Egy tákolmány alkatrészei

  2009. január 25. - TóthZé Címkék: totalcar flotta ae86

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Kicsi vagy nagy? 911-essel ralizni jó.
2009-12-20 14:15:00

Szögezzük le az elején. Az előbb bejött a dolgozóba az Éva, a feleségem és aranyvasárnap ide vagy oda a

Egy év nirvana
2009-11-08 09:57:00

Eseménydús volt az elmúlt pár hónap a hátsókerekes, kocka Corollával . Karc nélkül megúszta a két

Hazaértek az extrém Insigniák
2009-09-30 08:25:58

  Kipróbáltuk az Opel Insigniák Ecoflex, 4x4 és OPC modelljeit, végre hazai pályán. Jó móka volt.

Magyar dráma Imolában
2009-09-19 13:39:00

Az élet a legjobb rendező, ilyet hollywoodi forgatókönyvírók egész hada sem találhatna ki. Az előzményekről

Nincs fűtése, az utasterében csupasz acélcsövek tekeregnek, a zajszint könnyedén túllendül benne az elviselhetetlenség határán, kemény rugózása miatt gépi shakerként is beválna. Kommersz elvárások alapján a Toyota Corolla GT-m egy menthetetlen fos. Szerencsére nem hétköznapi autós feladatokat kell majd ellátnia.

Hobbiautó lesz, az a dolga, hogy a vezetés tiszta örömét átélhessem benne. Többnyire versenypályán, lezárt utakon fogom használni, de fontos, hogy saját kerekein - hivatalosan versenyautónak vizsgáztatva -, képes legyen eljutni a móka helyszínére. E célokat szem előtt tartva próbáltam kitalálni, mit, hogyan építsünk át az autóban.

A karosszériát muszáj volt helyrepofozni, megerősíteni, a feleslegtől (alvázvédelem, zajszigeletés) megszabadítani és becsövezni. Fémtisztára takarítás, a rozsda marta lyukak pótlása, a futómű bekötési pontjainak megerősítése után egyedi, de komplett, a ma érvényes homologizációs szabályoknak megfelelő bukócső került az autóba. A szirmabesnyői Gál műhelyben gyönyörű munkát végeztek, szépen összehegesztett, masszívnak látszó csőrendszert hajtogattak az autóba, remélem, a jóságát soha nem fogom kipróbálni. További, a karosszériát érintő változtatás, hogy a nehéz eredeti gépháztető helyére egy üvegszálas másolat került, külön szellőzőnyílásokkal.

Autóm eredeti motorja közel menthetetlenül csapágyas volt, ezért opcióként csak a teljes felújítás vagy a motorcsere jöhetett szóba. Utóbbi megbízható plusz lóerőkkel kecsegtetett, ezért ezt választottam. Az AE86-os Toyota Corolla tulajdonosok körében legelterjedtebb cseremotorok a Hachiroku saját, 4A-GE jelzésű blokkjának modernebb utódai. Én is a Toyota nördök által Black Top-nak becézett motorra startoltam rá, ami fekete szelepfedele után kapta nevét.

A Black Top a 4A-GE motorcsalád csúcsváltozata, hengerenként öt szelepes, a csillagos égig (8000 fölé) pörög, és a japán szabvány (JIS) szerint 165 lóerős 7800-as fordulaton. Feltéve, hogy 100-as oktánszámú, minőségi japán benzin kerül bele és még nem végezték ki. Maximális forgatónyomatéka 165 Nm 5600-as fordulaton, lökettérfogata 1587 cm3, a hengerek furata 81,0, a lökete pedig 77,0 milliméter. A hengerfej már gyárilag polírozott, a lendkerék és hajtókarok könnyítettek és a szelepvezérlése szívóoldalon változó (VVT). Európában azt a Corollát (AE111), amiben ez a gép dolgozott, sohasem árulták. Viszont a motor stílusa, tudása nagyon hasonló a Honda Civic VTi szintén 1,6 literes, 160 lóerős VTEC-jéhez, ami egyik személyes kedvencem, így hamar meggyőztem magam arról, hogy nekem is ez kell.

Az autómba épített konkrét motort egy maláj specialistától vásároltam. Egy finn, több amerikai és egy osztrák motorforrástól kértem ajánlatot, de Chin Lee Kun írta a legrészletesebb, legmeggyőzőbb választ, amit egy PDF doksiba ki is mentettünk, érdemes elolvasni. A részletes leírás mellé hamarosan érkezett egy vaskos ZIP-csomagnyi fotó egy korábbi Black Top felújításáról. Ráadásként pedig egy tucat rövid video, amelyek a munkálatok fontosabb mozzanatait örökítették meg, például azt, hogy nyomatékkulccsal minden csavart, a megfelelő sorrendben, jól hallható kattanással húztak meg. Döbbenten álltam az egész előtt. Röpke ellenőrzést még tettem a nemzetközi fórumokon, csupa pozitív visszajelzést begyűjtve emberemről, így hamar eldőlt, jelentősebb összeget utalok Chin Lee Kun-nak. A megbízás aláírásakor azért picit remegett a kezem, de ma már tudom, teljesen feleslegesen. A Black Top problémakör mellé vaskos és megnyugtató pipa került.

Tuningalkatrész szinte egyáltalán nincs a motorban. A saját, könnyített hajtókarjának helyére az előd 4A-GE motor (nörd nevén: Silver Top) hajtókarjai kerültek, mivel azok állítólag jobban bírják a folyamatos nagy fordulaton kínzást. Ezen kívül a hengerenkénti direkt szűrők, és egy TRD (Toyota Racing Development, a cég házi tuning és versenyrészlege) 4 az 1-be kipufogó-leömlő másolata javítja a gázáramlásokat. Plusz egy 60-as csőátmérőjű kipufogó egyetlen, nagyobbacska végdobbal. A rendszer magyar gyártmány, de szerintem gyönyörű munka, és a hangja is csodálatos. A motor vadul pörgetve ordít, ahogy kell, de visszafogottabb fordulatszámokon, kívülről teljesen vállalható a hangja.

Ugyan csak közvetve, de a motorhoz kapcsolódó fejlesztés az üzemanyagtank és a hűtőrendszer, ez sem maradt gyári az kocsiban. Az eredeti, nehéz és rozsdás tank helyett ATL gyártmányú gumi tank ugrott a csomagtérbe, amiből egy külső, Bosch üzemanyag-pumpa löki a benzint a motorhoz. Alumínium és igen vastag az új, Koyo vízhűtő, amire egy SPAL elektromos ventilátort tettünk. Óvatosságból olajhűtőt is építettünk a kocsiba, mivel a 4A-GE motorok rigolyásan érzékenyek az olaj túlmelegedésére és az olajnyomásra.

Az erőátviteli rendszerben történt tán a legkevesebb változtatás. A motor felújításakor beépített új kuplungszerkezet és tárcsa után következő ötfokozatú váltó például teljesen érintetlen. Ebből a szempontból piszok nagy szerencsém volt, a Hachiroku T50-es kódnevű váltóját a több mint húsz évnyi kínzás az esetek túlnyomó többségében kivégzi. Az én Corollámban a szinkrongyűrűk viszont nagyon jó egészségnek örvendenek, úgyhogy egyelőre nem bántjuk a váltót. Kapott egy Techno Toy Tuning gyártmányú váltóút rövidítőt (short shifter), ami jelentősen gyorsítja a kapcsolásokat, javítja az érzetet és csökkenti a kar által bejárt utat. Ennél is fontosabb, hogy gyári felújítókészletével újjászületett az eredeti, részlegesen önzáró differenciálmű.

A legtöbb különleges, egyedi alkatrészt, a legnagyobb fejlesztéseket persze a futóművek környékén találni, hiszen egy szériaautóból verseny(szerű) autóvá alakulás során ezen kell a legtöbb dolgon változtatni. Minden régi, gyári gumi szilentet kemény poliuretán szilentre cseréltünk, ami ugyan kényelmetlenebbé teszi az autót, viszont a futómű nyúlását csökkenti, és pontosabban irányítható lesz a kocsi.

Hátulra állítható Panhard-rúdat építettünk be, ami a jelentős ültetés miatt oldalirányba elmászó hátsó hidat hozza vissza megfelelő helyzetbe. A hátsó, merev hídon a négy hosszlengőkar bekötési pontjait átlapolással erősítettük meg, 4,7 kg/mm-es erősségű TRD ültetőrugókat és Tokico HTS állítható lengéscsillapítókat tettünk be. Cusco gyártmányú, 20 milliméter vastag kanyarstabilizátor váltotta a gyári alkatrészt.

Elöl még több a módosítás. A gólyalábat magasságában is állítható rendszerűre cseréltük, ez az amerikai PASS Racing kínálatából érkezett, a hozzá illő 6 kg/mm-es erősségű Eibach rugókkal, és ide is a Tokico HTS állítható lengéscsillapítóit pattintottuk be. A gólyaláb alá bekerült egy 20 milliméter magas alu közdarab, ami a jelentős ültetés miatt elmászott futóműgeometriát korrigálja. A megerősített, GL-szemes alsó keresztlengőkar is állítható hosszúságú lett, és ide is érkezik egy erősebb, 23 milliméter vastag Cusco kanyarstabilizátor. A sort egy állítható Tein toronytányér teszi teljessé, ennek segítségével lehet a gólyaláb dőlését pontosan belőni.

Ha már ennyit szögeltünk az autón, a fékek és a kormányzás sem maradhatott érintetlenül. Utóbbiba a Quaife féle gyors kormányművet választottam, amitől érzékenyebb, közvetlenebb és persze nehezebb lett a kormányzás. Mivel nem rendelkezem popeji alkarokkal, egy Suzuki Ignisből származó elektromos szervót tettünk a kormányoszlopra, bár ez még egyelőre nincs bekötve. A fékrendszerben több átalakítást is végeztünk, a legfontosabb a Wilwood gyártmányú első kitt, amelyben 280 milliméteres lyuggatott tárcsák, kétdugattyús nyergek és Hawk fékbetétek találhatók. Fém illetve fémhálós fékcsövek, szintén Wilwood tekergetős fékerőelosztó és hidraulikus kézifék jelenti a további fejlesztéseket, utóbbi is magyar gyártmány, készítői az egri Dög Tuning művek. És még mondja valaki, hogy nem tákolmány az autóm.

Bár az utastérben azért a kézifékkar konzolja mellett néhány ismertebb gyártó termékét is megtalálni. Ilyenek például a Sparco üvegszálas versenyülések, az LMS hatpontos homológ biztonsági övek, háromküllős Momo versenykormány, a gyorscsatlakozós versenyakkumulátor és a Sparco pedálsor. De a hazai gyártású cuccokkal is teljesen elégedett vagyok: szépek a karbon kárpitok és a műszerfal flokkolása is.

Nagyjából ennyi kacat került a Corollába, és persze valószínűleg ki is felejtettem pár "apróságot". Az mondjuk biztos, hogy még egy kisebb vagyont el tudnék költeni a kocsi további tákolására. Szuper karosszéria-tuning elemeket kapni az AE86-hoz, az érintetlen motorba hegyesebb vezérműtengelyek, erősebb szeleprugók, titán szelepek, kovácsolt dugattyúk, írható elektronika kerülhetne, a kuplungot erősebbre lehetne cserélni, kaphatna az eredetinél rövidebb végáttételt, a váltó belsejébe egyenes fogazású szerkezetet lehetne tenni, és egy folyadékkristályos műszeregység, vagy egy rali átbeszélő rendszer is sokat dobna az utastér hangulatán.

Volna még pár nem kifejezetten olcsó fejlesztési ötletem, de első körben ez is több, mint elég lesz. Ha mindent sikerül rendesen működésre bírni, akkor az idei nyár már így is csupa móka lesz és kacagás. Apropó móka és kacagás. Aki eddig kitartott az olvasásban, az bizony megérdemel egy kis szórakozást: fogadják szeretettel a finn rock egyik ragyogó gyöngyszemét, benne egy aranyos raliautóval, és pár különleges emberrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr92897476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radar53 2009.01.25. 20:44:35

Soha nem voltam még első! Vissza megyek, elolvasom a cikket, biztos jó lesz!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.01.25. 21:12:41

Uggyammá, ez is csak egy környezetromboló, hangos, kényelmetlen autó. Vennél inkább ennyi pénzből valami rendeset. Helyette összelegózol egy ilyen izét, aztán a hangos kipufogóddal riogatod a békés embereket. Ja, és randa. Meg öreg.
Őőő, asszem minden okos komment lényegét megismételtem múltkorról, meg meg is előlegeztem egy párat. Ha valaki tud még, ne fogja vissza magát!
A többiek nevében meg engedjed meg, hogy aztakurva. Csinos kis lista. A posta azt hitte, az internettel nekik leáldozott, mindenki e-maileket küld, senki nem fog levelezni, táviratozni -de szerencséjükre jó sokan vagyunk, akik a világ minden tájáról várnak csomagot -én most éppen poliuretán szilentet a Capriba.
Amennyit te szállíttattál a csomagküldőkkel, szerintem mennyiségi kedvezményt is kapsz már...

micz 2009.01.25. 21:13:57

Ott van a klipp!!!

mianicked? 2009.01.25. 21:14:03

Huhh, komoly. A videó is! :D "hé, hé, hééé"
Az utóbbi 5 évben teljesen eltűntek a használtautó piacról ezek a gépek :(

captiva22 2009.01.25. 21:16:14

Nekem nagyon tetszik ez a masina pedig nem vagyok oda a Toyotákért!
További szép vasárnapot mindnekinek

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.01.25. 21:18:05

Látod,látod,ahelyett hogy belelocsoltál ennyi pénzt ebbe az autóba,inkább ültél volna bele ilyen drift szimulátorba:
indafoto.hu/GnutNouri/image/2641443-1ae9e98a/34137

;o)))))))

vomit 2009.01.25. 21:18:51

nem semmi ara lehetett a motort idevarazsolni, vamon attolni

TóthZé 2009.01.25. 21:19:15

@streetsta: köszi, igen, a US Post küldött a kiemelt ügyfeleknek járó karácsonyi üdvözlőlapból. :) És már nagyon kíváncsi vagyok a Capridra, oMm szerint ultra.

TóthZé 2009.01.25. 21:23:58

@vomit: nem volt annyira horror. Illetve kétféleképpen lehet nézni a dolgot. Ha kimegyek az osztrákokhoz és veszek egy csupasz motort, ami ki tudja milyen állapotban van, akkor az általam elköltött néznek az 1/3-át megspórolom. Ha jó a motor, akkor minden szuper. Ha nem jó, akkor azt is generáloztathatom. És ez esetben máris többe lett volna az osztrák motor, mint a maláj származású. Nagyjából pont az 1/3-ával.

Csikós Zsolt 2009.01.25. 21:24:23

És az az autó már akkor jó volt, amikor döglött motorral levittük Egerbe. Én vezettem, nagy élmény volt úgy is...

e39 2009.01.25. 21:32:03

és még mongyák,hogy ezekkel állunk nyelvrokonságban...vicc

Yocoo 2009.01.25. 21:32:24

Nem vagyok Toyota fan, de ez valami csodálatosan szép - ami teljesen lényegtelen versenyautó mivoltát tekintve.
Nyugodj meg a csövezés nem csak látszatra masszív ;), de soha ne kelljen rendeltetésszerűen használnod!

Csúnya függőség a versenyautóépítés, de jó nagyon. :)

Gratula a kocsihoz. :)

eXDub 2009.01.25. 21:40:11

Már a multkori cikk is nagyon tetszett,meg maga az autó,hihetetlen,imádom az otthon,sok poénzből,sok munkával,idővel,mégis tejesen profin össszerakott autókat! Nem holmi sufni tuning xD! Nekünk van kereklámpás zsigulink,600E ftba van már,de nagyon nagy élvezet vele az autózás! Szomszédban meg készül az e30as driftverda,3500ccm KKK turbóval(1,2baros nyomással)! Két utcával lejjebb tölünk meg van egy 2es golf 1,8 turbo,nagon szép! Szóval itt a környéken nagyon megy az otthoni "gyártás"! gratula a kocsidhoz,sok sikert a versenyeken!

BTO11 2009.01.25. 21:43:47

Tzé!

fene a pofádat hopgy tollforgatásból ilyen hobbit lehet üzni!
irigy vagyok bő 30 éves munkaviszonyommal!
ja és uuuuutállak!

BTO11 2009.01.25. 21:45:04

Csikós Zsolt 2009.01.25. 21:24:23

döglött motorral????

és brummogtál hozzá a tréleren???

D:))

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2009.01.25. 21:45:13

Szép lista, a gyorskormány miatt irigyellek a legjobban:)

BTO11 2009.01.25. 21:47:56

amugy toyota celica a kedvencem ,a 4WD a 80-s évekből amivel Carlos Sainz is VB lett.

vnweb 2009.01.25. 21:49:21

Kihez jártok Egerbe szereltetni??? Egri vagyok de nem nagyon ismerek jó szakikat...:(

Csikós Zsolt 2009.01.25. 21:49:36

@BTO11:
Dehogy, önerőből ment végig, bár necces volt foltokban. Különben meg... Brummogtam is. Na és? Te is brummogtál volna. :-)

Hexer 2009.01.25. 21:53:47

Igen szep vas kerekedett belolle, par eszrevetelem lenne.

Ha mar elol odafigyeltel a futomu geometriara akkor hatul miert nem raktad at a kitamaszto karokat?
Benzintartaly miert nem sulyesztetted?
Bar keprol nem latom elolre ne tegyel stabrudat, drifnel jobb.

TóthZé 2009.01.25. 22:00:22

@Hexer: először nem akartam az ültetés miatt elmászott lengőkarok helyzetét visszakorrigálni, mert akkor "jobban csúszik", aztán mégis megvettem hozzá a kittet. De addigra már át voltak lapolva a felfogatási pontok, amik így éppen pár milliméterrel vastagabbak lettek és a "Traction Bracket" nem megy rájuk. Így itt még vár ránk egy kis reszelés.

Nincs hely a csomagtartó padlója alatt, nincs hova süllyeszteni. A kipufogó dob is alig fér el. Nagyon nagyot ültettünk a kocsin.

Most széria stabrúd van bent elöl. A Cusco csak akkor kerül bele, ha majd időre megyek vele.

TóthZé 2009.01.25. 22:02:55

@vnweb: erről legfeljebb privát, de az én emberem versenyautóépítéssel és szervizeléssel foglalkozik, Csikós kolléga mestere pedig egy káprázatosan ügyes kezű lakatos, aki valójában a nem létező autórestaurátor szakmát űzi. Művészi szinten.

TóthZé 2009.01.25. 22:05:51

@BTO11: az autós újságíró az élet császára, ugye. Nekem pedig különösen nagy mázlim van, ebben a projektben segítségemre volt néhány szponzor is.

karexxrookie 2009.01.25. 22:09:40

Nagyon baba a kis Toyota.A kulsorol meg csak par matrica hianyzik h kcisit feldobja azt jo is van.Grat hozza :)

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2009.01.25. 22:12:05

Már Karottát is nagyon irigyeltem a hacsija miatt, de Téged most még jobban irigyellek... Tudom, nem szép dolog :) nagyon igényes munka, gratula! Remélem idén már láthatlak pár (nem csak drift) versenyen ;)

burger 2009.01.25. 22:12:46

Max respect a projektnek!!
Az effajta gyengébb, de könnyebb felállások jobban tetszenek, mint a nagy, lapaj dögök többszáz lóval, kicsit olyan Dávis és Góliát fílinget ad tsuitsózás közben.:)
A Dénes Miki-féle Toyotás üvöltéstől például örömömben sírni tudtam volna, amikor először hallottam élőben, a 60as redszerrel gondolom ez is hasonló lesz.
Írtad, hogy driftre van, Magyar Drift Szövetség keretein belül indulsz majd?

BTO11 2009.01.25. 22:12:48

a zene a maganemében qurva jó!csak bregyó!
D:))

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2009.01.25. 22:13:41

Tényleg, a gátlóproblémák végülis megoldódtak?

BTO11 2009.01.25. 22:15:39

@TóthZé:

nekem is kéne pár szponzor!
D:))
de majd ha kiöregszik a lányom 12 éves corsája majd azt veszem kezelésbe.
D:))
most is én tartom karba.

TóthZé 2009.01.25. 22:21:49

@Maybe: Visszatöltötték az elszökött gázt, de dolgozom az alternatív megoldásokon :) Egy gond van, ami rögtön három: megfizethető árú, állítható versenygátlót szeretnék. A megfizethető árú, és megbízhatóan jó versenygátló nem állítható. A megfizethető árú és állítható lengéscsillapító nem versenygátló. Az állítható versenygátló nem megfizethető árú. Nekem legalábbis.

TóthZé 2009.01.25. 22:23:41

@burger: igen, MDSZ, Initial Drifters, és eleinte főleg edzéseken megyek majd..

Maybe_ · http://maybe130.blogspot.com/ 2009.01.25. 22:25:50

@TóthZé: Én annak idején használt Konikat vettem (bár nem hacsihoz), 50e-ért 4 évvel ezelőtt. Most kezdem érezni, hogy puhulnak, lehet hogy elég lenne keményebbre állítani őket (4 éve a bevált beállítással megyek, főleg utcai az autó), de inkább felújítás lesz ebből sztem.
Esetleg nézz valami halott használt állítható gátlót, és újíttasd fel, még mindig jobban megéri, mint az újakért kipengetni 150-200 ezreket.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2009.01.25. 22:30:02

A klpiben szereplő vasat nemrég még árulta a tejfelesképű (19 éves) gazdája, Jussi Tiippana, aki kétszer nyert a 18 év alattiak rallysprint bajnokságában Finnlandiában. A hacsi ára 20-22k EUR-volt egy rakat alkatrésszel. A hirdetést ld: www.rallycarsforsale.net/clas/index.php?ct=fsrcy&md=details&id=35862 Ha tehetném, legalábbis elgondolkodnék rajta.
Addig csak nézem, meg sárgulok az irígységtől.

Hexer 2009.01.25. 22:36:34

Ha elol nem rakod be a tavolsagtartot az orat turja jobban, ha tul lent va na "roll center" akkor nem tesz jot a futomunek.

Ha hatul nem rakod at a karokat akkor nem lesz jo helyen a bizonyos "roll center".

Gondolom te is olvastad azt a 3-4 cikket a ea86-on errol a temarol, egesz jol sikarultek csak ez a resze van enyhen feluletesen kezelve.

az elsodleges problema hogy mire akarod hasznlani, drift vagy palya-szorakozas.
Mert ami az egyikre jo a masikon halal.
Mindketonle hasonlo elso futomu geometria kell (kiveve a doles driftnel nagyobb (3-4 fok), palyan az utanfutas 7-9fok, doles 2-2.5 gumitol figgoen).

A hatso futomu meg telyesen mas.
Palyara alacsony roll center kell, driftre meg minnel magasabb, igy kevesebb lesz a tapadas, sot meg el is szoktak ferditeni a hatso hidat 1-2 fokkal hogy ne butuljon be.

Sanzistift 2009.01.25. 22:39:06

@BTO11: Ez jutott nekem is eszembe.
Mostanában kezdtem jól keresni (külföldön), de ez a manus az előző 4-5 évi fizetésem biztosan elkúrta... :))

Elmegyek újságírónak, asszem, valami tanácsadó rovatba...
És nyitok egy blogot is, basszuskulcs... :))

Sanzistift 2009.01.25. 22:52:48

@eXDub: Sok pénzből, sok más által végzett munkával...

Nem tudom skacok, de nekem ez akkor sem szimpi.

Megrendelem ezt, megveszem hozzá azt, és összerakatom, utána úgy feszítek benne, mint hozott majom, az új állatkerti ketrecben.
A Csikós legalább nekiáll mókolni, meg képes még akár összefagyni, meg összekoszolni magát...

De ez,
Kedves TóthZé, ne is haragudj.

Aláírom, örülsz neki, meg büszke is vagy rá, meg valamiről írni is kéne a fizuért.

Amiért nekem kurvára savanyú a szőlő, az az, hogy én például olyan helyen dolgozom, ahol reggel 6-kor kezdődik a munka, és este 4-5 körül van vége.
Jelenleg szünet nélkül, zajban, és egy nap sok millió euróért vagyok felelős, ha olyan munka van.
3 gépen dolgozom egyszerre, és hidd el, hogy nem irodában.

Én vagyok a munkásosztály.

És a munkásosztály nem érti, hogy egy ujságíró miért ér többet, mint aki megcsinálja a segge alá a vasta, hogy,legyen miről írnia.
Mi a picsából van ennyi pénz a zsebükben?

És még csak annyi, mielőtt valaki leáll vitatkozni, hogy az összes újságban, médiában található munkahelyleírásban szerepel az "íróasztal", "számítógép", valamint "meeting", "iroda", és hasonló kifejezések.

Nem találtam eddig egy olyan cikket sem, amiben munkahely leírásban szerepelt volna a "szerszám", "forgács", "daru", "géptakarítás", "kosz, mocsok, zaj", "kevés fizetés", "felelősség egy több milliós munkadarab/szerszámgép után nap, mint nap..." kifejezéseket.

Bocs, de ez most jött ki belőlem, és így... :I

zalkapone 2009.01.25. 23:06:04

@Sanzistift:

Sajnos nem születhet mindenki ezüstkanállal a seggében! Illetve valószínűleg lesz aki fel fogja emlegetni neked a továbbtanulást, mint kitörési lehetőséget. Az irigység meg érthető, de nem szép dolog!

csak sporolosan 2009.01.25. 23:14:07

Igazi tákolmány! Menj aztán vegyél egy garis autót, mondom AUTÓT!!!!!

Fox888 2009.01.25. 23:14:34

Kérdés!
Nem nyújt többet egy 325i? Továbbá olcsóbb is nem? Ha nem akkor miért nem?

Hexer 2009.01.25. 23:16:16

@Sanzistift

Ertem en ertem...csak fel nem foghatom.

Ha ennyire szarul megy a szeke akkor miert a szamitogep alot ulsz es masok sikeren fanyalogsz? keress magadnak olyan elfoglatsagot ami annyi penzt hoz a hazhoz amenyit te szereztel.
Sosem tudhatot ki mennyit aldozot fel azert hogy barmit is elerjen. A leg egyszerubb mast hibaztatni hogy neki mert megy jol, mindsem magadban keresni a hibat...

Foleg manapsag nem kell diploma ahoz hogy magyarorszagon sok penzt kereshess, kapcsolat inkabb, de azt is ossze lehet hozni 1-2 ev alatt agy kis befektetessel.
Viszotn kitartas az kell.


En egy dolgot tanultma meg, nincs lehetetlen csak tehetetlen!!!

Sanzistift 2009.01.25. 23:16:28

@zalkapone:
Továbbtanulás?
Hová?
A szakmámmal többet keresek, mint a két diplomás takarító.

És mire tanuljak tovább?
Hogy az államnak/nekem még több pénzem menjen el iskolára, hogy aztán diplomával takarítsak?

Nem értem, senki nem akar komolyan dolgozni?
Csak diplomával?
Igaz, az nem koszos, és végülis, a pénz, amit megkap fizuba, azt más termeli ki neki.

Tisztában vagy te a végzettségemmel??

És nem irigy vagyok, hanem inkább DÜHÖS!

Kedves TóthZé kartársnál hamarabb meg tudnék élni, ha csak a kétkezi munkáról lenne szó.
Amit ő megcsináltatott az autóján, azt megfelelő felszereléssel én is meg tudnám csinálni. A két saját kezemmel.

Jöhet a fika. :P

Sanzistift 2009.01.25. 23:23:04

@Hexer:
Szarul megy a szekér, mert momentán nincs munkaidő a műhelyben.
Valamint ne haragudj rám azért, hogy én, a munkásosztály vasárnap éjjel a számítógép előtt ül, és éppen most sem dolgozik.

Jaja, kapcsolat kell, meg mutyi, elvégre mutyizós országban vagyunk, másképp már nem is lehet érvényesülni.
A tisztességes, valós munka már nem számít, hisz, mint olyan nem létezik.
Csak vannak olyan emberek, akik kemény fizikai munkát végeznek, viszont soha nem róluk szólnak a hírek.

Mi étdekes is van abban, hogy X.Y. kétkezi munkást ebből a gyárból ekkor kiraktak, mert válság van.
Termelés már nincs, irodista még mindig van.
Ez egy ismerősöm példája.

A lehetetlenről meg csak annyit, hogy sokszor meghaltam már, és megint itt vagyok, de mutatok én neked embert, cserélj vele.
És majd lesz lehetetlen, ha nincs mutyi.

Fox888 2009.01.25. 23:25:39

Ez a diplomával nem mész semmire dolog egy hülyeség. Azóta alakult ez ki amióta vannak ezek a nevetséges kommunikációs iskolák, szakok. Fogadjunk ,hogy egy BME-s diplomával többet fogok keresni. Természetessen ez csak akkor áll ha a pénzkeresésen a becsületes keresést értjük.

Sanzistift 2009.01.25. 23:31:52

@kuzee01:
A kirohanásomra ez lett volna az első helyes reakció... :))

CNC forgácsoló vagyok, jelenleg németországban dolgozom, mint csoportvezető/gépbeállító/meós CNC marógépeken.

Alapszakmám esztergályos.
Tudok dolgozni esztergán, marógépen, szikraforgácsolón (huzal/tömb),ezek CNC változatain, palást, és síkköszörűn, karusszelesztergán, horizontmarón, tudok hegeszteni CO-val, AVI-t most tanulom, értek a szerszámkészítéshez, a hőkezeléshez, lakatosmunkákhoz, villanyszereléshez alapfokon, valamint számítógépek, autószerelés, fényeztem is már pár autót, modellezek, makettezem, akváriumot tartok, és most építem a saját CNC marógépemet.

Ezzel a tudással ki kellett jönnöm németországba, hogy olyan fizetést kapjak, ami miatt nem pirulok el, aha megkérdezik, hogy hogy megy.
Egy éve vagyok kint.
A környéken nincs német, aki ledolgozna.
Ha lenne, már ott lenne a cégnél, ezt biztosan tudom.
Itt akarnak tartani a cégnél mindenáron, de én vágyom vissza Otthonországba 2 év múlva...

TóthZé 2009.01.25. 23:32:37

@Sanzistift: nem haragszom, csak kicsit szomorú vagyok, hogy ezt a reakciót váltja ki belőled az autó. De megértem. Csak sajnálom.

Sanzistift 2009.01.25. 23:33:11

@Fox888:
Ja, nonproduktív munkával.
nem állítasz elő értéket, csak másik fiókba rakod.
Fantasztikus életcél.

A Csikós legalább alkotott valamit.

Merida001 2009.01.25. 23:33:33

Minden elismerésem a kitartó munkáért és egy "szerelem" beteljesülésért!! Én szerelmem egy 3ajtós tetőablakos, fekete III-as Golf VR6 (syncro)!Ha egyszer Isten is úgy akarja lesz egy ilyenem...:)))

Sanzistift 2009.01.25. 23:40:21

@TóthZé:
Ne sajnáld, ez a te utad, ezt kell neked végigjárni, nekem meg másikat.

Én sem rád haragszom igazán, hiszen nem tettél semmit ellenem, egyszerűen bajom van a szituval.

Akkor tudnék szívből rábólintani, ha a leírt munkákat saját magad végezted volna el.
Ha tudnál annyit szakmailag, hogy megtehesd.
De nem tudsz. Te csak anyagilag támogattad a projektet, úgymond.

Akkor azt mondanám, gratula, szép munka.
Így is szép, de a dicséret azokat illeti, akik ezt neked megcsinálták.
Szépen, alaposan, lelkiismeretesen, ahogyan kell.

Régóta nyomon követem az autó alakulását, és amit innen lehet róla tudnom innen, azt tudom.

Gratula a szép autódhoz, és elismerésem azoknak, akik ezt neked lehetővé tették.
Tessék sűrűbben emlegetni a háttérmunkásokat, és talán már nem is lesz savanyú az a bizonyos szőlő... :))

Béke.

TóthZé 2009.01.25. 23:41:05

@Hexer: persze, olvastam az ae86.hu-t és beszélgettünk is a szerkesztőjével, meg más Hachirokus kollégákkal, hogy mi lenne az ideális futómű-beállítás - már ha van ilyen egyáltalán.

Szerintem az lesz, hogy kimérjük, aztán kipróbálunk valamit, aztán állítunk és újra próbálunk. Csak kisül belőle valami használható.. Amit az eddigi rövid próbakörön éreztem az nagyon bíztató volt.

SwedishRunner 2009.01.25. 23:42:14

Ha csak kétkezi munkások lennének, az élne meg aki halálra fejeli a mammutot, vagy reptében elkapja a madarat....

De akkor nem lenne bizony autó sem, mert nem lett volna időd nyilván a megtervezésére, hisz épp fára kellett volna mászni banánért!:P

AtoszMester 2009.01.25. 23:42:33

Zsír, szellemi orgazmus hatott meg.

Valaki meséljen már a versenyakkuról. Remélem nem csak egy számítógép szünetmentesekben használ 12V 14Ah szebb csomagolásban. Merthogy a teszkós kisméretű bikákban is az van. Jó esetben, a kínaiakban láttam már 12V 7Ah zselét is :D

Sanzistift 2009.01.25. 23:42:47

@Sanzistift:
Igen, idealista barom vagyok.
De ez már így marad... :))

Hexer 2009.01.25. 23:49:23

@Fox888: Koszonom az elismerest...a legjobbkor jott...gepelemek 2 vizsgara tanulok csak az onbizalmam megrendult :D


@Sanzistift: az mindenkire ra van bizva hogy mibol akar megelni, mindenbol meg lehet egesz jol es kenylemesen ha olyan szinten csinalod. Az hogy valaki egyik fiokbol a masikba rakosgatja a dolgokat lehet sok ertelme nincs viszont mindannyian ebbol kapjuk a fizetest. Ha ez nem lenne akkor csereberelnenk mint 2000 evvel ezeleot, igy hadd ne bantsuk a gazdasagot, legyen olyan amilyen.

Az hogy ki mit tologat es azert mennyi kap az a privat szocproblemaja...tologass te is mast ha jobb penzt kapsz erte.

Itt nem az a lenyeg hogy az ujsagiro mennyit keres es mire kolti, hanem hogy te miert nem keresel tobbet...es ez mar csak rajtad mulik!!!

Sanzistift 2009.01.25. 23:51:05

@SwedishRunner:
Én, érettségi nélkül képes vagyok sok olyan dolgot megtervezni a szakmámban, amihez elvileg mérnök kellene.

Mégis működik.

A baj az, hogy néha a mérnöknek fogalma sincsen arról, mit és hogyan kellene csinálni.

Hidd el, a nagy dolgok nem mindig az irodában dőlnek el, hanem a gép mellett, ha nem optimális a helyzet.
Ahogy elnézem globálisan a világot, sok ember van mérnökként fizetve 5x pénzért hozzám képest, akinek lövése sincs semmiről, csk diplomája, de az sok.

Ha van rálátásod, akkor mondd meg nekem, hogyan lehet az, hogy egy agrármérnök(!!!) tervez meg egy forgácsoló szerszámot az ÉN gépemre, mikor még azzal sincs tisztában, hogy milyen szerszámokat használok/használhatok?

A cégvezetésnek nem számít mert ő mérnök, én meg csak egy sima marós vagyok
Mégis nálam dől el, hogy bukik a projekt, vagy nem, nem őnála.

Példa a General Electric céges korszakomból. Otthagytam őket, nem bírtam lemenni a szintjükre.
Fontosabb volt a meeting, mint az, hogy baj van a gyártással.
És ah nem megy, kit dugnak meg?
A melóst, mert azt csinálja, amit a mérnök mond...

Tégy igazságot, ha tudsz.

jozsika31 2009.01.25. 23:52:32

Az a hátsó stabilizátor rúd nagyon szép,kérdés mi értelme van:):):)Mármint ebben a felszerelési formában.Én inkább olyat raknék rá ami mondjuk legalább a gátlóknál van rögzitve vagy még inkább a kerékhez közelebb,mert ugy talán dolgozna is.Amugy jópofa.

volvo/magellan 2009.01.25. 23:53:29

Grat! Jó kis kocsi lesz ha összeáll. Kérdés, hogy ki tudod majd aknázni a kocsiban rejlő lehetőséget. Néha úgy érzem sokan elindulnak a tuning írányába miközbe a vezetői tudásoknak bőven elég lehet egy széria autó.Persze ez is olyan, hogy mindenkinek meg van a saját hülyesége amire képes vagyonokat elcseszni. Remélem sok örömet fog okozni neked az autó!

Sanzistift 2009.01.25. 23:56:02

@Hexer:
Tippelj, miért dolgozom most németországiában?
Miért nem otthon?

Itt szakmailag magas szinten elismert munkaerő vagyok. A fizetésemért nem panaszkodom.
Otthon szakmailag magas szinten elismert munkaerő lennék, olyan fizuval, hogy pirulva vennéd át, még te is.
A szégyentől pirulva, hogy csak ennyi.

Gondolj azokra, akik szakmailag megérnének a havi 3-400000 nettóra, és kapnak helyette bruttó 140-200-at.
És nem jöhet ki mindenki, mert akkor ki marad otthon?

Szerintem nagyon nem vagy tisztában a kereseti lehetőségekkel a kétkezi munkát illetően...

LAPoska 2009.01.26. 00:02:13

anyu... add ell a hazat, lakunk a Hachi-ban... Hogy en mennyire tisztelem ezeket a jappan gepeket... nagyon kene egy ilyen, de a bukolampas jobban tetszik... :-)
Nem baj, addigis a lo helyet a szamar Prego-val (kia pregio-feher) hulyitem az agyam... :-))))

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 00:08:33

Látom Tótzé megsértődött, amikor sb a versenyrizsét tákolmánynak nevezte:)
Szerintem jó az ilyen tákolmány, meg kell is, de mi ez a 165 ló, és 165 NM? Ez egy Catarham? 165 lóerőre pénz költeni? Az egy pedálos moszkvicsot sem mozgat meg.
Szerintem ezt a masinát minden szempontból odaveri egy jó állapotú gyári E30 325i, kis fogyókúra után.
Ezért nem értem mért szenvedtek itt az 1.6-osokkal. Nagy az adó 2500 köbcentire, vagy mi?
Ráadásul ennyi pénzből egy Vanosos M50-el szerelt E30-at is ki lehet hozni, és az 3000-től megy és 4000-től hátbavág. Bár gyári elektronikával csak 6700-ig pörög, de szerintem ki lehet bírni.

BTO11 2009.01.26. 00:11:30

Sanzistift 2009.01.25. 23:56:02


az a baj hogy sokan nem látnak ki a fejükből!

a diploma az az igazi!

aha és a szöget ki üti be a helyére normálisan és oda ahova kell??

a sok marketiges paraszt miatt tart ott a világ ahol most van!


elgondolkodni!!!

BTO11 2009.01.26. 00:12:51

BTO11 2009.01.26. 00:11:30

akinek inge az huzzon! alsógatyát!

Hexer 2009.01.26. 00:13:25

@Sanzistift:

Egyetem mellet en is ketkezi munkaval keresem a zsebpenzt, sot sokszor bedolgozok ide oda (nem otvar diakmelo) de tudom hogy mikor lakast festettem 2 het alatt tobbet kaszaltam mint apam 1 honap alatt (o 25 eve orvos), igy nekem mondhat barmit is, de ha valaki jol csinalja akkor van penz, bar nem havi fix.

En sem maradok magyarorszagon ha mire vegzek nem kapok kezbe 300-at es belathatoan 1 even belul 500-at. vannak mar felkeresek kulfoldrol, inkabb oda es idegennyelv, nem csinalok WC papirt a diplomambol, a szambol meg segget...

Leszarom az olyna orszagot ahol nem ertekelik az ember tudasat...az nem erdemli meg hogy ott kamatoztassam, ha o nem torodik velem en miert tegyem?

Azzal meg ne jojjon senki hogy az o penzebol tanulok es aztan ithagyom az orszagot...egyik szulom sem tanult itt...csak adozott. En is ezt teszem minden nap a kozertbe...


Mint mondtam, en mar 6 varosban laktam, 2 orszagban, pont nem erdekel epp hol vagyok amig megfizetnek es van egy biztos pont az eletembe...az meg a fejem es ami benne van!

BTO11 2009.01.26. 00:18:04

Sanzistift 2009.01.25. 23:56:02

"Gondolj azokra, akik szakmailag megérnének a havi 3-400000 nettóra, és kapnak helyette bruttó 140-200-at."

Hooool van ien??????

140 is jó lenne kiemelt családi nélkül is közelitőleg.

nem ittenság magyarországon!

vagy én dolgozom rossz helyen 18 éve az utóbbi időben.

Hexer 2009.01.26. 00:18:57

@megszaLott:

A hozzad hasonloak ne is irjanak mert nem ertekelik az ember munkajat...
Minek megegy bmw...van mar eleg. Miert nem jon egyik okos kozuletek ez hoz fel egy turbo volvo peldat, vagy 190-es mercit...esteleg jappan importbol tokeletes allapotu s13-s14-est...
Ezek az autok tokeletes allapotra hozva 2-3millabol (ahogy minden rendes auto) megalnak es itt mar mindegy mibol indulsz ki mert a vegeredmeny ugyanaz vagy hasonlo...

Lepjetek mar tul a nagy kopcenti nagy loero dolgon...az meg nem nyer onmagaba versenyt...

Sanzistift 2009.01.26. 00:23:53

@BTO11:
Ezt egyetértésnek veszem... :))

Bell & Sebastian 2009.01.26. 00:26:40

Sanzistift!

Köszönöm összes hozzászólásodat!

Hibátlanul logikus, de messzire vezetne, ha a mélyére néznénk alaposabban. Mondom ezt pár jól-rosszul sikerült self-made projekt után. A gyerek egyszer ejtette ki a szájén az "újságíró" szót. Majdnem agyonvertem... (Persze csak verbálisan.)

Költői kérdés:
Mikor olvastál itt komoly műszaki-elemző cikket? Soha... (talán egyet, a PD üa. r.-ről)

Sanzistift 2009.01.26. 00:28:13

@Hexer:
Ezt is egyetértésnek veszem.
Mert megtehetem...

Ezekután ne dühöngjek, hogy mennyit is keres, aki nem irodában növeszti a seggét?

Sajnálom, de évente az a 20 nap fotózás mínusz húszban nem tud meghatni.

Jöjjön oda, tegye azt, amit én, utána vegye fel azt a lóvét, amit én, magyarországon.

Nem lesz Hatchi, örül, ha suzukit tud venni.
Ami jó autó, ha nincs az ember feje civilizációsan elzsírosodva...
Tudom, nekemi is van/volt, és nem érzem a fejem annyira zsírosnak... :))

BTO11 2009.01.26. 00:29:10

Sanzistift 2009.01.26. 00:23:53

aha!

D:))

Fox888 2009.01.26. 00:29:34

Igazi erőt csak köbcentiből lehet kihozni (ami tartós is) és ezzel nem lehet vitetkozni. Mennyivel jobban megy egy 325i? 1.6 az 1.6 akár mit csinálsz. Meg azért egy E30 mennyivel gyönyörübb. Jó tudom subjektív de akkor is.........

BTO11 2009.01.26. 00:32:16

na mék alukálni mert reggel viszem a gyereket meló előtt a tangazdaságba 7-re, 8-ra meg nekem van jelenésem munkába.

amugy ha a gyereket nem kéne vinnem már tavaly váltottam volna hasonló másik cégre aki mögött nem áll külföldi tőke.

hoppá!

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 00:32:51

@Hexer:

"
Lepjetek mar tul a nagy kopcenti nagy loero dolgon...az meg nem nyer onmagaba versenyt..."

Tudomásom szerint a magyarországi driftbajnoknak 300+ lóerős autója van. És az iddigi nyertesek közül nemtudom, hogy ment-e valaki 1xx lóerős csodával. A drifthez kell nyomaték és lóerő.

És értékelem másnak a munkáját, a szerelőjét, mert az ebayezés nem túl nagy munka.

És ezt úgy mondom, hogy amikor időm van, nyakig olajos vagyok, pedig nem keveset tanultam életemben. (Ezt Sanzistift kollégának:)

Hexer 2009.01.26. 00:35:37

@Sanzistift:

En nem azt mondom hogy egyetertek...o ahoz ert en meg mashoz, az hogy kit hol fizetenk meg az engem mar nem erdekel...

Az sem zavar hogy o autora kolti a penzet, ugy hogy a szamitogep mogul taszigalja a villaskulcsot szapora "enter" pufoles kozben...

En sem magam gyurom a kenyeret amit megeszek...mersem szid a pek hogy kocsog vagyok es meg merem venni...

Addig jo amik mindenki a sajat szarat turja, nem probal egyszerre 3-4 dolgot csinalni, mert igy mindnekinek lenne munkaja es mindnekinek lenne penze...
(mindneki othon gyurna a kenyeret ehenhalna a pek...)

Sanzistift 2009.01.26. 00:35:39

@BTO11:
Optimális helyről regéltem.

Sajnos, a szakma nincs megbecsülve, csak addig, hogy "jól van józsikám, ezt is sikerült megcsinálni határidőre," a boríték meg kurva lapos.

Rossz helyen vagy, ebben a szakmában akár 140-200 bruttód is lehet, csak nézd meg az állásajánlatokat.

Utána kiderül, hogy napi 12 óra, szombat-vasárnap, és szarul van számolva a túlóra is.

Mire hazaviszed, addigra normális esetben marad belőle 100-120, asszony hazavisz cirka 40-60 körül, meg még két gyerek, meg albérlet...

Most írták, nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Vagy képezd magad, és akár iskolázott is lehetsz.
Vagy keress másik helyet, ahol akár 10-20 ezerrel is több lehet a... bruttód.

Addig éhendöglik a család, de ez senkit nem érdekel, téged se érdekeljen.... >:

Tökéletes helyzet, hogy gyűjts te is álmaid autójára.


(én vagyok a munkásosztály felforgató eleme. Emeberek! Kapjatok már észhez, vaze...)

Bell & Sebastian 2009.01.26. 00:37:35

Kedves BMW fanok!

Bennem tisztelhetitek azt az egyetlen élő embert, aki két hét után visszavitte a 316-osát, és választott helyette egy japánit az udvarról, az eperfa alól. Hát, ilyen is van...

ntsaba 2009.01.26. 00:41:45

Hexer

Milyen karra/szakra jársz, mióta?

Csak érdeklődök, én is bme-s...

Hexer 2009.01.26. 00:44:00

@ntsaba:

Gepesz - gyartas szakirany es 4. eve.
Sajnos mivel nem az egyetem a hobbyim meg van min 2 evem hatra...

ntsaba 2009.01.26. 00:46:04

Én sem végzek 5 év alatt...

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 00:47:10

Kedves Bell & Sebastian

Ki az a gyík aki 316-os BMW-t vásárol? Milyen megfontolásból? Az olyan lehet, mint egy 1.0 yaris.

Akinek nincs pénze, az vegyen bármi mást, ne alap BMW-t!

Bell & Sebastian 2009.01.26. 00:47:23

Vater Sanzi...

In Ungarn cca 800.000 ember állít elő hozzáadott értéktöbbletet. Belőlük él 10 milló piros-narancs pógár. A munkanélküliség bődületesen magas, csak íróasztalok mögött találod a javát. Ez van...

Fox888 2009.01.26. 00:47:27

Bell Und Seb.

Sorry de aki 4 hengeres BMW-t vesz az tán nem is akar bmw-t csak egy emblémát. Minden esetre szintén csak 1.6.

ocsisajt78 2009.01.26. 00:48:38

Szep ótóóó, csak 2 gond van vele... hogy nem 4wd es nem turbos :pppp
amugy okes :]
[tsak vitzel, mert qrva jo lesz] xD

Hexer 2009.01.26. 00:49:29

Ez voszont mindenkinek szol, es en is ehez tartom magam:

Mindig azt nezd hogy a masik mibol el jol, utanozd legalabb ugy es sosem lesz gondod (felteva ha nincs tobb eszed).

Csak magyarorszagon ez maskent van...nezd meg hogy masik mibol el jol...keress valamit ami nem tiszta a kepletbe es tegy keresztbe...hogy neki is olyan szar legyen mint neked...
Hat igen, igy is lehet csa eloreb nem leszunk.

Bell & Sebastian 2009.01.26. 00:49:58

A Honda is 1,6-os volt... Azt hittem, nekem is gyártanak BMV-t. De nem.

Sanzistift 2009.01.26. 00:51:22

@Bell & Sebastian:

Vagyok olyan szinten szakmailag, hogy meg tudom ítélni az elvégzett munka nagy részét a képek alapján.
(Tegyük fel, hogy a fenn szóbanforgó, és egyéb, fényképekkel illusztrált autókról van szó)

Én melóst is úgy vettem fel anno, hogy itt a vas, itt a rajz,itt a gép, itt vannak a szerszámok, ha van kívánsága, szóljon.

Néztem, mennyi idő alatt csinálja meg, hogyan néz ki, például csillog, mint a salamon töke, vagy csúnya felület, és a tűrésmezőben hová rakta. A tűrés általában 1-2 tized, de 5 század milliméteren belül eldolgozik egy jó szaki hagyományos gépen.
Ha én meg tudom csinálni, akkor ő is.

Nagyon sokan kiestek a rostán, mert nem feleltek meg.
A hosszabb idő még nem baj, ismeretlen gép, stb.

De mikor nekem be akarta magyarázni a felvételis, hogy jó az, pedig tűrésen kívül volt 2 századdal, akkor jött-ment.

Soha nem kértem olyat, amit én ne tudtam volna megmutatni.

15 munkahelyem volt eddig, sokat láttam, sokat tanultam.
És bizony, néha bealázom az öreg szakikat is, mert 30 évig álltak 1 gép mellett, és semmit nem tudnak, csak azt, amit eddig csináltak.

TóthZé kurvára nem örülne neki, ha olyan alkatrészeket kapott volna a vashoz, ahol például méretdifi van, és nem tudják neki összerakni a cuccot.
És sorolhatnám, hogy a fényképeken hány alkatrésznél számít 2-3 századmilliméter.

Valóban ne menjünk bele mélyebben.

De, ha esetleg hiányolod a valós műszaki elemzésű cikkekekt, akkor én írhatok párat. :))
Én is hiányolom.

Valahogy kurvára senkit nem érdekel, hogy az a cucc, miért lett olyan elragadó, amilyen.

Ha esetleg igény van rá, akkor a gépgyártás szintjén, közérthető mélységben képes vagyok a totalcar szintjén publikálni mondjuk heti egy háttérinformációt, márcsak a próba miatt is.

Nem ingyen, de nagyon nagy műszaki háttértudással, esetleg képekkel is illusztrálva.

Biztos vannak olyan emberek, akiket érdekel, hogy hogyan is készül imádott vasuk....

Feldobtam a labdát...

eDrav 2009.01.26. 00:51:49

Mi van akkor például, ha egy CNC forgácsoló örököl egy rakás pénzt és hobbiból készített magának egy csoda autót vagy egy kacsalábon forgó palotát? Dühönghet a nép, hogy de jól megy mostanság a CNC forgácsolónak?

Hexer 2009.01.26. 00:51:57

@ntsaba: es kollega mit mokol egyetemen?

Sanzistift 2009.01.26. 00:54:56

@Hexer:
Hehehe, régen működött pék nélkül is..

Igazad van, az nem most van....

De a péknek fizetsz, és a pék jobban keres néha, mint a vasipari melós.

Vasipar nélkül mindenki piríthatná a saját gesztenyéjét, mert nem lenne sem IT szakma, sem számítógép, sem autó.

Próbálj még ki pár szakmát, de ne muszájból, utána beszélünk a dologról...

Tomi1973Wien 2009.01.26. 00:55:36

nagyon gaz ez a 'szegenyszerencsetlenembervagyokkevespenzzel' duma... qrwara nem kapcsolodik a kocsihoz...

a vegeredmenyt nezd... es epits magadnak suzukit, ha az tetszik, s ha szep es jo lesz, hidd el, megdicserjuk...

a kocsihoz:

tuti lett :-)

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 00:59:09

@Bell & Sebastian:

BMV-t senkinek sem gyártanak:)

Két hét alatt elolvashattad volna mit ír a kormányon:P

megint 2009.01.26. 00:59:28

Kitalálom ki volt a szponzor, Porsche Hungaria:)

Bell & Sebastian 2009.01.26. 01:03:06

Stanzistift!

Jól hangzik, de ahol ennyi az esz... újságíró, esélyed sincs. A saját szakmámra is az a jellemző, vagy belépsz a maffiába, vagy éhendöglesz szabadúszóként.

A reneszánsz (minden téren művelt) emberre nincs szükség. Agyhalottak kellenek csak, részfeladatokra, gombot nyomni...

Sanzistift 2009.01.26. 01:04:31

@Bell & Sebastian:
Nem érdekelnek a színek.

Sok most munkanélkülinek találnék munkát, közhasznúlag.
Csak az adó ne vigye el azt, amiből ezt lehetne finanszírozni.

Érdekes módon, németben műxik a dolog, csak otthon nem.

Vízfejet megszüntetni, aki eddig nem dolgozott a pénzéért, az dolgozzon.

Inkább menjen az adóm olyan emberek átképzésére, akik irodából szakadnak a termelő világba, és képeznék akár én ki személyesn menedzsereket a CNC-re ingyen, mint sok léhűtőt etetni.

Most előre kell menekülni.
Meg kell tanulni a termelést, minőségben, bármilyen magas színvonalon.
Ha ez nincs, akkor kapa van... :(
ferkó eladja a földünket (bérbe, tökmindegy, ráteszi idegen a kezét), a narancs bohócok meg ugrálnak a másik oldalon (sajnos nem ugrálnak, pedig ez lenne a dolguk), és nem történik semmi, ami akár egy centivel is előbbre vinne.

Nem politika, de mindkettő egy ktya kölyke, addig itt nem lesz jó, amíg ez a brancs van, legyen sárga, vagy piros... :(

Hexer 2009.01.26. 01:06:00

@Sanzistift:

Persze persze...ezert vegzek gyartastechnologuszkent...mindig lesz melom, es valaszinu nem is rosz penzert.

De ne istenitsuk mar a femmunkasokat...ott vannak a tanarok, azok kezdik az eletunket, tobbet vagyunk veluk mint a csaladdal es otvar fizetesert dolgoznak.
Akkor ott vannak az orvosok aki 12+6 evet tanulna hogy csak diplomaja legyen, +5 ev a szak-ert es akkor praktizalhat is...fel eletet attanulja havi 2-300-ert...pedig az o kezeben van az ember nagyon sokszor...negogy mar ajnarozni kellene a munkasosztalyt mert van aki 20-25 evet tanul es onhibajan kivul nem keres annyit mint egy jo munkas.
En friss diplomaskent tobbet keresnek mint apam akinek 3 szakvizsgaja van es emberi eleteket ment...akkor mirol beszleunk.

Nehogy mar te legy megsertodve, az egy dolog hogy neked es sok embernek szar, de van akinek meg rosszab es nem tehet rola...egy orszagot nem lehet orvos es tanar nelkul hagyni, mernok es munkas nelkul meg akar...

Apam is tudna gyonyoru cikkeket irni hogy kell oszerakni egy balesetes-t, akar kepekkel, talan meg ingyen is megtenne...

En is szuntugytudnek okosabnal okosabb cikkeket irni autokrol, gyartasrol es mindenfele gepeszethez satlakozo temarol...de minek, nem kenyerem.

En azzal foglalkozok ami erdekel es szeretem, ha nem itt akkor mashol megfizetik, nekem megvan ez a szabadasgom, van akinek nincs, azokat tisztelni kell hogy itmaradnak.

void 2009.01.26. 01:07:41

Kedves Sanzi!

Ezután majd mész ugye a díjugrató blogra is és oda is besírsz, hogy mekkora szánalmas szarok, hogy nem maguknak patkolják a lovat és ezzel mégis mennyit keresnek?
Komolyan, mi a rákot akarsz elérni? Mindenki kezdje el sajnálni az "egyszerű" melósokat, hogy nem telik nekik hacsirokura és kezdjük el utálni a firkászokat, mert nekik még az autót "tuningjára" is futja?
Tudom, hogy mi a problémád, hidd el, nem te vagy az egyedüli, aki felfedezte ezt. De akkor is annyira szánalmasnak találom, hogy itt vicsorogsz, mert van aki többet keres nálad, relatíve könnyebb munkával. Most pedig rohadt demagóg leszek: menj el te is újságírónak, ha ennyire semmi munkával, ilyen sokat le lehet akasztani.

Ui.: mérhetetlen nagy frusztrációt vélek felfedezni a hozzászólásaidban (igen, rohadt nagy cicológus is vagyok)

Pasas 2009.01.26. 01:08:12

Ostobák! Nem tudtátok hogy csak az EvoVIII a király, a többi szar?

Bell & Sebastian 2009.01.26. 01:08:27

Azt, hogy megszállott két l. (MegszaLott)

Jogos amúgy, csak ostoba megszállottként nem értetted a lényeget: közepes BMW rakás szar a közepes Hondához képest, és még drága is, bajor-buzi-sokpénzes jóbarát!

Sanzistift 2009.01.26. 01:10:50

@Bell & Sebastian:

Fentebb írtam, idealista barom vagyok.
És hiszek a tisztességben.

Ennek ellenére hajlandó bagyok publikálni adott témáról hetente egy cikket, ami kimerítő, és alapos.

Annyi időm van rá, hogy megcsináljam, és nem vagyok slendrián manus.
Fogalmazzunk úgy, hogy a totalcaron divatos 2 flekkbe be tudom szorítani ami a jónépet érdekli.

Téged érdekel?

Sanzistift 2009.01.26. 01:13:50

@void:

Ne legyél akkora "cicológus", mert most nagyon melléfogtál.

Mi vagy te, gyurcsók?

Fogalmad sincs sok mindenről.

Valahogyan a sok sorod között csak a fikát látom.
Én írtam, hogy jöhet a fika, de többre is képes vagy te ennél.

Nem vagy te annyira buta ember, mint ahogyan írtad ezt a kommentet... :)

Bell & Sebastian 2009.01.26. 01:24:35

Engem érdekelne, mivel ha megérzem a promó-szagot azonnal kinéz egy kapanyél a számból. Az adott gép műszaki színvonalából általában következtetni lehet a tartósságára, megbízhatóságára, karbantartás-igényére, valós értékére, stb... Ezért nincsenek már robbantott rajzok, műszaki leírások, gyártástechnológiai utalások a gépkönyvekben. Meg a nép is elhülyült, nem értenék, igény sincs rá!

Ez Amerika! Kész p...a, meleg málé!

Kifordított kacagány 2009.01.26. 01:26:05

Sanzistift 2009.01.25. 22:52:48
itt zaj van, mocsok, gép, forgács és ilyenek, még van olyan, hogy vasárnap is, mégsem magam gyártom az autómat.

Kifordított kacagány 2009.01.26. 01:31:07

Sanzistift 2009.01.26. 01:10:50
nem, nem tudnál. egyet talán. esetleg kettőt is kiizzadnál, aztán vége lenne. ez is egy szakma, amit tanulni kell.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 01:34:06

@Bell & Sebastian:
A megszaLott az én nickem, és nem két ll-el írjuk, hanem nagy L-el. Azért nagy L, hogy látszodjon, hogy nem helyesírási hiba. Sztori is van mögötte, de rizsesekkel nem barátkozom:P

A BMW egy név, ami egy rövidítésből jön. Ráadásul te a saját kontextusában qúrtad el, ami nem lehet gépelési hiba.
Ebből simán következik, hogy nem volt neked még 316i-d sem. Nem szeretem a négyhengeres BMW-ket, de nemhiszem, hogy bármelyik tulaj lecserélné egy 1.6-os Hondára.
És ne közép BMW-ként emlegesd a 316i-t, mert sokáig az volt az alap. A közép az kb egy 530i.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2009.01.26. 01:39:15

Javítsatok ki ha tévedek: ugye ez egy autós internetes újság szerkesztőségi blogja volt eddig. Sikerült egy talicskától eljutni a szakképzési rendszerig, meg a társadalmi újraelosztás kritikájáig. Nos ezek bármily fontos témák is, de bocsássatok már meg, nem ide valók.

De hamár szét kell offolni egy jobb sorsra éredemes posztot: testvéreimnek és nekem azt tanították, hogy legyek rendes ember, aki a munkáját a lehető legjobban végzi. Azt is mondták, hogy mindegy, hogy kukás, vagy atomfizikus leszek, de ha sz@rul dolgozom, szégyent hozok a családomra. Amit csak egyszer lehet megtenni.

A kialakult magas szintű vitáról az a mese jutott eszembe, amikor az emberi szervek összevesztek, hogy melyikük a fontosabb. (Az anus nyert...)

Bell & Sebastian 2009.01.26. 01:40:20

Mi kell az újságíráshoz?

1., Műveltség
2., Nyelvismeret, már-már irodalmi szinten

A többi csak ezek után...
Az autó-motor szakmában is.

De most a műszaki nyelven írt, műszaki leírásokról, elemzésekről van szó.
Ahhoz meg tudni kell, halálbiztosan.

Stanzi kollégából kinézem! Bizony...

Sanzistift 2009.01.26. 01:46:59

@Hexer:
Kedves blogtársam!

Ha jól megfigyeled, és visszolvasol, bizony én nem ágálok a tanárok a pedagógusok ellen.
Sőt, minden elismerésem nekik, meg a régi osztályfőnökömnek, mert ő si tanított emberségre, addig a határig, ameddig megtehette. Szelíden, logikusan, mert tudta, hogyan vagyok fogékony.
A családomban akkoriban válás volt, anyám nem egy pedagógus fajta, szülőapám alkoholista volt, mióta megszülettem, nevelőapám szintén.

Rossz még leírni is, de erkölcsi tartást a szüleimtől nem sokat, ellenben az osztályfőnökömtől sokat kaptam.
Kell mindig a jó pedagógus.

És kell az orvos is.

Nagyon félreértesz valamit, realitásérzéked mások szerint rendben van?

Én azok ellen ágálok, akik ne csinálnak tulképpen semmit.
Nem TóthZé, mert jelenlevő újságíró mindig kivétel.

Hoznék egy példát, szakmán belül, tanulságos, és egyszerű, mint a kő.

Volt egy cég, dolgoztam náluk.
Volt egy szerszámgép, egyedül én értettem hozzá, mert előző helyemen hasonlón dolgoztam. (nem eszterga, hanem maró, de nekem mindegy, mindkettőt tudom programozni)
Odajött a csopvez, aki fosik az esztergától, ugatni, hogy ezt így, ezt meg úgy.
Mondtam neki szelíden:
Attila, rendben, okosabb vagy, gyere ide, csináld, én addig odamegyek a gépedhez, és csinálom a te munkádat.

Én képes voltam rá, ő nem.
Mivel csopvez, hiába emeltettem meg a bruttómat 55 ezerrel, csak el kellett jönnöm. Mert ment a fúrás, meg a meztelen csiga gerinces állat volt hozzá képest.
Azért mentem el, mert nem bírtam.
nekem ne szórjanak port a pofámba, mikor a cég nyereségének a 30%-át én termelem meg.
Egy darab esztergán.

Nem igaz a szegénygyerekvagyokvasasszakmában sírás.

Inkább illene a termelekdeelvesziahasznomatavízfej hozzáállás.

Nekem az ingyenélő menedzserekkel van van bajom.
Meg azokkal, akik nem veszik tudomásul, hogy amit kapnak pénzt, azt valaki már egyszer megtermelte, és azért kap kevesebbet havonta, mert őt is el kell tartania.
Az újságírók is csinálják a dolgukat.
De a Hatchiban pl az én pénzem is benne van, akár tetszik, akár nem.
mert így működik (amíg működik) a rendszer...

Szép, jó, de ezért a Hatchiért nekem hitelre kellett felvennem a pénzt az új kocsimra.
Ha nincs a Hatchi, akkor nekem nincs a hitel. Megveszem kézpénzért, és jónapot.
Globálisan, természetesen.

Nem tanultam közgazdaságtant, de annyit tudok róla, hogy ne tudjam, mi a szitu.

Sanzistift 2009.01.26. 01:49:31

@Kifordított kacagány:
Képes vagyok rá.
Ezt én szerintem jobban tudom mint te...

Megbocsáss...


Te elolvasnád?

Sanzistift 2009.01.26. 01:58:51

@Tomi1973Wien:

Csináltam.
Suzukit.
Jó lett, országos versenyen hangnyomás első hely, gyári kipuffal, 10E fordulaton, 140,7 dB.
Lenézték, mert suzuki.

Most nem küldelek sehová, pedig kedvem lenne.
Vegyél suzit, érvényesülj vele, majd kisebb arcod lesz, pupák.

Bell & Sebastian 2009.01.26. 02:01:54

MegszaLott

Nem akartalak megtéríteni. Csak bíztam a barátaimban, akik ajánlották..., és tényleg nem értek müncheniül, de már nem is akarok, már csak a "forradalmi" formák, dizájn okán sem. Meg a hozzá kapcsolódó tapasztalataim, és a viselkedésminták okán sem.(Példa magad vagy)

De ha autós újságírás, akkor azért vannak fenntartásaim. (Színvonal-(talanság))

Ja, hogy mit keresek itt? Mert ez az enyém is. Az Autobild és a Motorrad meg az övék. Egyes-egyedül a BMW-vel van tele a tököm, a gazdáik miatt. Pár éve meg a Mercedessel. Ez eszedbe jutott már?
Vagy talán ez a jó benne? "Kint" semmi bajom velük, de ott is jellemző, hogy vérig van sértve, ha félre kell állnia. De legalább megteszi...

w a s d 2009.01.26. 02:07:39

@Bell & Sebastian: Nekem meg az elvakult japán- autósokkal van tele, mert nem képesek elfogadni, ha valaki azt mondja, hogy az európai autó is van olyan jó.

Sanzistift 2009.01.26. 02:08:43

@Bell & Sebastian:

Nem irodalmi szinten, csak nagyon erős számítógépes szinten vágom az angolt.
Németül elboldogulok itt kinnt, de vannak gondok. Kicsik, nem nagyok, primitív németet beszélek.

Kérdésem:

Ha, tegyük fel, és játszunk a gondolattal, nekiállok cikkeket írni a műszaki háttérről, ahhoz szerinted minek a külfödi nyelv?

Bedolgozó létemre megengedhetném magamnak, hogy a saját kútfőből, és a magasszintű magyar műszaki irodalomból példálózzak.
Ami nem angol, vagy német, az már nem is hiteles?

Magyar információforrás is van bőven, de ha nem veszem igénybe, és csak saját kútfőből merítek, akkor is elég lenne legalább 52 cikkre, ami heti egy, mint mondtam. Saját kútfőből, szabadon lektorálható módon. Sok hibát nemigen találnának szakmai szinten. Ebből élek, ez a hobbim is, ebben vagyok, nap, mint nap.

Rá lehet keresni a nickemre, meg a BloodPandus nickemre is, eddig nem sok fika volt, pedig írtam kemény szakmai dogokat is...

Aki rajtam ebben a közegben fogást talál...annak gratula.
:))

ntsaba 2009.01.26. 02:13:59

@Hexer:

Közlekedésmérnöki kar - közlekedésmérnöki szak - közúti közlekedés szakirány
Nekem már azért nem sok van hátra.

Bell & Sebastian 2009.01.26. 02:16:41

Magyar sajtóba magyar nyelven írnak. De nem árt a német, angol sem. Csak az innováció keletről (is) jön...

Mindezek után ismétlem: olvasnám.

Egyébként azt gondolom, a jövő az interdiszciplinális (köztes) tudományoké, foglalkozásoké.

Vágjunk bele! Kommentelem, ha tudom.

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 02:18:46

@Bell & Sebastian:

Mi bajod a viselkedésemmel? Az itt megszokotthoz képest elég kultúráltan beszéltem. Az, hogy szivatom a humbukkosokat, az más.
Kíváncsi vagyok, hogy tudod-e, hogyan kell felkapcsolni a (jó magyar fordítással) hazakísérő fényt?
Ez minden BMW-ben alap, 98-tól errefelé.

Sanzistift 2009.01.26. 02:20:27

Befejeztem, a szétoffolását a blognak, vagy minek... :))

Szép ótó, drakula hozzá, meg ha már összejött a gépsárkány, akkor minimum benji rittyentsen róla nagyon szép videókat, hogy hogyan meg TóthZé a driftben, ha már ennyire a segge alá vakarta a vast.

Gyerünk, TóthZé, mutasd meg, hogy nem lettél érdemtelenül Hatchi tulaj...
Fííístelegjen íven az a gumma... :)))

Sanzistift 2009.01.26. 02:22:50

@ntsaba:

"Nekem már azért nem sok van hátra."

Ne haljál meg testvérem, azért az ég kék, a fű meg többnyire zöld... :))))))))

Legyen bódottá... :)))

Hexer 2009.01.26. 02:23:12

@Sanzistift:

Sokmindenrol irsz...de valahogy mind koruloted forog...en azt tanultam meg hogy mindenki a sajat dolgaval torodjon, es ne a maset osztja szorozza, mert azza egyikuk sem lesz elorebb...

Te is tipikus tapos magyar vagy ... (mondjuk az okosabbik fajtabol) ... mindennel foglalkozol foleg a masikkal, ez meg senkinek sem tesz jo, neked sem, mert csak ragodsz es ekozben megsertesz embereke.

Torodj a csaladoddal annyit amenyit ezzel a problemaval es mindjart boldogabb mindenki es igy te is...tudom, apam is ezt csinalja magaval, es nincs elolrebb...most a vilagvalsaggal meg izzad, hogy fizesse a lakashitelt (pedig nem palota) es hogy eljen a csalad is valamibol...ugy nez ki meg eggyel kevesebb orvos marad magyarorszagon...

reszemrol a beszelgetest befejezem, es kivanom hogy mindenki abban legyen a legjobb es abbol eljen meg amit szeret csinalni!!!

BMW MB 2009.01.26. 02:23:30

@Bell & Sebastian:

Nem csodálom ,hogy vissza vitted. :D
Én meg az 1.6-os volvomat cseréltem egy 320I-re.

Sanzistift 2009.01.26. 02:25:10

@Bell & Sebastian:
Rajtam nem múlik.

Ha nem kell a TC-nek, akkor nyitok saját blogot, műszaki tudományokról...

Az viszont nem két flekk lesz..

Itt jobb lenne, mert tudnám kapcsolni a kocsikhoz, mások épülésére...

Bell & Sebastian 2009.01.26. 02:25:36

A japán autós mind agresszív tulok a lefóliázott hátsókerekes fekete kívül-belül járgányában! Meg antiszociális, tótrendszámos, de csak hátul. Meg fittyet is hánynak a többiekre, meg a balra tart!-ról sem hallottak, a záróvonal meg csak a hülyéknek van. Azaz nekem.

megint 2009.01.26. 02:26:24

Aki férfi létére annyira ostoba, hogy 1.6-os bmw-t vesz, az ne sírjon , hogy nem megy, elég nehéz, de nem túl erős, van pár ilyen okos a népítéleteknél is, 1400 kg 105 lóerővel bizony nem lesz egy erőgép, de ha megveszi akkor ne írkálja, hogy szar mert nem megy, inkább kussoljon , hogy ilyen hülye volt.

Sanzistift 2009.01.26. 02:34:28

@Hexer:
Arról tudok informálni másokat, amiben és is megfordulok. Ez nem bulvárkomment, hogy kitalálunk valamit, és jól van.

Ha mindenki kizárólag a maga dolgával törődik akkor nagyon lassan leszünk előrébb...
Most nem ezek az idők vannak, szintet kéne lépni.
ODAFIGYELNI A MÁSIKRA IS...

A családom miatt ne aggódj, többet teszek érte, mint gondolnád. Most is.

Lakáshitel, kocsihitel nekem is van, mert muszáj volt.
Ha megtehetem, letolom.

Soha nem fogom feladni azt a hitem, hogy ez a kicsi ország jóval többre képes az egyes emberek által, mint most.

Sokmindenről írok... mert sokmindent tudok, és látok.
Senki miatt nem fogom becsukni a szemem.
A tudásom az enyém.

Folyamatosan gyarapítom. Minden téren.
Aki bezárja az agyát, és nem nyitja ki a szemét, az halott ember.
Meghalt, mielőtt élhetett volna.
Lélegzik, beszél, egyebek, de már nem él.

Én még élek.

Én is befejeztem. Itt. Most.


Egyenlőre....

BMW MB 2009.01.26. 02:40:10

@megszaLott:

Nem tudja ez mi a jó. :) Nagyon eltűntél a fórumból. Mi van veled?

Bell & Sebastian 2009.01.26. 02:41:51

Hazakísérő fény?

Beleugrok a gumicsizmámba, kiveszem a petróleumlámpát, meggyújtom, végiglépdelek a Dankó Pista utca féltégláin, a fóliás ablakú kerítés nélküli a három korccsal a cél. A kamatot zsebre vágom, jelentek telefonon, indulok is vissza. Vár a két szép angel-eye...

gromek7 2009.01.26. 02:46:34

Kicsit túl vannak reprezentálva a Hachiroku cikkek a TC-n...

Bambano 2009.01.26. 02:47:41

@Sanzistift: ó, ez triviális. Ha úgy érzed, alul vagy fizetve, keress másik, jobb munkát. Ha találsz, igazad volt. Ha nem, nem vagy alulfizetve.

Sanzistift 2009.01.26. 02:50:41

@Bambano:
Sajnos, bárhová mész, alul leszel fizetve.
Meg kell találni azt, amelyik a legkevésbé értékel alul anyagilag...

Most jobb tippem nincs.

Még azt sem mondhatom, hogy gyere ki, mert itt eedig sem vol kolbászból a kerítés, de mostanság szerintem paszuj lesz a trendi...

Sanzistift 2009.01.26. 02:53:08

@Bell & Sebastian:
Varum?

:)

Bell & Sebastian 2009.01.26. 02:54:02

Hexer!

Csak háromféle lehetsz: alfás, béemvés, hondás! Válassz, mert elkárhozol, és vírusos lesz a torrent-vezérlőd! Azt meg nem akarhatod...

Kifordított kacagány 2009.01.26. 02:58:31

Sanzistift 2009.01.26. 01:49:31
nem, te úgy hiszed, hogy képes vagy rá, ami nem tudás még, csak hit. a hit pedig nem feltétlen azonos a valósággal.
de van lehetőséged, mutasd meg. ha jót írsz, beteszik neked ide és ha tényleg jó el is olvassuk.
ha összehozol tíz értelmes, élvezetes, ismétlődésektől mentes profi cikket, elismerem, hogy géniusz vagy. addig nem.

Bell & Sebastian 2009.01.26. 03:04:54

Én elhiszem, hogy menni fog.

Feltenném az első kérdést:

Hogyan lehet fülön csípni az élettartalomra tervezést a mai autóknál, ez hány km. illetve év? Hogyan alakul az egyes márkáknál, mennyi a szórás, hibahatár?

dextercapo 2009.01.26. 03:05:50

alomverda :D

az suzuki kormanyoszlop nagyon tetszik mint otlet - tartalmazza a vezerloelektronikat vagy keszul hozza az is ?
lengescsillapito : en a summitracing-tol vettem a szettemet es ott azert vannak eleg jo arak . nezz ra ha van ido .

BX_TD 2009.01.26. 03:15:13

@Sanzistift:
"CNC forgácsoló vagyok, jelenleg németországban dolgozom, mint csoportvezető/gépbeállító/meós CNC marógépeken."

Aham... értem... tehát az a sok irodista pöcs, aki azokat a programokat írogatja, amelyekre te egy kulccsal a nyakadban beállítgatod a gépeket, az mind balfasz, és nem csinál semmit... csak te... "Mert Ő egy igazi férfi, mert Ő egy igazi férfi...."

Valahol értem, hogy miről beszélsz, és részben egyet is értek veled, de így ebben a formában nagyon szánalmas vagy...

Persze most abba is belemehetnék, hogy mit is csinál egy csoportvezető, vagy egy gépbeállító, esetleg egy meós, de akkor én is ugyanolyan szánalmas lennék...

Apropo... miről is van szó?

[Walaki]D`Lair · http://ae86levin.blog.hu 2009.01.26. 03:20:07

Versenyautóépítéstől szerintem egyetlen más nációnál sem jut el a beszélgetés fonala ilyen gyorsan a napi politikához, társadalmi és gazdasági problémákhoz, mint nálunk :DDD De talán egyszer megérem azt, hogy ha valaki meglátja hogy a szomszédja új autót vett, akkor nem utálni fogja meg irigyelni ezért, hanem együtt örül vele...Bár lehet unokáim se' fogják látni...

Más:
BMW-s kollégák már megint osztják az észt látom :DDD Egy ilyen HACHI (nincs t) keresztben megeszik egy gyári állapotú E30 325i-t a maga békebeli 170 lóerejével együtt is. Simán. Ez a motor ebben a kocsiban olyan 7 másodperc 0-100 körül teljesít (nem mintha ez bármit elárulna). Általában véve azért is jobb, mint egy E30 vagy E36, mert a súlyelosztása gyárilag tökéletes, igen könnyű, és simán le lehet még könnyíteni a 800-850 kilós régiókba. Az említett bajorokba pedig hiába raksz nagyobb motort, hogy kompenzáld a tetemes tömegtöbbletből adódó teljesítményhiányt, attól csak jobban felborul a súlyelosztás. Lásd még: V8 beépítések E30 kasztniba...Valaki említette, hogy a Magyar driftbajnok 300+ lovas BMW kocsival nyert. Nem igaz, tavaly 280lovas volt a bajnok autó, idén pedig 270. De jól meg lehet nézni Kerényi Ádám autóját, mennyi átépítés kellett ahhoz, hogy egy japán autó színvonalát tudja hozni. Ja és 2003-ban egy 180lóerős AE86 volt a VILÁGbajnok autó driftben. Pedig abban a mezőnyben voltak már akkor is bőven 500 lóerő fölötti gépcsodák is és olyan pályákon mennek ahol a 160-180km/h-s beesési sebesség sem ritka...De hogy közelebbi példát mondjak, itt van nekünk egy Dénes Miklósunk, aki futamot nyert idén egy 180 Lóerős hacsival...

Az egészből nem azt akarom kihozni, hogy mennyivel jobbak a japán kocsik, mint a BMW. Mert nem. De van néhány típus, ami bizony legalább ugyanolyan jó mint egy bajor, ha nem jobb :) Bár én egy Z4 M-el is nagyon vígan ellennék egy darabig :))

Tézé: Még mindig übberfasza a ZAUTÓ, egy élmény lesz megmérkőzni ellene versenyeken :)

Sanzistift 2009.01.26. 03:48:56

@BX_TD:
Minden programot én írok.
Nincs kulcsom.
Én szerszámozok fel, én állítom be a nullpontokat, én tesztelem le a saját progimat, én találom ki a felfogókészülékekekt az összes melóhoz.
Le is gyártom őket helyben.

Amíg az általam beállított, felszerszámozott, programozott gépeket itteni helyi német zöldgombosok rakják, addig én a másik gépen beállítok egy másik szériát ugyanígy, hogy az is haladjon.

Ha ez is megvan, akkor átkocogok a harmadik géphez, és csinálom az egyedi gyártásokat, 1-2 néha akár 10 darab is.
Ha nincsenek egyedi melók, akkor én is szériázom, rakom a gépet, közben ellenőrzöm a másik két gépről lejövő darabokat, jegyzőkönyvezem, ha korrekciózni kell, azt is én csinálom, ha szerszámtörés van, az is az én dolgom.

Közben a polcon lévő munkák közül eldöntöm, melyiket melyik gépre rakom, milyen sorrendben, mert, bár jobbára egyforma a határidejük, de a rajzra nézve
meg kell tudnom ítélni, hogy mennyi ideig megy a gépen.

Itt az irodában a főnökasszony van, meg a titkár.

Én vagyok egyszemélyben a programozó, a technológus, a csoportvezető, aki megmondja melyik gépen ki mit fog csinálni, a programozó, a meós.
Nekem kell tudnom, hogy melyik maróból fúróból mennyi van, időben rendelni, a speciális egyedi darabokat átnézni, szerszámot rendelni hozzá, megtervezni a felfogást, leprogramozni, legyártani.

Gyakorlatilag a rajztól kezdve a késztermékig mindent én csinálok, szériáknál tudok szólítani két embert, aki rakja a gépet, míg én a másikat bűvölöm.

Most az a szitu, hgogy pénteken van a kisfőnök a 4 CNC esztergán, én pedig vagyok egyedül a 3 gépen, amiket én rakok, miközben szimultán programozok másik 2 gépet. Vagy rakok kettőt, és egyen csinálom a specmelót.
Pénteken kettőnkön kívül senki nincs benn a gyárban, óraszám megszorítás van.
És szombaton is, meg vasárnap is.

Ez egy kis cég.
Ha én nem marok meg valamit, akkor az nem lesz kész. És az nem jó.


Most akkor ki a pöcs?
Meg mi van a kulccsal?

Egyáltalán, ki a szánalmas?

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 03:49:29

@BMW MB:
Kiléptem egy évre, de jövök vissza:)

Nagyon elment a kedvem mindentől, mikor megkoccintottam a 325öt. Hamar felépült, hamarabb, mint a közérzetem.

Sanzistift 2009.01.26. 03:52:05

@Bell & Sebastian:
Ma nem megy, már aludnom kellene. :(

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 04:05:31

@[Walaki]D`Lair:

Azért nem írtam M-es motort az E30-ba, mert annak már ára van. Viszont nemhiszem, hogy egy jól elhelyezett M50 elkúrná a súlyelosztást. És egy gyári E30 325i 1270 kg. Szerintem fogyókúrával, és csövezéssel lehetnek olyan 1050 körül. Nem sok az 170 lónak, és 226 NM-nek.
E36-ról meg ne beszéljünk, mert az gyárilag 50-50.
Ádám autójában pedig M5 motor van, ami elég nehéz.
Ahol pedig egy 180 lovas autó megver 500 fölöttieket, ott nem az autó érdeme, hanem a pilótáé.

[Walaki]D`Lair · http://ae86levin.blog.hu 2009.01.26. 04:46:24

@megszaLott: Igen, és Tézé hacsija kb. 850 kiló, erre uszkve 160 lóerő...akkor most miről beszélünk? :DDD

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2009.01.26. 05:11:12

És 160 NM:) Nem vagyok dízeles, hogy nyomatékkal kérkedjek, 160 azért kevés.
A súlyát inkább tőle kellene megkérdezni.

Különben arról beszélünk, hogy másik autóból ezt a teljesítményt olcsóbban is meg lehetne úszni, és még négyhengeres hangja sem volna:)

De úgyis rajongás kérdése.

[Walaki]D`Lair · http://ae86levin.blog.hu 2009.01.26. 05:16:59

@megszaLott: viszonylag sok pénzt tennék rá, hogy 850 és 900 kiló között van valahol a gépjármű :))

A nyomaték esetünkben ahhoz kell, hogy alacsony fordulatról, gázra elforgassa a kerekeket...de a hacsit nem így kell vezetni, folyamatosan magasan kell tartani a fordulatot, így van teljesítmény :)

Tökéletesen igazad van, ezt a teljesítményt olcsóbban is meg lehet szerezni más autóból...Ezt az élményt? Semmi másból :)))

Don Vito Corleone 2009.01.26. 06:36:51

@megszaLott: "De úgyis rajongás kérdése."

Pont emiatt meddő a vitátok szerintem.

Don Vito Corleone 2009.01.26. 06:44:36

Kedves Sanzistift!

1. Indíts nyugodtan egy saját blogot, ahol a Te ízlésed és kívánalmaid alapján állíthatod össze a tartalmat, aztán majd a publikum eldönti kellően nívós és érdekfeszítő-e. Kiderül hamar meg van-e Benned az a tehetség, amit magadról feltételezel.

2. Ez a cikk TóthZé autójáról szólt eredetileg, de Neked sikerült a kommentek közel 50 %-át magadévá tenned (ha nem is mennyiségben, de terjedelemben mindenképpen). Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem keveseket érdekelt az élettörténeted, a fémipari munkások nehéz élete, stb., még akkpr is, ha esetleg helyenként igazad is van. Aki a kommenteket végignyálazza vélhetőleg inkább a kocsival kapcsolatban szeretne olvasgatni. Magyarán eltértünk a tárgytól.

3. Bocsánat amiért én is OFF-oltam, muszáj volt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.26. 07:13:41

...nevezze ezt tákolmánynak az aki beül a szép új Bömbijébe azt'azt hiszi hogy akkor ő most nagy versenyző lett :D

Shadowbull 2009.01.26. 07:45:56

@Sanzistift:

"És a munkásosztály nem érti, hogy egy ujságíró miért ér többet, mint aki megcsinálja a segge alá a vasta, hogy,legyen miről írnia."

Nem er tobbet az ujsagiro. Szimplan kevesebb van belole, ezert tobbet er a munkaeropiacon.

A fizetes ettol fugg, nem a munka fizikai nehezsegetol.

Kepezd tovabb magad, szerezz olyan tudast, amit kevesen muvelnek, es te is tobbet fogsz keresni.

sb

Shadowbull 2009.01.26. 08:03:35

Sanzistift 2009.01.25. 23:16:28

ez egyre jobb :)

"Igaz, az nem koszos, és végülis, a pénz, amit megkap fizuba, azt más termeli ki neki."

Marhasag. O termelte meg a sajat penzet. Te "csak" gyartasz. azt amit mas megtervezett, olyan gepen amit mas tervezett, gyartott, stb.
A te penzedet ot alapoztak meg.

"kapcsolat kell, meg mutyi, elvégre mutyizós országban vagyunk, másképp már nem is lehet érvényesülni."

De igenis lehet. Ez a luzerek dumaja.

"nem állítasz elő értéket, csak másik fiókba rakod."

Aham. Tehat csak az az ertek, ami kezzel foghato.
Nem baratom. Akar egy elmelet is lehet ertek. Sot.


"Én, érettségi nélkül képes vagyok sok olyan dolgot megtervezni a szakmámban, amihez elvileg mérnök kellene."

Biztosan. Viszont rengeteg dolgot nem tudsz megtervezni, amit egy mernok meg igen.

"sok ember van mérnökként fizetve 5x pénzért hozzám képest, akinek lövése sincs semmiről, csk diplomája, de az sok."

Van ilyen. de nyugodj meg, nem ez az altalanos.

Amugy en gyakran kuzdok a sok okos melossal. Nagy arccal elmondjak, hoyg mit hogyan kene csinalni, melyik megoldas miert szar, es amugy is. Aztan amikor az ember hirtelen felsorol nekik 5 masik szempontot, ami nekik eszukbe sem jut, akkor csak csendes nezes van.

En nagyon becsulom a ketkezi melosokat, tudom, hogy kemeny munka. Alltam en is esztergapad meg gyartosor mellett, probaltam.

De azert a realitasokkal legyunk mar tisztaban.

"Gondolj azokra, akik szakmailag megérnének a havi 3-400000 nettóra, és kapnak helyette bruttó 140-200-at."

Otthon a mernokok is aranyosan kevesebbet keresnek. Mindenki. A magyar berszinvonal ott tart, ahol. Viszont Magyarorszag nem is Nemetorszag. Kicsit visszas lenne otthon nemet fizeteseket kovetelni.

Hexer 2009.01.26. 00:13:25

"En sem maradok magyarorszagon ha mire vegzek nem kapok kezbe 300-at es belathatoan 1 even belul 500-at. "

Huha. Elvarasok azok vannak. De mire kollega? A semmire?

"vannak mar felkeresek kulfoldrol, inkabb oda es idegennyelv, nem csinalok WC papirt a diplomambol, a szambol meg segget..."

Kezdokent kulfoldre, jo penzert? Sok sikert.

"Leszarom az olyna orszagot ahol nem ertekelik az ember tudasat"

Elobb le kene tenni azt a gepelemek vizsgat, aztan utana verni az asztalt a tudasrol. Teccikerteni?

sb

Shadowbull 2009.01.26. 08:07:00

@Bell & Sebastian:

"közepes BMW rakás szar a közepes Hondához képest"

Nyihihi :)

sb

INSIDER 2009.01.26. 08:07:11

@Shadowbull: Kis f@szomat van kevesebb. Minden újságban van már autósrovat, amit "szakújságírók" készítnek. Éppen az a baj, hogy felhígult a szakma.

Speciel a fizetés témában is tévedsz. Jelen poszt szerzőjének nem a TC-s fizujából van pénze, hanem mert mocskosul nagy pénzt örökölt. Mellesleg a TC úgy általában nem tartozik a jól fizető szerkesztőségek közé...

Tudás témában ugyancsak melléfogtál. A poszt szerzőjének semmivel sincs nagyobb szakmai műveltsége, tapasztalata (nevezd, ahogy akarod), mint bármelyik autóbuzinak. Pusztán jól tudja magát eladni, ami tudjuk mit jelent itthon.

Egyébként egyetértek a találó megjegyzéssel: tákolmány, mindegy milyen köntösbe bújtatod kedves TZ!

Shadowbull 2009.01.26. 08:09:52

@Sanzistift: "Meg azokkal, akik nem veszik tudomásul, hogy amit kapnak pénzt, azt valaki már egyszer megtermelte, és azért kap kevesebbet havonta, mert őt is el kell tartania.
"


Jezusom. Ekkora baromsagot.

sb

Shadowbull 2009.01.26. 08:16:11

@Bell & Sebastian:

"Hogyan lehet fülön csípni az élettartalomra tervezést a mai autóknál, ez hány km. illetve év? Hogyan alakul az egyes márkáknál, mennyi a szórás, hibahatár? "

Sehogy.

Autiparban minimalis elettartamra terveznek, nem maximalisra.

sb

Shadowbull 2009.01.26. 08:21:13

@INSIDER: Nem erted.

Altalanossagban kivantam megfogalmazni azt az alaptetelt, ami a fizetesekre is ervenyes:

Az arat a kereslet-kinalat donti el. Amibol sok van, az olcso, amibol keves, az meg draga.

Egyedi kiveteleket persze lehet talalni, de JELLEGEBEN ez mozgatja a fizeteseket.

Az meg marhara nem erdekel, hogy TothZenek mibol van penze. Orulok neki, ha van ilyesmire.

sb

INSIDER 2009.01.26. 08:22:53

@Shadowbull: Ebben is tévedsz. Olvastam már olyan Lexus anyagot, amiben a motorra vonatkozó élettartam adatok is szerepeltek. E szerint egy GS motorja 300-450ezer km-t simán elfut, mindenféle komoly felújítás nélkül. LS esetében ez a szám 500-tól indul. Vagyis az átlagos magyarországi futásteljesítménnyel számolva (kb 20ezer km/év) egy LS tulajt nagyjából élete végéig nyugodt lehet. Persze nem számolva az elektronikai hibákkal, anyagfáradással, stb.

Shadowbull 2009.01.26. 08:22:57

Amugy meg a multkor nekem estetek, mert azt talaltam mondani, hogy ez egy takolmany.

Na latjatok, meg a gazdaja is aszondja :)))

sb

Shadowbull 2009.01.26. 08:24:39

@INSIDER:

Meg kene tanulni erton olvasni.

A Lexus nem azt irja, hogy a MAXIMALIS tervezett elettartam annyi, hanem a MINIMALIS.

Ugye erted a kulonbseget?

sb

INSIDER 2009.01.26. 08:28:55

@Shadowbull: Bell & Sebastian kérdése az élettartam tervezésre vonatkozott. "Hogyan lehet fülöncsípni?" Amire Te azt válaszoltad, hogy "Sehogy". Én pedig cáfoltam, hogy igen is lehet, hiszen vannak ilyen anyagok. Kinek nem megy az értő olvasás????

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.26. 08:28:57

"sok ember van mérnökként fizetve 5x pénzért hozzám képest, akinek lövése sincs semmiről, csk diplomája, de az sok"

Nem "van ilyen", az én munkahelyem wazze dugig van ilyen léhűtőkkel. Meg egy rakás olyannal akinek csak atom nagy fizetése van, diplomája nincs, és nem is szakad meg.

OK, nekem is van diplomám, de ha én kapok hívást hogy valahol gond van akkor abban a pillanatban ugrok és szaladok megoldani. És nem keresek annyit mint a léhűtők.

Shadowbull 2009.01.26. 08:31:55

@INSIDER: Az elettartam-tervezes alatt altalanossagban azt ertik, amikor egy alkatresz maximalis elettartamra van tervezve, tehat adott uzeomora/kilometer/ido utan tonkre kell mennie. (amikor a tisztelt kozonseg 4 evre tervezett autokat vizional)

Ilyen nincs az autoiparban, nem is lehetne ilyet csinalni.

Viszont a tervezes EGYIK szempontja az elvart minimalis elettartam.

sb

jtrencsenyi 2009.01.26. 08:32:28

@Sanzistift: jezusom! Egyszeru vagy, mint egy fakocka. :) Gondolom a CNC gepek alap szoftveret is te irod, helyben. LOL! Valaki irta, hogy a publikalashoz megfelelo inteligencia is kell. Amig neked "szuloapad" van, addig ne akarj mar ujsagiroskodni, jo?! Maradj te csak egyszeru melos es vegyel kicsit vissza!

Shadowbull 2009.01.26. 08:36:25

@ColT: "Nem "van ilyen", az én munkahelyem wazze dugig van ilyen léhűtőkkel. Meg egy rakás olyannal akinek csak atom nagy fizetése van, diplomája nincs, és nem is szakad meg."

Szerintem ne kezdjunk el licitalni, hogy ki milyen szakmaban milyen lehutoket ismer. Sehova sem vezet.

sb

Don Vito Corleone 2009.01.26. 08:43:50

@jtrencsenyi: Ez eléggé övön aluli volt, de azért még mindig sírva röhögök! Ott a pont... :D

INSIDER 2009.01.26. 08:46:44

A topic moderátora nyilatkozott... Tehát licitálás STOP, vélemény nyilvánítása léhűtő témában STOP. Istenítsük inkább TZ remekművét. Én viszont ebben nem kívánok részt venni, tehát egy friendly Good Bye-t mondok és távozom. Minden jót kedves SB!

jtrencsenyi 2009.01.26. 08:49:20

@Sanzistift: meg valami! Osztod itt a marketingeseket, mernokoket, meg a tobbi "lehutot". Akkor mar csak azt kerdeznem meg, hogy a sok szart, amit legyartasz, annak ugye te teremtel piacot is? Gondolom te repulsz Franciaorszagba, hogy eladd a cokmokokat. Persze kozben a hatadra van kotve a CNC gep, hogy a termeles se alljon le. Az ilyen ontomjenezo alakokbol van mar nagyon elegem, mint amilyen te is vagy. Eszre kellene venni, hogy a szellemi munkat vegzoknek szukseguk van a fizikai munkat vegzokre es ez forditva is igaz. A termeles egy folyamat es nem egy-egy ilyen nagytudasu varazslata, mint amilyennek te is hiszed magad.

Shadowbull 2009.01.26. 08:53:13

@INSIDER: Mindenki azt ir amit akar.

Annyit kivantam halkan megjegyezni, hogy bar a topik elment abba az iranyba, hogy menyni lehuto diplomas van, asszem mindannyian ismerunk lehuto ketkezi melosokat is, akik raadasul gyakran szandekosan szabotalnak. Mert csak.

Erre gondoltam, hogy ez sehova sem vezetne.

sb

Shadowbull 2009.01.26. 08:55:18

@jtrencsenyi: "A termeles egy folyamat es nem egy-egy ilyen nagytudasu varazslata, mint amilyennek te is hiszed magad. "

Nagyon igaz.

Megaztan azt is meg kene nezni, kinek mennyi tanulasaba telne a masik helyere beulni-beallni.
Nem az iskolapadban, hanem a gyakorlatban.
sb

BX_TD 2009.01.26. 09:06:23

@Sanzistift:
"Egyáltalán, ki a szánalmas?"
Tényleg akarod, hogy erre válaszoljak?

Sajnos számomra nagyon szomorú következtetést vonhatok le a kirohanásaidból. Az a helyzet, hogy ha igaz, amit arról írsz, hogy mivel foglalkozol (és ugye miért ne lenne az...), akkor gyakorlatilag ugyanazt csináljuk...(csak remélni tudom, hogy azért nem ugyanúgy) Szar érzés nekem abba belegondolni, hogy ezt a munkát egy ilyen szerencsétlen láma is el tudja végezni... de hát ez van... sosem tartottam magam a munkahelyemen pótolhatatlannak, de ez így most akkor is kicsit övön aluli volt...
Ha nem itt "futunk össze", írnék még ezt-azt, de itt az eddigiekért is elnézést kérek...

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.01.26. 09:24:53

a lényeg, hogy a tulajnak örömet okozzon a gépe

én hot-rod párti vagyok és inkább olyanba ölnék pénzt, de hát kinek a pap, kinek a paplan ...

BX_TD 2009.01.26. 09:27:51

Látom akadnak itt azért drift- és autóbuzik is... :) (én egyik sem vagyok)

Szóba került több hozzászólásban is a nyomaték. Pusztán érdekességből, akit érdekel, nézzen utána két nagyjából kortárs motor nyomatékgörbéjének:
E36 325i vs. BX 1.8 TD :)
Tudom, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, de eszem ágában nincs bármelyiket lehurrogni, almát körtéhez hasonlítanék... tényleg csak két motorrol beszélek, és egy olyan adatról, amire sokan nem gondolnak... :)

morcosboci 2009.01.26. 09:52:06

Én sokkal többre tartok egy ilyen autóépítést mint egy zöldséges mercibe való pénzlapátolást. Itt legalább tudásában mai szintre van hozva egy autó amellett, hogy az igazi autóságát nem veszítette el. Csikós mercije meg csak egy a 10.000-ből ami ugyan gyári állapotú de ez csak azért érték mert nem 1976-ot írunk.

megint 2009.01.26. 09:56:36

jah, csak a mercit nem pályaautónak vették, kicsit lehet, hogy kényelmesebb a kevés lóerő ellenére is egy túrát megcsinálni vele, semmi köze a két műfajnak egymáshoz

SsPL71 (törölt) 2009.01.26. 10:58:06

Úgy néz ki ez a Toyota, mint ha 1x már széthullott volna teljesen.
Aztán TZ megvette 50fillérért (remélem többet nem adott érte) aztán, csak egy pálya autót lehetett belőle kihozni.

Elnézést, de ezt a munkát nem nevezném precíznek, az első lámpák és a lökhárító között elég figyelem felkeltő rés tátong.

Ahol ilyesmire nem figyelnek, ott milyen lehet a többi megoldás?

Riasom 2009.01.26. 11:02:05

@SsPL71: igazad van, szar az egész, igénytelen, alkoholista kazánkovácsok által sufniban kókányolt szar ez a kocsi, ahogy ez világosan kiderült az összes eddigi ezzel kapcsolatos posztból.

Hexer 2009.01.26. 11:13:09

@Bell & Sebastian:

Maradok hondas :D

@Shadowbull:

Miert ne lennenek elvarasok...diplomaval nem fogok kevesebbet keresni mint egy londoni utcasepro...inkab elmeyek oda takaritani megha ithon megbecsult mernok lennek is.
Az hogy vannak felkeresek azt takarja hogy ahoz nem kell diploma, legalabbis nekem mar nem. nem azert csinalom a dilomat hogy abbol eljek meg, ebreszto, senki nem is fog, max azert csinalom mert jol mutat a falon...

@jtrencsenyi:

Ott a pont...

loláb 2009.01.26. 11:24:08

Déja vu...mintha Karotta már megírta volna ezt a cikket.

Shadowbull 2009.01.26. 11:26:58

@Hexer: Maradjunk annyiban, hogy egyreszt fingod sincsen rola mennyit keres egy londoni utcasepro, masreszt te is abba a hibaba esel, hogy csak a fizetesek nagysagat hasonlitgatod, a megelhetesi koltsegeket meg nem.

Ha te barmilyen melot elvallalnal, csak mert jol fizet, az pusztan annyit jelent, hogy nemi plusszert teljesen hajlando vagy magad prostitualni.

Erre kulonosen buszke lehet az ember.

"nem azert csinalom a dilomat hogy abbol eljek meg, ebreszto, senki nem is fog, max azert csinalom mert jol mutat a falon..."

Gratulalok. Igazad van. Ne menj mernoknek, menjel inkabb utcasepronek.

sb

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.01.26. 11:32:41

@TóthZé:
ommm még csak képen látta, de a leírásod, meg a te képeid alapján az enyém nagyon más ligában játszik -igaz, az nem tákolmány, eredeti Ford alkatrészekből áll nagyrészt, nem mindenféle himihumi beszállítók szarjaiból, mint Sparco, Quaife, Tokico, Tein. Sufnicégek ezek mind, semmi fejlesztés, meg know-how nincs a szarjaikban, csak drágán adják a szépen csomagolt cuccaikat. Nnyehhh....
Istenem, mér nem lehet megérteni, hogy az egyik autót ezért, a másikat azért szeretjük, az egyik erre, a másik arra van optimalizálva. Az osztályharc kérdéseibe meg bele sem megyek, nagyon személyeskedő az egész dolog. Maradjunk annyiban, hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy X vagy Y honnan szedte össze a pénzt arra a valamire, értékeljük inkább azt, hogy mit hozott ki belőle. Vagy szimplán adózzunk csodálattal egy Bianchinak, AE86-nak, Elnökinek, akárminek, hogy egyáltalán még létezik, és megnézhetjük, megtapogathatjuk, olvashatunk róla. Ha valaki nem szeretne magának ilyen gépet, mondja el, de ne fikázza már, minden épeszű ember tudja, hogy különbözőek vagyunk, különböző igényekkel és lehetőségekkel.
Ja, hogy egy egy egész kicsit témába vágót írjak: Megjöttek a szilentjeim!! Most már csak bele kell varázsolni a Capriba.

Shadowbull 2009.01.26. 12:02:55

Hogy egy kicsit a temaba is vagoan kerdezzek valamit:

" A saját, könnyített hajtókarjának helyére az előd 4A-GE motor (nörd nevén: Silver Top) hajtókarjai kerültek, mivel azok állítólag jobban bírják a folyamatos nagy fordulaton kínzást."

Szoval kiszedted a gyari hajtorudat, es beleraktal egy nehezebbet? Mert allitolag jobban birja?

Vegigneztem a motorfelujitasos kepeket is. Azert az nem semmi, amikor osszedrotozzak a mocit valami muszerfallal a garazs padlojan. Gondolom el is inditottak.

Sok minden eszembe jutott arrol a keprol, de azok nem a "magas muszaki szinvonal", "hozzaertes", "megbizhatosag", "minoseg" es hasonlo jellegu kifejezesek voltak.

Azert az nem semmi, hogy at mertel neki utalni latatlanban egy nagyobb osszeget.

Remeljuk nem fogjuk olvasni, hogy a moci az elso kihuzataskor megadta magat.

sb

Hexer 2009.01.26. 12:04:07

@Shadowbull:

Csak attol hogy elvezem az egyetemet meg ennyit sem ertek a femek megmunkalasahoz mitn egy szakmunkas, tervezesben talan tobbet de nem buszkelkednek ezzel sem...akkor szerinted mire jo a diploma?
Garantalom hogy nem tudsz csak abbol megelni...nem mint egy szakmunkasibol, esetleg egy mesterit leteszel es sugar gyerek vagy...
Ehez kepest dilomaval vastagon torolhetme ki, persze az kivetel ha kozben csinalsz is valamit, ami igy vagy ugy tovabb mutat az egyetemi tanitason, na az a plusz ami a vegen eladhatova tesz teget!!!

Az hogy prostitualt vagyok-leszek mert ott dolgozok ahol megfizetik a munkam...hat ez van...

Ps. Londonban az utcasepro havi 1100-1500 fontot keres, a mostani gyenge forinttal 400-500e, mikor a megelhetes ott havi 100-150 fontal dragabb (alberletek sajnos dragabbak, mint pest belvarosa, viszont elelmiszer olcsobb).
Ha jol emlekszem a minimalber angliaban 850 font volt a nyaron...mer nem tiszta de iden ott leszek, prostitualok :)

Pps. Te is jobban kereshetnel kevesebb munkaval (egy sepregeto gep tetejen kell uldogelni egesz nap) ott utcaseprokent mint a nemetaknel CNC kezelokent...igy a tudasod te is olcson adod...egy kukas szintjere ertekeled...eleg szomoru.

^lehet igy is felfogni a dolgokat...nem szabad elfogult lenni.

Maci_GSXR1000 2009.01.26. 12:17:26

@megszaLott: öcsém, te még mindig ilyen lelkesen vitatkozol a sok nyomatékszegény távolkeletivel? :-) ugyan már, ez méltatlan hozzád, legyenek boldogoka hondáikkal totyotáikkal meg egyéb fehér embernek nem való gagyisztikumokkal...

w a s d 2009.01.26. 12:26:13

@Bell & Sebastian:
Azért mindenki találkozott már nagy forgalomban sumáherkedő Suzukissal meg Hondással (nekem eddig úgy tűnik, a két márka autó igencsak nagy számban fordulnak elő, mint a boyracer- ek kedvencei).
Mellesleg nem is azt írtam, hogy ugyanúgy viselkednek mint a "tipikus" BMW- s, hanem nem tudják elviselni, hogy más szerint más autó a jó, a korábbi "csak a német" jelszavú agymosást felváltotta az, hogy "csak a japán", és most ezt mondják a legtöbben ismerősök között, autós- fórumokon. Nekem ez az, ami nem tetszik.
Persze amit a mű- maffiózók csinálnak német prémiumautóikkal, az sem, meg ehhez még hozzájön, hogy úgy gondolom most, amivel drágább egy hétköznapibb új autónál, nekem annyit nem ér meg egy Audi/Merci/BMW (csak az a baj, hogy ha RWD kocsit akar az ember, új autók közt pl. nincs nagy választék).

Shadowbull 2009.01.26. 12:27:38

@Hexer: "Csak attol hogy elvezem az egyetemet meg ennyit sem ertek a femek megmunkalasahoz mitn egy szakmunkas"

Szomoru. Ennyire esett a szinvonal azota, amiota en vegeztem?

" szerinted mire jo a diploma?"

Ahogy latom, manapsag egyre kevesbe jo valamire.

Egy diploma onmagaban termeszetesen semmire sem jo. Vannak hulladek kepzesek, amire idot sem lenne szabad pazarolni, plane nem akkora szamban, ahogy ma megy. Peldat nem mondok, mert nem akarok senkit megserteni.

De egy BME-s gepeszdiploma nehogy mar ne legyen jo semmire!

Szerintem arra jo, hogy eleg szeles koru alapismeretekre tegyen szert az ember, meg megtanuljon hamar uj dolgokat elsajtitani. Persze valodi szakmai ismeretei csak a gyakorlatbol lesznek az embernek, de ha nincsennek meg az alapok, akkor nincs mire epiteni.

"Garantalom hogy nem tudsz csak abbol megelni...nem mint egy szakmunkasibol, esetleg egy mesterit leteszel es sugar gyerek vagy..."

Figyi, nekem ne magyarazd el mibol lehet jol megelni meg mibol nem. En 7 evig otthon eleg jol megeltem a munkambol. Ja es nulla kapcsolattal, protekcioval, ismerossel... Es nagyon sok ismerosom meg nalam is jobban megel belole. Meg azt is tudom, hogy tobbszoroset kerestem mint egy szakmunkas.

" na az a plusz ami a vegen eladhatova tesz teget!!!"

Nyilvan. Es? Ez ujdonsag?

"Ps. Londonban az utcasepro havi 1100-1500 fontot keres, a mostani gyenge forinttal 400-500e, mikor a megelhetes ott havi 100-150 fontal dragabb (alberletek sajnos dragabbak, mint pest belvarosa, viszont elelmiszer olcsobb)."

Nem ismerem az angliai viszonyokat, a nemeteket ismerem. Namarmost az tuti nem stimmel, hogy a megelhetes alig tobb mint Pesten, mert ahol magasabbak a berek, ott minden ingatlan es szolgaltatas sokkal dragabb.

Ilyen urban legendeket en is ismerek, hogy Nemetorszagban egy pizzafutar is egymillat keres havonta....

"Pps. Te is jobban kereshetnel kevesebb munkaval (egy sepregeto gep tetejen kell uldogelni egesz nap) ott utcaseprokent mint a nemetaknel CNC kezelokent...igy a tudasod te is olcson adod...egy kukas szintjere ertekeled...eleg szomoru."

Maradjunk annyiban, hogy nem adom olcson. Es nem CNC-t kezelek.

sb

Hexer 2009.01.26. 12:42:59

@Shadowbull:
A BME-s diploma mint ugy magaban nem sokat er va nincs mogotte egy olyan ember aki akar is kezdeni a tudassal valamit, azaz fejleszteni. Sajnos amit mi itt megtanulunk az 10 evvel ezelot elavult volt, es ez ervenyes a legtob helyre. Igy mikor kikerulunk meg be kell hoznunk 10 evet es tapasztalatot hogy verge talan 30-35 eves korunkra felerjunk az elotunk jaro generacio szinjere...akkro mit is er a diploma? Szep bekeretezet papiron kivul amit az ember inomjenezesre hasznalhat es mutatgathatja hogy en ezt es ezt vegeztem.

Ebben azert mindketten egyetertunk...


Ellemben, leszolsz hogy:
"Maradjunk annyiban, hogy egyreszt fingod sincsen rola mennyit keres egy londoni utcasepro"
erre valaszolok es a vegen benyogod hogy igazabol neked fogalmas sincs...mert nem ertessz a lofakhoz. Szedd mar ossze magad es ne verd midnenbe bele az orrod mert csak teged minosit...

Az hogy londonban milyen a megelhetes, tudnam ragozni. 300 fontert egesz szobad van mindennel egyut (~100e Ft, ugyanez pesten a fele), berletek duplaja, kiveve a vonat, az nagyon draga, elemiszer olcsobb minimum 10-20%, szlgaltatas dragabb, de nem kell minden nap pizzat rendelni es fordraszhoz jarni...

Ott havonta 20-30e forintal kerul tobbe elni mindennel egyut, es akkor Londonban vagy egy kulturalt keruletben, ez ervenyes nagyreszben nematorszagra es austriara is!

w a s d 2009.01.26. 12:48:47

@BX_TD: De a BX- nek még a kéziféke sem a jó helyen fog, a hajtás helyét meg meg se említem.:D

ommm 2009.01.26. 12:54:07

Jól értem, hogy itt megint a más zsebében turkálás ősi, pogány hagyománya folytatódik?
A Belsőség autós blogon, ami azért van, hogy az autóbuzikat és autóimádókat összefogja?

Irigykedünk? Ahelyett, hogy örülnénk annak, hogy akad még olyan, aki szeret autózni és ezért hajlandó áldozni? Ilyen esetben teljesen mindegy, hogy Csikós gyűjteményéről vagy TZ kolléga Toyotájáról van szó.
Senki nem mondta, hogy ez olcsó szórakozás. Egy 2101-es Lada faragása sem az.
Ne szívjuk már egymás vérét uraim.

Shadowbull 2009.01.26. 12:57:36

@Hexer:

"Sajnos amit mi itt megtanulunk az 10 evvel ezelot elavult volt, es ez ervenyes a legtob helyre. Igy mikor kikerulunk meg be kell hoznunk 10 evet es tapasztalatot hogy verge talan 30-35 eves korunkra felerjunk az elotunk jaro generacio szinjere..."

Es ez nem igy van barhol masutt? A friss jogsis nem vezet ugy, mint aki mar 10 eve csinalja, aki 1 eve gitarozik, az nem tud ugy zenelni, mint aki mar 15 eve.

Mindennel igy van.

Jo, az utcasepro vezeteset valoban hamar meg lehet tanulni mesterfokon.

"ez ervenyes nagyreszben nematorszagra es austriara is! "

Nagyon nem.

Nemetorszagban dragabb a kaja, a lakhatas, az energia, az utazas, a szolgaltatasok, a biztositasok, sorolhatnam.

Talan a muszaki cikkek meg az autok meg a ruha nem.

Aztan ennyi volt.

Es Ausztriaban sem.

Persze ha valoban eletrol beszelunk, es nem egy szobaban nyomorgasrol egyetemistakent ugy, hogy otthonrol hozod a loncshust.

Namarmost akkor Anglia vagy teljesen ellentmond mindefele logikus kovetkeztetesnek, vagy a te informacioid nem teljes koruek.

De biztosan van itt olyan, aki kint el, majd az elmondja.

sb

w a s d 2009.01.26. 12:57:38

@ommm: Lehet, egy 1200s- t hasonló szintűre megcsinálni többe lenne...:D

SquareWire 2009.01.26. 13:06:26

@Hexer: Nem ellened kívánok felszólalni, illetve támadni/rágalmazni stb, de az angliai élet sajnos sokkal nehezebb az általad leírtaknál, mind anyagi és mind egyéb szempontokból nézve.

Az általam leírt tényeket nem egy, különböző társadalmi rétegben élő magyar emberre alapozom, beleértve magamat is...

A különböző költségekbe/kiadásokba tényleg nem mennék bele, ez a blog nem erről szól és én is elnézést kérek az offolásért.

Hexer 2009.01.26. 13:41:26

@Shadowbull: Ermberet valogatja hogy kinek milyen igenye van...van akinek vialg penze nem eleg, de ebbe ne menjunk bele.

En magam vasarolok 2 hetente tecsoba es nagycsrnokba, abbol fozok, ha anyma kuld valamit viszaadom, mert pesten olcsobb.
En tanitom a baratnomet fozni...lehet ezt igy is csak hozzallas kerdese.
Egyszer rendelt pizzat, en kidobtam az ablakon mert ha egyszer hozzaszokik hogy csak megrendeli akkor mindig zt fogja csinlani es sose lessz penze. felreertes ne legyen, nem ehezek, havi 10-15kg hus megvan :)

Na most ugyanezt megvenni nagyvonalakban ugyan annyiba kerul vagy meg olcsobb nemetroszagban, ausztriaban, es angliaban is...Tapasztalatbol beszelek.
Szombatgelyen vanna anyamek, ausztiraba jarunk at vasarolni. Kulfoldrol mikor autot hoztam akkor menetkozben nemeteknel lepodtem meg mennyivel olcsobb mint pesten az elelmiszer, jovet meg monacoban megaltm...ugysem voltam meg, ott a foldalatt van egy tecso szeru valami, nevet mar nem tudom, de az meg annal is olcsobb volt...
Nem kell itt elhitetni mindenkivel hogy ott milyne nehez meg nem is jobb igazabol mint itt...mert akkor nem mennenek tomegesen emberek kifele.

@SquareWire:

Nem tagadom azt amit irsz, van akinek nem jott osze, de arrol csak o tehet.
Ismerek olyant aki kiment 2 honapra es -100-al jott haza, vagy 0-ba, de olyat is aki hazahozott 250-300e ugyan ez az ido alatt, es mind ugyan olyan szintu melot kaptak.
Az hogy egyes emberek nem talaltak meg a szamitasukat ott az nem azt jelenti hogy nem erne meg kimenni, boven megeri csk ugy kell csinlani.
0 angol tudassal csoda hogy nem eri meg?
Vagy 1 het utan mindenaron hazajonne mart varja a csaladja...az nem fog dolgozni rendesen soha.

Nem mondom hogy kolbaszbol van a kerites odaat, ott is taknyosra kell dolgoznod magad de legalabb van latszata, ami idehaza...hat csak rengeteg szerencsevel.

SquareWire 2009.01.26. 13:50:19

@Hexer: Én olyat nem írtam, hogy lett volna olyan, akinek nem jött volna össze. Egytől egyig olyan emberekről beszéltem, akik szívvel lélekkel beleadtak mindent, jó angol tudással felvértezve jöttek ki szellemi munkát végezni (tehát nem fizikai munkáról van szó) és annak ellenére, hogy jó fizetést kaptak, azért korántsem olyan egyszerű az élet.

De azt is fontos megértened, hogy nem mindegy, hogy milyen életszínvonalon élsz és hol. Érted? Nem mindegy, hogy dzsuvát eszel, vagy normális kajákat. Nem mindegy, hogy a bérelt szobádban van-e normális fűtés, van-e normális tető, nem mindegy, hogy brixton-ban élsz-e, vagy richmond-ban.. El lehet tengődni minimálbéren is...de alacsony életszínvonalon. És ez így van a világ (majdnem) összes táján.

Hexer 2009.01.26. 13:57:47

@SquareWire:
Igazabol arra akartam ramutatni hogy ott csak az nem el meg kulturalt korulmenyek kozott aki nem akar, ithon meg sokan akrnka de egsem tudnak.

BX_TD 2009.01.26. 13:58:44

"Egyszer rendelt pizzat, en kidobtam az ablakon mert ha egyszer hozzaszokik hogy csak megrendeli akkor mindig zt fogja csinlani es sose lessz penze.

Ööööö... elnézést, de nem teljesen világos, hogy akkor most kit/mit is dobtál ki az ablakon? A pizzát, vagy a tékozló nődet? (esetleg mindkettőt?)

" felreertes ne legyen, nem ehezek, havi 10-15kg hus megvan :)"

Gondolom naplót vezetsz róla... külön kategória a "megevett hús"... esetleg osztályozod is, vagy vörös-fehér egyre megy? Legyél má' kicsit precíz.....

Köszönöm neked a szerzett vidám pillanatokat...

Van egy elméletem, miszerint aki a "lesz"-t 2 sz-szel írja... ... ... eddig bejött...

SquareWire 2009.01.26. 14:00:54

@Hexer: Ez teljesen így van.Korrekt.

Bell & Sebastian 2009.01.26. 14:10:48

T. Szerk!

Ha csak a témáról szabad, nem sok választás marad:

1., Miért ezt az autót?
2., Miért pont így?
3., Gratulálok, csak így tovább!

Jó volt ez, van itt élet!
Ha tárgyszerű vagyok, öt ember jött be, akit érdekelt a téma is.

Akkor meg rosszul csináljátok...
Mivel általában ezt érdektelenségnek nevezik.
Viszont nincs kockázat benne, ami nagy előny.
Sajnos a viták visznek előre, az meg ritka. (Érdemi)
Kinél van a bölcsek köve? Aki fizet, annál. Mert ez így szokás, ettől konzum-kapitalizmus, és nem Nepáli Királyság.

Leértekelődtek a műszaki tudományok. Is.

SsPL71 (törölt) 2009.01.26. 14:11:31

@Hexer: Ne haragudj, de látom te annyira igénytelen vagy, meg pénzsóvár, hogy még rendes billentyűre sem költesz, nem baj ha pár betű nem működik rajta...neked úgy is jó. :)

BX_TD 2009.01.26. 14:13:42

@Hexer:

Ja... most már csak az "akar"-t kéne definiálni... úgy talán még értelme is lenne...

pityesz_323i (törölt) 2009.01.26. 14:18:55

@megszaLott: hát ez kurva nagy hiba volt, mert a fejemre nőnek a kupésok... ;-)

Shadowbull 2009.01.26. 14:22:54

@Hexer: "menetkozben nemeteknel lepodtem meg mennyivel olcsobb mint pesten az elelmiszer"

Aham. Nekem meg nem tunt fel, pedig mi (az asszony foleg) minden nap itt vasarolunk. Az elelmiszerek kis resze ugyanannyi mint otthon, ezek foleg az elore elkeszitett konzervkajak, meg a hulladek, a tobbi dragabb, a hus/zoldseg/gyumolcs/pekaru meg a tobbszorose.

Birom hogy azok akarjak elmeselni hogy mennyire kerul az elet Nemetorszagban aki egyszer megallt vasarolni egy benzinkutnal annak, aki evek ota itt el csaladdal, nem vendegmunkas eletvitelre berendezkedve.

"Nem kell itt elhitetni mindenkivel hogy ott milyne nehez meg nem is jobb igazabol mint itt...mert akkor nem mennenek tomegesen emberek kifele."


Lattam mar nehany embert koppanni, amikor par honap utan mindent osszeszamolva kevesebb penze maradt itt, mintha otthon maradt volna.

Lattam mar ugy embert kijonni ide dolgozni, hogy alairta a munkaszerzodeset ugy, hogy fogalma nem volt, mennyi az alberlet, mennyi marad neki nettoban, es milyenek az egyeb koltsegek.
Csak felszorozta a bruttojat, aztan orult, hogy az milyen iszonyatosan sok, es a leki szemei elott megjelent, amikor az uj bejemvejebol kikonyokolve vegiggurul a kisfaluja foutcajan...

Az emberek olyan tajekozatlanok, hogy az hihetetlen, es az urban legendeknek hisznek. Egymast oltjak otthon a marhasagokkal. Utana meg koppanas, meg panaszkodas.

Ha csak egy ember is picit utananez a dolgoknak, mielott elhamarkodottan dont, mar akkor jot tettem.

Amugy meg en mindenkit arra biztatok, hogy jojjon ki, probalja meg. Utana lehet meselni otthon, hogy milyen jo, meg milyen konnyu.

Valoban jobb, valoban konnyebb, mint otthon, de nem mindenkinek.

sb

Hexer 2009.01.26. 14:24:57

@SsPL71: De megis sikerul elolvasni :)
Sose volt ekezetes billentyuzetem, ami van azt is rendelesre hoztak, mert errefele nem arulnak angolt, csak ekezetest.

@BX_TD:

Az "akar" egy nagyon szuk nepcsoport magyarorszagon...letszama parszaz fore becsulendo...

Bell & Sebastian 2009.01.26. 14:33:04

Külföldön dolgozó Honfitársaim!

A bevétel oldal mellett a vessteségekről nem esik szó.

Family? Nation? Town & Country?

Mohamed koporsójaként lebegni ég és föld között?
Megfizettek, megfizetünk csak itt nem fizetnek.

Csak tárgyszerűen! (Beszéljünk a driftelésről...)

Hexer 2009.01.26. 14:54:56

@Bell & Sebastian:

Driftelesrol nem beszlni kell hanem csinlani :)

Bell & Sebastian 2009.01.26. 14:58:27

Csinálnám én, csak miből, vazze?

(Basszus, itt állok a kályhánál...)

Shadowbull 2009.01.26. 14:58:42

@Bell & Sebastian:

"A bevétel oldal mellett a vessteségekről nem esik szó."

Nyilvan. Sok kompromisszumot igenyel.

Bar csaladdal egyutt egyaltalan nem szornyu. Ha egyedul lennek, kethetente ingaznek, a lanyom meg csak keprol ismerne, az nagyon rossz lenne. Sot, ugy nem is csinalnam.

Viszont nem csak a penz a motivacio. Sot.

Van aki azert megy kulfoldre, mert olyan melot csinalhat, amit sehol masutt a vilagon.

"Beszéljünk a driftelésről..."

Oke.

TZ tud egyaltalan vezetni? :)

sb

Bell & Sebastian 2009.01.26. 15:06:56

Vannak tapasztalataim...

Összeségében: vagy a piros, vagy a fekete.

Megjátszottam a nullát. Nem éri meg... Drága.

Maci_GSXR1000 2009.01.26. 15:24:32

@pityesz_323i: igen, mert érdekelt a cikk ezért beleolvastam, azután jöttek a hsz-ek amiknek mindig az a végük, hogy a 84-es 1,6os paripát elkezdik egy 2009-es M3hoz mérni :-) De legalább az 1.0-s suzukim 180 lovas, és hátsókerekes.. és csak 170kg :-)

Sanzistift 2009.01.26. 15:26:46

A tegnap estiért elnézést kérek mindenkitől, kicsit elszállt a fejem.

Régen voltam otthon, itt tökegyedül vagyok, a lakásban is, és ez néha kiborít.

Megkövetek mindenkit, akit megbántottam.

Sajnálom.

ocsisajt78 2009.01.26. 15:40:06

Ezeket az off kommenteket nem lehetne kitorolgetni? itt ertek a CNCmester vs worldpain style kommentekre... mert KURVARA nem ide valok... -.-

Bell & Sebastian 2009.01.26. 15:51:11

ocsisajt!

Ki lehetne törölni. Mi maradna?

Sanzistift!

Ne furdaljon a lelkiismereted!
Úgy volt jó, ahogy volt. Mindnyájunk okulására...

CsAbIkA 2009.01.26. 15:57:54

ocsisajt:

Az off hozzászóló is növeli az oldal látogatottságát, nem érné meg.

Én is tuningolok ám! Egy éve vettem egy ibizát, kockát porsche systemmel. Le volt rohadva a kipuff, kapott szép újat ami mostanra eldugult(??) meghegesztettem a régi barkácsgyártott vacakot és ismét megy a gödöllői dombon 120-at :)

Amúgy ha lenne sok-sok pénzem...
akkor is motorokat vennék :p

Seca81 2009.01.26. 16:47:14

Ezt a "drágább a kaja dajcsban mint itthon" dumát felejtsük már el végre!
Nagy tévedés, nem drágább!!!

Továbbá igenis arányaiban sokkal jobbak a külföldi keresetek mint az itthoniak! Ez 100, ezzel nem is érdemes vitatkozni!

A diploma megkönnyíti a munkakeresést, több lehetőséghez juttat, de ez még nem jelenti azt, hogy nem kell keresgélni. Ami ennél is fontosabb az az ismeretség, enélkül vergődhet a diplomás illető, és lehet, hogy a helyére a csoportvezető unokaöccsét veszik fel diploma nélkül...

Ez a tákolmány szerintem isteni!
Hány kiló úgy mellesleg?

Maci_GSXR1000 2009.01.26. 16:58:05

@Sanzistift: dugni kell időnként ... :-)

foolproof 2009.01.26. 17:22:08


Ez egy tákolmány. End of story,

tanulo 2009.01.26. 17:41:31

Jó a gépkocsi.

Más:

-Cola 2,5l = 2,19 eu
-1 kg alma v. narancs = cca. 1 eu
-lakás 300 eu-tól (kb. 150-200eu rezsi)
-auto köt.biz. 760 eu/év (corsa)
-fodrász,mozi,étterem (2-3x drágább mint otthon)
-minimálbér netto 800 eu (kukás 1000-1100 eu)

Ez van most ausztriában (Bécsben).Mindenki döntse el maga,hogy ez tényleg a "dolce vita".
Nulla szakmai- és nyelvi gyakorlattal nem kapkodnak utánatok, azért ezt tartsátok szem előtt.
Ja, és a diplomátokat itt honosítani kell!!!

Üdv,és bocs az Off-ért

Shadowbull 2009.01.26. 17:53:35

@Seca81:

"Ezt a "drágább a kaja dajcsban mint itthon" dumát felejtsük már el végre!
Nagy tévedés, nem drágább!!! "

Nem a fenet nem. Csak ami eszembe jut, egy perec 45 cent, egy 75 dekas kenyer 1,50 korul, egy bagett 70 cent, egy zsemle 30 cent. Csirkemell kiloja 8 euro korul, disznohus is valami 7 eurotol felfele.

10 deka sajt 40 centtol felfele, kilo narancs 90 cent.

Ebbol mi is volt az olcsobb?


"Ami ennél is fontosabb az az ismeretség, enélkül vergődhet a diplomás illető, és lehet, hogy a helyére a csoportvezető unokaöccsét veszik fel diploma nélkül..."

Ha jo vagy, nem kell semmifele ismerettseg.

sb

Shadowbull 2009.01.26. 17:56:31

@tanulo:

"-lakás 300 eu-tól (kb. 150-200eu rezsi)"

Lakas errefele inkabb 600-tol, de azok kis lepukkant lyukak.

"minimálbér netto 800 eu (kukás 1000-1100 eu)"

Errefele nincs minimalber, csak nehany teruleten.

Es bizonyos diplomakat nem kell honositani.

sb

tanulo 2009.01.26. 18:05:46

@Shadowbull:

Szia!

Nem akartam mást csak a
valóságot megvilágítani a "tündérálmot" kergetők előtt.

Seca81 2009.01.26. 18:08:17

@Shadowbull: Üdítők, chips, zöldségek, gyümölcsök, csoki, alkohol, fél kilós kenyér - ezeket nagyságrendekkel olcsóbban vettem mint idehaza. Tudom, mondtad, hogy München környékén élsz, én 600-zal feljebb voltam, ott olcsóbb volt.

Ha jó vagy és jelentkezel egy céghez friss diplomásként, kb leszarják, hogy milyen jó vagy. Ránézésre vagy az interjú közben nem derül ki, hogy ki mennyire tehetséges. Lehet bárki intelligens, jó kiállással, jó beszélőkével, ettől függetlenül simán elküldhetik. A diploma eredményeit sok helyen nem nézik...
Itthon többet ér az ismeretség. Ez tapasztalat.

akiak 2009.01.26. 18:18:02

uuuu, az utolsó 100 kommentet végigolvasva, nem nagyon találtam hozzászólást a cikkhez..
mint mindenhol,mindenki okosabb mindenkinél...
szerintem inkább beszéljünk erről az igényesen átalakított kocsiról, amiből már nem sok van az országunkban, pedig régen felkapott darab volt..
pár éve, a "falumban" volt vagy 10 darab belőle, most talán 2 ha van, azok is elég romosak..
TóthZé jól döntöttél, hogy ezt a típust választottad,(pedig én elvakulvt BMW-s vagyok, de meglátom másba is a jót) és örülök, hogy vannak még igényesen dolgozó emberek, akik nem adnak ki moslékot a kezei közül..
és aki azt mondja, hogy ez a kocsi tákolmány, akkor az még sose ült átépített autóba, de az ilyen ne is üljön, mert úgyse értené..
na majd a driftedzésen megsasolom közelebbről is a típust, már ha odaférek a tömegtől:)

jtrencsenyi 2009.01.26. 19:00:13

@Maci_GSXR1000: te! A GSXR1000-et is a bajorok faragjak? :)

Shadowbull 2009.01.26. 19:08:48

@tanulo: En is csak ennyit akartam.

sb

Shadowbull 2009.01.26. 19:16:45

@Seca81: Igen, van ami olcsobb, kola csipsz, csoki, arra mondtam hogy hulladek.

Az alapveto elelmiszerek keves kiveteltol eltekintve dragabbak.

Azert nekem eleg jo osszehasonlitasi alapom van, en otthon is kovettem a kiadasainkat meg itt is.

München valoban a draga helyek koze tartozik, de csak azert mert itt a fizetesek is magasabbak.

sb

Shadowbull 2009.01.26. 19:19:25

@Seca81:

"Ha jó vagy és jelentkezel egy céghez friss diplomásként, kb leszarják, hogy milyen jó vagy. Ránézésre vagy az interjú közben nem derül ki, hogy ki mennyire tehetséges. Lehet bárki intelligens, jó kiállással, jó beszélőkével, ettől függetlenül simán elküldhetik. A diploma eredményeit sok helyen nem nézik...
Itthon többet ér az ismeretség. Ez tapasztalat. "

Nekem meg egesz masok a tapasztalataim. En ugy kaptam allast frissdiplomaskent multinal, hogy nem volt ismerettsegem. Se a felesegemnek, se a hugomnak, se a sogoromnak.

Sot, igazabol nem nagyon ismerek senkit, aki ismerettseg alapjan kapott volna allast nagy cegnel.

Kis-kozepes cegeknel tuti szamithat, de multinal nemigen.

Namarmost kezdokent mindenki igyekezzen valami nagy multihoz.

sb

mx3 2009.01.26. 19:47:16

@Sanzistift: Hát te egy eyszemélyes gyár vagy. A kedves felmenöd az gyártja le a szerszámokat, ahogy te irod. Ja: a német nyelvben a V az fau azaz F ezért a varum az warum. De mi köze ennek az egésznek egy autokrol szolo bloghoz?

mx3 2009.01.26. 20:05:07

@Shadowbull: Németországban nem drágább az energia mint Mao.-n. Söt ha ésszel vásárolsz az élelem sem. Viszont több a fizu.

Shadowbull 2009.01.26. 20:14:18

@mx3:

Csak amit gyorsan talaltam:
München:
aram: 20,62 cent/KWh
Györ
42Ft/KWh

Ez meg baratok kozott is legalabb 25%-kal dragabb.

A gazt keresd ki te.

A dizel ma 1,04 volt, a benzin 1,16.

sb

Seca81 2009.01.26. 21:24:34

@Shadowbull:

Pia: kólát utálom, üdítő a narancslé, ananászlé, őszilé, ásványvíz is.
A csoki pedig egészséges, persze nem mértéktelenül.
Továbbá írtam a kenyeret és a zöldség-gyümölcsöt amelyeket lényegesen olcsóbban vettem.
Hollandoknál pedig sajtot vettem sokat. Összehasonlíthatatlan az itthoniakkal...


Akkor szimpi lehettél a vezetőnek, gondolom a nyelvtudás sem volt másodlagos szempont.
Én viszont a multiknál nem vagyok járatos, ilyen helyre még nem jelentkeztem :S viszont ahol eddig dolgoztam, mindet ismerőssel intéztem. Eddig bejött :)

Diploma után németben lett így munkád?

Shadowbull 2009.01.26. 21:56:24

@Seca81: "Továbbá írtam a kenyeret és a zöldség-gyümölcsöt amelyeket lényegesen olcsóbban vettem. "

Pontosan ezzel van bajom :) Ezek pont azok az elelmiszerek, amik errefele a tobbszorosebe kerulnek. De akarhol jartam meg a nemeteknel, mindenutt igy volt.

"Akkor szimpi lehettél a vezetőnek, gondolom a nyelvtudás sem volt másodlagos szempont."

Akkoriban eleg komoly kivalasztas volt, AC, rengeteg jelentkezobol lettunk kivalasztva. A nemetem annyira nem volt jo.

"Diploma után németben lett így munkád?"

Nem, 7 evet dolgoztam Gyorben. Egy nagy nemet autogyar leanyvallalatanal :)

sb

Shadowbull 2009.01.26. 21:57:53

Hogy temanal maradjunk.

TZ, ezt a hajtorudas kerdest korbe kene jarni, mert erdekel, milyen konkret tapasztalat mutatott arra, hogy a nehezebb hajtorud ebben az esetben jobb.

sb

JDM Kids 2009.01.27. 00:01:38

Írok a témához kapcsolódóan is (talán még nem off a TC-n autós témában hozzászólni):
"Szinte alig maradt eredeti gyári alkatrésze."
- Szégyen lenne, ha a sok beleölt pénz, és munkaóra után gyári cuccok lennének a "versenyautódban".

De ahogy az illesztések kinéznek azon a kocsin, az első lökhárító és a lámpák szinte üvöltenek, ha az oldalát nézem az sem szebb...botrány. Képzelem a mechanikai dolgokat...
Egy "versenyautónak" sem kellene ilyen igénytelennek lennie. Nézd meg a japán gépeket.

Pasas 2009.01.27. 00:36:53

Ha már ennyire elment a topic, egy kis ízelítő Norvégiából:
1 zsömle:180ft
70dkg kenyér(a legolcsóbb):1200ft
norvégmintás pulóver:60000ft-tól
1.5l kóla:1200ft
doboz cigi:2500ft

2-More 2009.01.27. 13:01:01

@streetsta:

Csak hogy kettőt kiemeljek:
Quaife: rallyautókba is gyárt/gyártott váltókat, difiket, meg OEM beszállitója is nemegy gyárnak. Ott "kicsit" van know-ho meg R&D, szóval, kurva szar példa. Mellesleg, van saját szabadalmuk ami koppra ugyanazt tudja mint a torsen difik. Pl. Ennyit arról hogy nem fejlesztenek.
Tokico: Fékben az egyik legnagyobb autóipari beszállitó, szóval az sem épp egy garázsBT.
A másik kettőre, hááát.....az OK hogy nem csipem a Sparcot, de mikor a Le Mans-on oldalról odakacsint a Sparco oltópalack, nekem nem az esett le hogy ott szebb volt a marketingescsaj.
Igen, vannak kókány cégek, neked sikerült pont hármat kiemelni, ami meg kurvára nem az.

XJS · http://www.ae86.hu 2009.01.27. 14:34:35

@2-More: Volt ott nemi ironia, sztem, amit nem vettel eszre...

@Shadowbull: szamtalan user tapasztalata mondja, hogy a BT hajtorudakat a gyari limit felett forgatni nem biztos, hogy egeszseges. Kicsit "tul" konnyitette oket a Toyota ehhez. A ST rudakat meg hajtjak 11k-ig siman. Egy elkurt visszavaltas, es mar ott is vagy...Szerencsere errol a motorrol es a kulonbozo verziok kulonbozo alkatreszeirol sok gyari anyag es nagyon sok angol forras ir, koszonhetoen a versenyhasznalatnak (A Formula Atlantic szeriaban tavaly elottig ez volt a sztenderd motor, akkor valtottak a Cosworth fele Mazda MZR-re az uj Swift kasztnival egyutt)

2-More 2009.01.27. 15:35:15

@XJS:
Nem ez lenne az első eset :D

Sanzistift 2009.01.27. 17:59:31

@mx3:
Kedves mx3!

Te vagy a második, aki veszi a bátorságot, hogy nekiálljon személyeskedni.
Amit én annak ellenére sem engedtem meg magamnak, hogy idegileg túlhajtott, "elmebeteg állapotban" voltam.

Ki is vagy te? Mert nekem senki.

Ha esetleg nem felfogószerszámokra gondoltál, esetleg készülékekre, akkor ne pofázz bele a forgácsolásba, vagy nyisd nagyobbra a csudaszéles látóköröd.

Neked logikusnak tűnik, hogy legyártok egy fúrót, például?
Mert, aki ebben a szakmában dolgozik, az tudja, miről beszélek.
Aki meg nem ebben dolgozik, az minek szól bele, anyázva?

A stílusodat nem akarom átvenni, de sepregess a saját házad udvarán.

Egyébként el lehet gondolkozni a kollektív birkaszempontokon is.
Jöttem én, elborult aggyal, és nekiálltam nem kímélni senkit.

Normális esetben, és a másik oldalról nézve figyelmen kívül hagyom az illetőt.
TI ezt nem tettétek meg, pedig attól valszeg észbe kaptam volna, és leállok idejekorán. De ennyi esze senkinek nem volt, pedig de sok okos ember írogat ide..

Tehát a téma szétoffolásában tevékenyen részt vett itt szinte mindenki.
(tisztelet a kivételnek)

A némettel kapcsolatban, nem a nyelvtudásom miatt tartanak itt, hanem a szakmai tudásom miatt.
A szakrajz pedig németül is ugyanaz, mint magyarul, okostóni.

Tehát, kedves "akárki", legyél szíves a saját felmenőiddel foglalkozni, ne az enyémekkel.

Az alpári stílusodra pedig nincs boccsánat, minősítetted magad.

Lehet ezt a kommentet is mazsolázni, ízekre szedni, és kiragadni belőle kifejezéseket, mert úgy látom, hogy ez itt úgyis divat.

Ajánlom magamat, kedves "uraim".

gin74tonic 2009.01.28. 18:11:23

szerintem a szerzo beragott hogy valaki ocskazta a hacsijat es azert szuletett e cikk. a kocsi szep amugy, hogy jo is e azt majd az ido, mindenesetre egy kis alfoldi falu koltsegvetese elment ra....

streetsta · http://managertoys.hu/ 2009.01.28. 21:40:14

@2-More:
Nos, asszem XJS kollega meglátta a lényeget, szerintem te is csak azért nem vetted a lapot, mert ki voltál hegyezve azokra, akik az ilyen dumákat komolyan is gondolják. Persze, nem mondom, hogy nem lehet ész nélkül berakosgatni egy kocsiba a jó cuccokat, ezzel nem a kívánt hatást elérve, de hogy ezt a kocsit valaki tákolmánynak nevezi, már bocsánat, de nem vall túl nagy hozzáértésre. Kis túlzással, mintha egy WRC vagy WTCC gépet nevezne valaki összelapátolt sufnituningos szarnak.

dextercapo 2009.01.29. 13:34:30

@streetsta: mert az . minden osszelapatolt szar a perfekt konzumidiota szerint aminek nem egy alvazszamhoz tartoznak az alkatreszei , vagy tobb mint harom eves (onnantol ciki , ottol gaz , tiztol szar) . (az elso az osszelapatolt , a masik a szar definicioja)
a szep uj vilagban a szalon sx tobbet er mint egy tizeves rolls .

RallyeFan 2009.04.02. 09:13:18

Anyám borogass! Mi van itt? :)

Nem a "témához" kapcsolódva, nagy tisztelet jár az építőnek, nem semmi verdát hozott össze!

Elnézést a közbeszólásért! ;)
süti beállítások módosítása