Milyen gyűlölt béemvésnek lenni?

Leköptek, beszóltak, próbáltak lenyúlni

  2008. június 03. - RT76 Címkék: bmw

A szerzőről még nincs információ feltöltve!

A szerző még nem publikált a Totalcaron

Miért nem a ... lett az év autója?
2008-11-17 17:43:00

Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb ? Abban legalább van egy

Harci bálna Amerikából
2008-11-14 11:08:00

Aszongya Zoli nevű olvasónk, hogyaszongya: "Szia, a Mercit vagy egy honapja kaptam le Julian-ban. Vagy 60-70 km-re

Az autóbuzi szemüvege
2008-11-12 01:17:00

  Nem tudom, mihez kötöttem volna a dolgokat az automobilizmus előtt. Talán névről ismertem volna a falu

Családi barátkozás a Mazda6 kombival
2008-10-30 13:00:00

Miután Winkler kissé fanyalogva, minden lelkesedés nélkül számolt be magazinunk hasábjain kalandjairól a


Na jó, amúgyis BMW-s vagyok, de a 26 éves kiscápa azért nem adja ugyanazt a fílinget, amit egy vadiúj Bömös. Lehet az egész kicsi, akár egy 1-es kupé is. Ha az ember beül egy ilyen kis Bangle-tervezte jólétszimbólumba a kék-fehér propeller mögé, azonnal saját bőrén, de legalábbis lemezén érezheti, miként vélekedik a magyar társadalom arról, akiről azt hiszi, telik neki presztízsautóra, és pont a bajor márkát kedveli a piac választékából.

Egy hétig jártam egy 123d-vel (a tesztet a jövő héten szállítom). Nem nőtt kopasz fejem súlyos aranylánccal, az elakadásjelzőt is csak beengedés-megköszönésre használtam, és nem parkoltam járdán, tilosban. Mégis, az első órában több inzultus ért, mint eddig tán egész évben. Pedig tulajdonképpen végig jó voltam.

A Lánchíd felé haladva a dugóban a József Attila utcában volt az első kalandom. Itt a József Nádor tér kereszteződésében kulminál a dugó: a buszsávot eltömik a rajta autózó szabálytalanok, akik itt akarnak visszaétérni a belső sávba, nehogy meglássa őket a Roosevelt téren gyakorta látható rendőrök egyike. Valamint a József Nádor tér felől érkezők pofátlanul be szoktak állni a kereszteződésbe. Így, ha én a József Attila utcán jövök, és rendes, KRESZ-tudatos polgár létemre nem állok be magam is a kereszteződésbe, soha nem jutok tovább. Egy szabályos megoldás van: figyelni, és a zöld időtartama alatt azonnal átsurranni a kereszten, akár a jobbról-balról egyaránt tolakodó szabálytalan, pofátlan, esetleg hülye autósok elé.

Eddig itt egyszer húzta le az ablakot valami passátos yuppie, aki a buszsávból osont volna be, hogy átszóljon, de mire nyitotta a száját, már mondtam is, hogy baszki, te vagy a harmadik, aki a buszsávból jön elém, elég volt. Értette, biccentett, remélem magába is szállt, ennyi. Na de most, amikor az új BMW-vel voltam öntudatos!

Pirosban beszivárgó fehér vadiúj Fiesta elé ugrottam ki, mert nem csak sunyi volt az istenadta, hanem még balfasz is: még bennragadva is képes volt újra bennragadni. Ablak le, én is, odaszóltam, hogy nekem zöld. Kicsit állunk, indul a sor, gurulok, indul a Fiesta is, látom a tükörből, hogy a huszonéves kolléga kihajol, és lendületesen végigköpi a BMW-t, körülötte ülő pajtásai lelkes derültsége közepette. Ha az én autómat köpi le, tán megölöm, vagy megöletem magam, így csak röhögtem.

Száz méterrel odébb jön a másik incidens. A Roosevelt téren ugye a legkülső sáv a buszé, a középső visz fel a Lánchídra, a belső pedig arra való, hogy aki le akar menni a rakpartra, vagy az Apáczai Csere János utcára, vagy vissza az Andrássy felé, ne várjon együtt a Budára vágyókkal feleslegesen. Itt szoktak állni a Lánchíd torkolatánál azok a rendőrök, akiket oly lelkesen éltet a nép, mert látványos mozdulattal intik vissza a híd felé a záróvonalon át befurakodókat: igaz, hogy öt terelőelemmel ki lehetne váltani a máshonnan pedig tényleg hiányzó rendőri élőmunkát, de mindegy.

Viszont véletlen vagy szándékos forgalomszervezési hiba (csak egy balról nyitott záróvonalat kellene felfesteni, és megoldódna a probléma), de legálisan is lehet időt nyerni, ha a Roosevelt térre a József Attila utca felől felkanyarodva beváltunk a belső sávba, és csak a kanyarban, még a szaggatott vonalon sorolunk vissza a sor elé. Teljesen szabályos, a rendőrök sem szólnak, nem is szólhatnak érte, és be is szoktak engedni. Kicsit talán pofátlan megoldás, a kollégák szerint köcsög is vagyok, hogy nem állok sorba, de mentségemre legyen mondva, hogy a kanyarban olyan széles az út, hogy míg várok a beengedésre, a bal oldalamon simán haladhat a sor. ÉS még soha senki nem hergelte fel magát eddig rajta; vagy nyolc éve járok arra.

No, itt meg egy öreg japán valamiből, talán Corollából üvöltött át mellőlem egy autós, hogy "Márpedig ide nem jössz be!" És lecövekelt, feltartva a sort. Bólintottam, hogy értem, nem is akartam tolakodni, a mögötte jövő már készült, hogy be is engedjen rendesen. Kis idő múltán. Előbb ugyanis meg kellett várnunk, hogy a corollás felvegye a barátnőjét, ott helyben, az út közepén;a csaj a Parlament felől bukdácsolt át épp a villamossíneken. A Corollát aztán még láttam az Alagútból kiérve index nékül jobbra fordulni a lámpánál.

Meg még egy apróság, ilyet sem tapasztaltam sztráda melletti kútnál autósként, mióta élek. Kiértem Pestről, megálltam az OMV kútnál a főváros határában, nem tankolni, hanem épp ellenkezőleg. Jövök vissza a WC-ről, ülök be, indítok, megkocogtatják az ablakot. Lehúzom kicsit, aszongya a fiatelember: "Navigáció nem érdekel? Alig használt. Vagy van vadiúj Omega órám is."

Hát ennyi. Jó kis autó az 123d, megy, mint a veszedelem, készségesen rakja a fenekét, de ezek után megszűntem őszintén vágyni rá. Majd talán húsz év múlva újra elkezdek nyálat csorgatni ugyanerre a kocsira, amikor nem abba a körbe tartoznék a birtoklásával, mint most. (Ha lenne is rá pénzem, ami ugye nincs.)

Bónusz: a fenti eseményeket nem sikerült dokumentálni, de Budára érve már sikerült előtúrnom a fényképezőgépet. A múltkori görög tűzoltólegény után most szolgálatot teljesítő magyar rendőr az Alagút utcában:

A bejegyzés trackback címe:

https://belsoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1501230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eg 2008.06.04. 07:03:01

Látom keményen megy a szöveg!
Feszíítsetek csak az új BMW-ben, Merciben, meg Audiban..esetleg Lexusban! Hány éves is vagy? 20? 25? Jaaaa.....Apuci aládbaszta az új 10-15 millás kocsit? Lesz neked rendes életed, ha majd a szülök nem állnak melletted?
Hm??????
(Ez csak az újgazdag beképzelteknek szól!) Ja....és Ignis-ünk van...amiért a szüleim megdolgoztak és nem lopták a pénzt! És nincs leszpojlereztetve, meg neonozva, mert egy átlagos autó! Ennyi!!!!!

diesel killer 2008.06.04. 09:15:50

Elhagyva kissé a BMW- nem BMW magasröptű témakörét (sosem értettem, hogy miért képesek egymás torkának ugrani ilyen baromságokon? Ma ilyen van, holnap meg vehetek olyat, miről beszélünk.) esetleg a TC csinálhatna valami 'tesztet': végimenni BP-en, nézni a reakciókat, a fenti kedves társaság által meghatározott kategóriákban, mondjuk így:
1. német luxusautó, fuxos magamutogató bunkóval
2. ue. , az előbbi pilóta nélkül
3.-4. japán ugyanígy, 5.-6 olasz ugyanígy
esetleg amerikai hasonlóképpen

Persze nem volna túl egzakt, de valszeg érdekes lenne.

Murcs 2008.06.04. 09:18:02

Sziasztok!Én nő vagyok és szőke!
Itt az ellenpélda.Pesten totál szabálytalanul nemhogy beevickélt berobbantott jobbról egy gyönyörű
bömös történetesen kopasz fukszos tetovált csóka vezette.Megmentette a padlófékem + a lélekjelenlétem,hogy ledurrantsam a bal hátsóját és összezúzzam magamat is.A második
lámpánál sikerült visszamaradnia anyyira ,hogy utolérjem :-)Leengedte az ablakot és megkérdezte minden oké?Ez meleg volt bocsika.Szóval ennyi.Egyébként nem csak a rendőrök
de az autós társadalom is tökéletesen alkalmazza a zéro toleranciát!Üdv mindenkinek

gkjgm 2008.06.04. 09:24:41

Persze mgmondom mit tettek 1886-ban le buzikám: a hájas valagukat a retyóra összeszarni magukat! Aztán kinyithatod a a nyálas képedet a krautoknál h mennyi a belföldi japánautók aránya (min 50%) és vajon miért kezdik ezzel a vésztárgyalások 1. pontját: Mitől van az hogy a japán autók jobbak a mieinknél? Jó persze sosem adtam egy szarházi magyar véleményére, még a Balatonba sem dugom a seggem csak ne kelljen közös vízben ázni a fajtátokkal! A köpdösős cigányoknak meg ott a hatásos kúra a kesztyűtartóban a 9-es para. Aztán lehet hümmögni hogy hol tart ez a cigányország mikor megint pofándurrantanak valakit mert be mert szólni!

K. Laci 2008.06.04. 09:59:38

Én úgy gondolom, olvasva a kommenteket, akik munkaidőben ilyen hülyeségeken vitatkoznak, egyrészt hülyék, másrészt valószínűleg a kommentezők többsége max szalonba látott BMW-t, gimnazista hülye, kisüt belőlük a primitívség, max rollerük van :)
Pihentagyúak gyülekezete.

K. Laci 2008.06.04. 10:02:39

Amúgy az egész totalcar nagy szar, olvassátok inkább a vezess.hu-t.
a totalcar nem más, mint fizetett reklám (audi, bmw)

a szerkesztők meg ovodás agyi szintű hülyegyerekek (a tv műsoruk is nagy szar)

Narumon 2008.06.04. 10:22:12

Eg!
Nem feltétlenül magadból kell kiindulni. BMW-m van, 5-ös. Apuci nem baszott alám semmit, se lakást se kocsit. Örülök, hogy a szüleid megdolgoztak egy Ignisért, de talán nem mindenki hülye aki BMWt vesz. És képzeld ez sincs spoilerezve, neonozva, tuningolva meg ültetve. Egy átlagos autó csak sokkal jobb minden téren mint a suzuki.
Tudod én 100-as Skodával kezdtem, volt Ladám, Mazdám, Opelom, Daewoom, Toyotám. Aztán egyszer vettem egy BMW-t. Azóta csak azt. Kívánom neked is ezt.

427 2008.06.04. 10:28:11

Az én bontószökevény 22 éves golfom is gázzal megy. Röhögök is a markomba a bezináremeléseknél! :) Valakinek ez ciki? Nekem viszont több marad a zsebembe! Ha egyszer, majd, nem mostanában megtehetem hogy nagyobb, kicsit fiatalabb autót vehetek, az is gázüzemű lesz! A Bmw-s témához meg annyit, hogy egy új Suzuki, Kia, stb. árából kapni 4-5 éves 3-as Bmw-t. De azt nem adják 10 éves hitelre! :)))) Személy szerint én csak a 20millás verdákat látva agyalok, vajon miből telhet ilyenre?

Narumon 2008.06.04. 11:45:14

Hát ahogy 150 milliós lakásra vagy házra :)

111 2008.06.04. 12:01:41

emberek! mi ez az irigykedés? minek ir ide olyan aki nem szereti a BMW-t?
a BMW egy életérzés. aki vezetett már tudja miről van szó.
kinek suzuki kinek autó. ez ilyen egyszerű. nekem nem kell német autón más mert jobb ugysincs egyik gyártónak sem. ha tetszik ha nem ez van.
aki meg csak epekedik és azért ócsáról az fogja be a száját !

427 2008.06.04. 12:32:08

No persze becsületes munkával! :)))

427 2008.06.04. 12:34:21

Nekem egy Mopar vagy egy hot-rod az életérzés, de mindenkinek más az élete! Tudom hogy jó a Bmw, elnyűttem már három E21-est! :))

tápláló kasmírkivonat 2008.06.04. 12:58:50

Ovodás,"hozok egy tankot,és lelőlek"beszólások..mindenki a saját márkájáért..akár ölne is,hogy bizonyítsa az igazát-amit csak Ő lát..jajj.. "Dejakkorisazénbéemvéémajoobbb!!!" "Neeeem,azszaaaar,azAudííííajobb!!" WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ'!!!!!!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.06.04. 13:08:53

Szerintem gáz ezen a témán lovagolni. Értem, hogy a belsőség erről szól, a tc újságíróinak mindennapi kalandjairól, csak valahogy a 25-ik bmw-merci-audi vitagerjesztő írás után igen unalmassá vált. Nem lehetne legközelebb mondjuk mazda-honda vitát indítani? Vagy Piaggio-Yamaha? Vagy mittomén Opel-Ford-VW???

Kicsit fura úgy ostorozni a hazai és nemzetközi presztízs-besorolását ezeknek a verdáknak, hogy közben süt: magát az újságírót is megtérítették, nem érdekli már más. Pedig annyi jó kaland vár még a propeller-csillag-négykarika vilgán kívül is ránk, elég csak Csaikós kollégát megkérdezni, Rácz úr, szomszéd asztal?

Elmo 2008.06.04. 13:12:42

Szóval, nekem is BMW-m van. 15 évet vártam, hogy tudjak egyet venni. Persze fiatalabb, mint 15 éves! :) 728-as. Az 5-ösöket úgy legyalázzák, amortizálják, hogy borzalom, nem szabad megvenni. kb megnéztem vagy 10 5-öst, de mind agyon volt gányolva. 728 IA! Ebből az első példány szemet szúrt. Gyönyörű!!! Viszont megint az általánosítás, ha valakit beengedek, beengednék magam elé, mert én ilyen udvarias marha vagyok, egyszerűen észre sem veszi, mert: Ja, BMW-s, úgysem..." Pedig az emberek kezdenek egyre jobban vezetni, kezdenek rájönni, hogy nem egyedül vannak az utakon. Viszont az érzés, amikor beleülök, az minden mást elfeledtet! Szó szerint a fotel elöl, meg a kanapé hátul! És a menetélmény! Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy középkategóriás autóban olyan előfordulhat-e?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.06.04. 13:14:12

Ja és mondom ezt úgy, hogy mindhárom itt ragozott márkából vezettem többet is, 1-től 7-ig, 3-tól 8-ig és A-tól S-ig, és valahogy egyszer sem köpött le senki. Szóval én nem tudom, de ez a sztori nekem szegénységi-bizonyítvány szagú. De elnézést, nem akarok személyeskedni, ez egy cikk, és azzal van bajom, lásd fent :-D

Narumon 2008.06.04. 13:19:28

Nana nem minden ötös van leharcolva, az enyém pl tuti nem :) egy E60 2.2 benzin, világosbőr fullos.
Egyébként én is azt veszem észre hogy pl gyalogosokan én mindig átengedem magam előtt, kocsikat engedek besorolni és mivel mosolygok közben, az emberek is mosolyognak rám. Egyébként azt én is meg tudom erősiteni, hogy a kisautósok a legproblémásabbak. 1.2 Suzuki, 1.3 Fiat 206 Peugeut, ezek akarnak mindig versenyezni, bevágni, úton megállni és csak azért sem elengedni. Ezeken is mosolygok. A BMWt meg az szapulja akinek még soha nem volt. Haver is mondta a magáét. Kölcsönadtam neki egy hétre, alig akarta visszaadni. Azóta BMWt akar.

tápláló kasmírkivonat 2008.06.04. 13:22:12

Indexen olvastam egy csákóról..aki megdugja a Bogarát néha a garázsban..Lány a Bogár..de mivel bisex a csávó,vett egy Trans-Am-ot is..de az az utcán áll,és vele is szokott játszani(hogy a Pontiac az aktív,vagy passzív-még nem derült ki)...NA??Erre varrjatok gombot...JAA,a kipufogóba dugdossa értelmes barátunk))))))Bogárnál...na és a Trans-Amnál?Ott lehet dupla is a kipuff)))))"Kitt,én vagyok az..Érzed?" 8-) Beszarás.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.06.04. 13:25:41

@ kasmír

a bogárnak is két cső jön ki a végén, mégha közös dobból is.... :-D*

tápláló kasmírkivonat 2008.06.04. 13:40:12

de ez akkor is disznóság;-)mert a cucc ugyanabba a dobba megy(méhbe) ;-)

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2008.06.04. 13:58:09

Narumon

Sértődés ne essék, de a fullos, az nepperkifejezés. Olyan autó nincs, hogy fullos. Jól felszerelt van. Ha megnézed egy E60 extralistáját, ami egy füzetnyi, akkor észrevennéd, hogy mennyi apróság hiányzik a
tiédből.

M 2008.06.04. 14:06:03

5össel szemben nem emberkedik senki. tapasztalatból mondom. a buszsávból trükközőket büntetem én is rendszeresen, de kushad mindegyik, tudják hol a helyük. pedig sem kopasz, sem 120 kiló nem vagyok. zebránál megállok (nem úgy mint a sok bunkó) és segítek akinek tudok. de sajnos a trükközőket nem tudom elviselni.
az 1es pedig nőiautó, akármekkora motor is van benne. ha kapnék egyet ajándékba, azonnal eladnám és vennék egy nagyobbat.
a 7es kurvajó kocsi, egy nagy hibával: nincs belőle kombi... :(

megszaLott · http://img23.imageshack.us/img23/6862/25ih.jpg 2008.06.04. 14:28:25

Szerintem az 1-es az E30 reinkarnációja. Persze dízellel tényleg női autó:)

Narumon 2008.06.04. 14:29:22

megszallot!

Természetesen, hiszen nem is lehet fullos (ugyanis egyik extra pl üti a másikat). Ez "értelmesen" fullos, tele azokkal a sok kis apróságokkal. Igaz nem egy füzetnyi az extra benne, de egy A4es oldal tele lett vele :D

Narumon 2008.06.04. 14:31:07

135i-vel mentem múltkor. Elől kényelmes, sportülésekkel volt és azt a kasznit ez a motor úgy húzza mint egy állat. Nem mondanám női autónak. Bár éppen asszonynak akarunk egy 120D-t, de azért szerintem néha elviszem én is. Jó kis autó az. Ezerszer inkább egy egyes mint más márkából valami nagyobb.

televáglak 2008.06.04. 14:33:31

márko000 faszom...h te mekkora egy egy kis buzi gép vagy.de telibe verném azt a z elkényeztettet kis szarszopó fejedet.
max 2 éves jogsiddal itt pampogsz :D:D:
ki vagy te hülye gyerek?! menjél vissza apu mellé álomvilágba.köcsög

xgfndg 2008.06.04. 14:50:43

televáglak én úgy telebaszom a kopasz seggedet 100-as szöggel hogy visszaugrik a tököd mandulának!

londonimagyar 2008.06.04. 15:13:31

Latom felesleges vitatkozasban kedzdeni itt mivel mindenki leanyaza egymast. Egy dolgot szeretnek tisztazni. Egy paran nekem tamadtak hogy nem tudom hogy mirol beszelek, stb. En nem Magyarorszagon szulettem, illetve sosem laktam ott. London a hazam es mindig is az volt.

Masik szempont hogy a mentalitas nagyon mas az emberekben. A fonokom, aki biztos hazavisz havi 8 milliot, busszal jar dolgozni. Es a legtobb ember nem az autojaval probal mutatkozni hogy milyen nagy fiu es nem akkor erzi jol magat ha terrorizal mas uton haladot akit rangon alulnak talal.

Remelem egyszer Magyaroszag is fejlodik erre a szintre, mert 19 ev mar eppen eleg ido volt.

tápláló kasmírkivonat 2008.06.04. 15:19:20

londonimagyar..-nem lenne egy kiadó szobád??))Viccen kívül-igazad van ebben,és kipróbálnám szívesen;-)Ez a putri már fejlődik...csak visszafelé))))

antika 2008.06.04. 15:32:50

londonimagyar!
ne aggódj.
itt a kommentelők többsége azt se tudja merre van London, nemhogy járt volna ott.
Itt a német autó az isten, még ha kilóg a segge a gatyából, akkor is.
A csaj felszedés M-on?
Veszel egy autókulcsot és megpörgeted a bárpult előtt az ujjadon.
és fizetsz két kólát:)
Itt ha valaki már utolsó előtti senki, akkor autóval mindenhova, még a vécére is.
Sajna a város vezetése se mindig a közjavát szolgálja, annál jobban a saját zsebét.
Lásd demszkáj: 20 éve még hídon rendőrök elől elfutó kics köcsög volt márc 15-én.
ma már hűtőház tulajdonos, megy adriai nyaraló stb.
A lakosok+szívnak, meg is érdemlik, ha voltak olyan hülyék, hogy ujra választották.
Az egyik legújabb baromság, amit mostanában hallottam: nagy a forgalom a Thököly úton, panaszkodnak a lakók, megoldás kétszer egy sávra kell szűkíteni.
Okos nem mondom.
Kb hasonló módon szervezik a közlekedést.

Márko001 2008.06.04. 16:02:20

ez egy korrekt hozzászólás:)

Brányát 2008.06.04. 16:05:51

Londonimagyar: "en nem Magyarorszagon szulettem, illetve sosem laktam ott. London a hazam es mindig is az volt."

Nem kötekedésből, de akkor minek osztod az észt? Közöd nincs magyar viszonyokhoz, akkor meg mit vagy kiakadva, ha beszólnak, hogy ne váltsd már meg a világot...? Csak úgy mondom...

Narumon 2008.06.04. 16:18:44

Londonban ugyanúgy presztizsautó a presztizsautó, luxusmárka a luxusmárka. Nem kell feneket köríteni mellé csak mert a főnököd busszal jár. Ismerek én magyarországon is olyat aki hetente vehetne új bömbit és mégis busszal jár, ettől én még hülyének tartom.

Brányát 2008.06.04. 16:28:25

Ja, mert Londonban már szinte leköpnek egy S600-as tulajt, mert milyen már ha valaki "gazdag" létére taxi vagy busz helyett autóval jár. Vicces...

ON: ugyanannyi (ha nem több) tahó ül más, kisebb márkákban is, mint BMWben, Merciben meg Audiban. És igen, a szent tehén Lexusban is ülnek tajparasztok, ezt kár is firtatni. (Biztos bennem van a hiba, de engem mindig a 7es meg S tulajok engednek be, bár nem is szakad le a kezem, ha utána megköszönöm meg mosolygok közben. Ennyi.) Nem irigykedni kell, mindenki a saját dolgával törődjön azt' kész.

qualitaet 2008.06.04. 17:39:17

Londoni(Égő)magyar

It was a good intuition to return for the last time to this page.
Quite right! We’re the two d’s: I the dickhead, you the “dickless”.
You’re a true “dickless”, because if not, you won’t try to fuck the bitches using an old, borrowed Ferrari.
Anyhow, I’m grateful to you; yesterday I could hardly fell asleep when I imagined as the “blue-blood native subject” who despises the Italians and the Arabs, “elegantly” puts an “LPG tiger” in his becoming Jaguar. Poor English what a pile of lies had they to listen to making them believe your Hungarian successes … I hope you’ll be finalised in your job and as a diligent East-European you can focus on your work not to be fired out.
If not, if thumbing in Dover, let’s hope that an “oik” Hungarian trucker takes you home.
Sorry for language mistakes, but I’m not a “native English” like you.

Szándékosan nem fordítom le ennek a szerencsétlen balfasznak írt választ, égett már eleget.

Valaki fentebb azt írta, hogy szánalmasak egyes hozzászólások. Valahol én is szánalmasnak érzem magam, hogy felvettem a kesztyűt, de egy ennyire égő csávó mellett nem tudtam szó nélkül elmenni.
A szerkesztőséget illető kritikákat megfogalmazó álláspontomat némileg revideálnom kell. Ha műszaki kérdésben néha kifogásolható is volt az objektivitás, szociológiai szempontból első osztályúra sikerült a „tanulmány”, melynek elkészítéséhez csak egy tükörre volt szükség, amit elénk tartva, tökéletes képet kaptunk: társadalmi hangulatról és „kultúráról”.

Achmed the dead Terrorist · http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4 2008.06.04. 18:52:20

Ha mindenki ennyi erőt fordítana tanulására / munkájára, mint itt a tök értelmetlen emberkedésre és fikázásra, már rég a mi országunk gazdasága lenne a legerősebb a térségben, meg vehetne magának mindenki bömbit meg merdzsót, meg majdnem olimpiai autót.

A fukszos hurkanyakú izmozó tolakodó köcsögöknek persze egyik se mer beugatni, csak a neten nagykutya. Megkockáztatom egy 50 kg-s wagonr-es könyvelőnek se szólt még vissza egyik sem, vagy legalább dudált rá, de itt 100asszöggel végezne tükrözést, meg alakítaná át a szaporítószervrendszer egyik fontos tagját az immunrendszer részévé. Bár szórakoztató, egész jókat nevetgélek itt magamban :)

qualitaet 2008.06.04. 19:34:33

Revidiálnom... Én paraszt magyar még írni sem tudok helyesen.

antika 2008.06.04. 20:35:44

qualitaet!
Az első gondolatod jó, igazi f*szfej vagy.
A többi szokásos fröcsögés, mint a többieké.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 21:33:46

Ne bántsátok már szegény Londonert! Kint szu''letett, kint él, és magyarságtudata van:lám, ide ír. És nem (remélem) neonáci oldalakra - lásd a kannadai/államok-beli/ausztráliai magyarságot. Az pedig, hogy nem ismeri a magyar viszonyokat? A cikk a magyar kontra béemvé helyzetro''l szólt (szól, az o''sszes, és igen látványos kutyapelcsázással egyu''tt). Odakint nyilván megvan ugyanez, mittudomén, rolls-royce-szal vagy bentley-vel vagy ferrrival. Clarkson, volt tulajdonos, alkalmasint sokat ír erro''l.
Én sem vagyok egy szent: rendre lehúzodom a leállósávba ha valaki nyomul m''go''ttem, de ha egy suv jo''n vagy egy do''gtolórácsos és utcai gumis idei land cruiser, akkor maradok. A kis geci.
Egyébként van egy teória hogy az autó kifejez. Nomármost, az a két ovál az elején, az nem biztos hogy vese. Van más páros szerv is.
(A tu''do''. Nyert.)

cúnya,cúúnya Béemvé!! 2008.06.04. 21:56:29

Fúúj,cúnya,ronda Béemvés,monnyá le.Vazul néni nem tágít,monnyon le!!

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 22:02:11

Tévedtem. A tu''do'' a Pontiac.
Ki az a Vazul néni?
(A kis buziko''tso''g, még ezt se tudja oszt véleménye van!)

qualitaet 2008.06.04. 22:13:41

Szomorú ,de kevesen látják ,hogy az "angollal" legkevésbé sem az a baj ,(legalábbis szerintem)hogy miként látja a hazai viszonyokat (többnyire helyesen) hanem az ,hogy első körben rögtön ugyanúgy "nagypályázik" ,mint akiket kritizál.Jószerivel (kamu) vagyonnyilatkozatot tesz ,elmondja ,hogy ő micsoda befutott pofa.Őszintén ki a FASZT érdekel, hogy ő mekkora raj (szeretne lenni)? Ismerek egy-két igazi, komoly nyugat-európai üzletembert, írtóznak a szerepléstől,mint ördög a feszülettől. Ha arrafelé járok mindig duplán meghúzom magam ,hogy még véletlenül se romboljam tovább hazám,vagy ami még siralmasabb ,a komolyabb magyar táblás BMW-k nem létező image-jét. Elviekben a "west end-i" kamu yuppienk is ezt mondja ,következő mondatával már agyoncsapja az előzőt.Van fogalmatok mekkorákat röhöghetnek egy ilyen demagóg köpönyegforgató paprikajancsin ,ha uram bocsá' tényleg a ködös albionban tengeti napjait?
Nekem még véletlenül sem jutott eszembe körülírni a BMW-met,egyrészt mert a kutyát nem érdekli ,másfelől meg szarjankó módjára féltem az anonymitásom.A gázüzemmel és használóival sincs az égegyadta világon semmi bajom, ha nem egy ilyen "végtelenül sikeres és gazdag" embrnek okoz gondot a tankolás.A Ferrari tényleges tulajdonviszonya is csak akkor került terítékre ,amikor ez a nyomorult csaló átment magyarázkodóba a savazás miatt. Természetesen ha valaki mégis megkajálja a vetítést, az ő szíve-joga...

cúnya,cúúnya Béemvé!! 2008.06.04. 22:14:50

Vazul néni a IrigyHónaaljMirigy egyik poénja volt a szigeten))))Világi volt!!

Márko001 2008.06.04. 22:23:34

Ma láttam először X6-ost élőben.Iszonyat milyen szép.Sokan kritizálják a bmw-t hogy milyen ez a design meg ilyenek de egyszerűen csodálatos.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 22:26:29

Quali,

meg mindíg nem látom hogy miért volna kivagyi a londono''r. Nem írja le hogy me is Janos Kovacs of Maypole Lane, Knucklesborugh, NW, csak elmeséli hogy máshol is o''sszefu''gg a gyártó/ár meg a kutyapicsa. Ami a BMW ko''ru''lírását illeti: a BMW deklarálása, nemde, célzott tényko''zlés. (Más néven: presztízsmárka.)
Fu''lembe forró bográcsgulyást o''ntsetek. (Nem bírom kihagyni: a Béla, egy másik, valahol nyolcvannyolc táján, valahol a gulyásos jelenet ko''rnyékén így szólt: nem is olyan régi film ez. Nézzetek, a Gobbi Hilda milyen o''reg benne!)

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 22:27:47

borugh. Bocs.

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 22:29:15

Mi a gány van? Borough, borough, borough. Na!

tápláló kasmírkivonat 2008.06.04. 22:33:08

X6?Hmm..egyenbelső nem tetszik,és a költségvetése sem.Ettöl még csúcs,ez privát,nem sértegetö vélemény.Az AutoBild szerint odavannak érte amerikában..de azok mindenért odavannak,csak a testmozgásért nem;-)Szép,nagy,drága társadalmi értékmérő-borítékolhatja a sikert máris.

Májkell,Nájt? 2008.06.04. 22:41:55

Ha bömösöm lenne,ironikusan UTÁLJ-1 lenne a rendszáma;-) Láttam zsírnyakú stricc-tohát óriás SUVban,pár sarkangyallal,afféle meetingen a parkolóban..SAROK-1 rendszámmal))))Komoly))Ők keresik a pénzt neki..megemlékezett róluk))

qualitaet 2008.06.04. 22:42:11

Igazad van ,a fene sem érti miért is minek írtam le egyáltalán a B-M-W betüket??.Meg hogy tulaj vagyok én is?

Elnézést,csak most látom hogy ez a kismama-fórum ,mit hadoválok itt ??
Pesztízsmárka? Ezt is én ,itt és most találtam ki..
Elnézést!

Márko001 2008.06.04. 22:43:28

:) Lesz azért 1-2 itthon is szerintem:)Kiváncsi leszek hogy inkább X5 vagy X6 mondjuk mindkettő másra van

Márko001 2008.06.04. 22:45:08

vagyis más emberek veszik

sanya 2008.06.04. 22:46:43

Személy szerint nagyon örvendek, mikor valaki magyar gyökereit fölvállalja - külföldiként is. Londonimagyar számára így pl. egy ilyen gyökér az őshonos qualitaet.
Én is annak tartom őshonos barátunkat.
qualitaet: további (színvonalasabb) öntetszelgést kívánok!
Londonimagyar: vannak ebben az országban értelmes emberek is, kitartás!

foolproof 2008.06.04. 22:51:05

Kedves qualitaet!

Most oszinten! Amit leirtal,az sajnos leginkabb "hunglish"-ul irodott, mert aki angolul beszel, ert es olvas is egy kicsit, nem ir ilyen "angoltalansagokat". Te meg it beszolsz a "Londonimagyar" nicknek, mert hibatlan magyarsaggal osztja az eszt.

Ha nem kamuzik, szerintem elismerest erdemel ez a figura, hogy igy ert egy olyan nyelven, ami ABSZOLUT ERTELMETLEN, EGY QRVA NAGY HANDICAP ES SEMMIRE SEM HASONLIT, ergo ha valaki tozsgyokeres londonikent igy hasznalja, gratula neki.

Mas kerdes, hogy ketseges, tozsgyokeres londonikent el lehet-e becses nyelvunket ilyen szinten sajatitatni. Biztos jo tanarai voltak;-). En ezt nehezen tartom elkepzelhetonek.

En ebbe kotnek bele, de nem erdekel, mindenki ugy boldogul ahogy tud,- Live and let live, Peace!

foolproof 2008.06.04. 22:57:11

Kedves Gomulka Draga!

Meg tobb hozzaszolast akarok, de figyelmeztetlek, az eves aposztrof-keszleted elfogyott!!!:-)

(Nagyon faraszto igy olvasni, teljesen szetesik a szoveg, en se Hungary-bol gepelek.

qualitaet 2008.06.04. 23:10:25

Hunglish , hisz én magyar vagyok hozzá hasonlóan. Ő meg kb annyira tősgyökereS LONDONI,mint amennyire te magyar ,hisz akkora handicap neked ez a szar nyelv.
Azaz ,peace ,reméljük a közel-keleten is nemsokára, biciklis futár!

Májkell,Nájt? 2008.06.04. 23:16:47

Hmm,well,én nem bírni ezt a sok..atrocitation..öö bántást,yeah baby..annyira..well,kellemetlen,öö,wrong,yeah? ;-) "Két dolgot utálok;ha két nemzet nem tiszteli egymást...és a hollandokat." 8-D

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 23:21:08

Foolproof,

akkor mondd meg, végre valaki mondja meg, hogyan megy az hosszú dupla ékezet (az xp-n)?! Nekem se jó ez így, csak suta vagyok.

Ja, értem. Nem tudom, engem zavar ha nem teszek ki ékezetet - de nem én olvasom amit leírtam, hanem mindnki más. Igazad van.
Ami a jó tanárokat illeti: (remélem) elég az ha az ember magyarul beszél otthon. Rászól a gyerekre ha az anglicizmusokat visz bele a szovegbe. Olvasni mindenélét lehet manapság, és még magyar érettségi (Leaving Cert, A-level) is van, kell hogy legyen egy EU tagállamban. Azon kívul, és lehet hogy pont ez a helyzet, egy magyarul tudó brit járhat Budapestre, talán még meg is fizetik érte.

Quali, huff és puff, ennyit mondhatok. megragadta a figyelmemet itten, hogy valahogy mindig az ilyen témákon haladva lesz utálkozás és káromkodás a dologból. SUV, most a BMW, mi jon (de rossz!) még? A blogozó A típusát zavarja az ha valaki a sok pénz/ero (szamek! megint belegépeltem a macskakormot) (macskakorom, ez jó) (macskakorom legszebb nyara) miatt, végett tol és tol (na, itt mit csináljak?) vesz autót. Blogozó B típusát az zavarja ha Blogozo A (vélt vagy valós) kifejezi magát. Blogozó C-nek meg csak véleménye van. Nekem például az, hogy venne a bánat sok pénzért olyan autót, amivel pont úgy beragadok a sorba mint a szétutott nissannal. Amivel bajom van, megjegyzem, az az indokolatlan fogyasztás. Gubó legyek ha egy három-és-feles bémvével jó és egy golf gti-vel meg sehogyse az. Ennyi ínyenc nem terem se Magyarosrszágon, se Londonban. (A bajorokat most hagyjuk...) (wurst)

Májkell,Nájt? 2008.06.04. 23:23:37

Öööö...what..? ))))wurst az virsli? ;-)

foolproof 2008.06.04. 23:40:41

Kedves Qualitat!

Nekem mar nem hatrany a magyar nyelv, hiszen valamennyire elgagyogok rajta. De mivel a mostani helyzetemben nem igazan elony sem, ezert neha sajnalom, hogy pont mi magyarok, ott Ajropa sziveben, a rengeteg felsobbrendusegunkkel nem tudtunk valamit raeroltetni a vilagra, es szegyenszemre nekunk kell ahhoz igazodni. Ha meg az ecceru paraszt latna az ertelmet nyelvet tanulni, akor a idegennyelvtudas se tartana ott, ahol, sajnos.

Egyebeknt az angolod fejlodokepes, a szokincs eros negyes, mondatszerkesztes 3-as, nyelvtan sajnos meg csiszolhato. Gyere ki Te is, tudok egy jo sulit, elesben jobban fogod nyomni, ezt garantalhatom!

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 23:41:11

Nem. A vurstli (itt mos vét váltok, végtére magyar oldal) másképp állandósult/letelepedett/helytulo búcsú. A wurstli (itt most wét wáltok, csak a poén kedvéért, hahaha) a fenti szó kicsinyített formája. Egy korhinta és egy olyan kis horgászbotos dolog, slussz-pássz. Legfeljebb négy részeg. A kacsintós Kordagyuri viszont kotelezo kellék. Ezt még Londonban tudják.

AP (törölt) 2008.06.04. 23:46:16

"Márko001 2008.06.04. 00:41:04
Ja és leszarom a kis csóró szuzisokat, kis teszkós majmokat.Inkább járok egy régi Bömbi vagy Mercivel mint egy uj kis fehér, dísztárcsás szuzival "

A szegénységi bizonyítványt mikor hozza a postás?

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 23:53:50

My dear Fool,

a magyar nyelvben pont az a jó, hogy senki nem beszéli. A második Háborúban az amerikaiak navahó rádiósokat alkalmaztak/használtak/osztottak be, akik navahóul kommunikáltak, és a németek nem tudták megfejteni a kódot. Amúgy tanítottunk mi ezt-azt a világnak. Azt hogy valaha Kocson dolgoztam, alapjában véve szégyellem (trippert se azért kap az ember mert akar, mégse szeret róla beszélni), de azt hogy a coach a falu nevébol ered, azért elmesélem néha. Meg a porlasztó, a dinamó, a hidrogénbomba, a cévitamin, a marslakók, a paprika, a gyufa és a kádárkolbász...
Ami az egyszeru paraszt nyelvtanulását illeti, az én generációmból csak azt tanult mást is mint oroszt (szép nyelv, jól el is felejtettem), aki osszejott hogy alegpuccosabb fajta kozépiskolába járjon.
Az angol, jut eszembe, beszél nem-angolul? Az orosz-szeruen kotelezo franciától eltekintve. (Lehet hogy beszél, nem tudom.)

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.04. 23:55:31

akinek. szerkesztek itten. meg késo is van már. hathengeres jóéccakát

Brányát 2008.06.05. 00:12:38

Nekem az a "bajom" (igazából leszarnám ha nem okoskodna...) Londonimagyarral, hogy egyrészt ki van akadva, ha rászólnak, hogy számára inkompetens témában ne osszon már okosságot. Másrészt, hogy főleg nem olyan stílusban, amilyenben reagált itt egy két hozzászólásra, némelyikben ráadásul nála sokkal komolyabb tapasztalattal bírok ellen. (Az megint egy másik téma, hogy egyik mondatával rögtön ellentmond másik 3nak...)

Tényleg, én kérek elnézést a stílusért, de ki a jóóó büdös faszt érdekel itt, most, Magyarországon, hogy mi a helyzet Londonban?! Busszal jár a milliárdos főnöke? Igen? Az ilyen a zsák szarért is sorba állna a Tesco-ban, ha ingyen árulnák (,persze ha igaz az egész). Ez lenne a példa? A másik: a helyzet hasonlít arra, mikor egy 20éves Daciaban ülő akarja bebizonyítani, hogy miért szar a Rolls Royce Phantom. Azért nehogy már egy robogós - halálszakadt gázos Jaguaros mondja meg a tutit "magyar BMW-fóbia" kérdésben, mert eldobom az agyam.

Nem kötözködni meg cinkelni akartam/akarok ezzel, de nehogy lehurrogjátok már azokat, akik "kicsit" komolyabb érveket is tudnak hozni a BMW-utálat ellen, mint hogy "itt, a fenséges Londonban (tőőőőőzsgyökeres vagyok ááám!) egyenesen lenézik azt, aki autóval jár. Tudjátok, itt Londonban a szupergazdagok (mint a főnököm is!) nem is vesznek autót, inkább taxiznak meg buszoznak, mert az olyan jóóó! Mercedes? BMW? Miaz? Észre se veszik őket, annyi van belőlük, ráadásul nem is olyan jók..." - Eszem-faszom megáll, mondaná Ford Fairlane...

Jóéjt!

Londonimagyar 2008.06.05. 00:48:39

Koszonom azoknak akik kialtak mellem. Tenyleg nem tudom hogy miert vannak bizonyos emberek ennyire felhuzva elennem. Ha valakit megsertettem, elnezest kerek. Bar sosem laktam Magyaroszagon, sokat jartam ott, szeretem az orszagot es az embereket is. Azert tudok Magyarul mert a szuleim Magyarok.

Sosem mondtam azt hogy 'fasza gyerek' vagyok, mert ha az lennek, es arra tekintve hogy egy autos honlapon jarok jelenleg, nyilvan nem jarnek egy szakadt regi autoval.

Jo ejszakat kivanok mindenkinek.

irmuska 2008.06.05. 00:53:59

Brányát, mitteszisten Londonban tényleg taxiznak (robogóznak, buszoznak, metróznak etc.) a gazdagok - hogy mér'? "Mert az olyan jóóó" indeed: mert nem hulyék a drága idejuket baszni a beragadt utakon. Meg snassz (ciki) is az agyatlan fogyasztás, húzzák tole az orrukat (ez szerencsere kezd lassan legyuruzni a folkapaszkodó kozéposztályba is).
("Gazdag" alatt nem újgazdagot értek természetesen...)

irmuska 2008.06.05. 01:03:50

Londonimagyar, nekem te egy fasza gyerek vagy és az is maradsz amíg megvan a 20éves Jagod. (az új szériát eléggé elkúrták)
(és ha szoke no kell a szakadt Ferrariba, legkozelebb ide szólj ;-) - OK a Gomulka is szoke de nem no. Csak hosszúhajú.)

Gomulka Béla · http://Gomesz 2008.06.05. 07:28:30

Londoni: magyar és nem Magyar. Apróság, de a nemzetiséget az angol nagy kezdobetuvel írja, a magyar nem. De ha az én magyaromban csak ennyi hiba lenne...
Mindazonáltal, ez szépen kiderul, a fonok busza, a béemvé veséje, és általában minden a te hibád. Minek szuletté máshó! Na, ez hungarikum.

Irmuska: nem személyeskedunk. Ez egy blog, és éppen a bmw egeket vero szuperioritásárol beszélgetunk. Meg a buzikocsogrol.

(ennyit veszekedni, kora reggel...)

szsrobert · http://szsrobert.fw.hu 2008.06.05. 09:08:30

Szép napot kívánok minden kedves hozzászólónak!
Tulajdonképpen kinek jó az,ha sértegeti a másik embert?
Neki?
Vagy a sértegetettnek?
Jó ötlet beszólni másnak,mert nem egészen olyan a frizurája/ruhája/cipője/autója/motorja/háza/vagyoni helyzete,mint nekünk?
Ez szerintem senkinek nem jó,és csak az időt pazarolnánk egymás kritizálására.
Ezért kérlek benneteket,SEGÍTSÉTEK a másik embert annak kritizálása helyett.
Üdv.

Brányát 2008.06.05. 09:12:37

irmuska: tényleg utolsó szavam ebben, de "Meg snassz (ciki) is az agyatlan fogyasztás, húzzák tole az orrukat (ez szerencsere kezd lassan legyuruzni a folkapaszkodó kozéposztályba is)" - tudod, ha az ottani keresetek és életszínvonal mellett egy középosztálybelinek, sőt, egy "gazdagnak" drága a benzin, az bassza meg magát, mert ez már nem takarékosság és környezettudatosság, hanem hiénizmus, szarrágóság. Színtiszta szarrágóság. (Kurva nehezen tudok elképzelni mondjuk egy Abramovicot taxiért integetni a Trafalgaron, de biztos igazatok van, hogy így van...)

(Ezt az újgazdagozást meg jó lenne befejezni, mert hasonlóan általánosító és korlátolt gondolkodásra utal, mint a "tahó BMW-s". Mivel kevesebb mondjuk az én apám vagy a te anyád, ha az utóbbi 5 évben érte el azt, hogy jobban élünk mondjuk a magyarok 99%-nál? Semmivel. Az, hogy megenged magának egy BMW-t, Mercit stb., hadd legyen már a saját dolga. Persza ha valakinek mindig csak savanyú a szőlő, és az irigység szól belőle...)

Szép napot!

morc 2008.06.05. 09:18:24

OFF Nekem is van egy kedvencem,oszt nem is BMW-s: Csepelen látható a tag (vmi kopasz kötsög), egy irtózatosan szakadt ezerkettes Ladával nyomja,matrica hegyek,Janó dob,de ha még éltetek fostalicskát...Nem is ez a baj,hanem vagy idegbeteg lehet a tag vagy nincs alapjárata,mert lámpánál mindig gázfröccsözik,és Janó dob ide vagy oda,olyan hangja van,mint nagyanyám repedtfazekának...Qrvára azt hiheti hogy egy imprezában ül...ON

jano 2008.06.05. 09:40:27

totalcar.hu/magazin/kozelet/lonkeresk/

Londonimagyar, olvasd el.....

lehet hogy a csúcselit, és a felső közép úri murizik, de a középosztály, és a munkásosztály angliában se tud viccelni.....

zeze 2008.06.05. 12:26:05

zoo igazad van, télleg sokan nem birják elviselni, és télleg szórakoznak sokan, de valahol ezt élvezem, mert ugy fogom fel, hogy küszködik mint disznó a jégen, ien utolsó halál elötti vergődés, és tood mien jó érzés h X5ös, meg 530d uj bömösökben üö parasztok arcát, mikor a CBR-rel elsüvitesz mellettük :) amugy nem szoktam ferózni, meg nem is pesti vagyok, de az markó v ki a tököm kommentjei az elöbb elég bénák, nekem suzuki is volt a családba, semmi baj nem volt vele, majd ha meg kell dolgoznod 2 kezü szaros munkával egy kibaszott liter benzinért is, majd hátha átalakul a gondolkodásod egy kicsit, apuka pézével aztán kurva nagy szám itt feszengeni mint egy kis hülyegyerek akinek tuti azért van ien feltünési viszketegsége, mert nem tud csajozni, mert vagy 2 centis farka van, vagy fel se áll neki, az ienek, béemvével próbálják foltozni a fekete lyukat :)

qualitaet 2008.06.05. 12:48:39

Szrobert eg igazi úr ,ezt már egyebütt is megfigyeltem.Én is így vélekedek,amíg meg nem sértenek.
Sértő például a hülyének néző, senkiházi vetítés ,lásd "LONDONI".

BRÁNYÁT -koma szavaival az utolsó szóig egyetértek ,csak én higgadtabb madár vagyok, de csak azért mert már évekkel ezelőtt belefáradtam a hasonló nézeteimből adódó háborgásba.

sötét kelet 2008.06.05. 13:11:58

Hi!

Mindegy milyen autó, balfasz sofőrök mindenfélében ülnek.
Kell egy kis tolerancia!
millió meg egy példa van arra, hogy az egyik percben derékig kihajolva ordító sofőr a követkző fél órában ugyanazt a hibát véti.
És ilyenkor a válasz max. annyi, hogy más volt a szitu! Na persze!
Az autó nem tehet róla hogy ki veszi meg!!!
És a vezetési tudás sem egyenesen arányos a lóerők számával!!!!

Gyugyó 2008.06.05. 13:28:50

Csak egy kérdés.. Béemvében nincs irányjelző? Vagy az extra felszereltség?

Acura 2008.06.05. 13:39:56

Marko....
ha akkora alázhatnékod van az überfasza 316-al....randizz egy 1,6 VTi Hondával...forgalmi, biankó adásvételik előre kitöltve és a vesztes talpal...hm??? Aztán apucitól kapsz másikat...talán:-)))))

Brányát 2008.06.05. 14:24:31

szsrobert · szsrobert.fw.hu 2008.06.05. 09:08:30

Teljesen igazad van, egészen addig, míg jogos a sértegetett felháborodása, vagy jogtalanul szólnak rá, hogy okosabb lenne csendben maradni a kérdésben. De itt azért gondolom Te is belátod, hogy kilóg a ló lába... Én sem osztom az észt a londoni parkolási rendszerről vagy a dugódíjról, mert fingom sincs róla :) (Addig azonban minden szó üres csak vetítés és arcoskodás...)

qualitaet 2008.06.05. 12:48:39

hehhh, köszi :) Amúgy én is kicsit birkának érzem magam, hogy minek "veszekszem" vele meg az őt feltűnően védő Antikával, de engem zavar, ha valaki tudatlanul osztja az észt nem is akármilyen stílusban...

Na de tényleg, lépjünk tovább, minnnnyáá kisüt a nap, szép napot mindenkinek :)

antimason 2008.06.05. 16:20:44

Brányátnak igaza van.
Aki meg arra élvez, hogy egy speed-motorral lealázza a 2 tonnás vasakat, az is elég kisebbrendűségi megnyilvánulás...
Tőlünk nyugatabbra, nem erről szól a BMW.

Márko001 2008.06.06. 14:36:11

zeze látom egy igazi primitív gyerek vagy:).Ez a kicsi fasz BMW-s téma meg régi.Neked biztos akkora mint egy lóé de nem kell itt verned magad a csodaszuzukidra

Márko001 2008.06.06. 14:43:23

meg brt-t hasonlitasz X5-öshöz amikor az egyik egy terepjáro 2,5 tonna a másik meg egy fika motor.ennyi.amugy meg 10-15 olyan szar ér egy X5-öst vagy több

111 2008.06.06. 23:07:44

zeze! te egy kis parasztgeci vagy. verjed magad csak majd ne ijedj meg ha egy BMW megáll neked segíteni ha elszállsz.! idióta faszkalap.

ropesz 2008.06.07. 11:56:29

zeze.lehet hogy elsüvitesz egy x5 v. egy 530 mellet,de megnézem hogy 100km/h feletti sebességnél mennyi marad belőled egy szar motoron ha elszállsz mig egy ilyen autobol karc nélkül szállsz ki.szoval elöbb gondolkozz aztán pofázz!!!

ropesz 2008.06.07. 21:20:58

Gyugyónak még annyit hogy én mostanában azt veszem észre hogy a szemét rohadt audisok akik nem szeretnek indexelni.Biztos fáraszto a kezüknek.

Joco 2008.06.08. 12:11:00

Te Gyugyó!!!Szerinted milyen ember az aki a Dunába ereszti a szart a házából?Szerintem az is csak egy köcsög audis patkány lehet!!!

SquareWire 2008.06.10. 15:25:03

Londoni magyar kolléga csak arra akart rávilágítani, hogy a fejlettebb országokban nem a kocsid márkája alapján ítélnek meg.Fejlettebb országra, mint olyanra pedig nem feltétlenül csak gazdasági szempontból gondolok.Londonban fillérekért lehet venni régebbi ötöst vagy hármast, szeretik is az emberek,de csak mint egy használati tárgyat és itt vége is a történetnek.Valaki belinkelte a totalcar londoni használt-autó piacról szóló cikkét, nos egy percig se gondolja senki, hogy az a brit alsó-középosztály beli anyuka, aki ford focust vesz, annak nem lenne pénze akármelyik prémium kategóriájú autóra,de ezek a dolgok nem fontosak és szerintem ez lenne a helyes.(németország detto) Teljesen más világ, egyszer mindenkinek ki kéne próbálni, hogy milyen egy fejlettebb országban(nem csak az anyagiak -lásd autó- hanem még ezer más dolog miatt), csak ezt megint senki nem meri hangoztatni, mert egyből le-hazaárulóznak, mert valamilyen érdekes oknál fogva ilyenkor mindenkiből csak úgy kicsordul a nemzeti önudat.A saját magatartásod és viselkedésed az autóban (legyen az suzuki vagy porsche) az nem pénz kérdése.Ettől függetlenül ami jó (legyen az bmw, vagy bármilyen más autómárka), azt el kell ismerni, és nem ész nélkül fikázni.

c 2008.06.11. 07:16:01

Világ egyik legjobb kocsijait gyártja a BMW. Ha lesz rá keretem csak azért nem fogok szart venni mert a Balkánra, a dilettánsok országába születtem.

BMW forevör!
(Az enyém most 21 éves).

Ylim 2008.06.11. 10:02:23

BMW-snek lenni jó, sőt igen jó, bár nekem még nincs, de volt alkalmam nem egyet vezetni. Nem köpték le. Ja tényleg, én nem szóltam be a másiknak, mint Rácz "mindenkimásbunkócsakénnem" Tamás.
Intelligens ember, ha szabálytalankodnak vele szemben, fény- vagy hangkürtöl egy _rövidet_, jelezvén, hogy nem tetszett a manőver. Akinek van ideje beszólni, mutogatni, ablakot lehúzni, az szándékosan tesz keresztbe a másiknak.

Dieter 2008.06.11. 11:40:29

Hallo Kollegen!
Ich freue mich sehr, dass ihr über dieses Thema so viel diskutieren könnt! Ich glaube, dass nichts passieren wird, wenn ich folgendes sage: ich denke, dass es scheissegal ist, dass ihr BMw habt oder eine andere Marke. Wenn ihr finanziell so gut steht, dann sollt ihr BMw kaufen. Oder etwas anderes. BMW ist eine Marke, was schon sehr viele gute Modelle auf Strasse gebracht hat. Manche lieben BMW, andere nicht! Im Ungarn gilt es leider im meisten Fälle als Prestige-modell, und deshalb wird nicht von jemanden akzeptiert. Dass ist leider so. Die ältere Modelle haben manchmal krasse Besitzern, deshalb ihr schlestes Ruf. Wie auch bei Audi oder Mercedes, wahr?
Na, mach's gut!

mester 2008.06.11. 14:35:17

Ha valakit leköpnek az biztos nem véletlen. Biztos a Rácz kihúzta magát mint kiskakas a szemétdombon, h most nem vmelyik régi szar verdájával van, hanem egy _autóval_ és elkezdett jasszozni a városban :)
Amúgy szánalmasak ezek az autós újságírók (nem csak TC, a többi magyar is), ezekkel a kölcsön autókkal nagyon menőnek érzik magukat, mondjuk ránézésre le lehet vágni h ez nem az övé...

Én hollandiában élek mondjuk az év 90%-ban, és szerintem a prémium autó nyugaton is prémiumautó. Viszont nem jelenti azt, h az úton bármennyivel több joga lenne, mint egy nem prémium autósnak. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, h egy 206-os Peugeot-ot lecserélhettem egy A4-esre. Mo-on hirtelen mindenki olyan "kedves" lett az úton, beengedtek, az autópályán lehúzódnak előlem, stb. Azt el kell ismerni, h az autópályán jobban lehúzódnak így nyugaton is, de a városban való közlekedésnél nem tapasztalom azt a hatalmas különbséget mint Mo-on...

kempelen 2008.06.13. 04:43:32

Igen Tisztelt Uraim! Nekem mindegy ki mit szeret, de elég nagy a kopasz tarfejűek egy kommentre eső száma. Nem tagadom van alapja a sztereotípiáknak, de nekem van egy apró pici problémám. Már nagyjából 10 éve kihullott a hajam, azaz inkább szép lassan elfogyott. Nem foglalkozom semmi illegális dologgal, az adót rendre befizetem, de mégis vettem egy BMW-t. Akkor ezt most nagyon elkúrtam?

darkside 2008.06.15. 00:58:37

BMW-t nálunk többnyire a bunkó kopaszok vezetnek!

OLI · http://BLOG.HU 2008.07.12. 20:32:07

ÉN meg azt mondom,ha valaki eljut anyagilag egy olyan szintre,hogy tud venni egy bmw-t vagy más zsír verdát úgy is megveszi.Azért ne vegyen,mert SOK AZ IRIGY KÖCSÖG AKI VÉGIG HÚZZA/KARCOLJA/A SZÉP AUTÓKAT,EGY GAZDAGABB EMBER IS MEGDOLGOZHATOTT A KÚRVA PÉNZÉÉRT NEM!ÉN IS ADJAM EL A BÖMBIM,MERT AZ EMBEREK KINÉZNEK BELŐLE /egy nagy faszt/ne köpködjenek hanem tegyenek érte hogy megvehessék amit akarnak/KÖPNI A LEGKÖNNYEBB!!!!!

OLI · http://BLOG.HU 2008.07.13. 17:06:11

Akár ki akármit mondhat a BMW a LEG ULTRÁBB,KIRÁLYABB VERDA!!!!!!!!HA A FIESTÁS KÖPKÖDŐS KIS BUZIVIRÁG IS BMW-BE ÜLNE NEM KÖPKÖDNE.AMÚGY,HA AZ ÉN BÖMBIM KÖPTE VOLNA LE,POFÁN KÖPTEM VOLNA 10CENTIRŐL ÉS BELEVEREK A SZÁJÁBA A KIS SKIZONAK!JA ÉS,MERT KOPASZ VALAKI+BMW-T VEZET MÉG NEM KÖCSÖG!ÜDVÖZLET CSEVEGŐKNEK!

Zahal 2009.11.03. 08:56:36

10 éve vezetek, és azt tapasztalom, hogy a magyar BMW-sek 90%-a agresszív, pöffeszkedő, bunkó, közveszélyes barom. nem általánosítok, ez van. néha akad 1-1 udvarias.

Coyote82 2009.11.03. 13:19:44

@OLI: pont az ilyen szovegek miatt vannak negativ sztereotipiak az emberekben a BMW-sekrol. Feltetelezem, hogy kigyurt vagy es kopasz, igazam van?

Coyote82 2009.11.03. 13:25:46

@Zahal: ez igy van, a dolognak pszichilogiai okai vannak, amit a BMW is felismert -ezert is igyekeznek kisebb termetu uzletemberekkel es holgyekkel reklamozni az autoikat, csak ugy, mint a Mercedes, akinek a presztizset a cigany tulajok rontjak. En sok kigyurt kopaszt ismerek, akik vegtelenul intelligens es normalis emberek, nagyon jo barataim, ugyanakkor a BMW-jukben ulve igenis agressziv, felsobbrendu allatokka valnak, es ezt ok is elismerik.

imittto 2009.11.03. 15:47:42

190 magas, jó magyar átlag (lefelé szélesedő) alkatú vagyok, nem kopasz a fejem, zebránál mindig elengedem a gyalogost ha látom hogy átmenne, általában nem vezetek büdösbunkó módon. Nincs zálogházam, nem gyűjtök rezet, nem lomizok, van viszont 2 normális munkahelyem és egy saját cégem. Óriásit csalódtam az új autókban (3 db. 0km-es vas után), Chris Bangle-t nem bírom, így maradt az E38...
Amik itt le vannak írva azt nem tapasztalom, általában normálisan állnak hozzám az úton, ahogy én másokhoz (hozzáteszem, nincs "szétgyúrva" az autó, mindene gyár)
Ellenben azt figyeltem meg, hogy az új Passat-ok 80%-ával fentebb említett büdösparszt módon közlekednek. Mióta megvan a 7er kizárólag Passat-al akartak letolni autópályán, a 24-esen egy Passatos rajtunk kívül még 3 autó utasait és a szembejövő motorosokat akarta megölni csak mert nem bírta elviselni hogy előtte megyek. És még a "béemvés a büdösbunkó" meg "E38-E39 a legalja" Persze....

Coyote82 2009.11.03. 17:00:29

@DrBadár: osztom a tapasztalatodat. Az en autom folyamatos celpontja a Passatos arcoknak - igaz, mentsegukre legyen mondva, a 7-gen Celica elegge hivalkodo auto. Na de azert mar kotelezo bevagni elem, autopalyan 3m-re a seggemben kozlekedni, es ralepni a gazra amikor eloznem? A balfasz Passatosoknak uzenem: ember, ez balesetveszelyes! Vagy csak akkor fogod fel amikor a tuzoltok vagjak le rolad a Passatodat?
Amugy nem tudom mi van a magyarokkal. A VW nem presztizsauto sehol, csak nalunk: valoszinuleg a 80as evek "nyugati" autoit megtestesito Golf I-II + Passat generacioi miatt erzik ugy, hogy nalunk az, amit a VW ki is hasznal, es joval dragabban adja el a modelljeit mint kulfoldon. Egyre tobb higagyu gyurmagyurka ul at egyebkent BMW-bol vagy Audibol Passatba. Ezzel gond nem is lenne, csak tanulnanak mar meg kozlekedni.
süti beállítások módosítása