Csak egy izzócsere

  2009. február 14. - Csikós Zsolt Címkék: mercedes totalcar flotta szereles

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Öt gang az állólámpában!
2015-07-19 07:25:12

Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok

Totalcar a Múzeumok Éjszakáján!
2015-06-18 08:03:55

Ez most más lesz. Most mi állítunk ki autókat, s várjuk, hogy jöjjenek a nézők, lehetőleg jó sokan. Volt

Szép autót keresünk!
2015-06-08 17:52:23

A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok

Bent a kövület-Pio!
2015-06-02 16:00:17

Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve

Nem tudom, hogy a mai ember számára létezik-e nagyobb csoda egy régi dízelnél. Persze nem az emisszióra gondolok - amit kizárólag szégyellni lehet, - nem is a motorerőre – ami jószerivel nincs –, és nem is fogyasztásra, ami a teljesítményhez képest tetemes. Látják, ilyenkor azért jön jól mentsvárnak, hogy szerény a lóerőmennyiség, mert abszolút értékben ezek a motorok még mindig nem tűnnek iszákosnak, és az azért elég jól hangzik, hogy az én háromliteres Mercim csak kilencfelet eszik. Azt nem teszi hozzá a büszke tulaj, hogy viszont kicsivel gyengébb, mint egy mai 1300-as Fiat-dízel, muhaha.

Nem, nem itt kell keresni a régi dízelek varázsát. Hanem hogy minden elektromosság nélkül működni tudnak. Ma, amikor a legegyszerűbb autó is a varrások mentén reped a beletömött chipek, relék, jeladók, kopogásérzékelők és visszacsatolt elektronikai hurkok miatt, ez szinte elképzelhetetlen. Pedig egy ilyen öreg olajkályhának csak a beindításhoz kell áram (az önindító tekeréséhez és az izzításhoz), utána addig kertyeg, ameddig kap üzemanyagot.

1993-ban, egy svédországi autópálya-szakaszon, Uddevalla felé tartva vagy kétszázötven kilométert autóztam úgy, hogy még az út legelején eltört és leesett az akkusaru az állólámpás Mercimben. Ezekben az autókban csak az időóra és a tankvisszajelző működik áramról, a sebességmérő mechanikus, az olajnyomásmérő egy apró, szintén mechanikus manométer (az olajnyomáscső emiatt a műszer hátuljában ér véget), a vízhőfok-mérő egy, a már említett manométerrel pontosan megegyező szerkezet, a hátuljába pedig alkohollal töltött cső csatlakozik, amelynek a túlsó vége a hengerfejben van. Ahogy melegszik a hengerfej, úgy nő az alkohol nyomása a csőben, e nyomás pedig felfelé tolja a mutatót. Simple as that.

Nos, ennyi kitérő után térjünk vissza Svédországba – bár az üzemanyag-mérő nem mutatott semmit (már előtte kontakthibás volt néhányszor), az időóra megállt (biztos valami biztosíték), a magnót pedig kikapcsoltunk, mert beszélgettünk. Nem gyanakodtam rosszra. Egészen addig, amíg letérés után az első kereszteződésben kis híján belém nem szállt hátulról a másik magyar autó, egy Zsiguli. „Miért nem indexelsz? És még a féklámpád sem megy!” – rontottak rám a következő pihenőben.

Hát azért nem, mert akkor semmi áramom nem volt már. Szóval szép-szép ez a dízeles dolog, de amikor mégis kell neki áram, akkor nagyon sokra van szüksége. A dízelmotorban 20:1 körüli a kompresszió, kétszer akkora, mint a benzinesekben. Az önindító sokkal jobban küzd a nagy kompresszió ellen, ha nagy a hideg, és csökken az akku áramleadó képessége, meglehetős szenvedés tud lenni a beindítás. Mindemellett éppen annyi izzítógyertyában kell vörösre hevíteni a Wolfram-szálat, ahány hengeres a motor, ez pedig szintén iszonyatos áramfelvétellel jár. És ha hideg van, a sok városi üzem miatt nem 100 százalékos az akku, ráadásul még az izzítórendszer is gyengélkedik, nos, olyankor izgalmas prodzsektté válik minden első, reggeli beröffentés.

A feleségem Merci 190D-jével október táján történt valami. Kimúlt az izzításvisszajelző, tudják, a lámpácska, ami az ilyen öreg dízelek műszerfalán kigyullad, amíg nem szabad indítózni, s elalszik, ha már lehet. Aki ismeri ezeket az autókat, tudja, mit jelent ez a jelzés – valamelyik izzítógyertyával baj van. Én viszont úgy gondoltam, ha nem megy, hát nem működik, az autó ettől még szépen bepöccen (a garázsban), nagy baj nem lehet. Aztán megjöttek a hidegek, és a Kati arról számolt be, hogy délutánonként, amikor az egész napra a P+R-ben hagyott autóba becsücsül, furán, sántán indul a motor. Aztán januárban egy éjszakára kint maradt, mert valamelyik másik autó költözött a helyére a garázsban – hát másnap reggel alig bírtunk életet lehelni bele. Megijedtem.

Lehúztam a stekkert az indítórelé dobozáról, és egyenként kimértem a gyertyákat a csatlakozóknál. Hopp, az egyiknél szakadást jelzett a multiméter! Tudom, hogy ilyenkor ki kellene szerelni az összeset, nézni, mennyi idő alatt izzanak fel, talán még hőtérképet is kéne készíteni a fejekről, de a 190-esnél kevés a hely, berezeltem. Maradtam a bütykösujjú-módszernél, ez is eldöntötte, hol a hiba.

Kétezer forint volt egy Febi-gyertya, gyorsan megvettem, mingyá’ kicserélem, szívem, mingyá’. Egy hétig gyűjtöttem az erőt, de lépnem kellett, mert rossz izzítógyertyával, amikor nem indul a beteg henger, az adagoló csak nyomja befelé a gázolajat. Ez pedig komplikációkhoz vezethet – amikor elkezd nagy nehezen mégis pöfögni, kormol, a korom lerakódik a gyűrűk alá, a gyűrűk befeszülnek, sokszoros erővel koptatják a hengerfalat, a koksz a szelepek szélére is leül, ott zárási problémák keletkeznek, emiatt egyenetlen lesz a járás, a vibrációk egyéb bajokhoz vezetnek – mielőbb ki kellett javítani a hibát, no.

Gyertyát cserélni nem nehéz, az ember kitekeri a régit a hengerfejből, majd betekeri az újat. Egy benzinmotornál. De nem ezen. Itt először ki kellett nyomoznom, melyik a rossz gyertya. Izzítórelé dobozáról stekker megint lehúz, azt már tudtam korábbról, hogy az a rossz, amelyikhez a lila-fekete vezeték vezet. A műszer egyik szálát arra a csatlakozóra tettem, a másikkal a gyertyák fölső érintkezőjét kezdtem végigpiszkálni. Ahol végtelen lesz az ellenállás, az a rossz – ez logikus.

Igen ám, de a benzinmotornál (leszámítva a Bogarat, néhány hanyatt döntött motoros francia autót és egyéb kreténségeket) a légszűrő után talán a gyertyák a legkönnyebben hozzáférhető elemek. Az állólámpás/fekvőlámpás széria régi dízelmotorjain is eléggé kézre esnek, kint vannak a hengerfej szinte pőrének mondható oldalán. De az újabbik fajta Merci-dízel kompakt. Szívósor, gázolajcsövek, vezetékek szövevénye alatt épp csak látszik egyik-másik gyertya. A nőgyógyász és a kulcslyukon át kitapétázzuk a szobát tipikus esete. Össze-vissza zúztam a kezemet, mire három gyertyát kimértem, a negyediknél feladtam. De meglett a rossz, kettes henger. Még az egyik legjobban elérhető, azon a lyukon át, ahogy az egyes-kettes és a hármas-négyes hengerek szívócsövei kettéágaznak, és kicsit nagyobb likat hagynak.

Lehúztam először a vízhőmérő jeladó-gombájának a vezetékét, mert útban volt.

A vezeték az izzítógyertyán anyával rögzül, talán azért, mert tudták előre a sehr geeherte schwäbische ingenieuren, hogy aki cserébe kezd, anyázni fog, csak a kellő nyelvi párhuzamot akarták létrehozni.

Sebaj, a nagy crovámra rátettem hosszú szárat, csuklót, a végére pedig a 8-as dugóvéget. Ezzel a Terminátor kezébe való eszközzel kábé 1/137-ed fordulatonként újabb fogást véve megmozdítottam az anyát. Majd így, már lazábban, hihetetlen, 1/16-okat moccantva elkezdtem letekerni. Szerencsére német anyagból van minden, egyharmad fordulat után már ment kézzel is.

Ott a pőre gyertya! Rá a 10-es fejet az imént összeszerelt, kardános tekerőrendszerre, de nem találtam olyan fogást, hogy meg tudjam mozdítani. Ettől féltem. Sebaj, lehúztam a racsnit, elforgattam annyira a fejet, hogy épp szorulósan rá tudjam tolni a gyertyára, majd a hosszabbító szárat erős szögben kivezetve, azt erőkarként használva megmoccantottam. Ta-da-da-daaaaammm! Meglazult. Innentől kézzel ment.

Amint látják, a régi gyertya meglehetősen üszkös, pláne az újhoz képest. Ilyen lehet az előkamra, meg valószínűleg az égéstér is belül. Csak remélni mertem, hogy ha jó lesz majd a motor, öntisztul, de azért a következő tankolásnál tervbe vettem valami dízelrendszer-tisztító adalék beborítását a tankba.

Vissza már minden simán ment, a lazítási-kiszerelési processz megfordításával. A hőgombára sem felejtettem el visszatenni a vezetéket, majd próba – izzításvisszajelző megint működik, négy henger azonnal elkapja. És, amint azóta a használatban is kiderült, ugyanezt produkálja hosszú, hidegben kint töltött idő után is. Kétezer forint, talán ha húszpercnyi szerelés, és megint jó a 190D. Nekem megérte.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr52936514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZON 2009.02.14. 14:33:41

A kormosat megsmirglized,és visszaviszed oda, ahol az újat vetted: mégsem belevaló, kéred vissza a pénzt.

bobeszedulacika 2009.02.14. 14:37:47

próbáld ki ezt egy patrolon,nekem 6 db kell meg egy fél nap .

jamiepapa 2009.02.14. 14:39:41

Talán illett volna kicserélni az összeset...

csak sporolosan 2009.02.14. 14:46:46

Már megint egy ócska lomot dícsérő blog! Bontóba velük, de gyorsan!

Carisma001 2009.02.14. 14:49:37

...anyával rögzül.......anyázni fog! Röhög:D:D:D

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 14:50:24

@jamiepapa: Mind a négyet? De akkor a következô 3 alkalomból nem lenne cikk :)

feketenap · http://www.zoldszempont.hu 2009.02.14. 14:53:37

A légszűrőház szívóoldali csövén látok valami szűkületet. Az gyári?

eXDub 2009.02.14. 14:57:10

Igen,minden rendes autószerelő megmondja hogy ha az izzitógyerta behal,akkor érdemes a összeset kicserélnimegyrészt azért mert ha előzőleg netán egyszerre lettek kicserélve akkor hamarosan be fog kakálni az össze többi is és még 3szor nekiállhatsz ha egyesével cserélgeted. De te tudod:)!

0Peti0 2009.02.14. 14:57:14

Gratulálok a sikerhez! De ugye tudod hogy nem illik egyet cserélni,ahogy a benzinmotorba se egy gyújtógyertyát cserélsz!Fiat Uno 1.3d öbbenet is hasonló szopás de azon az adagoló alatti.

Shadowkiller 2009.02.14. 14:58:24

@evoVIII: lehet h egy ócska lom, de ez még huszonx év után is AUTÓ (és még az is lesz egy pár évig), nemúgy mint a mai 150000 km után szétesősek...

series_one (törölt) 2009.02.14. 14:59:09

"Mindemellett éppen annyi izzítógyertyában kell vörösre hevíteni a Wolfram-szálat, ahány hengeres a motor,"

namost az állólánykáról idekanyarodni nem túl tényszerű, vagy legalábbis egypár lépés kimaradt, mert mintha lenne egy gyertya a műszerfalban is, nem?
:))))

Csikós Zsolt 2009.02.14. 15:02:29

@feketenap:
Gyári hát. A java része. Ami meg letört, az az autós legjobb barátja, Duct Tape :-)

vincent923 2009.02.14. 15:03:20

...inkább maradok a zsigulinál, ott a komplett motort szét lehet rámolni 20-30 perc alatt és mellesleg benzines is :D

Csikós Zsolt 2009.02.14. 15:03:39

@eXDub:
Pénz küld én cserél... Más zsebében nem turkálni.

UrQuattro 2009.02.14. 15:04:07

@evoVIII:
Ócska lom..
Van aki ezt szereti,illetve ilyenre telik!
Mit kell belepofázni, hülye gyerek evoval!..

Legalább tiszteletbe tartanád más gondolatait. Ennyi észt..

Csikós Zsolt 2009.02.14. 15:04:47

@series_one:
Az az állólánykában is csak egy sokkal kisebb kis izzógyösz. A 190D-ben meg nincs is.

Pasas 2009.02.14. 15:05:55

@Shadowkiller: Hagyjad már. Evo minden blogba beír hogy milyen szar autó, csak az övé a fasza.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.14. 15:06:30

Hajjaj, mit kértek volna el ezért egy (szak)szervizben :)

crix 2009.02.14. 15:13:43

Berhelés jó :)
Bírom, ahogy Csikós úr megadja a módját. Evo meg 13 éves :)

series_one (törölt) 2009.02.14. 15:18:11

@vincent923:
azért egy dízel w201 sincsen szénné bonyolítva...
alap szerszámkészlettel szép kényelmesen szétszeded meg összerakod és jól is van ez így.

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 15:27:45

@eXDub: Na ja. Ha megvárod, míg mind a négy beszarik, akkor sem spórolsz egy büdös vasat sem, viszont négyszer szerelsz és négyszer anyázol - az egy alkalom helyett.

Erre van aki már rájött, van aki még nem. A fillérbaszó embereket mindig megbünteti a Jóisten.

vnweb 2009.02.14. 15:37:16

Azért nem lett kicserélve mind a 4 egyszerre mert akkor csak 1 poszt lett volna írva. Így meg még lesz 3... :D
Amúgy már azt hittem hogy nem lesz hét Csikós féle barkács poszt! Hajrá! Várom a folytatást! :D

eXDub 2009.02.14. 15:39:23

@Csikós Zsolt: Csak azt ne mond hogy 2000Ft mellé nem tudnál hozzácsapni még 6000et! Nem msá zsebében turkálok,de egy hozzám hasonló,ösztöndíjból(nem diákhitel:)) élő egyetemistának is van 8000ft-ja,már ne haragudj.

Szabi01 2009.02.14. 15:52:02

Jó írás, azon kívül, hogy minden izzítót ki kellett volna cserélni annyit tennék hozzá, hogy ha az ellenállásmérő nullát mutat az a szupravezető, :-) valószínűleg a rossz izzítógyertyánál végtelent mutatott az a műszer!

csabájé 2009.02.14. 15:52:08

szeretem olvasgatni ezt a szerelős blogot, ezért jókat röhögök azon, aki még 1 villanykörte cseréhez is szakit hív.....

egyébként én is annyit javítok, amennyit feltétlen muszájjjj, letakarom a hűtőt, termosztátcsere helyett, stb

IQLight 2009.02.14. 15:52:26

Nem értem, miért kellene mindet kicserélni, ha csak egy rossz. Igaz, én mindig magamnak cseréltem a dízelemen és nem húzott le a szerelő ezzel az egyelromlottcseréljükmindet dumával.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.02.14. 15:54:26

Csík, csak azt ne mondd, hogy a bajuszos a Merga mellett te vagy!:)

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 15:57:01

@Csikós Zsolt: "Pénz küld én cserél..."

Azt nem gondolhatod komolyan, hogy szaros 8 rugót nem ér meg neked, hogy a jobbik feled téli reggeleken garantáltan el tudjon indulni. Ennyire fillérbaszó nem lehetsz.

Egyébként térden állva könyörgöm, vegyél egy könyvet, amibôl megtanulod lekapni a szívósort, mert horror nézni, amit szenvedsz.

www.amazon.de/dp/3613010119/
www.amazon.de/dp/3768804917/
www.amazon.de/dp/3716818194/

loláb 2009.02.14. 15:58:07

@ZON:

ez mekkora olcsójánosság lenne:)

P_Lac 2009.02.14. 16:16:02

Teljesen le voltam törve délelőtt, hogy sehol egy echte Csikós féle ,,öregautóberhelő" poszt, hát most nagyon megkönnybbbültem, mégse kellett csalódnom a Mesterben, Respect!! :-)

Annyiban egyetértek néhány előttem szólóval, hogy célszerű lett volna egy lépésben kicserélni mind a 4 izzító gyertyát,én még a magam részéről annyit tennék hozzá, hogy kb. három és fél ezer Huf alatt igazán jó minőségűt nem nagyon lehet találni, azért érdemes márkásabbat venni, mert az sanszos, hogy némileg jobb minőségű és tovább ki fog tartani.
Pöcc-Röff!

Burkus király 2009.02.14. 16:24:40

@P_Lac:
ezekhez régi autókhoz ennyiért már relatíve minőségi alkatrészt adnak. Amiről te beszélsz, az a bosch lenne, de azt meg minek, ha annyit tud egy febi is. Nos, ez egy másik bája a dolognak: már a kereskedésben nem húznak le.

Amúgy hozzátenném, hogy a jó öreg diesel mercik valóban lomhák és sokat fogyasztanak. Ellenben egy Golf2 (jó állaputú csakis) kis 1.6-os td sokkal pörgősebb - tud annyit, mint egy mai 1.4-es benzines.

Toyotás 2009.02.14. 16:26:59

Csak tudnám miért foglalkozik ezzel a sok rommal.

lacza87 (törölt) 2009.02.14. 16:27:07

@Hrzrasn:
hallod a 20 euróból majdnem kijön a további 3 gyertya:)
ez nem bántás Csikós! én bírlak

AtoszMester 2009.02.14. 16:27:18

Az autó benzinnel megy :)

series_one (törölt) 2009.02.14. 16:31:11

@Toyotás:

nahát, lehasalt egy izzítógyertya, kurvaanyját, bontóba vele.
így jobb lenne?

lrichard_ac 2009.02.14. 16:45:49

20perc és megint megy a 190D... épp ma délelött voltam bontóban, Golf III-hoz ugye hegynyi alkatrész van.
Nagyon jól értem az efféle szerelést, egy "Freundliche" elkért volna 200 eurót simán... De sk ugye dagad a férfi mellkasa, ha megint ketyeg a verda!

Ja és nekem benzin ("ABS", 1.8-as), kényelmesen hozzáférhetö minden... de birom az ilyen berhelést, különösképpen, mert itt Németo.-ban most minden hülye bontja el a hasztnáltját a 2500EUR jutalomért, de nem veszik észre, h nem kapnak engedményt az új autók listaárára... "szarevö", tizenhét éve keresem ennek a szónak a német fordítását!

DAF- os Levi 2009.02.14. 16:47:40

Toyotás,lehet azért,mert szereti bütykölni őket.

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 16:53:58

@Burkus király: "Ellenben egy Golf2 (jó állaputú csakis) kis 1.6-os td sokkal pörgősebb - tud annyit, mint egy mai 1.4-es benzines."

Etetheted magad ilyesmivel, de nem érdemes. Golf2-bôl 1.6TD változat 60, 70, és 80 lóval volt. Egy mai Fiat Pandában - ami hát hm, finoman szólva sem a sportosság csúcsa - egy 1.4es benzines 100 lovat produkál.

Ja, és turbó nélkül!

Csikós Zsolt 2009.02.14. 16:54:45

@Hrzrasn:
Ha mg 5 évig jó a másik három izzító, akkor nem spóroltam? Nem gondoltad szerintem végig a dolgot. Mindenesetre már majdnem fél évvel többet bírt a másik három. És ha mind a négyet ki akarom cserélni, akkor szerelhettem volna egy fél napot. Akkor meg már vittem volna a Kareszhoz. Azt viszont - ahogy ismerem magam - még három hétig halogattam volna, mert nincs semmire se időm. És akkor ártok tovább a motornak. Nagyítóval a szem előtt véleményt mondani könnyű. De ha te mindig mindent, azonnal, szakszerűen megjavítasz, vagy megjavíttatsz, a körülményektől függetlenül, akkor nem szóltam. És akkor le a kalappal.

Csikós Zsolt 2009.02.14. 16:56:03

@streetsta:
Nem, az egy gimis barátom. Nekem akkor már nem volt hajam. És még nem volt pofaszőröm, vagyis borotváltam. Én a fgép mögött állok, tudod, valakinek kattintania is kell... :)

Csikós Zsolt 2009.02.14. 16:58:27

@Hrzrasn:
Szedtem már le, csodálkozni fogsz. Nem is egyszer. Csak amikor fel kell menni fektetni a gyerekeket, utána meg cikket írsz hajnali egyig, és volt összesen 15 perced a héten szerelni, akkor egyszer, vacsora után, nem állsz neki szívósorokat levenni. És kurva jól indul. Annyira kurva jól indul négy hengerrel, a legnagyobb mínuszba kihajítva az utcára is, és mellesleg olyan kibaszott biztosan, amit el se tudsz képzelni.

P_Lac 2009.02.14. 17:12:47

Burkus király

Egyik barátomé volt anno a 90'-es evek elejen egy Jetta ( nem a mostani, hanem az ,,eredeti") , abban 1,6 td motor volt, asszem 71 PS , meglepoen jol ment. Annyi nem tetszett benne, hogy a muszerfalban a vakkapcsolok, amik lemezbol voltak, rezegtek mint a fene a ,,korai" Diesel keményebb járása miatt. Azért gyorsan megoldottam a problemat, nemi papirkaval kiekeltem ezeket, utana csendesebb lett az utastér.

De a Mercikben meg a békebeli soros BOSCH adagolo van, no az tenyleg nagyon-nagyon sokaig birja a harcot.

Burkus király 2009.02.14. 17:16:36

@Hrzrasn:
1. azért nem minden mai 1.4-es 100 le.
2. esetleg a nyomaték is számít valamit?
3. nem mondom, hogy jobb, hanem, hogy van olyan jó.

FrankZane 2009.02.14. 17:19:46

@ZON: elönt az epe, amikor ilyeneket olvasok. ezért tart itt ez az ország ahol.
képzeld van aki nincs rászorulva, hogy 2ezer forintot ellopjon.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.14. 17:21:37

Csiki, ne húzd fel magad ezeken, tudod, itt mindenki mindig jobban tudja a mihogymerrét. :)

zoolikk64 2009.02.14. 17:21:40

Üdv.,Csikós úr mirőlbeszél?nekem is volt 300d-smercim,350000km-tmentem vele,utánfutóval állandóan,és 7.5l-nél többet nem tudtam vele megitatni,pedig a km óra csak lakotterületen volt 100 alatt.

BTO11 2009.02.14. 17:24:40

beta crova készleted van Csikos ha jól látom a sárga markolatot.
amugy cserélj gyertyát a régebbi seat toledo magnusba a 100LE fajtába ,elsösorba a 2. 3. hengerbe.
az is nagy élmény.

Turbo 2009.02.14. 17:26:40

Tisztelet a kivételnek, de itt annyi tuskó hozzászóló van! Kár, hogy egy ilyen cikk írása után mindíg hadakozni kell a szakzsenikkel.Kitartás Zsolt! Én autószerelő vagyok és valom, hogy ez a technika még nem felejtős...

Aldo Moro 2009.02.14. 17:29:00

Szeretem ezeket a cikkeket, hasonló jókat szoktam szerelni a Cromán, abban is mechanikus minden, tán még az akksi is. Csak nekem mindig esőben meg éjszaka jön össze valami mókolás. Amúgy nem tudom, nekem már több, mint 100 ezer óta ugyanaz az izzítógyertya van, mindig cserélni akarnám, de Pacsirta azt mondja, hogy még jók. Szerintetek?

Aldo Moro 2009.02.14. 17:30:14

Igen, akartam is irni, hogy a 9,5-öt kissé sokallom, pláne annak fényében, hogy a 2,5-ös 6-6,5-öt eszik.

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 17:30:42

@lrichard_ac: "Nagyon jól értem az efféle szerelést, egy "Freundliche" elkért volna 200 eurót simán..."

Baromság. A BMW-szervizben 170ért olajcserét csinálnak, kompletten, anyaggal, munkadíjjal. Egy szenzor / gyertya cseréje 20-30 EUR környékén van, karosszériaelem cseréjéért kérnek 70-80at.

Burkus király 2009.02.14. 17:30:55

@Hrzrasn: nem vitatom, van az 1.6 td-nél van jobb 1.4-es benzines is, én annyit állítottam, hogy az van olyan jó, mint egy 1.4-es benzines. A modern benzines kissé több lóerejét a diesel nyomatéka bőségesen tudja ellensúlyozni - ettől azonban valóban nem lesz 100 lóerős és valóban még a turbólyuka is megmarad. Azonban tudtommal az 1.4-ek sem mind 100 lóerősek.
Személy szerint ha választanom kellene, akkor a tádét választanám.

Tény, hogy régi konstrukció, de ettől még egyáltalán nem rossz.

Aldo Moro 2009.02.14. 17:31:25

Turbonak tök igaza van.

BTO11 2009.02.14. 17:42:09

@Turbo:
merre vannak? kéne 1 kis tüzelöt vágnom a kandal loba.
baltám ,fejszém ,2db motoros láncosfürészem az van.
szabad a tarvágás?
D:))

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 17:46:02

@Burkus király:

"1. azért nem minden mai 1.4-es 100 le."

Dehogynem. Remélem most nem azt akarod elôadni, hogy a Fiat Panda egy sportautó, nagyteljesítményû motorral.

"2. esetleg a nyomaték is számít valamit?"

Persze.
Golf2 1.6TD: 60LE/110Nm, 70LE/133Nm, 80LE/155Nm
Panda 1.4: 100LE/131Nm

A régi Golf adatai nagyon szarok még egy mai benzineshez képest is, remélem nem gondoltad komolyan, hogy 25 év alatt nem fejlôdtek semmit a motorok.

"3. nem mondom, hogy jobb, hanem, hogy van olyan jó."

De még csak olyan jó sincs. Közel sem.

Turbo 2009.02.14. 17:48:02

A Cromások tartsanak össze! (Aldo Moro)

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 17:53:04

@Burkus király: "A modern benzines kissé több lóerejét a diesel nyomatéka bőségesen tudja ellensúlyozni"

A 24Nm különbség? Ezen azért még gyurmázz egy kicsit.

"Személy szerint ha választanom kellene, akkor a tádét választanám."

Ez szíved joga, csak hülyeségeket nem kéne beszélni.

Burkus király 2009.02.14. 17:53:32

@Hrzrasn: látom adatok ügyében penge vagy. Sorolj föl légyszi még néhány 1.4-est, amely az "átlagot" adja és a hozzá tartozó autó tömegét se felejtsd el megemlíteni.

"80LE/155Nm és 100LE/131Nm : De még csak olyan jó sincs. Közel sem."

20 lóerő vs. 24 Nm - ez fogja megváltani a világot

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 17:57:19

@Burkus király: Ráadásul ha a 60 lovas TD-van - márpedig az van, különben nem lenne szükséged önigazolásra - akkor nyomaték terén is elnyom egy 1.4es Panda, mint a csikket.

És hát a Panda, hogy finoman fogalmazzak, a Fiat modellpalettájának a legalja.

series_one (törölt) 2009.02.14. 18:01:14

@zoolikk64:

...és sehol se volt 140 fölött.
:))))

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 18:02:20

@Burkus király: Nem váltja meg a világot, viszont alátámasztja a tényt, hogy hülyeségeket beszélsz.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.14. 18:03:40

@Hrzrasn: Nem, nem a 24 Nm különbség, hanem az, hogy az 1.4-es 100 lovas motor 100 lóereje 6500rpm-nél van meg, a 130Nm nyomatéka meg 5000-nél (ergo olyan fordulatoknál, amit szökőévben egyszer használsz), a Golf 75 lóereje meg megvan 3500-4000-en, a nyomatéka meg 3000-en. Ergo olyan fordulatoknál, amiket még használ az ember hétköznapokon.

Nézzük már meg egy 1.4-es 100 lovas autó teljesítménygörbéit, és nézzük meg, mekkora nyomaték, és teljesítmény áll rendelkezésre mondjuk 2000-es fordulaton, amivel úgy általában szoktunk jönni-menni, és tegyünk mellé egy egyszerű, nyolcszelepes motor görbéjét, nézzük meg, ugyanott mi van abban. Meg fogsz lepődni.

Ugyanilyen az én régimódi hengerenként 2 szelepes pushrod V8-am. Nem tűnik soknak a 200 lóerő, meg a 340Nm nyomaték a 4.2 literből, de ha melléteszed egy mai motornak a görbéit, akkor mindjárt kiderül, hogy a hétköznapi fordulatszámtartományokban az enyém jóval erősebb. :)

Az, hogy mi hány lóerő, az semmit sem jelent. Mérvadó információ akkor lesz a számadatból, ha tartozik hozzá egy fordulatszám is.
Az enyém így néz ki:
201le@4750rpm, 340Nm@3200rpm.

Hiába, ez nincs kihegyezve, mint a mai, 16szelepes motorok, ahol a teljesítmény és a nyomaték nem arra van, hogy menjen az autó, hanem hogy jól mutasson a marketing-szarságokban. :)
Nem érdekel a 100 lóerő az 1.4-es motorban, mert hétköznapokon csak 40 lóerő van, amivel megyünk.

Aldo Moro 2009.02.14. 18:03:46

Az azért erős kijelentés, hogy manapság mindeg 1,4-es benyás 100 lovas. Turbo: csak nem Cromád van?

sztrovacsek 2009.02.14. 18:04:49

@Csikós Zsolt:

"""Ha mg 5 évig jó a másik három izzító, akkor nem spóroltam? """"

Pont ezt akartam én is írni. :-)

Miért nem lehet azt megérteni, hogy , pont az izzítógyertya, az amit nem feltétlenül kell garnitúrában cserélni.
Ez nem fékbetét, tárcsa, gátló, stb...

series_one (törölt) 2009.02.14. 18:04:50

@Burkus király:

vót egy nem túl friss, most tizenegy éves roverem az e28 előtt.
az csak 103 ló volt.
visszakérem a tulajtól picit aztán lehúzok egy gyertyapipát, jó lesz az úgy?

aqwre (törölt) 2009.02.14. 18:05:13

@UrQuattro: ÁÁÁÁ hagyjad!! EVO mindig ilyen:))) Amugy most olvastam a kedvenc cikkjét : A Mitsu lassan visszatér a a darálók,és konyhai gépek gyártásához,mert az összes autósportból kivonul!! Egyre jobban megy nekik,Pl: Dakar:))))

series_one (törölt) 2009.02.14. 18:06:51

@Tie:

"Hiába, ez nincs kihegyezve, mint a mai, 16szelepes motorok"

te táj, számold már össze hamar, mennyi szelep is van abban a szerencsétlen motorodban.
:)))

sztrovacsek 2009.02.14. 18:08:18

Nekem a 200-as diesel merga simán megevett 11-12 litert.
Igaz, nekem az 1.3 suzukim is 8 litert fogyasztott...

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.14. 18:08:18

@series_one: Jóvanna, összesen nekem is 16 van. :)

De van még négy másik is, ami a légrugózáshoz tartozott, csak nem hajingálkuk még ki. Hoppá, 20 szelepes Vényóc. :)

Burkus király 2009.02.14. 18:08:47

Lehet, hogy te érteni vélsz engem, én viszont nem értelek téged. Most, hogy kifogytál az érvekből személyeskedni kezdesz. Szerintem meg éppen ez a legalja, nem a Fiat modellpalettáján a Panda - szintén finoman fogalmazva.

Ps. (bassa meg, én sem bírom személyeskedés nélkül:)
Minden esetre, ha bebukik a Panda hiteled, akkor ajánlom egy jó állapotú G2 beszerzését, hidd el, meg leszel vele elégedve.

Turbo 2009.02.14. 18:09:13

@Hrzrasn: Semmi értelme ennek a párharcnak! Burkus király a koromra indúl be, te pedig biztosan benzint hugyozol. Nem vagyunk egyformák...

series_one (törölt) 2009.02.14. 18:11:06

@Burkus király:

sose értettem ezt a dögöljönmegalovadaztánakkormajd mentalitást.

meg a majdénmegmondommiajóneked hozzáállást se.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.14. 18:14:38

@Turbo: Én egyszerűen csak azt szeretem, ha hétköznapi fordulatokon is van nyomaték bőven, mert attól megy az autó előre.

Tudod, a lóerő adja el az autót, de a nyomaték nyeri meg a versenyt. ;)

Hogy aztán a sok nagy nyomaték 2000 fordulaton azért van, mert van sok nagy henger, még nagyobb űrtartalommal, vagy mert rommáhúztunk egy dízelt, az már lényegtelen. De ha benzin vényóc, akkor baj nem lehet. :)

Csikós Zsolt 2009.02.14. 18:16:38

@zoolikk64:
Igen, csak ebben nyúlott a lánc, rég volt cserélve a porlasztócsúcs. Rövidesen viszem, csak még a háztartási kasszát töltögetem a vásárlás után. És városban használom.

Különben 14 évet 200D-ztem, az mindenhol mindig 8,5-8,8-at eszik. Azaz 90-nél tud 7,2-t is, de pályán 110-nél, városban fix. Én centire írok minden költséget, az utolsó tankolásig megvan minden 1986 óta minden autómra.

És a klubban elég sok 300D 123-as volt, mint 10 körül evett városban. Trélereztek is velük, akkor kicsit fölötte. Nem egy autóból és nem két hónapról van mintavétel, hanem sokkal hosszabb időből és több autóból :-)

Csikós Zsolt 2009.02.14. 18:18:21

@FrankZane:
Te se húzd fel magad. Pont hogy irónia volt, hogy egy csomóan ezt csinálnák. Aki így leírja, az sose tenné, a sunyik csinálják, akik kussolnak.

sztrovacsek 2009.02.14. 18:19:02

@eXDub:
"""de egy hozzám hasonló,ösztöndíjból(nem diákhitel:)) élő egyetemistának is van 8000ft-ja,már ne haragudj. """"

Ha már szóba hoztad a anyagi helyzeted, akkor részletezd már egy kicsit, mert az én egyetemista ismerőseimnek, nem nagyon lenne +6000HUf-ja autó javításra. :o)

Turbo 2009.02.14. 18:20:58

@Tie: Ez tetszett! Korrekt vélemény...

korlat 2009.02.14. 18:21:24

zseniálisak ezek a postok. Sosem fogom megérteni, hogy miért ugatják le az öregautósokat. Ha valaki szereti szerelni, akkor öreget vesz és kész. Mert szereti, és ennyi.
Bár lehet, hogy mégiscsak jobb lenne egy új Swift négyezer évre kazah tenge alapú hitellel? donno

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.14. 18:25:54

@Turbo: Egyszerűbben úgy szoktam megfogalmazni, hogy 4 liter alatt nincs élet. ;)

Dízelből is amit elfogadok, az az LC 4.2 sorhat TD-je, meg a mai dízel V8-ak. :)

Egyébként annak idején, a '70 években a Rover próbált fejlesztgetni, és csináltak prototípust a 3.5-ös rover V8-ból turbódízelnek átalakítva. Végülis valamiért elvetették, de nem tudom miért... lehet, hogy rommátörte az összes hajtást pikk-pakk. :)

Nagy-Papa 2009.02.14. 18:26:43

Szerintem nem kellene leanyázni mindenkit, akinek más a véleménye, szabad országban élünk (ahol szabad emberek azt mondanak, amit szabad...)
Megértem a dizeleseket is, mert tényleg jobb a nyomaték. Megértek a benzineseket is, mert több a lóerő. Megértem az új autósokat is, mert tényleg biztonságosabb(!), garanciális, modern, stb. Megértem a régi-szeretőket is, mert már bizonyított, bevált, olcsó (nincs havi törlesztő).
Nekem egy benzines turbóm van. Na ahhoz próbáld hasonlítani akár a vvti (meg bármilyen) benzinest, de akár a TáDé-t. Veri mindet. Csak éppen iszik... Igaz, ha országúton megyek 90-110 között, akkor elvan kb. 7,5-8 literrel (automata, 1,5tonna!). De ha úgy hajtom, amire tervezték (és amiért vettem), akkor nyakal rendesen.
De azért gyártanak annyiféle autót, hogy mindenki megtalálja, ami neki a legjobban bejön, nem?

Marv.Y2k 2009.02.14. 18:35:51

@eXDub

DE DE DE DE! Őszintén kit érdekel az ösztöndíjad?!? Mit turkálsz más zsebébe?
Én is egyetemista vagyok... Nekem is van ösztöndíjam... csak elnőzöm... vagy elsörözöm... vagy zöldkártyára költöm... DE senkinek semmi köze hozzá.

Az ilyen felsőbbrendű megnyilvánulásaik miatt rühellik az egyetemistákat...

@Hrzrasn

Meg 4x kell anyázni... én az autómon szívó oldalt 6x szedtem szét és raktam össze mire normálisan sikerült... Különben semmi baja nem volt... csak, h milyen belülről. De már fejből tudom hol milyen csavar van az autómon. Engem ez pl kikapcsol. Csak van aki erre még nem jött rá...

papa33 2009.02.14. 18:40:57

Lehet röhögni, de ma sok autón égőt is szervizben cseréltetnek, mert el..ta a gyár, direkt, fél autót bontani,(lökös le, vajon mindenki kicserélteti a másik oldalit is egyúttal?) .
Azt azért vegyük figyelembe, hogy mikor e Merci új volt, akkor nem tudtunk sem új, sem használt Mercit venni, esetleg Ladát, főként használtat. Merci az Merci.(Ma nem annyira)
És baromi szerencse, ma rengeteg gépbe és Mercibe is úgy belerohad mint állat, beletörik, stb.!

eXDub 2009.02.14. 18:45:40

@sztrovacsek: A Budapest Müszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok,gépészmérnöki szakon autógépészet szakírányt válaszottam szeptemberben. Most van a 6. félévem,eddig átlagban 54 kerditpontot sikerült szereznem félévenként,melyre havi 51 200 Ft (+- 2-3000Ft) ösztöndíjat utal a számlámra az egyetem! Ebből simán kijön a 8000Ft! És a csoporrtársaim legtöbbje többet kap ennél! Megfelelő a magyarázat?

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.14. 18:47:31

@papa33: Fater is vitte a Zafirát izzócserére a márkaszervízbe 3ezerér', mert csak nőgyógyász képesítéssel törpe busmanok tudják kicserélni úgy, hogy a kereket levéve a kerékdob felöl kell kutakodni. :-D

Aldo Moro 2009.02.14. 18:51:19

Turbo: És tényleg autószerelő vagy? És merre laksz? És mennyire értesz hozzá? És milyen tipusod van?

Aldo Moro 2009.02.14. 18:54:03

Havi 50 ezer ösztöndij? Kit kell azért megölni? Tudnám, hogy mivel tanul többet x szak, mint az én szakom anno? Nekem olyan vizsgám volt, hogy 13000 oldalt kellett bevágni és nem volt pardon. Már akkor is úgy volt, hogy a nyelvszakosok, közgazdászok kaptak tizenezer Ft ösztöndijakat, én meg a 4,2-es átlagomra kaptam 4000-ret. Hol itt az igazság? És a limit is alacsonyabban volt meghúzva nekik. Ráadásul a mostani felsőoktatásba csak a hülye nem kerül be - tisztelet a kivételnek és az olyan szakoknak, melyek még adnak magukra.

Vityaz 2009.02.14. 18:55:16

@eXDub: Mit tanulsz te és hol? Ezt írd már le mégegyszer...

P_Lac 2009.02.14. 18:56:18

Asszem kezd rajtam elhatalmasodni az elmebaj, de asszem egy 2105/7 veszek
,,csapatós" autónak, sajnos a mai dizájnos,és elektronikával teleb*szott műanyagautók nekem nem nagyon jönnek be, azért az Astra megmarad munkás autónak, mert arra tökéletes, oszt jó napot!

Turbo 2009.02.14. 19:00:10

@Aldo Moro: 1.-Igen.
2.-Szolnok megye
3.-A dízelhez nagyon
4.-Dízel 2.5 TD

Lacee444 2009.02.14. 19:00:13

@Aldo Moro: Jogos, igazad van!
Nekem 1667ccm 90Ló/190Nm@2000rpm

eXDub 2009.02.14. 19:02:12

@Vityaz:
Nem értelek,most mi rosszat irtam? Vagy talán nem tudsz olvasni?

@Aldo Moro: Igen,jól tudod,ma bárhova bárkit felvesznek,majdne,viszont az első félvbe kiullik a halgatók fele! ÉS ha szted a BME egy magára nem adó egyetem akkor nemtudom melyik egyetem az aki ad magára...

Aldo Moro 2009.02.14. 19:06:15

Egy szóval nem mondtam, hogy ahova te jársz, az az alja. Mondtam: tisztelet a kivételnek. Lacee: köszi, miben van igazam, kicsit kába vagyok már ilyenkor.

Turbo: Te vagy az én emberem. Nekem is 2,5 tádé van, de szerintem azt tudod is. :-) Megadod az e-mail cimed, aztán felkereslek?

Thx.

Vityaz 2009.02.14. 19:06:53

@eXDub: Kar? Miért van olyan jó átlagotok? Ennyire béna lett a BSC?

sztrovacsek 2009.02.14. 19:07:40

@eXDub:
Nézd, nem akarom kivesézni, de nem ártana átgondolnod.

""2000Ft mellé nem tudnál hozzácsapni még 6000et! .........,de egy hozzám hasonló,.....ösztöndíjból élő egyetemistának is van 8000ft-ja"""

Tehát ez ötvenpárezer jóforint, ugye?
Akkor, ha ebből kell megélni, ne állítsd már, hogy nem számít az a 6000HUF.
Én sem szeretek turkálni más zsebében. Mikor nem volt rá pénzem bizony még a használt izzítógyertyát is beraktam a autómba.
Addig nyújtózkodj míg a takarod ér.. :-)))

series_one (törölt) 2009.02.14. 19:12:06

@eXDub:

és van gyereked, akit ruházni, taníttatni, etetni kell, van háztartásod villany/gáz/víz/közüzemi számlával, van fenntartani való autód, hogy csak a legegyszerűbbek jussanak eszembe ugye.

eXDub 2009.02.14. 19:14:01

@Vityaz: Nem tudom te mit végeztél hogy ennyire lenézően kezelsz engem! Hogy miért van ilyen átlagunk,azt csakis magunknak köszönhetjük,sok tanulás(nem állítom hogy többet tanulok mint egy joghallgató,de kölezében vagyok az tuti), versenyeken való részvétel,tudományos diákkör tagja vagyok...hát ezekért kapom az ösztöndíjamat!

Turbo 2009.02.14. 19:14:44

@Aldo Moro: Egy cégnél dolgozom, itthon (még)nincs helyem a szereléshez. Csak távsegítséget tudok nyújtani neked..

eXDub 2009.02.14. 19:16:46

Értem én hogy gyerek lakás rezsi stb,de sztem jóval több a jövedelme is mint az enyém,de ez már tényleg magányugy,csak én nem igy csináltam volna és késsz! Rajtam kívül többen írták hogy egszerre célszerü cserélni,és én is igy tanultam,szóval mehet tovább a flame amiért szólni mertem!

Aldo Moro 2009.02.14. 19:17:55

Turbo: itt beszéljük meg, vagy küldjek mailt?

Az messze tévhit, hogy a jogászok tanulnak legtöbbet.

Aldo Moro 2009.02.14. 19:19:07

@eXDub: Ha leírom neked, hogy én mennyiből tartok fenn lakást, két autót, összekarmolod magad. :-)

Bringás 2009.02.14. 19:25:23

Sértően lomoknak nevezik egyesek a régi járgányokat. Ne feledjétek új autója majdnem mindenkinek lehet, de jó állapotú régi csak keveseknek! Mint látható volt a sárga bogaras cikkben mennyire újjá lehet varázsolni egy veteránkorút. Az értékállóság is szempont lehet. A több tízmillió forintos "városi terepjárók" tulajdonosaira, mint az adócsalókra néznek sokan és nem keltenek olyan elismerést a járókelőkben, mint 1 szép régi. Próbálja ki mindenki! Megtehettem volna, hogy új elektronikákkal tömött autót veszek, de kiszámoltam olcsóbb a régi Merci. Szinte nincs, ami elromoljon bennük, ha mégis akkor sincs nagy vész, mert minden kapható hozzájuk. Európa legszegényebbnek tartott országában szinte csak régi viszonylag jó állapotú Mercik gurulnak.
www.nagykaland.com/?base=utinaplok&action=show&id=33

Turbo 2009.02.14. 19:30:58

@Aldo Moro: Talán hasznosabb lenne ha a forum indexen a Fiat Croma oldalon tárgyalnánk. Úgyis döglött már az a fórum... Turbo D

lacza87 (törölt) 2009.02.14. 19:31:43

@eXDub: ekkora kamu dumát, 5x54=270 már rég oklevelet kaptál volna ember

series_one (törölt) 2009.02.14. 19:40:14

@eXDub:

azért az elméleten kívül létezik még működő gyakorlat is.
én is kényszerültem olyan megoldásokra, hogy elméletben kurvára nem így kellett volna, de kiadta.
utoljára pl most szerdán pont az ommm garázsában.

Lacee444 2009.02.14. 19:40:41

@Aldo Moro: Abban adok igazat, hogy mi dieselesek már alacson fordulaton megkapjuk az elegendő teljesítményt és nyomatékot, míg ugyanezt a teljesítményt egy kissebb benzines csak nyélgázon tudja.
Hozzátszem hogy a diesel fogyasztása ugyanolyan vezetési stílusban, ill tömeg mozgatása esetén nem ritka esetben csak a fele a bentineshez képest.
üdv

fradike 2009.02.14. 19:43:07

Soroljuk csak az igekötőket. Be,ki,le,fel...fel...mondom fel és nem föööööl vazzeg.

ZON 2009.02.14. 19:43:15

@Csikós Zsolt: kösz hogy megvédtél.Csak vicceltem: a smirglizést észreveszi az eladó,utána filckorongon is át kell húzni.:)

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.02.14. 19:49:58

Basszus most olvasom, hogy a Csikós mercik annyit fogyasztanak mint a 325i-m. Ráadásul ezen sem kell javítani semmit, amikor nem driftelem szét a kuplungot.
Szóval csak egy kérdés: Hol van ezeknek az autóknak hétköznapi használatban létjogosultsága?

steinamanger 2009.02.14. 19:52:24

@lrichard_ac:
"szarevö", tizenhét éve keresem ennek a szónak a német fordítását!

A sors iróniája, hogy pont a németeknek nincs erre hasonló stílusértékű kifejezésük, akik feltalálták a szarevés müfaját.

eXDub 2009.02.14. 19:55:20

@lacza87: légyszives adj egy email címet küldöm a leckekönyvemről a scannelt képet,meglátod mennyi is van,és még elég sok van vissza hoyg meglegyen a diplomám!

Turbo 2009.02.14. 19:56:07

BTO11 készítsd a fűrészeket, új fenyő árú érkezett...

lacza87 (törölt) 2009.02.14. 19:59:09

@eXDub:
BME-KSK (A felsőoktatási felvételi tájékoztató alapján)
tanulmányi ösztöndíj max 130 000Ft/félév
szakmai tudományos ösztöndíj max 100 000Ft/félév
Közéleti ösztöndíj max 40 000Ft/félév
Ez összesen maximum: 270 000Ft/félév Mivel 5 hónapra fizetnek az maximum: 54 000/hó és ennél az emebrek többsége többet kap? a tanulmányi maximumnál? vagy mindneki kap szoctámot? az emebrek többsége ahogy írtad?

eXDub 2009.02.14. 20:00:29

Amugy meg látom igen jól ismered a felsőoktatást,kár hogy rosszul! Náluk pl ugy van ha a MÁSODIK!! félév után nincs 90 kredited ,átraknak költségtérítésesre,ha nincs meg az 50 akkor ki is rugak! Amihez nem értessz ne szolj hozzá,föleg ne ugy hogy hazugnak nevezel!

bobeszedulacika 2009.02.14. 20:02:35

@evoVIII: tudod én erre azt szoktam mondani:a tiédből már háromszor bilit fognak préselni mikor ezek még mindig menni fognak .

lacza87 (törölt) 2009.02.14. 20:04:42

én is a BME-re járok, szintén 6. félév, úgyhogy ismerem picit

eXDub 2009.02.14. 20:05:02

Szoctám is benne van,amugy meg 4 hónapra fizetnek! Email-t adj küldöm a leckekönyvem,számlámat bescannelem és utána pofázz!

bobeszedulacika 2009.02.14. 20:08:28

@Csikós Zsolt: te csikós a patrolról nem lehetne valamit?

Shadowbull 2009.02.14. 20:13:07

@Aldo Moro: "Az messze tévhit, hogy a jogászok tanulnak legtöbbet. "

Elkezdjuk a jogasz vs. bolcsesz vs. gepesz flame-et?

:)

sb

Ubul1 2009.02.14. 20:15:00

@evoVIII:
Jajj fodgd be a pofádat te takonygombóc, azzal mindenki jól jár!
Köcccsög...

lacza87 (törölt) 2009.02.14. 20:15:01

1 nem érdekel h te konkrétan mennyit kapsz nem érdekel a szociális helyzeted, se a leckekönyved , se aszámláid!!!!!!, de ne terjeszsük már felsőoktatásban nem járatos embereknek h a hallagtók milyen jól keresnek, ne terjesszük h a 30 helyett 54 kredit az mindennapos dolog
2 az a nincs meg a kredites dolog második év vége lesz inkább

Shadowbull 2009.02.14. 20:15:14

@eXDub: Remeljuk azert 5 ev alatt vegezni fogsz :)

Sose ertettem ezt a kreditrendszeres marhasagot.

sb

Ubul1 2009.02.14. 20:22:13

@Burkus király:
Kár hogy a Golf 1.6 d-je egy kalap szar egy kalap szar autóban. Vagy csak én vok túl Merci elfogult. De akkor inkább egy literes Suzi mint egy szakadt golf.
Gyertyából tökéletes a Beru is, az elegendő minőség jó áron.

Ubul1 2009.02.14. 20:27:48

@Burkus király:
Én meg az 1.8-as 8V-st választanám de nem találnék se ebből se másból olyat amibe lenne gusztusom beleülni. És a legfiatalabb is 17 éves ami a golfnál nem épp erény...

Ubul1 2009.02.14. 20:32:57

@Nagy-Papa:
Miféle géped van ilyen paraméterekkel?

Ubul1 2009.02.14. 20:35:53

@eXDub:
Kár hogy a BME-n lószart se fogsz megtanulni a régi fortélyokról, ahhoz min 1 év egy tehetséges öreg szaki mellett, szappanosdobozokat meg nem ember gyárt hanem a majmok, szvsz csinálsz amit akarsz.

lacza87 (törölt) 2009.02.14. 20:35:55

amúgy bárki küldhet bárkinek privát üzenetet, az a bejelentkezési emailcímre megy, de még egyszer mondom, el neküldd a dokumentumaidat!!!!!!!!!!!!!!!!

fradike 2009.02.14. 20:37:05

Maradjunk annyiban,hogy az üzemanyag neve:benzin !!

Ubul1 2009.02.14. 20:40:59

@series_one: @fradike:
Meg gázolaj meg kőszén. Meg néha étolaj, paraffin meg sebbenzin. Örülsz, arc?!

Ugyan hagyd már, egy felkapaszkodott senki, aki pénzért veszi a kollégiumban a szakdolgozatait, és tövig nyal a tanársegédek valagába is.

Ubul1 2009.02.14. 20:42:07

@Aldo Moro:
A mérnökök meg a elemző közgazdák tanulnak a legtöbbet. A nyelvészek meg elmebetegek...

eko 2009.02.14. 20:43:14

@fradike:
Persze. Ha az a kérdés, hogy mi kell a fünyiróba.

Ubul1 2009.02.14. 20:44:53

@steinamanger:
Az angolok meg a seggfej jenkik találták fel a szarevés műfaját haverom, mondd csak hol élsz te?

Szabi01 2009.02.14. 20:47:15

@Csikós Zsolt:
Ha bele gondolok én sem cseréltem volna ki midet, de én főleg a lustaság miatt.! :-)
Az ellenállásos dolgot javítsd ki légy szíves, nem zavarna, ha nem pont ilyen szövegkörnyezetben lenne:
"Ahol nulla lesz az ellenállás, az a rossz – ez logikus."
Hát nem nagyon logikus, hacsak nem zárlatot keresel.

Ubul1 2009.02.14. 20:48:10

@Shadowbull:
Te kollega a lényege a dolognak hogy közgazda és legfőképp jogász nélkül tökéletesen meglenne mindenki, sőt még boldogabb lenne ez a kibaszott világ de mérnökök nélkül elmehet mindenki a picsába. Kivétel a BME-sek tetsztudása. Különben meg az összesnek aki nem szakirányú technikumból, szakközépből esik be az adott szakra. Ismerek nem egy villamosmérnököt, aki a pinceváltó kapcsolót nem tudja bekötni de azért kibaszott jól eljátszadozik a nyomorult protellal... Hülye jampecok:D

Turbo 2009.02.14. 20:48:18

@Ubul1: Mi bánt? Miért vagy elégedetlen az élettel...

loláb 2009.02.14. 20:56:49

Ubulka, állítsd már le magadat...

Marv.Y2k 2009.02.14. 21:01:57

@Shadowbull: :D

Mi a legszebb betü? Hát a GÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!

Hova megy a jogász? A.... na ne - ezt lehet nem kéne xD (szeressük őket - bántani :D)

A bölcsészek meg a fákkal beszélgetnek. Egyébként mit kérdez tőled a végzett bölcsész? Ketchuppal vagy anélkül...

De ez a 3as azé' jókat tud együtt bulizni.

@eXDub: báze' NASA-nak küldtél már önéletrajzot? Komolyan mondom szégyellem magamat, h a mintatanterv szerint haladok. 30kr/félév... szánalmas...

Remélem, mingyá' jön az a rész, h "köcsög ingyenélő egyetemisták - és még nekik áll feljebb" - ami egyébként a megnyilvánulásaid után még csak meglepő sem lenne. Sőt - elvárható.

Lehet h kurva jó szakember vagy/leszel, de mint ember... engem nem győztél meg.

Bocs, h ilyen felsőoktatási "off" baromságokkal foglalom a blog-ot, de már nem 1x találkoztam a "fasz egyetemista" megnyilvánulással - épp ilyen (fenti) esetek miatt.

És a Csikós post-jához még hozzá sem tudtam szólni. Hát megmondom az őszintét: nem szeretem a dieselt (ez teljesen érzelmi alapú), nem is túrom annyira a "mi miért"-jét. De azért hajrá! Bevallom sokat tanulok ezekből a postokból.

PÍSZ

kch 2009.02.14. 21:01:59

@lrichard_ac 2009.02.14. 16:45:49

A szarevő német megfelelője:
Scheissefresser

A Svábokra szokták ugyebár mondani...

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2009.02.14. 21:04:38

@Ubul1:
Látom, te vagy itt a legokosabb :) Van BME-s diplomád? Gépész tanuló vagyok én is, igaz nem a BME-n, és ez kár. Manapság nem azt kérdik, h van-e diplomád, hanem van-e BME-s diplomád. Majd esetleg az MSc-re megyek oda.

Marv.Y2k 2009.02.14. 21:07:18

@Ubul: XD de azért van igazság abban amit mondasz... nem kevés.

fradike 2009.02.14. 21:10:50

@eko: Tesó! Az én fűnyíróm erősebb,mint három 1.9D merci együtt.

Burkus király 2009.02.14. 21:11:48

ez akkor egy autós blog vagy mi?

Ubul1 2009.02.14. 21:16:44

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg:
Ki nem szarja le hogy mid van :D Az a szégyen hogy ezt kérdik, vanank nagyobb hülyeségek is ebben az "országban"...

Csikós Zsolt 2009.02.14. 21:17:02

@zooboy:
A 124-es motorjai (meg a 190-esé) sokkal gazdaságosabbak. Az egy új motorgeneráció. A Kati 190D-je azon a napi 2x4 km-en 7,-t eszik, de már volt 5 alatt is. Az álló/fekvőlámpa motorja, adagolója még rendkívül hasonlít a legelső ohc Merci-dízelre, asszem a Pontonba tették. Csak több helyen csapágyazott, de az égéstér, az előkamra, az adagoló nem csak nagy vonalakban emlékeztet. Régi technika.

Ubul1 2009.02.14. 21:19:11

@Csikós Zsolt:
Nyugodj meg Zsolti bá', a Katié az utolsó generáció ami még Mercedes. Még talán a 124-esnél is több fantázia van benne, barmoknak meg minek blogot írni, alapból hülye hozzá mind...

eko 2009.02.14. 21:19:36

@fradike:
Tényleg?
És ezzel szoktál felvágni a csajoknak?
Nem semmi..

Rob-úr 2009.02.14. 21:20:21

EXDUBB
Ez az exdublőr ügyesen dublőrködik a hazugságokkal. Egyenes képzésben nekünk 5 félévre osztják az ösztöndíjat. Szerintem BSC_n is. A komáid még ennél is többet kapnak? Milyen pajtásaid vannak neked? :D Ha tényleg igazat állítasz, akkor azok nem is emberek, hanem szemüveges gépészorganizmusok. Mégis hogy jön össze félévente 54 ÁTLAGBAN? 30 a mintatanterv szerinti, és a továbbiak azokra épülnek alapozó képzésben, nem tudod csak úgy felvenni őket. Felvetted az összes létező választható tárgyat? Meg se próbáld elküldeni a dolgaidat.

Ubul1 2009.02.14. 21:21:30

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg:
Ja zorg bástya, te már kifingtál a galaktikus hotelrobbanásnál, szedd már össze magad :D

Ubul1 2009.02.14. 21:22:30

@fradike:
Hihi, akkor ugye jövőre közszolgálatiban el is fogod vállalni a nagyalföld parlagfűmentesítését, seggfej?!

fradike 2009.02.14. 21:22:43

A csajoknak egy régi Camry-val szoktam.

series_one (törölt) 2009.02.14. 21:23:52

@Ubul1:

nem hiszem, hogy ehhez a hozzászóláshoz valaha is adnád az arcodat.

fradike 2009.02.14. 21:24:18

@Ubul1: Anyádat rúgd le a ravatalról ,csak úgy barátok közt,tudod?

Ubul1 2009.02.14. 21:24:28

@Turbo:
Mi a hézeg Freud papa?! Nem az jött le talán amit szántam, én kurvára elégedett vagyok, főleg 3 sör és 2 fröccs után, nem látszik?! XD

Ubul1 2009.02.14. 21:25:30

@fradike:
Mi van őstermelő, felforrt a hűtővíz a fűnyíróban? (és még lóvét is hozol a TC-nek)

Ubul1 2009.02.14. 21:26:44

@series_one:
Mi nem hiányzik, pubikám?

fradike 2009.02.14. 21:27:24

@Ubul1: Megveszlek,de inkább ne...

Ubul1 2009.02.14. 21:28:10

@fradike:
Őstermelő, nyomasd már az oldalfrissítést, öreg! :)

loláb 2009.02.14. 21:30:18

Asszem lassan érik egy kitiltás vagy valami hasonló...

Ubul1 2009.02.14. 21:31:29

@Rob-úr:
A jampikám 5x veszi fel ua a C-s tárgyat meg párhuzamosít 3 szakot, maximum úgy nyom 50akárhány kreditet. Síkhülye a gyerek...

Csikós Zsolt 2009.02.14. 21:31:30

Nos, az egyszerreízzítógyertya-cserét szeretném valahogy árnyaltabban megvilágítani.

1. Aki már költözött új lakásba, nyilván észrevette, hogy volt izzó, ami pár hónapon belül kiégett, volt, amelyik bírta tíz évig ugyanabban a csillárban, ugyanannyi használat mellett. Ezeknek az izzószálas cuccoknak az élettartama kevésbé számítható ki precízen, mint mondjuk egy csapágyé. Belövik az alsó határt, aztán a szórás felfelé elég nagy.
2. Miért gondolja itt bárki, hogy egy 463 ezret futott Merci-motorban előttem mindig, mindenki egyszerre cserélt izzítógyertyát? Meglehetősen nagy annak a valószínűsége, hogy nem, mint ahogy termosztát se volt a motorban, amikor megvettük, mert mihelyt beletettük, három hengerrel járt. Elég nagy szívás volt kinyomozni, miért, meglett, most nem akarok belemenni, mindenesetre az előző tulaj nyilván beleőszült, ahogy én is majdnem.

Tehát egy új autónál is kétségesnek tartom, hogy akár 30-50 százalékon belül legyen a gyertyák élettartama. Egy 463 ezret futottnál, ahol lehetnek akár vegyesek is, végképp megkérdőjelezhető. Párszor már leírtam mindenféle posztokban, hogy egy ilyen öreg, magyarországi autónál már nem lehet mindenben a szent werkzeugshandbuch és reparaturanleitung után menni. Most huszonhárom év járok 18+ éves autókkal folyamatosan, nagyon-nagyon sokat mentem velük (összesen olyan 400-500 ezer kilométert), volt belőlük vagy harminc, talán több is. Talán négy vagy öt gonosz darabon kívül nem szívtam velük, csak ilyen piszkálásra volt szükség, mint ezzel. És vallom, hogy ezeket nem lehet germános precizitással fenntartani. Az olajcsere szent, a futómű szent, az apró kenések, szelephézag-beállítás, zajok komolyan vétele, fék, kormány, tartóelemek, a lehetőségekhez képest a korrózióvédelem mind szent, de bizonyos dolgokat itt már nincs értelme (sem anyagilag, sem időben) könyv szerint csinálni. És nagyon-nagyon extrém helyzet kell ahhoz, hogy a 190D be ne induljon három jó izzítógyertyával, szerintem olyan mínusz tizenöt egy éjszakán át. Ilyen az elmúlt három évben talán ha egyszer történt vele, a mínusz tizenkettő után beindult a három jó izzítógyertyával. És most azért négy van, meg mellé az aggódás. Nem is tudom, hogyan fogok ezután aludni...

lacza87 (törölt) 2009.02.14. 21:31:42

@Rob-úr:
azért örülök, hogy többen is igazolják a dolgokat.... ja és exDub közlekedésmérnök, h kukacoskodjak:)

imitv 2009.02.14. 21:32:57

5,5-7L-es fogyi,110 ló,250Nm,1380 Kg,és hegynek gyalázom vele az autók zömét.Találd ki,mi ez?

Csikós Zsolt 2009.02.14. 21:34:30

@Szabi01:
Jó, jó, fordítva írtam... Máskor meg leégetem a műszert, msot legalább egyben maadt :-)

Ubul1 2009.02.14. 21:35:08

@loláb:
Rosszul gondolod.
@Csikós Zsolt:
Főleg a tisztelt elmű nívós szolgáltatásának köszönhetően purcan ki egy napon 5 izzó! Mikor 255 V-ot nyomatnak a szabvány 230 helyett. És meg van a napi 3 áramszünet a trafóváltáskor, meg mikor a DTIVA megszólal, stb. Nemhiába gomboltam már le 2 éve egy kamu-méretlen fővezt. Azóta lakáson belül is villannyal közlekedek :DXD

Aldo Moro 2009.02.14. 21:35:36

Az, hogy a bölcsészekre nincs kereslet, nem azt jelenti, hogy nem tanulnak semmit sem, illetve nincs követelmény. Hány bölcsész van közöttünk jelenleg. Szerintem csak azok véleménye releváns.

Turbo: Felőlem megbeszélhetjük azon a fórumon is, ha adsz egy cimet, hogy hol lehet megtalálni.

Csikós Zsolt 2009.02.14. 21:36:10

@megszaLott:
Nem a Mercik, hanem a 14 éve tljsen karbantartatlan, 1,6 tonnás, háromliteres batár.

Az állólányka 8,5-öt, a 190D 7 körül, inkább alatt.

De igazad van, megtértem, felgyújtom, veszek BMW-t :-)

series_one (törölt) 2009.02.14. 21:36:56

@imitv:

azé ne essünk már hanyatt egy 2,1td xmtől...

Ubul1 2009.02.14. 21:40:20

@Csikós Zsolt:
"De igazad van, megtértem, felgyújtom, veszek BMW-t :-)"
OK megvolt a mai napi irónia is tőled Zsolti bátty, vannak dolgok amik sose változnak.

Aldo Moro 2009.02.14. 21:41:49

Ubul: egy kicsit nem volt sok a sör, vagy rá a fröccs?

Ubul1 2009.02.14. 21:42:14

Na jóóvan, túl jól eldumálgattunk ma este az óvodával, nem kéne tovább húzni magam, te se tedd Csiki, nem marad energiád az esti mesére, meg a csülkös bab is visszabeszél majd este a gyomoridegtől! :D

Aldo Moro 2009.02.14. 21:43:05

Pont egy béjemvét. Én régen szerettem azt a márkát, most már ha rágondolok is, kiráz a hideg.

Ubul1 2009.02.14. 21:43:38

@Aldo Moro:
Nem, ha az lenne akkor már ráfolyna a nyálam a klaviatúrára, de min zavaros kifejezőkészség...

Aldo Moro 2009.02.14. 21:44:15

Akkor az a rosszabbik eset, hogy józanon beszélsz igy. Kicsit lehetne lájtosabban?

Ubul1 2009.02.14. 21:45:02

@Aldo Moro:
Rokonlélek vagy haver!

Csikós Zsolt 2009.02.14. 21:45:04

Na, fiúk, most hogy már mindenki mindekit meggyomrozott, én megyek fürdetni egyrészt, másrészt meg szerintem jön rövidesen egy poszt az ommmtól. Itt már uncsi.

Ja, kijavítottam a nulla ellenállást végtelenre, nekem sem mindig éjjel kéne írnom a posztokat talán, akkor lenne valami kevés agyam...

Ubul1 2009.02.14. 21:46:59

@Aldo Moro:
Buzi-e vagy? Szóval nem mindenkinek jutott gyerekszoba, ember! De nem is bánom, fasza gyerek vok egy beteg társadalomban. :D

Ubul1 2009.02.14. 21:48:02

@Csikós Zsolt:
Ott a lényeg! 'Estét mester!

Turbo 2009.02.14. 21:49:27

@imitv: A Mátrában? Nekem is a kedvencem.

Ubul1 2009.02.14. 21:50:25

ÓÓ a francba, kell egy virtuális gumiszoba mindenkinek!!! Köszönjük a Belsőségnek hogy létezik! ;O)

fradike 2009.02.14. 21:52:39

Azt az embert kellett volna kinyírni,aki személyautóba Diesel motort tett.

Ubul1 2009.02.14. 21:56:16

Nesze a sok rizskályhás meg BMW-s baromarcúnak
www.youtube.com/watch?v=-gVUwDJ1QyY
2 színű füst: ilyet még a Bessenyei sem tud!
@fradike:
Talán neked nem kellett volna kibújni a 9. hónap után! LOL Most örülsz bájgúnár?

Aldo Moro 2009.02.14. 21:57:52

Ubul: neked ez lételem, hogy mindenkiben hibát keresel?

Turbo 2009.02.14. 21:59:37

@fradike: Végre Ubul1 tutit is tud írni!

T-boy (törölt) 2009.02.14. 21:59:53

Ha gátrepedéses a hengerfej,vagy a
a tömítés mellett egy kis vizet szív,
akkor eszi a izzítót.Gátrepedés 123-asnál
ritka,csak agyonhajtott motornál lehet.
Ha jól emlékszem közel 1cm széles.
Akinél 11-12 litert eszik egy 200d,
attól el kell venni!
300d trélerrel 8 liter?Még ha kannázik,
és 20 literrel számol/22 helyett/akkor
is érdekes..

eko 2009.02.14. 22:00:07

@Ubul1:
Hagyd már! Még nem tudja, hogy a PS2-n kivül is van élet..

Ubul1 2009.02.14. 22:01:42

@Aldo Moro:
Na má öreg minőségbiztosítós koromból maradt szakmai ártalmat csak el lehet nézni máá baszkikám?!
@Turbo:
Én mindig azt írok, nem esett még le? Láma...:D

Rocko- 2009.02.14. 22:10:34

"az olajnyomásmérő egy apró, szintén mechanikus manométer"
manométer :DDDD

ColT 2009.02.14. 15:06:30
hogy meséljen a szerelés ideje alatt Csik a Zöldről. :)

Hrzrasn 2009.02.14. 15:57:01
talán azért nem kell neki könyv, mert megy anélkül is. tán még jobban is.

Toyotás 2009.02.14. 16:26:59
mert élvezi?

series_one 2009.02.14. 16:31:11
amíg nem kerreg az önindító, addig semmi baj! ;)

series_one 2009.02.14. 18:06:51
:DDDDDD

Shadowbull 2009.02.14. 20:13:07
jaja. a motros vs béemvés vs suzukis már uncsy-muncsy.

sztrovacsek 2009.02.14. 22:12:40

@Ubul1:
Nem hinném. Aldo Moro egy értelmes kommentelő, te meg egy frusztrált konnektorhuszár aki túlmisztifikálja a 10kV-os kapcsolótereket, 160-nal száguldozik az autópályán naponta 600 kilométert, és azon élvezkedik, hogy a kulcsával megkarcolja mások kocsiját....

De lehet, hogy csak egy fizetett mocskos szájú nímand vagy. Csak, hogy pörögjön az oldal.

Ubul1 2009.02.14. 22:21:57

"De lehet, hogy csak egy fizetett mocskos szájú nímand vagy. Csak, hogy pörögjön az oldal."
Pontosan, ennyi ésszel hogy nem vagy még MTA tag?! Szerencsére ez az itteni csőcselék mindig kapható egy kurvaanyázásra! XD
"azon élvezkedik, hogy a kulcsával megkarcolja mások kocsiját..."
legyen a tiedé a következő?!:D

Aldo Moro 2009.02.14. 22:23:05

Turbo: köszi, már ott keccsölök egy ideje. Azt irja, hogy be vagyok léptetve, mégsem tudok kommentet küldeni. Valami nem klappol. Egyfeszt azt irja, hogy nem jó a nevem, vagy a jelszavam. Közben meg be vagyok léptetve. Nem értem.

Aldo Moro 2009.02.14. 22:24:09

Az a motortér nem gyenge. Mibe fájna nekem, hogy igy nézzen ki?

sztrovacsek 2009.02.14. 22:27:13

@Ubul1:

Le a kalappal megleptél, nem erre számítottam. :-)))

"""legyen a tiedé a következő?!:D
""
Hát, meg lehet próbálni.....
:D

sztrovacsek 2009.02.14. 22:29:34

@Aldo Moro:

Most regiztél, mert ha jól emlékszem valami várakozási idő után tudsz kommentelni.

Aldo Moro 2009.02.14. 22:30:27

Na, jóccakát, mindenkinek, holnap benézek, hátha szerencsém van Turboval kapcsolatban. :-)

Turbo 2009.02.14. 22:40:49

@imitv: Nem ér elbújni! A bácsik meg hiába kérdeznek...

Hrzrasn (törölt) 2009.02.14. 22:59:02

@Lacee444: "Abban adok igazat, hogy mi dieselesek már alacson fordulaton megkapjuk az elegendő teljesítményt és nyomatékot"

Amit aztán el is buksz, 3.000nél minden dízel szarva letörik. Ezért való traktorba, nagyszerûen meg lehet mozdítani vele az ekét meg a pótkocsit, az se baj ha kerreg, de autópályára nem való.

"míg ugyanezt a teljesítményt egy kissebb benzines csak nyélgázon tudja."

Jól mondod - a KISEBB benzinesnek kell a nyélgáz. Próbálj meg elszakadni az 1.4es motoroktól, ülj be egy 550i/650i-be, és rá fogsz döbbenni, mirôl szól a szívó benzinmotor. Utána röhögni fogsz minden turbón és dízelen.

Turbo 2009.02.14. 23:14:26

@Hrzrasn: Szálj le a földre! Nincs mindenkinek tehetősége Magyarországon, hogy 5-6 ezres autókat tartson fenn és több ezer liter benzint égessen el évente.

no_holy_shit 2009.02.15. 00:10:51


hulyeseg ez a "nincs izzitas, tonkremennek a gyuruk, meg szelepek" duma. Teherautokban szeriaban nincs izzitas. (-18C-nal gyari adatok szerint az Actros-sal pl. 35mp-ig kell inditozni)

tehat az izzitas csak komfort es emisszio okokbol van

Csikós Zsolt 2009.02.15. 00:22:25

@no_holy_shit:
akkor gyere, indítsd be a tökéletesen felújított, szuper kompresszíójú, gyári paramétereken működő adagolójú, új porlasztócsúcsos, bemért befecskendezési nyomásos, tökéletes indítómotorú, új akkus állólámpás 200D-t, miután kint hagyom pár órára a hidegben. A lakatosom ugyanis véletlenül nem kötötte be az izzítást, most kompreszióról indul. Mint egy Actros. Csak kicsit nehezebben...

perszepersze 2009.02.15. 00:34:53

Já, apám! Ezt a sok marhát.
Milyen szar az élet, hogy lusta voltam tanulni. Felszolgálóként, tisztán és adómentesen keresek 300.-400.-at úgy, hogy röhögünk ezen a sok tanult, frusztrált értelmiségin! Fillérbaszóként gázolajos volvóval járok dolgozni és szabadnapjaimon élvezem a honda accord menetteljesítményét. Jókat eszünk és iszunk, mókázunk, a tanuló lányok 1 jobb jellemzésért úgy leszívnak, hogy behorpad a homlokom! Annyi a különbség közöttünk, hogy míg doktorbácsiék az étteremben osztják a semmit a nullával és isszák a henessy x.o.-t 7500.-ért, addig én ugyanezt ingyen teszem.
Kredit... hehehe...
Ha akarom még enni sem kap, mehet enni a kifőzdébe, semmire sem megy a pénzével a sok élet császára!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.02.15. 00:47:21

Uhh, gyerekek, ennyi cizellált stílusú kollegát... Megmondom az őszintét, egy egészen picit zavar, ha valaki(k) folyton kinyilatkoztatnak. Induljunk már ki abból, hogy nem ismerjük egymást, ergó koránt sem biztos, hogy meg vagyok róla győződve, hogy a másiknak igaza van, mert olyan okos, meg tapasztalt. Ha úgy érzi, győzzön meg, vitatkozzon, de ne anyázzon, ne ossza az észt, mert azzal nem megyünk semmire. Már ha kicsikét is tiszteljük egymást. Azt meg nagyon jó lenne, sokkal kisimultabb arccal tudnám olvasni a kommenteket. Lehetne ezt?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.02.15. 00:55:08

@Csikós Zsolt:
Megnyugodtam, csak az ember olyan peckesen támasztja a Mergát, aszittem a gazdája. Rád meg nem hasonlított. Ja, azt mondtam már, mér nem veszel valami rendes autót, amit nem kell szerelgetni? Folyton ezek az öreg romok... Az se normális akinek csak egy van, hát még aki flottát tart fenn!:) Mondjuk úgy csinálni, mint Jay Leno, az igen. Nagy garázs, szerelők (persze külön szakember a gőzgépesekhez)...

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.02.15. 01:10:10

@Csikós Zsolt:
Nehogy felgyújtsd. Inkább adományozd szépen nekem, és én nem naponta fogom használni:)
Különben is mindegyik tetszik, én sem szeretem az új vasakat annyira, csak még szegény vagyok régit venni.
Asszem még semmi kötekedőset nem böfögtem a Te dízelposztjaidba, mert látom hogy fanatizmus van mögöttük.
De másképp annyira utálom a dízeleket, hogy amikor megyek egy után (akár 740d is lehet) bekapcsolom a belsőlevegő keringetést, nehogy bejöjjön a dízelszag. Egyszer pedig amíg az olajamat cserélték kifutottam a műhelyből, mert elkezdtek egy dízelt nyitott motorháztetővel túráztatni:))

Palee318 2009.02.15. 03:54:12

Én is most cseréltem a télen izzítógyertyákat, mikor már 2. előfordult hogy nem tudtam önerőből hazajutni. (1bika, 1vontatás). Sajnos vagy egy hónapot használtam, indítózáskor imádkozva több-kevesebb sikerrel, mire kicseréltem. Remélem nekem még nem okozott túlontúl nagy károsodásokat a sok köszörülgetés. Egyébként az izzítólámpám jól működött akkor is mikor maga az izzítás nem. Kimérni nem tudtam, ezért a biztonság kedvéért megvettem mind a 4 gyertyát és kicseréltük apukámmal. Hát mit ne mondjak, a merci mérnökei még kiméletesek is voltak ha sikerült 20perc alatt elvégezni a műtétet, mert nekünk 10-15perc volt csak az hogy hozzáférjünk a gyertyákhoz, minimum 1óra a 4 kiszenvedése, fél óra a másik négy visszaküzdése, és még 10perc az többi dolog visszakötése, összeszerelése. Nagyon nehéz hozzájuk férni, és szinte be vannak gyógyulva a helyükre. De szerintem a kb 2órás szívás, és durván 16.000Ft (4db Bosch) igy is megérte az árát, mert már nem félek a hazaindulás meghiúsulásától, ha elmegyek valahová. Kár hogy nem cseréltem előbb ki őket.

Palee318 2009.02.15. 03:55:43

Én is most cseréltem a télen izzítógyertyákat, mikor már 2. előfordult hogy nem tudtam önerőből hazajutni. (1bika, 1vontatás). Sajnos vagy egy hónapot használtam, indítózáskor imádkozva több-kevesebb sikerrel, mire kicseréltem. Remélem nekem még nem okozott túlontúl nagy károsodásokat a sok köszörülgetés. Egyébként az izzítólámpám jól működött akkor is mikor maga az izzítás nem. Kimérni nem tudtam, ezért a biztonság kedvéért megvettem mind a 4 gyertyát és kicseréltük apukámmal. Hát mit ne mondjak, a merci mérnökei még kiméletesek is voltak ha sikerült 20perc alatt elvégezni a műtétet, mert nekünk 10-15perc volt csak az hogy hozzáférjünk a gyertyákhoz, minimum 1óra a 4 kiszenvedése, fél óra a másik négy visszaküzdése, és még 10perc az többi dolog visszakötése, összeszerelése. Nagyon nehéz hozzájuk férni, és szinte be vannak gyógyulva a helyükre. De szerintem a kb 2órás szívás, és durván 16.000Ft (4db Bosch) igy is megérte az árát, mert már nem félek a hazaindulás meghiúsulásától, ha elmegyek valahová. Kár hogy nem cseréltem előbb ki őket.

Palee318 2009.02.15. 03:56:37

Én is most cseréltem a télen izzítógyertyákat, mikor már 2. előfordult hogy nem tudtam önerőből hazajutni. (1bika, 1vontatás). Sajnos vagy egy hónapot használtam, indítózáskor imádkozva több-kevesebb sikerrel, mire kicseréltem. Remélem nekem még nem okozott túlontúl nagy károsodásokat a sok köszörülgetés.

zeugma 2009.02.15. 06:00:27

Azért jók ezek a fórumok, mert aki máshol nem teheti, az itt kiélheti a társadalmi, megélhetési, elnyomottsági és egyéb feszültségeit, saját igaza és tévedhetetlensége tudatában magabiztosan oszthatja az észt, és küldheti el az anyjába a többi kommentelőt.

Én meg nem szólok bele, mert szőkenő vagyok, ráadásul közgarázdász, az autókhoz közepesen hülye, dízelben gyertyát cserélni még egy pénzes vetélkedő keretein belül sem próbálnék.
Viszont olvasok, mert szeretem Csikós írásait, és szeretem nézni, ahogy a sok hülye pasi egymásnak ugrik apróságokon ;-)

Vasutas 70 2009.02.15. 07:09:24

Ez egy ördögi kör.

De amúgy faxa volt, jó ilyeneket olvasni.

MINDEN JÓT

TCSA · http://make.blog.hu 2009.02.15. 07:53:49

Kardos doktor (beszáll a kocsiba): Utánuk! Mi van?
nyomozó: Ez egy Volkswagen Diesel. Várni kell, míg a piros lámpa elalszik.
Kardos doktor: Mi ez? Mi az isten ez?
nyomozó: Az osztrák munkanélküliek ajándéka. Az új megfigyelőkocsi.
Kardos doktor: És üldözőkocsi nincs?
nyomozó: De van.
Kardos doktor: És azt hogy hívják?
nyomozó: Lada ezerötös. Kilenc éves. Nem tetszik emlékezni?

Hát igen, öreg dízellel nem sietünk. Bocs Csikós, de elsőre ez ugrott be :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.02.15. 08:20:39

Itt régen sokkal kevesebb idióta volt.

Zsolt, ne hagyd, hogy cinkeljenek, akinek nem tetszik a poszt, az ne olvassa.

Nekem bejött.

steinamanger 2009.02.15. 08:28:08

@perszepersze:

Okulásodra egy két info:
Az adómentes 300-400 e szép pénz Magyarországon, rengeteg értelmiséginél jóval többet keresel, persze sok olyan is van, aki nálad lényegesen többet keres. Én személy szerint örülök a sikerednek, kemény munka a tied, fizessék is meg. Azt meg, hogy a szavaddal élve "leszívással" tudják nálad honorálni a jó jellemzést a tanulók, magadnak kell elszámolni a lelkiismereteddel. A te dolgod, hogy téged így meg lehet-e venni.
Amit szerintem nem értesz, az az, hogy nem releváns, hogy az értelmiségiek (nem a diplomások, mert abból rengeteg van, hanem értelmiségi, amely szó mögött azért tartalom is van) anyagi helyze hozzád képest rosszabb-e vagy éppen jobb, leszívják-e a tanulói vagy sem, vagy 7500-as Henessyt iszik-e vagy 200 Ft-os ásványvizet. A különbséget közted és egy értelmiségi között pl. olyan dolgokból tudod lemérni, hogy magad mit tartassz értéknek és munkád során milyen értéket hozol létre. Vagy egy másik példa, a közted és egy értelmiségi között levő fényévnyi távolságra, hogy egy értelmiségi tollából ilyen színvonalú hozzászólás, mint a tied, nem jön ki. Azért mert értelmiségi.

Ubul1 2009.02.15. 09:00:57

@Csikós Zsolt:
Aztakurva, kompresszióról indul a Zöld 200D? Akkor annak is tisztába lett rakva a segge! Nem is mondtad hogy ez az új kombid:
www.youtube.com/watch?v=czV3fwZ73gc&feature=related
@steinamanger:
Azért érzed a főcincér úr kommentjében az iróniát te is, nem? Azt egy szóval nem mondta hogy itt keres annyit...
@zeugma:
Ezt az egész blog nevében egységesen állíthatom, hogy meg se hallottuk! Egy szőke picsa (köz-gázzLOL) itt, elgondolkoztam hogy ez mi, egy rossz vicc, de rájöttem hogy inkább viccnek is rossz! Muhahaaa!

w211 2009.02.15. 09:13:46

Neke is van gépészmérnök diplomám,mégsem abból élek,de itthon a kocsmában simán eltudok beszélgetni,lazulni a sokszor még 8osztállyal sem rendelkező emberekkel.Ja kérem,az élet a nagy tanító mester! Csík úr,ha 1 ízzító kimegy,a többi kap áramot? vagy az az állólámpásban volt,a gyors ízzitó előtt?

Turbo 2009.02.15. 09:38:36

@no_holy_shit: Egy közvetlen befecskendezésű dieselt mindíg könnyebb hidegindítani mint egy örvénykamrást! (egyforma műszaki állapot mellett)

loláb 2009.02.15. 09:45:46

@perszepersze:

Minden bántás, meg kötekedés nélkül mondom: én örülök neki, hogy az eszemből élek, és nem abból, hogy hogyan tudok gazsulálni a borravalóért...(arról már nem is beszélve, hogy ugyanezt a pénzt én is megkeresem nettó, csak mellesleg még adót is fizetek utána. Bár tudom, hogy ez nem divat.)

no_holy_shit 2009.02.15. 09:48:31

@Csikós Zsolt:

december eleje ota ugy jarok a pandammal, hogy nincs benne izzitas, de ezt csak megjegyzeskent.

Amire utaltam, hogy a motornak semmi baja nem lesz attol ha 4 henger jar es az 5. az elso 20mp-ben csak uzemanyagot kap es azt viszotn nem egeti el.

nyilvan az allolampas meg nehezebben indul mint egy actros, mert a 200D elokamras. De megfelelo ideju inditozas utan beindul, anelkul hogy baja szarmazna ebbol a motornak. (onindito es akku mas kerdes)

The Good Boy 2009.02.15. 09:50:24

Nekem régebben volt egy Lancia Thema 2,5 td és egy Mitsu Lancer 1,8d. Egyik alkalommal az egyikkel (már nem emlékszem melyikkel, mert millió évvel ezelött történt) a világ végén járva a januári hidegben behalt az izzitórelé. Amikor behalt, akkor annyit vettem észre, hogy a kb. 2 óra állás után nehezen kb. 4-re indul a vas, mert valami csoda folytán a müszerfalon az izzitásvisszajelző hibátlanul müködött. Aztán megint megálltam vele, és kb. 3-4 óra múlva akartam vele elindulni, akkor már az istennek nem akart beindulni. Végül kb. az aksi utolsó erejével életre tudott kelteni 2 hengert (!), aztán pár másodperc után szépen a többi is életre kelt. Másnap autónepper cimbora mondta ki az óment, hogy reléhiba lesz. Amig az "új" bontottat be nem bizniszelte, addig a reggeli indulás úgy nézett ki, hogy motorháztető felnyit, egy vastag drót hozzáérint az aksisaruhoz, másik vége pedig az egyes hengertől induló, az összes izzitógyertyát összekötő fémlemezhez lett tartva pár másodpercig. Utána autóba beugrás és inditás.
Jó kis móka volt igy visszagondolva. Akkor azért elég ciki lett volna több száz kilóméterre az otthontól állni egy behalt vas mellett pici gyerekkel.:)
Mondjuk az is jó móka volt, amikor a lanciával siettem melóba, és menet közben egyszer csak megállt a vas, és utána semmi életjelet nem produkált. Másnap egy autópreparátor cimbi fél napot görcsölt a géppel, a motortérből már mindent ki akart szórni mire rájött, hogy valami fontos kábel fut a motortérben, amelynek a csatlakozója pont az olajsáros motorblokk mellett halad el, és oda az idők során beszivárgó olajsár annyira eldugitotta, hogy megszakadt az áramkör (a mai napig nem tudom mi fontos dolgok mentek azon a vékony tyúkbélen, ami miatt behalt minden tőle). Pucolás után újra hibátlanul kerepelt. Persze annak a délelöttnek volt annyi elönye, hogy pl. az üzeanyagszürő is ki lett szedve, és volt benne kb. fél liter viz... (szerintem millió éve nem volt ahoz sem nyúlva korábban).
Azok a szép buherálós idők de jók is voltak:)

series_one (törölt) 2009.02.15. 09:54:23

@no_holy_shit:

azért egy 1,3 mjet dízelt ne hasonlítsunk már egy cirka húsz éves konstrukciójú két literes szívódezsőhöz. az egyik része, amiben igenis döntő mód különböznek a hengerfej kialakításán felül, az az üzemanyagellátás. többek közt ezért van az, hogy a cr dízel nem, vagy nem úgy és nem annyit izzít, mint egy örvénykamrás adagolós öreg darab.

Turbo 2009.02.15. 09:55:47

@no_holy_shit: Ez mind szép, de olcsóbban kijössz ha az izzítást rendbeteszed, mint önindító/akku csere...

series_one (törölt) 2009.02.15. 09:57:29

@The Good Boy:

"valami fontos kábel fut a motortérben, amelynek a csatlakozója pont az olajsáros motorblokk mellett halad el, és oda az idők során beszivárgó olajsár annyira eldugitotta, hogy megszakadt az áramkör "

jól értem, hogy egy ELEKTROMOS vezeték ELDUGULT?
engedje meg, hogy aztakurva.

Rocko- 2009.02.15. 10:03:24

streetsta · managertoys.hu/ 2009.02.15. 00:55:08
"Ja, azt mondtam már, mér nem veszel valami rendes autót, amit nem kell szerelgetni? Folyton ezek az öreg romok..."
ahahah, következő találkozón ezzel fogunk körbeköszönni, valahogy így:
www.youtube.com/watch?v=9Lge2_H_8IQ

megszaLott · img3.imageshack.us/img3/1913/e46elsbulijaflsziget200kl3.jpg 2009.02.15. 01:10:10
"De másképp annyira utálom a dízeleket, hogy amikor megyek egy után (akár 740d is lehet) bekapcsolom a belsőlevegő keringetést, nehogy bejöjjön a dízelszag."
tudod hogyan lehet ezt a problémát egyszerűen megoldani? te magad ülsz a dízelben, akkor nem érzed a szagát. :))))

The Good Boy 2009.02.15. 10:04:39

@series_one:
Nem a vezeték dugult el, hanem a csatlakozója, ami amúgy nem szigetelt gyári csati volt, hanem egy sima összecsúsztatós, hasonló mint pl. amik a hangfalakra kerülnek, csak nem vékony lapos volt, hanem hengeres alakú.
Pont azért került fél napba a hiba behatárolása, mert ilyen lehetetlen hiba volt és a dizelspecialista cimbinek sem volt hasonló élménye még a praxisában...
És a poén az, hogy tényleg nem sikerült rájönni, milyen kóbor áram futott benne, mert, a vezeték egyszer csak kijött a kábelkorbácsból, aztán a motor mellett elfutva eltünt valahol megint a sok logó kanóc között. (gyanithatóan a valamikori utólagos riasztóhoz lehetett valami behatárolatlan köze)

Turbo 2009.02.15. 10:06:37

@series_one: Valószínűleg a leállító mágnesszelephez futó vezeték csatlakozó dugójának olajsártól való kontakthibájáról beszélt...

Csikós Zsolt 2009.02.15. 10:09:17

@w211:
Az az állólámpásé, de a 240D 3.0 ott is párhuzamos volt már, csak a többi soros.

Csikós Zsolt 2009.02.15. 10:10:24

@Turbo:
Ráadásul ez előkamrás...

The Good Boy 2009.02.15. 10:16:27

@Turbo: köszi. Ennyi év után sikerült a hiba okát feltárni. Ráadásul látatlanban. Köszi. Soha nem jöttem volna rá, mi volt a funkciója annak a vezetéknek!

Csikós Zsolt 2009.02.15. 10:17:44

@Rocko-:
Nem, igaza van megszaLottnak, tényleg szemétség a többikkel egy füstölős dízel, és akárki akármit is mond, egy féléves Audi csúcs CR-es TDI is tud vastagon füstölni, ha addigra padlón használták 50 ezer km-t, nézd csak meg Gulyás Gusztáv ide vonatkozó cikkét. Csak bizonyos tartományokban igaz az a szerény emisszió.
És ég is a pofám amiatt, hogy nem vittem el még ERÁ-t a Kareszhoz beállítani, lánccserére, de sajnos épp a vételára vitte el az összes spórolt zsét. De még a hó vége, jövő hó eleje felé abbahagyom az aszfaltozást, ígérem.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.02.15. 10:28:51

@Rocko- autofilia.blog.hu 2009.02.15. 10:03:24:
Az bizony, doktordoktordoktor!! Annál már csak egy jobb volt, az agysebész Steve Martin, alias Hfrrrghrgmrrg (vagy valami ilyesmi).
Csak ehhez az kellene, hogy találj végre valamit magadnak, mert így nem lehetsz Doktor! Ki fogunk lökni magunk közül. Az idiotizmusnak tárgyiasulnia kell!

B.Petike 2009.02.15. 10:34:25

@Csikós Zsolt: Lesz Szolnokon veterán autós-motoros túra május legvégén. Érdekel-e esetleg? :)
Tavalyi is elég színvonalas volt...

Csikós Zsolt 2009.02.15. 10:59:20

@B.Petike:
Akkortájt van Tulln, Ornbau, meg valami veterán tűzoltóparádé is lesz...

loláb 2009.02.15. 11:06:07

Zsolt, milyen már az, hogy az indexen valami Nagy Attila ír a közlekedési múzeumos szovjetautó kiállításról?

Nem érzed munkaköri kötelességednek a tudósíts róla, mint a veteránok és romhalmazok magyarországi prófétája?

index.hu/belfold/budapest/2009/02/14/1249503/

Szvsz a Te stílusod szórakoztatóbb cikket eredményezne.

Csikós Zsolt 2009.02.15. 11:09:01

@loláb:
Ügyeletes voltam pénteken. Olyankor bent kell ülnöm és címlapoznom, ajánlókat írnom, bármi van, cselekednem. Nem mehettem el. A W szeretett volna még, de neki is közbejött valami.

Meg már akartak megverni, sőt be is perelni veteránautós beszámoló miatt, hónapokig üldöztek :-) Azóta nem szívesen írok ilyenekről, az indulatok magasra tudnak hágni.

loláb 2009.02.15. 11:14:13

@Csikós Zsolt:

A közelekdési múzeumos beszámoló miatt, amit 2-3 éve írtál (raktár, stb...)?

no_holy_shit 2009.02.15. 11:17:25

"lépnem kellett, mert rossz izzítógyertyával, amikor nem indul a beteg henger, az adagoló csak nyomja befelé a gázolajat. Ez pedig komplikációkhoz vezethet – amikor elkezd nagy nehezen mégis pöfögni, kormol, a korom lerakódik a gyűrűk alá, a gyűrűk befeszülnek, sokszoros erővel koptatják a hengerfalat, a koksz a szelepek szélére is leül, ott zárási problémák keletkeznek, emiatt egyenetlen lesz a járás, a vibrációk egyéb bajokhoz vezetnek"

na erre akartam reagalni, hogy ez nem allja annyira a helyet. Az hogy az akksinak, onindtionak nem tesz jot es esetleg nem is indul be, az mas teszta

@Turbo:

tudom, de a lustasag nagy ember. (amugy egyszer elkezdtem berhelni, ugy tunt, hogy jo aztan megsem. Es sajnos ezen mar nem az anyas megoldas van hanem stecker van rajta, amit csak ra kell dugni (nekem viszont el van torve tobb stecker is. Steckert venni kene, majd raberhelni a kabelkotegre...

no_holy_shit 2009.02.15. 11:20:29

@Turbo:

es kint az utcan hidegben nincs az embernek kedve berhelni. Amikor meg mar lenne kedve akkor meg mar nincs problema, mert izzitas nelkul is rogton pocc-roff.

Turbo 2009.02.15. 11:29:02

@no_holy_shit: Értem én, de lehet nyáron is "télikabátot" venni...

w211 2009.02.15. 11:30:39

@Csikós Zsolt: Annyira mondod ezt a lánc cserét,nekem is volt,van pár régi mercim,de a lánccal sosemvolt gond.Az adagolóval inkább,előtöltés,adagolóelem,stb..Nekem a lánc zavaros.Apropi,beindult a 67es Puch,majd írok róla,történt egy pár érdekes dolog

T-boy (törölt) 2009.02.15. 11:55:58

Hrzrasn!
AstraG diesellel 4 személy+csomag
plafonig-szó szerint-megrakva
1600km=82liter.130-nál 3000-et forgott,
de könnyedén vitte a 180-at.
Ja,bérelt,nem 'mindenki a saját lovát'!
Ugyanez Golf4 1,6/8,kisebb terheléssel
7,2.(saját)Szívesben járnék diesellel,
mert hosszú idő után ez az első benzines kocsim,de túl nagy a kockázat
az új típusoknál.
4 porlasztócsúcs cseréje 5 éves
'takarékos üzemmódot' lenulláz.

no_holy_shit 2009.02.15. 12:18:14

@T-boy:

azert a golf 4 sem "eletbiztositas" mondjuk leszakad a szegecs a difiben. A motorok sem a megbizhatosag netovabbjai (bar valo igaz, hogy olcsobb javitani)

primatus 2009.02.15. 12:19:59

@perszepersze:

"Já, apám! Ezt a sok marhát.
Milyen szar az élet, hogy lusta voltam tanulni. Felszolgálóként, tisztán és adómentesen keresek 300.-400.-at úgy, hogy röhögünk ezen a sok tanult, frusztrált értelmiségin! Fillérbaszóként gázolajos volvóval járok dolgozni és szabadnapjaimon élvezem a honda accord menetteljesítményét. Jókat eszünk és iszunk, mókázunk, a tanuló lányok 1 jobb jellemzésért úgy leszívnak, hogy behorpad a homlokom! Annyi a különbség közöttünk, hogy míg doktorbácsiék az étteremben osztják a semmit a nullával és isszák a henessy x.o.-t 7500.-ért, addig én ugyanezt ingyen teszem.
Kredit... hehehe...
Ha akarom még enni sem kap, mehet enni a kifőzdébe, semmire sem megy a pénzével a sok élet császára! "


Annyira bunkó vagy, hogy még a bunkóságodat sem rejted véka alá. Nem véletlenül nem vagy és nem is leszel értelmiségi sohasem. Nem vagy képes mélyebb összefüggések megértésére. Egy felszínes, nyegle, hatalmaskodó, komplexusoktól szenvedő barom vagy. Nem szívesen írok le ilyen szavakat, de a fajtád mindig kihoz a sodromból. Egy valami biztos. Az olyanok, mint Te, ha nem lennének, nem is hiányoznának a világból. Talán egyszer lesz családod.... ,addig is gondolkodj el azon, hogy pl. kik fogják megmenteni a nagybeteg gyermekedet? Az a tanuló lány, aki horpasztja a homlokodat, esetleg egy élvhajhász kollégád, vagy egy felkészült orvos?

Rocko- 2009.02.15. 12:21:56

Csikós Zsolt 2009.02.15. 10:17:44
nem Audival, de pápaszemessel láttam ezt igazolva. ott ugye hitelesebb az 5000.
amúgy meg nem olyannak ismerlek, aki padlógázon küldi a gépet A-tóé B-ig, szóval átlagban ugyanot vagy ERÁ-val, mint egy új dízellel.

streetsta · managertoys.hu/ 2009.02.15. 10:28:51
ne félj, következő találkozóra már lesz valami. ;)

no_holy_shit 2009.02.15. 12:24:02

@Turbo:

na ja, telikabatot sem nyaron szoktam venni.
(de tavaly telen meg okes volt (1x nem indult). nyaron villogott az izzitasvisszajelzo, de indult es fogyi nem valtozott) csak most a tel bealltaval lett szar. Karacsonykor otthon garazsban berheltem, akkor azt hittem, hogy jobb lett. De inkabb rosszabb.

sztrovacsek 2009.02.15. 12:30:23

@no_holy_shit:

"""kint az utcan hidegben nincs az embernek kedve berhelni.""

Ezért jó a fűtött garázs. :-)

sztrovacsek 2009.02.15. 12:31:51

@Turbo:
...vagy van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka? :-)

primatus 2009.02.15. 12:41:51

@Csikós Zsolt:

"Persze nem az emisszióra gondolok - amit kizárólag szégyellni lehet, - nem is a motorerőre – ami jószerivel nincs –, és nem is fogyasztásra, ami a teljesítményhez képest tetemes. Látják, ilyenkor azért jön jól mentsvárnak, hogy szerény a lóerőmennyiség, mert abszolút értékben ezek a motorok még mindig nem tűnnek iszákosnak, és az azért elég jól hangzik, hogy az én háromliteres Mercim csak kilencfelet eszik. Azt nem teszi hozzá a büszke tulaj, hogy viszont kicsivel gyengébb, mint egy mai 1300-as Fiat-dízel, muhaha."

Ezeket a mai lóerőket, mai motorokat nincs értelme így hasonlítgatni a régiekhez. Van egy "korszerűnek" mondható 1,4-es 103 LE -s autóm és egy Golf I. 1,6D. Hegyekben mindenhol egy fokozattal magasabban tudok a Golf-al haladni, pedig az teljesítményre csak a fele. Nem kell pörgetni, nem kell váltogatni állandóan és mégis gyönyörűen haladok. Elmondhatnám ezt hagyományos benzinest és korszerű benzinessel összehasonlítva is. Szerintem hétköznapi értelemben jobban használhatóak a régebbi motorok. Egy 300D Mercedes motort (de még egy 200D-240D -t sem), ne hasonlítgassunk össze egy fűnyíró motorral! A "papírlóerő" nem minden, mert ott van még pár paraméter, mint a forgató nyomaték és ezekhez képest a fordulatszám viszonyok stb...
Azt hiszem tudod, hogy miről beszélek és Te is írtál már ilyen értelmű cikket, ezért nem értem az ilyen kitételeket Tőled.

Csikós Zsolt 2009.02.15. 12:42:19

@loláb:
Nem dehogy, nekik csak kifolyik a sok lehetőség a kezük közül, de kulturáltak. Az OT Show miatt. Balkáni lecsószag, vagy valami ilyen volt a címe. A rendező többször is megfenyegetett írásban, aztán ügyvédi papírokat is kaptunk. Hál'istennek kitiltott minden rendezvényéről, most már ha küld is a TC, akkor se mehetek :-)

Csikós Zsolt 2009.02.15. 12:45:32

@w211:
Egyrészt - gyanús vagy te nekem, máris hirdeted őket? Nem félbehagyni, legalább az egyiket megcsinálni! Másikat a köz javára felajánlani, például nekem, persze ingyen szállítással :-)))))

A lánc azért fontos (pláne 14 év után először), mert ebben a motorban a láncfeszítő 12 fokot utána tud menni a nyúlásnak, tehát ennyivel el tud állítódni a vezérműtengely a főhöz képest. Olyankor elvész a nyomaték a motorból. És persze az adagoló is arról kapja a hajtást, az is elmegy jó néhány fokot, aminek utána lehet állítani, de jó sehogy sem lesz. Nagyon fontos elem a lánc, már 4 fokot megérzel az autón.

Csikós Zsolt 2009.02.15. 12:47:09

@Rocko-:
Na de mikor lesz következő találkozó?

Csikós Zsolt 2009.02.15. 12:48:34

@primatus:
Á, csak védekezés. Tudom előre, hányan hintik be sóval a síromat amiatt, hogy megint egy öreg Merciről írok. Pedig ez a mi vacsiúj Suzuki Swiftünk a családban, lol.

sztrovacsek 2009.02.15. 12:49:17

@perszepersze:

Jé apám te mekkora vagy!

"""lusta voltam tanulni. Felszolgálóként, tisztán és adómentesen keresek 300.-400.-at """
Mekkora marha vagyok, hogy tanultam, ha nem tanultam volna akkor kereshettem volna 300-400-at adót csalva, de így "sajnos" sokkal több jövedelmem van, ráadásul adózott!
Akkor is ilyen vidám legyél, mikor a lúdtalpaddal, a fájós derekaddal elvánszorogsz a "tanult" orvoshoz, és ott kuncsorogsz majd, mert persze a biztosításod az nem érvényes. :D

""7500.-ért, addig én ugyanezt ingyen teszem."""
...még a főnöködet is meglopod?

""""Ha akarom még enni sem kap, mehet enni a kifőzdébe, semmire sem megy a pénzével a sok élet császára""""

Persze, aztán majd beleér a bilibe a kezed és felébredsz.

w211 2009.02.15. 12:55:14

@Csikós Zsolt: Nem eladók,árulok állólámpást is,a feleségem meg tévedésből ezeket rkta fel.Szerintem tervez valamit ellenem,sokallja a "romokat",de ha már flkerült,bulinak jó volt.A maffia egyből megjelent,öröm volt nézni őket,legalább tisztul a kép,kivel szabad bótolni. Tehát lasssann mondom,NEM ELADÓK,az asszony bosszúja volt.Cserébe nem volt bálint nap.Nekem igen:-))))Már le is vettem őket

MANszerelő 2009.02.15. 13:08:17

Érdekes összehasonlítani egy mechanikus adagolóval működő diesel motort egy common rail motorral.A gyártók rá vannak kényszerítve az újabb emisszió-csökkentő rendszerek alkalmazására,különben nem teljesítik az euro besorolást.Kellett egy állólámpás mercin dpf-et (diesel particulate filter)regenerálni valaha is?
Manapság,meg egy Fiat multijet motorral meg kinlódás közlekedni,ha a vezérlőegység követeli a regenerálást. Ergo ki kell húzni a városból,ha ő erre utasít.A jövő még ennél is sötétebb!

T-boy (törölt) 2009.02.15. 13:30:25

no-holy-shit!

Ötletem sincs,hogy lehetne 1.000000+os
kárt csinálni egy mezei 8 szelepes
motorban,komolyan.Egy mai dieselnek
1! csepp víz,nem megfelelő/egy picit
eltérő/szűrő pont elég ehhez.Ha néhány
esetben"rossz" kúton tankolsz pl.
A fekvőlámpás szűrőjében szinte MINDIG
volt víz,de soha nem okozott gondot.

w211 2009.02.15. 13:32:15

@T-boy: Meg még vízleeresztő is

T-boy (törölt) 2009.02.15. 13:42:24

MANszerelő említette a Fiat multijet
motort.Annyira jó hatásfokú,hogy télen
a szomszéd srác télikabátban autózik!
Elszálltak benne a csúcsok,"szerencsére"
még garanciában,amúgy 800.000ft-be fájt
volna./Puntó/

The Good Boy 2009.02.15. 13:59:06

@T-boy: Ezt irtam én is fentebb a Themanál. kb fél liter viz volt az üzemanyagszűrőben, amikor le lett szedve és a vas ment töretlenül. Pedig amig dizeljeim voltak, nem voltam benzinkúton velük!!! Ez halál komoly, csak kamionokból, traktorokból és buszokból second hand fizetéskiegészités cimén kinyert naftát öntöttem bele féláron és az autó mégsem panaszkodott sose emiatt.
Pedig 290 000 km.-el és nulla kartelfüsttel és 0 füstőléssel vettem úgy hogy nem volt benne motorfelújitás és a turbo is eredeti volt benne. A kompresszió 90%-os volt 1 henger kivételével, ahol "csak" 80%.
Na ezt csinálja utána bármelyik mai csúcsdizel.
Persze azóta én is elitélem a pancsolós tankolást, soha nem tennék már ilyet, és adót az utolsó forintig pontosan fizetek (már akkor is igy volt), mielött valaki belém kötne.

Most pedig egy kis OFF perszepersze miatt:
Az osztrák határszélen lakok, ezért rengeteg osztrákban dolgozót ismerek. Nagyrészük ugyancsak vendéglátózik. van aki feketén, van aki szürkén (félig legálisan) és van aki fehéren, azaz teljesen legálisan.
A feketén melózok elég nagy része él úgy, hogy látványosan jólétet tart fenn, miközben már arra a szóra, hogy "apeh" is összesz@rja magát (már amelyik agyilag felfogja, mi az). Ismerek olyat, aki akkora palotát huzott fel, hogy azóta a szomszédos "házakra" nem süt rá a nap, mert kitakarja elölük. Persze trendi emberként a legújabb bömösben* pózol, ami 5-ös vagy nagyobb számmal esetleg betüvel kezdődhet csak. Értelmes emberek, akik nem bánják, hogy lusták voltak tanulni. Az érem másik oldala az, hogy mondjuk 11-re megy dolgozni (a héten 6 napot), hajnal 1-re, 2-re ér(ne) haza, de a napi stresszt még valahol levezeti pár pohár kiséretében valamelyik lokálban. Aztán hazaesik, 9.-kor kel, hogy 10 kor indulni tudjon megint melózni. A család pedig azon a heti 1 napon láthatja, amikor éppen piheni ki a hét fáradalmait/ügyeit intézi. Gondolom neki megér ennyit, főleg ha túléli. Persze csak egyszer kell egy olyan szitú, ami miatt komolyabb eü. ellátás kell, neadj isten nyugdijazni kellene. Akkor meg fut fűhöz fához, hogy milyen kegyetlen vele az élet/a bürokrácia.
Amásik véglet aki tisztán van kint, több évtizede, de azóta is a szülői házban él, ami már le van pusztulva rendesen, 15 évtől fiatalabb autót nem vesz, és addig hajtja mig szét nem esik, össze nem töri. Pénzt osztrák bankba tárolja, nehogy valaki is tudja mekkora vagyona van. Ő pedig igy pusztul el, hogy nem élt semmit az életben, mert nem akarja, hogy a szomszéd lássa milyen vagyona van.
Persze ő is lusta volt tanulni, csak szerencséje volt, mert valahogy beugrott egy legális melóhely, ahol olyan melót végez, amit jó esetben még egy gyengébb szellemi szintű csimpánz is megtanul pár óra alatt (pl. butorszabászatban áll egész nap egy gomb felett, amit akkor kell megnyomni, amikor az automatika a helyére rakja a fát, és jelzi a gépnek, hogy megadta az engedélyt a vágásra- na ezt csinálja 1-2 percenként:) Nem akarok általánositani, sokan vannak akik meg tudják értelmesen élni a jó lehetőséget, de sokan vannak ilyenek, meg mint perszepersze, aki meg van győződve róla, hogy egy komolyabb iskola csak időpocsékolás.
Ja és még véletlenül sem irigységből irtam a fenti sorokat.
Bocs a hosszú OFF-ért

On

MANszerelő 2009.02.15. 13:59:18

Éppen ezért jól meg kell gondolni,ki milyen autót vesz!Egy VGT turbós 90 lóerős punto rail cső nyomása elérheti az 1500 bar-t is.Egy korszerű EDC adagolós diesel általában 300 bar körül
porlasztott be maximum.Ez ugye az ötödrésze. az anyagminőség viszont nem lett ennyivel jobb.A legtöbb CR motor nagynyomású szivattyúját, és egyebeket a Bosch szállítja az autógyáraknak, amit már Indiától Bangladesh-ig mindenhol gyártanak, és meg is látszódik a minőségén.

w211 2009.02.15. 14:24:09

@
MANszerelő: Naponta az m3-on járok,meg az m1-en,mindenki álljon meg 1percre,az ukrán,moldáv seftes mivel jár? Csak maxi sprinter 312tdi,kimennek vele a világból.A cdi-be nem is érzik jól magukat,vw-lt pár darab,PSA-FIAT termékkel nem égeti magát.Annál az 5hengeres merci motornál nem sok jobb létezett.

T-boy (törölt) 2009.02.15. 14:26:20

Szinte semmit nem lehet házilag javítani,még egy akku,rádió,égő cseréhez
is szerviz kell.Akár 8000ft óradíjjal.A nagy nyomásértékek miatt 1-2 év alatt
annyira "belegyógyulnak"a csúcsok,hogy kiszerelésnél jön a menet is.Na,akkor
indul:gépmunka stb.És lehet szívni..

w211 2009.02.15. 14:34:15

Csikós-úr már megint eltünt a ködben,szerintem berhel valamit.

w211 2009.02.15. 14:39:43

@T-boy: Nekem a 312-es sprinter egyszer vészmódra váltott,alig ment,meg hangosabb lett az öngyulladás,jászberény,merci szervíz,kompúter,konklúzió: adagolónak annyi,megcsinálják cserével ,kézmosóval kb 800ezrHUF.Na mondom itt álljunk meg 1 ásónyomra,irány haza,kőbányán független bosch szervíz,délutánra kész.Mondom a teefonba mennyi? Azt mondja a MESTER,13ezer!!!!!!!!!Akkor most kilopmeg éskit???

MANszerelő 2009.02.15. 14:41:37

Én pár éve common rail dieselekkel foglalkozom, most Fiat márkaszervizben dolgozom.Csak azt tudom mindenkinek javasolni, akinek ilyen autója van, hogy ne spóroljon az időszakos szervizen, rakasson az autóba jó minőségű gázolajszűrőt, és vigyázzon, hogy ne b@sszák át! Lehet hallani innen-onnan rémtörténeteket a szervizekről, tehát fontos a bizalmi kapcsolat.

loláb 2009.02.15. 14:53:26

@The Good Boy:

Szintén OFF

A családban van egy lány, egész életében vendéglátózott a dél alföldi megyeszékhelyen. Elég jól keresett, helyi viszonylatban, (mint az említett), mígnem a csodálatos hazai gazdasági helyzetnek köszönhetően befuccsolt a hely, ahol dolgozott. Egy fél évig próbált helyben elhelyezkedni, először a szakmájában, ahova 39 évesen már nem kellett. Aztán ahogy fogyott a megtakarítása, lejjebb adta az igényeit, már elment volna asszisztensnek is, kapott egy pár ajánlatot.
Ment egy interjúra, fel is vették volna, kérdezte, hogy mennyi az annyi? Mondták: nettó 150.
Hát a semminél jobb, átmenetileg megteszi. Erre mondták: mármint az órabér annyi. Ja, akkor köszönöm.
Feljött Budapestre, 8 hónapig itt próbált érvényesülni, mindenhol csak pár INGYEN próbanap után akarták alkalmazni, párszor egy-két hét után kirúgták fizetés nélkül persze, mehetett a sóhivatalba panaszkodni (mivel jó, és tapsztalt vendéglátós, nem volt vele probléma, kihasználták, mert szerződés nélkül megtehetik).
És ugye, naponta 10-14 órákat dolgozott, éjjel 2-3-kor végzett, szegényebben ment vissza Szegedre, mint ahogy idejött. (Én adtm neki egy pár éves használtautó árát, hogy ne haljon éhen)

Nekem ennyi tapasztaltom van a vendéglátásról, nem objektív, nem széleskörű mintavételen alapszik, de azt hiszem ez alatt a másfél év alatt szegény lány százszor elátkozta, hogy fiatalon lusta volt tanulni.
Pedig esze lett volna hozzá, bizonyítja, hogy munka mellett szerzett egy élelmiszermérnöki diplomát...ennyi erővel persze tanulhatott volna olyat is, amit esetleg el is tud adni a munkaerőpiacon.
ON

loláb 2009.02.15. 14:55:53

@Csikós Zsolt:

Na, majd este rákeresek, kiváncsivá tettél. Most sajnos rohannom kell.

The Good Boy 2009.02.15. 14:58:31

Nem buták a gyáriak, sőt szertik hülyének nézni a vevőt.
pl. az ufóm használati útmutatójában (igen, hülye vagyok hogy elolvastam 500 oldalt-minden új vasamnál elolvasom:) vannak olyan égők, aminek cseréjére azt irják, hogy nem irják le a cserélés módját, mert azt csak márkaszerviz végezheti. Még a lehetőséget sem ajánlják fel...
Az asszony smartja hasonló. Ott még olaj leeresztő csavar sincs, nehogy otthon cserélni lehessen, mert kell hozzá egy olajszivattyú (szerencsére felkutattam egy kedves öreg szakit, aki olcsón szervizeli nagy szakértelemmel és komoly felszereléssel 1 000 ft-os rezsi óradijért és smart gyárban tett gyakorlattal:). Sajnos az ufot első körben nem vállalta már be, azzal a dumával, hogy nem tud szervizkönyvet pecsételni (de szerintem csak a sok munkája miatt:), mindegy az ufonak is megvan már a maga leendő mestere (és ott meg a régi barátságra tekintettel munkadijat sem kell fizetnem, alkatrészre meg átadja nekem a nagykertől kapott kedvezményét is, ráadásul elismert autószerviz, úgyhogy a pecsét is tökéletes lesz a szervizkönyvben:)

T-boy (törölt) 2009.02.15. 15:02:02

W211!
Ja,ez a lehetőség mindig fennáll,de
'az egyszerű' autósra alapoznak.
Aki általában jobban fél a garancia
elvesztésétől,és kiköhögi.
Örüljünk az 5-7 év garinak,a szerviz
is örül..7 év béklyó,kifizetheted
a kocsidat még egyszer,kis
szerencsével?!

MANszerelő!
A JÓ MINŐSÉGŰ szűrő nagybetűvel,ugye?

MANszerelő 2009.02.15. 15:08:07

Igen.Ja, a garancia="garancia". Ez is csak marketing, persze nem minden esetben.

Rocko- 2009.02.15. 15:13:44

Csikós Zsolt 2009.02.15. 12:47:09
május környéke. 30 napos pontossággal. én se tudok több részletet.
de ha az könnyebb számolási mértékegység: nem olyan messze, h addig kocsit cserélj. :D

Csikós Zsolt 2009.02.15. 15:26:23

@Rocko-:
De szar lenne a 23-24, mert akkor Tulln, Puch-cucc-vétel. Bár amilyen pechem van, akkor lesz. Minden ápr-máj-i hétvége háromszorosan túl van tömve programokkal. Én meg legjobb esetben is minden második hétvégén tudok lelépni, néha csak a harmadikon, hiszen a gyerekeknek nem vetránautó kell (az IS, de más is), hanem fürdő, meg játszótér, meg állatkert, meg persze a rokonság - kevés az idő basszus.

Rocko- 2009.02.15. 16:21:30

Csikós Zsolt 2009.02.15. 15:26:23
vége felé lesz sztem, majd meglátjuk.
értelemszerűen úgy, h minnél többen tudjanak jönni.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.15. 16:40:10

Csikós:

Bezzeg amikor kefélni kellett, akkor nem nyünyörögtél ennyit. ;-DD

Csikós Zsolt 2009.02.15. 17:27:12

@Tie:
Nem is köszöntem meg a filmet. Hát, mondhatom úgy, hogy nekem nem volt meg. Az, amit annak mondtam, egy öttel többször átmásolt maszat volt, csíkkal az alján.

Istenem, a Zilek bródszájdban, meg a nyújtott kezű pályaversenyző, mögötte a 8000-ig pörgetett Zsiga-motor varrógépvonyítása... Csodás, csodás, nem is hitem, hogy még valakinek megvan használható minőségben. Még 1xkösz.

Megkaptad baowától az On Any Sundayt? Megnézted? Én komolyan mondom, megkönnyeztem. Életem egyik legjobb filmje.

Csikós Zsolt 2009.02.15. 17:28:17

@Tie:
Különben nyöszörögtem, ha úgy vesszük, bár ez már elég privát. Miért te nem szoktál? Vagy vékonyak a falak? :-DDD

Csikós Zsolt 2009.02.15. 17:29:48

@Tie:
Ja, miért Bianchi+LandR a CD címe?

Burkus király 2009.02.15. 18:01:44

HELLO MINDENKINEK!

ÉRDEKESNEK TALÁLOM, HOGY EGY ILYEN KOMOLY AUTÓS PORTÁL MÉG NEM ÍRT CIKKET ARRÓL, HOGY HOGYAN FOGNAK ALAKULNI AZ ÜZEMANYAG ÁRAK HAMAROSAN.

MOST NÖVELIK AZ ÁFA-T ÉS A JÖVEDÉKI ADÓT. MINDKETTŐ ALAPJAIBAN HATÁROZZA MEG AZ ÜZEMANYAGOK ÁRÁT - NEM KICSIT, NAGYON (KB. 60%).

SZÓVAL KÉSZÜLHETÜNK A 350 HUF BENZINRE ÉS A 370 HUF GÁZOLAJRA. SZERINTEM ERRŐL (IS) KELLENE CIKKEZNI ...

no_holy_shit 2009.02.15. 18:10:55

@The Good Boy:

"Persze csak egyszer kell egy olyan szitú, ami miatt komolyabb eü. ellátás kell, neadj isten nyugdijazni kellene. Akkor meg fut fűhöz fához, hogy milyen kegyetlen vele az élet/a bürokrácia"

en teljesen legalisan dolgozom kulfoldon es havi 1300eurot befizetek TB,munkanekuli segely, nyugdij, ado cimen. Amint megszunik az allasom szopas van mert nem vagyok nemet allampolgar-> - nulla eü ellatas
- nulla munkanekuli segely
- es ha nem dolgozok legalabb 5 evet nemetben akkor 0 nyugdij
(ja es persze eü ellatast sehol nem kapok ebben az esetben, mert ugye otthon is megvaltozott a rendszer)

tehat lehet hogy jobban tennem, ha feketen dolgoznek mert akkor havonta 1300euroval tobb maradna a zsebbemben es 200euroval tobb a munkaltatom zsebeben...

loláb 2009.02.15. 18:16:20

@Burkus király:

Amikor 220-230 körül volt a benya, akkor került először szóba, hogy emelni kellene (a költségvetést 265-270 huf/liter-es benzinárra írták, az ez alatti ár a tervhez képest kissebb jövadó, és áfa bevételt jelent azaz nagyobb hiányt)
Erre valami főf@sz azt nyilatkozta, hogy: Most emeljük meg, mert most túl olcsó, és ezt az autósok nem adóemelésnek élnék meg, mert már megszokták a 300 körüli benzinárat.

Anyátok...

The Good Boy 2009.02.15. 18:35:49

@no_holy_shit: én meg ismerek olyat, aki nem teljesen legálisan melózik kint osztrákban, de tb.-t viszont ott fizet, magyart pedig egyáltalán nem. Természetesen ott vizsgáltatja, kezelteti magát (hogy ez hogy megy, kell-e legalább ideiglenes lakcim - ingázik -, vagy valami hozzá, hogy tb befizető legyen, nem tudom).
De legalább a pénzének nagyobb részét itthon költi el a magas adóval a költségvetést támogatva:::)))

loláb 2009.02.15. 18:36:39

@Csikós Zsolt:

Zsolt, nem találom a cikket. Balek vagyok, tudom, de nem tudnál küldeni egy linket?

Burkus király 2009.02.15. 18:53:35

@loláb: ha az alacsony üzemanyagár nem hosszútávú tendencia (semmi sem szavatolja hogy nem emelkedik megint - sőt...), akkor majd sírhatunk, hogy 'jajj, milyen sok', hisz a legkisebb alapár elmozdulás a sok (százalékosan rögzített állandó) adóteher miatt is óriási kilengéseket fog már eredményezni a kútnál. kissé hiányolom a TC részéről, hogy nem vállalják fel ezirányban a "népmívelést" (vagy nem értenek hozzá, vagy őket sem érdekli). Vagy a kormány belátta, hogy a a válságot ne a nép fizesse meg, hanem az autósok.
Én napi 50 km-t teszek meg munkábajárás céljából, másképp nem oldható meg - az üzemanyag árak emelése (kb. 300 fölött) komoly bevételektől fosztana meg. Érdekes, hogy elemzők 310..320 HUF körüli EUR árfolyamtól jósolják a tömeges hitelbebukásokat. Asszem, hogy ez a jelenlegi politika - az import nyersanyag adótételeiből akarják pótolni az árfolyamveszteséget és sz@rnak rá, hogy a kisembert mindkettő sújtja. Így aztán nagyon hiteles az állítás, hogy komoly inflációval nem kell számolnunk.

Shadowbull 2009.02.15. 19:06:35

@no_holy_shit:

"en teljesen legalisan dolgozom kulfoldon es havi 1300eurot befizetek TB,munkanekuli segely, nyugdij, ado cimen. Amint megszunik az allasom szopas van mert nem vagyok nemet allampolgar-> - nulla eü ellatas
- nulla munkanekuli segely
- es ha nem dolgozok legalabb 5 evet nemetben akkor 0 nyugdij"


A nyugdij az stimmel, de SZVSZ munkanelkuli ellatast kapsz ugyanugy, mint mas, mert ez nem allampolgarsagtol fugg, hanem attol, hogy fizettel-e ilyen jellegu biztositast.

sb

2009.02.15. 19:06:45

Hali!

Kicsit OFF de akinek bármilyen valutában van a fizetése vagy egy része az nem jár rosszul a hitel fizetéssel...

Jó cikk, de azért ha már kendácsolsz, vehetnél egy normális multimétert. :)

Attila

sztrovacsek 2009.02.15. 19:22:40

@loláb:

Azt hiszem erre gondolt!
Jó szándékom jeléül. :-))

totalcar.hu/magazin/kozelet/otexp0711!1

Burkus király 2009.02.15. 19:25:37

2004 januári adatok alapján (akkor még 1$= 211 HUF):

Akkor egy liter benzin ára 232,5 HUF volt

Az ár összetevődött:
1. üzemanyag előállítási árából: 79,1 HUF (34%-a végösszegnek!)
2. Készletezési díjból: 3,38 HUF/liter
3. Jövedéki adóbó: 103,5 HUF, fix tétel
4. És 25% ÁFA-ból. AZONBAN: itt nem az 1.) alapárra számolják, hanem az 1.) ,2.) és 3.) pontok együttes összegére. Tehát a jövedéki ADÓT MÉG EGYSZER MEGADÓZTATJÁK az ÁFA-val.

2004 óta volt ÁFA-változás, a gázolajnál a jövedéki adót is megbolygatták – az árképzési eljárás azonban nem változott. Sajnos újabb adatokat nem ismerek – mindenképp érdekelnének.

no_holy_shit 2009.02.15. 19:34:29

@Shadowbull:

en mast hallottam, de remelem igazad van. Eddig nem akartak mondjuk kitenni

@The Good Boy:

magyart en sem fizetek. A kerdes viszont, hogy mi van ha kirugnak. Mert most en is kint (nem) jarok orvoshoz.

Shadowbull 2009.02.15. 19:49:39

@no_holy_shit: Biztosan van erre is szabalyozas, a munkanelkuli-ellatashoz valoszinuleg tartozik orvosi ellatas is.
Olvass utana.

sb

loláb 2009.02.15. 20:04:50

@Burkus király:

"...ha az alacsony üzemanyagár nem hosszútávú tendencia..."

Pont ez az, most egy kicsit jó nekünk, erre emelnek. Apjuk f.szát.

@sztrovacsek:

Köszi. Szíjuk el a békepipát. Pöff-pöff.

charliekuta 2009.02.15. 20:33:30

Benzinesbe 4 gyertyát csrélünk dieselbe meg csak ami rossz?
akkor sose lesz vége mindig megdöglik valamelyik gratulálok

Turbo 2009.02.15. 20:44:19

@charliekuta: Ez csak anyagi megfontolás. Ha bejön akkor még sokáig jó a többi, ha nem akkor úgyis rövid időn belül mind újra cserélődik.

Burkus király 2009.02.15. 20:47:11

még egy utolsó OFF:

"Az utóbbi idők drasztikus áresése az olajár csökkenésének, illetve új finomítói kapacitások beindulásának tudhatók be, ezek a hatások jelentek meg a benzin, illetve a gázolaj jegyzésáraiban. Ezen hatások elemi erejéhez képest eltörpültek a dollár/forint árfolyamának változásai.

Mindenesetre az üzemanyagárakra az igazán nagy veszélyt nem a gyengébb forint jelenti, hanem a jövedéki adó megemelésének ötlete."

www.fn.hu/penzugy/20090122/aldas_vagy_atok_gyenge/

loláb 2009.02.15. 21:03:00

@Csikós Zsolt:

Elolvastam. Aki ennyi kritikát nem bír elviselni, az ne szervezzen ilyesmit.

Nem akarlak nagyon bebolondítani, most, hogy megvetted a bordót, de mintha egy Fiat 850 Vignale porladozna egy kertben Budán a nagybányai-vöröstorony sarkánál. Na majd holnap reggel megnézem, lehet, hogy tévedek.

T-boy (törölt) 2009.02.15. 21:12:19

no holy shit!
Egyszerű:itthon fizeted az alapot,
kb 6500ft,azt hiszem az nem gond.
Előbb rendezned kell a hátralékot,
és folyamatos a TB-d.

no_holy_shit 2009.02.15. 21:29:57

@T-boy:

erdekes felallas ez. Mert:
1, megertem, hogy alanyi jogon nem jar magyarosrzagon TB mert amikor az adombol levonjak akkor nem az OEP-hez megy a penz
2, viszont duplan sincs kedvem fizteni

(3, hatralekot meg nincs kedvem kifizetni. Milyen elonyom szarmazik abbol ha folytonos a TB viszonyom?)

primatus 2009.02.15. 21:51:48

@charliekuta:

Hiába hívják mindkettőben gyertyának, attól még nem ugyanaz a funkciója és a fontossága. Diesel motorban egy jó garnitúra izzító gyertya több évig tökéletes lehet. Nekem pl. a Beru gyertyáimat nem kellett még kicserélnem. 4 éve mennek. Párszor ellenőriztem és tökéletesek.
Tökéletes megoldás az is, ha valaki cseréli egyszerre a 4-et (van aki 5-öt:-) és elrakja tartalékba a kiszedett jókat. Felhasználja, ha kell és ha elfogytak, akkor megint kezdi elölről. Takarékos és tökéletes megoldás. Ezt Te benzines esetében nem teheted meg, mert a gyertya funkciója megköveteli a meghatározott időnkénti (x km) cserét.

no_holy_shit 2009.02.15. 21:58:52

@primatus:

"Ezt Te benzines esetében nem teheted meg, mert a gyertya funkciója megköveteli a meghatározott időnkénti (x km) cserét."

benzinesben is siman elmegy 80ekm-t vagy többet egy gyertya. Igazabaol elo van irva a csereje 60ekm-kent(pl. 1,4 asztma), de nekem meg soha nem volt gondom gyertyaval. Nem is tudom hogy mikent jelentkezik a gyertya problema benzineseknel.

Csikós Zsolt 2009.02.15. 22:00:00

@KárászAti:
Mé' ez tök jó, volt 600 forintos a honvédségi kiárusításon Balatonföldváron a művházban, meg 800-as, én a drágábbikat vettem :-)

Csikós Zsolt 2009.02.15. 22:01:19

@charliekuta:
Nem ugyanarra van, csak a neve hasonló. Ha egy izzó kiég a csillárodban, az összeset azonnal cseréled?

Burkus király 2009.02.15. 22:11:20

@Csikós Zsolt: részemről egy támogató hasonlat: ha kimegy egy biztosíték, akkor nem cseréled ki az összes biztosítékot a táblán. Így van ez az izzító gyertyákkal is. Akár a biztosítékok esetén, itt is érdemes ellenőrizni. Másrészt az izzítógyertyák a szakirodalom szerint a porlasztás hibájából mennek gyakran tönkre - a tönkrement izzítógyertya fölött rendszerint egy utáncsöpögő porlasztócsúcs fészkel.

loláb 2009.02.15. 22:12:14

@Csikós Zsolt: Köszi, már belinkelték.

Csikós Zsolt 2009.02.15. 22:19:08

@Burkus király:
Hű, ezt még nem hallottam, utánanézünk a Karesszel a következő szerviznél.

T-boy (törölt) 2009.02.15. 22:31:43

no holy shit
Mert ha valamikor hazajössz addig nem
kapsz ellátás,amíg nem lesz BIZTOSÍTÁSOD.
Azt meg akkor kapsz,van tartozásod..
Hogy miért,ne kérdezd.Ez a 22-es
csapdája!
De saját érdekedben ajánlom.Tiéd pálya,
a TB nem ragaszkodik hozzád.
20 euró nem gond,azt hiszem.

Shadowbull 2009.02.15. 23:18:48

@T-boy: En sem fizetek otthon, es nem is kell, kulfoldon fizetek.

Igy nem is lehet tartozasom.

Tartozasod akkor lehet, ha otthon dolgozol feketen, es nem fizetsz.

sb

no_holy_shit 2009.02.15. 23:34:26

@T-boy:

hat "20 euro nem gond", ja a vermieterem is ezt mondja, hogy a 20 euro GEZ-re nem sok... (vegul abban maradtunk hogy vigye el a TV-jet, mert en nem nezem, ha nagyon unatkozom akkor 16,90-ert veszek egy havi fitness berletet

en is azt alapjat nem ertem, mert ugye nem arrol van szo, hogy feketen az OEP-t terhelem. (igazabol mar 2002 ota van a nemeteknel biztositasom, de az elejen az OEP jart allampolgari alapon)

equium 2009.02.15. 23:49:01

Mi az, hogy vegtelen ellenallas?

no_holy_shit 2009.02.16. 00:04:53

@equium:

magyarul szakadasnak hivjak

yard (törölt) 2009.02.16. 08:53:28

@equium:
Vazze, fektetett nyolcas. De most ez a lényeg?
Tudjuk, hogy nincs, max a sűrített vákumban.

Ubul1 2009.02.16. 12:40:11

@Burkus király:
Tyűha ha ez a 350 becsúszik akkor faszulunk nem is kicsit! Ez hiányzik még mostani közhangulathoz! autóeladás nincs, akkor ezentúl közlekedés se lesz! De 400-as kenyér meg 300-as tej lesz helyette! Meg röhejes bérletár.
Mikorra várható ez az újabb uzsora?

Ubul1 2009.02.16. 12:46:24

@no_holy_shit:
Végtelen ellenllás nincs. Még vákumban se. Ott a szabad neutronok befolyásolnak. És 0 ellenálás sincs még szupravezetőben se. Mert abszolút 0-ra nem tudják lehűteni a vezetőt, azt egyik anyaggal se sikerült elérni max megközelíteni, de ah sikerülne is a legminimálisabb áramerősség is feljebb melegítené és máris öngerjesztő a folyamat...

Ubul1 2009.02.16. 12:48:50

@Burkus király:
mi különleges van magyarisztánban abban hogy adózottat emelnek meg adóval?! Talán nem ugyanaz a tétel mikor a 40%-ban megadóztatott vicc fizetésedből veszed a 25%-os Áfás szart a boltban? És még alapáron is drágább mint akárhol ejrópában ahol a magasabb fizetési színvonal is könnyít a dolgon?
Balkán bazmeg, balkán..

yard (törölt) 2009.02.16. 18:13:44

@Ubul1:
?????????????????
Miket írsz itt? Szupraveztő nem melegszik, nincs vesztesége, ez benne "trükk".
Több Élet és Tudományt olvass!
Nehogy már lemásold ide a szakdolgozatomat a szupravezetőkről!
Ez egy elb@szott izzítógyertya (csak), oszt' vagy melegít, vagy szakadt, (vagy szrul van bekötve :o) és akkor ki kell dobni. És ezekben a verdákban ez a jó, nincs can-bus, meg egyébb szopató elektronika.
De ezt már Cs.Z. leírta, indokolta, kicserélte, lefényképezte, tanítja,stb.
Örülök a szaktudásodnak, jöhetsz a tanszékre. :o) (most létszámstop van)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.02.16. 18:31:59

@Csikós Zsolt: esküszöm elvisz a zöldpenész, ha nem jön most már TÉNYLEG egy emvéaugusztás post !!!

Megelégszem két fekete-fehér képpel, meg egy 'lesz@rom, még tél van' terjedelmű válasszal, de valami legyen már :)))))

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.16. 18:35:52

@Csikós Zsolt: Videót nincs mit, mondtam is Baowahnak, hogy ne hagyjon futni vele, követeljen tőled egy példányt belőle hamar magának is. On Any Sunday még eddíg kimaradt, napok óta most vagyok először gép előtt úgy, hogy utána tudok keresgélni torrenten, úgyhogy mindjárt be is izzítom a cuccot.
Itt panel van, úgyhogy áthallatszik, viszont a bonell-rugókat nem szoktam olajozni. :-D

A lemeznek meg azér' az a címe, ami, mert attól a sráctól kaptam a lemezt, aki írt nekem egy másik lemezt is, tele fotókkal, a tavaly pünkösdi Autobianchi + Land Rover közös találkozó/felvonulás/akármiről, amiről egy kartácsotok írt is egy kis szösszenetet. Persze holmi olyan hülyeségre hivatkozva, hogy melege vót a motoroskabátban, és elmegy haza átöltözni, pont lemaradt a legangyobb poénról, amikor mindenféle engedély, meg akármi nélkül felrontottunk a Hősök Terére sacc/kb 30db Land Roverrel, meg tízegynéhány Autobianchival. :)
A turisták ott kérdezték,hogy ez most mi, mi meg mondtuk vigyorogva, hogy felvonulunk, lehet nézelődni. Fotóztak is veszettül, aztán gyorsan megléptünk, mielőtt a rendőrség felfigyelt volna a zakcijóra. :)

Hasonló őrületet tervezünk idén is a Bianchisokkal, úgyhogy magát is várjuk szeretettel a Bianchinájával együtt. Utána szokás szerint megnézünk valami kirándulásfélét, este meg boronatárcsa a Land Roverek / Autobianchik között. :)

Burkus király 2009.02.16. 18:46:33

benyós OFF:

@Ubul1: szerény számításaim szerint egy 7%-os jövedéki adóval megfejel 3%-os ÁFA emelés 9,675%-os végár emelést fog fialni.
Tehát 255 HUF/l esetén ez 279,6 HUF/l-re emelkedne, 270-nél 296-ra, 300-nál pedig 329-re (olyan akciósfélének néz majd ki a benzinkutak hírdetőtábláin, mert ugye nem 330, hanem "csak" 329).
Bizony, az üzemanyag áresést kamatostul vissza fogják velünk fizettetni.

Csikós Zsolt 2009.02.16. 21:54:19

@kutya_zzr:
Nincs semmi. Néha kicsit kínlódom a beindításával, de mostanában egyrészt nagyon kevés az időm a garázsban, másrészt fontossági sorrend van tavaszig:

- zöld Merci belseje, izzítása, OT-sítása
- ERA (a kombi) füstmentesítése, kóválygásmentesítése, birtokbavételi rendberakása
- Yamaha elejének szétszedése, villaszár elvitele Csömörre, ebayról vett fejidom feketére fényezése, műszercsere, olajcsere, összerakás
- Kawasaki visszaszerzése, olajcsere, lánckerékcsere, fékbetétecsere

Ezek után jöhet az Agusta.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2009.02.16. 23:09:05

Még egy ilyen videó kéne a korabeli terepralliból, az is egy mókás dolog. Land Rover szerelőm tudna mesélni cifra dolgokat, egy rommáépített ~300lovas V8-as Range-el anno szatyorszám hordták el a kupákat. Az mondjuk megint más sztori, itiner van, de nem olyan, mint a rallynál, sosem jártál előtte a pályán, nem tudod, merre megy, milyen terepviszonyok, vadidegen helyen, itinerrel, ami kifér a csövön. :-D

loláb 2009.02.17. 14:25:09

@Csikós Zsolt:

Nem azt írtad korábban, hogy nem lesz OT a zöld? Tök logikusnak tűnt akkor, hogy miért nem akarod...

lapa · http://www.lapanet.hu 2009.02.18. 20:52:10

jesszus mennyi off topik. gyorsan a lényegre is térek, hogy földi halandóként tanuljak kicsit. 5 hengeres ősdízel motorom van (OM617), szeretném rendben tudni.

1. ha van ellenállás a mérőkével, akkor tuti jó a gyertya? az izzítás problematikus, jópár mp késéssel gyullad csak fel a lámpa, és jellemzően gyorsan kialszik. utána már kigyullad egyből, ha újra eltekeri az ember a kulcsot. a relé új, kinézetre a régivel azonos, számra nem. pár hétig normálisan izzított az új is, tán valami hőmérséklet-függő dolog.

2. miből lehet tudni, hogy a lánc hullik-e? van erre célszerszám vagy gyorsteszt? láncvezető helyzete esetleg? ismeretlen a motor futásteljesítménye, most kapott új porlasztókat gyári beállítással. nem is érdemes "Kareszhoz" vinni adagoló-beállításra, míg a lánc nem új? az új porlasztókkal kicsit mintha élesebb lenne a hangja, de talán csendesebb és biztosan kevésbé ráz alacsony fordulaton. gondolom ugyanígy a lánc lenne az első szelephézagnál is... mennyi stressz.

végülis 0-5 fok körül 20-30 mp alatt beröffent kompresszióval, mikor nem volt más. még annál is hidegebb időben komolyabb harcok voltak izzítással is a szent állófűtés megérkezéséig. 4 x 5-8 mp izzítás és még akkor is jópár mp-ig tekerni kellett.

bocs a sok kérdésért, szerintem ezek fontosak lehetnek a kopasz média által bebuzisított lelkes újoncoknak, pláne ha ennek tetejében válogatott riogatásoknak teszik ki őket...

ja, és szeretném még tudni hogyan tudom kiemelni a járművet a mocsárból a gondolatom erejével.
süti beállítások módosítása