Az ombudsman elmeszelte a szlovák rendszám-ellenőrzést

  2008. augusztus 21. - Winkler Róbert Címkék: rendszám szlovakia

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Így kínozzák az utángyártott lámpákat Tajvanon
2015-06-12 11:07:30

Az Eagle Eyes nem számít nagy gyárnak Tajvani viszonylatban, de még a sziget déli részén, Tajnan városában

Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről
2015-05-26 17:52:20

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe

Cuki cicák a gumigyári klotyóban
2015-05-22 17:46:25

Ránk szakadt a monszun, amit Tajvanon nagyon vártak, mert a száraz évszak nem csak száraz volt, de hosszú is.

Felkúrták az agyam Tajvanon
2015-05-21 15:52:45

Konfuciánus szentély a Vacron-központ kerítésénél Ma a sokadik dashcam-céget látogattam meg a Taitra


Írtunk már arról, hogy a Vám- és Pénzügyőrség lehetetlen feladatot vállalt az adócsalással gyanúsított szlovák rendszámos autók ellenőrzésével. Azt is, hogy furcsa így hasraütéses alapon kipécézni épp a szlovák rendszámokat, amikor az igazán nagy értékű autókat a magyar tulajdonosok előszeretettel használják lichtensteini, vagy éppen amerikai rendszámmal.

De akkor miért pont a szlovákok? És miért nem ellenőriznek másokat? Néztek már meg közelről nigériai rendszámos autót Magyarországon? Miért nem ellenőrzik a san marinói rendszámos autókat? Ezeket a kérdéseket feltettük Sipos Jenő VPOP-szóvivőnek, aki gyakorlatilag nem válaszolt rájuk. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hasonló kérdéseket tett fel neki, meg a VPOP országos parancsnokának is, de, mint a jelentés megállapítja, neki sem bírtak érdemben válaszolni.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa jogi szempontból vizsgálta az ügyet. Az is fontos, hogy a biztos megállapításainak jogi következménye nincs. Csak – a VPOP-nek mindenképpen – átkozottul kínos. És most következzék a sajtóközlemény.

Visszás helyzet, visszás eljárás – a szlovák rendszám nem ok, hanem tünet

A hátrányos megkülönböztetés veszélyét hordozza magában, hogyha a Vám- és Pénzügyőrség csak a Szlovákiában regisztrált autók üzembentartóit vizsgálja, a Magyarországon más külföldi rendszámmal használt járművek üzembentartóit nem ellenőrzi. A szlovák és egyéb külföldi rendszámok megjelenése valójában tünet, a kiváltó körülményeken pedig az illetékesek az ombudsman korábbi ajánlása nyomán se enyhítettek.

Szabó Máté egy panasz alapján kezdett vizsgálatot és jelentésében megállapította: becslések szerint több ezer külföldön regisztrált jármű van magyar tulajdonban és a jogbiztonságot sértheti, hogy nehezebb felderíteni az ilyen gépkocsikkal elkövetett szabálysértéseket, bűncselekményeket.

A biztos megküldte kérdéseit a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokának, de nem kapott rájuk érdemi választ. Így a levélváltás ellenére nincs hivatalos információja arról sem, hogy a VPOP mely országokban regisztrált gépjárművek tényleges honosságát vizsgálja, továbbá mely országok, mely szerveitől kért adatot. Az ombudsman ezért – rendhagyó módon – vizsgálatában az országos parancsnok és a VPOP szóvivőjének nyilatkozatait is felhasználta.

Ezekből kiderült, hogy a VPOP a szlovák társszervektől arról kért tájékoztatást, hogy a szlovákiai tartózkodási címmel, illetve telephellyel rendelkező magán- és jogi személyek életvitelszerűen (évente 183 napot meghaladóan) Szlovákiában élnek-e, ott folytatnak-e gazdasági tevékenységet, és így jogosan használják-e idehaza is a szlovák rendszámú autójukat, vagy kizárólag adóelkerülésre alapítottak vállalkozást, jelentkeztek be szlovákiai címekre. Az országos parancsnok válaszlevele és a nyilatkozatok nem tartalmaztak adatot arról, hogy a VPOP együttműködne más külföldi társzervekkel.

A magyar tulajdonosok, üzemben tartók több jogszabályt is megsérthetnek azzal, hogy külföldön regisztráltatják járművüket. Az ombudsman jelentésében erre is rámutatott, de nyilvánvalóvá tette, hogy a jelenség nem ítélhető meg önmagában. Látni kell az igazi okot is: más országokban lényegesen kevesebb adminisztrációval, olcsóbban lehet járműveket forgalomba helyezni és üzemeltetni.

A forgalomba helyezés lényeges egyszerűsítését a biztos már 2007-ben is javasolta. Ennek ellenére máig nincs változás. A külföldi rendszámú járműveket érintő vizsgálatok tehát a probléma „tüneti kezelését” jelentik, és nem az okok feltárását, a probléma orvoslását szolgálják – állapította meg az ombudsman.

A teljes ombudsmani jelentést pedig itt olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr81625826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-boy (törölt) 2008.08.21. 16:28:47

Amig a fennáló törvényekbe nem ütközik?
Néhány 10 éve 50 dollárért is bárki
kellemetlen helyzetbe kerülhetett.

karlmann 2008.08.21. 16:30:21

Jön még kutyára kamion! Nálunk évek óta bérautókkal járnak a közép és felső vezetők a vállalatnál. Most viszont a céget megvette egy cseh-szlovák pénzügyi konzorcium. Már felvetették, hogy a bérautós konstrukció nagyon jó dolog, viszont Szlovákiában állítólag a bérautók is olcsóbbak.
Kíváncsi leszek, ha a vállalatok onnan bérelnek autókat, ami 100%-ig törvényes, ráadásul itthon szervizelik, arra mit lép a tisztelt hatóság?

Blauu 2008.08.21. 16:34:57

Már rotyog a szar a rezsón...

Vale 2008.08.21. 16:35:20

Politikus Urak!
Mikor adjátok fel ezt a macska-egér harcot és néztek körül EURÓPÁBAN?minden évvel milliárdokat veszítünk,a reg.adón! nem nyerünk! rá kellene ébredni és számolni!De ennyire ostoba ország a világon nincs!És ez csak egy apró szeletkéje a teljes idiotizmusnak ami ebben az országban folyik!Megérdemeljük a sorsunkat! Lúzer ország..

movhu 2008.08.21. 16:36:34

Tipikus magyar megoldás. Nem ám felülvizsgáljuk, hogy miként változtassunk törvényt, hogy ne érje meg, áááá dehogy. Pedig csak egyszerű matematika volna.
Ugynez van DVD fronton. A magyar milliárdos nagyságrendben vesz szlovákiából DVD-t és CD-t. Nem baj, fizessünk csak oda adót, mert itthon el kell tartanunk Artisjus vízfejeket is.

Dimitrij 2008.08.21. 16:38:15

Vale, tájékozatlan vagy. A regisztrációs adón az államkassza igenis nagyon sokat nyer. Hosszútávon az ország persze kevésbé lesz versenyképes, de erre pontos hatástanulmány sosem lesz. Kár ezen rágódni.

veny 2008.08.21. 16:39:36

Jó is az a szlovák kötelező, nagyon jó.
Visszasírjátok ti még a MÁV-os ügyfélszolgálatot... :-P

Nemo 2008.08.21. 16:40:22

Majdnem mindenki lefedeti magát, aki idegen rendszámot használ. Vagy ráhajtanak majd az elsősegély dobozra?
Szerintem, csak ilyesztgetés. Az EU elveinek ennentmond a saját autópiacunk erőszakos védelme. Töröljék el a regadót. Így a regadóból fizethetik a VPOP-t.

Dave79 2008.08.21. 16:44:00

kamu ijesztegetés az egész, a szlovákok sem olyan hülyék hogy kiadják ezeknek az adatokat, amikor ebből élnek...

Andris 2008.08.21. 16:44:55

A politikus uraknak mondhatod, mert rovidtavon gondolkoznak. Amugy 2 ev mulva mennek szulyesztobe. A szomoru az egeszben, hogy jon egy masik balek banda. Sajnos remenytelen ez az egesz, mert tutyi-mutyi hulyek vagytok ti is, meg en is: mi mindannyian.

hehehe 2008.08.21. 16:51:45

"vizsgálatok tehát a probléma „tüneti kezelését” jelentik, és nem az okok feltárását"

Egy olyan ügyet mondjon valaki, amikor az okokat keresik ebben a szerencsétlen balkáni szegletben? Zsebre parkolás, áram a kerítésbe a rablók ellen, stb. stb. Soha nem azt nézik, vajon mi a pöcsért alakult ez ki, hanem, hogy húúú meg haaaa, most jól odab...unk

szánalom ez az egész fertő

Jaaa, amúgy meg EU van szabad verseny meg ilyenek? Tetszettek volna könnyebb adórendszert felépíteni, akkor nem simlizne mindenki.

U.I.: egyébként magyar rendszámos a kocsim, de nem vetem meg azokat, akik szlovákkal járnak (bár elég ciki egy ilyen műország felségjelét viselni :-))

veny 2008.08.21. 16:51:56

Dave: "kicsit" túlbecsülöd az ilyen bevételek súlyát a szlovál zöldségvetésben... :)

szagértö 2008.08.21. 16:53:22

nemsokára elökerülnek azok a vasvillák, ezek az idiota politikusok meg majd néznek bambán miért is lesznek feltüzdelve az egész pereputtyukal egyetemben...

már nem sok idö kell..

zöldi 2008.08.21. 16:55:18

Szagértő, én ezt már 2 éve is hallottam. Azóta a helyzet egyértelműen rosszabb, a vasvillák mégis csendben rozsdásodnak a fészerben

cheradine 2008.08.21. 16:56:25

Van ez EU-ban 4 szabadság jog, köztük az egyik a személyek szabad áramlása, a másik meg a pl az áruké.
Ha én akarom szlovák rendszámmal járok, hollandiában fizetem a TB-met, és mondjuk Portugáliában a társasági adót.
Az egésznek az a célja, hogy az EU végleg tényleg egy ország legyen.
Amit a VPOP tesz az ellentétes az EU alapelveivel, be akar zárni minket egy 10 milliós országba, amikor élhetnénk egy 380 milliósban is.
A megoldás az, hogy versenyképesebb adórendszert hozunk létre, mint a többi európai tagállam, így később nekik is ezt a gyakorlatot kell át venni ha partiban akarnak maradni.
Ez Európa fejlődésének motorja, ezért vertük be mi a világot (5 milliós kis népek sok száz millió lakosú birodalmakat uraltak évszázadokon át). Ha nem tetszik csináljanak jobb szabályozást mint szlovákok, akkor majd ők hozzák ide a kocsikat és mi járunk jól.
Ne magyar állampolgár b'szogassák, mikor mi tartjuk el őket...

dolfi 2008.08.21. 16:56:47

Egyszerű: Szolvákiában nem egy velejéig romlott nemzetellenes szocionista kormány van hatalmon... Ott a politikusok talán nem gyűlölik zsigerből a "gazdanépet". Vegyük már észre - amíg hagyjuk hogy a saját országunkban kizsákmányolható droidoknak nézzenek mindet - addig ezt meg is foják tenni az erre hajlamos elelek.

Ébredj nemzetem!

cheradine 2008.08.21. 16:59:57

Ja és még annyit, hogy én életvitelszerűen Európában élek, a többihez semmi közük...

Serena 2008.08.21. 17:01:43

Amennyiben ma itt egy autó fenntartása kerül az felháborító.
Mi vettünk egy új autót és ha nem megyünk vele 1km-et sem akkor is olyan horribilis összeget fizetünk ki, hogy rögtön felmegy a vérnyomásom.
Havi 10.000 Ft a semmiért, mert utak (normálisak) nincsenek, környezetvédelem nincs, ha baleset van akkor biztosítás nincs (máig nem fizettek nekünk).
Lehet, hogy meditálnom kéne és teret ugranom, de ezek a lúzerek még azt is megadóztatnák.

Tisztelt Urak, versenyezzetek Szlovákiával és akkor itt maradunk testben és lélekben is!

I_Robot 2008.08.21. 17:01:49

Veny: sok kicsi sokra megy. Tizezer auto, par tiz/szazmillio CD es DVD... Nem lenne jobb, ha mindez kis hazank allamkasszajat gazdagitana a szlovakoke helyett? Ertem en, hogy az EU csatlakozassal 80 milliard vambevetel esett ki az autokon, amit be kellett hozni. Azota eltelt 4 ev, ismert volt/ismert a helyzet, siman ki lehetett volna tervezni a koltsegvetesbol ezt a tetelt, vagy olyasmit tervezni be helyette, amitol meg nem mennek az emberek Szlovakiaba autoert. Nem tortent _semmi_!

Andris: Jol mondod. A politikusok jelentos resze pontosan 4 evre tervez, mert addig van a husosfazek kozeleben. Semmivel nem tudsz ra hatni, ami ennel hosszabb tavu goldolkodasra kesztetne, a penz szagat semmivel nem tudod letromfolni.

Worm 2008.08.21. 17:01:57

Sajnos az ilyen emberek miatt tart itt az ország. 1millió munkavállaló nem tud eltartani másik 9millió embert. Ha mindenki rendesen befizetné az adóját, akkor 1 éven belül a felére lehetne csökkenteni az adókat.
A külföldi rendszámú magyar autósok mind szarrágóak. Ha megnézitek, akkor nagy töbséggel nem suzukik meg opelkorzák futnak külföldi rendszámmal - hanem komoly értékű autók. Ha megengedhetnek maguknak ilyen autót, akkor fizessék utána az adókat. Ha ez nem megy, akkor vegyenek kisebbet. Nekem is komolyabb kocsim van, de a szeme kisülne, ha szlovák rendszámot tennék rá!

biohazard 2008.08.21. 17:01:59

T-boy

Majd ha évi 183 napot ott töltesz, törvényes lesz.

cheradine 2008.08.21. 17:02:27

dolfi megkajáltad a sok hülyeséget, amit politikusok beadtak neked, ne hagyd magad!

Nem a kormány fingja a passzát szelet, a tisztiviselők ezt pl ugyanúgy elbaszhatták kormánytól függetlenül.
Az embereknek kell változni, akkor majd olyan politikusakt választunk, akik megérdemlik...
Ezzel csak aszisztálsz a sóhoz, sem magadnak sem az országnak nem tesz jót.
Ha más kormány lenne, akkor se lenne ez az ügy másképpen sajna...x

Pernod 2008.08.21. 17:03:23

Tartos autoberles eseten bekaphatjak a branert ezek a mocskok, hiaba jonnek ezzel az adocsalas dumaval. Tenyleg arrol van szo, hogy ez az egesz mocsok banda, szardarab Gyurcsannyal az elen teljesen arra megy ra, hogy ellehetetlenitsek a normalis, dolgozo magyar emberek eletet. Kell a love a hollokosztozasra, meg a cigok segilyezesre es a Fidesszel kozosen az allami vagyon lopkodasara. Sajnos tul nagy birka nep vagyunk, hogy barmi is tortenjen.

gebasz 2008.08.21. 17:03:53

Most akkor el lehet menni Szlovákiába (rendszámért),
vagy nem lehet elmenni?

cheradine 2008.08.21. 17:05:00

biohazard:
törvényes most is, a nemzeti jogot felül írja az Acquis communitaire..

hoznak majd egy szar szabályt. Valakinek lesz annyi esze, hogy az európai bíróságra menjen vele és megnyeri a pert.

Csak közben eltelik öt év, ami alatt hasznosabb dolgokat is csinálhatnánk...

hubert1975 2008.08.21. 17:05:10

Nagyon is helyes, hogy aggályosnak tartja! El kéne fogadni, hogy EU van és inkább a környezetet igazítani a szomszédokéhoz.
Csak attól fordul kettőt a gyomrom, hogy ezt a posztot pont Winkler hozza le, aki... nos, maradjunk annyiban, hogy nem szlovák rendszámmal trükközik.

Serena 2008.08.21. 17:05:37

A másik amin kiakaadok, hogy ha valami más EU országban olcsó akkor ott kell gyártani, fenntartani, használni.
Jó vicc lenne, ha mondjuk Alaszka elkezdene naperőműveket gyártani, mert félne, hogy Kaliforniából kéne importálnia mivel az egy "másik ország".....

kyanzes (törölt) 2008.08.21. 17:06:08

Még hozzátesznek a problémához, ahelyett, hogy a gyökerénél ragadnák meg azt. Világos: ha az alapok szarul vannak megépítve, akkor támasszuk ki gerendákkal a görbe falakat. Milyen logikus.

cheradine 2008.08.21. 17:08:41

Worm:

Egy átlagos nyugati család elkölti a fizetése felét adóra (arányaiban annyit mint itt). 20%-át hitel törlesztőre és marad megtakarítani.

Egy magyar család 70%-át hiteltörlesztésre.

Etióp fizetésekkel nyugati jólétet akarunk fenntartani (véletlenül egy szoci politikus mondta és véletlenül igaza van most az 1szer).

Fizessük be az adót igen! De ehhez megfizethető adók kellenek. Ma már üzleti modell az adócsalás a KKV-knál, mert különben éhenhalnak....

fynndafrail 2008.08.21. 17:11:07

Worm: Tévedsz. A szlovák rendszámú, magyar tulajdonú autók tipikusan középkategóriásak: Octaviák meg kicsit nagyobbak. Amit nem ellenőriznek, a liechtensteini és amerikai vasak, na azok a nagy értékűek, mert ezekben az országokban a kocsi megvételéhez szükséges cégalapítás és adminisztráció belekerül 1-3 millióba, ami "kisautónál" nem éri meg, csak akkor ha nyersz rajta legalább 4-5 milliót.

Ezek, akiket nem ellenőriznek, ezek ők maguk, az anyagiakban bővelkedő politikusok, például. Naná hogy megint a kisembert baszogatják, a 3 milliós Skodájával :-D

Serena 2008.08.21. 17:11:36

Worm.
Ha az ember elkezd valamit tisztességesen és a végén már alig tud megélni belőle úgy, hogy egyre többet dolgozik és egyre több a bevétele akkor azért elgondolkodik azon, hogy hova megy el az a sok-sok adó amit befizet.
És akkor kezd el azon gondolkodni hol lehet spórolni, hova megy el a legnagyobb rész a jövedelemből. Na mit gondolsz hova?
Ott kell ktg-t csökkenteni ahol lehet.
Ha kötsz egy 2 éves szerződést egy telefonra és 1 évig nincs vonalad, de fizeted a havidíjat mit csinálsz????
"Az adó egy díj amit azért fizetünk, hogy szervezett társadalomban éljünk" mondta valaki anno, hát a díjért szoktak szolgáltatást is adni nem?

Devil Inside 2008.08.21. 17:11:42

A telephellyel rendelkező jogi személyekről hogy bizonyítja be bárki, hogy életvitelszerűen nem Szlovákiában élnek? ;-)

János 2008.08.21. 17:12:10

Tán egységesíteni kellene az adókat, ha már gazdasági unió (is) az EU.

donphobos 2008.08.21. 17:12:38

Eszak-europai adorendszer 1:1-ben copy paste, de a savok ugy vannak belove, hogy az Ausztriaban meg adomentes jovedelemre (hiszem olyan keves, hogy maskulonben nem lehetne megelni belole) a legmagasabb adosav jut mar.

Nincsenek utak, ami van az romlik es romlik es romlik.

Vicc a tomegkozlekedes, de fejlesztik vissza.

A benzin olcsobb ugyan, mint az EU-ban, de nezzuk meg hogy az adotartalmabol mi kerul vissza a rendszerbe.

Parkolo koruli helyzet kiabrandito, hatalmas mutyi az is.

Es akkor meg jon az EU elveivel teljesen szoges ellentetben allo forgalomba helyezes, a felesleges es indolkolatlan adminisztracio, a felhasznalo erdekeivel mit sem torodo idiota szabalyozas. Persze mutyi itt is.

Ezek ellenere szlovak rendszammal jarnak az emberek? Hat nem csodalom. Kar is bajlodni a magyar forgalomba helyezessel. A fentiek tukreben semmit nem kap erte az ember, az a rengeteg penz mind ki van dobva. Arrol nem is beszelve, hogy mennyivel jobban jar, ha nem is otthon szervizelteti a kocsijat. Hiszen nem kotelezo. Barmelyik masik orszagban rendesebben megcsinaljak, ha eszak vagy nyugat fele indul el az ember.

Szoval a magat kozep-europainak kepzelo orszag szepen sodrodik egyre inkabb a Balkan fele. Ebben a zuhanospiralban pedig csak az tudna megallitani, ha az emberek felebrednenek es leraznak magukrol azokat az eloskodoket, akik ide juttattak az egeszet onzesbol, szuklatokorusegbol es nemtorodom rosszindulatbol.

En nem csodalom, hogy mennek el az emberek mas orszagokba onnan, mert egyre inkabb elhetetlen az egesz. Aki dolgozni akar az egybol csicska lesz, csak a gazembersegnek "van becsulete". Undorito ferto.

Tengermely tiszteletem a kiveteleknek!

Udv!

szagértö 2008.08.21. 17:14:00

ma magyarországon 1 millio(vagy 2) olyan ember él hogy szivesen menne börtönbe ha nem lenne megalázó , mert ott legalább adnak napi 3-szor kaját
még két év és 3-4 millio ilyen ember lesz
a politikusok a saját életükkel játszadoznak szerintem, hiába harácsolnak össze bármit
de képtelenek kilépni a az önzö életformábol, megérdemlik a sorsukat

János 2008.08.21. 17:15:29

Serena:
Adó - definíció alapján - olyan összeg, amelyet az állam ellenszolgáltatás nélkül hajt be. Minden országban így van.
(Ettől eltér a járulék és a díj, mert ott kell lennie ellenszolgáltatásnak.)

A demagóg dolgokat meg hagyjuk, ha lehet.

Worm 2008.08.21. 17:17:02

cheradine: egy tévhitet el kell oszlassunk, a magyar adórendszer tényleg súlyos, de nem a legsúlyosabb az EU-ban. Kb 10 országban magasabbak az elvonások (TB + adók), így mondhatjuk, h az erős középmezőnyhöz tartozunk. A nagy különbség abban van, hogy az EU fejlettebb részén a maradékból sokkal kényelmesebben tudnak megélni mint itt! Viszont az embereknek látniuk kell, h ha nem fizetik be az adókat rendesen, akkor mégjobban összedől az ország. Az alap, h minden politikus lenyúlja a zsét, és nem csak a mi kicsiny országunkban, tehát arra nem szabad fogni, h az ilyen-olyan kormány miatt nem fizetek adót.
Sajnos jól írtad, h nálunk a fizetések 70 %-a a kölcsönökre megy el. Az emberek nem értik meg a régi mondást: addig nyújtózkodj amíg a takaród ér. Hidd el én is szívesen élnék kétszer akkora lakásban, járnék kétszer jobb kocsival, de nem teszem, mert nem vagyok hajlandó hitelt felvenni.

kérdező biztos 2008.08.21. 17:18:00

Worm!

"Ha mindenki rendesen befizetné az adóját, akkor 1 éven belül a felére lehetne csökkenteni az adókat."

Kérdéseim:

- Hol vannak az eddig befizetett adók, járulékok?
- Hol vannak a privatizációs bevételek?
- Hol vannak a felvett hitelek?
- Hol vannak az EU pénzek?

1990-es évekből van birtokomban egy megállapítás:
Ha minden adót, járulékot azonnal behajtanának 10 perc alatt működésképtelenné válna az ország.

Amúgy tudomásom szerint egyik legnagyobb tartozást felhalmozó a MÁV és a BKV zéerté. :)

Machiavelli 2008.08.21. 17:19:26

Már leírtam máshol is, mert itt lakom egy köpésre a szlovák határtól, hogy ennél sokkal rosszabb a helyzet, mert itt a határ mentén egyre többen költöznek ki és nem kizárólag adózási szempontból, hanem ténylegesen is. Olcsóbb az ingatlan, van odaát munka és nem akarják lenyúzni rólad a hétbőrt is.
A magyar kormány nem veszi észre, hogy miközben a filléreket próbálja összeszedegetni, a húszezresek potyognak ki a zsebéből.

A magyar múltidő. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy szándékosan, vagy lúzerségből történt, de Gyurcsányéknak sikerült rendesen hazavágni ezt az országot. Nem a gazdaságát, vagy a költségvetését, mert azt kilehetne javítani. A lelkét!

kérdező biztos 2008.08.21. 17:21:44

"Az emberek nem értik meg a régi mondást: addig nyújtózkodj amíg a takaród ér."

Hofinak volt erre egy érdekes megállpítása:

"Te Bubi! Komolyan azt hiszed, hogy lesz takaród?"

cheradine 2008.08.21. 17:22:58

János:

Azért attól még az adókat azokra illene költeni, akik befizették, valamint azokra akik most nem tudnak fizetni, hogy később fizetni tudjanak (értsd: versenyképes oktatás pl.)

Állampolgár nélkül állam sincs ugye...

A te megfogalmazásod is kissé demagóg ha így nézzük...

Egyébként mindenben egyet értek veled...

kérdező biztos 2008.08.21. 17:24:01

Worm!

Te meg azt nem érted, hogy a fizetésem 70%-ért nem azért dolgozom, hogy adózhassak egy olyan rendszernek amihez nincs és nem lehet semmi közöm. Mitöbb, nem azért dolgozom, hogy életem legfőbb céla az adózás legyen! :)

Worm 2008.08.21. 17:24:05

kérdező biztos: az általad hiányolt pénzeket ne rajtam keresd, hanem a politikusokon. De sajnos mi magyarok jobban el vagyunk foglalva a jobb-bal mesterségesen generált párharcával, mert addig sem látjuk a fától az erdőt. A mai politikusok közül egyet sem szabadna visszaszavazni a parlamentbe a következő ciklusra. Már annyira belterjes a dolog, hogy az vicc. Érdekes módon, amikor a pártfinanszírozásról meg a képviselők elszámolásáról volt szó, akkor tudott egységes lenni az összes parlamenti párt. De amíg ilyen kétpólusú itthon a politika, és ennyire nem törődik velünk egyetlen egy politikus sem, addig itt nem lesz semmiféle változás. Vajon mi kellene ahhoz, h észbekapjanak ők is, meg mi a nép is?

ommm 2008.08.21. 17:24:20

Dave mondja a tutit:
a szlovák adóhatóság (Danovy úrad) kábé leszarja, hogy mindenféle kamuvállalkozók után nyomozzon.
sem kapacitása, sem lehetősége nincs rá.
és a pénznek szaga nincs, itt csak kapóra jön.

Worm 2008.08.21. 17:28:05

kérdező: senki sem kényszerít, h ebben az országban élj! Ha nem tetszik, akkor hajrá, sokan csinálják és igazuk van! Csak egy életünk van (legalábbis a többire nem emlékszünk) és azt ott és úgy kell megélni, ahogy nekünk tetszik! Már én is fondorkodom, h pár éven belül elhúzzak dél-kelet ázsiába, és egy homokos tengerpartról írjak idióta bejegyzések a blogokba:) Talán tényleg jót tenne az országnak, ha mindenki kivándorolna és csak a politikusok maradnának itt. Akkor úgy irányítanák magukat, ahogy jól esik nekik!

veny 2008.08.21. 17:28:13

Van a szomszéd házban egy srác szlovák címkés bájerisemotorwerkével. Kicsit lila a feje, amióta mindenki szlovákul köszön neki, szerintem költözni fog... :-P

Amit mondani akarok: tőlem lehet bárki "életvitelszerűen 183 napos szlovák", ő dolga. Csak utána ne próbáljon úgy csinálni, mintha magyar lenne.

"Az ember csak annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársainak, hazájának s ezáltal az egész emberiségnek"

cheradine 2008.08.21. 17:28:13

Worm:

Ez így van, az adórendszer csak az egyik fele (lenne mit javítani, minden velünk egy cipőben járó ország elhagyott már minket e területen);

A másik az oktatás, "a gyerekeinknek jövőt is kell adnunk nemcsak életet" (Raana Raas).

Aki leleményes és szorgalmas, azt jutalmazni kell, mert ő fogja megtermelni azt a töbletet, ami eltartja a kevésbé ügyes, de attól még a társadalom hasznára lévő embereket (szociális munkások pl.)

És még van egy-két dolog. A fő problémának azt látom az emberek itthon nem akarnak változatatni. Addig lehet a politikusokra kenni, de ha holnap jön egy azt mondja ezt meg ezt kell csinálni, ez meg ez az ára. Mégha igaza lesz is az emberek leváltják majd, mert nem akarnak semmilyen áldozatot hozni a jövőért...

Serena 2008.08.21. 17:28:20

János:
Ha valamiért fizetek akkor elvárom, hogy dolgozzanak is érte.
Dolgoznak a tűzoltók, orvosok és még jó néhány ember akiknek szívesen fizetem be az adóm sőt többet is adnék, ha tudnék.
Ők értünk dolgoznak és magukért is.
De amikor az APEH és egyéb hasonló szerv azzal kezd pénzt szerezni, hogy ellehetetleníti a vállalkozásokat a hülye szabályaikkal amiket a nagy csalók simán kijátszanak a kicsik pedig meg sem értik akkor már az ember kicsit ideges lesz.
Amikor szubjektív döntéseken múlik, hogy megbírságolnak-e mondvacsinált indokokból, hogy tudja az APEH tisztviselő tartani a havi előirányzott büntetési pénzét na akkor kezdek ideges lenni.

A definíció meg kicsit elavult szerintem. Vagy akkor ne nevezzük demokráciának.
Ha én úgy bánnék az ügyfeleimmel ahogy az Állam a becsületes polgáraival hamar elmennének más cégekhez....

dextercapo 2008.08.21. 17:29:50

oszinten az ombudsmani jelentes is tartalmaz furcsa dolgokat :"Ugyancsak súlyos sérelmet okozhat, hogy az ún. Rendszámegyezményben részes országban regisztrált külföldi rendszámú járművek esetén – mivel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet meglétének igazolásául, a Zöldkártya helyettesítéseként az egyes tagországok illetékes hatóságai által, az adott gépjárműre kiállított forgalmi rendszámot és a gépjárművön ovális mezőben külön elhelyezett országjelzést el kell fogadni – a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet megléte sem egykönnyen ellenőrizhető, a kárigény érvényesítése pedig lényegesen bonyolultabb, mintha magyarországi gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkezne."

hat ez vicces . a rendszamegyezmenyt nem elfogadja (esetleg a betartatasat keri szamon) hanem gyengenek, elegtelennek tartja - akkor talan kezdjunk ujra zoldkartyat kovetelni a hataron ? back to the balkan .

cheradine 2008.08.21. 17:31:11

Worm:
Igazad van csak én magyar vagyok és itt szeretnék egy jó országot. Emiatt néha hülyének érzem magam (mások is ezt mondják), neha meg bűnösnek is.

Lehet túl nagyok az igényeim?

Worm 2008.08.21. 17:33:38

cheradine: teljesen igazad van.
Az oktatás: amikor én jártam általánosba, akkor ott rend és fegyelem volt, nem vertük a tanárokat, a szülők sem jártak be megrugdosni őket, sőt ha megkaptam a pofonomat, mert betörtem egy ablakot, akkor otthon kaptam mégegyet, mert az ablakbetörés nem a társadalomra hasznos cselekedet.
A mai magyar mentalitás az egyént a társadalom felé helyezi, ami nagyon veszélyes. Ebből fakad az Én vagyok az isten mert van pénzem a többiek a birkák mentalitás.

És azért sem akarnak változtatni, mert az problémás, sokkal jobb itt a langyos húgyban, de az egyre jobban hűl ki, és a végén lesz kapkodás. Dehát ilyenek vagyunk! A politika meg ezt tökéletesen kihasználja.

Numerius Negidius 2008.08.21. 17:34:05

ezt az ombudsmani jelentést hol lehet elolvasni? mert a cikkben nincs rá link, az ombudsman oldalán meg nincs fenn.

kérdező biztos 2008.08.21. 17:34:18

"A fő problémának azt látom az emberek itthon nem akarnak változatatni. Addig lehet a politikusokra kenni, de ha holnap jön egy azt mondja ezt meg ezt kell csinálni, ez meg ez az ára. Mégha igaza lesz is az emberek leváltják majd, mert nem akarnak semmilyen áldozatot hozni a jövőért..."

Jah, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy még az egypártrendszer idejében is mindig azt hallgattuk, hogy a 7 szűk eztendő. Azt kell felfogni valahogy, hogy vannak emberek akiknek a nadrágszíjhúzogatásból már kurvára elege van. Főleg azért, mert rendre másra derülnek ki cuslag-mutyik. Az őszödi hanganyagot nem is merem említeni. nem csak elkúrták, de át is kúrtak, mint a szrt a palánkon.... :)

TDR 2008.08.21. 17:34:29

Sziasztok.Worm!Szerinted ha mindenki befizeti(né) az adóját nemlenne ujjabb valamiért adózás??

Serena 2008.08.21. 17:34:48

Dolgozni kéne és oktatni, kihasználni amink van és megérteni amit itt sokan hangoztatnak:

A politikusoknak mi adjuk az eszközt amivel megnyomoríthatják vagy megkönnyííthetik az életünket. Ha elvesszük tőlük ezt az eszközt akkor semmit nem tudnak tenni.

Nade hány ember foglalkozik itt ezzel? Bámulják a TV-t és mindent elhisznek amit mondanak.

Én amúgy vizsgához kötném a szavazást, csak az szavazhat aki tudja mi a kérdés.

Nem elég azt mondani "42"

János 2008.08.21. 17:36:59

Serena: szerinted mi lesz az adóddal?
Nézd meg a magyar költségvetést, meglátod.

Egyébként a legnagyobb poén, amit eddig láttam: szlovák rendszámos kocsi "Nagy-Magyarország" címerrel.

(S elnézést, ha előző írásommal felesleges érzelmeket kavartam volna.)

szagértö 2008.08.21. 17:37:12

"Mégha igaza lesz is az emberek leváltják majd, mert nem akarnak semmilyen áldozatot hozni a jövőért... "

milyen áldozatot akarnál még lehuzni emberekröl
itt vidéken vannak akik már kocsiba alszanak,
a 40 éveseknek az egészségük 80%-ban tropa, pedig dolgoznak csakhát éhbérért
naprol napra él a fél orsszág b+

Worm 2008.08.21. 17:37:18

cheradine: hidd el mindenki szereti a saját országát, de ha az nem szereti őt (sem a politikusok, sem a szomszédok, sem a járókelők) akkor tipli. Ezért szeretek utazni. Amikor visszatérek egy-egy vidám jópofa országból, akkor kb 1 hónap kell, mire elkezd bosszantani az itteni posvány!

Worm 2008.08.21. 17:40:01

TDR: úgy látod, hogy nem lenne mit javítani az országon? Sehol sincs olyan, h nem kell adót fizetni. Tényleg jó lenne egy teljesen összeolvadó EU, talán akkor nem a kicsinyes magyar politikusok irányítanák az országot.

Serena 2008.08.21. 17:40:19

Na igen, ha mindenki befizetné az adót akkor mindenki tönkremenne a multikon kívül így mindenki mehetne robotolni meg a kasszába összecsinálni magát.

Amúgy a minap gondolkodtam, hogy melyik lehetett jobb a rabszolgaság ahol tudtad, hogy rabszolga vagy és azt is, hogy amíg jól dolgozol és nem szólsz be kapsz kaját és egy helyet ahol aludhatsz, avagy a mostani ahol nem tudod, hogy rabszolga vagy, de még azt sem kapják meg sokan amit a régi rabszolgák sőt, ugyanúgy egyik napról a másikra romba dönthetik eddigi életét és még a többi rabszolga tapsolni is fog.
(bár nem tudom milyen lehetett a régi rabszolgaság) gondolom ők nem 70%-ot dolgoztak az Uruknak és 30-at maguknak, hanem 90-10 vagy más arányt.

MP 2008.08.21. 17:41:35

Ez a fenyegetések országa. Parkolás, BKV, stb.

Pierre73 2008.08.21. 17:42:26

az emberek pont arra nem használhatják Európát, amire való?

cheradine 2008.08.21. 17:42:30

Engem szeret mindenki, mert nem tettem keresztbe senkinek soha. Azért maradtam mert megfizetnek (igaz nem nyugati mércével, de ahhoz képest, hogy élnek itt milliók nem szólhatok egy szót se)

Nem én fogok rosszul élni a jövőben sem, de kimegyek az utcára és látom a szerencsétleneket, akiknek esélyök sincs javítani a sorsukon...

Pedig csak egy kicsit kéne jobban csinálni, hogy sokkal jobb legyen mindenkine...

Serena 2008.08.21. 17:45:05

Tudod amikor az ember úgy nevei a gyermekét, hogy bármelyik országba megállja a helyét vagyis a legfontosabb a nyelvtanulás és nem azért, hogy itthon jó munkahelye legyen, hanem, hogy ha ez így marad ki tudjon menekülni innen akkor az már gáz.
Én már nem tudok innen elmenekülni, mivel a mi generációnk legtöbbje nem tud nyelveket most meg ha akarna sem tudna tanulni, mert akkor nem maradna ideje dolgozni...

TDR 2008.08.21. 17:46:22

Persze csak itt nincs EU-s szabály sehol,itt Magyarositott EU szabályozás van.Bármi ami kint müködik nekünk az nemjó,mi kitalálunk magunknak(állambácsinak)jót.Persze a vége mindig az hogy jógellenes és bünti van érte.

toncsi64 2008.08.21. 17:49:01

Legyszerűsítem a hírt :-)
Az állampolgár adót csal mert (úgy érzi) ez a dolga. Hogy ez rossz leszarja mindenki. A VPOP próbál pénzt szerezni mert (többek közt) ez a dolga. Hogy ezt nem megfelelően, jogszerűen csinálja leszarja mindenki. Kivéve az Ombudsmant mert neki (csak ez) a dolga. Hogy ennek semmi hatása nincs az egészre leszarja mindenki.
Szerintem manapság szinte minden hír ugyanez, más szereplőkkel. Ezt ma Magyarországon demokráciának aposztrofálják és tartok tőle nem fog változni max. időnként más-más oldal (éppen hatalomban lévő) politikusai fogják azt hinni, hogy ennek így kell lennie.

Tanake · http://tanake 2008.08.21. 17:49:30

Nem kell messze menni barimságért : a MOL adja a legdrágábban az üzemanyagot, holott mint nemzeti forgalmazó, adhatná olyan áron, hogy ne menjen a magyar a külföldi kutakra tankolni. De addig, amíg ezt halljuk : " A MOL sikere az ország sikere ! ", addig joggal elvárom, hogy az év végi osztozkodásnál sem felejtkezzenek el rólam,belőlem is sikeresebbek lettek.A másik : a fináncok már annyi mindent csinálnak, hogy az egyszerűen röhej, szép lassan felölthetik magukra a CIA vagy FBI kitűzőt, a rendőrök meg majd ellenőrzik az EÜ-i doboz lejáratát, néha kiugranak a bokorból a trafival,jobb esetben lezárják a nyomozást ismeretlen tettessel.Bravó, szép, új világ elé nézünk.

Rá Dios 2008.08.21. 17:50:19

Az én kedvencem az "életvitelszerű" ottlét, a 183+ nap követelménye... Manapság már nem a szülőfalujában éli le az ember az életét..:-)

cheradine 2008.08.21. 17:50:39

Egyébként nagyon örülök, hogy ez végre egy értelmes fórum, semmi mocskolódás, és mindenki érvelni próbál, nem akasztani...

amiket mostanában olvastam máshol hááát...legalábbis arcpíritóak voltak...

cheradine 2008.08.21. 17:52:48

Rá Dios: mennyire igazad van.

Nem az az egyik legnagyobb versenyhátrányunk az USA-val szemben (mint EU), illetve Európával szemben (mint Magyarország), hogy a munkaerő mobilitása kirívóan alacsony úgy országon belül mint az EU-n belül?

ommm 2008.08.21. 17:55:25

toncsi64 2008.08.21. 17:49:01

hmm...te adócsalásnak hívod azt, amit az EU jogszabályai megengednek.
valaki simán lehetőségek kihasználásának.
itt nem lehet ítélkezni, szar ügy, de végre valahára valaki a miértet kezdi firtatni, nem a hogyant.

toncsi64 2008.08.21. 17:59:15

Omm, ebben persze igazad van, de akkor ne szóljunk egy szót sem a politikusaink meglepetésszerű meggazdagodásához sem hiszen az is pusztán hasonló (igaz nagyobb kaliberü)mutatvány volt. És az EU jogszabályai azt is megengedték (sőt egyre inkább úgy tűnik a hazaiak is)

toncsi64 2008.08.21. 18:00:59

Ja, és akkor OK a regadó is

replayxx 2008.08.21. 18:02:22

WORM:

Én sem értek egyet veled! Szerintem is normális dolog az adófizetés.Mondjuk a jövedelem 10%-ig ÖSSZESSÉGÉBEN. De ameddig én azt érzem hogy az állam ki akar zsákmányolni és tönkre akar tenni az irreálisan magas adóterhekkel - addig én ott fogom azt csökkenteni ahol tudom! Inkább nem dolgozom bejelentve, inkább feketén veszek meg mindent mert ez nálam elvi kérdés. Nem születtem senki rabszolgájának, ahogy te sem uram! Legyen merszed ezt felvállalni.

Azt pedig kérlek bízd rám, hogy mi ellen szólalok fel és mi ellen nem! De ha te perverz élvezetedet leled a folyamatos és kényszeres adózásra, hát tedd.. De javaslom ne fenyegetőzz mindenféle idióta présekkel, mert így te sem vagy kölömb mint a tolvaj GY. F! És az ilyen embereket hamar utól fogja érni a nép bosszúja. A törvények szolgalelkű betartója nem más mint droid! Nem vagyunk szolgák, szabadnak születtünk!! Nem tartozunk senkinek csak úgy "alapból"...

Persze egy korrekt %-ért, egy korrekt szolgáltató "magyarbarát" nemzeti állam - az egész más dolog.

ommm 2008.08.21. 18:02:43

hmm...azért a "politikusaink meglepetésszerű meggazdagodása" szindróma elég tág fogalom és minden bizonnyal közelebb van a törvényesség határához, mint az idegen rendszám.
valahogy fel kéne már fogni ezt az EU-t mindenkinek.
mert azért ideát is sokszor rezeg a léc, igaz nem a regadó féle hülyeségek miatt.

Serena 2008.08.21. 18:03:13

Amúgy tényleg szörnyű, hogy a mi rendszerünk mennyire nem tud lépést tartani a világgal.
Nem vagyunk már jobbágyak, néha itt lakunk néha ott főleg amíg nincs családja az embernek.
Ha csak 3 havonta költözöm akkor én hajléktalan vagyok?
Mert ha igen akkor hajrá...

Dodi 2008.08.21. 18:03:51

Azért jó látni, hogy páran a Kurucoktól informálódnak az ország-világ nagy dolgairól, csak hát ugye a "fotelforradalmárok"... :(

Pasas 2008.08.21. 18:04:01

Ez az egész egy nagy rakás szar! 800 eurós autóra majdnem 800.000 ft a reg.adó. Akkor nem hozom be. Honnan fog hiányozni a bevétel? Leszarom. Megyek szlovák rendszámért. A nyakam ráteszem hogy azok ugatnak a szlovák rendszám miatt, akik hétről-hétre várják az akciós újságot, hogy a tejföl hol olcsóbb 2 forinttal. Ahol olcsóbb, ott vásárolunk.

Tanake · http://tanake 2008.08.21. 18:04:06

Bocs,de repeta : addig a pillanatig, amíg az APEH pofátlanul kirakja a negyedéves tehetetlenségének listáját a nemfizető adósokról, akik egyebek mellett 1.400 Milliárd HUF tartozást szedtek össze,addig mit akarunk ? Hogy végzi a kibővített állományú adóhatóság a munkáját, ha erről tudomása van és semmit sem tesz ellene ? Ez miért nem számít népellenes büntettnek ? Ha ezt a pénzt beszednék, nem kellene azokat sarcolni, akik egyébként is elérhetőek,kifoszthatóak.Jó, hogy mindenki azt keresi, hogy lehet jövedelmet letagadni, áfát nem megfizetni, amikor azt sugallja az APEH, látod, így is meg lehet élni ?

Serena 2008.08.21. 18:07:55

RelayXX:
A 10% adó azért elég kevés lenne, de ez inkább azok dolga lenne megítélni akik értenek is hozzá.
Ha jó iskolába akarom tudni a gyerekem és tudom, hogy mondjuk 70% adóval meg is tudok élni és jó iskolába is tudom küldeni gyerekem akkor azt mondom rendben van vigyétek.
Itt az alapvető probléma, hogy 70% kell különben nem tudják fenntartani az országot, de nem oda megy a 70% ahova kéne.
Ha oda menne ahova kéne akkor lassan azt mondanák, hogy Te Pisti elég a 60% és ha most levisszük akkor még 4 évig mi leszünk a királyok.
Csakhogy ehhez intelligencia is kéne :)

zseni 2008.08.21. 18:07:59

Nem tudom mit is írhatnék még, hiszen elég sok ilyen-olyan érvet már leírtatok.
Azért én is.
Szóval, olvasni lehet pár hozzászólással előbbre, hogy a drágább autó tulajdonosai futkároznak itthon külföldi rendszámmal. Miért?
1. Mert ennek az autónak eleve nagyobb lenne az adója itthon,
2. Ki az a hülye, aki sokat akar fizetni, ha nem muszáj,
3. Van esze és inkább még jobban él, mint aki itthon fizeti ugyan ezt és kevesebből él.

De ma már nem csak autókat viszik ki, hanem a vállalkozásokat, cégeket is ott alapítanak.
Mi meg itt rágódunk évekig, hogy ezek az un. szemetek hogy képzelik, hogy ezt mint külföldön csinálják és közbe kétszer annyi marad a zsebükbe és sokkal, de sokkal versenyképesebbek lesznek, mint aki itthon csinálja ugyanezt.
Sajnos, a jelenlegi törvényi szabályozás teszi mindezt lehetővé, hát akkor miért ne csinálná.
A másik. Pár hozzászólással megint előrébb írták. EU-ban élünk emberek! Oda megyek, ahova akarok, már nincs az un. függöny az ország körül.
Különben meg, hogyan tudnám igazolni, hogy én 183 napot ott tartózkodtam? Kimegyek pl. Ausztriába és a rendőrnek kellene igazolnom a Magyarországi tartózkodásomat, hát eléggé gondban lennék.
Ez hülyeség. Mindenki csinálja úgy, ahogyan neki a legjobban megéri.

toncsi64 2008.08.21. 18:11:45

ommm, bocsi de a szlovák rendszám is törvénysértő ha nem él ott "életvitelszerüen"... stb, stb.
És bár én is baromságnak tartom ezt az egészet, de ha mi úgy gondoljuk, hogy ez belefér, mi több szükségszerű, milyen alapon várjuk el másoktól, hogy más tövényeket betartson ?
Ami pedig az EU-t illeti, azért Ők is elfogadják az ilyen idióta sarcokból keletkező bevételekből nekik járó részt :-((

rado 2008.08.21. 18:12:03

Pierre73: erdekes, en is pont ezen gondolkozok az utobbi napokban. Ugyan szinte semmit sem ertek az egeszbol, nekem az EU azert jo, mert nem kell orakig allnom a hataron es nagyobb reszeben hasznalhatom ugyanazt a penzt, nem kell atszamolgatnom a dolgokat. Ettol fuggetlenul nem vartam volna, hogy:
- hivatalosan (tehat nem "csalas utjan") SK allampolgar vagyok, de nem volt itt nekem jo, elkoltoztem CZ-be
- itt mar jobb, annyira, hogy megvennem itt elso sajat automat
- de azert megsem fenekig tejfel, nemi hitelre azert szukseg van. Hitelt nem kapok, mert nem vagyok itt allampolgar, sot, sem a tartos, sem az atmeneti lakhelyem nem itt van, hanem SK-ban
- elvileg vehetek fel hitelt otthon, amibol aztan kifizethetem a komplett autot CZ-ben, de bukok a torlesztesnel, mert havonta jol lehuz a bank minden egyes kulfoldi utalasert
- ennek meg nem jartam utana, de kivancsi leszek, melyik SK bank ad majd nekem hitelt ugy, hogy nem ott elek, nem ott fizetek adot, nem ott van biztositasom, plane egy olyan autora, amit meg csak nem is SK-ban akarok forgalomba helyezni...
Na? Hogy tetszik? EU mi? Sokkal inkabb parasztvakitasnak tunik. OK, nem mondom, lehet, hogy tobb dologban is tevedek mert annyira nagyon nem jartam meg utana, de azert el tudnam kepzelni - mondjuk egy EU-n belul - lenyegesen egyszeruben. Pl besetalok egy bankba, azt mondom EU-s tagallam polgara vagyok, kene X osszeg. Ok azt mondjak, rendben, semmi gond, ket nap mulva utaljuk, vegyel amit akarsz. Aztan besetalok a kereskedohoz, kifizetem a vasat, elviszem a rendorsegre, viszek magammal egy berleti szerzodest amivel igazolom hogy XY cimen lakok, ok beirjak a nevemet a forgalmiba es kesz. Majd elkocsikazok a biztositoba, kotok egy kotelezot es vigan elek amig meg tudom fizetni a benzit. Na ez, ez sci-fi... :-(

Worm 2008.08.21. 18:12:37

replayxx: én nem tudom, hol olvastad, h fenyegetőznék?
Pontosan az ilyen emberek miatt tart itt az ország: csináljunk minden feketén. Hát bravó. Úgy látom fogalomzavarod is van: a droid nem egyenlő a törvénytisztelő állampolgárral.
Olyan ország meg nincs a földön, ahol 10% az adó. Javaslom költözz ki Szomáliába, ott ugyanis most nincs állam, szabadon élhetsz, halhatsz. Ha egy évig minden gond nélkül elleszel, és nem hiányoznak azok a szolgáltatások amit az adódért kapsz cserébe (pl kijön a tűzoltóság mert ég a házad)akkor elismerem, h igazad vad!
Én azért fizetek adót, h azok akik rászorulnak legalább kapjanak valamit. Már ami megmarad a politikusok (Orbán-Gyurcsány egykutya) lopkodásai után!

Serena 2008.08.21. 18:13:25

Tanake:
Amíg van KFT addig adó-nem-befizetés is lesz. A recept egyszerű, nyiss egy KFT-t halmozz fel tartozást majd csődölj be és hála az új rendszernek másnapra van egy újabb KFT-d és újra kezdheted az egészet.

Viszont van ennek egy másik oldala is:
Ha az ügyfeleid nem utalnak mit csinálsz? Te, mint vállalkozó nem inkasszózhatsz így kénytelen vagy máshonnan pénzt teremteni. Ha nem fizeted be az adót akkor megmarad és tudsz belőle tovább gazdálkodni és kivárni amíg az ügyfelek fizetnek.
Így eléred, hogy mondjuk 4-6 hónapos késéssel fizeted be az adót, de befizeted. Ha az APEH egyből rádtámad és inkasszózik mi történik? Tönkremész mivel nem tudod miből megvenni az alapanyagokat és kifizetni a munkásaid.
Nade akkor az APEH-nek sem lesz bevétele.
Kis cégnél ez mondjuk 100.000-2M ft-ot jelent nagy cégnél meg 1400M-t, akkor aggódj, ha ez évről évre növekedik és a cég ugyanakkora marad.

A fizetési morál magyarországon siralmas.

ommm 2008.08.21. 18:15:31

ommm, bocsi de a szlovák rendszám is törvénysértő ha nem él ott "életvitelszerüen"... stb, stb.

nem mindegy, hogy cégekről vagy magánszemélyekről beszélünk.
magánszemélynél még megértem.
cégeknél az EU alapelveit követve azonban rohadt nagy kitolásnak tartom. egy cég az EU-n belül menjen oda, ahol neki jobb. ezt diktálja a logika. és ha az ország szinte likvidatív körülményeket teremt a kis- és középvállalkozóknak, akkor nehogy már csodálkozzon, ha mindenki elhagyja a hajót.

Worm 2008.08.21. 18:17:16

Serena: ezt nem tudom honnan vetted, de a KFT az a köztartozásokkal szemben nem KFT, tehát az ügyvezető teljes vagyonával felel az állami adósságokkal (adók, illetékek) szemben.

medicin 2008.08.21. 18:19:52

ok-okozat ez az egész szlovák téma. anno gyurcsány megmondta: akinek nem tetszik,el-lehet menni.nocsak,mentek is sokan a szomszédba :)ha volna mivel,oda mennék én is.ha csak nem a 10éves golfommal.

Jómunkásember 2008.08.21. 18:21:07

cheradine 2008.08.21. 17:50:39

találó amit irtál ez nekem is kellemes meglepetés, és még nem is nagyon merem elhinni.:)

az adórendszerünk nem csak a sávjai miatt elképesztően rossz hanem a bonyolultsága miatt is...hatalmas az állam újraelosztó szerepe, ami elég káros.

a regadón nyert aprópénz meg nem áll arányban azzal h fél európa rajtunk röhög mert lassan a H felségjelű autókból kevesebb van mint luxemburgi-ból...

toncsi64 2008.08.21. 18:22:24

Persze egyetértünk., de aligha volt olyan "szlovák" céggel rendelkező aki egy percig is aggódott volna. Ha ezt meglépni volt esze akkor azt gondolom tudta mik a lehetőségei a magyar hatóságoknak.
Egyébként (nem csak ebben az ügyben) szomorúnak tartom az Ombudsman-i renszer "hathatósságát". Úgy tűnik nagyjából annyit ér egy ilyen jelentés mint boldogult Hofi Géza egyik másik találó beszólása

No Ném 2008.08.21. 18:23:24

A szlovák rendszámbizniszt jóval megelőzte a német, érdekes módon az nem zavarja az illetékeseket. Egy 7-es bömöstulaj kérdezte tőlem, hogy "Tudja mi az a sokmilliós extra, amit nem kérünk az autóhoz?" Nemleges válaszomra: "Hát a magyar rendszám!". Mondjuk, látszik is az utakon, hogy melyik német rendszámhoz tartozik magyar soför, mert olyan másokat semmibe vevő bunkó módon közlekednek, szerintem komoly erkölcsi károkat okoznak a szabálytisztelő német autósoknak.

Dr Kangörény 2008.08.21. 18:24:34

Én már eluntam az adófizetést. Nagyon régóta, nagyon sokat fizettem, mert azt hittem talán középtávon jobb lesz. Hát tévedtem. Én már nem akarok több adót fizetni sem gyurcsánynak, sem orbánnak, vagy dávidnak, vagy a tököm tudja kinek. Én erősen gondolkdom azon, hogy átköltözöm Szlovákiába. Dolgozni bejárok továbbra is Budapestre, de aludni a határ túloldalára mennék.

No Ném 2008.08.21. 18:26:04

Ha mindenki befizetné rendesen az adóját, ugyanitt tartanánk, mert a magyar állam minimálszolgáltatást nyújt polgárainak és minden lehetséges fillért ellopnak. Ha több adót fizetnénk, nem az állam lenne jobb, hanem még többet lopnának.

Worm 2008.08.21. 18:27:59

Jómunkásember: a sávok nem lennének rosszak, hiszen aki jobban keres, az nagyobb részt vállaljon a társadalom finanszírozásából. Pl valószínűleg ingyen diplomázott (még régebben) így mi fizettük ki neki azt a lehetőséget, h jól keressen.
A bonyolultsága tényleg ütős. Sokkal egyszerűbb lenne, ha azt mondanák, h ennyi %-ot fizess be, úgyis a közös kalapba megy. Nem kéne a sok kis adónemet külön számolgatni, utalgatni. Ez csak a banklobbinak jó. Ugyanígy nem értem, h az állami alkalmazásban lévők (közalkalmazottak, köztisztviselők) miért nem nettó fizetést kapnak? Az emberek adójából kapják a fizetést tehát az állam kiutalja nekik a pénzt, majd hatalmas apparátus mindenhol kiszámolja, h mennyi ez nettóban, és a többit visszautalja ahonnan jött. Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne, ha csak a nettó összeget utalnák ki!

Jómunkásember 2008.08.21. 18:28:07

tudja-e valaki h mik a konkrét feltételei annak hogy a szlovák adórendszer szerint adózhass ugy hogy magyarországon dolgozol?:)

komolyan.

Jómunkásember 2008.08.21. 18:31:51

Worm 2008.08.21. 18:27:59

nem tudom szerintem igazságosabb (nem annyira szolidáris az igaz) hogyha egy sávos az adózás viszont a fogyasztási tipusu adókkal jelentősebben sarcolják a jobban keresőket mint a kisebb jövedelműeket.

a netto cucc érdekes felvetés, de ne hireszteld inkább majd kitalálunk rá valami susifusit és eladjuk az államnak 200M-ért.:D

Worm 2008.08.21. 18:34:52

Jómunkásember: az általad felvetett kérdés esélytelen: ha itthon dolgozol, akkor itt is adózol függetlenül attól, h hol laksz. Ha szlovák állampolgárságod megvan, akkor lehet vmit varázsolni, de azt is csak az egyéb bevételeiddel.
Hacsak úgy nem, hogy egy szlovák anyavállalat magyarországi telephelyén dolgozol és kinn vagy bejelentve. De akkor pl kinn kell orvoshoz járnod. És azt sokan elfelejtik, h kinn azért olyan jól hangzó az adórendszer, mert pl az orvosnál pengetned kell. Az ugyanis nem az adórendszerhez, hanem a társadalombiztosítási járulékokhoz tartozik. Nem szabad keverni a kettőt! Ha összeadod, már nem biztos, h sokkal jobban jössz ki!

Devil Inside 2008.08.21. 18:38:15

Mikor beléptünk az EU-ba, azt mondták, lehet cukrászdánk Bécsben. Most meg egy autónk sem lehet Szlovákiában? ;-)

Jómunkásember:
Ott kell laknod bejelentve, hivatalosan (és elvileg ott tartózkodni évi min. 183 napot).

Worm 2008.08.21. 18:39:47

Jómunkásember: sávos szja kontra ÁFA: nehéz ügy, mit nevezel úgymond luxuscikkeknek? Hol lehet meghúzni a határt? A fehér kenyér 20% ÁFA a Kalács 40% ÁFA? Kisképernyős TV kontra nagyképernyős TV? És ha valaki több pénzt keres, de spúr és nem vesz drága dolgokat itthon, inkább megveszi külföldről ahol nincs különbség az ÁFA-n?

blachowski 2008.08.21. 18:40:07

rado ez csak a keleti blokkban van így... egy francia besétálna egy német bankba hogy neki kölcsön kell, akkor egyből kapna. sajnos nagyon messze vagyunk mi még az eutól.

Worm 2008.08.21. 18:41:49

Egy cimborám (magyar állampolgár) kisétált ausztriába, bement a bankba és adtak neki a lakására kölcsönt. Minden faxni nélkül! Bárki megteheti, ha nem szimpi neki a egyik magyar bank sem.

toncsi64 2008.08.21. 18:44:24

blachowski 2008.08.21. 18:40:07
Azért ez nem teljesen így van. Kinéztem magamnak egy mocit Németo-ban és az Osztrák rokonom nem tudta részletre megvenni :-((

jjoey 2008.08.21. 18:45:29

worm, te ősszoci, azért éri meg a komoly verdát odaát rendszámozni, mert komoly összeget spórolsz, a csoriger meg tegyen magyar rendszámot a szutyira.
tudod, a végén ugyis a kisember és a nyögdijas fizeti a cechet. ő nem tud elmenni innen...

Worm 2008.08.21. 18:48:29

jjoey: nem mondod?

foolproof 2008.08.21. 18:50:49

Aki ma Mo.-n megfizeti az adot, az balek" Copyright by Csaba Laszlo, former Minister of Finance in Hungary. MEGIS MI A JO QRVAISTENROL BESZELUNK? Gondolkozzatok emberek! En mindig hallgattam az okosabbra, ugy gondolom egy ex-penzugyer csak nem beszel butasagokat.

??? 2008.08.21. 18:53:17

Worm: érdekes, amiket írsz. Kár, hogy nincs bennük semmi konzisztencia, mert mindig csak ledorongolsz és ellentmondasz. Nem vagy te véletlenül politikus?

Ha én is addig nyújtóztam volna, míg a takaróm ér, akkor közel harmincévesen még mindig otthon laknék. De kicsit továbbnyújtóztam, hitelből vettem lakást, férjhez mentem (szerelemből!, még mielőtt valaki lecsapná a labdát) és két fizetésből azért nem lehetetlen megélni.

Abban viszont igazad van, hogy morálisan kellene gatyába rázni az országot. Én is kaptam már pofont az "és ha így+így teszel, akkor tőlem is kapsz egyet/még jól meg is verlek" nevelési módszerből kifolyólag :)

Jómunkásember 2008.08.21. 18:56:41

Worm 2008.08.21. 18:39:47

jó, de az h az átlag alatti fizukat is rögtön a legfelső sávban adóztatják az több mint nevetséges....konkrétan az eltitkolt jövedelmeket támogatja a mai adópolitika, nyilván kb senki sem adózik semmit ezért is tartunk itt ahol...

foolproof

tudod nem mindenki maga dönti el h mennyit akar adózni...:S

toncsi64 2008.08.21. 18:58:21

foolproof 2008.08.21. 18:50:49

Persze mikor Ő volt a pénzügyminiszter ezt a bölcsességet mélyen elhallgatta :-))

Micsoda baleset...

Worm 2008.08.21. 19:00:11

Sajnos nem vagyok politikus:) Nem érzem ledorongolónak amiket írok, ha igen, akkor elnézést kérek érte. Csak néha nagyon felbosszant, amikor az emberek a médiából elkopott féligazságokra támaszkodva írnak. Nekem speciel ez a szakmám (könyvelő vagyok) és látom, h az emberek hová süllyednek morálisan pár ezer forintért. Látom azt is, h mekkora pénzek nem kerülnek befizetésre és ha máshol is így megy (miért ne menne így) akkor nyugodtan ki merem jelenteni, ha csak egy éven keresztül mindenki mindent korrektül befizetne, akkor felére lehetne csökkenteni az adókat, és sokkal jobb helyzetben lenne az ország! És ez nekem mint magyarnak rettenetesen fáj, hogy a magunk alól - a gyerekeink alól lopjuk ki az országot. Nem csak a politikusok, hanem mi átlagemberek is!

Worm 2008.08.21. 19:02:01

Jómunkásember: ebben tökéletesen igazad van. Az alsó sávnak barátságosabbnak kellene lennie. Az óriási kamu, h ezt majd visszaadják vmilyen szociális támogatási formában! Ott kellene hagyni az embereknél, hagy döntsék el ők, hogy mire támogatják magukat.

Pasq 2008.08.21. 19:02:38

szlovak rendszamot mindenkinek!

Silberpfeil 2008.08.21. 19:02:52

Nem olvastam mindent végig, lehet, hogy már leírta valaki, de szerintem azért elég veszélyes ez a szlovák rendszámosdi. Egyszerűen azért, mert simán kinézem belőlük, hogy az ellenőrzésnél felírják az adataidat, mosolyogva elengedjenek, aztán fél évvel rá szarrá szopassanak egy vagyonosodási vizsgálattal. Jobb a régi magyar rendszámos autóval lapulni, az nem szúr senkinek szemet. Aztán úgy kell külföldi rendszámos autóval járni, hogy az ember már tényleg nem él itt...

toncsi64 2008.08.21. 19:06:26

Worm 2008.08.21. 19:00:11


Teljesen igazad van de sajna nincs semmi garancia arra, hogy "...ha csak egy éven keresztül mindenki mindent korrektül befizetne, akkor felére lehetne csökkenteni az adókat, és sokkal jobb helyzetben lenne az ország."
Bár inkább abban látom a problémát, hogy már nincs olyan ember (politikus) akinek a garanciáját elfogadnám (nánk)

blachowski 2008.08.21. 19:09:57

unokatestvérem is kapott kölcsönt frankfurtban minden cico nélkül

pret 2008.08.21. 19:11:28

- hitelem jelenleg nincs
- tenyleg rossz osszessegeben mo-i moral de nem koltozok kulfoldre (pedig lenne ra lehetosegem...)
- nagy ivben leszarom a politikat, mert ha foglalkoznek vele begurulnek, begozolne az agyam es nem tudnek a sajat dolgaimmal foglalkozni
- en fizetem az adot (azt sem tudom, hogy kell csalni, de nem is nagyon erdekel...)

sikeres ember e vagyok?
(nem; de az sem erdekel XD

ui1.: lehet, hogy az ombudsmannak is kulfoldi rendszamos autoja van XD

ui2.: kene egy auto XD

gyalog 2008.08.21. 19:12:37

Hihetetlen mennyi indulat gyülekezik az emberekben. Ősszel megint balhé lesz, de most nem Kossuth téri monnyonlehőbörgés, hanem valami komolyabb.

SheronComb 2008.08.21. 19:13:32

Most vettem autót, viszem szlovákokhoz rendszámozni. 20 évig fizettem az adóm és a tébém rendesen,de amit az elmúlt években szaroztak velem különböző hivatalok, mindenféle bürokrata lúzerek, megfogadtam, hogy az én adómból nem reszelgetnek körmöt az irodákban. Különben meg nem tartom magam adócsalónak, Verest annál inkább. Most veszek szlovákoknál lakást is, feléért, mint itt. Majd 183 napot ott nyaralok. Szóval, mint EU pógár teljesen törvényesen, a jogaimat érvényesítem. Milyen adócsalás?

Eg 2008.08.21. 19:17:10

Én szlovák rendszámos autót vennék, ha lenne annyi pénzem!!
Nem adóznék, ennek a mocskos politikai rendszernek.....mindegyik egy hazug banda...Fidesz, Mszp, SZdsz....egymás alá ássák a gödröt, közben meg jópofiznak a népnek, h. ez íígy lesz, meg úúúgy lesz....aztán semmit se csinálnak!
Csak a szlovák!!!!

Eg 2008.08.21. 19:19:48

gyalog: Sztem nem jó ötlet a tüntetés...látod h. semmit se ért, meg nem is fog érni...mondta ezt a Gyurcsány is: Had tüntessenek..majd megunják!!
Ennyi a felfogása a politikusoknak!!!

??? 2008.08.21. 19:19:49

Worm, továbbra sem beszélsz összefüggően.

a KFT-nek csak az üzletszerű tevékenységből van pénze, abból tud gazdálkodni. Az ügyvezető NEM FELEL a teljes vagyonával.
Ebben különbözik a BT-től, ahol viszont felel.

Te azért fizetsz adót, hogy a rászorulóknak is jusson valami, a többiek meg azért, hogy eltartsák a léhűtő munkanélküli (és egyéb) segélyeken élőket.... tisztelet a kivételnek, mert olyanok is vannak, akik tényleg rászorulnak, de valljuk be, ők vannak kevesebben. Nem hiszem, hogy a ténylegesen egészségkárosodottakon és a csecsemőt otthon nevelőkön kívül bárkinek is oka és joga lenne otthon ülni és az én adómból fizetett segélyen élni.
Bár ez is csak egy ügyeskedés, és amíg a jogszabályok és az ellátási rendszer engedi, addig élni is fognak a lehetőségekkel :(

pret 2008.08.21. 19:20:03

(eg-> erzesre -> sztem nem csak egymas ala assak...
..sajnos :S)

barkass 2008.08.21. 19:20:17

minden szlovak rendszamos megnyugodhat, a szlovak adohatosagok magasrol szarnak a VPOP-ra hiaba erolkodnek. Nem is foglalkoznak vele sehol, en egy szlovak ujsagban sem olvastam meg errol riogatasrol. MINDENKINEK SZLOVAK RENDSZAMOT!!

foolproof 2008.08.21. 19:20:59

Worm!

Melysegesen egyetertek, de nem gondolod, hogy az atlagemberrel kell mindent megfizettetni, ugye? Az van, hogy az allamkassza egy qrva nagy lyukas feneku hordo. Minel tobbet ontessz bele, annal tobb folyik el. Mindenki tudja, hogyan epulnek az autopalyak, metro,kormanyzati negyed, BKV, MAV mukodese. Nem tunik fel senkinek, hogy ahol nincs elszamoltatas, ot sikkasztas van(volt,lesz). A kapzsisag emberi alaptulajdonsag. Csak valahol mar rajottek erre. Most mondjam azt, amikor egy angol kepviselorol mostanaban kiderult, hogy a sajat fiat alkalmazta tanacsadokent, persze jopenzert, de nem forintmilliardokeert, azonnal lemondott? ITT meg millardos afacsalasi ugyek elevulnek(Ezusthajo, Happy End, meg a tobbiek). Hat basszameg, ugy megeri lopni, ha csak azt kell kivarni, mire elevul az ugy, meg ugyis szep penz(100 milla/ev).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.21. 19:21:26

Végre egy állami szerv (még ha csak 1 ember is) értelmes megállapítást tett.

Freechild 2008.08.21. 19:27:25

Haha, ugy néz ki hogy magukra boritották a szart a kedves vámosok...
Még jo hogy van ombutsmanunk.

gyalog 2008.08.21. 19:27:48

eg: félreértettél, nem tüntetésről beszélek.

Hanem mondjuk egy jól koordinált engedetlenségi mozgalomról: mondjuk hogy október elsejétől senki nem utal egy fillért se az apehnek:)

Szerintem meg lehet csinálni, és ha talán idén nem is, legkésőbb jövőre valaki bevállalja.

miss parker 2008.08.21. 19:27:51

"a sávok nem lennének rosszak, hiszen aki jobban keres, az nagyobb részt vállaljon a társadalom finanszírozásából. "

Aha....es ehhez miert is kell az egyre durvulo (progressziv) savos rendszer ?!

En igy 4. osztalyos szinten ugy latom, hogy a 3 millio 18% az eppen haromszor tobb mint az 1 millio 18%-a ..

Ezert hat aki tobbet keres az az EGYETLEN kulcs eseten is tobbel jarul kozoshoz!!! mint pl. a szlovak, bulgar stb. egykulcsos rendszerekben.

Szoval miert is kell akkor
pl. a 3 millanal mar 40%-ot perkalni ?!!

Amugy VAN még az unioban is 10%-os adoju orszag megpedig Ciprus.
No vajon miert ott van sok magyar ceg (un. off-shore) szekhelye is...?
Kezdve a MATÁV, MAHART, stb, stb-vel

Europaban pedig KIEMELKEDOEN magas az adoterhelesunk a 26.-bol a masodik legnagyobb az 60% es nem a kozepmezony!

Az adosavok alapjan latszolag tenyleg kozepmezony vagyunk.
De! a tenyleges adoteherben mar nem.
Csak egy pelda, ami a hasonlo adokulcsok mellett a TENYLEGES adot csokkenti..

Autoval munkaba jaras elismert koltsege:
Nalunk 9Ft/km, Ausztriaban ~90 Ft/km
Ugyehogy mas a leanyzo fekvese ...?!

pret 2008.08.21. 19:28:31

eg&gyalog meg tobbi emberek kik tuntetnetek es nagyon nem tetszik a rendszer;

szvsz telleg nem old meg semmit,
max megint tobb melojuk lesz a mentosoknek/utolag a jogaszoknak (en meg mehetek megint kerulovel haza munkabol,nehogy lezuzzanak :D

ha tenyleg brute force-szal akarjatok befenyiteni azt akinek a pofaja/munkassaga nem tetszik
nem ertem, hogy miert nem "celzottan gyakoroltok nyomast";

(ajanlom figyelmetekbe a Harcosok Klubjanak azt a reszet amikor is fohoseink pincerknek oltozve meglepik, a szervezet utani nyomozast elrendelo kis burokrata toket a wcben ;DD)

Sonic 2008.08.21. 19:29:17

A legnagyobb tré az egészben,hogy 2 millió becsületes adófizető kénytelen eltartani (a gyermekeket és nyugdíjasokat nem bele értve)6 millió léhűtőt.Ilyen a világon nincs. Abszurdisztánban élünk,az egész EU rajtunk röhög.Sajnos ez csak egyre rosszabb lesz, mert az átlag házaspár nem mer gyermeket vállalni, az orkok, pedig gombamód szaporodnak.És ugye nekünk kell megtermelni azt kis 'segílykét is buckalakó polgártársaink számára.Akkor inkább szlovák rendszámra költök,mint 'orksegílykére.

Bűvész 2008.08.21. 19:29:17

Sziasztok!
Régóta foglalkoztat engem ez a szlovákiai rendszám kérdés,mondjátok már meg nekem legyetek szívesek,hogy mitől olcsóbb ott fenntartani egy autót,mint itt?
Köszönöm

pret 2008.08.21. 19:31:08

gyalog -> szedj ossze ~10k embert aztan ha ti megcsinaltatok es lecsuktak (+ tele leszenek a bortonok) majd en is elkezdek engedetlenkedni ;D

(en meg kicsiben engedetlenkedem; nem veszek bkv jegyet/berletet :)

miss parker 2008.08.21. 19:31:21

Azert utana kene nezni..., hogy
ujabban bizony a kft ugyvezetoje eleg kemenyen felelos a penzugyi dolgokert
a magan vagyonaval is...

Teccik tunni uj (szigorubb) tarsagi torveny van mar egy ideje ervenyben.

medicin 2008.08.21. 19:31:39

nyilván kb senki sem adózik semmit ezért is tartunk itt ahol...ezt cáfolom,mint rendes munkásemböröktől mint alkalmazottaktól, vonják rendesen. lehetőségünk sincs csalni,max a fusival. de azért mi tornáztuk ki a lelkünket. bolondok lennénk letejelni a felét.másik fele kb a rezsi. ingyen meg nincs kedvünk dolgozni egy olyan politikai társadalomnak amibe csak a saját pénzükre tudnak vigyázni, közpénzel meg meg nem mondhatni,hogy jól gazdálkodnak. szlvákok elérték azt amire a magyar kormány még sokáig nem lesz képes (((

pret 2008.08.21. 19:32:55

Buvesz;
szlovakrendszam.hu :)

gyalog 2008.08.21. 19:33:13

pret: monnom nem brute force! Hanem az államigazgatással szembeni evolúciós előnyünk (gyk intelligencia), amit nem szabadna haboznunk használni.

Megjegyzem az egyik (legelső bátortalan) módja ennek a szlovák rendszám szerzése, de vannak még kiaknázatlan lehetőségek:)

csaba · http://szegenymagyarok 2008.08.21. 19:33:24

sok nemet kevesebb osztrak , eleg LICHTENSTENI , SOK SZLOVAK , AMERIKAI RENDSZAMMAL MIND MAGYAROK JARNAK, MERT A MAGYAR ALLAM A LEGKAPZSIBB A VILAGON A MAGYAROK MEG SZAREVESBEN MAJDNEM LEGYOZHETETLENEK, TEHET HA AZ ALLAM OKOS LENNE SOK SZART FOZNE ES AZT MIND MEGENNEK AZ EMBEREK EHHEZ KEPEST GOURMET ETELEKKEL ETETI A MAGYAROKAT ES EZ MEGFEKSZI A GYOMRUNKAT, AZ EGESZ ORSZAG EGY CSODTOMEG AZ ENBEREK BIRKAK A POLITIKUSOK MEG NEM ERZIK MIT IS KENE CSINALNI ! SEMMI BAJ 10 EV ES A CSIGA IS RANK DUDAL DE ADDIG MINDEN A KULFOLDIEK KEZEBE MARAD MI PEDIG RABSZOLGA SORBA JUTUNK MINT NAGYON REGEN,

gerapppa 2008.08.21. 19:35:01

Devil inside

igazad van, ez azért eléggé fura. Én is úgy értelmezem az EU-t, hogy ha Németországban van egy cégem, de Ausztriában lakok, szlovák a feleségem, a gyerekeim magyarországon élnek akkor nehogy már bárhol kellene igazoljam, hogy életvitelszerűen élek valahol. Ha sehol nem jön ki a 183 nap akkor sehol nem vagyok jogosult semmire? Ez vicc. Egyik németországi barátnőm Münchenből a szülés előtt 1 héttel ment át Olaszországba, mert a férje olasz, és azt szerették volna, hogy ott szüljön. Nem volt előtte semmi egyeztetés, 20 kör, hogy akkor mnost ez hogy lesz, kinek kell fizetni, az orvost vigyem-e magammal, ami itt automatikusan eszébe jut az embernek.
Azt mondta, hogy a beteglapján rajta van minden adat, amit az ottani orvosnak tudni kell, a biztosítása érvényes, így amikor kell szüljön akkor bejelentkezik majd a korházba és passz.
Nagyjából ennyi is volt.
Ehhez képest az, hogy milyen rendszámú az autóm azt hiszem, nem szabadna gondot jelentsen.

El tudom fogadni azok érveit, hogy az adócsalás és nem szép dolog, de azért nem hiszem, hogy ezt erkölcsileg is fenn kellene tartsák: egy terméket vásároltam valahol, mellé szolgáltatást, ahol olcsóbb. Attól, hopgy ezt az árut kiemelték a többi közül, és erre a vám helyett kitaláltak valamit, attól még ez nem egy morális kérdés, inkébb technikai, ésazért, aki ezt csinálja nem hiszem, hogy jogunk lenne erkölcsileg is elítélni.

Nekem amúgy autóm sincs, így nem érint, de egyáltalán nem gondolom, hogy akli szlovák rendzsámú autóval furikázik az tőlem venne el valamit.

Amíg nem volt sok szlovák rendszám addig sem volt sokkal jobb, ha hirtelen mindekit megbüntetétnének és egy halom pénzt kaszálna a VPOP nem hiszem, hogy jobb lenne, bárhol meglátszana. Max. annyi, hogy egymás közt évvégi prémiumként szétosztanák és veregetnék egymás vállát.

Vicc az egész.

gdp 2008.08.21. 19:35:07

Százmilliárdok az állami cégek fenntartására mennek el.
Miért nem lehet privatizálni az egészségügytől kezdve a közlekedésen át mindent, mint ahogy nyugaton van?

Nyilván megkérnék a privát cégek a szolgáltatás árát, de pár éven belül már ki tudná fizetni az átlagember.

Bár ki az a hülye aki megvenne egy veszteséges állami céget..

Panda 2008.08.21. 19:35:21

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de toncsinak van igaza abban, hogy már sem politikusnak sem politikának nincs hitele ebben az országban. Én 23 vagyok még befejezem a fősulit, gyakorlatot szerzek egy multinál, angolra rágyúrok és lelépek. Miért? mert azzal az erővel amit 42 év alatt össze fogok dolgozni itthon elérek x életszínvonalat egy skandináv országban pedig x*10. Nem attól leszek jobban magyar, hogy támogatok egy kizsákmányoló rendszert, hanem ha hozzájárulok annak bedőléséhez (talán mikor már ég a ház, azt már nem fogják tudni eltusolni és megmagyarázni és tényleg tesznek valamit kül. benn égnek.) Itt sajna csak tologatják a dolgokat, de érdemi változást nem látni...

pret 2008.08.21. 19:37:10

gyalog->
intelligencia? XD
itt?! L0L
nezz korul! alapveto felfogasbeli problemakkal van baj

pl.: az emberek nagyresze azzal foglalkozik, hogy keseritse meg annak az eltet aki vhogy elboldogul (es becsuletesen boldogul :(

amugy meg tudom, hogy offshore cegeken keresztul eleg szepen lehet(ne) trukkozni ;)
(en nem hasznalom a lehetosegeket, pedig lehet, hogy kene...)

Worm 2008.08.21. 19:38:58

???: Jobban teszed, ha utánanézel a KFT-s dolgoknak. A KFT ügyvezetője teljes vagyonával felel a köztartozásokért!!!!! (adók, illetékek) A BT beltagja minden tartozásáért teljes vagyonával felel legyen az magánszemély-cég-köztartozás.
Ez már elég régóta így van, sajnálatos, h némelyekben még mindig nem tudatosodott a dolog. Most már nem lehet lelépni a nagy ÁFA-tartozással egy KFT-ből sem. Ezért rögtön gyanús a dolog, ha nem a tulajdonos az ügyvezető. Nem javaslom, h esetlegesen bevállalj egy ilyen posztot, mert nagy meglepetés érhet. Ráadásul az ügyvezető (BT esetén tulajdonos) utólag is felelősségrevonható ha eladja a céget. Tehát már Kaya Ibrahim sem megoldás!

Látod ezért vagyok ledorongoló: mint írtam ez a szakmám, ebből élek nem is rosszul, de megy a kívülállóknak megy szakértés!
A mindenható média azt is elhitettette az emberekkel, hogy a TEAOR számok miatt nem kell társasági szerződést módosíttatni nyáron, elég lesz csak decemberben. Arról nem szólt a fáma, hogy a gazdasági törvény változása miatt viszont kellett - volna. Annak a határidejét ugyanis nem tolták ki, így aki a TV-rádió miatt nem módosította a társasági szerződést, az megszívta.

Col.Maybourne 2008.08.21. 19:40:18

Panda,
en mar leleptem 4 eve. 10szeres szorzora ne szamits, itt sem kolbaszbol van a kerites. Mas turistakent Nyugatra jarni, meg mas itt elni.

Answers 2008.08.21. 19:43:48

Csak azt nem értem miért csodálkozik bárki is a szlovák rendszámos okoskodáson mikor az igen tisztelt miniszter-elnök urunk (áfa visszaigénylés céljából)céges számlára építette a privát uszodáját. Adót optimalizálni csak neki szabad?!

??? 2008.08.21. 19:47:03

SheronComb, teljesen egyetértek Veled.

Nem röghöz kötött jobbágyok vagyunk (ezt valaki írta is már), hanem önállóan gondolkodó, szabad emberek, akik maguk döntik el, hogy hogyan és hol éljenek. Akinek csak a szája jár és folyton méltatlankodik, na az az igazi droid, mert lételeme az irányítottság, magától képtelen élni a lehetőségeivel.

És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy nincs lehetőség, mert van, csak nem kell finnyásnak lenni. Én is dolgoztam hipermarketben kasszában a két darab felsőfokú oklevelemmel, egy diplomámmal és egy nyelvvizsgámmal, mégsem rinyálok, hogy büdös kormány, miatta vagyok ilyen helyzetben. Nem, hanem én választottam, mert átmenetileg szar helyzetben voltam és el kellett vállalnom a kulimunkát. Később jobbra fordult, választhattam jobb állást és most keresek annyit, hogy kifizetem az adót, a hitelemet és megélek a maradékból.

Madách is megmondta: "ember, küzdve küzdj és bízva bízzál".

Panda 2008.08.21. 19:47:23

nyilván "költői túlzásnak" szántam...

pret 2008.08.21. 19:49:42

Answers ->
ott a pont :D
(es milyen szepen fogalmaztad :D)
ez csupan adooptimalizalas

(lehet, hogy elsore viccesnek hangzik de tenyleg az -> ezert nem tudnak vele mit kezdeni :)

xenuka 2008.08.21. 19:49:53

Bp-en a Vígszínházzal szemben mindig van egy két lichesteini rendszámú méregdrága szgk, ami jegy nélkül tilosban parkol. A rendőr meg úgy kerülgeti, mint macska a forró kását. Nem megy közel hozzá, mert valaki még megkérdezi ezt miért nem vontatod el?

xenuka 2008.08.21. 19:54:34

bocsi jegy nélkül vagy tilosban parkol

ittélek 2008.08.21. 19:54:38

Nem az a baj, hogy egyesek ügyeskednek, hanem az, hogy rengetegen.
Senki nem akar fizetni semmiért (adózni meg pláne), ezért aztán az a vékony réteg, aki bérből él, mindenki helyett meg van sarcolva. Nagyon sok a potyautas!
És még vállon is veregetjük a potyázókat és az adó elkerülőket.
Én már baromira utálok mások helyett fizetni!!!
Nekem nem tudja senki bemagyarázni, hogy majd akkor lesz tisztességes és majd akkor lesz a közteher viselő ha majd a másik is, ha majd nem ez lesz a politika...stb.
Aki nem akar tiszta lenni, az soha sem lesz az!!! Ám van akinek olyan a neveltetésem hogy nem verne át másokat. Egyre kevesebben vannak.
Lehet itt az adó 5 %, akkor is lesz egy réteg, aki azt sem fogja befizetni. Fizessen a másik, hogy neki is jó legyen.
Kőkemény agymosás kellene végre, mert a rendszer váltással és az EU tagsággal egyik sem járt együtt.
Mindenki a másikra mutogat; majd ha ő, akkor talán...esetleg...

Freechild 2008.08.21. 19:55:28

Worm

Hidd el hogy leszarnám a 70% os adót, ha a maradék 30% annyi lenne hogy megélnék belőle. Akkor nem érdekelne hogy mennyit von el az állam. Nyugaton ez van. Lehet hogy sokat kell adozni, de marad is... És családapaként hidd el hogy nem az állam érdekét fogom nézni. És hazudik aki azt mondja hogy inkább a saját gyerekétől veszi el a falatot hogy adózhasson.

Az adózás egy nagy baromság az agymosott idiotáknak. Az a baj, hogy eleve meg se kérdőjelezzük hogy miért is ennyi az adó. Csak azt hajtogatját a droidok, hogy be kell fizetni mert ez a törvény. Csak ezt a törvényt nem olyanok hozták akikről a jöindulatot lehetne feltételezni. Elfelejtették hogy az állam van a népért. Nem azért melózok hogy eltartsam a vizfejet. Ha holnaptól minden pénzed elvennék, akkor te be is fizetnéd, mert igy törvényes... :(

Irod hogy könyvelőként látod hogy hova süllyednek emberek páz ezer forintért. Gondolkodj tovább és kérdezd meg, vajon miért? Miért alakult ez igy? Az EVA volt rá a jo példa, hogy normális adot befizették az emberek. Aztán azt is elb@szták az okosok.

Hidd el a jo állampolgárt nem az adofegyelem teszi. Nem leszel attól jobb ember hogy befizeted az adodat. A moralitás nem erről szól. Fel kell nőni az emberek gondolkodásának ahhoz, hogy bizony kinyilt a világ és nem csak a magyar szar van már, hanem lehet választani. Ez persze a hatalomnak nem tetszik és probálják a jo komenista hagyományok szerint propagandázni. És van aki ezt be is nyalja.

Körülbelül annyit törödök az állam érdekeivel, amennyit ő törödik az enyémmel. Ez igy korrekt.

??? 2008.08.21. 19:59:36

Drága Worm: eszemben sincs KFT-t alapítani, nem akarok én csalni, elég, ha a munkahelyem csal és feketén fizet nekem. Fizet annyit, hogy elég legyen. Az is igaz, hogy 10-12 éve tanultam közgazdaságtant, sajnos nem minden témában frissítettem a tudásomat :(

Biztosan a legjobb vagy a szakmádban, nem úgy mint néhány más könyvelő, aki elfelejtette felvilágosítani az ügyfelét pl. a TEÁOR dologról. Igazából nem a média a hibás, mert mit érdeklik szomszédmarinénit a vállalkozásokra vonatkozó törvénymódosulások? A könyvelő a sügér, ha nincs észnél és reszelnek a cégnek.
Férjemmel is ez történt: a főnök azt mondta, hogy persze, bejelenti, aztán a könyvelő f@sz volt és csak a TBhez jelentette be (nem értem, hogyan), úgyhogy orvosnál minden rendben volt a TBszám ellenőrzésekor, de az APEH felé nem fizettek utána. Gyakorlatilag nem volt bejelentve fél évig. Akkor derült ki, mikor hitelt akartunk felvenni és kellett munkáltatói igazolás. Hát ne tudd meg, főnök azonnal kirúgta a könyvelőt.
Így is lehet csinálni....

akinek meg nem telik céges könyvelőre, vagy ezen is spórolni akar, az megérdemli. Zugügyvéd elveszti a pert, zugvállalkozó bebukja a vállakozását :)
Az egyetemen az adótan tanárom mondta mindig: "most tessék figyelni, kedves hallgatók, most készüljön fel vizsgára és tanulja meg jól, mert csak az tud jól adót csalni, aki töviről hegyire ismeri a törvénykönyvet.
Btw közgáz diplomám van, igaz nem most szeretem :(

non olet (törölt) 2008.08.21. 20:01:26

"az a vékony réteg, aki bérből él, mindenki helyett meg van sarcolva. "

Azon azert elkene gondolkodni, hogy a berbol elo MIBOL is fizet adot ?!

HA alalmi alkalmazott akkor
ugye egyaltlan NEM fizet adot!!!
mert a brutto beret IS ADOBOL kapta.
Azaz a MÁR meglevo adobol eloszor kifizetik majd vissza veszik az ő LATSZOLAGOS adojat...tehat az allami alkalmazott NEM ADOFIZETO.

A magn alkalmazott sem fizet adot valojaban, hiszen azt a penzt amit ado cimen NEM KAP meg fizeteskor azt a MUNKAADOJA termelte meg valojaban.

Adot tehat valojaban CSAK az
ADOSZAMOK tulajdonosai fizetnek!!!
(vallalkozok, cegek, kistermelok)

A tobbi csak latszat....

Erdmes megnezni MENNYIBE is kerul
igazbo az a netto fizetes a munkaadonak:

www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator

Worm 2008.08.21. 20:02:01

Freechild: nem tudom olvastad-e a hozzászólásomat a lepattanásról? Nemsokára én is megyek. Amíg azonban itt élek, addig elfogadom ennek az országnak a törvényeit. Nehogy azt hidd, hogy nem használok ki bizonyos kiskapukat, de egy bizonyos szint alá nem vagyok hajlandó süllyedni.

A párezer Ft-os lesüllyedésről: nem azok teszik akik éppenhogy kijönnek pénzükből, hanem azok akiknek van mit a tejbe aprítani. A szegényebb emberek nagyrésze sokkal becsületesebb!

Az eva tényleg jó példa: 20% volt amikor az ÁFA 25% volt. Az összes evás eladta 25%-ért a számlát és befizetett belőle 20-at. Az ÁFÁ-sok meg kiixelték vele a bevételüket. Ez tényleg nagyon megérte az államnak!

akos 2008.08.21. 20:02:27

ha évente és azon belül is máshol lakom, akkor a kocsim hazaviszem Mo-ra, befizetem regadót, aztán köv évben, ha látom, h nem érem el otthon a 183 napot, akkor átregisztrálom vissza és elbukom a regadót és utána megint vissza és ha 181 napra sikerült, akkor adócsaló vagyok? :)

non olet (törölt) 2008.08.21. 20:05:40

"A könyvelő a sügér, ha nincs észnél és reszelnek a cégnek."

BAROMSAG!!!!!
A cegert/vallalkozaseert a ceg/vallalkozas vezetoje felel..NEM a konyvelo!!!!!

Aki ezt nem tudja eleve ne vallalkozzon...

A konyvelo adhat szakmai infot/tanacsot, De! nem felel a ceg dolgaiert es plane nem vezetheti a ceget ilyen napi szinten
a ceg vezetoje helyett.

??? 2008.08.21. 20:06:11

Freechild: zseni vagy, imádlak, én sem mondhattam volna szebben. Érted már, Worm, hogy mi a stájsz? Könyvelőként neked kéne a legnagyobb spílernek lenned. Ha mégsem vagy, te bajod.

ittélek: találkozzatok Wormmal és építgessétek az utópiátokat :)

GGG77 2008.08.21. 20:08:51

"azt a MUNKAADOJA termelte meg valojaban."

Aki viszont a munkavállaló nélkül max a seggét törölhetné.

Amúgy a nagyfőnök is megmondta, hogy el lehet menni Szlovákiába. Hát tessék, Ferikém!

non olet (törölt) 2008.08.21. 20:13:35

"Aki viszont a munkavállaló nélkül max a seggét törölhetné."

Tevedni tetszik...csak legfelljebb kevesebbet keresne egyedul.

Tudod konnyebb 10 emberen 1000000 Ft-t keresni, mint egyedul...Ezert veszunk fel alkalmazotatt. (esetemben soforoket)

Worm 2008.08.21. 20:14:23

Én könyvelőként tudom az APEH működési mechanizmusát, tudom, hogy mivel kell körbevédenem magamat és az ügyfeleimet, mennyi az annyi amennyit be kell fizetni, h ne legyen gebasz semmilyen vizsgálat miatt. Így nem kell izguljak.
Aki azonban nem fizet adót, annak nincs joga sírni! Ennyi és nem több a véleményem. Csak attól fogadom el a sírást, aki mindent szabályosan csinál! Annak tényleg van oka rá!!! Nem véletlenül támogatom a lelépést! Ha az ember összeszedett 40 millát (lakás, ház, kocsi satöbbi) azonnal mindent el kell adni, és lehet lógatni a lábat egy homokos tengerparton.

TDR 2008.08.21. 20:14:38

Ezt csak a gazdaságért csinálják,ez olyan mint a vegyél magyar terméket szlogen:-))Aki elhuzz innen tök igazavan,ez itt az abszurditán köztársaság!Azért dolgozzál hogy fizzethessél...

GGG77 2008.08.21. 20:18:09

Komolyan mindjárt térdre borulok a munkaadóm előtt, hogy milyen rendes...

qgyu 2008.08.21. 20:21:24

Jó felé kanyarodtok de apénzek kivitelét az országból nem a vállalkozók kezdték, hanem kedves politikusaink. Nekik mindent lehet?

csaszu · http://csaszu 2008.08.21. 20:22:27

Higgyétek el, a szlovákokat sem rázza a röhögés, hogy oda járunk adót nemfizetni, amit megspórolunk azt meg itthon költjük el. Mindenki a magas adók miatt van felháborodva, nem a bonyolultságán. Valami miatt az érdelegyeztető himbilimbi tanács nem engedte (!) egyszerüsiteni. Kupa Mihály mindenkit anyáz, de az ő adóprogramját igazították a bonyolult közigazgatáshoz.

Egyébként mindenki adózik Maon, mert mindenki költ. A jövedelem adó, az csak egy adó a sokból.

Fletónak meg igaza volt, amikor Széles elvtársnak a pofájába mondta, hogy a meleg barátjával együtt huzzon el tótékhoz

??? 2008.08.21. 20:26:03

non olet: igazad van, tényleg a vállakozások szívják meg. Éppen ezért jelent be minimálbérre, fizet zsebbe, és így a dolgozó akár a dupláját hazaviheti nettóban a papíron lévő bruttójának. Arról nem beszélve, hogy minimálbér után jár némi szociális ellátás, ha megfelel bizonyos feltételeknek (pl. lakástámogatási segély, aminek csak annyi a feltétele, hogy az egy főre jutó jövedelem ne érjen egy bizonyos összeget), és lehet, hogy a fekete százezres fizetése mellé még rezsitámogatást is kisajtol az államtól, mert papíron csak minimálos.

Aki meg rendesen be van jelentve, az meg adócsalóz ezerrel. Joggal vagy jog nélkül, az mindegy, lényeg, hogy megtehetik a csalást, mert lehetőség van rá. Gondolom más országokban is vannak kiskapuk, ne legyünk már naívak, hogy Nyugaton mindenki a becsület aranyszobra.

Igen, egyre kevesebb a "becsületes" ember, de ne általánosítsunk. Kisfiam fél éves, és nyilván becsületes, jószívű, emberileg korrektnek fogom nevelni, de megtanítom a túléléshez szükséges trükkökre is, mert másképp csak kizsákmányolható szolga lesz. És nem hiszem, hogy morálisan züllött az, aki megpróbál élni egy élhetetlen világban.

Ez is a régmúlt maradványa, régi szabályok egy becsületes élethez igazítva kontra megváltozott versenyképes világ. Lehet választani, hogy morálisan élünk feddhetetlenül vagy gazdaságilag. Kettő együtt nem megy.

És akkor inkább a pénzt választom, mert a becsületszavamra nem adnak kenyeret a boltban.

blachowski 2008.08.21. 20:27:19

egyértelmű hogy a vpop be akarja szaratni az embereket.. majd a szlovák vpop ingyen fog melózni a magyar társaknak :D ne nevettessenek már... majdnem 10ezer ember adatát kéne átnyálazni ami hatalmas meló lenne. a másik meg hogy nem fogják a tótok maguk alatt vágni a fát azzal hogy elriasztják az adózókat.

diszidans 2008.08.21. 20:27:50

mar 3 honapja leleptem angliaba, 1.5 milla a fizum , ha ezt elöbb tudom nem nyomorgok 120 ezerer abba a pöcs országba
nemsokára a 3 testvérem is kiszervezem, nesze neked gyurcsany remelem hamar elfelejtem hogy letezel egyaltalan

batran jöjjetek itt kaptok megbecsülest es jo fizut is,de csak olyan jöjjön aki rendelkezik tudassal, a hülyek itt se kellenek

csaszu · http://csaszu 2008.08.21. 20:33:42

Angliában akkor "egymilla a fizum", ha angliai munkát szállást igérsz borsodi magyaroknak, aztán kamukulcs átadása és közvetitői díj átadása után lelépsz.

Peter78 2008.08.21. 20:37:12

Csá! Én németországban dolgozom és szlovák rendszámos autóm van! Ez az EU-ban senkit nem zavar csak a magyar újpufajkásokat!!! Nem is fogok ide adózni soha!!! Az én pénzem ne lopja el senki!!! Mindenkinek el lehet innen menni!!! Aztán nézze meg a Gyurcsány hogy mit csinált!

GGG77 2008.08.21. 20:38:15

Persze diszidans, és nem tudod eldönteni, hogy elefántcsont, vagy pezsgőszínű legyen Phantom...

csaszu · http://csaszu 2008.08.21. 20:43:05

MAGYAR ÚJPUFAJKÁSOK !!!! Ez a legjobb ma ! Nehogy bepereljen valami nemzetvédő, hogy szídod a magyarokat. Bár pont a németek mondják, Magyar Nemzet = Cigány Nemzet . A azlovákok meg multkor azt mondták, hogy minden magyarnak van cigány rokona. A románok meg azt mondják, hogy trianon után kaptak tőlünk 2000 millió romát. Húde messze mentem a rendszámos autóktól

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2008.08.21. 20:43:10

Hehe, szeretem ezt a másfél milla a fizum mentalitást. :) Közben meg a kiadásokról nem írsz semmit.
----

Hirtelen két komoly gondot tudok felsorolni az egész adózás - nem adózás témával kapcsolatban.

1. Nem arra költik, amire ésszerű lenne, sőt, gyanítom, hogy egyszerűen elsikkasztják a java részét. Továbbá orbitális faszságokra költik: lásd: tűzijáték.

2. Ha az ember adót csal, lehet, hogy ő maga jobban jár, de ne adja isten, hogy a sok ügyeskedés és szarokbele mentalitás miatt összeomoljon a társadalombiztosítás és a nyugdíjrendszer, mert akkor tömeghisztéria lesz, az tuti. (Rosszabbra nem is merek gondolni.)

A kormány most minden fityinget megpróbál kipréselni, bizonyára egy részét igazságtalanul, de valószínűleg kiszámolgatták azt is, hosszú távon hogy lehet a kakiból legalább a fejünket kint tartani.

csaszu · http://csaszu 2008.08.21. 20:44:23

2 milliót akartam írni, hogy a lelkem száradjon ki, he !

diszidans 2008.08.21. 20:48:09

10 cnc robot gep tartozik alam, nem atveresböl szerzem a penzt, azt nem birna a gyomrom amugy sem

viszont össze se hasonlithato a magyar viszonyokkal az elsö havi fuzumbol berendeztem a lakast cakumpakk, 50 colos tv is benne van, a 2-3 -bol meg vettem reszletre egy uj bmw-t
a mostani fizumbol meg nyaralni megyek,

igy is lehet elni, meg magam se hiszem el hogy itt igy mennek a dolgok
piszok jo döntes volt ez a kijövetel

bakszy 2008.08.21. 20:49:07

Helóbeló mindenki!
Magyar állampolgárként szlovák rendszámos kocsival (céges kocsival) járok a klasszikus KNes városban. Mit mondjak, szerintetek, hogyan ellenőrzi a VPOP a tartózkodásomat? (igen céges kocsi, mert a cég szlovákiában van bejegyezve és folytat gazdasági tevékenységet tehát az állapot maxmálisan legális ...) Szóval, ha ideinglenes lakcímmel lenne ilyen autóm, szerintetek hogyan ellenőrzik az évi 180 akárhány napot? határellenőrzés nincs, nem pecsételnek és elárulok egy ipari titkot, a telefon adókörzete ott sántít, hogy a Duna túlpartján még nem vált át szlovák szolgáltatóra, sőt, a város túlvégéről is simán beszélek hazai hálózattal. A szlovák hatóság azért nem lesz kezesbárány a történetben, mert azt a hazaihoz képest kevéske adót (ami már annyira nem is kevés) oda fogom befizetni illetve a cég is, ostoba lenne kivenni az adókoronákat a maga zsebéből. Rendes iparág épül így is a rendszám beszerzésre szlovákiában, csúszópénzzel rendőrnek, biztosítónak, felügyeletnek, vizsgaállomásnak és akinek még kell, de ez itt teljesen normális, itt így működnek a dolgok és tessék csodát látni, egy ilyen velejéig korrupt ország jövőre "olyróval" fog fizetni, beszarsz. A jog és gyakorlati harmonizációt feletsd el, nem létezik, a hazai eredetvizsgával kecsesen hajtanak el akárhová. Az hogy az ügymenet sima, hát nézőpont kérdése, ha van rá embered akkor igen, egyépként halál. Ha még az üzemanyag eszedbe jut, akkor jusson eszedbe a jelentős árkülömbség. Amikor nálunk elkezdett lemenni az ára mindegyik üzemanyagnak, ott emelkedett a Mol érdekeltségű töltőállomásokon is (marhanagy világpiaci folyamatok mi?) Morálisan is fel lehet forgatni a dolgot, én állandóan fikázom a szlovák rendszámosokat mert Szlovákiában azért tanítják a KRESZT, hogy a delikvens tudja melyik szabályt kell áthágni megállás nélkül és hogyan idegesítsen fel mindenkit az utakon. Ha azt mondja valaki, hogy Magyarországon katasztrófa a közlekedési morál, akkor ajánlok egy túrát a szomszédokhoz, ott egyszerűen nincs morál erre a dologra. Amit ki akartam hozni belőle, hogy ha már láttatok az üvöltéstől eltorzult arccal sikítozni valakit szlovák rendszámra, akkor egyszer gyerek ebbe a városba, állatit fogsz röhögni. Én is szoktam ezt csinálni a kis kecses KNes kisbuszból amikor a szlovákiában legjobban fogyó Mercedes ML 320 mellett-mögött szarakodsz olyan kereszteződésben ami a könyvekben sincs és irány Euróba.
Lehetne sztorizni, csak arra figyeljetek, hogy ne bonyolítsátok túl a kérdést az "olcsóbb így az autó, mert ügye Unió van és egy felfogásból, mégha ez oly kevésbé hazafias is, de szabad a verseny és ha nyitot szemmel jársz, nameg jólfelfogott érdeked is, akkor megspórolsz 1-2 százezret, ha kőgazdag vagy, akkor 1 misit is / alkalom" című kérdésnél mert nincs értelme (1 misi, ha cirka 13-14 mihályért beruházól egy Q7be ami 1 év múlva simán veszít annyit az értékéből, hogy ugyanott vagy, csak a tudós polgártársak majd jó ostobán néznek rád mert milyen kis ócska hülye vagy, hogy hamár ekkora oktondi autót veszel enyi pézéé, akkor garasozól azon az "aprón". Ne mennyetek el a szar az élet és a politika is mert lopnak és csalnak és hazudnak és semmit nem csinálnak, lássuk be, ez így is marad jó sokáig és a rendkívül felvilágosult és még oly szorgalamsan érvelő laikus beírkálók sem foglyák ezt megváltoztatni a 8.számú népi front megnyitásával sem. Nézzétek, ha citromot kaptatok az élettől, kérjetek hozzá tequilát oszt jónapot.
Ez az egész szóban forgó kérdés negyed annyira nem izgalmas, mint azt felfújja a méééddiaa aki igazából csak a megvezethető embereknek gyártják a híreket, de persze aki ide beír és/vagy olvassa, az mindíg tudós és nem lehet félrevezetni, mert mindenkinél mindent jobban tud ...
elképzelni sem tudom, hogy milyen pénzekről beszélünk úgy az egészet tekintve, a szóbanforgó értékek meglátásom szerint nem mminuszt jelentenek, mert az autót pénzből veszed, szlovák rendszámra kápéban fizetve hozod be a Vaterlandból vagy Tóthországból, azt a pénz pedig már nagyon durván leadóztad az Anyaországban. Az elmúlt 2 sorban levezetett metódus az ésszerű, mert hitel nem kapsz kint olyan egyszerűen, nem ér meg annyit az egész mint annak az intézése hidd nekem el.

Nos, egy szó mint száz: Miről beszélünk kedve Polgártársak?

pimpike 2008.08.21. 20:50:32

"2 milliót akartam írni, hogy a lelkem száradjon ki, he !"

Bár úgy lenne ,akkor itthon nem maradt volna egy darab se ...


Egyébként meg az ombucsman rájött , hogy a VPOP szlovákrendszámrasszistaaa! :-)

csaszu · http://csaszu 2008.08.21. 20:54:24

A fogyasztást kell megadóztatni, nem a jövedelmet. Akkor mindegy, ki mennyi adót nem fizet, úgyis a tízezer legnagyobb adózóhoz kerül a lopott és nem lopott pénz is, meg a fekete jövedelem is. Az csak egy proletár öntudatból eredő kép, hogy valakik " tömik a zsebüket ". A munkanélküli segélyen élő is költ, ahol költ az is fizet számlát, ruhát benzint ékszert, élelmet stb. vesz. A baj csak az, hogy ez a jövedelem mindig csak hozzánk osztódik el, akik dolgozunk. A tanyasi segélyezetthez egy árva peták sem jut vissza, csak valami pici konc

wektor77 2008.08.21. 20:55:43

Gusztustalan ez az egesz ami ebben az orszagban folyik,gondoltam haza jovok de...aaa,kar a billentyuzetert.

autóbuzi 2008.08.21. 20:55:48

Miért nem Magyarország az aki a legkedvezőbb feltételeket adja az autósoknak? Akkor IDE jönne mindenki, ömlene az országba a zseton! És még az a büdös geci is többet lophatna amelyiknek még most sincs jobb ötlete mint a csórók továbbfacsarása! De ennyi esze NINCS!

zotyikaa 2008.08.21. 20:56:20

Aki ellop (jogszerűen) pár százezer Forintot, az adócsaló?
És azok akik ennek a 100-1000-szeresét azok meg nem? (Legalábbis nem tudok senkiről aki börtönben ülne) Hogy is van ez...?

Worm 2008.08.21. 20:56:44

Teljesen igazad van diszidans! Mindenkinek ott kellene élnie, ahol megtalálja a számítását, és nem sírni, h ahol van az milyen szar.

Teljesen tisztán vagy kinn? Ha igen megtennéd,h leírod milyen adóterhek vannak az angoloknál? (nem baszogtatni akarlak, de sokan azt hiszik, h csak itthon van rengeteg adó. Egy cimborám kinn él már régóta, és elmondta, h mennyi adó van az albérleten, kocsin stb. Persze a maradékból is királyként él és ez a lényeg! Tényleg csak azért kérlek erre, hogy lássa mindenki, hogy azért ott is kemény elvonások vannak!)

bakszy 2008.08.21. 20:57:08

A kevesebb néha több!!

johevi 2008.08.21. 20:59:14

Úgy általában kezd elegem lenni ebből a sok ombudsmanból, okoskodnak mindenbe bele. "Aggályos" az mi a f@sz? Szabad vagy nem?
Egy haverom alezredes faterja akkor ment nyugdíjba, amikor egy állatorvos civil kezdett belepofázni, mit és hogyan csináljanak...

csaszu · http://csaszu 2008.08.21. 20:59:14

Már ez a topik is átment proletár romantikába !

Lopnak a gazdagok, bezzeg mi kisemberek ! Támasszuk föl marosán elvtársat !!!

pixa 2008.08.21. 21:00:07

eg: Orbánt kár belevenni a buliba. Az eu-hoz az mszp kormány alatt csatlakoztunk, ekkor jött be a vámot leváltó regisztrációs adó, ami SOKKAL ROSSZABB mint a vám volt!!! (Most tekintsünk el az eu-n kívüli autókra vonatkozó, a reg.adón felüli vámokról)

Namost Orbán ígérte (más kérdés, hogy megcsinálta volna-e), ha ő kerül kormányra (mintahogy ez nem sikerült), 1.6-os benzinesig, és 2.0ás dízelig eltörli a regadód, családi autó program címén (vagy vmi ilyesmi). Gyurcsány apánk cserébe nem hogy csökkentette volna az amúgy is eu-ba ütköző reg.adót, hanem növelte. És mit tesz ezért az EU? Lófaszt se. Megjegyzem számos nyugati országban szintén van reg.adó.

1 biztos: Amíg gyurcsány van, addig regadó is van. Ha más lesz gyurcsány helyett, esély (ki tudja mennyi?) még mindíg van az eltörlésre.

Addig is, inkább szerezzetek/szerezzünk nigériai rendszámot valahogy, az úgyis megbaszhatatlan! Megyek is a kondiba, haverkodok valami fekete sráccal :)

lala 2008.08.21. 21:01:04

Milyen érdekes, hogy egy csomó fejes off-shore céget üzemeltet, ami az adóelkerülés legalizált formája, azonban csak abban különbözik a cikkben emlegetett formától, hogy azt nem büntetik. Azért nem büntetik, mert azt a korrupt jogalkotók hozták létre a gazdasági felső tízezer számára. Pl. Kóka is így "optimalizál", de beszélhetnénk Gyurcsány "Úszómedence KFT"-jéről is, persze ennek semmi köze a politikai hovatartozáshoz.

Van egy megoldás: mivel az egész úgy van kitalálva, hogy a kis embernek ne érje meg Cipruson "adót optimalizálni", ezért össze kellene fogni néhány kis cégnek. Úgy már megéri. A fejesek meg bekaphatják!!!

zotyikaa 2008.08.21. 21:02:30

Akinek nem tetszik ami van, húzzon el az országból. Úgyis csak a kispénzűek fizetnek adót nekik meg ugye sem pénzük sem eszük hogy lelépjenek. Akiknek meg van rajtunk kívül, azok jobb ha elmennek és nem lázítják az itt maradottakat.

Jimbó 2008.08.21. 21:02:49

blachowski: egyetértek veled, és én is ezen gondolkodtam mostanság. Merthogy ugye mondja a VPOP hogy mekkora a közös együttműködés a köztük és a szlovákok közt. Ez csak ködösités, azé hogy a sok parasztot beoltsák, meg hogy a tudatlanokat ráuszitsák a szlovák rendszámosra, hogy adócsalók meg árulók stb. Rendben hogy a tótok nem igazán szeretik a magyarokat,(mondjuk talán most már jobb a helyzet.) de az ő gazdaságukat erősitjuk a mi pénzükön, hülye lenne az aki ezt kihagyná.

barkass 2008.08.21. 21:09:51

Jimbo: a szlovakok meg a ciganyoknal is jobban utaljak a magyarokat. 30 evet eltem ott, csak tudom...

reno · http://Winklernek 2008.08.21. 21:12:58

lichtensteini=liechtensteini

2008.08.21. 21:18:16

nekem román rendszámú a kocsim, bár tudom ez egy ősi román szokás

K Ágnes · http://danika 2008.08.21. 21:18:49

Bocs! csak ma tévedtem ide,de jó volt,hogy én milyen hü.lye voltam eddig!

lala 2008.08.21. 21:19:06

Szerintem jobb megoldás megszorongatni a politikusok golyóit. Nincs köztük egy hiteles személy sem. Az egész közigazgatást ,államigazgatást, parlamentet, ittmaradt őskövületet lapátra kellene rakni.

Annyi változott 90-ben, hogy kifinomultabb módszerekkel működik az uram-bátyám korrupció + szétosztották az állami vagyont.

egy átlag 2008.08.21. 21:25:45

Beilesztem ide is véleményem ezen témában.
Szerintem itt minden hsz. helytálló. Az a sok kretén miért áll (ül) a helyén a parlamentben, azt nem tudom. Szétbaszták a sok hülyeséggel ezt a szerencsétlen országot eléggé az elmúlt pár száz évben.
Miért van az, hogy ez a társadalom 500 éve nem termelt ki magából egyetlen valamire való politikust?(ez off volt bocs)
Szerintem komoly gondok vannak a felsőoktatásban,(is) az un. "elit" az elmúlt húsz évben is csak a selejtet gyarapította ebben a koxfészekben....
Szóval monnyon le, de nem tudom ki a fasz lehetne ezek helyett? Még egyszer bocs az offé.

Bakszy! Valamivel, nagyon nem értek egyet:
"Nézzétek, ha citromot kaptatok az élettől, kérjetek hozzá tequilát oszt jónapot."
Ez a gondolkozás egyenesen visszavezet a barlangba.....

ommm 2008.08.21. 21:43:51

barkass 2008.08.21. 21:09:51

hmmm...bizonyos réteg igen. de azért vannak itt is haladó gondolkodású emberek.
sajnos, egyelőre még, kevesebben...

CheetahRabbit 2008.08.21. 21:44:58

Azt hiszem, en masfel ev mulva Nemetorszagban fogok venni autot. Itt is fogom forgalombahelyeztetni es nem lesz nehez bejelentkeznem sem lakni valakihez. Igaz, hogy csak 30 napot töltök itt evente, de ezt bizonyitsa be a VPOP. Jo nekem a nemet rendszam otthon is.

zauci 2008.08.21. 21:50:58

Úgy látom, hogy a "nagy " emberek szaladgálnak szlovák rendszámmal, az ellenőrzés hírére fel is szisszentek. Én meg szívesen választanám a szlovák adózást (SZJA).

Juliánus 2008.08.21. 21:51:09

Mezei Magyar agy vagyok. Nem tudom mi a különbség az offshor cég és a Szlovák rendszám között. Mindegyik adót csal el az országtól. Az egyiket az Apeh elismeri, a másikat nyélből üldözzük? Összegszerűen mennyi adóbevétel kára keletkezik az országnak az egyikből és a másikból.
Az Unió nem egyenlő minden tagállam részére?

replayxx 2008.08.21. 22:00:25

Juliánus:

Te egy tipikus primitív kommunista vamzer vagy...
Irigy ember, és ez sajnos tipikus magyat tulajdonság. Mert ha te meglátod hogy egy polgártársadnak egy kicsit jobban megy, már rögtön azon jár az eszed hogy hogyan keseríthetnéd meg az életét... Felnyomod az APEH-nél, az ÁVÓnál meg bárhol. Na pont az ilyen primitív patkányok miatt tart itt ez az ország! Mert TI szavaztátok meg ezeket, 40 év elnyomás után... Meg is érdemlitek a pusztulást.

replayxx 2008.08.21. 22:04:44

Pedig te is szabadnak születtél. Nem pedig kib@szott szolgának...
Senki sem azért van hogy ha megnyomják a gombot akkor csengesse az adót.
De ha neked perverz örömöt okoz az adózás, akkor csak tessék!
Ne hagyd hogy bejöjjön a nemzetellenes kormány oszd meg és uralkodj taktikája, ÉBRESZTŐ!

dolfi: 2008.08.21. 22:11:39

ÉS MENNYIRE IGAZ!

Ez a julánusz egy full idióta! Nem az a probléma hogy mindenedet elveszi az állam ha hagyod, neeeem.. A probléma számára az hogy ezt te nem hagyod. Ahelyett hogy harcolna az igazságtalan kizsákmányolás ellen nos inkább a rendszer szolgálatába áll és eladja a sajátjait!

Ez az egész ország teljesen undorító.És az undorító primitív emberek teszik azzá...

mószer aranka 2008.08.21. 22:13:22

Egy óriási ostobaság a VPOP részéről ez a rángatózás.
Ez az adórabló VPOP vezér meg ne nagyon ugasson, amikor ő csak az adónkat fogyasztja, de még soha senkinek sem fizetett semmit sem. Neki aztán még szava se legyen.

exeter 2008.08.21. 22:14:12

Te mezei magyar JULIANUS: ha nem értessz hozzá AKKOR MIÉRT POFÁZOL BELE?

karatekutya 2008.08.21. 22:15:26

Juliánus:
az off-shore cég mostanában már nem nyerő, nemrég az Index is írt erről. A bankok ellenőrzik és lejelentik az utalásokat (terrorizmus támogatása jeligére). Tehát hiába dolgozol idehaza, ha a megrendelőd a zsozsót egy liechtensteini számlára kéne utalja.

mószer aranka 2008.08.21. 22:16:07

Juliánus 2008.08.21. 21:51:09
Mezei Magyar agy vagyok. Nem tudom mi a különbség az offshor cég és a Szlovák rendszám között. Mindegyik adót csal el az országtól.

Melyik országtól?
Te született .....lye

deVilly 2008.08.21. 22:18:51

egyrészt sajnos nagyon kevesen fizetünk adót itthon, másrészt folyamatosan nekünk kell fizetni azt is, amit politikai oldaltól függetlenül, az elmúlt 18 év alatt minden kedves kormány és az azokhoz közelállók szétraboltak az országból

érdemes lenne kibaszni itthonról mindenkit és kintről szerezni egy "független szövetségi kapitányt"

atlbilbaoo 2008.08.21. 22:20:09

A Cucializmus utolsó éveiben kicsit felszabadult a valutafront, de a hazai dollárboltokban magyar ember csak 50 $-t költhetett el, a román rokon akár milliót is. Mit tett a magyar ember? Kivitte a pénzét, a legálisat is meg a nem legálisat is a sógorok bunkerüzletetibe!!
Akkori áron kb. 10 milliárd schiling vándorolt az osztrákokhoz a magyar államkassza helyett. Húsz évvel ezelőtt ez szép pénz volt. Ma is az. Mert ilyen hülye emberek irányítják a pénzügyeinket. Ma sem értem, ha veszek az unióban egy gépkocsit, amit egyszer ott már regisztráltak, miért kell érte fizetnem itthon is. Vagy ha veszek egy magyar Suzukit, azért miért kell regadót fizetnem? Milyen vámot váltottak ki a magyar termékek estében?
A másik, ami itt is felvetődött, magam is jártam amcsi rendszámmal. A kutya nem állított meg. Ha valaki sokat jár a nagyfaluban, szép számmal talál floridai meg kaliforniai rendszámú autót, aminek megnézve kiderül, hogy már műszakija sincs!! De a magyar rendőr meg a finánc( spenóthuszár) azt se tudja mit kell nézni, megállítani sem meri.
Balfasz rendeletre a magyar mindig talál kiskaput, ha kisebb lenne vagy eltörölnék a regadót, akkor a kinti kocsik vételára is a magyar kasszába folyna be. Mert jelenleg a kocsi ára, a kötelezője és minden egyébb költsége a brenyók kasszját gyarapítja.
De ezt megérteni ész kellene!!!
Magyarisztán, mert ez egy ilyen ország!!

Bűvész 2008.08.21. 22:21:01

Köszi Pret!
megtaláltam az oldalt.
ÉS ha nem gond lenne még kérdésem.
Ha jól értem akkor azon lehet spórolni,ha magánsazemély vagy ,hogy nincs teljesítményadó,kevesebb a biztosítás,de lehet hogy kevesebbet is fizet nem? Bár a kötelező az nem érdekes,azon fájon a másik félnek a feje,meg főleg amíg elintézi a kárát a szlovák biztosítóval. Úgy kell neki mér nem figyelt.
Ha, cég akkor azt már kint kell megcsinálni ahhoz,hogy ne legyen áfa+ cégautóadó+visszaigényelhesd az áfát a benzinből. Ugye így van?
Ha jól tudom ma Magyarországon a tartósbérelt autók áfáját is vissza lehet igényelni,teljesen mindegy,hogy van-e benn rács vagy nincs,persze nem akkor ha csak azért csinálok egy céget,hogy vehessek egy autót áfa nélkül.
Előnye még hogy,nyugodtan gyors hajthatok,nem kell fizetnem a parkolásárt, meg az autópályáért mert úgysem tudják behajtani.
De azért Magyarországon közlekedhetek és nyugodtan beleröhöghetek a sok birka arcába ,akik mind ezeket megfizetik.Jól gondolom?
De ha szar az út ugyanúgy szidhatom a kormányt,igaz?
És szidhatom nyugodtan a rabló Gyurcsányt aki kirabolja az ország szemét,jól lenyúltam a mocskot.
És azt megnézte már valaki,hogy mennyivel olcsóbb kint az új autó mint minálunk?
Pl egy új Skoda Superb amit Ommm fő regadóellenes bloger már egyszer bemutatott,hogy kint drágább mint itt.
Gondolkozott már valaki azon,hogy ez a pénz kinek a zsebébe landol hanem a magyar mocsok államéban, akkor lehet hogy a szlovák importőrében? Akkor nekik jól jön ez a magyarországi mizéria.
Vagy vegyek kint használtautót, mert akkor nem kell regadót fizetni?
Miért ha itthon veszem akkor kell?
És ha részletre venném,azt melyik ország bankjánál kell intézni? Mert ugye azért csak Magyar állampolgár vagyok,meg oszt itt van a munkahelyem is. És ha el akarom adni,azt ugye csak Szlovákiában tehetem, mert itt elégé macerás lesz megszabadulni a szlovák rendszámú autómtól.
Csak ennyi haszna van?
Vagy van még más is amit én nem vettem figyelembe,mert ha ennyi akkor szerintem
nem egy nagy üzlet ez.
Ha esetleg valaki meg tudná mondani miben tévedtem azt megköszönném.
Üdv

atlbilbaoo 2008.08.21. 22:33:10

Tudjátok miért mennek Monacóba a gazdagok, mert alig kell adózni, nem nézik honnan van amid van és nem érdekli őket milyen rendszámú kocsit vezetsz.
Mert ha lenne esze itt valakinek ott fent drasztikus adócsökkentésre és bürokrácia csökkentésre, akkor ide is többen jönnének!
És ki a f@szt érdekli, honnan van a pénze, amit idehoz és itt költ el!!
Csak itt költse el és ez a lényeg!!
De ezeknek ott fent nem jutna és ezért nem tetszik nekik.

Ubul11 2008.08.21. 22:33:47

Juliánus régen barát voltál mára barom lettél....

swarowsky 2008.08.21. 22:45:51

Bűvész...
ha itthon veszed akkor kell.

Maci111 2008.08.21. 22:48:09

A sok kamugazdag fizessen csak szépen itthon! Hajrá VPOP, hajrá Magyarország!
Járjatok azzal amit megengedhettek magatoknak, sóher banda!
Összeset kitiltanám a forgalomból, nagyrészük egy fölényeskedő patkány, tisztelet a kivételeknek, még nem láttam olyat kinek hajas volt a feje.

Maci111 2008.08.21. 22:51:31

A giros sütők is menjenek haza! Rántott húst akarok, meg birkapörköltet!

Maci111 2008.08.21. 22:53:36

Ja és persze mindenért Feri a hibás! Nem az a patkány besúgó, széthúzó, önző nemzet!

Ubul11 2008.08.21. 22:53:56

Macikám te hülye vagy?sóher,patkány,kopasz,fölényeskedő?
VPOP és dolgozó vagy?Ja nem csak apeh os....Ja nem igaz magyar vagy..bazze ne haragudj elfelejtettem...
Neked nem mindegy bazze te szerencsétlen?

Pityi 2008.08.21. 23:00:57

A náthás pék... ért nem lehet normális államot létrehozni?
Az állami szolgák is ugyan azt mondják, mint a versenyszférában dolgozók, h szórják a pénzünket. Ez most az jelenti tán (persze csak a címet olvastam el, mert 3 sornál hosszabb), h nyugodtan szívjanak a tisztes pógárok. Azé a tisztes pógároknak is tele lesz 1x a töke mindennel, utána nézhet mindenki, akárni legyen kormányon!!!!
Le az összes politikussal!!!

ommm 2008.08.21. 23:01:13

Bűvész 2008.08.21. 22:21:01
amit Ommm fő regadóellenes bloger

állj vagy állj.
vannak ennek nálam sokkal szakavatottabb értői is.

regado.blog.hu/

én csak belepancsoltam a levesbe. a hülye regadó azonban kiveri a biztosítékot nálam is. pedig még csak nem is ott élek.

velkedravce 2008.08.21. 23:04:15

Maci111, lúzer vagy és az is maradsz. Ébredj már, vége a vasfüggöny korának. Milyen alapon "tiltanál ki a forgalomból" bárkit is, te szerencsétlen?

oli 2008.08.21. 23:08:30

Nem tudom mi éri meg jobban.Szerintem ha otthon élnék Magyarországon ,vennék egy 10 éves ford scorpio kombit a németeknél 500 euróért fullosan ,majd roncsderby kb580 ezer állambácsi zsebébe.Modjuk 700 ezerböl kijön egy követhetö multú járgány,szervizkönyvvel.2 -3 év mulva kidobod,vagy eladod,ha nem is árában ,de nem sokkal kevesebbért a bekerülési összegért el lehet adni.Én nem vagyok ford rajongo,de átmeneti megoldásnak müködne.Ha veszel egy uj autot kb ennyit veszitesz rajta 2 év alatt.

Holdacska 2008.08.21. 23:09:35

ombuccmann is ott vizslasson,ahol igazán kellene! lehallgatni,megfigyelni lehet a dolgozókat, azzal nem tiporják porig az adófizető jogait,amiből mellesleg az ombuccman is él...

hajrá VPOP! sőt! megvizsgálnám még a mozgássérült igazolványos 10 millis autókat is, mert azok is gombamód szaporodnak! tessék csak egy bármelyik pösti parkolóban széjjelnézni!

dízsmagyarkáim, vegyétek már végre észre, hogy likas fazékba hiába öntenek levest,az kifolyik! előbb bekéne fótozni a likat! kb itt tart az államkassza is, amíg kisikkasztanak mindent( mert attől magyar,hogy az utolsó adófillért is elcsalja,oszt utána sír, hogy szegíny tezsvírnek kevés támogatás jut) addig nem lehet a fazekat megfótozni, akkor meg ne sírjon senki, hogy kifolyt a leves...

vero 2008.08.21. 23:12:45

A magyar költségvetésből 2004ben az EU csatlakozással kiesett egy óriási tétel. A VÁMBEVÉTELEK. Ezt, ha a kutya kovászba sz*rik is valahogy be kell jahtani, hogy pl. a vpop és társszervei működni tudjanak.
A regadó egyértelműen ezt váltja ki (mondjuk ez pont tilos lenne, de Brüsszel szemet huny az elvtársaknak, ki tudja miért...)
Máshol vlsznű ezt megoldották a GNP növelésével. Nálunk ilyen nincs, tehát marad a GDP meg a regadó.

Úgy tudom, az EU bíróság előtt már megtámadták a regadót. Valakinek nincs valami kézzel fogható infója? (Még szerencse hogy Kovács elvtárs jóelvtárs a z adóügyi biztos.)
Kiváncsi vagyok mi lesz.

ommm 2008.08.21. 23:23:31

vero 2008.08.21. 23:12:45

Nem is egyszer, tudtommal jelenleg is folynak perek. Ha kutakodsz egy kicsit, rátalálsz.
Az ítélet mindenképpen (így vagy úgy) precedens értékű lenne, gondolom azért pihen sok fiókban sokáig az anyag.

Lili 2008.08.21. 23:24:59

En eltem egy kicsit Angliaban, mot pedig svajc utburkolatat koptatom. Ja, es Magyarorszagon is egy ideig. Szoval akarhol voltam, mindenhol volt/van autom. Mindenhol odaillo rendszammal. Nem keresek a csillagos egig ero penzeket, sot, de valahogy megis mindig probalok tiszta lapokkal jatszani. Ott fizetek adot, ahol megkeresem. Annyit, amennyi ki van rova a fejemre. Meg hosszan sorolhatnam ezeket, de minek.

Angliaban nem lattam ilyenolyan rendszamu autokat csak azert, hogy mashol legyen bejegyezve. Ezer kulfoldi rendszam fut, de a kerdeses cellal csak nehany, ami a semmivel egyenlo, ha az aranyokat figyelembe vesszuk. Pedig kva sok a biztositas es magas az utado, draga a szerviz, de valahogy az embereknek eszukbe sem jut ezert francia rajtszamot noveszteni a verdara. Uszok vasakkal is jarnak sokan, de angol rendszammal.

Svajban azt mondja a torveny, hogy egy evig jarhatsz kulfoldi rendszammal, aztan tessek bejelentkezni. (Valahogy igy szol az angol regula is egyebkent. jogsira is, autora is.) Igy szepen mindenki rendszamot cserel, akinek letelt az ido, kulonben buntetest kell fizetnie. Senki nem csodalkozik ezen, hanem beall a nemletezo sorba, es jonapot. Kopkodnek, szidjak a rendszert, de akkor sincs mas valasztas.

Hogy hogyan eri ezt el az emlitett ket, nem annyira europai orszag? Egyreszt, az emberek ugy gondoljak, hogy a kozos teherviseles mindenkire vonatkozik. A mindnkibe pedig beletartozik mindenki. Masreszt van eleg penz, hogy az elveket at tudja vinni a koznapi ember is a gyakorlatba. Es akkor nem kell stresszelnie, ha valami gixer van. Hogy mitol van eleg penz? Az majd a vegen jon.

Tessek csak belegondolni, ha mondjuk a szlovak rendszammal Istenhatamogott balesetet szenvedek, korhazba jutok, a biztosito kideriti, hogy nahat, ez az ember 1 egesz 1 tized eve a ket emlitett orszag valamelyikeben el, es dolgozik. Azaz jogtalanul furikazott eppen Istenhatamogott, mert mar reg az emlitett ket orszag valamelyike szerinti normaknak kellene megfelelnie a vasnak(MOT vagy MFK), amit eppen magara boritott, es raadasul nem is annal a biztositonal kellett volna lennie a cascojanak, hanem a ket emlitett orszag barmelyikenel. Puff, mar nem is fizet, es ott dogolhetsz ehen, miutan behajtottak rajtad a korhazi szamlat. A csendbiztosok is ki fogjak deriteni, hogy nahat itt vmi nincs rendben, mert se a rendszam nem jo, jem az auto muszaki vizsgaja nem oda valosi, hiaba ervenyes a szlovak rendszer szerint. Ne adj Isten, meg a jogsi is tulment a kotelezo csere datuman 12nappal. Puff, megint egy kis sarc. Vagyis kva sok sarc.
Es meg a jogsi is ugrott, mert 1 ev utan lejart automatikusan, ha nem cserelted le idoben.

Biztosan lesz, aki azt mondja, hogy tullihegtem a fenti peldat. En azt mondom, hogy az elet kacifantosabbat is tud.

A torveny ugye Magyarorszagon is ugy szol, hogy ha ott elsz, ott dolgozol, akkor ott tessek sarcot fizetni. Na, ekkor elkezd a magyar gondolkodni, hogy melyik szot is hagytak kia a torvenybol. Es akkor jo magyar szokas szerint jonnek az ugyeskedok, hogy ok majd olcsobban, es mindenkinel furfangosabban. Igen, olcsobb, es furfangosabb, amit tesznek, de kockazatos, es nagyon sokba kerulhet, ha kiderul a turpissag. Vagy talan pont ez a lenyeg, hogy meg nem eleg draga, hogy jobban meggondolna a blitzelo?

Erre is biztosan lesz, aki fujjol, hogy hu de kocsog vagyok, miert ne hasznalhatna ki a kiskaput, ha ugyis mindenki azt teszi, sot, szinte mindent szabalyosan csinal, es el sem lehet kapni. Nem tudom, hogy el lehet-e kapni, vagy sem Magyarorszagon. Azt sem tudom, hogy a svajciak hogyan csinaljak, nem vagyok ebben szakerto.
Nem lattam meg Svajcban ilyen rendszamellenorzo ellenorzest az ut szelen. Valahogy nem bszogatjak az embert ilyenekkel. Angliaban viszont lattam autoszedo kamiont a belvarosban mindenfele rendorokkel korul, es aki arra tevedt, azt lemeszeltek, megneztek, hogy minden ok-e, aztan ha nem, akkor mar ment is a vas a szallito nyergesre ocskavasnak. Tudom, megkerdeztem a posztos motorost, mit jatszanak, es elmondta.
Szerintem amit az angolok igy, izombol csinalnak, azt a svajciak kifinomultabb eszkozokkel oldjak meg.

Azt is ertem, hogy az EU arrol szol, hogy a hatarok atjarhatok, es akkor nem mindegy, hogy hol van bejegyezve? De, vegtere is mindegy. Az viszont nem mindegy, hogy a kornyezeti terheles hol csapodik le. Az uthasznalatbol eredo kopas kinek a kasszajat sujtja. Stb. Ezek viszont meg nem ilyen egyszeruen megoldottak az EU orszagokban. Vagyis, ha a vas magyar utakat koptat es magyar mokusokat ol meg a fust, akkor a magyar bevetelekbol kell finaszirozni az utjavitast es a mokusgyogyitast is. Most tegye mindenki a szivere a kezet. Amikor (maradjunk az elozo peldanal) Istenhatamogott lakom, es ott pufogok minen nap, ott gazolom a hangyakat halalra, ott kell minden evben a KRESZ-tablakat renovalni, hogy engem utbaigazitsanak, akkor miert is fizetem en a sulyadot, a biztositasombol befolyt Afa-t, sorolhatnam, a szlovakoknak? Csak mert az olcsobb? Biztos ez? Tessek mar felfogni, hogy az mind penzbe kerult, es akkor is en fogom finanszirozni, ha nem dobok semmit a kozosbe. Nem ott, nem kakkor, nem ugy, hanem maskent, eszrevetlenul. Vagyis csak annyit veszek belole eszre, hogy megint emeltek a kenyer arat, a fizetesem meg nem emelkedett olyan mertekben. Es akkor most jutottunk el oda, hogy honnan is van penz az angoloknal meg a svajciaknal arra, hogy ezek a dolgok ne legyenek tulterheloek a kozonseges emberekre? En ugy latom, hogy hujeseg ellen nincs orvossag. Azaz, az Ember sehol nincs masbol. Viszont Angliaban, Svajcban volt idejuk kialakitani az elet utvesztoin eligazito, azokon atsegito infrastrukturat es szabalyrendszert. Valamint rugalmasan igazodik a torvenyhozas az elet legtobb teruleten adodo valtozasokhoz. Ez nem azt jelenti, hogy naponta cserelgetik a szabalyokat. De ami nem mukodik, azt nem eroltetik. Ami viszont jo, attol az istennek sem valnak meg. Persze ebbe is keveredik ocsu, de attol meg jol mukodik.

Azt is eszrevettem, hogy (es itt visszautalnek a "mindenki"-re) a tisztviselok es az ablak tuloldalan ulok mindig szolgaltatast nyujtanak, nem pedig kisistenkednek. En fizetem az adot, azaz az o fizeteset en finanszirozom. Magyarra forditva fizetek a szolgaltatasert. Ha fizetek, megkapom az ellenerteket. Ha fizetek, de nem annal az ablaknal ulonek a fizetesebe dobok a kozosbe, hanem egy masik orszag, masik ablakanal uloebe, akkor miert is varok szolgaltatst ennel az ablaknal? Ezt is leforditsam? Hat, tessek: Ha a szlovak rendszamos, szlovak biztositos, szlovak mittudomen-es auto osszes cuccat szlovakiaban fizetem, mer' ott olcso, akkor hiaba megyek a magyar okmanyirodaba. Ott csak lekop a biztonsagi or, aki jatssza a kisistent, hogy ki mikor kovetkezzen sorra, vagy soha ne is jusson be. Ha megis eljutottam Micikeig, akkor majd rajovok, hogy mennyivel is kerul tobbe egy pipa a szamitogepben, mint azt elotte gondoltam.
Ja, hogy ennekem szlovakrendszamosom van, minek mennek az okmanyirodaba? Nem, nekem nem kell menni, de a sok beromnak, aki nem olyan fineszes, es nem olyan bator, hogy szlovakrendszamosa legyen, annak kell. Ja, hogy miert nem szalad hat mindenki szlovak rendszamert (tolem lehetne pakisztani is, nincs jelentosege)? Egyszeruen csak azert, mert nem ott lakik. Nem ott eli a mindennapjait. Szeret nyugodtan aludni es nem lenyulni, atverni, megroviditeni mindig, mindenaron vkit.

Na, most lehet fikazni...

nyaligator 2008.08.21. 23:25:52

Valaki kerdezte milyen adosavok vannak Albionban es hogy masfel milliot keresni!Aki olyan nagy kiralynak kepzeli magat mert vett egy tevet meg full hitelre egy kocsit annak javaslom egy kicsit jobban nezzen korul!En specko ket eve elek angliaban es amit itt keresek az csak otthon sok!en nem vagyok olyan nagy kiraly hogy ketmilliot keressek en tisztesseges mernoki munkaval evi brutto 40000 fontot keresek!Ezt 22%-os jovedelemado plusz 3-4% munkavallaloi jarulek terheli!Igy 2870 font a havi fizetesmem[heti 650]!Sajnos ez itt annyira eleg hogy a csaaladom a mai napig otthon van!Ha berelsz egy lakast londonban nem jo helyen atlag 1000 font plusz rezsi[kb havi 300].DE!Most telen 40%-kal fogjak emelni a gazt!Az elmult evben 30%-kal emeltek az uzemanyagot![tehat mindent]Szoval 2700-1300.Marad heti 350 font egy csalad megelhetesere[iskola kocsik telefon ruha elelmiszer stb]Megsugom nem sok!Egyebkent az uj 320d-t havi 200 fontert lizingelheted!Na ez az igazi parasztvakitas!A legolcsobb ingatlan ami er is valamait min 150000!Van ra sanszod?ugyanugy mint otthon 40 ev alatt!Szoval sok fiatalnak uzenem kicsit kisebb igenyeket es eloszor megprobalni otthon!Ha nem megy akkor egy par ev kulfoldon penz megfog aztan haza!Mert kulfoldon mindig is bevandorlo leszel sot meg az unokad is!kerdezz meg egy angolt!

zalkapone 2008.08.21. 23:29:56

Aug. 20-án a tisztavatót úgy kellett volna befejezni, hogy az újonnan avatottak lezavarták volna a tisztelt társaságot a Duna partra, ...

toto 2008.08.21. 23:36:47

istenem de jo hogy nem elek abban a kurva orszagban ahol mindenki mindent megtehet (rendor, cigany, zsido, bkv ellenor). egy ruhes centime-ot sem fizetek ennek AZ ELOSKODO ROHADT GECI BANDANAK!!!! Dogoljenek meg mind ahol vannak!!!

nane 2008.08.21. 23:52:32

Itt még a politikusok is szegények ??????
Lásd ,Orbán V. A Románoknál még 16.000-t sem tudott kifizetni !!!De nálunk nem gatyáznak még jogtalan büntetés kiszabásánál sem ,60-80-ezret kereső autóssal,ha netán nem túd azonnal fizetni 20.000.-et mert akkor inkább még ha nyomorék is akkor eleszik az autóját !! Szerintem az ilyen ORBÁN POLITIKUS FÉLÉKNEK GYŰJTÉST KELLENE SZERVEZNI!!!!

vero 2008.08.21. 23:56:10

toto 2008.08.21. 23:36:47
És amikor már mindannyian így gondoljuk és mind elmentünk, akkor szép országunk végleg az övék lesz.

Bűvész 2008.08.21. 23:56:33

Swarowsky:
Bocs,hogy vitázni merek,de hirtelen ezt találtam:
www.porschebank.hu/gepjarmu_finanszirozas/tartosberlet/tartos_berlet_elonyei.htm

www.sixt.hu/hu/tartosberlet/

illetve még ezt is :
Az új áfatörvény ezt a lehetőséget 2008-tól eltörölte (ám ezt azzal ellensúlyozta, hogy a bérbeadók, lízingbeadók levonhatják a gépkocsik beszerzésétterhelő áfát).

vagy nem jól értelmeztem

Ommm!
Mi mindig elbeszélünk egymás mellet.
Hidd el nem nem a regadóhoz való hozzáérétsedről szóltam,csak éppen megemlítettelek a kint drágább Skoda ügyéből kifolyólag. Főleg azért mert a Skoda nem egyedi eset. Az Én Peugeot-om is többe kerül Szlovákiában mint itt.
És ha ez így van,az azt jelenti,hogy vagy a Szlovák állam is leveszi valamely módon a maga sápját az új autókból,vagy a kinti importőr ennyivel többért tudja adni az autót,akkor viszont az Ő zsebükben landol az a pénz amit itt regadó formájában az állam kapna meg.
És bár biztosan rohadt szemét mocsok ez az állam, és mindenki meneküljön ki merre lát,de a VAG mennyivel jobb,hogy inkább őket támogassam?
OFF:
És ha már úgyis megszólítottalak, Te biztosan jobban tudod nálam,hogy mindazon autók amiket Európában és Ámerikában is lehet kapni miért sokkal olcsóbbak az újvilágban?
Ottan támogatják őket? Vagy ott még kisebb a forgalmazok haszna?
b

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.08.22. 00:06:24

Zalkapone, a bevándorlóságot (vélem én, máshol lakom) méltósaggal viselni nem olyan nehéz. Hulye angolok, angol hulyék, ezt kell mondogatni. Negyvenezer font egyébként egyáltalán nem rossz fizetés, ne panaszkodj. Ha kiviszed a családot, lesz adójóváírás is, miért pont ott ne volna, és a gyerekek (hónapok alatt) megtanulnak angolul. Ha szerencséd van, Cokney-ul! Óraj maj.

zalkapone 2008.08.22. 00:43:59

G.Béla - Ugyan nem értem, hogy miért engem szólítottál meg, de attól még igazad lehet! Én eddig egy, nem éppen építő jellegű hozzászólással emeltem az oldal fényét. Parlament le a partra!

Karbel 2008.08.22. 01:05:22

Ez az egész,hogy tudok kevesebbet fizetni az állabácsinak, mit tudok suttyomban hazahozni a gyárból, hivatalból (téglár, szöget, papirt, stb.) egyáltalán ne most kezdődött. Akkor tényleg nem magunknak fizettünk, hanem egy elfogadhatatlan rendszernek, igy aztan az emberek tobbsege szemet is hunyt a dolog felett,
Azt kellene mar vegre felfognunk, hogy most mar a sajátunkat lopjuk el saját magunktól. Persze van korrupcio, meg lopnak is ezerrel, de ha mélyebben megnézzük a helyzetet látszik, hogy ez vszinuleg elenyésző a különböző állami feladatokra, támogatásokra költött összeghez képest.
Ideje lenne felelősséget vállalnunk magunkért és ezért az országért.

macska 2008.08.22. 01:23:36

nagyon tévedsz , nem egy fideszes emberkét ismerek akik ugy lopják az ország pénzét hogy csak ámulok
a különbözö pályázatok-bol alig kerül valami normális helyre , minden és mindenki le van zsirozva

és ezek az utolso trutymo fideszesek
akkor mit csinálnak föntebb?
persze az mszp se különb, söt...

gyalog 2008.08.22. 01:52:17

Döbbenet ez az indulatzuhatag.

Egy nyamvatt szlovák rencám kapcsán:)

g point 2008.08.22. 06:22:23

akkor már haza sé merjek menni kintről az itteni rendszámos kocsimmal? :) na télleg tehetnek egy szíveséget...

SLacc 2008.08.22. 06:27:10

hehehe 2008.08.21. 16:51:45

Sajnos én is megértem az áram a kerítésben dolgot a szlovák rendszámosokkal együtt (és lehetne sorolni, mit még).
3 biciklink volt, 2-t elloptak a zárt tárolóból. Bánom, hogy nem volt benne áram, legalábbis a rendőri hozzáállást tekintve. Ha ellopják, nem lesz meg TEHÁT meg kell előzni. Ha ezt nem lehet - mármint a megelőzést - felsőbb szinten megoldani, fogom az áramomat, és odateszem. Vagy ha autót veszek, és a szlovák rendszámos különbözetből 3-4 évig tankolok, nekem megéri. Költöm a családra inkább, mint a botrányos, kulcsárosautópályáskorruptjobboldalibaloldalimegkitudjamilyenes aktuális fejesekre. Borzasztó rossz a hozzáállásom, tudom, és remélem, mire lesz annyim, hogy autót vegyek, nem kell ügyeskednem.

Gyurcsány Ferenc 2008.08.22. 07:21:39

Gyerekek! Azt mondtam hogy akinek nem tetszik, el lehet menni!
Ja! De nem így gondoltam......
Vagy nem is én mondtam?

Nagy István 2008.08.22. 07:29:42

Ilyen rendszer mellett igaza van annak aki megteheti és él a lehetőségekkel.

Amit elbukik a rendszer hosszútávon, ezek a vállalkozások ha kiépítették, bejáratták a műkösésüket szlovákiában,romániában vagy bárhol máshol, eszük ágában se jut visszajönni.

Hiszen miért is?? hős vezetőnk is kijelentette: menjen aki menni akar...

utaznak is havonta egyszer másfél-két órát és jól működnek onnan is.

és ami egyszer jól működik .iért változna ...visszafelé???

Bravo kormányunk!

gftamas 2008.08.22. 07:54:40

Annyira utálom azt, ha valaki kevesebb adót szeretne fizetni és talál is rá valami megoldást akkor azonnal adócsalónak kiáltják ki. Az összes multi cég évente súlyos milliókat költ adótanácsadó cégekre, akik megmondják nekik, miként fizethet legálisan kevesebb adót. Az viszont rendben van. Hülye világ ez.

TDR 2008.08.22. 08:10:09

Sziasztok.Persze kintsincs kolbászból...Csak ugye látod értelmét gürcölni mert nemcsak azért dolgozol hogy egyél és számlát fizess.Bevándorló leszel/vagy?!És??Csak a török vendégmunkás is jobban él mint itt a becsületesen fizető/dolgozó!!

kg 2008.08.22. 08:17:25

WORM rosszul tudja, egy Kft. ügyvezetője nem felel a Kft. tartozásaiért(legalábbis saját vagyonával nem), ezért is hívjuk korlátolt felelősségű társaságnak. A Bt. beltag esetében ez valóban így van.

Üdv: egy Kft. ügyvezető

Zoltar 2008.08.22. 08:26:18

Tisztelt autostarsak,
Jomagam sokaig USA rendszammal karikaztam. Megerte, kiveve a 3 liters motor fogyasztasat. Problema a biztositas, nagyon draga, anelkul pedig igencsak izgalmas. Ami az Jomodu eletet illet(mert ugye errol beszelunk)erdemes az errevalo receptet kovetni es akkor az adozas, redszam meg egyebek jelentektelenne valnak. Sot jomodu vilagporgarnak lenni hatarozottan jo es igen sokan ebben a szerencses helyzetben vannak. Ki szerencsevel es ki tudatos munkaval eri ezt el. Nem akarok nagykepuskodni de szerintem ez a megoldas a Magyar betegsegre.

Kaya Ibrahim 2008.08.22. 08:27:27

Worm!
Úgy látszik mégsem vagy elég tájékozott!
Javaslom beszélgess el egy jogásszal.
KFT-ben az ügyvezető mindíg is csak a törzstőke erejéig felet a vagyonával, de ez már jó ideje megszűnt. Most már 500000 Ft-tal is alapíthatsz KFT-t és jelen esetben 500000Ft erejéig felelsz a vagyonoddal.
Én ezzel foglalkozom.

mazdás 2008.08.22. 08:32:48

Egy bizonyos városban ahol az ipari parkban a polgármester érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági cég van. Jött egy holland vállalkozó hogy húsipari csomagolócéget fog csinálni. Meg is épült a cég a munkatársak Hollandiában tanultak be, és az igért fizetés nettó 90ezer ft. volt. Nos a polgátmester csak úgy adta ki az engedélyt ha csak annyit fizet a munkatásaknak ammennyit a saját cégében azaz a minimálbért hogy az ottani dolgozók ne lázongjanak!!
Szóval a fizetés nem mindig azért annyi itt mert nincs miből...magyarisztánban

speedline 2008.08.22. 08:33:44

Túl a dolgok aktuálpolitikai és gazdasági aspektusán éppen voltvolt '68 évfordulója. Amikor is a dicsőséges magyar hadsereg bevonult egy másik ország területére azok oldalán akik '56-ban letaroltak minket. Azóta Szlovákia és Magyarország viszonya leglább is turistaként megélve az elmúlt évtizedeket mindjuk úgy nem volt túl felhőtlen és még ma sem az. Tehát az, hogy csak és kizárólag a szlovák rendfszámos autókat csesztetik a magyarok, hogy is mondjam, enyhén szólva is gusztustalan és ne csodálkozzon a magyar vezetés ha a két ország viszonya a hétköznapokban, a kisemberek szintjén nem javul.

ommm 2008.08.22. 08:47:50

Bűvész 2008.08.21. 23:56:33

Á, dehogy, nem is kekeckedés okán írtam.
Itt drágább valamelyest az autó, de nem mindegyik. Kisebb a piac, nincs akkora konkurencia (és főleg francia autók esetén) akkora árengedmény, mint odaát, Magyarországon (habár az "odaát" szó is furán hangzik 2008-ban), pedig a Peugetokat itt gyártják. Van viszont sokkal kedvezőbb lízing és hitel, valamint N1 átépítés, ami lényegében egy rács és adóvisszaigénylés. Ezt nagyon-nagyon sokan ki is használják (már nem sokáig).
Az árkülönbözet pedig közel sem annyi, mint a regadó mértéke, alkudni itt is lehet, sőt kötelező is. Lényegesen egyszerűbb az adminisztráció (pedig így is sokan háborognak miatta), átlátható a rendszer, még nem hűznak le annyi bőrt az autósról.

USA piacot nem ismerem, gondolom ott is a komoly konkurencia, a hazai márkák árpolitikája, az ottani gyárak és biztosan maga a rendszer mássága adja az alacsonyabb árakat. Viszont vannak márkák, amelyeket odaát nem veszel.

Majd nálam okosabbak megmondják.

ommm 2008.08.22. 08:49:04

ja, el ne felejtsem, konkrétan a Superb annyival kerül többe, amennyivel több extrát tartalmaz. de a többi típusnál/márkánál természetesen adódhatnak eltérések.

santman 2008.08.22. 08:55:16

Nem szeretnék politizálni, de valaki egyszer azt mondta " el lehet menni Szlovákiába...". El is mentek :)

Devil 2008.08.22. 09:01:24

Láttam én is pár afrikai rendszámos autót de azokat tényleg fekák használták. Az amerikai rendszámok különösen az ontario (Kanada) állambeliek tényleg szemet szúróan gyakoriak.

olvaso 2008.08.22. 09:09:53

Kg, de egy estben igen, ha sikerül bizonyítani a szándékosságot.... bár hozzáteszem többnyire nem sikerül...

egy könyvelő...

Alajosh 2008.08.22. 09:10:21

Hölgyeim és Uraim! Tisztelettel értesítek mindenkit, hogy most, 2008-ban az EU bármely országában bármely EU polgár OTTHON VAN. Nyugodtan megtehet mindent a magyar kormány és mindenki azért, hogy a mi országunkban jól érezzük magunkat otthon. Megengedjük és parancsoljuk neki. Ha parancsunknak nem tesz eleget, nem verjük be a pofáját, mint ő teszi a miíénkkel, hanem arrébb megyünk 50 kilométerrel, ahol régi otthonunkat foglalhatjuk el újra. Ott is jó. És minnél többen foglaljuk el kb. 80 éve elhagyott (kitelepítés) régi otthonunkat, annál jobb lesz nekünk.

olvaso 2008.08.22. 09:11:07

Kaya neked is mondtam....

olvaso 2008.08.22. 09:13:56

Mondjuk hozzáteszem gyakrolatban igazatok van, mert tényleg elég nehéz a szándékosságot bizonyítnai, de van rá példa... csak ritka... úgyhogy azért nem 100%os védelem a KFT...

KAROTTAFÜGGŐ 2008.08.22. 09:17:05

Az első kommenthez: Egy 86.000Ft-os nettó bér után a munkáltató kb 92.000Ft-ot fizet pluszban.

Elbaszott egy ország.

Serena 2008.08.22. 09:19:19

Érdekes elolvasni a fentieket és tanulságos is.
Ha így gondolkodik az ország tényleg tönkre fog menni. A "termelők" elmennek azok akik pedig a "termelők" pénzéből éltek eddig lassan belefulladnak a nagy trutyiba és a szegénységbe.

Egy dolgot nem ért meg a vezetőségünk amit sok más országban már tudomásul vettek:
Aki csalni akar az csal is akármit csinálnak, aki pedig részben vagy egészben becsületes akar lenni az az is marad ez emberi tulajdonság. Nekem sincs kedvem azon izgulni, hogy na mikor ellenőriznek és mikor kapok egy jó nagy bírságot. Ha tudom befizetem az adót, ha nem akkor kiskapuzom.
Az aki eddig sem fizette be az adót akármit csinál az APEH, VPOP ezután sem fogja.
Ahol olcsóbb ott fogja megfizetni az adókat. Ha itt akkor itt, ha kint akkor ott.
Be kéne ismerni, hogy ilyen demokratikus eszközökkel nem lehet megállítani a bűnözés semmilyen formáját.
Nézzétek csak meg az oktatást. A tanárnak semmilyen eszköze nincs csak a tudatlanság. Ha a gyerek nem tudja, hogy pofán lehet verni a tanárt és nem büntethetik meg érte akkor talán nyugton marad. Ha megtudja akkor reszkess tanár.
Ismerek olyan tanárt aki emiatt váltott pályát. Övé a felelősség, de nem tehet semmit, hol van ez már a tudás átadásától............

Serena 2008.08.22. 09:23:25

Alajosh hozzászólása nagyon jó!
Szövegelnek itt nagy magyarországról meg mittudomén, de nem tesznek semmit.
Hát tessék összeszedni az embereket és kitelepülni sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb így visszefoglalniuk az ilyen fanatikusoknak a "régi országunkat", mint háborúzni vagy tudomisén mit akarnak csinálni.

olvaso 2008.08.22. 09:24:41

az túlzás, egy átlagember 86000 Nettoja 116500 brutto és összesen 157500 ba kerül vagyis 71500 jön rá a 86000re... nem tudom a 92 hogyan jött ki...

Tomka · http://www.indy.media.hu/node/9557 2008.08.22. 09:26:29

Hát ez csak a Te véleményed a privatizáció sem ISTEN.Én privatizácináciról beszélnék. Merénylet a közösség ellen, legalábbis az eddigiek. Nálunk szerintem több bajt okozott mint előnyt.
?Mások másképp látják. pl.:
Privatizáció: Az állami vagyonnak a fölötte diszponáló
korrupt politikai elit általi kiárusítása a reménybeli vevő által
juttatott megfelelő kenőpénz ellenében. Ha a reménybeli vevő valamely
barát, ismerős, vagy rokon, úgy a kenőpénzt üzleti részesedés,
igazgatótanácsi pozíció, vagy más hasonló juttatás váltja ki.
(www.indy.media.hu/node/7442)
Mi vagyunk a térség legprivatizáltabb állama. A Haveri privi országa. Államivagyon, nuki, állami bevétel a nukuhoz közelítő, kiadás az egekben, mi marad: Adóprés? Inkább elszámoltatás és reprivatizáció.

miss parker 2008.08.22. 09:28:53

Hmmm...Viktor a 16000 Ft-nak MEGFELELO romám lejt nem tudta kifizetni a helyszinen.
Ami ugye nem ugyanaz, mint az hogy
"Nem volt 16000 ft-ja..."

Serena 2008.08.22. 09:32:48

miss parker:
Én sem tudtam volna, nem vagyok olyan hülye, hogy készpénzt tartsak magamnál, ha úgyis rá vagyok kényszerítve a bankszámla használatára.

egy átlag 2008.08.22. 09:33:37

Az usában és kanadában miért kerül harmadába az autó? Írja már le valaki legyen szíves, aki tudja a választ.

miss parker 2008.08.22. 09:35:22

Lili (vagy barki mas kinn telo)

Mennyi most a gaz es villany angliaban ?
Mert a kaja ugytudom NEM dragabb mint itthon...sot lassan már olcsobb is...

beleske 2008.08.22. 09:37:33

Eszem-faszom megáll!
Hát vegyük már észre, nem 1978-at írunk, hanem 2008-at!
Ez nem KGST! Úgy hívják, hogy EU.
A multicégek, akik Mo.-ra hozták a gyártást, ugyanezt csinálják, csak nagyban.
Jó lenne már elfelejteni ezt a posztkomenista gondolkodásmódot, hogy az állambácsi a mindenható jóisten, és majd ő megmondja, hogy mit tehetsz és mit nem.
Hülye az, aki nem használja ki a jogi keretek adta lehetőségeket.
Jól jegyezte meg az a hozzászóló, hogy az idióta politikusaink még kb. azon a szinten vannak, mint voltak akkor, amikor Ausztriába hordtuk ki a lóvét a 80-as évek végén, ahelyett, hogy megteremtettük volna a feltételeit annak, hogy itthon költsük el.
Sebaj, dögöljön meg a szomszéd tehene is!

miss parker 2008.08.22. 09:37:34

egy átlag

Azert olcsobb az USA/Canadai auto, mert
ott az allam nem fizet annyi tamogatast a logosokank mint itt Europaban...es nem i start el anyni allami alklmaztottat.
Ezert nem kell bevetelt csinalni ezekre a celokra pl. az autosok zsebebeol ...

Perillustris 2008.08.22. 09:42:22

Az tényleg túlzás, így sokkal jobb!

Esetleg megnézhetnéd 350 ezer és 700 ezer bruttóval is, aztán ámulj, különösen az utóbbi esetében.

Lustáknak: 700 ezer bruttóból 350 ezret kap meg a munkavállaló. A munkaadó költsége 936 ezer forint, azaz 586 ezer forint párolog el.

Ha bárki szerint normális, hogy adott munkával a dolgozó több mint 200 ezer forinttal kevesebbet keres, mint az állam, az jelentkezzen egy elmeorvosnál!

Abszurd, hogy egy ilyen bérű alkalmazott kiesése az államnak nagyobb kiesést jelent, mint magának a munkavállalónak.

Bányászlámpa · http://www.indy.media.hu/node/9573 2008.08.22. 09:43:20

Ja, ezt meg most látom vazze:
www.indy.media.hu/node/9573
höhö. Normálisak vagyunk? Rühelnek minket oszt a pízt meg mégis odavisszük?
Ilyen szar, gerinctelen nemzet lettünk. Olvasom néhány fiatalt, hogy jajjaja, de rossz itt, bezzeg Ángliába, svájcba mennyivel jobb lesz. Jobb lesz tán, valamivel, DE! Az nem a szülőhazád bakker! Az a léted értelme, hogy kényelmesen papizzál, meg a legújabb Armani öltönyt hordjad? Szar itt, nehéz, küzdelmes, sok a gond, igen. Oldjuk meg! Nem az a megoldás, hogy a fél ország kivándorol. Azok vándoroljanak ki akik ezt a fostalicskát ide tették. Toljuk arrébb! vagy használjuk trágyának!
Kimenni...az a legkönnyebb vazze!Maradj és mutasd meg mit tudsz!****************

egy átlag 2008.08.22. 09:43:50

Az első lépés amit meg kéne tenniük a politikusoknak, h harmadolják a parlament létszámát, ezzel kéne kezdeni, vissza kéne nyerniük az emberek bizalmát. Bár a sok birka úgy is érvényes szavazatot ad majd le és legalizálja ezt a sok ingyenélőt.
Tehát amíg az érvényes szavazatok száma eléri az ötven százalékot, legálisan fosztják ki az országot.....kurcsány és a kis cigánygyerek egyre m1....

ommm 2008.08.22. 10:05:58

Bányászlámpa · www.indy.media.hu/node/9573 2008.08.22. 09:43:20

talán feljogosítva érzem magam, mint szlovákiában élő magyar, hogy véleményezzem az általad belinklet "statisztikai" kimutatást, amit javarészt olyanok körében készítették, akik még élő magyart a büdös életben nem láttak.
nem hűdejó a helyzet, de azért korántsem olyan rossz, mint más országokban.
kösz, mi megvagyunk már ezekkel, a gond csak az, hogy a bunkó magyar nacionalista vonulat ideát is inkább többet árt, mint használ. adja a lovat a helyiek alá. erről persze az itteni Trianont emlegető ex-káder seggarcok is legalább olyan mértékben tehetnek, mint mindenütt, ahol felbukkannak.

lwcolors 2008.08.22. 10:11:33

Megértem a szlovák rendszámmal közlekedőket, itthon azzal spórol az ember, amivel lehet. Ha meg akarnák akadályozni igazán, akkor hoznának olyan törvényeket, ami nem engedné.
Én pl. szlovák benzint tankolok, amikor lehet, 20-30 ft mínusz.
A kocsira egy jó példa: Chevrolet HHR USA-ban 3,5 millFt, itthon 9,99 millFt.
(mielőtt valaki kérdezné: bérből fizetésből élek itthon, nem túl jól)

Kalamoj 2008.08.22. 10:19:12

USA piacon is nagy a verseny a Gm konkrétan dolgozói kedvezménnyel adja az autóit, a japók kezdik a földbe döngölnni az amcsi gyárakat (persze egy-két eu is kiveszi ebből a részét)

lwcolors 2008.08.22. 10:20:28

Bányászlámpa!
Én magyarként sokat járok Szlovákiába és a cikk állításait sosem tapasztaltam.
A szlovákiai magyarok szlovák emberek között nem feszélyezik magukat, magyarul beszélnek velem, de ismerek olyan szlovákokat is, akik a környezetükben (munkahelyen, baráti körben) lévő sok magar mitt megtanultak magyarul.
Természetesen biztos van kivétel, de mi is körbenézhenénk itt, saját hazánkban.

Pcmg 2008.08.22. 10:27:02

Hmm ez egy érdekes cikk volt érdekes hozzászólásokkal. Igazából azt nem értem, hogy ha ennyit adózunk (benzinben, húsban, kenyérben, akármiben) akkor miért vannak pl az utak olyan állapotban, hogy átlag 2 év alatt hazavágják a futóművét az autóknak?
Nekem speciel semmi bajom sem a szlovák, sem a német, demég a japán rendszámos kocsikkal sem. Egészen addig, amíg a V6-os 2 tonnás luxusterepjárós barma nem akar letolni az útról, csakmert ő 200al jár 2 számjegyű főúton, énmeg csak 100al.
Ja és megjegyezném, hogy még egy lesötétített böszme gépet sem láttam rendőr által kiszedni a sorból. Inkább az azt követő átlagpolgárt piszkálják, mert neki tuti nincsenek olyan kapcsolatai, amikkel keresztbe tudna tenni a rendőrnek, amiért 5 percre feltartóztatta. Tényleg! Miért nem csak azokat a kocsikat állithatják meg a rendőrök, amikkel szemmel láthatólag gond van ?

buszos 2008.08.22. 10:30:36

Hát igen, az "átkosban" még azt tanultuk, hogy mennyire kizsákmányolták a parasztot a középkorban, hogy 10-edet fizetett a királynak, és kilencedet az egyháznak. Akárhogy reménykedek, mi egy darabig többet fogunk adózni az államnak, akit pedig jelenleg ugyanazok képviselnek, mint akik kiskorunkban szajkózták a "szegénykizsákmányoltparaszt" szöveget...

szabi 2008.08.22. 10:39:10

Nem is értem a vitát, teljesen igaza van annak, aki szlovák rendszámmal jár.
És nincs itt semmi "kiskapu", egyszerűen törvényes a dolog.
Régen EU tagok vagyunk Szlovákiával együtt.
Vagyis ezzel jár a munkaerő szabad mozgása, szolgáltatások szabad mozgása, áruk szabad mozgása, személyek szabad mozgása stb stb.
Akkor miféle kiskapukról beszélünk?
EU tagok vagyunk, fogjuk már fel! Ha itt megszívatnak az adókkal, teljes jogon átmehetünk egy másik EU tagországba. (PL. Szlovákiába)

Iwcolors:
"Ha meg akarnák akadályozni igazán, akkor hoznának olyan törvényeket, ami nem engedné."
A fentiek miatt ezt nem tehetik, egy esély van, az adót csökkenthetnék, hogy ne legyen érdemes elmenni.
De amíg a magyarok kb.30% keresi meg a maradék 70% megélhetését, erre semmi esély. Viszont a 70%-ból a gyerekeket levonva még mindig a választásokon ez a többség, vagyis az ő seggüket nyalja a kormány, nem a 30%-ét! A kör bezárult!
Ha ehez az államilag "elpárolgott" pénzeket is hozzászámoljuk, csoda hogy még él itt ember!

Serena 2008.08.22. 10:47:14

Ahogy fentebb említettem a választásokat vizsgához kéne kötni kíváncsi lennék akkor mi lenne.
Idegesít, hogy olyanok döntik el az ország sorsát akik azt sem tudják miről szavaznak.
Hülyék országa vagyunk!

közjogi ártány · http://szlovak 2008.08.22. 10:53:48

A parlament létszáma soha nem fog csökkenni.
Az adó sem fog soha csökkenni.
Egy közéleti, politikai vezető, párt, stb. se fog segíteni semmiben, dögölj meg gondolják.Ha lehetne a gyerekeidet vennék el gyerekadóban.
Soha senki nem fog lemondani csak ha meghal. Még akkor se ha kiderül hogy hathónapos csecsemőket sütött nyárson a kertipartin.
Egy politikus se hagyja ott a kagylovas szendvicset meg a lazacos homárt a fogadásokon, amit nem ő fizet a másfél milliós havi fizetéséből /se/
Politikusi hitvallás: az az enyém amit ma megehetek, megihatok,megdughatok.Hálistennek ateista vagyok, utána úgy sincs semmi csak a kapa főd.

Lud 2008.08.22. 11:08:39

Ebben az országban elkel kb 200.000 új autó, mely után be van fizetve minden adó illeték stb. Ezek után minek érné meg az államnak csökkenteni a 200.000 autó összes adóterhét csak, hogy az a pár ezer autó amit külföldön helyeznek forgalomba befizesse az adókat. Teljesen marhaság, és se csökkenteném a boltomban az árakat ha megy az üzlet, csak azért, mert a szomszédnál olcsóbb. A többség úgyis megveszi a magyar autót kifizeti a magyar illetéket tankolja a magyar benzint, mert egyszerűen nincs rá módja vagy ideje, hogy másképp cselekedjen.
A fő baj az hogy itthon senki nem akar adót fizetni, de mindenki akarja az ingyen korházt, az olcsó benzint, az olcsó gyógyszert meg a jó utakat. Érdekes, hogy ha kapunk valamit akkor még 2x is sorba tudunk állni érte, de ha be kell adni a közösben akkor az már nem!!
Engem a szlovák, mongól, német, lichtensteini, afriki rendszámosok nem érdekelnek, hogy nem fizetnek adót, egészen addig a pontig amég nem kezdenek el pofázni, hogy szarok az utak meg drága a benzin mert pont az ilyenek azok akik sóhersége miatt nem jutunk előrébb. Az ilyenek azok akik mindent számla nélkül akarnak, az ilyenek vannak minimálbérre bejelentve a saját cégüknél és az ilyenek ugatnak folyamatosan hogy szar minden, pedig ők a szarok. Sajnos ezeknek áll a világ, mert nem tudnak mit csinálni ellenük. Ezek azok akik azért vesznek "csak" 10.000.000-ért autót mert 10.000.001 Ft-már nincsen rá. Ezek az igazi műmájer hangemberek akik aztán nagypofával kikérik a jogaikat.
Leher köpködni, de egy kicsit talán el kéne gondolkodni magunkon.

üdv

okoska · http://www.kalandrover.hu 2008.08.22. 11:16:24

index.hu/gazdasag/magyar/rsz080822/

Akkor most én vagyok a helikopter, vagy miért nemértem??????????

Silver 2008.08.22. 11:39:02

"A disznóból csak Dániában hasítanak ki többet adóban, mint nálunk" Nem az a baj, hogy adót kell fizetni, hanem az, hogy kurva sokat és kurvára nem látni hova megy.

Demszky: 220 millió forintot fogunk költeni kb 200 zebra újrafestésére.
Újságíró: akkor 1 zebra több, mint 1 millió forint?
Demszky: Dehogyis, 150ezer forint egy zebra.
Újságíró: Tehát?
Demszky: Hátööö...

Egyébként a szabad piac lényege a természetes kiválasztódás. A rossz rendszer nem marad életben. Mindenkinek joga és kötelessége a saját érdekeit képviselni, kihasználni az adott lehetőségeket, hogy ezzel a hatékonyabb rendszert támogassa és tartsa életben. Ha nem akarjuk, hogy állampolgáraink a külföldön adott lehetőségekkel éljenek, akkor minek léptünk be az EU-ba? A külföldi rendszámos dolog legfeljebb erkölcsi kérdéseket vet fel, azt is csak azért, mert gyakorlatilag a társadalom egy része élhet vele, a másik része meg nem. Az embereket nem lehet arra kényszeríteni, hogy saját maguk ellen cselekedjenek pusztán szerencsétlenebb társaik iránti szolidaritásból. Bár ebben az országban sok olyan van, aki ezt vak buzgósággal, politikai fanatizmusból örömmel teszi...

Zsiga 2008.08.22. 11:47:13

Ez az Lili ez végre egy szép, értelmes hozzászólás volt fikázás és anyázás nélkül.
Vegyük már észre, hogy Nálunk azért magas minden adó, járulék, stb..., mert nagyon kevesen fizetjük be rendesen őket, viszont nagyon sokan elvárjuk, hogy kapjunk belőle vissza segélyt, orvosi ellátást, nyugdíjat stb...
Nekem az a véleményem, hogy, aki nem fizeti be az adót az lop! Tőlem, Tőled, ugyan úgy, mintha a villamoson lopná el a pénztárcádat. Na, azokat is így védenétek?...

beleske 2008.08.22. 11:51:02

szabi
Megörültem a hsz.-odnak, hogy más is akad, akit nem vakít el ez a sok fröcsögés, hanem helyesen értékeli a dolgokat.
Ami egy kicsit aggaszt, az csupán az, hogy pont a K. Laca az adóügyi biztos.

erno 2008.08.22. 12:00:02

Lud!

Magyarországon nem ingyenes a kórház és az orvosi ellátás se. Egyébként semmi sem ingyenes, sőt lassan drágább mint máshol. Az ország pedig nem a külföldi rendszámosok, minimálbéresek stb. miatt tart itt hanem a rossz gazdaságpolitika miatt és azt támogató emberek miatt.

Serena 2008.08.22. 12:00:41

Zsiga!
Ha holnap odamegy hozzád valaki és azt mondja, hogy figyelj fizess több adót, de nem mondom meg miért sőt el is lopom tőled akkor az mi?
Ne beszélj ingyenes orvosi ellátásról, mert amikor havi 50.000-et fizetek TB-re és emellett magánorvoshoz kell járnom, hogy tisztességesen ellássanak akkor kicsit ideges vagyok.
Amikor az elszámoláson azt látom, hogy basszus ha a TB-met befektetem akkor jobb orvosi ellátást kapnék, mint így akkor ideges leszek.
Ha a nyugdíj-járulékot nem az államnak fizetném, ha nem félretenném és egy kicsit megforgatnám (nem részvény meg hasonló csak egy egészséges megtakarítás) akkor amikor nyugdíjba mennék a többszörösét kapnám akkor rákérdezek:
Az állam mi a francért nem forgatja a pénzem? Nem ezért fizetem őket? Dolgozzanak ne lopják a napot!
Én megdolgozom a pénzemért és fizetem az adót is, de amikor bemegyek egy hivatalba kérni valamit (nem pénzt) akkor majdhogynem kidobnak.
Ami meg probléma, hogy senki sem tud semmit ebben az országban. A törvényeket úgy értelmezik ahogy akarják.
A legjobban azon szoktam röhögni amikor az APEH dönti el, hogy nekem mi a ktg és mi nem. Amikor megmagyarázzák, hogy a telefont magáncélra is használhatom ezért nem írhatom le ktg-ként a céges telefonszámlát sem 100%-ban.
Förtelem!

maszületett 2008.08.22. 12:02:22

Valamit nem értek!

Nem azzal van a gond, hogy hol olcsóbb autót üzembe helyezni / fenntartani, mert mindenhol olcsóbb mint nálunk.
A gond azzal van, hogy tudomásom szerint erre szakosodott cégek jöttek létre lichtensteini és szlovákiai rendszámozásra.

A másik gond, ami felett itt elsiklotok, bár többször vissza-vissza tér. A lényeg, hogy akkor van egy magyar állampolgárnak joga itthon külföldi rendszámú (nem csak szlovák) autóval közlekednie, ha életvitelszerűen külföldön él. (értelemszerűen ehhez kapcsolódó a rendszáma is)

Azt itt nem feszegeti senki, hogy egy külföldi állampolgárt aki életvitelszerűen Magyarországon él, ugyan ezek a kötelességek terhelik! Kötelezően át kell rendszámozniuk az autóiakat, ha azokat Magyarországon használják. Régen CC, CK-s, aztán a V-s rendszámok, a közelmúltban CA és CB-s rendszámok ma meg már rendes megszokott rendszámozást kapnak.

Szóval nem azzal van a gond, hogy valaki szlovák rendszámot szerez, hanem az, hogy erre nincs jogalapja. A VPOP sem erkölcsrendészet, hanem a jogsértéseket próbálja felderíteni és szankcionálni. Az, hogy ebben a szlovák társszervek nem közreműködőek, az szomorú, és ebből következik, hogy itt tényleg nincs EU!

A hozzászólások zöme éppen ezért nem arról szól amiről kéne, bár kétségkívül volt egy-két olyan hozzászólás is, ami nyíltan az adók meg nem fizetésére, azaz adócsalásra buzdít, illetve a kommentelő felvállalja, hogy ő az.

Mi az én véleményem?
A szlovák rendszámmal közlekedő honfitársaim jelentős hányadának vélhetően nincs jogalapja szlovák rendszámú autóval közlekednie, mégis megteszi, ez engem zavar, mégha ismerem is személyes indíttatásukat.
Az ezt ellenőrző nyomozati jogkörrel is rendlekező hatóság (VPOP) tehetlen, ami szintén zavar és nagyon szomorú.

Az, hogy többen helyeslik, hogy honfitársaink jogzsabályt sértenek, (nem mindenki aki szlovák rendszámmal közlekedik, hanem csak azok, akik jogalap nélkül használnak szlovák rendszámú gépjárművet), na az meg tényleg meglepő és elszomorító. Ezért mutyi ország ez, és marad az mindörökké, mert mindig könnyű rávágni, hogy a kormány miatt van. Pedig csak a törvényeket kellene tiszteletben tartani. (amiket egyébként nem a kormány fogad el, sőt elfogadásuk időpontja sem minden esetben a hivatalban lévő kormányhoz köthető)
pl. regadó nem tom mióta van, nem Gyurcsány találta ki, az biztos...

hmmm... 2008.08.22. 12:02:23

Silver: ott a pont. Állambácsinak (és tisztelt képviselőinek) ideje (lenne) megtanulni, hogy nem csak a befektetni szándékozó külföldi seggét kell nyalni, hanem - és elsősorban - a magyar állampolgárét. Mert verseny van, oszt' jónapot! A reálszférában ilyen például a balatoni vendéglátás. Öröm nézni, hogy ma már egyre inkább értéke van a magyar vendégnek.
Ezenkívül az olyanokat, mint a VPOP szóvivő, azonnal ki kell rúgni, alkalmatlanság címén. Aki olyan hülye, hogy nyilatkozatával a VPOP-t az "albán légvédelem" (remélem vannak, akik ismerik a viccet) szintjére redukálja, az keressen más állást. Ki az, aki elhiszi, hogy a szlovákok majd lelkesen segítenek a saját érdekeik ellen dolgozva?
Egyébként, ha a jelenség mennyiségileg olyan szinten van, hogy ez problémát okoz, akkor az okokat kell megszüntetni. Az, hogy hozok egy törvényt, meg csúnyán nézek, az baromira gyenge érv az önérdek ellenében (hacsak nem szándékoznak újra vasfüggönyt építeni). Ha jelenség nem üti meg a problémás mértéket, akkor meg pofa befog, és nem égetjük magunkat a tehetetlenségünk elismerésével!
T. Magyar Állam! Kéne már egy kis üzleti szemlélet az apparátusba! Nem tetszik az ajánlata. Tessék újjal próbálkozni!

erno 2008.08.22. 12:04:30

Zsiga!

Kőröshegyi völgyhíd, M6 autópálya, Metro4.
Amíg az emberek ezeket a dolgokat látják nem fog változni az adómorál. Talán felülről kéne példát mutatni a takarékos államról.

Serena 2008.08.22. 12:06:12

Silver:

A szabadverseny árnyoldalairól:
Ha olcsóbb egy autót úgy megépíteni, hogy veszélyes legyen, de még éppen megfelel a törvényeknek akkor a szabadverseny rákényszerít, hogy úgy építsd meg. Ha évente 10-en halnak meg emiatt akkor a cég elvégzi a ktg számítást a várható bírságok és a profit tükrében és ha akár 1Ft haszna is lesz akkor úgy építi meg az autót, ahogy jobban megéri.
Nem veszi figyelembe azt, hogy az emberi életnek nincs pénzben kifejezhető értéke. (tudom ki lehet számolni, de egy normális ember úgy gondolkodik, hogy az emberi élet fontosabb, mint a pénz).
Mindenre igaz ez, ha olcsóbb úgy dolgoztatni valakit, hogy nem engedem ki WC-re, mert az X Ft kiesést jelent akkor nem engedi ki, ha a bírság kisebb, mint a kiesett bevétel.
Ha ezt akarják ide ebbe az országba tessék.

beleske 2008.08.22. 12:09:21

Kedves Lud, először tán neked kéne elgondolkodni saját magadon, mert szerintem alapvető dolgokkal nem vagy tisztában.
Van neked fogalmad arról, hogy ahhoz, hogy egy kisvállalkozó a minimálbért ki tudja venni a saját vállalkozásából, hányszorosát kell megtermelnie?
Szerinted ezt a gazdasági környezetet ki hozta létre? Én? Te?
Vagy "hozzáértő" politikusaink?
Ez itt kapitalizmus. Mi akartuk. Persze nem egészen így.
Nincs semmi kivetnivaló abban, ha valaki kihasználja a jogszabályok adta lehetőségeket.
Vagy tévedek?

Lud 2008.08.22. 12:16:17

erno!

ha elolvastad volna figyelmesen akkor nem az írtam, hogy ingyenes, hanem, hogy mindenki azt szeretné, hogy ingyenes legyen, csak fizetni ne kelljen érte! Ha nem érted akkor sajnálom. Mint mondtam, nincs bajom velük csinálják csak, de akkor maradjanak csenben ha az utakat szídják, vagy a benzinárat. Vagy nincs igazam? Én sem és Te sem várhatsz el olyan szolgáltatást amiért nem fizettél. Az, hogy milyen a szolgáltatás minősége meg jól látható az adófizetési hajlandóságból.

Serena 2008.08.22. 12:16:53

beleske:
Igazad van. Egy kisvállalkozó évi 5M-s árbevétellel alig tudja kivenni a 120.000 Ft nettót és nem heti 40 órát dolgozik vele ezen kívül minden felelősséget rá hárítanak.
Tavaly döbbenten álltam a könyvelőm előtt amikor kijelentette, hogy 1M Ft nyereségem van és megkérdeztem, hogy akkor be tudok ruházni esetleg új gépekbe, hogy fel tudjak venni egy alkalmazottat?
Erre azt felelte, nem ennek a felét be kell fizetni SZJA címén.
De mondtam, hogy én nem akarom kivenni, hanem el akarom költeni a cégemnek akarok venni dolgokat, hogy fejlődjön.
Erre nincs lehetőség magyarországon.
Nem tudok a cégemnek megtakarítani, hogy fejlődhessen.....

Tynow 2008.08.22. 12:20:08

Serena, milyen vallalkozas ez? Gyanitom egyeni vallalkozo vagy. De lehet jobb lenne egy jobb konyvelot keresni.

Zsiga 2008.08.22. 12:21:44

Serena!

1 szóval sem mondtam, hogy ingyenes az orvosi ellátás. Azt mondtam, hogy az adónkból, az általunk befizetett járulékból finanszírozzák.
Pl. Te fizetsz 50 eFt TB járulékot havonta, de mondjuk (ne adj isten) szükséged van egy komolyabb műtétre az nem biztos, hogy kijön 50 ezerből. Van még GYES/GYED, munkanéküli segély, családi pótlék, gázártámogatás, (mellesleg a telefonköltséged ÁFÁ-ja 70%-ban visszaigényelhető, a telefonköltséged 20%-a után kell csak adót fizetned a saját használat miatt) és még ezernyi olyan dolog, amit az adónkból finanszíroz a kormány. Igazad van magasak az adók... De ha rendesen befizetné mindenki, akkor nem lennének ilyen magasak akkor sem, ha lopnak belőle. Nekem az a halálom, amikor valaki azt mondja, hogy nem fizeti be az adót rendesen, mert az akkor nem éri meg neki. Értsd, nem éhen hal, hanem nem tudna 2x évente síelni menni, nem nyaralhatna a Bahamákon nem lenne még a szeretőjének is kocsija a feleség és gyerek mellett stb... De az orvosnál (hogy maradjunk a Te példádnál) biztos előtted fog bemenni, mert Ő tud adni a dokinak zsebbe 50 ezret, amit Te a TB-nek fizetsz, ezt lopja el Ő Tőled. Őt rendesen ellátják 50 ezerért Téged nem!
Ja és nyugdíjat fizethesz a magánnyugdíjpénztárakba, ők már forgatják...

maszületett 2008.08.22. 12:22:48

olvassa el mindenki, hogy mi minden kell a szlovák rendszám itthoni használatához egy MAGÁNSZEMÉLYNEK(!) a www.szlovakrendszam.hu oldalon.

idézek onnan, röviden:

"Magánszemély is belevághat a szlovákiai autóvásárlásba, ehhez az Úniós szabályozás szerint elegendő ha jogilag 183+1 napot Szlovákiában él. Mivel 2008-tól nincs határ, így ennek ellenőrzése hatóságilag szinte lehetetlen.Vagyis elég lehet ha okirattal tudja igazolni, azaz megszerzi a tartózkodási engedélyt, (ami egy szlovák személyi igazolvány),valamint a szlovák jogosítványt. További hasznos intézkedés lehet ha a magyarországi lakcímét törölteti az okmányirodában a lakcímkártyájáról, és bejelenti,hogy ideiglenesen külföldön él.(Ennek hatalmas SZJA előnye is van!) Így nyugodtan, mindenfajta további igazolás nélkül furikázhat Magyarországon szlovák rendszámú gépkocsival. Az egyetlen hátrány az, hogy magánszemélyként nem igényelheti vissza az autó áfáját, igaz, ezt Magyarországon sem tehetné meg."

Szóval itt is szóba kerül már az SZJA és az ÁFA is.

Javasolja is egyből, hogy cégre vegyük, ne magánszemélyként, mert akkor az ÁFA is visszaigényelhető.

Kedvenc mondatom:

"Szlovákiában a legtöbb luxusdzsipp Áfa és regadó nélkül, haszongépjárműként fut."

Gratulálok a vállakozásbarát szlovák kormánynak, egyúttal a hazai kis közönségnek, akik ezt tekintik követendő példányak.

Engem azért irritál a szlovák rendszámú autót jogalap nélkül használó magyar állapolgár, mert a fajtája vélhetően a többi adónemben megfizetésében sem jeleskedik. Aztán ha eljön a nyugdíj, sír-rí, hogy 40 évet ledolgozott, és 23.648 Huf a nyugdíja. (pl. már ma is, akik az átkosban kisiparosok voltak: fodrász, asztalos stb.stb.)

Lud 2008.08.22. 12:25:38

beleske:

Sajnos tudom, hogy mi mennyibe kerü és tudom, hogy mennyibe kerül 1 ember a cégnek minden járulékkal együtt, mivel minden hónapban 50 embert fizetek ki hivatalosan bankszámlára utalva, és nem ritka, hogy egyes embereknek bruttó 400.000 Ft-ra jön ki a bére ami nekem majdnem még ugyanannyiba kerül.
Elmondanám, hogy az Uniót kurvára nem érdekli, hogy a kisvállalkozó miből fizeti ki a béreket, a lényeg hogy a fogyasztó jól járjon. Erről szól a piaci verseny, aki nem tud megélni azt elnyomjá k a nagyok...csak ehez mi magyarok akik 20 éve vagyunk szabadok még nem szoktunk hozzá, nyugaton már meg sem lepődnek rajta.
És harmadjára is elmondom, hogy semmi bajon a rendszámosokkal csak ne ugassanak ha itthon nem kapnak jó autós szolgáltatást (utat, benzint stb), mert nem vették ki belőle a részüket

közjogi ártány · http://szlovak 2008.08.22. 12:27:40

maszületett te elég egyszerű vagy.
Kétfelől lopják az adót.Egyik a fent nevezett szlovák rendszámos körök és hasonszőrűek, a másik a nagyobb baj az ország irányítói.A "szlovákrendszámos" és ezt most itt gyűjtőfogalomnak veszem, egy kalap alá véve az összes ilyen jellegűt, úgy viselkedik mint a triász korban a megjelenő emlősök egy méretes ragadozógyíkkal szemben.Kicsik voltak, be tudtak bújni minden likba, gyökerek, bokrok alá, így kerülték a találkozást.Raptor és társai helyettük csócsálták a melák , jámbor fűevő gyíkokat.Ki-ki behelyettesítheti a mai játékosokkal,akik emberből vannak de ugyanúgy viselkednek.Vajon ma kik a legnagyobb ragadozók?
Plusz. Még ebből az agyonnyomorított kétmillió ember adójából is lehetne úgy-ahogy működtetni egy államot, de az fokozatosan épül le.És ez látszik.A nagy állami szervezetekből csak azokat tartják úgy ahogy, amik pénzbeszedőként működnek: apeh, vpop. A szolgáltatást is végző hatóságok szép lassan sorvadnak, lásd rendőrség, de idevehetem a bíróságot is. Ha jól működne a pl a pszáf, lehetett volna kulcsár ügy, vagy máv biztosító ügy?

beleske 2008.08.22. 12:28:18

maszületett
Ne keverd össze a hiénát, aki ebből akar megélni azzal, aki csak kihasználja az adódó lehetőséget.

Pcmg 2008.08.22. 12:33:20

Lud 2008.08.22. 11:08:39

Mutasd már meg nekem is azt a sort, ahová be lehet állni, mert én eddig még semmit nem kaptam az államtól.
Ja de igen! "Ingyenes felsőoktatást" 50%os "diákjegyet a lakhelyem és a suli között" "gázártámogatást" "zéró toleranciát"

beleske 2008.08.22. 12:41:53

közjogi ártány
Hát könyörgöm, ne írj már ilyet, hogy egy kalap alá veszed azt, aki kihasznál egy törvényes lehetőséget azzal, aki több, mint egymilliárd forintot átcsorgat a saját bankszámlájára, vagy hogy az állami szektornál maradjunk, egy 8 km-es autópálya- szakaszra 6 alagutat és két völgyhidat épít teljesen sík terepen. És még be is omlik.

olvaso 2008.08.22. 12:48:50

ehh az a nagy helyzet, hogy lehet itt szidni az egész mindenséget mert xar is, csak éppen pont nem megyünk vele semmire, ez van ezt kell szeretni vagy le lehet lépni... sajna ez ilyen... én ugyan nem szólom meg aki lelép, de nekem nem arról szól csak, hogy jobbak e az anyagi körülményeim vagy sem... olyan honvágyam van 2 hét után hogy csak na... eszembe sincs sehova elmenni.. viszont itt meg tudom, hogy ez egész egy nagy kaka, így inkább nem is politizálok, meg nem tájékozódok mert ha megteszem csak felidegesít, változtatni nem tudok rajta.... akkor meg minek... eléldegélek és befogom a szám.. tudom hogy nem ez a követendő példa, de nem fogom magam stresszelni minden xarral... aki meg szlovák rendzsámmal jár tegye, egészségére... mit érdekel engem... ja hogy én fizetek helyette is?... ilyen erővel az otthon ülő kisebbség miatt fel is akaszthatnám magam ha ez zavarna... ugyan már..

maszületett 2008.08.22. 12:52:25

közjogi ártány!

Nálad tényleg egyszerűbb vagyok, a triász kornál elvesztettem a fonalat... (:-)))
A Blog amúgy a "szlovákrendszámosokról" szól, nem a miniszterelnökökről és kormányokról, ezért fejtettem ki váleményemet a"szlovákrendszámosokról". Mondjuk írhattam volna arról is, hogy mit reggeliztem ez igaz.

Amikor én szerkesztek hozzászólást a baloldalon nem látszódik hogy kinek a hozzászólására próbálok meg válaszolni, de remélem ráismer.

Az nem lehetőség, hogy valaki azt hazudja, hogy életvitelszerűen szlovákiában él. Az nem kiskapu, hogy hazudsz! Szerintem!

Mert az életvitelszerűen szlovákiában élni ezt jelenti: Ön jogilag fél év+1 napot (azaz mondjuk minden másnapot) Szlovákiában töltsön, ott állandó lakcímmel rendelkezzen,főbb létérdekei oda kössék. Kellszlovák letelepedési engedély, lakcímkártya, jogosítvány, egészségbiztosítási kártya.

Pénzért mindent lehet, a mellékelt ábra szerint olcsóbb mindenzt beszerezni, mint a regadót megfizetni, de ettől még ez nem egy lehetőség. Ez csalás. Ehhez jön még, hogy a magyarországi lakcímet is fel kell mondani, tehát papíron itthon sincs az ember, és mindezt arra alapozva, hogy mivel nincs határ, nincs nyilvántartva, hogy ki hol mennyit és miért tartózkodik? A kiskapu a schengeni határ eltolódásával nyílt meg, ettől még nem legális.

Ezért mondom, hogy ne arról kommenteljen itt mindenki, hogy lopni jobban megéri, mint pénzért megvenni valamit, mert akkor nincs mit olvasgatnom...

A honlap azért nem fer, mert teljesen legálisnak tünteti fel az egészet.
Ja!
Csak azt nem hangsúlyozza ki, hogy onnan indul a hajó, hogy azt hazudjuk, hogy életvitelszerűen szlovákiában élünk, és hogy ezt azért tehetjük meg, mert nincs határ, ezért senki nem tudja, hogy (és most ugorj vissza egy bekezdést...)

Szóval nem egy na flesh, nem csoda az agész, aki kész hazudni, és hazugságban élni, olyan a baráti köre, aki ezt neki tolerálja, sőt esetleg még büszke is rá, na az jár szlovák rendszámú autóval.

Ennyi... Nem féltem őket, mert itt köztetek is sokan vannak, akik megértik őket. Nincs is ezzel semmi gond, mindig is voltak csalók, hazugok, lesznek is...

Lud 2008.08.22. 12:52:36

pcmg!

Te is okos vagy, azt a bizonyos "sort" képletesen értettem. írhattam volna, hogy: ahol lehet egy kis kedvezményt (állami támogatású lakáshitel), kamatmentes részletet (mert ugye az is pénzbe kerül valakinek) stb stb csak egy kicsit szét kéne nézni.....
A diákjegyről meg annyit, hogy igenis támogassa az iskolába járást az állam, de azt ne, ha a 15 éves kis suhanc este 11 kor megy busszal diszkóba, hogy halálra ígya és drogozza magát.

Serena 2008.08.22. 12:55:28

Lud,

Mennyien is vannak a kisvállalkozók? 400.000-en?
Majd a verseny megoldja, előbb utóbb tele lesz a hócipője mindenkinek a multikkal.
Előbb-utóbb a gyerekeink, ha felnőnek mi pedig megöregedünk utálni fogják azt amit mi tettünk és megkérdezik, hogy tehettétek ezt velünk? Elcsesztétek a társadalmunkat, a környezetünket, az előhelyeinket.
Akkor majd próbáljanak tükörbe nézni azok akik ezt akarták.
Ha jól emlékszem 88-89-ben is volt egy hasonló eset csak akkor nem olyan jelentős dologról volt szó, mint most.
(környezetvédelem és egyéb dolgok).
(elég a bőr a képemről amikor arra gondolok mit fog mondani a jövő nemzedéke rólunk)

Lud 2008.08.22. 13:01:18

Serena!

Te akkor sohasem hasznátad még ki a verseny előnyeit, mindig mindent listaáron vettél meg (nem alkudtál) és nem a Tesco/Cora/Auchan/Ikea intézted el a bevásárlást hanem 5 kisbolta 3x annyi idő alatt. És inkább megvetted drágábban ugye?
Ha nem így van akkor Te is bort iszol és vizet prédikálsz

Serena 2008.08.22. 13:15:14

Nem azt írtam, hogy szent vagyok ezen a téren, de ha választhatok, ha hagynak választani akkor igenis az emberséges viselkedést részesítem előnybe.
Inkább vásárolok kisboltokban és röhögni fogsz 1/3-ad idő alatt, mint a tescoban.
Inkább átpasszoltam üzletet vetélytársnak, ha nem volt rá szükségem és inkább ajánlottam más konkurens céget, ha éreztem az ügyfélnek így jobb.
Amúgy pl a ruhákat soha nem multiknál veszem, mert megelégeltem, hogy ráírják 100% pamut, de tiszta műszál. A kisbolt aki ezt észrevette pl itt az megfogta és maga ellenőrzi egyenként a termékeket. Drágább, de ott vásárolok, mert tudom, hogy helyettem leellenőrzi a terméket.
Ha tucatáruról van szó akkor elmegyek a tescoba és ott veszem meg, ha ott olcsóbb és nem lehet minőségi különbség.
Ezt hívják úgy, hogy tudatos vásárlás bár én nem érzem magam annak néha sajnos.

Serena 2008.08.22. 13:19:04

Ja és mégegy:
A hazugságra épülő marketing és árverseny nem egyenlő a szabadversennyel.
Mivel a szabadverseny az én számomra azt jelenti, hogy mindent tudok (vagy megtudhatok) egy termékről szolgáltatásról és eszerint döntök.
Azért itt messze nem így mennek a dolgok...

Biztos van olyan terület amihez nem értesz és mégis kell valamit venned, ilyenkor egy szolgáltatás az, ha van egy szakember és segít választani. Csak ha ezt a szakembert nem tudja a kisebb cég megfizetni, mert nagy az adóterhe akkor elbukik a szabadverseny egyik tényezője.

Silver 2008.08.22. 13:20:13

Nyilvánvalóan vannak a szabad piacnak is árnyoldalai, de jelen pillanatban ennél jobbat nem tudunk. Ahogy a demokráciánál sem. Aki olyan autót gyárt, hogy sokan meghalnak benne, előbb-utóbb elveszti a fogyasztói bizalmat és inkább vesznek x forinttal drágábban egy biztonságos autót. Az meg, hogy nem mehet ki wc-re a dolgozó itthon sem szokatlan... azzal együtt, hogy a bírság kisebb, a bankok, áruházláncok nevetve fizetik ki a fogyasztóvédelmi hatóság és a versenyhivatal bírságait. Ezen is változtatni lenne érdemes, de ez most más kérdés.
A lényeg itt szerintem az, hogy olyan hátrányban van a magyar állampolgár a környékbeliekkel szemben, hogy véleményem szerint pofátlanság lebunkózni, amiért nem akar több százezer forint egyébként is aggályos adót kifizetni. Igen, ez kiesés, de ekkora terhek mellett ez tömeges jelenség lett: tehát ahogy már sokak elmondták előttem, az okot kell megszüntetni és nem a delikvensek ellen lázítani. Külföldön becsületesebben fizetnek adót, de nem csak azért, mert kulturáltabb nemzetek, hanem mert gazdaságilag kicsit szerencsésebben fejlődtek és az életkörülményeik is lehetővé teszik. Magyarán nem éri meg a macerát. Itthon nagyon is kifizetődő. Az pedig nem megoldás, hogy sokan kerülnek adót, ezért emeljük, akkor még többen kerülni fogják, még tovább emeljük. Ezzel lehet ellehetetleníteni a gazdaságot és egyszercsak azon kapjuk magunkat, hogy se cég, se értelmes munkavállaló nem marad az országban. Ez az állam felelőssége, olyan gazdasági feltételeket teremteni, hogy a piaci szereplők lehetőleg életben tudjanak maradni, de inkább fejlődjenek és fel tudják venni a versenyt. A nyugati államok valószínűleg így működnek, láthatóan nem eredménytelenül. Ezt kellene belátni és leszokni arról, hogy bedőlünk a kormányzat uszításának, hogy "azért vagyunk szarban, mert azok a disznók nem fizetnek adót". A közterhek elérték azt a szintet, ahol a lakosság tekintélyes része úgy érzi, nem éri meg teljesen becsületesnek lenni. Lehet őket utálni, de annak semmi értelme.

2. A VPOP és a jogalkotók a saját farkukba haraptak ezzel a törvénnyel, hogy 183+1 napot az adott országban kell tölteni, mert ezt a kutya nem fogja tudni ellenőrizni. Lehet bohóckodni, de sajnos nekik kell bizonyítani a vádakat.

3. Ne általánosítsunk, hogy aki szlovák rendszámú autóval jár, az biztos a többi adót is elcsalja. Akik adót csalnak, nem fognak a nyugdíjra várni, mert egyrészt valószínűleg vajmi kevés járna nekik, ha egyáltalán járna nekik valami; másrészt erősen sejtik, hogy mire megérik azt a kort, a nyugdíjrendszer összeomlik. A sajnálatos igazság az, hogy ez nem csak itthon probléma, hanem máshol is, de itthon aztán főleg és akkor lesz nagy sírás-rívás, ha azok sem kapják meg a nyugdíjat, akik évekig fizették a mostani nyugdíjasokét.

Pcmg 2008.08.22. 13:27:08

Lud 2008.08.22. 12:52:36

Ezzel a diákjegyes példáddal csak az a probléma, hogy a legrövidebb út úgy számít, ha felszállsz az adott tömegközlekedésre megváltod a jegyet és leszállsz a sulinál. Namármost én anno 150 kmre jártam fősulira, ahova a tömegközlekedést csak több busz/vonat átszállással lehetett megoldani, hála a járat és vonalmegszűntetéseknek. Aztán számolgattam egy kicsit, és kiderült, hogy ha csak !!!ketten!!! megyünk autóval, már olcsóbb, mint a diákjegy lenne. Így egy suli mellett végigmelózott nyár után beruháztam egy majd 20 éves autóra. Ezek után a benzinköltséget 4 felé osztva, ahányan jártunk ugyanabba a suliba egy helyről, kb 700 forintra jött ki fejenként. A diákjegy fejenként 1800 forintra jött volna ki. Nem mellékesen kocsival 2-2.5 óra alatt megtehető az út, tömegközlekedéssel ez olyan 5-6 óra között mozgott.
Hozzátenném, hogy én még nem láttam olyan távolsági buszt, ami 11 után ment volna akárhová. Lehet ez csak azért van, mert vidéki vagyok...

Magyar nevem van, nem pedig kisebbségi, így az állam nyújtotta adókedvezmények, illetve támogatások csak egy kis részére vagyok jogosult. (Hozzátenném, hogy azoknak is én és a hozzám hasonlók fizetik meg ezeket a támogatásokat, akik bár lehetőségük lenne rá, még az életükben nem dolgoztak, mert a megélhetési bűnözés kifizetődőbb.) Persze megtámogatják a gázt, mivel az ígéretek ellenére X%-al emelték, és milyen jól hangzik, hogy igenis mi törődünk a néppel! Csak azt felejtik el, hogy ha pl 50%-ot emelnek, és 25%os támogatás van, akkor a jónépnek még mindig 25%al többet kell fizetni.

Ugyanez van a benzinárakkal is. Egyik héten emelik 5 forinttal, a másikon meg külön hangoztatva, hogy az állam hatására csökkentették 2 forinttal.
Érdekes módon az autógáz ára, amiben nincs akkora üzlet már fél év óta változatlan.

Bocsi az offért, eléggé eltértem a témától!

közjogi ártány · http://szlovak 2008.08.22. 13:32:09

Kedves maszületett, én kérek elnézést, szigorúan véve igazad van abban, hogy hazudik aki így jár el. Ez már megint messzire vezetne, hogy miért hazudik, miért nincs értelme az olyan szavaknak, hogy "szégyen" meg "becsület". Énszerintem ez egy önvédelmi reflex, nem lesz rá büszke a gyerekei meg az unokái előtt, gyanítom hogy a családi fotóalbumban nem fognak olyan képet betenni amin látszik a szlovák rendszámos autó,szal ez egy sötét folt lesz a múltban.De hát valami csak rávitte őket és nem tudom elhinni hogy mindegyik így viselkedne akkor is ha normális közteherviselés lenne...

Serena 2008.08.22. 13:32:10

Amúgy ez a 181 nap is elég furcsa hasonlít arra amikor én még albérletben laktam.
Gyarkolatilag nem volt állandó lakcímem. Csak azért volt, mert kellett a vállalkozáshoz meg pár helyre, de soha nem voltam ott a postát is úgy küldték utánam.
Nem azért, mert csalni akartam, hanem azért, mert mi a francnak vegyek egy drága lakást, ha olcsóbban tudok bérelni egyet még ha 20 évig is fizetem?
Majd akkor veszek, ha van olyan ami megtetszik és ki is tudom fizetni.
Amúgy ezt alapul véve nem lehetne hajléktalan magyarországon mivel ha nem lenne ez a macera az állandó lakcímmel meg hasonlókkal akkor egyszerűen elmegy dolgozni és keres magának egy albérletet.

Ha nincs kedvem egy országban tartózkodni csak 3-4 hónapot akkor én "hontalan" vagyok?
Pedig sok nyugateurópai csinálja ezt finnek, hollandok stb... Lejönnek hozzánk fél évre "telelni" és senkinek sincs baja, nade akkor ők most törvényt sértenek, mert mondjuk 183 napot maradnak itt?

okoska · http://www.kalandrover.hu 2008.08.22. 13:37:15

Hopp te Zsiga!

"Pl. Te fizetsz 50 eFt TB járulékot havonta, de mondjuk (ne adj isten) szükséged van egy komolyabb műtétre az nem biztos, hogy kijön 50 ezerből."

Szerintem nem havonta akar egy komolyabb műtét csináltatni. Tíz évre összelapátolva a 6 guriga már 3 szívműtétre is elég.......akarom mondani szívátültetésre.

Gondolkodjáál!

okoska · http://www.kalandrover.hu 2008.08.22. 13:39:32

"Értsd, nem éhen hal, hanem nem tudna 2x évente síelni menni, nem nyaralhatna a Bahamákon nem lenne még a szeretőjének is kocsija a feleség és gyerek mellett stb... De az orvosnál (hogy maradjunk a Te példádnál) biztos előtted fog bemenni, mert Ő tud adni a dokinak zsebbe 50 ezret, amit Te a TB-nek fizetsz, ezt lopja el Ő Tőled. Őt rendesen ellátják 50 ezerért Téged nem!"

Pont erről van szó. Mindenki gazdálkodjon a sajátjával, sokkal ésszerűbben jön ki!

Serena 2008.08.22. 13:45:37

Okoska!

Azért ahhoz gazdálkodni is tudni kell sajnos és ehhez szükség lenne arra is, hogy ne vágják át az egyszerű embert.
Választási lehetőség:
1. Értek annyira a pénzügyekhez és tudok magamról gondoskodni (nem iszom dohányzom el a pénzem), hogy magam gazdálkodjak
2. Kérem az állam segítségét kvázi megfizetem őket azért, hogy segítsenek.

Van amit persze nem lehet így megoldani lásd tűzoltók, hadsereg stb... Próbálták már pl a tűzoltók privatizálását és az lett a vége, hogy ha az egyik ház égett és nem volt "biztosítása" nem olthattak kvázi meg kellett várni amíg a tűz átterjed a mellette lévő biztosított épületre.
Sok privatizált dologgal ez a helyzet most is itt magyarországon.

okoska · http://www.kalandrover.hu 2008.08.22. 13:47:11

"2. Kérem az állam segítségét kvázi megfizetem őket azért, hogy segítsenek."

Tán erre van a mondás, hogy vak vezet világtalant?

De azért hajrá!

ICE 2008.08.22. 13:56:28

Döbbenetes,ma biztos nem dolgozik senki az apeh és a vpop irodákban! Itt írják a faszságokat becsületről hazugságról csalókról.Épeszű ember nem veheti komolyan ,hogy ne válasz jobb ,olcsób szolgáltatást,terméket mert akkor szar ember vagy.Mint a Tanu c.filmben a magyar narancs ( citrom ) szar savanyú de a miénk...
Demegóg barmok ne gondolkozzatok ,dolgozzatok és fizessetek

Pcmg 2008.08.22. 14:01:03

Nem azért, de anno a sokat szidott cocializmusban szüleim fel tudtak építeni egy családi házat a keresetükből, annélkül, hogy 40 évig törlesztették volna a hiteleket. Pedig egyikük sem volt vezető beosztásban. Éppen az átlagbért keresték meg, ahogy most én is. Nekem pedig nem úgy néz ki, hogy egyáltalán lenne esélyem megépíteni egy családi házat, annélkül, hogy felvennék sokmilliós hitelt.
Most akkor hogyan is élünk, illetve keresünk és adózunk?
Ebből kiindulva, ha egyszer új autót veszek (bár nem vagyok új autó párti), akkor valószínűleg én sem fizetnék ki ennyivel többet állambácsinak.

Silver 2008.08.22. 14:06:59

Pcmg: a két rendszer között annyi a különbség, hogy a hitelt nem a szüleid, hanem az állam vette fel. És most te nyögöd vissza.

maszületett 2008.08.22. 14:11:29

Silver!

"vélhetően" ===> vélelmezés, ami nem egyenlő az átalánosítással

Nekem 8, hogy ki használ szlovák rendszámot, de az esetek 99%-ban nem legális, és sajnos ugyanilyen arányban nem is szankcionálható.
Ettől virágzik most még egy darabig, amíg ki nem találnak valamit.

Ennél egyébként van még költségkímélőbb megoldás is, csak ott nagyobb a lebukás veszélye és a büntetési tétel is. Ha a lopott autóval közlekedőknek is csak az 1%-át kapnák el, akkor mindenki lopott autóval járna, mert annak a bekerülési ára a piaci ár egytizede, sőt, nem kell rá kötelező sem, meg a többi ilyen-olyan sallang.

Megjegyzem kíváncsi lennék a büntetési tételéra annak a bűncselekménynek, hogy magamat külföldön életvitelszerűen élő, azaz a hazai adóhatóság szempontjából devizakülföldinek minősülő magyar állampolgárnak tüntetem fel. Itt van elkövetve bűncselekmény, azaz már az első mozzanatnál, amire csak annyir érve van az ebben utazóknak, hogy nehezen bizonyítható. Pedig ez nem egy pici stikli, nem egy rendszám / regadó kérdés, mert ha ezen már túlvagyok, a rendszám már "legális".

Sarkosan fogalmazva, olyan, mintha azt mondanánk, hogy ha megölöd a magymamádat, "legálisan" öröklés útján megszerzed a Balatonösződi nyaralója feletti tulajdonjogot, mert Te vagy a végrendeletében feltüntetett egyetlen örökös.

Itt a kommentelők nagy része azt firtatja csak, hogy szép dolog-e az ilyen végrendelet, amikor van még három testvéred, és nem azt, hogy szép dolog-e nagymamát ölni, hogy legyen egy nyaralód Balatonösződön?
Ezért nem értem ezt az egészet!!!

Az meg megintcsak egy közhely, hogy "annak jobban megy, aki hajlandó megölni saját nagymamáját, mint annak aki erre nem hajlandó". Ezt tudtam, kérek valami újat!

Pcmg 2008.08.22. 14:24:50

Silver 2008.08.22. 14:06:59

Mintha kicsit feljebb azt olvastam volna, hogy az államdósságból mittom én mennyit, de elég sokmilliárdot az elmúlt 20 hónapban szedtek össze. Most akkor ennyi új ház épül, vagy csak új szolgálati Mercedes kell valamelyik vezetőnek ?

beleske 2008.08.22. 14:25:11

maszületett
Most leírom neked tizenötödször, hogy nem illegális, mert egybeesik az EU alapvető normáival.


maszületett
Azért nem szankcionálható, mert nem illegális.
Egybeesik az EU alapvető normáival, tudod, a különféle izék szabad áramlása!
Az tán nem illegális, hogy az EU által tiltott adónemet akarnak behajtani rajtad?
Ja, azt az állambácsi akarja?
Bocs.....

beleske 2008.08.22. 14:30:58

Nem kétéves történet lesz, mire ezt a bizánci típusú, ortodox gondolkodásmódot az EU-nak sikerül megváltoztatnia az emberek fejében.
Ha sikerül.
Meg sem érjük.

Silver 2008.08.22. 14:32:49

maszületett: Bár nem jogász vagyok, de devizakülföldi az a természetes személy, aki nem rendelkezik az illetékes magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal, és azzal nem is rendelkezhet. Hogy hol lakik, fél évet itt és fél évet ott, mellékes, tehát ilyen értelemben más jogsértést nem követ el.
Valami akkor legális, ha a törvénybe nem ütközik. Addig nem ütközik a törvénybe, amíg ennek az ellenkezőjét be nem bizonyítják. A kérdés továbbra sem az, hogy hülye-e az, aki többet akar fizetni és csaló-e az, aki kevesebbet. A kommentjeid mondanivalója mindössze annyi, hogy te nem szereted a hazudós embereket. Ez rendben van, én sem. Miről vitatkozunk tehát? Hogy hol a probléma. A gépezetben vagy esetleg a magyar társadalom kirívóan adókerülő? Én az előbbi álláspontot képviselem.

Egyébként a gyilkosságot belekeverni nem érdemes, mindketten tudjuk, hogy nem ilyen horderejű dolgokról van szó. De ennek az analógiájára le lehetne vezetni, hogy milyen állapotok szükségesek ahhoz, hogy az átlag emberek elkezdjenek gyilkolni? Ugyanúgy, ahogy a feketegazdaság növekedése, a bűnözési statisztikák emelkedése is az életszínvonal csökkenését jelzik. Tehát lehetséges olyan feltételrendszert kialakítani, amikor már egyre többen adják a fejüket "nagymamájuk" meggyilkolására (a történelemben bizonyára volt rá példa, háború, éhezés stb). Ilyenkor is az emberek bűne? Szerintem ez a jelenség egy újabb intő jel arra, hogy nem jó irányban haladunk a gazdaság kifehérítése felé.

Silver 2008.08.22. 14:37:16

Pcmg: Teljesen igazad van abban, hogy most sem takarékoskodik az állam. De ez már egy újabb történet sajnos. Az államadósság nagy részét a rendszerváltás előtt szedtük össze, ennek következménye lett a Bokros-csomag is. A sajnálatos dolog az, hogy az ott megszorított forintokat azóta újra elszórtuk/ták...

Pcmg 2008.08.22. 14:38:25

"nem jó irányban haladunk a gazdaság kifehérítése felé. "

Épp erre próbáltam célozni fentebb. Úgy látszik mégis egyről beszélünk, csak kétféleképpen írtuk le.

Silver 2008.08.22. 14:43:39

" "nem jó irányban haladunk a gazdaság kifehérítése felé. "

Épp erre próbáltam célozni fentebb. Úgy látszik mégis egyről beszélünk, csak kétféleképpen írtuk le. "

Én egyetértettem már akkor is, csak hozzáfűztem a piacgazdaság védelmében a mondandómat :)

Serena 2008.08.22. 14:45:53

Kb úgy érzi magát az ember, mint egy süllyedő hajón.
Tudod, hogy el fog süllyedni és azt is, hogy soha nem jutsz fel a mentőcsónakokra, mert nincsenek.
Mit csinálsz ilyenkor? Hát azt a rövid időt ami rendelkezésre áll megpróbálod élvezni és sz*rsz a többiekre.
Ha lenne valaki(k) aki(k)re hallgatnak és tudják hogyan kell megmenekülni talán mások is melléjük állnának.
De amíg azt mondják, hogy: Hé én vezettem neki a jéghegynek a hajót most tessék nekem mentőcsónakot építeni, hogy a következő hajón is én legyek a kapitány.

Nem valami bíztató a helyzet :)

ICE 2008.08.22. 14:47:22

Tök egyszerű csak nehéz elfogadni,olyan szituációt kell teremteni(törvények,rendeletek)ami eleve elfogadhatatlan tehát lesz aki megpróbálja elkerülni okosabb legálisan kevésbé illegálisan tök hülye valahogy betartva.Az apparátus így fentartható a hülye pénzéből megmagyarázva neki,hogy ez az okos és kevésbé okos miatt van.Normálisan működve az apparátus 75% a mehetne valóban dolgozni csak az szar-nekik..

Serena 2008.08.22. 14:48:23

Amúgy meg hiába jártatjuk a szánkat:
Van itt 3 millió nyugdíjas akik döntenek helyettünk és nekik csak az a fontos (tisztelet a kivételnek), hogy 40.000 vagy 40.100 Ft lesz a nyugdíj.
Ezért is írtam fentebb, hogy csak azt kéne engedni szavazni aki legalább egy minimális szinten tudja is mire szavaz, mi a kérdés, mik a lehetőségek.

maszületett 2008.08.22. 14:51:07

Silver!

Én sem vagyok jogász, nem is tervezem, és tudom, hogy itt sokan nem azok, ezért nem is törekszem feltétlenül pontosságra. A devizakülföldi alatt azt értettem, hogy aki szlovákiai tartózkodást valótlanul igazol, az kikerül az APEH látóköréből a kettős adózás tilalma végett, mely megállapodás érvényes a szlovák és a magyar állam között.

lásd a szlovakrendszamponthu testvéroldalán írottakat, adocsokkentesponthu/szja.

Itt is legálisnak tünteti fel az eljárást, azt nem firtatva, hogy maga a kiindulási pont nem valós, azaz törvénybe ütköző.

Ha megfigyeled alapvetően konkrét személyek konkrét hozzászólásaira válaszoltam, nem magára az eredeti felvetésre, ezért válaszoltam azt amit.

A "csak kihasználja a lehetőséget" álláspontot képviselőkkel vitatkozom alapjaiban véve, leszögezve, hogy vélhetően bűncselektményt követ el az aki (és most jön a devizakülföldis dumám) függetlenül attól, (most ezt neked címezve) hogy ez kisebb bűntett-e, mint egy nagymamagyilkosság? Tudod az egész ország többek között azért is tart itt, mert sokan azt vallják, hogy azért megyek a buszsávba, mert más is megy, én miért ne mennék. Aki buszsávba megy, az mérlegel, hogy egy adott jogszabályt betart-e vagy sem? Te is ebbe a "saját magam mérlegelek, hogy mit tartok be és mit nem" körbe tartozol a hozzászólásod alapján. Az ilyenek aztán vérmérséklettől függően szegik meg a szabályokat az "azt hazudom, hogy szlovákiában élek" a "megölöm a nagyit egy nyaralóért" skálán bekalibrálva magukat valahová. Ettől még a hazudós is törvényt sért, mégha szerinted ez piti is. Szerintem is az. Tasnádi nem piti ==> nem szlovák rendszámú kocsival jár!

Pcmg 2008.08.22. 14:53:11

Serena 2008.08.22. 14:48:23

Igazad van! A legszörnyűbb, hogy a legtöbben kétszer, egymás után elhitték, amit az MSZP ígért. Könyörgök, ha 4 év alatt nem csinálják meg amit ígértek, sőt az ellenkezőjét váltották valóra, akkor miért kell megint megválasztani őket? Ígérgetni én is tudok! Csak abból ÉN nem élek meg, mint egyesek...

SLacc 2008.08.22. 14:53:36

Azért a kisebb adóteherhez kisebb kiadás is kellene. Szlovákiában a segélyből élni kevésbé kifizetődő, mint Magyarországon. Volt emiatt éhséglázadás is, végül nem sokat emeltek a segélyeken, ha jól tudom. De valószínű, hogy ez csak egy része a problémának, mindamellett ezzel a résszel is foglalkozni kell.

SLacc 2008.08.22. 14:56:26

Serena 2008.08.22. 14:45:53

Ebből a "valaki kivezet a bajból" dologból már volt gond a XX. században, nem is kicsi. Ezért kéne minél hamarabb elkezdeni, hogy ne egy kétségbeesett társadalom álljon egy ügyes politikus mellé 2020-ban...

sorhat 2008.08.22. 15:07:41

És azzal az állásponttal mi van, hogy lőjék tarkón az összes szlovák rendszámos autó tulaját és a benne ülőket? Ha adócsalók azért, ha nem azért, ha magyarok azért, ha szlovákok akkor meg pláne.
Félreértés ne essék, nem ezzel értek egyet, csak felvetettem mint opciót :)
Amúgy meg sajnálom magunkat, mert itt ülünk ,és erről vitázunk, fényes nappal munkaidőben, ahelyett, hogy a munkánkat végeznénk. Ja, hogy lógunk melózás helyett? Akkor meg ne tessék sírni.

Silver 2008.08.22. 15:08:14

maszületett

Igazad van, hogy az emberek besorolják magukat valahová a mit szabad-mit nem szabad skálán. Ez így működik. A kérdés továbbra is az, hogy túl sok magyar túl sokat enged meg magának a többi magyar nagy felháborodására? Vagy a rendszer tolódik el az elviselhetetlen és ésszerűtlen közteherviselés és ellenőrzés felé és azért szaporodnak az esetek? Mindenki annyit enged meg magának, amit a gyomra enged és amire rá van kényszerülve. Ha egyre többet engednek meg, akkor mi történt? Az emberek gyomra egyre többet bír vagy egyre inkább rá van kényszerülve (mert mondjuk nem szeretné, ha az életszínvonala csökenne - nem éhenhalásról beszélünk)?
Egyébként az az én magánügyem, hogy én mit engedek meg magamnak és mit nem, mint ahogyan neked is. Egyébiránt nem közlekedek buszsávban és nincs szlovák vagy más külföldi rendszámú autóm.
Az ország nem csak azért tart itt, mert egyesek mindent megpróbálnak kijátszani, hanem azért is, mert a jelentős többség meg csak a másikkal van elfoglalva. Nagyobb perspektívából nézve probléma van a szabályrendszerrel is: felül kellene vizsgálni. Az emberek már csak emberek, megpróbálják áthágni a szabályokat. Olyan szabályokat kell alkotni, amik betarthatók és ésszerűek és a megfelelő, hatékony működést segítik elő. Persze feltételezve, hogy lesznek, akik ezeket is áthágják, őket lehet szankcionálni. De amikor már egy jelentős rétegről van szó...

maszületett 2008.08.22. 15:08:19

index.hu/gazdasag/magyar/rsz080822/

Nekem új volt a cikk, mindenesetre frissebb, mint a kiindulási pontunk. Eszerint a szlovákok azért nem annyira elutasítóak a VPOP megkeresését illetően... Tök jó, hogy vitatkozunk valamin, ami nem is úgy van teljesen, ahogyan mi azt elképzeljük...

maszületett 2008.08.22. 15:15:53

Silver!

Igazad van, de nem azért van szarban ez az ország, mert vannak akik áthágják a szabályokat. A gond az, hogy ott tartunk, hogy büntetlenül ide lehet írni, hogy "hülye aki fizet adót ennek a kormánynak", és azt nem, hogy "szarrágó piti duplanulla, aki szlovákrendszámú kocsival csal adót".

A szomorú tényleg az, hogy engem és az én álláspontomon lévőket nézik szánalmas balfasznak manapság...

Mással meg azért vagyok kénytelen foglalkozni, mert engem is érint a tevékenysége. Ha buszsávon megelőt közvetlenül, ha adót csal közvetve, de érint.

ICE 2008.08.22. 15:22:44

Persze,hogy nem még nagyon sokáig vizsgálják az ügyet és egyre elégedetebbek lesznek,milyen sok jó korona nemsokára euro folyik be az államkasszába az elmebeteg rabló magyar törvényeknek köszönhetően.Látom magam előtt a sok szorgoskodó szlovák tisztviselőt akik éjt napallá téve az adózók pénzén megpróbálják a "csalók" leleplezésével csökkenteni hazájuk bevételeit,és van aki ezt még elhiszi??

Serena 2008.08.22. 15:24:08

Slacc:
Igazad van nagyon ingoványos talajon van az ország az elkeseredett embert nagyon könnyű irányítani. Van amikor ezt jól használták ki, de a legtöbbször rosszul.
Azért is írtam többes számba:
Valakik vezessék ki az országot és ezek a valakik nem egy-két 10 személy, hanem olyanok akik értenek ahhoz amit csinálnak és az a valami nem a politika :).
Nézd meg a francia forradalmat: ideoda ment a hatalom éppen amire szükség volt.
Most egy dolgot tud mindenki:
Megtartani a hatalmát bármi áron és ez káros a társadalomra nézve.

Silver 2008.08.22. 15:27:36

maszületett

Szerintem nyugodtan leírhatod, hogy "szarrágó piti duplanulla, aki szlovákrendszámú kocsival csal adót", csak akkor tudd, hogy a többség le fog hurrogni. De ha nem ilyen sértőn írod le, akkor lehet, hogy még az sem. Nem a becsületességet nézik le az emberek (bár azért vannak, akik igen), hanem a birkaságot. Aki nem akar, az ne csaljon és hazudjon, de ne tegyen úgy, mintha minden adó igazságos és arányos lenne és ne várja el a többiektől, hogy ők is így tegyenek. A regadó miatt az EU már megfedte kis hazánkat és ha jól tudom, most is folyik eljárás ezügyben.
Ha a buszsávban megelőz, attól te hátrébb vagy? Miért foglalkoztat? A rendőr dolga, hogy elkapja. Az adócsalás persze nem szép dolog, de engem speciel az sokkal jobban zavar, hogy amit befizetnek, azt sem költik el jól... nem csoda, ha sok embernek kinyílik a bicska a zsebében és azt kérdezi: ezért fizessek?

az a hülye aki magyar rendszámmal jár 2008.08.22. 15:30:49

az ő pénzükből élnek az állam csecsszopói, amíg ő nyomorog

ICE 2008.08.22. 15:34:51

Nem azért tünsz balfasznak mert elitéled az adócsalást,azért mert elhiszed,hogy adócsaló aki szlovák rendszámmal(v.mással)jár.NEM AZ !!Próbáld megérteni végre lehet,legális,szabad nem törvénytelen csupán nem tetszik a hivatalnak és próbálkozik.Ha nem így lenne lépnének gyorsan és hatékonyan.A gyilkosságokat felderítik a gyilkost elitélik nem kérdés,nem az ombudsmannal leveleznek meg az öklüket rázzák.

maszületett 2008.08.22. 15:41:18

Silver!

A buszsáv mindig elfogy! (Szabálytalanul előz meg engem az illető, ezért foglalkozom vele.)

hülye aki magyar rendszámmal jár!

Jó a nicked! Neked mi a véleményed erről a témáról?

Mindenki!

Döntse el mindenki saját maga, hogy mit tart be a szabályokból és mit nem. Ha nem tart be szabályokat, akkor viszont annyit engedjen meg azoknak akiket hátrányosan érint a szabályszegése, hogy kifejezzék nemtetszésüket.

Köccccke, és visszlát!

Minden boldog szlovákrendszámú autótulajdonosnak kívánom, hogy anyagilag erősödjenek meg annyira a közeljövőben, hogy egy legális, magyarrendszámú autóra is fussa nekik, mint többünknek ebben az országban.

maszületettnek 2008.08.22. 15:47:06

Ha nem tart be szabályokat, akkor viszont annyit engedjen meg azoknak akiket hátrányosan érint a szabályszegése, hogy KIFIZESSÉK nemtetszésüket.

Megengedem, fizess a vélt szabályszegésedért, úgyis díszburkolat lesz belőle egy haveri kutya házában:)

Egyébként az, hogy nem akarok fizetni, nem azt jelenti, hogy nem tudnék ha akarnék.

maszületett 2008.08.22. 15:50:18

ICE!

Értem, lehet legális, ha szlovákiában élsz, ezt nem vitatta senki. Hazajöhetsz az autóddal, nincs rá törvény, hogy a nemlétező határon letedd és gyere tovább stoppal. Igen értem, de nem értem, hogy Te mit nem értesz? A VPOP azokat próbálja felkutatni, akik nem legálisan, azaz jogalap nélkül használnak szlovák rendszámú kocsit! Érted? Nem azért mert nem tetszik neki, hanem mert ez a dolga! Nem próbálkozik, mert aki jogosan használja ahhoz semmi köze, aki viszont jogtalanul használja azt kötelessége szankciókkal sújtani.

Hogy értsd!

Tudod a rendőrség sem a mozgássérültekre szállt rá, hanem azokra akik jogtalanul használnak mozgássérült igazolványt? Biztos hallottad a hírekben mostanában.

Ha megértetted a kettő közti különbséget, írjál még ide nyugodtan.

Szóvala VPOP most abban fázisban van, hogy kérte a szlovák kollégákat, hogy segítsen megállapítani, hogy ki a ténylegesen "mozgássérült" és ki nem az!!!

Érted, a példa segített???

maszületett 2008.08.22. 15:58:41

maszületettnek!

(:-))

Tudom, hogy nem a csórók alapítanak céget azért külföldön, hogy elkerüljék a 25 éves ford escortra kirótt 600 Huf regadót.

Ezért is vélelmeztem azt, hogy pl. TE más adónemben sem jeleskedsz, mert ez egy alapbeállítottság kérdése.

Vagyunk ilyenek és olanok is ebben az országban, de míg én szegényen, de becsületben fogok meghalni, a szlovákrendszámú autótulajok zömének sírját nem fogják látogatni az utódai, mert a hagyatéki tárgyláson kinyírja egymást a család...

Nehogy jöjjenek itt nekem a konkrét cáfolatok, mert képletesen "mondtam" amit mondtam, nem kell szószerint érteni!!! (Bocs a színvonal itt olyan, hogy ha egy picit túlozva fogalmaz az ember azzal a szándékkel, hogy érzékletesebbé tegye mondandóját, egyből lehülyézik.)

pl. én is mentem már buszsávon, de nem lepődtem meg büntetésen és nem küldtem el anyjába a kormány, hanem fizettem, mint a katonatiszt.

Silver 2008.08.22. 16:02:27

és höbőrgött a többi autós, hogy igen, igen, büntesd meg, büntesd meg a disznót? :-)

maszületett 2008.08.22. 16:07:36

Megbüntettem, pillázott!

Egy nőt, VOLVO-val index nélkül akart besorolni gyökkettővel, gyakorlatilag álltunk, mert dugó volt. Az húzott fel, hogy oldalra sem nézett, meg semmi, mintha ott sem lenne a kilóméteres sor, ami mellett elhajtott. Araszoltam a sávomban amíg meg nem lökdöstem oldalról. Meglepődött és még ő volt megsértve és behisztizve. Emancipált büdös .....!

Budapest, Fő utca. Ajánlom mindenkinek szeretettel naponta 5x oda-vissza.

Silver 2008.08.22. 16:13:51

De ez megint más, hogy ha valaki tahó, akkor menjen az anyjába :-D

Kifordított kacagány 2008.08.22. 17:54:46

maszületett 2008.08.22. 15:15:53
pedig igaz, szánalmas balfasz vagy. és nem egyedül.

nekem magyar rendszámom van, fizetek is rendesen. a kérdés az, meddig.
én örülök annak, hogy sokan megpróbálják ilyen módon csökkenteni a kiadásaikat. talán ha elég sokan vannak és végre rájönnek "nagyjaink", hogy nem lehet velük mit kezdeni, akkor esetleg arra is rádöbbennek, hogy el kellene kezdeni végre élhető országot építeni. ugyanis ezek az emberek akiket te elítélsz azok akik változtatnak és akiktől talán változhatnak a dolgaink. ugyanis egy vagy akár száz jó törvényhozó is kevés ahhoz, hogy úgy menjenek a dolgok, ahogy mi szeretnénk. ha nincsenek kényszerítve, akkor akárkit is teszel oda, csak a saját pecsenyéjét fogja sütögetni. teérted majd csak akkor fog tenni, ha rákényszeríted. a messiásvárással sajnos nem lehet.
ha pedig nem lesz változás akkor mi lesz? a családom pillanatnyilag több mint évi 5 millió forintot fizet be az államnak mindenféle adó címszóval. hálából ennek a töredékéből kell megélnünk, nem kapunk érte semmilyen szolgáltatást. igen, jól értetted, semmilyent. ha véletlenül belőlem válik rászoruló, akkor hátrányos megkülönböztetésben lesz részem és továbbra sem kapok semmit. egy dolgot kapok cserébe, azt, hogy mikor munka után hazamegyek és bekapcsolom a tv-t akkor vagy azt nézhetem, hogyan marakodnak a koncon amit a munkámból nyernek, vagy azt hallgathatom, hogy szemét bűnöző vagyok, mert nem adom oda a teljes jövedelmem adónak. mert azt azért én sem akarom, még akkor sem, ha erre az állam lehetőséget biztosít. tehát nem azt mondom, hogy ha, hanem az, hogy amikor végleg elég lesz és már kevésbé fogom szeretni a hazámat, mint ahogy az utál engem, akkor elmegyek és magammal viszem az adóbefizetésemet, valamint a produktív munkámat ami eddig a gazdaságot erősítette szemben törvényhozóink és csatlósaik seggmeresztéséve.
abban is biztos vagyok, hogy akiket most bírálsz, mert ilyen módon húzzák ki magukat adófizetési kötelezettségük alól, még így is fizetnek éppen elég adót ahhoz, hogy azt ne az üldöztetésükre fordítsák, hanem arra, hogy hogyan lehetne mindenki számára élhető megoldást találni. amikor majd ők is elmennek, akkor az ő adóik sem az országot fogják gazdagítani. az pedig sokkal nagyobb baj lesz, mint az hogy nem magyar a rendszámuk. lehet, hogy nem túl becsületes emberek az ilyenek, de senki sem az. tűzzel, vassal pedig úgysem lehet azzá tenni őket. az államnak nem is az üldöztetés és elnyomás a feladata, hanem a létbiztonság megteremtése. még akkor is, ha egyesek úgy gondolják menjünk el, ha az őskori módszereik nem tetszenek.
szerintem már az is becsülendő valakiben, ha megpróbál itt megélni valahogy és nem rohan hanyat homlok el ebből a borzalomból, amit ma magyarországnak hívnak. igazán nem érdemlik meg a kemény bírálatot tőled.

zalkapone 2008.08.22. 18:18:20

Kíváncsi vagyok, hogy a sok szlovákrendszámos zsúrpubi mennyire fog sírni, amikor a vámhatóság az ellenük irányuló vizsgálat időtartamára lefoglalja majd a csimbi kis verdáikat (állagmegóvás érdekében, jogilag lehetséges, lehet utánaolvasni)! Aztán akkor lehet békávézni. Meg fellebbezni. Ezzel nem foglalok állást, csak megemlítettem, mint lehetőséget. A kötelező, államok közötti adatszolgáltatásról nem is beszélve. Mert lehet, hogy a szlovákok nem törik ki kezüket-lábukat, hogy segítsenek rablóállamunknak, azért nekik is kell villantani valamit, mert brüsszel úgy seggberúgja őket, hogy öröm lesz nézni!

zalkapone 2008.08.22. 18:22:55

Persze lehet, hogy ez az akció tényleg csak arra kell, hogy kiugrasszák a beszari nyulakat a bokorból! Amúgy nekem amerikai rendszám kellene, aminek a hátulján egy ottani "vas" van!

Kifordított kacagány 2008.08.22. 19:20:39

zalkapone 2008.08.22. 18:18:20
brüsszel szerintem tele torokkal rajtunk kacag

zalkapone 2008.08.22. 18:22:55
világos, hogy ez volt a lényeg. most egy csomó ember beijedt és inkább mégsem kockáztat.

ICE 2008.08.22. 23:21:58

Kacagány ! Mindent leírtál,hibátlan.

eff 2008.08.22. 23:50:31

Olvasom a hozzaszolasokat...:) Sok "maszuletett" emberre volna szukseg ezen orszagnak. En soha nem lennek/leszek "maszuletett" ebbe a bal-lib orszagba, ahol "maszuletett" es tarsai a kiszolgaloszemelyzet, pavatollal a seggukben, porszemmel a zsebukben, es meg el is hiszik, hogy ez igy helyes, mert ezt mondja a TV, radio, ujsag...:) Beszaras, tiszta amerika...:)

Lili 2008.08.23. 01:29:11

valaki kerdezte, hogy mennyi a gaz ara angliaban. Nem tudom amai arakat, 1 evvel ezelott £20 volt havonta egy kb 50m2 lakas eseteben. Telen-Nyaron, mindig. Egy fo lakott benne. Csaladdal mar minden magasabb, de viszonyitasi alapnak jo.

Lili 2008.08.23. 01:54:49

Olvasom, hogy sokan el vagytok tevedve azugyben, hogy mivel Mo. es Szl. is EU tagallam, igy aztan olyan rendszammal vagyunk ott, ahol akarunk. Ebreszto, ez korant sincs igy. Pl. ha Nemetorszagban akarsz lakni Francia rendszammal, hat azt nem szabad, csak bizonyos idokorlat erejeig. Vagy Angliaban Magyar rendszammal, azt sem szabad. Es igy tovabb. Van ra torveny minden egyes orszagban, es a jogharmonizacioval ezek nagyban hasonlitanak, hacsak meg nem egyeznek. Pontosan azert, hogy ha az egyik allam polgara atmegy a masikba, akkor ugyanugy elhessen. Na, persze ez meg nem tokeletesen igaz, ugyanis az ujan csatlakozottak hatranyokkal kell, hogy eljenek a regiekkel szemben hosszabb rovidebb ideig. Ugy ertem, hogy kolcsonos egyezmenyek alapjan idorol idore minden kiegyenlitodik. De ez nem jelenti azt, hogy akkor nincsen szabaj, vagy hogy az lenne a torveny, hogy addig hasznalom a Finn rendszamot olaszorszagban Finn kotelezovel, ameddig jolesik.

Es ennek semmi koze multinacionalis cegekhez es mittudomen miket hordotok ossze nehanyan. Ezek nagyonis vilagosan leirt dolgok. Nincs bennuk semmi titok.

Valaki irta, hogy a magyarszlovak rendszam nem is kiskapu, mert teljeszen szabalyosan jarnak el a szlovak rendszamot intezo vallalkozasok. Sot, a jarmu hasznaloja is megfoghatatlan azugyben, es ezaltal legalis, hogy hany napot hol lakik.
Ez nem igaz. Ezt csak azok gondoljak igy, akik sajat ervelesuket probaljak ilymodon alatamasztani. Holott a torvenyek maskent szolnak.

Vegezetul egy szerintem vegtelenul egyszeru tortenet:
Egy 4 fos tarsasag leul otosdurakot jatszani kartyaval. Mindenki ismeri a szabalyokat, nem kell szot sem ejteni a jatek megkezdese elott, mert trivialis, hogy az egyezmenyes jatekrend szerint jatszanak. Hogy hogynem, az egyik jatekos, hogy biztosra menjen, elkezd csalni. Jogtalan elonyre tesz szert a csalas altal es nyer. Igen am, de egy masik jatekos rajon a turpissagra. Mi tortenik? Pofanverik a csalot, kidobjak a kocsmabol es jatszanak tovabb.

Tanulsag: Egy adott tarsadalomban (legyen az EU vagy Ujzeland) mindenki az adott szabalyok szerint van kotelezve, hogy eljen. A csalokat, ha megfogjak, pofanverik, kidobjak a kocsmabol, penzbuntetesre itelik, stb.

Az en kerdesem a kovetkezo: A szlovak rendszamot jogtalanul hasznalokkal mi tortenjen?

TDR 2008.08.23. 09:01:28

Üdv.Na itt aztán beindult a jó és rossz.Csak 2kérdés.Akinek fáj a szlovák rendszám az váltig becsületes adófizető??2-Hogy bizonyitja hogy nem ott lakom??Mert ugye azt elég nehéz....Ja és nincs szlovák rendszámom de megértem akiknek van,mert attol hogy őket büntetik nekem nemlessz jobb.

Kifordított kacagány 2008.08.23. 10:31:28

Lili 2008.08.23. 01:54:49
ugye nem itthon élsz? mert akkor éreznéd a különbséget.
természetesen az eu minden országában saját rendszámú autót lehet csak tartani és van regadó, vagy valami hasonló díj, amiből fedezik az adminisztrációs költségeket. a különbség csupán annyi, hogy a németnek nem fáj az, ha honosítani kell a francia autóját, mert nincs gyakorlati különbség bármilyennel is furikázzon. itthon viszont olyan óriási anyagi különbségek vannak a környező országok adóterheihez képest, hogy ezt a különbséget már nem szivesen akarja mindenki elviselni. nem a szabályok milyensége a zavaró, hanem a mértéktelenségük.
abban is igazad van, hogy aki nem hazai rendszámmal jár, az jogsértő magatartást folytat. de ez csak abban az esetben igaz, ha nincs meg akár a céges, akár a magánszemélyekre vonatkozó jogi háttere a tevékenységének. ha viszont ez megvan, akkor senkinek nincs joga sem elítélni, sem üldözni őket. még akkor sem, ha nyilvánvalóan adócsökkentési célzattal teszik mindezt. mint ahogy azok is akik inkább az egész vállalkozásukat elviszik itthonról, hogy jobban tudjanak élni.
szerintem az a szégyen, hogy nekik kell szégyenkezniük azért mert így akarnak spórolni, nem pedig azoknak, akik megteremtették számukra ezt a helyzetet.

Szumi 2008.08.23. 17:13:46

Üdvözlet mindenkinek! Bocs, ha már lefutott a kérdésem, de nagyon sokat kellene végigolvasni....
Segítsetek már egy kicsit nekem:

1.Van egy szlovák cégem -nem kamu, kiemelt adózó vagyok Szlovákiában.
2.Lenne egy cégautó is - ugyan milyen rendszáma legyen egy szlovák cég szlovák autójának?
3.Mivel én, mint magyar állapolgár, vagyok a cég tulajdonosa és igazgatója, vajon milyen kötöttségekkel vezethetem a cégem autóját?
4. A cégem évi 365 napot tartózkodik szlovákiában, sőt idén még egy kicsit többet is.
5. A szlovákiai telephelyem kereken 100 km-re van a lakásomtól, bizony autóval járok oda-vissza, adott esetben a szlovák rendszámúval.
6. Ezek után milyen törvénytelenségben leledzek?

lili 2008.08.23. 22:17:35

a ket megelozo hozzaszolashoz:

En egyetlen szot sem ejtettem azokrol, akik valoban Szlovakiaban elnek es/vagy dolgoznak. Bocsanat, ha felreertheto voltam. Velemenyem szerint a VPOP sem azokra vadaszik, amennyiben ezt teszi. Nem, nem Mo.-on elek, de ettol teljesen tisztaban vagyok a kulonbseggel. Mint emlitettem, Anglia es most Svajc. Mindekozben otthon is van/volt autom. Ismerem mindharom orszag autosokra kirott terheit. Nem latok sok kulonbseget. A magyar sulyado es biztositas ugyan vmivel olcsobb, de a munkaberekkel nem all aranyban a teher. Ettol erzi mindenki aranytalanul magasnak es arcatlannak a lehuzast otthon. Erre viszont nem az az orvossag, hogy szlovak rendszamot noveszt az ember mindennemu mutyizassal es cselezessel. Megegyszer hangsulyozom, aki legalisan mukodtet ceget barhol Europaban, vagy lakik barhol EU-ban, az ne vegye magara ezt az inget. Aki viszont nem, azt mindenhol probaljak kiszurni es szankcionalni. Ez nem magyar talalmany. Ezert senki ne erezze a VPOP-t vagy a rendorseget ellensegnek. Alahuznam azt is, hogy van eleg az emlitett szervek szamlajan mas ugyekben, azokban bizony nem makulatlanok, de az nem a poszt temaja.

akos 2008.08.24. 16:47:34

előbb volt egy példa, hogy a 700 ezer bruttó fizetésnél a járulékokkal több fizetést kap az állam, mint maga a munkavállaló, 200eFt-tal kb. még nem is vettétek figyelembe, hogy a nettó bért olyan cikkekre költjük, aminek 20%-a áfa, illetve benzin esetén nagyobb része, amit a kocsiba tankolsz, adó. simán kapunk 1 tizedet a megtermelt bérből. :)

maszületett 2008.08.25. 11:02:42

Kifordított kacagyány!

Lili és én is azthiszem ugyanazon az állásponton vagyunk.

Nem azokat ítélem el, akik jogosultak a bármilyen külföldi rendszámú autók használatára itthon!!!

Azokara had ne legyek büszke akik adótcsalnak. Ennek egyik formája, amit a szlovakrendszampontu ajánl. Ők maguk is kiemelik, hogy most van itt a lehetőség erre, amióta ellenőrizhetetlen, hogy ki mennyit tartózkodik szlovák, illetve magyar földön, mivel megszűnt a határellenőrzés ===> regisztálás! Tehát nem az a nyag változás, hogy szlovákia és magyarország belépett az EU-ba, hanem hogy megszűnt a személyforgalom regisztrálása.

Amint e Schengeni határ keletre tolódik, meg fog jelenni a romanrendszamponthu es a bolgarrendszamponthu is, amire megint csak nem leszek büszke, bármennyire is egyedül vagyok a véleményemmel. (Valószínűleg az árszínvonal miatt ott még kisebb lesz a cégalapítás, gépjárműfentartás, mint szlovákiában...)

Bocsánat, hogy azon a véleményen vagyok, hogy atörvényeket be kell tartani, még akkor is, ha hátrányosan érintenek azok minket személyesen.

Aki meg nem érti, hogy csak a JOGALAP NÉLKÜL SZLOVÁK RENDSZÁMÚ GÉPJÁRMŰVET ITTHON HASZNÁLÓKKAL VAN BAJOM, na azon én már nem tudok segíteni. Próbálja meg elolvasni a rokkantkártyás példámat, amit több hozzászólással ezelőtt írtam egy fórumozó kollégának.

u.i.

A becsületes, törvénytisztelő embereket, csak ebben az országban lehet lebalfaszozni, ezért jellemzően több becsületes ember hagyja el az országot, mint mutyizós, mert azoknak áll itt a Világ manapság, sajnos...

maszületett 2008.08.25. 11:15:30

Szeretne spórolni több millió forintot?

Hazudja azt, hogy életvitelszerűen él szlovákiában, úgysem tudják ellenőrizni!

A hazugságát mi segítünk Önnek alátámasztani az összes papír beszerzésével.

Bekaphatja az APEH és a VPOP!
-----------------

Hát ezzel van bajom, de a blog nem arról szól, hogy nekem ezzel bajom van-e, mert ehhez semmi közöm. A blog arról szól, hogy a VPOP-nak van-e erkölcsi alapja ezeket a mutyizósakat üldözni? (A jogalap nem kérdés, mert van!!!)

Szerintem van erkölcsi alapja, sőőt kötelessége fellépni ezek ellen.

Éppen ezért kért segítséget, hogy kiszűrje a sok szlovákrendszámos közül azokat aki csak hazudják, hogy...

Én ezzel egyetértek! Miért? Mert egy szánalmas balfasz vagyok! Azért!

maszületett 2008.08.25. 11:20:45

akos! (:-)))

Ha magas a befizetendő adó, hazudd azt, hogy minimálbérből élsz. Ennyi! Akkor Te leszel a jó fej! Sőt, a többség...
Ha kocsit szeretnél venni, akkor meg hazudd azt, hogy szovákiában élsz, úgysem tudják ellenőrizni.

Ha így sem boldogulsz ebben a szemét rabló országban, kérj további tippeket, Kifordított kacagánytól. Addig is egy ötlet:
Előzz kocsisort buszsávon, tutira lejjebb jön az átlagfogyi 1-2 literrel százon... Sokkal boldogabb életed lesz, mint eddig volt.
süti beállítások módosítása