesen racionálisan cselekedett. Ezt a választ az ő helyében én sem vettem volna komolyan.


Ő Garry, az eladó

Mellőzzük most az odajutás, Garry, az eladó készségessége, felesége még nála is nehezebben érthető tájszólása, és a magától értetődően rendelkezésemre bocsátott teljes historikus szervizdokumentáció részletes leírását. Lényeg, hogy reggel még Budapesten ébredtem gyalogosként, késő délután pedig már az út bal oldalán, Newcastle-ból Nottingham felé vezettem a saját Rolls-Royce-omat! Vezettem? Inkább mondjuk azt, hogy navigáltam – vagy nem is tudom, milyen, mozgást jelentő igével lehetne utalni arra a hajószerű siklásra, ringatózásra, amiben részem volt. Az első kilométertől tudta, mit kell tennie – én csak segítettem neki, hogy azt tehesse, amit nagyon tud: suhanni és közben hagyni, hogy a sofőrülésben ülő bárki élvezze mindezt. Rém egyszerű: csak a szárnyas spinét kell követni. És csak az nincs benne, amit negyven éve még nem találtak fel a konstruktőrök meg a biztonsági szakmuksók. Hihetetlen egy gépezet!

A gonosz városbírót és Robin Hoodot hátrahagyva, másnap Londonig hajtottam, ahol odaszakadt egyetemi csoporttársam és japán férje láttak vendégül. Gyermekük értelemszerűen angol „anyanyelvű” – bár magyarul is szépen beszél. Mivel kiskorában kizárólag az apját hallotta japánul beszélni, az a megalapozott vélekedése alakult ki, hogy ez egy olyan kifejezési forma, amit felmenője külön az ő fegyelmezésére talált ki. Első apaországi útja alkalmával komoly sokként érte, hogy ott mindenki ezt az lingua torturiensisnek hitt nyelvet beszéli.

Már másfél napja birtokoltam egy tökéletes és gyönyörű autót, amikor elhagytam vele szülőhazáját. Mi a legkelendőbb áru szerintetek a komp üzletében? Hát persze, hogy nem a pia és nem is a cigaretta, hanem a fordítva aszimmetrikus fényszórót kontinentálissá alakító matricácska. Én is megvettem és fölragasztottam, nehogy elvakítsam a jobbra tartáshoz szokott autóstársakat. Európát gyakorlatilag problémamentesen kasultam keresztül – egyedül az egyik fényszóró izzója égett ki, amit persze nem tudtam pótolni. Milyen jó viszont, ha az ember ikerlámpás kocsit hajt – így összeügyeskedhető egy párnyi rendeltetésszerűen működő világítótest. Egy wiesbadeni barátnál töltött éjszakát követően már egy nagy lendülettel hazahajókáztam. Azért ott még bekukkantottunk a helyi RR szerelőhöz és kereskedőhöz – hátha tud valami okosságot a fényszóróra, de csak a balkormányos változathoz volt cucca. Az én csodaszép és különleges járgányom egyébként szinte plebejusnak tűnt az ott sorakozó öregebb, nagyobb, fényűzőbb márkatársak mellett.

Hajnali háromra értem Budaörsig, s mivel gondoltam, nem álldogálhat majd az udvaron meztelenül egy angol lord, beugrottam a Tescóba, hogy valami takaróponyvát vegyek. Ha jelen lett volna e korai órán Mrs. Ballard, az első tulaj (akit férje lepett meg e csecsebecsével – mivel neki magának volt egy sokkal nagyobb, gőgösebb ilyen, de hadd legyen már egy lóti-futi kocsija az asszonynak is) rácsodálkozhatott volna a XXI. századi angol kubista gyarmati építészet és a négy évtizeddel korábbi perfekcionista autógyártás drámai kontrasztjára – távol Angliától, Budapest határában.

Amikor beálltam az udvarra még mindig magától értetődőnek tűnt, hogy kétezer kilométert megtettem egy általam nem ismert, soha nem vezetett, át nem vizsgáltatott autóval. Csak később jöttem rá, hogy ez így volt jól. Mármint, hogy nem józanul végiggondolva és megtervezve, hozzáértők véleményét kikérve vágtam bele. Mert akkor nem lett volna belőle semmi. Visszarettentem volna a megfontolt és megalapozott ellenérvektől. Nagyon pórul is járhattam volna persze – és én sem nagyon ajánlanám ma már senkinek. De örülök, hogy egy Rolls-Royce Silver Shadowban áthajózhattam Európát.

Garry, az eladó örömmel nyugtázta, hogy épségben hazaértem. Hogy a nagyi lefutotta a maratont. Ezt írta:

„When you said you were going to drive home, I was worried that it was a bit like entering your grandmother into a marathon, but there again 100K may be "just run-in" as far as RR goes and just in her prime! Also, I did think flying home "First Class" may be cheaper than the fuel cost, but as you said at the time, it’s the experience of travelling at leisure across Europe that is the big attraction.”

azaz,

„amikor azt mondta, hogy hazavezetni készül az autót, tartottam tőle kicsit, hogy olyan ez a vállalkozás, mint a nagymamát benevezni a maratoni futóversenyre, de úgy tűnik, egy Rolls-Royce-nál a 160 ezer kilométer még csak azt jelenti, hogy bejáratták, és a legjobb erejében van. Meg az is lehet, hogy repülőn még első osztályon hazautazni is olcsóbb, mint itt az üzemanyag-költség, de ahogy mondta a vásárlásnál, az igazi vonzerő az volt, hogy élvezetesen átszelje Európát.”

Most jön a történet kevésbé felemelő szakasza. Úgy tűnik, a hitegető szerelőkből minden veteránautó-felújításnál el kell fogyasztani egyet-kettőt, míg végre annak a kezébe kerül, aki valóban el is végzi a munkát. Sajnos én még csak az elsőn vagyok túl. Javára írandó, hogy bár nem végzett semmit, legalább nem is kért egy fillért sem – bár már kétszer megnézte a kocsit.

Most sem pénzem, sem túl nagy indíttatásom nincs, hogy valamit kezdjek ezzel az ipartörténeti csodával. Ha valakinek van ötlete, kedve, pénze – jelentkezzen! Mondjuk, amikor Csikós tanácsát kértem, azzal kezdte, hogy mivel ő a Vegyünk Autót Ne Túl Olcsón, Költsünk Rá Sokat, Majd Adjuk El Alacsonyabb Áron Értékesítési Modellben Hívők Egyházának gyűjt adományokat és egy százalékot, ne nagyon számítsak rá. Hacsak úgy nem, hogy eddigi tapasztalatai alapján kiérlelt tanácsait hallgassam meg, majd tegyem az ellenkezőjét, és akkor egész jó esélyeim lehetnek. No, majd meglátjuk! Szerintem valahol itt kezdődik az ő cikke.

Ja, és a porcelán tacskó? Itt van az asztalomon, de igazából nincs mellé autós sztori, úgyhogy talán hagyjuk is...

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr881992869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csipkejózsika 2010.05.13. 07:33:48

Nem ez az első eset, hogy eredeti állapotukban szép és elegáns, de valamilyen okból kifolyólag gusztustalanul átalakított autókkal foglalkozunk. A Rolls Royce Phantom úgy látszik kedvelt célpontja az elvetemült tunereknek és ha ezt még megfejeljük...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2,5mach 2010.05.13. 06:31:18

Hihetetlen! Ezek megint találtak egy gyöngyszemet.

hypochloride 2010.05.13. 06:35:03

Nem is olyan régen még gondolkodtam azon, hogy jó lenne egy ilyen szerkezetet beszerezni. Értem én, hogy sokat fogyaszt, de mindannyian tudjuk, hogy abból még senki sem gazdagodott meg, hogy kisfogyasztású autóval járkál. Viszont az igen bonyolult felépítés, a sok hibalehetőség, a körülményes és rettenetesen drága alkatrészbeszerzés egy életre elrettentettek a dologtól. Úgyhogy maradt az öreg Volvo.

pce85 2010.05.13. 06:42:49

Ez megint nagyon jó lett.
Zsolt, mikor jössz megnézni a Simcát?:)

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.05.13. 07:21:30

Hu basszus! Milyen hangja volt az ajtónak mikor becsukta!?
Annyi az anyagból egy komplett Suzukira is telne és még maradna is

misinator 2010.05.13. 07:38:02

"...Vegyünk Autót Ne Túl Olcsón, Költsünk Rá Sokat, Majd Adjuk El Alacsonyabb Áron Értékesítési Modellben Hívők Egyháza..."

Meg volt a reggeli szertartás. A rituálé a lényeg a szememben: Odamegy a felkent pap, na meg ministránsa - most a szellemi vezetője minősítő megjegyzését hagyjuk - s elvégzi a szertartást.
Mi meg áhítattal teli szent borzongással átéljük átéljük a Csodát/közben meg a ministránsról kiderül, hogy utálja az egészet, mert a szülei, meg a társadalmi környezet miatt van csak ott, s közben is feláll a farka, mert - most is - pornóra gondol.../

Ámen.

misinator 2010.05.13. 07:39:01

@pce85: S a BMW 600-at Miskolcra?

Rocko- 2010.05.13. 07:39:42

most válik el a szar a májtól. :DDD

Gomulka Béla 2010.05.13. 07:42:51

Jól ír az u"rge, kár hogy ilyen rusnya szakmát választott.
Érdekes a Shadow-k utóélete. Nagyon sok készu"lt belo"lu"k (értsd: to"bb mint húszezer, plusz a Bentley T, megvan az harminc is), és errefelé gyakran látni ilyet. Esku"vo"s autónként ... (Persze, a rózsaszín Panther nyújtott limuzinhoz képest véghetetlen felu"du"lés - eddig még nem sikeru"lt lefotóznom, de meglesz és elku"ldo"m: minden kétségen felu"l a világ legrusnyább jármu"ve.) Node: ki tart Shadow-t munkaeszko"zként (teszem azt egy Lincoln helyett)? Nyilván mániás valamennyire a pofa, persze hogy rendben van a Rolls Royce.

Jut eszembe, ide dikheljen mindenki (a cikk alján lévo" fotóról beszélek)! rrab.com/rsh1.htm#top

Gomulka Béla 2010.05.13. 07:46:05

Liptonice messze van, de biztosan szép hely!
(bocs, de ez nagyon ki kellett egy ilyen influenzás reggelen)

cork77 2010.05.13. 07:47:01

Gyönyörű, stílusos, elegáns.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.05.13. 07:49:14

Fasza lett az írás, a videót már láttam, az is állat:)

Lowtyo 2010.05.13. 07:53:33

pista, te szuper híró :D

DP@i 2010.05.13. 07:54:54

Patent gép. Éljenek a gyöngyszemek sokáig!

PaOntan 2010.05.13. 08:24:26

pista, kevesebbet kene karomkodni.

Gomulka Béla 2010.05.13. 08:25:22

Ja, kedves Csikós úr, lehet hogy van olyan szo"keno"s vicc is, de nem a Vekker úrból van az idézet (gyo"kere)? Mikor az SS másodparancsnok viccet mondat a Vekker úrral (utánozandó a fo"no"két, aki azon a véleményen van, hogy a német mint felso"bbrendu" faj meg kell értse a zsidó humort), de nagyon nem esik le neki a tantusz, és akkor teszi azt a szép kijelentést hogy: Én értem a viccet, de NEM SZERETEM A VICCET!

Harlequin 2010.05.13. 08:27:14

Sofőr nélkül a rolls olyan, mint amikor valaki hazamegy és a 200ezer forintos bőrjakót egy szögre akasztja fel.

ommm 2010.05.13. 08:34:50

@misinator: Nagyon mellé barátom, nagyon mellé. Az veled a baj, hogy túl sokat gondolkodsz dolgokon, melyek vagy meg sem történtek, vagy nem úgy történtek, esetleg fel sem merültek. Az összeesküvés-elméleteket ne itt gyártsd.
Aztán majd küldök önéletrajzot, ha igényled netán. Gyermekkori szociális háttér-elemzéssel, családfával, iskolákkal.

zUlU 2010.05.13. 08:36:06

Esküszöm, hogy én nem vagyok egy ilyen oldtimer fan, de egy pillanatra elfogott a must have érzés, majdnem kibillentem a lelki egyensúlyomból és elképzeltem, hogy egy 36 éves autóba beleölném a kis félretettet, aminek ráadásul bénán, rossz felére szerelték a kormányt.
Az a síklás, a mit a videóban látni, az az ajtócsapódás... egy komplett mai mini egyterű fémanyaga belegyúrva.
Meg vagyok kísértve, szép magyartalanul.

fogash 2010.05.13. 08:40:27

Te Csik!

Először is gratula a barátod
szerzeményéhez, egy csoda a járgány.

Megdöbbentem viszont, hogy a fémpatentos mandzsettájú bőrdzsekidben csak úgy ráhasaltál a sárédőre. Akkora volt az eufória, hogy eszedbe se jutott? :)

Illetve ha a diszkréten esőáztatta járgányra ráhúztátok a ponyvát (Tesco->tecskó->tacskó! megfejtettem!!!), azzal frankón adtatok a fényezésnek egy mattrapolírozós-befüllesztős kezelést.

Ha már van ez az autó, és úgyis csak áll, nem bír az ügyvédúr piripócson egy száraz garázst bérelni neki havi semennyiért?

fogash 2010.05.13. 08:42:05

sárédő=sárvédő

indapass90210 2010.05.13. 08:47:10

Csak nekem tűnik úgy, hogy ebben rossz oldalon van a kormány?

steve71y 2010.05.13. 08:55:07

Hát ha még meglesz a júliusi osztalék fizetéskor lehet, hogy teszek egy ajánlatot...
Bár nem ilyet szerettem volna, de tetszik a banya.

misinator 2010.05.13. 09:00:14

Bocs, ha belegyalogoltam az érzékeny lelkedbe: elkövettem azt a hibát, hogy nem tettem mosoly jelet a szöveg után.
Nem volt bennem bántó szándék.
Még egyszer: Bocs.
Remélem nem George Orwell világában élünk, ahol a gondolkodás, a gondolat - még ha túl sok is - bűn...
Én élveztem a videót. Tetszett.
Ez - is - jutott eszembe. Ezt írtam le közülük.

Phrascarica 2010.05.13. 09:01:34

Esküszöm oldtimer fan vagyok,(nem roncs, mondom oldtimer) de egy pillanatra sem fogott meg ez a vas :(

Csikós Zsolt 2010.05.13. 09:02:22

@fogash:

Nincs fémpatent a mandzsettámon, sem gomb az elején, rejtett mind. Gyere, nézd meg. Csak oldalt van a dzsekin patent, alul, de azzal nehéz bárhova hasalni.

A ponyva a tulaj vágya, a TC-s, indexes bevezetőben talán érzed a kritikát erről.

Nincs havi semennyiért arra garázs, Piripócson pedig szétlopnák az ingyenesben. Próbáltál már ilyet értékesnek tűnő tárgyakkal?

DiliQtya 2010.05.13. 09:02:30

Porcelán tacsi...jól átvertek :-)

Csikós Zsolt 2010.05.13. 09:04:30

@Scokj:

Burt Bacharach számát Dusty Springfield adja elő. The Look of Love.

Általában Dionne Warwickot, néha Barbra Streisand-et kapcsolják össze Bacharach-kel (ejtsd: bekerek), ezzel a zsenivel, de Dusty jobban ment ehhez a hangulathoz, lustán, erotikusan énekel.

sargarigo 2010.05.13. 09:09:13

Egyszer vezethetnék egy ilyet??Naaaaléccciiiiléccciiiii

Garp 2010.05.13. 09:11:41

@Csikós Zsolt: "Van egy ügyvéd barátom, Zoli, aki – hogy is szól az a szőke nős vicc? – nagyon szereti, de nem érti az autókat. Élete legjobb döntését hozta tehát, amikor tíz évvel ezelőtt vett magának egy Volvo Amazont, hiszen az stílusos, jó vezetni, nem romlik el." - jéé, második nevem Zoltán, a lelkesedésem ugyanilyen természetű, és Amazon kombira verem. :)

@Rollsos Zoli: "...csak a szárnyas spinét kell követni." - hűbazz, mit szedsz? :)

zutyi128 2010.05.13. 09:16:55

Nagyon jó.Igazán lehetne már tv-s műsorotok is valamelyik csatornán.Tuti siker lenne.

Garp 2010.05.13. 09:21:55

@Rollsos Zoli: gratulálok a Lady-hez. Szerintem tartsd meg, ilyen nem sok adódik az ember életében, letakarva meg nem kér enni, amíg lesz "kedved" belekezdeni a legalizálásába.

@Csikós Zsolt: "Vegyünk Autót Ne Túl Olcsón, Költsünk Rá Sokat, Majd Adjuk El Alacsonyabb Áron Értékesítési Modellben Hívők Egyháza" - beléphetek? :) Jetta II-t 510-ért venni, 25ért eladni, közben 2400km-t hajtva? Vagy ez inkább csak a "Béna Balek Baráti Kör"-höz elegendő? :) (Mondjuk ez vagy 6-7 éve volt)

Mikori évjárat a Rolls?

DiliQtya 2010.05.13. 09:24:27

Hihi, a video szenzációs. Mintha 2 autótolvaj fe akarná törni :)
"Pista egy bunkó" MegaLOL. Jó arcok, összeillő páros, több ilyen spontán forgatást.

uglykid 2010.05.13. 09:27:52

Hűűűű...ha!
Ez a vallásos áhitat engem bizony magával ragadott, persze, ha megáll benne valami akkor jöhet az ima!

Azok a neszek, "zsíros-telt" kattanások amik a kezelőszervekből jönnek igazán lúdbőröztetőek.

A motortető lecsukását pedig tizenötször
végighallgattam!!!

Csikósmester, ahogy elnézem ERA megérdemelne valami Wax-ot!Legalább v.mi maradékot!Kééérlek szééépen!

Garp 2010.05.13. 09:34:01

Közbe' lejött a videó....1974. Legszebb kor.

Dennis01 2010.05.13. 09:36:16

@hypochloride: Apanak van egy munkatarsa, ven Jag-gel jar. Azt mondta, ot nem erdekli a fogyasztas, meg az apro rigolyak, o mar csak a feeling-ert jar vele..

@Dövan: Tevedsz, a kontinensen levo autok kormanya van elbaszva. Hogy lehet ilyen hibat veteni... :))

@Garp: Ki volt ez a Jettas balek?? :DD

Amugy mar sok angol autonal eszrevettem, akarmennyit all is, mindig poccre indul. Az egyetlen eset, mikor a Mini nem indult, mikor telen leszivta az akksit. Akkor is bikazas utan poccre indult, utana mar nem volt gond.

ommm 2010.05.13. 09:42:02

@misinator: Pedig a gondolatrendőrség. Oké, béke.

konti10 (törölt) 2010.05.13. 09:44:15

Ez jó volt. Videó is, meg az írás is. Így csütörtök reggelre meló közben túl jó is. Ez vasárnapra való. Szerintem Pista/Zsolt párosítás egész jó. Leheletnyit más világnézet, talán pont ezért.

csongiaparaszt 2010.05.13. 09:44:46

Jezusszentszive, ezdegyongyoru!

ashdown 2010.05.13. 09:57:21

Több mint jó ez az írás!!

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.05.13. 10:03:25

Te Vályi, szerintem már nagyon rájátszol erre a cowboy imidzsre. Bár Csikós ellenpontnak nem rossz...

A Rolls csodálatos gép, de mire olyan lesz, amilyennek lennie kell, ahhoz megeszi még a vételárát szerintem...

majke 2010.05.13. 10:05:47

erős lájk az írás, a videó és az autó is

na és akkor ? 2010.05.13. 10:05:56

Ki ez a pista nevű sálgótárjányi GYÖKÉR !

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.05.13. 10:06:51

@Csikós Zsolt:
Vidéken töredékáron lehet garázst bérelni, olyan településeken, ahol nem szokás más tulajdonát tönkretenni. Gondolom erre gondolt a kolléga.

hha96 (törölt) 2010.05.13. 10:08:09

"Klímakompresszor, ez manapság úgy híjják Suzuki autómotor" :DDD

korszellem 2010.05.13. 10:11:30

Nem indulás előtt kellett volna ellenőrizni az olajszintet?Én úgy szoktam,mondjuk nem is rolsom van...
Zsidó olajmágnás, mi?Nem volt kényszered családi házakat lerombolni,gyerekeket szétbombázni ,fejbe lőni,falakat építeni másoktól elrabolt területeken,esetleg másik ország légterébe kémrepülőt küldeni?
Hagyjuk már ezeket a sztereotípiákat hogy arab=öngyilkos merénylő.Mondjuk az Indexnél nem kell polkorrektnek lenni...
Az autó egyébként szép,(amúgy sosem kéne),a video is tetszett(ezt leszámítva).

csiky944 2010.05.13. 10:11:59

@mbw108: avagy vidéken saját garázsa van az embernek :)

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.05.13. 10:13:07

@csiky944:
Elszálltak az árak, soha nem metszi egymást a vételi reálérték és a bérleti görbe. :)

vnweb 2010.05.13. 10:14:08

és a dudája hogy szól? :)

conmorientes 2010.05.13. 10:16:05

Csik !

Tudom hogy nem szoksz kicsit sem csalni, de egy pillanatra lemerevedtem a másfél éve gyakorlatilag a csalitosban álló autó teljesen újszerű, szakadásmentes és tiszta Tesco ponyvájától, meg atól hogy alatta milyen tisztaféle a kaszni. Van nékem ilyen féle takaróm vagy öt darab, nagyban garázsban használom, de ott is ótvarabbul néz ki három hónap után, mint ez a szabadlevegőn és a fák alatt másfél év elteltével.

Mit mondasz ?
Tudom van kerti csap az Andrássy úton..........

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 10:16:42

Az SU karbik, meg az a két kanyarodó cső, amivel a légszűrőház felől kanyarodik a karbikhoz a levegő, az egy-az-egyben pont ugyanígy van a Rover V8-on is, csak ott a két karbi meg van döntve 45 fokban. :)

Osztán meg vannak lepve, hogy beindul.
Baze, egy angol V8 ne indulna be? MUHAHA! :)

sszabifly 2010.05.13. 10:28:45

gyonyoru gepek ezek, van az ismeretsegi koromben is egy 1974-es peldany
www.flickr.com/photos/49438551@N07/sets/72157623887471228/detail/

RRSS2 2010.05.13. 10:37:41

Jó a cikk és a video is. Arra gondoltam össze kéne valahogyan rántani magyarország Rolls Royce tulajait egy találkozó erejéig? Van egy fórumunk az indexen, de közelről sincs fent mindenki aki érintett :(

Liquid_Night 2010.05.13. 10:39:12

Garázs, illetve 4 fal+tető azért kéne neki...ha más nem jut, lehet könyörögni hellyel rendelkező havernak:)

Nem tudom hogy a Rolls miképp avul, de sejtésem szerint az autó most van azon a ponton, ahol még minden rendben van, de törődés híján nagyon gyorsan minden baja lesz.

Élvezet volt látni ezt, az ember belegondol, milyen igényes, átgondolt, minőségi munka van az autó minden porcikájában...

Mondjuk, hiányolom a hozzáillő kastélyt...

RRSS2 2010.05.13. 10:40:38

ja meg Bentley meg Aston Marin tulajok is. Sorry ;)

ateszking (törölt) 2010.05.13. 10:46:35

Arról is kérünk egy mesét, hogy mikor egyenesedett ki Ponton Dezső hátulja!

zotya78 2010.05.13. 10:47:22

Szóltam a főnökömnek, hogy jó lenne egy kicsit megturbóznia a fizum, mert tetszik a gép és szeretném megvenni. Először csak furcsán nézett rám, majd amikor kérdésére nagy bólógatások közepette elismételtem a dolgot, közölte, hogy vegyek ki pár napot pihenésre, és vizsgáltassam ki magam. :-(((
Látszik, hogy semmit sem ért a kocsikhoz.
Ez egy gyönyörű gép és elférne a fütött, zárt garázsomban. :-) Örülnék ha ilyenem lenne!

Dennis01 2010.05.13. 10:49:16

@Garp: Ez hulye kerdes volt, igazad van.. :))
Remelem, ha Mini Estate-et veszel, majd osszeroffenunk egy mini-Mini talalkozora.. :D

@Tie: Egyetertek, pl a Rover V8 egy robusztus, megsemmisithetetlen szerkezet. Amugy epp ma mondtak a radioban, hogy a 1949 korul gyartott Landy-k tobb, mint 70%!!-a meg mindig az uton van, tehat mar reg ellensulyoztak a gyartas altali kornyezetszennyezest. Nem rossz az oreg angol paripa, mi?? :DD

@Liquid_Night: Pedig a Rolls siman elhuzta volna hazaig barmelyik kastelyt, de mit szolt volna a Cobra 11, ha egy Rolls csortet a palyan 60mph-val, mogotte meg a kastely karcolja az aszfaltot?? :DD

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.05.13. 10:55:56

@Dennis01:

Mondjuk arra nem vennék mérget, hogy az utakon vannak. ;)

luigi Vercotti 2010.05.13. 11:05:24

Remek, remek, remek!!
Ok, hogy nem kell minden szart megmenteni, de a kis veterán kommandótok időnként lecsaphatna ilyen és ehhez hasonló vasakra. Nagyon kellenek az ilyen cikkek és videók.
Új rovatot vizionálok.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 11:07:12

@Dennis01: Valójában az úgy hangzik, hogy az 1948 ÓTA gyártott Land Roverek 70%-a mind a mai napig fut.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 11:08:38

@mbw108: Ja, maradjunk annyiban, hogy jönnek-mennek. Út, az nem feltétlenül van a képben. :)

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2010.05.13. 11:11:12

milyen szép ez az autó, döbbenet

hiába fújják a kereket keményebbre, ez akkor is csak körülbelül követi a vezető kormánymozdulatait

/70-es gumik, golyópályás kormányszerkezet és 2,3 tonna

ezzel a kocsival az ember, nem megy, hanem vonul

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.05.13. 11:13:05

@Tie: Na igen. Alukarosszérián meg elfér a sár is. Csak alja legyen. :)

Dennis01 2010.05.13. 11:15:34

@Tie: Radios igy mondta, lehet hogy tevedek. De azt eleg nagy okorsegnek tartom, mikor szarozzak az angol autokat. Nagyon jok azok, csak torodni kell veluk. A 60-as, 70-es evek voltak az angol autogyartas legjobb evei velemenyem szerint. Ott volt a Triumph TR6, a Triumph Dolomite (sokan tartjak a Subaru Impreza elodjenek), a Mini, a gyonyoru oreg Rolls-ok, Jaguar-ok..

Csikós Zsolt 2010.05.13. 11:16:23

@korszellem:

Nem tudom, hogy észrevetted-e, az ilyen sztereotípiákra azok vigyáznak rettenetesen, akik valóban rasszisták, de nem merik kimondani. Én rohadtul nem vagyok az, azért merem :-)

Csikós Zsolt 2010.05.13. 11:17:47

@Dennis01:

Rover SD1, Morris Marina, Jag XJ, Austin Landcrab... :-)))))

Hilux94 2010.05.13. 11:18:30

Nagyon találó volt a végén a templomos hasonlat... Cikk és videó szórakoztató, a brit spiáterhulladék épp megfelelő díszlet volna hozzá, csak néha kicsit útban van. :D

Csikós Zsolt 2010.05.13. 11:18:59

@GYUSZI BACSI:

Azért ennél jobban követi, vezettem az utódját, ami műszakilag pont ez, meg a sokkal korábbi elődjét, aminek még pontatlanabbnak kellett volna lennie. Van valami fogalmam arról, hogyan kéne mennie, khm.

Csikós Zsolt 2010.05.13. 11:20:40

@ateszking:

Semmikor. Áll a projekt, finn biztosító mély hallgatásba burkolózik, nekem meg nincs pénzem. Ez van, ott Härnosändben pontosan tudtam, hogy nagyobb baj történt, mint látszik. Idő- és logisztikabaj, ami széteszi az ember idegeit.

Csikós Zsolt 2010.05.13. 11:21:47

@conmorientes:

Nem, nem pucoltuk. Zoli pedig képtelen volt beindítani. Odamentünk, máris forgott a videó, nincs semmi trükk.

Wizardus86 2010.05.13. 11:22:49

Tibby megérkezik: "itt könyöklünk egy hétezer köbcentis vényóc fölött és nincs hangja?"
félrenyeltem a kávét a röhögéstől :D

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.05.13. 11:23:05

@Dennis01:
Ja, ja, néhány probléma volt csak, mint Lucas elektonika, nem létező olajtömítések és összeszerelési munkamorál, valamint a kőkorszaki megoldások és a rozsda. Minden más ok. :)

Dennis01 2010.05.13. 11:23:26

@Csikós Zsolt: Nem olyan borzalmas auto a Marina, inkabb puritannak neveznem.. :)
Bar furcsa, hogy az az ember, aki a csodalatos MkII Ford Cortina-t tervezte, tervezett egy Marina szintu autot...
A Landcrab nem tudom milyen auto, de nem szidhatom, hisz az is Sir Alec Issigonis, a fantasztikus Mini tervezojenek munkaja... :))

Ejoy 2010.05.13. 11:23:58

Azt megtudhatnánk, hogy mennyi az ára? Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet.
Egyébként egy ilyen poszt máris láthatóan kihozza azoknak az embereknek az igazi énjét, akiknek nem létezik 1,4l 3,4m hossz felett autó. Nekem nagyon bejön, és simán bevállalnám. Az éves fenttartási költsége fogyasztással együtt, ha az OT összejön, alig lesz többe, mint egy szar Suzuki Swift a havi törlesztőkkel...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.05.13. 11:28:25

@na és akkor ?: Nem sálgótárjányi, hanem szlovákiai magyar. A gyökér meg te vagy.

Pista, azért azt a rohadt bagót letehetted volna a forgatásra, mert elég undorító ez a folyton lóg a szádban módi.

Ne érted félre, olyan rákot növesztesz magadnak, amilyet akarsz, szíved joga, cigizz nyugodtan, de hogy egy ilyen videós cikken végig füstölj, az kicsit tré dolog.

Csikós Zsolt 2010.05.13. 11:32:08

@Z o z ó:

Alatta, alatta... Gondolom még egy feles simán lejön belőle.

Dennis01 2010.05.13. 11:32:36

@mbw108: A Lucas elektronika tenyleg tud nehany borzalmat muvelni, nalam a biztositektabla szarakodott, mig nem vettem egy ujat. A kabeleim ossze voltak vagdosva hala annak a sz.r muhelynek, ahova az elozo gazdaja hordta a kocsit. Viszont a gyujtasom is Lucas, az sose hagyott cserben, gyonyoruen mukodik mar egy eve, pedig nem piszkalom.
A tomitesekkel is igazad van, ma mar viszont lehet normalis szetteket venni pl a Minihez is, nem is nehez cserelni es egybol megszunik az olajfolyas.. Bar latod ez a jo az angol kocsikban, megjelolik a helyuket, tudod hova kell allni... :)
A rozsda komoly dolog, sajnos a Minimet is felzabalta...

Csikós Zsolt 2010.05.13. 11:33:08

@bonifac:

Kurvára utálom a sok sminkes, mesterkélt, műjófej sztárt a tévében. Ha ilyen kell, menj az rtl-re :-)

Csikós Zsolt 2010.05.13. 11:34:12

@Ejoy:

Olyan 2,5 körül simán odaadja sztem. Még talán alatta is.

leontm 2010.05.13. 11:34:33

A videó alapján úgy tűnik, h a VI. kerület környékén van az autó. Tudok ott egy kiadó teremgarázst, baráti áron, de meg kell nézni, mert kicsit szűk (a terem sarkában van, viszont egy jobbkormányos autónak lehet, hogy pont megfelelő lenne)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 11:37:01

@Dennis01: A Range-ben mindenféle elektronika megdöglött már, csak a Lucas nem.
Meghalt a Wabco ABS, megdöglött a Valeo légrugózás elektronikája, letérdelt a Marelli generátor és a gyújtásmodul.

A Lukács motorvezérlő, és a szintén Lukács gyújtás (a modult kivéve), valamint a Lukács injektorrendszer, a légtömegmérő, azoknak barátom, semmi bajuk 500ezer Km környékén se, pedig a gáz annak idején jópárszor rárobbant pl. a légtömegmérőre úgy, hogy ledobta a szívósorról az egészet.

Bosch szerencsére hál istennek nincs az autóban.

Ejoy 2010.05.13. 11:48:12

@Csikós Zsolt: Az ertéelen az a gyerek az autós műsor vezető. Na az ahogy viselkedik, az mindennek a leg alja. Semmi köze semmihez, sima "úrvezető" jampi, de úgy beszél, mintha értene bármihez is az autók terén. Van annál sokkal jobb műsor az országban, akik értenek is hozzá, és nem játszák az agyukat a kamu D&G cuccokban...

borso 2010.05.13. 11:52:28

meghalok egy ilyen autóért azaz addig nem halhatok meg amig nem lesz egy ilyenem, igaz balkormányos és 70 előtti aminek a hátsó ülés mögött rózsafából van a piknik tálcája. ez autó azaz AUTÓ a többi mai mind csak fostalicska. :-)))

Dennis01 2010.05.13. 11:53:19

@Tie: A gyujtas a Minin is Lucas, semmi gond vele. Gyonyoru a hangja, minden okes vele. Meg is vagyok vele elegedve, bar a Minik atka nem keruli el: esos idoben mindig beazik a gyujtaseloszto, igy dadog a kocsi. A Mini forumon kaptam tanacsot ra: gumikesztyu rahuzva az elosztora + gyujtaskabel vizhatlanito aeroszol. Epp miutan rahuztam a gumikesztyut az elosztora, ra egy nappal mennem kellett az East Midlands repterre. Semmi gondja nem volt az egesz ut alatt, pedig szakado esoben mentem. Igaz, utana eldurrant a bypass-cso... :))

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.05.13. 11:56:15

@Csikós Zsolt: Hát, nálam a lóg-a-füstölő-cigi-a-számban nem egyenlő a jófej, mesterkéletlen természetességgel.

Karesz révén te biztos teljesen immunis vagy.

Ennyi erővel böföghettek vagy finghattok is egy videoposztban. Az is abszolút természetes és mesterkéletlen, nem?

(Az RTL meg hogy került ide? Gyulai B. mindig is amatőr marad. Annak is tehetségtelen.)

mbw108 · http://mb-w108.atw.hu/ 2010.05.13. 11:56:56

@Dennis01:
Ne mentegesd, mára nagyjából az angol autóipar történelem. Így messziről még vicces is. Készültek ot csodaszép (XJ), ötletes (mini), elegáns (RR), ódivatúan minőségi (Humber) autók, vagy igazi roadsterek (soksok). De azért lássuk be, ha nem lenne ilyen minőségi alkatrészellátás/utángyártás sokakhoz, akkor mutatóban sem lenne angol veterán. Mert veterános kultúrájuk viszont van, azt meg kell hagyni.

DJ Offtopic · http://djofftopic.blog.hu 2010.05.13. 11:57:05

@Dövan: halvérű brit munkatársamat a világon egyedül ezzel lehet felidegesíteni. Mármint amikor szóvá tesszük, hogy náluk a rossz oldalon vezetnek.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.05.13. 11:57:33

@Csikós Zsolt: Ja, és addig jó, míg nem vagytok sztárok. Mármint cölöbök.

Bár Winkler néha erősen súrolja a határt.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 12:01:20

@Dennis01: A gumikesztyű jó megoldás, csak az a baj, hogy még nem találták fel a 9 ujjú gumikesztyűt, ami jó vóna a Vényócra. :)

Nekem viszont az segített, méghozzá NAGYON is sokat, hogy az elosztófedelet, mielőtt felraktam a helyére, a belső peremét, ahol felül az elosztóra, egy kicsit megkentem azzal a fekete sohamegnemszáradó szélvédőragasztó kulimásszal.
Azóta nagy vizezésnél, patakátkelésnél is, amikor régebben leállt 3-4 henger is akár, most legfeljebb 1 ázik meg, és az is csak 10-20 másodpercre. Azt meg szinte csak a hangján venni észre, az erején nem.

Ami még amúgy karbisnál jó megoldás, hogy az elosztófejen többnyire van egy-két szellőzőlik fúrva. Na azokat lezárja az ember egy kivételével, ahol is rádug egy csatalakozót, azt meg egy kis vupiléncsővel bevezeti pl. a légszűrőházba, és úgy sose fog úgy megázni, hogy megálljon, mert a motor egyből ki is húzza belőle az összes párát. :)
A másik megoldás meg az, amikor fogsz egy pici akváriumszivattyút, és egy pici túlnyomással (egy-két tized BAR-ral) ugyanazon a lukon megfújod az utastérből az elosztófejet, finom száraz, meleg levegővel.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 12:02:50

De személyautós használatra a kulimásszal megkenősdi is bőven elég, a kiszívós-befúvós megoldás az már terepre való, hogy amikor mondjuk az egész motort elmeríted a vízbe, akkó se ázzon meg a gyújtás.

Dennis01 2010.05.13. 12:13:00

@mbw108: Ertem, mire gondolsz, es egyetertek. Pont ezert szeretem ezt az orszagot, mert eletben tartanak mindenfele erdekes joszagot.
Multkor bementem a Minispares-hez, kerdezem, arultok komplett padlolemezt 83-as Mini City-hez? Nem am azt mondta a gyerek, hogy neem, ilyet mar nem kapsz. Egybol kihoztak nekem a raktarbol, adtak madzagot, hogy felkothessuk a kocsi tetejere, segitettek is kivinni. Minden van hozza a legkisebb karpitbolhaig. Ha pl van egy 83-as Minid, mint nekem, meg tudsz venni hozza indent, hogy 59-es kinezeture alakitsd.

@Tie: Koszi a tippet, kiprobalom. A gumikesztyu kb 2000km alatt szetmegy cafatokra valamiert...

jozsika31 2010.05.13. 12:13:18

Csodaszép,csak kár hogy sokallta a tulaj a 3 kilót arra hogy legyen rendszáma és használni is tudja..........

MAGADAN 2010.05.13. 12:14:33

Nagyon szép auto.Azon gondolkodom,hogy hányan jelentenének fel az apehnál azok közül a környékemen, akik a 3millás suzira 5pénzt fizetnek ki a végén.

PaOntan 2010.05.13. 12:23:34

@Csikós Zsolt: ertem en Zsolt, hogy most itt felszolalsz a padavan-od mellett, de szvsz mar az oldtimer expo-s video is eleg eros volt Pistatol. az elmult par evben nem lattam ennyi karomkodos videot a TC-n, mint az utobbi honapban...

steve71y 2010.05.13. 12:34:31

@conmorientes: Hát ez már igaz elgondolkodtató!!!

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.05.13. 12:39:41

@Csikós Zsolt: Aztatat akartam valahol kinyögni, hogy ha autóbuziként elmész haver autóját bütykölni, szerelni, atomvillanásban káromkodást hallgatni, az egy dolog. Finghatsz, böföghetsz, bagózhatsz, drogozhatsz, hányhatsz, amit akarsz.

Ha viszont ebből posztot csinálsz, sőt videoposztot (poszt, bocs), akkor, ahogy Pista is mondta, ÚJSÁGÍRÓKÉNT már nem ugyanaz. Azzal járnak bizonyos dolgok. Értem én, hogy laza, meg természetes, meg mesterkéletlen, de az sem azt jelenti, hogy bármit. (Végül is a Winkler/Karotta féle tv2-es TC ilyen volt, laza, természetes, és mégsem káromkodtak.)

Te sem írod le szó szerint Karesz összes káromkodását...

Pistával semmi bajom, értelmes gyerek, van stílusa (meg frizurája is :-)), biztos én vagyok túlérzékeny a szájban lógó bagóval csinálok dolgokat stílusra.

tdammit 2010.05.13. 12:40:01

Gyönyörű darab. Látszik rajta, hogy ez még nem ennek a disznóólból megszökött és felkapaszkodott (lelkileg azért még tahó proli) rétegnek készült. Néhány kivételtől eltekintve a mai "autó-dizájn" vetekszik egy agresszív, jól megtermett kertitörpével.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.05.13. 12:45:46

Srácok, én nem tudom mikor szórakoztam ilyen jól!!!!

Ez a Zoli isten, azonnal felvenni a TC-hez.

Egész nap ezt a cikket olvasgatom, hahotázok és minden ismerősömnek lövöm a linket!

Állati jó!!! 8-)))

a márk 2010.05.13. 12:56:29

kit érdekel a káromkodás. Ezen kedves emberek leglább autókkal foglakoznak vaze... nem is akármilyenekkel!

Dezső bácsi 2010.05.13. 12:58:39

Szép gépkocsi. De nem bírom ki, hogy ne jegyezzem meg Vályi kolléga ritka antipatikus jelenség. Ide való, magyarhonba.
Egy kicsit fel lehetne szebben öltözni, de még az ahogy fityeg a poló-farmeros nívós ruhát viselő szájából a cigaretta.A megfelelő szintre lövi prosztó megjelenését..
Elnézést a kitérőért.
Vizslát!

Csikós Zsolt 2010.05.13. 13:02:23

@bonifac:

Hú, a Karesz leírni... Azt lehetetlen. Az csodás. Az művészet, tényleg, de tájszólás nélkül fabatkát sem ér. Ahhoz én kevés vagyok :-)

Csikós Zsolt 2010.05.13. 13:03:34

@bonifac:

Ja és valami bajod van az én frizurámmal?! A Pistáét dicséred, az enyémre meg egy szót sem szólsz... Még ilyet...

Stock 2010.05.13. 13:03:47

de kár a sok káromkodásért..
no nem az érzékeny galamb lelekem miatt, mert mindenki ilyen a hétköznapokban, amitől csak elbutulunk!
egy ilyen vidóban szívesen hallgat az ember magasröptű eszmefuttatásokat, szakmai dolgokat, mert a szitokszót a haveri körben is hallhatja mindenki, eleget..

amúgy üdítő téma volt!!!! köszi érte!
(huhh de rühellném vezetni, ha már kiálláskor is úgy hintázik, mint átlag autó autópálya vészfékezésnél)

ommm 2010.05.13. 13:05:43

@Dezső bácsi: Ez a cél :) Ilyennek is lennie kell, hiszen akkor kit lehetne pellengérre állítani? A Csikóst? Azt én sem szeretném.

GyLovag 2010.05.13. 13:22:16

Pofás szerkezet, de én az ilyet csak messziről szeretem, mert annyira nem tetszenek.

Balu86 2010.05.13. 13:31:06

Tetszett a poszt, még sok hasonlót.
Ezen viszont beszartam:
Áh, nem lennék mert arab, mert akkor mindig ingerem lenne, hogy robbantsak...
Csík, Te kész vagy... :D:D

Phrascarica 2010.05.13. 13:33:13

@Ejoy: "Az éves fenttartási költsége fogyasztással együtt, ha az OT összejön, alig lesz többe, mint egy szar Suzuki Swift a havi törlesztőkkel..."
Valószínűleg, amennyiben nem megy sehova (a RR), a Suzuki meg megkerüli a földet :)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.05.13. 13:37:39

@Csikós Zsolt: mert nem találok rá szavakat.

(De a kedvedért megpróbálom: egyszerű és tökéletes, időtálló, klasszikus, férfias, előnyös - pl. hajmosásnál, fodrásznál -, tekintélyt kölcsönző, praktikus, tartós. Na?)

Ratnet 2010.05.13. 13:41:27

Na, asszongyahogy:
Egy autókhoz tök analfabéta ügyvéd jóvoltából, az Andrássy úti hátsóudvaron rohadni kényszerülő Rolls-ban, egy tót gyerek bazmegol...
És még a politikusokat szidjuk, hogy nincsenek a megfelelő helyen!?:-)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.05.13. 13:41:46

@Csikós Zsolt: Dicsértem volna? ;-)

(Inkább csak szemet szúrt ez a taraj-féltonzúra kombó.)

ps3peter 2010.05.13. 13:49:36

Jó a poszt, még jobb lett volna, ha a videót is láthatnám. Sajnos a világ összes videómegosztójából pont a legrosszabbat használjátok, bár biztos van rá okotok. Gyakorlatilag használhatatlan külföldröl, de nem csak most, hanem már születése óta. Hogy miért imádjárok ennyire ezt a hulladékot???

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.05.13. 13:51:50

@ps3peter: hülye kérdés. Mert az ő kutyájuk kölyke. (Az indavideo az indexé. Akié a TC is.)

nagyonnagyon 2010.05.13. 13:53:44

"szájban lógó bagóval csinálok dolgokat"

www.youtube.com/watch?v=0VLS-P9m0BM
nem bírtam kihagyni :)
Aki ilyen járgányt letakarva hagy az udvarán "enyészni" arra kevés szó van, de sokfélék vagyunk. Én a tárgyaknakvanlelkük típusba tartozom és egy telefoncserébe is belebetegszem, remélem megtalálja ez a kocsi is a Csikósát.
Annie Lennox üt..

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.05.13. 13:56:48

@bonifac: És persze örök divat, hiszen hány férfinak van ilyen.

Sőt, én is erre hajtok, de még dolgoznom kell rajta pár évet.

(Bőrgyógyászt kérdeztem olyan 25-30 éves korom körül, mit lehet tenni a kopaszodással. Azt mondta, a legtöbb férfinál hormonális alapon történik, így azzal semmit. Biztos az autóbuziságot is a tesztoszteron okozza. Szóval, Csík, ha nem lennél kopasz, talán nem lennél autós újságíró sem. Vagy inkább a fejszőrt választanád?)

T-Ati 2010.05.13. 13:57:23

A múltkori, északi-sarkköri merci vásárlás sztorija után, most egy kissé "egy hülye 100-at csinál" érzésem van :-)))) Még egy pár ilyen, és arról leszünk híresek, hogy a világvégére járunk öreg autót venni :-)))

Amúgy tetszik a cikk, a tulajnak pedig sok sikert a...(tulajdonképpen mit is akar vele?)

Herr Glatzkopf 2010.05.13. 14:01:36

Ez az!

Nekem a káromkodások kifejezetten bejöttek!

OFF
Végre pár újságíró, akik cizelláltan, szakmájukhoz méltóan és profi szinten dolgoznak, illetve időnként bebizonyítják, hogy ők is emberek, akiknek adott szituációban kiszalad a száján egy-két "olyan" szó is (ejnye-bejnye, ez az átkozott álszentség, de hisz Mo.-on vagyunk, ba****tok meg, ahol mindenki káromkodik, kevesebbet-többet! Na és?).
ON

A RR gyönyörű és fantasztikus, egyedül a jobb oldali kormánnyal nem tudnék megbékülni. Nagyjából el tudom képzelni, micsoda illatok csapták meg Zsolt orrát a beszálláskor, bár én hasonló korú luxusautók közül eddig csak egy 79-es 6.9 Mergában ültem, ezért csak szerény összehasonlítási alapom van.
A tulaj így ismeretlenül is valamiért a szimpatikus ügyvédek-kategóriába került nálam, semmi fennhéjázás, sofőr meg ilyesmi...

Az óvatosság azért látszik: már egy sima indítási kísérletre is alaposan rákészültek, erre az angol gép jól pofán röhögte őket...

Bál 2010.05.13. 14:03:10

@Ratnet:

Öcsi, a tót az más...

Ratnet 2010.05.13. 14:06:52

@Bál: Ideje utánanézned mit jelent, majd értelmezned pejoratívan. Öcsi.:-)

Bál 2010.05.13. 14:10:15

@Ratnet:

Asszem tudom mit jelent, ha sértegetni akartad, jól alkalmaztad
grat;)

ps3peter 2010.05.13. 14:11:45

Na, miután ötödjére megnéztem az elsö 1:30-at a WD 40-ig, és nem megy tovább, szent esküvel megfogadtam, hogy többet életemben indavideóra nem klikkelek...

pistikus 2010.05.13. 14:33:54

Szerintem meg kamu se falevél se por a ponyván üzemanyag se iszaposodott el .ennyi pörgetés előre se szívja az üzemanyagot.

Csikós Zsolt 2010.05.13. 14:35:23

@pistikus:

Ó te nagyokos. Egyrészt mondom is az elektromos benzinszivattyút kétszer is, másrészt hallod is, amikor rámegy a gyújtás. Értesz hozzá baromira...

Rá Dios 2010.05.13. 14:58:29

@Stock:
Végignéztem a kommenteket, kifogásolja-e végre valaki a hangnemet. Alig. Sajnos, annyira természetes, megszokott, hogy a tök normális fickók is ocsmányul beszélnek.
Afféle Őszöd szindróma?
Persze remek az autó, remek a sztori.

1kutya 2010.05.13. 15:03:29

szerintem meg Pista bazmegolás nélkül nem ommm!:D

egyébként a gép jó, de nemkéne. ellenben egy jó kis korabeli angol roadster az már igen!

Thai Thai 2010.05.13. 15:03:47

Megint 1 jó story, tetszik. De lenne egy kérdésem.Egy hosszú ideje álló autónál, nem az első beindítás előtt kellett volna megnézni az olajat??!
Ha kivágtátok a videóból, bocs.De akkor rosszul tettétek mert esetleg valaki ez alapján próbálja meg beindítani a régen leállított autóját.:))))

evil. 2010.05.13. 15:10:12

Nagyon jó kis cikk! Szép út lehetett :)

The Good Boy 2010.05.13. 15:20:55

Zsóti a negyedik béből!

nagyon jó lett ismét a videó. Nekem fel sem tűnt Pista káromkodása, meg a lógó cigije (pedig ez nagy szó, mert elvetemült antibagós vagyok). De engem a sztori, a meseautó jobban lekötött, elvonta a figyelmemet róla.

Nekem mindegy lenne, ha a sztoritévé, vagy a kúúl logójával díszített képernyőn kellene néznem új tc tv adásokat, csak már lenne újra. Szerintem nagyon ütős páros lennétek ommm bátyóval. Szóval nekem mindegy kivel szerződtök, még az ekótévét vagy a hírtévét is nézném, csak csináljatok már újra tévéadást valahol! Vagy tüntessünk valamelyik székháznál érte?

Szityu79 2010.05.13. 15:31:37

Dennis01
Ne ved mar az angolokat mert lehet regen jok voltak de ma mar nem! az majdnem az ossze autogyarat ugy karoltak fel!Beszelhetunk az ujj minirol az is angol?? max a neve!Gondolj a villanyszerelore a hazatokba na olyat tud egy angol csinalni csak manapsag!

Ejoy 2010.05.13. 15:49:36

@phrascarica: akkor számoljunk:
konkrétan Fabia éves hitel 500eFt+teljesítmény adó+kötelező (ezt számold ki magadnak) plusz városi fogyasztásban havi 1000km nél kb.330eFt/év. Ez 830eFt+adók, biztosítások éves szinten. Egy Swift sem jön ki sokkal olcsóbban.
Rolls Old timer az annak megfelelő adó vonzatokkal, a legjelentősebb tétel a fogyasztás ami hasonló futásnál ez 800eFt/év+ adók, biztosítások OT ra éves szinten.
Szóval ez benne van az "alig kerül többe" kategóriába.
Amikor ez a rolls körbe megy a füldön, akkor a Suzukiból már rég csak emlék lesz, ráadásul eza Rolls már annyi idős, amennyit egy Suzuki swift sem fog megélni még ha a kiállító teremben áll akkor sem.

Lehet vitatkozni nyugodtan, csak nincs értelme a tények önmagukért beszélnek...

bopat 2010.05.13. 16:01:30

@ps3peter: Sajnos igazad van, az indavideo egy rakás xar. Hol megy hol nem, de inkább nem. Ki kellene dobni az egészet és egy rendeset rittyenteni helyette. Vagy egy működőt megvenni.

Ommm a cigi tényleg kimaradhatna a videókból !

swt (törölt) 2010.05.13. 16:15:47

@Ejoy: Ket gond van, Moricka. Az egyik, hogy 20 helyett nyugodtan szamolhatsz 25 litert, meglesz boven az evi 12.000km alatt a millios uzemanyagszamla. A masik, hogy sajnos meg egy Silver Shadow sem fogja onmagat szervizelni es karbantartani, es hat alkatreszt sem guberalsz bele a sarki bontobol. Arra evente batran raszamolhatsz egy felest - de csak ha hozzaerto emberrel javittatod.

Minel elobb leteszel arrol a baromsagrol, hogy te egy Suzi araban fogsz Rolls Royce-szal jarni, annal kevesebb szopas fog erni az eletben.

Csikós Zsolt 2010.05.13. 16:16:51

@Thai Thai:

Nem vágtuk ki. De mivel másfél éve lett leállítva teljesen korrektül, vizsgásan, satöbbi, és nem folyt az olaj belőle sehol, ezért annyi bizalmunk volt, hogy van benne olaj. Kábé annyira nem kellett volna benne olajnak lennie, mint ha másnap lemész, és beindítod. Nem történt közben semmi. Tényleg csak plusz-plusz-plusz óvintézkedésből néztem. És diffiolajat, fékfolyadékot nem néztünk. Ejnye-ejnye.

29 Palms 2010.05.13. 16:21:46

Ejoy,

Nem jó, mert a Rollsot ezek szerint nem hitelből vennéd. Namost ha ott van a Fabia/Swift ára a zsebedben és kifizeted, akkor nincs havi részlet, tehát az mínusz 500 ezer éves hitel. Aztán pl. mernék rá fogadni, hogy mondjuk néhány Rolls-Royce kipufogóalkatrész árából minimum 4 évig elhordod a Fabiát/Swiftet évente egyszer kötelezőre, aztán ezzel kb. be is fejezted a szervízjellegű költekezést. A Rollsra meg még bőven lesz mit költeni, hogy egyáltalán eljusson az OT vizsgáig, ami a számításod egyik alapja.

konti10 (törölt) 2010.05.13. 16:27:01

@Csikós Zsolt: A nagy csóróságban azért remélem az idei gooodwoodi bulira marad zsé. Idei szponzorok közé valami konfekcióst is nézni kéne. Vályi Pistit ne vigyétek, kár belé…Vagy mégis, hátha valami ragad rá.

swt (törölt) 2010.05.13. 16:27:29

@29 Palms: Az OT-vizsga utan is folyamatos torodest (es alkatreszeket) igenyel egy oreg Rolls. Ahogy az egyik veteranmagazinban talaloan osszefoglaltak: nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy valaki megvasaroljon egy oreg Rollsot - a fenntartasahoz viszont nem art.

Dr. Robin Masters 2010.05.13. 16:31:12

@bopat: Youtubeon már régen saját channel kellene a Totalcarnak. Ott felbontást is lehet állítani, meg minden bánatot, megy HD-ben is a téma.

Képen figyelni, hogy milyen igazi vas ez a RR a sok műanyag lökhárítós doboz között.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 16:37:56

@Csikós Zsolt: Na de 5 perce járó motornál olajszintet nézni Csik?

Igazi jó benzinkutas vónál, volt egy kanna olajad, gyorsan eladtad, vén gazember. ;))

yeti 2010.05.13. 16:38:26

Nagyon nagy!Még sok ilyet!

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 16:38:52

@Dr. Robin Masters: A videón az a durva, hogy mennyire kicsi kis gyösznek néz ki mellette a kombi 123-as. :)

Csikós Zsolt 2010.05.13. 16:39:51

@Tie:

Te tök, tényleg ennyire amatőrnek nézel? :-)

Vagy tíz perce állt akkor az autó, nyomtuk a levegőt a gumikba...

Csikós Zsolt 2010.05.13. 16:40:56

@Tie:

Mert egy kicsi gyösz is volt mellette. Nem csak néz ki. Egy ilyen Rolls valami egész más dimenzió. Szerintem még az izzók és a szelepsapkák is 30 százalékkal nagyobbak rajta/benne. Meg a benzinmolekulák is.

bopat 2010.05.13. 16:41:18

@Dr. Robin Masters: Így van, tényleg illene nekik egy channelt összehozni, a topgearesek mellé :)

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 16:42:26

@Csikós Zsolt: Tudod, hogy csak kötözködöm. (bár a tíz perc is kevés szerintem, de lehet, hogy elég, hogy visszacsorogjon).

Amúgy a csattogó hidrotőkék hangja ismerős volt, amikor a Szivornyát 3 év után beindítottuk (miután kivettük a motort, és két hétig az autó előtt forgattuk, mint busman a pufajkát), az is hasonlót produkált, de pár perc múlva szépen kisimult az is.
Nemsokára kész is lesz, akkor mellátod, hogy köll járni egy pöpec RoverV8-nak. :)

dr.oid 2010.05.13. 16:43:22

CsikósMester tegnap este néztem a videót és közben elméláztam miközben afféle elba..ltázott Michael Bubléként danonásztam magamban It's a new life...mert jól mutatol együtt az Árnnyal. Az egész mostani társulatot menesztenéd a garázsból (ó jaj szegények) és máris lehetne egy fejedelmi Rollsod. Nem kéne sárgulni az irigységtől többé a svájci kollégák láttán. A gyerkőcök mint kis hercegporontyok autózhatnának a hátsó ülésen, a parasztok tátott szájjal lesnének, az asszony is beletörődne lassan feltéve ha nem ölne meg 37 késszúrással a konyhában közvetlenül az újabb projekt bejelentése után, a távoli jövőben felépülő teremgarázs első lakója is megérkezne:))))

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.13. 16:43:57

@Csikós Zsolt: Jaja, erre gondoltam. Hatalmas egy nagy budi teknő az a Rolls, az egyszer biztos.

"Szerintem még az izzók és a szelepsapkák is 30 százalékkal nagyobbak rajta/benne. Meg a benzinmolekulák is. "

Meg a sofőr/tulaj pöcse is. ;)

Csikós Zsolt 2010.05.13. 16:44:14

@dr.oid:

A Ponton árából majdnem meglenne...

dr.oid 2010.05.13. 16:50:33

@Csikós Zsolt: Láttam a furcsa fényt a szemeidben és az áhítatot, meg ahogy kapásból-simán lebunkóztad Pistát mert rossz szavakkal merte illetni a hölgyet. Szerintem itt egy újabb lovestory szövődik:))

Pityorka1 2010.05.13. 16:51:15

Az autó szép, nem véletlenül a világ legjobb autója. Valamelyik ismeretterjesztő csatornán láttam a gyártásról egy filmet, minden egyedileg kézzel készül. A ma legyártott darabok is simán így fognak indulni 30-40 év után egy hátsó udvarban. :)
A Suzuki úgy látszik csak felbukkan, még egy Rolls-ról szóló fórumban is, gondolkodjatok már el egy kicsit. Egy olcsó kisautót összevetni egy luxusautóval? (És most nem kérek reagálni erre, hogy szar Swift áráért kapok egy 40 éves Rollsot. A Rollsot nem venném elő hétköznap, annak garázs és folyamatos ápolás dukál.) Demagógia már megint.... Ennyi erővel a rengeteg hiteles Opel Toyota, BMW.. stb márka is idekerülhetne.

hun_borz 2010.05.13. 17:06:31

Mekkora story már megint! Nem semmi, micsoda ismerősei vannak Csikósnak : ) Így tényleg adják magukat a jobbnál jobb történetek... (Persze meg is kell írni valakinek őket - és hogy még videó is van, wow!) Remélem, sikerül megmenteni ezt a szépséges veteránt!

pistikus 2010.05.13. 17:13:08

"mindig ezt csinálja a Csikós a Rolls royce ban" ha nem támadtál volna vissza nem néztem volna tüzetesebben meg,valószínü ott se tároltad.De ez mit sem von le az értékéből mert szép

J.G. 2010.05.13. 17:21:14

Én a következőt tenném Csikós helyében:
Csere a Pontonra, legalizálni (OT), eladni, aztán megvenni a Pontont. És még pénz is marad.

Persze ez genyóság, de én ilyen genyó típus vagyok.

J.G. 2010.05.13. 17:24:38

Még egyszer:

Csikós helyében elcserélném a Pontonra, OT-síteni, eladni, Ponton visszavásárol, és még pénz is marad.

Esetleg eladás helyett hitelt felvenni a visszavásárláshoz...

Dennis01 2010.05.13. 17:24:56

@Szityu79: Engem nem is nagyon erdekelnek a ma autoi.. Angoloknak legalabb van multjuk az autogyartasban. Mikor 60-as evekben naluk majdnem minden haztartasban volt auto, Magyarorszagon orulhetett az ember, ha egy szakadt Csepelt vagy Danuviat vehetett...

J.G. 2010.05.13. 17:26:09

Tudtam én, hogy a blogmotor visszaadja az előzőt is...

Dennis01 2010.05.13. 17:27:52

@J.G.: Csak ugy mellesleg, annak mi ertelme, ha megveszi, le OT-siti, aztan eladja? Akkor mar inkabb egy Rolls, mint egy Ponton...

Csikós Zsolt 2010.05.13. 17:27:57

@J.G.:

Nem kéne a Ponton helyett. Isten őrizz. De amúgy nagyon tetszik.

Csikós Zsolt 2010.05.13. 17:28:57

@Dennis01:

Hatvanas években nem vettél már te semmilyen Csepelt, legfeljebb biciklit, vagy teherautót. Pannóniát, azt, meg Jawát :-)

Z o z ó 2010.05.13. 17:32:10

@Csikós Zsolt:

Ja hát az úgy már más.Mért nem OTsítette még?Sok papír munka,pénz, vagy mi?

Z o z ó 2010.05.13. 17:36:21

@Ejoy: Gyulai Balázs?Hát szerintem lehet tőle tanulni:
-Hogy mond el a semmit 20mondatban.
-Hogy mond el minden autóról ugyanazt.

Ezek a dolgok nyelvvizsgán,érettségin jól jöhetnek.Engem a Répa Katától rázott ki a hideg brrr...:S Borzasztó volt,ráadásul még annyit se értett az autókhoz mint Bazsi koma.

Dennis01 2010.05.13. 17:38:09

@Csikós Zsolt: Bocsi, nem vagyok annyira tisztaban ezekkel meg. De akkor is inkabb egy Morris Oxford, amibe befer az egesz csalad, mint egy Pancsi. Ne ertsetek felre, tetszenek a Pannoniak is meg szeretek motorozni is, de az auto egyszeruen praktikusabb.

swt (törölt) 2010.05.13. 17:42:05

@Dr. Robin Masters: Miert nem csinalsz egyet? Ezzel lerantod a videokat az Indarol:
addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3006/
...aztan feltoltod a YouTube-ra. A felhasznalok meg csokolomot koszonnek neked.

Dennis01 2010.05.13. 17:46:20

@Z o z ó: Azt hiszem, egy Ford Mondeo kombit teszteltek az Automaniaban. Gyulai egyszercsak: "Rosszalkodjunk egy kicsit". Majd kezifekkel megfordult a tok ures uton es elhajtott az ellenkezo iranyba.. Szanalom...

Z o z ó 2010.05.13. 17:49:38

@Dennis01: Hát lehet hogy arra értette a rosszalkodást hogy mégse arra megy,mint amerre megbeszélték.Jujj.Azé az cinkesebb lett volna ha elkezd ott Y-ozni.XD

J.G. 2010.05.13. 17:55:51

@Dennis01: Mert tudtam, hogy mi lesz Csikós válasza. (Pont utánad írta). Így meg is maradna a Ponton, lenne egy csomó Rolls-os cikk, és a végén még pénz is maradna.
Annyira szép lenne, hogy nem is lehet elhinni. Mármint Csikós szempontjából lenne szép.

Dennis01 2010.05.13. 17:57:53

@Z o z ó: Az mekkora poen lett volna, ha a mogotte jovo kameraauto meg neki megy... :D

Dennis01 2010.05.13. 18:00:45

@J.G.: Mondjuk ideje lenne Csikosnak beszerezni egy angolt, vagy franciat is a tomenytelen nemet melle... :)

nem kéne... 2010.05.13. 18:02:43

@ommm:

különös tekintettel Béla úrra, minden csillárok ellenségére.

gnme 2010.05.13. 18:05:44

he'.. he' .. hehhHHHHH :-DDDDDDDD

"..de Te mindenhez..."

pistikus 2010.05.13. 18:15:26

Ugy látszik én már csak ilyen leszek itt:D danuviát a 60 évek közepéig gyártották és árulták(125) viszont teherautót magán személy nem tarthatott a 60 években

Leadfoot 2010.05.13. 18:16:24

Pista, szerintem a Földön élő 6,5 milliárd ember közül a te szádból hangzik legjobban a "kacsaszalag" szó. :-DD

Haddel · http://zastava.gportal.hu 2010.05.13. 18:18:58

Nagyon jó kis írás volt ez!Minden sorát élveztem :)

nem kéne... 2010.05.13. 18:20:06

@Csikós Zsolt:

zsolti, nem vagy az esetem.
bocs.
:)))

pistikus 2010.05.13. 18:23:28

tessék utána járni, a kugli egész jó találmány még a magam fajta oldtimernek is

ommm 2010.05.13. 18:29:37

@nem kéne...: Nem baj. Ilyen is kell :)

Csikós Zsolt 2010.05.13. 18:39:04

@Dennis01:

Van egy BSA-m. Nyolc éve különféle szerelőknél, mert semmi sincs hozzá. És angol. Külön kulcskészletem van hozzá, de ha elvész egy csavar, nincs helyette másik, csak messze, vagy az ebay-en.

És a Puch, a Bianchi, a Yamaha, a Kawasaki, a Morini, a Motom, az Agusta az német?

Csikós Zsolt 2010.05.13. 18:40:51

@pistikus:

Danuviát nem mondtam, csak a Csepelre reagáltam. Előbbit itt gyártották tőlünk pár utcányira.

Csepel teherautó is csak a kor miatt jött elő. Egyébként a Pannónia is a legtöbbek számára csak elmélet volt...

Csikós Zsolt 2010.05.13. 18:42:58

@nem kéne...:

De most épp itt, mindenki előtt kell coming outolnod? Vagy going inelned?

nem kéne... 2010.05.13. 18:47:51

@Csikós Zsolt:

moderáld már ki, légy szíves.
nekem kellemetlen.
:))))

Csikós Zsolt 2010.05.13. 18:49:25

@pistikus:

Mondjuk ezeket illik fejből tudni.

ddi 2010.05.13. 18:52:35

Nagyon szép autó, gyönyörű szép autó, nem is lehetne szebb :)

GGG77 2010.05.13. 18:54:06

Nagyon jó írás, baromi jó videó! No, és az autótól könnybe lábad a szemem, ha lenne 2-2,5 millióm, némi műszaki hozzáértésem, meg egy garázsom már én lennék a tulaj. Túl sok a 'ha'...

Evil1979 2010.05.13. 18:58:17

Jó kis sztori. Jó kis videó. Lehetne több ilyen.

Tényleg, a gyerek örült a Rollsnak?

Bambano 2010.05.13. 19:03:07

a finn kamionosok kerülik a rollsokat?:)
Csikós gondolom morgott, hogy ez hazajött lábon, Ponton Dezső meg nem:P

Csikós Zsolt 2010.05.13. 19:10:01

@Bambano:

Na ja, nem kellemes érzés... Vigasztal, hogy nem a mínuszban, és nem 2700 km-ről jött... :-)

karlmann 2010.05.13. 19:11:42

Csikós, én nem értem a barátodat. Van egy szenzációs autója, és nem használja. Ráadásul ha van olyan környék ahová tökéletesen illik az pont az Andrássy. Ha semmi másért csak azért járnék vele hetente egyszer, hogy - amint te is tetted a videóban - megmutassam a környékbeli nagyköveteknek.

Szerintem csak azért volt a hidrotőkének hangja mert kevés volt benne az olaj. Kéne neki egy olajcsere valamilyen fincsi prémium olajjal és nem lenne egy hangja sem.

pistikus 2010.05.13. 19:14:07

Ok ok elsőre félre érthető volt a két cég fuzionált. suliban volt egy 100 som 70 ig kitudtuk húzni:D vertünk minden rigát vele ebből kitalálható én már sok romot köszörültem 30 év alatt

Gomulka Béla 2010.05.13. 19:18:01

@RRSS2: Az Aston Martin miért? Mert drága?

Phrascarica 2010.05.13. 19:22:06

@Ejoy: Na ja...
...és a sok idióta Magyarisztánban inkább Suzukival nyomja, ahelyett hogy mindenki Rolls-al száguldozna 35 literes fogyasztással :D

Juing 2010.05.13. 19:30:17

Tetszik a poszt. Viszont sajnalom, hogy a videot keptelenseg megnezni, kritikan aluli a szolgaltato...igaz kulfoldrol probalkozom, de talan pont ezert talaltak ki az internetet is...

2010.05.13. 19:39:18

Hát ez király volt! A videó is, a cikk is. A Rolls is persze. Bevállalnám, persze.
Amikor a font a legmélyebb ponton volt, akkor majdnem az € árfolyamán adták. Akkor sikerült rányúlnom pár modellre Angliából. Ha mai áron kellene megvenni, kétszer ennyit kéne kiköhögni, nagy mák volt. trainmodeller.freeblog.hu/files/20090118/v200-1.jpg ez volt az egyik.
Az árfolyam ingadozást ki kell használni. Akár Rolls-t veszünk, akár mást. :D

yeti 2010.05.13. 19:47:03

@Csikós Zsolt: Milyen típusú az a BSA?

jogszaby 2010.05.13. 19:50:48

Nagyszerű volt a videó, le a kalappal a készítői előtt, nem különben a RR készítői, alkotói előtt. Azt a templomi áhítat érzést teljesen megértem, nekem is ilyesmi járt a fejemben. Még sok ilyen alkalmat kívánok nektek, és videót nekünk. Köszi!

dennisthemenace 2010.05.13. 19:58:34

@Csikós Zsolt: Van itt nalunk egy motorosbolt; Triumph, Norton, Bsa...
Mi kellene?

Csabicsucsu 2010.05.13. 20:01:03

A tulaj tényleg nem érti az autókat. Volvo így néz ki: www.oldtimertrezor.hu/webpnagy/volvo/P7210161.JPG

dennisthemenace 2010.05.13. 20:01:44

@Matiz: Perverz vagy, baszki...
DB modellt, Angliabol????
Remelem, legalabb Class 37-esed is van..)

blaci99@index.hu 2010.05.13. 20:18:34

Szép autó, de mi kell ahhoz, hogy a videót megnézzem?
Vagy ez titok?

Wonder Deer Hunter 2010.05.13. 20:19:14

Érdekes cikk, ikonikus autó. Mindíg is érdekelt. De azt soha sem tudtam meg, hogy igazán miért jó! Lassú kapitány is bemutatta saját hasonlóját, ott sem tudtam meg sokat... Sokat eszik, sok alkatrész kell (mert idős), ennyi...

Márpedig ez valamiért igen kapós (vagy inkább divatos) autó volt akkoriban. Csak a marketing miatt (?), vagy talán akkor különleges volt valamiért, ami ma nem számít... nemtom...

Szóval MIÉRT??? Mi a magyarázat?

bopat 2010.05.13. 20:20:08

Direkt nem válaszol senki az indavideo kritikán aluli minőségével kapcsolatban?
Vagy a struccpolitika a megfelelő megoldás?

Wonder Deer Hunter 2010.05.13. 20:22:30

@bopat: Nekem szépen fut. Biztos sokan nézik... nemtom.

Thai Thai 2010.05.13. 20:29:22

@Csikós Zsolt: Ebben csak annyi a bibi, hogy éppen Te mondod a videón, hogy lábon haza jött vele a tulaj, és Ő sem nézte meg. Te mondtad neki, hogy ezek a motorok eszik az olajat. Tehát gondolnod kellett volna rá. Ez a szakmám, és ugyan nem vagyok mérnök, de biztos megnéztem volna mert alap dolog.A váltó olajat meg megnézted.Nagyon bírom az írásaitokat, de látom Te nem bírod ha esetleg becsúszik egy élc. Ha meg igaz akkor pláne. Kár. Volt ebben még más ilyen is de már le sem merem írni.:)))

pickapu 2010.05.13. 20:35:36

Valahol egyszer olvastam, Rolls-tulajok nyilatkozták, hogy egy ilyen autó ötéves korában a legjobb. Akkorra kopik össze. Beérik mint a jó bor.
A videón meg behaltam.

nem kéne... 2010.05.13. 20:36:28

@bopat:

szerinted a tc dolgozói közül ki tartozik az indavideó fejlesztői stábjához?

Garp 2010.05.13. 20:53:42

@bonifac: true-true-true
Érted szólok, nem ellened...

@Dennis01: "aki a csodalatos MkII Ford Cortina-t tervezte" na csak kijön a vér :))

Akiknek az angol autó nem autó:
lehet felállítani sztereotípiákat, hangsúlyozni negatívumokat, és egekbe magasztalni vélt/valós erényeket.
_Átlag autókról_, nem sport, vagy speciális járművekről:
- A német: Imádjuk. Mérnökileg átgondolt, a tökéletesség végtelenjéhez próbál közelíteni, megbízható. Közben annyi élvezeti értéke van, mit egy vasalónak. Viszont a dédunoka is hajtani fogja.
- Az angol: Szeretjük. Hangulatos, kényelmes, mint egy kastély, bár a használhatósága is hasonló: huzatos, nehéz fűteni, drága fenntartani és/de mindig van benne valami rejtett khhmm érték. El lehet vonulni vele a 3.ból valahova a 7. dimenzióba. Nem evilági.
- A francia: Rajongunk érte. Extravagáns, kényelmes, mint egy jobbfajta bordély, bár azok hangulatát az arab romantika jegyében koppintották a csigaevők. Technikailag legalább egyedi: ugyan ki más bontana le egy fél motort gyertyacsere végett.
- Az olasz: Zabálnivaló. Pörög, mosolyra fakaszt, tüzes. Néha szó szerint, a rohadó kasztni korán elnyiszálja a hanyagul szerelt vezetéket és máris belobban a sok műanyag. De imádjuk, hisz egy ilyen zsebdigó már majdnem Forma1.
- A japán: Egy ilyen is kell. Olyan, mint a hentai, vagy a manga. A fene se érti, de titokban tetszik mindenkinek. Pörgős, mint a nagyi varrógépe és rizspapírból hajtogatják. (Hogy miért nem a mongolok? Mert nem hajt a tatár. Elnézést.)
- Az orosz: Ő meg izé...velünk van rég. Kirázza a beled, és tulajdonképpen nem az ukránok, hanem te fúrtad meg a Barátság kőolajvezetéket, hogy etetni tudd. Mindenki tudja, hogy "ezekben még annyi anyag volt", hogy akárt 170lovat is ki tudnál préselni belőle, ha akarnád. De legalább is rednááá.
- A cseh: Emelem kalapom. Majd 40 évig eladták ugyanazt a technikát. Ha autót készíteni nem is, kereskedni tudtak ezek a szudéták. Kotyogós kávéfőzőt, szamovárt megspórolhatta az ember. Ma már germán, egy csipetnyi finesszel.
- A magyar: utáljuk, mert magyar. Mindenki tudja,hogyan _kéne_ gyártani, milyennek _kéne_ lennie. A fenti összes külön-külön, és egyben. Sose volt, sose lesz.
Addig is mindenkinek a sajátja, azaz germán, angol, francia, olasz, orosz, cseh, japán, stb. 4 litert eszik százon, sose volt baja, lelépi a Ferrarit, nincs rajta hitel. Ettől mindenki másé gagyi, retek, selejt, járműipari zsákutca, hiszen csak az ÉN autómhoz adtak egy extrát: a szemellenzőt!

Z o z ó 2010.05.13. 21:06:59

@Thai Thai:
Nem védeni akarom őket,de ha valaki nekem azt mondaná hogy hééé itt egy ótó,lábon jöttem vele haza,azóta csak áll,én is feltételezném hogy volt benne olaj mikor ment vele (van olajnyomástjelzővillogókiabálósikítólámpion a műszerfalon nem?),azóta meg csak állt,alatta nem volt,benne kellett (volna) lennie.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.05.13. 21:09:01

nem semmi ez az RR. kár hogy nem sikerült lepapírozni. igazi kuriózum lenne, és 2× annyit érne mint így papírok nélkül.

basszus ma láttam egy ilyet:

www.evworld.com/images/ligier_x-too.jpg

teljesen behaltam, csak nem volt időm megállni fotózgatni, mert siettem

Z o z ó 2010.05.13. 21:10:36

@Garp: rosszúl tudod.Az én autóm svéd (japán-holland-flamand-belga) és csak 2 litert eszik 100on XD

(Amúgy igazad van,de hát valamiért csak kialakultak ezek a dolgok.Amúgy én egy csomó autót szeretek/tetszik, de attól még nem vennék.Ez ilyen félszemellenző?)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.05.13. 21:22:53

tesóm most írt dipót otto-motor fogyasztásának csökkentéséből. 7,7L/100-ról indult, és kihozta az autót 6,8-7,0 körülire. teljesítmén nem csökkent, sőt talán kicsit nőtt (max pár LE-t csak)
sajna a második fékpad előtt GTK-ra törték a gépet, szóval az átalakítás utáni adatok becsültek, de a 7,7 kiinduló mérésekkel alátámasztott. orosz kocsi volt :D

Csikós Zsolt 2010.05.13. 21:31:03

@dennisthemenace:

Egy komplett jó motor. Meg hogy mi a fenéért folyik vissza az olaj a forgattyúsházba állandóan. Tudom, rosszak már az illesztések. Az angol be szokott tenni egy csappantyút, amit elzár, ha leállítja a motort. Olyan sincs itt, nem is tudom, milyen jó bele.

Csikós Zsolt 2010.05.13. 21:33:21

@Wonder Deer Hunter:

Hát... csak így megy. Csendben. Meg nem bukdácsol. Meg ilyenek. Ha számokat kell mondani, l/100 km-eket, km/h-kat, akkor nem a te autód...

Csikós Zsolt 2010.05.13. 21:34:25

@bopat:

Holnap kirúgjuk az indavideót, kompletten, főnököstül.

Így jó lesz?

Csikós Zsolt 2010.05.13. 21:37:50

@Thai Thai:

Igen, utána már mondta, amikor nekem eszembe jutott megkérdezni. Pont arról nem beszéltünk öt perc telefon alatt, hogy hányszor állt meg vizelni, és mennyiszer nézte az olajat.

Egyszer megnéznélek téged, miközben harmincezren nézik nagyítóval, mit csinálsz, és közben mindenki folyamatosan beleszólhat... :-)

Persze örülni kell, hogy a mai eddigi 39200 olvasóból (erre a cikkre) nem jöttek többen huhogni. :-D

Garp 2010.05.13. 21:39:47

@Z o z ó: ííííí bazzeg, a svéd kimaraaadt! :)

- a svéd: Szeretjük, mert vigyáz ránk. Maradékokból összetákolt autó. Repülőgép műszerekkel, hajótest acélból, nagyapa szarvasbőr kabátjából kanyarított ülésekkel. A maradékot az Opel és a Ford adja. Nagy turbóval, 2pár plusz reflektorral, finn sofőrrel, 300 lóval családi kocka.

(Ha telekjáró kivitel, csak azért nem a színészek dodgeme, mert a beszállásnál részegen le lehet esni a fellépőről. Kontradikció: careing killer.)

Kérdésedre válaszolva: nem, vélemény.

Csikós Zsolt 2010.05.13. 21:40:02

@Hurrá Torpedó:

Kábé 200-500 ezer, mire papírja lenne, attól függ, hogy csak annyi a baja, ami látszik, vagy van még valami rejtve. De a kocsi elég jól karbantartott, nem egy szétlakott darab. Megkockáztatom, hogy minimális otthoni törődéssel, egy fényszórójavítással átmenne így, ahogy van az OT-n. Az azért nem kétszeres ár...

Garp 2010.05.13. 21:43:39

@Csikós Zsolt: vigyázz, mert kinézem ezekből "odaát", hogy postafordultával küldik a motrot. :)

39200 az így soknak tűnik. Mennyi a nagy átlag? (Ponton-sagáról lehet tudni valamit?)

Csikós Zsolt 2010.05.13. 21:49:24

@Garp:

A normál cikkátlag? Olyan 28-50 ezer között, persze ez PI (kattintás az első oldalra), egyedi usert nem mérünk cikkekre bontva, csak a lapét.

Garp 2010.05.13. 21:53:19

@Csikós Zsolt: köszi. Akkor a 39200 tulképpen eddig nem sok, csak elég gyorsan összejött?
[A Ponton-sagaról szemérmesen hallgattok...]

Rocko- 2010.05.13. 21:55:47

@T-Ati: ja, olyan jól csinálja Csikós, hogy ez a másik újsütetű bolond VISSZAMENT AZ IDŐBEN hogy megvehesse a RR-t.

szóval egy cseppet zavarjon, hogy az angolért közel kétéve, a Pontonért pedig pár hónapja mentek.

Garp 2010.05.13. 22:00:21

@Garp: ja, de sok, mert az PI, amit írtál. Be vagyok lassulva. Áhhh.

Z o z ó 2010.05.13. 22:15:44

@Garp:
". Maradékokból összetákolt autó. Repülőgép műszerekkel, hajótest acélból, nagyapa szarvasbőr kabátjából kanyarított ülésekkel."

hát ezen behaltam XD

amúgy ezeket te találtad vhol vagy te dobtad össze így gyorsba?

Phxmike 2010.05.13. 22:17:25

@Csikós Zsolt: Te ez a pista akit lebunkoztal a vegen az a haverod? Csak kerdezem mert ahogy vegigneztem a videot khhm.. ugy erzem nagyon talalo volt. De mar az oldtimer expon is nagyon viccesnek talaltam a tajszolasat (meg most egy ket beszolasat is) szoval hogy allsz ezzel a temaval?
Vagy csak vicceltel

Kedvencem ez a beszolasa: "Né' mán hámutál...!" hihihihi hahaha hat ezen tenyleg kifekudtem :)
hámutál hahah

amugy... az auto gyonyoru, igazi eleterzes hogy azt mondod a kovetkezo eletedben angol nemes leszel

gratulalok a videohoz a szakallas nemtomnevet furcsa kefehaju de hatul mar viccesen kopaszodo es meg annal is viccesebben beszelo srac meg hogy kozremukodott az tenyleg udito elmeny volt azert kulon koszonet :)

Ejoy 2010.05.13. 22:18:30

@phrascarica: jol mondod. A sok idióta...

Garp 2010.05.13. 22:20:32

@Z o z ó: saját. hozott anyag csak forrás megjelöléssel. :)

Phxmike 2010.05.13. 22:21:43

@Csikós Zsolt: NEm tudom ezt mire irtad de tenyleg jo lenne. Eleg szar az indavideo. Felenel valahogy kinagyitottam es mikor vissza akkor veletelnul kikapcsoltam az oldalt. Na mindegy ujra behozom inditom erre nem lehet beletekerni. Az elejetol ujra vegig kellett neznem a kozepeig hogy megint izgalmas legyen (hat lehet ezert rohogtem annyit a gyozikes kiejtesu es viselkedesu sracon mert ketszer kellett megneznem az elejet :)

yeti 2010.05.13. 22:23:24

@Csikós Zsolt: Rákerestem.Szép motor.A hangja pedig odabasz.

dennisthemenace 2010.05.13. 22:25:14

@Csikós Zsolt: Az az igazsag, nem ertek igazan a motorokhoz. De ha irsz egy konkret tipust, megrugdosom a lusta dog Dennis01-et, hogy menjen el Mick Hemmings muhelyebe es kerdezzen ra a dologra.
Az Indavideo tenyleg szar.

swt (törölt) 2010.05.13. 22:25:31

@Csikós Zsolt: "Holnap kirúgjuk az indavideót, kompletten, főnököstül.
Így jó lesz?"

Ha mar egyszer kivansagmusor van, olyat nem lehetne, hogy miutan eldozeroltatok a kocsog indavideot, a helyet is behintitek soval?

Dennis01 2010.05.13. 22:25:52

@Garp: Hat igen, imadom a Cortinakat. Apanak volt egy piros Mk5 Taunusa (ugyanaz, mint a Cortina), imadtam, megsirattam, mikor eladta... Nemreg irtam annak a foszernek, akinek eladtuk. Mi adtuk el neki 2000-ben, o tovabb adta 2003-ban egy haverjanak, o eladta ra egy evre egy dunaujvarosi embernek, akitol egy heten belul elloptak es sose lett meg.. Beke poraira... :))
Az angol autos reszed halali, de a Minit be lehet faszan futeni, sot, neha meg tulzottan is fut... :DD

Garp 2010.05.13. 22:43:36

@swt: :DDD
Ön nyert.

Indavideo monnyonle!

Csikós Zsolt 2010.05.13. 22:56:33

@Phxmike:

Csakhogy értsd: nem nagyon tudunk mit csinálni. Mintha a Tesco-pénztárost szidnád, hogy selejtes az általuk importált kínai bögre... Valami köze van hozzá nagyon messziről, de nem igazán. Neki azt kell árulnia, a főnökei meg majd pontosan tudják, miért Kínából kell bögrét venni.

Dennis01 2010.05.13. 23:00:28

@Csikós Zsolt: Amugy megneztem megegyszer a videot, ERA majdhogynem jatekautonak tunik a Rolls mellett, hihetetlen...
Ahogy azt dennisthemenace is irta, ha leirod a motorod tipusat, gondjat, megtudom kerdezni a helyi angolmotor gurutol, ok mit hasznalnak stb..

joe1234 2010.05.13. 23:18:45

szép verda
a rendszám elég egyedinek néz ki innen, ha volna rajta M.o.t. (angol műszaki) akkor az lehet érne pár fontot. én vettem már egy 100as audit egyedi rendszámmal, a rendszám annyit ért mint a gép. ha az esetleg ér valami és eladná a tulaj akkor volna miből OT-vizsgáztatni.
Messzemenően ez a legjobb cikketek nagyon hosszú ideje, a videót nem tudtam végignézni mert nagyon lassan jön és nem volt türelmem még egy órát a gép elött ülni 13-14 perces videóért.
több ilyet légyci.
Amugy van nálunk a melóhelyen egy silver shadow III-as
se nem kényelmes se nem szép, ez legalább szépnek tűnik.

Phxmike 2010.05.13. 23:19:12

@Csikós Zsolt: Pontosan ezt szoktam tenni. A tesco penztarost szidom ha valami nem tetszik mert mast nem tudok tenni es fogyasztokent elek a panasz jogaval annal akinel eppen tudok. A tesco penztaros pelda annyiban santit hogy o valoszinuleg nem lesz ott a penztarban olyan sokaig hogy tovabbadja a panaszt de te eleg sokaig itt leszel ahhoz hogy tovabbadd eleg sokan panaszkodnak mar ahhoz hogy valtoztatni kene.
Tokeletesen ertem amit mondtal amugy.

Persze nem csak kidobni lehet az indavideot hanem megjavitani is...

Walker78 2010.05.13. 23:28:27

Nekem tetszett a Rolls. Mélységes elegancia sugárzik belőle.
Ami engem érdekelne, hogy mi volt a háttérzene, mert az eszméletlenül bejött nekem. Különösen a végén a második. Előadó, számcím érdekelne, valaki megírja????
Köszi.

Z o z ó 2010.05.13. 23:31:28

@Garp: nagyon jók:)El is mentettem:D

Dennis01 2010.05.13. 23:35:59

@joe1234: Nem hiszem, hogy egyeni, sima 83 elotti rendszam. Azoknal az utolso betu jeloli a gyartasi evet pl: XBG 83Y = 82 szeptember es 83 augusztus kozott gyartott auto, ha jol emlekszem valahogy igy van.

ommm 2010.05.13. 23:49:35

Hallod Csik! Kopaszodom! :) Ez annyira jó :) Köszi, tényleg, mindig eszembe jut az a másfél kiló haj, ami leesett a fejemről 6 hete :))

swt (törölt) 2010.05.13. 23:57:52

@Phxmike: Ha a boltvezeto azt mondja az aruhazlanc vezetosegenek, hogy marpedig ezt az eladhatatlan fost o nem teszi ki a polcra, tobbnyire nem o huzza a rovidebbet. Megpedig azert nem, mert egyreszt o generalja a profitot, masreszt meg mert o testkozelbol latja, mit akar a nep (anyaznak az ugyfelek = nuku profit, eladhato cuccot teszunk a polcra = profit). Az aruhazlanc celja ugyanis nem az, hogy (hibas) politikai dontesekhez ragaszkodjon, hanem hogy profitot termeljen.
Viszont szerintem van ennek a konkret ugynek egy masik aspektusa is (amire nem tudok frappans Tescos peldat mondani). Azert lehet ez a nagy indavideo-pusholas, mert erzesem szerint meg lofasz nyereseget nem termelt eddig, viszont rengeteg penzt vitt el (fejlesztes + infrastruktura + savszelesseg streameleshez, nem 2 filler) - es ha nem produkalnak surgosen erdemleges nezoszamot, nem is lesz a budos eletben nyereseges, mert melyik hirdeto fizetne celkozonseg nelkul? Olyasmi helyzetben lehetnek, mint a jatekfuggo a pokerpartin, aki egy csomo penzt elbukott, es szuggeralja maganak hogy most jonnek a nyero lapok, most nem szabad kiszallni, mindjart visszanyerunk mindent es kaszalunk (mikozben egyre melyebbre assa magat a szarban). Lehet, hogy ennek a feltevesnek a valosaghoz semmi koze, de legalabbis megmagyarazna a frusztraciot es a pusholast.

A javitasrol meg annyit, hogy a mai napig olyan trivialis amator bugok vannak benne, mint hogy nem mukodnek az ajanloban a linkek, lejatszas kozben kikapcsolhatatlanul ottmarad az ajanlo, vagy az allando szakadasok - holott eveik voltak ezek kijavitasara. Ezek utan en nem hiszek a csodaban, csak a dozerban meg a YouTube-ban.

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2010.05.14. 00:04:57

nna, ha ezt is elmondjátok, h hol álldogál, lehet annyit sem kell várni, mint a Trophy MZ-nél :D

Csikós Zsolt 2010.05.14. 00:29:12

@ommm:

Holnap majd közelebbről is megvizsgálom, tarts ki.

Csikós Zsolt 2010.05.14. 00:30:41

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg:

Te vitted el, te szemét a csalinak kitett MZ-met? :-))))))))) Vigyázz, figyellek...

McBlade 2010.05.14. 00:31:46

Nos. A cikk tetszett, a kocsi gyönyörű én épp most tervezem ha jól számolom 3x lenyomni az Írország - Magyarország távot kocsival. (oké, nem RR csak egy nyomorúságos Accord, szánalmas 180.000 mérfölddel benne)De akkor is, megunhatatlan :)))

A kocsihoz. Gyönyörű. Tetszik és ha tudnátok, mennyi kisbútor fér be az utastérbe... :) És, hogy honnan tudom? A korábbi albérletem mellől egy srác apja egy ilyennel - csak azthiszem, ezüst színű volt - költöztette a srácát. Én csak néztem először, hogy hol a teherautó - fatert láttam kiszállni a RR-ból - erre mikor a srác megjelent a kisszekrénnyel és apuci nyitja a hátsó ajtót, azt hittem sirvafakadok! Komolyan. Költözni egy ilyennel.

Csikós Zsolt 2010.05.14. 00:33:57

@ommm:

A Kati most mondja, hogy tényleg úgy nézett ki a videón, mintha egy tenyérnyi folton hiányozna ott hátul...

Nekem is így kezdődött, ne búsulj. Nem leszel úgy csúnyább, csak el kell hinni :-))))

Csikós Zsolt 2010.05.14. 00:36:16

@McBlade:

Figyelj, mondjuk 5-8 ezer font. Egy bármi ára. Nem gazdag embereknek van ilyen.

Épp ez a fura ebben a Rollsban, hogy a gazdagoknak már nemigen van ilyen, igazából odakint egészen csórók is megengedhetik maguknak, de ennek ellenére ott van körülötte a szörnyű burzsujság aurája, ami egy Merciről az első karalábé csomagtartóba tételénél elszáll...

McBlade 2010.05.14. 00:42:39

@Csikós Zsolt: Naigen. Láttam én itt már XJS Jaguarral vízvezetékszerelőt közlekedni. Bolgár volt a srác. Mesélte, hogy onnan hozta ki Írországba. Az se lehetett egy egyszerű. Mondjuk, viccesen nézett ki, mikor kiszáll - mocskos overall, csomitartó nyit, szerszám elő... én meg csak pislogtam, hogy ezt hogy... :)

Vargnatt 2010.05.14. 00:50:30

Ez nagyon jó volt, bár nem vagyok kifejezetten Rolls-rajongó, de azért mindig lenyűgöz az eleganciája, és a győztesek nyugalma, ami árad belőle. Egy ilyen autó ugyanis már annak számít, mert legyőzte az időt, és amennyi anyag van benne, erre a továbbiakban is esély van. Szép, no. Bár a fogyasztástól én se tudnék elvonatkoztatni...

A videó is jó volt, érdekes módon nekem egyből lejött, és működött szépen (és nemcsak most). Bár az tényleg gáz, hogy fullscreen-módban nem lehet vele semmit csinálni, ha meg kilépsz, elölről kezdi a töltést... vegyenek már fel végre valakit, aki ért is a flash programozáshoz, nem csak konyhanyelv módján.

Ja, és bár csak egyszer néztem meg, de fel se tűnt Pista bagózása (pedig én is antidohányos vagyok), a káromkodás meg kurvára nem zavar, magyar ember ízesen használja nyelvét. Nem véletlenül van ennyi egyedi káromkodásunk.

Ha meg ennyit szekáljátok egy határon túli honfitársunkat a tájszólása miatt, akkor ne csodálkozzunk, ha sorstársaival együtt esetleg már a kettős állampolgárság esetén se lesz kedvük magyarnak lenni. Nem ragozom tovább, mert flame lesz a vége...

A Rolls jelenlegi tulaját pedig kéretik felvenni állandó Belsőség-poszt-tolónak, mert lehet, hogy az autókhoz nem ért, de írni azt nagyon tud! (mármint, ha jól értelmezem, hogy 'A porcelán tacskó' alatti részt ő írta...?)

Garp 2010.05.14. 01:04:06

@ommm: látod, túl sok időt töltesz Vele. Fertőz.
Ver.2.: túl sok autó alatt fekvéstől is kikophat tarkó fölött. Egyik se jó jel.

McBlade 2010.05.14. 01:11:06

@Garp: vagy csak simán öregszik :)

CSÖRR-CSI££ 2010.05.14. 02:03:37

@ommm:

Nekem már húsz éve esett le a fejemről az, ami az adatlapomon látszik a dobok mögött, de még jól emléxem, mennyire megkönnyebbültem. A kutya (dagadt tacskó) úgy örült, mikor meglátott (majdnem) kopaszon kijönni a fürdőszobából (magam vágtam le ollóval), hogy majd' eltört, úgy rázta magát. Pont, mint ahogy akkor csinált, amikor sokáig (legalább fél napig) nem látott.
Sose hittem volna, pedig a katonaságot is leginkább emiatt fociztam ki (meg persze "a zőszinte kőkemény..." miatt.

Te hogyan élted meg, drusza? (már akartam kérdezni amúgy, csak nem volt apropója)

A Rolleres poszthoz nem tudok hozzászólni, mert olyan hosszú, hogy ma éjjel már nem tudom elolvasni, pedig biztos nagyon ott van! (a zasszony már a kispárnákat hajigálja hozzám, hogy feküggyek má le) "nefürgyé le, csak feküggyé le"
"C'est la vie" (ha valaki tud jobbat, szóljon!)

Rommel6600 2010.05.14. 02:04:43

Dzsek Berkléj limited... Ha nem tud angolul mit arcosodik?
Kacsaszálág Urat nyugodtan otthon felejthettétek volna, a Hunglish meg a sok hülyeség amit összehordott nem hiányzott volna a videóból. Sőt!

Phxmike 2010.05.14. 02:06:51

@Vargnatt: akkor en mindenrol le vagyok maradva

itt ommmm fedoneven valaki ezt magara vette de a foto alapjan felismerhetetlen akkor o volt?

es mi az hogy hataron tuli?

mennyi izgalom lassan szemelyi kerdesekrol tobbet beszelunk mint a kocsirol

munkanelkuli informatikus vagyok es autrajongo nem kell a szerkesztosegbe egy uj munkatars? (kizarolag szamitogepeket javitani) :)

irni en is tudok a blogomban latszik csak persze mas temaban.. hihi

Phxmike 2010.05.14. 02:08:36

@Csikós Zsolt: persze siman
mikor csontig behajol a motorterbe akkor latszik :)

McBlade 2010.05.14. 02:16:07

@Phxmike: Nem lehet, hogy ő nyírta magának a haját és a tükör nem volt elég nagy így helyenként több-kevesebb lett? :)

RRSS2 2010.05.14. 06:27:45

@Gomulka Béla: Mert több kuriózum lenne azért. Lenne 7 Rolls meg 3 Bentley?
Szerintem.

Rocko- 2010.05.14. 07:18:33

@Csikós Zsolt: nekem is feltűnt. :-)
csak nem akartam kiemelni.

Gomulka Béla 2010.05.14. 07:44:40

@RRSS2: négy Moszkvics, egy Hindustan Ambassador - nem tudom. De rajtatok áll, természetesen.

ommm 2010.05.14. 08:20:29

@Csikós Zsolt: ja, mert máshogyan áll ott a fejem búbján a hajam, a napfény meg pont úgy esik rá. Jót röhögtem rajta tegnap, de nincs ott gond, megvan, maradéktalanul.

ommm 2010.05.14. 08:23:43

@Rommel6600: Szándékos volt, drága barátom, tudod? A paraszt angolul olvas c. nóta. Irónia, humor, vicc. Jaj, elkárhozunk ezért.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.05.14. 09:13:26

Akkor el lehet képzelni az örömömet, amikor a nysám 20(!) év állás után harmadik fordulatra beindult.

Tényleg garázsban kellene tárolni.
Én Bp-től 30 km-re havi 9e Ft-ért bérlek garázst. Az ügyvéd úr megkapja tőlem havi 12-ért és vállalom, hogy havonta egyszer-kétszer megjáratom a vasat pusztán az állagmegóvás érdekében!

Na?

doctorúr 2010.05.14. 09:15:18

Kedves Zsolt!
Nagy csodálója vagyok írásaidnak, ezt is élvezettel olvastam, csak a videót ne láttam volna! Úgy indítani egy bármilyen motort, hogy az olajszintet (meg a hűtőt) előtte nem ellenőrzöd? Ez milyen szakmai útmutatóban szerepel? Rettenetesen fájdalmas volt, bocs!

Az ügyvéd kollégának meg ajánlom a veteránautós szövetség, a Mavamsz (www.mavamsz.hu) segítségét kipróbálni az OT-sításhoz, ha olyan sok más embernek segítenek, akkor pont neki miért ne tennék, még ha Te, kedves Zsolt, annyiba sem veszed, hogy néha megemlítsd. Ott már nem kizárólag karcos hangú katonatisztek vezénylik a parádét, ha érted, kire gondolok.
És azért lejárt forgalmis angol rendszámmal az Andrássy úti rendőrök előtt korzózni kicsit ciki, nem? Vagy a média hatalma minden alól felmentést ad? Nem lenne szerencsés, ha az öreg járgányokat hülye felelőtlenkedés miatt tiltanák ki az utakról.

Dennis01 2010.05.14. 09:20:39

@Garp: En meg nem kopaszodok, de ha folytatom a Minik gyujteset es hasznalatat, lassan kitepkedem az osszeset... :D

Rommel6600 2010.05.14. 10:06:08

"Ledermedtem, mivel a projektről jómagamon kívül senki nem tudhatott."

Az én családom is imád ebben a tévhitben élni, pedig egy szem sarkából egy pillanatra elkapott Wizzair logó, a böngészőelőzmények és a router létesített kapcsolatainak listája etc. elég sokat elmond... :D
Ahogy a mi családunkban senki, gondolom az ügyvéd Úr sem rafkós annyira, hogy csak akkor intézze ilyen ügyeit amikor senki sincs otthon, privát böngészéssel, és proxy-n keresztül, hogy le legyen _semmi_ nyoma :)

Z o z ó 2010.05.14. 10:38:38

@ommm: én nagyon bírom a tájszólásod/akcentusod ,szerintem marha jó.Még akkor is ha tudatosan beszélsz így.

504Laci 2010.05.14. 10:40:08

@doctorúr: Miért érzed úgy, hogy írnia kellene a Mavamszról?
Belátom, a lejárt angol rendszámmal történő haladás nem szép dolog. De azért ne legyünk már paranoiások, hogy emiatt fogják kitiltani az öreg járgányokat az utakról! Mert ez inkább fent nevezett elvtárs szavaira utal...

Fraglimit Paintball · http://paintballgyor.blog.hu 2010.05.14. 10:44:27

szerintem jó a cikk, bár az angol autók nem a kedvenceim (főleg az újabbak), de az elegancia ami sugárzik belőle hihetetlen. milyen lehetett új korában. örök darab az tuti!

Wonder Deer Hunter 2010.05.14. 11:24:36

@Csikós Zsolt: Igen. Azt eddig is sejtettem, hogy ez (vagy ilyen) nem lesz az én autóm... Azon kívül hogy tetszik, nem nőtt a pozitívumok listája... Ahogyan kalkulálok, a jelenlegi autóm kb 10000 Ft-al kevesebbet ehet 100km-en, ami az albioni luxusért is sok egy kicsit... :-)De akkor is cép!

pucitren 2010.05.14. 12:00:16

Nem akarok senkit sem magamra haragítani de az ilyen embernek minek ILYEN autó, ha az olajhiányt sem veszi észre? És másfél évig az udvaron tartja ponyva alatt? Nem érdemel egy ilyen autó garázst? Lúzer.

RRSS2 2010.05.14. 12:34:33

@pucitren: Teljesen jogos az észrevétel! Ez az autó nem ezt érdemelte volna :(

Vargnatt 2010.05.14. 12:34:49

@Phxmike: Igen, ommmm=Vályi István=az avatarképén a piros méhecske-imitátor szemüvegben lévő srác=a videón a fura frizurájú dohányos emberke, aki szlovákiai magyar.

És úgy általában jónéhány kommentelő nem állja meg szó nélkül az akcentusát (nem csak ennél a posztnál), azért írtam azt a pár sort. Igen, tényleg kicsit mókás, amolyan szeretnivaló módon, de lépjünk már túl ezen, felnőttek vagyunk.

CSÖRR-CSI££ 2010.05.14. 12:36:39

@Z o z ó:

Ezzel a legtöbben így vagyunk, csak egy-két huhogó van néha; olyan hibridlények, akiknek a só és a fűszer is csak zavaró körülmény az ételben.

De, most már tényleg el kell olvasnom a posztot, mert már nagyon ciki, hogy másra használom itt a helyet :)
Bocs, Zsolti :))

CSÖRR-CSI££ 2010.05.14. 12:45:27

@Vargnatt:

Ugye, ugye? :)))

Cegény Zsolti szívvel, lélekkel megírta a poszt, oszt' ommmról szólnak a kommentek :DDD
De, szerintem ez nem biztos, hogy olyan nagy baj :) (most az eccer)

jelena szergejevna 2010.05.14. 13:32:49

nagyon jó írás, mind a kettő! az ügyvéd urat tényleg fel kéne venni külsősnek legalább, hogy írjon még ilyeneket :))

@Garp: ez nagyon jó volt! (na de pont a svédeket elfelejteni...;)) )

az autó csodás. annyira, hogy fel sem érem egészen. bár Zsolt elángyorodása (elfelejtettem a jobb szót) elég jól közvetít.

yenoee 2010.05.14. 13:47:11

Hejj.
Sose gondoltam volna, hogy egyszer kell nekem egy ilyen.
Eddig :)))
Én a veszprémi TESCO parkolójában láttam ennek egy hófehér, OT-rendszámos tesóját. Feltételezem h nem takaróponyváért volt bent a tulaj, de az élmény így is, valóban, rendkívül sokkoló volt :)

CSÖRR-CSI££ 2010.05.14. 14:23:08

Na, végre elolvastam + megnéztem...

1.) Ügyvéd Zoli télleg remekül ír; még írhatna.

2.)Tényleg oda kellett menni ommostól, kamerástól. :)

3.)Én sem gondoltam volna, hogy úgy járok, mint az, aki már "nem ma jött a hathuszassal", tudja, "mitől döglik a légy" és csak szánakozva mosolyog azokon, akik még szerelemről beszélnek! Aztán egyszercsak ott terem valaki, akitől az ember bezsong és hülyébb lesz, mint amilyen volt fiatal korában.
Mai magyar proletárnak nem szabadna ilyen cikkeket olvasni, különösen, ha már azt is deklarálta, hogy ha megnyerné a lottón a kétmilliárdot, akkor sem venne w126 -os ötszázas Mercit, meg ilyen Rollsot sem! Egyrészt, mert úgyis "elválna a sz@ar a májtól" /© (itt kis karikában kis "c" betű van bekopizva, de szerintem ki fogja szűrni a blogmotor) Csikós Zsolt/, hiszen nem született arisztokratának, márpedig azt úgy kell, másrészt jó eséllyel úgy járna, mint Bende az 500 SEC -cel / -vel :), azaz: élvezetes használati tárgy helyett műkincs-szoborrá, válna.

Nem tudom, hogy odaát, a Lajtán túl boldogabbak-e az emberek úgy össz-egészében, mint erre felé, de belőlem igen régóta és igen gyakran tör fel az a kiáltás, hogy ama sváb őseim mi a búbánatos ...-nak jöttek ide, úgy kétszáz éve???!!!
Olyan szomorú, amikor az ember rendre átéli, hogy pont abban szituban van, mint a vicc-beli csigakislány, aki szeretné megtudni, milyen az élet az autópálya túloldalán, de a csigafiú szomorúan leinti mondván, hogy: "Az lehetetlen! Oda születni kell..."!

CSÖRR-CSI££ 2010.05.14. 14:30:17

© = nem szűrte ki :-/
pedig eccer az áthúzottat igen

swt (törölt) 2010.05.14. 14:34:57

@CSÖRR-CSI££: Nem kell oda szuletni. Az elvaras mindossze annyi, hogy beszeld az oseid nyelvet, alapszinten tisztaban legyel az orszag tortenelmevel es tarsadalmi normaival, el tudd tartani magad, ne vegyel igenybe segelyt, es minimum 8 eve legyen bejelentett lakcimed. Maris teljes jogu polgar lehetsz.

MilitaryPolice 2010.05.14. 14:55:04

A zene: The Look of Love
Asszem valami klasszikus jazz darab, Diana Krall előadásában ismerem a 2002-es, azonos című albumáról. (Verve)
A számológép kaki hangszóróin hallgatva ezt nem a fent nevezett istennő énekelte.

Csikós Zsolt 2010.05.14. 15:27:55

@MilitaryPolice:

Ez egy Burt Bacharach klasszikus még a hatvanas évekből (en.wikipedia.org/wiki/Burt_Bacharach), az ember egy zseni volt, mindenki ismeri valahonnan a számait, de a többség ritkán tudja, honnan.

Általában Dionne Warwick énekelt neki (aki csak a feléneklő csaj volt a komoly produkciókhoz, aztán kinőtte a szerepet), meg Barbra Streisand, a Carpenters, Dusty Springfield (aki itt énekel) és Cilla Black is elég sokat játszott Bacharach-dalokat. Igazából sok ezren sokat játszották ezeket. A Diana Krall csak egy új felfedezett, nekem kicsit erőltetett, harsány, a springfieldes verzió sokkal erotikusabb, elmélyültebb, kevésbé színpadias.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2010.05.14. 16:19:35

@Csikós Zsolt: Azé nem olyan rossz az a Krall kisasszony.
Ráadásul zseniális nyomkorássza a billentzűyetet is. :)

De Dusty Springfield tényleg erdészeti segédmunkás (aka faszállító) hangú vót, mint ahogy ugye mindenki ösmeri:
www.youtube.com/watch?v=XZWEEm6xZvU

Phxmike 2010.05.14. 21:25:11

@Vargnatt: :)

ez vicces ha valaki azt mondja nekem szlovakiai magyar akkor tudod mi jut eszembe?

olyan magyar, akinek valami kurva draga kocsija van es szlovak rendszamot tesz ra hogy aztan mindenhol annyival mehessen amennyivel csak akar mert ugyis hiaba merik be...

kurva szar a rendszer es kurvara elegem van a szlovak roman rendszamos nagymercikbol nagybmwkbol terepjarokbol meg a 300-ezres trafipaxokbol is

es most ne gyertek azzal hogy be kell tartani a szabalyokat mert azt nem lehet hacsak nem akar magyarorszagon megorulni az ember
mikor kint hagynak egy 30-as tablat utfelbontas miatt ket hetig mar reg nincs ott semmi csak a rendor beall moge
amig ez a mentalitas megy addig nekem ne szovegeljen senki a szabalyokrol
zebranal iskolanal veszelyes kanyarban miert nincs sose trafi?
motorosok hogy szaguldoznak?
vizagyura futja de motoros rendorre mar nem annyira hogy legyen aki azt is elkapja?

(na most ez hogy jott ide ehhez a poszthoz nemtom de jol felidegesitettem magam)

Dennis01 2010.05.14. 22:10:15

@Phxmike: Tavaly nyaron mentunk haza kocsival Angliabol. Fel Europan vegig jottunk, egy rendort se lattunk. Amint atertunk a Hegyeshalmi hataratkelon, ott alltak a rendorok a leallosavban. Mogottunk jott egy roman Transit, egy angol rendszamu Transitot huzott treleren, egybol felre is allitottak. Azert erdekes...

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2010.05.14. 22:18:00

@Csikós Zsolt:

Burt nekem is nagy kedvencem!
Örülök, hogy jó zenéket hallgatsz!!

Garp 2010.05.14. 22:48:00

OFF @jelena szergejevna: elángyorodás :) gyerek koromban hallottam ezt a szót. Melyik tájegységről van? :) ON

Dennis01 2010.05.14. 23:01:09

@Garp: Orosz, nem? A bevasarlokozpont parkolojaban vannak "vodros" automosok, mindegyik kulfoldi. Az egyik multkor odajon hozzam, ranez a kocsira, azt mondja, nagyon szep auto. Mondom, koszonom szepen. Erre o: "Szep metalicská festes, szepen ki tudnam fenyesiteni neked!". Mondom, nem koszi.. Majd megszakadtam, mikor mondta, hogy metalicska... :DDD

Garp 2010.05.14. 23:07:30

@Dennis01: na ezt elnézem neked, mert fiatal vagy :P.
Amúgy a srác valójában azt mondta neked: "...me'talicskás a festés (azért) én szépen ki tudnám fényesíteni neked!"
De. Az már egy másik kérdés, hogy a rossz minőségű, "talicska" fényű jármű miatt mennyire szánt meg, és mit akart kifényesíteni :D.
(lélegezz, utána válaszolj! :) )

Dennis01 2010.05.14. 23:09:22

@Garp: Nagyon vicces vagy, mondhatom.. Tokeletes a fenyezesem, legyen az zold vagy piros... :DDD

Lajos63 2010.05.14. 23:30:38

Végig olvastam, de szétszórt vagyok és nem értem miért nem papírozza be.

@Phxmike: Már 3 befizettem én is. Trágya egy ország ez! Jó rabszolgák vagyunk nem vitás.

CSÖRR-CSI££ 2010.05.15. 00:48:44

Mi, a haverokkal kb 15 éve a Metallicát hívjuk metalicskának )

CSÖRR-CSI££ 2010.05.15. 01:17:54

@swt:

Köszi az infót! Ezeket a részleteket nem ismertem.

Gyerekkorom óta oda mennék inkább, (sok élmény ért a '70-es évek elejétől kezdve, amikor a kitelepített rokonok, falubeliek és azok utódai már látogathattak ide és hozták a dolgokat, meg a fílinget... megcsapott a "mozdony füstje") oszt' még mindig itt vagyok.

De, ha németül kell tudni, attól mindig elvesztem az önbizalmam, mert nagyon nehéz egy olyan nyelvet megtanulni, amit nem szeret az ember. (szerintem kevés randább hangzású nyelv van a világon, mint a német)
Persze, nem ez a fő gond, hanem az, hogy így családostól lakáshitel és egyéb nyűgök terheit nyögve nehéz mozdulni.
Ilyenkor már nem hülyül az ember... (12 éve még kiszöktem a Közel Keletre hobózni egy kicsit, és két év, négy hónap lett belőle, de tényleg csöves módon éltem, még ha nem is az utcán, de mindenféle lehetetlen helyeken (ott vannak olyanok) és nem bántam meg.
Ezért jó, hogy mondtad ezeket, mert titkon készülök valamire, talán pont az utódaim boldogulása végett ;)
Az elődeim, meg csak hitegettek sokáig, hogy kimennék-e hozzájuk dolgozni, meg így-úgy, oszt azóta is realizálódik... ;/
Pedig én mindig igent mondtam.

Valami "destiny"-féle csinálja ezeket, szerintem, az ember meg figyeljen oda, mert időnként tényleg ott a lehetőség, de amikor nincs ott...

CSÖRR-CSI££ 2010.05.15. 01:59:22

"ELSŐŐŐŐ!!! ELSŐŐŐŐŐ!!!"
-lelkendeznek sokan.
Én meg tipikus utolsó kommentelő vagyok (amikor már a kutya se foglalkozik a poszttal).
Visszanéztem jó párat, és tényleg... :)))
Pedig nem direkt csinálom :)
Kb. annyit is ér, mint az "első": lesz@arja mindenki.
Na, így tessék ELSŐŐŐŐ!!!"-zni ezek után, vagy tessék megpróbálni utolsó kommentet írni! Utóbbi sem könnyebb:)))
...Csak, talán nem kecsegtet semmilyen (talmi) dicsőséggel.
Hehe! :P

visszakettopadlogaz (törölt) 2010.05.15. 05:25:12

tok jo a video, csak nem lehet megmutatni a gyereknek mert karomkodtok kozben.

CSAK gratulalni tudok.

nem hiszem el hogy nem megy maskeppen.... raadasul meg ujsagirok is vagytok.

Csikós Zsolt 2010.05.15. 09:49:58

@visszakettopadlogaz:

Csak vigyázz, iskolába, oviba ne engedd őket soha, mert ott tízszer cifrábbakat mondanak. Előre szóltam :-)

Wezo 2010.05.15. 10:39:55

Sziasztok, van egy kérdésem: Keresek egy jobb fajta karosszéria lakatost és fényezőt, Budapesten vagy környékén. Ötlet?

Dennis01 2010.05.15. 11:02:55

@visszakettopadlogaz: Igaza van Zsoltnak, iskolaban szazszor tobb ilyet hallanak, hidd el, tapasztalat. :))

Garp 2010.05.15. 11:48:19

@Csikós Zsolt: @Dennis01: bocs, de a többiekkel értek egyet. A kiállítás szervezésénél is fontos volt, h a család tudjon szórakozni, szóval a közönségetekben igen is sok a gyerek. És ezt tudjátok is. Értem én a lazaságot, meg a nagy szabadságot, de a nyilvánossággal felelősségetek is van. Sok felnőttnek, de a gyerek "nézőitek"-nek mindenképp valami féle példa vagytok, hiszen ezért olvasnak/néznek titeket. A média nevel, ha tetszik, ha nem.
Félre ne értsetek, tetszett a video, meg bejön a stílusotok, gondolom nem kell bizonygatnom. Sőt, (hű!) káromkodni is igencsak szoktam, de nem gyerekek előtt és nem nyilvánosan. Szóval eddig nem volt ennyire divat nálatok bent hagyni a káromkodást a kész anyagban - jobb volt úgy, na.
Písz.

jelena szergejevna 2010.05.15. 13:25:19

OFF: @Garp: :) győri vagyok eredetileg, bár már tizenpár éve Pesten lakom. nem tudom pontosan, hogy a szó honnan ered, apu Zala megyéből jött, onnan is jöhetett :)
a stílussal kapcsolatban is igazad van... jobb volt úgy. én se vagyok sokszor szende lelkű szűz, meg értem én, hogy ez nem Grétsy Lajos rovata, de önmagában a káromkodás, az anyázás ('anyázzuk végig az M6-ost') és a 'fos' szó nem egy kreatív stíluselem. az autók miatt még kattintok.
ON

Chabo 2010.05.15. 13:57:26

Egész kellemes a hangja ahhoz képest hány köbcm meg V8 ...

jelena szergejevna 2010.05.15. 13:57:36

@jelena szergejevna: Grétsy Lajos... na jólvan. az pláne nem vagyok. de még Grétsy László sem.

jelena szergejevna 2010.05.15. 13:59:15

@jelena szergejevna: sőt a belsőség sem az... na asszem mára befejeztem.

Kiwicake 2010.05.15. 14:07:50

Ahan, már látom, mások is kifogásolják a káromkodást. Csatlakozom. Öncélú, polgárpukkasztó stílusú az anyag több része is, eddig ez nem volt divat errefelé.

Kedves Zsolt, tízéves fiam nagyon sok Totalcar-videót néz, imádja az autókat, irigyel titeket és felnéz rátok. Naná, hogy máshol is hall káromkodást. De meg is van a véleményre azokról, akik a buszon, iskolában stb. öncélúan így beszélnek. Ti viszont példaképek vagytok (lehetnétek) a számára.
Ezt nem kéne eljátszani.

Garp 2010.05.15. 14:15:10

@jelena szergejevna: :))
(anyám győri, hehe)

@Csikós Zsolt: esküszöm nem akarok tovább szapulni/észt osztani, csak még annyit, hogy káromkodni lehet kreatívan is (abban jók vagytok). Pl. "azt a rongyba tekert hónaljmankóját", meg hasonlók. _Annyira_ nem "férfias", de emészthetőbb. Na befejeztem az okoskodást.

Dennis01 2010.05.15. 14:27:38

@jelena szergejevna: @Garp: En is Gyorben szulettem es eltem 12 evet hihi... :))

jelena szergejevna 2010.05.15. 15:21:11

@Garp: @Dennis01: és a ködös Albion, a (Írországnak van eposzi jelzője?) Írország és (a most éppen majdnem ugyanolyan ködös) Budapest között itt futottunk össze :)) (azért visszaóvakodtam lapos kúszásban...) úgyhogy akkor biztos győri/kisalföldi az 'elángyorodás' is :)

ez a "azt a rongyba tekert hónaljmankóját", ez hol volt? lemaradtam róla, pedig tényleg jó.

a nyelvész-/stilisztabloghoz még annyit, hogy az öncélú káromkodás egy idő után nem "férfias", hanem - riasztó és taszító. legalábbis a számomra. tudom, ez a Belsőség, meg én nem vagyok célcsoport (csak rendszeres nyájas olvasó), de akkor az olyan fiúk kedvéért, mint Kiwicake fia, kicsit vissza lehetne venni.
én így is élveztem a videót, mert a zenével és Zsolt kommentárjával, meg (számomra legalábbis) Zsolt elángyorodásával :) átjött valami abból, hogy milyen az autó hangulata, meg láttam, milyen egy régóta álló autót beindítani.

McBlade 2010.05.16. 15:23:31

Én júni 1- jén indulok haza, majd regisztrálom az Írország - Magyarország útvonalon a rendőröket / viselkedést és egyéb kiegészítőket (mindenféle autópálya minőséget, vezetői mentalitást stb.) Mondjuk azt így már tudom, hogy a belgák, úgy ahogy vannak használhatlanok. Anno mikor jöttem ki kocsival, egy Volvo XC90-es majdnem levette a kocsim orrát, mert ő úgy gondolta, hogy jobbról előzni menő (angoloknál talán, de nem a belgáknál) Aztán mikor befékeztem, majdnem belémjöttek hátulról, majd belefeküdtem a dudába meg a fényszóróba, akkor csak egy finom női kezet láttam, amint beint nekem) Szóval, nyugi magyarok, van még mit tanulni :)))) ... :) Vár rám 2500 km vezetés, meg 19 óra hajóút. Dejóisleszhejj :)))

Dennis01 2010.05.16. 16:04:10

@McBlade: En mar nem egyszer tettem meg az Anglia-Magyarorszag utat oda-vissza. Meg ha farasztobb is, sokkal jobban szeretem az autozast, mint a csirkekelteto meretu izzaszto kenyelmetlen uleseket a repulon..

Garp 2010.05.16. 17:01:58

@McBlade: Limerick-Szekszárd viszonylatban nagy gyakorlattal rendelkezem :). Mi anglián át szoktunk menni így 2 komppal. Általában az utolsó éjszakaival megyünk Rosslare-Fishguard viszonylatban, az 3 óra szunya. 5.5 óra át anglia, majd kb 8 órás komppal Doverből Calaisba. Onnan meg zúzás vagy Köln felé, vagy le Stuttgartnak. EZ utóbbi kicsit szarabb, de gyorabb. Brüsszel felé fraknó az út, de iszonyat forgalmas, ráadásul elég fosul van táblázva, ha arra mész nagyon figyelj. Vagy figyljen a szatnav. :) Legelőször 46 óra volt egy Feliciáva, utoljára 34 egy Octaviával - mind2 butto idő.
A németeknél, főleg észak-nyugaton előszeretettel szedik ki ellenőrzésre a magyar rendszámos autókat, de normálisak. Ha írrel jössz, szerintem szintén nem fogod megúszni, mert amikor meghallották h honnan jövök, rögtön azt kérdezték, van-e fegyver, vagy kábszer nálunk :).
Jó utat!

Dennis01 2010.05.16. 17:19:35

@Garp: :D...
Nekunk altalaban megall 24 ora korul az ut, de mi Angliabol indulunk.
Nalunk az utvonal a kovetkezo: Northampton - Dover - Dunkerque (neha Calais) - Brugge - Gent - Brussel - Leuven - Aachen - Koln - Frankfurt - Nurnberg - Regensburg - Linz - Becs - Gyor. A kedvenc reszem Frankfurt, mikor a Peugeot-val mentunk haza, epp ott alltunk meg pihenni. Tele volt az eg repulokkel, epp akkor szalltak le. Tok jo nezni, ahogy a fak mogul kitunik jo alacsonyan a gep, aztan az autopalya folott ereszkedik, majd eltunik.. :)

dennisthemenace 2010.05.17. 20:57:00

@Dennis01: Mondjuk, Brugge nem az utvonalon van..Leuven sem, amit erintunk az Liege, te lokott fasz...DD

Garp 2010.05.18. 16:12:21

@KuKori: ezek után meg itt fölötted pláne :DDD.
@dennisthemenace: a fiú túlszárnyalja apját? :D

Dennis01 2010.05.18. 18:09:11

@Garp: @dennisthemenace: @KuKori: Pedig ugy emlekeztem, na mindegy... Nemhiaba van az uj jovevenyben szivargyujto, vegso esetben johet a Tom-Tom. Bar lesz egy navigatorom, igaz Dennisthemenace?? :DD

Garp 2010.05.18. 18:33:29

@Dennis01: bár nem hívtatok, de abba a kocsiba sem ülnék be! :) Nem h eltévedtek, csak 1800km-t hallgatni titeket, ahogy "évődtök".... :D

dennisthemenace 2010.05.18. 21:37:35

@Garp: Ugy indul a dolog, hogy Leukoplasttal leragasztom a szajat...
Ki akar ilyeneket hallgatni;

-Messze vagyunk meg?
-Sokat jottunk mar?
-Megallsz valahol, hgy pisilhessek?

Garp 2010.05.18. 23:43:18

@dennisthemenace: megállni? Pisilni? Hol él ez a gyerek? :D

donphobos 2010.05.20. 21:20:57

Elkezdtem nézni a videót. 10 megabites vonalon (skandináv országban) másfél óra alatt nem jött le. Aztán már 2/3-nál járva pár mm-el melléje kattintottam a play gombnak és feljött új ablakban. És elkezdte előről betölteni. Itt kapituláltam, az utolsó 1/3 örökre lemaradt nekem. Az Indavideo egy határ szar, egy fos, egy hulladék hányás. Az egészet szanálni kellene. Aki programozta az nyugodtan szarjon sünt, hogy indexes legyen a hozzászólás vége...

Swaggernaut 2017.12.04. 22:09:55

Néha-néha megnézem ezt a videót. :) Vajon mi lett azóta a Rolls-szal?
süti beállítások módosítása