Kamionok Pilisben, de nem a hegyen

Truck Trial OB

  2008. június 08. - Nagy_Dániel

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Vége a napnak, vége a versenynek
2008-08-23 22:05:00

Időközben szépen ránkesteledett az éjszakai futamok hangulatával emelve a verseny izgalmát. Igen sok ember

Kicsik és nagyok
2008-08-23 18:21:00

Menetfelszerelésem része egy inverter, ami 220 volt feszültséget állít elő az autó 12 voltos rendszeréhez

Így mulatunk
2008-08-23 16:51:00

Tény, hogy itt Máriapócson lényegesen tizennyolcévenfelülibb az autómosás mint Kilitin, ám ezúttal sem

Újabb brutális szögek
2008-08-23 13:36:00

Rendkívüli rajongásról tesz tanúbizonyságot az, aki Budapestről, vagy attól nyugatabbra fekvő településről


Idén újra van Truck Triál verseny Magyarországon, amely ezúttal Pilisen került megrendezésre. Aki nem tudja (minthogy én sem tudtam) Pilis nem a Pilisben, hanem Budapesttől délre van, a négyes út mentén Monor után. Innen jelentkezem, ahol egy homokbányában másznak dombra fel, és árokba le a teherautók. Az idei versenynek más a rendezősége, mint a korábbi Pécsinek, amelyen én is voltam annak idején. Ez nem EB, így csak magyar indulók vannak megközelítőleg húszan.

Nem nagy mezőny, de ettől függetlenül érdekes és élvezetes a verseny. Széria teherautók és azok a csúcskategóriás autók is indulnak, amelyeknek középre van építve a motorja, és a hátsó kereküket is lehet kormányozni. Minthogy homokbányáról beszélünk, nem megdöbbentő módon a pálya nagyon gyorsan változik, és az autók egy pillanat alatt el tudják ásni magukat.

A pálya karókkal van kijelölve, a verseny értékelése pontozással történik. A bírók figyelik, hogy az induló érint vagy dönt-e karót, hányszor használ hátramenetet és teljesíti-e a kijelölt kapukat. Igazán látványos, ahogyan a rutinos versenyzők sebészi pontossággal navigálják végig a hatalmas vasakat a karók között, tényleg a millimétereket is megérezve. Persze van, hogy ennek ellenkezője a domináns, azaz kell nyomni egy nagy gázt, és a vas üvöltve próbálja felküzdeni magát a sokméteres szintkülönbséget jelentő igen magas meredélyen.

Közepes érdeklődés jellemzi a versenyt, amely a nézők számára előnyös, hiszen annak idején Pécsen tömegnyomor volt, akinek nem volt sajtós mellénye, sokszor nem tudta kellő közelségből figyelni a versenyt. A közelség pedig fontos dolog, hiszen a motor ordítása, a láb alatt remegő föld érzése nagyban hozzájárul az egész élményhez.

A rendezők szerénykedtek, hogy sok minden nincs még a helyén, de én nem tapasztaltam különösebb problémákat, számomra úgy tűnik, hogy a rendezvény a neki kijelölt mederben halad. Valami bogarak előszeretettel idegesítenek mindenkit, akin sárga mellény van, jókat röhögtem magamon és másokon is, amikor egy ilyen bogárfelhőtől próbáltunk megszabadulni. A gyerekek szórakoztatására egy dodgemes is jelen van, a felnőttek szórakoztatásáról pedig Szomjas, a kétéltű lánctalpas gondoskodik. Ízelítőül egyelőre ennyit, Szomjaskáról és a verseny egyéb részleteiről egy következő posztban fogok beszámolni, amelybe remélhetően a képgaléria is be fog kerülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr54509640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GalloG 2008.06.08. 15:54:50

Dejó! Erről honnan tudhat sima halandó?
Mármint, hogy rendeznek ilyen eseményt?
Én csak az itthoni, utóbbi pár EB futamon voltam, és nagyon elkeserített, hogy tavaly nem került megrendezésre. Erre most itt egy poszt az éppen folyó OB futamról... Van valami honlap vagy egyéb mód, ahol az időpontokról, helyszínekről lehet infót találni?

LGee 2008.06.08. 16:21:05

Üdv!

Sajna igen, a reklám része kicsit "sovány",
de íme a link, hogy kik szervezik:

www.civilpilis.koznet.hu/co03/index.php

Itt még látható hogy a Pilisen motoros találkozó, és koncert többszöri megrendezése is már sor került.
Remélhetőleg a jövőben ez folytatódik... :)

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2008.06.08. 16:54:14

De jó lett volna ezt egy kicsit előbb tudni:-( Elnéztem volna én is arra!
Egy kicsit nagyobb reklámot csaphattak volna a rendezők!

korlat 2008.06.08. 18:16:51

nekem is kiment az agyamból:S pedig van kint rokon, Tóth Ferenc, az ő eredményeiről kérek szépen valami információt, ha nem gond:)

pipi 2008.06.08. 21:22:19

Szevasztok!Sajnos ezt a sportot is méltánytalanul hanyagolták!Idén sem lesz EB.Sőt a magyar honlapon is még 2005-ős írások vannak.Remélem, hogy ez a cég fog valamit tenni ez ellen és ha idén nem is, de jövőre ide hozza az EB-t.A tavalyit anyagi okokra hivatkozva nem tudták megrendezni.Nekem van a wiw-en egy truck trial fanclubom, de én baromi kevés vagyok.Tehát itthon ennek a sportnak semmi infóáramlása nincs.Énsem tudtam pontossan, hogy mikor lesz ez a banzály, pedig vevő lettem volna rá, hallani hallottam róla, de pontossan nem tudtam, hogy mikor és hol.Ha ez a cég tud jelöljön be és akkor talán tudunk valamit tenni, sőt az is jelölhet aki szereti, csak legyen legaláb egy kimondottan truck trial képe, hogy lássam.Nem szereten a gyüjtögetőket akik csak a ismerőseiket gyarapitsák.Tehát ismertessük meg a néppel ezt a nagyszerű sportot mert északi szomszédunknál meg majdhogy nem nemzeti sport.Nálunk is lehetne!!! :) Remélem sok érdeklödő lesz a későbiekben és ide tudnak jönni EU-ból is.Egy kis kedv csináló.:www.youtube.com/watch?v=mi8SlYGt0YM

ColT 2008.06.08. 21:50:48

Nagyon kemény, miért nem tudok én erről?
Tavaly Pécsett volt? Pedig itt lakok, ki is mentem volna...! Pilisig már nem autózok el :(
Amúgy jó lehet az a dagonya :) Kipróbálnám, bár béna lennék hozzá, de végre egyszer nem kéne azon aggódni hogy a szar úton a kátyútól lesz-e baja a futóműnek, ezek bírják :D

Dani : Pécsett és nem Pécsen. Illetve a pécsi az még mindig kis p.
Ez meg elvileg egy újságszerű valami, figyeljünk a helyesírásra...

pipi 2008.06.08. 22:37:23

ColT!2002 óta nem rendeznek Pécsen versenyt.A Karolina bányába rendezték meg 2001,2002-ben.2002-ben kint voltunk haverokkal és irtó nagy muri volt.Jó volt a helyszin,kedvessek voltak az emberek teljessen családias volt a hangulat.Utána még négyszer rendeztek Sóskuton, de az már nem ugyan az volt.Ott is kint voltunk kétszer.Sokkal kisebb helyen kevesebb csapat.Szóval a pécsi volt a legjobb pedig nekünk 220km volt, de mind a mai napig azt mondom, hogy megért.Hogy onnan miért hozták fel Sóskutra azt nem tudom.Talán idén kijutok az uccsó voitsbergi versenyre még arra kiváncsi vagyok.Az is bazi jó lehet.Remélem lesz nálunk is majd még jó verseny.

Petyo 2008.06.08. 22:48:27

Semmi reklám. Ugyan az, mint a Gyorsasági OB-nél vagy a motorversenyeknél. Valamelyiket ki se multiplakátozzák, úgy kell a neten órákat keresgélni, hogy mikor lesz autó vagy motorverseny a hungaroringen nehogy lemaradjak róla.
Egyedül a World series by renault-nak van gigamarketinge ami talán jobb verseny még a forma1-nél is.:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.08. 23:15:20

A rönónak legalább van annyi esze...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.08. 23:16:28

@pipi : 220km autókázás azért az én pénztárcámnak eléggé fáj. Itt meg sehol nem láttam hirdetve a versenyt.
De ha hirdették is volna, aznap tuti melózok, amilyen a mákom.

SamaraAgressor 2008.06.09. 11:08:41

EGYÁLTALÁN MIKOR LESZ? KONKRÉT IDŐPONT VAN?

SamaraAgressor 2008.06.09. 11:10:26

BŐVEBB, RÉSZLETES INFORMÁCIÓT HONNAN LEHET MEGTUDNI? WEBCÍM, TB. ??????

Zoli9999 2008.06.14. 21:05:04

Komolyan érdeklődőknek a következő linkeket ajánlom:trucktrialfans.fw.hu/
Német nyelvet beszélőknek:www.europatrucktrial.org/
Szép képek:www.freeweb.hu/littasi/

Brigi 2008.06.30. 11:50:32

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, h hol találok még a Pilis truck trialról olyan képeket amik a kisgödörről készültek, ahol a Bényei Offroad klub is rajta van? Nagyon fontos lenne légyszi írjatok az e-mail címem
brigitta1122@freemail.hu
msn: brigitta1122@hotmail.com
előre is köszönöm! é
süti beállítások módosítása