Hogyan ne vegyünk Toyotát?

  2009. június 18. - Csikós Zsolt Címkék: mazda toyota autovasarlas

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve


Következő sztorink első fele játszódhatott volna akár 1979-ben, mondjuk egy kiskörúti cipőboltban is. Néhány apró, járulékos motívum azonban kiemeli az Alföldi papucs cserzőanyag-illatú, cúgos cipős boltieladó-nénis, unott világából, és a mába helyezi át. Egyik, hogy nem holmi egyetlen szál papírpénzért megvásárolható tárgy körül forog a történet, hanem sokmilliós, vadonatúj autó körül. Másrészt: ma már hellyel-közzel Magyarországon is piacgazdaság van, ez pedig bizonyos helyzetekben gyors megoldást jelenthet lehetetlen helyzetekre. Lássuk.

Feleségem kis városépítész cégnél dolgozik, főnöke – nevezzük most Gábornak - tehát nem az a 7-es BMW-, Audi A8-fajta ember, már csak jó ízlésből sem. De azért azt sem engedheti meg magának, hogy olyan autóval járjon, amely lassanként már a fodrásznős kategóriába szivárog át. 2007 augusztusában elérkezett hát az ideje, hogy leváltsa jól szolgáló, de öregedő Volvo S40-esét. Mivel korábban volt már Toyotája és Mazdája is, és mindkettőt kedvelte, ezért némi tervezgetés után előbbi márka mellett tette le a voksot.

Egy péntek délután tehát belépett az egyik 18:00-ig nyitva tartó dél-budai Toyota-szalonba. Az órája 17:30-at mutatott, hiába, nem mindenki tud napközben ellógni a munkahelyéről, autót venni. Akár valódi ügyfélnek is nézhették volna, hiszen öltönyben érkezett, oldalán a feleségével.

Az eladó, olyan harmincöt éves forma úriember, éppen egy másik vevőjelölttel foglalkozott. Nincs ezzel baj, gondolta Gábor, ez a dolgok menete, ha tíz percet várni kell, hát várni kell, nem fut el az az Avensis. Ügyfél távozott, S40-esét lecserélni vágyó Toyota-jelölt eladóhoz lépett.

Belekezdett – Avensist szeretne, 1,6-1,8 liter körüli benzinmotorral, ilyen és olyan extrákkal. Nem tudta befejezni a mondatot, mert az eladó tett-vett, láthatóan fontos készülődésben volt, leállította Gábort, mondván, ne haragudjon, neki most focira kell mennie, jöjjön vissza hétfőn.

Gábor – érthetően – kissé dühös lett, és mivel a másik jelöltje a Mazda 6 volt, úgy döntött, legalább átugrik a Budafoki úti Mazda Miraihoz, megnézni egy olyat közelről. Későre járt, de remélte, hogy egy pillanatra még beülhet a volán mögé. Öt perccel hat óra előtt lépett a szintén 18:00-kor záró szalonba. Hasonló korú eladó, csak a hozzáállása volt pöttyet más.

Tudja, hogy záróra van – kezdte mondanivalóját Gábor – de legalább körül szeretne nézni, mit lehet kihozni a Mazda 6-ból, egy-két perc az egész, aztán ha tetszik, visszajön majd hétfőn megrendelni az autót.

Legfeljebb később zárunk – nyugtatta meg az eladó, és elővette a megfelelő papírokat, prospektusokat, listákat, mintha csak szerda délelőtt lenne. A raktáron lévő autók közül végül egy 1,8-as lépcsős hátúra esett Gábor választása, stimmelt a metálszürke szín, a károsanyag-kibocsátása is kedvezőbb volt (igen, akadnak már Magyarországon, akiknek ez szempont). Az eladó felvette az adatokat, hogy minél gyorsabban megköthessék az üzletet, kevesebb, mint félórás csúszással zárhatta is a boltot.

Hétfőn megkötötték a szerződést.

A Toyota így adott el eggyel kevesebb Avensist 2007-ben, a Mazda eggyel több 6-ost ugyanakkor, insallah. Néha egészen apró dolgokon múlik egy autóvétel. Vagy eladás, ki, honnan nézi.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr731190788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.06.18. 00:28:31

és mennyivel jobban is járt...

29 Palms 2009.06.18. 00:40:01

És még nincs vége. Mert lehet ezért nem fog még egy Avensist eladni a Toyota néhány év múlva...

Ki foglalta el a Vidor nevet? 2009.06.18. 00:40:34

Egyetértek az előttem szólóval. De a toyota olyan japánban mint a németeknél a VW elszálltak maguktól és azt hiszik nekik mindent szabad mert majd a minőségért visszajön a vevő. De az is már megkopott.

pedjo 2009.06.18. 00:42:13

tipikus... de sajnos mo-n mindenhol ez van. 17:30-kor mar dobjak ki a kuncsaftokat hogy 17:59-kor bezarjanak. ja es meg pofat is vagnak hozza. hajra hungarian economy!

biker_kolee 2009.06.18. 00:58:45

Magyarország, én így szeretlek. Mazda powa.

s0nic 2009.06.18. 01:01:44

én Gábor helyében visszamentem volna a toyotához a új mazdámmal és megkerestem volna az értékesítési vezetőt hogy pénteken jártam itt de kidobtak (mer hogy a foci fontosabb) viszont a szomszédban kedvesebbek voltak (mutatva a mazdára) :D

jah és ez a történet szerintem nem márka függő hanem ország és hozzáállás függő

faterpolo 2009.06.18. 01:06:07

Hát most aztán imádkozhat az alkalmazott, hogy a főnöke ne olvassa a TC-t... Nem ültem még dohasem vezetői székben, nem tudom milyen érzés emberek sorsa felől dönteni, de lehet, hogy kirúgnám az illetőt...

csak john 2009.06.18. 01:08:22

2008 novemberében egy szombati napon elsétáltam a Budafoki út folytatásában lévő csillagos és usa autó kereskedésbe, hogy vegyek egy használt autót, amit a neten hirdettek. Azt sajnos éppen nem tudták megmutatni, mert a szerelők foglalkoznak vele, menjek vissza hétköznap. Egy héttel később megint arra jártam, ekkor már sikerült megnéznem, de beindítás nem jött össze, csak köhögött szegény. Jeleztem, hogy komolyan érdekel, szóljanak, ha lehet vele menni. Két héttel később megint jártam arra, láss csodát, még mindig nem megy a szekér. Ismét kértem, hogy hívjon, ha elkészül. A türelmem két hete elfogyott (meg most jelent meg a neten egy másik szimpatikus jószág), így elmentem máshová és megvettem azt. Hamarosan megint arra lesz dolgom, lehet, hogy megmutatom az eladóknak a kocsimat! :)

gerely89 2009.06.18. 01:12:46

elég meggondolatlan dolognak tartom, amit tett. Más márkát választani, csak azért, mert a kereskedésbe egy hülye fasz dolgozik...még akkor is, hogyha nincs jelentős különbség 2 kocsi között.
A károsanyagkibocsátás mizéria pedig kamu, ökörség. Valamikor már volt róla egy cikk.

29 Palms 2009.06.18. 01:19:08

Azért szállt volna el a Toyota, mert egy alkalmazottjuk hülye? Van ám az éremnek másik oldala is.
2003-ban vettem Toyotát, az eladó meghallgatott, elmondtam milyen Avensis kell. Azt mondta adjak két napot, hoz egy Camryt és elvihetem akár egy napra is, mert az nekem jó lesz higgyem el.
És így is lett. Aztán eltelt 6 év, és óriási előnnyel indultak minden más kereskedéssel szemben, onnan is lett végül az új gép is az idén.

Egyébként ma már van annyi tanfolyam, ahol elmagyarázzák érthető formában, hogy milyen iszonyat pénzbe kerül visszaszerezni az elégedetlen vevőt. Azokat a cégtulajdonosokat, vállalkozókat nem értem meg igazából, akiknek elemi érdeke lenne a vevőelégedettség, és mégsem invesztálnak az alkalmazottaik kulturáltságába ezen a téren.

hüvelygomba 2009.06.18. 01:26:09

ezt inkább homárblogra lehetne kirakni nem ide.. ez szarkavarásnak néz ki..

de amúgy toyotás formát nem hiszem, hogy érdekli az, hogy a toyotánál nem lett eladva +1 autó, mert nem hiszem, hogy ez neki nagy anyagi haszonszerzés lenne, lévén, hogy Ő csak egy eladó..

Amúgy szerintem mazda jobb mint a toyota, férfiasabb.. de én örülnék egy avensisnek is :)))

megint 2009.06.18. 02:00:16

nah, megtudtuk, hogy egy toyota stílusosabb mint egy bmw, hiszen jóízlésű ember inkább toyotát vesz, bár Csikós Zsolt mindig elfelejti ilyenkor a mercit, abban ugyanannyi kopasz, meg brazil cirkál, ettől még persze nem lesz rosszabb autó. Ahogy olvsgatom az érveit(pl mostani teszt,belsőség) mostanában biztos lesz egy cikk arról, hogy a Bosch tehet a toyota megbízhatóságának romlásáról, a váltó/kuplung hibákat mindig kifelejt. Aztán elhiszem, hogy jó autó a mazda, még tetszik is, de az miért van, hogy külföldi újságok összehasonlításnál(passat-accord) lehúzzák a belső teret, itt meg beállítják mint etalon kb. A szalonokba dolgozó unottképő magát Isteneknek képzelő barmokban igaza van, az ember elvárná ha ennyi pénzt hagy ott, hogy 10 percel tovább dolgozzanak.

2009.06.18. 03:18:04

egy kicsit komment-generalo posztnak erzem ezt (is). de Csikosnak ez megbocsathato :D

kkn 2009.06.18. 03:46:43

@gerely89:

Miért meggondolatlan? Ha tényleg mindenáron Toyotát akart volna, akkor úgyis azt vesz. Az meggondolatlanság, ha körülnéz, hogy mit is kaphat még a pénzéért? Ez inkább körültekintés. Pláne, ha eredetileg az is benne volt az elképzeléseiben. Ha nem tetszik, akkor úgysem veszi meg a Mazdát.

kkn 2009.06.18. 03:49:37

Amúgy igazából ez a cikk nem arról szól, hogy melyik jobb autó, nem is állítja. A sok pro és korntra közül egyet említ meg, de nem ír le csak ennek alapján végkövetkeztetést. Igazából a sztori szempontjából csak X és Y márka.
Csak az érzelmileg elkötelezett embereknek jön le úgy, hogy itt most jobb-rosszabb kocsiról van szó.

Itt az emberi hozzáállásról szól a történet, nem kell a hibastatisztikákat boncolgatni.

hogen 2009.06.18. 05:19:34

Lerágott csont ugyan, de azért elmesélem: a válság előtti, boldog békeidőkben szerénységem kopogtatott egy távol-keleti autómárka közép-kelet-európai szalonjának az ajtaján. Igaz, hogy nem öltönyben, viszont feleséggel (a gyerek iskolában vala) az oldalán. Középkategóriás autót keresve, önmagát márkahűnek tartva, fél órás várakozás árán ajánlatot kért egy jószágra, jelentős önerővel a zsebében. A szalon öntudatos alkalmazottja nem volt hajlandó megfelelő árajánlatot adni, mondván hogy érti ő, hogy önerő, meg stabil háttér, márkahűség, meg ilyenek, de annyi manapság a "megbízhatatlan(sic!)" vevő, hogy ő bizony ennél jobb ajánlattal nem fog szolgálni, akinek ó'csóbb kell, mennyen Suzukit venni! (sic!, megint)
Szerintetek megvettem vala???

pereszke 2009.06.18. 05:22:47

"tehát nem az a 7-es BMW-, Audi A8-fajta ember, már csak jó ízlésből sem. De azért azt sem engedheti meg magának, hogy olyan autóval járjon, amely lassanként már a fodrásznős kategóriába szivárog át."
Furcsa egy világképe lehet a szerzőnek, nekem mint fotósnak milyen autóval illene járnom? még ekkora fütyiséget. mi van ha a fodrásznő 7-es bmw-t vesz? káosz?
audit, bmw-t vw-t nem jó ízlésből nem vesz az ember, hanem mert aránytalanul drága. toyotát, mazdát, opelt, fordot meg azért mert k.vára unalmasak.
ezen túl meg aki valakit az autójáról ítél meg, azt nagy ívben ajánlom elkerülni mindenkinek a későbbi csalódások megelőzésére.
ui.: környezettudatos cégvezető járjon elektromos biciklivel, semmivel nem lenne kisebb a presztizse mint egy bálna mergának vagy bárminek.

diablos 2009.06.18. 05:27:39

Ennyi vérszívó, népnyúzó kapitalistát!
Szegény dolgozó éppen a kisfiát akarta megnézni első meccsén, amit nem a kispadon töltött, erre keresztrefeszítitek...:))
Mazda-Toyota egykutya!(mindkettő jó v.mire)

Ciri 2009.06.18. 05:30:43

@kkn:
"Miért meggondolatlan? Ha tényleg mindenáron Toyotát akart volna, akkor úgyis azt vesz. Az meggondolatlanság, ha körülnéz, hogy mit is kaphat még a pénzéért? Ez inkább körültekintés. Pláne, ha eredetileg az is benne volt az elképzeléseiben. Ha nem tetszik, akkor úgysem veszi meg a Mazdát."

Nem meggondolatlan, csak nem Mazdát akart venni, hála a hülyegyereknek. Az értékesítő nem csak egy rohadt bunkó seggfej volt, hanem amatőr is. Ha egy ügyfél este még tíz perceket vár arra türelmesen, hogy befejezze a kolléga a másik tárgyalást(ráadásul az asszonnyal jön, akik nélkül ugye az esetek nagy részénél nincs döntés, választás) , az biztosan nem csak mozizni akart.

@hüvelygomba:
"de amúgy toyotás formát nem hiszem, hogy érdekli az, hogy a toyotánál nem lett eladva +1 autó, mert nem hiszem, hogy ez neki nagy anyagi haszonszerzés lenne, lévén, hogy Ő csak egy eladó.."

Szerinted fix béresek? :)))

@Ki foglalta el a Vidor nevet?:
"De a toyota olyan japánban mint a németeknél a VW elszálltak maguktól és azt hiszik nekik mindent szabad mert majd a minőségért visszajön a vevő."

Ennek az égvilágon semmi köze a kereskedői hálózathoz. Minél "prémiumabb" akar lenni a gyártó, annál inkább követeli ezt meg az értékesítés terén is. Pont az általad említett márkáknál veszik kibaszottul komolyan az Ügyfélelégedettséget.
Mentél volna be a válság előtt egy jól menő Suzuki szalonba... :)

4x4 2009.06.18. 05:39:58

azért általában autot nem ugy vesz az ember, mint cipőt...h este beugrok és megveszem az első helyen.

meg mi van abban ha az alkalmazottnak más dolga volt....neki is van magánélete, meg egy kereskedésben általában nem csak egy értékesítő van, ergo a többi már lehet rég elhuzott előtte, és így is neki kellett tovább maradnia. faszom a sok kapitalistába

Ciri 2009.06.18. 05:45:44

@29 Palms:
"Azért szállt volna el a Toyota, mert egy alkalmazottjuk hülye? Van ám az éremnek másik oldala is."

Persze, hogy van és szerintem Csiki sem a Toyotát akarta ezzel a sárba tiporni. Csak egy példa volt, ám számomra nagyon szomorú példa. Soha nem engedheti(né) meg magának ezt senki, főleg mostanság nem.

De mivel kicsi a világ, sokszor utólérik az ilyet:
Ügyfelem főiskolán tanít, a hozzá közel eső szalonban érdeklődött, ahol szinte (hasonló a sztori, záróra, stb) majdnem elhajtották. Bejött hozzánk, megbeszéltük, megrendelte az autót.Az egyik előadásán elmesélte az autóvásárlása történetét, ahol a hallgatók között ült az említett kereskedés értékesítési vezetője, aki kérdezősködni kezdett...

Egy hét múlva kirúgták a kolleginát...

Ciri 2009.06.18. 05:47:11

@4x4:
"azért általában autot nem ugy vesz az ember, mint cipőt...h este beugrok és megveszem az első helyen."

Éppen ezért fizetik és képzik az értékesítőt, hogy az legyen egyben az utolsó hely is. :)

Ciri 2009.06.18. 05:55:20

@hogen:

"A szalon öntudatos alkalmazottja nem volt hajlandó megfelelő árajánlatot adni, mondván hogy érti ő, hogy önerő, meg stabil háttér, márkahűség, meg ilyenek, de annyi manapság a "megbízhatatlan(sic!)" vevő, hogy ő bizony ennél jobb ajánlattal nem fog szolgálni,"

Adott engedményt?

"akinek ó'csóbb kell, mennyen Suzukit venni!"
Na ebben viszont igaza volt. :))

-d(-_-)b- 2009.06.18. 06:26:03

@Ciri:

"akinek ó'csóbb kell, mennyen Suzukit venni!"
Na ebben viszont igaza volt. :))

Nem, ebben nincs igaza. Megnéztük, ha azonos felszereltségű jariszt és szviftet nézel, nincs nagy különbség. (Persze szviftet olcsóbbért is lehet venni, fapadosat.)

"Soha nem engedheti(né) meg magának ezt senki, főleg mostanság nem."

"A Toyota így adott el eggyel kevesebb Avensist 2007-ben," - ez barátok közt is 2 éve volt... :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2009.06.18. 06:42:59

OFF:
Még életemben nem röhögtem ennyit Csikós cikken, mint ezen a Mazda 6 teszten. Potyog a könnyem...
"pőre kézzel terítettem le a grizzlyt"

Neeeeeeee :D:D:D:D

Robi-Go 2009.06.18. 07:07:08

Na gyerekek, mintha csak az én storymat hallanám... csak nálam egy Debreceni Ford márkakereskedés játszott meg egy hasonló húzást, egy akciós árú gyönyörű fabetétes, dual klimás lépcsős hátú Fókusszal. (kitalálták hogy 1 nem adhatnak el külföldre áfa mentesen autót 2 az akciós ár csak magyar állampolgár esetén érvényes) (pedig előtte voltam Kiánál, Renaultnal, Fiatnál, Mazdanal de mindegyik nagyon készséges volt, és sehol nem volt kivételezés csak azért mert erdélyi vagyok) És mit ad Isten hazafelé pont útba esett egy Hyundai márkakereskedés... Azóta is boldogan vezetem az I30ast, és röhögök a hoppon maradt Fordosokon.

zöldi 2009.06.18. 07:13:34

És még hány ilyen sztori van...
Egyszer elmentem motor vevő körútra. Egy új, kifutó modell volt a cél, október elején- ilyenkor kevesen vesznek motort.
6 kereskedés hatféle árat mondott, illetve hatféle "csomagot". Viszont kettő volt olyan, ahol ügyfélként bántak velem,beszélgettek, mutogattak, lehetséges alternatívákat ajánottak... a többinél odavakkantották az árat és fordultak vissza a pult mögé.
Egy haver meg elment kp-re motort venni,bent a pénz a táskában, motor a raktárban, de mivel fél órán keresztül kettesben ténferegtek asszonykájával a szalonban, úgy, hogy hozzá sem vakkantottak, úgy elment máshova- pont oda, ahol én is vettem. A következő 2 motorját is ott vette.
Édesapámra is rájött a cserélhetnék tavaly, mondjuk rá, hogy márkahű. Elmentünk a szalonba, ahonnan az előző két kocsi is jött. A szalon tele ügyfelekkel, 3 eladó nyomja a szöveget, egy papírok töltöget, de valahogy mégis odakeveredtek hozánk: Csüccs le, tea, kávé, hogy vagytok, ott egy kocsi amit akartok, üljetek be, bocs kicsit sűrűn vannak, nem visztek egy fél órára egy nagyobbat tesztelni? Végül nem lett üzlet, de nem rajtuk múlott.

Rocko- 2009.06.18. 07:37:16

tipikus így járás esete. nem a márkát minősíti, hanem az alklamazott(ak)at, de a márkára csapódik ez majd el.

@s0nic: eladásokon majd látszik mennyire sürgős volt a foci.

@megint: "nah, megtudtuk, hogy egy toyota stílusosabb mint egy bmw, hiszen jóízlésű ember inkább toyotát vesz"
te félre beszélsz.
azt írta, h a toyota inkább az ő stílusa, mint a német trumvirátus. mi nem réthető ebben?

@4x4: "azért általában autot nem ugy vesz az ember, mint cipőt...h este beugrok és megveszem az első helyen."
nem rögtön megvenni akarta, csak megnézni. esélyt se kapott rá.

"meg mi van abban ha az alkalmazottnak más dolga volt....neki is van magánélete"
persze, lehet. még pár ilyen, és akkor annyi magánélete lehet, amennyit akar. mert már nem lesz alkalmazott.

The Good Boy 2009.06.18. 07:45:15

úgy látszik sok balf@sz kereskedés van az országban...
ezredforduló környékén autót akartam venni, bementem közeli megyeszékhely dévú kereskedésébe (akkor még nem voltam sikeres:), és autóbuziként konkrét elképzeléssel (felszereltség, tipus, szin) kértem ajánlatot. Erre az istenbarma közli, hogy kék szinű autót (ez volt a szinbeli kivánság) már nem gyárt a daewoo, csak a szalonban, meg az udvaron is látható, fehéret, pirosat, meg ezüstöt.Hiába étetlenkedtem, hogy ez hülyeség,meg a katalógusban is benne van az "én" szinem, továbbra is ezt hajtogatta. Hazamentem, otthonról felhivtam pár kereskedést, ahol mindenhol mondták, hogy gyártanak kéket és a nekem való felszereltségű is van raktáron,de ha elfogyna,akkor sem kell várni 1-2 hétnél többet.Igy vettem meg pesten az elképzelt autót.
Pár hét múlva, amikor az első garanciális (és az akkor még ingyenes) szervizre, direkt ezekhez a birkákhoz vittem az új vasat, és még vártam az autóra, addig hallom,hogy egy újabb potenciális vevőt vesztenek el a hasonló módszerrel, amikor egy nyugdijas házaspárra beszélnének rá fehér helyett az udvaron és a szalonban álló libafos-zöld, piros és ezüst szekeret. Persze ők is úgy mentek el, hogy köszönik szépen nem ilyet kértek. Nem tudom miért nem tudtak autót rendelni, ha ez volt valakinek az igénye...

laja08 2009.06.18. 07:46:35

Aki tényleg vásárolni akar, és ilyen későn tér be a kereskedésbe, az csináltasson egy pólót vagy egy transzparenst ilyen felirattal: "Tényleg komoly vevő vagyok!" Így lehet, hogy nem mondják, hogy jöjjön vissza másnap.

navanax 2009.06.18. 07:52:55

Helye válogatja... Szegeden a legudvariasabbak a Toyotánál voltak, a legkészségesebbek a Hondánál. Egyébként Nissant vettem, úgyhogy elfogulatlanul állítom. :)

Bacsi 2009.06.18. 07:59:19

Szerintem még az is a baj az ilyen kereskedői hozzáállással, hogy későbbi vásárlásnál is van egy rossz szájíz (esetleg szóba sem jön komolyan a márka)
Amikor mi vettünk új autót, akkor az egyik japán gyártó kereskedésében nem voltak túl barátságosak, pedig az asszonnyal együtt voltunk érdeklődni. A feleségemnek említve a márkanevet mindig az a kérdése, hogy ez az a márka, ahol olyan stílusúak voltak? (Távolról sem autóbuzi, de összeköti a márkát azzal a rossz kereskedővel.)
Az ellenpélda pedig egy dél-magyarországi kereskedő, aki nagyon korrekt volt, ott vettük meg az autót (gyakorlatilag telefonon, faxon, e-mailen intézve mindent) és a családi baráti körben még 3 autót vettek onnan, miután beszélgettünk, pedig mindenkinek legalább 150-200km-re voltak. A négy autó kb. 20millió volt.

empetya 2009.06.18. 08:00:07

Tudomásul kellene venni, hogy vannak olyan munkakörök, ahol a magánélet háttérbe szorul. Aki nem tudja elviselni, az menjen el lapátolni.

Egy tévéműsorban hallottam egyszer egy jó mondást: a magyaroknak azért csak fizetGETnek, mert a magyarok csak dolgozGATnak. Akkor nem volt jó érzés magyarnak lenni, de mégis nagy igazság van benne...

Bacsi 2009.06.18. 08:01:56

@navanax: Pont az utóbbi két példáról beszéltem. :-))) Bár a Nissan-nál nem Szegeden voltunk, illetve nem is azt vettünk.

aranyszóló pintyőke 2009.06.18. 08:04:45

En is az ertekesites teruleten dolgozom. Hozzateszem sose dobtam meg ki vevot zarorakor, de amikor egy hetbol 4 napot "tuloraztam" a zarora elott 5 perccel beeso vevok miatt, volt hogy en is a falra tudtam volna maszni. Oke, hogy bejon elotte 5 perccel, de akkor legyenszives es tavozzon zarorakor. Foleg, h nagyon keves ceg fizet tulora penzt. En is felorarakat toltottem benn a csaladommal eltoltott ido helyett es persze ingyen, azert hogy a cegvezeto penztarcajat vastagitsam. Szoval egy eremnek mindig ketoldala van.

loláb 2009.06.18. 08:08:28

Ehhez nincs mit hozzáfűzni, így nem állhat hozzá a munkához egy eladó.
Nekem mondjuk csak pozitív tapasztalatom volt, mikor az autómat, meg a motoromat vettem, végig jártam egy csomó kereskedést, igazából talán 1-2 ben találkoztam érdektelen hozzáállással, a többi helyen normális, segítőkész eladók voltak. Pedig az összes kereskedést hétköznap, meló után, vagy szombaton délután kerestem fel.

Szkotti 2009.06.18. 08:12:07

Fatornyos kifalumban van egy helyi "legenda", amelyben a jól menő fuvarozó vállakozó borostásan, trikóban, mintás bermudában, strandpapucsban ment be a csillagos szalonba. Közölte, hogy megnézne egy kereklámpás eklasszét. Értékesítő finoman érzékeltette vele, hogy az nem az a kategória, amit a kedves ügyfél ki tudna fizetni. Emberünk mondta, hogy de igen, megmutatva a nejlonszatyrot, amiben ott volt a szükséges kess. Aztán később valahol máshol megvásárolt egy olyat.

Seamen 2009.06.18. 08:12:32

Így van, ez a magatartás nem márka, hanem emberfüggő.
2006-ban vásároltam Toyotámat, maximális megelégedettséggel minden tekintetben. Ezért tavaly egyik barátomnak is bátran ajánlottam,amikor vásárlásra került náluk a sor. Ő hezitált a Honda és Toyota között, semmi gond, menjünk el a szalonokba, meglátjuk hol mit adnak ugyanannyiért és milyen a hozzáállás.
Nos, Toyota szalon: ugyanaz mint az én esetemben, alig több, mint fél óra alatt ajánlat nyomtatva, közben kávé és tea, kívül-belül autó tanulmányozva, próbaút(!), stb.
Át a Hondába: fél óra alatt a kutya hozzánk nem szólt, utólag kiderült csak a tulaj fia volt benn a bemutatóteremben, úgy látszik neki nem volt érdeke, hogy fogyjanak az autók. Innen csak azért nem távoztunk infó nélkül, mert fél óra után csak megkérdezte az úr, hogy mi kellene, és amikor kiderült, hogy nem csúcs-accord-ról van szó, csak közép-Jazz-ról, hozzánk vágott egy árlistát és egy szórófüzetet, aztán ment vissza számítógépezni.
Mondanom sem kell egy éve Yaris II.-vel jár a barátom is :O)

empetya 2009.06.18. 08:18:54

Pintyőke!

Ha az értékesítésben dolgozol, és egy-egy eladással csak a főnöködet gazdagítod, akkor rossz helyen vagy!

tibcsi30 2009.06.18. 08:20:38

mondjuk sok mindenkivel eggyet értek, de sokkal nem. 8 évig dolgoztam autókereskedésben,5szervízvezetoként-3 eladás v ezetoként. Konkrétan a totalcar kis csapatát is ismerem személzesen mivel a mi kereskedésunk autojait tesztelgették rendszeresen /szlovákia-seat-vw/. meg is éerteném a fonokurat amikor nem szolgálták ki 6-kor, de sajnos nem tudom. MIERT IS? MERT MONDJUK TIK AKIK LELKESEN ELINDULTOK SZALONBA AUTOT VENNI /VAGY CSAK NEZEGETNI MERT MAJD 3 EV MULVA VESZTEK IS/, JOBB ESETBEN MEGERTITEK H AZ ELADO IS EMBER ES EGY MARKAKERESKEDESBEN DOLGOZNI NEM A VILAG KOZEPE, DE SOKAN SAJNOS NEM ERTIK ES MINT AHOGY A CIKKBEN FOGALMAZOTTAK ALPJAN ERTELMZEM SAJNA A TOTALCAR CSAPATA SEM ERTI MEG. MERT MONDJUK HETI 6 NAPBOL KB 5 BERONGYOL VALAKI ZARAS ELOTT, BIZONYGATVA MAGABAN HOGY "HAT NEKEM SAJNOS MASKOR NINCSEN IDOM". DE SAJNOS ILYEN HOZZAALASSAL AZ ELADONAK SINCS SOSINCS IDEJE. ES KEPZELJETEK EL H AZ ELADONAK IS VAN FELESEGE,GYEREKE,FAJHAT A FEJE,NETAN EHES MAR HATKOR,HOBBIJA VAN VAGY A LEGFOBB OK H LEJART A MUNKAIDEJE. LEHET H A KEDVES ELADO ROSSZUL ITELTE MEG A FONOK UR AZZONNALI VASARLASI SZANDEKAIT DE AZ ELOZO 5 EVBEN 1125 HALGATTA VEGIG A CSALADJA BANATOS MONDOKAJAT HOGY MAR MEGINT NEM ERUNK ODA SEHOVA A GYEREKET CSAK AGYBAN LATOD FAL FELE FORDULVA ES AKKOR EGYSZER AZT MONDOD ELNEZEST DE FOCIRA KELL MENNEM. ERRE MI VAN? JON A TOTALCAR AKIT EGESZ HU OLVAS /VALOSZINO AZ ELADO FONOKE IS/, ES NEM GONDOL BELE A KOVETKEZMENYEKBE, MEGIR EGY CIKKET AMIBOL LEHET H EGY EMBER SORSAT PECSETELI MEG. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KEREM MINDEN KOMMENTELOT GONDOLJAK AT ES KEREM A TOTALCAR CSAPATAT H FELELOSEN IRKALJANAK MAS SORSAROL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KOSZONOM

Ciri 2009.06.18. 08:25:17

@tibcsi30:
Attól még, hogy nagybetűvel írod ezt a zagyvaságot, nem lesz igazad. :)

hogen 2009.06.18. 08:25:36

@Ciri:
Elmagyaráznám Drágám, ha megértenéd.
Gondolom Te suzikit csak az asszonynak veszel, járjon azzal a madaras teszkóba, míg Te az avatarodra villantott csudagéppel hajtod fel a csajokat...
Nőj fel.

empetya 2009.06.18. 08:26:21

Tibcsi!

Aki szolgáltatást végez, értékesít, vagy bármi módon emberekkel foglalkozik, és ezért fizetést vár el, az nem állhat így hozzá. Ennyi. Pályát kell módosítani, ha nem tetszik.

loláb 2009.06.18. 08:26:42

@tibcsi30: Emberileg abszolut érthető, hogy az eladó hatkor letenné a lantot. De ha én lennék a főnöke, úgy kirúgnám, hogy a lába nem éri a földet.

Infomaker 2009.06.18. 08:26:54

Értékesítő prémiumrendszere fos, erről szól a dolog.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.06.18. 08:34:22

Uramisten! Sosem tudnám elképzelni, hogy egy S40-ből, --mégha a legratyibb 1.6os francia motor is mozgatja-- átüljek egy japán gokartcseppszappantartó izébe!!
A post eredeti témája lerágott csont, arról nincs mit írnom..kéremkapccsojjaki :D

tibcsi30 2009.06.18. 08:41:41

@empetya: mint írtam megértem azokat akik ezt másként lássák és én úgy áltam hozzá hogy évekig utolsónak zártam az ajtót,elsönek jöttem,szépen kerestem. kétszer kaptam meg Szlovákián az év eladója címet a SEAT imprtörtöl,elvégeztem VW CERTIKIKÁCIÓT amiröl 10böl 8 embert kivágnak,de. ekkora már egyre rosszabb lett a viszonyom az asszonnyal,alig láttam a kisfiam,estére csak idegesen válaszoltam mindenre és átgondoltam,munkát váltottam,újra focizok és föleg boldog családi életet élek.

empetya 2009.06.18. 08:43:59

Tibcsi!

Na látod! Erről beszéltem. Ez mindig nagy döntés, de meg kell hozni. :o)

msadmin 2009.06.18. 08:45:33

Tibcsinek igaza van.
a család a legfontosabb
az késön beeső vevők 90%a szart sem vesz. szarok rá h neki akkor jó. a fizu szar , és kész,
én is toyotás vagyok voltam én is úgy a sakurában h nem értek rá, visszmentem másnap. nem kell mindenkinek akinek cincog a zsebében 20 ft kinyalni a seggét
ez a cikk pedig kinyirt egy embert , és egy családot!

BTO11 2009.06.18. 08:46:03

"leállította Gábort, mondván, ne haragudjon, neki most focira kell mennie, jöjjön vissza hétfőn."

és milyen szombat jött a péntek után?????
mert hogy szombat délelőtt is vannak nyitva márkások és nem márkások is.
vagy csak néhány márka van nyitva szombat de????

ém vidéken szombaton kinéztem családnak megmutat ,kakuláció megkap,oszt hétfőn bólintás,csütörtökön megkapás az oto.. igaz használt a márkásbol.
most is kapán a leveleket postait is + mailokat is a márkátol,és jött level hogy lejár a müxaki lehet jönni X forintért van vizsga is.

tibcsi30 2009.06.18. 08:48:48

@loláb: azt hiszem h a megoldás a fönök részéröl inkább a kirúgás helyett a helyzet felismerése és a megoldás keresése lenne okosabb. bár nem gondolnád, de nagyon nehéz jó eladót találni. aki nem hiszi,vegyen bátorságot és próbálja ki ezt a szakmát.

BTO11 2009.06.18. 08:48:55

hoppá és a kereszfiaméknak is szombaton intéződött el a kombijuk zárás elött a tesvér kereskedésbe itten vidéken tatabánya nevü faluba,pedig az az értékesitő is focizik.
D:))

Riasom 2009.06.18. 08:53:06

@msadmin: nem, nincs igaza tibcsinek sem és neked sem, remélem ez a fajta hozzáállás mostmár nagyon hamar kipusztul innen K-Európából. Senkit, de tényleg senkit nem érdekel az értékesítő magánélete és családja, nem kötelező ott dolgozni, nem kötelező autókerekedéssel foglalkozni. (És persze, a család a legfontosabb, de ahhoz az én felfogásom szerint kell egy munkahely is, és ott nem a család a legfontosabb, hanem a munka.)

Bárcsak az az egy jó hatása meglenne ennek a válságnak nevezett akárminek, hogy ez az eladói attitűd végre eltűnik innen a szocializmus összes többi szellemi maradékával együtt...

tibcsi30 2009.06.18. 08:53:58

@msadmin: bár sosem kommenteltem de mindíg elolvastam és szomorúan konstatáltam h milyen ellenszenvesek vagyunk egymással.megírtam azt amit gondolok,számitottam h leírtok a sáros földig erre jó érzésü válaszokat kapok amit köszönök.

esde 2009.06.18. 08:54:15

ez egy fizetett hirdetés?

nekem a toyota bután unalmas, a mazda erőszakosnak látszani akaróan unalmas autó, de hogy pont ez a kettő rivális került egy cikkbe???

értem én a munka meg a főnök meg az elvárások...

De elnézzük Csikósnak:)

tibcsi30 2009.06.18. 08:57:15

@Bacsi: ez igaz,én nem általánosítok es nem védem a kereskedöt,én csak próbáltam megértetni h ez egy mindennapos szituáció.

Ciri 2009.06.18. 08:59:43

@hogen:
"Elmagyaráznám Drágám, ha megértenéd.
Gondolom Te suzikit csak az asszonynak veszel, járjon azzal a madaras teszkóba, míg Te az avatarodra villantott csudagéppel hajtod fel a csajokat...
Nőj fel."

Király vagy !! :))))
Azért elmagyaráznád ?

tibcsi30 2009.06.18. 09:00:35

@Riasom: a fent említetett VW CERTIFIKÁCIÓ során én is megjártam egy Pozsonyi márka kereskedéseit kamu vevöként. na az bizony jó, de sajna borzalmas tapasztalatokat is hozott. ráadásul prémium márka,úgyhogy akár igazad is lehet. csak ne álatalánosíts.

Bacsi 2009.06.18. 09:00:52

@msadmin:
"az késön beeső vevők 90%a szart sem vesz. szarok rá h neki akkor jó. a fizu szar , és kész,"

Az nap közepén betérőknél is kb. így van. Gondolom azok is leszarásra érdemesek a részedről.
Ha kevés a fizu, keresni kell mást..

"nem kell mindenkinek akinek cincog a zsebében 20 ft kinyalni a seggét"

Nem is. De kiszolgálni nyitvatartási időben a munkaköri kötelessége!

"ez a cikk pedig kinyirt egy embert , és egy családot!"

Akkor megérdemelte! Most lesz ideje a családra.

(Egyébként ha a család a legfontosabb, akkor húzzon haza és ne focizni a haverokkal.)

vorost 2009.06.18. 09:01:16

milyen érdekes, hogy egy 2 éves sztorit most kell megírni, amúgy nem értek egyet a cikkel és aki nem dolgozott még autós szakmában az nem tudja, hogy milyen helyzetben vannak az ott dolgozók, amúgy valószínűleg egy szalonban nem csak 1 értékesítő tartózkodik zárás előtt fél órával, talán meg kellet volna kérni a recepcióst, hogy hívjon egy értékesítőt és nem arra várni aki tárgyal!

esde 2009.06.18. 09:01:31

értem ezt úgy ha családi autó és takarékos dízel akkor miért fogyaszt 10 liter fölött városban és miért ráz???

ha sportos autó akkor miért érezni minden alkatrészén hogy ki van könnyítve mint valami fröccsöntött játék autó?

pillanatig sem bíznék meg egy ilyan autóban, főleg nem ha ilyan erőszakos marketingel tolják rá az emberre...

Meg kell csak nézni a régi mazda áruszállítókat, 40cm-es betűkkel a hátulján. Értem én verseny meg hasonlók, de miért akar mindent? Miért nem akar csak lenni egy jó autó?

Miért ráz, miért kerreg, miért zabál, miért nem megy?

komolytalan

kocapecas 2009.06.18. 09:05:51

Én meg úgy jártam, hogy tavaly novemberben ki akartam cserélni a w211-es mercimet-2002-es- egy újabb gépre. Bementem a debreceni Újhelyi mercedeshez ahol kb. 20 perc után jöttek oda, hogy mi van te kis pöcs mit akarsz itt:D nem így mondták de így éreztem. mondtam, hogy ki akarom cserélni a mercimet ami kint áll egy újra.(recesszióban) mondtam, hogy mondjanak már egy árat az enyémre mégis mennyiért számítanák be. basszák meg ki sem mentek, bentről kinézett aszonta 2,5 millió:D mondom mi van vazze????? hülye vagy?? 3,4 millióról indult akkor az a típus a neten és oda volt írva, hogy a regadó nincs benne az árban. az enyém meg ráadásul kva jól fel volt szerelve navi-memória-ülésszellőztetés stb. jó vazze átmentem a pesti pappashoz adtam még egy esélyt nekik ott 3 milliót mondtak. mondtam kapják be!!! visszamentem debrecenbe a bmw magiszhoz. az értékesítő futva jött elém-jah a pappasnál is ez a mi a faszt akarsz itt hangulat volt- mondtam hogy váltanék bmw-re ha ők is úgy gondolják! nem értette miért vagyok ingerült. kimentünk megnézni a mercit. mondtam, hogy jól nézze meg nem fogok alkudozni,ha át akar baszni egyből elmegyek mert ehhez már nem lesz türelmem! az értékesítő mondta, hogy meg fogunk egyezni! és ezután bemondta a 4,5 azaz négyésfél milliót a mercire kapásból. kezet fogtam vele mondtam, hogy nyertek. nem értette:D azóta boldogan használom a bmw-met és a mercedesnél meg kinyalhatják a s....!!!!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.06.18. 09:10:19

Azt mondjuk a saját fülemmel hallottam, mikor a nagyonhülye ügyfél autót akart átvenni zárás előtt 5 perccel.

A beszélgetés a következőképp zajlott:

-17:55 van uram, ilyenkor nem tudunk autót átadni, nincs biztosítása sem az autónak, anélkül nem viheti el(hiteles autó). De ha mindenképp szeretné átvenni még ma, akkor megoldjuk, köthet nálunk XY biztosítást, ha az megfelel, 10 perc alatt kész a biztosítás, addig a kollegina összekészíti a papírokat.

-Nekem az nem jó, megyek a Postára kötni gyorsan, aztán magukhoz.

-Uram, 17:58 van.
-Nálam csak 52, sietek, viszhall.

Nem várták meg:)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 09:10:40

Tudjátok, szerintem a legnagyobb probléma az, hogy a hivatali munkaidők, és a kereskedelmi munkaidők nagyrészt egybeesnek. Így egy "hivatali" dolgozó nem tud vásárolni, egy kereskedelmi dolgozó nem tud ügyet intézni.

Korábban volt egy munkahelyem, ahol a cég újonnan nyíló üzletébe hívott át a főnök. Azzal a feltétellel mentem, hogy nem 10-18 a nyitvatartás. Mert egyfelől az életemet teszi tönkre az ilyen munkarend, másfelől versenyképesebb is lenne az üzlet, ha
a.) több műszakban dolgoznának, több, mint 8 óra nyitvatartással
b.) egyik nap korábban nyitna-zárna a bolt, másik nap később...
Mondanom sem kell, hogy ebből semmi sem lett.

Hányszor vesztem össze kollégákkal, mert rámszólt egy ügyfelem 5:57-kor, hogy jön ő, egy sarokra van, de nem halad a sor, várjuk már meg. Az ember beért, vásárolt, és 6:07-kor távozott. A kollégák meg még 10 percet veszekedtek velem, hogy ilyet ne merjek ígérni többet. Botrány.

Most saját üzletem van (pont a fentiek ösztönöztek), és volt már, hogy 2 órával zárás után is ott voltunk a vásárlóval, vagy vasárnap délután kinyitottam, mert valaki megkért, és fél órát nézelődött. Soha egy szavam sem volt.

A másik oldal:
Ha vásárlóként megyek valahova zárórakor, sosem reklamálok. Ha várnak rám, és ráhúznak a munkaidőre az egy opció, de el nem várhatom alapértelmezettként.

Sajnos nagyon elterjedt az a fogyasztói szemlélet, hogy "én fizetek, mindenki leszophat a pénzemért, itt van a lóvé a zsebemben, igenis elvárom, hogy körülugráljanak". Lófaszt. Zavartam én már el húsosnak mutatkozó ügyfelet pont a fellengzős magatartása miatt. Szarok rá, mit hol vesz azután.

Mindegy.

Arra akartam utalni, hogy kétoldalú a dolog, a cikkben leírt szituáció pontos ismerete nélkül pedig nem tudok véleményt alkotni.

Szabi01 2009.06.18. 09:18:40

Ez egy teljesen hétköznapi eset, már én is jártam hasonló módon, meg baráti körömben is egypáran.
Sőt, van olyan barátom aki átment másik kereskedésbe (Márkát nem váltott), mert nem vették komolyan. A másik kereskedővel teljesen meg volt elégedve, ajánlotta is a haverjának. Úgyhogy a haver is elment autót nézni és elmondása szerint le se szarták, nagyon bunkók voltak vele, nem is vett ott semmit.

Hát ez van, és jó is ahogy van. Mert ez itt Magyarország, aki azt akarja, hogy nyalják a seggét autóvásárlás közben, az menyjen mondjuk a Németekhez vásárolni!

BTO11 2009.06.18. 09:21:39

nem a postba van , de....
minden szolgáltatásnak meg van az ára,de a seggkinyalás az már extra kivánalom és azért +ba kell fizetni,mert az már nincs a szolgáltatásba.
a +ért hajlando vagyok fizetni is ha már elkivánom.-D:))-

dani740 2009.06.18. 09:22:52

Nem értek egyet néhány előttem szólóval, akik azt firtatják, hogy aki Toyotát akar venni az úgyis azt vesz, eladótól függetlenül. Vannak olyan emberek, akiket nem a márka érdekel, és egy ilyen apróságtól is -mint egy f*szkalap eladó- más márkát választanak. Én rajongok egy márkáért (Volvo), és ha új autót vennék magamnak, akkor nyilván másként állnék a dologhoz, mint a cikkben említett úr, mert nekem a márka a fontos. De a vásárlók egy része ebből szűri le az általános véleményét -jogosan- az adott márkáról. Mert ha faképnél hagyják egy ilyen szituációban, akkor nem érdekli, és nem gondol bele, hogy ez nem az anyacég, hanem egy viszonteladó-kereskedő.

dani740 2009.06.18. 09:25:07

És jogosan várja el vevő, hogy 7-8 millió forintért ki legyen nyalva a segge. Az értékesítőt sem értem, hiszen nem általánosíthat az emberre ránézve, hogy na ez úgysem vesz semmit. Neki is ettől függ a munkája és a fizetése (pontosabban a jutaléka)! Nem mindegy, hogy tud-e még két mezt vagy stoplis cipőt venni, vagy nem :)))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 09:29:54

@dani740:
Ezek a vásárlók a balekok.
Ezt így hívják.
Aki nem tudja, mit akar, de mézesmázas dumával mindenre rá lehet venni.


Azokat a "vásárlókat" is baleknak tartom, akik toporognak valahol, és mivel nem szólítják meg őket, távoznak.
Meddig tart odamenni valakihez, hogy "bocsi, elnézést, tudna segíteni?"
Sok helyen kimondottan nem háborgatják a nézelődő embereket. Sokan pont azért nem tudnak nézelődni, mert léptennyomon megszólítják őket és úgy érzik, vásárolniuk KELL.
Legyen már egy ember életrevaló! Basszamegakutya.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 09:31:38

@4x4: "meg mi van abban ha az alkalmazottnak más dolga volt..."

Nyitvatartási idô alatt kurvára ne legyen más dolga. Márpedig 18:00ig nyitvatartási idô van. Nem 17:45ig, nem 17:55ig, hanem 18:00ig.

"a többi már lehet rég elhuzott előtte"

Hogy másoknak mikor járt le a munkaideje, az nem az ô dolga.

"faszom a sok kapitalistába"

Nekem meg a sok bedeszkázott kommunistával van tele a tököm, aki azt hiszi, hogy még mindig valami szoci állami vállalatnál van, ahol nem kell dolgozni, és a ha mégis, a szar munka is megteszi.

kafferbivalybalamber 2009.06.18. 09:33:05

@megint: Európai gyártású Toyotákban Valeo a kuplungszerkezet és -tárcsa. A váltóban meg SKF csapágyak figyelnek.
Na ezek szoktak elszállni tényleg, és a Csikós ezekről tényleg nem szokott írni.

Riasom 2009.06.18. 09:34:05

@Szabi01: szerintem van középút, engem kifejezetten zavar a seggkinyalós hozzáállás is (mert tudom, hogy nem őszinte, akármennyi pénzről is van szó :) ), de az meg persze még jobban, ha látom, hogy kifejezetten zavarom az eladót a napi programja zavartalan lebonyolításában. Nekem elég, ha köszönnek, megkérdezik segíthetnek-e, és aztán készségesen válaszolnak a kérdéseimre, ha vannak, vagy hagynak nézelődni, ha csak arra van igényem. (Ez utóbbit persze nem öt perccel zárás előtt csinálnám.)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 09:35:00

@dani740:
Az ember elvárhatja, hogy 7-8 milláért kapjon egy 7-8 millás kocsit. (bár meg nem tudom érteni, mi kerül egy kocsiban 7-8 millába).
Elvárhatja még a korrekt, segítőkész kiszolgálást. (bár ezt is lehet seggkinyalásnak értelmezni)

Egyébként igazad van, a kereskedőnek és az alkalmazottnak is érdeke, hogy holnap is legyen forgalma, munkája.

Ez annyira kétélű dolog, hogy itt ebben a kérdésben igazság nem fog születni.

SsPL71 (törölt) 2009.06.18. 09:36:00

@empetya: Én meg úgy ismerem, hogy ameddig fizetgetnek, addig csak dolgozgatok.

@tibcsi30: nem én választottam a munkádat, hanem te, ha nem teccik valami akkor saját magad vond felelősségre.

Mindenhol van túlóra, majd rájösz api.


A kereskedőnek úgy kell mindenkihez hozzáállnia, hogy potenciális vevő.
Ne, a külseje alapján ítéljen meg valakit egy olyan ember akinek nem ez a munkája.

fpetyov6 2009.06.18. 09:36:53

Én se értek egyet az eladó viselkedésével. Valamelyik szombaton bementünk szegeden egy egyik legnagyobb fiat-opel-chevy kereskedésébe. Gondoltam megnézem az új Cruze-t. Az "eladó" a számítógépet lökdösve, nem is köszönt, kb 2-3 perc múlva mentem oda hozzá hogy mit szeretnék. A válasz, nincsen mert eladták, és visszafordult a gépe felé. Mondhatom hogy szó nélkül otthagytuk. Átmentem a kisebb kereskedésbe ott érdekes módon volt kiállított autó és készségesek voltak.
Az biztos, hogy nem a munka csúcsa, de könyörgöm miért nem örül hogy van egyáltalán munkája??
De ha szegénykém fáradt az emberekkel való foglalkozásban, akkor menjen el kapálni, ott nincs a sok hülye ügyfél.

Csikós Zsolt 2009.06.18. 09:39:12

@tibcsi30:

Átgondoltam, ne félj Tibi, nagyon is.
Te is gondold át, mert óriási különbség van aközött, amin felhúztad magad, és aközött, ami a valóság.

1) a vevő FÉL órával zárás előtt lépett a szalonba. Ha úgy vesszük, a munkaidő kellős közepén. Nem túlzós ember, inkább volt az 17:27, mint 17:31, hidd el, személyesen ismerem, valószínűleg tompított is az adatokon. Tíz percet ott várt, az eladó látta, hogy ketten rá várnak épp. Tehát nem bámészkodni ment, látszott. 17:40-kor kellett volna leülnie vele az eladónak. Nem tette. Ez megengedhetetlen, akár megy focizni, akár nem.

2) ha az eladó előre tudta, hogy focizni megy, megkérhette volna valamelyik kollégát, hogy ügyeljen helyette. Nagy szalon, bőven belefér. Én is vezettem már autószalont baromi régen, pontosan tudom, hogy akad, aki valódi vásárlási szándékkal jön záróra előtt, mert ami nekem a záróra volt, az másnak éppen az az időpont, amikor el tudott szabadulni a munkahelyéről. Ezt meg kell érteni, az egész világ azért nincs arra ráépítve, hogy mindenki el tud lógni a munkahelyéről autót választgatni. Tehát szalonvezetési problémára is utal, hogy mindenki hazament már addigra.

3) a vevőnek volt még ideje arra, hogy egy nem közvetlenül ottani kereskedésbe (kell autózni ám onnan a Budafoki útig) át tudjon menni, és (már valóban záróra közelében) belépjen a szalonba. Amit érzett is, hogy ciki, zért elnézést is kért. A Kati főnöke abszolút úriember, és egyáltalán nem hőzöngős típus.

4) én most csak újságíró vagyok, de ha nincs készen a beígért cikkem, nincsenek meg a fotók, javítanivaló van rajta, bizony, elkések fontos helyekről, mert a munkám fontosabb. Az eladó focizni ment, maga mondta. Ez nehogy már szempont legyen 17:40-kor. Nem érdekel a magánélete, én hasonló esetben soha nem kötöttem az ilyet más orrára, pedig a négy hónapnyi autóeladás után két és fél évig szoftverekkel nagykereskedtem, nem is utcai vevőknek, hanem ismerős kereskedő cégeknek, meg is mondhattam volna, de nem. MINDIG túlóráztam, minden nap fél-egy órával később mentem, haza, mint a munkaidőm vége lett volna. Úgy éreztem, beletartozik a korrekt kiszolgálásba. De tegyük fel - hogy már érzelmi szálakat is pengessünk - hogy a fia focijára ment a pasas. Én a saját fiat BALLAGÁSÁT is lekéstem épp a múlt héten, mert nem volt meg egy kép a cikkemhez. Mert a munka fontos, ha fontos, akkor kell némi alázat. Van olyan nyomós érv, hogy el kell mennie valakinek munkából. Temetés, adóhatóság, orvos, sokféle fontos ügy lehet. Ezt szinte minden munkahelyen megértik. Szól az ember előre, beállítanak helyettest. Egy olyan szférában, ahol nagy löketekben, de ritkábban jön a bevétel, nem lehet játszani a vevővel.

Most nem panaszkodni akarok, de azért megteszem, 5 napból 4-et a számítógép előtt töltök minden éjjel, cikket írok. És nem 11-ig, hanem 1-ig, fél 2-ig, néha 3-ig. Ilyen munkát választottam, lehetett volna más is. Tévét nem nézek, moziba nem járok, ha néha-néha eljutok sörözni, azt előre, nagyon alaposan beosztom, mikor. Aki kurvának megy, ne sírjon, ha tolják.

Szervezés, alázat, morál - ezek a dolgok nem stimmelnek. Magánélet ide vagy oda.

ccorsa (törölt) 2009.06.18. 09:43:00

Aki egy értékesítő hozzáállása miatt nem veszi meg a kiszemelt autót, az nem saját magával szúr ki?

Természetesen értem, hogy itt 2 autó volt a kiszemelt.

De aki csak emiatt más gyártó termékét veszi meg, azt nem tudom megérteni.

Ciri 2009.06.18. 09:43:06

@Csikós Zsolt:
Úúúúgy sajnállak !v :)))))

csuparajz 2009.06.18. 09:43:25

A főszereplő igazából legbelül, lélekben már előre eldöntötte, hogy ő Mazdát szeretne. Csakhát "tudatos vásárlóként" meg akarta nyugtatni magát, hogy mégis elmegy egy másik autót is megnézni. Az eladó munkatárs meg igazi profi volt és ezt érezte, látta rajta egyből és jól döntött, hogy elment inkább focizni, mert az ő életében neki akkor és ott az volt a fontos. Vegyük észre, mindenki jól járt.

kalandrover 2009.06.18. 09:43:40

Toyota helyett vett egy Mazda 6-ot. Aztán a Totalcaron megjelenik a Mazda 6 cikk.

Jááájjjdekíííígyóóó! :-)))))))))

Mivan vazzeg, mán a Totoya sem ád Test Autót? Kömény.

csuparajz 2009.06.18. 09:46:49

Ha valaki a fia ballagását lekési valami csip-csup ugy miatt, az könnyen lehet, hogy sokkal-sokkal nagyobb kárt okoz hosszabbtávon, mint gondolná...
El kel dönteni mi a fontos, de aztán vállani is kell a következményeket.

ccorsa (törölt) 2009.06.18. 09:47:01

Vajon mi a fájdalmasabb az értékesítő főnökének?

Ha kirúgja az alkalmazottat és felvesz egy újat, vagy hogy nem adott el egy 7 milliós Toyotát?

Hmm, fogós kérdés...

Ciri 2009.06.18. 09:48:28

@ccorsa:
"Aki egy értékesítő hozzáállása miatt nem veszi meg a kiszemelt autót, az nem saját magával szúr ki?"

Nem kell még emiatt a másik márka szalonját felkeresni, elég a konkurenciához átmenni.. :))

(Na mondjuk az ilyen sztorikban az a vicc, hogy nem ad el egy autót a potenciális ügyfélnek, hanem még a konkurens dolgát is megkönnyíti, plusz még el is ad nekik egy autót :DD )

gnme 2009.06.18. 09:48:32

@Csikós Zsolt: ottan vagyon a pont a'

Tulajdonképpen vannak cégek, akik nem akarnak eldani, mert időbe telik az ügyféllel foglalkozni.

Meg vannak olyan cégek, ahova beteszed a lbod, azt beültetnek az össze autóba, elhalmoznka prospektussal, elviszenk próbaútra, kidolgoznak három pro-forma árat és "beveszik" ... tudom elcsépelt szó :D a régi kocsidat is, legyen az akár egy légzsákhibás fiat.

..ilyen ez a popszakma.

Csikós Zsolt 2009.06.18. 09:49:23

@esde:
Nem cikk. Privát sztori. Ha nagyon akarod, mgpróbálhatlak összehozni a tulajjal, bár nem szeretném ilyennel zargatni.

Csikós Zsolt 2009.06.18. 09:51:36

@vorost:
Tévedsz, dolgoztam. Még szalon is vezettem. És túlóráztam. Ez most mellé volt.

dr.oid 2009.06.18. 09:52:13

Hulljon a férgese. Nem fog hiányozni pár tucat tönkrement autókereskedő. Maradjanak a jók. Bakter nem az eladó tesz nekem szívességet azzal, hogy megvehetem és kifizethetem az autót vagy bármilyen árucikket. Ezt a tényt csak egy mongol idióta nem képes felfogni. A komoly vevő ilyenkor azt mondja nyasgem és oda megy ahol a legjobb ajánlatot, legjobb szolgáltatást kapja. Ajánlom a német RTL ezirányú dokusoap műsorát, itt meg lehet nézni, hogy egy magára valamit is adó kereskedő, hogy bánik a vevővel és egyből az ellenpélda is szerepel a simlis, suttyó jugoszláv autónepperek személyében:)

Csikós Zsolt 2009.06.18. 09:53:14

@esde:
De nem fogyaszt 10 fölött. 8 fölé is alig lehet tolni. Azt hiszem, újra kellene olvasnod a cikket.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 09:54:17

@Szkotti: "Fatornyos kifalumban van egy helyi "legenda", amelyben a jól menő fuvarozó vállakozó borostásan, trikóban, mintás bermudában, strandpapucsban ment be a csillagos szalonba."

Minden városban él ez a legenda, mindenhol más prémiummárkával :)
A nép egyszerû gyermeke elindul egy zsák készpénzzel autót venni, és jól lealázza azokat a pöffeszkedô rohadékokat. Szerintem ezeket azok találják ki, akik nem kapták meg a tízéves hitelt még egy Swiftre se ;)

kalandrover 2009.06.18. 09:54:31

@esde:

Jóreggelt, te is rájöttél a nagy fordulatra a történetben? :-)

Csikós Zsolt 2009.06.18. 09:55:50

@scheerti:
De itt nem arról van szó, hogy Gábor el szerette volna vinni az autót, hanem hogy el szerette volna dönteni, milyet rendel hétfőn, amikor már csak rendelni lett volna ideje, meg gondolom hétvégén szerette volna átnézni az ajánlatokat. Kint állt a Volvója...

Cricket57 2009.06.18. 09:57:16

Jó sok évvel ezelőtt esett meg egy alföldi "kis"városban, hogy az illető úr a feleségével betért egy francia autószalonba. Nem voltak jól öltözöttek, rövidnadrág, papucs, övtáska... Viszont záróra sem volt:) Nem is álltak velük szóba, közölték, ott vannak az autók, nézzék meg őket, ha akarják. Átmentek az úton, pont szemben volt egy másik francia márka szalonja. Ott azonnal eléjük mentek, segítettek nekik. A házaspár vett kp-ra az övtáskából egy középkategóriás szedánt. És akkor még inkább a kp-t kedvelték, nem a 15 éves futamidejű kölcsönt...

tibcsi30 2009.06.18. 09:57:50

@Csikós Zsolt: nem értelek. örulök hogy neked fontos a munka és nem mondom h nekem nem az. na de mundjuk muszály minden éjjel csak írni meg írni ? ha gyereked van akkor feleséged is aki gondolom szintén igényel valmi szeretetet. ha neked nem fontos a fiad vagy fontosabb a munkád oké. bár nem ismerem a winklert annyira h itélkezzek de gondolom jó kis csapat vagytok-igázi kis család. mondtad már neki valha h "te róbi én arra jöttem rá hogy márt nem azért dolgozok h élhessek hanem azért élek h halálig dolgozhassak családot,barátokat figyelmen kivül hagyva . NEKED JÓ EZ ÍGY?

Ezt meg kell érteni, az egész világ azért nincs arra ráépítve, hogy mindenki el tud lógni a munkahelyéről autót választgatni. Tehát szalonvezetési problémára is utal, hogy mindenki hazament már addigra.

Na ez meg mit akar jelenteni,teljesen el vagy vakulva valami munkahelyi ártalom végett . AUTÓT VÁLASZGATNI????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Mikor voltál utoljára autót válaszgatni???????????????? Hányszor veszel autó évente ahozz hogy mondjuk ne tudjál egy órát rásszánni???????????????????????????????????????????????????Azért az mégsem egy strandpapucs.

Csikós Zsolt 2009.06.18. 09:58:18

@Mk412:
De a pontos ismeret az, hogy FÉL órával záróra előtt ment be, 20 perccel előtte kitessékelték, a másik szalonba pedig még záróra ELŐTT odaért - és utóbbi helyen elnézést is kért, hogy későn érkezett, gondolva, hogy - jogosan - kitessékelik mindjárt. Nem olvastad el rendesen.

lacza87 (törölt) 2009.06.18. 10:00:10

@Mk412: "Most saját üzletem van (pont a fentiek ösztönöztek), és volt már, hogy 2 órával zárás után is ott voltunk a vásárlóval, vagy vasárnap délután kinyitottam, mert valaki megkért, és fél órát nézelődött. "
amíg valaki "szuperjóindulatú" pl konkurrensed fel nem jelent a versenyhivatalnál, vagy önkormányzatnál, vagy mittudén hol. mert sajnos itthon ezzel is számolni kell

Csikós Zsolt 2009.06.18. 10:01:16

@kalandrover:
Miért ne adna? Most volt IQ, mindjárt lesz Urban Cruiser, az Avensist se feledd. Valamit félreértesz. Sőt, látod, Skoda is van, meg Porsche-múzeum, nincs itt gond. Csak ez a sztori épp illett a Mazda 6 cikkhez. Én döntöttem el, jól megtámogatják egymást.

vorost 2009.06.18. 10:01:57

@Csikós Zsolt: kedves Zsolt nem neked hanem azoknak az olvasóknak szólt akik nem dolgoztak még szalonban, amúgy az értékesítő egyértelműen hibázott(nem mondunk ilyet,hogy focizni megyek vagy akárhova???) de ezért én nem ítélném el, emberek vagyunk dolgozunk és ezért hibázhatunk. Az, hogy épp a te barátoddal történt az eset az egy dolog, biztos, hogy előfordult már, hogy vki miatt meg túlórázott a semmiért a kolléga, ha te dolgoztál szalonban akkor te is tudod, hogy ez így van.

Ja és a család szerintem az első, és ameddig vkinek a családjában nem történik tragédia addig lehet, hogy eszedbe se jut, hogy lehet, reggel láttad utóljára vmelyik családtagod. Sajnos tapasztalat. Gondold át ,de természetesen a te életed te családod.

Csikós Zsolt 2009.06.18. 10:09:44

@vorost:
Igen, de itt az eladó maga mondta, hogy focizni megy.

Egyébként meg nem lehet minden reggel úgy elindulni, hogy utoljára látom a családtagjaimat, mert akkor nem megyek dolgozni, hanem ülök, és nézem őket. Az élet ilyen - munka, család, alvás, dolgok görgetése, szórakozás is. Is.

Volt már tragédia, ne gondold, hogy nem.

Riasom 2009.06.18. 10:14:35

@tibcsi30: közalkalmazott-e vagy?

"na de mundjuk muszáj minden éjjel csak írni meg írni ?"

Ha valakinek történetesen az a munkája, akkor igen!

dohc (törölt) 2009.06.18. 10:17:11

na ilyenről még nem halottam, mindig hall újdonságokat az ember. az azé megtörtént, és velünk, hogy világválság közepén eldöntöttük, veszünk új autót faternak, hagy örüljön mikor itthon van (nemzetközi kamionos már egy pár évtizede, ennyit a családról meg a munkaidőről...)fater hazajött péntek délelőtt, kamion le, én kimásztam a calibra alól csupa olajosan, szóltam neki, hogy "meglepetés gyanánt" mán jelleggel indulunk ótót venni. egyértelműen anyut is kirángattuk a konyhából, végülis ők fogják élvezni az ótókázást, meg hogy legyen vmi formánk, végzős egyetemista öcsémet is elrángattuk, legyen vki akinek értelmes feje van:D na mármost az eladónak kicsit hangosan koppant az álla, mikor beléptünk, mondtuk ótót szeretnénk vásárolni(vagyis öcsém, ő csak jobban komunikáll az öltönyösökkel mint két sofőr meg egy háziasszony) én meg gondoltam a technikai résznél közbeavatkozok, holmi informatikusra csak nem hagyom már az ínyenc részeket. nem mondtunk konkrét tipust bár tudtuk mit akarunk venni, egyből egy egykettes fabiat (hopp ezzel elárultam magam:D) ajánlott, na másodjára is koppant az álla mikor mondtuk neki, hogy egy dieseles octavia azé nekünk jobban bejön, mikor meg mondtuk hogy kp, sztem tört is:D de rendes volt, mert rajtam kivül mindenkit beengedett az autóba, aztán papírok miegymás (lehet hülyék voltunk, mert mi is odaadtuk a teljes összeget) most meg ott áll az udvaron, várja fater bejáratását (engem el tiltottak tőle). szal nem minden a külsőség:D

Psziho 2009.06.18. 10:20:34

fater pont ezért vett corolla helyett almerát!

egy ilyenért nyugaton kirúgás jár!

kalandrover 2009.06.18. 10:29:20

@Csikós Zsolt:

Értem én, de ha eccer olcsó az internet.

Amúgy mindegy. Még néhány tíz év jó esetben, aztán mindenki teljes egyetértésben szedegeti a sugárfertőzött gumókat, és építünk egy szép új világot, senkit nem fog érdekelni a válság, stb.

Normális ember nem zárás előtt megy autót venni, normális eladó nem hajtja el a vevőt nyitvatartási időben. Majd szép lassan minden a helyére kerül, ha nem rohannak az emberek, hanem lehiggadnak.

karlmann 2009.06.18. 10:31:11

Most is értékesítési területen dolgozom, de foglalkoztam ügyfélszolgálattal is. Szerintem, ha egy vevő normális akkor az eladó is normális lesz az biztos. Ha nem akkor arra mindenki másképp reagál attól függően, hogy 1. milyen a személyisége, 2. mekkora tapasztalata van és 3.milyen képzést kapott. Munkaidőben lepattintani vevőt mindenképpen gáz, mert ez nemcsak a hozzáállásról tanúskodik, hanem nagyfokú dilettantizmusról is. Ilyenkor az a minimum, hogy azt mondja az eladó, hogy elnézést de ez, vagy az van, most nem tudunk önökkel foglalkozni, de itt az árlistánk, a prospektusunk és itt a névjegyem, kérem keressenek meg ekkor és ekkor. Ennyi.

Ha a vevő normális, akkor megérti, ha mindezt értelmesen előadják neki. Ha nem, akkor nem kell vele foglalkozni, mert ettől többet senki sem tehet. Nem kell a vevő s..ét kinyalni, de foglalkozni kell vele. Aki azért vesz meg egy terméket, mert kapott egy teát és jól elbeszélgettek vele, az komolytalan. A terméket kell megvenni, az eladó ebben segíthet, de nem erőszakolhatja rá senkire. Az eladó nem lelki segélyszolgálat, nem az a dolga, hogy meghallgassa más emberek nyomorát, mert akkor nem ad el semmit. Az rendben van, hogy a vevő fizet, de ez nem jelenti azt, hogy fűszoknyás mediterrán szépségeknek kell rózsaszirmot hinteni a lába elé. Foglalkozni kell vele tisztességesen, de nem szabad senkit sem a másik elé helyezni. Nagyon rossz politika az, ahol a régi vevőt szétkényeztetjük egy új betérőt meg vasvillával terelgetünk.

Az, hogy a pasi rögtön megvette a Mazdát két dolgot jelent. Egyrészt eleve azt akarta, másrészt volt egy kudarcélménye amit elég szarul dolgozott fel. Mert attól, hogy valahol rossz élménye van, nem szabad azonnal beleugrani az első lehetőségbe. Ez az egyik legnagyobb hiba amit a vevők elkövetnek és az élelmes eladók kihasználnak. Az, hogy az ő esetében ez jól végződött, csak a szerencsén múlott. Még érdekesebb a dolog abból a szempontból, hogy emberünk üzletember, tehát ilyet eleve nem szabad csinálnia, de főleg nem nyíltan hangoztatni, mert ez rá egyáltalán nem vet jó fényt. Ilyet egy átlagember csinál, vagy egy szőke csaj, akit ha kirakta a pasija, elmegy az első mókussal akibe belebotlik.

McK (törölt) 2009.06.18. 10:31:19

@The Good Boy: Megkérdezhetem ,melyik megyeszékhely volt?
Egyébként tudom a választ,ha érdekel.

kalandrover 2009.06.18. 10:33:31

@dohc:

Korrekt eljárás a vevő részéről. Ment minden érintett, meg vitték a hozzáértést.

Myko 2009.06.18. 10:34:12

Igazából nincs is min meglepődni...De az ilyen ember ne foglaljon el senkitől helyet a munkaerőpiacon. Menjen csak,focizgasson. Dolgozzon az helyette,aki igazán akar.
Amúgy ugyanezt látni az utakon útépítésnél pl...fél4-kor már t@küket vakargatják a melósok,hogy mikor lesz már 4 (bár ez a meló össze sem hasonlítható egy autókereskedőjével)

Samott 2009.06.18. 10:36:31

@empetya: "Egy tévéműsorban hallottam egyszer egy jó mondást: a magyaroknak azért csak fizetGETnek, mert a magyarok csak dolgozGATnak."

Csak annyit tevedtel, hogy felcserelted az ok-okozatot, a monndas helyesen ugy hangzik: amig csak fizetgetnek addig csak dolgozgatunk.

En is voltam kereskedo, piacon is boltban is... piacon egyertelmu, mukodik a kapitalizmus: amig van vevo meg van aru addig arulunk. De a boltban is az volt a modi, hogy bar hatkor zartunk, amig volt vevo kiszolgaltuk oket. Kasszat zarni meg osszepakolni csak azutan kezdtunk, hogy ha kiszolgaltunk mindenkit. Ugy kell kialakitani a munkarendet hogy beleferjen, a bolt hatig volt nyitva, de a munkaido fel hetig tartott.

kalandrover 2009.06.18. 10:37:37

@karlmann:

"Ha a vevő normális, akkor megérti, ha mindezt értelmesen előadják neki."

Úgy is felfoghatta volna, hogy a végső döntésig még kapott egy nap haladékot.

CsGergo 2009.06.18. 10:38:22

Azzigen!!Sírnak a kereskedők hogy nem kell az autójuk,erre jön egy vevő azt szinte elzavarják. xD

McK (törölt) 2009.06.18. 10:38:31

@aranyszóló pintyőke: Ennyi.
Mennyire máshogy fest a dolog kerítésen belülről ,ugye..
Mert ugye egy kenbyérbolttól,cipőbolttól,Tescotól senki sem várja el,hogy nyitvatartson neki záróra után is,de még egy ingatlanközvetítőtől sem.
Kíváncsi lennék,építőipari úr is jópofával maradna bennt alkalmazottként este,mert én meg akarom kérdezni,mennyiért csinál egy teraszt..

Ezért nem utáltam értékesítésvezető lenni.
Ha valaki 5-re jön,és 7-ig tárgyalunk,azzal semmi gond,ez benne van.
Benntmaradtam én akkor is,ha 5 percel zárás előtt jött..semmi gond. De sosem mentünk el alkuban odáig,ameddíg elmehettem volna.
Ezzel fizette meg a szabadidőmet.

Magyarországon dívat különben is csak az,hogy mindenki szarja össze magát,mert megjöttem én..a pénzes vevő.
Kinnt ezzel sosem találkoztam.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.06.18. 10:38:53

@Csikós Zsolt:

Azt értem, nem is rá értettem a nagyonhülye jelzőt. Az teljesen normális, ha valaki fél órával a zárás előtt bemegy egy szalonba. Attól még nem lesz hülye se pofátlan. Én is be szoktam menni a boltba fél órával zárás előtt, meg gondolom más is.

Hülye ügyfél attól lesz valaki, ha még hétfőn megbeszéled vele, hogy SZERDÁN reggel tízkor átveheti a kocsiját, aztán kedden zárás előtt 5 perccel veri az asztalt és ordítozik a telefonba, hogy neki kell az az autó, rögtönazonnal, mert nem tud tovább várni, de biztosítást még nem kötött. Ebben az esetben szerintem megáll a nagyonhülye.

Ja, és volt másik kocsija, tehát még arról se szólt a történet, hogy neki mindenképp kellett az az 500 rugós használt szar még aznap.

dohc (törölt) 2009.06.18. 10:40:46

@kalandrover: hát hozzáértés volt hallod:D de feledhetetlen élmény volt, gondoltam megosztom veletek, ha már hasonló igaz negatív cikk is volt, életemben nem vettem még új autót, de nagyábból értek hozzá, fater már öreg róka, róla nem nyilatkozok, kicsit még a kommunizmusban él, de már nem fogja kinőni, muter annyit tud a kocsikról hogy van motor kormány meg 4 kerék, öccsém meg számítógépezik eglsz nap, de egy qrva csavart nem fogna meg hogy segítsen autót ápolni. na hogy ne offoljak, mindkettő hozzáállása fontos, a vevőé, és az eladóé is egyaránt. de ha bemész egy boltba kenyeret venni, és hozzád vágják akkor te is furcsa szemekkel nézzel rájuk, sztem az autóvásárlás is ilyen csak nagyban.

kalandrover 2009.06.18. 10:40:59

@Samott:

Erről van szó. Kereslet kínálat diktálja a nyitvatartást, hiába pedálozik a szakszervezet. Nem akkor kell kínálni egy szolgáltatást, amikor senkit nem érdekel, hanem amikor ott a vevő.

A fagyit sem télen árulják, a téligumit sem nyáron.

SsPL71 (törölt) 2009.06.18. 10:42:10

@Csikós Zsolt: "Aki kurvának megy, ne sírjon, ha tolják."

Örök igazság.

Megkéne már a magyar értékesítőknek, vendéglátóiparban dolgozóknak tanulniuk, hogy a vevőből tartják el őket és nem mindegy, hogy egy "vásárló/vendég" milyen élménnyel távozik.

gnme 2009.06.18. 10:47:13

@SsPL71: ez nem állja meg a helyét.

Egyszer jött egy paraszt hogy cseréljek olajat, mindeféle szűrő nélkül, odabaszta a szevízkönyvét.

MOndtam, uram, akkor indítoma garanciaugrasztást, fél óra múlva az országban ebből a kocsiból gariban többet semmit ki nem cserélnek.

Ugatott. Jött a telephely tulajdonos, mondtam mit akar a manusz. A telephelytulajdonos leugatott, hogy úgy csináljam ahogy kérik.

Én hangosabban ugattam.

Végül ki lett cserélve minden ami az időszakos karbantartást illette és én voltam a hülye, még ki is kellett volna engem rúgni.

(...)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.06.18. 10:47:53

@scheerti:

>Ja, és volt másik kocsija, tehát még arról se szólt a történet, hogy neki mindenképp kellett az az 500 rugós használt szar még aznap.

Hopp ez így félreérthető. Mielőtt átharapja valaki a torkom elárulom, hogy nem nézem le az 500 ezres kocsikat. Ez a példány azonban konkrétan volt szar. Ha annyit mondok, hogy króm színű szőnyeg volt benne, és szintén krómozott küszöb(műanyag), meg sportpedálok(0,2 mm-re egymástól), kipufogóvég( szintén króm), "sport" váltógomb, akkor kitalálható, hogy milyen autóról votl szó. Boyracer verda volt, kétszer is megjárta a kereskedést, mert annyira szar volt. Épp csak No Fear matrica nem volt rajta, de lehet, hogy utólag azt is tettek rá.

McK (törölt) 2009.06.18. 10:59:10

Csikós Úrnak az esetek nagy többségében általában jár a maximális tiszteletem.

Azzal a mondatával viszont,amiből az derül ki,hogy helyénvaló elkésni a fia ballagásáról csak azért,hogy valamilyen munka készlegyen..
Hát ezzel az írásával nálam nem sikerült a körbe kerülnie.

Én magamnak keresem a pénzt minden autó eladásával,saját keresekedésem van.
Ha valaki sokszor marad bent,és sokszor maradok bent,hisz a saját érdekem,nem úgy,mint egy fásult alkalmazottnál.
Igyeksszem alkalmazkodni,és megértem,hogy valaki napközben dolgozik,és a mai világban nem egyszerű eljönni,szabit kérni,sok munkahelyen ez a mozgóbérbe kerül.
Segítünk,átadjuk később,kibírok fél órát,ha nincs jobb dolgom,ha egyeztetünk előre.
De ezt elvárni MINDEN NAP,és a családból hülyét csinálni érte..nah azt nem.
Egy vadidegenért nem fogom lekésni a fiam ballagását,ha ezért én rossz kereskedő vagyok,hát az vagyok,nem izgat,maradnak bőven,akik szerint nem ettől vagyok jó kereskedő.
Mindenkinek nem lehet megfelelni.

Rugalmasnak rugalmas fogok maradni,de hülye nem leszek,ha a családommal megbeszéltem egy fix programot,akkor nem érdekel,munkaidő után ki mit akar.
Még akkor se,ha valag lóvéval jön.
A pénz nem előrébb való a családomnál.
Ma már megtehetem.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.18. 10:59:42

"Senkit, de tényleg senkit nem érdekel az értékesítő magánélete és családja, nem kötelező ott dolgozni, nem kötelező autókerekedéssel foglalkozni. "

Én finnektől hallottam, hogy náluk azt tanítják, ha pl. a hentes szeretne autót venni, és levegőnek nézik a szalonban, jó eséllyel számíthat rá az autókereskedő, hogy a hentesnél a legrohadtabb, legmócsingosabb húst fogja kapni.

Épp ezért mindenki barátságos és korrekt mindenkivel, mert sehol nem robotok szolgálják ki az embert.

McK (törölt) 2009.06.18. 11:00:43

@McK: Gépelési hibákért bocs

McK (törölt) 2009.06.18. 11:06:37

@sipike78:
"Én finnektől hallottam, hogy náluk azt tanítják, ha pl. a hentes szeretne autót venni, és levegőnek nézik a szalonban, jó eséllyel számíthat rá az autókereskedő, hogy a hentesnél a legrohadtabb, legmócsingosabb húst fogja kapni."

Miért,amúgy kinek adná el azt a rohadt mócsingos húst?
És a hentes ott bennt szokott maradni 6 után,hátha az autókereskedő 6-ig dolgozik,és csak utána tud menni boltba?

Vagy ő le van szarva?

Csak autót venni lehet menni munka után is?

Hát hogy van ez?

Egy dolgot felejtenek el sokan.
Az alkalmazott autókereskedők nem keresnek ám milliókat.
Azért,mert Én odaviszek 5 milliót egy autóra,ő nem keres többet,mint egy pék,vagy épp egy jó lakatos.

Ha az autókereskedőtől elvárjuk a nyájas modort..miért nem kaphatjuk meg mi ugyanazt egy tüzépen,egy fodrásznál,egy hentesnél?
Miért csak az autókereskedéstől várjuk el?

}:( (törölt) 2009.06.18. 11:11:13

Valahogy nem tudok együttérezni a pasival, sajnálni meg pláne nem. Sokkal jobban járt a Mazdával....:)

dohc (törölt) 2009.06.18. 11:11:51

@McK: szerintem meg ok okozatra gondolt. volános sofőr vagyok, ha egy utasnak mogorván szólok mikor jegyet vesz hogy nesze fogjad, nem lesz rólam jó véleménnyel, de ha köszönöm kellemes utazást mondok neki, akkor még egy régi karuskival is elévezi az utazást. de ő se azt mondja hogy xyig adj egy jegyet, de ha úgy is mondja akkor is meg kell maradni a nyugodtságnál. az etiket fontos, és valakinek mindig engedni kell.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.18. 11:12:56

@McK: "Miért,amúgy kinek adná el azt a rohadt mócsingos húst?"

Senkinek, mert főbe lövik érte. :)

Én is arra próbáltam célozni, hogy mindenki kerülhet a pult másik oldalára.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 11:14:33

@scheerti:
Megmondom:

Swift volt, vagy Calibra!

Mit nyertem?

Bambano 2009.06.18. 11:15:42

@Maybe_: jaja, Csikósnak tudnia kellene, hogy nem lehet mindig minden csatát megnyerni, néhányat el kell veszíteni... legalábbis a szőke nagymellűek ellen :P

Nekem is van ismerősöm, aki kocsit vett volna, több üzletben sem zavarták meg az eladók... Pl. Schiller opelben sem...

A cikkhez meg annyit: már az öreg görög kereskedők is tudták, hogy nem a kivétel erősíti a szabályt, hanem a bevétel.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.06.18. 11:16:44

@Mk412:

Nyertél,tapasztalatot:) De nem mondom meg melyikkel.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.18. 11:17:51

@dohc: Nekem a minap volt szerencsém hosszabb ideig üldögélni egy jegypénztár mellett.

10 utasból 2-en mondták ki a bűvös "legyen szíves" vagy "kérek szépen" szavakat.

dohc (törölt) 2009.06.18. 11:23:09

@sipike78: hidd el tudom milyen, csak azt nem értem, hogy ha én elzavarnám az egyik utast, az meg felnyomna a volánnál, én másnap úgy repülnék onnan, hogy a lábam nem érné a földet, de egy autókereskedő 15perccel zárás előtt elhajtja a vevőt, és zár. nálunk 15 perc minusz az állásunkba kerülne. ott a kasszánál nincs vmilyen idörögzitő ami rögzítí mikor zártak?

Bambano 2009.06.18. 11:24:32

@McK: ma *MÉG* megteheted, akartad mondani.

Rocko- 2009.06.18. 11:26:42

@kalandrover: normális ember akkor megy autót nézni amikor ideje van rá.
azért had ne legyen valaki "hülye" mert máskor dolgozik.

McK (törölt) 2009.06.18. 11:40:38

@Bambano: Az elkövetkezendő 10 évben még megtehetem. Én most is jól adok el.
Nem lesz gond,ne aggódj miattam..;)
:D

Bambano 2009.06.18. 11:42:38

@McK: te nagyon nem érted, hogy működik a világ és annak a kereskedelem feliratú része... A tesco boltok többsége folyamatosan nyitva van. Igen, 7x24-ben, egy évben csak a piros betűs ünnepnapokon zár be, mert erre a törvény kötelezi. Az igazi ingatlanos meg igenis este és hétvégén dolgozik.

Én pl. internet szolgáltatóknál dolgozom, amikor másnak "normál" munkaideje van, akkor én rendszerint lógok vagy alszom, mert az emberek dolgoznak, otthon nem használják a netet. Ha összedőlt, hát összedőlt, az ügyfeleket nem érdekli, nem látják. Viszont estefelé és az éjszaka első felében, meg hétvégén tolják ezerrel, ha akkor egy perc zakkanás van, már szólnak. A munkám nagyobb része olyankor zajlik, amikor az emlegetett kereskedő focizni megy, te meg a családoddal vagy. A munkám másik része meg a kora hajnali órákban zajlik, mert akkor a legalacsonyabb a felhasználás, akkor lehet fejlesztéseket csinálni.

Ergo az arcozatodnál csak az a baromság nagyobb, amiket ide irkáltál.

megint 2009.06.18. 11:45:40

Rocko, szerintem te nem tudsz értelmezni, a második felét a mondatnak nézd meg, ez itt általánosítás és nem a tag véleménye, hanem a cikk írójának véleménye, ami persze lehet ugyanaz mint a vásárlóé. Munkaidő alatt ne menjen sehova, és szolgáljon ki, méghozzá gyors ütemben, azt hiszem ez alap kellene , hogy legyen, van egy boltunk, záráskor ha épp jön egy ember akkor bizony kiriasztunk és kiszolgáljuk, nyilván örülni nem örülönk, ha visz 20 csavart, mert az nem tétel, de hát arra is kell gondolni, hogy egy hét múlva lehet, hogy ismét idejön vásárolni. Azt elhiszem, hogy nem nagy öröm záráskor még kiszolgálni, hiszen az eladó is ugyanúgy dolgozott addig mint a vevő. Ez ugyanolyan mint a bárok, járok párba ha alkalmazott van, akkor pontban 1-kor elmegy, bezár, hiába fogyasztanál még, viszont ha a tulaj van ott, akkor 3-ig simán nyitva van, ösztönözni, motíválni kéne az alkalmazottakat sztem.

McK (törölt) 2009.06.18. 11:46:10

@Rocko-: normális ember tejet,meg kenyeret ,meg cipőt,meg húst,meg barbi babát is akkor vesz,amikor ideje van rá.

Kicsit rókafogta csuka az eset,nem?

Álomvilág..

Az ember megoldja amit akar.

Miért pont egyedül az autókereskedőtől várod el,hogy akkor nyitva legyen,amikor akarod..?

kalandrover 2009.06.18. 11:48:54

@Rocko-:

Hát pont ezért kell akkor nyitvatartani a boltot, amikor vevő van.

Itt a puszta közepén van az ország leg sikeresebb német kereskedése. Kimennek a "vevőhöz" az eladók. Hétvégén nyitva, stb.

Aki nem nyitja ki a boltot, ahhoz nem kell bemenni, nem bonyolult.
Az a vevő, meg aki olyan boltban akar 7 millijót elverni, amiről tudja, hogy fél óra múlva zár, és tudja, hogy egy ilyen ügymenethez nyugis légkör-idő kell, és ha tudja, hogy csak munka-borgyúellés után van ideje boltba menni, annak lehetne annyi esze, hogy szombaton-vasárnap-nyílt hétvégén megy ilyen helyre.

Bambano 2009.06.18. 11:52:27

@McK: figyi, én nálad akarok dolgozni. Ha neked rendben van, hogy 18:00-ig van munkaidő, de 17:40-kor már húznak el a beosztottak, akkor én nálad akarok dolgozni.

s60d5 (törölt) 2009.06.18. 11:55:07

Nem olvastam vegig a kommenteket, mert elfogyott a turelmem. Lehet, mar le is irta ezt elottem valaki, akkor sorry. Megkerdeznem a sok felhaborodott olvasot, ok kotott, kotetlen munkaidoben dolgoznak? Ott maradnak egy perccel is tovabb az irodaban? Mert ugyan nincs kifizetve, de elvarjak? Ugyan mar. ne amitsuk egymast. En abban semmi kivetnivalot nem talalok, ha valki zaras elott fel oraval bemegy, ki kell szolgalni, de nehogymar gondolatmenetetek alapjan akkor mondjuk ejfelkor ki kelljen nyitni, mert valaki akkor er ra???

McK (törölt) 2009.06.18. 11:57:21

@Bambano: Köszönöm a kioktatást,mr tökéletes.
Mindössze két észrevételem lenne.
Most Te vagy 24-órában vagy nyitva,és akkor egy igazi ökör vagy,vagy csak olvasni nem tudsz,ami nem sokkal bocsánatosabb bűn.
Ünnepnapokon Te is jobban ráésrz,igaz?
Hogy képzeli,a Tesco,hogy akkor bezár,amikor Te a legjobban ráérnél?!

Ne keverd a szezont a faszommal,az,hogy valaki este dolgozik,vagy hajnalban,mint egy pék,az nem jelenti azt,hogy álljon rendelkezésre a nap 24 órájában..ugyanis nem hiszem,hogy 10 órakor bármelyik pék(sarki,kisvárosban,mert bármily furcsa,Pesten kivül is élnek emberek,mégpedíg a lakosság 80%-a)
kiugrana azágyból,mert én megtkívántam a frissen sült kiflit.

Na jó.
Én vagyok a hülye..világos.
Reggel 5-re kéne mennem,hátha valaki csak 6 ra megy dolgozni,és csak akkor ér rá. Ebédre ne is gondoljak,mert van,aki csak akkor tud elugrani,mit képzelek én,hogy ebédre merek gondolni,de este hat után pláne be ne zárjak,mert van aki csak 6 után ér rá,minimum 10-ig üljek bent.

Az,hogy én mikor fogok magamnak egy mosógépet venni,az ugye mellékes,majd nyitva marad a bóóótos nekem is..

Méltó vagy a nevedhez..bambanő..

gnme 2009.06.18. 11:58:32

@Bambano: ....bazeeeeeg most megkapjátok..

:)

nagyon jó duma, ezt beépítem a szókincsembe.

Eddig azt hittem a lötyög mint bíró seggében a lófasz a legjobb, de ez mindent visz :D :D :D :D

McK (törölt) 2009.06.18. 11:58:42

@Bambano: Erről szó nem volt,ÉRTŐ OLVASÁS!
Jah,nálam ilyen arrogáns emberek nem dolgoznak..;)

Bambano 2009.06.18. 12:08:33

@McK: figyelembe véve, hogy azt hoztam fel példának, hogy a tesco 24 órában nyitva van, igen, két eset van: 1. te vagy az ökör, 2. funkcionális analfabéta vagy. Leírom: ez azt jelenti, hogy nem tudod értelmezni az elolvasott szöveget. A plázákban nagyon sok bolt nyitva van minden nap 8-ig, van, amelyik 10-ig. A médiamarktban simán vehetsz péntek este 9-kor mosógépet.

Igen, én 24 órában elérhető szoktam lenni. Ha moziba megyek, van nálam zsebszámítógép, stb. Ünnepnapokon külön figyelnem kell, mert akkor mindenki otthon van és nagyobb az igény a netre (ergo tesco bezárhat, nem érek rá vele foglalkozni). Különleges példa: a 2000 év fordulóján a teljes bagázs haptákban állt minálunk. El kellett döntenem, olyan melót csinálok, amim nem érdekel és akkor lehet, hogy fél ötkor kieshet a kezemből a toll meg a klavi vagy olyat, ami szakmailag érdekel, viszont lehet, hogy zűrös lesz a munkaidőm. Én választottam.

Tyűűű... tényleg, egy debreceninek magyarázod, hogy Pesten kívül is élnek emberek? Komolyan, most újat mondtál.

Tisztázzuk:
1. ha valaki 20 perccel a munkaideje vége előtt lelép, az minden munkahelyen gáz.
2. ha te olyan menő autókereskedő vagy, akkor nálad futnia kell több kereskedőre, vagy vegyél fel tisztán teljesítménybérben embereket. Ha nálad gyakori, hogy reggel fél hatra akarnak menni vásárolni, akkor legyenek beosztva a kereskedőid, hogy egyiknek délelőtti műszakja van (5.30-tól 14:00-ig), másiknak délutáni, vagy legyen minden napra beosztva, hogy ki marad ott tovább, amennyiben szükséges. Ezt pl. a szolgáltatók ügyfélszolgálatán is meg tudják oldani.
3. ha a beosztott (tökmindegy, milyen munkakörben) munkaidő vége előtt le akar lépni, akkor *GONDOSKODIK* a saját helyettesítéséről.

Hagy ne soroljam, hogyan kell lekezelni az ilyen helyzeteket, mindenre van okos megoldás ami még törvényes megoldás is.

De nem erőltetem tovább, egyrészt ha többet akarsz tudni, akkor fizess meg egy tanácsadót, másrészt nem hiszek benne, hogy meg akarod érteni.

jujdejo 2009.06.18. 12:08:39

na ez most pont nem erdekel, de amikor valaki ilyen baromsagot var hogy "jogosan varja el a vevo hogy 7-8misiert kinyaljak a segget..." nem az anusznyalogatasert fizet a kedves vevo hanem az aruert(autoert) nekem is van sajat uzletem es ha a vevo fasz akkor en is az vagyok, ha normalis akkor viszont az vagyok...szerintem fasz volt a toyotas srac...munkaido van, gondolom jutalek is, szoval sajat magaval baszott ki, a mazda meg nem erdekel, ezert meg nem vettem volna mazdat.

dohc (törölt) 2009.06.18. 12:16:19

na halljátok, jó ez a munkaidővel való veszekedés. magamból kiindulva mennyi olyan munkahely, ahol ünnepekkor is dolgozni kell, ez van ezt vállalta mindenki aki lepaktált a főnökkel. most azon sírtok, hogy 10perccel később értek haza, mert jött egy vevő, és jaj mi lesz? vagy mert a fia focizik, és lemarad az első félidőről? mikor 8.-ból ballagtam az apám valahol franciaország és magyarország közt volt, anyám mégsem akart tőle elválni, én meg ha nem is rögtön de megértettem a szitut. megerőltető a boltosnak még azt az egy vendéget kiszolgálni? mert szerintem nem

tds 2009.06.18. 12:25:35

azt nem értem hogy miért gondolja azt minden alkalmazott hogy neki lejárt a munkaideje és kész!
hogy egy cég jól menjen ahhoz az alkalmazottnak is áldozatot kell hoznia.pont ezek azok az emberek akik pontban 5-kor zárnak és soha nem jutnak előrébb mert nekik ennyi elég.abba nem gondolnak bele hogy miből kapják a fizetésüket.ezeknek az embereknek kell elsőnek megijedni mikor egy cég leépítésre kényszerül!szerintem jogosan.
az ilyen alkalmazottak sajnos szép lassan képesek megölni egy céget.sírni tudnak hogy nem elég a fizetés meg hogy nem emelnek de hogy kicsit másképp állnának hozzá az már nem megy.teljesítsen kicsit többet mint a nagy átlag és ha nincs eredménye akkor keressen másik munkahelyet.de ez a hozzáállás akkor sem elfogadható.
a családról meg csak annyit hogy tölthet ő velük több időt de pénz nélkül ugyis csak veszekednének meg otthon ülnének.
mert sajnos a pénz nem boldogít de igen nagy része az ember életének és nélküle semmilye nincs(még egészsége sem).ettől függetlenül nem gondolom azt hogy jogosan lett ideges a kedves főnök úr.aki 10 perc alatt akar autót venni az ne menjen sehova hanem vegye meg az interneten.ez az ember nem autót akart venni hanem villogni akart.
és persze hogy ideges lett mert az első helyen leszarták.biztos azóta is elmeséli minden nap minimum egyszer hogy ő annyira vagány volt hogy neki külön nyitvatartást adott neki a mazda.

Atitüd 2009.06.18. 12:28:08


Én szintén, mint autóértékesítő írom, hogy sokszor van olyan esett amikor az ügyfél zárás elött érkezik, akiről a legrövidebb idő alatt kell, hogy kiderítsük, hogy mit szeretne és azt, hogy mikor. A példában az az érdekes, hogy a vevő vásárlási szándékkal érkezett, de még nem tudta, hogy melyik autót válassza. Szerintem az egész csak kommunikáció kérdése, nekem ebből még nem volt problémám az elmúlt tizen évben.
A foci témát kihagyhatta volna, mert akár hivatkozhatott volna egy szinházra is (névjegykártya csere mellett) amiről tudjuk, hogy többségben 19-kor kezdődik.

tds 2009.06.18. 12:31:40

@tds: de mivel ez egy két éves sztori így nagyon is eltaláltam azt hogy azóta is elmeséli minden nap.:DD

Atitüd 2009.06.18. 12:38:01

@tds: igazad van, talán már túlléphetett volna rajta, de mint tudjuk, hogy a rossz hír lényegesen tovább tart, mint a jó. :-)

lz 2009.06.18. 12:39:16

Üdvözlet!
Gondolom az autószalonokban is működik a rév meg a vám esete: lehet, hogy pont ebben a Toyota szalonban találja meg álmai autóját egy potenciális vásárló, akit éppen 20 perce utáltak ki egy Mazda, Opel, Ford, stb szalonból.
Lehet, hogy naiv vagyok, de létezik olyan, hogy egy helyről mindeni elégedetten távozik, egy másikból pedig mindenki dühösen? Szerintem nem. Én csak remélni tudom, hogy az esetek többségében van happy end, és csak ritkán érzi úgy az ember, hogy nem azt kapta, amit várt.

Bambano 2009.06.18. 12:46:42

@lz: az opel sztráda m3-at pl. bezáratta az opel vezérképviselet... úgyhogy arra, hogy (majdnem) mindenki dühösen távozott, van példa.

lz 2009.06.18. 12:50:22

@Bambano: ezért írtam, hogy csak remélni tudom... :-)

tds 2009.06.18. 12:50:57

ilyen az ember.
ennyi erővel lehetett volna a cikk neve az hogy HOGYAN VEGYÜNK MAZDÁT.
és akkor nem az jön ki az egészből hogy a toyota egy szar hanem hogy a mazda rugalmas.de az emberekből ezt az ösztönös furkálódást és köpködést nem lehet kiölni.ha ezt a japán anyacég meghallotta volna akkor biztos hogy felbontotta volna a szerződését az adott céggel.mert ha jól tudom a japánoknál igen csak másképp gondolkodnak.

gnme 2009.06.18. 12:52:54

..ugyammá opelszalon bazze ...

A mi tyúkszaros városunkban még hozzá se szólnak az emberhez ha bemegy.

A paraszt intézze maga ha venni akar opelt, tyúkszaros városunkban.

Ezé lett nekem egy kiváló skodám. A kocsit aznap láttam meg mikor elhoztam. Addig képen ismertem. Akkor épp kint dolgoztam és mindent faxon elintéztem. Nem volt értetlenkedés meg félredumálás bazzeg.

Mai napig nem bánom.

De jobbat mondok b+ .. a városunkban gyártják a hűtőládákat. Bementünk kétszer, tehát nem egyszer .. a mintaboltba. Két különböző manusz volt ott. Mindkettő lebeszélt minket a vásárlásról. (...volt egy 20 éves kotvány ládánk az oldala lyukasra rohadva már..)

Nekem magyaráztak ott bazd meg .. gyakornok voltam a gyárban, abból írtam a diplomamunkámat. Tán nem voltam egészében síkosan tökhülye a dologhoz...

Faszomat. Felraktam az utánfutót az escortra és elmentem miskolcra. Megvettem a metróban ugyanazt, olcsóbban.

Ott nem magyaráztak. Félre.

Ennyi b+. Oda kell menni ahonnét lehet venni.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 12:58:00

@McK: "Egy dolgot felejtenek el sokan.
Az alkalmazott autókereskedők nem keresnek ám milliókat."

Nem kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy ne legyen valaki tahó.
A kultúra ugyanis ingyen van.

kalandrover 2009.06.18. 13:06:58

@tds:

Azért most került fel az internet hálózatra ez a szép történet, névvel, címmel, mert lassan elévül, ha a Totoja bolt esetlegesen be szeretné perelni Csikós Úrékat hitelrontás, és más egyébbel, amit erre amúgy rá lehetne húzni.

Gondolom van jogász a Totlcarnál.:-)

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 13:08:50

Tényleg megérdemelné az értékesítő, hogy kirúgják. Évekig dolgoztam ügyfélszolin egy többmilliós ügyfélkörű cégnél (most is ott vagyok, csak más területen), így teljes mértékben át tudom érezni annak a helyzetét, aki a vevővel szemben állt. DE!

Aki értékesítőként, vagy bármilyen más módon ügyfélkapcsolatban vesz részt, annak az Ügyfél kell, hogy legyen az első. Átvitt értelemben tőle kapja a fizetését és nem a főnökétől. Hányszor volt olyan, hogy a munkaidőm vége előtt 1 (nem 5!) perccel keveredett hozzám egy Ügyfél és teljes körű kiszolgálást kapott. Függetlenül attól, hogy hány óra volt, vagy hogy 5 percig vagy 1 óráig tartott megválaszolni a feltett kérdéseit. És ezt a kutya nem fizette ki nekem pluszban. Akkor és ott én a cégemet képviseltem. Azért kaptam a fizetésem, hogy ezt a tőlem elvárható legmagasabb minőségben nyújtsam az Ügyfeleink felé. Ha közben keresett a családom, akkor nemes egyszerűséggel lenyomtam a telefont, majd visszahívtam őket amikor végeztem.

Ez egy ilyen munka. Függetlenül attól, hogy mi a termék, amivel foglalkozik a cég. Aki ezt nem tudja elfogadni, annak mást kell keresni. Az Ügyféllel szemben olyankor nem Kovács Raunstein Celldömölki Géza áll, hanem a cég, amit képvisel.

kalandrover 2009.06.18. 13:10:57

@tds:

"ilyen az ember.
ennyi erővel lehetett volna a cikk neve az hogy HOGYAN VEGYÜNK MAZDÁT."

Bejön hozzám a vevő: - Nincs maguknál X20 tollbetét? - De va.

Pedig így is lehetne: - X20 tollbetétet kérek. - Hány darabot.

Az elsőnél nem tudok másképpen válaszolni, csak kötekedve, legalábbis úgy hallatszik. De tényleg leggyakrabban így kezdik, ilyen az ember.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.06.18. 13:11:51

Nem tudom, szerintem a városmérnök úr is szereti, amikor vasárnap délelőtt felhívják, hogy "itt vagyok x parkban, gyere már ki ide most, mert kitaláltuk hogyan álljon az új allé" bizonyára ő is elhajítja kezéből a gyereket-asszonyt-nagymamát, vagy teszem azt a golfütőt a haverokkal, és rohan dolgozni.

Csak szólok, hogy az "értkesítési kultúra" kétélű fegyver. Az a szint, amikor a vevő mindennek ura és az eladó mindent felrúgva kell kiszolgálja, az elsődleges tőkefelhalmozás pénzt istenítő kultúrája. Jelenleg viszont ott tartanak a cikkben is hivatkozott fejlett nyugaton, hogy nem elég, ha kifizeted, embernek, partnernek is kell nézned az eladót, hogy a kultúrlény címre jogot formálhass.

És igen, szombaton nincs nyitva a kereskedés? Vagy akkor a városmérnök úr inkább a családjával van?

Szerintem ez a cikk igencsak mellé, én bizony megértettem volna az eladót. És az biztos, hogy nem ezért döntöttem volna a Mazda mellett. De persze mások vagyunk.

Az már csak igen erős zárójel, hogy ha a városmérnök úr annyira otthonosan mozog a kapitalista kultúrában, akkor miért döntötte el előre, infó nélkül, hogy neki melyik termék kell? Mintha itt a TC-n is sok szó esne arról, hogy három ajánlat meghallgatása az az alsó hang, ami alatt nehéz tájékozott döntést hozni autóvásárlásban....... de ez tényleg mellékszál.

kalandrover 2009.06.18. 13:13:22

@gnme:

"A paraszt intézze maga ha venni akar opelt, tyúkszaros városunkban."

Én így tettem. Nem tudták produkálni a típust -még nem gyártják, blablabla- Elmentem hozzájuk eladónak, oszt megírtam magamnak a megrendelőlapot. f@szom fog velük veszekedni.:-))))

gnme 2009.06.18. 13:16:19

@kalandrover: :D :D :D :D

..na látod így kell ezt csinálni!

:))))

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 13:18:01

@kalandrover: "Az elsőnél nem tudok másképpen válaszolni, csak kötekedve, legalábbis úgy hallatszik. De tényleg leggyakrabban így kezdik, ilyen az ember. "

De. Lehet másképp válaszolni. Pl. így: "De van Uram (Hölgyem). Hány darabot szeretne vásárolni?"

Az embert mindig csak a saját tettei minősítik. Senkinek nem kell taplónak lenni azért, mert a másik az volt. :)

mucsacsosz 2009.06.18. 13:28:46

@Hrzrasn:

Mi is megyünk focizni Pittyesszel és ezért bezárjuk a szalont fél hatkor .

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 13:29:00

@morphine: "Az a szint, amikor a vevő mindennek ura és az eladó mindent felrúgva kell kiszolgálja, az elsődleges tőkefelhalmozás pénzt istenítő kultúrája."

Ez már csak egy ilyen világ, ha az Ő pénzéből élsz Te. Nem kell mindent felrúgni, de értékesítői oldalról a lehető legtöbbet meg kell tenni érte. :)

"Jelenleg viszont ott tartanak a cikkben is hivatkozott fejlett nyugaton, hogy nem elég, ha kifizeted, embernek, partnernek is kell nézned az eladót, hogy a kultúrlény címre jogot formálhass."

Kultúrlénynek lenni jó. Minden esetben, nem csak a cikkben vázoltban. Természetesen mindkét oldaltól elvárható ez a magatartás. Amúgy ld. a fentebbi megjegyzésemet: Az embert mindig csak a saját tettei minősítik. Senkinek nem kell taplónak lenni azért, mert a másik az volt. :)

McK (törölt) 2009.06.18. 13:29:12

@Hrzrasn: "Nem kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy ne legyen valaki tahó.
A kultúra ugyanis ingyen van. "

Ez esetben miért nem sikerül néha magadra venni belőle?
Még az ingyen is drága?

2009.06.18. 13:32:03

"a károsanyag-kibocsátása is kedvezőbb volt (igen, akadnak már Magyarországon, akiknek ez szempont)"

Kamu. Ezt az idealizalt vilagot erolteto mondatot kizarolag autos ujsagban, autos lapokban lattam eddig leirva. A nepiteletek kozul sem lattam egyet sem, amely emlitene ilyen osszefuggesben, pedig eleg sokat elolvastam. Egyedul a zsiguli kategorias auto zoldkartyan atmegy/nem megy esetben tett errol barki emlitest.

A mondat helyesen igy hangzik:
A károsanyag-kibocsátása is kedvezőbb volt (de mivel nem jar erte adokedvezmeny igy ez Magyarorszagon nem szempont).

dennisthemenace 2009.06.18. 13:33:35

@dohc: Mit akarsz te azon bejaratni???? 2009-et irunk,vazze,mar nem vasbol van a dugattyu..

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.06.18. 13:34:25

@AntiDr. DD: Az embert mindig csak a saját tettei minősítik. Senkinek nem kell taplónak lenni azért, mert a másik az volt. :)

Ezzel nagyon egyetértek, sőt, e szerint is élek. És éppen ezért gondolom azt, hogy nem biztos, hogy az volt a legjobb megoldás, amit a cikkben hivatkozott mérnök lépett. De persze szive joga :-D

konti10 (törölt) 2009.06.18. 13:34:45

Engem is kib.sztak a Mazdából hasonló időpontban,vagy négy éve. Lehet véletlen az egybeesés. Ettől még Mazdát vettem, csak a szomszéd városba.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.06.18. 13:43:00

@Csikós Zsolt: Én a saját fiat BALLAGÁSÁT is lekéstem épp a múlt héten, mert nem volt meg egy kép a cikkemhez.

Ne haragudj kedves Zsolt, de szerintem ez ciki. Kevés munka van, ami ennyire megérné. És az biztos, hogy érvként, magam fényezésére nem használnám fel. Van fontosabb dolog a munkánál, akármilyen hihetetlen :-D

Annyiban javítom magam, hogy 6-os zárás estén 17:40kor valóban ki kell szolgálni a vevőt, ezalól csak a földrengés és godzilla együttes megjelenése kivétel. Akkor is, ha 6:00kor indulni kell. Úgy tűnik sikerült nem pontosan megértenem az eredeti szöveget - remélem kivételesen...

McK (törölt) 2009.06.18. 13:44:26

@Bambano: "másrészt nem hiszek benne, hogy meg akarod érteni."

Látod,ebben egyetértünk.
Én ugyanis abban hiszek,hogy az ügyfelet kiszolgálom maximálisan,munkaidőben.
Egyetértek a cikkíróval abban,hogy ha munkaidőben jön,nem dobok ki senkit,sőt,még azt sem,aki az után jön.
Ezt le is írtam.

A gondom azzal a gyöpös nagyarcú hozzáállással van,hogy nálam van a pénz,nyald ki a seggem ,mert autót veszek,állj készen éjjel nappal,hátha jövök.

Hát nem.
Kösz,de nem.
Minden vevőre nincs szükségünk,nekik adjon el más,mert az ilyen fol felhívni vasárnap délután,hogy fél éve vett egy autót,és most valami világít a műszerfalon,valami kancsó..
Az ilyet átengedem másnak.
Az ugyanis mindent elmond a vevő mentalitásáról,hogy elvárja,hogy Te fél 7-kor örömmel ugrálj körülötte.

Annak,aki pedíg kinyomja a telefonját MUNKAIDŐ UTÁN,mert egy ügyféllel beszél,gratulálok..
Majd rájösz,haver,hogy ha így folytatod,nem sokára nem kell kinyomnod semmilyen telefont.
Viszont megkapod a kiválló dologozok arany éremrendjét..
Csak sajnálni tudlak.
Nekem,a családom mindíg fontosabb lesz,munkaidő után,sőt,közben is,mint bármelyik ügyfél.

Tudom,én vagyok a bunkó. Nem baj..

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 13:47:26

@morphine: Én ezt nem szeretném megítélni így kívülről. Személy szerint én valószínűleg elhalasztottam volna a második szalon meglátogatását. De ha tudom, hogy az elkövetkező x hétben nem lesz lehetőségem visszamenni, akkor hasonló módon, kúltúráltan elnézést kérve az időpont miatt feltettem volna a kérdést, hogy tudnak-e velem ennek ellenére foglalkozni. Innentől a labda a túloldalon van. Nekem az jött le a cikkből, hogy az értékesítő felvállalta ezt a "labdázást" és nem erőszakolta rá a kedves vevő (maximális tisztelet az értékesítőnek ezért).

Mivel nem tudom, hogyan reagált volna a vevő egy esetleges elutasításra, ezért nem ítélem el őt. Lehet, hogy tök kúltúráltan azt is tudomásul vette volna. :)

Rocko- 2009.06.18. 13:50:24

@McK: "normális ember tejet,meg kenyeret ,meg cipőt,meg húst,meg barbi babát is akkor vesz,amikor ideje van rá."
egyrôl beszélünk.
"Miért pont egyedül az autókereskedőtől várod el,hogy akkor nyitva legyen,amikor akarod..?"
nem amikor akarom. hanem amikor a munkaideje van.
jah, miért várom ezt el? mert én is megteszem ugyanezt.

@kalandrover: "Hát pont ezért kell akkor nyitvatartani a boltot, amikor vevő van."
nyitvatartási idôben ment a delikvens.
és arról nem ô tehet, h a szalon hülye idôpontban van nyitva. zárás leôtt fél órával ott volt.

@dennisthemenace: "Mit akarsz te azon bejaratni???? 2009-et irunk,vazze,mar nem vasbol van a dugattyu.."
totalcar.hu/magazin/technika/bejaratos/

Altezza 2009.06.18. 13:56:18

Tökjó, hogy ez le lett írva, csak így közel 2 év távlatából nem tudom, hogy mit tehetne az érintett szalon vezetése...
Ennyi erővel azt is le lehetne írni, hogy 2007 augusztusában volt egy Totacaros cikk, amiben hemzsegtek a hibák, ezért senki ne olvassa a Totalcart.

kewcheg 2009.06.18. 13:56:26

Visszamentem volna később a főnökhöz, és az alkalmazott hozzáállása miatt egy extra árengedményt csikartam volna ki azzal, hogy ha nem...megmondom az óvónéninek..:)Egyékkén is autószalonba aranyszabály, mindig a főnökkel kell lehetőség szerint tárgyalni, a legjobb, ha az maga a tulaj....Az értékesítő - egy kicsit - becsapni akar, a tulaj meg eladni akar.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.06.18. 13:57:29

@AntiDr. DD: Ez tiszta sor, ami a Mazda szalonban történt, az egyértelmű, és pozitív felhangú eset. Én a Toyota szalonban történtek miatt értetlenkedtem, de aztán, hogy a kommentek közt olvastam hogy az 17:40kor történt, azt is visszaszívtam.

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 13:58:16

@McK: "Annak,aki pedíg kinyomja a telefonját MUNKAIDŐ UTÁN,mert egy ügyféllel beszél,gratulálok..
Majd rájösz,haver,hogy ha így folytatod,nem sokára nem kell kinyomnod semmilyen telefont.
Viszont megkapod a kiválló dologozok arany éremrendjét..
Csak sajnálni tudlak.
Nekem,a családom mindíg fontosabb lesz,munkaidő után,sőt,közben is,mint bármelyik ügyfél."

Mivel ezzel rám utaltál, így engedd meg, hogy válaszoljak. :)

A családom és a barátaim is teljesen megértik, amit csinálok, és ahogyan csinálom. Többször mondták már, hogy sajnos lehetne több hasonló felfogású ember ilyen területen. Egyikkel sem romlott meg a viszonyom az eltelt évek alatt. :)

9 év sok idő. Ha eddig belefért, hogy kinyomom a telefont és egyetlen alkalommal sem volt súrlódás köztünk otthon, akkor véleményem szerint ezután sem lesz. Egyszerűen az elején tisztázni kell otthon is, hogy azért van új hűtő, új tv, számítógép, stb. mert ezért kapom a fizetésemet. Sokszor érek haza hullaként a melóból, de soha nem kaptam még meg a feleségemtől, hogy mi a fenéért dolgozok annyit, amennyit. Viszont sok Ügyfél inkább várt 15-20 percet rám, minthogy más ügyfélszolis intézze az ügyeit. És ez jó. :)

twng 2009.06.18. 13:59:14

Mindkét (mind sok) oldalt meg lehet érteni, és szerintem ez a lényeg!

Morgás helyett gondolja bele az ember magát a másik helyébe. A segítő szándék nem bűn és világokat lehet vele felépíteni. ;)

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 14:00:00

@morphine: Akkor ez így tényleg tiszta sor. :)

DrBike 2009.06.18. 14:00:14

Maximálisan egyetértek Csikós úrral, pontosan ez az a munkamorál, amelyet mindannyiunknak követni kellene, és akkor talán okkal vágyódhatnánk a nyugati(asabb) életszínvonal után. Aki a ballagás lekésésére felszisszen, annak ajánlom, hogy gondolja át, hogy miből származott az a pénz, amely lehetővé teszi a gyerek (tovább)tanulását, gontalan gyermekkorát stb. Mert értem én, hogy csak szeretet kell, meg ilyenek, de azt még ugye senki sem mérte fel, hogy mi okoz nagyobb lelki törést a mi korunk értékrendjében felnövő gyereknek, ha apa késik 15 (-30) percet a ballagásomról, vagy ha szégyellem a ruháimat, de pontosan ott van az öreg.
Az autószalonosokról meg annyit, hogy ebből látszik, hogy még mindig nem elég mély a válság (mert ezt valaki meg meri tenni) és még mindig nem elég öntudatosak a fogyasztók (mert ebben az esetben én visszamentem volna hétfőn az Mazda adásvételi szerződésével, meg az asszonnyal, mint tanúval, aztán átnéztem volna az ügyvezetővel a szalon üzletpolitikáját). Tudom, most sokak szerint egy kis szemét vagyok, de nem várok el többet, mint amit nyújtok, és ha mindenki így tenne, higgyétek el, mindenki csinálná is a dolgát rendesen.

Mess0r 2009.06.18. 14:01:03

Ha valaki 7-8 milliót el akar költeni akkor vegyen ki egy nap szabadságot! Ennyit talán megér, hogy jól körüljárja a dolgot és ne elhamarkodottan döntsön. Nem vagyok benne biztos, hogy 1 óra alatt kellene dönteni ennyi pénz kiadásáról. Optimális esetben 3-4 évente veszünk autót: egy nap szabit nem ér meg? Az értékesítő és a vásárló is jobban egymásra és a termékre tud hangolódni mondjuk egy kedd délelőtt, amikor mindenki fitt.

loláb 2009.06.18. 14:04:04

@McK:
"...Nekem,a családom mindíg fontosabb lesz,munkaidő után,sőt,közben is,mint bármelyik ügyfél..."

Te a saját kereskedésedben úgy állsz az ügyfélhez, ahogy akarsz. Senki nem fog rajtad számonkérni semmit, mint ahogy, ha csődbe mész, akkor sem fog megmenteni senki. Innentől kezdve viszont a te szuverén döntésed, hogy mi fontosabb minél, meg hogy milyen gondossággal viseltetsz a befektetett pénzed iránt
(Ne érts félre nem azt mondom, hogy rosszul csinálod, hanem azt, hogy a te pénzed, a te kockázatod.)

Viszont egy alkalmazottól (tök mindegy, milyen szféra) elvárható, hogy kiszolgálja annak az érdekeit, aki a pénzét a állalkozással kockáztatva munkát ad neki. Ha ehhez az kell, hogy fél hatkor ne küldje el az ügyfelet, akkor így, ha más, akkor máshogy. Én az cikkben említett hozzáállású embereket úgy rugnám ki, hogy a lába nem éri a földet.

kewcheg 2009.06.18. 14:11:48

Még amit elfelejtettem: szerintem egy átlagos autó körbenézése beleüléssel miegymással egy - már autós múlttal rendelkező - emberkének kb. 15 perc. Ezalatt mindent megtud az álló autóról.A válság kitöréséig ezután jött az ügymenet hosszabbik része, nevezetesen helyet foglalunk az értékesítő asztala másik oldalán, és kezdődik az okoskodás a különböző futamidőkről,beugrókról, satöbbi.Akkor még rájön a kötelező alkudozás, meg a vonyóhorog,téligumi belesírása, aztán a lealkudott összeg újraszámolása a hitelhez.Ez már lehet akár egy óra is.És a hiteles autók hoztak pénzt az értékesítőnek, úgyhogy ezt saját érdekében kellett hogy csinálja.Szerintem ez motoszkálhatott a cikkben szereplő eladó fejében is, hogy mire végez, régen túl lesz a zárórán.... Kivéve persze ha kp.-ért lett volna véve...

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 14:14:49

@DrBike: Abszolút egyetértek veled. Max annyiban csinálnám másképp, hogy ezért nem mennék vissza a szalonba, hanem egy e-mailt vagy levelet küldtem volna a szalon vezetőjének. Ez nem szemétség. Egy-egy ilyen alkalmazott nem csak a saját jövőjét kockáztatja, hanem az összes ott dolgozóét. Ha bezár a bolt, akkor mindenki kereshet új állást. Az az eladó nem éppen csapatjátékos felfogású volt, még akkor sem ha focizik.

McK (törölt) 2009.06.18. 14:14:50

@loláb: Csak,hogy tiszta legyen.
Fél hatkor mindannyian kirúgnánk azt,aki nem tesz meg mindent az üzletért.
Mert ha bevalljuk,ha nem,nem az ÜGYFÉLÉRT,hanem az ÜZLETÉRT tesszi mindenki.

Ez tiszta sor.
Nem erről beszélek.

Hanem arról,hogy csakis az autókersekedőtől várják el,hogy biza mindíg álljon rendelkezésre.
Meló után is,"ha már ennyi pénzt odaviszek"..

Sztem pedíg mindenhol emberek dolgoznak,és pont úgy állok hozzájuk,ahogy ők állnak hozzám.

Nem hiszek "az ügyfélnek mindíg igaza van" mondásban.
Pont annyiszor van igaza,mint nem.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 14:16:45

@McK: Öreg, neked halvány fingod nincs róla, én kivel hogyan beszélek, amikor a munkaadómat képviselem.

Itt viszont nem képviselek senkit, csakis saját magamat - ezért aztán nyugodt szívvel mondhatom neked, hogy menjél már a faszba a kóstolgatásaiddal együtt.

macislum 2009.06.18. 14:19:09

Leont vagy Alteát akartam venni. Ferihegy Autó Kft., Dina Sándor. Mondom neki mi az ábra, erre összeszed mindenféle prosikat, meg mondja hogy nyugodtan körbe lehet nézni, bele lehet ülni, aztán találjam ki hogy mit akarok. Bő egy percet foglakozott velem, közben folyamatosan a szalont pásztázta tekintetével, mintha valami fontos ember testőre lenne. Egy héttel később visszamentem, hátha sikerül valami értelmes embert kifogni, de akkor is csak ő volt. Megint nem volt rám ideje. Végül elmentem máshová és vettem egy Golfot. Akár meg is köszönhetném neki.

Suttora 2009.06.18. 14:21:49

@dennisthemenace: Azért az még 2009-ben sem árt ám...

Hans Nyth 2009.06.18. 14:25:22

Vett volna megint Volvót, biztos nem járt volna így. Persze akkor ilyen cikk sem születhetett volna! :)
Így jár, aki prémium márkáról vált. Vissza.

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 14:28:21

@McK: Szerintem nem csak az autókereskedőtől várják el.

Amúgy meg mindegy, hogy miért teszed, az ügyfélnek azt KELL éreznie, hogy érte teszed! Jó esetben (remélem ebből minél több lesz a jövőben és nem csak autóvásárláskor) valóban érte teszed. Az okokat már leírták mások is és én is fentebb.

Amikor Ő bemegy hozzád, akkor érte kell lenned, hogy legyen pénzed, amit akkor költhetsz, amikor érted vannak, mert Te vagy az Ügyfél. Ez már csak egy ilyen körforgás. ;)

Ne érts félre! Mindezt elméleti síkon vezettem le és nem akarom megmondani, hogyan csináld a saját dolgaidat. :)

Viszont ha ez minden területen így működne, határozott meggyőződésem, hogy sokkal jobb kedvű országban (világban) élnénk. :)

kewcheg 2009.06.18. 14:30:09

@Mess0r: Teljesen igaz, volt szerencsém 2008-ban ennél szerényebb árú (de nem szerényebb képességű) autót venni, összesen három teljes munkanapom ment rá. Mondjuk Miskolcról vettem BP.-en....

McK (törölt) 2009.06.18. 14:30:53

@Hrzrasn: Így maximum a drága jó anyukáddal beszélhetsz nyugodtan,miután hazajött a sorról,de csak a legnagyobb tisztelet mellett.
Aki magánemberként ekkora paraszt,az a munkahelyen sem más,a kúltúra ugyanis nem munkahyely,hanem személy függő.
Mérnök Úr.

Bambano 2009.06.18. 14:38:04

@McK: hoztam több példát is, hogy nem csak az autókereskedőtől várják el. Olvasni almás?

@AntiDr. DD: engem egyszer nagyon megszivattak az opel sztráda m3-ban, írtam róla egy zaftos, anyázós blogbejegyzést a logout.hu-n és elküldtem a linket az opel emea marketing igazgatójának. Kisvártatva bezáratták azt a kereskedést. Nem hiszem, hogy miattam, de azt simán el tudom képzelni, hogy én voltam az utolsó csepp a pohárban.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 14:40:14

@Mess0r:
Ott az igazság!

Bár nem tudom, hogy 17:30-kor vásárolni akart-e, vagy tájékozódni, a vásárlást mindenképpen tájékozódás kell, hogy megelőzze, és szerintem az a több idő.

Minthogy nem ismerjük a konkrét élethelyzeteket, szerintem senkit ne hülyézzünk le azonnal. Akármi lehetett.

Nekem pl. volt, hogy előbb kellett bezárnom, mert zenekari próbám volt, és addigra már 3-at hagytam ki, úgyhogy mindenképpen el kellett mennem.
Persze, mikor zártam, jött éppen valaki, akivel érdekes módon szót tudtam érteni, és nem háborgott. Én meg a próba után házhoz vittem neki az árut.
Mindenki örült, a mai napig jó ügyfelem.
Intelligencia és kommunkiáció kérdése az egész.

Az az időközben felröppenő téma, hogy dolgozzuk-e halálra magunkat anélkül, hogy látnánk a családunkat, csak hogy minden (anyagi) meglegyen, vagy legyünk csórók, de a családdal, engem arra enged következtetni, hogy az a legjobb, ha a megfelelő egyensúlyt sikerül megtalálni.
Egyiket sem szélsőségesen előtérbe helyezni a másik rovására. Ezt mindenkinek magának kell megoldani.

Azt meg szeretném már látni, hogy a munkáltatók és az üzletii partnerek is emberként tekintenének az alkalmazottra. Az ember nem egy gép, még ha pénzt is kap a munkájáért. Ha olyan társadalmat építünk, ahol az üzleti érdekek mögött elvész az ember, akkor ilyet inkább ne építsünk.

Felmerült még az "én vagyok a vásárló, álljon mindenki vigyázzba" szemlélet is.
Valaki írta, hogy a kereskedő érdeke, mert ő él a vásárló pénzéből.
Ez igaz is, csak ne felejtsük el, hogy a vásárló nem azért vásárol, mert jóindulatából éppen egy kereskedőt akar eltartani.
Mindkét félnek érdeke fűződik a bizniszhez, így szerintem az egyenrangú partner viszony lenne a korrekt.

Én pl. anyagilag nem engedhetem meg magamnak, hogy ügyfelet elszalasszak, ennek ellenére ha pl. olyan érdeklődő levelet kapok, ahol az elemi "udvariassági" formák (köszönés, stb) nem jelennek meg, sokszor nem is válaszolok, vagy sokszor cinikus hangnemben, hogy érezze, mekkora surmó, vagy ellenkezőleg, túlzott nyájas udvariassággal (hogy érezze, mekkora surmó) válaszolok.
Volt már, aki nem írt többet, volt olyan, aki elnézést kért (előző, kissé puritán) leveléért.

Bambano 2009.06.18. 14:42:13

@McK: tegyük még hozzá, hogy átkerülhetsz te is a @ rossz oldalára. Például ha péntek en munkaidő után betojik a kábeltv, az internet a mobilszolgáltatás, a villanyáram, a víz, a lift (esetleg benne vagy), stb. stb. Leállhat alattad az autód a sztrádán, kaphatsz defektet, tankolhatsz rossz üzemanyagot, stb. Lehet készpénzre szükséged de nem megy a vastehén.

Ezek mind olyan helyzetek, amikor emberek éjjel, hétvégén, stb. ugranak azért, hogy neked szolgáltassanak. Te, mint autókereskedő, nagyon sokadik vagy a sorban, akitől esetleg ezt elvárnák, egyáltalán ne érezd egyedül magad.

Rot 2009.06.18. 14:42:51

Mazda Mirai. Hát igen, valamit nagyon tudnak, csak jó tapasztalatom volt velük. (Nem úgy mint a debreceni Toldival vagy a nyíregyházi Naggyal...)
Valahogy nem érzik a magyar szalontulajdonosok, hogy mennyire értékes a vevő.

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 14:47:24

@Mk412: Sajnos a kommunikációs és etikai tréning még nem általános iskolai tananyag. Pedig lehetne. (Ez túl utópisztikus gondolat volt most tőlem, azt hiszem.) :)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.18. 14:53:55

@Bambano: Most, hogy a szokásos 200. komment körüli anyázás bekövetkezett, már bátran meg merek szólalni. :)

Kábeltévé, internet, mobil, víz, villany stb. Ezekért akkor is fizetned kell, ha egy kurva percet vagy litert, kWh-t nem használsz el belőlük. És azért a plusz pénzért kutyakötelessége a szolgáltatónak rövid időn belül elhárítani a felmerülő problémát. Autókereskedőtől ne várjuk már ezt el, kérem alássan.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.18. 14:59:34

@sipike78: Ettől függetlenül illik az ügyfélszolgálattal normális hangnemben kommunikálni és a kiérkező szerelővel ember (és nem rabszolga) módjára bánni.

Pár éve az áramszolgáltatóval akadt össze a bajszom. Villanyórát akartak cserélni, de már harmadik alkalommal adtak olyan időpontot, amikor nem tudtam hazamenni. Írtam nekik, hogy nekem csak hétvége jó, értsék meg, vagy hétköznap 5 után.

Na, egyik hétvégén végül lezavartak egy kis fiatal srácot, járt is a szája, hogy mi a picsáért reklamáltam stb., most szophat hétvégén. Elmakogtuk mindketten a bajunkat, aztán a végén egész jól elbeszélgettünk erről-arról.

loláb 2009.06.18. 15:04:54

@McK:
"Az ügyfének mindig igaza van"

Én ilyet nem mondtam, nem várom el, hogy a pénzemért segget nyaljanak. Ügyfélként mindössze normális hozzáállást várok el.

Viszont vállalkozóként elvárnám, hogy az alkalmazottam eladjon. Ha 6:01-kor még bent találja az ügyfél, akkor akkor kell kiszolgálni, mert ha én zárom be a boltot, akkor ő is repül.

Kapitalizmus van, nincsenek sportállások (dehoghynincsenek, tele az közszféra vele).

Bambano 2009.06.18. 15:08:06

@sipike78: figyi, aki azt mondja, hogy kizárólag ő az egyetlen ember az országban, akitől elvárnák, hogy mindig rendelkezésre álljon, majd utána kap hirtelen 3 példát, hogy kik vannak még, majd sír, hogy akkor ő is tudjon mosógépet venni este, megmondom neki, hol teheti meg, és ezek után megint előveszi ezt az idióta mantrát, hogy ő az egyetlen ember az országban, akitől ezt elvárják, arra mit lehet mondani? Nem várom el tőle, hogy 24 órában elérhető legyen, azt várom el tőle, hogyha idejött beszélgetni, vitatkozni, akkor igenis olvassa el, amit neki írtak és értse meg. Ha nem akarja elolvasni, mert van ilyen writeonly troll, akkor meg ne csodálkozzon, ha kap az arcára.

Csikós Zsolt 2009.06.18. 15:10:55

@baskiria:
De nem. A Kati főnöke mondta. Eszembe se jutott volna magamtól, engem is meglepett.

kalandrover 2009.06.18. 15:11:11

@Hans Nyth:

Máshoz volt szokva, mert éppen a Volvo emberei járnak ki a kuncsaftokhoz, a soharánemérő vevők kegyeiért.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.18. 15:17:35

"Viszont vállalkozóként elvárnám, hogy az alkalmazottam eladjon. Ha 6:01-kor még bent találja az ügyfél, akkor akkor kell kiszolgálni, mert ha én zárom be a boltot, akkor ő is repül.

Kapitalizmus van, nincsenek sportállások (dehoghynincsenek, tele az közszféra vele)."

Aztán majd pislogsz, mint szűzlány a faszra, ha az egyik munkaidőn túl bent marasztalt alkalmazottad gondol egyet, és munkaügyi perben az éves nyereségedet legombolja, majd dob egy búcsúcsókot.
Ugyanis a kapitalizmus paklijában ez is benne vagyon. (Persze, ha rendesen lepengeted neki a túlórapénzt, vagy adsz neki legközelebb egy kis plusz szabadidőt, nem szóltam.)

Csak a magyar alkalmazottak többsége: 1. örül, hogy van munkahelye, inkább visszalapátolja a belét, és ugrál tovább az ügyfél és a főnöke körül
2. nincs tisztában azzal, mi a kötelessége és mi a joga

Csikós Zsolt 2009.06.18. 15:19:01

@tds:
Nem talált. Hónapokkal ezelőtt hallotta először a nejem, most én kértem meg, hogy tudja meg a részleteket, mert a teszt kapcsán eszembe jutott a dolog.

Igazából a magyar cipőboltos morálról akart szólni a dolog, nem a Toyota-Mazda jobb-e kérdésről.

Csikós Zsolt 2009.06.18. 15:20:44

@kalandrover:
Hát, igen, egészen pontos név és cím van ott. Te honnan vetted?

Elévülni meg szerintem öt év alatt évül el.

És nagyon jó a jogászunk, ez az egy, amit eltaláltál :-)

Összeesküvés-elméletek. Ilyenkor jön rá az ember, hogyan születnek...

:-)))))))))

Csikós Zsolt 2009.06.18. 15:22:39

@morphine:
Nem csak a kommentekben volt benne, hogy 17:40, hanem a posztban eleve is.

NoOne 2009.06.18. 15:22:50

Nem értem én ezt a vitát.
Az ellenben eléggé logikusnak látszik, hogy ott, ahol számban kevesebb, de nagy értékű árut adnak el, ott a fél órával a munkaidő vége előtt nem jó/gazdaságos/stb. ötlet elküldeni a vevőt.
Ha a vevő azonban záráskor, vagy utána esik be, az más. Ha az udvarias kérésre, hogy jöjjön a következő munkanapon (és kicsit korábban, vagy legalább szóljon oda telefonon) bunkó mód reagál, akkor bizony talán jobb is, ha máshol vásárol. 100%-ban igaza van McK-nak, hogy pl. a család sokkal többet ér.
Tanuljuk meg ezt is.

Bambano 2009.06.18. 15:24:42

@sipike78: nem eszik olyan forrón azt a munkaügyi peres kását. A törvényben van lehetőség túlórára, le van írva a szabályozás, meg kell neki felelni. Ez van. De ez van a többi szabállyal is.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 15:31:48

Egyébként nekem is van hasonló jellegű tapasztalatom. Rengeteg csomagot adok fel. A szomszédos postán szoktam feladni, futárszolgálatokhoz képest horrorisztikus díjakét. Sok olyan csomagot adok fel, amikor a terméken levő árrés nem éri el a postaköltség árát vagy azzal épp egyenlő. Tehát balfékségem és elveim miatt(miszerint szívesebben fizetek egy magyar tulajdonú intézménynek, mint egy külföldi magántársaságnak) rengeteget dolgozom azért, hogy a postának forgalmat generáljak. A cég kiadásainak a legnagyobb része a postaktg.
Itt persze csak 16-ig van nyitva (csüt: 15-ig). Fél négykor kapok egy rendelést. Negyed óra alatt becsomagolom, számlát írok, miegymás.
15:44-kor estem be a postára. Majdnem elzavartak. Ilyen arrogáns postásokat még nem láttam. Kb 4-en mondták el, fejenként 3-szor, hogy ilyet ne csináljak többet, miért nem délelőtt hozom, legközelebb nem veszik át, most 3-an szívnak miattam, stb.
Ez volt az a pont, ahol elegem lett.
Visszasétáltam és felhívtam egy futárcéget.

Bambano 2009.06.18. 15:32:28

@NoOne: kettős mérce. Aki pl. kiszedi szombat éjjel McK-t a liftből, annak a családja nem ér többet?

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.18. 15:32:29

@Bambano: Tudom jól. Anyukámnak volt hozzá szerencsétlensége (alpereseként), megnyerte, de nem kívánom senkinek azt a kálváriát (cirka egy év).

Aztán a következő munkahelyén ugyanúgy megpróbálták kizsigerelni. De onnan már per nélkül jött el. Nem ér annyit az egész.

Azért egy alapos asztalborogatásban benne lettem volna...

-------

Hans Nyth 2009.06.18. 15:37:22

@kalandrover: Milyen igazad van! Személyesen a Volvo-tól:)

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.06.18. 15:39:24

@Mk412: habár neked van mindenféle szempontból igazad, egyszer , ha ráérsz, ülj be egy napra abba a postahivatalba...

És aztán gondolj bele, mennyit dolgozik a vezér, mennyi pénzért, és mennyit keresnek az ablak mögött ülők, és mennyit nyelnek érte. Ja, és ezért még áruljanak sorsjegyet, cigit, csokit stb.


Én személy szerint ezerszer jobban csípem a postát, mint a folyton loholó futárokat (bár, mostanság velük kapcsolatban is egyre több a kellemes csalódás).

kalandrover 2009.06.18. 15:43:24

@sipike78:

Hát, ha vállalják. Ő dolguk.

gnme 2009.06.18. 15:45:03

@Mk412: nálam akkor szakadt el a cérna amikor kétszer kellet ugyanazt feladnom az északi tengerhez.

Egy szaros kis pitiáner csomagot. Egy semmit..

És ugye csodák csodája a dpd hatezret kért, felvette az árut a telephelyen. Jah... járulékos kötlsége is volt ám!! El kellett küldeni egy faxot egy nappal korábban. Meg kopott a tollam hegye.

Még a postára se kellett elvergődnöm és kinyomni közel 11e Ft-ot.

Én nagyon szívesen támogatok bárkit, aki féláron elszállítja ugyanazt ugyanúgy.

:)

s60d5 (törölt) 2009.06.18. 15:46:42

@Bambano: A felsorolt emberek arra szerzodtek az internetszolgaltatohoz, stb, hogy a 24 oras ugyfelszolgalaton, szervizben mittudomenhol dolgozzanak. Az ertekesito arra, hogy a nyitvatartasi idoben dolgozzon. 17.40kor igen is ki kellett volna szolgalnia a vevot, de 18.01kor??? Itt mar mindenki atesett a lo tuloldalara konyorgom. Mondok egy peldat. Angliaban elek, szinte minden bezar delutan 5kor. Aki vasarolni akar, az megteszi szombaton, vasarnap. Akkor is nyitva vannak. Ha pedig neki mindenkeppen penteken kell vasarolnia, akkor megoldja maganak. Mondjuk ebedidoben. Nem csak a vevo az ember. Az elado is, az ertekesito is, a cegvezeto, az ugyfelszolgalatos, a callcenteres, mindenki. A felfogassal van a baj. Azzal a szemlelettel, hogy elvarjuk, hogy penzunkert fenyesre legyen nyalva az anusz. Munkahelyen a tiszteessegesen elvegzett munkaja elenertekekent ki kap fizetest, es ki kap fizetest+segg..alast, hogy de jo voltal mar megint? Kifizetnek es kesz. Estleg, korrektul allnak hozzad. Szerintem ennel tobb elvarasom nekem sem lehet, pl. az autokereskedovel szemben, mert nala akarok kolteni. Ha meg nem tetszik a hozzaallasa, megyek a szomszedba.Vevo vagyok, fogyaszto, ember, de nem Joisten.

zippofcy6 2009.06.18. 15:48:20

Ebben a "magyar cipőboltos morál" dologban NEM elsősorban az alkalmazott a hibás, aki bezár fél órával hamarabb.

Tudomásul kell venni, szar fizuért szar meló jár.
És mint tudjuk kis hazánkban az EUs átlagbér jó ha egyhatoda megvan a nettó. De átlagban inkább az egytizede.

Ha a kereskedőnek fontos az ügyfél, akkor tegye érdekeltté az alkalmazottait is az eladásban. Adjon nekik prémiumot, neadjisten %-ot az eladott termék után.

VAGY fizessen annyit amennyiért már válogathat bőven az alkalmazottak között.
De ebben az esetben nyilván ellenőríznie is kell, ezért jobb az előző.

A szocializmus pont azért ment gazdaságilag csődbe mert nem tette érdekeltté a termelési (értékesítési, stb) folyamatban az abban részt vevőket.
Ha minden egyes eladott darabon hasznom van nyilván máshogy állok az eladáshoz mintha havi nettó 100 ezret kapok fixen.

Az alacsony magyar munkabérért alacsony teljesítmény jár. A bérek azért alacsonyak mert a gazdaságban kevés a pénz. Alapesetben pénzt csak egyszer kell "belerakni" mert a dolgozók ha többet keresnek akkor többet is költenek.

Alapesetben. Mert ha egy országban a termelést, feldolgozást, értékesítést (gyk. hipermarketek) egyaránt külföldi tulajdonban levő cégek végzik akkor a gazdaságban levő pénz jelentős része bizony kiáramlik a külföldi tulajdonosok zsebébe. Vagyis az adott ország gazdasága mindig deficites lesz, dolgozzanak bármennyit is a benne részt vevők. Magyarul az úgynevezett eredeti tőkefelhalmozás sose jön létre. Enélkül pedig a fejlett gazdaság kiépülése lehetetlen.
Ez jellemzi az úgynevezett gyarmatok gazdaságát.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 15:52:01

@sipike78:
Ezzel egyetértek.
Szerintem nem lenne az a pénz, amiért én azt csinálnám. Ennek az is az oka, hogy papírmunka végzésére teljesen alkalmatlan vagyok. Felismertem a korlátaimat és olyan munkát végzek, amire alkalmas vagyok. Nyilván van olyan embertípus, akik arra a legalkalmasabbak. Ez egy vidéki posta amúgy, nem százezer ügyfél van egy nap. Másfelől úgy tudom, hogy a csomagot felvevő dolgozó jutalékot kap csomagonként.

Így viszont fogják látni az ablakból, amikor a szemközti boltom elé minden nap befékez a futár.

Indulat nincs bennem, egyszerű üzleti alapon mérlegelek, eddig csak az elveim miatt használtam a postát, de a faszom akarja megmenteni a munkahelyüket, ha ilyenek.

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.06.18. 15:56:12

Ha hozzám jött volna be az Úr használt autót venni,én biza addig nem mentem volna haza,amig a 8millás adásvételit alá nem irja,az biztos!
8milla az 8milla.

serman 2009.06.18. 15:57:54

Jó lenne, ha mindenki akkor osztaná az észt öntudatos vásárlóként és a kapitalizmus szabályainak nagy ismerőjeként, ha 1-5-8 évet eltöltött már olyan munkakörben, amelyben emberekkel kell foglalkozni, pláne magyar emberekkel!

Az eladó balf*sz volt, mert ügyfélnek ilyet nem lehet mondani. Pont. A kedves vevő már régen bent volt az üzletben a zárás időpontja előtt, tehát tényleg elvárhatja, hogy foglalkozzanak vele, nem zárás előtt 1 perccel esett be, ami szerintem egyébként bunkóság.


Az esettől elvonatkoztatva: azért van nyitvatartási idő, hogy akkor kelljen dolgozni és a kedves vevő is tudja, mihez igazítani magát. Ez egy üzleti jellegű kapcsolat eladó és vevő között, melynek azért vannak szabályai, például egymás emberszámba vétele. Van munkaidő, van túlóra, amit nem fizetnek ki általában sehol sem, legalábbis ebben az országban. Meg van magánélet, melyet sárba tipor itt a legtöbb munkaadó.

Bambano 2009.06.18. 16:02:46

@s60d5: az utóbbi hozzászólásaim jó része nem azzal foglalkozott, hogy ki kell-e szolgálni záráskor egy autókereskedésben egy vevőt.

Azzal foglalkozott, hogy itt a fórumon téves kiindulásból hülyeséget beszélnek egyesek. Senki nem várja el, hogy szombat éjjel kinyisson egy autókereskedés. Azt várom el, hogy egy autókereskedő ne higgye már magát atyaúristennek, hogy ő lenne a világon az egyetlen, ha mégis meg kellene ezt tennie. Nem ő az egyetlen, vannak még sokan, az ezzel kapcsolatos hisztit hagyjuk meg a fürdőskurváknak.

Összegezve: nem autókereskedési kérdések, hanem fórumozási rossz szokások miatt szóltam be. Akkor is beszóltam volna, ha ezt egy fodrász mondja, nem egy autókereskedő.

Csabby 2009.06.18. 16:08:03

Abban a Toyota kereskedésben én is szétnéztem annakidején(pont 2007nyarán)az új Corolla miatt. Belépve a szalonba sokáig észre sem vettek, végül mi mentünk oda az egyik eladóhoz. Kár volt...hihetetlen milyen primitív módon kezelt minket egy őszes "úriember" csak azért mert az öltözékünkről ítélve nem gondolta azt hogy potenciális vevők lehetnénk egy új Corollára. Nagyon rosszul esett az a lekezelő stílus és a panasztételen gondolkodtam, de végül a feleségem csitítgatott és továbbmentünk másik kereskedésbe. Eltelt kb. két hónap és megvettem az új Corollát, persze máshol, de a Reálszisztéma ebben a tekintetben elásta magát...

megint 2009.06.18. 16:11:27

Népítéleteket olvasva a reálszisztéma elég sok embernél elásta magát

zippofcy6 2009.06.18. 16:12:54

Íme az úgynevezett globalizáció NAGYON leegyszerűsített bemutatása USA-Kína példájával. (hogy mindenki értse :P )

Joe klímaberendezéseket gyárt a kisváros helyi üzemében. Neki nincs klímája mert a keleti parton ahol lakik max évi 2 hónapban van rá szükség. De kémyelmesen megél a havi fizujából, eltartja az asszonyt meg a 2 gyereket.

Csing a faluban ahol lakik műveli a rizsföldet. Persze nincs se autója se TVje, de mivel áram sincs a faluban ezért egész jól megvan nélküle.

A klímagyárat felvásárolja egy "befektető". Így gondolkozik: ha a felébe kerülne a klíma eladhatnék 5x annyit ... vehetnék magamnak új magánrepülőt, gyakrabban járhatnék Monacóba kaszinózni, sőt akár politikai pályára is léphetnék.

És "kiszervezi" a gyártást Kínába.

Joe már nem dolgozik az üzemben mert az bezárt. Otthon ül és sörrel a kezében nézi a TVt. Munkát nem kap mert "alulképzett". Így aztán minden nap elmegy a kocsmába, onnan hazatérve jól megdöngeti az asszonyt meg a gyereket. (akiből kábszerdíler vagy rapper lesz ha felnő) Elvégre egy kis testmozgásra azért csak szüksége van.
Azok meg csak ne panaszkodjanak, örüljenek a hidegnek júliusban amit a munkanélküli segélyéből vett olcsó klímaberendezés biztosít.

Csang már nem a rizsföldet műveli. Annak a helyén már egy klímagyártó üzem áll.
Ott dolgozik a futószalag mellett.
Igaz napi 8 helyett 12 órát, de másfélszer annyit keres mint korábban.
Igaz a többletet elviszi a rizs kicsit megemelkedett ára, meg az hogy mostanában hétvégenként már disznóhúsra is telik neki. De ha szorgalmasan dolgozik akár üzemvezető is lehet 5-10 év múlva. Akkor akár saját házra is telik majd.
A várossá nőtt faluban a rákos megbetegedések aránya 100%-al nőtt az utóbbi pár évben.
Csing ugyan még nem tudja, de pár év múlva ő is rákos lesz, és mivel az egészségügyi ellátó rendszer még vagy 50 évig nem éri el Kínában az USA beli színvonalat ezért egyszeri műtét után otthon várja majd a halált, miközben szívószálon veszi magához a pépesített turmixot. De legalább a színes TVt bámulhatja amit az évek alatt összespórolt pénzéből vett.

A klímagyár tulaja meg hót ideg Monacóban, mert már egy éve folyamatosan veszít. Ráadásul már nem maradt egyetlen gyár se szülőhazájában amit felvásárolva kitelepíthetne Kínába. A végén még fel kell hagynia a minden esti playmatek közötti kaszinózással. Mindegy, szavazatokat adományokkal még mindig olcsóbban vehet. Várja otthon a szenátori szék.

(mindennemű hasonlóság élőkkel vagy holtakkal a véletlen műve)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 16:16:35

@zippofcy6:
Egyetértek.
Bár eddig sikerült elkerülni, hogy a munkával termelt jövedelem útja és a munkamorál között bármi összefüggést felállítsak.
Az összefüggésekben gondolkodni nem tudó olvasó számára úgysem lesz információértéke, csak hőzöngést lát.

Az általad leírtakat egy mondatban tudnám összefoglalni, ami ráadásul nem is a saját gondolatom, hanem egy Moldova könyvből idézem:


"A rabszolga munkája szükségszerűen hanyag."

yokohama 2009.06.18. 16:17:26

@kalandrover: Helyes válasz: "Igen van, ez meg ez, ilyen meg ilyen áron"

ÉN vagyok a vevő, ÉN adok pénzt neked. A TE feladatod, hogy minél több pénzt szedjél tőlem, de ezt csak megfelelő hozzáállással lehet.
Nehogy már a farok csóválja a kutyát...

gnme 2009.06.18. 16:25:03

@Mk412: a szükségszerűség sem minden emberre áll, embere kell hogy válogassa, olyan sokan vagyunk.

Nem tudok példa képpen csak megint a szőke buzival előjönni...a hogyhívjákkal .. a' fodorgáborral

régebben sokat járt a tyúkszaros városunkba és a Petőfi szobor körül a kutyaszarok között a susnyásban sok beszédet mondott, néhányan meg is hallgatták, tapsoltak ilyesmi .. az a múlt

aztán ebbl a manuszból környezetvédelmi főmufti lett .. énnemtom csak hallottam hogy az lett, nyilván még akasztott ember nem vót ..

aztán akkoriban a reggeli műsorokban mindennél fontosabb volt a környezetvédelem, még atomerőművet is ellenezték meg minden .. a szokásos...

aztán eltűnt onnét valami párt elnöke lett, a madaras párté asszem .. nema madaras áruházé, az más .. ott döglött egerek vannak a zsömlék körül ..

aztán megbukott a párt az eu parlamenti válsztáson és .. pár napja fodor megtörten mondja a királyi tévében este, hogy: nem lett volna szabad feladni az irányt, amit ő képviselt a pártben .. de feladta elment kompromisszumokba, hogy támogatni kell a szegfűs pártot, mögéjük kell állni akkor is ha nem ért egyet semmivel .. és megdöglött ebbe a madaras párt ..

tehát: egyféle irányvonalat kell végigvinni,és ha vki öt év múlva megkédez, akkoris azt kell képviselni

mos ..mé' vannak ilyen emberek .. és csodák csodája jutnak egyről a kettőre

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.18. 16:35:53

"leállította Gábort, mondván, ne haragudjon, neki most focira kell mennie, jöjjön vissza hétfőn."
Ez mekkora LOL már.
És munkaidő vége előtt... :D

Kész bazmeg, hozzáállás.

kalandrover 2009.06.18. 16:45:45

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:

Hámosszójjhozzá! Fölháborító.:-)

loláb 2009.06.18. 16:49:03

@sipike78:
"...Persze, ha rendesen lepengeted neki a túlórapénzt, vagy adsz neki legközelebb egy kis plusz szabadidőt, nem szóltam..."

Na, látod, ez pedig az én kötelességem. Senkitől nem várom el, hogy ingyen dolgozzon munkaidő után, de cserébe igenis álljon rendelkezésre, és ha munkaidő után jön az ügyfél, akkor akkor is szolgálja ki.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 16:55:59

@yokohama:
Korábban írtam:
"Valaki írta, hogy a kereskedő érdeke, mert ő él a vásárló pénzéből.
Ez igaz is, csak ne felejtsük el, hogy a vásárló nem azért vásárol, mert jóindulatából éppen egy kereskedőt akar eltartani.
Mindkét félnek érdeke fűződik a bizniszhez, így szerintem az egyenrangú partner viszony lenne a korrekt."

Ezt fenntartom, a kutya és a farok esetét kereskedői szemmel sérelmesnek érzem.

BCS76 2009.06.18. 16:59:26

@McK: Bocs hogy közbe szólók csak egy kérdés,autofelvásárlással is foglalkozol?

pobeda 2009.06.18. 17:13:58

@zippofcy6: Ma már a mosógép árából is alkudni lehet,mindenki jutalékot kap.


Mondhatta volna az eladó, ha legközelebb vissza jön az ügyfél, tehet egy próbautat,így már más a hozzáállás és a vevőjelölt sem sértődik meg.

Carfan 2009.06.18. 17:15:22

Az igazat megvallva akibe szorul némi intelligencia és empátia nem fél 6kor indul el autót venni. Még határozott elképzelés mellett is minimum egy de inkább 2 óra szükséges hozzá. Pl. egy tesztútra mindenképpen érdemes elvinni egy autót, ami már eleve minimum fél óra. Utána még motor, extrák, mi van raktáron, régi autó beszámítás stb stb.
Ha hétköznap nem is tud az ember elszabadulni intézze szombaton. Nem csak, hogy a kereskedőt nem szivatja feleslegesen, de még esetleg megfontoltabb döntést tud hozni egy elég sokba fájó beruházás során, amivel a saját életét is megkönnyíti. Pl. egy fél év múlva nem fogja szidni az érdi emelkedőn ezt a "csigalassú 1.6-os

megint 2009.06.18. 17:34:41

Carfan ez fordítva is igaz, sajnos nálunk még a jól megszokott szoci rendszerben érzik sokan magukat, és simán meglopják a munkaadójukat, közös érdek lenne, hogy jól menjen a vállalkozás.

Carfan 2009.06.18. 17:44:47

@megint: Igen ez az érem másik oldala. Én csak arra céloztam, hogy igazából egyik oldalt sem lehet "bűnösnek" kikiáltani. Nagyon nagyon sok dologban kéne változnunk sajnos

pobeda 2009.06.18. 18:05:41

Hasonló helyzetben, honnan tudhatná az eladó, hogy az ügyfél esetleg nagyon is tájékozott de csupán alkudozni akart,így nem is kellett volna sok időt eltölteni vele,beugrik hogy megköthessék az üzletet.stb stb

husom 2009.06.18. 18:33:31

Hát ezt nem tudom szó nélkül hagyni!
Én egy olyan cégnél dolgozom, ahol nincs normális ember aki helyettesíteni tudna ,mert nem ért a feladatomhoz.Nem nagyképűségből mondom.Szimpla árukiadó vagyok.
De történt ,h egyszer beteg lettem.Telefon egyből főnöknek reggel, h nem tudok bemenni.Válasz: ez nem így működik, h csak fogom magam és betelefonálok.Meg szabira úgy enged el, h telefonon elérhető legyek.Én, egy árukiadó.Vágjátok?
Ezek után nem csoda , h szarok az egészbe.szélopom ahol tudom.Sajnálom, ő kezdte.Ja és nem vehetnek fel mellém embert,a nagyfőnök utasítására.
Erre varrjatok gombot.Igaza volt a toyotás eladónak.Van olyan, hogy -tól -ig időpont,nyitvatartás.Bankba pl sorszámot nem is ad a gép (zárás előtt fél órával), ha úgy ítéli meg.És mért?Hogy nyílván ne kelljen túlóráznia a pénztárosnak.ennyi. csá

husom 2009.06.18. 18:35:45

@Carfan:
Számból vetted ki a szót:)

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 18:36:23

@Carfan: Ez igaz. Csak itt jön majd megint a képbe a jó magyar mentalitás: előbb engedjen a másik. Utána meg ott döglenek meg azon a bizonyos hídon. :)

Tény, hogy az első lépést annak kellene megtenni, akinek az könyebben megy. Viszont kellene a leggyorsabb reagálás is a másik oldalról, hogy hoppá, közös az érdek!

De ez már megint nagyon utópisztikus volt a magyar viszonyok tekintetében. :)

husom 2009.06.18. 18:43:23

@AntiDr. DD:
Hát ez szar duma volt.

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 18:49:33

@husom: Én akárhányszor mentem bankba, simán tudtam húzni sorszámot pl. zárás előtt 10 perccel. :)

Az is igaz, hogy záróra előtt távoztam, ha úgy ítéltem meg, hogy már valószínűleg nem fogják tudni normális keretek között megoldani az ügyemet. Viszont az nem megoldás, hogy "mindjárt vége a munkaidőnek, akkor az előző Ügyféllel még kicsit húzom az időt" mentalitással dolgozzon valaki.

Plusz egy bank teljesen más eset, mint egy szimpla közért vagy autókereskedés. Ott a pénzszállítók időre jönnek, mindenféle riasztónak időre élesítve kell lenni, stb.

Van egy vaskereskedésben dolgozó cimborám Szolnok megyében. Ő bezárt, beriasztotta az üzletet, lakat, keresztvas, anyámkínja. Kint vártuk, hogy menjünk a hétvégi körösparti bulit megkezdeni. Dögmeleg, akkor még nuku klímás autó a csapatban.

Jött egy vadidegen emberke, és ízesen káromkodni kezdett, hogy lecsúszott a nyitvatartásról. (Nem kezdett műsorba, ült volna vissza az autójába.) Ha hiszed, ha nem, a haver kinyitotta az üzletet, pénztárgép, stb. és odaadta neki azt a kb. 1500 Ft értékű árut, ami kellett neki. Miért? Mert KERESKEDŐ. Csupa nagybetűvel. Nem holmi eladó. :)

Mi meg szépen megvártuk kint és nem hőbörögtünk. Utána meg jól elbuliztunk a körösparton. :D

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 18:51:19

@husom: Hát lehet, hogy neked szar duma volt, de ez a különbség kettőnk között pl. Te árukiadóként fogod végezni valószínűleg. Én feljebb jutottam ennek köszönhetően. :)

Sok sikert! :D

husom 2009.06.18. 18:55:54

@AntiDr. DD:
Nem érdekel ki hogy jut feljebb meg meddig.Érted a problémámat? Én simán nem baszogatnék senkit 5 perccel a munkaideje lejárta előtt.

pickapu 2009.06.18. 18:57:23

Az elvégzett munkában hiszek, nem a munkaidőben (ezt viszont csak magammal szemben követelem meg).
Ha a Toyotás illetőnek többet ér a foci (nem a családjához sietett), mint egy kis jutalék a párna alá, csak fusson a bőr után. Valószínű, hogy aki fél órával a zárás előtt már nem figyel a vásárlóra, az élet más területein is ilyen a hozzáállása.
Biztosan sikeres ember...

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 19:08:22

@husom: Ezt értem és rendben is van. De szerintem pedig senki nem szólhat egy szót sem, ha megtörténik. Még a munkaidejében történik. :)

A Te történetednél a munkáltatód finoman fogalmazva is rosszul állt a betegállományos helyzetedhez. De őszintén: az a megoldás, hogy akkor Te meg szétlopod? Ja! Hogy ő kezdte. Az midjááárt mááás! (Ugye érzed az iróniát.) :)

Nem ez a megoldás. :)

husom 2009.06.18. 19:31:36

@AntiDr. DD:
Nem ez a JÓ megoldás, de az ő részéről nem ez volt a JÓ hozzáállás.Én mondjuk jól járok:)
Figy, ott vagyok közel 5 éve, azóta volt 3 főnököm, de én még ott vagyok. Bevallom a főnök is benne volt a bulikban amiket csináltunk (pénzről van szó, nem dínom-dánom bulikról)(kisfőnökről van szó, nem a tulajról).Szóval aki nem engedett el begsibe, bevallom rásegítettem ,h eltanácsolják.Én még ott vagyok,volt 3 főnököm.....
De hagyjuk,mert ez a cikk nem rólam/rólunk szól.
Szerintem a Toyotát kellett volna megvennie:)

megint 2009.06.18. 19:42:09

Persze nálunk minden második nap kiderül valamelyik közszereplőről, hogy sikkasztott a mi adóforintunkból, 10-100-1000 milliós tételben, így mindenki azt látja, hogy ebben az országban csak így lehet előre jutni, ami sajnos naggyából így is van. Talán a MNB bérelt most két évre 27 millióért egy 4.2tdi-t, pedig ennyiért meg is kapták volna, és a legszánalmasabb kifogás az volt, hogy nem volt rá pénz egyben.

zippofcy6 2009.06.18. 19:42:42

Magyarországon 10-ből 8 alkalmazott lop. Ezt szokta meg a múlt rendszerben.
Az állam is lop, 85%-os adó (60% jövedelem + 25 ÁFA) az a világ minden részén lopásnak minősül.
Az állam is ezt szokta meg, a szocializmusban mindenki neki dolgozott, a kisiparosokat meg 100%-os adóval sújtotta az átlagkereseten felüli jövedelmükre.

Mi változott? Legfeljebb az ideológia ami nevében lenyúlják a dolgozót.

Ezért aztán sokan nem is dolgoznak. Feketéznek, csempésznek, lopnak, rabolnak vagy gyereket csinálnak és abból élnek.
Ezért aztán mára a 85%-os adó se elég az államnak.

Szal minél "feljebb" megyünk annál nagyobb a hozzá-nem-értés meg a tenni-nem-akarás.

Sajnálom azokat akik 10 év múlva is itt lesznek kénytelenek élni. Nehéz időknek néznek elébe :(

hajnalkaaaaaaaaaaa 2009.06.18. 20:45:58

egy 2 évvel ezelötti témát így felhozni???

ez olyan mikor az avensist már a címben jól lehúzzuk, hogy bádogdoboz mert egy 6x dágább BMW-ből ül át a kedves (sajtótájékoztatón a pogácsát zsebbe tömős "újságíró" kolléga)

nem a márkát akarjuk szándékosan lehúzi mert továbbszámlázott a márkakereskedő vagy importőr egy a kiadott teszautóval történt gyorshajtást vagy tilosban parkolást?

sandrew 2009.06.18. 21:09:52

Lehet, hogy tévedek: Ha egy üzlet 18:00-ig van nyitva, akkor az alkalmazottaknak 18:30-ig kellene tartani a munkaidejének (pakolás-zárás stb. miatt). Tudom, hogy nincs így, de ezzel ki lehetne védeni a 17:50-kor beeső vevőkre vetett gyilkos pillantásokat. A konkrét esethez: én ha ilyen necces időpontban megyek be valahová, elnézést kérek és egyúttal megkérdezem, hogy nem probléma-e. Még soha senki nem mondta, hogy de. Az ultrakapitalista "mindentavevőért" és "haljmegacégért" felfogás az egyik véglet, a "szocialista cipőbolt" anomáliái pedig a másik.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 21:18:51

@AntiDr. DD:
Na ez volt a szar duma.

Ez az itt tartunk-ott tartunk, lejjebb vagyok feljebb vagyok hozzáállás az agyamra megy.
Minden munkát meg kell becsülni, amire szükség van, és mait becsületesen elvégeznek.

Az én szememben egy buszsofőr presztizse magasabb, mint egy brókeré például.

Nem tudom, mivel foglalkozol, de akkor érezd különbnek Magad, ha a Te munkád a közösség számára hasznosabb, mint másé!

Egy kifordított világban élünk, ahol a közösség értékéhez legkevesebbet hozzátevők anyagi javadalmazása a legkevesebb.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 21:24:03

@sandrew:

Dolgoztál már kereskedelemben?
Ha 18-kor bezársz, de 18:30-ig a boltban vagy, akkor 18:29-kor simán verik még az ajtót, hogy "de nekem csak egy izé kell"
Te meg sosem jutsz haza.


Dolgoztam egy helyen, ahol leltároztunk.
Hetekkel előtte kiírtuk, honlapon főoldalon volt.
Leltározni kezdtünk, a vásárlók meg jöttek. Látták, hogy bent vagyunk, kopogtak hát. Az egyiknek csak egy csavar kell, a másiknak csak egy kütyü.
Ó én Szolnokról jöttem.....
Leltározást abbahagytuk és kinyitottunk, mert nem lehetett....

Újabb időpont kiír.
Csomagolópapírral leragasztottuk az összes ablakot vastagon, hogy ne lássák bent a mozgást. Semmi dörömbölésre nem reagáltunk. Csak így lehetett...

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 21:29:38

@SsPL71: "Én meg úgy ismerem, hogy ameddig fizetgetnek, addig csak dolgozgatok."

Alaposan el vagy te akkor tájolva sajnos, nem jósolok túl nagy jövôt ezzel a mentalitással.

A dolog nem úgy mûködik, hogy téged bemondásra teletömnek pénzzel - hanem úgy, hogy elôbb felemeled a segged, bizonyítasz, és utána lehet menni verni az asztalt, hogy te mennyire fasza gyerek vagy, és több fizetést érdemelnél.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 21:35:32

@husom: Pedig igaza van. Abban is, hogy elôbbre (ha nem is feltétlenül feljebb) fog jutni az életben, mint te.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 21:35:52

@Hrzrasn:
Egyetértek a gondolattal.

De sajnos a számomra undorító "munkaerőpiac" körülményei miatt nem érzem igazságosnak. Ha az ember adható-vehető árucikk lett, akkor a munkalehetőség is az kell, hogy legyen. E feltételek mellett úgy gondolom, ha szarul dolgozol, repülsz,
de autót sem úgy veszel, hogy ha tényleg nem szarik be 100000km alatt, akkor kifizeted a teljes vételárat.

jean77 2009.06.18. 21:37:24

Az autókereskedők még mindig nem tanultak a helyzetükből, de ez igaz a szervizekben dolgozó "szerelőkre" is. Tényleg elég ennyi is hogy az egyszeri ügyfél aki mondjuk tízévente vesz kocsit átpártoljon egy másik márkához. Tudnék mesélni az úgymond "szakszervizekről" dolgoztam is ott, illetve ügyfél is voltam. Mondanom sem kell kapásból hülyének néztek és bemagyarázták (volna) hogy a stabilizátort 20.000 km.-enként cserélni kell. Köszi, majd én kicserélem.
Utoljára voltam ott. Nem a Toyotáról és a Mazdáról van itt szó, hanem az öntelt eladókról és szerelőkről akik rontják az adott márka vagy kereskedés hírét. Pici intelligenciát kérünk szépen! Nem mindenki hülye! Tisztelet a kivételnek!

isti75 2009.06.18. 21:38:25

@husom: Igazad van! Meg kellene végre értenie a tiszetlt munkáltatóknak, hogy az alulfizetett munkavállalók nem fogják odatenni magukat. Lehet az Toyota vagy akármi... Én alkalmazott létemre jól keresek, de látok rengeteg embert dolgozni annyiért amennyiből nagy nehezen meg tud élni. Mit várunk ezektől az elfásult kedvetlen emberektől??? Csak nem azt hogy munkaidő vége előtt öt perccel elkezdjen köbeugrálni valakit, aztán ingyen maradjon még fél órát, mondja le a focit /ami lehet hogy neki a nap fénypontja/ egy bizonytalan üzletért cserébe??? Mert ugye nincs az garantálva hogy a kedves vevő vásárolni is fog... Jól tette! A vevőnek volt kellemetlen, de a munkáltatók alacsony munkabérei tehetnek róla... Sajnos ebben az országban mindenhol ez van, csak most a Toyota kereskedés lett kiemelve. Gondolom tudnának mesélni pl. az élelmiszergyárak "elégedett dolgozói" is hogy ennyire alaposan végzik a munkájukat tisztaság, stb... Ki is akadnál rajta, csak Te éppen nem tudod hogy mit eszel. :-)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 21:39:49

@Hrzrasn:

Úgy lenne rendjén szerintem, ha a dolgozó emberként lenne tekintve, a munkahely pedig szolgálatként.

Egyébként szerintem a különböző kultúrák hozzáállása a nyelvükben gyökerezhet.

Nézzük csak, milyen igét használunk a jövedelemszerzésre?

Magyar: pénzt keres, megkeresi a pénzt
Német: verdienen = megszolgál

virgulino 2009.06.18. 21:41:49

Én is így jártam 2004-ben szolnokon a Daewoo-ban/azóta megszünt/. Egy Kalost néztem ki tetszett, pénzem is lett volna 10%. Egy pökhendi F@sz volt az egyik értékesítő minden megoldás amit én találtam ki szar volt szó szerint! Úgy felmérgelt, hogy átmentem a szomszéd Fiathoz, nem volt szabad értékesítő , ekkor beültem egy nekem tetsző Albeába, nézegettem kb. 2 perc múlva jött egy kedves hölgy és fél óra múlva megegyeztünk! Neki valószínűleg kellett a jutalék Így nem lett Daewoom, viszont van egy nekem tökéletes Albeám és a következő autóm is Fiat lessz!Ennyi múlik egy rossz kedvű "kereskedőn!

virgulino 2009.06.18. 21:41:59

Én is így jártam 2004-ben szolnokon a Daewoo-ban/azóta megszünt/. Egy Kalost néztem ki tetszett, pénzem is lett volna 10%. Egy pökhendi F@sz volt az egyik értékesítő minden megoldás amit én találtam ki szar volt szó szerint! Úgy felmérgelt, hogy átmentem a szomszéd Fiathoz, nem volt szabad értékesítő , ekkor beültem egy nekem tetsző Albeába, nézegettem kb. 2 perc múlva jött egy kedves hölgy és fél óra múlva megegyeztünk! Neki valószínűleg kellett a jutalék Így nem lett Daewoom, viszont van egy nekem tökéletes Albeám és a következő autóm is Fiat lessz!Ennyi múlik egy rossz kedvű "kereskedőn!

McK (törölt) 2009.06.18. 21:43:05

@s60d5: Erről beszéltem uram.
Csak van,aki nem érti.

@Bambano: "Összegezve: nem autókereskedési kérdések, hanem fórumozási rossz szokások miatt szóltam be. "

Nem tudom ,kinek szerettél volna beszólni,de én csak sületlenséget olvastam.
Olyan SZOLGÁLTATÁSOKAT soroltál fel,melynek havi RENDELKEZÉSRE állási díja van.
Ott a MINIMUM,hogy jönnek,és javítják,ha rossz.
Mert erre szerződtek.
Egy cipőboltól,egy telefonbolttól elvárod ugyanezt?!

Sztem el. Te már csak ilyen vagy..
Viszont hálistennek' nem mindenki ilyen.

@BCS76: Természetesen igen,de nem ez a jellemző vételi formánk.

@Mk412: "Ez igaz is, csak ne felejtsük el, hogy a vásárló nem azért vásárol, mert jóindulatából éppen egy kereskedőt akar eltartani.
Mindkét félnek érdeke fűződik a bizniszhez, így szerintem az egyenrangú partner viszony lenne a korrekt."

Ennyi az,amit sokan nem képesek felfogni,mert egyszerűen nem szocializálódtak eléggé.

@husom: Ennyi..

Carfan 2009.06.18. 21:49:10

@Hrzrasn: Ez így mind szép és jó, de sajnos a gyakorlatban legtöbbször úgy néz ki, hogy ha jól dolgozol csak örülnek, hogy van egy marha, aki piti pénzért kidolgozza a belét, soha nem beteg, nem megy szabadságra stb stb. Ha pedig megemlíti, hogy jó lenne egy kis plusz pénz örüljön, ha nem rúgják ki.
Álltam már mind a két oldalon, van nagyon sok tróger munkavállaló is ez tény. De minimálbérből napról napra tengődő emberektől nem lehet csodát várni ez van.

Sanzistift 2009.06.18. 21:54:11

@gnme: Ugyanígy vettem én is autót.
És nem bántam meg.
Az ügyintéző korrekt volt, végig tartottuk a kapcsolatot. Nem volt olyan kérdésem, amire nem lett volna válasz, pedig kérdeztem eleget.

Máshol meg le se szarták a fejem, úgy látszik, oda nem járnak vevők, és nincsenek hozzászokva a dologhoz...

isti75 2009.06.18. 21:55:03

@AntiDr. DD: @Hrzrasn: A dolog nem úgy mûködik, hogy téged bemondásra teletömnek pénzzel - hanem úgy, hogy elôbb felemeled a segged, bizonyítasz, és utána lehet menni verni az asztalt, hogy te mennyire fasza gyerek vagy, és több fizetést érdemelnél.

Igazad van! Csak az a baj hogy ez németországban működik így, nem itthon. Itt aztán bizonyíthatsz ameddig a kedved el nem megy tőle, ló...szt sem kapsz érte. A mi cégünk rekordbevételeket csinál, mégsincs 4éve béremelés a dolgozóknak... Verhetik ők a nyálukat szerencsétlek. Legfeljebb HA NEM TETSZIK EL LEHET MENNI... a válasz. Persze a fizetgetésért csak dolgozgatnak. Amikor egyet elküldünk azonnal találunk a helyébe ezer másikat "tele van az utca munkaerővel!". Azok is pont annyira akarnak a kis fizetésért hajtani mint akit kirúgtunk. Így működik ez... :-)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 22:03:05

@isti75:

Nekem a korábbi munkahelyemen volt hasonló.
Én voltam a cégnél az, aki bármelyik kolléga munkáját el tudta végezni, az enyémet viszont senki. Szabadság csak bekapcsolt telefon mellett, minden munkaidőn túli programon ottlenni, stb.
Próbáltam magamért lobbizni, hogy legalább a forgalom (ami vastag volt) után jutalékot kapjak, ha már ez a helyzet. Semmi. Berágtam, eljöttem. A helyemre 2 embert vettek fel, mindkettő tróger. Ki érti ezt, nekem nem emelt, inkább fizet 2 embert, a meló meg nincs elvégezve.

sandrew 2009.06.18. 22:03:29

@Mk412: Tényleg nem voltam még eladó. De nem is ezen van a hangsúly. Ha a bolt x óráig van nyitva, az a legtöbb embernek azt jelenti, hogy x órakor még ki fogják szolgálni. Addig lehet bemenni. Ha x óra 1 perckor érkezik, az eladó (vagy tulajdonos) szellemiségén, jóindulatán múlik, hogy kiszolgálják-e. Ha igen, azt meg kell köszönni, ha pedig udvariasan megkérik, hogy jöjjön másnap azt pedig tudomásul kell venni. Ha veri az ajtót amikor leltározás van, az pedig a "kedves vevő" szegénységi bizonyítványa. DE! Zárás előtt 10-20 perccel valakit elküldeni arra hivatkozva, hogy a meghirdetett nyitvatartási idő végével az illető alkalmazott munkaideje is lejár, az egy akármilyen toleráns vevőnek is rosszul esik. A postán érdekes módon nem verik az ajtót zárás után, pedig ők is ott vannak zárás után még egy kicsit...

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 22:10:26

@Carfan: "Ha pedig megemlíti, hogy jó lenne egy kis plusz pénz örüljön, ha nem rúgják ki."

Nem kell megvárni, míg kirúgnak, bármikor nyitva elôtted a lehetôség, hogy keress magadnak egy olyan munkaadót, aki olyan bért fizet a képességeidért, amennyit szerinted ér.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 22:12:03

@isti75: "Amikor egyet elküldünk azonnal találunk a helyébe ezer másikat"

Persze hogy találtok.

Kérdés, hogy milyeneket.

Carfan 2009.06.18. 22:13:26

@Hrzrasn: Tűt a szénakazalban:D De bár ilyen egyszerű lenne:)

zippofcy6 2009.06.18. 22:15:28

@isti75, Mk412: én is ezt látom, ezért nem érdemes csak saját magunknak dolgozni.
Ha elmész alkalmazottnak csak az államnak hajtod a hasznot, vagyis a politikusok meg az orkok járnak jól veled.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 22:16:01

@Hrzrasn:
Nekem nem sikerült.
3 cég van itthon, ami azzal foglalkozik, amiben én kellő gyakorlatot szereztem.

McK (törölt) 2009.06.18. 22:17:12

14 éve vagyok autókereskedő.
Van abban némi vicces irónia,hogy olyanok tanítanak autókereskedelemre,akik egész életükben annyi autót adnak el,vesznek meg,mint én egy hónap alatt...

Lehet,hogy nem vagyunk elég jók,de működünk ma is,és ha így megy tovább,és nem üt be semmi,akkor maradunk is.

Voltam alkalmazott,és azért csináltam saját céget,mert megtaláltam,megláttam egy rést a piacban,és lekopogom,hogy működik.
Az átlagnál drágábban árulom az autókat,de nagyon gondosan válogatom össze az autóparkot,az autóink messze átlag felettiek,és nagyon sokat fektetünk az első benyomásra, az autók makulátlan tisztaságra,arra,hogy ne tudjon úgy kimenni senki,hogy ne kérdezze meg valamelyikünk:tudunk segíteni?3 hónap alatt autómatikusan friss vizsga,50% alatti gumi autómatikusan cserélve,az autókon karc nem lehet.
Működik,lekopogom.
Mert mindenki szép autót akar,bármennyije is van rá.
Mert van,aki nem az árat nézi,hanem azt,hogy ez a 15.autó,amit megnézett,és ez az egy volt autó kinézetű.
És ha utánaszámol,nem mindíg az olcsó az olcsó.
Ők azok,akik bizalom alapján választanak,és áldoznak rá.

Lehet,hogy azzal kellene megtartanom az ügyfeleket,hogy este 8-kor is ottvagyok, hátha...
Ezt sosem fogom tenni.

5-ig tartunk nyitva,de sosem zárok 5-kor,tegnap fél hétkor adtam át a Puntot,mert 5-ig dolgoztak.
Ezt szívesen.
Mert megkért rá,hogy így csináljuk.
Semmi gond..
De!

Ha azzal kezdett volna,amivel itt a többség,hogy "én hozom a lóvéd,tedd össze a kezed,meg szard is össze magad,mer én vok a vevő",hát pont leszartam volna,meddíg dolgozik.

Ez csak stílus kérdése.
Igyekszem a vevőkapcsolatot ápolni.
Unix hálózaton keresztül nagyfogyasztónak számítok,hatalmas kedvezményem van.Hogy meglévő ügyfeleinknek kedvezzünk,beszer. áron adom az alkatrészt mindvégig.
Nyilván így a márkaszervíz árának töredékéért szervizeltetem neki az autót,és a jóval nagyobb forgalom miatt nekem is jó lett a kedvezmény %-om,így a saját alkatrészt is olcsóbban kapom,plusz a hatalmas szervizelt járműpark miatt nagyon jó óradíjat is kapok a szervízben,plusz prioritásom van,bármikor nekiállnak,ha kérem..
Igaz,ezzel igyekszem NEM visszaélni,hisz ott is emberek dolgoznak.

Mindenkinek jó.
Ma zárás után hoztam egy sérült autóhoz(két és fél éve vették nálunk) egy váltót,25 ezerrel olcsóbban,mint ami az ügyfél legjobb ajánlata volt.
Egy fillért nem keresek rajta,este 8ra értem haza,úgy,hogy 1 éves lányom van..

De ezt az ügyfél nem felejti,és már 3 autót vett nálam,kutya legyek,ha a következőt máshol veszi..
Még akkor is,ha nálam ugyanaz a Stilo,amit venni akar,drágább lesz.

Szóval leszarom,ki szerint kéne filippin rabszolgaként hajlonganom csak azért,mert vesz nálam egy autót.
Nyújtunk egyfajta szolgáltatást az autóink mellé,akinek ez kell,megtalál.
Akinek meg a legolcsóbb banki lefoglalt szar kell,az meg hálistennek nem,és ez így van jól.

Nem kell mindenkit kiszolgálni.
Elég egy bizonyos réteget,aki erre vágyik.
Engem a pozitív visszajelzések ,és az eladási darabszámaink biztosítanak arról,hogy nem járunk rossz úton,van erre igény.

Bocs a hosszért..

zippofcy6 2009.06.18. 22:23:16

@Mk412: Azért érte meg neki mert úgy gondolta nem hagyod ott, elvégzed neki továbbra is a melót.
Utánad meg felvett két másikat, ezek szerint az elvégzett munka minősége nem érdekli, vagy csak jó magyar szokás szerint ("mindig az a legjobb ami nekem van") bebeszéli magának hogy még jobb is, mert hát 2 ember 2x annyit melózik.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 22:29:31

@Mk412: És a másik kettô elutasított?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 22:30:05

@zippofcy6:
Értem.
Ez lehet a valóság szerintem is.
Utolsó pillanatig nem hitte el, hogy lelépek. Csak mikor első nap nem mentem.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 22:33:06

@Hrzrasn:
Az egyik messze van, költözni nem akarok, a másik ugyanannyit fizet.

sandrew 2009.06.18. 22:35:31

@McK: Korrekt felfogás és hozzáállás. Emberek vannak mindkét oldalon, ezt sokan elfelejtik. Sok sikert!

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 22:35:49

@McK: "Van abban némi vicces irónia,hogy olyanok tanítanak autókereskedelemre"

Nem autókereskedelemre. Üzleti kultúrára.

Apró különbség.

nick2005 2009.06.18. 22:36:28

Magyarországon a dolgozóknak (legalábbis soknak) nincs elég lojalitásuk a cégük iránt. MOndhatjuk ugye, hogy nincsenek megfizetve, másrészt nem alakult ki ennek az évtizedes kultúrája, mint pl. Ausztriában. Egyik haverom VW Caddyt akart venni, nézegette-nézegette, a szalonban, de drágának találta. Az eladó megkérdezte tőle: "Mindenképpen ilyesmi kocsit szeretne?" a válasz: "Igen, ilyen egyterű kellene." az eladó: "Menjen át a Citroenhez, a Berligora most van egy jó akciójuk." Így lett a haveromnak Berligója, átküldte a kereskedő.
Én nemrég függönykarnist akartam venni az egyik Praktiker áruházban, de nem találtam, kérdezem az egyik eladó: "Merre vannnak a függönykarnisok?" válasz "Ott hátul.... karnist akar venni? Itt? Nehogy itt vegyen, hát itt nagyon drága.." Aztán mondott egy helyet, ahol szerinte olcsóbb, sőt készségesen többször is elmagyarázta, hogy merre kell menni :))))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 22:39:56

@nick2005:
Nekem ezt a kereskedelmi szakközépben így tanították anno. És én is így csinálom.
Nem is leszek "sikeres" sose...

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 22:41:15

@Mk412: Akkor mégiscsak ott tartunk, hogy megtehetted volna, hogy továbblépsz, de nem akartál költözni.

Ez esetben kár lenne mást okolni, meg elôadni, hogy szar az élet. Volt egy lehetôség, nem kellett, csókolom.

nick2005 2009.06.18. 22:41:45

@Hrzrasn: Ez tényleg így van. Én is voltam régebben értékesítő egy cégnél (nem autó volt, hanem internet előfizetés, meg tévé, és telefon :), és elég gyakran jártam értékesítési tréningekre. Az értékesítő egy önálló "szakma", és mindegy, hogy autót ad el, gyapjútakarót, edénykészletet, újságelőfizetést vagy bármilyen szolgáltatást.

nick2005 2009.06.18. 22:44:54

@Mk412: Hát ja.... csak elég vicces volt, ahogy az eladó talpig kék-sárga Praktikeres egyenruhában mindent megtett, nehogy náluk vegyek karnist, és magyarázta az általa favorizált vasbolt pontos helyét..... :)))))))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 22:47:35

Remélem, nem gondolod komolyan, hogy eladok lakást, meg felrúgom az egész életemet, mindent amihez kötődöm itt, ahol születésem óta élek, a barátaimat, a családomat, a málnabokrot a kertben havi plusz ötvenezer forintért?
Egy ember vagyok tartalmas élettel, nem egy mobil büfé, amit oda húzol, ahol jobban megéri.

Meg sem említem, hogy ilyen javaslatot hol hallottam utoljára....

Ennyire gumiderekú nem vagyok. Ennyire azért nem vagyok rászorulva. Nem akarok veled veszekedni, mert megintcsak az van, hogy egy-egy elejtett mondatból ítélünk, a körülmények ismerete nélkül.

zippofcy6 2009.06.18. 22:47:35

Hogy Agyarországon EU-s fizut elérni még akkor is lehetetlen ha Nobel díjas vagy annak is az elcseszett adózási rendszer az oka.
Nevezetesen hogy a munkáltató közel ugyanannyit kell befizessen a munkavállaló után az államkasszába amennyi annak a bére.
De lehet sávosan emelkedik és igazából kevesebbet kell 2 minimálbérért foglalkoztatott után befizetnie mint egy olyan után akinek a minimálbér kétszeresét fizeti.

Engem a téma nem érint, halistennek eddig soha nem voltam még rászorulva hogy elveimmel szöges ellentétben verejtékemmel segítsem ennek a kizsákmányoló gyarmati rendszernek ami hazánkban kialakult a fennmaradását.

És igen Mk412: hazánkban tényleg annál kevesebbet keres vki minél fontosabb munkát végez a társadalom számára.

Hogy miért? Részben a fentiek miatt, részben meg mert itt normálisan keresni csak adó-, járulék-, és egyéb csalással lehet. De legfőképpen a felülről jövő hátszéllel, az állam (vagyis akik bérből, fizetésből élnek azok) pénzének a megcsapolásával, lásd Zuschlag (szép magyar név :P ) és társai.
Megnyert pályázatokkal (és nyerni csak korrupcióval lehet itthon már régen)
De mondhattam volna BÁRMELYIK másik magyar politikus nevét is.

Ezért rühellem a rendszer haszonélvezőit, mint pl. Hrzsn. (nem személyes, bocsi :P )
Mert vagy hülye, ha nem látja miben vesz részt, vagy bűnös ő is.
Amúgy tudom az én pofázásomtól nem változik semmi, de "bűnösök közt cinkos aki néma".

zippofcy6 2009.06.18. 22:49:41

Ja és aki az előzőből nem értené: természetesen a csalás, lopás hazugság NEM olyan "munkák" amik hasznosak lennének BÁRMELY társadalom számára.

Bambano 2009.06.18. 22:57:35

@megint: az a szánalmas, hogy egy ilyen fontosságú ügyben neked csak "talán mnb"...

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 22:59:15

@Mk412: Azzal, hogy feljebb jutottam, azzal hasznosabb is lettem, mivel több mindenkinek tudok cégen belül abban segíteni, hogy az Ügyfelet alaposabban ki tudja szolgálni. Megnyugodtál? :)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 22:59:52

@nick2005: "Az értékesítő egy önálló "szakma", és mindegy, hogy autót ad el, gyapjútakarót, edénykészletet, újságelőfizetést vagy bármilyen szolgáltatást."

Egyetértünk. Azt hozzátenném, hogy a megfelelô alkat is kell hozzá. Van, aki erôlködés nélkül el tud adni bármit.

Bambano 2009.06.18. 23:01:17

@isti75: az alulfizetett munkavállaló kifejezés téves. Ha kevesled a bért, keress másik állást. Ha találtál, akkor valóban alul voltál fizetve. Ha nem találtál, márpedig mostanában ez a gyakoribb, akkor nem vagy alulfizetve, annyi bért kapsz, amennyit a munkaerőd ér.

zippofcy6 2009.06.18. 23:02:55

@Bambano: miért kéne hogy fontos legyen neki, AZ EGÉSZ KORMÁNY EZT CSINÁLJA MÁR kb 20 ÉVE !
Az egész rendszert így alakították ki, a szabad lenyúlásra. Hogy kit nyúlnak le? Titeket akik adóztok.
Akkor fontos most egy állami szerv (vagy akármi) neve? Esetleg akkor lenne fontos ha lenne EGYETLEN EGY ami NEM nyúl le.
De olyan NINCS.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 23:02:57

@AntiDr. DD:
Ez rendben van, de ezért nem kell lenézni azt, aki árut ad ki, vagy más kevésbé megbecsült munkát csinál, csak azért, mert "nem vitte semmire".

Hasonló mentalitással találkozni, amikor az elszállt agyú "sikeres" ember belép egy boltba és érezteti is, hogy az eladók, akik az ő kiszolgálására vannak ott, utolsó prosztó trógerek, mert nem "vitték semmire", általában az ilyen emberek távoznak csalódottan.

zippofcy6 2009.06.18. 23:04:33

@Hrzrasn: És van aki nem szívesen sóz rá minden vackot az első szerencsétlenre akinek csak annyi a bűne hogy épp arra vetődött :D

zippofcy6 2009.06.18. 23:06:29

@Bambano: "amennyit a munkaerőd ér"
A kérdés csak az hogy HOL.

Pl. ha esetleg Nigériába vetődnél, mennyit érne ott a munkaerőd? :P
Ott is úgy éreznéd hogy nem vagy alulfizetve? :D

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 23:06:31

@Bambano:
Nem értek egyet.
A munkaerő, munka, mint piaci árucikk van kezelve. És az ellenértékük nem annyi, amennyit a munka ér, hanem annyi, amennyire a piac beárazza.

Máshol írtam, volt egy főnököm, aki közölte, hogy a munkanélküliség jó, mert ennek arányával lehet szabályozni a bérszínvonalat.
Köze nincs a fizetésnek az elvégzett munka értékével. Ha ugyanannyi bért kapsz máshol is, az azért van, mert a piac az adott munkát ennyire árazta be.

zippofcy6 2009.06.18. 23:10:23

Eszerint az elv szerint akkor
Magyarországon egy bíró (azért pont ez mert összesen nincs belőlük 2500 az egész országban) munkája pontosan harmadannyit ér mint egy kukásé Londonban.

Hmm van még aki be is veszi ezt a maszlagot ??? Nem csoda hogy ott tartunk ahol.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 23:10:33

@Bambano:
Régen dolgoztam egy autószalonban, ami svájci tulajdonban van, és Svájcban van egy "klón" szalon, ami azonos tervek alapján készült, centire ugyanazt csinálják. Még a monitorok márkája is egyforma az itthoni üzlettel. A termékek árai is hasonlóak (talán itthon még drágább).
VAjon a svájci szalonban ugyanannál az asztalnál ülő, ugyanazt a munkát végző Mk412 ugynannyi bért kapott a munkájálrt?

Na ugye, hogy nem állja meg a helyét, amit írtál!

zippofcy6 2009.06.18. 23:13:47

33 év alatt a következő megállapításra jutottam:

Magyarország azért lett ilyen fos hely mert:
1. az emberek ostobák, ezért hagyják hogy más emberek uralkodjanak rajtuk
2. aki más emberen uralkodik az csak és kizárólag a saját hasznát nézi. Rendkívül szűklátókörűen és rövid távon gondolkozva.

Vki cáfoljon meg ... most elszomorodtam.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 23:15:04

@Mk412: "VAjon a svájci szalonban ugyanannál az asztalnál ülő, ugyanazt a munkát végző Mk412 ugynannyi bért kapott a munkájálrt?"

Ezt nem már nem fogjuk megtudni, mivel ugye nem vagy hajlandó költözni. (Arra most ne térjünk ki, hogy ami szerinted centire ugyanaz, az esetleg gyökeresen más mentalitású ügyfeleket, problémákat, és végsôsoron más munkát jelent.)

zippofcy6 2009.06.18. 23:15:17

@Mk412: Hagyjad, ezek az MSZP, Zsidesz maszlagot szajkózzák. Ha a pannon puma nem döglött volna meg rég azt is felemlegetnék :P

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 23:17:38

@zippofcy6: "Magyarországon egy bíró (azért pont ez mert összesen nincs belőlük 2500 az egész országban) munkája pontosan harmadannyit ér mint egy kukásé Londonban."

Felesleges csúsztatnod, Londonban is sokkal magasabb egy bíró bére, mint egy kukásé, és Budapesten is.

Ez ugyanis két külön munkaerôpiac.

"Hmm van még aki be is veszi ezt a maszlagot ?"

Maszlagot sajnos csak te beszélsz.

zippofcy6 2009.06.18. 23:18:40

@Hrzrasn: na ezért utállak !

Pontosan tudod hogy amit beírtál csak propaganda terelés duma !

NEM ÉRDEKELNEK A VALÓDI OKOK !!!

Csak elfogadod az első magyarázatot amit valahol hallottál vagy az eszedbe jut mint a saját igazad bizonyítására alkalmas dolog és azt szajkózod !

Ez még nem lenne baj.
A baj az hogy ez alapján el is hiszem hogy Agyarországban te sokra vitted !

De gondolom ebből is csak annyit fogsz fel hogy neked támadtam :(

Pedig nem ... peace. (vigasztaljon a tudat hogy sose fogok annyit keresni mint te :P )

zippofcy6 2009.06.18. 23:20:26

@Hrzrasn: FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTA VAGY !

Két munkaerőpiac? "a munkád annyit ér amennyit a munkaerőpiacon kapsz érte"

Akkor melyiken a sok közül?

Ez olyan mint a párhuzamos dimenziók?

Az egyikben te tutira birka vagy, ezzel a felfogással :P

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 23:21:08

@Mk412: "Köze nincs a fizetésnek az elvégzett munka értékével. Ha ugyanannyi bért kapsz máshol is, az azért van, mert a piac az adott munkát ennyire árazta be."

Pedig a munkát a termelt érték alapján árazzák be. Remélem azt nem gondoltad komolyan, hogy a kapitalizmusban bárkit is túlfizetnek, emberbaráti szeretetbôl.

jean77 2009.06.18. 23:21:21

@McK: Jó hozzáállás, csak elég ha porszem kerül a gépezetbe és mindjárt ott a csalódott ügyfél.Elég egy nem odavaló alkalmazott, bár ilyen hozzáállással gondolom azt is jól választod meg.Ha ez mind igaz akkor ilyen autókereskedés 100-ból egy van.

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 23:22:06

@Mk412: Szó sincs az árukiadók lenézéséről! Sőt! Nagyon is azt vallom, hogy ha valaki munkát vállal a segélyre hajtás helyett, akkor csináljon bármit, azt tisztelni kell. De az olyan árukiadót, aki azzal magyarázza a munkahelyi lopást, hogy a főnöke kezdte... Hát azt hadd kezeljem egy kis iróniával. :)

Az a komment nem a munkának szólt, hanem a személynek. :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 23:22:11

@Hrzrasn:
Ott nem volt lehetőségem költözni.
Részleteket, amiről érdemben lehetne vitatkozni (mi volt a munka, stb) direkt nem írok, mert akkor vagy elmesélem az életemet, vagy nem tudunk semmit az egészről.
Ha leszoknál arról, hogy elolvasol egy mondatot és annak alapján mindjárt meg is ítélsz egy embert, egészen bírnám a hozzászólásaidat. Így viszont olyan kötekedésszagú az egész.

McK (törölt) 2009.06.18. 23:22:28

@Mk412:"Hasonló mentalitással találkozni, amikor az elszállt agyú "sikeres" ember belép egy boltba és érezteti is, hogy az eladók, akik az ő kiszolgálására vannak ott, utolsó prosztó trógerek, mert nem "vitték semmire", általában az ilyen emberek távoznak csalódottan"

Tőlünk mindenképp..

zippofcy6 2009.06.18. 23:26:51

@Mk412: Hrzrasn-el a gazdaságról vitatkozni olyan mint ha egy vakkal vitatkoznál azon hogy a rózsaszin csajos szín-e.

Vagy mintha egy favágóval vitatkoznál az erdő élővilágáról.

A legtöbb embert nem érdeklik az okok.
Megelégszenek azzal ha az okozat az ő kedvük szerint való.

Amúgy értelmes, fogadok a két kedvenc autómárkátokról jól el tudnál csevegni vele.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 23:27:01

@zippofcy6: "Akkor melyiken a sok közül?"

Hogyhogy melyiken, te szerencsétlen?
Két pozíciót az adott munkaerôpiacon hasonlítunk össze: magyar kukás vs magyar bíró, brit kukás vs brit bíró. Baszhatod a brit kukás fizetését, hiába lovagolsz rajta, mert a sokkal magasabb brit árszínvonal miatt nem él jelentôsen jobban, mint egy magyar kukás.

Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy valami barlangban élsz?

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 23:28:34

@Mk412: Még valami. Akármilyen fárasztó napom lehetett, ha bemegyek akár egy közértbe és kiszolgálnak, nem esik nehezemre őszintén mosolyogva megköszönni. Ill. a pénztárnál jó munkát és szép napot/estét kívánni. Az én esetleges gondom nem az övé, de fordítva sokszor ezt nem tudják tartani. Mindenesetre a megszokott közértekbe visszajáró emberke vagyok és már ők is mosolyognak messziről. :)

Carfan 2009.06.18. 23:31:01

@Hrzrasn: A magyar vezetők többsége pont leszarja, hogy a kedves beosztott mennyit termel. Ha ő viszi az egész céget akkor is örüljön, hogy dolgozhat pénz meg sehol. Maximum a főnök jót röhög a markába, hogy egy hülye aprópénzért kidolgozza a belét is, ő pedig annál jobban él. Sajnos ez a magyar realitás.

McK (törölt) 2009.06.18. 23:31:11

@jean77: a gond az,hogy sokan tudtok csakis nagy cégben 10-15 főben gondolkodni.
Cégem 4 fős.
Ketten vagyunk értékesítők,MINDKETTEN TULAJDONOSOK.
Egy fő van a telepen,aki minden nap autót mos,tisztán tart,műanyagápol,aksit tölt,kereket pumpál,tuját locsol,gazt permetez,amit kell.
Egy ember pedíg a kozmetikus,ő az ügyféllel nem találkozik,csakis a felkészítés a dolga.
Viszont nem is várom el az alkalmazottól,hogy este 7- ig bennt maradjon ..
Az az én dolgom.

Csakis így megy,50 autónál többünk sosincs,bizományos autónk elenyésző,pont ezért.

Mert csak így működik,ezt átlátom,és elbírom.
Többet nem.

Bambano 2009.06.18. 23:36:59

@zippofcy6: fogadni mernék, hogy én Nigériában többet keresnék, mint itthon, ott az én szaktudásom sokkal ritkább.

Az teljesen normális, hogy a piacnak, piaci értéknek van geográfiai vetülete is.

@Mk412: jogod van nem egyetérteni. Sőt, továbbmegyek, kifejezetten jogod van olyannal nem egyet érteni, amit le sem írtam.

zippofcy6 2009.06.18. 23:36:59

De akit az okok nem érdekelnek az mit tud kezdeni azzal ha azt mondom hogy Magyarországon nincs demokrácia?

Azt válaszolja hogy radikális vagyok meg nincs igazam.

Pedig:
A Francia Forradalom óta elfogadott tény hogy a demokrácia alapja a három hatalmi ág szétválasztása. (törvényhozás - végrehajtás - bíráskodás)

Magyarországon a választáson nyertes pártot kéri fel az államfő a kormányalakításra.

Nyilvánvalóan a választáson nyertes párt küldi a legtöbb képviselőt az Országgyűlésbe.
Tehát a törvényhozó hatalom az ő kezükben van.

Mivel kormányt is ők alakíthatnak ezért a végrehajtó hatalom is az ő kezükbe kerül.

Na akkor tehát hogy is valósul meg a törvényhozó és a végrehajtó hatalom szétválasztása?
Hogyan ellenőrzi az Országgyűlés a Kormány munkáját, ha mindkettőben ugyanaz a párt dirigál?

És mennyivel más ez a rendszer, mint a szocializmus? Hogy ott 1 pártra lehetett szavazni, itt meg kettőre?

Miért csodálkozunk rajta hogy a gazdaságunk romokban hever, ha a politikai rendszerünk már 20 éve egy vicc?

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 23:37:35

Egyébként hihetetlen, hogy sokaknak milyen tévképzetek élnek a fejében. Nem egy embert láttam, aki a nyugat-európai (többek közt londoni) béreket látva feszt meg volt gyôzôdve róla, hogy majd ô kimegy, és lófasz nyelvtudással, lófasz munkamorállal, lófasz szakértelemmel, kétkezi melósként úgy fog élni abból a pénzbôl, mint egy király.

Mondanom sem kell, hogy 2-3 hónapon belül mind hazahúzott, 5-6 kilós mínusszal (ennyibe került a kinti élet, a megkeresett pénzen felül).

Bambano 2009.06.18. 23:38:09

@zippofcy6: mondj egy országot, ahol érdemi gazdaság működik és demokrácia van benne.

zippofcy6 2009.06.18. 23:39:13

@Hrzrasn: Szal akkor van a fejlett országok bérrendszere, meg a gyarmati országoké.

Örülök hogy elismerted végre :P

Hrzrasn (törölt) 2009.06.18. 23:39:37

@zippofcy6: "De akit az okok nem érdekelnek az mit tud kezdeni azzal ha azt mondom hogy Magyarországon nincs demokrácia?"

Hogy a faszomba jön ide a demokrácia, könyörgöm?

zippofcy6 2009.06.18. 23:40:25

@Bambano: Mondj egy országot ahol kevésbé működik a gazdaság mint Magyarországon, és demokrácia van benne.

Henry82 2009.06.18. 23:40:52

A szomszédom tökéletesem oldotta meg az autóvásárlást.
Hosszas kutatómunka eredményeképp rábökött arra az autóra ami kellett neki, utána írt egy-egy levelet a legnagyobb pesti szalonoknak akik azt az autót árulják, megjelölte milyen autót fog venni és mennyi pénzt szán rá, majd megtendereztette őket, amelyik szalon a legjobb felszereltséget adja az árért, onnan veszi az autót. Mindegyik szalon külde az ajánlatot, kiválasztotta a legjobbat és megvette!
ÉRTITEK?
Leszarta az értékesítők hozzáállását, napi programját, stílusát, tudta, hogy mit akar és megkapta a lehető legjobb ajánlat keretein belül!
Így kell ezt csinálni, nem hogy "jajj fintorgott az eladó, akkor nem is ilyen autót veszek, átszaladok a szomszédos IFA kereskedésbe, hátha ott kedvesek lesznek"!!
Autókról beszélünk, súlyos milliokról, ne már egy kereskedő munkamorálja alapján válasszunk már!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 23:41:16

@Hrzrasn:
Akkor nyilván svájcban nem kapitalizmus van, vagy nálunk nem. Mert azt nem hiszem el, hogy a svájci szalom MK412-ese 10szer annyit termelt volna.

Olvasd csak el!

@Mk412:

Szó sincs arról, hogy a termelt érték alapján áraznák be a béreket.
Érdekes, ha egy gyár ugyanazt a terméket más (pl. keletebbre fekvő) országban gyártatja, akkor alkalmasint olcsóbban jön ki, és pont a béren spórol, pedig UGYANAZT a terméket gyártja.

Nem tudom, hogy gondolod...

zippofcy6 2009.06.18. 23:41:51

@Hrzrasn: "Miért csodálkozunk rajta hogy a gazdaságunk romokban hever, ha a politikai rendszerünk már 20 éve egy vicc?"

El se olvasod amivel vitába szállsz? :P

De nyilvánvaló téged nem érdekel egyik sem, csak az hogy milyen jól keresel.

McK (törölt) 2009.06.18. 23:43:41

@McK:
"Mert csak így működik,ezt átlátom,és elbírom.
Többet nem."

Jah..és azért nem,mert nem akarom.
Pont elég nagy "régió kereskedőt" láttam több szalonnal döglődni,mert multi akart lenni,mert nem tudta mi az elég,mert mohó volt,mert eladta magát az ördögnek is,családi élet megszűnt,mert "mindent az ügyfélért..."

Haaaj mennyit hallgattam ezt.

Nem kell több.
Ez eltartja a családom,bőven foglalkoztat,de nem lettem a saját cégem rabszolgája,és nem vagyok hajlandó hitelből fejleszteni.
Sőt..mivel az átláthatóság korlátait elértük,fejleszteni sem.
Nem hiszek a nagyobb mindíg jobb elvben.
A közvetlenség,a személyes kapcsolatok,az ismerettség,az állandóság vidéken ennél többet ér.

Mert az emberek itt még a személyhez kötnek mindent.

Ez nem Pest,ahol jó eséllyel kétszer nem futsz össze ugyanazzal a kereskedővel.
Itt tudja,hogy nem vehet rossz autót,7 éve is ott voltam,meg most is ott vagyok,előre láthatólag 7 év múlva is ott leszek,bár ember tervez,Isten végez..

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 23:45:48

@Bambano:
Ezt írtad:
"az alulfizetett munkavállaló kifejezés téves. Ha kevesled a bért, keress másik állást. Ha találtál, akkor valóban alul voltál fizetve. Ha nem találtál, márpedig mostanában ez a gyakoribb, akkor nem vagy alulfizetve, annyi bért kapsz, amennyit a munkaerőd ér."


Erre én ezt válaszoltam:
"Nem értek egyet.
A munkaerő, munka, mint piaci árucikk van kezelve. És az ellenértékük nem annyi, amennyit a munka ér, hanem annyi, amennyire a piac beárazza.

Máshol írtam, volt egy főnököm, aki közölte, hogy a munkanélküliség jó, mert ennek arányával lehet szabályozni a bérszínvonalat.
Köze nincs a fizetésnek az elvégzett munka értékével. Ha ugyanannyi bért kapsz máshol is, az azért van, mert a piac az adott munkát ennyire árazta be."

Vajon tényleg semmi kapcsolat nincs a kettő között?


@AntiDr. DD: Ez így helyes.

zippofcy6 2009.06.18. 23:46:24

@Hrzrasn: 8 haverom dolgozik az EUban.
Van aki recepciós Londonban (már ő a recepciósok főnöke, 3an tartoznak alá, 5 éve van kinn, a főnöke megmondta neki egyenesen hogy ennél feljebb bevándorló nála nem juthat, 1 milla körül keres havonta forintban nettó) van aki Spanyolországban ugyanez (kevesebbet keres) van aki alkalmi munkákből él.
Egyik se jött haza.

Azok a dolgok kerülnek lényegesen többe az EUs országokban amikre Magyarországon se telik egy átlag magyar bérből élőnek.
Lakás, étterem, stb.

Persze a legkönnyebb azt mondani: maradj itthon rabszolgának, máshol is csak az lehetsz.
És a forint egyre romlik ...

zippofcy6 2009.06.18. 23:47:39

@McK: nem pécsi vagy véletlenül? :P

(amúgy egyetértek)

McK (törölt) 2009.06.18. 23:47:43

@Henry82: Szia!

Minden kötekedés nélkül mondom.
Ez ,csak és kizárólag új autónál működik,és valljuk be,ez nem túl gyakori..
Használt autónál NEM működik.

Henry82 2009.06.18. 23:48:27

@Hrzrasn: Ebben egyet kell értenem, mint angliai magyar, engem is megdöbbent, hogy sokan miképpen jönnek ide és gondolják el az itteni életet...
Nemrég voltam a nagykövetségen a kisfiamnak útlevelet csináltatni, a konzullal dumáltunk kicsit, hát az hogy ki volt akadva:):)
Azt mondja már másból sem áll a napja, mint hogy a hirtelen kiszaladt magyarok sírását hallgatni, hogy adjanak pénzt, meg segítsenek hazajutni, mert csak a repjegyre volt pénzük!!!
HIHETETLEN emberfaj vagyunk - mondanam, de nem mondom, mert a lengyelek is ilyenek, vagy meg rosszabbak es azok raadasul tobb millioan vannak itt, rolunk meg statisztikat sem vezetnek...

McK (törölt) 2009.06.18. 23:50:05

@zippofcy6: Langyos,de nem..;)
Viszont rühellem a vásártéri neppereket..

Bambano 2009.06.18. 23:50:38

@Mk412: "az ellenértékük nem annyi, amennyit a munka ér"ez a mondatod azt jelenti, hogy te feltételezed, én azt írtam, hogy annyi munkabérre vagy jogosult, amennyit a munkád ér.
Én viszont nem azt írtam, hogy annyra, amennyit a *munkád* ér, hanem amennyit a munka*erőd* ér. A megfogalmazásomból szerintem egyértelmű, hogy a munkaerő piacra gondoltam.

Elég egyértelmű, hogy én szinte teljesen ugyanolyan értelemben fogalmaztam, mint amit te írtál, korrekcióként. Te idézni akartál valamit tőlem, amit én nem írtam le, és utána cáfolatként, magyarázatként leírtad azt, amit én. De minek is? Cáfolni nem úgy szoktak, hogy megismétlik átfogalmazva a cáfolandó kijelentést...

s60d5 (törölt) 2009.06.18. 23:51:19

@Hrzrasn: Brit arszinvonal: kb. mint a magyar. Ruha, muszaki cikkek, autok jelentosen olcsobbak mint Magyarorszagon. Az ingatlan szinte az egyetlen, ami dragabb. Berek? Vendeglatoban dolgozom, ne az en peldamat nezzuk, vegyunk egy pincert. Otthon dolgozik alsohangon 40 orat, keres joesetben 250k/ho, de nem gyoz manipulalni. Pincerek nalunk mondjuk heti 30 orakkal keresnek havi 1000fontot. Nem kell okoskodniuk, szamlat adnak. Arak kb. ugyan azon a szinvonalon, mint Bp.en, rezsi, stb . nagyjabol ugyan az. Ergo bevetel, kiadasok, haszon is valahol egy szinten mozog.Akkor hogy is van ez a termelt ertekkel, amit annyira hangoztatsz? Otthon nagyon nagy baj van a fejekben, ne haragudj, de az ilyen hozzaallas miatt, mint a Tied is.
Offolom magam, kezd ez a tema idegesiteni:)

zippofcy6 2009.06.18. 23:53:09

@Henry82: Aki jó nyelvtudással ment ki a válság előtt és bármit elvállalt (nem volt neki büdös a munka) az talált munkát.
Azóta egy ismerős se ment ki, nem tudom változott-e a helyzet.

Inkább olyat mondj aki talált a szakképzettségének megfelelő állást (vagyis eleve nem volt szakképzetlen) és anyagi okból hazajött.

zippofcy6 2009.06.18. 23:54:10

@s60d5: HRZSN lebuktál, te rendszer szekerét toló. A gyűléseken te tapsolsz a leghangosabban fogadok :P

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.18. 23:55:11

@Bambano:
A munkaERŐm szerintem annyit ér, amennyit meg tudok ennek segítségével termelni.
Az ezért járó bért pedig teljesen más tényezők szerint árazzák be.

Én erre gondoltam.

Henry82 2009.06.18. 23:55:19

@McK: Szia!
Igen, ezt elfelejtettem hozzatenni, de Ti kanyarodtatok el ennyire, eredetileg itt új autó vásárlásról volt szó! :)

De azert milyen ötletes, nemde?
Nekem életemben nem jutott volna ez eszembe, gondolom ezért volt anno ő a Tungsram vezérigaztója, én meg alacsony szintű alkalmazott...:)))
mit röhögök, ez szomorú :((
:)

zippofcy6 2009.06.18. 23:57:35

@Mk412: Magyarul azt akarja mondani hogy az elvégzett munka mértéke nem egyenlő a munkaerővel.

Ez ugyan nyilvánvalóan hülyeség, de azt meg tudja magyarázni vele hogy itthon ugyanazért a munkáért miért kapsz jóval kevesebb bért.

Vagyis akkor szerinte az érvelése helyes, mert meg tud vele magyarázni vmit.
Érted? :P

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.18. 23:59:08

@Mk412: Azért ez ennyire nem egyszerű összehasonlítás, hogy Hans 10x annyit kap ugyanazért a munkáért, mint Józsi. Jean 8x annyit kap, mint Béla. Az a mocsok John és pláne az überlaza olasz Fabio meg 12x annyit. Az olaszoknál már 10 éve is közel 900 HUF volt egy kiló kenyér, amikor itthon rossz esetben is max 160. Az angoloknál beülsz egy kávéra és aprósütire valahová Londonban és megkapod a számlát 8-10 fontról.

Persze a havi összes bevételéből a svájci Mk412 valószínűleg jobban fog élni, mint a magyar, de az elvégzett munkája más svájciak béréhez viszonyítva nem feltétlenül fog más arányban állni a magyar Mk412 magyar viszonylatban elfoglalt pozíciójával.

Henry82 2009.06.19. 00:04:23

@zippofcy6: Szívesen válaszolnék, de nem tudok, akiket én ismerek és kijöttek, azok meg sem próbáltak a szakmájukban elhelyezkedni, mindenki alulról kezdett mindent...
Tudom, hogy sokan vannak itt akiknek komoly végzettésgük volt és már egy megnyert komoly állásra érkeztek meg, de ezek nem az én köreim, mi nagyon sokat dolgozunk, hogy működjenek a dolgok...

McK (törölt) 2009.06.19. 00:04:45

Ez egyébként egy olyan alap ,amit a cégeknél kötelező megtenni,nem ma találták fel.
Ma a magánszemélyek közt még nem túlságosan népszerű,de nagyon eredményes.
Fél évvel ezelőtt kellett egy Partnerünknek,aki a személyautóját nálam szokta eladni,mert a szalon szarul számolta be,egy Duplafülkés 2,8 JTD Ducato.
Kérte,hogy segítsünk.
Segítettünk.
Egyetlen körmaillel a megyeszékhelyen kapott ajánlattól brutto 800(!) ezer Ft-al olcsóbban kapták meg az autót 120 km-re.
Rém egyszerű oka van.
A vezérképviselet a bemutatóautót x idő után kiszámlázza a kereskedőnek,aki tőke híján készletfinanszírozza..
Itt a gond.
A kereskedőnek a beragadt autót kisebb bukó odaadni minuszban,mint még x ideig készletfinanszírozni..
Ebből a nagy különbség.
Láttam a kereskedés BEJÖVŐ számláját,több állt rajta,mint amit Laciék fizettek végül az autóért.

Érdekes.
De felettébb eredményes.

zippofcy6 2009.06.19. 00:06:04

@AntiDr. DD: "az elvégzett munkája más svájciak béréhez viszonyítva nem feltétlenül fog más arányban állni a magyar Mk412 magyar viszonylatban elfoglalt pozíciójával."

Vagyis akkor a rabszolga örüljön hogy ingyen dolgozik, mert a többi rabszolga se kap többet ???

Milyen felfogás van ebben az országban??

Az meg hogy mi volt 10 éve ki a francot érdekel már. Inkább azt kéne nézni mi lesz 10 év múlva! Ja hogy akkor forradalom lenne már ma? :P

McK (törölt) 2009.06.19. 00:08:52

No..kissé elkanyarodtunk.
Jóccakát az uraknak.

zippofcy6 2009.06.19. 00:09:03

@Henry82: olyan szakmákra gondoltam mint villanyszerelő, festő, autószerelő.

Nem diplomára ... (a magyar diplomák közül amúgy is csak az orvosi meg a BME-s mérnöki ér vmit külföldön, nesze neked "híres" magyar oktatás - 100 éve korszerű volt ja, de azóta is folyamatosan magyarázzák ott is a Hrzsn-félék hogy ez mennyire jó így, és aki mást mond az téved vagy hazudik :P )

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.19. 00:09:20

@s60d5: A lakás/szobabérleti díj tudtommal szintén horribilis az angoloknál. Legalábbis minden ismerősöm ezt mondja, aki kint volt/van. Az általad is említett lakásárak miatt venni szinte lehetetlen szerintük is. De hogy ott egy lakás bérleti díja egy hétre annyi, mint itthon egy hónapra, azért az is durva. Nekik is csak azért van jó soruk, mert nem dohányoznak, nem isznak, nem járnak szórakozóhelyekre, csak ritkán. Megélni persze megélnének kint akkor is, ha ezeket mind művelnék, csak akkor gyakorlatilag nem tudnának félrerakni egy fillért sem. Én ezt csak tőlük tudom. Tény, hogy London és környékéről beszélünk. Az is tény, hogy sok minden olcsóbb ott. Meg hogy a paradicsom szerintük fűrészpor izű a ködös albionban. :)

Részemről jóéjt mindenkinek! További jó eszmecserét! :)

Henry82 2009.06.19. 00:09:23

@AntiDr. DD:
Egy valamit szeretnék itt tisztázni!
A magyar és angol valóság között az erősebb középrétegben találod az igazi küldönbséget!
Amíg Magyaro.-ban egy jobb középfizuból is csak küzdés lesz az osztályrészed, Angliában egy jobb középfizuból már sokkal jobban elvagy, magasabb lesz az életszínvonalad, több mindent engedhetsz meg magadnak és a pénzed is gyűlni fog!
Csórónak lenni mindenhol szar, gazdagnak meg mindenhol jó, ezekekkel kár is foglalkozni...

zippofcy6 2009.06.19. 00:11:01

@McK: Köszi ez hasznos tipp, kár hogy nem szoktam új autót venni de az ilyet akkor is jó tudni.
Az ember mindig tanul vmi hasznosat ... :)

zippofcy6 2009.06.19. 00:13:27

@AntiDr. DD: A paradicsom nálunk is ehetetlen már vagy 5 éve mióta alkalmazzák azt a szert amit rápermetezel a zöld paradicsomra és másnapra "megérik". Mármint piros lesz meg óriási ... mivel felfúvódik vízzel.
Az íze szar, lehet rákkeltő is nemtom mer nem bírom megenni.

Régen télen nem volt paradicsom ... most van télen is, de cserébe nyáron is ehetetlen.

Fejlődés magyar módra :P

Henry82 2009.06.19. 00:13:49

@zippofcy6: Jaaa olyanokat ismerek, sőt, elég közelről:)
Ők nagyon jól keresnek, bár az is igaz, hogy vérszemet kaptak...
Ha burkoló vagy vagy festő és mégyzetméterre vállalod a melót és neaggyisten munka van rengeteg, akkor meg sem állsz amíg bírod!
Így megkeresnek ezek 2000 fontot per hó, ami több mint egy NHS által alkalmazott orvos kezdő fizetése és amúgy jóval az átlag felett van, de ez csalóka, ha ők ennyit dolgoznánk otthon, sztem ott is szarrá keresnék magukat...

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.19. 00:17:04

@zippofcy6: Na erre még gyorsn. :)

"Vagyis akkor a rabszolga örüljön hogy ingyen dolgozik, mert a többi rabszolga se kap többet ???

Milyen felfogás van ebben az országban??"

Egy szóval nem mondtam ilyet. Az ideális az lenne, hogy mindenki minimum annyit kapjon az elvégzett munkájáért, amiből tisztességesen, ember módjára meg tud élni.

Ezt lehetne még több oldalról megközelíteni, de fáradt vagyok hozzá. (Oktatásfinanszírozás, nyugdíjrendszerek, stb. Ne menjünk bele. A cikk nem is gazdasági kérdésekről szólt, hanem két különböző hozzáállás bemutatásáról, csak erősen elkanyarodtunk a témától.)

Jóéjt! :)

zippofcy6 2009.06.19. 00:17:30

@Henry82: Egy országot csak őgy lehet gyarmati sorban tartani ha nincs erős középréteg. Vagy nincs is egyáltalán.

Mert a felső réteg szükségszerűen szűk, mert ugye nem dőzsölhet mindenki. Oda lehet rakni a követőket, akik jól élnek abból hogy azt csinálják amit uraik mondanak nekik.

Az alsó réteg szintén szükségszerűen hatalmas, mert a szar fizetések miatt az emberek máról holnapra élnek, nincs lehetőségük felemelkedni a társadalmi ranglétrán.
Ez azért jó mert így nem kell sokat fizetni nekik, vagyis a gyarmatosító ország több pénzt vihet ki a gyarmatról.
Meg azért is mert nem jut idejük / erejük az esetleges szervezkedésre ami bomlasztaná a fennálló rendet.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 00:17:49

@AntiDr. DD:
Ez igaz, és valószínűleg azért drágábbak bizonyos cikkek, mert az azokat ott megtermelő embere bére is magasabb, ez meg bele van építve.

Azt nem számoltuk, hogy Fabio, John, stb bérének ott gondolom, nem több mint a felére tenyerel rá az állam. Nyilván az ottani cégek sincsenek úgy megterhelve adókkal, mint nálunk, ezért John és Fabio zsebében több marad.

Innen már csak egy lépés eljutni oda, hogy az általam megtermelt, de nekem ki nem fizetett bérem hol tűnik el, melyik borsodi faluban levő játékgép nyeli el, vagy melyik Kajmán szigetek-i bank számláján kamatozik.

De a múltkor megígértem, hogy ilyen dolgokba itt nem megyek bele. Aki érti, érti...

zippofcy6 2009.06.19. 00:18:59

@Henry82: Az utolsó mondatoddal nem értek egyet :P

zippofcy6 2009.06.19. 00:21:16

@Mk412: Kinek ígértél ilyet???

A magyarnak kuss, pofa be, már pofázni se szabad? :(

De hát látod hogy úgyse értik, az átlagembert nem érdeklik az okok.

Fel se fogják hogy a "fejétől bűzlik a hal" mit jelent.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 00:22:01

@McK:
Pedig erre törvény van, hogy nem számlázhat ki a kereskedő semmit beszerzési ár alatt.

zippofcy6 2009.06.19. 00:24:13

98-ban beírtam egy fórumra hogy egy ország gazdaságába csak egyszer kell pénzt belerakni, mert a dolgozói úgyis elköltik, nem külföldre viszik.

A sok okos közgazdász nekem támadt, hogy pénzkibocsátáshoz fedezet is kell, nem lehet csak úgy nyomtatni.

Mint látható totál felfogták a mondandóm lényegét :P

Így 10 év múlva már azt mondom tévedtem akkor, mert nem vettem figyelembe a multikat meg az offshore cégeket.

Egy gyarmati ország esetében NEM beszélhetünk valódi gazdaságról.

zippofcy6 2009.06.19. 00:25:39

@Mk412: A magyar törvények ... kb. arra jók mint a régi mondás tartja: "..... beszéd, rókafing" :D

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 00:27:34

@zippofcy6:
A soproni opel kereskedéses topikban ígértem.
A véleményformálás egy külön szakma, olykor művészet. Lehet okosakat mondani, talán páran elgondolkodnak, de a végeredmény a blogon ismert.
Írtam privátot, megkaptad?

zippofcy6 2009.06.19. 00:29:47

@Mk412: uhh nem tom hol kell megnézni, keresem :D

Henry82 2009.06.19. 00:31:44

@zippofcy6:
"Az utolsó mondatoddal nem értek egyet :P "
Akiről most leginkább beszélek, az 4 kiló körül keresett otthon is, azért jött ki mert túlvállalta magát, elcigánykodta a melókat, mostanra már ismét otthon van és most sem keres kevesebbet, de 7 napból 8-at dolgozik...
Sztem a 4 kiló az igen emberes fizu otthon!

zippofcy6 2009.06.19. 00:32:26

@Henry82: az tényleg az, de sokakkal ellentétben meg is dolgozik érte akkor.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 00:33:21

@zippofcy6:
Gondolom, a blogban regisztrált ímélre megy.

zippofcy6 2009.06.19. 00:34:04

@Mk412: nem találom, összevissza küldözget blog meg ilyenek között az indapass.
Copy paste-zd már be a mail címemre, ugyanez a nevem mint itt csak 6-os nélkül, freemailen. Köszi.

Henry82 2009.06.19. 00:34:23

@zippofcy6:

"A sok okos közgazdász nekem támadt, hogy pénzkibocsátáshoz fedezet is kell, nem lehet csak úgy nyomtatni.
Egy gyarmati ország esetében NEM beszélhetünk valódi gazdaságról. "

Ha hihetünk valamennyire is a Zeitgeistnak, akkor valódi fedezetról sem beszélhetünk:)

zippofcy6 2009.06.19. 00:35:30

@Mk412: jaa azt hittem fórumon belül van privi.
Az az email cím ugyanaz, de most megnéztem és még semmit nem kaptam.

zippofcy6 2009.06.19. 00:36:36

@Henry82: hát én sose értettem a 60-as években mikor felszámolták Fort Knox-ot hova lett az a rengeteg arany.

zippofcy6 2009.06.19. 00:38:54

@zippofcy6: Ha Magyarországról lenne szó azt mondanám a hatalmi elit (politikusok) vettek rajta a Riviérán nyaralókat.

Lehet az USA se jobb ilyen szempontból?
A szenátorok, gyártulajok zsebébe vándorolt, akik a 80-as években elköltötték kokainra, és Dél-Amerika azóta is abból él?

Ki tudja ... kicsik vagyunk mi ekkora tudáshoz :P

zippofcy6 2009.06.19. 00:42:37

Ez sincs benne a történelemkönyvekben, hogy a kínai ópiumháború megismétlődött a 80-as évek elején az USAban.

(csak ott nem az ezüstkivitel volt iszonyatosan nagy az ópiumért cserébe, hanem a dollárkivitel a kokainért, de szintén olyan mértékben ami már az amerikai gazdasági stabilitást veszélyeztette)

Bambano 2009.06.19. 00:43:21

@Mk412: például Amcsiban volt egy időszak, amikor 90%-os adót fizettek. Hogy most tart-e még, nem tudom. Forrás: Lee Iaccocca: Életem c. könyv.

@zippofcy6: Rortschild szerint egy ország gyarmati sorba taszításához elegendő, ha a központi pénzkibocsátásra ráteszi valaki a kezét.

A paradicsomra nem permeteznek semmit. Gázosítják, egy nitrogén alapú gázzal. A többi (hogy az íze nem jó, stb.) stimmel.

zippofcy6 2009.06.19. 00:46:45

@Bambano: Ahogy az előbb írtam, az ember mindig tanul vmi újat.

Hogy törne le a kezük ... imádom a paradicsomot (a nem elgázosítottat :) )

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 00:47:23

@Bambano:
"Rortschild szerint egy ország gyarmati sorba taszításához elegendő, ha a központi pénzkibocsátásra ráteszi valaki a kezét."

USÁban is, nálunk is megtörtént.

Olvastam, hogy Kennedyt is azért ölték meg, mert ki akarta venni a pénzkibocsátást a FED kezéből. Legalábbis célzott rá.

zippofcy6 2009.06.19. 00:48:33

@zippofcy6: Vajon más országban is ezt csinálják vagy csak már megint velünk b@sznak ki? :S

zippofcy6 2009.06.19. 00:50:43

@Mk412: Ha azt az amcsi médiamogult is azért ölték meg a luxusjacthján mert azzal fenyegetőzött hogy ezt nyilvánosságra hozza én nem akarok tudni róla :P

Henry82 2009.06.19. 00:51:07

@zippofcy6: Sajnos igazad van, nem vagyunk mi szarba sem...
Épp ezért nem értem miért nyomja itt mindenki ennyire a világmegváltó, minden problámát orvosolni akaró, leginkább hasztalan könyvekből vett idézeteket, nem ismerek itt nagyon senkit személyesen, de a balkezemet rá, hogy aki a totalcart olvassa, beleszólása sosem volt és sosem lesz semmibe! :)
Akkor meg minek hergeljük itt egymást?!
Maradjunk a kocsiknál, abban van az élvezet! :)

Brigi \"B. A.\" főnöke 2009.06.19. 00:52:09

Cs. Zs. első hülye cikkje (ok, post-ja), remélhetőleg nem lesz több ilyen, kár lenne. Belefér, ettől még ő a legjobb a szerkesztőségben.

Ha ezen múlna, minden kereskedés non-stop lenne, avagy a kocsikat a t3sc0ban árulnák.

Kiragadott példa, nem kell neki jelentőséget tulajdonítani.

zippofcy6 2009.06.19. 00:52:42

@Mk412: veled is csak PGPvel emaileznék :P

Balint Gyuri bacsi 2009.06.19. 00:57:54

Jo estet Mindenkinek,

En ezt gondolom:

"Az elfoglalt -am sajat maga altal elkepzelt presztizsre sokat ado- Bizniszmant egy Ember arra kert, h legyen szives maskor visszajonni. Mondjuk talan a nyitvatartasi idoben. Erre az Uzletember megsertodott es vett mashol egy autot."

Erre krealtak egy cikket. 2 ev utan. Talan nem is igaz a tortenet de benne vannak az aktualis meseelemek amire ugrani lehet.

Nagy tortenet, magvas mondanivaloval aminek az igazi lenyege: "Nalam penz van es ezert leszarhatlak."
Mily jellemzo mentalitas mostanaban.
Es ahogy elnezem a kommentelok jo resze egyet is ert vele, sot meg sajat remtorteneteik is vannak.
Amennyi autovasarlast felsoroltak itt, ezekben a kommentekben az majdnem Gabon 2004-es GDP-je!

Az eladot kar cseszegetni, szerintem. Egyszer-ketszer rendben van az ottmaradas de ez valszeg surubben fordul elo a kivanatosnal. (A kivanatos az a nulla. Ettol eltero szamnal valtoztatni kell a rendszeren (nyitvatartas megvaltoztatasa, 1-2 oraval csusztatott muszakok bevezetese, plusz munkaero, nemtommi).

Azoknak akik a "Balkan = Magyarorszag, Istenkiralysag = Nyugat" egyenletekbe belekeverik a "Nyugat = penzert mindent lehet" tezist is, azoknak biztos ujat mondok es talan rosszul is esik nekik de el kell aruljam, h nyugatabbra a munkaido az a Munkaido. Utana kezdodik a tulora de csak akkor ha a dolgozo is beleegyezik onkent es dalolva (no hard feeling, no press), torveny nem tiltja es azt TERMESZETESEN megfelelo szorzoval ki is fizetik.

Ha sok ember akar autot venni zarora utan akkor az elobb-utobb fel fog tunni es lesznek kereskedesek amik este 10-kor is nyitva lesznek. Mert megeri nekik. Van mar ilyen is. Kicsit odebb. Szaud Arabiaban.

Ez azonban MO-ra meg nem lesz jellemzo egy darabig. Szerntem.

Beke!

Henry82 2009.06.19. 00:58:02

@Mk412:
"Olvastam, hogy Kennedyt is azért ölték meg, mert ki akarta venni a pénzkibocsátást a FED kezéből. Legalábbis célzott rá."
Ha ismét csak a Zeitgeit-ot veszem alapul, jópár ember eltűnt már aki a FED-el újat húzott, sőt Afhatinsztán sem azért lett megtámadva mert egy repzi megsértette az amcsi légteret, hanem mert a tálibok előtt Afganisztán volt Amerikai elő számú kokainbeszállítója, de a tálibok fel akarták ezt számolni, ezért kellett menniük...
Na most ez egy ún "dokumentumfilm" ami a szemedet kárhoztatott felnyitni, de kérdés, adhatunk-e ezeknek az infóknak bizalmat?!?!
Adhatunk-e bármi infónak bizalmat?
A média mindig is a legjobb eszköz volt a csordaterelésre, honnan tudhatnán mi itt az igaz és mit adtak a szánkba?
Érdemes ezeken vitatkozni, úgy említve mindet mit valós történelmi eseményt?
Nem hiszem...

zippofcy6 2009.06.19. 00:58:34

@Brigi \"B. A.\" főnöke:
Csikóst már a Veterán nevű újságban is csíptem. Háttérismeretben ő a legjobb vitán felül.

Karotta meg Winkler stílusban jobb volt, de ők már történelem sajnos :(

Rácz meg TóthZ igyekeznek, és nem is rosszak.

A többi online autós újságírónak a nevét se tudom ... persze biztos az én hibám :P

Jah jó régen az A5-ös Janika is jól értett hozzá, csak stílusban fejlődhetett volna még.

zippofcy6 2009.06.19. 01:00:45

@zippofcy6: De gondolom nem volt elég részlehajló ezért mennie kellett.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:03:16

@Henry82:
Minden olyan dolgot fenntartással kezelek, amit engednek megjelenni, kiadni.

Hofi: " a hírekből megtudod azt, ami rád tartozik: semmit"

zippofcy6 2009.06.19. 01:04:34

Most elképzelem hogy vki végigolvassa a postokat és elképed: hogy a francba jön az autószalonokhoz a paradicsomtermesztés ? :P :D

Henry82 2009.06.19. 01:06:00

@Balint Gyuri bacsi:
Látom Te minden ország minden munkahelyét megjártad, onnan ez a nagy bölcsesség...
Túlóra? Munkahelye valogatja, nincs ez kőbe vésve, van ahol van, van ahol csak meg mondják mit kell elvégezned mielőtt hazamész, aztán ha csúszol egy fél órát mert az akinek a kezedre kellett volna dolgoznia, csúszott egy fél órát, hát akkor így jártál, másnap még neked kell magyarázkodni, hogy mit kerestél fél nyolckor az épületben...
Ne általánosítsunk!

Az eredeti cikkre visszatérve, jól járt itt sztem mindenki, a cégvezetőnek lett Mazdája, az eladó szart az egészre és focizott egy jót, mi meg eldumcsizhattunk egy cikken:)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:06:02

@Henry82:
A megismerés vágya nem arra irányul, hogy napra, cipőméretre pontosan ismerjük az eseményeket, hanem arra, hogy az események mögötti mozgatórugókat érdekcsoportokat megismerjük.
Lehet, hogy teljesen értelmetlen, hiszen én semmit sem tudok tenni az ügyben. De ha a megismerés vágya is hiányzik, az az első lépés az igazi birka lét felé.

Henry82 2009.06.19. 01:07:21

@zippofcy6: hát arra már nem emlékszem, számít ez?:)

zippofcy6 2009.06.19. 01:08:39

Azt még meg is értem hogy a szocializmus szerint az őskorban ősközösségben éltek az emberek.
De Rousseau hogy írhatott olyasmit hogy az emberek közötti egyenlőtlenség a föld magántulajdonával jött létre?

Én úgy képzelem az ősember úgy élt a hordában ahogy pl. a farkasok a falkában.

Sose volt egyenlőség, nem is lesz és nem is kell. De azért a mostani rendszernél sokkal igazságosabb is életképes lenne.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:09:34

@zippofcy6:
Nincs ezzel baj.
Egy ilyen blog olyan, mint egy vitaasztal.
Fel van dobva egy téma, elindul a vita valahogy. Vannak, akik párbeszédeket folytatnak, vannak, akik az ajtón benyitva beordítanak valamit és eltűnnek, vannak, akik későn érkeznek és már nem tudják, hogy jutott el a társaság az épp tárgyalt kérdéshez.
Nincs semmi bajom azzal, ha a hozzászólások egymásból fakadnak és nem minden hozzászólás az alaptémából, mint bázisból indul ki.
Pláne ilyen késő éjjel. Gyakorlatilag már senkit nem zavarunk ezzel.

zippofcy6 2009.06.19. 01:10:16

@Henry82: végül is nem, csak arra jó hogy egyesek belekössenek és esetleg ezzel az egész elméletet cáfolják a hozzánemértő nagyközönség szemében. :D

Persze mint tudjuk a nagyközönség csak a retekklubbra vevő szal mind1 :)

zippofcy6 2009.06.19. 01:13:12

@Mk412: Ha a Hzarsn félék nem lennének nem is jutnánk ilyen messzire :)

Amúgy én nem akarok senkit meggyőzni, sokkal jobban érdekel hogy miért az a véleményük, ami.

Henry82 2009.06.19. 01:13:38

@Mk412: "Minden olyan dolgot fenntartással kezelek, amit engednek megjelenni, kiadni."
Egyetértek! Egy jóbarátom egyik kedvenc könvye a titkos társaságokról szól, ezen szoktunk nevetgélni, hogy ezek a társaságok olyan titkosak, hogy itt tartjuk a könyvet a kezünkben, amit a könyvesboltban vettünk:))

"De ha a megismerés vágya is hiányzik, az az első lépés az igazi birka lét felé."
Hohó!Ha nem akarnék benézni a dolgok mögé, sosem néznék ilyen "dokumentumfilmeket"!
De ezek annyi információt nyomatnak és annyira másképpen mint ahogy nekünk azt beadagolják, hogy azt sem tudom lassan melyik az összeesküvés!
Egyébként a Zeitgeist-ok megtekintése után döntöttem úgy, egyszerűbb dolgoknak szentelem az életem, felháborított, összezavart, depresszióba taszított volna, ha engedem...
De inkább gyűjtök a Caterham-re, abban nem számít mit akar a FED:))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:13:43

@Henry82:
Mialatt eldumcsiztunk, én összeraktam egy webáruházat.
Jó ez a kis vita, nagy erőket tőlem nem von el, és legalább nem káprázik a szemem a sok php-től.

zippofcy6 2009.06.19. 01:14:35

@zippofcy6: De ez az egyéni perverzióm hogy minden mögött az okokat keresem, gyerekkoromban is szétszedtem az összes kvarcórám (mégse lettem okosabb tőle :D )

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:15:25

@zippofcy6:
Engem is a dolgok lélektana érdekel jobban.
Bármilyen hihetetlen, azért néha tanulok is innen valamit.
Köpjetek le, de én még Hrzrasn (mi a fasz ez a név?) hozzászólásaiból is tanultam már.

zippofcy6 2009.06.19. 01:17:07

@Mk412: Ezzel csak az a baj hogy mi egymással nem vitázunk, akikkel vitázunk azokat úgyse tudjuk meggyőzni, szal max figyelembe vesszük a véleményüket (de persze ők se tudnak meggyőzni minket, szép is lenne :D )

Bár veled úgyse vitáznék mert okos ember nem megy bele olyan vitába amiben valszeg alulmarad :P

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:18:33

@zippofcy6:
Ugyan már!
Miért maradnál alul?

Henry82 2009.06.19. 01:19:19

@Mk412: nem hogy nincs ezzel baj, ez a jo benne!
a beszelgetesben ez a jo, elkezdesz a melegszendvicsrol beszelni es ket ora mulva a nemzetkozi urallomasig jutsz!
Ettol szep ez, ettol szeretjuk! :)
Mi a gyikomat lehetne 300 kommenten keresztul egy nemtorodom ertekesitorol, meg egy olyan cegvezetorol beszelni, aki osszekeveri az autovasarlast a kenyervasarlassal?! :))

zippofcy6 2009.06.19. 01:19:52

@Mk412: Jaja amúgy okos a tag.
Én az ilyet tartom félműveltnek, csak sajna ez a kifejezés mára pejoratív lett.

Szal úgy általában ért a dolgokhoz, meg biztos van olyasmi amiben nagyon jó.
De a dolgok háttere, az összefüggések, az okok nem érdeklik vagy nem képes felfogni őket.
Általában a vitapartnere mondandóját se igyekszik felfogni, hanem beleköt az első gondolatába amibe bele tud.

De persze az is lehet hogy nagyon is felfogja, csak direkt nem mutatja ki. (vmilyen önös érdekből)

zippofcy6 2009.06.19. 01:21:01

@Henry82: Igen de akinek ez vmiért nem tetszik az rögtön beleköt hogy offtopic.

zippofcy6 2009.06.19. 01:22:47

@Mk412: Mer nem érdemes olyannal vitatkozni aki minimum olyan intelligens meg művelt mint mi magunk, mert legalább 50% esélyünk van rá hogy mi tévedünk, de még ha nem is, akkor is simán alulmaradhatunk az érvelésben :P :D

Ilyen esetekben általában a gyakorlat illetve a felkészültség dönt, esetleg egy kis szerencse még belejátszik.

zippofcy6 2009.06.19. 01:26:04

Ilyen esetekben jöhet a flame, aminek a primitívebb fajtája a másik személyének támadása. Pl. rasszista, stb.

Okosabb fajtája az amit Hzarsn csinál, vagyis hogy a vitapartner egy gondolatát kiragadjuk, más jelentést adunk neki amit mi könnyedén cáfolhatunk.
Ezt az emberek többsége nem veszi észre, és igazat ad nekünk.

Ezzel csak az a baj hogy a témát persze nem viszi előbbre.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:29:37

@zippofcy6:
Én nem szeretek velem egy véleményen levő emberekkel vitázni. Értelmetlen szócséplés lenne. Mindenki a maga környezetében végezzen hasznos tevékenységet és akkor jó lesz. Tapasztalatcserére, meg sörivásra viszont nyitott vagyok.

Balint Gyuri bacsi 2009.06.19. 01:30:59

@Henry82:
"Látom Te minden ország minden munkahelyét megjártad, onnan ez a nagy bölcsesség..."

Legyszives ne probalj folenyeskedni, ne csusztass es ne szemelyeskedj!
Nem ismersz es nem vagyok a haverod.
Ha szemelyesen talalkoznank es igy mernel beszelnel velem ugy vagnalak szajon, h garantaltan kikopned a fogaidat.

Ha tenyleg ismernel a fenti mondatot le sem irtad volna.

Ha visszaolvasol lahatod, h nem Magyarorszagot irtam le hanem -a mindenki altal jo peldanak tekintett- nyugatibb orszagokat. Mindezt csak azert mert sokan a "bezzeg-nyugaton-ezt-maskent-van"-nal jonnek. Maskent bizony. A dolgozokat jobban emberszamba veszik.

A mo-i helyzetet tudjuk. Es ez nem jol van.

Mk412:

Igazad van. A cikk szerint valoban zaras elott ment be.
En zonban megkockaztattam, h inkabb ebben a cikkben masrol volt szo.

Henry82 2009.06.19. 01:31:30

@zippofcy6: Na ja, ezért kell szelektálni a kommentek között, nem kell ezeken leragadni...
Mondjuk Hzarsn véleményeit mindig elolvasom, nekem bejön a szövege, bár akárhányszor ideszóltam, mindig leugatott, de elismerem a tudását, szakértelmét, ami sokszor hiányos, de mindent úgy tud beállítani, mint ha ősi törvény volna:)
Szóval nekem szimpi, csak túlságosan lenézi az embereket, dehát van ez így...
Ő a nagyon okos emberől egy hajszállal marad le, csak annyi a különbség, hogy ő osztja az észt ezerrel, a nagyon okos ember tudja, hogy sokat kell még tanulnia és az egysueri halandót is meghallgatja, hátha hall valami újat:)

zippofcy6 2009.06.19. 01:35:45

@Mk412: Jaja viccesen mondtam érted :P Úgy értettem hogy azon kevés dologban sem szívesen vitáznék veled amiben nem értünk egyet. Biztos van ilyen azért :P

Amúgy küldtem én is üzit, ha nem kapod meg a freemailemre írj közvetlen.

A sört viszont nem szeretem, ez ugyan még nem baj (lehet mást is inni :) ) viszont nem is Pesten lakom.

zippofcy6 2009.06.19. 01:37:52

@Henry82: Ahogy már írtam én a nézetet nem bírom amit képvisel. (így van minden jól, én vittem vmire aki ugat az meg nem)

Amúgy élőben biztos bírnám, általában nem a világnézetemmel szoktam fárasztani az embereket akikkel összehoz a balsorsuk :D

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:38:47

@Balint Gyuri bacsi:

Azért a nagy majmolandó nyugattal se legyünk annyira oda.
Én nem dolgoztam még külföldön, de jártam már erre-arra.
A nagy kánaánként beharangozott helyeken sincs kolbászból a kerítés. Nyugaton is vannak szar melók és a kapitalista berendezkedésből fakadóan ott is szopatják az embereket. Ott is vannak munkanélküliek és szarérhugyér dolgozó emberek.
A különbség az, hogy míg nyugatabbra a szopatós melókat bevándorlók (törökök-arabok-magyarok-románok-bolgárok-stb) végzik nagyrészt, addig nálunk a bennszülött lakosság végzi ezeket, és a zsíros falatokat kapják (értsd: osztják maguknak)többnyire a bevándorlók.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:40:04

@Henry82:
A Hrzrasn embert a magam részéről külön kihívásnak tekintem érvelési szempontból.

zippofcy6 2009.06.19. 01:41:45

@zippofcy6: Meg nem is tekintem ellenségnek azt aki másképp gondolkozik vagy egyáltalán nem gondolkozik vagy másban hisz mint én.

Ha így tennék csak az "oszt meg és uralkodj" elv érvényesülését segíteném elő.

Az emberek különbözőek és ez így van jól.
Csak azért nem szeretek mindenkit mert az emberek általában untatnak :D :P

De ha választanom kell hogy mindenkit utálok vagy mindenkit szeretek inkább az utóbbi.

Henry82 2009.06.19. 01:42:17

@Balint Gyuri bacsi: En itt most jofej, ertelemes emberekkel jo hangulatu, konnyed beszelgetest folytatok, ugyhogy nem reagalok a hozzaszolasod egy reszere.
Ha folenyesnek tunt, hat elnezest, igy reagalok ha valaki jon es megmondja a tutit az egesz vilagrol!
"Ha visszaolvasol lathatod", hogy en sem Mo.-rol beszelek, hanem az altalad emlitett egyik nyugati orszagrol ahol elek, ugyhogy szemely tapasztalataimat irom le...
De nincsnenek ellenseges szandekaim, ha sertesnek vetted, nem annak szantam!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:43:41

@Henry82:
Ne szabadkozz!
Állj ki Magadért! :D
:))))

zippofcy6 2009.06.19. 01:43:44

@Mk412: De a Gyuri bácsi írt az előbb egy Hzrsn-re érvényes szót: CSÚSZTAT.

Szal igazából nem tudsz vele vitázni te se ahogy én se.

Most is mikor valaki direktbe cáfolta az angliai árakkal simán lelépett.

Tipikusan az a fajta aki nem csak a vereségét nem ismeri be soha de igazat se ad soha a vitapartnerének SEMMIBEN.

Pont ezért hiszem el hogy a Magyarországon sokra vitte.

zippofcy6 2009.06.19. 01:45:51

@Henry82: Jaja a Gyuri bá't is szeretjük, egyrészt semmi olyat nem írt amivel ne értenék egyet, másrészt utoljára 8.ban bunyóztam de csupa vér lettem és nem szívesen mennék fogorvoshoz mer nincs TBm és drága lenne :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:47:16

@zippofcy6:
Vannak emberek, akik nem tudnak végigvinni egy érvelést. De ha nem hülye, és okos dolgokat hall, akkor az lerakódik, és előbb-utóbb összeállhat a kép.
Indirekt is lehet hatni az emberekre.

zippofcy6 2009.06.19. 01:47:35

Arról nem is beszélve hogy aki 33 évesen még erőszakkal intézi el a dolgait az vagy behajtó/kidobó/streetfighter vagy hülye :)

zippofcy6 2009.06.19. 01:48:51

@Mk412: Hát nekem ehhez már nincs türelmem. Inkább tizenéves csajszikkal chatelek, annak se lesz "eredménye" soha de engem szórakoztat, nekik meg szerzek egy jó napot :)

Henry82 2009.06.19. 01:50:29

@Mk412: Nem erről van itten szó, csak tényleg olyan kellemesen elolvasgatok, elírogatok itt, ez a névtelen fenyegetőzés, meg fogkiverés egyszerűen lepattogzik rólam, nem látom értelmét erre reagálni, én sem ismerem őt, ő sem engem, ráadásul teljes mértékben félreértette amit írtam, azt hitte én Mo.-ról írtam, közben pont arról amit ő, szóval meddő ez a vita...

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:50:47

Tudod, hányszor jártam úgy itt a blogon, hogy elolvastam egy hozzászólást, és úgy gondoltam, igaza van a palinak.
Aztán jött valaki, jól leoltotta és az ellenkezőjét állította, és akkor is azt gondoltam, igaza van.
Aztán hozzászólt még valaki, abban is volt igazság.
Aztán leültem, megrágtam az információt és megszületett bennem egy vélemény.

Itt is igaz, ha az ember egyetlen forrásból értesül, az agymosás, ha több forrásból értesül, az tájékozottság.

zippofcy6 2009.06.19. 01:52:49

@Mk412: Hát ja, épp ezért én már pár éve különböző forumokon elolvasom amit mások írnak, beírom a véleményem aztán lelépek.

Mert nyilván ha nem érdekelne nem mennék oda, de meggyőzni minek próbáljak vkit?

Henry82 2009.06.19. 01:54:43

@Mk412: :))))
Én is így vagyok ezzel mindig, az elején mindig annyira tudom mit gondolok, de ahogy végigolvasom, többször vallást váltok, bűnbe esek, megtisztulok, mire végre megszólalok:):)
ha megszólalok...
ha nem verik ki a fogam:))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:55:40

@zippofcy6:
Ez a fórum nem is arra való, hogy bárki bárkit meggyőzzön.
Az értelmesebb olvasó úgyis kihámozza a lényeget, a kevésbé értelmes olvasó meg....

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 01:56:54

@Henry82:
De kiverik, ha megszólalsz.
Előbb-utóbb. Az életben is.

zippofcy6 2009.06.19. 01:57:30

Ha meg akarék győzni bárkit akkor csakis arról hogy a mai technikai színvonalon lehetséges a közvetlen képviselet a közvetett helyett, de nyilván hogy ez ne fulladjon káoszba vmiféle műveltségi cenzúrát kell alkalmazni ami az elnyomás kiküszöbölése miatt csak objektív lehet (mondjuk a képviseleti jog érettségihez való kötése).

Azt megszerezni télleg nem nagy kunszt ma már.

Ez lehetne a törvényhozó hatalom, a végrehajtó maradhatna a (megszavazott)párt kormányáé.

És lehetne demokrácia.

Vagy legyen diktatúra, most is az van csak sokan lopnak :D

zippofcy6 2009.06.19. 01:59:46

@Mk412: Haverom 35 évesen összejött egy 14 éves csajjal.
A felesége erre teherbe esett, de a haverom úgy is otthagyta.
Erre a rokonai nekiestek. Jó kis csihi puhi volt, két első fogát kiverték.

Kérdeztem tőle utána: mit vigyorogsz, úgy nézel ki mint egy utolsó sittes.

Erre ezt mondta: simán megérte.

(az erkölcsi színvonaláról most ne nyissunk vitát :D )

Henry82 2009.06.19. 02:05:32

@Mk412:
"De kiverik, ha megszólalsz.
Előbb-utóbb. Az életben is."
A fogamat még nem verték ki sosem, de az arcomon több a heg mint a gomb a billentyűzeteden, de még mindig itt vagyok és kiállok magamért bármi legyen, de itt nem ez a lényeg, ez egy netes forum, a szólásszabadság eltorzult tükre...:))

"A Hrzrasn embert a magam részéről külön kihívásnak tekintem érvelési szempontból. "

Erről még annyit, hogy én többet vele nem vitatkozom, amióta elsírtam, hogy vakítanak a xenonosok, nem csak a sufnituningosok, hanem a gyáriak is, ő megmondta, hogy nem vakítanak...ennyi:))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 02:07:08

@zippofcy6: Ez hosszabb terjedelmű dolog, de érdekel, mit gondolsz. Bár én az érettségit kevésnek tartom.


A haverod meg mekkora idióta!

zippofcy6 2009.06.19. 02:07:15

@Henry82: Ha pl. kamionsofőr vagy nem vakítanak a xenonok. Hidd el. Tapasztalat :D

Balint Gyuri bacsi 2009.06.19. 02:09:20

@Henry82:
"igy reagalok ha valaki jon es megmondja a tutit az egesz vilagrol!"

Ilyent nem tettem. A sajat tapasztalataimat irtam le ezen kivul ahol nem ezt tetem -tobb helyen is- leirtam, h "szerintem". Nem volt benne "tuti az egesz vilagrol". - csusztatsz

"az altalad emlitett egyik nyugati orszagrol ahol elek, ugyhogy szemely tapasztalataimat irom le..."

Nem emlitetem konkret orszagot de nalunk ez igy van... es a masik orszagokban is ahol eddig volt szerencsem elni.
Itt ahol en vagyok -ezek szerint- sokkal jobbak a korulmenyek.

"De nincsnenek ellenseges szandekaim, ha sertesnek vetted, nem annak szantam!"

Jo szo. Respect.

zippofcy6 2009.06.19. 02:09:56

@Mk412: Amúgy télleg az, de nem ezért :D

Tudod, midlife crisis. Meg lehet rájött 10 év alatt hogy rosszul döntött anno.

Akkor most szívjon miatta? Rövid az élet.
A saját tévedésünket beismerni, és ennek megfelelően cselekedni, ahhoz kell az igazi bátorság.

Amúgy abszolút nem az ész embere, de a szíve a helyén van :)

Henry82 2009.06.19. 02:11:19

@zippofcy6: :)))
Ebben biztos vagyok, es valoszinuleg ha polgárigép pilóta vagy akkor sem, nomeg a bányászok is keveset panaszkodnak ezért, de engem azért csak vakítanak, bár amióta meg lett mondva hogy nem, mintha szűrné a szemem a fényt:))

zippofcy6 2009.06.19. 02:12:41

"The biggest problem in the world today is that the stupid people are so sure about things, and the intelligent folks are so full of doubts" - Bertrand Russel

Lehet nem pontosan írtam le, emlékezetből volt. De nagyon igaznak tartom.

zippofcy6 2009.06.19. 02:14:03

@Henry82: Szal lehet ő egy S80ast vezet te meg egy MX5-öt, akkor kis túlzással őt télleg nem vakítják, téged viszont túlzás nélkül igen :)

Henry82 2009.06.19. 02:16:17

@Balint Gyuri bacsi: Akkor tenyleg engem ver a sors, hiaba jottem nyugatra, engem itt is szopatnak:))
Hiaba, szegeny embert az ag is huzza, bar lehet hogy csak nem a megfelelo helyeket dolgoztam idaig...:)
Na mindegy, akkor csak igy tovabb, respect!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 02:16:25

@Henry82:
Azért a gyári xenont ne tévesszük össze a gagyival.
A gyári xenonnak egy csomó dolgot kell tudnia, hogy forgalomba kerülhessen.
Én is észreveszem, hogy erősebb a fénye, de nem vakít úgy, mint egy kínai belekendácsolt valami, vagy egy refin hagyott vagy szarul beállított H4-es.
Gyári xenonnál sosem érzek késztetést arra, hogy egy helikopterreflektorral levillantsam az arcáról a bőrt.
Bár a fényérzékelés szubjektív.

zippofcy6 2009.06.19. 02:17:02

@Mk412: Hát nem szabad kirekesztőnek lenni, elég az érettségi is.

Amúgy jó tudni hogy legalább egy embert érdekel a világon, bár a lényegen (hogy utópia) ez mit sem változtat :P

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 02:19:50

Php programozáshoz ért valamelyikőtök.
Szopóágon vagyok.

zippofcy6 2009.06.19. 02:20:17

@Henry82: Én is gondolkodom rajta hogy ki kéne menni melózni.

10 évig számtech területen voltam (gépösszerakás, szervizelés, egyszerűbb rendszergazdálkodás) aztán váltottam (videofelvétel, vágás) de hát amíg megél az ember addig nem szívesen megy külföldre melózni akkor sem ha a nyelvtudása bőven megvan középfokú.
Az angliai klímát se csípem.

zippofcy6 2009.06.19. 02:21:51

@Mk412: Ahhoz sajnos nem.
Két haverom van akik C-ben profik, régebben volt kettő aki Delphiben.

Php nekem kínai, megnéztem már tudom mi az de ennyi :)

A Delphi amúgy egy szar Pascal továbbfejlesztés de még ahhoz se értek. :P

zippofcy6 2009.06.19. 02:23:27

@zippofcy6: Meg a jobbos vezetést meg a randa angol nőket meg hogy "bevándorló" legyek.

Pedig a kihívások azok jók. Asszem lusta vagyok :(

Henry82 2009.06.19. 02:24:09

@zippofcy6: En is, nekunk is mindig azt mondtak a suliban, hogy minnel tobbet tudsz, annal hulyebbenek erzed magad, hogy mennyi mindent nem tudsz...

zippofcy6: :))
nem volt itt szo konkretan autokrol, csak en mondtam, hogy engem vakitanak, foleg az SUV-k, o meg mondta hogy nem, es ennyibe is maradtunk:))

zippofcy6 2009.06.19. 02:26:39

@Henry82: jó neked, nekünk még az egyetemen is csak annyit mondtak ezt magoljátok be ZHra azt csá :D

zippofcy6 2009.06.19. 02:28:11

Asszem az egyetlen dolog amit gyűlölök a világon az az elavult magyar oktatási rendszer de azt nagyon :(

De gondolom csak a nem megfelelő iskolákhoz volt balszerencsém.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 02:29:47

@Henry82:
Engem a SUV-ok lekapcsolt fényszóróval is vakítanak.

Henry82 2009.06.19. 02:30:49

Na akkor ezt most mindkettotoknek! :)
Abban nem, de paintbrush-ban tudok segiteni!:)
Szamtecheseknek, IT-seknek itt mindig van melo, es igen jo penzert!
A jobbos vezetest, balos valtast ket ora megszokni, az angol kresz ezerszer egyszerubb es egyertelmubb mint a magyar!
A ronda nokrol meg annyit, hogy nem tudjatok mit beszeltek:))
Amikor vezetgetek haza, ezresevel jonnek mennek a miniszoknyas fosulis lanyok, a negyede szuperszexi, es itt vannak melle a kiehezett kelet europai lanyok, a feher ferjet kereso azsiaiak, vagy ha a fekete a mamor, akkor az is van boven:))
Nem akarok senkit rabszelni a kijovetelre, az orszag ketvallon a krizisnek koszonhetoen, de oszlassuk el nyugodtan a tevhiteket! :))

zippofcy6 2009.06.19. 02:32:47

@Mk412: :D :D

Na de hát az státusszimbólum.

Gondolom Hzarsn kollégának kettő is van, feltéve hogy télleg olyan sokra vitte mint állítja.

Ha nem respektálod a rendszer szimbólumait rendszerellenes vagy !

Magyarázzam hogy azokkal mi lesz?

(elfelejtés, mellőzés, még a retekklubba se hívnak, alkoholizmus, elfekvő)
:P :D

Henry82 2009.06.19. 02:34:13

@zippofcy6:
"jó neked, nekünk még az egyetemen is csak annyit mondtak ezt magoljátok be ZHra azt csá :D "
ismered azt a jatekot, hogy ki nevet a vegen? :))
engem ilyen okossagokkal tomtek, megis Te vegeztel egyetemet, akkor kinek jobb itt? :))

zippofcy6 2009.06.19. 02:34:41

@Henry82: Azt tudom hogy Magyarországgal ellentétben ott a körforgalomba behajtónak van elsőbbsége.

Más meg nem is kell KRESZ fronton.

Ha vége a válságnak kimegyek, addig meg csak elvegetálok itt (kinéztem egy új szakmát, 1 éves képzés, megcsinálom addig)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 02:36:15

@Henry82:
Lakni nem mennék ki, de ha meghívsz, szívesen körülnéznék odaát.
A sörük milyen?

@zippofcy6: :D

Henry82 2009.06.19. 02:36:35

@Mk412: ohh:)))
Élnél itt, akkor hogy vakítanának a SUV-ok:))
Főleg a Q7 és az X5:))
Corsan tanult Londonban dolgozo férj kedves feleségei csak úgy rójják az utakat, hatalmas parkolásokat nyomnak bő 20 perc alatt, meg meg inkabb nem is mondom:)))

zippofcy6 2009.06.19. 02:37:46

@Henry82: ha elvégeztem volna most Dr. lennék :D

1 évem van hátra de már valszeg úgy marad mert semmire nem lenne jó az a diploma.

Van viszont két szakmám, és akarok még mellé. Az olyan sose árt.

Meg ahogy látom míg fiatal az ember addig minden újra nyitott.
Ahogy öregszik egyre jobban beszűkül.
A végén már csak a meló után hazamegy és bámulja a retekklubbot.

Mindig új dolgokat kell megtanulni, új kihívásoknak megfelelni, és akkor fiatal marad az ember.
Legalábbis egy ideig ...

zippofcy6 2009.06.19. 02:41:08

@Henry82: Én nem mennék Londonba.
Zsúfoltság, dugódíj.

Inkább vmi közeli kisvárosban melóznék akkor biciklizhetnék anélkül hogy tartanom kéne az autósoktól (mondom én aki 17 éves korától csak sportkocsival járt :D ) Na ja, 18 évesen még nem fenyegetett az elhízás / eltunyulás :D

Henry82 2009.06.19. 02:41:38

@zippofcy6:
"Azt tudom hogy Magyarországgal ellentétben ott a körforgalomba behajtónak van elsőbbsége."
Kertem, hogy a tévhiteket tessék oszlatni:))
A behajtasz a körforgalomba képzelt elsőbbséggel, gyorsan vége a mókának:)))
Ugyan úgy van mint Mo.-n, csak mi jobbra adunk egsőbbséget és a körforgalomba behajtáskor már indexxel jelezni kell a kihajtás irányát, ha balra indexelsz, azt jelenti az elso baloson kihajtasz, ha nem indexelsz, egyenesen mész, ha jobbra, akkor a harmadikon hajtasz ki, azaz jobbra!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 02:42:57

@zippofcy6:
Tök igaz!
Én pont így élek.
Mármint nem retekklubot nézek, hanem folyamatosan keresem az új dolgokat.
Egyszer tényleg le kellene ülnünk.

zippofcy6 2009.06.19. 02:45:03

@Mk412: Csalódtam benned, azt hittem a retekklubbra írod !
:D :D

Oksa de csak ha nincs tizenéves csini lányod, nem akarok bonyodalmakat :P (26-nak nézek ki kb :D Tudod a stresszes élet, sok meló)

Henry82 2009.06.19. 02:45:16

@Mk412: "Lakni nem mennék ki, de ha meghívsz, szívesen körülnéznék odaát.
A sörük milyen?"
Annak ellenére, hogy itt lakok, nagy magyar barát vagyok, nagyon szívesen látlak és akárkit is akit érdekel UK!
A sörük?
van itt 100 féle, a feléről mi azt sem tudjuk mi az:))
De a brit publife-nak nem ez a lényege, ez itt egy sokszázévre visszanyúló szocijátszótér, ha lemesz egy jo tarsaségban egy jo pub-ba, leszarod a sor markajat:)))

zippofcy6 2009.06.19. 02:48:49

@Henry82: Uhh köszi az infót.
Jó hogy itt nem így van, senki nem tartaná be, itt még az indexet se nagyon használják, tisztelet a kivételnek.

Amúgy Hzarsn biztos azt mondaná kidobott pénz volt a tandíj pedig nem bántam meg az egyetemet, a jog nagyon érdekes az elején.

Római jog (ők még csak azt szabályozták amit nagyon kellett :D ), egyetemes jogtörténet, kis közgáz ...

Csak a végén az úgyis állandóan változó jogszabályok bemagolása már nem kötött le.

zippofcy6 2009.06.19. 02:50:53

@Henry82: "Annak ellenére, hogy itt lakok" - szerintem pont azért.
Látnád mi megy itt az ucsó 3-2-1 évben ...
És ez még csak a kezdet :(

Henry82 2009.06.19. 02:51:11

@zippofcy6:
"Én nem mennék Londonba.
Zsúfoltság, dugódíj."
En nem Londonban lakom igazan, hanem az egyik elovarosaban, itt csond van, nyugalom, kisvarosi elet, de olyan igazi brit fuszerezessel, megis jo bulikkal, node keremszepen ha ez nem eleg, be a kocsiba, vagy a vonatra es fel ora utan a Charing Cross-on, vagy a Big Ben mellet keresed a parkolo helyet... es talalsz is ha tudod mikor kell menni:))

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 02:52:16

@zippofcy6:
Nincs lányom.
:D
Csak a pedofilia pártolása miatt szimpi az szdsz :D
Én is bírom a kis bürkéket. :D

@Henry82:
Ilyet megbeszélhetünk, ha komolyan gondolod. Körülnézek, mennyi egy fapadossal pár napra.

zippofcy6 2009.06.19. 02:53:26

@zippofcy6: meg akkoriban többet kerestem a melóval mint amit a diplomámmal kereshettem volna évek múlva.
Mondjuk ami ment (tulaj háta mögötti ügyletek a haverral, stb) arra nem vagyok büszke na de fiatalság bolondság :D

Rossz a szenteknek mert nincs hova fejlődniük :P

zippofcy6 2009.06.19. 02:54:43

@Mk412: Akkor megyek én is, de az Airbus kizárva ! :P

Kocsival sokkal több? Van itthon bőven :D

zippofcy6 2009.06.19. 02:58:10

@Mk412: Hát a 14 éves korhatár bőven elég, főleg hogy a jobb családból való csajok még 18 évesen is van hogy csak khmm, legyek szemét és mondjam hogy "ugatják a

zippofcy6 2009.06.19. 03:00:45

@zippofcy6: Amúgy egyik haver lehet tudna párezerért akciós fapados jegyet szerezni de most üljünk a nyakadra?

A fél disznóhoz vajon mit szólnának a repülőn ? :S (csak illene vinni cserébe vmi kis "hazait" :D )

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 03:01:18

@zippofcy6:
Réteg:))))

Ilyenkor elgondolkodok, hogy reggel felébrednek az emberek, megnézik a blogot és mit látnak?

Ha én lennék az a valaki, lehet hogy el sem hinném, hogy már felébredtem.

Lépek, reggel kelek.

Jó éjt mindenkinek.

zippofcy6 2009.06.19. 03:01:51

@zippofcy6: Mármint kocsi (4db) nem benzin (azt benyeli a 10+ éves 4WD turbó) :D

zippofcy6 2009.06.19. 03:04:04

Aki ezt végigolvassa azt legalább annyira bírom sajnálni mint aki megnézi a Princess Tutu nevű csodálatos animét :D

(mindkettő jó a maga módján, de csak vmi egészen perverz módon élvezhetőek)

Henry82 2009.06.19. 03:04:05

@zippofcy6: "Jó hogy itt nem így van, senki nem tartaná be, itt még az indexet se nagyon használják, tisztelet a kivételnek."
Hát persze itt sem mindenki tartja be, de sokkal nagyobb kulturaja van a körfogalmazésnak mint otthon, itt mar akkor is 80 roundabout-on mentek keresztul ha 20 merfoldet akartal menni, amikor otthon rajottek budaorson, hogy ez milyen jo:))
De tenyleg, itt nem szeretik Londonon kívül a közlekedési lámpákat, inkább körforgalmaznak...

@zippofcy6: megbeszélhetjük, javallom Neked, hogy ne eröltesd a nyári szenont, ha tényleg körülnéznél, inkább szeptembertől javallom, akkorra visszaesnek az easyjet árai olyan 70 font köré...
az oda vissza illetékestül igen baráti...

zippofcy6 2009.06.19. 03:06:52

Amúgy aki reggel gép elé ül az függő és megérdemli.
Vagy munkahelyén netezik és megérdemli.
Vagy kocka de akkor WoWozik vagy CODozik :D

zippofcy6 2009.06.19. 03:08:07

@Henry82: oksa thx, majd még visszatérünk rá, addig még lehet megutálsz :D

Jó éjt vagy reggelt :)

Henry82 2009.06.19. 03:14:25

@zippofcy6: Én barátom nemsokára megyek dolgozni, úgyhogy nem lesz itt nagy alvás:)
De ma boldog vagyok, mert holnap este lesz egy kis mulatas, ritka alkalom ez, a kornyekbeli nehany magyarszki fog osszegyulni es meg nem allunk az Oak Tree-ig, ez egy nagyon fasza hely Sevenoaks-ban, jo zenevel, megjobb csajokkal, soksok piaval!!! :)))
na ezert nem lehetett ma engem felidegesiteni:)))

zippofcy6 2009.06.19. 03:19:53

@Henry82: Jó tudni hogy legalább Magyarországon kívül jól tudják érezni magukat a magyarok !

Jó mulatást, a csajokkal meg vigyázni (még a végén egy lengyel elveteti magát veled mint az egyik ismerőssel :D )

Henry82 2009.06.19. 03:30:04

@zippofcy6: :))
epp ezert irtam, hogy ez egy ritka alkalom...
sajnos nem tapasztalok itt semmi osszetartast, leginkabb angolokkal megyek mulatozni, nem mondom, meg kellett dolgozni, hogy elfogadjanak, de mostanra a legnagyobb idegengyulolo is felhiv hogy elmegyunk-e valahova...
MI NEM TARTUNK OSSZE SEHOL, es ugy latszik ezen a tavolsag sem valtoztat sajnos...

Ciri 2009.06.19. 05:45:02

"Erről még annyit, hogy én többet vele nem vitatkozom, amióta elsírtam, hogy vakítanak a xenonosok, nem csak a sufnituningosok, hanem a gyáriak is, ő megmondta, hogy nem vakítanak...ennyi:))"

A világ összes kincséért sem szeretnék beleszólni magasröptű beszélgetésetekbe, de attól függetlenül, hogy mennyire szereted a fent említett embert, még a mondandód továbbra is sületlenség lesz.
Legalább ne ismételgesd a saját hülyeséged...

morgómedve 2009.06.19. 07:47:58

@Balint Gyuri bacsi:
Hozzáállás kérdése..
Ha azt nézzük,igen, az eladó is ember, neki is van magánélete, a munkája a munkaidő végéig tart. Ugyanakkor viszont érdeke is, hogy eladjon.
Nagy baj sok helyen, hogy az emberek nem tesznek fel egy kérdést: ki kiért van?
A vevő az eladóért, vagy az eladó a vevőért.. Még sajnos munkaidőben sem mindig és ez sajnos tipikusan itthoni viselkedés.
Ez nem feltétlenül a "Nalam penz van es ezert leszarhatlak." felfogás.

Egyébként nem vagyok róla meggyőződve, hogy az uriember Avensist akart venni.
Ha annyira ragaszkodott volna a típushoz, akkor vagy visszamegy a kereskedésbe.. Egyébként hozzáteszem: normális kereskedések pont az ilyen esetek miatt szombaton is nyitva tartanak..

lacza87 (törölt) 2009.06.19. 07:59:37

@zippofcy6: Akármennyiszer leírod h szerinted Hrzrasn Magyarországon milyen sokra vitte, nem igaz, ugyanis Németországban él.:)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.19. 09:00:51

@Henry82: "Erről még annyit, hogy én többet vele nem vitatkozom, amióta elsírtam, hogy vakítanak a xenonosok, nem csak a sufnituningosok, hanem a gyáriak is"

Sajnos ez továbbra is faszság. Már csak azért is, mert te szemre a büdös életben nem fogod megállapítani, hogy gyári-e a rendszer, vagy nem felejtették-e ki belôle az automatikus magasságállítást. A gyári pedig nem vakít, akkor sem, ha ezt a baromságot még hússzor elismétled.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.19. 09:19:05

@s60d5: "Brit arszinvonal: kb. mint a magyar. Ruha, muszaki cikkek, autok jelentosen olcsobbak mint Magyarorszagon. Az ingatlan szinte az egyetlen, ami dragabb."

Nagyvonalúan elsiklottál felette, pedig az ingatlanbérlet a legnagyobb kiadás, nyugat-európában egy kibaszott vagyon havonta.
Aztán nézd meg, mibe kerül az óvoda, az oktatás, a szórakozás, vagy a szolgáltatások.

Bár tudom, mindez csúsztatás, neked nincs gyereked, nem is lesz, tanulni sem fog, szórakozni sem jársz (otthon fekszel a négy fal között), sosem vagy beteg (egészségbiztosítás minek), és soha nem romlik el nálad semmi.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.19. 09:31:44

@zippofcy6: "Most is mikor valaki direktbe cáfolta az angliai árakkal simán lelépett."

De nem cáfolt. Éjjelente meg aludni szoktam, remélem ez nem gond.

Attól, hogy móricka összehasonlítja, hol mennyi egy kiló kenyér, és ebbôl levonja a következtetést, hogy ott sokkal jobban lehet élni, ez még ökörség marad. Fizetés legnagyobb része lakásbérletre megy el, a többit leírtam az elôbb.

Egy kukás Angliában sem él jelentôsen magasabb életszínvonalon, mert az a fizetés csak egy összegben tûnik nagynak a laikusoknak, amikor el kell költeni, akkor már nem sok.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.19. 09:44:59

@zippofcy6: "Pont ezért hiszem el hogy a Magyarországon sokra vitte."

Nekem egyetlen perc munkaviszonyom sem volt Magyarországon soha.

dennisthemenace 2009.06.19. 10:11:37

@Hrzrasn: Mondom;az ovoda 8 font egy teljes napra.Az oktatas a nagyobbik fiamnak ingyenes,mivel nincs meg 19 eves.Sot,heti 30 font osztondijat is kap.Maximalisan minden tamogatas megkap,elvittek oket egy harom napos kalandparki turara,az osszes koltseget az iskola allta.Szorakozas? Attol fugg,mire gondolsz.A kocsmazas nem olcso,2,50-tol indul a korso sor.A belepo barokba,discokba 7-8 font korul van.Autos rendezvenyre,pl.Classic Ford Show,12 font,gyerekeknek ingyenes.Hamburger 1.80-3.50 kozott,attol fugg hol,milyen.Utcai prosti 20-30 font egy "menetre",igenyesebbeknel lakason egy ora 60-300 kozott.(a haromszazas mar nagyon elit).Benzin literje;1.02, ma reggel tankoltam.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.19. 10:11:40

@zippofcy6: "8 haverom dolgozik az EUban."

Gondolom ôk nem kukásnak mentek ki. Az eredeti állítás meg ugye az volt, hogy a brit kukás mennyivel többet keres a magyar bírónál (ja, amíg el nem kell költeni azt a pénzt).

Tényleg ilyen baszott nehéz eljutni odáig, hogy ne almát a körtével hasonlítsunk össze?

mohaa 2009.06.19. 10:14:12

És ezzel a hatalmas sztorival
miért kellett 2 évet várni?

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 10:15:54

@morgómedve:
"Nagy baj sok helyen, hogy az emberek nem tesznek fel egy kérdést: ki kiért van?
A vevő az eladóért, vagy az eladó a vevőért."

A bicska nyílik a zsebemben, amikor ilyet olvasok. Ez egy idióta téves szemlélet.

Csak ebben a topikban leírtam már vagy négyszer, és ha valaki elolvassa és nem csont hülye, akkor egyet kell, hogy értsen, még akkor is, ha előtte másképp gondolta.

Ebbe semmiféle alá-fölérendeltségi viszony nincsen!
Gondolom, nem azért vásárolsz bárhol bármit, mert jótékonykodni szeretnél (a befolyásért való jótékonykodás meg a legundorítóbb). Nem azért mész be a boltba, hogy pénzt hagyjál ott, hanem azért, mert Neked kell onnan valami, nem? A kereskedő meg némi haszonért beszerzi azt, ami kell Neked.
Nincs senki senkiért. Egymásért vagytok bazmeg! Az egyenrangú partneri viszonyon kívül semmi más nem elfogatható számomra.

Leírtam itt:

@Mk412:

Meg még egy pár helyen.

Ki a f@szom tanítja az embereket erre a felfogásra?

dennisthemenace 2009.06.19. 10:16:14

@Henry82: A Tennent szerintem qrva szar...A lampakat meg tulsagosan is szeretik..Kimondottan idegesit,mikor a paraszt megnyomja a gyalogosatjaro gombjat es atfut,a lampa meg ket perccel kesobb megallitja a forgalmat a semminek..

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.19. 11:01:40

@Mk412: Ez így van, nem szabad alá-fölérendeltségi viszonyt felállítani, ebben egyetértek veled teljes mértékben. Viszont mégiscsak az eladó a "házigazda" és az Ügyfél a "vendég". Az én szemléletem szerint ennek megfelelően kell kezelni a helyzetet (most a cikktől függetlenül).

És szó nincs arról, hogy azt vallanám, "fényesre kell nyalni a hátsóját". Aki Ügyfél oldalról így áll hozzá, az szomorú. De ha a "házigazda" szemszögéből nézem a dolgot, akkor mindent meg kell tenni azért, hogy maximális kiszolgálásban részesüljön. Ezt s.ggnyalás nélkül is meg lehet tenni. De gondolom, ebben egyetértünk szintén. :)

"Nincs senki senkiért. Egymásért vagytok bazmeg!" Itt a pont nálad, de ahogy írtam most, szerintem házigazdaként ebben az esetben szerintem az eladónak illik jobban, finomabban kezelnie a helyzetet, mert ezúttal Ő kap majd pénzt, ha az üzlet létrejön. (Természetesen szépen irányítani is, anélkül, hogy az Ügyfél ezt észrevegye.) :)

Én pl. mikor a legutolsó autómat vettem (használt, nem veszek új autót elvből), odamentem, megnéztem. A kereskedő odajött, korrekten elmondott mindent, kipróbáltam, stb. Majd mondta, hogy az árban megegyezünk, ha meg szeretném venni. Láttam előtte több olyan autót. Mondtam, hogy nem alkudni jöttem, hanem autót venni. Tudom, hogy mennyit vagyok rá hajlandó áldozni, ez belefér és tetszik is. Cserébe mit kaptam? Még aznap elintézte az eredetvizsgát ajándékba, másnap a nevemen volt az autó, harmadnap értem rá, akkor elhoztam. Jó volt mindkettőnknek? Jó hát. :)

Amúgy meg jó reggelt mindenkinek, megyek kv-zni. :)

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 11:50:55

@AntiDr. DD:
Egyetértünk.

Részletekbe kár belemenni, mert ez egy külön szakma, ha úgy tetszik, művészet.

Ha az alapfelállás, amiben a fentiek szerint egyetértünk, megvan valamint mind az eladó mind a vevő értelmes kultúrált ember, akkor nem tudom elképzelni, hogy kettőjük között konfliktus legyen.

Én ma pl. egy órával hamarabb nyitottam ki, mert egy vevőm így ért rá bejönni. Nem fájt.
Legalább kihasználom a plusz időt és kitakarítom a boltot, meg elrendezem a papírokat.

s60d5 (törölt) 2009.06.19. 12:14:25

@Hrzrasn: Nagyvonalúan elsiklottál felette, pedig az ingatlanbérlet a legnagyobb kiadás, nyugat-európában egy kibaszott vagyon havonta.
Aztán nézd meg, mibe kerül az óvoda, az oktatás, a szórakozás, vagy a szolgáltatások.
Azt hiszem odairtam, hogy az ingatlan dragabb. Nekem ebbe beletartozik a berlet, az adas-vetel. Mondjuk a berlet az nem egyertelmu. Mi egy csaladi hazat berlunk, 2haloszoba, nappali, szokasos angol style, kert, kocsibeallo 2 autonak. 600font. Rezsi legyen 300. az kb. mennyi forint? Megall egy csaladi haz havi berlete, rezsije, kertvarosi reszen annyibol? Igen lehet, hogy csusztatok. Jol latod, gyerekm sincs, nem tudok hozzaszolni a kerdeshez. Egeszsegugy. Par hete voltam orvosnal eppen. Ingyenes. Volt laborvizsgalat is. A gyogyszer amit felirt, nem kerul penzbe, a receptert kell fizetni, egysegesen 7 fontot. A felesegem fogamzagatloja pl. teljesen ingyen van. A szorakozast nem reszleteznem, mar leirtak elottem az arakat. Szolgaltatasok. 69fontot fizettem a volvom muszaki vizsgajaert, tokkal vonoval. Benne van a vizsgadij, meg a szerviz orabere, h. atneztek, plusz a csereauto arra a delelottre. Ez csak egy pelda. Tudnam sorolni. Hozzateszem, ezek nem londoni arak, de nagyvaros. En szivesen alatamasztom tenyekkel amit irok, nem csak csusztatok!!!
Teljesen ertelmetlen, es meddo ez a vita. Amint mar leirtam, a fejekkel van otthon a gond, es amig ilyen emberek vannak otthon vezeto poziciokban, ez nem is fog valtozni. Akinek meg nem inge, nem veszi magara.

horompoli 2009.06.19. 12:20:33

Jó kis cikk...
A főnököm is járt már így!
Az 5éves Rover-ét szerette volna lecserélni egy újabb, sportosabb, elegánsabb autóra!
Fogalma sem volt mit szeretne, így betért egy Lexus szalonba, ott hamar végzett, mert nem volt megelégedve az eladó tudásával, majd betért egy BMW szalonba a megszokott hétköznapi öltözetében: sportcipő, farmer és a kihagyhatatan Spyker F1 ing.
Nyilván máris belehuppant az egyik bömbölőbe, majd ugyanazzal a lendülettel odalibbent egy eladó és figyelmeztette, hogy ez a kategória nem az Ő pénztárcájához passzol :)
Nem is kell ecsetelnem, hogy mekkora elánnal hagyta el a szalont, és még abban az órában eldöntötte, hogy mindezek után egy Jag-et fog vásárolni, mivel rádöbbent, hogy csakis ott foglalkoznak az emberrel tisztességesen!
Így jár az a ficsúr(eladó) akinek nem kell a 30misi...
A végén elmondom, hogy a Boss nem magyar és rádöbbent, hogy a magyarok 70%-a az előítéleteik végett van megpördülve!

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 12:49:40

@horompoli:
Nagy öntudatra és kommunikációs készségre vall, de főleg határozottságra, ha eldöntöm, hogy veszek egy autót, és egy teljesen más autóval megyek haza, mint amit elképzeltem, csak azért, mert valaki véletlenül nem úgy szólt hozzám.

Én úgy érzem, egyetlen mondatomba került volna, hogy tisztázzam, miért ültem be a szalonautóba. Ha valaki ennyire pipogya, hogy érte el vajon, hogy összeszedje az árát egy ilyen autónak?

Dolgoztam használtautó telepen. Bejött egy nagyon messzi vidékinek kinéző forma, malteros nadrágban, koszos körmökkel. Egy 6 millás Pajerot akart megnézni. Furcsálltam, nem is szívesen nyitottam ki neki, de nem jegyeztem meg, hogy nem az ő pénztárcájához való. És elképzelni sem tudom, hogy ez bármely szalonban, akárhol megtörténhet!!!!!!!!
A fószer kipróbálta a Pajerot, kiszállt éa annyit mondott, ha van mégegy ugyanilyen, akkor elviszi mindkettőt. Kápéra. Kiderült, hogy valami vadásztársaság vezetője volt.
Bárki, aki vásárlókkal foglalkozik, igen hamar szembekerül az első hasonló helyzettel. Kizártnak tartom, hogy ezek után bármelyik eladó így be merne szólni bárkinek.
Ezek a történetek a városi legendák kategóriájába tartoznak, jót lehet rajta röhögni egy sör mellett, de valóságalapjuk semmi!

Semmi.

horompoli 2009.06.19. 13:39:25

@Mk412: Semmi? :)
A város legenda pont nem ez a téma :)
Így a fenti cikk is csak legenda lehet!
Sajnálom , hogy ebben a tudatban élsz :)

A Bossnak nem volt elképzelése, hogy mit is szeretne! Így a választása arra a márkára esett ahol a kiszolgálószemélyzet tudja mi a dolga!
Tehát a márkát úgy választotta meg, hogy ha gondja van az autóval, akkor azt azonnal kezeljék!
A Lexusnál is nagyot nyomott a latba, hogy nem tudták biztosítani az azonnali alkatrész ellátást arra a típusra amit kinézett, az eladó meg nem volt hajlandó értelmesen eladni magát, vagy rábeszélni a márkára!
A BMWnél lenézték az öltözete végett...
A Toyotánál ezek szerint csak a foci számít :)
Én amikor a Mazdámat vásároltam csupán 1,5órát vártak rám, szombaton, zárás után mert okosan elfelejtettem, hogy át kellene vegyem az autómat amit felvásároltam! De semmi harag...
És hogy miből van pénze :) Talán a pár darab diploma, a 4nyelv, egy kis légió, viccből cégvezetés...stb...
Te is benne vagy abban a 70%-ban sajnos!

Sajnos.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 13:49:30

@horompoli: Én csak arra gondoltam, hogy az az értékesítő, aki már legalább 3 hete csinálja a munkáját, az feltételezésem szerint lát kb. hetente 3 szakadt farmeros, heti 2 rövudgytyás-strandpapucsos, heti 1 olajos-overallos embert, aki nagy összegű autót vesz, vagy tudni róla, hogy nagy összegű autóval jár.

Arra céloztam, hogy ezek után nem életszerű a fenti szituáció, amiben a pénztárcájára utaltak.

PomPomPinpong (törölt) 2009.06.19. 14:02:22

@Mk412: Ha budapesti volt a szalon, akkor sajnos lehet életszerű.

Kollégámnak pl. van egy kedvenc, szakadt tréningnadrágja, hozzá egy szintén kedvenc nyúzott trikója. Az esküvője előtt elment cipőt vásárolni. Az eladócsaj ráröppent, hogy túl drága cipőket próbálgat, nem kellene. Mondjuk ő nem fordult sarkon, csak finoman közölte az eladóval, hogy inkább a kollégájával folytatná a továbbiakban a beszélgetést és neki az a cipő kényelmes és ne aggódjon, mert ki tudja fizetni. Meg is vette, a kiscsaj meg nem mert a közelébe menni, amíg bent volt. :)

Szóval budapesti viszonylatban ez sajnos nem városi legenda. Jellemzően a felkapottabb szalonokban, üzletekben dívik, ahol sznob eladók vannak. :(

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2009.06.19. 14:12:09

@AntiDr. DD:
Ez életszerű lehet, mert a sznob boltokban tényleg kevesebb "szakadt" ember vásárol.

Érdekes, hogy pl a plázákban az eladók is hamar átveszik ezt a sznobériát, pedig havi nettó 70e-res fizetésükkel nem biztos, hogy illene. Hiába, a rossz környezet...

Egyébként szerintem életrevalóság, kommunikációs készség, meg sértődékenység függvénye, hogy ki fog kifordulni a boltból és ki az, aki "lerendezi" maga körül az ügyet.

loláb 2009.06.19. 15:32:18

@Henry82: Én a motoromat vettem hasonlóképpen: bementem egy szalonba, megmondtam mi kell, és modnatm, hogy a legjobb ajánlatot adják. Ajándék cucc nem érdekel, adják olyan olcsón, ahogy belefér. Megkaptam a papírt, elmentem a következőhöz, mondtam neki: az előző helyen ezt az ajánlatot kaptam, adjon jobbat, és öntől veszem a gépet. Majd ennek a papírjával mentem a következő kereskedőhöz. A hatodik cég már forintra ugynazt az ajánlatot adta, mint az előző, ugyhogy náluk megvettem az 1,85 milliós motort 1,5-ért forgalomba helyezve. Egy szombat délelöttöm ment rá.

horompoli 2009.06.19. 16:23:50

@loláb: ennyi...
Pont hasonlót tervezek :)

gnme 2009.06.19. 16:38:02

..bazeeeg most megkapjátok ... :)

Olvasgatva a hozzászólásokat eszembe jutott itt valami ..

Lehet hogy én vagyok hülye akkor rám kell mondani ..

valamilyen oknál fogva belső késztetést érzek, hogy a saját nevemre ne hozzak szégyent .. ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy én a saját kezemből szart nem adok tovább ..

.. nem kell a duma. A válság miatt minimálbéren vagyok. ( .. az más kérdés mennyit csalok mellette, mert nekem nem csak kenyérre kell a pénz, a kenyér mellett élni is kell)

szóval .. ez a késztetés hiányzik az emberekből,.. ha valahogy nincs igénye az eladónak, hogy eladja saját magát,akkor el kell menni énekelni bazd meg ..

..van aki csak a popszakmához ért. Hát az énekeljen b+

ennyi

loláb 2009.06.19. 17:31:50

@horompoli: Sok sikert, neked most talán még könnyebb lesz. Csak igyekezz, hogy lehetőleg még az ÁFA emelés elött aláírjátok a szerződést.

Ciri 2009.06.19. 18:04:19

@loláb:
Sajna ez nem minden esetben jelenti azt, hogy nem nyeli be az ügyfél az Áfaváltozást.

loláb 2009.06.19. 18:07:57

@Ciri: Mitől függ? Az átadásnak, a forgalomba helyezésnek, vagy minek kell július 1 elé esnie?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.06.19. 22:26:30

Az mondjuk igaz, hogy fél órával munkaidő előtt még nem kéne pakolászni a hazaúthoz, akármilyen ügye is van az eladónak...

Viszont az ilyen nagyarcokat sem szeretem, akik azt hiszik, hogy ők szarták a spanyol viaszt. Kissé beképzeltségnek tartom, hogy ha éppen nem szolgálták ki az adott Toyota szalonban, akkor ő bizony megmutatja, mert ő aztán ő, és átmegy csakazértis a Mazdába... Felesleges arcoskodásnak, nőies hisztinek tartom. (Nála "kicsit" fontosabb emberek is ráérnek többször elmenni ugyanoda, ha valóban azt szeretnének.)

Az R8-at (nem egy Avensist vagy Mazda6-ot...) is második, sőt, harmadik nekifutásra sikerült lefixálni, pedig ismerős helyre, ismerős emberek közé mentem, vettünk már ott pár autót. 1 órával a záróra előtt érkeztem, de annyi érdeklődő volt (más autókra), hogy egyszerűen nem jutott rám értékesítő. A szalon tulajdonosa megkért, hogy inkább jöjjek vissza egy másik napon, ha tudok (kb. 80 kilométerre lakom onnan!).

Világvége? Nem. Szerintem senkinek sem úgy kéne hozzáállnia az autóvásárláshoz, hogy neki aztán ki kell nyalni még a seggét is közben... Kis együttérzésbe még senki sem halt bele szerintem :-)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.20. 09:23:01

@Mk412: "Én csak arra gondoltam, hogy az az értékesítő, aki már legalább 3 hete csinálja a munkáját, az feltételezésem szerint lát kb. hetente 3 szakadt farmeros, heti 2 rövudgytyás-strandpapucsos, heti 1 olajos-overallos embert, aki nagy összegű autót vesz, vagy tudni róla, hogy nagy összegű autóval jár."

Sôt, bizonyos helyeken már az is ukázba van adva, hogy a poszterkunyeráló kölköket sem hajthatják el, mert 10-15 év múlva potenciális ügyfél lehet belôlük. (Nagyon helyesen.)

Hrzrasn (törölt) 2009.06.20. 09:47:25

@s60d5: A mûszaki mindenhol fixáras, mit akarsz ezzel? Majd ha már hívtál életedben egyszer is mesterembert, cseréltettél hengerfejtömítést, taníttattál/óvodába járattál gyereket, igénybevettél nem ingyenes fogorvosi szolgáltatást, tagja voltál bármilyen sportklubnak, jártál rendszeresen szórakozni, akkor majd beszélgetünk az árszínvonalról.

A 600 font meg havi 200.000. Ez egyben azt is jelenti, hogy 4-600.000 Ft kauciót kellett letenned. Ezeket szintén nem a kelet-európai fizetésekhez méretezték.

Megismételném újra az eredeti kijelentést: aki azt hiszi, hogy Londonban kukásként jobban fog élni, mint Budapesten bíróként, kurva nagy tévedésben van.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.20. 09:54:18

@AntiDr. DD: "Szóval budapesti viszonylatban ez sajnos nem városi legenda. Jellemzően a felkapottabb szalonokban, üzletekben dívik, ahol sznob eladók vannak. :("

Elhiszem, hogy ez bizonyos helyeken így megy, te viszont azt hidd el, hogy az igazán komoly helyeken akkor is rezzenéstelen arccal szolgálnak ki, ha strandpapucsban mész be. Ruházat alapján a pénztárca tartalmát becsülgetni, ôsi román szokás, és amatôr dolog.

Hrzrasn (törölt) 2009.06.20. 10:03:31

@AntiDr. DD: "És szó nincs arról, hogy azt vallanám, "fényesre kell nyalni a hátsóját". Aki Ügyfél oldalról így áll hozzá, az szomorú."

Sajnos ügyféloldalon is vannak tahók, barátkozz meg a gondolattal. Mégsem hajthatod el a faszba, mert ezzel nem csak ôt hajtod el, hanem azt tíz másikat is, akiknek elmeséli (esetleg kiszínezve), hogy mekkora szemét aljas bunkó voltál. A tíz másik viszont nem volt ott, hogy meg tudja ítélni, mi történt, nekik csak annyiból fog állni a sztori, hogy ott nem szabad vásárolni, mert kibasztak a Bélával.

s60d5 (törölt) 2009.06.20. 14:16:40

@Hrzrasn: Nem fogok Neked tovabbi peldakat mutatni, mi mennyibe kerul itt, es mi mennyi aranytalanul dragabb Otthon. Ugy latom, pusztaba kialtott szo. Kijottem, en dontesem volt, megtettem, nem bantam meg. Boldog vagyok:) Szep hetveget PONT

s60d5 (törölt) 2009.06.20. 15:16:49

u.i. :
Kifelejtettem, egesz pontos szamokat tudok mutatni hengerfejcseres okossagokrol:)
totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=98451
Sajnos a felesegem autojaval megszivtuk:D

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.06.20. 17:09:29

@Hrzrasn: Sokan még ebben a tévhitben élnek. Nem kell a kérdéssel foglalkozni, majd ha kijut, egyből megérti, amint a bőrén tapasztalja :)

lacza87 (törölt) 2009.06.20. 17:40:16

@KuKori: Pontosan ahogy mondod majd ha kimegy pl Franciaországba(vidék) és azt látja h egy pohár sör 5€-tól, h cca. 40-50 km vonattal 12-15€, h 10€-ért tolják le nullással a hajad, és h egy közepesen lepukkant kolesszoba cca. 200€. A szolgáltatások, a kis üzletek, éttermek nyugodtan számolhatók 3-4x szorzóval az itthonihoz képest. És akkor még nem beszéltünk Párizsról, a felkapott üdülőhelyekről vagy olyan országokról mint Dánia....

dennisthemenace 2009.06.20. 22:31:20

@Hrzrasn: Lehet.De inkabb legyek kukas Londonban,mint biro Budapesten.

romesz 2009.08.02. 00:04:01

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 : Ha a nyitvatartas este hatig van, akkor talan illene a zaras elott erkezo ugyfelet megfeleloen kiszolgalni. Viszont ha valaki a zaras utan erkezik akkor az alkalmazott nem koteles kiszolgalni.
Cak azokkal kell foglalkozni akik a zaras pillanataban az ajton belul tartozkodnak. Az hogy mit vett es hol vette a tematol fuggetlen. Mindenki azt vesz amire igenye es penze van.
süti beállítások módosítása